Το μέγεθος του κλιματιστικού είναι μια εσωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Συχνά, κατά τη διάρκεια της επισκευής, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να εγκαταστήσουν ένα split σύστημα και το σχεδιασμό του σχεδιασμού των δωματίων για το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα αυτής της συσκευής πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όχι μόνο σωστά τοποθετημένη, αλλά και να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμένο εσωτερικό.

Η απόκτηση και η επιλογή του κλιματιστικού σχεδιάζεται συχνά πιο κοντά στο τέλος της επισκευής και τοποθετείται η "διαδρομή" κάτω από αυτή και φέρνει την "τροφοδοσία" αμέσως. Έτσι για τέτοιες περιπτώσεις, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο. Σε αυτό θα εξετάσουμε λεπτομερώς ποιες αποστάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη για την μεταγενέστερη εγκατάσταση και θα αποκαλύψουμε τις πιο καθολικές διαστάσεις των εσωτερικών μονάδων (οικιακές συσκευές τοίχου).

Πρώτον, θέλουμε αμέσως να προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν "μη τυποποιημένα" μοντέλα κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να έχουν μοναδικά μεγέθη και χαρακτηριστικά. Επομένως, το άρθρο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται 100% καθολικό.

Το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σαλόνια διαθέτουν μια μικρή περιοχή Για τέτοιες εγκαταστάσεις κατάλληλες μαλακτικά έως 2,7 kW (ισχύς ψύξης δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) (25 μ.) -. Που συνήθως αναφέρονται ως "Επτά" ή "Εννέα". Κατά κανόνα, τα "επτά" και "εννέα" (το ίδιο μοντέλο) έχουν τις ίδιες συνολικές διαστάσεις, καθώς και την ίδια διάμετρο των σωλήνων. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε υπόψη τα ίδια μεγέθη και χαρακτηριστικά των θεωρούμενων τυποποιημένων μεγεθών.

Οι συνολικές διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, την οποία μας ενδιαφέρει πρώτα

 • μήκος του μπλοκ. Το πιο τυπικό μήκος των εσωτερικών μονάδων είναι 700-800 mm. Λιγότερο συχνά μέχρι 900 mm. Από την προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να υπολογίσετε το μέσο μήκος 770 mm.
 • ύψος μπλοκ. Τις περισσότερες φορές αυτές οι διαστάσεις κυμαίνονται από 250-290 mm. Για το σχεδιασμό θα λάβουμε υπόψη τα 270 mm.

Το βάθος μας δεν ενδιαφέρεται πολύ (170-240 mm). Έτσι, προσδιορίσαμε το μέσο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας 770 x 270 mm.

Αποστάσεις από τοίχους και οροφή

 • απόσταση από την οροφή έως την κορυφή του κλιματιστικού. Αμέσως θα πω ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις σε αυτό το μέγεθος. Σε ορισμένες οδηγίες υποδεικνύεται μια ελάχιστη απόσταση 50 mm, σε ορισμένες συστάσεις 300 mm. Η πρακτική δείχνει ότι η πιο βέλτιστη απόσταση βρίσκεται στην περιοχή των 60-150 mm. Για τον υπολογισμό που λαμβάνουμε 100 mm. Είναι σημαντικό αυτή η απόσταση να παρατηρείται από την τελική (χαμηλωμένη) οροφή μέχρι την κορυφή του κλιματιστικού. Το πλίνθο (εάν σχεδιάζεται) πρέπει να είναι μικρότερο από αυτή την απόσταση κατά τουλάχιστον 30 mm.
 • απόσταση από τον τοίχο (στην περίπτωση των «πλευρικά τοποθετημένο») θεωρούν ως εξής: η απόσταση από τον τοίχο με την κουρτίνα + απόσταση από κουρτίνες να μπλοκάρει και η μέση απόσταση από τον τοίχο να εμποδίσει θα μετρήσει (150-250 mm.) (150-250 mm.) 400 mm.

Σύσταση για καλώδιο τροφοδοσίας:

 1. Κλιματιστικά "on / off". Το καλώδιο εξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετείται στη συνέχεια κάτω από την εσωτερική μονάδα (προς τα αριστερά κατά 300 mm. και χαμηλότερα κατά 100 mm. από το κέντρο του μπλοκ).
 2. Στα περισσότερα κλιματιστικά inverter, παρέχεται "power" στην εξωτερική μονάδα.
 3. Μια καθολική επιλογή. Κάνουμε, όπως στην πρώτη παραλλαγή + βάζουμε ένα ανταλλακτικό σύρμα 3 × 1,5 μεταξύ των μπλοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εδώ η αριθμητική σε εμάς έχει αποδειχθεί. Σας εύχομαι καλή τύχη στο σχεδιασμό και στην επιλογή ενός κλιματιστικού!

Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Αξιολόγηση των διαχωρισμένων συστημάτων με τα μικρότερα μεγέθη

Παραδοσιακά, το πλάτος της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, σύμφωνα με τα γενικά αποδεκτά πρότυπα, είναι περίπου ένα μέτρο. Αυτό είναι το τυπικό μέγεθος, τυπικό για τον περισσότερο κλιματισμό μέσης ισχύος, ειδικά αυτό το μήκος είναι τυπικό για κλιματιστικά υψηλής ισχύος. Υπάρχει μια μικρότερη έκδοση του συστήματος split. Το μήκος του εσωτερικού μπλοκ είναι περίπου 70 εκατοστά. Οι διαστάσεις των μικρών διαχωριστικών συστημάτων είναι μερικές φορές περίπου 50 εκατοστά σε μήκος. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας κλιματιστικών, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα ψυχρού αέρα. Τέτοια διαχωριστικά συστήματα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε μικρούς χώρους.

Το μικρότερο σύστημα διαχωρισμού, των οποίων το μήκος είναι περίπου 50 cm, δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των καταναλωτών, αλλά ο μέσος όρος - έως και 70 εκατοστά σε μήκος, θεωρούνται ότι είναι αρκετά δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων των μικρών διαμερισμάτων. Δεν διαφέρουν από τα κανονικά κλιματιστικά, αλλά επεξεργάζονται μια πολύ μικρότερη περιοχή. Σε αυτό το υλικό, θα λαμβάνονται υπόψη τα καλύτερα διαχωριστικά μικρού μεγέθους. Οι κατατάξεις λαμβάνουν υπόψη τόσο τις απόψεις των αγοραστών και των τεχνικών στοιχείων που υποβάλλονται στη λίστα μοντέλο.

