Σχάρες για προϊόντα στο ίδρυμα

Κατά την οικοδόμηση ιδιωτικών κατοικιών, συχνά δεν πραγματοποιούν υπολογισμούς και εκτελούν εργασίες εκτόξευσης όταν ρίχνουν ένα υπόβαθρο λωρίδων. Για τους ξυλοτύπους, χρησιμοποιήστε κανονικούς σωλήνες αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm. (όπως στην περίπτωσή μου) Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 τρέχοντα μέτρα του θεμελίου.

Αυτό δεν είναι απολύτως σωστό, αλλά είναι καλύτερο από ό, τι χωρίς καμία σκέψη. Εάν έχετε ένα θεμέλιο χωρίς να το ανακαλύψετε, στη συνέχεια, για να τα κάνετε αργότερα πρέπει να τρυπήσετε - αυτό δεν είναι η φθηνότερη πράξη και η φόρμα μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα από ό, τι συνειδητοποιείτε ότι το ίδρυμα γίνεται με σφάλματα.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν. Ωστόσο, αν θυμάστε τις παλιές μέρες, οι παππούδες μας κατάφεραν να καλύψουν τον αέρα το χειμώνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θέρμανση στο σπίτι ήταν σόμπα και αυτό προκάλεσε μια έντονη ροή του αέρα από κάτω από το πάτωμα. Ο αέρας ήταν καλυμμένος, αλλά όχι πλήρως σφραγισμένος και αυτό εξασφάλιζε επαρκή αερισμό το χειμώνα. Έτσι, αν ζείτε σε ένα χωριό και θερμαίνετε μια σόμπα το χειμώνα, είναι λογικό να ακολουθήσετε το παράδειγμα των προγόνων σας, και εάν έχετε φυσικό αέριο ή ηλεκτρική θέρμανση, είναι καλύτερο να μην κλείσετε τον αέρα το χειμώνα.

Στην Ευρώπη, χτίζουν ατομικές κατοικίες, τοποθετώντας δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν χρειάζεται να αερίζονται. Τα δάπεδα που τοποθετούνται απευθείας στο έδαφος είναι ικανά να αντέξουν πολύ περισσότερα φορτία, δεν κάμπτονται και λόγω της έλλειψης υπογείου χώρου κάτω από το πάτωμα, δεν σχηματίζεται υγρασία. Αυτό και είχαμε πριν - πήλινα δάπεδα συχνά έκαναν στο νότο, στην Ουκρανία, ειδικότερα.

Στη σύγχρονη λογοτεχνία συνιστάται συχνά η κάλυψη του υπόγειου χώρου με υπολείμματα κατασκευής (τούβλα ή απορρίμματα δομικών υλικών) εναλλάξ με άμμο και συμπαγές πηγάδι, στη συνέχεια τοποθετείτε το πάτωμα και μην δημιουργείτε οπές εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, θα έχετε ένα υψηλότερο ισόγειο, από την άλλη πλευρά - αερισμός σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι χειρότερη από ό, τι σε κτίρια με ένα υποδάπεδο, και όπου υψηλά υπόγεια ύδατα, πρέπει να ανησυχείτε για τη σωστή στεγάνωση. Έτσι όλα δεν είναι τόσο απλά.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Podpol - ένα ιδανικό μέρος για την κατοικία των ποντικών και άλλων τρωκτικών το χειμώνα. Με την έναρξη των πρώτων παγετών του φθινοπώρου, αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στο σπίτι. Αλλά για εμάς αυτό είναι μια μεγάλη απειλή. Έτσι, ο χώρος κάτω από το πάτωμα πρέπει να προστατεύεται αξιόπιστα.

Πώς μπορείτε να κλείσετε τον αέρα στο ίδρυμα;

Πώς να τοποθετήσετε την σχάρα εξαερισμού στον αέρα στην βάση;

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Φυσικά, εάν τα ποντίκια έχουν ήδη εισχωρήσει στο πάτωμα, τότε πρέπει να πιαστούν. Εδώ μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να μην έχετε στερεώσει τις γρίλιες σφιχτά. Στους αγωγούς των βλαστών θα είναι βολικό να εγκαταστήσετε ποντίκια, όπως συνήθως, και αυτά που μπορείτε να κάνετε εσείς. Στο Διαδίκτυο, πολλά βίντεο είναι αφιερωμένα στον τρόπο δημιουργίας τέτοιων πτηνών και απολαμβάνουν σταθερή δημοτικότητα. Εγώ, μόνο στην περίπτωση, έκλεισα ένα άνοιγμα με μια κινητή σχάρα στερεωμένη στην κορυφή του μεντεσέ. Από ένα τέτοιο χτύπημα το τρωκτικό μπορεί να βγει, αλλά δεν μπορεί να πάρει πίσω. Αντίθετα, η ποντικοπαγίδα είναι παγιδευτική. Ελπίζω να λειτουργήσει.

Πλέγμα στον αέρα. Επιλογή αλεύρου.

Σε αυτό το άρθρο, ας μιλήσουμε για μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης εμπρός μάσκες - Εγκαταστήστε το στον αέρα.

Αέρα αέρα

Η ίδια η λέξη "ευάερο"Σημαίνει μια μικρή τρύπα, συνήθως στο σόμπα ή το αέτωμα του κτιρίου, για να παρέχει φυσικό αερισμό σε κλειστό υπόγειο ή σοφίτα. Τέτοιες οπές παρέχονται σημείο 3.4.3. "Κανόνες και πρότυπα τεχνικής εκμετάλλευσης αποθεμάτων κατοικιών": «Υπόγεια και υπόγεια μηχανική θα πρέπει να αερίζονται τακτικά κατά τη διάρκεια του έτους με τη βοήθεια των αγωγών καυσαερίων, οπές αερισμού στα παράθυρα και το υπόγειο ή άλλες συσκευές, παρέχοντας παράλληλα τουλάχιστον ένα ενιαίο αέρα».

SNiP 31-01-2003 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» στο σημείο 9.10. δίνει πιο συγκεκριμένες οδηγίες: «Οι εξωτερικοί τοίχοι των κελάρια, τεχνικών κελάρια και κρύα σοφίτα χωρίς εξαερισμό, τρύπες αέρα θα πρέπει να παρέχει μια συνολική περιοχή όχι μικρότερη από 1/400 η περιοχή της τεχνικής υπόγειο ή υπόγειο, ομοιόμορφα κατανεμημένες γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων. Η έκταση μιας έκρηξης πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m2 ».

Θα αναλύσουμε σε ένα παράδειγμα. Για ένα σπίτι 6χ8μ με υπόγειο, το υπόγειο είναι 48 τ.μ. Ο αέρας πρέπει να είναι έκτασης 0,12 τ.μ. Ας υποθέσουμε ότι σε κάθε τοίχο κάνουμε ένα χτύπημα, δηλαδή κάνουμε τέσσερα πανομοιότυπα χτυπήματα. Η έκταση καθενός θα είναι 0,03 τ.μ. Αυξάνουμε σε 0,05 τ.μ. - ελάχιστη επιφάνεια για το SNiPu. Αλλά, αν κλείσουμε τους μετρητές με σχάρες, πρέπει να λάβουμε υπόψη τη μερική επικάλυψη της περιοχής από το δίκτυο. Δηλαδή, πρέπει να εστιάσετε στη ζωντανή διατομή του δικτύου, και όχι στην περιοχή του αέρα. Για ένα πλέγμα με επιφάνεια 0,05 τετραγωνικών μέτρων, για παράδειγμα, AB1 285x315, το γεωμετρικό μέγεθος του ανοίγματος είναι 300x340mm. Και θα πρέπει να υπάρχουν τέσσερις εκρήξεις. Στη συνέχεια θα εφαρμοστεί ο κανονισμός SNiP.

