Ρυθμιστής πίεσης καμινάδας (σταθεροποιητής)

Ο λέβητας, η σόμπα ή άλλος εξοπλισμός θέρμανσης δεν θα εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί, εάν δεν πραγματοποιήσει τη ρύθμιση του εξοπλισμού. Σταθεροποιητής του τζιπ καπνοδόχου, είναι ρυθμιστής, με τη βοήθεια του είναι δυνατό να σχηματιστεί ώθηση, να γίνει σταθερό και, κυρίως, σταθερό. Χωρίς μια καλή ρύθμιση αυτού του συστήματος, πιθανότατα θα συναντήσετε αρχικά το πρόβλημα για πρώτη φορά ότι ο κλίβανος σας είτε θα κάψει άσχημα είτε θα εξασθενήσει καθόλου. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις σωστές ρυθμίσεις συστήματος, μπορείτε να επιτύχετε καλή απόδοση σε συνεχή βάση.

Ποιος είναι ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας;

Κάτω από αυτό το όνομα είναι συνηθισμένο να κατανοείτε μια ειδική συσκευή, έναν μηχανισμό που παραδίδει αέρα σε ίσα μέρη. Αυτό εξασφαλίζει έναν αξιόπιστο και σταθερό διαχωρισμό καπνού. Ένας ειδικός αποσβεστήρας απλά δεν επιτρέπει υπερπίεση στην καπνοδόχο. Οι ρυθμιστές είναι κατασκευασμένοι από "ανοξείδωτο χάλυβα", οπότε πρέπει να μιλήσουμε για την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα αυτών των συσκευών. Μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς ειδικές δεξιότητες και εργασία, αλλά θεωρούν ότι είναι έτοιμοι να λειτουργούν κανονικά μόνο σε θερμοκρασία 500 μοιρών. Στο μέλλον, η ρύθμιση του σχεδίου στην καπνοδόχο θα πραγματοποιηθεί με καθυστερήσεις και αποτυχίες.

Αρχή λειτουργίας

Η ιδιαιτερότητα του έργου του σταθεροποιητή ρεύματος καμινάδας είναι εύκολο να εξηγηθεί με απλά λόγια. Ας υποθέσουμε ότι η δύναμη ή το επίπεδο υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές, τότε ο σταθεροποιητής αρχίζει αυτόματα να γυρίζει τη βαλβίδα, μειώνοντας έτσι την πίεση. Σε αυτή την περίπτωση, ο διεισδυτικός αέρας αναμιγνύεται με τα αέρια. Ο ρυθμιστής θα διατηρήσει το πώμα στο σημείο αυτό έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στην κανονικοποιημένη τιμή. Στη συνέχεια, στην αυτόματη λειτουργία, θα κλείσει στον αγωγό με σπασμένο διακόπτη και το σύστημα θα ξεκινήσει την προηγούμενη λειτουργία του.

Οφέλη

Ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας βοηθά στη διατήρηση της πρόσφυσης, το καύσιμο στην περίπτωση αυτή καίγεται διαδοχικά και καταναλώνεται, γι 'αυτό είναι πολύ πιο οικονομικό. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου μηχανισμού παρέχει μια σειρά θετικών παραμέτρων για τη λειτουργία του λέβητα:

 • Η λειτουργία του λέβητα, ολόκληρο το σύστημα καμινάδας θα είναι ασφαλέστερο.
 • Το κανάλι θα λειτουργήσει πολύ περισσότερο.
 • Σημαντικά μειώνει τον αριθμό των επιβλαβών εκπομπών.
 • Με μια ημι-ανοικτή βαλβίδα, η κυκλοφορία του αέρα στο σύστημα είναι βέλτιστη.
 • Ο σταθεροποιητής θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη δομή του σχηματισμού ώσης.
 • Το καύσιμο καίει ομοιόμορφα.
 • Εξαιρείται η πτώση πίεσης, η ώθηση κατά τους ισχυρούς ανέμους.
 • Ο χώρος απομονώνεται από τα καυσαέρια.
 • Δεν υπάρχουν περιττές απώλειες θερμότητας.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε διάφορους λέβητες, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης λειτουργίας χαμηλής θερμοκρασίας.

Θέση ρυθμιστή

Ο ελεγκτής ρεύματος καπνοδόχου πρέπει να βρίσκεται στο χώρο όπου βρίσκεται η πηγή θερμότητας. Η τοποθεσία απευθείας στον ίδιο τον σωλήνα μπορεί να είναι δύο τύπων:

 1. Τοποθέτηση σε απόσταση περίπου 600 mm. από το τελικό σημείο σύνδεσης του αγωγού καμινάδας και του κλιβάνου ή του κλιβάνου του λέβητα.
 2. Η δεύτερη μέθοδος εγκατάστασης περιλαμβάνει τοποθέτηση απευθείας σε επίπεδο με τη σόμπα, η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 mm. από τη βάση του λέβητα. Με απλά λόγια, στην περίπτωση αυτή, ο σταθεροποιητής εγκαθίσταται απευθείας στο πρώτο κομμάτι σωλήνα στο χώρο του λέβητα του λέβητα.

Για σωστή και ασφαλέστερη ρύθμιση, είναι απαραίτητο να γεμίσετε όλα τα κενά και τα ανοίγματα με θερμομονωτικό στεγανωτικό. Με την ευκαιρία, επιτρέπεται η χρήση αμιάντου-τσιμέντου, το οποίο πρέπει να εμποτιστεί πριν από το νερό με νερό.

Πώς να μαζέψετε τον εαυτό σας;

Ο σταθεροποιητής του τρεξίματος καμινάδας μπορεί να συναρμολογηθεί με τα χέρια μας πραγματικά και με βία, ακόμα και ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ελάχιστα εξοικειωμένος με τα θέματα επισκευής και κατασκευής. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε ορισμένα χαρακτηριστικά και να έχετε ένα διαθέσιμο εργαλείο που θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο να λάβετε υπόψη σας όταν εργάζεστε και θα δημιουργήσετε έναν μηχανισμό ο οποίος δεν είναι καθόλου κατώτερος από τα ανάλογα των εργοστασίων και ίσως ακόμα καλύτερα.

Έτσι, ο κατάλογος των εργαλείων:

 • Ένας κύλινδρος αερίου, ακολουθώντας το παράδειγμα του συμπιεσμένου αργού.
 • Φύλλα από "ανοξείδωτο χάλυβα" που μοιάζουν με "πέταλα", ή συνηθισμένες ράβδοι.
 • Ένα ξεχωριστό φύλλο "ανοξείδωτου χάλυβα", πάχους τουλάχιστον 1,2 mm.
 • Μηχανή συγκόλλησης.
 • Αρμονία ή ράβδος, διάμετρος όχι μικρότερη από 8-10 mm.
 • Βίδες, ροδέλες, καρύδια, πριτσίνια.
 • Εργαλεία όπως κλειδιά, κατσαβίδια, μεταλλικά ψαλίδια, σφυρί και τα παρόμοια.

Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι για την κατασκευή ενός αυτοσταθεροποιητή είναι κατάλληλο μόνο ο "ανοξείδωτος χάλυβας". Η επίστρωση ψευδαργύρου απλά δεν είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση. Προκειμένου ο σταθεροποιητής να έχει μια καθολική τιμή, δηλαδή είχε την ικανότητα να ρυθμίζει και να εμποδίζει την καμινάδα, πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες:

 • Περιστρέψτε το σωλήνα, διαστάσεις έως 300 mm.
 • Συγκολλήστε το με ένα αρσενικό σύνδεσμο, η επικάλυψη πρέπει να είναι της τάξης των 10 mm. Σημειώστε ότι η εσωτερική διάμετρος δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 115 mm.
 • Ξύστε τις ραφές και των δύο πλευρών.
 • Βιδώστε το βιδωτό πώμα, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την περιστροφή του "πέταλου κατά 180 μοίρες.
 • Για να γυρίσετε τη βαλβίδα, εγκαταστήστε μια πρόσθετη λαβή για ευκολία.
 • Κάνε μια πλευρά.

Η συσκευή είναι έτοιμη για εγκατάσταση.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Τοποθετημένη καπνοδόχος έλξης σταθεροποιητή είναι αρκετά απλή, γι 'αυτό θα πρέπει να κάνετε ειδικά "πόδια" και το κάτω μέρος, όπου ο ίδιος ο σταθεροποιητής καπναγωγού στηρίζεται. Για λεπτομερή μελέτη, σας συμβουλεύουμε να εξοικειωθείτε με τις εικόνες ή το διάγραμμα. Τα σχέδια και τα σχέδια της εγκατάστασης σταθεροποιητή έχουν πλήρη πληροφόρηση σχετικά με το πώς να διορθώσετε σωστά και πού να το εγκαταστήσετε.

Έχετε επίσης κατά νου ότι συχνά εκτός από τον ίδιο τον ρυθμιστή έρχεται ο αισθητήρας σταθεροποιητή. Με αυτό, τα προβλήματα επίσης δεν προκύπτουν, είναι προσαρτημένο στην καπνοδόχο με ειδικές συνδέσεις, οι οποίες συνοδεύονται από μπουλόνια, σπάνια πριτσίνια.

