Ανάκτηση θερμότητας σε ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού

Η ανάκτηση θερμότητας είναι μια διαδικασία ανάκτησης θερμότητας, η διαδικασία της ανάκτησής της. Στην περίπτωση μας, η ανάκτηση θερμότητας σημαίνει τη διαδικασία θέρμανσης του ψυχρού εισερχόμενου αέρα που αφήνει το δωμάτιο με ζεστό αέρα που εισέρχεται στο σπίτι για τον εξαερισμό και τον εξαερισμό του.

Γιατί είναι; Για να μην ρίξετε τα χρήματά σας στον σωλήνα! Μετά από όλα, έως και το 40% της συνολικής θερμότητας στην έκδοση με τον κλασικό φυσικό εξαερισμό εξατμίζεται σε αυτό. Ίσως αυτό να είναι ένα ζεστό μέρος για να κρατήσουμε και να μην χάσουμε πάρα πολύ; Λογική! Αυτό είναι όπου το σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας, δηλ. με την επιστροφή της θερμότητας πίσω στο σπίτι, μαζί με καθαρισμένο φρέσκο ​​αέρα.

Με άλλα λόγια, επιστρέφουμε στο σπίτι τη θερμότητα που συλλέγουμε από όλες τις εγκαταστάσεις του σπιτιού. Πριν πετάξετε το χρησιμοποιημένο μπαγιάτικο αέρα από το σπίτι, θα το περάσει μέσα από έναν εναλλάκτη θερμότητας, η οποία αφαιρεί από τη θερμότητα του αέρα δικαίωμα να μας, και στη συνέχεια θερμαίνεται από αυτή τη θερμότητα εισερχόμενο κρύο αέρα σε μια συγκεκριμένη τιμή. Σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεται μια λαμπρή ιδέα - γιατί να χρησιμοποιήσει τη θέρμανση του αέρα επιπλέον ενέργεια στο σπίτι, το οποίο είναι πολύ δαπανηρή και αξίζει τα χρήματα, αν μπορείτε να πάρετε εντελώς δωρεάν.

Η ανάκτηση θερμότητας έχει καταστεί ο πυρήνας του σημερινού παθητικού συστήματος σπιτιών, συν το οποίο διαδραματίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος θέρμανσης αέρα για ένα εξοχικό σπίτι.

Είδη φυτών αποκατάστασης

Οι συσκευές ανάκτησης είναι δύο τύπων: ομαλός (Το Σχ. 1) και περιστροφική (Το Σχ. 2).

Το Σχ. 1. Ανακτητής τύπου πιάτων

Σε αυτή την έκδοση, ο αέρας που εξέρχεται από το δωμάτιο θερμαίνει τις πλάκες του εναλλάκτη θερμότητας, τους δίνει τη θερμότητα και αφήνει στο δρόμο κρύο. Ο εισερχόμενος φρέσκος αέρας παίρνει θερμότητα από τις πλάκες του εναλλάκτη θερμότητας, θερμαίνεται και παραδίδεται στις εγκαταστάσεις που έχουν ήδη θερμανθεί. Η απόδοση του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας είναι μέχρι 60%, ανάλογα με την εγκατάσταση. Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι η απλότητα και η φθηνότητα, ενώ η ροή εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα δεν αναμιγνύεται, γεγονός που εξασφαλίζει 100% οικολογική συμβατότητα μιας τέτοιας εγκατάστασης.

Το Σχ. 2. Περιστροφικός ανακτητής

Στη δεύτερη παραλλαγή, η εγκατάσταση βασίζεται σε ένα τύμπανο αλουμινίου, το οποίο παίρνει θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής και το δίνει στο εισερχόμενο τύμπανο. Ο περιστροφικός ανακτητής έχει υψηλότερη απόδοση, η ενεργειακή του απόδοση φθάνει το 80%. Σε αντίθεση με την πραγματοποίηση της πλάκας δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί η υγρασία που συλλέγει με τη μορφή συμπυκνώματος, στην πραγματοποίηση αυτή, η απαιτούμενη ποσότητα διανέμεται στο επιθυμητό ύγρανση χώρο του, το οποίο καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της ξηρής χειμερινούς μήνες. Το σύνολο και των δύο παραλλαγών των συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει φίλτρα αέρα, αισθητήρες υγρασίας και καυσαερίων καθώς και πίνακες ελέγχου του συστήματος.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των συστημάτων εξαερισμού με ανάκτηση

Το κύριο πλεονέκτημα του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα εξαερισμού χωρίς ανάκτηση θερμότητας, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση θα είναι από 6 έως 10 kW / h, στην περίπτωση του εναλλάκτη θερμότητας που rashodyvat στους φορές λιγότερο - μόνο 1-2 kW / h, επειδή το εισερχόμενο φρέσκο ​​αέρα είναι ήδη προθερμαίνεται και δεν χρειάζεται να θερμάνετε πάρα πολύ. Η εξοικονόμηση του κόστους θέρμανσης στο σπίτι θα είναι ένα εντυπωσιακό 80%.

Εξοικονόμηση ενέργειας περισσότερο - ξοδεύετε λιγότερα χρήματα και αφήστε περισσότερα για τον εαυτό σας. Επιπλέον, μειώνετε το φορτίο στο δίκτυο, το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στη φύση και το περιβάλλον. Με την ευκαιρία, το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να δροσίσετε τον ζεστό υπαίθριο αέρα με τον ίδιο τρόπο και να σώσετε ξανά, μόνο τώρα στον κλιματισμό. Η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για την ψύξη των χώρων μερικές φορές μειώνει το κόστος σας και μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές στην ατμόσφαιρα - μερικά πλεονεκτήματα!

Αν σκοπεύετε ακριβώς να φτιάξετε το δικό σας εξοχικό σπίτι, ρωτήστε τους φίλους σας για το κόστος θέρμανσης του σπιτιού τους. Είμαστε βέβαιοι ότι ένα εντυπωσιακό ποσό για φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα θα σας εκπλήξει και όχι προς το καλύτερο. Μην επαναλάβετε τα προσβλητικά λάθη, μάθετε από την εμπειρία άλλων ανθρώπων, εξοικονομήστε αυτά τα έξοδα πέντε φορές - θα πληρώσουν ήδη τον πρώτο χειμώνα! Εκτός από την υγεία σας θα αποδώσει, την παρουσία καθαρού καθαρού αέρα και την πλήρη απουσία σκόνης, μύκητα και μούχλα.

Έχετε αποφασίσει να επιλέξετε το σωστό σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση για το σπίτι ή το διαμέρισμά σας; Θα βοηθήσουμε με την επιλογή και, αν χρειαστεί, θα τοποθετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε.

Προσοχή παρακαλώ! Προσφέρουμε την καλύτερη έτοιμη λύση για το σπίτι σας - εγκατάσταση ενός συστήματος στο οποίο συνδυάζονται η θέρμανση, ο εξαερισμός και η ψύξη του αέρα. Ως αποτέλεσμα, σε ένα σύγχρονο σπίτι, επαρκώς σφραγισμένο και μονωμένο, είναι δυνατό να ζήσετε επιτυχώς όλο το χρόνο, χωρίς θέρμανση νερού και φυσικό αέριο.

Ταυτόχρονα, όλο το σύστημα θα καταναλώνει μόνο 1,5 kWh - ένα φανταστικό αποτέλεσμα! Για παράδειγμα, για ένα σωστά μονωμένο πέτρινο σπίτι των 180 τετραγωνικών μέτρων η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση δεν θα υπερβαίνει τα 10 500 kWh / έτος, ότι τα χρήματα θα είναι μόνο 2.500-4.000 ρούβλια / μήνα για θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι ενέργειές σας:

Εάν έχετε ένα σκηνικό σπίτι, τότε διαβάστε εδώ

Αν έχετε ξύλινο σπίτι, κάντε κλικ εδώ

Αν θέλετε να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας, κάντε κλικ εδώ.

Σχετικές τιμές για μονάδες εξαερισμού μπορείτε να δείτε εδώ

Επίσης συνιστούμε να διαβάσετε:

• τι είναι ο εξαερισμός και γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα >>

• αερισμός και υγεία »

• γιατί το κλιματιστικό είναι επικίνδυνο >>

• Πώς να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού σας >>

• Πώς να διατηρήσετε νεανικό δέρμα »

• αερισμός και Σαίξπηρ: να είναι ή να μην είναι >>

• τι αερισμός είναι καλύτερο - φυσικός ή εξαναγκασμένος αέρας και εξαερισμός με ανάκτηση »

• 10 συμβουλές για τους ιδιοκτήτες της VENTYS >>

• ανατροφοδότηση σχετικά με τον κατάλληλο εξαερισμό >>

• Εύκαμπτο σύστημα αγωγών VentyFlex >>

• Εξαερισμός VENTYS: έτοιμες λύσεις >>

Αναχώρηση:

Εξαερισμός σε εξοχική κατοικία

Όλα τα προϊόντα έχουν περάσει επιτυχώς έλεγχο ποιότητας

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Διαγράψτε τη διαδρομή από την εγγραφή στην εκτέλεση της παραγγελίας

Εξαερισμός στον τομέα των υπηρεσιών

Χρόνος προγραμματισμού βάσει του χρόνου εγκατάστασης

Ανακαινιστικές εγκαταστάσεις. Τι είναι η ανάκτηση του αέρα;

Χρησιμοποιούμε αυτόν τον εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις μας. Αν σας ενδιαφέρει κάτι - επικοινωνήστε μαζί μας.

