Επισκευή βιομηχανικών αφυγραντήρων

Ο ξηρός πεπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανίες. Η παρασκευή του αποτελεί μέρος των τεχνολογικών διαδικασιών και πραγματοποιείται με τη βοήθεια συμπιεστών και στεγνωτηρίων απορρόφησης ή ψύξης. Οποιοσδήποτε εξοπλισμός χρειάζεται συντήρηση, και ακόμη και με πλήρη τήρηση των κανόνων λειτουργίας, μπορεί να χρειαστεί να επισκευαστεί ένας ξηραντήρας πεπιεσμένου αέρα ενός βαθμού πολυπλοκότητας.

Το κόστος επισκευής του αφυγραντήρα

Η ακριβής τιμή επισκευής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • Ισχύς του αφυγραντήρα
 • Εξοπλισμός μάρκας (μάρκα)
 • Κόστος και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών
 • Διαθεσιμότητα πρόσβασης σε εξοπλισμό
 • Ανάγκη αποσυναρμολόγησης

Οι υπάλληλοι του τμήματος εξυπηρέτησης μας πραγματοποιούν πλήρη διάγνωση, συντήρηση και επισκευή βιομηχανικών αφυγραντήρων από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως:

Μεταξύ του καταλόγου των βασικών υπηρεσιών που παρέχονται από την εξυπηρέτηση πελατών μας:

 • εγγύηση και επισκευή μετά την εγγύηση.
 • αντικατάσταση προσροφητικού ή ψυκτικού μέσου ·
 • αντικατάσταση του συμπιεστή φρέον, εξατμιστή ψυγείου στεγνωτήρα?
 • αντικατάσταση του συμπυκνωτή.
 • ανάκτησης με την επακόλουθη εκκίνηση του εξοπλισμού ·
 • ρύθμιση και ρύθμιση μέσω παραμέτρου.

Ψυκτικά στεγνωτήρια

Ο ψυκτικός ξηραντήρας πεπιεσμένου αέρα είναι, στην πραγματικότητα, ψυγείο με ψυκτικό μέσο που κυκλοφορεί σε αυτό (πιο συχνά Freon R134A, R404A). Ο συμπιεσμένος αέρας, που διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας, ψύχεται στην επιθυμητή θερμοκρασία των 3,5 βαθμών Κελσίου, η αφυδάτωση συνοδεύεται από συμπύκνωση. Τις περισσότερες φορές στον εξοπλισμό αυτού του τύπου, ο διακόπτης πίεσης ανεμιστήρα έχει υποστεί ζημιά. Η δεύτερη πιο συνηθισμένη είναι η αποσυμπίεση του κυκλώματος Freon ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του συμπιεστή. Σε κάθε περίπτωση, σε περίπτωση δυσλειτουργίας, απαιτούνται διαγνωστικά εξοπλισμού, μόνο με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η αιτία της απώλειας λειτουργικότητας και να πραγματοποιηθεί μια αποτελεσματική επισκευή.

Αφυγραντήρες τύπου προσρόφησης

Η αρχή του στεγνωτήρα προσρόφησης είναι να "απορροφά" το συμπύκνωμα μέσω της χρήσης ενός προσροφητικού. Η αναγέννηση της δραστικής ουσίας πραγματοποιείται με εμφύσηση της χρησιμοποιούμενης στήλης με ξηρό αέρα ως αποτέλεσμα της αλλαγής του συστήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός ο τύπος της συσκευής θα αποτύχει λόγω εμπλοκή των βαλβίδων μεταφοράς, πρόωρη Διαταραχές εξόρυξης προσροφητικού συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου φορούν βαλβίδες ηλεκτρομαγνητικής εκτόνωσης της πίεσης. Για την παραγωγή υψηλής ποιότητας στεγνωτήρα επισκευές ξηραντικό με πλήρη καταστάσεις αποκλεισμού εγγύηση επαναλήψεις, όπως απαιτείται ολοκληρωμένο εξοπλισμό διάγνωσης.

Η εμπιστοσύνη στη συντήρηση δαπανηρού εξοπλισμού πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένους οργανισμούς, αφού μόνο οι ειδικοί έχουν γνώση των αρχών και των περιπλοκών του εξοπλισμού. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι πολύ συχνά ο εξοπλισμός σπάει λόγω του στοιχειώδους αναλφαβητισμού των προμηθευτών. Ορισμένα μοντέλα, για παράδειγμα, απαιτούν συντήρηση κάθε έξι μήνες (με βαλβίδες καθαρισμού), και μερικοί πωλητές που απλά δεν ξέρω και ειλικρινά πιστεύουν ότι η συντήρηση είναι απαραίτητη μόνο κάθε 5 χρόνια από ό, κακής πληροφόρησης των πελατών. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν καταστάσεις κατά τις οποίες οι βαλβίδες έχουν μπλοκαριστεί και ο εξοπλισμός πρέπει να επισκευαστεί επειγόντως, πράγμα που δεν αποτελεί εγγύηση.

Η διαδικασία συντήρησης για το απορροφητικό προσρόφησης

Η τυπική διαδικασία συντήρησης για το στεγνωτήριο προσρόφησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου στα κύρια φίλτρα.
 • αντικατάσταση ή διεξαγωγή αναγέννησης του φίλτρου-σιγαστήρα.
 • αντικατάσταση βαλβίδων ελέγχου.

2. Μετά από 2 χρόνια λειτουργίας, πρέπει να εκτελεστεί μια ευρύτερη υπηρεσία:

 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου στα κύρια φίλτρα.
 • αντικατάσταση ή διεξαγωγή αναγέννησης του φίλτρου-σιγαστήρα.
 • αντικατάσταση βαλβίδων ελέγχου.
 • αντικατάσταση του διαφράγματος των εισόδων, βαλβίδων εκφόρτωσης και μη επιστροφής.
 • αντικατάσταση δακτυλίων στεγανοποίησης σε σημεία στερέωσης σωλήνων διακλάδωσης σε προσροφητές ·
 • αντικατάσταση ή βαθμονόμηση του στοιχείου αισθητήρα του αισθητήρα TTP, εάν υπάρχει.

3. Μετά από 4 χρόνια λειτουργίας:

 • αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου στα κύρια φίλτρα.
 • αντικατάσταση ή διεξαγωγή αναγέννησης του φίλτρου-σιγαστήρα.
 • αντικατάσταση βαλβίδων ελέγχου.
 • αντικατάσταση του διαφράγματος των εισόδων, βαλβίδων εκφόρτωσης και μη επιστροφής.
 • αντικατάσταση δακτυλίων στεγανοποίησης σε σημεία στερέωσης σωλήνων διακλάδωσης σε προσροφητές ·
 • αντικατάσταση ή βαθμονόμηση του στοιχείου αισθητήρα του αισθητήρα TTP, εάν υπάρχει.
 • αντικατάσταση επαγωγικών πηνίων σωληνοειδών βαλβίδων.
 • αντικατάσταση του προσροφητικού, καθώς και, εάν είναι απαραίτητο, εσωτερικού πλέγματος σκόνης.

Η στάση έκτακτης ανάγκης είναι ένα αναγκαστικό μέτρο και είναι πάντα εξαιρετικά ανεπιθύμητο, καθώς οδηγεί σε διακοπές και οικονομικές απώλειες της επιχείρησης. Όταν αγοράζετε ακριβές αφυγραντήρες, συνιστάται να συντηρείτε αμέσως για τη συντήρησή τους. Το κόστος της υπηρεσίας θα εξοφληθεί με εκδίκηση λόγω της πλήρους διατήρησης της λειτουργικής, αξιόπιστης εργασίας και της πλήρους ανάπτυξης της ικανότητας.

Το Τμήμα Εξυπηρέτησης μας εγγυάται την ταχεία επίλυση των ζητημάτων αποκατάστασης της λειτουργικότητας των αφυγραντικών οποιουδήποτε τύπου. Η μεγάλη πρακτική της εταιρείας και η θετική εμπειρία των ειδικών μας επιτρέπουν να εγγυηθούμε την επικαιρότητα της παροχής υπηρεσιών. Κατά κανόνα, όλα τα θέματα επιλύονται με επιτυχία την ημέρα της προσφυγής του πελάτη, αφού έχουμε επαρκές προσωπικό πλοιάρχου και πάντα έχουμε εξαρτήματα και ανταλλακτικά.

Θα επιλύσουμε οποιοδήποτε έργο επισκευής και συντήρησης του κλιματικού εξοπλισμού στη Μόσχα και την περιοχή.

Έκπτωση όταν καλείτε από το Internet - 5%. Ονομάστε την κωδική λέξη: "υπηρεσία".

Επισκευή δυσλειτουργιών των ξηραντηρίων: διάγνωση και αντικατάσταση στοιχείων συσκευών, εξειδικευμένες υπηρεσίες και εκτιμώμενο κόστος εργασιών

Ο αφυγραντήρας είναι μια αρκετά δημοφιλής συσκευή οικιακής χρήσης. Ο κύριος σκοπός του είναι να διατηρήσει το επίπεδο της πιο άνετης υγρασίας στο δωμάτιο. Ωστόσο, μερικές φορές οι κάτοικοι ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού μπορεί να παρατηρήσουν ότι η υγρασία στο σπίτι έχει γίνει περισσότερο ή λιγότερο, αντίθετα. Αυτό συμβαίνει εάν ο αφυγραντήρας σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι μαζικοί. Τα φίλτρα έχουν λερωθεί, τα ηλεκτρονικά στοιχεία έχουν καταστεί άχρηστα και ενδεχομένως η συσκευή χρειάζεται επισκευή εγγύησης. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές επισκευής του στεγνωτήρα αέρα.

