Επιλογή συστήματος εξαερισμού για την πισίνα

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να επιλέξετε ένα σύστημα εξαερισμού για μια ιδιωτική πισίνα. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις γι 'αυτό, αρκεί να διαβάσετε πρώτα την περιγραφή των αρχών λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού. Οι παράμετροι των φυτών αερισμού και τα διαρθρωτικά διαγράμματα τους παρατίθενται στην τεκμηρίωση.

1. Επιλογή του τύπου μονάδας αερισμού

Αρχικά, ορίζουμε τον κατάλληλο τύπο εγκατάστασης εξαερισμού. Θα διαλέξουμε από πέντε επιλογές:

 • Pool Mix - μονάδα αερισμού με ρυθμιζόμενη πρόσμιξη εξωτερικού αέρα.
 • Πισίνα DH VF - μονάδα αερισμού με αφυγραντήρα αέρα και ρυθμιζόμενο μίγμα αέρα.
 • Aqua Pool DH - σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με ψυκτική μηχανή (αντλία θερμότητας και, προαιρετικά, ψυγείο / ξηραντικό).
 • Aqua Pool RP - Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανακτητή (χωρίς αφυγραντήρα).
 • Pool Pro - σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με μηχανή ανάκτησης και ψύξης.

Άλλοι τύποι συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά και χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν καμία από αυτές τις επιλογές δεν είναι κατάλληλη για κάποιο λόγο.

Ας εξηγήσουμε τώρα γιατί δεν συμπεριλάβαμε σε αυτή τη λίστα συνήθεις και φθηνές τεχνικές λύσεις: ένα ανεξάρτητο ξηραντικό με μια μονάδα τροφοδοσίας και έναν ξηραντήρα διαύλου με σταθερό μίγμα εξωτερικού αέρα. Σε γενικές γραμμές, δημιουργήθηκαν αυτοτελείς αφυγραντήρες για μια άλλη εφαρμογή: μείωση της υγρασίας σε βρεγμένα δροσερά δωμάτια (αποθήκες, κελάρια κλπ.) Και για τους σκοπούς αυτούς είναι ιδανικοί. Σε πισίνες, χρησιμοποιήθηκαν όταν δεν υπήρχαν εξειδικευμένες τεχνικές λύσεις ή ήταν υπερβολικά δαπανηρές. Εάν συγκρίνουμε τα παραδοσιακά στεγνωτήρια με σύγχρονο εξοπλισμό για τον αερισμό της πισίνας, τότε οι αφυγραντήρες αποκαλύπτουν μια σειρά ελαττωμάτων:

 • Δεν υπάρχει έλεγχος εισροής. Ένας αφυγραντήρας με σταθερή παροχή καθαρού αέρα ή μια μονάδα τροφοδοσίας που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα αυτόνομο στεγνωτήριο θα εξυπηρετεί μόνο την ελάχιστη ποσότητα καθαρού αέρα που απαιτείται στο δωμάτιο. Ο λόγος είναι ότι το χειμώνα, καταναλώνεται πολλή ενέργεια για τη θέρμανση του αέρα, οπότε η προσφορά του περιορίζεται στο επίπεδο που απαιτείται από τα υγειονομικά πρότυπα. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν επιτρέπει την ξήρανση του αέρα με την αφομοίωση της υγρασίας στη ζεστή εποχή.
 • Χαμηλή ενεργειακή απόδοση της ξήρανσης με συμπύκνωση. Ένα από τα κύρια καθήκοντα του συστήματος εξαερισμού είναι η ξήρανση του αέρα στην πισίνα. Αυτό μπορεί να γίνει με αφομοίωση υγρασίας ή αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Στην πρώτη περίπτωση, η ενέργεια δαπανάται για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας, στη δεύτερη - για την αφυδάτωση του αέρα στο δωμάτιο. Έτσι για τη θέρμανση της θερμικής ενέργειας του αέρα (λέβητας αερίου, κεντρική θέρμανση) χρησιμοποιείται, και για την αποστράγγιση - ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ πιο ακριβή από τη θερμική ενέργεια, επιπλέον, η ηλεκτρική ισχύς που διατίθεται για τη συντήρηση της πισίνας είναι συνήθως περιορισμένη. Η διαφορά στο κόστος της αφύγρανσης με αυτές τις μεθόδους θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το καλοκαίρι και εκτός εποχής, όταν ο αέρας σχεδόν δεν χρειάζεται να θερμανθεί και η αφυδάτωση με αφομοίωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με χαμηλό ενεργειακό κόστος.
 • Υπερθέρμανση του αέρα στο δωμάτιο. Η μείωση της υγρασίας του αέρα με ένα παραδοσιακό αφυγραντήρα προκαλεί την υπερθέρμανση του αέρα στο δωμάτιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλεονάζουσα θερμότητα που απελευθερώνεται από τον συμπιεστή αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο του ξηραντήρα κατά 3-5 ° C. Με άλλα λόγια, ο αφυγραντήρας λειτουργεί ως θερμαντήρας, με συνεχή θέρμανση του αέρα που κυκλοφορεί μέσα του και δημιουργώντας δυσάρεστες συνθήκες κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου του έτους.

Πιστεύουμε ότι είναι ήδη σαφές γιατί δεν συνιστούμε τη χρήση παραδοσιακών στεγνωτηρίων για τη συντήρηση χώρων πισίνας και τώρα μπορούμε να περιγράψουμε τον σύγχρονο εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Εγκατάσταση εξαερισμού Mix Pool

Αυτή είναι η πιο απλή και φθηνή σειρά. Τα μοντέλα Pool Mix είναι εξοπλισμένα με θάλαμο ανάμειξης και αναλογική βαλβίδα, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε την αναλογία του αέρα τροφοδοσίας και του αέρα ανακύκλωσης. Η αφυγρανση πραγματοποιείται μόνο με αφομοίωση της υγρασίας, επομένως αυτοί οι ανεμιστήρες δεν είναι κατάλληλοι για περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα. Για τη λειτουργία απαιτείται ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού.

Σύστημα εξαερισμού DH VF της πισίνας

Αυτή η σειρά είναι παρόμοια με τους παραδοσιακούς αφυγραντήρες καναλιών με προμίγμα εξωτερικού αέρα, αλλά δεν έχει τα μειονεκτήματά τους. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

 • Η σειρά DH VF της πισίνας έχει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση λόγω της ρυθμιζόμενη παροχή εξωτερικού αέρα:
  • Το χειμώνα, παρέχεται ελάχιστη ποσότητα εξωτερικού αέρα στο δωμάτιο σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε το ενεργειακό κόστος για τη θέρμανση του.
  • Το καλοκαίρι, η μονάδα λειτουργεί σε λειτουργία άμεσης ροής με παροχή μέχρι και 95% του εξωτερικού αέρα. Εξαιτίας αυτού, η ξήρανση αέρα πραγματοποιείται με αφομοίωση της υγρασίας με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ο συμπιεστής ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση υπερβολικής περιεκτικότητας σε υγρασία στον εξωτερικό αέρα.
  Ο όγκος του εξωτερικού αέρα ρυθμίζεται μέσω εξωτερικών βαλβίδων με αναλογικό έλεγχο. Οι λειτουργίες χειμώνα και καλοκαίρι μεταβάλλονται αυτόματα από τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας. Ο λόγος του αέρα τροφοδοσίας και του αέρα ανακύκλωσης ρυθμίζεται από τον πίνακα ελέγχου για κάθε ένα από τους τρόπους λειτουργίας.
 • Δυνατότητα ψύξης τροφοδοσίας και ανακύκλωσης αέρα σε ζεστό καιρό. Εάν το μοντέλο αυτό είναι εξοπλισμένο με εξωτερικό συμπυκνωτή αέρα (επιλογή CE), η υπερβολική θερμότητα θα εκκενωθεί στο περιβάλλον. Αυτό θα ψύχει αποτελεσματικά τον αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Η εναλλαγή μεταξύ των τρόπων αφύγρανσης και ψύξης είναι αυτόματη.
 • Χειροκίνητη (με το τηλεχειριστήριο ή με ξεχωριστό διακόπτη) και αυτόματη (με χρονοδιακόπτη ή αισθητήρα κίνησης) Εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας εργασίας και λειτουργίας αναμονής. Οι ιδιωτικές πισίνες δεν χρησιμοποιούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οπότε αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να μετακινήσετε το σύστημα εξαερισμού από τον τρόπο λειτουργίας στην οικονομική κατάσταση αναμονής. Σε αυτή τη λειτουργία, μειώνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα και ο εξωτερικός αέρας είναι απενεργοποιημένος (εάν επιθυμείτε, μπορείτε να ρυθμίσετε τον περιοδικό αερισμό του δωματίου από το χρονοδιακόπτη). Δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς ανεμιστήρες Σειρά EBMPapst EC, όταν μειώνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται αναλογικά (σε παραδοσιακούς ασύγχρονους ανεμιστήρες, η αποδοτικότητά τους μειώνεται με τη μείωση της ταχύτητας). Η αυτοματοποίηση του αφυγραντήρα μπορεί να ελέγχει συγχρόνως τον ανεμιστήρα εξαγωγής με σήμα 0-10 volts.
 • Ventustanovku μπορεί να ολοκληρωθεί νερό ή ηλεκτρική θερμάστρα για τη διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας στην έξοδο ή στο δωμάτιο (θέρμανση αέρα). Σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα μπορεί να λειτουργήσει με λέβητες εξοικονόμησης ενέργειας που αλλάζουν τη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Για παράδειγμα, αποτελεσματικότητα λέβητα συμπύκνωσης φτάνει το μέγιστο σε θερμοκρασία τροφοδοσίας 40 ° C. Εάν σε αυτή τη θερμοκρασία ο αφυγραντήρας δεν έχει αρκετή θερμική ενέργεια, θα δώσει ένα σήμα για να αλλάξει ο λέβητας σε υψηλότερη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου.
 • CAV λειτουργίας ανεμιστήρα. Σε αυτόν τον τρόπο, ο ανεμιστήρας παρέχει σταθερή ροή αέρα, αντισταθμίζοντας αυτόματα την αυξανόμενη πτώση πίεσης στο φραγμένο φίλτρο. Αυτή η λειτουργία βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του συστήματος εξαερισμού, διευκολύνει την προσαρμογή και τη θέση σε λειτουργία.
 • Δυνατότητα θέρμανση νερού στην πισίνα λόγω της πλεονάζουσας θερμότητας που απελευθερώνεται κατά την αφυδάτωση και την ψύξη του αέρα (επιλογή PH).