Η αρχή λειτουργίας των μονάδων ανάκτησης θερμότητας με βάση τη θέρμανση κρύου αέρα παροχής με θερμό αέρα εξάτμισης, το οποίο έχει προηγουμένως θερμανθεί σε ένα δωμάτιο. Λόγω αυτού, είναι δυνατόν να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας των πόρων. Παρά το γεγονός ότι οι μονάδες ανάκτησης είναι προαιρετικές στα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιούνται ευρέως. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι ανάκτησης. Παρακάτω θεωρούνται τα πιο δημοφιλή.

1. Ανακτητές τύπου πιάτων

Ο ανακτητής πλάκας αποτελείται από μια σειρά παράλληλων πλάκες, του κασέτα, στην οποία ο αέρας τροφοδοσίας και εξαγωγής διέρχεται διαμέσου γειτονικών διαύλων. Η αρχή της λειτουργίας του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας βασίζεται στη θέρμανση ή ψύξη παρακείμενων ροών, ενώ οι ροές αέρα παροχής και εξαγωγής δεν αναμειγνύονται.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι μικρές διαστάσεις και χαμηλό κόστος. Ωστόσο, το σύστημα έχει έναν αριθμό ελλείψεις, το κυριότερο από τα οποία είναι η δυνατότητα ψύξης του ανακτητή και ο σχηματισμός συμπυκνώματος στον αγωγό εξαγωγής. Για την επίλυση αυτών των μειονεκτημάτων, οι συσκευές ανάκτησης πλάκας είναι εξοπλισμένες με συστήματα θέρμανση και κατανομής συμπύκνωμα. Η απόδοση των εναλλακτών θερμότητας πλάκας είναι 50-90%.

2. Περιστροφικός ανακτητής

Ο περιστροφικός ανακτητής είναι ένας ρότορας που αποτελείται από έναν κύλινδρο στον οποίο είναι τοποθετημένο ένα στρώμα από κυματοειδές χάλυβα. Η αρχή του Rotary Recuperator βασίζεται στη μεταβλητή θέρμανση και ψύξη του δρομέα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην αξονική κατεύθυνση του συστήματος παροχής και εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται. Λόγω αλλαγών στην ταχύτητα του ρότορα, είναι δυνατό να ρυθμιστεί ο βαθμός ανάκτησης θερμότητας.

Το κύριο πλεονέκτημα των περιστροφικών ανακτητήρων είναι η ελάχιστη πιθανότητα παγετού, σε σύγκριση με τον επανακτήτη πλάκας. Το κύριο μειονέκτημα είναι το μεγάλο μέγεθος της δομής. Η απόδοση του περιστροφικού ανακτητή είναι 75-85%.

3. Αναρρόφηση με ενδιάμεσο ψυκτικό

Η αρχή λειτουργίας ενός ανακτητή με ένα ενδιάμεσο ψυκτικό μέσο βασίζεται στην ανταλλαγή θερμότητας λόγω κυκλοφορίας νερού ή διαλύματος νερού-γλυκόλης μεταξύ δύο εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται στα κανάλια εξαγωγής και εισροής. Το πιο δημοφιλές είναι ένας ανακτητής με ένα ενδιάμεσο ψυκτικό με κυκλοφορία αντλία, που παρέχει βίαιη κυκλοφορία, είναι δυνατή η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας μεταβάλλοντας την ταχύτητα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, υπάρχουν αναρτητές με φυσικό τρόπο κυκλοφορίας. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι η δυνατότητα διαχωρισμού για κάποια απομάκρυνση μεταξύ τους από τα κανάλια καυσαερίων και τροφοδοσίας. Η απόδοση του ανακτητή με το ενδιάμεσο ψυκτικό είναι 45-60% - αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα.

4. Ανακτητές θαλάμου

Ο σχεδιασμός των αποκαταστολιστών θαλάμων διαμορφώνεται κάμερα, που χωρίζεται σε δύο μισά κλείστρο. Η αρχή της λειτουργίας των εναλλάκτη θερμότητας θάλαμου βασίζεται στη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας από τα τοιχώματα του θαλάμου, τα οποία προηγουμένως είχαν θερμανθεί από τον αέρα εξαγωγής. Ο αποσβεστήρας χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ροές αέρα. Το πλεονέκτημα των συσκευών ανάκτησης είναι υψηλό αποτελεσματικότητα 70-80%, ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και δυσάρεστη οσμές.

5. Σωλήνες θερμότητας

Οι συσκευές ανάκτησης βασίζονται σε σωλήνες θερμότητας αποτελούνται από σωλήνες γεμισμένους με φρέον, σχηματίζοντας ένα κλειστό σύστημα. Η αρχή λειτουργίας του ανακτητή με βάση τους σωλήνες θερμότητας βασίζεται στη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας με ατμούς φρέον, οι οποίοι εξατμίζονται υπό την επίδραση του αέρα εξαγωγής.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, μπορεί να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα ανάκτησης θερμότητας, καθένα από τα οποία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή του συστήματος ανάκτησης θερμότητας λαμβάνει χώρα στο στάδιο του σχεδιασμού των συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης και καθορίζεται από διάφορες παραμέτρους.

Εάν ενδιαφέρεστε για την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού ή εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, παρακαλούμε καλέστε μας, είμαστε πάντα έτοιμοι να σας προσφέρουμε κατάλληλες συμβουλές σχετικά με οποιοδήποτε εξοπλισμό εξαερισμού. Τηλ.: 8 (4922) 42-31-02

Αποτελεσματικός ανακτητής αέρα με τα δικά του χέρια

Μιλήστε για το τι είναι ένας ανακτητής αέρα και πώς να το συγκεντρώσετε με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό, λένε οι χρήστες του FORUMHOUSE!

Όποιος διαβάζει συνεχώς το FORUMHOUSE γνωρίζει ότι ο εξαερισμός υψηλής ποιότητας είναι η εγγύηση ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι. Το σωστά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει σταθερή ροή καθαρού αέρα στο σπίτι και εκροή αποβλήτων προς τα έξω. Ωστόσο, το χειμώνα, μαζί με τον αέρα εξαγωγής, εκλύεται πολύτιμη θερμότητα προς το εξωτερικό και από το δρόμο εισέρχεται ψυχρός αέρας στο σπίτι, η θέρμανση του οποίου καταναλώνει πρόσθετη ενέργεια.

Για να μην θερμανθεί ο δρόμος, όλο και πιο σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικά σπίτια είναι εξοπλισμένα με ανακουφιστές. Και από τότε οι τιμές για τα βιομηχανικά σχέδια, για να το θέσω ήπια, δάγκωμα, η καλύτερη λύση είναι να κυλήσει τα μανίκια και να κάνει έναν αέρα recuperator για το σπίτι από μόνοι τους!

Η αρχή του ανακτητή

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε μια αυτοπαρασκευασμένη συσκευή, πρέπει να κατανοήσετε την αρχή της λειτουργίας της.

Η λέξη "recuperator" (από τη λατινική "recuperatio") σημαίνει την παραλαβή ή επιστροφή κάτι πίσω. Ο ανακτητής αέρα είναι μια συσκευή στην οποία η μεταφορά θερμότητας από μια ροή εξερχόμενου, ήδη θερμού αέρα, στον εισερχόμενο ψυχρό αέρα λαμβάνει χώρα μέσω της ανταλλαγής θερμότητας.

Έτσι, η απώλεια θερμότητας στο σπίτι μειώνεται, πράγμα που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης.

Μην συγχέετε την έννοια της θέρμανσης και ανάκτησης αέρα. Το ένα αφορά το σύστημα θέρμανσης και το δεύτερο είναι μέρος του σύγχρονου συστήματος εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού και μάλιστα ενός εξοχικού σπιτιού.

Σύστημα ανάκτησης αέρα για ιδιωτική κατοικία.

 • κόστος φορέων ενέργειας ·
 • αναμενόμενη διάρκεια ζωής του συστήματος ·
 • τα ποσά που δαπανώνται για την εγκατάσταση του συστήματος.
 • το ποσό που δαπανήθηκε για την ετήσια συντήρηση του συστήματος.

Dan! La:

- Ο ανακτητής είναι μόνο ένα μέρος (και όχι το πιο ακριβό) του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού. Επομένως, ο αερισμός και ο αερισμός του θα πρέπει να θεωρούνται κοινό σύστημα.

Εξαερισμός με αυτο-ανάκτηση

Οι συσκευές ανάκτησης ταξινομούνται ανάλογα με το σχεδιασμό και το σκοπό, συγκεκριμένα:

1. Με τον τύπο κίνησης του ψυκτικού (αέρα) - ροής ή αντίθετης ροής.

Ανακτητής αέρα, συσκευή.

1. Περιστροφικός ανακτητής

Αυτός ο τύπος εναλλάκτη θερμότητας είναι ένα κλειστό περίβλημα με εσωτερικό στροφέα (τύμπανο), κινούμενο από ηλεκτρικό κινητήρα.