Αιτίες και συμπτώματα της αφύγρανσης του ξηραντήρα αέρα

Όπως δείχνει η πρακτική, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την καταστροφή μιας τέτοιας συσκευής. Μπορούν να συσχετιστούν τόσο με μηχανικές επιδράσεις, τόσο με μόλυνση ή βλάβη του εξοπλισμού.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις.

 1. Μηχανικό αποτέλεσμα. Η πιο συνηθισμένη αιτία θραύσης είναι μια μηχανική κρούση που έχει προκαλέσει διαταραχή στην ακεραιότητα του περιβλήματος της συσκευής ή της παραμόρφωσής της. Αυτό σημαίνει ότι το νερό στη δεξαμενή δεν θα κρατήσει σωστά, και ίσως τέτοιες ενέργειες έχουν επηρεάσει τη λειτουργία του αυτοματισμού.
 2. Βλάβη του διακόπτη. Συχνά ο διακόπτης σφίγγει, καθώς η συσκευή έχει σταθερή επαφή με την απελευθέρωση του ατμού. Ο διακόπτης μπορεί απλά να είναι υγρός.
 3. Βλάβη του μετρητή. Μια άλλη ανάλυση είναι το επίπεδο υγρασίας. Η συσκευή μπορεί απλά να απομακρυνθεί στις ενδείξεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζει λανθασμένα δεδομένα.
 4. Παραβίαση του τρόπου λειτουργίας. Μερικές φορές διαταράσσεται η θερμική κατάσταση στον εναλλάκτη θερμότητας. Αυτό μπορεί επίσης να προκληθεί από την αποτυχία της αυτοματοποίησης.
 5. Ελαττωμα φίλτρα. Εάν η συσκευή λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αρκετό και ρύπους, και οι ιδιοκτήτες δεν ασκούν δραστηριότητες για τον καθαρισμό των φίλτρων, τότε πολύ σύντομα η βρωμιά μπορεί να είναι αιτία για το σύστημα φιλτραρίσματος απόρριψη, ή το βάρος των πτερυγίων του ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα η μονάδα θα πάψει να αντιμετωπίσουν με το βασικό καθήκον της.

Πρόληψη δυσλειτουργιών

Εάν θέλετε η συσκευή να σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και το πιο σημαντικό χωρίς σπασίματα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες χρήσης.

 • Έτσι, ενεργοποιήστε τη συσκευή μόνο μετά τη συναρμολόγησή της.
 • Αποστραγγίστε αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.
 • Βεβαιωθείτε ότι χειρίζεστε προσεκτικά τη μονάδα για να αποφύγετε τις εξωτερικές βλάβες.
 • Μην ρίχνετε τίποτα στη δεξαμενή, εκτός από το νερό. Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε συσκευή χρειάζεται ξεκούραση, οπότε ρυθμίστε τη συσκευή για αναπνοή.
 • Μην πιέσετε τυχαία τα πλήκτρα, αλλά ελέγξτε την τεχνική σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επισκευή των πιο συχνών βλαβών της συσκευής

Πώς να αποσυναρμολογήσετε τον αφυγραντήρα;

Εάν ο αφυγραντήρας σας δεν λειτουργεί και η κόκκινη ενδεικτική λυχνία ανάβει, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν υπάρχει νερό στο δοχείο. Αν δεν είναι, τότε πιθανότατα, η αποτυχία θα συσχετιστεί με διάφορους μικροδιακόπτες. Γι 'αυτό πρέπει πρώτα να αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή.

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το μπροστινό και το πίσω πλαίσιο.
 2. Τώρα αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
 3. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την αποσυναρμολόγηση του πίσω πίνακα.
 4. Εναλλακτικά, ξεβιδώστε τις βίδες που στερεώνουν το πλαίσιο.
 5. Τώρα μπορείτε να δείτε μπροστά σας τέσσερις βίδες που συγκρατούν την κρυφή οπή στον πίνακα. Ξεβιδώστε τα.
 6. Θα έχετε έναν ανεμιστήρα, καθώς και έναν αισθητήρα νερού, έναν συμπιεστή και μια μονάδα ελέγχου. Όλοι οι κύριοι κόμβοι είναι διαθέσιμοι για επαλήθευση.

Διάγνωση και αντικατάσταση του ανεμιστήρα

 • Πρώτον, θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις συνδέσεις που είναι ορατές. Πρέπει να αλλάξουν το χρώμα των επιχρισμάτων τους.
 • Μετά από αυτό θα πρέπει να ελέγξετε την αξιοπιστία των συνδέσεων. Βεβαιωθείτε ότι τα αγγίξετε, ελέγξτε για υγρασία. Εάν είναι απαραίτητο, πατήστε τις πένσες.
 • Επίσης, πρέπει να ελέγξετε τον αισθητήρα στάθμης νερού και την ενδεικτική λυχνία.
 • Αφού βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν ενεργοποιείται ανεξάρτητα, μεταβείτε στην αλλαγή των λεπίδων.

Βεβαιωθείτε ότι πιέζετε το μαύρο πλήκτρο με τα δάχτυλά σας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του αφυγραντήρα. Το κλειδί θα πρέπει να τοποθετείται εύκολα στη συσκευή και να επιστρέφει στην αρχική του θέση.

Τραβήξτε έξω τον φθαρμένο ανεμιστήρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει τη θέση της χαρτοπετσέτας όπου θα φτιάξετε μια νέα λεπίδα. Κρατώντας το μαύρο κλειδί, τοποθετήστε ένα νέο ανεμιστήρα και αφήστε το κουμπί. Ίσως η ενέργεια αυτή θα συνοδεύσει ένα χαρακτηριστικό κλικ.

Έλεγχος της ικανότητας λειτουργίας του συμπιεστή

Οι περισσότερες από τις βλάβες παρατηρούνται στον συμπιεστή. Λειτουργεί στα 220 βολτ. Για να πραγματοποιήσετε έλεγχο, πρέπει να εφαρμόσετε τάση στη συσκευή. Ξεκινήστε την περιστροφή των βιδών με ένα κατσαβίδι επίπεδης λεπίδας. Περιμένετε τη στιγμή που το στέλεχος έχει φύγει και το καπάκι αφαιρεθεί.

Θα δείτε έναν συμπιεστή από τον οποίο βγαίνουν τρία καλώδια πράσινου, μπλε και μαύρου. Ελέγξτε τη συνέχεια των καλωδίων. Ξεκινήστε τον κινητήρα με χειροκίνητη λειτουργία.

Εάν λειτουργεί και η θερμοκρασία στον αισθητήρα δεν αλλάζει, τότε έχει εμφανιστεί διαρροή μιας τέτοιας ουσίας όπως το φρέον.

Διάγνωση της μονάδας ελέγχου


Η μονάδα ελέγχου συχνά υπόκειται σε επισκευή ή αντικατάσταση. Η μονάδα εκτελεί τη λειτουργία της αποσύνδεσης της συσκευής σε μια κατάσταση όπου η θερμοκρασία που ψύχει τον αέρα έχει φτάσει στο όριο. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη φίσα από τη μονάδα ελέγχου με τα καλώδια. Για αυτό, χρησιμοποιήστε λαβίδες ή λαβίδες.

Ελέγξτε την αντίσταση. Δεν πρέπει να είναι 0. Εάν ο αριθμός είναι μηδέν, τότε υπάρχει βραχυκύκλωμα στα καλώδια.

Προσέξτε την επισκευή της μονάδας ελέγχου. Για να εντοπίσετε το ελαττωματικό στοιχείο, πρέπει να αφαιρεθεί, να αποσυνδεθούν όλοι οι σύνδεσμοι και να αναζητήσουν εναλλάξ τον τόπο θραύσης. Αποσυνδέστε τη μονάδα ελέγχου χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι ανοίγοντας το από τα πλαστικά ράφια.

Αρχικά, εκτελέστε μια εξωτερική επιθεώρηση και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην εσωτερική επιθεώρηση. Ελέγξτε τις αντιστάσεις στη μονάδα ελέγχου και στους αγωγούς. Τα τσιπ θα πρέπει να είναι ολόκληρα και στεγνά.

Έλεγχος καλωδίωσης και χειριστηρίων

Συχνά το κλείσιμο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην καλωδίωση. Η συσκευή περιέχει πολλά καλώδια και συνδέσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, να υγρανθούν ή απλά να αποτύχουν.

Ελέγξτε την εξωτερική κατάσταση κάθε καλωδίου ένα προς ένα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρξε μηχανική πρόσκρουση. Μετά από αυτό, εάν είστε σίγουροι για την ακεραιότητα κάθε καλωδίου, ελέγξτε εναλλάξ τις πρίζες τους. Είναι πιθανό ότι μία από τις φωλιές μπορεί να σπάσει.

Εάν όλα είναι καλά εδώ, τότε πηγαίνετε στη μέθοδο της γενικής επαλήθευσης. Συνδέεται με την ανάγκη ενεργοποίησης της συσκευής και παρακολούθησης των συρμάτων εναλλάξ.

