Ενισχυτής βύθισης καμινάδας

Όταν λειτουργεί ο φούρνος, το τζάκι ή ο λέβητας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών κατοικιών σημειώνουν σημαντική υποβάθμιση της διαδικασίας καύσης.

Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε αλλαγή στις παραμέτρους έλξης. Για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά ποιότητας, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή τάσης καμινάδας, ο οποίος, χάρη στην απλότητα του σχεδιασμού, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Οι λόγοι για την υποβάθμιση της έλξης

Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της υποβάθμισης της έλξης. Επομένως, πρώτα από όλα, ελέγχεται η γενική κατάσταση της καπνοδόχου και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία του συστήματος.

Αυτό γίνεται πολύ εύκολα. Κατ 'αρχάς, ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης είναι εντελώς απενεργοποιημένο, μετά από το οποίο η ποσότητα αιθάλης μετριέται στην καπνοδόχο μέσω ενός μακριού καθετήρα. Αυτή η τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 mm.

Οι αιτίες ανεπαρκούς βυθίσματος στην καμινάδα υποδιαιρούνται υπό όρους σε 2 ομάδες: εξωτερικοί παράγοντες και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του σχεδιασμού:

 • τη χρήση των δίδων, των αγκώνων κατά μήκος του καναλιού καπνού, παρακάμπτοντας τους φραγμούς που δημιουργούν αεροδυναμική αντίσταση.
 • λανθασμένη εγκατάσταση και ρύθμιση του αποσβεστήρα.
 • λανθασμένο ύψος και διάμετρος της καμινάδας, η οποία δεν πληροί τις απαιτήσεις των κατασκευαστών λέβητων θέρμανσης ή θέρμανσης νερού.

Οι εξωτερικοί παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • την τοποθέτηση της έξοδο ρεύματος κάτω από την κορυφογραμμή της οροφής, η οποία υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε έλξη "ανατροπής".
 • η παρουσία κοντά στην καπνοδόχο μεγάλων αντικειμένων που σχηματίζουν μια περιοχή αυξημένης πίεσης ή αντίστροφα.
 • επικράτηση στην περιοχή των ανέμων με μεγάλη δύναμη ή το αντίστροφο της ηρεμίας,

Όλα αυτά μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στη δύναμη έλξης και να δημιουργήσουν πρόσθετη αντίσταση, μειώνοντας έτσι το επίπεδό του. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένα μέτρα για να ενισχυθεί ή να σταθεροποιηθεί το σχέδιο έτσι ώστε ο κλίβανος ή ο λέβητας να μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Μέθοδοι και συσκευές

Για την κανονική λειτουργία της καμινάδας, η ανερχόμενη ροή πρέπει να έχει πίεση της τάξης των 10-20 Ρα. Για να προσδιοριστεί το επίπεδο έλξης, χρησιμοποιούνται ανεμόμετρα και με βάση τις αναγνώσεις τους και τα αποτελέσματα της καύσης καυσίμου, λαμβάνεται απόφαση για αύξηση ή μείωση του βυθίσματος.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το πώς να φέρετε τον πόθο σε συμμόρφωση με τους κανόνες:

 1. την επιμήκυνση της καμινάδας.
 2. χρήση ειδικών εργαλείων ·
 3. τη χρήση ηλεκτρικών εξαντλητών καπνού ·
 4. σταθεροποιητές έλξης.

Επέκταση καμινάδας

Ο ευκολότερος τρόπος για την εξάλειψη μιας χαμηλότερης ώσης είναι η επιμήκυνση του σωλήνα καμινάδας. Λόγω της αύξησης της διαφοράς μεταξύ των επιπέδων της εξόδου της καμινάδας και του λέβητα, η διαφορά στην προς τα πάνω ροή αυξάνεται επίσης. Για παιπάλη σωληνάριο συλλογής το πιο κατάλληλο ύψος είναι 5-6 μέτρα σε συμμόρφωση με μια ελάχιστη απόσταση μεταξύ του κατακόρυφου τμήματος της καμινάδας και του κλιβάνου ή λέβητα, και την απουσία όλων των πιθανών περιορισμών γόνατο και προκαταλήψεις άξονες.

Με την παρουσία υψηλών στεγών ή την παρουσία μεγάλων αντικειμένων κοντά στο σπίτι, που επιδεινώνουν σημαντικά την πρόσφυση, αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Ωστόσο, σε πολύ υψηλό επίπεδο ώσης καμινάδα μπορεί να υπερβαίνει κατά πολύ την επιθυμητή τιμή, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας θα απελευθερωθεί στο περιβάλλον, αντί να δαπανάται για τη θέρμανση χώρων. Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, χρησιμοποιούνται ειδικοί αποσβεστήρες, μέσω των οποίων μειώνεται ο όγκος του αποσυρόμενου αερίου.

Deflectors

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των ροών αέρα για την ενίσχυση του βύθισης στον σωλήνα καπνού ή αεραγωγού. Ο εκτροπέας μεταφράζεται ως διάταξη καθοδήγησης, ένας ανακλαστήρας. Το όνομα καταρχήν περιγράφει πλήρως τον σκοπό και τη λειτουργικότητά του.

Όσο πιο απλός είναι ο σχεδιασμός, τόσο πιο αποδοτικό, καθώς τα ρεύματα που αντανακλώνται από την οροφή και τον πλευρικό άνεμο αυξάνουν την πρόσφυση και απορροφούν τον καπνό από το σωλήνα. Ο εκτροπέας, ακόμα και στον αέρα, δεν αποκλείει την ανατροπή της ώσης, αλλά είναι αναποτελεσματική στην ηρεμία. Το μοντέλο του ενισχυτή ρεύματος καπνοδόχου θα πρέπει να επιλέγεται όχι μόνο για το μέγεθος του καναλιού καπνού, αλλά και για το αναμενόμενο φορτίο ανέμου.

Εάν υπάρχει μια επιθυμία, ένα φύλλο από γαλβανισμένο σίδερο, ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων, αυτοσχέδια υλικά και ακόμη και δευτερεύουσες δεξιότητες στην εργασία με μέταλλο, μπορείτε να κάνετε μια τέτοια συσκευή μόνοι σας.

Για την κατασκευή της συσκευής που χρειάζεστε:

 1. gon;
 2. ρουλέτα;
 3. ψαλίδια για μέταλλο ή βουλγαρικά.
 4. ξύλινο σφυρί?
 5. πριτσίνια.
 6. ηλεκτρικό τρυπάνι χειρός
 7. σύνολο ασκήσεων ·
 8. κοχλιωτές βίδες με αυτοκόλλητη βίδα με πρέσα 15 mm.
 9. κασσίτερο ή ψευδάργυρο 0,3-0,5 mm.
 10. υλικό εργαλείων για συνδετήρες.

Μετά από υπολογισμούς και εφαρμογή στα μεταλλικά περιγράμματα των εξαρτημάτων, εκτελούμε τα εξής:

 1. κόψτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.
 2. σβήστε το σώμα του ακροφυσίου και στερεώστε τις άκρες χρησιμοποιώντας βίδες ή πριτσίνια.
 3. Συλλέξτε και συνδέστε τους δύο κώνους της συσκευής.
 4. πριν τη συναρμολόγηση της ομπρέλας πρέπει να εγκατασταθεί στις χαμηλότερες καρφιά κώνου για την προσάρτηση αυτό στο γενικό σώμα, και αν η εγκατάσταση θα πρέπει να διενεργείται στα πόδια, που μπορεί να κλειδωθεί από έξω με τα καρφιά.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι όλες οι συνδέσεις του ενισχυτή ώσης στην καπνοδόχο πρέπει να είναι ισχυρές, καθώς μπορεί να εκτεθούν σε ισχυρούς ανέμους. Το βίντεο δείχνει πλήρως τη διαδικασία δημιουργίας του εκτροπέα με τα χέρια του.

Τέτοιοι ενισχυτές ρεύματος καμινάδας όχι μόνο ανέχονται καλά τα καπναέρια και τις υψηλές θερμοκρασίες καλά, αλλά και έχουν αντοχή στη διάβρωση και ανθεκτικότητα.

Weathervane

Ο weathervane είναι ένας άλλος ενισχυτής έλξης με αρκετά απλό σχεδιασμό χωρίς επιμήκυνση του σωλήνα καπνού και επίσης ανάλογα με τη δύναμη του ανέμου. Παρ 'όλα αυτά, αυτή η συσκευή, σε αντίθεση με αυτή που περιγράφηκε παραπάνω, πρακτικά δεν δημιουργεί αντίσταση στην ηρεμία. Μια μικρή πτέρυγα τοποθετείται στην κεφαλή, η οποία προστατεύει την άκρη της καμινάδας από τον άνεμο μόνο από την μία άκρη.

Χάρη στη βοηθητική λεπίδα και τοποθετώντας το απέναντι από το καθορισμό ανεμοδείκτη στην καμινάδα, η συσκευή κλείνει πάντοτε το στόμα των ρευμάτων αέρα, τα οποία ρέουν γύρω από αυτό, δημιουργεί αρνητική πίεση στην έξοδο, υπάρχει βελτιώνοντας έτσι σημαντικά ώσης. Οι κατασκευαστές προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές για τζάκια καύση ξύλου καμινάδες με ανεπαρκή ή ασταθή ώθηση σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ή στη διαμόρφωση των δινών αέρα πάνω από dymovyvodyaschim καναλιού λόγω της δυσμενούς θέσης του σωλήνα.

Περιστροφικοί στρόβιλοι

Οι περιστρεφόμενοι στρόβιλοι είναι μια μηχανική συσκευή που χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για να αυξήσει την ώθηση στην καμινάδα. Το ακροφύσιο στροβίλου, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, περιστρέφεται μέχρι τη μία πλευρά, δημιουργώντας ένα κενό πάνω από το κανάλι καπνού, το οποίο αυξάνει την ώση.

Ο σχεδιασμός αυτού του ενισχυτή έλξης σας επιτρέπει να προστατεύσετε την καμινάδα από το να εισχωρήσει σε αυτό συντρίμμια, φύλλα, ιζήματα και άλλα πράγματα. Ένα χαρακτηριστικό του στροβίλου είναι ότι σε ήρεμο καιρικές συνθήκες δεν λειτουργεί στην εποχή μη-θέρμανσης εκτελείται εξόδου αέρα του αγωγού καυσαερίων, και υπό την παρουσία υψηλής ανέμου δημιουργεί αραίωσης και να αυξήσει ώση.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση παρόμοιων ενισχυτών ώσης στις καμινάδες καμίνων με καύση άνθρακα και τζάκια καύσης ξύλου. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η θερμοκρασία των καυσαερίων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 150-250 ° C. Μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική για τα συστήματα φυσικού αερισμού και τους σωλήνες καπνού των λεβήτων θέρμανσης που λειτουργούν με καύσιμο αερίου.

