Το μέγεθος του κλιματιστικού είναι μια εσωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Συχνά, κατά τη διάρκεια της επισκευής, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να εγκαταστήσουν ένα split σύστημα και το σχεδιασμό του σχεδιασμού των δωματίων για το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα αυτής της συσκευής πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όχι μόνο σωστά τοποθετημένη, αλλά και να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμένο εσωτερικό.

Η απόκτηση και η επιλογή του κλιματιστικού σχεδιάζεται συχνά πιο κοντά στο τέλος της επισκευής και τοποθετείται η "διαδρομή" κάτω από αυτή και φέρνει την "τροφοδοσία" αμέσως. Έτσι για τέτοιες περιπτώσεις, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο. Σε αυτό θα εξετάσουμε λεπτομερώς ποιες αποστάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη για την μεταγενέστερη εγκατάσταση και θα αποκαλύψουμε τις πιο καθολικές διαστάσεις των εσωτερικών μονάδων (οικιακές συσκευές τοίχου).

Πρώτον, θέλουμε αμέσως να προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν "μη τυποποιημένα" μοντέλα κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να έχουν μοναδικά μεγέθη και χαρακτηριστικά. Επομένως, το άρθρο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται 100% καθολικό.

Το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σαλόνια διαθέτουν μια μικρή περιοχή Για τέτοιες εγκαταστάσεις κατάλληλες μαλακτικά έως 2,7 kW (ισχύς ψύξης δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) (25 μ.) -. Που συνήθως αναφέρονται ως "Επτά" ή "Εννέα". Κατά κανόνα, τα "επτά" και "εννέα" (το ίδιο μοντέλο) έχουν τις ίδιες συνολικές διαστάσεις, καθώς και την ίδια διάμετρο των σωλήνων. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε υπόψη τα ίδια μεγέθη και χαρακτηριστικά των θεωρούμενων τυποποιημένων μεγεθών.

Οι συνολικές διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, την οποία μας ενδιαφέρει πρώτα

 • μήκος του μπλοκ. Το πιο τυπικό μήκος των εσωτερικών μονάδων είναι 700-800 mm. Λιγότερο συχνά μέχρι 900 mm. Από την προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να υπολογίσετε το μέσο μήκος 770 mm.
 • ύψος μπλοκ. Τις περισσότερες φορές αυτές οι διαστάσεις κυμαίνονται από 250-290 mm. Για το σχεδιασμό θα λάβουμε υπόψη τα 270 mm.

Το βάθος μας δεν ενδιαφέρεται πολύ (170-240 mm). Έτσι, προσδιορίσαμε το μέσο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας 770 x 270 mm.

Αποστάσεις από τοίχους και οροφή

 • απόσταση από την οροφή έως την κορυφή του κλιματιστικού. Αμέσως θα πω ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις σε αυτό το μέγεθος. Σε ορισμένες οδηγίες υποδεικνύεται μια ελάχιστη απόσταση 50 mm, σε ορισμένες συστάσεις 300 mm. Η πρακτική δείχνει ότι η πιο βέλτιστη απόσταση βρίσκεται στην περιοχή των 60-150 mm. Για τον υπολογισμό που λαμβάνουμε 100 mm. Είναι σημαντικό αυτή η απόσταση να παρατηρείται από την τελική (χαμηλωμένη) οροφή μέχρι την κορυφή του κλιματιστικού. Το πλίνθο (εάν σχεδιάζεται) πρέπει να είναι μικρότερο από αυτή την απόσταση κατά τουλάχιστον 30 mm.
 • απόσταση από τον τοίχο (στην περίπτωση των «πλευρικά τοποθετημένο») θεωρούν ως εξής: η απόσταση από τον τοίχο με την κουρτίνα + απόσταση από κουρτίνες να μπλοκάρει και η μέση απόσταση από τον τοίχο να εμποδίσει θα μετρήσει (150-250 mm.) (150-250 mm.) 400 mm.

Σύσταση για καλώδιο τροφοδοσίας:

 1. Κλιματιστικά "on / off". Το καλώδιο εξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετείται στη συνέχεια κάτω από την εσωτερική μονάδα (προς τα αριστερά κατά 300 mm. και χαμηλότερα κατά 100 mm. από το κέντρο του μπλοκ).
 2. Στα περισσότερα κλιματιστικά inverter, παρέχεται "power" στην εξωτερική μονάδα.
 3. Μια καθολική επιλογή. Κάνουμε, όπως στην πρώτη παραλλαγή + βάζουμε ένα ανταλλακτικό σύρμα 3 × 1,5 μεταξύ των μπλοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εδώ η αριθμητική σε εμάς έχει αποδειχθεί. Σας εύχομαι καλή τύχη στο σχεδιασμό και στην επιλογή ενός κλιματιστικού!

Αξιολόγηση των διαχωρισμένων συστημάτων με τα μικρότερα μεγέθη

Παραδοσιακά, το πλάτος της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, σύμφωνα με τα γενικά αποδεκτά πρότυπα, είναι περίπου ένα μέτρο. Αυτό είναι το τυπικό μέγεθος, τυπικό για τον περισσότερο κλιματισμό μέσης ισχύος, ειδικά αυτό το μήκος είναι τυπικό για κλιματιστικά υψηλής ισχύος. Υπάρχει μια μικρότερη έκδοση του συστήματος split. Το μήκος του εσωτερικού μπλοκ είναι περίπου 70 εκατοστά. Οι διαστάσεις των μικρών διαχωριστικών συστημάτων είναι μερικές φορές περίπου 50 εκατοστά σε μήκος. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας κλιματιστικών, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα ψυχρού αέρα. Τέτοια διαχωριστικά συστήματα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε μικρούς χώρους.

Το μικρότερο σύστημα διαχωρισμού, των οποίων το μήκος είναι περίπου 50 cm, δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των καταναλωτών, αλλά ο μέσος όρος - έως και 70 εκατοστά σε μήκος, θεωρούνται ότι είναι αρκετά δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων των μικρών διαμερισμάτων. Δεν διαφέρουν από τα κανονικά κλιματιστικά, αλλά επεξεργάζονται μια πολύ μικρότερη περιοχή. Σε αυτό το υλικό, θα λαμβάνονται υπόψη τα καλύτερα διαχωριστικά μικρού μεγέθους. Οι κατατάξεις λαμβάνουν υπόψη τόσο τις απόψεις των αγοραστών και των τεχνικών στοιχείων που υποβάλλονται στη λίστα μοντέλο.

