Εναλλάκτης θερμότητας για το θάλαμο ψεκασμού

Ένας άλλος λόγος για την ανάγκη για ένα σύστημα μεταφοράς θερμότητας είναι το υψηλό κόστος της ενέργειας. Ανεξάρτητα της δομής θέρμανσης (καυστήρες, θερμαντικά στοιχεία) για το κόστος θέρμανσης είναι αξιοπρεπείς, ωστόσο εφαρμόζονται τουλάχιστον απλούστερη ανάκτηση ενέργειας του συστήματος - τη σωστή θερμότητας μεταξύ ενός απορροφητή και εισροή εξοικονόμηση έως και 40% της ενέργειας. Για τη μεταφορά θερμότητας στον αέρα τροφοδοσίας από τον θερμαντήρα και από τη ροή των καυσαερίων, χρησιμοποιούνται διαφορετικά συστήματα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ασφάλεια και τύποι εναλλάκτη θερμότητας

Από τεχνική άποψη, για να επιτευχθεί μια έκρηξη ατμών διαλύτη είναι εύκολη, αν και στην πράξη αυτό είναι πολύ λιγότερο συχνή. Το κατώτερο CRC (όριο συγκέντρωσης πολλαπλασιασμού) της φωτιάς για τον διαλύτη 646 αρχίζει από 2-3%. Όλες οι ουσίες στη σύνθεσή του έχουν διαφορετικές LEL, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος αντιπροσωπεύει τολουόλιο (50% του συνολικού βάρους), τα όρια συγκέντρωσης που 1,3-6,7% και τοξικότητα αξιολογήθηκε ως πολύ υψηλό. Μέσα σε μία ώρα μετά την εφαρμογή του χρώματος, 70-75% των διαλύτης εξατμίζεται, αλλά ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες δημιουργούν αρκετά προβληματική (δεκάδες λίτρα διαλύτη που απαιτείται) σε ένα πρότυπο γκαράζ επαρκή για να ανατινάξει της συγκέντρωσης του αερίου. Ως εκ τούτου, μια ανοικτή φλόγα είναι επικίνδυνη, πρώτα απ 'όλα, μέσα στην περιοχή εργασίας και όταν χτυπά μια κατευθυνόμενη ροή με μια ανάρτηση χρώματος και διαλύτη.

Η απαιτούμενη συγκέντρωση για την έκρηξη μπορεί να είναι ένας τυχαίος συνδυασμός των ρευμάτων αέρα των ουσιών και ούτω καθεξής. Ωστόσο, ο αέρας στο θάλαμο κινείται από τον θερμαντήρα, και το πρόβλημα της τοποθέτησης εναλλακτών θερμότητας αρχίζει όταν εκτός από την ζωγραφική εργασία που απαιτείται ξήρανση, δηλ σημαντική θέρμανση της κάμερας. Ο εξαερισμός κατά τη λειτουργία ξήρανσης λειτουργεί στη λειτουργία ανακυκλοφορίας και μέρος του αέρα από το θάλαμο επιστρέφει στη θέρμανση. Το σύστημα εναλλαγής θερμότητας μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας δύο στοιχεία:

 1. Ανακτητής (σταθερό σύστημα).
 2. Ανανεωτής (κινητό).

Μην συγχέετε τον ανακτητή με το σύστημα ανάκτησης, επειδή ο αναγεννητής μπορεί επίσης να είναι μέρος ενός συστήματος που ανακτά τη θερμότητα. Η κύρια διαφορά του αναγεννητή είναι η κινητικότητα. Στην απλούστερη περίπτωση, αυτό το σώμα με μεγάλη θερμική ισχύ, τοποθετημένο εναλλάξ σε ένα ζεστό και ζεστό περιβάλλον. Στην εξαερισμού εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιείται ως ένα ρότορα: ένα μεταλλικό κύλινδρο με ένα πλήθος ειδικών πλακών θερμότητας, συνεχώς περιστρεφόμενο, μεταφέρει θερμότητα από το ένα πλαίσιο στο άλλο. Μεταλλικές πλάκες και ο ρότορας είναι σημαντικό - είναι καταλληλότερο για το σκοπό αυτό το κράμα μετάλλου χωρητικότητα θερμότητας με ένα ανοξείδωτο χάλυβα ανθεκτικό στη θερμότητα.

Ο ανακτητής είναι ένα στατικό στοιχείο στο οποίο λαμβάνει χώρα μεταφορά θερμότητας λόγω της μεταφοράς θερμότητας μέσω ενός σταθερού τοιχώματος. Στην απλούστερη περίπτωση, αντλώντας σωλήνα και ενός επαφής εισροή, σε ενσωματώσεις, σύμπλοκο αγωγούς απαγωγής από το άλλο είναι στο εσωτερικό του αέρα τροφοδοσίας ή πλάκα ζεστό αλουμινίου που συνδέει τους στο κιβώτιο, στο οποίο ο ψυχρός αέρας εμφυσάται εκτός. Στην κατεύθυνση της κίνησης, η ροή διακρίνεται από την αντίστροφη ροή και τους άμεσους ανακτητές, από την άποψη του σχεδιασμού διακρίνονται τα ακόλουθα συστήματα:

 • Σωληνωτό (σπιράλ).
 • Πλάκα.
 • Κορδόνι.
 • Πλαστικοποιημένο ελαστικό (OPT).

Εναλλάκτης θερμότητας

Ο πιο συνηθισμένος μεταφορέας θερμότητας είναι το αλουμίνιο. Αυτό είναι ένα προσιτό υλικό από το οποίο είναι εύκολο να γίνει το σωστό στοιχείο και επίσης εύκολο να συναρμολογηθεί. Στη δεύτερη θέση, οι σωλήνες χαλκού - χαλκού μπορούν να πάρουν ακόμη και από ένα παλιό ψυγείο. Τοποθετήθηκαν στον θάλαμο χώρο γκαράζ στην καλύτερη περίπτωση θερμαίνεται από καυστήρες αερίου κατευθύνεται σε ένα από τα τοιχώματα του αγωγού τροφοδοσίας, αλλά για παράδειγμα για το σύστημα αυτό δεν θα πρέπει να ληφθούν: Μόνο ένα μέρος της θερμότητας που καταναλώνεται για τη θέρμανση του τοίχου.

Ο εκσυγχρονισμός αυτού του σχεδιασμού συνίσταται στη χρήση πλακών για τη μεταφορά θερμότητας. Ο καυστήρας θερμαίνει τον αέρα σε ένα ημι-κλειστό κουτί όπου υπάρχουν πολλές πλάκες, το άλλο άκρο του οποίου θερμαίνει τον αέρα τροφοδοσίας πίσω από τον τοίχο. Σε ένα κλειστό κιβώτιο, το ποσοστό απώλειας θερμότητας μειώνεται, αλλά υπάρχει πρόβλημα με την αφαίρεση του CO2. Ως θερμαντήρας, οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα στοιχείο θέρμανσης λαβυρίνθου στο οποίο ο αέρας τροφοδοσίας διέρχεται μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας με τη μορφή λαβύρινου από πλάκες κεραμικής. Έτσι, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τον θάλαμο ψεκασμού και την προθέρμανση με τη δυνατότητα γρήγορης ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Γιατί χρειάζεστε ένα θάλαμο ανάκτησης χρωμάτων σε σκόνη

Η επίστρωση με σκόνη είναι μια τεχνολογική διαδικασία που χρησιμοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή μεταλλικών κατασκευών και επιτρέπει τη δημιουργία επιφανειών ανθεκτικών στη διάβρωση με υψηλή ποιότητα χρωματισμού. Αλλά η οικονομία χωρίς θάλαμο ανάκτησης σκόνης αφήνει πολύ επιθυμητό. Εξάλλου, η αρχή αυτής της ζωγραφικής είναι η φόρτωση των πολυμερών σωματιδίων και η ψεκασμό τους με ειδικό συμπιεστή στην περιοχή χρώματος κοντά στο γειωμένο προϊόν. Λόγω της διαφοράς δυναμικού, το χρώμα απλά μαγνητίζεται στην επιφάνεια του προϊόντος, καλύπτοντάς το με ένα ομοιόμορφο στρώμα, το οποίο, κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, ψήνεται και πολυμερίζεται. Και τα υπολείμματα χρώματος που δεν "κολλάνε" στην επιφάνεια πέφτουν στο ίζημα και χάνονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση μιας πολυμερούς βαφής χωρίς μια τόσο σημαντική μονάδα όπως ο θάλαμος ανάκτησης σκόνης είναι οικονομικά ασύμφορη. Σε τελικές περιπτώσεις, η απώλεια του μείγματος μπορεί να φτάσει το 40% ή περισσότερο. Αλλά ο ανακτητής μπορεί να βοηθήσει να μειώσει αυτό το ποσοστό σε 5-7, ή ακόμα και 2-3 τοις εκατό, επιτρέποντας τη δεύτερη φορά να χρησιμοποιήσει το "εξαντλημένο" υλικό βαφής.