Πλέγμα στη σοφίτα της σοφίτας

Έτσι, το καθαρισμό του αέρα γίνεται, το υπόγειο και η σοφίτα δεν απειλούν τη σοφίτα. Τι ψάχνει ο προγραμματιστής; Αυτό είναι σωστό, διακοσμητική μάσκα εξαερισμού. Είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με την επιθυμία του πελάτη να συμπληρώσει τη μάσκα με μια βαλβίδα παροχής έτσι ώστε "το υπόγειο να μην παγώνει το χειμώνα. Κλείστε για το χειμώνα και ανοίξτε την άνοιξη. " Ένα λάθος στο έργο της κατασκευής του πλέγματος επαναλαμβάνεται με εκπληκτική σταθερότητα.

Αποθαρρύνουμε τους πελάτες από μια τέτοια απόφαση για τους ακόλουθους λόγους.

 • Πρώτον, αποτελεί παραβίαση των Κανόνων και κανόνων για την τεχνική εκμετάλλευση του αποθέματος κατοικιών, που ρυθμίζει τον αερισμό τακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους (βλ. Παραπάνω).
 • δεύτερον, δεν θα υπάρξει κατάψυξη εάν οι εκρήξεις γίνονται σύμφωνα με το SNIP (βλ. παραπάνω).
 • Τρίτον, η βαλβίδα καθιστά τη σχάρα ακριβότερη.
 • Τέταρτον, η βαλβίδα δεν είναι σχεδιασμένη για λειτουργία υπό αυτές τις συνθήκες. Κινητά μέρη του θα γίνουν ξινή με ατμοσφαιρικές επιρροές, θα έρθουν σε χαλάρωση μέσα από την εποχή?
 • Τέλος, αν θέλετε πραγματικά να κλείσετε το άνοιγμα, το κάνετε καλύτερα εισάγοντας ένα κομμάτι από βασάλτη μαλλί ή ένα θερμοσίφωνα πίσω από τη σχάρα. Ο εξαερισμός τουλάχιστον μερικών θα παραμείνει και το κελάρι δεν θα καεί. Αυτό είναι και φθηνότερο και καλύτερο από τη χρήση ως πτερύγιο βαλβίδων αποσβεστήρα. Αφαιρέστε τη μάσκα 2 φορές το χρόνο για να εισάγετε ή να αφαιρέσετε τον θερμαντήρα, μερικές φορές είναι πολύ πιο εύκολη από τη συλλογή, προσπαθώντας να ανοίξετε ή να κλείσετε τα πτερύγια της ξαφνικής βαλβίδας.
Πλέγμα AB1 στην πρίζα

Τώρα για τα ίδια τα lattices. Κανονικά, οι πρίζες τύπου AB1 είναι εγκατεστημένες στους αεραγωγούς - συνηθισμένες γρίλιες πρόσοψης μικρών διαστάσεων. Συμπληρώνοντας το πλέγμα πλέγμα με ένα κύτταρο 1h1sm (AV1S πλέγμα), στη συνέχεια, μέσα από τις τρύπες αέρα στο υπόγειο, δεν θα είναι σε θέση να πάρουν τα πουλιά και voles ποντίκια, διαφορετικά τα οστά του κρανίου του κινητού, το οποίο τους επιτρέπει να αποσπάσουν σε ένα μεγαλύτερο κελί.

Για τις σοφίτες, είναι δυνατή η τοποθέτηση δικτυωμάτων αντί για παραθυρόφυλλα στα παράθυρα ή παράλληλα με αυτά στην οροφή. Μια άλλη επιλογή είναι η στερέωση των προεξοχών των προεξοχών της οροφής.

Τα σχάρες συνήθως βαμμένα με σμάλτο σκόνης στο χρώμα του σπιτιού, σόμπα, κουφώματα ή ρολά. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα, ο ίδιος κανόνας ισχύει και για την κουζίνα: όσο λιγότερα χρώματα χρησιμοποιούνται για τα στοιχεία της πρόσοψης, τόσο το καλύτερο.

Αέρας στο κτίριο του XIX αιώνα Eger, Ουγγαρία

Και το τελευταίο. Η επίστρωση σε σκόνη με εποξειδικές πολυεστερικές ενώσεις δεν είναι κατάλληλη για σχάρες σόλων. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μόνο χρώματα πολυεστέρα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, τα οποία δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας, υγρασίας και δεν ξεθωριάζουν από το ηλιακό φως.

Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες της επιλογής σας, και τα σχάρες σας στο produhah θα είναι μια όμορφη διακόσμηση του σόουλ για πολλά χρόνια.

Η συσκευή των εκρήξεων στο πέλμα - ο σωστός εξαερισμός

Πολλά εξοχικά σπίτια έχουν δάπεδα από το ισόγειο, που βρίσκονται σε κάποια απόσταση από το έδαφος. Το δωμάτιο του υπογείου συχνά υγραίνει, συσσωρεύεται υγρασία και χτίζεται ο μούχλα, καταστρέφοντας σταδιακά τη δομή του κτιρίου. Για να κυκλοφορήσει ο αέρας και δεν προέκυψαν προβλήματα με την υγρασία, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο κατάλληλος αερισμός του υπόγειου χώρου. Αυτός ο εξαερισμός πραγματοποιείται μέσω ειδικών ανοιγμάτων - εκρηκτικών.

Παρέχονται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής του κτιρίου ή σε ένα ήδη τελειωμένο τοίχο ή στο υπόβαθρο. Μετά από ρύθμιση, τίθεται το ερώτημα σχετικά με την ανάγκη κλεισίματος του αέρα στο υπόγειο για τη χειμερινή περίοδο. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται να τις κλείσετε. Ας το καταλάβουμε.

Κάνετε τρύπες στο πέλμα

Προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας και μύκητας σε μια κατοικημένη περιοχή, κάθε διαμέρισμα του δαπέδου του υπογείου θα πρέπει να αερίζεται καλά. Μόνο στην περίπτωση αυτή, θα έχετε την εγγύηση ότι σε μερικά χρόνια δεν θα χρειαστεί να επισκευάσετε τα δάπεδα και να τελειώσετε το φινίρισμα. Εξάλλου, τέτοιες εργασίες, ακόμα κι αν εκτελούνται από τα ίδια τους τα χέρια, απαιτούν ακόμα σημαντικές δυνάμεις και οικονομικές επενδύσεις.

Εάν το πλίνθο είναι κατασκευασμένο από τούβλα ή μπλοκ αφρού, οι εκρήξεις παρέχονται αμέσως κατά την τοποθέτηση.

Σε SNIP καμία ένδειξη ως προς τη μορφή των παραθύρων, έτσι ώστε η τρύπα να αερίζεται το υπόγειο, καθώς και γρίλια εξαερισμού σε αυτό, μπορεί να είναι οποιοδήποτε σχήμα.

Εάν το σύστημα εξαερισμού πρόκειται να κατασκευαστεί με τα χέρια σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Όταν ρίχνετε το σόκο στη θέση των παραθύρων στον ξυλότυπο εισάγονται χτυπημένα κάτω από 4 πίνακες του πλαισίου.
 • Μια διαδικασία απλούστερη: λαμβάνοντας ένα πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης της μεγάλης διαμέτρου, είναι αποκομμένη από το κομμάτι το οποίο αντιστοιχεί στο πάχος του ιδρύματος, μετά παίρνουμε ομαλή έκχυση τρύπα στρογγυλό σχήμα.
 • Κατά την τοποθέτηση του πλίνθου τούβλου, παράγονται τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της τοιχοποιίας.
 • Στις περιπτώσεις που η κατασκευή της κατασκευής εκτελείται από τα θεμέλια, πρέπει να κόψουν τα ανοίγματα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να μην μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Απαιτείται η βοήθεια των επαγγελματιών.

Σε μια συγκεκριμένη βάση, απλά δεν μπορείτε να κάνετε μια τρύπα - χρειάζεστε ένα ειδικό τρυπάνι.

