Σχάρες για κουζίνες κουζίνας

Λίγοι άνθρωποι αμφιβάλλουν γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα. Εκείνοι που κάποτε στέκονταν πίσω από τη σόμπα, αισθανόταν τη σημασία αυτής της συσκευής. Η εγκατάσταση πινάκων εξατμίσεων περιλαμβάνεται πάντοτε στην εκτίμηση για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

Λειτουργίες πλέγματος

Μερικοί προγραμματιστές πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν το ρόλο της διακόσμησης, διακοσμώντας την είσοδο στον αγωγό εξαερισμού. Φυσικά, είναι βαθιά λανθασμένες. Εκτός από τη διακόσμηση των καναλιών, το πλέγμα εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του ρυθμιστή στην κουζίνα - διανέμει τη μάζα αέρα τροφοδοσίας και βελτιστοποιεί τη διέλευσή του μέσω των καναλιών. Εξαιτίας αυτού στις εγκαταστάσεις υπάρχει μια ποιοτική ανταλλαγή ροής αέρα. Τα επιχειρήματα κατά την εγκατάσταση των πλεγμάτων στα συστήματα εξάτμισης είναι:

 • την απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα από την κουζίνα, η οποία απελευθερώνεται απαραιτήτως κατά την καύση της πλάκας. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα κουζίνας προστατεύει την υγεία όλων των μελών της οικογένειας. Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε ένα δωμάτιο, εκπέμπεται καπνός μέσω αυτών, οπότε η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική με τους πυροσβέστες.
 • η σωστή επιλογή και η επαγγελματική εγκατάσταση της κουκούλας απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα.
 • παρέχει στην κουζίνα καθαριότητα, απομάκρυνση λίπους και καπνούς, που δεν τους επιτρέπει να εγκατασταθούν σε έπιπλα κουζίνας?
 • Εκτός από την άμεση ανάθεση, τα πλέγματα συνδέουν τις γειτονικές αίθουσες για καλύτερη ανταλλαγή αέρα.

Κοινά συστήματα αερισμού

Υπάρχουν πολλά συστήματα αερισμού κουζίνας:

 • Το γωνιακό σύστημα είναι εγκατεστημένο στις κουζίνες με μια μικρή περιοχή όπου η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας. Είναι μικρό σε μέγεθος, εύκολο στην εγκατάσταση.
 • Το σύστημα εξαερισμού Dome καθαρίζει τον αέρα, αφαιρεί από την κουζίνα που σχηματίζει καπνούς και αιθάλη. Η κατασκευή του είναι παρόμοια με έναν θόλο. Καλύπτει καλά τα σωματίδια ατμού και λίπους που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.
 • Ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού - συνήθως εγκαθίσταται κατά την παραγγελία μιας κουζίνας. Ταιριάζει καλά στο εσωτερικό, καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο, που στα περισσότερα σπίτια απλώς λείπει. Μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων μπορεί να κρύψει το σχέδιο της κουκούλας στο ίδιο το έπιπλο. Ενεργοποιώντας το, μπορείτε να μαντέψετε τι είναι.
 • Το σύστημα ανάρτησης έχει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων. Βρίσκονται ακριβώς πάνω από το κεραμίδι. Εγκαταστήστε τα ως μια προσθήκη στην κουζίνα, και παραγγείλετε πλήρη με ένα κιτ κουζίνας.
 • Το νησιωτικό σύστημα είναι εγκατεστημένο στο κέντρο της κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Συνιστάται να τα εγκαταστήσετε σε κουζίνες με μεγάλη έκταση. Αυτές οι κουκούλες έχουν υψηλή απόδοση.

Διάφορα πλέγματα εξαερισμού

Από τον τρόπο εγκατάστασής τους μπορούν να είναι:

 • εξωτερική εγκατάσταση - όταν η εγκατάσταση πραγματοποιείται από το εξωτερικό του κτιρίου. Μια τέτοια εγκατάσταση εμποδίζει την εσωτερική μόλυνση των χώρων, την είσοδο των ζώων. Χάρη σε αυτό, το βύθισμα ρυθμίζεται στο σύστημα εξαερισμού. Η εγκατάσταση εξωτερικών πλεγμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την παράδοση οποιουδήποτε κτιρίου. Για να δημιουργηθούν τέτοια πλέγματα με μεγαλύτερη αντοχή, για να αντισταθεί ο καιρός, χρησιμοποιούνται κράματα αλουμινίου. Πολύ συχνά θερμαίνονται σε αυτά, για να αποφευχθεί το πάγωμα. Οι γρίλιες προσόψεων επηρεάζουν τη γενική αντίληψη της εμφάνισης οποιασδήποτε δομής.
 • εσωτερική εγκατάσταση, είναι εγκατεστημένα στην κουζίνα, μπάνιο. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται συνήθως πλαστικό, καθώς αντιμετωπίζουν μικρά φορτία. Η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή. Έχοντας μια ποικιλία σχημάτων είναι εύκολο να ταιριάζουν με οποιοδήποτε εσωτερικό. Έχοντας εγκαταστήσει τις περσίδες σε αυτά, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα και να αερίσετε την κουζίνα.
 • Εσωτερικές γρίλιες - εγκαθίστανται μέσα στο κτίριο. Είναι ένα σημείο σύνδεσης των γειτονικών εγκαταστάσεων. Προωθώ την ανταλλαγή του αέρα μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Με χαρακτηριστικά σχεδιασμού είναι:

 • αδρανειακά σχάρες. Αυτά μπορούν να είναι πλέγματα για εσωτερική και εξωτερική εγκατάσταση. Όταν σταματήσει η ροή του αέρα, κλείνει το κλείστρο. Τα πλέγματα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής προστατεύουν το δωμάτιο από την εξάπλωση των οσμών από την κουζίνα. Θεωρούνται ως μία από τις πολύπλοκες εποικοδομητικές λύσεις.
 • ρυθμιζόμενες γρίλιες. Παρέχουν μια ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα σε διαφορετικές πλευρές του κτιρίου. Πλέγματα, ρυθμιζόμενα με το χέρι, που βρίσκονται πάνω από την περιοχή εξυπηρέτησης. Τα πλέγματα, τα οποία ρυθμίζονται υπό πίεση αέρα, τοποθετούνται πλησιέστερα στο πάτωμα. Τα ρυθμιζόμενα πλέγματα μονής σειράς χρησιμοποιούνται ευρέως στα συστήματα διανομής αέρα. Δεν ελέγχει μόνο αποτελεσματικά τη ροή του αέρα, αλλά μειώνει επίσης την απώλεια θερμικής ενέργειας.
 • μη ρυθμισμένα πλέγματα. Η ιδιαιτερότητα τέτοιων δικτύων είναι η έλλειψη ρύθμισης των ροών του αέρα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται μια ποικιλία υλικών. Χρησιμοποιούνται σε εσωτερικά συστήματα εξαερισμού και εξωτερικά. Τοποθετήστε τα πάνω στις οροφές και στα ανοίγματα των τοίχων. Οι σχάρες εγκαθίστανται χωρίς δυσκολία.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων είναι:

