Διαστάσεις κουκούλα για την κουζίνα

Η μοντέρνα κουκούλα για την κουζίνα δεν είναι απλώς μια συσκευή που αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές από το δωμάτιο, εκτελεί μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών.

 • καθαρίστε τέλεια τον αέρα στην κουζίνα ή εκκενώστε την εξάτμιση μέσω του συστήματος εξαερισμού.
 • φωτίζει την εστία με ενσωματωμένους λαμπτήρες.
 • συμπληρώνουν τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Μπορείτε να επιλύσετε με επιτυχία αυτά τα προβλήματα εάν επιλέξετε το σωστό μοντέλο σύμφωνα με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά. Οι διαστάσεις της κουκούλας επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή. Μια ανεπιτυχώς επιλεγμένη συσκευή δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ποιοτικά τις λειτουργίες της.

Διαστάσεις κουκούλας κουζίνας

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω μια κουκούλα;

 1. Ισχύς. Οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα με μεγάλη ισχύ από 190 έως 1350 m³ ανά ώρα.
 2. Τρόπος εργασίας. Αυτές οι οικιακές συσκευές εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: εξάτμιση και φίλτρο. Σε γενικές γραμμές, οι καταναλωτές προτιμούν συσκευές της πρώτης κατηγορίας.
 3. Χαρακτηριστικά εγκατάστασης. Οι μονάδες είναι τριών τύπων: τοίχος, οροφή και εσοχή.
 4. Διαφέρουν επίσης σε μέγεθος, διαμόρφωση και σχεδιασμό.

Διαστάσεις κουκούλας

Οι κατασκευαστές παρέχουν στους καταναλωτές μια επιλογή προϊόντων διαφορετικών μεγεθών. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από το πλάτος της.

Το πλάτος μπορεί να κυμαίνεται από 45 έως 125 cm, το πιο δημοφιλές - από 50 έως 90 cm. Αυτή η τιμή εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος της εστίας. Θα ήταν ανόητο να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο χαμηλής κατανάλωσης σε ένα μεγάλο δωμάτιο ή να στενεύσετε σε μια μεγάλη εστία αερίου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μεγέθη μεγαλύτερων μεγεθών είναι πιο ισχυρά από τα μικρότερα δείγματα. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις, όπως το CATA GT Plus 45, το οποίο σε πλάτος μόλις 45 cm έχει χωρητικότητα 1030 m³ ανά ώρα.

Οι διαστάσεις της κουκούλας αντιστοιχούν στο μέγεθος της κουζίνας και μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την κουζίνα σας

Πώς να καθορίσετε το κατάλληλο μέγεθος της κουκούλας;

Ο βασικός κανόνας για να ακολουθείτε πάντα κατά την επιλογή - πρέπει να είναι πλήρης συμφωνία μεταξύ του πλάτους με το μέγεθος της σόμπας αερίου. Αυτό γίνεται προκειμένου να μηχανή οποίων η κύρια λειτουργία είναι να αφαιρεθεί οσμές από το δωμάτιο με καπνούς και γράσο, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, και στη θέση του ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος μπορεί να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά.

Αν αγνοήσετε αυτόν τον χρυσό κανόνα, η κουκούλα απλά δεν μπορεί να εκπληρώσει πλήρως τα λειτουργικά της καθήκοντα. Οι τυποποιημένες πλάκες κατασκευάζονται σε πλάτη 50 ή 60 cm, επομένως υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές για αυτά τα μεγέθη.

Δεν θα πρέπει να παραμελούν τις συνολικές διαστάσεις των μονάδων της κουζίνας, όπως η μονάδα είναι τοποθετημένη στο διάκενο μεταξύ των άνω γραφεία ή ενσωματωμένο σε ένα από αυτά, θα πρέπει να θεωρείται για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη τοποθέτηση. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια κουκούλα ελαφρώς μεγαλύτερη από την εστία.

Για παράδειγμα, για μια σόμπα αερίου σε πλάτος 50 cm βέλτιστα κατάλληλη πραγματοποίηση 70 εκ. Σε αυτό το λόγο θα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση χρησιμοποιώντας το μικρό ταχύτητα επακολουθήσει μείωση του θορύβου και την κατανάλωση ενέργειας. Εάν έχετε μια πλήρη κεραμική εστία, τότε είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα μοντέλο 90 cm, διαφορετικά η συσκευή θα είναι σε θέση να παράγει ένα φίλτρο αέρα υψηλής ποιότητας στην κουζίνα.

Επιλέξτε μια κουκούλα

Ένας σημαντικός ρόλος στην επιλογή διαδραματίζονται από τις διαστάσεις, δηλαδή το πλάτος, το ύψος και το βάθος. Για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση από τη λειτουργία της μονάδας καυσαερίων, απαιτείται η τοποθέτησή της όσο το δυνατόν ακριβέστερα πάνω από τη σόμπα αερίου. Φυσικά, η κουκούλα πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με την επιφάνεια μαγειρέματος, ή να είναι ακόμα 15 cm ευρύτερη για να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη επίδραση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα ολισθαίνον μέρος, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της επιφάνειας της επιφάνειας εργασίας της μονάδας, η πρόσθετη λειτουργία είναι μια κερδοφόρα διαφορά από τις κλασσικές επιλογές που δεν διαθέτουν τέτοιες ιδιότητες. Σε περιπτώσεις γωνιακών, θολωτών και νησιωτικών κουκούτσων, όταν χρησιμοποιούνται μη τυποποιημένες μέθοδοι τοποθέτησης, το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας παίζει σημαντικό ρόλο.

Είναι πολύ σημαντικό πριν από την αγορά για να καθορίσετε το επιθυμητό ύψος της κουκούλας. Δεν έχει επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της οροφής έτσι ώστε να μην διαταράσσουν την ασφαλή λειτουργία των κανόνων που ρυθμίζουν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της συσκευής που παρέχει το φιλτράρισμα και την εστία 75 εκατοστών. Μην προσπαθήσετε με δική τους πρωτοβουλία να μειώσει την απόσταση, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες, με τη μορφή της πυρκαγιάς ή ζημιά στη συσκευή. Επίσης, δεν συνιστάται να υπερβείτε αυτό, έτσι ώστε να μην μειωθεί η αποτελεσματικότητα της εργασίας.

Επισκόπηση της σειράς από διαφορετικούς κατασκευαστές

Για να επιλέξετε σωστά την κουκούλα, πρέπει πρώτα να κάνετε μια ουσιαστική εξέταση των τεχνικών παραμέτρων της σε σύγκριση με άλλες επιλογές από διαφορετικούς κατασκευαστές. Και μόνο μετά από αυτό, κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή, με βάση μια λεπτομερή ανάλυση, και όχι την εξωτερική έκκληση μιας οικιακής συσκευής.

GORENJEDU 5345 W

Η πιο δημοφιλής μεταξύ κλασικού και προσιτές συσκευές επανακυκλοφορίας με μια τυπική επιτοίχια πλάτους 50 cm, με χωρητικότητα 330 m³ ανά ώρα και ένα επίπεδο θορύβου των 55 dB. Τοποθετείται απευθείας κάτω από το ντουλάπι ή στερεώνεται με πείρους στην επιφάνεια του τοίχου. Το μοντέλο ελέγχεται από κουμπιά, παρέχονται τρεις τρόποι λειτουργίας. Είναι κατάλληλο για εργασία στην κουζίνα έως και 9 τ.μ. m.

GORENJEDU 5345 W

KAISER A 9416 WBE

Το μοντέλο πλάτους 90 cm καλύπτεται με ειδικό σμάλτο και είναι διακοσμημένο με διακοσμητικά στοιχεία. Με αρκετά μεγάλη ισχύ 790 m³ ανά ώρα, έχει αρκετά αποδεκτό επίπεδο θορύβου 56 dB. Η γενική καπνοδόχος λειτουργεί εξαιρετικά όχι μόνο στη λειτουργία ανακύκλωσης, αλλά και στον αεραγωγό με την προϋπόθεση ότι η συσκευή συνδέεται με τον αγωγό αερισμού.

Η παρουσία ενός τηλεσκοπικού σωλήνα επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση ύψους. Ο ίδιος ο θόλος έχει ύψος 65 cm.

Διαθέτοντας περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχει επίσης υψηλότερο κόστος.

KAISER A 9416 WBE

KRONA STEEL ΚΑΜΙΛΛΑ 2Μ 600

Το μοντέλο διαθέτει ειδικό αποσπώμενο τμήμα, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με δύο κινητήρες και ελέγχεται μέσω κουμπιών. Το πλάτος είναι 60 cm και η ισχύς του είναι 560 m³ ανά ώρα με στάθμη θορύβου 50 dB. Το αρχικό φινίρισμα με τη χρήση μη βαμμένου ξύλου της προσφέρει μια μοναδική σχεδίαση.

Η κουκούλα είναι ιδανική για κουζίνα 11 τ.μ.

Krona Kamilla 2Μ 3Ρ 600 inox

FALMEC TWISTER 45

Ένας από τους εκπροσώπους νησιωτικών μοντέλων με ενσωματωμένο σύστημα ιονισμού του αέρα. Με πλάτος 45 cm και συνολική χωρητικότητα 460 m³ ανά ώρα αυτό είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα το οποίο παρέχει ιονισμό των αέριων μαζών και εξουδετέρωση δυσάρεστες οσμές, η οποία όχι μόνο παρέχει υψηλής ποιότητας καθαρό δωμάτιο του αέρα, αλλά καθιστά επίσης πιο υγιείς. Ο κυλινδρικός σχεδιασμός της θήκης αλουμινίου καθιστά τη συσκευή κομψή και πρωτότυπη. Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, φυσικά, επηρέασαν την τιμή μιας οικιακής συσκευής προς την κατεύθυνση της αύξησής της.

Εκτοξευτήρας FALMEC TWISTER 45

Για να προστατευτείτε αμέσως από τα δυσάρεστα συναισθήματα που σχετίζονται με μια ανεπιτυχή αγορά, η επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάμεσα σε μοντέλα γνωστών κατασκευαστών οικιακών συσκευών. Αυτό θα σας επιτρέψει όχι μόνο να αποκτήσετε δείγμα υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκού εξοπλισμού καθαρισμού με πολλές λειτουργίες αλλά και να λάβετε εγγύηση από τον κατασκευαστή και έτσι να εξοικονομήσετε χρήματα.

