Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά.

Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει.

Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης.

Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Έτσι, αν S - την περιοχή του τμήματος αγωγού του αγωγού εξαγωγής, Ν - την ένταση του μεταφερόμενου αέρα στη μέγιστη λειτουργία της συσκευής, Μ - την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει στον προγραμματισμένο τρόπο λειτουργίας, τότε η απαιτούμενη διατομή του κουτιού υπολογίζεται από τον τύπο:

P = S * (Μ / Ν)

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή.

Πλαστικά κουτιά για εξαερισμό - ένα υγιές μικροκλίμα με τα χέρια σας

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού

Ο εξαερισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος υποστήριξης της ζωής σε οποιοδήποτε οικιστικό, διοικητικό ή οικονομικό κτίριο. Με τη βοήθεια του, η υπερβολική υγρασία, το διοξείδιο του άνθρακα και οι ξένες οσμές αφαιρούνται από τις εγκαταστάσεις. Ο εξαερισμός εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα άνετο μικροκλίμα.

Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από διάφορα στοιχεία, καθένα από τα οποία εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ο αγωγός αέρα. Ο σκοπός του αγωγού είναι να μεταφέρει αέρα από τον ανεμιστήρα αναρρόφησης στον άξονα αερισμού του σπιτιού ή στο δρόμο. Το καλύτερο υλικό για την κατασκευή αγωγών είναι οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού. Αυτά τα προϊόντα έχουν αποδειχθεί στη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού σε διάφορες συνθήκες.

Πλεονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Για την παραγωγή πλαστικών κιβωτίων για την κατασκευή PVC χρησιμοποιείται - ένα μοναδικό υλικό που συνδυάζει πολλές θετικές ιδιότητες.

Έτσι, πλαστικά κουτιά εξαερισμού από πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν τόσο απαραίτητες και χρήσιμες ιδιότητες:

Κουζίνες με κουτί αερισμού

 • περιβαλλοντική ασφάλεια ·
 • μηχανική αντοχή.
 • ελαστικότητα;
 • αντοχή σε χημικά ενεργά και οργανικά υγρά ·
 • αντίσταση στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
 • μικρό ειδικό βάρος.
 • η δυνατότητα δημιουργίας σχεδόν οποιασδήποτε μορφής αεραγωγού.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • ευκολία συντήρησης.
 • τη δυνατότητα αποσυναρμολόγησης για το πλύσιμο ή την επισκευή ·
 • αθέμιτο;
 • μια ευρεία γκάμα χρωμάτων.
 • μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών.
 • Προσιτή τιμή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των αγωγών εξαερισμού που κατασκευάζονται από πλαστικό, είναι η ικανότητά τους να ταξινομήσει οργανικά στις εγκαταστάσεις για οποιοδήποτε σκοπό. Τα προϊόντα αυτά, μετά την εγκατάσταση, δεν χρειάζονται επιπλέον φινίρισμα. Ευχάριστη εμφάνιση και ομαλό σχήμα του αγωγού θα φαίνονται καλά, και στο σαλόνι, καθώς και κτίρια γραφείων.

Η λεία εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του αγωγού PVC εξασφαλίζει σχεδόν απρόσκοπτη διέλευση του αέρα μέσα από αυτό. Σε μια τέτοια επιφάνεια, δεν συγκρατούνται μηχανικά σωματίδια. Το λίπος, το οποίο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εγκαθίσταται στο εσωτερικό του σωλήνα, ξεπλένεται εύκολα με ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού.

Σημαντικό να γνωρίζετε: Οι πλαστικοί αγωγοί εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπως μπάνια, κουζίνες και τουαλέτες.

Τύποι, μεγέθη και εξοπλισμός

Στη μορφή, αγωγοί για την κατασκευή αεραγωγών, υπάρχουν στρογγυλά, ορθογώνια και τετράγωνα τμήματα. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι ορθογώνια. Μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό και είναι σε αρμονία με οποιαδήποτε έπιπλα. Σήμερα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών για πλαστικά κουτιά εξαερισμού. Αυτό τους επιτρέπει να βρίσκουν τη χρήση τους σε δωμάτια με διαφορετική έκταση και όγκο.

Έχοντας ένα τυπικό πάχος τοιχώματος 3-4 mm, οι ορθογώνιοι πλαστικοί αεραγωγοί αερισμού έχουν τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • - 110 × 55 mm, 120 × 60 και 204 × 60 mm ·
 • το μήκος των διαύλων είναι 50 cm, 100 cm, 150 cm, 200 cm και 250 cm.

Το χρώμα των προϊόντων μπορεί να είναι το εξής:

Εάν καμία από τις επιλογές χρωμάτων δεν είναι κατάλληλη, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Στοιχεία πλαστικού αγωγού

 • ζωγραφίστε τον αγωγό αέρα.
 • καλύψτε το κουτί με ταπετσαρία ή ταινία αγωγών για το χρώμα του εσωτερικού χώρου.
 • να κατασκευάσει για τον αγωγό αέρα ένα κιβώτιο γυψοσανίδας με το επόμενο φινίρισμα.
 • για την κάλυψη του αεραγωγού με φύλλα από πλαστικό PVC κάτω από το χρώμα της οροφής.
 • Τοποθετήστε το αγωγό κάτω από την πλαστική ψευδοροφή.

Για ευκολία εγκατάστασης και διαμόρφωση του αεραγωγού, οι κατασκευαστές προσφέρουν μεγάλη ποικιλία πρόσθετων στοιχείων.

Έτσι, σε ένα πλήρες σετ με σωλήνες είναι δυνατόν να λάβετε τέτοια στοιχεία:

 1. Πλάκες τοίχου. Για να συνδέσετε τον αγωγό με τον άξονα εξαερισμού και την διακοσμητική απόκρυψη της οπής στερέωσης.
 2. Γωνίες για ορθογώνια σωλήνες. Προορίζονται για τη σύνδεσή τους σε ορθή γωνία. Υπάρχουν κατακόρυφες και οριζόντιες επιδόσεις.
 3. Γωνίες για ορθογώνια και στρογγυλά κουτιά. Χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στρογγυλών και επίπεδων τμημάτων του κορμού σε ορθές γωνίες.
 4. Γωνίες για διαφορετικά κουτιά. Χρησιμεύουν ως σύνδεσμος για ορθογώνια τμήματα διαφορετικής διατομής.
 5. Συμπλέκτες για ορθογώνια κουτιά. Για να συνδέσετε κομμάτια ορθογώνιας γραμμής.
 6. Σύνδεσμοι για ορθογώνια κανάλια με βαλβίδα. Για τη σύνδεση ορθογώνιων πλαστικών εξαρτημάτων. Διαθέτετε βαλβίδα ελέγχου για να αποτρέψετε την είσοδο αέρα στον αγωγό εξαερισμού ή από το δρόμο προς το δωμάτιο.
 7. Muffs universal. Προορίζεται για σύνδεση ορθογώνιων πλαστικών αεραγωγών μεγέθους 55 × 110 mm και 60 × 204 mm σε οποιαδήποτε γωνία.
 8. Συμπλέκτες για ορθογώνια και κυκλικά θραύσματα. Χρησιμοποιείται για να συνδέσετε ορθογώνια και στρογγυλά πλαίσια.
 9. Κάτοχοι. Σερβίρετε για σύνδεση στα τοιχώματα ή την οροφή του πλαστικού αγωγών αερισμού για το μέγεθος 55 × 110 60 × 122 και 60 × 204 mm.

Εγκατάσταση κουτιού

Έχοντας σταματήσει την επιλογή σε πλαστικό κουτί με καυσαέρια, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες για την τοποθέτησή του.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Σχεδίαση του σχεδιασμού του αγωγού.
 2. Επιλογή και αγορά υλικού.
 3. Προετοιμασία εργαλείων.

Σύνταξη

Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου απλού σχεδιασμού ως αεραγωγού δεν θα είναι δύσκολος. Για να γίνει αυτό, αρκετές 1-2 φύλλα χαρτιού και 20-30 λεπτά χρόνου.

Εμφανίζεται το διάγραμμα της διέλευσης του αγωγού αέρα, το οποίο λαμβάνει υπόψη:

 • η μετρική κάθε καναλιού.
 • τον αριθμό και τον τύπο των γόνατων, των συνδετήρων, των μεταβάσεων και των τμημάτων.
 • τον τύπο και το μέγεθος της πλάκας τοίχου ·
 • αριθμός κατόχων και υλικό στερέωσης.

Αφού καθορίσετε τις απαιτήσεις υλικού, μπορείτε να προχωρήσετε με την αγορά.

