Ανακαινιστής για διαμέρισμα

Πολλοί πιστεύουν ότι ο ανακτητής αέρα για το διαμέρισμα - ένα προαιρετικό στοιχείο, χωρίς το οποίο είναι αρκετά δυνατό να το κάνουμε. Πώς μπορεί να τροφοδοτήσει και να εξαντλήσει τον εξαερισμό μειώνοντας το κόστος θέρμανσης εάν ολόκληρο το σπίτι είναι συνδεδεμένο σε ένα κεντρικό δίκτυο; Στην πραγματικότητα, το κόστος δεν θα μειωθεί, αλλά θα είναι δυνατή η διατήρηση της θερμότητας. Επιπλέον, ο ανακτητής εκτελεί μια σειρά άλλων εξίσου σημαντικών εργασιών. Τι - διαβάστε στο άρθρο μας.

Γιατί τα διαμερίσματα χρειάζονται έναν ανακτητή

Δομικά, ο ανακτητής αέρα είναι ένα είδος εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής, το οποίο εκτελεί την επαναθέρμανση του εισερχόμενου αέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Λόγω αυτής της ιδιότητας είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε τη θέρμανση το χειμώνα έως και 80% - η θερμότητα αφήνει το δωμάτιο εν μέρει και επιστρέφει με μια νέα μερίδα των ροών του αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην περίπτωση ιδιωτικών νοικοκυριών και διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση.

Αρχή λειτουργίας (σχέδιο)

Σε πολυκατοικίες με κεντρική παροχή θερμότητας δεν μπορεί να εξοικονομήσει - κάθε διαμέρισμα υπολογίζεται από το μετρητή. Ταυτόχρονα, τα νοικοκυριά φοβούνται να ανοίξουν ξανά το παράθυρο για εξαερισμό, έτσι ώστε η θερμότητα να μην εξαφανιστεί. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος της ημέρας ο αέρας γυρίζει βαρύ, γεμάτος, το δωμάτιο είναι βουλωμένο, το άτομο δεν έχει αρκετό ύπνο, δεν ξεκουράζει πραγματικά. Λύστε το πρόβλημα του μικροκλίματος που θα ανακτήσει ή blaser.

Η κύρια λειτουργία είναι ο αερισμός. Από το δωμάτιο έρχεται το διοξείδιο του άνθρακα, δυσάρεστες οσμές, και πίσω παίρνει καθαρό, καθαρό αέρα, αλλά όχι παγωμένο, όπως από το παράθυρο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 90% των διαμερισμάτων έχουν μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη σωστή εναλλαγή αέρα. Συνήθως οι ανακουφιστές εγκαθίστανται είτε στην κρεβατοκάμαρα είτε στο δωμάτιο όπου συγκεντρώνονται συνήθως οι ενοικιαστές (κουζίνα, αίθουσα).

Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του αερισμού και άλλων τύπων τεχνολογίας του κλίματος είναι ότι δύο ρεύματα αέρα εκτοξεύονται - δωμάτιο και δρόμο - χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Οι μάζες των δρόμων περνούν μέσα από το φίλτρο, εναλλάκτη θερμότητας, θερμαίνονται μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου και εισέρχονται στο δωμάτιο. Τα ρεύματα αποβλήτων, αντίθετα, εξάγονται, ενώ ταυτόχρονα θερμαίνονται ο εναλλάκτης θερμότητας.

Λόγω αυτής της κυκλοφορίας στο standard διαμέρισμα δύο δωματίων ο αέρας ανανεώνεται πλήρως σε μόλις 2 ώρες.

Το breezer, καθώς και ο ανακτητής, έχουν σχεδιαστεί για τον αερισμό των δωματίων, αλλά ο ηλεκτρικός θερμαντήρας "απαντά" για τον ζεστό αέρα. Θερμαίνει τις μάζες του αέρα στην επιλεγμένη θερμοκρασία, ανεξάρτητα από το τι βρίσκεται στο δρόμο. Θερμοκρασία λειτουργίας από 0 έως + 40 ° С. Λόγω της απουσίας συμπύκνωσης, το εξωτερικό περίβλημα δεν γίνεται παγωτό και η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει όλο το χειμώνα.

Τι είδους είναι κατάλληλο για ένα διαμέρισμα

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι συσκευών, ανάλογα με τη δομή του εναλλάκτη θερμότητας.

Περιστροφικός τύπος

Ο εναλλάκτης θερμότητας παρουσιάζεται υπό τη μορφή ρότορα κυλινδρικού σχήματος, του οποίου η κοιλότητα είναι γεμάτη με λεπτό χαλύβδινο έλασμα σύμφωνα με την αρχή της αξονικής κατεύθυνσης. Η κίνηση του δρομέα εξασφαλίζεται από τις ροές του αέρα και η θέρμανση οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας.

Επιπλέον ένα τέτοιο σύστημα στην ενεργειακή ανεξαρτησία - βιομηχανικές εγκαταστάσεις μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε σε καιρικές συνθήκες. Αλλά για ένα διαμέρισμα μια τέτοια εγκατάσταση θα ήταν υπερβολικά δυσκίνητη.

Τύπος πλάκας

Οι εναλλάκτες θερμότητας αυτού του τύπου παρουσιάζονται με τη μορφή κασετών, γεμισμένων με πλάκες συγκεκριμένου υλικού, μέσω των οποίων κυκλοφορεί ο αέρας. Η θέρμανση και η κυκλοφορία είναι πανομοιότυπες με την περιστροφική, αλλά λόγω ειδικού σχεδιασμού είναι πιο αργή, αλλά η θερμοκρασία θέρμανσης είναι υψηλότερη.

Για τους εναλλάκτες θερμότητας πλάκας, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι πλάκες στην κασέτα είναι σημαντικό:

 • αλουμίνιο ή γαλβανισμένο ατσάλι - είναι η επιλογή του προϋπολογισμού απ 'όλα, αλλά σταματά ήδη στους -5 ° C έξω, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με απόψυξη ή φυσάει?
 • πλαστικό - η πιο αποτελεσματική επιλογή, η λειτουργία της οποίας συνεχίζεται έως -15 °, αλλά είναι 30-50% ακριβότερη.
 • κυτταρίνη - δίνουν υψηλή απόδοση (πάνω από 80%), αλλά έχουν περιορισμένο πεδίο εφαρμογής.

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν υδραυλικοί (υγροί) ανακτητές, η αρχή των οποίων είναι πανομοιότυπη με το σύστημα θέρμανσης νερού και το σημείο διέλευσης. Και οι δύο βασίζονται σε δύο βασικούς τύπους, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις ειδικού σκοπού - γυμναστήρια, βιομηχανικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις, αποθήκες κλπ.

"FOR" και "AGAINST"

Μελετώντας τις απαντήσεις των πραγματικών ανθρώπων, αποκτάται μια μάλλον θετική εικόνα. 9 από τα 10 συστήνουν την εγκατάσταση ενός αποκαταστήρα στο διαμέρισμα, το κύριο πράγμα είναι να καθορίσει σωστά τη δύναμη της συσκευής και του μοντέλου. Ο καθαρός αέρας, η έλλειψη κίνησης ψυχρών μαζών, η απόρριψη δυσάρεστων οσμών - όλα αυτά είναι απλώς ένας μικρός κατάλογος λειτουργικών δυνατοτήτων.

Εκτός αυτού, τα προφανή πλεονεκτήματα μπορούν να ονομαστούν:

 • εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας - οι ισχυρές εγκαταστάσεις διαμερισμάτων καταναλώνουν κατ 'ανώτατο όριο 35 Watt ανά ώρα.
 • ένα υγιές μικροκλίμα - δεν χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο το χειμώνα για αερισμό ή βαφή, έτσι ώστε το δωμάτιο να είχε πάντα καθαρό αέρα.
 • τρόπος εξαερισμού ακόμη και αν δεν υπάρχει ισχύς - σε περίπτωση ανέμου η συσκευή θα λειτουργήσει ακόμη και αν αποσυνδεθεί από το δίκτυο.
 • δεν υπάρχει κρύο ρεύμα ακόμη και σε ένα μέτρο από τον ανακτητή - η ελάχιστη θερμοκρασία εισερχόμενων ρευμάτων είναι + 16 ° C, με την προϋπόθεση ότι το παράθυρο είναι -10 ° C.
 • ξήρανση του αέρα σε χώρους με υγρασία.
 • υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα του δρόμου από τη σκόνη, το νέφος, τα μικρά απορρίμματα.
 • πολύ απλή εγκατάσταση.

Εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:

 1. Τα συμπυκνώματα σχηματίζονται στο εξωτερικό περίβλημα - και παρόλο που η αποστράγγιση γίνεται για αποστράγγιση, οι αγωγοί του περιβλήματος και του εξαερισμού είναι παγωμένος στη μείξη της θερμοκρασίας.

Εάν παρέχεται οριστεί περατό εναλλάκτη ή θέρμανση (φυσώντας) κατάψυξη δεν απειλείται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες - ορισμένα μοντέλα και διατηρήθηκε -15 ° C.

 1. Η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης των φίλτρων - εξαρτάται επίσης από το μοντέλο. Για παράδειγμα, οι ανακτητές της Prana δεν έχουν καθόλου φίλτρα στο σύνολο τους και ο καθαρισμός λαμβάνει χώρα λόγω της κίνησης σε πλάκες χαλκού.
 2. Ανεπαρκής ισχύς των οικιακών εγκαταστάσεων για μεγάλους χώρους - ο εξοπλισμός επιλέγεται με βάση την περιοχή του δωματίου και τις παραμέτρους της θερμοκρασίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μια εγκατάσταση δεν θα είναι αρκετή.
 3. Σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου, αλλά αυτό είναι πιο χαρακτηριστικό για τις περιστροφικές εγκαταστάσεις. Η πηγή θορύβου είναι ανεμιστήρας. Ορισμένοι κατασκευαστές ολοκληρώνουν συσκευές με συστήματα μείωσης θορύβου.
 4. Τιμή - φθηνές αποκαταστάσεις πιάτων μπορούν να αγοραστούν για 15.000 ρούβλια. χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος εγκατάστασης. Ακριβά ή όχι, η έννοια του υποκειμενικού.

