Στις γρίλιες εξαερισμού στο παράθυρο: γιατί χρειάζονται και πώς να επιλέξετε;

Η εμφάνιση συμπυκνώματος σε πλαστικό παράθυρο είναι ένα πρόβλημα που είναι επίκαιρο και είναι γνωστό σε πολλούς. Ένας τρόπος για να το λύσουμε είναι η σχάρα εξαερισμού, η οποία είναι τοποθετημένη στο περβάζι.

Πρόκειται για μια φτηνή και απλή επιλογή που μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, αν το περβάζι είναι πλαστικό ή ξύλινο.

Ανάθεση δικτύου

Το φράγμα μεταφοράς στο παράθυρο εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης (που με τη σειρά του οδηγεί στην εμφάνιση μύκητα). Αυτό οφείλεται σε παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο και λόγω των αυξημένων επιπέδων υγρασίας.

Η εγκατεστημένη μάσκα απομακρύνει το άτομο από αυτό το πρόβλημα: ο αέρας, που θερμαίνεται από την μπαταρία, ρέει ανεμπόδιστα μέσα από αυτό μέχρι το παράθυρο, ενώ ψύχεται στο άνοιγμα - πέφτει κάτω.

Η θέση του μεταλλικού πλέγματος στο περβάζι

Τώρα θα δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε μια σχάρα, και από την οποία η συμπύκνωση εμφανίζεται στα παράθυρα.

Σύμφωνα με το SNIP, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης πρέπει να βρίσκονται κάτω από το περβάζι. Το καθήκον τους δεν είναι μόνο η θέρμανση του χώρου, αλλά και η θέρμανση του ανοίγματος παραθύρου - προκειμένου να αποφευχθεί η συμπύκνωση. Επομένως, το ψυγείο πάντα προεξέχει ελαφρώς σε σχέση με το περβάζι του παραθύρου, έτσι ώστε ο ζεστός αέρας από αυτό να μπορεί να φτάσει μέχρι το παράθυρο.

Ωστόσο, τώρα οι τρόποι που είναι πραγματικοί νωρίς συχνά παραβιάζονται:

Κατά τη διάρκεια της επισκευής, τοποθετούνται πίνακες παραθύρων μεγαλύτερου βάθους, καλύπτοντας εντελώς το ψυγείο.

Σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα είναι εγκατεστημένα.

Τα παλιά ξύλινα κουφώματα που εγκαταστάθηκαν στα σπίτια που χτίστηκαν στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα είχαν κενά και ρωγμές. Μέσα από αυτά, ο αέρας ανέβηκε να εισέλθει μέσα στα δωμάτια και απομακρύνθηκε μέσω των ατράκτων αερισμού - δηλαδή της φυσικής κυκλοφορίας του.

Αρκετές γρίλιες εξαερισμού στο περβάζι παραθύρου πάνω από το ψυγείο

Πριν από το "μηδέν" (όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αλλάζουν τα παλιά ξύλινα παράθυρα σε νέες δομές PVC), δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα με τη συμπύκνωση. Και τα δωμάτια δεν ήταν τόσο βουλωμένα - και πάλι, λόγω της εισροής καθαρού αέρα μέσα από τις ρωγμές.

Τώρα οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι πρέπει να ανησυχείτε όχι μόνο για την ομορφιά και τη στεγανότητα του παραθύρου, αλλά και για τον κανονικό εξαερισμό. Λύστε το πρόβλημα με δύο τρόπους:

Τοποθετήστε τον αεραγωγό τροφοδοσίας στο παράθυρο.

Τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού στο περβάζι.

Στην ιδανική περίπτωση, οι μέθοδοι αυτές θα πρέπει να συνδυαστούν: αν υπάρχει σχάρα στο παράθυρο, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα με την ταλαιπωρία στο δωμάτιο.

Τύποι και χαρακτηριστικά των προϊόντων

Ανεξάρτητα από το ποιο περβάζι παραθύρου επιλέγεται (πλαστικό, ξύλινο, πέτρινο) - μπορεί να κατασκευαστεί από τα ακόλουθα υλικά:

Εμφάνιση της σχάρας αερισμού για το περβάζι παραθύρου

Το σχήμα των πλέγματος είναι ορθογώνιο (όπως και το περβάζι). Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ακόλουθες διαστάσεις πλαισίου (σε χιλιοστά):

Με τον τρόπο διαχείρισης του προϊόντος μπορεί να χωριστεί σε 2 κατηγορίες:

Μη ρυθμιζόμενη - έχοντας σταθερά πτερύγια.

Ρυθμιζόμενη - που έχει λαβές που μπορούν να γέρνουν, επιτρέποντας έτσι περισσότερο ή λιγότερο αέρα και καθοδήγηση.

Εμφάνιση ματιών αερισμού διαφορετικών μοντέλων

Τα ξεχωριστά προϊόντα μπορούν και είναι ανάλογα με τη θέση τους σε σχέση με το περβάζι:

Επίπεδο με την επιφάνεια.

Προωθήστε την επιφάνεια.

Όσον αφορά το σχήμα των οπών - συνήθως εκτελούνται με τη μορφή ρωγμών. Πολύ λιγότερο συνηθισμένα είναι τα περβάζια παραθύρων, στα οποία οι οπές είναι στρογγυλές ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα, έως κάποια διακοσμητικά διακοσμητικά, με στολίδια ή σχέδια.

Πώς και τι να επιλέξω;

Ο κύριος κανόνας κατά την επιλογή μιας μάσκας εξαερισμού για ένα περβάζι παραθύρου - θα πρέπει να καθοδηγείται από το μήκος και το μήκος της μπαταρίας.

Η καλύτερη επιλογή: επιλέξτε μια σχάρα περίπου το ίδιο μήκος με το ψυγείο. Αυτό μπορεί να είναι όσο 1 πλέγμα, και πολλά στοιχεία είναι μικρότερα. Ένα ανεπαρκώς μακρύ προϊόν που βρίσκεται στη μία πλευρά του σκάφους απλά δεν θα σωθεί από συμπύκνωση σε άλλο τμήμα του παραθύρου.

Με αυτόν τον κανόνα, πρέπει να προσέξουμε: προσέξτε τη ζωντανή διατομή της σχάρας (για αναφορά: αυτή είναι η περιοχή των οπών μέσω των οποίων μπορεί να περάσει ο αέρας). Για τα περισσότερα μοντέλα μεταφοράς αυτό το χαρακτηριστικό κυμαίνεται από 0,42 έως 0,6 - το οποίο είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματα με το συμπύκνωμα στα παράθυρα.

Παράθυρο με μπαρ

Με την ευκαιρία, για εκείνους που σχεδιάζουν κάτι για να βάλει στο περβάζι - δεν συνιστάται να επιλέξετε ένα μοντέλο με πλέγματα πολύ μεγάλες τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση, μικρά πράγματα μπορεί να πέσουν σε αυτά και τα υπολείμματα θα συσσωρευτούν κάτω από τις μπαταρίες.

Αν το πλαίσιο δεν χρησιμοποιείται με κανέναν τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μια κοιλιακή μάσκα με μεγάλο τμήμα (μεγάλο μέγεθος μοσχευμάτων) - έως 0,9. Με τον τρόπο αυτό θα ρέει περισσότερος αέρας μέσα από τις οπές, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες συμπύκνωσης.

Στο υλικό του πλέγματος

Όσον αφορά το υλικό: η πιο ακριβή επιλογή είναι ο χάλυβας. Ωστόσο, η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική - τα πλαστικά, αλουμινένια και ξύλινα σχάρες θα χειριστούν εξίσου καλά την εργασία τους. Όλοι τους έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες:

πλαστικό - το φθηνότερο, αλλά σε λευκό χρώμα καίει στον ήλιο και αλλάζει το χρώμα?

ξύλο - λιγότερο κοινή επιλογή, η οποία είναι πιο ακριβή από το πλαστικό και το αλουμίνιο, και πιο απαιτητική για τη φροντίδα?

αλουμίνιο - η καλύτερη επιλογή: δεν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία, και δεν είναι πολύ ακριβό.

Τρύπα στην επιφάνεια εργασίας κάτω από τη μάσκα εξαερισμού

Δώστε προσοχή στη θέση του πλέγματος σε σχέση με την επιφάνεια: ιδανικά θα πρέπει να είναι επίπεδο με το περβάζι. Τα ομιλούντα στοιχεία, καταρχάς, είναι εμφανή, και δεύτερον - δεν επιτρέπουν την πλήρη χρήση της σανίδας παραθύρων (για παράδειγμα - ως "ράφι" για τα λουλούδια).

Μια ελάχιστη τιμή κατά προσέγγιση για μερικά δίκτυα:

αλουμινίου, μη ρυθμισμένο, 80 x 800 mm: από 1100-1200 ρούβλια?

αλουμίνιο, ρυθμιζόμενο, 80 x 800: από 1200;

αλουμίνιο, μη ρυθμισμένο, 100 x 600: από 1100-1200.

αλουμίνιο, μη ρυθμισμένο, 100 x 800: από 1200-1300.

πλαστικό, μη ρυθμισμένο, 80 x 800: από 800-1000;

πλαστικό, μη ρυθμισμένο, 100 x 500: από 700-800;

ξύλο, μη ρυθμισμένο, 90 x 500: από 2500.

