Πώς είναι η κουκούλα στο γκαράζ: δημοφιλή σχέδια και τεχνολογία της σωστής ρύθμισης

Γκαράζ - το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό, αλλά η τοποθέτησή του δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απρόσεκτα. Πρέπει να προστατεύει το όχημα από εξωτερικές επιδράσεις: καιρικές συνθήκες, αεροπειρατεία κ.λπ.

Αλλά μέσα σας πρέπει να δημιουργήσετε ένα χρήσιμο μικροκλίμα για τους ανθρώπους και την τεχνολογία. Αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί εάν η κουκούλα στο γκαράζ είναι σωστά τοποθετημένη.

Γιατί να εξαερώσετε ένα γκαράζ

Φυσικά, το γκαράζ - αυτό είναι ένα τεχνικό, παρά μια κατοικημένη εγκατάσταση, αν και ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με αυτή τη δήλωση δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Αν ο οδηγός περνά στο γκαράζ πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το υπόγειο ή το γκαράζ για τη σωστή αποθήκευση των προμηθειών τροφίμων, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχεί για τη σωστή εξαερισμό σε μια τέτοια συγκεκριμένη περιοχή.

Αρχικά, η συγκέντρωση των καυσαερίων, των ατμών καυσίμου και άλλων τεχνικών υγρών είναι υψηλή εδώ. Ακόμα και μια σύντομη διαμονή σε μια τέτοια ατμόσφαιρα για ένα άτομο είναι εξαιρετικά επιβλαβής.

Το δεύτερο πρόβλημα που σχετίζεται με την ακατάλληλη εξαέρωση του γκαράζ είναι η υπερβολική υγρασία. Οι υδρατμοί συσσωρεύονται σε εσωτερικούς χώρους και συμπυκνώνονται σε διάφορες επιφάνειες, μεταξύ άλλων με αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος εμφάνισης και ο ρυθμός διεργασιών διάβρωσης αυξάνονται δραματικά, με άλλα λόγια, η σκωρία του οχήματος.

Συχνά στα γκαράζ ή τακτοποιημένα κάτω από τα κελάρια αποθηκεύουν λαχανικά, συντήρηση, άλλα προϊόντα ή πράγματα που δεν είχαν θέση στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Η επαφή με την υγρασία, καθώς και ο αντίκτυπος των τεχνικών καπνών δεν θα φέρει όλα αυτά τα αντικείμενα. Και μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα απλά, αρκετό για να φροντίσετε τον αποτελεσματικό εξαερισμό.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις εγκαταστάσεις εξαερισμού

Όλοι όσοι αντιμετώπισαν τουλάχιστον το πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις, είναι γνωστό ότι διακρίνεται ένα φυσικό, αναγκαστικό και συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού. Με την πρώτη επιλογή είναι απλή: βασίζεται στη διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα μέσα και έξω.

Όπως γνωρίζετε, ο θερμός αέρας ανεβαίνει, ενώ ο κρύος πηγαίνει κάτω. Η ιδέα είναι ότι οι μάζες ψυχρού αέρα εισέρχονται στο δωμάτιο από το δρόμο, ανεβαίνουν και φύγουν φυσικά μέσα από την οπή εξάτμισης. Ταυτόχρονα, πρέπει να αντικατασταθούν από νέα ρεύματα καθαρού αέρα που προέρχονται από το εξωτερικό.

Στο γκαράζ, αυτός ο εξαερισμός δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχονται επαρκώς μεγάλα ανοίγματα για εισροή και εξαγωγή αέρα, αλλά η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο θα έχει μεγάλη σημασία. Το χειμώνα, αυτή η κατάσταση δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα είναι σχεδόν παντού, μειώνεται δραματικά η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού.

Μια εναλλακτική επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι ο εξαναγκασμένος αερισμός, δηλ. με τη χρήση πρόσθετων κεφαλαίων. Στην τρύπα εισαγωγής και εξάτμισης εγκαθίστανται ειδικοί ανεμιστήρες, οι οποίοι, ανάλογα με το σκοπό, αντλούν αέρα μέσα στο δωμάτιο ή το αφαιρούν.

Αλλά η τοποθέτηση δύο συσκευών ταυτόχρονα για ένα μικρό γκαράζ δεν είναι πάντοτε εύλογη και δικαιολογημένη από οικονομική άποψη. Είναι πιο συμφέρουσα η χρήση ενός συνδυασμένου συστήματος εξαερισμού, για το οποίο απαιτείται μόνο μία συσκευή. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας, αντλείται καθαρός αέρας και οι μάζες του αέρα εξαγωγής εξαναγκάζονται μέσω της θύρας εξάτμισης.

Στα συνεργεία, το σύστημα εξάτμισης θεωρείται πιο κατάλληλο. Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα που απομακρύνει αποτελεσματικά τον αέρα κορεσμένο από επιβλαβείς ατμούς και υπερβολική υγρασία. Οι μάζες του νωπού αέρα εισέρχονται στο δωμάτιο φυσικά μέσω της εισροής του συστήματος.

Χαρακτηριστικά της διάταξης φυσικού αερισμού

Για να διασφαλιστεί ο σωστός φυσικός αερισμός του γκαράζ, είναι απαραίτητο να θυμηθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες:

 • Η οπή για την εισροή αέρα τοποθετείται κάτω, περίπου 10 cm από το επίπεδο του δαπέδου.
 • Η οπή εξάτμισης γίνεται στην κορυφή, σχεδόν κάτω από την οροφή ή ακόμα και απευθείας στην οροφή.
 • Η βέλτιστη παραλλαγή για την τοποθέτηση αυτών των οπών είναι διαγώνια, δηλ. εάν η εισροή βρίσκεται στην κάτω μπροστινή γωνία, τότε η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στην επάνω γωνία.
 • Οι διαστάσεις των οπών πρέπει να υπολογίζονται σωστά ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής εντατική ανταλλαγή αέρα.
 • Το άνοιγμα εισόδου πρέπει πάντα να είναι δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερο από τις διαστάσεις της κουκούλας.

Λοιπόν, αν ο αερισμός υπολογίστηκε και δημιουργήθηκε ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του γκαράζ. Εάν αυτή η στιγμή έχει χαθεί, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια σειρά σχετικά απλών εργασιών εγκατάστασης. Συμβαίνει επίσης ότι ο εξαερισμός παρέχεται, αλλά τα αποτελέσματα δεν συμβαίνουν. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βελτιώσετε το σύστημα, για παράδειγμα, εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.

Πώς να υπολογίσετε σωστά

Οι υπολογισμοί εξαερισμού απαιτούν σε πολλές περιπτώσεις ειδικές γνώσεις και εφαρμογή σύνθετων τεχνικών. Εάν υπάρχει μια επιθυμία και επιτρέπει ένα πορτοφόλι, η δημιουργία ενός έργου μπορεί να παραγγελθεί από ειδικούς. Ευτυχώς, το γκαράζ είναι ένα μικρό δωμάτιο με απλή διαμόρφωση. Οι διαστάσεις των οπών εξαερισμού υπολογίζονται με τον τύπο:

 • Πsec - επιφάνεια εγκάρσιας διατομής του ανοίγματος εξαερισμού.
 • Πgar - την περιοχή του γκαράζ ·
 • 15 - συντελεστής που αντικατοπτρίζει τις διαστάσεις του ανοίγματος αερισμού ανά μονάδα επιφάνειας του δωματίου.

Δηλαδή. θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή γκαράζ κατά 15 mm. Σύμφωνα με αυτή την απλοποιημένη μεθοδολογία για μια περιοχή γκαράζ 24 τετραγωνικών μέτρων. m. (6 * 4) θα χρειαστεί θύρα τροφοδοσίας με διάμετρο 360 mm. Αυτοί οι υπολογισμοί είναι πολύ εξαρτημένοι, δεδομένου ότι η τεχνική δεν λαμβάνει υπόψη το ύψος του δωματίου και τα άλλα χαρακτηριστικά του.

Στην πράξη, αυτοί οι δείκτες μπορεί να διαφέρουν. Για την προαναφερθείσα περιοχή γκαράζ των 24 τετραγωνικών μέτρων. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία δύο σωλήνες των 150 mm στην εισροή και ένας τέτοιος σωλήνας χρησιμοποιήθηκε για εκχύλιση.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα μέσα:

 • Εκτροπέα - ένα ειδικό πώμα το οποίο είναι τοποθετημένο στην άκρη ενός κατακόρυφου σωλήνα εξαγωγής ευθύγραμμο τμήμα για να δημιουργηθεί μια δομή μέσα στην εσώτερη ατμόσφαιρα και να επιταχύνει την κίνηση των αερίων μαζών.
 • Ο διαχύτης είναι ένα πτερύγιο για το εξωτερικό μέρος του σωλήνα τροφοδοσίας, για την εργασία του χρησιμοποιείται η πίεση του ανέμου.
 • Ένας συμβατικός λαμπτήρας πυράκτωσης - εγκαθίσταται στο εσωτερικό του σωλήνα εξαγωγής και θερμαίνει τη ροή του αέρα, επιταχύνοντας την κίνηση του.

Αυτές οι απλές συσκευές μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του εξαερισμού στο γκαράζ.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Για την οργάνωση του σωστό αερισμό του γκαράζ θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον δύο ανοίγματα για καθαρό αέρα, καθώς και για τις ροές εκροής κορεσμένο με επιβλαβείς αναθυμιάσεις και η υπερβολική υγρασία. Η οπή εισροής γίνεται στο κάτω μέρος του εξωτερικού τοιχώματος, περίπου 10-15 cm από το δάπεδο.

Στερεοί τοίχοι χώρων διαβίωσης είναι διάτρητοι με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, αλλά για γκαράζ δεν απαιτούνται τέτοιες πολυπλοκότητες. Τις περισσότερες φορές, μια τρύπα με κατάλληλη διάμετρο είναι διάτρητη με ένα διάτρητο.

Μετά από αυτό, ένας σωλήνας ή σωλήνες εισροής εισάγονται στην οπή και η θέση τους είναι σταθερή. Για να σφραγίσετε τις ρωγμές μεταξύ του σωλήνα και του υλικού τοίχου, χρησιμοποιήστε έναν αφρό συναρμολόγησης. Το εξωτερικό μέρος της οπής θα πρέπει να προστατεύεται με ειδική μάσκα ή διαχύτη.

Η διατομή του αγωγού αερισμού μπορεί να γίνει όχι μόνο στρογγυλή, αλλά και τετράγωνη ή ορθογώνια. Για την εγκατάσταση θα χρειαστούν σωληνώσεις κατάλληλης διαμόρφωσης. Συνήθως για τον αερισμό του γκαράζ χρησιμοποιείτε σωλήνες με κυκλική διατομή. Αυτή είναι η φθηνότερη και βολικότερη επιλογή, επιπλέον, δημιουργούν μια ελάχιστη αντίσταση στις ροές αέρα. Για εξαερισμό είναι κατάλληλοι και μεταλλικοί σωλήνες και δομές από πλαστικό.