Αξιολόγηση μικρών διαχωρισμένων συστημάτων

Μεταξύ μικρών διαμερισμάτων υπάρχουν τόσο συνηθισμένα, τοίχοι όσο και κινητά. Σε αυτή την αξιολόγηση θα θεωρούνται κλιματιστικά για μικρά δωμάτια. Σε αυτή την ενότητα, θα εξετάσουμε συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία έλαβαν τα υψηλότερα σημάδια από τους πελάτες.

Ballu BSWI-09HN1

Αυτό το μοντέλο θεωρείται το καλύτερο μεταξύ των κλιματιστικών σε ένα μικρό δωμάτιο. Οι κατασκευαστές παρέδωσαν το κλιματιστικό με πολυβάθμια φίλτρα, τα οποία καθιστούν εφικτό τον καθαρισμό των αέριων μαζών από πτητικά σωματίδια σκόνης και από διάφορα παράσιτα. Εάν το ίδιο το κλιματιστικό αποτύχει, μπορείτε να αφήσετε το συμπιεστή σε εφεδρεία: ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση τριών ετών στη συσκευή και 5 χρόνια - στον συμπιεστή. Οι διαστάσεις του κλιματιστικού είναι 70 × 28,5 × 18,8 cm. Αυτός ο εξοπλισμός εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα κατά της παγοκάλυψης, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να απαλλαγείτε γρήγορα από τη συμπύκνωση, η οποία περιοδικά εγκαθίσταται στον συμπιεστή.

Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό

Σύγχρονα διαχωρισμένα συστήματα στη σύνθεσή του έχουν εξωτερική μονάδα και κλιματιστικό εσωτερικής μονάδας. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού πολλαπλών ελεύθερη διαμόρφωση ενός συστήματος διαχωρισμού με μία εξωτερική μονάδα και πολλαπλές εσωτερικές μονάδες είναι δυνατό να επιλέξετε το κανάλι εσωτερική μονάδα κλιματιστικού, κασέτα, δαπέδου, είδη οροφής, η οποία σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού στο σχεδιασμό οποιουδήποτε, ακόμη και η πιο εκλεπτυσμένη, το εσωτερικό. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συσκευή του εσωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού και τις ποικιλίες τους.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό. Συσκευή

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό τύπος τοίχου αποτελείται από:
1. Μπροστινός πίνακας - είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)

3. Λεπτό φίλτρο - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά έχει θετική επίδραση στην καθαριότητα του εισπνεόμενου αέρα στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά με συστήματα καθαρισμού του θείου είναι ακριβότερα. Τα φίλτρα αυτά είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά "Premium" (για παράδειγμα, κλιματιστικά Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA και MSZ-FD35VA).

4. Ανεμιστήρας - έχει ταχύτητα περιστροφής 3 - 4.

Εσωτερική μονάδα τύπου τοίχου

Η εμφάνιση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού ή με άλλα λόγια του τύπου μπορεί να είναι διαφορετική. Τα πιο δημοφιλή είναι τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία στη σύνθεση τους έχουν εσωτερική μονάδα τοίχου. Αυτή είναι η οικονομικότερη διάταξη του πολυ συστήματος, επειδή Οι εσωτερικές μονάδες που είναι τοποθετημένες σε τοίχο είναι φθηνότερες από άλλες εσωτερικές μονάδες.

Το εσωτερικό μπλοκ του τύπου καναλιού

Αυτές οι εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη για κρυφή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να τοποθετήσετε τίποτα στους τοίχους, στην οροφή. Τα εσωτερικά μπλοκ του τύπου καναλιού τοποθετούνται συνήθως μέσα στα τζάμια ή κρυμμένα πίσω από την ψευδοροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτές οι μονάδες απαιτούν μια καταπακτή για περιοδική συντήρηση. Η παροχή ψυχρού ή θερμού αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια αεραγωγών.

Μονάδα εσωτερικής κασέτας

Αυτός ο τύπος εσωτερικών μονάδων χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μπλοκ τοίχου. Η εσωτερική μονάδα της κασέτας μπορεί να είναι μονής σπείρας και 4 ρεύματος. Οι μονάδες κασέτας μίας ροής χρησιμοποιούνται συνήθως για κλιματισμό σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Για μεγάλους, ογκώδεις χώρους γραφείων, καταστήματα κλπ., Χρησιμοποιούνται τέσσερις κασέτες εσωτερικές μονάδες.

Διαστάσεις κλιματιστικών εσωτερικών μονάδων

Όπως γνωρίζετε ήδη, το διαχωριστικό σύστημα μπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους δομικών στοιχείων στη δομή του και κατά συνέπεια οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας διαφέρουν επίσης. Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού τοίχου ποικίλλουν ανάλογα με την επιχείρηση του κατασκευαστή και την χωρητικότητα του κλιματιστικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του συστήματος τοίχου, τόσο περισσότερο διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας. Κατά μέσο όρο, το πλάτος του κλιματιστικού της εσωτερικής μονάδας κυμαίνεται από 780 έως 1100 mm.

Κλιματισμός με μικρή εσωτερική μονάδα προσφέρεται από ορισμένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Fujitsu. Το κλιματιστικό Fujitsu της σειράς Standart διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό μπλοκ με διαστάσεις 260x790x198mm. Στη σειρά κλιματιστικών τοίχων Daikin παρουσιάζεται το νεότερο διαχωριστικό σύστημα Daikin Emura FTXG25J, το οποίο έχει το λεπτότερο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας - το πάχος του συγκροτήματος είναι μόνο 156 mm!

Η LG προσφέρει αρχικό τοίχο εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών LG ART COOL GALLERY τετράγωνο σχήμα. Σε αυτές τις εσωτερικές μονάδες υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα αντικατάστασης εικόνων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το εσωτερική μονάδα κλιματισμού LG κάθε φωτογραφία ή φωτογραφία.

