Reobas με τα χέρια σας

Ημερομηνία: 12/27/2015 // 0 Σχόλια

Ο ψυχρότερος ρυθμιστής ταχύτητας σε έναν σύγχρονο υπολογιστή είναι ένα πολύ χρήσιμο πράγμα, και μερικές φορές πολύ απαραίτητο. Τρεις ή τέσσερις επιπλέον οπαδοί που δουλεύουν συνεχώς, μπορεί να κάνουν πολύ δυσάρεστο θόρυβο, ειδικά το βράδυ, όταν έρθει η ώρα για μια συνάντηση προβολής νυχτερινής ταινίας. Σήμερα θα παράγουμε τον απλούστερο ρυθμιστή της ψυχρότερης ταχύτητας σε ένα εγχώριο τρανζίστορ CT 837, και επίσης θα είμαστε σε θέση να δούμε την επαν-μπάλα με τα χέρια μας στη δράση.

Reobas με τα χέρια σας

Για έναν απλό χρήστη να χρησιμοποιεί ειδικά τσιπ για τον έλεγχο των κινητήρων των ψυκτών, μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο και αδύνατο. Για να δημιουργήσετε τον απλούστερο ελεγκτή, χρειάζεστε μόνο τέσσερα στοιχεία:

 • τρανζίστορ p-n-p.
 • συντονιστή αντίσταση στα 2,2 kΩ;
 • μια μεταβλητή αντίσταση 4.7 kΩ.
 • πυκνωτή 100 μF, 25 V.

Ο ρυθμιστής ενός ρυθμιστή ενός ψυγείου

Κατά την επιλογή ενός τρανζίστορ, πρέπει να λάβετε υπόψη τον αριθμό των ρυθμιζόμενων ανεμιστήρων. Για έναν, δύο ανεμιστήρες 80mm. Αρκετά είναι το KT814 ή το KT816. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε αρκετούς οπαδούς των 120mm., Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο ισχυρό, για παράδειγμα, KT818 ή KT837.

Όπως μπορείτε να δείτε το σχέδιο ενός τέτοιου ελεγκτή είναι πολύ απλό και συναρμολογείται σε λίγα λεπτά. Το σωστά συναρμολογημένο κύκλωμα αρχίζει να λειτουργεί αμέσως. Η αντίσταση κοπής πρέπει να ρυθμίζει μόνο την ελάχιστη ταχύτητα του ψυγείου.

Απλό Reobass

Αυτό το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους που δυσκολεύονται να κάνουν έναν ελεγκτή περιστροφής ανεμιστήρα. Σε αυτό το άρθρο, παρέχονται δύο απλούστερα σχήματα για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Και οι δύο βασίζονται στις ολοκληρωμένες σταθεροποιητές σειράς 142 και είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν. Στο πρώτο σχήμα, χρησιμοποιείται ο σταθεροποιητής KR142EN12A, είναι ένας ρυθμιζόμενος ρυθμιστής τάσης από 1,5 έως 45 βολτ. Λόγω της χαμηλής τάσης σταθεροποίησης, μια τυπική αντίσταση συντονισμού προστίθεται στο τυπικό κύκλωμα μεταγωγής, το οποίο καθορίζει την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα και εγγυάται την αξιόπιστη εκκίνηση του.


Το δεύτερο πρόγραμμα παρέχεται από τακτικό μέλος του φόρουμ μας, Paul (INFERION) και επαναλαμβάνει το καθεστώς ZALMAN έλεγχο επιχείρησης μόνο στην εγχώρια ρυθμιστή KR142EN5A.

Και τα δύο συστήματα δοκιμάστηκαν και έδειξαν άριστα αποτελέσματα, τα χρησιμοποίησα επανειλημμένα στα mods μου. Η απλότητα και η αξιοπιστία αυτών των συστημάτων καθιστά δυνατή τη σύστασή τους για επανάληψη από αρχάριους. Θέλω να προσθέσω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χρήσιμο να εγκαταστήσετε ένα μικροτσίπ ένα μικρό ψυγείο. Και μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού LED.

Η ύπαρξη αυτοσχέδιων ξυλουργών και των σχεδίων τους μπορεί να είναι χαμηλότερη. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας στο φόρουμ. Εύχομαι όλα μια καλή modding, Valery.

Κάνουμε ρεοφάνς από αυτοσχέδια υλικά από τα χέρια μας

Θέλω να σας προσκαλέσω να φτιάξετε από τα χέρια σας ένα απλό αλλά αποτελεσματικό ρεο-fanbase. Ας αρχίσουμε λοιπόν, κύριε.

Κατάλογος των απαραίτητων στοιχείων:

 • 1. Ο ίδιος ο υπολογιστής (διαφορετικά, γιατί θα έπρεπε ένα reobas;);
 • 2. Δύο δωρεάν 5.25 διαμερίσματα σε αυτόν τον υπολογιστή.
 • 3. Φωτεινό (χρώμα κατόπιν παραγγελίας), ή όχι φωτεινό (και πάλι, εάν είναι επιθυμητό) μέγεθος ανεμιστήρα 80x25 mm.
 • 4. 2 διακόπτες P2T (διπλό, 6 ακίδες σε κάθε).
 • 5. 2 μεταβλητές αντιστάσεις (οποιεσδήποτε, έχω JV-3), 1 kΩ το καθένα και χειριστείτε σε αυτές?
 • 6. 2 αντιστάσεις τριψίματος (και πάλι οποιεσδήποτε), 500 ohms θα είναι αρκετό?
 • 7. 2 μόνιμες αντιστάσεις 0,125-0,25 W σε 220 Ohm.
 • 8. 2 σταθερές αντιστάσεις 0.25 W έως 1.2 kΩ.
 • 9. 2 τσιπ LM317T ή αναλογικό KR142EN12A ή 12B και καλοριφέρ σε αυτά + δύο βίδες μήκους 10-15 mm M3 με παξιμάδια και θερμική πάστα.
 • 10. 4 βίδες αυτοεπιπεδώματος για τη στερέωση του ανεμιστήρα.
 • 11. Σύρμα ή άλλο πλέγμα (σχάρα).
 • 12. Σύρματα διαφόρων χρωμάτων (αρκετά 4).
 • 13. Τύπος σύνδεσης Molex για τη σύνδεση της τροφοδοσίας (μπορείτε να κόψετε από τον ανεμιστήρα, να αγοράσετε από την αγορά, να ρωτήσετε το κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ.).
 • 14. Trehpinovye (. 2 τμχ) υποδοχές ρεύματος ανεμιστήρα (μπορείτε να αγοράσετε στην αγορά, vypayat ενός νεκρού μητρικής πλακέτας, κλπ) ή να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους RCA (τύπου «Tulip»), καθώς η τεχνολογία βίντεο?
 • 15. 2 κόκκινα LED (ή άλλα χρώματα, χρειάζεται μόνο να υπολογίσετε εκ νέου την αντίσταση των αντιστάσεων, σελ. 8).
 • 16. Τρυπάνια 5, 6, 7 mm.
 • 17. Τρυπάνι ή τροχός.
 • 18. Σίδερο συγκόλλησης, συγκολλητικό, συγκολλητικό οξύ, θερμοσυρρικνωτικό σωλήνα (ή τσαπόν-βερνίκι).
 • 19. Μεταφορέας, κυβερνήτης, πυξίδες, μαχαίρι χαρτικής, κοφτερή λάστιχο, υπεργαλείο.

REO-fanbas μας θα βρίσκεται στις δύο τάπες από τον υπολογιστή σας, λένε ταυτόχρονα: για περιβλήματα με πόρτα αυτό το mod δεν θα λειτουργήσει, ακόμα κι αν μπορεί να λειτουργήσει κάτι. Τοποθεσία ελέγχου ανεμιστήρα του υπολογιστή για τα καπάκια δεν χαλάει την εμφάνιση της μονάδας του συστήματος σας, όπως κάποιο άλλο παρόμοιο τρόπο, εκτός από το ότι ο ανεμιστήρας στην υποδοχή μονάδας 5 ιντσών ωθεί τον κρύο αέρα απευθείας στην περιοχή της CPU, η οποία ισχύει για κάθε miditower'a.

Γενικά, συνεχίστε. Για να ξεκινήσετε, το σχέδιο:

Όπου: R1 = 220 Ω / 0,125 W. R2 = 1,2 kOhm (για το κόκκινο LED). R3 = 500 Ohm (αυτό είναι το trimmer μας)? R3 = 1 kOhm (μεταβλητή). S1 - P2T ή οποιοδήποτε άλλο τύπο DP-DT με δύο ομάδες επαφών μεταγωγής (συνολικά 6 στο διακόπτη). M - ρυθμιζόμενος ανεμιστήρας. LD1 - οπότε έγραψα το LED, σε αυτή την περίπτωση κόκκινο, 1.6V.