Η τρύπα για την κουκούλα γίνεται κάτω από την οροφή. Ο σωλήνας αποσύρεται οριζόντια μέσω του τοίχου και στη συνέχεια συναρμολογείται κάθετο τμήμα. Θα πρέπει να είναι αρκετά μακρύς. Η βέλτιστη περιοχή κουκούλα, που υψώνεται πάνω από το επίπεδο της οροφής του όχι λιγότερο από 50 cm. Η κορυφή είναι συχνά ορίζεται καπάκι-εκτροπέα. Το εσωτερικό των θυρίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής θα πρέπει να καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα.

Συνδυασμένος και εξαναγκασμένος εξαερισμός

Όπως προαναφέρθηκε, ο φυσικός αερισμός του γκαράζ είναι αποτελεσματικός μόνο υπό ορισμένες εξωτερικές συνθήκες, δηλ. με επαρκή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα μέσα και έξω. Η χρήση του μέσου εξαναγκασμού εξαερισμού μπορεί να λύσει αυτό το είδος προβλήματος.

Η αποτελεσματική απομάκρυνση του αέρα στο γκαράζ είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, καθώς το επίπεδο ρύπανσης είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των κατοικιών. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των γκαράζ προτιμούν την επιλογή εξαγωγής συνδυασμένου εξαερισμού. Εφαρμογή ενός έργου αυτού του τύπου δεν είναι τόσο δύσκολο.

Για να γίνει αυτό, αγοράστε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής και τοποθετήστε τον στην είσοδο του σωλήνα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος σωλήνας, πρέπει να εγκατασταθεί. Αυτό γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και κατά την εγκατάσταση φυσικού αερισμού. Οι υπολογισμοί, τα υλικά και τα εργαλεία θα χρειαστούν τα ίδια, οι υπολογισμοί διεξάγονται με παρόμοιο τρόπο, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές.

Με συνδυασμένο εξαερισμό, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την κουκούλα αυστηρά διαγώνια από την είσοδο αέρα, αν και αυτή η θέση είναι επιθυμητή. Μπορείτε να επιλέξετε άλλη θέση, τόσο για την εισαγωγή αέρα όσο και για τη θύρα εξάτμισης. Αλλά η πρώτη πρέπει να τοποθετηθεί κάτω, και η δεύτερη - στην κορυφή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η διαθεσιμότητα επίπλων και άλλων αντικειμένων στην πορεία των ροών του αέρα. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος στο σχεδιασμό του εξαερισμού. Όσο λιγότερα τέτοια εμπόδια, τόσο καλύτερη είναι η ανταλλαγή αέρα. Ένας ανεμιστήρας εξάτμισης θα πρέπει να εγκατασταθεί στον επάνω σωλήνα.

Μπορεί να είναι ένα μοντέλο καναλιού, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του σωλήνα, ή μια επιλογή γενικής χρήσης, τέτοιες συσκευές τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο. Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να συνδεθεί στην παροχή ρεύματος. Για να βελτιωθεί η λειτουργία μιας τέτοιας κουκούλας, είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με πρόσθετες μονάδες αυτόματου ελέγχου. Για παράδειγμα, ένα χρονοδιακόπτη που θα ενεργοποιήσει και θα απενεργοποιήσει τη συσκευή σε συγκεκριμένη ώρα.

Αυτό θα επιτρέψει μια μικρή μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και να εξασφαλίσει τον αερισμό του γκαράζ, ακόμη και αν δεν είναι ο ιδιοκτήτης του. Εάν υπάρχει ήδη φυσικός αερισμός στο γκαράζ, αλλά δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο έτοιμο κανάλι. Εάν το χειμώνα ο φυσικός εξαερισμός εκτελείται αρκετά καλά, τότε ο ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση τόσο του αέρα τροφοδοσίας όσο και του ανεμιστήρα εξαγωγής στα αντίστοιχα ανοίγματα. Σε συμβατικά συνεργεία, τέτοια συστήματα συνήθως δεν χρησιμοποιούνται, επειδή το πρόβλημα επιλύεται με απλούστερες επιλογές: ένα φυσικό ή ένα συνδυασμένο σύστημα.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο γκαράζ έχει νόημα μόνο στις περιπτώσεις που είναι αδύνατο να γίνει χωρίς αυτό. Για παράδειγμα, για ένα υπόγειο γκαράζ, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι η μόνη δυνατή επιλογή. Συμβαίνει ότι στο γκαράζ προγραμματίζεται η πραγματοποίηση λακαρισμένων ή άλλων έργων, στα οποία η καλή ανταλλαγή αέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Εδώ ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι πολύ χρήσιμος.

Κάβα και κοιλότητα επιθεώρησης

Πάνω θεωρήθηκε η επιλογή του αερισμού ενός συνηθισμένου γκαράζ. Εάν υπάρχει ένα υπόγειο ή / και μια κοιλότητα προβολής μέσα, αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ξεχωριστά. Στην περίπτωση του υπογείου, θα πρέπει να οργανώσετε ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το κάτω μέρος της υγρασίας συσσωρεύεται πολύ περισσότερο από ό, τι στο πάνω μέρος του δωματίου.

Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, αυτή η υγρασία θα διεισδύσει στο γκαράζ και θα καταστρέψει το όχημα που είναι αποθηκευμένο σε αυτό. Ο εξαερισμός, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο γκαράζ, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται αναγκαστικές μέθοδοι εισροής και απομάκρυνσης του αέρα, συνήθως δεν μπορεί να παράσχει επαρκώς εντατική ανταλλαγή αέριων μαζών.

Για αποτελεσματικό αερισμό του υπογείου, πρέπει να γίνουν δύο ανοίγματα: τροφοδοσία και εξάτμιση. Συνιστάται να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα στο νότιο τμήμα του κελαριού, και η απόσυρση των ροών του αέρα - από το βορρά.

Ο αγωγός τροφοδοσίας εισάγεται συνήθως στο κελάρι μέσω του δαπέδου του γκαράζ και χαμηλώνεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη στην αντίθετη γωνία, ο σωλήνας αυτός οδηγείται προς τα επάνω και έξω από το δάπεδο του γκαράζ. Όπως και με τη συσκευή εξαερισμού στο γκαράζ, η διατομή των οπών εισροής θα πρέπει να είναι δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερες από τις διαστάσεις της κουκούλας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ύψους μεταξύ της άκρης της τροφοδοσίας και της κουκούλας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η εξαερισμός του κελαριού. Το καλύτερο είναι μια διαφορά τριών μέτρων ή περισσότερο. Για να αυξηθεί η διαφορά, το κάθετο τμήμα του σωλήνα εξαγωγής, το οποίο βγαίνει στο δρόμο, πρέπει απλώς να αυξηθεί. Εδώ μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα ή ένα προστατευτικό κάλυμμα.

Μερικές φορές η εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να αφήσετε την καταπακτή ελαφρώς ανοιχτή, έτσι ώστε ο καθαρός αέρας που εισέρχεται στο γκαράζ να μετακινηθεί στο υπόγειο. Η έλλειψη καθαρού αέρα θα κάνει όλες τις προσπάθειες να οργανώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο από το κελάρι στο γκαράζ άχρηστο.

Αν το γκαράζ θερμαίνεται, μπορεί να εμφανιστεί συμπυκνωμένη υγρασία στο σωλήνα εξάτμισης το χειμώνα. Για να αποφύγετε το πάγωμα του σωλήνα, τοποθετήστε ένα ειδικό γυαλί για συμπύκνωση. Για ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ δεν απαιτείται αυτό το μέτρο. Τα προϊόντα και τα αντικείμενα που αποθηκεύονται στο κελάρι, το χειμώνα, δεν πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου από την είσοδο αέρα, διαφορετικά ενδέχεται να παγώσουν.

Η κοιλότητα παρατήρησης είναι ένα μικρό αντικείμενο, επομένως δεν υπάρχει συνήθως ξεχωριστός αερισμός για αυτό. Και είναι ακόμα απαραίτητο να φροντίζετε για μια καλή εισροή αέρα. Για το σκοπό αυτό, από την πλευρά της οπής παρατήρησης, η οποία αντιμετωπίζει την παροχή αέρα άνοιγμα ενός γκαράζ, είναι απαραίτητο να γίνει η απόκλιση της τάξης του 10-15 cm. Είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να άρει τις δύο πλευρές και λάκκους.

Από την πλευρά της κουκούλας, πρέπει επίσης να κάνετε ένα τέτοιο κενό, αλλά θα πρέπει να είναι ήδη δύο φορές. Για λόγους ασφάλειας, μπορείτε να καλύψετε αυτές τις θέσεις με τα διοικητικά συμβούλια σε ορισμένα σημεία. Κατά την τοποθέτηση του αυτοκινήτου, πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν επικαλύπτει την υποδοχή εξαγωγής, καθώς αυτό είναι επικίνδυνο για το όχημα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ενδιαφέρουσες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον αερισμό του γκαράζ περιγράφονται σε αυτό το βίντεο:

Αυτό το βίντεο δείχνει τη λειτουργία του ανεμιστήρα του αγωγού εξαγωγής:

Εδώ μπορείτε να δείτε την εμπειρία της δημιουργίας μιας αυτοκατευθυνόμενης κουκούλας για ένα γκαράζ από αυτοσχέδια εργαλεία:

Η οργάνωση ενός καπό ποιότητας στο γκαράζ δεν είναι τόσο δύσκολη. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό σύστημα και να το εγκαταστήσετε ή να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα έκδοση του εξαερισμού. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κατάσταση του αυτοκινήτου και στην υγεία των ιδιοκτητών γκαράζ.

Απλός αερισμός του γκαράζ

Πρότυπο κατασκευής γκαράζ περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα σύστημα εξαερισμού στο οποίο ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο διεξάγεται μέσω του φυσικού αερισμού. Είναι κατανοητό ότι η απόδοση και η πίεση σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικά κατώτερη συστήματα αναγκάστηκε αερισμού χρησιμοποιώντας φυσητήρες και τους οπαδούς, αλλά φυσικό αερισμό του γκαράζ έχει ανεκτίμητη ποιότητα - σχεδόν εκατό τοις εκατό αξιόπιστη και σταθερή λειτουργία όταν έχει σχεδιαστεί σωστά.

Αρχή λειτουργίας και σχέδιο φυσικού αερισμού

Το σύστημα αέρα χωρίς τη χρήση των ειδών αναμνηστική ανεμιστήρας των συσκευών που βασίζονται στην αρχή του μπαλονιού - θερμό αέρα που εκτοξεύεται από το δωμάτιο ή το υπόγειο γκαράζ λόγω υδροστατική πίεση της ψυχρότερες και βαρέων στήλη εξωτερικού αέρα. Η διαφορά στην πυκνότητα και το ειδικό βάρος του κρύου και του θερμού αέρα είναι πολύ μικρή, αλλά αρκεί να παρέχεται φυσική ανταλλαγή αέρα με μια πολλαπλότητα 3-4 μέτρων ανά ώρα.