Αξιολόγηση μικρών διαχωρισμένων συστημάτων

Μεταξύ μικρών διαμερισμάτων υπάρχουν τόσο συνηθισμένα, τοίχοι όσο και κινητά. Σε αυτή την αξιολόγηση θα θεωρούνται κλιματιστικά για μικρά δωμάτια. Σε αυτή την ενότητα, θα εξετάσουμε συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία έλαβαν τα υψηλότερα σημάδια από τους πελάτες.

Ballu BSWI-09HN1

Αυτό το μοντέλο θεωρείται το καλύτερο μεταξύ των κλιματιστικών σε ένα μικρό δωμάτιο. Οι κατασκευαστές παρέδωσαν το κλιματιστικό με πολυβάθμια φίλτρα, τα οποία καθιστούν εφικτό τον καθαρισμό των αέριων μαζών από πτητικά σωματίδια σκόνης και από διάφορα παράσιτα. Εάν το ίδιο το κλιματιστικό αποτύχει, μπορείτε να αφήσετε το συμπιεστή σε εφεδρεία: ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση τριών ετών στη συσκευή και 5 χρόνια - στον συμπιεστή. Οι διαστάσεις του κλιματιστικού είναι 70 × 28,5 × 18,8 cm. Αυτός ο εξοπλισμός εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα κατά της παγοκάλυψης, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να απαλλαγείτε γρήγορα από τη συμπύκνωση, η οποία περιοδικά εγκαθίσταται στον συμπιεστή.

Διαστάσεις του διαχωρισμένου συστήματος

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων υποδεικνύονται οι διαστάσεις τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών μπλοκ.

Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας εξαρτάται, πρώτα απ 'όλα, από την ισχύ της - όσο υψηλότερη είναι η έξοδος, τόσο μεγαλύτερο είναι το μπλοκ.

Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας καθορίζονται από τον τύπο εξοπλισμού (τοίχο, κασέτα, κανάλι, κλπ.) Και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Μεταξύ τύπου κλιματιστικά τοίχου συμπαγή εσωτερική μονάδα διαφέρουν χωρίσει σύστημα Cool LG Series Art (πάχος κελύφους 135 mm), Daikin σειρά FTXG-J / RXG-J (πάχους 155 mm), Gree σειρά ομορφιάς (πάχος 168 mm).

Οι διαστάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα συστήματα τύπου κασετών με διαχωρισμό. Έτσι, το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας Γενική Fujitsu AUG12U (AUG12UBAB / AOG12USAJL), Gree GUHN24NK3AO / GKH24K3BI, Toshiba RAS-M10SMUV-Ε καθιστά εύκολο να το ενσωματώσετε σε ένα πρότυπο ψευδοροφή.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις είναι εσωτερικές μονάδες διαχωρισμένων συστημάτων τύπου στήλης. Αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και της υψηλής απόδοσης.

Ποια είναι τα διαχωρισμένα συστήματα: οι τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Ποια είναι τα διαχωρισμένα συστήματα; Η απάντηση είναι πολύ απλή: εκείνες που ζυγίζουν στον τοίχο είναι η κασέτα και το κανάλι, η στήλη. που στέκονται στο πάτωμα, πολλαπλών, μετατροπέα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος για κάθε τύπο δωματίου ξεχωριστά, για σπίτια που χρησιμοποιούνται κρεμασμένα στους τοίχους, όπου υπάρχει μεγάλη απόσταση από το δάπεδο μέχρι την οροφή, χρησιμοποιήστε μια κασέτα. Οι παραλλαγές του καναλιού εγκαθίστανται σε χώρους όπου υπάρχει ψευδοροφή, η φρεσκάδα διανέμεται στην περιοχή μέσω αγωγών αέρα, οι αγωγοί παρέχουν καθαρό δροσερό αέρα στο δωμάτιο. Τα συστήματα με ισχυρή ισχύ σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χρήματα, ενώ ψύχετε ένα μεγάλο μέρος χώρου, ξοδεύοντας μια ελάχιστη ποσότητα ενέργειας.

Η θέα στο πάτωμα λειτουργεί συχνά σε κτίρια γραφείων, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται εκεί, η θέα στο τοίχο απλά δεν είναι δυνατή. Το νόημα της λειτουργίας κάθε διαχωρισμένου συστήματος είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή κοντά στον εαυτό σας, όπου θα υπάρχει περισσότερος ελεύθερος αέρας, δεν θα υπάρχει εργασία σε αυτό το έδαφος. Ένα τετραγωνικό μέτρο θα είναι αρκετό, με αυτό το είδος εργασίας φρέσκο ​​αέρα θα αυξηθεί σε υψηλά επίπεδα, και οι εργαζόμενοι δεν θα είναι σε θέση να κρυώσει.

Οι αποικίες χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος χώρος, απαγορεύεται η τοποθέτηση της μονάδας σε τοίχους και οροφές, οι εγκαταστάσεις σε θέατρα, τα μουσεία απαγορεύονται. Το σύστημα παράγει πολύ κρύο αέρα, χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρους όπως διαδρόμους, καφετέριες.

Ποικιλίες διαχωρισμένων συστημάτων

Αυτού του είδους τα συστήματα μπορούν να έχουν διαφορετικές τροποποιήσεις, θα εξετάσουμε ένα που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή. Αυτές περιλαμβάνουν παράθυρα, κινητές εκδόσεις, έχουν μια ενιαία μονάδα. Είναι συνηθισμένο να ξεχωρίσουμε διάφορες παραλλαγές αυτών των συστημάτων:

 • Συνθήκες αέρα του δωματίου.
 • Πακέτα συνθηκών αέρα (πακέτα συνθηκών αέρα),
 • Βιομηχανική (Ενιαία).

Στις οικιακές συσκευές εντοπίστηκαν συστήματα ισχύος άνω των 5 κιλοβάτ. Όλα ήταν κασέτα, στήλη, δάπεδο-οροφή, έκδοση τοίχου.

Στα ημι-βιομηχανικά, εντοπίστηκαν διαχωρισμένα συστήματα, των οποίων η ισχύς είναι μεγαλύτερη από 5 κιλοβάτ. Περιλαμβάνουν κασέτα, στήλη, δάπεδο-οροφή, έκδοση τοίχου. Συνδέονται με τις μεθόδους ηλεκτρικής σύνδεσης. Προσδιορίστε τη δύναμή τους από 2,5 έως 30 κιλοβάτ.

