Αξιολόγηση των διαχωρισμένων συστημάτων με τα μικρότερα μεγέθη

Παραδοσιακά, το πλάτος της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, σύμφωνα με τα γενικά αποδεκτά πρότυπα, είναι περίπου ένα μέτρο. Αυτό είναι το τυπικό μέγεθος, τυπικό για τον περισσότερο κλιματισμό μέσης ισχύος, ειδικά αυτό το μήκος είναι τυπικό για κλιματιστικά υψηλής ισχύος. Υπάρχει μια μικρότερη έκδοση του συστήματος split. Το μήκος του εσωτερικού μπλοκ είναι περίπου 70 εκατοστά. Οι διαστάσεις των μικρών διαχωριστικών συστημάτων είναι μερικές φορές περίπου 50 εκατοστά σε μήκος. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας κλιματιστικών, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα ψυχρού αέρα. Τέτοια διαχωριστικά συστήματα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε μικρούς χώρους.

Το μικρότερο σύστημα διαχωρισμού, των οποίων το μήκος είναι περίπου 50 cm, δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των καταναλωτών, αλλά ο μέσος όρος - έως και 70 εκατοστά σε μήκος, θεωρούνται ότι είναι αρκετά δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων των μικρών διαμερισμάτων. Δεν διαφέρουν από τα κανονικά κλιματιστικά, αλλά επεξεργάζονται μια πολύ μικρότερη περιοχή. Σε αυτό το υλικό, θα λαμβάνονται υπόψη τα καλύτερα διαχωριστικά μικρού μεγέθους. Οι κατατάξεις λαμβάνουν υπόψη τόσο τις απόψεις των αγοραστών και των τεχνικών στοιχείων που υποβάλλονται στη λίστα μοντέλο.

Αξιολόγηση μικρών διαχωρισμένων συστημάτων

Μεταξύ μικρών διαμερισμάτων υπάρχουν τόσο συνηθισμένα, τοίχοι όσο και κινητά. Σε αυτή την αξιολόγηση θα θεωρούνται κλιματιστικά για μικρά δωμάτια. Σε αυτή την ενότητα, θα εξετάσουμε συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία έλαβαν τα υψηλότερα σημάδια από τους πελάτες.

Ballu BSWI-09HN1

Αυτό το μοντέλο θεωρείται το καλύτερο μεταξύ των κλιματιστικών σε ένα μικρό δωμάτιο. Οι κατασκευαστές παρέδωσαν το κλιματιστικό με πολυβάθμια φίλτρα, τα οποία καθιστούν εφικτό τον καθαρισμό των αέριων μαζών από πτητικά σωματίδια σκόνης και από διάφορα παράσιτα. Εάν το ίδιο το κλιματιστικό αποτύχει, μπορείτε να αφήσετε το συμπιεστή σε εφεδρεία: ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση τριών ετών στη συσκευή και 5 χρόνια - στον συμπιεστή. Οι διαστάσεις του κλιματιστικού είναι 70 × 28,5 × 18,8 cm. Αυτός ο εξοπλισμός εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα κατά της παγοκάλυψης, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να απαλλαγείτε γρήγορα από τη συμπύκνωση, η οποία περιοδικά εγκαθίσταται στον συμπιεστή.

Το μέγεθος του κλιματιστικού είναι μια εσωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Συχνά, κατά τη διάρκεια της επισκευής, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να εγκαταστήσουν ένα split σύστημα και το σχεδιασμό του σχεδιασμού των δωματίων για το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα αυτής της συσκευής πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όχι μόνο σωστά τοποθετημένη, αλλά και να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμένο εσωτερικό.

Η απόκτηση και η επιλογή του κλιματιστικού σχεδιάζεται συχνά πιο κοντά στο τέλος της επισκευής και τοποθετείται η "διαδρομή" κάτω από αυτή και φέρνει την "τροφοδοσία" αμέσως. Έτσι για τέτοιες περιπτώσεις, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο. Σε αυτό θα εξετάσουμε λεπτομερώς ποιες αποστάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη για την μεταγενέστερη εγκατάσταση και θα αποκαλύψουμε τις πιο καθολικές διαστάσεις των εσωτερικών μονάδων (οικιακές συσκευές τοίχου).

Πρώτον, θέλουμε αμέσως να προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν "μη τυποποιημένα" μοντέλα κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να έχουν μοναδικά μεγέθη και χαρακτηριστικά. Επομένως, το άρθρο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται 100% καθολικό.

Το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σαλόνια διαθέτουν μια μικρή περιοχή Για τέτοιες εγκαταστάσεις κατάλληλες μαλακτικά έως 2,7 kW (ισχύς ψύξης δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) (25 μ.) -. Που συνήθως αναφέρονται ως "Επτά" ή "Εννέα". Κατά κανόνα, τα "επτά" και "εννέα" (το ίδιο μοντέλο) έχουν τις ίδιες συνολικές διαστάσεις, καθώς και την ίδια διάμετρο των σωλήνων. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε υπόψη τα ίδια μεγέθη και χαρακτηριστικά των θεωρούμενων τυποποιημένων μεγεθών.

Οι συνολικές διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, την οποία μας ενδιαφέρει πρώτα

 • μήκος του μπλοκ. Το πιο τυπικό μήκος των εσωτερικών μονάδων είναι 700-800 mm. Λιγότερο συχνά μέχρι 900 mm. Από την προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να υπολογίσετε το μέσο μήκος 770 mm.
 • ύψος μπλοκ. Τις περισσότερες φορές αυτές οι διαστάσεις κυμαίνονται από 250-290 mm. Για το σχεδιασμό θα λάβουμε υπόψη τα 270 mm.

Το βάθος μας δεν ενδιαφέρεται πολύ (170-240 mm). Έτσι, προσδιορίσαμε το μέσο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας 770 x 270 mm.