Λειτουργεί αρκετά απλή: τσιπ KR142 (η οποία ονομάζεται επίσης LM317T ή «ρολό» σε κοινή) είναι ένα αναπόσπαστο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή τάσης, όπου η τάση εξόδου (σκέλος 2) εξαρτάται από την αντίσταση μεταξύ του σκέλους ρύθμισης (πόδι 1) και τη γη (μαύρο μολύβδου στο μπλοκ τροφοδοσία ρεύματος) και, όσο χαμηλότερη είναι αυτή η αντίσταση, τόσο χαμηλότερη είναι η τάση εξόδου. Το τρίτο σκέλος του τσιπ - (Βλ. Σχήμα) ενός τάση τροφοδοσίας εισόδου (12 V, το κίτρινο σύρμα PD) για υψηλότερη αντίσταση σε αυτή τη διαμόρφωση για να λάβετε την έξοδο του σταθεροποιητή μπορεί να είναι περίπου 10,5 V, οι μέγιστες έξοδοι τσιπ 11,5 V, είναι απαραίτητο να επιλέξει το αντίσταση R1. Η ελάχιστη τάση είναι μηδέν, δηλ. μπορείτε να σταματήσετε εντελώς τον ανεμιστήρα. R2 είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση του ανεμιστήρα από το μπροστινό ελέγχου ανεμιστήρα του υπολογιστή πάνελ, R3 - χλοοτάπητα, η οποία θα επιδεικνύουν ελάχιστη rpm του ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένο με αυτό το κανάλι (μπορεί να υπάρχουν αρκετές, διασυνδεδεμένα παράλληλα), αυξάνοντας την αντοχή του. R4 - LED αντίσταση, έτσι ώστε δεν καίγεται, είναι δυνατό να κριθεί η τάση που τροφοδοτείται στον ανεμιστήρα σύμφωνα με την LED φωτεινότητα. Διακόπτης S1 (και εδώ είναι η προσθήκη μου σε αυτό, σχεδόν όλοι γνωρίζουν το σύστημα) σας επιτρέπει να μετατρέψει εντελώς από τον έλεγχο του ανεμιστήρα του υπολογιστή, μετατρέποντας τον ανεμιστήρα στο 12 (το de-ενεργοποιείται roll), ως αποτέλεσμα της LED σβήνει και ο ανεμιστήρας λειτουργεί στη μέγιστη ταχύτητα, και ως εκ τούτου, κάλεσα Ρεο-fanbas του, tk. Είναι ένα υβρίδιο του rheobus και του fanbus.

Έτσι, η περιγραφή του σχεδίου έχει δώσει, τώρα θα ξεκινήσουμε την ξυλουργική.

Αρχικά, πρέπει να τραβήξετε δύο βύσματα από το σώμα και να τα σημειώσετε ως εξής (και τα δύο είναι τα ίδια):

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες, έτσι εμφανίζω σε 3D μοντέλα. Στη συνέχεια τα τμήματα των βυσμάτων αποσυνδέονται έτσι ώστε να μπορείτε να σταματήσετε το μισό του ανεμιστήρα μας σε κάθε:

Έτσι κόβουμε μία ακτίνα μισό κύκλο 39 mm, και ένα τμήμα των νευρώσεων επί της εσωτερικής επιφανείας του πώματος 82 mm (με περιθώριο), αλλιώς ο ανεμιστήρας ασφαλίσει, συν τρυπάνι μια-δυο τρύπες για τον ανεμιστήρα στερέωσης. Επιπλέον, οπές διάτρησης peremennikov, LEDs και διακόπτες (σύμφωνα με το μέγεθός τους, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί), μέτρα σε σχέση με τις LEDs Ρ2Τ 5 mm και peremennikam SP3-4bM παρακάτω:

Αγκύρωση το πλέγμα του ανεμιστήρα στα βύσματα (που επιπροσθέτως δομή της τρομώδους νόσου), προσθέστε peremenniki, διακόπτες, υλικά στερέωσης τους με ξηρούς καρπούς, τοποθετήστε LEDs προηγουμένως zaludit επαφές πάνω τους αποδίδουν βίδες με παξιμάδια κύκλωμα με θερμαντικά σώματα πάνω τους για να τον ανεμιστήρα (το πλαστικό και καλοριφέρ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να βραχυκυκλωθεί μαζί και στο έδαφος, ώστε να προσπαθήσουμε να επιλέξετε καλοριφέρ κάτω από το σύστημά σας, έτσι ώστε να μην αγγίζετε το περίβλημα του υπολογιστή), ως ένα θερμαντικό σώμα, για παράδειγμα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι αλουμινίου πάχους 0,5 mm otve rstium.

Θα φανεί κάτι τέτοιο:

Στη συνέχεια, συμπεριλαμβάνουμε τη συγκολλητική συγκόλληση του modder και του αδιάβατου "komputernik" και αρχίζουμε να κολλήσουμε τα σύρματα σύμφωνα με το σχέδιο, για να διευκολύνουμε την εργασία θα περιγράψω τις απαραίτητες συνδέσεις με έγχρωμες γραμμές:

Όπως μπορείτε να δείτε, τίποτα δύσκολο, ρολά συνδέονται με τα θερμαντικά σώματα μέσω της θερμικής πάστα (η επίπεδη πλευρά του τσιπ είναι smared). Παρεμπιπτόντως, είναι εύκολο να κολλήσετε τους δέκτες στους εναλλάκτες εισάγοντας το πρώτο πόδι στην τρύπα του δεύτερου σκέλους - εξασφαλίζονται ισχυροί συνδετήρες και βολική ρύθμιση. Ομοίως, το R1 είναι εύκολο να συγκολληθεί στο τσιπ (έχει αρκετά μακριά πόδια, οπότε μην φοβάστε ότι το R1 δεν θα συγκολληθεί κατά τη συγκόλληση των συρμάτων σε αυτό), όπως φαίνεται στο σχήμα. "+" Στη LED - ένα μακρύ πόδι, ένα σύντομο - "γη" ή "?".

Μετά την εγκατάσταση, τα καλώδια πρέπει να τοποθετηθούν προσεκτικά και μόνωση με πολλές στρώσεις βερνικιού tsapon ή προ-φορώντας συρρίκνωση θερμότητας και έχοντας θέσει το τσιγάρο της αναπτήρα. Εάν το καλώδιο τριχών (προσπαθήστε να κοπεί με ένα μικρό περιθώριο), Conn τους είτε σούπερ κόλλα, ή τρομερά βολικό μαραφέτι που ονομάζεται «Glu-gun» (Κόλλα-Gun), κοστίζει περίπου 100 ρούβλια + κόλλα κολλήσει 10 pe.

Σας προειδοποιώ ότι εάν έχετε αγοράσει διακόπτες? 2τ ή ακόμα πιο συμπαγή εισάγονται και χρησιμοποιούνται ως ροή συγκόλλησης οξύ, στη συνέχεια, σκουπίστε το περίβλημα μεταξύ των επαφών του διακόπτη όσο γίνεται πιο προσεκτικά, διαφορετικά το LED θα ανάβει όταν το κύκλωμα είναι απενεργοποιημένη (ο ανεμιστήρας σε πλήρη ισχύ).

Σε αυτό το κύκλωμα, ένας ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος σε ένα από τα κανάλια των βυσμάτων, ενώ ο δεύτερος είναι οποιοσδήποτε άλλος (έχω έναν μπροστινό υπολογιστή στο κάτω μέρος). Αν ο ανεμιστήρας είναι οπίσθιος φωτισμός, τότε η φωτεινότητα του θα αλλάξει επίσης (όπως και η φωτεινότητα των λυχνιών LED LD1), αντιμετωπίζεται με την αλλαγή της ισχύος των LED στο ανεμιστήρα.

Ας υποθέσουμε ότι ο υπολογιστής μας πριν από την τροποποίηση έμοιαζε έτσι:

Μετά την τροποποίηση θα μοιάζει με αυτό:

Με βάση αυτό το καθεστώς για την παραγωγή του καναλιού reo-fanbasa δυνατόν επ 'αόριστον, μέχρι ο υπολογιστής είναι γεμάτη με ηλεκτρονικά και ανεμιστήρα σε αποτυχία (χαμόγελο), νομίζω ότι ένα φις ταιριάζει τουλάχιστον 6 και όχι περισσότερο από 8 κανάλια, αν χρησιμοποιείτε τα μικροσκοπικά peremenniki εισαγωγής και διακόπτες, το κύριο πράγμα είναι ότι μπορείτε να τα αγοράσετε στην περιοχή σας. Περιέγραψα την δομή που μπορεί να συναρμολογηθεί σε οποιαδήποτε θέση όπου υπάρχει τουλάχιστον κάποιο είδος υπαίθρια αγορά AKA (χαμόγελο).

Και τέλος, μια φωτογραφία της ρεο-fanbase μου:

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να το κάνετε, τότε θα μοιάζει με αυτό:

Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου σμίκρυνση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της GMC:

Ένας ασυνήθιστα καλός σχεδιασμός του μπροστινού πίνακα για τον καθορισμό των διαφόρων ανακατασκευών, οπότε τι να πω, κοιτάξτε την εικόνα:

Τα θερμαντικά σώματα, προφανώς, σπιτικά από το σώμα του παλαιού πυκνωτή, στερεώνονται μαζί με τους "κυλίνδρους" στις βίδες που στερεώνουν το μπροστινό USB, η μόνωση καλύπτεται από πολυαιθυλένιο.

Και τέλος: Μην φοβηθείτε να κάνετε κάτι με τα χέρια τους σε έναν υπολογιστή, οι τροποποιήσεις αυτές είναι προαιρετικές και δεν επηρεάζουν το κύκλωμα του υπολογιστή, οπότε πάμε για αυτό. Όσο για την αξιοπιστία - Έχω αυτή τη συσκευή, που συγκεντρώθηκε από τα χέρια μου, έχει τρέξει για δύο χρόνια και κανένα παράπονο δεν παρατηρούνται, αν και τρομερά θέλουν να αγοράσουν τον εαυτό σας κάτι αυτόματο, οθόνη, συγγνώμη που έχουν χάσει την ευκαιρία εκείνη την εποχή...

