12 καλύτερες ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας

Κουκούλες κουζίνας - μια υπόσχεση καθαριότητας και άνεσης στην κουζίνα, επειδή αυτή η συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα του δωματίου από αιθάλη, προϊόντα αερίου και οσμές μαγείρεμα. Οι σύγχρονες νοικοκυρές προσπαθούν να φτάσουν στην κουζίνα τους όχι μόνο αξιόπιστες και αποτελεσματικές κουκούλες, αλλά και οργανικά το ταιριάζουν στο στυλ της αίθουσας. Εάν για εσάς είναι σημαντικό όχι μόνο η απόδοση, αλλά και η αόρατο του κουζινέτα - προτείνουμε να κάνετε μια επιλογή βάσει της βαθμολογίας μας για τα καλύτερα ενσωματωμένα μοντέλα για το προηγούμενο έτος. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί - ποια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη;

Κατάλογος των καλύτερων κατασκευαστών κουκούλες για την κουζίνα

Σίγουρα, όσοι ισχυρίζονται ότι η μάρκα των οικιακών συσκευών δεν είναι καθοριστικός παράγοντας είναι πονηρές. Ακόμη και ως καθορισμός, διότι αυτό εξαρτάται άμεσα από την καλά σχεδιασμένη συσκευή και την ποιότητα του συγκροτήματος, καθώς και την ανθεκτικότητα και τη συντηρησιμότητα της συσκευής. Και στην περίπτωσή μας - επίσης σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, και εμφάνιση.

Στο φάσμα των αποδεδειγμένων κατασκευαστών οικιακών συσκευών, όπως η Bosch, η Smeg ή η Gorenje, μπορείτε πάντα να βρείτε μια καλή και υψηλής ποιότητας συσκευή. Οι κουκούλες κουζίνας δεν αποτελούν εξαίρεση. Από τα πλεονεκτήματα - η αξιοπιστία και η δημοτικότητα του εμπορικού σήματος εγγυώνται την ποιότητα των επιδόσεων, τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών, κάθε είδους καινοτόμες προσθήκες. Από τα μειονεκτήματα - δεν είναι πολύ εντυπωσιακή ποικιλία κουκούλες κουζίνας και ενσωματωμένα μοντέλα ειδικότερα. Επιπλέον, είστε σίγουροι ότι θα πληρώσετε επιπλέον για το εμπορικό όνομα της αγοράς σας.

Αν μιλάμε για εξειδικευμένες εταιρείες που παράγουν κουκούλες για κουζίνες, αξίζει να αναφέρουμε τους κατασκευαστές όπως οι Jetair και Kronasteel. Πρόκειται για ευρωπαϊκές εταιρείες που προσελκύουν πάντα την προσοχή των καταναλωτών με υψηλή ποιότητα, αποδοτικότητα και κομψό σχεδιασμό. Κατ 'αρχάς, Jetair, πιο έμπειρους (που παρουσιάζονται το 1984, η αγορά έργων τέχνης), και η δεύτερη, Kronasteel, αντίθετα, νέα και δυναμική (έχει εισέλθει στην εγχώρια αγορά στη δεκαετία του 2000). Στην κατάταξη μας παρουσιάζεται και ένα αξιοπρεπές εγχώρια μάρκα - Elikor, ο οποίος ανέπτυξε μια σειρά επιτυχημένων και αξιόπιστα μοντέλα των ενσωματωμένων απορροφητήρες με διαφορετικά πλάτη, τη συσκευή, ακόμα και χρωστικές. Ένας άλλος δημοφιλής ευρωπαίος παραγωγός, Maunfeld, παράγει όχι μόνο κουκούλες, αλλά και την υπόλοιπη κουζίνα "γέμιση". Εντυπωσιακά ιδιαίτερα ισχυρά μοντέλα κουκούλας - στα 700 και 1000 m³ / h.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω μια ενσωματωμένη κουκούλα;

Τα κορυφαία μας 12 καλύτερα μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλες για κουζίνες βασίζονται όχι μόνο στη βαθμολογία δημοτικότητας και τις αναθεωρήσεις πελατών. Προσπαθήσαμε να δώσουμε προσοχή στις τεχνικές παραμέτρους των συσκευών που επιλέχθηκαν. Δώστε προσοχή στον τύπο, τη δύναμη, τα χαρακτηριστικά σχεδίασης αυτών ή άλλων μοντέλων και στη συνέχεια η αγορά της κουκούλας θα σας εκπλήξει ευχάριστα και η ίδια η συσκευή θα γίνει αξιόπιστος βοηθός και αρμονική διακόσμηση της κουζίνας σας.

Πρώτα απ 'όλα, αποφασίστε για τον τύπο της συσκευής αυτής της συσκευής. Οι κουκούλες εκτρέπονται και ανακυκλώνουν.

Για να εξηγήσουμε με απλά λόγια - οι απορροφητήρες καυσαερίων συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού και "αλλάζουν" τον μολυσμένο αέρα για καθαρισμό από το δρόμο. Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια μέθοδος για την εξαγωγή φρέσκου αέρα από έξω και την αφαίρεση του "εξαντλημένου" αέρα από την κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, θυμηθείτε - όσο πιο σύντομα είναι το κυματοειδές κανάλι, τόσο λιγότερο επιπρόσθετος θόρυβος παράγεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης απλώς περνούν τον μολυσμένο αέρα μέσω των ενσωματωμένων φίλτρων και το επιστρέφουν στην κουζίνα. Από τους επαγγελματίες - η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε ελεύθερο μέρος. Από τα μείγματα - η ανάγκη για τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, καθώς και - ο συνεχής αερισμός του δωματίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερκορεσμός του αέρα με διοξείδιο του άνθρακα.

Ορισμένες από τις μοντέρνες κουκούλες είναι μια συσκευή 2 σε 1, δουλεύουν για να αφαιρούν τον αέρα και τις οσμές και για να τρέξουν τις μάζες του αέρα μέσω ενός συστήματος φιλτραρίσματος. Αυτά είναι αξιόλογα μοντέλα, τα οποία δείχνουν καλά και έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας. Αν αγοράσετε ένα "αδύναμο" μοντέλο, τότε τα οφέλη της δουλειάς του απλά δεν αισθάνονται. Αλλά μια υπερβολικά ισχυρή κουκούλα θα κάνει πολύ θόρυβο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τηρήσουν έναν τέτοιο τύπο: ο όγκος της κουζίνας, που αυξάνεται κατά 10 φορές - είναι ένας ενδεικτικός δείκτης του όγκου του αέρα, ο οποίος θα πρέπει να "επεξεργάζεται" την κουκούλα για μια ώρα εργασίας.

Ως πρόσθετα κριτήρια για την επιλογή συνιστάται να δώσουν προσοχή στο φωτισμό (λαμπτήρες LED ή αλογόνου), σχετικά με λερωμένα κουκούλες (ορισμένα μοντέλα είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσει την αιθάλη και το λίπος, και το παραμικρό λεκέ πιάνει αμέσως το μάτι), σχετικά με το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία (είναι επιθυμητό ο αριθμός αυτός δεν ήταν πολύ υψηλότερος από το σήμα των 60 dB). Μπορείτε να φτιάξετε τις κουκούλες τόσο στο ντουλάπι της κουζίνας όσο και στον πάγκο, ενώ ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη οθόνη για την τοποθέτηση ψευδών τοίχων από την πρόσοψη επίπλων.

Με βάση αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα με τις απαιτήσεις για μια καλή κουκούλα. Και τώρα θα επανεξετάσουμε λεπτομερώς τη βαθμολογία των καλύτερων απορροφητικών κουκούλες για την κουζίνα το 2018, σύμφωνα με τη γνώμη. τους ειδικούς και τα σχόλια των πελατών.

Οι καλύτερες κουκούλες με πλάτος 45 εκ

Κατάταξη των καλύτερων Αποροφητήρες εντοιχισμένοι αρχίσει στενό μοντέλο, το πλάτος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 45 εκ. Αυτά τα κουκούλες είναι ιδανικά για μικρή κουζίνα, εξοπλισμένη με δύο καυστήρες.

Κρέμα ELIKOR Integra 45

Στενό μοντέλο, σχεδιασμός ντόμινο. Ο εγχώριος κατασκευαστής προσέφερε το αρχικό μοντέλο στους αγοραστές για την πιο δημοκρατική τιμή (περίπου 2800 ρούβλια). Η ισχύς της συσκευής είναι 400 m³, δύο ταχύτητες λειτουργίας και δύο λειτουργίες - για φιλτράρισμα και εξαγωγή αέρα και δυσάρεστες οσμές. Η κουκούλα λειτουργεί πολύ ήσυχα (ο κατασκευαστής ισχυρίζεται 55dB), κάνει εξαιρετική δουλειά της λειτουργίας του, ευχαριστεί το μάτι με ένα ευχάριστο σχέδιο.