Αρχή λειτουργίας του θαλάμου ανάκτησης σκόνης

Ανάλογα με τον τύπο της λειτουργίας, υπάρχει ένας κυκλώνας και ο θάλαμος ανάκτησης κασέτας μιας πολύχρωμης ανάρτησης. Το σχήμα του πρώτου βασίζεται στην απορρόφηση των αιωρούμενων σωματιδίων από τη ροή του αέρα εξαγωγής με την επακόλουθη διαλογή τους διαμέσου της κυλινδρικής μονάδας του κυλίνδρου αέρα. Με τη βοήθεια πολυδιάστατων αέριων ρευμάτων, τα σωματίδια του μείγματος εξαλείφονται και πέφτουν σε μια ειδική χοάνη, από την οποία και πάλι εισέρχονται στο σύστημα. Τα κύρια πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής είναι:

 • ευκολία χρήσης.
 • η δυνατότητα αλλαγής του χρώματος του λεκέ χωρίς πρόσθετη επεξεργασία,
 • υψηλή ταχύτητα κοσκίνισης.

Επιπλέον, η τιμή των μονάδων κυκλώνα είναι εξίσου κατώτερη με το κόστος συντήρησης και αναλώσιμων. Ταυτόχρονα, η απώλεια υλικού σε σκόνη μπορεί να φτάσει το 4-10%, και με έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο, θα πρέπει να προστεθεί μια νέα βαφή στην «εξαντλημένη» σκόνη σε αναλογία 1k1. Εξάλλου, η χρήση πολυμερούς από το σύστημα θαλάμου φιλτραρίσματος μπορεί να μειώσει την ποιότητα της επεξεργασίας και να διαταράξει την τεχνική διαδικασία.

Με την ίδια κασέτα είναι πιο οικονομική και σας επιτρέπει να φέρετε το ποσοστό απώλειας σε 2, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλεονεκτικό για την παραγωγή μαζικών μεταφορικών ταινιών και τεράστιες ποσότητες χρώσης. Στην περίπτωση αυτή, η αρχή της λειτουργίας αυτού του θαλάμου έγκειται στη χρήση ενός ειδικού αποσβεστήρα - ενός φίλτρου φυσιγγίου, στην περιοχή του οποίου εξαντλημένο αιώρημα ρυθμίζεται μέσω της ροής του αέρα. Μπορεί αμέσως να τεθεί σε λειτουργία χωρίς πρόσθετη ανάδευση, αφού τα σωματίδια ήδη διέρχονται διήθηση στο αποσβεστήρα. Αλλά όταν αλλάζετε τα χρώματα της ζωγραφικής, απαιτείται πρόσθετος καθαρισμός και επεξεργασία και αντικατάσταση του φίλτρου, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και μισή ώρα.

Η εξοικονόμηση στη ζωγραφική μαζί με τον θάλαμο αποκατάστασης

Οποιαδήποτε παραγωγή μεταλλικών προϊόντων με βάση την αρχή της βαφής σε σκόνη, αργά ή γρήγορα, έρχεται στην ανάγκη ενός τέτοιου αδρανούς όπως ένας θάλαμος ανάκτησης σκόνης. Εξάλλου, η εξάλειψη της συχνής αλλαγής των χρωμάτων, στην οποία η χρήση του συστήματος δεν είναι πρακτική, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες και να μεγιστοποιήσει το όφελος της επεξεργασίας κάθε μεμονωμένου προϊόντος. Ταυτόχρονα, η τιμή μιας τέτοιας εγκατάστασης αποδίδεται ήδη για πολλές μεγάλες παρτίδες του παλαιού καταστήματος ψεκασμού.

Ξεκινήστε την εξοικονόμηση τώρα - αγοράστε κυκλώνα και συστήματα ανάκτησης φυσιγγίων για μίγματα χρωμάτων στη Μόσχα στην ιστοσελίδα μας. Εάν είναι απαραίτητο, τα προϊόντα μπορούν να παραγγελθούν με παράδοση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Ο θάλαμος στεγανοποίησης για ψεκασμό έχει σχεδιαστεί για την επικάλυψη σε σκόνη μη μεγάλων προϊόντων, μικρών σειριακών μικρών τμημάτων μικρής παραγωγής. Ιδανικό ως σετ μίνι διατομής για επίστρωση σε σκόνη δίσκων αυτοκινήτων, εξαρτημάτων επίπλων κλπ. Με εποικοδομητική θάλαμος έχει μία θέση για έναν ζωγράφο, τη μονάδα φωτισμού, η μονάδα ανάκτησης, μονάδα ελέγχου και είναι εξοπλισμένο με ένα μηχανισμό στροφής, ο οποίος είναι δυνατόν να περιστρέφεται το προϊόν 360 μοίρες γύρω από τον άξονά του. Περαιτέρω, το βαμμένο μέρος αντισταθμίζεται στο τρόλεϊ. Καθώς γεμίζεται το καροτσάκι, μεταφέρεται σε φούρνο πολυμερισμού.

Ο θάλαμος ψεκασμού δύο θέσεων είναι σχεδιασμένος για την εφαρμογή βαφής σε σκόνη και στις δύο πλευρές. Είναι πολύ βολικό για τη βαφή σε σκόνη τέτοιων προϊόντων, όπως φύλλα, προφίλ, κλπ. Συνεπώς, η κάμερα διαθέτει δύο θέσεις για δύο ζωγράφους. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας στην περιοχή. Απέναντι από κάθε ιδιοκτήτη υπάρχει μια μονάδα ανάκτησης για τη συλλογή βαφής σε σκόνη. Τα προϊόντα στον θάλαμο διασκορπισμού μετακινούνται κατά μήκος του ανώτερου συστήματος μεταφοράς μέσω των πλευρικών θυρών προς τον θάλαμο πολυμερισμού. Σύμφωνα με το σχέδιο, η κάμερα διαθέτει δύο θέσεις για εργαζόμενους, δύο συσκευές φωτισμού, δύο μονάδες ανάκτησης. Η γραμμή βαφής πούδρας είναι εξοπλισμένη κυρίως με μια τέτοια κάμερα.

Παράδοση εξοπλισμού στο Μινσκ

Κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού για τη σκόνη.

Συγχαρητήρια για την Ημέρα της Νίκης!

Το συλλογικό όργανο της εταιρείας Ardtehno συγχαίρει όλες τις εταιρείες.

Συγχαρητήρια στις 8 Μαρτίου του 2018!

Αγαπητέ γυναίκες! Το συλλογικό της εταιρείας LLC "Ardtehno."

Διεύθυνση παραγωγής:
142204, Περιφέρεια Μόσχας, Serpukhov, Μόσχα, d.96

Τηλέφωνα:
8 (495) 255-06-42
8 (800) 775-64-42

Κάμερα με συσκευή ανάκτησης: αξιοπιστία και ποιότητα

Από μόνη της, η διαδικασία ανάκτησης είναι η επιστροφή οποιουδήποτε μέρους της ενέργειας ή του υλικού που χρησιμοποιείται στη διαδικασία, για επαναχρησιμοποίηση.

Κάμερα με συσκευή ανάκτησης - ένας από τους τύπους των ανακτητών. Ένας τέτοιος θάλαμος χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα ειδικό κλείστρο. Ο αέρας θερμαίνει πρώτα ένα μέρος του θαλάμου και στη συνέχεια ο αμορτισέρ αλλάζει τη θέση του με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή του αέρα να αλλάζει την κατεύθυνση του. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρός αέρας αρχίζει να θερμαίνεται από τα τοιχώματα του θαλάμου. Οσμές και διάφορα είδη ρύπανσης μπορούν να μεταφερθούν στον αέρα τροφοδοσίας από το αφαιρούμενο. Ο αποσβεστήρας είναι το μόνο κινητό μέρος του θαλάμου. Η αποτελεσματικότητα αυτών των φωτογραφικών μηχανών είναι 70-80%.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της διαδικασίας ανάκτησης είναι μια σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και ως εκ τούτου η εξοικονόμηση χρημάτων για τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Η χρήση των συσκευών ανάκτησης είναι βέλτιστη στην περίπτωση που λόγω του περιορισμού της έντασης δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός ισχυρότερου συστήματος. Η αρχή της ανάκτησης χρησιμοποιείται ενεργά τόσο στα συστήματα αερισμού όσο και στα συστήματα βαφής πούδρας.

Το μειονέκτημα αυτών των φωτογραφικών μηχανών είναι επιπλέον επενδύσεις στην εγκατάσταση του ίδιου του αποκαταστήρα.

Η ανάκτηση θερμότητας είναι ένα είδος ανταλλαγής θερμότητας, κατά τη διαδικασία της οποίας αφαιρείται θερμότητα από τον αέρα που αφαιρείται και δίνεται στον νέο εισερχόμενο αέρα.

