Συμβουλές για κουκούλες επισκευής στην κουζίνα - 5 βασικές δυσλειτουργίες

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς καλό εκχύλισμα, που απομακρύνει τις μυρωδιές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ενημερώνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Παρόλο που η συσκευή αυτής της συσκευής δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργικότητά της. Εάν ανήκετε σε άτομα που, σε περίπτωση βλάβης στις οικιακές συσκευές, προσπαθήστε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος, πριν επικοινωνήσετε με ειδικούς, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Παρακάτω θα δούμε πώς επισκευάζονται οι κουκούλες κουζίνας με τα χέρια τους σε περίπτωση τυπικών προβλημάτων.

Περιεχόμενα

Η συσκευή μιας κουκούλας: το βασικό σχήμα ↑

Τα κύρια συστατικά του εκχυλίσματος είναι:

 • ανεμιστήρας εξαγωγής με ηλεκτρικό κινητήρα.
 • κύκλωμα μεταγωγής ταχύτητας.
 • λαμπτήρες φωτισμού;
 • φίλτρα.

Τυπικό ηλεκτρικό σχέδιο κουκούλας

Έξοδος ανεμιστήρα ↑

Ο ανεμιστήρας είναι χωρίς αμφιβολία το κύριο στοιχείο αυτής της μονάδας. Είναι αυτός που εξασφαλίζει την κίνηση των ροών του αέρα μέσω των στοιχείων φίλτρου, στα οποία διατηρείται το λίπος. Η περιστροφή του ανεμιστήρα στις κουκούλες παρέχεται, κατά κανόνα, από ασύγχρονο κινητήρα υψηλής ταχύτητας.

Για πληροφορίες! Ο σχεδιασμός πολλών κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής ταχύτητας περιλαμβάνει βραχυκυκλωμένο δρομέα και στάτορα με αρκετές ανεξάρτητες περιέλιξεις. Η αλλαγή των στροφών του κινητήρα επιτυγχάνεται λόγω της διαφορετικής σύνδεσης των περιελίξεων στάτορα.

Το σχέδιο ενεργοποίησης τριών κινητήρων υψηλών ταχυτήτων: όταν ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση L, η ταχύτητα περιστροφής είναι ελάχιστη, στη θέση H - το μέγιστο

Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αξονικός ή εφαπτόμενος. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το δεύτερο είναι προτιμότερο από το πρώτο, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια πιο σταθερή ροή αέρα. Από την άποψη της αξιοπιστίας, η κατάσταση είναι παρόμοια - η απώλεια μίας λεπίδας δεν θα επηρεάσει την απόδοση της εφαπτομενικής δομής, που δεν πρόκειται να πει για τον αξονικό σχεδιασμό. Επομένως, η επισκευή του καλύμματος κουζίνας με την αντικατάσταση των εξαρτημάτων του ανεμιστήρα εξάτμισης στα εφαπτομενικά μοντέλα είναι λιγότερο συχνή.

Επιλογέας ταχύτητας ↑

Η αλλαγή ταχύτητας σε διαφορετικά μοντέλα μπορεί να πραγματοποιηθεί με:

 • κουμπιά?
 • διακόπτης διαφάνειας.
 • αισθητήρα.

Οι δύο πρώτες επιλογές είναι οι πιο απλές. Με τη βοήθεια των κουμπιών ή του κινητού μοχλού, μεταφέρονται οι απαραίτητες επαφές, παρέχοντας τάση στις περιελίξεις του ηλεκτροκινητήρα. Λόγω της απλότητας τους, αυτοί οι διακόπτες θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι. Το μόνο που μπορεί να συμβεί σε αυτά είναι η οξείδωση ή η καύση των επαφών. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή δεν είναι πολύ δύσκολη.

Το χειριστήριο αφής είναι εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα. Ο πίνακας διαθέτει πρόσθετο φωτισμό και φαίνεται πολύ κομψό. Ωστόσο, η συντηρησιμότητα του αισθητήρα είναι χαμηλή. Συχνά θα πρέπει να αλλάξετε εντελώς τη μονάδα ελέγχου εκτός σειράς, η οποία κοστίζει πολλά χρήματα.

Διακόπτης με κουμπιά για κουκούλες

Φωτισμός ↑

Ο φωτισμός της εστίας είναι ένα σημαντικό σημείο στη διαδικασία μαγειρέματος. Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με λαμπτήρες πυρακτώσεως, συσκευές αλογόνου ή LED, η ισχύς και η ποσότητα των οποίων εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής.

Δώστε προσοχή! Οι πιο οικονομικοί είναι οι λαμπτήρες LED. Με την ίδια ροή φωτός καταναλώνουν 8-10 φορές λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επιπλέον, οι πόροι τους είναι πάνω από 30.000 ώρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επισκευή της κουκούλας κουζίνας, η οποία έχει καεί τον οπίσθιο φωτισμό, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια χέρια κάθε νοικοκυρά. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται πιο επαγγελματική προσέγγιση με τη χρήση οργάνων μέτρησης.

Ο οπίσθιος φωτισμός της εστίας

Στοιχεία διήθησης ↑

Στις κουκούλες κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο τύποι φίλτρων: λίπος και άνθρακας. Το φίλτρο λίπανσης είναι εγκατεστημένο σε όλα τα μοντέλα χωρίς εξαίρεση, αφού χωρίς αυτά τα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής θα καλύπτονται γρήγορα με ένα λιπαρό φιλμ, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγήσει στη θραύση τους. Με τον αριθμό των εφαρμογών αυτά τα στοιχεία φίλτρου χωρίζονται σε αναλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Τα πρώτα είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό, συνθετικό ή μη υφασμένο ύφασμα και υπόκεινται σε αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες. Τα τελευταία είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, οπότε η διάρκεια ζωής τους είναι ισοδύναμη με τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Τα φίλτρα άνθρακα τοποθετούνται σε μοντέλα ανακυκλοφορίας και είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν τις οσμές. Η βάση αυτών των στοιχείων είναι ο ενεργός άνθρακας - ένας ποιοτικός προσροφητής, ο οποίος απορροφά πολύ καλά όλα τα είδη αερίων. Δεδομένου ότι ο πόρος των φίλτρων άνθρακα δεν είναι απεριόριστος, υπόκεινται σε περιοδική αντικατάσταση, περίπου 1 φορά σε 3-4 μήνες.

Μεταλλικό φίλτρο γράσου

Τυπικά προβλήματα επιστροφής: αιτίες και επισκευές ↑

Η επισκευή των κουζινών κουζίνας στο σπίτι μπορεί να απαιτηθεί ως αποτέλεσμα διαφόρων λειτουργικών προβλημάτων, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι:

 • μειωμένη παραγωγικότητα ·
 • έλλειψη φωτισμού.
 • απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης στην ένταξη ·
 • δυσλειτουργία του διακόπτη ταχύτητας.
 • θραύση του κινητήρα.

Δεν υπάρχουν αρκετά τραβήγματα - οι μυρωδιές δεν εξαλείφονται ↑

Πιθανές αιτίες: Το στοιχείο φίλτρου είναι φραγμένο, ο ανεμιστήρας του ανεμιστήρα εξαγωγής καταστρέφεται.

Επισκευή: Πλύνετε έξω κάτω από το νερό χρησιμοποιώντας φίλτρο λίπους απορρυπαντικό μέταλλο και / ή να αλλάξει με αναλώσιμο φίλτρο. Σε περίπτωση βλάβης του ανεμιστήρα (συνήθως σπάσει μία ή περισσότερες λεπίδες) που είναι αναγκαία για την εκτέλεση αντικατάστασή του (σχετικά με το πώς να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα μάθετε λίγο αργότερα).