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού είναι εγγενές σε ορισμένες "εγγενείς" ατέλειες:

 • Χαμηλή παραγωγικότητα σε ένα τυποποιημένο γκαράζ, ελαφρά αυξανόμενη κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και μειούμενη στο ελάχιστο στη θερινή θερμότητα.
 • Υψηλή ευαισθησία σε κάθε είδους στροφές με αναλγητική εξισορρόπηση των ροών αέρα μέσα στο γκαράζ.
 • Η ανάγκη για προσεκτική επιλογή των παραμέτρων των αγωγών και των σημείων τοποθέτησης των παραθύρων εισόδου και του σωλήνα εξάτμισης.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και στη θερμότητα που θερμαίνει, η φυσική κίνηση του αέρα μέσω των αγωγών των αεραγωγών δεν παύει να είναι μηδενική. Σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, υπάρχει πάντα μια οριζόντια κίνηση του αέρα, στη θερμότητα ή ένας σοβαρός παγετός είναι λεπτός, αλλά είναι, τόσο φυσικό αερισμό, σε αντίθεση με τα συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, ποτέ δεν πεθαίνει στο τέλος.

Αυτή η απόδοση σαφώς δεν επαρκεί για την πλήρη εξαερισμό του γκαράζ, αλλά είναι ακόμα καλύτερο από το να σταματήσει εντελώς η κίνηση του αέρα στα συστήματα εξαερισμού, για παράδειγμα, όταν διακοπεί η τροφοδοσία ή ο κινητήρας καεί.

Πώς να κάνετε αποτελεσματικό φυσικό αερισμό

Για να διασφαλιστεί ότι το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αερίων πληροί τις ελάχιστες υγειονομικές απαιτήσεις για το γκαράζ, κατά τον σχεδιασμό και την τοποθέτησή του πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 1. Τα ανοίγματα τροφοδοσίας πρέπει να βρίσκονται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από την επιφάνεια της γης, η αποκοπή του σωλήνα εξάτμισης να βρίσκεται στο μέγιστο ύψος. Ταυτόχρονα, μπορεί να υπάρχουν αρκετές έξοδοι, και ο σωλήνας κουκούλας για το γκαράζ είναι μόνο ένας, για το υπόγειο είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το δικό του σωλήνα εξάτμισης?
 2. Για να μειωθεί ο αριθμός των στάσιμων ζωνών και να εξασφαλιστεί η μέγιστη ροή γύρω από τη μεταφορά που είναι αποθηκευμένη στο γκαράζ, τα παράθυρα εισαγωγής αέρα πρέπει να κατασκευάζονται στη μέγιστη οριζόντια απόσταση από τον αγωγό εξαγωγής.
 3. Για να εξασφαλιστεί ο αερισμός ενός δωματίου 15 τετραγωνικών μέτρων με κανονική ταχύτητα εναλλαγής αέρα 4 έως 5 φορές την ώρα, απαιτείται σωλήνας εξάτμισης 100 mm. Με την αύξηση της επιφάνειας του γκαράζ με κάθε επιπλέον τετραγωνικό μέτρο, η διάμετρος του σωλήνα αυξάνεται κατά 10 mm.

Επιπλέον, ο υπολογισμός πραγματοποιήθηκε για ένα τυπικό ύψος αποκοπής ενός σωλήνα εξαερισμού σε ύψος 3000 mm από το έδαφος. Ένας σωλήνας για εξαερισμό σε γκαράζ, που έχει ανυψωθεί σε ύψος 5 μ., Θα παρουσιάσει απόδοση κατά 40% μεγαλύτερη από τη συνολική απόδοση δύο σωλήνων ύψους 3 μ.

Η αύξηση της διαμέτρου του αγωγού εξαγωγής από την υπολογιζόμενη τιμή δεν οδηγεί πάντοτε σε αύξηση της ώσης. Η μείωση της διαμέτρου καθιστά τη φυσική εργασία εξαερισμού πιο σταθερή, αλλά μειώνει την παραγωγικότητα. Η βέλτιστη τιμή της φυσικής ικανότητας εξαερισμού μπορεί να ληφθεί από τους υπολογισμούς που δίνονται. Σε αυτή την περίπτωση, οι διαστάσεις των παραθύρων εισαγωγής πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο της κουκούλας.

Χαρακτηριστικά της διάταξης και της συσκευής φυσικού αερισμού του γκαράζ

Η πιο απλή έκδοση της κατασκευής ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού απεικονίζεται στο διάγραμμα.

Για την πρόσληψη φυσικού εξαερισμού εξωτερικού αέρα, ψυχρού και βαρύ, χρησιμοποιούνται δύο εισόδους αέρα με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του σωλήνα εξάτμισης. Λόγω του γεγονότος ότι η είσοδος στο σύστημα εξαερισμού βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό ύψος, μόνο 10- 15 εκατοστά πάνω από το έδαφος, κομμένα τα παράθυρα συχνά κλείνει μία διάτρητη χαλύβδινη πλάκα, για την αποτροπή πιθανών διείσδυση στα γκαράζ έντομα και τρωκτικά. Λόγω της γρίλιας, η χρήσιμη επιφάνεια των παραθύρων εισαγωγής μειώνεται κατά το ήμισυ, οπότε πρέπει να εγκαταστήσετε δύο παράθυρα.

Εάν ένα αυτοκίνητο ή άλλο όχημα είναι αποθηκευμένο στο γκαράζ, συχνά τα φυσικά παράθυρα αερισμού είναι κατασκευασμένα με τη μορφή αεραγωγών αερισμού στο κάτω μέρος της πόρτας γκαράζ. Ο εξαερισμός βρίσκεται στον οπίσθιο τοίχο με τη μορφή δύο σωλήνων υποδοχής μικρής διαμέτρου, περίπου 50-70 mm. Το παράθυρο παραλαβής ενός από τους σωλήνες είναι εγκατεστημένο κοντά στην οροφή, το δεύτερο σε ύψος 60-70 cm πάνω από το πάτωμα. Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μέρος του αέρα που αναρροφάται από τον φυσικό εξαερισμό του γκαράζ θα χωριστεί σε δύο ρεύματα. Το τρίτο μέρος της μάζας του αέρα θα ρέει κάτω από το αυτοκίνητο, θα θερμαίνεται και θα αναρροφάται από το κάτω τμήμα του συστήματος εξάτμισης. Τα δύο τρίτα της ροής θα ρέουν γύρω από το αυτοκίνητο στην εξωτερική επιφάνεια και θα αναρροφούνται από έναν αγωγό εξαγωγής οροφής.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του γκαράζ έχει την ευκαιρία να κρατήσει το αυτοκίνητό του σε άριστη κατάσταση χωρίς τη χρήση δαπανηρού εξαερισμού τροφοδοσίας και εξάτμισης. Εάν θέλετε, απλά συλλέξτε το φυσικό αερισμό του γκαράζ με τα δικά σας χέρια.

Κατασκευή φυσικού αερισμού για το γκαράζ

Για να κάνετε τα χέρια σας το σύστημα της φυσικής ανταλλαγής αέρα του γκαράζ, είναι απαραίτητο να κάνετε δύο απλά πράγματα. Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα κυλινδρικό τρυπάνι για να κόψετε μια τρύπα στον τοίχο, με διάμετρο 120 mm. Εάν οι τοίχοι είναι ενισχυμένοι με ενίσχυση, είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί ένας φράκτης με τη μορφή μιας σχισμής ή μερικές τρύπες μικρότερης διαμέτρου. Η περικοπή βρίσκεται σε υψόμετρο 20 cm πάνω από το κολόβωμα του θεμελίου γκαράζ. Η τομή του παραθύρου παραλαβής σφίγγεται με λεπτό χάλυβα ή σχάρα σε ποντίκια και αρουραίους και δεν ήταν δυνατό να αναζητηθεί καταφύγιο στο γκαράζ.

Πολύ πιο περίπλοκη είναι η εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής. Πρώτα απ 'όλα, απαιτείται αμίαντος ή πλαστικός σωλήνας διαμέτρου 100 mm. Μην χρησιμοποιείτε ατσάλινα, χυτοσίδηρο ή κασσιτεροπολτούς σωλήνες αλουμινίου για εξαγωγή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αμιάντο-τσιμέντο ή fiberglass, στη χειρότερη περίπτωση, ένα συνηθισμένο πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης, ενισχυμένο με μια περιέλιξη σε αφρό πολυουρεθάνης αφρού. Ξεχάστε το μέταλλο και πετάξτε το έξω από το κεφάλι σας. Σε έναν χαλύβδινο σωλήνα, ο αέρας δροσίζει πολύ γρήγορα και το βύθισμα πέφτει σχεδόν διπλάσιο. Το χειμώνα, είναι εύκολο να τραβήξετε αντίστροφα ή να φυσήξετε όταν ο ψυχρός αέρας μπαίνει μέσα στο δωμάτιο μέσω του αγωγού εξαγωγής.

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα, επιλέξτε μια θέση στην κορυφή του γκαράζ, διασχίζοντας το δωμάτιο διαγώνια. Η τρύπα για την κουκούλα κόβεται προσεκτικά με αρκετά κυλινδρικά τρυπάνια στο σκυρόδεμα. Όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση, αλλά όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανατροπής κάτω από τις ριπές του ανέμου ή λόγω των πτηνών, που μπορούν να καθίσουν για ώρες στο ζεστό προστατευτικό κάλυμμα του συστήματος εξαερισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το καπάκι είναι γεμάτο με αιχμηρά καρφιά ή βίδες. Η βάση του σωλήνα είναι ενισχυμένη με ακροφύσιο κατασκευασμένο από αφρό και υλικό στέγης.

Στο τέλος, το βύθισμα στον αγωγό εξαγωγής ελέγχεται με ένα μικρό αυτοσχέδιο φακό ή καπνό τσιγάρου.

Για την κανονική λειτουργία, ο χώρος γκαράζ φυσικού αερισμού μεταξύ του σωλήνα τροφοδοσίας και το παράθυρο της εξάτμισης δεν πρέπει γεμάτα ντουλάπια, ράφια, τυχόν αντικείμενα που εμποδίζουν την κίνηση των ρευμάτων αέρα. Εάν πρέπει να παρέχει μια έξοδο τοπικό αέρα γκαράζ, π.χ., μια επιφάνεια εργασίας ή πάγκο, όταν η εργασία συγκόλλησης που εκτελούνται σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δρομολογούνται από το προαιρετικό σωλήνα εξαγωγής αέρα στο τόπο εργασίας.

Για ένα κελάρι συνήθως ορίζεται σύστημα εισροής, όπου το παράθυρο εισαγωγής τοποθετούνται σε ύψος από 40 έως 80 cm, ενώ ο εξωτερικός αέρας κατευθύνεται μέσα στο υπόγειο στο συμπληρωματικό κανάλι, που κατασκευάζονται από το ίδιο λυμάτων, χάλυβα ή αμιαντοτσιμέντο σωλήνα. Για την απομάκρυνση του αέρα, γίνεται και εγκαθίσταται ένα κανάλι καυσαερίων με διάμετρο 60-70 mm.