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία ενός πλήρους συστήματος εξαερισμού βασισμένου στο Pool DH VF, πρέπει να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας εξαγωγής και αναλογικές βαλβίδες. Αν συνδυάσουμε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα περίβλημα, τότε θα έχουμε ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με μια ψυκτική μηχανή Aqua Pool DH.

VRU με μηχανή ψύξης Aqua Pool DH

Για να δημιουργήσετε ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού με βάση το Aqua Pool DH δεν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της σειράς, σε σύγκριση με το στεγνωτήριο DH DH, είναι η δυνατότητα θέρμανσης του αέρα με αντλία θερμότητας. Οι επιλογές ψύξης αέρα επιτρέπουν τη χρήση του Aqua Pool DH σε περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα.

Έτσι, η εξεταζόμενη σειρά με την μηχανή ψύξης επιτρέπει τη δημιουργία ενός μάλλον οικονομικού συστήματος εξαερισμού για την πισίνα. Αλλά μπορεί να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωση ρεύματος του συστήματος; Ναι, εάν χρησιμοποιείτε μονάδα αερισμού με συσκευή ανάκτησης Aqua Pool RP.

VRU με ανακτητή Aqua Pool RP

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής Aqua Pool RP είναι εξοπλισμένο με αντιρροή από αναρροφητήρα πολυπροπυλενίου με απόδοση 60-70% (κατόπιν παραγγελίας είναι δυνατή η κατασκευή ενός ανακτητή με απόδοση έως και 90%). Ο ανακτητής επιτρέπει τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας σε βάρος της θερμότητας της ροής των καυσαερίων, επομένως τέτοια μοντέλα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους αποαλοθρευτήρες της πισίνας DH, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για περιοχές με εύκρατο και ψυχρό κλίμα. Εάν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από -20 ° C για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστάται η χρήση προθερμαντήρα (επιλογές PE και PW).

Από τα χαρακτηριστικά του Aqua Pool RP, μπορείτε να σημειώσετε τις μεγαλύτερες διαστάσεις τους από την Pool DH και την Aqua Pool DH. Επιπλέον, λόγω του ανακτητή, εκτελούνται μόνο στην έκδοση δαπέδου, ενώ οι σειρές Pool DH και Aqua Pool DH μέχρι 2700 μεγέθη μπορούν να κατασκευαστούν σε μια συμπαγή έκδοση οροφής.

Το Aqua Pool RP δεν διαθέτει ψυκτική μηχανή και δεν είναι κατάλληλο για περιοχές με ζεστά κλίματα, αφού δεν μπορεί να ψύξει τον αέρα. Εάν χρειάζεστε μια μονάδα αερισμού με μέγιστη ενεργειακή απόδοση, ικανή να λειτουργεί σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες, επιλέξτε Pool Pro.

VRU με μηχανή αποκατάστασης και ψύξης Pool Pro

Η σειρά φυτών αερισμού Pool Pro έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα σε περιοχές πισίνας σε όλες τις καιρικές συνθήκες με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Για περιοχές με ζεστό και υγρό κλίμα, έχουν αναπτυχθεί επιλογές που επιτρέπουν την αποτελεσματική ψύξη του αέρα σε ένα δωμάτιο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα.

Η σειρά Pool Pro διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες αυτοματισμού που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων εξαερισμού:

 • Αυτόματη αλλαγή θέσης θερμοκρασίας στο δωμάτιο ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού (επιλογή WT). Αυτό ελαχιστοποιεί την εξάτμιση της υγρασίας από την επιφάνεια της πισίνας για εξοικονόμηση ενέργειας στον αφυγραντικό αέρα.
 • Αυτόματη μετατόπιση του επιθυμητού σημείου ρύθμισης της υγρασίας του δωματίου ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Το χειμώνα, η υγρασία δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης σε κρύες επιφάνειες, το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ψυχρές επιφάνειες, επομένως, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια, επιτρέπεται υψηλότερη σχετική υγρασία του αέρα.
 • Απεριόριστα μεταβλητή παροχή αέρα. Οι μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής της σειράς Pool μπορούν να τροφοδοτούν ακριβώς τον ίδιο ξηρό εξωτερικό αέρα όπως απαιτείται για τη διατήρηση της επιθυμητής υγρασίας στο δωμάτιο (αλλά όχι κάτω από το πρότυπο υγιεινής). Αυτό ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας για την ξήρανση του αέρα με την αφομοίωση της υγρασίας.

Έτσι, τώρα μπορείτε να επιλέξετε μια κατάλληλη σειρά κλιματιστικών μονάδων. Σημειώστε ότι η περιγραφείσα σειρά εξοπλισμού είναι εξοπλισμένη με ψηφιακό αυτοματισμό JetLogic με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες και έναν πίνακα ελέγχου με έγχρωμη οθόνη αφής.

2. Υπολογισμός των παραμέτρων της μονάδας κλιματισμού με χρήση αριθμομηχανής

Αφού καταλάβετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών σειρών, μπορείτε να πάτε στην επιλογή του VentUltavleniya με τη βοήθεια του Υπολογιστή.

Εισαγωγή παραμέτρων για τον υπολογισμό

Για να υπολογίσετε τον εξοπλισμό, πρέπει να εισαγάγετε τις παραμέτρους του αντικειμένου. Τα πρώτα δύο πεδία με ονόματα έργων και εγχειρίδια αναφοράς δεν χρειάζεται να συμπληρωθούν. Οι παράμετροι του εξωτερικού αέρα αναφέρονται παρακάτω. Μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα ή αυτόματα στο SP 131.13330.2012, επιλέγοντας την επιθυμητή περιοχή και τοποθεσία από τη λίστα. Λάβετε υπόψη ότι εκτός από τις τυπικές παραμέτρους για τις εποχές ζεστού και κρύου χρόνου, η θερμοκρασία και η υγρασία εκτός εποχής είναι επιπλέον καθορισμένες και υπολογίζονται επίσης οι τρόποι λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού. Αυτό είναι απαραίτητο για την ακριβέστερη εκτίμηση της ενεργειακής κατανάλωσης του εξοπλισμού, καθώς οι αιχμές της θερινής και χειμερινής θερμοκρασίας διαρκούν για μικρό χρονικό διάστημα και οι περισσότερες φορές η εγκατάσταση εξαερισμού λειτουργεί σε μεσαίες εξωτερικές θερμοκρασίες αέρα.

Στη συνέχεια, ρυθμίζετε τις παραμέτρους του αέρα και του νερού στην πισίνα. Για να μειωθεί η εξάτμιση της υγρασίας, η θερμοκρασία του αέρα θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερη από τη θερμοκρασία του νερού. Η υγρασία εμφανίζεται ξεχωριστά για ζεστές και κρύες περιόδους. Το καλοκαίρι, για εξοικονόμηση ενέργειας, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί, καθώς δεν υπάρχουν ψυχρές επιφάνειες στο δωμάτιο, στις οποίες μπορεί να εμφανιστεί συμπύκνωση.

Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της ομάδας. Λάβετε υπόψη ότι ο μέσος χρόνος λειτουργίας της πισίνας εξαρτάται από τη μέση κατανάλωση ενέργειας στον εξαερισμό: όταν η πισίνα δεν λειτουργεί, η εγκατάσταση εξαερισμού τίθεται σε λειτουργία αναμονής με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι τρόποι μεταγωγής μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι μόνο από την κονσόλα, αλλά και από εξωτερικό διακόπτη (όπως το φως), αλλά και αυτόματα από χρονοδιακόπτες ή αισθητήρα κίνησης.

Η απαιτούμενη τιμή ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από την περιοχή του υαλοπίνακα: έξι με μέση επιφάνεια. οκτώ ή δέκα, εάν η πισίνα έχει διαφανή οροφή ή παράθυρο στον τοίχο.

Εάν υπάρχουν αρκετές βόλτες με το νερό στην πισίνα, επιλέξτε το πρώτο: τον κατάλογο από αξιοθέατα που παρατίθενται κατά φθίνουσα σειρά των επιπτώσεών τους στην παραγωγή νερού, έτσι ώστε το υπόλοιπο από τα αξιοθέατα δεν επηρεάζουν σημαντικά τα αποτελέσματα του υπολογισμού. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα πρόσθετης υγρασίας στο αντίστοιχο πεδίο.

