Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα με ένα εξαερισμό στον εξαερισμό;

Όταν μαγειρεύουν φαγητό στον αέρα, εισέρχονται σωματίδια λίπους, αιθάλης, μυρωδιές. Τα έπιπλα, οι τοίχοι και η οροφή καλύπτονται με κολλητική επίστρωση. Είναι δύσκολο να διαγραφεί. Το πρόβλημα θα επιλυθεί εγκαθιστώντας την κουκούλα. Δύο ποικιλίες είναι γνωστές: ανακυκλοφορία και εξαερισμός. Ο πρώτος καθαρίζει μηχανικά τον αέρα και το επιστρέφει. Ο δεύτερος παίρνει μεγάλες προσμίξεις και απομακρύνει τα χαλασμένα κυβικά μέτρα από το δωμάτιο. Η δουλειά της είναι πιο αποτελεσματική: ο αέρας της κουζίνας καθαρίζεται κατά 99%.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Τι περιλαμβάνει η κουκούλα της κουζίνας με ένα άνοιγμα για εξαερισμό και πώς λειτουργεί;

Στοιχεία της συσκευής:

 1. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, γυαλί ή μέταλλο. Είναι εξοπλισμένο με πίνακα ελέγχου με διάφορες λειτουργίες. Ο φωτισμός σάς επιτρέπει να μαγειρεύετε με τον κύριο φωτισμό σβηστό.
 2. Ο ανεμιστήρας (στα ακριβότερα μοντέλα δύο) ρυθμίζει την ταχύτητα αντικατάστασης του αέρα.
 3. Ένα χοντρό φίλτρο (απορροφά λίπος, αιθάλη). Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Εύκολος καθαρισμός και καθαρισμός. Ορισμένα μοντέλα αναλαμβάνουν φίλτρα μιας χρήσης μη υφασμένων υλικών. Αυτό αυξάνει το κόστος λειτουργίας. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.
 4. Σωλήνας για σύνδεση με αγωγό αερισμού (PVC, κυματοειδές αλουμίνιο, μέταλλο, ύφασμα).
 5. Κουτί για την τοποθέτηση του σωλήνα στο άνοιγμα. Απαιτείται για σημαντική απομάκρυνση της πλάκας. Διαβάστε περισσότερα...

Ο αέρας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ωθείται στη μονάδα. Υπάρχει ένας τραχύς μηχανικός καθαρισμός, αφαίρεση οσμών. Στη συνέχεια, η χρησιμοποιούμενη σύνθεση εξαερίζεται. Η οικολογία δεν υποφέρει. Η κουζίνα παραμένει καθαρή.

Σημαντικό! Για να αποτρέψετε την αντίστροφη έλξη, πρέπει να παρακολουθήσετε την κατάσταση των καναλιών. Ένα ανοιχτό παράθυρο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Το πιο απλό είναι μια κουκούλα. Τοποθετείται σε τοίχο πάνω από τη σόμπα ή στο κάτω μέρος του ράφι. Φαίνεται διακριτικό. Συνήθως έχει μία μηχανή. Κατάλληλο για μικρές κουζίνες.

Η ενσωματωμένη τοποθετείται μέσα στα έπιπλα. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Έχει ένα ειδικό πίνακα. Ενεργοποιείται αυτόματα κατά την επέκταση, αποθηκεύει τον προηγούμενο τρόπο λειτουργίας. Υπάρχουν μοντέλα με έναν, δύο ανεμιστήρες. Καθαρό δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους.

Το νησί είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα στο κέντρο της αίθουσας. Φαίνεται βιολογικά. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, μέταλλο με έγχρωμη επικάλυψη, σπάνια κατασκευασμένο από πλαστικό. Συμπληρώστε το εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία. Έχει υψηλή απόδοση. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση ενός αγωγού για τον αγωγό εξαερισμού.

Τζάκι - το πιο ισχυρό και ακριβό όλων των ειδών. Εξοπλισμένο με πρόσθετες επιλογές: οπίσθιου φωτισμού αλογόνου, πίνακα ελέγχου αφής, πολλούς ανεμιστήρες με θόρυβο. Πλούσια εκτέλεση: μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά εξευγενισμένα με διακοσμητικά ένθετα. Καθαρίζει τον αέρα μεγάλων δωματίων. Απαιτεί υψηλή απόδοση των περασμάτων αερισμού.

Σημαντικό! Πριν από την αγορά αυτού του τύπου συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό συντήρησης κτιρίων. Θα αξιολογήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η κεκλιμένη είναι υπό γωνία με την πλάκα. Οι ατμοί και τα απαέρια απορροφούν το κεκλιμένο πλαίσιο. Μορφή προφίλ: ορθογώνιο, τετράγωνο, οβάλ, κύκλος. Υλικό κατασκευής: μέταλλο, πλαστικό διαφόρων χρωμάτων, κεραμικά, γυαλί. Η μονάδα είναι ισχυρή. Ευχαριστεί με αθόρυβη εργασία. Εύκολο στη συντήρηση. Οι ιδιοκτήτες μικρών κουζινών θα το αρέσουν.

Μια ειδική περίπτωση είναι μια γωνιακή κουκούλα. Σερβίρει ένα πιάτο που βρίσκεται στην άρθρωση των τοίχων. Έχει ένα τριγωνικό ή κατακερματισμένο προφίλ. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, μέταλλο με έγχρωμο σμάλτο, πλαστικό. Υπάρχει θολωτό σχήμα. Χρησιμοποιείται αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε την πλάκα.

Γιατί να επιλέξετε μια κουκούλα όχι μόνο για σόμπες αερίου;

Πλεονεκτήματα της συσκευής με εξαερισμό:

 1. Οικολογική συμβατότητα. Η ατμόσφαιρα καθαρίζεται από λίπη, αιθάλη, αδρομερή αέρια με υψηλή περιεκτικότητα σε CO2. Ο κύκλος του άνθρακα στη φύση ολοκληρώνει την εργασία. Το δωμάτιο παραμένει καθαρό. Το περιβάλλον δεν βλάπτεται.
 2. Οικονομικό. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές έχουν φροντίσει για το χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Διατήρηση της υγείας. Χωρίς επιβλαβείς συνιστώσες του αέρα θα αυξήσει την ποιότητα ζωής.
 4. Ευκολία συντήρησης. Τα φίλτρα για τραχύ καθαρισμό απομακρύνονται και πλένονται εύκολα. Πρόσθετα στοιχεία είναι εύκολο να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.
 5. Συμμόρφωση με όλους τους εσωτερικούς χώρους. Στο σχεδιαστικό στάδιο, ο σχεδιαστής θα προτείνει μια συσκευή που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πελάτη.
 6. Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η μακρά εργασία δεν ερεθίζει τους ιδιοκτήτες.
 7. Η παρουσία πρόσθετων επιλογών: τηλεχειριστήριο, οπίσθιος φωτισμός, διάφοροι τρόποι λειτουργίας.
 8. Υψηλή ισχύς. Ο αναγκαστικός εξαερισμός απελευθερώνει γρήγορα το δωμάτιο από τον δυσάρεστο αέρα.

Μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού θετικών στιγμών υπάρχουν αρνητικά. Συχνά απαιτείται η εγκατάσταση αγωγών αγωγών. Αυτό αυξάνει την τιμή της μονάδας, καθιστά το χώρο οροφής βαρύτερο. Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης περιλαμβάνει πρόσθετες υπηρεσίες ηλεκτρολόγου, μηχανικού συντήρησης κτιρίων. Η αυτόματη συναρμολόγηση οδηγεί σε θραύση. Η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από τα μοντέλα ανακύκλωσης. Οι πρόσθετες επιλογές απαιτούν οικονομικά κόστη.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας τον τύπο κουκούλας. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η διαδικασία τερματίζεται με την αναζήτηση του κατασκευαστή με βάση τις αρχικές παραμέτρους.

Σώμα, διαστάσεις και απόδοση

Η επιλογή του σώματος εκφράζει προσωπικές προτιμήσεις. Το χρώμα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής, τον χρωματισμό του ακουστικού, την απόφαση σχεδιασμού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα σε πλάτος από 50 έως 90 εκ. Στην αγορά υπάρχουν εξαρτήματα από 30 έως 120 εκ. Το τελικό μέγεθος εξαρτάται από τις διαστάσεις της πλάκας. Ιδανική λύση - η μονάδα είναι ευρύτερη ή μακρύτερη από την επιφάνεια μαγειρέματος. Το μέγεθος της συσκευής δεν επηρεάζει την ισχύ του.

Πρέπει να εκτιμήσετε τη συχνότητα του μαγειρέματος. Οι οικογένειες με παιδιά περιλαμβάνουν συχνά μια σόμπα, η ανανέωση του αέρα συμβαίνει συνεχώς. Ένα ή δύο νοικοκυριά που γευματίζουν στην εργασία χρησιμοποιούν τη συσκευή μόνο σπάνια και όχι για πολύ. Η ισχύς της κουκούλας είναι διαφορετική σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο όγκος της κουζίνας (μήκος Χ πλάτος X ύψος), πολλαπλασιασμένος με 12, είναι ίσος με την ελάχιστη παραγωγικότητα της συσκευής.

Σημαντικό! Συνιστάται η δημιουργία αποθέματος 22-30%, λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία εξάπλωση των αερίων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Τα μεγάλα δωμάτια απαιτούν αποθεματικό 40%.

Η επιθυμητή χωρητικότητα της μονάδας είναι: η ελάχιστη παραγωγικότητα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή (από 1,2 σε 1,4).

