10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

Κατανάλωση ισχύος

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Λειτουργία λειτουργίας

Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

Διαστάσεις

Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

Επίπεδο θορύβου

Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

Φωτισμός

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

Top 10 καλύτερες κουκούλες κουζίνας το 2018

Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία, που συνοδεύεται από ανεπιθύμητη επιφανειακή μόλυνση, ανάμειξη διαφόρων μυρωδιών τροφίμων, την κατανομή ψεκασμού λιπαρών ελαίων. Για την επίλυση των προβλημάτων κουζίνας οι νοικοκυρές είναι κουκούλες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν γρήγορα τον αέρα στο διαμέρισμα.

Εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, εξαλείφει γρήγορα τις μικτές μυρωδιές της κουζίνας, μειώνει το επίπεδο σπουδαιότητας και, γενικά, ανανεώνει τον αέρα. Οι κουκούλες διαφέρουν ως προς τη διαμόρφωση και τις παραμέτρους τους. Πώς να επιλέξετε τη σωστή επιλογή και πώς οι κουκούλες διαφέρουν ο ένας από τον άλλο - στην κατάταξη των μοντέλων το 2018, ο λόγος τιμής και ποιότητας.

Είδη κουκούλες για την κουζίνα

Με τύπο συσκευής

Όλες οι κουκούλες λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αυτό είναι ένα σύστημα που σας επιτρέπει να πιάσετε ανεπιθύμητες οσμές, καπνούς, λιπαρά πιτσιλιές. Με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα τα εκχυλίσματα κυκλοφορούν και ρέουν.

Κυκλοφορούν

Παρέχει αέρα μέσω ειδικών φίλτρων άνθρακα και κασέτας συλλογής λίπους και τους αναγκάζει να κυκλοφορούν στο δωμάτιο. Αυτά τα εκχυλίσματα διαρκούν περισσότερο, αφού ένα πολύ μικρό φορτίο εφαρμόζεται στον κύριο κινητήρα. Είναι επίσης συνήθως μια συμπαγής συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο με μια μικρή περιοχή. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και δεν απαιτεί επιπλέον σωλήνες και εύκαμπτους σωλήνες.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη τακτικής αντικατάστασης των φίλτρων άνθρακα και φροντίδας του κύριου φίλτρου λίπους, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της κουκούλας και συλλέγει το σπρέι και την αιθάλη.

Ρέει

Η αρχή της λειτουργίας διακρίνεται από την ικανότητα να λειτουργεί μόνο με εξαερισμό στον εξαερισμό. Με αυτό η συσκευή συνδέεται με σωλήνα ή είναι εγκατεστημένη κοντά στην ίδια την τρύπα. Αυτό περιορίζει την επιλογή της θέσης για εγκατάσταση.

Το έργο γίνεται με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί αέρα στον χώρο και το στέλνει στο ορυχείο ή στο δρόμο, αν υπάρχει ένα άνοιγμα στην κουζίνα για αυτό. Ένα τέτοιο απόσπασμα δεν απαιτεί πρόσθετα φίλτρα διαφορετικά από το κύριο - λίπος.

Οι απορροφητήρες είναι λιγότερο δημοφιλείς από τους κυκλοφορητές, καθώς απαιτούνται πρόσθετα ανοίγματα, αγωγοί υπό μορφή σωλήνων, καθώς και πηγή παροχής αέρα στη θέση του τι αποσύρεται από το δωμάτιο. Το χειμώνα δεν είναι πάντα δυνατό να ανοίξετε παράθυρα, επομένως αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσκολία.

Ανά τύπο εγκατάστασης

Η εσωτερική συναρμολόγηση των κουκούλες και η λειτουργικότητά τους είναι πάντα περίπου ίδια και διαφέρουν στο επίπεδο ισχύος και τις πρόσθετες επιλογές. Αλλά ο σχεδιασμός κάθε κουκούλας είναι μοναδικός και επηρεάζει τον διαχωρισμό ανά τύπο εγκατάστασης.

 • Αναστολείς - συσκευές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος. Εύκολη συναρμολόγηση και εγκατάσταση. Μοιάζει με σώμα 60 cm x 50 cm με φίλτρα λίπους στο κάτω μέρος και κινητήρα μέσα. Τα περισσότερα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα κουκούλες είναι τύπου κρέμονται.
 • Θόλος (τζάκι) - μέσα του υπάρχει ένας ισχυρός κινητήρας, και ο σχεδιασμός μοιάζει με ένα φυσικό τζάκι. Πρόκειται για μια ογκώδη συσκευή που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το αξιοσημείωτο ανώτερο τμήμα του επιτρέπει στους κατασκευαστές να πειραματιστούν με το σχεδιασμό. Τοίχος τοποθετείται απευθείας στον τοίχο με μια επίπεδη πλευρά, γωνιακό στις γωνίες, αναρτημένο στην οροφή. Συχνά έχετε μια κεκλιμένη επιφάνεια, η οποία σας επιτρέπει να αποφύγετε τραυματισμούς ενώ εργάζεστε στην κουζίνα.
 • Ενσωματωμένα - μοιάζουν με στενές ρίγες πλάτους λίγων εκατοστών. Τοποθετείται απευθείας στα ερμάρια ή στους πάγκους και σπρώχνεται προς τα έξω εάν χρειάζεται.

Κατάταξη Hood για την κουζίνα 2018

Χαρακτηριστικά

Λειτουργία λειτουργίας: κυκλοφορία σε συνδυασμό με βρύση.

Παραγωγικότητα: 686 cu. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 41 dB.

Λάμπες: 2 φώτα αλογόνου.

Φίλτρο: λιπαρά, άνθρακας.

Έλεγχος: ηλεκτρονικό, push-κουμπί.

Ενσωματωμένη κουκούλα από τον Πολωνό κατασκευαστή. Αναφέρεται στον τύπο θόλου. Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προηγμένες τεχνολογίες, παρέχοντας υψηλής ποιότητας μόνωση θορύβου και αποτελεσματική προστασία από τους καπνούς.

Ο τυπικός καυσαερίων είναι εξοπλισμένος με κασέτες συλλογής λίπους. Οι πρόσθετες συσκευές περιλαμβάνουν ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια. Ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στην αίθουσα χάρη στη λειτουργία ανακυκλοφορίας.

Στον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου υπάρχουν κουμπιά υπεύθυνα για τέτοιες επιλογές όπως ταχύτητα ανεμιστήρα, αλλαγή λειτουργίας, έλεγχος λαμπτήρων αλογόνου στο οπίσθιο φωτισμό.

 • ισχυρός σιωπηλός κινητήρας.
 • το φίλτρο άνθρακα σε ένα πλήρες σετ?
 • τρόπος ανακύκλωσης και απομάκρυνσης δυσάρεστων οσμών.
 • οι λυχνίες αλογόνου φωτίζουν την εστία και δημιουργούν διάχυτο φως σε ολόκληρη την κουζίνα στο σκοτάδι.
 • ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου.

Η μέση τιμή είναι 27.000 ρούβλια

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Παραγωγικότητα: 550 cu. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 49 dB.

Λάμπες: 2 φώτα LED.

Διαχείριση: ηλεκτρονική, αισθητηριακή.

Μια άλλη δημοφιλής μάρκα που παράγει μια τεχνική με ενδιαφέρον σχεδιασμό και χρήσιμη λειτουργικότητα.