VIDEO: Αποκεντρωμένος αερισμός με σύστημα ανάκτησης θερμότητας

Βαθμολογία των καλύτερων αποταμιευτών για ένα διαμέρισμα

Μεταξύ ολόκληρης της σειράς μοντέλων στην εγχώρια αγορά, διακρίνουμε πολλά:

Marley Menv 180 Plus

Ανανεώνει πλήρως τον αέρα μέσα στο δωμάτιο για 90 λεπτά. Ισχύς 11 W, εναλλαγή αέρα 60 m3 / h. Το κιτ περιλαμβάνει φίλτρα για χοντρό και λεπτό καθάρισμα, μονωμένο περίβλημα, επιτρέποντας τη λειτουργία σε θερμοκρασίες έως -20 ° C. Από τα δευτερόλεπτα οι χρήστες σημειώνουν το θόρυβο, σε σχέση με το οποίο είναι ανεπιθύμητο να εγκατασταθεί σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο, και ένα υψηλό κόστος.

Prana 150

Ο ανεμιστήρας διαμερίσματος της ρωσικής παραγωγικής ικανότητας 32 W / h και η υψηλότερη απόδοση 91%. Οι δείκτες ανταλλαγής αέρα είναι 115 m3 / h, εξάτμιση - 105 m3 / h, σε λειτουργία νύχτας 25 m3 / h. Οι χρήστες παραπονιούνται ότι η ανάκτηση είναι ανεπαρκής, ο αέρας δεν έχει χρόνο να ζεσταθεί ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όσο αφορά τον αερισμό, όλοι εδώ βάζουν τα μέγιστα σημάδια.

Electrolux EPVS-200

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με πλάκες εναλλαγής θερμότητας, που ξεπερνούν τα 200 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Προορίζεται για οικιστικά κτίρια, γραφεία, μικρούς βιομηχανικούς χώρους. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από τη σκόνη και όλους τους ρύπους, το στεγνώνει και το ιονίζει.

Ισχύς 70 watt. Τα φίλτρα διήθησης της κλάσης F5 (EU5) εγκαθίστανται στην εισροή και την εξάτμιση. Σύστημα αυτό-διάγνωσης.

VIDEO: Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για τον αερισμό δωματίων με κλειστά παράθυρα

Ανακουφιστής για ιδιωτική κατοικία: αποδοτικός εξαερισμός και θέρμανση αέρα

Οι σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν έρθει στη χώρα μας, ωθούν τον πληθυσμό να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις. Οι ηλιακοί συλλέκτες, οι ελεγκτές θερμοκρασίας χώρου και άλλες έξυπνες συσκευές επιτρέπουν όχι μόνο να μειώσουν την πληρωμή των υπηρεσιών κοινής ωφελείας αλλά και να διατηρήσουν μια άνετη θερμοκρασία δωματίου. Φυσικά, ο ανακτητής για ένα ιδιωτικό σπίτι δεν μπορεί να ονομαστεί καινοτομία, ωστόσο, η εξοικονόμηση μετρητών και θερμότητας είναι προφανής.

Εγκατάσταση ανακουφιστή σε ιδιωτική κατοικία

Recuperator: τι είναι αυτό;

Αυτή η μονάδα είναι μια κατασκευή παρόμοια με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι ο συμβατικός εξαερισμός απομακρύνει τον παλιό αέρα από το δωμάτιο και το γεμίζει φρέσκο. Ο Recuperator εκτελεί παρόμοιες ενέργειες, φέρνει μόνο ζεστό ή ψυχρό αέρα στο σπίτι. Το κλιματιστικό έχει παρόμοιες λειτουργίες, ωστόσο, απαιτεί την παρουσία ηλεκτρισμού και ψυκτικού μέσου - φρέον, το οποίο αποκαθιστά τη θερμότητα χωρίς αυτό. Η θέρμανση ή η ψύξη της εισροής συμβαίνει λόγω της ανταλλαγής θερμότητας του πρωτογενούς και του δευτερεύοντος θερμαντικού φορέα μέσω του τοιχώματος που διαιρεί τον αέρα.

Εξαρτήματα της μονάδας αερισμού με συσκευή ανάκτησης ενέργειας

Το κύριο μέρος του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με έναν ανακτητή είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με θερμικό ηλεκτρικό θερμαντήρα ή ανεμιστήρα, βαλβίδες ελέγχου για να αποτρέπεται η κίνηση του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση και πολλά άλλα.

Η χρήση ενός τέτοιου συστήματος επιτρέπει την επιστροφή μέρους της θερμικής ενέργειας που συνήθως χάνεται όταν διέρχεται από τους αγωγούς εξαερισμού. Οι μάζες του θερμού αέρα κυκλοφορούν ελεύθερα στον εναλλάκτη θερμότητας, έρχονται σε επαφή με την ψυχρή ροή διαμέσου του τοιχώματος διαχωρισμού και δίνουν στο τελευταίο την θερμική του ενέργεια.

Ο ανακτητής τύπου επιφανείας είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας με διπλούς τοίχους. Ένα κανάλι καταλαμβάνει το εξερχόμενο πρωτογενές ψυκτικό, το άλλο - το δευτερεύον ψυγείο. Τα τοιχώματα έχουν υψηλή θερμική αγωγιμότητα και είναι εγκατεστημένα για να αποτρέπουν την ανάμειξη διαφορετικών ρευμάτων αέρα θερμοκρασίας. Το στοιχείο εξερχόμενου αέρα εκτείνεται κατά μήκος του αγωγού και συναντάται. Ως αποτέλεσμα της επιστροφής της θερμότητας στον κρύο αέρα, οι θερμαινόμενες μάζες αέρα εισέρχονται στο σπίτι.

Εξαερισμός και θέρμανση του αέρα μέσω του ανακτητή στο σπίτι

Η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία της εξερχόμενης ροής. Όσο θερμότερο είναι το ρεύμα εξόδου, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία παροχής.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή του ανακτητή είναι ότι συσσωρεύει θερμότητα από το απομακρυσμένο ρεύμα και το μεταδίδει με υψηλή απόδοση στη μάζα παροχής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να μην ξοδεύετε χρήματα για τη θέρμανση και να τροφοδοτείτε ένα νέο στοιχείο θερμού αέρα μέσα στο σπίτι.

Η αρχή του συστήματος καθορίζεται από δύο αρχές:

 1. Οι μόνιμες μάζες του αέρα εκκενώνονται από το δωμάτιο, περνούν μέσα από τον κεραμικό θάλαμο μειώσεως και θερμαίνονται. Ταυτόχρονα, το 97% περίπου της θερμικής ενέργειας δίνεται. Όταν ο θάλαμος αναγωγής θερμαίνεται, ο εναλλάκτης θερμότητας μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία εισροής του φρέσκου πίδακα.
 2. Ο αέρας διέρχεται από τον κεραμικό θάλαμο αναγωγής, θερμαίνεται από τη θερμότητα που συσσωρεύεται σε αυτό και τροφοδοτείται στο σπίτι. Η ψύξη του αναγεννητή χρησιμεύει ως σήμα για την είσοδο του ανεμιστήρα στη λειτουργία εξαγωγής.

Κυκλοφορία αέρα μέσω εναλλάκτη θερμότητας

Ένα τέτοιο σύστημα αερισμού ανάκτησης επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης αέριου, στερεού ή υγρού καυσίμου, που μπορεί να είναι απαραίτητο για τη λειτουργία άλλων συσκευών και να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Δώστε προσοχή! Η τοποθέτηση της μονάδας αέρα για το σπίτι θα εξοικονομήσει έως και 80% θερμότητας στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα μιας συσκευής θερμικής ενέργειας

Η συσκευή θερμότητας αυτού του τύπου κερδίζει δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχει ανάγκη αερισμού της κατοικίας το καλοκαίρι και το χειμώνα, αποδίδοντας έτσι πολύτιμη θερμότητα στο δρόμο. Σε μια καλοκαιρινή σκονισμένη μέρα, η μονάδα θα τροφοδοτήσει το δωμάτιο με καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος θα περάσει από ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Το σύστημα εξαερισμού του ανακτητή έχει μεγάλη ζήτηση από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών

Επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το αναφερόμενο σύστημα σε χειροκίνητη λειτουργία - αυτό είναι για εσάς να κάνετε αυτοματοποίηση. Οι ψυχρές μάζες το χειμώνα θερμαίνονται από την εξερχόμενη ζεστή ροή και οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες θα κρυώσουν όταν απελευθερώνεται θερμότητα σε ένα δροσερό ρεύμα.

Επιπλέον, το σύστημα χαρακτηρίζεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

 • εξοικονομώντας χρήματα για τη θέρμανση.
 • εξοικονόμηση σε μεμονωμένους ανεμιστήρες εξαγωγής.
 • την απομάκρυνση των δυσάρεστων βαριών οσμών.
 • απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης.
 • απλότητα λειτουργίας και εγκατάστασης.
 • χαμηλό κόστος χρήσης.

Recuperator - μέρος του συστήματος εξαερισμού

 • αυτοματοποίηση της διαδικασίας.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Ακόμα και η περιοδική χρήση της εγκατάστασης θερμικής μηχανικής θα επιτρέψει την κορεσμό της κατοικίας με καθαρή μάζα ατμοσφαιρικού αέρα χωρίς απώλεια θερμότητας ή αντίστροφα αύξηση του καθεστώτος θερμοκρασίας.

