Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου - το μυστικό του αποτελεσματικού εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία άνετων συνθηκών στις εγκαταστάσεις, τις απαιτούμενες παραμέτρους του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, καθώς και για την εξασφάλιση της υγείας. Ανάμεσα στα πιθανά προβλήματα στην οργάνωση της αεροπορικής ανταλλαγής είναι τα ακόλουθα θέματα:

 • πιθανή εμφάνιση αντίστροφης ώσης.
 • διείσδυση του αέρα, μυρίζει από τα γειτονικά δωμάτια σε διακλαδισμένα πολύπλοκα δίκτυα.
 • την ανάγκη για αρκετές φορές να αποκοπεί ο εξωτερικός αέρας.

Όλα αυτά τα προβλήματα επιλύονται από μια μάσκα εξαερισμού με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, τοποθετημένη σε δίκτυα ανταλλαγής αέρα.

Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής: πλεονεκτήματα

Κατά την εγκατάσταση το μπλοκαριστεί από την είσοδο του χώρου αέρα των γειτονικών διαμερισμάτων και άλλα δωμάτια, εξαλείφεται κατά τη διάρκεια της ανάστροφης αέρα, ανατροπής ώση, την διείσδυση των οσμών από τα δωμάτια τουαλέτα. Ως εκ τούτου, συχνά τέτοια σχάρες τοποθετούνται στην είσοδο του αγωγού εξαγωγής στην κουζίνα.

Εξαιρετικά δημοφιλής στις μοντέρνες κουζίνες κουκούλες πάνω από τη σόμπα συχνά απομακρύνονται από τον εξωτερικό τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, η γρίλια με βαλβίδα ελέγχου αερισμού είναι υποχρεωτική για την εγκατάσταση. Είναι εγκατεστημένο για να εξαλείψει τον κίνδυνο να πάρει κρύο υπαίθριο αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτών των μοντέλων:

 • σαφή και βέλτιστη οργάνωση της ροής του αέρα ·
 • προστασία των χώρων από τη σκόνη και τα έντομα ·
 • την πρόληψη της μόλυνσης των αεραγωγών.

Δομικά, οι σχάρες αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής αποτελούνται από:

 • στερέωση με φλάντζα.
 • στέγαση, η οποία ενώνει όλα τα στοιχεία της δομής.
 • ένας ή περισσότεροι λοβοί που επικαλύπτουν τη ροή του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση.
 • άξονες για την περιστροφή των πετάλων.

Οι κύριοι τύποι σχάρων εξαερισμού

Ανάλογα με τον τύπο της διάταξης ασφάλισης, η μάσκα εξαερισμού με τη βαλβίδα μπορεί να είναι:

 • μονόπλευρη βαρύτητα.
 • πέταλο?
 • μεμβράνη.
 • πεταλούδα.

Η αρχή της λειτουργίας προϋποθέτει ότι μια σωστά κατευθυνόμενη ροή αέρα ανασηκώνει τη διάταξη ασφάλισης και ρέει ελεύθερα στον αεραγωγό. Η ροή αντίστροφης κατεύθυνσης πιέζει το τμήμα μανδάλωσης πάνω στην επιφάνεια στήριξης του σώματος της σχάρας και την κλειδώνει.

Μονοφυλλική βαρύτητα Ο σχεδιασμός είναι εκκεντρικά τοποθετημένος στον άξονα ενός κυκλικού ή ορθογώνιου στοιχείου ασφάλισης.

Ελαφρύ εύκαμπτο μεμβράνη ανοίγει και κλείνει από ένα ρεύμα αέρα χαμηλής έντασης. Συνήθως, οι κοιλιακές γρίλιες με βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό είναι εξοπλισμένες με μεμβράνες κατασκευασμένες από ελαφρά συνθετικά υλικά.

Compact πέταλο Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος με έναν τυφλό με βαρυτικό κλείσιμο.

Βαλβίδες πεταλούδας πεταλούδας Είναι εξοπλισμένα με πτερύγια ασφάλισης, τα οποία αναδιπλώνονται όταν ανοίγονται από ένα ρεύμα αέρα και κλείνουν με ένα ελατήριο. Χάρη στο ελατήριο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση.

Υλικά και μορφές πλεγμάτων εξαερισμού με βαλβίδες ελέγχου

Σύμφωνα με τα υλικά, το πλέγμα αερισμού με βαλβίδα ελέγχου μπορεί να είναι:

 • πλαστικό;
 • μέταλλο από γαλβανισμένο ατσάλι.

Το κύριο υλικό είναι ελαφρύ, ανθεκτικό στη διάβρωση, φθηνό και εύκολο στην εγκατάσταση πλαστικό. Ωστόσο, δεν ανέχεται τις υψηλές θερμοκρασίες και τα συνηθέστερα αυτά προϊόντα χρησιμοποιούνται για εσωτερική εγκατάσταση. Για εξωτερική τοποθέτηση χρησιμοποιούνται συνήθως μεταλλικά μοντέλα. Για να αποφευχθεί ο παγετός του χειμώνα, χρησιμοποιούνται θερμαινόμενες κατασκευές.

Σύμφωνα με το σχήμα της μάσκας αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής, διατίθενται οι ακόλουθοι τύποι διατομών:

 • στρογγυλή?
 • τετράγωνο.
 • ορθογώνιο τμήμα.

Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου πλέγματος, πρέπει να εστιάσετε στις συνθήκες λειτουργίας, το σχήμα και το μέγεθος της εισόδου στον αγωγό εξαερισμού.

Εγκατάσταση σχάρας εξαερισμού

Πριν από την εγκατάσταση, ελέγχεται η μάσκα εξαερισμού με την βαλβίδα επιστροφής για τον κανονικό προσανατολισμό της βαλβίδας έτσι ώστε μια σωστά μετακινούμενη ροή αέρα να ανοίγει το στοιχείο ασφάλισης. Είναι επίσης απαραίτητο να εξεταστεί προσεκτικά το διαβατήριο προϊόντων και να συμμορφωθεί πλήρως με όλες τις απαιτήσεις που παρατίθενται σε αυτό.

Εάν δεν υπάρχουν συνδετήρες στο κιτ, πρέπει να αγοράσετε τα απαιτούμενα προϊόντα. Προετοιμάζεται επιφάνεια για την εγκατάσταση της φλάντζας σχάρας. Σημειώνονται θέσεις για σφιγκτήρες, τρύπες για γόμφους, τοποθετούνται πείροι. Εγκαθίσταται το προϊόν με αυτοεπιπεδούμενο. Μετά την τοποθέτηση της μάσκας με μια βαλβίδα προς τα πίσω αποτελεσματική για εξαερισμό, γίνεται η διαρροή αρμών.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: πώς να ρυθμίσετε τον αερισμό με βαλβίδα ελέγχου για εξαγωγή

Μήπως οι μυρωδιές του φαγητού προετοιμάζονται και πάλι πίσω, αντί να εγκαταλείπουν το δωμάτιο για πάντα; Και αυτό παρά το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού; Συμφωνώ, αυτή είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, από την οποία θέλετε να ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα το πρόβλημα έγκειται στην εμφάνιση ανάστροφης έλξης. Αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο, το οποίο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

Θα σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα αρώματα με μια απλή και φθηνή συσκευή που δεν απαιτεί εκ νέου σχεδιασμό των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού ή σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Θα αρκεί να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό - θα λύσει το πρόβλημα.

Όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Αλλά γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σχεδιασμού για την υλοποίηση τέτοιων συσκευών, τα υπέρ και τα κατά τους, καθώς και τους κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης στα συστήματα εξάτμισης. Όλες οι πληροφορίες δίνονται στο άρθρο μας. Επίσης, περιέχει χρήσιμα βίντεο κλιπ με οδηγίες βήμα προς βήμα για επεξεργασία και φωτογραφίες που αποδεικνύουν σαφώς την ουσία του υλικού που παρουσιάζεται.

Λόγοι για την αντίστροφη έλξη

Για να αποφασίσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, πρέπει να διαπιστώσετε την πιθανότητα ανάστροφης έλξης στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε σωστά την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού παροχής και εξαγωγής βασίζεται στο νόμο ότι ανά πάσα στιγμή ο όγκος του αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο είναι ο ίδιος.

Έτσι, το βύθισμα επιστροφής στην κουκούλα προκύπτει αν η συνολική ροή σε άλλα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα κατευθύνεται από το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί κύριοι λόγοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Συχνά η ανάστροφη ώθηση προκύπτει λόγω σημαντικής μείωσης ή διακοπής της ροής που εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της σταδιακής απόφραξης των οπών και στην περίπτωση ενός αναγκαστικού κυκλώματος, φθορά ή διάσπαση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα.

Επίσης, η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης μπορεί να διευκολυνθεί από την απότομη αύξηση του όγκου του αέρα που ρέει μέσω μιας από τις διατάξεις εξαγωγής.

