Πώς λειτουργεί ο απορροφητήρας ανακύκλωσης + τυπικά σχήματα αερισμού με ανακυκλοφορία αέρα

Ενώ με τη χρήση ενός απορροφητήρα, βρόμικος αέρας εγκαταλείπει το δωμάτιο μέσω του αγωγού αέρα, ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας έχει εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας.

Εδώ, λείπει ένα στοιχείο όπως ένας αγωγός αέρα και η ίδια η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αποτελεσματικά φίλτρα. Όταν διέρχεται από αυτά, ο αέρας απελευθερώνεται από όλες τις βλαβερές μικροτιμίες και την ανεπιθύμητη οσμή και στη συνέχεια τροφοδοτείται και πάλι στο δωμάτιο.

Πώς λειτουργεί ο απορροφητήρας ανακύκλωσης;

Η εξαγωγή του τύπου ανακύκλωσης λειτουργεί σε κλειστό βρόχο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να ονομαστεί μόνο συσκευή εξάτμισης, καθώς δεν οδηγεί τον αέρα από το δωμάτιο, αλλά καθαρίζει μόνο και επιστρέφει. Ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στο σώμα της συσκευής υπό την επίδραση έλξης που δημιουργείται από τις λεπίδες του ανεμιστήρα που περιστρέφονται στο επίπεδο της οριζόντιας πλάκας στην επιφάνεια.

Προχωρώντας κατά μήκος μιας προκαθορισμένης τροχιάς, η μάζα αέρα συγκρούεται με ένα χοντρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, αφήνει λιπαρά κρούσματα στην λεπτή επιδερμίδα του, σωματίδια αιθάλης και σκόνης.

Επιπλέον, η ροή του αέρα υπό την επίδραση της πίεσης περνάει μέσα από ένα λεπτό φίλτρο, όπου απαλλάσσεται από μυρωδιές και υπολείμματα των μικρότερων τμημάτων, και στη συνέχεια επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτό το φίλτρο είναι ένα συνηθισμένο φυσίγγιο, του οποίου το πληρωτικό είναι κοκκώδης άνθρακας. Το φίλτρο ξυλάνθρακα είναι ένα προϊόν μιας χρήσης, ως εκ τούτου, καθώς παίρνει βρώμικο, πρέπει να αντικατασταθεί.

Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος κουκούλας δεν αλληλεπιδρά με το σύστημα εξαερισμού, οι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει τηλεσκοπικούς απορροφητήρες. Κατά την εργασία, δημιουργούν ισχυρή πλευρική πρόσφυση, λόγω της οποίας απορροφώνται όλες οι βρώμικες μάζες αέρα. Μόλις η ανάγκη για αυτό εξαφανιστεί, η συσκευή κρύβεται στον πάγκο. Αυτή η λύση δεν είναι μόνο πρωτότυπο, αλλά και πολύ βολικό.

Θετικά και αρνητικά σημεία

Παρά το γεγονός ότι οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος έχουν μικρή απόδοση, έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • απλότητα εγκατάστασης και λειτουργίας
 • απεριόριστη επιλογή της θέσης της πλάκας. Ο άξονας εξαερισμού δεν είναι απαραίτητος γι 'αυτό.
 • απλή φροντίδα.

Τα μειονεκτήματα αυτών των διατάξεων εξάτμισης είναι επίσης διαθέσιμα. Αυτή είναι μια μικρή απόδοση - έως 70%, η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση φίλτρων μίας χρήσης - 3-4 φορές για 24 μήνες. Το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο δεν επηρεάζει την κουκούλα. Η ηλεκτρική κίνηση της συσκευής στην κατάσταση ενεργοποίησης δημιουργεί ένα συγκεκριμένο θόρυβο.

Οι κουκούλες των τελευταίων εκδόσεων, κατά κανόνα, μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο απομάκρυνσης των αέριων μαζών, και ως ανακυκλοφορία. Μια τέτοια συσκευή πρέπει να έχει σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Δεδομένου ότι η αυτόνομη κουκούλα δεν παρέχει καθαρό αέρα, μετά την αποσύνδεση είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο.

Τύποι αυτόνομων κουκούλες

Ανάλογα με το σύστημα στερέωσης, οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι επίπεδες, στερεωμένες πάνω από την πλάκα και χαμηλή παραγωγικότητα. Υπάρχουν ενσωματωμένοι απορροφητήρες που είναι ενσωματωμένοι στα στοιχεία επίπλων που τοποθετούνται πάνω από την εστία. Είναι συμπαγή και έχουν μεγαλύτερη απόδοση από την πρώτη.

Κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας τοποθετούνται κουρευτικές κουκούλες. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν εκτροπείς-παραλλαγές με μπροστινή επιφάνεια εργασίας. Σε μια ορισμένη γωνία ως προς την επιφάνεια στήριξης υπάρχουν γωνιακές διατομές. Είναι εργονομικά, εύχρηστα, υψηλής απόδοσης, χαμηλού θορύβου.

Στο χώρο εγκατάστασης, οι κουκούλες χωρίζονται σε τοίχο, γωνία, νησί. Το πρώτο χρησιμεύει για την ολοκλήρωση των ζωνών που βρίσκονται κοντά στον τοίχο, το τελευταίο - στη διασταύρωση των τοίχων. Island - ιδανικό για ευρύχωρες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Διαθέτει κουκούλα επιλογής

Γενικά, η κουκούλα επιλέγεται σύμφωνα με παραμέτρους όπως βάθος και πλάτος. Αυτές καθορίζονται από τις διαστάσεις της εστίας. Στην ιδανική περίπτωση, το σύνολο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πιάτο μερικά εκατοστά. Αυτό έχει θετική επίδραση στην αποτελεσματικότητα της πρόσληψης μάζας αναλωμένου αέρα.

Διαφορετικά μοντέλα αυτόνομων κουκούλες διακρίνονται από ένα σύνολο λειτουργιών. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο πιο ακριβό είναι η τεχνική. Οι κατασκευαστές τους εξοπλίζουν με ηλεκτρονικούς πίνακες με οθόνες για πιο εύκολο έλεγχο και παρακολούθηση της συσκευής. Μερικές φορές υπάρχουν προγραμματιζόμενοι χρονιστές, αισθητήρες που ενεργοποιούν αυτόματα τον ανεμιστήρα όταν αλλάζουν η υγρασία και η θερμοκρασία.

Ειδικοί αισθητήρες μπορούν ανεξάρτητα να προσαρμόσουν την έξοδο της κουκούλας. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στο κιτ σας επιτρέπει να ξεκινήσετε και να απενεργοποιήσετε τη μονάδα χωρίς άμεση επαφή. Όταν επιλέγετε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διασφαλίσετε ότι η λειτουργικότητα του μοντέλου πληροί τις μέγιστες απαιτήσεις. Η πληρωμή για τις μη ζητηθείσες λειτουργίες είναι παράλογη.

Φίλτρα για εκχύλιση με επανακυκλοφορία

Έτσι, ποιοτικά θα υπάρξει ανακύκλωση του αέρα, εξαρτάται από την ποσότητα των φίλτρων σε αυτό. Τα μοντέλα κουκούλας των τελευταίων εκδόσεων είναι εξοπλισμένα με φίλτρα δύο τύπων. Το πρώτο, από μέταλλο (αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα), ονομάζεται λίπος. Σκοπός του είναι ο τραχύς καθαρισμός. Ως απαραίτητο ελάχιστο, περιλαμβάνεται πάντοτε στη μονάδα. Χωρίς αυτό, οποιοσδήποτε κινητήρας απλά δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Το φίλτρο γράσου του μετάλλου μοιάζει με κασέτα. Περιλαμβάνει ένα μεταλλικό πλαίσιο και το ίδιο το φίλτρο. Η διάτρηση του στοιχείου φίλτρου είναι ασύμμετρη και συμμετρική. Η φροντίδα του συνίσταται σε περιοδικό καθαρισμό με τη βοήθεια οικιακών χημικών ουσιών. Συνδέστε το στο εξωτερικό μέρος της συσκευής καθαρισμού. Μπορεί να είναι είτε διαθέσιμα είτε επαναχρησιμοποιήσιμα. Η αποδοτικότητα εξαρτάται από το σχήμα και το μέγεθος των κυψελών του δικτύου.

Πίσω από το λίπος υπάρχει ένα δεύτερο φίλτρο - άνθρακας. Καθαρίζει τον αέρα που διέρχεται από το πρώτο φίλτρο, στερημένος από οσμές. Αυτά τα φίλτρα δεν καθαρίζονται, εάν είναι φραγμένα, αλλάζουν απλά σε καινούργια. Το γεγονός ότι είναι καιρός να αλλάξετε τα φίλτρα του δεύτερου τύπου, ειδοποιεί τους ειδικούς αισθητήρες. Εξοπλίζουν απαραίτητα τους νέους κατασκευαστές μοντέλων τους. Τα πρόσθετα φίλτρα που παρέχουν έναν πιο εκλεπτυσμένο καθαρισμό είναι:

 1. Ακρυλικό, προοριζόμενο για επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση. Έχουν μια πολύ λεπτή δομή, γι 'αυτό πρέπει να πλένονται με το χέρι και να μην τους τυλίγουν με κανέναν τρόπο, αλλιώς οι ίνες θα αλλάξουν την αρχική τους θέση.
 2. Με τη μορφή μίας χρήσης επενδύσεις - sinteponovye, χαρτί ή μη υφασμένα. Όταν τα υπάρχοντα σε αυτά που σχεδιάζονται λόγω στρώματος βρωμιάς δεν είναι ορατά, αλλάζουν σε νέα.
 3. Άνθρακας, προικισμένος με απορροφητική ιδιότητα. Είναι πολύ πυκνότερες από τις δύο πρώτες, διατηρούν καλά δυσάρεστες οσμές.

Τα πρώτα τρία χρησιμοποιούνται σε εκχυλίσματα της οικονομικής κατηγορίας, που ονομάζονται επίπεδα. Οραματικά, αυτά τα φίλτρα μοιάζουν με ένα ελαφρύ χαλί. Αν και μερικές ερωμένες τους διαγράφουν και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούν επανειλημμένα, αυτή η διαδικασία δεν επιστρέφει το συνθετικό υλικό στις αρχικές του ιδιότητες. Η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα στη συνέχεια μειώνεται.