Τα συστήματα διαχωρισμού καναλιών, των οποίων η ισχύς είναι ισχυρότερη από 30 κιλοβάτ, και μονοκόμματα καμπίνας, ανήκαν σε βιομηχανικά.

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι συστημάτων διάσπασης, τα οποία χωρίζονται σε:

Το παράθυρο είναι ένα καλό σύστημα διαχωρισμού, με καλή δόμηση. Εισάγεται στο παράθυρο ή σε ένα λεπτό κενό του τοίχου. Εισαγάγετε οποιοδήποτε άτομο μπορεί, δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο και μπορεί να γίνει ένα κανονικό εργαλείο. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με απλή εξυπηρέτηση και ανθεκτικότητα.

Αγωγοί - αυτό το είδος είναι πολύ μοναδικό. Το σύστημα βρίσκεται κάτω από την οροφή, που κρέμεται, υπάρχει ανταλλαγή αέρα σε όλο το δίκτυο του συστήματος. Εάν η ισχύς ψύχεται και ο ανεμιστήρας λειτουργεί καλά, το σύστημα μπορεί να αρπάξει ένα μεγάλο γραφείο. Πρέπει να καθαριστεί τακτοποιημένα, η επικράτεια θα δροσιστεί ποιοτικά.

Η πολυλειτουργική εξωτερική μονάδα εκτελεί τις δραστηριότητές της καλύτερα από τις εγχώριες. Η ισχύς του λειτουργεί σε μία εσωτερική μονάδα. Η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη.

Το VRF εγκαθίσταται συχνότερα σε ελίτ δωμάτια και εξοχικές κατοικίες. Αξεσουάρ από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, οι δυνατότητές του ανήκουν στον κεντρικό κλιματισμό. Μπορούν να δροσίσουν αμέσως έναν μεγάλο αριθμό δωματίων από 100 έως 1000 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα.

Mobile - μια καλή πλευρά, εύκολα φορητή, για ανθρώπους που αλλάζουν συχνά τον τόπο διαμονής τους και μπορούν εύκολα να πάνε μαζί του στη χώρα. Για να εργαστείτε σε μεγάλες περιοχές, δεν ταιριάζει, αρκεί ένα δωμάτιο να ψύχεται, η μεταφορά στο δεύτερο θα είναι πολύ ζεστό.

Ποικιλίες

Το Split-System είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο αποτελείται από πολλές μονάδες: είναι εξωτερικό και εσωτερικό. Λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά. Τύποι διαχωρισμένων συστημάτων: κανάλι και βιομηχανική.

Ο αγωγός κλιματισμού είναι μια τεχνική κλειστής εργασίας. Στο εσωτερικό λειτουργεί ένα πικάπ. Η επιλογή είναι για ξεχωριστό εξαερισμό ξεχωριστά, μόνο ένας έμπειρος ειδικός μπορεί να πάρει. Αν κάνετε κάτι λάθος, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση του κρυολογήματος. Στην εργασία, το κύριο πράγμα δεν είναι η δύναμη, αλλά η δυνατότητα κυκλοφορίας οξυγόνου σε όλο το δίκτυο. Εάν η τεχνική λειτουργεί ποιοτικά, δεν θα υπάρξουν εξωτερικοί ήχοι, οι οποίοι να εμφανίζονται στο μέγιστο φορτίο. Το σύστημα διαχωρισμού χρησιμοποιείται όταν ο χώρος είναι μεγαλύτερος από 300 τετραγωνικά μέτρα. m. Το Split είναι εγκατεστημένο σε αποθήκες, εμπορικά καταστήματα. Η τεχνική είναι ικανή ψύξης με χαμηλό κόστος.

Βιομηχανικά συστήματα τύπου καναλιών εξυπηρετούνται σε μεγάλες περιοχές σε μέγεθος, το σύστημα των απορριμμάτων να εγκατασταθεί στον εξαερισμό. Στα γραφεία χρησιμοποιείται συνήθως μια επιλογή κασέτας. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται δίπλα στο ψευδοροφή, ο χώρος πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 250 mm. Τα συστήματα τύπου στήλης έχουν παραμέτρους ψύξης για μεγάλους χώρους, κατάλληλους για αίθουσες συνεδριάσεων και σε μεγάλους χώρους. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των κατασκευών είναι η πολύ μικρή απόσταση μεταξύ των μπλοκ.

Χαρακτηριστικά

Τα κλιματιστικά είναι ψυγεία αέρα, τα οποία αποτελούνται από διάφορα μπλοκ: εξωτερικά και εσωτερικά. Η αρχή της εργασίας είναι η μεταφορά θερμότητας από ένα ζεστό δωμάτιο στο δρόμο. Το κλιματιστικό έχει τις ιδιότητες όχι μόνο για να ψύχει το δωμάτιο, αλλά και για να το θερμαίνει. Όταν παραδοθεί στη θερμότητα, το freon θα εξαφανιστεί στην εξωτερική μονάδα, οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο εσωτερικό. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων είναι τα εξής: η εσωτερική μονάδα μπορεί να είναι στην οροφή ή στον τοίχο, εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού. Η νέα σειρά μοντέλων αποτελείται από πολλές λεπτομέρειες: ξεχωριστό πάνελ και δυνατότητα αυτοκαθαρισμού, χρονοδιακόπτη, ρύθμιση θερμοκρασίας. Στις οθόνες εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Το εξωτερικό μπλοκ διαχωρισμού τοποθετείται έξω από το δωμάτιο για ψύξη: πρόκειται για στέγη, πρόσοψη, μπαλκόνι. Οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους με γραμμή αποστράγγισης και ηλεκτρική σύνδεση. Ο συμπιεστής βρίσκεται εκτός της μονάδας, ενώ μειώνεται ο θόρυβος όταν ψύχεται ο χώρος. Αν δεν κάνετε τεχνική επιθεώρηση στην εσωτερική μονάδα, η απόδοση του κρύου αέρα μπορεί να είναι πολύ χαμηλή. Η συντήρηση πραγματοποιείται με πλήρη αποσυναρμολόγηση της μονάδας μέσα, με απορρυπαντικά και απολυμαντικά.

