Ventcannals σε τοίχους από τούβλα. Τρόποι οργάνωσης του συστήματος εξαερισμού. Παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η έλξη

Για να έχετε πάντα ένα άνετο καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας στο σπίτι, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με καλά σχεδιασμένο εξαερισμό. Εάν αυτό δεν γίνει, μπορείτε να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα (συμπύκνωση, ξηρό αέρα κ.λπ.). Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τους αεραγωγούς στους τοίχους από τούβλα.

Η ανάγκη δημιουργίας αυτού του στοιχείου δεν μπορεί να υπερκεραστεί. Τα σύγχρονα οικοδομικά υλικά, όπως η τοίχου από τούβλα, «δεν αναπνέουν», που δημιουργεί ένα δυσμενές κλίμα στο σπίτι. Ο ξηρός αέρας και τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα συχνά οδηγούν σε επιδείνωση της ανθρώπινης υγείας.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει πάντα ξηρός και μολυσμένος αέρας

Συμβουλή: Πολλοί ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι τα πλαστικά παράθυρα είναι ένας από τους κύριους λόγους για την έλλειψη αέρα.

Για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε καλή κυκλοφορία αέρα σε όλα τα δωμάτια. Είναι καλύτερο να το προσέξετε στο στάδιο του σχεδιασμού. Θα μιλήσουμε για όλες τις αποχρώσεις αυτής της διαδικασίας παρακάτω.

Λίγο θεωρίας

Στην αρχή της αφήγησης μας θα εξετάσουμε τις σημαντικότερες θεωρητικές πτυχές που πρέπει να γνωρίζουμε. Χωρίς αυτές τις γνώσεις, η διαδικασία για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού δεν θα πετύχει.

Τάξη διαύλου τοιχοποιίας για τοίχο σε μισό τούβλο

Τρόποι οργάνωσης του συστήματος εξαερισμού

Σήμερα, δύο μέθοδοι κυκλοφορίας του αέρα στις εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται ενεργά: φυσικά και μηχανικά.

Φυσικά

Υποθέτει την εφαρμογή της ανταλλαγής αέρα λόγω της διαφοράς πίεσης μέσα στο κτίριο και πέραν αυτής. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, ο καθαρός αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω οργανωμένων ανοιγμάτων στα δάπεδα.

Σε αυτή την περίπτωση, το τούβλο των αγωγών αερισμού πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τη φάση κατασκευής του σπιτιού. Προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος, συνιστάται η τοποθέτηση ενός εκτροπέα στα κανάλια.

Αυτή είναι μια ειδική αεροδυναμική συσκευή, η οποία δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης. Καθώς το πλάτος αυτού του δείκτη αυξάνεται, η ώθηση αυξάνεται.

Μηχανική

Ένα τέτοιο έργο είναι πολύ πιο δύσκολο να εφαρμοστεί με τα χέρια του, αλλά δίνει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος. Συνίσταται στη χρήση διαφόρων ανεμιστήρων ή εκτοξευτήρων. Τοποθετούνται απευθείας στους άξονες εξαερισμού.

Αξίζει να σημειωθεί η αξία αυτής της μεθόδου:

 • Αυξήθηκε ώθηση αρκετές φορές, σε σύγκριση με το φυσικό σύστημα.
 • Επιτρέπει την εγκατάσταση ειδικών φίλτρων που θα καθαρίζουν τον αέρα από τη σκόνη.
 • Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κλιματισμού στο σπίτι λόγω της εγκατάστασης χωριστών συστημάτων.
 • Δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, επομένως, μπορεί να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες ακόμα και σε περιοχές με σκληρό κλίμα.

Συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού

Εντούτοις, μεταξύ όλων αυτών των πλεονεκτημάτων, λείπει επίσης ένα σοβαρό μειονέκτημα: μια εντυπωσιακή τιμή. Συγκεκριμένα, το κόστος θα είναι για την αγορά ειδικού εξοπλισμού και για ηλεκτρική ενέργεια (ανακαλύψτε επίσης πώς να οργανώσετε έναν κλίβανο από τούβλα με τα δικά σας χέρια).

Βασικές απαιτήσεις

Το πρώτο βήμα είναι να εξοικειωθείτε με τον κατάλογο των βασικών απαιτήσεων για να μάθετε τι να προσπαθήσετε. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές περιέχονται στο SNiP 2.04.05-86, η οποία επηρεάζει την πτυχή του εξαερισμού και του κλιματισμού.

Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το ορυχείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για δύο δωμάτια ταυτόχρονα. Η απόφαση αυτή είναι πολύ λογική, καθώς μειώνει τον αριθμό των πράξεων

 1. Ο άξονας εξαερισμού που κατασκευάζεται από τούβλα πρέπει να κατασκευαστεί μόνο εάν υπάρχει σχεδίαση του κτιρίου και με τήρηση όλων των κανόνων και κανόνων.
 2. Για να αφαιρέσετε τον αέρα από τους θερμαινόμενους χώρους, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξαερισμού με φυσικά κίνητρα. Τα προϊόντα καύσης από τους κλιβάνους πρέπει να αφαιρούνται μέσω ενός καναλιού καπνού.
 3. Η τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού από τούβλα είναι απαραίτητη λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες πυρασφάλειας. Ειδικότερα, η θέση τους κοντά σε σόμπες ή τζάκια δεν επιτρέπεται. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτός ο κανόνας, σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα καταστούν καταλύτες για ανάφλεξη.
 4. Οι σχάρες στο ventkalah πρέπει να είναι τέτοιες ώστε τα κελιά τους να είναι πάντα ανοιχτά. Είναι επιθυμητό να μην έχουν κατακόρυφες προεξοχές.

Η μάσκα μπορεί να διακοσμηθεί και μετά το άνοιγμα θα έχει μια εμφανή εμφάνιση

 1. Οι διαστάσεις των αγωγών αερισμού από το τούβλο για την καμινάδα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη διατομή.

Επιλέξτε το με βάση την απόδοση θερμότητας του κλιβάνου:

 • 14x14 cm - με ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 3,5 kW.
 • 14x20 cm - με ισχύ 3,5-5,2 kW.
 • 14x27 cm - σε ισχύ μεγαλύτερη από 5,2 kW.

Παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η έλξη

Κατά την κρύα εποχή, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και του δωματίου θα είναι σημαντική. Σε μια τέτοια κατάσταση, η ποσότητα του αποσυρθέντος αέρα αυξάνεται σημαντικά. Με απλά λόγια, το θερμότερο στο δρόμο, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή ώσης.

Η ωστική είναι η ταχύτητα ροής του αέρα. Η ποσότητα του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο εξαρτάται άμεσα από αυτό. Επίσης, αυτή η παράμετρος επηρεάζεται από την περιοχή διατομής του αγωγού εξαερισμού. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο ισχυρότερη είναι η έλξη.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να σημειωθεί ότι απαιτείται πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού για τις ψυχρές περιοχές της χώρας μας.

Συμβουλή: Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο γρήγορα σχηματίζεται η συμπύκνωση. Επομένως, οι αεραγωγοί σε κρύες περιοχές πρέπει να καλύπτονται με αντισηπτικά.

Χρήσιμες συστάσεις

Εάν διαβάσετε τις παραπάνω πληροφορίες, αποφασίσατε να οργανώσετε ανεξάρτητα ένα σύστημα ανταλλαγής αέρα, τότε σίγουρα θέλετε να λάβετε χρήσιμες οδηγίες.

Καταλαβαίνουμε αυτό και παρουσιάζουμε στην προσοχή σας μερικές σημαντικές συστάσεις.

Ένα παράδειγμα τοποθέτησης ορυχείου (α - για μια μιάμιση σειρά, β - για ένα διπλό)

 • Οι αγωγοί εξαερισμού από τούβλα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από στερεά δείγματα. Μην ξεχάσετε τους κανόνες του dressing. Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε αυτό το στοιχείο εκ των προτέρων.
 • Κατά κανόνα, οι διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού είναι 14χ14 εκ. Σε τούβλα, με τη σειρά τους οι καμινάδες πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες - 27χ14 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, το πάχος των τοίχων μεταξύ πρέπει να είναι τουλάχιστον το ήμισυ του τούβλου.
 • Αν θέλετε να επιτύχετε τη σωστή μορφή και να αποφύγετε την απόφραξη των ορυχείων, εισάγετε μέσα τους ειδικούς σημαντήρες απογραφής. Στην πραγματικότητα, είναι ένα κοίλο κουτί κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ.

Συμβουλή: πρέπει να δημιουργήσετε ένα κουτί έτσι ώστε να χωράει στο κανάλι χωρίς να αφήνει κενά. Το ύψος του πρέπει να είναι 9-10 σειρές τοιχοποιίας.

 • Για να δημιουργήσετε κανάλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική λύση τσιμέντου και άμμου. Πριν από την εφαρμογή, συνιστάται να υγρανθεί το τούβλο με νερό για να βελτιωθεί η πρόσφυση.
 • Συνιστάται να κάνετε τα κανάλια ομαλά, δηλαδή χωρίς τραχύτητα. Επίσης, η παρουσία προεξοχών ή κοιλοτήτων δεν είναι επιθυμητή, καθώς παρεμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα.

Φροντίστε να κόψετε το τούβλο για να δημιουργήσετε τρύπες. Κατά κανόνα, αυτή η διαδικασία προκαλεί πολλούς ανθρώπους δυσκολίες

 • Εάν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κλάδου, τότε το μήκος του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 cm και η γωνία κλίσης δεν είναι μικρότερη από 60 μοίρες, σε σχέση με τον ορίζοντα.

Σε αυτή την περίπτωση, η διατομή και στα δύο τμήματα του καναλιού πρέπει να είναι ίση, διαφορετικά η απόδοση ώσης θα μειωθεί. Για την τοποθέτηση κεκλιμένων περιοχών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τα τούβλα στη σωστή γωνία.