Η πυκνότητα των φίλτρων άνθρακα είναι διαφορετική. Καθώς γεμίζει ο αέρας μέσα από αυτό περνάει πιο αργά, έτσι πρέπει να αλλάξετε τα φυσίγγια εγκαίρως. Συνήθως δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία του καλύμματος.

Για να παρατείνετε τη διάρκεια χρήσης τους, αφού χρησιμοποιήσετε την κουκούλα, αφήστε την για ακόμα πέντε λεπτά. Αυτός ο σύντομος χρόνος είναι αρκετός για την απομάκρυνση της υπολειμματικής υγρασίας από το φίλτρο, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία κελύφους άνθρακα και στη μείωση της ικανότητας απορρόφησης.

Η συχνότητα αντικατάστασης των κασετών με λεπτά φίλτρα εξαρτάται από το γεγονός ότι η τεχνική χρησιμοποιείται τόσο έντονα. Συνήθως, οι οδηγίες που οι κατασκευαστές συνδέουν με το προϊόν ορίζουν τη συχνότητα μιας τέτοιας αντικατάστασης. Κατά την επιλογή φίλτρων για τον απορροφητήρα ανακύκλωσης, θα πρέπει να ελέγξετε τις παραμέτρους των υποδοχών κάτω από την κασέτα. Εάν τα μεγέθη δεν ταιριάζουν ή δεν είναι σωστά τοποθετημένα ή δημιουργούνται κενά, κάτι που είναι απαράδεκτο.

Αν η κουκούλα χρησιμοποιείται περιστασιακά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθολικά φίλτρα. Είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα και εμποτισμένα με ενεργό άνθρακα. Το ύφασμα είναι ικανό να απορροφά τόσο το λίπος όσο και τις οσμές.

Πώς να αντικαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα

Εάν η περίοδος χρήσης του φίλτρου άνθρακα έχει τελειώσει, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί. Για να γίνει αυτό, η κουκούλα αποσυνδέεται από το ηλεκτρικό δίκτυο, διαφορετικά το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να περιστραφεί τυχαία. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φίλτρα λίπους και αφαιρέστε την κασέτα από το σώμα με το φίλτρο άνθρακα που έχει καταστεί άχρηστο.

Το νέο φίλτρο εισάγεται στην κασέτα, τότε το τελευταίο είναι κλειστό και τοποθετείται στην κατάλληλη θέση στην κουκούλα. Ένα χαρακτηριστικό κλικ δείχνει τη σωστή λειτουργία. Μετά από αυτό, το χοντρό φίλτρο επιστρέφεται στον ιστότοπο, η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο και ελέγχεται η λειτουργικότητά του.

Κατά κανόνα, ο κατασκευαστής εφαρμόζει τις οδηγίες για την τοποθέτησή τους στα φίλτρα άνθρακα. Εάν το σώμα του στοιχείου άνθρακα είναι διατεταγμένο έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να αντικατασταθούν τα περιεχόμενά του - αντικαθιστώντας τους αναλωμένους κόκκους με νέους.

Φίλτρο λίπους στο στόμα

Για να ξεπλυθεί το φίλτρο λίπους, αφαιρείται από τη συσκευή. Η λεκάνη είναι γεμάτη με νερό, προστίθεται ένα φάρμακο για την αφαίρεση του λίπους. Αφού πάρετε μια σκληρή βούρτσα και κάνετε τον καθαρισμό των αποθέσεων λίπους και της αιθάλης.

Εάν αυτή η μέθοδος αποδειχθεί αναποτελεσματική, είναι απαραίτητο να απορροφηθεί το φίλτρο σε διάλυμα που αποτελείται από σαπούνι πλυσίματος και σόδα για μία ώρα έως 3. Μετά το μούσκεμα, το φίλτρο καθαρίζεται, ξηραίνεται και τοποθετείται στη θέση του.

Τα καλύτερα παραδείγματα φίλτρων

Τα φίλτρα γράσου κατασκευάζονται από πολλούς κατασκευαστές. Μεταξύ των καλύτερων είναι η ρωσική εταιρεία Lissant-Yug. Παράγουν αδιάκριτες κασέτες από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Το φίλτρο των πέντε πλακών μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι 70 °.

Τα φίλτρα ανοξείδωτου χάλυβα κατασκευάζονται από τον Titan. Η θερμοκρασία του χώρου εργασίας για αυτούς είναι 70 ° C. Το πάχος του προϊόντος είναι 0,5 mm. Έως 80 ° C - η περιοριστική θερμοκρασία για φίλτρα από γαλβανισμένο υλικό ή ανοξείδωτο χάλυβα που κατασκευάζονται από τον κατασκευαστή "Roven". Το στοιχείο περιλαμβάνει τρία έως πέντε πλάκες. Τα καλύτερα δείγματα φίλτρων άνθρακα περιλαμβάνουν στοιχεία που παράγονται από γνωστούς κατασκευαστές όπως οι Electrolux, Gorenje, Folter, Hansa, Krona.

Εξαερισμός με λειτουργία ανακυκλοφορίας

Η ίδια η έννοια του αερισμού με την ανακυκλοφορία του αέρα σημαίνει ότι η διαδικασία πραγματοποιείται με την επιστροφή του συνόλου ή μέρους που αφαιρείται από τον θάλαμο αέρα με την πιθανή πρόσμιξη αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό. Σε ποιο βαθμό αναμιγνύονται οι μάζες του αέρα, καθορίζεται η απόφαση σχεδιασμού λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες περιστάσεις.

Σχέδιο εξαερισμού με επανακυκλοφορία

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανακυκλοφορία λειτουργεί σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Στο δωμάτιο μέσα από τον άξονα έρχεται ο αέρας από το δρόμο. Μετά από λίγο καιρό, τραβάει την κουκούλα. Ένα μέρος αυτής της μάζας αέρα απορρίπτεται και το υπόλοιπο πηγαίνει μέσα στο θάλαμο ανάμειξης, όπου αναμιγνύεται με τη νέα εισροή.

Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του συστήματος, ο αέρας που εισέρχεται στο θάλαμο θερμαίνεται ή ψύχεται. Ο περαιτέρω τρόπος είναι ο κλιματισμός ή η θέρμανση του αέρα και η επιστροφή στο δωμάτιο.

Η ανακύκλωση μειώνει σημαντικά το φορτίο σε συστήματα σχεδιασμένα να χειρίζονται τις μάζες αέρα. Ο αέρας θα έχει πάντοτε δείκτες που το καθιστούν κατάλληλο για αναπνοή, αν πληρούνται οι δύο βασικές προϋποθέσεις:

 1. Ο ελάχιστος όγκος που προέρχεται από τον εναέριο δρόμο είναι 10% της ποσότητας που επεξεργάζεται η μονάδα τροφοδοσίας ανά μονάδα χρόνου.
 2. Στην ατμόσφαιρα που εισέρχεται στο δωμάτιο, το 30% της επιτρεπόμενης συγκέντρωσης επιβλαβών ακαθαρσιών είναι στο μέγιστο.

Με το σύστημα ανακύκλωσης, το σύστημα λειτουργεί με μια σταθερή ροή θερμικής ενέργειας, καθώς και μια σταθερή ταχύτητα των μεταφερόμενων ροών αέρα, ανεξάρτητα από την εποχή. Αυτό το γεγονός - μια υπόσχεση ότι ο εισερχόμενος αέρας στο δωμάτιο, θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο τον όγκο.

Επιλογές υλοποίησης σχήματος

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την εφαρμογή συστημάτων εξαερισμού με επανακυκλοφορία. Αυτή είναι η ανακυκλοφορία με τη βοήθεια ανεμιστήρα εγκατεστημένου κάτω από την οροφή του δωματίου, τόσο μέσω του καναλιού οροφής όσο και μέσω της κεντρικής εγκατάστασης παροχής αέρα. Η ανταλλαγή αέρα με τον πρώτο τρόπο μπορεί να ονομάζεται μόνο υπό όρους ανακυκλοφορία.

Δεν υπάρχει εναλλάκτης θερμότητας, και αν το συνδέσετε με τον ανεμιστήρα και θα τον επιλέξετε σε μια ξεχωριστή μονάδα, θα πάρετε έναν πηνίο ανεμιστήρα ή μια πόρτα ανεμιστήρα πιο κοντά. Στον εναλλάκτη θερμότητας, στην περίπτωση αυτή, ο ανακυκλωμένος αέρας ψύχεται ή θερμαίνεται. Ο εξωτερικός αέρας διατίθεται χωριστά και έχει τις δικές του μεμονωμένες παραμέτρους

Η απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών γίνεται μόνο μέσω του εξωτερικού αέρα. Οι ανεμιστήρες στα συστήματα εξαερισμού δεν χρησιμοποιούνται συχνά, επειδή δεν αερίζουν το δωμάτιο, αλλά επηρεάζουν μόνο την εσωτερική θερμοκρασία.

Όταν ανακυκλώνεται η δεύτερη επιλογή, μέσω του αγωγού οροφής, το μήκος των αγωγών είναι αμελητέο. Μερικές φορές ένας εναλλάκτης θερμότητας και ένας ανεμιστήρας τοποθετούνται στο κανάλι πριν. Αυτό είναι το πρότυπο σχέδιο για κλιματιστικά που έχουν εσωτερική μονάδα καναλιών και χρησιμοποιούνται σε χώρους με μεσαίου και μικρού όγκου.

Αν η κύρια μονάδα παροχής αέρα ανακυκλοφορεί στον θερμαντήρα αέρα, κλείστε τη βαλβίδα που επιτρέπει την ροή του αέρα από έξω, θα προκύψει πλήρης ανακυκλοφορία. Το σύστημα εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ως θέρμανση αέρα. Τα μπλοκ των εσωτερικών κλιματιστικών κλιματιστικών και των ανεμιστήρων είναι συχνά σχεδιασμένα για να επιτρέπουν την ανάμειξη του εξωτερικού αέρα.