Σταθεροποιητής (ρυθμιστής) του έργου καπνοδόχου

Η ανομοιογενής ροή αερίων μέσω της καμινάδας είναι συνέπεια των σφαλμάτων στην κατασκευή της ή της εκδήλωσης "αντίστροφης" ώσης. Ο σταθεροποιητής του βυθίσματος της καμινάδας βοηθά στην εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

Φυσικά φαινόμενα στο σύστημα καπνοδόχου

Η σταθερή λειτουργία της πηγής θερμότητας (λέβητας, φούρνος κ.λπ.) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή ρύθμιση και ρύθμιση της κατάστασης καύσης. Ένας από τους παράγοντες είναι η σταθερή πρόσφυση. Τα προϊόντα καύσης (αέρια, υδρατμοί, μηχανικά σωματίδια) από το θάλαμο καύσης εξέρχονται από την καμινάδα. Το τελευταίο είναι ένα κανάλι από πυρίμαχο υλικό (τούβλο, ανοξείδωτο χάλυβα, κεραμικά).

Το σύστημα καπνοδόχου μπορεί να είναι διαφόρων μεγεθών, τόσο σε ύψος όσο και σε εσωτερικό τμήμα. Είναι αρκετά δύσκολο να φτιάξετε μια υψηλή καπνοδόχο (10-15 m) με τις σωστές παραμέτρους. Κατά συνέπεια, υπάρχουν φαινόμενα όπως ένα ασταθές καθεστώς ή «αντίστροφη» ώθηση. Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχει μια αλλαγή στην κατεύθυνση της κίνησης των προϊόντων καύσης προς την άλλη κατεύθυνση - μέσα στο δωμάτιο. Οι αιτίες είναι:

 • μείωση του εσωτερικού καναλιού λόγω αιθάλης, αιθάλης, καθώς και σκουπιδιών.
 • αυξημένη πίεση στην έξοδο από τον αγωγό με ισχυρές ριπές ανέμου (η καμινάδα "φυσάει έξω").
 • εποχιακό κλίμα, υπό το οποίο υπάρχουν διαφορές στην ατμοσφαιρική πίεση και τις θερμοκρασίες κατά τους ψυχρούς ή τους θερμούς χρόνους.
 • Η καμινάδα χτίστηκε στη σκιά "αέρα" ενός άλλου ψηλού κτιρίου ή των κοντινών δέντρων.

Σύστημα καμινάδας με έλεγχο πρόσφυσης.

Αυτό προκαλεί αλλαγή στην αραίωση των καυσαερίων. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να παρατηρηθεί το αντίθετο φαινόμενο, - αύξηση της απελευθέρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ήχος στο σωλήνα μοιάζει με το βρυχηθμό ενός κινητήρα τζετ. Με τη ρύθμιση της πίεσης μέσα στην καπνοδόχο, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη απόδοση των προϊόντων καύσης από το λέβητα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - ο σταθεροποιητής του βυθίσματος της καμινάδας.

Αρχή λειτουργίας

Η ώθηση ρυθμίζεται μεταβάλλοντας τον βαθμό αραίωσης των αερίων στο σωλήνα. Για το σκοπό αυτό, είναι χτισμένος ένας σταθεροποιητής μεταξύ της καμινάδας από τον κλίβανο και της εισόδου στην καμινάδα. Μπορεί να λειτουργήσει σε χειροκίνητη ή αυτόματη λειτουργία.

Ο ρυθμιστής ρεύματος καπνοδόχου είναι ένας αποσβεστήρας (βαλβίδα) ενσωματωμένος σε ξεχωριστό περίβλημα. Όταν η ώθηση αυξάνεται, η βαλβίδα ανοίγει ελαφρά και ξεκινά ένα μέρος του αέρα από το δωμάτιο. Η ροή αερίων ψύχεται, η δύναμη ανύψωσης από το θερμικό στοιχείο μειώνεται, η ταχύτητα εκτίναξης μειώνεται. Και, αντίθετα, με το κλείσιμο της βαλβίδας, η ροή του ψυχρού αέρα μειώνεται, η δύναμη εξόδου αυξάνεται.

Η πρόσφυση σταθεροποιητή συνιστάται να εγκατασταθεί σε λέβητες στερεών καυσίμων, που λειτουργούν:

Αυτό οφείλεται στον χρόνο κατά τον οποίο ο λέβητας μεταβαίνει στην προγραμματισμένη χωρητικότητα και, κατά συνέπεια, σε έναν σταθερό τρόπο λειτουργίας. Δηλαδή, ο φούρνος πρέπει να λιώσει.

Οφέλη

Η εγκατάσταση του σταθεροποιητή ρεύματος καπνοδόχου δίνει μια σειρά θετικών στιγμών:

 • Αυξημένη ασφάλεια της λειτουργίας του συστήματος καπνοδόχου, λόγω της σταθεροποίησης της ροής αερίων καυσίμων.
 • η διάρκεια ζωής της καμινάδας αυξάνεται λόγω της μείωσης των φορτίων αιχμής από θερμά προϊόντα καύσης.
 • μειώνει την ποσότητα επιβλαβών ουσιών που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.
 • λόγω του συνεχώς ανοιγμένου αποσβεστήρα αυξάνεται η κυκλοφορία του αέρα.
 • ο ρυθμιστής είναι σε θέση να λειτουργεί με αναγκαστική και φυσική έλξη.
 • σταθεροποίηση της καύσης καυσίμων ·
 • διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία των προϊόντων καύσης στην καμινάδα, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν υπερθερμαίνεται.
 • προστασία από ισχυρές ριπές.
 • οι καυσαερίων δεν εισέρχονται στο δωμάτιο.
 • υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας θερμαντικών συσκευών χαμηλής θερμοκρασίας με παλιά συστήματα καπνοδόχων.
 • οι εξωτερικές απώλειες θερμότητας μειώνονται.

Θέση ρυθμιστή

Ο σταθεροποιητής εγκαθίσταται στον ίδιο χώρο με τον λέβητα. Ο σύνδεσμος είναι τοποθετημένος σε κάθετο σωλήνα με δύο τρόπους:

Τοποθετούνται σε απόσταση 400-600 mm από το σημείο όπου συνδέεται ο σωλήνας εξαγωγής από τον κλίβανο και την κύρια καμινάδα.

Ο ελεγκτής ρεύματος καπνοδόχου τοποθετείται στο επίπεδο του κλιβάνου, σε απόσταση τουλάχιστον 400 mm από τη βάση. Με άλλα λόγια, συνδέονται στην αρχή του κύριου τμήματος της καμινάδας.

Τα πιθανά κενά γεμίζονται με στεγανωτικό υψηλής θερμοκρασίας. Επιτρέπεται να συμπιεστεί με αμίαντο, προηγουμένως εμποτισμένο με νερό.

Ρυθμιστές διαφορετικών μεγεθών.

Σταθεροποιητής του βυθίσματος καμινάδας με τα χέρια του

Η βιομηχανία παράγει διάφορα μοντέλα συσκευών για τον έλεγχο του βυθίσματος στην καμινάδα. Αλλά δεν υπάρχει πάντα η ευκαιρία να τα αγοράσετε. Υπάρχουν δύο εκδόσεις σταθεροποιητών, τις οποίες μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

Πτερύγια

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πτερύγιο, μερικώς ή πλήρως επικαλύπτοντας την εγκάρσια τομή του σωλήνα. Η απλούστερη έκδοση είναι μια εγκάρσια βαλβίδα πύλης (όπως στην κλασική ρωσική καμίνους ή τζάκια).

Μια άλλη επιλογή είναι ένας δίσκος μέσα στη θήκη. Ο κύκλος είναι προσαρτημένος στην εγκάρσια ράβδο, μέσω της οποίας έχει ρυθμιστεί η θέση του πτερυγίου μέσα στον σωλήνα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα και των δύο συσκευών είναι η χειροκίνητη ρύθμιση, η οποία απαιτεί σχεδόν σταθερή παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας του λέβητα.

"Μύκητας"

Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ενός κωνικού σχήματος ένθετου στον κύριο σωλήνα. Εξωτερικά μοιάζει με ομπρέλα. Μέσα στη δομή εγκαθίσταται ένας αισθητήρας θερμοκρασίας ο οποίος παρακολουθεί τη θερμοκρασία του ρεύματος αερίου. Όταν συμβαίνει αντίστροφη έλξη ή όταν η λειτουργία είναι ασταθής, τα αναλωμένα προϊόντα καύσης συσσωρεύονται κάτω από την "ομπρέλα". Υπάρχει γενική αύξηση του θερμότητας. Ο αισθητήρας ενεργοποιεί και στέλνει ένα σήμα στη συσκευή ρύθμισης του φυσικού αερίου. Ο λέβητας είναι απενεργοποιημένος.