 • Σε μέρη κοντά στις ξύλινες κατασκευές, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια κοπή μη εύφλεκτων υλικών. Γι 'αυτό, ο αμίαντος είναι τέλειος.

Απαιτείται επίσης να αυξηθεί το πάχος των τοιχωμάτων του καναλιού: μέχρι 40 cm, εάν η δομή δεν είναι προστατευμένη και μέχρι 25 cm, αλλιώς.

 • Για την τοιχοποιία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διπλό πυριτικό τούβλο m 150, καθώς έχει τον απαιτούμενο συντελεστή αντοχής στον παγετό και θερμική αγωγιμότητα. Ωστόσο, επιτρέπεται η χρήση άλλων δειγμάτων.

Τυπικά λάθη και λύσεις

Συχνά οι άνθρωποι στο στάδιο κατασκευής επιτρέπουν πολλά λάθη που οδηγούν σε διάφορα προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους απλούς πολίτες που δεν έχουν επαρκές επίπεδο δεξιοτήτων.

Ως εκ τούτου, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές, καθώς και μεθόδους για τη λύση τους.

Αρχή λειτουργίας του μηχανικού συστήματος κυκλοφορίας

 • Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα δεν υπάρχει κανάλι αερισμού - αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας του αέρα, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό μύκητα και μούχλα. Λύστε αυτό το πρόβλημα εύκολα: αρκεί να το κάνετε ξεχωριστό κανάλι με απόδοση 15m3 / h. Γι 'αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό μέσω ειδικών σωλήνων.
 • Στο εξωτερικό τοίχωμα σχημάτισε μια τρύπα, η οποία υπόσχεται να χτυπήσει το δωμάτιο με κρύο αέρα από το δρόμο. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στην προκύπτουσα οπή (κατά προτίμηση με έναν αισθητήρα υγρασίας).

Σε αυτή την περίπτωση, το τούβλο του κτιρίου κοντά στον ανεμιστήρα πρέπει να καλύπτεται με υδρόφοβη ένωση, καθώς η υγρασία θα σχηματίζεται συνεχώς στην τρύπα.

 • Στις εσωτερικές πόρτες δεν υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού, τα οποία εμποδίζουν την αποτελεσματική κυκλοφορία του αέρα. Είναι εύκολο να βγείτε από μια τέτοια κατάσταση με έναν νικητή - πρέπει να τοποθετήσετε διακοσμητικά μπουλόνια ή γρίλιες στην πόρτα που θα απελευθερώσουν τον μολυσμένο αέρα. Η συνολική έκταση τέτοιων ανοιγμάτων πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 80-150 cm2.

Εδώ ένας τέτοιος αυτόματος αναπνευστήρας είναι σε θέση να προσφέρει ένα ευνοϊκό κλίμα σε ένα δωμάτιο με παράθυρα με διπλά τζάμια

 • Πάρα πολύ αεροστεγή παράθυρα. Πρόκειται για ένα πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια, το οποίο εμποδίζει τη φυσική κυκλοφορία αέρα. Αυτό οδηγεί σε κίνδυνο σχηματισμού καρκινογόνων ουσιών, καθώς και στην υποβάθμιση των εργασιών τζάκια και σόμπες.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές πλαισίων παραθύρων γνωρίζουν καλά αυτή την έλλειψη πλαστικού, έτσι άρχισαν να παράγουν τους λεγόμενους "ανεμιστήρες". Αυτά τα στοιχεία μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στο παράθυρο ή στον τοίχο.

Συμβουλή: τα παράθυρα στα οποία η αναλογία διείσδυσης κυμαίνεται από 0,4 έως 1 M, δεν απαιτούν την εγκατάσταση πρόσθετου εξαερισμού. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά, ζητήστε από τον πωλητή για αυτόν τον δείκτη.

Έλεγχος των αγωγών εξαερισμού

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική κυκλοφορία του αέρα σε όλους τους χώρους, τα κανάλια εξαερισμού πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Πρέπει να γίνει εγκαίρως και πλήρως. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απόφραξης αυτών των στοιχείων.

Για να ελέγξετε την πρόσφυση, μπορείτε να φέρετε τη φλόγα του αναπτήρα στο ορυχείο. Αν το κάμπτεται προς το μέρος αυτό - το τράβηγμα είναι φυσιολογικό, διαφορετικά είναι απαραίτητο να γίνουν διορθώσεις στο έργο του

Όπως λέει η οδηγία, πρέπει να ελέγχεται το σύστημα αερισμού:

 • Πριν από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης (την αρχή ή το τέλος του φθινοπώρου, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες).
 • Κάθε τρεις μήνες, αν το κτίριο έχει καμινάδες τούβλο.
 • Μια φορά το χρόνο με την παρουσία καμινάδων από αμιαντοτσιμέντο.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του αγωγού εξαερισμού, απαιτείται να ελέγξετε τα ακόλουθα θέματα:

 • Η συμμόρφωση της συσκευής και των χρησιμοποιούμενων υλικών, σε σχέση με τις απαιτήσεις της GOST.
 • Αλληλογραφία των μεγεθών.
 • Απουσία οποιασδήποτε μόλυνσης (αιθάλη, μύκητες, κ.λπ.).
 • Η παρουσία επαρκούς πρόσφυσης.
 • Κατανάλωση αέρα, η οποία αφαιρείται μέσω των καναλιών.
 • Είναι φθαρμένο από τούβλο για αεραγωγούς; Σε περίπτωση σημαντικών ελαττωμάτων, πρέπει να αντικατασταθεί το κατεστραμμένο στοιχείο.

Με την πάροδο του χρόνου, το ορυχείο μπορεί να έχει διάφορους φυσικούς σχηματισμούς οι οποίοι πρέπει να απομακρύνονται αμέσως

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι θα μπορούσαμε να καλύψουμε πλήρως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον εξαερισμό. Στο υποβληθέν βίντεο σε αυτό το άρθρο θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα (ανακαλύψτε επίσης τις ιδιαιτερότητες της οργάνωσης της καμινάδας τούβλου).

Τέννις από τούβλα: τεχνολογία και κόστος

Η διατήρηση των απαραίτητων παραμέτρων του μικροκλίματος στην αίθουσα είναι αδύνατη χωρίς τη σωστή οργάνωση της ανταλλαγής αέρα. Οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη πολλαπλότητα αντικατάστασης του αέρα στο δωμάτιο, έτσι ώστε η τοποθέτησή τους να προγραμματίζεται ακόμα και στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου. Το πιο συνηθισμένο και αξιόπιστο υλικό που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι τούβλο.

Ventkanaly: αναγκαιότητα ρύθμισης

Κατασκευάζονται κτιριακές κατασκευές, συνήθως στους τοίχους (εσωτερικά). Όταν αυτό το τούβλο είναι που σε μια σειρά, εάν το πάχος του τοιχώματος είναι μικρότερο από 38 cm, και 2 σειρές -. Με την επιφάνεια τοιχώματος σε ένα πάχος των 64 εκατοστών Ένα στοιχείο εξαερισμού - σωλήνα εξάτμισης - που πρόκειται να σχηματιστεί με τοίχους από τούβλα 2,5. Είναι αυτό το μέγεθος που επιτρέπει τη διατήρηση ενός σταθερού καθεστώτος θερμοκρασίας μέσα στο ορυχείο, προστατεύοντας τον αέρα που περνά από την ψύξη.

Για τα πολυώροφα κτίρια, χαρακτηριστικά συστήματα κενού και όχι ορθογώνια συστήματα εξαερισμού είναι χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση το ύψος των στροφών τους φτάνει το 1 μ. Η μέγιστη απόκλιση του κατακόρυφου άξονα χωρίς να υποβαθμιστεί η ικανότητα εξαερισμού είναι μεγαλύτερη από 30 μοίρες.

Εκτέλεση τοιχοποιίας: τεχνικά χαρακτηριστικά

Η τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού από τούβλα αρχίζει με το σχεδιαστικό έργο. Για ένα ιδιωτικό σπίτι στο αρχικό στάδιο σύνταξης, δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από τις απαιτήσεις που ορίζονται στο SNiP 2.04.05-86.

 • Η κατασκευή αεραγωγών χωρίς εγκεκριμένο έργο απαγορεύεται.
 • Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τους αγωγούς καπνού και εξαερισμού.
 • Σε πάχος τοιχωμάτων έως 380 mm, τοποθέτηση - μονής σειράς.
 • Εάν το πάχος του χωρίσματος τοίχου 640 mm - η τοιχοποιία εκτελείται σε 2 σειρές.
 • Πριν από την αρχή της ανέγερσης, τα σχήματα των καναλιών σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο, κλπ.

Οι διαστάσεις των ατράκτων αερισμού υπολογίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι τα αρχικά δεδομένα, η χωρητικότητα του συστήματος θέρμανσης, η αίθουσα θέρμανσης:

 • Το μέγεθος του καναλιού (cm): 14х14 - με ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 3,5 kW.
 • 14x20 (cm) - 3,5 - 5,2 kW, αντίστοιχα.

Ο τύπος και οι παράμετροι των εξαερισμού χωρία της τοιχοποιίας εξαρτάται από τον προορισμό του κτιρίου, αλλά ως επί το πλείστον τετραγωνικό τμήμα κάθετο άξονα (140h140mm), που σε 2 τούβλα στα εσωτερικά τοιχώματα. Πρέπει να εστιάσετε σε τέτοιες παραμέτρους ενός ενιαίου τούβλου: το μήκος του είναι 250 mm, πλάτος 120 mm, ύψος 65 mm.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αγωγός εξαγωγής, μαζί με τον αέρα που απομακρύνεται, εκπέμπει και θερμαίνεται. Μία μικρή δομική λεπτομέρεια μέσα σε αυτήν - μια κάμψη με τη μορφή μιας σκάλας με επένδυση από τούβλα - θα αποτελέσει εμπόδιο στην εκροή θερμών αέριων μαζών.