Αποστάσεις από τοίχους και οροφή

 • απόσταση από την οροφή έως την κορυφή του κλιματιστικού. Αμέσως θα πω ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις σε αυτό το μέγεθος. Σε ορισμένες οδηγίες υποδεικνύεται μια ελάχιστη απόσταση 50 mm, σε ορισμένες συστάσεις 300 mm. Η πρακτική δείχνει ότι η πιο βέλτιστη απόσταση βρίσκεται στην περιοχή των 60-150 mm. Για τον υπολογισμό που λαμβάνουμε 100 mm. Είναι σημαντικό αυτή η απόσταση να παρατηρείται από την τελική (χαμηλωμένη) οροφή μέχρι την κορυφή του κλιματιστικού. Το πλίνθο (εάν σχεδιάζεται) πρέπει να είναι μικρότερο από αυτή την απόσταση κατά τουλάχιστον 30 mm.
 • απόσταση από τον τοίχο (στην περίπτωση των «πλευρικά τοποθετημένο») θεωρούν ως εξής: η απόσταση από τον τοίχο με την κουρτίνα + απόσταση από κουρτίνες να μπλοκάρει και η μέση απόσταση από τον τοίχο να εμποδίσει θα μετρήσει (150-250 mm.) (150-250 mm.) 400 mm.

Σύσταση για καλώδιο τροφοδοσίας:

 1. Κλιματιστικά "on / off". Το καλώδιο εξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετείται στη συνέχεια κάτω από την εσωτερική μονάδα (προς τα αριστερά κατά 300 mm. και χαμηλότερα κατά 100 mm. από το κέντρο του μπλοκ).
 2. Στα περισσότερα κλιματιστικά inverter, παρέχεται "power" στην εξωτερική μονάδα.
 3. Μια καθολική επιλογή. Κάνουμε, όπως στην πρώτη παραλλαγή + βάζουμε ένα ανταλλακτικό σύρμα 3 × 1,5 μεταξύ των μπλοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εδώ η αριθμητική σε εμάς έχει αποδειχθεί. Σας εύχομαι καλή τύχη στο σχεδιασμό και στην επιλογή ενός κλιματιστικού!

Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Τύποι κλιματιστικών για διαμερίσματα

Η απόκτηση κλιματισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από τη ζέστη του καλοκαιριού. Θα δώσουμε μια επισκόπηση του τι είναι κλιματιστικά για το διαμέρισμα και πώς να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Όλα καλή οικιακή κλιματιστικά χωρίζονται σε δύο εποικοδομητικούς τύπους: μονόκλειστα, δηλ. αποτελούνται από μια ενιαία μονάδα, η οποία σας επιτρέπει να απλοποιήσετε τη δομή του κλιματιστικού και να μειώσετε την τιμή του, καθώς και τα χωριστά συστήματα - δημιουργούνται από χωριστά τμήματα.

Κλιματιστικά Monoblock για διαμερίσματα

Είναι παράθυρα και κινητά. Συγκρίνετε τις ιδιότητες των καταναλωτών τους.

Παράθυρο κλιματισμού

Και τα δύο είδη θορύβου, επειδή ο συμπιεστής λειτουργεί μέσα στο κλιματιστικό. Παράθυρο σε αντίθεση με το κινητό δεν είναι μόνο για ψύξη - υπάρχουν μοντέλα με λειτουργία θέρμανσης. Και αν το κλιματιστικό κινητό αέρα δροσίζει το δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα (μιάμιση ώρα), το παράθυρο είναι γενικά πιο γρήγορα, επειδή τα περισσότερα μοντέλα έχουν μέγιστη ισχύ 5,5 kW, και στο κινητό - μέχρι 4 kW.

Το μέγεθος του κλιματιστικού παραθύρου είναι μεγαλύτερο. Το πρότυπο είναι 510x340x482 mm. Στο κινητό - 300x455x630 mm. Και περισσότερο στην παλέτα του κινητού κλιματιστικού συσσωρεύεται συμπύκνωμα, στα πτώματα των παραθύρων πέφτει, στον οποίο ο Θεός θα στείλει.

Συγκρίνετε τις τιμές. Παράθυρο κατά μέσο όρο φθηνότερα - από 4 χιλιάδες ρούβλια. Mobile - από 10 χιλιάδες ρούβλια.

Συγκρίνετε το κόστος εγκατάστασης. Παράθυρο - ανάλογα με το μοντέλο: από 5 χιλιάδες έως 8 χιλιάδες ρούβλια., Mobile - περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Η εγκατάσταση του παραθύρου είναι απλή: μια ορθογώνια οπή κόβεται σε τοίχο ή άνοιγμα παραθύρου και έχει εγκατασταθεί κλιματιστικό. Το κινητό κλιματιστικό σύστημα είναι ακόμα ευκολότερο - ο εύκαμπτος σωλήνας για την εκροή θερμού αέρα οδηγείται έξω από την τρύπα στον τοίχο ή το παράθυρο.

Διαχωρισμένα συστήματα διαμερισμάτων

Σήμερα, τα κλιματιστικά συστήματα τύπου split-system, που αποτελούνται από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, γίνονται πιο δημοφιλείς μεταξύ των ανθρώπων. Τα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες: λειτουργία θέρμανσης, λειτουργία εξαερισμού και αφυγραντήρα.

Καταναλωτικές ιδιότητες οικιακών διαχωρισμένων συστημάτων

τον τοίχο και το δάπεδο μέχρι την οροφή: Ψύξτε τον αέρα, φιλτράρετε και προθερμάνετε. Αλλά το τελευταίο είδος είναι καλύτερο - ο ψυχρός αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο, δεν υπάρχει σαφές σχέδιο.

κανάλι: ο ψυχρός αέρας ρέει μέσα από τα κανάλια σωλήνων, τα οποία είναι κρυμμένα στον διάμεσο χώρο, η εκροή θερμού αέρα λαμβάνει χώρα μέσω άλλων καναλιών.

Η ίδια αρχή της εργασίας και της πολυδιάστατα συστήματαs.