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

Frameless 6.2-ιντσών οθόνη, το οποίο καταλαμβάνει το 88% της επιφάνειας του σώματος, διπλή κύρια κάμερα, αυξήθηκε σε 4230 Ah μπαταρίας, και όλα αυτά - σε έναν επεξεργαστή 8-core Qualcomm Snapdragon 450 υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο.

Παρατηρήσαμε μια ενδιαφέρουσα τάση - πολλοί αγοραστές tablet και smartphones εστιάζουν στη διαθεσιμότητα υποστήριξης για δίκτυα 4G / LTE. Η συσκευή μπορεί να μην είναι ακριβή, αλλά πρέπει να υποστηρίξει μια νέα γενιά δικτύων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SanDisk Extreme Pro USB 3.1 - SSD στην περίπτωση μιας συνηθισμένης μονάδας flash USB

Κάθε φορά που δοκιμάζουμε μεγάλους δίσκους flash και κάρτες, πάντα σκεφτόμαστε όχι μόνο την ταχύτητα ανάγνωσης και γραφής, αλλά και τον λόγο ταχύτητας προς όγκο.

QNAP S2 - δοκιμή του ανεμιστήρα NAS ως κέντρο μέσων

Σήμερα εξετάζουμε μια ενημερωμένη έκδοση του ίδιου μοντέλου HS-251, του μοντέλου QNAP S2 με επεξεργαστή Celeron J1900 με 4 πυρήνα, η οποία είναι ικανή να συμπιέζει βίντεο.

BQ-5512L Strike Forward - μια εξαιρετική συνέχεια της σειράς

Τα smartphones της σειράς Strike είναι ξεχωριστά από τη μάρκα BQ. Σε αυτή τη γραμμή ο κατασκευαστής προσπαθεί να επενδύσει όλα τα πιο ενδιαφέροντα, χωρίς να ξεχνάμε να προσθέσουμε κάποια.

ECS Liva Q - χρησιμοποιούμε μικρο υπολογιστή για παιχνίδια

Αν κάποιος σας πει ότι ένας υπολογιστής που βασίζεται σε Intel Celeron N3350 με μνήμη RAM 4 GB δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια καθόλου, ας διαβάσει το άρθρο μας. Φυσικά.

Απλό reobas με τα χέρια σας

Τι είναι ένα reobas; Reobas - Αυτός είναι ο "έλεγχος του κλίματος" για τον άνθρωπο του συστήματός σας. Οι σωληνοειδείς σκάλες είναι εξοπλισμένοι με οθόνες και δείχνουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τη θερμοκρασία των ψυχόμενων στοιχείων κ.λπ. κ.λπ. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία των εσωτερικών στοιχείων του υπολογιστή σας διατηρείται στο ίδιο επίπεδο. Αλλά μερικές φορές δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Και δεν είναι επειδή μια τέτοια ανάκαμψη αξίζει χίλια ρούβλια και πολλά άλλα. Απλά λειτουργικό θα πρέπει να είναι ανάλογα με τις ανάγκες. Και οι ανάγκες μου είναι 4-καναλιών ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα με οπίσθιο φωτισμό.

Διαχωρίζουμε τα reobas σε δύο τάξεις - με έλεγχο θερμοκρασίας (ο ίδιος "έλεγχος του κλίματος") και χωρίς αυτό (ρυθμιστή). Χρειαζόμουν την τελευταία. Το κύκλωμα του ρυθμιστή τάσης ελήφθη ως βάση: Το κύκλωμα έχει ένα κανάλι. Οι άλλοι είναι απολύτως πανομοιότυποι. Αρχίζουμε με τη σημείωση: XT1 - τυποποιημένο σύνδεσμο molex. Μπορείτε να κολλήσετε με ένα νεκρό σκληρό δίσκο ή δίσκο. XT2 - βύσμα 3 ακίδων, στον οποίο είναι συνδεδεμένη ψυγείο. R1- περίπου 50-100 Ohm - σε περίπτωση που ο μεταβλητός αντιστάτης είναι στριμμένος στο μηδέν. Καθορίζει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα περιστροφής. R2- 5-10 kΩ, ανάλογα με το τρανζίστορ. R3-

10kΩ- για την αδυναμία να σταματήσει ο ανεμιστήρας με τη λαβή της μεταβλητής στο μέγιστο. Επιλέγεται εμπειρικά. Από αυτή την αντίσταση εξαρτάται από την ασφάλεια του συστήματός σας από υπερθέρμανση. Το VT1 είναι οποιοδήποτε τρανζίστορ p-n-p της απαιτούμενης ισχύος. Εάν είναι εγκατεστημένο σε ένα KT837 τα θερμαντικά σώματα μπορούν να συνδεθούν με οποιοδήποτε φορτίο με κατανάλωση ρεύματος μέχρι 30W. Το κύκλωμα μπορεί να συγκολληθεί είτε σε τυπωμένο κύκλωμα, προηγουμένως χαραγμένο είτε σε συναρμολογημένη βάση. Ο τελευταίος έδειξε την αξιοπιστία του με σωστό σχεδιασμό στη συρρίκνωση της θερμότητας - εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς διακοπές. Ως α LEDs οποιαδήποτε σούπερ λαμπερό. Περιορισμός αντιστάσεων νομίμως λογίζεται Ωχ προχωρώντας από το απαραίτητο ρεύμα. Κάλαγα έκλεισα 5 μπλε LED σε + 5V.

Ως αποτέλεσμα, αποδείχθηκε αρκετά καλό σύνολο: Στο σύστημα, το reobas είναι στερεωμένο με ένα τυπικό βύσμα σιδήρου. Παρόλο που είναι επίσης "εύθραυστη", είναι δυνατή η τοποθέτησή της στις βίδες, πράγμα που πραγματικά έκανα. Στο πλαστικό βύσμα, ανοίχτηκαν οπές της απαιτούμενης διαμέτρου και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από το πάνω φύλλο.
Όπως μου φαίνεται, αποδείχθηκε πολύ καλά!

Εν κατακλείδι, θα δώσω μια μικρή συμβουλή - όσο το δυνατόν περισσότερο για να ηρεμήσετε τον υπολογιστή θα πρέπει να είναι μόνο σε περίπτωση ακραίας ανάγκης (για παράδειγμα, τη νύχτα). Δεν συνιστώ να μην παραμένουν χωρίς παρακολούθηση ένας υπολογιστής ελάχιστης ψύξης. Μετά τον ύπνο, συνιστώ "την προσθήκη αερίου" - για παράδειγμα, όταν φεύγω, πάντα κόβω τους οπαδούς στο μέγιστο.

Απλός ελεγκτής ταχύτητας ανεμιστήρα 6 καναλιών

Η ιδέα ενός μικρού "κατευνασμού" του υπολογιστή έχει εμφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και εδώ είναι το αποτέλεσμα.
Ρυθμιστής (στα κοινά - reobas ή ΡέοΛεωφορείο) έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την ταχύτητα των ανεμιστήρων του υπολογιστή μειώνοντας την τάση τροφοδοσίας. Όταν μειώνεται η τάση, μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας περιστροφής.

Στον ρυθμιστή μπορείτε να συνδέσετε τους ανεμιστήρες με δύο και τρεις ακροδέκτες χωρίς καμία αλλαγή. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ελάχιστης στάθμης τάσης που εφαρμόζεται στον ανεμιστήρα. Είναι επίσης δυνατό να αλλάξει η λειτουργία της ένδειξης της λειτουργίας κάθε καναλιού της επανασφαίρας χρησιμοποιώντας τους βραχυκυκλωτήρες.

Το σύστημα reobas δεν είναι απλούστατο:

Η μεταβλητή αντίσταση R1 ρυθμίζει την τάση που εφαρμόζεται στον ανεμιστήρα. Η αντιστάθμιση τριψίματος R2 ορίζει την ελάχιστη τιμή τάσης. Όταν ο βραχυκυκλωτήρας έχει ρυθμιστεί στη θέση 1-2, η λυχνία LED VD1 αναβοσβήνει με συχνότητα ίση με το διπλάσιο της ταχύτητας του ανεμιστήρα, στη θέση 2-3 θα ανάψει όλη την ώρα. Εάν δεν έχει ρυθμιστεί ο βραχυκυκλωτήρας, η λυχνία LED δεν ανάβει. Ο συμπυκνωτής C1 σας επιτρέπει να εγγυηθείτε την εκκίνηση του ανεμιστήρα με μειωμένη τάση τροφοδοσίας.

Ένα τρανζίστορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε p-n-p με ρεύμα συλλέκτη 1 ampere. Κατά τη χρήση ενός ανεμιστήρα έως 80 mm χωρίς αποκλεισμούς τακτοποίηση KT814, KT816, BD140.. Κατά τη χρήση μεγαλύτερων ανεμιστήρες, ή συνδέοντας αρκετές ανεμιστήρες σε ένα κανάλι, είναι καλύτερα να τεθεί το τρανζίστορ ισχυρό παράδειγμα KT837, KT835, KT818, κλπ Η LED μπορεί να τοποθετηθεί είτε - μια παρόμοια, με το R4 επανυπολογισμό (Ι χρησιμοποιείται μια αντίσταση των 100 ohms, δεδομένου LED πάλλεται σε μια σταθερή λάμψη είναι επιθυμητό να αυξηθεί η αντίσταση).