Η κουκούλα λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, ανεξάρτητα από τη λειτουργία τροφοδοσίας. Ο χειρισμός αφής σας επιτρέπει να αλλάξετε τη δύναμη έλξης, καθώς και να ρυθμίσετε τον φωτισμό της περιοχής εργασίας.

Εξοπλισμένο με λειτουργία ανακυκλοφορίας.

 • κομψό σχέδιο?
 • Φωτισμός με εστία LED, περιστρεφόμενοι λαμπτήρες.
 • η αξιοπιστία της κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα?
 • σιωπηλός κινητήρας;
 • ευκολία των ρυθμίσεων διαχείρισης.
 • δεν αναγνωρίζεται.

Η μέση τιμή είναι από 12.000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Παραγωγικότητα: 420 cu. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 48 dB.

Φίλτρο: λιπαρά, άνθρακας.

Έλεγχος: μηχανικό, πλήκτρο.

Ήσυχη, συμπαγής κουκούλα, η οποία καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και λειτουργεί με μεγάλη δύναμη. Αλλάζει εύκολα μεταξύ των τριών λειτουργιών υψηλής ταχύτητας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στον πίνακα ελέγχου. Η λυχνία ανάβει την εστία, ανεξάρτητα από το αν ενεργοποιείται η λειτουργία πρόσφυσης.

Μικρή σχεδίαση, χαμηλό επίπεδο θορύβου, ευκολία χρήσης - αυτό προσελκύει αγοραστές σε αυτό το μοντέλο.

 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • πρόσθετα φίλτρα λίπους και άνθρακα.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • οικονομικό κόστος.
 • Στην επιφάνεια υπάρχουν ίχνη αφής.

Η μέση τιμή είναι από 6000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Παραγωγικότητα: 225 cu. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 54 dB.

Λάμπες: 2 φώτα αλογόνου.

Ένα σύγχρονο μοντέλο σχεδίασης, που περιέχει όλες τις βασικές λειτουργίες. Δημιουργεί ένα μικρό θόρυβο, απομακρύνει με αξιοπιστία τον αέρα από τη ρύπανση και τις οσμές.

Χαμηλή ισχύς αρκετά για χρήση σε κανονικές εργασίες στην κουζίνα του σπιτιού.

 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • κομψό σχέδιο?
 • λειτουργία ανακύκλωσης;
 • η τιμή δεν ταιριάζει με τις προδιαγραφές.
 • ευπάθεια.

Η μέση τιμή είναι 11.000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Παραγωγικότητα: 550 cu. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 49 dB.

Λάμπες: 2 φώτα αλογόνου.

Φίλτρο: γράσο με δείκτη ρύπανσης.

Κουκούλα κουζίνας από τον Τούρκο κατασκευαστή. Απλός σχεδιασμός και ελάχιστο σύνολο λειτουργιών είναι όλα που χρειάζονται για αποτελεσματική εργασία. Λειτουργεί σε 2 τρόπους, επεξεργάζεται μια μεγάλη ποσότητα αέρα με επαρκή ταχύτητα.

Κατάλληλο για όσους εκτιμούν τα χρήματά τους και αναζητούν ένα φθηνό και άνετο μοντέλο για το σπίτι.

Από τα μειονεκτήματα - το μέγεθος και το υψηλό επίπεδο θορύβου όταν η συσκευή.

 • βολική διαχείριση.
 • κομψό σχέδιο?
 • ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη.
 • υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η μέση τιμή είναι 9000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Είδος: τζάκι.

Παραγωγικότητα: 740 cu. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 51 dB.

Λάμπες: 2 φώτα αλογόνου.

Φίλτρο: γράσο με δείκτη ρύπανσης.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από χάλυβα με κομψό μαύρο γυαλί. Κλασικό μοντέλο με φουτουριστικό σχεδιασμό. Κατάλληλο για οπαδούς ομαλών γραμμών και μινιμαλισμό στο εσωτερικό.

Παράγει μικρό θόρυβο, ελέγχεται από αισθητήρα. Στις ρυθμίσεις μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα καθαρισμού, να ρυθμίσετε τον οπίσθιο φωτισμό, να ρυθμίσετε το χρονόμετρο εργασίας.

Η ενσωματωμένη παγίδα λίπους απομακρύνεται εύκολα και καθαρίζεται από μολυσματικές ουσίες σε κανονικό τρεχούμενο νερό.

 • ισχυρός σιωπηλός κινητήρας.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • Απλός έλεγχος αφής
 • αυτόματο χρονοδιακόπτη
 • διαγώνιος κομψός σχεδιασμός.
 • στην επιφάνεια αφής συλλέγεται η συμπύκνωση, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής.
 • διαστάσεις.

Η μέση τιμή είναι 11.000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Παραγωγικότητα: 500 cu. m / ώρα.

Λάμπες: 2 φώτα αλογόνου.

Έλεγχος: μηχανικός, ολισθητήρας.

Ένα μοντέλο από έναν δημοφιλή κατασκευαστή οικιακών συσκευών, το οποίο περιλαμβάνεται σε πολλές βαθμολογίες και λίστες. Ένα από τα πιο αξιόπιστα και ήσυχα ενσωματωμένα κουκούλες. Εύκολη συναρμολόγηση στους πάγκους και τα γραφεία, δεν καταλαμβάνει χώρο και ικανοποιεί ποιοτικά τα καθήκοντά του.

Λειτουργεί σε 3 τρόπους υψηλής ταχύτητας υψηλής ισχύος, εύκολο στη λειτουργία και καθαρισμό από μολυσματικές ουσίες.

 • ποιότητα κατασκευής.
 • ισχυρούς κινητήρες?
 • βολικά αφαιρούμενα εξαρτήματα που καθαρίζονται εύκολα.
 • 4 ρυθμίσεις ταχύτητας.
 • Η ενσωματωμένη κατασκευή απαιτεί βάθος τουλάχιστον 40 cm.

Η μέση τιμή είναι 9000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση.

Παραγωγικότητα: 290 κύβος. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 52 dB.

Λαμπτήρες: 1 LED.

Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων μοντέλων για τη μικρογραφία του. Κατάλληλο για τις μικρότερες κουζίνες. Λειτουργεί σε μικρή χωρητικότητα, αλλά εκτελεί τις λειτουργίες της με μεγάλη ευθύνη.

 • συμπαγές μέγεθος.
 • τρεις λειτουργίες παροχής ενέργειας.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • δύναμη.
 • Δεν υπάρχει πρόσθετο φίλτρο στο κιτ · η εύρεση του χωριστά είναι αρκετά δύσκολη.
 • Ειδικός λεπτός ιστός αντικαθιστά το φίλτρο λίπους αλουμινίου.

Η μέση τιμή είναι από 3000 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά

Τρόπος λειτουργίας: κυκλοφορία με βρύση

Τύπος: επίπεδη, ανασταλεί.

Παραγωγικότητα: 350 κύβος. m / ώρα.

Επίπεδο θορύβου: 54 dB.

Λαμπτήρες: 1 LED.

Φίλτρο: λιπαρά, άνθρακας.

Έλεγχος: Πλαίσιο αφής.

Άνετη επίπεδη κουκούλα. Το πλάτος του τοίχου είναι 50 εκ. Λειτουργεί με καλή ισχύ, ενώ καταναλώνει μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Εξοπλισμένο με πρόσθετη βαλβίδα για καλύτερο καθαρισμό, περιλαμβάνονται στη συσκευασία αρκετά αποσπώμενα φίλτρα.