Το πιο γνωστό και κέρδισε το άξιζε δημοτικότητα στην εγχώρια αγορά είναι οι εταιρείες KAISER, KRONASTEEL, SIEMENS και GORENJE.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πολλοί διαφορετικοί παράγοντες και αποχρώσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ωστόσο, το μέγεθος και η ισχύς είναι τα κύρια. Πριν από την αγορά, θα πρέπει να διατυπώσετε με ακρίβεια την ιδέα σας για μια πιθανή εφαρμογή: θα χρησιμοποιηθεί απλά για να αποστραγγιστεί η εξάτμιση μέσω συστήματος εξαερισμού ή για να απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές; Ή μήπως μια οικιακή συσκευή θα παίξει το ρόλο της διακόσμησης σχεδιαστή στο εσωτερικό της κουζίνας ή θα εκτελέσει όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα;

Πώς να επιλέξετε τις διαστάσεις του καλύμματος

Κουκούλες κουζίνας - ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας. Το ποιοτικό έργο της κουκούλας για την κουζίνα παρέχει την άνεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Οι κουκούλες διαστάσεων για την κουζίνα δεν σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους, αλλά είναι απαραίτητη η σωστή αναλογία μεγέθους της συσκευής με το μέγεθος της πλάκας.

Κουκούλες κουζίνας - το κύριο στοιχείο κάθε κουζίνας

Τυπικές συσκευές. Διαστάσεις

Για την πλήρη λειτουργία κουκούλας κουζίνας, οι διαστάσεις δεν είναι θεμελιώδεις. Κουκούλες για την κουζίνα μπορεί να έχουν διαφορετικά πλάτη 30 έως 40 cm έως 110-120 cm Εξοπλισμός κατ 'αποκοπή αξία -. Οι συσκευές που έχουν πλάτος 50-60 cm έως 90 cm κατασκευαστές συστημάτων εξαερισμού προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις σωστές αναλογίες. το πλάτος της συσκευής και το πλάτος της κουζίνας. Το πλάτος της κουκούλας είναι η κύρια αξία της, επηρεάζει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα της απορρόφησης λίπους, τον μολυσμένο αέρα και την υγρασία.

Το πλάτος του εξοπλισμού 45-50 έως 60-90 cm θεωρείται το πρότυπο δημοτικότητας των καταναλωτών στην αγορά οικιακών συσκευών. Η επιλογή του μεγέθους της συσκευής εξαρτάται από την επιφάνεια της κουζίνας, το πλάτος της επιφάνειας εργασίας της και οι διαστάσεις της πλάκας πρέπει να συμπίπτουν. Εάν το πλάτος της συσκευής δεν αντιστοιχεί στην επιφάνεια εργασίας της πλάκας, δηλαδή θα είναι μικρότερη από αυτήν - η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης των αναθυμιάσεων θα διαταραχθεί, η υπερβολική υγρασία θα εγκατασταθεί στους τοίχους και την οροφή.

Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι όταν οι κουκούλες και οι ηλεκτρικές κουζίνες έχουν το ίδιο μέγεθος. Ο κύριος στόχος είναι να απορροφηθεί ο μολυσμένος αέρας και να εξαλειφθεί η υπερβολική υγρασία, επομένως, αυτό το έργο θα είναι πιο αποτελεσματικό όταν θα συλλαμβάνει όλη την εξάτμιση της εστίας.

Αντιστοιχία διαστάσεων ηλεκτρικών σόμπων και εκχυλισμάτων

Οι πλάκες έχουν επίσης τυποποιημένα μεγέθη. Πλάκα πλάτος 50 cm και 60 cm - είναι αποδεκτή για την κουζίνα, η οποία έχει μια μέση επιφάνεια. Το στάδιο εγκατάστασης της εγκατάστασης του εξοπλισμού περιλαμβάνει τη συσχέτιση των διαστάσεων της συσκευής, της πλάκας και των υπόλοιπων επίπλων κουζίνας. Ο εξοπλισμός πρέπει να στερεώνεται εύκολα στα ανοίγματα των κρεμασμένων ντουλαπιών, ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης. Εάν η συσκευή είναι ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι τοίχου, η αξία της πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του ντουλαπιού, για να απλοποιηθεί η εγκατάσταση και να συνδεθεί η συσκευή στο δίκτυο, γεγονός που διευκολύνει το στάδιο σύνδεσης της εγκατάστασης.

Η καλύτερη επιλογή - η καλύπτρα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της πλάκας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιλογή μιας συσκευής και μιας σόμπας πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, αρχικά με βάση την περιοχή της κουζίνας.

Για τις μικρές κουζίνες ταιριάζει μικρό κουκούλα, μέγεθος 30 και 45 εκ. Η δομή τους και τις τεχνικές προδιαγραφές δεν είναι κατώτερα από περισσότερες συσκευές, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην κατηγορία των συμπαγών κουζίνα, αποτελεσματικά εκτελεί τις βασικές λειτουργίες του. Για μια μικρή κουζίνα με χαμηλή οροφή είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα επίπεδο το μοντέλο της συσκευής, έχει μικρό μέγεθος και σχεδόν απαρατήρητη στο δωμάτιο.

Το βάθος και το ύψος των κουκούλες, η ασφάλεια της εγκατάστασης

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, θα πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο πλάτος της, το βάθος και το ύψος της συσκευής έχουν επίσης αξία. Τα τυπικά βάθη είναι ίσα με το πλάτος του και κυμαίνονται από 30 έως 110-120 εκ. Το βάθος της συσκευής πρέπει να συμπίπτει με την τιμή της επιφάνειας εργασίας της πλάκας. Κατά την εγκατάσταση, είναι δυνατόν να υπερβείτε το ύψος του θόλου της συσκευής σε σχέση με το βάθος των μονάδων περιβλήματος, αλλά όχι να υπερβείτε το ύψος του θόλου σε σχέση με το βάθος του πάγκου.

Στις ενσωματωμένες συσκευές, το βάθος μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά η περίπτωση των συσκευών πρέπει να ταιριάζει με το βάθος των ντουλαπιών. Το ύψος των συσκευών δεν είναι το ίδιο, μια βαθιά κουκούλα με έναν αγωγό μπορεί να έχει το μέγιστο ύψος του θόλου - 125 cm. Το ύψος της συσκευής πρέπει να επιλέγεται με βάση το συνολικό ύψος της κουζίνας και το υπόλοιπο των επίπλων. Είναι σημαντικό να θυμάστε:

 • η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της επιφάνειας της πλάκας πρέπει να είναι 65-75 cm.
 • Για συσκευές θόλου, η απόσταση είναι - 65 cm από την ηλεκτρική πλάκα.
 • για ενσωματωμένες συσκευές, η απόσταση είναι - 75 cm από τη σόμπα αερίου.
 • η λανθασμένη εγκατάσταση της συσκευής θα δείξει τα σχάρες της συσκευής, ανεξάρτητα από τον καθαρισμό, αλλάζουν το χρώμα υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών (για μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας).

Η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της κουζίνας πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 cm

Είδος μοντέλου

Τα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν ένα αποσπώμενο τμήμα, αυξάνει την ποσότητα εισροής μολυσμένου αέρα. Αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει τη συσκευή συμπαγή, χωρίς να υποβαθμίζει τις επιδόσεις.

 1. Κατά την εγκατάσταση νησιωτικών και γωνιακών μοντέλων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος.
 2. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά το ύψος για την εγκατάσταση συσκευών θόλου με μακρύ αεραγωγό.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο τοίχου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα πρόσθετα στοιχεία της διαδικασίας εγκατάστασης: ο λόγος της ανάπτυξης ενός ατόμου και της αξίας μιας ηλεκτρικής εστίας.

 1. Κατά την εγκατάσταση ενός τοίχου για κάθε 10-11 cm ανθρώπινου ύψους, το πλάτος της συσκευής αυξάνεται επίσης κατά 10-11 cm, προκειμένου να διατηρηθούν τα μέγιστα χαρακτηριστικά προβολής και εξαγωγής της συσκευής.
 2. Το σχήμα αποδεικνύεται: με μια μέση ανθρώπινη ανάπτυξη 164-165 cm, το πλάτος της ηλεκτρικής εστίας θα είναι -70, το πλάτος θα είναι -90.
 3. Όταν ένα άτομο μεγαλώνει - από 174-176 cm, το πλάτος θα είναι - 100. Αν το ύψος ενός ατόμου είναι 184-186 cm, το πλάτος της συσκευής θα είναι - 110.
 4. Με την ανάπτυξη ενός ατόμου - από 186-190 cm, το πλάτος της συσκευής θα είναι - 110-120. Το μοντέλο τοίχου της συσκευής, πλάτος - 90 είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Επιλέγοντας κάθε κουκούλα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην περιοχή της επιφάνειας εργασίας, όχι στην περιοχή του θόλου (ομπρέλα), όπως ορισμένα σημερινά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε σε αυτά αυτές οι επιλογές έχουν κάποιες διαφορές.

Σε απλά μοντέλα, ο θόλος μπορεί να είναι οπτικά μεγαλύτερος από την επιφάνεια εργασίας του οργάνου, αλλά το βάθος του αντιστοιχεί στο πλάτος της συσκευής. Γνωρίζοντας την περιοχή του δωματίου, τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας, τα χαρακτηριστικά του μεγέθους της συσκευής, μπορείτε να βρείτε εύκολα τον καλύτερο τύπο μοντέλου για την κουζίνα σας.

Το βέλτιστο μέγεθος της κουκούλας για την κουζίνα: το συνιστώμενο πλάτος, βάθος και ύψος της συσκευής

Για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο επίπλων και εξοπλισμού στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος κάθε στοιχείου του εσωτερικού με το πλησιέστερο χιλιοστό.

Η κουκούλα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης κουζίνας. Απαιτείται η αφαίρεση ατμού και αερίων από το μαγείρεμα. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα είναι σε θέση να λειτουργούν σε λειτουργία αερισμού δωματίου.