Στην συναρμολογημένη συσκευή, λόγω της απλότητας του κυκλώματος, δεν υπάρχει τίποτα για ρύθμιση, εκτός από τον τρόπο ρύθμισης της αντίστασης R2 στην ελάχιστη τάση για τον ανεμιστήρα. Είναι επίσης απαραίτητο να ρυθμίσετε την απαιτούμενη λειτουργία της λυχνίας LED.

Πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος, άποψη από την πλευρά των στοιχείων:

Σύνθεση στοιχείων, κάτοψη:

Κάτοψη (οικόπεδο με στοιχεία)

Οι συνδέσεις των ανεμιστήρων μπορούν να εγκατασταθούν είτε σε ευθύγραμμο είτε σε γωνιακό, κατακόρυφο ή οριζόντιο κόφτη SP3-38A (B), εκτός από το δεξιό κανάλι.

Φωτογραφίες της συλλεγμένης συσκευής:

Λόγω της απλότητας του συστήματος, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

- η προσαρμογή γίνεται με το χέρι (αυτό είναι μάλλον ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα).
- Όταν ο ανεμιστήρας σταματήσει, η ενδεικτική λυχνία LED μπορεί να παραμείνει είτε στην κατάσταση φωτισμού είτε όχι.

Reobas δικό του σχέδιο

Προσοχή παρακαλώ! Η σειρά προσθήκης ετικετών έχει σημασία! Ξεκινήστε την προσθήκη με τα πιο σημαντικά. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες ετικέτες

Ο συγγραφέας είναι Andergrin.
Δημοσιεύθηκε στις 03/04/2009.

Ο σκοπός της δημιουργίας ενός reobas μικροελεγκτή ήταν να μειώσει το φόντο θορύβου από τη μονάδα συστήματος και η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα θα έπρεπε να πραγματοποιείται χωρίς παρέμβαση του χρήστη, δηλαδή να είναι αυτόματη. Ένας άλλος στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας βολικός έλεγχος των ρυθμίσεων, καθώς και να παρακολουθούνται οι παράμετροι του έργου της επαναστροφής. Αποφάσισα να ρυθμίσω αρκετά την ταχύτητα μόνο δύο ανεμιστήρων, καθώς στις πιο σύγχρονες μητρικές πλακέτες λειτουργεί η λειτουργία Cool-n-Quiet για έναν ή περισσότερους οπαδούς.

Ο μικροελεγκτής ATMega8 χρονομετρείται από την ενσωματωμένη γεννήτρια RC με συχνότητα 8 MHz, έτσι ώστε τα bits σύντηξης να ρυθμίζονται έτσι:

Reobas + Fenbas

Πηγαίνουν τις ημέρες όταν οι υπολογιστές είχαν αρκετά παθητική ψύξη είναι μόνο ένα μικρό καλοριφέρ αλουμινίου, όταν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κοίταξε εν λευκώ σε ημι-κυκλική, όπως φακοί, οθόνες, και δεν ξέρω ποια είναι η Pentium 4. Μ-ναι, ήταν πραγματικά μια μεγάλη στιγμή! Μπορείτε να πάτε στο δωμάτιο: μπορείτε να ακούσετε τα πουλιά τραγουδώντας, το αεράκι περπατώντας στους δρόμους. Ένας υπολογιστής λειτουργεί επί του παρόντος σε DOS'e οργίλος και μόνο περιστασιακά ακούσει αμυδρά τρίξιμο του σκληρού δίσκου. Ομορφιά! Μοναξιά με τη φύση... Αλλά τι τώρα...

Στη μονάδα συστήματος μου υπάρχουν 6 ανεμιστήρες (συμπεριλαμβανομένης της CPU και της κάρτας γραφικών), έτσι έξι από αυτούς είναι εξαιρετικοί για να χαλάσουν τα πνεύματα και τα αυτιά μου, ειδικά τη νύχτα. Εάν βάζετε το σύστημά μου σε σύγκριση με οτιδήποτε, τότε το θέμα θα είναι ο στρόβιλος από το αεροσκάφος. Παρουσιάστηκε; Τώρα φανταστείτε ότι με αυτό το τέρας συνυπάρχουν καθημερινά. Η εντύπωση είναι ότι ο ίδιος αεροσκάφος είναι εγκατεστημένος στο κύτος, ο οποίος πρόκειται να πετάξει στον αέρα και να φέρει μαζί του το σίδερο. Αλλά όχι! Με μένα τέτοια κόλπα δεν θα περάσουν! Αυτή η ερώτηση μπορεί να επιλυθεί με δύο τρόπους:

 1. Η κατάργηση των "έξυπνων" οπαδών είναι μια επιλογή για τεμπέληδες.
 2. Ο ελεγκτής βαλβίδων συγκόλλησης είναι μια επιλογή για τους μη παραβάτες (μία λέξη).

Επέλεξα τη δεύτερη επιλογή, επειδή αποδόθηκε σε πάρα πολλούς μη μέλη και, επιπλέον, είχα επιπλέον καρλεόνες στο σύστημα. Για όσους δεν γνωρίζουν: ένα reobas (ή RheoBus) - μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει ομαλά την τάση που παρέχεται από την τροφοδοσία στους ανεμιστήρες. Αν νομίζετε ότι η ομιλία μου είναι υπερβολικά γεμάτη πιασάρικα λόγια, τότε δεν σας φοβίζουν, γιατί όλα βράζουν στη συγκόλληση ενός σχήματος, το οποίο είναι απλό στο σημείο της φρίκης.

Συνεχίζουμε λοιπόν. Τι χρειαζόμαστε από μέρη και αναλώσιμα:

 1. Τρανζίστορ CT 819 G - 2 τεμάχια.
 2. Μεταβλητή αντίσταση ονομαστικής τιμής από 4,3 έως 4,8 kOhm - 2 τεμάχια. Η ιδανική επιλογή είναι 4.7 kOhm, την χρησιμοποίησα.
 3. Διακόπτης εναλλαγής δύο θέσεων, δηλ. on / off - 2 τεμάχια.
 4. Τερματικό ελατηρίου μονής κατεύθυνσης - 1 τεμάχιο.
 5. Στέλεχος 3 ιντσών - 1 τεμάχιο.
 6. Διαφάνειες από μια νεκρή δισκέτα - 1 κομμάτι.

Λυρική απόκλιση (μπορείτε να παραλείψετε)

Έχω μαζί τους μια ολόκληρη ιστορία. Λίγο πριν γράψω αυτό το άρθρο, ο φίλος μου, και αυτός, πάρα πολύ, όπως, modder, zaborohlil flop. Φυσικά, κάθε (κατά σειρά ανωνυμίας δεν θα αποκαλύψει το όνομά του, αλλά θα σκοτώσει ακόμη και τότε) ήταν έτοιμος να σύρετε άρρωστο της για μένα, και σχεδόν βγήκε από το διαμέρισμά του, όπως... Πες μου, πώς μπορώ λάθος (επαναλαμβάνω, τυχαία !) για να χτυπήσει όλες τις πακέτο flop ναρκωτικές ουσίες στο πάτωμα, ότι χάλασε το ήμισυ τον κύριο του πλοίου που έπεσε από αυτό και τις βίδες στο επάνω καπάκι σχεδόν σκότωσε εγχώρια γάτα που ονομάζεται Simon; Τι, δεν ξέρετε; Έτσι δεν ξέρω. Και κάπως συνέβη. Γέλασα πολύ καιρό αργότερα...

Έτσι, πήρα τη δισκέτα του (ή μάλλον, τι έμεινε από αυτόν) για μόλις 30 ρούβλια. Άκουσα αμέσως το επάνω κάλυμμα με ασφάλεια και τα υπόλοιπα έστειλα στο θραύσμα.

Χρειαζόμαστε επίσης:

 • Ζωγραφική Scotch
 • Molex. Χρειαζόμαστε αυτό που πρέπει να εισαχθεί (molex-mom), αλλά όχι εκείνο που εισάγεται (molex-papa).
 • Λαβές για μεταβλητές αντιστάσεις - 2 τεμάχια.
 • Ψυγεία ψύξης σε τρανζίστορ. Δεν αποτελεί υποχρεωτικό στοιχείο.
 • Σύνδεσμοι ανεμιστήρων (molex-mom για τον ανεμιστήρα), δηλ. τέτοια πράγματα που βρίσκονται στις μητρικές πλακέτες και στα οποία οι ανεμιστήρες τροφοδοτούνται. IMHO ματιά στις εικόνες - όλα θα γίνουν κατανοητά. Αγοράστε αυτά τα πράγματα στα ηλεκτρονικά καταστήματα ή στην αγορά ραδιοφώνου.

Εργαλεία:

 1. Σίδερο συγκόλλησης και όλα σε αυτό.
 2. Super - κόλλα.
 3. Μονωτική ταινία ή θερμοσυρρίκνωση.
 4. Πένσες και πένσες.
 5. Τρυπάνι ή dremel.
 6. Ένα αιχμηρό μαχαίρι, το οποίο μπορεί να είναι: ένα τεχνικό μαχαίρι, ένα χειρουργικό νυστέρι κλπ.
 7. Χέρια που δεν αναπτύσσονται από το κατώτατο χάος της kundolinia (δηλαδή όχι από ιερείς), αλλά από κάποιο άλλο μέρος. Πείτε, από τους ώμους.