Πού πρέπει να πάω για εξειδικευμένη επισκευή του αφυγραντήρα;

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να επιδιορθώσετε τη συσκευή σας μόνοι σας, είτε ανεξάρτητα είτε με τη βοήθεια ειδικών. Εάν η κατανομή σχετίζεται με τη λειτουργία της μονάδας ελέγχου, τότε είναι πιθανό ότι θα το διαχειριστείτε μόνοι σας. Αλλά αν η βλάβη αφορά καλωδίωση, ηλεκτρολόγους ή την ακεραιότητα του περιβλήματος, τότε εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, τότε δεν θα μπορείτε να βρείτε έναν βοηθό σε μια τέτοια περίπτωση. Δείτε τις διευθύνσεις όπου θα λάβετε ειδική βοήθεια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στη Μόσχα

 1. Πλοιάρχου της ψυχρής οδού Nizhegorodskaya St., 94, κτίριο. 1, Μόσχα, 109052 masterxoloda.ru 8 (499) 390-61-79
 2. συντήρηση και επισκευή των αφυγραντήρων αέρα Shpilovskaya ul., 1, Μόσχα, 115569 daikin-servis.ru 8 (926) 257-97-66
 3. Restprom Electrode st., 14, Μόσχα, 111141 restprom.ru 8 (495) 506-34-99

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. Холод Ремонт просп. Obukhovskoy Oborony, έτος 86, lit. A, Αγία Πετρούπολη, 192029 holod-remont-spb.ru 8 (812) 389-53-18
 2. LenRemont Ave Veterans, 9, Αγία Πετρούπολη, 198255 lenremont.ru 8 (812) 344-44-44
 3. Επισκευή οικιακών συσκευών ул. Μάρσαλ Ζαχάροβα, 21, Αγία Πετρούπολη, 198328 8 (812) 742-92-55

Η επισκευή του αφυγραντήρα είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την τύχη σας και να επισκευάσετε μια τέτοια συναρμολόγηση μόνοι σας. Σας συμβουλεύουμε θερμά να εξοικειωθείτε με το θεωρητικό μέρος της ερώτησης και, το σημαντικότερο, με τη δομή μιας τέτοιας συσκευής. Είναι πιθανό να κάνετε λάθη, επιδεινώνοντας έτσι την κατάσταση.

Οι υπηρεσίες επισκευής τους δεν είναι πολύ ακριβές, ωστόσο, θα έχετε καλό και πάνω απ 'όλα ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Επισκευή των αφυγραντήρων

Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο αφυγραντήρας είναι σπασμένος;

 • Πόνοι στα παράθυρα
 • Δεν θερμαίνεται από τον αφυγραντήρα ένας ζεστός αέρας
 • Υπάρχουν ξένοι θόρυβοι που δεν υπήρχαν πριν
 • Βγάζει το μηχάνημα στην ηλεκτρική ασπίδα
 • Στην πισίνα είναι άβολα, η υγρασία γίνεται αισθητή
 • Μορφή σχηματισμένη στις γωνίες του δωματίου

Το κόστος επισκευής των αφυγραντήρων

Η ακριβής τιμή επισκευής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • Ισχύς του αφυγραντήρα
 • Εξοπλισμός μάρκας (μάρκα)
 • Κόστος και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών
 • Διαθεσιμότητα πρόσβασης σε εξοπλισμό
 • Ανάγκη αποσυναρμολόγησης

Επισκευή αφυγραντήρα από ειδικούς - υψηλής ποιότητας

Η αφύγρανση είναι μια υποχρεωτική απαίτηση για πολλά δωμάτια. Αυτές είναι οι πισίνες, τα υδάτινα πάρκα, τα σπίτια και τα διαμερίσματα της πόλης, οι εγκαταστάσεις πλυντηρίων, δηλαδή οι χώροι όπου απαιτείται ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα.

Σημάδια θραύσης

Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή δεν πραγματοποιείται συντήρηση ρουτίνας του, με το πέρασμα του χρόνου θα είναι αναπόφευκτα αποτυχίες στη δουλειά της και θα απαιτήσει μια σημαντική εξέταση. Έτσι, είναι σε περίπτωση αποτυχίας των εγχώριων μεταχειρισμένων προσρόφησης και συμπύκνωση πιστολάκι αέρα επισκευές που απαιτούνται μόνο από τις μονάδες. Αλλά η αποτυχία της ψυκτικής μονάδας, σχεδιασμένο για πνευματικά αέρα μεταφοράς είναι υγρός, σταματά να λειτουργεί βιομηχανικός εξοπλισμός εγκαθίσταται, η οποία είναι ένα σχετικά ακριβό κόστος.

Τα κύρια σημάδια της αποτυχίας αυτού του κλιματικού εξοπλισμού είναι:

 • Αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο όταν ο εξοπλισμός δεν εκπληρώνει τις λειτουργίες λειτουργίας του.
 • Σχηματισμός στην επιφάνεια των τοιχωμάτων μούχλας και μυκητιακών αποθέσεων.
 • Καμία αντίδραση στη συμπερίληψη.
 • Μείωση της απόδοσης.
 • Διαρροή λαδιού ανιχνεύεται.
 • Η εμφάνιση των ορατών σημάτων πετρελαίου είναι ένα σοβαρό σημάδι της μελλοντικής αστοχίας της συσκευής λόγω της έλλειψης αντικατάστασης της κασέτας.
 • Εξωτικό θόρυβο, παράξενες μυρωδιές και καπνός.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Αιτίες αποτυχίας

Ορισμένες τυπικές βλάβες, κατά την ανίχνευση των οποίων απαιτείται η επισκευή του στεγνωτήρα αέρα:

 • Σταματήστε τη λειτουργία της συσκευής λόγω βουλωμένου πνευματικού συστήματος. Παράλληλα, συσσωρεύεται συμπύκνωση στο εσωτερικό τμήμα της συσκευής. Στην περίπτωση αυτή, ο πεπιεσμένος αέρας ξηραίνεται με ζεστό αέρα.
 • Ανεπαρκής εσωτερική πίεση. Το πρόβλημα επιλύεται με τη ρύθμιση των βαλβίδων, καθώς και με τη διάγνωση του εγκατεστημένου ρυθμιστή αερίου.
 • Η θερμοκρασία του αποκαλούμενου σημείου δρόσου αυξάνεται λόγω της υπερφόρτωσης της συσκευής με κρύο εισερχόμενο αέρα, έλλειψη ψυκτικού μέσου. Η αιτία είναι συχνά ένας σπασμένος κινητήρας ανεμιστήρα, ένας συμπιεστής ή ένας πνευματικός διακόπτης.
 • Η διακοπή οφείλεται συχνά σε επισκευές που έχουν ολοκληρωθεί στο παρελθόν με τη χρήση παρωχημένων εξαρτημάτων, ακατάλληλων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων εργασίας.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Πρόληψη των βλαβών

Κάθε σύγχρονος κατασκευαστής δηλώνει το χρόνο αντικατάστασης της αφαιρούμενης κασέτας αυτής της συσκευής. Η αντικατάσταση πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο το αργότερο κατά το χρόνο που ορίζεται στις οδηγίες. Κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης ελέγχονται οι βαλβίδες του σώματος βαλβίδας αέρα. Η παραβίαση τέτοιων κανόνων οδηγεί αναπόφευκτα σε δυσλειτουργίες και αποτυχία της συσκευής.

Αν τα ίχνη της διαρροής λαδιού φαίνονται στο εγκατεστημένο φίλτρο, τότε, εκτός από την αντικατάστασή του, απαιτείται διάγνωση του αφυγραντήρα του συμπιεστή.

Συμβουλές! Η επισκευή των αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα συνιστάται να εμπιστεύονται εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εργασίας.

Συμπέρασμα

Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες οικιακού αέρα είναι ασφαλείς, εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικό έλεγχο, επιτρέπουν τη θέρμανση των καθισμάτων και ακόμη και τη θέρμανση του νερού στην πισίνα. Συνιστάται να ρυθμίζετε την υγρασία στις εγκαταστάσεις κατοικίας κατά 50-60%, κάτι που είναι άνετο για ένα άτομο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η προϋπόθεση με υψηλή υγρασία είναι άνετη για την αναπαραγωγή επιβλαβών βακτηρίων, μυκήτων και διαφόρων μικροοργανισμών, επομένως αυτή η κλιματική συσκευή είναι απλά αναντικατάστατη.

Επισκευή και συντήρηση των αφυγραντήρων συμπύκνωσης αέρα: αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για όλους

Ο αφυγραντήρας απαιτεί κατάλληλη συντήρηση και φροντίδα. Μόνο εάν τηρούνται οι βασικές απαιτήσεις, η συσκευή θα είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο μηχανισμός ή το ξεχωριστό του στοιχείο μπορεί να γίνει άχρηστο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσδιορίσετε τα αίτια της δυσλειτουργίας και να αντικαταστήσετε τα σπασμένα μέρη.

Ακόμα και με σωστή φροντίδα, ο αφυγραντήρας μπορεί να σπάσει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε επισκευές μόνοι σας

Η συσκευή των αφυγραντήρων

Οι αυξημένες συγκεντρώσεις νερού είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα βακτηρίδια, τα μούχλα, τους μύκητες και τις μολύνσεις. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν σημαντική απειλή για τον άνθρωπο, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα δομικά υλικά, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας είναι μια σημαντική απαίτηση για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις. Μεταξύ του κλιματικού εξοπλισμού, οι ξηραντές αέρα χρησιμοποιούνται ενεργά για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Είναι αποτελεσματικά και χρησιμοποιούνται ενεργά στη βιομηχανία, το εμπόριο, την ιατρική και την καθημερινή ζωή.

Ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών προκαλεί μια ποικιλία μοντέλων αφυγραντήρων. Ο εξοπλισμός ταξινομείται σε τέσσερις τύπους με βάση τις αρχές που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση της υγρασίας.

Τύποι αφυγραντικών:

 1. Συμπύκνωση.
 2. Προσρόφηση.
 3. Ρόταρυ.
 4. Μεμβράνη.

Λόγω της διαθεσιμότητας, της ευκολίας χρήσης και της αποδοτικότητας, τα μοντέλα συμπύκνωσης χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση διαμερισμάτων, σπιτιών και χώρων γραφείων. Για να απαντήσετε στις ερωτήσεις σχετικά με τη συντήρηση και την επισκευή, πρέπει να εξετάσετε τη γενική διάταξη των συσκευών αυτού του τύπου.