Ξεχωριστά, πρέπει να μιλήσουμε για τον αριθμό των τρυπών που πρέπει να παρέχονται για ένα τυπικό ιδιωτικό σπίτι. Εάν η μάσκα εξαερισμού είναι μία, κανονικός αερισμός του δαπέδου του υπογείου δεν θα συμβεί. Για παράδειγμα, αν η περιοχή του σπιτιού είναι 100 τετραγωνικά μέτρα. m, τότε κάνουμε συνήθως 8 τρύπες - σε ένα ζευγάρι σε κάθε πλευρά, και ιδανικά χρειάζονται περίπου 24 παράθυρα, η διάμετρος των οποίων είναι μεγαλύτερη από 110 mm.

Για την προστασία του υπογείου από τα τρωκτικά, το χιόνι και τα συντρίμμια, τοποθετείται ένας πτερύγιος ή ένας εκτροπέας σόλας σε κάθε άνοιγμα.
Στην SNIP αναφέρει ότι στα εξωτερικά τοιχώματα των εδάφους και υπόγεια συστήματα, τα οποία δεν είναι εφοδιασμένα με αναγκαστική εξαερισμού, καθώς και σε εξωτερικούς τοίχους των υπογείων απαιτούν ανοίγματα αερισμού, η συνολική έκταση των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 του υπόγειο χώρο. Ο αέρας ή ο αέρας πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.

Ο εκτροπέας προστατεύει τον εξαερισμό από τα συντρίμμια και τα τρωκτικά.

Η σωστή θέση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα

Όπως ήδη ειπώθηκε, τα πρότυπα κατασκευής ρυθμίζουν την ελάχιστη συνολική έκταση των εκπομπών αέρα στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού. Πρόκειται για ένα τετρακόσιο της επιφάνειας του πλίνθου. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, για μια κατοικία των 100 τετραγωνικών μέτρων. m θα είναι 6 τρύπες ανά πλευρά - ένα χτύπημα ανά 1,5 μέτρα του τοίχου. Σε απέναντι τοίχους, οι έξοδοι είναι παράλληλες μεταξύ τους. Αυτό επιτρέπει την πρόβλεψη και την αντοχή της υγρασίας. Επιπλέον, ο εξαερισμός πρέπει να κατανέμεται κατά μήκος των τοίχων ομοιόμορφα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι όταν κτίζετε ένα σπίτι με τα χέρια σας, δεν ξεχνάτε τις τρύπες στο κορδόνι της κορδέλας. Εάν δεν υπάρχουν, τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για οποιαδήποτε κυκλοφορία αέρα. Το υπόγειο θα έχει μια μάζα μη αεριζόμενων ζωνών, από τις οποίες η υγρασία αργά ή γρήγορα θα εξαπλωθεί στα ανώτερα δωμάτια, φέρνοντας μαζί της μούχλα και μύκητες.

Δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για το ύψος της θέσης των εκπομπών στον αέρα. Αλλά για να τα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι απαραίτητο σε απόλυτη απόσταση από τη γη. Αυτό θα εγγυηθεί έναν καλό αερισμό. Επίσης στους χειμερινούς μήνες, τα παράθυρα δεν θα καλύπτονται από χιόνι και ο εξαερισμός θα παραμείνει λειτουργικός.

Ο ποιοτικός αερισμός είναι δυνατός μόνο εάν το σπίτι έχει τη σωστή θέση των καθαρισμών αέρα στο υπόγειο και επαρκεί για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα.

Θέλετε να κλείσετε τον αέρα για το χειμώνα;

Πολλοί λέγονται για το γεγονός ότι η είσοδος πρέπει απαραιτήτως να κλείσει για το χειμώνα. Αλλά πώς είναι, αν το χειμώνα ο αερισμός του σόμπα απαιτείται στον ίδιο βαθμό όπως το καλοκαίρι; Πράγματι, όσοι συμβουλεύουν να κλείσουν τις τρύπες εξαερισμού το χειμώνα, γνωρίζουν ελάχιστα για την καλή λειτουργία των σπιτιών.

Οι οπές είναι κλειστές με ειδικά πλέγματα.

Η παύση των προϊόντων είναι μια λανθασμένη απόφαση και γι 'αυτό:

 • Εάν δεν υπάρχει κίνηση αέρα στα δωμάτια, τα σχέδια του σπιτιού θα είναι βρεγμένα καθημερινά. Σε τέτοιες συνθήκες, το ξύλο θα αρχίσει να σαπίζει γρήγορα και η σκουριά θα αρχίσει να σχηματίζεται στο μέταλλο. Επιλύστε το πρόβλημα με υγρασία και συμπύκνωση πολύ γρήγορα, διαφορετικά στο μέλλον θα οδηγήσει σε σοβαρό κόστος.
 • Αν οι αγωγοί ή οι αεραγωγοί είναι ανοιχτοί και στο σπίτι λόγω αυτού του ψυχρού δαπέδου, αυτό δείχνει σαφώς ότι η θερμομόνωση της κατασκευής δεν έγινε σωστά. Όταν όλα γίνονται σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογίες, η θερμοκρασία του δαπέδου θα είναι άνετη ακόμα και στους πιο σοβαρούς παγετούς. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε το πρόβλημα για να λύσετε το πρόβλημα, είναι καλύτερο να βελτιωθεί η μόνωση στο σπίτι.
 • Από το έδαφος περιοδικά εξάτμιση του ραδιενεργού ραδονίου, αλλά σε μικρές ποσότητες. Όταν η πρόσβαση στο υπόγειο είναι κλειστή, συσσωρεύεται μια σοβαρή συγκέντρωση αερίου, η οποία είναι επιβλαβής για την υγεία. Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι πάντοτε σημαντικό, αλλά, παρά το γεγονός αυτό, υπάρχει ένα μέρος που πρέπει να γίνει.

Όταν τα παράθυρα στη βάση δεν χρειάζονται;

Γιατί, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει ανάγκη για συσκευή αερισμού;

 • Το έδαφος στο υπόγειο καλύπτεται με μια σύγχρονη διαπερατή από ατμούς μεμβράνη ή ασφαλτούχο υλικό ρολού. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να υπάρξουν σημαντικές αλληλεπικαλύψεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη στεγανότητα των αρθρώσεων.
 • Αν το υπόγειο χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και έχει σταθερή άμεση επικοινωνία με άλλους χώρους του σπιτιού. Είναι σημαντικό η πόρτα σε αυτό το δωμάτιο να μην είναι πάντα κλειστή. Με άλλα λόγια, συνιστάται να τη διατηρήσετε ανοικτή. Ειδικά αν το κατάστημα έχει επίσης κάποια προϊόντα.
 • Όταν στο ισόγειο τοποθετείται εξαναγκασμένος εξαερισμός, και το θεμέλιο έχει μια υψηλής ποιότητας μόνωση, σε όλους τους κανόνες.

Οποιοσδήποτε γνωστός οικοδόμος θα σας πει ότι ο υπόγειος χώρος είναι καλύτερο να κοιμηθείτε και να κάνετε σκυρόδεμα. Αυτή η επιλογή θα εγγυάται το υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας.

Κατά την οικοδόμηση μιας θεμελίωσης, θα πρέπει να παρέχεται αμέσως με τον εξαερισμό της. Δεν μπορείτε να παραβλέψετε τη συσκευή των εκρήξεων - αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής ολόκληρης της δομής, και σχεδόν 100% να αποτρέψει τη δημιουργία υγρασίας στις εγκαταστάσεις του σπιτιού. Για κάθε παράθυρο εξαερισμού συνιστάται η τοποθέτηση σχάρας ή εκτροπέα σόλας.