Συμπέρασμα

Η παρουσία ενός υπογείου με την αποθήκευση λαχανικών επηρεάζει την κατάσταση του αυτοκινήτου που αποθηκεύεται στο γκαράζ με τον πιο αρνητικό τρόπο. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συστήνουν είτε ξεχωριστή είσοδο στο υπόγειο, είτε εξοπλίζουν το γκαράζ με εξαερισμό με εξαναγκασμένο αέρα. Λόγω της ασθενούς πρόσφυσης, ο φυσικός αερισμός απαιτεί τακτικό καθαρισμό των αγωγών και των αγωγών. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, οι φυσικοί αεραγωγοί καίγονται από έναν φακό από μια διπλωμένη εφημερίδα για να αφαιρέσουν ένα τεράστιο ποσό αράχνης και συντρίμμια που συσσωρεύονται το καλοκαίρι.

Πώς να κάνετε φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό στο γκαράζ

Το περιβάλλον αέρα του κάθε χώρου στάθμευσης είναι κορεσμένο με υγρασία και επιβλαβείς ατμούς από αποθηκευμένα αυτοκίνητα υγρά και έλαια. Κατά τη συγκόλληση και άλλες εργασίες επισκευής δημιουργούνται πρόσθετες πηγές ρύπανσης. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής στο γκαράζ λύνει τα αναφερόμενα προβλήματα - μειώνει το επίπεδο υγρασίας και απομακρύνει τον υπερβολικό ατμό, αντικαθιστώντας τον με καθαρό εξωτερικό αέρα. Το καθήκον του λάτρη του αυτοκινήτου είναι να οργανώσει τη σωστή ανταλλαγή αέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Τυπικό σχήμα φυσικού αερισμού

Πρώτα απ 'όλα, εξετάστε τη συσκευή εξαερισμού στην πιο κοινή έκδοση:

 • γκαράζ - μέταλλο ή πέτρα χωρίς κελάρι και κοιλάδα παρατήρησης.
 • τρόπος χρήσης - περιοδικά (κατά μέσο όρο ο ιδιοκτήτης μένει στο δωμάτιο όχι περισσότερο από 1-2 ώρες την ημέρα).
 • Η δομή χρησιμοποιείται για στάθμευση ενός οχήματος, αποθήκευση ορισμένων αποθεμάτων υγρών αυτοκινήτων και εκτέλεση μικρών επισκευών.

Αμέσως θα αναλύσω το ερώτημα κατά πόσον απαιτείται ένα σύστημα εξαναγκασμένης εξάτμισης και τροφοδοσίας σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Η απάντηση είναι: αν το γκαράζ δεν μετατραπεί σε εργαστήριο, τότε η φυσική εκχύλιση με εισροή είναι επαρκής για την απομάκρυνση της υγρασίας και των αερίων.

Η τοπική αναρρόφηση με έναν ανεμιστήρα θα σας βοηθήσει να πιάσετε τον καπνό από τη συγκόλληση

Όταν απαιτείται εξαναγκασμένος εξαερισμός:

 1. Το χειμώνα ο οικοδεσπότης λειτουργεί ως συγκολλητής.
 2. Ο ιδιοκτήτης ασχολείται συνεχώς με την επισκευή ή τη βαφή αυτοκινήτων.
 3. Στο γκαράζ χρησιμοποιούνται συχνά υγρά με επιβλαβείς πτητικούς ατμούς, για παράδειγμα, έπιπλα και κόλλα από καουτσούκ, ακετόνη, αλκοόλ και ούτω καθεξής.

Σημαντική απόχρωση. Η εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εισροή, ανεξάρτητα από τη δύναμη ωθήσεως στο κάθετο κανάλι εξόδου. Εάν δεν προβλέπετε ροή αέρα από το δρόμο, ακόμη και ένας μηχανικός ανεμιστήρας δεν μπορεί να πετάξει υδρατμούς - η πτερωτή θα αναμίξει τον αέρα σε ένα μέρος.

Το απλούστερο σύστημα ανταλλαγής αέρα με φυσικά κίνητρα

Ας εξηγήσουμε πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό στο γκαράζ χωρίς το υπόγειο σας:

 1. Για να επιλέξετε σωστά τη διατομή των αγωγών και των ανοιγμάτων τοίχου, υπολογίστε την ποσότητα αέρα. Η διαδικασία παρουσιάζεται στο τελευταίο τμήμα αυτού του εγχειριδίου.
 2. Στον μπροστινό τοίχο του γκαράζ στις πλευρές της πύλης, εισάγετε τις εκτιμώμενες τρύπες. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τις επενδύσεις κατά την κατασκευή ενός κτιρίου. Το ύψος των ανοιγμάτων πάνω από το έδαφος είναι 20-50 cm (έτσι ώστε ο άνεμος να φυσάει λιγότερη σκόνη).
 3. Εγκαταστήστε στις οπές των εξωτερικών πλεγμάτων και από μέσα εισάγετε πύλες ή πόρτες. Ο στόχος είναι να περιοριστεί και να ρυθμιστεί η ροή του αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 4. Μεγιστοποιήστε όλους τους προθάλαμους των θυρών, από όπου ο αέρας μπορεί να ξεφύγει ανεξέλεγκτα, το χειμώνα κρεμάει μια κουρτίνα από μέσα. Εξαίρεση αποτελεί η θωρακισμένη πόρτα, τοποθετημένη κοντά στο άνοιγμα.
 5. Στην επικάλυψη στον απέναντι τοίχο, τρυπήστε μια οπή και βγάλτε ένα κατακόρυφο κανάλι από αμιαντοτσιμέντο ή σωλήνα αποχέτευσης ύψους 2 μέτρων. Καλύψτε το κεφάλι της βροχής με μια ομπρέλα.
Ποικιλίες χρησιμοποιημένων ομπρελών (στη μέση) και εκτροπέων

Συμβούλιο. Εάν, λόγω αντικειμενικών λόγων, δεν είναι δυνατή η αύξηση της αποκοπής του σωλήνα κατά 2 m, τοποθετήστε τον εκτροπέα αντί της κουκούλας, πράγμα που ενισχύει την πρόσφυση λόγω του ανέμου (που φαίνεται στη φωτογραφία).

Το σχήμα λειτουργεί απλά: λόγω της διαφοράς στην εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία, καθώς και της διαφοράς ύψους μεταξύ των άκρων του σωλήνα εξαγωγής, δημιουργείται ένα φυσικό έλκος που παρασύρει τον αέρα του γκαράζ. Η πίεση στο εσωτερικό του δωματίου πέφτει, το κενό προκαλεί την απορρόφηση της μάζας αέρα μέσω των πτερυγίων του συστήματος τροφοδοσίας.

Σχέδιο ροής στο σχέδιο

Ανταλλαγή αέρα στο λάκκο

Το χαντάκι, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιθεωρεί το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, απαιτεί εξαερισμό. Ο λόγος - η υγρασία, που διεισδύει από το έδαφος μέσα από το τούβλο ή σκυρόδεμα τοίχους, καθώς και το νερό που εκρέει από το μηχάνημα. Εάν η κορυφή του λάκκου δεν καλύπτεται από σανίδες, το παραπάνω σχέδιο είναι κατάλληλο, δεν υπάρχει τίποτα να τελειώσει:

 1. Λόγω της υψηλότερης πυκνότητας και του βάρους της, η ψυχρή ροή τείνει να πέσει κάτω, εκτοπίζοντας τις μάζες του θερμού αέρα. Μέρος του αέρα από τις οπές τροφοδοσίας μετακινείται στο κάτω μέρος της τάφρου.
 2. Ανάμειξη με τον εσωτερικό αέρα, η εισροή θερμαίνεται και γίνεται πιο ελαφριά. Μετατοπίζεται προς τα πάνω από το επόμενο τμήμα του μείγματος ψυχρού αέρα.
 3. Μέσα στη ζώνη δράσης της κουκούλας, ο αέρας παρασύρεται από το κάθετο κανάλι και προς τα έξω. Η αρχή του εξαερισμού απεικονίζεται στο παρακάτω διάγραμμα.
Το λάκκο αερίζεται με επιτυχία, αν δεν καλύπτεται με σανίδες

Στην πράξη, η κατάσταση παρατηρείται συχνότερα: ο λάκκος εμποδίζεται από τις σανίδες, η υγρασία δεν αφαιρείται από αυτό και πέφτει στο εσωτερικό των ασπίδων. Το δέντρο σαπίζει, οι γωνίες σιδήρου του πλαισίου της τάφρου αμβλύνουν τη διάβρωση.

Η σωστή λύση στο πρόβλημα - η τοποθέτηση μιας στρώσης κάτω από τον υπόγειο αέρα αεραγωγού της επιθυμητής διαμέτρου, που οδηγεί από το λάκκο στο δρόμο. Πραγματοποιήστε 2 εκδόσεις της συσκευής εξαερισμού στο λάκκο:

 • ο σωλήνας συνδέεται με το άνοιγμα του τοίχου εισόδου και πέφτει σε ύψος 15-20 cm από το κάτω μέρος της τάφρου.
 • Ξεχωριστός αγωγός εξαγωγής τοποθετείται από το λάκκο κάτω από το δάπεδο και ανεβαίνει κατακόρυφα στην οροφή.
Διεξάγετε έναν σωλήνα τροφοδοσίας στο λάκκο - τον πιο προσιτό τρόπο για να οργανώσετε τον αερισμό

Στην πρώτη περίπτωση, τροφοδοτούμε κατευθείαν τη φρεσκαρίδα, στη δεύτερη - απορροφούμε τον υγρό αέρα. Η προκύπτουσα ροή μεταφοράς θα προκαλέσει τη διαρροή των μαζών αέρα μέσω των ρωγμών μεταξύ των σανίδων. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου εφικτές. Συνήθως είναι πιο βολικό να οργανωθεί μια εισροή - ο λάκκος είναι πάντα διατεταγμένος πιο κοντά στην πύλη και την είσοδο.

Σημείωση: Δεν είναι εύκολο να φτιάξετε έναν πρόσθετο αγωγό αέρα όταν πλημμυρίσει η επίστρωση - θα χρειαστεί να χτυπήσετε σκυρόδεμα και να σκάψετε μια τάφρο. Είναι ευκολότερο να ανοίξει ένα λάκκο, και το καλοκαίρι για να στεγνώσει ξύλινες ασπίδες. Αλλά στο στάδιο της κατασκευής ενός γκαράζ είναι προτιμότερο να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί εκ των προτέρων ο σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού.

Πλαστικοί εσωτερικοί σωλήνες αποχέτευσης - η πιο πρακτική λύση για τη συσκευή φυσικής ανταλλαγής αέρα στο φρεάτιο επισκευής. Είναι φθηνά και έχουν ελάχιστη αεροδυναμική αντοχή, επιπλέον ευκολία - χρήση έτοιμων αγκώνων και δοντιών.