Kronasteel Kamilla 1Μ 450 inox

Συμπαγές πρότυπο μοντέλο για μια μικρή κουζίνα. Διαφέρει αρκετά ένα κόστος προϋπολογισμού (περίπου 4000 ρούβλια.), Χαμηλή ισχύς (390 m³), ​​ήσυχη λειτουργία του κινητήρα. Έχει τρεις τρόπους λειτουργίας, είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί τόσο η ανακυκλοφορία όσο και η εξαγωγή αέρα από την κουζίνα. Οι πελάτες επαινέσουν το μοντέλο για παραγωγική εργασία, ποιοτικές επιδόσεις, βολική και απλή εγκατάσταση. Από τα μειονεκτήματα - πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την καθαριότητα της επιφάνειας.

Zigmund Shtain K 005.41 Β

το πνευματικό τέκνο μιας γερμανικής εταιρείας για την παραγωγή ενσωματωμένων και μικρών συσκευών κουζίνας. Το μοντέλο έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα - 550 m³, λειτουργία διπλής λειτουργίας της συσκευής, οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία (έως και 55 dB). Γενικά, αυτό είναι ένα πρακτικό και ανθεκτικό κουκούλα, που είναι ενσωματωμένο στο ντουλάπι της κουζίνας. Εξαιρετικό για μικρά στούντιο κουζίνας. Το κόστος της συσκευής είναι από 5500 ρούβλια.

Τα καλύτερα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν πλάτος 50 cm

Τα τρία κορυφαία μοντέλα, πλάτους 50 cm, τοποθετούνται πάνω από τις ίδιες μικρές επιφάνειες μαγειρέματος και ενσωματώνονται σε ευρύτερα ντουλάπια και countertops. Επιπλέον 5 εκατοστά επηρεάζουν την απόδοση της κουκούλας και την ποικιλία της περιοχής.

Kronasteel Kamilla Slim 500 inox

Καινοτόμο μοντέλο, με λεπτότερη μπάρα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία (έως και 38 dB). Η ισχύς της συσκευής είναι 400 m³. Οι αγοραστές πιστεύουν ότι αυτή η κουκούλα είναι βέλτιστη όσον αφορά την τιμή και την ποιότητα, κομψή και αξιόπιστη. Και ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε πειραματικά την ανθεκτικότητα του μοντέλου - η κουκούλα δεν απενεργοποιήθηκε για 7 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Είναι βολικό, ότι η συσκευή ξεκινάει από την έξοδο και έχει επίσης τη λειτουργία της απομνημόνευσης του τελευταίου τρόπου λειτουργίας. Το κόστος των κουκούλες είναι από 3800 r.

Jetair Aurora LX 50 ΙΧ

Μηχανική ενσωματωμένη κουκούλα, με χωρητικότητα λειτουργίας 500 m³. Λίγο πιο θορυβώδες (έως 53 dB), εξοπλισμένο με τρεις ταχύτητες, δύο τρόπους λειτουργίας, μια ένδειξη μόλυνσης φίλτρου. Προσελκύει την προσοχή των αγοραστών με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, προσεγμένη και υψηλής ποιότητας συναρμολόγηση, υψηλή αποδοτικότητα εργασίας. Πληρώστε για μια τέτοια συσκευή που χρειάζεστε περίπου 4000 ρούβλια.

Maunfeld Crosby Push 50

Πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα με την υψηλότερη απόδοση - 750 m³. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με δύο σιωπηλές, αλλά ισχυρές μηχανές, μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους και σε τρεις ταχύτητες. Φωτισμός - ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες αλογόνου, πολύ πρακτικοί και ανεπιτήδευτοι στη φροντίδα. Μια εξαιρετική επιλογή για διαμερίσματα στούντιο, το επίπεδο θορύβου δεν ξεπερνά τα 52 dB, ο έλεγχος είναι αρκετά απλός και αξιόπιστος, μηχανικός. Η τιμή για αυτό το μοντέλο είναι επίσης το υψηλότερο στον κατάλογο των κουκούλες στα 50 cm - από τα 6500 r.

Κορυφαίες 3 κουκούλες 60 cm

Το πιο δημοφιλές τμήμα των κουζινών κουζίνας έχει πλάτος 60 εκ. Αυτά είναι τα τυποποιημένα μεγέθη των μαγειρικών σκευών και των καυστήρων αερίου, οπότε οι αγοραστές έχουν μια τεράστια επιλογή μεταξύ μοντέλων με αυτό το πλάτος. Παρουσιάζουμε τα τρία καλύτερα μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλες 60 εκατοστών για την κουζίνα.

Kronasteel Mini 600 λευκό

Πλήρως ενσωματωμένο, συμπαγές και κομψό μοντέλο, σχεδιασμένο για εγκατάσταση πάνω από μια τυπική πλάκα. Ο κατασκευαστής προσπάθησε να εκπλήξει τους οπαδούς του και ήταν αρκετά πιθανό - η ισχύς αναρρόφησης του μοντέλου είναι 650 m³, ενώ η κατανάλωση του κινητήρα είναι περίπου 150 W. Η κουκούλα συμπληρώνεται με ένα ηλεκτρονικό κουμπί ελέγχου κουμπιού, ένα χρονοδιακόπτη και μια οθόνη. Υπάρχει ένας δείκτης ρύπανσης. Από την πρακτική εμπειρία των αγοραστών - η κουκούλα είναι πολύ βολική στη χρήση, είναι αρκετά ανεπιτήδευτη στη φροντίδα, καλύπτει τέλεια τις λειτουργίες της.

Korting KHI 6673 GN

Η συσκευή είναι μια άλλη γερμανική εταιρεία που προσφέρει στους εγχώριους πελάτες εξαιρετικές ενσωματωμένες λύσεις για σύγχρονο και άνετο εξοπλισμό κουζίνας. Αυτό το μοντέλο είναι αρκετά ενδιαφέρον από τεχνική άποψη - υψηλή παραγωγικότητα (650 m³), ​​3 τρόποι λειτουργίας υψηλής ταχύτητας, χαμηλό επίπεδο θορύβου (έως 51 dB), χρονοδιακόπτης, φωτισμός οικονομίας LED. Ο απορροφητήρας μπορεί να ελεγχθεί από την οθόνη αφής ή μέσω του τηλεχειριστηρίου. Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξαλείφει τις οσμές από τον εξαερισμό στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας.

Bosch DFM 064 A 51 IX

Ένα αρκετά οικονομικό, αλλά αποτελεσματικό μοντέλο. Με πλάτος 60 cm, η παραγωγικότητα της εργασίας είναι σχετικά χαμηλή - 420 m³, ωστόσο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ελάχιστη - μόνο 76 W. Ταυτόχρονα, οι αγοραστές χειροκροτούν τη συσκευή για την αξιοπιστία, την αντοχή, την υψηλότερη ποιότητα απόδοσης, την ησυχία, τη σταθερή λειτουργία, την κομψή εμφάνιση. Η κουκούλα διαφέρει από την παρουσία ενός εντατικού καθεστώτος και ενός επιπλέον συρόμενου οθόνης για επένδυση.

Τα καλύτερα ενσωματωμένα μοντέλα με πλάτος 90 cm

Οι πιο γενικές και τεχνικά "καταλαβαίνω" κουκούλες - 90 εκατοστά. Είναι κατάλληλα για μεγάλες τρισδιάστατες κουζίνες και εκπλήσσουν τους ιδιοκτήτες τους με μια πλήρη γκάμα άνετων προσθηκών και λειτουργιών.

Elica ELITE26 ΙΧ / Α / 90

Ένα πρότυπο και μοντέλο προϋπολογισμού με πλάτος πλάτους 90 cm είναι αρκετό. Η παραγωγικότητα του έργου είναι 800 m³, ηλεκτρονικός έλεγχος αφής, τρεις τρόποι υψηλής ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένων των εντατικών. Στο μοντέλο - τίποτα περιττό, όλα με καλό λόγο. Οι ιδιοκτήτες του αρέσουν για το μέτριο σχεδιασμό, την αξιοπιστία, την εξαιρετική πρόσφυση.

