Σχάρες για κουζίνες κουζίνας

Λίγοι άνθρωποι αμφιβάλλουν γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα. Εκείνοι που κάποτε στέκονταν πίσω από τη σόμπα, αισθανόταν τη σημασία αυτής της συσκευής. Η εγκατάσταση πινάκων εξατμίσεων περιλαμβάνεται πάντοτε στην εκτίμηση για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

Λειτουργίες πλέγματος

Μερικοί προγραμματιστές πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν το ρόλο της διακόσμησης, διακοσμώντας την είσοδο στον αγωγό εξαερισμού. Φυσικά, είναι βαθιά λανθασμένες. Εκτός από τη διακόσμηση των καναλιών, το πλέγμα εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του ρυθμιστή στην κουζίνα - διανέμει τη μάζα αέρα τροφοδοσίας και βελτιστοποιεί τη διέλευσή του μέσω των καναλιών. Εξαιτίας αυτού στις εγκαταστάσεις υπάρχει μια ποιοτική ανταλλαγή ροής αέρα. Τα επιχειρήματα κατά την εγκατάσταση των πλεγμάτων στα συστήματα εξάτμισης είναι:

 • την απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα από την κουζίνα, η οποία απελευθερώνεται απαραιτήτως κατά την καύση της πλάκας. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα κουζίνας προστατεύει την υγεία όλων των μελών της οικογένειας. Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε ένα δωμάτιο, εκπέμπεται καπνός μέσω αυτών, οπότε η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική με τους πυροσβέστες.
 • η σωστή επιλογή και η επαγγελματική εγκατάσταση της κουκούλας απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα.
 • παρέχει στην κουζίνα καθαριότητα, απομάκρυνση λίπους και καπνούς, που δεν τους επιτρέπει να εγκατασταθούν σε έπιπλα κουζίνας?
 • Εκτός από την άμεση ανάθεση, τα πλέγματα συνδέουν τις γειτονικές αίθουσες για καλύτερη ανταλλαγή αέρα.

Κοινά συστήματα αερισμού

Υπάρχουν πολλά συστήματα αερισμού κουζίνας:

 • Το γωνιακό σύστημα είναι εγκατεστημένο στις κουζίνες με μια μικρή περιοχή όπου η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας. Είναι μικρό σε μέγεθος, εύκολο στην εγκατάσταση.
 • Το σύστημα εξαερισμού Dome καθαρίζει τον αέρα, αφαιρεί από την κουζίνα που σχηματίζει καπνούς και αιθάλη. Η κατασκευή του είναι παρόμοια με έναν θόλο. Καλύπτει καλά τα σωματίδια ατμού και λίπους που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.
 • Ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού - συνήθως εγκαθίσταται κατά την παραγγελία μιας κουζίνας. Ταιριάζει καλά στο εσωτερικό, καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο, που στα περισσότερα σπίτια απλώς λείπει. Μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων μπορεί να κρύψει το σχέδιο της κουκούλας στο ίδιο το έπιπλο. Ενεργοποιώντας το, μπορείτε να μαντέψετε τι είναι.
 • Το σύστημα ανάρτησης έχει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων. Βρίσκονται ακριβώς πάνω από το κεραμίδι. Εγκαταστήστε τα ως μια προσθήκη στην κουζίνα, και παραγγείλετε πλήρη με ένα κιτ κουζίνας.
 • Το νησιωτικό σύστημα είναι εγκατεστημένο στο κέντρο της κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Συνιστάται να τα εγκαταστήσετε σε κουζίνες με μεγάλη έκταση. Αυτές οι κουκούλες έχουν υψηλή απόδοση.

Διάφορα πλέγματα εξαερισμού

Από τον τρόπο εγκατάστασής τους μπορούν να είναι:

 • εξωτερική εγκατάσταση - όταν η εγκατάσταση πραγματοποιείται από το εξωτερικό του κτιρίου. Μια τέτοια εγκατάσταση εμποδίζει την εσωτερική μόλυνση των χώρων, την είσοδο των ζώων. Χάρη σε αυτό, το βύθισμα ρυθμίζεται στο σύστημα εξαερισμού. Η εγκατάσταση εξωτερικών πλεγμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την παράδοση οποιουδήποτε κτιρίου. Για να δημιουργηθούν τέτοια πλέγματα με μεγαλύτερη αντοχή, για να αντισταθεί ο καιρός, χρησιμοποιούνται κράματα αλουμινίου. Πολύ συχνά θερμαίνονται σε αυτά, για να αποφευχθεί το πάγωμα. Οι γρίλιες προσόψεων επηρεάζουν τη γενική αντίληψη της εμφάνισης οποιασδήποτε δομής.
 • εσωτερική εγκατάσταση, είναι εγκατεστημένα στην κουζίνα, μπάνιο. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται συνήθως πλαστικό, καθώς αντιμετωπίζουν μικρά φορτία. Η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή. Έχοντας μια ποικιλία σχημάτων είναι εύκολο να ταιριάζουν με οποιοδήποτε εσωτερικό. Έχοντας εγκαταστήσει τις περσίδες σε αυτά, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα και να αερίσετε την κουζίνα.
 • Εσωτερικές γρίλιες - εγκαθίστανται μέσα στο κτίριο. Είναι ένα σημείο σύνδεσης των γειτονικών εγκαταστάσεων. Προωθώ την ανταλλαγή του αέρα μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Με χαρακτηριστικά σχεδιασμού είναι:

 • αδρανειακά σχάρες. Αυτά μπορούν να είναι πλέγματα για εσωτερική και εξωτερική εγκατάσταση. Όταν σταματήσει η ροή του αέρα, κλείνει το κλείστρο. Τα πλέγματα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής προστατεύουν το δωμάτιο από την εξάπλωση των οσμών από την κουζίνα. Θεωρούνται ως μία από τις πολύπλοκες εποικοδομητικές λύσεις.
 • ρυθμιζόμενες γρίλιες. Παρέχουν μια ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα σε διαφορετικές πλευρές του κτιρίου. Πλέγματα, ρυθμιζόμενα με το χέρι, που βρίσκονται πάνω από την περιοχή εξυπηρέτησης. Τα πλέγματα, τα οποία ρυθμίζονται υπό πίεση αέρα, τοποθετούνται πλησιέστερα στο πάτωμα. Τα ρυθμιζόμενα πλέγματα μονής σειράς χρησιμοποιούνται ευρέως στα συστήματα διανομής αέρα. Δεν ελέγχει μόνο αποτελεσματικά τη ροή του αέρα, αλλά μειώνει επίσης την απώλεια θερμικής ενέργειας.
 • μη ρυθμισμένα πλέγματα. Η ιδιαιτερότητα τέτοιων δικτύων είναι η έλλειψη ρύθμισης των ροών του αέρα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται μια ποικιλία υλικών. Χρησιμοποιούνται σε εσωτερικά συστήματα εξαερισμού και εξωτερικά. Τοποθετήστε τα πάνω στις οροφές και στα ανοίγματα των τοίχων. Οι σχάρες εγκαθίστανται χωρίς δυσκολία.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων είναι:

 • από πλαστικό, είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και είναι προσιτά. Η επίδραση των ακτίνων του ήλιου πάνω τους δεν λειτουργεί ευνοϊκά, το πλέγμα φαίνεται χειρότερο. Υπό την επιρροή τους, στρεβλώνει, χάνει χρώμα. Εγκαταστήστε τέτοια πλέγματα, κυρίως μέσα στο δωμάτιο.
 • Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγάλη αντοχή και χαμηλό βάρος. Μην αλλάζετε τις ιδιότητές τους, κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, η τιμή τέτοιων πλεγμάτων είναι πολύ υψηλότερη από τις πλαστικές.
 • Στο εσωτερικό των κτιρίων εγκαθίσταται ξύλινο πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι καθαρό από την άποψη της οικολογίας, απολαμβάνει μια ευχάριστη θέα, που θα τους επιτρέψει εύκολα να συνδυαστούν με οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό ύφος. Το φυσικό ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αμέσως οι ακαθαρσίες από αυτές χωρίς τη χρήση λειαντικών παραγόντων και άκαμπτων βουρτσών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την τιμή τους.
 • Τα χαλύβδινα πλαίσια είναι ανθεκτικά και με μεγάλη μάζα, απωθούν καλά το νερό, καθαρίζονται εύκολα, είναι εύκολο στη χρήση. Η βάση τους είναι ένα πλαίσιο με σταθερό τυφλό, που σχηματίζει γωνία 45 μοιρών. Το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του αλουμινίου.

Τα πιο κοινά δίκτυα

Συχνά χρησιμοποιούμενα πλέγματα από πλαστικό ορθογώνιο σχήμα παροχής και εξάτμισης. Τοποθετήστε τους σε τοίχους ή σε οροφές. Διανείμετε τέλεια τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Διακοσμούν τα ανοίγματα εξαερισμού των κατοικιών και των βιομηχανικών κτιρίων. Η στερέωση της σχάρας στη βάση πραγματοποιείται με μάνδαλα ή βίδες.

Οι πλέγματα εξάτμισης από πλαστικό χρησιμοποιούνται μόνο από το εξωτερικό. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικού υψηλής αντοχής. Μαζί με τη λειτουργία της διακόσμησης δεν επιτρέπουν το πίσω σχέδιο, χάρη στις περσίδες που είναι εγκατεστημένες πάνω τους. Η στερέωση τους στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες ή βίδες.