Στο σχέδιο είναι προφανές ότι σε αυτό το σχήμα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν 2 σχάρες τροφοδοσίας που τοποθετούνται στην πρόσοψη του κτιρίου

Οργανώνουμε τον αερισμό του κελαριού του γκαράζ

Για παράδειγμα, πάρτε ένα γκαράζ μήκους 6 μ. Με ξεχωριστό υπόγειο 2 x 3 μ. Και ένα λάκκο επιθεώρησης. Είναι σημαντικό να τηρούμε μια προϋπόθεση: ο αέρας της αίθουσας του γκαράζ και η τάφρος δεν πρέπει να διεισδύουν στην αποθήκη λαχανικών, όπως δείχνουν τα σχέδια ορισμένων πόρων του Διαδικτύου.

Σύσταση. Τοποθετήστε στο κελάρι χωριστούς αγωγούς αερισμού, που δεν συνδέονται με άλλους χώρους.

Πώς να εξαγάγετε σωστά από το υπόγειο στο γκαράζ:

 1. Μέσω της επικάλυψης, εισάγετε στην υπόγεια αποθήκευση 2 κάθετους αγωγούς - τροφοδοσία και εξάτμιση.
 2. Εισάγετε το σωλήνα έγχυσης σε ύψος 10-20 cm πάνω από το πάτωμα, το δεύτερο άκρο στο δρόμο στη μικρότερη διαδρομή.
 3. Το κανάλι καυσαερίων ξεκινάει κάτω από το ανώτατο όριο του κελάριου, διέρχεται από το κιβώτιο του αυτοκινήτου και ανεβαίνει πάνω από την οροφή (ύψος 1,5-2 m).
Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση του σωλήνα μεταφοράς από την κοιλότητα επιθεώρησης στο κελάρι λαχανικών, θα πρέπει να παρέχεται μόνο φρέσκος αέρας

Συμβούλιο. Το τμήμα διαμετακόμισης του κατακόρυφου σωλήνα, που διασχίζει το γκαράζ, πρέπει να είναι μονωμένο. Διαφορετικά, ο θερμαινόμενος και υγρός αέρας του υπογείου θα απελευθερώσει το συμπύκνωμα από την επαφή με τους ψυχρούς τοίχους. Δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα - η υγρασία που αφαιρείται αποστραγγίζει το νερό πίσω στην αποθήκευση.

Τοποθετήστε τους αεραγωγούς από τους ίδιους γκρίζους πλαστικούς σωλήνες με στεγανοποιητικούς δακτυλίους από καουτσούκ στα στόμια. Μια εναλλακτική λύση είναι ο αμίαντος-τσιμέντο, αλλά είναι πιο δύσκολο να το θέσω εξαιτίας του βάρους και της έλλειψης εξαρτημάτων εργοστασίου.

Ο αγωγός παροχής αέρα εισάγεται στο υπόγειο με δύο τρόπους:

 • Περάστε τον αγωγό εξαερισμού μέσα από την οροφή του υπογείου στο κουτί, γυρίστε με το γόνατο και βγείτε έξω από τον τοίχο (ύψος 200-500 mm από το επίπεδο του εδάφους).
 • αμέσως περνώντας από το τοίχωμα του υπογείου, ανοίξτε και οδηγήστε κατακόρυφα το σωλήνα στο δρόμο μέσω των τυφλών.
Έτσι φαίνεται η ροή του αέρα στο κιβώτιο και το κελάρι (κάτοψη)

Η δεύτερη επιλογή θα είναι φθηνότερη εάν τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στην κατασκευή, όταν δεν υπάρχει τυφλός χώρος γύρω από το κτίριο. Στο τελειωμένο γκαράζ, είναι καλύτερα να πραγματοποιήσετε την πρώτη μέθοδο - γεμίστε προσεκτικά τον τοίχο με επικάλυψη και τοποθετήστε τον αγωγό αερισμού εισόδου με τα χέρια σας.

Μην ξεχάσετε να θερμάνετε το άνω τμήμα που διασχίζει το κιβώτιο, αλλιώς θα "ιδρώσει" από έξω. Ένα παράδειγμα της ρύθμισης του σύνθετου αερισμού του γκαράζ, δείτε το βίντεο:

Σχετικά με την αναγκαστική εξάντληση

Η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα σε ένα κοινό σωλήνα εξάτμισης δεν έχει νόημα για τρεις λόγους:

 • η αποτελεσματική επιλογή και η εκκένωση του αέρα γίνεται μόνο με τη μονάδα ενεργοποιημένη.
 • απουσία του ξενιστή, η πτερωτή του ανεμιστήρα αποσυνδεδεμένου καλύπτει τουλάχιστον το 50% του τμήματος του αγωγού εξαερισμού, η απομάκρυνση της υγρασίας επιβραδύνεται φυσικά.
 • καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

Εάν μετατρέψατε το γκαράζ σε συνεργείο, υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε μια τοπική συσκευή εξαγωγής αποτελούμενη από απορροφητήρα, ανεμιστήρα αγωγών και αεραγωγό με βαλβίδα ελέγχου. Η κουκούλα κατασκευάζεται από αυτοσχέδια υλικά (φύλλο μετάλλου 0,3-0,5 mm), το κανάλι αέρα - από σωλήνες αποχέτευσης Ø110 mm.

Η βαλβίδα πετάλου και ο ανεμιστήρας του τύπου καναλιού επιλέγονται για την εσωτερική διάμετρο του καναλιού εξαερισμού - 10 εκ. Δίνουμε διάφορες συμβουλές εγκατάστασης:

 1. Η ομπρέλα τοποθετείται πάνω από την πηγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (συνήθως ένας πάγκος εργασίας). Οι διαστάσεις του καλύμματος είναι 20 cm μεγαλύτερες από τις μέγιστες διαστάσεις της πηγή, η γωνία ανοίγματος δεν είναι μεγαλύτερη από 60 °.
 2. Προσπαθήστε να κρεμάσετε την ομπρέλα σε ελάχιστη απόσταση από τις επιβλαβείς εκπομπές, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία της εργασίας.
 3. Προγραμματίστε τη συντομότερη διαδρομή για τον αεραγωγό από τον πάγκο εργασίας στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.
 4. Η βαλβίδα και το παρέμβλημα του ανεμιστήρα μέσα στην υποδοχή, το προφυλακτικό υλικό στεγανοποίησης (κατάλληλη επιλογή - αφρώδες ελαστικό). Τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο εξαερισμού και τοποθετήστε το καλώδιο τροφοδοσίας.
 5. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής βρίσκεται στην έξοδο του αγωγού, ο ανεμιστήρας - μέσα στην αίθουσα. Έξω, ο αγωγός αέρα προστατεύεται από μια σχάρα με ένα πλέγμα, για να εμποδίζει το δρόμο για τα έντομα και τα τρωκτικά.
Εγκατάσταση του υπερσυμπιεστή καναλιών μέσα στον πλαστικό σωλήνα d110 mm

Βοήθεια. Οι συστάσεις δεν είναι κατάλληλες για ένα γκαράζ που μετατρέπεται σε θάλαμο βαφής, όπου η πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατανέμεται σε όλο το κουτί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πλήρης εξαναγκασμός εξαερισμού παρέχεται με τον καθαρισμό και τη θέρμανση του αέρα, όπως γίνεται στους βιομηχανικούς χώρους.

Μην ξεχνάτε την ανάγκη εισροής - αφού ο ανεμιστήρας ανοίξει πλήρως τη γρίλια του εισερχόμενου αέρα. Διαφορετικά, η μονάδα λειτουργίας απλά ανατρέπει το βύθισμα στον πλησιέστερο αγωγό εξαγωγής.

Με μια μικρή μάζα ομπρέλας, το τελευταίο τμήμα του αγωγού μπορεί να γίνει περιστροφικό, το οποίο σας επιτρέπει να μετακινήσετε γρήγορα την κουκούλα σε ένα γειτονικό τραπέζι. Δείτε το βίντεο στο επόμενο βίντεο:

Καμινάδα φούρνου ως στοιχείο του συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι το χειμώνα πολλοί αυτοκινητιστές θερμαίνουν συνεργεία με σόμπες ξύλου και λαδιού, στην οργάνωση της εναέριας κυκλοφορίας πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία:

 1. Ένας λέβητας ή μια σόμπα απαιτεί αέρα που καταναλώνεται για καύση καυσίμων. Ο θερμαντήρας παίρνει απευθείας από το δωμάτιο, κατά συνέπεια, πρέπει να φροντίσετε για την αναπλήρωση - για να εξασφαλιστεί η εισροή από το εξωτερικό.
 2. Ο σωστά τοποθετημένος σόμπα φούρνου είναι μια καλή κουκούλα, που εργάζεται συνεχώς, ακόμη και με τη φλόγα που σβήνει στον φούρνο.
 3. Από το προηγούμενο σημείο προκύπτει ότι: ο σωλήνας καμινάδας αντικαθιστά εύκολα τον αγωγό εξαερισμού, οπότε δεν έχει νόημα η συλλογή ξεχωριστής κουκούλας. Μια προϋπόθεση: Αφού σβήσετε τον φούρνο και βγείτε από το κιβώτιο, ανοίξτε πλήρως τον αποσβεστήρα - τον ρυθμιστή βυθίσματος, για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα.

Η καμινάδα του φούρνου με έναν ανοικτό ρυθμιστή βυθίσματος είναι σε θέση να αφαιρέσει επαρκή ποσότητα αέρα

Πληροφορίες για εξέταση. Συχνά, οι ιδιοκτήτες των γκαράζ και των ιδιωτικών κατοικιών υποβαθμίζονται στον εξαερισμό. Το επιχείρημα: μαζί με τη μάζα αέρα που πρόκειται να αφαιρεθεί, το κτίριο χάνει θερμότητα. Απαντούμε: ο αριθμός των απωλειών εξαρτάται άμεσα από την εισροή - πόσο αέρα θα επιτρέπεται μέσα στην σχάρα, τόσο πολύ εξάτμιση θα δώσει στο δρόμο. Συμπέρασμα: ρυθμίστε την διατομή των ανοιγμάτων εισόδου με τις πόρτες και τις πύλες. Ιδανική επιλογή - εγκατάσταση βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα.