Ο αρχισυντάκτης του site, μηχανικός-οικοδόμος. Αποφοίτησε από το SibStrin το 1994, από τότε εργάστηκε πάνω από 14 χρόνια σε κατασκευαστικές εταιρείες και στη συνέχεια ξεκίνησε τις δικές του δραστηριότητες. Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Ο αέρας στο υπόγειο. Κανόνες της συσκευής αερισμού. Απαιτήσεις για το μέγεθος, τη διαμόρφωση και τη διάταξη τρυπών

Όπως γνωρίζετε, κάθε κτίριο στο οποίο επικαλύπτεται το δάπεδο είναι σε απόσταση από το έδαφος, απαιτεί αερισμό του υπόγειου χώρου. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τις βασικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού. Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να κλείσει ο αέρας στο σόκο για το χειμώνα και αν πρέπει να γίνει καθόλου - αυτή η αποχρώση θα εξηγηθεί επίσης.

Μην υποτιμάτε τη σημασία της έκρηξης και τη χρήση της για δομές

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό του πλίνθου

Στο σπίτι σας ήταν ζεστό και δεν επηρεάζεται από μούχλα και μύκητες, όλες οι δομές του θα πρέπει να αερίζεται και να μην εκτίθεται σε υγρασία και στάσιμη υγρασία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια μεγάλης κλίμακας δαπανηρή ανακατασκευή (μάθετε επίσης πώς να μονώσετε το υπόγειο του υπογείου).

Απαιτήσεις για το μέγεθος και τη διαμόρφωση των οπών

Στη φωτογραφία - πολλοί κλείνουν τον εξαερισμό με εξαρτήματα υγιεινής

Οι οικοδομικοί κανόνες και κανονισμοί δεν ρυθμίζουν τι πρέπει να είναι μια μορφή παραθύρου, έτσι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία των ιδιοκτητών.

Αλλά αν κάνετε ένα σύστημα με τα χέρια σας, τότε ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τρύπες είναι ο εξής:

 • Τοποθετώντας μια κατασκευή τεσσάρων σανίδων όταν ρίχνετε την πλίνθο. Τότε θα έχετε παράθυρα τετράγωνου σχήματος.
 • Αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος: λαμβάνεται ένας πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm και ένα κομμάτι που αντιστοιχεί στο πάχος του θεμελίου αποκόπτεται από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια επίπεδη κυκλική οπή.
 • Κατά την τοποθέτηση των τούβλων των παραθύρων πώματος είναι διευθετημένες σε μια διαδικασία τοποθέτησης, αλλά αν η δομή ανυψώνεται από τα μπλοκ θεμελίωσης - έχουν κοπεί ή νοκ άουτ τρύπες. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κορώνες για σκυρόδεμα.

Τώρα σχετικά με τον αριθμό των τρυπών - στη μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων δεν είναι αρκετά, επομένως ο εξαερισμός δεν μπορεί να περάσει σωστά. Για παράδειγμα, σε μια μέση οικία με επιφάνεια περίπου 100 m 2, συνήθως γίνονται 8 τρύπες - 2 σε κάθε πλευρά. A πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 παράθυρα με διάμετρο 110 mm.

Μια οπή σε δύο τοίχους είναι πολύ μικρή για εξαερισμό

SNIP 2.08.01-89 «Κατοικίες» ρυθμίζει τις ακόλουθες προϋποθέσεις: στους εξωτερικούς τοίχους των υπόγειων συστημάτων χωρίς σύστημα μηχανικού αερισμού, και τα εξωτερικά τοιχώματα των ανοιγμάτων υπόγεια αερισμός πρέπει να εξασφαλίζεται με μια περιοχή θα πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου.

Επιπλέον, οι εκπομπές αερίων πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα και το μέγεθος καθενός από αυτά να μην είναι μικρότερο από 0,05 m 2. Δηλαδή, η οδηγία υπολογισμού είναι πολύ απλή: η επιφάνεια του πρώτου ορόφου χωρίζεται σε 400, η ​​προκύπτουσα τιμή είναι το συνολικό μέγεθος όλων των εκρήξεων στους εξωτερικούς τοίχους σε τετραγωνικά μέτρα.

Απαιτήσεις για τη θέση των παραθύρων στη δομή

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι κτίσιμοι κώδικες ρυθμίζουν την ελάχιστη συνολική επιφάνεια στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

Όσον αφορά την τοποθεσία, υπάρχουν πολλοί κύριοι παράγοντες:

 • Τα παράθυρα πρέπει να διατάσσονται ομοιόμορφα σε όλους τους τοίχους, δηλαδή την περιοχή σε 100m 2 τετραγωνικά σπίτι σε κάθε πλευρά θα βρίσκεται 6 τρύπες διαμέτρου 110 mm.

Δηλαδή, κατά μέσο όρο ένα χτύπημα σε ένα και το μισό μέτρο του καπακιού. Αυτή η θέση είναι η πιο σωστή και πληροί όλες τις απαιτήσεις.

 • Μια άλλη σημαντική απόχρωση - Τα παράθυρα σε απέναντι τοίχους πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Αυτό είναι απαραίτητο για το καλύτερο βύθισμα και τη διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας. Ο αριθμός είναι σίγουρα σημαντικός, αλλά μην ξεχάσετε τη σωστή θέση.
 • Το πιο συνηθισμένο λάθος των προγραμματιστών - δεν υπάρχουν τρύπες στις εσωτερικές δομές της βάσης της ταινίας. Ακόμα κι αν όλα είναι καλά στα εξωτερικά τοιχώματα, ο αέρας δεν θα κυκλοφορήσει. Στο υπόγειο θα υπάρχουν πολλές νεκρές ζώνες, η υγρασία των οποίων μπορεί να διεισδύσει στο σπίτι, και στο μέλλον μούχλα και ακόμη και μύκητας μπορεί να σχηματιστεί.
 • Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα - Το ύψος της θέσης του αέρα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε αυτό το σκορ, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν στη μέγιστη απόσταση από το έδαφος - στην κορυφή του καπακιού. Αυτό εγγυάται την υψηλή ποιότητα του εξαερισμού, επιπλέον, το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να εισέλθουν τα παράθυρα με χιόνι.

Έτσι, θα συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω: μόνο ένας επαρκής αριθμός οπών που βρίσκονται στην ίδια γραμμή στο πάνω μέρος του καπακιού είναι μια εγγύηση καλού εξαερισμού.

Συμβουλές! Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα παράθυρα το χειμώνα από το χιόνι, γιατί κατά την άνοιξη, το αποψυγμένο νερό θα εισέλθει στη δομή, κάτι που είναι πολύ ανεπιθύμητο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια σπίθα ταυτόχρονα, η τιμή των τρυπών είναι πολύ υψηλή

Πλέγμα στα προϊόντα του RANK louvered

Το πλέγμα RANK έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τοίχους, οροφές και αεραγωγούς.

Η κατασκευή της σχάρας στο άνοιγμα στο θεμέλιο.


Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από προφίλ αλουμινίου και βαμμένο σε οποιοδήποτε χρώμα σύμφωνα με τον κατάλογο RAL.