Προμήθεια υλικού

Παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα κατασκευής έχουν μια μεγάλη ποικιλία αγαθών, δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν έναν πλήρη κατάλογο των απαραίτητων. Οι τιμές για απολύτως όμοια προϊόντα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές. Ως εκ τούτου, συνιστάται πριν πάτε στο κατάστημα να διαβάσετε προσεκτικά τις ιστοσελίδες των καταστημάτων της πόλης. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Επιλογή και αγορά

Θα πρέπει να αγοράσετε ένα σύνολο προϊόντων από τον ίδιο κατασκευαστή. Σε αυτή την περίπτωση, τα πρόσθετα στοιχεία και οι αεραγωγοί των διαστάσεων έχουν τις πιο κατάλληλες διαστάσεις.

Όταν αγοράζετε ένα υλικό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις:

 • διαθεσιμότητα πιστοποιητικού ποιότητας για τα εμπορεύματα ·
 • απουσία μηχανικής βλάβης στα προϊόντα.
 • γεωμετρική ορθότητα των μορφών κιβωτίων και εξαρτημάτων.

Στη σημείωση: Η αξιοπιστία της σύνδεσης μεμονωμένων εξαρτημάτων μπορεί να ελεγχθεί απευθείας στο κατάστημα. Τα εξαρτήματα πρέπει να ταιριάζουν στις αυλακώσεις σφιχτά, αλλά χωρίς προσπάθεια.

Εργαλεία

Ακόμη και μια τέτοια απλή δουλειά όπως η εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού για εξαερισμό απαιτεί ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων.

Αυτό το σετ περιλαμβάνει:

 • διατρητής;
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • ρουλέτα;
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • μαρκαδόρο ή μολύβι.

Έχοντας προετοιμάσει και ελέγξει τη δυνατότητα συντήρησης του εργαλείου, είναι δυνατόν να ξεκινήσει η εγκατάσταση μιας γραμμής αέρα.

Εγκατάσταση πλαστικού κουτιού εξαερισμού

Ο αεραγωγός μπορεί να τοποθετηθεί με 2 τρόπους. Το πιο κοινό είναι η τοποθέτησή του στα έπιπλα. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί στην κουζίνα, ο αγωγός αέρα απλώς χωράει στα κρεμαστά ντουλάπια. Η ελεύθερη λειτουργία των αρθρώσεων σας επιτρέπει να προσαρμόσετε με ακρίβεια τις διαστάσεις του πλαστικού αγωγού για το σχέδιο.

Εάν η τοποθέτηση του κουτιού στα έπιπλα δεν είναι δυνατή, τότε τοποθετείται στους τοίχους ή στην οροφή.

Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία έχει ως εξής:

 • μια κατάλληλη πλαστική μετάβαση τοποθετείται στην κουκούλα.
 • Η πλάκα τοίχου είναι στερεωμένη στον τοίχο.
 • Μετράει και κόβει το κατακόρυφο θραύσμα του κιβωτίου, λαμβάνοντας υπόψη την προσκόλλησή του στις αυλακώσεις των άνω και κάτω μεταβάσεων.
 • Το κατακόρυφο τμήμα του κουτιού εισάγεται μέσα στην κουκούλα, στερεώνεται μια γωνία.
 • Μετράται, κόβεται και ενώνεται με συζεύξεις (αν υπάρχουν περισσότερα τμήματα) οριζόντια θραύσματα του αγωγού.
 • μετά την τοποθέτηση μιας οριζόντιας διαδρομής, στερεώνεται στην επιφάνεια με τη βοήθεια των κατόχων.
 • η επόμενη διαδρομή του καναλιού αέρα γίνεται, εισάγεται στην πλαστική γωνία και στερεώνεται από τους υποδοχείς.
 • Ο αγωγός εισάγεται στην πλάκα τοίχου.

Το έργο τελείωσε. Τώρα το δωμάτιο θα είναι απαλλαγμένο από μυρωδιές και υγρασία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των πλαστικών κουτιών εξαερισμού;

Πλαστικοί αγωγοί για σύστημα εξαερισμού

Κάθε δωμάτιο, είτε πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα είτε για μια μεγάλη βιομηχανική αποθήκη, απαιτεί καλό εξαερισμό.

Ο κακός αερισμός της κουκούλας ή η απουσία της καθόλου, μπορεί να είναι η αιτία της κακής υγείας, καθώς και να επηρεάσει αρνητικά την ίδια την προϋπόθεση από την εμφάνιση τέτοιων δυσάρεστων φαινομένων όπως μύκητες και μούχλα.

Για σήμερα, ένα από τα πιο απαιτητικά και απαραίτητα στοιχεία του εξαερισμού σας είναι τα πλαστικά στοιχεία των κιβωτίων.

Αυτό το άρθρο θα εξετάσει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός πλαστικού κουτιού για εξαερισμό και την ποικιλία, το κόστος και πώς να φτιάξετε ένα πλαστικό σύστημα με τα χέρια σας.

1 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των πλαστικών κουτιών για τον αερισμό;

Πρώτον, οι πλαστικοί αεραγωγοί δεν έχουν πολύ βάρος, γεγονός που με τη σειρά τους τους καθιστά εύκολο να μεταφερθούν. Επίσης, αυτή η απόχρωση απλοποιεί την εγκατάσταση και την εγκατάστασή της, για παράδειγμα στην κουκούλα κουζίνας. Επίσης διευκολύνει την κατασκευή πλαστικών με τα χέρια σας.

Επιπλέον, το πλαστικό δεν υφίσταται διάβρωση και δεν σχηματίζει συμπύκνωση. Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, καθώς και μειώνει τον αριθμό των επισκευών. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα πλαστικό κουτί, αυτό θα είναι ένα καλό επιχείρημα για εσάς, αφού πάντα θέλετε να αγοράσετε μια μηχανή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας πλαστικός αγωγός για την εξάτμιση παρέχει μια ήρεμη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, καθώς δεν αντηχεί με τον αέρα. Αυτό είναι καλύτερο από τα μεταλλικά κουτιά.

Η εσωτερική επιφάνεια του πλαστικού έχει ελάχιστη τραχύτητα, η οποία δεν επιτρέπει τον σχηματισμό σκόνης και αιθάλης, που είναι ο λόγος για την υποβάθμιση της ροής του αέρα που διέρχεται και συνεπώς η μείωση της απόδοσης της κουκούλας.

Το πλαστικό κουτί για τον εξαερισμό είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό καλής ποιότητας, το οποίο δεν εκπέμπει βλαβερές ουσίες και οσμές. Έτσι, η εγκατάσταση με τα χέρια τους θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα μειονεκτήματα του κουτιού εξαερισμού μπορούν να ονομαστούν σχετικά μικρές μέγιστες διαστάσεις πλαστικών συσκευών για το σύστημα εξαερισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επίπεδη πλαστικό κουτί για εξαερισμό ή πλαστικό πάνελ σύστημα έχει κατασκευαστεί κυρίως για διαμερίσματα, σπίτια, βίλες και μικρές βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου ένα μεγάλο μέρος των πλαστικά κουτιά είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Το σχέδιο του πλαστικού εξαερισμού στην κουζίνα

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κουτί εξαερισμού για το στυλ του δωματίου σας, έτσι ώστε τα πάντα να εναρμονίζονται και να μοιάζουν. Είναι στρογγυλά και ορθογώνια.

Οι πρώτες φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστες, λόγω του σχεδιασμού, δεν υπάρχουν σχεδόν στροβίλες που μειώνουν την απόδοση του σχεδίου. Τα ορθογώνια είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν.

Μπορείτε να αγοράσετε πλαστικά πλαστικά εξαρτήματα για ένα μικρό σύστημα εξαερισμού, το οποίο απαιτεί μικρότερο χώρο για εγκατάσταση και θα είναι ευκολότερο να τα μεταμφιέσετε.

Για τα δωμάτια στα οποία είναι σημαντικό να διατηρηθεί η αισθητική ομορφιά και η ακεραιότητα του σχεδιασμού, υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη συγκάλυψη του πλαστικού κουτιού εξαερισμού.

Πλαστική θυρίδα μεγέθους 204 × 60

Αν δεν σας αρέσει το λευκό χρώμα, θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε το προϊόν με το χρώμα «κάτω από το δέντρο», καθώς και προκειμένου ένα πλαίσιο για τον εξαερισμό του οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα της επιλογής σας και τα τυποποιημένα μεγέθη των 204 × 60, ταπετσαρίες ή ταινία για έναν τέλειο συνδυασμό με το χώρο σας.