Ας πάμε!

Ας ρίξουμε μια ματιά στο σχέδιο με το οποίο θα είμαστε σε θέση να κολλήσουμε reobas μας.

Όπως μπορείτε να δείτε, πρόσθεσα ένα τερματικό άνοιξη και ένα ζεύγος διακοπτών στο reobas μου. Γιατί; Για μια αλλαγή. Αφήστε τα reobas μας να μην είναι μόνο reobas, αλλά reobas / fanbase. Και το τερματικό δίνει 12 βολτ απευθείας στο ρύγχος του συστήματοςnik, το οποίο είναι πολύ βολικό. Μην ξαναγυρίσετε στο κύτος πίσω από το Molex.

Προχωρούμε στη διαδικασία κατασκευής.

Αρχικά, κόψαμε όλα τα παρεμβαλλόμενα μάνδαλα στο βύσμα, λόγω των οποίων έμεινε στη θήκη.

Στη συνέχεια, κολλάμε το καπάκι με ταινία χρώματος έτσι ώστε να μην γδαρθεί.

Τώρα θα επεξεργαστούμε λίγο το τερματικό, δηλαδή: κόψτε τις πλευρικές πλάκες, αλλιώς δεν θα χωρέσει στο βύσμα. Για λόγους σύγκρισης, ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία με τα υλικά.

Συνδέουμε τα ραδιοσυσκευάσματά μας στον πίνακα και κάνουμε την σήμανση. Σας συμβουλεύω να κάνετε ένα μικρό απόθεμα, αλλιώς θα είναι πολύ αργά για να αλλάξετε κάτι και ο πίνακας θα χαλάσει ανεπανόρθωτα.

Κόβουμε, τρυπάμε, δούμε, σχεδιάζουμε...

Ένα τετράγωνο τερματικό παράθυρο γίνεται με ένα νυστέρι, που θερμαίνεται στη φωτιά. Γύρος - τρυπάνι.

Τώρα, έχοντας επεξεργαστεί λίγο τις τρύπες, τοποθετούσα όλα τα εργαλεία για τη ρύθμιση των reobas μέσα στο βύσμα. Λέω αμέσως: έβαλε κόλλα στη κόλλα, ο σφιγκτήρας ήταν επίσης πάνω στην κόλλα, αλλά οι πείροι ήταν βιδωμένοι, αφού είχαν ήδη όλα όσα χρειάζονταν για να τα διορθώσουν.

Σας συμβουλεύω να αφαιρέσετε ελαφρώς την αυτοκόλλητη ταινία από τα σημεία προσάρτησης. τότε αυτό θα είναι αρκετά προβληματικό.

Περαιτέρω - συγκόλληση. Τα πρώτα τρανζίστορ. Είναι πολύ απλό: τρία πόδια του τρανζίστορ - τρία πόδια της μεταβλητής. Όλες οι συνδέσεις.

Τώρα κολλήστε τους μοδέλους-μπαμπάδες για τους οπαδούς στο έλκηθρο.

Στη συνέχεια, συνδέστε τη διαφάνεια με το βύσμα και αμέσως επεκτείνετε το γενικό συν, όπως είναι:

 1. Το μέσο σκέλος της πρώτης μεταβλητής (Α, αντίστοιχα, και το μεσαίο σκέλος του 1ου τρανζίστορ, καθώς είναι συγκολλημένα),
 2. Το μεσαίο πόδι της 2ης μεταβλητής (Κατά συνέπεια, το μεσαίο πόδι του 2ου τρανζίστορ),
 3. Κόκκινο κουμπιά
 4. Κάτω τα πόδια ποτήρια (Στη φωτογραφία, καθώς έχω κολλημένο στην κορυφή. Αυτό είναι επίσης σωστό, αλλά στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, ήταν απαραίτητο να τεθεί το διακόπτη στη θέση «κάτω», και δεν είναι gud, επειδή συνηθίσει να περιλαμβάνει μέχρι. Δυστυχώς, Αυτή η επίβλεψη βρήκα πολύ αργά, οπότε κολλήστε αμέσως όσο χρειάζεται).

Στη συνέχεια, σύρετε το συν στους συνδέσμους.

Βλέπετε, συγκολλήθηκα στα μεσαία πόδια. Κάνετε το ίδιο.

Περαιτέρω διεξάγουμε το γενικό αρνητικό μέσω:

 1. Όλοι οι αριστεροί συνδετήρες,
 2. Κουμπί μαύρου ελατηρίου.

Στη συνέχεια συνδυάζουμε αυτά τα δύο σύρματα και συγκολλώνουμε το μαύρο moleksnomu.

Τώρα παίρνουμε το γενικό συν (Στην φωτογραφία παραπάνω είναι το σύρμα που απλά κρέμεται στα αριστερά) και κολλημένο στο κόκκινο σύρμα του Molex.

Μένει μόνο να στερεωθούν τα σύρματα στον τοίχο του ελικοπτέρου με κόλλα, έτσι ώστε να μην κρεμάσει έξω.

Έχω κολλήσει τα καλώδια έτσι ώστε το molex να ήταν κάποια απόσταση από το έλκηθρο. Αυτό γίνεται για να γίνει πιο βολικό να συνδεθεί η παροχή ρεύματος σε αυτό.

Τώρα το τελικό άγγιγμα - στα κουμπιά του τερματικού υπάρχουν προεξοχές που παρεμποδίζουν την κίνησή τους, την οποία απομακρύνουμε ανελέητα με ένα θερμαινόμενο νυστέρι.

Αλλά, να το πω έτσι, η έτοιμη συσκευή στη συλλογή. Απομένει να τοποθετήσετε τις χειρολαβές στην αντίσταση (που πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα ραδιοφώνου) και να βάψετε πάνω από όλα τα σημεία όπου έχει σβηστεί το χρώμα, με μαύρο δείκτη.

Στη συνέχεια, θα σας πω το τέχνασμα του συστήματός μου, το οποίο το διακρίνει από άλλα συστήματα reobasnyh. Αρχικά, μελετήστε το σχέδιο.

Επεξήγηση:

Βλέπετε, έκανα έναν κύκλο γύρω από τη λαβή της μεταβλητής αντιστάσεως και σημείωσα τους αριθμούς 1, 2 και 3 σε αυτό; Έτσι, ο άξονας Χ, δηλ. Αυτό που βρίσκεται οριζόντια στο σύστημα συντεταγμένων - μόνο αυτός ο κύκλος, μόνο στην ξεδιπλωμένη του μορφή.

Και ο άξονας Y (ο οποίος είναι τοποθετημένος κάθετα) υποδεικνύει τον αριθμό περιστροφών ανά λεπτό, οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από την τάση που εφαρμόζεται στον ανεμιστήρα. Πήρα για παράδειγμα μια βαλβίδα της οποίας η μέγιστη ταχύτητα είναι ίση με 3.000, επομένως είναι ευκολότερη. Μπορείτε επίσης να είστε διαφορετικοί. Σε γενικές γραμμές, με την αύξηση των τάσεων, ο αριθμός των στροφών αυξάνεται και, αντιστρόφως, ο αριθμός των στροφών μειώνεται με τη μείωση της εγγύτητας.

Ψηφίο 1 (λεπτά) - η πρώτη θέση όταν η λαβή της μεταβλητής είναι τελείως στριμμένη.

Digit 3 (max) - η τρίτη θέση, όταν ξεβιδωθεί πλήρως η λαβή της μεταβλητής.

Το ψηφίο 2 είναι η θέση όπου εφαρμόζεται η ελάχιστη τάση στον ανεμιστήρα, περίπου 3V.

Η συσκευή μου παρέχει δύο τύπους προστασίας από τα παιχνιδιάρικα στυλό:

1) Χρόνοι προστασίας: αν ο ανεμιστήρας σας είναι σε θέση να λειτουργεί σε τάση 3V, αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα σβήσει, ανεξάρτητα από το πώς γυρίζετε τη λαβή της μεταβλητής.

Για να δείτε, είναι ικανή ή μη ικανή, είναι δυνατή σε μια τοποθεσία του κατασκευαστή.

2) Προστασία των δύο (αν ανεμιστήρα σας δεν γυρίζει στα 3Β) ως νεκρή ζώνη (δηλαδή, θέση 2) ​​είναι λίγο πιο μακριά από το κέντρο του κύκλου κατά μήκος της οποίας τρέχει peremennika χειριστεί, δεν είναι σαφές εάν αυτό λαβή στρέφεται σε (θέση 1), τότε ο ανεμιστήρας θα είναι αρκετά δύσκολος για να σταματήσει τυχαία. Και για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα τυχαίας απενεργοποίησης του, είναι απαραίτητο να επισημανθεί η θέση 2, δηλ. νεκρή ζώνη, εγκοπή στο στέλεχος.

Συμπέρασμα

Καθίστε στον υπολογιστή, πληκτρολογήστε το Word, τα πουλιά τραγουδούν, το αεράκι περπατά στους δρόμους. Το δωμάτιο είναι ήσυχο και ήσυχο. Αυτό είναι όταν φορτώνετε το παιχνίδι και ολόκληρο το reobas στρίψιμο στο μέγιστο, αυτό είναι! Θυμάμαι τα καταραμένα παλιά. Αλλά τίποτα, θα επιβιώσουμε! Τουλάχιστον στη λειτουργία 2-D μπορείτε να χαλαρώσετε και να ακούσετε ήσυχα τους ήχους της φύσης.