Ποιος είναι ο ρυθμιστής πίεσης και πώς να το εγκαταστήσετε σε λέβητα στερεών καυσίμων

Πριν από λίγο καιρό, η ένταση της καύσης θερμάστρες ξύλου ελεγχόταν αποκλειστικά με το χέρι από το άνοιγμα ή το κλείσιμο της τέφρας πόρτα κουτί, από όπου η παροχή αέρα στον κλίβανο λόγω της φυσικής σχέδιο καμινάδα. Τώρα ασχολείται με μια ειδική συσκευή - το σχέδιο ρύθμισης για τους λέβητες στερεών καυσίμων. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παραμένει μόνο για να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού. Το ερώτημα είναι πόσο καλά το αντιμετωπίσει αυτό το στοιχείο με τις λειτουργίες του και αν χρειάζεται καθόλου.

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος πρόσφυσης

Ο κύριος ρόλος στη συσκευή ρύθμισης παίζεται από το θερμοστατικό στοιχείο που είναι τοποθετημένο μέσα στο κυλινδρικό σώμα και συνδέεται μηχανικά με το μοχλό και την αλυσίδα που συνδέονται με την πόρτα στάχτης. Το στοιχείο είναι μια σφραγισμένη φιάλη γεμάτη με ένα θερμοευαίσθητο υγρό, το οποίο επεκτείνεται σημαντικά κατά τη θέρμανση. Βρίσκεται στο άκρο του περιβλήματος, το οποίο βιδώνεται μέσα στο περίβλημα νερού του λέβητα και απευθείας σε επαφή με το ψυκτικό. Ο τρόπος τοποθέτησης του θερμοστάτη με αλυσοτροχιά φαίνεται στο διάγραμμα:

Η αρχή του αυτόματου ελεγκτή έλξης βασίζεται στον έλεγχο της ροής του αέρα που εισέρχεται στο καυστήρα υπό την επίδραση του ρεύματος καμινάδας. Ο αλγόριθμος μοιάζει με αυτό:

 1. Όταν το στερεό καύσιμο καίει και ο θερμαντικός φορέας θερμαίνεται, το υγρό μέσα στο στοιχείο επεκτείνεται και επενεργεί στον ενεργοποιητή και στον μοχλό, ξεπερνώντας την ελαστική δύναμη του ελατηρίου.
 2. Ο μοχλός χαλαρώνει την αλυσίδα, το πτερύγιο αρχίζει να κλείνει και μειώνει τη διατομή. Υπάρχει λιγότερος αέρας στον κλίβανο, η διαδικασία καύσης επιβραδύνεται.
 3. Η θερμοκρασία του νερού στη δεξαμενή του λέβητα μειώνεται, το υγρό συμπιέζεται και το ελατήριο επιστροφής προκαλεί το μοχλό να ανοίξει ξανά τον αποσβεστήρα μέσω αλυσίδας.
 4. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται έως ότου η καυσόξυλα στην εστία καίγεται εντελώς, τότε το άνοιγμα ανοίγει την πόρτα όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Ο κοχλίας ρύθμισης στο άκρο του θερμοστάτη χρησιμεύει για τον περιορισμό της διαδρομής του μοχλού και, κατά συνέπεια, του αποσβεστήρα αέρα. Έτσι, καθορίζεται ένας περιορισμός για τη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου.

Για αναφορά. Εκτός από τα μηχανικά χειριστήρια που είναι ανεξάρτητα από τον ηλεκτρισμό, υπάρχει αυτοματισμός για λέβητες στερεών καυσίμων με ελεγκτή και ανεμιστήρα - ανεμιστήρα αέρα. Το τελευταίο τροφοδοτεί αέρα στον κλίβανο με εντολή της ηλεκτρονικής μονάδας, η οποία καθοδηγείται από τα σήματα του αισθητήρα θερμοκρασίας. Παρόμοια σύνολα αυτοματοποίησης τοποθετούνται σε όλους τους λέβητες πυρόλυσης και σφαιριδίων.

Ποιες είναι οι ρυθμιστικές αρχές;

Σε αντίθεση με οποιαδήποτε σόμπα καύσης ξύλου, ο λέβητας ζεστού νερού είναι εξοπλισμένος με ένα μπουκάλα νερού και δεν μπορεί να θερμανθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, διαφορετικά το νερό μέσα σε αυτό θα βράσει απλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο προκύπτων ατμός αυξάνει απότομα την πίεση στο σύστημα, προκαλώντας έκρηξη. Δηλαδή, ένας λέβητας στερεών καυσίμων, του οποίου η ισχύς ρυθμίζεται χειροκίνητα από την πόρτα στάχτης, αποτελεί πηγή αυξημένου κινδύνου.

Σημείωση: Ασυνήθιστα, ο λέβητας χωρίς αυτοματοποίηση μπορεί να λειτουργήσει μαζί με ένα δοχείο απομόνωσης - συσσωρευτή θερμότητας, του οποίου ο όγκος υπολογίζεται σωστά. Θα υπάρξει υπερβολική ζέστη σε περίπτωση που δεν κλείσετε την πόρτα εγκαίρως και δεν περιορίσετε τη ροή του αέρα στον κλίβανο.

Ο αυτόματος ρυθμιστής τέντας καμινάδας, ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί με το χέρι σε οποιοδήποτε λέβητα στερεών καυσίμων, θα χειριστεί την πόρτα αντί για εσάς και πολύ καλύτερα από εσάς. Θα αντιδράσει εγκαίρως για να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού στο περίβλημα της γεννήτριας θερμότητας και να καλύψει την παροχή αέρα στο θάλαμο, όπου το στερεό καύσιμο καίει με δύναμη και κύριο. Αν και με αδράνεια η θερμοκρασία θα αυξηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά γενικά η διαδικασία θέρμανσης θα σταματήσει. Εκτός από την παροχή ασφάλειας, ο μηχανικός ρυθμιστής βύθισης του λέβητα βοηθά στην επίλυση τέτοιων ζητημάτων:

 1. Δεν υπερβαίνει τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να θερμανθεί μέχρι το μέγιστο των 90 ° C, την άνοιξη ή το φθινόπωρο θα είναι αρκετό για θέρμανση και 60 ° C.
 2. Με την κάλυψη του αποσβεστήρα και της παροχής αέρα, ο ελεγκτής ρεύματος αυξάνει τη διάρκεια της καύσης του λέβητα από μία γλωττίδα. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι οι συνθήκες για την καύση καυσίμων χειροτερεύουν και η απόδοση του θερμαντήρα είναι σημαντικά μειωμένη.

Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι οι γεννήτριες θερμότητας στερεών καυσίμων πρέπει να συνδέονται με ένα σύστημα θέρμανσης χρησιμοποιώντας βαλβίδα ασφαλείας που έχει ρυθμιστεί για πίεση ανάγκης. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης, η βαλβίδα θα λειτουργήσει, θα επαναρυθμίσει τον ατμό και δεν θα υπάρξει έκρηξη. Επομένως, οι ρυθμιστές πρόσφυσης φαίνεται να είναι άχρηστοι. Η δήλωση είναι μόνο εν μέρει αληθής, αφού χωρίς την αυτόματη συσκευή ο θερμαντήρας θα πάρει συχνά την κρίσιμη θερμοκρασία και η βαλβίδα θα ταιριάζει μετά από 2-3 λειτουργίες. Ναι, και η διαχείριση της θερμοκρασίας του νερού στη χειροκίνητη λειτουργία είναι αρκετά δύσκολη.

Συστάσεις για την επιλογή της συσκευής

Παραδόξως, αλλά προς πώληση έως τώρα είναι δυνατόν να βρεθούν μοντέλα προϋπολογισμού για θερμοσίφωνες ξύλου, που δεν είναι εξοπλισμένα με αυτοματοποίηση. Τα περισσότερα από αυτά έχουν στη βασική διαμόρφωση μόνο το μανίκι, τοποθετημένο μέσα στο σακάκι νερού. Για να αυτοματοποιήσετε έναν τέτοιο λέβητα, ο ρυθμιστής ώθησης θα πρέπει να αγοραστεί και να εγκατασταθεί με τα χέρια σας.

Εξ ου και η σύσταση του πρώτου: όταν επιλέγετε μια γεννήτρια θερμότητας, δώστε προσοχή στην παρουσία ενός τέτοιου μανικιού και της πόρτας σταχτοδοχείου που ανεβαίνει προς τα πάνω.

Λέβητας με δυνατότητα ρύθμισης του ρυθμιστή (αριστερά) και με χειροκίνητο έλεγχο (δεξιά)

Για την επιλογή του σωστού μηχανικού ρυθμιστή πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

 • η προσπάθεια που αναπτύσσεται από τον οδηγό (που αναφέρεται στο πιστοποιητικό προϊόντος) πρέπει να είναι αρκετή για την ανύψωση της πόρτας.
 • Επιλέξτε περιοχή ελέγχου θερμοκρασίας από 60 έως 90 ° C.
 • βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή του ενεργοποιητή είναι επαρκής για να ανοίξετε και να κλείσετε πλήρως το πτερύγιο.
 • Η σύνδεση με σπείρωμα στο σώμα πρέπει να αντιστοιχεί στο αντίστοιχο τμήμα του λέβητα, συνήθως ¾ ".