Βαθμολογία κεκλιμένων κουκούλας

Η καθαριότητα και η φρεσκάδα στην κουζίνα με τραπεζαρία είναι διαθέσιμες για φιλική επικοινωνία. Η σωστά επιλεγμένη καπνοδόχος φιλτράρει τον αέρα χωρίς ενοχλητικό θόρυβο, σε αρμονία με το περιβάλλον περιβάλλον. Μεταξύ της νέας γενιάς συσκευών, η κεκλιμένη κουκούλα θεωρείται ότι είναι η καλύτερη. Λαμβάνει υπόψη τις αδυναμίες προηγούμενων σχεδίων, δημιούργησε μια νέα σιλουέτα, οργανική για πολλά στυλ.

Βαθμολογία κεκλιμένων κουκούλας για κουζίνα 2017 - 2018

Η λοξοτομημένη επιφάνεια αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική για την αφαίρεση της ροής αέρα από την οριζόντια επιφάνεια. Ο αέρας κινείται γρηγορότερα, λόγω του στενότερου χώρου και της αυξημένης ισχύος του κινητήρα. Για κεκλιμένους απορροφητήρες, οι χαρακτηριστικοί δείκτες είναι:

 • Υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • μειωμένο όγκο εργασίας ·
 • τηλεχειριστήριο.
 • Διαστάσεις του πίνακα 50-90 cm.
 • απλή εγκατάσταση και συντήρηση.

Ορίζοντας τους ηγέτες, λαμβάνουμε υπόψη την ανατροφοδότηση και τη ζήτηση για κουπαστές για την κουζίνα. Οι καλύτερες 10 καλύτερες συσκευές διερευνώνται διεξοδικά για να προσδιοριστεί η θέση στην κατάταξη.

Ίσως παρατηρήσετε ότι τα κεκλιμένα μοντέλα σε σύγκριση με τις συσκευές του κλασσικού στυλ είναι κάπως πιο ακριβά. Αυτό οφείλεται στη χρήση κινητήρων που δημιουργούν μικρό θόρυβο και ειδικές διακοσμητικές επιφάνειες. Οι πελάτες εκτιμούν τα συνδυασμένα εκχυλίσματα που μπορούν να λειτουργήσουν για ανακυκλοφορία και εξαγωγή αέρα. Η κεκλιμένη επιφάνεια σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εξοπλισμό σε μια κουμπωμένη κουζίνα με ένα μικρό φούρνο.

Ποια κουκούλα είναι καλύτερη, κεκλιμένη ή τηλεσκοπική

Το ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού εγκαθίσταται συχνά στο ερμάριο επίπλων. Προκειμένου να είναι πιο βολικό, το επίπεδο φιλτραρίσματος είναι πτυσσόμενο, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της πλάκας, το πλαίσιο εκτείνεται, δημιουργώντας ένα προστατευτικό κάλυμμα ή θόλο. Στη συναρμολογημένη μορφή γίνεται διακριτή από την πρόσοψη.

Η εγκατάσταση πάνω από την πλάκα μπορεί να έχει διαφορετικές επιδόσεις, έλεγχο, συστήματα φίλτρων. Κάθετη τομή της ανερχόμενης ροής αέρα παραμένει. Στις τηλεσκοπικές κουκούλες είναι συχνά απαραίτητη η αλλαγή των κασετών άνθρακα, δεν είναι φθηνές. Το πτυσσόμενο σύστημα ταιριάζει απόλυτα με το στυλ της κουζίνας, μπορεί να φιλτράρει ή να ρέει.

Η λύση, κεκλιμένη ή ευθεία τέντωμα είναι καλύτερα να επιλέξετε, εξαρτάται από το είδος της διάταξης. Εάν χρησιμοποιείτε ενσωματωμένα έπιπλα, η επιλογή του τηλεσκοπικού καλύμματος είναι δικαιολογημένη.

Ποια κουκούλα είναι καλύτερη, ενσωματωμένη ή κεκλιμένη

Η γενική τάση των σύγχρονων επίπλων είναι να δημιουργούν κόγχες, κάψουλες, κελιά, για να κρύβουν τα πάντα κάτω από μια ενιαία πρόσοψη. Τα αντικείμενα λειτουργικής κατάστασης και τα στοιχεία διακόσμησης παραμένουν στην οπτική γωνία.

Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται στον θάλαμο πάνω από τη σόμπα, το κάτω μέρος του οποίου είναι ένα φίλτρο, μέσα στην πόρτα υπάρχει ένα περίβλημα με κινητήρα και ανεμιστήρα. Χρησιμοποιώντας ένα οριζόντιο πλαίσιο εξάτμισης είναι πιο βολικό, αλλά η εγκατάσταση καταλαμβάνει πολύ χώρο στο ντουλάπι, τοποθετώντας 2 επίπεδα.

Η ιδιαιτερότητα των ενσωματωμένων μοντέλων ήταν ο αυξημένος θόρυβος τους. Αυτό συμβαίνει περισσότερο με τα συστήματα φίλτρων. Χρησιμοποιούν έναν κινητήρα με αύξηση ισχύος 1,7 φορές σε σχέση με εκείνη που υπολογίζεται από την ανταλλαγή αέρα. Συχνά η κουκούλα διαθέτει 2 κινητήρες.

Το κόστος των ενσωματωμένων και κεκλιμένων συστημάτων διαφέρει ελάχιστα. Επιλέξτε μια κουκούλα για την κουζίνα με ένα νέο κινητήρα που χαρακτηρίζεται από ήσυχη λειτουργία, κατά προτίμηση. Η κομψή σχεδίαση, το τηλεχειριστήριο και η υψηλή ταχύτητα καθαρισμού κατά την κλίση του πίνακα φίλτρου δημιουργούν άνετες συνθήκες.

Τι είναι καλό για μια κεκλιμένη κουκούλα

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της κουζίνας, μπορείτε εύκολα να βρείτε το καλύτερο πάνελ από γνωστούς κατασκευαστές. Το πιο δημοφιλές είναι η επικλινής κουκούλα 60 cm Pyramida Hes 30. Το μέγεθος των πάνελ των 90 * 40 cm έχει 4 λειτουργίες, συνδυασμένες, φωτεινά χρώματα, με μια αφή και τηλεχειρισμό. Το πάνελ Maundfeld Gloria, 30 * 90 cm, εξοπλισμένο με χρονοδιακόπτη, διακρίνεται από αυστηρές φόρμες και ουδέτερο χρώμα. Λουστρέ ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο γυαλί και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία χαρακτηρίζουν την εγκατάσταση του Cata.

Για μια μικρή κουζίνα με αέριο δύο καυστήρων ή ηλεκτρική κουζίνα, οι καλύτερες μάρκες προσφέρονται από την LEX. Η κεκλιμένη κουκούλα 50 cm Mini 500 blassk με χωρητικότητα 420 m3 / h, σε συνδυασμό, λειτουργεί καλά σε μια μικρή κουζίνα.

Βίντεο

Μπορείτε να δείτε τους τύπους των κεκλιμένων κουκούλες και την τοποθέτησή τους πάνω από την εστία στο βίντεο.