Η ανεπαρκής παραγωγικότητα μιας κουκούλας κουζίνας στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από την άκαιρη συντήρηση των φίλτρων

Δεν υπάρχει φωτισμός ↑

Πιθανές αιτίες: μία από τις συσκευές φωτισμού ή ο διακόπτης φώτων είναι εκτός λειτουργίας.

Επισκευή: Πριν τρέξετε στο κατάστημα για μια νέα λυχνία, θα πρέπει να ελέγξετε την απόδοσή της. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου ελέγχονται από έναν ελεγκτή (πολύμετρο) στη λειτουργία μέτρησης αντίστασης. Η ονομαστική αντίσταση του νήματος υπολογίζεται συνήθως σε αρκετές δεκάδες Ohms. Η απουσία αναγνώσεων στη συσκευή υποδεικνύει ένα καμένο νήμα.

Με τις λυχνίες LED, η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Μέσα σε τέτοιες συσκευές, εκτός από τα LED, εγκαθίσταται ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να ελεγχθεί με ένα συνηθισμένο πολύμετρο χωρίς αποσυναρμολόγηση της λάμπας. Από αυτή την άποψη, για να ελέγξετε την απόδοση της λυχνίας LED, είναι ευκολότερο να την βιδώσετε στην κασέτα εργασίας.

Σημαντικό! Πριν ελέγξετε τη λάμπα σε άλλη κασέτα, βεβαιωθείτε ότι η ονομαστική τάση της είναι 220 V.

Αν λειτουργούν όλα τα φώτα, τότε η πιθανότητα είναι υψηλή, ώστε ο διακόπτης φώτων να μην λειτουργεί. Μπορεί επίσης να ελεγχθεί από έναν ελεγκτή - η αντίσταση μεταξύ των επαφών πρέπει να είναι μικρότερη από 1 Ohm όταν πατηθεί.

Μέτρηση της αντίστασης λαμπτήρα πυρακτώσεως με ψηφιακό πολύμετρο

Δεν ανταποκρίνεται στην συμπερίληψη ↑

Πιθανές αιτίες: έλλειψη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εξάντληση της τροχιάς ή ασφάλεια.

Επισκευή: Σε περίπτωση που η κουκούλα δεν ανταποκρίνεται σε καμία χειραγώγηση μετά τη σύνδεσή της με το δίκτυο 220, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε την τάση στην υποδοχή, το οποίο χρησιμοποιείται στη λειτουργία μέτρησης τάσης πολύμετρο AC.

Δώστε προσοχή! Η χρήση της ενδεικτικής λυχνίας τάσης σας επιτρέπει να καθορίσετε μόνο την παρουσία / απουσία μιας φάσης, ενώ δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα σπάσιμο μηδενικού σύρματος με αυτό το όργανο.

Αν η ισχύς εισόδου είναι OK, τότε το κομμάτι στην πλακέτα ελέγχου ή η ασφάλεια που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή για να την προστατεύσει από τις υπερτάσεις ισχύος καίγεται. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή του απορροφητήρα κουζίνας απαιτεί τουλάχιστον αρχικές γνώσεις στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Ελέγξτε την τάση στην πρίζα

Η ταχύτητα δεν αλλάζει ↑

Πιθανές αιτίες: Ο διακόπτης ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαγωγής είναι ελαττωματικός.

Επισκευή: Η κύρια αιτία της βλάβης του διακόπτη ή του διακόπτη ολίσθησης είναι η φυσική φθορά. Όσον αφορά τη συντηρησιμότητα, τα κουμπιά είναι καλύτερα, αφού είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός στοιχείου και όχι ολόκληρου του μπλοκ. Εάν ο διακόπτης "διαφάνεια" είναι "jabbered", τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να το αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε τις επαφές. Ωστόσο, για να μην επιστρέψει σύντομα το πρόβλημα, είναι πιο σκόπιμο να αντικατασταθεί ο παλιός διακόπτης με ένα νέο.

Για να αντικαταστήσετε το κουμπί αρκεί να είστε σε θέση να εργαστείτε με ένα συγκολλητικό σίδερο

Ο ανεμιστήρας δεν περιστρέφεται ↑

Πιθανές αιτίες: η θερμική ασφάλεια έχει καεί, ο πυκνωτής εκκίνησης είναι ελαττωματικός, η περιέλιξη του κινητήρα, η σφήνα του στροφείου έχουν καεί.

Επισκευή: Προσδιορίστε την ακριβή αιτία της βλάβης του κινητήρα μπορεί να είναι έμμεσα συμπτώματα. Εάν, σε οποιαδήποτε ταχύτητα, η μονάδα δεν παράγει ήχο και δεν υπάρχει επίσης οσμή της καμένης περιέλιξης, η θερμική ασφάλεια πιθανόν να καεί.

Σημείωση: Η θερμική ασφάλεια τοποθετείται απευθείας στο περίβλημα του κινητήρα και καίγεται λόγω ισχυρής υπερθέρμανσης των περιελίξεων.

Στην περίπτωση του κινητήρα «buzz» κατά την εφαρμογή της δύναμης, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε το πυκνωτή εκκίνησης ρότορα σφάλμα σφήνα λόγω της κακής απόδοσης του φίλτρου λίπους. Λοιπόν, μια πολύ άσχημη κατάσταση, αν υπάρχει μυρωδιά καμένων μόνωσης. Εδώ, μόνο να γυρίσετε πίσω τον κινητήρα ή να αγοράσετε μια νέα μονάδα θα σας βοηθήσει.

Ασύγχρονος κινητήρας για λειτουργία κουκούλας κουζίνας

Αποσυναρμολόγηση της συσκευής: οδηγίες βήμα προς βήμα ↑

Για να κάνετε επισκευή της κουκούλας με τα χέρια σας, πρέπει να ξέρετε πώς να την αποσυναρμολογήσετε. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, δεν θα πρέπει να έχετε σοβαρές δυσκολίες στη διαδικασία αυτή.

 1. Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής.
 1. Ξεβιδώνουμε το προστατευτικό πλαίσιο (εάν υπάρχει).
 1. Αποσυνδέστε τον πίνακα από τους λαμπτήρες, αποσυνδέοντας προηγουμένως τους συνδετήρες τροφοδοσίας.
 1. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την πλακέτα ελέγχου.
 1. Περνάμε στον ανεμιστήρα. Απελευθερώνουμε την πτερωτή από το δακτύλιο συγκράτησης και την ξεχωρίζουμε από τον κινητήρα.
 1. Ξεβιδώστε τη βάση του κινητήρα και αφαιρέστε την.

Αυτό το εγχειρίδιο είναι ένα παράδειγμα αποσυναρμολόγησης σύγχρονων κουκούλες στην κουζίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά μοντέλα, μεμονωμένες μονάδες συνδέονται ανεξάρτητα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, για να αφαιρέσετε τον κινητήρα, δεν είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τη μονάδα οπίσθιου φωτισμού.

Συμβουλές! Εάν η αποσυναρμολόγηση απαιτεί αποσύνδεση των συνδέσμων ή των καλωδίων, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει ή φωτογραφίσει τα στοιχεία πριν από τη διεξαγωγή των χειρισμών. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, δεν θα έχετε καμία δυσκολία στη σύνδεση των μπλοκ κατά τη συναρμολόγηση.