Τι είναι τα διαχωρισμένα συστήματα

Το πιο σημαντικό τμήμα των συστημάτων είναι η εσωτερική μονάδα, η εξωτερική μονάδα είναι πάντα η ίδια. Ποια είναι τα διαχωρισμένα συστήματα; Τα πιο απλά είναι: τοίχος, πολλαπλάσιο, μετατροπέας.

Wall-mounted έκδοση - το πιο πρότυπο όταν χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή. Κρεμάται στον τοίχο, ψύχεται ως μικρά και μεγάλα δωμάτια, είναι εγκατεστημένα σε σπίτια, γραφεία.

Το Multi αποτελείται από πολλά μπλοκ που είναι εσωτερικά, που συνδέονται με μια ενιαία μονάδα μέσα, η εγκατάσταση βοηθά να κρυώσει πολλές περιοχές μιας μικρής περιοχής.

Ο μετατροπέας αλλάζει τη λειτουργία του συστήματος, ο συμπιεστής περιστρέφεται σε διαφορετική συχνότητα, το κανονικό κλιματιστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα όταν επιτευχθεί κάποια θερμοκρασία. Η έκδοση του μετατροπέα λειτουργεί συνεχώς, λειτουργεί σταθερά, χωρίς να υπερβεί την ταχύτητα.

Διαίρεση συστήματος για ένα διαμέρισμα

Για να επιλέξετε ένα διαχωριστικό σύστημα είναι απαραίτητο πριν επισκευάσετε τις εγκαταστάσεις: απόκρυψη όλων των περιττών καλωδίων στον τοίχο (είναι φθηνότερο να τοποθετείτε το σύστημα στη διαδικασία επισκευής από ό, τι στο δωμάτιο όπου ζουν). Πριν επιλέξετε ένα κλιματιστικό, λάβετε υπόψη ότι έχουν διαφορετική ισχύ και έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες ψύξης. Ορισμένα έχουν τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου, εάν υπάρχουν πλαστικά παράθυρα, ένα ζεστό δάπεδο, και το χειμώνα το διαμέρισμα έχει θερμαίνεται καλά, τότε η λειτουργία θέρμανσης δεν θα είναι χρήσιμη. Τι διαχωριστικό σύστημα για να επιλέξετε ένα διαμέρισμα, τα δημοφιλή συστήματα είναι πολύ ακριβά, αλλά η πρακτικότητα στη διαδικασία της εργασίας είναι πολύ καλύτερη από εκείνες τις μάρκες που δεν γνωρίζετε και πώς θα συμπεριφερθεί στη δουλειά είναι πολύ δύσκολο να πούμε.

Για να το δούμε είναι απαραίτητο για την περίοδο εγγύησης που δίνει ο κατασκευαστής. Όσο περισσότερο χρόνο δίνεται, το κλιματιστικό θα λειτουργεί πιο αξιόπιστα. Το κόστος όλων των συστημάτων split είναι περίπου το ίδιο, διαφέρουν μόνο στα χαρακτηριστικά και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Διαχωρισμένο σύστημα γραφείου

Πριν αγοράσετε ένα split σύστημα, θα πρέπει να καθορίσετε το σκοπό και το δωμάτιο στο οποίο θα λειτουργήσει αυτή η συσκευή. Η επιλογή ενός συστήματος split για ένα μεγάλο γραφείο έχει ως εξής: ταιριάζουν φθηνά μοντέλα, δίνουν μακριά τα μεγάλα χρήματα για ένα εμπορικό σήμα ή ένα δροσερό εμπορικό σήμα δεν αξίζει τον κόπο. Προσανατολισμός θα πρέπει να αφορά την ποιότητα της εργασίας, πόσο δαπανηρή και κατάλληλη εμφάνιση. Σε ένα χώρο όπου πολλοί άνθρωποι είναι πάντα πολύ θορυβώδεις και η λήψη ενός αθόρυβου κλιματιστικού δεν έχει νόημα.

Στην οργάνωση δεν υπάρχει θέρμανση, παίρνουν ένα μοντέλο inverter, θα θερμαίνει την περιοχή σε έντονο κρύο. Η λειτουργία των split inverter συστημάτων συνίσταται σε εργασίες υψηλής ποιότητας και μη επικίνδυνες, δεν υπάρχουν πτώσεις πίεσης, ρυθμίζεται η ισχύς του κινητήρα, εξοικονομείται ενέργεια. Μπορείτε να ελέγξετε τη δύναμη του ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, το έργο του είναι πολύ ήσυχο. Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, θερμαίνεται τέλεια ο αέρας και προστατεύεται από την κατάψυξη. Σε γενικές γραμμές, τα κλιματιστικά διακρίνονται μόνο από την εμφάνιση και τους κατασκευαστές. Επιλέξτε αυτά τα μοντέλα που ταιριάζουν στο εσωτερικό σας, ταιριάζουν στο σχεδιασμό του γραφείου σας. Μην δίνετε μακριά τα μεγάλα χρήματα μόνο και μόνο επειδή το εμπορικό σήμα είναι πολύ διάσημο, αν δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά για οικονομικές ευκαιρίες.

Τύποι κλιματιστικών για διαμερίσματα

Η απόκτηση κλιματισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από τη ζέστη του καλοκαιριού. Θα δώσουμε μια επισκόπηση του τι είναι κλιματιστικά για το διαμέρισμα και πώς να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Όλα καλή οικιακή κλιματιστικά χωρίζονται σε δύο εποικοδομητικούς τύπους: μονόκλειστα, δηλ. αποτελούνται από μια ενιαία μονάδα, η οποία σας επιτρέπει να απλοποιήσετε τη δομή του κλιματιστικού και να μειώσετε την τιμή του, καθώς και τα χωριστά συστήματα - δημιουργούνται από χωριστά τμήματα.

Κλιματιστικά Monoblock για διαμερίσματα

Είναι παράθυρα και κινητά. Συγκρίνετε τις ιδιότητες των καταναλωτών τους.

Παράθυρο κλιματισμού

Και τα δύο είδη θορύβου, επειδή ο συμπιεστής λειτουργεί μέσα στο κλιματιστικό. Παράθυρο σε αντίθεση με το κινητό δεν είναι μόνο για ψύξη - υπάρχουν μοντέλα με λειτουργία θέρμανσης. Και αν το κλιματιστικό κινητό αέρα δροσίζει το δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα (μιάμιση ώρα), το παράθυρο είναι γενικά πιο γρήγορα, επειδή τα περισσότερα μοντέλα έχουν μέγιστη ισχύ 5,5 kW, και στο κινητό - μέχρι 4 kW.