Πλέγματα, που συνδέουν την κουκούλα κουζίνας χάρη σε έναν εύκαμπτο αγωγό. Σκοπός τους είναι να απομακρύνουν τα επιβλαβή αέρια από την κουζίνα. Η τοποθέτηση ενός αποκλίτη στο σχεδιασμό της σχάρας δεν επιτρέπει τον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης στο κάτω μέρος της. Η μάσκα καθαρίζεται εύκολα λόγω του αφαιρούμενου πυθμένα. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες ή βίδες.

Γρίλιες εξαερισμού από μέταλλο. Χρησιμοποιείται ως διακόσμηση και ομοιόμορφη κίνηση ροών αέρα. Τοποθετείται στην οροφή και στους τοίχους στο εσωτερικό του δωματίου.

Εγκατάσταση πτερυγίων εξατμίσεων

Η εγκατάσταση της σχάρας για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να το στερεώσετε με ασφάλεια στον τοίχο, χρησιμοποιώντας συνδετήρες και κόλλα. Όλες οι γρίλιες εξαγωγής διαθέτουν αποσπώμενο περίβλημα. Το χείλος του είναι τοποθετημένο στον αγωγό αέρα πάνω στα ελαστικά παρεμβύσματα. Συνδέεται στο αφαιρούμενο περίβλημα της σχάρας και αφαιρείται εύκολα για τα κανάλια καθαρισμού. Το αφαιρούμενο περίβλημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλέγμα, για φιλτράρισμα αέρα.

Η στερέωση της σχάρας πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

• με βίδες "vpota", είναι ένας προσιτός και εύκολος τρόπος για να συνδέσετε σε οποιοδήποτε τοίχο. Για να στερεωθεί η σχάρα, οι οπές στο χείλος υπολογίζονται κάτω από τις διαστάσεις της κεφαλής του κοχλία. Μετά την εγκατάσταση, είναι χρωματισμένα, δίνοντας χρώμα στο πλαίσιο.

• Χρησιμοποιώντας πλακίδια ή σπάτουλες, αυτή η στερέωση δεν χρησιμοποιείται συχνά, ωστόσο, είναι δυνατόν να επιτευχθεί θετική επίδραση σε κτίρια με ξύλινη διακόσμηση. Η ουσία του είναι να πιέζει το χείλος στον τοίχο με μια σπάτουλα, η οποία είναι στερεωμένη με βίδες.

• με τη βοήθεια κόλλας, η οποία εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του χείλους της σχάρας, έτσι ώστε να αφήνει τις κοιλότητες της. Στη συνέχεια, η σχάρα εφαρμόζεται στον τοίχο και στερεώνεται με κολλητική ταινία. Μετά από μια μέρα, αφαιρέστε την ταινία σκωτσέζας. Πριν από το αυτοκόλλητο, ο τοίχος πρέπει να είναι στεγνός.

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να αφαιρέσετε τις οσμές, αλλά και για να καθαρίσετε τον αέρα. Στα έργα του συστήματος εξαερισμού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση των πλεγμάτων. Η μορφή τους μπορεί να είναι οποιαδήποτε, δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητά τους. Επιπλέον, για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς του και να λειτουργήσει σωστά.

Πλέγμα για κουκούλες κουζίνας: επιλογή, εγκατάσταση και συντήρηση

Η σχάρα εξαερισμού στην κουζίνα έχει προστατευτική και αισθητική λειτουργία

Σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε μια ψησταριά αερισμού στην κουζίνα; Στη συνέχεια προτείνω από κοινού να εξοικειωθούν με τις τρέχουσες προτάσεις των κατασκευαστών, τις λεπτότητες της εγκατάστασης και τα χαρακτηριστικά της επακόλουθης φροντίδας για ένα τέτοιο κομμάτι του εσωτερικού της κουζίνας.

Επιλογή

Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί το πιο κατάλληλο πλέγμα στην είσοδο, αρκεί να εξετάσουμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του.

Κατασκευή

 • Ρυθμιζόμενο. Εξοπλισμένο με ειδικά κινούμενα ράφια, που επιτρέπουν τη ρύθμιση της έντασης των διαπερασμένων ρευμάτων αέρα. Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε το μοντέλο του RED-P1:

Το μοντέλο RED-P1 θα σας επιτρέψει να ελέγξετε την ένταση του αερισμού της κουζίνας

 • Δεν ρυθμίζεται. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση τα έδρανα στέκονται ακίνητα. Αφενός, αυτό μειώνει τη λειτουργικότητα του προϊόντος, από την άλλη - μειώνει το κόστος του και εξαλείφει ορισμένες πιθανές βλάβες. Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε το μοντέλο RED-LR1:

Το μοντέλο RED-LR1 δεν έχει λειτουργικούς κόμβους με επιρρεπή θραύση

 • Αδρανής. Κλείνει αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της ροής του αέρα, η οποία είναι ιδανική για κουκούλες εξοπλισμένες με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Δηλαδή, μόλις ο ανεμιστήρας σβήσει, θα πέσουν και οι περσίδες, πράγμα που εμποδίζει τη διείσδυση του καπνού ή των οσμών μαγειρέματος από τα γειτονικά διαμερίσματα στο δωμάτιο.