Ταυτόχρονα, η ροή του αέρα με την απαιτούμενη θερμοκρασία εισέρχεται μέσα στο δωμάτιο μέσω ενός διανομέα αέρα. Οι μονάδες κλιματισμού ρυθμίζονται σύμφωνα με αυτήν την αρχή. Για χώρους όγκου, αυτό το σχήμα δεν είναι κατάλληλο, επειδή υπάρχει μια μικρή χωρητικότητα, δεν υπάρχει θάλαμος ανάμιξης, αυτοματισμός και καμία ανάκτηση θερμότητας.

Τα αρκετά μεγάλα δωμάτια αερίζονται με τη χρήση κεντρικών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου εξοπλισμού. Το σύστημα ανακύκλωσης που χρησιμοποιείται εδώ εξασφαλίζει οικονομική λειτουργία μέσω της ευέλικτης διαχείρισης του συστήματος. Η συντήρηση της αναγκαίας ισοτιμίας της ποσότητας του εξωτερικού και του καυσαερίου πραγματοποιείται μέσω βαλβίδων.

Με κλειστή βαλβίδα ανακύκλωσης και ανοικτή εξαγωγή καυσαερίων και ανακύκλωση ροής όχι. Αν κλείσετε τις δύο τελευταίες βαλβίδες και ανοίξετε την πρώτη, υπάρχει πλήρης ανακυκλοφορία.

Μείον εξαερισμού με επανακυκλοφορία

Η χρήση των ορίων ανακυκλοφορίας αέρα SNiP 41-01-2003. Δεν επιτρέπει τη χρήση του από χώρους όπου διατίθενται ουσίες της τάξης 1ης και 2ης τάξης κινδύνου και η κατανάλωση εξωτερικού αέρα ρυθμίζεται από τη μάζα τους.

Μην χρησιμοποιείτε την ανακυκλοφορία και όπου η συγκέντρωση μυκήτων και βακτηρίων στον αέρα υπερβαίνει τον κανόνα ή υπάρχουν ξεχωριστές δυσάρεστες οσμές. Δεν είναι κατάλληλα για την ανακύκλωση εργαστηριακών χώρων, όπου εργάζονται με εύφλεκτα ή επικίνδυνα αέρια.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο σχετικά με την επίπεδη κουκούλα:

Σχετικά με την εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα:

Οι κουκούλες που λειτουργούν στην ανακυκλοφορία του αέρα, δεν τους επιτρέπουν να συνδεθούν με τον άξονα εξαερισμού. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων φίλτρων, καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα εξαγωγής. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να αναπληρώσετε τα αποθέματα φρέσκου αέρα στο δωμάτιο μέσω των παραθύρων.

Όλοι για το έργο των απορροφητών ανακύκλωσης και χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή

Απορροφητήρες απορρόφησης - η πιο φθηνή έκδοση της τεχνολογίας εξαερισμού για την κουζίνα. Αυστηρά μιλώντας, δεν είναι και οι κουκούλες, καθώς δεν αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο, αλλά καθαρίζουν μόνο. Παρά την αντίφαση αυτή, για μερικές κουζίνες οι εγκαταστάσεις φιλτραρίσματος παραμένουν η μόνη επιλογή.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Δεν είναι πάντα δυνατή η σύνδεση του σωλήνα εξαερισμού στον εξαερισμό. Και σε πολυώροφα κτίρια, υπάρχει συχνά πρόβλημα με τους αγωγούς εξαγωγής, οι οποίοι είτε δεν λειτουργούν καθόλου είτε δεν έχουν αρκετή πρόσφυση. Για μια τέτοια κουζίνα, η ανακυκλοφορία του αέρα είναι απλώς ένας θεός.

Ο ανεμιστήρας στο περίβλημα της καπνοδόχου διαλύει την ατμόσφαιρα πάνω από την πλάκα λειτουργίας και όλα τα ρεύματα θερμού αέρα, γεμάτα γενναιόδωρα με αρώματα και αρωματισμένα με σταγονίδια λίπους, βυθίζονται σε αυτό. Στο δρόμο, συναντούν ένα σύστημα φίλτρων που παγιδεύουν περίσσεια σωματιδίων στην επιφάνεια τους. Ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει αμέσως στην κουζίνα. Δεν μειώνεται ο όγκος και συνεπώς δεν απαιτεί την οργάνωση νέας εισροής κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ενημερώσετε καθόλου τον αέρα της κουζίνας.

Στο τέλος του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε την κουκούλα και να ανοίξετε το παράθυρο για εξαερισμό για να αποκαταστήσετε την κανονική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Μετά από όλα, τα σύγχρονα σπίτια που επιδιώκουν την ενεργειακή απόδοση έχουν εδώ και καιρό φράξει με παράθυρα με διπλά τζάμια και αεροστεγείς πόρτες. Και χωρίς την εισροή φρέσκου αέρα, η υγρασία από την κουζίνα δεν θα πάει πουθενά και το οξυγόνο θα είναι μικρότερο. Έτσι αξίζει να παρακολουθήσετε την εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα ή ανεμιστήρα με πρόσβαση στο δρόμο.

Κατασκευές

Οι λύσεις για τα φυτά φιλτραρίσματος είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες των παραδοσιακών εκχυλισμάτων. Παρομοίως, μπορούν να είναι:

Αλλά η αυτονομία αυτών των συστημάτων μας επέτρεψε να προχωρήσουμε περισσότερο. Ελλείψει δεσμού με τον αγωγό, οι σχεδιαστές πέτυχαν να κατασκευάσουν συμπαγείς ανασυρόμενες κουκούλες για countertops. Στη θέση εργασίας, δημιουργούν πλευρική πρόσφυση στην πλάκα, χωρίς να επιτρέπουν στον αέρα εξαγωγής να φτάσει στην οροφή. Και μετά το μαγείρεμα, θερμαίνονται σε μια ειδική θέση του τραπεζιού, που γίνεται ένα με αυτό. Συμπαγής και λειτουργική.

Πλεονεκτήματα της συσκευής

Τα φίλτρα κουκούλας μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ισχύ, κάπως λιγότερο από τα μοντέλα με καυσαερίων. Φυσικά, αυτό αντικατοπτρίζεται στο κόστος, και υπέρ του αγοραστή. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός υφίσταται ελάχιστα φορτία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα για πολύ περισσότερο χρόνο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα υπέρ μιας αυτόνομης κουκούλας - δεν δημιουργεί αντίστροφη ώθηση, παρά μερικές φορές αμαρτάνει τα μοντέλα αναρρόφησης. Εάν δεν υπάρχει ειδική βαλβίδα, η τεχνολογία εξαερισμού με καμινάδα που οδηγεί στο δρόμο αφήνει τον αέρα πίσω στην κουζίνα. Ιδιαίτερα αισθάνεται το χειμώνα, όταν ο απορροφητήρας ξαφνικά μετατραπεί σε κλιματιστικό. Με μοντέλα ανακύκλωσης αυτό αποκλείεται.

Η αυτονομία της κουκούλας αφήνει περιθώρια ελιγμών και για την εγκατάσταση της εστίας. Μπορεί να τοποθετηθεί εκεί που θα είναι πιο βολικό να δουλέψει και να μην ψάχνει για ένα μέρος πιο κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Και η εξωτερική εμφάνιση του απορροφητήρα είναι πιο ακριβής και συμπαγής. Η έλλειψη σωλήνα εξαερισμού σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε γρήγορα και χωρίς προβλήματα την εγκατάσταση του εξοπλισμού χωρίς να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας.

Μειονεκτήματα

Ένα από τα μειονεκτήματα της επανακυκλοφορίας είναι η ανάγκη για συχνές αλλαγές φίλτρου. Από τη μία πλευρά, αυτό δεν είναι απολύτως δικαιολογημένο, αφού η αντικατάσταση γίνεται με την ίδια συχνότητα όπως στα μοντέλα που διαθέτουν μία ή δύο φορές το χρόνο. Από την άλλη πλευρά, ο αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνδυασμό διαφόρων τύπων φίλτρων, οπότε η αντικατάσταση θα είναι ακριβότερη.

Όταν αγοράζετε, δώστε μεγαλύτερη προσοχή σε μοντέλα δημοφιλών σειρών και τυποποιημένων μεγεθών. Είναι πιο εύκολο για αυτούς να βρουν αποσπώμενες κασέτες με φίλτρα.

Το μόνο βαρύ μειονέκτημα των αυτόνομων κουκούλες - δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από τη σόμπα αερίου. Δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα προϊόντα καύσης φυσικού αερίου, τα οποία καίγονται επίσης με οξυγόνο, καθιστώντας την ανακύκλωση ανεπαρκή και χωρίς νόημα.

Εφαρμόσιμα φίλτρα

Το συμβατικό μεταλλικό πλέγμα στους απορροφητήρες αέρα φιλτράρει έξω από τον αέρα τα μικρότερα σωματίδια λίπους που ανεβαίνουν από την πλάκα. Πάντα συνοδεύονται από τεχνολογία εξαερισμού και αποτελούν απαραίτητο ελάχιστο όριο για κάθε κουζίνα.

Όταν έρχεται σε επαφή με ένα λεπτό πλέγμα, το λίπος δεν περνά πλέον και παραμένει στο φίλτρο. Μετά από λίγο, ο πίνακας μπορεί απλά να αφαιρεθεί, να πλυθεί με ζεστό νερό με απορρυπαντικό και να τοποθετηθεί. Όσο μικρότερη και πιο σύνθετη είναι η μορφή του δικτύου, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δουλειά του. Τα φίλτρα λίπανσης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, έτσι ώστε να φέρουν με ασφάλεια ακόμα και το πλυντήριο πιάτων.