Για παράδειγμα, στη θέρμανση του κλιβάνου, ο θερμός αέρας με προϊόντα καύσης αφήνει έντονα μέσα από την καμινάδα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόσληψη μέσω του αερισμού τροφοδοσίας, η κατεύθυνση ροής στα εκχυλίσματα θα αλλάξει.

Στην περίπτωση χρήσης αεραγωγού με πολλά σημεία εισαγωγής αέρα μέσα στο σπίτι, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση ροής εάν ένας από αυτούς είναι εξαναγκασμένος αερισμός.

Έτσι, αν τα κουτιά από την κουζίνα και το μπάνιο είναι συνδεδεμένα σε ένα σύστημα, η ενεργοποίηση της κουκούλας θα έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του αέρα όχι μόνο προς το δρόμο αλλά και προς το μπάνιο.

Η αλλαγή των παραμέτρων του περιβάλλοντος εκτός του διαμερίσματος ή στο σπίτι μπορεί επίσης να προκαλέσει οπισθοδρόμηση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής που σχετίζονται με την αλλαγή του εδάφους, όπως η ανέγερση ή η κατεδάφιση κοντινών δομών, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση του ανέμου προς την πλευρά του σχεδίου.

Σε πολυκατοικίες, όταν χρησιμοποιείτε κοινούς αεραγωγούς εξαερισμού για εξαερισμό, είναι πιθανό ότι θα υπάρξει αντίστροφη ώθηση στο διαμέρισμα λόγω της σύνδεσης ισχυρών καυσαερίων με τους γείτονες.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παλιά σπίτια, των οποίων οι συνήθεις αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα χρήσης συσκευών για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνθήκες για αντίστροφη έλξη, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής κατά την εγκατάσταση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα.

Πιθανές τροποποιήσεις, μόλυνση του αερισμού τροφοδοσίας ή εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας μεταβλητής κατεύθυνσης της ροής αέρα.

Το κόστος των έτοιμων συσκευών είναι χαμηλό και η εισαγωγή μιας βαλβίδας σε ήδη λειτουργούντες αεραγωγούς είναι ένα δύσκολο έργο.

Τύποι σχεδιασμού βαλβίδων ελέγχου

Σε σχέση με την ευρεία χρήση των διατάξεων εξάτμισης, η χρήση του χειροκίνητου ελέγχου για τον έλεγχο της ροής του αέρα δεν είναι πλέον σημαντική.

Υπάρχουν τέσσερις θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι αυτόματης παρεμπόδισης της πρόωσης στο σύστημα εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής.

Τύπος # 1 - δράση βαρύτητας ενός φύλλου

Ένα ρεύμα που κατευθύνεται από το δωμάτιο ασκεί πίεση στο πτερύγιο της βαλβίδας και ανοίγει για να επιτρέψει τη διέλευση του αέρα. Εάν δεν υπάρχει κίνηση ή υπάρχει αντίστροφη ώθηση της πίεσης, η βαλβίδα δεν θα κλείσει και, υπό βαρύτητα, θα κλείσει.

Με τη σωστή εγκατάσταση, η βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φυσικό αερισμό, καθώς η αντοχή ανοίγματος του φύλλου είναι ασήμαντη.

Υπάρχουν δύο τρόποι υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού:

 • αξονική μετατόπιση, επί του οποίου είναι στερεωμένο το φύλλο, σε σχέση με τη μέση του τμήματος αγωγού του αγωγού.
 • παρουσία ενός αντίβαρου, που βρίσκονται μέσα ή έξω από τη συσκευή.

Δεδομένου ότι η αρχή του κλεισίματος του φύλλου βασίζεται στη δράση της βαρύτητας, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η βαλβίδα, ανάλογα με τον σχεδιασμό, αυστηρά οριζόντια ή κάθετα χρησιμοποιώντας το επίπεδο.

Διαφορετικά, είναι δυνατό ή ελλιπές κλείσιμο ή σημαντική ροή αέρα στο σύστημα εξαερισμού θα είναι απαραίτητη για το άνοιγμα του φύλλου, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αντίβαρο.

Τύπος # 2 - διπλό ελατήριο

Η βαλβίδα πεταλούδας που δεν επιστρέφει είναι εξοπλισμένη με δύο κουρτίνες που διπλώνουν υπό πίεση από τη δεξιά πλευρά και χτυπάνε με ελατήρια σε περίπτωση που δεν υπάρχει.

Δεδομένου ότι η διαδικασία κλεισίματος δεν εξαρτάται από τη δράση της βαρύτητας, μια τέτοια συσκευή, σε αντίθεση με τον βαρυτικό τύπο, μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνία.

Συνήθως, αυτή η επιλογή λειτουργεί κανονικά μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό που χρησιμοποιεί εξάτμιση.

Πριν αγοράσετε μια βαλβίδα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ευαισθησία των παραθυρόφυλλων για το άνοιγμα στο χαρακτηριστικό πίεσης αέρα του αεραγωγού στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί.

Ορισμένες σύγχρονες συσκευές όπως "πεταλούδα" μπορούν να ρυθμιστούν με τη δύναμη των ελατηρίων.

Πληκτρολογήστε # 3 - περσίδες στην μάσκα εξαερισμού

Η μάσκα που κλείνει την έξοδο στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένη με μια βαλβίδα που μοιάζει με παραθυρόφυλλα σε παράθυρο. Η αρχή της δράσης της είναι βαρυτική, ανάλογη με την έκδοση ενός φύλλου.

Η χρήση πολλαπλών φυλλαδίων αντί για ένα οφείλεται στη συμπαγή λειτουργία της συσκευής στην ανοιχτή θέση, η οποία σχετίζεται με εξωτερικά στοιχεία του συστήματος.

Οι διαστάσεις των σχάρων σχεδιάζονται για τις τυπικές παραμέτρους των αγωγών αερισμού για τα εκχυλίσματα και τις οπές αέρα για τους τοίχους.

Η βαλβίδα για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ολόκληρη την σχάρα ή μόνο στο άνοιγμα για φυσικό εξαερισμό.

Στην πώληση υπάρχουν πλέγματα με βαλβίδα αντεπιστροφής άλλων σχεδιαστικών λύσεων. Ωστόσο, οι επιλογές με μεμβράνη ή η χρήση ελατηρίων θα έχουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Επομένως, για ένα πλέγμα δρόμου είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή με τύπους κλείστρου "blinds".

Τύπος # 4 - εύκαμπτη μεμβράνη

Η αρχή της βαλβίδας ελέγχου μεμβράνης βασίζεται στην ικανότητα της ροής να αλλάζει τη θέση της εύκαμπτης πλάκας.

Η τοποθέτησή του επιτρέπει ένα άνοιγμα του ανοίγματος εξαερισμού για μία κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, και για ένα άλλο - το κλείσιμο του, στενά δίπλα στην περίμετρο.

Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης της μεμβράνης από μια ισχυρή οπίσθια κίνηση, απαιτούνται πρόσθετες νευρώσεις, στις οποίες θα ηρεμήσει κατά το κλείσιμο του ανοίγματος.

πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό το γεγονός, όταν η απόκτηση της βαλβίδας διαφράγματος είναι κατά τα άλλα πιθανή στρέβλωση και σχηματισμό κενού επακόλουθη πτερύγια, σύμφωνα με την οποία η μερική μετάδοση θα συμβεί αντίστροφη συσκευή ροή αέρα.

Χαρακτηριστικά του αυτο-κατασκευασμένο

Λόγω του χαμηλού κόστους των βαλβίδων ελέγχου, η ανεξάρτητη κατασκευή της συσκευής έχει σημασία μόνο όταν χρησιμοποιείτε μια μάσκα εξαερισμού ή έναν αγωγό αγωγών με μη τυπικές γεωμετρικές παραμέτρους.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι συχνά φθηνότερο και ταχύτερο για να γίνει μια βαλβίδα για αυτό παρά για τη μετάβαση σε ένα τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε μια μεμβράνη ή μία βαλβίδα. Ως φύλλο χρησιμοποιείται ένα άκαμπτο υλικό, για παράδειγμα μια πλαστική ή μεταλλική πλάκα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ακόλουθα σημεία:

 • το στήριγμα της πλάκας επί των τοιχωμάτων του σώματος της βαλβίδας ή της προεξοχής ασφάλισης για την αποτροπή του σχηματισμού ενός κενού και της διόδου του αέρα.
 • Η εξάλειψη του χτυπήματος της πλάκας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση συχνών αλλαγών στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Για μια βαλβίδα μεμβράνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή ένα φύλλο λεβάν, μεγαλύτερο από την οπή εξαερισμού.

Με ένα ισχυρό οπίσθιο τράβηγμα, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμόρφωση του υλικού της μεμβράνης, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί μια σχάρα στην οποία θα αναπαυθεί.

Κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης

Για συστήματα οποιασδήποτε διαμόρφωσης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη διάταξη των βαλβίδων με τέτοιο τρόπο ώστε η ώση επιστροφής να εμποδίζεται με οποιοδήποτε συνδυασμό ανεμιστήρων και κουκούλες που περιλαμβάνονται. Η ποιότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση των ίδιων των συσκευών.

Η θέση της βαλβίδας στο σύστημα εξαερισμού

Αν το σύστημα εξατμίσεως έχει ένα ενιαίο χώρο εισαγωγής αέρα, η οποία αγωγό εξαερισμού έρχεται στον άξονα ή στο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί ανάστροφη ώση αρκεί για να αποδείξει στον αγωγό μια ενιαία βαλβίδα.

Εάν η τοπολογία του συστήματος είναι πιο περίπλοκη λόγω της παρουσίας αρκετών κουτιών ή ανοιγμάτων για φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι κανόνες για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου:

 1. Για κάθε κλάδο που συνδέει το σημείο εισαγωγής αέρα και τον κύριο αγωγό, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ανακατεύθυνση του αέρα προς την κουκούλα όταν δεν είναι ενεργοποιημένη.
 2. Συνήθως, μια άλλη συσκευή είναι εγκατεστημένη στην έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, με πλήρη αεροστεγανότητα του καναλιού, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά η πρακτική δείχνει την εγκυρότητα της τοποθέτησης της βαλβίδας σε αυτό το μέρος.

Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται σε μέρη με την πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από προσκολλημένες σκόνες σκόνης και λίπους, διαφορετικά δεν θα υπάρξει πλήρες κλείσιμο των αποσβεστήρων με αντίστροφη πρόσφυση.

Κατά την προσομοίωση του αγωγού, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κατασκευαστής μπορεί να εγκαταστήσει μια βαλβίδα αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα ή τον απαγωγέα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστή προστασία αντίστροφης ώσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση της βαλβίδας κοντά στην είσοδο του ορυχείου των πολυκατοικιών.

Το σύστημα γενικού αερισμού είναι μια κοιλότητα προστατευμένη από το άμεσο ηλιακό φως με θετική θερμοκρασία, στην οποία εισέρχεται περιοδικά υγρός αέρας, το οποίο είναι ένα ιδανικό μέσο για την αναπαραγωγή διαφόρων ειδών μικροοργανισμών.

Επίσης συχνά κατοικούνται από έντομα, πτηνά και τρωκτικά.

Ο αέρας σε τέτοια ορυχεία σπάνια πληροί τις υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τις κατοικίες.

Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση της κανονικής επεξεργασίας αποχέτευσης των αξόνων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δυνατότητα αντίστροφης έλξης και η είσοδος αέρα από αυτό μέσα στο διαμέρισμα.

Χρώματα εγκατάστασης και συντήρησης

Για τη δημιουργία του αερισμού του σπιτιού, χρησιμοποιούνται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αεραγωγοί με τυπικές διαστάσεις. Για αυτούς, υπάρχουν έτοιμες λύσεις που περιέχουν μια βαλβίδα ελέγχου που μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι παρόμοια με τη σύνδεση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου εξαερισμού.

Εάν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτική λειτουργία του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού, υπάρχουν δύο τυπικές λύσεις για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου, η οποία καθιστά δυνατή:

 • εγκατάσταση της αντλίας κοντά στην σχάρα εξαερισμού, με την εγκατάσταση της βαλβίδας στην κάμψη για φυσικό αερισμό.
 • αγορά ειδικού σχεδιασμού με δύο οπές και για τους δύο τύπους εξαερισμού.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά νύχια.

Η πρώτη μέθοδος είναι προτιμότερη, αφού η ανάλυση του συστήματος εξαερισμού για τον καθαρισμό, την επισκευή ή την αλλαγή της διαμόρφωσής του γίνεται ευκολότερα πρώτα απ 'όλα με την αφαίρεση της σχάρας.

Εάν αποφασιστεί η εγκατάσταση μιας σχάρας από το εσωτερικό του δωματίου, τότε η άρθρωση της σχάρας και του τοίχου πρέπει να σφραγιστεί προσεκτικά.

Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζονται στα πλέγματα των δρόμων, που είναι εξοπλισμένα με περσίδες, είναι η κατάψυξη και το πάγωμα των φύλλων στον παγετό. Ο αέρας που προέρχεται από το μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα, κορεσμένο με υγρασία, το οποίο παγώνει σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο προβλήματα:

 • οι πόρτες δεν κλείνουν την οπή εξαερισμού, ως αποτέλεσμα, στην περίπτωση της αντίστροφης ώσης, ο αέρας διεισδύει στο δωμάτιο, αν και σε μικρότερο όγκο από ό, τι χωρίς καμία προστασία.
 • υπάρχει σημαντική μείωση της διατομής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη χωρητικότητα του συστήματος, η οποία μειώνει τη ροή του αέρα και αυξάνει το φορτίο στους ανεμιστήρες και τις κουκούλες κουζίνας.

Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά την παρουσία πάγου στην σχάρα και να την αφαιρέσετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μηχανικά, αλλά υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο περίβλημα και στις περσίδες, εάν είναι κατασκευασμένες από πλαστικό.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα άκαμπτο πλέγμα από μέταλλο από το εξωτερικό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τοποθέτηση της βαλβίδας σε πλέγμα εξαερισμού τυπικού μεγέθους:

Ο τρόπος εγκατάστασης της βαλβίδας για εναλλακτική λειτουργία εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού:

Κατασκευή βαλβίδας διαφράγματος:

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα εξαγωγής αέρα θα εξασφαλίσει μια συνήθη λειτουργία εξαερισμού, θα εξαλείψει την αντίστροφη κίνηση της ροής του αέρα, θα εξαλείψει τις επιβλαβείς οσμές και τις τοξικές πτητικές ενώσεις. Εγκαταστήστε τη συσκευή με τα χέρια σας, αν αγοράσετε μια έτοιμη δομή που αντιστοιχεί στο τμήμα του κουτιού εξαερισμού στο σπίτι.

Πλέγμα με βαλβίδα ελέγχου

Σχεδιάζω να τραβήξω την κουκούλα στον αεραγωγό εξαερώνοντας μια ξεχωριστή οπή (πιο κοντά στην οροφή) και να κλείσω αυτόν τον σωλήνα με γυψοσανίδα. Και το άνοιγμα του προσωπικού κλείνει με μάσκα με βαλβίδα ελέγχου. Ότι η μυρωδιά δεν επέστρεψε στο διαμέρισμα. Δεν μπορώ να βρω πουθενά στο διαδίκτυο ένα τέτοιο πλέγμα με μια βαλβίδα ελέγχου. Είναι μόνο ένα είδος γύρου πάει. Με βοηθήστε να το βρω; Ίσως να αποκαλούνται με κάποιο τρόπο έξυπνα;

Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, είναι απαραίτητο να "συλλογικής εκμετάλλευσης" περισσότερο. Περίπου (μόνο για τη βαλβίδα της εξάτμισης της εξάτμισης δεν είναι απαραίτητη).

Kirk-83 έγραψε:
Δεν μπορώ να βρω πουθενά στο διαδίκτυο ένα τέτοιο πλέγμα με μια βαλβίδα ελέγχου. Είναι μόνο ένα είδος γύρου πάει. Με βοηθήστε να το βρω; Ίσως να αποκαλούνται με κάποιο τρόπο έξυπνα;

Οι λύσεις έτοιμες είναι.
Ostberg: αδρανειακά σχάρες VK.
Arctos:
Systemair: blinds VK.

veterburg
Αυτές οι "λύσεις" για μηχανικό αερισμό, για το φυσικό δεν ταιριάζουν - "στραγγαλίζουν"!

Προς AlexEE:
"Σχεδιάζω να αποσπάσω την κουκούλα", ερμήνευσα ως τη σύνδεση μιας μηχανικής κουκούλας.

Για φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τη βαλβίδα πετάλου.

veterburg
Γιατί να δοκιμάσετε, εδώ εδώ και πολύ καιρό ήδη "βόλτες".

AlexEE έγραψε:
veterburg
Γιατί να δοκιμάσετε, εδώ εδώ και πολύ καιρό ήδη "βόλτες".

Από όσο καταλαβαίνω, η φωτογραφία περιστρέφεται κατά 90 μοίρες;

veterburg
Όχι, όχι φωτογραφίες -: αυτό είναι το κύριο "τσιπ"!

AlexEE έγραψε:
veterburg
Όχι, όχι φωτογραφίες -: αυτό είναι το κύριο "τσιπ"!