Εξαντλητής καπνού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε σόμπες ή τζάκια καύσης ξύλου, επιτρέπεται η εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρικών αναρροφητών καπνού. Οι συσκευές αυτές είναι σχεδιασμένες για χρήση σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, την παρουσία τέφρας, συμπυκνωμάτων και άλλων προϊόντων καύσης. Παρόλα αυτά, απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτησή τους σε σωλήνες εξάτμισης καπνού από λέβητες στερεών καυσίμων, στους οποίους η θερμοκρασία των αερίων μπορεί να φτάσει τους 650-800˚C.

Τέτοιες συσκευές επιτρέπουν την πλήρη αυτοματοποίηση του καναλιού καπνοδόχου. Οι αισθητήρες ροής και θερμοκρασίας ρυθμίζουν την ένταση της περιστροφής της ηλεκτρικής κίνησης, διατηρώντας έτσι τη βέλτιστη πρόσφυση στο σύστημα.

Η επιλογή του τρόπου αύξησης της πρόσφυσης εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του καναλιού καπνού. Η χρήση όλων των παραπάνω συσκευών για την αύξηση του βυθίσματος στην καμινάδα είναι σχετική μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ήτοι: ο επιπολασμός των καιρικών συνθηκών στην περιοχή ή η αδυναμία εγκατάστασης ενός σωλήνα καπνού του απαιτούμενου μήκους.

Μέθοδοι ενίσχυσης του βυθίσματος στην καμινάδα

Ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση του λέβητα είναι το βύθισμα στον αγωγό καμινάδας. Με την αύξηση για λέβητες στερεών καυσίμων, η καύση άνθρακα ή καυσόξυλων βελτιώνεται, γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητα της εγκατάστασης. Για τους λέβητες αερίου, η ώθηση πρέπει να σταθεροποιείται άκαμπτα ώστε να εξασφαλίζεται κανονική καύση και να μην εκραγεί η φλόγα. Όταν κατασκευάζετε μια καμινάδα, ειδικά όταν δεν λειτουργεί για να χρησιμοποιήσετε την πιο βέλτιστη διαδρομή, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον ενισχυτή τζιπ καπνοδόχου. Αυτό που μπορεί να επηρεάσει τους πόθους και τον τρόπο εφαρμογής του, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Η εγκατάσταση ενός λέβητα σε ένα στερεό, υγρό ή αέριο καύσιμο, μια σόμπα ή ένα τζάκι απαραιτήτως περιλαμβάνει τη διάταξη ενός συστήματος εξαγωγής καπνού. Οι κύριες παράμετροι της καπνοδόχου είναι η στάθμη ωθήσεως και ο όγκος των καυσαερίων. Δομικά είναι ένας απομονωμένος δίαυλος, ένας σωλήνας, τοποθετημένος από την έξοδο του κλιβάνου στο εξωτερικό περιβάλλον έξω από το κτίριο. Το ρεύμα δημιουργείται από τη διαφορά πίεσης στην είσοδο της καπνοδόχου και την έξοδο, η οποία οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας και στη διαφορά στα επίπεδα μεταξύ της εισόδου και της εξόδου. Όσο υψηλότερη είναι η καπνοδόχος, τόσο περισσότερη έλξη. Όσο πιο παχύ είναι το κανάλι, τόσο περισσότερος όγκος αερίων μπορεί να πάρει μακριά από το λέβητα.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το βύθισμα στην καπνοδόχο μπορεί να μειωθεί ή ακόμα και να «ανατραπεί» όταν ο αέρας αναρροφάται έξω από την καμινάδα και τα προϊόντα καύσης εισέρχονται απευθείας στην αίθουσα.

Αιτίες κακής έλξης

Συμβατικά, διακρίνονται δύο μεγάλες ομάδες: τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της καπνοδόχου και οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο της ώσης.

Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού περιλαμβάνουν στιγμές όπως:

 • Χρήση των αγκώνων, των δίδων κατά μήκος του καπναγωγού, αποφεύγοντας τα εμπόδια που δημιουργούν αεροδυναμική αντίσταση.
 • Χρήση λανθασμένου τμήματος καμινάδας και ύψους, διαφορετικών από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή του λέβητα.
 • Εσφαλμένη ρύθμιση της πύλης (πτερύγιο) και της ρύθμισής της
 • Παρουσία της κεφαλής καμινάδας, ομπρέλες, αποφρακτήρες σπινθήρων κλπ.

Εξωτερικοί παράγοντες είναι:

 • Η θέση της εξόδου της καπνοδόχου βρίσκεται κάτω από την κορυφογραμμή της στέγης, η οποία, κάτω από μια ορισμένη κατεύθυνση του ανέμου, μπορεί να προκαλέσει «απόκλιση» της ώσης.
 • Η παρουσία αντικειμένων διαστάσεων κοντά στην καμινάδα, το γειτονικό κτίριο ή άλλη δομή που δημιουργεί μια ζώνη απόρριψης ή, αντιστρόφως, αυξημένη πίεση στην περιοχή της καπνοδόχου.
 • Η επικράτηση ισχυρών ανέμων, ή, αντιστρόφως, η κυριαρχία του ήρεμου καιρού.

Όλα αυτά επηρεάζουν το επίπεδο ώσης, δημιουργώντας συχνά επιπλέον αντίσταση και μειώνοντάς το. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να βρείτε έναν κατάλληλο τρόπο για να ενισχύσετε ή να σταθεροποιήσετε την ώση για να εξασφαλίσετε τον πιο αποδοτικό τρόπο λειτουργίας του λέβητα ή του κλιβάνου.

Μέθοδοι και συσκευές

Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας της καπνοδόχου, η ανάντη πίεση πρέπει να είναι εντός 10-20 Pa, η οποία αντιστοιχεί στη βέλτιστη ροή καυσαερίων από το θάλαμο καύσης. Για να μάθετε την πραγματική κατάσταση, χρησιμοποιούνται ανεμόμετρα που μπορούν να δείξουν το επίπεδο ώθησης. Με βάση την ανάγνωση της συσκευής και το αποτέλεσμα της καύσης του καυσίμου, μπορείτε να πείτε ακριβώς αν πρέπει να αυξήσετε το τράβηγμα ή να το μειώσετε, χρησιμοποιήστε σταθεροποιητές, οι οποίοι θα διατηρούν αυτόματα την ιδανική ροή αέρα στο κανάλι.

Υπάρχει πολύς τρόπος να αυξηθεί το σχέδιο ή να ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις του κατασκευαστή του λέβητα:

 • Αυξήστε το ύψος της καμινάδας.
 • Χρήση των εκτροπέων, των πτερυγίων και των περιστροφικών στροβίλων ως κεφαλή καμινάδας.
 • Η χρήση εξαντλητών καπνού που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.
 • Σταθεροποιητές πρόσφυσης.

Αύξηση ύψους καμινάδας

Ο απλούστερος και πιο συχνά αξιόπιστος τρόπος αντιμετώπισης με χαμηλότερο επίπεδο πρόσφυσης είναι η αύξηση του ύψους της καμινάδας. Ως αποτέλεσμα της αύξησης της διαφοράς στάθμης μεταξύ του λέβητα και της εξόδου της καπνοδόχου, η διαφορά πίεσης επίσης αυξάνεται, η αυξανόμενη ροή θερμών αερίων αυξάνει σημαντικά την ώση. Το βέλτιστο ύψος της καμινάδας είναι 5-6 μέτρα, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του λέβητα και του κατακόρυφου τμήματος του καναλιού και η απουσία διαφόρων αποκλίσεων, στροφών και παρακέντησης του καναλιού.

Υπολογισμός του ύψους της καμινάδας, ανάλογα με τη θέση της κορυφογραμμής στέγης

Εάν υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ένα υψηλό προφίλ οροφής, ένα πατίνι, κοντά σε κτίρια ή άλλα αντικείμενα που επιδεινώνουν την κατάσταση, αυτό δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, εάν η καπνοδόχος είναι πολύ υψηλή, η ώθηση μπορεί να υπερβεί σημαντικά το απαιτούμενο κατώφλι, από το οποίο το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας απλά θα βγει, θα θερμάνει το περιβάλλον και όχι το σώμα εργασίας στο σύστημα θέρμανσης. Το καύσιμο θα καεί χειρότερα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, χρησιμοποιούμε αποσβεστήρες ή σταθεροποιητές έλξης, με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τον όγκο των καυσαερίων.

Deflectors

Ειδικές συσκευές στερεωμένες στην κεφαλή καπνοδόχου. Το σχήμα και ο σχεδιασμός τους επιλέγονται έτσι ώστε ο αέρας να ρέει απευθείας δίπλα στην έξοδο καμινάδας δεν παρεμβαίνει στη διαφυγή αερίων, αλλά μάλλον συμβάλλει σε αυτό. Η δράση του εκτροπέα βασίζεται στον νόμο του Bernoulli. Με την παρουσία ρευμάτων αέρα, ρέουν γύρω από το κύριο τμήμα του εκτροπέα και δημιουργούν κενό στην περιοχή αμέσως πάνω από την έξοδο της καμινάδας. Μια εξαιρετική επιλογή για χρήση σε συνδυασμό με λέβητες στερεών καυσίμων, όπου η αυξημένη πρόσφυση εξασφαλίζει την κατάλληλη καύση άνθρακα και μπρικέτες.

Ο εκτροπέας δεν μπορεί να εγκατασταθεί με λέβητες αερίου. Ο ισχυρός άνεμος μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ρεύμα, έτσι ώστε η φλόγα του καυστήρα να μπορεί απλά να βγει έξω.

Η αποτελεσματικότητα των εκτροπέων εξαρτάται άμεσα από τη διαθεσιμότητα του ανέμου, διότι είναι σχεδόν άχρηστα στην ηρεμία και ακόμη δημιουργούν πρόσθετη αντίσταση.

Weathervane

Ένας άλλος τρόπος αύξησης της έλξης χωρίς αύξηση του ύψους της καμινάδας και ανάλογα με τον άνεμο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον εκτροπέα, ο καιρός δεν δημιουργεί στην πραγματικότητα αντίσταση στους καιρικές συνθήκες. Ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικά απλός. Στην έξοδο της καμινάδας συνδέεται μια μικρή πτέρυγα, η οποία κλείνει την κεφαλή του ανέμου από τη μια πλευρά.

Με τη βοήθεια μιας πρόσθετης λεπίδας και της θέσης της στην άλλη πλευρά του άξονα καμινάδας από τη συναρμολόγηση του πτερυγίου μετεωρολογίας, γυρίζει πάντα έτσι ώστε να κλείνει το στόμιο των ρευμάτων αέρα. Ρέουν γύρω από αυτό και δημιουργούν μια απαλλαγή στην έξοδο, αυξάνοντας την πρόσφυση.

Η ανατροφοδότηση των ιδιοκτητών αυτής της συσκευής υποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλη λόγω της σφήνωσης του περιστρεφόμενου μέρους από τις εναποθέσεις καπνού ή την κατάψυξη των βροχοπτώσεων.