Πώς να αποφύγετε ζημιά στην κουκούλα: συμβουλές για σωστή λειτουργία ↑

Για να μην καταφύγετε στην επισκευή της κουκούλας, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού, οι οποίοι εγκαθίστανται από τον κατασκευαστή. Ας υπογραμμίσουμε τα κύρια σημεία:

Εάν χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα γκαζιού κουζίνα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος 70-80 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος, εάν το ηλεκτρικό -. Σε ύψος 60-70 cm στην περίπτωση κουκούλες θέση κάτω από αυτό το σήμα μπορεί να υπερθερμανθεί δομικά στοιχεία με επακόλουθη παραμόρφωση. Ταυτόχρονα, μια υψηλότερη θέση θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.

Αν υπάρχει χειροκίνητη αλλαγή ταχύτητας, είναι επιθυμητό να αρχίσετε από το χαμηλότερο στάδιο. Η ρύθμιση της μέγιστης ταχύτητας οδηγεί αμέσως σε μεγαλύτερο φορτίο στον κινητήρα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

Ο πρόωρος καθαρισμός ή αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου οδηγεί στο γεγονός ότι τα σωματίδια λίπους αρχίζουν να διεισδύουν μέσα στη συσκευή, καλύπτοντας το φιλμ λαδιού κινητήρα, τον πίνακα ελέγχου και τον οπίσθιο φωτισμό. Επιπλέον, μέσω του φραγμένου φίλτρου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας, οπότε η απόδοση μιας τέτοιας εξάτμισης είναι μηδενική.

 • Προστασία από τάσεις τάσης.

Όπως κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, ο απορροφητήρας πρέπει να προστατεύεται από υπερτάσεις. Φυσικά, συνήθως υπάρχει μια ασφάλεια εντός της συσκευής, αλλά δεν μπορεί πάντα να προστατεύει τον εξοπλισμό από ένα ασταθές δίκτυο. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε αυτή την πρόσθετη εγκατάσταση ενός προστατευτικού ρελέ, ο οποίος απενεργοποιεί αμέσως την ισχύ όταν η απόκλιση τάσης είναι πολύ υψηλή.

Ρελέ τάσης - πρόσθετη προστασία του εξοπλισμού από διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο

Η δυσκολία επισκευής της κουκούλας εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος. Αλλαγή του λαμπτήρα θα είναι σε θέση σε κάθε, αλλά με την αποκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες. Εάν η εμπειρία της επισκευής ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι καθόλου, τότε είναι πιο σκόπιμο να απευθυνθείτε σε ειδικούς, ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσετε νέο εξοπλισμό.

Η προετοιμασία των καθημερινών πιάτων και των μαγειρικών αριστουργημάτων συνοδεύεται συχνά από διάφορες μυρωδιές και μερικές φορές δεν είναι πολύ ευχάριστες, ειδικά εάν εξαπλώνονται.

Πώς λειτουργεί το φίλτρο για κουκούλες κουζίνας;

Οι αγωγοί αερισμού στα σπίτια μας, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουν πάντα τον μολυσμένο αέρα και τις μυρωδιές. Αυτός ήταν ο λόγος για την ανάπτυξη διαφόρων.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: κόλπα στύσης

Η κουζίνα για τους περισσότερους ανθρώπους έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένας οικονομικός χώρος, όπου τα τρόφιμα ετοιμάζονται, τα τρόφιμα καθαρίζονται, τα πιάτα πλένονται. Εδώ συχνά συγκεντρώνεται η οικογένεια.

Ο απορροφητήρας κουζίνας δεν λειτουργεί: επιδιόρθωση δυσλειτουργιών με τα χέρια του

Σήμερα, η κουκούλα κουζίνας είναι μια πολύ δημοφιλής οικιακή συσκευή. Για πολλούς, η ανάγκη για κουκούλες στην κουζίνα είναι απολύτως προφανής. Μετά από όλα, όταν το μαγείρεμα των τροφίμων στον αέρα πετάει μια μεγάλη ποσότητα λίπους, καπνού και τα μικρότερα σωματίδια τροφίμων, τα οποία όχι μόνο μολύνουν το δωμάτιο αλλά και βλάπτουν την υγεία. Κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια της επισκευής εγκαθίσταται ένας καθαριστής αέρα με τη μορφή κουκούλας στην κουζίνα. Δυστυχώς, ακόμα και αν λειτουργεί όσο το δυνατόν προσεκτικά, αναπόφευκτα αποτυγχάνει με την πάροδο του χρόνου. Και τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να λύσει το πρόβλημα με έναν από τους δύο τρόπους: γυρίζει το κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο επισκευάζει τις κουκούλες της κουζίνας ή εκτελεί τα πάντα με το χέρι.

Πώς είναι τοποθετημένο το καπό;

Το σχέδιο της τυπικής κουκούλας είναι πολύ απλός - είναι ο πιο συνηθισμένος ανεμιστήρας καυσαερίων, ο οποίος είναι εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από την πλάκα και έχει ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτή η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με πρόσθετα φίλτρα για την καθυστέρηση των επιβλαβών αναθυμιάσεων από την κουζίνα κατά το μαγείρεμα. Οι κουκούλες είναι τύπου φιλτραρίσματος και εκροής.

 • Φιλτράρισμα, είναι άνθρακας, κουκούλες οικιακής χρήσης - αυτή είναι η απλούστερη συσκευή, οπότε το κόστος της είναι πολύ φθηνότερο. Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας και την επισκευή είναι πάντοτε δυνατή με τα χέρια σας. Λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της ανακύκλωσης, δηλ. Ο βρώμικος αέρας μετά τον καθαρισμό στην κουκούλα απορρίπτεται ξανά στο δωμάτιο. Το στοιχείο καθαρισμού είναι φίλτρα άνθρακα.
 • Αποκλειστικά αποσπάσματα συνδέονται με τους αεραγωγούς εξαερισμού για να απομακρύνουν πλήρως τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή είναι πιο τέλεια σε σύγκριση με μια συσκευή φιλτραρίσματος και περιέχει μια παγίδα λίπους. Οι κουκούλες εξόδου απαιτούν καλό σύστημα αερισμού, αλλά μπορείτε επίσης να τις επισκευάσετε με τα χέρια σας. Εάν υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού, ο αέρας εκκενώνεται σε αυτό. Εάν δεν υπάρχει κανάλι, τότε κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, οι ειδικοί εγκαθιστούν ένα σωλήνα που πηγαίνει κατευθείαν στο δρόμο.

Τα μοντέρνα μοντέλα λειτουργούν σε 2 λειτουργίες. Τα περισσότερα από αυτά έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα πολλαπλών ταχυτήτων, ο οποίος διαφέρει σε χαμηλή ισχύ, αλλά η ταχύτητά τους μπορεί να ρυθμιστεί. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας με μια αξιοπρεπή παροχή ενέργειας. Μετά από όλα, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης των φίλτρων, η αποτελεσματικότητα της κουκούλας μειώνεται αισθητά, μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο με την αύξηση της ισχύος.

Επίσης, θα πρέπει να επιθεωρείτε τακτικά τον συλλέκτη λίπους και, καθώς είναι μολυσμένο, να το αλλάξετε έγκαιρα, είναι εύκολο, με τα χέρια σας. Αν αγνοήσετε αυτόν τον κανόνα, το έργο της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σε τίποτα. Η μέση συχνότητα αντικατάστασης των συλλεκτών λίπους είναι 3-4 μήνες. Αλλά εάν η έκθεση είναι πολύ εντατική, πρέπει να το κάνετε πιο συχνά. Στο φιλτράρισμα των εκχυλισμάτων, η διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα φτάνει το ενάμισι έως τα δύο έτη. Η συσκευή μπορεί να σπάσει για διάφορους λόγους, αντίστοιχα, και η επισκευή της κουκούλας μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Εξετάστε τις βασικές βλάβες και τους αλγόριθμους δράσης.