Ποιοτικός αερισμός

Η εγκατάσταση του ανακτητή θα κρατήσει το σπίτι καθαρό με μια πρόσληψη καθαρού αέρα. Καπνός, φωτιά ή άλλες καπνού προέλευσης, διοξείδιο του άνθρακα ή άλλες ανθυγιεινές εκπομπές βλαβερών ή δυσάρεστες οσμές - όλες οι δυνάμεις στην προθερμαντήρα ρότορα. Λειτουργία συστήματος έχει ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, αποστράγγιση τον αέρα με υψηλή υγρασία, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για υπερτασικούς ασθενείς, καθώς και τα άτομα με αθηροσκλήρωση ή καρδιαγγειακή νόσο. Επιπλέον, απειλείται η αυξημένη υγρασία και άλλες παθήσεις.

Λειτουργία εξαερισμού και θέρμανσης του αέρα μέσω ενός ανακτητή

Οικονομική θέρμανση

Εγκαθιστώντας τον εναλλάκτη θερμότητας, θα εξασφαλίσει μια σταθερή οικονομία όχι μόνο χρήματα, αλλά και θερμότητα στο σπίτι. Η εξερχόμενη ζεστή ροή θερμαίνει τον αέρα παροχής κρύου νερού σε μια άνετη θερμοκρασία, η οποία θα επιτρέψει να αποφευχθεί η περιττή λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης. Το θερμοτεχνικό σύστημα διαχειρίζεται προσεκτικά με την εισερχόμενη θερμότητα στο κουτί του, πρακτικά δεν του επιτρέπει να πετάξει έξω στην ατμόσφαιρα. Δεν χρειάζεται επίσης να παρακολουθείται η θερμοκρασία των εισερχόμενων αέριων μαζών, αυτό θα κάνει τον εναλλάκτη θερμότητας, παρέχοντας τους μόνο μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας σε σύγκριση με την εξερχόμενη ροή.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ή οποιουδήποτε τύπου καυσίμου για συσκευές θέρμανσης είναι από 40 έως 50%. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, δεν αξίζει να αγνοηθεί η ποιότητα της θερμομόνωσης του δωματίου.

Έλλειψη επιπλέον αερισμού

θερμάστρες αερίου, τζάκια, θερμαντήρες ζεστού νερού και πλαστικά παράθυρα κλάμα απαιτούν επιπλέον εξαερισμός ή περιοδική εξαερισμού. Frosty και ζεστό περιόδων του έτους περιπλέκουν σημαντικά τη διαδικασία: το πρώτο πρόσωπο ψύχθηκε δωματίου, το δεύτερο - τη σκόνη και ζεστά ξηρά ανέμους με χαμηλή υγρασία. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε εναλλάκτη θερμότητας αέρα, στη συνέχεια, παρέχει την ποιότητα εξαερισμού όλων στο σπίτι, αποφεύγοντας περιττές χρηματοοικονομικών εξόδων και εγκατάσταση εξοπλισμού για επιπλέον εξαερισμό.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι ήσυχος και υψηλής ποιότητας

Ο ατμοσφαιρικός αέρας τροφοδοσίας φέρνει σε κάθε περίπτωση σωματίδια σκόνης, βρωμιά, αραιωμένα καυσαέρια από αυτοκίνητα, καμινάδες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εγκατεστημένο σε ένα φίλτρο αέρα της συσκευής θέρμανσης θα εξοικονομήσει το σπίτι από την είσοδο ανεπιθύμητων οσμών και σωματιδίων σκόνης. Μετά τον ποιοτικό καθαρισμό, η ατμοσφαιρική πίδακα θα γεμίσει το δωμάτιο όχι μόνο με φρέσκο, αλλά και με καθαρό αέρα. Είναι αλήθεια ότι η τελευταία θα εξαρτάται από την απαραίτητη τακτική συντήρηση του φίλτρου αέρα και άλλων στοιχείων του συστήματος.

Τα κύρια συστατικά του ανακτητή

Δώστε προσοχή! Ένα φίλτρο με βουλωμένο ή μη επεξεργασμένο χώμα είναι φυτώριο για παθογόνους παράγοντες. Ο τακτικός καθαρισμός και η περιοδική αντικατάστασή του θα αποφύγουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μολυσματικών ασθενειών της αναπνευστικής οδού.

Οι θερμαντήρες αποβλήτων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι έχουν υψηλή λειτουργική απόδοση και χαμηλό επίπεδο θορύβου, η οποία κυμαίνεται από 25-35 dB. Αυτό ισοδυναμεί με τον ήχο που παράγεται από το κλιματιστικό.

Ανακτητής για ιδιωτική κατοικία: τύποι και χαρακτηριστικά

Οι εναλλάκτες θερμότητας εφοδιασμού και εξαγωγής μπορούν να έχουν διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Βρείτε μια κατάλληλη επιλογή θα βοηθήσει τον πωλητή-σύμβουλο σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα συσκευών θερμικής μηχανικής.

Ανακουφιστής για το σπίτι

Υπάρχουν τέτοιοι τύποι εξοπλισμού:

 • lamellar;
 • περιστροφική?
 • οροφή?
 • ανακυκλώνοντας το νερό.

Όλα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα στο δωμάτιο, είτε πρόκειται για διαμέρισμα, είτε για μεγάλο αρχοντικό είτε για εξοχική κατοικία.

Σχετικό άρθρο:

Τύποι και χαρακτηριστικά των συσκευών, πρόσθετες λειτουργίες. Υπολογισμός παραμέτρων ισχύος ανά δωμάτιο. Συμβούλια για φροντίδα.

Lamellar

Είναι ο πιο κοινός τύπος λόγω της καλής απόδοσης, της ευκολίας λειτουργίας και της χαμηλής τιμής. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μια σταθερή μεταλλική πλάκα, η οποία έχει μεγάλη ειδική θερμότητα και σχετικά χαμηλό βάρος. Τα πιάτα συλλέγονται σε ένα είδος κασέτας, που μοιάζει ελαφρώς με μια κυψέλη. Ο ατμοσφαιρικός αέρας περνάει μέσα από το κιβώτιο της συσκευής με κασέτες και στη συνέχεια θερμαίνεται ή δροσίζει, ανάλογα με τη χειμερινή ή θερινή ώρα του έτους. Το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία αποστραγγίζεται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου καναλιού αποχέτευσης ή καναλιού.

Διαρρύθμιση του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης του ανακτητή πλάκας

Μαζί με τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, το σύστημα έχει κάποιο μειονέκτημα: το σχηματισμό πάγου στο κουτί, το οποίο είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα.

Ρόταρυ

Ο ανακτητής αυτού του τύπου πραγματοποιεί την εισροή και την εκροή του αεριωθούμενου αέρα λόγω των λεπίδων. Το σύστημα θερμικής ενέργειας έχει από έναν έως δύο δρομείς, ανάλογα με το μοντέλο. Εξωτερικά, η εγκατάσταση μοιάζει με κυλινδρικό βαρέλι με τύμπανο. Καθώς ο αέρας εκκενώνεται από το δωμάτιο και το κυλινδρικό κιβώτιο θερμαίνεται, συλλέγεται ατμοσφαιρική μάζα.

Πλεονεκτήματα αυτής της μονάδας:

 • βελτίωση της αποτελεσματικότητας ·
 • αυξημένη αποτελεσματικότητα ·
 • απουσία συμπυκνώματος και, κατά συνέπεια, υδρορροών αποστράγγισης.
 • απουσία πάγου.
 • Μην αφυγραρείτε τον αέρα, που δεν απαιτεί επιπλέον υγρασία.
 • ρύθμιση της ποσότητας παροχής και εισαγωγής αέρα λόγω της ταχύτητας περιστροφής των λεπίδων.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • τα περιστρεφόμενα στοιχεία φθείρονται ταχύτερα από τα ακίνητα.
 • την ανάγκη για πρόσθετο τέντωμα για να αποφευχθεί πιθανή ανάμιξη εισερχόμενων και εξερχόμενων αέριων μαζών.

Δώστε προσοχή! Πριν αγοράσετε ένα περιστροφικό ανακτητή, πρέπει να λάβετε υπόψη την αυξημένη ισχύ του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ηλεκτρικής καλωδίωσης του δωματίου.

Ο ανακτητής βρίσκεται στη μονάδα παροχής αερισμού και εξαερισμού

Στέγη

Αυτός ο ανακτητής επεξεργάζεται μεγάλες ποσότητες αέρα. Η σκοπιμότητα της χρήσης του μπορεί να εξηγηθεί από ένα μεγάλο αρχοντικό, από άλλες οικιστικές ή μη οικιστικές εγκαταστάσεις. Η αρχή της λειτουργίας είναι παρόμοια από πολλές απόψεις με το συσσωμάτωμα πλάκας, ωστόσο η τελευταία διαφέρει από την οροφή σε μικρότερες διαστάσεις. Η απλότητα της εγκατάστασης της συσκευής, το χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας το κατέστησαν αναντικατάστατο στις συσκευές εξαερισμού των καταστημάτων, των συνεργείων επισκευής, των περιοχών παραγωγής. Η τοποθέτηση του ίδιου αναστηλωτή στην οροφή γενικά αποκλείει τη διείσδυση οποιουδήποτε ήχου και θορύβου στο δωμάτιο.