Στη συνέχεια ρυθμίζονται οι παράμετροι της μονάδας αερισμού. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εξαερισμός για θέρμανση αέρα, τότε υποδείξτε την πρόσθετη ισχύ που θα χρειαστείτε. Αν αφήσετε μηδέν σε αυτό το πεδίο, η ισχύς του συστήματος εξαερισμού θα υπολογιστεί για να διατηρηθεί η ίδια θερμοκρασία στην έξοδο του όπως στην αίθουσα πισίνας.

Ο προεπιλεγμένος προθερμαντήρας χρησιμοποιείται μόνο εάν η εγκατάσταση εξαερισμού δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό αποτελεσματικά - αυτό είναι το Auto mode. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ή να αρνηθείτε τη χρήση του. Οι επιλογές ψύξης θα χρησιμοποιηθούν αυτόματα, εάν χρειαστούν. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να συμπεριλάβετε την υποχρεωτική χρήση αυτών των επιλογών για να υπολογίσετε όλες τις πιθανές δέσμες ανεμιστήρων.

Αποτελέσματα υπολογισμού

Μετά τη συμπλήρωση όλων των πεδίων, κάντε κλικ στο κουμπί Υπολογισμός, εμφανίζονται τα αποτελέσματα υπολογισμού. Ο δεύτερος πίνακας περιέχει τις υπολογισμένες τιμές απελευθέρωσης υγρασίας και την απαιτούμενη ροή αέρα, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την επιλογή του εξοπλισμού. Ο τρίτος πίνακας παρουσιάζει μια λίστα με τα κατάλληλα μοντέλα διαφορετικών σειρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με επιλογές ψύξης. Για κάθε μοντέλο υπολογίζεται η μέγιστη κατανάλωση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και η εκτιμώμενη τιμή της μέσης κατανάλωσης ενέργειας για το μήνα. Σημειώστε ότι η πραγματική κατανάλωση ενέργειας μπορεί να διαφέρει από την υπολογιζόμενη, οι δείκτες αυτοί έχουν σχεδιαστεί για να συγκρίνουν διαφορετικά μοντέλα ενεργειακής απόδοσης.

Για περιοχές με εύκρατο κλίμα, οι κατώτατες γραμμές του πίνακα δείχνουν τις παραμέτρους των συστημάτων εξαερισμού με βάση τον αφυγραντήρα διαύλου DH Lite και τον κλασικό σύστημα παροχής αέρα + εξάτμισης. Δεν συστήνουμε τέτοια συστήματα για χρήση και τα δίνουμε μόνο για να συγκρίνουμε την ενεργειακή απόδοση.

Για να επιλέξετε το μοντέλο που θέλετε, κάντε κλικ στο όνομά του.

Στον τέταρτο πίνακα, οι παράμετροι της λειτουργίας αυτού του συστήματος εξαερισμού θα υποδεικνύονται για διαφορετικές εξωτερικές θερμοκρασίες για τους τρόπους λειτουργίας και αναμονής. Για τον τρόπο λειτουργίας, υποδεικνύονται οι μέγιστες και οι μέσες τιμές κατανάλωσης ενέργειας. Ο πέμπτος πίνακας παρουσιάζει τις τεχνικές παραμέτρους του επιλεγμένου μοντέλου.

Αφού εκτελέσετε τον υπολογισμό, μπορείτε να εκτυπώσετε τη σελίδα ή να την αποθηκεύσετε σε pdf χρησιμοποιώντας έναν εικονικό εκτυπωτή.

Μπορείτε επίσης να στείλετε έναν σύνδεσμο σε αυτόν τον υπολογισμό μέσω ταχυδρομείου, καθορίζοντας τη διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο ή αντιγράψτε τη διεύθυνση της σελίδας με τον κωδικό διακανονισμού στο πρόχειρο κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κουμπί. Στη διεύθυνση αυτή, μπορείτε να ανοίξετε αργότερα ένα αντίγραφο του υπολογισμού.

Για να συμβουλευτείτε ή να παραγγείλετε ένα επιλεγμένο μοντέλο, στείλτε ένα σύνδεσμο στον αντιπρόσωπο της Breezart.

Οι ρυθμίσεις του αναπνευστήρα και τα διαρθρωτικά τους διαγράμματα δίνονται στην Τεκμηρίωση, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια παρουσίαση βίντεο βασισμένη σε αυτό το άρθρο.

Καλώς ήρθες

Καλώς ήλθατε στο φόρουμ σχετικά με τον εξαερισμό, τον κλιματισμό, τη θέρμανση και τα συστήματα ύδρευσης. Στο φόρουμ μας μπορείτε να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, καθώς και να μοιραστείτε την εμπειρία και τις γνώσεις σας με άλλους συμμετέχοντες. Το φόρουμ δημιουργήθηκε για την ανταλλαγή πληροφοριών και την επίλυση διαφόρων θεμάτων σχετικών με το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση κλπ.

Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες. (Σελίδα 1 από 8)

Ένα ζεστό κλίμα για το σπίτι σας! → Εξαερισμός → Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Σελίδες 1 2 3... 8 Επόμενο

Για να στείλετε μια απάντηση, πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Εμφάνιση 1 έως 15 από 113

1 Θέμα από Anton77 2013-12-15 22:08:42

 • Anton77
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-12-15
 • Δημοσιεύσεις: 14ο

Θέμα: Ιδιαιτερότητες χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Στην προτεινόμενη σχεδίαση του εξαερισμού της πισίνας, για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, προστίθεται η λειτουργία της ανάκτησης θερμότητας. Αναμφίβολα, η οικονομία είναι καλή και έχω δύο χέρια για σωτηρία. Αλλά η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας, είναι στις πισίνες, ορισμένοι ανεμιστήρες αμφισβητούνται. Δεν είμαι ειδικός σε αυτόν τον τομέα και είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω πώς είναι πραγματικά τα πράγματα. Μέχρι να υπογραφεί το έργο, θέλω να καταλάβω αν ο ανακτητής λειτουργεί στην πισίνα και ποια συσκευή ανάκτησης, περιστροφική ή πλάκα, είναι κατάλληλη για τον αερισμό της πισίνας περισσότερο. Καλώ τους εμπειρογνώμονες με εμπειρία στη χρήση ανακουφιστών για να συζητήσουν αυτό το θέμα.

2 Απάντηση από Ventspetsnaz 2013-12-16 22:33:37

 • Ventspetsnaz
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Λένινγκραντ
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-30
 • Δημοσιεύσεις: 198

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Τι είδους recuperator είναι στο έργο σας;

3 Απάντηση από Shatokhin Valera 2013-12-23 00:40:40

 • Shatokhin Valera
 • Συντονιστής
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Dolgoprudny
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-27
 • Δημοσιεύσεις: 139

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Στο πρόγραμμα ανάκτησης έργου, τι είδους;

Ποια είναι η διαφορά, η κασέτα ή στροφείο, ο εναλλάκτης θερμότητας επιστρέφει οποιοδήποτε τύπο εξοικονόμηση στη θέρμανση του φρέσκου αέρα εκεί. Και επιπλέον, μέχρι σήμερα, αυτές οι τεχνολογίες έχουν πολύ ελκυστικές τιμές και επομένως μια αρκετά γρήγορη αποπληρωμή. Και όπως είναι η χρήση εναλλακτών θερμότητας σε συστήματα εξαερισμού της πισίνας, όπως οι προηγμένες ευρωπαίους παραγωγούς Frivent, AquaVent, Dantherm σε όλες τις μονάδες διαχείρισης αέρα για πισίνες εγκατασταθεί εναλλάκτης θερμότητας.

4 Απάντηση από Ventspetsnaz 2013-12-23 16:08:14

 • Ventspetsnaz
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Λένινγκραντ
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-30
 • Δημοσιεύσεις: 198

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Βαλερί, εξετάσατε προσεκτικά το σχέδιο; Ο σκοπός της παράκαμψης είναι καλά κατανοητός; Μέσω της παράκαμψης, η ροή αέρα περνάει μέσα από τον ανακτητή. Δηλαδή όταν ο καταστροφικός καταστροφέας είναι παγωμένος. Για ρεύμα καυσαερίων με αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία, το πάγωμα συμβαίνει μόλις η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα πέσει κάτω από 0 °. Δηλαδή, σε αρνητικές θερμοκρασίες, ο ανακτητής λειτουργεί στα διαστήματα μεταξύ της απόψυξης του. Και αν θεωρήσετε ότι ο ανακτητής παγώνει πολύ γρηγορότερα από την απόψυξη, τότε δεν μπορείτε να ονομάσετε μια τέτοια διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Σε προηγμένα συστήματα εξαερισμού για πισίνες, η υγρασία συμπυκνώνεται στο ξηραντήριο και δεν φθάνει στον εναλλάκτη θερμότητας, έτσι δεν υπάρχει πάγωμα συμβαίνει και ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ ρέει συνεχώς. Αλλά το κόστος αυτού του εξοπλισμού δεν είναι ελκυστικό.