Το μέγεθος του κλιματιστικού παραθύρου είναι μεγαλύτερο. Το πρότυπο είναι 510x340x482 mm. Στο κινητό - 300x455x630 mm. Και περισσότερο στην παλέτα του κινητού κλιματιστικού συσσωρεύεται συμπύκνωμα, στα πτώματα των παραθύρων πέφτει, στον οποίο ο Θεός θα στείλει.

Συγκρίνετε τις τιμές. Παράθυρο κατά μέσο όρο φθηνότερα - από 4 χιλιάδες ρούβλια. Mobile - από 10 χιλιάδες ρούβλια.

Συγκρίνετε το κόστος εγκατάστασης. Παράθυρο - ανάλογα με το μοντέλο: από 5 χιλιάδες έως 8 χιλιάδες ρούβλια., Mobile - περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Η εγκατάσταση του παραθύρου είναι απλή: μια ορθογώνια οπή κόβεται σε τοίχο ή άνοιγμα παραθύρου και έχει εγκατασταθεί κλιματιστικό. Το κινητό κλιματιστικό σύστημα είναι ακόμα ευκολότερο - ο εύκαμπτος σωλήνας για την εκροή θερμού αέρα οδηγείται έξω από την τρύπα στον τοίχο ή το παράθυρο.

Διαχωρισμένα συστήματα διαμερισμάτων

Σήμερα, τα κλιματιστικά συστήματα τύπου split-system, που αποτελούνται από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, γίνονται πιο δημοφιλείς μεταξύ των ανθρώπων. Τα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες: λειτουργία θέρμανσης, λειτουργία εξαερισμού και αφυγραντήρα.

Καταναλωτικές ιδιότητες οικιακών διαχωρισμένων συστημάτων

τον τοίχο και το δάπεδο μέχρι την οροφή: Ψύξτε τον αέρα, φιλτράρετε και προθερμάνετε. Αλλά το τελευταίο είδος είναι καλύτερο - ο ψυχρός αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο, δεν υπάρχει σαφές σχέδιο.

κανάλι: ο ψυχρός αέρας ρέει μέσα από τα κανάλια σωλήνων, τα οποία είναι κρυμμένα στον διάμεσο χώρο, η εκροή θερμού αέρα λαμβάνει χώρα μέσω άλλων καναλιών.

Η ίδια αρχή της εργασίας και της πολυδιάστατα συστήματαs.

κλιματιστικά στήλης: πολύ καλά δροσερά δωμάτια. Σε οικιακή χρήση δεν είναι σκόπιμο - ισχυρά σχέδια.

κασέτα: βρίσκεται στην οροφή, και ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα στις τέσσερις κατευθύνσεις του δωματίου και δεν υπάρχουν σχέδια.

Δύναμη των οικιακών συστημάτων διαχωρισμού

τοίχου - Τα διαφορετικά μοντέλα κυμαίνονται από 1,5 έως 12 kW. Έχοντας θέσει μια ερώτηση, τι είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλιματιστικό σπίτι για ένα διαμέρισμα, γνωρίζετε - ο εξοπλισμός αυτός είναι κατάλληλος για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 15 έως 120 τετραγωνικά μέτρα. m, το οποίο δίνει το εύρος επιλογής.

όροφος-οροφή - από 3 έως 8 kW. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Για παράδειγμα, στο σαλόνι.

Οι άλλοι τύποι κλιματιστικών συσκευών είναι κατάλληλοι για εγκαταστάσεις από αρκετούς χώρους και έχουν χωρητικότητα:

από 12 έως 25 kW.

στήλη (πάτωμα) - από 7 έως 18 kW.

κασέτα - από 5 έως 14 kW.

σύστημα πολλαπλών σπαστών - από 2 έως 5 kW.

Πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό για το σπίτι, μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Ποιες είναι οι κλάσεις των κλιματιστικών - Διαβάστε στη διεύθυνση: http://remontspravka.com/klassyi-konditsionerov/

Διαστάσεις οικιακών κλιματιστικών

Επίτοιχο - από 740 x 250 x 180 mm.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή - από 625 x 1650 x 232 mm.

κανάλι - από 850 x 190 x 405 mm.

στήλη (πάτωμα) - σε μέγεθος, το κλιματιστικό δαπέδου είναι παρόμοιο με το ψυγείο: 900 × 350 × 1170 mm.

κασέτα - 600 x 600 mm με χωρητικότητα 5 kW. Με ισχύ 14 kW - 1200 x 600 mm.

σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού - από 800 x 550 x 285 mm.

Τιμές για κλιματιστικά για διαμερίσματα

τοίχο - από 10 χιλιάδες ρούβλια. έως και 20 χιλιάδες ρούβλια.

το δάπεδο και το ταβάνι - από 37 χιλιάδες ρούβλια. έως 127 χιλιάδες ρούβλια.

κανάλι - από 24.000 ρούβλια. έως και πάνω από 200 χιλιάδες ρούβλια.

στήλη (πάτωμα) - από 33 χιλιάδες ρούβλια. έως 119 χιλιάδες ρούβλια.

κασέτα - από 12 χιλιάδες ρούβλια. έως 48.000 ρούβλια.

multi-split σύστημα - από 9 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι και 29 χιλιάδες ρούβλια.

Το κόστος εγκατάστασης διαφορετικών τύπων οικιακών κλιματιστικών

τοίχο - από 9 χιλιάδες ρούβλια. έως και 13 χιλιάδες ρούβλια.

το πάτωμα και την οροφή και την κασέτα - από 12 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

στήλη (πάτωμα) - από 9 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

κανάλι - από 11 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 21 χιλιάδες ρούβλια.

multi-split σύστημα - από 17 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 25 χιλιάδες ρούβλια.

Χρώματα εγκατάστασης διαφόρων οικιακών κλιματιστικών

τοίχος: το εσωτερικό μπλοκ είναι τοποθετημένο κοντά στο παράθυρο, το εξωτερικό - κάτω από το παράθυρο.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή: η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται κάτω από την οροφή ή στο πάτωμα.