Ο ξηραντήρας συμπυκνωμάτων αποτελείται από τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • ανεμιστήρας;
 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • τον εξατμιστή.
 • πυκνωτής.
 • συμπιεστής.
 • τριχοειδούς σωλήνα.
 • ένα δοχείο υγρού και ένα σωλήνα αποστράγγισης.
 • πρόσθετα στοιχεία: υγρόμετρο, αισθητήρας θερμοκρασίας, αντλία για την άντληση υγρών.

Μονάδα στεγνωτηρίου συμπυκνωμάτων

Πιθανές καταστροφές και αιτίες τους

Στη διαδικασία λειτουργίας, οποιοδήποτε στοιχείο ή μέρος μπορεί να αποτύχει. Οι λόγοι μπορεί να είναι: υπερβολικό φόρτο εργασίας (συνεχής εργασία), ανακριβής χρήση, έλλειψη σωστής συντήρησης, φυσική φθορά ορισμένων μονάδων.

Οι πιο "δημοφιλείς" αναλύσεις, οι οποίες μπορεί να απαιτούν την επισκευή ενός αφυγραντήρα:

 1. Ελαττώματα ή παρατυπίες στο ηλεκτρικό δίκτυο (βύσμα, ηλεκτρικό καλώδιο).
 2. Η ακεραιότητα του συστήματος καλωδίων και συνδέσεων μέσα στη συσκευή.
 3. Η ένδειξη ή ο διακόπτης του δοχείου με νερό είναι ελαττωματικός.
 4. Αποτυχία υδροσταθμού (διάταξη ρύθμισης, που ενεργοποιείται από ορισμένες αλλαγές στους δείκτες υγρασίας).
 5. Σπάσιμο του ανεμιστήρα ή του κινητήρα.
 6. Ο συμπιεστής δεν είναι σωστός.
 7. Παραβιάσεις στην εργασία ενός θερμίστορ.

Λειτουργική δοκιμή

Ένας αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό.

Η επισκευή των αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα πραγματοποιείται μόνο όταν η παροχή ρεύματος είναι απενεργοποιημένη. Η σύνδεση με την έξοδο κατά την επισκευή πραγματοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία στον χειρισμό ηλεκτρικών συσκευών.

Λειτουργική δοκιμή της συσκευής:

 1. Ελέγξτε την ποσότητα νερού στη δεξαμενή. Εάν είναι υπερπλήρη, ορισμένα μοντέλα ενδέχεται να μην ανάψουν, καθώς έχουν αυτόματο κλείσιμο σε κρίσιμη στάθμη νερού στο δοχείο συμπύκνωσης.
 2. Η ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων και στοιχείων ελέγχεται συνδέοντας το βύσμα στην πρίζα και πιέζοντας το κουμπί τροφοδοσίας στον πίνακα ελέγχου (όταν είναι ενεργοποιημένο, πρέπει να βρίσκεται στη θέση "εσοχή"). Ο δείκτης "έτοιμος για λειτουργία" θα πρέπει να γίνει πράσινος. Εάν δεν υπάρχει αντίδραση του λαμπτήρα, η ελαττωματική συσκευή.
 3. Ο αδρανειακός αφυγραντήρας, όταν είναι ενεργοποιημένος, πρέπει να αρχίσει να "προμηθεύει" δροσερό, ξηρό αέρα μετά από 8-10 λεπτά. Στο δοχείο θα πρέπει να εμφανίζεται υγρό συμπύκνωσης. Αν αυτό δεν συμβεί - η συσκευή απαιτεί διεξοδική επιθεώρηση και επιθεώρηση και σε περίπτωση ανάγκης επισκευής.

Ένας εξυπηρετικός αφυγραντήρας "τροφοδοτεί" δροσερό ξηρό αέρα μετά από 8-10 λεπτά. Διαφορετικά, πρέπει να αναζητήσετε την αιτία της αποτυχίας

Προσδιορισμός των αιτίων θραύσης και επισκευής

Ελέγξτε και βρείτε την αιτία του προβλήματος κάνοντας τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Οπτικός έλεγχος όλων των συνδέσμων. Δεν θα πρέπει να υπάρχει σκούρο χρώμα, αποχρωματισμός της επίστρωσης μόνωσης, παραβίαση της ακεραιότητας, παραμορφώσεις. Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι καλά στερεωμένοι στους αντίστοιχους ακροδέκτες τους.
 2. Ο έλεγχος του διακόπτη γίνεται με το πάτημα ενός ειδικού πλήκτρου που ενεργοποιεί τον ωθητήρα του αισθητήρα αντλίας νερού. Ο ωθητήρας θα πρέπει να πιέζεται εύκολα και να επιστρέφει ελεύθερα στην αρχική του θέση. Εάν μετά την επιθεώρηση και ελέγξετε ότι ο διακόπτης δεν λειτουργεί, πρέπει να παραδοθεί στην υπηρεσία.
 3. Έλεγχος Hydrostat. Η συσκευή λειτουργεί ως διακόπτης όταν επιτευχθεί κάποια στάθμη υγρασίας. Για να το ελέγξετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή, να ρυθμίσετε τον πίνακα ελέγχου στο ελάχιστο επίπεδο υγρασίας και να πατήσετε το κουμπί έναρξης. Με ένα υδροστατικό εργασίας, ο ανεμιστήρας θα αρχίσει να λειτουργεί. Αν δεν υπάρχει κίνηση των πτερυγίων του ανεμιστήρα, το πρόβλημα μπορεί να είναι στο υδροστάτη.
 4. Εάν ο ανεμιστήρας λειτουργεί ανεπαρκώς, η θερμοκρασία στον εναλλάκτη θερμότητας θα διαταραχθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο αφυγραντήρας σβήνει αυτόματα. Η κακή λειτουργία του ανεμιστήρα μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή λίπανση των εδράνων άξονα κινητήρα ή σε σφάλμα στις περιελίξεις. Αν τα πτερύγια περιστρέφονται σφιχτά και σταματά αμέσως, αξίζει να λιπαίνετε τα εξαρτήματα μέσω μιας ειδικής τεχνολογικής οπής στο σώμα του εξαρτήματος. Σε περίπτωση παραβίασης της ακεραιότητας της περιέλιξης, ο κινητήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Εάν η επιθεώρηση δεν φέρει το αποτέλεσμα και δεν εντοπιστεί το σφάλμα, το πρόβλημα είναι κρυμμένο στον συμπιεστή ή στον ίδιο τον πίνακα ελέγχου. Σε περίπτωση βλάβης του συμπιεστή ή προβλημάτων στον πίνακα ελέγχου, απαιτείται επαγγελματική επισκευή των αφυγραντήρων αέρα σε μια εξειδικευμένη υπηρεσία.

Συνιστώμενες υπηρεσίες

Η επισκευή είναι ένα ακραίο μέτρο όταν η συσκευή παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Αλλά με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, η συσκευή θα διαρκέσει πολλά χρόνια χωρίς καταστροφές και αποτυχίες.

Η σωστή συντήρηση των στεγνωτηρίων αέρα περιλαμβάνει τα εξής:

 1. Εβδομαδιαία σκουπίστε τη σκόνη και καθαρίστε το σώμα της συσκευής.
 2. Συνεχής παρακολούθηση της στάθμης του νερού στη συσκευή. Καθαρισμός του δοχείου και του σωλήνα αποστράγγισης.
 3. Μια φορά το μήνα, ελέγξτε την ακεραιότητα της τροφοδοσίας (βύσμα, σύρμα).
 4. Δοκιμή του πίνακα και του πίνακα ελέγχου - έλεγχος της υγείας όλων των λειτουργιών (τέσσερις φορές το χρόνο).
 5. Μια φορά το χρόνο, αποσυνδέστε το κύτος και επιθεωρήστε την κατάσταση των εσωτερικών τμημάτων.
 6. Φίλτρα καθαρισμού (2-3 φορές το χρόνο).
 7. Έλεγχος του ανεμιστήρα (μία φορά κάθε έξι μήνες).

Τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια, είναι απαραίτητο να επιστρέψετε τη συσκευή σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης για λεπτομερή συντήρηση και επιθεώρηση όλων των εξαρτημάτων και τμημάτων του αφυγραντήρα. Η ακριβής και κατάλληλη συντήρηση της συσκευής κατά τη διάρκεια της ενεργού λειτουργίας θα σώσει τη συσκευή σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επισκευή των αφυγραντήρων στην πισίνα

Βαθμοί επισκευασμένων αφυγραντήρων αέρα:

 • Danterm
 • Φρικώ
 • Calorex
 • Neoclima
 • Euronord
 • Fairland
 • DanVex
 • Τιμπερκ
 • Κρόλ
 • Πολική αρκούδα
 • Ballu
 • Sirocco Zodiak
 • Schmidt Energie-Technik
 • Microwell s.r.o.
 • Γενικό Κλίμα

Τύποι εξοπλισμού προς επισκευή

Αγωγός

αφυγραντήρες

Τοίχου τοποθετημένο

αφυγραντήρες

Αποικίες

αφυγραντήρες

Κινητά τηλέφωνα

αφυγραντήρες

Τιμές επισκευής

Τιμοκατάλογος παρατίθενται για έργα, Το κόστος των ανταλλακτικών και των αναλωσίμων λαμβάνεται υπόψη ξεχωριστά και εξαρτάται από τον κατασκευαστή και τον τύπο.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν υπόκειται σε καμία περίπτωση δημόσια προσφορά που καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 437 του Αστικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι τιμές στον ιστότοπο δίνονται ως βασικές πληροφορίες και εξαρτώνται από παράγοντες όπως:

 • Κατασκευαστής εξοπλισμού
 • Διαθεσιμότητα πρόσβασης σε εξοπλισμό
 • Πολυπλοκότητα της εργασίας
 • Αριθμός τεμαχίων εξοπλισμού κ.λπ.