5 Απάντηση από Daniil 2013-12-24 13:31:56

 • Daniil
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-10-28
 • Δημοσιεύσεις: 29

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Αποδεδειγμένη από την εμπειρία. Εάν στο σύστημα εξαερισμού της πισίνας, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ένας ανακτητής αλουμινίου διασταυρούμενης ροής, τότε απαιτείται προθέρμανση ή παράκαμψη. Υπήρχαν «τεχνίτες», τοποθετούσαν ένα σύστημα προσλήψεων για τον αερισμό της πισίνας και βιδώνουν εκεί τον ανακτητή. Για πρώτη φορά το πάγωμα του αερισμού έχει αυξηθεί. Επιστρέφει το σύστημα στη ζεστό ηλεκτρικό θερμαντήρα αγωγών που περιλαμβάνεται από τον θερμοστάτη μέσω του εκκινητή.

6 Απάντηση από Anton77 2013-12-24 23:24:50

 • Anton77
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-12-15
 • Δημοσιεύσεις: 14ο

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Ο ανακτητής απαιτείται στο σύστημα για να εξοικονομηθεί η θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας, αλλά ο ανακτητής πρέπει να λειτουργεί με ηλεκτρικό θερμαντήρα. θέρμανσης καναλιών. Εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι οι αποταμιεύσεις;

7 Απάντηση από Ventspetsnaz 2013-12-27 21:53:22

 • Ventspetsnaz
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Λένινγκραντ
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-30
 • Δημοσιεύσεις: 198

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Στην πραγματικότητα οι εξοικονομήσεις στον αέρα τροφοδοσίας θερμαίνεται από ένα εναλλάκτη θερμότητας είναι παρούσα, αν και όχι το ίδιο με τοποθετημένο στην διαφήμιση (90%), αλλά υπάρχει. Ας υποθέσουμε εξωτερικούς χώρους -10 ° C, ο ηλεκτρικός θερμαντήρας προθέρμανσης συνθέτει 0 ° C, περαιτέρω εναλλάκτη θερμότητας θερμαίνεται σε 10-12 ° C, μέσα στον κύριο θερμαντήρα, κατά κανόνα, με σκοπό την εξοικονόμηση θερμοσίφωνα θερμαίνει στην επιθυμητή θερμοκρασία 25-28 ° C. Σε αυτήν την περίπτωση, χωρίς το κόστος (χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των ανεμιστήρων), ο αέρας θερμαίνεται στους 10-12 ° C. Πόσο είναι δύσκολο να υπολογιστεί ένα ποσοστό.

8 Απάντηση από Anton77 2013-12-30 21:52:59

 • Anton77
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-12-15
 • Δημοσιεύσεις: 14ο

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Πολύ παρόμοια με την αλήθεια, και αν πιστεύετε ότι οι υπολογισμοί αυτοί, οι αποταμιεύσεις απέχουν πολύ από το 90%, ούτε και το 50%. Αλλά γιατί τότε οι κατασκευαστές του εξοπλισμού αριθμούν 60-90%; Τους πήραν από το ταβάνι;

9 Απάντηση από Ventspetsnaz 2014-01-05 10:27:38

 • Ventspetsnaz
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Λένινγκραντ
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-30
 • Δημοσιεύσεις: 198

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Όχι, όχι από το ανώτατο όριο, φυσικά, και να μην μας εξαπατήσει τους κατασκευαστές. Οι απλοί υπολογισμοί των εργοστασιακών μηχανικών βασίζονται σε άλλα σημεία αναφοράς και συνεπάγονται και άλλες κλιματολογικές συνθήκες λειτουργίας.

10 Απάντηση από Shatokhin Valera 2014-01-07 23:32:43

 • Shatokhin Valera
 • Συντονιστής
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Dolgoprudny
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-27
 • Δημοσιεύσεις: 139

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Με άλλα λόγια, τα τεχνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που αναφέρονται στην τεκμηρίωση για τη Ρωσία ισχύουν περισσότερο για τις χώρες με εύκρατο κλίμα. Επειδή η οικονομική επίπτωση σε ποσοστιαίες μονάδες, για διαφορετικές κλιματολογικές ζώνες και μέσες ετήσιες τιμές θερμοκρασίας, είναι πολύ διαφορετική.

11 Απάντηση από Ventspetsnaz 2014-01-08 18:39:36

 • Ventspetsnaz
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Λένινγκραντ
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-30
 • Δημοσιεύσεις: 198

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Φυσικά, για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις ονομάζονται τα μέγιστα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Και όλα τα άλλα απλώς σβήνουν. Μια κοινή προωθητική κίνηση.

12 Απάντηση από Daniil 2014-01-11 22:00:26

 • Daniil
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-10-28
 • Δημοσιεύσεις: 29

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Εάν ζείτε σε θερμές περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν πέσει κάτω από το μηδέν, τότε η επίδραση της χρήσης αυτών των τεχνολογιών θα είναι η μέγιστη. Εάν ο ανακτητής χρησιμοποιείται σε γεωγραφικά πλάτη, για παράδειγμα, στην περιοχή της Μόσχας, η απόδοση του ανακτητή είναι χαμηλότερη. Και καθόλου επειδή η οικονομία "θα φάει" πρόσθετο κόστος για προθέρμανση, αν και αυτό μειώνει επίσης την εξοικονόμηση.
Αλλά για τις πισίνες ο ανάκτηση είναι κατάλληλο, μόνο με ένα κύκλωμα ανταλλαγής θερμότητας.

13 Απάντηση από Ventspetsnaz 2014-01-12 19:07:42

 • Ventspetsnaz
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Λένινγκραντ
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-30
 • Δημοσιεύσεις: 198

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Λοιπόν, αυτό είναι εντάξει! Μερίδιο recuperator να θερμάνει την εξωτερική θερμοκρασία αέρα από + 3 ° C έως + 23 ° C μόνο του, και να θερμαίνει τον εξωτερικό αέρα από -10 ° C έως + 23 ° C η αναλογία του εναλλάκτη θερμότητας είναι διαφορετική. Επειδή η απόδοση ανάκτησης θερμότητας δεν δηλώνεται στη γενική διαδικασία της θέρμανσης του αέρα, και του, η απόδοση του εναλλάκτη θερμότητας σε σχέση με την αποτελεσματικότητα άλλων σχέδια και τα σχέδια, αναγεννητική συσκευές. Και αν είναι ακόμη απλούστερο, δηλαδή, οι επισκευαστές που επιστρέφουν επιστρέφουν

50% της θερμικής ενέργειας από τον εκτοξευμένο αέρα, αλλά υπάρχουν, τα οποία επιστρέφουν

90% της θερμικής ενέργειας (σύμφωνα με τη διαβεβαίωση των κατασκευαστών). Το 50-90% λαμβάνεται από την εκπεμπόμενη θερμότητα και όχι από το συνολικό κόστος θέρμανσης του αέρα τροφοδοσίας.
Όσον αφορά τη χρήση ενός ανακτητή στην πισίνα, τότε ναι, είναι κατάλληλο μόνο ένας σταυροκαθαριστής.

14 Απάντηση από Ανακούφιση 2014-01-15 10:00:48

 • Ανακούφιση
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Μόσχα
 • Εγγεγραμμένοι: 2014-01-14
 • Δημοσιεύσεις: 7ο

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Γεια σας, Ενδιαφέρεστε για την εφαρμογή του Recuperator στην πισίνα. Έχω ακούσει πολλές κρίσεις σχετικά με τη λειτουργία του ανακτητή σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, υπάρχει η επιθυμία να διευκρινιστεί αυτό το σημείο. Είναι η υγρασία από τον αέρα να μεταφέρεται συμπυκνώνοντας και να καθιζάνει στον ανακτητή; (σε αρνητικές θερμοκρασίες). Έτσι, μπλοκάροντας τη ροή του αέρα και προσωρινά, αποκλείοντας το σύστημα ανάκτησης από το σύστημα. Πόσο καιρό ο αναρτητής πέφτει από το κύκλωμα; Πόσο αποτελεσματική είναι η αποτελεσματικότητα το χειμώνα;

Καλή μέρα, πρέπει να μετράτε, όπως παντού. Εάν επιλεγεί σωστά, ο εξοπλισμός κατάψυξης δεν θα βρίσκεται ούτε στον ανακτητή πλάκας ούτε ακόμα περισσότερο στον δρομέα. Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας χρησιμοποιούνται για την πρόληψη πήξης του παρακάμπτοντας αέρα όταν το πάγωμα εμποδίζεται περιστροφικό αναγεννητή ρυθμίζοντας την ταχύτητα του τροχού.
Εάν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα - γράψτε. Θα υπολογίσω τον εξοπλισμό για εσάς στο πρόγραμμα και θα στείλω ένα φύλλο διευθέτησης με την ένδειξη των θερμοδυναμικών δεδομένων.

15 Απάντηση από Anton77 2014-01-15 11:39:14

 • Anton77
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-12-15
 • Δημοσιεύσεις: 14ο

Re: Χαρακτηριστικά της χρήσης ανακτητών σε πισίνες.