 • από πλαστικό, είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και είναι προσιτά. Η επίδραση των ακτίνων του ήλιου πάνω τους δεν λειτουργεί ευνοϊκά, το πλέγμα φαίνεται χειρότερο. Υπό την επιρροή τους, στρεβλώνει, χάνει χρώμα. Εγκαταστήστε τέτοια πλέγματα, κυρίως μέσα στο δωμάτιο.
 • Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγάλη αντοχή και χαμηλό βάρος. Μην αλλάζετε τις ιδιότητές τους, κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, η τιμή τέτοιων πλεγμάτων είναι πολύ υψηλότερη από τις πλαστικές.
 • Στο εσωτερικό των κτιρίων εγκαθίσταται ξύλινο πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι καθαρό από την άποψη της οικολογίας, απολαμβάνει μια ευχάριστη θέα, που θα τους επιτρέψει εύκολα να συνδυαστούν με οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό ύφος. Το φυσικό ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αμέσως οι ακαθαρσίες από αυτές χωρίς τη χρήση λειαντικών παραγόντων και άκαμπτων βουρτσών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την τιμή τους.
 • Τα χαλύβδινα πλαίσια είναι ανθεκτικά και με μεγάλη μάζα, απωθούν καλά το νερό, καθαρίζονται εύκολα, είναι εύκολο στη χρήση. Η βάση τους είναι ένα πλαίσιο με σταθερό τυφλό, που σχηματίζει γωνία 45 μοιρών. Το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του αλουμινίου.

Τα πιο κοινά δίκτυα

Συχνά χρησιμοποιούμενα πλέγματα από πλαστικό ορθογώνιο σχήμα παροχής και εξάτμισης. Τοποθετήστε τους σε τοίχους ή σε οροφές. Διανείμετε τέλεια τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Διακοσμούν τα ανοίγματα εξαερισμού των κατοικιών και των βιομηχανικών κτιρίων. Η στερέωση της σχάρας στη βάση πραγματοποιείται με μάνδαλα ή βίδες.

Οι πλέγματα εξάτμισης από πλαστικό χρησιμοποιούνται μόνο από το εξωτερικό. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικού υψηλής αντοχής. Μαζί με τη λειτουργία της διακόσμησης δεν επιτρέπουν το πίσω σχέδιο, χάρη στις περσίδες που είναι εγκατεστημένες πάνω τους. Η στερέωση τους στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες ή βίδες.

Πλέγματα, που συνδέουν την κουκούλα κουζίνας χάρη σε έναν εύκαμπτο αγωγό. Σκοπός τους είναι να απομακρύνουν τα επιβλαβή αέρια από την κουζίνα. Η τοποθέτηση ενός αποκλίτη στο σχεδιασμό της σχάρας δεν επιτρέπει τον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης στο κάτω μέρος της. Η μάσκα καθαρίζεται εύκολα λόγω του αφαιρούμενου πυθμένα. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες ή βίδες.

Γρίλιες εξαερισμού από μέταλλο. Χρησιμοποιείται ως διακόσμηση και ομοιόμορφη κίνηση ροών αέρα. Τοποθετείται στην οροφή και στους τοίχους στο εσωτερικό του δωματίου.

Εγκατάσταση πτερυγίων εξατμίσεων

Η εγκατάσταση της σχάρας για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να το στερεώσετε με ασφάλεια στον τοίχο, χρησιμοποιώντας συνδετήρες και κόλλα. Όλες οι γρίλιες εξαγωγής διαθέτουν αποσπώμενο περίβλημα. Το χείλος του είναι τοποθετημένο στον αγωγό αέρα πάνω στα ελαστικά παρεμβύσματα. Συνδέεται στο αφαιρούμενο περίβλημα της σχάρας και αφαιρείται εύκολα για τα κανάλια καθαρισμού. Το αφαιρούμενο περίβλημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλέγμα, για φιλτράρισμα αέρα.

Η στερέωση της σχάρας πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

• με βίδες "vpota", είναι ένας προσιτός και εύκολος τρόπος για να συνδέσετε σε οποιοδήποτε τοίχο. Για να στερεωθεί η σχάρα, οι οπές στο χείλος υπολογίζονται κάτω από τις διαστάσεις της κεφαλής του κοχλία. Μετά την εγκατάσταση, είναι χρωματισμένα, δίνοντας χρώμα στο πλαίσιο.

• Χρησιμοποιώντας πλακίδια ή σπάτουλες, αυτή η στερέωση δεν χρησιμοποιείται συχνά, ωστόσο, είναι δυνατόν να επιτευχθεί θετική επίδραση σε κτίρια με ξύλινη διακόσμηση. Η ουσία του είναι να πιέζει το χείλος στον τοίχο με μια σπάτουλα, η οποία είναι στερεωμένη με βίδες.

• με τη βοήθεια κόλλας, η οποία εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του χείλους της σχάρας, έτσι ώστε να αφήνει τις κοιλότητες της. Στη συνέχεια, η σχάρα εφαρμόζεται στον τοίχο και στερεώνεται με κολλητική ταινία. Μετά από μια μέρα, αφαιρέστε την ταινία σκωτσέζας. Πριν από το αυτοκόλλητο, ο τοίχος πρέπει να είναι στεγνός.

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να αφαιρέσετε τις οσμές, αλλά και για να καθαρίσετε τον αέρα. Στα έργα του συστήματος εξαερισμού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση των πλεγμάτων. Η μορφή τους μπορεί να είναι οποιαδήποτε, δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητά τους. Επιπλέον, για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς του και να λειτουργήσει σωστά.

Μάθημα 31. Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού στο μπάνιο

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού στο μπάνιο. Συνήθως αυτό γίνεται μετά την τοποθέτηση του κεραμιδιού.

Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα στο μπάνιο

Ας δούμε πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού. Αυτό είναι σωστό, είναι πολύ άσχημο, μοιάζει με τοίχο με εξαερισμό:

Συχνά τίθεται το ερώτημα πώς να τοποθετήσετε καλύτερα; Κάποιος χρησιμοποιεί βίδες αυτόματης κοπής. Αλλά δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος και γι 'αυτό. Ο ιστότοπός μου προορίζεται όχι μόνο για δασκάλους με επαγγελματική εμπειρία αλλά και για αρχάριους. Ένας αρχάριος δεν θα είναι εύκολο να κάνει τρύπες στο κεραμίδι.

Μετά από όλα, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τρυπάνι στο κεραμικό πλακίδιο για να το τρυπήσετε, τότε πρέπει να αλλάξετε το τρυπάνι στο σκυρόδεμα ή το τούβλο και να τρυπήσετε περαιτέρω την τρύπα για το πείρο. Ως εκ τούτου, η πρώτη διάτρηση γίνεται από ένα τρυπάνι, το επόμενο - από μια διάτρηση.

Εάν έχετε μόνο ένα puncher, πρέπει να θυμηθείτε να ρυθμίσετε τη σωστή λειτουργία: κατά τη διάτρηση ενός κεραμιδιού - τη λειτουργία γεώτρησης κατά τη διάτρηση σκυροδέματος (τούβλο) - τη λειτουργία γεώτρησης + κοπής. Θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό πολύ προσεκτικά σε 4 θέσεις. Αν έχετε 2 οπές εξαερισμού, όπως και στην εικόνα, θα πρέπει να τρυπήσετε σε 8 θέσεις. Αν υπάρχει λίγη εμπειρία, το χέρι μπορεί να τρέμει και να σκίσετε το κεραμίδι.