Θέλετε να αγοράσετε τον καλύτερο smartphone του τηλεφώνου σε καλή τιμή; Στη συνέχεια, είναι τα τηλέφωνα MTS με το συμβόλαιο που έχει εγκατασταθεί από το πακέτο που θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε στο τηλέφωνο και συνομιλίες.

Ελέγξτε τους οπαδούς των υπολογιστών ή πώς να κάνετε μια νέα μπάλα με τα χέρια σας

Ήρθε η ώρα να κάνετε μια αποτελεσματική έλεγχο των οπαδών των υπολογιστών, γιατί να μην εργάζονται για τίποτα σε πλήρη λειτουργία, να ξοδεύουν περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας και να αναπτύσσουν δικές τους πηγές εργασίας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ένα σχέδιο μιας συσκευής που ονομάζεται reobas. Βασικά, μαζέψτε reobas με τα χέρια του πολύ απλά, τουλάχιστον σε όσους είναι φίλοι με το συγκολλητικό σίδερο και αποφάσισαν να αγοράσουν ένα φθηνό κινέζικο ρεόβας, ή ένα ακριβό από μια γνωστή μάρκα, θα πρότεινα να φτιάξω τον εαυτό μου.

Ας ορίσουμε αμέσως την ορολογία του άρθρου.

Ψυγείο - Ένας ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή στον επεξεργαστή, στο chip της κάρτας γραφικών ή της μητρικής πλακέτας, μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στην θήκη και στον πληθυντικό.

Reobas - Μια συσκευή για τον έλεγχο των ανεμιστήρων (ψύκτες) του υπολογιστή.

Το απλούστερο reobas είναι ένας αντιστάτης που περιλαμβάνεται στο κύκλωμα τροφοδοσίας του ανεμιστήρα. Η αντίσταση του αντιστάτη επιλέγεται πειραματικά, με βάση τη μείωση του θορύβου του ψυγείου. Η τροφοδοσία τάσης του ανεμιστήρα μειώνεται σε από 6 - 7 V. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επόμενη φορά που ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι ο ψύκτης δεν εκτελείται, αφού το ρεύμα εισροής περιορισμού ψύκτη κινητήρα αντιστάτη, η οποία θα μπορούσε να βλάψει ψύχθηκε συστατικό.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε πάρει μια αντίσταση, στην οποία ο κινητήρας ξεκινάει δέκα φορές από τα δέκα. Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια της εργασίας του "βαρύ" λογισμικού ή των "απαιτητικών" παιχνιδιών που χρειάζεστε μέγιστη ψύξη, και μας κύκλωμα reobas που είναι αντίσταση, δεν επιτρέπει αυτό, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση και, στην καλύτερη περίπτωση, την επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Συγκεντρώστε την εισαγωγή και υποδηλώστε τον αλγόριθμο της σωστής λειτουργίας reobas. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι υπερφυσικό, το σύστημα reobas θα πρέπει να παρέχει:

 • Πλήρης εκκίνηση του κινητήρα ανεμιστήρα?
 • ρυθμίστε την ταχύτητα περιστροφής του δρομέα του κινητήρα σε χειροκίνητη και αυτόματη λειτουργία, ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυχρού εξαρτήματος.

Στο reobas μας, συναρμολογημένο από τα χέρια μας, η ρύθμιση της τάσης τροφοδοσίας του ψυγείου πραγματοποιείται σε παλμική λειτουργία. Η χρήση τρανζίστορ πεδίου δράσης στο κύκλωμα μεταγωγής επέτρεψε την αποφυγή των απωλειών τάσης, καθώς η αντίσταση των καναλιών FET στην ανοικτή κατάσταση είναι ίση με το κλάσμα Ohm. Αυτό σημαίνει ότι η εκκίνηση του κινητήρα του ανεμιστήρα θα πραγματοποιηθεί με μοναδικό τρόπο και η ταχύτητα περιστροφής, εάν είναι απαραίτητο, θα είναι σχεδόν μέγιστη, σαν να έχει συνδεθεί απευθείας ο ψυγείο στα 12 V.

Η αρχή του προτεινόμενου reobas έχει ως εξής: αρχικά ο ψύκτης που είναι εγκατεστημένος στον επεξεργαστή λειτουργεί σε "αθόρυβη" λειτουργία και όταν φτάσει η θερμοκρασία, για παράδειγμα, οι 50 ° C αλλάζουν στη μέγιστη ισχύ. Μόλις μειωθεί η θερμοκρασία, το reobas μεταφέρει το ψυγείο πίσω στη λειτουργία "σιωπηλή". Οι υπόλοιποι οπαδοί του "sistemnik" δουλεύουν με σταθερή ταχύτητα.

Ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά κύκλωμα reobas, πώς είναι ο έλεγχος των οπαδών υπολογιστή:

Το κύκλωμα αποτελείται από δύο ίσα κανάλια ελέγχου ανεμιστήρα. Το πρώτο είναι συναρμολογημένο σε τσιπ DA1, DA2 και τρανζίστορ VT1 και VT2, το κανάλι αυτό ελέγχεται από την έξοδο του XP1 στην οποία είναι συνδεδεμένος ο ψύκτης, ο επεξεργαστής ψύξης. Ένα άλλο κανάλι συναρμολογείται σε ένα τσιπ DA3 και ένα τρανζίστορ VT3, ο οποίος ελέγχει την έξοδο του XP2, στην οποία είναι συνδεδεμένα άλλα ψύκτες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το τσιπ DA1 είναι ένας λειτουργικός ενισχυτής, είναι ενσωματωμένος σε αυτό μονάδα ελέγχου ανεμιστήρα, ή μάλλον τον επεξεργαστή. Το ψυγείο αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ, όταν η θερμοκρασία της ψύκτρας υπερβαίνει την επιτρεπτή. Ο μετατροπέας VT1, κολλημένος στην ψήκτρα του επεξεργαστή, χρησιμοποιείται ως αισθητήρας. Το σημείο λήψης ελέγχεται από έναν αντιστάτη R7. Το σήμα εξόδου από το ορ amp DA1 χρησιμοποιώντας διόδους VD5 και VD6 προστίθεται στη γεννήτρια DA2 σήμα και ανοίγει VT2 τρανζίστορ - ο ψύκτης λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα.

Οι μάρκες DA2 και DA3 στο κύκλωμα reobas είναι ενσωματωμένοι χρονιστές, συλλέγουν παλμογεννήτριες με συχνότητα 10 - 15 Hz. Το πλάτος των παλμών ελέγχεται από μεταβλητές αντιστάσεις R4, R5. Η πιθανότητα ρύθμισης του κύκλου λειτουργίας εμφανίστηκε λόγω της εισαγωγής στο κύκλωμα των χρονομετρικών πυκνωτών C1, C2 και των διόδων VD1-VD4, που διαχωρίζουν τα κυκλώματα της πρώτης και της δεύτερης γεννήτριας. Η ρύθμιση του πλάτους των παλμών μας επιτρέπει να αλλάζουμε την ταχύτητα του δρομέα των δρομέων του ψυγείου, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα υψηλό ρεύμα εκκίνησης. Για να εξαλειφθούν τα κλικ στις μηχανές, οι πυκνωτές C5 και C6 εξυπηρετούν, εξομαλύνουν τους παλμούς στις στιγμές της πτώσης.

Με το σχέδιο καταλήξαμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε reobas με τα χέρια του. Τώρα η προσοχή σας προσφέρεται στην πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος της μονάδας ελέγχου ανεμιστήρα του υπολογιστή:

Πίνακας κυκλωμάτων Rheobass με δικά της χέρια, θέα από τους ακροδέκτες:

Κατεβάστε το PCB Ribbon σε μορφή.lay στο τέλος του άρθρου.

Μεταχειρισμένα αντικείμενα. DA1 - OC KR140UD708, μια παρόμοια προσέγγιση στο ίδιο περίβλημα. Το τρανζίστορ VT1 KT315V μπορεί να αντικατασταθεί με ένα λεπτό πυριτίου της ίδιας δομής με το συντελεστή μετάδοσης DC τουλάχιστον 100. FETs VT2, VT3 μπορεί να αντικατασταθεί από ή IRF640 IRF644. Πυκνωτές: C3 - φιλμ, όπως K73-17 ή ανάλογο εισαγωγής, τα άλλα πυκνωτές - ηλεκτρολυτικού τύπου K50-35 ή παρόμοιας σημασίας. Αντιστάσεις οποιαδήποτε μόνιμη, χωρητικότητας 0,125 W, ξακρίσματος R4, R5 - SP3-44, R7 - SP4-3, επίσης δυνατή η αντικατάσταση εισαγόμενα. δίοδοι KD522 μπορεί να αντικατασταθεί με παλμική ομολόγους χαμηλής ισχύος.

Λοιπόν, εδώ θα έρθουμε σε μια νέα σκηνή, reobas με τα χέρια του έχουμε συγκεντρώσει, θα το στήσουμε. Φυσικά, η πρώτη εκκίνηση και ο συντονισμός θα πρέπει να γίνει στο τραπέζι με ισχύ από την τροφοδοσία δοκιμής και, στη συνέχεια, να συνδεθεί και να εγκατασταθεί η διαμορφωμένη μονάδα στην θήκη του υπολογιστή.