Επίπεδο θορύβου

Η εξαγωγή συμπιεσμένου αέρα παρέχεται από τους ανεμιστήρες. Δύο στοιχεία στη δουλειά δημιουργούν περισσότερο θόρυβο, αλλά αερίζουν το δωμάτιο γρηγορότερα. Ο ένας καθαρίζει την κουζίνα πιο αργά, αλλά πιο ήσυχα. Σε διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής, ο όγκος αλλάζει

Τα υγειονομικά πρότυπα καθορίζουν το μέγιστο επίπεδο θορύβου την ημέρα 55 dB, τη νύχτα - 40. Αυτοί είναι οι ήχοι των φύλλων που σκουριάζουν κατά τη διάρκεια ενός αδύναμου ανέμου, βροχή στον ανοιχτό χώρο. Ένα άτομο αισθάνεται καλά στα 20-35 dB. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτόν τον δείκτη. Τα μοντέλα με υψηλή απόδοση και επίπεδο θορύβου είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Παρουσία φωτισμού

Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν επισημάνσεις. Αυτή είναι μια βολική επιλογή. Τα πιάτα είναι σαφώς ορατά κατά την προετοιμασία. Οι ανώτεροι πολυέλαιοι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν.

Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες:

 • λαμπτήρες πυρακτώσεως (αρχαία έκδοση).
 • αλογόνο (εμφανίζονται συχνότερα).
 • LED (καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, δίνει έντονο φως).

Είναι απαραίτητο να μελετηθεί ο αριθμός και ο τύπος των λαμπτήρων. Η κατανάλωση ενέργειας εξαρτάται από αυτόν τον δείκτη.

Σημαντικό! Τα φτηνά μοντέλα δεν διαθέτουν φώτα. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να σκεφτεί τον πρόσθετο φωτισμό του χώρου εργασίας.

Πώς να διαχειριστείτε;

Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρεις τύπους διαχείρισης:

 1. Μηχανική. Είναι το πιο απλό, αξιόπιστο, φθηνό. Ο πίνακας περιέχει στοιχεία με επιγραφές. Ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, η ρύθμιση πραγματοποιείται με διακόπτες εναλλαγής, κουμπιά. Πλεονεκτήματα: εύκολο στη χρήση, εύκολο στην επισκευή. Μειονέκτημα: προσωπική παρουσία στη διοίκηση.
 2. Ηλεκτρονικά. Η κουκούλα έχει οθόνη. Ο ιδιοκτήτης επιλέγει τις απαραίτητες εντολές από το μενού. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία τηλεχειρισμού. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια επαφή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Αυτά τα μοντέλα είναι ακριβά. Αξιοπρέπεια: βολικό στη χρήση. Μειονέκτημα: οι διακοπές στο δίκτυο απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά, η επισκευή είναι πολύπλοκη, δαπανηρή.
 3. Ηλεκτρομηχανική. Ο συνδυασμένος τύπος συνδυάζει τις δύο πρώτες.

Συμβουλές! Με δωρεάν προϋπολογισμό, θα πρέπει να επιλέξετε άνεση! Είναι ωραίο να αποσυνδέσετε τη μονάδα από άλλο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας

Η μακρά λειτουργία της συσκευής απαιτεί την κατάλληλη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε απλούς κανόνες.

 1. Τοποθετήστε τη μονάδα σε ύψος 80 cm από την επιφάνεια της κουζίνας, 70 cm - από την ηλεκτρική κουζίνα. Ο εξαερισμός θα είναι αποτελεσματικός, ο πίνακας θα διατηρήσει την ακεραιότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 2. Το πλάτος πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Η απορρόφηση του μολυσμένου αέρα θα είναι η βέλτιστη.
 3. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ακεραιότητα του αγωγού. Οι τρύπες παραβιάζουν την εκροή αερίων από την κουζίνα. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τον αγωγό εξαερισμού.
 4. Το κύριο στοιχείο της μονάδας είναι ανεμιστήρας. Πρέπει να ξεκινήσει σε πλήρη ισχύ σταδιακά. Απαιτείται η ενεργοποίηση της συσκευής 15 λεπτά πριν από το μαγείρεμα. Απενεργοποιήστε μετά από 20 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία καθαρισμού του αέρα θα είναι αποτελεσματική.
 5. Απαιτείται παρακολούθηση της καθαρότητας των φίλτρων. Η ενιαία ανάγκη έγκαιρης αντικατάστασης. Το παγωμένο γράσο, η βρωμιά εμποδίζει την εκροή αέρα.

Δημοφιλή μοντέλα

Τύπος καπνού τύπου Kaiser AT 8438F ECO

 • λειτουργία ολοκλήρωσης εξαερισμού + λειτουργία ανακύκλωσης;
 • χωρητικότητα 910 cu. m / h;
 • πλάτος 0,8 m.
 • Έλεγχος αφής
 • φωτισμός από λαμπτήρες αλογόνου.
 • μέγιστο θόρυβο 56 dB.
 • κινητήρα 1;
 • Προβολή: με κλίση.
 • χώρα προέλευσης: Γερμανία.
 • από μέταλλο και γυαλί.

Πλεονεκτήματα: αξιόπιστος κατασκευαστής, εγγύηση 1 έτους, υψηλή ισχύς, εκπληκτική θέα. Μειονέκτημα: υψηλή τιμή.

Ardesia Wind 60 Εξαγωγέας χάλυβα

Το καθολικό μοντέλο. Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • μια λειτουργία βρύσης + ανακύκλωσης.
 • παραγωγικότητα 190 cu. m / h;
 • 1 κινητήρα.
 • μέγιστος θόρυβος 54 dB.
 • μηχανικός έλεγχος.
 • από μέταλλο και γυαλί.
 • χώρα προέλευσης: Γερμανία.
 • φωτισμό με λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Όμορφο ανέξοδο μοντέλο. Θα διακοσμήσει το εσωτερικό με στυλ Art Nouveau. Πλεονεκτήματα: ετήσια εγγύηση, 2 τρόποι λειτουργίας, χαμηλό θόρυβο. Λιγότερο: χαμηλή παραγωγικότητα, παλιομοδίτικο φωτισμό.

Εξολκέας AKPO Nero eco WK-4 50WH

Νέα στην αγορά. Διακεκριμένα χαρακτηριστικά:

 • 2 τρόποι λειτουργίας - ανακυκλοφορία + εξάτμιση.
 • Παραγωγικότητα 480 κύβος. m / h;
 • μέγιστος θόρυβος 52 dB.
 • 1 κινητήρα.
 • μορφή: κεκλιμένη ·
 • ηλεκτρομηχανικός έλεγχος ·
 • από γυαλί και μέταλλο.
 • φωτισμός από λαμπτήρες αλογόνου.
 • κατασκευαστής: Πολωνία.

Εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Πλεονεκτήματα: 3 χρόνια εγγύηση, χαμηλό θόρυβο, υψηλή απόδοση. Μειονέκτημα: έλλειψη ελέγχου από απόσταση.

Τύποι αεραγωγών και χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους

Ο αγωγός αέρα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του εξαερισμού της κουζίνας. Μια αρμόδια συσκευή θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Υπάρχουν βασικοί τύποι:

 • Πλαστικό (από PVC, πολυουρεθάνη, PVC);
 • ύφασμα (από πολυεστέρα);
 • Μέταλλο (από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο);
 • κυματοειδή (υλικό - φύλλο αλουμινίου).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή καναλιού αέρα. Απαιτείται να τηρούνται οι βασικοί κανόνες εγκατάστασης:

 1. Κάνετε ελάχιστες στροφές. Mach αριθμός στροφών 3.
 2. Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο του ανοίγματος της συσκευής.
 3. Η στερέωση του αγωγού πρέπει να γίνει αξιόπιστη.
 4. Παρέχετε μια επιλογή για ανάλυση για περιοδικό καθαρισμό.
 5. Ο σωλήνας δεν πρέπει να εμποδίζει τελείως το πλέγμα εξαερισμού. Αυτό θα διαταράξει τη φυσική εκροή αέρα.

Συμβουλές! Για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής, πρέπει να τοποθετηθεί μια ειδική βαλβίδα. Κλείνει με αντίστροφη έλξη.

Βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με μια βρύση στον εξαερισμό; Έξοδος του κιβωτίου

Ο εξαγνιστής είναι μια χρήσιμη και απαραίτητη συσκευή. Αναζωογονεί τον αέρα, αφαιρεί δυσάρεστες οσμές, κρατά τους τοίχους και τα έπιπλα καθαρά. Κατά την επιλογή ενός αθροίσματος, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές εργασίες. Απαιτείται να υπολογίσετε την ισχύ, να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις, να σκεφτείτε τον συνδυασμό με το εσωτερικό. Για τη μακρά εργασία της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η καθαρότητα των φίλτρων. Ο κατάλληλα διαρρυθμισμένος αεραγωγός θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής. Πρέπει να πλένεται τακτικά με απολυμαντικό.

Αγωγός για το μαγείρεμα στην κουζίνα

Λειτουργική, ασφαλής και όμορφη κουζίνα, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας - το αγαπημένο όνειρο κάθε ερωμένης. Μια σύγχρονη κουκούλα με έναν αγωγό είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου. Μια μικρή συσκευή θα εξοικονομήσει υγρασία, δυσάρεστες μυρωδιές, μικρά σωματίδια λίπους, καθώς και άλλα υπολείμματα που προκύπτουν στον αέρα κατά το μαγείρεμα.