Για πιο καθαρό καθαρισμό του αέρα, αγοράζονται επιπλέον φίλτρα:

 • Ακρυλικό - δεν βρίσκονται συχνά, αλλά επιτρέπουν επίσης πολλαπλές χρήσεις. Πρέπει να πλένονται με το χέρι, πολύ προσεκτικά και χωρίς συμπίεση, έτσι ώστε να μην διαταράσσουν τη θέση των ινών.
 • Με τη σύλληψη του λίπους και την υπερβολική υγρασία, οι φτηνές επενδύσεις μιας χρήσης είναι καλές: χαρτί, sintepon, flizeline. Αλλάζουν όταν το εφαρμοσμένο σχέδιο καλύπτεται με ένα στρώμα βρωμιάς και γίνεται αδιαίρετο.
 • Τα φίλτρα άνθρακα είναι πολύ πυκνότερα και λόγω των υψηλών απορροφητικών ιδιοτήτων του πληρωτικού, μπορούν να διατηρηθούν ακόμη και δυσάρεστες οσμές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επαρκούν για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας.

Οι κασέτες με τα εξαντλημένα φίλτρα δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, οπότε απορρίπτονται και τοποθετούνται φρέσκα μέσα στην κουκούλα. Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να κάνετε αντικατάσταση εξαρτάται από την ένταση της λειτουργίας του εξοπλισμού.

Οι κατασκευαστές κουκούλες για την κουζίνα συνοδεύουν τα προϊόντα τους με οδηγίες που υποδεικνύουν τη συχνότητα αντικατάστασης των κασετών. Κάποιος έχει 3 μήνες, μερικοί έχουν 6. Τα πιο προηγμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ακόμη και ειδικούς δείκτες που λένε στους ιδιοκτήτες για την κατάσταση των φίλτρων στο σύστημα. Με την πάροδο του χρόνου, θα αναπτύξετε ένα βέλτιστο χρονοδιάγραμμα για την αντικατάστασή τους. Κατά την επιλογή φίλτρων για σχέδιο ανακύκλωσης, είναι απαραίτητο να προσέξετε τον αριθμό και το μέγεθος των εγκοπών κάτω από την κασέτα. Τα κενά είναι απαράδεκτα και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνο το υπερμεγέθη.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Οι αυτόνομες κουκούλες μπορούν να έχουν αρκετά αξιοπρεπή σειρά λειτουργιών. Καθένα από αυτά συνεπάγεται αύξηση του κόστους της τεχνολογίας, αλλά και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της εργασίας:

 • Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με οθόνη για τη ρύθμιση και την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της κουκούλας.
 • Προγραμματιζόμενο χρονόμετρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.
 • Οι αισθητήρες που αντιδρούν στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, εκκινούν αυτόματα τον ανεμιστήρα.
 • Αυτόματη ρύθμιση της απόδοσης της κουκούλας με εντολή των ίδιων αισθητήρων.
 • Το τηλεχειριστήριο.

Επιλέξτε το μοντέλο που σύμφωνα με τη λειτουργικότητά του ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, αλλά δεν τα ξεπερνάει.

Η κύρια παράμετρος για την επιλογή του σωστού απορροφητήρα ανακύκλωσης είναι το πλάτος και το βάθος του. Οι διαστάσεις του εξοπλισμού πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις της εστίας που είναι εγκατεστημένες στο κάτω μέρος και, ιδανικά, να είναι ευρύτερες κατά αρκετά εκατοστά. Έτσι, η εισαγωγή του αέρα εξάτμισης είναι πιο πλήρης και η απόδοση καθαρισμού θα είναι η μέγιστη.

Κουκούλες στην κουζίνα: βρύση ή ανακύκλωση;

Φανταστείτε μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα είναι αρκετά δύσκολη. Αυτή η συσκευή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι σε θέση να αφαιρέσει από το δωμάτιο όλα τα προϊόντα καύσης που προκύπτουν από τη λειτουργία ενός αερίου ή ηλεκτρικής πλάκας. Η εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης βοηθά στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων ταυτόχρονα. Πρώτα απ 'όλα, να κάνει τον αέρα στην κουζίνα ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία. Η συλλογή σε αυτό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καρκινογόνων και άλλων ακαθαρσιών επηρεάζει δυσμενώς την υγεία σας, προκαλώντας πονοκέφαλο και κόπωση.

Δεύτερον, η κουκούλα κουζίνας σας επιτρέπει να διατηρήσετε την εμφάνιση των τοίχων, των οροφών, των υλικών φινιρίσματος και των υφασμάτων, προστατεύοντάς τα από το σχηματισμό μιας δυσάρεστης κολλώδους επίστρωσης που αποτελείται από σωματίδια λίπους και αιθάλης. Αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις σόμπες αερίου, οι οποίες αποτελούν μεγάλο αριθμό προϊόντων καύσης. Εάν δεν οργανώσετε καλό αερισμό στην κουζίνα, οι καλλυντικές επισκευές θα πρέπει να γίνονται κάθε λίγους μήνες.

Προετοιμάζοντας για αγορά, πρέπει να κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες μοντέλα, να μελετήσετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκούλας και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ή άλλου τύπου συσκευής. Ωστόσο, πριν επιλέξετε το σχεδιασμό της συσκευής, για να υπολογίσετε τις επιδόσεις και άλλες τεχνικές παραμέτρους, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής που θα εγκατασταθεί στην κουζίνα σας - βρύση ή κυκλοφορία. Θα μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτούς τους τρόπους εργασίας μετά την ανάγνωση του άρθρου.

Ανάληψη ή κυκλοφορία: ποια είναι η καλύτερη;

Ποια θα πρέπει να είναι η κουκούλα - βρύση ή κυκλοφορία; Αυτή η ερώτηση τίθεται από όλους τους χρήστες, αλλά η επιλογή είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή σπιτιών με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού. Χωρίς σωστά τοποθετημένο αγωγό εξαερισμού, δεν υπάρχει νόημα ακόμα και της πιο ισχυρής συσκευής απόληξης.

Οι κουκούλες εξαγωγής με καθαρή μορφή είναι τώρα πολύ σπάνιες στην πώληση. Κατά κανόνα, κάθε μοντέλο μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα επιπλέον. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού μπορούν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν και τις δύο αρχές της εργασίας και να χρησιμοποιήσουν είτε ένα από αυτά, είτε και τα δύο με τη σειρά του, αλλάζοντας, για παράδειγμα, ανάλογα με την εποχή.

Για όσους δεν είναι τυχεροί με τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, το ερώτημα για το είδος του εκχυτήρα που απαιτείται δεν αξίζει τον κόπο. Θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν μόνο ένα μοντέλο κυκλοφορίας που δεν απαιτεί αεραγωγό. Τα σύγχρονα όργανα αυτού του τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία θα συζητήσουμε περαιτέρω.

Πλεονεκτήματα των απορροφητών ανακύκλωσης

Μετά την ακρόαση των λαϊκών ωδών για την ισχύ και την αποδοτικότητα των καυσαερίων, μπορεί να αποφασιστεί ότι η κουκούλα με ανακυκλοφορία είναι η χειρότερη επιλογή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της συσκευής, τον κατασκευαστή, το μοντέλο, την τιμή και άλλες παραμέτρους. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης για την κουζίνα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή, επειδή εκλείπουν από το κύριο μειονέκτημα - την απουσία αεραγωγού και συνεπώς τη δυνατότητα απομάκρυνσης του μολυσμένου αέρα έξω.

Ωστόσο, αν αναλύσουμε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των συσκευών εξάτμισης κυκλοφορίας, αυτό το μείον μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν τη συσκευή ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εγκατάσταση των φίλτρων αέρα, επειδή δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Τα μοντέλα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι ελαφριά και συμπαγή, έτσι ώστε να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από ό, τι τα ανοιχτά. Πολλοί από αυτούς είναι τοποθετημένοι σε ντουλάπια κουζίνας. Ο αγωγός του αγωγού δεν θα διαταράξει το εσωτερικό του δωματίου. Λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα και δεν δροσίζουν τον αέρα στο δωμάτιο το χειμώνα.

Αφού διαβάσετε τις παρακάτω ενότητες, θα μάθετε όλα σχετικά με τον τρόπο κυκλοφορίας στην κουκούλα και θα είστε σε θέση να συντάξετε τα δικά σας αντικειμενικά συμπεράσματα σχετικά με τα πραγματικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αρχή λειτουργίας

Αν κοιτάξετε το λεξικό, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η επανακυκλοφορία είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση του ίδιου όγκου αέρα σε ένα κλειστό σύστημα με την επανεπεξεργασία του. Πώς γίνεται αυτή η αρχή στο κουζινάκι;

Όταν ενεργοποιείτε την κουκούλα κατά το μαγείρεμα, αρχίζει να αναρροφάται στον αέρα που προέρχεται από την κουζίνα με τη βοήθεια ισχυρών στροβίλων και ανεμιστήρων. Είναι κορεσμένο με υδρατμούς, σωματίδια λίπους, προϊόντα καύσης και άλλες ακαθαρσίες. Πριν επιστρέψει ξανά στο δωμάτιο, ο αέρας περνά μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού - χοντρό και λεπτό. Για το πρώτο, το φίλτρο λίπους που είναι εγκατεστημένο αμέσως πίσω από τον πίνακα εργασίας απαντά. Καθιστά τα σωματίδια λίπους και εξάτμιση, δεν τους επιτρέπει να διεισδύσουν μέσα στο μηχανισμό. Οι δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης απορροφούν το στοιχείο φίλτρου άνθρακα. Μετά από αυτό, ο καθαρισμένος αέρας μέσα από τις ειδικές οπές στο πάνω μέρος της συσκευής πηγαίνει πίσω στην κουζίνα.

Μιλώντας για την αρχή της λειτουργίας του καλύμματος ανακύκλωσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τα κύρια στοιχεία εργασίας - φίλτρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης του αέρα, είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του καθαρισμού του. Τα φυσίγγια συλλογής λίπους είναι κατασκευασμένα για χρήση και επαναχρησιμοποιήσιμα. Μη υφασμένα, sintepon ή χαρτί στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά εγκαθίστανται, κατά κανόνα, σε μοντέλα προϋπολογισμού. Επιλέγοντάς τα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η αντικατάσταση των φίλτρων θα πρέπει να γίνει περίπου μία φορά σε 2-4 μήνες. Αφού εξοικονομούσατε την αγορά κουκούλας, θα ξοδεύετε περιοδικά χρήματα για τη συντήρησή του.