Σε σπίτια με κανάλια θέρμανσης κλιβάνου για την ανταλλαγή αέρα είναι τα καλύτερα τοποθετημένα παράλληλα με την καμινάδα του κλιβάνου, κοντά σε αυτό. Ο θερμαινόμενος αέρας από τα καυσαέρια βελτιώνει την ώθηση και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους. Αν είναι δύσκολο να γίνει αυτό εποικοδομητικά, τότε ο αγκώνας που είναι εγκατεστημένος στο εξωτερικό τοίχωμα είναι μονωμένο. Αυτό εξασφαλίζει καλή πρόσφυση. Για ένα τζάκι που λειτουργεί συνεχώς στο σπίτι, πρέπει να υπάρχει αυτόνομη έξοδος εξαερισμού. Μέσα από αυτό, ο καπνός που εισέρχεται στο δωμάτιο από την καύση του καυσίμου εκκενώνεται στο δρόμο.

Τούβλο για τοιχοποιία και σχόλια σχετικά με την εργασία με αυτό

Για τους τοίχους από τούβλα, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται πέτρα γεμάτο σώμα. Η χρήση κοίλων τούβλων είναι δυνατή, αλλά με κενά γεμάτα πηλό ή κονίαμα.

Προσοχή παρακαλώ! Τούβλο πυριτίου για το σχηματισμό των αεραγωγών δεν χρησιμοποιείται, επειδή ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας προκαλούν την καταστροφή του.

Το τούβλο στα κανάλια στερεώνεται με την ίδια λύση που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εσωτερικών τοίχων. Για την παρτίδα ήταν επαρκής δύναμη, κατά την προετοιμασία της λύσης πρέπει να παρατηρήσετε τις αναλογίες:

 • καθαρό κτίριο άμμου - 3 μέρη.
 • τσιμέντο M500 - 1 μέρος.

Το νερό προστίθεται σε δόσεις σε ξηρό, προσυσκευασμένο μείγμα με συνεχή ανάμιξη. Η συνεκτικότητα του ζυμωτηρίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γέρνει σε 45 μοίρες χωρητικότητας, δεν χύνεται.

Ο σχηματισμός του αεραγωγού συχνά απαιτεί τη χρήση τούβλων μη τυπικού μεγέθους σε περιπτώσεις επικάλυψης των ραφών σε χώρους όπου τα τοιχώματα είναι γειτονικά κλπ. Για την κατεργασία τους,

 • κοπή με σπάτουλα ή σφυρί-kirochki.
 • το βουλγαρικό.
 • μηχανισμό κοπής τούβλων.

Για λόγους οικονομίας, η μάχη μεταποιείται, το υλικό με σπασμένες γωνίες, τσιπ κλπ.

Αλγόριθμος για τον αγωγό εξαερισμού τοιχοποιίας

 • Προσεκτική μελέτη του σχεδίου.
 • Σήμανση με πρότυπο δίπλωμα αποθέματος. Εάν δεν υπάρχει, στον πίνακα με διαστάσεις (mm): ανοίγουν 140x2500x25 ανοίγματα, όμοια με εκείνα που σχεδιάζονται στο σχέδιο τοίχου.
 • Το τούβλο στερεώνεται αυστηρά ανάλογα με το επίπεδο, για το οποίο χρησιμοποιούνται σημαντήρες ή ένα κιβώτιο με διαστάσεις του καναλιού, που χτυπιούνται από τις σανίδες. Πρέπει να τηρούνται ευθείες επιφάνειες, γωνίες.
 • Αν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή και το τούβλο είναι στεγνό, πρέπει να υγραίνεται με νερό για να βελτιωθεί η πρόσφυση μεταξύ του υλικού και του διαλύματος.
 • Κατασκευάζονται 3 ή 4 σειρές τοιχοποιίας.
 • Εγκαταστήστε σημαντήρες - τούβλα, που βρίσκονται στο επίπεδο της διατομής του καναλιού. Προστατέψτε το από το να πάρει συντρίμμια κατά τη διάρκεια της εργασίας, κρατήστε το δεδομένο σχήμα της τρύπας.
 • Μετακινούμενος σημαντήρας κάθε 7 ή 8 πλινθοδομή με ένα σύστημα επίδεσμου μονής σειράς ή πολλαπλών σειρών.
 • Εάν υπάρχει πιθανότητα διείσδυσης στις εγκαταστάσεις, καθώς και ένας αριθμός συστημάτων εξαερισμού που βρίσκονται μαζί με τον παρεχόμενο αέρα καύσης του καυσίμου, ο συμπλέκτης είναι καλύτερο να γίνεται από «tailgating».
 • Παρατηρήστε το πάχος των αρθρώσεων.
 • Όλοι πρέπει να είναι προσεκτικά σφραγισμένοι.

Λεπτομερέστερη τεχνολογία εργασίας συνιστάται να μελετηθεί χρησιμοποιώντας βίντεο κλιπ που είναι διαθέσιμα στο δίκτυο στον δημόσιο τομέα.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας τοιχοποιίας

Παρά τη δημοτικότητα της μονολιθικής κατασκευής και της κατασκευής σκελετών, η τοιχοποιία από τεμάχια είναι ακόμα σε ζήτηση κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ποιοτικά, η εργασία γίνεται από έμπειρους δασκάλους, με συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις. Εάν μια πρόσκληση καλείται να πραγματοποιήσει αυτό το είδος εργασίας, τότε πρέπει να καταρτιστεί αναγκαστικά ένας προϋπολογισμός. Αφορά:

 • αριθμός ορόφων του κτιρίου.
 • περιοχή των εγκαταστάσεων ·
 • γεωμετρική πολυπλοκότητα των καναλιών.
 • Εκτέλεση επιδέσμου με την υπάρχουσα τοιχοποιία.
 • αναγκαιότητα φινιρίσματος των ιζηματογενών ραφών ·
 • το είδος του υλικού και την τιμή του, pr.

Ταυτόχρονα, η ταχύτητα της εργασίας δεν εξαρτάται από τέτοια χαρακτηριστικά του τούβλου, όπως το σήμα της δύναμης, την αντίσταση στην κατάψυξη, τις προτιμήσεις χρώματος. Επομένως, αυτές οι παράμετροι δεν επηρεάζουν την τιμολόγηση.

Οι εκλεπτυσμένοι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό κόστος του χρόνου εργασίας για κάθε τύπο εργασίας που εκτελείται (ανθρωποώρες). Έχοντας πραγματοποιήσει το χρονοδιάγραμμα κάθε κατασκευής, προσδιορίζεται η ακριβής διάρκειά της. Έχοντας αυτά τα στοιχεία, καθώς και το μέγεθος του μέσου μισθού για μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να υπολογίσετε την ωριαία τιμή με τον τύπο:

Γ - μισθός (μέσος όρος) (ρούβλια / ημέρα);

V - διάρκεια εργασίας ανά ημέρα (ώρα).

Παράδειγμα:

Η ταξιαρχία εκτελεί το συμπλέκτη, εργάζεται 12 ώρες την ημέρα. Με δείκτη C = 900 ρούβλια ανά ημέρα, το κόστος της 1 ώρας θα είναι: 900/12 = 75 ρούβλια την ώρα.

Λαμβάνεται επίσης υπόψη ότι το ποσοστό για την τοποθέτηση, για παράδειγμα, ενός κοίλου ενάμισι τούβλο θα είναι πολύ χαμηλότερο. Αυτό εξηγείται από την υψηλότερη ταχύτητα εκτέλεσης της εργασίας. Ο αριθμός μονάδων μονάδας στη μονάδα του όγκου τοιχοποιίας σε αυτή την περίπτωση, επίσης, θα είναι μικρότερος. Όλα αυτά εξηγούν γιατί οι τιμές αυτού του τύπου υπηρεσιών σε διαφορετικές περιοχές, σε διαφορετικούς τόπους είναι διαφορετικές.

Το σωστό σύστημα εξαερισμού στο σπίτι θα βοηθήσει στη διατήρηση των βέλτιστων παραμέτρων του μικροκλίματος, θα προωθήσει τον καθαρό αέρα σε αυτό, θα αποτρέψει τον σχηματισμό ρύπων στα κανάλια και τις απώλειες θερμότητας.

Πώς οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από τούβλα

Τα συστήματα αερισμού σε οποιοδήποτε σπίτι έχουν μια σημαντική λειτουργία. Η τοιχοποιία των αεραγωγών από τούβλα επιτρέπει την επίλυση ενός από τα προβλήματα στην εξασφάλιση της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος.

Οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι για να αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Ανάλογα με το τι είναι κατασκευασμένο το σπίτι, ο σχεδιασμός του εξαερισμού μπορεί να είναι διαφορετικός. Προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνονται πολλά πρότυπα συστήματα και συσκευές. Αν τα τοιχώματα της κατασκευής είναι τούβλο, η τοιχοποιία των αεραγωγών που κατασκευάζονται από τούβλα χτυπά για τον εαυτό της.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Οι αγωγοί εξαερισμού είναι ένας αγωγός διαμέσου του οποίου ρέει αέρας λόγω της διαφοράς των εξωτερικών και εσωτερικών πίεσης (φυσικό αερισμό), ή την κίνηση δίνεται ανεμιστήρα (εξαναγκασμένο αερισμό). εξαγωγής αέρα αποτελείται από αεραγωγούς (εσωτερικό τοίχωμα ή βοηθητικό) που μπορεί να κλείνει σχάρες περσίδα Τύπος προκατασκευασμένο αγωγό διατεταγμένα οριζοντίως, και τον άξονα για την κατάρτιση. Μπαγιάτικο αέρα από το σπίτι αποστέλλεται στον αγωγό, που διέρχεται από τα γρίλιες μάσκας αυξάνεται και συλλέγει στο οριζόντιο αγωγό, όπου η έξοδος ορυχείο μέσω βλέπει έξω. Στο εσωτερικό η ροή αέρα ελέγχεται περσίδα κλείστρου, και στο εσωτερικό του αγωγού και ο άξονας - βαλβίδες διακοπής.