Και ορισμένες εταιρείες τώρα και καθόλου άρχισαν να παράγουν περβάζια παραθύρων με ήδη εγκατεστημένες γρίλιες. Αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα κατάλληλη - επειδή η θέση τους ενδέχεται να μην αντιστοιχεί στη θέση του ψυγείου.

Στάδια και κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού με τα χέρια σας μπορεί να γίνει σε πλαστικό ή ξύλινο περβάζι παραθύρου - για τοποθέτηση σε συγκεκριμένο "πίνακα" θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη εμπειρία και άλλο εργαλείο. Στα υπόλοιπα, στο περβάζι του τσιμέντου, η σχάρα τοποθετείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Εξετάστε τις αποχρώσεις και τα στάδια της εργασίας για μια πλαστική ή ξύλινη σανίδα και το ίδιο πλέγμα. Για την εκτέλεση εργασιών το περβάζι παραθύρου δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί. Η κατεύθυνση των πτερυγίων (εάν οι τρύπες έχουν σχήμα σχισμής και οι πλάκες είναι τοποθετημένες υπό γωνία) πρέπει να βρίσκονται στην πλευρά του παραθύρου.

Κόψτε τη σκληρότητα στο περβάζι κάτω από τη μάσκα εξαερισμού

Από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε:

Εργαλείο σήμανσης (δείκτης, μολύβι).

Ηλεκτρική παζλ ή βουλγαρική.

Συγκολλητικό για πλαστικό (δεν απαιτείται).

Οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιεστήριο (απαιτείται αν η γρίλια θα κολληθεί).

Η διάμετρος του τρυπανιού στο τρυπάνι πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το πλάτος του πριονιού (έτσι ώστε να μπορεί να διεισδύσει μέσα στην τρύπημα).

Στάδια εργασίας (βίντεο)

Στάδια εργασίας

Η ίδια η διαδικασία μοιάζει με αυτό:

Εμφανίζεται ο τόπος όπου βρίσκεται το πλέγμα.

Οι οπές τρυπιούνται στις γωνίες.

Μια λεπίδα πριονιού εισάγεται στην οπή και μια τρύπα προσγείωσης κόβεται κάτω από την ίδια την σχάρα.

Το προϊόν εγκαθίσταται στην οπή - για "τοποθέτηση".

Οι άκρες των οπών λιπαίνονται με κόλλα.

Η μάσκα τοποθετείται και πιέζεται.

Εξώθηση γύρω από τις άκρες της κόλλας - αφαιρείται.

Στο επάνω μέρος της σχάρας εγκαθίσταται οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο - ως πρέσα.

Τρύπα στο περβάζι παραθύρου για την εγκατάσταση της σχάρας

Τα μεταλλικά προϊόντα (καθώς και ορισμένα πλαστικά και ξύλινα) δεν συνδέονται με την κόλλα αλλά με τα μπουλόνια.

Η χρήση της κόλλας δεν είναι μια ιδανική λύση - στην περίπτωση αυτή, ο σχεδιασμός θα είναι ένα κομμάτι. Εάν είναι απαραίτητο (για παράδειγμα - εάν σπάσει η πλαστική λαμαρίνα) - η σχάρα θα πρέπει να αποκολληθεί από την επιφάνεια.

Η κόλλα μπορεί να παραλειφθεί εάν η αυλάκωση είναι τελείως ομοιόμορφη: έτσι ώστε η σχάρα "κάθεται" σφιχτά μέσα σε αυτήν, χωρίς κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να τραβηχτεί - για αντικατάσταση, επισκευή ή καθαρισμό.

Τύποι και μεγέθη πινάκων εξαερισμού για τα παράθυρα

Το πρόβλημα της εμφάνισης συμπυκνώματος σε πλαστικό παράθυρο είναι γνωστό σε πολλούς. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και προσιτούς τρόπους επίλυσής του είναι να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού. Για ποια είναι τα πλέγματα εξαερισμού για τα περβάζια παραθύρων και τι είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και γιατί χρειαζόμαστε σχάρες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων;

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Οι γρίλιες αερισμού συνήθως εγκαθίστανται, κατά κανόνα, σε πλαστικά περβάζια παραθύρων, ωστόσο, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από ξύλο όσο και από πέτρα.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση από τους ιδιοκτήτες των πλεγμάτων εξαερισμού, αυτό το είδος της συσκευής είναι αρκετά αποτελεσματικό στην παροχή φυσικού αερισμού. Την ίδια στιγμή, η υγρασία του αέρα μειώνεται ουσιαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμπύκνωση.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα πλέγματα εξαερισμού μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους: υλικό, διαστάσεις, μορφή, μέθοδο ελέγχου και θέση.

Ανεξάρτητα από το ποια περβάζια θα εγκατασταθεί η σχάρα εξαερισμού, μπορεί να εκτελεστεί από:

Το σχήμα των πλέγματος μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά η πιο κοινή επιλογή είναι η χρήση ορθογωνικών προϊόντων. Τα πιο δημοφιλή μεγέθη σχάρων είναι:

 • 80 x 480 mm.
 • 80 χ 500 mm.
 • 80 x 800 mm.
 • 100 x 800 mm.
 • 100 χ 600 mm.
 • 100 x 500 mm.

Με τη μέθοδο του ελέγχου των σχάρων μπορεί να χωριστεί σε:

 • μη ελεγχόμενο - εξοπλισμένο με σταθερές σχάρες.
 • ρυθμιζόμενο - εξοπλισμένο με λάμες, το οποίο μπορεί να κλίσει στην απαιτούμενη γωνία, να περάσει, μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα αέρα και να καθορίσει την κατεύθυνση του.

Με τη μέθοδο τοποθέτησης σε σχέση με το περβάζι, τα προϊόντα μπορούν να εγκατασταθούν τόσο με την επιφάνεια όσο και να προεξέχουν πάνω από αυτό.

Επιπλέον, το σχήμα των οπών μπορεί επίσης να ποικίλει. Τις περισσότερες φορές, τα πλέγματα γίνονται με τρύπες με τη μορφή σχισμών, αλλά μερικές φορές υπάρχουν προϊόντα με στρογγυλά, και μερικές φορές ακόμη και σε σχήμα διακοσμητικά μοσχεύματα.

60χ480 mm

Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων που παρουσιάζονται, τα λευκά πλέγματα με διάμετρο 60 με 480 χιλιοστά είναι πολύ δημοφιλή. Μια τέτοια ζήτηση καθορίζεται από τις τυπικές διαστάσεις για τα περισσότερα τζάμια, το σχήμα και το χρώμα. Γι 'αυτό το πλέγμα στο δρόμο του είναι καθολικό. Επιπλέον, η οικονομική προσβασιμότητα καθιστά το προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό - το μέσο κόστος ενός τέτοιου πλέγματος είναι μόνο 400 ρούβλια.

Στενό

Για τα στενά υπολείμματα παραθύρων, τα τυποποιημένα πλέγματα μεγέθους δεν είναι κατάλληλα, γι 'αυτό στη σύγχρονη αγορά υπάρχει μεγάλος αριθμός προϊόντων μη τυποποιημένων μεγεθών. Όπως δείχνει η πρακτική, δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην εύρεση πλεγμάτων ακόμη και σε πλάτη 60 και 80 χιλιοστών.

Επιπλέον, αυτό το είδος των προϊόντων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυποποιημένα παραπετάσματα παραθύρων, τα οποία θα σώσουν εν μέρει τον χρήσιμο χώρο του και θα χρησιμοποιήσουν ένα περβάζι παραθύρου σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Γύρω

Οι γρίλιες στρογγυλής εξαερισμού έχουν λιγότερη ζήτηση από τις κανονικές ορθογώνιες γρίλιες. Ωστόσο, λόγω του μικρού μεγέθους τους, τα προϊόντα αυτά σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε το μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου ανέγγιχτο.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή πλεγμάτων εξαερισμού - πολλές επιχειρήσεις ασχολούνται με την παραγωγή τους και παρόμοια προϊόντα διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους.

Σημαντικό: Μια ανεπαρκώς μεγάλη σχάρα που βρίσκεται σε μια πλευρά του περβάζι παραθύρου για να σώσει από τη συμπύκνωση σε άλλο μέρος του παραθύρου δεν θα.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη ζωντανή διατομή της σχάρας (η συνολική επιφάνεια των οπών μέσω των οποίων θα περάσει ο αέρας). Για τη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων μεταφοράς, ο δείκτης αυτός κυμαίνεται μεταξύ 0,42 και 0,6, πράγμα που επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων.

Πώς να κόψετε μια σχάρα εξαερισμού στους ορθοστάτες: κανόνες εγκατάστασης

Όπως δείχνει η πρακτική, συνιστάται η τοποθέτηση της σχάρας αερισμού μόνο εάν το περβάζι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή ξύλο. Για να τοποθετήσετε το προϊόν σε συγκεκριμένη "σανίδα" θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη εμπειρία και ένα συγκεκριμένο εργαλείο. Κατά τα άλλα, στα τσιμεντένια τζάμια, οι σχάρες εξαερισμού τοποθετούνται στην ίδια αρχή.

Προειδοποίηση: Για να εκτελέσετε την εγκατάσταση της σχάρας, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το περβάζι παραθύρου. Το κυριότερο είναι να τοποθετήσετε σωστά το προϊόν: οι σχάρες πρέπει να κατευθύνονται προς το παράθυρο.