Η ανάκτηση χρησιμοποιείται επίσης σε συστήματα παροχής και εξάτμισης, καθώς και σε κεντρικά κλιματιστικά με εναλλάκτη θερμότητας ανάκτησης. Σε αυτόν τον εναλλάκτη θερμότητας, ο νωπός και ο εξατμισμένος αέρας δεν αναμιγνύονται, αλλά κυκλοφορούν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο.

Γιατί φωτογραφική μηχανή με συσκευή ανάκτησης η αποδοτικότητα μετριέται από τον συντελεστή απόδοσης ανάκτησης. Εκφράζεται στη σχέση μεταξύ της πιθανής θερμότητας που ελήφθη και της πραγματικής παραλαβής. Ο δείκτης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 30-90%. Αυτό εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και το κόστος του ανακτητή.

Η ανάγκη για τον ανακτητή οφείλεται στο γεγονός ότι με τη χρήση σύγχρονων οικοδομικών υλικών που μειώνουν την απώλεια θερμότητας κατά κτίρια, παραβιάζεται η ακεραιότητα των χώρων και η κανονική ανταλλαγή τους. Για να αποκαταστήσετε την ανταλλαγή αέρα και να χρησιμοποιήσετε την κάμερα με συσκευή ανάκτησης ενέργειας. Οι εγκαταστάσεις με σύστημα ανάκτησης θερμότητας και καθαρισμό είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την ανταλλαγή αέρα χωρίς επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του αέρα, αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την απώλεια θερμασμένου ή καθαρού αέρα μέχρι 85 τοις εκατό.

Κάμερα με συσκευή ανάκτησης Χρησιμοποιείται στην εφαρμογή της βαφής σε σκόνη. Εδώ εφαρμόζεται η αρχή καθαρισμού αέρα τριών σταδίων. Το πρώτο στάδιο διευκολύνει την επιστροφή μέχρι και 97% της σκόνης, η οποία δεν αποκαθίσταται από την πλευρά της και η περαιτέρω χρήση της. Τα φίλτρα για τον καθαρισμό του λεπτού και χονδροειδούς αέρα χρησιμεύουν για την παροχή καθαρού αέρα στην περιοχή εργασίας. Λόγω αυτού, όταν χρησιμοποιείτε τέτοιο εξοπλισμό, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό και τον εξαερισμό του χώρου, καθώς και την αποξήρανσή του και τη θέρμανση του κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης τέτοιου εξοπλισμού είναι προφανή: μείωση του ενεργειακού κόστους, μείωση των γενικών εξόδων.

Όταν αλλάζετε το χρώμα της σκόνης, η κάμερα καθαρίζεται μόνο σε είκοσι λεπτά και χωρίς να χάνεται η βαφή σε σκόνη. Μετά το πέρας της λειτουργίας του ανεμιστήρα, η αυτόματη συσκευή καθαρισμού φίλτρων ενεργοποιείται για λίγα λεπτά. Αυτό επιτρέπει στον εξοπλισμό να λειτουργεί συνεχώς χωρίς να μειώνεται ο ρυθμός ροής του αέρα. Αυτό επιτυγχάνει υψηλό βαθμό καθαρισμού του αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας θάλαμος με ανακτητή για κονιοποίηση χρωματισμού είναι απαραίτητος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ένα τέτοιο χρώμα παράγεται από σκόνη αεροζόλ. Όταν ψεκάζεται για πρώτη φορά, ο βαθμός εναπόθεσης στα υλικά είναι μόνο 50 τοις εκατό. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, απαιτείται επανειλημμένη εφαρμογή και ανάκτηση της σκόνης. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούνται φωτογραφικές μηχανές με συσκευή ανάκτησης, οι οποίες είναι ικανές να καταγράψουν την ασυμφωνία σκόνης και να την χρησιμοποιούν επανειλημμένα και αποτελεσματικότερα. Το σύστημα ανάκτησης είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο εμποδίζει τη συγκέντρωση εκρηκτικών στο θάλαμο βαφής πούδρας.

Εναλλάκτης θερμότητας για το θάλαμο βαφής και διάγραμμα του συστήματος θέρμανσης μάζας αέρα

Το σύστημα θέρμανσης στο θάλαμο βαφής επιτρέπει στον ζωγράφο να ζωγραφίζει οποιαδήποτε στιγμή του έτους, ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς, παρέχοντας το επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας στο περιβάλλον εργασίας. Επιπλέον, εκτός από τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος, λόγω των θερμών αέριων μαζών, η διαδικασία της ξήρανσης της εφαρμοζόμενης επικάλυψης επιταχύνεται σημαντικά, η οποία είναι οικονομικά συμφέρουσα στην διεξαγωγή εμπορικών δραστηριοτήτων προς την κατεύθυνση των υπηρεσιών ζωγραφικής.

Γιατί χρειάζομαι ένα σύστημα θέρμανσης;

Κατά την κατασκευή του συστήματος θέρμανσης αέρα στην αίθουσα της κάμερας, πρέπει πρώτα να φροντίζετε για καλή θερμομόνωση όλων των ζωνών, στον χώρο εργασίας από τοίχους, οροφή έως κάλυψη δαπέδου. Στην ιδανική περίπτωση, ένας καλά μονωμένος θάλαμος βαφής πρέπει να είναι ένα θερμός, ο οποίος απαιτεί ελάχιστη ενέργεια για τη θέρμανση του, πράγμα που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της λειτουργίας μιας τέτοιας δομής. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση και μόνωση πρέπει να είναι μη εύφλεκτα. Το δεύτερο σημείο είναι η δυνατότητα γρήγορης ψύξης της φωτογραφικής μηχανής με την εμφύσηση ψυχρού αέρα.

Παρατηρώντας όλες αυτές τις συστάσεις, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ξήρανσης και να δώσετε τα απαραίτητα καθεστώτα θερμοκρασίας για την επίστρωση και συγχρόνως να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό για ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο ή ντίζελ. Αυτό είναι το κύριο καθήκον του συστήματος θέρμανσης μάζας αέρα.

Επιλογές θέρμανσης θαλάμων ψεκασμού

Για να χρησιμοποιήσετε το χώρο εργασίας της κάμερας στη λειτουργία στεγνώματος ξήρανσης, χρησιμοποιούνται δύο τύποι θέρμανσης με αέρα:

 1. Το κλασικό σχέδιο. Ξήρανση λόγω της εξαναγκασμένης παροχής θερμού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 2. Έκδοση για κινητά. Εγκατάσταση υπέρυθρων θερμαντήρων από όλες τις πλευρές των επεξεργασμένων επιφανειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για την φυσική ξήρανση των LCPs, καθώς πρόκειται για μια μακρά διαδικασία και στα τυποποιημένα καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων προσπαθούν να το μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από την άποψη της ταχύτητας εργασίας και των εμπορικών κερδών.

Το κλασικό σχέδιο στεγνώματος και θέρμανσης του αέρα χρησιμοποιείται σε σταθερό SRT, όπου υπάρχει μεγάλη ροή αυτοκινήτων και παραγγελίες για τη ζωγραφική μεμονωμένων εξαρτημάτων. Με εντατική λειτουργία, το κόστος του συστήματος θέρμανσης και ανάκτησης του θαλάμου βαφής θα εξοφληθεί αρκετά γρήγορα.

Οι υπέρυθρες θερμάστρες χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες των παραγγελιών, ή κατά την έναρξη της κατασκευής του δικού μας εργαστηρίου. Χαμηλή αρχική επένδυση + κινητικότητας και της αποτελεσματικότητας τους μια καλή επιλογή για την έναρξη της επιχείρησης κάνουν. Υπέρυθρες λάμπες είναι σε θέση να στεγνώσει διάφορα αντικείμενα καλή μετά από τη ζωγραφική, βερνίκωμα ή πληρωτικά υλικά, ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας χαμηλής θερμοκρασίας, στο γκαράζ ή το κουτί όπου έχει εγκατασταθεί η κάμερα, αλλά η συνολική ποιότητα των προϊόντων ξήρανσης είναι κατώτερη από την κλασική φυσητήρα θερμού αέρα.

Οι βασικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται κατά το σχεδιασμό μονάδων θέρμανσης.

 1. Εγκατεστημένος θερμοστάτης, ο οποίος θα προστατεύει τον εναλλάκτη θερμότητας για το θάλαμο βαφής από υπερθέρμανση.
 2. Γείωση όλων των καλωδίων.
 3. Αλληλογραφία της θερμικής ισχύος του τμήματος της γεννήτριας και του εξαερισμού.
 4. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θέρμανσης αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των +65 μοίρες, καθώς τα πλαστικά και καουτσούκ τμήματα του αμαξώματος του αυτοκινήτου μπορεί να υποστούν βλάβη σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής. Και στους + 80 βαθμούς, το χρώμα αρχίζει να καίγεται.

