Απλός έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα (12V)

Το κύριο πρόβλημα με τους ανεμιστήρες που δροσίζουν αυτό ή εκείνο το μέρος του υπολογιστή είναι αυξημένο επίπεδο θορύβου. Τα βασικά στοιχεία της ηλεκτρονικής και των διαθέσιμων υλικών θα μας βοηθήσουν να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας. Αυτό το άρθρο παρέχει ένα διάγραμμα σύνδεσης για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και την εικόνα του τι φαίνεται ο εγχώριος ελεγκτής ταχύτητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των περιστροφών εξαρτάται καταρχάς από το επίπεδο της τάσης που εφαρμόζεται σε αυτό. Με τη μείωση της στάθμης της εφαρμοζόμενης τάσης μειώνεται τόσο ο θόρυβος όσο και ο αριθμός των στροφών.

Σχέδιο σύνδεσης:

Εδώ είναι οι λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε: ένα τρανζίστορ και δύο αντιστάσεις.

Όσο για το τρανζίστορ, στη συνέχεια να λάβει KT815 ή KT817, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρό KT819.

Η επιλογή του τρανζίστορ εξαρτάται από τη δύναμη του ανεμιστήρα. Βασικά, χρησιμοποιούνται απλοί ανεμιστήρες DC με τάση 12 βολτ.

Αντιστάσεις πρέπει να ληφθούν με τις ακόλουθες παραμέτρους: η πρώτη σταθερή (1k) και η δεύτερη μεταβλητή (από 1k έως 5kOm) για να ρυθμίσετε το ρυθμό ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Έχοντας τάση εισόδου (12 V), η τάση εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί περιστρέφοντας το τμήμα κινητήρα της αντίστασης R2. Κατά κανόνα, σε τάση 5 βολτ ή λιγότερο, ο ανεμιστήρας παύει να προκαλεί θόρυβο.

Όταν χρησιμοποιείτε ρυθμιστή με ισχυρό ανεμιστήρα, συνιστούμε να εγκαταστήσετε ένα τρανζίστορ σε ένα μικρό ψύκτη θερμότητας.

Παρόμοιες καταχωρήσεις:

Αυτό είναι όλο, τώρα μπορείτε να συναρμολογήσετε τον ελεγκτή ταχύτητας ανεμιστήρα με τα χέρια σας, χωρίς θορυβώδη δουλειά για σας.

Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα: Τύποι συσκευών και κανόνες σύνδεσης

Ο ανεμιστήρας είναι μία από τις ελάχιστα ορατές, αλλά εξαιρετικά σημαντικές συσκευές που βοηθούν στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για εργασία, ξεκούραση και μια ευχάριστη στιγμή.

Χωρίς αυτό, οι υπολογιστές, τα ψυγεία, τα κλιματιστικά και άλλος εξοπλισμός δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση διαφόρων συσκευών, χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα.

Τύποι και χαρακτηριστικά της συσκευής

Ο ανεμιστήρας ασχολείται με την εργασία συστημάτων κλιματισμού, υπολογιστών, φορητών υπολογιστών, ψυγείων, πολλών άλλων γραφείων και οικιακών συσκευών.

Για να ελέγχεται η ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων του, χρησιμοποιείται συχνά ένα μικρό στοιχείο, ο ρυθμιστής. Σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη χρήση του εξοπλισμού, καθώς και να μειώσετε σημαντικά το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο.

Σκοπός της διάταξης ελέγχου ταχύτητας

Όταν το κλιματιστικό ή ο ανεμιστήρας λειτουργεί συνεχώς στη λειτουργία μέγιστης ισχύος που παρέχεται από τον κατασκευαστή, αυτό επηρεάζει δυσμενώς τη διάρκεια ζωής του. Τα μεμονωμένα μέρη απλά δεν μπορούν να αντέξουν έναν τέτοιο ρυθμό και γρήγορα να σπάσουν. Ως εκ τούτου, είναι συχνά πιθανό να πληρούνται συστάσεις για να δημιουργηθεί ένα απόθεμα εξουσίας κατά την επιλογή διαφορετικών τύπων εξοπλισμού, έτσι ώστε να μην λειτουργεί στο όριο.

Επίσης, συχνά σε ψυκτικές μονάδες, υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό, ορισμένα στοιχεία υπερθερμαίνονται κατά τη λειτουργία. Για να διασφαλιστεί ότι δεν τήκονται, ο κατασκευαστής έχει φροντίσει για την ψύξη τους μέσω ανεμιστήρων που λειτουργούν.

Αλλά όχι όλες οι εργασίες που εκτελούνται απαιτούν τη μέγιστη ταχύτητα της κίνησης ανεμιστήρα / ψυγείου. Με την εργασία γραφείου ενός υπολογιστή ή τη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας σε ένα σύστημα ψύξης, το φορτίο είναι πολύ μικρότερο από ό, τι όταν εκτελείτε σύνθετους μαθηματικούς υπολογισμούς ή κατάψυξη, αντίστοιχα. Ένας ανεμιστήρας που δεν διαθέτει ρυθμιστή θα περιστρέφεται με την ίδια ταχύτητα.

Η συσσώρευση μεγάλου αριθμού ισχυρή τεχνολογία, που λειτουργούν στο ίδιο δωμάτιο, είναι ικανή να δημιουργήσει ένα επίπεδο θορύβου 50 ντεσιμπέλ και άνω σε βάρος των δύο ανεμιστήρες λειτουργεί σε μέγιστη ταχύτητα.

Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, είναι δύσκολο για ένα άτομο να εργαστεί, γρήγορα γίνεται κουρασμένος. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε συσκευές που μπορούν να μειώσουν το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα όχι μόνο στις αίθουσες παραγωγής αλλά και στις εγκαταστάσεις γραφείων.

Εκτός από την υπερθέρμανση των μεμονωμένων εξαρτημάτων και τη μείωση του θορύβου, οι ρυθμιστές καθιστούν δυνατή την ορθολογική χρήση της τεχνικής, μειώνοντας και αυξάνοντας την ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του εξοπλισμού εάν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, σε συστήματα ελέγχου του κλίματος που χρησιμοποιούνται σε πολλούς δημόσιους χώρους και βιομηχανικούς χώρους.