Οι γρίλιες αερισμού για την κουζίνα με βαλβίδα αντεπιστροφής αποτρέπουν την πιθανότητα εισόδου ξένων οσμών στο διαμέρισμα από τον εξαερισμό

Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε το μοντέλο του RED-IR-4

Το μοντέλο RED-IR-4 είναι εγκατεστημένο σε συνδυασμό με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες

Τοποθέτηση

 • Έξω. Στην πρόσοψη, κατά κανόνα, εγκαθίστανται πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα δίκτυα.
 • Από το εσωτερικό. Αυτό είναι μόνο η περίπτωση μας για τον εξοπλισμό της κουκούλας καυσαερίων της κουζίνας. Δεν αναμένονται σοβαρές μηχανικές και ατμοσφαιρικές επιρροές όπως στο δρόμο, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή σας σε λιγότερο ανθεκτικό και φθηνότερο προϊόν.

Υλικό

 • Πλαστικά. Τα πλαστικά προϊόντα είναι κυρίως φτηνά, γεγονός που τους δίνει μεγάλη δημοτικότητα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η εγγενής αντοχή τους στην υγρασία και η ευκολία εγκατάστασης.

Πλαστικές σχάρες εξαερισμού είναι οι πιο προσιτές

 • Αλουμίνιο. Το συνηθισμένο μέταλλο θα σκουριάσει σε μια υγρή κουζίνα, και ο ανοξείδωτος χάλυβας στην περίπτωση αυτή είναι απλά παράλογος από οικονομική άποψη. Τα μοντέλα αλουμινίου χαρακτηρίζονται από αυξημένη απόδοση και αρκετά λογική τιμή, η οποία όμως υπερβαίνει το κόστος των πλαστικών. Κοιτάξτε καλά στο εσωτερικό του μοντέρνου στυλ.

Οι δομές αλουμινίου είναι πολύ ισχυρότερες, αν και κάπως ακριβότερες από τις πλαστικές αντίστοιχες

 • Δέντρο. Όμορφα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που ξεχωρίζουν με σημαντική τιμή και υδροφοβία. Πηγαίνει καλά με στυλ όπως Provence, Classics ή Ethno.

Η σχάρα μπαστούνι θα ταιριάζει απόλυτα στην κουζίνα με κλασικό ή ρουστίκ στυλ

Η ξύλινη σχάρα εξαερισμού πριν από την εγκατάσταση στην κουζίνα συνιστάται να αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό. Στην αντίθετη περίπτωση, σε συνθήκες συνεχούς επαφής με μεγάλο αριθμό καπνών, δεν θα διαρκέσει πολύ.

Εγκατάσταση

Οι οδηγίες εγκατάστασης για το εσωτερικό στοιχείο της κουζίνας που εξετάζετε δεν είναι δύσκολες και μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ανεξάρτητα χωρίς να καλέσουν επαγγελματίες εργαζόμενους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο πιο δημοφιλείς μεθόδους:

Μέθοδος αριθ. 1: χρήση βιδών

Κατάλληλο για τοίχους από τα ακόλουθα υλικά:

 • Δέντρο.
 • Γυψοσανίδα.
 • Σκυρόδεμα.
 • Τούβλο.
 1. Εφαρμόστε το προϊόν στην κουκούλα?
 2. Εμείς τρυπάνι γύρω από την περίμετρο του πλαισίου της οπής. Ορισμένα μοντέλα μπορεί να έχουν ήδη αυτά, οπότε πρέπει απλά να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
 3. Μέσα από αυτά βάζουμε τη σήμανση στον τοίχο με ένα μολύβι ή δείκτη?
 4. Αναβλήθηκε προς την σχάρα.
 5. Εμείς τρυπάνι σύμφωνα με τη διάταξη οπή χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι και τρυπάνι για ξύλο, όταν πρόκειται για ξύλο ή τοίχο γυψοσανίδες, ή χρησιμοποιώντας το ζουμπά και τρυπάνι pobeditovye, όταν πρόκειται για τούβλα ή μπετόν τοίχο?

Αν η κουζίνα σας βρίσκεται αντιμέτωπη με κεραμικά, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τρυπάνι για τη διάτρηση πλακιδίων, διαφορετικά θα καταστρέψετε το φινίρισμα.