Αιτίες βλάβης των αφυγραντήρων

Ο αέρας δεν φυσάει από τον αφυγραντήρα

Πιθανές αιτίες δυσλειτουργίας:

 • Κινητήρας ανεμιστήρα "καμένης"
 • Ελαττωματικό ρελέ ανεμιστήρα
 • Η κάρτα ελέγχου δεν λειτουργεί
 • Ηλεκτρικό σφάλμα - οξειδωμένη επαφή, σπάσιμο σύρματος κλπ.

Ο αφυγραντήρας δεν στεγνώνει σωστά τον αέρα

Ταυτόχρονα, ο θερμός αέρας και ο ψυχρός αέρας δεν βγαίνουν από αυτό, αλλά ο αέρας της θερμοκρασίας του δωματίου, οι πιο πιθανές αιτίες αυτού του γεγονότος:

 • Freon διαρροή
 • Ο συμπιεστής απέτυχε
 • Αισθητήρας υγρασίας ελαττωματικός

Ο αφυγραντήρας δεν ανάβει

Καμία ένδειξη - τα φώτα στο μπροστινό πίνακα δεν ανάβουν ή αναβοσβήνουν, δεν υπάρχει παροχή αέρα, σαν να μην έχει συνδεθεί ποτέ η συσκευή στην πρίζα.

 • Ελαττωματική πλακέτα ελέγχου
 • Το πρόβλημα είναι στον ηλεκτρολόγο - δεν υπάρχει επαφή, η ασφάλεια έχει καεί, κλπ.

Αισθητήρας υγρασίας ελαττωματικός

Ταυτόχρονα, ο αφυγραντήρας δεν ξεκινά ή αντίστροφα δεν σβήνει, στην οθόνη, εάν υπάρχει, αναβοσβήνει το σφάλμα E / Error 5 (ή άλλο ψηφιακό ευρετήριο ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο). Με αυτή την ανάλυση, απαιτείται πλήρης αντικατάσταση αισθητήρα.

Χαρακτηριστικά της επισκευής των αφυγραντήρων

Για την απολύμανση του νερού στη λεκάνη, χρησιμοποιούνται παρασκευάσματα με βάση το χλώριο και μερικές δεξαμενές δεν είναι φρέσκα αλλά αλμυρά, "θαλάσσια", δηλαδή η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο είναι επιθετική.

Περισσότερο από το ήμισυ των βλαβών συμβαίνουν ακριβώς γι 'αυτόν τον λόγο, οι πιο συνηθισμένοι είναι:

 • ένα συρίγγιο σε ένα χάλκινο σωλήνα λόγω της οξείδωσης του, ως συνέπεια - μια διαρροή ψυκτικού μέσου
 • απουσία ηλεκτρικής επαφής
 • καταστροφή των αισθητήρων

Οι αφυγραντήρες αέρα είναι ένα μονοσύστημα, δηλαδή όλα τα στοιχεία του ψυκτικού κυκλώματος στεγάζονται σε ένα περίβλημα - εξατμιστή, συμπυκνωτή, TRV και συμπιεστή.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιων συστημάτων είναι η έλλειψη θύρας πλήρωσης. Επομένως, κατά τον ανεφοδιασμό των συστημάτων αυτών απαιτείται η συγκόλληση βαλβίδας Schroeder.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αφυγραντήρων είναι η χρήση του freon R407C - χρησιμοποιείται σε περισσότερο από το 90% του εξοπλισμού για την αφυγρανση.

Για νομικά πρόσωπα

LLC "Master of Cold" λειτουργεί με νομικά πρόσωπα και IP.

Για να υποβάλετε ένα τιμολόγιο, στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από spam bots. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παρέχεται μια δέσμη εγγράφων κλεισίματος.

Η συσκευή και η επισκευή του αφυγραντήρα
δικά σας χέρια

Αφυγραντήρας οικιακού αέρα Είναι μια φορητή ηλεκτρική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει και να διατηρεί μια άνετη σχετική υγρασία στις εγκαταστάσεις ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος.

Για την καθημερινή ζωή παράγονται συνήθως ξηραντήρες αέρα, οι οποίοι λειτουργούν με την αρχή του αέρα ψύξης και συμπύκνωσης νερού από αυτό με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου συμπιεστή με έναν εξατμιστή, όπως στα ψυγεία. Επομένως, ονομάζονται συμπύκνωση. Αυτοί οι αφυγραντήρες έχουν υψηλή παραγωγικότητα και είναι σε θέση να δημιουργήσουν γρήγορα και να διατηρήσουν μια άνετη σχετική υγρασία 40-60% για ένα άτομο, κατοικίδια ζώα και ακίνητα στο δωμάτιο.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας
αφυγραντήρας συμπύκνωσης αέρα

Εάν αφαιρέσετε τον αποθηκευτικό χώρο από τη θήκη του ψυγείου και αποθηκεύσετε το υπόλοιπο σε ξεχωριστό περίβλημα, θα έχετε ένα στεγνωτήριο για συμπύκνωση αέρα, το οποίο παρουσιάζεται στη φωτογραφία.

Εξετάστε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας του αφυγραντήρα στο παράδειγμα του γερμανικού μοντέλου "Kaut K20", το σχήμα του οποίου φαίνεται στο σχέδιο.

Ο υγρός αέρας από το δωμάτιο μέσω της σχάρας στον μπροστινό πίνακα του στεγνωτήρα με την περιστροφή των λεπίδων ανεμιστήρα αναρροφάται στο σώμα του αφυγραντήρα. Στη συνέχεια, ο αέρας περνά μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας, στον οποίο αφαιρείται νερό από αυτό, διέρχεται από το φίλτρο και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο ήδη ξηρό.

Ο εναλλάκτης θερμότητας αποτελείται από δύο ζώνες - ζεστό και κρύο. Πρώτον, ο υγρός αέρας εισέρχεται στη θερμαινόμενη ζώνη του εναλλάκτη θερμότητας και θερμαίνεται. Περνά περαιτέρω μέσω της ψυχρής ζώνης του εναλλάκτη θερμότητας και ψύχεται. Δεδομένου ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του θερμού αέρα και της ψυχρής ζώνης του εναλλάκτη θερμότητας είναι μεγάλη, το νερό από τον αέρα εναποτίθεται στις νευρώσεις του (συμπυκνωμένο) και ρέει προς τα κάτω στους τοίχους μέσα στο δίσκο συμπυκνώματος.

Ηλεκτρικό κύκλωμα και αρχή λειτουργίας

Ο ξηραντήρας αέρα στο ηλεκτρικό δίκτυο 220 V AC συνδέεται μέσω ενός ηλεκτρικού βύσματος τύπου C6. Για να υποδείξετε την εισερχόμενη τάση τροφοδοσίας στο κύκλωμα του μπροστινού πίνακα, γίνεται μια ένδειξη στο φως νέον HL1.

Όταν ο αφυγραντήρας λειτουργεί, το νερό αφαιρείται από τον αέρα, το οποίο συλλέγεται σε δεξαμενή 5,5 λίτρων. Για την εξάλειψη ο αισθητήρας στάθμης υπερχείλισης νερού εγκατασταθεί S του, η οποία στην περίπτωση της πληρώσεως της δεξαμενής και αποσυνδέει τον ξηραντήρα περιλαμβάνει μία δεξαμενή πληρώσεως λαμπτήρα HL2 δείκτης νέον τοποθετημένο στην πρόσοψη. Οι αντιστάσεις R1 και R2 χρησιμεύουν για τον περιορισμό του ρεύματος που ρέει μέσω των λαμπτήρων νέον. Ο αισθητήρας στάθμης νερού είναι κατασκευασμένος σε μηχανικό μικροδιακόπτη.

Η απαιτούμενη στάθμη υγρασίας ρυθμίζεται και διατηρείται χάρη στον τύπο gyrostat (H) TW2001R-A, ικανός να ρυθμίζει τη σχετική υγρασία στην περιοχή από 10% έως 80%. Το gyrostat ελέγχεται από μια λαβή που βρίσκεται στην πρόσοψη του αφυγραντήρα. Εάν η σχετική υγρασία πέσει σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο, το gyrostat απενεργοποιεί την τροφοδοσία της τάσης τροφοδοσίας στον ανεμιστήρα και στον συμπιεστή.

Για να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας, λειτουργεί ένας ανεμιστήρας M, ο οποίος διαθέτει δύο λειτουργίες ταχύτητας. Με τον διακόπτη I κλειστό, η τάση τροφοδοσίας παρέχεται χωρίς περιορισμό και τα πτερύγια του ανεμιστήρα περιστρέφονται με τη μέγιστη ταχύτητα. Για να μειωθεί η στάθμη θορύβου, για παράδειγμα, κατά την λειτουργία του αφυγραντήρα τη νύχτα, εγκαθίσταται ένας αντιστάτης περιορισμού ρεύματος R3, λόγω του οποίου όταν ανοίγει ο διακόπτης Ι, μειώνεται η ταχύτητα των λεπίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον τρόπο μειώνεται επίσης η απόδοση του ξηραντικού.

Για να εξαλειφθεί ο σχηματισμός πάγου στον εναλλάκτη θερμότητας, η μονάδα ελέγχου είναι εγκατεστημένη στο κύκλωμα και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας τοποθετείται στον εναλλάκτη θερμότητας. Αν η θερμοκρασία του τμήματος ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας προσεγγίζει τους 0 ° C, η μονάδα ελέγχου σβήνει το συμπιεστή για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να αυξηθεί η θερμοκρασία.