Επίσης, η φωτογραφική μηχανή πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας. Όπως μπορείτε να δείτε, το πρόβλημα μπροστά σε αυτή τη δομή σοβαρά, γι 'αυτό δεν θα το συνιστούσα να χτίσει με τα χέρια τους, και είναι καλύτερα να στραφούν σε έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι είναι καλά-συναρμολόγηση δεν είναι μόνο τα συστήματα θέρμανσης, αλλά και την προστασία σε περίπτωση βλάβης έκτακτης ανάγκης.

Δομή του συστήματος θέρμανσης του θαλάμου βαφής

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης και θέρμανσης αέρα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιοι κόμβοι αποτελείται αυτή η δομή, από τις οποίες υπάρχουν αρκετές:

 1. Γεννήτρια θερμότητας. Ένα θάλαμο στο οποίο καίγεται το αέριο ή το ντήζελ. Με άλλα λόγια, ένας καυστήρας.
 2. Ανεμιστήρας θερμότητας αέρα.
 3. Σύστημα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός υπολογίζεται με βάση τις παραμέτρους ανταλλαγής αέρα. Αλλά οι δύο πρώτοι κόμβοι αποτελούν τους δείκτες της ανταλλαγής θερμότητας στο θάλαμο.

Γεννήτριες θερμότητας

Η γεννήτρια θερμότητας αέρα - ένα σύστημα που εκτελεί θέρμανση του αέρα λόγω ηλεκτρικής ενέργειας ή καύση ορισμένων τύπων καυσίμου. Η ισχύς των συστημάτων αυτών μπορεί να φθάσει τα 1000 kW και η κατανομή αυτού του δείκτη γίνεται σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή: 40% - θάλαμος καύσης, 50-55% - εναλλάκτες θερμότητας και ανεμιστήρες. Η χωρητικότητα εξαερισμού στο θάλαμο επηρεάζει τον εναλλάκτη θερμότητας και, λόγω αυτού, δημιουργείται πίεση στο χώρο εργασίας και η πρόσμιξη αερίου αυξάνει τη θερμοκρασία κατά 3% -5%. Η σταθερή ρύθμιση του επιπέδου θερμοκρασίας είναι απλά απαραίτητη.

Ηλεκτρικοί θερμαντήρες

Μια τέτοια γεννήτρια θερμότητας είναι ένα σύνολο ΔΕΔ, το οποίο σε μια σύνθετη θερμότητα τις μάζες του αέρα στο θάλαμο βαφής. Είναι φτηνά και είναι πολύ δημοφιλή. Μεταξύ των ελλείψεων: παρατεταμένη θέρμανση αέρα και υψηλή κατανάλωση ενέργειας (μέχρι 200 ​​kW).

Γεννήτρια θερμότητας αερίου

Οικονομικό και κερδοφόρο σύστημα θέρμανσης για τον θάλαμο ψεκασμού. Αλλά στο στάδιο του σχεδιασμού της εγκατάστασης και της τακτικής συντήρησης + τη συμφιλίωση όλων των εγγράφων και των αδειών, θα χρειαστεί να αφιερώσετε σοβαρά κεφάλαια σε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Η αποπληρωμή θα γίνει μόνο με μεγάλο αριθμό παραγγελιών και στη συνέχεια θα εξοικονομήσετε ενέργεια.

Κινητήρας diesel

Αυτή είναι μια φθηνή επιλογή για την εγκατάσταση μιας θερμικής γεννήτριας, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από τους δασκάλους στο αρχικό στάδιο της εργασίας. Όλες οι δαπάνες για τα καύσιμα πρέπει να περιλαμβάνονται στο κόστος εργασίας.

Τι είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας;

Είναι ένα σύστημα στο οποίο η θέρμανση συμβαίνει με την αρχή του ζεστού στο κρύο. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εναλλάκτη θερμότητας στην αγορά.

Αναρροφητικός εναλλάκτης θερμότητας

Στη βάση των δύο αγωγών, μέσα από τις οποίες οι κρύες και θερμές μάζες του αέρα κινούνται ξεχωριστά. Η ανταλλαγή θερμότητας συμβαίνει μεταξύ των τοίχων των καναλιών. Τα ίδια τα τείχη χωρίζονται σε σχήμα και δομή στους ακόλουθους τύπους:

Κατά τον υπολογισμό λαμβάνεται κυρίως υπόψη το σχήμα και η έκταση και οι διαστάσεις του εναλλάκτη θερμότητας.

Ανανεωτική έκδοση του εναλλάκτη θερμότητας

Η κύρια διαφορά τους είναι σε πολλά σημεία.

 1. Τα κανάλια είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανοξείδωτο χάλυβα και μειώνουν σημαντικά τη δυνατότητα υπερθέρμανσης.
 2. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα σύστημα ανακύκλωσης αέρα, το οποίο απαιτεί επιπλέον οικονομικό κόστος.

Μπορείτε να καταλήξετε ένα μικρό συμπέρασμα ότι ως ενεργειακός πόρος στην αρχή της επιχείρησής σας είναι καλύτερο να κοιτάξετε προς τις θερμάστρες IR και τις γεννήτριες ντίζελ, και στο μέλλον θα εγκαταστήσετε ήδη ένα καυστήρα αερίου για τον θάλαμο ψεκασμού.

Και ποιο είδος θερμαντήρα και σύστημα χρησιμοποιείτε; Περιμένουμε τα σχόλιά σας παρακάτω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού του θαλάμου βαφής

Ο αποτελεσματικός αερισμός του θαλάμου ψεκασμού - εκτός από την υψηλή ποιότητα χρώματος, παρέχει άνεση και ασφάλεια στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Το εκχύλισμα σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τοξικές αναθυμιάσεις από τη βαφή και τη σκόνη από την άλεση.

Για τη βαφή εξαρτημάτων και προϊόντων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δωμάτιο, έχοντας οργανώσει σε αυτό ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού. Είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας, χωρίς να ξοδέψετε μεγάλους οικονομικούς πόρους, χωρίς βοήθεια, κάνοντας υπολογισμούς σχεδιασμού και πραγματοποιώντας τη σωστή εγκατάσταση. Το κύριο καθήκον του αερισμού στην αίθουσα βαφής είναι ο καθαρισμός του αέρα και η αφαίρεση της ομίχλης ψεκασμού. Η ρύθμισή του μπορεί να θεωρηθεί με βάση τον εξαερισμό που χρησιμοποιείται σε έναν επαγγελματικό θάλαμο ψεκασμού.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του θαλάμου ψεκασμού

Το εργαστήριο βαφής χωρίζεται σε πολλά κιβώτια:

 • κιβώτιο για προπαρασκευαστικές εργασίες (λείανση, στόκος, απογύμνωση) ·
 • θάλαμος ζωγραφικής για βαφή και ξήρανση.
 • κουτί για την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού.

Τα κουτιά είναι χωριστά δωμάτια, με καλή κυκλοφορία και καθαρισμό αέρα. Ένας σημαντικός ρόλος εδώ παίζει ο αερισμός, όπως και για την ποιοτική χρώση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να παρατηρηθεί η τεχνολογική διαδικασία. Για τη βαφή υψηλής ποιότητας, η ρύθμιση θερμοκρασίας στο θάλαμο είναι σημαντική και η ήπια ξήρανση με θέρμανση του εισερχόμενου αέρα καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη ξήρανση των φρέσκων βαμμένων προϊόντων.

Οποιοσδήποτε εξαερισμός στον θάλαμο βαφής είναι παρόμοιος με άλλους, η δουλειά του είναι να τροφοδοτεί φρέσκο, αντλώντας τον χρησιμοποιούμενο αέρα έξω και ανακυκλώνοντας τον εσωτερικό όγκο, δηλ. εργασία σε τρεις λειτουργίες:

 1. Με τη βοήθεια εξαερισμού, όλη η σκόνη από την επιφάνεια του αυτοκινήτου αφαιρείται πριν τη βαφή.
 2. Κατά τη διάρκεια της περιόδου χρώσης, ανάβει ο εξαερισμός εισόδου με καθαρό θερμαινόμενο αέρα, ο οποίος παρέχεται από πάνω και αφαιρείται μέσω των πλεγμάτων στο πάτωμα μέσω αγωγών εξαερισμού.
 3. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης, ο ζεστός αέρας εκκενώνεται μόνο εν μέρει (10%), ενώ το υπόλοιπο κυκλοφορεί στο δωμάτιο.