Κλιματισμός με δύο εσωτερικές μονάδες

Τα κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την κατασκευή αρκετών γειτονικών χώρων. Σε ένα τέτοιο σύστημα, χρησιμοποιείται μία εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές μονάδες. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι είτε τοίχου, κασέτα ή κανάλι. Τα συστήματα με δύο εσωτερικές μονάδες ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Τα αυτόνομα κλιματιστικά οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών θερμοκρασίας σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους.

Τυπικά μεγέθη κλιματιστικών:

 • Μήκος: 500 (mm), 700 (mm), 750 (mm), 770 (mm), 800 (mm), 820 (mm).
 • Ύψος: 240 (mm), 250 (mm), 260 (mm), 270 (mm), 275 (mm), 290 (mm).
 • Βάθος: 170 (mm), 180 (mm), 190 (mm), 200 (mm), 240 (mm), 260 (mm).

Σημαντικό: Η βέλτιστη απόσταση από το κλιματιστικό μέχρι την οροφή πρέπει να είναι μεταξύ 60 (mm) - 150 (mm).

Σήμανση:

Η σήμανση των κλιματιστικών περιλαμβάνει:

 • Το όνομα του προϊόντος.
 • Μοντέλο και τύπος.
 • Χωρητικότητα ψύξης και εκτέλεση στον τόπο εγκατάστασης.
 • Αριθμός τυπικού μεγέθους και τύπου κλιματικών επιδόσεων.

Για παράδειγμα: Συσκευή conditioner "Komfot 1" KB2-2, 24-pc-05T3 - Συσκευές conditioner "Comfort 1" τύπος KB2, 2240 βατ ικανότητα ψύξης, απόδοση Α διαχωριστικό τοίχωμα, με τον αριθμό μέγεθος 05, κλιματικές εκτέλεση Τ3.

Σημαντικό: το βασικό κανονιστικό έγγραφο GOST 26963-86.

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Σύστημα διαχωρισμού

Τα συστήματα διαχωρισμού του τμήματος "Premium" δεν είναι μόνο συσκευές ψύξης του αέρα. Η λειτουργία τους είναι αναμφισβήτητη - ένα κλιματιστικό μπορεί να αντικαταστήσει διάφορα είδη προϊόντων: ανεμιστήρες, φίλτρα αέρα και ιονιστές, θερμαντήρες.

Συστήματα διαχωρισμού αντιστροφέα

Τα κλιματιστικά της τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένα με ένα συμπιεστή μετατροπέα ή τις τροποποιήσεις του. Η τιμή των συσκευών αντιστροφέα είναι υψηλότερη, αλλά σε αντάλλαγμα έχετε μια εκτεταμένη διάρκεια ζωής, άνετο επίπεδο θορύβου, μεγαλύτερη ισχύ και οικονομία.

Λειτουργία "Θέρμανση"

Η λειτουργία θέρμανσης δεν θα σας επιτρέψει να εξαρτάτε από τις ιδιοτροπίες του καιρού. Βρείτε εύκολα αυτά τα μοντέλα σε ολόκληρη την ποικιλία - στη γενική λίστα που βρίσκεται απευθείας στη φωτογραφία της συσκευής είναι το αντίστοιχο εικονίδιο.

Σύστημα φίλτρου

Τα νεότερα συστήματα split δεν είναι μόνο δροσερά, αλλά και καθαρά εισερχόμενος αέρας και ακόμη και το ιονίζουν. Κάθε κατασκευαστής έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα φιλτραρίσματος για τα προϊόντα του.

Σύστημα αισθητήρων

Οι αισθητήρες συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο και ρυθμίζουν αυτόματα τον τρόπο λειτουργίας. Ένα σύστημα split με ενεργούς αισθητήρες μπορεί να αγοραστεί από τις μάρκες Panasonic και Hitachi.

Μη τυποποιημένες λύσεις

Όλα τα διαχωρισμένα συστήματα φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα. Αλλά η LG έχει μερικές ενδιαφέρουσες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις - κλιματισμό, ζωγραφική και συσκευές που μοιάζουν με ένα στοιχείο του σχεδιασμού του εσωτερικού. Η Hitachi προσφέρει επίσης μια βολική επιλογή - σύστημα δαπέδου.

Δώστε προσοχή, πραγματοποιούμε την παράδοση ανεξάρτητα, την εγκατάσταση - συμφωνείται εκ των προτέρων.


© PremiumTehnika.ru - ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών συσκευών. Μόνο αξιόπιστη τεχνολογία! 2012-2018

Ώρα για εξοικονόμηση!

Εάν πληρώνετε με κάρτα στην περιοχή SITE, θα έχετε έκπτωση 3% σε ολόκληρη τη σειρά! *

Κάντε μια παραγγελία μέσω του καλαθιού, επιλέξτε από τις μεθόδους πληρωμής Πληρωμή online με πλαστική κάρτα και λάβετε έκπτωση!

Το πρόγραμμα μείωσης των τιμών για ηλεκτρονικές πληρωμές παρέχεται από κοινού με τις συνεργαζόμενες τράπεζες JSC "RFI BANK" και το Point of PJSC Bank "Opening"

Όλες οι συναλλαγές πληρωμής είναι κρυπτογραφημένες για ειδικές πληρωμές. Η Visa και η MasterCard γίνονται δεκτές πληρωμής. Δεν υπάρχει προμήθεια.

* Δεν ισχύει για προϊόντα των ακόλουθων κατασκευαστών: AVIS, BOSCH, ELECTROLUX, SIEMENS, NEFF, DUNAVOX, INDEL, COLD ΑΜΠΕΛΩΝ, IP INDUSTRIE. Η έκπτωση δεν ισχύει επίσης για μοντέλα με προσωρινά χαμηλότερες τιμές. Η έκπτωση δεν ισχύει εάν το ποσό της παραγγελίας είναι μικρότερο από 15000 rub.