κανάλι: εγκατεστημένο πίσω από την ψευδοροφή, εξωτερικά παρόμοιο με μεταλλικό κιβώτιο με οπές για σύλληψη και εκτόξευση αέρα.

στήλη (πάτωμα) - ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του διαμερίσματος μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας τροφοδοσίας να διανέμεται μέσω του συστήματος εξαερισμού.

κασέτα: εγκαθίσταται κρυφά μεταξύ της εγγενής οροφής και κρέμεται και καλύπτεται με διακοσμητικές περσίδες, οι οποίες ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο.

multi-split σύστημα: είναι δύσκολο να εγκατασταθεί λόγω του μεγάλου αριθμού μέχρι πέντε μπλοκ διαφορετικών τύπων. Τα μπλοκ μπορούν να είναι διαφόρων τύπων: οροφή, δάπεδο, κανάλι, κλπ. Καθένας θέτει μια ορισμένη θερμοκρασία, η οποία ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο.

Ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο; Κριτικές πελατών

Σε tehdomik.ru (http://tehdomik.ru/kakoj-kondicioner-luchshe-vybrat-dlya-kvartiry.html) σε απευθείας σύνδεση των χρηστών Αλέξανδρος λέει: «Την άνοιξη αγόρασε ένα split-συστήματος. Έβαλα το κλιματιστικό σε διαφορετικούς τρόπους, αλλά καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Το διαχωριστικό σύστημα είναι το πιο οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας. "

Πράγματι, τα κλιματιστικά συστήματα, όπως το split σύστημα, καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας, 20-30% λιγότερα από τα μονοκόμματα. Παρόλο που το κόστος υπερβαίνει το παράθυρο και τα κινητά κλιματιστικά σε 3 φορές.

Στην ίδια ιστοσελίδα (http://tehdomik.ru/kakoj-kondicioner-luchshe-vybrat-dlya-kvartiry.html) με Ilya είναι ευτυχής για το ότι «split-σύστημα δεν είναι μόνο για τη θέρμανση, αλλά και στο κρύο»

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξοπλισμός split-system έχει τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα, ακόμη και σε εξωτερικές θερμοκρασίες: -30 ° C.

Το φόρουμ «Περί Κλιματιστικά» (http://www.split-sistemy-volgograd.ru/forum/viewtopic.php?f=11t=19) του χρήστη με το όνομα Guru συμβουλεύει «για να επιλέξετε κλιματισμό, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα ψύξης. Αν δεν είναι αρκετό, τότε σε ζεστό καιρό το διαμέρισμα δεν θα αερίζεται πλήρως. "

Πότε επιλέγοντας το καλύτερο οικιακό κλιματιστικό, είναι απαραίτητο, καταρχάς, να δοθεί προσοχή στην ικανότητά του, δεδομένου ότι η κύρια λειτουργία του εξοπλισμού είναι να ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.

Σε άλλο φόρουμ "Για οικιακό και ψηφιακό εξοπλισμό" (http://www.asun.ru/viewtopic.php?id=3813) ο χρήστης με το όνομα του διαχειριστή συμβουλεύει κατά την επιλογή κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα εκτός από την ισχύ που λαμβάνεται υπόψη για το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον συμπιεστή. "

Πράγματι, αν εσείς θέλουν να βάλουν ένα καλό και φθηνό κλιματιστικό, για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα, τότε ο εξοπλισμός που τοποθετείται στον τοίχο είναι ο καλύτερος. Είναι λιγότερο θορυβώδες, σε σύγκριση με άλλους τύπους κλιματιστικά για διαμερίσματα.

Συστήματα διαίρεσης 5, 7, 9, 12, 18 και 24, μοντέλα, σημάνσεις, περιοχή

Η κατανάλωση ενέργειας των διαχωρισμένων συστημάτων καθορίζεται από δύο παράγοντες: τον χρόνο ψύξης / θέρμανσης και την ταχύτητα του συμπιεστή. Σε περίπτωση μετατροπέα, ο συμπιεστής λειτουργεί με την ίδια ταχύτητα, η ταχύτητα του συμπιεστή παραμένει αμετάβλητη καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας, μέχρι να σβήσει η μηχανή. Η κατανάλωση ενέργειας καθορίζεται από τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής σε ώρες, πολλαπλασιαζόμενη με την ισχύ της.

Η κατανάλωση ισχύος των split συστημάτων inverter μπορεί να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, συγκρίνοντας τη θερμοκρασία του θερμοστάτη και μειώνοντας την ταχύτητα του συμπιεστή, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας αμέσως.

Τα οικιακά κλιματιστικά έχουν ονομαστική EER. Το EER αντιπροσωπεύει το συντελεστή ενεργειακής απόδοσης RATIO. Το EER είναι ο λόγος της ισχύος ψύξης με την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, το 24000 BTU που χωρίζεται με EER 10 καταναλώνει 2400 watt (24000/2400). Τα κλιματιστικά με EER 10 και υψηλότερα είναι πολύ συνηθισμένα στην αγορά, επομένως η Kuban Comfort δεν συστήνει μονάδες αγοράς με EER κάτω από 10.

Λόγω της εξαιρετικά υψηλής κατανάλωσης ενέργειας των κλιματιστικών, είναι πρόθυμοι να κάνουν με την αξιολόγηση EER πάνω από 11. Τέτοια μοντέλα είναι εύκολο να βρεθούν.

Επίδραση του μεγέθους του μπλοκ στην κατανάλωση. Κλιματιστικά και τροφοδοσία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ μεγάλα μπλοκ είναι ελαφρώς χαμηλότερη EER (πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια) από το μέσο όρο για τα άλλα μπλοκ. Ωστόσο, τα μικρά κλιματιστικά μπορούν τελικά να βγουν πιο ακριβά για εσάς. Μικρά συστήματα διαχωρισμού ή κλιματιστικά για την ψύξη του χώρου εργασίας περισσότερο, και μερικές φορές χωρίς διακοπή. Προκειμένου να αποφευχθεί η συνεχής λειτουργία των μικρών συσκευών, οι άνθρωποι αγοράζουν συχνά μεγαλύτερες μονάδες (9000 BTU έως 20 τετραγωνικά μέτρα του χώρου, για παράδειγμα). Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη σκιά και το κτίριο του στροντίου ήλιο, αν το δωμάτιο είναι στην ηλιόλουστη πλευρά, είναι απαραίτητο να λάβει τη διάσπαση είναι πιο ισχυρό, η σκιά - θα προσεγγίσει το κατάλληλο (7000 BTU έως 20 τετραγωνικά μέτρα του χώρου, για παράδειγμα).