Πώς λειτουργεί ο συμπιεστής στον αφυγραντήρα;

Ο συμπιεστής είναι ένα ερμητικό μεταλλικό περίβλημα κυλινδρικού σχήματος. Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα με σύστημα βαλβίδας, το οποίο, όταν ο κινητήρας λειτουργεί, δημιουργεί υψηλή πίεση στην έξοδο. Ως ψυκτικό μέσο σε συμπιεστές, χρησιμοποιείται αέριο φρέον ή άλλα με παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά, για παράδειγμα R134a.

Από την έξοδο του συμπιεστή, η θερμαινόμενη και ρευστοποιημένη κατάσταση συμπίεσης του φρεονίου μέσω του χάλκινου σωλήνα, περνάει πρώτα μέσω της ζώνης εναλλάκτη θερμότητας της θέρμανσης με αέρα, όπου δίνει τη θερμότητά της. Αφήνοντας τη ζώνη θέρμανσης, ο σωλήνας στενεύει σε εσωτερική διάμετρο 0,6-0,8 mm, σχηματίζοντας ένα τριχοειδές μεγαλύτερο από το μισό μέτρο. Στη συνέχεια ο σωλήνας επεκτείνεται και πάλι στην προηγούμενη διάμετρο.

Αφήνοντας το φρέον τριχοειδούς σωλήνα, αποστέλλεται στη ζώνη ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας. Λόγω της μεγάλης διαφοράς στις διαμέτρους του σωλήνα, υπάρχει πτώση πίεσης. Ως αποτέλεσμα, το φρέον αναβιώνει και περνά σε αέρια κατάσταση, απορροφώντας μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας, η οποία απομακρύνεται από τη ζώνη ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας. Μετά από αυτό, ο Freon επιστρέφει στον συμπιεστή, όπου το αέριο συμπιέζεται ξανά και αποστέλλεται στον εναλλάκτη θερμότητας. Ενώ ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί, η κυκλοφορία Freon μέσω του εναλλάκτη θερμότητας θα εμφανιστεί συνεχώς.

Με αυτή την αρχή, ο συμπιεστής λειτουργεί σε οποιοδήποτε οικιακό ψυγείο, μόνο το τμήμα θέρμανσης του εναλλάκτη θερμότητας είναι εγκατεστημένο στο πίσω μέρος του ερμάριό του, και η ψύξη (καταψύκτης) μέσα σε αυτό.

Προσοχή παρακαλώ! Κατά την επισκευή του αφυγραντήρα και κάθε άλλης ηλεκτρικής συσκευής που περιλαμβάνεται στο οικιακό δίκτυο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Η επαφή με ένα μη προστατευμένο τμήμα του σώματος ενός ατόμου ενάντια σε ρεύματα που φέρουν ρεύμα και ζωντανά μέρη μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανακοπής. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τον αφυγραντήρα από την πρίζα!

Επισκευή του αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Έχοντας μελετήσει την αρχή λειτουργίας και το ηλεκτρικό σχέδιο του στεγνωτήρα αέρα, είναι δυνατόν να αρχίσει η αυτο-επισκευή του.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η δεξαμενή απορροής δεν είναι υπερπλήρη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κουμπί gyrostat για να ρυθμίσετε την απαιτούμενη στάθμη υγρασίας, για παράδειγμα, ρυθμίζοντας το δείκτη στο ψηφίο 6 (σχετική υγρασία 60%). Ο διακόπτης ταχύτητας ανεμιστήρα πρέπει να είναι στη θέση εσοχής. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το βύσμα αφυγραντήρα στην υποδοχή, ο πράσινος δείκτης σύνδεσης στο δίκτυο HL1 θα ανάψει και η κόκκινη ενδεικτική λυχνία υπερχείλισης HL2 δεν ανάψει. Οι λεπίδες του ανεμιστήρα πρέπει να γυρίσουν και να φτιάξουν ένα συμπιεστή.

Αν ο αφυγραντήρας είναι λειτουργικός, τότε μετά από 5-10 λεπτά λειτουργίας, θα πρέπει να έρχεται ψυχρός αέρας από την πίσω σχάρα του και θα εμφανιστεί νερό στη δεξαμενή. Διαφορετικά, ο αφυγραντήρας είναι ελαττωματικός και απαιτείται επισκευή.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής αρχίζει πάντα με μια πρίζα, ένα βύσμα και ένα καλώδιο τροφοδοσίας. Αν η πράσινη λυχνία είναι αναμμένη, τότε αυτό είναι εντάξει. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι η πρίζα, το βύσμα και το καλώδιο τροφοδοσίας είναι σε καλή κατάσταση. Για να ελέγξετε την πρίζα, απλά συνδέστε σε αυτήν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, όπως επιτραπέζιο φωτιστικό.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε τον αφυγραντήρα

Εάν ο αφυγραντήρας δεν λειτουργεί και ο κόκκινος ενδείκτης είναι αναμμένος και δεν υπάρχει νερό στη δεξαμενή νερού, τότε η βλάβη συνδέεται με τον μικροδιακόπτη S. Για να το ελέγξετε και να επισκευάσετε το αποξηραντικό πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

Προκειμένου να φτάσετε στα μέρη και τα συγκροτήματα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα μπροστινά και πίσω πλαίσια και το επάνω κάλυμμα. Η αποσυναρμολόγηση είναι πιο βολική για να ξεκινήσετε από το πίσω πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε πρώτα τη βίδα που συγκρατεί τον πίνακα από κάτω.

Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τέσσερις άλλες βίδες, που βρίσκονται ακριβώς στις κρυφές οπές του πίνακα και αφαιρέστε το. Ταυτόχρονα αξίζει τον έλεγχο της κατάστασης του φίλτρου αέρα.

Στη συνέχεια, πρέπει να ξεβιδώσετε τις τέσσερις βίδες στις κρυφές οπές στον μπροστινό πίνακα και να τις αφαιρέσετε προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφούν τα καλώδια που προέρχονται από τα χειριστήρια. Μετά από αυτό, παραμένει μόνο να σπρώξετε τα κάτω άκρα του καλύμματος σχήματος U και να τα αφαιρέσετε σπρώχνοντάς τα προς τα πάνω.

Τώρα όλοι οι κόμβοι θα είναι διαθέσιμοι για επιθεώρηση και επισκευή. Η υποβληθείσα φωτογραφία παρουσιάζει επιγραφές που υποδεικνύουν την τοποθεσία όλων των κύριων κόμβων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιθεωρήσετε προσεκτικά όλες τις συνδέσεις plug-in. Δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο χρώμα των επιχρισμάτων και στο μαύρισμα. Στη συνέχεια, ελέγξτε την αξιοπιστία των συνδέσεων στους ακροδέκτες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσπαθήσετε να τραβήξετε κάθε σύνδεσμο κρατώντας το με τα δάχτυλά σας, οι σύνδεσμοι στα τερματικά πρέπει να παραμείνουν σφιχτά. Σε περίπτωση που ο σύνδεσμος αφαιρεθεί εύκολα, τότε είναι απαραίτητο να τον πιέσετε με πένσες.

Έλεγχος του δείκτη στάθμης νερού δεξαμενής και του αισθητήρα

Πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο ωθητήρας του αισθητήρα νερού κινείται ελεύθερα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το δάχτυλό σας πάνω στο μαύρο κλειδί που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του διαμερίσματος της δεξαμενής νερού.

Όταν πατάτε και απελευθερώνετε το κλειδί, θα πρέπει να θερμανθεί και να επιστρέψει στην αρχική του θέση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ακούσετε ένα χαρακτηριστικό κλικ του μικροδιακόπτη. Η κόκκινη ένδειξη κατά την παύση του κουμπιού θα πρέπει να σβήσει και, όταν απελευθερωθεί, θα πρέπει να ανάψει. Αν κάτι είναι λάθος, τότε πρέπει να αφαιρέσετε τον αισθητήρα και να μάθετε γιατί δεν λειτουργεί.

Ο αισθητήρας στάθμης νερού είναι εγκατεστημένος στην πλευρά του ανεμιστήρα και βρίσκεται στα δεξιά της αντίστασης απόσβεσης. Προκειμένου να φτάσετε στον αισθητήρα αρκεί να ξεβιδώσετε ένα ζεύγος βιδών και να διαχωρίσετε τα δύο μισά του περιβλήματος στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο μικροδιακόπτης. Στη φωτογραφία ο διακόπτης είναι μπλε.

Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία του ίδιου του μικροδιακόπτη. Όταν πιέζετε το ωστήριο που προεξέχει από αυτό, πρέπει να σφίξει απαλά μέσα στο σώμα και να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση όταν σταματήσει η πίεση.

Στο τελευταίο στάδιο της δοκιμής, πρέπει να ελέγξετε με τη βοήθεια ενός πολύμετρου ή ενός ελεγκτή, που περιλαμβάνεται στη λειτουργία μέτρησης αντίστασης, ότι οι εσωτερικές επαφές του μικροδιακόπτη λειτουργούν.

Έλεγχος της λειτουργικότητας του gyrostat

Αν ο αισθητήρας στάθμης νερού και η ένδειξη σήματος λειτουργούν, το επόμενο στοιχείο που ελέγχει τη λειτουργία του συμπιεστή είναι ο τύπος gyrostat TW2001R-A.

Το gyrostat είναι ένα μεταλλικό κουτί στο οποίο τοποθετείται ένας αισθητήρας υγρασίας συνδεδεμένος μηχανικά με τις ηλεκτρικές επαφές. Πρόκειται για έναν πρακτικά προγραμματιζόμενο διακόπτη, μια επαφή κλεισίματος ή ανοίγματος όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας.