Ανακτητής γλυκόλης

Η αναγεννητική συσκευή γλυκόλης (ή ανακύκλωσης) συνδυάζει τις ιδιότητες των πλακών και των περιστροφικών συσκευών μηχανικής θέρμανσης. Η κύρια διαφορά από την προηγούμενη είναι η χρήση ενδιάμεσου ψυκτικού υγρού. Το τελευταίο είναι ένα διάλυμα νερού-γλυκόλης που αποτελείται από προπυλενογλυκόλη ή αιθυλένιο αραιωμένο με απεσταγμένο νερό. Το μείγμα έχει υψηλή θερμογόνο ικανότητα, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση μιας μεγάλης ποσότητας θερμότητας, διατηρεί τις ιδιότητές του σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Σε σοβαρές συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, είναι δυνατόν να αντικαταστήσετε αυτό το ψυκτικό με αντιψυκτικό. Ο εξοπλισμός επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία με αρκετούς αεραγωγούς, σωλήνες ή κουκούλες.

Ανακαινιστής διαμερισμάτων: υπολογισμός και αναθεώρηση των παραγωγών

Η συσκευή διανομής θερμότητας και ισχύος θα είναι η καλύτερη απόκτηση, ειδικά αν η κατοικία βρίσκεται σε μια μεγάλη πόλη ή στο κέντρο μιας μεγαλοπρέπειας. Τα αυτοκίνητα και τα βιομηχανικά αέρια, ο θόρυβος του δρόμου, η θερμότητα ή το κρύο θα παραμείνουν πάντα έξω από τις εγκαταστάσεις. Η συσκευή δεν θα προσθέσει μόνο πολύ καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, αλλά θα εξοικονομήσει επίσης τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον καθαρισμό της εισερχόμενης ατμοσφαιρικής ροής. Αυτό επιτυγχάνεται με την απλή ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ρευμάτων παροχής και εξαγωγής που έχουν περάσει από το θερμομονωτικό κιβώτιο με φίλτρο καθαρισμού.

Σχέδιο ανταλλαγής αέρα μέσω του ανακτητή

Υπολογισμός του ανακτητή

Μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας την απαιτούμενη συσκευή θερμότητας και ισχύος, χωρίς να καταφύγετε στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών. Ο υπολογισμός της απόδοσης και της αποδοτικότητας της συσκευής καθορίζεται από τη γνώση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας στη μάζα της παροχής ή των καυσαερίων. Ο τύπος υπολογισμού είναι ο ακόλουθος:

Q = 0,335 χ Lx (t1 - t2),

όπου L είναι η ροή μάζας αέρα, t1 Θερμοκρασία εισόδου, t2 - θερμοκρασία εξερχόμενης μάζας, 0,335 - περιφερειακός συντελεστής.

Ο υπολογισμός της απόδοσης γίνεται με τον ακόλουθο τύπο:

E = Qxn,

όπου: Q - ενεργειακό ή ηλεκτρικό κόστος για θέρμανση ή ψύξη του πίδακα, n - αποδοτικότητα της συσκευής.

Ροή θερμού αέρα μέσω του ανακτητή

Χρήσιμες συμβουλές! Πριν αγοράσετε έναν ανακτητή για ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα πόλης, πρέπει να εξοικειωθείτε με τον τύπο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αρχή λειτουργίας. Ίσως είναι απαραίτητο να διεξαχθούν προπαρασκευαστικές εργασίες εγκατάστασης και να εκπονηθεί σχέδιο.

Ανακουφιστής PRANA

Αυτός ο κατασκευαστής εξοπλισμού θέρμανσης και εξαερισμού διατίθεται στην αγορά για περισσότερα από 15 χρόνια. Ο εξοπλισμός του έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, υψηλή απόδοση και λογικές τιμές.

Μονάδα αναρρόφησης PRANA

Λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

 • τύπος - ελασματοειδής.
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας - 5-90 B / ώρα, ανάλογα με το μοντέλο.
 • το επίπεδο θορύβου είναι 25-140 dB.
 • το μήκος της μονάδας είναι 500 mm.
 • περιοχή εξυπηρέτησης - από 60μ².
 • εισερχόμενος πίδακας - 115-650 m³ / h.
 • Έξοδος τζετ - 105-610 m³ / h;
 • Απόδοση - 79-80%, ανάλογα με το μοντέλο.

Ο ανακτητής PRANA έχει σχετικά μικρές διαστάσεις

Ολόκληρη η σειρά μοντέλων είναι εξοπλισμένη με ένα τηλεχειριστήριο, λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -15 έως 45 ° C. Η σχετικά χαμηλή τιμή του ανακτητή αέρα, η σημαντική κατοχή της καθορισμένης θερμοκρασίας κατά τη θέρμανση ή τη θέρμανση και οι μικρές διαστάσεις καθιστούν αυτή τη συσκευή μία από τις πιο δημοφιλείς, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολλές θετικές κριτικές. Ο ανακτητής της Prana μπορεί να χτιστεί στον τοίχο του δωματίου ή να εγκατασταθεί στο δρόμο. Η εγκατάσταση της συσκευής είναι αρκετά εύκολη και πραγματοποιείται μέσα σε 2-3 ώρες.

Η παρατήρηση ενός τέτοιου αποκεντρωμένου συστήματος είναι δυνατή μόνο από την ύπαρξη μιας μάσκας εξαερισμού στον τοίχο. Δεν είναι η τελευταία θετική ποιότητα οι εναλλάκτες θερμότητας που κατασκευάζονται από χαλκό, ο οποίος έχει αντιμικροβιακή δράση. Η μέση τιμή του ανακτητή αέρα για ένα σπίτι αυτής της μάρκας είναι περίπου 25.000 ρούβλια. Το κόστος των συσκευών υψηλής απόδοσης κυμαίνεται από 50 έως 110 χιλιάδες ρούβλια.

Σύστημα θέρμανσης αέρα μέσω εναλλάκτη θερμότητας

Ανακουφιστές MARLEY

Ένας συμπαγής Γερμανικός εναλλάκτης θερμότητας είναι εξοπλισμένος με ένα κεραμικό στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας που επιτρέπει τη λειτουργία της μονάδας ακόμη και σε θερμοκρασία -30 ° C. Η έκπλυση και ο καθαρισμός των φίλτρων αέρα είναι μια απλή λειτουργία που μπορεί να εκτελεστεί από ένα συνηθισμένο χρήστη. Η διάρκεια συνεχούς λειτουργίας είναι περίπου 6 μήνες, μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, η λυχνία ελέγχου ανάβει. Η λειτουργία της συσκευής κοντά στους δρόμους ή στο κεντρικό τμήμα της πόλης θα αναγκάσει την προσφυγή σε πιο συχνό καθαρισμό. Αυτή η λειτουργία δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και είναι 15-20 λεπτά.

Αγοράστε ανάκτηση αέρα για το σπίτι, η τιμή των οποίων είναι 24000 ρούβλια, μπορείτε να σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Με αρκετά μέτριο κόστος, η συσκευή έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

 1. τρεις φάσεις ισχύος - 15, 25 και 40 m³ / h.
 2. κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 3,5 έως 8 W.
 3. ρότορα ηλεκτρικού κινητήρα - χωρίς ψήκτρες.
 4. το επίπεδο θορύβου είναι 22, 29 και 35 dB.
 5. ανάκτηση θερμότητας - 80-85%.
 6. περιοχή εξυπηρέτησης - από 60μ².
 7. εξωτερικές διαστάσεις - 285-500 mm. Μικρές διαστάσεις της μονάδας επιτρέπουν την τοποθέτηση του στον τοίχο.

Η νέα σειρά του κατασκευαστή Marley - Recuperator menv 180, η οποία διαφέρει από τα προηγούμενα αναλογικά με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος - μόνο 3 watts. Ευχάριστες λειτουργικές προσθήκες είναι:

 • θερμοκρασίας, διοξειδίου του άνθρακα και ρυθμιστές υγρασίας.
 • βελτιωμένη αεροδυναμική ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • αδιάβροχη επίστρωση για εργασίες σε βρεγμένους οικιστικούς ή μη οικιακούς χώρους.
 • υψηλή κατηγορία καθαρισμού του αέρα τροφοδοσίας.

Με τον καθορισμό ενός τέτοιου εναλλάκτη θερμότητας, η τιμή είναι της τάξης των 27.500 ρούβλια., Θα ξεχάσουμε την αιθάλη δρόμο και καυσαέρια, σκόνη, ομίχλη, και τις βιομηχανικές εκπομπές.

Ο ανακτητής MARLEY είναι πολύ οικονομικός στη χρήση ηλεκτρισμού

Ανακουφιστής με δικά του χέρια

Κάθε τεχνίτης μπορεί να κάνει τον ανακτητή αέρα για το σπίτι με τα χέρια του. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

 • δύο φύλλα γαλβανισμένου χάλυβα.
 • Κουτί με επίστρωση ξύλου για το κέλυφος της συσκευής.
 • τακάκια από φελλό?
 • σιλικονούχο ουδέτερο σφραγιστικό.
 • ρυθμιστής πίεσης;
 • μεταλλικές γωνίες.
 • θερμομονωτικό ορυκτό μαλλί.

Μπορείτε να κάνετε έναν αποκαταστήρα με τα χέρια σας

Για το έργο, είναι επίσης χρήσιμες οι ηλεκτρικές μηχανές κοπής, οι μεταλλικοί σύνδεσμοι και οι φλάντζες σύνδεσης.

Τα φύλλα από χάλυβα πρέπει να κοπούν σε ορθογώνια πλάκες μεγέθους 200x300 mm. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να είστε μέσα σε 3-4 m² από χάλυβα. Η κοπή πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε οι φέτες να μην έχουν καρφιά και εγκοπές. Για το σκοπό αυτό συνιστάται η χρήση ενός ειδικού εργαλείου - ενός βουλγάρου ή ενός αγκίστρου για μέταλλο.