Διάγραμμα εξαερισμού μιας κατοικίας: 1 - σχάρα εξαγωγής · 2 - κάλυμμα ή παράθυρο. 3 - αεραγωγός.

Σε κτίρια που έχουν τοίχους από τούβλα, οι αγωγοί εξαερισμού δρομολογούνται μέσα σε τοίχους ή σε αυλακώσεις κλειστές από πλάκες. Το ελάχιστο μέγεθος των αεραγωγών που κατασκευάζονται από τούβλα πρέπει να είναι το ήμισυ του μήκους του τούβλου (14 × 14 cm). Το πάχος του τοιχώματος του καναλιού δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μισό του τούβλου. Στα εξωτερικά τοιχώματα τοιχοποιίας δεν σχηματίζονται αεραγωγοί. Σε περιπτώσεις όταν το σπίτι δεν έχει εσωτερικούς τοίχους από τούβλα, σκάλες τοποθετηθεί αγωγοί με ελάχιστο μέγεθος 10x15 cm Τέτοια αγωγών κατά την κανονική υγρασία συνήθως κατασκευασμένα από gipsoshlakovyh και χαρτόνι-γύψος πάνελ, και σε υψηλή υγρασία -. Πινακίων από σκυρόδεμα πάχους έως 40 mm. Μερικές φορές οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από αμιαντοτσιμέντο, μεταλλικά φύλλα ή πλαστικό.

οριζόντια αεραγωγοί τύπου βρίσκεται στη σοφίτα ή άλλες εγκαταστάσεις, που κατασκευάζονται από πάνελ gipsoshlakovyh πάχους 50 mm με διάκενο αέρα των 40 mm ή των κοίλων πλάκες από σκυρόδεμα με πάχος έως 10 εκατοστά. Οι οριζόντιες αγωγοί set-top οροφών με τη στοιβασία μία σειρά πλακών, που καλύπτονται και τότε ένα στρώμα πάχος τσιμέντου μεγαλύτερο από 5 mm. Μέγεθος οριζόντια αγωγοί -. Τουλάχιστον 20 × 20 cm οριζόντιες αγωγούς σε περιοχές με υψηλή υγρασία (σάουνα) κατασκευασμένο με μια βαθμίδωση από 0,01 έως εξαντλήσει άξονα.

Σύστημα εξάτμισης

Τα ορυχεία του φυσικού συστήματος εξαερισμού εγκαθίστανται στην οροφή του σπιτιού, κατ 'αναλογία με την καπνοδόχο του φούρνου. Μπορούν να είναι ένα μεμονωμένο κανάλι ή να έχουν ένα κανάλι σε συνδυασμό με ένα άνοιγμα. Τα ορυχεία με το κανάλι τους κατασκευάζονται από τοιχοποιία με μόνωση από ινώδες ή με πυκνωτή θερμαντήρα σκελετού. Mines δεύτερος τύπος - τούβλων με γέμιση από θερμικά μονωτικό υλικό και ανθεκτικό στην υγρασία (αφρός, γυαλί αφρός, διογκωμένης αργίλου, κλπ), ή μονωτικές πλάκες πάχους 40 mm, φέροντα κορυφή ατσάλινη οροφή στρώση πιλήματος (πετροβάμβακας), του εμποτισμένου κονίαμα πηλό και στόκο.

Προσδιορισμός του ύψους των αξόνων εξαγωγής.

Το ύψος του άξονα πάνω από την οροφή πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Στην περίπτωση τοποθέτησης κοντά στην κορυφογραμμή στέγης, το στόμιο του άξονα (η οπή της κουκούλας) πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 0,5 μέτρα πάνω από την κορυφογραμμή.
 2. Σε απόσταση από την κορυφογραμμή σε απόσταση 1,5-3 m, το στόμα μπορεί να είναι σε επίπεδο με την κορυφογραμμή.
 3. Εάν η κορυφογραμμή είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα, τότε η οπή βρίσκεται στην πλευρά της γωνίας σε 10 ° προς τον ορίζοντα με την κορυφή στην κορυφογραμμή.
 4. Στις εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζεται το φαγητό, το ύψος του άξονα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 m.
 5. Το ύψος του στόματος πάνω από τη στέγη σε συνηθισμένα σπίτια θεωρείται ότι είναι της τάξης του 1 m. και στην περίπτωση ισχυρών εκπομπών με οξεία οσμή (φλόγα) - όχι μικρότερη από 2 μέτρα.
 6. Εάν υπάρχει κίνδυνος πολύ σοβαρής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το ορυχείο θα πρέπει να ανυψωθεί σε ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων.

Απαιτήσεις για τους αεραγωγούς

Μια από τις βασικές απαιτήσεις (σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ) για τους αγωγούς εξαερισμού - παροχή εκτείνεται σε μια εξωτερική θερμοκρασία από + 12 ° C και υψηλότερες, και την εσωτερική - 20 ° C. Τέτοιες συσκευές πρέπει πάντα να είναι σε δωμάτια χωρίς παράθυρα (μπάνια, μπάνιο, κλπ.). Η διατομή του διαύλου πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,016 m² και το πάχος τοιχώματος να μην είναι μικρότερο από 100 mm.

Η συσκευή των καναλιών εξαερισμού.

Για να μειωθεί η αντίσταση στη ροή του αέρα, η διατομή του καναλιού κατά μήκος πρέπει να είναι η ίδια. Όλες οι ραφές του τοιχοποιίας πρέπει να εξομαλυνθούν. Το μήκος όλων των αγωγών εξαερισμού από τούβλα που έχουν έξοδο σε έναν άξονα εξαγωγής πρέπει να είναι ίσο. Ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να είναι κατακόρυφος, επιτρέπεται η απόκλιση από την κάθετη το πολύ 30º.

Η μείωση της θερμοκρασίας στον άξονα ή στους προκατασκευασμένους αεραγωγούς μειώνει την απόδοση του εξαερισμού, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την επικάλυψη της θερμικής μόνωσης σε αυτά.

Οι αγωγοί εξαερισμού από τούβλα έχουν συγκεκριμένες συστάσεις. Αυτά τα κανάλια είναι κατασκευασμένα με πάχος τοίχου από τούβλα μέχρι 38 cm στη σειρά. σε πάχος μέχρι 64 cm - σε δύο σειρές. Οι διαστάσεις πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με την ισχύ της πηγής θερμότητας. Συνεπώς, σε ισχύ έως 3,5 kW, συνιστάται 14 x 14 cm. σε ισχύ 3,5-5 kW - 14x20 cm. σε μια ισχύ άνω των 5 kW -. τούβλα τοιχοποιίας 14h27 cm γίνονται όρθια σε μία απόσταση από την πόρτα και τα τοιχώματα διασταύρωση δεν είναι μικρότερο από 40 cm.

Αν ένας αγωγός καμινάδας βρίσκεται δίπλα στην καπνοδόχο, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια αξιόπιστη θερμομόνωση μεταξύ της καπνοδόχου και του εξαερισμού και να αυξηθεί το πάχος του τοίχου του αγωγού.

Η διαδικασία τοποθέτησης τούβλων με τα χέρια σας

Απαιτούμενα εργαλεία

Η τοιχοποιία των αεραγωγών που κατασκευάζονται από τούβλα από τα χέρια τους θα απαιτεί το ακόλουθο εργαλείο:

 • μυστρί?
 • κόψιμο ·
 • semifunctional;
 • σπάτουλα?
 • σμίλη?
 • σφυρί?
 • σμίλη?
 • σφυρί?
 • επίπεδο ·
 • plumb bob;
 • σφυράλα;
 • λειαντικό γυαλόχαρτο?
 • το βουλγαρικό.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • μύλος.

Η τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού από τούβλα γίνεται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Το πρότυπο είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες και έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή ίση με την διατομή του καναλιού. Το μήκος του προτύπου είναι 8-9 πάχος του τούβλου.

Η τοποθέτηση τούβλων ξεκινά από τη γωνία του τοίχου. Ο πρώτος δίαυλος σχηματίζεται μετά την τοποθέτηση 1.5-2 τούβλων. Το κανάλι σχηματίζεται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο, το οποίο ορίζεται αυστηρά κατακόρυφα στη γραμμή επιπέδου. Μεταξύ των καναλιών ρυθμίζεται απόσταση ίση με το πλάτος του τούβλου. Η τοιχοποιία διεξάγεται "στο vprisyk" με την κοπή του διαλύματος. Μεταξύ των σειρών τούβλων γίνεται ο σύνδεσμος, δηλ. Οι κάθετες ραφές σε δύο παρακείμενες σειρές μετατοπίζονται σε μισό τούβλο σε σχέση με το άλλο.

Προσδιορισμός της ετοιμότητας κονιάματος για τοιχοποιία.

Ως λύση, χρησιμοποιείται ένα συνηθισμένο μίγμα τσιμέντου-άμμου σε αναλογία 1: (3-4), διασκορπισμένο προσεκτικά σε νερό. Συνιστάται η χρήση τσιμέντου ποιότητας M500. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο μίγμα για την τοποθέτηση τούβλων. Πριν από την τοποθέτηση, το τούβλο είναι βρεγμένο. Το κονίαμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια τοιχοποιίας και στον πυθμένα του τούβλου. Μετά από κάθε 6-7 σειρές, το πρότυπο μετακινείται.

Εάν υπάρχει ανάγκη για απόσυρση, τότε γίνεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 100 cm. Η γωνία κλίσης του διαύλου διακλάδωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ° στην επιφάνεια του τοίχου. Η κλίση της απόσυρσης πραγματοποιείται λόγω της λείανσης του τούβλου στην επιθυμητή γωνία. Η τοποθέτηση γίνεται αυστηρά οριζόντια. Τα τμήματα της βρύσης και του κύριου καναλιού πρέπει να συμπίπτουν. Αν μια καμινάδα διέρχεται από την οπή εξαερισμού, πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ τους μια συμπαγής τοιχοποιία πλάτους τουλάχιστον 40 εκ. Κατά την κατασκευή ενός τοίχου με καμινάδα και εξαερισμό πρέπει να χρησιμοποιηθεί πυριτικό τούβλο. Η ραφή στο εσωτερικό της συσκευής εξαερισμού πρέπει να εξομαλυνθεί προσεκτικά και να σκουπιστεί.