Το εκχύλισμα δεν τραβά και αφαιρεί άσχημα τις μυρωδιές

Αυτό μπορεί να συμβεί αν η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά. Προκειμένου ο απορροφητήρας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις οσμές, πρέπει να το θέσει εκ των προτέρων πριν από το μαγείρεμα και να απενεργοποιήσει τα λεπτά μετά την απενεργοποίηση της εστίας, όχι αμέσως. Παρατηρώντας αυτόν τον απλό κανόνα, θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα για πάντα. Πολύ συχνά λόγος για μια τέτοια "βλάβη" - μια καθυστερημένη αλλαγή των φίλτρων. Επίσης, τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν απλά να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Για να γίνει η επισκευή της κουκούλας, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί το φίλτρο, μετά την αφαίρεσή του, και να αλλάξετε τους κόκκους άνθρακα σε νέους.

Για να αλλάξετε το χέρι με τα χέρια σας, πρέπει να αφαιρέσετε τη σχάρα και να βγάλετε την επιφάνεια προς τα κάτω, μετά από την οποία μπορείτε να αφαιρέσετε το παλιό φίλτρο. Η σχάρα θα πρέπει να καθαριστεί καλά με ένα απορρυπαντικό και μια νέα παγίδα λίπους τοποθετημένη πάνω σε αυτό. Οι διαχωριστές λίπους μίας χρήσης διαφέρουν από τους επαναχρησιμοποιούμενους, διότι έχουν μια επιγραφή, είναι σαφώς ορατοί ακόμη και μέσω του σχάρου. Όταν το φίλτρο έχει λερωθεί ότι είναι καιρός να το αλλάξει, η επιγραφή δεν είναι πλέον ορατή. Τα φίλτρα ινών είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, μετά από πλύσιμο και ξήρανση μπορούν να επιστραφούν στον τόπο και να το κάνετε επανειλημμένα. Κάθε φορά που το κάνετε αυτό, πρέπει να καθαρίσετε σχολαστικά τη σχάρα.

Ο εκτοξευτήρας δεν ενεργοποιείται

 • Ο φωτισμός της κουζίνας δεν λειτουργεί. Εάν δεν υπάρχει φωτισμός και ο ανεμιστήρας λειτουργεί, τότε πιθανότατα ο λαμπτήρας απλά καίγεται. Αλλά αν η αλλαγή του λαμπτήρα δεν λύσει το πρόβλημα, ο διακόπτης φώτων είναι ελαττωματικός.
 • Η κουκούλα δεν ενεργοποιείται καθόλου. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι: για παράδειγμα, η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο ή δεν υπάρχει ρεύμα στην πρίζα.
 • Ελαττωματικός διακόπτης εξαγωγής. Μπορείτε να το ελέγξετε με έναν ελεγκτή και, σε περίπτωση βλάβης, να το αντικαταστήσετε.
 • Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον πίνακα. Ίσως ο διακόπτης έχει ενεργοποιηθεί ή οι ασφάλειες έχουν καεί.
 • Το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος είναι ελαττωματικό. Ίσως η ασφάλεια να καεί. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε μόνοι σας.
 • Βλάβη στην εσωτερική καλωδίωση. Η εξέταση θα πρέπει να διεξάγεται με τη χρήση ενός δοκιμαστή, τραβώντας προς τα πάνω χαλαρωμένες επαφές κατά μήκος του δρόμου και πένσες σύσφιξης των άκρων.
 • Ο ηλεκτρικός κινητήρας έσπασε. Για να ξεκινήσετε τις επισκευές σε αυτή την περίπτωση είναι άχρηστη, ο κινητήρας για την κουκούλα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως. Η προσπάθεια επισκευής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οικονομικά ασύμφορη. Αγοράστε μια νέα μηχανή για κουκούλες θα είναι φθηνότερη, πιο αποτελεσματική και πολύ πιο λογική.

Συμπέρασμα

Σε αυτό το άρθρο, αναφέρθηκαν οι κύριες καταστροφές των μοντέρνων κουζινών κουζίνας για το σπίτι. Έχετε ήδη βεβαιωθεί ότι οι περισσότερες από τις περιπτώσεις δυσλειτουργιών είναι απλές και δεν απαιτούν παρέμβαση ειδικών. Για να διορθώσετε μια θραύση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια συνήθως μπορεί να απολύτως άπειρο άτομο, ακόμη και αν απαιτείται να αντικατασταθεί ο κινητήρας. Ως εκ τούτου, δεν έχει νόημα να επικοινωνήσετε με ένα κέντρο εξυπηρέτησης και να πληρώσετε αξιοπρεπώς χρήματα για τίποτα. Επιπλέον, οι κουκούλες κουζίνας γνωστών, δοκιμασμένων σημάτων υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας και τακτικές αλλαγές φίλτρου δεν καταρρέουν, εξυπηρετούν για πολλά χρόνια. Μια μικρή προσοχή και φροντίδα για την κουκούλα κουζίνας θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο για σας να φροντίσετε την κουζίνα και ολόκληρο το σπίτι, θα κάνει το μικροκλίμα στο σπίτι σας πολύ πιο υγιές.

Επισκευάζουμε μόνο την κουκούλα κουζίνας

Η επισκευή των κουζινών κουζίνας είναι σχεδόν πάντα δικαιολογημένη από οικονομική άποψη, είναι πολύ πιθανό να διορθώσετε μερικές μικρές δυσλειτουργίες με τα δικά σας χέρια σε κάθε οικιακό πλοίαρχο.

Πώς είναι η κουκούλα

Πριν αρχίσετε να επισκευάζετε την κουκούλα με τα χέρια σας, θα πρέπει να καταλάβετε τη συσκευή της. Μια τέτοια τεχνική μπορεί να είναι ένα εξάτμισης (εκκενώσεως) ή τον τύπο επανακυκλοφορίας (αέρας καθαρίζεται και εκκενώνεται πίσω), αλλά και οι δύο τύποι του κύριου μέλους λειτουργία είναι πάντα ασύγχρονου κινητήρα (8).

Επιπλέον, σε αυτή την τεχνική, θα υπάρχει απαραίτητα ένας ανεμιστήρας (2), ο οποίος μπορεί να είναι αξονικός ή εφαπτόμενος. Ο αξονικός άξονας αντιπροσωπεύει λεπίδες, οι οποίες "σφίγγουν" τον αέρα μέσα. Η ροή αέρα θα περάσει κατά μήκος του άξονα περιστροφής του κινητήρα. Οι ανεμιστήρες εφαπτόμενου τύπου είναι ομοιόμορφα τοποθετημένοι σε λεπίδες. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας είναι προτιμότερος - η αρχή της λειτουργίας του παρέχει αυξημένη απόδοση.

Στο απόσπασμα θα είναι υποχρεωτικά φίλτρα. Για παράδειγμα, φίλτρο προϋπολογισμός άνθρακα (9) τοποθετείται στην κυκλική παράθυρο εισόδου ενός κινητήρα, και πιο ακριβά σχεδιασμό φίλτρων με κόκκους άνθρακα θα είναι ένα που έχει ένα ορθογώνιο σχήμα και να εγκατασταθεί αμέσως πίσω από το λίπος. Το φίλτρο λίπους, με τη σειρά του, βρίσκεται ακριβώς πίσω από την επιφάνεια εργασίας (12). Υπάρχουν επίσης φίλτρα ύφασμα και προϊόντα χαρτιού εμποτισμένα με (μιας χρήσεως), αλλά τώρα το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο μεταλλικό πλέγμα επαναχρησιμοποιήσιμα zhiroulavlivateli.