Πρότυπα και απαιτήσεις για συστήματα αναρρόφησης της κουζίνας

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης είναι η παραγωγικότητα. Αγοράζοντας ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για σχεδιασμό αλλά χαμηλής κατανάλωσης εξοπλισμού είναι σπατάλη χρημάτων. Ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να γίνει μόνο ένα στοιχείο διακόσμησης. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε την απαραίτητη απόδοση του εξοπλισμού. Για το σκοπό αυτό, καθοδηγούνται από τους κανόνες που αναπτύχθηκαν από το SES και εγκρίθηκαν στο SNiP.

Προσανατολίζονται στο σημείο 9.2 του SNiP 31-01-2003, σύμφωνα με το οποίο η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα πρέπει να αντιστοιχεί σε:

 • με ηλεκτρική κουζίνα δύο θέσεων - 60 m 3 / ώρα.
 • με ηλεκτρική κουζίνα με τρία πιάτα - 75 m 3 / ώρα%
 • με 4 καυστήρες - 90 m 3 / ώρα.
 • με αέριο - 100 m 3 / ώρα.

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόση ώρα ανά ημέρα θα καταλαμβάνεται από το μαγείρεμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαιτηθεί η λειτουργία της κουκούλας. Τη στιγμή της συγκομιδής το φθινόπωρο και την παραμονή των αργιών μπορεί να είναι 10-12 ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα, θα απαιτείται σύστημα εξάτμισης χωρητικότητας τουλάχιστον 600 m 3 / h για την εκτροπή ατμών και αερίων από την ηλεκτρική κουζίνα δύο δίσκων. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ένα μέσο εύρος τιμών.

Η δεύτερη μέθοδος υπολογισμού της απόδοσης της συσκευής είναι πιο ακριβής:

Ο απαιτούμενος δείκτης προκύπτει από τον τύπο

 • P - απόδοση συσκευής.
 • S είναι η περιοχή του δωματίου στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί.
 • H - το ύψος του δωματίου.
 • 12 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα, καθιερώθηκε SES.

Όσον αφορά τις γεωμετρικές διαστάσεις και το σχεδιασμό των συστημάτων εξάτμισης, δεν υπάρχουν απαιτήσεις και κανόνες. Κατά τον καθορισμό αυτών των παραμέτρων, καθοδηγούνται από κανόνες πυρασφάλειας και συστάσεις ειδικών.

Επιλέξτε το βέλτιστο πλάτος της κουκούλας

Οι διαστάσεις της κουκούλας είναι πιο σημαντικές για τον σχεδιασμό του χώρου και δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για να βρείτε το βέλτιστο πλάτος της τεχνολογίας μπορεί να συνδυαστεί μόνο με τις διαστάσεις της πλάκας μαγειρέματος και κουζίνα.

Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να έχουν πλάτος από 35 έως 120 εκ. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή είναι οι διαστάσεις της πλάκας. Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με πλάτος:

Το φάσμα των ενσωματωμένων καυσαερίων έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Όμως, οι πλήρεις αερόβιες ή ηλεκτρικές σόμπες παράγουν συχνότερα πλάτος 50-60 cm. Οι κουκούλες με τέτοιες παραμέτρους είναι οι πιο δημοφιλείς. Κατά μέσο όρο, για τη σωστή επιλογή του εξοπλισμού καθοδηγούνται από δύο συστάσεις:

 1. Οι διαστάσεις της εξάτμισης, της επιφάνειας εργασίας της συσκευής είναι σημαντικές και όχι οι διαστάσεις του περιβλήματος της.
 2. Το πλάτος της επιφάνειας εξάτμισης πρέπει να αντιστοιχεί στον αντίστοιχο γεωμετρικό δείκτη της πλάκας.

Λόγω του συρόμενου πλαισίου αυξάνεται η περιοχή της συσκευής. Όσον αφορά το κρεμαστό, το κανονικό πλάτος της κουκούλας για την κουζίνα είναι 60 εκ. Είναι ιδανικό για χώρους με χώρο 12-18 μ 2. Τεχνική με τέτοιες παραμέτρους εναρμονίζεται αρμονικά στο ακουστικό, καθώς το κανονικό πλάτος των βάθρων και των κρεμαστών ντουλαπιών είναι επίσης 60 cm.

Στις συμπαγείς κουζίνες, η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη εστία δύο θέσεων και ένας θόλος ή επίπεδη κουκούλα πλάτους 45 εκατοστών πάνω από αυτό.

Βάθος της συσκευής

Μια άλλη παράμετρος, την οποία πρέπει να προσέξετε είναι το βάθος της συσκευής. Είναι πολύ σημαντικό για θόλο και ενσωματωμένα μοντέλα. Το πρώτο έχει μια τετραγωνική διατομή και μια τέτοια επιλογή δεν είναι τυχαία. Όταν το βάθος είναι ίσο με το πλάτος, η περιοχή της επιφάνειας καυσαερίων ταιριάζει καλύτερα με τις διαστάσεις του επάνω πλαισίου της ηλεκτρικής εστίας ή της κουζίνας αερίου.

Με τα ενσωματωμένα μοντέλα, μια διαφορετική κατάσταση. Το βάθος αυτών των συσκευών μπορεί να αλλάξει λόγω του στοιχείου ολίσθησης της συσκευής.

Τα μεγάλα συστήματα εξάτμισης με πλάτος 90 cm είναι τα πλέον κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια. Για παράδειγμα, κουζίνες σε συνδυασμό με τραπεζαρία. Εδώ, κατά κανόνα, έχουν καθοριστεί σύνολα, αποτελούμενα από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών. Στο πλαίσιο της αφθονίας των επίπλων, οι εντυπωσιακές διαστάσεις μιας ισχυρής διάταξης εξάτμισης καθίστανται λιγότερο αισθητές.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της συσκευής;


Το ύψος της κουκούλας εξετάζεται σε δύο όψεις:

 • ως άμεση γεωμετρική παράμετρος της συσκευής.
 • ως ύψος εγκατάστασης πάνω από την πλάκα.

Στην πρώτη περίπτωση, εστιάζουν στο σχεδιασμό του δωματίου και αποφασίζουν ποιο μοντέλο θα είναι πιο επιτυχημένο: θόλος ή νησί. Λάβετε υπόψη την απόσταση από τον αεραγωγό, στην οποία θα χρειαστεί να συνδέσετε τον αεραγωγό της συσκευής.

Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης στον οποίο εξαρτώνται τέτοια χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως η απόδοση της αφαίρεσης ατμού και αερίου και η ευκολία χρήσης του χώρου εργασίας.

Οι κανόνες για την επιλογή του ύψους του συστήματος εξάτμισης επικυρώνονται και συνιστώνται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.

 1. Τα ενσωματωμένα και αρθρωτά μοντέλα εγκαθίστανται πάνω από τις ηλεκτρικές κουζίνες σε απόσταση 65 cm.
 2. Πάνω από το αέριο - σε απόσταση 75 cm.
 3. Για εκχυλίσματα κεκλιμένου τύπου (ρυθμιζόμενα οριζόντια) - σε επίπεδο 50-55 cm.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ύψους της θέσης του εξοπλισμού εξάτμισης. Αυτή είναι η αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν πιο συχνά το σόμπα και το χώρο εργασίας στην κουζίνα. Είναι σημαντικό η συσκευή να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των ματιών. Για άτομα με ύψος έως 180 εκατοστά, τα παραπάνω μεγέθη στήριξης είναι τα βέλτιστα.

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του μοντέλου επηρεάζουν επίσης την επιλογή της θέσης της κουκούλας. Συσκευές για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή τοποθετούνται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Οι ενσωματωμένες κουκούλες απαιτούν επαρκή έπιπλα. Μην ξεχνάτε ότι για τη σύνδεση της συσκευής θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση και να εγκαταστήσετε την πρίζα.

Κατά την επιλογή του ύψους της εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης, λαμβάνεται υπόψη η μέθοδος ελέγχου. Για μοντέλα με οθόνη αφής είναι σημαντικό να είναι σε ένα επίπεδο κατάλληλο για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Οι βέλτιστες διαστάσεις των ενσωματωμένων και ανασταλτικών κουκούλες για την κουζίνα

Πλάτος εκχύλισης 60 cm - η βέλτιστη λύση για τυπικές κουζίνες σε πολυώροφα κτίρια. Το δίκτυο λιανικής πώλησης προσφέρει πολλά μοντέλα κρεμαστών και εγκοπών με πλάτος 60 εκ. Ο σχεδιασμός των συσκευών είναι πολύ διαφορετικός και επιτρέπει την εύρεση του καταλληλότερου σχεδιασμού.

Κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου καπό λαμβάνετε υπόψη τις παραμέτρους των επιλεγμένων ακουστικών κουζίνας. Τα τυποποιημένα σύνολα επίπλων μπορεί να μην είναι κατάλληλα. Με την κουζίνα για να διατάξει τέτοια προβλήματα δεν θα προκύψουν.

Αν το σύστημα εξάτμισης πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο με τον καθαρισμό του αέρα, αλλά και με τον αερισμό του δωματίου, επιλέξτε ισχυρά μοντέλα. Κατά κανόνα, διαφέρουν σε εντυπωσιακές διαστάσεις. Υπάρχουν όμως και πολλές συσκευές υψηλής απόδοσης με μικρές γεωμετρικές παραμέτρους. Το καλύτερο μοντέλο θα είναι αυτό που εναρμονίζεται αρμονικά με τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Προσδιορίστε το βέλτιστο μέγεθος των αγωγών

Μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξάτμισης έχει ένα τμήμα του αγωγού αέρα, μέσω του οποίου η έξοδος ατμών και αερίων στην αύλακα εξαερισμού. Είναι λογικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή απευθείας κάτω από την οπή εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδρομή του αγωγού θα είναι σύντομη και η λειτουργία της εξάτμισης είναι η πιο αποτελεσματική. Αλλά τέτοια τοποθέτηση δεν είναι πάντοτε εφικτό.

 • κυματοειδές πλαστικό ή αλουμίνιο με διάμετρο 80, 100 και 120 mm.
 • πλαστικό κυκλικό (125 και 150 mm) ή ορθογώνιο (55h110, 60h122, 60h204 mm) με τα συστατικά (στοιχεία σύζευξης).

Η διαδρομή μπορεί να ανοίξει ή να κρυφτεί. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού παρέχει ευκολία στη συντήρηση του συστήματος.