Φίλτρα από ακρυλικό - μια ενδιάμεση επιλογή. Μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές, αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία φίλτρου από αλουμινόχαρτο ή ανοξείδωτο χάλυβα θεωρούνται τα καλύτερα. Δεν αλλάζουν, αλλά καθαρίζονται μόνο καθώς λερώνονται. Τα φίλτρα ποιότητας εξυπηρετούν το ίδιο με τον καθαριστή αέρα.

Προηγουμένως, τα φίλτρα άνθρακα ήταν εξαιρετικά αναλώσιμα. Αλλά τώρα άρχισαν να εμφανίζονται στοιχεία που μπορούν να καθαριστούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, είναι δύσκολο να τα βρούμε προς πώληση, και είναι αρκετά ακριβό. Επομένως, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι κάθε λίγους μήνες πρέπει να αλλάξουν οι κασέτες. Πόσο συχνά αυτό γίνεται, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: την ποιότητα του στοιχείου, τον κατασκευαστή, το κόστος, την ένταση της εργασίας. Η διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα μπορεί να είναι από 3 μήνες έως ένα έτος.

Συμβουλές εγκατάστασης

Ανάλογα με το μοντέλο, η κουκούλα χωρίς βρύση μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή οροφή, ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι κουζίνας ή στον πάγκο. Για την τοποθέτηση οποιωνδήποτε αναρτημένων απορροφητών υπάρχει ένας μόνο κανόνας - η επιφάνεια εργασίας τους πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την εστία. Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με φούρνο αερίου, η απόσταση είναι 75-80 cm, αν η ηλεκτρική είναι 65-70 cm. Το πλάτος του φίλτρου αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας, διαφορετικά η απόδοση της λειτουργίας μειώνεται σημαντικά.

Συνδετήρες που απαιτούνται για την τοποθέτηση κουκούλα σειράς, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του, έτσι θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μικρό σύνολο εργαλείων: ένα δράπανο (σφυρί), κατσαβίδι, σφυρί, κατσαβίδι, επίπεδο, μολύβι ή μαρκαδόρο.

Στον τοίχο ή στην οροφή, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, η οποία στη συνέχεια να σηματοδοτήσει τα σημεία του τόπου όπου οι πείροι θα είναι φραγμένοι. Εδώ πρέπει να τρυπήσετε τρύπες. Αφού το περίβλημα του φίλτρου αέρα αναρτηθεί στους πείρους, με τη βοήθεια των βιδών αγκύρωσης τραβιέται σφιχτά στον τοίχο ή στην οροφή. Στη συνέχεια παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ηλεκτρικό δίκτυο και έλεγχος της λειτουργίας της.

Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται σε ειδικό ντουλάπι κουζίνας. Το σώμα του είναι στερεωμένο στο άνω ή στο μέσο ράφι, και στην απουσία τους - στους πλευρικούς τοίχους. Ο καθαριστής αέρα είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε μόνο ο πίνακας εργασίας να παραμένει ορατός.

Σχεδιασμός μοντέλων με επανακυκλοφορία

Ο σχεδιασμός των κουκούλες που λειτουργούν στον τρόπο κυκλοφορίας είναι πολύ διαφορετικός. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο σύμφωνα με το γούστο σας: ένα μικρό ενσωματωμένο, περίτεχνα και ασυνήθιστο νησί, μοντέρνα και λιτή κλίση, παραδοσιακό θολωτό, το φως και σοβαρή σε σχήμα Τ. Οι κατασκευαστές παράγουν καθαριστές αέρα σε διάφορα στυλ: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, χώρα, ρετρό, κλασικό, μινιμαλισμό.

Δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς για την ποικιλία των έγχρωμων λύσεων. Η μετριοφροσύνη από αυτή την άποψη είναι διαφορετική μόνο στα ενσωματωμένα μοντέλα, τα οποία είναι σχεδόν τελείως κρυμμένα. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να επιλέξουν σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αλλά οι σχεδιαστές δεν σταματούν εκεί. Η εμφάνιση ορισμένων αποσπασμάτων θυμίζει διακοσμητικά αντικείμενα ή πίνακες ζωγραφικής. Για φινίρισμα χρησιμοποιεί πλαστικό, γυαλί, ξύλο (συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, ακριβών φυλών), μωσαϊκό, ζωγραφική, τεχνική χρωματισμένης υάλου, κρύσταλλα.

Διαφορές στα εκχυλίσματα με εκροή αέρα

Παρά τα πλεονεκτήματα των κυκλοφορούντων μοντέλων, οι κουκούλες με εξαερισμό για εξαερισμό είναι πιο δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται στην υψηλή απόδοση και την άριστη ποιότητα καθαρισμού του αέρα, καθώς και στην ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του φίλτρου. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε μεγάλους χώρους.

Οι κουκούλες με τον αγωγό είναι πιο αποδοτικές από αυτές που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης. Δεν διαθέτουν φίλτρο άνθρακα ανθεκτικό στη ροή του αέρα. Οποιεσδήποτε ακαθαρσίες, ανεξάρτητα από το πόσο σχηματίζονται, αφαιρούνται από τις εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, κατά την αγορά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα των καθαριστών αέρα αιμορραγίας. Πρώτον, η τοποθέτησή τους είναι εντάσεως εργασίας, καθώς απαιτεί αεραγωγό. Δεύτερον, η εγκατάσταση της συσκευής απαιτεί αναγκαστικά ένα σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού. Τρίτον, λόγω της διέλευσης του αέρα μέσω του αγωγού, ειδικά κυματοειδούς, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Και τέταρτον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα μειώνεται, κάτι που είναι ανεπιθύμητο στην ψυχρή περίοδο.

Πώς είναι οι κουκούλες με εξάτμιση αέρα;

Η εσωτερική διάταξη των καυσαερίων δεν διαφέρει πρακτικά από τις κυκλοφορητές - μόνο από την ύπαρξη αεραγωγού και από την απουσία φίλτρου άνθρακα, αφού δεν είναι απαραίτητο. Η ποιότητα του καθαρισμού αέρα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του αγωγού αερισμού, τον τρόπο τοποθέτησης του αγωγού αέρα και την ισχύ του κινητήρα.

Ο καθαριστής αέρα μπορεί να λειτουργεί σε μία από τις δύο λειτουργίες - παθητική ή ενεργή. Στην πρώτη περίπτωση, η εκκένωση του μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται εις βάρος του δικού του βυθίσματος του αεραγωγού, στη δεύτερη αυτή η λειτουργία εκτελείται από τον ανεμιστήρα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας με βρύση, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φίλτρο ξυλάνθρακα, αλλά ο συλλέκτης λίπους πρέπει να καθαρίζεται αρκετά συχνά. Η ρύπανση από αυτό συσσωρεύεται μάλλον γρήγορα και χωρίς σωστή συντήρηση η συσκευή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήρως όλες τις δυνατότητές της.

Σε φτηνά μοντέλα καθαρισμού αέρα, ο βαθμός μόλυνσης του φίλτρου πρέπει να προσδιορίζεται ανεξάρτητα. Οι πιο εξελιγμένες και δαπανηρές συσκευές είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες, σηματοδοτώντας την ανάγκη για καθαρισμό κασετών.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η τοποθέτηση της κουκούλας με βρύση απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από την εγκατάσταση ενός καθαριστικού αέρα κυκλοφορίας. Θα χρειαστεί όχι μόνο να στερεώσετε την θήκη της συσκευής σε τοίχο, οροφή ή σε ντουλάπι κουζίνας, αλλά και να τοποθετήσετε έναν αγωγό αέρα στον αεραγωγό. Αποστολή του είναι να μεταφέρει τον μολυσμένο αέρα.

Οι αεραγωγοί είναι διαφόρων τύπων και διαφέρουν στο υλικό κατασκευής (πλαστικό, μέταλλο), μέγεθος, σχήμα και ελαστικότητα.

Πολύ δημοφιλείς είναι πλαστικοί σωλήνες στρογγυλής και τετράγωνης διατομής Ταιριάζουν καλά στο σχεδιασμό των σύγχρονων κουζινών και, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να διακοσμηθούν με το κατάλληλο στυλ. Παρά το γεγονός ότι τα τετραγωνικά αγωγοί φαίνονται καλύτερα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμούν το γύρο, καθώς έχουν μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της κουκούλας.

Οι πλαστικοί σωλήνες είναι ομαλοί από το εσωτερικό, έτσι ώστε να μην δημιουργείται υπερβολικός θόρυβος κατά τη ροή του αέρα μέσω αυτών. Είναι εύκολο όχι μόνο να τοποθετήσετε, αλλά και να αποσυναρμολογήσετε για προληπτικό καθαρισμό. Χάρη στους ειδικούς προσαρμογείς, η σύνδεση του αεραγωγού με τον αγωγό εξαερισμού δεν προκαλεί καμία δυσκολία.

Πιο απλή εγκατάσταση και φθηνότερη επιλογή - μεταλλικοί κυματοειδείς αγωγοί αέρα. Λυγίζουν σε κάθε γωνία και απλώνονται εύκολα, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει πολλά πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Πρώτον, η ροή αέρα δεν μπορεί να περάσει σιωπηλά μέσα από τον κυματοειδή σωλήνα. Δεύτερον, ο αγωγός δεν φαίνεται, επομένως πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα ντουλάπι ή να τοποθετήσει ένα ψευδο κουτί. Και τρίτον, σε μια ανώμαλη επιφάνεια το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα και είναι σχεδόν αδύνατο να το πλύνετε - ένα λεπτό μέταλλο παραμορφώνεται με την παραμικρή ώθηση.

Κατά την εγκατάσταση του αεραγωγού, σημειώστε ότι η διάμετρος του πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Τοποθετήστε τον σωλήνα έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες κάμψεις. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα.

