Ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού: τι χρησιμοποιούνται και πώς να τις χρησιμοποιήσετε;

Ρυθμιζόμενη συναρμολόγηση πλέγματος εξαερισμού

Τα αεριζόμενα ρυθμιζόμενα μοντέλα πτερυγίων είναι ο τύπος των πλεγμάτων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρό και καθαρό αέρα, καθώς και για την εξαγωγή αέρα από το δωμάτιο με ειδικά συστήματα εξαερισμού, θέρμανσης ή κλιματισμού.

Σχεδόν όλες οι σχάρες από πλαστικό ή αλουμίνιο "rv" αυτών των τύπων έχουν ρυθμιζόμενα παντζούρια. Το πλεονέκτημα αυτών των πλεγμάτων είναι η δυνατότητα αλλαγής του βαθμού κατανομής του αέρα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γωνία κλίσης είναι ρυθμιζόμενη και αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε τη διαθέσιμη ροή αέρα έτσι ώστε ο εξαερισμός να είναι ο βέλτιστος.

Πολύ συχνά, οι σχάρες αλουμινίου χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά για τρύπες. Φαίνονται όμορφα, καθαρά.

Εάν αγοράσατε το υπαίθριο προϊόν "rv" κάτω από την παραγγελία, θα μπορούσε να είναι πραγματική ομορφιά που όχι μόνο θα ομορφύνει το σπίτι σας, αλλά θα το γεμίσει με καθαρό αέρα, τόσο απαραίτητο για την κανονική ζωή.

Το ρυθμιζόμενο μοντέλο σχάρας εξαερισμού ελεγχόμενο από σχισμές μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή ή στους τοίχους του δωματίου, έξω ή μέσα στο κτίριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ευνοϊκότερη κατανομή του αέρα στην αίθουσα διευκολύνεται από μια σχάρα εξαερισμού με περσίδες ελέγχου τεσσάρων κατευθύνσεων. Αποτρέπει το πίσω βύθισμα, που δεν επιτρέπει τις κακές μυρωδιές να επιστρέψουν.

1 Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των πινάκων εξαερισμού

Διάφοροι τύποι πινάκων εξαερισμού κατασκευάζονται. Αυτοί είναι στρογγυλοί τύποι πινάκων εξαερισμού με ρυθμιζόμενες περσίδες, αλλά και χωρίς ρυθμιζόμενα παντζούρια.

 • Η πρώτη επιλογή είναι βολική, διότι με αυτό μπορείτε να προσαρμόσετε ανεξάρτητα τη ροή του καθαρού αέρα με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεστε άνετα.
 • Η δεύτερη επιλογή δεν παρέχει μια τέτοια ευκαιρία, οπότε δεν είναι τόσο βολικό. Επίσης υπάρχουν αδρανειακές σχάρες - οι ίδιες επικαλύπτονται, μόλις τελειώσει η ροή του αέρα.

Αρχή λειτουργίας της ρυθμιζόμενης μάσκας εξαερισμού

Επιπλέον, μπορούν να είναι στρογγυλά και ορθογώνια. Η ρυθμιζόμενη στρογγυλή μάσκα εξαερισμού είναι βολική για το ότι έχει καλύτερη απόδοση και πρόσφυση, έτσι ώστε να λειτουργεί με τάξη μεγέθους πιο αποτελεσματικά. Αλλά αλουμίνιο ορθογώνιο είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε.

Οι γρίλιες αλουμινίου εξαερισμού μπορούν να τοποθετηθούν με διαφορετικούς τρόπους, επίσης σε διαφορετικά σημεία, έτσι ώστε να χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 1. Ο εσωτερικός ρυθμιζόμενος αεραγωγός αερισμού 26r χρησιμοποιείται για εσωτερικούς χώρους. Αυτός ο τύπος πλέγματος είναι κατασκευασμένος από μαλακότερα και αισθητικά υλικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν σχεδιαστεί για φορτία που βρίσκονται εκτός του κτιρίου.
 2. Εξωτερικές ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού - που χρησιμοποιούνται εκτός του σπιτιού, σχεδιασμένες για αλλαγές θερμοκρασίας και αντοχή σε εκδηλώσεις ατμοσφαιρικών φαινομένων, έτσι ώστε να έχουν μεγάλη αντοχή, είναι κατασκευασμένες από μέταλλο. Τα υπαίθρια μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή για ιδιωτικές κατοικίες. Δεδομένου ότι δίνουν τα σπίτια μια όμορφη θέα.
 3. Εισαγωγές - σχάρες pv, που προορίζονται για χρήση σε χωρίσματα μεταξύ των χώρων.

Υπάρχει επίσης μια διαίρεση των σχάρων ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται:

Οι πλαστικοί τύποι πινάκων εξαερισμού με ρυθμιζόμενες περσίδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό είναι ένα από τα πιο απλά και πιο ακριβά σχάρες εξαερισμού. Τα πλαστικά ρυθμιζόμενα μοντέλα ψησταριάς αερισμού είναι ανθεκτικά, καθώς το πλαστικό δεν είναι διαβρωμένο, δεν γνωρίζει το πρόβλημα της σκουριάς.

Ρυθμιζόμενη μάσκα αερισμού στην οροφή

Φαίνεται αρκετά ωραία τέτοια πλέγμα, είναι απλά και δεν απαιτούν στην εγκατάσταση. Αλλά η ποιότητα είναι διαφορετική: καίγεται μακριά από τις ακτίνες του ήλιου.

 • Ξύλο- μια εξαιρετική διακοσμητική επιλογή, άψογη εμφάνιση, προσθέτει αρμονία σε οποιοδήποτε σχέδιο. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα - είναι πολύ δύσκολο μαζί τους στη φλερτ. Εάν δεν δίνετε προσοχή σε αυτό, αυτό το πλέγμα μπορεί γρήγορα να γίνει άχρηστο.
 • Χάλυβα - τον πιο ανθεκτικό τύπο αεραγωγών εξαερισμού. Εξαιτίας αυτού συχνά εγκαθίστανται έξω.

Τα μοντέλα ρυθμιζόμενου αλουμινίου αερισμού μπορούν να επιλεγούν ως μεσαία επιλογή ποιότητας μεταξύ χαλύβδινου και πλαστικού πλέγματος.

Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού από μέταλλο έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Δώστε προσοχή σε μερικούς από αυτούς.

 1. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού που είναι κατασκευασμένες από μέταλλο, τότε μπορείτε να τις βάψετε με πολυμερή βαφή σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα.
 2. Το μοντέλο ρυθμιζόμενου πλέγματος μονής σειράς αερισμού έχει ενσωματωμένη επικάλυψη, επομένως διατηρεί την εμφάνισή του και, το σημαντικότερο, προστατεύει από τη διάβρωση.
 3. Με τη βοήθεια ενός κινητού αποσβεστήρα, ο οποίος διαθέτει τέτοιες ρυθμιζόμενες γρίλιες, είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο ρυθμός ροής του αέρα.
 4. Οι σχάρες αλουμινίου εξαερισμού με τάπητα με ρυθμιζόμενα παντζούρια διαμερίσματος μπορούν να κατασκευαστούν σε μη τυποποιημένο μέγεθος.

2 Τιμές για ρυθμιζόμενες γρίλιες

Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες αερισμού στρογγυλής αλουμινίου διαφέρουν ως προς τις τιμές από τις μη ρυθμισμένες, καθώς η πρώτη επιλογή κοστίζει περισσότερο και έχει περισσότερες πιθανές διακυμάνσεις στην αγορά. Η τιμή, φυσικά, εξαρτάται από το υλικό από το οποίο έγινε το πλέγμα.

Το σχέδιο εγκατάστασης του αεριζόμενου ρυθμισμένου πλέγματος

Αγοράστε μια σχάρα εξαερισμού με ρυθμιζόμενα παντζούρια, αν είναι φτιαγμένο από φθηνό πλαστικό, μπορείτε για 160-300 ρούβλια. Αλλά τα πλαστικά δείγματα που είναι πολύ βολικά για χρήση και κατασκευασμένα από πλαστικό υψηλής ποιότητας είναι πιο ακριβά - 400-600 ρούβλια.

Η τιμή για μια αεριζόμενη ρυθμιζόμενη μάσκα από μέταλλο είναι ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό ποσό, εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια σχεδίαση εξαεριζόμενη ρυθμιζόμενη μάσκα κατόπιν αιτήματος.
στο μενού ↑

2.1 Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια αεριζόμενη ρυθμιζόμενη μάσκα;

Τα πτερύγια ρυθμιζόμενων πτερύγων εξαερισμού πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες τους και ανάλογα με τη διάταξη του κτιρίου. Μην ξεχνάτε την τιμή που θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή. Τι πρέπει να κάνω πριν αγοράσω ένα προϊόν;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε ότι το πλαίσιο και η άκρη της ακαμψίας είναι το πλαίσιο, επομένως είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Εάν το μέγεθος του πλέγματος είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, το πλαίσιο πρέπει να το χωρίσει σε τμήματα.