Πριν προσεγγίσουμε με πυκνότητα τον υπολογισμό συγκεκριμένων θερμοδυναμικών δεδομένων, θα ήθελα να καταλάβω, για να ακούσω τη γνώμη των ειδικών, πόσο καλά όλα αυτά λειτουργούν στις λεκάνες απορροής. Πόσο σύντομα θα αποπληρωθούν τα έξοδα; Ποιο είδος ανακτητή, για την πισίνα είναι πιο κατάλληλο, ρότορα ή κασέτα; Απλά εάν το χειμώνα, ο ανακτητής θα λειτουργήσει στη λειτουργία: ένα λεπτό εργασίας, δέκα ξεπάγωμα, τότε αυτό δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Στη ζεστή περίοδο του χρόνου, καταλαβαίνω, λόγω της άχρηστης, ο σταυρός αποκαταστάτης αντικαταστάθηκε εντελώς με μια "καλοκαιρινή ταινία".
Όσο για μένα, δεν καταλαβαίνω τους ανακουφιστές, αλλά θέλω να καταλάβω τι λέγεται, καλά. Και αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνω αν αξίζει να εγκαταστήσετε έναν αποταμιευτή στην πισίνα ή όχι, και αν ναι, τι είδους. Είναι επιθυμητό οι εμπειρογνώμονες των κοινοπραξιών εμπειρογνωμόνων.
Άκουσα ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η έκθεση "Aqua-Therm Moscow", θέλω να πάω και να ακούσω τι θα πουν.

Για το Recuperator. Το μέγεθος της πισίνας: δωμάτιο 28μ x 7μ ύψος οροφής 4,5μ. μπολ 4m x 24m. Πολλαπλασιασμός της ανταλλαγής αέρα, θερμοκρασίας νερού και αέρα σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανόνες. Περιφέρεια της Μόσχας. Θα προσπαθήσω να επισυνάψω τη φωτογραφία.

Εξαερισμός της πισίνας

Ένα σημαντικό στοιχείο της πισίνας είναι οι τεχνικές λύσεις για τον εξαερισμό και την αφυδάτωση αέρα. Το σύστημα μικροκλιμάτων της πισίνας έχει σχεδιαστεί για να λύσει δύο προβλήματα - να ελέγξει την υγρασία του αέρα και να δημιουργήσει ανταλλαγή αέρα.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό στην πισίνα;

Στη δεξαμενή, μεγάλη ποσότητα νερού εξατμίζεται από την ανοικτή επιφάνεια του νερού και παρακάμπτει. Αυτό οδηγεί σε υδάτωση του αέρα και κορεσμό του με χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του νερού.

 • Συμπύκνωση στους τοίχους και τα παράθυρα
 • Δημιουργία μούχλας και μύκητες σε υγρούς χώρους
 • Καταστροφή οικοδομικών δομών

Για να αποφευχθεί αυτό και, αντίθετα, να διατηρηθεί το μικροκλίμα στην πισίνα φρέσκο ​​και υγιεινό, χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα συστήματα:

 1. συνδυασμένο εξαερισμό και εξαερισμό εισόδου
 2. εξαναγκασμένος εξαερισμός + αφυγραντήρας

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής που οφείλεται στην ανταλλαγή αέρα αφαιρεί ταυτόχρονα τον αέρα στην πισίνα και εκπέμπει αέρα στο δωμάτιο.

Παράμετροι λειτουργίας

Για να εξασφαλίσετε ένα βέλτιστο μικροκλίμα, ανάλογα με τον τύπο της πισίνας, συνιστάται να ορίσετε τις ακόλουθες θερμοκρασίες νερού:

Η θερμοκρασία του αέρα στην πισίνα συνιστάται να ρυθμιστεί 1-2 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία του νερού. Αυτός ο δείκτης είναι βέλτιστος από την άποψη της άνεσης και δεν επιτρέπει να εξατμίζεται ενεργά το νερό.

Η σχετική υγρασία στις λεκάνες κυμαίνεται μεταξύ 45 και 60%.

Υπολογισμός του εξαερισμού στην πισίνα

Αφυγραντήρες αέρα

Στεγνωτήριο πλύσης τοίχου Danterm CDP 35

Σε πισίνες, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται ξηραντικά με τύπο συμπύκνωσης. Τα κύρια στοιχεία του ξηραντήρα συμπύκνωσης είναι ένας συμπιεστής, ένας εξατμιστήρας και ένας συμπυκνωτής συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε ένα κοινό κύκλωμα ψυκτικού μέσου. Υγρός αέρας, πρώτα ψύχεται και ταυτόχρονα στραγγίζεται στον εξατμιστή, στη συνέχεια θερμαίνεται σε συμπυκνωτή, στη συνέχεια επιστρέφει στο δωμάτιο και έτσι σε έναν κύκλο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ξηραντικά για τις πισίνες είναι τύπου τοίχου και καναλιού. Το τοίχωμα ξηραντικό είναι τοποθετημένο σε έναν τοίχο στην πισίνα ή σε ένα παρακείμενο χώρο.

Στεγνωτήρας αέρα αγωγού Danterm CDP 165

Ο στεγνωτήρας καναλιών εγκαθίσταται στο βοηθητικό δωμάτιο - μπορεί να είναι μια σοφίτα, ένα βεστιάριο, ένα κελάρι - και συνδέεται στην πισίνα με ένα δίκτυο αεραγωγών. Η απόσταση από τον αφυγραντήρα του καναλιού στην πισίνα καθορίζεται από το χαρακτηριστικό πίεσης του ανεμιστήρα, αλλά κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τα 20-25 μέτρα.

 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση. Ο αφυγραντήρας δεν είναι συνδεδεμένος με το δρόμο, όλη η θερμότητα παραμένει στο δωμάτιο
 • Στην πισίνα, όπου λειτουργεί μόνο ο αφυγραντήρας (χωρίς εξαερισμό), είναι συνήθως ζεστός και βουλωμένος. Προκαλείται από το γεγονός ότι ο αέρας από τον αφυγραντήρα υπερθερμαίνεται. Ο παράγοντας αυτός είναι ένα σχετικό συν το χειμώνα, αλλά ένα κρίσιμο μειονέκτημα το καλοκαίρι.
 • Δεν υπάρχει καθαρός αέρας - ο αφυγραντήρας λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης (παρόμοια με κλιματιστικό), δηλ. ανακυκλώνει τον ίδιο αέρα
 • Οι στεγνωτήρες τοίχων λειτουργούν μερικές φορές, σχετικά, θορυβώδη
 • Υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη ζεστή εποχή

Σχέδια εξαερισμού της πισίνας

Επιλογή των άριστων κυκλώματος αερισμού για την πισίνα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: το μέγεθος της πισίνας, χρονοδιάγραμμα των εργασιών της, αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, κλπ

- Αερισμός εξαγωγής και εξαγωγής + αφυγραντήρας

Η χρήση μόνο ενός αφυγραντήρα στην πισίνα, χωρίς προσεκτικό αερισμό, συχνά δεν δίνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλά βασικά σχέδια μικροκλιματικής οργάνωσης στις λεκάνες απορροής.

Σχήμα 1 Εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το κλασικό σχήμα του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής της πισίνας, το οποίο ταυτόχρονα επιλύει δύο προβλήματα: τον αερισμό του δωματίου και τον έλεγχο της υγρασίας. Για εξοικονόμηση θερμικών και ηλεκτρικών πόρων, ανάλογα με την υγρασία, τις αλλαγές απόδοσης του αερισμού ή την επανακυκλοφορία.

Σύστημα № 2 Αερισμός εξαερισμού + εξαεριστήρας

Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχει μια υδραυλική (ελάχιστη) ανταλλαγή αέρα και ο ξηραντήρας αέρα ελέγχει την υγρασία. Βέλτιστο σχέδιο από άποψη λειτουργικότητας, αξιοπιστίας και οικονομίας. Χρησιμοποιείται σε πισίνες με χώρο καθρέπτη νερού έως 40μ²

Σχέδιο № 3 Εξαερισμός εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας

Ο εξαερισμός και η αφυδάτωση εξασφαλίζονται από ένα μόνο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Ο πλάκα εναλλαγής θερμότητας εξοικονομεί μέχρι και το 70% της ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

Επίσης, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, εφαρμόζεται μείωση της χωρητικότητας της μονάδας ανάλογα με την υγρασία ή τη μερική επανακυκλοφορία.

Σχέδιο # 4 Αερισμός εξαγωγής και εξαγωγής + ανάκτηση θερμότητας + αντλία θερμότητας

Σε αυτό το σχήμα, χρησιμοποιείται ένα κλιματικό φυτό, με ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων ανάκτησης ενέργειας. Η υψηλότερη απόδοση σήμερα (έως και 90%), δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται όλοι οι τρόποι ανάκτησης θερμότητας - από την ανάκτηση (ανάκτηση θερμότητας) έως την ανακύκλωση (επαναχρησιμοποίηση αέρα). Η μονάδα διαθέτει έναν ξηραντήρα αέρα - είναι μια αντλία θερμότητας. Οι εγκαταστάσεις αυτές χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές πισίνες της κατηγορίας "πολυτελείας", αθλητικές και δημόσιες πισίνες, υδάτινα πάρκα, κλπ.

Τιμές και όροι εργασίας

Κάθε αντικείμενο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Επομένως, η ακριβής ένδειξη της τιμής του αερισμού για μια συγκεκριμένη πισίνα είναι δύσκολη.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός αερισμού για τις πισίνες διαφέρει από τον συμβατικό εξοπλισμό εξαερισμού. Οι κύριες διαφορές - αντιδιαβρωτική προστασία του εξοπλισμού και του κύτους από το επιθετικό περιβάλλον της πισίνας και τα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτοματισμού.

Σχεδιασμός αερισμού των πισίνων

Το έργο εξαερισμού της πισίνας σας επιτρέπει να επιλέξετε το βέλτιστο σχέδιο, να πάρετε με ακρίβεια τον εξοπλισμό, να συντονίσετε τις εργασίες εγκατάστασης, να βελτιστοποιήσετε τον προϋπολογισμό.