Για να εγκαταστήσετε τη σχάρα στο περβάζι, θα χρειαστείτε:

 • εργαλείο σήμανσης (μολύβι, δείκτης)?
 • ένα βουλγαρικό ή ένα παζλ?
 • συγκολλητικό για πλαστικό (προαιρετικό).
 • οποιοδήποτε μαζικό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ρόλο του πιεστηρίου (εάν η μάσκα αερισμού είναι κολλημένη).
 • (η διάμετρος του τρυπανιού πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος του πριονιού).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο αλγόριθμος δράσης σε αυτή την περίπτωση θα φαίνεται ως εξής:

 • σημειώνοντας τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί το πλέγμα.
 • οπές διάτρησης στις γωνίες της σήμανσης.
 • πριόνισμα τρύπα προσγείωσης κάτω από την σχάρα?
 • "Τοποθέτηση" του προϊόντος.
 • Διόγκωση των άκρων της οπής με κόλλα (προαιρετικά).
 • εγκατάσταση του προϊόντος στη θέση του ·
 • απομάκρυνση της πλεονάζουσας κόλλας ·
 • ρυθμίζοντας την πρέσα στη σχάρα.

Προειδοποίηση: Τα μεταλλικά προϊόντα (καθώς και ορισμένα ξύλινα και πλαστικά) είναι στερεωμένα σε μπουλόνια, και όχι για κόλλα.

Η χρήση κόλλας είναι δύσκολο να ονομαστεί μια ιδανική λύση, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός θα είναι ένα κομμάτι, και στην περίπτωση της επισκευής, το πλέγμα θα πρέπει να αποκολληθεί από την επιφάνεια του περβάζι παραθύρου. Επομένως, εάν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν τέλεια επίπεδες άκρες της αυλάκωσης, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται κόλλα - η σχάρα θα καθίσει σφιχτά μέσα σε αυτήν, δεν κινείται και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί απλά να βγει έξω.

Το κόστος των σχάρων εξαερισμού επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους. Έτσι, το υλικό από το οποίο το βιομηχανικό αντικείμενο είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας: το πιο ακριβό κόστος των προϊόντων χάλυβα, αλλά όλα το πρόβλημα πλέγμα και εκτελούνται εξίσου καλά από πλαστικό, αλουμίνιο ή ξύλο μπαρ.

Όπως δείχνει η πρακτική, το μέσο κόστος των πλεγμάτων εξαερισμού, ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό, έχει ως εξής:

 • αλουμίνιο, 80 x 800 mm: 1 100 - 1 200 ρούβλια.
 • αλουμίνιο, 100 x 600 mm: 1 100 - 1 200 ρούβλια.
 • αλουμίνιο, 100 x 800 χιλιοστά: από 1.200 έως 1.300 ρούβλια?
 • πλαστικό, 80 x 800 mm: από 800 έως 1.000 ρούβλια.
 • πλαστικό, 100 x 500 mm: 700-800 ρούβλια.
 • ξύλο, 90 x 500 mm: 2 500 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε μια σχάρα εξαερισμού για ένα περβάζι παραθύρου;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε πλέγματα εξαερισμού για περβάζια παραθύρων σε εταιρείες όπως:

 • Ορείχαλκος:
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, αυτοκινητόδρομος Dmitrovskoe, σπίτι 100, γραφείο 3286;
  • site: https://inookno.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 347-67-49.
 • "Αξεσουάρ επίπλων σπίτι":
  • διεύθυνση: Μόσχα, Korovinskoe εθνική οδό, σπίτι 35Α, γραφείο 16?
  • site: http://mdf-m.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 668-07-18.
 • Λάγωμα
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Grizodubovoy, σπίτι 1Α, αριθμός γραφείου 8,
  • site: http://www.latuning.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 408-53-74.
 • «Верзалитсервис»:
  • διεύθυνση: Μόσχα, λωρίδα Starokoptevsky, σπίτι 7, κτίριο 6?
  • site: http://werzalitservis.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 391-32-65.
 • Αλβιν:
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Tagilskaya, σπίτι 6 ·
  • site: http://ellwin.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 744-61-47.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την υλοποίηση πινάκων αερισμού για περβάζια παραθύρων:

 • «DECORIOS»:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Chapygina st, σπίτι 6P, γραφείο 16-18;
  • site: http://decorios.ru/;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 332-71-49.
 • Vector:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Marshala Govorova street, σπίτι 35, γραφείο 609;
  • site: http://www.vent-vektor.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 680-30-82.
 • «Lyuchki.rf»:
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Obukhovskoy Oborony λεωφόρος, σπίτι 271k1, γραφείο 223?
  • site: https://spb.luchki.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 385-77-28.
 • «Ventom»:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sabirovskaya, σπίτι 50, γραφείο 104 ·
  • site: http://eksno.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 430-01-90.
 • AXIDO:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Domostroitelnaya Street, Κτίριο 1, Κτίριο 5?
  • site: http://axido.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 407-20-21.

Έτσι, η εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού στο περβάζι παραθύρου είναι σε θέση να εξαλείψει μόνιμα το ενοχλητικό πρόβλημα σχηματισμού συμπυκνωμάτων με συμβολικό οικονομικό και χρονικό κόστος. Το κύριο πράγμα στην περίπτωση αυτή είναι η σωστή επιλογή των διαστάσεων και του σχήματος του προϊόντος, στην περίπτωση αυτή η χρήση του σχάρου θα είναι η πιο αποτελεσματική.

Γρίλιες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

Γρίλια εξαερισμού - μια τεχνολογική λύση που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τη συμπύκνωση και τη σωστή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση σχαρών στα παράθυρα αποφεύγει το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας και βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του θερμού αέρα από το ψυγείο στο δωμάτιο.

Περιεχόμενα [Απόκρυψη]

Σύμφωνα με την SNP, η κεντρική θέση των μπαταριών αποτρέπει συμπύκνωση, επειδή ο θερμός αέρας ανεβαίνει από τη μπαταρία προς το παράθυρο, αλλά η εγκατάσταση σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και περβάζια παραθύρων βαθιά εύρη ζώνης δεν έχει καμία ιδιότητες που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Το πρόβλημα του συμπυκνώματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα νέα κτίρια όπου δεν παρέχεται κανονικός εξαερισμός. Κατά συνέπεια, το νερό παράγεται στα παράθυρα και περβάζια συσσωρεύεται στις γωνίες, και υπό την επίδραση του θερμού αέρα εξελίσσονται μύκητες και μούχλα.

Οι μάσκες εξαερισμού επιτρέπουν την επίλυση αυτού του προβλήματος, δημιουργώντας συνθήκες για την κυκλοφορία του αέρα. Μέσω των οπών, ο θερμός αέρας ανεβαίνει και ο κρύος αέρας, αντίθετα, πέφτει, πράγμα που εμποδίζει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Εγκαθίστανται κυρίως σε πλαστικά παράθυρα. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη ζωή του, να προστατεύετε την εμφάνιση και να διασφαλίζετε τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος. Τα σχάρες μεταφοράς είναι επίσης διακοσμητικές κατασκευές. Ανάλογα με το σχήμα των οπών, καθιστούν την εμφάνιση του τυπικού περβάζι παραθύρου πρωτότυπο και πιο ελκυστικό και επίσης εξοπλίζουν με πρόσθετη εργονομία, αποτρέποντας την υπερβολική συσσώρευση σκόνης στην επιφάνεια.

Το Σχ. 1. Συμπύκνωση απουσία πλέγματος εξαερισμού

Εφαρμογή πινάκων αερισμού για περβάζια παραθύρων

Η κύρια χρήση των σχάρων αερισμού είναι να δημιουργηθούν συνθήκες φυσικής κυκλοφορίας αέρα στο δωμάτιο, καθώς και να αποφευχθεί η συμπύκνωση. Η ανταλλαγή θερμότητας και η ανταλλαγή θερμότητας επηρεάζουν θετικά τον σχηματισμό μικροκλίματος στο δωμάτιο και δημιουργούν επίσης συνθήκες φωτοσύνθεσης των φυτών εσωτερικού χώρου, παρέχοντας ένα άνετο επίπεδο υγρασίας και θερμότητας. Οι σχάρες αυξάνουν τη διαπερατότητα των παραπετασμάτων του παραθύρου, ως αποτέλεσμα, ο θερμός αέρας αποστέλλεται στο δωμάτιο και αυξάνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δομή ως διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε σημαντικά την εμφάνιση των παραθύρων και να αραιώσετε το εσωτερικό. Για την επίλυση των εσωτερικών εργασιών, χρησιμοποιούνται διάφορα είδη διακοσμητικών πλεγμάτων, τα οποία φέρνουν την πρωτοτυπία και τον νεωτερισμό στο σχεδιασμό του δωματίου. Επίσης, αλλάζουν την εμφάνιση των παραθύρων, καθιστώντας τα αισθητικά ελκυστικά, ακόμα και αν είναι τυποποιημένα παράθυρα με διπλά τζάμια.