Όσο για τον πίνακα ελέγχου, μπορεί να είναι τύπου αφής ή μηχανικού τύπου, αλλά πάντα θα είναι μια κοινή μονάδα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Εάν η συσκευή παρέχει μια αλλαγή ταχύτητας, τότε υπάρχει απαραίτητα ένα κύκλωμα που παράγει μια τάση ελέγχου. Ο σχεδιασμός συμπληρώνεται επίσης από φωτισμό. Αυτά μπορεί να είναι λάμπες πυρακτώσεως, αλογόνου ή LED.

Η επισκευή της κουκούλας με τα χέρια σας είναι εύκολη, αν ενεργείτε με συγκεκριμένο αλγόριθμο. Είναι σαφές ότι στην αρχή είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το πρόβλημα.

Στην περίπτωση που η κουκούλα έχει σπάσει και δεν ανάβει, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ικανότητα εργασίας του ενσωματωμένου φωτισμού. Έτσι, παρακολουθείται η ακεραιότητα του κυκλώματος ισχύος, η σύνδεση με την έξοδο είναι σωστή. Αν οι λαμπτήρες λειτουργούν, τότε το πρόβλημα είναι στον κινητήρα ή το σύστημα ελέγχου, στην περίπτωση αυτή πρέπει να αγοράσετε νέα εξαρτήματα που ταιριάζουν στο μοντέλο της κουκούλας σας και έχουν εγκριθεί από τον κατασκευαστή.

Τα ανταλλακτικά για κουζίνες πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα ανταλλακτικών για οικιακές συσκευές και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πώς να αλλάξετε τον κινητήρα εξαγωγής

 1. Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία της καπνοδόχου.
 2. Αφαιρέστε τα φίλτρα τραβώντας το κάλυμμα. Ξεβιδώστε την κάτω πλευρά της καλύπτρας κρατώντας την από κάτω, ώστε να μην πέσει.
 3. Αποσυνδέστε τους συνδετήρες των καλωδίων οπίσθιου φωτισμού, έτσι ώστε να αποσυνδέσετε και τα δύο πλαίσια από το ένα το άλλο.
 4. Αφαιρέστε την κουκούλα ή αφαιρέστε την από το θάλαμο, ξεβιδώστε τις βίδες και βάλτε το απαλά στο πάτωμα. Προσοχή, η κουκούλα είναι βαρύ, γι 'αυτό είναι επιθυμητό να πυροβοληθεί με έναν σύντροφο.
 5. Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα από τον κινητήρα, απελευθερώνοντας το κλιπ ελατηρίου ή άλλο εξάρτημα.
 1. Τώρα πρέπει να αφαιρέσετε τον κινητήρα. Για να το κάνετε αυτό, αποσυνδέστε το πράσινο καλώδιο γείωσης από τη βίδα της κουκούλας και στη συνέχεια κόψτε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα με τον κινητήρα. Αφαιρέστε τις 3 βίδες από την πλάκα στήριξης, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, αφαιρέστε την πλάκα και τραβήξτε έξω τον κινητήρα του ανεμιστήρα από την κουκούλα.
 2. Συνδέστε το νέο μοτέρ στην πλάκα συναρμολόγησης και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο κάλυμμα της κουκούλας, στο πίσω μέρος του καλωδίου.
 1. Επανατοποθετήστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα σφίγγοντας το κλιπ ελατηρίου. Τοποθετήστε ή τοποθετήστε την κουκούλα στη θέση της, στερεώστε όλα τα πλαίσια του περιβλήματος και συνδέστε το τροφοδοτικό, ελέγξτε τη λειτουργία του νέου κινητήρα.

Τι να κάνετε αν ο πίνακας ελέγχου έχει σπάσει

Αν ο κινητήρας λειτουργεί πάντα, αλλά δεν αλλάζει την ταχύτητα, τότε στο 92% των περιπτώσεων το πρόβλημα βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου. Καλύτερα και ευκολότερα σε αυτή την περίπτωση, αγοράστε μόνο ένα καινούργιο και αντικαταστήστε το, επισκευάζοντας το ταμπλό με τα χέρια σας είναι αρκετά δύσκολο.

Και τώρα ας εξετάσουμε πιθανά μικρά λάθη στην κουκούλα.

Τι πρέπει να κάνετε εάν η εστία μαγειρέματος δεν ανάψει

Υπάρχουν πολλές πιθανές δυσλειτουργίες εδώ:

 1. Η συσκευή ενδέχεται να μην είναι συνδεδεμένη στο ηλεκτρικό δίκτυο. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ίδιο το γεγονός της σύνδεσης και την παρουσία τάσης στην πρίζα.
 2. Η λειτουργία του αυτόματου διακόπτη ελέγχεται από τον ελεγκτή. Αν αυτό το στοιχείο δεν "κουδουνίζει", πρέπει να αντικατασταθεί.
 3. Μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχουν προβλήματα με την παροχή ρεύματος. Μπορούν να συμβούν λόγω βλάβης της μηχανής ή βλάβης των ασφαλειών.
 4. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει βλάβη στο φις τροφοδοσίας. Παρεμπιπτόντως, το βύσμα μπορεί να έχει μια ενσωματωμένη ασφάλεια, η οποία μπορεί να καεί - στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να την αντικαταστήσετε.
 5. Η εσωτερική καλωδίωση της συσκευής μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσλειτουργίες. Πρέπει να ελεγχθεί με έναν ελεγκτή και οι ανιχνευμένες κακές επαφές να εξαλειφθούν με σφίξιμο των βιδών ή πτύχωση των άκρων με πένσες.
 6. Αλλά η δυσλειτουργία του ηλεκτροκινητήρα απαιτεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις από επαγγελματίες.

Το εκχύλισμα λειτουργεί, αλλά δεν εξαλείφει τις οσμές

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν οσμές στην κουζίνα όταν λειτουργεί η κουκούλα, τότε πιθανότατα υπάρχει στο φίλτρο. Η απόδοση της κουκούλας μειώνεται αν δεν αντικατασταθεί εγκαίρως (δεν καθαρίζεται). Για παράδειγμα, το φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη μάσκα εισαγωγής πρέπει να αντικατασταθεί περίπου μία φορά κάθε 3 μήνες. Ένα φίλτρο αυτού του τύπου μπορεί να είναι πτυσσόμενο, στη συνέχεια αλλάζουν μόνο σφαιρίδια άνθρακα (φωτογραφία αριστερά).

Τα φίλτρα γράσου μίας χρήσης (χαρτί και ύφασμα) υπόκεινται επίσης σε αντικατάσταση. Δεν μπορούν να αποκατασταθούν και δεν μπορούν να πλυθούν. Ωστόσο, οι δομές μεταλλικών πλεγμάτων χρειάζονται τακτικό καθαρισμό (μπορούν ακόμη και να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων - περίπου μία φορά το μήνα).

Αν είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα δεν είναι στο φίλτρο, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ως εξής: - να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένων και λίγα λεπτά πριν από την ενεργοποίηση των καυστήρων και να σβήνουν μετά από ένα τέταρτο της ώρας μετά από την πλάκα θα είναι ελεύθερη.

Ο φωτισμός δεν λειτουργεί

Εάν ο φωτισμός του καλύμματος δεν λειτουργεί, τότε όλα μπορούν να επιδιορθωθούν με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

Επισκευή της κουκούλας κουζίνας με τα χέρια σας: συμβουλές του πλοιάρχου

Οι κουκούλες κουζίνας είναι εγκατεστημένες πάνω από την εστία και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αφαιρούν τις μυρωδιές, τις επιβλαβείς ενώσεις αιθάλης και γράσου. Μερικές φορές η κουκούλα αποτυγχάνει στην άκρως ακατάλληλη στιγμή. Για την επισκευή και την αντιμετώπιση προβλημάτων στο έργο της συσκευής προσελκύουν κυρίως εξειδικευμένους ειδικούς. Επαγγελματική επισκευή κουκούλας κουζίνας - η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή. Συχνά μια απροσδόκητη κατανομή μπορεί να βρεθεί και να εξαλειφθεί από μόνη της. Το κυριότερο είναι να είστε εξοικειωμένοι με την αρχή του συστήματος εξάτμισης και να είστε σε θέση να κρατάτε το όργανο στα χέρια σας.