Ο σχεδιασμός του αερισμού στην πισίνα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Ο εξαερισμός της πισίνας οργανώνεται συνήθως ξεχωριστά από άλλους χώρους του κτιρίου.
 2. Συνιστάται ο σχεδιασμός εξαερισμού να ξεκινά μετά από έναν προκαταρκτικό υπολογισμό. Αυτό θα επιτρέψει τη συσχέτιση της εκτέλεσης του έργου με τον προϋπολογισμό.
 3. Μειώστε το κόστος του εξαερισμού και αποστράγγισης, μπορείτε, αν εφαρμόσετε ένα καταφύγιο για το νερό, σε μια στιγμή που η πισίνα δεν χρησιμοποιείται.
 4. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια για πισίνες πρέπει να επιλέγονται με μέγιστη θερμική αντίσταση R = 0,5 m2 * ˚Σ / W και άνω (για παράδειγμα, ένα τριμετρικό μονωτικό γυαλί με αργό). Όσο χαμηλότερη είναι η μεταφορά θερμότητας μιας μονάδας με διπλά τζάμια, τόσο λιγότερη είναι η συμπύκνωση της υγρασίας. Επίσης, ισχύουν για τους εξωτερικούς τοίχους - τόσο καλύτερα ο τοίχος είναι μονωμένος, τόσο λιγότερος κίνδυνος συμπύκνωσης υδρατμών στην επιφάνεια του.
 5. Κατά την τοποθέτηση των πινάκων τροφοδοσίας στην πισίνα καθοδηγούνται από τα παρακάτω: η ροή του καθαρού αέρα δεν πρέπει να φυσάει στο νερό και στα άτομα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Κλασικό σχέδιο κατανομής εισροής - από κάτω προς τα πάνω κατά μήκος του εξωτερικού υαλοπίνακα μέσω των γρίλιων δαπέδου.
 6. Η εισαγωγή του αέρα εξαγωγής πρέπει να γίνεται κάτω από την οροφή του δωματίου, καθώς ο υγρός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον ξηρό αέρα. Το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση των πτερυγίων είναι πάνω από τον καθρέφτη του νερού στα επάνω σημεία.
 7. Για να αποκλειστεί η ροή του υγρού αέρα από την πισίνα σε παρακείμενα δωμάτια ή στο σπίτι, ο όγκος του ρεύματος προβάλλεται με περίσσεια 10-15% έναντι της εισροής. Εάν η πισίνα βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο - αντιθέτως, ο αέρας τροφοδοσίας υπερβαίνει τον όγκο του εκχυλίσματος σε 10% για την πρόληψη κρύο αέρα από έξω από την πισίνα.
Περισσότερα για τον σχεδιασμό του εξαερισμού της πισίνας

Εγκατάσταση εξαερισμού στην πισίνα

Η εγκατάσταση του αερισμού της πισίνας πραγματοποιείται βασικά με τις ίδιες τεχνολογίες όπως η εγκατάσταση συμβατικού εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αερισμού στην πισίνα:

 • Η εγκατάσταση του εξαερισμού της πισίνας πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο ή με το σχέδιο εγκατάστασης
 • Οι αεραγωγοί κυκλικής διατομής, που είναι ίσοι, είναι προτιμότεροι από τους ορθογώνιους.
 • Οι εύκαμπτοι αγωγοί χρησιμοποιούνται μόνο για τη σύνδεση στοιχείων εξαερισμού και εξοπλισμού (ανεμιστήρες, σχάρες κ.λπ.). Το μέγιστο μήκος του τμήματος με έναν εύκαμπτο αγωγό είναι 1500 mm. Μην εγκαθιστάτε εύκαμπτους αεραγωγούς σε ένα κρυφό μέρος χωρίς περαιτέρω πρόσβαση σε αυτές.
 • Συνιστάται η χρήση αγωγών από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικών σωλήνων στη γραμμή εξαγωγής.
 • Ο άξονας εξάτμισης (ή ο αγωγός αέρα) που διέρχεται κατά μήκος του δρόμου ή του μη θερμαινόμενου χώρου πρέπει να είναι μονωμένος. Το πάχος της μόνωσης είναι 50 mm. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η συμπύκνωση υγρού αέρα μέσα στον αγωγό.
 • Ο εξοπλισμός εξαερισμού τοποθετείται καλύτερα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το ιδανικό μέρος για την τοποθέτηση του εξοπλισμού είναι ένα υπόγειο ή ένα υπόγειο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό στη σοφίτα, στο δρόμο ή στην ίδια την πισίνα, αλλά με την τήρηση των μέτρων για ηχομόνωση και θερμομόνωση.
 • Για τον εξοπλισμό και τα βασικά στοιχεία του συστήματος είναι απαραίτητο να αφήσετε πρόσβαση για την επόμενη συντήρηση και επισκευή.
 • Για να μειώσετε το θόρυβο από το λειτουργικό σύστημα εξαερισμού της πισίνας, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε τα μέγιστα μέτρα ηχομόνωσης. Τα τυπικά μέτρα για τη μείωση του θορύβου από το σύστημα εξαερισμού έχουν ως εξής: εξασθενητές ήχου και εύκαμπτα ένθετα στην είσοδο και την έξοδο των ανεμιστήρων, δοκοί στήριξης κραδασμών, ηχομονωτικά καλύμματα ανεμιστήρων.
 • Συνιστάται η χρήση ανεμιστήρων με ελεγκτές ταχύτητας. Η μείωση της ταχύτητας των ηλεκτρικών κινητήρων μπορεί να μειώσει τον θόρυβο και να μειώσει τη διαρροή, εάν εμφανιστούν.

Θέρμανση των πισίνων

Η θέρμανση της πισίνας γίνεται καλύτερα με νερό - με θερμαντικές συσκευές με θερμαντικά σώματα ή θερμαντικά σώματα. Άριστος αποδείχθηκε στον "ζεστό πάτωμα" της πισίνας. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος θέρμανσης νερού είναι γνωστά - είναι η αθόρυβη λειτουργία, η απλότητα λειτουργίας, η ελάχιστη χωρητικότητα, το σχετικά χαμηλό κόστος.

Αν, για να κάνουν τη θέρμανση του νερού δεν λειτουργεί, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση του αέρα, την ευθυγράμμιση με το σύστημα εξαερισμού και σύστημα αποχέτευσης σε μία ενιαία μονάδα θέρμανσης και εξαερισμού. θέρμανση του αέρα, έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του - υψηλή ταχύτητα προθέρμανσης δωματίου, η προσαρμογή ευθυγράμμιση της θερμοκρασίας, έλλειψη θερμαντήρες δωματίου.

Εξαερισμός της πισίνας σε ιδιωτικό σπίτι

Σε αυτό το άρθρο θα σας πω τι είναι ο εξαερισμός της πισίνας: οι απαιτήσεις για τοίχους και παράθυρα, το μικροκλίμα της πισίνας, πόση ποσότητα αέρα χρειάζεστε για αερισμό; Θα επικεντρωθώ σε 6 συστήματα εξαερισμού και 2 τύπους αφυγραντήρων, θα εξηγήσω γιατί οι ξηραντές της πισίνας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι σπατάλη χρημάτων; Ξεχωριστά, εξετάστε την εφαρμογή της ανάκτησης και την ανακυκλοφορία του αέρα στη λεκάνη απορροής.

Περιεχόμενα

Γιατί ο εξαερισμός σε ιδιωτικές πισίνες;

Ο αερισμός της πισίνας στον ίδιο τον εξαερισμό έχει έμμεση σχέση. Σχετικά με τον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, έγραψα σε αυτό το άρθρο.
Εάν σε κανονικό αερισμό το κύριο καθήκον είναι να παρέχει καθαρό αέρα για την ανθρώπινη αναπνοή, τότε ο κύριος σκοπός της λεκάνης είναι τελείως διαφορετικός. Το πρόσφατο άρθρο μου για το σχεδιασμό του εξαερισμού και άλλων αποχρώσεων.

Το σύστημα εξαερισμού στην πισίνα είναι υπεύθυνο για το 90% μόνο για ένα σκοπό - αφαιρώντας τον υγρό αέρα από το δωμάτιο, δηλ. αποστράγγιση της πισίνας. Η υγρασία είναι καταστροφική όχι μόνο για φέροντες κατασκευές, κάτι που είναι κατανοητό. Εάν γίνουν λάθη, η υγρασία συμπυκνώνεται στον εξωτερικό τοίχο, παγώνει το χειμώνα και καταστρέφει τις πισίνες σε 4-5 χρόνια. Ο τοίχος καλύπτεται απλώς με ρωγμές και καταρρέει.

Το πάχος του τοίχου και η μόνωση υπολογίζονται σύμφωνα με το "σημείο δρόσου" κατά 55% σχετική υγρασία (SP 50 "Θερμική προστασία κτιρίων", σημείο 5.7). Αλλά σύμφωνα με τα πρότυπα του SP31 "Πισίνες" - η υγρασία του αέρα δεν είναι 55% και 67%, δηλαδή το "σημείο δρόσου" φθάνει πιο γρήγορα και ο θερμαντήρας στον τοίχο πρέπει να είναι τάξης μεγέθους παχύτερο από ότι στα κύρια τοιχώματα του σπιτιού.
Πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν και δεν υπάρχει χρόνος να αλλάξει ο κόσμος.