Το Σχ. 2. Κυκλοφορία αέρα

Τι συμβάλλει στο σχηματισμό της συμπύκνωσης;

Η εμφάνιση συμπυκνωμάτων είναι ένα επείγον ζήτημα, ειδικά το χειμώνα. Το συμπύκνωμα είναι μια περίσσεια νερού που βρίσκεται στον αέρα, η οποία, υπό την επίδραση των θερμοκρασιών, μετατρέπεται σε μικρές σταγόνες στο ποτήρι. Ο κύριος λόγος για το σχηματισμό του είναι ότι ο ζεστός αέρας δεν ανεβαίνει, καθώς η μπαταρία μπλοκάρεται από ένα περβάζι παραθύρου. Οι κυριότεροι λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνώματος:

 • απουσία συστημάτων εξαερισμού ·
 • το ψυγείο εκπέμπει πάρα πολύ θερμότητα.
 • Το περβάζι δεν είναι εγκατεστημένο από την τεχνολογία και καλύπτει την μπαταρία.
 • τη διαδικασία διάχυσης του νερού ·
 • ο ανεπαρκής αερισμός του δωματίου.
 • έλλειψη φυσικού αερισμού στο δωμάτιο.
 • υπερβολική θερμική αγωγιμότητα των διπλών υαλοπινάκων.

Το ψυγείο πρέπει να προεξέχει από κάτω από το παράθυρο και να εξασφαλίζει σωστή κυκλοφορία του θερμού αέρα. Αν αυτό δεν συμβεί, η θερμότητα δεν έχει να πάει πουθενά και στο φόντο του ψυχρού αέρα από το πίσω μέρος των παραθύρων συμπύκνωσης μορφές. Η εμφάνισή του δεν είναι ο κανόνας, επομένως η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι υποχρεωτική. Η σταθερή διαμόρφωση νερού στο παράθυρο μπορεί να προκαλέσει εξάντληση των τόπων συσσώρευσης, ανάπτυξη μυκήτων και εμφάνιση ραβδώσεων. Αυτό θα χαλάσει σημαντικά την εμφάνιση του ανοίγματος παραθύρου.

Το Σχ. 3. Πλέγματα εξαερισμού για ένα περβάζι παραθύρου σε ένα διαμέρισμα

Πλεονεκτήματα των σχάρων εξαερισμού για τα παράθυρα

Το κυριότερο και σημαντικότερο πλεονέκτημα της θυρίδας εξαερισμού είναι η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Η εγκατάσταση της κατασκευής καθίσταται υποχρεωτική σε αυτή την περίπτωση, καθώς αποφεύγει τη συσσώρευση νερού στο παράθυρο και δημιουργεί άνετες συνθήκες για την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο δωμάτιο. Η θερμότητα που ακτινοβολεί το ψυγείο δεν παραμένει κάτω από το περβάζι, αλλά πηγαίνει στο δωμάτιο, οπότε μετά την εγκατάσταση των πλεγμάτων στο σπίτι θερμαίνεται. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί και άλλα πλεονεκτήματα των συστημάτων εξαερισμού:

 • ευελιξία εγκατάστασης - ο τόπος εγκατάστασης μπορεί να γίνει ένα περβάζι παραθύρου, πάγκος, οθόνη καλοριφέρ και οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου υπάρχει μπαταρία.
 • μια ποικιλία τύπων, σχημάτων, υλικών των πλέγματος - είναι δυνατόν να επιλέξετε πλαστά, πλαστικά, ξύλινα σχέδια για διακόσμηση και εσωτερικό σχεδιασμό?
 • ευκολία συντήρησης και λειτουργίας ·
 • την επίλυση των προβλημάτων αερισμού.

Η παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού αλλάζει εντελώς την εμφάνιση του περβάζι παραθύρου, εισάγει την εργονομία στο εσωτερικό και επιτρέπει την επίλυση σημαντικών καθηκόντων αερισμού και διανομής ζεστού αέρα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά και τύποι πινάκων αερισμού για περβάζια παραθύρων

Υπάρχουν διάφορες ταξινομήσεις των πλεγμάτων εξαερισμού, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά:

Στο χώρο εγκατάστασης:

 • Εξάτμιση - Αλλάξτε την ένταση του αερισμού.
 • εισροή - εγκατασταθεί έξω?
 • Ροή - παρέχει αεροπορική ανταλλαγή μεταξύ των δωματίων.

Με την εγκατάσταση:

 • ρυθμιζόμενο - με κινούμενες πλάκες.
 • ανεξέλεγκτη - εξοπλισμένη με βαλβίδες ελέγχου.
 • αδρανειακή - αυτορυθμιζόμενη απόδοση.

Σύμφωνα με το σχήμα και το μέγεθος των οπών:

 • τετράγωνο, στρογγυλό, σε σχήμα διαμαντιού.
 • με λαμπάδες, περσίδες, πλέγματα.

Ανά τύπο υλικού:

 • πλαστικό;
 • μέταλλο?
 • ξύλινα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι γρίλιες αερισμού έχουν διαφορετικά μεγέθη. Μερικές φορές είναι τοποθετημένες, όπως διακοσμητικές οθόνες σε θερμαντικά σώματα, και μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του παραθύρου ή μέσα σε αυτό.

Το Σχ. 4. Πλέγμα εξαερισμού χάλυβα

Υλικό κατασκευής

Για σήμερα σε πώληση υπάρχουν αεριζόμενα πλέγματα από διαφορετικά υλικά:

 • πλαστικό. Είναι φθηνά και έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Η πλαστική θύρα είναι εύκολο να εγκατασταθεί στο περβάζι και φαίνεται αρμονικά με τα πακέτα ευρώ. Μεταξύ των ελλείψεων - χαμηλή αντοχή, λακωνική εμφάνιση και ευαισθησία στις παραμορφώσεις.
 • ξύλινα. Κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο ή συμπιεσμένο υλικό. Λαμβάνονται με ειδική επίστρωση για την προστασία τους από την υγρασία. Αναζητήστε αρμονικά με ξύλινα περβάζια παραθύρων. Έχουν μια ελκυστική εμφάνιση. Εξαιρετική λύση σε ένα συνηθισμένο σπίτι.
 • αλουμινίου. Έχετε ένα μικρό βάρος. Αντιμετωπίζονται με αντιδιαβρωτικό παράγοντα. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέγεθος.
 • κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Διαφέρουν στην αυξημένη αντοχή τους και είναι βαριά και τεράστια. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη συναρμολόγηση εξωτερικών σχάρων ή στον πάγκο.

Έχουν πολλές επιλογές για διακοσμητικά σφυρηλάτηση.

Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από τον τύπο του περβάζι παραθύρου.

Συνήθως, οι γρίλιες ζωγραφίζονται με το χρώμα του παράθυρου με διπλά τζάμια, για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σχέδιο. Οι κανονικές μάσκες είναι λευκές. Σε αυτό το χρώμα είναι συνήθως βαμμένα πλαστικά δομές. Οι τύποι από χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα επεξεργάζονται με ασημί ή χρυσό επίστρωμα, αλλά μπορεί να είναι απολύτως οποιοδήποτε χρώμα. Το δέντρο σπάνια ζωγραφίζεται με βαφή, πιο συχνά - μέλι με βερνίκι, καφέ, χρώμα μουστάρδας για τη διατήρηση της αισθητικής του υλικού. Εάν το πλέγμα είναι εγκατεστημένο στον πάγκο, μπορεί να μιμείται το χρώμα του μαρμάρου ή να βαφεί σε σκιά της επιφάνειας.

Μορφή

Η τυποποιημένη μορφή των αεραγωγών αερισμού είναι ορθογώνια. Ανάλογα με το μέγεθος και το πλάτος του περβάζι παραθύρων, μπορούν να είναι τετράγωνα, στρογγυλά, με στρογγυλεμένες άκρες, τριγωνικές, κλπ. Οι μορφές του πλέγματος είναι επίσης διαφορετικές. Μπορεί να είναι σγουρό, με τη μορφή ενός λεπτού και χονδροειδούς πλέγματος, σε σχήμα διαμαντιού, με στρογγυλές τρύπες, λυγαριά κ.λπ. Το σχήμα είναι μεγάλης σημασίας, επειδή εξαρτάται από την χωρητικότητα των περσίδων, όσο μεγαλύτερη είναι η τρύπα, τόσο πιο γρήγορος θερμός αέρας θα αυξηθεί.

Μέγεθος

Τυπικά μεγέθη των πλέγματα είναι:.. 80h10 cm 80h8 cm cm 60h10, 50h10 δείτε αν το περβάζι έχει μια όχι συνηθισμένες πλάτος, είναι δυνατόν να παραχθεί ένα ευρύ ή, αντιστρόφως, στενό δομές, π.χ., 80h20 cm ή 30h8 cm μέγεθος εξαρτάται από το είδος του υλικού. Τα μεταλλικά πλέγματα είναι σπάνια συμπαγή χάρη στο βάρος, αλλά τα πλαστικά και τα ξύλινα μπορούν να έχουν απολύτως οποιοδήποτε μέγεθος. Το μέγεθος καθορίζει την χωρητικότητα του πλέγματος, δεδομένου ότι το ζωντανό τμήμα εξαρτάται από αυτό. Κατάλληλο συστοιχίες ρύθμιση με το μέγεθος της διατομής, για να τους δεν ήταν εύκολο να πέσει μικρά αντικείμενα.