Πάρτε, για παράδειγμα, μια στρογγυλή μάσκα αλουμινίου εξαερισμού για την σόλα. Συχνά κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια παρόμοια τεχνολογία. Έτσι, όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της σχάρας, αλλά και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητά της.

Ρυθμιζόμενη μάσκα εξαερισμού

Το σχήμα του πλέγματος είναι επίσης πολύ σημαντικό. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ορθογώνιο ή κυκλικό, αν ο τοίχος του δωματίου σας αποτελείται από σκληρά για να σπάσει υλικά. Ταυτόχρονα, αν δεν έχετε μια τέτοια εργασία, τότε θα ταιριάζουν και οι γρίλιες εξαερισμού του μοντέλου "ρβ - 1" ορθογώνιου σχήματος.

Προσέξτε επίσης το είδος του συνδέσμου που παρέχεται από ένα αεριζόμενο ρυθμιζόμενο μονοκόμματο μοντέλο πλέγματος. Θα πρέπει να σας ταιριάζει, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξετε επειγόντως τίποτα ή να χάσετε χρόνο στην ανταλλαγή αγαθών.

Εάν επιλέξετε μια διακοσμητική μάσκα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι αυτός ο τύπος πλέγματος δεν θα χρησιμεύσει ως μηχανισμός, αλλά περισσότερο ως προσθήκη στο εσωτερικό σας.
στο μενού ↑

Συστήματα εξαερισμού

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

Σήμερα, δεν υπάρχει πρακτικά συνάντηση υπηρεσίας, δημόσιων ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, χωρίς σύστημα εξαερισμού. Κατά κανόνα, όλα τα στοιχεία του είναι κρυμμένα από αδιάκριτα μάτια, εκτός από τα πλέγματα εξαερισμού, τα οποία αντιπροσωπεύουν το "πρόσωπο" αυτού του συστήματος.
Εκτελούν τη λειτουργία όχι μόνο της διανομής ή της αφαίρεσης της ροής του αέρα, αλλά προστατεύουν επίσης τους αεραγωγούς και τον εξοπλισμό από ξένα αντικείμενα, έντομα, σκόνη.
Οι σύγχρονες σχάρες παροχής και εξαγωγής είναι σε θέση να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Αυτό μπορεί να φανεί στο κατάστημα Vent-Style.ru, όπου προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από πλέγματα, διαχυτήρες εξαερισμού διαφορετικής υφής και μεγέθους με ποικιλία σχεδίων και χαμηλού κόστους.

Ταξινόμηση των πλέγματος

Οι γρίλιες εξαερισμού χωρίζονται σε εσωτερικές και εξωτερικές.
Τις περισσότερες φορές, οι τελευταίες κατασκευάζονται με σταθερές περσίδες, τοποθετημένες στο πλαίσιο υπό γωνία 30-45 ° για την πρόληψη της μόλυνσης του συστήματος, με ένα μεταλλικό πλέγμα.
Οι εσωτερικές γρίλιες των συστημάτων εξαερισμού έχουν πολλές επιλογές:

 1. Τα σχάρες είναι ρυθμιζόμενα, με περιστροφικές περσίδες 2 τύπων - μονής και διπλής σειράς.
 2. Δεν ρυθμίζονται, οι οποίες, ανάλογα με τη στερέωση των παραθυρόφυλλων, χωρίζονται σε
  • ευθεία,
  • κεκλιμένο,
  • με σχισμές.
 3. Πλέκονται με βαλβίδα ελέγχου αέρα και δεν έχουν.

Γρίλια εξαερισμού

Γρίλια εξαερισμού

Η παραγωγή μας παράγει γρίλιες εξαερισμού από ανοξείδωτο και μαύρο χάλυβα,

για διάφορους τεχνολογικούς σκοπούς:

Lattice 300x300 για τις μεταβάσεις στο Μετρό. Ανοξείδωτο ατσάλι 3mm, γκρι χρώμα - σφυρί - λεπτομέρεια

 • Μάσκα εξαερισμού για εσωτερικούς χώρους.
 • Συστήματα εξαερισμού για λότζες.
 • Συστήματα εξαερισμού εξωτερικά για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 • Οι σειρές BP P - P - 150 και P - 200 γαλβανίζονται.
 • Συστήματα εξαερισμού με προεξέχοντα ελάσματα.
 • Συστήματα εξαερισμού με πλέγμα πίσω από 10x10, 20х20mm ή 25х25mm.
 • Αδρανειακά αυτόματα ρυθμιζόμενα αεραγωγοί με ρύθμιση από τη δύναμη της ροής αέρα (η κλίση των στρωμάτων ποικίλλει).
 • Μη τυποποιημένες γρίλιες εξαερισμού.
 • Διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού με διάτρηση και διάτρηση.
 • Διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού με κοπή λέιζερ.
 • Ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού με αναγκαστική ρύθμιση της γωνίας της κατεύθυνσης των πτερυγίων.
 • Αγωγοί αερισμού "produhi" και αποστράγγιση διαφόρων μεγεθών
 • Ένα πλέγμα PVL με ένα μικρό διαμάντι τοποθετείται επιπρόσθετα στις κοιλιακές σχάρες από πίσω.

Συστήματα εξαερισμού με ρυθμιζόμενα παντζούρια

Η σχάρα εξαερισμού είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας του συστήματος εξαερισμού. Αυτό το προϊόν δημιουργήθηκε ειδικά για να προστατεύσει το κανάλι από την απόφραξη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοιες συσκευές προστατεύουν αξιόπιστα από τη διείσδυση διαφόρων ζώων. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι λειτουργικές συσκευές που ελέγχουν την ένταση της ροής του αέρα. Σήμερα, πρακτικά, όλα τα γραφεία, οι δημόσιες και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν χωρίς σύστημα εξαερισμού. Ο κινητός αποσβεστήρας, ο οποίος με τη σειρά του είναι τοποθετημένος στη δομή, ρυθμίζει τη ροή του αέρα. Αυτή η διαδικασία εκτελείται λόγω γωνιών κλίσης, οι οποίες αλλάζουν τακτικά.

Περιεχόμενα:

Από ποιες γίνονται τα πλέγματα;

Με σύγχρονες συνθήκες, οι τεχνολόγοι προσφέρουν προϊόντα στους καταναλωτές με πολύ χαμηλό κόστος. Για την παραγωγή διακοσμητικών δομών υψηλής ποιότητας, οι ειδικοί χρησιμοποιούν μέταλλο ή πλαστικό. Το πλαστικό θεωρείται το πιο προσιτό υλικό. Τα πλαστικά προϊόντα με την παρουσία κινούμενων πετάλων χωρίζονται σε:

Αλλά εάν αξιολογείτε άλλες ιδιότητες, τότε το μέταλλο έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του πλαστικού. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση μεταλλικών πλέγματος. Συχνά οι σχάρες κουζίνας είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο. Έχουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ελαφρύ και ισχυρό?
 • ανθεκτικό?
 • λειτουργικό.
 • παρουσιάσιμη.

Η τιμή των σχάρων αλουμινίου δεν υπερβαίνει το κόστος των πλαστικών σχάρων. Για την πρόληψη της διάβρωσης, η επιφάνεια καλύπτεται με ειδική βαφή σε σκόνη. Βασικά είναι μια λευκή σκόνη. Ρύθμιση της δομής μπορεί να είναι είτε ξεχωριστά πέταλα, ή εξ ολοκλήρου. Οι ρυθμιζόμενες περσίδες σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ποσότητα εισερχόμενου αέρα. Επίσης, η ταχύτητα ρυθμίζεται όταν παρέχεται ο αέρας. Οι λάμες, με τη σειρά τους, κλείνουν εύκολα. Για να γίνει αυτό, πρέπει μόνο να εμποδίσετε την κίνηση του αέρα. Για την εγκατάσταση των πτερυγίων, χρησιμοποιούνται βίδες αυτοκαθαρισμού ή ελαστικοί μάνδαλοι. Οι σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές διαθέτουν βολικές βαλβίδες ροής αέρα.

Προϊόντα εναέριας κυκλοφορίας

Πρέπει να τονισθεί για τα πλεονεκτήματα των προϊόντων που παράγονται με την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών. Οι ρυθμιζόμενες επικαλύψεις χρησιμοποιούνται ευρέως για την επένδυση σε ένα άνοιγμα. Παρόμοια σχέδια ανά μέγεθος είναι αρκετά χιλιοστά μεγαλύτερα. Τα προϊόντα που ρυθμίζονται με βαλβίδα διαθέτουν βαλβίδα ροής αέρα. Το τυπικό προϊόν είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστεί. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε ένα κατσαβίδι ή ένα κατσαβίδι.