Πλήρες σύνολο κουκούλας

Η εξάτμιση είναι στην πραγματικότητα ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, βασισμένος στο συνηθισμένο ασύγχρονο κινητήρα. Η ταχύτητα περιστροφής αυτού του μονοφασικού ηλεκτροκινητήρα ρυθμίζεται ομαλά με διαφορετικές μεθόδους. Οι συσκευές εξαγωγής λειτουργούν σύμφωνα με αυτή την αρχή: Ο ανεμιστήρας μέσα στο μεταλλικό περίβλημα διοχετεύεται μέσω των στοιχείων φίλτρου και εξέρχεται από τον ατμό, την αιθάλη και τις οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 • φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εξαγωγής ·
 • Εξάτμιση εξαερισμού πλέγματα?
 • διακόπτες και διακόπτες.
 • φίλτρα και συλλέκτες λίπους.
 • γρίλια εισαγωγής αέρα.
 • ρυθμιστικές αρχές ·
 • λαμπτήρες φωτισμού.

Η ένταση της περιστροφής του ανεμιστήρα για το σχέδιο μπορεί να ποικίλει. Η μάζα αναλωμένου αέρα πέφτει στο φίλτρο λίπους. Αν η συσκευή λειτουργεί με έναν τύπο ροής, ο αέρας πηγαίνει στο δρόμο μέσω ενός ανοίγματος ή ενός άξονα. Εάν η συσκευή φιλτράρει μόνο τον αέρα, πέφτει στο φίλτρο άνθρακα, απορροφώντας οσμές και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.

Τα φίλτρα άνθρακα εγκαθίστανται συχνά αμέσως μετά την παγίδα λίπους και στερεώνονται στους βραχίονες από μέταλλο. Είναι μίας χρήσης, αλλάζουν ανάλογα με τις ακαθαρσίες και την ένταση του έργου της κουκούλας. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οι ακαθαρσίες λιπαρών κατακάθονται σε μεταλλικούς συλλέκτες λίπους από αλουμίνιο, επομένως πλένονται τακτικά και καθαρίζονται από λίπη και ακαθαρσίες. Για να πλύνετε τη σχάρα από την κουκούλα μπορεί να είναι ζεστό νερό με σόδα.

Ο πίνακας ελέγχου μπορεί να είναι κουμπί, ρυθμιστικό ή άγγιγμα. Τόσο τα μηχανικά όσο και τα ηλεκτρονικά πάνελ εκτελούνται από μία μονάδα ελέγχου της κουκούλας. Οι διατάξεις εξάτμισης είναι εξοπλισμένες με διατάξεις φωτισμού (λαμπτήρες πυρακτώσεως, λαμπτήρες αλογόνου ή LED).

Συχνά σφάλματα

Η προγραμματισμένη συντήρηση και η συμμόρφωση με τους κανόνες λειτουργίας εγγυώνται την αντοχή και την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής. Αν μια εστία με ανοικτή φλόγα και πιάτα συχνά δεν περιλαμβάνεται στη σόμπα αερίου, δεν μπορεί κανείς να εκπλαγεί γιατί ο απορροφητήρας έχει σταματήσει να εργάζεται στην κουζίνα.

Οι κανόνες λειτουργίας του απορροφητήρα δηλώνουν ότι η συσκευή πρέπει να ανάψει 5 λεπτά πριν το μαγείρεμα και να σβήσει μετά από ένα τέταρτο της ώρας μετά το μαγείρεμα. Εάν δεν ικανοποιείται αυτό το στοιχείο, οι οσμές της κουζίνας θα παραμείνουν στο δωμάτιο. Επομένως, όταν διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η κουκούλα της κουζίνας τραβάει άσχημα στην κουζίνα και δεν εξαλείφει τη μυρωδιά κατά το μαγείρεμα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και απενεργοποιηθεί εγκαίρως. Εάν πληρούνται αυτοί οι κανόνες, η αιτία των οσμών μπορεί να είναι η απόφραξη των φίλτρων. Τα στοιχεία φίλτρου πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται εγκαίρως.

Εάν η κουκούλα δεν λειτουργεί στην κουζίνα, πρώτα πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχει φωτισμός. Εάν οι λαμπτήρες είναι σωστές, τότε υπήρξε δυσλειτουργία στο κύκλωμα ελέγχου ή στον κινητήρα. Αν ο κινητήρας λειτουργεί, αλλά η ταχύτητα περιστροφής δεν είναι ρυθμισμένη, τότε είναι πιθανό να έχει σπάσει το κύκλωμα ελέγχου.

Τυπική θραύση των συσκευών εξαγωγής:

 1. Φραγμένα και φραγμένα φίλτρα. Τα καθαριστικά πρέπει να αλλάζονται ή να καθαρίζονται εγκαίρως, ανάλογα με τον τύπο. Η συσσώρευση θραυσμάτων και λίπους μπορεί να προκαλέσει την ανάφλεξη του κουτιού διακόπτη.
 2. Βλάβη των διακοπτών. Αν ο διακόπτης ταχύτητας ανεμιστήρα δεν λειτουργεί, αντικαταστήστε τον με έναν καινούργιο.
 3. Καταστροφή του κινητήρα.
 4. Διακοπές ηλεκτρικών επαφών. Όταν εξετάζονται, εντοπίζονται συρματοποιημένα σύρματα, διογκωμένοι πυκνωτές, καμένες περιελίξεις ή αποφλοιωμένες διαδρομές τυπωμένων κυκλωμάτων.
 5. Φθορά συλλεκτών, βούρτσες, ρουλεμάν, κάτοχοι βούρτσας.

Επισκόπηση: πώς να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα στην κουζίνα

Η κουκούλα είναι μια συσκευή για την κουζίνα, η οποία σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές, την εξάτμιση των υγρών και του τσαντού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αναζωογονώντας και αναζωογονώντας τον αέρα σε όλο το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η ίδια η συσκευή λερώνεται γρήγορα και υπάρχουν κάποια προβλήματα κατά τη λειτουργία της, τα οποία μπορούν να διορθωθούν ανεξάρτητα χωρίς να καταφεύγουν σε ακριβές υπηρεσίες συνεργείου.

Πρότυπο σχέδιο της συσκευής απορροφητήρα

Ο εξοπλισμός οποιασδήποτε τροποποίησης της κουκούλας ("Krona", Bosch, Asko, "Elikor") περιέχει τυποποιημένα εξαρτήματα:

 • 4-τάχυτο μοτέρ - παρέχει έλεγχο της ισχύος της ροής αέρα του ανεμιστήρα εξαγωγής. Λόγω αυτού, οι αέριες μάζες περνούν μέσα από τα φίλτρα, στα οποία διατηρούνται βαριά σωματίδια λίπους.
 • Φίλτρα - σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές μονάδες φίλτρου για κυκλοφορία: κεραμικό, άνθρακα, υδρογόνου, άνθρακα, πλαστικά, οπτικών ινών, απορρόφηση. Όλοι οι εργασίες για την αρχή της χονδροειδούς υλικού όλων των τύπων?
 • λαμπτήρες φωτισμού. Ο φωτισμός της εστίας γίνεται από λαμπτήρες LED, αλογόνου, υπερήχων και άλλες πηγές φωτός.