κλιματιστικά στήλης: πολύ καλά δροσερά δωμάτια. Σε οικιακή χρήση δεν είναι σκόπιμο - ισχυρά σχέδια.

κασέτα: βρίσκεται στην οροφή, και ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα στις τέσσερις κατευθύνσεις του δωματίου και δεν υπάρχουν σχέδια.

Δύναμη των οικιακών συστημάτων διαχωρισμού

τοίχου - Τα διαφορετικά μοντέλα κυμαίνονται από 1,5 έως 12 kW. Έχοντας θέσει μια ερώτηση, τι είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλιματιστικό σπίτι για ένα διαμέρισμα, γνωρίζετε - ο εξοπλισμός αυτός είναι κατάλληλος για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 15 έως 120 τετραγωνικά μέτρα. m, το οποίο δίνει το εύρος επιλογής.

όροφος-οροφή - από 3 έως 8 kW. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Για παράδειγμα, στο σαλόνι.

Οι άλλοι τύποι κλιματιστικών συσκευών είναι κατάλληλοι για εγκαταστάσεις από αρκετούς χώρους και έχουν χωρητικότητα:

από 12 έως 25 kW.

στήλη (πάτωμα) - από 7 έως 18 kW.

κασέτα - από 5 έως 14 kW.

σύστημα πολλαπλών σπαστών - από 2 έως 5 kW.

Πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό για το σπίτι, μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Ποιες είναι οι κλάσεις των κλιματιστικών - Διαβάστε στη διεύθυνση: http://remontspravka.com/klassyi-konditsionerov/

Διαστάσεις οικιακών κλιματιστικών

Επίτοιχο - από 740 x 250 x 180 mm.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή - από 625 x 1650 x 232 mm.

κανάλι - από 850 x 190 x 405 mm.

στήλη (πάτωμα) - σε μέγεθος, το κλιματιστικό δαπέδου είναι παρόμοιο με το ψυγείο: 900 × 350 × 1170 mm.

κασέτα - 600 x 600 mm με χωρητικότητα 5 kW. Με ισχύ 14 kW - 1200 x 600 mm.

σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού - από 800 x 550 x 285 mm.

Τιμές για κλιματιστικά για διαμερίσματα

τοίχο - από 10 χιλιάδες ρούβλια. έως και 20 χιλιάδες ρούβλια.

το δάπεδο και το ταβάνι - από 37 χιλιάδες ρούβλια. έως 127 χιλιάδες ρούβλια.

κανάλι - από 24.000 ρούβλια. έως και πάνω από 200 χιλιάδες ρούβλια.

στήλη (πάτωμα) - από 33 χιλιάδες ρούβλια. έως 119 χιλιάδες ρούβλια.

κασέτα - από 12 χιλιάδες ρούβλια. έως 48.000 ρούβλια.

multi-split σύστημα - από 9 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι και 29 χιλιάδες ρούβλια.

Το κόστος εγκατάστασης διαφορετικών τύπων οικιακών κλιματιστικών

τοίχο - από 9 χιλιάδες ρούβλια. έως και 13 χιλιάδες ρούβλια.

το πάτωμα και την οροφή και την κασέτα - από 12 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

στήλη (πάτωμα) - από 9 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

κανάλι - από 11 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 21 χιλιάδες ρούβλια.

multi-split σύστημα - από 17 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 25 χιλιάδες ρούβλια.

Χρώματα εγκατάστασης διαφόρων οικιακών κλιματιστικών

τοίχος: το εσωτερικό μπλοκ είναι τοποθετημένο κοντά στο παράθυρο, το εξωτερικό - κάτω από το παράθυρο.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή: η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται κάτω από την οροφή ή στο πάτωμα.

κανάλι: εγκατεστημένο πίσω από την ψευδοροφή, εξωτερικά παρόμοιο με μεταλλικό κιβώτιο με οπές για σύλληψη και εκτόξευση αέρα.

στήλη (πάτωμα) - ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του διαμερίσματος μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας τροφοδοσίας να διανέμεται μέσω του συστήματος εξαερισμού.

κασέτα: εγκαθίσταται κρυφά μεταξύ της εγγενής οροφής και κρέμεται και καλύπτεται με διακοσμητικές περσίδες, οι οποίες ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο.

multi-split σύστημα: είναι δύσκολο να εγκατασταθεί λόγω του μεγάλου αριθμού μέχρι πέντε μπλοκ διαφορετικών τύπων. Τα μπλοκ μπορούν να είναι διαφόρων τύπων: οροφή, δάπεδο, κανάλι, κλπ. Καθένας θέτει μια ορισμένη θερμοκρασία, η οποία ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο.

Ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο; Κριτικές πελατών

Σε tehdomik.ru (http://tehdomik.ru/kakoj-kondicioner-luchshe-vybrat-dlya-kvartiry.html) σε απευθείας σύνδεση των χρηστών Αλέξανδρος λέει: «Την άνοιξη αγόρασε ένα split-συστήματος. Έβαλα το κλιματιστικό σε διαφορετικούς τρόπους, αλλά καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Το διαχωριστικό σύστημα είναι το πιο οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας. "

Πράγματι, τα κλιματιστικά συστήματα, όπως το split σύστημα, καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας, 20-30% λιγότερα από τα μονοκόμματα. Παρόλο που το κόστος υπερβαίνει το παράθυρο και τα κινητά κλιματιστικά σε 3 φορές.

Στην ίδια ιστοσελίδα (http://tehdomik.ru/kakoj-kondicioner-luchshe-vybrat-dlya-kvartiry.html) με Ilya είναι ευτυχής για το ότι «split-σύστημα δεν είναι μόνο για τη θέρμανση, αλλά και στο κρύο»

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξοπλισμός split-system έχει τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα, ακόμη και σε εξωτερικές θερμοκρασίες: -30 ° C.