Για να ελέγξετε το gyrostat, απλά τοποθετήστε τη λαβή στον πίνακα ελέγχου σε χαμηλή στάθμη υγρασίας και ενεργοποιήστε τον αφυγραντήρα. Αν οι λεπίδες του ανεμιστήρα περιστρέφονται, τότε το gyrostat λειτουργεί κανονικά. Αν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, τότε μπορεί να είναι ελαττωματικός. Για να ελέγξετε τον ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να διακόψετε τους ακροδέκτες του gyrostat ή να εφαρμόσετε την τάση τροφοδοσίας κατευθείαν στους ακροδέκτες του ανεμιστήρα, αφού τους έχετε αποσυνδέσει προηγουμένως από το κύκλωμα στεγνωτήρα.

Ο αφυγραντήρας δεν θα λειτουργήσει εκτός εάν έχει τοποθετηθεί η δεξαμενή νερού (η κόκκινη ένδειξη θα είναι αναμμένη). Για να φτιάξετε τον ξηραντήρα χωρίς να έχετε εγκαταστήσει μια δεξαμενή, πρέπει να πνίξετε το κλειδί του αισθητήρα στάθμης νερού και να τον εμπλοκήσετε, για παράδειγμα, με ένα καλώδιο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα

Όταν οι λεπίδες ανεμιστήρα περιστρέφονται με ανεπαρκή ταχύτητα ή σταματήσουν, ο εναλλάκτης θερμότητας ψύξης θα κρυώσει σε αρνητική θερμοκρασία. Στη συνέχεια, η μονάδα ελέγχου θα σβήσει τον συμπιεστή και ο αφυγραντήρας θα σταματήσει να λειτουργεί.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να μην περιστρέφεται σωστά λόγω έλλειψης λίπανσης των εδράνων άξονα κινητήρα ή ελαττωματικών περιελίξεων. Για να ελέγξετε τη λίπανση αρκετά για να γυρίσετε τις λεπίδες με το χέρι. Οι λεπίδες πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να περιστρέφονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν τα πτερύγια στρέφονται σφιχτά και δεν συνεχίζουν να περιστρέφονται μετά την κρούση, τα έδρανα πρέπει να λιπαίνονται διαμέσου των οπών που προβλέπονται για αυτό στο περίβλημα.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον κινητήρα, να αφαιρέσετε το παλιό κατεψυγμένο λιπαντικό με το αλκοόλ και να το εφαρμόσετε φρέσκο. Εάν οι περιέλιξεις είναι ελαττωματικές, ο κινητήρας πρέπει να αντικατασταθεί με καινούργιο.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να μην λειτουργήσει εξαιτίας δυσλειτουργίας του κουμπιού αλλαγής λειτουργίας λειτουργίας ή της αντίστροφης αντίστασης αντίστροφης αντίστασης που εμφανίζεται στη φωτογραφία. Όταν πατάτε το κουμπί για να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του ανεμιστήρα, πρέπει να κλειδωθεί σε κατάσταση συμπίεσης και η ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων θα πρέπει να αυξηθεί.

Αν ο ανεμιστήρας λειτουργεί με το πάτημα του κουμπιού και όταν η λεπίδα δεν περιστρέφεται, η αντίσταση περιορισμού ρεύματος είναι ελαττωματική. Εάν το κουμπί δεν επηρεάζει την ταχύτητα, τότε είναι ελαττωματικό.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του συμπιεστή

Αν ο έλεγχος δείξει ότι το καλώδιο τροφοδοσίας, ο αισθητήρας στάθμης νερού, το gyrostat και ο ανεμιστήρας λειτουργούν, τότε παραμένει να ελέγξετε τη λειτουργία της μονάδας ελέγχου και του συμπιεστή.

Από τα δύο, ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε τις μονάδες συμπιεστή, το οποίο είναι γραμμένο στην ετικέτα που τροφοδοτείται από μια τάση AC 220 V. Για να ελέγξετε αρκετά για να υποβάλει ακροδέκτες εισόδου του από ένα ξεχωριστό καλώδιο και συνδέστε την τάση δικτύου 220 V.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους ακροδέκτες, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα από τον συμπιεστή, εισάγοντας και πιέζοντας ένα κατσαβίδι μέσα από πάνω. Το μάνδαλο θα πάει μακριά, και το καπάκι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.

Τρία καλώδια συνδέονται με τον συμπιεστή. Καλώδιο κίτρινο πράσινο το χρώμα είναι γείωση, και μαύρο και μπλε τα καλώδια παρέχονται με τάση τροφοδοσίας. Επομένως, πρέπει να αφαιρέσετε τους συνδέσμους από αυτές τις επαφές και να τους εφαρμόσετε στα 220 V. Εάν ο συμπιεστής είναι ΟΚ, τότε θα λειτουργήσει και μετά από μερικά λεπτά η ζώνη ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας θα ψυχθεί. Εάν ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί και η θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας δεν αλλάζει, τότε υπάρχει μια διαρροή φρέον.

Αν ο συμπιεστής είναι ελαττωματικός, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία. Στο σπίτι, χωρίς ειδικούς εξοπλισμούς για να επισκευάσετε τον εαυτό σας τον συμπιεστή στον εγχώριο κύριο, είναι πέρα ​​από τις εξουσίες του.

Έλεγχος και επισκευή της μονάδας ελέγχου

Η τροφοδοσία της τάσης τροφοδοσίας απευθείας στον συμπιεστή έδειξε τη λειτουργικότητά του. Μόνο η μονάδα ελέγχου παρέμεινε ανεξέλεγκτη και είναι προφανές ότι ο αφυγραντήρας δεν λειτουργεί λόγω της δυσλειτουργίας του.

Η εικόνα δείχνει τη μονάδα ελέγχου αφυγραντήρα Kaut K20. Εκτελεί τη λειτουργία απενεργοποίησης του συμπιεστή σε περίπτωση που η θερμοκρασία της ζώνης ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας πλησιάζει στο μηδέν. Επομένως, η λειτουργία του αφυγραντήρα εμποδίζεται λόγω του σχηματισμού ενός χιτώνα επάνω στον εναλλάκτη θερμότητας.

Προκειμένου να διατηρηθεί η καθορισμένη θερμοκρασία της ζώνης ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας, τοποθετείται ένα θερμίστορ (θερμοανθεκτικότητα) μεταξύ των νευρώσεων του, που επισημαίνεται με μπλε χρώμα στη φωτογραφία. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία, η τιμή της αντίστασης της αλλάζει. Από το θερμίστορ υπάρχουν δύο καλώδια που συνδέονται μέσω μιας σύνδεσης με τη μονάδα ελέγχου.

Η φωτογραφία δείχνει την ένδειξη του μετρητή κατά τη μέτρηση της αντίστασης ενός θερμίστορ σε θερμοκρασία 20 ° C. Η θερμική αντοχή στο στεγνωτήρα αέρα που πρόκειται να επισκευαστεί αποδείχθηκε ότι λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την ακρίβεια του θερμίστορ, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη φίσα από τα καλώδια που προέρχονται από τη μονάδα ελέγχου και να αγγίξετε τους αισθητήρες του πολυμέτρου στους ακροδέκτες του συνδετήρα που αφαιρέθηκε για να μετρήσετε την τιμή αντίστασης. Θα πρέπει να είναι περίπου 10 kOhm. Εάν η αντίσταση είναι μηδέν, τότε υπάρχει βραχυκύκλωμα στα καλώδια. Και αν είναι ίση με το άπειρο, τότε είτε τα καλώδια βρίσκονται στο βράχο είτε ο θερμίστορ είναι ελαττωματικός.

Κατά συνέπεια, η ίδια η Μονάδα Ελέγχου (VU) είναι ελαττωματική. Για να εντοπίσετε το ελαττωματικό στοιχείο, πρέπει να αφαιρεθεί. Πρώτα πρέπει να αποσυνδέσετε όλους τους συνδετήρες με καλώδια από τα τερματικά BU. Πριν αποσυνδέσετε τους συνδετήρες, μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες ή να σχεδιάσετε τη σειρά της σύνδεσης τους.

Η μονάδα ελέγχου στη βάση συνδέεται με τέσσερα πλαστικά ράφια. Για να το απελευθερώσετε, είναι απαραίτητο να πιέσετε τα μέρη των στύλων που προεξέχουν πάνω από την πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος με τσιμπιδάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Μια εξωτερική εξέταση της ποιότητας των σιτηρεσίων και της εμφάνισης των ραδιοσυχνοτήτων δεν αποκάλυψε καμία ανωμαλία. Το πολύμετρο της διόδου, της ανορθωτικής γέφυρας και των αντιστάσεων έδειξε τη λειτουργικότητα τους.

Ο έλεγχος των αντιστάσεων και των συσκευών ημιαγωγών που είναι εγκατεστημένες στην πλευρά του τυπωμένου αγωγού BU, δεν αποκάλυψε επίσης ελαττωματικά εξαρτήματα. Μόνο οι πυκνωτές και ο μικροκυκλώνας παραμένουν ανεξέλεγκτοι, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να δοκιμαστούν χωρίς εκκένωση.

Για την περαιτέρω αντιμετώπιση BU αποφάσισε powered του από μια χωριστή πηγή ρεύματος DC που παρέχεται στον ακροδέκτη «συν» και «μείον» ανορθωτής τάσης τροφοδοσίας γέφυρας του 24 V. Η τάση επιλεγμένων βασίστηκε στην τάση ρελέ παροχής ρεύματος, αναφέρεται στη μονάδα. Αντί ενός θερμίστορ, συνδέθηκε μια εναλλασσόμενη αντίσταση 15 kΩ.