Διακοσμητικά

Τα διακοσμητικά προϊόντα είναι συχνά εξοπλισμένα με βαλβίδα ροής αέρα. Ωστόσο, αυτές οι λεπτομέρειες κατασκευάζονται κατόπιν αιτήματος του αγοραστή.

Για την εγκατάσταση παρόμοιων βιδών ή μανδάλων με αυτοκόλλητο. Βασικά, τέτοιες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο. Η επιφάνεια του προϊόντος καλύπτεται με λευκή βαφή σε σκόνη. Ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού είναι διαθέσιμες με ένα μοχλό που χρησιμοποιείται για τον αερισμό του χώρου. Αυτή η εξέλιξη παράγεται σε ένα ορισμένο μέγεθος για μια περιορισμένη περιοχή. Οι ειδικοί συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις δομές για να απλοποιήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης.

Με ελατήρια κλιπ

Τα ελαστικά μάνδαλα για τις γρίλιες εξαερισμού χρησιμοποιούνται για κρυφές συνδέσμους. Διαθέτει υψηλή λειτουργικότητα, καθώς η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη. Μοναδικά σχέδια είναι εγκατεστημένα σε εσωτερικούς χώρους. Με αυτό το σχέδιο, η διαδικασία εγκατάστασης θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Ρυθμιζόμενο

Οι γρίλιες που είναι εγκατεστημένες στον αεραγωγό μπορούν να αγοραστούν με μια πλήρη βαλβίδα ροής αέρα. Πριν από την επιλογή αυτού, πρέπει πρώτα να ρωτήσετε για το βάθος του προϊόντος και τη διάμετρο του αγωγού. Η κάλυψη με σκόνη χρησιμοποιείται για την κάλυψη αυτής της συσκευής. Προστατεύει από τις δυσμενείς επιπτώσεις του περιβάλλοντος. Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού μπορούν να εγκατασταθούν με βίδες αυτοεπιπεδότητας.

Όλα τα μοντέλα έχουν ορισμένες θετικές ιδιότητες και μειονεκτήματα. Επομένως, πριν επιλέξετε ένα προϊόν, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κύριο. Το κόστος τους είναι από 800 μέχρι 1300 ρούβλια. Για παραγγελία προϊόντων από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, μπορείτε να πάρετε μια έκπτωση.

Ποιες είναι οι ρυθμιζόμενες γρίλιες για τον εξαερισμό;

Δεν έχει σημασία πώς να οργανώσει τα κύρια κανάλια αερισμού στο σπίτι σας (κάθετη ή οριζόντια άξονες, πλαστικοί σωλήνες ή άμεση πρόσβαση στο δρόμο), του αέρα ρυθμίζεται γρίλιες είναι πάντα θα είναι στη θέση τους.

Το πλεονέκτημά τους είναι ξεκάθαρο από το επίθετο "ρυθμιζόμενο", δηλαδή μπορείτε να αλλάξετε την ένταση της ροής του αέρα ή ακόμα και να το επικαλύψετε. Ας δούμε τι είναι αυτά τα πλέγματα γενικά, σε ποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλα να τα βάλουν και να βοηθήσουν - μια επίδειξη βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Ρυθμιζόμενη μάσκα εξαερισμού και αερίου εξαερισμού με ένα πτερύγιο στην ανοικτή θέση

Ρυθμιζόμενες γρίλιες

Σημείωση: Η λέξη «τυφλοί» παίρνει την καταγωγή του από τη γαλλική Περσίδες, που σημαίνει «ζήλο» - τόσο ζηλιάρης συζύγους κλείσει το παράθυρο, κοιτάζοντας έξω από τη σύζυγό του, κανείς δεν μπορούσε να δει. Το συγκρότημα αποτελείται από κάθετες ή οριζόντιες ράγες, οι οποίες, περιστρεφόμενες στον άξονά τους, μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν το πέρασμα του φωτός, του αέρα ή του υγρού.

Αλλά η ρύθμιση της χωρητικότητας της σχάρας εξαερισμού μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω μιας βαλβίδας πύλης.

Ποικιλία

Το εξελιγμένο μοντέλο μονής σειράς ES-KON EMT-U 100-200 (λιγότερο από $ 3) είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει κάθετες περσίδες. Το ύψος του μαζί με τη φλάντζα είναι 200 ​​mm, και το πλάτος είναι 100 mm, είναι στερεωμένο σε τέσσερις βίδες. Μια τέτοια ορθογώνια δομή ζυγίζει 1 κιλό και είναι ιδανική για οικιακές και γραφικές τουαλέτες, ντουλάπια, καθώς και καθιστικά.

EMT-UP 450-600. Φωτογραφίες

Πιο ακριβά μοντέλο μονής σειράς ES-ΚΩΝ ΕΜΤ-U 100-200 (η τιμή του είναι περίπου 8 φορές περισσότερο) είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει κάθετες περσίδες, αλλά υπάρχει ένα αποσβεστήρα, η οποία εξαλείφει κροτάλισμα, ακόμα και σε ισχυρούς ανέμους. Το ύψος του, μαζί με τη φλάντζα, είναι 450 mm, και το πλάτος είναι 600 mm, είναι σταθερό σε τέσσερις βίδες. Αυτή η ορθογώνια κατασκευή ζυγίζει 1 κιλό και είναι ιδανικό για το σπίτι και το γραφείο τουαλέτες, ντουλάπες και σαλόνια.

Το πλέγμα κυρτή-σειρά ΕΜΤ-R-UP 100-500 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει κάθετες περσίδες, τα οποία είναι στερεωμένα μέσα αποσβεστήρας δεν θα κουδουνίστρα ακόμα και σε ισχυρό άνεμο.

Το ύψος του μαζί με τη φλάντζα είναι 100 mm και το πλάτος είναι 500 mm, είναι στερεωμένο σε τέσσερις βίδες. Μια τέτοια ορθογώνια δομή ζυγίζει 1 κιλό και είναι ιδανική για οικιακές και γραφικές τουαλέτες, ντουλάπια, καθώς και καθιστικά.

μοντέλο Δύο-σειρά Στόμια DR 800 × 250 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει κάθετες περσίδες που επιδιορθώνονται αποσβεστήρας σημαίνει φλυαρία δεν θα είναι καν σε ισχυρούς ανέμους, εκτός από δύο σειρές των περσίδων παρέχουν καλή δυσκοιλιότητα.

Το ύψος του, μαζί με τη φλάντζα, είναι 800 mm και το πλάτος του είναι 250 mm, στερεώνεται στις βίδες. Μια τέτοια ορθογώνια δομή ζυγίζει 1,2 κιλά και είναι εξαιρετική για οικιακά και γραφεία, κελάρια, καθώς και καθιστικά.

Γαλβανισμένο πλέγμα από χάλυβα

Για τα συνεργεία και τους προσκείμενους χώρους, καθώς και τα ορόσημα για χώρους όπου δεν υπάρχει θέρμανση, πολύ βολικό να χρησιμοποιούν φθηνό (κόστος κατά $ 1) γαλβανισμένο χάλυβα ρυθμιζόμενο σχάρα, όπου η ένταση των βαλβίδων ελέγχου ροής του αέρα.

Οι παράμετροι αυτού του σχεδιασμού κάνουν 170x160x50 mm και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο εντός όσο και εκτός, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμά του είναι αν το εγκαταστήσετε από τις δύο πλευρές - που δημιουργήθηκε καπάκι αέρα, η οποία δεν επιτρέπει να διεισδύσει σε κρύο και ζέστη - έξω. Η οδηγία εγκατάστασής του προβλέπει την παραγωγή βιδών.

Σημείωση: Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πλαστικά ρυθμιζόμενα πλέγματα εξαερισμού είναι σπάνια και επομένως δεν θεωρήσαμε ένα ενιαίο μοντέλο. Ο λόγος αυτής της δημοφιλίας είναι ότι οι μεταλλικές περσίδες και μάνδαλοι είναι πολύ πιο ασφαλείς, καθώς βρίσκονται συχνά σε κινητή κατάσταση.