Συνολικές και συνδετικές διαστάσεις

Παράδειγμα προσδιορισμού παραγγελίας

 • Γραφείο και αποθήκη: Mytischi, 1η λωρίδα Rupasovsky, 6k3
 • Παραγωγή: Kubrinsk, ul. Petrova, 2a
 • E-mail: [email protected]
 • Τηλέφωνο: +7 (495) 730-63-73

Πλοήγηση ιστότοπου

Παραγγείλετε μια κλήση

Αφήστε τη φόρμα αίτησης

Αναζήτηση στον ιστότοπο

Εξωτερικό πλαίσιο

BR-O (χωρίς πλαίσιο, με οπές για στερέωση)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

TP1 15x15 (πλαίσιο από T-προφίλ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

TP1 20x20 (πλαίσιο κατασκευασμένο από T-προφίλ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

ТР1 25х25 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος Τ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

TP1 30x30 (πλαίσιο από T-προφίλ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

ТР2 15х15 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος Τ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

TP2 20x20 (πλαίσιο από T-προφίλ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

TP2 25x25 (πλαίσιο από T-προφίλ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

TP2 30x30 (πλαίσιο από T-προφίλ)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР1 10х10 (το πλαίσιο από το προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР1 15х15 (το πλαίσιο από το προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР1 20х20 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР1 25х25 (το πλαίσιο από το προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР2 10х10 (το πλαίσιο από το προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР2 15х15 (το πλαίσιο από το προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР2 20х20 (το πλαίσιο από το προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

НР2 25х25 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

UR2 10x10 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

UR2 15x15 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

UR2 20x20 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

UR2 25x25 (πλαίσιο κατασκευασμένο από προφίλ σχήματος L)
Επιλογές εξωτερικού πλαισίου

Τύποι πινάκων εξαερισμού για το πλίνθο

Κατά την τοποθέτηση του δωματίου του υπογείου, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε σωστά την ανταλλαγή αέρα του υπόγειου χώρου. Η υπερβολική υγρασία, που είναι εγγενής σε όλους τους υπόγειους χώρους, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη μυρωδιά του κελάριου, μούχλα και εμφάνιση μυκήτων στους τοίχους.

Κατά την κρύα εποχή, η υγρασία, που καθιζάνει στους τοίχους, εξατμίζεται άσχημα και παγώνει στα στοιχεία της δομής πριν από την απόψυξη. Τέτοια φαινόμενα καταστρέφουν τα βασικά υλικά και επομένως ολόκληρη την κατασκευή του σπιτιού στο σύνολό του.

Προκειμένου να αερίζεται το υπόγειο, είναι απαραίτητο να κάνετε ειδικούς εξαερισμούς, blowouts. Πρέπει να είναι εξοπλισμένα στο σκελετό όχι πάντα, αλλά μόνο όταν το δωμάτιο είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

Χαρακτηριστικά της διάταξης αερισμού του υπόγειου χώρου

Οι βασικές απαιτήσεις για τις εξελίξεις αναφέρονται στο SNiP 31-01-2003 (SP 54.13330.2011). Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κατασκευαστικής νομοθεσίας, η έκταση των προϊόντων αυτών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της συνολικής έκτασης του υπογείου.

Όπου είναι δυνατόν να διαχωριστούν διάφορα αέρια (το ραδόνιο, για παράδειγμα, συχνά συμβαίνει στα σπίτια των υπογείων), το μέγεθος κυμαίνεται από 1/100 έως 1/500 της επιφάνειας του δαπέδου. Το ελάχιστο μέγεθος όλων των αεραγωγών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,85 τετραγωνικά μέτρα και ένα - 0,05 τετραγωνικά μέτρα.

Κατά την ρύθμιση του αερισμού του υπόγειου χώρου, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να ενισχυθούν οι μεγάλες οπές αερισμού, που έχουν ύψος 30 * 30 cm.

Κανονισμοί δεν καθορίζουν τη μορφή των οπών που σας επιτρέπει να το οποιοδήποτε σχήμα κάνει, αλλά τις περισσότερες φορές γίνονται με τη μορφή των βασικών γεωμετρικών σχημάτων - κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο... το πιο κοινό είναι το σχήμα τετράγωνο ή ορθογώνιο, δεν απαιτεί περίπλοκη εργασία για την διευθέτηση.

Όλες οι οπές γίνονται στην ίδια απόσταση το ένα από το άλλο, λαμβάνοντας υπόψη τις γωνίες του θεμελίου - η απόσταση από αυτά πρέπει να είναι περίπου 90cm. Όλα τα κτυπήματα γίνονται αντιθέτως μεταξύ τους για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και ο αριθμός τους πρέπει να είναι, αντίστοιχα, ομοιόμορφος.

Σε σχέση με το ύψος της επιφάνειας του εδάφους θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αφού αυτά είναι εξοπλισμένα με ένα επίπεδο 30 cm ή περισσότερο πάνω από το έδαφος, μπορείτε να αποφύγετε τη συνεχή πλημμύρες του υπογείου πάγων. Ο νόμος λειτουργεί εδώ: όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο.

Υπολογισμός του κόστους

Ας δούμε ένα παράδειγμα ενός τυπικού υπολογισμού των πτώσεων με τις επιλογές θέσης τους.

Αριθμός μοντέλου υπολογισμού 1

Το προοπτικό σπίτι έχει βάση 5 * 6 μ. Με βάση αυτή την τιμή, έχουμε την ελάχιστη τιμή μιας έκρηξης 0,05 τετραγωνικών μέτρων. Το μέγεθος της οπής στην έξοδο θα είναι 20 * 25 εκ. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον αριθμό των αεραγωγών και να τα κανονίσετε σωστά.

Για την περιοχή όλων των οπών για ανταλλαγή αέρα, θεωρούμε ότι το 1 / 400ο τμήμα θα είναι 0.075 τετραγωνικά μέτρα. Διαχωρίζουμε στην περιοχή μια τρύπα 0.05 τ.μ. και έχουμε 1.5. Αυτό σημαίνει: για αυτό το σοκάκι, θα υπάρχουν αρκετές εκρήξεις.

Αλλά δεν χρειάζεται 2 και 4, ότι δεν υπάρχουν υπόγεια, όπου δεν υπάρχει κυκλοφορία του αέρα, λόγω των κανόνων σχετικά με την τοποθέτηση των οπών σε απόσταση 90 cm από τις γωνίες βάσης. Το ύψος θεωρείται ότι είναι 30 cm.

Εάν υπάρχουν διαχωριστικά στο υπόγειο του σπιτιού, τότε τέτοιες τρύπες πρέπει να γίνονται σε κάθε γέφυρα με το θεμέλιο.

Κλιματισμός προϊόντων

Συχνές περιπτώσεις όπου οι οικοδόμοι χωρίς υπολογισμό εκτελούν την πλήρωση της θεμελίωσης λωρίδας, αφήνοντας τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί η μάσκα εξαερισμού για την βάση.

Η πλάκα είναι ένας συμβατικός σωλήνας για αποχέτευση διαμέτρου 10 εκατοστών. Ο αριθμός των αεραγωγών αυτών λαμβάνεται ως μία οπή ανά 3 τρέχοντα μέτρα. Για να πω ότι αυτό δεν είναι σωστό, αφού ο εξαερισμός θα είναι ακόμα στο υπόγειο.

Ακόμα και αν δεν πραγματοποιήθηκαν τέτοιες εξόδους κατά τη φάση κατασκευής, στο ήδη ολοκληρωμένο κτίριο με τη διάταξη εξαερισμού η διάμετρος θα εξακολουθεί να μην είναι μεγαλύτερη από 10 cm.

Ανεμιστήρας δαπέδου στο υπόγειο

Ο εξαερισμός του δαπέδου στο υπόγειο μπορεί να ενισχυθεί με σανίδες αερισμού. Το μέγεθος τέτοιων οπών είναι περίπου 10-15 mm, οι πλακοειδείς πλάκες τοποθετούνται σε αντίθετα τοιχώματα του δωματίου καθ 'όλο το μήκος τους.

Μερικές φορές οι επαγγελματίες προτείνουν να εγκατασταθεί ένα τέτοιο πλίνθο μόνο σε έναν τοίχο, σε όλο το μήκος του. Το πάτωμα στη βάση του τοίχου θα ταιριάζει άνετα στο διαμέρισμα, και η κυκλοφορία του αέρα θα παρέχεται από τον αγωγό εξαερισμού. Το άκρο του σωλήνα αφαιρείται 1,5 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Μια τέτοια διαφορά πίεσης θα εξασφαλίσει την έγχυση ρευμάτων αέρα και θα βελτιώσει την ανταλλαγή αέρα.