Το Σχ. 5. Μάσκα εξαερισμού για το ψυγείο

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Τα σχάρες διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους για ενσωματωμένη και προσγείωση. Επίσης, τα πλέγματα διακρίνονται από τη δομή της δομής και διαιρούνται σε:

 • στατικά, τα οποία εκτελούν πιο διακοσμητική λειτουργία?
 • Ρυθμιζόμενη, με δυνατότητα ελέγχου της κατεύθυνσης της ροής του αέρα.
 • αδρανειακή, με αυτόματη ρύθμιση της ροής ισχύος.
 • Κλείδωμα με βαλβίδα για την απελευθέρωση αέρα από το δωμάτιο.

Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των πτερυγίων αερισμού εξαρτώνται επίσης από το σχήμα και το μέγεθος των τμημάτων, γεγονός που επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας της ανταλλαγής αέρα.

Το Σχ. 6. Τύποι πλεγμάτων αερισμού

Τόπος εγκατάστασης αεραγωγών εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

Η τοποθέτηση καταπακτών αερισμού στα περβάζια παραθύρων γίνεται μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η θέση τοποθέτησης καθορίζει την εμφάνιση του προϊόντος. Τα σχάρες που είναι εγκατεστημένα σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με το περβάζι, να εκτελούν την αρχική τους λειτουργία και να έχουν το κατάλληλο μέγεθος ώστε να μην μειώνεται η χρήσιμη επιφάνεια. Ο τόπος εγκατάστασης τέτοιων κατασκευών, είτε δίπλα στο παράθυρο, είτε πιο κοντά στο άκρο του παραθύρου. Η επιλογή της θέσης τοποθέτησης εξαρτάται από τη θέση της μπαταρίας: αν είναι κρυμμένη βαθιά μέσα στο περβάζι του παραθύρου, η γρίλια τοποθετείται πλησιέστερα στο παράθυρο, αν προεξέχει, τότε, πάνω από αυτό, εγκαθίσταται αερισμός. Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνει η κύρια λειτουργία της καταπακτής - να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων και να ρυθμιστεί η ροή του θερμού αέρα. Εάν εγκαταστήσετε μια σχάρα στην αντίθετη πλευρά της μπαταρίας, τότε δεν θα υπάρξει πολύς στόχος.

Το Σχ. 7. Τόπος εγκατάστασης της σχάρας εξαερισμού

Σημαντικές απαιτήσεις

Κατά την τοποθέτηση των πλεγμάτων εξαερισμού πρέπει να τηρούνται οι υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις καθώς και οι κανόνες για την οργάνωση των συστημάτων εξαερισμού σε χώρους διαβίωσης.

Μια υποχρεωτική απαίτηση είναι να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό αυστηρά πάνω από το ψυγείο στον τόπο όπου ευρίσκεται άμεσα. Η εσφαλμένη τοποθέτηση του πλέγματος μπορεί να προκαλέσει τη μη εκτέλεση των λειτουργιών του. Ταυτόχρονα, η υποχρεωτική απαίτηση είναι να παρατηρείται η περιοχή του ζωντανού τμήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα της δομής αερισμού. Η ελάχιστη τιμή της διατομής είναι 0,42, η μέγιστη τιμή είναι 0,6 f / s. Αυτοί οι δείκτες καθορίζονται από την περιοχή του παραθύρου και υπολογίζονται από τον σχεδιαστή. Το μήκος και το πλάτος του πλέγματος θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τις παραμέτρους του ψυγείου ή λίγο μεγαλύτερο, αλλά όχι λιγότερο, καθώς η έλλειψη του ζωντανού τμήματος μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αέρα και συμπύκνωση.

Το Σχ. 8. Απαιτήσεις για την εγκατάσταση της θυρίδας εξαερισμού

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τις γρίλιες εξαερισμού για τα τζάμια;

Η τοποθέτηση του εξαερισμού στο περβάζι παραθύρων γίνεται με τα χέρια του. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά απαιτεί μια κατάλληλη τοποθέτηση του πλέγματος. Αρχικά, κάντε μια σήμανση της θέσης του στο παράθυρο και ρυθμίστε τη θέση έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου βρίσκεται το ψυγείο. Οι παρακάτω ενέργειες μοιάζουν με αυτές:

 • με τη βοήθεια ενός μύλου ή ενός τρακτέρ, είναι απαραίτητο να κόψετε προσεκτικά μια τρύπα.
 • τότε είναι απαραίτητο να το επεξεργαστείτε με τη φωλιά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άγριες άκρες και αιχμηρές άκρες αριστερά.
 • βάλτε μια σχάρα στην τρύπα? εάν η δομή είναι ρυθμιζόμενη, τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε τα πτερύγια να ανοίγουν στο παράθυρο και όχι από αυτό.
 • Για να στερεώσετε το πλέγμα, χρησιμοποιήστε ένα συγκολλητικό πολυμερές ή σιλικόνη.

Με την ίδια αρχή, είναι δυνατό να εγκατασταθεί εξαερισμός σε ξύλινο περβάζι παραθύρου. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξομάλυνση των άκρων της οπής έτσι ώστε να μην χαλάσει η εμφάνιση της επιφάνειας.

Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου στο παράθυρο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε στενά πλέγματα έτσι ώστε όταν το πότισμα κάτω από ένα περβάζι παραλείπεται το νερό. Οι οδηγίες εγκατάστασης και η διαδικασία για τις ενέργειες θα βρείτε στον οδηγό βίντεο:
.

Χρήσιμες συστάσεις

Υπάρχουν ορισμένες συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε σωστά και σωστά τον αερισμό του παραθύρου:

 • Αν το περβάζι παραθύρου είναι ευρύ, τότε η εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού είναι απαραίτητη. Αποφύγετε απλά δεν μπορεί, αλλιώς τα παράθυρα θα κατακρημνιστούν με άφθονες ποσότητες νερού, και το συμπύκνωμα θα σχηματίσει λακκούβες, στραγγίζοντας στο πάτωμα. Επίσης, δεν είναι υγιεινό και μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.
 • εάν δεν είστε σίγουροι ότι είστε σε θέση να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό, τότε μην προσπαθήστε να το κάνετε αυτό, γιατί μπορείτε να χαλάσετε την εμφάνιση του περβάζι του παραθύρου και να το βλάψετε, κάτι που απαιτεί πλήρη αντικατάσταση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των ειδικών, για σωστή εγκατάσταση και κατάλληλη επιλογή της θέσης της δομής.
 • Η παρουσία σχάρων στα παράθυρα απαιτεί τακτική αφαίρεση σκόνης και διατήρηση της καθαριότητας. Η εγκατάσταση πλαστικών διχτυών είναι κατάλληλη σε μέτρια θερμοκρασία θέρμανσης του ψυγείου, διαφορετικά θα λιώσει. Υπό την επίδραση των θερμοκρασιών, βαμμένες επιφάνειες μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε βαφή για αυξημένες θερμοκρασίες.

Το Σχ. 9. Σωστή εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού

Εάν το πλέγμα είναι κατεστραμμένο ή σχηματίζεται συμπύκνωση, απαιτείται αντικατάσταση της δομής, αφού με τον σωστό αερισμό δεν επιτρέπεται η εμφάνιση νερού στα παράθυρα.

Οι σχάρες μετατρέπονται σε ένα περβάζι παραθύρου

σωματίδια 8 (495) 411-46-90; 8 (968) 038-15-20

Οι αεραγωγοί εξαερισμού (RVC) ή οι πλέγματα εξαερισμού (VRK) είναι σχεδιασμένοι για κυκλοφορία - μεταφορά κυμάτων αέρα σε ένα δωμάτιο. Η φυσική μεταφορά του δωματίου εκφράζεται κυρίως στην κατανομή του θερμού αέρα από τις συσκευές θέρμανσης κατά μήκος των ανοιγμάτων παραθύρων και των τοίχων. Η συνηθέστερη πηγή θερμότητας είναι η μπαταρία ή ο θερμαντήρας.

Για απρόσκοπτη κυκλοφορία θερμού αέρα από την μπαταρία στο παράθυρο, χρησιμοποιούνται πλέγματα αερισμού του VRK, τα οποία τοποθετούνται στα περβάζια. Αν οι μπαταρίες είναι καλυμμένες με έπιπλο ή με πάνελ, συνιστάται η τοποθέτηση πινάκων εξαερισμού ή οθών σε κάθετα πλαίσια ή για να τα κόψετε σε έπιπλα.

Όταν χρησιμοποιείτε πλέγματα μεταφοράς, ο εξαναγκασμός εξαερισμού δεν χρησιμοποιείται, η θερμότητα ρέει φυσικά, ανεβαίνοντας προς τα πάνω πιέζοντας τον κρύο αέρα προς τα κάτω. Αυτό εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα, πράγμα που σημαίνει ότι τα παράθυρα προστατεύονται από τη θολό και την κατάψυξη.

Για να εξασφαλιστεί η χωρητικότητα των πινάκων εξαερισμού, πρέπει να τοποθετηθούν με μια ζωντανή διατομή σχάρας στην περιοχή από 40 έως 75% Κ.ζ.