Στη συνέχεια οι πλάκες στοιβάζονται μεταξύ τους με κενό τουλάχιστον 4 mm. Η απόσταση αυτή παρέχεται με την κόλληση κατά μήκος της περιμέτρου κάθε στοιχείου θερμομονωτικού υλικού (φελλός, ξύλο ή τετολίθιο). Μετά την τοποθέτηση των πλακών συνδέονται οι αρμοί με ένα ειδικό ουδέτερο στεγανοποιητικό.

Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού μέσω συσκευής ανάκτησης

Έπειτα, κατασκευάζεται ένα σώμα το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλου μεγέθους για την τοποθέτηση εντός της κατασκευής του από τις πλάκες. Στα τοιχώματα του σώματος κόβονται οπές στις οποίες εισάγονται προκατασκευασμένες πλαστικές φλάντζες, οι οποίες πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο των αεραγωγών. Όλοι οι αρμοί σφραγίζονται προσεκτικά.

Όταν το στεγανωτικό στεγνώνει, ο σχεδιασμός των πλακών τοποθετείται μέσα στο περίβλημα. Οι εξωτερικοί τοίχοι πρέπει να είναι επενδεδυμένοι με θερμομονωτικό υλικό, για παράδειγμα αφρό ή γυάλινο μαλλί. Μια έτοιμη δομή, προκειμένου να ενισχυθεί το αισθητικό στοιχείο, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ξύλινο κουτί.

Δώστε προσοχή! Οι οπές και οι εγκοπές του κουτιού του συλλέκτη που συλλέγονται από τα χέρια ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να γεμίζουν με μια ουδέτερη μάζα σιλικόνης.

Συναρμολόγηση του ανακτητή αέρα με τα χέρια σας

Προηγούμενα συστήματα ανάκτησης και εξαερισμού εγκαταστάθηκαν μόνο στη βιομηχανική παραγωγή, στα ανθρακωρυχεία και στα ορυχεία. Σήμερα, συσκευές θερμικής μηχανικής για τη χρήση καυσαερίων βρίσκονται όλο και περισσότερο σε σπίτια και διαμερίσματα.

Η βιομηχανική συσκευή ή ο ανακτητής αέρα που συλλέγονται από τα χέρια γίνεται ο αναντικατάστατος βοηθός μας. Παρέχει ατμοσφαιρικό αέρα καθαρού ή ζεστού αέρα, καθαρίζει το σπίτι από τη σκόνη και τις δυσάρεστες οσμές και εξοικονομεί μερικά χρήματα για τη θέρμανση του δωματίου.

Ανακαινιστής για το διαμέρισμα: αποδοτικός εξαερισμός και θέρμανση αέρα

Κάθε χώρος διαβίωσης πρέπει να αερίζεται τακτικά. Το χειμώνα ο αερισμός μειώνει σημαντικά τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, οι ανακτητές χρησιμοποιούνται σήμερα ενεργά, οι οποίοι παρέχουν μια εισροή θερμού καθαρού αέρα λόγω της μεταφοράς θερμότητας από το διαμέρισμα. Έτσι, το διαμέρισμα θα έχει πάντα καθαρό αέρα και ένα ευνοϊκό μικροκλίμα.

Τι είναι ένας ανακτητής;

Ανακλαστήρας αέρα - εξαναγκασμένος εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα. Η μονάδα τραβάει τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο και σφίγγει τον καθαρό αέρα χρησιμοποιώντας την αρχή της κατακράτησης θερμότητας.

Ο ανακτητής για τον αερισμό του διαμερίσματος το χειμώνα παρέχει μια εισροή θερμού καθαρού αέρα από το δρόμο.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η θερμότητα του αέρα του χώρου να εξοικονομεί ενέργεια στη συσκευή και να το μεταφέρει μερικώς στη ροή αέρα τροφοδοσίας. Έτσι, είναι δυνατό να ζεσταθεί ο αέρας από το δρόμο, ακόμα και πριν μπεί στο δωμάτιο. Ο ανακτητής για το διαμέρισμα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο αγωγός, ο οποίος προεξέχει από το σώμα της συσκευής.
 • εναλλάκτη θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας και μετάδοση.
 • φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα.
 • Αναστρέψιμος ανεμιστήρας, που παρέχει καθαρισμό αέρα μέσω του συστήματος.
 • Εξαεριστήρας για την προστασία του συστήματος εσωτερικής ανάκτησης.

Ο ανακτητής αέρα για το σπίτι και το διαμέρισμα έχει υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι συσκευές είναι σχεδόν αθόρυβες, έτσι επηρεάζουν μόνο θετικά την ατμόσφαιρα του διαμερίσματος.

Εξαερισμός του διαμερίσματος στο χειμώνα κρύο αέρα που προέρχεται από ανοιχτά παράθυρα.

Η αρχή του εναλλάκτη θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας μπορεί να επιστρέψει μέχρι και το 90% της θερμότητας που προέρχεται από το διαμέρισμα, τον αέρα. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του εναλλάκτη θερμότητας, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμική του ικανότητα. Οι αεροδυναμικές ιδιότητες του εξαρτήματος εξασφαλίζουν την ελεύθερη διέλευση αέριων μαζών στο σώμα.

Μονάδα ανάκτησης και αρχή λειτουργίας

Ο κύκλος του ανακτητή αποτελείται από 4 φάσεις:

 1. Ο αέρας εξαγωγής ρέει στο σύστημα εναλλάκτη θερμότητας μέσω ανεμιστήρα. Ο εναλλάκτης θερμότητας διατηρεί τη θερμότητα από τον αέρα.
 2. Όταν ο εναλλάκτης θερμότητας είναι ζεστός, ο ανεμιστήρας κατευθύνει ψυχρό αέρα από το δρόμο προς το διαμέρισμα.
 3. Περνώντας μέσα από το σύστημα των εναλλάκτη θερμότητας, ο καθαρός αέρας θερμαίνεται γρήγορα σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου. Ο εναλλάκτης θερμότητας ψύχεται.
 4. Μετά την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας, ο ανεμιστήρας προχωρά στη φάση 1 του κύκλου και αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο.

Οι εναλλάκτες θερμότητας έχουν δομή διπλού τοιχώματος, έτσι ώστε οι ροές αέρα τροφοδοσίας και εξαγωγής δεν αναμειγνύονται. Το κατά προσέγγιση σχήμα της μεταβολής των θερμοκρασιών του αέρα: η μάζα του αέρα εξαγωγής με θερμοκρασία + 21 ° C, βγαίνει έξω με δείκτη + 1 ° C. Η ψυχρή ροή από το δρόμο με θερμοκρασία -5 ° C εισέρχεται στο δωμάτιο, θερμαίνεται στους + 15 ° C.

Γιατί reuperator στο διαμέρισμα; Λειτουργίες συσκευής

Η πιο σημαντική λειτουργία που εκτελείται από τον ανακτητή είναι η παροχή αερισμού χώρου. Η χρήση του εξοπλισμού δίνει πολλά άλλα θετικά αποτελέσματα, εκτελώντας διάφορες λειτουργίες:

 • Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Αερισμός. Αντί του αναλωμένου θερμού αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο, το διαμέρισμα είναι γεμάτο φρέσκο.
 • Θέρμανση. Η συσκευή γεμίζει το διαμέρισμα με ζεστό αέρα, ακόμη και αν στο δρόμο -30 βαθμούς?
 • Καθαρισμός αέρα. Εξαλείφει το δωμάτιο από τις δυσάρεστες οσμές και τη βρωμιά στον αέρα.
 • Σε αντίθεση με τον συνηθισμένο αερισμό, κατά την ανταλλαγή αέριων μαζών, δεν εισέρχονται βρωμιά στο σπίτι από το δρόμο, αποκλείεται η σκόνη, τα έντομα και τα ρεύματα.

Στη διαδικασία ανάκτησης θερμότητας, η μεταφορά θερμότητας συμβαίνει φυσικά, χωρίς τη χρήση θερμαντήρων. Ο εναλλάκτης θερμότητας δεν έχει καμία επίδραση στη χημική σύνθεση του αέρα.

Τι είναι οι ανακτητές;

Ο σκοπός για όλους τους τύπους ανακτητών είναι ο ίδιος, αλλά εδώ η τεχνολογία της ανταλλαγής θερμότητας είναι σημαντικά διαφορετική. Με τη μέθοδο μεταφοράς θερμότητας, οι ανακτητές διακρίνουν:

Ο εξοπλισμός μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στον τοίχο όσο και στην οροφή. Οι διατάξεις στέγης έχουν διαφορετική δομή, αλλά η αρχή της λειτουργίας παραμένει η ίδια.

Πλάκα

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας και το σχήμα λειτουργίας του

Ο πιο δημοφιλής τύπος συσκευών είναι οι συσκευές αποκατάστασης πλακών. Ο εναλλάκτης θερμότητας είναι μια πολυστρωματική κασέτα από μέταλλο με υψηλό δείκτη θερμικής αγωγιμότητας. Τα κανάλια είναι διατεταγμένα έτσι ώστε οι ροές αέρα τροφοδοσίας και εξαγωγής να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και συμβαίνει η διαδικασία μεταφοράς θερμότητας μέσω των μεταλλικών πλακών. Τα φίλτρα συμβάλλουν στη διείσδυση καθαρού αέρα στο διαμέρισμα και το σύστημα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων παρέχει αποστράγγιση υγρασίας.