Kronasteel Monika 900

Ενδιαφέρουσα, ισχυρή και εύκολη στη χρήση μοντέλο. Παραγωγικότητα - 1000 m³, δύο τρόποι λειτουργίας, 4 ταχύτητες. Εξοπλισμένο με οθόνη, δείκτη ρύπανσης, αισθητήρες ταχύτητας, αυξημένο αεραγωγό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα, με αισθητήρα. Το μοντέλο ικανοποιεί την παρουσία περιμετρικής απορρόφησης, χαμηλού θορύβου, υψηλής παραγωγικότητας και απόδοσης.

Smeg KDD 90 VXE

Premium μοντέλο, ενσωματωμένο πάγκο. Αμέσως αισθάνεστε την "ευγενή σχεδιαστική προέλευση" της συσκευής - κομψό σχεδιασμό, ακριβή γεωμετρία, στοχαστική λεπτομέρεια. Απόδοση αναρρόφησης - 750 m³, ηλεκτρονικός έλεγχος αφής, λειτουργίες 4 ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένων των πιο εντατικών και η δυνατότητα εργασίας με διαστήματα. Η συσκευή συμπληρώνεται με οθόνη, χρονοδιακόπτη, αναρρόφηση περιμέτρου, ισχυρή λυχνία LED, δείκτες ρύπανσης. Πρόκειται για ένα αρκετά ακριβό, αλλά πολύ δημοφιλές μοντέλο, το οποίο προτιμάται ακριβώς λόγω του σχεδιασμού των ντόμινο και της πλούσιας λειτουργικότητας. Ο ισχυρός κινητήρας αντιλαμβάνεται τέλεια την αφαίρεση των μυρωδιών και της αιθάλης από τη μεγάλη κουζίνα, αλλά δεν εμποδίζει τη συνομιλία ή την ξεκούραση.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, ο σύγχρονος αγοραστής έχει την ευκαιρία να κάνει μια επιλογή από κουκούλες κουζίνας με πολλά κριτήρια. Συμπεριλαμβανομένων μεταξύ του προϋπολογισμού και των δαπανηρών μοντέλων. Μια τέτοια ποικιλία επιλογής καθιστά δυνατό για τον καθένα μας να επιλέξει ακριβώς τι θα διακοσμήσει και θα συμπληρώσει το ατομικό περιβάλλον της κουζίνας. Και αν και φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές, όλα τα αποσπάσματα είναι περισσότερο ή λιγότερο παρόμοιες, πιστέψτε με, για μια πιο προσεκτική εξέταση, σίγουρα θα είναι σε θέση να το αγοράσουν μοντέλο «τους», το οποίο θα κάνει το χρόνο που δαπανάται στην κουζίνα - ευχάριστη και άνετη.

10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

Κατανάλωση ισχύος

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Λειτουργία λειτουργίας

Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

Διαστάσεις

Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

Επίπεδο θορύβου

Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

Φωτισμός

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

18 καλύτερες κουκούλες κουζίνας

Χαρακτηριστικά στην αξιολόγηση

Η κουκούλα είναι εξίσου σημαντικό στοιχείο της κουζίνας, από φούρνο μικροκυμάτων, βραστήρα ή ακόμα και σόμπα. Αν και, με την πρώτη ματιά, η συσκευή έχει μόνο μια έμμεση σχέση με το μαγείρεμα, είναι η κουκούλα που συχνά έχει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτή τη διαδικασία και ακόμη και στο αποτέλεσμα. Αυτή η κατηγορία προϊόντων για την κουζίνα δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για γαστρονομική δημιουργικότητα. Κάθε οικοδέσποινα θα επιβεβαιώσει ότι με το άμβλισμα και πολλές μυρωδιές, ανακατεύοντας μεταξύ τους, με μια ψυχή για να μαγειρέψουν ένα νόστιμο πιάτο, και ακόμη περισσότερο, δεν είναι εύκολο. Εάν κάτι ξεφύγει ή καεί, δυσάρεστες σημειώσεις στον αέρα θα σας υπενθυμίσουν εδώ και πολύ καιρό. Αποτρέψτε την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων θα βοηθήσει το εκχύλισμα, το οποίο εξαλείφει τις οσμές και τα μικρά σωματίδια, θα ανανεώσει τον αέρα. Συχνά οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με οπίσθιο φωτισμό, χρήσιμο για κακό φωτισμό της κουζίνας, χρονοδιακόπτη και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κουκούλας: χωνευτός, αναρτημένος, νησί, κεκλιμένος, θολωτός. Καταλάβετε ότι όλη αυτή η ποικιλομορφία είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται. Για τη σωστή επιλογή, απλά πρέπει να αποφασίσετε ποιο μέρος της κουζίνας να τοποθετήσετε την κουκούλα, να εστιάσετε στα σχόλια και τις πιο σημαντικές ιδιότητες. Ένας ειδικός ρόλος στην επιλογή κουκούτσια, κατά κανόνα, διαδραματίζονται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 1. Τύπος συσκευής. Οι ενσωματωμένες κουκούλες μπορούν να αποδώσουν σημαντικά στην ισχύ σε κεκλιμένες και άλλες ποικιλίες, αλλά κερδίζουν σε τιμή και συμπαγή.
 2. Μέγιστη παραγωγικότητα. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο αέρα το μοντέλο μπορεί να περάσει από τον εαυτό του και να οδηγήσει στον αερισμό. Εξαρτάται από αυτό, πόσο αποτελεσματικά η κουκούλα θα αντιμετωπίσει το καθήκον της.
 3. Λειτουργία λειτουργίας. Οι κουκούλες που παρέχουν μόνο λειτουργία κυκλοφορίας καθαρίζουν τον αέρα με ένα φίλτρο και επιστρέφουν πίσω. Αυτός ο τύπος απαιτεί τακτική αντικατάσταση των φίλτρων και είναι κατώτερος ως προς την αποτελεσματικότητα του καθεστώτος ανάσυρσης. Για την εφαρμογή του τελευταίου, θα χρειαστεί εξαερισμός, μέσω του οποίου ο αέρας θα εκκενωθεί έξω από την κουζίνα. Επίσης υπάρχουν μοντέλα με υποστήριξη και για τις δύο λειτουργίες.
 4. Φίλτρα. Μερικές κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα και λίπους, πράγμα που κάνει τις μυρωδιές πολύ καλές. Αλλά τα περισσότερα περιορίζονται μόνο στο φίλτρο λίπους.

Έχοντας μελετήσει δημοφιλείς συσκευές διαφορετικών τύπων, επισπεύδαμε να σας παρουσιάσουμε μια επισκόπηση των καλύτερων κουκούλες. Κατά την επιλογή μοντέλων, ελήφθη υπόψη:

 • τεχνικές δυνατότητες των αγαθών ·
 • αναθεωρήσεις χρηστών
 • δικαιολόγηση της αξίας ·
 • αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων.

Οι καλύτερες αποφρακτικές κουκούλες για την κουζίνα

Οι ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας είναι πολύ δημοφιλείς. Κατά κανόνα, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν ταιριάζουν άνετα σε κανένα εσωτερικό χώρο. Ταυτόχρονα, λόγω του απλού σχεδιασμού, τέτοια μοντέλα είναι αρκετά αξιόπιστα. Παρ 'όλα αυτά, αν η κουζίνα έχει μια μεγάλη περιοχή, η κουκούλα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, δεδομένου ότι η απόδοσή της δεν είναι υψηλή.

3 ELIKOR Integra 60

Το μοντέλο προϋπολογισμού ELIKOR Integra 60 κατέχει την τρίτη θέση στην αξιολόγηση των καλύτερων ενσωματωμένων απορροφητών. Παρά τη σχετικά δημοκρατική αξία, αυτή η συσκευή δεν είναι κατώτερη από τους ανταγωνιστές της. Η κουκούλα λειτουργεί στις λειτουργίες ανάσυρσης και κυκλοφορίας. Μπορεί να ενσωματωθεί στο ντουλάπι, αλλά δεν χωράει πολύς χώρος - το πλάτος είναι μόνο 60 εκ. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, το οποίο δεν λερώνει και κρατά τον εσωτερικό μηχανισμό από ζημιά.

Στα πλεονεκτήματα της κουκούλας στα σχόλια, οι χρήστες αποδίδουν χαμηλού κόστους, υψηλής ποιότητας κινητήρα και απλό σχεδιασμό. Το μοντέλο διαθέτει μηχανικό κουμπί με κουμπί, το οποίο δεν θα αποτύχει ποτέ. Η ρύθμιση πραγματοποιείται σε δύο ταχύτητες. Το βάρος της κουκούλας είναι μόλις 6,7 kg, καθιστώντας το κατάλληλο για οποιαδήποτε στερέωση. Τα μείγματα θεωρούνται θορυβώδης εργασία και χαμηλή ισχύς.