Κλιματιστικά οικιακά

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι μια γνωστή τεχνική για ένα σύγχρονο πρόσωπο, το κύριο καθήκον του οποίου είναι να ελέγχει το καθεστώς θερμοκρασίας σε ένα κτίριο κατοικιών.

Αξιόπιστος, οικονομικός και εύκολος στη χρήση, αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός είναι σε θέση να παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Για να μην κάνετε λάθος κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά τον τύπο της συσκευής και τις παραμέτρους της πριν από την αγορά.

Πώληση οικιακών κλιματιστικών στη Μόσχα

Online κατάστημα Split-S προσφέρει ένας κατάλογος των σύγχρονων κλιματιστικών και ανεμιστήρων από τους κορυφαίους κατασκευαστές: Ballu, Carrier, Daikin, Dantex, Γενική Κλίμα, Γενική, Fujitsu, Gree, Hitachi, LG, Μιδέα, η Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, Samsung, Toshiba και πολλούς άλλους.

Αυτές είναι βολικές και εύχρηστες συσκευές που χρειάζονται για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας δωματίου. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του εξοπλισμού:

 • συμπαγές και μικρό μέγεθος.
 • ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών.
 • οικονομία ·
 • απλότητα εγκατάστασης και διαχείρισης.
 • διαφορετική επιλογή εξουσίας.
 • μια μεγάλη προσφορά σχημάτων και σχεδίων.

Τύποι και τύποι οικιακών κλιματιστικών

Αυτές οι συσκευές κλιματισμού εγκαθίστανται σε μικρά διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες και μικρά γραφεία. Ο αριθμός των μονάδων χωρίζεται σε μοντέλα ενιαίου τεμαχίου και διαχωριστικά συστήματα. Αν υπάρχουν πολλές εσωτερικές συσκευές συνδεδεμένες στην εξωτερική μονάδα, τότε αυτό είναι ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού.

 • Τα συστήματα διαχωρισμού είναι τα κλιματιστικά που αποτελούνται από δύο μονάδες - τις εξωτερικές και τις εσωτερικές μονάδες. Εσωτερική, συνήθως τοίχου, τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο. Το εξωτερικό είναι έξω. Μεταξύ των ογκόλιθων διατίθεται μια διαδρομή σύνδεσης από σωλήνες φρέον και ηλεκτρικές συνδέσεις. Τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα χρησιμοποιούνται ευρέως για χρήση σε διαμερίσματα, γραφεία, σπίτια, μικρά σπίτια.
 • Τα συστήματα πολλαπλών split είναι οικιακά κλιματιστικά, τα οποία αποτελούνται από πολλές εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα. Το εσωτερικό είναι εγκατεστημένο σε διαφορετικούς χώρους, έτσι ώστε να είναι δυνατόν για καθεμία από αυτές να ρυθμίσει τη δική του θερμοκρασία και άλλες παραμέτρους ελέγχου του κλίματος. Συστήματα πολλαπλών διαμερισμάτων εγκαθίστανται σε μεγάλα διαμερίσματα ή ιδιωτικά σπίτια και γραφεία. Μια εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στο δρόμο.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο οικιακό κλιματιστικό;

Πριν αγοράσετε μια κλιματική τεχνολογία, είναι σημαντικό να προσέξετε το μέγεθος του δωματίου, τον τόπο όπου θα βρίσκεται η εσωτερική μονάδα και ποιες επιπλέον λειτουργίες χρειάζονται.

Ο απλούστερος υπολογισμός της ισχύος της συσκευής είναι να διαιρέσει την περιοχή του δωματίου κατά 10. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης σε kW. Επιλέγοντας τον τύπο της συσκευής, σκεφτείτε τον τόπο εγκατάστασής της. Τα μοντέρνα μοντέλα τοίχων μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και σχέδια.

Μεταξύ των επιπρόσθετων λειτουργιών είναι δυνατός ο καθαρισμός πολλών σταδίων και ο ιονισμός του αέρα. Η άνετη λειτουργία θέρμανσης θα δημιουργήσει μια άνετη θερμοκρασία οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Η αναγκαστική ψύξη θα μειώσει τη θερμοκρασία σε χρόνο ρεκόρ.

Η δυνατότητα καθοδήγησης της ροής αέρα καθιστά δυνατή την αποφυγή δημιουργίας ρευμάτων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη λειτουργία ενός πρόσθετου πρόσθετου εξωτερικού αέρα. Ο χρονοδιακόπτης σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή σε καθορισμένο χρόνο. Η προγραμματιζόμενη λειτουργία νύχτας μειώνει τη δύναμη της συσκευής τη νύχτα.

Αγοράστε ένα οικιακό κλιματιστικό στο ηλεκτρονικό κατάστημα Split-C είναι κερδοφόρα!

Οι πωλήσεις οικιακών κλιματιστικών από τους καλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως στη Μόσχα παράγουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα Split-C. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα κλιματικών συστημάτων από τις καλύτερες μάρκες παγκοσμίως. Κλήση στο τηλέφωνο. 8 (495) 419-00-87. Εγγυόμαστε την ακριβή παράδοση και εγκατάσταση.

TehnoProsto | Ο ιστότοπος αφορά τον οικιακό εξοπλισμό και τον εξοπλισμό πληροφορικής. Ειδήσεις, σχόλια, συμβουλές για την επιλογή

Ιστοσελίδα για την τεχνολογία του σπιτιού και των υπολογιστών, ειδήσεις, κριτικές

Πώς να επιλέξετε τον κλιματισμό: οι κύριοι τύποι συστημάτων διαίρεσης και οι κανόνες επιλογής

Όταν ακούτε στο ραδιόφωνο νωρίς το πρωί ότι η θερμοκρασία του αέρα αναμένεται να είναι +25 το απόγευμα και θα γίνει αισθητή όλα σε +28, αρχίζετε ακούσια να σκέφτεστε για την αγορά ενός κλιματιστικού. Η ζωή χωρίς αυτή τη συσκευή μπορεί να φαίνεται σαν την κόλαση, ειδικά στις νότιες πόλεις και περιοχές. Αξίζει λοιπόν να υποφέρετε από δυσφορία και ιδρώτα, αν στο σπίτι ή στην εργασία μπορείτε να περιμένετε ένα τόσο πολυπόθητο και οικονομικό κλιματιστικό; Σήμερα θα σας πούμε πώς να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό και να σταματήσετε να ανησυχείτε για τον καιρό έξω από το παράθυρο. Ας πάμε!