Ο αγωγός αέρα πρέπει να στερεώνεται στον τοίχο ή στην οροφή κάθε 100-150 cm. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε σφιγκτήρες (για κυματοειδείς σωλήνες) ή ειδικές αγκύλες (για πλαστικούς σωλήνες). Για να αποφύγετε την εισχώρηση οσμών από το σωλήνα εξαερισμού, τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Για να έχετε πάντοτε φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ του συστήματος εξάτμισης. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε μια συσκευή με τέτοιες διαστάσεις ώστε η εναλλάξιμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο να είναι μέγιστη αποτελεσματική. Κατά την τοποθέτηση του καλύμματος λαμβάνετε υπόψη το συνιστώμενο ύψος των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο αερίου.

Πόσο μεγάλη θα είναι η κουκούλα κουζίνας;

Ένα από τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα είναι το μέγεθός της. Είναι διαφορετικά, αλλά δεδομένου ότι είναι τυποποιημένα, η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου δεν θα είναι δύσκολη, ειδικά αν σας βοηθάει ένας αρμόδιος πωλητής συμβούλων. Και όμως, ορισμένοι κανόνες και αποχρώσεις είναι καλύτερα να γνωρίζετε πριν κάνετε μια αγορά.

Πλάτος θόλου = πλάτος πλάκας;

Πλάτος - αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του μεγέθους της κουκούλας, έτσι ακριβώς πώς αυτή επηρεάζει σημαντικά την αποδοτικότητα της συλλογής των σωματιδίων λίπους, μυρωδιές, αναθυμιάσεις. Τι θα πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος απορροφητήρα ότι ακόμα και όταν εργάζονται σε χαμηλή λειτουργία, και ως εκ τούτου σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, τη φθορά και το θόρυβο, ήταν ακόμα αποτελεσματικό;

 • Εστίαση στον κανόνα: η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με τη σόμπα, και ιδανικά - ευρύτερη. Εάν το πλάτος της κουκούλας είναι μικρότερο από την εστία, ή δεν θα βρίσκεται πάνω από τη σόμπα, αλλά θα μετατοπιστεί ελαφρά, τότε η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί αισθητά.
 • Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα μια πλάκα, τότε πρέπει να καθοδηγηθείτε από την απόσταση μεταξύ των αρθρωτών ερμάκων ή των διαστάσεων της αρθρωτής μονάδας, στην οποία θα τοποθετηθεί η ενσωματωμένη κουκούλα. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, επιλέξτε μια κουκούλα 60, 80 ή 90 cm.

Οι κουκούλες κουζίνας έχουν την ακόλουθη σειρά μεγέθους: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm και 120 cm πλάτος. Είναι λογικό το εύρος μεγέθους της πλάκας ή της ενσωματωμένης εστίας να είναι περίπου το ίδιο. Το πιο συνηθισμένο πλάτος του θόλου είναι 60 και 90 cm, διότι σε αυτό το μέγεθος ταιριάζουν καλύτερα σε μια τυποποιημένη πλάκα με τέσσερις καυστήρες. Αλλά οι συνολικές κουκούλες με ομπρέλα 100 και 120 cm θα πρέπει να αναζητηθούν, καθώς η ζήτηση για αυτούς είναι μικρή, επειδή δεν είναι κουζίνα, αλλά επαγγελματικά μοντέλα.

Πρέπει να εστιάσετε στο μέγεθος της επιφάνειας εργασίας της εξάτμισης, και όχι στο μέγεθος της κουκούλας. Συχνά συμβαίνει ότι ο ίδιος ο θόλος είναι ευρύς, αλλά η επιφάνεια εργασίας της εξάτμισης είναι μικρή. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου αποσπάσματος στα δεξιά.

Το ενσωματωμένο μοντέλο, στην περίπτωση αυτή, θα είναι πιο πρακτικό λόγω του στοιχείου ολίσθησης, το οποίο αυξάνει την περιοχή αλίευσης.

Και στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλη είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα στα αριστερά - ένα μοντέλο πλάτους 30 cm.

Βάθος θόλου και ενσωματωμένο μοντέλο

αντλώντας βάθος είναι σημαντική, καθώς το πλάτος του, γιατί όπως έχει ήδη αναφερθεί, όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της επιφάνειας εργασίας του pull-in, ο αέρας της κουζίνας καθαρίσει πιο παραγωγικά. Πρότυπο παράμετροι αντιστοιχούν στις τυπικές πλάτη βάθος είναι :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, επιφάνεια εργασίας 120 εκατοστά Βάθος καυσαερίων θα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το βάθος ή πλάκες ενσωματωμένο εστίες. Ο θόλος μπορεί επίσης να είναι μεγαλύτερο από το βάθος της συναρμολογημένα ενότητες, αλλά όχι μεγαλύτερο από το βάθος πάγκο.

Αλλά το βάθος της κουκούλας για εγκατάσταση είναι ρυθμιζόμενο, αλλά το κύτος του, φυσικά, πρέπει να ταιριάζει με το βάθος των ντουλαπιών που κρεμούν την κουζίνα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος;

Οι κουκούλες για την κουζίνα είναι διαφορετικές και σε ύψος. Το μέγιστο ύψος του μοντέλου θόλου είναι 125 cm.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν παραδείγματα συσκευών διαφορετικού ύψους (μετακινηθείτε προς τα δεξιά).

Το ύψος της συσκευής επιλέγεται απαραίτητα ανάλογα με το συνολικό ύψος του δωματίου και το ύψος της κουζίνας. Η απόσταση ασφαλείας ρυθμίζεται από την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας καυσαερίων και της πλάκας. Κατά κανόνα, αυτή η τιμή είναι ίση με 65-75 cm. Η μείωση αυτής της τιμής είναι γεμάτη με ανάφλεξη και φθορά της τεχνικής λόγω των σταθερών υψηλών θερμοκρασιών. Η ενσωματωμένη κουκούλα ή η θόλος πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 65 cm από την ηλεκτρική κουζίνα, ενώ για τις εστίες αερίου αυτή η τιμή είναι 75 cm.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η επιλογή του χώρου εγκατάστασης επηρεάζεται άμεσα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου που σας αρέσει. Οι κατασκευές τοίχου ή οροφής δεν αποκρύπτονται από ερμάρια και εγκαθίστανται ακριβώς πάνω από την πλάκα, με ειδικά κουτιά κάλυψης που χρησιμοποιούνται συχνά για τον αεραγωγό. Αλλά το μοντέλο για την ενσωμάτωση θα απαιτήσει την κατασκευή των κατάλληλων επίπλων.

Λάβετε υπόψη ότι για την εγκατάσταση του καλύμματος, οι σωλήνες, η πρίζα και το ηλεκτρικό καλώδιο χρειάζονται αγωγοί, υλικό τοποθέτησης και στοιχεία στερέωσης. Μην κάνετε χωρίς έναν αγωγό - μπορεί να είναι ένα κυματοειδές σωλήνα ή ένα λείο τοίχωμα μανίκι.

Οι κυματοειδείς σωλήνες διαφέρουν επειδή μπορούν να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία.

Λάβετε υπόψη ότι η κάμψη του αγωγού κατά 90 μοίρες δεν επιτρέπεται.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν ειδικά κιβώτια που επιτρέπουν την απόκρυψη του αεραγωγού, για να ενσωματώσετε τις επικοινωνίες σε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας.

Η διάμετρος του αγωγού εξαρτάται από τον τρόπο κατασκευής της εξόδου στο σπίτι και το μήκος του σωλήνα καθορίζεται ανάλογα με την απόσταση της συσκευής από το άνοιγμα στον τοίχο ή από τον άξονα εξαερισμού.

Εάν πρόκειται για εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης καλύπτρας, τότε όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης. Τα βασικά κριτήρια για την εγκατάσταση της συσκευής για εγκατάσταση είναι:

 1. Το συρτάρι της συσκευής παραμένει πάντα ορατό.
 2. Η πρίζα είναι πάντα συνδεδεμένη με τον εξαερισμό.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τέτοιας σύνδεσης ή δεν μπορούν να τοποθετηθούν οι σωλήνες εκκένωσης αέρα, τότε μπορεί να εγκατασταθεί ένα μοντέλο ανακύκλωσης - μεταξύ αυτών υπάρχουν και επιλογές για ενσωμάτωση.

Διαστάσεις κουκούλες στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του απορροφητήρα της κουζίνας, έτσι όχι μόνο τα καθήκοντά τους, αλλά και αρμονικά ταιριάζει στο εσωτερικό σύνολο - μια ερώτηση που οι αγοραστές ορίζεται με βάση μια ευρεία επιλογή των μοντέλων.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το επιλέξετε, επειδή η αγορά κουκούλες είναι λιγότερο συχνή από την αγορά άλλων οικιακών συσκευών, αλλά αυτό είναι ένα εφικτό έργο, αρκεί μόνο να εξοικειωθούν με ορισμένες αποχρώσεις επιλογής.

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή των οικιακών συσκευών για την ολοκλήρωση της κουζίνας. Στην περίπτωση του προ-φίλτρου, αυτό είναι:

 • Λειτουργία λειτουργίας της συσκευής. Το περιβάλλον της κουζίνας καθαρίζεται με δύο τρόπους: αφαιρώντας αέριο και προϊόντα καύσης από το χώρο και με φιλτράρισμα, που σημαίνει ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από την κουζίνα, η οποία καθαρίζεται μέσω ειδικών φίλτρων. Αν οι εγκαταστάσεις του δωματίου επιτρέπουν, αξίζει να προτιμάτε τη λειτουργία εξάτμισης.
 • Παραγωγικότητα. Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι η περιοχή εργασίας της οικοδέσποινας, το μικροκλίμα στο δωμάτιο είναι μολυσμένο, συσσωρεύονται οσμές, οι οποίες είναι δύσκολο να εξαλειφθούν με τον αερισμό. Για να διατηρείται καθαρό και φρέσκο ​​περισσότερο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με καλή απόδοση.

Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από τον όγκο του αέρα που περνάει η συσκευή μέσα από τον εαυτό της για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Τα υγειονομικά πρότυπα ορίζουν ότι ολόκληρος ο όγκος αέρα στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα πρέπει να αντικατασταθεί σε μια ώρα.