2 Weissgauff TEL 06 BL

Η αξιότιμη δεύτερη γραμμή πηγαίνει σε έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας, συνδυάζοντας με επιτυχία τη μέγιστη χωρητικότητα για ενσωματωμένες κουκούλες χωρητικότητας 60 cm και το ελάχιστο επίπεδο θορύβου μεταξύ όλων. Η χωρητικότητα των 550 m³ / h και ο όγκος που δεν υπερβαίνει τα 46 dB είναι ένας κομψός δείκτης για μια τόσο συμπαγή και φθηνή συσκευή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνιστάται από το 100% των χρηστών. Εκτός από μια αρκετά ήσυχη δουλειά, οι αναφορές συχνά αναφέρουν ευκολία φροντίδας, ευκολία χρήσης και καλή απόδοση.

Επίσης, το μοντέλο θα απολαμβάνει τρεις ταχύτητες και τη διαθεσιμότητα ενός χρονομέτρου. Ο ευχάριστος ζεστός φωτισμός από δύο λάμπες πυρακτώσεως 40 W είναι επίσης μια καλή προσθήκη στη βασική αλλά χρήσιμη λειτουργία της ενσωματωμένης κουκούλας. Ένα απλό κλασικό σχέδιο καθιστά τη συσκευή καθολική. Θα ταιριάζει τόσο σε ένα κομψό μαύρο σετ κουζίνας, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο.

1 αισθητήρας Kronasteel Kamilla 600 inox / μαύρο γυαλί

Η πρώτη θέση στη βαθμολογία των καλύτερων ενσωματωμένων απορροφητών είναι το γυαλί Kronasteel Kamilla Sensor 600 inox / black. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί σε τρόπους βρύσης και κυκλοφορίας, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε οποιαδήποτε κουζίνα. Χάρη στην ισχύ του κινητήρα των 200 W, η απόδοση είναι 550 κυβικά μέτρα. m / ώρα, η οποία είναι αρκετή για να εξυπηρετήσει μια στάνταρ κουζίνα. Ο απλός ηλεκτρονικός έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα τις παραμέτρους της εργασίας.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων στα σχόλια, οι πελάτες σημειώνουν μια ευχάριστη εμφάνιση, μικρό μέγεθος και υψηλή ποιότητα εργασίας. Στο εξολκέα υπάρχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών έξω όταν η συσκευή δεν λειτουργεί. Ως οπίσθιος φωτισμός, εγκαθίστανται 2 λάμπες αλογόνου. Τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου περιλαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο θορύβου κατά τη διάρκεια της έντονης εργασίας και της κακής ποιότητας συναρμολόγησης.

Οι καλύτεροι αναρτημένοι κουκούλες για την κουζίνα

Οι αναρτημένες κουκούλες για την κουζίνα θεωρούνται από τις πιο συμπαγείς. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας διοχετεύεται μέσω του συστήματος φίλτρου και δεν απαιτεί τοποθέτηση. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα έχουν αρκετά χαμηλό κόστος, αλλά δεν μπορούν να καυχηθούν για καλή ισχύ και ποιότητα καθαρισμού.

3 Gorenje DU 5345 W

Η κορυφή των κουρτινών ανοίγει με την ανάπτυξη της διάσημης σλοβενικής εταιρείας Gorenje, η οποία είναι από τα πιο φθηνά μοντέλα της κατηγορίας. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της συσκευής για την κουζίνα ήταν ο απλός ηλεκτρονικός έλεγχος με μικρά υπογεγραμμένα κουμπιά. Χάρη σε αυτά, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μία από τις τρεις ταχύτητες λειτουργίας ή να ενεργοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό με ισχύ 28 βατ. Βάθος 49 cm, πλάτος 50 και ύψος μόνο 13 cm επιτρέπουν την ονομασία της κουκούλας ενός από τα πιο συμπαγή.

Ωστόσο, το μικρό μέγεθος, μικρό βάρος και προϋπολογισμός δεν παρεμβαίνει με αυτό να διατηρηθεί όχι μόνο τη λειτουργία κυκλοφορία, αλλά επίσης και την απομάκρυνση του αέρα στο εξαερισμού, γεγονός που καθιστά το μοντέλο της καθολικής. Εξοπλισμένο με ένα φίλτρο λίπους, εκχύλισμα παρέχει ωστόσο για την εγκατάσταση ενός επιπλέον φίλτρου, π.χ., άνθρακας. Αν και το Gorenje θεωρείται ένα από τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας, η ισχύς του είναι αρκετά μέτρια, επομένως είναι πιο κατάλληλη για μια μικρή κουζίνα.

2 GEFEST ΒΟ-2501

Το πιο δημοφιλές Λευκορωσίας κουκούλα που μπορεί όχι μόνο να πιάσει το λίπος και τα μικρότερα σωματίδια, αλλά και να προσελκύσει με επιτυχία και να εξαλείψει τυχόν οσμές στη μικρή κουζίνα, χάρη στην παρουσία του όχι μόνο λίπος, αλλά και το φίλτρο άνθρακα. Φυσικά, όπως και πολλά άλλα μοντέλα αναστολή, ο Ήφαιστος είναι ελαφρά χαμηλότερη από τη δύναμη των πλαγιών και ακόμη και ένα ενσωματωμένο κάλυμμα. Ωστόσο, σε αυτή την κατηγορία, η χωρητικότητα των 310 m³ / h θεωρείται αρκετά καλή. Ως εκ τούτου, η συσκευή μπορεί να συνιστάται για κουζίνες με χώρο περίπου 5 - 7 μέτρων.

Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών ταχυτήτων, ένας καλός οπίσθιος φωτισμός των δύο λαμπτήρων καθιστά την κουκούλα πολύ ελκυστική. Η προσεγμένη βασική λειτουργικότητα, εκπληκτικά, συνδυάζεται με μια μέτρια κατανάλωση ενέργειας. Για να λειτουργήσει η κουκούλα είναι αρκετά 110 watt. Η αισθητική εμφάνιση και το πλάτος της ενσωμάτωσης μόλις 50 εκατοστών μιλούν επίσης υπέρ του μοντέλου. Στα μειονεκτήματα των αξιολογήσεών τους, οι χρήστες αποδίδουν μόνο ένα μικρό θόρυβο.

1 Shindo Metida 500 λευκό

Ο ηγέτης της βαθμολογίας των καλύτερων αναρτημένων κουκούτσων για την κουζίνα είναι η Shindo Metida 500 λευκό. Το μοντέλο λειτουργεί μόνο στον κλάδο, λόγω του οποίου επιτυγχάνεται καλή απόδοση και καθαρισμός αέρα υψηλής ποιότητας. Το λευκό μεταλλικό σώμα θα ταιριάζει οργανικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και δεν θα φανεί φανταστικό. Ο απλός μηχανικός έλεγχος με κουμπιά παρέχει εύκολη λειτουργία με τις λειτουργίες της συσκευής. Στο απόσπασμα υπάρχουν 2 φίλτρα: λίπος και άνθρακας.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του μοντέλου σε θετικές κριτικές, οι αγοραστές σημειώνουν την ευκολία χρήσης, το χαμηλό κόστος και τις 3 διαφορετικές ταχύτητες. Επιπλέον, η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με έναν άνετο οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος σας επιτρέπει να μαγειρεύετε χωρίς να χρησιμοποιείτε βασικό φωτισμό, ακόμη και στο σκοτάδι. Η συσκευή απαιτεί τη χρήση μιας κρεμαστής δομής για την τοποθέτησή της, η οποία μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί ανεξάρτητα. Τα μειονεκτήματα είναι ο θόρυβος στην εργασία και η κακή ποιότητα κατασκευής.

Οι καλύτερες κουκούλες τζάκι για την κουζίνα

Τζάκια - μεγάλα ανεξάρτητα σχέδια, με υψηλή απόδοση. Επιπλέον, τα περισσότερα μοντέλα έχουν ελκυστικό σχεδιασμό, αφού μια τέτοια κουκούλα είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο του εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, σχεδόν όλα απαιτούν εγκατάσταση αεραγωγού και έχουν μάλλον ογκώδη σχεδιασμό.

3 Kuppersberg F 660

Στην τρίτη θέση στην βαθμολογία των καλύτερων κουζινών τζάκι για την κουζίνα είναι το μοντέλο Kuppersberg F 660. Έχει μια μέση τιμή στην αγορά, ενώ έχει χωρητικότητα 900 κυβικά μέτρα. m / ώρα, που είναι ο καλύτερος δείκτης μεταξύ των ανταγωνιστών. Ο απλός έλεγχος αφής σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα τη λειτουργία της κουκούλας. Συνολικά, το μοντέλο έχει 5 ταχύτητες, πράγμα που καθιστά δυνατή την επιλογή της βέλτιστης λειτουργίας.