Εγκαθιστώντας μια ειδική εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο λειτουργίας της κουκούλας.

Τυπικές αιτίες δυσλειτουργίας της συσκευής

Για να κατανοήσετε τα αίτια πιθανών βλαβών με την κουκούλα, πρέπει να γνωρίζετε την αρχή της συσκευής. Βασίζεται στον καθαρισμό αέρα δύο σταδίων:

 1. Όλα τα μεγάλα μοριακά σωματίδια του όγκου του αέρα εισαγωγής καθαρίζονται.
 2. Φιλτράρει όλα τα μακροσκοπικά και ιχνοστοιχεία του εισερχόμενου οξυγόνου.

Η περαιτέρω διαδικασία καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής (συνδυασμένη, κυκλοφορία, εκκένωση) και στοιχεία φιλτραρίσματος.

Ποιες είναι οι πιθανές δυσλειτουργίες:

 • πρόβλημα με τον αερισμό στο διαμέρισμα - πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, ελέγξτε το ρεύμα του αγωγού εξαγωγής. Εάν είναι φραγμένο, τότε όλο τον κυκλοφορούν αέρα, γεμάτο με δυσάρεστες οσμές, θα επιστρέψει πίσω στο διαμέρισμα ή στους γείτονες, και η συμπύκνωση θα εγκατασταθεί στα παράθυρα. Ελέγξτε την πρόσφυση είναι πολύ απλή: πρέπει να φέρετε έναν αναμμένο αναπτήρα στην μάσκα. Αν η φλόγα αποκλίνει προς τη ροή του αέρα, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός είναι εντάξει.
 • μόλυνση της παγίδας λίπους ή φίλτρου στην κουκούλα - οδηγίες για προληπτική συντήρηση από τη μόλυνση του φίλτρου ή τον αυτοκαθαρισμό της παγίδας λίπους περιλαμβάνεται στο κιτ μαζί με την κουκούλα.

Βρώμικο και καθαρό φίλτρο

Αλλαγή πίνακα και αντικατάσταση κουμπιού

Επίσης, η αποτυχία της ηλεκτρονικής διεπαφής, η αστοχία του ανεμιστήρα εξαγωγής, η αδύναμη επαφή στο βύσμα ή στην πρίζα και η εξασθένιση των ακροδεκτών του καλύμματος μπορεί επίσης να προκαλέσουν δυσλειτουργία της συσκευής.

Προκειμένου να προστατεύσετε τη συσκευή από τις διακυμάνσεις της ισχύος, αξίζει να αγοράσετε ένα ειδικό ρελέ τάσης

Δεν είναι δύσκολο να επισκευάσετε την κουκούλα με τα χέρια κάποιου. Αρκεί να μελετηθεί προσεκτικά ο μηχανισμός της συσκευής και η διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων δεν είναι δύσκολη.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα μια κουκούλα κουζίνας

Για να καθαριστεί αποτελεσματικά ο αέρας στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το φίλτρο μία φορά το μήνα από τις συσσωρευμένες αποθέσεις λίπους. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσπάθησαν να καταστήσουν τη διαδικασία αυτή όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τον κοινό καταναλωτή.

Πριν από την αποσυναρμολόγηση της συσκευής, πρέπει να αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Κατόπιν διαβάστε τις οδηγίες, καθώς κάθε μοντέλο της κουκούλας αποσυναρμολογείται και καθαρίζεται με διαφορετικούς τρόπους.

 1. Η διάταξη φίλτρων είναι κάθετη και οριζόντια. Για να αλλάξετε την οριζόντια ρύθμιση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την ολίσθηση στη θέση "τραβήξτε έξω", αφαιρέστε το φίλτρο και εκτιμήστε τον βαθμό μόλυνσης. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε το με ένα καινούργιο ή πλύντε το με σαπουνάδα.
 2. Όταν το στοιχείο φίλτρου είναι σε κατακόρυφη θέση, αφαιρέστε το δίσκο εξαγωγής και αφαιρέστε το.
 3. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε τον αγωγό αέρα. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό: απλά πρέπει να το τραβήξετε στον εαυτό σας και να το βγείτε από το σύστημα εξαερισμού. Καθαρίζουμε το σωλήνα με καθαριστικά.
 4. Ελέγουμε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού με μια ειδική συσκευή - ένα ορομετρητή. Ο ρυθμός μετακίνησης του αέρα είναι 0,3 κυβικά μέτρα.
 5. Η επιφάνεια του ίδιου του εκχυλίσματος πρέπει να πλένεται με κρέμα καθαρισμού και σφουγγάρι πιάτων.
 6. Συναρμολογούμε τη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες του εργοστασίου, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους κανόνες και τους κανόνες της εγκατάστασης αερισμού.
 7. Συμπερασματικά, ελέγχουμε την αποτελεσματικότητα της κυκλοφορίας του αέρα, χρησιμοποιώντας συσκευές όπως ο ταχογράφος και ο αναλυτής αερίου.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα για να πλύνετε

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κουκούλας και να την κρατήσετε σε λειτουργία, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά. Μετά από όλα, πολλοί γνωρίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συσκευή παράγει καπνούς, λίπος, πλάκα, το οποίο είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποσυναρμολογείτε την κουκούλα για να την πλύνετε.

Όταν εκτίθεται σε διαφορετικούς ατμούς, η συσκευή γίνεται γρήγορα μολυσμένη

Πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό της συσκευής, αξίζει πολλά βήματα:

 • πρώτα απ 'όλα πρέπει να μελετήσει λεπτομερώς την οδηγία, τις σημαντικές συστάσεις του κατασκευαστή, οι οποίες σχετίζονται με τον σωστό καθαρισμό της κουκούλας.
 • είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τον κατάλογο των αποσυναρμολογούμενων στοιχείων της συσκευής.
 • Πριν από την αποσυναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο.
 • η αποσυναρμολόγηση και η αποσυναρμολόγηση της διάταξης εξαγωγής πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας στον τεχνικό φάκελο - αυτό θα αποφύγει την απώλεια σημαντικών λεπτομερειών και επίσης θα τα διπλώσει στη θέση τους.

Αν θέλετε να πλύνετε την κουκούλα, δηλαδή τα σημαντικά μέρη της, τότε πρέπει να την αποσυναρμολογήσετε. Κατά την αποσυναρμολόγηση πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 • πρώτα απ 'όλα απαιτείται να αφαιρέσετε την επάνω επιφάνεια της θήκης.
 • Στη συνέχεια, αφαιρείται το πλέγμα που κλείνει την εσωτερική συσκευή καθαρισμού.
 • όλα τα σημαντικά μέρη και ο συγκρατητήρας πρέπει να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν σε ξεχωριστό δοχείο με διάλυμα σαπουνιού. Αφήστε τους εκεί για μια στιγμή, έτσι ώστε μια πλάκα από το λίπος και τα εγκαύματα βγήκε από αυτά?
 • τότε αφαιρείται το φίλτρο.
 • Στο τέλος, ανοίγει ένας σωλήνας, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Χημικά καθαριστικά

Μετά την αφαίρεση όλων των εξαρτημάτων, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό της συσκευής. Είναι επίσης απαραίτητο να καθαρίσετε όλα τα εξαρτήματα που έχετε αφαιρέσει. Κατά το πλύσιμο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ειδικές ουσίες καθαρισμού - τόσο χημικές όσο και οικιακές.

Επισκευή της κουκούλας από τα χέρια του

Η κουκούλα μπορεί να βρεθεί σε κάθε κουζίνα. Εάν η κουκούλα σας στην κουζίνα δεν ανάψει ή τραβήξει αέρα, τότε θα πρέπει να επισκευάσετε την κουκούλα. Πριν από την επισκευή του πρέπει να εξοικειωθείτε με το σχεδιασμό του. Ο σχεδιασμός της κουκούλας θεωρείται αρκετά απλός.