 • Διαστάσεις. Η πιο σημαντική παράμετρος εδώ είναι το πλάτος. Η απόδοση της συσκευής εξαρτάται από αυτήν, καθώς και η ικανότητα να συλλαμβάνει την εξάτμιση, τις οσμές, το λίπος.

Η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με το πλάτος της εστίας, ή καλύτερα να την υπερβαίνετε κατά μερικά εκατοστά.

 • Ενεργειακή απόδοση. Η κατανάλωση ενέργειας είναι εξίσου σημαντική με την απόδοση. Όσον αφορά την ενέργεια που χρειάζεται η συσκευή για εργασία, εξαρτάται η οικονομία της.
 • Μέθοδος προσάρτησης. Τα κλασικά του είδους εδώ είναι ανασταλμένα κουκούλες. Τοποθετείται στον τοίχο πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ύψος 60-70cm.

Επίσης πιθανή επιλογή ενσωματωμένο τεχνικές. Τοποθετείται απευθείας στο ακουστικό του ντουλαπιού πάνω από τη σόμπα. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο διευρύνει την περιοχή εισαγωγής αέρα πάνω από την επιφάνεια εργασίας.

Ο τρίτος τύπος - τζάκι ή τρούλο Οι κουκούλες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες όχι στον τοίχο, αλλά στην οροφή και στο σχήμα τους μοιάζουν με τρούλο.

Λιγότερο συχνές είναι γωνιακό, πολύ σπάνια περίπτωση για το μαγείρεμα στο σπίτι - νησί κουκούλα σειράς, παρόμοιας κατασκευής με κουκούλα στην κουζίνα του εστιατορίου - σε ένα μεγάλο πιάτο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου?

 • Τύπος διαχείρισης. Μπορεί να είναι το κουμπί, το άγγιγμα ή το ρυθμιστικό, το οποίο εκτελείται μέσω ενός μηχανικού διακόπτη.
 • Επίπεδο θορύβου. Δυστυχώς, οι σύγχρονες τεχνολογίες δεν έχουν κινηθεί ακόμη μέχρι στιγμής, ώστε η τεχνολογία να λειτουργούσε απολύτως σιωπηλά. Από τις υπάρχουσες επιλογές, θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή από 35 έως 70 dB. Δεν είναι 100% αθόρυβες, αλλά δεν προκαλούν ενόχληση.
 • Υλικό στέγασης. Ο ανοξείδωτος χάλυβας θα είναι ο πιο ακριβός και ταυτόχρονα ο πιο εύκολος στη συντήρηση και την μακρόχρονη απόκτηση. Οι επιστρώσεις σμάλτου και σκόνης ζουν λιγότερο, αλλά σε τιμή πολύ κατώτερη από τα προϊόντα χάλυβα. Φωτεινό έγχρωμο γυαλί είναι ίσως το πιο κομψό και αποτελεσματικό των υλικών, αλλά είναι πολύ ιδιοτροπία στη φροντίδα.

Διαστάσεις

Με όρους, μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: μικρό, μεσαίο, μεγάλο.

Μικρή

Το ελάχιστο μήκος ενός διαμερίσματος δεν αποτελεί δικαιολογία για να εγκαταλείψει την κουζίνα χωρίς καθαρισμό και προστασία από καπνούς και αιθάλη. Εάν έχει μια συμπαγή εστία με αριθμό καυστήρων που δεν υπερβαίνει τα δύο, η επιλογή γίνεται από μια παρόμοια επιφάνεια καυσαερίων.

Η απλούστερη παραλλαγή είναι από πλάτος 30 cm. Το βάθος αντιστοιχεί στις τυπικές παραμέτρους πλάτους - από 30 cm και θα πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την ενσωματωμένη εστία μαγειρέματος.

Επόμενο σε μέγεθος σε αυτό το τμήμα της κουκούλας ευρείας 40 cm. Ελαφρώς ευρύτερες δυνατότητες της για τα μινιμαλιστικό μοντέλα, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ποσότητα ατμών, προϊόντων καύσης και λίπους που παράγονται μεγάλες εστίες. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες και στενές θέσεις για έπιπλα.

Φίλτρα συμπληρώματος 45 cm είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Τέτοιου είδους εκχυλίσματα θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της επισκευής σε νέα μορφή, θα κάνουν τον αέρα καθαρό, δεν επιτρέπουν τις μυρωδιές τροφίμων να πάνε έξω από την κουζίνα. Η χωρητικότητά τους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετή για λειτουργία στο διαμέρισμα στούντιο και μια ευρεία γκάμα μοντέλων θα κάνει την επιλογή εύκολη και ευχάριστη.

Μεσαίο

Οι συσκευές, των οποίων το πλάτος είναι από 50 cm και άνω, μπορούν να ταξινομηθούν ως στάνταρ. Είναι πιο δημοφιλή λόγω της ευκολίας χρήσης, της ποικιλίας μοντέλων, της υψηλής απόδοσης και της ελκυστικής εμφάνισης, που ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Κατάλληλο για κουζίνα 6-9 μέτρων με επαρκή ισχύ.

Τα τυποποιημένα φίλτρα προφίλτρου διατίθενται σε διάφορες διαμορφώσεις.

Έχει κλίση. Πρόκειται για μια κομψή και επίπεδη εναλλακτική λύση για το περίπλοκο σχέδιο ενός παλιού δείγματος. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μοντέλου είναι η ταχεία μετακίνηση του μολυσμένου αέρα κατά μήκος του στενού χώρου του φίλτρου αέρα μακριά από το δωμάτιο. Επίσης στα πλεονεκτήματα των μοντέλων αυτού του τύπου είναι:

 • Σύγχρονος σχεδιασμός.
 • Υψηλή απόδοση. Χαρακτηριστικά της εσωτερικής συσκευής της συσκευής παρέχουν ένα υψηλής ποιότητας καθαρισμό του αέρα από αιθάλη και οσμές?
 • Οικονομικό. Η αναρρόφηση πραγματοποιείται χωρίς αυξημένη απόδοση του κινητήρα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
 • Ασύμμετρος. Η βελτιωμένη απόδοση του κινητήρα μετατρέπει το φίλτρο αέρα σε αξιόπιστο βοηθό, του οποίου το έργο πρακτικά δεν παρεμποδίζει την ακοή του ιδιοκτήτη.
 • Έξυπνες λειτουργίες. Ο χειρισμός αφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα και την ώρα, να ελέγξετε την κατάσταση των φίλτρων, να ορίσετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Για παράδειγμα, καθυστέρηση στην έναρξη της εργασίας, αύξηση της διάρκειας σε μισή ώρα και άλλες χρήσιμες ευκαιρίες.
 • Λαμπτήρες αλογόνου. Δώστε ένα απαλό φως πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και φέρτε το στοιχείο διακόσμησης στο εσωτερικό.
 • Μια υπερυψωμένη σχάρα που προστατεύει τη μηχανή από τη συσσώρευση λίπους.

Τύποι κουκούλες κουζίνας: τι είναι και πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή κουκούλας κουζίνας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις και λεπτομέρειες. Τώρα στην πώληση υπάρχουν διάφορα είδη κουκούλας κουζίνας. Διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά: από την εμφάνιση έως την απόδοση. Για να καταλάβετε τι πρέπει να σταματήσετε, είναι απαραίτητο να μάθετε τι σημαίνει αυτό ή εκείνο το χαρακτηριστικό της συσκευής.

Γιατί πρέπει να καθαρίσω τον αέρα στην κουζίνα;

Πολλές ερωμένες, ειδικά το παλιό σχολείο, συχνά θέτουν αυτήν την ερώτηση. Απλά δεν βλέπουν την ανάγκη και τα πλεονεκτήματα στην κουκούλα πάνω από τη σόμπα, νομίζουν ότι ο απλός αερισμός είναι αρκετός. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μια τεράστια ποσότητα ουσιών που δεν είναι πάντοτε ευεργετικές για το σώμα απελευθερώνεται στον αέρα από την εστία. Αυτά μπορεί να είναι μικρά σωματίδια τροφίμων, ατμού, προϊόντα καύσης, αιθάλη (αν καίγεται κάτι), πτητικές ουσίες και ακόμη σπόρια μούχλας. Όλα αυτά είναι στον αέρα της κουζίνας, εγκαθίσταται στους τοίχους, μεταφέρεται σε άλλες εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι ουσίες συσσωρεύονται στην ίδια την κουζίνα (και γι 'αυτό αναπτύσσεται μια χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή σε δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό) και στο σώμα της οικοδέσποινας. Συχνά η αιτία της κακής υγείας, η ταχεία κόπωση και ακόμη και διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις είναι ακριβώς τα σωματίδια τροφίμων.

Όταν αερίζεστε από το παράθυρο, οι περισσότερες από τις πτητικές ουσίες είναι ξεπερασμένες, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι παραμένει στην κουζίνα. Η εξόρυξη λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, επειδή αιχμαλωτίζει τον αέρα αμέσως πάνω από τη σόμπα. Ως αποτέλεσμα, τα σωματίδια δεν έχουν χρόνο να εξαπλωθούν στο δωμάτιο, να παραμείνουν στους τοίχους κ.λπ., και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του.

Τι είδους κουκούλες υπάρχουν;

Υπάρχουν 2 κύριοι τύποι κουκούλας:

Κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού του αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με τον κύριο αγωγό ή είναι εξοπλισμένη με δικό της απορροφητήρα. Ο μολυσμένος αέρας διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου και εκκενώνεται έξω στο δρόμο.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά τον καθαρισμό, το μείγμα αερίων επιστρέφεται στο δωμάτιο. Αυτό το "κύκλος" ονομάζεται ανακύκλωση.

Τύποι φίλτρων για αποσπάσματα

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ενσωματωμένων φίλτρων. Πρώτον, είναι:

Τα φίλτρα μίας χρήσης στην κουκούλα αλλάζουν καθώς λερώνονται. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν άνθρακα ως απορροφητικό. Έχουν ένα πλαστικό περίβλημα, σε αυτό συνδέεται οποιοδήποτε πορώδες υλικό, για παράδειγμα, sintepon. Η ίδια αρχή χρησιμοποιείται για τα φίλτρα άνθρακα. Πρέπει να αλλάξουν καθώς μολύνονται.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα για εκχυλίσματα μπορούν να καθαριστούν και να επιστραφούν στη θέση τους. Έρχονται από χάλυβα ή αλουμίνιο. Το πλέγμα είναι στερεωμένο στο σώμα, το οποίο μπορεί να καθαριστεί με βούρτσα.