Ο σχεδιασμός των κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει διάφορα λειτουργικά στοιχεία. Ο κύριος "σύνδεσμος" εργασίας του συστήματος είναι ο αγωγός εξαγωγής αέρα. Είναι αυτός που εξασφαλίζει την απομάκρυνση της υγρασίας, των μυρωδιών και του μολυσμένου αέρα από τον χώρο της κουζίνας. Είναι ένας μικρός σωλήνας ή ένας ορθογώνιος δίαυλος. Ο κύριος σκοπός τους είναι να μεταφέρουν "βρώμικο" αέρα από τον μηχανισμό εισαγωγής της διάταξης εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού.

Ένας αεραγωγός για την εξαγωγή δεν είναι μόνο ένα δομικό στοιχείο, αλλά ένα από τα σημαντικότερα μέρη του συστήματος αποκοπής, χωρίς το οποίο είναι αδύνατο να κατανοηθεί η λειτουργικότητα των υπόλοιπων στοιχείων και κόμβων. Η τεχνολογική πρόοδος δεν παραμένει σταθερή και τώρα πολλές οικιακές συσκευές βρίσκονται ήδη σε πώληση, λειτουργώντας πλήρως χωρίς κανάλια εκτροπής. Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του μολυσμένου οξυγόνου σε τέτοια συστήματα. Αλλά στη χώρα μας δεν έχουν κερδίσει δημοτικότητα, λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης, έτσι θα εξετάσουμε το σύστημα με ένα κανάλι αέρα.

Οι κύριοι τύποι αεραγωγών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αγωγών για κουκούλες κουζίνας. Για μεγαλύτερη απλότητα, συνήθως χωρίζονται σε 3 κριτήρια:

 • χαρακτηριστικά διαμόρφωσης της εγκατάστασης.
 • υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κύτους και των εσωτερικών στοιχείων.
 • μορφή του προϊόντος.

Ποιο καλώδιο είναι καλύτερο και θα σας ταιριάζει; Κατά την επιλογή των κατάλληλων συσκευών είναι εξαιρετικά σημαντικό να ληφθεί υπόψη το πλήρες φάσμα των κριτηρίων και παραμέτρων που χαρακτηρίζουν αυτές τις λύσεις. Μια αναντιστοιχία τουλάχιστον για έναν από αυτούς είναι γεμάτη με την κακή απόδοση του συστήματος στο σύνολό του.

Διαμόρφωση προϊόντος

Οι διαθέσιμοι τύποι αγωγών με χαρακτηριστικά διαμόρφωσης είναι δύο τύπων:

 1. Άκαμπτος. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και διαφέρουν από λειτουργική αξιοπιστία. Συχνά αυτό είναι ένας ορθογώνιος επίπεδος αγωγός με μια απολύτως λεία επιφάνεια μέσα. Λόγω του σχεδιασμού και της μορφής τους, οι συσκευές συναρμολογούνται γρήγορα και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα συσσώρευσης υπολειμματικών προϊόντων. Είναι βολικό για χρήση, αλλά η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι για λιγότερο αυστηρές λύσεις.
 • Ευέλικτο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, μιλάμε για κανάλια κυματοειδούς αλουμινίου. Τα τελευταία χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει πλαστικά μοντέλα στην αγορά. Το μέγεθος τέτοιων λύσεων μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού είναι συμπιεσμένα και τεντωμένα χωρίς προβλήματα. Η ανεπαρκής επέκταση του κουτιού μπορεί να μειώσει την ικανότητα του καναλιού αρκετές φορές.

Δώστε προσοχή! Ο εγκατεστημένος αγωγός αέρα κατά μήκος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m, διότι σε κάθε επιπρόσθετο μέτρο του καναλιού το σύστημα χάνει μέχρι και το 10% της αρχικής απόδοσης στην είσοδο.

Υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή

Για τους εξαγνιστές με αεραγωγούς, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν κυρίως 3 τύπους υλικών.

Ανοξείδωτος ή γαλβανισμένος χάλυβας

Για οικιακές λύσεις χρησιμοποιούνται κυρίως μοντέλα γαλβανισμένων προϊόντων. Η ζήτηση για το υλικό αυτό μειώνεται ραγδαία, λόγω της απαξίωσης των χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών.

"Πλεονεκτήματα" των λύσεων χάλυβα:

 • τέλεια αντίσταση σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • απολύτως ομαλό εσωτερικό τμήμα, χωρίς παρεμβολή στην κίνηση του αέρα μέσω του καναλιού. Το σύστημα δεν συσσωρεύει υπολείμματα προϊόντων καύσης, καταθέσεις.
 • προσβασιμότητα των τιμών. Ο αγωγός αέρα κατασκευάζεται από διαθέσιμο υλικό, το οποίο καθορίζει το χαμηλό κόστος του για τον τελικό χρήστη.
 • την ανάγκη για μίγματα για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων ·
 • σημαντικό βάρος, λόγω του οποίου η στερέωση πραγματοποιείται με ένα μεγάλο αριθμό επιπρόσθετων συγκρατημάτων.
 • η εγκατάσταση ενός περίπλοκου αγωγού απαιτεί κοπή μεταλλικών σωλήνων.
 • Κατά τη λειτουργία παράγεται σημαντικός θόρυβος.

Αλουμίνιο

Ένα από τα πιο δημοφιλή και δημοφιλή υλικά. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή κυματοειδών σωλήνων. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν:

 • αντίσταση στη θερμότητα.
 • την απλότητα και την προσβασιμότητα της εγκατάστασης.
 • χαμηλό κόστος.

Υπάρχουν ελλείψεις:

 • αισθητική έλλειψη ελκυστικότητας. Αν κρύψετε τον αεραγωγό σε ένα όμορφο κουτί που αντιστοιχεί στο σχέδιο του δωματίου, τότε το ελάττωμα μπορεί να ισοπεδωθεί.
 • υψηλή πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένα τα προϊόντα αλουμινίου.
 • ευαισθησία στις παραμορφώσεις.

Συμβουλή! Πού είναι το καλύτερο και πώς να κρύψετε τον αγωγό αέρα από αλουμίνιο; - Θα είναι πιο αποτελεσματικό να καθορίσετε τη δομή μέσα στο περίβλημα ή διακοσμητικό κουτί.

Πλαστικές λύσεις

Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες κουζίνας κρατούν την φοίνικα ανάμεσα στα πιο δημοφιλή υλικά για οικιακές μονάδες. Τα προϊόντα που πωλούνται είναι στρογγυλά και ορθογώνια. Εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα κανάλι για κουκούλες κουζίνας με τα δικά σας χέρια, τότε προτιμάτε τις στρογγυλές λύσεις (δεν χρειάζονται πρόσθετοι προσαρμογείς για τη συναρμολόγηση).

Αλλά ο ορθογώνιος αεραγωγός δίνει μια αφετηρία στον ανταγωνιστή του όσον αφορά την εξωτερική ομορφιά, την αισθητική.

Οι πλαστικοί αγωγοί για την εξαγωγή χαρακτηρίζονται από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

 • ελαφρύ βάρος.
 • εύκολη προετοιμασία καναλιών. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση των μεμονωμένων στοιχείων και τμημάτων στο κοινό σύστημα (οι αρμοί μπορούν να λερωθούν με ένα σφραγιστικό).
 • στην εσωτερική επιφάνεια δεν υπάρχει συσσώρευση προϊόντων καύσης, σωματίδια λίπους και σκόνης.
 • πλαστικό δεν σκουριάζει?
 • Κατά τη λειτουργία δεν υπάρχει ακουστικό "συνοδεία".
 • Προσιτή τιμή.

Μην παραβλέπετε τις ελλείψεις:

 • τα ξεχωριστά μέρη στερεώνονται με σταθεροποιητές και προσαρμογείς.

Μορφή προϊόντος

Λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα των διατομών οι αγωγοί είναι:

 • οβάλ?
 • (συνήθως εφαρμόζεται σε μεγάλες κουζίνες, όπου υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος).
 • ορθογώνιο (τετράγωνο). Είναι βολικό να κρυφτεί πίσω από τα έπιπλα και να πάρει τη βέλτιστη τροχιά στη ζώνη απόσυρσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ίδιες ορθογώνιες λύσεις υπάρχουν στην παραλλαγή των πλατέων προϊόντων. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό τέτοιων δομών είναι η συμπαγεια και η αόρατο τους, μπορούν να κρυφτούν από τα εξωτερικά μάτια χωρίς προβλήματα. Το ζήτημα του τρόπου επιλογής ενός τέτοιου συστήματος ισοδυναμεί με το γεγονός ότι τα προϊόντα διατίθενται μόνο σε 3 τυποποιημένα μεγέθη:

 • 206x60 mm - μαζικές λύσεις που παρέχονται σε μεγάλες και αποδοτικές συσκευές.
 • 120x60 mm - αγωγοί αέρα με μέση απόδοση 350 m3 / h.
 • 110x55 mm - δημοφιλή προϊόντα για οικιακές συσκευές χωρητικότητας μέχρι 300 m3 / h.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος και τον σχεδιασμό του αγωγού

Πολλοί ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για το ερώτημα - πώς να καθοδηγηθείτε κατά την επιλογή μιας συσκευής για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, ποιο από τα παραπάνω συστήματα είναι καλύτερο; Έτσι, επιλέγουμε τον αεραγωγό για την κουκούλα κουζίνας, εστιάζοντας σε όλες τις συστάσεις, τα πρότυπα, τα πρότυπα και τους κανονισμούς των ειδικών.