Κατάταξη Hood για την κουζίνα 2018

Ο αέρας της κουζίνας θεωρείται το πιο μολυσμένο στο διαμέρισμα: φράζει τα καπνά και τα λίπη μαγειρεύοντας τα τρόφιμα, τα απορρυπαντικά και τη σκόνη, ώστε να βοηθήσουν στον καθαρισμό του, οι σύγχρονοι χρήστες έρχονται σε απορροφητήρες. Όλες οι κουκούλες λειτουργούν με βάση την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού, αντιμετωπίζουν τα προϊόντα καύσης, τον ατμό από τα πιάτα και τις δυσάρεστες οσμές. Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή των καλύτερων κουκούλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βαθμολογία των καλύτερων κουκούλες το 2018, που έχουν συνταχθεί από κριτικές χρηστών.

Τύποι κουκούλες

Με αρχή του καθαρισμού του αέρα να διακρίνει μεταξύ:

 • συστήματα ανακύκλωσης - ο καθαρισμός πραγματοποιείται με τη βοήθεια φίλτρων, μετά τη διήθηση ο καθαρισμένος αέρας απελευθερώνεται πίσω στο δωμάτιο. Εξαιρετική αντιμετώπιση με την αιθάλη και το λίπος, ωστόσο, κατώτερη από το επίπεδο των καθυστερημένων οσμών που ρέουν απορροφητήρες?
 • τα ρέοντα συστήματα - ο μολυσμένος αέρας αποστέλλεται από τον ανεμιστήρα έξω από τις εγκαταστάσεις (στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού), καθαρός αέρας που έχει περάσει από τα φίλτρα και ο οποίος είναι απαλλαγμένος από δυσάρεστη οσμή επανέρχεται. Αντιμετωπίστε αποτελεσματικότερα την εργασία, αλλά πιο ακριβό στο κόστος λόγω των δυσκολιών εγκατάστασης και σύνδεσης.

Με μέθοδος στερέωσης σύστημα:

Το βασικό κριτήριο επιλογής είναι τύπο κατασκευής:

 • επίπεδη κρέμονται - εύκολο στην εγκατάσταση και φτηνές, ωστόσο, κουκούλες χαμηλής ισχύος.
 • ενσωματωμένο - ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους κουκούλες, κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα με μεγάλους περιορισμούς του ελεύθερου χώρου, η αρχή της λειτουργίας είναι ίδια με ένα επίπεδο κρέμονται τύπου. Συνήθως ένα επιπλέον ντουλάπι κουζίνας βρίσκεται πάνω από την κουκούλα, που κρύβει τις επικοινωνίες και στο οποίο είναι δυνατόν να τοποθετήσετε διαφορετικά σκεύη, διατηρώντας την ακεραιότητα του σχεδιασμού της κουζίνας.
 • νησί - η κουκούλα τοποθετείται πάνω από την εστία, στερεωμένη στην οροφή, λόγω του τι μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του σχεδιαστή του πελάτη και να έχει οποιαδήποτε μεγέθη.
 • οριζόντια κρέμονται - η κουκούλα είναι τοποθετημένη στον τοίχο, τα περισσότερα μοντέλα έχουν έναν τύπο κυκλοφορίας εξαερισμού. Η πιο απλή εγκατάσταση και, κατά συνέπεια, ο πιο δημοφιλής τύπος κατασκευής μεταξύ Ρώσων χρηστών. Για οριζόντιους αναστολείς κουκούλας, μπορείτε να παραγγείλετε ένα κρεμαστό ντουλάπι, χάρη στο οποίο η δομή θα φαίνεται κομψή και ακριβή.
 • κάθετη κρεμάστρα - ο τύπος κατασκευής είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο, η διαφορά έγκειται σε μια εντελώς κάθετη διάταξη. Υπάρχουν μοντέλα τόσο τύπου κυκλοφορίας όσο και τύπου εξαερισμού.
 • θόλος - αυτός ο τύπος μπορεί ασφαλώς να ονομαστεί παραδοσιακός, καθώς οι θολωτές κουκούλες έχουν μια τεράστια ζήτηση από τους Ρώσους από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Οι κουκούλες θόλου είναι στερεωμένες στον τοίχο, το ύψος των συνδετήρων εξαρτάται από το μήκος του σωλήνα εξαγωγής.

Επιλέξτε μια κουκούλα: συμβουλές σχετικά με τα χαρακτηριστικά

 • έως 200 m³ / h - χαμηλή παραγωγικότητα.
 • έως 500 m³ / h - μέση παραγωγικότητα.
 • έως 1200 m³ / h - υψηλή παραγωγικότητα.

Για έναν μέσο χρήστη, οι ειδικοί προτείνουν κουκούλες με χωρητικότητα 500 m³ / h.

Τύπος διαχείρισης:

 • ρυθμιστικό (slider) - που βρίσκεται στο κάτω μέρος της θήκης, οι χρήστες σημειώνουν την ταλαιπωρία και την ταχεία μόλυνση.
 • κουμπί - βολική και ανθεκτική επιλογή?
 • touch - έρχεται πλήρης με υπερσύγχρονα μοντέλα, ωστόσο, αυτά τα συστήματα είναι βραχύβια λόγω της αστάθειας των διαφορών και των δυσλειτουργιών στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • ψευδο-αισθητήρια - το πιο λογικό τύπο, ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί. Λειτουργεί από το τηλεχειριστήριο - ως ευχάριστη προσθήκη.

Εάν επιλέξετε την κουκούλα για πρώτη φορά, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν αθόρυβοι κουκούλες: ακόμα και αν ο ανεμιστήρας δεν εκπέμπει ήχους, η ροή του αέρα μέσω των λεπίδων και των φίλτρων καθώς και του ίδιου του σώματος θα εξακολουθεί να σκουριάζει. Η μείωση θορύβου επηρεάζεται μόνο από τη θωράκιση του ανεμιστήρα σε ακριβά μοντέλα.

Top-3 ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας

3η θέση - ενσωματωμένη καλύπτρα ELIKOR Integra 60 (από 2 970 τρίβει)

Το συμπαγές κάλυμμα ELIKOR Integra 60 ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό σας και είναι χτισμένο σε σχεδόν οποιοδήποτε σετ κουζίνας. Αυστηρός σχεδιασμός φαίνεται πολύ ακριβός, το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη διαχείριση. Η χωρητικότητα είναι αρκετή για μια μεσαία κουζίνα.

 • Τύπος εγκατάστασης: Ενσωματωμένο
 • Διαστάσεις: 180 × 600 × 280 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος αγωγού: 120 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 220 W
 • Παραγωγικότητα: 400 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: μηχανικό (πλήκτρο)
 • Θόρυβος: 55 dB
 • μεταλλικό περίβλημα;
 • 2 τρόποι λειτουργίας (αεραγωγός και κυκλοφορία).
 • 2 ταχύτητες.
 • φωτισμός με 2 λάμπες αλογόνου.
 • ισχύς της λάμπας για φωτισμό - 20 W.
 • περιλαμβάνεται φίλτρο λίπους.
 • απλός έλεγχος και εύκολη εγκατάσταση.
 • εύκολη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.
 • προσιτή τιμή ·
 • Αντιμετωπίζει τέλεια το λίπος.
 • υψηλή ισχύ αναρρόφησης αέρα.
 • τα φίλτρα πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.
 • φωτεινό οπίσθιο φωτισμό
 • υψηλή ποιότητα κατασκευής.
 • γίνονται γρήγορα βρώμικα, με αποτέλεσμα το σύστημα να αρχίζει να αποτυγχάνει.
 • πολύ θορυβώδες.