Προσέξτε επίσης τη θέση του θερμοσίφωνα στο σώμα του λέβητα. Μπορεί να σταθεί στην κορυφή, μπροστά ή στο πλαϊνό πλαίσιο. Για την πρώτη επιλογή, πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που μπορεί να λειτουργεί σε κατακόρυφη θέση, για τις άλλες δύο - στην οριζόντια θέση. Υπάρχουν ρυθμιστές έλξης, για παράδειγμα, Regulus rt3, που εργάζονται σε οποιαδήποτε θέση και έχουν 2 κλίμακες ρύθμισης.

Πώς να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε τον ελεγκτή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τοποθέτηση του θερμοστάτη με τα χέρια σας απαιτεί την εκκένωση του καλύμματος νερού του λέβητα. Αυτό δεν θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα εάν ο λέβητας στερεού καυσίμου είναι σωστά σωληνωμένος και το σύστημα θέρμανσης νερού μπορεί να αποκοπεί με γερανούς. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να αποστραγγίσετε ολόκληρο το ψυκτικό υγρό. Μετά από αυτό, το βύσμα αφαιρείται από το χιτώνιο και αντί αυτού βιδώνεται η συσκευή και το σύστημα πάλι γεμίζει με νερό.

Για να διαμορφώσετε τον ρυθμιστή βυθίσματος, πρέπει να ανάψετε τον λέβητα και ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Μη συνδέετε την αλυσίδα στην πόρτα, ανοίξτε την για πρόσβαση αέρα.
 2. Στη λαβή ρύθμισης, χαλαρώστε τη βίδα στερέωσης.
 3. Ρυθμίστε τη λαβή σε μια θέση που αντιστοιχεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, για παράδειγμα 70 ° C.
 4. Ακολουθώντας το θερμόμετρο του λέβητα, συνδέστε τη μονάδα αλυσίδας στο πτερύγιο όταν δείχνει 70 ° C. Σε αυτή την περίπτωση, ο αποσβεστήρας πρέπει να είναι ανοιχτός μόλις 1-2 mm.
 5. Σφίξτε τη βίδα στερέωσης.

Προσοχή παρακαλώ! Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η ελεύθερη διαδρομή της αλυσίδας δεν υπερβαίνει το 1 mm.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία του θερμοστάτη σε όλες τις λειτουργίες, μέχρι το μέγιστο. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρόνος μεταξύ του κλεισίματος του αποσβεστήρα και της πτώσης της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού και μην βιαστείτε να αλλάξετε ξανά τη συσκευή. Οι γεννήτριες θερμότητας στερεών καυσίμων τείνουν να καθυστερούν, επειδή τα καυσόξυλα ή ο άνθρακας στην εστία δεν μπορούν να βγουν ταυτόχρονα.

Συνοπτικά συμπεράσματα

Όσον αφορά την ανάγκη για ελεγκτές έλξης για την εργασία με λέβητες στερεών καυσίμων, μπορεί κανείς να συμπεράνει: είναι καλύτερα να έχουμε ένα τέτοιο πρωτόγονο αυτοματισμό από την πλήρη απουσία του. Ναι, οι μηχανικοί ρυθμιστές δεν μπορούν να καυχηθούν με μεγάλη ακρίβεια, αλλά θα σας εξοικονομήσουν από το χειροκίνητο έλεγχο "με το μάτι" και θα σας επιτρέψουν να εξοικονομήσετε ξύλο και άνθρακα. Επιπλέον, έχουν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα έναντι των ελεγκτών και των οπαδών - ενεργειακή ανεξαρτησία.

Σταθεροποιητής του βυθίσματος καμινάδας με τα χέρια του

Η σταθερότητα και η απόδοση του λέβητα ή του κλιβάνου εξαρτάται άμεσα από την έγκαιρη ρύθμιση της έντασης καύσης του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Για τη βέλτιστη λειτουργία των συσκευών παραγωγής θερμότητας, είναι απαραίτητο να υπάρχει σταθερό βύθισμα στην καμινάδα, ώστε να διατηρούνται οι ειδικοί σταθεροποιητές που χρησιμοποιούνται. Ένας σωστά συντονισμένος ελεγκτής αυξάνει σημαντικά την απόδοση και αυξάνει τη μακροζωία του κλιβάνου ή του λέβητα.

Ποιος είναι ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας;

Η ράβδοι σταθεροποιητής ή διακόπτη - ένας ειδικός μηχανισμός για την εκτέλεση δευτερεύουσα παροχή αέρα δοσολογούνται, το οποίο επιτρέπει βέλτιστη στήριξη για μια καμινάδα για το λέβητα ή έλξης κλίβανο αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ο διακόπτης εφοδιάζεται με μία βαλβίδα ασφαλείας, αποτρέποντας τη δημιουργία υπερβολικής πίεσης.

Η πρόσφυση σταθεροποιητή στην καπνοδόχο είναι καθολική, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε συσκευή παραγωγής θερμότητας, χρειάζεται ελάχιστη επιφάνεια και είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση. Οι συσκευές είναι σε θέση να λειτουργούν σε θερμοκρασίες λειτουργίας μέχρι 500 ° C, καθώς και σε συστήματα θέρμανσης με συσκευές παραγωγής θερμότητας συμπυκνωμάτων, στις οποίες η θερμοκρασία των καμένων αερίων είναι κάτω από το σημείο δρόσου.

Ο σκοπός του σταθεροποιητή

Ο σχεδιασμός του συστήματος εξαγωγής καπνού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της συσκευής θέρμανσης, μαζί με την οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Οι φυσικές μεταβολές της θερμοκρασίας που προκαλούνται από τον καιρό ή την εποχή του χρόνου έχουν σημαντική επίδραση στην αποτελεσματικότητα. Σημαντικές μεταβολές της θερμοκρασίας κατά την κρύα εποχή μπορεί να προκαλέσουν το σχηματισμό υψηλού ρεύματος αέρα στην καμινάδα, γεγονός που θα προκαλέσει μείωση της απόδοσης ολόκληρου του συστήματος και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου. Η έλξη σταθεροποιητή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη δημιουργηθείσα πίεση στη βέλτιστη τιμή, αυξάνοντας έτσι την απόδοση της συσκευής θέρμανσης.

Επίσης, το ρεύμα στο σύστημα εξαγωγής καπνού επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική πίεση του αέρα, η οποία μπορεί να οφείλεται στην τοποθεσία του σπιτιού, τις καιρικές συνθήκες, την εποχή του χρόνου και της ημέρας. Για παράδειγμα, η διαφορά στην ατμοσφαιρική πίεση τον Μάρτιο σε συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες και τον Σεπτέμβριο σε μια καθαρή μέρα μπορεί να φθάσει τα 90 Pa.

Το βίντεο που παρουσιάζεται παρουσιάζει την αρχή λειτουργίας και τη λειτουργία του σταθεροποιητή έλξης στην καπνοδόχο.

Αρχή λειτουργίας και πλεονεκτήματα της εγκατάστασης σταθεροποιητή

Μόλις η ώθηση σύστημα συλλογής αναθυμιάσεων καθίσταται πλέον βέλτιστη τιμή, η βαλβίδα ανοίγει και η συσκευή μειώνει την πίεση από τον αέρα που προέρχεται από τον χώρο, και το οποίο όταν αναμιγνύεται με το καυσαέριο μειώνει τη θερμοκρασία αυτού. Ως αποτέλεσμα, η θερμική ανυψωτική δύναμη μειώνεται και όταν επιτευχθεί η βέλτιστη τιμή, η βαλβίδα κλείνει ξανά.

Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο απλή και ταυτόχρονα αρκετά αποτελεσματική και επιτρέπει την ομοιόμορφη καύση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομία καυσίμου. Επίσης, τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός σταθεροποιητή πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

 • ασφάλεια λειτουργίας του συστήματος καπνοδόχου.
 • επέκταση της διάρκειας ζωής της καμινάδας.
 • μείωση του επιπέδου επιβλαβών ουσιών που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ·
 • Λόγω της συνεχώς ανοικτής βαλβίδας του σταθεροποιητή, αυξάνεται η κυκλοφορία της ροής αέρα.
 • Η δυνατότητα λειτουργίας σταθεροποιητή, τόσο με φυσικό βύθισμα όσο και με εξαναγκασμό.
 • η διαδικασία καύσης του καυσίμου εμφανίζεται ομοιόμορφα και η καμινάδα δεν υπερθερμαίνεται ταυτόχρονα.
 • με ισχυρές ριπές ανέμου, εξασφαλίζεται η απόσβεση ξαφνικών αλλαγών στην ώθηση.
 • η μυρωδιά της καύσης δεν διεισδύει στο δωμάτιο.
 • τη δυνατότητα χρήσης παλαιών συστημάτων καπνοδόχων με νέους λέβητες χαμηλής θερμοκρασίας.
 • την πρόληψη της απώλειας θερμότητας.
 • η οικονομία καυσίμου είναι έως και 15%.