Ανάγκη προσαρμογής

 • Και παντού χρειάζονται πλέγματα εξαερισμού με ρυθμιζόμενα παντζούρια ή ακριβέστερα, πού έχει νόημα να εγκαταστήσουν τέτοιες κατασκευές; Αν μιλάμε για το παράθυρο εξαερισμού, το οποίο απλά κόβεται στον τοίχο και δεν έχει καμπυλωμένα κανάλια, τότε σε τέτοιες περιπτώσεις η ανάγκη ρύθμισης ή προσωρινής συγκράτησης της ροής αέρα είναι απλά προφανής. Τέτοια άμεση επικοινωνία με το δρόμο μπορεί να επηρεάσει το μικροκλίμα των χώρων, για παράδειγμα, μέσω κραυγαλέα τρύπες θα διεισδύσει εύκολα κρύο ή ζεστό αέρα (ιδιαίτερα σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες), και ακόμη και καθίζηση.
 • Είναι όμως απαραίτητο να ρυθμιστεί η ροή αέρα σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, όπου ο εξαερισμός των δωματίων πραγματοποιείται μέσω ενός κοινού άξονα ή ράβδου? Η κοινή λογική υποδηλώνει ότι αυτό είναι απαραίτητο, αλλά πάλι, τα οφέλη από μια ρυθμιζόμενη σχάρα μπορούν να αμφισβητηθούν εδώ.
 • Τα γενικά συστήματα εξαερισμού, ειδικά σε παλαιά σπίτια, είναι συχνά μισά φουσκωμένα με συντρίμμια και η ώθηση σε αυτά είναι πολύ αδύναμη, έτσι σε μερικές περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένας ανεμιστήρας εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, γιατί να ρυθμίσετε τον αεραγωγό, όπου δεν υπάρχει έλξη;

Σημείωση: Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητο να καθαρίσετε αυτό το κανάλι, ειδικά τους σωλήνες στην οροφή - μπορεί να υπάρχει η μεγαλύτερη συσσώρευση συντριμμιών. Τις περισσότερες φορές, οι δράστες του μπλοκαρίσματος είναι τα πουλιά, που καταφέρνουν να διεισδύσουν μέσω των παραθύρων για να ζεσταίνουν. Βγείτε πίσω δεν είναι όλα, και πεθαίνουν εκεί, σχηματίζοντας ένα φελλό.

Συμπέρασμα

Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε μια ρυθμιζόμενη μάσκα με περσίδες ή ένα πτερύγιο με το χέρι, απλά πρέπει να επιλέξετε βίδες και άγκυρες για στερέωση και να τρυπήσετε τρύπες στον τοίχο. Αλλά αυτή η σταθεροποίηση πρέπει να είναι αξιόπιστη, αφού στην κλειστή θέση η δομή έχει ένα μεγάλο πανί.

Ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού από προφίλ αλουμινίου

Σχεδιασμός ρυθμιζόμενης μάσκας εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού είναι σχεδιασμένη για εξωτερική και εσωτερική εγκατάσταση σε τοίχο ανοίγματος, οροφής, δαπέδου, πρόσοψης, σε αεραγωγούς, μονάδες παραθύρων. Χρησιμοποιούνται σε κτίρια και κατασκευές όλων των τύπων: οικιστικά, διοικητικά, εμπορικά, βιομηχανικά, υπόγεια, σοφίτα. Δομικά είναι ένα πλαίσιο από αλουμίνιο ή χαλύβδινο προφίλ με περσίδες.

Τα κινητά παντζούρια των ρυθμιζόμενων δομών επιτρέπουν τον έλεγχο της ροής του αέρα. Κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, η έντασή του καθορίζεται με την αλλαγή της γωνίας κλίσης των πτερυγίων.

Παραγγείλετε μια αεριζόμενη ρυθμιζόμενη μάσκα

Παράγουμε κατασκευές από αλουμινένιο προφίλ αλουμινίου AD-31 (GOST 22233-2001) και γαλβανισμένο χάλυβα ζεστού χάλυβα. Περισσότερες από 30 τροποποιήσεις των τυπικών λευκών μεγεθών (RAL9016) παράγουν αεριζόμενες ρυθμιζόμενες γρίλιες για μεμονωμένα έργα.

Πλεονεκτήματα των μεταλλικών ρυθμιζόμενων πλεγμάτων:

 • δύναμη - οι δομές είναι ανθεκτικές στη μηχανική καταπόνηση και την τάση, δεν παραμορφώνονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
 • αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία, αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας - επικάλυψη ψευδαργύρου και ένα στρώμα πολυμερούς βαφής (τεχνολογία πούδρας) εμποδίζουν την ανάπτυξη διαβρωτικών διεργασιών.
 • Αντοχή - η μεταλλική κατασκευή διατηρεί τη λειτουργικότητά της

Η μεταλλική μάσκα δεν είναι ευάλωτη σε πυρκαϊά και διαβρωτικά περιβάλλοντα. Για να επαναφέρετε την εξωτερική έκκληση, αρκεί να το καθαρίσετε, να το πλύνετε. Η διάρκεια ζωής είναι από 10 έως 50 χρόνια.

Τα πλεονεκτήματά μας

Λειτουργικότητα είναι απλή, με την πρώτη ματιά, ο σχεδιασμός εξασφαλίζεται συμμόρφωση με τις αυστηρές απαιτήσεις των εγγράφων που ρυθμίζουν την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, τεχνολογικές διαδικασίες. Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των εργοστασίων μας στην περιοχή Μόσχα και Γιαροσλάβλ, ο σύγχρονος εξοπλισμός εγκαθίσταται με λογισμικό που αποκλείει τον «ανθρώπινο παράγοντα». Η ποιότητα και η αξιοπιστία των προϊόντων εξασφαλίζεται από ένα σύστημα ελέγχου πολλαπλών σταδίων: από την αποδοχή των πρώτων υλών μέχρι την αποστολή των τελικών προϊόντων στον καταναλωτή. Τα χαρακτηριστικά κάθε παρτίδας φυλάσσονται για πάντα στο αρχείο.

 • μια πλήρης σειρά τυπικών πινάκων εξαερισμού.
 • κατασκευή πινάκων σύμφωνα με τα σχέδια του πελάτη - διαστάσεις 250-1000 mm, βήμα 1 mm, χρώμα σύμφωνα με τον κατάλογο RAL.
 • τη δυνατότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • προσωπικός διευθυντής για κάθε πελάτη.
 • ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική ·
 • ένα σύνολο ειδικών όρων για τους τακτικούς πελάτες.
 • εγγύηση ποιότητας για όλα τα προϊόντα.

Η εξαεριστική μάσκα της παραγωγής μας διατηρεί τη λειτουργικότητα και την ελκυστικότητα της εμφάνισής της καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της. Οι επαγγελματίες θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στο φάσμα των τροποποιήσεων και να επιλέξετε την επιλογή που ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες συνθήκες λειτουργίας: καθιστικό, γραφείο, ιατρικό κέντρο, εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα, εργαστήριο παραγωγής, αποθήκη.

Μπορείτε να παραγγείλετε ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας στην ενότητα "Επαφές", καλώντας το +7 (495) 73-063-73 στη Μόσχα ή επικοινωνώντας με τον διευθυντή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εργαζόμαστε σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι όροι συνεργασίας εταίρων από τις χώρες της ΚΑΚ συζητούνται ξεχωριστά.

Γρίλια εξαερισμού

Γρίλια εξαερισμού

Γρίλια εξαερισμού αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού σε οικιστικά, βιομηχανικά ή διοικητικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Είναι εξατμίσεις, τροφοδοσία, εισαγωγή αέρα, τζάκι, ρυθμιζόμενο. Και μπορούν να εκτελέσουν διάφορες λειτουργίες:

 • διευκολύνει την παροχή αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 • αφαιρέστε το από το δωμάτιο.
 • για τη διάσπαση των ροών του αέρα.
 • Αποφύγετε την είσοδο σκόνης, βροχής και χιονιού στο άνοιγμα εξαερισμού.
 • εξασφαλίζει την εξισορρόπηση του αέρα και της υγρασίας μεταξύ των παρακείμενων δωματίων.
 • ρυθμίζουν την κατεύθυνση και την ένταση των ροών του αέρα ·
 • παίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο.
 • εμποδίστε τη διείσδυση μικρών ζώων, πτηνών και εντόμων στο σύστημα εξαερισμού.
Στην ιστοσελίδα μας, ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών σχάρων για εξαερισμό:
 • Μεταλλικές σχάρες εξαερισμού.
 • εξαερισμός πλέγματα εξαερισμού?
 • πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού ·
 • τζάκια εξαερισμού τζάκι?
 • και πολλοί άλλοι, που διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, το μέγεθος και το σχήμα.

Το μέγεθος των πλεγμάτων μπορεί να κυμαίνεται από 100x100 και παραπάνω, ενώ στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε επίσης μια μάσκα εξαερισμού 600x600, η ​​οποία χρησιμοποιείται συχνά ως αποσβεστήρες αέρα ή βαλβίδες.

Μεταλλικές και πλαστικές αεραγωγές αερισμού

Τα πιο συνηθισμένα σήμερα είναι οι σχάρες εξαερισμού από πλαστικό και μέταλλο (χάλυβα ή αλουμίνιο). Και οι δύο έχουν τις θετικές τους ιδιότητες.

Οι πλαστικές γρίλιες είναι αρκετά δημοφιλείς, εύκολο στην εγκατάσταση και έχουν πολύ περισσότερες επιλογές για το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Παρόμοιες μάσκες εξαερισμού, των οποίων το κόστος είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό των μεταλλικών, χρησιμοποιούνται ευρέως σε κατοικίες, γραφεία και διοικητικά κτίρια.