Επιλογή κατασκευής

Κάθε κλιματιστικό, που προσφέρεται από σύγχρονα καταστήματα κλιματικής τεχνολογίας, μπορεί να αναγνωριστεί σε μία από τις ακόλουθες ομάδες:

 1. Διαχωρισμένα συστήματα. Η κατασκευή βασίζεται σε δύο διασυνδεδεμένα μπλοκ, εξωτερικά και εσωτερικά. Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με ηλεκτρική καλωδίωση και ειδικούς σωλήνες που διεξάγουν ψυκτικό (freon). Τα μοντέλα μπορεί να διαφέρουν στον τρόπο εγκατάστασης και στη μέθοδο παροχής αέρα.
 2. Κλιματιστικά Monoblock. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού για δομές μονοπώλων, υπάρχει μόνο μία μονάδα. Μπορούν να είναι κινητά και παράθυρα, και η δεύτερη έκδοση πρακτικά δεν χρησιμοποιείται λόγω του αυξημένου επιπέδου δημοσιευμένου θορύβου.

Λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτηριστικό πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων, μπορούμε να διακρίνουμε το χαμηλό επίπεδο θορύβου τους, τη διαθεσιμότητα και τη διαθεσιμότητα διαφόρων πρόσθετων λειτουργιών όπως ο καθαρισμός του αέρα ή ο ιονισμός. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί μόνο ο κίνδυνος δημιουργίας μιας ζώνης υπερψύξης στην κατεύθυνση στην οποία η εσωτερική μονάδα φυσάει αέρα.

Αν μιλάμε για κινητά κλιματιστικά μονομπλόκ, το κύριο πλεονέκτημα τους έγκειται στη συμπαγή τους και την ικανότητα μετακίνησης της συσκευής από δωμάτιο σε δωμάτιο. Οι ελλείψεις περιλαμβάνουν χαμηλή ισχύ.

Με το σχέδιο, καταλάβαμε, και τώρα ας μιλήσουμε λεπτομερέστερα για όλους τους βασικούς τύπους κλιματιστικών.

Επίτοιχα κλιματιστικά

Ο πιο δημοφιλής τύπος κλιματιστικού, που βρίσκεται πιο συχνά σε διαμερίσματα, σπίτια και μικρά γραφεία. Η εσωτερική μονάδα του split σύστημα κατευθύνει τη ροή του ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο, ενώ η εξωτερική μονάδα αφαιρεί τη θερμότητα στο δρόμο. Τα κλιματιστικά τοίχου τοποθετούνται στον τοίχο πιο κοντά στην οροφή και μπορούν να λειτουργήσουν τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων τέτοιων συσκευών είναι η ευκολία λειτουργίας και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Κλιματιστικά κασέτας

Ιδανική επιλογή για ευρύχωρα δωμάτια, εξοπλισμένο με σύστημα ψευδοροφών. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται στον χώρο μεταξύ των οροφών, πράγμα που ουσιαστικά δεν διαταράσσει την αισθητική της ψευδοροφής. Η εξωτερική μονάδα, πάλι, αντλεί θερμότητα στο δρόμο. Σημειώστε ότι η εσωτερική μονάδα της συσκευής είναι εξοπλισμένη με ένα διακοσμητικό πλέγμα, προσφέροντας ένα μαζικό σχέδιο πιο εμφανή εμφάνιση.

Το κλιματιστικό κασετών θα πρέπει να εγκατασταθεί σε πραγματικά ευρύχωρα δωμάτια, καθώς η χωρητικότητά του είναι αρκετή για 100 ή περισσότερα τετραγωνικά μέτρα. Η κατανομή του αέρα πραγματοποιείται και στις τέσσερις κατευθύνσεις, γεγονός που συμβάλλει στην ομοιόμορφη ψύξη ή θέρμανση του δωματίου.

Αγωγοί κλιματισμού

Σε αντίθεση με τα ανάλογα κασέτας, τα κλιματιστικά κανάλια δεν μπορούν να καυχηθούν για την παρουσία ειδικού διακοσμητικού πλέγματος. Από αυτή την άποψη, η εσωτερική μονάδα είναι επιθυμητή είτε να κρυφτεί τελείως πίσω από τις πλάκες οροφής, είτε να την φέρει στο βοηθητικό δωμάτιο. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται εδώ μέσω ενός συστήματος αεραγωγών και πλεγμάτων.

Τα πτυχωτά κλιματιστικά έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Μη διακριτική εσωτερική μονάδα.
 • Ομοιόμορφη ψύξη του δωματίου.
 • Δυνατότητα ρύθμισης της εισροής καθαρού αέρα.
 • Η δυνατότητα ταυτόχρονης ψύξης αρκετών δωματίων.

Το κύριο μειονεκτήματα Οι συσκευές συσχετίζονται με τις διαστάσεις τους. Για την τοποθέτησή του σε ένα δωμάτιο, η απόσταση μεταξύ του συστήματος ανάρτησης και της συμβατικής οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 250 mm. Επιπλέον, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε χωριστά τη θερμοκρασία του αέρα για κάθε κλιματιζόμενο χώρο.

Κλιματιστικά δαπέδου και οροφής

Συστήματα γενικής χρήσης, στα οποία η εσωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο κάτω από την οροφή όσο και στο πάτωμα στο κάτω μέρος του τοίχου. Η ροή αέρα είναι είτε οριζόντια εάν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο κάτω από την οροφή ή κάθετα αν έχετε επιλέξει μια μέθοδο εγκατάστασης δαπέδου.

Το κύριο πλεονέκτημα κλιματιστικά δαπέδου-οροφής είναι μια ευέλικτη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην πάρει κρύο αέρα.

Το μόνο μειονέκτημα είναι το σχετικά υψηλό κόστος.