Μία από τις σημαντικές λεπτομέρειες των έξυπνων συσκευών εξαερισμού οροφής είναι οι ρυθμιστές ταχύτητας. Η δουλειά τους παρέχεται από τους δείκτες αισθητήρων θερμοκρασίας, υγρασίας και πίεσης. Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για να αναμειγνύουν αέρα σε ένα γυμναστήριο, αίθουσα παραγωγής ή δωμάτιο γραφείου συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας που καταναλώνεται για τη θέρμανση

Αυτό οφείλεται στην ομοιόμορφη κατανομή του θερμού αέρα που κυκλοφορεί στο δωμάτιο. Οι ανεμιστήρες ανεβάζουν τα επάνω θερμά στρώματα προς τα κάτω, τα ανακατεύουν με ψυχρότερα πυθμένα. Μετά από όλα, για την άνεση ενός ατόμου είναι σημαντικό ότι ο πυθμένας του δωματίου, και όχι κάτω από το ανώτατο όριο, ήταν ζεστό. Οι ρυθμιστές σε τέτοια συστήματα παρακολουθούν την ταχύτητα περιστροφής, επιβραδύνοντας και επιταχύνοντας την ταχύτητα των λεπίδων.

Οι κύριοι τύποι ρυθμιστών

Οι ελεγκτές ταχύτητας του ανεμιστήρα απαιτούνται. Η αγορά είναι γεμάτη από διάφορες προσφορές και ένας συνηθισμένος χρήστης που δεν είναι εξοικειωμένος με τα χαρακτηριστικά των συσκευών μπορεί εύκολα να χαθεί μεταξύ των διαφόρων προσφορών.

Οι ρυθμιστικές αρχές διαφέρουν ως προς την αρχή της δράσης. Κατανομή αυτών των τύπων συσκευών:

 • θυρίστορ.
 • τριακ.
 • συχνότητα ·
 • μετασχηματιστή.

Ο πρώτος τύπος συσκευές για την προσαρμογή της ταχύτητας των μονοφασικών συσκευών που προστατεύονται από υπερθέρμανση. Η μεταβολή της ταχύτητας συμβαίνει λόγω της επίδρασης του ρυθμιστή στην ισχύ της εφαρμοζόμενης τάσης.

Ο δεύτερος τύπος είναι ένα είδος συσκευών θυρίστορ. Ο ελεγκτής μπορεί ταυτόχρονα να ελέγχει συσκευές DC και AC. Χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα ομαλής μείωσης / αύξησης της ταχύτητας περιστροφής σε τάση ανεμιστήρα μέχρι 220 V.

Ο τρίτος τύπος οι συσκευές αλλάζουν τη συχνότητα της εφαρμοζόμενης τάσης. Ο κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί τάση τροφοδοσίας στην περιοχή 0-480 V. Οι ελεγκτές χρησιμοποιούνται για τριφασικό εξοπλισμό σε συστήματα εξαερισμού δωματίων και σε ισχυρά κλιματιστικά.

Οι ελεγκτές μετασχηματιστών μπορούν να λειτουργούν με μονοφασικό και τριφασικό ρεύμα. Αλλάζουν την τάση εξόδου προσαρμόζοντας τη λειτουργία του ανεμιστήρα και προστατεύοντας τη συσκευή από υπερθέρμανση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτόματο τρόπο για να ρυθμίσει την ταχύτητα πολλών ισχυρών ανεμιστήρων, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους των αισθητήρων πίεσης, της θερμοκρασίας, της υγρασίας και άλλων.

Τις περισσότερες φορές, οι ρυθμιστές triac χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή. Είναι ταξινομημένα ως XGE. Μπορείτε να βρείτε πολλές προσφορές από διαφορετικούς κατασκευαστές - είναι συμπαγείς και αξιόπιστοι. Και το φάσμα των τιμών θα είναι επίσης πολύ ευρύ.

Οι συσκευές μετασχηματιστών είναι αρκετά ακριβές - ανάλογα με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που μπορούν να κοστίζουν $ 700 ή περισσότερα. Αφορούν ρυθμιστές όπως το RGE και είναι σε θέση να ρυθμίζουν την ταχύτητα των ισχυρών ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία.

Χαρακτηριστικά της χρήσης των συσκευών

Οι ρυθμιστές ταχύτητας ανεμιστήρων χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικό εξοπλισμό, σε κτίρια γραφείων, γυμναστήρια, καφέ και άλλους δημόσιους χώρους. Είναι επίσης συχνά δυνατό να βρεθούν τέτοιοι ελεγκτές στα συστήματα ελέγχου του κλίματος για οικιακή χρήση.

Τα συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται σε κέντρα γυμναστικής, καθώς και τα κλιματιστικά που συμπεριλαμβάνονται σε χώρους γραφείων για θέρμανση, περιέχουν συχνότερα ρυθμιστή ταχύτητας. Και αυτό δεν είναι μια απλή φτηνή επιλογή, αλλά μια ακριβή συσκευή μετασχηματιστών ικανή να ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής των ισχυρών συσκευών.

Ο ρυθμιστής των στροφών ενός ψυγείου στα χέρια КР198ΝΤ11

Ημερομηνία: 12/25/2015 // 0 Σχόλια

Εργάζοντας με τη μέγιστη ταχύτητα, οι επιπλέον οπαδοί του συστημικού δημιουργούν μερικές φορές σημαντικό θόρυβο. Συχνά, οι χρήστες υποβάλλουν την ερώτηση, πώς να μειώσουν τον θόρυβο των ανεμιστήρων στον υπολογιστή; Για αυτό το είδος χειρισμού, χρειάζεστε τουλάχιστον τον πιο απλό ελεγκτή ταχύτητας ψυγείου. Τα κυκλώματα αυτών των ρυθμιστών χρησιμοποιούνται τα πιο ποικίλα, ξεκινώντας από τον ρυθμιστή σε ένα τρανζίστορ, που τελειώνει με κυκλώματα ρυθμιστή ανάλογα με τη θερμοκρασία. Σήμερα θα εξετάσουμε και θα παράγουμε έναν ψύκτη με το δικό μας χέρι βασισμένο στο εγχώριο μικροκυκλώνα ΚΡ198ΝΤ11. Ας πάμε!

Ο ρυθμιστής των στροφών ενός ψυγείου στα χέρια

KR198NT11 τσιπ που χρησιμοποιούνται ευρέως κατά τη σοβιετική εποχή συσκευές εγγραφής ως μηχανισμός ταινία ρυθμιστής στροφών του κινητήρα, αλλά θα την κάνουμε να λειτουργήσει λίγο, σε μια εντελώς διαφορετική συσκευή. Κάνουμε τα λεγόμενα Reobas με τα χέρια μας.

KR198HT11

Ένας έτοιμος πίνακας μπορεί να αφαιρεθεί από ένα παλιό σοβιετικό μαγνητόφωνο ή μπορείτε να δοκιμάσετε να συναρμολογήσετε τον εαυτό σας έναν τέτοιο ψυχρό ελεγκτή ταχύτητας χρησιμοποιώντας αυτό το σχέδιο.

Το KT816 με παρατεταμένη χρήση δεν θερμαίνεται απολύτως. Και το ψυγείο δεν χρειάζεται πραγματικά, αλλά αν συνδέσετε περισσότερους από έναν ανεμιστήρες, είναι καλύτερο να το κρεμάσετε σε ένα μικρό ψυγείο.