Εξαερισμός εξαερισμού το χειμώνα

Η ανταλλαγή του αέρα στο υπόγειο θα πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο. Το άνοιγμα κλεισίματος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμη και στο κρύο, όπως υποδεικνύεται στο SNiP 11-3-79. Στους πίνακες και τις οδηγίες σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού, λέγεται ότι η θερμοκρασία του αέρα στο υπόγειο θα πρέπει να είναι περίπου ίση με τη θερμοκρασία του κάτω μέρους του δαπέδου.

Η διαφορά αυτών των τιμών επιτρέπεται μόνο 2 μοίρες.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη θερμότητα στο δωμάτιο, θα πρέπει να καταφύγετε στη μόνωση του δαπέδου, αλλά κλειστά τα εξαεριστικά εξαερισμού απαγορεύεται αυστηρά. Η επικάλυψή τους θα αποτρέψει την υγρασία, η οποία κατά κάποιον τρόπο εμφανίζεται ακόμη και το χειμώνα, εξατμίζεται.

Η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί στο υπόγειο. Στην αύξηση της θερμοκρασίας του δαπέδου σε τέτοιες περιπτώσεις, το πάχος του στρώματος μόνωσης μπορεί να είναι μέχρι 20 cm, η απουσία του δεν βοηθά την κανονική μικροκλίμα στο κελάρι, ακόμη και αν κόψει τις τρύπες αέρα.

Αερισμός εξαερισμού στο κτίριο

Εάν η βάση είναι ήδη έτοιμη και ο εξαερισμός δεν παρέχεται, τότε είναι δυνατόν και σε αυτό το στάδιο να εξοπλιστεί ο αεραγωγός.

Μπορείτε να τρυπήσετε τις εκρήξεις του σωστού μεγέθους χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, διάτρητο ή βουλγαρικό. Η πολυπλοκότητα του έργου θα εξαρτηθεί από το υλικό του υποστρώματος. Με την τοιχοποιία, δεν υπάρχουν προβλήματα, σε αντίθεση με το σκυρόδεμα.

Εναλλακτική λύση είναι η διάταξη των ορόφων του πρώτου ορόφου του διαμερίσματος σύμφωνα με το επίπεδο του εδάφους. Έτσι, δεν θα υπάρχει χώρος μεταξύ του φύλου και της γης, που θα λύσει το πρόβλημα, εξαλείφοντας την εμφάνισή του.

Το δάπεδο που βρίσκεται στο έδαφος είναι πολύ πιο ανθεκτικό στα φορτία, δεν λυγίζει και δεν σχηματίζει συμπύκνωμα, τόσο καταστροφικό για τοίχους και οροφή.

Ένας άλλος τρόπος είναι να γεμίσει το δάπεδο με τα συντρίμμια κατασκευής, το οποίο είναι γεμάτο με υπόγειο χώρο. Τα τούβλα μάχης και άλλα απόβλητα κατασκευής καλύπτονται με άμμο και συμπιέζονται καλά, μετά από τα οποία είναι δυνατή η πλήρωση του δαπέδου χωρίς ανεμιστήρες εξαερισμού.

Το μειονέκτημα οποιουδήποτε υπόγειου είναι η πιθανότητα διείσδυσης τρωκτικών και μικρών εντόμων. Οι ζεστοί χώροι μπορούν να τους προσφέρουν μια άνετη ύπαρξη. Συγκεκριμένα, εάν δεν εξοπλίζετε την έξοδο με σχάρες εξαερισμού για να τις προστατεύσετε από μη εξουσιοδοτημένες εισβολές.

Ακολουθία εργασιών για τη διευθέτηση των χτυπήματος από τα χέρια του

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί η ιδιαίτερη πολυπλοκότητα της διάταξης τέτοιων οπών. Το πάχος του σκυροδέματος μπορεί να φτάσει τα 60 cm, επιπλέον, το οπλισμένο σκυρόδεμα είναι πολύ δύσκολο να τρυπάνε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τρυπήσετε τους τοίχους θεμελίωσης:

 • Καταστρέψτε το πάνω μέρος του τσιμεντένιου σπιτιού, προσαρμόζοντας το άνοιγμα. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν ισχύει αν το κτίριο έχει ήδη ανεγερθεί.
 • Δημιουργήστε διάτρητα οπών εξαερισμού, η πολυπλοκότητα της εργασίας εξαρτάται από τη μάρκα του σκυροδέματος και την ενισχυτική ισχύ. Τρυπήστε κατά μήκος της περιμέτρου, ψύοντας περιοδικά το τρυπάνι.
 • Χρησιμοποιήστε κορώνα, τρυπάνι σκυροδέματος σε μέρη, και στη συνέχεια τρύπες τρύπημα.

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού

Κατά κανόνα, το άνοιγμα εξαερισμού του σόμπα διαθέτει γρίλιες για την προστασία από σκόνη και βρωμιά από μικρά τρωκτικά. Τα κελιά ενός τέτοιου σχάρου δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm.

Μεταξύ της ποικιλίας των εξωτερικών πλεγμάτων, οι συνηθέστερες είναι:

 • Μπροστινή μάσκα εξαερισμού - παρέχει εναλλάκτη ατμόσφαιρας στον αττικό χώρο, με ρύθμιση της ροής αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Συνήθως συμπληρώνεται με καπάκια από PVC, μέσω των οποίων ελέγχεται το επίπεδο εισαγωγής αέρα.
 • Γκριλ προσόψεων από μέταλλο ή PVC - τοίχο γκριλ, σχεδιασμένο για να διακοσμήσει τις τρύπες σύμφωνα με τη γενική εμφάνιση του κτιρίου.
 • Πλέγμα για το σόλα με βάση το φυσικό αερισμό του κελαριού στο δρόμο. Τέτοιες διατάξεις εκκένωσης είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή πλαστικό, διαφόρων χρωμάτων. Πιθανή την παρουσία περσίδων, οι οποίες θα βοηθήσουν στη ρύθμιση της εισροής καθαρού αέρα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια κατάλληλη μάσκα στα καταστήματα, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί η συνολική επιφάνεια όλων των βλαστών και να αποθηκευτεί η απαραίτητη ποσότητα υλικού. Τα πλέγματα κόβονται σε ορθογώνια κομμάτια, μετά τα οποία γίνεται η πλαισίωση του λευκοχρύσου ή οποιουδήποτε άλλου.

Οι λωρίδες για τα πλαίσια κόβονται στα 60 mm, αναδιπλώνονται κατά το ήμισυ κατά μήκος και σχηματίζουν το πλαίσιο του πλέγματος. Πατώντας ελαφρά, κάθε στοιχείο είναι συμπαγές. Μετά από κάθε εργασία, η μάσκα εξαερισμού για το σόλα είναι στερεωμένη στον τοίχο με πείρους, προστατεύοντας αξιόπιστα τις εξόδους εξαερισμού του κελαριού έξω.

Γρίλια εξαερισμού για πηγάδια ίδρυσης

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

  • Ορθογώνιο
  • Γύρω
  • Κυλινδρικό
  • Γωνία
  • Τριγωνικό
  • Μη τυποποιημένα

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

   • Μέταλλο
   • Αλουμίνιο
   • Χάλυβα
   • Πλαστικά
   • Ανοξείδωτο ατσάλι
   • Χάλκινο
   • Ορείχαλκος
   • Χαλκός

   Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

    • Με ταμπελάκια ταχείας αποδέσμευσης
    • Blinds
    • Ενιαία σειρά
    • Με προστασία από βροχή
    • Με βαλβίδα ροής αέρα
    • Με ρυθμιζόμενα παντζούρια
    • Διπλή σειρά

    Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

    Συστήματα εξαερισμού για κλιματισμό

    Οι αέρες είναι τρύπες που βρίσκονται συνήθως στο υπόγειο ή το θεμέλιο ενός κτιρίου. Είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός - ο φυσικός αερισμός στο υποπεδίο ή τη σοφίτα του σπιτιού.