Κινητά κλιματιστικά

Το κινητό κλιματιστικό είναι μια μικρή συσκευή που αποτελείται μόνο από την εσωτερική μονάδα και εκκενώνει τον εξαντλημένο ζεστό αέρα στο δρόμο μέσω ενός ειδικού αγωγού αέρα. Αυτός ο αγωγός μπορεί να οδηγηθεί στο δρόμο μέσα από μια πόρτα, παράθυρο, παράθυρο κλπ. Το κινητό κλιματιστικό μηχανισμό, λόγω των συμπαγών διαστάσεων του και της έλλειψης άκαμπτης στερέωσης, μπορεί να μεταφερθεί ακριβώς στην απόσταση που επιτρέπει το μήκος του αγωγού.

Υπάρχουν μερικοί μειονεκτήματα, λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού της συσκευής. Λόγω των συμπαγών διαστάσεων και του μονόμπουκλου, το κλιματιστικό δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή ισχύ. Επιπλέον, θα πρέπει να καθαρίσετε τακτικά τη δεξαμενή συμπυκνωμάτων.

Κλιματιστικά Inverter

Τα περισσότερα παραδοσιακά διαχωρισμένα συστήματα έχουν μόνο δύο λειτουργίες λειτουργίας συμπιεστή - on και off. Γι 'αυτό μπορούμε να παρατηρήσουμε την διακοπτόμενη λειτουργία του κλιματιστικού. Εν συνεχεία σβήνει τελείως, τότε αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο αέρας στο δωμάτιο φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία, ο συμπιεστής σβήνει εντελώς, σταματώντας να τροφοδοτεί κρύο ή ζεστό αέρα. Παραμένει σε κατάσταση εκτός λειτουργίας, έως ότου είναι απαραίτητο να ξαναψυχθεί ή να θερμανθεί ο αέρας στο δωμάτιο.

Η λειτουργία των κλιματιστικών inverter βασίζεται σε μια διαφορετική αρχή. Εάν ο αέρας στο δωμάτιο κρυώσει ή θερμανθεί σε ορισμένη θερμοκρασία, ο συμπιεστής δεν σβήνει, αλλά αρχίζει να λειτουργεί με μειωμένη ισχύ. Αυτή η ισχύς είναι αρκετή για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο, χωρίς να εισέλθει στην ενεργή λειτουργία.

Μοναδική αρχή λειτουργίας πλεονεκτικά διαθέτει κλιματιστικά inverter σε συνάρτηση με την άλλη κλιματική τεχνολογία:

 1. Το κλιματιστικό εξοικονομεί μέχρι 50% της ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Λόγω της χαμηλής ταχύτητας του συμπιεστή, η συσκευή δεν προκαλεί πρακτικά θόρυβο.
 3. Η συνεχής συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας δημιουργεί τις πιο άνετες συνθήκες για τους ανθρώπους.
 4. Ένας μικρός αριθμός κύκλων ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συμπιεστή επιμηκύνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Αλλά να είστε προετοιμασμένοι για αυτό που πρέπει να πληρώσετε για την ευχαρίστηση. Το κόστος των κλιματιστικών τύπου inverter είναι πολύ υψηλότερο από τους άλλους τύπους συστημάτων split. Υψηλή τιμή και ευαισθησία σε υπερτάσεις τάσης είναι σημαντικός μειονεκτήματα κλιματιστικό μετατροπέα. Αν δεν σας φοβίσουν, τότε μια τέτοια συσκευή θα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα υψηλής ποιότητας και λειτουργικό κλιματιστικό στη Μόσχα και τη Ρωσία, τότε στην ιστοσελίδα https://www.supervozduh.ru/ θα έχετε την ευρύτερη επιλογή των μοντέλων. Κλιματιστικά για οποιεσδήποτε εργασίες και προτιμήσεις, τις πιο προσιτές τιμές και διασφάλιση ποιότητας από το κατάστημα και τον κατασκευαστή.

Πολυδιάστατα συστήματα

Η ξεχωριστή προσοχή αξίζει τα συστήματα πολλαπλών διαμερισμάτων, που επιλύουν προβλήματα με την ψύξη αρκετών δωματίων ταυτόχρονα. Έχουν μόνο μία εξωτερική μονάδα. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μεγαλύτερο αριθμό (μέχρι 9 εσωτερικές μονάδες), ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων και τη διάταξη.

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε διάφορα κλιματιστικά και θέλετε να εξοικονομήσετε με την αγορά ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού, τότε δεν θα λειτουργήσει πάντα για εσάς. Το γεγονός είναι ότι η τιμή ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού είναι συχνά υψηλότερη από το συνδυασμένο κόστος δύο ή τριών συμβατικών συσκευών. Δημιουργήστε ένα τέτοιο σύστημα σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, όταν δεν είναι δυνατή η έξοδος περισσότερων από μία εξωτερικών μονάδων ή η απόσταση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων είναι πολύ μεγάλη.

Πλεονεκτήματα συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού είναι η δυνατότητα να συνδυάζουν διαφορετικούς τύπους κλιματιστικών (τοίχος, ταινία, αγωγός, napolno- οροφή), σε θέση να φιλοξενήσει την εξωτερική μονάδα μακριά από το σερβίρονται χώρο (σε ένα πολυ-split σύστημα, το μέγιστο δυνατό μήκος της διαδρομής μεταξύ των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων είναι πολύ υψηλότερο από τα σύστημα split τοίχο), μειώστε το επίπεδο θορύβου. Μέσα στο ίδιο δίκτυο, οποιαδήποτε από τις παραπάνω συσκευές, ή μάλλον οι εσωτερικές μονάδες τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Συστήματα VRF Multizone

Το σύστημα Multizone VRF είναι στην πραγματικότητα ένα ισχυρότερο σύστημα split, στο οποίο μια εξωτερική μονάδα μπορεί να αντιστοιχεί σε αρκετές δεκάδες εσωτερικών. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων είναι η διαθεσιμότητα του κύριου ζεύγους αγωγών, από το οποίο αφήνουν ξεχωριστές γραμμές διακλάδωσης. Έτσι, η αρχιτεκτονική του συστήματος VRF μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εσωτερικών μονάδων. Ο αριθμός των εξωτερικών μονάδων μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 4 τεμαχίων, ανάλογα με την απαιτούμενη χωρητικότητα του συστήματος.