Το φόρουμ «Περί Κλιματιστικά» (http://www.split-sistemy-volgograd.ru/forum/viewtopic.php?f=11t=19) του χρήστη με το όνομα Guru συμβουλεύει «για να επιλέξετε κλιματισμό, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα ψύξης. Αν δεν είναι αρκετό, τότε σε ζεστό καιρό το διαμέρισμα δεν θα αερίζεται πλήρως. "

Πότε επιλέγοντας το καλύτερο οικιακό κλιματιστικό, είναι απαραίτητο, καταρχάς, να δοθεί προσοχή στην ικανότητά του, δεδομένου ότι η κύρια λειτουργία του εξοπλισμού είναι να ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.

Σε άλλο φόρουμ "Για οικιακό και ψηφιακό εξοπλισμό" (http://www.asun.ru/viewtopic.php?id=3813) ο χρήστης με το όνομα του διαχειριστή συμβουλεύει κατά την επιλογή κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα εκτός από την ισχύ που λαμβάνεται υπόψη για το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον συμπιεστή. "

Πράγματι, αν εσείς θέλουν να βάλουν ένα καλό και φθηνό κλιματιστικό, για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα, τότε ο εξοπλισμός που τοποθετείται στον τοίχο είναι ο καλύτερος. Είναι λιγότερο θορυβώδες, σε σύγκριση με άλλους τύπους κλιματιστικά για διαμερίσματα.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό

Σύγχρονα διαχωρισμένα συστήματα στη σύνθεσή του έχουν εξωτερική μονάδα και κλιματιστικό εσωτερικής μονάδας. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού πολλαπλών ελεύθερη διαμόρφωση ενός συστήματος διαχωρισμού με μία εξωτερική μονάδα και πολλαπλές εσωτερικές μονάδες είναι δυνατό να επιλέξετε το κανάλι εσωτερική μονάδα κλιματιστικού, κασέτα, δαπέδου, είδη οροφής, η οποία σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού στο σχεδιασμό οποιουδήποτε, ακόμη και η πιο εκλεπτυσμένη, το εσωτερικό. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συσκευή του εσωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού και τις ποικιλίες τους.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό. Συσκευή

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό τύπος τοίχου αποτελείται από:
1. Μπροστινός πίνακας - είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)

3. Λεπτό φίλτρο - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά έχει θετική επίδραση στην καθαριότητα του εισπνεόμενου αέρα στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά με συστήματα καθαρισμού του θείου είναι ακριβότερα. Τα φίλτρα αυτά είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά "Premium" (για παράδειγμα, κλιματιστικά Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA και MSZ-FD35VA).

4. Ανεμιστήρας - έχει ταχύτητα περιστροφής 3 - 4.

Εσωτερική μονάδα τύπου τοίχου

Η εμφάνιση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού ή με άλλα λόγια του τύπου μπορεί να είναι διαφορετική. Τα πιο δημοφιλή είναι τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία στη σύνθεση τους έχουν εσωτερική μονάδα τοίχου. Αυτή είναι η οικονομικότερη διάταξη του πολυ συστήματος, επειδή Οι εσωτερικές μονάδες που είναι τοποθετημένες σε τοίχο είναι φθηνότερες από άλλες εσωτερικές μονάδες.

Το εσωτερικό μπλοκ του τύπου καναλιού

Αυτές οι εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη για κρυφή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να τοποθετήσετε τίποτα στους τοίχους, στην οροφή. Τα εσωτερικά μπλοκ του τύπου καναλιού τοποθετούνται συνήθως μέσα στα τζάμια ή κρυμμένα πίσω από την ψευδοροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτές οι μονάδες απαιτούν μια καταπακτή για περιοδική συντήρηση. Η παροχή ψυχρού ή θερμού αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια αεραγωγών.

Μονάδα εσωτερικής κασέτας

Αυτός ο τύπος εσωτερικών μονάδων χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μπλοκ τοίχου. Η εσωτερική μονάδα της κασέτας μπορεί να είναι μονής σπείρας και 4 ρεύματος. Οι μονάδες κασέτας μίας ροής χρησιμοποιούνται συνήθως για κλιματισμό σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Για μεγάλους, ογκώδεις χώρους γραφείων, καταστήματα κλπ., Χρησιμοποιούνται τέσσερις κασέτες εσωτερικές μονάδες.

Διαστάσεις κλιματιστικών εσωτερικών μονάδων

Όπως γνωρίζετε ήδη, το διαχωριστικό σύστημα μπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους δομικών στοιχείων στη δομή του και κατά συνέπεια οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας διαφέρουν επίσης. Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού τοίχου ποικίλλουν ανάλογα με την επιχείρηση του κατασκευαστή και την χωρητικότητα του κλιματιστικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του συστήματος τοίχου, τόσο περισσότερο διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας. Κατά μέσο όρο, το πλάτος του κλιματιστικού της εσωτερικής μονάδας κυμαίνεται από 780 έως 1100 mm.

Κλιματισμός με μικρή εσωτερική μονάδα προσφέρεται από ορισμένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Fujitsu. Το κλιματιστικό Fujitsu της σειράς Standart διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό μπλοκ με διαστάσεις 260x790x198mm. Στη σειρά κλιματιστικών τοίχων Daikin παρουσιάζεται το νεότερο διαχωριστικό σύστημα Daikin Emura FTXG25J, το οποίο έχει το λεπτότερο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας - το πάχος του συγκροτήματος είναι μόνο 156 mm!

Η LG προσφέρει αρχικό τοίχο εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών LG ART COOL GALLERY τετράγωνο σχήμα. Σε αυτές τις εσωτερικές μονάδες υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα αντικατάστασης εικόνων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το εσωτερική μονάδα κλιματισμού LG κάθε φωτογραφία ή φωτογραφία.