Μεταχειρισμένος εξοπλισμός

Συνήθως όλος ο εξοπλισμός για το σύστημα εγκαθίσταται σε ξεχωριστό κουτί, δίπλα στην κάμερα. Σε μεγάλα κουτιά, σε συνδυασμό σε ένα μπλοκ, φιλοξενεί: ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής? Κασέτες αντικατάστασης με φίλτρα καθαρισμού αέρα. εναλλάκτης θερμότητας με συσκευές θέρμανσης. αυτόματο - αποσβεστήρας για την αλλαγή του κύκλου βαφής ή ξήρανσης. Από τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας, ένα κανάλι οδηγείται στην οροφή του θαλάμου παροχής αέρα. Η εισροή πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω.

Το κάτω μέρος του διαμερίσματος βαφής είναι ένα από τα σημαντικά μέρη του εξαερισμού. Για να ξεφουσκώσει τον εξαντλημένο όγκο αέρα σε αυτό το μέρος, κανονίστε τάφους ή ολόκληρο το δάπεδο καλυμμένο με μεταλλικές γρίλιες. Τοποθετούν φίλτρα και κανάλια στον ανεμιστήρα εξαγωγής.

Προσοχή παρακαλώ! Οι οπές εξαγωγής πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να μην δημιουργείται "εσωτερική ζώνη" στον εσωτερικό όγκο.

Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, αφαιρείται μια μεγάλη ποσότητα αέρα, που περιέχει μικρά σωματίδια χρώματος και δηλητηριώδεις ατμούς. Στα επαγγελματικά εργαστήρια και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ο αέρας φιλτράρεται μέσω ειδικών φίλτρων προτού αφαιρεθεί στην ατμόσφαιρα, μολυνθεί με χρώματα και διαλύτες. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε μηχανικά φίλτρα ή συσκευές για καθαρισμό με στοιχεία άνθρακα. Τα φίλτρα σχισμών, που βρίσκονται στο πάτωμα, απορροφούν επίσης τις σταγόνες πτώσης χρωμάτων και βερνικιών.

Ανεξάρτητα, είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα ή αφρώδες ελαστικό. Αλλά μόνο για να εξαντληθεί ο αέρας από το κατάστημα δεν είναι αρκετό, είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί ταυτόχρονα ο όγκος με την πρόσληψη καθαρού αέρα. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας, για τον οποίο χρειάζεστε επίσης ένα μηχανικό φίλτρο, προστατεύοντας ολόκληρο το σύστημα από το να πάρει όλα τα είδη των συντριμμιών και της σκόνης. Για μια ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα, θα είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα διαύλων επαρκούς διατομής. Για θαλάμους ψεκασμού χρησιμοποιούνται κουτιά από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι κύριες δαπάνες θα πάνε για την αγορά των οπαδών της απαιτούμενης χωρητικότητας. Ανεξάρτητα, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τους ισχυρούς εγχώριους ανεμιστήρες, τα συστήματα εξάτμισης, τις αντλίες αέρα, αλλά με τον εξοπλισμό της μονάδας ζωγραφικής, πρέπει να αποφύγετε την πιθανότητα πυρκαγιάς. Μην παρεμβαίνετε στην εγκατάσταση ανιχνευτών πυρκαγιάς.

Προσοχή! Το μίγμα αέρα στον θάλαμο βαφής, κορεσμένο με καύσιμα ατμούς και πολύ επικίνδυνο.

Μετά από χρώση επιμελώς καθαρίζεται θαλάμου, και στη συνέχεια θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας αυξάνεται σύμφωνα με την τεχνολογία της σύνθεσης μελανιού και την κουκούλα μερικώς επικάλυψη, δημιουργώντας μια λειτουργία ανακύκλωσης, όταν το μεγαλύτερο μέρος του αέρα παραμένει στο εσωτερικό του συστήματος. Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες περιλαμβάνουν τη χρήση θερμοστατών, χρονιστών, συσκευών που ρυθμίζουν την ταχύτητα της συσκευής.

Στα συστήματα βιομηχανικού εξαερισμού χρησιμοποιείται η θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας. Εάν η ανταλλαγή αέρα μπορεί να φτάσει τα 1000 m³ / h, η θερμοκρασία στο δωμάτιο γίνεται σημαντική. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται αποκαταστάσεις, αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία και υψηλή ισχύ λειτουργούν αναποτελεσματικά.

Επομένως, η ροή του αέρα, που αντλείται από τον ανεμιστήρα, εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας, όπου θερμαίνει από 30 έως 85 βαθμούς C και άνω. Ο καυστήρας είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τους καυστήρες: ηλεκτρικό, αέριο και το πιο κοινό - ντίζελ.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον υπολογισμό του εξαερισμού στον θάλαμο ψεκασμού:

 1. Η χαμηλότερη ταχύτητα μετακίνησης του αέρα είναι από 25 cm / s.
 2. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να ελέγχεται η αφαίρεση της σκόνης από το θάλαμο, αλλά και να παρέχονται στοιχεία φιλτραρίσματος στη διαδρομή του εισερχόμενου αέρα. Η προστασία των σημείων εισαγωγής αέρα από τις γρίλιες, θα αποτρέψει την είσοδο θραυσμάτων στο σύστημα.
 3. Για την αξιοπιστία του συστήματος, είναι απαραίτητο να παρέχονται πολλά σημεία εισαγωγής αέρα. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά την απόδοση των εγκατεστημένων ανεμιστήρων. Η ισχύς του ανεμιστήρα τροφοδοσίας αέρα πρέπει να είναι κατά 1/3 μεγαλύτερη από αυτή του ανεμιστήρα εξαγωγής, έτσι ώστε να μην υπάρχει εισροή αέρα από τη σκόνη από τα παρακείμενα δωμάτια μέσω της πόρτας.
 4. Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τα κανάλια αέρα και να επιλέξετε την ισχύ αερισμού που δεν θα επηρεάσει την ποιότητα του προϊόντος. Με απλά λόγια, η άμεση δράση ενός αεριωθούμενου αέρα, δεν πρέπει να βλάψει την φρεσκοβαμμένη επιφάνεια του μέρους.
 5. Τριπλός καθαρισμός εισερχόμενου αέρα: στην είσοδο. μετά τη θέρμανση και πριν από την τροφοδοσία στο θάλαμο
 6. Δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας και της έντασης της ανταλλαγής αέρα
 7. Δεν μπορεί κανείς να βασιστεί μόνο στον φυσικό εξαερισμό, οπότε είναι αδύνατο να παρασχεθεί στον θάλαμο η απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα, θα λειτουργήσει ανεπαρκώς και άνισα.
 8. Κατά προτίμηση πάνω από το χώρο εργασίας, τοποθετήστε ομοιόμορφα τους αγωγούς εξαγωγής. Μερικές φορές γίνεται ένα άκαμπτο πλαίσιο, πάνω του καθορίζονται αρκετά στόμια εισόδου αέρα. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε ένα άνετο σχέδιο, επιτρέποντάς σας να απορροφήσετε το spray paint από την κάμερα.
 9. Ο προγραμματιστής και ο χρονοδιακόπτης που είναι εγκατεστημένοι στη μονάδα θα αυξήσουν την άνεση του εργαστηρίου.

Πώς να υπολογίσετε την ικανότητα του συστήματος εξαερισμού

Στον θάλαμο ψεκασμού πρέπει να υπάρχει ανεμιστήρας εξαγωγής επαρκούς ισχύος. Μια απλή κουκούλα δεν μπορεί να εκτελέσει την εργασία λόγω της μικρής χωρητικότητας.

Οι υπολογισμοί γίνονται λαμβάνοντας υπόψη SNIP, για αυτή τη χρήση ένας ειδικός τύπος:

Ρ = Ο * Τ * 0,36

Στην οποία το Τ είναι η απόκλιση της θερμοκρασίας του αέρα στο θάλαμο και προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον, ο Q είναι ο όγκος του θαλάμου, ο 0,36 είναι ο ειδικός συντελεστής.

Παράδειγμα υπολογισμού

Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται συχνά με την εγκατάσταση 2 ανεμιστήρων επαρκούς χωρητικότητας. Όλοι οι υπολογισμοί είναι στη σωστή επιλογή, κατάλληλοι για την απόδοση των ανεμιστήρων, λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένας ορθογώνιος θάλαμος ζωγραφικής, διαστάσεις 5 * 4 m, σε ύψος 3 m, η βαφή πραγματοποιείται το φθινόπωρο, η διαφορά μεταξύ εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα είναι 10 μοίρες.

Υπολογίζουμε με τον τύπο - Ρ = 5 * 4 * 3 * 10 * 0,36 το αποτέλεσμα είναι ίσο με 216 m³ / ώρα.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κιβώτιο χρωμάτων, πραγματοποιώντας υπολογισμούς λαμβάνοντας υπόψη την ελάχιστη και μέγιστη χωρητικότητα της απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε με ακρίβεια τη διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα που αποσύρεται και να εισέρχεται στη μονάδα για το κλίμα σας. Η διαφορά στις μετρήσεις μπορεί να φτάσει έως και 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν το χειμώνα και έως και 50 μοίρες το καλοκαίρι.