Η υπολογιζόμενη υγρασία αέρα για τον αερισμό της πισίνας μιας ιδιωτικής κατοικίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 55%. Έτσι αντισταθμίζουμε τυχόν προβλήματα με τους εξωτερικούς τοίχους, τα οποία ασφαλώς δεν μπορούν να ειπωθούν για τα παράθυρα και τα βιτρό παράθυρα.

Απαιτήσεις για παράθυρα και βιτρό παράθυρα σε πισίνες

Μόνο μία απαίτηση είναι η αντίσταση της μεταφοράς θερμότητας των παραθύρων (R) σε περισσότερο από 0,55 m 2 · ° C / W (σύμφωνα με τους κανόνες). Στην πράξη, αξίζει να αναζητήσετε παράθυρα με διπλά τζάμια με επίστρωση που αντανακλά θερμότητα (K-glass), με αντίσταση μεγαλύτερη από 0,57-0,58 m 2 · ° C / W. Οι κατασκευαστές πάντα υπερεκτιμούν τους πραγματικούς δείκτες.

Πού θα βρείτε: επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή των παραθύρων, καλέστε το παράθυρο αντίστασης (τουλάχιστον 0,57) και, αν είναι δυνατόν, ανατρέξτε στο GOST 30674-99. Δεν θα γράψω τα σημάδια των παραθύρων ειδικά, επειδή για κάθε κατασκευαστή, το ίδιο παράθυρο έχει διαφορετικό συντελεστή αντίστασης μεταφοράς θερμότητας. Απαιτήστε τουλάχιστον 0,57 και ελέγξτε το διαβατήριο του παραθύρου.

Μικροκλίμα στην περιοχή της πισίνας

Οι κανονιστικές απαιτήσεις για τις λεκάνες καθορίζονται από την JV 31 "Πισίνες" και οι συστάσεις εκδίδονται από τον RV "AVOK" 7.5-2012, στον οποίο σχεδιάζονται σύγχρονες λεκάνες. Η θερμοκρασία του νερού στη λεκάνη είναι 24-28 ° С.
Η θερμοκρασία του αέρα στη λεκάνη είναι 1-2 ° C υψηλότερη από τη θερμοκρασία του νερού (26-30 ° C), αλλά όχι περισσότερο από 35 ° С. Η υπολογιζόμενη υγρασία αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 55%.


Πόσο αέρα χρειάζεστε για να αερίσετε την πισίνα;

Η ροή αέρα για τον εξαερισμό της λεκάνης υπολογίζεται ανάλογα με την απελευθέρωση υγρασίας (δηλ. Την ποσότητα υγρασίας που απελευθερώνεται από το νερό της πισίνας).

Ο όγκος της απελευθέρωσης υγρασίας εξαρτάται από την περιοχή κατασκευής, την παρουσία ενός αφυγραντήρα, την περιοχή του μπολ (περιοχή του καθρέφτη νερού), το συντελεστή έντασης της χρήσης της λεκάνης (Δßb). Σοβαρά, η ροή του αέρα επηρεάζεται από αξιοθέατα: ολισθητήρες νερού, αντίθετο ρεύμα, μασέρ, υποβρύχιο ρεύμα, βρύσες και πηγές.

Υπολογισμός εξαερισμού της δεξαμενής 23m 2 υπό διαφορετικές συνθήκες (παράδειγμα):


Όπως μπορείτε να δείτε, το κόστος του αέρα διαφέρει ακόμη και για διαφορετικές εκδόσεις μίας πισίνας. Τι μπορούμε να πούμε για τα διαφορετικά μεγέθη του ίδιου του κύπελλου. Ως εκ τούτου, για ακριβή υπολογισμό είναι απαραίτητο να διεξαχθεί το έργο αερισμού και να μην αποθεματικό 30-45 χιλιάδες ρούβλια. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα έργο αερισμού πισίνας στη σελίδα μου Οι υπηρεσίες.

Συστήματα εξαερισμού για ιδιωτική πισίνα

Όλα τα σχέδια για τη διατήρηση του μικροκλίματος μειώνονται σε ένα συνδυασμό αερισμού και ξηραντικού. Αυτή είναι η συνδυασμένη μέθοδος αφύγρανσης.
Υπάρχουν 6 επιλογές:

• Εγκαταστάσεις παροχής και εξαγωγής (ξεχωριστές).
• Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής (μόνο) με κανάλι παράκαμψης.
• Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής (μεμονωμένη) με συσκευή ανάκτησης.

Όλες οι 3 επιλογές συνδυάζονται με ένα αποξηραντικό και έχουμε 3 επιπλέον σχήματα:
• Εγκαταστάσεις παροχής και εξαγωγής (χωριστές) με αφυγραντήρα.
• Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής (μονό) με αγωγό παράκαμψης και ξηραντικό.
• Μονάδα τροφοδοσίας και καυσαερίων (μονό) με αναρρόφηση και ξηραντικό.

Ας καταλάβουμε, αλλά προχωρώντας μπροστά θα πω:

Στην πραγματικότητα, το σωστό σχέδιο εξαερισμού και αποστράγγισης για μια ιδιωτική πισίνα είναι μόνο ένα. Το πρώτο. Ο αφυγραντήρας στην ιδιωτική πισίνα είναι ένα ηλίθιο πράγμα. Η ανάκτηση και η παράκαμψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για μεγάλες εμπορικές δεξαμενές.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε εξοπλισμό, και όλα θα γίνουν σαφή.

Αφυγραντήρες για την πισίνα

Υπάρχουν δύο τύποι αφυγραντήρων: συμπύκνωση και προσρόφηση. Μην φοβάστε τα ονόματα, είναι εύκολο.

Συμπύκνωση Είναι ένα ψυγείο και ένας θερμαντήρας αέρα σε ένα μικρό περίβλημα.
Ο υγρός αέρας λαμβάνεται από την πισίνα και πρώτα διέρχεται από το ψυγείο. Σε αυτό, ο αέρας δροσίζει και αφήνει στους τοίχους του ψυγείου όλη την υγρασία που αποστραγγίζεται στο δίσκο και φεύγει από το αποχετευτικό δίκτυο. Ο αέρας γίνεται κρύος και ξηρός και περνώντας από το τμήμα θέρμανσης θερμαίνεται και είναι ήδη ζεστός και στεγνός πίσω στην αίθουσα της πισίνας.

Κατασκευαστικές εταιρείες: Danterm, Danvex, Hidros, NeoClima, Fairland κ.α.
Παράγονται σε τύπους τοίχων και καναλιών (εικόνες παρακάτω).

Στεγνωτήρια προσρόφησης Είναι ένας μεγάλος περιστρεφόμενος δίσκος γεμάτος με silica gel, μια ουσία που απορροφά γρήγορα την υγρασία. Ο υγρός αέρας περνάει μέσα από τα κελιά γεμάτα με σίλικα ζελ, και δίνει όλη την υγρασία, και ο ίδιος ο αέρας στεγνώνει χωρίς αλλαγή της θερμοκρασίας.

Ένας τέτοιος αφυγραντήρας είναι πολύ πιο ισχυρός από τον συνάδελφό του συμπύκνωσης και είναι πλήρως ικανός να στεγνώνει αέρα στην πισίνα μόνο, αλλά το κόστος υπερβαίνει τα 700 χιλιάδες ρούβλια.
Κατασκευαστικές εταιρείες: τα παραπάνω + Hygrotherm με τη γραμμή εξοπλισμού τους DST.

Γιατί είναι ο αφυγραντήρας στην ιδιωτική πισίνα - τα χρήματα που απορρίπτονται;

Όλα είναι αρκετά απλά, κοιτάζουμε τα τραπέζια. Πόση υγρασία απελευθερώνει η πισίνα στον τρόπο χρήσης:


Πόση υγρασία έχει το ξηραντικό Dantherm στους 30 ° C και υγρασία 55%


Από τα τραπέζια βλέπουμε:

1. Η σειρά μοντέλων των αφυγραντήρων δεν έχει σχεδιαστεί για ξήρανση στον αέρα.
Στη μικρότερη δεξαμενή των 15 τ.μ. με αποδέσμευση υγρασίας των 4,3 κιλών ανά ώρα θα χρειαστεί να τοποθετηθεί ένας μεγάλος βιομηχανικός ξηραντήρας CDP 125 σε λιανική τιμή 608.000 ρούβλια. Τα σφάλματα δεν είναι εδώ. Οι αφυγραντήρες παράγονται εξ ολοκλήρου για ένα άλλο.

2. Οι κατασκευαστές αναφέρουν την εσφαλμένη ισχύ των αφυγραντικών.
Αν κοιτάξετε τους αφυγραντήρες του Danterm, Danvex κ.λπ., θα δείτε ότι η δηλωμένη χωρητικότητα (l / ημέρα) υπολογίζεται για τον αέρα με θερμοκρασία 30 ° C και υγρασία 80% στο δωμάτιο. Έχω ήδη πει ότι η υγρασία του αέρα στη λεκάνη σύμφωνα με το SP 31 θα πρέπει να διατηρηθεί όχι περισσότερο από 55% και όχι από 80%.

Αποδεικνύεται ότι η πραγματική απόδοση του ξηραντικού είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που υποδεικνύεται στους καταλόγους. Ο κατασκευαστής μας εξαπατά.