Η ρυθμισμένη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι ενσωματωμένη στον εξωτερικό τοίχο

Υπολογισμός του όγκου των αεραγωγών και των διαύλων καναλιών

Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινητιστών δεν ενδιαφέρεται για τους υπολογισμούς - μελέτησε τα σχέδια στο Διαδίκτυο, παρακολούθησε το βίντεο και τοποθετούσε τους αγωγούς αέρα από τους σωλήνες αποχέτευσης Ø100 mm. Αν θέλετε να εμβαθύνετε και να υπολογίσετε τις παραμέτρους του συστήματος αερισμού του γκαράζ, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων:

 1. Η ανταλλαγή αέρα εντός των κιβωτίων ρυθμίζεται από το περιφερειακό έγγραφο MGSN 5.01-01 "Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων". Η παράγραφος 3.17 αναφέρει ότι η ελάχιστη ροή αέρα ανά μηχανή θεωρείται ότι είναι 150 m³ / h ή προβλέπεται διπλή ανανέωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.
 2. Οι τομεακές προδιαγραφές VSN 01-89 πρότειναν την ακόλουθη απαίτηση για τους λάκκους επιθεώρησης: ο λόγος έλξης από την τάφρο πρέπει να είναι 10.
 3. Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για την αποθήκευση των λαχανικών προδιαγράφονται στη ρήτρα 8. 1. 4 του εγγράφου NTP-APK 1.10.12.001-02. Ο όγκος εισροής και εκχυλίσματος είναι 3,5 m³ / h για κάθε 100 kg πατάτας και 7,5 m³ / h για 100 kg άλλων λαχανικών.

Βοήθεια. Ο αριθμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών αέρα δείχνει πόσες φορές εντός 1 ώρας η εισροή ενημερώνει το περιβάλλον αέρα στον όγκο του κιβωτίου.

Ο ευκολότερος τρόπος υπολογισμού του υπολογισμού είναι να χρησιμοποιήσετε το παράδειγμα του γκαράζ που φαίνεται στα σχέδια. Καθορίζουμε πρώτα την εσωτερική ένταση του δωματίου - 95 m³, τάπητες (6.6 m³) και κελάρια (12 m³). Ο περαιτέρω υπολογισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Σύμφωνα με το MGSN 5.01-01 πολλαπλασιάζουμε τον όγκο του κουτιού με πολλαπλότητα 2, επιτυγχάνουμε ροή αέρα 95 x 2 = 190 m³ / h. Ο αριθμός πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για 1 μηχανή 150 m³ / h.
 2. Η πολλαπλότητα ανταλλαγής στο λάκκο υποτίθεται ότι είναι 10, η ποσότητα του αέρα είναι 6,6 x 10 = 66 m³ / h.
 3. Ας υποθέσουμε ότι στο υπόγειο αποθηκεύονται 400 κιλά πατάτες και 200 ​​κιλά άλλων λαχανικών. Θεωρούμε ότι η κατανάλωση αέρα εξαερισμού: 3,5 x 4 + 7,5 x 2 = 29 m³ / h.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Δέκα φορές στην τάφρο θα πρέπει να πιάνεται με τη συνεχή συντήρηση των εργασιών επισκευής από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου (όπως σε μια υπηρεσία αυτοκινήτων). Υπό κανονικές συνθήκες, αρκεί η διπλή ενημέρωση του περιβάλλοντος αέρα: 6.6 x 2 = 13.2 m³ / h.

Γνωρίζοντας το κόστος σε κάθε διαμέρισμα του γκαράζ, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η διατομή των αγωγών εισροής και εξαγωγής σύμφωνα με τον τύπο:

 • F - διατομή διαύλου σε τετραγωνικά μέτρα.
 • L - όγκος εισροής (ρυθμός ροής), m³ / h.
 • ʋ - Ταχύτητα ροής αέρα σε σωλήνες και σχάρες, με φυσική εκχύλιση συνιστάται η λήψη 1 m / s.

Για ένα τυπικό γκαράζ, όπου το χαντάκι χρησιμοποιείται περιοδικά, συμπεριλαμβάνουμε στον υπολογισμό το ελάχιστο κόστος 150 και 13,2 m³ / h. Συγκεντρώστε αυτές τις τιμές και προσδιορίστε την διατομή του αγωγού αερισμού: F = 163,2 / 3600 x 1 = 0,045 m². Χρησιμοποιώντας τον τύπο της περιοχής του κύκλου, μάθετε τη διάμετρο του σωλήνα αέρα - 240 mm. Με μικρό τέντωμα επιτρέπονται δύο πλαστικοί σωλήνες Ø110 mm.

Παράδειγμα: ένα πλέγμα 230 x 230 διαστάσεων καταλαμβάνει 0.053 τετραγωνικά μέτρα. m, και το ζωντανό του τμήμα είναι μόνο 0,02 τετράγωνα

Το σχήμα 0,045 m² δείχνει επίσης την απαιτούμενη ζωντανή (εγκάρσια διατομή) σχάρα παροχής, η οποία είναι μικρότερη από τις πραγματικές διαστάσεις του προϊόντος κατά περίπου 50%. Έτσι, πάρτε την περιοχή της διατομής 0,045 x 2 = 0,09 m² και ανακαλύψτε τις διαστάσεις - 0,3 x 0,3 m ή 300 x 300 mm. Αυτή η μάσκα είναι πολύ μεγάλη, είναι καλύτερα να δημιουργήσετε δύο ανοίγματα στον τοίχο και να τοποθετήσετε δύο πλέγματα με διαστάσεις όχι μικρότερες από 150 x 300 mm.

Το μέγεθος των αεραγωγών υπογείων θεωρείται ο ίδιος τρόπος: F = 29/3600 x 1 = 0.008 m². Η διάμετρος του σωλήνα θα είναι 0,1 m ή 100 mm. Σχετικά με τις αποχρώσεις της επεξεργασίας και της μετάβασης μέσω της επικάλυψης, δείτε στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Παραδείγματα της θέσης των αγωγών εξαερισμού εισόδου και εξόδου μέσα στο γκαράζ δεν είναι αξίωμα. Σκεφτείτε προσεκτικά τον εξαερισμό σας και βάλτε τους σωλήνες σε κατάλληλα σημεία για να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την κατάσταση: η εισροή κατευθύνεται στην κατώτερη ζώνη του δωματίου και ο απορροφητήρας οργανώνεται από την κορυφή.

Εξαερισμός στο γκαράζ - πώς να σχεδιάζετε μια κουκούλα με τα χέρια σας

Ο εξαερισμός στο γκαράζ είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα για τις εγκαταστάσεις, όπου αποθηκεύονται όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά και οικιακός εξοπλισμός. Πολλοί αγνοούν την ανάγκη να εξοπλίσουν την κουκούλα, με αποτέλεσμα τόσο η μηχανή όσο και τα εργαλεία να αρχίζουν να σκουριάζουν γρήγορα.

Ο εξαερισμός στο γκαράζ είναι κάτι αναμφισβήτητα απαραίτητο. Είναι σε αυτή η κατασκευή διεξήγαγαν διάφορες επισκευές, εξ αιτίας της οποίας η πτώση των ατμών ελαίου στον αέρα, οξειδωτικό και άλλα επικίνδυνα χημικά συστατικά. Ακόμη και το αυτοκίνητο εκπέμπει συμπύκνωμα μετά από κάθε άφιξη και αναχώρηση από το γκαράζ, γεγονός που καθιστά την υγρασία πολύ μεγαλύτερη.

Σύστημα εξάτμισης στο γκαράζ

Επομένως, κάθε ιδιοκτήτης γκαράζ πρέπει να σκεφτεί τη διάταξη του συστήματος εξάτμισης. Θα έχει ιδιαίτερη σημασία για θερμαινόμενες εγκαταστάσεις. Αλλά ποιος τύπος είναι καλύτερος για ένα συγκεκριμένο γκαράζ; Οι ειδικοί διακρίνουν συστήματα εξαερισμού φυσικού, συνδυασμένου και μηχανικού τύπου.

Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας κυκλοφορεί μέσω του γκαράζ λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο. Με τον συνδυασμό αερισμού στο γκαράζ, ο καθαρός αέρας μπαίνει φυσικά στο δωμάτιο και η εκροή του γίνεται υπό την επίδραση ειδικών συσκευών. Το μηχανικό σύστημα εξάτμισης συνεπάγεται τη χρήση εξοπλισμού τόσο για την τροφοδοσία όσο και για την εξάτμιση του αέρα.

Πριν ξεκινήσετε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συστήματος εξάτμισης, πρέπει να καταλάβετε σαφώς τι χρειάζεται και με ποια αρχή θα λειτουργήσει. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα, όπου να καθορίσετε τις διαστάσεις του σωλήνα, το πλάτος της οπής εξαγωγής και άλλες παραμέτρους.

Πρώτα απ 'όλα, ο εξαερισμός στο γκαράζ είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από το δωμάτιο. Στην ιδανική περίπτωση, το σωστό σύστημα εξάτμισης πρέπει να βασίζεται στη μέγιστη αποτελεσματική εναλλαγή θερμότητας. Για το σκοπό αυτό, ο αέρας που ρέει μεταξύ του δωματίου και του δρόμου πρέπει να κυκλοφορεί αδιάλειπτα.

Οι απότομες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ του γκαράζ και του δρόμου είναι κακές για το αυτοκίνητο. Στην περίπτωση ενός συστήματος εξάτμισης φυσικού τύπου, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του, αφού στην περίπτωση αυτή η διαφορά μεταξύ των θερμοκρασιών θα είναι ελάχιστη. Αυτός ο τύπος εξαερισμού θεωρείται η φθηνότερη επιλογή τόσο για το γκαράζ όσο και για το κελάρι.

Προκειμένου ο εξαερισμός του συνεργείου να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, συμπληρώστε τον με έναν πρόσθετο σωλήνα. Οι τελευταίοι πρέπει να φοριούνται στο σωλήνα εξαγωγής της μηχανής κατά την επισκευή ή την επισκευή του οχήματος.

Τι είδους αερισμός δεν θα επιλέξετε, θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία όπως συστήματα εισροής και εκροής αέρα. Επίσης, πριν κάνετε την κουκούλα στο γκαράζ, φροντίστε να εγκαταστήσετε τις πόρτες, τις πόρτες και τα παράθυρα, αν δεν τα έχετε ήδη. Παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

Το σύστημα εκροής ή ο εξαερισμός λειτουργούν για την αποστράγγιση του επεξεργασμένου αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω. Μπορείτε να εξοπλίσετε αυτό το στοιχείο εξαγωγής με έναν συμβατικό ανεμιστήρα. Ταυτόχρονα, πολλοί αρνούνται τον εξοπλισμό αυτό, επειδή η σταθερή δουλειά του ανεμιστήρα στο γκαράζ χτυπάει αισθητά στο πορτοφόλι. Με δεδομένο αυτό, εάν ο ανεμιστήρας παραμένει εκεί, τότε πρέπει να είναι ενεργοποιημένος μόνο όπως απαιτείται.