Ο ρότορας περιστρέφεται με μια ορισμένη ταχύτητα και περιστρέφεται εναλλάξ στη ζώνη δράσης μιας ροής ζεστού ή κρύου αέρα.

Έτσι, οι πλάκες του δρομέα περιστρέφονται κυκλικά, στη συνέχεια ψύχονται.

Ως αποτέλεσμα, η συσσωρευμένη θερμότητα μεταφέρεται στον εισερχόμενο κρύο αέρα του δρόμου.

Οι συσκευές τύπου ρότορα έχουν υψηλή απόδοση (έως 85%), δεν παγώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και μερικώς ρυθμίζουν το επίπεδο υγρασίας.

Ανακλαστήρας αέρα με τα χέρια του: σχέδια.

 • μια σύνθετη κατασκευή που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, έναν δρομέα, έναν ιμάντα κίνησης και ένα σύστημα αγωγών.
 • αυξημένο επίπεδο θορύβου ·
 • η παρουσία κινούμενων εξαρτημάτων μειώνει την αξιοπιστία του συστήματος και οδηγεί στην ανάγκη συχνότερης συντήρησης.

2. Πίνακας εναλλάκτη θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας (κασέτα) που αποτελείται από ένα πλήθος λεπτών πλακών συνδεδεμένων μεταξύ τους με μικρή απόσταση.

Ο ζεστός αέρας, που διέρχεται από την κασέτα, θερμαίνει τις πλάκες, οι οποίες με τη σειρά τους - λόγω της ταχείας ανταλλαγής θερμότητας, μεταδίδουν ενέργεια στο κρύο ρεύμα.

Επειδή οι ροές αέρα δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους, η εναλλαγή θερμότητας πραγματοποιείται με ταυτόχρονη ψύξη και θέρμανση των πλακών από όλες τις πλευρές.

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας για τον αερισμό του σπιτιού έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • χαμηλό κόστος.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • απλότητα της συσκευής.
 • απουσία κινούμενων μερών.

Πλάκες για τον αφυγραντήρα.

Παρά το σημαντικό μειονέκτημα, αυτός ο τύπος είναι ο πιο συνηθισμένος στην αυτο-σχεδίαση.


Ανακλαστήρας με περιστροφικό εναλλάκτη θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας γίνεται συνήθως από τετράγωνες πλάκες. Καθώς χρησιμοποιείται το υλικό για τις πλάκες:

 • λεπτό φύλλο χαλκού ή αλουμινίου ·
 • φύλλο ·
 • μεμβράνες διαπερατές από ατμούς.

Περιστροφικός ανακτητής με τα χέρια σας.

Εξαερισμός με ανακουφιστή σε ιδιωτική κατοικία

Vitman:

- Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των πλακών δεν είναι μεγαλύτερη από 3 mm.

Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των πλακών, τόσο πιο λεπτή είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ροών του αέρα. Κατά συνέπεια,αυξάνει την αποδοτικότητα της εγκατάστασης.

Ωστόσο, η μείωση του πάχους των κενών οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού σχηματισμού του συμπυκνώματος. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί την αποσύνδεση των καναλιών στον εναλλάκτη θερμότητας και προκαλεί μείωση της απόδοσης της συσκευής.

Για την καταπολέμηση αυτής της εμφάνισης, περαιτέρω ψυχρό εισερχόμενο αέρας προθερμαίνεται από ηλεκτρικούς θερμαντήρες ή απενεργοποίηση εισερχόμενη εισροή και καθαρίζεται μόνο ζεστό εναλλάκτη θερμότητας αέρα.

Αυτό αυξάνει την επίπονη κατασκευή της συσκευής στο σπίτι.

Αλλά ο χρήστης της ιστοσελίδας μας με ένα ψευδώνυμο Megavolt συναρμολόγησε έναν αποτελεσματικό ανακτητή πλάκας με τα χέρια του με μια μονάδα ελέγχου. Πλάκες forumchanin αποφάσισε για πρώτη φορά να κάνει ένα φύλλο χαλκού, αλλά, λόγω της υψηλής τιμής του, αποφάσισε να στραφεί σε αλουμίνιο τροφίμων.

Ανακουφιστής για ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους.

- Φοβόμουν ότι ο εναλλάκτης θερμότητας από αλουμινόχαρτο θα αρχίσει να δονείται και να "τραγουδάει", αλλά έκανα λάθος, η εγκατάσταση δεν είναι πιο δυναμική από τον υπολογιστή. Η θήκη ήταν κολλημένη από πλαστικό. Η παραγωγικότητα είναι 200 ​​m3 ανά ώρα. Επίσης, έκανα μια μονάδα ελέγχου επεξεργαστή του συστήματος. Τώρα μπορείτε να παρατηρήσετε τη λειτουργία της συσκευής, έτσι ώστε να μιλήσετε, στη λειτουργία "online".

Σε κατάσταση λειτουργίας, στην οθόνη εμφανίζεται η θερμοκρασία του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, ο χρόνος, η ισχύς των ανεμιστήρων. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η μονάδα ελέγχου τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία.

Ανακτητής αέρα για το σπίτι με τα χέρια τους.

- Αγόρασα 11 φύλλα κυψελωτού πολυπροπυλενίου 3m / 2m / 3mm. Τους κόβουμε σε παράλληλα γραφήματα 1x0,5 m και κολλάμε μαζί σιλικόνη. Το κενό μεταξύ των φύλλων ελέγχθηκε από ένα καλώδιο 3mm. Η διάτρηση στο συγκρότημα συμπιέστηκε και το κενό βγήκε στα 1,5-2 mm, γεγονός που είχε ευεργετική επίδραση στην απόδοση και αρνητικά - στην πτώση πίεσης. Ο εναλλάκτης θερμότητας τοποθετήθηκε σε πλαστικό κουτί από αφρώδες υλικό, έφερε τους μονωμένους αγωγούς αέρα διαμέτρου 160 mm και έβαλε τον ανακτητή στη σοφίτα. Η χωρητικότητα της εγκατάστασης είναι 150 m3. Οι προσωπικές μετρήσεις έδειξαν ότι σε θερμοκρασία 5 ° C στο δρόμο και στους 24 ° C - στο σπίτι στον παραπόταμο, λαμβάνεται 22 ° C.

Επίσης, μεταξύ των συναδέλφων υπάρχει ένας ομοαξονικός τύπος ανακτητών.

Vitman:

- Κατά τη γνώμη μου, στο σπίτι είναι πιο εύκολο να κάνετε ένα ομοαξονικό (σωλήνα σε ένα σωλήνα) σπιτικό αυτο-κατασκευασμένο recuperator.

Μια τέτοια συσκευή κατασκευάζεται από σωλήνα αποχέτευσης διαμέτρου 160 mm, μήκους 2 m και αγωγού αέρα αλουμινίου διαμέτρου 100 mm και μήκους 4 m.

Στα άκρα του πλαστικού σωλήνα τοποθετούνται προσαρμογείς διακλάδωσης και μέσα στον σωλήνα τοποθετείται μια πλήρως τεντωμένη αυλάκωση με τη μορφή σπειροειδούς. Χάρη στους διαχωριστές, ένα ζεστό ρεύμα περνιέται μέσα από την αυλάκωση και η ψυχρή ροή εισέρχεται μέσα στον πλαστικό σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, τα ρεύματα διαχωρίζονται και δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους και ο ψυχρός αέρας που διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμότητας θερμαίνεται.

sim1:

- Ως πείραμα ένωσα ένα ομοαξονικό ανακτητή με έναν εναλλάκτη θερμότητας εδάφους. Το μήκος του πλαστικού σωλήνα - 2,3 m, διάμετρος - 160 mm. Κυματοειδής αλουμινίου: μήκος 3,5 m, διάμετρος 100 mm. Η συσκευή που συλλέξαμε σε 3 ώρες, και μου κόστισε 5 τόνους τρίψιμο. Τοποθετείται οριζόντια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο συμμετέχων στο φόρουμ έλαβε τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Θερμοκρασία δωματίου + 24 ° C
 • Η θερμοκρασία του αέρα εισόδου είναι -7 ° C.
 • Η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο είναι + 19 ° C.
 • Χωρητικότητα μέχρι 270 m3.

Vitman:

- Όσο μεγαλύτερη είναι η διαδρομή που περνά ο ψυχρός αέρας μέσω του εναλλάκτη θερμότητας, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση της εγκατάστασης. Σας συμβουλεύω να συναρμολογήσετε αυτή τη συσκευή από 4 σωλήνες 2-2,5 μέτρων το καθένα. Καλύτερα είναι να μονώσετε επιπλέον τους σωλήνες. Παρόλα αυτά εμφανίζεται συμπύκνωση, αλλά θα είναι πολύ μικρότερη από τον τύπο πλάκας της συσκευής, η οποία δεν θα λειτουργήσει χωρίς πρόσθετη θέρμανση του εισερχόμενου ρεύματος σε χαμηλή θερμοκρασία. Για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, είναι δυνατή η τοποθέτηση των σωλήνων υπό γωνία ή κάθετα, και εισάγετε μια σύνδεση αποστράγγισης.

Επίσης, οι χρήστες του site FORUMHOUSE προσφέρουν τον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του ομοαξονικού ανακτητή.