Αφού τοποθετηθεί το τοίχωμα, ελέγξτε την καθαριότητα του καναλιού, για αυτό το σκοπό μια μπάλα με διάμετρο της τάξεως των 100 mm πέφτει επάνω του πάνω στο καλώδιο για όλο το μήκος.

Σωληνωτό κανάλι σε τοίχο από τούβλα

Ο αγωγός αερισμού σε τοίχο από τούβλα μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα. Χρησιμοποιούνται αμιαντοί ή πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 125-150 mm και για εξαναγκασμένο εξαερισμό - 100-125 mm. Ο σωλήνας εγκαθίσταται στο εσωτερικό του τοιχοποιίας αυστηρά κατακόρυφα και κλείνει με τσιμεντοκονία. Για ένα λεπτό τούβλο διαμέρισμα (πάχος 0,5 τούβλο), η χρήση ενός σωλήνα είναι η πιο αποδεκτή μέθοδος. Στην περίπτωση αυτή, ο σωλήνας δεν βρίσκεται μέσα στην τοιχοποιία, αλλά μεταξύ δύο τμημάτων του τοίχου. Ο σωλήνας συνδέεται με διάλυμα και προσελκύεται προσεκτικά.

Ο εξαντλητικός φυσικός αερισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της βελτίωσης στο σπίτι. Κατά την κατασκευή τοίχων από τούβλα, είναι απαραίτητο να παρέχονται αμέσως αεραγωγοί, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην τοιχοποιία. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε εναέρια συστήματα, τα οποία καταστρέφουν την εμφάνιση του δωματίου.

Τοιχοποιία αγωγών εξαερισμού από τούβλα

Τα κανάλια εξαερισμού είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα, αλλά διατηρείται η επείγουσα ανάγκη για την εκτέλεση του συστήματος αερισμού. Αυτό διευκολύνεται από ορισμένα πλεονεκτήματα που οι αγωγοί τούβλου έχουν: μεγάλη διάρκεια ζωής, εύκολη συντήρηση, αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία.

Σύστημα εξαερισμού

Ο αγωγός του συστήματος εξαερισμού είναι ο αγωγός στον οποίο ρέει ο αέρας. Υπάρχουν δύο τρόποι να μετακινηθούν οι μάζες του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση: φυσικό (η κίνηση κινείται και διατηρείται από τη διαφορά πίεσης μέσα και έξω) και εξαναγκασμένος (η εργασία εκτελείται από ηλεκτρικό ανεμιστήρα). Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού στην κλασική έκδοση αποτελείται από:

 1. Ventkanalov.
 2. Δικτυωτά-τυφλά.
 3. Οριζόντιοι αγωγοί.
 4. Shaht.

Σχηματικά, η διαδικασία είναι η εξής: οι μάζες του αέρα από το δωμάτιο πηγαίνουν μέσα στο κανάλι, περνούν μέσα από τις πλέγματα, διεισδύουν στον οριζόντιο αγωγό αέρα και μέσα από τον άξονα βγαίνουν από το δωμάτιο. Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις εγκατεστημένες ράβδους πλέγματος και τις ασφάλειες.

Εάν το κτίριο είναι κατασκευασμένο από τούβλα, οι αεραγωγοί οργανώνονται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής στους εσωτερικούς τοίχους. Δεν μπορούν να έχουν μέγεθος μικρότερο από το μισό τούβλο (τετράγωνο με πλευρά 14 εκατοστά). Τα κανάλια εξαερισμού δεν κατασκευάζονται σε φέροντες τοίχους. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εσωτερικά τοιχώματα τούβλου στη δομή, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά: σκυρόδεμα, μέταλλο, πλαστικό και άλλα.

Οι οριζόντια τοποθετημένοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από φύλλα σκωρίας γύψου ή πλάκες από σκυρόδεμα με οπές. Τοποθετήστε τα πάνω από την οροφή, κλείνοντας το τσιμεντοκονίαμα. Η διατομή αυτού του τύπου αγωγού πρέπει να είναι περισσότερο από είκοσι εκατοστά.

Τύπος εξάτμισης εξαερισμού

Η έξοδος του ορυχείου του φυσικού αερισμού περνάει από την οροφή και μοιάζει με καμινάδα. Υπάρχουν ορυχεία που έχουν δικά τους κανάλια, αλλά υπάρχουν αρμοί με αεραγωγούς. Η πρώτη επιλογή υλοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

 1. Θέρμανση του καναλιού με ινωτόλιθο ή άλλο σκληρό υλικό.
 2. Το κανάλι προστατεύεται από αδιάβροχα υλικά με καλή θερμομόνωση (διογκωμένος πηλός, αφρός, γυαλί αφρού και άλλα).
 3. Θέρμανση του καναλιού από μια σανίδα πάχους 4 cm, επικαλυμμένη με ψευδάργυρο. Κάτω από το δέντρο βάλτε ένα πίλημα με πηλό, καλυμμένο με γύψο.

Κριτήρια για καλή απόδοση του ορυχείου:

 1. Εάν η έξοδος του άξονα βρίσκεται κοντά στην κορυφογραμμή της οροφής, τότε η οπή εξάτμισης βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή κατά 0,5 μέτρα ή περισσότερο.
 2. Εάν η απόσταση από την κορυφογραμμή στο ορυχείο είναι δύο έως τρία μέτρα, τότε μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο ύψος.
 3. Όταν το στόμιο της κουκούλας αφαιρεθεί από την κορυφογραμμή σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μέτρων, πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα. Το ύψος δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη γραμμή που τραβιέται από την κορυφογραμμή σε γωνία 10 μοιρών προς τον ορίζοντα.
 4. Στην κουζίνα, το ύψος του άξονα πρέπει να είναι πάνω από ένα μέτρο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί ένα μέτρο άξονα, αλλά αν οι εκπομπές έχουν κακή οσμή, τότε εκτελούνται δύο μέτρα. Εάν αυξηθεί η πιθανότητα μόλυνσης των ουσιών που εισέρχονται στον αέρα, το ορυχείο αυξάνεται στα τρία μέτρα.

Τεχνικές παράμετροι αεραγωγών

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασία δρόμου τουλάχιστον 12 μοίρες και θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 20. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη αγωγών εξαερισμού σε δωμάτια χωρίς παράθυρα (μπάνια, μπάνια). Η περιοχή ανοίγματος καναλιού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,016 τετραγωνικά μέτρα και ο τοίχος του καναλιού είναι 10 εκατοστά. Μειώστε την αντίσταση στην κίνηση του αέρα κρατώντας την περιοχή τομής του καναλιού σε όλο το μήκος του. Τα τούβλα πρέπει να εκτελούνται με λειαντικές ραφές.

Τα μεμονωμένα κανάλια που οδηγούν σε έναν άξονα πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος. Η απόκλιση του αγωγού εξαερισμού από την κατακόρυφο επιτρέπεται υπό γωνία που δεν υπερβαίνει τους τριάντα βαθμούς. Ο ψυχρός αέρας στον άξονα και στους γειτονικούς αγωγούς οδηγεί σε μείωση της ώσης. Για να αποφευχθεί αυτό, ο άξονας πρέπει να είναι μονωμένος.

Συνιστώμενες παράμετροι για τοιχοποιία των αεραγωγών. Η τοποθέτηση μονών γραμμών διαύλων είναι διατεταγμένη σε τοίχους όχι περισσότερο από 38 εκατοστά. Η διάταξη δύο σειρών γίνεται με τοίχους από 64 εκατοστά. Οι διαστάσεις της κάθαρσης διαύλου επιλέγονται με βάση την ισχύ του συστήματος θέρμανσης:

 1. 3,5 kW - 14 × 14 εκατοστά.
 2. 3,5-5 kW - 14 × 20 εκατοστά.
 3. περισσότερα από 5 kW - 14 × 27 εκατοστά.

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται κατακόρυφα κατά τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι τις πόρτες και τις γωνίες να υπάρχει απόσταση 0,4 μέτρων. Εάν υπάρχει καμινάδα κοντά στο κανάλι, τότε τα τοιχώματα του καναλιού είναι παχιά και μονωμένα.

Τοιχοποιία του αγωγού αερισμού από τούβλα

Οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται με τη χρήση τούβλων πλήρους σώματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε στραμμένη και κοίλη. Τα υπάρχοντα κενά στο υλικό πρέπει να εξαλειφθούν με κονίαμα ή κονίαμα τσιμέντου. Το τούβλο πυριτίου για αεραγωγούς δεν είναι κατάλληλο λόγω της κακής αντοχής στις αλλαγές θερμοκρασίας. Από αυτούς ρωγμές και θραύσματα, απενεργοποιώντας ολόκληρο το σύστημα.

Η τοιχοποιία του αεραγωγού διατηρείται με την ίδια λύση με τα εσωτερικά τοιχώματα. Προετοιμάστε το κονίαμα τοιχοποιίας στην ακόλουθη αναλογία: ένα μέρος του τσιμέντου (M500, αλλά μπορείτε επίσης ένα άλλο) και τρία κομμάτια κοσκίνου. Τα σκουπίδια και οι πέτρες στην άμμο μπορούν να επιδεινώσουν τη λύση. Μετρώντας την ποσότητα του νερού, κάντε μια διόρθωση για την περιεκτικότητα σε υγρασία της άμμου. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό με καλή ανάδευση.

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να προσδιοριστεί η ετοιμότητα της λύσης: δεν χύνεται όταν η συσκευασία κλίνει υπό γωνία 45 μοιρών.