2η θέση - ενσωματωμένη κουκούλα Miele DA 3466 (από 54 900 τρίβει)

Το εκχύλισμα Miele είναι ένας συνδυασμός της υψηλότερης ποιότητας όλων των εξαρτημάτων, της ανθεκτικότητας, της αποδοτικότητας, των τεχνικών χαρακτηριστικών, της ισχύος, της εξοικονόμησης ενέργειας και του σχεδιασμού.

 • Τύπος εγκατάστασης: Ενσωματωμένο
 • Διαστάσεις: 340 × 600 × 280 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος του αγωγού αέρα: 150 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 190 W
 • Παραγωγικότητα: 550 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Έλεγχος τύπου: ηλεκτρονικό (push-button)
 • Θόρυβος: 64 dB
 • μεταλλικό περίβλημα;
 • 2 συνήθεις τρόποι λειτουργίας (εξάτμιση και κυκλοφορία αέρα).
 • 3 ταχύτητες.
 • ένταση-λειτουργία?
 • η επιφάνεια δεν είναι βρώμικη.
 • βαλβίδα αντεπιστροφής (υψηλό επίπεδο ασφάλειας).
 • Χρονοδιακόπτης
 • φωτισμός 2 φώτα LED?
 • η ισχύς της λυχνίας για φωτισμό είναι 3 watts.
 • υψηλή ισχύ αναρρόφησης αέρα.
 • φωτεινό οικονομικό φωτισμό κοντά στο φως της ημέρας.
 • πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής.
 • αξιοπιστία και αντοχή.
 • σύστημα ασφαλείας (βαλβίδα ελέγχου).
 • Εκτεταμένη λειτουργικότητα (πολλές ταχύτητες και τρόποι λειτουργίας, χρονοδιακόπτης).
 • οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας ·
 • κομψό σχεδιασμό.

1η θέση - ενσωματωμένη κουκούλα Kronasteel Kamilla Sensor 2M 600 (από 6 830 τρίβει)

Ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα στον τομέα premium, η εξαγωγή από την Kronasteel γίνεται χωρίς όρους ο νικητής της βαθμολογίας λόγω του καλύτερου συνδυασμού όλων των παραμέτρων.

 • Τύπος εγκατάστασης: Ενσωματωμένο
 • Διαστάσεις: 180 × 600 × 280 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος αγωγού: 120 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 280 W
 • Παραγωγικότητα: 500 m³ / h
 • Κινητήρες: 2 τεμάχια.
 • Τύπος ελέγχου: ηλεκτρονικό (touch)
 • Θόρυβος: 55 dB
 • μέταλλο / γυαλί - υλικά σώματος.
 • 2 βασικές λειτουργίες (εξαερισμός και κυκλοφορία αέρα).
 • 3 ταχύτητες.
 • Χρονοδιακόπτης
 • βαλβίδα αέρα αντι-επιστροφής (σύστημα ασφαλείας).
 • λιπαρό φίλτρο;
 • δείκτης της μόλυνσης της κουκούλας.
 • φωτισμός με 2 λάμπες αλογόνου (μπορεί να αντικατασταθεί από LED).
 • η φωτεινή ισχύς για φωτισμό είναι 50 W.
 • ασφαλές.
 • σύγχρονη διεπαφή αφής
 • αυτοματισμού;
 • εκτεταμένη λειτουργικότητα.
 • υψηλή ποιότητα κατασκευής.
 • υψηλή ισχύ λόγω δύο κινητήρων?
 • κομψή σχεδίαση, "ζεστή" εμφάνιση στην κουζίνα?
 • ο καλύτερος συνδυασμός τιμής, ποιότητας και τεχνικών χαρακτηριστικών.

TOP-3 κουκούλες τζάκι

3η θέση - Kronasteel Bella 500 (από 3.860 ρούβλια).

Προσιτή και ανθεκτική, το Kronasteel Bella 500 κλείνει την βαθμολογία των καλύτερων απορροφητών τζακιού χάρη σε μια πραγματικά μέτρια τιμή με βελτιωμένη λειτουργικότητα και καλό σχεδιασμό. Εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής που θα προστατεύει εσάς και τους αγαπημένους σας.

 • Τύπος εγκατάστασης: Τοίχος τζάκι
 • Διαστάσεις: 670 × 500 × 450 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 500 mm
 • Διάμετρος αγωγού: 120 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 280 W
 • Παραγωγικότητα: 550 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: μηχανικό (ρυθμιστικό)
 • Θορυβότης: 51 dB
 • 2 κύριες λειτουργίες (κυκλοφορία αέρα και ροής αέρα).
 • 3 ταχύτητες.
 • Περιλαμβάνεται φίλτρο λίπους και φίλτρο άνθρακα.
 • δείκτης της μόλυνσης της κουκούλας.
 • φωτισμός με 1 λάμπα πυρακτώσεως.
 • η ισχύς του λαμπτήρα για φωτισμό είναι 25 W.
 • Περιλαμβάνεται το τηλεχειριστήριο.
 • βαλβίδα ελέγχου.
 • υψηλή ποιότητα όλων των εξαρτημάτων και μακροζωία του συστήματος.
 • το πάχος του μετάλλου είναι τέλεια προσαρμοσμένο.
 • χαμηλό θόρυβο.
 • πολύ ισχυρή εξάτμιση, αντιμετωπίζει σταθερά υψηλά φορτία.
 • τα φίλτρα λίπους αφαιρούνται εύκολα και πλένονται γρήγορα.
 • η βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει την είσοδο βρώμικου αέρα στο δωμάτιο.
 • φωτεινό φωτισμό.
 • πρέπει να αγοράσετε φίλτρα άνθρακα.
 • ο διακόπτης ολισθητήρα είναι βολικά τοποθετημένος και γρήγορα βρώμικος.
 • κατά την εγκατάσταση και τη σύνδεση, υπάρχουν δυσκολίες.

2η θέση - Asko CW4664S (από 42 600 ρούβλια)

Η τεχνολογία από το Asko θυμόμαστε χρήστες με υψηλή ποιότητα κατασκευής, πολυλειτουργικότητα και ανθεκτικότητα. Αυτό το μοντέλο δεν αποτελεί εξαίρεση, επομένως, σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνισή του στην αγορά, δεν χάνει τις θέσεις του στις αξιολογήσεις. Ισχυρό, κομψό, αξιόπιστο, εύχρηστο - το Asko CW4664S κατακτά και συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές πολλών χρηστών.

 • Τύπος εγκατάστασης: Τοίχος τζάκι
 • Διαστάσεις: 800 × 600 × 500 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος του αγωγού αέρα: 150 mm
 • Ισχύς: 216 W
 • Παραγωγικότητα: 676 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: ηλεκτρονικό (touch)
 • Οθόνη: ναι
 • Θορυβότης: 57 dB
 • 2 βασικές λειτουργίες (εξαγωγή αέρα και ανακυκλοφορία αέρα).
 • (για γρήγορο αερισμό).
 • 4 ταχύτητες.
 • Χρονοδιακόπτης
 • φωτισμός με 2 λαμπτήρες LED.
 • ισχύς λαμπτήρα - 3 W?
 • βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • λιπαρό φίλτρο;
 • ένδειξη μόλυνσης του συστήματος.
 • απλή διαχείριση και προηγμένη λειτουργικότητα.
 • μέγιστη αυτόματη λειτουργία του συστήματος.
 • καλός οικονομικός φωτισμός, κοντά στο φως της ημέρας.
 • σχεδόν αθόρυβο μοντέλο ακόμα και στην υψηλότερη ταχύτητα του ανεμιστήρα.
 • ανθεκτικό και αξιόπιστο κάλυμμα?
 • το φίλτρο πλένεται εύκολα με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων.
 • ο σχεδιασμός ταιριάζει με κάθε εσωτερικό χώρο.
 • υψηλή ισχύς (κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια).
 • χωρίς σήμανση (η επιφάνεια απορροφά μικρές ακαθαρσίες και σκόνη).