Περιστροφικοί στρόβιλοι

Ειδικός σχεδιασμός, που αποτελείται από στρογγυλεμένες λεπίδες τοποθετημένες σε μια ορισμένη γωνία ως προς τον άξονα περιστροφής. Ο στρόβιλος, υπό τη δράση των καυσαερίων και των εξωτερικών ροών, περιστρέφεται πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας την ώση. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι τα ίδια όπως και για τους εκτροπείς.

Εξαντλητής καπνού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παραδείγματος χάριν για χρήση με φούρνους που λειτουργούν σε ξύλο ή τζάκια, είναι δυνατή η εγκατάσταση ειδικών ανεμιστήρων ηλεκτρικού αγωγού - εξαντλητών καπνού. Είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε περιβάλλοντα με υψηλές θερμοκρασίες και την παρουσία τέφρας, συμπυκνωμάτων και άλλων προϊόντων καύσης. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο να εγκατασταθούν στην καμινάδα ενός λέβητα στερεών καυσίμων, η θερμοκρασία των αερίων σε αυτό μπορεί να φτάσει 650-800 ° C.

Τέτοιοι απαγωγείς καπνού είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν τη λειτουργία της καμινάδας. Ένας ειδικός αισθητήρας θερμοκρασίας και ροής ρυθμίζει τη δραστηριότητα της ηλεκτρικής κίνησης, διατηρώντας έτσι τη βέλτιστη πρόσφυση στο σύστημα.

Σταθεροποιητές πρόσφυσης

Μια ολόκληρη κατηγορία συσκευών για την αυτόματη ρύθμιση της πίεσης των αερίων. Είναι σχεδιασμένα κυρίως για να λειτουργούν σε συστήματα με γνωστή καλή ή αυξημένη πρόσφυση. Το καθήκον τους είναι να ρυθμίζουν τον όγκο των καυσαερίων, ανάλογα με την απόδοση της κύριας καμινάδας. Στην πραγματικότητα, αντικαθιστούν τους εαυτούς τους αναποτελεσματικούς αποσβεστήρες, οι οποίοι απαιτούν συνεχώς προσοχή και χειροκίνητη ρύθμιση.

Η αρχή της λειτουργίας των σταθεροποιητών βασίζεται στην ανάμιξη ψυχρού αέρα έξω από το δωμάτιο στα αέρια που προέρχονται από τον κλίβανο. Αυτό επιτρέπει τη μείωση της θερμοκρασίας του ολικού μίγματος, που πέφτει στο κατακόρυφο κανάλι και μειώνει την παροχή.

Δομικά, μπορεί να είναι μια συσκευή που συναρμολογείται με βάση ένα τσάι για μια καμινάδα, η οποία διαθέτει μια βαλβίδα δειγματοληψίας στον κλάδο. Η κινητή κουρτίνα, που είναι στερεωμένη στον ελεύθερο άξονα, ανοίγει μόνο όταν υπάρχει υπέρβαση της πίεσης στο σύστημα, η οποία ρυθμίζεται από το βάρος του αντίβαρου.

Πώς να καθορίσετε την καλύτερη επιλογή

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου διαλύματος εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της δομής καμινάδα σε κάθε περίπτωση. Η χρήση των στοιχείων, όπως διαφράγματα, pinwheels, ή ανεμιστήρες εξάτμισης στροβίλου, σχετική μόνο υπό ορισμένες παράγοντες, όπως θυελλώδεις καιρικές συνθήκες ή διευθέτηση αποτυχίας πλήρες ύψος της καπνοδόχου.

Η καλύτερη λύση παραμένει, όπως πάντα, η αύξηση του ύψους της καμινάδας και η χρήση διαφόρων σταθεροποιητών, που σε συνδυασμό με την αυξημένη πρόσφυση θα εξασφαλίσουν τη βέλτιστη λειτουργία του λέβητα. Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση των εξωτερικών παραγόντων μειώνεται και αφαιρούνται όλα τα πιθανά εμπόδια για να δημιουργηθεί ένα φυσικό ρεύμα προϊόντων καύσης.

Εξαναγκασμένη εξάτμιση καμινάδας - μια ανασκόπηση των μεθόδων

Τάση - η φυσική κίνηση αέρα από τη μονάδα θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης καυσίμου από την κατοικημένη περιοχή. Η ισχύς του εξαρτάται από τη διαδικασία καύσης καυσίμου στον κλίβανο: αν είναι ανεπαρκής, το καύσιμο θα καεί αργά. αν το ρεύμα είναι πολύ ισχυρό, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Το μειονέκτημα της ώσης είναι επίσης επικίνδυνο επειδή ορισμένα από τα προϊόντα καύσης μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια, προκαλώντας σοβαρή δηλητηρίαση μεταξύ των κατοίκων, μέχρι ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραβίαση του σχεδίου καπνοδόχου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η θερμοκρασία της φλόγας κατά την καύση της αιθάλης είναι τέτοια που ακόμα και ένα τούβλο υψηλής θερμοκρασίας καίει.

Η διαχείριση της κουκούλας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και άνετη διαβίωση στο σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Κακή εξάτμιση - προκαλεί

Πριν μιλήσουμε για τη χρήση απορροφητικών κουφωμάτων για μια καμινάδα, ας ασχοληθούμε με τη φύση της διαδικασίας, καθώς και με τους λόγους της πτώσης της πίεσης στον σωλήνα.

Το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 1. Εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι?
  • Συνθήκες για τη μετακίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία αέρα στην θερμαινόμενη περιοχή ενός κτιρίου κατοικιών.
  • Ο συνολικός όγκος αέρα εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος συνδέεται με τον θάλαμο κλιβάνου του κλιβάνου μέσω ενός φρέατος τέφρας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι των άλλων καταναλωτών οξυγόνου - ανθρώπων ή ζώων.

Το σχέδιο καμινάδας μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση παράθυρων με διπλά τζάμια αντί των συμβατικών παραθύρων οδηγεί σε πτώση της ώσης, καθώς τα τελευταία είναι πιο αεροστεγή και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου από την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 1. Εξωτερικοί παράγοντες:
  • Υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
  • Η ατμοσφαιρική πίεση.
  • Δραστηριότητα και αντοχή των ανερχόμενων ρευμάτων αέρα.
  • Ένταση των ρευμάτων αέρα αναστροφής από πάνω προς τα κάτω.
  • Ενέργεια και κατεύθυνση των ροών ανέμου.

Η συνδυασμένη επίδραση των παραπάνω παραγόντων οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο καμινάδας, η διαδικασία αυτή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος τρόπος απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από φούρνους, τζάκια και άλλα θερμικά αδρανή.

 1. Πώς είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της καμινάδας
  • Η φύση της θέσης της καμινάδας είναι εξωτερική (τοίχος) ή εσωτερική.
  • Το μήκος της καμινάδας και ο αριθμός των γόνατων και οι μεταφορές.
  • Χαρακτηριστικά της ποιότητας της επιφάνειας του καλύμματος μέσα στο κανάλι - στην πιο τραχύτητα η αιθάλη συσσωρεύεται πιο ενεργά, η οποία είναι η κύρια αιτία της υποβάθμισης του βυθίσματος μέσα στην καπνοδόχο.
  • Το ύψος της καπνοδόχου και η θέση του ανώτερου σημείου του σωλήνα σε σχέση με την κορυφογραμμή της οροφής.
  • Σχήμα καπνοδόχου: καλύτερα έργα στρογγυλεμένες ή οβάλ σχήμα, χειρότερα - με τη μορφή ενός τετραγώνου ή ορθογώνιο.
  • Η ένταση της ανταλλαγής θερμότητας μέσω του περιβλήματος καπνοδόχου, τόσο καλύτερα μονωμένα τοιχώματα σωλήνων, τόσο καλύτερη είναι η κουκούλα.


Ο αντίκτυπος των πρώτων παραγόντων ενότητα μπορεί να ελεγχθεί συμβατικά, όταν δεν αγγίζει το ήδη ολοκληρωθεί dymohoda.Faktory που αναφέρονται στο δεύτερο ανεξάρτητο εντελώς, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εξόρυξης.

οι τρίτη παράγοντες τμήμα εξαρτώνται πλήρως από το πρόσωπο και εργάζονται σε αυτές μπορεί να είναι από τη φάση σχεδιασμού και στην παραγωγή τελικών σχεδίων - ελλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν στην επισκευή - ρύθμιση γύρο επένδυση στο εσωτερικό του σωλήνα, μόνωση των τοιχωμάτων της καπνοδόχου, αλλάζοντας σχεδίαση του εξωτερικού.

Πρόληψη της κατάστασης της καμινάδας

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη χρήσης μέσων αναγκαστικής έλξης της καμινάδας από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προληπτικά μέσα για να διατηρηθεί σε κατάσταση λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της έντασης των καυσαερίων είναι η μείωση της διέλευσης του σωλήνα αιθάλης που συσσωρεύεται στους τοίχους, ας εξετάσουμε τα μέσα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Τέτοιοι τρόποι μπορούν να είναι:

 1. Περίπου μισή κουταλιά της σούπας ναφθαλίνης καίγεται στον κλίβανο. Οι ατμοί ναφθαλίνης αποσυνθέτουν την αιθάλη σε χαλαρά συστατικά μέρη, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του κλιβάνου και αφαιρούνται περαιτέρω με τέφρα και μικρά εκπέμπονται μέσω του σωλήνα μαζί με τα αέρια του κλιβάνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καμινάδα από το τζάκι και για τους σωλήνες των ανοικτών εστιών - μετά από αυτό υπάρχει χαρακτηριστική ασφυκτική μυρωδιά στα δωμάτια.
 2. Από καιρό σε καιρό, καίνε σε ένα φούρνο καθαρισμού πατάτας. Προ-ξηραίνονται. Ζεύγη αμύλου χαλαρώνουν την αιθάλη της αιθάλης και θα πέσουν στον κλίβανο. Ομοίως, ενεργεί καθαρό άμυλο, το οποίο τροφοδοτείται σε καμμένη καμμένη φούρνο σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας.
 3. Ένα καλό εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων από αιθάλη είναι ένα κέλυφος με καρύδια. Καίει σε υψηλή θερμοκρασία, καίει την αιθάλη στους εσωτερικούς τοίχους. Μια ενιαία δόση του κελύφους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λίτρα. Περιοδικότητα εφαρμογής - ως συσσώρευση.
 4. Ομοίως, το ξυλώδες ξύλο εφαρμόζεται στην αιθάλη. Ένα ή δύο κούτσουρα καίγονται στο τέλος του τελευταίου αρχείου καυσόξυλων. Καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Η συχνότητα εφαρμογής των μέσων υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να είναι κανονική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η αιθάλη να μην έχει χρόνο να συσσωρευτεί. Διαφορετικά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή φωτιά, καθώς η αιθάλη καίει με την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας θερμότητας.

Εκτός από εκείνες που είναι εισηγμένες στην αγορά, υπάρχουν πολλά σωματίδια, τόσο χημική όσο και θερμική αποσύνθεση της αιθάλης. Η χρήση προληπτικών μέτρων μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υποχρεωτικά μέτρα για τη βελτίωση του σχεδίου στην καμινάδα.