Κλιματισμός με δύο εσωτερικές μονάδες

Τα κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την κατασκευή αρκετών γειτονικών χώρων. Σε ένα τέτοιο σύστημα, χρησιμοποιείται μία εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές μονάδες. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι είτε τοίχου, κασέτα ή κανάλι. Τα συστήματα με δύο εσωτερικές μονάδες ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Τα αυτόνομα κλιματιστικά οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών θερμοκρασίας σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους.

Τυπικά μεγέθη κλιματιστικών:

 • Μήκος: 500 (mm), 700 (mm), 750 (mm), 770 (mm), 800 (mm), 820 (mm).
 • Ύψος: 240 (mm), 250 (mm), 260 (mm), 270 (mm), 275 (mm), 290 (mm).
 • Βάθος: 170 (mm), 180 (mm), 190 (mm), 200 (mm), 240 (mm), 260 (mm).

Σημαντικό: Η βέλτιστη απόσταση από το κλιματιστικό μέχρι την οροφή πρέπει να είναι μεταξύ 60 (mm) - 150 (mm).

Σήμανση:

Η σήμανση των κλιματιστικών περιλαμβάνει:

 • Το όνομα του προϊόντος.
 • Μοντέλο και τύπος.
 • Χωρητικότητα ψύξης και εκτέλεση στον τόπο εγκατάστασης.
 • Αριθμός τυπικού μεγέθους και τύπου κλιματικών επιδόσεων.

Για παράδειγμα: Συσκευή conditioner "Komfot 1" KB2-2, 24-pc-05T3 - Συσκευές conditioner "Comfort 1" τύπος KB2, 2240 βατ ικανότητα ψύξης, απόδοση Α διαχωριστικό τοίχωμα, με τον αριθμό μέγεθος 05, κλιματικές εκτέλεση Τ3.

Σημαντικό: το βασικό κανονιστικό έγγραφο GOST 26963-86.

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

10 Συμβουλές για την επιλογή ενός κλιματιστικού

Περιεχόμενα

Όταν αποφασίζει αν θα αγοράσει αυτό ή εκείνο το σπίτι αντικειμένου, κινητά ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία δημιουργεί πάντα πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους ειδικούς δείκτες των συγκεκριμένων συσκευών, η οποία είναι απαραίτητη για να καθοριστεί στην πρώτη θέση, οπότε σίγουρα παραμένουν ικανοποιημένοι και με αυτοπεποίθηση στο νέο του απόκτημα.

Η ίδια κατάσταση συμβαίνει όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό. Πριν αγοράσετε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε σίγουρα την προσοχή σας σε μια σειρά από δείκτες, τόσο τεχνικά όσο και σωματική, που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη γενική ιδέα για το πώς θα δούμε και πώς θα είναι πρακτικό στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Παρακάτω θα βρείτε δέκα βασικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επιλογή του κλιματιστικού, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε με δική τους επιλογή, να καταλάβουν ποια από τις δεικτών για σας είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντική.

Η κατάλληλη στιγμή

Πρώτα απ 'όλα, πριν πάτε να αγοράσετε κλιματιστικό, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτή η τεχνολογία στοιχείο σχετίζεται με τις «εποχιακές» συσκευές που είναι αρκετά κρίσιμη επίδραση στην αξία του σε πολλές σταθερές και ηλεκτρονικά καταστήματα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Εδώ, όπως και με τα παπούτσια, θέλετε το δωμάτιο ήταν δροσερό αυτό το αποπνικτικό και ζεστό το καλοκαίρι, ή σε υψηλής ποιότητας split-σύστημα διατηρεί τη βέλτιστη θερμότητα για να ζεσταθεί το δωμάτιό σας στο κρύο του χειμώνα; Τότε θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ των προτέρων.

Αρκετά λογικό ότι σε αυτές τις εποχές, όπως απαιτείται τεχνική θα αυξηθεί σημαντικά σε όρους αξίας, αφήνοντας ελάχιστη διαφορά στις τιμές που μπορείτε απολύτως κανένα όφελος δεν θα είναι. Αλλά ποιος θέλει να πληρώσει περισσότερο αν μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο (ή οποιοδήποτε άλλο) κατάστημα ειδικότητας σε χαμηλότερο κόστος, αν έρθει πίσω, ας πούμε, την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Αυτό είναι σωστό, κανείς. Μην ξεχνάτε ότι όχι μόνο ο τόπος, αλλά και ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Τύπος συσκευής

Φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα όσον αφορά τη λειτουργικότητα της συσκευής είναι ο τύπος της και στην περίπτωση των συστημάτων ελέγχου του κλίματος, όλα εξαρτώνται από τις λειτουργίες που χρειάζεστε.

Αν χρειάζεστε μόνο να ανανεώνετε περιοδικά το δωμάτιο, γεμίζοντας το με δροσερό αέρα, τότε ένα κανονικό, κλιματιζόμενο κλιματιστικό θα κάνει καλά. Αν θέλετε μια πρακτική συσκευή, η οποία μπορεί να θερμαίνεται και το δωμάτιο και το δροσερό και κορεστεί τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία αέρα, καθαρισμό κακό, σίγουρα θα πρέπει να ενδιαφέρονται για μια πολύ πιο δαπανηρή σύστημα split.

Συστήματα μονοπυρήνων

Αναλύοντας μερικά από τα είδη των δομών των συστημάτων ελέγχου του κλίματος θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το παράθυρο, ή μια πιο λεπτομερή περισσότερο γνωστή ως τα κλιματιστικά μονομπλόκ αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν ξεπερασμένη, δεδομένου ότι, ενώ οι πιο σύγχρονες εκδοχές της άλλοτε πρώην αξιοπρέπεια γίνει μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων είναι όχι μόνο χρονοβόρα και προβληματική διαδικασία για την εγκατάσταση αυτού του σχεδιασμού σε τζάμια, περνώντας γεμίζετε ένα μεγάλο μέρος του χώρου παράθυρο, αλλά πολύ θορυβώδες «συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.»

Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου αυτός ο τύπος έλαβε επίσης ορισμένες βελτιώσεις όσον αφορά τη διαθεσιμότητα ενός απομακρυσμένου ελέγχου και άλλα πράγματα, και ο σχεδιασμός είναι πιο σύγχρονο, αλλά στην πράξη τα πλεονεκτήματα μπορεί να σημειωθεί εκτός από το ότι το σχετικά χαμηλό κόστος, σε αντίθεση με τα πιο σύγχρονα είδη.

Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο monoblock είναι φορητό (ή «κινητό») air-condition, το κόστος των οποίων είναι ήδη πολύ πάνω από το παράθυρο, και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους, αντίστοιχα, είναι η δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης ταξίδια σε διάφορες εγκαταστάσεις, ψύξη ή θέρμανση τους. Ωστόσο, λιγότερο πρακτική αυτής της προσέγγισης είναι η έλλειψη στήριξης για ορισμένες μικροκλίμα σταθερό επίπεδο σε ένα δωμάτιο, παρέχεται συσκευή συστηματική μετατόπιση. Και οι ίδιοι έχουν σχεδιαστεί κυρίως για μικρά δωμάτια, συνολικής επιφάνειας μέχρι 25 τετραγωνικών μέτρων.

Διαχωρισμένα συστήματα

Αυτός ο τύπος κλιματικού συστήματος μπορεί να ονομαστεί ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε σπίτια, γραφεία και διαμερίσματα σήμερα. Αποτελούνται από δύο κύριες συνιστώσες: μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα και μπορούν να εκτελούν όλες τις βασικές και όχι μόνο λειτουργίες καθαρισμού, θέρμανσης / ψύξης και ούτω καθεξής.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου των κλιματιστικών σχέση με το προηγούμενο είναι, φυσικά, ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα επιλογών, ειδικά αν αυτό είναι μια συσκευή υψηλής ποιότητας, και πιο ήσυχο τρόπο λειτουργίας, ως το πιο θορυβώδες μέρος του σχεδιασμού, δηλαδή η εξωτερική ισχύς εξόδου προς τα έξω.

Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου είναι η ίδια με την προηγούμενη εκτός από την εσωτερική μονάδα, όπως είναι ήδη δυνατό να καταλάβετε ότι είναι έως και πέντε ή έξι, και θα είναι σε διάφορους τομείς, είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα ή το γραφείο co-op, που εξυπηρετούν τους την ίδια στιγμή, αφήνοντας σε μια εξωτερική μονάδα.

Με τη σειρά τους, τα συστήματα αυτού του τύπου μπορούν επίσης να χωριστούν σε διάφορα υποείδη, μεταξύ των οποίων μπορείτε να σημειώσετε κλιματιστικά τοίχου, κασέτας, καναλιών και οροφής. Και ανάλογα με αυτό το υποείδος, η πολυπλοκότητα και το κόστος εγκατάστασης και προσαρμογής ενός τέτοιου συστήματος ποικίλλουν. Φυσικά, η εγκατάσταση και η εγκατάσταση ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού, όπως η αγορά, θα κοστίσει πολύ περισσότερο και ανάλογα με τον αριθμό των εσωτερικών μονάδων, είναι ακόμα πιο δύσκολο

Με λίγα λόγια, οι επιλογές είναι πολλές συστήματα στο τμήμα δεδομένων, και το καθένα είναι κατάλληλο για τη βέλτιστη στόχο του, που είναι σίγουρα ένα ή τον άλλο τρόπο η ίδια με τόσο παραμελημένο δικό σας πεδίο εφαρμογής είναι, επίσης, δεν αξίζει τον κόπο.

Κατηγορία συσκευών

Όπως και σε κάθε άλλο τομέα της αγοράς των καταναλωτών, κινητά και άλλα είδη εξοπλισμού, σε αυτή την περίπτωση μεταξύ των πολλών διαφορετικών τύπων συστημάτων εξοπλισμού HVAC έχουν συσκευές από το παγκοσμίου φήμης εμπορικά σήματα, καθιερωμένη στον τομέα αυτό, ότι, ως υψηλής ποιότητας, αντανακλάται σημαντικά στο συνολικό κόστος, και είναι αδύνατο να αποκλείσουμε το σύστημα από λιγότερο γνωστές και νεότερες εταιρείες.

Επιπλέον, η συνολική αξία της ισχύος, των υλικών, των λειτουργιών κ.λπ. επηρεάζει επίσης το τελικό κόστος. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πάντα τρεις κατηγορίες συσκευών: προϋπολογισμός, μεσαία τάξη και υψηλή τάξη (ελίτ). Ανεξάρτητα από το κόστος, όλοι φυσικά εκτελούν τις βασικές τους λειτουργίες, αλλά και τον αριθμό των χρήσιμων πλεονεκτημάτων για ένα πιο ακριβό μοντέλο, έτσι θα υπάρξουν πολύ περισσότερα.

Οικονομικά κλιματιστικά

Φυσικά, η πρώτη και πιο σημαντική παράμετρος αυτής της κατηγορίας είναι το πολύ προσιτό κόστος των μοντέλων που έχουν ενταχθεί. Αλλά μπορεί να υπάρχουν μειονεκτήματα, για παράδειγμα, όχι οι πιο διάσημοι και αξιόπιστοι, αλλά μερικές φορές ακόμη και ολοκαίνουργιοι κατασκευαστές που δεν μπορούν να εμπνεύσουν απολύτως καμία εμπιστοσύνη, ακόμα και αν στην πραγματικότητα οι συσκευές τους αποδειχθούν πολύ υψηλής ποιότητας.

Λοιπόν, είναι απίθανο να βρεθεί ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων λειτουργιών στα συστήματα του τμήματος του προϋπολογισμού, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τους ακριβότερους ανταγωνιστές.

Μέση τάξη

Η κατάσταση με τα μοντέλα της μεσαίας τάξης έχουν μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα, επιτρέποντας στους χρήστες να βρουν μια αξιοπρεπή προτάσεις, κυρίως από τους πιο γνωστούς Ιάπωνες και Ευρωπαίους κατασκευαστές, οι οποίοι δεν είναι ακόμη τόσο πολύ, αν και ήταν περισσότερο από προφανής, «μια όμορφη πένα», με αυτό συχνά δεν είναι κατώτερο από τους ηγέτες αυτής της αγοράς.

Elite συστήματα

Και φυσικά, για εκείνους τους χρήστες ότι η οικονομική πτυχή δεν είναι ένα πρόβλημα σε όλα, ή χρησιμοποιούνται για γνωστές μάρκες και ξέρουν τι να περιμένουν από αυτούς μόνο την καλύτερη ποιότητα και την απόδοση, σε κάθε αγορά υπάρχει κάποια τεχνική αυτή η κατηγορία των συσκευών.

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, περιλαμβάνει πολύ ακριβά συστήματα από τους ηγέτες στον τομέα αυτό, οι οποίοι είναι εταιρείες όπως η Mitsubishi, η Fujitsu, η Chofu και πολλοί άλλοι.

Παράμετροι ισχύος

Φυσικά, μιλώντας για τη δύναμη του κλιματιστικού, είναι σαφές ότι αυτό το κριτήριο είναι επίσης ένα από τα πιο σημαντικά κατά την επιλογή μιας συσκευής. Μετά από όλα, για παράδειγμα, αν έχετε πάρει ένα split-σύστημα να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο, για παράδειγμα, σε ένα μικρό δωμάτιο, όπως ένα φυτώριο, θα προσεγγίσει τη συσκευή με το δείκτη 5-7000 BTU.

BTU (ή BTU) - είναι βρετανική θερμική μονάδα η οποία, στην ουσία, είναι ένα μέτρο της ποσότητας θερμότητας σε αγγλόφωνες χώρες, και επίσης χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τα συστήματα θερμοχωρητικότητα, ψύξη και άλλες κλίμα, όπως στην περίπτωσή μας.

Αν νομίζετε ότι είναι πολύ περίπλοκο για να συμμετάσχουν σε περιττές υπολογισμούς κατά την επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου, θα πρέπει να θυμόμαστε την απλή εξίσωση: πάρτε τον αριθμό των κερδών θερμότητας kW, σε ένα ορισμένο δείκτη του BTU, κάθε μονάδα της οποίας θα είναι ίσο με περίπου 8-10 τετραγωνικά μέτρα του χώρου και θα είναι γύρω για να ξέρετε τι Η ισχύς πρέπει να είναι στο σύστημα ώστε να διατηρείται το βέλτιστο μικροκλίμα σε μια ή την άλλη περιοχή.

Δείκτες κατανάλωσης ενέργειας

Σήμερα, τα περισσότερα από τα διαμερίσματα είναι απλά γεμίζουν με μια ποικιλία από οικιακές συσκευές, μεταξύ των οποίων μπορεί να απαιτείται πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, φούρνους και λέβητες, και άλλα μικροπράγματα, όπως ηλεκτρικές σκούπες, σίδερα, επιτραπέζιους υπολογιστές, και κατά περιόδους την είσπραξη των smartphones και tablets.

Και αυτό είναι μια συνήθης κατάσταση, αλλά αν δεν θέλετε να λογοδοτήσουν για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προστέθηκε ένα σημαντικό ποσό λόγω του κλιματισμού, ειδικά το καλοκαίρι ή το χειμώνα, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους δείκτες κατανάλωσης ενέργειας.

Η αλήθεια και οι κατασκευαστές των συστημάτων ελέγχου του κλίματος εδώ και πολύ καιρό καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μικρότερες δείκτες σε αυτή την περίπτωση, αυξάνουν την κατανάλωση, έτσι ώστε πιο σύγχρονα μοντέλα, ακόμα και ανήκουν σε μια κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνουν υψηλότερη ενεργειακή κλάση, είναι καλό για την οικονομία της.

Επίσης, εάν θέλετε να επιτύχετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσει επίσης πολύ πιο αθόρυβη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο κατά πόσον ο διαχωρισμός είναι μετατροπέας. Φυσικά, το κόστος ενός τέτοιου κλιματιστικού θα υπερβεί σημαντικά την τιμή του αναλλοίωτου αναλόγου του, αλλά με την προϋπόθεση ότι το πρώτο στο διαμέρισμα, η διαφορά στο κόστος θα αντισταθμιστεί απλώς από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαστάσεις εσωτερικής μονάδας

Η ακόλουθη παράμετρος μπορεί επίσης να είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της, ας πούμε, αν κάνετε σημαντικές επισκευές και το σημείο του σχεδιασμού του άποψη, υπάρχουν ορισμένες προτιμήσεις σε ολόκληρο το εσωτερικό στο σύνολό της, και ως εκ τούτου θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο μέγεθος του εσωτερικού ενός συστήματος διαχωρισμού.

Και πάλι, αξίζει να εξετάσουμε εκείνες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, παράγοντες όπως ο τύπος της συσκευής, δηλαδή, είναι ένα δάπεδο και ένα φορητό ή σταθερό τοίχωμα, και αν θα είναι ένα ξεχωριστό split-σύστημα ή πολλαπλά μέρη με ένα κεντρικό κλιματισμό.

Αλλά η εμφάνιση, ειδικά το κλιματιστικό τοίχου, είναι γενικά απίθανο να ανησυχεί, αφού οι περισσότεροι από αυτούς γίνονται με παρόμοιο τρόπο, ένας παράγοντας μορφής και συχνά έχουν ένα τυπικό, λευκό χρώμα. Φυσικά, με πιο λεπτομερείς αναζητήσεις, μπορείτε ακόμα να βρείτε άλλες επιλογές που σίγουρα θα ταιριάζουν στο γενικό στυλ του εσωτερικού χώρου, αν αυτό, και πάλι, είναι κρίσιμο.