Χάρη σε ένα απλό σχέδιο, θα πρέπει να ξοδέψετε τα χρήματά σας για την κλήση του πλοιάρχου. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να επισκευάσετε την κουκούλα μόνοι σας. Παρέσαμε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επισκευής του.

Οι κύριες αιτίες της αποτυχίας της κουκούλας

Εάν η κουκούλα σας είναι άνω των 10 ετών, τότε δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την επισκευή. Αλλά αν απλά αγοράσατε αυτό το προϊόν και αυτό έσπασε, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την επισκευή του. Πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να βρείτε την αιτία της κατανομής της. Οι κύριοι λόγοι για την κατανομή μπορούν να ληφθούν υπόψη:

 • Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης. Το φίλτρο που βρίσκεται στην κουκούλα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα κάθε έξι μήνες. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής δεν μπορεί να ξεκινήσει πάνω από την ενσωματωμένη εστία, αν δεν υπάρχει κατσαρόλα πάνω του. Ο θερμός αέρας θα σπάσει γρήγορα το σύστημα εξάτμισης και θα παρουσιάσει δυσλειτουργία. Η κουκούλα πρέπει να ανάψει τρεις λεπτά πριν από το μαγείρεμα και 15 λεπτά μετά το μαγείρεμα.
 • Διάλειμμα των επαφών. Εάν η καλύπτρα εργασίας σας συνοδεύεται από ελαφρά δόνηση, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει στη θραύση της επαφής. Συμβαίνει αρκετά σπάνια και μόνο για τα κινεζικά προϊόντα.
 • Λανθασμένη τοποθέτηση της κουκούλας. Εάν η εγκατάσταση δεν πραγματοποιήθηκε σωστά, η συσκευή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί.
 • Προβλήματα με την καλωδίωση. Πρέπει να ελέγξετε την καλωδίωση πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι η κουκούλα της κουζίνας σταμάτησε να λειτουργεί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το RCD.

Επισκευή της κουκούλας από τα χέρια του

Τώρα θα σας πούμε τους κύριους λόγους που θα σας βοηθήσουν να επισκευάσετε τις κουκούλες με τα χέρια σας. Παρακολουθούμε περιληπτικά όλες τις δυσλειτουργίες και εξηγούμε πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Χάρη σε αυτές τις οδηγίες, μπορείτε εύκολα να επιδιορθώσετε οικιακούς απορροφητήρες μόνοι σας. Αν έχετε σπασμένη κονσόλα, διαβάστε πώς μπορείτε να επιδιορθώσετε την κονσόλα με τα χέρια σας.

Δεν ανάβει το φως

Πολύ συχνά, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την κουκούλα απλώς για να φωτίζουν τον πίνακα. Αυτή η προσέγγιση θεωρείται αποτελεσματική, αφού είναι φθηνότερη η χρήση της κουκούλας από τα φωτιστικά.

Αν ο φωτισμός στην κουκούλα δεν λειτουργεί, τότε πρέπει να λάβετε τα ακόλουθα μέτρα για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος:

 1. Ελέγξτε τη λάμπα, γιατί θα μπορούσε να καεί.
 2. Ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα στη συσκευή και ελέγξτε την για λειτουργία.
 3. Ελέγξτε την τάση στην πρίζα. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού δείκτη. Αν η πρίζα λειτουργεί, ελέγξτε το ηλεκτρικό καλώδιο για οπτική βλάβη. Στη συνέχεια, ελέγξτε το RCD και χάρη σε αυτή τη μέθοδο εξάλειψης θα βρείτε την αιτία της δυσλειτουργίας.

Το απόσπασμα τραβιέται ασθενώς

Αυτή είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής αποτυχία της κουκούλας. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Πρέπει να ελέγξετε την παγίδα λίπους για βρωμιά. Συχνότερα η κουκούλα είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο λόγω φραγμένων φίλτρων.

Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε απλά να καθαρίσετε τα φίλτρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ακολουθεί μια οδηγία βίντεο που θα βοηθήσει στην ποιοτική εκτέλεση αυτής της διαδικασίας.

Ένας άλλος λόγος που ο απορροφητήρας τραβάει άσχημα μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη έλξης στους αεραγωγούς. Σε αυτή την περίπτωση, η ώθηση μπορεί να ελεγχθεί με έναν αναπτήρα.

Για να ελέγξετε, είναι απαραίτητο να ανάψετε τον αναπτήρα και να τον οδηγήσετε στον αγωγό εξαγωγής. Εάν η φλόγα δεν σφίξει μέσα στον εξαερισμό, τότε θα πρέπει να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ο εκχυτήρας δεν λειτουργεί πλήρως

Αν δεν συμβεί τίποτα μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού στον πίνακα, τότε είναι απαραίτητο να επισκευάσετε τις κουκούλες κουζίνας. Η επισκευή της κουκούλας στο κουτί είναι πολύ πιο δύσκολη. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε το καλώδιο και το RCD. Εάν δεν έχετε εντοπίσει κανένα πρόβλημα, τότε θα πρέπει να εκτελέσετε ένα κύκλωμα "κουδουνίσματος" χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο.

Τώρα πρέπει να δείτε το διάγραμμα της κουκούλας σας και να βρείτε την ασφάλεια. Εάν δεν λειτουργεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν η ασφάλεια λειτουργεί, ελέγξτε τον πυκνωτή. Μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην κουκούλα. Εάν δεν δουλεύετε αερόκλητα, τότε η αιτία θραύσης μπορεί επίσης να είναι μια καμένη ασφάλεια.

Ανεμιστήρας θορύβου

Εάν η κουκούλα είναι πολύ υγρή, τότε η αιτία αυτής της διάσπασης μπορεί να είναι ένας κατασκευαστής που δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ένα τεράστιο αριθμό άρθρων στα οποία οι άνθρωποι παραπονιούνται για το υψηλό επίπεδο θορύβου της κουκούλας. Εάν είστε βέβαιοι για την ποιότητα της συσκευής σας, τότε θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα της προσάρτησης στον τοίχο. Ακόμη και μια μικρή απόσταση που μπορεί να παραμείνει ανάμεσα στους τοίχους μπορεί να προκαλέσει πολύ θόρυβο. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, σφίξτε όλους τους συνδετήρες.

Δεν αλλάζει ταχύτητα

Εάν η κουκούλα δεν αλλάξει την ταχύτητα, τότε το πρόβλημα μπορεί να καλυφθεί στο κουμπί της μονάδας ελέγχου. Θα πρέπει να επιθεωρήσετε οπτικά το διοικητικό συμβούλιο σας. Ίσως μόλις έκαψε επαφή.

Επιπλέον, ο πυκνωτής εκκίνησης μπορεί να είναι η αιτία της δυσλειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο πυκνωτής πρέπει απλώς να αντικατασταθεί. Όπως μπορείτε να δείτε, η επισκευή της κουκούλας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Πρόβλημα στο διαμέρισμα

Πρόσφατα, πολλοί άνθρωποι που ζουν σε ένα διαμέρισμα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα όταν η κουκούλα δεν φυσάει, αλλά φυσάει στον αέρα. Πολλές αναθεωρήσεις στα φόρουμ λένε ότι πρέπει απλά να καπνίζετε τον εξαερισμό σας. Για την επισκευή του αερισμού είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί απλά αναγκαστική αναρρόφηση.

Συστήνουμε την προσοχή σας: τι γίνεται αν το φούρνο μικροκυμάτων δεν θερμαίνει τα τρόφιμα;