Το κύκλωμα του ρυθμιστή στρέφεται στο ΚΡ198ΝΤ11

Κατά την επιλογή μιας αντιστάσεως PR1, μην αλλάξετε την τιμή της. Στην περίπτωσή μας, στο χέρι ήταν μόνο 4.7 kOhm, και με αυτό εμφανίστηκε μια ζώνη για τη διακοπή του ανεμιστήρα. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι βασικά αρκετά καλό, δεν πρέπει να ασχοληθείτε με διακόπτες διακόπτη ή διακόπτες. Εάν δεν χρειάζεστε ενεργή ψύξη, απλά πρέπει να γυρίσετε το κουμπί στο ελάχιστο και να σταματήσετε τον ανεμιστήρα. Σε ποιον θα φαίνεται δύσκολος αυτός ο ελεγκτής ταχύτητας του ψυγείου, είναι δυνατόν να συναρμολογηθεί ένας παρόμοιος ελεγκτής σε ένα εισαγόμενο μικροκύκλωμα TDA1151, το σχέδιό του θα είναι πολύ απλούστερο και το λειτουργικό παραμένει το ίδιο.

Φόρουμ Υπολογιστών

Κάντε χειροκίνητα τον ρυθμιστή πιο δροσερό.

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
Carlos 19 Μαΐου 2011

Γεια σας,

Τα μέλη, η κατάσταση είναι η εξής. Στην περίπτωση που υπάρχουν τρεις ψύκτες συνδεδεμένοι απευθείας με την παροχή ρεύματος. Ερώτηση: πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων; Το σύνθετο κύκλωμα δεν είναι απαραίτητο, απλά θέλετε να μειώσετε (κατά 30-50%) το θόρυβο, αλλά δεν θέλετε να αποσυνδέσετε καθόλου. Και κατά κάποιο τρόπο δεν είναι άνετα, γνωρίζοντας ότι οι φτωχοί ανεμιστήρες περιστρέφονται για φορούν όλη την ημέρα

Σας ευχαριστώ!


Δημοσίευση επεξεργασμένο από τον / την Carlos: 19 Μαΐου 2011 - 07:43

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
DVDshnik 19 Μαΐου 2011

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
Carlos 19 Μαΐου 2011

Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αντιστάτη για να σπάσετε το κόκκινο καλώδιο καθενός από τους ανεμιστήρες. Μισή-watt, ohm, περίπου 20.
Ή αγοράστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ένα reobas, με περισσότερες ευκαιρίες για να ελέγξετε τους οπαδούς.


Reobas. Αυτό είναι ενδιαφέρον. Δεν ήξερα γι 'αυτό!
Σας ευχαριστώ πολύ!

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
azik-profan 23 Μαΐου 2011

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
Carlos 23 Μαΐου 2011

Εγώ, για παράδειγμα, πήρα ένα έλεγχο όγκου από ένα παλιό κασετόφωνο που τοποθετήθηκε σε μια αλυσίδα και ήταν συνδεδεμένο στον πίσω τοίχο. Αποδεικνύεται ότι ρυθμίζονται οι στροφές από το 800 σε το 4200 η αλήθεια δεν είναι τόσο ομαλή, αλλά λειτουργεί

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
eryck 23 Μαΐου 2011

Εγώ, για παράδειγμα, πήρα ένα έλεγχο όγκου από ένα παλιό κασετόφωνο που τοποθετήθηκε σε μια αλυσίδα και ήταν συνδεδεμένο στον πίσω τοίχο. Αποδεικνύεται ότι ρυθμίζονται οι στροφές από το 800 σε το 4200 η αλήθεια δεν είναι τόσο ομαλή, αλλά λειτουργεί

Κάθε αντίσταση που συνδέεται εν σειρά με το φορτίο πρέπει να είναι διαβαθμισμένη για την ισχύ του, δεδομένου ότι μεταφέρει όλη τη διαφορά ισχύος σε θερμότητα (θερμαίνεται).
Είναι πολύ πιο αποτελεσματική η συναρμολόγηση ενός ρυθμιστή σε ένα μεσαίο τρανζίστορ ισχύος.

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
DVDshnik 24 Μαΐου 2011

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
AlexDS 28 Μαΐου 2011

Τα μέλη, η κατάσταση είναι η εξής. Στην περίπτωση που υπάρχουν τρεις ψύκτες συνδεδεμένοι απευθείας με την παροχή ρεύματος. Ερώτηση: πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων; Το σύνθετο κύκλωμα δεν είναι απαραίτητο, απλά θέλετε να μειώσετε (κατά 30-50%) το θόρυβο, αλλά δεν θέλετε να αποσυνδέσετε καθόλου. Και κατά κάποιο τρόπο δεν είναι άνετα, γνωρίζοντας ότι οι φτωχοί ανεμιστήρες περιστρέφονται για φορούν όλη την ημέρα


Ανάλογα με την ισχύ του ανεμιστήρα (καταναλώνεται ρεύμα) αντίστασης regulirubschee θα είναι διαφορετική, όπως περιγράφεται εδώ για να υπολογίσει τη στέγαση προσαρμογής η ταχύτητα του ανεμιστήρα για τη μονάδα προσωπική σύστημα kompyutera.No μειώσει ορμή μπορεί να είναι μόνο 50%. Στη συνέχεια, ο ανεμιστήρας μπορεί απλά να μην ξεκινήσει ή να vstat.Luchshe χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή μόνο ως προσωρινή λύση, χρησιμοποιώντας μια ειδική Kaze Μάστερ KM01-BK, με τη χρήση PWM επιτρέπουν να μειωθεί η ταχύτητα του ανεμιστήρα στο 35% της ονομαστικής αξίας. Επιπλέον, θα είναι χρήσιμο να ελέγχεται η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο των ελεγχόμενων ανεμιστήρων.

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
dfcz61 01 Ιούν 2011

Ανάλογα με την ισχύ του ανεμιστήρα (καταναλώνεται ρεύμα) αντίστασης regulirubschee θα είναι διαφορετική, όπως περιγράφεται εδώ για να υπολογίσει τη στέγαση προσαρμογής η ταχύτητα του ανεμιστήρα για τη μονάδα προσωπική σύστημα kompyutera.No μειώσει ορμή μπορεί να είναι μόνο 50%. Στη συνέχεια, ο ανεμιστήρας μπορεί απλά να μην ξεκινήσει ή να vstat.Luchshe χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή μόνο ως προσωρινή λύση, χρησιμοποιώντας μια ειδική Kaze Μάστερ KM01-BK, με τη χρήση PWM επιτρέπουν να μειωθεί η ταχύτητα του ανεμιστήρα στο 35% της ονομαστικής αξίας. Επιπλέον, θα είναι χρήσιμο να ελέγχεται η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο των ελεγχόμενων ανεμιστήρων.