1 η θέση - ELIKOR Agat 60 (από 10 560 τρίβει)

Καλύτερη στο Top 3 των ομπρέλες για καμινάδες, απορροφητήρας ELIKOR Agate 60 χαρούμενους ανθρώπους είναι απόλυτα εύρυθμη λειτουργία όλων των συστημάτων, μια ποικιλία τρόπων, διασύνδεση αιχμής και προσιτή τιμή.

 • Τύπος εγκατάστασης: Τοίχος τζάκι
 • Διαστάσεις: 1000 × 600 × 500 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος του αγωγού αέρα: 150 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 280 W
 • Παραγωγικότητα: 1000 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: ηλεκτρονικό (touch)
 • Οθόνη: ναι
 • μεταλλικό περίβλημα;
 • 2 κύριες λειτουργίες (βρύση και κυκλοφορία).
 • 4 βασικές ταχύτητες.
 • εντατική θεραπεία.
 • λειτουργία αυτόματου αερισμού.
 • μη μαρμάρινη επιφάνεια (η σκόνη δεν καθιζάνει, δεν παραμένουν ίχνη απορρυπαντικού ή δακτυλικών αποτυπωμάτων).
 • λιπαρό φίλτρο;
 • Χρονοδιακόπτης
 • φωτισμός - 2 λαμπτήρες αλογόνου.
 • η ισχύς της λάμπας είναι 20W.
 • η καλύτερη σχέση κόστους, ποιότητας κατασκευής και τεχνικών χαρακτηριστικών.
 • πολύ ισχυρή αναρρόφηση αέρα στις ελάχιστες στροφές.
 • Ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα σε μεγάλα δωμάτια.
 • Ο αυτόματος αερισμός ενεργοποιείται κάθε ώρα για 10 λεπτά, διατηρώντας καθαρό και καθαρό αέρα στο δωμάτιο.
 • σχεδόν πλήρης αθόρυβη λειτουργία με 1-2 ταχύτητες.
 • ανθεκτικότητα.
 • πολύ θορύβους σε 4 τρόπους.

TOP-3 κεκλιμένες κουκούλες

3η θέση - LEX Mini 500 (από 5 540 ρούβλια).

Η πρόοδος προχωράει και οι συνήθεις κουκούλες έχουν γίνει παρόμοια με τις οθόνες LED. Το μαύρο εκχύλισμα LEX Mini 500 παίρνει θετική ανατροφοδότηση λόγω του μοναδικού και υπερσύγχρονου σχεδιασμού του. Συμπαγής, αθόρυβη, φθηνή - αυτή είναι μια καλή επιλογή για μικρές κουζίνες.

 • Τύπος εγκατάστασης: κεκλιμένος / τζάκι
 • Διαστάσεις: 920 × 500 × 300 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 500 mm
 • Διάμετρος του αγωγού αέρα: 150 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 180 W
 • Παραγωγικότητα: 420 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: μηχανικό (πλήκτρο)
 • η θήκη από μέταλλο και γυαλί.
 • βασικές λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και επανακυκλοφορία.
 • 3 ταχύτητες.
 • λιπαρό φίλτρο;
 • 2 λαμπτήρες αλογόνου για φωτισμό.
 • η φωτεινή ισχύς για φωτισμό είναι 35 W.
 • κομψό σχέδιο και το σχήμα της θήκης, φαίνεται ακριβό?
 • αφαιρούμενο φίλτρο, εύκολο να καθαριστεί.
 • χαμηλή ισχύς ανάσυρσης για δωμάτια μεγαλύτερα από 12 m².
 • δεν υπάρχει σύστημα απομάκρυνσης λίπους.
 • ο κινητήρας γρήγορα καλύπτεται με λίπος εξαιτίας του τι το εκχύλισμα γίνεται άχρηστο.
 • κακή ποιότητα κατασκευής.

2η θέση - Asko CW4624S (περίπου 59 800 ρούβλια).

Κομψή, πολυλειτουργική, σύγχρονη ανάρτηση Asko CW4624S, αντέχει τέλεια την εργασία, διατηρώντας τον αέρα στην κουζίνα σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό και φρέσκο.

 • Τύπος εγκατάστασης: κεκλιμένος / τζάκι
 • Διαστάσεις: 600 × 420 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος του αγωγού αέρα: 150 mm
 • Ισχύς: 216 W
 • Παραγωγικότητα: 694 m3 / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: ηλεκτρονικό (touch)
 • Οθόνη: ναι
 • Θορυβότης: 57 dB
 • μεταλλικό περίβλημα;
 • βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • λιπαρό φίλτρο;
 • ένδειξη της ρύπανσης του συστήματος ·
 • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
 • 4 ταχύτητες εξαερισμού.
 • 2 λαμπτήρες LED για φωτισμό.
 • η ισχύς της λυχνίας για φωτισμό είναι 3 watts.
 • αξιόπιστη και ανθεκτική κατοικία.
 • 5 λειτουργίες υψηλής ταχύτητας για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της εντατικής λειτουργίας.
 • ταιριάζει καλά στην κουζίνα.
 • απλό και διαισθητικό έλεγχο αφής.
 • φθηνότερα από πολλά αναλογικά στην κατηγορία του.
 • σχεδόν αθόρυβη.
 • εύκολο να καθαριστεί, χωρίς χαρτοσήμανση?
 • το φίλτρο καθαρίζεται στο πλυντήριο πιάτων.
 • 2 χρόνια εγγύησης από τον κατασκευαστή και υπηρεσία ποιότητας.
 • υψηλή τιμή?
 • αναλογία θορύβου σε τρόπο λειτουργίας 4 ταχυτήτων.

1η θέση - MAUNFELD TOWER G 60 (από 9 600 rub)

Σχεδιασμός, αξιοπιστία, ισχύς και λογική τιμή - η κουκούλα MAUNFELD TOWER G 60 είναι δημοφιλής μεταξύ των Ρώσων χρηστών, δεδομένου ότι με τέτοιο κόστος είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τουλάχιστον κατά προσέγγιση λειτουργικά χαρακτηριστικά. Οικονομικό στην κατανάλωση ενέργειας, αντιμετωπίζοντας καλά τα μεγαλύτερα φορτία, το μοντέλο αυτό καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις κουκούλες με κλίση TOP-3.