Ποιοι είναι οι τύποι μεταλλικών σχάρων;

 1. Υπάρχουν οι πιο απλές και φθηνότερες - οι γρίλιες γίνονται από πλαστικό (δεν το κάνουμε αυτό και δεν το πουλάμε). Αυτά τα πλέγματα βρίσκονται στις αγορές και σε εξειδικευμένα καταστήματα. Τα κύρια μειονεκτήματα αυτών των πλεγμάτων είναι ότι υπάρχουν μόνο αυστηρά καθορισμένα μεγέθη (τα οποία μπορεί να μην χρειάζεστε), έχουν πολύ περιορισμένο εύρος χρωμάτων και το σημαντικότερο είναι ότι η διάρκεια ζωής τους δεν υπερβαίνει τα 2-3 χρόνια. Δεδομένου ότι το πλαστικό με το χρόνο, γίνεται κίτρινο, αρχίζει να θρυμματίζεται, σπάει και χάνει την εμφάνιση της στην αγορά.
 2. Τα πιο προσιτά (για την τιμή) και μεσαία στην ποιότητα είναι Τα πλέγματα VRK είναι κατασκευασμένα από χάλυβα με διάτρητο πλαίσιο. Η παραγωγή μας τα κάνει από χάλυβα ψυχρής έλασης 1mm. πρότυπο πλαίσιο έχει διαστάσεις 15h15mm ή 20x20 mm, διάτρηση επιλογή πάνελ * το κιβώτιο (5 * 8? 6 * 9? 8 * 12, 10 * 12 ;. 10 * 14, κ.λπ.), kruzhechek (RV2 * 3 3 * 5, 5 * 8, 8 * 12, κ.λπ.) και ένα λουλούδι (Νο 152). Το πλέγμα είναι βαμμένο με υψηλής ποιότητας σμάλτο σμάλτου πολυεστέρα σε θερμοκρασία 200 μοιρών σύμφωνα με τη διεθνή κλίμακα RAL. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των πλεγμάτων είναι η σχετική φθηνότητα και η ποικιλία χρωμάτων. Από τις αρνητικές ιδιότητες θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίψιμο RMC δεν μπορεί να αντέξει το φορτίο ρεύματος (δηλαδή, δεν μπορεί να σηκωθεί, τοποθετείτε βαριά αντικείμενα, κλπ) και το χαμηλό ανοικτό χώρο. Είναι, ανάλογα με την περικοπή, από 32, 39, 42, 52 και 65 χιλιόμετρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά είναι τυπικά προϊόντα. Σε αυτά υπάρχει είσοδος H14 - 2mm σε 1m / π.
 3. Πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές των πλέγματος είναι σχάρες χάλυβα VRK-L. Οι σχάρες κατασκευάζονται από χάλυβα 2mm, έχουν βάθος κάθου 20mm, βαμμένο σε κλίμακα RAL. Μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με ένα πλέγμα PVL και μια κρυφή μέθοδο στερέωσης (για παράδειγμα πλάκες διαχωριστικών). Αυτά τα πλέγματα μπορούν να έχουν και ένα γεωμετρικό σχέδιο (για παράδειγμα, ένα ορθογώνιο, ένα τετράγωνο, ένα στενό διαμάντι κ.λπ.) και διακοσμητικά με καλλιτεχνικά σχέδια (VRK-L-Deco). Το μεγαλύτερο θετικό είναι το γεγονός ότι αυτά τα δίκτυα μπορούν να αντέξουν φορτία υψηλής ισχύος, έχουν ένα c.zh.s. στην περιοχή από 55 έως 80% και φαίνονται πολύ κομψά. Θα ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο όπου δεν υπάρχει υψηλή υγρασία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως γρίλιες δαπέδου. Επίσης, το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των πλεγμάτων είναι η απουσία συγκολλήσεων στο ορατό τμήμα, το οποίο τους συνδέει με προϊόντα υψηλής διακοσμήσεως.
 4. Τα πιο ενδιαφέροντα είναι Σχάρες VRK-LN, κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοια πλέγματα κατασκευάζονται από τέτοια πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα ωστενιτικής ανθεκτικότητας στη διάβρωση της τάξης AISI 304 (08Χ18Η10). Ο άνω πίνακας είναι κατασκευασμένος από φύλλο 2mm, το κάθισμα της ταινίας είναι 20x3mm. Η επεξεργασία ανοξείδωτου χάλυβα πραγματοποιείται σε γυαλιστικά-σατέν ή γυαλιστικά (καθρέφτης 600). Το σχέδιο μπορεί να είναι ένα γεωμετρικό (ορθογώνιο, ένα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες, τούβλο, στενό ρόμβος κολοβωμένη ρόμβος, κλπ), καθώς και με ένα διακοσμητικό μοτίβο CRC-L-H deco. Επιπλέον, τα πλέγματα μπορούν να βαφτούν με οποιοδήποτε χρώμα σύμφωνα με τον Ral. Πρόσθετες επιλογές είναι το πλέγμα PVL 6 * 4, το οποίο εγκαθίσταται από το κάτω μέρος του πλέγματος, το οποίο εμποδίζει την είσοδο μικρών αντικειμένων και την προβολή πίσω από τις ράβδους. Τέτοιες ανοξείδωτες σχάρες μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες ζώνες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, επειδή δεν φοβούνται την υγρασία και έχουν υψηλές αισθητικές ιδιότητες. Τέτοια δίκτυα είναι δύναμη και μπορούν να εγκατασταθούν ως γρίλιες δαπέδου (το επάνω πλαίσιο μπορεί να είναι 2-3mm ή περισσότερο).
 5. Επίσης ένα αξιόλογο μέρος στην ποιότητα των σχάρων μεταφοράς μετατρέπεται σε γραμμικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας μιας γραμμής. Οι σχάρες RPL-H από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ καλές όταν πρέπει να τοποθετήσετε τις ράγες υπό γωνία και να κατευθύνετε τη ροή του αέρα στο παράθυρο. Και σχάρες Γραμμικό με προφίλ LР-1 ή LР-2 με σταθερές λάμες. Είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου υψηλής ποιότητας και βαμμένα σε κλίμακα RAL. Επίσης σχάρα τύπου RD, RDN με προφίλ πλαισίου 20x10, με προφίλ LR-1 (Y). LR-2 με προφίλ G, LR-3 με ένα προφίλ των σημάτων 20. Είναι ελαφρύ, οι λάμες τοποθετούνται κατά μήκος του πλέγματος και μπορούν να κατευθύνονται προς το παράθυρο (RD και LR-2) έχουν επαρκή ακαμψία.
 6. Επίσης, οι γρίλιες μπορούν να κατασκευαστούν από ορείχαλκο τύπου VRK-L-L, δείτε εδώ περισσότερο

Παράγουμε και πωλούμε πλέγματα όλων των τύπων εκτός από το πλαστικό. Πρόκειται για σχάρες μεταφοράς και οθόνες VRK, σχάρες VRK-L, σχάρες VRK-LN, σχάρες VRK-L-L, σχάρες αλουμινίου.

Τα σχάρες VRK είναι κατασκευασμένα από χάλυβα ψυχρής έλασης 1 mm και βαμμένα με σμάλτο πολυεστέρα σε σκόνη σύμφωνα με το Ral.

Χρησιμοποιημένα χρώματα Κλασική παλέτα Ral K5-K7. Και ως μεταλλικό, αντίκα. Χρώματα χωρίς προσαύξηση: 9016, 9003-λευκό, 9005, 9006, 1013, 8017, 8019, 7012.

Για άλλα χρώματα από Ral - 3-5%; μέταλλα και αντίκες -10%.

Τρόποι D μπορεί να τοποθετηθεί λεπτό πλέγμα ανεπτυγμένου μεταλλικού 4 και 6 * πλάκα αποστάτη κρυφή συνδετήρες.

Κλειδαριές για περβάζια παραθύρων

Σε αυτή την κατηγορία του ηλεκτρονικού καταστήματος "Κλειδαριές στα παράθυρα" υπάρχουν αεριζόμενες (αεραγωγούς) γρίλιες για παράθυρα. Στο φάσμα των δικτύων σήματα GTV, Sete, Bauset, Wersalit διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές για σχάρες αερισμού. Οι εκπτώσεις δίδονται ανάλογα με τον όγκο της παραγγελίας.

Γιατί χρειαζόμαστε σχάρες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων;

Η συμπύκνωση στο παράθυρο είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και είναι γνωστό σε πολλούς. Αυτό οφείλεται σε παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο και λόγω των αυξημένων επιπέδων υγρασίας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους επίλυσής του είναι να εγκαταστήσετε μια ειδική σχάρα στο περβάζι. Η μάσκα αερισμού στο περβάζι παραθύρου εμποδίζει τη συμπύκνωση στα παράθυρα.

Χάρη στην σχάρα, ο αέρας, που θερμαίνεται από την μπαταρία, ρέει ανεμπόδιστα μέσα από αυτό μέχρι το παράθυρο, ενώ ψύχεται στο άνοιγμα - πέφτει.

Τώρα, θα εξετάσουμε προσεκτικά γιατί είναι τόσο σημαντικό να εγκαταστήσετε μια σχάρα στο περβάζι, και από ποια παράθυρα "κλαίνε". Σύμφωνα με το SNIP, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης πρέπει να βρίσκονται κάτω από το περβάζι. Το καθήκον τους δεν είναι μόνο να ζεσταίνουν το δωμάτιο, αλλά και να θερμαίνουν το άνοιγμα του παραθύρου (για να αποφευχθεί η συμπύκνωση). Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους κανόνες, το ψυγείο πρέπει πάντα να προεξέχει ελαφρώς από το περβάζι του παραθύρου, έτσι ώστε ο αέρας από αυτό να μπορεί να φτάσει μέχρι το παράθυρο.