Το μειονέκτημα είναι επίσης η ευαισθησία σε υψηλή θερμοκρασία, στην οποία το πλαστικό μπορεί να αρχίσει να τήκεται. Επομένως, το προϊόν αυτό δεν είναι πολύ κατάλληλο για χώρους όπως σάουνα, καταστήματα υψηλής θερμοκρασίας, επειδή το σύστημα μπορεί να είναι πολύ παραμορφωμένο.
στο μενού ↑

2 Τι δεν πρέπει να ξεχνούμε όταν συνδέουμε πλαστικούς αγωγούς;

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα πλαστικό κουτί για εξαερισμό, για παράδειγμα για κουκούλες, ή να κάνετε ένα σύστημα μόνοι σας, πρέπει να γνωρίζετε τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις αποχρώσεις της σύνδεσης πλαστικών αγωγών. Ένα σημαντικό σημείο είναι η στεγανότητα των αρθρώσεων, δεδομένου ότι τα στοιχεία έρχονται σε επαφή χωρίς ελαστικές σφραγίδες, καθώς οι τελευταίες απλά δεν χρειάζονται.

Τύποι πλαστικών κιβωτίων για εξαερισμό και κουκούλες κουζίνας μέτρησης 204 × 60

Σε σχέση με αυτό, είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να ελέγξετε αν τα δομικά στοιχεία είναι αρκετά στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Είναι επίσης απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια αξιόπιστη στερέωση για όλες τις συνδέσεις. Για παράδειγμα, για τα μεγάλα τμήματα του κιβωτίου, κάθε δύο μέτρα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μηχανισμό στερέωσης, και για μικρά τμήματα κάθε μέτρο.

Σε περίπτωση μη διαρροής ή προσκόλλησης που συνδέει στοιχεία του συστήματος, υπάρχει κίνδυνος έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε άλλα μέρη του δωματίου (οσμές κουζίνας από λανθασμένη τοποθέτηση των πλαστικών κουτιών για το σχέδιο μπορεί να πάρει κατ 'ευθείαν στο δωμάτιό σας που σας αρέσει να είναι απίθανο).

Είναι επίσης δυνατή η παραβίαση της ίδιας της δομής, η οποία στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσουν την αντοχή του και ekspluatatsii.Mnogie αναρωτηθεί, είναι δυνατόν να κάνει ένα κουτί με τον εαυτό σας πλαστικών πάνελ, και τι θα πρέπει να γνωρίζετε κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας κατασκευής.

Κάντε και να εγκαταστήσετε το πλαίσιο για τον εξαερισμό κανένα πρόβλημα, τα στοιχεία ενώνονται από μια αρχή ενός σωλήνα υποδοχής (μπορεί να συγκριθεί με το τρέχον βασικό σχεδιαστή), καθώς και για την εγκατάσταση απαιτούν λειτουργία γνώση του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του. Αυτό είναι να συλλέγει πλαστικό κουτί για εξαερισμό με τα χέρια τους, ή συνδέστε τη δομή της εξάτμισης εξαερισμού για τα πάνελ δεν μπορεί καν αρμόδια εν προκειμένω οι άνθρωποι.

Το τυποποιημένο πάχος των τοίχων των πλαστικών κουτιών είναι 3-4 mm. Μπορείτε να ρυθμίσετε μόνοι σας αυτές τις παραμέτρους, καθώς και το μέγεθος της ενότητας και το μήκος των καναλιών. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να το κάνετε αυτό με τα χέρια μας παρά να παραγγείλετε τελικά προϊόντα. Μιλώντας για τη διατομή, οι πιο κοινές και πρακτικές επιλογές είναι πλαστικά κουτιά για εξαερισμό 204 × 60, καθώς υπάρχουν μικρότερες διαστάσεις, δηλαδή 110 × 55 mm και 120 × 60 mm.

Μήκος διαύλων και πλαισίων μπορείτε να επιλέξετε 50 cm, 100 cm, 150 cm, 200 cm ή 250 cm.

Τέλος, εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα πλαστικό ορθογώνιο κουτί αεριζόμενου ή άλλο κιβώτιο, πρέπει να πείτε ότι η τιμή ενός πλαστικού αγωγού για αερισμό δεν θα είναι πολύ υψηλή. Κατά μέσο όρο, η τιμή ενός πλαστικού κιβωτίου κυμαίνεται από 150 έως 250 ρούβλια ανά μέτρο του στοιχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή των πλαστικών αγωγών εξαερισμού τοαξία, αν προσθέσετε την τιμή των συνδετικών στοιχείων (συνδετήρες, συνδέσεις, πλάκες και εξαερισμό). Για αυτούς πρέπει να πληρώσετε ξεχωριστά, αυτό είναι άλλο 30-100 ρούβλια ανά τεμάχιο, ανάλογα με το σκοπό του μέρους. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, ένα τέτοιο κουτί θα κοστίσει λιγότερο από το μέταλλο. Και αν θέλετε να κάνετε ένα πλαστικό σύστημα με τα χέρια σας, και ακόμη φθηνότερα.
στο μενού ↑

Επιλέξτε πλαστικούς αγωγούς για εξαερισμό: χαρακτηριστικά και αποχρώσεις εγκατάστασης

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας αρχικός οδηγός, για παράδειγμα, όταν εγκαθιστάτε μια κουκούλα κουζίνας - πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό αυτού του υλικού που γίνεται καλύτερα. Μερικοί σταματούν στο γαλβανισμένο κουτί, ενώ άλλοι προτιμούν τους εύκαμπτους σωλήνες. Τόσο αυτοί όσο και άλλοι έχουν δίκιο με τον δικό τους τρόπο, αλλά θέλετε τα πάντα να είναι τακτοποιημένα και όσο το δυνατόν λιγότερο. Και γαλβανισμού φαίνεται σε αυτή την περίπτωση κάπως όχι αισθητικά. Ο ιδανικός τρόπος σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση πλαστικών αγωγών για εξαερισμό. Πρόκειται σήμερα για αυτούς που θα μιλήσουμε.

Διαβάστε στο άρθρο:

Ποια είναι τα καλά πλαστικά αγωγοί εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας

Αρχικά, αυτοί οι αγωγοί είναι βολικοί στην εγκατάσταση και έχουν διαφορετικό σχήμα, γεγονός που τους επιτρέπει να τοποθετούνται σχεδόν οπουδήποτε. Επιπλέον, είναι αρκετά ελαφρύ, το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Τέλος, το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι το σχετικά χαμηλό κόστος.

Το σχήμα του καναλιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις του οικοδεσπότη, αλλά υπάρχει μια απόχρωση, η οποία πρέπει να αναφερθεί στην αρχή του άρθρου.

Οι ίδιοι οι αγωγοί μπορούν να είναι ενσωματωμένοι ή ευέλικτοι. Και καθένα από αυτά τα είδη έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε κατά τη διάρκεια της αναθεώρησής μας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι άλλο απαιτείται για την εγκατάσταση του συστήματος εκτός από τον πλαστικό αγωγό. Το κύριο πράγμα είναι τώρα να θέσουμε τα πάντα για να καταστήσουμε την ουσία σαφή ακόμη και για όσους δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοια εργασία στη ζωή τους.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα στην κουζίνα: η συμβουλή των επαγγελματιών. Από την επισκόπηση μας, θα μάθετε την αρχή της λειτουργίας τους τύπους και τα μεγέθη των κουκούλες, βαθμολογία από τα καλύτερα μοντέλα για το πώς να υπολογίσει την απόδοση και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης της συσκευής.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τους πλαστικούς σωλήνες εξαερισμού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πείτε είναι το μέγεθος. Ο κατασκευαστής προσφέρει μια ποικιλία πλαστικών σωλήνων εξαερισμού: από πολύ μικρές έως πραγματικά τεράστιες. Αλλά, αν μιλάμε για κουκούλα σε ένα διαμέρισμα, μπορούν να παραλειφθούν πολύ μεγάλοι αεραγωγοί. Αν και μπορούν να είναι χρήσιμα κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Τι είναι βολικό για τον αερισμό από πλαστικό, έτσι είναι ότι έχει ένα μικρό βάρος (όπως ήδη αναφέρθηκε). Αυτό σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Αν συγκρίνουμε με άλλα υλικά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα ζυγίζουν σχεδόν 2 φορές περισσότερο και επομένως θα είναι πιο δύσκολο να τις τοποθετήσετε.

Ακόμα και ένας μεγάλος αριθμός αγωγών δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο

Φυσικά, παρόμοια προϊόντα, όπως και κάθε άλλο, έχουν τη δική τους ταξινόμηση. Και δεν είναι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε άλλες διαφορετικές παραμέτρους. Αν και στις διαστάσεις θα σταματήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Και τώρα προτείνουμε να εμβαθύνουμε στο θέμα της ταξινόμησης των πλαστικών σωλήνων αερισμού.

Πλαστικοί αγωγοί εξαερισμού: τύποι, μεγέθη και ταξινόμηση με άλλα χαρακτηριστικά

Θα κατανοήσουμε καλύτερα την ταξινόμηση αυτών των προϊόντων. Με ποια σημεία συμβαίνουν; Μπορούν να είναι:

 • σχήμα τομής.
 • μέγεθος (διάμετρος);
 • πεδίο εφαρμογής ·
 • υλικό κατασκευής ·
 • ακαμψία.

Λοιπόν, αξίζει τώρα να αποσυναρμολογήσετε λεπτομερώς τα στοιχεία. Αυτό είναι απαραίτητο πριν προχωρήσετε σε υπολογισμούς και αποχρώσεις της επεξεργασίας.

Αλλά ο σωλήνας αποχέτευσης δεν χρειάζεται να αερίζεται - θα είναι πιο ακριβό

Στη Ρωσία σήμερα παράγονται πλαστικοί σωλήνες διαφόρων μεγεθών και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη να παραγγελθεί η παραγωγή γαλβανισμένων κιβωτίων για διάφορες ανάγκες. Όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων αυτών, σήμερα δεν προκαλεί παράπονα. Αυτό δεν ισχύει για εμπορεύματα που έχουν πολύ χαμηλό κόστος και παράγονται στην Κίνα. Αλλά για το σπίτι σχεδόν κανείς δεν θα αγοράσει τέτοια.

Αλλά αυτό σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν φαίνεται πολύ καλό

Η μορφή του τμήματος των σωλήνων εξαερισμού και οι αποχρώσεις της ευθυγράμμισης

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι αεραγωγοί μπορούν να έχουν δύο τύπους διατομής. Μπορούν να είναι είτε στρογγυλά είτε επίπεδη (ορθογώνια). Και οι δύο αυτοί και οι άλλοι χρησιμοποιούνται σε κουζίνες και σε διαμερίσματα γενικά. Θα ήταν λάθος να μην διευκρινίσουμε ότι οι πλατύς αγωγοί είναι λίγο πιο βολικοί. Αν και, όπως λένε, "η γεύση και το χρώμα των συντρόφων εκεί".

Οι συνέπειες του ακατάλληλου ή ανεπαρκούς αερισμού στο διαμέρισμα

Πολλοί, εγκαθιστώντας ένα σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία, χρησιμοποιούν σωλήνες αποχέτευσης από PVC ως κύριες γραμμές. Ίσως υπάρχει μια αίσθηση σε τέτοιες ενέργειες, αν δεν έχουν πουθενά να πάνε. Αλλά η απόκτηση τέτοιων σωλήνων αντί πλαστικών αγωγών είναι παράλογη από πλευράς κόστους. Σε τελική ανάλυση, στην περίπτωση αυτή, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και οι επιλογές τοποθέτησης

Αυτοί οι αεραγωγοί έχουν επαρκώς υψηλή απόδοση. Ταυτόχρονα, η κατασκευή τους γίνεται χωρίς περιττές ραφές και επομένως η ποιότητα του εξαερισμού που εκτελείται από τέτοιους σωλήνες είναι πάντα σε υψόμετρο. Η εγκατάσταση στρογγυλών πλαστικών σωλήνων αερισμού είναι αρκετά απλή. Ίσως γι 'αυτόν τον λόγο αυτή είναι η πιο κοινή και δημοφιλής μορφή.

Ένα πλαστικό κουτί μπορεί ακόμα να κρυφτεί

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι σταθερός, τότε όταν αλλάζετε την κατεύθυνση του αγωγού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον στροφές. Υπάρχουν όμως και ευέλικτα προϊόντα που είναι τοποθετημένα πολύ πιο εύκολα και χωρίς περιττά στοιχεία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι στρογγυλές σωλήνες έχουν το χαμηλότερο κόστος στη γραμμή διαφόρων αγωγών αέρα, οι οποίες δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν τη δημοτικότητά τους.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να κρυφτούν. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, όταν διοχετεύετε τα ντουλάπια κρεμαστών του ακουστικού, θα είναι ορατά από κάτω. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτό το ελάττωμα δεν είναι κρίσιμο και επομένως δεν αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Ο μινιμαλισμός και η ακρίβεια δεν είναι κακό συνδυασμένα

Πλαστικός αγωγός ορθογώνιου σχήματος: τόσο καλύτερα είναι στρογγυλός και το χειρότερο

Το ορθογώνιο σχήμα του αγωγού ανοίγει μια σειρά από δυνατότητες κατά την εγκατάσταση του κορμού. Για παράδειγμα, πάνω από ερμάρια τέτοια προϊόντα δεν θα είναι εντελώς ορατά, σε αντίθεση με τα στρογγυλά. Ωστόσο, οι ορθογώνιοι πλαστικοί αεραγωγοί αερισμού έχουν υψηλότερο κόστος, περίπου 20-30%, λόγω των χαρακτηριστικών της κατασκευής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί και χαμηλότερη ικανότητα εξαερισμού των πλαστικών ορθογωνίων σωλήνων. Σε μικρές κουζίνες, όπου εγκαθίστανται κουκούλες χαμηλής απόδοσης, μια τέτοια γραμμή θα είναι αρκετή, αλλά εάν εγκατασταθεί ένας θόλος υψηλής ισχύος, ένας τέτοιος αγωγός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Διάφορα εξαρτήματα σύνδεσης και στερέωσης διευκολύνουν την εγκατάσταση

Όσον αφορά την ποιότητα του εξαερισμού, τότε αυτά τα προϊόντα είναι χαμηλότερα. Και αυτό το πρόβλημα δικαιολογείται από τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής. Το γεγονός είναι ότι η ορθογώνια διατομή του σωλήνα δεν του επιτρέπει να γίνει σταθερή και επομένως είναι απαραίτητο να γίνει από δύο ή περισσότερα στοιχεία. Και αυτές είναι πρόσθετες ραφές, οι οποίες μειώνουν την ταχύτητα ροής του αέρα.

Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να παρατηρηθεί με υψηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής αντοχής λόγω της παρουσίας γωνιών. Έτσι, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι πλαστικοί ορθογώνιοι αγωγοί είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε ουσιαστικά στην πρίζα για να δει.

Όσον αφορά το κόστος, στον κατάλογο πλαστικών ορθογωνικών αγωγών για εξαερισμό στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε προϊόντα από οποιαδήποτε κατηγορία τιμών.

Οι εύκαμπτοι αγωγοί επίσης κρύβονται τέλεια κάτω από την οροφή και είναι εύκολο να εγκατασταθούν

Εφαρμογές επίπεδων πλαστικών αγωγών

Όσον αφορά τη χρήση επίπεδων καναλιών, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, αν και φθηνότεροι και ευκολότεροι στην εγκατάσταση, δεν είναι πάντοτε αποδεκτοί σε περίπτωση που υπάρχουν λίγες θέσεις για την τοποθέτησή τους. Προβλήματα με αυτό μπορεί να προκύψουν κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού κάτω από το δάπεδο και σε άλλα στενά σημεία. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο πλαστικό αγωγό.

Γενικά, οι σφαίρες εφαρμογής επίπεδων πλαστικών σωλήνων εξαερισμού είναι αρκετά εκτεταμένες. Οι πιο διαδεδομένες που έλαβαν στους ακόλουθους τομείς:

 1. Κουκούλα κουζίνας με σύστημα ροής.
 2. Εξάρτημα εξαερισμού μιας προσωπικής κατοικίας.
 3. Γκαράζ ή οποιαδήποτε αποθήκη.

Και παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν στρογγυλοί αγωγοί αέρα, είναι πιο συχνά απλοί σωλήνες αερισμού που φαίνονται πιο αισθητικοί.

Και αυτός είναι ένας προσαρμογέας από έναν στρογγυλό σωλήνα σε έναν ορθογώνιο αγωγό

Διαχωρισμός των αεραγωγών σε μέγεθος ή όταν είναι δυνατή μια μικρότερη διάμετρος

Σίγουρα κάποιος είναι σαφής ότι μερικές φορές πολύ μεγάλες σωλήνες είναι εντελώς άχρηστες. Όχι μόνο έχουν υψηλότερο κόστος, έτσι και η εμφάνιση από αυτό προφανώς αρχίζει να χάνει. Γι 'αυτό μερικές φορές αξίζει να επιλέγουμε αγωγούς μικρότερης διαμέτρου, συνδυάζοντάς τους με τον κύριο άξονα μέσω ειδικών προσαρμογέων. Αν μιλάμε για τις τυποποιημένες διαστάσεις των πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό, τότε οι πιο κοινές διαμέτρους μπορούν να θεωρηθούν από 100 έως 200 mm.

Με τη βοήθεια ενός τέτοιου προσαρμογέα είναι δυνατή η μετάβαση σε οποιαδήποτε διάμετρο

Όσον αφορά την ικανότητα, η κατάσταση μπορεί επίσης να συμβεί με μια περίσσεια ροής αέρα στο δωμάτιο, εάν η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού είναι πολύ μεγάλη. Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τα πιο κοινά μεγέθη πλαστικών αγωγών ορθογωνικής διατομής, λαμβάνοντας υπόψη τη σήμανση και το πάχος τοιχώματος.