Εξαναγκασμένη εξαγωγή με πρόσθετα μέσα

Η ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων μέσων καταναγκαστικής ανάληψης μπορεί να προκύψει για φυσικούς λόγους, για παράδειγμα - έχουν αναπτυχθεί δέντρα στην περιοχή, γεγονός που έχει αλλάξει την κατεύθυνση ή την ένταση των ροών ανέμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μπορείτε βεβαίως να ξανακτίστε το σπίτι ή να ξανακάνετε καμινάδες, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πολύ ακριβός και χρονοβόρος. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να χρησιμοποιείτε συσκευές εξαναγκασμού. Για να βελτιώσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες πρόσθετες συσκευές.

Παγοπέδιλα ή flyvarki για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτή η συσκευή για την προστασία της καμινάδας από τις επιπτώσεις του ανέμου. Η αρχή της λειτουργίας της είναι ότι, όπως και κάθε κροκίτιδα, ξετυλίγεται στον αέρα, προστατεύοντας το κεφάλι της καμινάδας από τη ροή του ανέμου. Με την περιτύλιξη αυτής της συσκευής, ο ίδιος ο άνεμος δημιουργεί ένα κενό πάνω από το στόμιο της καμινάδας, δημιουργώντας έτσι ένα αναγκαστικό βύθισμα της καμινάδας.

Παρ 'όλα αυτά, χρειάζεται συντήρηση για να απελευθερωθεί από τον πάγο. Τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να αποδοθούν στην ασταθή εργασία με έναν άνεμο μεγάλης δύναμης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ανεμιστήρας Weathervane λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, δημιουργώντας ένα αναγκαστικό βύθισμα μέσα στην καμινάδα.

Περιστροφικοί στροβίλοι για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτές είναι μηχανικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε μια καμινάδα και χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή περιστροφής. Παράγεται από τη βιομηχανία που ονομάζεται Turbovent, Turbomax και άλλοι. Η φορά περιστροφής δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Χάρη στον σχεδιασμό - μια σφαίρα που σχηματίζεται από ένα σύστημα πέταλου, ο ρότορας στροβίλου προστατεύει αξιόπιστα την καπνοδόχο από τη μόλυνση με τα συντρίμμια και τα φύλλα και από τη φωλιά των πουλιών στη διακεκομμένη περίοδο θέρμανσης.

Το μειονέκτημα των στροβίλων στροβίλου είναι ότι δεν λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες και συνεχίζουν να περιστρέφονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Συχνά χρησιμοποιείται για συσκευές εξαερισμού.

Ανεμιστήρες καπνού ή ανεμιστήρες καπνού


Αυτές οι συσκευές είναι ανεμιστήρες ανθεκτικές στη θερμότητα εγκατεστημένες στο κανάλι καπνοδόχου προκειμένου να ωθήσουν την ώθηση. Fan-εξάτμισης δεν πρέπει να συγχέεται με τους οπαδούς καμινάδα που έχουν ως στόχο να ενισχύσει την πρόσφυση στο τζάκι ή εστία και να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους για την παροχή αέρα στο φούρνο. Τα τζάκια έχουν σχεδιαστεί για να κατανέμουν ομαλά τον θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας καπνού είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 220 βολτ με πτερωτή. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη έλξη βίαια μέσα στα κανάλια καπνού από το τζάκι με μειωμένη διατομή.

Τώρα υπάρχουν νέα μοντέλα συστήματος καυσαερίων σε συνδυασμό με έναν κινητήρα turbo. Σε αυτή τη μονάδα, λειτουργεί χωρίς αιολική ενέργεια, και όταν ο άνεμος ανέβει και πάλι, ο καπνός εξέρχεται. Όταν η ταχύτητα ανέμου είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, ο ανεμιστήρας ανάβει και δημιουργεί την απαραίτητη δύναμη ωθήσεως.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για την καμινάδα αντέχουν εύκολα τη θέρμανση των αερίων του κλιβάνου σε θερμοκρασία 600 μοίρες.

Deflectors


Ο εκτροπέας καπνού είναι μια συσκευή που λειτουργεί με τη χρήση των νόμων της αεροδυναμικής. Όταν το σώμα του εκτροπέα ρέει πάνω από τις ροές αέρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα πάνω από το στόμιο της καμινάδας, λόγω του οποίου το εκχύλισμα αυξάνεται βίαια.

Αυτό που είναι απλό, είναι τέλειο. Αυτή η δήλωση είναι απολύτως σχετική με τους εκτροπείς. Ο πλευρικός οριζόντιος άνεμος και η ροή αέρα που ανακλάται από την επιφάνεια της οροφής αυξάνουν το ρεύμα του καναλιού καπνού. Οι εκτροπείς εμποδίζουν την ανατροπή του βυθίσματος από ισχυρό αέρα, που λειτουργεί ως καπνοδόχος για την καμινάδα, αλλά σε καιρό χωρίς αέρα δεν λειτουργούν.

Αρχικά, οι εκτροπείς σχεδιάστηκαν για συστήματα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και ως ενισχυτές έλξης σε εξατμίσεις καμινάδας. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκονται στη διάβρωση και επιτυγχάνουν με επιτυχία τις υψηλές θερμοκρασίες των αερίων του κλιβάνου.

Ελλείψει αμορτισέρ λειτουργεί σαν κουκούλες, μειώνοντας το ρεύμα της καμινάδας.

Ομπρέλες, καπνιστές και κουκούλες για αναγκαστικό σχέδιο

Ομπρέλες καπνού, κουκούλες με πλέγμα από σκουπίδια από σκουπίδια, μύκητες και άλλες υπερκατασκευές πάνω από τις καμινάδες είναι το θέμα της δημιουργικότητας των σιδηρουργών και των δεξαμενών. Φυσικά, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προστατευτικές λειτουργίες της καμινάδας, αποτρέποντας την απόφραξη τους με τα συντρίμμια. Αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές γίνεται εμπόδιο στη διαφυγή θερμών αερίων από την καμινάδα και, υπό ορισμένες συνθήκες, ειδικά σε καιρικές συνθήκες, μειώνει την ποσότητα της ώσης και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της ανατροπής της.

Πώς να κάνετε μια αναγκαστική κουκούλα από το δικό σας χέρι

Τα περισσότερα flyvarok και deflectors μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας φύλλο χάλυβα και συμβατικούς συνδετήρες. Η σειρά υπολογισμού για τη σύνδεση με τις διαστάσεις του σωλήνα και τα σχέδια αυτών των προϊόντων εκπροσωπείται άφθονα από το Διαδίκτυο. Για την κατασκευή των δικών τους χεριών δεν απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό, και ένα αρκετά μέσο επίπεδο δεξιοτήτων κλειδαράς κατοχής.

Συμβουλές και κόλπα

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: δεν είναι αποδεκτή κάθε συσκευή για τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με μια μέθοδο βελτίωσης της πρόσφυσης, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες.

Εξετάστε την καμινάδα για να προσδιορίσετε τις αιτίες ανεπαρκούς έλξης. Αυτά μπορεί να είναι:

1. Σφράγιση των τοίχων της καμινάδας με μεγάλη ποσότητα αιθάλης. Είναι αυτή η κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει το ρεύμα μέχρι την πλήρη απόφραξη της καμινάδας του λέβητα αερίου. Ο λόγος μπορεί να είναι η χρήση ξυλείας από ρητινούχα ξύλα για καυσόξυλα, απόβλητα από την παραγωγή επίπλων (κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες και τα παρόμοια). Κρύο καμινάδα λόγω έλλειψης θερμικής μόνωσης.

2. Υπερβολικός αριθμός στροφών της καμινάδας (επιτρέπεται μία στροφή και όχι περισσότερα από δύο γόνατα). Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλετε έξω και να εγκαταστήσετε μια τοίχο. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα καπνοδόχου.

3. Λανθασμένη ανύψωση της κεφαλής ζώνης πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής, ως αποτέλεσμα της οποίας το βύθισμα "συσφίγγεται" από τα ρεύματα αέρα.

4. Ύψος της καμινάδας. Η απόσταση από τον κλίβανο έως το ανώτερο άκρο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μέτρα.

5. Η απουσία δέντρων κοντά στο σπίτι εμποδίζει τη ροή του ανέμου.

Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, μπορείτε να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για τη δημιουργία αναγκαστικής έλξης.

Βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα του λέβητα μπορεί να εγκαταστήσει μια στρογγυλή επένδυση μέσα σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται με σκοπό τη χρήση τους και μπορούν να αγοραστούν στην κατασκευαστική αγορά. Εάν η προκύπτουσα τομή δεν επαρκεί για καλό ρεύμα, μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα αγωγού εσωτερικά για έναν στρογγυλό καπναγωγό με κατάλληλη διάμετρο.

Ως εξάτμιση καπνού για την καμινάδα του κλιβάνου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε εκτροπείς, εάν υπάρχουν πολλές ημέρες χωρίς αέρα στο κλίμα. Την ίδια στιγμή, flyvarki τουλάχιστον δεν εμποδίζουν τη διαφυγή του καπνού από το φυσικό βύθισμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση, ένας ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καμινάδας εγκατεστημένος στον αγωγό του θα είναι αποτελεσματικός.

Μέθοδοι ενίσχυσης της πρόσφυσης σε συσκευές θέρμανσης

Αιτίες ανεπαρκούς ρεύματος καμινάδας

Από καιρού εις καιρό οι ιδιοκτήτες των τζακιών σημειώνουν την υποβάθμιση του έργου της συσκευής θέρμανσης. Με αυτό που συνδέεται, φυσικά, δεν ξέρουν. Τα πειράματα με την αντικατάσταση του καυσίμου συνήθως δεν οδηγούν σε τίποτα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αιτία της κακής απόδοσης του τζακιού είναι μια αδύναμη έλξη.

Αιτίες ανεπαρκούς ρεύματος καμινάδας

 1. Η διάμετρος του σωλήνα είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Ο σωλήνας πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος. Εάν η διάμετρος του υπερβαίνει ορισμένους κανόνες, υπάρχει αντίστροφη ώση. Φέρτε τον ανεμιστήρα στην καπνοδόχο, αν οι λεπίδες του αρχίσουν να κινούνται - τότε έχετε μια αντίστροφη ώση. Πολύ στενός ένας σωλήνας οδηγεί σε μείωση της πίεσης στις κρίσιμες τιμές.
 2. Περιστροφή στοιχείων και στροφές στο σωλήνα. Η καμινάδα πρέπει να είναι ευθεία, διαφορετικά θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ενισχυτή τζιπ καπνοδόχου. Οι πρόσθετες στροφές και καμπύλες μειώνουν σημαντικά αυτή την παράμετρο.
 3. Έλλειψη στενότητας. Αυτό το πρόβλημα βρίσκεται συχνά στα τζάκια από τούβλα ως αποτέλεσμα της διακοπής της τεχνολογίας των κτιρίων. Όταν μια μικρή τρύπα εμφανίζεται στον τοίχο, αρχίζει να λειτουργεί με βάση την αρχή μιας μαύρης τρύπας, απορροφώντας αέρα λόγω της διαφοράς πίεσης. Η παρουσία πρόσθετου αέρα επηρεάζει δυσμενώς τη δύναμη έλξης. Αυτό είναι το ίδιο με την τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην πλευρά του προς τα πάνω αέρα.