Μεταλλικά αεραγωγοί έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα: είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε μεταβολές της θερμοκρασίας, μηχανικό στρες και δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η βροχή, το χιόνι, ή υπεριώδη ακτινοβολία.

Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή μας μπορούν να δοθούν από τον τιμοκατάλογο ή τους καταλόγους μας σχετικά με τα σχάρες εξαερισμού που αναρτώνται στην ιστοσελίδα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι κάθε μάσκα εξαερισμού, η τιμή και η περιγραφή της οποίας παρατίθενται στην ιστοσελίδα, πληροί πλήρως τα καθορισμένα χαρακτηριστικά.

Εάν ακόμα δεν μπορέσατε να βρείτε τις απαραίτητες γρίλιες εξαερισμού από την γκάμα μας, τότε μπορούμε πάντα να παράγουμε πλέγματα εξαερισμού μη τυπικού σχήματος και χρώματος ανάλογα με τα μεμονωμένα μεγέθη σας.

Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

Ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού

Οι ρυθμιζόμενες μάσκες αερισμού θεωρούνται σωστά ως σημαντικό στοιχείο ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Εκτός από το γεγονός ότι εκτελούν τεχνικές λειτουργίες, προσελκύονται προσοχή, επειδή αυτό είναι μερικές φορές το μόνο στοιχείο που βγαίνει. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μάσκες είναι διαθέσιμες σε ευρεία κλίμακα, με διαφορετική λειτουργικότητα και διακοσμητικότητα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σωστό προϊόν.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Η ρυθμιζόμενη μάσκα εξαερισμού είναι το τελικό στοιχείο του συστήματος, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε την ένταση και την ταχύτητα ροής του αέρα. Στον σκοπό του, χωρίζεται σε μια εξάτμιση και μια ποικιλία εφοδιασμού. Στην πρώτη περίπτωση, η δομή έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την εκροή αέρα από το δωμάτιο, και στη δεύτερη - είναι μια ρυθμιζόμενη εισαγωγή νερού, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τη ροή του καθαρού αέρα.

Σύμφωνα με τη διάταξη του δικτύου, χρησιμοποιείται η ακόλουθη κατάταξη:

 1. Εσωτερική έκδοση. Τέτοια σχέδια κλείνουν τους αγωγούς αερισμού εξόδου τροφοδοσίας ή εξάτμισης σε εσωτερικούς χώρους. Ρυθμίζουν την ένταση και την κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Εξωτερικά είδη. Οι γρίλιες μπορούν να συνδεθούν με όλους τους αγωγούς αέρα στο εξωτερικό της δομής. Εκτός από τη βασική ρυθμιστική λειτουργία, προστατεύουν το σύστημα από μικρά ζώα και πουλιά, φύλλα και συντρίμμια. Το εξωτερικό μπορεί να θερμανθεί για να αποφευχθεί το πάγωμα.
 3. Φρεάτια ροής. Είναι σχεδιασμένα για τοποθέτηση σε χωρίσματα και πόρτες μεταξύ των εσωτερικών χώρων του κτιρίου. Η λειτουργία τους είναι να εξασφαλίσουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο σπίτι.

Ο σχεδιασμός κάθε τύπου πλέγματος περιλαμβάνει ένα πλαίσιο (σώμα), έναν μηχανισμό ασφάλισης (ρύθμισης) και μια μάσκα. Ως στοιχείο ρύθμισης χρησιμοποιείται συχνότερα κινητή περιστροφική περσίδα. Μπορούν να είναι μονής και διπλής σειράς. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται βαλβίδες και πύλες. Επιπλέον, οι συσκευές μπορούν να εξοπλιστούν με θερμαντήρες, βαλβίδες ελέγχου, αυτόματα συστήματα ελέγχου.

Διαρθρωτικές διαφορές στον τόπο εγκατάστασης

Στη θέση εγκατάστασης, διακρίνονται διάφοροι τύποι σχάρων. Μεταξύ των υπαίθριων είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 1. Πρόσωπο. Ο κύριος σκοπός του - αερισμός του αττικού χώρου, σοφίτα. Έχει μια εκτεταμένη διακοσμητική μπορντούρα.
 2. Τύπος βάσης. Μέσω αυτής της σχάρας εισέρχεται αέρας στο υπόγειο. Η αξιόπιστη προστασία από τα τρωκτικά απαιτεί μια σταθερή κατασκευή. Διατίθεται με τη μορφή τετραγώνου με τυποποιημένο πλάτος 15, 24 και 37,5 cm.
 3. Πόρτες. Εκτελέστε το ρόλο μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα τροφοδοσίας.
 4. Οι ποικιλίες δαπέδου. Σχεδιασμένο να κατευθύνει τη ροή στο δωμάτιο από κάτω.

Οι εσωτερικές γρίλιες παράγονται με τέτοια ειδικότητα εγκατάστασης:

 1. Γρίλια εξαγωγής και τροφοδοσίας του εναέριου τύπου. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Ο μηχανισμός ρύθμισης βασίζεται στην περιστροφή των περσίδων (πηνίων) των περσίδων.
 2. Εξάτμιση κουζίνας. Διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής ή αλεξίσφαιρα περικάλυμμα, εξαλείφοντας την αντίστροφη ροή μολυσμένου αέρα.
 3. Μια έκδοση με σχισμές. Πρόκειται για μια χαμηλού προφίλ γρίλιες που κρύβονται κάτω από την οροφή, καθώς και μεταξύ των διαφόρων στοιχείων του εσωτερικού.
 4. Τζάκι. Ο προορισμός τους είναι η κατεύθυνση του ζεστού αέρα από το τζάκι ή τη σόμπα σε άλλα δωμάτια.

Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, επιβάλλονται διάφορες απαιτήσεις στα δίκτυα. Τα εξωτερικά μοντέλα πρέπει να έχουν αυξημένη αντοχή και αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Για εσωτερικές ποικιλίες, η αισθητική αντίληψη έρχεται στο προσκήνιο.

Υλικά κατασκευής

Η γρίλια αερισμού μπορεί να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά που παρέχουν χαρακτηριστικά αντοχής, ανθεκτικότητας και διακοσμητικό αποτέλεσμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν: χάλυβα (ανοξείδωτος, ψευδάργυρος, χρώμιο, νικέλιο), μη σιδηρούχα μέταλλα (κράμα χαλκού - ορειχάλκου, μπρούντζου, αλουμίνιο και κράματα αυτών), πλαστικό, ξύλο και κεραμικά.

Οι πιο συνηθισμένες εμφανίσεις είναι:

 1. Αλουμινένια σχάρες. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό βάρος με υψηλή αντοχή, αντοχή στην υγρασία και επιθετικά αέρια. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η σκίαση, καθώς χρησιμοποιείται, το υψηλότερο κόστος. Για μακροχρόνια διατήρηση της εμφάνισης, το αλουμίνιο συχνά προστατεύεται από επικαλύψεις, τύπος σκόνης, διαφορετικά χρώματα.
 2. Μεταλλικά πλέγματα. Διακρίνονται από την υψηλότερη αντοχή και ως εκ τούτου συνιστώνται ως εξωτερικές δομές. Για να εξαλειφθεί το κύριο μειονέκτημα (διάβρωση), οι γρίλιες είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα ή επικαλυμμένες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος των προϊόντων.
 3. Πλαστικά σχάρες. Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από πολυστυρένιο ή PVC. Το πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο απόδοσης, αλλά πιο συχνά για εσωτερική χρήση. Έχουν χαμηλό βάρος και χαμηλό κόστος. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το υλικό γίνεται κίτρινο, χάνει την εμφάνισή του και εμφανίζονται μικροκονήματα. Γενικά, η πλαστική έκδοση έχει σημαντικά μικρότερη διάρκεια ζωής από τα μεταλλικά μοντέλα.
 4. Ξύλινο πλέγμα. Είναι κατάλληλα για το κατάλληλο εσωτερικό. Αν ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται ενεργά ξύλο, τότε το πλέγμα είναι καλύτερο να τεθεί σε ξύλο. Η μεγαλύτερη χρήση που βρίσκουν στη διάταξη των λουτρών και των σάουνων.

Στην πρακτική εφαρμογή συχνά χρησιμοποιούν τις συνδυασμένες επιλογές. Συγκεκριμένα, η μεταλλική θήκη με αυξημένη αντοχή μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικό κάλυμμα από κεραμικά, πολύτιμο ξύλο. Για να μειωθεί το κόστος κατασκευής, μπορεί να εγκατασταθεί πλαστική επένδυση.

Κόστος

Το κόστος του προϊόντος συχνά γίνεται καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή του προϊόντος. Στην περίπτωση των σχάρων εξαερισμού, η τιμή εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται, το μέγεθος της επένδυσης, την κατασκευή και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Κάθε διακόσμηση οδηγεί σε αύξηση της αξίας.