Στα πλεονεκτήματα της συσκευής στις αναθεωρήσεις των αγοραστών περιλαμβάνεται μια κομψή εμφάνιση, η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου και η ήσυχη δουλειά. Επιπλέον, η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα χρονοδιακόπτη, το οποίο της επιτρέπει να κλείνει αυτόματα μετά το καθορισμένο χρόνο. Για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, παρέχεται εντατική λειτουργία. Μεταξύ των μειονεκτημάτων - η μέση αξιοπιστία και η όχι πολύ υψηλής ποιότητας συναρμολόγηση.

2 Πύργος C 60 MAUNFELD

Μοντέλο MAUNFELD Πύργος C 60 μαύρο - κατετάγη δεύτερη στην κατάταξη των καλύτερων κουζινών τζάκι για την κουζίνα. Έχει ένα κόστος συγκρίσιμο με τα σχέδια που κρέμονται, ωστόσο, δεν είναι κατώτερο από τις πλήρεις συσκευές θόλου από την άποψη της λειτουργικότητας. Η κουκούλα λειτουργεί στους τρόπους κυκλοφορίας και ανάσυρσης, δηλαδή ο αγωγός για τη λειτουργία του δεν είναι απαραίτητος. Το μοντέλο χρησιμοποιεί 3 διαφορετικές ταχύτητες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της συσκευής στις κριτικές των πελατών σημειώνεται μια ωραία εμφάνιση, φωτεινό οπίσθιο φωτισμό και ήσυχη εργασία. Επιπλέον, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία δεν επιτρέπει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, ακόμα και όταν ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος. Χάρη στην περιμετρική αναρρόφηση εξασφαλίζεται μέγιστη απόδοση. Στις αδύναμες πλευρές περιλαμβάνεται ένα περίβλημα και μια κακή ποιότητα κατασκευής.

1 αισθητήρας Shindo Pallada 60 B / BG 4ETC

Ο ηγέτης της βαθμολογίας των καλύτερων απορροφητών τζακιού Shindo Pallada 60 B / BG 4ETC. Το μοντέλο έχει ένα κεκλιμένο σχέδιο, το οποίο το καθιστά εύκολο να στερεωθεί στον τοίχο, λόγω του οποίου θα εξοικονομηθεί ένα σημαντικό μέρος του χώρου. Η συσκευή, χάρη σε ένα τυπικό πλάτος 60 cm, θα ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η κουκούλα έχει μάλλον μεγάλη χωρητικότητα - 760 κυβικά μέτρα. m / ώρα.

Σε θετικές κριτικές αυτού του μοντέλου, οι πελάτες λένε μια καλή δέσμη, φωτεινό οπίσθιο φωτισμό και αθόρυβη λειτουργία. Επιπλέον, το γυαλί που έχει σκληρυνθεί στον μπροστινό πίνακα παρέχει αξιόπιστη προστασία του μηχανισμού από διάφορες μολυσματικές ουσίες και ο δείκτης αλλαγής φίλτρου υποδεικνύει την ανάγκη αντικατάστασης του. Μεταξύ των μειονεκτημάτων - την άβολη θέση των ελέγχων και τις μη ενημερωτικές οδηγίες για την εγκατάσταση.

Οι καλύτερες κουκούλες του τύπου του νησιού

Οι κουκούλες του νησιού θεωρούνται η πιο ελίτ κατηγορία και αντέχουν ανάλογα. Το κύριο πλεονέκτημά τους ήταν η δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στην κουζίνα, όχι μόνο στον τοίχο. Η τζάκι αυτού του τύπου είναι στερεωμένη στο ταβάνι, ώστε να μπορεί να κρεμαστεί ακόμα και στη μέση του δωματίου, η οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για στούντιο κουζίνας. Η λειτουργία πολλών αντιπροσώπων δεν περιορίζεται σε αρκετές ταχύτητες, φωτισμό και βαλβίδα αντεπιστροφής. Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε ένα μοντέλο με χρονοδιακόπτη, εντατική λειτουργία και ακόμη και πίνακα ελέγχου.

Ο σχεδιασμός των κουζινών του νησιού είναι τόσο διαφορετικός όσο οι ιδιότητες και έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει την εικόνα του χώρου. Ταυτόχρονα, η τάξη είναι από τα πιο δυνατά και τα καταφέρνει απόλυτα με την επείγουσα αφαίρεση των οσμών σε μια ευρύχωρη κουζίνα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι οι περισσότερες από τις καλύτερες συσκευές στην κατηγορία, κατά κανόνα, δεν είναι υπερβολικά μικροσκοπικές. Συχνά το πλάτος της βάσης είναι περίπου 90 εκατοστά.

3 ανοξείδωτος χάλυβας MAUNFELD BERTA 90

Η ανασκόπηση των καλύτερων κουκούλες τύπου νησιού θα ήταν ελλιπής χωρίς μια κομψή βρετανική κουκούλα, που θυμίζει το πηδάλιο ενός διαστημικού σκάφους. Ένα τέτοιο φουτουριστικό μοντέλο θα γίνει ένα στολίδι οποιασδήποτε κουζίνας και θα το φωτίσει κυριολεκτικά με το φως. Τέσσερις ενσωματωμένες φωτεινές λάμπες αλογόνου, καθεμία από τις οποίες φτάνει τα 20 W, θα βελτιώσουν τον φωτισμό της πλάκας και των παρακείμενων επιφανειών. Επομένως, ο ιδιοκτήτης του Berta 90 δεν θα χρειαστεί να μαγειρεύει στο σκοτάδι.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων της κουκούλας ήρθε ένας πολύ ήσυχος κινητήρας με επίπεδο θορύβου μέχρι 47 dB. Η λειτουργία της συσκευής είναι σχεδόν αθόρυβη και δεν βλάπτει να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να παρακολουθείτε τηλεόραση. Παρά τη σιωπή, η συσκευή θα απολαύσει εξαιρετικό εύρος ζώνης. Η χωρητικότητα των 1050 m³ / ώρα είναι αρκετή για να εξυπηρετήσει ακόμη και μια αρκετά μεγάλη κουζίνα. Επίσης, από πολλούς ανταγωνιστές, η κυκλική κουκούλα διακρίνεται από μηχανικά κουμπιά που δεν σημαδεύουν, όχι καινοτόμα, αλλά πολύ πρακτικά.

2 Elica SPOT PLUS ISLAND IX / Α / 90

Λειτουργική και πολύ ισχυρή, αυτή η συσκευή Elica έχει γίνει ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας λόγω της μέγιστης χωρητικότητάς της φτάνοντας τα 1200 m³ / h. Παρά το μινιμαλισμό, η κουκούλα προσφέρει στον χρήστη μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός χρονοδιακόπτη, ενσωματωμένο δείκτη ρύπανσης φίλτρου, βαλβίδα αντεπιστροφής, οπίσθιο φωτισμό. Μια συμπαγής οθόνη και βασικά χειριστήρια αφής καθιστούν εύκολη την προσαρμογή της κουκούλας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι η υποστήριξη ενός εντατικού καθεστώτος που είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξάλειψη των έντονων οσμών, για παράδειγμα, όταν ένα ψάρι τηγανίζει ή κάτι καίγεται. Η λειτουργία στο συντομότερο χρονικό διάστημα φρεσκάρει τον αέρα, μετά τον οποίο ο απορροφητήρας επιστρέφει αυτόματα στην ταχύτητα που είχε ρυθμιστεί πριν από αυτό. Τα μειονεκτήματα του Elica πρακτικά δεν παρατηρούνται, εκτός από το υψηλό κόστος και το επίπεδο θορύβου των 69 dB, το οποίο όμως αναμένουμε με τέτοια δύναμη.

1 Κορνίζα KHA 9770 X

Μια απλή, αλλά υψηλής ποιότητας κουκούλα τεσσάρων ταχυτήτων, με κομψά χειριστήρια αφής, καταλαμβάνει τις κορυφαίες τρεις κουκούλες του νησιού για το 2018. Η συσκευή είναι ενσωματωμένη στην οροφή, τα καταφέρνει με τη σύναψη της μυρωδιά από την κουζίνα, χάρη σε ένα πολύ καλό εύρος ζώνης, επιτρέποντας να αντιμετωπίσει τις 1000 Air κύβους σε μία ώρα. Ως εκ τούτου, το Korting θα γίνει μια πρακτική και συγκριτικά πλεονεκτική επιλογή για οποιοδήποτε υλικό.