Μια μεγάλη ποσότητα κονιάματος τοιχοποιίας γίνεται ευκολότερα με τη χρήση μίξερ ηλεκτρικού σκυροδέματος. Συνήθως ο σωλήνας αερισμού τοποθετείται σε 2 τούβλα, πριν από την έναρξη της εργασίας η σήμανση γίνεται με τη βοήθεια ενός προτύπου κόντρα πλακέ. Μετά από λίγες στοίβα σειρές βάζουμε σημαντήρες (τούβλα, που τοποθετούνται σε εγκάρσια κατεύθυνση από το κανάλι με μια γραμμή επιπέδου). Προστατεύουν το κανάλι από τα συντρίμμια και παρέχουν τη σωστή γεωμετρία. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού μαζί τους. Τοποθετείται ανεξάρτητα με επίδεσμο μονής σειράς ή πολλαπλών γραμμών. Ο κατακερματισμός από άκρο σε άκρο βοηθά στην αποφυγή της διαφυγής καπνού στο σαλόνι.

Τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού

Οι αγωγοί εξαερισμού στην πλινθοδομή δεν είναι ιδανικοί, έχουν τα μειονεκτήματά τους. Μαζί με τον αέρα έξω από το κτίριο παίρνει πολύ θερμότητα. Η μείωση της απώλειας θερμότητας μπορεί να γίνει κάνοντας κάμψη του καναλιού. Η τοιχοποιία γίνεται με σκάλα, γεμίζοντας τις κόγχες με κονίαμα. Επιπλέον, οι πέτρες τοποθετούνται με μία πλευρά και μια νέα σειρά από τούβλα απομακρύνεται από πάνω.

Μέσα στο κανάλι, σχηματίζεται συμπύκνωση, η οποία θα οδηγήσει σε υπερβολική διαβροχή των τούβλων. Η συνέπεια αυτού είναι η επιδείνωση της ώσης. Για να αποφευχθεί αυτό, αν ακολουθείτε τις απαιτήσεις του SNiP. Από τον αυλό της καπνοδόχου προς την εξωτερική επιφάνεια του τοίχου πρέπει να υπάρχει η ακόλουθη απόσταση:

 • ένα και ενάμιση τούβλα, αν η θερμοκρασία είναι 0... -20 μοίρες.
 • δύο τούβλα, εάν η θερμοκρασία είναι -20... -30 μοίρες?
 • δυόμισι τούβλα, αν η θερμοκρασία είναι -30 μοίρες.

Τα σπίτια είναι αρκετά μεγάλα και έχουν έναν κεκλιμένο αγωγό εξαερισμού κατασκευασμένο από τούβλα για να μειώσουν την αντίσταση στη ροή του αέρα. Μετά το τέλος της εργασίας, συνιστάται να προσδιοριστεί ο τόπος εμφάνισης του μπλοκαρίσματος Αυτό μπορεί να γίνει με σιδερένιο σφαιρίδιο διαμέτρου 100 mm. Στο υψόμετρο, όπου η μπάλα θα αντιμετωπίσει μέγιστη αντίσταση και θα θεωρηθεί ως χώρος παρεμπόδισης.

Τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού από τούβλα: κανόνες, τεχνολογίες, συχνά λάθη

Αν η οργάνωση των αεραγωγών επαρκής αερισμός πρέπει τοιχοποιία από τούβλα, η εφαρμογή τους είναι μελετημένο κατά το στάδιο του σχεδιασμού κτιρίων, αλλά δεν απαιτείται - να μπορούν να εφαρμοστούν στα λειτουργούν εγκαταστάσεις. Οι εν λόγω σχέδια παρέχουν την επιθυμητή πολλαπλότητα υποκατάστασης αέρα στους χώρους, το υλικό το οποίο λαμβάνεται ως βάση, εύκολο στην εγκατάσταση και αξιόπιστη κατά τη λειτουργία. Για να επισκευαστούν οι δραστηριότητες έχουν στεφθεί με επιτυχία, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε σωστά ένα σχέδιο και να τηρήσετε αυστηρές γεωμετρίες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των αγωγών αερισμού σε τοιχοποιία

Το πρώτο στάδιο της εργασίας είναι πάντα ο σχεδιασμός των επικοινωνιών. Σε περιπτώσεις ιδιωτικών νοικοκυριών, είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι απαιτήσεις του SNiP 2.04.05-86:

 • απαγορεύεται η εγκατάσταση αεραγωγών χωρίς την αρχική έγκριση των σχετικών έργων ·
 • Είναι αδύνατον να συνδυαστούν οι διελεύσεις αερισμού και καπνού.
 • αν το πάχος των τοίχων δεν υπερβαίνει τα 38 cm, η τοιχοποιία γίνεται σε μία σειρά.
 • σε πάχος διαχωριστικών σε απόσταση 64 cm, χρησιμοποιείται διπλή ράβδος.
 • Δεν μπορείτε να εξοπλίσετε τους αεραγωγούς κοντά στις σόμπες και τα τζάκια.
 • Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τέτοια σχάρες που δεν έχουν κάθετες προεξοχές.
 • Το κανάλι εξόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο σε σχέση με την κορυφογραμμή στέγης.
 • Για ένα σύστημα μιας σειράς, η βέλτιστη διατομή εξόδου είναι 14 x 14 cm.

Βέλτιστες διαστάσεις των αεραγωγών

Η τοποθέτηση αγωγών αερισμού από τούβλα προηγείται της δημιουργίας ενός προτύπου: οι παράμετροι και η διαμόρφωση του ορυχείου σχεδιάζονται. Οι διαστάσεις των αεραγωγών καθορίζονται ως εξής:

 • αν η ισχύς των συσκευών θέρμανσης που χρησιμοποιούνται δεν υπερβαίνει τα 3,5 kW, αρκεί ένας άξονας των 14 x 14 cm.
 • εάν η ισχύς θέρμανσης κυμαίνεται μεταξύ 3,5-5,2 kW, η βέλτιστη διατομή διαύλου είναι 14x20 cm.
 • εάν η ισχύς της πηγής θερμότητας υπερβαίνει τα 5,2 kW, εξοπλίστε το ορυχείο με διατομή 14x27 cm.

Για την κατασκευή ένα μοτίβο εργασίας που χρησιμοποιούνται σκάφους με παραμέτρους 250h14h2,5 cm. Είναι ΜΟΠ σήμανσης επανάληψη κανάλια διάγραμμα σχεδιασμού στον τοίχο. Με αυτό το αντικείμενο εργασίας στη συνέλευση πιο εύκολο να κολλήσει στην κάθετη κατεύθυνση, η άμεση τοποθέτηση ομαλή λειτουργία, απλά τρέξτε τρύπα.

Η σανίδα μπορεί να αντικατασταθεί από σημαντήρες - αυτά είναι ξύλινα κουτιά, οι παράμετροι των οποίων είναι ανάλογες με το τμήμα του άξονα. Το ύψος κάθε σημαδούρας αντιστοιχεί σε 7-8 σειρές τοιχοποιίας. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του καναλιού, εγκαταστήστε αυτό το στοιχείο και τοποθετήστε ένα τούβλο γύρω του - στην περίπτωση αυτή, θα παρατηρηθούν οι ακριβείς διαστάσεις του εγκεφάλου, θα υπάρχει μια ιδανική κατακόρυφη.

Ένα ορθογώνιο και τετράγωνο τμήμα του άξονα είναι επιτρεπτό, τα κανάλια τοποθετούνται δίπλα-δίπλα, τοποθετείται ένα τούβλο μεταξύ τους. Η τοιχοποιία συνοδεύεται από επίδεσμο μονής γραμμής των κινήσεων και του τοίχου. Η εγκατάσταση των αγωγών εξαερισμού πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν κάμψεις για δωμάτια σε διαφορετικούς ορόφους, τα παιδιά αναχωρούν από το κύριο σώμα όχι περισσότερο από ένα μέτρο.

Το ορθογώνιο και τετράγωνο τμήμα του άξονα εξαερισμού είναι επιτρεπτό

Τεχνολογία των αγωγών εξαερισμού τοιχοποιίας

αγωγοί εξερχόμενου αέρα σε ένα σπίτι από τούβλα ικανό απομάκρυνσης θερμότητας με τον αέρα εξάτμισης, γι 'αυτό συνιστάται στο σχεδιασμό να προβλεφθεί ένα αρκετά αποτελεσματικό κομμάτι - κάμψη με τη μορφή μιας σκάλας τούβλο. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει εμπόδιο στην πρόωρη εκροή θερμών αέριων μαζών.

Τούβλο: τι πρέπει να είναι, σχόλια σχετικά με την τοποθέτηση

Για την ανέγερση τοίχων από τούβλα σε κτίρια κατοικιών, είναι συνηθισμένο να υιοθετήσετε μια συμπαγή πέτρα. Αν ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ανάγλυφα αντικείμενα κατά την τοποθέτηση, όλες οι εγκοπές σε αυτές πρέπει να γεμίζονται με ένα διάλυμα εργασίας ή πηλό. Τα πυριτικά τούβλα δεν είναι κατάλληλα για τον σχηματισμό αεραγωγών υψηλής ποιότητας, το υλικό αυτό έχει την ιδιότητα να διασπάται κάτω από τις βλαβερές συνέπειες των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας.

Συχνά, κατά τη δημιουργία κανάλι αερισμού υπάρχει ανάγκη στα τούβλα που έχει μη-τυποποιημένες παραμέτρους, όπως ράμματα απολίνωσης σε διαμόρφωση ζώνες κολοβώματος τοίχους. Η μηχανική επεξεργασία του υλικού πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Βουλγάρων;
 • σφυρί ή σπάτουλα ·
 • συγκεκριμένους μηχανισμούς κοπής.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι καλύτερα να χειριστείτε τη μάχη με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, ένα τούβλο με μάρκες, λείπουν γωνίες.