Για μια εξωτερική εγκατάσταση, ειδικά στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, θα πρέπει να αγοράσετε πολύ ακριβές, υψηλής αντοχής, μεταλλικές σχάρες με προστατευτικές επικαλύψεις. Ανάλογα με το μέγεθος της αξίας τους μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως 3500 ρούβλια. Μεταξύ των εγχώριων μοντέλων, οι πιο δημοφιλείς είναι οι πλαστικές επιλογές. Modest προϊόντα θα κοστίζουν στην περιοχή των 170-320 ρούβλια. Οι σχάρες από πλαστικό υψηλής ποιότητας, που διατηρεί την εμφάνισή του για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κοστίσει περίπου 450-650 ρούβλια.

Επιλέγουμε σωστά

Εκτός από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, το σκοπό, την τοποθεσία εγκατάστασης και το κόστος, κατά την επιλογή των πινάκων εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 1. Διαστάσεις. Αυτή η παράμετρος που στο έργο του συστήματος εξαερισμού. Οι ελάχιστες διαστάσεις είναι 56-60 mm. Η πιο διαδεδομένη είναι εκείνες οι lattice -. 15x15, 8h17, μπορούν να χρησιμοποιηθούν 15h24 cm Για μεγαλύτερα αγωγούς προϊόντων με το μέγεθος της μιας πλευράς 30 cm πλέγματα κατασκευασμένα από οποιοδήποτε μέγεθος στην τάξη..
 2. Μορφή. Η διαμόρφωση της μάσκας εξαερισμού μπορεί να επηρεάσει μόνο το άνω κάλυμμα ή να καθορίσει το δομικό χαρακτηριστικό του περιβλήματος. Και το σχήμα της επένδυσης μπορεί να διαφέρει από το σχήμα του πλαισίου. Στην πρώτη περίπτωση, καθορίζει βασικά την εμφάνιση του προϊόντος. Η διαμόρφωση του κύτους καθορίζεται από τεχνικές εκτιμήσεις, την εκτέλεση περσίδων ή παραθυρόφυλλων. Η επιλογή του εξαρτάται από το προφίλ καναλιού του αγωγού (ορθογώνιο ή κύκλο). Αυτές είναι οι μορφές των πλεγμάτων: ένα τετράγωνο, ένα ορθογώνιο, ένα πολύγωνο, ένας κύκλος, μια ελλειπτική. Μπορεί να υπάρχει μια αρχική απόδοση.
 3. Η κατασκευή του μηχανισμού ρύθμισης. Οι περσίδες (μονής σειράς ή διπλής σειράς) είναι πιο δημοφιλείς στην εσωτερική εγκατάσταση. Είναι αρκετά αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Στο εξωτερικό μέρος του αγωγού είναι αρκετά κατάλληλη βαλβίδα. Δεν έχει ακριβή ρύθμιση, αλλά σας επιτρέπει να ανοίξετε ή να κλείσετε γρήγορα το δρόμο προς τη ροή του αέρα. Όταν εξοπλίζετε την κουζίνα, τα λουτρά, τα κελάρια, πρέπει να προσέχετε την ύπαρξη βαλβίδας ελέγχου, η οποία δεν επιτρέπει την επιστροφή στον χαλασμένο αέρα.
 4. Χρώμα και τύπος μαξιλαριών διάτρησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά φέρουν μια τιμή σχεδιασμού. Η μάσκα πρέπει να εναρμονιστεί με το εσωτερικό του δωματίου. Η θέση της διάτρησης (σχισμές, οπές) της εξωτερικής επένδυσης δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την οπτική εντύπωση.
 5. Ποιότητα. Κατά την αγορά αγαθών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσία επιφανειακών ελαττωμάτων με τη μορφή γρατζουνιών, δακρύων, ρωγμών. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν γρατζουνιές και φλούδες στην άκρη. Τα γεωμετρικά σχήματα πρέπει να είναι σαφή και σωστά. Με ορθογώνια έκδοση, επιτρέπεται η επιτρεπόμενη απόκλιση από την κάθετη πλευρά των πλευρών όχι περισσότερο από 0,2 mm κάθε 10 cm σε μήκος.

Για όλη την απλότητα του σχεδιασμού, οι σχάρες αερισμού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο σύστημα και στο εσωτερικό σχεδιασμό. Επιλέγοντας το σωστό θα σας εξοικονομήσει πολλά προβλήματα.

Τοποθέτηση

Οι γρίλιες εξαερισμού εγκαθίστανται εύκολα με το χέρι. Κάθε τύπος προϊόντος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά τοποθέτησης, αλλά η γενική αρχή είναι η ίδια για όλους:

 1. Στέγαση (καρέ) είναι τοποθετημένο επί του άκρου αγωγού και στερεώνεται στον τοίχο (δάπεδο ή στην οροφή) χρησιμοποιώντας πείρους να εξαλείψει φλυαρία κατά τη λειτουργία.
 2. Με το χτύπημα του πλαισίου και των παρεμβυσμάτων από καουτσούκ αέρος εγκαθίστανται. Η άρθρωση είναι σφραγισμένη με κόλλα, "υγρά καρφιά" ή στεγανωτικό σιλικόνης.
 3. Εάν υπάρχουν ελατηριωτές αποστάτες, εγκαθίστανται σύμφωνα με τις οδηγίες.
 4. Αφού σκληρυνθεί το στεγανωτικό, τοποθετείται μια πλάκα σχάρας. Σφίγγει σφιχτά στην επιφάνεια του στηρίγματος.
 5. Κατά την εγκατάσταση βαρέων πλεγμάτων χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι.

Ανάλογα με τον βασικό εξοπλισμό του προϊόντος, τέτοια στοιχεία στερέωσης και υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 • t από τέτοια προϊόντα σας επιτρέπει να επιλέξετε τη συσκευή για κάθε γούστο, λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό και τις ειδικές συνθήκες εγκατάστασης. Jurasses με διακοσμητικά καπέλα.
 • πλίνθο για σχισμές ποικιλιών σχάρων?
 • βίδες με κωνική κεφαλή για τοποθέτηση σε κρυφά παρένθετα.
 • ελατηριωτά σφιγκτήρες ελατηρίου.
 • συγκολλητική σύνθεση του τύπου "Τιτάν".

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εγκατάστασης, που καθορίζονται από το σχέδιο. Όταν εργάζεστε με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες της οδηγίας.

Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού συμβάλλουν στην εξασφάλιση αξιόπιστου αερισμού στο σπίτι. Η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά γι 'αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μοντέλο. Μεγάλη ποικιλία.

Γρίλια εξαερισμού: τύποι, χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε σωστά και να τοποθετήσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Ο καθαρός και καθαρός αέρας, ο οποίος θα ενημερώνεται συνεχώς, είναι η εγγύηση ενός ιδανικού μικροκλίματος. Η δημιουργία του θα έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.

Τι είναι και γιατί χρειάζονται;

Η σχάρα αερισμού είναι μια ειδική συσκευή που είναι εγκατεστημένη σε συστήματα εξαερισμού για τη ρύθμιση της ροής του αέρα από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Το πλέγμα έχει ρυθμιστεί για:

 • εξαερισμό σε όλους τους χώρους οποιασδήποτε δομής.
 • ότι το κτίριο θα πληρούσε όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας - σε περίπτωση πυρκαγιάς, ψηλές σχάρες με πλέγμα θα τραβήξουν γρήγορα τον καπνό από τη δομή και θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο δηλητηρίασης από προϊόντα καύσης.
 • δημιουργία του καλύτερου μικροκλίματος σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου.
 • προστασία του άξονα εξαερισμού από μικρά τρωκτικά και εμφάνιση σε αυτό όλων των ειδών απορριμμάτων και συντριμμιών.
 • να απαλλαγούμε από διάφορες ξένες μυρωδιές, αναθυμιάσεις, ζεστό αέρα.
 • η αρχική διακόσμηση των προσόψεων των κτιρίων.
 • ενίσχυση της έλξης αέρα σε όλο το σύστημα εξαερισμού.
 • απλοποιώντας τη διαδικασία διατήρησης της ιδανικής καθαριότητας μέσα στο ορυχείο.

Τοποθετημένο με ακρίβεια στην κουκούλα, αυτό το προϊόν θα διακοσμήσει το βλέμμα του δωματίου από μέσα, και μια κομψή κουκούλα για τέντωμα οροφής ή ένα προϊόν τύπου κουλοχέρη θα το κάνει ενδιαφέρον να χτυπήσει την εσωτερική λύση μέσα στο δωμάτιο. Μέσω γρίλιες αερισμού για χρήση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι πολύ δημιουργικοί για να διακοσμήσει την πρόσοψη του κάθε κτιρίου διακόσμηση, πρωτότυπο συμπλήρωμα και να κάνει ένα πραγματικά ασυνήθιστο. Σήμερα στην αγορά κατασκευών μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους αυτών των γενικών κατασκευών εξαερισμού για κάθε γούστο.