Εκτροπέας τρεμούσης καυσαερίων

Τύποι ενισχυτών

Deflectors Είναι αεροδυναμικές συσκευές που ειδικεύονται στην εκτροπή των ρευμάτων αέρα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ρυθμίσετε τη δύναμη έλξης στις απαιτούμενες παραμέτρους. Ο αναπνευστήρας του εκτροπέα λειτουργεί με μια πολύ απλή αρχή: απορροφά αέρα από την ατμόσφαιρα και τον κατευθύνει μέσα στην καπνοδόχο. Το μειονέκτημα της συσκευής είναι η απόλυτη αδυναμία της σε μια ήσυχη πεζοπορία χωρίς τον άνεμο.

Οι πιο συνηθισμένοι και αποτελεσματικοί εκτροπείς είναι τα σχέδια του Grigorovich και του Volpert. Στην καρδιά των σύγχρονων βελτιωμένων εκτροπέων βρίσκονται τα πρωτότυπα τους. Τα πιο συνηθισμένα σχέδια: στρογγυλά ακροφύσια στην καμινάδα ("Vopplers"), σε σχήμα αστεριού ("Shenards") και σε σχήμα H (πολυεπίπεδο). Κατά την επιλογή ενός εκτροπέα, κοιτάξτε προσεκτικά το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα - ένα υλικό που διακρίνεται από τη δύναμη και την αξιοπιστία του.

Περιστροφικοί ανεμογεννήτριες

Περιστροφικοί στρόβιλοι - είναι οι μηχανισμοί που τοποθετούνται πάνω από τις καμινάδες. Ο ανεμιστήρας μοιάζει με την αρχή της λειτουργίας, επειδή χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια για να αυξήσει την πίεση μέσα στο σωλήνα. Πλεονεκτήματα των περιστροφικών στροβίλων: καλύπτουν τον σωλήνα καμινάδας και αποτρέπουν την καταβύθιση. Η συσκευή δεν λειτουργεί σε καιρό χωρίς αέρα.

Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία του εξερχόμενου αερίου δεν υπερβαίνει το όριο των 250 μοιρών (αυτό τυπικές απαιτήσεις που μπορεί να διαφέρουν από τα μοντέλα). Οι περιστρεφόμενοι σωλήνες εγκαθίστανται για λέβητες με θέρμανση αερίου.

Καμινάδες Weathervane Είναι μια συσκευή για την προστασία της καμινάδας από την προς τα εμπρός πλευρά. Το μοντέλο χαρακτηρίζεται από καλή αντίσταση στις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής κατακρημνίσεως, μεγάλη διάρκεια ζωής και την παρουσία προστατευτικών μηχανισμών για την καμινάδα. Κατά τη λειτουργία του weathervanes σημαδεύτηκε από την έλλειψη των οποίων: που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με ισχυρούς ανέμους, ανεμοδείκτες και απαιτούν προσεκτική φροντίδα - τακτική λίπανση (ειδικά το χειμώνα) και τον καθαρισμό της αιθάλης και καυσαερίων.

Fan ανεμοδείκτης λειτουργεί βάσει της αρχής της σταθεροποίησης: μείωση των επιπτώσεων ενός ισχυρού ανέμου σχετικά με το σχέδιο καμινάδα ή ενισχύει την απουσία της κίνησης των μαζών αερίων στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο τύπος συσκευής είναι εξαιρετικός για τζάκια που λειτουργούν σε καυσόξυλα.

Εξαντλητής καπνού Είναι ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα για την καμινάδα. Συνιστάται να εγκαταστήσετε αυτές τις ρυθμίσεις για δύναμη έλξης μόνο για στενούς σωλήνες. Απαιτεί την πρόσβαση στο δίκτυο, η ισχύς των 220 W. Η σύγχρονη Απορροφητήρες είναι αρκετές αναβαθμίσεις, για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος αντίστροφο και αδύναμη έλξης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός δεν έχει μειονεκτήματα, λειτουργεί καλά σε ήσυχη και θυελλώδη καιρό.

Καπέλα και ομπρέλες- είναι διακοσμητικά στοιχεία για την καμινάδα, τα οποία δεν επιλύουν το πρόβλημα της ασθενούς πρόσφυσης. Μετά την εγκατάσταση, οι ιδιοκτήτες των συσκευών θέρμανσης σημείωσαν πρόσθετα προβλήματα: τον σχηματισμό συμπύκνωσης στην επιφάνεια των κουζινών και των ομπρελών, με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας των προαναφερθέντων συσκευών να επιδεινωθεί γρήγορα.

Έτσι, μια ευρεία ποικιλία μηχανισμών για την ενίσχυση της πρόσφυσης είναι καλοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος που τίθεται. Τα παραπάνω μοντέλα, εκτός από τους απαγωγείς καπνού, συνδυάζουν ένα μειονέκτημα: εξαρτώνται πάρα πολύ από τις καιρικές συνθήκες. Επομένως, για να αυξηθεί η ώθηση στην καμινάδα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν ηλεκτρικό αναρροφητή καπνού.

Κατασκευή διατάξεων ελέγχου πρόσφυσης

Κατασκευή συσκευών για την ενίσχυση της πρόσφυσης με τα χέρια τους

Λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος έχει χρήματα και να αγοράσει τον εαυτό σας μερικές συμβουλές για την καμινάδα, αλλά τι γίνεται όταν η ευκαιρία για να πάρει το σύγχρονο μηχανισμό δεν έχει, ωστόσο, στο γκαράζ, υπάρχουν εργαλεία και μερικές μεταλλικές πλάκες; Η απάντηση είναι απλή - να κατασκευάσεις τον εαυτό σου.

Από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε: τετράγωνο, μέταλλο ψαλίδι, μετροταινία, σφυρί, πένσες, τρυπάνι, βίδες (15 mm), γαλβανισμένη λαμαρίνα με πάχος 0,3-0,5 mm και λίγα ευκόλως διαθέσιμα υλικά για την στερέωση και παλιά ανεμιστήρα, ακριβέστερα, τις λεπίδες του.

Σχεδιάστε μια διάταξη συσκευών για να βελτιώσετε την πρόσφυση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα μοντέλο της μελλοντικής συσκευής. Σχέδια σχεδίων μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Μετά την ακριβή μεταφορά των διαστάσεων σε ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα, οι ενέργειες αυτές εκτελούνται με αυστηρή σειρά:

 1. Με τη βοήθεια ενός βουλγαρικού ή μεταλλικού ψαλιδιού, οι κύριες λεπτομέρειες του κροταφίου κόβονται.
 2. Τα εξαρτήματα του πτερυγίου μετεωρολογικού ελέγχου συναρμολογούνται σύμφωνα με το σχήμα σε αυστηρή σειρά και στερεώνονται με πριτσίνια ή βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 3. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να διορθώσουμε αμφότερους τους κώνους (στα περισσότερα σχήματα αυτό το στοιχείο παραλείπεται, αφού οι "κύριοι" πιστεύουν ότι μπορεί να αγνοηθεί). Στην πραγματικότητα, το στοιχείο αυτό αποθαρρύνεται ιδιαίτερα να αγνοηθεί, έτσι ώστε να μην προκληθεί το σχίσιμο των κώνων σε ισχυρούς ανέμους.
 4. Τώρα μένει να βάλεις τα συνδετικά στοιχεία της συσκευής και έναν ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια των συνδετήρων, η συσκευή είναι προσαρτημένη στη βάση καπνοδόχου. Ο ανεμιστήρας εκτελεί τη λειτουργία της ενίσχυσης της ώσης.

Σε αυτό το στάδιο, η κατασκευή του πτερυγίου μετεωρολογικού ελέγχου θεωρείται τελική, παραμένει μόνο για να συνδεθεί με την καμινάδα. Είναι στερεωμένο με βίδες ή πριτσίνια. Να θυμάστε ότι αυτή η συσκευή απαιτεί τακτική φροντίδα: από καιρό σε καιρό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την αιθάλη και τη συσσωρευμένη συμπυκνώματος, εάν δεν θέλετε να συσσωρεύεται υγρασία παίρνει στο στρώμα στεγανοποίησης στο εσωτερικό του σωλήνα.

Ενισχυτής βύθισης καμινάδας

Ο ενισχυτής έλξης είναι μια απλή συσκευή που σας επιτρέπει να κάνετε το σύστημα θέρμανσης πιο αποτελεσματικό. Στη συσκευή του θα πρέπει να καταλάβετε περισσότερα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τους τρόπους μέτρησης της ώθησης και των μεθόδων αύξησης με διαφορετικά μέσα. Ο ενισχυτής ρεύματος καπνοδόχου είναι απαραίτητος για την κανονική θέρμανση των χώρων διαβίωσης. Στο σχεδιασμό των διαφορετικών σχεδίων θα πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε σπίτι master. Αυτό θα αυξήσει την αποδοτικότητα του εξοπλισμού θέρμανσης.

Μέθοδοι μέτρησης

Αν υπάρχει αμφιβολία ότι το βύθισμα της καμινάδας βρίσκεται σε επαρκές επίπεδο, πρέπει να γίνει έλεγχος. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να διεξάγετε τη μελέτη με ένα ανεμόμετρο. Όταν το όργανο βρίσκεται κοντά στα 10-2 Pa, η ώθηση θεωρείται φυσιολογική. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει ένα μείον. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή ακρίβεια των μετρήσεων. Αυτό ισχύει για φθηνές συσκευές. Για παράδειγμα, όταν υπάρχει έλξη μικρότερη από 1 Pa, μπορούν να δείξουν ότι δεν υπάρχει. Αυτό υποδεικνύει την ανάγκη χρήσης συσκευών μέτρησης υψηλότερης ποιότητας.