Θα σας συμβούλευα να αγοράσετε http: //www.citilink. ψύκτες / 548198/3 τεμ.
ή http: //www.citilink. / ψύκτες / 65448 / έρχεται με αντιστάσεις
Έχω την πρώτη επιλογή, διότι πολύ ήσυχο με διαφορετικό τρόπο από ό, τι χίλια γιατί αμοιβών (αν υπάρχει στη μητρική πλακέτα 3 Molex συνδέσεις, οι οποίες resolder από το παλιό ventel σας, αν δεν υπάρχει κάποια http:. //www.citilink 41433_d02_m.jpg)
υπάρχουν πραγματικά αθόρυβες αλλά πολύ αδύναμες φουσκάλες φυσώντας http: //www.citilink. ψύκτες / 541434 /
Δημοσίευση επεξεργασία από dfcz61 στις 01 Ιούνιος 2011 - 07:18

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
HoBu4oK 02 Ιουν 2011

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
AlexDS 22 Οκτωβρίου 2013

Θα σας συμβούλευα να αγοράσετε http: //www.citilink. ψύκτες / 548198/3 τεμ.
ή http: //www.citilink. / ψύκτες / 65448 / έρχεται με αντιστάσεις
Έχω την πρώτη επιλογή, διότι πολύ ήσυχο με διαφορετικό τρόπο από ό, τι χίλια γιατί αμοιβών (αν υπάρχει στη μητρική πλακέτα 3 Molex συνδέσεις, οι οποίες resolder από το παλιό ventel σας, αν δεν υπάρχει κάποια http:. //www.citilink 41433_d02_m.jpg)
υπάρχουν πραγματικά αθόρυβες αλλά πολύ αδύναμες φουσκάλες φυσώντας http: //www.citilink. ψύκτες / 541434 /

Όλα αυτά πέρασαν νωρίτερα.

Οι υπολογιστές έχουν γίνει ισχυροί και υπάρχει ανάγκη ρύθμισης της απόδοσης των οπαδών. Σε κανονική λειτουργία (με χαμηλό φορτίο ή κατά τη διάρκεια της δροσερής περιόδου) έχουν μικρή απόδοση και εάν είναι απαραίτητο (στους 35-40 ° C στο παράθυρο ή στα βαριά προγράμματα) δούλεψαν με μέγιστη απόδοση. Και όταν η θερμότητα και ο υπολογιστής χρειάζονται, τότε ο θόρυβος δεν είναι τόσο απαραίτητος.

Εκτός από τον έλεγχο των ανεμιστήρων, παρόμοια reobas (οποιουδήποτε μοντέλου, αλλά η πρακτική μου είναι βελτιστοποιημένη για 4 κανάλια) επιτρέπει την παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε διάφορα σημεία για την παρακολούθηση των θερμοκρασιών. Το έκανα http://www.electrosad.ru/Jornal/km.htm

bbk 22 Οκτωβρίου 2013

Όλα αυτά πέρασαν νωρίτερα.

Οι υπολογιστές έχουν γίνει ισχυροί και υπάρχει ανάγκη ρύθμισης της απόδοσης των οπαδών. Σε κανονική λειτουργία (με χαμηλό φορτίο ή κατά τη διάρκεια της δροσερής περιόδου) έχουν μικρή απόδοση και εάν είναι απαραίτητο (στους 35-40 ° C στο παράθυρο ή στα βαριά προγράμματα) δούλεψαν με μέγιστη απόδοση. Και όταν η θερμότητα και ο υπολογιστής χρειάζονται, τότε ο θόρυβος δεν είναι τόσο απαραίτητος.

Εκτός από τον έλεγχο των ανεμιστήρων, παρόμοια reobas (οποιουδήποτε μοντέλου, αλλά η πρακτική μου είναι βελτιστοποιημένη για 4 κανάλια) επιτρέπει την παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε διάφορα σημεία για την παρακολούθηση των θερμοκρασιών. Το έκανα http://www.electrosad.ru/Jornal/km.htm

Ζητώ συγγνώμη από τους επόπτες, αλλά ήδη από την αρχή, αρχάριους. κατά την ημερομηνία που παρακολούθησαν; φθινόπωρο επιδείνωση ή ξύπνησα από τη χειμερία νάρκη; όπως έχει ήδη αδιάθετων και όχι μόνο φόρουμ όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε χωματερή. Όλα αυτά πέρασαν νωρίτερα. -έτσι δεν πάει με τις συμβουλές τους, ιδίως μετά από 2 χρόνια μετά την temy..chem κλείσιμο -Theme όλο και περισσότερα σκουπίδια,,,, αρχάριους που επιθυμούν αξιοποιηθεί κοιλιά του σαν τον Ταρζάν φωνάζει yayayayayayayayaya.ne να δημιουργήσετε ένα νέο θέμα, δεν πηγαίνουν στο φόρουμ καθόλου.pravilno γράφετε,,,, ανώτερος στρατιώτες - ήταν αηδία για να πάει εκεί για να σκεφτούμε τους περιορισμούς αυτών των νεοεισερχόμενων στην forum.ne ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τα θέματα που έχουν ήδη ταφεί και γενικά να δημιουργήσετε ένα θέμα σχετικά με τη μεταρρύθμιση foruma.po τη γνώμη μου (υπεύθυνη μόνο για τον εαυτό μου) είναι ότι ήταν απαραίτητο; αρχίστε να κάνετε χθες, αυτό είναι μόνο η γνώμη μου.

 • Όπως
 • Δεν μου αρέσει
AlexDS 10 Νοε 2013

Ζητώ συγγνώμη από τους επόπτες, αλλά ήδη από την αρχή, αρχάριους. κατά την ημερομηνία που παρακολούθησαν; φθινόπωρο επιδείνωση ή ξύπνησα από τη χειμερία νάρκη; όπως έχει ήδη αδιάθετων και όχι μόνο φόρουμ όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε χωματερή. Όλα αυτά πέρασαν νωρίτερα. -έτσι δεν πάει με τις συμβουλές τους, ιδίως μετά από 2 χρόνια μετά την temy..chem κλείσιμο -Theme όλο και περισσότερα σκουπίδια,,,, αρχάριους που επιθυμούν αξιοποιηθεί κοιλιά του σαν τον Ταρζάν φωνάζει yayayayayayayayaya.ne να δημιουργήσετε ένα νέο θέμα, δεν πηγαίνουν στο φόρουμ καθόλου.pravilno γράφετε,,,, ανώτερος στρατιώτες - ήταν αηδία για να πάει εκεί για να σκεφτούμε τους περιορισμούς αυτών των νεοεισερχόμενων στην forum.ne ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τα θέματα που έχουν ήδη ταφεί και γενικά να δημιουργήσετε ένα θέμα σχετικά με τη μεταρρύθμιση foruma.po τη γνώμη μου (υπεύθυνη μόνο για τον εαυτό μου) είναι ότι ήταν απαραίτητο; αρχίστε να κάνετε χθες, αυτό είναι μόνο η γνώμη μου.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί πολύ πιο σύντομο.