Το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα την απόδοση των συμπιεστών, αλλάζοντας την ποσότητα ψυκτικού που παρέχεται. Χάρη σε αυτό, οι εσωτερικές μονάδες καταναλώνουν ακριβώς το ίδιο freon όπως απαιτείται για την ψύξη των χώρων αυτή τη στιγμή. Η ταυτόχρονη λειτουργία ενός μέρους των εσωτερικών μονάδων για ψύξη και μέρος για θέρμανση είναι δυνατή.

Υπολογισμός χωρητικότητας ψύξης

Επιλέγοντας ένα split σύστημα για ένα σπίτι, κατάστημα ή γραφείο, είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης. Εάν αγοράσετε ένα ανεπαρκώς ισχυρό κλιματιστικό, απλά δεν θα είναι σε θέση να ψύξει τον αέρα στο δωμάτιο σε θερμοκρασία που χρειάζεστε. Εάν πάρετε μια υπερβολικά ισχυρή συσκευή, θα σπαταλάτε χρήματα σε πιο ακριβό εξοπλισμό, καθώς και την πληρωμή λογαριασμών για την ηλεκτρική ενέργεια. Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι η ισχύς του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι ακριβώς δίπλα του. Θα πρέπει να λαμβάνεται ένα μικρό απόθεμα, αλλά παντού θα πρέπει να τηρείτε το μέτρο και να προσπαθείτε για ισορροπία.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τον προσδιορισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας ψύξης και κάθε μία από αυτές βασίζεται σε διάφορες παραμέτρους. Παρακαλώ σημειώστε ότι στην τεχνική τεκμηρίωση για κάθε κλιματιστικό, κατά κανόνα, υπάρχουν δύο κύριοι δείκτες ισχύος: χωρητικότητα ψύξης και κατανάλωση ενέργειας. Εάν η χωρητικότητα ψύξης δεν έχει καθοριστεί, τότε μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα. Κατά μέσο όρο, αυτή η τιμή είναι τριπλάσια από την κατανάλωση ενέργειας.

Προσδιορίζοντας ανεξάρτητα την ισχύ του κλιματιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο πίνακα:

Οι τιμές υποδεικνύονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο ηλιακού φωτισμού του δωματίου, έτσι εάν μέσα από τα παράθυρά σας στο δωμάτιο κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας οι ηλιακές ακτίνες παίρνουν, τότε προσθέστε στην ισχύ του κλιματιστικού άλλο 10-20%.

Λειτουργίες του κλιματιστικού

Το κύριο καθήκον του κλιματιστικού είναι η ψύξη / θέρμανση του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγοράζουμε κλιματιστικά και τα εγκαθιστούμε στα σπίτια και τα γραφεία μας. Εκτός από αυτή τη λειτουργία, τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν μια σειρά από άλλες δυνατότητες που μπορούν να χωριστούν ανάλογα με το σκοπό τους.

Ρύθμιση της ροής αέρα

 • Ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα. Μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε με ευελιξία τη θέση των περσίδων μετακινώντας τα προς τα κάτω ή από αριστερά προς τα δεξιά και έτσι ανακατεύοντας τη ροή αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση.
 • Ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα εξαρτάται από την ένταση της θέρμανσης ή ψύξης του δωματίου. Με την αύξηση της ταχύτητας αυξάνεται επίσης ο όγκος του αέρα που διέρχεται από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ανά μονάδα χρόνου.
 • Περιστροφή αέρα. Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την κίνηση των blinds προς τα πάνω και προς τα κάτω.
 • Λειτουργία 3D Auto. Όταν η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη, οι περσίδες του κλιματιστικού μηχανήματος αρχίζουν να κινούνται όχι μόνο προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω, αλλά και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, δημιουργώντας την πιο ογκώδη ροή αέρα και κατανέμοντάς την ομοιόμορφα στο δωμάτιο.

Συντήρηση άνεσης και ευκολίας

 • Το χρονόμετρο (Set). Σχεδόν κάθε σύγχρονο μοντέλο κλιματιστικού έχει λειτουργία χρονοδιακόπτη για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.
 • Νυχτερινή λειτουργία. Στη λειτουργία νύχτας, το κλιματιστικό αρχίζει να λειτουργεί με την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε σημαντικά το θόρυβο και μέσα σε λίγες ώρες να χαμηλώσετε ή να αυξήσετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά 2-3 μοίρες.
 • Αυτόματη εκκίνηση. Μετά την επόμενη ενεργοποίηση της συσκευής, η λειτουργία επαναφέρει τις ρυθμίσεις του προηγούμενου κύκλου εργασίας.
 • Θερμή εκκίνηση. Λειτουργία που εξαλείφει τη δυνατότητα παροχής κρύου αέρα στο δωμάτιο όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία θέρμανσης. Ο ανεμιστήρας του κλιματιστικού θα αρχίσει να λειτουργεί μόνο όταν η θερμοκρασία στον εναλλάκτη θερμότητας φτάσει στο επίπεδο που καθορίζει ο χρήστης.
 • Εμφάνιση. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εφοδιαστεί με μια ειδική οθόνη, η οποία εμφανίζει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής, τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο κ.λπ.
 • Έλεγχος από κινητό τηλέφωνο. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να ελέγχετε απευθείας το κλιματιστικό από την οθόνη της κινητής συσκευής σας μέσω Wi-Fi.