Κατά την εκπόνηση μιας εκτίμησης για ένα υλικό, λαμβάνονται υπόψη αρκετοί όροι:

 • αριθμός ορόφων στο κτίριο.
 • γεωμετρικά χαρακτηριστικά των καναλιών, διαμόρφωση.
 • σε σχέση με τις ιζηματογενείς ραφές - τη σημασία του φινιρίσματος ·
 • περιοχή των εγκαταστάσεων ·
 • την ανάγκη για σύνδεση με εκμετάλλευση τοιχοποιίας.
 • το κόστος και τον τύπο του τούβλου.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το συνολικό κόστος των έργων δεν επηρεάζεται από παράγοντες όπως το εμπορικό σήμα του υλικού, το χρώμα του, ο βαθμός αντοχής στο πάγωμα.

Για την κατασκευή των αγωγών εξαερισμού είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα συνηθισμένο κεραμικό τούβλο πλήρους σώματος

Χαρακτηριστικά προετοιμασίας διαλύματος

Για την συσκευή ventkanalov χρησιμοποίησε την ίδια λύση όπως και για την κατασκευή εσωτερικών τοίχων από τούβλα. Το ζύμωμα θα έχει τη βέλτιστη αντοχή, αν κατά τη συναρμολόγηση των συστατικών παρατηρήσετε προσεκτικά τις αναλογίες:

 • Είναι απαραίτητο να ληφθούν 3 μέρη άμμου κτιρίου, αναγκαστικά καθαρίζονται?
 • 1 μέρος τσιμέντου ποιότητας M500.

Τα ξηρά εξαρτήματα είναι προσυναρμολογημένα, στα οποία τα δοσιμετρημένα μέρη χύνεται σε νερό, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια τέτοια χαρακτηριστική συνάφεια της παρτίδας ώστε το διάλυμα να μην χύνεται όταν το δοχείο είναι κεκλιμένο.

Το κονίαμα για την τοποθέτηση τούβλων πρέπει να είναι αρκετά χοντρή

Προτεραιότητα της τοιχοποιίας

Όλα τα έργα μειώνονται στα ακόλουθα στάδια:

 1. Προσεκτική εκπόνηση του σχεδίου του μελλοντικού σχεδίου.
 2. Μαρκάρισμα - το πρότυπο δίπλωσης που περιγράφεται παραπάνω χρησιμοποιείται εδώ.
 3. Διάταξη της πρώτης γραμμής σε αυστηρή συμφωνία με το επίπεδο, στη διαδικασία ένα ξύλινο κουτί ή σημαδούρες χρησιμοποιούνται. Είναι σημαντικό να τηρείτε την ευθεία όλων των γωνιών και επιφανειών.
 4. Εάν η τοιχοποιία εκτελείται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, προκειμένου να προστατευθεί το τούβλο από την υπερβολική ξηρότητα, είναι απαραίτητο να το υγρανίζετε περιοδικά με νερό - τότε είναι δυνατόν να βελτιωθεί η σύζευξη του διαλύματος και του υλικού.
 5. Καταρτίζεται σύμφωνα με το σχέδιο σε όλες τις 4 σειρές.
 6. Στους βόλους τοποθετούνται σημαντήρες - αυτοί εξαπλώνονται, προσκολλώνται στο επίπεδο, κατευθείαν στο κανάλι. Αυτά τα στοιχεία προστατεύουν τον αγωγό αέρα από τα συντρίμμια, τα οποία συνοδεύουν πάντοτε τα έργα εγκατάστασης, βοηθούν στη διατήρηση του αυστηρού γεωμετρικού σχήματος της οπής.
 7. Οι σημαδούρες κινούνται κάθε 7-8 σειρές.
 8. Αν ο σχεδιασμός αποκαλύφθηκαν πιθανότητες ότι οι εγκαταστάσεις και τα κοντινά επικοινωνίας εξαερισμού θα είναι μαζί εισέρχεται ο αέρας τα προϊόντα καύσης, είναι καλύτερα να επωφεληθούν από τοιχοποιία πραγματοποιείται σε μια «πλάτη με πλάτη».

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να προσέχετε προσεκτικά το ίδιο πάχος των αρθρώσεων.

Κατά την τοποθέτηση, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το σχήμα των γωνιών και να παρατηρηθεί προσεκτικά το ίδιο πάχος των αρθρώσεων

Δυνατότητες τοποθέτησης ενός σωληνωτού καναλιού

Για να κάνετε το κανάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σωλήνα, ως αποτέλεσμα, θα είναι επίσης περιβάλλεται από τούβλα. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα αμίαντο ή πλαστικό μπουλόνι, η διάμετρος του οποίου θα πέσει εντός των ορίων των 125-150 mm. Αν σκοπεύετε να οργανώσετε ένα αναγκαστικό σύστημα, μπορείτε να πάρετε έναν σωλήνα με μικρότερη διάμετρο - θα είναι αρκετά 100-125 mm. Αυτό το προϊόν εισάγεται στην τοιχοποιία με αυστηρό κατακόρυφο σημείο αναφοράς και στη συνέχεια στερεώνεται με τσιμεντοκονίαμα.

Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση που χρησιμοποιείται ήδη ένα λεπτό (μισό) τμήμα από τούβλο. Σε τέτοιες συνθήκες, ο σωλήνας δεν τοποθετείται στην τοιχοποιία, αλλά μεταξύ των δύο τμημάτων του. Οι αρμοί γεμίζουν με κονίαμα και επικαλύπτονται.

Επισκόπηση τυπικών σφαλμάτων

Η ανεξάρτητη διάταξη του συστήματος εξαερισμού σε κτίρια από τούβλα συνοδεύεται συχνά από την εμφάνιση επαναλαμβανόμενων λαθών. Κατ 'αρχάς, σε δωμάτια χωρίς παράθυρα δεν παρέχουν κανάλι, στην περίπτωση αυτή η υγρασία του αέρα αυξάνεται, μούχλα και μύκητες μορφή στους τοίχους. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος αρκεί να εξοπλιστεί ένας αγωγός αέρα με χωρητικότητα 15 m³ / h.

Ο εξωτερικός τοίχος είναι εφοδιασμένος με μια οπή, υποθέτοντας ότι θα είναι επαρκής για μια πλήρη ανταλλαγή αέρα. Πρέπει να εγκαταστήσει ανεμιστήρα και να προστατεύσει το περιβάλλον τούβλο με υδρόφοβη σύνθεση, έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία στη ζώνη "παραθύρου".

Για να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι, οι εσωτερικές πόρτες μπορούν να εξοπλιστούν με πλέγματα αερισμού

Εάν οι οπές αερισμού δεν παρέχονται στην εσωτερική πόρτα (αρκετό διάκενο στην κάτω άκρη του καμβά) θα σπάσει κυκλικές potokov.Chtoby αποτελεσματικές για την επίλυση αυτού του προβλήματος χωρίς στρέβλωση των εσωτερικών συνθέσεων σε δωμάτια μπορούν να είναι εξοπλισμένες με πόρτες με διακοσμητικές ράβδους ή δακτυλίους που θα περάσει καθαρό αέρα ή των καυσαερίων μάζα. Η συνολική τους επιφάνεια μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 80-150 cm².

Αν το σπίτι από τούβλα εγκατασταθεί πλαστικά παράθυρα, στενά περιφραγμένη το εσωτερικό μικροκλίμα, σε συνδυασμό με το σύστημα της παραδοσιακής αγωγού που μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο της σφράγισης των εγκαταστάσεων. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία των καναλιών, είναι δυνατό να εξοπλιστούν τα παράθυρα με ειδικούς εξαεριστήρες που προωθούν την πρόσθετη κυκλοφορία αέρα.

Τεχνολογία των αγωγών εξαερισμού τοιχοποιίας

Παρά την εξάπλωση των αγωγών εξαερισμού από μέταλλο, η τοιχοποιία του παραδοσιακού αγωγού αερισμού από τούβλα εξακολουθεί να είναι σχετική. Αυτό οφείλεται στα πλεονεκτήματα των αγωγών εξαερισμού τούβλου όπως η ανθεκτικότητα, η απλή λειτουργία, η ικανότητα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τοιχοποιία των αεραγωγών

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού

Το Ventkanal είναι ένας αγωγός αέρα, όπου η κίνηση του αέρα επιτυγχάνεται με έναν από τους δύο τρόπους:

 • λόγω διαφορών στις εξωτερικές και εξωτερικές ενδείξεις πίεσης (φυσικός εξαερισμός) ·
 • χάρη στον ανεμιστήρα (εξαναγκασμένος εξαερισμός).

Το σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει αγωγούς εξαερισμού (εσωτερικούς ή έμμεσους), γρίλιες, οριζόντιους αγωγούς και άξονες. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: ο αέρας από το δωμάτιο εισέρχεται στο κανάλι, διέρχεται από τις γρίλιες, εισέρχεται στον οριζόντιο αγωγό αέρα και στη συνέχεια μέσα από τον άξονα βγαίνει στο δρόμο. Οι ροές του αέρα ρυθμίζονται από τη γρίλια των πτερυγίων και από μια σειρά βαλβίδων διακοπής.

Συσκευή εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Σε κτίρια από τούβλα, οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι σε τοίχους ή αυλάκια που κρύβονται πίσω από τις πλάκες. Το ελάχιστο μέγεθος καναλιού είναι μισό τούβλο (14 × 14 cm).

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί εξαερισμού δεν δημιουργούνται στους εξωτερικούς φέροντες τοίχους.

Αν το κτίριο δεν έχει εσωτερικούς τοίχους από τούβλα, εγκαθίστανται εναέρια αγωγούς σε μεγέθη από 10x15 cm Παρόμοιες συστήματα κατασκευάζονται από gipsoshlaka ή γυψοσανίδας, και για χώρους με υψηλή υγρασία -. Σκυρόδεμα. Υπάρχουν επίσης αγωγοί από πλαστικό, μέταλλο και αμιαντοτσιμέντο.