Από τη θέρμανση του καταστήματος, εξαρτάται η διόρθωση της παραγωγικότητας, η οποία θα πρέπει να έχει αερισμό των θαλάμων βαφής σε αυτές τις συνθήκες - 5 * 4 * 3 * 40 * 0.36 = 816 m³ / h. Ως αποτέλεσμα των υπολογισμών, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι η διαφορά μεταξύ της χρήσης του μποξ το χειμώνα και την περίοδο του φθινοπώρου μπορεί να διαφέρει κατά 4 φορές.

Ο υπολογισμός μπορεί να περιπλέκεται από το γεγονός ότι η επιτρεπόμενη ροή αέρα του φθόνος από τις διαστάσεις των προϊόντων που πρόκειται να βαφτούν. Για παράδειγμα, κατά την ξήρανση μικρών μερών, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι πολλαπλάσια των 5 φορές την ώρα και όταν το όχημα είναι βαμμένο, αυτή η τιμή θα πρέπει να αυξηθεί σε 40-100 ανά ώρα. Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι σε μεγάλους θαλάμους, η ξήρανση των μικρών μερών μετά τη ζωγραφική θα είναι ασύμφορη.

Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι απαιτείται μεγάλη ποσότητα ανταλλαγής αέρα για τη διατήρηση της υγείας των εργαζομένων, στην περίπτωση αυτή δημιουργείται φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και δεν συλλέγονται τοξικές ακαθαρσίες. Για το λόγο αυτό, τα σύγχρονα εργαστήρια προσπαθούν να αυτοματοποιήσουν όλες τις διαδικασίες εργασίας, προκειμένου να αποκλείσουν πιθανή βλάβη στην υγεία των εργαζομένων στο εργαστήριο βαφής.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Δεδομένου του αριθμού των οπαδών είναι:

 1. Συστήματα ενός μοτέρ - σε αυτά τα κανάλια είναι στην κορυφή, ο αέρας που προέρχεται από αυτά, με την πίεση τους, χαμηλώνει το μολυσμένο ρεύμα προς τα κάτω, όπου απομακρύνεται από το θάλαμο με τη βοήθεια της φυσικής κυκλοφορίας.
 2. Σύστημα δύο κινητήρων - διαθέτει 2 κινητήρες. Το ένα βρίσκεται στο κανάλι του δαπέδου και το δεύτερο βρίσκεται στην κορυφή της κάμερας.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση φίλτρων είναι υποχρεωτική, αλλά η υψηλή ανταλλαγή αέρα επιταχύνει τη μόλυνση των στοιχείων καθαρισμού, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε εξαερισμό με δύο κινητήρες. Δεδομένου ότι ο υπολογισμός της χωρητικότητας του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται για μεγάλη ροή αέρα, είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Για να μειώσετε το κόστος αγοράς ακριβό εξοπλισμό, με την ακανόνιστη λειτουργία του θαλάμου ψεκασμού, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση ακόμη και ενός φθηνού συστήματος εξαερισμού. Σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό είναι το έργο του αερισμού εργαστηρίου, σε παθητική και ενεργό λειτουργία.

Η παθητική λειτουργία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της ξήρανσης των εξαρτημάτων. Έτσι μειώστε σημαντικά το κόστος της θερμότητας, μπορείτε γρήγορα να αφαιρέσετε από το θάλαμο από τα κατάλοιπα των τοξικών αναθυμιάσεων, χωρίς μεγάλες δαπάνες.

Ο ενεργός τρόπος λειτουργίας χρησιμοποιείται για την προκαταρκτική προετοιμασία του θαλάμου, γεμίζοντας τον με καθαρό αέρα και αφαιρώντας τη σκόνη. Επιπλέον, είναι απαραίτητο - αφαιρέστε το νέφος ψεκασμού μετά από ξήρανση και τροφοδοτήστε καθαρό αέρα μέσα.

Συμπέρασμα

Το κύριο πρόβλημα για τον θάλαμο ψεκασμού είναι η συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατμών τοξικών για το ανθρώπινο σώμα και η εμφάνιση ομίχλης ψεκασμού. Η ποιότητα της εργασίας που εκτελείται εξαρτάται από τη συμμόρφωση με την τεχνολογική διαδικασία, δηλ. τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μικροκλίματος και τη θερμοκρασία σε διαφορετικούς κύκλους. Στην επίλυση όλων των προβλημάτων, ο ποιοτικός αερισμός θα βοηθήσει.

Θέρμανση στον θάλαμο ψεκασμού

Η θέρμανση του θαλάμου βαφής είναι απαραίτητη για την τεχνολογική διαδικασία και όχι για τη δημιουργία άνεσης. Τι είδους θέρμανση απαιτείται στον θάλαμο ψεκασμού; Το θέμα αυτό πρέπει να προσεγγιστεί με τη δέουσα προσοχή. Η κάμερα για το χρωματισμό αυτοκινήτων δεν είναι απλώς ένα δωμάτιο, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα. Η θέρμανση, ο φωτισμός και ο εξαερισμός πρέπει να παρέχουν καλές επιδόσεις και τη βέλτιστη θερμοκρασία για σωστή ξήρανση του στρώματος βαφής.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η σωστή θερμοκρασία ξήρανσης. Η υπερβολικά γρήγορη ή πολύ αργή διαδικασία δεν θα οδηγήσει σε κάτι καλό. Κάθε σύστημα θέρμανσης αποτελείται από τρία δομικά στοιχεία:

 1. Γεννήτρια θερμότητας.
 2. Εναλλάκτης θερμότητας.
 3. Σύστημα κυκλοφορίας.

Γεννήτριες θερμότητας θαλάμων ψεκασμού

ΠΡΟΣΟΧΗ! Βρήκε έναν απλό τρόπο για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου! Μη με πιστέψεις; Ένας μηχανικός αυτοκινήτων με 15 χρόνια εμπειρίας επίσης δεν πίστευε μέχρι που προσπάθησε. Και τώρα σώζει 35.000 ρούβλια ετησίως στη βενζίνη! Διαβάστε περισσότερα »

Η πηγή θερμότητας στο σύστημα θέρμανσης της κάμερας είναι ένα στοιχείο κλειδί. Είναι αυτός που παράγει τη θερμότητα που απαιτείται για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. Για αυτούς τους λόγους, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες επιλογές για γεννήτριες θερμότητας:

Είναι απαραίτητη η καθοδήγηση κατά την επιλογή μιας πηγής θερμότητας, πρώτα απ 'όλα, για τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και την ιδιαιτερότητα μιας συγκεκριμένης κάμερας. Στη συνέχεια, εξετάστε κάθε πηγή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Γεννήτριες θερμότητας ντίζελ

Ως καύσιμο σε τέτοιες μονάδες χρησιμοποιείται κηροζίνη ή ντίζελ. Η θέρμανση του ψυκτικού μέσου πραγματοποιείται έμμεσα. Η υψηλή απόδοση και η πλήρης αυτοματοποίηση της εργασίας επέτρεψαν την ευρεία διανομή σε αυτό το είδος συσκευών.

Στους περισσότερους θαλάμους ψεκασμού χρησιμοποιείται αυτός ο τύπος γεννήτριας. Ο υψηλός βαθμός αυτοματοποίησης της μονάδας επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ξήρανσης. Αρκεί ένας χρήστης να καθορίσει έναν αλγόριθμο. Επιπλέον, η χρήση ως κηροζίνη είναι οικονομικά ευεργετική για τους ιδιοκτήτες φωτογραφικών μηχανών.

Γεννήτριες αερίου

Ο τύπος των μονάδων θέρμανσης, σύμφωνα με τη δημοτικότητα του οποίου απέχει πολύ από το ντίζελ. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των μονάδων είναι η περιβαλλοντική καθαριότητα. Το καύσιμο αέριο δεν δημιουργεί καυσαέρια που μολύνουν την ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, η απόδοση της λειτουργίας δεν είναι μικρότερη από την απόδοση των κινητήρων ντίζελ.

Γενικά, οι δύο προαναφερόμενοι τύποι συστημάτων θέρμανσης είναι ισοδύναμοι. Η κύρια διαφορά είναι μόνο στην κατανάλωση καυσίμου. Και σε μια πιο σύνθετη διαδικασία εγκατάστασης. Η αφθονία των αποδεκτών τεκμηρίωσης και οι συνεχείς επιθεωρήσεις περιπλέκουν τη διαδικασία εγκατάστασης. Όμως, μακροπρόθεσμα, η γεννήτρια θερμότητας αερίου είναι ακόμη πιο κερδοφόρα.