Μια άλλη φορά. δεν οδήγησε στο τέλος. στην κορυφή του αγωγού εξαερισμού θα πάει η αυλάκωση από την κουκούλα. Ακριβώς κάτω θα υπάρχουν ανοίγματα για φυσικό εξαερισμό. Εάν εφοδιάσω τη βαλβίδα με φλάντζα. Τότε πώς θα με βοηθήσει αυτό; Με την εστία μαγειρέματος, όλες οι μυρωδιές θα επιστρέψουν στην κουζίνα με φυσικό αερισμό; αλλά πώς να τοποθετήσετε μια τέτοια βαλβίδα στον φυσικό εξαερισμό; Δεν φαίνεται πολύ ήπια.

αλλά πώς να τοποθετήσετε μια τέτοια βαλβίδα στον φυσικό εξαερισμό;

Διαβάστε προσεκτικά τη σύνδεση! Δεν υπάρχει τίποτα για τη βαλβίδα στην κουκούλα, ακόμα και το αντίθετο:

 1. Κυματοειδές χωρίς βαλβίδες τοποθετημένες σε μια νέα τρύπα

Υπάρχει επίσης ο τρόπος να τοποθετηθεί η βαλβίδα στην τρύπα. Εάν δεν καταλαβαίνετε, τότε στη σύνδεση από την πρώτη θέση μου πίσω από την σχάρα είναι εγκατεστημένη μια τέτοια βαλβίδα. Κατά τη γνώμη μου, φαίνεται, ακόμη και "πολύ".

AlexEEEE, στη φωτογραφία ένα κομμάτι τεστολίθου, βαλβίδα στήριξης. Χωρίς αυτό δεν λειτουργεί ή τι;
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τρυπώ 2 τρύπες (κάτω από την αυλάκωση και κάτω από τη βαλβίδα), αν τα πάντα επιλυθούν εγκαθιστώντας μία βαλβίδα στο ventcorobe;
Έτσι γίνεται σε μένα:

AlexEE έγραψε:
Διαβάστε προσεκτικά τη σύνδεση! Δεν υπάρχει τίποτα για τη βαλβίδα στην κουκούλα, ακόμα και το αντίθετο:

Υπάρχει επίσης ο τρόπος να τοποθετηθεί η βαλβίδα στην τρύπα. Εάν δεν καταλαβαίνετε, τότε στη σύνδεση από την πρώτη θέση μου πίσω από την σχάρα είναι εγκατεστημένη μια τέτοια βαλβίδα. Κατά τη γνώμη μου, φαίνεται, ακόμη και "πολύ".

Όπως συνέβη. Απομένει να εξηγήσουμε στους σκληρούς εργάτες πώς να το κάνουν.

andryvlad έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τρυπώ 2 τρύπες (κάτω από την αυλάκωση και κάτω από τη βαλβίδα), αν τα πάντα επιλυθούν εγκαθιστώντας μία βαλβίδα στο ventcorobe;

Λοιπόν, επειδή θέλω να κλείσω τη γυψοσανίδα με ένα σωλήνα που πηγαίνει στην κουκούλα.

Πού χρησιμοποιείται η μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής;

Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα

Σήμερα, για τους καταναλωτές, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία συστημάτων εξαερισμού γενικά, τα στοιχεία τους, τα πρόσθετα εξαρτήματα και όλα τα είδη των συνδετήρων.

Φυσικά, με μια τόσο τεράστια ποικιλία είναι δύσκολο να επιλέξετε ακριβώς τι είναι ιδανικό για τα χαρακτηριστικά του δωματίου σας. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε με προσοχή κάθε στοιχείο του συστήματος για σωστή και πλήρη λειτουργία του εξαερισμού.

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον βέλτιστο τύπο αγωγού (το σωστό υλικό, τις διαστάσεις, το σχήμα της συσκευής), τον ανεμιστήρα και τα εξαρτήματα σε αυτό, καθώς και τον καθορισμό των σταδίων της εγκατάστασης. Το υλικό και οι διαστάσεις του αγωγού για το σχέδιο είναι επίσης σημαντικά.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του εξαερισμού είναι η μάσκα αερισμού με βαλβίδα. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει το σχεδιασμό, τα πλεονεκτήματα, τα χαρακτηριστικά, τους τύπους και τις τιμές τέτοιων σχάρων, που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε σαφώς τι χρειάζεται για εσάς για το σύστημα εξαερισμού.

1 Σχεδιασμός και εφαρμογή μιας σχάρας αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής

Εάν θέλετε να επιλέξετε μια φθηνή συσκευή που θα αντιμετωπίσει καλύτερα τον αερισμό του δωματίου σας, τότε η μάσκα αερισμού με βαλβίδα ελέγχου θα είναι η σωστή επιλογή. Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας μάσκας εξαερισμού δεν είναι τόσο απλός, αλλά λείπουν και πολύπλοκες τεχνικές λύσεις.

Για να κατανοήσετε την ουσία της συσκευής ψησίματος εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε ποια μέρη αποτελείται. Βασικές λεπτομέρειες:

 • σχάρα για ροή αέρα?
 • προστατευτικό περίβλημα.
 • χρειάζεται επίσης ανεμιστήρας. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της σωστής πίεσης στον αγωγό.

Πώς λειτουργεί η σχάρα αερισμού με μια βαλβίδα αντεπιστροφής

Η βαλβίδα αντεπιστροφής χρησιμεύει ως επικάλυψη ξένων οσμών από το εξωτερικό, απομονώνει επίσης τον εξωτερικό θόρυβο, εμποδίζει τα κουνούπια και άλλες δυσμενείς ουσίες να εισέλθουν στο σύστημα. Επιπλέον, εκτελεί τις λειτουργίες ενός θερμοστάτη χώρου.

Με βάση αυτό, μπορεί κανείς να καταλάβει πώς η αρχή έργα έχουν αεραγωγούς με μια βαλβίδα ελέγχου για την κουζίνα. Υπό την επίδραση του ανεμιστήρα, η ροή του αέρα καπνό μολυσμένο εκκενώνεται μέσω του αγωγού αέρα στο πλέγμα, στην οποία, με τη σειρά του, υψώνεται βαλβίδα (υπό πίεση), και επομένως δεν υπάρχει αερισμός του χώρου.

Το βασικό μέρος είναι η βαλβίδα, η οποία κάνει αυτό το είδος πλέγματος ειδικό.

Είναι σαφές ότι ο βρώμικος αέρας θα αποδειχθεί μόνο εάν υπάρχει μια αντίστοιχη εσωτερική πίεση, όταν απουσιάζει, ο αέρας από το εξωτερικό δεν μπορεί να ανυψωθεί από τη βαλβίδα. Το κόστος ενέργειας για ένα τέτοιο δίκτυο θα είναι ελάχιστο για εσάς. Και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ελλείψεις σε αυτό το είδος μάσκας εξαερισμού.

Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα επιστροφής

Η μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου είναι η ιδανική επιλογή για τον λόγο τιμής / ποιότητας. Έτσι, αυτός ο τύπος πλέγματος εξαερισμού θα είναι ιδανικός για να σχεδιάσετε μια κουζίνα.

Επίσης, η μάσκα εξαερισμού με φυσική βαλβίδα θα είναι ιδανική σε κάθε χώρο διαβίωσης, στο γραφείο σας και ακόμη και σε μια μικρή βιομηχανική επιχείρηση.
στο μενού ↑

2 Τύποι πινάκων εξαερισμού με βαλβίδα και σημαντικές διαφορές τους

Αν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε μια μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής, πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να παραλάβετε ένα προϊόν που είναι ιδανικό για τις ατομικές ανάγκες των χώρων σας.

 1. Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό για το προϊόν, το σχήμα του.
 2. Δεύτερον, επιλέξτε το βέλτιστο μέγεθος.
 3. Τρίτον, η σχάρα εξαερισμού με τη βαλβίδα ροής αέρα μπορεί να έχει διαφορετικό σχεδιασμό της ίδιας της βαλβίδας. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός προϊόντος.

Σχέδιο λειτουργίας της γρίλιας με βαλβίδα επιστροφής

Αν μιλάμε για το υλικό της μάσκας εξαερισμού με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, πρέπει να σημειωθεί ότι για σήμερα, το πιο δημοφιλές είναι το πλαστικό μοντέλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά έχουν:

 • μια μικρή τιμή?
 • Αντοχή στην εξωτερική υγρασία και διάβρωση.
 • εύκολη εγκατάσταση.

Ως εκ τούτου, μια πλαστική μάσκα αερισμού με μια βαλβίδα ελέγχου είναι η πιο κοινή επιλογή, σε σύγκριση με τον κύριο ανταγωνιστή της - ένα μεταλλικό προϊόν.

Τα μοντέλα αεριζόμενου γαλβανισμένου πλέγματος με βαλβίδα αντεπιστροφής χρησιμοποιούνται επίσης αρκετά συχνά και έχουν ακόμη και τα πλεονεκτήματά τους, όπως μεγάλη αντοχή στη θερμότητα.