Master Master:

- Είναι απαραίτητο να ανταλλάξετε την παροχή και την επιστροφή και να αφήσετε τον κρύο αέρα μέσα από την αυλάκωση.

saks01:

- Γιατί ο εξωτερικός σωλήνας πρέπει ακόμα να είναι μονωμένος, τότε μπορείτε να το εγκαταλείψετε τελείως.

Σκοπεύω να μαζέψω ένα μακρύ κιβώτιο των ΕΛΚ και να βάλω την αυλάκωση του αλουμινίου σε αυτό. Νομίζω ότι η αποδοτικότητα της συσκευής θα αυξηθεί.

Το FORUMHOUSE περιέχει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την ανάκτηση και τον εξαερισμό. Διαβάστε για τον σπιτικό εναλλάκτη θερμότητας με αυτόματα. Επίσης στην πύλη μας παρουσιάζεται σαφώς πώς να συναρμολογηθεί ένας ανακτητής από ένα κοινό υλικό όπως το κυτταρικό πολυανθρακικό. Μάθετε τι συμβαίνει εάν συνδυάσετε έναν ομοαξονικό ανακτητή και έναν εναλλάκτη θερμότητας εδάφους.

Και έχοντας εξοικειωθεί με το βίντεό μας, θα μάθετε πώς ο εναλλάκτης θερμότητας συμβάλλει στην εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας.

Η εγκατάσταση του Recuperator είναι

Μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας

Στις μονάδες εξαερισμού, είναι συχνά δυνατό να επιστρέψετε τη θερμότητα που περιέχεται στον αέρα εξαγωγής για να θερμάνετε τον αέρα τροφοδοσίας. Υπάρχει ένας τρόπος να μειωθεί αρκετές φορές το κόστος θέρμανσης του εισερχόμενου αέρα. Για το σκοπό αυτό, ανακτητή - Μια συσκευή στην οποία ο αέρας ψυχρού εφοδιασμού θερμαίνεται με ανταλλαγή θερμότητας με τον απομακρυσμένο θερμαινόμενο αέρα. Φυσικά, οι ροές αέρα δεν αναμειγνύονται.

Όλο και περισσότερο, οι ιδιώτες καταναλωτές ενεργειακών πόρων κάνουν την επιλογή τους υπέρ των ανακουφιστών. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες: η έλλειψη της ικανότητας για συνοψίζοντας χρησιμοποιούμενων μονάδων διαχείρισης αέρα με απόλυτη εισροές και ελκυστική την εγκατάσταση των περιόδων αποπληρωμής.

Έτσι, όταν χρησιμοποιούμε έναν περιστροφικό εναλλάκτη θερμότητας, καταναλώνουμε 80% λιγότερη ενέργεια για να επαναθερμάνουμε τον αέρα τροφοδοσίας σε σχέση με τη συνηθισμένη περίπτωση. Κατά συνέπεια, εάν χρειάζεστε κλιματισμό το καλοκαίρι, μπορούμε επίσης να μειώσουμε την ικανότητα ψύξης κατά 80%.

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία εξαερισμού έχει αναπτύξει τέσσερις βασικούς τύπους θερμικής αποκατάστασης: περιστρεφόμενο, πλάκα, ανακτητή με ενδιάμεσο ψυκτικό, ανακτητή με σωλήνες φρέον. Η υψηλότερη απόδοση μεταξύ αυτών των τύπων έχει περιστροφικό εναλλάκτη θερμότητας 75-85%, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας.

Ανακτητές πλακών

Ο αφαιρούμενος και ο αέρας τροφοδοσίας διέρχονται και από τις δύο πλευρές μιας ολόκληρης σειράς πλατίνας. Ο αέρας που αφαιρείται και ο αέρας τροφοδοσίας συνήθως δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, αλλά η πρακτική έχει δείξει ότι μπορεί να συμβεί κάποια διαρροή. Σε εναλλάκτες θερμότητας πλάκας, μπορεί να σχηματιστούν κάποια συμπύκνωμα στις πλάκες και επομένως πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εξόδους συμπυκνωμάτων. Οι συλλέκτες συμπυκνωμάτων θα πρέπει να έχουν στεγανοποίηση νερού που δεν επιτρέπει στον ανεμιστήρα να πιάσει και να τροφοδοτήσει νερό στο κανάλι. Λόγω της συμπύκνωσης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σχηματισμού πάγου και επομένως είναι απαραίτητο ένα σύστημα απόψυξης. Η ανάκτηση θερμότητας μπορεί να ελεγχθεί από μια βαλβίδα παράκαμψης που ελέγχει τη ροή του αέρα μέσω του ανακτητή. Δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας. Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση (50-90%).

Περιστροφικοί ανακτητές

Η θερμότητα μεταφέρεται από έναν περιστρεφόμενο δρομέα ανάμεσα στα κανάλια αφαιρέσεως και εισροής. Αυτό είναι ένα ανοιχτό σύστημα και συνεπώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ρύποι και οι μυρωδιές να μπορούν να μετακινηθούν από τον αέρα εξαγωγής στον αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος, σε κάποιο βαθμό, μπορεί να αποφευχθεί εάν οι ανεμιστήρες είναι σωστά τοποθετημένοι. Το επίπεδο ανάκτησης θερμότητας μπορεί να ρυθμιστεί με την ταχύτητα του δρομέα. Στον ανακτητή του ρότορα, ο κίνδυνος παγετού είναι χαμηλός. Οι περιστροφικοί συλλέκτες έχουν κινητά μέρη. Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση (75-85%).

Ανακτητές με ενδιάμεσο ψυκτικό μέσο

Το διάλυμα νερού ή γλυκόλης κυκλοφορεί μεταξύ δύο εναλλάκτες θερμότητας, ένας από τους οποίους βρίσκεται στον αγωγό εξαγωγής και ο άλλος στον αγωγό τροφοδοσίας. Ο θερμαντικός φορέας θερμαίνεται από τον αφαιρούμενο αέρα και στη συνέχεια μεταφέρει τη θερμότητα στον καθαρό αέρα. Ο φορέας θερμότητας κυκλοφορεί σε κλειστό σύστημα και δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς ρύπων από τον αέρα εξαγωγής στον αέρα τροφοδοσίας. Η μεταφορά θερμότητας μπορεί να ρυθμιστεί με αλλαγή της ταχύτητας κυκλοφορίας του ψυκτικού. Αυτοί οι ανακτητές δεν έχουν κινούμενα μέρη, αλλά έχουν χαμηλή απόδοση (45-60%).

Ανακτητές αίθουσας

Η κάμερα χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα πτερύγιο. Ο εξαερισμένος αέρας θερμαίνει ένα μέρος του θαλάμου και κατόπιν ο αμορτισέρ αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του αέρα έτσι ώστε ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται από τα θερμαινόμενα τοιχώματα του θαλάμου. Η ρύπανση και οι οσμές μπορούν να μεταδοθούν από τον αέρα εξαγωγής στον αέρα τροφοδοσίας. Το μόνο κινητό μέρος του ανακτητή είναι ο αποσβεστήρας. Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση (80-90%).

Θερμάστρες

Αυτός ο ανακτητής αποτελείται από ένα κλειστό σύστημα σωλήνων γεμάτο με φρέον, το οποίο εξατμίζεται όταν θερμαίνεται με αέρα που απομακρύνεται. Όταν ο αέρας τροφοδοσίας διέρχεται κατά μήκος των σωλήνων, ο ατμός συμπυκνώνεται και μετατρέπεται και πάλι σε υγρό. Η μετάδοση μόλυνσης αποκλείεται και ο ανακτητής δεν έχει κινούμενα μέρη, αλλά έχει χαμηλή απόδοση (50-70%).

Τι είναι ένα σύστημα ανάκτησης αέρα: η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας, οι τύποι της, τα κριτήρια επιλογής και η επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων

Τον τελευταίο καιρό πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ενεργειακής απόδοσης. Στο πλαίσιο του ιδιωτικού τομέα, τα ηλιακά κύτταρα σχεδιάζονται, οι μπαταρίες για την εξοικονόμηση θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, υδάτινων πόρων. Ο ανακτητής αέρα έγινε ένα από τα εμπορικά σήματα. Στα λατινικά σημαίνει αποστολή επιστροφής, επιστροφή ή επιστροφή χρημάτων. Ο στόχος: να δημιουργηθεί ένα άνετο μικροκλίμα, μειώνοντας το κόστος της θέρμανσης.

Τι είναι ο ανακτητής αέρα και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Ο ανακτητής είναι ένας ειδικός εναλλάκτης θερμότητας που χρησιμοποιείται για τον αερισμό των χώρων. Κατά τον αερισμό, το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας δεν χάνεται. Το χειμώνα μειώνεται το φορτίο θέρμανσης.

Με σταθερή κυκλοφορία, ο εξοπλισμός λειτουργεί άμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Ο απομακρυσμένος θερμός αέρας αφαιρείται. Το κρύο που έρχεται από το δρόμο θερμαίνεται, εισέρχεται στο δωμάτιο, απολυμαίνεται με θέρμανση. Η λειτουργία θερμοκρασίας μπορεί να ρυθμιστεί.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτοματοποίηση. Η απλή λειτουργία εξασφαλίζει μέγιστη άνεση. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης εξοικονομεί χρήματα, διατηρεί τη θερμότητα, δίνει καθαρό αέρα, καθαρίζει τα αλλεργιογόνα.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας του εξοπλισμού

Τα ρεύματα αποβλήτων κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης διέρχονται από τον εναλλάκτη θερμότητας, αποδίδοντας θερμότητα. Αυτή είναι η βασική αρχή της δράσης. Ο ανακτητής αποτελείται από ένα περίβλημα στο οποίο συνδέονται ακροφύσια, τοποθετούνται ανεμιστήρες, φίλτρα και κασέτες ανταλλαγής θερμότητας.