Βασικές συμβουλές για την φροντίδα των κουζινών κουζίνας

Η φροντίδα του απορροφητήρα, ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του, συνίσταται σε τακτικό καθαρισμό του περιβλήματος, αντικατάσταση και πλύση των φυσίγγων φίλτρου.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα, μην χρησιμοποιείτε επιθετικά ή αλκαλικά χημικά. Για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, μια ιδανική επιλογή είναι μια ειδική πηκτή καθαρισμού, η οποία σχηματίζει μια προστατευτική επίστρωση στην επιφάνεια. Το πλαστικό είναι λιγότερο απαιτητικό για φροντίδα, αλλά δεν συνιστάται η κατάχρηση της χημείας.

Τα στοιχεία από γυαλί μπορούν να καθαριστούν με τα συνήθη μέσα πλύσης των παραθύρων. Τα ξύλινα έπιπλα πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με συνθέσεις που περιέχουν κεριά και έλαια.

Τα φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης πρέπει να αλλάζουν καθώς μολύνονται. Ο κατά προσέγγιση χρόνος ζωής του στοιχείου καθορίζεται στην εντολή. Οι επαναχρησιμοποιούμενες κασέτες λίπους κάθε 2-3 μήνες πλένονται σε πλυντήριο πιάτων ή με το χέρι χρησιμοποιώντας συνταγοποιήσεις που διαλύουν λίπος. Για το σκοπό αυτό, το απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδανικό.

Η τακτική και σωστή φροντίδα της κουκούλας κουζίνας θα συμβάλει στην παράταση της ζωής της κουκούλας. Η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων εγγυάται την αποτελεσματικότητα των συσκευών και την προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων τους από μολυσματικές ουσίες που τα απενεργοποιούν γρήγορα.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα της εγχώριας μάρκας Elikor. Στο ιδιόκτητο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε θολωτά, κεκλιμένα, κεκλιμένα και αναρτημένα φίλτρα αέρα που λειτουργούν τόσο στη λειτουργία ανάσυρσης όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια επιλογή σας ταιριάζει περισσότερο και να την βρείτε στον κατάλογο με τη βοήθεια μιας βολικής μηχανής αναζήτησης. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με τους διευθυντές μας τηλεφωνικά.

Δημιουργήστε το δικό σας σπίτι!

Οποιαδήποτε ανάγκη, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τέντωμα, η κουκούλα καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, καίγεται και αιθάλη. Αλλά από μόνο του, η επιλογή των κουκούλες δεν είναι εύκολο έργο.

Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τύπος των συσκευών και οι τεχνικοί δείκτες. Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει για τον τύπο και τις παραμέτρους, παραμένει ένα ακόμη άλυτο ζήτημα - η εγκατάσταση της κουκούλας. Ωστόσο, όλα είναι εντάξει.

Τι πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή ενός μοντέλου;

Τι συνήθως δίνετε προσοχή στην πρώτη θέση;

Φυσικά, για εμφάνιση, η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σχέδιο του δωματίου, και να μην είναι ένα επιπλέον κομμάτι. Οι κουκούλες είναι κατασκευασμένες για διαφορετικά στυλ, για παράδειγμα:

Στη συνέχεια, όταν έχουμε ήδη εξετάσει την εμφάνιση, μπορούμε να προχωρήσουμε σε τεχνικούς δείκτες.

 1. Παραγωγικότητα, ή με άλλα λόγια, τον όγκο αέρα που μπορεί να τραβιέται από τον εκχυτήρα ανά ώρα. Πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο για την κουζίνα σας;

Πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος του, και πάρτε την ένταση του δωματίου, στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το προκύπτον σχήμα με 12 (πόσες φορές ανά ώρα πρέπει να καθαριστεί ο αέρας).

Ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται επί 1,3 (ο παράγοντας αυτός εξομαλύνει τη διαφορά στα δάπεδα, τα μήκη αγωγών και την καθαρότητά τους).

 1. Το μέγεθος. Σύμφωνα με τους κανόνες, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος της πλάκας ή το ίδιο μέγεθος, αλλά όχι λιγότερο.
 2. Κατανάλωση ισχύος (θα πρέπει να είναι ίση με την απόδοση). Στην παράμετρο επιδόσεων, πρέπει να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο ποσοστό εάν:
 • Έχετε μια κυματοειδή καμινάδα - πρέπει να προσθέσετε 10%.
 • Εάν επιλέξετε την ανακύκλωση (περίπου λίγο αργότερα) - πρέπει να προσθέσετε 30%.
 • Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι (ή τραπεζαρία) - πρέπει να προσθέσετε 30%.

Σημειώστε ότι οι τεχνικές παράμετροι υποδεικνύουν τη μέγιστη ισχύ, οπότε πρέπει να πάρετε ένα μοντέλο που έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ (περίπου 15%).

 1. Πρόσθετα χαρακτηριστικά (σύμφωνα με την επιθυμία σας):
 • Ρύθμιση της ταχύτητας και της ισχύος (είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα touchpad από τα κουμπιά, τα κουμπιά είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν).
 • Φωτισμός.
 • Το χρονόμετρο.
 • Πρόγραμμα αυτόματης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης.
 • Ρύθμιση αυτόματου ρυθμιστή.
 1. Θόρυβος. Εδώ πρέπει να επιλέξετε το επίπεδο θορύβου εντός 40-50 dB (μέγιστο 60). Για παράδειγμα, το 40 dB είναι ένας ήχος ήσυχης μουσικής και το 60 είναι μια συζήτηση σε απόσταση 1 μέτρου. Όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια της κουζίνας - τόσο λιγότερο θόρυβος πρέπει να παράγει η κουκούλα κατά την εργασία.

Οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 • Ανακύκλωση;
 • Διαβιβαστής.

Ανακυκλοφορία απορροφητή κουζίνας

Η αρχή του καλύμματος ανακύκλωσης είναι κάπως διαφορετική. Η εξάτμιση αντλεί τον μολυσμένο αέρα και διέρχεται από το σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια απελευθερώνει τον καθαρισμένο αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Τώρα, περισσότερα για τα ίδια τα φίλτρα.

Υπάρχουν τρεις τύποι φίλτρων:

 • Αλουμίνιο (ή λίπος);
 • Άνθρακας.
 • Ακρυλικό.

Αλουμίνιο - Καθαρίστε τον αέρα. Υπάρχουν δύο υποείδη: αναλώσιμα (αποτελούνται από οργανικές ίνες, ακριβά και συχνά πρέπει να αντικαθίστανται). Τα επαναχρησιμοποιούμενα (ή αλουμίνιο) αντικαθίστανται μάλλον σπάνια και πλένονται απλά με σφουγγάρι με απορρυπαντικό.

Άνθρακας - αυτά τα φίλτρα απορροφούν τις οσμές. Όπως ήδη φαίνεται από το όνομα της μάρκας του ενεργού άνθρακα, και πρέπει να αλλάξετε αυτό το φίλτρο μια φορά το χρόνο.

Ακρυλικό φίλτρο - περισσότερο εμπλακεί στην προστασία του κινητήρα από το λίπος από τον καθαρισμό του αέρα.

Πλεονεκτήματα του καλύμματος κυκλοφορίας:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μην εγκαταστήσετε ένα ορυχείο για εξαερισμό?
 • Το δωμάτιο είναι πιο ζεστό λόγω του ζεστού αέρα.

Μειονεκτήματα του καλύμματος κυκλοφορίας:

 • Μικρή απόδοση (καθαρίζει τον αέρα μόνο μέχρι 70%).
 • Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα.

Βρύση κουζίνας

Σε αντίθεση με την ανακυκλοφορία, οι καυσαερίων αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα. Πώς μοιάζει; Το εκχύλισμα αντλεί ρυπασμένο αέρα και το εξάγει από το διαμέρισμα μέσω του άξονα εξαερισμού και στη συνέχεια επάνω στο δρόμο.

Αυτό κουκούλα είναι καλό για mes που προετοιμάζει πολύ και συχνά, επειδή ένα τέτοιο ισχυρό θορυβώδης καυσαερίων και να καταστρέψει το φυσικό αερισμό του διαμερίσματος (χαμηλότερη συνολική θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα).

Πλεονεκτήματα των καυσαερίων:

 • Υψηλή απόδοση (σχεδόν 100%)?
 • Ισχυρό?
 • Υψηλή απόδοση;
 • Τα φίλτρα δεν χρειάζεται να αλλάζουν, αλλά μόνο μερικές φορές καθαρίζονται (σε ​​αντίθεση με την επανακυκλοφορία).

Μειονεκτήματα των καυσαερίων :

 • Υψηλό θόρυβο.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης αέρα.
 • Σύνθετη εγκατάσταση.

Ποια είναι η καλύτερη κουκούλα, ποια είναι η καλύτερη κουκούλα στην κουζίνα: αποστράγγιση ή ανακύκλωση;

Πολύ καλύτερα στα χαρακτηριστικά του, ο απορροφητήρας, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και δεν χρειάζεται να αντικαταστήσει τα ακριβά φίλτρα. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης εγκαθίστανται μόνο όταν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός άξονα αναρρόφησης για οποιονδήποτε λόγο.

Εγκατάσταση καπό καυσαερίων

Η κουκούλα δεν πρέπει να είναι λιγότερο από ένα πιάτο (τώρα αγοράστε μοντέλα με πλάτος 60 και 90 cm).

Όσο χαμηλότερη είναι η απορροφητήρας, τόσο το καλύτερο απορροφά μολυσμένο αέρα, αλλά είναι άβολο για τέτοια μαγειρική εστία (συνήθως κάνουν μακριά από την πλάκα πριν από το τέντωμα από 50 έως 65 cm), κατασκευαστής συνήθως καθορίζει η βέλτιστη απόσταση.
Τοποθετήστε την κουκούλα

Ο πρώτος τρόπος: εγκατάσταση στο μεσαίο ράφι

Για αυτή τη μέθοδο, αγοράστε ένα ντουλάπι χωρίς το κάτω μέρος. Η κουκούλα είναι στερεωμένη με βίδες στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού, στο ίδιο ράφι (και οροφή) τρύπες για το σωλήνα.

Ο ίδιος κυματοειδής εύκαμπτος σωλήνας από τη μια πλευρά συνδέεται με την κουκούλα και από την άλλη με την οπή εξαερισμού.