Συστήματα φίλτρων

Εξίσου χρήσιμος για πολλούς παράγοντες θα είναι ένα σύστημα φίλτρων στον κλιματικό εξοπλισμό που θέλει να αγοράσει. Μπορεί να είναι απολύτως διαφορετικοί τρόποι φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα, αλλά αν αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός για εσάς, τότε αξίζει να προσέχετε τις συσκευές με φιλτράρισμα του αέρα.

Επίσης, η καλύτερη επιλογή θα είναι η παρουσία φίλτρου πλάσματος, η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική στον καθαρισμό του αέρα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Υπάρχουν επίσης φίλτρα που κορεάζουν τον αέρα με αρνητικά ιόντα που επηρεάζουν θετικά όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα, αλλά και τα κατοικίδια ζώα. Μπορείτε ακόμη να βρείτε ένα split σύστημα, με ειδικά φίλτρα που εμπλουτίζουν τον αέρα με βιταμίνες, όπως η κατηγορία C.

Εγκατάσταση και εντοπισμός σφαλμάτων

Φυσικά, κατά την αγορά αυτού του είδους εξοπλισμός είναι ο ίδιος μια σπάνια χρήστη ως δική του, εκτός αν, φυσικά, δεν είναι ο πλοίαρχος του, θα τοποθετηθεί το σύστημα διαχωρισμού, τοίχους prodalblivaya και εγκατάσταση των εξωτερικών και εσωτερικών μπλοκ.
Φυσικά, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν την εγκατάσταση και την προσαρμογή του συστήματος ποιοτικά και αξιόπιστα.

Επιλογή θέσης για την εσωτερική μονάδα

Μια πολύ σημαντική πτυχή κατά την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος είναι η επιλογή της θέσης της εσωτερικής μονάδας, η οποία επηρεάζεται επίσης από πολλούς πραγματικά σημαντικούς δείκτες:

Αποφύγετε την άμεση ροή αέρα ανά άτομο

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η κατεύθυνση του ρεύματος αέρα, και ακόμα περισσότερο το κρύο που πέφτει στο πρόσωπο που δεν φέρουν μαζί τους οποιοδήποτε αγαθό, από το γεγονός ότι μπορείτε απλά να φυσήξει, και το τραυματισμένο μέρος του σώματος σε λίγες μέρες θα σας φέρει δυσφορία και ενόχληση, και μέχρι και αυτό που μπορεί καν να κρυώσει. Έτσι, η θέση της εσωτερικής μονάδας θα πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε η άμεση ροή που εκπέμπει από αυτήν να διέρχεται εκεί όπου είναι λιγότερο πιθανό. Εάν, λόγω της κατασκευής των χώρων, δεν κατορθώσετε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εντοπίσετε αμέσως τις κατευθυντήριες λεπίδες από την τοποθεσία σας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα τοίχου πάνω από το κεφαλάρι

Υπνοδωμάτιο κρυώσει η λύση αυτή θα λύσει το παραπάνω πρόβλημα, γιατί αν δεν περιλαμβάνει τη λειτουργία swing, δηλαδή το πέρασμα του ρεύματος αέρα από κάτω προς τα πάνω, τότε οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε τον εαυτό σας στην πορεία του είναι μηδέν. Ναι, και να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό απέναντι από το κρεβάτι θα είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας, όπως προαναφέρθηκε.

Αφήστε το βέλτιστο μέγεθος χώρου μεταξύ της μονάδας και της οροφής

Κατά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να μην το τοποθετήσετε στην οροφή, αφήνοντας επαρκές περιθώριο στο βάθος, ο καλύτερος δείκτης θεωρείται 10 εκατοστά, αλλά αν το σχεδιασμό ή τη δομή με οποιονδήποτε τρόπο, δεν σας επιτρέπουν να το κάνουμε αυτό, τότε μην τοποθετείτε τη συσκευή σε απόσταση λιγότερο σε απόσταση μικρότερη από 3 cm από την οροφή. Διαφορετικά - αναζητήστε μια άλλη θέση.

Επιπλέον, δεν είναι λιγότερο σημαντικό πυλώνες, που σίγουρα όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν, είναι ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα, όπου η εμφύσηση αέρα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα ή άλλο εμπόδιο που παραβιάζει την κυκλοφορία της ροής του αέρα, και ότι η απόσταση μεταξύ του τα μπλοκ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα, δεδομένου ότι ένα μεγαλύτερο μήκος διαδρομής μπορεί να επηρεάσει το κόστος εγκατάστασης και να μειώσει την απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος.

Λειτουργία

Μην ξεχνάτε ότι εάν θέλετε το κλιματιστικό σας να είναι ικανό για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και υψηλής ποιότητας, να εκτελείτε όλες τις εργασίες σας, τότε θα πρέπει να παρακολουθείτε περιοδικά την κατάστασή του. Απαραίτητα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο πρέπει να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα και να ξεπλύνετε το σύστημα, ακριβώς όπως και η εξωτερική μονάδα.

Γι 'αυτό, να είστε βέβαιος να καλέσετε τους εργαζόμενους που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, επειδή αν δεν είστε πολύ ισχυροί σε αυτό, οι πιθανότητες είναι ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Αλλά τα φίλτρα αν είναι αφαιρούμενα και μπορούν να καθαριστούν με το δικό του, και είναι επιθυμητό να το πράξει όσο το δυνατόν συχνότερα, χωρίς να αφήσει το σύνολο του φράξει το σύστημα ακόμη περισσότερο.

Συμπεράσματα

Έτσι, μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, έχετε περισσότερες πιθανότητες έχεις τη γενική έννοια κάποιων παραμέτρων των συστημάτων εξοπλισμού HVAC στο οποίο θα πρέπει να δώσουν προσοχή πριν αποφασίσει τελικά για την αγορά, και εμείς, με τη σειρά του, ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που δίνονται εδώ θα είναι χρήσιμη και θα σας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη επιχείρηση.