Σύστημα εκροής αέρα

Ο κύριος στόχος κάθε συστήματος εξάτμισης είναι η προστασία του μηχανήματος από τη διάβρωση και τη συσσώρευση επιβλαβών συμπυκνωμάτων. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια των οπαδών. Ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

 • το άνοιγμα εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται στη μέγιστη απόσταση από το δάπεδο.
 • Το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα, αλλά είναι καλύτερα αν είναι μακρύτερο.
 • ο σωλήνας και το άνοιγμα πρέπει να προστατεύονται από την είσοδο υγρασίας στο γκαράζ. Για το σκοπό αυτό, ο σωλήνας καλύπτεται με προστατευτικό κάλυμμα.
 • Κατά τη ρύθμιση της κουκούλας, λάβετε υπόψη την κατεύθυνση των ανέμων. Είναι καλύτερα να σκεφτείτε τη θέση της τρύπας έτσι ώστε ο άνεμος να μην σβήνει τη σκόνη και να αφήνει μέσα του.
 • εάν υπάρχουν δύο κυρίαρχοι κατευθύνσεις ανέμου στην περιοχή σας, τότε η κατασκευή δύο αγωγών εξαγωγής που αντιστοιχούν σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις θα είναι πραγματική.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους κανόνες, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξάτμισης που θα λειτουργεί αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εξάτμιση, που είναι διατεταγμένη στο γκαράζ, πρέπει να διαθέτει συσκευή αερισμού προσαγωγής. Το κύριο καθήκον αυτού του στοιχείου είναι να προωθήσει την εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού υπόκειται επίσης σε ορισμένες απαιτήσεις.

Πρώτον, η είσοδος αέρα, σε αντίθεση με το σύστημα εκροής, πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δάπεδο. Είναι καλύτερο εάν η τρύπα βρίσκεται πάνω από 30 cm πάνω από το πάτωμα.

Τρύπα για παροχή αέρα

Δεύτερον, οι έξοδοι αέρα πρέπει να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάμετρο από τις εξόδους αέρα. Επίσης, αυτές οι έξοδοι θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε ο άνεμος να μπορεί να εκτοξεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό αέρα μέσα τους.

Στην πράξη, ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλιστεί συνεχής ροή καθαρού αέρα μέσω της σχάρας, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόρτας γκαράζ. Εάν το γκαράζ έχει μακρύ και επιμηκυμένο σχήμα, είναι καλύτερο να εντοπίσετε τα κανάλια με τέτοιο τρόπο: το κανάλι ροής αέρα θα πρέπει να βρίσκεται στη μέση του μεγάλου τοίχου του γκαράζ και το κανάλι τροφοδοσίας αέρα σε δύο στενούς τοίχους.

Πριν από την πραγματοποίηση φυσικού αερισμού στο γκαράζ με τα χέρια του, θα πρέπει να υπολογίσετε το σύστημα ανάλογα με το χώρο του γκαράζ. Στην πράξη, για κάθε 10 m 2 είναι απαραίτητους χώρους 15 cm από τη διάμετρο του αγωγού. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις του γκαράζ σας είναι 7 με 3 μέτρα. Η συνολική έκταση της είναι 21 τ.μ. Για τον υπολογισμό της πράξης αερισμού από τον τύπο:.. 2,1x15 = 31,5 cm διάμετρος από αεραγωγούς θα πρέπει να είναι 31,5 cm Στο γκαράζ θα πρέπει να είναι παρόν μόνο σε ένα κανάλι για την εισροή και μία κανάλι εκροής για τον αέρα. Αν σκοπεύετε να εξοπλίσει τις δύο κουκούλες, το αποτέλεσμα μείωση κατά το ήμισυ.

Οι τρύπες για καθαρό αέρα βρίσκονται σε ύψος 15-20 cm από το δάπεδο

Στη συνέχεια, κάντε τρύπες στους τοίχους μέσω των οποίων θα ρέει καθαρός αέρας. Θα πρέπει να βρίσκονται σε ύψος 15-20 cm από το πάτωμα. Αν το δωμάτιό σας είναι χτισμένο από τούβλο ή σκυρόδεμα, χρησιμοποιήστε ένα puncher.

Μετά την εισαγωγή αέρα, τραβήξτε τα ανοίγματα εξαγωγής. Θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από το ανώτατο όριο στον απέναντι τοίχο. Οι σωλήνες που θα εισαχθούν σε αυτά πρέπει να εμφανίζονται πάνω από την οροφή του γκαράζ. Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος των σωλήνων, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η εκροή αέρα. Σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη απόσταση από το ανώτερο άκρο του σωλήνα στην οροφή πρέπει να είναι 50 cm.

Στη συνέχεια γεμίστε το κενό μεταξύ των σωλήνων και των τοίχων με ένα στεγανωτικό. Τα τελευταία πρέπει να είναι καθολικά και να εξασφαλίζουν αξιόπιστη στερέωση διαφόρων τύπων υλικών. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε προστατευτικά βλέμματα στα άκρα των σωλήνων από τα φύλλα και τη σκόνη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο φυσικός αερισμός θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο όταν η θερμοκρασία εκτός του δωματίου δεν υπερβαίνει τους 13 ° C. Το καλοκαίρι, η κυκλοφορία του αέρα θα επιδεινωθεί αισθητά.

Ο αερισμός του συνδυασμένου τύπου είναι πολύ παρόμοιος με τον φυσικό. Η δομή του πρώτου αποτελείται από τα ίδια στοιχεία και ο υπολογισμός της διαμέτρου των σωλήνων πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ίδιο τύπο. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι συνδυασμένοι σωλήνες εξαερισμού μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε ύψος, αλλά κατ 'ανάγκη σε απέναντι τοίχους. Η κυκλοφορία του αέρα θα παρέχεται με τη λειτουργία ανεμιστήρων τοποθετημένων στο άνοιγμα εκροής. Η πρόσληψη καθαρού αέρα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ίδια αρχή όπως στο φυσικό σύστημα εξαερισμού.

Χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα για να εξοπλίσετε την κουκούλα στο γκαράζ, θα αυξήσετε αισθητά το κόστος ενέργειας. Ωστόσο, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα εξάτμισης, το οποίο θα λειτουργεί αποτελεσματικά ανεξάρτητα από τους πόρους του έτους και τη θερμοκρασία του αέρα.

Η κυκλοφορία του αέρα εξασφαλίζεται από τη λειτουργία ανεμιστήρων

Συνδυασμένο σύστημα - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ιδιωτικά γκαράζ μεγάλων διαστάσεων. Αν υπάρχει κτίριο παρατηρητηρίου, τότε πρέπει να τον εξοπλίσετε για αυτόνομο αερισμό. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλο ένα σύστημα φυσικού τύπου. Θα χρειαστείτε 2 σωλήνες διαμέτρου 10 εκ. Ένας από αυτούς είναι εγκατεστημένος στην τρύπα που γίνεται σε ύψος 10 εκ. Από το δάπεδο στο λάκκο. Ο δεύτερος σωλήνας πρέπει να εγκατασταθεί στην οπή στον αντίθετο τοίχο, σε ύψος 10 cm από την οροφή του λάκκου. Αυτός ο εξαερισμός θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ολόκληρο το δωμάτιο καθαρό και δεν θα ανησυχήσετε ότι αναπνέετε επικίνδυνες τοξικές αναθυμιάσεις.

Εξαγωγή στο γκαράζ για σωστό αερισμό

Γκαράζ δωμάτιο - ένας ιδιαίτερος χώρος, στον οποίο πρέπει να θέσει αυξημένες απαιτήσεις. Εδώ είναι απαραίτητο να παρέχεται όχι μόνο αξιοπρεπή θερμομόνωση και στεγάνωση, αλλά και αποτελεσματικός αερισμός. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, προστατεύοντας το μέταλλο από τη διάβρωση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης. Και γι 'αυτό χρειαζόμαστε μια καλή κουκούλα στο γκαράζ.

Ο εξαερισμός πάντα θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία στο χρόνο. Σήμερα θα δούμε πώς να φτιάξουμε την κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια μας, έτσι ώστε τα πάντα να λειτουργούν αποτελεσματικά και οικονομικά, χωρίς αποτυχίες. Θα ανακαλύψουμε ποιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού υπάρχουν, πώς να τα κανονίσουμε ποιοτικά. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις κουκούλες στο γκαράζ, που βρίσκεται πάνω από την περιοχή ζωγραφικής και στο κελάρι.

Μπορώ να αφήσω το γκαράζ χωρίς κουκούλες;

Ορισμένοι οδηγοί, δυστυχώς, δεν δίνουν αρκετή προσοχή στο σύστημα εξαερισμού. Και νομίζουν ότι είναι δυνατόν να γίνει χωρίς αυτό, η κουκούλα στο γκαράζ δεν είναι απαραίτητη, ειδικά αν το δωμάτιο είναι καλά θερμαίνεται, υπάρχει μια αξιοπρεπή στεγανοποίηση.

 • Στην πραγματικότητα, στο γκαράζ πρέπει να εγκαταστήσετε μια αποτελεσματική κουκούλα, να φροντίσετε για την αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του. Ας υποδείξουμε μόνο τους πιο σημαντικούς παράγοντες.
 • Όταν το αυτοκίνητο είναι στο γκαράζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διάβρωσης του μετάλλου. Μόνο ο εξαερισμός θα βοηθήσει εγκαίρως στην εξάλειψη κάθε υπερβολικής υγρασίας, ειδικά το χειμώνα.
 • Αν βρέξει στο δρόμο, το επίπεδο υγρασίας είναι απλά υψηλό ή αρκετά κρύο, γι 'αυτό υπάρχει μια ισχυρή διαφορά θερμοκρασίας έξω και μέσα στο γκαράζ, το αυτοκίνητο είναι υγρό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκουπίσετε τέλεια τα πάντα. Όταν ο εξαερισμός λειτουργεί καλά, η υγρασία εξατμίζεται από μόνη της.
 • Βεβαίως, το γκαράζ αποθηκεύει εύφλεκτα υλικά, αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν την εξάτμιση των τοξικών ουσιών. Επιπλέον, το γκαράζ μπορεί να ζωγραφίσει τα αυτοκίνητά τους, να πραγματοποιήσει επισκευές. Και εδώ, χωρίς μια καλή έκταση για την ασφάλεια και την άνεση απλά δεν μπορεί να κάνει.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: η κουκούλα για το γκαράζ είναι απαραίτητη.

Συστήματα εξαερισμού στο γκαράζ

Εάν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας στο γκαράζ σας, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του συστήματος εξαερισμού. Τώρα, οι συνηθέστερες είναι τρεις συνήθεις επιλογές.

 • Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο απορροφητήρας με μηχανικές συσκευές. Ο εξαερισμός αυτός θα αναγκαστεί.
 • Μερικοί προσπαθούν να κάνουν ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού.
 • Μια καλή λύση είναι να σχεδιάσετε συνδυασμένο εξαερισμό.

Η φυσική κουκούλα γίνεται αρκετά γρήγορα, και η διαδικασία εγκατάστασης δεν είναι τόσο περίπλοκη, δεν απαιτεί σημαντικές επενδύσεις. Είναι αλήθεια ότι η αποτελεσματικότητα αυτού του εξαερισμού δεν είναι επίσης τόσο υψηλή. Ο απορροφητήρας λειτουργεί μόνο λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας εκτός και εντός του γκαράζ. Ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι πολύ κατάλληλο για κτίρια από μπλοκ τούβλου και αφρού, καθώς και κελάρια.