Οι επαγγελματίες προσεγγίζουν το ζήτημα του σχεδιασμού του συστήματος εν γένει, με βάση την αρχή του μινιμαλισμού - τόσο λιγότερες στροφές και στοιχεία θα είναι, τόσο πιο αποτελεσματικές. Για την εξαγωγή στην κουζίνα θα υπάρχει αρκετό κανάλι με 3 στροφές. Κάθε επόμενη "στροφή" μειώνει την απόδοση κατά 10-15%. Από τις περιστροφές σε 90 μοίρες θα πρέπει να εγκαταλειφθεί κατ 'αρχήν.

Συμβουλή! Οι ορθογώνιοι αγωγοί φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών, επομένως είναι προτιμότεροι από ένα σπίτι. Ταυτόχρονα, οι στρογγυλοί σωλήνες σχηματίζουν μια φυσική αναταραχή της ροής του αέρα, λόγω της οποίας κερδίζουν από την άποψη της λειτουργικής αξιοπιστίας.

Και αν ο σχεδιασμός της εγκατάστασης είναι θέμα αμιγώς προσωπικής γεύσης και ατομικών προτιμήσεων, τότε με το εύρος ζώνης του προϊόντος που αγοράζεται, δεν είναι τόσο απλό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η περιοχή διατομής του καναλιού να είναι ανάλογη με τους ορθογώνιους σωλήνες διακλάδωσης που εκκενώνουν αέρα στον αγωγό αερισμού. Για λόγους σύγκρισης, αρκεί να χρησιμοποιηθούν μόνο 2 τύποι.

Μεγάλη περιοχή:

 • S = 3,14 × (d / 2) ², όπου d είναι η διάμετρος του αγωγού.

Η περιοχή του ορθογωνίου σωλήνα:

 • S = L × H, (L και H είναι τα μήκη των 2 πλευρών στην ορθογώνια κατασκευή).

Συμβουλή! Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε επίπεδους αγωγούς για κουκούλες, σας συνιστούμε να αποθηκεύσετε τους προσαρμογείς στους κυκλικούς τερματικούς σταθμούς. Σχεδόν όλες οι σχάρες εξαερισμού και οι απορροφητήρες οικιακής χρήσης έχουν σχεδιαστεί για σωληνώσεις κυλινδρικού σχήματος.

Η περιοχή του τμήματος πλαστικού αγωγού δεν θα πρέπει να λαμβάνεται "με περιθώριο", καθώς η παραγωγικότητα της κουκούλας δεν αυξάνεται, αλλά το κόστος για τη στάθμιση της δομής θα αυξηθεί σημαντικά.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν αγωγό εξαερισμού

Αφού ορίσατε τις διαστάσεις, τις παραμέτρους και το σχεδιασμό της συσκευής, δεν υπάρχει λιγότερο επείγουσα ερώτηση - πώς να δημιουργήσετε όλα τα στοιχεία μέσα σε ένα ενιαίο σχέδιο; Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση του αγωγού για την εξαγωγή εξαρτάται από το υλικό της εκτέλεσής του. Κύριες συστάσεις και κανόνες:

 • Ο ευκολότερος τρόπος για την εγκατάσταση κυματοειδών σωλήνων. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να τεντωθούν, και η εξαιρετική ευελιξία ενώνει τα χέρια όταν σχηματίζουν τις απαραίτητες στροφές. Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μόνο να εξασφαλίσει μια αξιόπιστη σύνδεση των δύο πλευρών της αυλάκωσης με την κουκούλα και τη σχάρα αερισμού. Για το έργο είναι αρκετά κατάλληλα εργαλεία σπίτι που έχει κάθε άνθρωπος.
 • Είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε έναν αγωγό αέρα για μια κουκούλα κουζίνας από μέταλλο. Μια δομή κατάλληλου μήκους δημιουργείται από τα μεμονωμένα στοιχεία. Οι αρθρώσεις του προϊόντος υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό. Η κατασκευή είναι στερεωμένη σε μεταλλικά στοιχεία κοντά στον τοίχο. Για τα σπίτια, θα είναι αρκετό να στερεώσετε με σφραγιστικό.
 • Πλαστικές λύσεις. Αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά απλά για εγκατάσταση. Ο σωλήνας είναι πριονισμένος με ένα συνηθισμένο εργαλείο, που κάνει εύκολη την κατασκευή του απαιτούμενου μεγέθους. Για να εξασφαλιστεί καλή μόνωση, το στεγανωτικό είναι κατάλληλο. Η παρουσία προσαρμογέων καθιστά εύκολη τη σύνδεση με προϊόντα οποιουδήποτε σχήματος.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς να προετοιμάσετε μια αυλάκωση αλουμινίου και έναν πλαστικό αγωγό για εγκατάσταση

Συνιστούμε να προβάλετε το βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού αέρα μέσα από το περίβλημα

Συμβουλές! Για την εξάλειψη της επίδρασης της αντίστροφης έλξης (δυσάρεστες οσμές διεισδύουν στο κανάλι εξόδου πίσω στην κουζίνα), οι ειδικοί συμβουλεύουν την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Μια τέτοια συσκευή δεν επιτρέπει στον αέρα από το εξωτερικό να διεισδύσει στα σπίτια.

Για τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται με μία από τις μεθόδους που περιγράφονται, μπορείτε επίσης να ορίσετε τη διακόσμηση για να αποκρύψετε τα κανάλια αέρα, οι λεπτομέρειες που ακολουθούν.

Συστάσεις για την κάλυψη των αεραγωγών

Τα συστήματα καναλιών αποχέτευσης συχνά διαταράσσουν το εσωτερικό και την δυνατότητα παρουσίασης της κουζίνας. Μπορούν να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, χωρίς να παραβιάζουν το λειτουργικό στοιχείο. Έτσι, πώς να κρύψει τους αγωγούς αέρα;

Οι ειδικοί καταφεύγουν σε διάφορες αποτελεσματικές μεθόδους:

Στο στάδιο των εργασιών επισκευής, είναι δυνατό να προετοιμαστεί κανάλι για να βυθιστεί απευθείας στον τοίχο, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν είναι φορέας και το πάχος επιτρέπει την εκτέλεση των απαραίτητων μέτρων.

Μαζί με την ανακαίνιση των επίπλων είναι δυνατόν να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στα ίδια τα ερμάρια, φυσικά θα πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα με ειδικές τρύπες ή να κάνετε τις ίδιες τις οπές και να εγκαταστήσετε τον αγωγό αέρα μέσα από το θάλαμο. Δείτε την παρακάτω άποψη για το πώς να το κάνετε αυτό.

Ένα ευρύ φάσμα διακοσμητικών κουτιών πωλείται. Τα περιβλήματα διαύλων διακλάδωσης διαφέρουν σε μορφή, χρώμα και στυλ (ξύλο, πέτρα, μέταλλο). Στα σύγχρονα μοντέλα υπάρχουν ακόμη και ολοκληρωμένα συστήματα φωτισμού σημείων.

Με την παρουσία ορισμένων δεξιοτήτων χειρωνακτικής εργασίας, το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί με το δικό του χέρι από γυψοσανίδα. Το μόνο που απομένει είναι να το διακοσμήσετε σύμφωνα με το στυλ της κουζίνας.

Στις σημερινές πραγματικότητες, η κουκούλα με τον αεραγωγό εξακολουθεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εξασφάλιση άνεσης και καθαριότητας στην κουζίνα. Η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να γίνει από τον εαυτό του, χωρίς να έχει εξειδικευμένες ικανότητες πίσω του. Τα διακοσμητικά υλικά και τα κουτιά που παρουσιάζονται στην αγορά κρύβονται από τα μάτια του σωλήνα του καναλιού σύμφωνα με την επιθυμία σας, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα σε ένα μικρό δωμάτιο με οπτική ακεραιότητα και στυλ.

Αγωγός για το μαγείρεμα στην κουζίνα

Η καλύτερη λύση για το σύστημα αποστράγγισης του θερμού υγρού αέρα με καπνούς και οσμές που υψώνονται από την πλάκα, θεωρείται απορροφητήρας, συνδέεται στο σύστημα εξαερισμού riser.

Μπορείτε επίσης να καταλήξετε στο δρόμο, αν αυτό επιτρέπει τη θέση της κουζίνας σας. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι η τοποθέτηση του καναλιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την έξοδο.

Ποικιλίες

Ένας αγωγός αέρα για την εξαγωγή στην κουζίνα είναι μια δομή με τη μορφή ενός σωλήνα, μέσω του οποίου οι ροές του αέρα μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν με διάφορους τρόπους:

 • από υλικό κατασκευής: πλαστικό και κυματοειδές,
 • από το μέγεθος των τμημάτων.
 • με μορφές διατομής: ορθογώνιο, στρογγυλό, επίπεδο,
 • στο επίπεδο ευελιξίας.

Πλαστικά

Οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να έχουν ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Η καλύτερη επιλογή για το εσωτερικό της κουζίνας είναι τα ορθογώνια προϊόντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο παραγωγικοί είναι οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, επειδή έχουν τη μικρότερη αντίσταση στον αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του αγωγού που έχετε επιλέξει, θα χρειαστεί να αγοράσετε αρκετούς τύπους προσαρμογέων. Εξετάστε προσεκτικά τους προσαρμογείς που είναι εγκατεστημένοι στην εξαεριστική εξαγωγή του αγωγού και στους προσαρμογείς που είναι συνδεδεμένοι στην έξοδο προς τον εξαερισμό. Για να εξασφαλίσετε ότι οι προσαρμογείς ταιριάζουν άνετα, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφραγιστικό.