Και θα είναι πολύ προσβλητικό, γιατί στην περίπτωση αυτή θα είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το τεμαχισμένο κεραμίδι και να εγκαταστήσετε ένα νέο, το οποίο δεν θα είναι τόσο εύκολο να πιστέψετε. Πώς μπορείτε να το διορθώσετε τότε; Πολύ απλό - θα το κολλήσουμε!

Ας δούμε τι αγόρασα στο κατάστημα:

Η μάσκα αερισμού στην πίσω πλευρά έχει ένα λεπτόκοκκο πλέγμα. Θεωρείται ότι κατά την εγκατάσταση το αφήνετε και το διαμέρισμα θα έχει λιγότερη σκόνη από τον άξονα εξαερισμού:

Αλλά όπως έδειξε η πρακτική, το πλέγμα έχει ένα πολύ μικρό κόκκο, το οποίο είναι γρήγορα φραγμένο από βρωμιά και σκόνη και μπλοκς, και έτσι το πέρασμα του αέρα. Επομένως, δεν συνιστώ να το βάζω. Εν πάση περιπτώσει, το καθαρίζω ο ίδιος.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι αεραγωγοί είναι τυφλοί που μπορεί να είναι κινητό, το οποίο μας επιτρέπει να αλλάξετε την αναλογία του ανοικτού χώρου και ρύθμισης της ροής του αέρα, ή σταθερό, στο οποίο δεν ελέγχει την κίνηση του αέρα:

Τα περισσότερα από τα πλέγματα που αγοράζονται σε υπεραγορές κτιρίων ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή έχουν σταθερά blinds, θα συζητηθούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς θα φαίνεται το πλέγμα στον τοίχο μετά την εγκατάσταση. Ο εξαερισμός στο μπάνιο, ή μάλλον το ρεύμα αέρα, θα είναι καλύτερο αν η θέση είναι η ίδια όπως βλέπετε στην εικόνα. Ο αέρας που κινείται από κάτω προς τα πάνω, δεν θα συναντήσει στο δρόμο εμπόδια με τη μορφή τυφλών τυφλών.

Ωστόσο, σε αυτή τη ρύθμιση υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα! Η εμφάνιση του εξαερισμού σας δεν θα είναι πολύ εμφανής. Στην περίπτωσή μου, βλέπετε πίσω από το περιστέρι μια άσχημη βάση από σκυρόδεμα, με άλλες επιλογές πίσω από τις περσίδες να βλέπετε ένα σκοτεινό σημείο.

Εάν κλείσετε τα μάτια σας με τη μέγιστη αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα, τότε η σχάρα μπορεί να γυρίσει. Ο αέρας σε κάθε περίπτωση θα περάσει, αλλά από την άποψη της αισθητικής, αυτή η επιλογή θα είναι πολύ πιο ελκυστική από την προηγούμενη:

Έτσι, προσπαθήσαμε και τώρα πάμε στην εγκατάσταση.

Για εργασία θα χρειαστούμε: στεγανωτικό σιλικόνης και σκωτσέλα:

Το στεγανωτικό σιλικόνης εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα στους χώρους όπου η σχάρα εξαερισμού αγγίζει τον τοίχο:

Τώρα κολλάμε και τα δύο σχάρες και τα στερεώνουμε με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην κινούνται:

Όταν η σιλικόνη παγιδεύει, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόλλα χαρτιού. Σας συμβουλεύω να απομακρύνετε την σκωτσέτα την επόμενη μέρα.
Το τελικό έργο θα μοιάζει με αυτό:

Εάν έχετε μια βαριά μεταλλική σχάρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε "υγρά καρφιά" ως κόλλα. Το μόνο πράγμα είναι να διορθώσετε σωστά τη στιγμή της κόλλησης - για να δώσετε κόλλα στην αρπαγή.

Αυτό είναι όλο. Σήμερα μάθαμε πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα αερισμού στο μπάνιο σας. Αν έχετε τα κόλπα σας σχετικά με τον εξοπλισμό των φρεατίων αερισμού με διακοσμητικά σχάρες, γράψτε στα σχόλια.

Πλέγμα για κουκούλες κουζίνας: επιλογή, εγκατάσταση και συντήρηση

Η σχάρα εξαερισμού στην κουζίνα έχει προστατευτική και αισθητική λειτουργία

Σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε μια ψησταριά αερισμού στην κουζίνα; Στη συνέχεια προτείνω από κοινού να εξοικειωθούν με τις τρέχουσες προτάσεις των κατασκευαστών, τις λεπτότητες της εγκατάστασης και τα χαρακτηριστικά της επακόλουθης φροντίδας για ένα τέτοιο κομμάτι του εσωτερικού της κουζίνας.

Επιλογή

Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί το πιο κατάλληλο πλέγμα στην είσοδο, αρκεί να εξετάσουμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του.

Κατασκευή

 • Ρυθμιζόμενο. Εξοπλισμένο με ειδικά κινούμενα ράφια, που επιτρέπουν τη ρύθμιση της έντασης των διαπερασμένων ρευμάτων αέρα. Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε το μοντέλο του RED-P1:

Το μοντέλο RED-P1 θα σας επιτρέψει να ελέγξετε την ένταση του αερισμού της κουζίνας

 • Δεν ρυθμίζεται. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση τα έδρανα στέκονται ακίνητα. Αφενός, αυτό μειώνει τη λειτουργικότητα του προϊόντος, από την άλλη - μειώνει το κόστος του και εξαλείφει ορισμένες πιθανές βλάβες. Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε το μοντέλο RED-LR1:

Το μοντέλο RED-LR1 δεν έχει λειτουργικούς κόμβους με επιρρεπή θραύση

 • Αδρανής. Κλείνει αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της ροής του αέρα, η οποία είναι ιδανική για κουκούλες εξοπλισμένες με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Δηλαδή, μόλις ο ανεμιστήρας σβήσει, θα πέσουν και οι περσίδες, πράγμα που εμποδίζει τη διείσδυση του καπνού ή των οσμών μαγειρέματος από τα γειτονικά διαμερίσματα στο δωμάτιο.

Οι γρίλιες αερισμού για την κουζίνα με βαλβίδα αντεπιστροφής αποτρέπουν την πιθανότητα εισόδου ξένων οσμών στο διαμέρισμα από τον εξαερισμό

Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε το μοντέλο του RED-IR-4

Το μοντέλο RED-IR-4 είναι εγκατεστημένο σε συνδυασμό με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες

Τοποθέτηση

 • Έξω. Στην πρόσοψη, κατά κανόνα, εγκαθίστανται πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα δίκτυα.
 • Από το εσωτερικό. Αυτό είναι μόνο η περίπτωση μας για τον εξοπλισμό της κουκούλας καυσαερίων της κουζίνας. Δεν αναμένονται σοβαρές μηχανικές και ατμοσφαιρικές επιρροές όπως στο δρόμο, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή σας σε λιγότερο ανθεκτικό και φθηνότερο προϊόν.