    Διακοσμητικές σχάρες εξαερισμού εγκαθίστανται στις σκασίματα ή τις οπές εξαερισμού. Συνήθως πρόκειται για ένα πλέγμα προσόψεων μικρού μεγέθους, το οποίο συμπληρώνεται από ένα πλέγμα με μικρά κελιά, έτσι ώστε τα ποντίκια και τα πτηνά να μην περνούν από το άνοιγμα στο υπόγειο. Οι γρίλιες είναι κατάλληλες για τοποθέτηση τόσο στην πλάκα του υπογείου όσο και στη βάση της ταινίας. Συνιστούμε την τοποθέτηση στις έξοδοι των πτερυγίων με ρυθμιζόμενα ελάσματα, προκειμένου να ανοίξουν ή να κλείσουν τρύπες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους.

    Παράγουμε μεταλλικές σχάρες για εξαερισμό από αλουμίνιο και γαλβανισμένο ατσάλι. Vent πλέγμα των AIRO-ΚΛΙΜΑ μέταλλο διάβρωση και δεν φοβάται καλύπτονται ειδικό σμάλτο σε σκόνη, που δεν ξεθωριάζουν και φλούδες πάροδο του χρόνου. Το χρώμα του χρώματος μπορείτε να επιλέξετε από τον κατάλογο RAL, στον οποίο περισσότερες από 2000 αποχρώσεις. Μπορείτε να αγοράσετε πλέγματα αερισμού για προϊόντα AIRO-CLIMATE σε ανταγωνιστική τιμή. Ο ιστότοπος περιέχει μια φωτογραφία και περιγραφή όλων των μοντέλων σχάρων που κατασκευάζουμε.

    Μπορείτε να παραγγείλετε μια σχάρα μόνοι σας στην ιστοσελίδα, καθώς και καλώντας τους διαχειριστές της εταιρείας. Είναι στην ευχάριστη θέση να συμβουλεύουν για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την επιλογή του εξοπλισμού εξαερισμού.

    Συστήματα εξαερισμού

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

    Σήμερα, δεν υπάρχει πρακτικά συνάντηση υπηρεσίας, δημόσιων ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, χωρίς σύστημα εξαερισμού. Κατά κανόνα, όλα τα στοιχεία του είναι κρυμμένα από αδιάκριτα μάτια, εκτός από τα πλέγματα εξαερισμού, τα οποία αντιπροσωπεύουν το "πρόσωπο" αυτού του συστήματος.
    Εκτελούν τη λειτουργία όχι μόνο της διανομής ή της αφαίρεσης της ροής του αέρα, αλλά προστατεύουν επίσης τους αεραγωγούς και τον εξοπλισμό από ξένα αντικείμενα, έντομα, σκόνη.
    Οι σύγχρονες σχάρες παροχής και εξαγωγής είναι σε θέση να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών.
    Αυτό μπορεί να φανεί στο κατάστημα Vent-Style.ru, όπου προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από πλέγματα, διαχυτήρες εξαερισμού διαφορετικής υφής και μεγέθους με ποικιλία σχεδίων και χαμηλού κόστους.

    Ταξινόμηση των πλέγματος

    Οι γρίλιες εξαερισμού χωρίζονται σε εσωτερικές και εξωτερικές.
    Τις περισσότερες φορές, οι τελευταίες κατασκευάζονται με σταθερές περσίδες, τοποθετημένες στο πλαίσιο υπό γωνία 30-45 ° για την πρόληψη της μόλυνσης του συστήματος, με ένα μεταλλικό πλέγμα.
    Οι εσωτερικές γρίλιες των συστημάτων εξαερισμού έχουν πολλές επιλογές:

    1. Τα σχάρες είναι ρυθμιζόμενα, με περιστροφικές περσίδες 2 τύπων - μονής και διπλής σειράς.
    2. Δεν ρυθμίζονται, οι οποίες, ανάλογα με τη στερέωση των παραθυρόφυλλων, χωρίζονται σε
     • ευθεία,
     • κεκλιμένο,
     • με σχισμές.
    3. Πλέκονται με βαλβίδα ελέγχου αέρα και δεν έχουν.

    Πώς να κλείσει ο αέρας στο θεμέλιο του σπιτιού, ώστε να μην μπαίνει τίποτα στα κανάλια του αέρα;

    Πες μου ποια πλέγματα θα κλείσουν στο ίδρυμα. Υπάρχουν πλέγματα όπως η βαλβίδα ελέγχου για την ελαχιστοποίηση της εισόδου των σκουπιδιών και των ζώων στα αγωγούς αέρα και πέρα; Είναι επιθυμητό να φαίνονται όμορφα στο φινίρισμα θεμέλια με μια άγρια ​​πέτρα.

    Υπάρχουν δίκτυα με βαλβίδα αντεπιστροφής,

    Produhi λειτουργούν βάσει της αρχής του σχεδίου, μια βαλβίδα ελέγχου αφήνει τον αέρα προς μία κατεύθυνση, οι οπές αέρα εγκατασταθεί κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού, μία μπροστά από τους άλλους εις βάρος της αεριζόμενο ιδρύματος.

    Μια μάσκα με βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό δεν είναι κακή λύση, αλλά όχι για εκρήξεις.

    Για produhov είναι απαραίτητο να αγοράσετε ή συνηθισμένα πλέγματα εξαερισμού (χωρίς τη βαλβίδα επιστροφής), ή ειδικά πλέγματα για την παραγωγή.

    Όλα τα 100% των πλεγμάτων για τον καθαρισμό του αέρα γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν τρωκτικά στο δωμάτιο, υπάρχουν πλέγματα με λεπτό πλέγμα, αυτό είναι από τα έντομα.

    Αν θέλετε κάτι αποκλειστικό σχεδιαστή, τότε μπορείτε να παραγγείλετε μια σχάρα για χτυπήματα από τους δασκάλους,

    Η συσκευή και η εγκατάσταση αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού

    Για να εξασφαλιστεί ο αερισμός της ίδρυσης ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να ακολουθήσετε απλές συστάσεις για τη διευθέτηση του. Αυτό θα εξασφαλίσει μακρά και αποδοτική λειτουργία της δομής. Η διευθέτηση του αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού θα αποφύγει την πρόωρη καταστροφή, την υγρασία, τη μούχλα και την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

    Θέση και μέγεθος του εξαερισμού

    Τα απόβλητα είναι απαραίτητα παρουσία βάσης οποιουδήποτε τύπου. Σύμφωνα με την τεχνολογία, δεν έχουν τοποθετηθεί κάτω από 20-30 cm από το έδαφος για να αποφευχθεί η πτώση νερού κατά τη διάρκεια της βροχής στο υπόγειο. Σε κάθε πλευρά του ιδρύματος θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2-3 χτυπήματα.

    Περιπτώσεις στις οποίες δεν χρειάζεται να εξοπλιστεί ο εξαεριστήρας εξαερισμού:

    1. Εάν το υπόγειο διαθέτει σύστημα εξαερισμού.
    2. Όταν το πάτωμα του σπιτιού είναι εξοπλισμένο με εξαερισμό.
    3. Εάν χρησιμοποιούνται υλικά για την κατασκευή του θεμελίου, δεν παρεμποδίζουν τον αερισμό του υπόγειου χώρου.
    4. Όταν χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση των αδιάβροχων υλικών ψαμμίτη και ατμού.

    Τρύπες στο ίδρυμα

   • Σύμφωνα με την τεχνολογία, η διέξοδος στην ίδρυση μιας ιδιωτικής κατοικίας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά απέναντι ο ένας στον άλλο. Η διάταξη αυτή συμβάλλει στο σχηματισμό ενός βυθίσματος που αερίζεται και στεγνώνει το υπόγειο.