 • Ο αέρας συλλέγεται μέσω αγωγών.
 • Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα τροφοδοτείται στο σύστημα?
 • Περάστε μέσω του ανακτητή.
 • Ρίχνεται στην ατμόσφαιρα.
 • Από το δρόμο λαμβάνονται φρέσκα ρεύματα και περνούν και πάλι μέσω του ανακτητή.
 • Εν μέρει η θερμότητα συλλέγεται και μεταφέρεται στην εισερχόμενη εισροή.

Ρόταρυ

Λειτουργεί με ένα περιστροφικό στοιχείο. Το τύμπανο είναι κατασκευασμένο από φύλλο αλουμινίου με υψηλή αγωγιμότητα θερμότητας. Η θερμότητα κατά την απομάκρυνση μεταφέρεται στις εισερχόμενες μάζες αέρα.

Η συσκευή δεν είναι ευαίσθητη στον παγετό. Στα δωμάτια σχηματίζεται λιγότερη ξηρότητα. Ο περιστροφικός συλλέκτης θερμότητας της ενέργειας αέρα εξαερισμού καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια. Απαιτείται η απαιτούμενη ταχύτητα ρότορα. Με τη βοήθεια του ρυθμιστή ταχύτητας αλλάζει η ισχύς εξόδου θερμότητας. Αποτελεσματικότητα της εργασίας: 87%

Lamellar

Η ροή εισόδου και εξόδου προστατεύεται από πλάκες αλουμινίου, μέσω των οποίων γίνεται θέρμανση. Στην πλάκα εμφανίζεται συμπύκνωση. Σε παγωμένο καιρό, εμφανίζεται πάγος στη συσκευή. Μπορείτε να το λειώσετε με μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Κατά τη θέρμανση, δεν λαμβάνει χώρα μεταφορά θερμότητας, η απόδοση λειτουργίας είναι μηδενική. Η συνολική απόδοση πέφτει. Αφού θερμανθεί ο ψυχρός αέρας στον τρόπο λειτουργίας, η ανάκρουση είναι κατά μέσο όρο 90%.

Επανακυκλοφορία του νερού

Για τη μεταφορά θερμότητας χρησιμοποιείται ένα υγρό. Μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία του λέβητα, ο οποίος αντικαθίσταται από εναλλάκτη θερμότητας και ενσωματώνεται στην κουκούλα. Ο ρόλος του ψυγείου παίζεται από ένα άλλο στοιχείο, το οποίο προορίζεται για την εισερχόμενη ροή από το δρόμο.

Στην πρώτη - το νερό θερμαίνεται, στη δεύτερη - δίνει τη θερμότητά του. Ο εξοπλισμός καταναλώνει ηλεκτρισμό και δεν παρέχεται για την ανταλλαγή υγρασίας αέρα. Η αναγκαστική κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου περιορίζεται μόνο στην αφαίρεση και τη μεταφορά θερμότητας στο δωμάτιο. Η ενεργειακή απόδοση είναι 40% - 70%.

Επιμελητήριο

Το κρύο και η θερμότητα βρίσκονται στον κοινό θάλαμο, ο οποίος χωρίζεται από ένα αποσβεστήρα. Στο σχεδιασμό παρέχονται κινητά στοιχεία. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το πτερύγιο περιστρέφεται, αλλάζοντας την κατεύθυνση. Η θερμότητα μεταφέρεται μέσω των τοίχων του θαλάμου. Ο αέρας εξαγωγής θερμαίνει το ήμισυ του θαλάμου και στη συνέχεια το ρυθμιστικό στοιχείο κατευθύνει τη ροή από το δρόμο.

Μετά τη θέρμανση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου. Λόγω της κινητικότητας των ενσωματωμένων εξαρτημάτων, υπάρχει δυνατότητα αμοιβαίας ανάμειξης εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Δεν αποκλείει τη μόλυνση του καθαρού ρεύματος και τη μετάδοση όλων των ειδών οσμών από έξω. Η απόδοση της συσκευής είναι 70% -80%.

Τεκτονισμός

Ως ανακτητής, χρησιμοποιούνται σωλήνες φρέον. Σε ζεστό αέρα, το φρέον εξατμίζεται. Σε χαμηλούς βαθμούς, κρυώνει για να σχηματίσει συμπύκνωμα. Τα ρεύματα βρίσκονται σε σωλήνες θερμότητας-θερμοσίφωνα. Είναι χάλκινοι σωλήνες ερμητικά σφραγισμένοι γεμισμένοι με φρέον.

Το ένα άκρο του σωλήνα στο ρεύμα των καυσαερίων θερμαίνεται, το περιεχόμενο των σωλήνων βράζει και υπερθερμαίνεται η θερμότητα στο άλλο άκρο. Ο Freon συμπυκνώνει και εκπέμπει θερμότητα. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία αυξάνεται. Απόδοση: 50-70%.

Προαπαιτούμενο για τη λειτουργία ενός ανακτητή φρέον: οι αγωγοί πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε όρθια θέση πάνω από το άλλο.

Ανατροφοδότηση σχετικά με τα συστήματα ανάκτησης αέρα: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

 • Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αντικαταστήσετε πλήρως τον φυσικό εξαερισμό.
 • Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σε κλειστή μορφή μέσω φίλτρων, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον εξοπλισμό από τη μόλυνση.
 • Εξοικονόμηση κόστους ενέργειας, ειδικότερα, κόστος θέρμανσης και πρόσθετα συστήματα. Τα έξοδα μειώνονται κατά 30% - 50%. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης καλοριφέρ.
 • Το δωμάτιο είναι συνεχώς αεριζόμενο. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αέρα, η υπερβολική υγρασία, οι ξένες οσμές, οι βλαβερές ουσίες απομακρύνονται εύκολα. Το καθαρό διαμέρισμα φαίνεται καλά περιποιημένο και το φρέσκο ​​μικροκλίμα επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 • Ορισμένες συσκευές έχουν μικρό θόρυβο.
 • Μετά από μια μακρά λειτουργία, τα κανάλια πρέπει να καθαριστούν.
 • Υπάρχουν αποτυχίες ρεύματος, μετά την οποία το σύστημα δεν ξεκινά αυτόματα.
 • Ο εξοπλισμός μιας θέσης από συστήματα ανάκτησης - επιχειρηματικές δαπανηρά, αλλά μόνο σε ένα αρχικό στάδιο. Στο μέλλον, οι δαπάνες πληρώνονται.

Σε γενικές γραμμές, οι ανασκοπήσεις των καταναλωτών αποκαλύπτουν πιο θετικές στιγμές από τις αρνητικές.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω;

 • Το τοπικό κλίμα λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, συσκευές πλάκας με αντίθετη ροή είναι πιο κατάλληλες σε μια ταινία με εύκρατο κλίμα.
 • Για το σπίτι είναι σημαντικό να επιλέξετε το μοντέλο με το μικρότερο ενεργειακό κόστος. Οι ανεμιστήρες καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται. Κατά την επιλογή, δώστε προσοχή στη δύναμη της συσκευής.
 • Είναι απαραίτητο να κοιτάξετε την περιοχή του υλικού διήθησης. Με μεγάλη επιφάνεια, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Ένα μολυσμένο φίλτρο αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.
 • Δώστε προσοχή στα φίλτρα. Το απλούστερο G3 καθαρίζεται μόνο από μεγάλες μολυσματικές ουσίες. Καλύτερα φίλτρα M5 μπορούν να παγιδεύουν μεγάλη σκόνη. Η υψηλότερη κατηγορία F7: αφαιρεί τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της λεπτής σκόνης.
 • Η χωρητικότητα της εγκατάστασης πρέπει να αντιστοιχεί στις ανάγκες και το μέγεθος των χώρων. Η ένταση επηρεάζεται από τον αριθμό και τη συχνότητα της αντικατάστασης της ροής αέρα. Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι περίπου ίση με την ένταση του δωματίου.
 • Κατά την επιλογή, η διαχείριση του συστήματος ανάκτησης είναι σημαντική. Ο αυτοματισμός παρέχει άφθονες ευκαιρίες. Λειτουργεί σύμφωνα με την ανάγκη: Απλά προγραμματίστε την επιθυμητή λειτουργία. Ανά πάσα στιγμή, το επίπεδο έντασης μπορεί να αλλάξει με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Οι κύριες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο και καταλληλότερο ανακτητή. Η απόδοση εξαρτάται επίσης από την ποιότητα της εγκατάστασης και την καλή λειτουργία.