Αλλά! GURU, είστε μόλις πάνω από ένα χρόνο στο φόρουμ, και σημειώθηκαν σε σχεδόν κάθε θέμα. Εχθρός, τόσο ευρύ φάσμα συμφερόντων, για όλα, αλλά κρίνουμε με αυτό το απόσπασμα, τότε για τίποτα.

Και όμως, για τις πληροφορίες, αν το θέμα είναι κλειστό, τότε είναι αδύνατο να προσθέσετε νέες καταχωρήσεις.

Στη χειρότερη περίπτωση, ο πρωτοπόρος του θέματος θα κάνει μια κατάλληλη είσοδο για να ενημερώσει τους επισκέπτες.

Και το ρεκόρ γίνεται επειδή από εδώ έρχονται στο site και κάνουν ερωτήσεις, ήδη άλλους ανθρώπους. Η αλήθεια ότι δεν γράφουν στο θέμα για κάποιο λόγο. Γιατί; Ερώτηση προς αυτούς.

bbk 10 Νοε 2013

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί πολύ πιο σύντομο.

Αλλά! GURU, είστε μόλις πάνω από ένα χρόνο στο φόρουμ, και σημειώθηκαν σε σχεδόν κάθε θέμα. Εχθρός, τόσο ευρύ φάσμα συμφερόντων, για όλα, αλλά κρίνουμε με αυτό το απόσπασμα, τότε για τίποτα.

Και όμως, για τις πληροφορίες, αν το θέμα είναι κλειστό, τότε είναι αδύνατο να προσθέσετε νέες καταχωρήσεις.

Στη χειρότερη περίπτωση, ο πρωτοπόρος του θέματος θα κάνει μια κατάλληλη είσοδο για να ενημερώσει τους επισκέπτες.

Και το ρεκόρ γίνεται επειδή από εδώ έρχονται στο site και κάνουν ερωτήσεις, ήδη άλλους ανθρώπους. Η αλήθεια ότι δεν γράφουν στο θέμα για κάποιο λόγο. Γιατί; Ερώτηση προς αυτούς.

1. Σε ένα φόρουμ έχω πολλά περισσότερα, ποικίλο niki.2.shiroky φάσμα ενδιαφερόντων, στη συνέχεια το κεφάλι στο έδαφος και τα χέρια αυξηθεί από nado.3.no κρίνουμε. δήλωσή σας είναι niochem.4.zalezte στο αρχείο, αφαιρέστε οποιοδήποτε θέμα και να μην προσθέσετε μια νέα εγγραφή,,,, και να δώσει συμβουλές σχετικά με τα κλειστά 1-2 χρόνια, αν nazad.poprobuyte.5.dazhe,,,, είχε καινοτομήσει το Εγγραφή χωρίς problem.a κατά την παροχή συμβουλών, πολύ διαφορετική delo.A - όλα αυτά φταίει αυτό και ότι,,,, εξακολουθούν να είναι αρχάριοι,, την παροχή συμβουλών.odno πράγμα, όταν έβγαλε ένα παλιό θέμα με μια ερώτηση,, έχω το ίδιο υλικό όπου σας ενδιέφερε το θέμα του 2011, έτσι ώστε το πρώην αφεντικό που βασίζεται στα ενδιαφέροντά σας να δροσίσει λίγο τις φιλοδοξίες σας και για τον γκουρού, ΦΠΑ σφετερίζονται τον τίτλο του,,.

Έλεγχος ταχύτητας αναλογικού ανεμιστήρα με θερμοαυτόματο έλεγχο

Όπως είναι γνωστό, τώρα αντί για μεγάλα και βαριά καλοριφέρ, χρησιμοποιούνται ενεργά συστήματα ψύξης με ανεμιστήρες. Στην εποχή της έχουν μικροεπεξεργαστές και ανεμιστήρες μικροελεγκτών ελέγχεται κυρίως από μια PWM (Engl PWM -. Διαμόρφωση πλάτους παλμού), ότι διέπεται από το πλάτος του παλμού που παρέχεται στον ανεμιστήρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να ελέγχετε τον ανεμιστήρα σε παλμική λειτουργία λόγω του αυξημένου κινδύνου παρεμβολών που μπορεί να συμβεί σε άλλα μέρη του κυκλώματος. Στη συνέχεια χρειαζόμαστε έναν αναλογικό ρυθμιστή ταχύτητας.

Αυτό το κύκλωμα σχεδιάστηκε για να ψύχει ενεργά τον ενισχυτή υψηλής ισχύος και σας επιτρέπει να ελέγχετε την περιστροφή μόνο 4 ανεμιστήρων. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας εδώ είναι ένα τρανζίστορ BD139, δεδομένου ότι η ακρίβεια δεν είναι σημαντική και η χρήση ενός τρανζίστορ αυτού του τύπου επιτρέπει τη μείωση του κόστους ολόκληρου του συστήματος θερμικού ελέγχου.

Επιπλέον, η περίπτωση αυτού του τρανζίστορ είναι εύκολα βιδωμένη στο ψυγείο, παρέχοντας καλή θερμική επαφή. Η ρύθμιση της ταχύτητας είναι μια ομαλή αλλαγή της τάσης εξόδου, επομένως δεν δημιουργεί ηλεκτρικές παρεμβολές, γεγονός που το καθιστά ιδανικό ακόμη και για ενισχυτές ισχύος χαμηλού θορύβου. Όταν ακούτε ήσυχα το UMZCH, όπου η ισχύς των ζημιών είναι μικρή και το ψυγείο είναι κρύο, δεν υπάρχει καθόλου ήχος.

Σχηματικό διάγραμμα του ρυθμιστή

Η βάση είναι ένας διπλός επιχειρησιακός ενισχυτής U1 (LM358). Η επιλογή αυτού του λειτουργικού ενισχυτή υπαγορεύεται όχι μόνο από χαμηλό κόστος και τη διαθεσιμότητα της, αλλά, πάνω απ 'όλα, την ικανότητα να εργάζονται με τάσεις εξόδου κοντά στην κάτω ράγα ρεύματος, η οποία είναι περίπου της μάζας του δυναμικού.