Υπέρυθρες λάμπες

Η πιο κατάλληλη επιλογή όταν χρειάζεται να στεγνώσετε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματος. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη θέρμανση της επιφάνειας, όχι στον αέρα. Η χρήση αυτού του τύπου θερμαντικού στοιχείου παρέχει την ευκαιρία να αποθηκευτεί στο σύστημα κυκλοφορίας αέρα.

Υπάρχουν παραλλαγές των κρεμασμένων συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης. Αλλά για την ξήρανση ενός πλήρως βαμμένου σώματος είναι απίθανο να ταιριάζουν. Το γεγονός είναι ότι η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από τον θερμαντήρα σταματάει με εμπόδια, εξασφαλίζοντας έτσι καλή ξήρανση ολόκληρου του περιβλήματος, θα είναι προβληματική.

Εναλλάκτες θερμότητας σε θαλάμους ψεκασμού

Για να διατηρηθεί μια σταθερή θερμοκρασία και κυκλοφορία αέρα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το δωμάτιο με εναλλάκτη θερμότητας. Διαχωρίζονται σύμφωνα με την αρχή της ανάκαμψης και αναγέννησης.

Αναρροφητικοί εναλλάκτες θερμότητας

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας ενός ανταλλάκτη θερμότητας είναι η απομόνωση των ροών αέρα. Η μεταφορά θερμότητας σε αυτό το σχέδιο συμβαίνει μεταξύ των τοιχωμάτων των θαλάμων. Αυτός ο τύπος είναι πιο κοινός, δεδομένου ότι δεν απαιτεί πρόσθετο σύστημα ανακύκλωσης αέρα. Η συσκευή, η εγκατάστασή του και η συντήρησή του είναι μια τάξη μεγέθους απλούστερη και φθηνότερη από την αναγεννητική.

Ανανεώσιμοι εναλλάκτες θερμότητας

Αυτός ο τύπος συσσωματωμάτων εξαλείφει τον σχηματισμό σημείων υψηλής θερμοκρασίας, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας. Ωστόσο, αυτός ο τύπος είναι λιγότερο οικονομικά συμφέρουσα. Για την κανονική λειτουργία του είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο σύστημα αναγκαστικής ανακύκλωσης, το οποίο συνεπάγεται δαπάνες.

Σύστημα κυκλοφορίας αέρα

Το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα στους θαλάμους βαφής έχει μια σύνθετη συσκευή. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν καθαρισμό του αέρα από τοξικά σωματίδια υλικών βαφής και εξασφάλιση της βέλτιστης κίνησης του αέρα κατά την ξήρανση.

Πωλούνται έτοιμες λύσεις για σύνθετα συστήματα κυκλοφορίας αέρα και φιλτραρίσματος. Υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητης οργάνωσης του συστήματος με βάση ανεμιστήρες και μονάδες φιλτραρίσματος.

Ξεχάστε τα πρόστιμα από τις κάμερες! Απόλυτα νόμιμη καινοτομία - NANOPLENKA, η οποία αποκρύπτει τους αριθμούς σας από τις κάμερες IR (που ισχύουν σε όλες τις πόλεις). Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στο σύνδεσμο.

 • Απολύτως νόμιμη (άρθρο 12.2.4).
 • Κρύβεται από τον καθορισμό φωτογραφικών βίντεο.
 • Εγκαθίσταται ανεξάρτητα για 2 λεπτά.
 • Δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, δεν επιδεινώνεται λόγω του καιρού.
 • Εγγύηση 2 έτη,

Πώς να επιλέξετε έναν θερμαντήρα αέρα για έναν θάλαμο ψεκασμού

Πρόσφατα, όλο και περισσότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ρωσίας προτιμούν να ζωγραφίζουν τα δικά τους προϊόντα μόνοι τους. Για το σκοπό αυτό πρέπει να εγκατασταθεί ένας θάλαμος βαφής στην παραγωγή. Στην κάμερα υπάρχουν πολλές απαιτήσεις για τη θερμοκρασία, την αποχέτευση και τον εξαερισμό.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε το θάλαμο βαφής (δεν πρέπει να συγχέεται με επίστρωση σε σκόνη - υπάρχουν και άλλοι κανόνες), που βρίσκεται εντός της περιοχής παραγωγής, μόνωση τοίχων και της οροφής του κεντρικού κτιρίου, με πόρτες που κλειδώνουν κατά τη διάρκεια της βαφής και τη δική του εξαερισμού.

Χώρος βαφής και βερνίκι

Οι βασικές απαιτήσεις για το θάλαμο βαφής (βερνίκι-βαφή!) Βασίζονται σε υγειονομικά πρότυπα. Ένα άτομο ασχολείται με τη ζωγραφική και για την υγεία του είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιήσει τις επιβλαβείς επιδράσεις που συνοδεύουν τη διαδικασία αυτή.

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να κατασκευάζεται σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή. Ο αέρας τροφοδοτείται μέσα στο θάλαμο μέσω της οροφής, η κουκούλα μέσα από το δάπεδο. Η ροή του αέρα είναι από πάνω προς τα κάτω, σε μια ομίχλη χρώματος δεν είχε πάρει στους πνεύμονές σας, και πιέζεται φρέσκο ​​αέρα στο πάτωμα, όπου θα πρέπει να εγκατασταθούν στο φίλτρο εγκαθίσταται στο λιμάνι εξαγωγής. Η ταχύτητα ροής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm / s, συνιστάται 25 cm / s. Ο αέρας μετακινείται από πάνω προς τα κάτω, οπότε για να υπολογίσουμε την απόδοση του ανεμιστήρα, η περιοχή του θαλάμου ζωγραφικής είναι σημαντική για εμάς.

Για τον υπολογισμό της ισχύος του θερμαντήρα πρέπει να γνωρίζουμε την εξωτερική θερμοκρασία αέρα (στο θάλαμο πρέπει να ρέει μέσω των φίλτρων καθαρίζεται φρέσκο ​​αέρα από έξω), η θερμοκρασία που απαιτείται στο θάλαμο ψεκασμού, και την επιθυμητή απόδοση του ανεμιστήρα.

Υπόμνημα:

 • L-απόδοση του ανεμιστήρα - m3 / h
 • δ - μήκος του θαλάμου - m
 • β- πλάτος θαλάμου -m
 • V- ταχύτητα ροής αέρα - m / h
 • Tnar - η θερμοκρασία του αέρα που έρχεται από το δρόμο στον θερμαντήρα αέρα
 • Tkam - η θερμοκρασία που απαιτείται στον θάλαμο ψεκασμού
 • P - θερμική ισχύς του θερμαντήρα αέρα σε κιλοβάτ - kW
 • 3000 - συντελεστής μετατροπής για τον υπολογισμό της ισχύος του θερμαντήρα σε μονάδες βάρους. (στρογγυλευμένο)
 • Υπολογίζουμε με τους τύπους.
 • L = d * b * V
 • P = L * (Tkam-Tnar) / 3000
 • V (m / h) = V (cm / s) * 60 * 60/100

Παράδειγμα: έχουμε θάλαμο ψεκασμού μήκους 4,2 μέτρων, πλάτους 3,5 μέτρων, η απαιτούμενη θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο είναι + 30 ° C, η ελάχιστη θερμοκρασία σχεδιασμού στο δρόμο είναι -30 ° C.

Η ταχύτητα ροής αέρα είναι 25cm / s ή στις απαιτούμενες μονάδες 900m / h.

L = 4.2 * 3.5 * 900 = 13230 m3 / h - την απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα

Αν πάρουμε ελάχιστο ρυθμό ροής αέρα 20cm / s ή 720m / h, τότε

L = 4.2 * 3.5 * 720 = 10584 m3 / h - την απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα

Ρ = 10584 * (30 - (-30)) / 3000 = 211,7kВт - η ελάχιστη θερμική ισχύς

Συμπληρώνουμε τα αποτελέσματα (όχι περισσότερο από 10%) κάτω από την συνιστώμενη τιμή, αλλά όχι μικρότερη από την ελάχιστη θερμική απόδοση και φτάνουμε στα 250 kW.

Συμπέρασμα: Τα αποτελέσματα αυτού του παραδείγματος, πρέπει να καθιερώσουμε ένα αναγεννητική θερμαντήρα (αέρα πηγή θερμότητας, η γεννήτρια θερμού αέρα) με ένα καυστήρα αερίου (ντίζελ, καυστήρα μαζούτ, κλπ) μάρκα θερμική-250.