Όταν αγοράζετε ένα προϊόν, βεβαιωθείτε ότι πληροί τα πρότυπα παραγωγής σύμφωνα με την GOST και επομένως είναι απολύτως ασφαλές για το σπίτι σας.

Ποικιλίες

Ανάλογα με τη θέση τους, τα σχάρες έχουν την ακόλουθη ταξινόμηση.

Εξωτερική εμφάνιση

Η εγκατάσταση τέτοιων μοντέλων πραγματοποιείται από την πλευρά του δρόμου. Λόγω της χρήσης τους, μπορούν να παρεμποδιστούν διάφοροι τύποι βροχοπτώσεων, μικρά πουλιά, σκόνη και τα παρόμοια να εισέλθουν σε ανοικτούς αγωγούς. Αυτά τα σχάρες στο σχεδιασμό τους έχουν μερικές φορές ένα πλέγμα, και είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το προφίλ συμπληρώνεται απλά με ειδικά blinds με τρύπες που γίνονται υπό δεδομένη γωνία.

Εσωτερική

Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι συχνά κατασκευασμένος από ξύλο ή πλαστικό, επειδή δεν θα εκτεθεί στην εισβολή μικρών τρωκτικών και την επίδραση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων. Ο σχεδιασμός τέτοιων πλεγμάτων έχει συχνά ένα ενδιαφέρον σχέδιο που βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου. Αυτό το μοντέλο συμπληρώνεται επίσης από περσίδες που θα καθοδηγούν τη ροή καθαρού αέρα και θα ρυθμίζουν τη δύναμή τους.

Σε αυτή την κατηγορία, μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε κιτρίσματα τύπου convective. Η κύρια διαφορά τους από τα άλλα είδη προϊόντων βρίσκεται στην ασήμαντη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις πλάκες τους. Αυτό κάνει τον σχεδιασμό τους πιο πρωτότυπο. Τα προϊόντα μεταφοράς είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και τα ελάσματα είναι λυγισμένα υπό γωνία 45 μοιρών.

Εισερχόμενα

Για να αέρια μάζα από ένα δωμάτιο χωρίς παρεμβολή πέρασε σε άλλο, εφευρέθηκε το σχιστόλιθο. Για να αποφευχθεί η αποτυχία μόνωσης, το προϊόν έχει περσίδες, οι πλάκες των οποίων επικαλύπτονται το ένα το άλλο. Έτσι, χωρίς να διαταραχθεί η κατεύθυνση της ροής του αέρα στα δωμάτια, είναι εύκολο να διατηρηθεί η μόνωση. Τα εξωτερικά σχέδια διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, συνήθως εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζονται, καθώς και από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Εξετάστε την ταξινόμηση των προϊόντων με τον τρόπο λειτουργίας.

Ρυθμιζόμενος τύπος

Τέτοια σχέδια έχουν κινούμενα παντζούρια τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ελέγχουν την κίνηση των ροών μάζας αέρα. Αυτό οφείλεται στη μειωμένη κάθαρση μεταξύ των τυφλών τυφλών. Το κύριο πλεονέκτημα - η δυνατότητα να προσαρμόσετε μεμονωμένα τις πιο άνετες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού ροή αέρα.

Μη ρυθμισμένος τύπος

Αυτό είναι το απλούστερο είδος προϊόντων. Έχουν επίσης κιγκλιδώματα, αλλά δεν θα κινηθούν. Εάν βάζετε μια τέτοια συσκευή στο σπίτι σας, τότε δεν θα είστε σε θέση να ελέγξετε τον αέρα, ο οποίος διεισδύει στο κτίριο και τον αφήνει.

Αδράνεια

Έχουν κινητές περσίδες τυφλών, λόγω των οποίων το ίδιο το προϊόν κλείνει ή ανοίγει τον εξαερισμό. Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ταχύτητα του εισερχόμενου αέρα. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο σε μία κατεύθυνση και χρησιμοποιούνται μόνο για την απομάκρυνση βρώμικου αέρα από το δωμάτιο.

Το πλέγμα με μια βαλβίδα για τη δημιουργία ενός φυσικού τύπου αερισμού είναι σε ζήτηση όχι λιγότερο από άλλους τύπους αυτών των προϊόντων. Η παρουσία της βαλβίδας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή των αέριων μαζών μειώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθος του τμήματος ροής. Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται συχνότερα σε κουζίνες, μπάνια και τουαλέτες. Εάν το σύστημα δεν λειτουργεί, η βαλβίδα δεν επιτρέπει στα έντομα, τη σκόνη ή άλλα σωματίδια, όπως κάτω, να εισέλθουν στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο σύστημα εξάτμισης είναι απλά απαραίτητο στις κρύες εποχές του έτους, όταν η εγκατεστημένη βαλβίδα δεν επιτρέπει στον ψυχρό αέρα να εισέλθει στην κατοικία.

Οι συσκευές υποδοχής (τύπος οροφής) επιλέγονται για υψηλής ποιότητας διανομή αέρα σε χώρους με εμπορικές ή βιομηχανικές δραστηριότητες και με συμβατικές οροφές. Το θετικό είναι ότι η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται με ελάχιστη ζημιά στο υπάρχον εσωτερικό ντεκόρ. Και λόγω του μικρού μεγέθους, οι συσκευές θα είναι αόρατες στο εξωτερικό μάτι.

Στα καταστήματα κατασκευής μπορεί να βρεθεί και τρίψιμο εξαερισμού για τα πατώματα. Στο σύστημα εξαερισμού, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά, καθώς καλύπτουν μόνο θερμαντικά σώματα ή μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί στα δάπεδα. Πολύ σπάνια οι αεραγωγοί περνούν κάτω από το πάτωμα, αλλά αυτά τα πλέγματα που τα καλύπτουν μπορούν πραγματικά να θεωρηθούν δάπεδο και αερισμός. Αυτά τα μοντέλα παράγονται συχνότερα από μέταλλο, λιγότερο συχνά - από συμπαγές ξύλο, καθώς τα φορτία σε αυτά θα είναι πιο σημαντικά από ότι με άλλα είδη συσκευών.

Ένας άλλος από τους δημοφιλείς τύπους υπαίθριων προϊόντων για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού είναι η δομή του αέρος. Είναι τοποθετημένα σε σοφίτες των κτιρίων για να αερίζουν χώρο κάτω από την οροφή. Παράγεται από μέταλλο ή από κλιματικά ανθεκτικό πλαστικό, το οποίο δεν φοβάται υψηλή και χαμηλή θερμοκρασία, υπεριώδη ακτινοβολία. Τα επικεφαλής προϊόντα και οι διατάξεις ανοίγματος (σε μεντεσέδες) επιτρέπουν την πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού. Αυτή η δυνατότητα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αγωγό, αφαιρώντας τη σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες εάν είναι απαραίτητο. Επίσης στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ποιοτικά προϊόντα με φίλτρο και μάνδαλα (για τζάκια).

Τα σχάρες διαφέρουν στους τύπους σχισμών - από την διάτρητη επιφάνεια έως τις εντελώς δυσδιάκριτες τρύπες, από τα ρολά πρωτοτύπων έως τις σχεδιαστικές λύσεις με ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Μορφές και μεγέθη

Οι σύγχρονες μάσκες εξαερισμού έχουν ένα διαφορετικό, μερικές φορές το πιο αδιανόητο σχήμα, το οποίο είναι πολύ βολικό για όσους πρέπει να παραλάβουν ένα προϊόν για ένα συγκεκριμένο τύπο εσωτερικού σχεδιασμού.

Στα καταστήματα θα σας προσφέρουμε μια τεράστια γκάμα πλεγμάτων με διάφορα σχήματα, μεταξύ των οποίων:

 • Πολυγωνικά (υπάρχουν ακόμα έξι και οκταγωνικά).
 • οβάλ?
 • τετράγωνο και ρομβοειδές.
 • ορθογώνιο;
 • στρογγυλή.

Τα πλέγματα εξαερισμού με τη μορφή τετραγώνου και ορθογωνίου είναι πιο απαιτητικά, καθώς επιτρέπουν την ορθολογική χρήση του χώρου των τοίχων. Μέσα από αυτά, θα δημιουργηθεί μια ροή στροβίλου, η οποία θα βοηθήσει να διαταράξει την κίνηση του αέρα που δεν είναι καθαρή.

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε προϊόντα με τις παραμέτρους 15x15 cm, 24x24 cm, 37,5x37,5 και περισσότερο.

Υπάρχουν συνιστώμενοι περιορισμοί μεγέθους, ανάλογα με τον τύπο του πλέγματος:

 • συνηθισμένες εξωτερικές γρίλιες - 150x300 cm.
 • ενισχυμένες εξωτερικές γρίλιες - 250x300 cm.
 • ενισχυμένες γρίλιες με κοίλες επιφάνειες - 300x300 cm.