Υπολογισμός της απόδοσης του ανακτητή

Η απόδοση του ανακτητή ποικίλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

 • S - αποτελεσματικότητα της ανάκτησης.
 • T1 - t ◦ Από την εισερχόμενη ροή.
 • T2 - t ◦ C στο δρόμο.
 • T3 - t ◦ C σε εσωτερικούς χώρους.
 • t ◦ Από την εισερχόμενη ροή: +18 ◦ C;
 • t ◦ C στο δρόμο: +6 ◦ C;
 • t ◦ С εσωτερικούς χώρους: +23 ◦ С.

Τα καλύτερα μοντέλα ανάκτησης αέρα

VAKIO

 • Χαρακτηριστικά:

Υπάρχουν τρεις τρόποι λειτουργίας: εξάτμιση, εισροή και ανάκτηση. Το χειμώνα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τη θέρμανση του καθιστικού. Αυτόματα 40 δευτερόλεπτα ο ανεμιστήρας της συσκευής αντλεί αέρα. Κατόπιν η κατεύθυνση της εργασίας αλλάζει, λειτουργεί την ίδια στιγμή με το στοιχείο τροφοδοσίας. Η συσκευή λειτουργεί συνεχώς.

Μια ειδική περιστροφική πλατφόρμα παρέχει μια αλλαγή λειτουργίας. Εξαιτίας αυτού, παρέχεται επίσης υψηλό κεφάλι. Παρέχει μια έκδοση Wi-Fi για διαχείριση μέσω smartphone. Ταυτόχρονα, μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση από απλή έκδοση σε προηγμένη.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Δύο πλήρεις σειρές είναι διαθέσιμες: συναρμολογημένες με ένα εξασθενητή ή μια ξεχωριστή μονάδα που λειτουργεί σαν μια συμβατική βαλβίδα. Καθαρισμός: μέτρια. Κλάση του κύριου φίλτρου F6. Η χωρητικότητα είναι αρκετή για να χρησιμοποιηθεί στην πόλη.

  Το φίλτρο είναι εγκατεστημένο στο μπλοκ μονωτικού ήχου. Το κιτ περιλαμβάνει δύο φίλτρα. Η εισερχόμενη εισροή είναι ζεστή χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Σε παγετό είκοσι βαθμών, το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι +15 ◦ С. Κατά μέσο όρο, ο κατασκευαστής δίνει μια εγγύηση: ένα χρόνο.

 • Προσιτό κόστος της συσκευής, δεν υπάρχει κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια και την αντικατάσταση των φίλτρων. Γρήγορη εγκατάσταση, το σύστημα εγκαθίσταται μέσα σε μία ώρα. Ένα από τα πιο ήσυχα όργανα, χάρη στο σύστημα μείωσης θορύβου. Η Wakio μπορεί να αφαιρέσει τη μικρότερη σκόνη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος του δωματίου: πίσω από τις κουρτίνες από κάτω, πάνω από τον τοίχο, κάτω από το παράθυρο ή πάνω από την μπαταρία.

  Σε αντίθεση με τα κεραμικά μοντέλα, μια φθηνή συσκευή αποτελείται από ένα πολυμερές υλικό που δεν καταψύχεται στις συνθήκες ενός σοβαρού ρωσικού χειμώνα. Ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστα προστατευμένος, παρέχει απόδοση της συσκευής περισσότερο από 80%. Με έναν εξωτερικό εναλλάκτη, η παραγωγικότητα αυξάνεται στο 90%.

 • Μειονεκτήματα:

  Η συσκευή δεν προστατεύει από τα αλλεργιογόνα και τα καυσαέρια. Δυστυχώς αντιδρά στο φυσικό εκχύλισμα. Πριν από τις εργασίες εγκατάστασης συνιστάται να μονώνετε τις κουκούλες στην κουζίνα και στα μπάνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κλείστε τις πόρτες αρκετά σφιχτά.

 • Κόστος: 4900 ρούβλια. - 15900 τρίβει.
 • Marley

  Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην αντίστροφη τροφοδοσία. Η κατεύθυνση της ροής αλλάζει κάθε 70 δευτερόλεπτα, θερμαίνοντας το κεραμικό στοιχείο. Η πλήρης αλλαγή σύνθεσης γίνεται κάθε δύο ώρες. Χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, υπάρχει πάντα καθαρός αέρας.

  Ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης επιτυγχάνεται με τη λειτουργία δύο ζευκτών που συνδέονται μέσω ραδιοεπικοινωνίας. Μέσα στο δωμάτιο είναι ενσωματωμένο διακοσμητικό κάλυμμα. Η ανάγκη για συντήρηση θα υποδεικνύεται από ένα λαμπτήρα κόκκινου λαμπτήρα που αναβοσβήνει στο περίβλημα του θερμοσίφωνου.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Εξοπλισμένο με ένα κεραμικό στοιχείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα θερμικά μονωμένο σωλήνα. Υπεύθυνος για τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Έξω υπάρχει ένα εξωτερικό κάλυμμα εντόμων. Παρακάτω είναι ένας ανεμιστήρας με τρία στάδια ισχύος. Το φίλτρο αέρα είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό. Το δωμάτιο επιστρέφει στο 85% της θερμότητας. Κατανάλωση ισχύος 8 watt.

 • Πλεονεκτήματα:

  Ο θόρυβος μειώνεται στο ελάχιστο. Εύκολη και άνετη λειτουργία με το τηλεχειριστήριο. Διασφαλίζεται σταθερή αποτελεσματική εναλλαγή αέρα εξοικονόμησης ενέργειας. Από το δρόμο, βρωμιά και σκόνη δεν εισέρχονται στο δωμάτιο.

  Η συντήρηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το κάλυμμα, αφαιρέστε το κεραμικό στοιχείο και το φίλτρο. Το φίλτρο αρκεί για να το κάνει κενό. Το κεραμικό τμήμα πλένεται σε ζεστό σαπουνόνερο.

 • Μειονεκτήματα:

  Δεν συνιστάται η εγκατάσταση σε ψυχρά κλίματα.

 • Τιμή: 29500 τρίψτε. - 32500 τρίψτε.
 • Mitsubishi Electric

  Η ανταλλαγή πραγματοποιείται μέσα στην κάμερα. Δίπλα στα φίλτρα υπάρχει ένας προστατευτικός ανεμιστήρας εξαγωγής. Παρακάτω είναι ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας όπου δημιουργείται υψηλή στατική πίεση. Για την εγκατάσταση, πρέπει να τρυπηθούν δύο τρύπες στον τοίχο κάτω από την κλίση. Εισάγουν αγωγούς αέρα.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 220 βολτ, έχει δύο ταχύτητες λειτουργίας. Σε υψηλή ταχύτητα, ο ρυθμός ροής είναι περίπου 100 m 3 / h. Ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα φθάνει τα 36 dB. Σε χαμηλές ταχύτητες, η κατανάλωση αέρα μειώνεται κατά το ήμισυ, το επίπεδο θορύβου μειώνεται αισθητά.

 • Πλεονεκτήματα:

  Λόγω των λεπτών τοιχωμάτων του φίλτρου, υπάρχει μια ενεργή ανταλλαγή οξυγόνου και υγρασίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός φυσικού μικροκλίματος. Στην περίπτωση υπάρχουν ακροδέκτες για τη σύνδεση ενός εξωτερικού διακόπτη. Ένα κάλυμμα συνδέεται με το κάλυμμα.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον διακόπτη με μια πρίζα ή να συνδέσετε μια υπάρχουσα κρυφή καλωδίωση στο δωμάτιο πριν από το διακόπτη. Η τοποθέτηση σε τοίχο δεν καταστρέφει το εσωτερικό με άχρηστα καλώδια.

 • Μειονεκτήματα:

  Όχι πάντα αρκετό καλώδιο προέκτασης προσωπικού από τον κατασκευαστή. Είναι απαραίτητο να παραγγείλετε μαζί με τους συνδέσμους. Δεν λειτουργούν όλα τα μοντέλα σιωπηλά.

 • Τιμή: 19140 τρίψτε. - 20150 τρίψτε.
 • Ανακουφιστής για ιδιωτικό σπίτι - από ιδέα έως υλοποίηση

  Η επιθυμία χρήσης τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες έχει τις δικές της αρνητικές συνέπειες. Τα σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και οι μονωμένες πόρτες εμποδίζουν τη φυσική κυκλοφορία αέρα Κατά συνέπεια, υπάρχουν προβλήματα με την εμφάνιση μούχλας και ανάπτυξης μυκήτων. Μια ασφαλή και πρακτική διέξοδος που δεν παραβιάζει την εξοικονόμηση ενέργειας του σπιτιού, εγκαταστήστε έναν ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι.

  Recuperator - συμπαγής συσκευή για τον εξαερισμό

  Ανακλαστήρας αέρα για το σπίτι - για ποιο λόγο;

  Οι συσκευές αερισμού που προωθούν την κίνηση του αέρα και διαθέτουν εναλλάκτη θερμότητας συμβάλλουν στη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας στο σπίτι και σώζουν την υγεία των κατοίκων της. Χάρη στον εναλλάκτη αέρα στο σπίτι δεν θα υπάρχει συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα υπάρχει υγρασία και ξένες δυσάρεστες μυρωδιές.

  Η εγκατάσταση του συστήματος ανάκτησης διευκολύνει τη ζωή των πασχόντων από αλλεργίες

  Ο αναγκαστικός αερισμός απελευθερώνει αέρα στο δωμάτιο από ερεθιστική σκόνη, γύρη φυτών και άλλα αλλεργιογόνα. Ένας άλλος λόγος για τη χρήση ενός ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι είναι μια κερδοφόρα εξοικονόμηση στη θέρμανση.