Οι επαγγελματικές συσκευές διακρίνονται από υψηλή τιμή και ταυτόχρονα αρκετά ακριβές. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται συνήθως από έμπειρους φούρνους. Αν δεν υπάρχει ανεμόμετρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις μεθόδους:

 • Μέσα από τον καπνό. Ένα προφανές σημάδι της παρουσίας ή απουσίας έλξης είναι ο καπνός, ο οποίος μπορεί να διεισδύσει στο δωμάτιο. Εάν το δωμάτιο είναι καπνός, τότε η πρόσφυση είναι κακή. Σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα είναι υψηλός.
 • Με το χρώμα της φλόγας. Με την εξέταση του χρώματος της φλόγας, μπορείτε να δείτε πόσο ισχυρή ώθηση είναι. Αν η φλόγα που βρίσκεται μέσα στο φούρνο διαφέρει σε λευκό χρώμα και εάν υπάρχει καύση στην καύση, η ένδειξη είναι πολύ υψηλή. Η πορτοκαλί-κόκκινη απόχρωση υποδεικνύει ανεπαρκή αντοχή έλξης. Εάν η καμινάδα εγκατασταθεί σωστά, η φλόγα είναι χρυσοκίτρινη.
 • Με έναν αγώνα. Αν βγάλετε φωτιά σε έναν αγώνα ή ένα κερί και το φέρετε στη συσκευή θέρμανσης, με καλό ρεύμα, η φλόγα θα στραφεί προς το φούρνο. Με μια ομαλή καύση φλόγας, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Αν η φλόγα κλίνει μακριά από την καπνοδόχο, υπάρχει αντίστροφη ώση.
 • Καθρέπτης. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης συχνά για τον προσδιορισμό της δύναμης πρόσφυσης. Στην καμινάδα πρέπει απλά να φέρετε έναν καθρέπτη τσέπης. Αν υπάρχει συμπύκνωση σε αυτό, η έλξη δεν είναι μεγάλη.

Όταν ένα τζάκι ή μια σόμπα λειτουργεί, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών σημειώνουν μείωση της δύναμης εξαγωγής κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων. Για να διορθώσετε την κατάσταση, πρέπει να δημιουργήσετε έναν ενισχυτή για την εξάτμιση της καμινάδας.

Οι λόγοι της παρακμής

Πρώτα πρέπει να καταλάβετε γιατί η δύναμη πρόσφυσης έχει μειωθεί. Γι 'αυτό πρώτα ελέγξτε την κατάσταση της καμινάδας. Είναι υποχρεωτικό να βλέπετε άλλα στοιχεία του συστήματος. Μπορεί να γίνει πολύ απλά. Πρώτα πρέπει να απενεργοποιήσετε τελείως το σύστημα θέρμανσης. Στη συνέχεια, στην καμινάδα αντικαταστήστε την ποσότητα του αιθάλης με μακρύ καθετήρα. Ο δείκτης αυτός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 mm.

Οι λόγοι για τους οποίους η έλξη στην καπνοδόχο δεν μπορεί να είναι αρκετά. Θα πρέπει να χωρίζονται σε δύο ομάδες - δομικά χαρακτηριστικά και παράγοντες που επηρεάζουν από έξω.

Το πρώτο περιλαμβάνει:

 • χρήση τσιμπιδάκια και στροφές κατά τη διάρκεια της καμινάδας.
 • ακατάλληλη εγκατάσταση ή ρύθμιση του αποσβεστήρα.
 • λανθασμένα επιλεγμένη διάμετρο και ύψος καπνοδόχου και σωλήνων.

Οι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να είναι:

 • Η εγκατάσταση της εξόδου της καμινάδας είναι χαμηλότερη από την κορυφογραμμή της οροφής. Ένας τέτοιος παράγοντας συχνά οδηγεί σε ανατροπή της ώθησης.
 • Η παρουσία αρκετά μεγάλων αντικειμένων κοντά στην καμινάδα. Εξαιτίας αυτού, σχηματίζεται μια μεγάλη περιοχή με μειωμένη ή αυξημένη πίεση.
 • Η επικράτηση του ήρεμου ή ισχυρού ανέμου σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη έλξης. Δημιουργείται αυξημένη αντίσταση. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα. Χάρη σε τέτοιες ενέργειες, ο εξοπλισμός θέρμανσης θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Συσκευές και μέθοδοι

Για να λειτουργήσει κανονικά η καμινάδα θα είναι απαραίτητο να πληρούνται όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η ανοδική ροή θα έχει πίεση 10-20 Ρα. Αφού προσδιοριστεί η δύναμη έλξης με ένα ανεμόμετρο και, με βάση την ποσότητα καυσίμου που καίγεται, αποφασίστε - να αυξήσετε ή να μειώσετε τη δύναμη πρόσφυσης.

Υπάρχουν πολλές κοινές και αποτελεσματικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Η ώθηση μπορεί να επαναφερθεί στο φυσιολογικό με τα εξής μέσα:

 • επιμηκύνουν την καμινάδα.
 • Εγκαταστήστε ηλεκτρικούς απαγωγείς καπνού στο σύστημα εξαγωγής καπνού.
 • χρησιμοποιούν σταθεροποιητές έλξης.
 • χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία.

Τέτοιες μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματά τους.

Επέκταση καμινάδας

Μια απλή μέθοδος για την αύξηση της δύναμης έλξης είναι η δημιουργία ενός μακρύτερου σωλήνα καμινάδας. Για ένα κανάλι που αφαιρεί τον καπνό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μήκος 5-6 μ. Ο δείκτης αυτός επιλέγεται με την ελάχιστη απόσταση από τον κλίβανο έως το κατακόρυφο μήκος του σωλήνα. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των συστολών και των γόνατων.

Εάν η οροφή είναι χαμηλή, και κοντά στο σπίτι υπάρχουν μεγάλα αντικείμενα που μειώνουν σημαντικά τη δύναμη έλξης, χάρη σε αυτή τη μέθοδο είναι δυνατό να αυξηθεί σημαντικά. Ωστόσο, αν η δύναμη πρόσφυσης γίνει πολύ μεγάλη, πολύ θερμότητα θα διαφύγει στο εξωτερικό περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα θέρμανσης δεν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Deflectors

Ο εκτροπέας είναι ο μηχανισμός με τον οποίο οι ροές αέρα κατανέμονται με βέλτιστο τρόπο. Εξαιτίας αυτού, η δύναμη εξαγωγής στην καπνοδόχο αυξάνεται σημαντικά.

Η απλότητα του σχεδιασμού της καμινάδας εξασφαλίζει τη λειτουργικότητά του. Τα ρεύματα που αντανακλώνται από τον σωλήνα και τους πλευρικούς ανέμους μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την πρόσφυση με το πιπίλισμα στον καπνό. Ακόμα και στην περίπτωση του βαρύ ανέμου, ο εκτροπέας δεν θα επιτρέπει την ανατροπή της ώσης. Ωστόσο, μια τέτοια συσκευή δεν λειτουργεί με ηρεμία. Το μοντέλο του ενισχυτή πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της καπνοδόχου, καθώς και με το υποτιθέμενο φορτίο ανέμου.

Για την αυτο-κατασκευή του εκτροπέα, θα χρειαστεί να έχετε ένα φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου και ένα τυποποιημένο σύνολο εργαλείων. Το έργο δεν είναι δύσκολο. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να προετοιμαστείτε:

 • ρουλέτα;
 • gon;
 • Βουλγαρικά και ψαλίδια για μέταλλο.
 • πριτσίνια.
 • ξύλινο σφυρί?
 • φύλλα γαλβανισμένου λαμαρίνας ·
 • ένα αυτοσχέδιο υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν οι σύνδεσμοι.
 • σύνολο ασκήσεων ·
 • τρυπάνι χειρός.

Αφού εκτελέσετε τους απαραίτητους υπολογισμούς και επισημάνετε τα μεταλλικά μέρη, πρέπει να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες:

 • Κόψτε τα επισημασμένα μέρη.
 • Συρρίψτε το σώμα του προϊόντος και συνδέστε τις άκρες των βιδών.
 • συλλέξτε τους κώνους μαζί.

Πριν από την εγκατάσταση του εκτροπέα στην κάτω ράχη, πρέπει να τοποθετήσετε τα καρφιά για να τα συνδέσετε στο κοινό περίβλημα. Κατά την τοποθέτηση στα πόδια, στερεώνονται στα πριτσίνια από το εξωτερικό. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε σύνδεση της συσκευής πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ανθεκτική. Αυτό οφείλεται στις μελλοντικές επιπτώσεις των ισχυρών ανέμων.

Αυτοί οι ενισχυτές ώθησης είναι σε θέση να μεταφέρουν τέλεια καπναέρια και θερμότητα. Επιπλέον, είναι πολύ ανθεκτικά στη σκουριά και μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Weathervane

Μια τέτοια συσκευή είναι ένας άλλος ενισχυτής ώσης. Το weathervane έχει απλό σχεδιασμό και κατά την τοποθέτησή του δεν χρειάζεται να επεκτείνετε την καμινάδα. Ωστόσο, ο weathervane εξαρτάται από τη δύναμη του ανέμου. Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή δεν εμποδίζει το σχέδιο σε πλήρη ηρεμία. Στο κεφάλι, πρέπει να εγκαταστήσετε μια μικρή πτέρυγα, η οποία θα καλύπτει την άκρη της καπνοδόχου από τις ριπές του ανέμου.

Η συσκευή διαθέτει βοηθητική λεπίδα. Λόγω του ότι βρίσκεται απέναντι από το σημείο εγκατάστασης του πτερυγίου, η συσκευή μπορεί να καλύψει τέλεια τις τρύπες της καμινάδας από τη ροή του αέρα. Θα ρέουν γύρω από αυτό, δημιουργώντας ένα κενό στην έξοδο. Ως αποτέλεσμα, η πρόσφυση αυξάνεται σημαντικά.

Συνήθως, οι κλιμακοστάτες επιλέγονται κατά τον εξοπλισμό των καμινάδων των τζακιών ή με συχνό σχηματισμό πάνω από το στρόβιλο. Αυτό καθιστά το σύστημα θέρμανσης πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές έχουν χαμηλό κόστος.

Περιστροφικοί στρόβιλοι

Τέτοιες συσκευές είναι μηχανικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του βυθίσματος στην καμινάδα. Μπορούν να χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια. Το ακροφύσιο του στροβίλου, ανεξάρτητα από τον άνεμο, θα περιστραφεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, δημιουργείται κενό πάνω από την καμινάδα. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε την πρόσφυση.

Η δημιουργία τέτοιων συσκευών εξασφαλίζει την ασφάλεια της καπνοδόχου από τα συντρίμμια, το χιόνι και τη βροχή. Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός τέτοιου στροβίλου είναι η αδυναμία εργασίας σε συνθήκες ηρεμίας. Στην περίπτωση ισχυρών ανέμων, δημιουργείται αυξημένο κενό, το οποίο επίσης δεν έχει πολύ καλή επίδραση στην απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

Είναι προτιμότερο να μην εγκατασταθούν περιστρεφόμενοι στρόβιλοι στα κανάλια καπνού των κλιβάνων άνθρακα και τζάκια ξύλου. Η μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία των αερίων που εκτρέπονται από τα συστήματα θέρμανσης με τέτοιους ενισχυτές ώσης είναι 250 μοίρες. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές σε φυσικά συστήματα εξαερισμού.

Ηλεκτρικοί απαγωγείς καπνού

Μερικές φορές, για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε σόμπες ξύλου, μπορεί να γίνει εγκατάσταση εξαντλητών καπνού. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση αερίων υψηλής θερμοκρασίας. Δεν φοβούνται την τέφρα και τη συμπύκνωση. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές δεν πρέπει να εγκαθίστανται στους αγωγούς καυσαερίων των λεβήτων στερεών καυσίμων. Σε αυτά, η θερμοκρασία των εκπεμπόμενων αερίων μπορεί να φθάσει τους 800 βαθμούς.