Παραλλαγές της διάταξης του σταθεροποιητή του βύθισης

ελκυσμού του καπναγωγού σταθεροποιητής μπορεί να ρυθμιστεί εκεί όπου η διάταξη παραγωγής θερμότητας τοποθετημένη ή σε ένα παρακείμενο δωμάτιο στο οποίο η έξοδος είναι διατεταγμένη από το λέβητα ή κλίβανο σε ένα σύστημα συλλογής αναθυμιάσεων. Η πίεση μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 35 Pa.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι εγκατάστασης του σταθεροποιητή πρόσφυσης:

 1. η συσκευή τοποθετείται 500 mm πάνω από τη στάθμη της σύνδεσης μεταξύ της συσκευής παραγωγής θερμότητας και του συστήματος εξαγωγής καπνού ·
 2. ο σταθεροποιητής έλξης εγκαθίσταται στο ίδιο επίπεδο με τη σύνδεση μεταξύ της συσκευής παραγωγής θερμότητας και της καπνοδόχου, αλλά αυτή η απόσταση πρέπει να απέχει τουλάχιστον 400 mm από την επιφάνεια δαπέδου.

Επίσης, οι περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλισμού παραγωγής θερμότητας, συνιστά τη χρήση ειδικών σταθεροποιητών, που ονομάζονται "μύκητες" στους ανθρώπους. Ένας παρόμοιος ρυθμιστής πίεσης είναι ένα μικρό κομμάτι μιας καμινάδας με μια μυκητιακή διαστολή και μια ανοικτή περιοχή κάτω από αυτήν για την εισροή εξωτερικού αέρα. Αυτή η λύση σχεδιασμού σε σύγκριση με την παραδοσιακή έξοδο καυσαερίων έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • σταθεροποίηση της πίεσης στον κλίβανο του θερμαντήρα.
 • την εξάλειψη της περίσσειας βυθίσματος στην καμινάδα και, κατά συνέπεια, την ομαλοποίηση της απόδοσης της συσκευής παραγωγής θερμότητας.
 • προστασία της συσκευής παραγωγής θερμότητας σε περίπτωση βύθισης επιστροφής στο σύστημα καπνοδόχου.
 • έλεγχο πρόσφυσης.

1-ροή αέρα από το δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένος ο θερμαντήρας.

2-βραχυπρόθεσμα, όχι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, ρίψη στο λέβητα των καυσαερίων.

3 κατεύθυνση των καυσαερίων σε περίπτωση ανατροπής έλξης.

4 κατεύθυνση των καυσαερίων της συσκευής παραγωγής θερμότητας θέρμανσης.

Ειδική αισθητήρας σταθεροποιητής είναι τοποθετημένος κάτω από την κουκούλα σε ένα καλούπι και ενεργοποιείται με την αλλαγή της θερμοκρασίας των καυσίμων αερίων. Στην περίπτωση όπου υποβάθμιση λαμβάνει χώρα ή την εμφάνιση της αντίστροφης επίδρασης ώσης, κατανέμονται σε καυσαέρια καύσεως θα πρέπει να συλλέγονται στο πλαίσιο του μύκητα και να οδηγήσει στον αισθητήρα θερμότητας, και αυτό είναι με τη σειρά του θα προκαλέσει τον τερματισμό της παροχής αερίου προς τον καυστήρα και τη διάταξη θέρμανσης απενεργοποιείται αυτόματα.

Κατεύθυνση των προϊόντων καύσης και ροής αέρα μέσω του αισθητήρα σε κανονικό ρεύμα βρύσης στην καμινάδα

Στην καμινάδα υπάρχει μια αντίστροφη ώθηση - τα προϊόντα καύσης αναγκάζονται να πάνε κάτω από την ομπρέλα στον αισθητήρα

Κάποιοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών ή εξοχικών κατοικιών κατασκευάζουν στις καμινάδες όλους τους δυνατούς εναλλάκτες θερμότητας για τη συλλογή υπολειπόμενης θερμότητας από προϊόντα καύσης και για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Ωστόσο, είναι αυστηρά απαγορευμένο αυτό, διότι στην περίπτωση αυτή η αφαίρεση του καπνού επιδεινώνεται λόγω της απόσβεσης της καπνοδόχου και ο αισθητήρας θα λειτουργεί πάντοτε.

Δομικά, οι αισθητήρες σταθεροποίησης ρεύματος καπνοδόχου χωρίζονται σε:

Κατά κανόνα, η εγκατάστασή τους δεν παρουσιάζει προβλήματα. Οι σταθεροποιητές εγκαθίστανται παραδοσιακά με βίδες και παξιμάδια με αυτοεπιπεδούμενες πλατφόρμες σε ειδικά διαμορφωμένες τρύπες.

Αυτοσυναρμολόγηση του σταθεροποιητή

Για να γίνει ο σταθεροποιητής θα απαιτηθεί:

 • ημιαυτόματη συσκευή αργού για συγκόλληση.
 • ένα μπαλόνι αερίου αργού.
 • δίσκοι λείανσης;
 • ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 ή 321 με πάχος 8-10 mm.
 • διαμέτρου 8-10 mm για τον άξονα, βίδες, παξιμάδια και ροδέλες.

Η σύνδεση του σωλήνα πρέπει να συγκολληθεί μεταξύ τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε η εσωτερική διάμετρος να είναι 115 mm. Οι συγκολλήσεις θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά από το εξωτερικό και το εσωτερικό και να κάνουν μια διακοπή για τη βαλβίδα, η οποία είναι το 15% του τμήματος της καπνοδόχου.

Στην περιοχή του αποσβεστήρα είναι εγκατεστημένη μια κλειδαριά και ο περιστροφικός άξονας, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με περιστρεφόμενη λαβή βαλβίδας, εκτείνεται από τον σωλήνα κατά 120-150 mm. Από την κορυφή και το κάτω άκρο, σε απόσταση 25-30 mm, περιστρέψτε τις πλευρές για να συνδεθείτε με γειτονικούς σωλήνες.

Η εγκατάσταση του σταθεροποιητή επιτυγχάνεται καλύτερα κατά τη θραύση του σωλήνα καπνού. Για τη σταθεροποίηση της συσκευής στους άνω και κάτω σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται πλάτος 50-60 mm.

Σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ενός αυτο-κατασκευασμένου σταθεροποιητή έλξης.

Ακολουθία

Η ασφαλής λειτουργία και η υψηλή απόδοση των φούρνων και των λεβήτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα επαρκούς βύθισης στην καπνοδόχο. Αν υπάρχουν ακόμη και μικρά προβλήματα με το σύστημα εξαγωγής καπνού, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την καμινάδα για τη βατότητα και να προχωρήσετε στην ομαλοποίηση της πρόσφυσης. Η παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο είναι πολύ επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή. Εκτελέστε εργασίες επισκευής και εγκαταστήστε το σταθεροποιητή αρκετά πιθανόν με τα χέρια σας.

Σταθεροποιητής (ρυθμιστής) του βυθιζόμενου καπνού: τι χρειάζεται και τι συμβαίνει

Οποιοσδήποτε εξοπλισμός θέρμανσης, είτε είναι φούρνος είτε λέβητας, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σταθερή, αποτελεσματική και αδιάκοπη λειτουργία χωρίς να συντονίζει την καύση ποιότητας καυσίμου. Είναι πολύ σημαντικό το βύθισμα στην καμινάδα να είναι σταθερό και σταθερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σταθεροποιητή βύθισης καμινάδας.

Είναι σημαντικό να το προσαρμόσετε σωστά, μόνο για να μπορείτε να πετύχετε μια μεγάλη διάρκεια ζωής του θερμαντήρα σας και την υψηλή απόδοση του. Στο άρθρο θα εξετάσουμε γιατί υπάρχει ένα ρεύμα στο σωλήνα, το οποίο είναι ένας ρυθμιστής του τζιπ καπνού, πώς να το υπολογίσει και να το εγκαταστήσει.

Darco RCO ώθησης Περιστροφικός Σταθεροποιητής

Ποιος είναι ο ρυθμιστής ρεύματος καμινάδας;

Ο όρος σταθεροποιητής νοείται ως ένας ειδικός μηχανισμός, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι η παροχή αέρα στην καμινάδα σε ίσα μέρη. Αυτός είναι ο τρόπος για να εξασφαλιστεί ένα καλό βύθισμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κανονικής λειτουργίας του θερμαντήρα. Χάρη σε ένα ειδικό κλείστρο ασφαλείας, ο εξοπλισμός σας θα προστατεύεται από υπερβολική πίεση, αυτό το μέρος θα τον ελέγχει και θα το κρατάει πίσω.

Οι ρυθμιστές που είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα είναι καθολικοί, χρησιμοποιούνται με επιτυχία για οποιαδήποτε συσκευή παραγωγής θερμότητας. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν αποδειχθεί ως αξιόπιστες και ανθεκτικές συσκευές.

Σκοπός και αρχή της εργασίας

Η απρόσκοπτη λειτουργία της καμινάδας και της πρόσφυσης εξαρτάται άμεσα από τον καιρό και την εποχή. Σε περίπτωση ξαφνικών μεταβολών των συνθηκών θερμοκρασίας κατά τη χειμερινή περίοδο, σε καιρό με αέρα, το σχέδιο αυξάνεται σημαντικά. Για να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να περάσετε περισσότερα καύσιμα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος καπνοδόχου.