Τα φίλτρα χωρίζονται επίσης ανάλογα με τον τύπο των ουσιών που παγιδεύονται από τον αέρα σε:

 • Λιπαρό λίπος, δηλαδή, παγίδευση σωματιδίων αιθάλης, γράσου και ελαίου. Ονομάζονται επίσης χοντρά φίλτρα.
 • Φίλτρα για την αφαίρεση της οσμής ή του λεπτού καθαρισμού.

Στις κουκούλες ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται και οι δύο τύποι φίλτρων. Στη ροή - λάδι-λίπος. Μερικοί κατασκευαστές αποθηκεύουν και δεν εγκαθιστούν πάντοτε συστήματα καθαρισμού σε αυτό το είδος κουκούλας. Ωστόσο, αν ο αέρας δεν καθαριστεί, ελαιώδη σωματίδια από την πλάκα θα εγκατασταθούν τελικά στα τοιχώματα της συσκευής, στις λεπίδες του ανεμιστήρα, σε άλλα εσωτερικά στοιχεία. Η κατάργηση της μόλυνσης από αυτές τις περιοχές είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά εάν δεν έχει αποσυναρμολογηθεί η κουκούλα. Και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η συσκευή μπορεί να σπάσει, να σταματήσει αποτελεσματικά τον καθαρισμό του αέρα και ακόμη και να σπάσει.

Τι είδους διαχείριση να επιλέξει;

Εδώ όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη, ποιος τρόπος διαχείρισης θα φανεί πιο βολικός και ότι πρέπει να σταματήσει. Στις κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί:

 1. Πλήκτρο κουμπιού. Δηλαδή, η επιλογή του τρόπου λειτουργίας, η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα, on / off - όλα αυτά ρυθμίζονται με το πάτημα των κυρτών πλήκτρων.
 2. Αισθητήρια. Στην περίπτωση αυτή, ο πίνακας ελέγχου είναι επίπεδος και η συσκευή αντιδρά για να αγγίξει τον αισθητήρα.
 3. Ολισθητήρας. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται ένας μηχανικός διακόπτης.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εμφάνιση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την τοποθεσία και τον εξωτερικό σχεδιασμό των κουκούλες. Οι ποικιλίες τους είναι οι εξής:

 • παραδοσιακό (κλασικό, μενταγιόν)?
 • γωνιακό.
 • νησί (ανώτατο όριο);
 • ενσωματωμένη (τηλεσκοπική)?
 • θολωτό (τζάκι)?
 • σχεδιασμό.

Ποια επιλογή - ο αγοραστής αποφασίζει. Ωστόσο, κάθε τύπος καθαριστή αέρα κουζίνας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Παραδοσιακές και γωνιακές συσκευές

Η παραδοσιακή κουκούλα έχει μια συνήθη εμφάνιση. Είναι ακόμη μερικές φορές αποκαλείται κλασική. Τέτοιες συσκευές είναι εγκατεστημένες κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται σε λειτουργία ανακύκλωσης. Εγκαθιστούν εφάπαξ φίλτρα, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με ένα κυματοειδές σωλήνα για την εξαγωγή αέρα.

Σε αυτόν τον τύπο είναι τα γωνιακά εκχυλίσματα. Είναι απλά σχεδιασμένα για να στερεώνονται στη γωνία και να έχουν αντίστοιχη μορφή.

Ενσωματωμένες και τηλεσκοπικές κουκούλες

Ενσωματωμένες και τηλεσκοπικές συσκευές τοποθετούνται στο ίδιο το κιβώτιο κρέμονται, το οποίο βρίσκεται πάνω από την πλάκα. Τέτοιες κουκούλες είναι σχεδόν αόρατες. Τηλεσκοπικό, σε αντίθεση με το συμβατικό ενσωματωμένο, εξοπλισμένο με πρόσθετο πλαίσιο, το οποίο εκτείνεται όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Λόγω αυτού, αυξάνεται η περιοχή στην οποία συλλαμβάνεται ο μολυσμένος αέρας. Όταν η κουκούλα είναι σβηστή, ο πίνακας μπορεί να αφαιρεθεί.

Δεν είναι πολύ ακριβότερα από τις συμβατικές ενσωματωμένες μονάδες, αλλά λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, αφού εγκαθιστούν πολυστρωματικά φίλτρα, ενώ καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Συχνά ρέουν.

Όργανα τύπου θόλου

Οι κουκούλες του θόλου πήραν ένα τέτοιο όνομα λόγω της εμφάνισής τους: ένας τρούλος κρέμεται πάνω από τη σόμπα, από την οποία ένας ορθογώνιος σωλήνας που εκτείνεται από την πλάκα μοιάζει με καμινάδα κοντά στο τζάκι. Αυτές οι συσκευές συνηθέστερα αναφέρονται στον τύπο ροής, αλλά μπορούν επίσης να λειτουργούν στη λειτουργία ανακύκλωσης. Στο τζάκι κουκούλες ο θόλος μοιάζει με το πάνω μέρος του τζακιού.

Συσκευές εξάτμισης νησιού

Οι συσκευές νησιού (ή οροφής) χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που η πλάκα δεν βρίσκεται στον τοίχο, αλλά στο κέντρο του δωματίου. Η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση είναι προσαρτημένη στην οροφή και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα στοιχεία της κουζίνας τύπου νησιού. Εξοπλισμένο με πρόσθετο αγωγό για σύνδεση με τον κύριο εξαερισμό ή το παράθυρο. Τις περισσότερες φορές μπορεί να λειτουργήσει σε 2 τρόπους: ανακυκλοφορία και ροή.

Σχεδιασμός κουκούλες

Τα προϊόντα σχεδιασμού ονομάζονται λόγω της αρχικής εμφάνισης. Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός τους αναπτύσσεται μαζί με το γενικό εσωτερικό της κουζίνας. Συχνά γίνεται κατά παραγγελία.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας;

Μεγάλη σημασία έχει το μέγεθος της κουκούλας. Είναι απαραίτητο να το επιλέξετε σωστά. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται πλήρως από το μέγεθος της πλάκας. Το μέγεθος της επιφάνειας αλίευσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας. Δηλαδή, εάν η πλάκα έχει πλάτος 60 εκατοστά, η κουκούλα πρέπει επίσης να επιλέξει 60 εκατοστά ή περισσότερο, για παράδειγμα 90 εκ. Διαφορετικά, ο αέρας δεν θα καθαριστεί ποιοτικά. Έτσι, για τις στενές επιφάνειες μαγειρέματος δύο καυστήρων, οι κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται 50 εκατοστά πλάτος και μερικές φορές 60 εκατοστά. Για τους τυποποιημένους πίνακες, προτιμάται μια παραλλαγή των 90 εκατοστών και για τους φαρδύς τους 120 εκατοστά.

Για γενικές σόμπες, είναι καλύτερο να επιλέξετε ενσωματωμένες ή τηλεσκοπικές κουκούλες. Αυτό θα τους βοηθήσει να γίνουν λιγότερο επαχθής, να διευκολύνουν το δωμάτιο. Θα είναι επίσης δυνατό να κρύψετε τον αγωγό αέρα (ο οποίος σε μεγάλα μοντέλα έχει αυξημένο μέγεθος) μέσα στο κιβώτιο.

Το ύψος στο οποίο θα εγκατασταθεί η κουκούλα θα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Εδώ πρέπει να επιλέξετε, εστιάζοντας στην δική σας άνεση. Το βέλτιστο ύψος είναι 65-75 εκ., Ελάχιστο - 60 εκ. Το εκχύλισμα θα συλλέξει ποιοτικά ρύπους, αλλά δεν θα δημιουργήσει κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς. Εάν η απόσταση είναι μικρότερη από 60 cm, τότε θα είναι άβολο να δουλέψετε: θα πρέπει να λυγίζετε συνεχώς για να φτάσετε στο πιάτο. Και αν το φίλτρο λαδιού-γράσου είναι βρώμικο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνεται σημαντικά.

Ισχύς / Απόδοση

Το τελευταίο τεχνικό χαρακτηριστικό, στο οποίο πρέπει να σταματήσετε την προσοχή - την παραγωγικότητα. Αυτή η παράμετρος δείχνει πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η συσκευή, πόση ποσότητα αέρα μπορεί να καθαρίσει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η πιο συνηθισμένη τιμή είναι ο κύβος. m / ώρα. Για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος της κουζίνας, την κυβική της χωρητικότητα. Μια κατάλληλη κουκούλα για μια ώρα θα έχει το χρόνο να οδηγήσει μέσα από τον εαυτό της όλο τον αέρα 10-12 φορές. Ο τύπος για τον υπολογισμό της βέλτιστης απόδοσης της συσκευής:

(μήκος x πλάτος x ύψος) x 10.

Το μήκος, το πλάτος και το ύψος μετριούνται σε μέτρα.

Εάν ο απορροφητήρας βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο από 85 cm από την επιφάνεια εργασίας της πλάκας, τότε πρέπει να επιλέξετε πιο ισχυρή κουκούλα. Ο όγκος της κουζίνας (κυβικό μέτρο) πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί 12.

Ποιες είναι οι πρόσθετες επιλογές για;

Υπάρχουν ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να επιλεγούν προαιρετικά. Για παράδειγμα, η παρουσία ενός χρονοδιακόπτη ή η λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Μπορείτε να δώσετε προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Λοιπόν, αν αυτή η παράμετρος δεν είναι υψηλότερη από 50 dB. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οι ήχοι δεν θα παρεμβαίνουν και θα αποσπούν την προσοχή. Ένα άλλο ωραίο επίδομα είναι ο οπίσθιος φωτισμός. Αλλά εδώ όλοι αποφασίζουν μόνοι τους εάν χρειάζονται πρόσθετες ενσωματωμένες λάμπες. Επιλέξτε τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να εστιάσετε μόνο στις δικές σας ευχές και την κοινή λογική.