Οι πλάκες εναλλάκτες θερμότητας είναι συνήθως αρκετά συμπαγείς και είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Ρόταρυ

Ο περιστροφικός ανακτητής για τον αερισμό του διαμερίσματος είναι κατασκευασμένος από κυματοειδές χάλυβα

Ο μηχανισμός ανταλλαγής θερμότητας σε συσκευές αυτού του τύπου είναι πιο πολύπλοκος από τον προηγούμενο, επομένως τα μεγέθη των συσκευών ανάκτησης στροφέα είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς και η παραγωγικότητα. Για τη λειτουργία της συσκευής, οι ρότορες κίνησης πρέπει να κινούνται, έτσι καταναλώνεται περισσότερος ηλεκτρισμός από τον εξοπλισμό. Ο ρότορας είναι κατασκευασμένος από κυματοειδές χάλυβα.

Οι ροές εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα μπορούν να αναμειχθούν αν το σύστημα δεν είναι εφοδιασμένο με πρόσθετο καπό. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να ρυθμιστεί, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυνατό να αυξηθεί ή να μειωθεί η παροχή αέρα.

Ανακτητής με αιθυλενογλυκόλη

Ο τρίτος τύπος συσκευής χρησιμοποιεί άλλο ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του εξοπλισμού.

Ανακλαστήρα πλαστικού με αιθυλενογλυκόλη.

Οι συσκευές ανάκτησης γλυκόλης έχουν δύο εναλλάκτες θερμότητας, μέσω των οποίων κυκλοφορεί ένα διάλυμα νερού-γλυκόλης. Η ουσία έχει υψηλή θερμική ισχύ. Διατηρεί πολύ περισσότερη θερμότητα από τις μεταλλικές κασέτες. Εάν το κλίμα της περιοχής είναι πολύ κρύο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιψυκτικό αντί για αιθυλενογλυκόλη.

Η εγκατάσταση συσκευών γλυκόλης είναι μια σύνθετη διαδικασία, επομένως χρησιμοποιείται κυρίως σε μεγάλες περιοχές, όπου η κυκλοφορία του αέρα θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα.

Ανακτητής αέρα οροφής

Το σύστημα ανεφοδιασμού και εξαερισμού με πρόσβαση στην οροφή χρησιμοποιείται σε κτίρια με μεγάλη έκταση όπως αποθήκες, καταστήματα, σούπερ μάρκετ και άλλα. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται επισκευαστές οροφής. Η εγκατάσταση και λειτουργία των συσκευών ανάκτησης είναι απλή. Το κόστος αυτού του εξαερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει το σύστημα πλάκας, η αρχή της οποίας είναι παρόμοια.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι.

Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι καλή ηχομόνωση, καθώς η έξοδος βρίσκεται στην οροφή του κτιρίου. Σε ένα διαμέρισμα δεν μπορεί να εγκατασταθεί ο ανακλαστήρας οροφής, επομένως χρησιμοποιείται μόνο σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Πώς είναι εγκατεστημένο ο ανακτητής;

Ο αναστηλωτής εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο όπου οι ενοικιαστές του διαμερίσματος περνούν πολύ χρόνο, αφού ο αέρας μέσα σε αυτό είναι ο πιο φρέσκος. Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον 1ο όροφο, τότε η εγκατάσταση δεν μπορεί να εκτελεστεί σε ύψος κάτω από 1 m από το επίπεδο ενός σταθερού χιτώνα. Η θέση της συσκευής κοντά στο παράθυρο είναι αποδεκτή και απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση της συσκευής ανάκτησης κοντά στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Ο βρώμικος αέρας από το κλιματιστικό μπορεί να εισέλθει στον ανακτητή.

Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο διαμέρισμα.

Για την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να κάνετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούνται εργαλεία με σκονισμένο διαμάντι. Η διάμετρος της οπής εξαρτάται άμεσα από το επιλεγμένο μοντέλο και κυμαίνεται μεταξύ 150-250 mm. Η διαδικασία είναι σκονισμένη και αφήνει πολλά απόβλητα, οπότε είναι καλύτερο να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη διάμετρο οπών την πρώτη φορά.

Ο εξοπλισμός είναι σταθερά στερεωμένος στον τοίχο με τη βοήθεια συνδετήρων, τα οποία πρέπει να βρίσκονται στη συσκευασία. Από το δρόμο για τον αναρτητή τοποθετείται στην σχάρα. Όταν η συσκευή είναι σταθερή, μπορείτε να την συνδέσετε στη γραμμή 220V.

Χαρακτηριστικά λειτουργίας και λειτουργίας

Ο ανακτητής πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένος με το δίκτυο. Έτσι, η λειτουργία της συσκευής θα είναι πιο βολική, χάρη στον πίνακα ελέγχου. Συνήθως στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν 4 κουμπιά:

Εσωτερικό κύκλωμα ανακτητή

 • 2 κουμπιά για ρύθμιση απόδοσης.
 • 1 κουμπί on / off?
 • 1 πλήκτρο θερινής λειτουργίας.

Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαρτάται άμεσα από τον εναλλάκτη θερμότητας, δηλαδή από το υλικό, το σύστημα και την επιφάνεια των κασετών.

Υπολογισμός του ανακτητή

Μπορείτε να υπολογίσετε τον εαυτό σας αποτελεσματικά. Ο συντελεστής απόδοσης καθορίζεται από τον τύπο:

 • L - ρυθμός ροής αέρα.
 • t - θερμοκρασία αέρα τροφοδοσίας.
 • t είναι η θερμοκρασία του αέρα εξαγωγής.
 • 0,335 - περιφερειακός συντελεστής.

Τα καλύτερα μοντέλα έχουν συντελεστή απόδοσης μέχρι 80%. Αυτό σημαίνει ότι εάν η θερμοκρασία στο σπίτι είναι 22 ° C, στην οδό - 16 ° C κάτω από το μηδέν, ο αέρας τροφοδοσίας θα θερμανθεί στους + 12 ° C.

Η αρχή του ανακτητή στο διαμέρισμα

Για να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα της συσκευής, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

 • Q - κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διαδικασία ανάκτησης.
 • n είναι η αποτελεσματικότητα που υπολογίστηκε νωρίτερα.

Η κατανάλωση ισχύος του εξοπλισμού πρέπει να καθορίζεται στις οδηγίες. Ωστόσο, για να προσδιορίσετε με ακρίβεια την ένδειξη, μπορείτε να κάνετε μετρήσεις μόνοι σας.

Επισκόπηση των πιο δημοφιλών ανακτητών

Η προσέγγιση της επιλογής της συσκευής για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Για ένα μικρό διαμέρισμα είναι απαραίτητο να λάβετε ένα ανάκτηση μικρών διαστάσεων, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και με ένα ελάχιστο επίπεδο δημοσιευμένου θορύβου. Στην αποθήκη, οι συσκευές οροφής χρησιμοποιούνται συχνότερα, οι οποίες καταναλώνουν πολύ ηλεκτρισμό και μπορούν να είναι πολύ θορυβώδεις, αλλά έχουν μεγάλη δύναμη έλξης.

Ανακουφιστής PRANA

Φθηνή και αποτελεσματική μέθοδος για να αφαιρέσετε από το διαμέρισμα τον αέρα εξαγωγής, και να το συμπληρώσετε φρέσκο ​​είναι η εγκατάσταση του recuperator Prana. Ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε ένα σύστημα εναλλάκτη θερμότητας χαλκού που γρήγορα θερμαίνεται και μεταφέρει θερμότητα σε ψυχρά ρεύματα αέριων μαζών. Στο δομοστοιχείο εργασίας δεν υπάρχουν φίλτρα, καθώς το υλικό του εναλλάκτη θερμότητας έχει απολυμαντικές ιδιότητες. Οι αεραγωγοί είναι βραχείς και ευθύγραμμοι, έτσι είναι δυνατόν να διατηρηθεί πλήρως η ιονική σύνθεση της μάζας του αέρα.

Η σύνθεση του κιτ συναρμολόγησης PRANA recuperator

Η κατανάλωση ισχύος των συσκευών ανάκτησης Prana δεν υπερβαίνει τα 30 W / h. Η διάμετρος των συσκευών είναι από 15 cm, ώστε να μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στον τοίχο, ακόμα και στα μικρότερα διαμερίσματα. Το τηλεχειριστήριο χρησιμοποιείται για έλεγχο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ανακτητών Prana:

 • καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας.
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • οικονομία ·
 • απλότητα εγκατάστασης και λειτουργίας
 • συμπαγή.

Η γκάμα της Prana αντιπροσωπεύεται από μεγάλο αριθμό μοντέλων, τα οποία ποικίλουν ως προς την τιμή, τη λειτουργικότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Βίντεο: Επισκόπηση του Recanter PRANA

Ανακουφιστής MARLEY

Η γερμανική τεχνολογία είναι πάντα γνωστή για την υψηλή της ποιότητα. Οι ανακουφιστές Marley από τη γερμανική ανησυχία - δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι γνωστά για χαμηλή κατανάλωση ισχύος από 3,5 έως 8 watt. Ταυτόχρονα, η αποδοτικότητα των συσκευών μπορεί να φθάσει το 85%. Η μπαταρία για την εξοικονόμηση θερμότητας είναι κεραμική. Οι συσκευές ανάκτησης ενέργειας ρυθμίζονται σε 3 στάδια: 15, 25 και 440 m 3 / h. Το επίπεδο θορύβου του εξοπλισμού είναι ελάχιστο, αφού ο ανεμιστήρας βρίσκεται εξωτερικά και είναι εφοδιασμένος με σύστημα εδράνων.

Ο ανακτητής MARLEY είναι πολύ οικονομικός στη χρήση της ενέργειας

Για την τοποθέτηση σε τοίχο, πρέπει να γίνει μια τρύπα διαμέτρου 18 εκατοστών. Λόγω της ευκολίας εγκατάστασης, ο απορροφητήρας είναι βολικός στην υπηρεσία. Ο έλεγχος γίνεται με τηλεχειριστήριο.