Η κατανάλωση ισχύος των κλιματιστικών και το μέγεθος του συγκροτήματος (ERR υπολογίστηκε σε σχέση με το BTU, όχι το kW).

Συστήματα διαχωρισμού και κλιματιστικά 5000 BTU (5)

Τα 5000 κλιματιστικά BTU (πέντε) δεν είναι τα μικρότερα στην αγορά, αλλά είναι σπάνια και η Kuban Comfort δεν τα συστήνει. Για δωμάτια μικρότερα από 20 τετραγωνικά μέτρα (ιδανικά λιγότερο από 15 τετραγωνικά μέτρα) συνιστώνται κλιματιστικά ή μονάδες BTU 5000. Τις περισσότερες φορές, τα "πέντε" δεν έχουν τη λειτουργία της θέρμανσης, αλλά μόνο ψύξης, σκεφτείτε αυτό.
Για ένα δωμάτιο μέχρι 24 τετραγωνικά μέτρα, ένα 7000-8000 BTU split (Επτά, Οκτώ) είναι κατάλληλο.
Κατανάλωση ισχύος 5000 BTU κλιματισμού κατά μέσο όρο από 446 έως 580 Watt (οι στατιστικές είναι περισσότερο στο παράθυρο, καθώς η διάσπαση της δύναμης είναι σπάνια).

Συστήματα Split & Κλιματιστικά 7000 BTU (7)

7000 Σύστημα BTU διάσπαση (Επτά), η πιο δημοφιλής στη Ρωσία, τις περισσότερες φορές έχουν σχεδιαστεί για τα δωμάτια των 20-25 τετραγωνικών μέτρων, εάν παίρνετε πάνω από μια μεγάλη περιοχή, αναμένεται μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και τη μείωση περίπου 15-25% σε διάρκεια ζωής (για παράδειγμα, 25-35 τετραγωνικά μέτρα).
Η κατανάλωση ισχύος των 7000 κλιματιστικών BTU (split) κυμαίνεται από 600-800 Watt. Επίσης, διαβάστε παρακάτω για τη διαφορά μεταξύ ενός φθηνού και ακριβότερου κλιματιστικού.

Συστήματα Split & Κλιματιστικά 9000 BTU (9)

Η κατανάλωση ισχύος 9000 κλιματιστικών BTU κυμαίνεται από 800-900 W (αν η μονάδα 9000 BTU καταναλώνει περισσότερα από 900 W, αυτό είναι αναποτελεσματικό και θα βρείτε καλύτερα ένα άλλο μοντέλο). Το Split Nines συνιστάται για χώρους 26-35 τετραγωνικών μέτρων (αυτή η μέση τιμή ισχύει για το παράθυρο και το split σύστημα).
Αν ενδιαφέρεστε για την αγορά μιας μονάδας 9000 BTU για 35-40 τετραγωνικών μέτρων, μπορείτε καλύτερη ματιά στο 12.000 BTU διάσπαση, καθώς θα δροσίσει το δωμάτιό σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από ό, τι οι μικρότερες μονάδες, επειδή δεν λειτουργούν όλο το χρόνο, από το μικρότερο (σε αυτή την περίπτωση, Κουμπάν Comfort οφείλεται στο μετατροπέα).
Μπορείτε να βρείτε το κλιματιστικό με το υψηλότερο EER, καλέστε μας και θα πούμε ποια είναι η πιο αποτελεσματική.

Διαχωριστικά Συστήματα & Κλιματιστικά 12000 BTU (12)

Τα 12.000 συστήματα split BTU καταναλώνουν από 1061 (EER: 11.3) σε 1333 Watt (EER: 9, το οποίο είναι λίγο χαμηλό από τα σημερινά πρότυπα). EER 11,3 μέσος όρος για σύγχρονο split 12000 BTU, μεταφράζοντας για ισχύ 1061 watts. Μην αγοράζετε λιγότερο από 11,3 (με άλλα λόγια, μην αγοράζετε με κατανάλωση άνω των 1061 W). Η διαίρεση με το EER 11.3 είναι τόσο συχνή που δεν θα έχετε προβλήματα με την αναζήτησή τους. Το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστεί αργότερα.
12000 BTU συνιστώνται για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 35 έως 50 τετραγωνικά μέτρα.

Συστήματα Split & Κλιματιστικά 18000 BTU (18)

18000 διαχωριστικά συστήματα BTU συνιστώνται για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 46 έως 70 τετραγωνικά μέτρα.

Συστήματα Split & Κλιματιστικά 24000 BTU (24)

24.000 διαχωρισμοί BTU είναι ελαφρώς λιγότερο αποδοτικοί από τους μικρότερους ομολόγους τους, με μια κλίμακα EER από 8,5 έως 9,6 για σύγχρονες μονάδες. Συνήθως καταναλώνουν μεταξύ 2500 και 2823 βατ. Παρά τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητά τους, αυτές οι μονάδες είναι από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες, επειδή δροσίζουν δωμάτια πολύ γρήγορα. Για το λόγο αυτό, εξακολουθούν να είναι μια καλή επιλογή.

Στη Ρωσία, η κατανάλωση ενέργειας των 24.000 BTU κλιματιστικού οικιακής κατά μέσο όρο 228 kWh / μήνα, και αυτά τα μπλοκ συνιστώνται για τις περιοχές από 72 έως 120 τετραγωνικών μέτρων, αλλά δεν είναι μια απαίτηση. Αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρούς χώρους.

Μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια του κλιματισμού. Χρήση, ψύξη με προϋπολογισμό.

Μετά την προβολή των δεδομένων σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας παραπάνω, μπορεί να ανησυχείτε για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας των κλιματιστικών, αλλά μην ανησυχείτε, η Kuban Comfort θα σας πει πώς να εξοικονομήσετε.

Υπηρεσία

Τα κλιματιστικά μηχανήματα πρέπει να επιτρέπουν τον αέρα μέσω πολλών μικροσκοπικών κυψελών, προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα είναι καθαρά, καθώς και τα στοιχεία του συμπυκνωτή και του εξατμιστή. Εάν κάποια από τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται είναι βρώμικα, η ψύξη θα είναι υποβαθμισμένη.