Υλικό

 • Πλαστικά. Τα πλαστικά προϊόντα είναι κυρίως φτηνά, γεγονός που τους δίνει μεγάλη δημοτικότητα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η εγγενής αντοχή τους στην υγρασία και η ευκολία εγκατάστασης.

Πλαστικές σχάρες εξαερισμού είναι οι πιο προσιτές

 • Αλουμίνιο. Το συνηθισμένο μέταλλο θα σκουριάσει σε μια υγρή κουζίνα, και ο ανοξείδωτος χάλυβας στην περίπτωση αυτή είναι απλά παράλογος από οικονομική άποψη. Τα μοντέλα αλουμινίου χαρακτηρίζονται από αυξημένη απόδοση και αρκετά λογική τιμή, η οποία όμως υπερβαίνει το κόστος των πλαστικών. Κοιτάξτε καλά στο εσωτερικό του μοντέρνου στυλ.

Οι δομές αλουμινίου είναι πολύ ισχυρότερες, αν και κάπως ακριβότερες από τις πλαστικές αντίστοιχες

 • Δέντρο. Όμορφα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που ξεχωρίζουν με σημαντική τιμή και υδροφοβία. Πηγαίνει καλά με στυλ όπως Provence, Classics ή Ethno.

Η σχάρα μπαστούνι θα ταιριάζει απόλυτα στην κουζίνα με κλασικό ή ρουστίκ στυλ

Η ξύλινη σχάρα εξαερισμού πριν από την εγκατάσταση στην κουζίνα συνιστάται να αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό. Στην αντίθετη περίπτωση, σε συνθήκες συνεχούς επαφής με μεγάλο αριθμό καπνών, δεν θα διαρκέσει πολύ.

Εγκατάσταση

Οι οδηγίες εγκατάστασης για το εσωτερικό στοιχείο της κουζίνας που εξετάζετε δεν είναι δύσκολες και μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ανεξάρτητα χωρίς να καλέσουν επαγγελματίες εργαζόμενους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο πιο δημοφιλείς μεθόδους:

Μέθοδος αριθ. 1: χρήση βιδών

Κατάλληλο για τοίχους από τα ακόλουθα υλικά:

 • Δέντρο.
 • Γυψοσανίδα.
 • Σκυρόδεμα.
 • Τούβλο.
 1. Εφαρμόστε το προϊόν στην κουκούλα?
 2. Εμείς τρυπάνι γύρω από την περίμετρο του πλαισίου της οπής. Ορισμένα μοντέλα μπορεί να έχουν ήδη αυτά, οπότε πρέπει απλά να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
 3. Μέσα από αυτά βάζουμε τη σήμανση στον τοίχο με ένα μολύβι ή δείκτη?
 4. Αναβλήθηκε προς την σχάρα.
 5. Εμείς τρυπάνι σύμφωνα με τη διάταξη οπή χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι και τρυπάνι για ξύλο, όταν πρόκειται για ξύλο ή τοίχο γυψοσανίδες, ή χρησιμοποιώντας το ζουμπά και τρυπάνι pobeditovye, όταν πρόκειται για τούβλα ή μπετόν τοίχο?

Αν η κουζίνα σας βρίσκεται αντιμέτωπη με κεραμικά, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τρυπάνι για τη διάτρηση πλακιδίων, διαφορετικά θα καταστρέψετε το φινίρισμα.

Η φωτογραφία δείχνει ότι το τρυπάνι στο πλακάκι της μοιάζει περισσότερο με ένα δόρυ από ό, τι συμβατικό ξύλινο σφυριού

 1. Πασπαλίζουμε πείρους εάν είναι απαραίτητο.
 2. Εφαρμόζουμε ένα πλαίσιο και στερεώνουμε τις βίδες της.

Η αεριζόμενη σχάρα μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί ανά πάσα στιγμή

Μέθοδος αριθ. 2: χρήση κόλλας

Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν καθόλου περιορισμοί και προϋποθέσεις σε σχέση με το υλικό τοιχοποιίας. Κατάλληλες είναι οι ακόλουθες συγκολλητικές συνθέσεις:

 • Τιτάνιο;
 • Δράκος.
 • Budamex.
 • PENASIL.
 • Υγρά καρφιά.

Η πρόοδος των εργασιών είναι η εξής:

 1. Εφαρμόστε επιλεγμένη κόλλα στην πίσω πλευρά του πλαισίου σχάρας ή γύρω από την περίμετρο γύρω από την οπή αναρρόφησης.
 2. Εφαρμόστε στο λιμένα εξάτμισης.
 3. Διορθώνουμε κομμάτια ταινιών στήριξης.
 4. Διαγραφή την ταινία συναρμολόγησης μετά την πλήρη σκλήρυνση του συγκολλητικού διαλύματος.

Η τοποθέτηση πάνω στην κόλλα είναι πολύ πιο εύκολη

Ο αέρας εξαγωγής στην κουζίνα αφήνει μέσα από τη θυρίδα εξαγωγής, επομένως, μεγάλη ποσότητα αιθάλης και γράσου εγκαθίσταται στην σχάρα εξαερισμού. Ένα βρώμικο σχέδιο φαίνεται άσχημο και μειώνει την ένταση της ροής του αέρα. Μπορείτε να το καθαρίσετε με τη βοήθεια των παρακάτω εργαλείων:

 1. Ρίξτε έξω σε ένα τηγάνι με νερό μισό φλιτζάνι σόδα ψησίματος?
 2. Φορτώνουμε υπάρχουν όλα τα βρώμικα μέρη της σχάρας εξαερισμού.
 3. Το βράζουμε μισή ώρα.
 1. Εμείς τρίβουμε μισό σαπούνι πλυντηρίου σε ένα τρίφτη και να διαλύσει σε δύο και μισό λίτρα ζεστό νερό?
 2. Το αποτέλεσμα αναμιγνύετε όλες τις βρώμικες περιοχές της δομής.
 3. Σκουπίστε Τα υπόλοιπα σκόνης και σαπουνιού με ξηρό πανί.

Συμπέρασμα

Έχετε μάθει πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να διατηρήσετε μια σχάρα εξαερισμού. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο περιέχει πρόσθετο υλικό. Στα σχόλια μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Ακόμη και η απλούστερη σχάρα για κουκούλα κουζίνας πρέπει να εγκατασταθεί και να συντηρηθεί σωστά

Συστήματα εξαερισμού

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

Σήμερα, δεν υπάρχει πρακτικά συνάντηση υπηρεσίας, δημόσιων ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, χωρίς σύστημα εξαερισμού. Κατά κανόνα, όλα τα στοιχεία του είναι κρυμμένα από αδιάκριτα μάτια, εκτός από τα πλέγματα εξαερισμού, τα οποία αντιπροσωπεύουν το "πρόσωπο" αυτού του συστήματος.
Εκτελούν τη λειτουργία όχι μόνο της διανομής ή της αφαίρεσης της ροής του αέρα, αλλά προστατεύουν επίσης τους αεραγωγούς και τον εξοπλισμό από ξένα αντικείμενα, έντομα, σκόνη.
Οι σύγχρονες σχάρες παροχής και εξαγωγής είναι σε θέση να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Αυτό μπορεί να φανεί στο κατάστημα Vent-Style.ru, όπου προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από πλέγματα, διαχυτήρες εξαερισμού διαφορετικής υφής και μεγέθους με ποικιλία σχεδίων και χαμηλού κόστους.