Η κατανάλωση ρεύματος ήταν περίπου 10 mA, γεγονός που έδειξε ότι δεν υπήρχε βραχυκύκλωμα στο κύκλωμα. Όταν άλλαξε το μέγεθος της αντίστασης, ενεργοποιήθηκε ο ηλεκτρονόμος, πράγμα που έδειξε τη λειτουργικότητα του ηλεκτρικού τμήματος του κυκλώματος της δικύκλας.

Έγινε προφανές ότι στην θραύση ένας πυκνωτής περιορισμού ρεύματος με χωρητικότητα 0.68 μF. Το βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο συμπυκνωτής απορριμμάτων εξατμίστηκε, και αντί αυτού, ήταν διαθέσιμες δύο λειτουργικές ικανότητες 0,33 μF παράλληλα. Με την παράλληλη σύνδεση των πυκνωτών, η χωρητικότητα που λαμβάνεται είναι ίση με το άθροισμα των χωρητικοτήτων καθενός από αυτούς. Ως αποτέλεσμα, αποκτήθηκε χωρητικότητα 0.66 μF, η οποία είναι επαρκής για την αντικατάσταση ενός αποτυχημένου συμπυκνωτή.

Η μονάδα ελέγχου χωρίς στερέωση συνδέθηκε με το ηλεκτρικό κύκλωμα. Όταν ενεργοποιείτε τον αφυγραντήρα, λειτουργεί. Απομένει μόνο η σωστή εγκατάσταση των πυκνωτών στην πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος.

Στην πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος δεν υπήρχε χώρος για την εγκατάσταση πρόσθετου πυκνωτή. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να εξατμιστεί ο αντιστάτης που είναι συνδεδεμένος παράλληλα με τον πυκνωτή και επιπλέον να τρυπήσει δύο οπές σε αυτό, μέσα στον οποίο τοποθετήθηκε και σφραγίστηκε ο δεύτερος συμπυκνωτής.

Η συγκολλημένη αντίσταση συγκολλήθηκε απευθείας στα τερματικά ενός από τους πυκνωτές. Η τοποθέτηση των στοιχείων εξασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία.

Η αυτο-επισκευασμένη σανίδα της μονάδας ελέγχου Αφυγραντήρα τοποθετήθηκε και στερεώθηκε στα τυποποιημένα ράφια. Ένας δεύτερος έλεγχος επιβεβαίωσε τη σωστή λειτουργία του αφυγραντήρα, μετά από δέκα λεπτά λειτουργίας, εμφανίστηκε νερό στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων.

Επισκευή της ένδειξης σύνδεσης δικτύου

Ακόμα και όταν συνδέετε πρώτα το στεγνωτήριο στο οικιακό δίκτυο, διαπιστώθηκε ότι η ανώτερη ένδειξη, η οποία θα πρέπει να ανάβει όταν συνδέετε το φις στην πρίζα δεν ανάβει, παρά το γεγονός ότι έλαβε τάσης, όπως ο ανεμιστήρας περιστρέφεται.

Ο δείκτης ήταν ένας μη αποσυναρμολογούμενος πλαστικός κύλινδρος με δύο ακροδέκτες. Η ένδειξη στο μπροστινό πλαίσιο σταθεροποιήθηκε με τη βοήθεια μανδάλων.

Προκειμένου να φτάσουμε στην πηγή φωτός του δείκτη ήταν απαραίτητο να το κόψουμε κατά μήκος της περιφέρειας με τη βοήθεια ενός αγκίστρι στο μέταλλο και να το σπάσουμε στη θέση της τομής.

Αποδείχθηκε ότι στο εσωτερικό υπήρχε ένα φως νέον, που συνδέεται σε σειρά με μια αντίσταση περιορισμού ρεύματος. Ο έλεγχος της αντίστασης έδειξε τη λειτουργικότητά του. Επομένως, ο δείκτης δεν λειτούργησε εξαιτίας ελαττωματικού λαμπτήρα.

Ένας πράσινος λαμπτήρας νέον εργασίας με αντίσταση αφαιρέθηκε από το διακόπτη από το Pilot με ένα σπασμένο πλήκτρο. Τέτοιοι βολβοί χρησιμοποιούνται ευρέως ως δείκτες σε πολλές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, για παράδειγμα, σε ένα ηλεκτρικό βραστήρα, σίδερο.

Ο σωστός λαμπτήρας ήταν συγκολλημένος στα συμπεράσματα του περιβλήματος του δείκτη και ελέγχθηκε. Ο σπασμένος πλαστικός σωλήνας δείκτης ήταν κολλημένος στη θέση του με την κόλλα Moment και επιπλέον το πλαστικό λειώθηκε χρησιμοποιώντας ένα συγκολλητικό σίδερο.

Μετά την εγκατάσταση του δείκτη στη θέση του και τη συναρμολόγηση της θήκης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η επισκευή του αφυγραντήρα με τα χέρια του.

Επισκευή αφυγραντήρα από ειδικούς - υψηλής ποιότητας

Η αφύγρανση είναι μια υποχρεωτική απαίτηση για πολλά δωμάτια. Αυτές είναι οι πισίνες, τα υδάτινα πάρκα, τα σπίτια και τα διαμερίσματα της πόλης, οι εγκαταστάσεις πλυντηρίων, δηλαδή οι χώροι όπου απαιτείται ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα.

Σημάδια θραύσης

Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή δεν πραγματοποιείται συντήρηση ρουτίνας του, με το πέρασμα του χρόνου θα είναι αναπόφευκτα αποτυχίες στη δουλειά της και θα απαιτήσει μια σημαντική εξέταση. Έτσι, είναι σε περίπτωση αποτυχίας των εγχώριων μεταχειρισμένων προσρόφησης και συμπύκνωση πιστολάκι αέρα επισκευές που απαιτούνται μόνο από τις μονάδες. Αλλά η αποτυχία της ψυκτικής μονάδας, σχεδιασμένο για πνευματικά αέρα μεταφοράς είναι υγρός, σταματά να λειτουργεί βιομηχανικός εξοπλισμός εγκαθίσταται, η οποία είναι ένα σχετικά ακριβό κόστος.

Τα κύρια σημάδια της αποτυχίας αυτού του κλιματικού εξοπλισμού είναι:

 • Αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο όταν ο εξοπλισμός δεν εκπληρώνει τις λειτουργίες λειτουργίας του.
 • Σχηματισμός στην επιφάνεια των τοιχωμάτων μούχλας και μυκητιακών αποθέσεων.
 • Καμία αντίδραση στη συμπερίληψη.
 • Μείωση της απόδοσης.
 • Διαρροή λαδιού ανιχνεύεται.
 • Η εμφάνιση των ορατών σημάτων πετρελαίου είναι ένα σοβαρό σημάδι της μελλοντικής αστοχίας της συσκευής λόγω της έλλειψης αντικατάστασης της κασέτας.
 • Εξωτικό θόρυβο, παράξενες μυρωδιές και καπνός.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Αιτίες αποτυχίας

Ορισμένες τυπικές βλάβες, κατά την ανίχνευση των οποίων απαιτείται η επισκευή του στεγνωτήρα αέρα:

 • Σταματήστε τη λειτουργία της συσκευής λόγω βουλωμένου πνευματικού συστήματος. Παράλληλα, συσσωρεύεται συμπύκνωση στο εσωτερικό τμήμα της συσκευής. Στην περίπτωση αυτή, ο πεπιεσμένος αέρας ξηραίνεται με ζεστό αέρα.
 • Ανεπαρκής εσωτερική πίεση. Το πρόβλημα επιλύεται με τη ρύθμιση των βαλβίδων, καθώς και με τη διάγνωση του εγκατεστημένου ρυθμιστή αερίου.
 • Η θερμοκρασία του αποκαλούμενου σημείου δρόσου αυξάνεται λόγω της υπερφόρτωσης της συσκευής με κρύο εισερχόμενο αέρα, έλλειψη ψυκτικού μέσου. Η αιτία είναι συχνά ένας σπασμένος κινητήρας ανεμιστήρα, ένας συμπιεστής ή ένας πνευματικός διακόπτης.
 • Η διακοπή οφείλεται συχνά σε επισκευές που έχουν ολοκληρωθεί στο παρελθόν με τη χρήση παρωχημένων εξαρτημάτων, ακατάλληλων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων εργασίας.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Πρόληψη των βλαβών

Κάθε σύγχρονος κατασκευαστής δηλώνει το χρόνο αντικατάστασης της αφαιρούμενης κασέτας αυτής της συσκευής. Η αντικατάσταση πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο το αργότερο κατά το χρόνο που ορίζεται στις οδηγίες. Κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης ελέγχονται οι βαλβίδες του σώματος βαλβίδας αέρα. Η παραβίαση τέτοιων κανόνων οδηγεί αναπόφευκτα σε δυσλειτουργίες και αποτυχία της συσκευής.

Αν τα ίχνη της διαρροής λαδιού φαίνονται στο εγκατεστημένο φίλτρο, τότε, εκτός από την αντικατάστασή του, απαιτείται διάγνωση του αφυγραντήρα του συμπιεστή.

Συμβουλές! Η επισκευή των αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα συνιστάται να εμπιστεύονται εξειδικευμένες εταιρείες που διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εργασίας.

Συμπέρασμα

Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες οικιακού αέρα είναι ασφαλείς, εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικό έλεγχο, επιτρέπουν τη θέρμανση των καθισμάτων και ακόμη και τη θέρμανση του νερού στην πισίνα. Συνιστάται να ρυθμίζετε την υγρασία στις εγκαταστάσεις κατοικίας κατά 50-60%, κάτι που είναι άνετο για ένα άτομο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η προϋπόθεση με υψηλή υγρασία είναι άνετη για την αναπαραγωγή επιβλαβών βακτηρίων, μυκήτων και διαφόρων μικροοργανισμών, επομένως αυτή η κλιματική συσκευή είναι απλά αναντικατάστατη.