Χρησιμοποιώντας ένα σταθεροποιητή, μπορείτε να διατηρήσετε τις κατάλληλες τιμές και να μην τους επιτρέψετε να υπερβούν τον κανόνα και συνεπώς το έργο της συσκευής θέρμανσης θα είναι μέγιστα παραγωγικό.

Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, η ποιότητα της ώσης εξαρτάται επίσης από την ατμοσφαιρική πίεση του αέρα, η οποία μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή λόγω του καιρού, της ημέρας, του έτους, του τόπου στον οποίο βρίσκεται το σπίτι.

Η αρχή της λειτουργίας του σταθεροποιητή ρεύματος καμινάδας είναι αρκετά απλή. Ας υποθέσουμε ότι η δύναμη ή η στάθμη φτάνει πάνω από τον κανόνα, τότε η συσκευή αρχίζει αυτόματα να γυρίζει τη βαλβίδα, μειώνοντας έτσι την πίεση. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο εισερχόμενος αέρας αναμιγνύεται με τα αέρια. Ο ρυθμιστής θα συγκρατήσει το πώμα στο σημείο αυτό μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στο κανονικό. Στη συνέχεια, στην αυτόματη λειτουργία, θα κλείσει στον αγωγό με σπασμένο διακόπτη και το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας.

Πλεονεκτήματα

Ο αυτόματος ελεγκτής τμημάτων καπνοδόχου έχει πολλές θετικές ιδιότητες. Με αυτή τη συσκευή θα παράσχετε το σύστημα θέρμανσης:

 1. Ασφάλεια του λέβητα και ολόκληρο το σύστημα καπνοδόχου.
 2. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 3. Μια πολύ μικρότερη ποσότητα επιβλαβών ουσιών θα εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα.
 4. Όταν η βαλβίδα διατηρείται σε ημι-ανοιχτή κατάσταση, οι μάζες του αέρα κυκλοφορούν ελεύθερα.
 5. Ο σταθεροποιητής θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το πώς εκτελείται η έλξη - φυσική ή αναγκαστική.
 6. Η καύση καυσίμου εμφανίζεται ομοιόμορφα, οπότε μην ανησυχείτε ότι η καμινάδα μπορεί να υπερθερμανθεί.
 7. Στον καιρό, που συνοδεύεται από ισχυρό άνεμο, δεν θα υπάρξει πτώση πίεσης.
 8. Δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες οσμές καύσης. ο ελεγκτής δεν θα τους επιτρέψει να εισέλθουν στο δωμάτιο.
 9. Η απώλεια θερμικής ενέργειας εξαιρείται.
 10. Μια τέτοια συσκευή μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμα και σε λέβητες χαμηλής θερμοκρασίας.

Σταθεροποιητής της ροής καπνοδόχου SWAG με ένα τσάι

Σταθεροποιητής του βυθίσματος καμινάδας με τα χέρια του

Για να χτίσετε ένα ρυθμιστή βυθίσματος για την καμινάδα με τα δικά σας χέρια, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε όλα τα εργαλεία που θα είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της εργασίας.

 • Ένα μπαλόνι με αέρια ουσία με τη μορφή πεπιεσμένου αργού.
 • φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία κατασκευάζονται με τη μορφή πετάλων.
 • ένα φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, το πάχος του οποίου είναι 1,2 mm.
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • οπλισμό ή ράβδο για άξονα διαμέτρου 8-10 mm.
 • βίδες, καρύδια, γρανάζια.
 • κλειδιά, κατσαβίδια, σφυρί, μεταλλικά ψαλίδια.

Για την κατασκευή ενός σταθεροποιητή από μόνο του, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ανοξείδωτος χάλυβας. Η επίστρωση ψευδαργύρου σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κατάλληλη.

Για να διασφαλιστεί ότι ο σταθεροποιητής είχε καθολική τιμή, δηλ. έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμίσει και να κλείσει την καμινάδα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Είναι απαραίτητο να διπλώσετε το σωλήνα έτσι ώστε το μήκος του να είναι περίπου 300 mm.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να συγκολλήσετε την επικάλυψη άρθρωσης στα 10 mm, ενώ είναι σημαντικό το μήκος της εσωτερικής διαμέτρου να είναι 115 mm και άνω.
 3. Στο επόμενο στάδιο, οι ραφές καθαρίζονται προσεκτικά και από τις δύο πλευρές.
 4. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε μια διακοπή στη βαλβίδα, η οποία θα ισούται με το 15% της περιοχής του τμήματος σωλήνων.
 5. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βιδώσετε το βιδωτό πώμα, το οποίο θα εκτελέσει τη λειτουργία της περιστροφής του πέταλου κατά 180 °.
 6. Προκειμένου η βαλβίδα να περιστραφεί εύκολα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με λαβή.
 7. Κάντε μια πλευρά στη μέση του σωλήνα.

Η εγκατάσταση ενός σταθεροποιητή για την αύξηση του βυθίσματος της καμινάδας είναι μια απλή διαδικασία. Πρέπει να εξοπλίσετε ειδικά "πόδια" και το κάτω μέρος, όπου στηρίζεται ο ίδιος ο σταθεροποιητής καπναγωγού.

Ελλείψει κατάλληλης εμπειρίας σε τέτοιου είδους έργα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες ειδικών. Εάν όλοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια τέτοια συσκευή μόνοι σας, τότε μελετήστε προσεκτικά τα διαγράμματα και τα σχέδια της εγκατάστασης.

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: πώς να υπολογίσει το σχέδιο της καμινάδας; Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται κυρίως για βιομηχανικές δομές καπνοδόχων. Για τα ιδιωτικά σπίτια, αυτός ο δείκτης δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

Μέθοδοι ενίσχυσης του βύθισης καπνοδόχου

Για να αυξήσετε την πρόσφυση στον σωλήνα υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το σωλήνα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να καταφύγετε στις υπηρεσίες μιας σκούπας καμινάδας ή να αφαιρέσετε τα χαλίκια από την εσωτερική επιφάνεια της καπνοδόχου με τα χέρια σας με ένα μεταλλικό φούρνο.
 2. Όλοι γνωρίζουν την εξάρτηση της ώθησης από το ύψος και τη διάμετρο του σωλήνα. Από την άποψη αυτή, για να αυξηθεί η ισχύς της καπνοδόχου αυξάνοντας το ύψος της καμινάδας πάνω από την επιφάνεια της στέγης, προσθέτοντάς της πολλά επιπλέον τμήματα. Παρομοίως, η καπνοδόχος απομακρύνεται από το τμήμα της αιολικής στήλης από την κορυφογραμμή και το ψηλότερο κτίριο.
 3. Ακροφύσιο στο σωλήνα εξάτμισης για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Πρόκειται για μια ειδική συσκευή σχεδιασμένη για αυτόματο έλεγχο πρόσφυσης. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ομπρέλας με αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην καμινάδα. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας παρακολουθεί τη λειτουργία θερμοκρασίας των καυσαερίων, αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα. Το ακροφύσιο στο σωλήνα για την αύξηση της ώσης είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της πίεσης στην καπνοδόχο στα 10-35 Pa, βελτιστοποιώντας έτσι τη λειτουργία του θερμαντήρα και την ποσότητα καυσίμου που καταναλώνεται.
 4. Εφαρμογή ειδικού εκτροπέα. Τα μοντέλα των εκτροπέων παράγονται, τα οποία κατασκευάζονται σε μια ειδική αεροδυναμική μορφή. Λόγω της ικανότητας του αέρα να μειώνει την πίεση, με το αποτέλεσμα της πτώσης κατά τη διέλευση του εμποδίου στον εκτροπέα, σχηματίζεται ένα αραιό τμήμα το οποίο διεγείρει τον καπνό να εγκαταλείψει τον αγωγό. Ωστόσο, τέτοιες προσαρμογές είναι αποτελεσματικές μόνο σε καιρικές συνθήκες.

Μοντέλα ρυθμιστικών σχεδίων

Σήμερα η αγορά προσφέρει μια ευρεία ποικιλία μοντέλων ρυθμιστών βαλβίδων καμινάδας που κατασκευάζονται από διάφορους κατασκευαστές.

Εξετάστε τα πιο δημοφιλή και δημοφιλή:

 1. RCO. Τα μοντέλα αυτής της σειράς στερεώνονται με κλιπ πρεσάρισμα και μόνο σε ένα στρογγυλό σωλήνα. Η εφαρμογή τους βρέθηκαν για καμινάδες με κυκλική διατομή κατά μήκος του άξονα του σωλήνα. Ο σταθεροποιητής ρεύματος καμινάδας εγκαθίσταται στο άκρο του σωλήνα. Δεδομένου ότι οι σύγχρονες καμινάδες έχουν συνήθως στρογγυλεμένο σχήμα σωλήνα, τότε αυτοί οι ρυθμιστές έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα. Μια τέτοια συσκευή είναι η ευκολότερη εγκατάσταση.
 2. RCR. Αυτός ο σταθεροποιητής εγκαθίσταται απευθείας στην καπνοδόχο και στερεώνεται μέσω ειδικών σφιγκτήρων με δυνατότητα ρύθμισης στο διάστημα 120-200 mm και εγκαθίσταται στην έξοδο του λέβητα. Το σοβαρό οικιακό κλίμα συνεπάγεται τη χρήση τέτοιων ρυθμιστών για σωλήνες καμινάδας κατασκευασμένους από κεραμικά, χάλυβα και αμίαντο. Οι καμινάδες με έλεγχο πρόσφυσης στην κλίμακα 10-35 Pa δεν μπορούν να καυχηθούν για υψηλή ποιότητα, ωστόσο, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να τοποθετηθούν.