Ένας φραγμένος πυκνωτής με ανεπαρκή ροή αέρα μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, μειώνοντας την ικανότητά του να διασκορπίζει τη θερμότητα από το εξωτερικό (μείωση της απόδοσης) και επίσης να καταστρέφει τον συμπιεστή. Ένας βρώμικος εξατμιστής μπορεί να παγώσει, γεγονός που μειώνει σημαντικά την απόδοση και την απόδοση. Το ίδιο ισχύει για τα φίλτρα. Δεν έχετε καθαρίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλέστε τον οδηγό για καθαρισμό.

Χρησιμοποιήστε λευκές κουρτίνες

Οι λευκές κουρτίνες μπορούν να αντανακλούν μια σημαντική ποσότητα θερμού ηλιακού φωτός πίσω. Το φως του ήλιου μετατρέπεται σε θερμότητα αφού εισέλθει στο δωμάτιό σας.

Η διαφορά μεταξύ φτηνών και ακριβότερων συστημάτων διάσπασης

Τι είναι διαφορετικό και αξίζει να πληρώνει υπερβολικά; Οι φτηνές χωρίσεις είναι φθηνότερες λόγω της χρήσης λεπτότερου μετάλλου σε σωλήνες και καλοριφέρ, λόγω φθηνότερων ηλεκτρονικών, πλαστικών και λόγω φθηνότερου συμπιεστή. Τώρα για να: η ηλεκτρονική σε αυτή την περίπτωση έχει τη μικρότερη διαφορά με τα ακριβά μοντέλα και είναι περίπου 2-3 ​​χρόνια από τη διαφορά στη λειτουργία αυτής της μονάδας, η ακριβή διάσπαση έχει μακρύτερη ηλεκτρονική. Στη συνέχεια έχουμε ένα συμπιεστή, σήμερα ακόμη και οι φτηνοί συμπιεστές κάνουν ποιοτικά και η διαφορά σε όρους είναι η ίδια όπως και για τα ηλεκτρονικά. Φτηνές πλαστικές στροφές κίτρινο, αγαπητέ όχι. Αλλά η χρήση λεπτού μετάλλου θα οδηγήσει σε συχνότερες διαρροές και θα απαιτήσει συχνότερη συντήρηση. Η Kuban Comfort συνιστά την αγορά πιο ακριβών και διάσημων εμπορικών σημάτων, από τα οποία θα απολαύσετε.

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Σύστημα διαχωρισμού

Τα συστήματα διαχωρισμού του τμήματος "Premium" δεν είναι μόνο συσκευές ψύξης του αέρα. Η λειτουργία τους είναι αναμφισβήτητη - ένα κλιματιστικό μπορεί να αντικαταστήσει διάφορα είδη προϊόντων: ανεμιστήρες, φίλτρα αέρα και ιονιστές, θερμαντήρες.

Συστήματα διαχωρισμού αντιστροφέα

Τα κλιματιστικά της τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένα με ένα συμπιεστή μετατροπέα ή τις τροποποιήσεις του. Η τιμή των συσκευών αντιστροφέα είναι υψηλότερη, αλλά σε αντάλλαγμα έχετε μια εκτεταμένη διάρκεια ζωής, άνετο επίπεδο θορύβου, μεγαλύτερη ισχύ και οικονομία.

Λειτουργία "Θέρμανση"

Η λειτουργία θέρμανσης δεν θα σας επιτρέψει να εξαρτάτε από τις ιδιοτροπίες του καιρού. Βρείτε εύκολα αυτά τα μοντέλα σε ολόκληρη την ποικιλία - στη γενική λίστα που βρίσκεται απευθείας στη φωτογραφία της συσκευής είναι το αντίστοιχο εικονίδιο.

Σύστημα φίλτρου

Τα νεότερα συστήματα split δεν είναι μόνο δροσερά, αλλά και καθαρά εισερχόμενος αέρας και ακόμη και το ιονίζουν. Κάθε κατασκευαστής έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα φιλτραρίσματος για τα προϊόντα του.

Σύστημα αισθητήρων

Οι αισθητήρες συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο και ρυθμίζουν αυτόματα τον τρόπο λειτουργίας. Ένα σύστημα split με ενεργούς αισθητήρες μπορεί να αγοραστεί από τις μάρκες Panasonic και Hitachi.

Μη τυποποιημένες λύσεις

Όλα τα διαχωρισμένα συστήματα φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα. Αλλά η LG έχει μερικές ενδιαφέρουσες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις - κλιματισμό, ζωγραφική και συσκευές που μοιάζουν με ένα στοιχείο του σχεδιασμού του εσωτερικού. Η Hitachi προσφέρει επίσης μια βολική επιλογή - σύστημα δαπέδου.

Δώστε προσοχή, πραγματοποιούμε την παράδοση ανεξάρτητα, την εγκατάσταση - συμφωνείται εκ των προτέρων.


© PremiumTehnika.ru - ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών συσκευών. Μόνο αξιόπιστη τεχνολογία! 2012-2018

Ώρα για εξοικονόμηση!

Εάν πληρώνετε με κάρτα στην περιοχή SITE, θα έχετε έκπτωση 3% σε ολόκληρη τη σειρά! *

Κάντε μια παραγγελία μέσω του καλαθιού, επιλέξτε από τις μεθόδους πληρωμής Πληρωμή online με πλαστική κάρτα και λάβετε έκπτωση!

Το πρόγραμμα μείωσης των τιμών για ηλεκτρονικές πληρωμές παρέχεται από κοινού με τις συνεργαζόμενες τράπεζες JSC "RFI BANK" και το Point of PJSC Bank "Opening"

Όλες οι συναλλαγές πληρωμής είναι κρυπτογραφημένες για ειδικές πληρωμές. Η Visa και η MasterCard γίνονται δεκτές πληρωμής. Δεν υπάρχει προμήθεια.

* Δεν ισχύει για προϊόντα των ακόλουθων κατασκευαστών: AVIS, BOSCH, ELECTROLUX, SIEMENS, NEFF, DUNAVOX, INDEL, COLD ΑΜΠΕΛΩΝ, IP INDUSTRIE. Η έκπτωση δεν ισχύει επίσης για μοντέλα με προσωρινά χαμηλότερες τιμές. Η έκπτωση δεν ισχύει εάν το ποσό της παραγγελίας είναι μικρότερο από 15000 rub.