  Recuperator: τι είναι αυτό;

  Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με έναν ανακτητή αποτελείται από πολλά μέρη:

  • συσκευή για τη λήψη αέρα από το δρόμο.
  • συσκευή για την αφαίρεση του αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο.
  • εξαερισμός με ανακτητή.
  • κανάλια σύνδεσης.
  • Ρύθμιση διαχύτων που ελέγχουν την κατεύθυνση και την ποσότητα του αέρα που μεταφέρεται.

  Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του συστήματος και του συμβατικού εξαερισμού είναι ο θερμαντήρας. Ο καθαρός αέρας από το δρόμο περνά μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας, όπου συναντά τον ζεστό αέρα του δωματίου. Τα ρέματα δεν αναμιγνύονται, αλλά το κρύο ρεύμα θερμαίνεται και εισέρχεται στο σπίτι ήδη ζεστό. Αυτή η μέθοδος θέρμανσης καθιστά δυνατό να μην αυξηθεί το κόστος θέρμανσης για να επιτευχθεί η βέλτιστη θερμοκρασία χώρου.

  Η συσκευή θα εξαλείψει την ομίχλη των παραθύρων και την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

  Οι κύριοι τύποι ανακτητών για ιδιωτική κατοικία

  Πίνακας τύπου εναλλάκτη αέρα

  Θεωρείται ως το πιο λειτουργικό και σχετικά φθηνό. Έχει ποικιλίες:

  • αλουμίνιο, πλεονεκτικά διαφορετική τιμή?
  • Πλαστικό, που έχει μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με το μέταλλο.
  • Κυτταρίνη - η πιο αποτελεσματική, αλλά ασταθής σε υψηλή υγρασία.

  Οι συσκευές πλάκας είναι πολύ ανεπιτήδευτες στη συντήρηση, σπάνια αποτυγχάνουν και δεν απαιτούν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας

  Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ο παγετός το χειμώνα.

  Περιστροφικές συσκευές

  Μέσα σε αυτή τη συσκευή υπάρχουν πλάκες που περιστρέφονται όταν ο αέρας κινείται.

  Οι συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και αντοχή στην υγρασία

  Η ταχύτητα του ρότορα μπορεί να αλλάξει, πράγμα που αυξάνει την παραγωγικότητα της συσκευής. Το μειονέκτημα του περιστροφικού ανακτητή είναι η ανάγκη χρήσης αναλωσίμων - φίλτρων. Ο ρότορας χρειάζεται περιοδική συντήρηση και λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

  Σχετικό άρθρο:

  Βάλτε βαλβίδα στον τοίχο. Μια τέτοια συσκευή μπορεί μερικές φορές να γίνει μια πραγματική σωτηρία από την ταλαιπωρία και από ένα κακό μικροκλίμα. Ας καταλάβουμε καλύτερα τις αποχρώσεις της επιλογής και της εγκατάστασής του.

  Ανακτητές νερού

  Η ανάκτηση θερμότητας στα συστήματα εξαερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια νερού. Η θερμότητα των ροών αέρα μεταφέρεται στο υγρό. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου ανταλλαγής αέρα είναι η απουσία ανάμιξης των ροών αέρα και η παρουσία εναλλακτών θερμότητας σε διαφορετικά σημεία. Τα μειονεκτήματα των συσκευών ανάκτησης νερού είναι πολλά: καταναλώνουν πολλή ενέργεια, απαιτούν επιπλέον κυκλοφορία υγρών και είναι αναποτελεσματικά.

  Ανακλαστήρες για στέγες

  Χρησιμοποιείται κυρίως για χώρους χρησιμότητας - υπόστεγα, γκαράζ. Εύκολο στην εγκατάσταση και πολύ αποτελεσματικό, αλλά έχει υψηλό κόστος.

  Πώς λειτουργεί ο εναλλάκτης οροφής

  Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια για την ανάκτηση αέρα για το σπίτι

  Για την προσωπική κατασκευή ενός εναλλάκτη θερμότητας αέρα, θα χρειαστείτε:

  • Γαλβανισμένος σίδηρος, 2 φύλλα.
  • Κλουβί από κόντρα πλακέ για τη στέγαση του ανακτητή.
  • Πάχος υλικού από φελλό 20 mm για την επένδυση μεταξύ των φύλλων.
  • Σφραγιστικό σιλικόνης.
  • Αισθητήρας πίεσης.
  • Πλαστικές φλάντζες.
  • Ηλεκτρικές συσκευές και υλικό.
  • Μια μεταλλική γωνία.
  • Μονωτικό θερμότητας (ορυκτό μαλλί).
  • Ο γαλβανισμός κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια με ακμές 30 και 20 εκατοστών. Για να φτιάξετε ένα ανακτητή για ένα ιδιωτικό σπίτι, θα πρέπει να κόψετε 70 πλάκες. Το μέταλλο κόβεται με ένα ηλεκτρικό παζλ, προσπαθώντας να κάνει τις άκρες απολύτως επίπεδες.
  • Στη μία πλευρά κάθε πλάκας, με την εξαίρεση της τελευταίας, προσκολλάται μια επίστρωση φελλού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελλό με έτοιμο στρώμα κόλλας.
  • Όλες οι πλάκες συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο σύστημα, με καθένα από αυτά στοιβαγμένο σε ορθή γωνία με το προηγούμενο. Τελειώνει την πλάκα χωρίς φελλό.
  • Η προκύπτουσα δομή είναι στερεωμένη με μεταλλική γωνία.
  • Για να στερεώσετε τις φλάντζες στα τοιχώματα των κασετών, πρέπει να εγκαταστήσετε συνδετήρες. Στο κάτω μέρος, αφήνεται μια οπή αποστράγγισης για να αφαιρεθεί το συμπύκνωμα μέσω του σωλήνα.
  • Στην επιφάνεια των τοίχων τοποθετούνται οδηγοί στη μεταλλική γωνιά τους. Εάν είναι απαραίτητο, η κασέτα μπορεί να αφαιρεθεί από το περίβλημα και να καθαριστεί.
  • Μέσα στο περίβλημα συνδέεται ένα ορυκτό μαλλί πάχους 4 εκατοστών. Ο αισθητήρας πίεσης είναι στερεωμένος στους χώρους διέλευσης του θερμού αέρα. Θα συμβάλει εγκαίρως στην αντιμετώπιση του πάγου.

  Η βασική αρχή της οργάνωσης του εξαερισμού

  • Παραμένει μόνο η εγκατάσταση της τελικής συσκευής στο χιτώνιο αερισμού. Με την ίδια αρχή, είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένας ανακτητής για ένα διαμέρισμα.

  Βήμα-βήμα διαδικασία κατασκευής της συσκευής (βίντεο)

  Η απόδοση αυτής της αυτό-κατασκευασμένης συσκευής είναι περίπου 65 τοις εκατό. Αυτό είναι αρκετό για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι.

  Πόσο κοστίζει η συσκευή;

  Μέχρι σήμερα, οι εγχώριοι κατασκευαστές ανακτητών χρησιμοποιούν εισαγόμενα εξαρτήματα, επομένως αυτοί οι εναλλάκτες θερμότητας δεν είναι φθηνοί. Μεταξύ των κατασκευαστών, γνωστή για την άψογη φήμη, αξίζει να σημειωθεί Teploteks συλλογή ανακτητών από Δανούς πρώτων υλών, Mashimpeks εργάζονται σε γερμανικά στοιχεία και Danfoss συλλέγει προϊόντα από τις φινλανδικές πλάκες.

  Ανακτητής αέρα: τι είναι, και η αρχή της λειτουργίας του

  Κάθε κλειστό δωμάτιο χρειάζεται καθημερινό αερισμό, αλλά μερικές φορές αυτό δεν αρκεί για να δημιουργήσει ένα άνετο και ευχάριστο μικροκλίμα. Κατά την κρύα εποχή, όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά στη λειτουργία εξαερισμού, η θερμότητα φεύγει γρήγορα και αυτό οδηγεί σε περιττές δαπάνες θέρμανσης. Το καλοκαίρι, πολλοί χρησιμοποιούν κλιματισμό, αλλά μαζί με το δροσερό διαπερνά το ζεστό αέρα από το δρόμο.

  Για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία και να φτιάξουμε τον αέρα πιο φρέσκο, μια συσκευή όπως μια συσκευή ανάκτησης αέρα αναμένεται. Το χειμώνα, σας επιτρέπει να μην χάσετε τη θερμότητα του δωματίου, και το καλοκαίρι η θερμότητα δεν επιτρέπει την είσοδο στο δωμάτιο ζεστό αέρα.

  Τι είναι ένας ανακτητής;

  Μεταφράζεται από τη Λατινική, η λέξη recuperator σημαίνει - επιστροφή ή επιστροφή, σε σχέση με τον αέρα εννοείται η επιστροφή της θερμικής ενέργειας, η οποία μεταφέρεται με αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού. Μια τέτοια συσκευή όπως ο ανακτητής αέρα αντιμετωπίζει το έργο αερισμού, εξισορροπώντας δύο ροές αέρα.