Πλαστικός εναέριος αγωγός

Οι οριζόντιοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από φύλλα γύψου ή κοίλες πλάκες από σκυρόδεμα. Αυτοί οι αγωγοί τοποθετούνται πάνω από τα ταβάνια και καλύπτονται με τσιμεντοκονία. Η διάσταση των οριζόντιων αγωγών είναι από 20 × 20 cm και περισσότερο.

Σύστημα εξαερισμού

Ορυχεία φυσικού αερισμού, καθώς και καμινάδες, βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου. Τα ορυχεία μπορούν να έχουν δικό τους κανάλι ή να συνδέονται με ένα άνοιγμα. Τα ορυχεία με το κανάλι τους δημιουργούνται από την τοποθέτηση τούβλων και την περαιτέρω θέρμανση από το υλικό του σφαγίου ή από το ινώδες. Μια άλλη επιλογή για την κατασκευή του ορυχείου είναι οι τοιχοποιίες και η χρήση θερμομονωτικών και ανθεκτικών στην υγρασία υλικών (διογκωμένος πηλός, διογκωμένος πολυστυρένιο, αφρώδες γυαλί κλπ.). Επίσης, το ορυχείο μπορεί να είναι μονωμένο με πλάκες 40 mm ψευδαργύρου, οι οποίες τοποθετούνται σε βάση τσόχας, επικαλύπτονται και εμποτίζονται με διάλυμα αργίλου.

Ορυχείο φυσικού αερισμού

Το ορυχείο πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

 1. Όταν το τοποθετείτε δίπλα στην κορυφογραμμή της οροφής, το άνοιγμα του καλύμματος (στόματος) είναι τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής.
 2. Εάν το άνοιγμα της κουκούλας βρίσκεται 2-3 μέτρα από την κορυφογραμμή, μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτήν.
 3. Όταν η απόσταση από την κορυφογραμμή υπερβαίνει τα 3 μέτρα, το στόμιο πρέπει να είναι υπό γωνία 10 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα και με την κορυφή στην κορυφογραμμή της οροφής.
 4. Οι χώροι που προορίζονται για το μαγείρεμα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ορυχείο ύψους τουλάχιστον 1 μέτρου.
 5. Το ύψος του ανοίγματος της κουκούλας πάνω από την οροφή σε συνηθισμένα σπίτια είναι 1 μέτρο, αλλά με την παρουσία ισχυρών εκπομπών με δυσάρεστες οσμές, μπορεί να αυξηθεί σε 2 ή περισσότερα μέτρα. Μερικές φορές, όταν υπάρχει απειλή ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το ελάχιστο ύψος του ορυχείου είναι 3 μέτρα.

Παράμετροι του καναλιού εξαερισμού

Σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, οι αεραγωγοί πρέπει να λειτουργούν σε εξωτερική θερμοκρασία 12 βαθμών και πάνω από 20 μοίρες - σε εσωτερικούς χώρους. Τα κανάλια πρέπει να βρίσκονται σε χώρους όπου δεν υπάρχουν παράθυρα (για παράδειγμα, μπάνια, τουαλέτες κ.λπ.).

Η ελάχιστη διατομή του αγωγού αερισμού είναι 0,016 τετραγωνικά μέτρα. m και το πάχος τοιχώματος είναι 100 mm. Σε αυτή την περίπτωση, για να μειωθεί η αντίσταση στην ροή αέρα, η διατομή του αεραγωγού πρέπει να είναι σταθερή σε όλο το μήκος του. Τα ράμματα σε τούβλα πρέπει να εξομαλυνθούν. Το μήκος όλων των καναλιών που οδηγούν σε έναν μοναδικό αγωγό εξαγωγής πρέπει να είναι το ίδιο. Το Ventkanal πρέπει να βρίσκεται κάθετα, αν και επιτρέπεται μέγιστη απόκλιση των 30 μοιρών.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες στον άξονα ή τους παρακείμενους αγωγούς, μειώνεται η απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Σε σχέση με αυτό το ορυχείο, η θερμομόνωση είναι απαραίτητη.

Θέρμανση του άξονα εξαερισμού

Ειδικές συστάσεις γίνονται στην τοιχοποιία των αεραγωγών. Βρίσκονται σε μία γραμμή, εάν το πάχος του τοιχώματος είναι μέχρι 38 cm, και σε δύο σειρές, αν το πάχος υπερβαίνει τα 64 εκ. Διαστάσεις καναλιού εξαρτώνται από την ισχύ της πηγής ενέργειας. Για παράδειγμα, σε 3,5 kW Συνιστάται μέγεθος 14Χ14 cm, και για την ισχύ στο εύρος 3,5-5 kW -. 14h20 δούμε αν η πηγή ενέργειας της θερμότητας μεγαλύτερο από 5 kW, η συνιστώμενη μέγεθος του καναλιού -. 14h27 cm Πλινθοδομή φέρεται κάθετα, η απόσταση από τις θύρες και οι αρμοί των τοίχων δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 40 cm.

Δώστε προσοχή! Εάν βρίσκεται κοντά στον εξαερισμό υπάρχει καμινάδα, θα χρειαστεί πάχυνση και θερμομόνωση στους τοίχους του καναλιού.

Μέθοδος δημιουργίας αεραγωγού

Για να εκτελέσετε την τοιχοποιία, θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία:

 • μυστρί?
 • semifunctional;
 • κόψιμο ·
 • σφυρί?
 • σπάτουλα?
 • σφυρί?
 • σφυράλα;
 • σμίλη?
 • σμίλη?
 • plumb bob;
 • επίπεδο ·
 • ένα κομμάτι γυαλόχαρτου?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • το βουλγαρικό.
 • λείανση.

Η τοιχοποιία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο που κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Το σχέδιο θα πρέπει να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο σε διατομή, το οποίο είναι το ίδιο με τη διατομή του καναλιού. Το μήκος του προτύπου είναι πάχους 8-10 τούβλων.

Η τοιχοποιία πρέπει να ξεκινά από τη γωνία του τοίχου. Το πρώτο κανάλι εξαερισμού δημιουργείται μετά την τοποθέτηση 1,5-2 τούβλων. Δημιουργείται κανάλι χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Σε αυτή την περίπτωση, το πρότυπο θα πρέπει να εγκατασταθεί καθαρά κατά μήκος της κατακόρυφης γραμμής με μια γραμμή. Ανάμεσα στα κανάλια είναι απαραίτητο να αφήνετε αποστάσεις ενός πλάτους σε ένα τούβλο. Η τοιχοποιία κρατείται «πίσω στην πλάτη» και το κονίαμα κόβεται. Τα τούβλα πρέπει να συνδεθούν: η τοιχοποιία σε κάθε νέα σειρά έρχεται με μια μετατόπιση σε σχέση με την προηγούμενη σειρά.

Το διάλυμα είναι μίγμα άμμου και τσιμέντου σε αναλογία 3-4 προς 1. Το μείγμα πρέπει να αναμειγνύεται καλά με νερό. Για την τοιχοποιία, το τσιμέντο της σειράς M500 ταιριάζει καλύτερα. Πριν από την έναρξη της τοποθέτησης, το τούβλο πρέπει να υγραίνεται. Το κονίαμα τοποθετείται πάνω στην τοιχοποιία και στο κάτω μέρος του τούβλου. Μετά από κάθε 5-7 σειρές το πρότυπο μεταφέρεται.

Εάν υπάρχει ανάγκη απόσυρσης, πραγματοποιείται σε απόσταση που δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο. Στην περίπτωση αυτή, το κανάλι διακλάδωσης μπορεί να είναι υπό γωνία όχι μεγαλύτερη από 30 μοίρες σε σχέση με τον τοίχο. Η κλίση της κάμψης παρέχεται περιστρέφοντας τα τούβλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη κλίση. Η στοίβαξη πρέπει να γίνεται αυστηρά οριζόντια. Οι διατομές του αγωγού εξαερισμού και της εξόδου πρέπει να είναι ίδιες.

Όταν υπάρχει καμινάδα δίπλα στον αγωγό εξαερισμού, πρέπει να υπάρχει συνεχής τοποθέτηση ασβεστοπυριτικών πλίνθων με συνολικό πάχος 40 cm μεταξύ τους. Τα ράμματα στο σύστημα εξαερισμού πρέπει να σκουπιστούν προσεκτικά. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί η καθαρότητα του καναλιού. Για να γίνει αυτό, μια μπάλα μπαίνει μέσα στο κανάλι, διαμέτρου 100 mm, αιωρούμενη σε ένα σχοινί.

Σωληνωτό κανάλι

Το Ventkanal σε τούβλα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα σωλήνα. Για το σκοπό αυτό ισχύουν σωλήνες από αμίαντο ή πλαστικό με διάμετρο 125-150 mm. Στην περίπτωση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, θα χρειαστούν σωλήνες διαμέτρου 100-125 mm. Ο σωλήνας τοποθετείται μέσα στην τοιχοποιία σαφώς κατά μήκος της κατακόρυφης και στερεώνεται με διάλυμα τσιμέντου.

Εάν πρόκειται για ένα λεπτό διαμέρισμα από τούβλα (polkirpicha), η χρήση σωλήνων είναι η συνιστώμενη μέθοδος. Στη συνέχεια, ο σωλήνας δεν βρίσκεται μέσα στην τοιχοποιία, αλλά ανάμεσα σε δύο τμήματα του τοίχου. Οι αρμοί σωλήνων σφραγίζονται με κονίαμα και επικαλύπτονται.

Κατά το σχεδιαστικό στάδιο της δομής τούβλων, είναι απαραίτητο να παρασχεθούν αγωγοί εξαερισμού εντός της τοιχοποιίας. Διαφορετικά, τότε θα είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν αεραγωγοί εναέριου αέρα, οι οποίοι θα μειώσουν σημαντικά την εξωτερική ελκυστικότητα των χώρων.

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο ενός άνετου και ασφαλούς περιβλήματος. Για να αποφύγετε προβλήματα, αναθέστε τη δημιουργία του σε πιο έμπειρους επαγγελματίες.