Ταξινόμηση των πλέγματος

Οι γρίλιες εξαερισμού χωρίζονται σε εσωτερικές και εξωτερικές.
Τις περισσότερες φορές, οι τελευταίες κατασκευάζονται με σταθερές περσίδες, τοποθετημένες στο πλαίσιο υπό γωνία 30-45 ° για την πρόληψη της μόλυνσης του συστήματος, με ένα μεταλλικό πλέγμα.
Οι εσωτερικές γρίλιες των συστημάτων εξαερισμού έχουν πολλές επιλογές:

 1. Τα σχάρες είναι ρυθμιζόμενα, με περιστροφικές περσίδες 2 τύπων - μονής και διπλής σειράς.
 2. Δεν ρυθμίζονται, οι οποίες, ανάλογα με τη στερέωση των παραθυρόφυλλων, χωρίζονται σε
  • ευθεία,
  • κεκλιμένο,
  • με σχισμές.
 3. Πλέκονται με βαλβίδα ελέγχου αέρα και δεν έχουν.

Σχάρες για κουζίνες κουζίνας

Λίγοι άνθρωποι αμφιβάλλουν γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα. Εκείνοι που κάποτε στέκονταν πίσω από τη σόμπα, αισθανόταν τη σημασία αυτής της συσκευής. Η εγκατάσταση πινάκων εξατμίσεων περιλαμβάνεται πάντοτε στην εκτίμηση για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

Λειτουργίες πλέγματος

Μερικοί προγραμματιστές πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν το ρόλο της διακόσμησης, διακοσμώντας την είσοδο στον αγωγό εξαερισμού. Φυσικά, είναι βαθιά λανθασμένες. Εκτός από τη διακόσμηση των καναλιών, το πλέγμα εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του ρυθμιστή στην κουζίνα - διανέμει τη μάζα αέρα τροφοδοσίας και βελτιστοποιεί τη διέλευσή του μέσω των καναλιών. Εξαιτίας αυτού στις εγκαταστάσεις υπάρχει μια ποιοτική ανταλλαγή ροής αέρα. Τα επιχειρήματα κατά την εγκατάσταση των πλεγμάτων στα συστήματα εξάτμισης είναι:

 • την απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα από την κουζίνα, η οποία απελευθερώνεται απαραιτήτως κατά την καύση της πλάκας. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα κουζίνας προστατεύει την υγεία όλων των μελών της οικογένειας. Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε ένα δωμάτιο, εκπέμπεται καπνός μέσω αυτών, οπότε η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική με τους πυροσβέστες.
 • η σωστή επιλογή και η επαγγελματική εγκατάσταση της κουκούλας απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα.
 • παρέχει στην κουζίνα καθαριότητα, απομάκρυνση λίπους και καπνούς, που δεν τους επιτρέπει να εγκατασταθούν σε έπιπλα κουζίνας?
 • Εκτός από την άμεση ανάθεση, τα πλέγματα συνδέουν τις γειτονικές αίθουσες για καλύτερη ανταλλαγή αέρα.

Κοινά συστήματα αερισμού

Υπάρχουν πολλά συστήματα αερισμού κουζίνας:

 • Το γωνιακό σύστημα είναι εγκατεστημένο στις κουζίνες με μια μικρή περιοχή όπου η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας. Είναι μικρό σε μέγεθος, εύκολο στην εγκατάσταση.
 • Το σύστημα εξαερισμού Dome καθαρίζει τον αέρα, αφαιρεί από την κουζίνα που σχηματίζει καπνούς και αιθάλη. Η κατασκευή του είναι παρόμοια με έναν θόλο. Καλύπτει καλά τα σωματίδια ατμού και λίπους που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.
 • Ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού - συνήθως εγκαθίσταται κατά την παραγγελία μιας κουζίνας. Ταιριάζει καλά στο εσωτερικό, καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο, που στα περισσότερα σπίτια απλώς λείπει. Μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων μπορεί να κρύψει το σχέδιο της κουκούλας στο ίδιο το έπιπλο. Ενεργοποιώντας το, μπορείτε να μαντέψετε τι είναι.
 • Το σύστημα ανάρτησης έχει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων. Βρίσκονται ακριβώς πάνω από το κεραμίδι. Εγκαταστήστε τα ως μια προσθήκη στην κουζίνα, και παραγγείλετε πλήρη με ένα κιτ κουζίνας.
 • Το νησιωτικό σύστημα είναι εγκατεστημένο στο κέντρο της κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Συνιστάται να τα εγκαταστήσετε σε κουζίνες με μεγάλη έκταση. Αυτές οι κουκούλες έχουν υψηλή απόδοση.

Διάφορα πλέγματα εξαερισμού

Από τον τρόπο εγκατάστασής τους μπορούν να είναι:

 • εξωτερική εγκατάσταση - όταν η εγκατάσταση πραγματοποιείται από το εξωτερικό του κτιρίου. Μια τέτοια εγκατάσταση εμποδίζει την εσωτερική μόλυνση των χώρων, την είσοδο των ζώων. Χάρη σε αυτό, το βύθισμα ρυθμίζεται στο σύστημα εξαερισμού. Η εγκατάσταση εξωτερικών πλεγμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την παράδοση οποιουδήποτε κτιρίου. Για να δημιουργηθούν τέτοια πλέγματα με μεγαλύτερη αντοχή, για να αντισταθεί ο καιρός, χρησιμοποιούνται κράματα αλουμινίου. Πολύ συχνά θερμαίνονται σε αυτά, για να αποφευχθεί το πάγωμα. Οι γρίλιες προσόψεων επηρεάζουν τη γενική αντίληψη της εμφάνισης οποιασδήποτε δομής.
 • εσωτερική εγκατάσταση, είναι εγκατεστημένα στην κουζίνα, μπάνιο. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται συνήθως πλαστικό, καθώς αντιμετωπίζουν μικρά φορτία. Η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή. Έχοντας μια ποικιλία σχημάτων είναι εύκολο να ταιριάζουν με οποιοδήποτε εσωτερικό. Έχοντας εγκαταστήσει τις περσίδες σε αυτά, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα και να αερίσετε την κουζίνα.
 • Εσωτερικές γρίλιες - εγκαθίστανται μέσα στο κτίριο. Είναι ένα σημείο σύνδεσης των γειτονικών εγκαταστάσεων. Προωθώ την ανταλλαγή του αέρα μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Με χαρακτηριστικά σχεδιασμού είναι:

 • αδρανειακά σχάρες. Αυτά μπορούν να είναι πλέγματα για εσωτερική και εξωτερική εγκατάσταση. Όταν σταματήσει η ροή του αέρα, κλείνει το κλείστρο. Τα πλέγματα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής προστατεύουν το δωμάτιο από την εξάπλωση των οσμών από την κουζίνα. Θεωρούνται ως μία από τις πολύπλοκες εποικοδομητικές λύσεις.
 • ρυθμιζόμενες γρίλιες. Παρέχουν μια ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα σε διαφορετικές πλευρές του κτιρίου. Πλέγματα, ρυθμιζόμενα με το χέρι, που βρίσκονται πάνω από την περιοχή εξυπηρέτησης. Τα πλέγματα, τα οποία ρυθμίζονται υπό πίεση αέρα, τοποθετούνται πλησιέστερα στο πάτωμα. Τα ρυθμιζόμενα πλέγματα μονής σειράς χρησιμοποιούνται ευρέως στα συστήματα διανομής αέρα. Δεν ελέγχει μόνο αποτελεσματικά τη ροή του αέρα, αλλά μειώνει επίσης την απώλεια θερμικής ενέργειας.
 • μη ρυθμισμένα πλέγματα. Η ιδιαιτερότητα τέτοιων δικτύων είναι η έλλειψη ρύθμισης των ροών του αέρα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται μια ποικιλία υλικών. Χρησιμοποιούνται σε εσωτερικά συστήματα εξαερισμού και εξωτερικά. Τοποθετήστε τα πάνω στις οροφές και στα ανοίγματα των τοίχων. Οι σχάρες εγκαθίστανται χωρίς δυσκολία.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων είναι:

 • από πλαστικό, είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και είναι προσιτά. Η επίδραση των ακτίνων του ήλιου πάνω τους δεν λειτουργεί ευνοϊκά, το πλέγμα φαίνεται χειρότερο. Υπό την επιρροή τους, στρεβλώνει, χάνει χρώμα. Εγκαταστήστε τέτοια πλέγματα, κυρίως μέσα στο δωμάτιο.
 • Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγάλη αντοχή και χαμηλό βάρος. Μην αλλάζετε τις ιδιότητές τους, κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, η τιμή τέτοιων πλεγμάτων είναι πολύ υψηλότερη από τις πλαστικές.
 • Στο εσωτερικό των κτιρίων εγκαθίσταται ξύλινο πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι καθαρό από την άποψη της οικολογίας, απολαμβάνει μια ευχάριστη θέα, που θα τους επιτρέψει εύκολα να συνδυαστούν με οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό ύφος. Το φυσικό ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αμέσως οι ακαθαρσίες από αυτές χωρίς τη χρήση λειαντικών παραγόντων και άκαμπτων βουρτσών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την τιμή τους.
 • Τα χαλύβδινα πλαίσια είναι ανθεκτικά και με μεγάλη μάζα, απωθούν καλά το νερό, καθαρίζονται εύκολα, είναι εύκολο στη χρήση. Η βάση τους είναι ένα πλαίσιο με σταθερό τυφλό, που σχηματίζει γωνία 45 μοιρών. Το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του αλουμινίου.

Τα πιο κοινά δίκτυα

Συχνά χρησιμοποιούμενα πλέγματα από πλαστικό ορθογώνιο σχήμα παροχής και εξάτμισης. Τοποθετήστε τους σε τοίχους ή σε οροφές. Διανείμετε τέλεια τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Διακοσμούν τα ανοίγματα εξαερισμού των κατοικιών και των βιομηχανικών κτιρίων. Η στερέωση της σχάρας στη βάση πραγματοποιείται με μάνδαλα ή βίδες.

Οι πλέγματα εξάτμισης από πλαστικό χρησιμοποιούνται μόνο από το εξωτερικό. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικού υψηλής αντοχής. Μαζί με τη λειτουργία της διακόσμησης δεν επιτρέπουν το πίσω σχέδιο, χάρη στις περσίδες που είναι εγκατεστημένες πάνω τους. Η στερέωση τους στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες ή βίδες.

Πλέγματα, που συνδέουν την κουκούλα κουζίνας χάρη σε έναν εύκαμπτο αγωγό. Σκοπός τους είναι να απομακρύνουν τα επιβλαβή αέρια από την κουζίνα. Η τοποθέτηση ενός αποκλίτη στο σχεδιασμό της σχάρας δεν επιτρέπει τον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης στο κάτω μέρος της. Η μάσκα καθαρίζεται εύκολα λόγω του αφαιρούμενου πυθμένα. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες ή βίδες.

Γρίλιες εξαερισμού από μέταλλο. Χρησιμοποιείται ως διακόσμηση και ομοιόμορφη κίνηση ροών αέρα. Τοποθετείται στην οροφή και στους τοίχους στο εσωτερικό του δωματίου.

Εγκατάσταση πτερυγίων εξατμίσεων

Η εγκατάσταση της σχάρας για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να το στερεώσετε με ασφάλεια στον τοίχο, χρησιμοποιώντας συνδετήρες και κόλλα. Όλες οι γρίλιες εξαγωγής διαθέτουν αποσπώμενο περίβλημα. Το χείλος του είναι τοποθετημένο στον αγωγό αέρα πάνω στα ελαστικά παρεμβύσματα. Συνδέεται στο αφαιρούμενο περίβλημα της σχάρας και αφαιρείται εύκολα για τα κανάλια καθαρισμού. Το αφαιρούμενο περίβλημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλέγμα, για φιλτράρισμα αέρα.

Η στερέωση της σχάρας πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

• με βίδες "vpota", είναι ένας προσιτός και εύκολος τρόπος για να συνδέσετε σε οποιοδήποτε τοίχο. Για να στερεωθεί η σχάρα, οι οπές στο χείλος υπολογίζονται κάτω από τις διαστάσεις της κεφαλής του κοχλία. Μετά την εγκατάσταση, είναι χρωματισμένα, δίνοντας χρώμα στο πλαίσιο.

• Χρησιμοποιώντας πλακίδια ή σπάτουλες, αυτή η στερέωση δεν χρησιμοποιείται συχνά, ωστόσο, είναι δυνατόν να επιτευχθεί θετική επίδραση σε κτίρια με ξύλινη διακόσμηση. Η ουσία του είναι να πιέζει το χείλος στον τοίχο με μια σπάτουλα, η οποία είναι στερεωμένη με βίδες.

• με τη βοήθεια κόλλας, η οποία εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του χείλους της σχάρας, έτσι ώστε να αφήνει τις κοιλότητες της. Στη συνέχεια, η σχάρα εφαρμόζεται στον τοίχο και στερεώνεται με κολλητική ταινία. Μετά από μια μέρα, αφαιρέστε την ταινία σκωτσέζας. Πριν από το αυτοκόλλητο, ο τοίχος πρέπει να είναι στεγνός.

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να αφαιρέσετε τις οσμές, αλλά και για να καθαρίσετε τον αέρα. Στα έργα του συστήματος εξαερισμού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση των πλεγμάτων. Η μορφή τους μπορεί να είναι οποιαδήποτε, δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητά τους. Επιπλέον, για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς του και να λειτουργήσει σωστά.

Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

Το κλίμα

Η σχεδίαση και η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην αίθουσα συνεπάγεται αναγκαστικά την εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες στο σύστημα εξαερισμού έχουν αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία, αλλά όχι πρακτική αξία. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Περιεχόμενα

Φούρνοι αερισμού: σημασία και ρόλος

Ο κύριος σκοπός της σχάρες αερισμού είναι η παροχή ποιοτικών εξαερισμός στο δωμάτιο μέσω της ορθής εξάπλωση της ροής αέρα και την παροχή οξυγόνου σε επαρκή όγκο. Για να γίνει αυτό, η εγκατάσταση των δικτύων εξαερισμού που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς πυρασφάλειας και είναι υποχρεωτική για όλα τα κτίρια και κατασκευές, δεδομένου ότι είναι οι αεραγωγοί κατά το χρόνο οι πυρκαγιές βοηθήσει στην εξάλειψη του καπνού και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ποικιλίες και περιγραφή των πλεγμάτων εξαερισμού

Η σύγχρονη αγορά των δομικών προϊόντων επηρεάζει την ποικιλομορφία και τις παραλλαγές των πλεγμάτων εξαερισμού: όλα τα σχέδια είναι διαφορετικό σχήμα, το μέγεθος, το σχεδιασμό και χρώματα, κατασκευή υλικών και, φυσικά, την τιμή.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί διακρίνουν τουλάχιστον τέσσερα βασικά και αρκετά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία οι σχάρες μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Το κύριο κριτήριο ταξινόμησης που καθορίζει τους τύπους πλεγμάτων είναι τον τρόπο και τον τόπο εγκατάστασής τους. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να υποδιαιρέσετε τις γρίλιες εξαερισμού σε:

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού, κρίνοντας με το όνομα, υπόκεινται σε προσκόλληση έξω από το κτίριο ή τη δομή. Ο κύριος σκοπός τους είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τα απορρίμματα και τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις, τα έντομα και τα μικρά τρωκτικά. Το αλουμίνιο υψηλής αντοχής, το οποίο είναι ανθεκτικό στις αρνητικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και των ακτίνων UV, χρησιμοποιείται συχνά ως κατασκευαστικό υλικό. Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι απαραιτήτως εξοπλισμένες με περσίδες σταθεροποιημένες υπό ορισμένη γωνία και διαθέτουν λειτουργία θέρμανσης που παλεύει επιτυχώς με παγετό κατά την ψυχρή περίοδο.

Εσωτερικές σχάρες εξαερισμού Προορίζονται για στερέωση στο εσωτερικό του κτιρίου και επειδή ο σχεδιασμός τους έχει σχεδιαστεί για πολύ λιγότερα φορτία, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό. Σχάρες αυτού του τύπου είναι κατά κύριο λόγο διακρίνονται οπτικά ελκυστικό και συμπαγή, και η ποικιλία των μορφών και των χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο που θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό χώρο. Εσωτερική αεραγωγοί είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση, έχουν συχνά ένα αφαιρούμενο κεντρικό τμήμα ή εφοδιασμένοι με ρυθμιζόμενη περσίδες, μέσω του οποίου μπορείτε να αλλάξετε την ένταση του αέρα και την κατεύθυνση εξαερισμού εύκολα.

Γρίλιες αερισμού υπερχείλισης χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση σε τοίχους, πόρτες και χωρίσματα είναι όχι μόνο λειτουργικό φορτίο άμεσα, αλλά επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους δύο δωμάτια, παρέχοντας κυκλοφορία του αέρα και δημιουργώντας ένα ήχο και το φως-μπλοκαρίσματος. Τα σχάρες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V διατεταγμένες κατά τρόπον ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι σχάρες εξαερισμού ταξινομούνται σε:

Χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ρυθμιζόμενων πλεγμάτων εξαερισμού Υπάρχουν κινούμενες περσίδες, χάρη στις οποίες ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τον συντελεστή του ζωντανού τμήματος και να ελέγξετε την κίνηση της ροής του αέρα.

Μη ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού αυτά τα blinds δεν έχουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την κίνηση του αέρα.

Αλεξίσφαιρα πλέγματα εξαερισμού μπορεί να κλείσει αυτόματα τον αερισμό αμέσως μετά τη διακοπή της κίνησης των μαζών αέρα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων επιτρέπουν στα μοντέλα να διαφοροποιούνται σε:

 1. πλαστικό;
 2. αλουμίνιο.
 3. ξύλινα?
 4. χάλυβα και άλλα.

Πλαστικές σχάρες εξαερισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή διάβρωση και βιολογική σταθερότητα και μια αποδεκτή τιμή, αλλά το άμεσο ηλιακό φως επηρεάζει αρνητικά την οπτική έκκληση των προϊόντων: πάροδο του χρόνου, μπορούν να παραμορφώσουν και να αλλάξετε το χρώμα του.

Γρίλιες εξαερισμού αλουμινίου έχουν σχετικά υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος, για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούν τις αρχικές τους ιδιότητες υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, αλλά σε σύγκριση με τα πλαστικά αντίστοιχά τους, το κόστος τους είναι ελαφρώς υψηλότερο.

Ξύλινες σχάρες εξαερισμού είναι παραδοσιακά τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα είναι περιβαλλοντικά ασφαλή και εξωτερικά παρών, τα οποία τους επιτρέπουν να εναρμονιστούν αρμονικά με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η φυσική διάταξη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους καθορίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και το κόστος της τελικής δομής είναι αρκετά υψηλό.

Γρίλια εξαερισμού χάλυβα διαφέρουν τόσο ως προς την υψηλή αντοχή όσο και ως προς το υψηλό βάρος τους, καθώς και λόγω του υψηλότερου κόστους τους σε σύγκριση με τις δομές αλουμινίου.

Ανάλογα με το σχήμα, οι γρίλιες εξαερισμού μπορούν να είναι:

 1. στρογγυλή?
 2. ορθογώνιο;
 3. οβάλ και άλλα.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Σχετικά με τις γρίλιες εξαερισμού που χρειάζονται περισσότερο σήμερα και τον τρόπο παροχής μιας μάσκας εξαερισμού, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

1. Ορθογώνια πλέγματα αερισμού εισαγωγής και εξαγωγής από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τοποθέτηση σε οροφή ή τοίχο.
 2. για την οργάνωση της ορθολογικής διανομής της ροής του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τη διακόσμηση των εξόδων εξαερισμού ή συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Περιέχει ένα αριθμό βοηθητικών στοιχείων: το εσωτερικό τμήμα στερεώνεται στη βάση με τη βοήθεια μανδάλωσης για καθαρισμό χωρίς αποσυναρμολόγηση της σχάρας αερισμού.
 3. η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες.
 4. τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με κεκλιμένες λαμαρίνες.

2. Γρίλιες εξαερισμού κατασκευασμένες από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για εξωτερική τοποθέτηση σε τοίχο.
 2. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. περιέχει πολλά βοηθητικά στοιχεία.
 3. είναι εξοπλισμένο με ρολά, βαρυτικά, εμποδίζοντας τη δυνατότητα αντίστροφης έλξης.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

3. Πλέγματα εξαερισμού για τη σύνδεση της κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό

Πεδίο εφαρμογής

 1. Η πρόσθετη σχάρα εξαερισμού παρέχει φυσική εξάτμιση στην κουζίνα και σε άλλους χώρους εξοπλισμένους με φούρνο αερίου.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Η παρουσία αποκλίσεων, αποτρέποντας την αντίστροφη ροή μέσω της σχάρας εξαερισμού, που βρίσκεται κάτω.
 3. χάρη στο αφαιρούμενο κάτω μέρος της σχάρας, η διαδικασία καθαρισμού απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

4. Γρίλιες πόρτας αερισμού ορθογωνίου σχήματος

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 2. εγκαθίστανται στις πόρτες των κουζινών, των λουτρών και των λουτρών.
 3. τοποθετημένα στα περβάζια, οι σχάρες εξαερισμού επιτρέπουν τη σωστή διανομή της κίνησης των ζεστών αέριων μαζών από τις πηγές κεντρικής θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδιαστικών λύσεων.
 3. την παρουσία προστατευτικού διχτυού από έντομα ή κινητού πτερυγίου για τον έλεγχο της ροής του αέρα ·
 4. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες απευθείας στο περβάζι παραθύρου ή στο φύλλο πόρτας.