Ο χρήστης μπορεί όχι μόνο να επιλέξει μία από τις τέσσερις ταχύτητες εξαερισμού, αλλά και να ενεργοποιήσει την εντατική λειτουργία για την ταχύτερη εξάλειψη των αιχμηρών οσμών. Και η παρουσία ενός χρονομέτρου θα αυτοματοποιήσει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών, καθώς και την έναρξη και την έναρξη εργασιών. Ωστόσο, το πιο πρακτικό χαρακτηριστικό της γερμανικής κουκούλας ήταν το τηλεχειριστήριο που παρέχεται, το οποίο εξαλείφει την ανάγκη να τεντωθεί στην κουκούλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Οι καλύτερες κεκλιμένες κουκούλες κουζίνας

Hoods πλάγια τύπου είναι από καιρό συνώνυμο της νεωτερικότητας και του ύφους, γι 'αυτό είναι πολύ δημοφιλής. Δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εσωτερικό σχέδιο της κουζίνας, η συσκευή αναλαμβάνει το ρόλο μιας φωτεινής προφοράς. Εναρμονίζοντας με τη σόμπα ή τα εξαρτήματα του ακουστικού, η κεκλιμένη κουκούλα θα διακοσμήσει την περιοχή μαγειρέματος, όπως και καμία άλλη, και θα γίνει ένα εξαιρετικό highlight του περιβάλλοντος.

Τα μοντέλα της κατηγορίας δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά και πολύ άνετα. Η κλίση ελαχιστοποιεί το βάθος της κουκούλας, εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο να χτυπήσει το κεφάλι του χρησιμοποιώντας μια σόμπα, η οποία διακρίνει την κατηγορία από τους θόλους, τις κρεμάστρες και τις κουκούλες των νησίδων. Ταυτόχρονα, το πλάτος τους είναι συχνά στάνταρ και είναι περίπου 60 εκ. Επίσης, οι κεκλιμμένες κουκούλες έχουν πλεονεκτήματα και μπροστά από τις ενσωματωμένες συσκευές - καλύτερη απόδοση.

3 Weissgauff Gamma 60 PB WH

Κλασική γερμανική κουκούλα καθολική λευκό χρώμα - μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια φθηνή και αρκετά ισχυρή κουκούλα για μια μέση ή μεγάλη κουζίνα. Το μοντέλο με χωρητικότητα 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα και περιμετρική αναρρόφηση, με μεγάλη επέκταση του πεδίου δράσης, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εργασία. Με την αποτελεσματικότητά του η κουκούλα είναι πολύ ελαφριά και συμπαγής. Το βάρος των 12 κιλών απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση και σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το μηχάνημα όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και σε ένα στερεό διαμέρισμα.

Σε αντίθεση με πολλές κουκούλες προϋπολογισμό, Gamma έχει μια ενσωματωμένη βαλβίδα antivozvratnym, η οποία εμποδίζει αέρα από τον αγωγό για να εισχωρήσουν στην κουζίνα, ακόμη και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Αυτό εξαλείφει την εμφάνιση ξένων οσμών και σκόνης. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση ισχύος είναι μόνο 68 W, γεγονός που καθιστά την κουκούλα πολύ συμφέρουσα. Επίσης, σύμφωνα με πολλές κριτικές, είναι εντελώς αθόρυβη.

2 ELIKOR Onyx 60 λευκό - σακούρα

Η δεύτερη θέση στην έρευνα δεν ήταν χωρίς δικαιολογία έλαβε το καλύτερο κλίση φάσμα του πιο δημοφιλή εγχώρια μάρκα. Κομψό floral σχέδιο ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον, και προσιτή τιμή θα επιτρέψει σε έναν ευτυχισμένο αγοραστή να πάρει μια πολυλειτουργική συσκευή για σχετικά λίγα χρήματα.

Μία από τις πιο χρήσιμες ιδιότητες της κουκούλας στα 60 cm ήταν η υποστήριξη του εντατικού καθεστώτος, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο για την κατηγορία. Ωστόσο, αυτό δεν τελειώνει τις δυνατότητες του Elikor. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές, η κουκούλα της μεσαίας τιμής θα είναι ευχαριστημένη με την ενσωματωμένη βαλβίδα αντεπιστροφής, το χρονοδιακόπτη και αρκετά καλό οπίσθιο φωτισμό, με συνολική χωρητικότητα 40 watts. Ο έλεγχος της συσκευής επίσης συμβαδίζει με τους χρόνους. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα σχόλια, τα κουμπιά αφής και τα χαρακτηριστικά τους θα πρέπει να προσαρμοστούν και το επίπεδο θορύβου στην πράξη είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό που δηλώθηκε, πράγμα που εμπόδισε την κουκούλα να πάρει την πρώτη γραμμή.

1 Hansa ΟΚΟ 6726 ΙΗ

Η κουκούλα με πραγματικά γερμανική αξιοπιστία και πρακτικό κομψό σχεδιασμό πήρε το προβάδισμα χάρη στην αφθονία των θετικών ανατροφοδοτήσεων, μάλλον στην ήσυχη δουλειά και στοχασμό. Ο καθρέφτης μαύρος πίνακας δίνει στο μοντέλο μια κομψή εμφάνιση, αλλά δεν το καθιστά εύθραυστο ή εμπορικό σήμα. Όλα τα εξαρτήματα της Hansa είναι μνημειώδη και δεν χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, γεγονός που είναι επωφελές για την εξαγωγή της κουκούλας σε ένα γενικό υπόβαθρο. Ο πίνακας ελέγχου αφής ενεργοποιείται με άγγιγμα και διαθέτει ευκρινείς, μεγάλους χαρακτήρες, οι οποίοι διακρίνονται σαφώς σε μαύρο φόντο.

Αν και ο δείκτης παραγωγικότητας 620 κυβικών μέτρων ανά ώρα είναι σχετικά μικρός, ο ανεμιστήρας εξάτμισης τον δικαιώνει, με επιτυχία και σιωπή την εξάλειψη των μυρωδιών και της αιθάλης της μέσης κουζίνας. Η μέγιστη ταχύτητα των τριών δυνατών είναι αρκετή για να καταπολεμήσει ενεργά τη μυρωδιά του τηγανισμένου ψαριού ή το καμένο πρωινό. Ταυτόχρονα, το μοντέλο δεν παρουσιάζει τις απαραίτητες ιδιότητες όπως χρονοδιακόπτη και έντονο φωτισμό.

Οι καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Κουκούλες θόλων - μια κατηγορία συσκευών τοίχου, το κύριο καθήκον της οποίας είναι η απόσυρση της ζοφείας και των μυρωδιών από την κουζίνα μέσω εξαερισμού. Ωστόσο, πολλά από αυτά είναι επίσης ικανά να λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης και εξοπλισμένα με φίλτρα. Κατά κανόνα, οι εκπρόσωποι αυτού του είδους είναι αρκετές φορές ισχυρότεροι από τους ενσωματωμένους και ανασταλμένους κουκούλες. Αυτή η τάξη χαρακτηρίζεται από μια τεράστια ποικιλία μορφών, ιδιοτήτων και πρόσθετων υλικών, καθώς είναι πολύ πολυάριθμες.

3 Candy CCE 16 Χ

Το πιο βασικό και οικονομικό μοντέλο των κουκούλες τριών θόλων, με έκπληξη, αποδείχθηκε ότι είναι το πιο εύκολο στη χρήση και εγκατάσταση. Η έλλειψη μικρών και εύθραυστων τμημάτων του Candy, αφαιρούμενων φίλτρων, απλός σχεδιασμός και πρότυπο για τις περισσότερες συσκευές πλάτους 60 cm κάνουν τη συσκευή καλύτερο για αρχάριους. Η κουκούλα μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας πρακτικά κουμπιά που είναι αρκετά ανθεκτικά στο διαζύγιο και είναι εύκολο να καθαριστούν.

Η θέση του οπίσθιου φωτισμού, που αποτελείται από δύο ισχυρούς λαμπτήρες αλογόνου των 40 W, είναι επίσης πολύ πρακτική. Πιο κοντά στην μπροστινή πλευρά, φωτίζουν καλύτερα την επιφάνεια εργασίας. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κουκούλας δεν ήταν το υπερβολικά υψηλό επίπεδο θορύβου. Η απόδοση του ιταλικού σχεδιασμού είναι αρκετά μέτρια, αλλά τα 450 μέτρα ανά κύβο ανά ώρα είναι αρκετά για μια μικρή κουζίνα.