Σειρά ρυθμιζόμενου ρεύματος καμινάδας RCR με ρυθμιζόμενο σφιγκτήρα

Ρυθμιστής ρεύματος καπνοδόχου σειράς RCP για επιφανειακή στερέωση

Ρυθμιστής καυσαερίων RCW για καμινάδες τούβλων

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να σημειωθεί και πάλι ότι το σχέδιο καμινάδα ρυθμιστής - ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της μονάδας θέρμανσης, οι οποίες επηρεάζουν αμεσότερα τη λειτουργία του όλου συστήματος θέρμανσης.

Τύποι και κατασκευή ενισχυτών έλξης για καμινάδες

Η μείωση της ώσης μπορεί να οδηγήσει στην επιστροφή των προϊόντων καύσης στο δωμάτιο και στη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Για την αύξηση της δύναμης πρόσφυσης χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές - ενισχυτές (σταθεροποιητές, ανεμιστήρες, εκτροπείς). Μπορούν να αγοραστούν ή να κατασκευαστούν από τους ίδιους.

Λόγοι για τη μείωση της έλξης

Αρχικά, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε τον αγωγό για να φράξετε με αιθάλη ή άλλα ξένα αντικείμενα (καθαρή καμινάδα κλιβάνου, όπου η στρώση αιθάλης δεν είναι μεγαλύτερη από 2 mm). Στη συνέχεια, ελέγξτε το βύθισμα με ένα ανεμόμετρο και ελέγξτε τον αριθμό με τον κανόνα.

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τους πόθους είναι οι λανθασμένα επιλεγμένες μετρικές τιμές της καμινάδας:

 • πολύ μεγάλη ή ανεπαρκής διάμετρος της καμινάδας του κλιβάνου.
 • μήκος οριζόντιων τμημάτων σωλήνων ή στοιχείων περιστροφής.
 • Το μήκος του σωλήνα για τον κλίβανο είναι εσφαλμένα επιλεγμένο.
 • τοποθετημένο λανθασμένα σε σχέση με την καμινάδα της οροφής της οροφής.


Παράγοντες που επηρεάζουν την ώθηση οφείλονται επίσης σε διαρροές στην καμινάδα: απουσία στοιχείων, πεσμένα τούβλα, ρωγμές, κενά. Δημιουργούν πρόσθετη κυκλοφορία και ροή αέρα. Πώς να βελτιώσετε το βύθισμα στην καμινάδα, θα σας ζητηθεί από ειδικούς και μπορείτε να βρείτε ανεξάρτητα μεγάλες πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται.

Τρόποι βελτίωσης της πρόσφυσης

 • Εγκατάσταση του εκτροπέα. Μία από τις συνηθέστερες συσκευές για την ανύψωση των αεροδυναμικών παραμέτρων της καμινάδας είναι ο εκτροπέας. Η ουσία της λειτουργίας της είναι να δημιουργήσει ένα χαμηλής επίδραση πίεσης (λόγω του στρογγυλό σχήμα) κατά το χρόνο της ροής του αέρα, η αντιστάθμιση λαμβάνει χώρα λόγω της απόσυρσης ενός κλιβάνου σωλήνα καύσιμα αέρια.

Για να κάνετε έναν εκτροπέα με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε πολλά φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1 mm, βουλγαρικά, μηχανή συγκόλλησης, σφιγκτήρα διαμέτρου καμινάδας, ανθεκτικό στη θερμότητα σφραγιστικό και άλλα εργαλεία.

Τα διαγράμματα και τα σχέδια του εκτροπέα μπορούν να βρεθούν στο Internet, σχεδιασμένα ή τυπωμένα σε χαρτί και μεταφερθμένα σε ένα φύλλο μετάλλου. Αφού πρέπει να κόψετε τα στοιχεία, σκύψτε στην επιθυμητή δομή και συγκολλήστε τις αρθρώσεις. Με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα ο σχεδιασμός συνδέεται στην κορυφή του σωλήνα καμινάδας.

 • Εγκατάσταση αυτόματου σταθεροποιητή. Αυτός ο ρυθμιστής βύθισης καπνού διατηρεί τη βέλτιστη στάθμη βυθίσματος λόγω δομής αποσβεστήρα ή ομπρέλας όταν αυξάνεται η πίεση στον σωλήνα. Ο σταθεροποιητής χαμηλώνει λόγω της παραλαβής πρόσθετης ροής αέρα από το δωμάτιο. Ο σταθεροποιητής μπορεί να είναι ένα στοιχείο του αρθρωτού συστήματος καπναγωγών για φούρνους.

Μπορείτε να κάνετε αυτόματα έναν αυτόματο σταθεροποιητή, αυτό θα απαιτήσει φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 8-10 mm, ράβδος χάλυβα, μηχανή συγκόλλησης, βουλγαρικά. Έχοντας προετοιμάσει το κύκλωμα σταθεροποιητή εκ των προτέρων, κόψτε ένα κομμάτι χαλύβδινου φύλλου και στρίψτε το σε ένα σωλήνα, στη συνέχεια συγκολλήστε και αλέσετε την άρθρωση. Μετά την κατασκευή μιας οπής για τον περιοριστή, ίσο με το 15% της διαμέτρου της καμινάδας του κλιβάνου.

Στο σωλήνα κάνοντας δύο διαμπερείς οπές εντός των οποίων τοποθετείται η ράβδος χάλυβα, στερεώνεται με κοχλίες από τη μία πλευρά και να αφήσει το άλλο μήκος 10 cm και επισυνάπτονται λαβή. Στη συνέχεια συγκρατείται ο περιοριστής, ο οποίος στη συνέχεια κλείνει το άνοιγμα του σωλήνα. Τοποθετήστε το σταθεροποιητή στο ενδιάμεσο τμήμα της καμινάδας και χρησιμοποιήστε σφιγκτήρες και στις δύο πλευρές.

 • Αναπνευστήρας καπνού Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα επιπλέον καταναγκαστικό σχέδιο. Η αρχή του ανεμιστήρα είναι η θέση του και η περιστροφή των λεπίδων, οι οποίες δημιουργούν μια εκκενωμένη περιοχή αέρα, όπου υπάρχει εισροή καπνού.

Συχνά εγκαταστήστε μια τζάκι καμινάδα τζάκι, χρησιμοποιείται επίσης για σόμπες. Ο ανεμιστήρας απαιτεί μια πρόσθετη σύνδεση με το δίκτυο, αυτό το γεγονός ασφάλειας δεν είναι πάντα εφικτό.

Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα ως ενισχυτή ώσης, σχετική με τους στενούς σωλήνες καπνοδόχων, όπου οι αεροδυναμικοί φυσικοί δείκτες είναι πολύ αδύναμοι, υπάρχει ανάγκη αύξησης αυτών των δεικτών. Υπάρχουν μοντέλα ανεμιστήρων που, εκτός από την εργασία σε ηλεκτρισμό σε ισχυρούς ανέμους, περιστρέφονται λόγω μηχανικής περιστροφής από τη ροή.

Έλξη ρυθμιστή για λέβητες στερεών καυσίμων με τα χέρια τους

Για μια πλήρη και λειτουργική λειτουργία ολόκληρου του εγκατεστημένου συστήματος θέρμανσης στο σπίτι, δεν αρκεί να συλλέγουμε μόνο όλα τα εξαρτήματα και να αγοράζουμε καύσιμα ποιότητας από έναν αξιόπιστο προμηθευτή.

Τι είναι ο ελεγκτής έλξης;

Είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν και να δημιουργηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η διαδικασία καύσης προχωρά μόνο σύμφωνα με το προκαθορισμένο σχήμα με τον απαιτούμενο όγκο απελευθέρωσης θερμότητας.

Η αρχή του ελεγκτή έλξης για λέβητα στερεών καυσίμων είναι ο έλεγχος της άμεσης τροφοδοσίας του απαιτούμενου όγκου καθαρού αέρα στον εγκατεστημένο θάλαμο καύσης.

Αρχή λειτουργίας λέβητα στερεών καυσίμων

Για τη σωστή και μέγιστη συντήρηση της φλόγας, είναι απαραίτητο το οξυγόνο να είναι στη σωστή ποσότητα, αφού χωρίς αυτό δεν πέφτει αμέσως φλόγα. Με τη βοήθεια ενός μικρού ρυθμιστή, είναι δυνατό να ελέγχεται η ροή του αερίου στον καυστήρα αρκετά ξεκάθαρα και εγκαίρως.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο γεγονός ότι το καύσιμο που πληρώνεται στη συσκευή αναφλέγεται στον απαιτούμενο τρόπο ρύθμισης, χωρίς να προκαλείται κίνδυνος ανάφλεξης και, φυσικά, απόσβεσης. Το καύσιμο που επιλέγεται για κάθε λέβητα στερεών καυσίμων πρέπει να εξαντλεί εντελώς τις χρήσιμες ιδιότητές του πριν μετατραπεί σε τέφρα.