Καθαρισμός και φίλτρα αέρα

 • Το φίλτρο πλάσματος. Ένα ειδικό φίλτρο που βοηθά στον καθαρισμό του αέρα από σωματίδια σκόνης και δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο καθαρίζει τον αέρα με απόδοση μέχρι 95% και με την πάροδο του χρόνου η αποτελεσματικότητά του δεν πέφτει καθόλου, επειδή τα σωματίδια δεν φιλτράρονται από το υλικό του φίλτρου αλλά από ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο.
 • Γεννήτρια ανιόντων. Μια τέτοια γεννήτρια απελευθερώνει στον αέρα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια που επηρεάζουν θετικά την ανθρώπινη υγεία. Εξουδετερώνουν την επίδραση στο σώμα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που προέρχεται από ηλεκτρικές συσκευές.
 • Φρέσκο ​​αέρα. Ο κλιματισμός λαμβάνει καθαρό αέρα από το δρόμο, τοποθετώντας το στο δωμάτιο μαζί με την κύρια ροή αέρα.
 • Λειτουργία στεγνώματος. Ο τρόπος αφύγρανσης του αέρα, ο οποίος είναι ιδανικός για χώρους κορεσμένους με υγρασία. Προωθεί την ενεργή απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας από τον αέρα.
 • Λειτουργία εξαερισμού. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, το κλιματιστικό μηχανισμό σταματά να ψύχει ή να θερμαίνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και αρχίζει απλώς να καθαρίζεται και να αποστραγγίζεται.
 • Λεπτό φίλτρο. Τέτοια φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως 0,01 μικρών, από μικροοργανισμούς, γύρη κ.λπ.
 • Αποσμητικό φίλτρο. Ειδικά φίλτρα κλιματισμού, αποτελούμενα από ενεργό άνθρακα και ζεόλιθο. Τα κλιματιστικά με αυτόν τον τύπο φίλτρου απομακρύνουν αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές από την αίθουσα, συμπεριλαμβανομένης της μυρωδιάς του καπνού, των τριχών των ζώων, των μαγειρικών ειδών κλπ.
 • Φιλτράρετε με βιταμίνη C. Ο αέρας που διέρχεται από ένα τέτοιο φίλτρο είναι κορεσμένος με βιταμίνη C και έχει θετική επίδραση στην ανοσία ενός ατόμου, βελτιώνει την κατάσταση της υγείας του και τη διάθεσή του.

Οικονομική και βελτιωμένη λειτουργία

 • Λειτουργία ελέγχου μετατροπέα. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά είναι όλα τα κλιματιστικά inverter, τα οποία θεωρήσαμε λίγο υψηλότερα, με όλα τα εγγενή πλεονεκτήματα τους.
 • Χειμερινό σετ. Εξοπλισμένο με αυτό το σύνολο συστημάτων split σας επιτρέπει να το χειριστείτε αποτελεσματικά το χειμώνα. Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας μπορεί να χαμηλώσει σε -40 μοίρες.
 • Λειτουργία αυτόματου καθαρισμού. Η λειτουργία αυτόματου καθαρισμού θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας μέσα στο κλιματιστικό. Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, η συσκευή θα εξατμίσει ενεργά την υγρασία από την εσωτερική μονάδα. Η διάρκεια του αυτόματου καθαρισμού εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως.
 • Ένας αισθητήρας που σαρώνει όλες τις περιοχές ενός δωματίου (Η Mitsubishi Electric διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται 3D I-See). Αυτή η λειτουργία υλοποιείται με βάση έναν ειδικό αισθητήρα που καθορίζει τους δείκτες θερμοκρασίας στο υπέρυθρο φάσμα. Η λειτουργία σας επιτρέπει να σαρώσετε την ογκομετρική θερμοκρασία, καθορίζοντας τη θέση στην αίθουσα ανθρώπων και ζώων. Με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει ο αισθητήρας, το κλιματιστικό μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία βέλτιστης ψύξης.
  Συνολικά, υπάρχουν τρεις τρόποι:
  - Ξεφεύγετε από το άτομο όταν η ροή αέρα αποκλίνει αυτόματα από το άτομο. Βοηθά στην αποφυγή δυσφορίας όταν η ευθεία ροή φαίνεται πάρα πολύ κρύα.
  - Ροή ανά άτομο, όταν η ροή αέρα κατευθύνεται απευθείας στον χρήστη. Χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί γρήγορα μια άνετη θερμοκρασία στην ανθρώπινη ζώνη.
  - Προσδιορισμός της παρουσίας. Αν οι αισθητήρες κλιματιστικού εντοπίσουν ότι δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, η συσκευή θα αλλάξει αυτόματα στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Άλλες λειτουργίες

 • Αυτοδιάγνωση. Το κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με ειδικό μικροτσίπ ενσωματωμένο στη CPU της συσκευής και υπεύθυνο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος. Αυτό το τσιπ παρακολουθεί τη λειτουργία του κλιματιστικού και το παρακολουθεί, προβάλλοντας πληροφορίες σχετικά με τις βλάβες στην οθόνη.
 • Λειτουργία προστασίας από ακατάλληλη λειτουργία. Εάν το σπίτι σας έχει παιδιά ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ προηγουμένως κλιματιστικό, η λειτουργία κατά της κατάχρησης θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα. Αυτή η λειτουργία ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού, επιτρέποντας στον χρήστη να υπερβεί τους καθιερωμένους κανόνες τεχνικής χρήσης της συσκευής.
 • Σύστημα κατά του σχηματισμού πάγου. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από +5 μοίρες, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να καλύπτεται από πάγο ή παγετό. Αυτό, με τη σειρά του, θα επιδεινώσει τη μεταφορά θερμότητας και θα αυξήσει τον κίνδυνο θραύσης. Η λειτουργία αυτόματης απόψυξης, που ενεργοποιείται όταν παγώνει η εξωτερική μονάδα, θα αποφύγει όλα αυτά τα προβλήματα.

Φυσικά, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι με τη βελτίωση της λειτουργικότητας της συσκευής, το κόστος της αυξάνεται επίσης. Έτσι το κύριο καθήκον σας θα είναι να έρθετε βέλτιστη σχέση τιμής και ποιότητας. Είναι αυτή η επιλογή, η οποία ταυτόχρονα ανταποκρίνεται τόσο στα αιτήματά σας όσο και στον προϋπολογισμό σας, μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο επιτυχημένη.

Ελπίζουμε ότι αυτό το υλικό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό: λάβετε υπόψη την τοποθεσία, τον τρόπο εγκατάστασης, την περιοχή του ψυχρού δωματίου, καθώς και την ελάχιστη λειτουργικότητα που χρειάζεστε και θα πετύχετε!