2 MAUNFELD Ancona Plus 50

Ο πιο συμπαγής εκπρόσωπος της κατηγορίας ήταν μια κομψή κουκούλα της βρετανικής παραγωγής. Ο μοντέρνος σχεδιασμός σε συνδυασμό με πλάτος 50 cm και βάθος 98 σας επιτρέπει να εισάγετε εύκολα τη συσκευή, ακόμη και σε έναν αρκετά περιορισμένο χώρο. Εξοπλισμένο με όλες τις βασικές λειτουργίες, το μοντέλο μπορεί να καυχηθεί αρκετά για την απόδοση του κόστους των 700 m³ την ώρα.

Ο κατασκευαστής συμπληρώνει με επιτυχία την εικόνα της κουκούλας κουζίνας με δύο ενσωματωμένους λαμπτήρες αλογόνου των 20 watts το καθένα. Όχι λιγότερο εντυπωσιακά μικρά μεταλλικά κουμπιά με ενδείξεις και επεξηγηματικά εικονίδια. Μια ειδική διακόσμηση της Ανκόνα ήταν ένα διακοσμητικό σκοτεινό γυαλί, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα της κουκούλας. Η αλλαγή του φίλτρου λίπους επίσης δεν απαιτεί εκτεταμένη γνώση της τεχνικής ή της προσπάθειας. Το προστατευτικό πλέγμα αφαιρείται επίσης εύκολα, όπως συμβαίνει με τα ενσωματωμένα αναλογικά.

1 Bosch DWB 097A50

Η Bosch παγκοσμίου φήμης εταιρεία, ήταν πάντα γνωστό συσκευές ποιότητας για την κουζίνα και σε άλλα μέρη του σπιτιού, κανείς δεν παραδέχεται την παλάμη και στην ανάπτυξη των σύγχρονων ισχυρών αποσπάσματα από σπάνιες αλλά πολύ χρήσιμες προσθήκες. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της συσκευής ήταν ο ασυνήθιστος φωτισμός τριών λαμπτήρων LED με δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας του φωτισμού. Από τις περισσότερες άλλες κουκούλες, η Bosch διαθέτει επίσης εντατική λειτουργία που συμπληρώνει τέλεια τρεις συνήθεις λειτουργίες ταχύτητας.

Η δυνατότητα να περάσετε 730 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα σας επιτρέπει να εγγραφείτε σε αυτό το μοντέλο στις τάξεις των πιο ισχυρών εκπροσώπων των κουκούλες με τη μορφή θόλου. Στην περίπτωση αυτή, οι αγοραστές στις αναθεωρήσεις συχνά υπογραμμίζουν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ησυχία, την υψηλή ποιότητα κινητήρα και την υψηλή ποιότητα υλικών και συγκροτημάτων.

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

+ Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

 1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
 2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
 3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
 5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

- Κυκλοφορούν κουκούλες

 1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
 2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
 3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Σχέδιο ροής

Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

+ Οφέλη από το σχέδιο ροής

 1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
 2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
 3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
 4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

- Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

 1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
 2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
 3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

Βαθμολογία κουκούλες κουζίνας: τα καλύτερα μοντέλα των 60 και 90 cm

Κουκούλες κουζίνας - ένα απαραίτητο πράγμα σε κάθε διαμέρισμα. Μπορεί να εξαλείψει αποτελεσματικά τις μυρωδιές, τον καπνό και τους καπνούς, περαιτέρω απολύοντας τον αέρα στο δωμάτιο. Οι κατασκευαστές παράγουν μια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων αυτής της τεχνικής, οπότε το κατάστημα μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην επιλογή. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια κουκούλα στην κουζίνα, η οποία είναι καλύτερη - ματιά στην κατάταξη των δημοφιλών μοντέλων.

Πώς να επιλέξετε

Για να αποφασίσετε ποιος τύπος κουκούλας είναι καλύτερος για εσάς, αποφασίστε ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει. Υπάρχουν ενσωματωμένα και αρθρωτά μοντέλα. Ενσωματωμένη κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στην κουζίνα, μια τέτοια συσκευή αρμονικά χωράει στο εσωτερικό του δωματίου.

Διατίθενται επίσης συμπαγείς συσκευές τοίχου που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα μοντέλα οροφής Dome θα πρέπει να αγοράζονται εάν η κουζίνα σας είναι αρκετά μεγάλη. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να έχουν υψηλή παραγωγικότητα και να έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις.

Η αρχή λειτουργίας του απορροφητήρα καθορίζει τη μέθοδο εγκατάστασης. Τα όργανα ροής απαιτούν σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Η εισαγωγή αέρα απορροφά τον μολυσμένο αέρα και το βγάζει, αντικαθιστώντας τον καθαρό. Με τον τρόπο λειτουργίας κυκλοφορίας, ο αέρας καθαρίζεται μέσα στη συσκευή, με τη βοήθεια ειδικών φίλτρων και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο. Τα γεμισμένα φίλτρα υπόκεινται σε περιοδική αντικατάσταση.

Η ισχύς είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, αφού η αποδοτικότητα της επεξεργασίας των αέριων μαζών εξαρτάται από αυτήν. Η τεκμηρίωση για τη συσκευή υποδεικνύει την περιοχή της συσκευής. Δεν συνιστάται η αγορά της κουκούλας με περισσότερη ενέργεια από την απαραίτητη, καθώς οι παραγωγικές συσκευές είναι συνήθως πιο θορυβώδεις.

Δώστε προσοχή στην παρουσία του διακόπτη των ταχυτήτων και του προγράμματος. Κατά προτίμηση, τα καθεστώτα μπορούν να αλλάξουν ρυθμίζοντας την ταχύτητα εναλλαγής αέρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να μειώσετε το θόρυβο που παράγεται από τη συσκευή, ρυθμίζοντας το σε χαμηλή ταχύτητα. Τα ακριβά πολυλειτουργικά μοντέλα μπορούν να καθορίσουν αυτόματα το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προσαρμόζοντας σε μία ή άλλη λειτουργία.

Ένα σημαντικό κριτήριο είναι το σχήμα θορύβου της συσκευής. Κατά την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι η μέγιστη τιμή όταν λειτουργεί με υψηλή ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 60 ντεσιμπέλ. Δώστε προσοχή στο φωτισμό. Είναι επιθυμητό το φως να είναι απαλό και να μην χτυπάει τα μάτια. Είναι καλό, εάν παρέχεται η λειτουργία ρύθμισης φωτεινότητας.

Για την αποτελεσματικότητα καθαρισμού, η σχέση μεταξύ των διαστάσεων της επιφάνειας της εστίας και της διάμετρος του καλύμματος είναι σημαντική. Οι διαστάσεις της συσκευής εξαγωγής δεν πρέπει να είναι μικρότερες από την πλάκα, διαφορετικά η εξάτμιση απορροφάται ελάχιστα στην εισαγωγή αέρα. Τα τυπικά μεγέθη είναι 50, 60, 90 και 120 cm. Συνιστάται να επιλέξετε μια κουκούλα πλάτους 90 cm για πλάκα πλάτους 60 cm.

Top 10 δημοφιλή μοντέλα

Σε αυτή την κατάταξη είναι οι 10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα το 2017. Η ανασκόπηση βασίζεται στις απόψεις των πελατών σχετικά με συγκεκριμένα μοντέλα και στην αξιολόγηση της καταναλωτικής ζήτησης. Δημοφιλή τόσο οι ευρωπαίοι όσο και εγχώριοι κατασκευαστές

Bosch DFS 067K50

Πρόκειται για μια συσκευή υψηλής ποιότητας από έναν γνωστό Γερμανό κατασκευαστή. Η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, με πλάτος 60 εκ. Το πάνελ ολισθητήρα έχει έλεγχο αφής και αυστηρό κλασικό σχέδιο. Το φίλτρο πλέγματος αλουμινίου αφαιρείται και καθαρίζεται εύκολα. Ένα πρόσθετο στρώμα ηχομόνωσης εξασφαλίζει την αθόρυβη λειτουργία της συσκευής. Η κουκούλα διαθέτει αρκετές ταχύτητες. Οι δύο πρώτες λειτουργούν με επίπεδο θορύβου 40-48 ντεσιμπέλ. Σε υψηλή ταχύτητα, ο θόρυβος αυξάνεται στα 66 dB. Η τεχνολογία Softline σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτισμού.

Η συσκευή διαθέτει αισθητήρες που ανιχνεύουν τον βαθμό ρύπανσης του αέρα. Ανάλογα με αυτό, η συσκευή συντονίζεται στο επιθυμητό πρόγραμμα. Μπορεί να λειτουργεί σε λειτουργία διαστήματος, αλλάζοντας από υψηλή σε χαμηλή. Η απόδοση της συσκευής είναι 700 cu. μ. ανά ώρα.