    Το βήμα με το οποίο βρίσκονται οι καθαρισμοί στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού πρέπει να είναι 1,5-2 μέτρα. Η διάμετρος του φούσκωμα στο υπόγειο είναι περίπου 5-10 cm και εξαρτάται από το μέγεθος της βάσης.

    Εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο

    Σύμφωνα με την τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των εκτοξεύσεων γίνεται κατά την τοποθέτηση του ιδρύματος. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό και την περιοχή.

    Η θέση του αέρα στο ίδρυμα

    Αν όμως ο εξαερισμός δεν έχει εγκατασταθεί εγκαίρως, μπορούν να κατασκευαστούν σε έτοιμη βάση. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα τρυπάνι διαμαντιών με το απαιτούμενο μέγεθος. Μπορεί να αντιμετωπίσει την ενίσχυση χωρίς να σπάσει την αντοχή των τοίχων και να προστατεύσει τα χείλη που έχουν υποστεί επεξεργασία από την αποβολή
    Ένας από τους τρόπους για να βγούμε από την κατάσταση όταν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού έχει παραλειφθεί είναι η κατασκευή πάνω από το υπόγειο του δαπέδου του υπογείου. Στα τοιχώματα αυτού του σχεδιασμού πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού.

    Η επόμενη επιλογή είναι να κάνετε αερισμό μέσω των ανοιγμάτων στο πάτωμα του άνω χώρου. Για να γίνει αυτό, κατά την επικάλυψη του δαπέδου του υπογείου, γίνονται αρκετά αρκετά μεγάλα ανοίγματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους αεραγωγούς. Είναι καλυμμένα με σχάρες εξαερισμού, στην κορυφή των οποίων είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε έπιπλα για να αποφύγετε μόνιμες πτώσεις πίεσης. Αυτή η επιλογή δεν είναι άψογη, καθώς υπάρχει η πιθανότητα συσσώρευσης κάτω από το δάπεδο επιβλαβών αερίων, υγρασίας και ατμών. Όλα αυτά μπορεί να είναι κακό για την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί.

    Τεχνολογία εγκατάστασης ανεμιστήρων

    Η συσκευή εξαερισμού στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ξύλο είναι επιρρεπές σε σήψη, οπότε η εγκατάσταση εξαερισμού απαιτεί ειδική προσέγγιση.
    Συνήθως σε τέτοια σπίτια, ο εξαερισμός πρέπει να γίνεται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας των δοκών. Επιτρέπεται επίσης να τα φτιάξουμε μεταξύ της βάσης και του πρώτου αρχείου καταγραφής.

    Διάταξη υπογείου για εξαερισμό

    1. Ξεκινήστε τις εργασίες κατασκευής θα πρέπει να είναι, υποχωρώντας ένα μέτρο από τη γωνία του σπιτιού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των τσέπες αέρα.
    2. Πριν προχωρήσετε, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, καθώς και να σχεδιάσετε τη θέση και το μέγεθος των τρυπών.
    3. Η διαδικασία για την εγκατάσταση αγωγών αέρα από αμιαντοτσιμέντο πραγματοποιείται κατά την ενίσχυση του θεμελίου. Στο ενισχυτικό πλέγμα εισάγονται διαδοχικά σωλήνες διαμέτρου περίπου 15 cm κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού. Με τη βοήθεια καλωδίου, κάντε τη σύνδεση του σωλήνα με την ενίσχυση.
    4. Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει να τοποθετούνται με γη ή άμμο, κλείστε τις εξόδους. Αυτό θα εμποδίσει την εισαγωγή του πολτού τσιμέντου.
    5. Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, αφαιρείται το κιβώτιο, τα ανοίγματα του σωλήνα απελευθερώνονται από το περιεχόμενο.
    6. Συνιστάται η κάλυψη του αέρα στο θεμέλιο με μεταλλικό πλέγμα για την αποφυγή της εισόδου των τρωκτικών.
    Εργαλεία για τον εξαερισμό στο θεμέλιο

    Για να κάνετε ανεξάρτητα το άνοιγμα στην βάση, μπορεί να χρειαστείτε μερικά από τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

    • διατρητής;
    • σφυρί, αλυσοπρίονο,
    • αμιαντοτσιμέντο ·
    • τρυπάνια για μέταλλο, ξύλο.
    • Μια καλέμι?
    • σχάρες στις οπές αέρα.
    • άμμο.

    Κλείσιμο των προϊόντων κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο

    Μερικές φορές οι οικοδεσπότες κλείνουν το άνοιγμα στο θεμέλιο για το χειμώνα. Το μέτρο αυτό είναι λογικό εάν η χρήση ιδιωτικής κατοικίας είναι εποχιακή και δεν κοστίζει. Στην περίπτωση αυτή, οι οπές εξαερισμού σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να κλείσουν πλήρως ή εν μέρει.

    Το κλείσιμο των προϊόντων είναι απαραίτητο μόνο όταν το σπίτι δεν σταματάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα

    Αλλά αν το δωμάτιο είναι σε συνεχή λειτουργία και θερμαίνεται, τότε μην κλείνετε τον αέρα. Με κλειστές οπές εξαερισμού, η προκύπτουσα διαφορά θερμοκρασίας θα προκαλέσει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, καλουπιών και σήψης στο υποπεδίο, γεγονός που δεν θα έχει θετική επίδραση στην κατάσταση της ιδιωτικής δομής.

    Φυσικά, ο αερισμός του θεμελίου του ξύλινου σπιτιού συμβάλλει στην απώλεια θερμότητας, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν τη μόνωση του δαπέδου και του υπόγειου χώρου για να εξασφαλίσουν άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες.

    Ανάγκη της συσκευής προϊόντων

    Μερικοί ιδιοκτήτες αρνούνται σκόπιμα τη συσκευή αερισμού ανοίγματα, κίνητρο από το γεγονός ότι στην Ευρώπη το vent δεν χρησιμοποιεί. Αλλά το γεγονός είναι ότι η ευρωπαϊκή τεχνολογία κατασκευών είναι πολύ διαφορετική από αυτή που υιοθετήθηκε στη χώρα μας. Εάν χρησιμοποιούνται θεμέλια λωρίδων, τότε το δάπεδο καλύπτεται με άμμο ή γη. Πάνω τοποθετήστε μια πλωτή ή αναρτημένη πλάκα δαπέδου. Τα δάπεδα στο έδαφος μεταφέρουν θερμότητα από το έδαφος σε κρύο καιρό και το καλοκαίρι συμβάλλουν στη διατήρηση της ευχάριστης δροσιάς του δωματίου.

    Εάν το δάπεδο είναι τοποθετημένο στο έδαφος, ο αέρας δεν μπορεί να εγκατασταθεί

    Το έδαφος έχει μια χρήσιμη ποιότητα - για να διατηρηθεί η θερμοκρασία 2-4 βαθμούς θερμότητας ακόμη και στους παγετούς. Και η απουσία αεραγωγών δεν επιτρέπει στον παγωμένο αέρα να πέσει κάτω από το πάτωμα. Το μονολιθικό δάπεδο από σκυρόδεμα έχει υψηλή απόδοση θερμότητας, δεν φοβάται την υγρασία και μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία.
    Έχουμε κατασκευαστικές εργασίες για την παροχή ενός ιδρύματος, καθώς και ένα υπόγειο. Και αυτό καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του produhov.

    Αγνοήστε την εγκατάσταση των εκπομπών αέρα δεν μπορεί να είναι, αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν πολύ χρόνο, προσπάθεια και δεν θα συνεπάγονται μεγάλο κόστος υλικών. Ωστόσο, τα οφέλη από αυτό θα είναι πολύ σημαντικά. Ο εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού το ξύλο είναι ένα οργανικό υλικό που υπόκειται σε υγρασία και βακτηριακή βλάβη. Η εγκατάσταση αεραγωγών εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας και συμπύκνωσης, καθώς και την πρόωρη καταστροφή ιδιωτικής κατοικίας.