Αγωγός εξαερισμού για εξαγωγή

Κουτιά για κουκούλες κουζίνας: πλαστικά, διακοσμητικά, μεταλλικά και κατασκευασμένα με τα χέρια τους

Κάθε κτίριο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού. Βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, του διοξειδίου του άνθρακα και των δυσάρεστων οσμών. Χάρη στο σύστημα εξαερισμού, ο καθαρός αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο και δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα.

Ο εξαερισμός είναι μια κατασκευή πολλών στοιχείων, κάθε μία από τις οποίες είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ο αγωγός αέρα. Μεταδίδει αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα από την κουκούλα στο δρόμο. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και σχέδια κουκούλες, ωστόσο ορισμένα μοντέλα απαιτούν κάλυψη εσωτερικών τμημάτων. Η λειτουργία κάλυψης εκτελείται από ένα ειδικό κουτί για την εξαγωγή.

Τι είναι ένα κιβώτιο;

Σχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού

Ο αγωγός αερισμού για το μαγείρεμα στην κουζίνα μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο, MDF, πλαστικό, μέταλλο. Τα πιο δημοφιλή σχέδια είναι πλαστικά, επειδή είναι πιο ελκυστική εμφάνιση, υψηλή αντοχή, αντοχή σε μηχανικές βλάβες και ευκολία φροντίδας. Ωστόσο, για την κατασκευή του κουτιού με τα δικά τους χέρια, χρησιμοποιείται MDV, ξύλο ή μέταλλο.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα κρεμαστό ντουλάπι, κατασκευασμένο, κατά κανόνα, από το ίδιο υλικό με το σετ κουζίνας. Το ντουλάπι, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κουκούλα, κρύβεται μέσα στο σωλήνα εξαερισμού και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε τύπο κουκούλας κατασκευάζονται διαφορετικοί τύποι κουτιών. Έτσι, για μια ενσωματωμένη κλασική κουκούλα χρησιμοποιούν κουτιά του ίδιου τυποποιημένου μεγέθους, και για την ενσωματωμένη τηλεσκοπική - διαφορετική.

Κάνοντας ένα κουτί με τα χέρια σας

Μέγεθος του αγωγού για εξαγωγή:

 • το πλάτος ενός τυπικού ενσωματωμένου στην κουκούλα είναι 50 ή 60 εκατοστά Ως εκ τούτου, αν κάνετε ένα κουτί με τα χέρια σας, παρακολουθεί στενά τη συμμόρφωση με τις ακριβείς διαστάσεις: πλάτος της πρέπει να είναι ακριβώς 50 ή 60 cm, όταν οι διαστάσεις της ποιότητας της συσκευής μειώνεται?..
 • το βάθος είναι, κατά κανόνα, 28 εκατοστά. Ωστόσο, εάν η κουκούλα κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως ντουλάπι, το βάθος μπορεί να αυξηθεί.
 • Ύψος πλαισίου θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη οικοδέσποινα και την απόσταση που απαιτείται από τους κανονισμούς ασφαλείας -. όχι περισσότερο από 85 cm και όχι λιγότερο από 65 εκατοστά Επιπλέον, το ύψος της κατασκευής για να προσαρμοστεί στο μέγεθος και τα έπιπλα κουζίνας.

Κουτί με χρωματιστές πόρτες

Το μπροστινό μέρος της δομής μπορεί να γίνει με τη μορφή δύο πόρτα ταλάντευσης ή μιας οριζόντιας, που ανοίγει από το κάτω μέρος, την πόρτα. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, αλλά μην κάνετε γυάλινες πόρτες, επειδή θα είναι ορατοί μέσα στο κουτί. Αν το γυαλί επιλέγεται ως υλικό για την κατασκευή πορτών, τότε είναι καλύτερο να το βάλετε σε χρώμα.

Η πρόσοψη του ντουλαπιού θα πρέπει να μοιάζει με τις προσόψεις των άλλων ντουλαπιών κουζίνας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία, καλύπτει όλες τις ελλείψεις. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σετ για την παραγγελία, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τους κυρίους τις διαστάσεις της κουκούλας τους. Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα κουτί με τα χέρια σας, τότε πάρτε το ίδιο χρώμα και ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα κουζίνας.

Το υλικό του κουτιού πρέπει να είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις οικιακών απορρυπαντικών και καθαριστικών, καθώς η υγρασία και η υγρασία συσσωρεύονται σε όλες τις επιφάνειες κουζίνας.

Βιομηχανία

 • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα σχέδιο του μελλοντικού σχεδίου σε πλήρες μέγεθος και στη συνέχεια να κόψετε τα κενά σύμφωνα με το τελικό σχέδιο. Για να κάνετε τις άκρες των λεπτομερειών λεία και τακτοποιημένη, είναι καλύτερο να δείτε το υλικό χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ. Στο κάτω ράφι, κάντε μια τρύπα για το φλάουτο εξαερισμού.
 • Όλα τα πάνελ συνδέονται μεταξύ τους με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες γωνίες για μεταλλικές γωνίες. Για να στερεώσετε μια άρθρωση, χρειάζεστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm.
 • Αυξήστε την ακαμψία της δομής μπορεί να γίνει με ένα σετ ραφιών στη μέση. Το μεσαίο ράφι και ο πίσω τοίχος τοποθετούνται μετά την εγκατάσταση του ίδιου του κιβωτίου.
 • Η στερέωση θυρών γίνεται μετά την ολοκλήρωση της δομής.

Πλαστικά κουτιά

Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο - ένα ειδικό υλικό με πολλές θετικές ιδιότητες. Οι δομές αυτές είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικές σε διάφορα χημικά υγρά, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας και έχουν μικρό βάρος.

Σε αντίθεση με τα σχέδια από ξύλο και MDF, αυτά τα προϊόντα είναι στρογγυλές, ορθογώνιες ή τετράγωνες σωληνώσεις που έχουν αρκετά τακτοποιημένη εμφάνιση και ταιριάζουν στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των πλαστικών δομών αερισμού είναι ότι είναι εύκολα κρυμμένες κάτω από τις οροφές τάσης. Λόγω της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας τέτοιων δομών δεν θα προκαλέσει εξαναγκασμένη αφαίρεση της οροφής λόγω μη αναμενόμενης ζημιάς στον αγωγό αερισμού. Επιπλέον, αυτές οι δομές μπορούν εύκολα να ράβονται με φύλλα γυψοσανίδας, διακοσμούνται με ταπετσαρία ή απλά βαφτούν.

Πολύ συχνά, τα πλαστικά κουτιά στοιβάζονται λίγο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνονται πολύ καλύτερα από τους κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου καλύπτονται με ένα στρώμα λίπους και βρωμιάς και είναι πολύ κακώς πλυμένοι. Για τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να φροντίσει, έχουν μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση και δεν χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας. Τα μειονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι το υψηλό κόστος και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

Πώς να επιλέξετε;

Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κουτί εξαερισμού με τα χέρια σας, τότε θυμηθείτε ότι όλα τα μέρη πρέπει να κατασκευάζονται από έναν κατασκευαστή και να παράγονται σε μία παρτίδα. Διαφορετικά, τα επιμέρους στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς την ποιότητα, το χρώμα και μερικές φορές και σε μέγεθος. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ.

Αγοράζοντας κουτιά στο κατάστημα, είναι επιθυμητό να ελέγξετε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες για την αξιοπιστία των συνδέσεων - πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους χωρίς προσπάθεια, αλλά μάλλον σφιχτά.

Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη που παράγονται στην παραγωγή είναι:

 • 110 * 105 mm, 120 * 60 mm, 204 * 60 mm - τομή.
 • 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m ή 2,5 m - το μήκος των καναλιών.

Στην πώληση, μπορείτε να βρείτε λευκό, μονόχρωμο χρώμα ή κιβώτιο, ζωγραφισμένο κάτω από ένα δέντρο. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το χρώμα κατάλληλο για την κουζίνα τους.

Χαρακτηριστικά του κουτιού για κουκούλες κουζίνας: οι κύριες παράμετροι και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης

Η εγκατάσταση των συσκευών εξαγωγής θα εξασφαλίσει την άνεση του μαγειρέματος και την καθαριότητα της κουζίνας.

Η απουσία κουκούλας μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Οι μυρωδιές μπορούν να απορροφηθούν στις επιφάνειες της κουζίνας, και η αιθάλη και η αιθάλη θα εγκατασταθούν επίμονα σε έπιπλα και κουρτίνες. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου και την ένταση της λειτουργίας.