Το πρώτο μισό του λειτουργικού ενισχυτή (U1A) λειτουργεί σε μία διαμόρφωση διαφορικό ενισχυτή με απολαβή 1. απολαβή τίθεται από τις αντιστάσεις R4-R7 (100k) και εάν είναι αναγκαίο μπορεί να αλλάξει με αλλαγή του λόγου των R7 / R4, ενώ διατηρείται η ίδια σχέση R6 / R5.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι το τρανζίστορ Τ1 (Βϋ139), ή μάλλον η μετάβασή του βασικού-συλλέκτη που συνδέεται προς την κατεύθυνση της απαιτούμενης αγωγιμότητας. Η αντίσταση R1 (22k) περιορίζει το ρεύμα που ρέει μέσω του Τ1. Η τάση στη βάση του τρανζίστορ Τ1 σε θερμοκρασία δωματίου θα είναι εντός 600 mV και όπως στον τυπικό συνδετήρα PN θα κυμαίνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου 2,3 mV / K.

Ο πυκνωτής C1 (100nF) φιλτράρει την τάση, η οποία στη συνέχεια μεταβαίνει στην αντίσταση R4, δηλαδή στην είσοδο του διαφορικού ενισχυτή U1A. Το διαχωριστικό είναι χτισμένο σε R2 (22k), Ρ1 (5k) και R3 (120R) και επιτρέπει τη ρύθμιση της τάσης που εφαρμόζεται στον αντιστάτη R5 - μια μη αναστρέφουσα είσοδο του ενισχυτή U1A. Ο πυκνωτής C2 (100nF) φιλτράρει την τάση. Στην απλούστερη περίπτωση, χρησιμοποιώντας ένα ποτενσιόμετρο P1, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την τάση σε C2 ίσο με την τάση στο C1 σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα προκαλέσει ότι η έξοδος του ενισχυτή U1A (pin 1), η τάση είναι 0 (σε θερμοκρασία δωματίου) και θα αυξηθεί σε περίπου 2.3 mV / Κ με αυξανόμενη θερμοκρασία.

Το δεύτερο μισό του τσιπ (U1B) είναι ένας ενισχυτής με Ku 61, για τον οποίο αντιστοιχούν τα στοιχεία R9 (120k) και R8 (2k). Το κέρδος καθορίζεται από την αναλογία αυτών των αντιστάσεων, αυξημένη κατά 1.

Το εκτελεστικό στοιχείο είναι ένα τρανζίστορ Darlington T2 (TIP122), το οποίο λειτουργεί ως ρυθμιστής τάσης με μεγάλο μέγιστο ρεύμα εξόδου. Η αντίσταση R10 (330R) περιορίζει το ρεύμα βάσης του τρανζίστορ.

Η τάση από την έξοδο U1A αυξάνεται περισσότερο από 60 φορές, μετά την οποία χτυπά το τρανζίστορ Τ2. Το ρεύμα που ρέει μέσω του τρανζίστορ τροφοδοτείται μέσω των διόδων D1-D4 (1N4007) στις υποδοχές GP2-GP5 στις οποίες συνδέονται οι ανεμιστήρες. Οι συμπυκνωτές C5-C8 (100uF) φιλτράρουν τη δύναμη των ανεμιστήρων και επιπλέον εξαλείφουν το θόρυβο που παράγουν οι ανεμιστήρες κατά τη λειτουργία.

Σχετικά με την τροφοδοσία του θερμοστάτη. Το σύστημα τροφοδοτείται με τάση 15 V με ρεύμα που αντιστοιχεί στις ονομαστικές τιμές των κινητήρων. Η τάση τροφοδοσίας εφαρμόζεται στον συνδετήρα GP1 και οι πυκνωτές C3 (100nF) και C4 (100uF) είναι τα φίλτρα του.

Συναρμολόγηση σχήματος

Η εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου κινητήρα δεν είναι περίπλοκη, η συγκόλληση πρέπει να αρχίσει με την εγκατάσταση ενός βραχυκυκλωτήρα. Η σειρά σύνδεσης με τα υπόλοιπα στοιχεία είναι οποιαδήποτε, αλλά είναι εύκολο να ξεκινήσετε με αντιστάσεις και LED, και τελικά με ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές και συνδετήρες. Η μέθοδος τοποθέτησης του τρανζίστορ Τ2 και του αισθητήρα θερμοκρασίας Τ1 είναι πολύ σημαντική.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το τρανζίστορ Τ2 λειτουργεί γραμμικά, έτσι δημιουργείται μια μεγάλη απώλεια ισχύος, η οποία μετατρέπεται άμεσα σε θερμότητα. Η σανίδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί να βιδωθεί στο ψυγείο. Τα τρανζίστορ T1 και T2 πρέπει να τοποθετηθούν σε μακριές αγωγές και να λυγίσουν ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στο ψυγείο. Μην ξεχνάτε τα παρεμβύσματα για να τα απομονώσετε ηλεκτρικά από το ψυγείο.

Έναρξη και Ρύθμιση

Το κύκλωμα, που έχει συναρμολογηθεί από εξαρτήματα που μπορούν να επισκευαστούν, θα πρέπει να κερδηθεί αμέσως. Απαιτείται μόνο να θυμάστε τη ρύθμιση κατωφλίου με το ποτενσιόμετρο P1, έτσι ώστε οι ανεμιστήρες να περιστρέφονται αργά σε θερμοκρασία δωματίου. Η τάση στον ανεμιστήρα με αυτόν τον τρόπο είναι περίπου 4 V και φτάνει τα 12 V για θερμοκρασία 80 βαθμών, δηλαδή, με αύξηση περίπου 60 μοίρες.

Γνωρίζοντας το αναγκαίο εύρος διακύμανσης στην τάση εξόδου και το αντίστοιχο εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας, είναι δυνατόν να υπολογίσουμε το κέρδος του op-amp U1B. Αυτό θα οδηγήσει σε αλλαγή στην περιοχή της τάσης εξόδου, εκφρασμένη σε millivolts, και συνεπώς σε μια μεταβολή της θερμοκρασίας από μια σταθερή τιμή 2,3 mV / K. Στη συνέχεια θα είναι απαραίτητο με τη βοήθεια του ποτενσιόμετρου Ρ1 να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σημείο εργασίας ότι σε θερμοκρασία δωματίου η τάση εξόδου θα είναι ίση με εκείνη που απαιτείται για τον υπολογισμό του κάτω ορίου.

Ρυθμιστής ψυγείου με τα χέρια του

Ο ρυθμιστής των στροφών του ψυγείου με το θερμίστορ

Προσοχή παρακαλώ! Η σειρά προσθήκης ετικετών έχει σημασία! Ξεκινήστε την προσθήκη με τα πιο σημαντικά. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες ετικέτες

Συντάκτης: Welmord, [email protected]
Δημοσιεύθηκε στις 31/3/2016.
Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του CotoRed.

Αγαπητοί γάτες, έχει έρθει ο Μάρτιος. Σήμερα φώναξε κάτω από το παράθυρο... Και χθες... και...