Χάρη στην εγκατάσταση ηλεκτρικών εξαντλητών καπνού, το σύστημα των προϊόντων των προϊόντων καύσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Αυτό εξασφαλίζεται με την τοποθέτηση αισθητήρων θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος, ρυθμίζεται η ένταση της ηλεκτρικής κίνησης. Ταυτόχρονα, η βέλτιστη πρόσφυση στο σύστημα διατηρείται συνεχώς.

Όταν επιλέγετε τη μέθοδο αύξησης της ώσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του σωλήνα. Η χρήση όλων των συσκευών για τη δημιουργία αυξημένης πρόσφυσης είναι σημαντική μόνο όταν επικρατεί ο καιρός χωρίς αέρα.

Συμπεράσματα

Ο ενισχυτής έλξης απαιτείται για την κανονική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης, εάν η παραγωγή καπνού είναι δύσκολη. Κατά την επιλογή της σωστής συσκευής, πρέπει να λάβετε υπόψη τα αίτια υποβάθμισης του σχήματος και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού θέρμανσης. Αυτό θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε ένα σύστημα εξαγωγής καπνού που θα λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Διάφορες συσκευές χρησιμοποιούνται για την ομαλοποίηση της ώσης. Έχουν τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης. Ορισμένες από αυτές τις συσκευές είναι εύκολο να συναρμολογηθούν από μόνες τους. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται απλοί ενισχυτές όπως το πτερύγιο και ο εκτροπέας.

Αυξήστε το βύθισμα στην καμινάδα με τα χέρια σας

Συχνά συμβαίνει ότι ένας νέος εγκατεστημένος λέβητας ή λέβητας αερίου δεν θέλει να καεί καλά. Ως εκ τούτου, ο λόγος για το κακό σχέδιο - η καμινάδα είναι χτισμένη λανθασμένα. Και μερικές φορές ένας φούρνος καύσης πάντα αρχίζει να είναι ιδιότροπος. Ως εκ τούτου, οι ιδιότητες της καμινάδας επιδεινώθηκαν. Μπορείτε να προσδιορίσετε τους λόγους για αυτό και να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

Είδη καπνοδόχων

Καμινάδα - αναπόσπαστο μέρος της κάθε φούρνου: Ρωσικά, Ολλανδικά, Kontramarka, σόμπες ή λέβητα φυσικού αερίου. Η καμινάδα αφαιρεί από το δωμάτιο ένα μείγμα αερίων που παράγεται από την καύση και εξασφαλίζει πλήρη καύση του καυσίμου.

Ο σωστός σχεδιασμός της καμινάδας, κατάλληλος για μια συγκεκριμένη συσκευή θέρμανσης, βοηθάει στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών. Εξετάστε τους τύπους καπνοδόχων για διαφορετικές γεννήτριες θερμότητας:

 • καμινάδα για λέβητα αερίου. Ένας τέτοιος λέβητας χρησιμοποιεί την ενέργεια του καυσαερίου - θερμαίνει νερό για ένα σύστημα θέρμανσης με ατμό και (ή) παροχή ζεστού νερού στο σπίτι. Δεν έχει τις λειτουργίες της άμεσης θέρμανσης του δωματίου, έτσι μια καμινάδα γι 'αυτόν γίνεται in-line?

Ο ανοιχτός λέβητας αερίου δεν θερμαίνει το δωμάτιο με τα δικά του στοιχεία, οπότε η καμινάδα γίνεται κυρίως με άμεση ροή

Η καμινάδα του φούρνου περιέχει ειδικά κανάλια, τα οποία περνούν διαμέσου των οποίων ο καυτός καπνός εκπέμπει τη θερμότητα στους τοίχους από τούβλα, που θερμαίνει το δωμάτιο

Η καμινάδα για το τζάκι έχει συνήθως τη μορφή ενός ευθύγραμμου καναλιού με ένα μόνο άκρο

Σχέδιο καμινάδας

Όταν η καμινάδα είναι σωστά σχεδιασμένη, κατασκευασμένη και συντηρημένη, παρέχει καλή πρόσφυση.

Προσδιορισμός της ώσης

Το φυσικό νόημα της πρόσφυσης είναι η αραίωση που προκύπτει από τη διαφορά πίεσης στο άνω και κάτω μέρος της καμινάδας και εξασφαλίζει την κίνηση του καπνού από τον θερμαντήρα στην ατμόσφαιρα.

Η ώθηση μπορεί να είναι φυσική και αναγκασμένη. Στην πρώτη περίπτωση η καμινάδα δεν περιέχει πρόσθετες τεχνικές συσκευές, στη δεύτερη - είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, εκτροπέα, σταθεροποιητή, πτερύγια καιρού.

Με κακή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατελείς λέβητες καύσης, φούρνο, τζάκι ή αερίου έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα, μπορεί να είναι το δωμάτιο καπνό, φωτιά ή το χειρότερο - δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Αυτό το αέριο είναι σχεδόν άοσμο και αμέσως προκαλεί υπνηλία, όμως τόσο μεγάλο αριθμό ατυχημάτων από ugoraniya.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να είστε σε θέση να διαπιστώσετε εάν το ρεύμα είναι επαρκές στην καμινάδα σας.

Προσδιορισμός δύναμης έλξης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μέτρησης της ώσης. Με όρους μπορούν να χωριστούν σε "επιστημονικά" (με τη βοήθεια ειδικών συσκευών) και λαϊκά.

Μέτρηση έλξης με ανεμόμετρο

Ένα ανεμόμετρο, που κάποτε ονομαζόταν "ανεμόμυλος", είναι μια συσκευή μέτρησης της ταχύτητας της κίνησης των αερίων. Το όνομα προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Äνενήμος και μεττρέω. Το ανεμόμετρο μπορεί να μετρηθεί με ή χωρίς συσκευή θέρμανσης.

Αυτή η απλή συσκευή είναι φθηνή και αρκετά προσιτή. Ανεμόμετρα είναι:

 1. Μηχανικό - πτερύγιο και κύπελλο. Μπορούν περιστρεφόμενο μίνι-ανεμιστήρα, ή με λεπίδες ή με κύπελλα, η ταχύτητά του περιστροφική μετράται με ένα μηχανικό μετρητή.

Το ανεμόμετρο μηχανικού πτερυγίου είναι ένα προσπελάσιμο μέσο για τον προσδιορισμό της δύναμης έλξης, με βάση τη μέτρηση της ταχύτητας περιστροφής των λεπίδων του ενσωματωμένου ανεμιστήρα

Το ηλεκτρονικό θερμικό ανεμόμετρο διαθέτει αισθητήρα θέρμανσης που αλλάζει την αντίσταση του ανάλογα με την ένταση της ροής καυσαερίων

Τα υπερηχητικά όργανα μετρούν την ταχύτητα ροής με τη βοήθεια ακτινοβολούμενων ηχητικών κυμάτων

Αν το ανεμόμετρο έχει τιμή μεταξύ 10 και 20 Pascal, τότε η καμινάδα σας είναι φυσιολογική.

Δεδομένου ότι η ώθηση οφείλεται στη διαφορά στις θερμοκρασίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του δωματίου, αν το μετρήσουμε το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία είναι παντού σχεδόν η ίδια, έχουμε λιγότερη αξία από ό, τι το χειμώνα.

Παραδοσιακές μέθοδοι εκτίμησης της δύναμης έλξης

Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν εξειδικευμένες συσκευές πριν και η πρόσφυση μετρήθηκε με κάποιο τρόπο, διατηρήθηκαν αρκετές αποδεκτές μέθοδοι που δεν απαιτούν ειδικές προσαρμογές:

 1. Με το χρώμα των γλωσσών της φωτιάς και της μορφής τους. Όταν η φλόγα είναι ελαφριά, σχεδόν λευκή και σκασίλει, το βύθισμα είναι υπερβολικά ισχυρό. Είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι οικονομικό: ο κλίβανος θερμαίνει το δωμάτιο χειρότερα, η θερμότητα "πετάει στον σωλήνα". Η κόκκινη-πορτοκαλί φλόγα σηματοδοτεί ότι η ώθηση είναι ανεπαρκής. Το πιο σωστό χρώμα της φλόγας είναι κίτρινο-χρυσό, γεγονός που δείχνει μια καλή, ομαλή λειτουργία του κλιβάνου. Εάν η φλόγα είναι ανομοιογενής και κάμπτεται προς τα κάτω, αυτό δείχνει επίσης ανεπαρκή πρόσφυση.

Το κίτρινο-χρυσό χρώμα και η σωστή μορφή των γλωσσών φωτιάς στο τζάκι δείχνει ένα καλό ρεύμα

Εάν η φλόγα αποκλίνει προς την καμινάδα, τότε η ώθηση είναι εντάξει

Εάν στη διαδικασία καύσης καυσίμου ο καπνός εισέρχεται στο δωμάτιο, τότε η καπνοδόχος έχει μια αντίστροφη ώση

Οι αιτίες της κακής και επιστροφής έλξης

Η αντίστροφη έλξη είναι μια ακραία περίπτωση κακής έλξης. Ο καπνός δεν εκτρέπεται μόνο καλά, αλλά ρίχνεται στο δωμάτιο λόγω αλλαγών στη διαφορά πίεσης στην είσοδο και έξοδο της καμινάδας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πίσω προσχέδιο

Η αντίστροφη πρόσφυση είναι συνήθως απροσδόκητη. Συχνές αιτίες για την εμφάνισή του είναι:

 1. Απλή απόφραξη καπνοδόχου. Μπορεί να είναι μια συστάδα αποθέσεων αιθάλης στην καμινάδα, μια κατάρρευση του εσωτερικού τούβλου, ακόμη και μια πτώση μέσα στην καπνοδόχο της φωλιάς του πουλιού. Καταργείται με επιθεώρηση και καθαρισμό. Μπορείτε να καλέσετε ένα σκούπισμα καμινάδας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, εφαρμόζοντας ένα ακροφύσιο μεταλλικό φούρνο.
 2. Βλάβη στις συνδέσεις καμινάδας κατά διαστήματα, εάν πρόκειται για εξωτερικό σωλήνα. Καταργείται με επιθεώρηση και επισκευή.
 3. Καιρικές συνθήκες - μια ισχυρή ριπή ανέμου, κατευθυνόμενη στον αγωγό, που εισέρχεται στην καμινάδα με πολλή υγρασία ή χιόνι. Οι λόγοι αυτοί είναι προσωρινοί και επομένως όχι τόσο τρομακτικοί.