3. Στην πισίνα, πρέπει ακόμα να φτιάξετε ένα σύστημα εξαερισμού.
Οι άνθρωποι πρέπει να αναπνέουν και να αφαιρέσουν τις μυρωδιές των αντιδραστηρίων.

Σύμφωνα με το SP 31-113-2004 "Πισίνες" η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα για 1 πλωτή 80m3 / h. Επομένως, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αγοράσετε ένα ακριβό αφυγραντήρα αντί του συστήματος εξαερισμού.

Πώς να αποστραγγίσετε τον αέρα στην πισίνα;

Είναι αποτελεσματική η αποστράγγιση του αέρα απλά αυξάνοντας την ένταση του αέρα που διοχετεύεται μέσω της πισίνας από το σύστημα εξαερισμού. Θα αναλύσουμε τέτοια συστήματα - υπάρχουν μόνο 3 από αυτά.

Μονάδα αερισμού με αναρρόφηση για πισίνα

Ανακούφιση (εναλλάκτης θερμότητας αέρα-αέρα) είναι ένα χαλύβδινο κιβώτιο μέσω του οποίου οι δίοδοι φρέσκου δρόμου και βρώμικου αέρα εξαγωγής περνούν διαμέσου καναλιών που χωρίζονται από λεπτό φύλλο χάλυβα. Υπάρχει μια ανταλλαγή θερμότητας, λόγω της οποίας ο κρύος αέρας του δρόμου θερμαίνεται ελαφρώς εξαιτίας της μολυσμένης εξερχόμενης.

Η κύρια λειτουργία του ανακτητή είναι η εξοικονόμηση θερμότητας, η οποία είναι απαραίτητη για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας το χειμώνα. παίρνουμε τον αέρα από το δρόμο κρύο. Η ανάκτηση θερμότητας από τον ανακτητή είναι απλά τεράστια, αλλά είναι αποτελεσματική Μόνο σε πισίνες με καθρέφτη νερού άνω των 40m2.

Για να κατανοήσετε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να στραφείτε προς τους τρόπους λειτουργίας του εξαερισμού της πισίνας. Το σύστημα εξαερισμού της πισίνας υπολογίζεται για 4 τρόπους λειτουργίας:

• Καλοκαίρι / Χειμώνας.
• Ημέρα / Νύχτα (ή κατάσταση λειτουργίας / αδράνειας)

Καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, ο αέρας στο δρόμο είναι ζεστός και υγρός, επομένως τροφοδοτείται στην πισίνα χωρίς θέρμανση, παρακάμπτοντας τον θερμαντήρα και τον ανακτητή. Η περιεκτικότητα σε υγρασία στον εξωτερικό αέρα το καλοκαίρι είναι πολύ υψηλή - 12,8 g / kg. Επομένως, για να αφαιρεθεί η υγρασία από την πισίνα με ήδη υγρό εξωτερικό αέρα, είναι απαραίτητο να φυσήξει το δωμάτιο της πισίνας με μεγάλο όγκο αέρα, δηλ. δεν λαμβάνουν ποιότητα αλλά ποσότητα.

Χειμώνας. Η κατάσταση αντιστρέφεται. Ο αέρας στο δρόμο είναι κρύος και πρέπει να θερμαίνεται για να τροφοδοτήσει την πισίνα, αλλά αυτό είναι το κύριο πράγμα - είναι πολύ ξηρό. Η περιεκτικότητά του σε υγρασία είναι μόνο 0,39 g / kg, δηλ. στο 32 φορές ξηρότερο από τον αέρα το καλοκαίρι και επομένως η ποσότητα αυτού του αέρα για την αποστράγγιση της πισίνας χρειάζεται αρκετές φορές λιγότερες. Έτσι, για να αποστραγγίσετε τον αέρα με αερισμό σε πισίνα με επιφάνεια νερού 25m2, το καλοκαίρι χρειάζεστε περίπου 3000m3 / h αέρα, και το χειμώνα - μόνο 400 m3 / h. 7,5 φορές μικρότερη.

Η εγκατάσταση το χειμώνα απλά μειώνει την ταχύτητα. Είναι απαραίτητο να θερμανθεί μόνο 400m3 / h, και η αποδοτικότητα και η ανάκτηση του Recuperator έρχεται σε όγκους αέρα άνω των 1000m3 / h. Ένας τέτοιος όγκος αέρα για την αποστράγγιση της πισίνας το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί μόνο όταν η επιφάνεια του νερού είναι μεγαλύτερη από 40 m2.

Αξίζει να σκεφτούμε και να αγοράζουμε έναν αποταμιευτή για την πισίνα μόνο με πλαστικοποιημένες πλάκες. Θα προστατεύσουν τον ανακτητή από την υγρασία. Και η ανάκτηση της ανάκτησης έρχεται τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια χρήσης.

Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε θερμότητα στο σύστημα εξαερισμού, παρέχετε τα παραθυρόφυλλα για να κλείσετε τον καθρέφτη νερού της πισίνας κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε την πισίνα αποδέσμευσης υγρασίας και κατά συνέπεια να μειώσετε την ένταση του αέρα και την κατανάλωση του συστήματος εξαερισμού κατά 70%.

Μονάδα αερισμού με παράκαμψη

Το κανάλι παράκαμψης ή η επανακυκλοφορία από τη λέξη "πυξίδα" είναι ένας κύκλος. Ο αέρας που αφαιρούμε απλώς αναμειγνύεται στον αέρα τροφοδοσίας. Γιατί; - Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να μου ζητηθεί μέσω τηλεφώνου, εάν παραγγείλετε τον σχεδιασμό μιας εμπορικής πισίνας με επιφάνεια καθρέφτη νερού άνω των 80 m2.

Εγκαταστάσεις παροχής και εξαγωγής (ξεχωριστές)

Σε αυτή την περίπτωση, είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε πιο ευέλικτα την τοποθέτηση του εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού. Κάνουμε ξεχωριστές εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής. Καταλαμβάνουν πολύ λιγότερους χώρους από τα συστήματα που διαθέτουν σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά δωμάτια, για παράδειγμα στη σοφίτα, στο υπόγειο και ακόμη και στην οροφή της πισίνας. Η εγκατάσταση τροφοδοσίας, που λειτουργεί σε 2 τρόπους, δίνει το καλοκαίρι 3000m3 / h, και θερμαίνει και παρέχει μόνο 400m3 / h το χειμώνα. Το σύστημα εξάτμισης εκπέμπει υγρό αέρα στο δρόμο και το καλώδιο θέρμανσης στις γρίλιες του δρόμου τους προστατεύει από το σχηματισμό των στυλό.
Αυτό είναι το απλούστερο και αποτελεσματικότερο σχέδιο εξαερισμού της πισίνας. Η αφύγρανση είναι μια τεχνολογικά πολύ ενοχλητική διαδικασία. Ο αέρας πρέπει πρώτα να ψύχεται και στη συνέχεια να θερμαίνεται.
Γιατί χρειαζόμαστε αυτό, εάν ο υγρός αέρας μπορεί απλά να πεταχτεί έξω στο δρόμο; Για τη θέρμανση 400m3 / h αέρα απαιτείται μόνο 7.5kW θερμικής ενέργειας από το λέβητα (δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) και αυτό είναι στους -25 ° C στο δρόμο.

"Εάν είστε τόσο έξυπνοι, τότε γιατί παράγετε καθόλου αφυγραντήρες αέρα; Πού χρειάζονται; "

Πρώτον, οι ίδιοι οι παραγωγοί απαντούν στην ερώτηση αυτή.
Οι αφυγραντήρες είναι αποτελεσματικοί σε δωμάτια με μικρά μπάνια, για παράδειγμα 3x3m, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών, υγρών χώρων SPA και χαμάμ, χώρους ξεκούρασης στη σάουνα.

Δεύτερον, οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα είναι ευεργετικοί στις εμπορικές πισίνες, όπου ο καθρέφτης νερού δεν κλείνει ποτέ από σκηνές και περσίδες, η δε πισίνα είναι ανοιχτή όλο το εικοσιτετράωρο και όλο το χρόνο. Οι όγκοι αέρα για τον αερισμό σε αυτές τις πισίνες είναι πολύ μεγάλοι και οι εγκαταστάσεις εξαερισμού καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα για θέρμανση αέρα το χειμώνα. Σε τέτοιες πισίνες το βράδυ, το σύστημα εξαερισμού απενεργοποιείται για οικονομία και οι αφυγραντήρες συνεχίζουν να λειτουργούν.

Συμπεράσματα:

1. Ο αφυγραντήρας σε ιδιωτικές πισίνες είναι ηλίθιος και δαπανηρός. Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Οι άνθρωποι πρέπει να αναπνεύσουν, οι μυρωδιές του χλωρίου πρέπει να αφαιρεθούν.

2. Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής με τον ανακτητή δεν σώζουν τίποτα, επειδή Το χειμώνα, η αποστράγγιση μιας ιδιωτικής πισίνας απαιτεί 7,5 φορές λιγότερο αέρα από ό, τι το καλοκαίρι. Οι εργασίες εγκατάστασης στο ελάχιστο, οπότε ο ανακτητής είναι εντελώς αναποτελεσματικός.

3. Η πιο αποτελεσματική παραλλαγή του εξαερισμού μιας ιδιωτικής πισίνας και της αποστράγγισής της είναι οι ξεχωριστές εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι ευκολότερο να ρίχνετε υγρό αέρα έξω από το να το αποστραγγίσετε.