  Η αρχή της συσκευής είναι πολύ απλή, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, πραγματοποιείται ανταλλαγή θερμότητας, εξαιτίας της οποίας η θερμοκρασία του αέρα εξισώνεται. Στον ανασχηματιστή υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας με δύο θαλάμους, διέρχονται από τις ροές αέρα εξάτμισης και παροχής αέρα. Το συσσωρευμένο συμπύκνωμα, το οποίο σχηματίζεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, αφαιρείται αυτόματα από τον ανακτητή.

  Το σύστημα ανάκτησης επιτρέπει όχι μόνο να αερίζεται ο αέρας στο δωμάτιο, αλλά εξοικονομεί σημαντικό κόστος θέρμανσης, καθώς μειώνει αποτελεσματικά τις απώλειες θερμότητας. Ο ανακτητής είναι ικανός εξοικονομείτε περισσότερα από 2/3 αφήνοντας τη θερμότητα στο δωμάτιο και αυτό σημαίνει ότι η συσκευή επαναφέρει τη θερμική ενέργεια σε έναν μόνο τεχνολογικό κύκλο.

  Ταξινόμηση των συσκευών

  Οι συσκευές ανάκτησης διαφέρουν στα μοντέλα ροής των ψυκτικών μέσων και στην κατασκευή, καθώς και στη λειτουργία τους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αποκαταστατών;

  1. Πλάκα
  2. Ρόταρυ
  3. Νερό
  4. Συσκευές που μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή.

  Ανακτητές πλακών

  Θεωρούνται τα πιο συνηθισμένα, επειδή η τιμή τους είναι χαμηλή, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματικά. Ο εναλλάκτης θερμότητας που βρίσκεται μέσα στη συσκευή αποτελείται από ένα ή περισσότερα πλάκες χαλκού ή αλουμινίου, πλαστικό, πολύ ισχυρή κυτταρίνη, βρίσκονται σε στάση. Ο αέρας, που εισέρχεται στη συσκευή, περνά μέσα από μια σειρά κασετών και δεν αναμιγνύει, ενώ κατά τη διάρκεια της εργασίας υπάρχει μια ταυτόχρονη διαδικασία ψύξης και θέρμανσης.

  Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και αξιόπιστη, πρακτικά δεν αποτυγχάνει. Ο τύπος πτερυγίων ανάκτησης λειτουργεί χωρίς κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής - σε παγωμένο καιρό το μοντέλο πλάκας δεν μπορεί να λειτουργήσει, η ανταλλαγή υγρασίας είναι αδύνατη λόγω της κατάψυξης της συσκευής εξαγωγής. Οι αγωγοί εξαγωγής συλλέγουν συμπύκνωμα, το οποίο παγώνει σε θερμοκρασία μείον.

  Περιστροφικοί ανακτητές

  Μια τέτοια συσκευή λειτουργεί από ηλεκτρισμό, τα πτερύγιά της από έναν ή δύο δρομείς πρέπει να περιστρέφονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μετά την οποία κινείται ο αέρας. Συνήθως έχουν ένα κυλινδρικό σχήμα με πλάκες, σφικτά τοποθετηθεί μέσα στο περιστρεφόμενο τύμπανο και αναγκάζονται ροές του αέρα αρχικά εξέρχεται από το εσωτερικό αέρα, και στη συνέχεια, αλλάζοντας την κατεύθυνση, ο αέρας ρέει πίσω από το δρόμο.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές ρότορα έχουν περισσότερες διαστάσεις, αλλά Η αποδοτικότητα σε αυτά είναι πολύ μεγαλύτερη, από ό, τι στα πλαϊνά. Είναι ιδανικά για μεγάλα δωμάτια - αίθουσες, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, εστιατόρια, επομένως δεν είναι σκόπιμο να τα αγοράσετε στο σπίτι. Μεταξύ των μειονεκτημάτων αξίζει να σημειωθεί το ακριβό περιεχόμενο τέτοιων συσκευών, δεδομένου ότι καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια, δεν είναι εύκολο να εγκατασταθούν λόγω της δυσκαμψίας, είναι δαπανηρές. Για την εγκατάσταση, απαιτείται ένας θάλαμος εξαερισμού λόγω των μεγάλων διαστάσεων του ανακτητή δρομέα.

  Ανακουφιστής νερού και οροφή

  συσκευή ανακυκλοφορίας θερμότητα μεταφέρεται για την παροχή εναλλάκτη θερμότητας αέρα με αρκετές μεταφορά θερμότητας -. Νερό, αντιψυκτικά, κ.λπ. Η συσκευή αυτή είναι πολύ παρόμοια σε επιδόσεις με τις ανακτητών πλάκα, αλλά διαφέρει στο ότι μοιάζει με ένα σύστημα θέρμανσης νερού. Το μειονέκτημα είναι η χαμηλή απόδοση και η συχνή συντήρηση.

  Ο ανακτητής, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο. Η αποτελεσματικότητά του είναι το πολύ 68%, δεν χρειάζεται λειτουργικό κόστος, όλες αυτές οι ιδιότητες μπορούν να αποδοθούν στα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτός ο ανακτητής είναι δύσκολο να τοποθετηθεί, απαιτεί ένα ειδικό σύστημα πρόσδεσης. Τις περισσότερες φορές αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται για βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Σύστημα ανάκτησης

  Σε οποιοδήποτε κτίριο κατοικιών, ο φυσικός αερισμός πρέπει να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί, αλλά οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν πάντοτε αυτό, ανάλογα με την εποχή, η ισχύς του εξαερισμού εξαρτάται από αυτό. Εάν το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το καλοκαίρι αυτό πρακτικά δεν λειτουργεί.

  Στεγανότητα ενός διαμερίσματος μπορεί να μειωθεί με τη βελτίωση του φυσικού αερισμού, αλλά θα δώσει ένα απτό αποτέλεσμα μόνο στην κρύα εποχή. Υπάρχει επίσης μια αρνητική πλευρά, για παράδειγμα, η θερμότητα θα εγκαταλείψει το κτίριο του διαμερίσματος, και ο εισερχόμενος κρύος αέρας θα απαιτήσει επιπλέον θέρμανση.

  Για να διασφαλιστεί ότι αυτή η διαδικασία αερισμού δεν ήταν υπερβολικά δαπανηρή για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη θερμότητα του αέρα, που αφαιρείται από το δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να γίνει αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Για το σκοπό αυτό, γίνεται η διανομή των αεραγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα, και στη συνέχεια τοποθετήστε τους ανεμιστήρες. Θα τροφοδοτηθούν με αέρα σε ξεχωριστά δωμάτια και αυτή η διαδικασία δεν θα συσχετιστεί με καιρικές συνθήκες. Ειδικά για το σκοπό αυτό, τοποθετείται εναλλάκτης θερμότητας στη διασταύρωση φρέσκων και μολυσμένων αέριων μαζών.

  Τι προσφέρει ο ανακτητής αέρα;

  Το σύστημα ανάκτησης ελαχιστοποιεί την ανάμειξη εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Οι διαχωριστές που βρίσκονται στη συσκευή φέρουν αυτή τη διαδικασία. Με τη μεταφορά του ορίου ενεργειακής ροής, πραγματοποιείται ανταλλαγή θερμότητας, οι πίδακες θα περάσουν παράλληλα ή σταυρωτά. Το σύστημα ανάκτησης έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

  1. Ένας ειδικός τύπος σχάρας στην είσοδο των ρευμάτων αέρα διατηρείται από τη σκόνη, τα έντομα, τη γύρη και ακόμη και τα βακτήρια από το δρόμο.
  2. Το δωμάτιο λαμβάνει καθαρό αέρα.
  3. Από το δωμάτιο πηγαίνει μολυσμένος αέρας, στον οποίο μπορεί να υπάρχουν επιβλαβή εξαρτήματα.
  4. Εκτός από την κυκλοφορία πραγματοποιείται καθαρισμός και θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.
  5. Προωθεί έναν ισχυρότερο και υγιεινό ύπνο.

  Οι θετικές ιδιότητες του συστήματος καθιστούν δυνατή τη χρήση του σε χώρους διαφόρων τύπων για να δημιουργηθούν πιο άνετες συνθήκες θερμοκρασίας. Πολύ συχνά χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς χώρους όπου απαιτείται εξαερισμός ενός μεγάλου χώρου. Σε τέτοια σημεία είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια σταθερή θερμοκρασία αέρα, το έργο αυτό αντιμετωπίζεται από περιστροφικούς ανακτητές, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες έως +650 ° C.

  Συμπέρασμα

  Η απαραίτητη ισορροπία καθαρού και καθαρού αέρα με κανονική υγρασία μπορεί να εξασφαλιστεί από ένα σύστημα εξαερισμού και παροχής εξαερισμού. Με την εγκατάσταση του Recuperator, πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν, που σχετίζονται επίσης με την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.

  Όταν επιλέγετε ένα σύστημα ανάκτησης αέρα για το σπίτι σας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την περιοχή της κατοικίας, τον βαθμό υγρασίας σε αυτήν και τον σκοπό της συσκευής. Φροντίστε να προσέξετε το κόστος της συσκευής και τη δυνατότητα εγκατάστασης, την αποτελεσματικότητά της, η οποία θα καθορίσει την ποιότητα του εξαερισμού σε όλο το σπίτι.