Ωστόσο, επί του παρόντος οι κανόνες αυτοί παραβιάζονται συχνά:

 1. Σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα είναι εγκατεστημένα.
 2. Κατά τη διάρκεια της επισκευής, τοποθετούνται πίνακες παραθύρων μεγαλύτερου βάθους, καλύπτοντας εντελώς το ψυγείο.

Τα παλιά ξύλινα κουφώματα, που εγκαταστάθηκαν σε σπίτια που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, είχαν ρωγμές και κενά. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισήλθε ελεύθερα στα δωμάτια και απομακρύνθηκε μέσω των φρεατίων αερισμού - δηλαδή, η φυσική κυκλοφορία του.

Τώρα οι άνθρωποι προτιμούν σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, ξεχνώντας ότι πρέπει να ανησυχείτε όχι μόνο για την ομορφιά του παραθύρου, αλλά και για τον κανονικό εξαερισμό. Λύστε το πρόβλημα με δύο τρόπους:

 1. Τοποθετήστε τη σχάρα εξαερισμού στο περβάζι.
 2. Τοποθετήστε τη βαλβίδα εξαερισμού εισόδου στο ίδιο το παράθυρο.

Στην ιδανική περίπτωση, οι δύο αυτές επιλογές θα πρέπει να συνδυαστούν: εάν υπάρχει μια σχάρα στο παράθυρο-πίνακα, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα με την ταλαιπωρία στο δωμάτιο.

Τύποι και χαρακτηριστικά των σχάρων για περβάζια παραθύρων

Τα πλέγματα μεταφοράς είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά:

Το πιο κοινό ορθογώνιο σχήμα διαφόρων μεγεθών:

 • 80 x 800 mm.
 • 100 x 800 mm.
 • 100 x 600 mm.
 • 80 x 480 mm.
 • 100 x 500.
 • 80 x 500.

Οι σχάρες για παράθυρα αγοράζουν

Για να αγοράσετε πλέγματα εξαερισμού για περβάζια παραθύρων, αρκεί να το βάλετε στο καλάθι και να κάνετε μια παραγγελία. Οι τιμές για τις μάσκες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας είναι σχετικές.

Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα σε ένα περβάζι παραθύρου

Εγκατάσταση του γρίλια στο περβάζι με τα χέρια του μπορεί να γίνει αν το πλαστικό ή ξύλινο περβάζι του παραθύρου. Για εγκατάσταση σε συγκεκριμένο "πίνακα" θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη εμπειρία και άλλο εργαλείο. Στα υπόλοιπα, στο περβάζι του τσιμέντου, η σχάρα τοποθετείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Εξετάστε τη σειρά εργασίας για ένα πλαστικό ή ξύλινο χαρτόνι και την ίδια σχάρα. Για το έργο του παραθύρου περβάζι δεν είναι απαραίτητο. Η κατεύθυνση των πτερυγίων (εάν οι τρύπες έχουν σχήμα σχισμής και οι πλάκες είναι τοποθετημένες υπό γωνία) πρέπει να βρίσκονται στην πλευρά του παραθύρου.

Στάδια εργασίας

Η ίδια η διαδικασία μοιάζει με αυτό:

 1. Εμφανίζεται ο χώρος όπου βρίσκεται το πλέγμα.
 2. Οι οπές τρυπιούνται στις γωνίες.
 3. Μια λεπίδα πριονιού εισάγεται στην οπή και μια τρύπα προσγείωσης κόβεται κάτω από την ίδια την σχάρα.
 4. Πρώτον, το πλέγμα είναι εγκατεστημένο στην τρύπα για "τοποθέτηση".
 5. Αν τα πάντα είναι φυσιολογικά, οι άκρες της τρύπας είναι λερωμένες με κόλλα.
 6. Το προϊόν είναι εγκατεστημένο στο κάθισμά του και πιεσμένο σφιχτά.
 7. Η κόλλα, η οποία προεξέχει στις άκρες, αφαιρείται προσεκτικά.
 8. Στο επάνω μέρος του πλέγματος, κάθε βαρύ αντικείμενο εγκαθίσταται ως πρέσα.

Οι μεταλλικές σχάρες (καθώς και μερικές πλαστικές και ξύλινες) πρέπει να τοποθετούνται όχι σε κόλλα, αλλά σε μπουλόνια.

Η κόλλα μπορεί να παραλειφθεί εάν η αυλάκωση είναι τελείως ομοιόμορφη: έτσι ώστε η σχάρα "κάθεται" σφιχτά μέσα σε αυτήν, χωρίς κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να τραβηχτεί - για αντικατάσταση, επισκευή ή καθαρισμό.

Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης μιας μάσκας αερισμού στο περβάζι

σχάρες συναγωγή δεν είναι ακριβά (ακόμη και μέταλλο) και την εγκατάστασή τους παίρνει πολύ λίγο χρόνο και προσπάθεια. Στην περίπτωση αυτή, το πλέγμα πτητικό, έτσι ώστε το κόστος λειτουργίας τους είναι μηδέν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γρίλιες εξαερισμού για τα περβάζια παραθύρων είναι πολύ δημοφιλείς.

Λευκές γρίλιες για περβάζια παραθύρων

Οι περισσότεροι άνθρωποι παραθύρων παραγγέλνουν λευκά, μαζεύοντας τα λευκά περβάζια σε αυτά. Ως εκ τούτου, η μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των αγοραστών είναι οι γρίλιες για περβάζια παραθύρων λευκού χρώματος.

Μαύρες γρίλιες για περβάζια παραθύρων

Οι περισσότερες φορές μαύρες εξαεριστικές γρίλιες αγοράζονται για εγκατάσταση στα περβάζια παραθύρου σκούρου χρώματος.

Ασημί και γκρι γρίλια για τα παράθυρα

Σε παράθυρα με κρύες αποχρώσεις τοποθετούνται ασημί και γκρι πλέγματα εξαερισμού.

Κλειδαριές για περβάζια παραθύρων

Η σχάρα εξαερισμού SETE για το περβάζι παραθύρου 60x480 mm λευκό

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Μάσκα εξαερισμού SETE για περβάζι παραθύρου 60x480 mm μαύρο

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Ψυγείο εξαερισμού Σέβετε το περβάζι παραθύρου 60x480 mm ασήμι

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Μάσκα εξαερισμού SETE για περβάζι παραθύρου 80x480 mm μαύρο

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Η σχάρα εξαερισμού SETE για το περβάζι παραθύρου 80x480 mm λευκό

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Ψυγείο εξαερισμού Σέτα για περβάζι παραθύρου 80x480 mm ασήμι

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Ψυγείο εξαερισμού GTV για περβάζι παραθύρου 60χ480 mm λευκό

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Ψυγείο εξαερισμού GTV για το περβάζι παραθύρου 60χ480 mm ασημένιο

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Πάγκος εξαερισμού για περβάζι παραθύρου 80x480 mm ασημί

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Ψυγείο εξαερισμού GTV για το περβάζι παραθύρου 80x480 mm λευκό

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Πλέγμα εξαερισμού για περβάζι παραθύρου 100x500 mm, inox

Το Inox είναι ένας υψηλής ποιότητας ανοξείδωτος χάλυβας..

Γκριλ για παράθυρα 80x800 mm άσπρο Bauset

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Πλέγμα για περβάζι παραθύρου Werzalit Werzalit 80x800 mm ασημί

Εάν στην επιφάνεια των παραθύρων το χειμώνα εμφανίζεται συχνά συμπύκνωση ή λάσπη.

Μάσκα εξαερισμού Werzalit 800/80 mm λευκό

Το πλέγμα εξαερισμού Werzalit έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: n..

Σε αυτή την ενότητα του ηλεκτρονικού καταστήματός μας υπάρχουν εξαεριστήρες (convection) για τα παράθυρα. Στο φάσμα των εμπορικών σημάτων GTV, Sete, Bauset, Wersalit διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και το μέγεθος που σας ταιριάζει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές για σχάρες αερισμού. Οι εκπτώσεις δίδονται ανάλογα με τον όγκο της παραγγελίας.

Γιατί χρειαζόμαστε πλέγματα εξαερισμού;

Κατά κανόνα, όλα τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με περβάζια παραθύρων. Και για να σας φέρουν μόνο ευκολία και άνεση, οι γρίλιες εξαερισμού για τα παράθυρα γκρεμίστηκαν προς όφελός τους. Είναι οι σχάρες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία θερμού αέρα από το ψυγείο στο παράθυρο. Ο κύριος ρόλος αυτών των δικτυωτών πλεγμάτων είναι η επίτευξη φυσικής κυκλοφορίας αέρα. Ο ζεστός αέρας από τις καυτές μπαταρίες θα ανέβει και θα κρυώσει - θα πέσει κάτω. Η εμφάνιση της μεταφοράς, στην πραγματικότητα, είναι ένας φυσικός εξαερισμός. Όσο ταχύτερα ο ζεστός αέρας από τις μπαταρίες θα ανέβει από το παράθυρο στο παράθυρο, τόσο το καλύτερο.