Σημαντικές σημειώσεις: Συνιστάται η εγκατάσταση του θερμαντήρα αέρα έξω από τον θάλαμο ψεκασμού και ο θερμός αέρας κατευθύνεται μέσω των αγωγών προς το θάλαμο μέσω της οροφής. Επιπλέον, συνιστάται η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής για να αντλείται μέσω μιας οπής στο δάπεδο μέσω φίλτρων αέρα με ομίχλη ψεκασμού. Δεν συνιστάται η χρήση θαλάμου ψεκασμού με ανοιχτές πόρτες (κατά τη διάρκεια της βαφής) ή ακόμη και βαφής σε ανοικτό χώρο του εργαστηρίου. Αν το θάλαμο ψεκασμού δεν είναι εντός της περιοχής παραγωγής, και είναι μια αυτόνομη δομή, ή μέσα σε ένα κρύο, δεν θερμαίνεται υπόστεγο - πρέπει να θεωρείται πλέον στη δύναμη της απώλειας θερμότητας θέρμανσης αυτής της δομής, στο παραπάνω παράδειγμα, έχουμε παραμελήσει τις απώλειες θερμότητας λόγω μικρού μεγέθους τους.

Η θερμική ισχύς, ο τύπος και η αρχή λειτουργίας του θερμαντήρα αέρα που απαιτείται για τους θαλάμους πολυμερισμού (ξήρανσης) στην περίπτωση επικάλυψης σε σκόνη θα εξεταστούν σε άλλο αντικείμενο.

έχει νόημα να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ανάκτησης για ένα θάλαμο σκόνης

# 1 στήθος

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Dimitrovgrad, Ulyanovsk περιοχή

  # 2 GVCSAR

  # 3 στήθος

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Dimitrovgrad, Ulyanovsk περιοχή

  # 4 Στήθος

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Dimitrovgrad, Ulyanovsk περιοχή

  # 5 GVCSAR

  # 6 Στήθος

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Dimitrovgrad, Ulyanovsk περιοχή

  # 7 GVCSAR

  Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί από gvc: 18 Ιουλίου 2011 - 23:52

  # 8 Στήθος

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα πόλη: Dimitrovgrad, Ulyanovsk περιοχή

  # 9 Κωνσταντίνος66

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα Πόλη: Екатеринбург
  • Όνομα: Κωνσταντίνος Σεμέννοφ

  # 10 rusfar

  # 11 Κωνσταντίνος66

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα Πόλη: Екатеринбург
  • Όνομα: Κωνσταντίνος Σεμέννοφ

  # 12 alex56

  rusfar (21 Μάι 2012 - 09:17) έγραψε:

  # 13 Κωνσταντίνος66

 • Μέλη
 • 0 δημοσιεύσεις
  • Τρέχουσα Πόλη: Екатеринбург
  • Όνομα: Κωνσταντίνος Σεμέννοφ

  # 14 alex56

  Ο Κωνσταντίνος66 (22 Μαΐου 2012 - 11:43) έγραψε:

  # 15 alex56

  Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί από alex56: 22 Μαΐου 2012 - 14:31

  # 16 georgnsk

  # 17 alex56

  georgnsk (07 Ιούνιος 2012 - 17:02) έγραψε:

  # 18 georgnsk

  alex56 (07 Ιούνιος 2012 - 19:58) έγραψε:

  # 19 alex56

  georgnsk (08 Ιούνιος 2012 - 08:08) έγραψε:

  Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί από alex56: 08 Ιουνίου 2012 - 09:33

  Ανακουφιστής για το θάλαμο ζωγραφικής στη Μόσχα

  Προσδιορίστε τις τιμές για τον ανακτητή για τον θάλαμο ψεκασμού από τους διαχειριστές μας. Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν ανακτητή για έναν θάλαμο ψεκασμού στη Μόσχα από άλλους κατασκευαστές και συγκρίνετε το κόστος τους - μπορείτε πάντα να στείλετε ένα αίτημα με 1 κλικ.

  8 (800) 555-82-56
  Για να διευκρινιστεί το κόστος, οι όροι εκτέλεσης και η παράδοση

  * δωρεάν από οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας

  Κάνουμε κάμερες όχι μόνο στη Μόσχα

  Παράγουμε, εγκαθιστούμε και εξυπηρετούμε από το Καλίνινγκραντ στο Βλαδιβοστόκ.

  Με εμάς θα έχετε ευνοϊκές τιμές, ελάχιστους όρους κατασκευής και παράδοσης.

  Η δική του παραγωγή, επιτρέποντας τη μείωση του τελικού κόστους των προϊόντων, καθώς και τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

  Ατομική προσέγγιση στις ανάγκες κάθε πελάτη. Αυτή είναι μια από τις βασικές αρχές του έργου moskva.kamerarf.ru. Ο στόχος μας είναι ένας πελάτης, ικανοποιημένος από το έργο που επιτελείται από εμάς, αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα.

  Το χαρτοφυλάκιο έργων που εφαρμόσαμε για πολλά χρόνια δραστηριότητας είναι αρκετά εντυπωσιακό. Αυτό μας επιτρέπει να διεξάγουμε αυτοπεποίθηση, ακόμη και τα πιο τολμηρά έργα, και να πετύχουμε την επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

  Είμαστε στην αγορά του εξοπλισμού παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών στη Μόσχα από το 1999. Με τα χρόνια έχουμε αποκτήσει τεράστια εμπειρία στον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής βαφών. Προσφέρουμε όχι μόνο εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, αλλά και βοήθεια για να βρούμε την καλύτερη επενδυτική λύση.

  Βάσει των δεδομένων σχετικά με τις προδιαγραφές και τα μεγέθη του ζωγραφισμένα ικανότητα σχεδιασμού των προϊόντων, οι ειδικοί μας moskva.KameraRF.ru ​​στη Μόσχα και την περιφέρεια της Μόσχας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον εξοπλισμό που θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της συγκεκριμένης παραγωγής.

  Η ομάδα του moskva.kamerarf.ru είναι μια ομάδα επαγγελματιών με πολυετή εμπειρία στην αγορά προϊόντων βαφών. Απολύτως όλοι οι ειδικοί της εταιρείας έχουν βαθιά γνώση προφίλ και ένα σημαντικό αριθμό πρακτικών δεξιοτήτων.

  Η εταιρεία kamerarf.ru - ο κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμού βαφής, μονάδων εκτόξευσης, συμπλεγμάτων παρασκευασμάτων και γραμμών βαφής. Το κεντρικό γραφείο της εταιρείας βρίσκεται στη Μόσχα και προσφέρει στους πελάτες ευνοϊκούς όρους συνεργασίας.

  Για να αγοράσετε ένα θάλαμο ψεκασμού ή για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε 8 (800) 555-82-56, διατάξτε μια επιστροφή κλήσης ή συμπληρώστε τη φόρμα ανατροφοδότησης παρακάτω.

  Στοιχεία κάμερας

  Στην εταιρεία μας, μπορείτε να αγοράσετε από την παρουσία ή κατόπιν αιτήματος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών, συγκροτημάτων καθώς και αναλώσιμα για το USC. Οι κύριες θέσεις είναι διαθέσιμες, όπως - φίλτρα αέρα, κινητήρες, ανεμιστήρες, εναλλάκτες θερμότητας.

  Ανταλλακτήρια θερμότητας

  Ηλεκτροκινητήρες

  Ανεμιστήρες

  Ανακουφιστές

  σύστημα ανάκτησης θερμότητας επιτρέπει τη χρήση της θερμότητας που ήδη θερμανθεί αέρα, συμμετείχαν στη διαδικασία βαφής και εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα, αέρα εισαγωγής θέρμανση από την ατμόσφαιρα και που έχει μία χαμηλότερη θερμοκρασία στο κρύο σεζόν. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία του αέρα που τροφοδοτείται στην ομάδα εισροή εναλλάκτη θερμότητας, στην έξοδο του εναλλάκτη θερμότητας, είναι σημαντικά υψηλότερη εξωτερική θερμοκρασία.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός συστήματος ανάκτησης θερμότητας είναι:

  • Η ικανότητα διατήρησης της θερμοκρασίας του αέρα που συνεπάγεται η δημιουργία μιας ροής αέρα κάθετης προς τα κάτω σε επίπεδο +20 μοίρες και, εάν είναι απαραίτητο, υψηλότερης θερμοκρασίας, παρείχε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
  • σύστημα ανάκτησης θερμότητας απόδοση είναι περίπου 49%, μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ενέργειας που δαπανάται στη θέρμανση του αέρα εισαγωγής να δημιουργήσουν κάθετα - κατάντη.

  Τριξονική ανύψωση για εργαζόμενους

  Τρεις - αξονική σύνδεση χρησιμοποιείται για να λειτουργήσει εντός του θαλάμου ζωγραφική, παρέχοντας μια ταχεία και ασφαλή μετακίνηση των ζωγράφους, όταν η βαφή μεγάλων αντικειμένων όπως περιέκτες, αυτοκίνητα σιδηροδρόμων, μηχανές, φορτηγά, πλοία, κλπ, και διάφορα μεταλλικά

  Τρεις - αξονική σύνδεση μπορεί να προσαρμοστεί okrsaochno - ξηραντήριο διάφορες διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών τις πλατφόρμες αναβατήρων έχουν αρκετές επιλογές των μεγεθών.