Η φωτογραφία δείχνει ότι το τρυπάνι στο πλακάκι της μοιάζει περισσότερο με ένα δόρυ από ό, τι συμβατικό ξύλινο σφυριού

 1. Πασπαλίζουμε πείρους εάν είναι απαραίτητο.
 2. Εφαρμόζουμε ένα πλαίσιο και στερεώνουμε τις βίδες της.

Η αεριζόμενη σχάρα μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί ανά πάσα στιγμή

Μέθοδος αριθ. 2: χρήση κόλλας

Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν καθόλου περιορισμοί και προϋποθέσεις σε σχέση με το υλικό τοιχοποιίας. Κατάλληλες είναι οι ακόλουθες συγκολλητικές συνθέσεις:

 • Τιτάνιο;
 • Δράκος.
 • Budamex.
 • PENASIL.
 • Υγρά καρφιά.

Η πρόοδος των εργασιών είναι η εξής:

 1. Εφαρμόστε επιλεγμένη κόλλα στην πίσω πλευρά του πλαισίου σχάρας ή γύρω από την περίμετρο γύρω από την οπή αναρρόφησης.
 2. Εφαρμόστε στο λιμένα εξάτμισης.
 3. Διορθώνουμε κομμάτια ταινιών στήριξης.
 4. Διαγραφή την ταινία συναρμολόγησης μετά την πλήρη σκλήρυνση του συγκολλητικού διαλύματος.

Η τοποθέτηση πάνω στην κόλλα είναι πολύ πιο εύκολη

Ο αέρας εξαγωγής στην κουζίνα αφήνει μέσα από τη θυρίδα εξαγωγής, επομένως, μεγάλη ποσότητα αιθάλης και γράσου εγκαθίσταται στην σχάρα εξαερισμού. Ένα βρώμικο σχέδιο φαίνεται άσχημο και μειώνει την ένταση της ροής του αέρα. Μπορείτε να το καθαρίσετε με τη βοήθεια των παρακάτω εργαλείων:

 1. Ρίξτε έξω σε ένα τηγάνι με νερό μισό φλιτζάνι σόδα ψησίματος?
 2. Φορτώνουμε υπάρχουν όλα τα βρώμικα μέρη της σχάρας εξαερισμού.
 3. Το βράζουμε μισή ώρα.
 1. Εμείς τρίβουμε μισό σαπούνι πλυντηρίου σε ένα τρίφτη και να διαλύσει σε δύο και μισό λίτρα ζεστό νερό?
 2. Το αποτέλεσμα αναμιγνύετε όλες τις βρώμικες περιοχές της δομής.
 3. Σκουπίστε Τα υπόλοιπα σκόνης και σαπουνιού με ξηρό πανί.

Συμπέρασμα

Έχετε μάθει πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να διατηρήσετε μια σχάρα εξαερισμού. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο περιέχει πρόσθετο υλικό. Στα σχόλια μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Ακόμη και η απλούστερη σχάρα για κουκούλα κουζίνας πρέπει να εγκατασταθεί και να συντηρηθεί σωστά

Μάσκα εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας

Σχάρες για κουζίνες κουζίνας

Λίγοι άνθρωποι αμφιβάλλουν γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα. Εκείνοι που κάποτε στέκονταν πίσω από τη σόμπα, αισθανόταν τη σημασία αυτής της συσκευής. Η εγκατάσταση πινάκων εξατμίσεων περιλαμβάνεται πάντοτε στην εκτίμηση για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

Λειτουργίες πλέγματος

Μερικοί προγραμματιστές πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν το ρόλο της διακόσμησης, διακοσμώντας την είσοδο στον αγωγό εξαερισμού. Φυσικά, είναι βαθιά λανθασμένες. Εκτός από τη διακόσμηση των καναλιών, το πλέγμα εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του ρυθμιστή στην κουζίνα - διανέμει τη μάζα αέρα τροφοδοσίας και βελτιστοποιεί τη διέλευσή του μέσω των καναλιών. Εξαιτίας αυτού στις εγκαταστάσεις υπάρχει μια ποιοτική ανταλλαγή ροής αέρα. Τα επιχειρήματα κατά την εγκατάσταση των πλεγμάτων στα συστήματα εξάτμισης είναι:

 • την απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα από την κουζίνα, η οποία απελευθερώνεται απαραιτήτως κατά την καύση της πλάκας. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα κουζίνας προστατεύει την υγεία όλων των μελών της οικογένειας. Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε ένα δωμάτιο, εκπέμπεται καπνός μέσω αυτών, οπότε η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική με τους πυροσβέστες.
 • η σωστή επιλογή και η επαγγελματική εγκατάσταση της κουκούλας απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα.
 • παρέχει στην κουζίνα καθαριότητα, απομάκρυνση λίπους και καπνούς, που δεν τους επιτρέπει να εγκατασταθούν σε έπιπλα κουζίνας?
 • Εκτός από την άμεση ανάθεση, τα πλέγματα συνδέουν τις γειτονικές αίθουσες για καλύτερη ανταλλαγή αέρα.