Τύποι συσκευών εξάτμισης

Το κουτί για την κουκούλα θα δώσει μια αισθητική εμφάνιση και θα κρύψει τα αντιαισθητικά στοιχεία. Το σχέδιο δεν είναι δύσκολο, επιτρέποντάς σας να φτιάξετε και να εξοπλίσετε το κομμάτι με τα χέρια σας. Στην περίπτωση κατασκευής σε σειρά κουζίνας, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κουτί για την εξαγωγή του αρχικού σχεδίου επίπλων.

Οι τροποποιήσεις διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις, τα υλικά κατασκευής και το σχεδιασμό. Οι επιλογές κουκούλας χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους:

 • πρότυπα μέσα ·
 • τηλεσκοπικές ανασυρόμενες συσκευές.

Τα κλασικά κουτιά για κουκούλες έχουν παρόμοια εμφάνιση με ένα απλό σετ ακουστικών. Ο κοίλος εσωτερικός χώρος ανοίγει τη δυνατότητα τοποθέτησης της βάσης εργασίας της συσκευής. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις του κουτιού. Καταρχήν, προσδιορίζεται το πλάτος της δομής.

Υπολογισμός των παραμέτρων του κουτιού: βασικές τιμές

Τα τυπικά μοντέλα σε πλάτος καταλαμβάνουν 50 cm, αντίστοιχα, το κουτί πρέπει να πληροί αυτές τις παραμέτρους. Σε περίπτωση που το πλάτος της συσκευής έχει άλλες τιμές, οι διαστάσεις του προϊόντος πρέπει να μεταβάλλονται σύμφωνα με μεμονωμένες μετρήσεις.

Το βάθος του θαλάμου υπολογίζεται με βάση τις διαστάσεις της κουκούλας. Η ελάχιστη τιμή για μια συμπαγή τοποθέτηση των αυλακώσεων και των εσωτερικών μερών των πράξεων στο βάθος 30 cm. Χρησιμοποιώντας ένα κουτί κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα για την αποθήκευση σκεύη κουζίνας πρέπει να αυξηθεί η απόδοση με το μέγεθος ενός προτύπου αρθρώνεται θυρίδες ακουστικό.

Ο ορισμός του ύψους της δομής βασίζεται στις τιμές των γειτονικών στοιχείων. Το κουτί στην κουζίνα δεν πρέπει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα δομοστοιχεία του ακουστικού. Ο κύριος σκοπός της λεπτομέρειας είναι να καλύψει τις ατέλειες, χωρίς να προσελκύσει περιττή προσοχή. Οπτικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να δημιουργήσει έναν ορίζοντα και να είναι οργανικά αντιληπτός. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι τεχνικές παράμετροι. Το ύψος του προϊόντος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές από 85 έως 65 cm πάνω από την εστία.

Η σωστή διάταξη θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της συσκευής και θα προστατεύσει από την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Είδη τυποποιημένων κουτιών κουζίνας

Η σύγχρονη κουκούλα του κουτιού είναι συχνά εξοπλισμένη με τυποποιημένα εξωτερικά στοιχεία, η λειτουργία των οποίων αποσκοπεί στην απόκρυψη της περιοχής σύνδεσης με τον αγωγό εξαερισμού. Το τμήμα μπορεί να διευρυνθεί και να ενσωματωθεί στην επιφάνεια της οροφής. Παρά το γενικά αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού, δεν είναι όλες οι συσκευές εξοπλισμένες με αυτό το είδος κουτιού.

Τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν από υλικό κατασκευής. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι πρότυπων κουκούλες:

 1. Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού. Τα προϊόντα ξεχωρίζουν για τις αισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα δεν είναι η αντίσταση του υλικού στις επιδράσεις των θερμοκρασιών, του ηλιακού φωτός και των μηχανικών βλαβών. Η ευθραυστότητα του πλαστικού με την πάροδο του χρόνου θα απαιτήσει την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Οι διαστάσεις του πλαστικού κουτιού εξαερισμού αντιστοιχούν στις τυπικές παραμέτρους σχεδίασης.
 2. Μεταλλικές κατασκευές. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των εξαρτημάτων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό κατασκευής. Ο χάλυβας με διακοσμητικό στρώμα μπορεί να χάσει την ελκυστική του εμφάνιση. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι εφοδιασμένα με ιδιότητες πρακτικότητας και ανθεκτικότητας.

Κατασκευή κουτιού για ενσωματωμένες κουκούλες

Υλικό για την κατασκευή του θαλάμου περιβλήματος για ενσωματωμένα μοντέλα είναι MDF, φυσικό ξύλο ή πλαστικό. Η επιλογή εξαρτάται από τον στιλιστικό σχεδιασμό της κουζίνας, την πρόσοψη του ακουστικού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αρμονικός συνδυασμός των εσωτερικών λεπτομερειών.

Ορίζοντας τις παραμέτρους του μελλοντικού κουτιού, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τη λειτουργικότητα του στοιχείου. Οι διαστάσεις του ορθογωνίου αγωγού πρέπει απαραίτητα να παρέχουν χώρο για τα εξαρτήματα εργασίας και τις αυλακώσεις της συσκευής. Η αρχή της κατασκευής του κουτιού:

 • σε μεμονωμένες μετρήσεις, πληρούνται οι λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδιασμού.
 • η περαιτέρω αξιόπιστη σύσφιξη των στοιχείων γίνεται, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά τις ειδικές γωνίες.
 • μετά την κατασκευή του πλαισίου, τοποθετείται το ράφι και το οπίσθιο επίπεδο.
 • στο τέλος, οι πόρτες είναι εγκατεστημένες.

Τοποθετήστε το κουτί σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Τροποποιήσεις του αγωγού για τηλεσκόπιο

Η συναρμολόγηση του τηλεσκοπικού κιβωτίου αγωγών είναι παρόμοια με τον τυποποιημένο σχεδιασμό. Η κύρια διαφορά έγκειται στη σειρά της συναρμολόγησης. Το άνω επίπεδο και τα πλευρικά τμήματα αρχικά τοποθετούνται. Το μέγεθος της δομής προσαρμόζεται προσεκτικά για την κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο, σφίγγεται.

Στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του μοντέλου το κατώτατο τμήμα είναι σταθερό. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια τρύπα για την αυλάκωση έως ότου σταθεροποιηθεί ο ορίζοντας του πυθμένα. Μετά τη συναρμολόγηση είναι δύσκολο να εκτελεστεί ξυλουργική. Η λειτουργικότητα της συσκευής βασίζεται σε ένα αποσπώμενο στοιχείο που επιτρέπει τη χρήση της κουκούλας κατά το μαγείρεμα.

Η συσκευή πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κύριες παραμέτρους, παρέχοντας πρακτικότητα και ευκολία στη λειτουργία της συσκευής. Το πλαστικό δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ως υλικό μιας δομής στήριξης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για διακοσμητικούς σκοπούς. Το κιβώτιο θα κρύβει αξιόπιστα τα οπτικά μειονεκτήματα των στοιχείων εξάτμισης. Η σωστή κατασκευή και συναρμολόγηση θα προσφέρει μια αισθητική εμφάνιση της κουκούλας, θα δώσει την εσωτερική διακόσμηση και πληρότητα.

Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά. Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει. Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης. Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Για μικρές κουζίνες, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη ισχύ εξόδου. Αυτό επιτρέπει στον προσαρμογέα να χρησιμοποιεί αερόδρομο μικρότερης διαμέτρου από αυτόν που καθορίζεται στις οδηγίες

Έτσι, εάν S - περιοχή διατομής των κουκούλες αγωγού σωλήνα, Ν - όγκος της χωρητικότητας ροής του αέρα στο μέγιστο της λειτουργίας της συσκευής, M - ποσότητα της χωρητικότητας ροής αέρα στο επιδιωκόμενο τρόπο, η απαιτούμενη διατομής αγωγού περιοχή υπολογίζεται από τον τύπο:

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες. Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Ο πίνακας για τον υπολογισμό της εξάρτησης του ρυθμού ροής στην ισχύ έλξης και η διάμετρος του κυκλικού αγωγού επιτρέπει τη σωστή επιλογή του μεγέθους του αγωγού εξαερισμού

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή. Συνεπώς, από τη θέση ελαχιστοποίησης της αντίστασης της εσωτερικής επιφάνειας του αγωγού στην κίνηση της ροής αέρα που παράγεται από την κουκούλα προτιμάται ένα σχήμα κυκλικού καναλιού.