Συνδέστε τους ψύκτες σε συνδετήρες ΧΡ1 και ΧΡ2, οι μηχανές σετ αντιστάσεων R4, R5, R7 στη δεξιότερη θέση, οι ακίδες του συνδετήρα 2 XS1 (+) 1 (-) παρέχει μια τάση 12 V. Αν συναρμολογηθούν και να συνδεθούν, και τα τμήματα γύρισε οι ανεμιστήρες θα αρχίσουν να λειτουργούν με τη μέγιστη ταχύτητα. Τώρα αργά περιστρεφόμενο κινητήρες αντιστάσεις R4, R5 επιτευχθεί μείωση της ταχύτητας περιστροφής μέχρι Rumble εξαφανίζεται και παραμένει μόνο ο ήχος της ροής του αέρα.

Τώρα πρόκειται να διαμορφώσουμε τον κόμβο ελέγχου ανεμιστήρα CPU, συναρμολογείται, θυμάμαι, στο DA1 DA. Αυτό είναι ένα από τα κύρια στάδια της διαμόρφωσης του reobas. Ζεσταίνετε το τρανζίστορ VT1 στους περίπου 40 ° C, με τα χέρια, στη συνέχεια στρέψτε τον αντιστάτη R7 αργά αριστερόστροφα μέχρι ο ψυγείο να μεταβεί στη μέγιστη ταχύτητα. Ο αισθητήρας θέρμανσης (τρανζίστορ VT1) σταματά, κυριολεκτικά μέσα σε ένα λεπτό η ταχύτητα περιστροφής μειώνεται στο πρωτότυπο.

Τοποθετήστε το συναρμολογημένο Robe στη μονάδα συστήματος, συνδέστε το ψυγείο, αισθητήρα (VT1) και ενεργοποιήστε τον υπολογιστή. Συνιστάται να έχετε ήδη εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της θερμοκρασίας των εξαρτημάτων του υπολογιστή. Συνιστώ την δωρεάν εφαρμογή HWMonitor, η τελευταία έκδοση της οποίας μπορεί να μεταφορτωθεί στον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Αντιστάτη R7 ρυθμίσετε τον επεξεργαστή σημείο μεταγωγής ψύκτη 50 ° C, και την αντίσταση R4 καθορισμένη ταχύτητα περιστροφής έτσι ώστε στην κανονική κατάσταση λειτουργίας, η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν υπερβαίνει το 30 - 40 ° C. Σε περίπτωση που ο ψύκτης του επεξεργαστή θα αλλάξει συχνά από τη λειτουργία σε λειτουργία, θα πρέπει να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του, καθώς και την ταχύτητα περιστροφής των ψυγείων των περιβλήματος.

Τώρα ξέρετε πώς να συναρμολογήσετε reobas με τα χέρια του και να ελέγχουν σωστά τους οπαδούς του υπολογιστή.

Λίστα αρχείων

Πίνακας κυκλωμάτων σε μορφή.lay

Πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος της μονάδας ελέγχου ανεμιστήρα του υπολογιστή (reobas)

Reobas δικό του σχέδιο

1. Rebas με ένδειξη της περιστροφής των ανεμιστήρων.
2. Ο δείκτης εκκίνησης του σκληρού δίσκου.

Το Modding είναι μια τόσο όμορφη λέξη, ευθεία και θέλετε να φάτε. Προηγουμένως, πολύ καιρό πριν δεν ήξερα για μια τέτοια ιδέα, αλλά παρ 'όλα αυτά ασχολήθηκα με αυτό στο έπακρο. Ποια είναι η μόνωση θορύβου, οι διακοσμήσεις, η ολοκλήρωση αυτών. χαρακτηριστικά, βελτιωμένο σχεδιασμό και πολλά άλλα. Και τώρα ονομάζεται modding. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το πρώτο μου τρόπο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι έκανα τα πάντα πρακτικά και αποφάσισα επίσης να γράψω για αυτό το άρθρο, μπορεί να θεωρηθεί για πρώτη φορά.

Έτσι, αυτό είναι Poryskav σε Διαδίκτυο, σε αυτό το πολύ moddersky χώρους, ανακάλυψα ότι είναι δυνατόν για να ανταγωνιστεί με το θόρυβο της μονάδας συστήματος ανεμιστήρα, καθιστώντας fanbas ή ελέγχου του ανεμιστήρα του υπολογιστή. Επειδή sistemnik θόρυβος μου δεν είναι ένα παιδί, άρχισα να σκέφτομαι συχνά. Fanbas εγώ πραγματικά δεν έχουν περπατήσει, αλλά ο έλεγχος ανεμιστήρα του υπολογιστή. Λοιπόν, εγώ τον φωτισμό για να μην κάνει χειρότερα από τους άλλους, και ίσως και καλύτερα - για να σας κρίνουμε, καλή εμπειρία εκεί μαζί μου. Κατ 'αρχάς, θα ήθελα σκαρφάλωσαν μερικές δεκάδες sites και σταμάτησε την πρώτη σε αυτό το άρθρο. Η έννοια του συστήματος μου άρεσε, αλλά αυτό είναι μόνο για να κάνουν έλεγχο ανεμιστήρα του υπολογιστή για τους σταθεροποιητές άλλαξα το μυαλό μου, γιατί τόσο ο ρυθμιστής πρέπει να υποβληθεί στην τάση εισόδου είναι μεγαλύτερη από ότι θα ήταν στην έξοδο για να πάρει 12 βολτ. Ένας υπολογιστής είναι περισσότερο από 12 volts είναι καμία ένταση. Ως εκ τούτου, με βάση την πρακτική του «απλούστερο σύστημα, έτσι ώστε να είναι πιο αξιόπιστο από τα» Αποφάσισα να το κάνω σε μια μεταβλητή αντίσταση. Φυσικά αντιστάσεις πρέπει να λάβουν το βαμβάκι 1, και κατά προτίμηση 2 βαμβάκι, εάν χρησιμοποιείτε 2 βαμβακιού 120 mm. οπαδούς. Μου αρέσει αρκετά αρκετά, και 4 κανάλια προσαρμογής, έτσι ώστε όλη αυτή η κατασκευή, κατάλαβα σε 5,25 «με το αυτοκίνητο κόλπο. Και ένα μέρος για να εμφανίσετε το σκληρό δίσκο εκκίνησης αριστερά. Αλλά η μετάβαση από τα λόγια στις πράξεις.

Το κύκλωμα που καταρτίζω εύκολα από τα τυποποιημένα συστήματα reobas, τα οποία είναι γεμάτα στο δίκτυο. Το μόνο πράγμα που πρόσθεσα ήταν μια ένδειξη της περιστροφής του ανεμιστήρα και ενεργοποίησα ταυτόχρονα το πράσινο LED. Στην πράξη υπολογίστηκε ότι το σήμα ταχο-αισθητήρα (συνήθως ένα κίτρινο σύρμα) του ανεμιστήρα είναι το ήμισυ της τάσης τροφοδοσίας με το αντίθετο σήμα, δηλ. σε τάση στον ανεμιστήρα των 12 βολτ στην έξοδο του ταχο-ελέγχου περίπου -6 βολτ. από τότε υπάρχει μόνο ένας αισθητήρας tacho και η λάμψη της λυχνίας LED εξαρτάται από την ταχύτητα του κινητήρα. με χαμηλότερη ταχύτητα, η λυχνία LED θα αναβοσβήνει. και έτσι σε μια πλήρη στάση.

Στην πραγματικότητα το σχέδιο είναι απλό, πουθενά αλλού. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας SA1-SA4 ανάβουν τα κόκκινα LED VD1-VD4. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μεταβλητές αντιστάσεις R5-R8, συν την ισχύ που παρέχεται στον κινητήρα του ανεμιστήρα και τρεμοπαίζει (συχνότητα εξαρτώμενη από την ταχύτητα του ανεμιστήρα) πράσινα LEDs VD5-VD8. Αποφασίστηκε πειραματικά να ληφθούν μεταβλητές αντιστάσεις των 470 Ohm. Αν πάρετε περισσότερο ή λιγότερο, τότε η περιοχή προσαρμογής θα είναι μικρή. Για να φωτίσετε τις χειρολαβές των αντιστάσεων κάτω από τον πίνακα falsh υπάρχουν 3 εξαιρετικά φωτεινά μπλε LED VD9-VD11. Για να υπολογίσετε τις αντιστάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το άρθρο.

SA1-SA4 - σταθερά κουμπιά (με δύο ομάδες επαφών - άνοιγμα και κλείσιμο)
VD1-VD4 - εξαιρετικά έντονο κόκκινο, διαμέτρου 3 mm.
VD5-VD8 - εξαιρετικά φωτεινό πράσινο, διαμέτρου 3 mm.
R1-R4, R9-R1-2-220 Ω 0.25 W.
R13 - 220 Ohm 0.5W.
R5-R8-SP-1 470 Om

Για να υποδείξετε τη γραμμική κλίμακα φόρτωσης του σκληρού δίσκου, υπάρχουν επίσης πολλά κυκλώματα, συνήθως σε 10 LED. Αλλά για να αγοράσει ένα ακριβό τσιπ, δεν θέλω να - Μόλις βρήκα στο πλεκτό του σε πέντε LED chip και AN6884 (KA2284B) δείτε το διάγραμμα στα αριστερά.. Η περιγραφή του έργου αυτού του συστήματος είναι εδώ. Το μόνο πράγμα που έχω ελαφρώς τροποποιήσει (δείτε το διάγραμμα στα αριστερά). Για την ασφαλή λειτουργία απαιτείται ηλεκτρική μόνωση για την είσοδο στο optocoupler και αν θέλετε να λαμπερό στήλη των LED δεν θα ήταν πολύ, «Μαργαρίτα», και έρχεται αργά και σιγά-σιγά προτείνω, τότε θα πρέπει να βάλετε το RC-αλυσίδα 2.200,0 uF x 25 V και 330 ohms. Η χωρητικότητα του ηλεκτρολυτικού πυκνωτή επιλέγεται με μια πειραματική μέθοδο - που του αρέσει η «καθυστέρηση» του δείκτη. Το κύκλωμα μπορεί να συγκολληθεί στο LED "HDD Led" ή να συνδεθεί απευθείας στη μητρική πλακέτα. Αν βρωμίσετε το φαγητό στην είσοδο, μην ανησυχείτε, αλλάξτε το πόλο και όλα θα λειτουργήσουν. Παρεμπιπτόντως, δεν χρειάζεται να τεθεί ένας αντιστάτης 220 ohm, ήμουν ασφαλής, αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν απαραίτητο.