Αλλά τον περασμένο μήνα ήταν δυνατή η συλλογή ενός χρήσιμου και πολύ απλού σχεδίου για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Μετατροπή του τροφοδοτικού ATX σε μια ρυθμιζόμενη τροφοδοσία ρεύματος, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ψύξης. Η τάση εξόδου είναι 0-20 volts. Τρέχουσα έως 10Α. Φυσικά, μέχρι 3 βολτ ο ανεμιστήρας δεν περιστρέφεται και από την έξοδο δεν μπορεί να ληφθεί. Κατά τη μελέτη της ερώτησης, αποφασίστηκε να γίνει ένας ρυθμιζόμενος ρυθμιστής τάσης από αυτό που ήταν κάτω από το πόδι. Συγκεκριμένα, τα θερμίστορ από τον ελεγκτή μπαταριών φορητού υπολογιστή ACER και TL431, τα οποία από πολύ καιρό δεν έπεσαν από την ίδια τροφοδοσία ATX.

Τι χρειάζεστε μια γάτα για την ευτυχία:

 • Θερμίστορ (NTC) - η αντίσταση μειώνεται με τη θέρμανση.
 • TL431
 • KT805 (815.817.819, κλπ. Η-ρ-η)
 • Φάτε όλη αυτή η επιχείρηση θα είναι από τον συνοδό.

Και συνεχίστε:

Παίρνουμε την ξινή κρέμα από το δελτίο δεδομένων:

Εδώ ο τύπος δείχνει ότι η ελάχιστη τάση εξόδου θα είναι 2,5 βολτ, από τότε Το TL έχει τάση αναφοράς V (ref) = 2.5V. Σε αυτή την τάση, ο ψύκτης δεν περιστρέφεται. Το έσπρωξα με την ουρά μου και το πόδι αλλά όχι... Αντικαταστήστε το R2 με ένα θερμίστορ.

Μοντέλο γάτας στη Proteus χρησιμοποιώντας αναλογικό KT805 - 2N3054:

Πρέπει να ληφθεί αντίσταση τριψίματος> = αντίσταση θερμίστορ.

Μετά τη συναρμολόγηση, συνδέουμε την παροχή ρεύματος και ο δέκτης ρυθμίζεται σε λειτουργία χωρίς θόρυβο σε θερμοκρασία δωματίου. Ο θερμίστορ στερεώνεται στο ψυγείο

Η πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος σχεδιάστηκε μετά τη συναρμολόγηση της συσκευής, οπότε δεν ανεβάζω τη φωτογραφία. Η επιλογή πληρωμής μου δεν προσποιείται ότι είναι η καλύτερη, αλλά όποιος δεν θέλει να το κάνει θα το κάνει. Επιπλέον, με τόσες λεπτομέρειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αρθρωτή εγκατάσταση.

YouTube διασκέδαση

YouTube διασκέδαση

Youtube Πώς να κάνετε τον ρυθμιστή ταχύτητας του ανεμιστήρα (ψυγείο) με τα χέρια σας

Το βίντεο δείχνει το σχήμα του συγκροτήματος "Smart Fan", των οποίων οι περιστροφές ρυθμίζονται ανάλογα με το βαθμό θέρμανσης των ψυχόμενων στοιχείων.

ΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

Πώς να φτιάξετε έναν ελεγκτή ταχύτητας ανεμιστήρα με μια λειτουργία τερματισμού λειτουργίας

Προσφέρουν μια άλλη εκδοχή του ελεγκτή ταχύτητας του ανεμιστήρα, αλλά με μια cut-off. Η ένταξη λαμβάνει χώρα μόνο σε μια ορισμένη θερμοκρασία, η οποία μπορεί να οριστεί ανεξάρτητα. Το κύκλωμα είναι στοιχειώδες για επανάληψη και περιέχει ελάχιστες λεπτομέρειες. ελέγχου ανεμιστήρα ταχύτητας (τυπωμένου κυκλώματος) - https://cloud.mail.ru/public/FxZf/zdoJboVTd Ορισμένα στοιχεία μπορεί να αγοραστεί εδώ: 10K θερμίστορ - https://goo.gl/VMmLuQ τρανζίστορ BD139 - https: // goo. GL / HW9NxV τρανζίστορ D667 - https://goo.gl/HMLASY τρανζίστορ S2655 - https://goo.gl/DkYi5T θερμικά αγώγιμη κολλητική - https://goo.gl/pUd1BW Set ξακρίσματος - https://goo.gl / καλοριφέρ J9mqk2 Αλουμινίου - https://goo.gl/LWMGpy? ή εκείνους https://goo.gl/wMLsWH Textolite: https://goo.gl/dr6Ejn https://goo.gl/NacVE4 https://goo.gl/ay8GXq ********** ************************************************** ************************ Εγγραφή σε τηλεοπτικό κανάλι κλείστρου έτσι ώστε να μην χάσετε το νέο βίντεο. Εγγραφείτε στο Feed - http://goo.gl/e4CTE1 ************************************* ***********************************************

Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Απλός έλεγχος της ταχύτητας του ψυγείου με τα χέρια σας. Αντίσταση Transistor kt805 1 kOhm μεταβλητή αντίσταση 1-4.7kOm Verny% C ΨΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ http://backly.ru/?i=wh9 Ομάδα VC αγαθά με την Κίνα https://vk.com/club116768842 Ομάδα VC κυκλώματος ερασιτεχνικό https : //vk.com/club42741005 καναλιού μου στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCz3Q5KQzthdc4lZvHpjEUgA

Επανασχεδιασμός του ανεμιστήρα του υπολογιστή. Από το συνηθισμένο ψυγείο από την εταιρεία κάνουμε τον ανεμιστήρα σαλιγκάρι.

Η διαδικασία μετατροπής ενός συνηθισμένου ανεμιστήρα υπολογιστή σε έναν ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού. Πώς μπορείτε να επανατοποθετήσετε το ψυγείο από την εταιρεία σε σαλιγκάρι ανεμιστήρα. Αν χρειαστεί να συγκεντρωθούμε τη ροή του αέρα και να τον κατευθύνουμε σε μια συγκεκριμένη γραμμή αέρα, τότε ένας συμβατικός ανεμιστήρας με λυγισμένα πτερύγια δεν είναι ακριβώς κατάλληλος για αυτό. Θα υπάρξει πολύ μικρή απόδοση. Για αυτούς τους λόγους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αλλάζοντας το συνηθισμένο ψυγείο από τον υπολογιστή. Πώς ακριβώς κάνουμε αυτό να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο και προσπαθήστε να το επαναλάβετε μόνοι σας. === Ηλεκτρονικό χόμπι »https://electrohobby.ru ===

ηλεκτρικής ενέργειας. ανεμογεννήτρια από τον εσωτερικό ανεμιστήρα.