Υλικά και χρώματα

Γαλλικά πλέγματα εξαερισμού

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 10 χρόνια?
 • εξαιρετική δύναμη.
 • αντοχή σε σοβαρές επιπτώσεις.

Τέτοια lattices μπορεί να αρχίσει να σκουριάζει πολύ νωρίτερα από τη διάρκεια ζωής σε 10 χρόνια θα λήξει. Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα αυτών των στοιχείων εξαερισμού είναι η πολύπλοκη εγκατάσταση και το σημαντικό βάρος.

Αλουμινένια σχάρες

Έχουν πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

 • αρκετά ελαφρύ και με κάποιο τρόπο ισχυρό, αν και πιο εύθραυστο από τα προϊόντα χάλυβα ·
 • Μη σκουριάζετε.
 • Μην φοβάστε τη διαφορά θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • είναι ανθεκτικά σε διαφορετικές επιπτώσεις.
 • άξιος εμφάνισης.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • είναι φθηνές?
 • χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες.

Το μειονέκτημα είναι ότι είναι αδύνατο να συνδυαστεί το αλουμίνιο με άλλα μέταλλα, ειδικά χαλκό.

Ξύλο

Αυτά τα προϊόντα εγκαθίστανται μόνο σε χώρους με βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Είναι αρκετά ακριβό. Χωρίς ένα ειδικό τύπο μοντέλων επεξεργασίας χάνεται γρήγορα η διακοσμητική τους έκκληση. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές μπορούν να βρεθούν σε σάουνα ή λουτρά. Τα ξύλινα προϊόντα παράγονται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, μπορούν να κατασκευαστούν από πολύτιμο ξύλο και ένα σχέδιο πάνω στην επιφάνεια τους συνήθως αναπτύσσεται από έναν σχεδιαστή κατόπιν παραγγελίας.

Πλαστικά

Οι σχάρες από πλαστικό υψηλής ποιότητας δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αιχμές υγρασίας. Το κόστος τους είναι αρκετά αποδεκτό, το οποίο προσελκύει αγοραστές. Παράγονται σε διαφορετικούς τύπους και παραμέτρους (από 15 × 15 cm έως 30 × 30 cm). Αυτά τα πλέγματα έχουν ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο προστατεύει τον εξαερισμό από το να εισχωρήσει σε έντομα ή σκόνη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι το πλαστικό μπορεί τελικά να γίνει κίτρινο, να εξασθενίσει ή να ξαναδοθεί.

Χάλυβα

Είναι αρκετά βαριές, αλλά πολύ ισχυρές. Είναι κατασκευασμένα για παραγγελία και κατασκευάζονται με τη βοήθεια χειροκίνητης συγκόλλησης. Για να τοποθετήσετε την κουκούλα σε μια τέτοια σχάρα, θα χρειαστεί να πάρετε για αυτήν μια σοβαρή στερέωση.

Γύψος

Αυτά τα πλέγματα θεωρούνται εξαιρετική προσθήκη σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν περιέχουν άλλα στοιχεία γύψου. Τα σχάρες από άλλους τύπους υλικών που φαίνονται σε τέτοια δωμάτια δεν είναι πολύ αρμονικά, αλλά οι κατασκευές γύψου που καλύπτουν τις οπές εξαερισμού θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενότητα του επιλεγμένου στυλ.

Συσκευές από ορείχαλκο, χαλκό ή χαλκό είναι τα στοιχεία ενός πολυτελούς εσωτερικού χώρου. Όλα τα είδη μονογραμμάτων, κομψά και κομψά στολίδια - όλα αυτά είναι αυθεντικά χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων. Είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση σε δάπεδα και τοίχους, μπορούν να βρεθούν σε περβάζια παραθύρων. Αρκετά σπάνια τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται στην οροφή. Οι οικοδεσπότες προσφέρουν μια επιλογή από έναν ορισμένο αριθμό των ήδη υπάρχουσες επιλογές, αλλά πολλές εταιρείες είναι έτοιμες να προσφέρουν την παραγωγή τέτοιων προϊόντων με την παραγγελία ή να δημιουργήσετε εκ νέου με ένα πρόχειρο σχέδιο του ιδιοκτήτη σπιτιού.

Παίζοντας με επιλογές χρωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε ένα πλέγμα στο γενικό υπόβαθρο ή να το κάνετε αόρατο, λαμβάνοντας το κάτω από τον χρωματισμό της κύριας επιφάνειας. Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξουν το προϊόν κάτω από τον χρωματισμό των προσόψεων του κτιρίου. Αλλά δεν πρέπει να ζείτε στο κόκκινο χρώμα του προϊόντος για πράσινο ή μπλε φόντο, αν δεν υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες του ίδιου χρώματος. Συχνά οι ράβδοι που έχουν χρώμα αντίθεση μπορούν να τροποποιηθούν αρμονικά και ακόμη και να διακοσμήσουν σημαντικά τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά πρέπει να επιλεγούν έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, μια μαύρη ή καφέ μάσκα σε ένα ελαφρύ δάπεδο ή οροφή θα είναι ευπρόσδεκτη.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Για να διασφαλίσετε ότι το πλέγμα σας έχει εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να το επιλέξετε σωστά. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί προσοχή σε ορισμένες στιγμές κατά το σχεδιασμό της δομής ή με απευθείας επιλογή του ίδιου του στοιχείου.

 • Αξίζει να σκεφτούμε πού θα τοποθετηθεί το πλέγμα. Επιλέξτε το προϊόν με τέτοιο τρόπο ώστε ο σχεδιασμός του να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμό του δωματίου ή της πρόσοψης.
 • Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε, πριν από την απόκτηση του πλέγματος, τι ακριβώς χρειάζεστε ένα σχέδιο, ένα σχήμα, μια μορφή, ένα χρώμα. Σκεφτείτε, πρέπει να έχετε μια μάσκα με τη δυνατότητα προσαρμογής ή χωρίς αυτό. Μεγάλο μέρος της επιλογής εξαρτάται από το πού θέλετε να τοποθετήσετε το προϊόν.
 • Δώστε προσοχή στον συντελεστή του ζωντανού τμήματος. Είναι υπεύθυνος για τον καλό εξαερισμό όλων των χώρων του σπιτιού.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει το μέγεθος του προϊόντος. Η τρύπα στην οποία θα εγκατασταθεί το πλέγμα θα πρέπει να ταιριάζει πλήρως με τις διαστάσεις του πλέγματος.
 • Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ή με λανθασμένη εγκατάσταση τα προϊόντα αυτά μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο στην εισροή καθαρού αέρα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να επιλέξετε τις συσκευές όσο το δυνατόν πιο στενά. Με ορισμένες αμφιβολίες, είναι καλύτερο να πάρετε μια ειδική συμβουλή.

Εγκατάσταση

προϊόν Πρόσοψη για εξαερισμό έχει πολλά στοιχεία: καρέ-φλάντζα, διαφορετικά τυφλή μεγέθους (με τη μορφή πτερυγίων ή ελασμάτων), λυγισμένο σε γωνία 45 μοιρών, το πλέγμα προστασίας. Το τελευταίο στοιχείο είναι απαραίτητο για την προστασία των χώρων από τα απορρίμματα και τα έντομα. Το σύστημα στις πλευρές είναι εφοδιασμένο με ειδικές οπές ή διαχωριστικά για την ασφαλή τοποθέτησή του στον τοίχο.

 • Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά: το ίδιο το προϊόν και τις βίδες που είναι κατάλληλες για εγκατάσταση. Επίσης μπορεί να χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο - ένα τρυπάνι και ένα κατσαβίδι.
 • Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι ο επιλεγμένος σχεδιασμός είναι κατάλληλος για το σύστημα εξαερισμού σύμφωνα με τις παραμέτρους. Για να το κάνετε αυτό, απλώς βάλτε το στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού.
 • Φροντίστε να σημειώσετε στον τοίχο εκείνα τα σημεία στα οποία θα βιδωθούν οι βίδες.
 • Στη συνέχεια, κάντε τρύπες με κάποια διάμετρο.
 • Αφαιρέστε το πλαίσιο της σχάρας.
 • Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του πλαισίου στην οπή εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας βίδες, βιδώνεται στον τοίχο.
 • Το τελευταίο στάδιο θα είναι η επιστροφή στον τόπο του μέρους με τα blinds. Πρέπει να τοποθετηθεί ξανά στο πλαίσιο.

Αυτός ο τύπος περιγραφής της διαδικασίας εγκατάστασης υπολογίζεται κατά μέσον όρο και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και τον σκοπό των πλεγμάτων.

Ορισμένα είδη προϊόντων μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικά και θα κρατηθούν στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικά διαχωριστικά. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των σχάρων δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο και μπορείτε να χειριστείτε την εγκατάσταση χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας μάσκας εξαερισμού, δείτε το παρακάτω βίντεο.