Στην πώληση για οικιακούς σκοπούς, τα πιο κοινά στρογγυλά πλαστικά κουτιά των ακόλουθων διαμέτρων:

 • 80 mm, επιφάνεια διατομής 50,3 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 100 mm, η διατομή 78,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 125 mm, διατομή 122,7 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 150 mm, επιφάνεια διατομής 176,7 τετραγωνικών μέτρων. δείτε

Οι αεραγωγοί ορθογώνιου σχήματος είναι ευκολότερο να ταιριάζουν στο εσωτερικό του δωματίου και επίσης τοποθετούνται σε κόγχες πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας, πάνω από την αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή. Τα πιο κοινά πλαίσια είναι τα ακόλουθα μεγέθη:

 • 110 x 55 mm, επιφάνεια διατομής 60,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 120 x 60 mm, η τομή είναι 72 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
 • 204 x 60 mm, διατομή 122,4 τετραγωνικών μέτρων. δείτε

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε στοιχεία ενός μεγαλύτερου συστήματος εξαερισμού. Αυτά τα πλαστικά κουτιά για οικιακή χρήση έχουν κυκλικό σχήμα με διάμετρο 200 mm και ορθογώνιο μέγεθος 220 x 90 mm. Ωστόσο, πριν κάνετε μια επιλογή υπέρ των μη τυποποιημένων μεγεθών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αγοράσετε όλα τα στοιχεία που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν αγωγό για να σχεδιάσετε την επιθυμητή γεωμετρία.

Η εκτεταμένη χρωματική παλέτα πλαστικών σωλήνων και αγωγών για τον αερισμό κατοικιών διαμερισμάτων καθιστά εύκολη την τοποθέτηση του αεραγωγού στο εσωτερικό του δωματίου

Πλαστικά εξαρτήματα

Τα συστήματα εξαερισμού από την κουκούλα στο ορυχείο έχουν διαφορετική γεωμετρία και τοπολογία λόγω των μεμονωμένων προσεγγίσεων στη διάταξη κουζίνας. Ως εκ τούτου, παρέχονται ειδικά στοιχεία για την πραγματοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε διαμόρφωσης του πλαστικού κουτιού.

Οι αγωγοί εξαερισμού είναι στοιχεία ευθύγραμμου αγωγού ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος. Το κανονικό μήκος τους είναι 0.35. 0,5; 1. 1,5 και 2 μέτρα, αλλά μπορείτε να κόψετε ανεξάρτητα ένα κομμάτι του απαιτούμενου μεγέθους με ένα κοπτικό εργαλείο ή ένα μύλο.

Εάν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα ευθύγραμμο τμήμα μήκους άνω των δύο μέτρων, τότε είναι τοποθετημένο με διάφορα στάνταρ μήκη με τη χρήση ειδικών συνδέσμων για πλαστικά κανάλια. Σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση του μήκους του τμήματος λόγω του μεγέθους του συνδετήρα δεν συμβαίνει.

Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο είναι το γόνατο, με το οποίο ο αγωγός περιστρέφεται σε γωνία 90 ή 45 μοίρες. Για κουτιά ορθογωνίου σχήματος, διακρίνονται τα στοιχεία για την αλλαγή της κατεύθυνσης κατά μήκος της οριζόντιας και κατακόρυφης. Για να περιστρέψετε σε γωνίες όχι πολλαπλάσια των 45 μοιρών, χρησιμοποιήστε το λεγόμενο razogouglovoe γόνατο. Ανάλογα με την απαιτούμενη γωνία, μία από τις πλευρές του συνδετήρα διακόπτεται.

Στοιχεία σχήματος: 1 - ορθογώνιο κανάλι. 2 - στρογγυλό κανάλι? 3 - βύσμα στρογγυλού αγωγού. 4 - κατακόρυφο γόνατο. 5 - το γόνατο είναι οριζόντιο. 6 - γωνιακός αγκώνα

Για να αλλάξετε το σχήμα του κουτιού από στρογγυλό σε ορθογώνιο (ή αντίστροφα), χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς. Η χρήση τους, κατά κανόνα, οφείλεται στη διαφορά στο σχήμα των αεραγωγών αερισμού με τη χοάνη εξόδου της κουκούλας ή την οπή στο πλέγμα. Μπορούν να είναι είτε ίσια είτε γωνιακά. Οι ακόλουθες επιλογές μετάβασης είναι οι πιο κοινές προσφορές:

 • από διάμετρο 100 mm έως μέγεθος 110 x 55 mm.
 • από διάμετρο 100 mm έως μέγεθος 120 x 60 mm.
 • από διάμετρο 125 mm έως μέγεθος 204 χ 60 mm.

Αν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε άλλη διάσταση του πλαστικού κιβωτίου χωρίς να αλλάξει το σχήμα του, τότε χρησιμοποιούνται οι μειωτήρες. Για στρογγυλές παραλλαγές, υπάρχει ένας ειδικός προσαρμογέας γενικής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση όλων των τυποποιημένων μεγεθών.

Για σχέδια με σύνθετη τοπολογία, παρέχονται τσιπ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση των ροών αέρα από αρκετούς απορροφητήρες, για παράδειγμα από την κουζίνα και από το μπάνιο, προς την έξοδο. Μπορούν να είναι ορθογώνια, στρογγυλά, αλλά και συνδυασμένα.

Στοιχεία σχήματος: 1 - υποδοχή επίπεδου καναλιού. 2 - το γόνατο είναι στρογγυλό. 3 - προσαρμογέα ευθείας γραμμής. 4 - προσαρμογέα γωνίας. 5 - ο μειωτήρας είναι στρογγυλός. 6 - ορθογώνιος μειωτήρας

Η στερέωση των στοιχείων του κουτιού στον τοίχο γίνεται με τη χρήση των κατόχων. Δεδομένου ότι οι πλαστικές κατασκευές διαφέρουν από τις μεταλλικές με χαμηλό βάρος, η εγκατάστασή τους δεν είναι δύσκολο έργο. Αυτά τα εργοστασιακά εξαρτήματα είναι φθηνά και ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό του δωματίου, οπότε η χρήση αυτοτελών δομών είναι ακατάλληλη.

Μια πλάκα τοίχου ή σχάρα στερεώνεται πάνω από την οπή στον τοίχο που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού ή στο δρόμο. Η μάσκα, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να περιέχει επιπλέον σχισμές για φυσικό εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να παρέχεται προστασία από τη διείσδυση μέσω αυτών των ανοιγμάτων της δημιουργούμενης ροής αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης βύθισης όταν εξαντληθεί ο καπό, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα σύνδεσμο από πλαστικό αγωγό ή οι γρίλιες εξαερισμού να μπορούν να λειτουργήσουν. Ελλείψει τέτοιας συσκευής, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από το δρόμο ή από τον άξονα εξαερισμού.

Στοιχεία με σχήμα: 2 - το τσάι είναι στρογγυλό. 3 - ορθογώνιο μπλουζάκι. 4 - ο κάτοχος είναι στρογγυλός. 5 - η θήκη είναι ορθογώνια. 6 - η επικάλυψη για στρογγυλά κανάλια

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης

Η εγκατάσταση ενός πλαστικού κουτιού για τη λειτουργία του εξαερισμού από την κουκούλα της κουζίνας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα απλά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων.

Χρώματα επιλογής της γεωμετρίας του συστήματος εξαερισμού

Μια μεγάλη ποικιλία δομικών στοιχείων καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε γεωμετρίας ενός πλαστικού αγωγού εξαερισμού. Ωστόσο, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του συστήματος αερόσακου στο σωστό επίπεδο κατά το σχεδιασμό του αγωγού, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 • Εάν είναι δυνατόν, ελαχιστοποιήστε το μήκος του κιβωτίου. Μία απόσταση μικρότερη από 3 μέτρα θεωρείται η βέλτιστη απόσταση από την κουκούλα της κουκούλας μέχρι τη μάσκα εξαερισμού.
 • Είναι επιθυμητό να μην χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός στοιχείων που αλλάζουν την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Οι κάμψεις, οι συστολές και οι διάφορες μεταβάσεις δημιουργούν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση.
 • Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των γόνατων με περιστροφή του κουτιού κατά 90 μοίρες. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη αντοχή στη ροή, δημιουργούν θόρυβο και συσσωρεύουν κοιτάσματα με τη μορφή λίπους και προσκολλημένα σε σκόνη.

Στην περίπτωση τοποθέτησης του κιβωτίου κοντά στη θέρμανση ή σε άλλη πηγή θερμότητας, είναι απαραίτητο να εμποδίσετε το πλαστικό να θερμανθεί σε θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου.

Για να γίνει αυτό, πρέπει είτε να παρακάμψετε το θερμό αντικείμενο είτε να δημιουργήσετε μια θερμομόνωση μεταξύ αυτού και του αγωγού. Ως μονωτικό υλικό, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί αφρός επειδή έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και επίσης δεν θα δημιουργήσει θόρυβο όταν το κουτί δονείται.