Οι σωλήνες κοπής από πλαστικό μπορούν να γίνουν με κοπίδι. Η ένταξη στους κόμβους των περισσότερων αγοραστών κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων:

 • σε τέτοιους σωλήνες υπάρχει χαμηλό επίπεδο θορύβου από τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 • Μην συσσωρεύετε λίπος, αιθάλη και βρωμιά λόγω της ομαλής επιφάνειας.
 • η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι μεγαλύτερη των 10 ετών.
 • οι σωλήνες από πλαστικό δεν χρειάζονται πρόσθετη προσοχή.
 • λόγω του μικρού βάρους της δομής, δεν υπάρχει βοηθητικό φορτίο στην κουκούλα.

Κατασκευασμένο από εύκαμπτο σωλήνα από κυματοειδές αλουμίνιο

Αυτοί οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από λεπτό αλουμίνιο. Από τα δευτερεύοντα, μπορείτε να σημειώσετε την εμφάνιση της δομής. Οχι κάθε αγοραστής θα το αρέσει στην κουζίνα του υπάρχει ένας σωλήνας από μέταλλο. Σε σχέση με αυτό, η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα συνδυάζεται με την κάλυψη της δομής.

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • εύκολη εγκατάσταση. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να κοπούν, λυγίζουν σε οποιαδήποτε γωνία και στερεώνονται με ειδικές σφικτήρες.
 • σε έναν τέτοιο σωλήνα δεν υπάρχει ξόρκι συντονισμού.
 • αυτά τα προϊόντα διακρίνονται από μια χαμηλή τιμή, σε σύγκριση με την πλαστική κατασκευή,
 • Λόγω του γεγονότος ότι ο σχεδιασμός δεν έχει αιχμηρές καμπύλες, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας παράγεται με τη μορφή ενός μικρού τεμαχίου που μπορεί να τεντωθεί για μεγάλο μήκος.

Χάλυβα

Οι αγωγοί χάλυβα είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένους και ανοξείδωτους χάλυβες. Οι γαλβανισμένοι σωλήνες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς ως μαγειρικά σκεύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος σωλήνων γίνεται λιγότερο δημοφιλής κάθε χρόνο.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορούμε να σημειώσουμε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ομαλότητα της επιφάνειας. Εξαιτίας αυτού, η βρωμιά και η αιθάλη δεν κολλάνε στους σωλήνες και η ροή του αέρα δεν επιβραδύνεται όταν μετακινείται μέσω σωλήνων.
 • τα προϊόντα είναι σε θέση να αντέξουν τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.
 • χαμηλή τιμή.

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες των χαλύβδινων σωλήνων, τότε περιλαμβάνουν:

 • βαρέως βάρους. Η εγκατάσταση απαιτεί πρόσθετους συνδετήρες.
 • Για να κλείσετε τα κανάλια πρέπει να αγοράσετε πρόσθετες λύσεις.
 • εάν ο αγωγός σας έχει πολύπλοκο τύπο σχήματος, θα χρειαστεί να κόψετε το σωλήνα.
 • δυνατός θόρυβος κατά την εργασία.

Διαστάσεις

Μια ποικιλία ορθογωνικών αγωγών περιλαμβάνει τα πλατέα προϊόντα. Προσελκύουν το μικρό τους μέγεθος, λόγω του οποίου είναι εύκολο να κρυφτούν. Υπάρχουν τρία τυπικά μεγέθη:

 • 110x55 mm. Αυτό το μέγεθος χρησιμοποιείται για την εργασία με τον απορροφητήρα, η απόδοση του οποίου δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60mm. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να περάσει περισσότερο αέρα, αλλά όχι περισσότερο από 350 m3 / h.
 • 206x60 mm. Αυτά τα προϊόντα είναι τα μεγαλύτερα. Η εγκατάστασή τους γίνεται σε απορροφητήρα με υψηλή απόδοση, όταν απαιτείται υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα από την οσμή.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν αγωγό αέρα με παρόμοια ή μεγαλύτερη διάμετρο από τις παραμέτρους εξόδου από την κουκούλα. Όταν χρησιμοποιείται σωλήνας με μικρότερη διάμετρο, η απόδοση του αερισμού επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί, ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Αυτά τα εξαρτήματα θα οδηγήσουν σε γρήγορη υποβάθμιση του εξοπλισμού.

Ένας ελάχιστος αριθμός στροφών πρέπει να υπάρχει σε όλο το αγωγό. Εάν υπάρχουν, η γωνία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες, καθώς κάθε γωνία μειώνει την παραγωγικότητα κατά 10%.

Το συνολικό μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε μετρητής μειώνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 10%.

Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

Για οικιακούς χώρους, υπάρχουν ορισμένα υγειονομικά πρότυπα που καθορίζουν την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει σύστημα αερισμού που θα είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία του αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το σύστημα είναι ακατάλληλο για την απομάκρυνση της έντονης οσμής και του καπνού, επειδή λειτουργεί με βάση την φυσική ανταλλαγή αέρα.

Μόνο μια κουκούλα κουζίνας είναι σε θέση να παρέχει μια τοπική έξοδο αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει αυξημένη συσσώρευση δυσάρεστων οσμών. Αυτός ο εξοπλισμός αφαιρεί τον ατμό, ο οποίος ανεβαίνει από την επιφάνεια της πλάκας και με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα τους μεταφέρει στον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξαερισμού. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του καλύμματος και του συστήματος εξαερισμού.

Για σήμερα οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Μια επίπεδη κρεμαστή κουκούλα είναι τοποθετημένη κάτω από ερμάρια κρεμαστών ή πάνω από μια κουζίνα. Εξωτερικά είναι παρόμοια με τα υπάρχοντα ρωσικά καθαριστικά αέρα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν ένα φίλτρο λίπους σε αυτόν τον εξοπλισμό, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ακρυλικό ύφασμα. Τέτοια φίλτρα είναι διαθέσιμα και πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Τα εκχυλίσματα αυτά εξαφανίζονται σταδιακά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε σύγχρονες συσκευές με φίλτρα φιλτραρίσματος.

Κανόνες σύνδεσης

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του αγωγού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του μελλοντικού σχεδιασμού. Για να γίνει η βέλτιστη επιλογή του κιβωτίου, πρέπει να πληρούνται αρκετές απαιτήσεις:

 1. Ο αριθμός των περιστροφών των αγωγών πρέπει να είναι ελάχιστος, διότι κάθε κάμψη μειώνει την απόδοση του απορροφητήρα κατά 10%. Οι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσετε όχι περισσότερα από τρία γόνατα.
 2. Κάνετε τον αεραγωγό αποσυναρμολογημένο, καθώς πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά.
 3. Κατά την εγκατάσταση ενός κυματοειδούς κουτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένους σφιγκτήρες ως συνημμένο.
 4. Μην χρησιμοποιείτε έναν τυφλό τύπο που στερεώνει τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Αν το κιβώτιο είναι άνετο, τότε κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο, διακόπτεται η φυσική κυκλοφορία. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πλέγμα εξαερισμού με τρύπα και ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου.
 5. Μην χρησιμοποιείτε κανάλια διαφορετικών μεγεθών. Θα χρειαστείτε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι μειώνουν την απόδοση του συστήματος στο σύνολό του.
 6. Η πιο ελκυστική εμφάνιση είναι τα ορθογώνια κουτιά.

Εάν σκέφτεστε το ερώτημα πώς να συνδυάσετε τον αεραγωγό με το εσωτερικό της κουζίνας πιο αρμονικά, θα πρέπει να κρύψετε τη δομή με έξυπνο τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό:

 1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τους σωλήνες πίσω από τον τοίχο. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε την κατασκευή πίσω ή πάνω από τα έπιπλα. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο προσιτή.
 2. Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη με οροφή δύο επιπέδων, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό μεταξύ των επιπέδων. Παρουσιάζοντας μια ψευδοροφή, ο σχεδιασμός βρίσκεται καλύτερα πάνω από αυτό. Στην περίπτωση αυτή, η διαδρομή του αέρα δεν θα είναι ορατή.
 3. Για να κρύψετε τους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κουτί ορθογωνικού τύπου. Όταν πειραματίζεται με τη χρωματική γκάμα στο εσωτερικό και εγκαθιστώντας λαμπτήρες μενταγιόν, μπορείτε να μετατρέψετε σημαντικά την κουζίνα. Μαζί με αυτό θα εξοικονομήσετε γρήγορη πρόσβαση στο σωλήνα, εάν θέλετε να επισκευάσετε το σύστημα.
 4. Απλή ζωγραφική των σωλήνων στο χρώμα, η οποία ταιριάζει αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό, επίσης, έχει σημασία. Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεραγωγό στο εσωτερικό της κουζίνας σας.
 • καλύπτοντας πάνω από ένα ψευδοροφή. Με ένα τέτοιο ανώτατο όριο, μπορείτε εύκολα να κρύψετε όλους τους σωλήνες στην οριζόντια κατεύθυνση. Στα κατακόρυφα προϊόντα τοποθετείται σε ειδικό περίβλημα, το οποίο καλύπτεται με υλικό παρόμοιο με το ανώτατο όριο.
 • χρησιμοποιήστε διακοσμητικό κουτί. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά είδη περιβλήματος στα καταστήματα, τα οποία διαφέρουν ως προς τη μορφή, το χρώμα και το σχεδιασμό. Μπορείτε να αραιώσετε το κουτί με προβολείς.
 • Εάν εγκαταστήσετε τον αγωγό ταυτόχρονα με την αγορά επίπλων στην κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωλήνες μέσα στις ντουλάπες.
 • ορισμένοι ιδιοκτήτες παράγουν ανεξάρτητα κουτιά από γυψοσανίδες. Με βάση το εσωτερικό της κουζίνας, ολόκληρο το σχέδιο είναι ζωγραφισμένο στο απαιτούμενο χρώμα ή επικολλημένη ταπετσαρία.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να κρύψουν αποτελεσματικά τους σωλήνες από τα μάτια, προσαρμόζοντας έτσι αρμονικά το σχέδιο στο εσωτερικό της κουζίνας.