Επιλογή κουκούλες για κουζίνα

Η κουζίνα θεωρείται ένα ειδικό δωμάτιο του σπιτιού, καθώς είναι εδώ ξοδεύουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα των τροφίμων, το πρωί ξεκινά με ένα φλιτζάνι καφέ και μερικές φορές διοργανώνονται οικογενειακές συγκεντρώσεις. Για τις δραστηριότητες στην κουζίνα ήταν άνετο, είναι σημαντικό όχι μόνο να παρέχει μια άνετη διαρρύθμιση, αλλά και για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική μονάδα αναρρόφησης, το οποίο θα συμβάλει στην εξάλειψη των οσμών από το μαγείρεμα και δεν επιτρέπουν το σχηματισμό της αιθάλης στην επιφάνεια των επίπλων. Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια τεράστια επιλογή κουκούλες, κατάλληλη για οποιοδήποτε σχέδιο και μέγεθος χώρων.

Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι ένας σημαντικός εξοπλισμός, χωρίς τον οποίο είναι αδύνατο να το κάνετε χωρίς, καθώς παρέχει υψηλής ποιότητας αερισμό και είναι ένα πρωτότυπο συμπλήρωμα στο μοντέρνο εσωτερικό. Πρόσφατα προς πώληση είναι δυνατόν να συναντήσετε μια έξυπνη ποικιλία εκχυλισμάτων που διαφέρουν από το υλικό κατασκευής, το σχεδιασμό και την παρουσία ενός ντεκόρ.

Ανάλογα με αυτά τα χαρακτηριστικά, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι προϊόντων:

 • Ενσωματωμένο. Αυτό το μοντέλο είναι εγκατεστημένο σε ένα εξοπλισμένο ντουλάπι, οπότε κρύβεται τελείως μέσα του. Αυτή η σιωπηλή τέντωμα χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ποιότητα, ανθεκτικότητα και κομψό σχεδιασμό. Δεδομένου ότι η συνολική ισχύς είναι μέγιστη, λειτουργεί αποτελεσματικά. Αλλά παρά το γεγονός ότι το προϊόν κάνει καλά τη δουλειά του, είναι ακριβό και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.
 • Flat. Τοποθετείται ακριβώς πάνω από τη σόμπα ή απλά τοποθετείται σε έναν τοίχο. Αυτή η έκδοση δεν έχει έξοδο στο σωλήνα εξαερισμού, η συσκευή αποτελείται από φίλτρο καθαρισμού αέρα, ηλεκτρικό ανεμιστήρα και περίβλημα. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η προσεγμένη εμφάνιση, η προσιτή τιμή και η ευκολία εγκατάστασης. Όσον αφορά τα μείγματα, η κουκούλα τοίχου λειτουργεί πολύ θορυκτικά και τα φίλτρα της πρέπει να αλλάζουν συχνά.
 • Θόλος (τζάκι). Αυτός είναι ένας από τους πιο σύγχρονους και δημοφιλείς τύπους εξοπλισμού που εναρμονίζεται απόλυτα με κάθε κατεύθυνση στυλ, γεμίζοντας το με οικιακή άνεση. Χάρη στον άνετο σχεδιασμό του, η ηλεκτρική κουκούλα καταλαμβάνει λίγο χώρο και συχνά συνδυάζει ασυνήθιστα γυάλινα και ξύλινα ένθετα. Παραγωγή τέτοιων μοντέλων όπως νησί και τοίχος, η διαφορά είναι μόνο ένας διαφορετικός τρόπος στερέωσης. Το κύριο πλεονέκτημα της συσκευής είναι ότι μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως και δεν χρειάζεται να αλλάξει τα φίλτρα. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή.
 • Η γωνία. Αυτός ο απορροφητήρας παράγεται με εξαερισμό και είναι σχεδιασμένος για μικρές κουζίνες. Το κρεμαστό σχέδιο είναι μια πρωτότυπη εφαρμογή στο σχεδιασμό των γωνιακών κουζινών, εξοικονομώντας χώρο. Είναι εύκολο να καθαριστεί, χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ και είναι ανέξοδη.
 • Συνδυασμένη. Σε αυτή τη μονάδα συνδυάζονται ταυτόχρονα δύο λειτουργίες: αερισμός και διήθηση. Τέτοιες συσκευές είναι εξοπλισμένες με ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο πρέπει να αλλάζεται μία φορά σε 6 μήνες. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στον αεραγωγό - για να λειτουργήσει καλά, θα πρέπει να έχει ελάχιστες στροφές. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να είναι οροφή και ολίσθηση. Λόγω της έλλειψης ελλείψεων, είναι μεγάλη ζήτηση.

Υπάρχει επίσης ένας απορροφητήρας ανακύκλωσης, ο οποίος προορίζεται μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Αυτή είναι η φθηνότερη έκδοση του εξοπλισμού εξαερισμού για την κουζίνα. Ένας ανεμιστήρας τοποθετημένος στο σώμα της συσκευής διαλύει τις ροές αέρα πάνω στην πλάκα, κρατώντας τις στο σύστημα διήθησης και επιστρέφοντάς το πίσω.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή θεωρείται μια τηλεσκοπική κουκούλα, η οποία είναι συμπαγής σε μέγεθος και εκτείνεται από το σώμα κατά τη λειτουργία. Εάν η κουζίνα είναι διακοσμημένη σε στυλ Art Nouveau, θα συμπληρωθεί με τον αρχικό της τρόπο από ένα κυλινδρικό μοντέλο, εξοπλισμένο με μια περιμετρική λειτουργία απορρόφησης αέρα και με ασυνήθιστο σχεδιασμό.

Τα συστήματα εξάτμισης διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, τον τρόπο εγκατάστασης, αλλά και στον τύπο ελέγχου.

Ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε:

 • Ολισθητήρας. Τα μοντέλα έχουν ένα ρυθμιστικό ολισθήσεως υπό τη μορφή ενός ολισθητήρα. Σας επιτρέπει να αλλάξετε γρήγορα τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής.
 • Πλήκτρα κουμπιών. Η μονάδα ελέγχου βρίσκεται τόσο στην πλαϊνή πλευρά όσο και στην πρόσοψη της κουκούλας. Οι τρόποι μεταγωγής πραγματοποιούνται πατώντας τα κουμπιά.
 • Ηλεκτρονικά. Θεωρούνται κατάλληλα για τη διαχείριση. Τα πάνελ μπορούν επιπλέον να είναι εξοπλισμένα με φωτεινούς δείκτες ή πίνακα επιδόσεων.

Υλικά και εξαρτήματα

Σημαντικό στο σχεδιασμό του απορροφητήρα κουζίνας είναι το σώμα του, το οποίο μπορεί να γίνει από φιμέ γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, που καλύπτεται με σμάλτο. Πρόσφατα, τα περισσότερα μοντέλα παράγονται με διακοσμητικά διακοσμητικά στοιχεία. Για αυτό, εφαρμόζεται μια μοναδική "μεταξωτή" στρώση στην επεξεργασμένη επιφάνεια αλουμινίου, η οποία μπορεί να αλλάξει τη σκιά ανάλογα με τα αντικείμενα κοντά της. Τέτοια προϊόντα εναρμονίζονται απόλυτα με την υπόλοιπη τεχνική και συνδυάζονται όμορφα με έπιπλα από γυαλί, ξύλο ή πλαστικό κάθε χρώματος. Επιπλέον, το υλικό του σώματος είναι κατασκευασμένο από ειδικά κράματα μετάλλων που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση. Δεν έχουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Το κύριο στοιχείο στο κιτ εξάτμισης είναι ένα φίλτρο, το οποίο μπορεί να είναι δύο τύπων: Απορροφά δυσάρεστες μυρωδιές και λίπος, κατακρατά αιθάλη και σταγόνες λίπους. Στα καθαριστικά ροής τοποθετούνται μόνο φίλτρα λίπους και μέσα στο σύστημα είναι εγκατεστημένα φίλτρα άνθρακα. Υπάρχουν επίσης προϊόντα χωρίς σύστημα φιλτραρίσματος, που συνήθως είναι φθηνά, αλλά καθαρό και ο αγωγός χρειάζονται ειδική φροντίδα, δεδομένου ότι πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για την αφαίρεση των λιπαρών πλάκα.

Η παγίδα λίπους είναι κατασκευασμένη από sintepon και nonwoven. Δεδομένου ότι πρόκειται για συνθετικές ίνες, πρέπει να αλλάζονται περιοδικά. Επομένως, η καλύτερη επιλογή είναι ένα φίλτρο τύπου κασέτας κατασκευασμένο από χάλυβα ή αλουμίνιο. Απλώς αφαιρούνται και πλένονται εύκολα σε πλυντήριο πιάτων ή χειροκίνητα. Ορισμένοι κατασκευαστές συμπληρώνουν επίσης ένα πλήρες σύνολο φίλτρων με δείκτες που δείχνουν, όταν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ή να αντικατασταθούν στοιχεία.

Για να εξασφαλιστεί ότι η κουκούλα λειτουργεί ήσυχα, πρέπει να διαθέτει καλή μόνωση από θόρυβο και ήχους ηλεκτρικών κινητήρων. Για το σκοπό αυτό η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μοναδικά συστήματα ακουστικής προστασίας και ειδικά έδρανα. Αυτά τα μέρη τοποθετούνται στη ζώνη του κινητήρα και στην κοιλότητα του περιβλήματος.

Έχει τεράστιο ρόλο στην κουκούλα και η παρουσία του ενσωματωμένου φωτισμού. Κατά κανόνα, όλα τα μοντέλα συμπληρώνονται με μικρούς λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 watt, λαμπτήρες φθορισμού ή αλογόνου. Τα πιο οικονομικά είναι τα φώτα φθορισμού. Καταναλώνουν 90% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά ο φωτισμός τους είναι "κρύος", έτσι ώστε να γεμίσουν τη ζώνη μαγειρέματος με φωτισμό κοντά σε φυσικούς ηλιακούς λαμπτήρες αλογόνου.

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εξάτμισης είναι επίσης μια κουκούλα τοίχου. Παρακολουθεί την υπερβολική θερμότητα, τις μυρωδιές, τον ατμό, την υγρασία και τα αποστραγγίζει μέσα στον αγωγό εξαερισμού. Ο απορροφητήρας είναι τοπικός και τροφοδοτείται-εξάτμιση. Στα νησιωτικά μοντέλα τοποθετούνται δύο σειρές φίλτρων λίπους, και στον τοίχο - ένα.

Ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας, μπορεί να συμπληρωθεί και με πλευρικές γρίλιες, διάφορα ράφια και τηλεχειριστήριο. Συχνά σε μοντέρνα μοντέλα υπάρχει ένας υαλοπίνακας με μετρητές υγρασίας και θερμόμετρα.

Οι λεπτότητες των σύγχρονων συσκευών

Οι κουκούλες κουζίνας είναι πλέον διαθέσιμες σχεδόν σε κάθε σπίτι και διαμέρισμα. Πρόκειται για μια καθολική συσκευή που όχι μόνο συμπληρώνει όμορφα τον σχεδιασμό του δωματίου, αλλά μπορεί επίσης να απαλλαγεί γρήγορα από τις μυρωδιές των τροφίμων, καθώς και να προστατεύει τα έπιπλα από το λίπος και την αιθάλη. Αυτός ο εξοπλισμός ονομάζεται επίσης μονάδα, μονάδα, ερμάριο ή ανεμιστήρας εξαγωγής. Η αρχή της τεχνικής είναι ότι καθαρίζει τον αέρα λόγω του βυθίσματος που σχηματίζει ο ανεμιστήρας. Κάτω από το όμορφο σώμα του κρύβει αρκετά φίλτρα και έναν ή δύο κινητήρες με στροφεία.

Δεδομένου ότι η μόνωση με θόρυβο είναι σημαντική για τον εξοπλισμό αυτό, τα μοντέρνα μοντέλα έχουν έναν τρόπο με τον οποίο η στάθμη θορύβου ρυθμίζεται αυτόματα και η ανακυκλοφορία του αέρα είναι ήσυχη. Στην περίπτωση αυτή, τα περισσότερα προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν σε λειτουργία κυκλοφορίας, όταν όλα τα εξάτμιση αποστέλλονται στο σύστημα φιλτραρίσματος, καθαρίζονται και επιστρέφονται.

Υπάρχουν επίσης και τύποι συσκευών που εκτρέπουν ροές αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια των γόμφων των καυσαερίων. Η τοποθέτησή τους είναι πολύ πιο δύσκολη, καθώς απαιτεί την εγκατάσταση σωλήνων που συνδέονται με τον αγωγό εξαερισμού. Αλλά παρά τη δύσκολη εγκατάσταση, η αποτελεσματικότητα της κουκούλας ενισχύεται από τη φυσική δύναμη έλξης, η οποία ενισχύεται από τον ανεμιστήρα εναλλαγής αέρα. Ο βρώμικος αέρας και η εξάτμιση απελευθερώνονται, με αποτέλεσμα ένα μικρό άλμα πίεσης και φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να εισέλθει στην κουζίνα.

Συνήθως, οι ιδιοκτήτες προτιμούν να εγκαταστήσουν στους καθαριστές αέρα της κουζίνας με λειτουργία ροής, αλλά μερικοί από αυτούς μπορούν επίσης να υποστηρίξουν τον τρόπο κυκλοφορίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε σοβαρούς παγετούς, όταν είναι ανεπιθύμητο να βγάζουμε ζεστό αέρα. Για να λειτουργήσει το σύστημα με πολύπλοκο τρόπο, προστίθεται ένα επιπλέον φίλτρο άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του ατμού κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση της συσκευής είναι ελαφρώς μειωμένη.

Αξιολόγηση κατασκευαστών και σχόλια

Αυτή τη στιγμή, η αγορά αντιπροσώπευε ένα τεράστιο απορροφητήρες κουζίνας, τόσο πριν από την πραγματοποίηση μια τόσο σημαντική αγορά, είναι απαραίτητο όχι μόνο για να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, που αντιστοιχεί στο σχήμα, τις διαστάσεις, το σχεδιασμό, την κουζίνα αλλά και χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ελίτ ακριβά και οικονομικά αποδοτική τεχνική, αλλά είναι καλύτερο να δοθεί προτεραιότητα στα γνωστά εμπορικά σήματα που παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα και να έχουν μια θετική ανατροφοδότηση.

Η οικονομική επιλογή θα είναι κουκούλες από εταιρείες όπως Kuppersberg, Korting, Ciarco και Faber.

Καλά αποδεδειγμένοι και κατασκευαστές όπως Asco, Bosch, Teka και Siemens. Οι κουκούλες τους έχουν κομψό σχεδιασμό και πωλούνται σε χαμηλή τιμή.

Εάν το επιτρέπουν οικονομικές ευκαιρίες, μπορείτε να αγοράσετε πιο ακριβό μοντέλο από Ελιά, Lexand Mini και Lex Hubble. Έχουν χαμηλό θόρυβο, υψηλή απόδοση κινητήρα, εξοικονόμηση ενέργειας και διαφορετικά μεγέθη σώματος.

Τεράστια δημοτικότητα στα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας της αγοράς από τα γερμανικά μάρκα, όπως και στην κατασκευή τους, η κύρια έμφαση δίνεται στη λειτουργικότητα της τεχνολογίας. Έτσι, για παράδειγμα, η μέγιστη απόδοση των συσκευών Korting φτάνει τα 1000 m3 / s. Επιπλέον, ο κατασκευαστής ανανεώνει συνεχώς το φάσμα των προϊόντων που ταιριάζουν τέλεια στο μοντέρνο εσωτερικό. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η παραγωγή χάλυβα και γυαλιού.

Διακρίνονται από τη διακόσμηση και τις κουκούλες τους Kiser. Είναι εξοπλισμένα με όμορφο έγχρωμο φωτισμό και σερβίρουν στην κουζίνα όχι μόνο ως εργαλείο καθαρισμού αέρα, αλλά και ως κομψό αξεσουάρ, ιδανικό για κάθε είδους ακουστικά. Ακόμη και συμπαγή μοντέλα διαθέτουν ισχυρούς κινητήρες χωρητικότητας μέχρι 400 m3 / s.

Όσον αφορά τα προϊόντα Siemens, τότε θεωρείται η ενσάρκωση ενός εκλεπτυσμένου στυλ και πολυλειτουργικότητας. Τέτοιες συσκευές μπορούν να κρυφτούν στην κουζίνα με πρωτότυπο τρόπο, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους δεν θα προσελκύσουν την προσοχή από τον θόρυβο. Υπάρχουν δύο επιλογές προϋπολογισμού για κουκούλες και ελίτ με ενσωματωμένη οθόνη τηλεόρασης, αλλά ανεξάρτητα από το κόστος, όλα τα προϊόντα της μάρκας είναι ανθεκτικά στη φθορά, ανθεκτικά και χρησιμεύουν ως ασυνήθιστη διακόσμηση για την κουζίνα.

Πολλές ερωμένες είχαν χρόνο να εκτιμήσουν και να αντλήσουν Hansa. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη με όμορφο διακοσμητικό σχεδιασμό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα προϊόντα των φωτεινών χρωμάτων, με ξύλινα πλαίσια και ομαλές μορφές, πάνω στα οποία ζωγραφίζονται τα αρχικά σχέδια. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ο εύκολος έλεγχος και η συμπαγής. Όσον αφορά τους κεκλιμένους και θολωτούς τύπου κουκούλες, παράγονται με χωρητικότητα μέχρι 600 m3 / s.

Δεν είναι καθόλου κακή ποιότητα και προϊόντα ιταλικών μαρκών. Ξεχωρίζει για το εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του και την εξαιρετική του απόδοση. Ο κύριος αντιπρόσωπος πωλήσεων είναι οι κουκούλες Ventolux. Τα κεκλιμένα μοντέλα με καθρέφτη ή γυαλιστερή διακόσμηση δεν άφησαν αδιάφορη οποιαδήποτε ερωμένη. Έλαβαν πολλές θετικές ανατροφοδοτήσεις χάρη στη μέθοδο κυκλοφορίας καθαρισμού αέρα και πλήρη αθόρυβη λειτουργία.

Ξεχωριστά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια σλοβενική εταιρεία Asko, παράγει εξατμίσεις με υψηλή ποιότητα κατασκευής, χρησιμοποιώντας πρακτικά υλικά. Η τεχνική είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και τη λειτουργία. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες κυρίως από ανοξείδωτο χάλυβα, έχουν άριστη απόδοση και αθόρυβη λειτουργία. Η σειρά μοντέλων περιλαμβάνει επίσης ξεχωριστά εγκατεστημένες και ενσωματωμένες συσκευές πλάτους 30 έως 90 cm. Επιπλέον, η τεχνική έχει γυαλιστερό φινίρισμα, βολική διάταξη πάνελ και εξαιρετικά σχήματα.

Η ηγετική θέση ασκεί επίσης η ιαπωνική εταιρεία Shindo. Χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες, τα προϊόντα της είναι εξοπλισμένα όχι με μηχανικό έλεγχο, αλλά με διάφορους δείκτες. Η προσιτή τιμή και η οικονομική λειτουργία του κινητήρα καθιστούν την κουκούλα δημοφιλή.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Το ζήτημα της αγοράς κουκούλας πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα, οπότε προτού να αγοράσετε, θα πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα. Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί εάν η τεχνική μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και αν έχει ειδική προστασία από τη συμπύκνωση, τους θερμούς ατμούς και την υγρασία.

Δεδομένου ότι οι μονάδες κουζίνας ταξινομούνται βάσει της χωρητικότητας, της αρχής καθαρισμού και του σχεδιασμού, οι παρακάτω επαγγελματικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τις βρείτε σωστά:

 • Καταρχάς, αξίζει να δοθεί προσοχή στην ικανότητα και την παραγωγικότητα του εξοπλισμού. Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν πόση ποσότητα αέρα μπορεί να ανακυκλωθεί σε μια ώρα. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα, ολόκληρος ο όγκος αέρα πρέπει να αντικατασταθεί σε μία ώρα. Για να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση για την κουζίνα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν απλό τύπο: η συνολική επιφάνεια του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος της οροφής και το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται εκ νέου επί 12 και κατά 1,3.

Έτσι, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 6 m2 και το ύψος του είναι 2,5 m, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια κουκούλα με χωρητικότητα τουλάχιστον 234 m3 / h. Αυτός ο δείκτης θεωρείται ελάχιστος, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε το προϊόν πιο ισχυρό. Τα είδη των οργάνων για την εξουσία είναι διαφορετικά, οπότε η σωστή επιλογή δεν θα είναι δύσκολη.