Εφαρμογή παράκαμψης κυκλώματος θέρμανσης με τέσσερα γόνατα με γωνία 90 μοιρών. Με διαφορετικό προσανατολισμό του καναλιού, εάν ένα στενό τμήμα στρέφεται στον τοίχο, θα ήταν δυνατό να διαχειριστούν γωνίες 15-20 μοίρες με τη βοήθεια ενός πολυγώνου γονάτου

Ελέγξτε την βαλβίδα και τη γρίλια

Ένα απαραίτητο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής. Αν ο αγωγός είναι μόνο από το τέντωμα στον άξονα και δεν έχει υποκαταστήματα σε άλλες πηγές εισαγωγής αέρα, η βαλβίδα βρίσκεται στο άκρο του αγωγού ή να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πλέγμα με «Ζήλια» πρόληψη αέρα επιστροφής.

Στην περίπτωση αρκετών πηγών εισαγωγής αέρα στο σύστημα εξαερισμού, τοποθετείται μια βαλβίδα ελέγχου κοντά στη σύνδεση κάθε κλάδου με τον κύριο αγωγό και ένα άλλο κοντά στο δίκτυο.

Μια τυπική λύση για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου στο σύστημα εξαερισμού με την παρουσία δύο σημείων εισαγωγής αέρα και μιας εξωτερικής σχάρας

Εάν υπάρχει ανάγκη υποστήριξης του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, υπάρχουν τρεις λύσεις:

 • Ξεχωριστές εξόδους για τον εξαναγκασμό και τον φυσικό εξαερισμό και δεν πρέπει να εισέρχονται σε έναν άξονα εξαερισμού.
 • Για να εγκαταστήσετε κοντά στην έξοδο το "τζάμι καυσαερίων - τάπα - βαλβίδα ελέγχου".
 • Χρησιμοποιήστε μια μάσκα εξαερισμού με σχισμές για φυσική κίνηση αέρα και προστασία από την αντίστροφη έλξη.

Τα πτηνά ή τα τρωκτικά που κατοικούν στον άξονα εξαερισμού μερικές φορές διεισδύουν στον αεραγωγό. Μόλις βρεθούν στις κάμψεις του πλαστικού κουτιού, μπορούν να πεθάνουν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αποσύνθεσης να πέφτουν στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, το πλέγμα που οδηγεί στο δρόμο ή στο ορυχείο είναι συχνά εφοδιασμένο με ειδική προστασία που είναι ανυπέρβλητη για τα ζώα.

Η προστασία της σχάρας εξαερισμού από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών περιορίζει σημαντικά τη διατομή, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής

Τοποθέτηση και τοποθέτηση αεραγωγών

Τα τμήματα του πλαστικού αγωγού από την κουκούλα έως την σχάρα εξαερισμού μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη θέση τους σε σχέση με τα ντουλάπια, τους τοίχους και την οροφή. Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσεγγίσει η διαδικασία αυτή είναι υπεύθυνη, προκειμένου να αποφευχθεί ο θόρυβος κραδασμών, καθώς και χαλάρωση ή άλλες παραμορφώσεις κουτιά με πιθανές μεταγενέστερες αποσυμπίεσης.

Εάν το κιβώτιο βρίσκεται μέσα στα ντουλάπια, τότε είναι στερεωμένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες. Στερεώστε επίσης τους χώρους διέλευσης του αγωγού μέσω των τοίχων με τη βοήθεια ενθέτων αφρού ή πολυστυρενίου. Αυτά τα υλικά δεν δημιουργούν θόρυβο όταν έρχονται σε επαφή με τα δονούμενα στοιχεία του συστήματος.

Στην περίπτωση της τοποθέτησης ενός τμήματος του αγωγού πάνω από τα ερμάρια, είναι ευκολότερο να το στερεώσετε στα ντουλάπια με τη βοήθεια των κατόχων και των βιδών για ένα μικρό μήκος ξύλου. Το πλαστικό κουτί σε αυτή τη θέση δεν δημιουργεί σημαντική πλευρική πίεση.

Κατά τη στερέωση του αγωγού σε τοίχο ή οροφή, συνιστώνται οι κάτοχοι μετά από 1 μέτρο. Η σταθεροποίηση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών σφιγκτήρων, οι οποίοι μπορούν να αγοραστούν υπό το σχήμα και το μέγεθος του κουτιού που πρόκειται να αγοραστεί. Το βάρος ολόκληρης της πλαστικής δομής είναι μικρό, οπότε η στερέωσή της είναι αρκετά απλή.

Ένα πλαστικό κουτί μπορεί να κρυφτεί εντελώς πίσω από μια ψευδοροφή και γυψοσανίδες. Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται η σφράγιση και η στερέωση ολόκληρης της δομής χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οπτική της αντίληψη

Εάν το πλαστικό κουτί είναι κλειστό με τάση ή ψευδοροφή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αξιοπιστία της στερέωσης του όταν ο εκχυτήρας λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ. Σε άλλες περιπτώσεις, η στερέωση μπορεί εύκολα να ενισχυθεί μετά την ανίχνευση αδύναμων σημείων.

Μερικές φορές, κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, μπορεί να συμβούν κροτάλισμα ή χτυπήματα, που προκαλούνται από τα δονούμενα στοιχεία του πλαστικού κουτιού που αγγίζουν τα στερεά αντικείμενα όπως ντουλάπι, τοίχο κ.λπ. Στην περίπτωση αυτή, αντί για πρόσθετη στερέωση, αρκεί να τοποθετηθεί αφρός ή αφρός μεταξύ τους.

Εξασφαλίζοντας τη στεγανότητα του πλαστικού κουτιού

Τα στοιχεία στο σύστημα εξαερισμού που είναι κατασκευασμένα από πλαστικά μέρη δεν έχουν στεγανωτικό. Οι διαστάσεις των αρθρώσεων είναι καλά προσαρμοσμένες, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λόγω παραμόρφωσης, η πυκνότητα ορισμένων αρθρώσεων μπορεί να μειωθεί.

Σε περίπτωση διαρροής στις αρθρώσεις των δομικών στοιχείων, είναι δυνατό να εισχωρήσει ο αέρας από το σύστημα εξαερισμού προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση, οι οσμές και ο υγρός αέρας εξαπλώνονται μέσα από τους χώρους μέσω των οποίων διέρχεται ο αγωγός αέρα. Επιπλέον, όταν ο αέρας διέρχεται από τις ρωγμές, υπάρχει μερικές φορές σημαντικός θόρυβος.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία ενός ποιοτικού πλαστικού κουτιού ταιριάζουν μεταξύ τους, είναι προτιμότερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη σφράγιση των αρθρώσεων

Για να αποφευχθεί η αποσυμπίεση του πλαστικού κουτιού εξαερισμού, υπάρχουν δύο λύσεις:

 • Διαδώστε τις αρμούς της δομής με ειδική σιλικόνη ή ακρυλικό σφραγιστικό. Εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα στην άκρη του στοιχείου πριν από την εισαγωγή του στο σύστημα.
 • Τυλίξτε τις αρθρώσεις με αυτοκόλλητη ταινία. Μια τέτοια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί μετά την εγκατάσταση του συστήματος σε περίπτωση ανίχνευσης των θέσεων αποσυμπίεσης.

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο αξιόπιστη, αλλά ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν πρέπει να αναλύσετε το κουτί εξαερισμού για επισκευή, καθαρισμό ή αλλαγή της γεωμετρίας. Με την πάροδο του χρόνου, το σφραγιστικό δεσμεύει τα δομικά στοιχεία τόσο σφιχτά ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιος πρέπει να θυσιάσει ένα από τα μέρη για να αρχίσει την ανάλυση του συστήματος.

Η μέθοδος της εξωτερικής σφράγισης, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να αναλύσετε εύκολα το πλαστικό κουτί. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος επηρεάζει την εμφάνιση της δομής, επομένως δεν χρησιμοποιείται πρακτικά εάν βρίσκεται στην οπτική γωνία.

Παραδείγματα βίντεο για επιλογή και εγκατάσταση

Εγκατάσταση του κουτιού κουζίνας. Εξάλειψη ρωγμών στις αρθρώσεις κατασκευαστικών στοιχείων με τη βοήθεια στεγανοποιητικού σιλικόνης και βιδών με αυτοκόλλητη τομή. Πρόληψη των κραδασμών με αφρώδες υλικό:

Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού για την εξαγωγή στην κουζίνα. Στερέωση των στοιχείων μεταξύ τους, με τοποθέτηση σε ανώτατο όριο μέσω κατόχων:

Η λειτουργία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για τη λειτουργία του φυσικού αερισμού δίδεται ως παράδειγμα από το "κουκούλα εξαγωγής - σχάρα - φυσικός εξαερισμός".

Οι πληροφορίες που παρουσιάσαμε σχετικά με την επιλογή, τις μεθόδους της συσκευής και τα κύρια συστατικά των πλαστικών αγωγών εξαερισμού θα μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε από τα χέρια μας ένα αξιόπιστο κουτί για τον αερισμό της κουζίνας.