Αλλά ταυτόχρονα, με συνεχή έκθεση στην υγρασία, ακόμη και το γαλβανισμένο μέταλλο τελικά θα είναι επιρρεπές σε διαβρωτικές και διαβρωτικές διεργασίες. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε μεταλλική μάσκα με βαλβίδα ελέγχου, πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής της θα είναι πολύ μικρότερη από εκείνη της πλαστικής.

Για να αγοράσετε σχάρες αερισμού με βαλβίδα, πρέπει να έχετε τα κατάλληλα οικονομικά μέσα. Οι τιμές για τις σχάρες αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι πολύ διαφορετικές και είναι διαθέσιμες για σχεδόν οποιοδήποτε καταναλωτή. Ανάλογα με το υλικό και το μέγεθος της τιμής ξεκινούν από 100 ρούβλια και μπορούν να φτάσουν τα 1000 ρούβλια για το μοντέλο premium.

Επίσης στην τιμή είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν (αν είναι απαραίτητο) στοιχεία σύνδεσης (στα περισσότερα μοντέλα που περιλαμβάνονται στο κιτ), σφραγιστικό, καθώς και προσαρμογείς.
στο μενού ↑

2.1 Ποια είναι τα βήματα για τη διάσπαση της εγκατάστασης σχάρας εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου;

Ο σχεδιασμός μιας τυπικής μάσκας εξαερισμού με μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι τεχνικά απλή, ώστε να μπορείτε εύκολα να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Επίσης, έχετε την ευκαιρία να εγκαταστήσετε έναν εξαερισμό με βαλβίδα ελέγχου σχεδόν οπουδήποτε στο σύστημα εξαερισμού, ανεξάρτητα από το αν είναι η εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου ή ο εσωτερικός άξονας του αγωγού.

Έτσι φαίνεται η μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής

Δηλαδή, η μάσκα αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι από σχεδόν οποιοδήποτε υγιές άτομο και στον τόπο όπου είναι βολικό. Ωστόσο, για να λειτουργήσει μια τέτοια σχάρα για μέγιστο χρονικό διάστημα, καθώς και να λειτουργήσει πλήρως από την πρώτη μέρα, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν τα έργα εγκατάστασης με σταδιακό τρόπο.

 1. Ξεκινήστε την εγκατάσταση με την αφαίρεση των διαστάσεων. Αφού αγοράσετε το τρίψιμο, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη θέση του προϊόντος στο μέλλον και επίσης να ελέγξετε τη στεγανότητα του με τη μελλοντική συνεχόμενη επιφάνεια.
 2. Η σχάρα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής για τράβηγμα στερεώνεται στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Εάν η δομή είναι χαλαρή ή ελαφρώς σφικτή, είναι απαραίτητο να στερεώσετε την σχάρα με ένα αφρώδες υλικό ή με στεγανωτικό.
 3. Στο τέλος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα λειτουργεί σωστά, και στην ακινησία της απουσία πίεσης.

Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου

Κατασκευή Κατασκευής Επιλέξτε μια μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής

Επιλέξτε ένα άνοιγμα με βαλβίδα ελέγχου

Μια εξαιρετική λύση για τη διευθέτηση του αερισμού του σπιτιού θα είναι οι σχάρες εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Όπως γνωρίζετε, ο αέρας στον περιβάλλοντα χώρο περιέχει ένα τεράστιο αριθμό όλων των ειδών ακαθαρσιών, οι οποίες έχουν επιβλαβές αποτέλεσμα στο ανθρώπινο σώμα.

Στον αέρα, συσσωρεύονται τακτικά σωματίδια σκόνης, διάφοροι μικροοργανισμοί άγνωστης προέλευσης, βλαβερά βακτήρια, υγρασία και πολλά άλλα ιχνοστοιχεία, τα οποία απλά δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι.

Όλα αυτά μπορούν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία των ανθρώπων και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.

Για να μην συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά το σύστημα αερισμού του σπιτιού, το οποίο θα αντισταθμίσει αποτελεσματικά την είσοδο ανεπιθύμητων στοιχείων στο χώρο διαβίωσης.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την κουζίνα, η οποία συσσωρεύει τακτικά μια τεράστια ποσότητα δυσάρεστων οσμών.

Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε και να τοποθετήσετε ένα συμβατικό σύστημα εξαερισμού, αλλά αυτό δεν θα προστατεύσει το δωμάτιο από την είσοδο σε αυτό ξένων οσμών και ατμοσφαιρικού αέρα από το δρόμο.

Η εγκατάσταση ενός συνηθισμένου εκχυλίσματος θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος με την αφαίρεση του εσωτερικού αέρα, αλλά δεν θα προστατεύσει τον χώρο από την πλευρά του δρόμου.

Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση ειδικής σχάρας εξαερισμού, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής, μπορεί να εξαντληθεί από τη θέση.

Χαρακτηριστικά και αρχή λειτουργίας

Εάν εξοπλίζετε το σύστημα εξαερισμού με μια συνηθισμένη μάσκα εξαερισμού, τότε στην περίπτωση αυτή ο αέρας από το δωμάτιο θα αφαιρεθεί ταυτόχρονα και θα βγει από το δρόμο.

Είναι δυνατό να αποφευχθεί αυτό και να κατευθυνθείτε μόνο προς μία κατεύθυνση εάν εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού που θα είναι εφοδιασμένη με μια ειδική βαλβίδα ελέγχου.

Αυτή η βαλβίδα ελέγχου είναι η ίδια περιοχή μιας συγκεκριμένης διατομής, η οποία γίνεται με τη μορφή ενός κύκλου, ενός τετραγώνου ή μιας λεγόμενης "πεταλούδας".

Αυτή η βαλβίδα έχει λοβούς που είναι σταθερά συνδεδεμένοι σε έναν ειδικό άξονα στον άξονα εξαερισμού. Αυτοί οι λοβοί είναι ικανοί να περάσουν τον αέρα σε μία μόνο κατεύθυνση.

Έτσι, με την κατεύθυνση των ανεπιθύμητων ροών αέρα προς τον χώρο της κουζίνας, αυτά τα πέταλα θα έρθουν αυτόματα σε μια θέση όπου η απόσταση του άξονα απλά επικαλύπτεται.

Κατά κανόνα, μια τέτοια μάσκα εξαερισμού είναι εγκατεστημένη στην περιοχή σχεδίασης και όχι στο εσωτερικό του ορυχείου.

Η μάσκα αερισμού, η οποία είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής, έχει ορισμένα πλεονεκτήματα.

Πρώτα απ 'όλα, αποτρέπει την είσοδο στο δωμάτιο, τόσο κρύο όσο και αντίστροφα ζεστό αέρα από την πλευρά του δρόμου.

Επιπλέον, χάρη στην εγκατάσταση μιας σχάρας εξαερισμού αυτού του τύπου, είναι δυνατόν να αποτραπεί η είσοδος ανεπιθύμητης σκόνης, εντόμων και πολλών άλλων στοιχείων στον άξονα.

Αυτή η σχάρα εξαερισμού προστατεύει το εσωτερικό του σπιτιού από ξένες ατμοσφαιρικές οσμές και με την τοποθέτηση ενός ειδικού σιγαστήρα στο δωμάτιο, οι θόρυβοι ήχοι θα προέρχονται από την πλευρά του δρόμου.

Το μόνο μειονέκτημα, το οποίο μπορεί να αποδοθεί στην γρίλια αερισμού, εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου, είναι δυνατή δέσμευση των πετάλων του σε χαμηλές θερμοκρασίες έξω, η οποία θα καταστήσει αδύνατη να πραγματοποιηθεί αεριζόμενο εσωτερικό χώρο του σπιτιού.

Ωστόσο, όταν εγκαθιστάτε μια σχάρα εξαερισμού αυτού του τύπου στην περιοχή σχεδίασης, αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί.

Πώς να επιλέξετε;

Υπάρχουν αρκετοί ορισμένοι κανόνες που πρέπει να μελετηθούν πριν αγοράσετε μια σχάρα αερισμού εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί προσεκτικά η τρύπα στην εσωτερική περιοχή σχεδίασης και να μετρηθούν όλες οι γεωμετρικές διαστάσεις και η διατομή της.

Αυτό είναι απαραίτητο για τη συσκευή να ταιριάζει πραγματικά στο μέγεθός της και δεν χρειάζεται να αλλάξει σε νέο.

Επιπλέον, όταν επιλέγετε μια τέτοια σχάρα εξαερισμού αυτού του τύπου, πρέπει να δοθεί προσοχή στην ποιότητα της απόδοσής της.

Είναι καλύτερο να πληρώσετε λίγο τα χρήματα και να αγοράσετε τα αγαθά που παρήγαγε ένας γνωστός κατασκευαστής, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αγοράς μιας πλέγματος εξαερισμού χαμηλής ποιότητας.

Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι στην εποχή μας μπορείτε να βρείτε το αντίστοιχο προϊόν από έναν ελάχιστα γνωστό κατασκευαστή σε προσιτή τιμή, η οποία θα έχει μια αξιοπρεπή ποιότητα.

Οι ειδικοί συνιστούν ότι όταν αγοράζετε μια σχάρα αερισμού εξοπλισμένη με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, ζητήστε από τους πωλητές για το κατάλληλο πιστοποιητικό ποιότητας.

Σε αυτό το έγγραφο θα είναι δυνατή η εύρεση όλων των πληροφοριών σχετικά με το προϊόν και η κατανόηση του τι είναι συναρμολογημένο.

Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται η συσκευή αυτού του τύπου πρέπει να κατασκευάζονται μόνο από συστατικά φιλικά προς το περιβάλλον και τα συστατικά τους δεν πρέπει να περιέχουν επιβλαβή συστατικά.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η κεραία εξαερισμού που είναι εφοδιασμένη με βαλβίδα ελέγχου ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές.

Μόνο εάν πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις, μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν το οποίο, όταν χρησιμοποιείται, δεν θα βλάψει την υγεία σας.

Εγκατάσταση και λειτουργία

Είναι μόνο η μισή επιχείρηση να αγοράσει μια μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η εγκατάστασή της, η οποία πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες και μόνο στην περίπτωση αυτή θα εκπληρώνει ουσιαστικά τον βασικό της σκοπό.

Τοποθετήστε το πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή τεντώματος και μόνο στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου.

Ορισμένα μοντέλα επιτρέπουν την εγκατάσταση μέσα στον άξονα εξαερισμού, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα είναι δύσκολο να έχετε πρόσβαση αργότερα.

Κατά το σχεδιασμό της σχάρας εξαερισμού αυτού του τύπου, πρέπει να προβλέπονται ειδικές τεχνολογικές οπές για τη στερέωση του στον τόπο προορισμού.

Αυτό γίνεται με τη βοήθεια συνηθισμένων βιδών. Για ισχυρότερη στερέωση της σχάρας αερισμού, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση αφρού συναρμολόγησης.

Συνδέει ολόκληρη την περιοχή του καλύμματος εισόδου, η οποία δεν εμποδίζεται από τη συσκευή.

Πριν από την εγκατάσταση αυτού του τύπου πλέγματος εξαερισμού, συνιστάται να ελέγξετε τη θέση της βαλβίδας λειτουργίας.

Υπάρχει ο κίνδυνος η βαλβίδα ελέγχου να βρίσκεται στην ανοικτή θέση και, εάν είναι απαραίτητο, απλά δεν λειτουργεί.

Αν αυτό γίνει ορατό μόνο αφού η σχάρα στερεωθεί σταθερά στον άξονα εξαερισμού, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθεί το πρόβλημα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τελείως αδύνατο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή απλά δεν μπορεί να εκτελέσει όλες τις λειτουργίες της.

Εάν όλα τα έργα γίνονται σωστά, τότε το πρόβλημα του καθαρισμού του δωματίου από τις ξένες μυρωδιές και να πάρει αέρα από την πλευρά του δρόμου θα αποφασιστεί για πάντα.

Μέχρι στιγμής, οι σχάρες εξαερισμού, οι οποίες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με βαλβίδα ελέγχου, αποτελούν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του σύγχρονου εξαερισμού όχι μόνο του οικιακού χώρου αλλά και του γραφείου.

Οι περιπτώσεις όπου ο εκμεταλλευόμενος τύπος εξαερισμού εκτελεί αναποτελεσματικά τις λειτουργίες του είναι κοινές. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολυώροφα σπίτια. Διαπιστώθηκε ότι η κύρια αιτία της κακής μυρωδιάς θεωρείται εσφαλμένη λειτουργία του συστήματος αερισμού, και επειδή το φρέσκο ​​αέρα, την κανονική υγρασία, η έλλειψη μούχλας και μυκήτων - ένας πολύ σημαντικός δείκτης για τις κλειστές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, ένα μπάνιο. Για χώρους χωρίς παράθυρα θα πρέπει να ανατεθεί ποιοτική εξαερισμού, προσανατολίζεται να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, η υγρασία προκαλεί απολέπιση έπιπλα, διάβρωση, μούχλα και μύκητες. Εξαλείψτε αυτές τις αδυναμίες απλά. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ανεμιστήρα με βαλβίδα ελέγχου.

Είδη εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο μπάνιο διαιρείται σε φυσικό και αναγκαστικό. Ταυτόχρονα, κανένα από τα συστήματα δεν εγγυάται αντίστροφη πρόσφυση. Με τον φυσικό εξαερισμό, η εμφάνιση των ρευμάτων αέρα οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός διακρίνεται ευνοϊκά από τη φθηνότητα, την απλότητα εγκατάστασης, δεν χρειάζεται ειδική συντήρηση και δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή η βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό είναι εγκατεστημένη στον κλάδο του κατακόρυφου διαύλου. Μεταξύ των ελλείψεων υπογραμμίζεται η κακή λειτουργία του συστήματος σε καιρό.

Ο εξαερισμός παρέχεται μέσω ανεμιστήρων και μηχανικών διατάξεων. Το κύριο πλεονέκτημα των καταναγκαστικών συστημάτων θεωρείται ανεξαρτησία από τις κλιματολογικές συνθήκες. Ωστόσο, ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια. Αυτός ο παράγοντας θεωρείται μειονέκτημα, δεδομένου ότι απαιτείται να τεντωθούν τα σύρματα σε κάθε μηχανισμό.

Η εμφάνιση ξένων οσμών στο μπάνιο σχετίζεται με την κακή λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού.Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια κουκούλα με βαλβίδα ελέγχου. Αυτό όχι μόνο θα προστατεύει τις εγκαταστάσεις από ανεπιθύμητες οσμές, αλλά θα προστατεύει το δωμάτιο από αυξημένη υγρασία.

Βαλβίδα αντεπιστροφής: ονομασία και ταξινόμηση

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας τύπος προστατευτικού οπλισμού, ο σκοπός του οποίου είναι να αποτρέψει μια αλλαγή στην κατεύθυνση της ροής του μέσου στο σύστημα σωληνώσεων. Εάν εξετάσουμε τον αερισμό, η βαλβίδα ελέγχου είναι η συσκευή που έχει ως κύριο σκοπό τον έλεγχο της ροής του αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται αυξάνοντας ή μειώνοντας το πέρασμα του. Αν η ροή αλλάξει κατεύθυνση, η βαλβίδα κλείνει.

Για την κατασκευή κατασκευών χρησιμοποιούνται δύο υλικά: πλαστικό και γαλβανισμένο χάλυβα. Με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι μηχανισμοί ασφάλισης χωρίζονται σε κάθετες και οριζόντιες. Για παράδειγμα, προτιμάται μια κάθετη θέση όταν οι μάζες του αέρα κινούνται κάθετα. Επιπλέον, υπάρχει ένας παθητικός και ενεργός τρόπος ελέγχου της δομής, καθώς υπάρχουν χειροκίνητες και ηλεκτρικές συσκευές.

Εάν δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό, τότε διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι μηχανισμών:

 1. Πεταλούδα. Το όνομα της βαλβίδας οφείλεται στη συσκευή της, η οποία περιλαμβάνει δύο πλάκες, στερεωμένες με ελατήριο. Υπό την επίδραση των μαζών αέρα, ανοίγει η διατομή του καναλιού. Το κλείσιμο του καναλιού γίνεται υπό τη δράση ενός ελατηρίου. Επομένως, αυτός ο τύπος πρέπει να χρησιμοποιείται με την παρουσία ενός ισχυρού ανεμιστήρα.
 2. Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου. Το αδρανειακό πλέγμα τοποθετείται από έξω. Το ίδιο το σχέδιο παρέχει ένα τυφλό που ανοίγει όταν λειτουργεί η κουκούλα. Η ροή επιστροφής εμποδίζεται από την ύπαρξη γρίλιου εξαερισμού. Αυτά τα πλέγματα διαφέρουν στις συνολικές διαστάσεις και σε διάφορα σχέδια.
 3. Μεμβράνη. Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για λειτουργία με ανεμιστήρες καυσαερίων χαμηλής ισχύος, καθώς διαθέτει ένα λεπτό αποσβεστήρα που εκπέμπει σε ρεύματα φωτός αέρα. Η βαλβίδα μεμβράνης έχει βρει ευρεία εφαρμογή στον φυσικό εξαερισμό.
 4. Petal. Ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος με τους μηχανισμούς μεμβράνης. Η βαλβίδα είναι μια σχάρα που έχει οριζόντια πτερύγια που αφήνουν αέρα σε μια κατεύθυνση.