 • καλή λειτουργικότητα,
 • ήσυχη δουλειά,
 • αξιοπιστία και ανθεκτικότητα,
 • επιδόσεις.
 • υψηλή τιμή, αλλά, σύμφωνα με τους καταναλωτές, είναι δικαιολογημένη.

Siemens LI 67SA530

Αυτή η γερμανική συσκευή χαρακτηρίστηκε από τους αγοραστές ως την καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα, από την άποψη της σχέσης τιμής-ποιότητας. Αυτή είναι μια αρκετά ισχυρή συσκευή - 740 cu. μ. ανά ώρα. Λειτουργεί σε τέσσερις ταχύτητες. Η λειτουργία Turbo σβήνει αυτόματα μετά τον καθαρισμό του αέρα. Υπάρχει ένα εναπομείναν πρόγραμμα μαθημάτων. Συνίσταται στο γεγονός ότι η συσκευή λειτουργεί 10 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της σε χαμηλή ισχύ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, εμφανίζεται η τελική αφαίρεση των οσμών. Η κουκούλα διαθέτει ηλεκτρονική οθόνη και κουμπί ελέγχου. Το επίπεδο θορύβου σε χαμηλή ταχύτητα είναι 43 dB, στο υψηλότερο - 68 dB. Ο πίνακας φωτίζεται με LED.

 • την αποτελεσματικότητα της εργασίας,
 • ήσυχη συσκευή,
 • εξαιρετική συναρμολόγηση,
 • την αξιοπιστία,
 • όμορφο σχέδιο σχεδίου.
 • δεν ανιχνεύθηκε.

Elikor Integra 60

Το σήμα αυτό ανήκει στους εγχώριους παραγωγούς. Πρόκειται για ένα μοντέλο προϋπολογισμού που έχει κερδίσει καλές αξιολογήσεις πελατών. Έχει πλάτος 60 εκ. Είναι εύκολο να χτιστεί σε ένα σετ κουζίνας. Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με συρόμενο πάνελ. Μπορεί να λειτουργεί σε λειτουργία ροής και κυκλοφορίας.

Η ισχύς της συσκευής είναι 400 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Υπάρχουν δύο ταχύτητες του ψυγείου, ο οπίσθιος φωτισμός είναι τύπου αλογόνου. Η στάθμη θορύβου αναφέρεται σε 55 dB.

 • την απλότητα του σχεδιασμού και της εγκατάστασης,
 • εύκολη και βολική λειτουργία,
 • Προσιτή τιμή.
 • θόρυβος κατά τη λειτουργία,
 • υπερβολικό σχεδιασμό.

Kronasteel Kamilla Sensor 600

Μια καλή επιλογή για μια ενσωματωμένη κουκούλα της γερμανικής παραγωγής. μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: κυκλοφορία και ροή. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σε περίβλημα με πλάτος 60 cm. Δύο κινητήρες παρέχουν ισχύ 550 cc. m / ώρα. Η συσκευή έχει τρεις ταχύτητες, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν με τη βοήθεια του χειριστηρίου αφής. Φωτισμός τύπου αλογόνου.

 • την αξιοπιστία,
 • ευκολία χρήσης,
 • όμορφη εμφάνιση,
 • καλή συναρμολόγηση.
 • θορυβώδης εργασία,
 • χαμηλής ταχύτητας.

Gorenje DU5345

Αυτή η κουκούλα είναι μια συμπαγής συσκευή πλάτους 50 εκ. Είναι σχεδιασμένη για μικρές περιοχές. Η ισχύς της συσκευής είναι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες εργασίας. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε λειτουργία κυκλοφορίας όσο και ως αεραγωγός. Φωτισμός αλογόνου. Οι αγοραστές αξιολόγησαν αυτό το μοντέλο ως μια σταθερή έκδοση προϋπολογισμού μιας αξιόπιστης συσκευής.

 • καλή ποιότητα κατασκευής,
 • απλή και βολική λειτουργία,
 • χαμηλή τιμή,
 • συμπαγή.
 • χαμηλή ισχύς,
 • υπάρχει θόρυβος κατά τη λειτουργία.

Kronasteel Jessika λεπτό 600

Η γερμανική μάρκα κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον υπερ-λεπτό μοντέλο για χρήση σε μικρές κουζίνες. Αυτή η αναρτημένη καλύπτρα έχει πρόσληψη αέρα 60 εκατοστών.

Η χωρητικότητα περιορίζεται σε 350 κυβικά μέτρα ανά ώρα, οπότε η συσκευή είναι σχετική για μικρές περιοχές.

Το κιτ περιλαμβάνει δύο φίλτρα άνθρακα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μηχανικό έλεγχο. Ο φωτισμός πραγματοποιείται με συνηθισμένους λαμπτήρες. Η κουκούλα λειτουργεί με τρεις ταχύτητες.

 • κομψό σχεδιασμό,
 • συμπαγές,
 • ευκολία διαχείρισης,
 • Ήσυχη δουλειά.
 • φωτισμός με απλούς λαμπτήρες που αποτυγχάνουν γρήγορα.

Asko CW492

Αυτό το μοντέλο τύπου τζακιού παρουσιάζεται από τον σουηδικό κατασκευαστή. Η εξαγωγή αναφέρεται σε συσκευές υψηλής ποιότητας. Η συσκευή έχει κομψό μοντέρνο σχεδιασμό και εντυπωσιακές διαστάσεις, το πλάτος της κατασκευής είναι 90 εκ. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και γυαλί μαύρου χρώματος.

Η συσκευή έχει τέσσερις ταχύτητες, χωρητικότητα 612 cu. m / ώρα. Υπάρχει χρονοδιακόπτης που μπορεί να ρυθμιστεί με χειρισμό αφής. Το φίλτρο αλουμινίου αφαιρείται και πλένεται σε πλυντήριο πιάτων.

 • εξαιρετικό σχέδιο,
 • καλή λειτουργικότητα,
 • εύκολη φροντίδα,
 • καλή απόδοση,
 • αξιοπιστία.
 • υψηλό κόστος.

Elikor Agat 60

Εξαιρετικό μοντέλο τύπου τζάκι από τους ρώσους κατασκευαστές. Πρόκειται για μια ισχυρή συσκευή (1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα) με τέσσερις ταχύτητες. Για την κατασκευή της θήκης χρησιμοποιήσαμε ανοξείδωτο χάλυβα, σε συνδυασμό με σκληρυμένο γυαλί. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονική οθόνη και έλεγχο αφής. Υπάρχει χρονοδιακόπτης ύπνου. Ο φωτισμός αλογόνου ταιριάζει απόλυτα στην κομψή εμφάνιση της συσκευής. Ο αριθμός θορύβου είναι 59 dB.

 • καλή δύναμη,
 • κομψή διακόσμηση,
 • εύκολη φροντίδα,
 • λειτουργικότητα.
 • δεν βρέθηκαν.

Hansa OKC 6726

Αυτό το μοντέλο πήρε την αξιολόγηση χάρη σε καλές κριτικές από τους καταναλωτές. Αυτή η κουκούλα χαρακτηρίζεται από υψηλή παραγωγικότητα, χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία. Η χωρητικότητα είναι 620 cu. m / ώρα. Η συσκευή έχει μια κεκλιμένη επιφάνεια, η οποία σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα.

Η θήκη είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και γυαλί σε μαύρο χρώμα. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής. Οι ανεμιστήρες λειτουργούν με τρεις ταχύτητες. Υπάρχει χρονοδιακόπτης και αισθητήρας για την πλήρωση των φίλτρων.

 • καλή λειτουργικότητα,
 • υψηλή ισχύ,
 • ήσυχη δουλειά,
 • φουτουριστικό σχεδιασμό.
 • υπάρχει έντονη θέρμανση των στοιχείων φωτισμού.

Candy CCE 16

Αυτή η κουκούλα αναφέρεται στη γραμμή του προϋπολογισμού. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για μικρό χώρο. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 450 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Υπάρχουν τρεις τρόποι λειτουργίας. Το επίπεδο θορύβου είναι 50 ντεσιμπέλ. Πλήκτρο ελέγχου κουμπιού. Το φίλτρο αλουμινίου μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων.

 • ευκολία χρήσης,
 • εύκολη διαχείριση και φροντίδα,
 • Προσιτή τιμή,
 • όμορφη εμφάνιση.
 • δεν ανιχνεύθηκε.

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, εστιάστε στην ποιότητα της συσκευής. Πριν πάτε στο κατάστημα, αποφασίστε τι είδους κουκούλα θέλετε να αγοράσετε και πού θα το εγκαταστήσετε.