Κοινά συστήματα αερισμού

Υπάρχουν πολλά συστήματα αερισμού κουζίνας:

 • Το γωνιακό σύστημα είναι εγκατεστημένο στις κουζίνες με μια μικρή περιοχή όπου η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας. Είναι μικρό σε μέγεθος, εύκολο στην εγκατάσταση.
 • Το σύστημα εξαερισμού Dome καθαρίζει τον αέρα, αφαιρεί από την κουζίνα που σχηματίζει καπνούς και αιθάλη. Η κατασκευή του είναι παρόμοια με έναν θόλο. Καλύπτει καλά τα σωματίδια ατμού και λίπους που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.
 • Ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού - συνήθως εγκαθίσταται κατά την παραγγελία μιας κουζίνας. Ταιριάζει καλά στο εσωτερικό, καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο, που στα περισσότερα σπίτια απλώς λείπει. Μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων μπορεί να κρύψει το σχέδιο της κουκούλας στο ίδιο το έπιπλο. Ενεργοποιώντας το, μπορείτε να μαντέψετε τι είναι.
 • Το σύστημα ανάρτησης έχει πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων. Βρίσκονται ακριβώς πάνω από το κεραμίδι. Εγκαταστήστε τα ως μια προσθήκη στην κουζίνα, και παραγγείλετε πλήρη με ένα κιτ κουζίνας.
 • Το νησιωτικό σύστημα είναι εγκατεστημένο στο κέντρο της κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Συνιστάται να τα εγκαταστήσετε σε κουζίνες με μεγάλη έκταση. Αυτές οι κουκούλες έχουν υψηλή απόδοση.

Διάφορα πλέγματα εξαερισμού

Από τον τρόπο εγκατάστασής τους μπορούν να είναι:

 • εξωτερική εγκατάσταση - όταν η εγκατάσταση πραγματοποιείται από το εξωτερικό του κτιρίου. Μια τέτοια εγκατάσταση εμποδίζει την εσωτερική μόλυνση των χώρων, την είσοδο των ζώων. Χάρη σε αυτό, το βύθισμα ρυθμίζεται στο σύστημα εξαερισμού. Η εγκατάσταση εξωτερικών πλεγμάτων αποτελεί προϋπόθεση για την παράδοση οποιουδήποτε κτιρίου. Για να δημιουργηθούν τέτοια πλέγματα με μεγαλύτερη αντοχή, για να αντισταθεί ο καιρός, χρησιμοποιούνται κράματα αλουμινίου. Πολύ συχνά θερμαίνονται σε αυτά, για να αποφευχθεί το πάγωμα. Οι γρίλιες προσόψεων επηρεάζουν τη γενική αντίληψη της εμφάνισης οποιασδήποτε δομής.
 • εσωτερική εγκατάσταση, είναι εγκατεστημένα στην κουζίνα, μπάνιο. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται συνήθως πλαστικό, καθώς αντιμετωπίζουν μικρά φορτία. Η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή. Έχοντας μια ποικιλία σχημάτων είναι εύκολο να ταιριάζουν με οποιοδήποτε εσωτερικό. Έχοντας εγκαταστήσει τις περσίδες σε αυτά, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα και να αερίσετε την κουζίνα.
 • Εσωτερικές γρίλιες - εγκαθίστανται μέσα στο κτίριο. Είναι ένα σημείο σύνδεσης των γειτονικών εγκαταστάσεων. Προωθώ την ανταλλαγή του αέρα μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Με χαρακτηριστικά σχεδιασμού είναι:

 • αδρανειακά σχάρες. Αυτά μπορούν να είναι πλέγματα για εσωτερική και εξωτερική εγκατάσταση. Όταν σταματήσει η ροή του αέρα, κλείνει το κλείστρο. Τα πλέγματα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής προστατεύουν το δωμάτιο από την εξάπλωση των οσμών από την κουζίνα. Θεωρούνται ως μία από τις πολύπλοκες εποικοδομητικές λύσεις.
 • ρυθμιζόμενες γρίλιες. Παρέχουν μια ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα σε διαφορετικές πλευρές του κτιρίου. Πλέγματα, ρυθμιζόμενα με το χέρι, που βρίσκονται πάνω από την περιοχή εξυπηρέτησης. Τα πλέγματα, τα οποία ρυθμίζονται υπό πίεση αέρα, τοποθετούνται πλησιέστερα στο πάτωμα. Τα ρυθμιζόμενα πλέγματα μονής σειράς χρησιμοποιούνται ευρέως στα συστήματα διανομής αέρα. Δεν ελέγχει μόνο αποτελεσματικά τη ροή του αέρα, αλλά μειώνει επίσης την απώλεια θερμικής ενέργειας.
 • μη ρυθμισμένα πλέγματα. Η ιδιαιτερότητα τέτοιων δικτύων είναι η έλλειψη ρύθμισης των ροών του αέρα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται μια ποικιλία υλικών. Χρησιμοποιούνται σε εσωτερικά συστήματα εξαερισμού και εξωτερικά. Τοποθετήστε τα πάνω στις οροφές και στα ανοίγματα των τοίχων. Οι σχάρες εγκαθίστανται χωρίς δυσκολία.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων είναι:

 • από πλαστικό, είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και είναι προσιτά. Η επίδραση των ακτίνων του ήλιου πάνω τους δεν λειτουργεί ευνοϊκά, το πλέγμα φαίνεται χειρότερο. Υπό την επιρροή τους, στρεβλώνει, χάνει χρώμα. Εγκαταστήστε τέτοια πλέγματα, κυρίως μέσα στο δωμάτιο.
 • Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγάλη αντοχή και χαμηλό βάρος. Μην αλλάζετε τις ιδιότητές τους, κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, η τιμή τέτοιων πλεγμάτων είναι πολύ υψηλότερη από τις πλαστικές.
 • Στο εσωτερικό των κτιρίων εγκαθίσταται ξύλινο πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι καθαρό από την άποψη της οικολογίας, απολαμβάνει μια ευχάριστη θέα, που θα τους επιτρέψει εύκολα να συνδυαστούν με οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό ύφος. Το φυσικό ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αμέσως οι ακαθαρσίες από αυτές χωρίς τη χρήση λειαντικών παραγόντων και άκαμπτων βουρτσών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την τιμή τους.
 • Τα χαλύβδινα πλαίσια είναι ανθεκτικά και με μεγάλη μάζα, απωθούν καλά το νερό, καθαρίζονται εύκολα, είναι εύκολο στη χρήση. Η βάση τους είναι ένα πλαίσιο με σταθερό τυφλό, που σχηματίζει γωνία 45 μοιρών. Το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του αλουμινίου.

Τα πιο κοινά δίκτυα

Συχνά χρησιμοποιούμενα πλέγματα από πλαστικό ορθογώνιο σχήμα παροχής και εξάτμισης. Τοποθετήστε τους σε τοίχους ή σε οροφές. Διανείμετε τέλεια τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Διακοσμούν τα ανοίγματα εξαερισμού των κατοικιών και των βιομηχανικών κτιρίων. Η στερέωση της σχάρας στη βάση πραγματοποιείται με μάνδαλα ή βίδες.

Οι πλέγματα εξάτμισης από πλαστικό χρησιμοποιούνται μόνο από το εξωτερικό. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικού υψηλής αντοχής. Μαζί με τη λειτουργία της διακόσμησης δεν επιτρέπουν το πίσω σχέδιο, χάρη στις περσίδες που είναι εγκατεστημένες πάνω τους. Η στερέωση τους στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες ή βίδες.

Πλέγματα, που συνδέουν την κουκούλα κουζίνας χάρη σε έναν εύκαμπτο αγωγό. Σκοπός τους είναι να απομακρύνουν τα επιβλαβή αέρια από την κουζίνα. Η τοποθέτηση ενός αποκλίτη στο σχεδιασμό της σχάρας δεν επιτρέπει τον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης στο κάτω μέρος της. Η μάσκα καθαρίζεται εύκολα λόγω του αφαιρούμενου πυθμένα. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες ή βίδες.

Γρίλιες εξαερισμού από μέταλλο. Χρησιμοποιείται ως διακόσμηση και ομοιόμορφη κίνηση ροών αέρα. Τοποθετείται στην οροφή και στους τοίχους στο εσωτερικό του δωματίου.

Εγκατάσταση πτερυγίων εξατμίσεων

Η εγκατάσταση της σχάρας για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να το στερεώσετε με ασφάλεια στον τοίχο, χρησιμοποιώντας συνδετήρες και κόλλα. Όλες οι γρίλιες εξαγωγής διαθέτουν αποσπώμενο περίβλημα. Το χείλος του είναι τοποθετημένο στον αγωγό αέρα πάνω στα ελαστικά παρεμβύσματα. Συνδέεται στο αφαιρούμενο περίβλημα της σχάρας και αφαιρείται εύκολα για τα κανάλια καθαρισμού. Το αφαιρούμενο περίβλημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλέγμα, για φιλτράρισμα αέρα.