5. Πλέγματα εξαερισμού μεταλλικών κατασκευών

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού καυσαερίων και ανεφοδιασμού οικιακών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων και κατασκευών, καθώς και συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
 2. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τοποθέτηση σε οροφή και τοίχο εξωτερικά ή εντός κτιρίων και κατασκευών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο για βαφή με πολυμερές χρώμα και βερνίκι.
 2. τα υψηλής ποιότητας αναλώσιμα και η επεξεργασία με φωσφορικό ψευδάργυρο εγγυώνται αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση και ακεραιότητα επίστρωσης.
 3. Η παρουσία προστατευτικού δικτυώματος από μικρά έντομα.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

Πλαστικές γρίλιες για συστήματα εξαερισμού και συστήματα κλιματισμού

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τον σωστό ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό της ροής αέρα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα ·
 3. υψηλή αντίσταση στη θερμοκρασία και στις μηχανικές επιδράσεις.
 4. η παρουσία ελατηριωτών λαμαρινών που μπορούν εύκολα να ανακτηθούν για καθαρισμό.
 5. εύκολη εγκατάσταση και ευκολία χρήσης.

Διαχυτήρες στροβίλου

Πεδίο εφαρμογής

 1. για στερέωση σε συστήματα ψευδοροφών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. τη δυνατότητα προσαρμογής για την κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς συνδετήρες.

Τρόποι εγκατάστασης ενός πλέγματος εξαερισμού

Δεν είναι μυστικό ότι η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, τη διαθεσιμότητα ειδικών εργαλείων και υλικών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκτελεί μόνο δεν μπορεί να ειπωθεί οι επαγγελματίες για την εγκατάσταση ενός πλέγματος εξαερισμού: η εγκατάσταση μπορεί να παράγει κανείς, γιατί απαιτεί να εξασφαλίσει μόνο με τη βοήθεια κατάλληλων συνδετήρων ή μια ειδική κόλλα.

Ο βασικός σχεδιασμός οποιασδήποτε σχάρου εξαερισμού αναλαμβάνει ένα χωριστό περίβλημα, ένα μέρος του οποίου (ζάντα) είναι τοποθετημένο απευθείας στο τμήμα αεραγωγού. Στη συνέχεια τοποθετείται αποσπώμενο κεντρικό τμήμα, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί, καθαρίστε τον αγωγό εξαερισμού και το βάλτε στην αρχική του θέση. Για την αποφυγή πιθανών κραδασμών, η στερέωση της στεφάνης της σχάρας εξαερισμού στο τμήμα του αεραγωγού πραγματοποιείται με ελαστικά παρεμβύσματα. Το οπίσθιο τοίχωμα του κεντρικού τμήματος του πλέγματος μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό δίχτυ, το οποίο χρησιμεύει ως φίλτρο από σωματίδια σκόνης, κάτω και διάφορα έντομα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχάρες αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση του αέρα και είναι ικανά να δημιουργήσουν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση στο σύστημα εξαερισμού. Και αυτό σημαίνει ότι οι γρίλιες αερισμού πρέπει να επιλέγονται κατά τρόπο ώστε να μην μειώνεται η απόδοση και η παραγωγικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και να μην μειώνεται η ταχύτητα του εξαεριζόμενου αέρα.

Έτσι, πώς να συνδέσετε μια μάσκα εξαερισμού;

1. Στερέωση των πλεγμάτων εξαερισμού με βίδες "vpota"

Καθορισμός πλέγμα τιμολόγιο με παρόμοιο τρόπο - είναι ο πιο προσιτός και εύκολος τρόπος για την εγκατάσταση στο επίχρισμα τοίχους, ξύλο ή επιφάνεια γυψοσανίδα, καθώς και συγκεκριμένες. Πώς να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού με βίδες "vpota";

Για να πραγματοποιήσετε ακριβή τοποθέτηση της οπής στη μάσκα, βυθίστε κάτω από τις διαστάσεις του καπακιού βίδας. Στο μέλλον, οι βίδες ή οι βίδες είναι διακοσμημένες ή βαμμένες κάτω από το χρώμα της δομής.

2. Στερέωση με πλίνθο ή χάντρες

Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι σπάνια, αλλά σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα θεαματικό αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις που είναι διακοσμημένες με ξύλινα στοιχεία.

3. Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με μπουλόνια με κεφαλή κώνου "vpoy" στα κρυμμένα στοιχεία;

Μια παρόμοια μέθοδος τοποθέτησης περιλαμβάνει τη στερέωση των κρυφών γωνιών ή στηριγμάτων γύρω από την περίμετρο της οπής με ένα περιθωριακό περιθώριο από την άκρη. Στη συνέχεια, μέσα από την οπή του μπουλονιού, η μάσκα εξαερισμού στερεώνεται στη θέση της.

4. Στερεώστε τις γρίλιες εξαερισμού με το χέρι με στενή εφαρμογή στην οπή των κολάρων συγκόλλησης ή διαχωριστικού

Αυτή η μέθοδος διαφέρει από τους κρυμμένους συνδετήρες. Από το να κολλήσετε ένα πλέγμα εξαερισμού;

Για να γίνει αυτό, είναι κατάλληλα τα υγρά καρφιά, η κολλητική κόλλα "τιτάνιο" ή "δράκος", η σιλικόνη "budamex" ή "penosil". Η κόλλα εφαρμόζεται από το φυσίγγιο με ειδικό πιστόλι κατά μήκος της όλης περιμέτρου του πλέγματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει ελαφρά πάνω από την κοιλότητα του. Τώρα μένει μόνο η εφαρμογή της σχάρας εξαερισμού στην επιφάνεια του τοίχου, το στερεώστε με μια ταινία στήριξης και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το μετά από μια μέρα.

Θυμηθείτε να κολλήσετε τη γρίλια εξαερισμού στον τοίχο θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό, εκτός από τα μικρότερα κενά και, σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να υγρανθεί το τείχος πριν την κόλληση.

5. Τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού με τις περσίδες στα διαχωριστικά.

Ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης της σχάρας βιομηχανικού εξαερισμού με τη χρήση διαχωριστικών ελατηρίων θα σας επιτρέψει να κάνετε εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα την εγκατάσταση της σχάρας στην τελική τρύπα.

Και θυμηθείτε, εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού σε μια κατοικία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε δομές από φυσικά, μη τοξικά και ασφαλή υλικά. Επιπλέον, το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στις αρνητικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, εάν η εγκατάσταση υποτίθεται ότι παράγεται στο δρόμο.

Ένα βίντεο από το YouTube

Σχετικά με τον τρόπο σωστής εγκατάστασης της μάσκας εξαερισμού θα σας ειδοποιηθεί ένα βίντεο