Εάν το σχέδιο ήρθα με πολύ γρήγορα, τότε το σχέδιο που έκανα εδώ και πολύ καιρό. Πρώτον, όταν υπήρχε ελεύθερος χρόνος, και δεύτερον, ήθελα να κάνω "καραμέλα". Ξεκίνησε ως συνήθως με τη συλλογή λεπτομερειών και τη σκέψη για το πώς να τα διορθώσετε όλα και τι. Βρήκε θαυμάσια μια έτοιμη διάτρητη ράβδο για 4 αντιστάτες SP-1. Ήμουν τυχερός να πω, και ποιος θα επαναλάβει αυτή την τέχνη, πρέπει να τρυπήσετε τον εαυτό σας. Μεταβλητές αντιστάσεις που πήρα από παλιές τηλεοράσεις με σωλήνες. Οι διακόπτες έπρεπε να αγοραστούν στην αγορά του ραδιοφώνου μαζί με κουμπιά. Τα καλώδια τοποθέτησης, η συγκόλληση, η ροή και ο συγκολλητικός σίδηρος είναι επίσης απαραίτητα.

Όπως μπορεί να φανεί από τις εικόνες (συγγνώμη για την εν λόγω κακής ποιότητας, αλλά το digicam στην εργασία ήταν πολύ τεμπέλης για να τραβήξει, έτσι fotkal κινητά τηλέφωνα), πρόσοψη πήρα από την πρίζα έως 5,25 «στη μονάδα του συστήματος του υπολογιστή. Λοιπόν, ο οποίος έχει την Dremel, ότι θα είναι πιο εύκολο για τη διάνοιξη και όλα τα αλεσμένα τρύπες για τα κουμπιά, χειρίζεται μεταβλητές αντιστάσεις και LED. το έκανα σχεδόν με το χέρι. το διοικητικό συμβούλιο με την υποδοχή και τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή θα χρησιμεύσει ως τοποθέτηση σταυρό του σκάφους, όπου θα δοθεί όλα τα βασικά.

Θέλω μόνο να σας συμβουλέψω ότι η σωστή σήμανση σάς επιτρέπει να τοποθετείτε τρύπες για κουμπιά και κουμπιά αντιστάσεων. Υπάρχει ένα καλό ρητό από τον τρόπο "Επτά φορές μέτρο, κόψτε μία φορά". Μια σοφή σκέψη. Είναι αλήθεια ότι είχα ένα πλαστικό καπάκι με μερικές σκιάσεις, γι 'αυτό αποφάσισα να κολλήσω μια πλαστική πλάκα από πάνω για να κρύψω το αρχείο και να τρυπώ τρύπες. Και τότε μπορείτε να το βάψετε. Θα φανεί πολύ καλά. Με την ευκαιρία, αυτό θα ήταν η λαβή των αντιστάσεων ήταν στο φωτοστέφανο του μπλε φωτισμού, έκανα τρύπες για τους λίγο περισσότερο.

Με τον τρόπο, ώστε να μην επινοήσουμε πώς να το φτιάξουμε μέσα στη μονάδα συστήματος, πήρα την περίπτωση του αποσυναρμολογημένου CD-ROM και κόψω την κορυφή με ψαλίδι σε μέταλλο και βιδώσα τους πλευρικούς τοίχους στη βάση. Στο μπροστινό πάνελ γύρω από τις άκρες τρύπησε μια τρύπα και τους τρυπούσαν σε ένα μεταλλικό πλευρικό τοίχωμα από το σώμα του sidyuk. Στη διασταύρωση στο κέντρο έβγαλε επίσης μια τρύπα και βιδώνοντάς την μέσα από τη σχάρα στη βάση του μετάλλου. Ως αποτέλεσμα, η όλη δομή είναι σταθερή σε τρία σημεία. Είναι σταθερό. Για τις επιγραφές στον μπροστινό πίνακα χρησιμοποίησα τα παλιά σύμβολα (ακόμα παρέμειναν από τους περεστρόικους χρόνους!), Τα σύμβολα και οι γραμματοσειρές πιέζονται. Ποιος δεν έχει αυτό, μπορείτε να εκτυπώσετε (σε μια κατοπτρική εικόνα) σε έναν εκτυπωτή λέιζερ και να το στείλετε στον πίνακα. Ή μπορείτε να γράψετε με τη βοήθεια του nitrocran με τη βοήθεια του στυλό, αλλά θα το αποκτήσετε από εκείνο που συντάχθηκε καλά. Στη συνέχεια, καλύψτε τις επιγραφές με ένα άχρωμο βερνίκι που δεν θα φορούσε μακριά.

Είναι σχεδόν ένα συναρμολογημένο σχέδιο. Υπάρχουν μόνο μερικές ακόμη κινήσεις - αποσυνδέστε το καλώδιο για τις λυχνίες LED, αποσυνδέστε τις λυχνίες LED και τοποθετήστε τις λαβές στις αντιστάσεις.

Και αυτή είναι μια έτοιμη συσκευή. Παρεμπιπτόντως, για έναν ερασιτέχνη, αλλά δεν συμβουλεύω όλα τα εξαιρετικά φωτεινά LED να τεθούν. Έχω ένα σύστημα στο κάτω μέρος, έτσι δεν παρεμβαίνει στην εργασία στον υπολογιστή. Εάν κάποιος θέλει να δει ένα μικρό βίντεο, το οποίο έλαβα στο κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ενός καναλιού.

Αυτό είναι πραγματικά όλα. Αν και αυτό είναι μόνο η αρχή. Υπάρχουν ακόμα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να γίνουν και όλα αυτά πρέπει να γίνουν. Δεν ξέρω πώς κάποιος, κάποιος θέλει να ξεχωρίζει ως μόδα, κάποιος θέλει ένα όμορφο παιχνίδι - για μένα είναι μια δημιουργική διαδικασία και όχι πόσο σημαντικό είναι το τελικό αποτέλεσμα (είναι επίσης σημαντικό!) Πόσο δημιουργικός. Και γενικά, η κατοχή ενός τέτοιου ατόμου εξελίσσεται από κάθε άποψη, και το κάνουμε, μην κουραστείτε από το τι έχει επιτευχθεί. Όλοι εσείς δημιουργική επιτυχία, καλή φαντασία, επιτυχημένα σχέδια και λιγότερα λάθη. Αν και όπως λένε ότι υπάρχει μια επιθυμία και άμεση χέρια - τα υπόλοιπα είναι όλα ένα μικροσκοπικό.

P.S. Αυτός ο σχεδιασμός δεν προσποιείται ότι έχει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως πολλά στο δίκτυο. Αλλά ακόμα, αν θέλετε να τοποθετήσετε στη σελίδα σας, σεβαστείτε τον γέρο - υποδείξτε τα δεδομένα μου και τη διεύθυνση της σελίδας. Θα είμαι ευγνώμων.

Συντάκτης: Vladimir Mutjachenko, Ντνιεπροπετρόβσκ

Απλός έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Αυτό το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους που δυσκολεύονται να κάνουν έναν ελεγκτή περιστροφής ανεμιστήρα. Σε αυτό το άρθρο, παρέχονται δύο απλούστερα σχήματα για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Και οι δύο βασίζονται σε ολοκληρωμένους σταθεροποιητές KR142 και είναι πολύ απλές στην κατασκευή τους.

Στο πρώτο σχήμα, χρησιμοποιείται ο σταθεροποιητής KR142EN12A, είναι ένας ρυθμιζόμενος ρυθμιστής τάσης από 1,5 έως 45 βολτ.

Λόγω της χαμηλής τάσης σταθεροποίησης, μια τυπική αντίσταση συντονισμού προστίθεται στο τυπικό κύκλωμα μεταγωγής, το οποίο καθορίζει την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα και εγγυάται την αξιόπιστη εκκίνηση του.

Το δεύτερο σχήμα επαναλάμβανε πλήρως το σχήμα ρυθμιστή του ZALMAN, μόνο στον εγχώριο σταθεροποιητή KR142EN5A.

Και τα δύο συστήματα δοκιμάζονται και παρουσιάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Η απλότητα και η αξιοπιστία αυτών των συστημάτων καθιστά δυνατή τη σύστασή τους για επανάληψη από αρχάριους. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χρήσιμο να εγκαταστήσετε το μικροκυκλώνα σε μια μικρή ψήκτρα. Και μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού LED.