Η στερέωση της σχάρας πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

• με βίδες "vpota", είναι ένας προσιτός και εύκολος τρόπος για να συνδέσετε σε οποιοδήποτε τοίχο. Για να στερεωθεί η σχάρα, οι οπές στο χείλος υπολογίζονται κάτω από τις διαστάσεις της κεφαλής του κοχλία. Μετά την εγκατάσταση, είναι χρωματισμένα, δίνοντας χρώμα στο πλαίσιο.

• Χρησιμοποιώντας πλακίδια ή σπάτουλες, αυτή η στερέωση δεν χρησιμοποιείται συχνά, ωστόσο, είναι δυνατόν να επιτευχθεί θετική επίδραση σε κτίρια με ξύλινη διακόσμηση. Η ουσία του είναι να πιέζει το χείλος στον τοίχο με μια σπάτουλα, η οποία είναι στερεωμένη με βίδες.

• με τη βοήθεια κόλλας, η οποία εφαρμόζεται γύρω από την περίμετρο του χείλους της σχάρας, έτσι ώστε να αφήνει τις κοιλότητες της. Στη συνέχεια, η σχάρα εφαρμόζεται στον τοίχο και στερεώνεται με κολλητική ταινία. Μετά από μια μέρα, αφαιρέστε την ταινία σκωτσέζας. Πριν από το αυτοκόλλητο, ο τοίχος πρέπει να είναι στεγνός.

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να αφαιρέσετε τις οσμές, αλλά και για να καθαρίσετε τον αέρα. Στα έργα του συστήματος εξαερισμού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση των πλεγμάτων. Η μορφή τους μπορεί να είναι οποιαδήποτε, δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητά τους. Επιπλέον, για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς του και να λειτουργήσει σωστά.

Συστήματα εξαερισμού

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

Σήμερα, δεν υπάρχει πρακτικά συνάντηση υπηρεσίας, δημόσιων ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, χωρίς σύστημα εξαερισμού. Κατά κανόνα, όλα τα στοιχεία του είναι κρυμμένα από αδιάκριτα μάτια, εκτός από τα πλέγματα εξαερισμού, τα οποία αντιπροσωπεύουν το "πρόσωπο" αυτού του συστήματος.
Εκτελούν τη λειτουργία όχι μόνο της διανομής ή της αφαίρεσης της ροής του αέρα, αλλά προστατεύουν επίσης τους αεραγωγούς και τον εξοπλισμό από ξένα αντικείμενα, έντομα, σκόνη.
Οι σύγχρονες σχάρες παροχής και εξαγωγής είναι σε θέση να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Αυτό μπορεί να φανεί στο κατάστημα Vent-Style.ru, όπου προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από πλέγματα, διαχυτήρες εξαερισμού διαφορετικής υφής και μεγέθους με ποικιλία σχεδίων και χαμηλού κόστους.

Ταξινόμηση των πλέγματος

Οι γρίλιες εξαερισμού χωρίζονται σε εσωτερικές και εξωτερικές.
Τις περισσότερες φορές, οι τελευταίες κατασκευάζονται με σταθερές περσίδες, τοποθετημένες στο πλαίσιο υπό γωνία 30-45 ° για την πρόληψη της μόλυνσης του συστήματος, με ένα μεταλλικό πλέγμα.
Οι εσωτερικές γρίλιες των συστημάτων εξαερισμού έχουν πολλές επιλογές:

 1. Τα σχάρες είναι ρυθμιζόμενα, με περιστροφικές περσίδες 2 τύπων - μονής και διπλής σειράς.
 2. Δεν ρυθμίζονται, οι οποίες, ανάλογα με τη στερέωση των παραθυρόφυλλων, χωρίζονται σε
  • ευθεία,
  • κεκλιμένο,
  • με σχισμές.
 3. Πλέκονται με βαλβίδα ελέγχου αέρα και δεν έχουν.

Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό. Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου. Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο. Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε. Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
 • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
 • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
 • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του. Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη. Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

 • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
 • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
 • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
 • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
 • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα. Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει. Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

 • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
 • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
 • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
 • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

 • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
 • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
 • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
 • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
 • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

 • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
 • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
 • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα από το λίπος"

Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

 • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
 • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
 • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
 • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Μορφές και υλικά των πλέγματος

Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

 • πλαστικό;
 • κράματα αλουμινίου ·
 • ξύλο ·
 • κεραμικά ·
 • ορείχαλκος;
 • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

Τύποι σχάρες αναρρόφησης

Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

Εσωτερική

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

 • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
 • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
 • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

Εξωτερική

Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

 • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
 • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
 • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
 • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

Εσωτερική διαβίβαση

Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

Στερέωση με "μυστικές" βίδες

Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

 • gipsokartonnymi;
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • σκυρόδεμα.

Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

 1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
 2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
 3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
 2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
 3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

Χρήση δοκών

Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.