γεια vsem.segodnya ενδιαφέρον, χρήσιμο βίντεο για το πώς να συγκεντρώσει ένα στρόβιλο απλή και αποτελεσματική άνεμο αυτοσχέδια δηλαδή περιττές σπίτι ventilyatora.takaya πράγμα που θα τροφοδοτήσουν τυχόν λαμπτήρες LED, από αυτό θα λειτουργήσει το δέκτη στον κήπο ή εξοχικό σπίτι, καθώς και το πιο σημαντικό και η σωστή ιδιότητα αυτού του ανεμόμυλου είναι να μολύνει ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο ρυθμιστής των στροφών του ψυγείου με ένδειξη στην οθόνη με τα χέρια Reobas

Εμφάνιση ρυθμίσεων αναπαραγωγής

Σχόλια • 11

Αλλά τι γίνεται για τις μεταφορές;

Ah, συνειδητοποίησα ότι ρυθμίσατε τη δύναμη από τη δύναμη, και εγώ μέσω της PWM, επειδή δεν έχω τέτοια "ισχυρή" ταινία, ATP. ))

Μετακινήστε ένα ισχυρό ρεύμα, το οποίο τα πόδια του Arduiny δεν θα τραβήξει

Και πού είναι το σχέδιο στο λύκειο;

Μια λάμψη από Nida nemetyє;

Έκανε αρθρωτή εγκατάσταση

μείον μόνο ότι μπορούν να παρακολουθούνται μόνο 2 οπαδοί. Ή αγοράστε εξωτερική mikruhu για επέκταση της θύρας

AHW NET Ahaha επιχειρήματα να απαντήσει όχι, αυτή είναι η απάντηση. Βγείτε από εδώ!

AHW NET Ο κριός, και εδώ η οθόνη, διαβάστε την αλληλογραφία! Υπόδειξη, πόσες ακίδες με διακοπές;

+Το παγωμένο και όπου η οθόνη, διακόπτει δύο στο atmega 328

Ποιος εμποδίζει να αγοράσει την οθόνη όχι σε δύο γραμμές και στις 4;

Ο ρυθμιστής των στροφών του ανεμιστήρα ψύξης ενός ψυγείου από τα ίδια τα χέρια της θερμοκρασίας

Το σχήμα αυτό λειτουργεί ως εξής: Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του κινητήρα, τόσο πιο γρήγορα ο ανεμιστήρας ψύξης περιστρέφεται. Αντίθετα, όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο αργότερα ο ανεμιστήρας περιστρέφεται, οπότε δεν σταματάει. Επίσης, αυτός ο ρυθμιστής PWM μειώνει το φορτίο του εποχούμενου δικτύου του οχήματος και ανακουφίζει το ρελέ.

Το σχέδιο είναι συναρμολογημένο στο Mosphet και το ίδιο chip ne555

Σχέδιο PWM του ρυθμιστή:

Για να μειωθεί η ανάγκη για χρήση αρκετών θέρμανσης mosfetov επαναλαμβανόμενη αλυσίδα R3-VT1 εν παραλλήλω, ο αριθμός των τρανζίστορ εξαρτάται από την ισχύ του 200W ανεμιστήρα - δύο τρανζίστορ, 300W - τρία τρανζίστορ σε υψηλή ισχύ μπορεί να είναι αναγκαία για να ενισχύσει την έξοδο kakskad 555 χρονοδιακόπτη:

Σημαντικό σημείο:για την ομοιόμορφη κατανομή του ρεύματος φορτίου στα Mospets χρησιμοποιούμε καλώδια της διατομής 1 έως 1,5 mm2 του ίδιου μήκους που συνδέουν τους ακροδέκτες ισχύος των MOSFET με τα κοινά σημεία του κυκλώματος.
Δεδομένου ότι στο κύκλωμα ανεμιστήρα (Μπαταρίες fan controller-υπόθεση «Γη») τρέχει μια σημαντική τρέχουσα (30Α), που χρησιμοποιούνται σε αυτό σύρμα κύκλωμα διατομή τουλάχιστον 6 χιλιοστά, και εκτέλεσε το ασφαλειών αλυσίδα 40Α για την ασφάλεια.

Ρύθμιση:

Ζεσταίνουμε τον κινητήρα σε 85 μοίρες και περιστρέφοντας τον κινητήρα της αντίστασης R7 επιτυγχάνουμε τον ανεμιστήρα στο μισό της ισχύος του. Ο αλγόριθμος λειτουργίας της συσκευής είναι τέτοιος ώστε όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του κινητήρα, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα, όταν μειώνεται η θερμοκρασία, μειώνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα. Στο μέλλον, πρέπει να κάνετε ρυθμίσεις έτσι ώστε στους 80-82 βαθμούς ο ανεμιστήρας να μην είναι ενεργοποιημένος.

Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Όταν οι πλοίαρχοι χρησιμοποιούν ψυγεία για χειροτεχνίες, υπάρχει ανάγκη να ελέγχεται η ταχύτητα περιστροφής. Για αυτό, υπάρχουν λύσεις λογισμικού, αλλά στη συνέχεια χρειάζεστε έναν υπολογιστή. Για την ανεξάρτητη λειτουργία του ανεμιστήρα απαιτείται υλικό. Η SamChina έδειξε έναν ενδιαφέροντα τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

Έλεγχος ταχύτητας για 4 ανεμιστήρες. Με ωραίο μπλε φωτισμό. 4 υποδοχές σύνδεσης. Συνδετήρες. Πωλείται σε αυτό το κινεζικό κατάστημα (ψάξτε για ένα reobas).

Ας προσπαθήσουμε να συλλέξουμε μια σύνθεση από διάφορους οπαδούς από έναν προσωπικό υπολογιστή και να την ενεργοποιήσουμε.


Συνδέστε με την τυπική τροφοδοσία PC. Δείτε τη δοκιμή στο βίντεο.

Στο κανάλι RETROREMONT έδειξε πώς να κολλήσει το απλούστερο κύκλωμα για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο για να ψύξετε την παροχή ρεύματος, σε μια απλή κουκούλα. Αυτό απαιτεί ένα απλό σχέδιο. Μόνο 3 μέρη.

Μεταβλητή αντίσταση από 680 έως 1 κιλό. Τρανζίστορ kt 815 - 817 - 819. Αντίσταση 1 kOhm. Θα συλλέξουμε το κύκλωμα και θα το δοκιμάσουμε σε λειτουργία.

Το δεύτερο κύκλωμα ρυθμιστή

Σε αυτό το μάθημα βίντεο, υπάρχουν δύο επιλογές που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα ενός προσωπικού υπολογιστή. Χρησιμοποιείται υλικό, δηλαδή με χρήση μικροηλεκτρονικής. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ψύκτες από τις μονάδες του συστήματος.

Η πρώτη επιλογή. Αυτός ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από τάση 12 βολτ. Συνδέουμε το μέσω του κυκλώματος. Η παροχή ρεύματος, η οποία χρησιμοποιείται εδώ στα 12 βολτ, χρησιμοποιείται σε κεριά.