 • Τύπος εγκατάστασης: κεκλιμένος / τζάκι
 • Διαστάσεις: 860 × 600 mm
 • Πλάτος για την εγκατάσταση: 600 mm
 • Διάμετρος αγωγού: 120 mm
 • Κατανάλωση ισχύος: 180 W
 • Παραγωγικότητα: 620 m³ / h
 • Κινητήρες: 1 τεμ.
 • Τύπος ελέγχου: ηλεκτρονικό (touch)
 • Οθόνη: ναι
 • Επίπεδο θορύβου: 54 dB
 • γυάλινο και μεταλλικό περίβλημα.
 • 4 ταχύτητες εξαερισμού.
 • 2 λαμπτήρες LED για φωτισμό.
 • ισχύς της λάμπας για φωτισμό - 3 W.
 • 2 βασικές λειτουργίες εξαερισμού.
 • 3 τρόποι ταχύτητας.
 • περιμετρική αναρρόφηση.
 • 2 λαμπτήρες αλογόνου για φωτισμό.
 • η ισχύς της λυχνίας είναι 35 W.
 • βαλβίδα ανάστροφης προστασίας.
 • λιπαρό φίλτρο.
 • πρωτοποριακό σχεδιασμό.
 • πολύ ισχυρό σύστημα αναρρόφησης?
 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • 3 χρόνια εγγύηση και καλή εξυπηρέτηση.
 • εργονομικό?
 • ο καλύτερος συνδυασμός όλων των χαρακτηριστικών.
 • βραχύ διακοσμητικό κουτί.
 • οι λαμπτήρες φωτισμού καταναλώνουν πάρα πολύ (αν δεν αντικαθίστανται από φώτα LED).

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Κατά την επιλογή κουκούλες, πρέπει να ξεκινήσετε από την περίμετρο της κουζίνας σας, το σχέδιο και, φυσικά, τον προϋπολογισμό. Τα περισσότερα από τα μοντέλα που παρουσιάζονται στην αξιολόγηση διατίθενται στον μέσο χρήστη, έχουν τυπική (απαραίτητη) λειτουργικότητα και μέση ισχύ. Τα ακριβότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετους τρόπους και υψηλή ισχύ. Το πιο μοντέρνο σχεδιασμό από τη λίστα είναι κεκλιμένες κουκούλες, οι πιο συμπαγείς είναι ενσωματωμένες, ωστόσο, όσον αφορά τους όγκους αναρρόφησης είναι πολύ κατώτεροι από τους απορροφητήρες τοίχων τζακιού.

Οι καλύτερες κουκούλες: η βαθμολογία των μοντέλων και των κατασκευαστών

Μέχρι σήμερα, η μάζα των κουκούλες διαφορετικών σχεδίων, τύπων και μεγεθών παρουσιάζεται στην αγορά. Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε θέματα όπως:

 1. Ποιες είναι οι κουκούλες;
 2. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα;

Επίσης, θα εξετάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα και θα αξιολογήσουμε τους κατασκευαστές και τα καλύτερα μοντέλα καθαρισμού αέρα το 2018.

Τύποι κουκούλες

Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

Τα κεφάλαια που ακολουθούν αντικατοπτρίζουν τις αρχές εργασίας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Τρέξιμο κουκούλες

Με άλλα λόγια, η κουκούλα με σύνδεση με τον αγωγό, μέσω του οποίου αφαιρείται ο αέρας από το δωμάτιο στον αγωγό αερισμού.

Κατά κανόνα, οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με μεταλλικό φίλτρο, ένα πλέγμα, στην επιφάνεια του οποίου παραμένει λίπος, σκόνη και άλλες μεγάλες μολύνσεις. Έτσι, η μεγάλη μόλυνση δεν εισέρχεται στη συσκευή, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του καθαριστήρα αέρα. Στις συσκευές όπου δεν υπάρχει τέτοιο πλέγμα, η μόλυνση κατακάθια στα τοιχώματα του αγωγού, λόγω του οποίου η κουκούλα πρέπει να πλένεται συχνότερα από το ανάλογο με μεταλλικό φίλτρο. Οι απορροφητήρες είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία δυσκολία με τον καθαρισμό τους.

Οι απορροφητήρες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Υψηλή απόδοση;
 • Μεγάλη ποικιλία μοντέλων στην αγορά, πληθώρα σχεδιαστικών λύσεων για κάθε γούστο και ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική.
 • Εύκολο στη συντήρηση;
 • Δεν χρειάζεται αντικατάσταση των φίλτρων, σε αντίθεση με τα κυκλικά ανάλογα.

Το κύριο μειονέκτημα του καθαριστή αέρα αυτού του τύπου είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Για την τοποθέτηση ενός καλύμματος τέντωσης απαιτούνται αρκετές δεξιότητες, γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων, ελλείψει αυτών, συνιστάται να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Κυκλικές κουκούλες

Με άλλα λόγια, κουκούλες χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό. Ιδανικά κατάλληλο για ιδιωτικές κατοικίες ή σπίτια όπου δεν υπάρχει κανάλι αερισμού.

Σε αντίθεση με τα ανάλογα ροής, τα κυκλοφορούντα εκχυλίσματα έχουν ένα επιπρόσθετο φίλτρο άνθρακα, χάρη στο οποίο η μυρωδιά εξαφανίζεται. Αυτό το φίλτρο πρέπει να αλλάξει όταν είναι εντελώς μολυσμένο, διαφορετικά δεν θα έχει νόημα από αυτό. Πρόσφατα, πολλά μοντέλα είναι εφοδιασμένα με αισθητήρα που υποδεικνύει τη μόλυνση του φίλτρου και, όταν έρθει η στιγμή της αντικατάστασης, ο αισθητήρας θα ειδοποιήσει ότι είναι καιρός να αλλάξει το φίλτρο.

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η ακόλουθη: απορροφά τη ροή του αέρα, τον οδηγεί μέσω των φίλτρων και στη συνέχεια ρίχνει τον αέρα πίσω στο δωμάτιο ήδη καθαρό και φρέσκο.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κυκλικών κουκούλες:

 • Ενδιαφέρουσα εμφάνιση.
 • Εύκολη εγκατάσταση σε σύγκριση με το ανάλογο ροής.

Όσον αφορά τις ελλείψεις:

 • Η ανάγκη για τακτική αλλαγή του φίλτρου άνθρακα.
 • Η χωρητικότητα είναι μικρότερη από τη χωρητικότητα του απορροφητήρα.

Ποιες είναι οι παράμετροι για την επιλογή κουκούλας; Επιλογή κουκούλας ανά τύπο εγκατάστασης

Πρώτα απ 'όλα, ας εξετάσουμε εν συντομία τις κύριες παραμέτρους με τις οποίες γίνεται η κατάλληλη επιλογή της κουκούλας:

 • Διαστάσεις;
 • Θόρυβος.
 • Παραγωγικότητα;
 • Αρχή λειτουργίας.
 • Φωτισμός;
 • Μέθοδοι διαχείρισης.
 • Υλικό κατασκευής.

Διαστάσεις

Το μέγεθος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος της εστίας. Στην αντίθετη περίπτωση, η χρήση μιας τέτοιας κουκούλας δεν θα είναι πρακτική λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή δεν μπορεί να παρέχει 100% καθαρό αέρα στην κουζίνα. Η αγορά είναι γεμάτη από αφθονία κουκούλες διαφόρων μεγεθών, οπότε η εύρεση ενός καθαριστή αέρα κατάλληλου μεγέθους δεν θα είναι δύσκολη.

Επίπεδο θορύβου

Εάν ενδιαφέρεστε για μια συσκευή που δεν θα παρεμβαίνει και δεν θα προσφέρει άνετο μαγείρεμα - δώστε προσοχή στις κουκούλες με επίπεδο θορύβου στην περιοχή από 40 έως 50 ντεσιμπέλ. Λάβετε υπόψη - όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος άνω των 50 dB θα προκαλέσει κόπωση αν βρίσκεστε συνεχώς κοντά στη συσκευή καθαρισμού του αέρα.

Παραγωγικότητα

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, το εκχύλισμα για 1 ώρα θα πρέπει να ανανεώσει τον αέρα στο δωμάτιο 12 φορές. Για να υπολογίσετε τη βέλτιστη ισχύ για την κουζίνα σας, παρουσιάζουμε στην προσοχή σας μια απλή φόρμουλα που μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσα κυβικά μέτρα αέρα χρειάζεστε για να αντλήσετε την κουκούλα:

(Ύψος δωματίου x χώρο δωματίου x 12) + 30%

30% - αποθεματικό ισχύος. Στη διαδικασία καθαρισμού του αέρα, αυτό είναι το πόσο η καυσαερίων εμποδίζει την απόδοση διαφόρων εμποδίων, όπως οι περιστροφές του αγωγού και, γενικά, το μήκος του. Έχοντας μάθει την απάντηση με τη βοήθεια μιας τέτοιας φόρμουλας, η επιλογή της σωστής κουκούλας για την κουζίνα σας θα είναι πολύ πιο εύκολη και πιθανότατα δεν θα κάνετε λάθος επιλογή.

Αρχή λειτουργίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η παράμετρος εξαρτάται άμεσα από τη διαθεσιμότητα του εξαερισμού στο σπίτι σας. Σε περίπτωση απουσίας του, ψάχνουμε για κυκλικές εξάτμιση, και εάν υπάρχει ένας αγωγός εξαερισμού, θεωρούμε ρέουσες συσκευές καθαρισμού αέρα. Πρόσφατα, τα συνδυασμένα εκχυλίσματα, συνδυάζοντας τόσο τις αρχές λειτουργίας που κυκλοφορούν όσο και την κυκλοφορία, κερδίζουν δημοτικότητα.

Φωτισμός

Η παρουσία υψηλής ποιότητας φωτισμού - ένα μεγάλο πλεονέκτημα για κουκούλες, γιατί αυτό θα παρέχει πρόσθετο φωτισμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Σας συμβουλεύουμε να δώσετε προτίμηση στους λαμπτήρες LED και αλογόνων, σε συνδυασμό με την οικονομία και την αντοχή τους.

Μέθοδοι διαχείρισης

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι μεθόδων ελέγχου: αισθητήρας, πλήκτρο ελέγχου πίεσης και ψευδο αισθητήρας.

Η πρώτη επιλογή, κατά κανόνα, συμβαίνει σε ακριβά μοντέλα και παρέχει εύκολο και εύκολο έλεγχο. Αυτός ο πίνακας ελέγχου φαίνεται μοντέρνος και προφανώς θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη.

Το πληκτρολόγιο ή ο ψευδο-αισθητήρας βρίσκονται στα μοντέλα προϋπολογισμού, αλλά δεν υπάρχουν παράπονα σχετικά με τη διάρκεια ζωής και την ποιότητά του. Αυτές οι μέθοδοι διαχείρισης είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να κυριαρχήσουν.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου πίνακα ελέγχου εξαρτάται καταρχήν από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Υλικό κατασκευής

Εξατμίσεις από ανοξείδωτο χάλυβα

Οι κουκούλες είναι κατασκευασμένες από τα ακόλουθα υλικά:

 • Ο ανοξείδωτος χάλυβας - το πιο ακριβό υλικό, εύκολο στη φροντίδα του, έχει μια κομψή εμφάνιση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα φθηνό υλικό, ελαφρύ και ανθεκτικό.
 • Μέταλλο με σμάλτο επίστρωση - αυτό το υλικό έχει μια όμορφη εμφάνιση, απαιτεί προσεκτική φροντίδα?
 • Ζεστό γυαλί - ένα υλικό με όμορφη εμφάνιση, αλλά μετά το πλύσιμο στην κουκούλα μπορούν να παραμείνουν λεκέδες.

Υπάρχουν αποσπάσματα των ακόλουθων τύπων σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

Αναρτήθηκε

Ένας μεγάλος αριθμός αγοραστών προτιμούν αυτό το είδος κουκούλας λόγω του γεγονότος ότι αυτή η κουκούλα ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε σύγχρονο εσωτερικό. Είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Είναι απαραίτητο μόνο να το συνδέσετε στο ντουλάπι πάνω από την εστία - και είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Οι κουκούλες αναρρόφησης είναι κατάλληλες για μικρές κουζίνες, επειδή Έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω της ανακυκλοφορίας του αέρα.

Θόλος (τζάκι)

Κλασσικός τύπος κουκούλας, που άξιζε την τοποθεσία ενός μεγάλου αριθμού καταναλωτών λόγω της υψηλής παραγωγικότητας και της ανεπιτήδευτης φροντίδας. Μια τέτοια κουκούλα είναι τοποθετημένη απευθείας στον τοίχο πάνω από την εστία. Με την εγκατάσταση μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, γιατί αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας - αξίζει να στραφείτε σε επαγγελματίες. Μεταξύ των φίλτρων αέρα τρούλου μπορείτε να συναντήσετε τόσο οριζόντιες όσο και κεκλιμένες κουκούλες. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Επίτοιχο

Η κύρια διαφορά αυτού του σχεδίου, παρά το γεγονός ότι η καλύπτρα είναι συνδεδεμένο, όπως ένα καθαρότερο αέρα και μια καμινάδα, είναι η θέση της εισαγωγής αέρα η οποία μπορεί να διατάσσεται όχι μόνο οριζόντια, αλλά σε γωνία σε σχέση με την επιφάνεια μαγειρέματος. Κατά τα άλλα, ο τρόπος τοποθέτησης του καλύμματος τοίχου είναι παρόμοιος με αυτόν ενός τζακιού.

Γωνία

Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους ιδιοκτήτες μικρών κουζινών. Η γωνιακή κουκούλα δεν απαιτεί πολύ χώρο και θα ικανοποιήσει τον ιδιοκτήτη του με μια ασυνήθιστα ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Ενσωματωμένο

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό με κουκούλα - στην περίπτωση αυτή η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τέλεια. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι ενσωματωμένος στα έπιπλα, έτσι ώστε η κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη και θα θυμίζει μόνο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Νησί

Η εξαγωγή τύπου νησιού είναι ιδανική για έναν ευτυχισμένο ιδιοκτήτη μιας μεγάλης κουζίνας. Τυπικά, το νησί βρίσκεται πάνω από τη σόμπα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, οπότε η εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας θα είναι δύσκολη, γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Ο καθαριστής αέρα τύπου νησιού μπορεί να γίνει μια εξαιρετική εσωτερική λύση, διότι μπορεί συμβατικά να διαιρέσει το δωμάτιο σε ζώνες, είτε, για παράδειγμα, διαμέρισμα - στούντιο.

Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των λαϊκών εκχυλισμάτων το 2018

Σε αυτή την ενότητα, συγκρίνουμε τα δημοφιλή μοντέρνα αποσπάσματα των έξι τύπων που αναφέρονται παραπάνω, μία συσκευή από κάθε τύπο. Η σύγκριση θα βασίζεται σε διάφορες παραμέτρους:

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

+ Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

 1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
 2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
 3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
 5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

- Κυκλοφορούν κουκούλες

 1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
 2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
 3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Σχέδιο ροής

Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

+ Οφέλη από το σχέδιο ροής

 1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
 2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
 3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
 4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

- Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

 1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
 2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
 3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.