Έτσι, πώς να εγκαταστήσετε τον έλεγχο πρόσφυσης για λέβητες στερεών καυσίμων; Ποιες είναι οι βασικές αρχές και τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής;

Ο σχεδιασμός της σύγχρονης ρυθμιστικής μηχανής έλξης

Εξωτερικά, αυτή η συσκευή είναι ένα είδος πλωτήρα μικρού μεγέθους, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια ισχυρή μεταλλική αλυσίδα. Μπορούμε να πούμε ότι ο έλεγχος και η ρύθμιση της συσκευής πραγματοποιούνται εύκολα κυριολεκτικά με μία κίνηση των χεριών.

Ρυθμιστής ώσης στο τμήμα

Σημαντικό! Ο ρυθμιστής ώθησης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο μηχανισμός του να αντιδρά ευαισθητοποιητικά στις αλλαγές της θέσης του, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με εξαιρετική προσοχή και προσοχή.

Εάν κινείστε πολύ τον ρυθμιστή σε σχέση με το αρχικό του σημείο σταθεροποίησης, μπορείτε να προκαλέσετε εντελώς απροσδόκητες και δυσάρεστες συνέπειες. Κατά τη διαδικασία θέρμανσης, κάθε λεπτομέρεια πρέπει να βρίσκεται υπό τον άγρυπνο έλεγχο του χρήστη. Δεν υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες και αποχρώσεις σε αυτό το θέμα, καθώς η ασφάλεια ολόκληρης της κατοικίας και των ανθρώπων που ζουν εκεί εξαρτάται από την ορθότητα των ενεργειών.

Ο ρυθμιστής έλξης για λέβητες στερεών καυσίμων μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και αποτελεσματικά ακόμη και στο γκαράζ σας. Για να εφαρμόσετε αυτήν την ιδέα, θα χρειαστείτε ένα ελάχιστο ποσό αναλώσιμων και ένα αρκετά απλό σύνολο βασικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα σε κάθε σπίτι. Το ίδιο το έργο θα σας μεταφέρει κυριολεκτικά λίγες ώρες.

Ο σχεδιασμός της σύγχρονης ρυθμιστικής μηχανής έλξης

Ο μηχανισμός θα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Το ίδιο το ρυθμιστικό σώμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό και αξιόπιστο μέταλλο.
 • Η κεφαλή της συσκευής είναι κατασκευασμένη από πλαστικό.
 • Ένα μανίκι που είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο ή άλλο υλικό που είναι ανθεκτικό στη θερμότητα.
 • Μοχλός από καλό μέταλλο, που σας επιτρέπει να ελέγχετε.
 • Μια αλυσίδα που συνδέεται με τον μοχλό θα χρησιμεύσει για τον άμεσο έλεγχο του μηχανισμού.

Ο ρυθμιστής έλξης για λέβητες στερεών καυσίμων, η οδηγία για τη συλλογή των οποίων είναι αρκετά απλή, γίνεται ανεξάρτητα χωρίς μεγάλη δυσκολία. Βρείτε τα στοιχεία της συσκευής είναι αρκετά απλά - μπορούν να συναντηθούν ακόμη και στο γκαράζ σας. Ο κύριος στόχος είναι να αλέσετε καλά το μανίκι. Θα πρέπει ιδανικά να καθίσει στην τρύπα που προορίζεται γι 'αυτό, και να μην είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. Όταν το μέγεθος του θερμοσίφωνα δεν έχει επιλεγεί σωστά, αρχίζουν τα προβλήματα με τον έλεγχο της παροχής οξυγόνου.

Εγκατάσταση του προετοιμασμένου ρυθμιστή ροπής

Η θέση του ρυθμιστή στο ίδιο το λέβητα μπορεί να είναι αυστηρά κάθετη ή οριζόντια. Αυτός ο παράγοντας εξαρτάται άμεσα από το πού προβλέπεται μια μικρή τρύπα για την επόμενη εγκατάσταση.

Ο ελεγκτής εγκαθίσταται γρήγορα και πολύ εύκολα

Η εγκατάσταση του ρυθμιστή είναι γρήγορη και εύκολη:

 • Οριζόντια επιλογή. Η βίδα ασφάλισης βρίσκεται στην επάνω θέση.
 • Κάθετη έκδοση. Η βίδα στερέωσης βρίσκεται στην άλλη πλευρά.
 • Όταν αφαιρείτε τον ρυθμιστή από τη συσκευασία του, ίσως παρατηρήσετε ότι ο μοχλός έχει αφαιρεθεί. Έτσι, η συσκευασία φαίνεται πιο συμπαγής. Ο μοχλός στερεώνεται με μια βίδα στην επιθυμητή θέση, έτσι ώστε το ίδιο το εξάρτημα να βρίσκεται στο επίπεδο τμήμα.
 • Η αλυσίδα είναι στερεωμένη έτσι ώστε η θέση μεταξύ του αποσβεστήρα αέρα και του μοχλού να είναι αποκλειστικά κάθετη. Αρχικά, η αλυσίδα στο μοχλό είναι σταθερή και η σταθεροποίηση απευθείας στο πτερύγιο είναι απαραίτητη κατά τη ρύθμιση της συσκευής.

Σημαντικό! Σε οποιαδήποτε εντολή προς τους ρυθμιστές διαφορετικών τροποποιήσεων, καθορίζεται το μέγιστο βάρος αποσβεστήρα, το οποίο επιτρέπεται όταν ο ελεγκτής έλξης χρησιμοποιείται ενεργά. Αυτός ο παράγοντας θα πρέπει να δώσει αμέσως προσοχή.

Ρύθμιση εγκατάστασης

Πριν από την άμεση ρύθμιση του μηχανισμού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένας παράγοντας δεν αποτελεί εμπόδιο σε ένα ειδικό αποσβεστήρα: μπορεί να ανοίξει και να κλείσει ελεύθερα. Πώς να ρυθμίσετε τον ρυθμιστή βυθίσματος για λέβητες στερεών καυσίμων;

 1. Ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία στη σταθερή λαβή της συσκευής. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια κλίμακα, η οποία εξαρτάται από τη θέση του ρυθμιστή - αυστηρά κάθετη ή αυστηρά οριζόντια.
 2. Προθερμάνετε το καύσιμο στον ίδιο τον λέβητα στην επιλεγμένη και προκαθορισμένη θερμοκρασία, ελέγχοντας τη διαδικασία με ένα θερμόμετρο.
 3. Τώρα ο αμορτισέρ βρίσκεται στην ανοικτή θέση.
 4. Όταν έχετε φτάσει στην απαραίτητη θερμοκρασία, στερεώστε την αλυσίδα έτσι ώστε το πτερύγιο να παραμείνει ανοιχτό μερικά χιλιοστά. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την προκύπτουσα τάση της συνημμένης αλυσίδας.
 5. Ασφαλίστε τη λαβή χρησιμοποιώντας μια ειδική βίδα.

Πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο πρόσφυσης για
λέβητες στερεών καυσίμων;

Δώστε προσοχή! Στις οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευή υπάρχουν ειδικές οδηγίες που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Να ακολουθείτε πάντα προσεκτικά μόνο τις συστάσεις που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο μοντέλο του ρυθμιστή που αγοράσατε.

Σύγκριση μηχανικών και αυτόματων συσκευών

Στην πράξη, χρησιμοποιούνται συχνά οι μηχανικές μεταβολές των ρυθμιστών πίεσης. Το όλο θέμα είναι ότι το σύστημα στη μηχανή λειτουργεί από συνεχή ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που καθιστά το σύστημα θέρμανσης πτητικό.

Και στην κατάσταση με το καθιερωμένο σύγχρονο μοντέλο, το γεγονός αυτό γίνεται μια σημαντική δυσκολία στη διαδικασία λειτουργίας. Αν συγκρίνουμε τα προβλήματα με τα οφέλη που προκύπτουν, ο λόγος γίνεται ασύμφορος για τον χρήστη, ο οποίος θα πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς την ηλεκτρική ενέργεια και να παραμείνει χωρίς θερμότητα όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι απενεργοποιημένη.

Δεν πρέπει να πληρώνετε αρκετές φορές περισσότερο και να αγοράζετε ακριβά ανάλογα, επειδή ένα σύστημα ποιότητας μπορεί να λειτουργήσει τέλεια και αξιόπιστα σε λέβητες χωρίς προηγμένο έλεγχο του ηλεκτρονικού τύπου. Ακόμη και τη στιγμή της διακοπής ρεύματος, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί εύκολα να αλλάξει τις παραμέτρους της συσκευής και ο λέβητας θα συνεχίσει τη δουλειά του χωρίς καμία αποτυχία και δυσπιστία.