Το συμπύκνωμα από την υγρή ροή αέρα εξάτμισης σχηματίζεται απευθείας στο περίβλημα και εξέρχεται με θερμασμένο εξωτερικό αέρα σε περίπτωση αλλαγής στην κατεύθυνση παροχής. Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει στην αποφυγή υπερβολικά ξηρού αέρα στο διαμέρισμα.

Βίντεο: Επισκόπηση του ανακουφιστή Marley

Ο τρόπος αυτο-κατασκευής του ανακτητή

Ο καθένας που είναι εξοικειωμένος με τα εργαλεία, μπορεί εύκολα να σχεδιάσει έναν ανακτητή αέρα εργασίας. Η διαδικασία αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

Το Recuperator γίνεται με τα χέρια μας για τον εξαερισμό του διαμερίσματος

 1. Μια τρύπα γίνεται για τον αγωγό στον τοίχο. Η διάμετρος εξαρτάται από το μέγεθος της θήκης.
 2. Τα φύλλα γαλβανισμένου χάλυβα κόβονται σε κομμάτια σε πλάκα 20x30 εκ. Θα χρειαστούν περίπου 3 τ.μ. υλικό.
 3. Κατά μήκος της περιμέτρου των πλακών κατατεθεί μονωτικό υλικό όπως ο φελλός, ξύλο και άλλα. Το ύψος της μόνωσης πρέπει να είναι 4 mm.
 4. Οι πλάκες στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Οι αρμοί πρέπει να σφραγίζονται με ουδέτερο στεγανοποιητικό.
 5. Η συσκευή της θήκης. Το μέγεθος του περιβλήματος πρέπει να επιτρέπει την εισαγωγή χαλύβδινων πλακών στο σύστημα. Στα τοιχώματα της θήκης δημιουργούνται 2 τρύπες για πλαστικές φλάντζες. Το μέγεθος των φλαντζών αντιστοιχεί στο μέγεθος των αεραγωγών. Οι αρθρώσεις σφραγίζονται με σφραγιστικό.
 6. Το χαλύβδινο σύστημα είναι εγκατεστημένο στο περίβλημα.
 7. Τα εξωτερικά τοιχώματα του σώματος καλύπτονται με θερμική μόνωση όπως υαλοβάμβακα ή αφρός πολυστερίνης.
 8. Για την ασφάλεια και την αισθητική, ο ανακτητής πρέπει να τοποθετείται σε ξύλινο ή πλαστικό κουτί.

Η συναρμολόγηση του ανακτητή δεν είναι γενικά δύσκολη εργασία

Προκειμένου ο ανακτητής να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικός και να μην απαιτεί επιπλέον κόστος, είναι απαραίτητο να το επιλέξει με βάση την περιοχή του δωματίου. Αλλά η εγκατάσταση του εξοπλισμού έχει επίσης σημαντική επίδραση στη λειτουργικότητα, οπότε η εγκατάσταση θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες, επειδή ο αποτελεσματικός ανακτητής δεν καθαρίζει μόνο τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά εξοικονομεί και στη θέρμανση.

Επιλέξτε ένα αποταμιευτή για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι

Ενώ στην Ευρώπη, οι εν λόγω συσκευές εγκαθίστανται παντού, στη χώρα μας δεν είναι πολύ συχνές. Και αυτό είναι μια μεγάλη παράλειψη, γιατί ο εναλλάκτης θερμότητας είναι σε θέση να λύσει δύο σημαντικά προβλήματα: το δωμάτιο είναι συνεχώς γεμάτο με καθαρό αέρα και ταυτόχρονα να μειώσει σημαντικά το κόστος θέρμανσης μας.

Recuperator - ένα ειδικό σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, που αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο και ταυτόχρονα το γεμίζει φρέσκο ​​από το δρόμο. Μέσα στη συσκευή υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας, ο οποίος συσσωρεύει θερμότητα χώρου και στη συνέχεια τον δίνει στην ροή αέρα από το δρόμο, τη θέρμανση του. Λόγω αυτής της δυνατότητας, η συσκευή ονομάζεται ανάκτηση, η οποία στα Λατινικά σημαίνει «επιστροφή, επιστροφή».

Οικονομικά οφέλη από την εγκατάσταση του Recuperator είναι προφανές πρώτα απ 'όλα σε ιδιωτικούς ιδιοκτήτες σπιτιού, οι οποίοι ζεσταίνουν το σπίτι τους και πληρώνουν για κάθε πτυχίο. Πολύτιμη θερμότητα πετάει στο παράθυρο, κάθε αερισμός κοστίζει κυριολεκτικά μια αρκετά δεκάρα.

Σε πολυκατοικίες με ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης, αυτή η οικονομία δεν είναι τόσο σημαντική. Εδώ, τα προβλήματα με τον εξαερισμό και τον καθαρό αέρα είναι πιο έντονα, τα οποία μπορούν επίσης να λυθούν με τη βοήθεια ενός ανακτητή.

Από τα συνηθισμένα παράθυρα μαζικά αντικαταστάθηκαν από πλαστικό, λιγότερα ρεύματα και πολύ θερμότερο στα διαμερίσματα. Αλλά ένα άλλο πρόβλημα ήταν εκτεθειμένο - ατμοσφαιρικό. Τώρα, στα διαμερίσματα αποπνικτική, δεν υπάρχει αέρας για να αναπνεύσει, ο αέρας είναι στάσιμη, το παράθυρο «κλαίνε» στο ίδιο κτίριο εργοστάσιο μούχλα ή μύκητες στο άλλο, το αντίθετο - ένα νοσηρό ξηρά.

Ανοίξτε τα παράθυρα για να αερίσετε, αλλά δεν σώζει - γίνεται πολύ κρύο το χειμώνα, και βιαζόμαστε να τους κλείσουμε. Το καλοκαίρι δεν είναι ευκολότερο - μύγες σκόνης, χνουδωτά χνουδωτά και πολύ θορυβώδη. Κλιματιστικά και αυτά που κυνηγούν τον ίδιο αέρα. Πού να φρέσκο;

Οι ανακτητές είναι διαφόρων τύπων και τις κατασκευές. Για τις ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα τα καταλληλότερα είναι τα ελαστικά. Σε ένα από τα έργα "Peredelki" εγκαταστήσαμε μια πλάκα ανάκτησης αέρα από μια γερμανική εταιρεία Marley. Η επιλογή δεν έγινε τυχαία.

Αυτός ο συμπαγής ανακτητής Είναι εύκολο να εγκατασταθεί στον τοίχο και δεν απαιτεί πρόσθετη φροντίδα και συντήρηση. Μοιάζει με έναν κύλινδρο με διάμετρο 15 εκ. Δεν απαιτούνται κουτιά και πρόσθετοι αεραγωγοί και η ίδια η συσκευή είναι σχεδόν αόρατη και δεν αλλοιώνει καθόλου το εσωτερικό.

Όπως αποδείχθηκε, οι περισσότεροι από τους ανακτητές έχει σχεδιαστεί για αρκετά παχύ εξωτερικούς τοίχους. Το Marley μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε τοίχο πάχους 31 cm. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο για τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια.

Συνήθως, τέτοιες συσκευές πολύ δυνατός θόρυβος, γι 'αυτό συνιστάται να εγκατασταθούν στα πίσω δωμάτια. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε η Marley είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτός είναι ο πιο ήσυχος αναστηλωτής αυτών που εκπροσωπούνται στην αγορά μας. Ο θόρυβος που παράγει κατά τη διάρκεια της εργασίας δεν είναι πιο δυνατός παρά ένας ψίθυρος.

Με αερισμό του σπιτιού με εμβαδόν 100 μ 2 μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει δύο συσκευές Μάρλεy, και ένα είναι αρκετό για ένα μικρό διαμέρισμα. Φυσικά, όπως όλα τα μοντέρνα μοντέλα, Marley Υπάρχει ένα φίλτρο που καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από σκόνη, αιθάλη και γύρη.

Όπως αποδείχθηκε, το κύριο πρόβλημα για πολλούς ανακτητές - πάγωμα του εναλλάκτη θερμότητας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, εξαιτίας της οποίας είναι συνήθως μη σωστά. Ειδικά, αυτό δεν συνέβη, σε αυτό το μοντέλο εγκαταστάθηκε μια καινοτόμος θερμική μπαταρία και ανεμιστήρες με αυξημένη αντοχή. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι η αξιοπιστία της συσκευής υποστηρίζεται από ένα κουπόνι εγγύησης για πέντε χρόνια.

Μπορείτε να αγοράσετε τον ανακουφιστή Marley και να μάθετε τις λεπτομέρειες στην περιοχή.

Εξαεριστήρας παροχής και εξαγωγής (Ανακτητές)

Ανακούφιση (από το lat. ανακτητή - παραλήπτη) - σε οικιακό αερισμό, οποιαδήποτε από τις συσκευές που μεταδίδουν τη θερμοκρασία του αέρα που εξέρχεται από τον χώρο στον εισερχόμενο αέρα.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας εκτελεί δύο εργασίες: φέρνει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από αυτό.

Οι συσκευές ανάκτησης για τον εξαερισμό ταξινομούνται σύμφωνα με τους ακόλουθους τύπους:

 • Ανά τύπο συσκευής εναλλαγής θερμότητας - αναστρέψιμη, σταυρωτή (αντίθετη ροή), άμεση ροή, περιστροφική (δεν χρησιμοποιείται στον αερισμό του σπιτιού).
 • Ο σχεδιασμός του εναλλάκτη θερμότητας είναι σωληνοειδής.
 • Με το υλικό του οποίου κατασκευάζεται ο εναλλάκτης θερμότητας - μέταλλο (αλουμίνιο, χαλκός ή ανοξείδωτος χάλυβας), χαρτί, πλαστικό, κεραμικό.
 • Αν είναι δυνατόν, επιστρέψτε την υγρασία - όχι μεμβράνη και μεμβράνη (ενθαλπία).