Η μηχανική εξάτμιση λειτουργεί χάρη στον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Η αποτελεσματικότητά του θα είναι πολύ υψηλότερη. Όταν χρησιμοποιείται συνδυασμένη έκδοση, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική εκροή αέρα λόγω της εγκατάστασης του ανεμιστήρα, αλλά η εισροή ροής αέρα έχει ήδη διεγερθεί φυσικά.

Μηχανική εξάτμιση: το κάνετε μόνοι σας

Σκεφτείτε πώς να σχεδιάσετε την κουκούλα σε ένα γκαράζ χρησιμοποιώντας μηχανικό ανεμιστήρα. Έτσι, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι διατεταγμένος με ένα επαρκώς υψηλό επίπεδο απόδοσης. Όλος ο χώρος θα αερίζεται καλά, ο αέρας θα γίνει καθαρός και φρέσκος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο γκαράζ. Επιπλέον, η κανονική ατμόσφαιρα θα εγκατασταθεί στο φρεάτιο επιθεώρησης, στο κελάρι.

Οι έμπειροι εργαζόμενοι στο γκαράζ σημειώνουν ότι ένας τέτοιος υποχρεωτικός εξαερισμός μπορεί να συνδυαστεί με επιτυχία με τη θέρμανση του δωματίου. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε τους ανεμιστήρες στις οπές εισόδου. Και το δωμάτιο λαμβάνει όχι μόνο φρέσκια, αλλά και θερμαινόμενη ροή αέρα.

Εδώ πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο σημαντικοί παράγοντες.

 • Τα προστατευτικά ηλεκτρικά καλώδια πρέπει να συνδέονται προκαταρκτικά με τις εξόδους εξαγωγής ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή ισχύος στον ανεμιστήρα.
 • Η οπή εισόδου πρέπει να τοποθετηθεί από πάνω. Αλλά η κουκούλα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά.

Ο μηχανικός εξαναγκαστικός εξαερισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αύξηση της απόδοσης.

Κάνουμε φυσικό αερισμό στο γκαράζ

Τώρα μαθαίνουμε πώς να τραβήξουμε σωστά την κουκούλα στο γκαράζ, αν επιλέξετε ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια κανονική κυκλοφορία του αέρα, και για το σκοπό αυτό, πρέπει πάντα να υπάρχει διαφορά πίεσης μεταξύ των ψυχρών και των θερμών ρευμάτων αέρα. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι δύο αεραγωγοί σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Και είναι καλύτερο να οργανωθεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής ενός γκαράζ. Θυμηθείτε τις σημαντικές συστάσεις.

 1. Το άνοιγμα για τη ροή του αέρα από το δρόμο βρίσκεται σε απόσταση 100 mm από το δάπεδο. Η ίδια η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 300 mm από το δάπεδο.
 2. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το σύστημα εξαερισμού από την είσοδο διαφόρων τρωκτικών, εντόμων, κάθε είδους υπολείμματα. Για το σκοπό αυτό, τοποθετούνται ειδικές σχάρες και πλέγματα στις οπές εξαερισμού.
 3. Μπορείτε να συμπληρώσετε το σύστημα με έναν εκτροπέα. Θα επιτρέψει την παροχή διαφοράς πίεσης, αξιοσημείωτα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού. Ο εκτροπέας πρέπει να είναι επιπλέον μονωμένος ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση συμπυκνωμάτων σε αυτό.

Δυστυχώς, τα φυσικά εκχυλίσματα έχουν αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα, τα οποία δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 • Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια αίθουσα γκαράζ, ένα ρεύμα μπορεί να αισθανθεί έντονα, σχηματίζεται μεταξύ δύο οπών για εκροή και εισαγωγή αέρα.
 • Στις ζεστές μέρες, τέτοιος αερισμός πρακτικά δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχει καμία απαραίτητη διαφορά θερμοκρασίας, και μερικές φορές στο γκαράζ είναι ακόμα πιο δροσερό από το εξωτερικό.
 • Ο αερισμός πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά από τη συσσωρευμένη σκόνη, τα υπολείμματα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλες δυνατότητες εξαερισμού του γκαράζ για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Φυσικά, είναι εξαναγκασμένος αερισμός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα στο γκαράζ. Για να εξοπλίσετε ένα λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα, θα πρέπει να διαθέσετε στον παρακάτω εξοπλισμό.

 • Χρειάζεστε αέρα. Χρειάζεστε ανεμιστήρα, θερμάστρα και φίλτρο.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό για σχεδίαση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι για την εκροή αέρα ή δύο αποσπάσματα ταυτόχρονα.

Η μάζα αέρα στον μηχανισμό τροφοδοσίας θερμαίνεται, μετά από την οποία καθαρίζεται από το φίλτρο. Στη συνέχεια, ο αέρας διανέμεται σε όλο το σύστημα. Ο αξονικός ανεμιστήρας θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τον βρώμικο αέρα στο δρόμο, και ήδη καθαριστεί - στο γκαράζ. Είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του αέρα μέσω του γκαράζ χάρη στους αγωγούς αεραγωγών.

Συνδυασμένος αερισμός: Κάνουμε στο γκαράζ αποτελεσματική κουκούλα

Εάν τελικά σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού, μπορείτε γρήγορα να εξομαλύνετε όλα τα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού και ταυτόχρονα να κρατάτε μέσα σε ένα μέτριο προϋπολογισμό. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν εξατμιστή. Μπορείτε να φτιάξετε ανεμιστήρες οροφής εγκαθιστώντας τους στην οροφή. Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσετε τους ανεμιστήρες στους τοίχους, καθιστώντας τους αξονικούς.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λύση: ορισμένοι πρακτικοί εργάτες γκαράζ εγκαθιστούν ανεμόμυλους στη δομή. Στη συνέχεια, με την παρουσία του ανέμου, είναι δυνατόν και καθόλου να απενεργοποιηθεί ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας, επιτυγχάνοντας μέγιστη οικονομία.

Μια καλή λύση είναι να συμπληρώσετε το σύστημα με χρονοδιακόπτη για να ρυθμίσετε συνεχώς τη λειτουργία του. Αυτό θα εξασφαλίσει ασφάλεια και οικονομία.

Απορροφητήρας στο υπόγειο του γκαράζ

Είναι σημαντικό να φροντίσετε τον καλό εξαερισμό στο υπόγειο, στο κελάρι του γκαράζ. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό μύκητα, μούχλα και συμπύκνωση. Δεδομένου ότι το κελάρι στο γκαράζ είναι συνήθως μια μικρή περιοχή, οι αυτοκινητιστές προτιμούν να περιορίζονται σε ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Ο απορροφητήρας είναι τοποθετημένος από πάνω και ο δίαυλος για την εισροή αέρα βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν και αγωγοί αέρα για εισροή και εκροή αέρα. Το άκρο του σωλήνα, που κατέρχεται στο υπόγειο του γκαράζ, πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 20 cm από το δάπεδο. Το άλλο άκρο του σωλήνα εξέρχεται. Ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται στην οροφή: ο αγωγός πρέπει να προεξέχει πάνω από την οροφή.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, αντλώντας από το κελάρι των κελαριών, είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των στροφών και των γόνατων στο ελάχιστο. Κάθε κάμψη μειώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, να θυμάστε την προστασία των κουκούλες από τις σχάρες.

Αερισμός πάνω από τη ζώνη ψεκασμού

Οι λάτρεις του αυτοκινήτου εργάζονται συχνά στην επισκευή γκαράζ, ζωγραφική αυτοκινήτων. Φυσικά, κατά τη διαδικασία της χρώσης, απελευθερώνονται πολλές τοξικές ενώσεις, δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία. Είναι σημαντικό να παρέχετε σε αυτόν τον ιστότοπο επιπλέον κουκούλες. Στην περίπτωση αυτή, οι ειδικοί και οι πιο κοντινοί εργάτες γκαράζ σημειώνουν ότι το σύστημα εξαερισμού στην περιοχή της βαφής πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένο με φίλτρα.

Σημειώστε: πάνω από την περιοχή ζωγραφικής, η κουκούλα πρέπει να εξαναγκαστεί. Ο φυσικός αερισμός σε ένα τόσο επικίνδυνο μέρος δεν θα είναι αρκετό, επειδή έχει μάλλον χαμηλή απόδοση. Ο αέρας πρέπει να καθαρίζεται από βλαβερές χημικές ενώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού με δύο ανεμιστήρες. Ένας ανεμιστήρας θα αυξήσει την εκροή του μολυσμένου αέρα, και ο άλλος θα εξασφαλίσει την ενεργό άντληση καθαρού αέρα. Τα φίλτρα είναι καλύτερα εγκατεστημένα και στους δύο αγωγούς, για εκροή και εισροή.

Είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλιστούν κανονικές συνθήκες για την ίδια τη δουλειά στο γκαράζ. Για παράδειγμα, όταν η ζωγραφική του σώματος συνεχίζεται, κάθε μικροσκοπικό τσιτάτο που απελευθερώνεται αμέσως από τον αέρα ξεχωρίζει αμέσως σε φρέσκο ​​χρώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δάπεδο στο χώρο του γκαράζ πρέπει να υγραίνεται πριν από την εργασία και η θύρα τροφοδοσίας πρέπει να προστατεύεται αξιόπιστα από ένα φίλτρο. Στη συνέχεια, σωματίδια σκόνης και σκόνης δεν θα διεισδύσουν στο δωμάτιο.

Όταν ο απορροφητήρας φίλτρου έχει εγκατασταθεί σωστά, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβλαβών τοξικών αναθυμιάσεων στην ατμόσφαιρα. Θυμηθείτε και τη σωστή διάταξη αεραγωγών. Ο αγωγός εξαγωγής βρίσκεται στον πυθμένα, αλλά το άνοιγμα για καθαρό αέρα τοποθετείται κάτω από την οροφή του γκαράζ. Στη συνέχεια, τα επιβλαβή ζευγάρια θα πέσουν και αμέσως θα εξαλειφθούν γρήγορα από το γκαράζ.

Βίντεο: περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κουκούλα στο γκαράζ

Θέλετε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα της διάταξης εξαερισμού στο γκαράζ; Τότε απλά χρειάζεστε αυτό το υλικό σε βίντεο. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, υπάρχουν καλές συμβουλές από έμπειρους λάτρεις αυτοκινήτων που έκαναν κουκούλες στα γκαράζ.

Ιδιαίτερη προσοχή, φυσικά, αξίζει τον αερισμό στο υπόγειο ή το κελάρι του γκαράζ. Πρέπει επίσης να εγκατασταθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού. Προσπαθήστε να θυμηθείτε όλες τις πολύτιμες συστάσεις, σημαντικές πληροφορίες από το επόμενο βίντεο στο βίντεο.

Φυσικά, το υλικό είναι καλά ληφθέν και θυμόμαστε όταν τα πάντα παρουσιάζονται σε μορφή βίντεο. Μελετήστε επίσης τις φωτογραφίες, τα σχήματα μας. Και σίγουρα θα είστε σε θέση να φτιάξετε μια κουκούλα ποιότητας για το γκαράζ.