Επιλογή ανεμιστήρα

Κατά κανόνα, οι τεχνικές παράμετροι εμφανίζονται στο διαβατήριο της συσκευής. Ως εκ τούτου, προτού αγοράσετε μια κουκούλα για το μπάνιο, είναι σκόπιμο να εξοικειωθείτε με τα βασικά χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη την υγρασία του δωματίου, είναι απαραίτητο να δοθεί προτίμηση σε δομές που έχουν περίβλημα με προστασία από την υγρασία. Το λιγότερο σημαντικό κριτήριο είναι το επίπεδο θορύβου. Τα μικρά δωμάτια έχουν καλή ακουστότητα, γι 'αυτό επιλέξτε μοντέλα χαμηλού θορύβου. Με άλλα λόγια, ο θόρυβος του ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η απόδοση της συσκευής πρέπει να είναι είτε ίση ή μεγαλύτερη από έξι φορές από τον όγκο του μπάνιου. Τότε ο αέρας θα παραμείνει φρέσκος.

Ρύθμιση του μηχανισμού

Στο μπάνιο, συχνά σχηματίζεται μούχλα και η μυρωδιά της υγρασίας. Επομένως, η σημασία της κανονικής λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού είναι αναμφισβήτητη. Η απλότητα του σχεδιασμού σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα την εγκατάσταση της συσκευής. Για να τοποθετήσετε ανεμιστήρες με βαλβίδα ελέγχου, είναι απαραίτητο:

 1. Αφαιρέστε το καπό.
 2. Στο χώρο αερισμού, τοποθετήστε το σώμα της βαλβίδας. Θα πρέπει να σημειωθεί ο τόπος στερέωσης του σώματος και στη συνέχεια να τρυπήσετε τα.
 3. Απαιτείται η αντιγραφή των αντίστοιχων οπών στο σκυρόδεμα. Για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια, θα βοηθήσετε το άλτης.
 4. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τους πείρους στο τσιμεντένιο τοίχωμα, να εισάγετε τη βαλβίδα και να στερεώσετε την προκύπτουσα δομή.
 5. Συνιστάται να στεγανοποιείτε τα κενά που προκύπτουν. Για παράδειγμα, σιλικόνη. Δεδομένου ότι ο εναπομείναντος ελεύθερος χώρος θα αποτρέψει το κλείσιμο των λεπίδων της βαλβίδας.
 6. Η εργασία στο μπάνιο τελειώνει τοποθετώντας την κουκούλα.

Πώς να επιλέξετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό

Όλο και περισσότερο, στους αγωγούς εξαερισμού που τοποθετούνται σε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, εκτός από τους ανεμιστήρες, εγκαθίστανται διάφορα επιπρόσθετα στοιχεία, σχεδιασμένα για να βελτιώσουν τη λειτουργία των συστημάτων και να βελτιώσουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις. Ένα από τα πιο κοινά στοιχεία των συστημάτων γενικής ανταλλαγής είναι μια βαλβίδα ελέγχου αερισμού για τον αερισμό, συμμετέχει σε διάφορα καθήκοντα, τα οποία θα συζητηθούν.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Οι βαλβίδες ελέγχου για την εξαγωγή ή την εισροή πραγματοποιούνται, κατά κανόνα, από τα ακόλουθα υλικά:

 • πλαστικό;
 • γαλβανισμένος χάλυβας λεπτού φύλλου.
 • συνδυασμένο πλαστικό και μέταλλο.

Στα συστήματα αερισμού οικιστικών και δημόσιων κτιρίων, καθώς και σε γραφεία και εμπορικά κέντρα, συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται πλαστικές βαλβίδες, καθώς διαφέρουν σε ελκυστική εμφάνιση και εναρμονίζονται αρμονικά στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου. Έχουν αποδειχθεί στην εργασία με τον φυσικό εξαερισμό των διαμερισμάτων, και η τιμή των πλαστικών βαλβίδων είναι η πιο προσιτή.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από γαλβανισμένο μέταλλο χρησιμοποιούνται συχνότερα σε καταστήματα και διοικητικά κτίρια βιομηχανικών επιχειρήσεων, όπου συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής με τεχνητή λειτουργία κινήτρων και υψηλότερες απαιτήσεις για πυρασφάλεια.

Σε κτίρια όπου οργανώνεται φυσικός αερισμός, τα συνδυασμένα βαρυτικά προϊόντα λειτουργούν καλύτερα, το σώμα τους είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ατσάλι και οι πλάκες εργασίας είναι κατασκευασμένες από λεπτό πλαστικό. Αυτό επιτρέπει στη βαλβίδα να αντιδράσει στο παραμικρό χτύπημα, το οποίο απαιτείται για φυσική ανταλλαγή αέρα.

Με τη μελέτη, τα στοιχεία αυτά χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • Δίσκος, με αλληλεπικαλυπτόμενο τμήμα υπό μορφή κλείστρου.
 • πτερύγιο (ή δύο δίσκο)?
 • με πλάκες υπό μορφή τυφλών.

Οι βαλβίδες αντεπιστροφής όλων των τύπων παράγονται σε στρογγυλές και ορθογώνιες διατομές για σύνδεση με τον κατάλληλο τύπο αγωγών.

Σχεδιασμός και σκοπός διαφόρων τύπων βαλβίδων

Μια μεταλλική ή πλαστική βαλβίδα ελέγχου για συστήματα εξαερισμού προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: κανονικά ανοιχτή και κανονικά κλειστή. Ο πρώτος τύπος εκτέλεσης υποθέτει ότι, ελλείψει έλξης στον αγωγό, η διατομή του στοιχείου είναι ανοικτή. Μόλις υπάρξει ροή αέρα, ο αποσβεστήρας κλείνει. Στη δεύτερη έκδοση, το αντίθετο ισχύει: ο αμορτισέρ ανοίγει όταν εμφανιστεί η ώθηση, ενώ ο ανεμιστήρας είναι αδρανής, το πέρασμα είναι κλειστό.

Διάγραμμα εγκατάστασης βαλβίδας αέρα στον τοίχο

Ο σχεδιασμός κάθε βαλβίδας αντεπιστροφής είναι εξαιρετικά απλός. Το στοιχείο αλληλεπικάλυψης με τη μορφή ενός πτερυγίου, δύο λοβών ή αρκετών πλακών βρίσκεται στον άξονα (ή σε διάφορους άξονες), επί του οποίου λαμβάνει χώρα η περιστροφή του. Στην κλειστή ή ανοιχτή θέση ο αποσβεστήρας διατηρείται από το ελατήριο, η ελαστικότητά του έχει μεγάλη σημασία. Απαιτείται κάποια προσπάθεια για τη λειτουργία της βαλβίδας, αλλά όχι κάθε σύστημα εξαερισμού μπορεί να έχει την απαραίτητη ώθηση, για παράδειγμα, με φυσικά κίνητρα.

Σε διαμερίσματα και σπίτια όπου η ανταλλαγή αέρα είναι οργανωμένη μέσω του ρεύματος μεταφοράς, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια βαλβίδα ελέγχου για φυσικό εξαερισμό με πώματα από λεπτό πλαστικό. Εάν η ροή αέρα προκαλείται από τεχνητό βύθισμα, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε προϊόν. Για οικιακούς χώρους, πλαστικό ή χάλυβα με ελαστικό παρέμβυσμα που λειτουργεί σιωπηλά προτιμάται.

Σε πολυώροφα κτίρια, συναντάμε συχνά ένα φαινόμενο όταν ένας κρύος άνεμος φυσάει από το άνοιγμα εξάτμισης του μπάνιου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανατροπής της έλξης λόγω του ανέμου και της έλξης του άξονα της κουζίνας. Εδώ, μια μάσκα εξαερισμού με μια ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου θα έρθει στη διάσωση, η οποία δεν θα επιτρέψει τη ροή αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πολλές συστάσεις για την επιλογή και την εγκατάσταση

Το πρόβλημα με την ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα δημιουργείται πάντα από κουκούλα οικιακής κουζίνας, καθώς ο αεραγωγός καλύπτει πλήρως το άνοιγμα του άξονα εξαγωγής. Τη στιγμή που ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι σε αδράνεια, το φυσικό βύθισμα δεν αρκεί για να ξεπεραστεί η αντίσταση των φίλτρων και της πτερωτής, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η κίνηση του αέρα στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, για τον αερισμό της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο στο οποίο δύο ροές περνούν από το ίδιο άνοιγμα με τη σειρά τους. Ενώ ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, η φυσική εναλλαγή αέρα θα λειτουργήσει, αφού ενεργοποιηθεί η βαλβίδα ελέγχου για να σχεδιάσει στην κουζίνα θα κλείσει και η ροή θα περάσει από αυτό ήδη. Πώς λειτουργεί στην πράξη, όπως φαίνεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Στο παράδειγμα αυτό, το σύστημα περιλαμβάνει πολλά στοιχεία: μια ορθογώνια μάσκα με μια μετάβαση σε κυκλική διατομή, ένα τσάι και μια βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό. Έκδοση - κανονικά ανοικτή, μέταλλο, με κλειδαριά δίσκου. Το τελευταίο παραμένει ανοιχτό όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, ενώ εξασφαλίζεται η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί πίεση στο κανάλι, η δύναμη του οποίου είναι μεγαλύτερη από την δύναμη του ελατηρίου του ελατηρίου και ο αμορτισέρ κλείνει, η ροή διοχετεύεται κατά μήκος μιας διαφορετικής διαδρομής. Σε τέτοια συστήματα, όπου ενέχεται υποχρεωτικό κίνητρο, είναι επίσης κατάλληλο μια βαλβίδα ελέγχου πέτου με το κατάλληλο μέγεθος.