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών ανάκτησης στον οικιακό ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό

Ο ανακτητής στην εφαρμογή της ανταλλαγής αέρα καθυστερεί την εσωτερική θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο και δεν έχει σημασία αν η θερμοκρασία είναι θετική ή αρνητική.

Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία δωματίου είναι + 25 ° C και η εξωτερική θερμοκρασία είναι -25 ° C, τότε με απόδοση 80% recuperator, ο αέρας θα φτάσει τους +15 ° C στο δωμάτιο. Και αν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι -25 ° C, και στο δρόμο +25 ° C, τότε με απόδοση 80% το δωμάτιο θα λάβει θερμοκρασία αέρα -15 ° C.

Έτσι, στην ψυχρή εποχή, ο αέρας θερμαίνεται χωρίς επιπλέον κόστος!

Το καλοκαίρι, όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, η ψύξη του φρέσκου αέρα είναι παρόμοια, πράγμα που μειώνει το φορτίο του κλιματιστικού και εξοικονομεί τη ζωή του.

Αναστρεφόμενος ανακτητής

Το έργο της μηχανής αντιστροφής στο κρύο μοιάζει με την αναπνοή ενός ατόμου μέσα από ένα φουλάρι στον παγετό. Όταν εκπνέετε, ο αέρας θερμαίνει το φουλάρι και όταν εισπνέετε περνώντας μέσα από το ύφασμα του κασκόφου, ο αέρας θερμαίνεται και εισέρχεται στους πνεύμονες που δεν είναι πλέον τόσο κρύο.

Ο ρόλος του κασκόλ σε αναστρεφείς ανακτητές εκτελείται από τον εναλλάκτη θερμότητας - αναγεννητή.

Αρχή της λειτουργίας του αντιστρεπτού ανακτητή

Το σχήμα δείχνει πως στη φάση 1, ο αναγεννητής θερμαίνεται από τον αέρα εξαγωγής και στη φάση 3 - η θέρμανση του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο με την ψύξη του αναγεννητή.

Οι αναστρεφόμενες συσκευές ανάκτησης απαιτούν μόνο ένα άνοιγμα στο δρόμο.

Ανακτητής διασταυρούμενης ροής

Το σχήμα λειτουργίας των συσκευών ανάκτησης τύπου cross είναι διαφορετικό. Σε αυτόν τον τύπο συσκευής υπάρχουν δύο οπές που είναι απαραίτητα στο δρόμο και δύο στο δωμάτιο, καθώς η ροή του αέρα, σε αντίθεση με τις διατάξεις αντιστροφής, δεν αλλάζει κατεύθυνση και πάντα κατευθύνεται προς τη μία πλευρά.

Αρχή λειτουργίας ενός σταυροκαθαριστή

Το κύριο πλεονέκτημα της εγκατάστασης του αερισμού με εναλλάκτη θερμότητας είναι ότι επιστρέφει στο 90% της θερμότητας πίσω στο δωμάτιο, το οποίο σημαίνει ότι το κόστος της θέρμανσης του δωματίου με το τοποθετημένο εναλλάκτη θερμότητας θα μειωθεί, σε σύγκριση με αερισμό μέσα από το ανοιχτό παράθυρο.

Χάρη στο σύστημα ανάκτησης αέρα, διατηρείται σταθερά ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο, ειδικά για τον αερισμό ενός εξοχικού σπιτιού.

Συσκευή οικιακών ανακουφιστών

Μέσα σε κάθε συσκευή υπάρχει ανεμιστήρας (από 1 έως 4x), εναλλάκτης θερμότητας συγκεκριμένου τύπου και φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η συσκευή του αντιστρεπτού ανακτητή

Διάταξη ενός σταυροκαθαριστή

Θα σας πούμε λεπτομερέστερα γιατί είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα αποταμιευτή για μια ιδιωτική κατοικία.

Γιατί Ανάκτηση

Σε ιδιωτικές κατοικίες, οι κατασκευές και τα υλικά που είναι στεγανές στον ατμοσφαιρικό αέρα και τους ατμούς, έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς στην εποχή μας:

 • παράθυρα πολλαπλών διαμερισμάτων για παράθυρα και μπαλκόνια.
 • εξωτερική μόνωση σε συγκολλητική βάση.
 • μεταλλικές πόρτες εισόδου, που συμπληρώνονται με ελαστικό στεγανοποίησης για αεροστεγανότητα.
 • συνθετικά υλικά φινιρίσματος.

Εάν obschedomovoy εκχύλιση και φυσικό εξαερισμό για να απομακρυνθεί μολυσμένο αέρα δεν είναι αρκετή, τότε για την επίλυση αυτού του προβλήματος, την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας, ως εγγύηση ενός άνετου μικροκλίματος, την ποιότητα του αέρα με ελάχιστη ψύξη ή θέρμανση των μαζών του αέρα.

Ο εξοπλισμός με ανάκτηση είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον αερισμό των εξοχικών κατοικιών.

Λόγοι για την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για ιδιωτική κατοικία:

1. Εξοικονόμηση κατά τη θέρμανση. Εκτιμάται ότι κατά την οργάνωση του εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού στους εξοικονομητές, η εξοικονόμηση πόρων ενέργειας ανέρχεται σε 60%.

2. Χύτευση στους τοίχους και τα παράθυρα. Αυτό το φαινόμενο σε 90% των περιπτώσεων οφείλεται σε ανεπαρκή αερισμό του δωματίου, σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να δούμε τη μόνωση του σπιτιού.

3. Συμπύκνωση στα παράθυρα. Σε 100% των περιπτώσεων, συνδέεται με την κακή αερισμό του δωματίου.

4. Απαιτείται τοπικός αερισμός. Συχνά είναι απαραίτητο να αερίζεται αυτόνομα το δωμάτιο, ανεξάρτητα από άλλους, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή μια αθλητική αίθουσα. Ο οικιακός αναστηλωτής για ιδιωτική κατοικία σε αυτή την περίπτωση είναι μια ιδανική λύση.

5. Ενώ διατηρείται η θετική θερμοκρασία του κονσερβοποιημένου σπιτιού το χειμώνα. Εάν την άνοιξη υπάρχει μια βαριά οσμή στο σπίτι και σχηματίζεται μούχλα και συμπύκνωση στους τοίχους, τότε η εγκατάσταση του ανακτητή θα λύσει αυτό το πρόβλημα χωρίς να αυξήσει σημαντικά το κόστος και τους κινδύνους διείσδυσης εισβολέων στο σπίτι.

6. Το χειμώνα στο σπίτι υπάρχει ένα σχέδιο επιστροφής από το σύστημα εξάτμισης. Το συχνό πρόβλημα των σφραγισμένων σπιτιών επιλύεται με την εγκατάσταση τουλάχιστον δύο συσκευών ανάκτησης και μιας βαλβίδας παροχής παθητικής αντιστάθμισης.

Ο ανακτητής έχει ορισμένους περιορισμούς στην εγκατάσταση και τη χρήση. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση ενός ανακτητή εάν:

 • Το σύστημα εξάτμισης κοινού σπιτιού έχει ένα ισχυρό βύθισμα.
 • Απαιτείται ισχυρή διήθηση του αέρα τροφοδοσίας.

Σε περίπτωση κακής λειτουργίας του γενικού συστήματος εξάτμισης του σπιτιού, απαιτείται η εγκατάσταση τουλάχιστον δύο συσκευών με δυνατότητα συγχρονισμού.

Συστάσεις για την επιλογή του εξοπλισμού

Υπάρχουν διάφορα συστήματα εξαερισμού με σύστημα ανάκτησης: τοίχο, οροφή, δάπεδο, κεντρική, συμπαγής, με ηλεκτρική θέρμανση, με ανάκτηση υγρασίας, με αισθητήρες CO / CO2 κ.λπ.

Οι συμπαγείς συσκευές είναι σχεδιασμένες για τη συντήρηση ενός ενιαίου χώρου, όπου ως κεντρική μονάδα αερισμού μπορεί να παρέχεται ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι.

Οι επαγγελματίες σύμβουλοι με την τεχνική εκπαίδευση θα βοηθήσουν να επιλέξετε και να υπολογίσετε τον εξαερισμό εισαγωγής και εξάτμισης και να επιλέξετε το πιο βέλτιστο μοντέλο στην αναλογία τιμής-ποιότητας-λειτουργίας. Πριν από την παραγγελία του εξοπλισμού, μπορείτε να πάρετε μια εξαντλητική διαβούλευση από έναν έμπειρο εξειδικευμένο μέσω τηλεφώνου, καθώς και να παραγγείλετε μια επίσκεψη μηχανικού στην εγκατάσταση.

Στον κατάλογό μας υπάρχουν πολλοί φθηνοί, έτσι αξιόπιστοι και παραγωγικοί ανακτητές. Οι περισσότερες εσωτερικές συσκευές μπορούν επίσης να λειτουργούν με τις λειτουργίες "μόνο εισροή" και "εξάτμιση", οι οποίες επεκτείνουν το εύρος των εργασιών που εκτελούνται.

Επίσης, πραγματοποιούμε την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής "με κλειδί στο χέρι" και την συντήρηση του εξοπλισμού που παρουσιάζεται στον κατάλογό μας.

Θυμηθείτε ότι τα μέσα που επενδύονται στην αγορά ενός αποταμιευτή για μια ιδιωτική κατοικία θα αποπληρωθούν ήδη σε μία ή δύο εποχές. Επιπλέον, αυτή η επένδυση είναι ένα άνετο μικροκλίμα και στην υγεία όλων των μελών της οικογένειάς σας