Ιδιαιτερότητες της αυτοεγκατάστασης

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας, τότε αυτή η διαδικασία αποτελείται από πολλά στάδια:

Αρχικά, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασης του αγωγού. Αυτή η τοποθεσία απαιτεί προετοιμασία. Η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται στη θέση της, με βάση το μοντέλο που αγοράσατε. Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο ταινιών για να μετρήσετε το απαιτούμενο επίπεδο εγκατάστασης. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε την σήμανση.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το απαραίτητο επίπεδο λόγω της επιφάνειας του ντουλάπι που είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα, θα χρειαστεί να ελαφρώς podpilit. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να καθορίσετε το ύψος του κάτω μέρους της καλύπτρας χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της συσκευής. Κατά κανόνα, το μέγεθος είναι 0,5-0,7 μέτρα.

Αγωγοί σχεδίασης: κανόνες ταξινόμησης και εγκατάστασης

Το καθήκον των αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας είναι να εξασφαλιστεί η μεταφορά του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο (ή ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας). Εγκαθίστανται στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές εξαγωγής. Σε οικιακά κτίρια και διαμερίσματα, οι απορροφητήρες τοποθετούνται κυρίως στην κουζίνα πάνω από την εστία. Είναι αλήθεια ότι τώρα και η κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αγωγό - όχι ασυνήθιστο, αλλά ακόμα οι περισσότεροι από αυτούς χωρίς το "σωλήνα" δεν είναι πλήρης.

Όμορφο σχέδιο με ενσωματωμένη κουκούλα

Στα καταστήματα των οικιακών συσκευών μπορείτε να δείτε μια τεράστια ποικιλία αεραγωγών, πολλοί αγοραστές χάνονται κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, οπότε έχει νόημα να μιλάμε για τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους.

Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

Τα υγειονομικά πρότυπα προβλέπουν την παροχή κατοικιών με εναέρια ανταλλαγή ορισμένης πολλαπλότητας. Για να εξασφαλιστεί αυτή η κατάσταση, παρέχεται σύστημα εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια - ένα δίκτυο αγωγών αερισμού ενσωματωμένο στους τοίχους του κτιρίου, με έξοδο στην οροφή. Το Ventkanaly χρησιμεύει για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα διεξάγεται φυσικά μέσω της διαρροής των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να εντοπίσει οσμές, καπνούς και άλλες «απολαύσεις» που προκύπτουν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι αρκετά ευχάριστο αρώματα εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα. Για να αποφευχθεί αυτό, δημιουργείται ένα επιπλέον (εξαναγκασμένο) σύστημα εξαερισμού. Αυτή η συσκευή αφαιρεί τους ατμούς που ανεβαίνουν από την επιφάνεια μαγειρέματος και τους πετάει μέσα από τον αγωγό αέρα στον αγωγό εξαγωγής του γενικού συστήματος εξαερισμού.

Σύστημα εξαερισμού και ανεμιστήρας εξαγωγής

Τύποι αεραγωγών

Οι αγωγοί εξόρυξης ταξινομούνται ως εξής:

 • μορφή ·
 • υλικό ·
 • εποικοδομητική εκτέλεση.

Με τη μορφή τους, οι αγωγοί χωρίζονται σε δύο ομάδες:

 • κυκλική διατομή.
 • ορθογώνιο τμήμα.

Για την κατασκευή στοιχείων αφαίρεσης αέρος χρησιμοποιούνται:

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι αγωγοί χωρίζονται σε δύο ομάδες:

Άκαμπτος πλαστικός ορθογώνιος αγωγός για σχεδίαση

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αγωγού αέρα

Κάθε μία από τις παραστάσεις έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Όλα εξαρτώνται από το χώρο που μπορείτε να διαθέσετε για την τοποθέτηση του αγωγού.

 1. Συστήματα ορθογώνιου τμήματος κρύβονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας. Επιπλέον, οι αεραγωγοί αυτής της διαμόρφωσης είναι διαθέσιμοι ως χωριστά τμήματα, έτσι μπορείτε να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα από οποιοδήποτε επιθυμητό μήκος.
 2. Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για το σχέδιο μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε γωνία, εάν χρειάζεται να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (εντός των επιτρεπόμενων). Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ανεπαρκώς τεντωμένος αεραγωγός έχει μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξάτμισης. Όμως, ο χρήστης έχει ένα περιθώριο ελιγμών.
 3. Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι κατάλληλοι σε κουζίνα με υψηλή οροφή: είναι προϊόντα μεγάλου μεγέθους.
 4. Μια ποικιλία σχεδίων ορθογωνικής διατομής είναι οι επίπεδες αγωγοί αέρα για το σχέδιο. Παίρνουν λίγο χώρο και δεν είναι εμφανείς. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρία τυπικά μεγέθη επίπεδων συστημάτων:
  • 110x55 mm (χρησιμοποιούνται για κουκούλες χωρητικότητας μικρότερης των 300 m3 / h).
  • 120 x 60 mm (χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό των εκχυλισμάτων, των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h) ·
  • 204x60 mm (κατάλληλο για εργασία σε ζεύγη με εξατμίσεις υψηλής απόδοσης - μέχρι 1000 m3 / h).
 5. Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς: είναι ευκολότερο να διατηρηθούν και κάνουν λιγότερο θόρυβο. Η εσωτερική τους επιφάνεια στερείται τραχύτητας, γεγονός που έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα στη μείωση της αντίστασης στο ελάχιστο. Αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: με ισχυρή θέρμανση, μπορούν να γίνουν μια πηγή επιβλαβών ουσιών που απελευθερώνονται στο χώρο της κουζίνας.

Επίπεδη αγωγός και τα εξαρτήματά του

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μια άλλη απόχρωση: το μέγιστο μήκος του κυματοειδούς αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε επιπλέον μετρητής "θα φάει" από 5 έως 10% της παραγωγικότητας.

Καθορισμένο με διαστάσεις

Οι διαστάσεις του τμήματος του αγωγού πρέπει να αντιστοιχούν στην έξοδο του εξοπλισμού εξάτμισης. Εάν η διάμετρος του σωλήνα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη οπή, το σύστημα θα προκαλέσει υπερβολικό θόρυβο και ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί υπό αυξημένες συνθήκες φορτίου. Ο συνδυασμός αυτών των προβλημάτων δεν θα δημιουργήσει άνετες συνθήκες για τον χρήστη και θα οδηγήσει σε μια γρήγορη αποτυχία μιας ακριβής εγκατάστασης.

Οι τυποποιημένες διαστάσεις των οπών στα οικιακά συστήματα εξάτμισης είναι:

 • 90x90 mm.
 • 126x126 mm.
 • διάμετρο 100 mm.
 • διαμέτρου 120-125 mm.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Εάν επιλέξετε τη διαμόρφωση αγωγού διαφέρει από τη μορφή της εξόδου, θα πρέπει να αγοράσουν περισσότερα και προσαρμογέα - στοιχεία για τη μετάβαση από το τετράγωνο με τον κύκλο (ή αντίστροφα).

Λεπτότητα για τοποθέτηση αγωγών εξαγωγής

 • Η εγκατάσταση ενός κυματοειδούς αγωγού αέρα για την εξαγωγή από αλουμίνιο είναι η απλούστερη επιλογή. Τέτοια κανάλια κόβονται εύκολα με ψαλίδια για μέταλλο, οι κουκούλες είναι προσαρτημένες στην κουκούλα.
 • Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες κουζίνας είναι πιο δύσκολες: θα χρειαστεί περισσότερη ακρίβεια κατά τη μέτρηση των αποστάσεων από την κουκούλα στην περιοχή λήψης. Ο πλαστικός αγωγός περιλαμβάνει ίσια τμήματα και στροφές, με τα οποία πραγματοποιείται η απαραίτητη στροφή του κιβωτίου. Τα ίσια στοιχεία διατίθενται σε μήκη από 0,5 έως 2 μέτρα. Το καθήκον σας - να καταγράψετε τη διαδρομή των κιβωτίων παρεμβύσματος με τέτοιο τρόπο ώστε η αλλαγή κατεύθυνσης σε αυτό να ήταν όσο το δυνατόν μικρότερη.

Βέλτιστο κιτ για τοποθέτηση αγωγών

 • Η βαρύτερη επιλογή είναι η εγκατάσταση αγωγών από χάλυβα. Δυστυχώς, υπάρχουν καταστάσεις (για παράδειγμα, η κουκούλα πωλείται με εξαρτήματα σωληνώσεων από χάλυβα). Σύμφωνα με τους κανόνες, ξεχωριστά τμήματα τέτοιων αγωγών πρέπει να συνδέονται μέσω συνδετήρων. Στην πράξη, όμως, οι πλοίαρχοι δεν χρησιμοποιούν το στεγανοποιητικό: συναρμολογούν κομμάτια σωλήνων με επικάλυψη και ελαφρώς αρπάζουν την ένωση σφράγισης. Η δύναμη ενός τέτοιου σχεδιασμού αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​αλλά αρκεί να λειτουργήσει στην κουζίνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Κάθε γόνατο αυξάνει την αντίσταση της ροής του αέρα, ενώ μειώνει την απόδοση της εγκατάστασης.

Τα άκαμπτα κιβώτια πρέπει να στερεώνονται στην οροφή ή στους τοίχους.

Συνδέουμε τον αγωγό αέρα με το σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος

Πολλοί χρήστες κάνουν ένα ακατάλληλο σφάλμα: στερεώνουν τον αγωγό αέρα στον παράθυρο εξαερισμού. Αλλά το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού χρησιμεύει για να διατηρήσει μια κανονική ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας, η ανταλλαγή αέρα του δωματίου διατηρείται στο σωστό επίπεδο. Αλλά μόλις την απενεργοποιήσετε, το υπόλοιπο αέρα είναι σπασμένο. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο "κούμπωμα" θα πρέπει να συνδέσετε τον αγωγό με το σύστημα γενικού εξαερισμού μέσω μιας ειδικής μάσκας εξαερισμού με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Υπάρχουν τρύπες σε αυτό που, όταν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη, είναι κλειστά, και όταν σβήνουν, ανοίγουν. Απαιτείται βαλβίδα ελέγχου για την εξάλειψη του βυθίσματος πίσω.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου για σωστή εγκατάσταση του αγωγού

Μικρά κόλπα: μάσκα στον αεραγωγό

Οποιοσδήποτε αγωγός αέρα θα επιλέξετε, δεν θα διακοσμήσει το εσωτερικό της κουζίνας σας: υπάρχει κάτι επίσημο σε αυτή τη λεπτομέρεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποκρύψετε τη συναρμολογημένη δομή:

 • Για μια ψευδοροφή, αν υπάρχει μία στην κουζίνα. Το κάθετο τμήμα του αγωγού μπορεί να ραμμένο με το ίδιο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή. Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο απλά να στήσει γύρω από το πλαίσιο σωλήνα του μεταλλικού πλαισίου και συνοδεύουν επένδυση φύλλων με τη βοήθεια βιδών (με διακοσμητικά κεφάλια). Το ίδιο το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο.
 • σε διακοσμητικό κουτί. Κατασκευάζονται πολλές τροποποιήσεις τέτοιων κουτιών. Διαφέρουν σε μορφή, υλικό, χρώμα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί με ενσωματωμένους προβολείς.
 • μπορείτε να αγοράσετε αμέσως μια ενσωματωμένη κουκούλα, τότε ο αγωγός θα τοποθετηθεί μέσα στο ντουλάπι ή θα τοποθετηθεί κατά μήκος του "στέγη"?
 • μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό κιβώτιο από γυψοσανίδα οποιασδήποτε διαμόρφωσης και να εισάγετε λαμπτήρες σε αυτό. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό στοιχείο του εσωτερικού.

Σωστή και λανθασμένη τοποθέτηση του αγωγού

Το θέμα της καμουφλάζ μπορεί να επιλυθεί ευκολότερα: βαφή του σωλήνα σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας ή ταπετσαρία με ταπετσαρία.

Πώς να το κάνετε χωρίς αγωγό

Από τον αγωγό μπορεί να απορριφθεί με την τοποθέτηση στην κουκούλα της κουζίνας, με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Ο εξαγόμενος αέρας σε μια τέτοια συσκευή διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου, καθαρίζεται και επιστρέφει στον χώρο της κουζίνας.

Στις κουκούλες χωρίς αγωγό, εγκαθίσταται ένα σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

 • στο πρώτο φίλτρο η ροή αέρα απελευθερώνεται από τα χονδρόκοκκα σωματίδια οπτάνθρακα, αιθάλης και γράσου.
 • Το δεύτερο φίλτρο αφαιρεί από τον αέρα μικρότερα κλάσματα, τα οποία είναι οι ένοχοι δυσάρεστων οσμών.

Το κουζινάκι για την κουζίνα, το οποίο λειτουργεί χωρίς αγωγό, έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του γενικού αερισμού.
 • Δεν υπάρχει λόγος να φράξετε τους αεραγωγούς, που δεν προσθέτουν στην αισθητική της κουζίνας σας.
 • Ο απορροφητήρας είναι εύκολος στη συναρμολόγηση: απλά το στερεώστε πάνω από την εστία και συνδέστε την στην πρίζα.
 • ένα ακόμα απροσδόκητο πλεονέκτημα - υπάρχει μια τέτοια εξάντληση λιγότερη από την εργασία στην εκπομπή μολυσμένου αέρα.

Τύπος ανακύκλωσης αέρα εξαγωγής

Αλλά δεν είναι όλα τόσο αθόρυβα: ένα τόσο αξιόλογο μοντέλο έχει τα μειονεκτήματά του:

 • ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα αναλώσιμα τελικά εξουδετερώνουν το αρχικό πλεονέκτημα τιμής κάθε προϊόντος. Η συχνότητα αντικατάστασης εξαρτάται από την ένταση χρήσης του καλύμματος: όσο πιο συχνά προετοιμάζετε φαγητό, τόσο πιο γρήγορα το φίλτρο θα αναπτύξει τους πόρους του. Και αν κάποιος από το νοικοκυριό χαλάσει με ένα τσιγάρο στην κουζίνα, η ζωή της συσκευής που καταναλώνει μειώνεται σημαντικά. Επιπλέον, ο κατασκευαστής θέτει τις απαιτήσεις του για τη συχνότητα αντικατάστασης του φίλτρου - από 3 έως 6 μήνες. Δηλαδή, μπορείτε να το αντικαταστήσετε νωρίτερα, αλλά αργότερα - δεν είναι επιθυμητό?
 • μια μικρή επιλογή από άποψη σχεδιασμού. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς διακρίνονται από απλά σχήματα, χωρίς καμπύλες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα απορροφητικά καλύμματα είναι τα πιο αποτελεσματικά, αλλά μόνο με μια προϋπόθεση: έχετε μια καλή εισροή καθαρού αέρα στο διαμέρισμά σας. Σε παλιά σπίτια με ξύλινα παράθυρα πριν από την τοποθέτηση δεν μπορείτε να το σκεφτείτε. Η παρουσία πλήθους σχισμών στα πλαίσια αυτής της εισροής παρέχεται με φυσικό τρόπο. Εάν έχετε τοποθετήσει πλαστικά παράθυρα, θα πρέπει να φροντίσετε τον αερισμό τροφοδοσίας. Διαφορετικά, στη διαδικασία της ανταλλαγής αερίων υπάρχει αρνητικό υπόλοιπο. Αυτό είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Σκεφτείτε, ίσως, μια κουκούλα ανακύκλωσης είναι η μόνη αποδεκτή επιλογή για την κουζίνα σας.

Ποια θα πρέπει να είναι η διάμετρος και το μήκος του αγωγού για το σχέδιο

Για κάθε δωμάτιο, όπου χρησιμοποιείται αέριο, θερμικές ηλεκτρικές συσκευές για το μαγείρεμα, είναι απαραίτητη η εξάτμιση. Αυτή η συσκευή συνδέεται στον αεραγωγό και παρέχει την αφαίρεση ατμού, καπνών και δυσάρεστων οσμών. Οι κουκούλες είναι απαραίτητες τόσο στις κατοικίες όσο και στις επαγγελματικές κουζίνες. Ακόμα κι αν μια μικρή οικογένεια ζει στο σπίτι και η διαδικασία μαγειρέματος δεν παίρνει πολύ χρόνο, χωρίς να τεντώσει το μικροκλίμα στην κατοικία δεν θα είναι ευνοϊκή για τη ζωή. Η συσκευή εξάτμισης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με συμβατικό εξαερισμό, καθώς το σύστημα εξαερισμού έχει εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας και εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα σε κλειστό χώρο, αλλά σε καμία περίπτωση την απόσυρση προϊόντων καύσης και ατμού. Οι διατάξεις εξάτμισης συνδέονται με έναν αγωγό αέρα με έναν άξονα εξαερισμού. Η διάμετρος και το μήκος του αγωγού υπολογίζονται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

Τα πιο δημοφιλή και πρακτικά είναι οι κυκλικοί αγωγοί.

Γιατί χρειάζεται ένα εξολκέα

Η εξόρυξη είναι ένας σημαντικός εξοπλισμός για κάθε κουζίνα. Η κύρια λειτουργία του είναι η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα. Ο καπνός με προϊόντα καύσης, ατμούς μαγειρέματος, οσμές που δεν επηρεάζουν την ευημερία προέρχονται όλα από το δωμάτιο με αυτόν τον εξοπλισμό. Αυτή η συσκευή, καθαρίζοντας τον αέρα, φροντίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται απευθείας στην κουζίνα ή στα γειτονικά δωμάτια.

Η κουκούλα παρέχει άνετες συνθήκες στις βιομηχανικές κουζίνες στο εργατικό προσωπικό και τις ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης, εάν εγκαθίσταται στην κουζίνα σε μια κατοικία.

Διάγραμμα της διάταξης και αρχή της λειτουργίας του αγωγού.

Η συσκευή εξάτμισης επιλύει τις ακόλουθες εργασίες:

 • την απομάκρυνση των οσμών από την κουζίνα.
 • παραγωγή προϊόντων καύσης ·
 • ψύξη του αέρα.
 • μείωση της υγρασίας.

Η καλύπτρα εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας, την αναπαραγωγή βακτηρίων, για τα οποία το θερμό και υγρό περιβάλλον είναι βέλτιστο. Με τη συσκευή εξάτμισης, βρωμιά, λίπος, αιθάλη δεν εγκατασταθούν στο τελείωμα και τα εσωτερικά αντικείμενα.

Ο διαφορετικός σχεδιασμός των μοντέρνων κουκούλες σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτό τον εξοπλισμό σύμφωνα με το στυλ της κουζίνας. Τώρα στην πώληση υπάρχουν συσκευές διαφορετικού τύπου: διακοσμητικές, θολωτές, μοντέρνες και εθνοτικές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία θα είναι σχεδόν αόρατη στο εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς να επιλέξετε έναν σωλήνα αεραγωγού;

Διάγραμμα του συστήματος αγωγών.

Η σωστή επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα αεραγωγού έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του απορροφητήρα. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, χωρίς δυσλειτουργία ή θόρυβο, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια ή μεγαλύτερη από τη διάμετρο του καυσαερίου. Όταν χρησιμοποιείται ο αγωγός, η κουκούλα μικρότερης διαμέτρου μειώνει την αποδοτικότητα της λειτουργίας λόγω της αύξησης της αντίστασης του αέρα και μειώνει την ισχύ έλξης. Ωστόσο, όχι μόνο η διάμετρος του αγωγού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία της κουκούλας, πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαμόρφωση του αγωγού, πώς βρίσκεται κατά μήκος του τοίχου και ποιο είναι το μήκος του. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές και ευθείες γωνίες κλίσης. Όταν ο σωλήνας κάμπτεται κατά 90 °, το 10% της παραγωγικότητας του καλύμματος χάνεται.

Ο αγωγός αέρα πρέπει να έχει μόνο αμβλύ γωνίες κάμψης.

Για να αποφύγετε την κίνηση του αέρα αντίστροφα, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε τον αεραγωγό με βαλβίδα ελέγχου.

Πώς μπορώ να έχω κουκούλα;

Χρήση του αγωγού στον εξαερισμό της κουζίνας.

Οι διατάξεις εξάτμισης πρέπει να τοποθετούνται πάνω από τον θερμικό εξοπλισμό που είναι στερεωμένος στην οροφή ή στο πλάι, στερεωμένος στον τοίχο. Σκεύος δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον άξονα αερισμού, το οποίο αγωγό είναι έξοδος, δεδομένου ότι ο σωλήνας αεραγωγού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m. Η υπέρβαση αυτού του μήκους θα μειώσει την αποδοτικότητα του εξοπλισμού. Πλάκα δεν θα πρέπει να τεθούν στον τοίχο απέναντι από την πόρτα του φρεατίου εξαερισμού, διαφορετικά, ανοίγοντας τον αγωγό θα πρέπει να κάνουμε πολλά κάμψης, η οποία επίσης επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

Ποιοι αγωγοί είναι καλύτερο - πλαστικό ή κυματοειδές;

Τώρα χρησιμοποιούνται δύο τύποι σωλήνων αέρα: πλαστικοί και αλουμινένιοι κυματοειδείς σωλήνες. Η διατομή των πλαστικών προϊόντων μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια. Οι στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί έχουν μικρότερη αντίσταση αέρα από ό, τι με μια ορθογώνια διατομή, έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Αλλά οι ορθογώνιοι αγωγοί αέρα στο εσωτερικό φαίνονται πιο φυσικοί, συγχωνεύονται με έπιπλα και άλλο εξοπλισμό κουζίνας.

Σχέδιο του συστήματος πυροπροστασίας του αγωγού.

Μεγάλη προσοχή κατά την συναρμολόγηση των στοιχείων του σωλήνα αεραγωγού θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των συνδέσεων. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε όλα τα εξαρτήματα για το σύστημα μαζί με πλαστικούς σωλήνες, έτσι ώστε όταν τα στοιχεία συνδέονται, δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι κυματοειδείς σωλήνες δεν απαιτούν στοιχεία σύνδεσης, λυγίζουν εύκολα σε οποιαδήποτε γωνία και επίσης τεντώνονται και συστέλλονται. Η εγκατάστασή τους μειώνεται ώστε να στερεώνεται μία άκρη του σωλήνα στο άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, και το αντίθετο - στην έξοδο της συσκευής εξαγωγής. Εκτός από την ευκολία εγκατάστασης, ένα ακόμα πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων μπροστά από τους πλαστικούς σωλήνες είναι το μικρό τους βάρος. Και τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης, τη συσσώρευση λίπους και αιθάλης στα εσωτερικά τοιχώματα του σωλήνα.
Οι πλαστικοί αγωγοί έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • ήσυχη λειτουργία.
 • Ασήμαντη αντίσταση στον αέρα λόγω των λείων εσωτερικών τοίχων.
 • Δεν είναι φραγμένα με λάσπη, όλα τα απόβλητα εκκενώνονται στον άξονα εξαερισμού.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων είναι η πιο σύνθετη εγκατάσταση και η ανάγκη για σύνδεση στοιχείων, καθώς και υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους κυματοειδείς σωλήνες.

Συμβουλές για την εγκατάσταση κουκούλας

Πίνακας για τον υπολογισμό της διαμέτρου των αγωγών.

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης, το ύψος και η θέση του καλύμματος πρέπει να υπολογίζονται σωστά σε σχέση με την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας. Εάν τοποθετηθεί υπερβολικά ψηλά πάνω από την κουζίνα, ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί, ατμός, δυσάρεστες μυρωδιές θα παραμείνουν στο δωμάτιο. Και αν είναι χαμηλή πάνω από τη σόμπα, θα παρεμβαίνει στην εργασία. Η βέλτιστη απόσταση από την κουκούλα στην πλάκα είναι 75 cm.

Όταν συνδέετε τον αγωγό αέρα στον αγωγό αερισμού, πρέπει να προσέχετε ώστε ο φρέσκος αέρας στην κουζίνα να μην είναι εντελώς μπλοκαρισμένος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα με ένα εξάρτημα για τον σωλήνα αέρα και μια ειδική βαλβίδα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της καλύπτρας, η βαλβίδα κλείνει και όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται, η βαλβίδα ελέγχου ανοίγει και κυκλοφορεί αέρας.

σωλήνες αεραγωγών κυματοειδές πλέγμα εγκατάσταση που χρησιμοποιείται με εξαρτήματα και σφιγκτήρες. Οι κυματοειδές σωλήνες συνιστάται να τεντώσει ώστε να μην παραμείνει στην πτυχή, διαφορετικά θα συσσωρεύονται ακαθαρσίες και το έργο κουκούλα - συνοδεύεται από το θόρυβο.

Τα πλαστικά συστήματα αεραγωγών εγκαθίστανται με προσαρμογείς για σύνδεση με τον απορροφητήρα και τον αγωγό εξαερισμού.

Σχέδια στερέωσης του αγωγού στον τοίχο.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα εξάτμισης και με ελάχιστο επίπεδο θορύβου, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου της συσκευής. Αν δεν παρατηρηθεί αυτή η κατάσταση, το φορτίο του κινητήρα της συσκευής θα αυξηθεί, η αποδοτικότητα της λειτουργίας του θα μειωθεί και θα εμφανιστεί θόρυβος.

Κατά την επιλογή της θέσης της κουκούλας πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τύπος της κουκούλας. Οι επίπεδες συσκευές είναι τοποθετημένες στον τοίχο, ενώ οι διατάξεις εξάτμισης του νησιού είναι στερεωμένες στην οροφή. Όργανα με γωνιακό βραχίονα τοποθέτησης εγκαθίστανται μέσα στα έπιπλα που έχουν κρεμαστεί. Για τον αγωγό στα έπιπλα δημιουργήστε μια τρύπα κατάλληλης διαμέτρου. Οι διακοσμητικές κουκούλες, οι θόλοι τοποθετούνται στον τοίχο. Για να καλύψετε τον αγωγό, εγκαταστήστε ένα διακοσμητικό κουτί.

Τύποι συσκευών εξάτμισης

Η κουκούλα κουζίνας είναι σήμερα εύκολο να παραλάβετε σε τιμή, τεχνικές παραμέτρους, σχεδιασμό. Λόγω των χαρακτηριστικών λειτουργίας, του μεγέθους του δωματίου, του εσωτερικού σχεδιασμού, μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό τύπο εξοπλισμού. Συμπαγείς και ανέξοδες επίπεδες συσκευές - η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες. Έχουν χαμηλή ισχύ, αλλά αν η κουζίνα δεν είναι συχνά μαγειρεμένο φαγητό, αυτός ο εξοπλισμός κάνει αξιοθαύμαστα με τις λειτουργίες του.

Οι τηλεσκοπικές ενσωματωμένες συσκευές είναι πιο ισχυρές από τις επίπεδες συσκευές. Είναι εξοπλισμένα με συρόμενο φορείο, το οποίο αυξάνει την περιοχή εισαγωγής αέρα και βελτιώνει την απόδοση. Οι ενσωματωμένες συσκευές είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, αλλά είναι ακριβότερες από τις επίπεδες συσκευές. Τα θολωτά και διακοσμητικά όργανα είναι τα πιο ισχυρά. Έχουν πολλές επιπλέον χρήσιμες λειτουργίες συμπεριλαμβανομένης μιας χρονόμετρο, αυτόματη απενεργοποίηση, εντατική λειτουργία, περίμετρο αναρρόφησης κλπ Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη, ένα άγγιγμα ή μπουτόν ελέγχου, φωτισμός αλογόνου, Ήχος-κουτιά και άλλες πιο πρόσφατες βελτιώσεις. Αυτός ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος για μεγάλες κουζίνες, οι οποίες συχνά μαγειρεύονται. Άλλα πλεονεκτήματα του θόλου και διακοσμητικά κουκούλες περιλαμβάνουν χαμηλού θορύβου, ποικίλα σχέδια, ένα ευρύ φάσμα τιμών.