Ο δεύτερος τρόπος: εγκατάσταση στο κάτω μέρος του πίνακα

Η ίδια η κουκούλα είναι στερεωμένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, σε αυτό το ίδιο ντουλάπι και στο ράφι οροφής είναι ένα άνοιγμα για το σωλήνα. Και στη συνέχεια, για τη λειτουργία "ανάσυρσης", ο σωλήνας τεντώνεται στην οπή εξαερισμού και στερεώνεται εκεί. Το μπροστινό τμήμα της καλύπτρας καλύπτεται με ένα πάνελ το ίδιο χρώμα με το ίδιο το ντουλάπι.

Ο τρίτος τρόπος: εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας.

Συνήθως η λεπτομερής εγκατάσταση είναι στις οδηγίες για την κουκούλα. Η κουκούλα τοποθετείται σε ξύλινο ντουλάπι ή σε κρεμαστό ντουλάπι.


Ο τέταρτος τρόπος: εγκατάσταση σε κρεμαστό ντουλάπι.

Η διαδικασία εγκατάστασης μοιάζει με την τρίτη μέθοδο, αλλά είναι ελαφρώς διαφορετική. Στο κάτω ράφι του ντουλαπιού γίνεται το μέγεθος της κουκούλας. Η ίδια η θήκη είναι εγκατεστημένη μέσα στο ντουλάπι και η οπή στο κάτω μέρος της συσκευής είναι στερεωμένη στο κάτω τοίχωμα του ντουλαπιού.

Επιπλέον, ένα άνοιγμα για το σωλήνα γίνεται επίσης στο μεσαίο ράφι του ντουλαπιού και στην οροφή. Ο σωλήνας με μία άκρη συνδέεται με την κουκούλα και ο άλλος περνάει μέσα από τα ράφια και συνδέεται στην έξοδο εξαερισμού.

Πρόσθετες πληροφορίες εγκατάστασης

Ο αγωγός αέρα σε όλο το μήκος πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο, ενώ η στενότητα θα αυξάνει μόνο την ταχύτητα του κινητήρα και η φθορά του θα αυξηθεί.

Εάν υπάρχει οπή εξαερισμού στον απέναντι τοίχο, τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα, συνδέστε την έξοδο με τον εξαερισμό. Ο ίδιος ο σωλήνας μπορεί να κρυφτεί με διακοσμητικά κουτιά ή γυψοσανίδες.
Η απόσταση από την κουκούλα πάνω από την κουζίνα πρέπει να είναι:

 • Εάν η εστία είναι τουλάχιστον 80 cm.
 • Αν ηλεκτρική - τότε τουλάχιστον 70 cm.

Η κουκούλα πρέπει να είναι γειωμένη και να προστατεύεται από ηλεκτρικές υπερτάσεις.

Hood φροντίδα

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα:

 1. Αποσυνδέστε από τον ηλεκτρισμό.
 2. (εάν υπάρχουν), τα μεταλλικά φίλτρα πλένονται με σαπουνόνερο.
 3. Πλύνετε τα φίλτρα από τις ενδεικτικές λυχνίες (εάν υπάρχουν) ή κρατήστε το φίλτρο καθαρό. Αν έχετε ένα κάλυμμα τέντωμα, τα φίλτρα δεν είναι απαραίτητα, μειώνουν μόνο ελαφρώς την ισχύ και γιατί καθαρίζουν τον αέρα, αν είναι ακόμα έξω από το διαμέρισμα.
 4. Εάν έχετε απορροφητήρα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα και νάιλον, τότε απλά πρέπει να τα αντικαταστήσετε με καινούργια.
 5. Το σώμα πλένεται καλύτερα μία φορά την εβδομάδα (ειδικά στον πίνακα ελέγχου), αλλά πρέπει να το κάνετε ώστε το νερό να μην εισέλθει μέσα.
 6. Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια και τον πίνακα ελέγχου με μια πετσέτα.
 7. Συνδέουμε την κουκούλα.

Εάν δεν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, τότε ο καθαρισμός της κουκούλας θα είναι αρκετά εύκολος και δεν θα σας χρειαστεί πολύς χρόνος. Το εκχύλισμα του οποίου φροντίζεται και φροντίζει, εξυπηρετεί και λειτουργεί χωρίς προβλήματα πολύ περισσότερο.

Καθαρισμός αέρα με μέγιστη εξοικονόμηση χώρου: δημοφιλή είδη απορροφητικών κουτιών για την κουζίνα

Απορροφητήρας - μια βολική και πολυλειτουργικό σχεδιασμό κουζίνας στοιχείο: Εκτός από τη βασική λειτουργία καθαρισμό του αέρα σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές στη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς και για να φωτίζει την περιοχή εργασίας.

Τα μοντέρνα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας είναι όλο και πιο περίεργα για εμάς με νέα χαρακτηριστικά και πιο εργονομικό σχεδιασμό.

Αυτή η τεχνική μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην κουζίνα, χωρίς να στηρίζεται στη συγκεκριμένη θέση των ατράκτων εξαερισμού. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Θα το καταλάβουμε.

Αρχή λειτουργίας

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να κρατήσετε έναν αεραγωγό στο δωμάτιό σας, μην ψάχνετε τρόπους να τον εξοπλίσετε σε άλλες περιοχές της κουζίνας. Αρκεί να αγοράσετε μια κουκούλα με ιδιότητες ανακύκλωσης, καθώς θα αντιμετωπίσει απόλυτα το κύριο έργο της ακόμη και σε ένα μικρό απομονωμένο χώρο.

Χαρακτηριστικά αυτού του τύπου εκχυλίσματος είναι η επεξεργασία του αέρα απευθείας μέσα στον αγωγό εξαγωγής.

Αυτό το εκχύλισμα καθαρίζει γρήγορα τον αέρα της ρύπανσης και έχει αρκετή ισχύ για να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες συχνά και συχνά μαγειρεύονται.

Η ποιότητα της ανακυκλοφορίας του αέρα στην κουκούλα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσα φίλτρα έχει εγκαταστήσει. Στα μοντέρνα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο ποικιλιών. Το πρώτο - λίπος - είναι προσαρτημένο έξω εκχυλίσματα: Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και χρησιμεύει για την καθυστέρηση των αποθέσεων λίπους στην επιφάνεια. Τέτοια φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά με τη βοήθεια απορρυπαντικών.

Ο δεύτερος τύπος φίλτρου - άνθρακας - χρησιμεύει άμεσα για καθαρισμό που διεισδύει στον αέρα. Φίλτρα αυτού του τύπου δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως περίπου κάθε 3 μήνες λειτουργίας πρέπει να ενημερώνονται οι κουκούλες. Κατά μέσο όρο, ένα φίλτρο ποιότητας αυτού του τύπου θα κοστίσει περίπου 200 ρούβλια.

Δυσκολίες στη διαδικασία λειτουργίας μπορεί να προκύψουν με την αντικατάσταση των συστημάτων φίλτρων. Η εγκατάστασή τους από μόνες τους θα είναι εύκολη, αλλά όχι πάντα εφικτή εγκαίρως για να προβλέψει την ανάγκη για αντικατάσταση.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες δεν ξεχνούν την αλλαγή των φίλτρων, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν σύγχρονα μοντέλα κουκούλας με ειδικούς αισθητήρες, ενημερώνοντας για τη μόλυνση τους.

Όπως έχετε παρατηρήσει, τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης κουκούλας με την ανακυκλοφορία είναι ότι δεν χρειάζεστε έναν άξονα εξαερισμού. Επιπλέον, κατά τον εξοπλισμό της νησιωτικής κουζίνας μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί η βέλτιστη θέση των κουκούλες με τον αεραγωγό.

Ότι μια τέτοια τεχνική σας έχει εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, μην ξεχάσετε τον έγκαιρο καθαρισμό και προσεκτική φροντίδα. Δεδομένου ότι η λειτουργία των κουκούλες με ανακυκλοφορία στο δωμάτιο θα είναι υγρή, υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού καλουπιών στο δωμάτιο. Ο τακτικός αερισμός της κουζίνας θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Μια ισχυρή καμπύλη ανακύκλωσης χωρίς εξαεριστήρα αέρα θα κοστίσει αρκετά ανέξοδα, αλλά θα αντιμετωπίσει το καθήκον του καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα σας. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί θεωρούν μια τέτοια παραλλαγή της τεχνολογίας ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μεταξύ όλων των αποσπασμάτων της οικονομικής τάξης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φίλτρα

Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα της κουκούλας, είναι σημαντικό να καθορίσετε τα συστήματα φιλτραρίσματος. Ανάλογα με το υλικό και το σχεδιασμό των φίλτρων, είναι δυνατό να εντοπιστούν εκχυλίσματα διαφόρων ποικιλιών.

Εδώ είναι τα κύρια:

 • μονοβάθμια και δύο στάδια ·
 • 1 και 2 επίπεδα καθαρισμού.

Μονοβάθμιες κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι εξοπλισμένες με ένα μόνο φίλτρο: αυτό είναι είτε ένα φίλτρο μίας χρήσης (για παράδειγμα, ακρυλικό), το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί ή να επαναχρησιμοποιηθεί, στο οποίο αρκεί να αντικατασταθεί μόνο η εσωτερική κασέτα.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα καθαρισμού, το οποίο περιλαμβάνει δύο φίλτρα. Οι στάνταρ απορροφητήρες είναι δύο σταδίων: ο μολυσμένος αέρας όχι μόνο καθαρίζεται από λίπος και καίγεται, αλλά και απαλλάσσεται από δυσάρεστες οσμές.

Τα φίλτρα του πρώτου επιπέδου διατηρούν την αποτελεσματικότητά τους λόγω περιοδικού καθαρισμού. Μπορούν να είναι ακρυλικά και κατασκευασμένα από μέταλλο. Φίλτρα του δεύτερου επιπέδου - άνθρακας - δεν καθαρίζονται, αλλά παρέχουν τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο κουκούλα για την κουζίνα, δώστε προσοχή σε μια λεπτομερή μελέτη του συστήματος διήθησης. Το εκχύλισμα άνθρακα θα είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά όχι πάντα στην κουζίνα υπάρχει ανάγκη για χρήση μιας τέτοιας τεχνικής. Επομένως, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, ενημερώνοντάς τους για τη συχνότητα του μαγειρέματος και το μέγεθος της κουζίνας σας.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Εγκαταστήσατε τέτοια αποσπάσματα απλά. Πρώτον, κρεμάστε τον εξοπλισμό πάνω από την εστία ή τη σόμπα: οι περισσότερες κουκούλες είναι ήδη εξοπλισμένες με φρέζες. Τα επίπεδη μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν σε αρθρωτά ερμάρια: προσέξτε τα ειδικά χαρακτηριστικά της εξόδου καθαρισμένου αέρα.

Όταν ο εκσκαφέας είναι σταθερός, είναι δυνατή η εκκίνηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν δεν υπάρχει πρίζα κοντά στο σημείο εγκατάστασης, στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε την κουκούλα - τοποθετήστε το καλώδιο του απαιτούμενου μήκους και συνδέστε τα καλώδια απευθείας από το κιβώτιο ακροδεκτών.

Εάν έχετε επιλέξει αυτόν τον τύπο κουκούλας για τον εξοπλισμό της ζώνης κουζίνας του νησιού - θα πρέπει να τοποθετήσετε την τεχνική όχι στον τοίχο, αλλά στο ανώτατο όριο. Συνεπώς, και η καλωδίωση θα συνδεθεί με την κουκούλα από τη ζώνη οροφής, οπότε σκεφτείτε πώς να την μεταμφίσετε με πυρίμαχα υλικά φινιρίσματος.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Μερικά απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε έναν απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα σας ευχαριστήσει όχι μόνο με πρακτικές ιδιότητες, αλλά και με την εμφάνιση:

 1. Αξιολογήστε τις οικονομικές σας δυνατότητες. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ακριβά μοντέλα - Σκεφτείτε τι λειτουργίες μπορείτε να αρνηθείτε. Για παράδειγμα, αντί για εκδόσεις ανοξείδωτου χάλυβα, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα με λιγότερο μοντέρνο σχεδιασμό. Ή σταματήστε σε ένα επίπεδο φιλτραρίσματος.
 2. Εάν πρόκειται να μαγειρεύετε συχνά και συχνά, επιλέξτε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα. Το φίλτρο αλουμινίου είναι κατάλληλο για εκείνους που μαγειρεύουν σπάνια - και κυρίως με το μαγείρεμα και όχι το τηγάνισμα σε λάδι.
 3. Εκτιμήστε τι είδους κουκούλα θα είναι καταλληλότερο στην κουζίνα σας. Ο χρωματισμός και ο τύπος του υλικού θα επηρεάσουν την αρμονική εμφάνιση του εσωτερικού. Οι απορροφητήρες ανακυκλοφορίας δεν είναι μόνο επίπεδες, αλλά και ογκομετρικές, τρούλο, κεκλιμένες - για τέτοια μοντέλα απαιτείται περισσότερος χώρος.
 4. Εξετάστε το βέλτιστο ποσοστό εισαγωγής και εκροής αέρα. Η ταχύτητα της κυκλοφορίας εξαρτάται από τη συχνότητα ανανέωσης του αέρα στην κουζίνα σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της κουκούλας, τόσο καλύτερα, αν και η αξιοπιστία των φίλτρων θα επηρεάσει επίσης την ποιότητα της λειτουργίας της. Ο βέλτιστος δείκτης απόδοσης είναι ο όγκος δωματίου πολλαπλασιασμένος επί 12 και 1,3.
 5. Βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν είναι θορυβώδης και εάν δημιουργεί ήχους και δονήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας - δεν σας προκαλεί δυσφορία. Οι ισχυροί ανεμιστήρες είναι πάντα οι πιο θορυβώδεις. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με αυτούς τους δείκτες στο τεχνικό διαβατήριο του εξοπλισμού.

Τιμές για μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές

Το κόστος των κουκούλες αυτού του τύπου θα εξαρτηθεί από το υλικό, το σχεδιασμό, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, την αξιοπιστία των συστημάτων φίλτρων και το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή. Προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις περισσότερες επιλογές του προϋπολογισμού.

Η επίπεδη καμπίνα ανακύκλωσης Hansa θα σας κοστίσει περίπου 3.000 ρούβλια. Εξόρυξη Base Liberty με παρόμοιες ιδιότητες θα κοστίσει περίπου 4,7 χιλιάδες. Σήμερα, η τεχνική Pyramida είναι δημοφιλής: τα ανακυκλούμενα εκχυλίσματα από αυτόν τον κατασκευαστή υπολογίζονται σε 5.000 ρούβλια και περισσότερο.

Ακόμα περισσότερες επιλογές υψηλής ποιότητας για κουκούλες μπορούν να αγοραστούν από τον κατασκευαστή Ventolux - αυτά τα μοντέλα θα κοστίζουν από 8,5 χιλιάδες ρούβλια. Το ελάχιστο κόστος της κουκούλας Gorenje με τρόπο ανακύκλωσης είναι περίπου 7,5 χιλιάδες ρούβλια.

Πιο διάσημα μοντέλα με υψηλή λειτουργικότητα και μοντέρνο σχεδιασμό θα σας κοστίζουν πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, η κεκλιμένη καυσαερίων ανακύκλωσης Electrolux θα κοστίσει περίπου 40 χιλιάδες, και η τεχνική της Bosch - κατά μέσο όρο από 55 χιλιάδες ρούβλια.

Κριτικές

Εάν δεν είστε ακόμα βέβαιοι ότι έχετε αποφασίσει για το κατάλληλο μοντέλο ή αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες αυτής της τεχνικής, σας συνιστούμε να διαβάσετε τις κριτικές σχετικά με τους απορροφητήρες ανακύκλωσης.

Oksana, Μόσχα: Για πολύ καιρό προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα της κουκούλας στην κουζίνα. Δεν καταλαβαίνω τις περιπλοκές του έργου αυτής της τεχνικής, αλλά πριν οι γείτονες διαμαρτύρονται συνεχώς: όταν ενεργοποιήσατε την κουκούλα, όλος ο μολυσμένος αέρας ήρθε σε αυτά στο διαμέρισμα.

Συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα να λύσουμε το ζήτημα ριζικά - και άρχισε να αναζητά εναλλακτικές λύσεις. Οι ειδικοί συμβουλεύουν αμέσως τον απορροφητήρα ανακύκλωσης. Όπως αποδείχθηκε, έχει έναν πολύ απλό μηχανισμό λειτουργίας και για τον καθαρισμό του αέρα δεν χρειάζεται να συνδεθεί με ένα σωλήνα στον άξονα εξαερισμού. Τώρα είμαι ευτυχής, και οι γείτονές μου.

Παρεμπιπτόντως, το νέο μοντέλο μοιάζει πολύ καλύτερα, αφού δεν έχει αρκετό χώρο στην κουζίνα μου.

Αλίνα, Σαρατόφ: Μου αρέσει να μαγειρεύω, το κάνω συχνά - και, φυσικά, μετά τα μαγειρικά αριστουργήματα μου στην κουζίνα, είναι απλά αδύνατο να είμαι: η παλιά κουκούλα δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο κύριο έργο της. Έτσι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ξοδέψετε χρήματα για κάτι πιο λειτουργικό.

Παραδέχομαι αμέσως: έκανα μια επιλογή, εστιάζοντας περισσότερο σε εξωτερικά δεδομένα. Ευτυχώς, οι σύμβουλοι με ενημέρωσαν για την ποιοτική τεχνική: λειτουργεί σε δύο φίλτρα, τα οποία παρέχουν γρήγορα και εύκολα κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο.

Τώρα η κουζίνα μου δεν είναι μόνο κομψή: αμέσως μετά το μαγείρεμα μπορώ να καλέσω τους αγαπημένους μου, αφού δεν υπάρχουν μυρωδιές στο δωμάτιο.

Eugene, Novosibirsk: Σκέφτηκα να αγοράσω μια νέα κουκούλα κατά τη διάρκεια της επισκευής της κουζίνας. Έχω ήδη ακούσει για τα χαρακτηριστικά της ανακύκλωσης, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει περαιτέρω - και, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, άρχισα να ψάχνω για δοκιμασμένα μοντέλα με την πρόσθετη δυνατότητα αφαίρεσης αέρα.

Όταν διάβασα τις κριτικές και έλεγξα απευθείας την ποιότητα του φθηνού εξοπλισμού - ήμουν σίγουρος ότι είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα διάσημα εμπορικά σήματα: τα αποσπάσματα του μέσου κόστους είναι αρκετά θορυβώδη και είναι σημαντικά κατώτερα στην εξουσία.

Μεγάλη συμβουλή και για την εμφάνιση: οι ειδικοί έχουν πειστεί ότι το μοντέλο σχήματος Τ είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή.

Για την κουζίνα του επέλεξε το σύγχρονο μεταλλικό μοντέλο Bosch: λειτουργεί με αρκετές ταχύτητες, τα φίλτρα αφαιρούνται εύκολα για καθαρισμό ή αντικατάσταση, το επίπεδο θορύβου δεν είναι δυνατό. Σε γενικές γραμμές, όλα τα κριτήρια δείχνουν ότι θα με εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο από το προηγούμενο. Μέχρι στιγμής, δεν απογοητευμένος.

Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης μπορεί να είναι μια ποιοτική εναλλακτική λύση στα θορυβώδη και δυσκίνητα μοντέλα, τα οποία επίσης πρέπει να συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Με αυτή τη διάταξη της κουζίνας, δεν μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι για την καθαρότητα του αέρα, επειδή η ποιότητά του θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εσάς. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής - και να αγοράσεις εξοπλισμό που λειτουργεί αυτόνομα: με την εγκατάστασή του και τη χρήση του, θα καταλάβετε και χωρίς βοήθεια, και οι τιμές για τα δημοσιονομικά εκχυλίσματα τύπου ανακύκλωσης θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.