Η αιτία της αντίστροφης ώσης μπορεί να είναι έντονες ριπές που φυσούν αέρα στον σωλήνα, ο οποίος δεν έχει έναν εκτροπέα στο κεφάλι

Βίντεο: αντίστροφη έλξη - τι να κάνετε

Κακό σχέδιο

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για κακή έλξη:

 1. Ο σωλήνας στην οροφή βρίσκεται στη λεγόμενη ζώνη δύναμης του ανέμου. Οι λόγοι μπορεί να είναι δύο. Το πρώτο είναι το ανεπαρκές ύψος της καμινάδας: ο σωλήνας πρέπει να φτάσει στο ύψος της κορυφογραμμής της οροφής ή να είναι υψηλότερος από αυτόν. Δεύτερον, αν υπάρχει ένα ψηλό σπίτι ή ένα μεγάλο δέντρο κοντά, μπλοκάρουν τον άνεμο, τότε δεν δημιουργείται το απαραίτητο κενό στον σωλήνα.

Ένα δέντρο που φυτεύεται δίπλα στο σπίτι μπορεί τελικά να αναπτυχθεί και να προκαλέσει μια κακή έλξη

Ένα οριζόντιο τμήμα μιας καμινάδας μήκους άνω του ενός μέτρου μπορεί να προκαλέσει υποβάθμιση της ώσης

Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι σταθερά, η διόρθωσή τους συνδέεται με ορισμένα κόστη. Πάνω απλά, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με ένα ανεπαρκές ύψος της χαλύβδινης καμινάδας ή με την είσοδό του στη ζώνη της πρόωσης αιολικής ενέργειας - πρέπει να τοποθετήσετε έναν σωλήνα στην οροφή με ένα νέο κομμάτι. Άλλα ελαττώματα στο σχεδιασμό μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με τη χρήση πρόσθετων μηχανισμών και συσκευών.

Τύποι σχεδίων για τη βελτίωση της πρόσφυσης

Για να βελτιωθεί η πρόσφυση, χρησιμοποιούνται οι περισσότερες συσκευές που είναι τοποθετημένες στην καπνοδόχο. Τα περισσότερα από αυτά είναι εγκατεστημένα στην κεφαλή του σωλήνα, αλλά υπάρχουν επίσης συσκευές που είναι χτισμένες στην αρχή του καναλιού καπνού.

Περιστροφικός ή περιστροφικός στρόβιλος

Ο στρόβιλος του στροφέα συνδέεται από πάνω από τον σωλήνα, περιστρέφεται και δημιουργεί μια κατάθλιψη αέρα. Μοιάζει με θόλο, προστατεύοντας τον αγωγό από τη βροχή και τη ρύπανση. Σχεδιασμένο για λέβητες και συμβατικό εξαερισμό. Μειονεκτήματα:

 • Ισχύει μόνο σε καιρό με αέρα.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασία αερίων που προέρχονται από την καμινάδα όχι περισσότερο από 200 μοίρες.
 • μπορεί να δημιουργήσει αυθόρμητα ώθηση όταν ο θερμαντήρας δεν λειτουργεί.
 • Δεν είναι κατάλληλο για θερμαντήρες στερεών καυσίμων.

Περιστροφικά τουρμπίνα δημιουργεί την απαραίτητη αρνητική πίεση στην έξοδο της καμινάδας λόγω της περιστροφής με τη δύναμη του ανέμου

Weathervane

Το weathervane περιστρέφεται επίσης γύρω από την καμινάδα και είναι ο πιο έξυπνος και αποτελεσματικός σχεδιασμός. Σε αντίθεση με έναν περιστρεφόμενο στρόβιλο, αντιδρά στην κατεύθυνση του ανέμου και παίρνει μια θέση σύμφωνα με την τρέχουσα ροή αέρα. Τα σχολεία συλλαμβάνουν τον άνεμο και δημιουργούν ισχυρό κενό στην καμινάδα. Η χρήση ενός πτερυγίου μπορεί να συντομεύσει το μήκος του σωλήνα πάνω από την οροφή και να αυξήσει την απόδοση του θερμαντήρα κατά περισσότερο από 20%. Όταν χρησιμοποιείται με λέβητα αερίου, ο weathervane εμποδίζει την αυθόρμητη εξασθένηση. Αλλά οι περισσότεροι για να κάνουν μια τέτοια συσκευή είναι αρκετά δύσκολο: ο σχεδιασμός είναι μάλλον ιδιότροπος.

Το weathervane όχι μόνο δείχνει την κατεύθυνση του ανέμου, αλλά δημιουργεί επίσης την απαραίτητη αραίωση στην έξοδο από την καμινάδα και αυξάνει την ώθηση

Βίντεο: Πτερύγιο για την καμινάδα

Ηλεκτρικός ανεμιστήρας

Οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για την αύξηση της πρόσφυσης σε τζάκια και σόμπες ξύλου. Η χαλύβδινη θήκη αυτής της συσκευής προστατεύεται από πολυμερή επικάλυψη, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον με επιθετικά προϊόντα καύσης. Η μάσκα προστατεύει τον αγωγό αέρα από τα συντρίμμια. Ο ανεμιστήρας διαθέτει μονοφασικό ηλεκτρικό μοτέρ, που εξέρχεται από τη ζώνη κίνησης του ζεστού αέρα. Πρόκειται για μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας με ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και ροής αέρα, οι οποίοι ρυθμίζουν την ταχύτητα της ίδιας της πτερωτής, δημιουργώντας την απαιτούμενη πρόσφυση αυτή τη στιγμή. Η εργασία είναι πλήρως βελτιστοποιημένη και αυτοματοποιημένη. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος. Είναι αδύνατο να το κάνετε μόνοι σας.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας: είναι ενεργοποιημένος και απενεργοποιημένος από το σήμα ειδικών αισθητήρων

Σταθεροποιητής

Ο σταθεροποιητής πρόσφυσης είναι χτισμένος μεταξύ του κλιβάνου και της καμινάδας. Αυτή η βαλβίδα, η οποία, με υπερβολική αύξηση του βυθίσματος, αφήνει αέρα στην καμινάδα από το δωμάτιο, λόγω της οποίας πέφτει η θερμοκρασία των αερίων στην καπνοδόχο, μειώνει την ώση. Όταν η βαλβίδα κλείσει, η ώση αυξάνεται. Ο σταθεροποιητής μπορεί να είναι χειροκίνητος και αυτόματος. Πλεονεκτήματα:

 • χαμηλό κόστος.
 • ευκολία ενσωμάτωσης.
 • στήριξη στην καμινάδα σταθερής θερμοκρασίας.

Το μείον είναι κατάλληλο μόνο για συσκευές θέρμανσης με ανοικτό σωλήνα: για λέβητες αερίου και "burzhuyek". Είναι δύσκολο να κάνετε με τα χέρια σας.

Ο σταθεροποιητής πρόσφυσης είναι μια βαλβίδα που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με την τρέχουσα δύναμη έλξης

Βίντεο: πώς λειτουργεί ο σταθεροποιητής πρόσφυσης

Deflector

Ο εκτροπέας είναι επίσης μια συσκευή στερεωμένη στο άκρο του σωλήνα καμινάδας. Το όνομα προέρχεται από τη λατινική εκτροπή - για να απορριφθεί και η δράση βασίζεται στον νόμο Bernoulli: ο αέρας ρέει γύρω από τον εκτροπέα και δημιουργεί μια αραιή περιοχή πάνω από την τρύπα του σωλήνα. Όσο ισχυρότερη είναι ο αέρας έξω, τόσο μεγαλύτερη είναι η έλξη μέσα. Αυτά τα μοντέλα απλής εμφάνισης των εκτροπέων σχεδιάζονται ικανοποιητικά από την αεροδυναμική άποψη. Ο εκτροπέας χρησιμοποιείται για λέβητες στερεών καυσίμων, φούρνους και τζάκια. Τα προϊόντα αυτά κοστίζουν από 1000 έως 9000 ρούβλια, ανάλογα με το μοντέλο.

 • Η πιθανότητα πυρκαγιάς εξασθενεί λόγω της ξαφνικής αύξησης της ώσης στους ισχυρούς ανέμους.
 • Ακατάλληλο για χρήση με λέβητες αερίου.
 • Χαμηλή απόδοση σε καιρικές συνθήκες.

Plus - είναι μια σχετικά απλή συσκευή και μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί με το χέρι από ένα φύλλο γαλβανισμένου σιδήρου ή ανοξείδωτου χάλυβα.

Οι εκτροπείς είναι πολλών τύπων. Ας τις εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

 1. Ο εκτροπέας TsAGI. Δημιουργήθηκε στο Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο που ονομάστηκε μετά τον Ζουκόφσκι. Πιθανή εγκατάσταση στο εσωτερικό του σωλήνα, η οποία επιτρέπει τη χρήση αυτού του εκτροπέα στα συστήματα εξαερισμού. Η αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά απλή: ο αέρας ρέει γύρω από το σώμα του εκτροπέα, λόγω του οποίου στη ζώνη της εισόδου δημιουργείται κενό, αυξάνοντας την ώση.

Ο εκτροπέας TsAGI δημιουργεί ένα κενό στην είσοδο της καμινάδας, κόβοντας τους ανέμους μέσα από το σώμα του

Ο εκτροπέας Khanzhonkov ενεργεί με την ίδια αρχή με τον εκτροπέα TsAGI, αλλά έχει έναν ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό

Εκτροπέα Wolpert-Grigorovich διατεταγμένα πολύ απλά - το ανώτερο θόλο των δύο «πλάκες» prireplon για μεταλλικά πόδια στο δαχτυλίδι με τη μορφή ενός κόλουρου κώνου

Βίντεο: Η απόδοση του εκτροπέα TsAGI σε ισχυρό αέρα

Παραγωγή ενός εκτροπέα

Η απλούστερη εκδοχή της συσκευής τύπου deflector Volpert-Grigorovich είναι πολύ απλή για να κάνετε μόνοι σας.

Απαιτούμενα εργαλεία και υλικά

 1. Στυλό ή μαρκαδόρο.
 2. Χάρακας.
 3. Ψαλίδι στο σίδερο.
 4. Kiyanka.
 5. Ξύλινη δοκός για τη βάση.
 6. Συσκευή στερέωσης.
 7. Τρυπάνια, τρυπάνια για μέταλλα (ή - βίδες με βίδες).
 8. Φύλλο χάλυβα με πάχος 0,3-0,5 mm (κατάλληλο φύλλο αλουμινίου ή λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα).
 9. Μεταλλικά μέρη, τα οποία είναι διαθέσιμα: μια γωνία, καρφιά, παχιά σύρμα και τα παρόμοια.

Μεγιστοποίηση και Σχηματική

Δεδομένου ότι η ποιότητα του εκτροπέα εξαρτάται από την ακρίβεια της κατασκευής, η κατάρτιση του σωστού σχεδίου αποτελεί το σημαντικότερο στάδιο ολόκληρης της διαδικασίας. Οι διαστάσεις επαληθεύτηκαν από τους επιστήμονες στην αεροδυναμική σήραγγα και πρέπει να τηρηθούν. Η παράμετρος από την οποία θέλετε να απωθήσετε είναι η διάμετρος του αγωγού καπνοδόχου D.

Οι διαστάσεις όλων των τμημάτων του εκτροπέα ρυθμίζονται ανάλογα με τη διάμετρο