Έτσι, μετά την εγκατάσταση της σχάρας εξαερισμού, το περβάζι θα εκτελέσει την εργασία του για ολόκληρο το 100. Με ιδιότητες θερμικής προστασίας, θα διατηρήσει επίσης τη ροή του ζεστού αέρα, που προέρχεται από τους θερμαντήρες και σχηματίζει ένα μαξιλάρι θερμού αέρα κοντά στο παράθυρο. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του συμπυκνώματος.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση σχάρας στο περβάζι

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση της μάσκας εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε πολύ φαρδιά περβάζια που εμποδίζουν εντελώς τα θερμαντικά σώματα κάτω από τα παράθυρα. Σε αυτή την περίπτωση, η κατανομή του αέρα θα είναι λάθος, πράγμα που θα οδηγήσει σε συμπύκνωση στα παράθυρα και το δωμάτιο δεν θα ζεσταθεί σωστά. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα χωρίς να σπάσετε το σχέδιο σχεδιασμού και χωρίς να αλλάξετε τα περβάζια παραθύρων σε μικρότερα μοντέλα. Αρκεί να εγκαταστήσετε μια διακοσμητική μάσκα σε υπάρχοντα προϊόντα.

Πώς να επιλέξετε μια σχάρα για ένα περβάζι παραθύρου

Η επιλογή των σύγχρονων σχάρων μεταφοράς είναι αρκετά μεγάλη: το περβάζι παραθύρου μπορεί να είναι αισθητικά ελκυστικό, έχει πολλούς τύπους σχεδιαστικών και έγχρωμων λύσεων. Πρόκειται για ένα μοντέρνο έπιπλο που μπορεί να το διακοσμήσει σημαντικά. Τα προϊόντα μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υλικό ·
 • χρώμα;
 • σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.
 • μορφή ·
 • μέγεθος;
 • εγκατάσταση.

Επί του παρόντος, σχάρες από διάφορα υλικά

 • ξύλο - η λιγότερο κοινή επιλογή, η οποία είναι πιο ακριβή από το πλαστικό και το αλουμίνιο, και πιο απαιτητική για τη φροντίδα
 • αλουμίνιο - η καλύτερη επιλογή: δεν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία, και δεν είναι πολύ ακριβό.
 • χάλυβα
 • πλαστικό - το φθηνότερο, αλλά σε λευκό χρώμα καίει στον ήλιο και αλλάζει τη σκιά, γρήγορα σπάει

Τα ισχυρότερα προϊόντα θεωρούνται σχάρες από χάλυβα, αλλά έχουν και το μεγαλύτερο βάρος και, φυσικά, το υψηλό κόστος. Λίγο φθηνότερο, αλλά πιο αισθητικά και φιλικό προς το περιβάλλον εμφάνιση ξύλινο πλέγμα. Δεν θα χαλάσουν το εσωτερικό με την εμφάνισή τους, αλλά θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Μια από τις πιο προσιτές γρίλιες εξαερισμού στην επιλογή των τιμών θα είναι τα πλαστικά και τα προϊόντα από αλουμίνιο. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το πλαστικό μπορεί να κάμπτεται και να κιτρινίζουν, και τα υλικά αλουμινίου μπορεί να αντέξει τις ακτίνες του ήλιου και η υγρασία είναι καλύτερη, αλλά το κόστος είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό των πλαστικών προϊόντων.

Συνεπώς, συνιστούμε να διακόψετε την επιλογή σας σε σχάρες αλουμινίου.

Με την ευκαιρία, για εκείνους που σχεδιάζουν κάτι για να βάλει στο περβάζι - δεν συνιστάται να επιλέξετε ένα μοντέλο με πλέγματα πολύ μεγάλες τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση, μικρά πράγματα μπορεί να πέσουν σε αυτά και τα υπολείμματα θα συσσωρευτούν κάτω από τις μπαταρίες. Αν το πλαίσιο δεν χρησιμοποιείται με κανέναν τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μια κοιλιακή μάσκα με μεγάλο τμήμα (μεγάλο μέγεθος μοσχευμάτων) - έως 0,9. Με τον τρόπο αυτό θα ρέει περισσότερος αέρας μέσα από τις οπές, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες συμπύκνωσης.

Όσο πιο κοντά η μάσκα εξαερισμού είναι πιο κοντά στα παράθυρα, τόσο καλύτερα. Με πλαϊνά περβάζια παραθύρων, η μάσκα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες. Για να καθορίσετε ποιες θα είναι οι παράμετροι, θα πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος της μπαταρίας. Εάν στο επάνω τμήμα η μπαταρία έχει 800 ανά 100 mm, τότε τα ανοίγματα για το ίδιο το πλέγμα πρέπει να γίνουν τα ίδια (όχι λιγότερα). Ως εκ τούτου, οι τυποποιημένες διαστάσεις της παραγωγής σχάρων: 800x80, 600x100, 480x80 και 800x80.

Με την μεταφορά της ικανότητάς τους περβάζια ράφι έχουν διαφορετικό μέγεθος ανοιχτό χώρο (το άθροισμα των περιοχών των ανοιγμάτων στο πλέγμα της διόδου του αέρα ονομάζεται ένα ζωντανό τμήμα του πλέγματος). Για γρίλιες συναγωγή κυμαίνεται από 0,42 για να 0,60 g / s, και αυτό είναι αρκετό για τα θερμαινόμενα κτίρια.

Υπάρχει επίσης ένας τύπος σχάρες-lamellas-μπορούν να ρυθμιστούν και να ξεδιπλωθούν ελαφρά προς το παράθυρο. Αυτό βοηθά στην περαιτέρω προστασία των εγκατεστημένων παραθύρων από τη συμπύκνωση και την κατάψυξη.

Εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού

Όχι όλοι οι κατασκευαστές παραθύρων προσφέρουν κατασκευές παραθύρων μαζί με γρίλιες για το περβάζι παραθύρων. Αν δεν σας παρέχεται αυτή η υπηρεσία, οι γρίλιες εξαερισμού στο περβάζι μπορούν να παραγγελθούν σε ειδικά καταστήματα.

Η εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού με τα χέρια σας μπορεί να γίνει σε πλαστικό ή ξύλινο περβάζι παραθύρου - για τοποθέτηση σε συγκεκριμένο "πίνακα" θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη εμπειρία και άλλο εργαλείο. Στα υπόλοιπα, στο περβάζι του τσιμέντου, η σχάρα τοποθετείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

 1. Ηλεκτρική παζλ ή βουλγαρική.
 2. Συγκολλητικό για πλαστικό ή σιλικόνη (δεν απαιτείται).
 3. Οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιεστήριο (απαιτείται αν η γρίλια θα κολληθεί).
 4. Τρυπάνι.
Η διάμετρος του τρυπανιού στο τρυπάνι πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το πλάτος του πριονιού (έτσι ώστε να μπορεί να διεισδύσει μέσα στην τρύπημα).

Κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απόσταση μεταξύ της τοποθέτησης των κονσολών - στην περιοχή της σχάρας της κονσόλας πρέπει να εγκατασταθεί μέχρι και 30 mm στην άκρη του περβάζι του παραθύρου.

Διαδικασία εργασίας

Η εγκατάσταση της σχάρας στο περβάζι έχει ως εξής:

 1. Σημειώστε τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί το πλέγμα.
 2. Τρυπήστε τρύπες στις γωνίες.
 3. Τοποθετήστε μια λεπίδα πριονιού στην οπή και κόψτε την οπή κάτω από την ίδια τη μάσκα.
 4. Οι άκρες των οπών είναι κολλημένες με κόλλα.
 5. Τοποθετήστε την σχάρα στην οπή σταθερά.
 6. Αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα κατά μήκος των άκρων.
 7. Τοποθετήστε οποιοδήποτε βαρέος αντικειμένου στην κορυφή της σχάρας - ως πρέσα.

Τα μεταλλικά προϊόντα δεν πρέπει να στερεώνονται για κόλληση, αλλά για βίδες. Η κόλλα μπορεί να παραλειφθεί εάν η αυλάκωση είναι τελείως επίπεδη: για να κρατάτε τη σόλα σφιχτά μέσα σε αυτήν, χωρίς να μετακινείτε. Σε αυτή την περίπτωση, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να τραβηχτεί - για αντικατάσταση, επισκευή ή καθαρισμό.

Χρωματικές λύσεις

Πριν τοποθετήσετε το πλέγμα, πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα. Οι γρίλιες αερισμού που είναι εγκατεστημένες στο περβάζι παραθύρου (μπορεί να είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο ή πλαστικό), μπορεί να συγχωνευθούν με αυτό ή αντίστροφα - να ξεχωρίζουν. Αυτή η αντίθεση είναι πιο δημοφιλής στους πελάτες από τον συνήθη συνδυασμό χρωμάτων και ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό του δωματίου.

Γρίλια για περβάζια παραθύρων μαύρο

Οι μαύρες σχάρες εξαερισμού αγοράζονται για την τοποθέτηση σε καφέ πλαστικά παράθυρα παραθύρων ή περβάζια από σκουρόχρωμη πέτρα. Είναι επίσης κατάλληλα για ξύλινα περβάζια παραθύρων.

Γρίλια για το περβάζι παραθύρου λευκό

Οι λευκές εξαεριστικές γρίλιες είναι πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών, επειδή Η συντριπτική πλειοψηφία των παραθύρων και παραθύρων παραγγέλνονται σε λευκό.

Γρίλια για τα παράθυρα ασημένια και γκρι

Οι γυάλινες σχάρες εξαερισμού είναι κατάλληλες για ελαφριά πλακάκια με δροσερά χρώματα.