Αν καπνιστές να εξοικονομηθεί χώρος που ορθογώνια κανάλια αέρα κρύβονται κάτω από τη δομή του γύψου σε ένα σύστημα αερισμού τοποθετημένο ορθογώνια βαλβίδα επιστροφής, του οποίου η κατασκευή και η λειτουργία δεν είναι διαφορετικά από κυκλικές. Όταν χρησιμοποιείται κανονικά κλειστή στοιχείο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς η πίεση του ανεμιστήρα και αν αρκεί για το πλήρες άνοιγμα των βαλβίδων προϊόντος. Σε αντίθετη περίπτωση, η πραγματική ροή του αέρα είναι μικρότερη από το αποτέλεσμα του υπολογισμού της εν μέρει επικαλυπτόμενη τμήματος του σωλήνα.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου αερισμού είναι κρίσιμη. Το κύριο θέμα εδώ δεν είναι να συγχέουμε την κατεύθυνση των ροών. Δηλαδή, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε με σαφήνεια σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι μάζες του αέρα σύμφωνα με το σχέδιο και πού δεν πρέπει να πέσουν. Μετά από αυτό, μπορείτε να σηκώσετε και να τοποθετήσετε σωστά την πλαστική βαλβίδα, προσανατολίζοντας την προς την κατεύθυνση της ροής.


Κάθε βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό έχει τα δικά της σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και κατά την επιλογή της, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές μικρές αποχρώσεις. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την ορθότητα της επιλογής του προϊόντος, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή τουλάχιστον έναν αρμόδιο αντιπρόσωπο πωλήσεων για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Σας συνιστούμε:

Πηγές: http://stroyremned.ru/stroitelstvo/strojka/741-ventilyacionnaya-reshetka-s-obratnym-klapanom.html, http://www.moyavanna.com/ventilyator-s-obratnym-klapanom-dlya-vannoj/, http://venteler.ru/ventilyaciya/kak-podobrat-obratnyj-klapan.html

Χώρα διακοπές στο club cottage les-zaimka.ru

Απλές χρήσιμες συμβουλές

Για εύκολη αποθήκευση των εργαλείων: Σε πένσες, κατσαβίδια, σφυριά κλπ. ήταν πάντοτε στην οπτική επαφή και δεν παρενέβη στην πρόσδεση μερικών μαγνητών στον τοίχο. Όργανα που κρέμονται πάνω σε μαγνήτες, τι θα μπορούσε να είναι πιο βολικό; Δεν υπάρχουν κουτιά και κουτιά.

Ποντίκια. Καταπολέμηση σφάλματα: Για να απαλλαγείτε από τα παπαγάλοι, ετοιμάστε την ακόλουθη σύνθεση. Αναμίξτε 12 μέρη τερεβινθέλαιο, 6 μέρη κηροζίνη, 3 μέρη μετουσιωμένη αλκοόλη και 1 μέρος ναφθαλίνη. Πρώτα, πλύνετε το νερό με σφάλματα, στη συνέχεια εφαρμόστε ένα πινέλο με διάλυμα. Κάνε αρκετές φορές.

Εγκατάσταση και εγκατάσταση μιας σχάρας εξαερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής

Οι γρίλιες αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής αποτελούν εξαιρετική λύση στα συστήματα εξαερισμού. Η ουσία είναι: ο μολυσμένος αέρας αναγκάζεται προς τα έξω από το δωμάτιο μέσω του αγωγού εξαερισμού και με την πίεση του ανυψώνει τη βαλβίδα. Ελλείψει πίεσης, η βαλβίδα με το δικό της βάρος μειώνεται και εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο από μέσα.

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται για φυσικό εξαερισμό, αλλά μόνο για μηχανικό, αναγκαστικό τύπο. Παρόλο που ο αποσβεστήρας είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγει και να κλείνει εύκολα, η φυσική πορεία του αέρα δεν μπορεί να την ανυψώσει. Εκτός εάν υπάρχει ένα τεράστιο σχέδιο υπό την παρουσία μιας τεράστιας δύναμης, η οποία σε συνθήκες ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος δεν είναι δυνατή.

Η κύρια διαφορά από παρόμοια αναλογικά - αδρανειακά σχάρες - είναι η ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Τυπικά, τέτοιες κατασκευές είναι συχνότερα εγκατεστημένες στην έξοδο του άξονα εξαερισμού για μια συμβατική κουκούλα.

Από τι αποτελείται το πλέγμα

Ο σχεδιασμός των πλεγμάτων αερισμού με βαλβίδα ελέγχου είναι πολύ απλή και απλή. Υπάρχουν διάφορα μέρη για να ξεχωρίσετε:

 • φλάντζα για σύνδεση καναλιού αέρα.
 • σταθερό μέρος (σχάρα).
 • κινητό μέρος (βαλβίδα με πτερύγια).

Το τμήμα στο οποίο αντιπροσωπεύονται τέτοιες δομές είναι συνήθως ορθογώνιο, αλλά υπάρχουν και στρογγυλές παραλλαγές. Η φλάντζα του αεραγωγού είναι πάντα κυκλική. Η διαφορά είναι μόνο σε διάμετρο, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 110 έως 150 mm.

Εγκατάσταση και εγκατάσταση βαλβίδων εξαερισμού

Το σταθερό μέρος εκτελεί δύο λειτουργίες: διακοσμητικό (μερικώς κρύβει τη βαλβίδα) και προστατευτικό (προστατεύει το κινούμενο μέρος από τη μηχανική δράση κάποιου).

Ο ίδιος ο αποσβεστήρας αντιπροσωπεύεται με τη μορφή ορθογώνιου ή κυκλικού πέτου, το οποίο ανοίγει προς μία κατεύθυνση. Η σύνδεση με το κύριο σώμα είναι κινητή, αλλά χωρίς τη συμμετοχή οποιωνδήποτε μεταλλικών εξαρτημάτων. Αυτό γίνεται ειδικά για να αποφευχθεί η διάβρωση του μετάλλου και, συνεπώς, να σφηνωθεί σε ανοικτή ή ημι-ανοιχτή κατάσταση.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το παρόμοιο πλέγμα είναι πλαστικό. Δεδομένου ότι η δομή βρίσκεται συχνά σε ζώνη υψηλής υγρασίας, δεν συνιστάται η χρήση μεταλλικών κινούμενων και σταθερών εξαρτημάτων.

Ωστόσο, στην καθημερινή ζωή μπορείτε να βρείτε σπιτικές γρίλιες από γαλβανισμένο χάλυβα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη μακροχρόνια και χωρίς προβλήματα εργασία τους.

Εγκατάσταση

Η σχάρα με τη βαλβίδα μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικά σημεία. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι η έξοδος του αγωγού εξαερισμού στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου ή ακόμα και μέσα στον άξονα εξαερισμού. Για τη στερέωση στην κατασκευή υπάρχουν αρκετές οπές για βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Όταν στερεώνεται μέσα στον αγωγό εξαερισμού, η οπή εισόδου μπορεί να αφαιρεθεί επιπλέον με αφρό συναρμολόγησης.

Πριν κάνετε αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα είναι στη σωστή θέση. Σε περίπτωση που το πλέγμα δεν έχει εγκατασταθεί σωστά, μετά τον τελικό τερματισμό της εισόδου, θα είναι αδύνατον να προσδιοριστεί η θέση του πλέγματος. Μπορεί να είναι ότι η βαλβίδα είναι πάντα ανοικτή και συνεπώς δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει τη λειτουργία της.

Έτσι, η σκοπιμότητα της εγκατάστασης μιας τέτοιας δομής είναι η απροθυμία να επιτρέψει την εισροή αέρα από το δρόμο ή κακή λειτουργία εξαερισμού περάσματα και τα κανάλια όταν οι οσμές της κουζίνας του είναι αισθητή από τα γειτονικά διαμερίσματα.

Τέτοιες συσκευές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ποιοτική απόδοση του εξαερισμού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Αλλά μπορούν να ονομαστούν μια λύση από την εισροή αέρα από το εξωτερικό, η οποία είναι μια αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή.