Υποδοχή για κλιματιστικό

Σήμερα, ας μιλήσουμε για το αν χρειάζεστε μια υποδοχή για το κλιματιστικό και πώς συνδέεται με το δίκτυο.

Τα περισσότερα οικιακά κλιματιστικά είναι διαχωριστικά συστήματα τοίχου που λειτουργούν από το δίκτυο. Για να είναι πάντοτε σε θέση να "απενεργοποιηθεί", είναι απαραίτητο να συνδεθεί μέσω μιας πρίζας ή ενός διακόπτη. Αν η συσκευή είναι μη ανεστραμμένου τύπου και η χωρητικότητα ψύξης της είναι έως 4 kW ("επτά", "εννέα", "δωδέκατα"), τότε μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να συνδέσετε μέσω μιας υποδοχής και inverter κλιματιστικά μέχρι 4 kW, αλλά πρέπει να παρατηρήσετε τη φάση και να σημειώσετε τη σταθερή θέση του βύσματος στην πρίζα.

Σύνδεση του διαχωρισμένου συστήματος σε μια πρίζα

Τις περισσότερες φορές, όταν αγοράζετε ένα μικρό κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι με μια πλήρη επισκευή, τότε η πρίζα που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό χρησιμοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει νόημα στην επιμήκυνση, και κάπου μακριά να οδηγήσει το σύρμα. Φαίνεται ότι από την εσωτερική μονάδα το καλώδιο είναι κατασκευασμένο στην πρίζα (συνήθως κάπου κάτω), είναι εγκατεστημένο ένα βύσμα. Μερικές φορές οι χρήστες εγκαθιστούν την πρίζα απευθείας κοντά στην εσωτερική μονάδα, η οποία επίσης δεν φαίνεται πάντα καλή.

Αλλά εάν υπάρχει επισκευή στο δωμάτιο και πρέπει να παράσχετε ένα σημείο τροφοδοσίας για το κλιματιστικό, σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε βύσματα, αλλά να σχεδιάζετε ξεχωριστή γραμμή από την ηλεκτρική πηγή, ανεξάρτητα από την ισχύ της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο, εγκαταστήστε ένα ξεχωριστό μηχάνημα σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχετε επιπλέον καλώδια και πρίζες στους τοίχους και το καλώδιο τροφοδοσίας θα προστατεύεται αξιόπιστα. Για να προσδιορίσετε τη θέση της καλωδιακής σύνδεσης για το μελλοντικό κλιματιστικό, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή να αναζητήσετε συστάσεις σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας. Εκεί θα βρείτε τις διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, οι οποίες θα είναι επίσης χρήσιμες εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ακόμα την πρίζα κοντά στη μονάδα.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη: εάν δεν γνωρίζετε σε ποια μονάδα θα συνδεθεί η παροχή ρεύματος, τότε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της "διαδρομής" είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα επιπλέον καλώδιο μεταξύ των μπλοκ.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για μια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος

 • Μη συνδέετε άλλες συσκευές εντάσεως ενέργειας στην ίδια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος.
 • είναι επιθυμητό να υπάρχει γείωση.
 • τα καλώδια για την υποδοχή πρέπει να αντιστοιχούν στο φορτίο, (πιο αξιόπιστο καλώδιο χαλκού).
 • τα καλώδια πρέπει να προστατεύονται από μια αυτόματη συσκευή.

Γιατί τα κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης μπορούν να συνδεθούν σε μια πρίζα, και τα μεγάλα δεν μπορούν να είναι

Δεν είναι μυστικό ότι τα πιο ισχυρά κλιματιστικά συστήματα καταναλώνουν περισσότερο ηλεκτρισμό και συνεπώς δημιουργούν μεγαλύτερο φορτίο στην καλωδίωση. "Επτά", "εννέα", "δωδέκατα" καταναλώνουν 0,5 έως 1,4 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το φορτίο μπορεί να αντέξει ακόμα και την παλιά σοβιετική καλωδίωση. Αλλά οι συσκευές "δέκατου όγδοου" και ισχυρότερες χρειάζονται περισσότερο "κιλοβάτ". Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να παρέχουν μια πιο αξιόπιστη σύνδεση μέσω του πίνακα.

Υποδοχές για τη σύνδεση του κλιματιστικού

Την άνοιξη και το καλοκαίρι σε ιδιωτικά σπίτια, διαμερίσματα και χώρους γραφείων, οι άνθρωποι περιλαμβάνουν κλιματισμό. Τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων συμβάλλουν στην καταπολέμηση της θερμότητας, ψύξης του αέρα μέσα στο κτίριο. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι προσφέρουν ένα άνετο μικροκλίμα και ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας. Ωστόσο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση του εξοπλισμού, απαιτείται η σωστή εγκατάσταση και σύνδεση κλιματιστικών με τροφοδοσία ρεύματος. Η υποδοχή για το κλιματιστικό είναι απαραίτητο μέρος για τη σύνδεση του εξοπλισμού στο δίκτυο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την πρίζα με τα χέρια σας. Το κύριο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για τους κανόνες και τις συστάσεις για την εγκατάστασή του, όπως θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Ο τόπος όπου θα βρίσκεται η ηλεκτρική πρίζα

Στο δωμάτιο μπορεί να είναι διαφορετικά κλιματιστικά. Η πρίζα ή οι υποδοχές πρέπει να είναι εγκατεστημένες έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να φτάσουν στο καλώδιο τροφοδοσίας. Η προσβασιμότητα είναι η βασική απαίτηση για ένα σημείο.

Επιλέγοντας μια συγκεκριμένη τοποθεσία, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα στοιχεία:

 • Κλιματιστικό ισχύος.
 • Το πάχος του τμήματος της ηλεκτρικής καλωδίωσης.
 • Θέση των επίπλων.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού έχει επίσης μεγάλη σημασία για τον χώρο εγκατάστασης. Προσπαθώντας για πρακτικότητα, αξίζει πάντα να θυμόμαστε την αισθητική συνιστώσα. Η πρίζα πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε προσιτή θέση, αλλά έτσι ώστε τα καλώδια από τον εξοπλισμό να μην είναι ορατά ή τουλάχιστον να μην επηρεάζουν δυσμενώς την εμφάνιση του δωματίου, μην βλάπτετε τους τοίχους και τα παράθυρα.

Κατά κανόνα, η πρίζα είναι τοποθετημένη δίπλα στη μονάδα κλιματισμού. Το ύψος του εξαρτήματος εξαρτάται από το μέγεθος του εξοπλισμού.

Βασικές διαστάσεις μονάδων ψύξης:

 • Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας (σε) είναι 24x71 ή 8x18.
 • Διαστάσεις εξωτερικής μονάδας (wxhxh) - 54x77.

Συμβουλές και συμβουλές για την επιλογή της θέσης στην οποία θα εγκατασταθεί η ηλεκτρική πρίζα:

 • 15 εκατοστά - η ελάχιστη απόσταση μεταξύ της οροφής και της πλησιέστερης ακμής της εξόδου.
 • 30 εκατοστά - η απόσταση από την οροφή έως την έξοδο.
 • 25 εκατοστά - η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ των τοίχων σε περίπτωση που η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού τοποθετηθεί σε μια γωνία.
 • 10 εκατοστά - η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του κάτω άκρου της εξόδου σε περίπτωση που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τοίχου.
 • Το σημείο σύνδεσης στο δίκτυο δεν πρέπει να εμποδίζεται.

Μερικές φορές η σύνδεση χρησιμοποιεί μια υπάρχουσα πρίζα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μετρήσετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Πρέπει να τεντωθεί στο σημείο χωρίς ένταση.

Υπολογισμός του φορτίου δικτύου

Κατά την εγκατάσταση της πρίζας κάτω από το κλιματιστικό, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός ισχύος του εξοπλισμού και η περιοχή του ψυγείου. Η παραβίαση αυτών των παραμέτρων θα οδηγήσει στον κίνδυνο έκτακτης ανάγκης, η οποία είναι εντελώς ανεπιθύμητη. Οι πληροφορίες τροφοδοσίας αναφέρονται στο φύλλο δεδομένων της συσκευής. Συνήθως, το μέγιστο φορτίο στο δίκτυο από οικιακά κλιματιστικά είναι 10Α. Για να τα συνδέσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπικές υποδοχές plug-in. Είναι σε θέση να φορτώνουν μέχρι 16Α.

Σε δωμάτια με μεγάλη επιφάνεια, για παράδειγμα, σε γραφεία και εμπορικά κέντρα λειτουργούν κλιματιστικά υψηλής ισχύος. Για τη συντήρησή τους, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικές εξόδους με μια προστατευτική συσκευή τερματισμού που μπορεί να αντέξει σοβαρά φορτία δικτύου.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι, ανεξάρτητα από το επίπεδο ισχύος, οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης πρέπει να είναι γειωμένο. Συχνά συμβαίνει επίσης ότι πολλές συσκευές συνδέονται σε ένα σημείο. Πρώτον, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά το συνολικό φορτίο. Δεύτερον, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να συνδέσετε μια συσκευή. Αυτό θα διασφαλίσει την ασφάλεια του εξοπλισμού, θα διευρύνει τη διάρκεια ζωής του και, επιπλέον, θα προστατεύσει το δίκτυο από υπερφόρτωση.

Νόμοι και τεχνικοί κανόνες

Μετά την επιλογή της θέσης για την τοποθέτηση του σημείου πρόσβασης, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας.
 • Τύπος διατομής καλωδίου.
 • Αριθμός πυρήνων στο καλώδιο.

Οι ακόλουθες συστάσεις είναι επίσης συναφείς:

 • Σταματήστε την επιλογή για καλωδιώσεις χαλκού για τις εγκαταστάσεις, επειδή αναγνωρίζεται ως η πιο αξιόπιστη.
 • Αν το διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με καλώδιο αλουμινίου, θα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Για τη σύνδεση των κλιματιστικών συσκευών είναι συνηθισμένη η χρήση μονοφασικής σύνδεσης, επομένως είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτό το χαρακτηριστικό πριν εγκαταστήσετε την ηλεκτρική πρίζα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ύψος της εξόδου για το κλιματιστικό θα εξαρτηθεί άμεσα από το μέγεθος της συσκευής. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο κάτω όσο και στο επάνω μέρος του τοίχου.

Σύνδεση συστήματος κλιματισμού

Συχνά, οι άνθρωποι, επιλέγοντας μια πρίζα, αναρωτιούνται εάν μια πρίζα είναι πραγματικά απαραίτητη για τη σύνδεση του κλιματιστικού. Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από τη μέθοδο σύνδεσης.

Χωρίς πρίζα, μπορείτε να φτάσετε στην περίπτωση που το σημείο πρόσβασης είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κουτί διακλάδωσης. Κατά την επιλογή αυτής της σύνδεσης, η καλωδίωση πρέπει να αντέχει το φορτίο στο δίκτυο από όλες τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτήν. Ο κίνδυνος υπερφόρτωσης αυξάνεται δραματικά, οπότε η ασπίδα είναι εξοπλισμένη με πρόσθετο πρόσθετο εξοπλισμό. Σκοπός της είναι να απενεργοποιήσει την τροφοδοσία όταν το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο.

Όταν απαιτείται η υποδοχή:

 • Με κλειστή δομή. Οι πλοίαρχοι οργανώνουν ένα κανάλι στον τοίχο του διαμερίσματος, όπου τοποθετείται τότε το καλωδιακό κανάλι. Ένα άκρο του καλωδίου συνδέεται με την θωράκιση και το άλλο άκρο είναι συνδεδεμένο με την έξοδο. Στο τελικό στάδιο, το κανάλι είναι κλειστό. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η διατήρηση της ακεραιότητας του εσωτερικού χώρου.
 • Με ανοικτή δομή. Η μέθοδος ισχύει για διαμερίσματα και χώρους όπου έχουν ήδη γίνει επισκευές. Masters το πρώτο άκρο της καλωδίωσης συνδέεται με το κουτί διακλάδωσης και το δεύτερο με την έξοδο. Το καλώδιο τροφοδοσίας τοποθετείται σε ειδικό κουτί, το οποίο βρίσκεται στον τοίχο. Το κουτί είναι διακοσμημένο με μοτίβα ή ζωγραφισμένο στο χρώμα των τοίχων, έτσι ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό.

Εάν ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων έχει εμπειρία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, μπορεί να συνδέσει ανεξάρτητα το σύστημα κλιματισμού. Αλλά είναι πιο αξιόπιστο να καλέσετε αξιόπιστους ηλεκτρολόγους που θα εκτελούν γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Απαιτήσεις παραμέτρων καλωδίων δικτύου

Όταν συνδέετε το σύστημα κλιματισμού στην πρίζα, πρέπει να ληφθεί υπόψη το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Θα πρέπει να είναι εύκολο, χωρίς ένταση, να φτάσει στο σημείο τροφής. Αξίζει επίσης να ληφθούν υπόψη τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Τρέχουσα ισχύς.
 • Αριθμός πυρήνων.
 • Τμήμα.
 • Αριθμός φάσεων.
 • Απομάκρυνση του σκωριού.

Κατάλληλη ηλεκτρική καλωδίωση, η οποία είναι κατασκευασμένη από χαλκό. Συνιστάται σύρμα με μονοφασική σύνδεση. Όσο για τη διάμετρο της διατομής, το βέλτιστο μέγεθος είναι 1,5-2,5 χιλιοστά.

Εγκατάσταση υποδοχής

Για συστήματα ψύξης αέρα με υψηλή ισχύ, συνιστάται να αγοράσετε πρίζες ευρώ. Ελέγξτε τους δείκτες μέγιστου φορτίου στην πρίζα και την παρουσία μιας συσκευής για τη γείωση, μπορείτε να προχωρήσετε σε άμεση εγκατάσταση. Πού είναι η υποδοχή για το κλιματιστικό και πώς να το κάνετε σωστά;

Η σύνδεση πραγματοποιείται μέσω αυτόματου διακόπτη. Επιλέγοντας το, πρέπει να λάβετε υπόψη το ρεύμα εκκίνησης. Μετά την εγκατάσταση, ελέγχεται η υποδοχή για σωστή σύνδεση των συστημάτων κλιματισμού. Εάν ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί, σημαίνει ότι η πρίζα δεν έχει εγκατασταθεί σωστά ή είναι ελαττωματική.

Σύνδεση στο δίκτυο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν τρεις επιλογές για σύνδεση στο δίκτυο: κρυφή, ανοιχτή και μέσω του κουτιού σύνδεσης. Κάθε έκδοση θα έχει τους δικούς της κανόνες και οδηγίες:

 • Μέσω του κιβωτίου διασταύρωσης.

Δεν απαιτείται πρίζα και υποδοχή. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη συνολική ισχύ των συσκευών και το φορτίο στο δίκτυο. Αυτή η μέθοδος σπάνια χρησιμοποιείται, επειδή είναι αναποτελεσματική και συνδέεται με τους κινδύνους συμφόρησης του δικτύου.

Χρησιμοποιείται κατά την επισκευή. Είναι απαραίτητο να επιδιορθώσετε τους τοίχους και να δημιουργήσετε ειδικές τρύπες μέσα τους. Τα σύρματα τοποθετούνται εκεί. Το ένα άκρο αντιστοιχεί στο κιβώτιο και το άλλο στην έξοδο. Στο τέλος, όλες οι τρύπες είναι σφραγισμένες έτσι ώστε να μην μπορούν να τις δουν. Το φινίρισμα πραγματοποιείται. Η ηλεκτρική πρίζα τοποθετείται σε άμεση γειτνίαση με τον εξοπλισμό. Η κρυφή μέθοδος είναι αξιόπιστη και ασφαλής. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να οργανωθεί μόνο κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής.

Είναι οργανωμένο σε ένα ανακαινισμένο δωμάτιο. Το καλώδιο τοποθετείται κατά μήκος του τοίχου, κατά μήκος του τραπεζιού. Τα καλώδια είναι κρυμμένα σε ένα κουτί, το οποίο είναι διακοσμημένο ή καλυμμένο.

Σε όλες αυτές τις επιλογές, το κυριότερο είναι μια υπεύθυνη και προσεκτική προσέγγιση της εργασίας. Μόνο στην περίπτωση αυτή η υποδοχή θα εγκατασταθεί σωστά και τα split συστήματα θα λειτουργήσουν σωστά.

Έτσι, η δυνατότητα συντήρησης των κλιματιστικών εξαρτάται άμεσα από την επιλογή της εξόδου και την ποιότητα της εγκατάστασής της. Η ισχύς του εξοπλισμού πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά. Αν άλλες συσκευές είναι συνδεδεμένες στην πρίζα εκτός από το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε το αποτέλεσμα των υπολογισμών με τις παραμέτρους εξαγωγής. Μόνο τότε ο συνδεδεμένος εξοπλισμός θα διαρκέσει πολύ και η λειτουργία του δεν θα προκαλέσει υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγκατάσταση υποδοχών κάτω από το κλιματιστικό

Για ευκολία χρήσης, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε τη θέση των πρατηρίων λαμβάνοντας υπόψη κάθε ξεχωριστό δωμάτιο και τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη θέση και την ανάγκη για ξεχωριστή πρίζα.

Η έξοδος του κλιματιστικού βρίσκεται σε μια θέση που έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια

Σύνδεση του συστήματος

Η εγγύηση της συνεχιζόμενης ασφαλούς λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος είναι η σωστή σύνδεσή του με το ηλεκτρικό δίκτυο. Κατά την εγκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου θα πρέπει να βασίζεται στην ονομαστική ονομαστική ισχύ του κλιματιστικού. Ο δείκτης αυτός αναγράφεται στο τεχνικό διαβατήριο. Η ηλεκτρική γραμμή για το split σύστημα πρέπει να σχεδιαστεί για τον μέγιστο συντελεστή ισχύος που παρατηρείται κατά την ενεργό λειτουργία του εξοπλισμού. Η ισχύς της μη βιομηχανικής μονάδας θα κυμαίνεται μεταξύ 800-1800 watt. Όλα εξαρτώνται από τις διαστάσεις του δωματίου που ψύχεται.

Βάσει αυτών των δεδομένων, το βέλτιστο φορτίο θα είναι 3-10 Α. Απαιτείται μια τυπική πρίζα για κλιματισμό με ονομαστικό φορτίο 16Α.

Μια εξαίρεση από τους κανόνες είναι ένα split σύστημα σχεδιασμένο για να δροσίσει μεγάλα δωμάτια. Μια υποδοχή 16 amp για αυτά τα κλιματιστικά δεν θα λειτουργήσει. Απλά δεν μπορεί να αντέξει το φορτίο του ίδιου του εξοπλισμού.

Βασικές απαιτήσεις

Η πρίζα για οποιοδήποτε κλιματιστικό πρέπει να είναι ξεχωριστή, απαγορεύεται αυστηρά η σύνδεση οποιωνδήποτε άλλων συσκευών. Απαιτείται υποχρεωτική γείωση.

Όλα τα καλώδια πρέπει να αντέχουν στο ονομαστικό φορτίο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα σύρματα χαλκού, τα οποία πρέπει να βρίσκονται υπό την προστασία του μηχανήματος.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν ορισμένα κριτήρια για το πού θα πρέπει να είναι το κατάστημα για ένα οικιακό κλιματιστικό, αλλά η θέση και η ποσότητα τους δεν έχουν καθόλου σημασία. Κάθε περίπτωση περιλαμβάνει την εξέταση ερωτήσεων σχετικά με τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών και τη δύναμή τους, καθώς και με το εσωτερικό και τον εντοπισμό των επίπλων.

Το κανονικό ύψος της εξόδου για το κλιματιστικό είναι 30 cm από την οροφή. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος συναρμολογείται συχνότερα κάτω από την οροφή, οπότε η ηλεκτρική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε στενή γειτνίαση με αυτήν.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε περαιτέρω, αλλά στην περίπτωση αυτή το καλώδιο θα βλάψει σοβαρά την αισθητική του εσωτερικού. Μπορεί να μην υπάρχει αρκετό καλώδιο για σύνδεση και, στη συνέχεια, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με ένα καλώδιο επέκτασης. Το μήκος του καλωδίου από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν υπερβαίνει το 1 m, ώστε να καθοδηγείται από αυτήν την παράμετρο. Συμβουλές από τους δασκάλους σχετικά με τους κανόνες της θέσης της πρίζας για ένα οικιακό κλιματιστικό:

 • η ιδανική απόσταση από την οροφή είναι 15-30 cm?
 • όταν η μονάδα είναι εντοπισμένη στην κεντρική περιοχή του τοίχου, η απόσταση από το πλησιέστερο τοίχωμα από τον ηλεκτρικό κόμβο πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm.
 • αν η θέση της πρίζας σχεδιάζεται στο κάτω μέρος του τοίχου, τότε η απόσταση από αυτό μέχρι το πάτωμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.

Το ηλεκτρικό συγκρότημα για το κλιματιστικό πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμο, κοντά του, δεν πρέπει να έχετε έπιπλα και εξοπλισμό.

Τοποθετώντας καταστήματα στο διαμέρισμα

Διαχωρίστε τις επιλογές σύνδεσης

Η σύνδεση της πρίζας που προορίζεται για το split σύστημα με το δημόσιο δίκτυο μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους.

 1. Ο πρώτος τρόπος σύνδεσης είναι μέσω του διανομέα δωματίου, στον οποίο θα βρίσκεται το κλιματιστικό. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την πρίζα και το βύσμα της συσκευής. Ο τρόπος σύνδεσης είναι εφικτός αν η συνολική καλωδίωση ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος μπορεί να αντέξει τη δύναμη όλων των συσκευών που θα συνδεθούν σε αυτό τη φορά. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι επαφές είναι καλά συνδεδεμένες, δεν αναχωρούν και είναι καλά προστατευμένες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μπλοκ ακροδεκτών για τη σύνδεση του καλωδίου. Απευθείας, το κλιματιστικό στο δίκτυο είναι πολύ σπάνια συνδεδεμένο. Συνήθως χρησιμοποιήστε ένα βύσμα με ένα καλώδιο.
 2. Χρησιμοποιείται μια κρυφή μέθοδος σύνδεσης κατά την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο στον τοίχο από το πλάι, λιγότερο αισθητό σε σχέση με τη συσκευή, τα στυλάκια χτυπούν μέσα στα οποία κρύβεται η καλωδίωση. Αυτό το καλώδιο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος. Η μέθοδος είναι βέλτιστη με βάση την αισθητική και την ασφάλειά της. Για να συνδεθείτε στο δίκτυο, χρησιμοποιήστε μια κρυφή εγκατάσταση.
 3. Η ανοιχτή μέθοδος εφαρμόζεται τη στιγμή που το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής. Με μία άκρη η καλωδίωση είναι συνδεδεμένη με τον διανομέα και η άλλη με την πρίζα. Καλώδιο καλωδίου κατά μήκος του τοίχου. Για να μην χαλάσει η θέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό καλωδιακό κανάλι. Τα ρευματοδότες συνήθως χρησιμοποιούν εναέριο τύπο.
 4. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αν χρειάζεστε μια υποδοχή για το κλιματιστικό, αν υπάρχουν αρκετά από αυτά στο δωμάτιο. Εάν θέλετε να συνδεθείτε σε μια πρίζα που παρέχει εξοπλισμό χαμηλής κατανάλωσης και βρίσκεται μακριά από το κλιματιστικό, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με βρόχο. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε την πρίζα όπου θα είναι βολικό να συνδέσετε το κλιματιστικό και να επεκτείνετε από αυτόν ένα βρόχο στο κύριο σημείο ισχύος. Μια τέτοια επιλογή είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κύρια μονάδα τροφοδοτείται από ένα δίκτυο που αντέχει ένα υψηλού φορτίου φορτίο, διαφορετικά ο κίνδυνος υπερφόρτωσης και καύσης της καλωδίωσης αυξάνεται.

Συμπεράσματα

Δεν έχει σημασία πόσα φωλιές υπάρχουν στο δωμάτιο και όπου βρίσκονται. Το κυριότερο είναι ότι μπορούν να αντέξουν την ονομαστική τάση των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Για το κλιματιστικό, πρέπει να κάνετε ξεχωριστή γραμμή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες του κοινού δικτύου. Μην ξεχνάτε ότι το καλώδιο από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού σπάνια φτάνει το 1 m σε μήκος, οπότε όταν τοποθετείτε τις υποδοχές, καθοδηγείται από αυτό το σχήμα.

Κατά την τοποθέτηση μιας νέας υποδοχής κάτω από το σύστημα split, γειώστε το σύστημα. Η πρίζα πρέπει να συνδέεται μόνο μέσω αυτόματου διακόπτη. Οι πλοίαρχοι συνιστώνται να προτιμούν τις ευρωπαϊκές αγορές. Είναι σχεδιασμένα για συσκευές υψηλής ισχύος. Μετά την εγκατάσταση της ηλεκτρικής μονάδας, είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν ειδικό που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος και να τον ζητήσετε να πραγματοποιήσει δοκιμαστική σύνδεση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την εγγύηση στη συσκευή.

Σωστή εγκατάσταση της υποδοχής κάτω από το κλιματιστικό

Όταν έρθει το καλοκαίρι, θα ήθελα να βρεθώ σε ένα δροσερό και ζεστό μέρος, που θα με προστατεύσει από τις καυτές ακτίνες του ήλιου. Μπορείτε να ξεφύγετε από τη φωτιά εγκαθιστώντας ένα σύστημα κλιματισμού στο διαμέρισμα. Προηγουμένως, αυτός ο εξοπλισμός ήταν διαθέσιμος μόνο σε πολύ πλούσιους ανθρώπους. Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει. Σχεδόν κάθε άτομο μπορεί να αγοράσει μια συσκευή που ελέγχει την κατάσταση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού υπάρχει μια φυσική ερώτηση: πού πρέπει να βρίσκεται η έξοδος για το κλιματιστικό; Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να το οργανώσουμε σωστά και ποιες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη σύνδεση ενός συστήματος ψύξης.

Ο τόπος όπου θα βρίσκεται η ηλεκτρική πρίζα

Πού να βάλετε μια υποδοχή για το κλιματιστικό; Δεν υπάρχει αυστηρά ρυθμισμένο πρότυπο που να ρυθμίζει τη θέση του και τον αριθμό των σημείων σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο σε συγκεκριμένο χώρο. Η επιλογή μιας συγκεκριμένης λύσης γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του δωματίου.
 • όπου βρίσκονται τα έπιπλα και οι οικιακές συσκευές ·
 • το πάχος του τμήματος της ηλεκτρικής καλωδίωσης.
 • ισχύς των κλιματιστικών.

Η απόσταση από την πρίζα μέχρι την οροφή γενικά δεν υπερβαίνει τα 30 εκ. Το ύψος της εξόδου για το κλιματιστικό εξαρτάται από τη θέση εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του συστήματος κλιματισμού. Συνήθως στερεώνεται κοντά στην επιφάνεια της οροφής. Κατά συνέπεια, και η υποδοχή βρίσκεται δίπλα της. Διαφορετικά, το καλώδιο τροφοδοσίας θα σταματήσει, επηρεάζοντας αρνητικά το εσωτερικό του δωματίου.

Κατά την εγκατάσταση των υποδοχών πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες συστάσεις:

 • Η απόσταση μεταξύ της οροφής και της πλησιέστερης ακμής της εξόδου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 15 cm.
 • Η απόσταση από την οροφή έως το σημείο σύνδεσης είναι 30 cm.
 • όταν τοποθετείτε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού στη γωνία του δωματίου, δεν είναι τοποθετημένη κοντά στον παρακείμενο τοίχο. Ανάμεσα τους θα πρέπει να παραμείνει διάστημα - 20-25 cm?
 • στη θέση του καλύμματος πρίζα τοίχωμα πυθμένα, η απόσταση μεταξύ της επιφάνειας του δαπέδου και της κάτω εξόδου ακμή είναι 10 cm μακριά Αν αυτή είναι χαμηλότερη, υγρό καθαρισμού μπορεί να είναι από αμέλεια χύστε το νερό μέσα στο συνδετήρα και να προκαλέσει βλάβη αυτό.;
 • Το σημείο σύνδεσης πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μην εμποδίζεται από τα έπιπλα και τις οικιακές συσκευές.
 • Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια υπάρχουσα πρίζα, θα πρέπει να ελέγξετε την εγκάρσια διατομή του καλωδίου δικτύου. Υπολογίζεται για μια συγκεκριμένη χωρητικότητα της συσκευής.

Υπολογισμός φορτίου δικτύου

Όταν αποφασίζετε πώς να εγκαταστήσετε μια υποδοχή κάτω από το κλιματιστικό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την κατανάλωση ενέργειας της ηλεκτρικής συσκευής. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη τροφοδοσία του συστήματος ψύξης και να αποφευχθεί η πιθανότητα έκτακτης ανάγκης. Αυτές οι πληροφορίες περιέχουν το τεχνικό διαβατήριο της συσκευής. Για να ψύξετε μια ευρύτερη περιοχή του δωματίου, επιλέγεται ένα πιο ισχυρό κλιματιστικό. Το μέγιστο φορτίο στο δίκτυο κατά τη λειτουργία των οικιακών συστημάτων κλιματισμού δεν υπερβαίνει τα 10Α. Κατά συνέπεια, κατά την τοποθέτησή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τυπική πρίζα με ονομαστικό φορτίο 16Α.

Οι συσκευές ψύξης με υψηλή ισχύ χρησιμοποιούνται για δωμάτια με μεγάλη έκταση. Η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού για άμεση σύνδεση. Το σημείο σύνδεσης, ανεξάρτητα από την ισχύ, πρέπει να έχει μια συσκευή γείωσης. Εάν οι άλλες οικιακές συσκευές είναι συνδεδεμένες στη γραμμή, η συνολική χωρητικότητα λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς.

Σύνδεση συστήματος κλιματισμού

Όταν απαντάτε στο ερώτημα εάν απαιτείται υποδοχή για το κλιματιστικό, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διάφορες επιλογές σύνδεσης του συστήματος ψύξης:

 • Το σημείο σύνδεσης συνδέεται απευθείας με το κουτί διακλάδωσης. Σε αυτή την περίπτωση, χωρίς πρίζα και βύσμα. Αλλά με αυτή τη μέθοδο σύνδεσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρησιμοποιούμενη ηλεκτρική καλωδίωση πρέπει να αντέχει το φορτίο ενώ όλες οι οικιακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτήν λειτουργούν ταυτόχρονα. Η πλακέτα διανομής είναι επιπλέον εξοπλισμένη με ένα σύστημα που ελέγχει τον αυτόματο τερματισμό λειτουργίας σε περίπτωση υπερφόρτωσης.
 • εάν η μονάδα κλιματισμού είναι εγκατεστημένη στη διαδικασία γενικών επισκευών, κατά την εγκατάσταση, η κλειστή κατασκευή χρησιμοποιείται συχνότερα. Εξοπλισμένο με ειδικό κανάλι στον τοίχο. Στεγάζει ένα καλώδιο. Το ένα άκρο συνδέεται στον πίνακα διανομής και το άλλο είναι στερεωμένο στην έξοδο της πρίζας. Στο τελικό στάδιο, το κανάλι είναι κλειστό. Ταυτόχρονα, το εσωτερικό του δωματίου δεν χειροτερεύει. Η καλωδίωση δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς αρνητικούς παράγοντες.
 • η τοποθέτηση μιας υποδοχής κάτω από το κλιματιστικό μπορεί να πραγματοποιηθεί με ανοιχτό τρόπο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται εάν η επισκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι ενοικιαστές δεν θέλουν να βλάψουν περαιτέρω τον τοίχο. Ένα από τα άκρα της καλωδίωσης συνδέεται με το κουτί διακλάδωσης. Μια πρίζα συνδέεται στο άλλο άκρο. Το καλώδιο βρίσκεται στην επιφάνεια του τοίχου. Τοποθετείται σε διακοσμητικό κουτί.

Απαιτήσεις παραμέτρων καλωδίων δικτύου

Όταν αποφασίζετε για το πού να φτιάξετε μια πρίζα για ένα κλιματιστικό, θα πρέπει να προσέξετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας, την διατομή του και τον αριθμό των πυρήνων. Κατά την επιλογή, σκεφτείτε:

 • Πόσο μακριά από την ασπίδα είναι το σημείο σύνδεσης.
 • τρέχουσα ισχύς.
 • αριθμό φάσεων.

Εάν χρησιμοποιείται μια οικιακή συσκευή, η διάμετρος της διάμετρος του καλωδίου θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 1,5-2,5 mm. Συνήθως, κατά τη σύνδεση χρησιμοποιείται μια μονοφασική σύνδεση. Προκειμένου η συσκευή να λειτουργεί αξιόπιστα μέσω μιας υποδοχής, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο με χάλκινο πυρήνα.

Εγκατάσταση υποδοχής

Η υποδοχή κάτω από το κλιματιστικό πρέπει να διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά. Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να ελέγξετε τις παραμέτρους της:

 • συμμόρφωση με την αξία του φόρτου εργασίας ·
 • Η παρουσία μιας προστατευτικής διάταξης, η οποία χρησιμοποιείται για τη γη.

Η σύνδεση του δικτύου και της πρίζας πρέπει να γίνεται μέσω αυτόματου διακόπτη. Κατά την επιλογή του, λαμβάνεται υπόψη το ρεύμα εκκίνησης. Αυτή η τιμή υπερβαίνει την ονομαστική τιμή. Για τον υπολογισμό των χαρακτηριστικών του μηχανήματος, η ισχύς της συσκευής ψύξης διαιρείται από την τάση δικτύου και αυξάνεται κατά 30%.

Σύνδεση στο δίκτυο

Πριν συνδέσετε το δίκτυο, συνδέστε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Τα έργα εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • αφαιρεί το εξωτερικό πλαίσιο.
 • το προστατευτικό κάλυμμα αφαιρείται από τους ακροδέκτες.
 • η ασφάλιση καλωδίου αποσυναρμολογείται.
 • Το καλώδιο τοποθετείται στην οπή στο πίσω μέρος του ψυγείου.
 • τα άκρα του καλωδίου καθαρίζονται και σφίγγονται στους ακροδέκτες.
 • το καλώδιο στερεώνεται με ένα μάνδαλο.
 • ένα διακοσμητικό κάλυμμα είναι εγκατεστημένο.

Εάν έχει τοποθετηθεί ξεχωριστή γραμμή, πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις για την παροχή της μονάδας ψύξης κατά την εγκατάσταση:

 • πρέπει να προβλεφθεί η καλωδίωση κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής ·
 • βάλτε το καλώδιο σε οριζόντιο ή κατακόρυφο επίπεδο.
 • Η απόσταση μεταξύ των γειτονικών συρμάτων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 3 mm.
 • Η σύνδεση γίνεται μέσω ειδικών ακροδεκτών ή βιδών.
 • Για να λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την επιλογή της πρίζας, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όχι μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Πρέπει να αντιστοιχεί στην αξία του φορτίου που χρησιμοποιείται και να έχει αξιόπιστη σύνδεση με το σύστημα ψύξης.

Επιλογή και σύνδεση μιας πρίζας για ένα split σύστημα

Χωρίς κλιματισμό το καλοκαίρι σε αστικά διαμερίσματα είναι δύσκολο να διαχειριστεί. Τώρα το κόστος αυτών των συσκευών είναι διαθέσιμο, τόσο πολλοί προσπαθούν να τις αποκτήσουν. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης - η υποδοχή για το κλιματιστικό και η ίδια η συσκευή έχουν εγκατασταθεί με ορισμένα χαρακτηριστικά.

Επιλογή πρίζας

Για να χρησιμοποιήσετε άνετα τον κλιματισμό, split σύστημα, θα πρέπει να επιλέξετε τη θέση της πρίζας με βάση λογικές σκέψεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Θέση επίπλων, άλλου εξοπλισμού.
 • Ειδικότητα του εσωτερικού χώρου.
 • Η ισχύς του κλιματιστικού που αγοράσατε.

Συνήθως, οι κατασκευαστές συμβουλεύουν να φτιάξουν μια έξοδο 25-30 cm από την οροφή, όχι μακριά από την ίδια την συσκευή ψύξης αέρα. Εάν η πρίζα είναι μακριά, το καλώδιο θα χαλάσει ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου. Επιπλέον, τα καλώδια κλιματιστικών είναι σπάνια πάρα πολύ και η σύνδεση του καλωδίου επέκτασης είναι πολύ ανθεκτική.

Η εγκατάσταση εξόδου σε υψόμετρο μικρότερη από 20 cm είναι επίσης ανεπιθύμητη. Η ενεργοποίηση της συσκευής θα είναι ενοχλητική. Όταν η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν βρίσκεται στο κέντρο του τοίχου, αλλά στη γωνία, από τον τοίχο μέχρι την έξοδο πρέπει να είναι περισσότερο από 20 cm.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ηλεκτρική έξοδος τοποθετείται στο κάτω μέρος του τοίχου. Από το πάτωμα του δωματίου πρέπει να μετρήσετε περισσότερο από 15 cm. Διαφορετικά, όταν πλένετε το δάπεδο στην ηλεκτρική συσκευή, το νερό πέφτει, πράγμα που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι το ηλεκτρικό σημείο δεν μπλοκάρει τα έπιπλα, τις τεχνικές, το κορδόνι αρκεί για μια άνετη σύνδεση.

Υπολογισμός του φορτίου δικτύου

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, είναι σημαντικό να εξετάσετε την ισχύ, να το συγκρίνετε με την χωρητικότητα του δικτύου δωματίου. Το φορτίο στο δίκτυο δεν πρέπει να υπερβαίνει το επιτρεπτό - αυτό θα επιτρέψει τη συσκευή να χρησιμοποιείται αξιόπιστα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι απαραίτητο να κοιτάξετε στο τεχνικό διαβατήριο του κλιματιστικού - υπάρχει πάντοτε η μέγιστη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Συνήθως η ένδειξη δεν υπερβαίνει τα 0,8-1,8 kW και μπορεί να μειωθεί εάν η περιοχή που πρόκειται να ψυχθεί είναι μικρή. Αυτή η ισχύς αντιστοιχεί σε ισχύ ρεύματος 3-10 Α, ενώ το φορτίο στην έξοδο πρέπει να υπολογιστεί εντός των 16 A. Μόνο οι πιο ακριβές ισχυρές συσκευές αναλαμβάνουν μεγαλύτερο φορτίο στο δίκτυο - συνήθως αγοράζονται όχι για το σπίτι αλλά για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, τα γραφεία.

Άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση του κλιματιστικού:

 1. Μην ξεχνάτε για τη γείωση - πρέπει να παρέχονται στο διαμέρισμα?
 2. Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείται ξεχωριστή γραμμή για τη συσκευή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, κατά τον υπολογισμό του φορτίου, να λαμβάνονται υπόψη οι ενεργειακές παράμετροι άλλων οικιακών συσκευών.
 3. Εάν η συνολική ισχύς των συσκευών είναι πάνω από τις δυνατότητες του δικτύου, μην τις ενεργοποιείτε ποτέ μαζί - αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση.

Απαιτήσεις δικτύου

Αφού προσδιορίσατε τον ακριβή τόπο εγκατάστασης της πρίζας κάτω από τη συσκευή ψύξης, είναι σημαντικό να υπολογίσετε το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας, την εγκάρσια τομή του καλωδίου, τον αριθμό των καλωδίων. Το βέλτιστο μέγεθος του καλωδίου είναι 1,5-2 mm.

Είναι επιθυμητό η καλωδίωση του δωματίου να είναι χαλκός - είναι η πιο αξιόπιστη. Σε περίπτωση καλωδίωσης αλουμινίου δεν συνιστάται η εγκατάσταση τέτοιων εξελιγμένων συσκευών - τα καλώδια είναι καλύτερα να αντικατασταθούν. Έτσι, το κλιματιστικό θα λειτουργεί χωρίς προβλήματα όταν συνδέεται σε μια πρίζα. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των φάσεων - συνήθως χρησιμοποιούν μια μονοφασική σύνδεση.

Εγκατάσταση υποδοχής

Πριν αγοράσετε την πρίζα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να πληροί ειδικές απαιτήσεις. Οι παράμετροι πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά:

 1. Σύνδεση μόνο μέσω του διακόπτη.
 2. Η σύμπτωση των ατομικών απαιτήσεων που καθορίζονται στις οδηγίες του διαχωρισμένου συστήματος, με τις παραμέτρους της ηλεκτρικής εξόδου.
 3. Η διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας, σύγχρονη γείωση - αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ιδιωτικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες.

Συνιστάται να αγοράσετε πρίζες με ηλεκτρική πρίζα που είναι κατάλληλα για την ενσωμάτωση τεχνολογίας υψηλής ισχύος. Μετά την τοποθέτηση των υποδοχών, θα πρέπει να εμπιστευτείτε την κύρια σύνδεση του κλιματιστικού με τους ειδικούς του κέντρου - μόνο για να διατηρηθεί η εγγύηση. Εάν η σύνδεση γίνεται ανεξάρτητα, εάν ο κατασκευαστής καταρρεύσει, ο πωλητής έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επισκευή.

Κανόνες σύνδεσης δικτύου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης των κλιματιστικών. Πρέπει να τα επιλέξετε ανάλογα με τις παραμέτρους του δικτύου, τις μεμονωμένες συνθήκες:

 1. Με τη βοήθεια ενός κουτιού σύνδεσης. Ένα νέο σημείο τροφοδοσίας στο δωμάτιο είναι συνδεδεμένο στο κουτί διακλάδωσης, όπου θα εγκατασταθεί το split σύστημα. Αν αποφασίσετε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή μέσω του κουτιού, δεν θα χρειαστεί ένα βύσμα, μια ηλεκτρική πρίζα. Δυσκολίες με αυτήν την επιλογή θα προκύψουν εάν η συνολική ισχύς του δωματίου είναι υψηλότερη από ό, τι μπορεί να αντέξει το δίκτυο. Η μη δρομολογημένη μέθοδος υποδηλώνει την ύπαρξη πολύ αξιόπιστων επαφών καλωδίων μέσω τερματικών υψηλής ποιότητας. Λόγω ορισμένων ενοχλήσεων, αυτή η μέθοδος σύνδεσης χρησιμοποιείται σπάνια, συνήθως χρησιμοποιείται καλώδιο με βύσμα και υποδοχή για τη λειτουργία της συσκευής. Εάν το κουτί διακλάδωσης απέχει πολύ από τη μελλοντική θέση του κλιματιστικού, μπορείτε να συνδέσετε την πρίζα με βρόχο από ένα κοντινό ηλεκτρικό σημείο.
 2. Ένας κρυμμένος τρόπος ενεργοποίησης. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος απαιτεί να τοίχους τους τοίχους, έχει νόημα να το εφαρμόσει στο στάδιο της επισκευής διαμέρισμα. Χρησιμοποιώντας ένα puncher, θα πρέπει να κάνετε μια υδρορροή στον τοίχο, βάλτε τα καλώδια στις τρύπες. Το ένα άκρο του καλωδίου συνδέεται με ένα κουτί διακλάδωσης και το άλλο με την πρίζα. Στη συνέχεια, όλες οι τρύπες πρέπει να κλειστούν προσεκτικά, να επικαλυφθούν, να τελειώσει το φινίρισμα. Η πρίζα είναι κατασκευασμένη απευθείας δίπλα από το κλιματιστικό, θα είναι πολύ βολικό να το ενεργοποιήσετε. Τα καλώδια με την κρυφή μέθοδο δεν είναι καθόλου εμφανή, η σύνδεση είναι αξιόπιστη, ασφαλής. Κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καλωδίωση.
 3. Ανοιχτή μέθοδος ενεργοποίησης. Αν η δυνατότητα να την κρυμμένη καλωδίωση δεν είναι του παρόντος, υπάρχει μια επιλογή - η καλωδίωση είναι ανοιχτό. Συνήθως γίνεται εάν η επισκευή στο δωμάτιο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Από το κουτί διακλάδωσης, το καλώδιο τοποθετείται στον τοίχο απευθείας στο κλιματιστικό. Αυτό επέτρεπε την πλίνθο με καλωδιακό κανάλι, επιτοίχια καλωδιακό κανάλι (είναι απαραίτητο να δώσει μια πιο αισθητική εμφάνιση του δωματίου). Εάν είναι επιθυμητό, ​​το καλώδιο μπορεί να ασφαλιστεί με μικρά καρφιά χωρίς κανάλι καλωδίου.

Το ίδιο το κλιματιστικό έχει 2 μονάδες - εξωτερικές, εσωτερικές. Εκτός από το μπλοκ οι ειδικοί εγκατασταθούν έξω από το σπίτι, το εσωτερικό είναι στο δωμάτιο. Η μονάδα, η οποία βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεων, τροφοδοτείται από το εσωτερικό, ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο. Και τα δύο καλώδια έρχονται πάντα με τη συσκευή, πρέπει να αγοράσετε την πρίζα μόνοι σας. Για να συνδέσετε και τις δύο μονάδες, κάντε τα εξής:

 • αφαίρεση διακοσμητικών πάνελ?
 • Αφαιρέστε την προστασία τερματικού.
 • αποσυναρμολογήστε τους σφιγκτήρες καλωδίων.
 • Τοποθετήστε τα καλώδια στις προβλεπόμενες οπές.
 • τα άκρα των καλωδίων καθαρίζονται από την πλεξούδα, στερεώνονται με ακροδέκτες.
 • επιστροφή στην αρχική θέση των διακοσμητικών πάνελ.

Αφού η συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο, χρησιμοποιήστε την. Η σωστή εγκατάσταση, η συντήρηση των απαραίτητων παραμέτρων ενός δικτύου αποτελεί εγγύηση για την άνετη χρήση του διαχωρισμένου συστήματος.

Υποδοχή για κλιματιστικό

Θέλω να ρωτήσω, πιθανώς, ένα πιο χαλαρό ερώτημα.
Πρέπει να εγκαταστήσω μια ηλεκτρική πρίζα για το κλιματιστικό; Τώρα μόνο το καλώδιο τοποθετείται στη θέση εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας.
Είναι αρκετό και μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας ή πρέπει να βάλετε την πρίζα;
Και μια άλλη ερώτηση. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραγγείλετε ένα μοντέλο κλιματιστικού μόνο με τη σύνδεση της ηλεκτρικής ενέργειας στην εσωτερική μονάδα ή είναι ασήμαντο; (για παράδειγμα, ρίξτε ένα ηλεκτρικό καλώδιο στο εξωτερικό μπλοκ, επεκτείνετε το, στη συνέχεια στο κουτί μαζί με την υποθήκη)

Αν υπάρχει ξεχωριστό μηχάνημα, τότε μπορείτε και χρειάζεστε (αισθητικά) χωρίς βύσμα και υποδοχή. Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε κλιματιστικό. Το καλώδιο μπορεί να επιμηκυνθεί. Είναι σημαντικό ο τροφοδότης να βρίσκεται στην εγκάρσια τομή όχι λιγότερο από ό, τι απαιτείται από τις συνθήκες για αυτόν τον εξοπλισμό.

αν επιδιορθώνετε τώρα, γιατί να μην βάζετε τις υπόλοιπες επικοινωνίες, από τότε να επισκευάσετε το κουτί για μια νέα επισκευή;

Σας ευχαριστώ. Η αυτόνομη μηχανή στέκεται, καλώδιο NYM 3x2.5, σχεδιάζω να αγοράσω 9-ku (περιοχή 21 τετράγωνα).
Ναι, ο ίδιος αρχικά σκέφτηκε να βάλει όλες τις επικοινωνίες στο stroba. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο μονόλιθος και ο στρόβιλος μου θα πάνε ακριβώς κατά μήκος του πυλώνα, που δεν θέλω να κάνω.

MrY έγραψε:
Σας ευχαριστώ. Η αυτόνομη μηχανή στέκεται, καλώδιο NYM 3x2.5, σχεδιάζω να αγοράσω 9-ku (περιοχή 21 τετράγωνα).
Ναι, ο ίδιος αρχικά σκέφτηκε να βάλει όλες τις επικοινωνίες στο stroba. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο μονόλιθος και ο στρόβιλος μου θα πάνε ακριβώς κατά μήκος του πυλώνα, που δεν θέλω να κάνω.

3x1,5 για ένα εννέα πάνω από την οροφή. Δεν τρώει ηλεκτρική ενέργεια 2,5 kW.

Ο χρήστης tonche έγραψε:
3x1,5 για ένα εννέα πάνω από την οροφή. Δεν τρώει ηλεκτρική ενέργεια 2,5 kW.

Καταλαβαίνω ότι ο κ. Y απλώς έβαλε το καλώδιο με περιθώριο. σε κάθε περίπτωση.

Ο χρήστης tonche έγραψε:
3x1,5 για ένα εννέα πάνω από την οροφή. Δεν τρώει ηλεκτρική ενέργεια 2,5 kW.

κατά μέσο όρο 9-ka τρώει 500-600 watts.

Aslanov88 έγραψε:
κατά μέσο όρο 9-ka τρώει 500-600 watts.

500 W είναι ένα καλό μαλακτικό. Κινέζοι μη-μετατροπείς έως 1.2 kW συμβαίνουν

σχετικά με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος - είναι καλύτερα εκ των προτέρων με το υπόδειγμα που καθορίζεται με βάση την κίνηση αυτή δύναμη μέσα ή έξω. Ας πούμε, το 95% των κλιματιστικών ισχύος νοικοκυριού (12 μοντέλο (3,5 kW κρύο) στο neinvertornye πραγματοποίηση τροφοδοτείται μέσω της εσωτερικής μονάδας, ένας μετατροπέας - στην εξωτερική διαφήμιση, αλλά πιθανές αποχρώσεις.

Ο χρήστης tonche έγραψε:
500 W είναι ένα καλό μαλακτικό. Κινέζοι μη-μετατροπείς έως 1.2 kW συμβαίνουν

και καλά κλιματιστικά τρώνε περισσότερο, συν να μην ξεχνάμε για τα ρεύματα έναρξης (αυτό είναι για το μηχάνημα)

dutf έγραψε:
και καλά κλιματιστικά τρώνε περισσότερο, συν να μην ξεχνάμε για τα ρεύματα έναρξης (αυτό είναι για το μηχάνημα)

αυτό είναι μόνο ένα μη-inverter ανησυχίες. και πρέπει να ληφθεί το αυτόματο C της κατηγορίας.

MrY έγραψε:
Έχω ένα μονόλιθο και ο Stroiba πηγαίνει ακριβώς πάνω στον πυλώνα, που δεν θέλω να κάνω.

Πόσο υπάρχει αυτή η ποινή για μια τέτοια δαντέλα. Πέτα στην οροφή και κάτω.
Από την άλλη πλευρά, στους γείτονες (όπου υπάρχει επισκευή) απλά δεν θέλετε να περπατήσετε, ή θα χάσετε την ειρήνη. Προσπάθησα να μην θυμηθώ αυτό που είδα

Ο χρήστης tonche έγραψε:
αυτόματο με μια κατηγορία είναι απαραίτητο να ληφθεί.

+1 Μόνο αυτό δεν είναι κλάση, αλλά χαρακτηριστικό απόκρισης.

κατά την ταπεινή μου γνώμη

Kvost έγραψε:
Μόνο αυτό δεν είναι κλάση, αλλά χαρακτηριστικό απόκρισης.

Αυτή είναι η τάξη προστασίας.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Ναι, το μηχάνημα βρίσκεται πράγματι από την τάξη. (Legrand ϋΧ 16Α 1Ρ + Ν)
Το κλιματιστικό θα πάρει έναν αντιστροφέα - MHI SRK25ZJ-S ή MHI SRK25ZJX-S.
Με την ευκαιρία, το ερώτημα είναι, αξίζει να πληρώσουμε υπερβολικά για την έκδοση X; Όπως το καταλαβαίνω, είναι καλύτερο για την ενεργειακή απόδοση, η οποία στην μπάντα μας δεν είναι πολύ κρίσιμη, συν ένα ιονιστή.

MrY έγραψε:
Ναι, το μηχάνημα βρίσκεται πράγματι από την τάξη. (Legrand ϋΧ 16Α 1Ρ + Ν)
Το κλιματιστικό θα πάρει έναν αντιστροφέα - MHI SRK25ZJ-S ή MHI SRK25ZJX-S.
Με την ευκαιρία, το ερώτημα είναι, αξίζει να πληρώσουμε υπερβολικά για την έκδοση X; Όπως το καταλαβαίνω, είναι καλύτερο για την ενεργειακή απόδοση, η οποία στην μπάντα μας δεν είναι πολύ κρίσιμη, συν ένα ιονιστή.

υπάρχουν ακόμη λεπίδες χωρισμένες στο μισό και μπορούν να κατευθύνουν ταυτόχρονα τις ροές αέρα τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω. ιονιστή αν δεν συγχέεται στο ZJ-S, επίσης

Μπορισκ66 έγραψε:
τάξη προστασίας.

Αφήστε να υπάρχει μια κλάση του χαρακτηριστικού της λειτουργίας

κατά την ταπεινή μου γνώμη

Ο χρήστης tonche έγραψε:
αυτό είναι μόνο ένα μη-inverter ανησυχίες. και πρέπει να ληφθεί το αυτόματο C της κατηγορίας.

που συζητήθηκε παρακάτω 25ZJ-S βαθμολογία 0.62 kW, κορυφή 0.88 kW

MrY έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω, πιθανώς, ένα πιο χαλαρό ερώτημα.
Πρέπει να εγκαταστήσω μια ηλεκτρική πρίζα για το κλιματιστικό; Τώρα μόνο το καλώδιο τοποθετείται στη θέση εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας.
Είναι αρκετό και μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας ή πρέπει να βάλετε την πρίζα;
Και μια άλλη ερώτηση. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραγγείλετε ένα μοντέλο κλιματιστικού μόνο με τη σύνδεση της ηλεκτρικής ενέργειας στην εσωτερική μονάδα ή είναι ασήμαντο; (για παράδειγμα, ρίξτε ένα ηλεκτρικό καλώδιο στο εξωτερικό μπλοκ, επεκτείνετε το, στη συνέχεια στο κουτί μαζί με την υποθήκη)

οι άνθρωποι στα σμήνη έχουν ξεχάσει παραδοσιακά την αρχική ερώτηση)))))))))

είναι δυνατή η τοποθέτηση και έτσι, αφού αυξηθεί ένα σύρμα και πεταχτεί έξω στο δρόμο (inverter mitsub) τροφοδοτείται από την εξωτερική μονάδα.

Είναι διαφορετική η πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος από άλλες πρίζες;

Οι περισσότεροι από εμάς μισούν τις επεκτάσεις και ξεδιπλώνουν τα καλώδια ενός τεράστιου εξοπλισμού που διατίθεται στο διαμέρισμα ενός σύγχρονου ατόμου. Συνεχίζοντας αυτό, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε με κάθε ευθύνη την τοποθέτηση πριζών, λαμβάνοντας υπόψη την απαραίτητη ποσότητα σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση και προϋπόθεση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ένα άτομο χρησιμοποιεί τουλάχιστον έξι ηλεκτρικές συσκευές καθημερινά και αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερο το πρόβλημα της απελπιστικής αναζήτησης ελεύθερου χώρου για ένα βύσμα μιας από τις συσκευές. Επίσης, ο αριθμός των διαφόρων συσκευών, ηλεκτρικών συσκευών και, κατά συνέπεια, καλωδίων, διασκορπισμένων σε όλο το διαμέρισμα, αυξάνεται κάθε χρόνο, χωρίς τα οποία είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή σας.

Μια παρόμοια κατάσταση είναι με τους διακόπτες, οι οποίοι συχνά δεν είναι αρκετοί ή βρίσκονται σε ένα άβολο μέρος. Πώς να τοποθετήσετε σωστά τους διακόπτες και τις πρίζες στο σπίτι τους για την άνετη χρήση τους;

Θέση υποδοχών. Βέλτιστη διάταξη

Κατά την αγορά ενός νέου διαμερίσματος, θα ήταν σκόπιμο να προσλάβει έναν επαγγελματία σχεδιαστή εσωτερικών χώρων που έχει σημαντική εμπειρία στον καθορισμό του αριθμού και της θέσης των καταστημάτων για έναν συγκεκριμένο πελάτη. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο χωρίς να αποτύχει συμφωνείτε τα πάντα εκ των προτέρων και όλες τις επιθυμίες να εκφράσουν πριν την έγκριση του μεμονωμένου έργου.

Εάν η εσωτερική διακόσμηση εκτελείται ανεξάρτητα και δεν προβλέπει τη συνδρομή ενός ειδικού, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθοδηγείται από το σχεδιασμό και τις λειτουργίες των χώρων, αναγκαστικά λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση των επίπλων. Μόνο μετά από ενδελεχή εσωτερικό προγραμματισμό είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην επιλογή του αριθμού και της θέσης των πριζών και διακοπτών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτησή τους, καθώς και η αλλαγή θέσης, συνεπάγονται τουλάχιστον καλλυντικές επισκευές στην εν λόγω αίθουσα.

Συμβουλές από έναν επαγγελματία! Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον κατά προσέγγιση αριθμό συσκευών που θα χρησιμοποιηθούν τακτικά σε κάθε δωμάτιο και να προσθέσετε δύο επιπλέον υποδοχές για πιθανές πρόσθετες ηλεκτρικές συσκευές.

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης των υποδοχών για τον κλιματισμό

Στην εποχή μας δεν υπάρχει αυστηρό πρότυπο όσον αφορά τον αριθμό και τη θέση των καταστημάτων σε κάθε συγκεκριμένη περιοχή του δωματίου. Συνήθως, η υποδοχή κάτω από το κλιματιστικό τοποθετείται σε απόσταση περίπου 30 cm από την οροφή.

Σύνδεση του κλιματιστικού στο δίκτυο

Η εγκατάσταση και η σύνδεση της συσκευής κλιματισμού περιλαμβάνει διάφορες φάσεις λειτουργίας, μία από τις οποίες είναι η σύνδεση αυτής της συσκευής οικιακής χρήσης με το δίκτυο. Η σωστή ηλεκτρική εγκατάσταση και η άμεση σύνδεση του κλιματιστικού, ειδικότερα με το ηλεκτρικό δίκτυο, αποτελούν εγγύηση για μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Ονομαστική ισχύς εισόδου - Αυτός είναι ένας ειδικός δείκτης για κάθε συγκεκριμένο κλιματιστικό, ο οποίος θα πρέπει να απορρίπτεται κατά την εγκατάσταση, προκειμένου να εξοικονομηθεί η καλωδίωση από την εμφάνιση του τρόπου λειτουργίας έκτακτης ανάγκης και να εξασφαλιστεί αξιόπιστη ισχύς αυτής της οικιακής συσκευής. Συνήθως η τιμή αυτή, που διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, εμφανίζεται στο τεχνικό διαβατήριο στο κλιματιστικό που αγοράσατε. Παρόλα αυτά, κατά τον υπολογισμό της γραμμής καλωδίωσης που προορίζεται για τη σύνδεση του κλιματιστικού, θα πρέπει να επιλέξετε το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης ισχύος που μπορεί να επιτευχθεί από το κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Κατά κανόνα, η χωρητικότητα του κλιματιστικού μη-παραγωγής ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή του ψυχρού δωματίου μεταξύ 800 και 1800 watt. Σε αυτή τη βάση, είναι απαραίτητο να κάνει έναν απλό υπολογισμό, μέσω του οποίου μπορείτε να μάθετε την αξία του φορτίου που αντιστοιχεί στα ανωτέρω αναφερθέντα όρια της εξουσίας, δηλαδή 3-10 A. Αυτό σημαίνει ότι για να συνδέσετε το κλιματιστικό χρησιμοποιείται στο σπίτι με το ηλεκτρικό δίκτυο, θα είναι αρκετό Πρίζες βύσματος την κανονικός τύπος, η ονομαστική του οποίου το φορτίο είναι περίπου 16 Α.

Η εξαίρεση θα είναι κλιματιστικά υψηλής ισχύος, σχεδιασμένα για εγκατάσταση σε δωμάτια με μεγάλη έκταση. Στη συνέχεια, η τυπική πρίζα που έχει σχεδιαστεί για 16 A συχνά δεν αντέχει το πραγματικό φορτίο του κλιματιστικού που είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο.

Στη συνέχεια, προχωρήστε απευθείας στα ζητήματα που σχετίζονται με τη σύνδεση του κλιματιστικού στο δίκτυο.

Σωστή σύνδεση καλωδίου

Κλιματισμός αποτελείται από δύο τμήματα:

 • Εξωτερικό, το οποίο είναι τοποθετημένο έξω από το δωμάτιο.
 • Εσωτερική, τοποθετημένη στο δωμάτιο ενός σπιτιού ή διαμερίσματος.

Η οικιακή συσκευή συνδέεται με την ηλεκτρική καλωδίωση του δωματίου μέσω καλωδίου (καλωδίου) που διέρχεται από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, ενώ η εξωτερική μονάδα λαμβάνει ενέργεια από αυτό.

Το καλώδιο που προορίζεται για την ηλεκτρική σύνδεση των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του κλιματιστικού και το καλώδιο για τη σύνδεση της συσκευής στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο περιλαμβάνονται στο κιτ με τον κλιματισμό που αγοράσατε και η έξοδος για τη σύνδεση του κλιματιστικού είναι ήδη εγκατεστημένη ανεξάρτητα, κοντά στην συσκευή (δηλαδή στην εσωτερική μονάδα).

Εάν η γραμμή καλωδίωσης για μια ισχυρή ηλεκτρική συσκευή είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, η σύνδεση δεν πρέπει να δημιουργεί δυσκολίες. Αν δεν υπήρχε αρχικά αυτή η γραμμή, θα πρέπει να προσέξετε μία από τις παρακάτω μεθόδους σύνδεσης.

Μία από τις πιο απλές επιλογές είναι να συνδέσετε μια πρίζα για να τροφοδοτήσετε απευθείας το κλιματιστικό στο κουτί διακλάδωσης του δωματίου, στην οποία προγραμματίζεται η εγκατάστασή του. Ωστόσο, φαίνεται να είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η καλωδίωση που εκτείνεται από το παράθυρο σύνδεσης σε ένα ηλεκτρικό κιβώτιο διανομής του ένα διαμέρισμα ή σπίτι μπορεί να αντέξει το φορτίο όλων των συσκευών ταυτόχρονα συνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο, ιδίως, και το κλιματιστικό.

Για να καθοριστεί εάν είναι απαραίτητη μια ασφαλή σύνδεση σε αυτό το κιβώτιο συνδέσεων για τον υπολογισμό του συνολικού φορτίου όλων των διαθέσιμων συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε αυτό το πλαίσιο, και στη συνέχεια συγκρίνει τα αποτελέσματα με τη φέρουσα ικανότητα των γραμμών καλωδίων μέσω του οποίου λαμβάνει την εξουσία της απ 'ευθείας από τα σπίτια ή διαμερίσματα πίνακα διανομής.

 • Με κρυφό τρόπο, μπορεί να τοποθετηθεί μια νέα ηλεκτρική γραμμή. Για τους σκοπούς αυτούς, για να αγγίξετε τον τοίχο, βάλτε το καλώδιο, συνδέστε το στο κουτί διακλάδωσης, στη συνέχεια στην προηγούμενη εγκατεστημένη έξοδο και, τέλος, σφραγίστε το stroboscope.
 • Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση μιας νέας γραμμής ανοιχτού καλωδίου από το κουτί διακλάδωσης απευθείας στην έξοδο του κλιματιστικού χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πλαστικό αγωγό καλωδίων.
 • Συμβουλές για τη σωστή καλωδίωση στο κουτί

  Εάν το κιβώτιο διακλάδωσης βρίσκεται σε υπερβολικά μεγάλη απόσταση από τον τόπο όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση της εξόδου του κλιματιστικού ή εάν δεν βρίσκεται στο δωμάτιο, η έξοδος μπορεί επίσης να είναι pluggable από οποιαδήποτε άλλη κοντινή έξοδο που τροφοδοτεί ένα σχετικά μικρό φορτίο και συνδέεται με μια γραμμή καλωδίωσης υψηλής τάσης.

  Κατά την τοποθέτηση της γραμμής καλωδίωσης που τροφοδοτεί την υποδοχή του κλιματιστικού, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει μια εξαιρετικά αξιόπιστη σύνδεση επαφής. Για τη σύνδεση ή τη διακλάδωση του καλωδίου, οι ειδικοί χρησιμοποιούν τα πιο αξιόπιστα, συμπαγή και βολικά τερματικά, ειδικά εκείνα που σχετίζονται με την πρίζα.

  Στη γραμμή από την οποία είναι συνδεδεμένη η έξοδος για αυτή τη συσκευή οικιακής χρήσης ή στη γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος για πρόσθετη προστασία της καλωδίωσης, μια ειδική προστατευτική συσκευή απενεργοποίησης ή η απλούστερη αυτόματο διακόπτη στο τηλεφωνικό κέντρο.

  Όταν επιλέγετε τέτοιες προστατευτικές συσκευές, θα πρέπει να βασιστείτε στο πραγματικό φορτίο των ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και στο επιτρεπόμενο φορτίο για όλα τα ηλεκτρικά στοιχεία καλωδίωσης. Όλες αυτές οι συσκευές θα παρέχουν την πιο αξιόπιστη προστασία όχι μόνο των ηλεκτρικών καλωδίων αλλά και του δικτύου οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

  Συμπέρασμα

  Προϋπόθεση για την κανονική ζωή του κλιματιστικού είναι η σωστή επιλογή της πρίζας για την παροχή του. Όταν επιλέγετε μια πρίζα, πρέπει να ξεκινήσετε όχι μόνο από την ποιότητά της αλλά από τη συμμόρφωση με το καθορισμένο ονομαστικό φορτίο. Συνδέστε το βύσμα αυτή η έξοδος πρέπει αναγκαστικά να παρέχει την πιο αξιόπιστη και ασφαλή επαφή επαφής με οικιακή ηλεκτρική συσκευή, ειδικότερα, με βύσμα κλιματιστικού. Προσέξτε τη σύνδεση επαφής και τον σχεδιασμό των ακροδεκτών της ίδιας της πρίζας, στην οποία είναι συνδεδεμένο το καλώδιο μιας συγκεκριμένης γραμμής καλωδίωσης. Έτσι, γνωρίζοντας τις αποχρώσεις που περιγράφονται στο άρθρο, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό και να επιλέξετε τη σωστή πρίζα για τον εαυτό σας.

  Κανόνες εγκατάστασης υποδοχών για κλιματισμό

  Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε από τη ζέστη του καλοκαιριού είναι να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό. Αν νωρίτερα ένας τέτοιος εξοπλισμός θα μπορούσε να παρασχεθεί μόνο από πλούσιους ανθρώπους, τώρα είναι σχεδόν ο καθένας να εξοπλίσει το διαμέρισμά τους με μια συσκευή ψύξης αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άτομο που σχεδιάζει να αγοράσει εξοπλισμό κλιματισμού για το σπίτι του, εγείρει το ερώτημα πώς να εγκαταστήσει σωστά μια υποδοχή για το κλιματιστικό. Εξάλλου, η σωστή σύνδεση είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή λειτουργία αυτού του θέματος.

  Επιλογή της θέσης των πριζών

  Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα σχετικά με τη θέση και τον αριθμό των καταστημάτων στο δωμάτιο. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση λαμβάνεται λαμβάνοντας υπόψη:

  • εσωτερικά χαρακτηριστικά, θέση επίπλων και εξοπλισμού,
  • ισχύος του συνδεδεμένου εξοπλισμού (πρέπει απαραίτητα να σχετίζεται με την ικανότητα των καλωδίων που χρησιμοποιούνται).

  Το βέλτιστο ύψος της εξόδου για τη συσκευή ψύξης αέρα είναι 30 cm από την οροφή. Γιατί ακριβώς ένα τέτοιο ύψος; Η θέση της πρίζας καθορίζεται από τη θέση του εξοπλισμού και αφού η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού βρίσκεται συνήθως κάτω από την οροφή, συνιστάται η τοποθέτηση του ηλεκτρικού σημείου δίπλα του.

  Εάν είναι απαραίτητο elektrotochka μπορεί να εγκατασταθεί σε μια απόσταση από τη συσκευή ψύξης αέρα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το καλώδιο θα χαλάσει το εσωτερικό, και το μήκος του μπορεί να μην είναι αρκετή για να συνδεθούν (συχνά μήκος του καλωδίου δεν είναι περισσότερο από 1 μέτρο).

  Οι έμπειροι πλοίαρχοι σας συμβουλεύουν να δημιουργήσετε καταστήματα με τις ακόλουθες προτάσεις:

  1. Είναι επιθυμητό από την οροφή μέχρι την άνω άκρη της εξόδου να υπάρχει απόσταση όχι μικρότερη από 15-20 cm, διαφορετικά η διαδικασία μεταγωγής του εξοπλισμού στο δίκτυο θα γίνει πιο περίπλοκη. Η βέλτιστη απόσταση από την οροφή έως το σημείο σύνδεσης είναι 30 cm.
  2. Εάν η εσωτερική μονάδα της μονάδας κλιματισμού δεν βρίσκεται στη μέση του τοίχου, αλλά στη γωνία, τότε από τον παρακείμενο τοίχο έως το ηλεκτρικό σημείο θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος τουλάχιστον 20 cm.
  3. Εάν ο πλοίαρχος αποφάσισε να εγκαταστήσει μια πρίζα στο κάτω μέρος του τοίχου, τότε η απόσταση από το δάπεδο έως το κάτω άκρο της εξόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Η απαίτηση αυτή εξηγείται από τα πρότυπα ασφαλείας. Εάν το ηλεκτρικό σημείο βρίσκεται κάτω, τότε κατά τον υγρό καθαρισμό, μπορεί να εισέλθει νερό.

  Επιπλέον, το σημείο σύνδεσης πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να μην παρεμποδίζει τα έπιπλα και τον εξοπλισμό, δηλαδή να παραμένουν ελεύθερα. Εάν οι ενοικιαστές σκοπεύετε να συνδέσετε τη μονάδα κλιματισμού στο δίκτυο μέσω ενός υπάρχοντος εξόδου, η θέση της εσωτερικής μονάδας πρέπει να υπολογίζονται έτσι ώστε το μήκος του καλωδίου με βύσμα αρκετή για να συνδέσετε τον εξοπλισμό για να elektrotochke.

  Υπολογισμός του φορτίου δικτύου

  Θέση - δεν είναι ο μόνος παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση μιας πρίζας ρεύματος για μια συσκευή ψύξης αέρα. Είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά τη δύναμη του μελλοντικού σημείου σύνδεσης.

  Για να εξασφαλιστεί αξιόπιστη τροφοδοσία του κλιματιστικού και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος ατυχήματος, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς της γραμμής καλωδίωσης στην οποία θα συνδεθεί η μονάδα κλιματισμού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τη μέγιστη κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού (η μεγαλύτερη ένδειξη της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη λειτουργία). Συνήθως αυτές οι πληροφορίες περιέχονται στο τεχνικό δελτίο της συσκευής.

  Η ισχύς μιας οικιακής συσκευής ψύξης αέρα εξαρτάται από την περιοχή του χώρου που ψύχεται και κυμαίνεται μεταξύ 800-1800 W. Κατά συνέπεια, κατά τη διαδικασία της εργασίας αυτός ο εξοπλισμός δημιουργεί ένα φορτίο στο δίκτυο στο επίπεδο των 3-10Α. Αυτό σημαίνει ότι για να συνδέσετε μια οικιακή συσκευή ψύξης αέρα στο ηλεκτρικό δίκτυο, αρκεί μια τυπική πρίζα με ονομαστικό φορτίο που δεν υπερβαίνει τα 16Α.

  Η εξαίρεση είναι τα κλιματιστικά υψηλής ισχύος εγκατεστημένα σε πολύ μεγάλους χώρους. Για τέτοιες συσκευές, αγοράζονται σημεία ισχύος υψηλής ισχύος ή πραγματοποιείται άμεση σύνδεση χωρίς χρήση ηλεκτρικής πρίζας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η πρίζα, ανεξάρτητα από το επίπεδο ισχύος, πρέπει να είναι γειωμένη.

  Όλοι οι παραπάνω υπολογισμοί είναι σημαντικοί εάν υπάρχει μια ξεχωριστή γραμμή κάτω από το κλιματιστικό, στο οποίο δεν συνδέονται άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Αν η ίδια γραμμή χρησιμοποιείται για τη σύνδεση άλλων οικιακών συσκευών, τότε η μέγιστη ισχύς του κλιματιστικού θα πρέπει να προστεθεί στη μέγιστη ισχύ αυτών των συσκευών. Εάν οι συνολικές τιμές υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο φορτίο στο δίκτυο, τότε απαγορεύεται η ταυτόχρονη συμπερίληψη αυτών των συσκευών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να συνδέσουν το κλιματιστικό σε μια ξεχωριστή γραμμή, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση της καλωδίωσης.

  Επιλογές σύνδεσης για τη μονάδα κλιματισμού

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η έξοδος του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο:

  1. Μέσω του κιβωτίου διασταύρωσης. Το σημείο τροφοδοσίας συνδέεται απευθείας με το κουτί διακλάδωσης του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένη η μονάδα ψύξης αέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πρίζα και το βύσμα δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή είναι δυνατή μόνο εάν η καλωδίωση που περνά από το κουτί διακλάδωσης στον πίνακα διανομής του διαμερίσματος μπορεί να αντέξει το φορτίο όλων των ηλεκτρικών συσκευών που είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες με αυτό. Επιπλέον, πρέπει να εγκατασταθεί μια συσκευή αυτόματης απενεργοποίησης στον ηλεκτρικό πίνακα. Κατά τη σύνδεση της συσκευής κλιματισμού χωρίς ροζέτα, πρέπει να προσέξετε να εξασφαλίσετε μια αξιόπιστη σύνδεση επαφής. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση αξιόπιστων και κατάλληλων τερματικών μπλοκ για τη σύνδεση του καλωδίου στη γραμμή. Μια άμεση μέθοδος σύνδεσης χρησιμοποιείται αρκετά σπάνια, πολύ πιο συχνά το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένο μέσω του καλωδίου και του βύσματος που έρχονται μαζί του.
  2. Ο κρυμμένος τρόπος. Τις περισσότερες φορές αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όταν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο στάδιο της επιδιόρθωσης του διαμερίσματος. Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα κρυφό καλώδιο, θα πρέπει να έχετε τοίχο proshtrobit και τοποθετήστε το καλώδιο στο προκύπτον κανάλι, και στη συνέχεια να συνδεθείτε από το ένα άκρο στο κουτί σύνδεσης, και το άλλο - στην υποδοχή. Μετά από αυτό, πρέπει να σφραγιστεί το βέλος. Συνιστάται η τοποθέτηση της καλωδίωσης από τη λιγότερο ορατή πλευρά της μονάδας ψύξης αέρα και η τοποθέτηση της πρίζας σε επίπεδο με αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση, το σημείο ισχύος θα είναι το λιγότερο αισθητό. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιούνται πρίζες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μέγιστη αξιοπιστία και ασφάλεια κατά τη χρήση. Κρυφό μέθοδος σύνδεσης είναι η βέλτιστη, τόσο από αισθητική άποψη και για λόγους ασφαλείας (καλωδίωση είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις των αρνητικών εξωτερικοτήτων).
  3. Ανοίξτε τη μέθοδο. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται όταν η εγκατάσταση του κλιματιστικού γίνεται μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και οι ενοικιαστές δεν θέλουν να Stroebe τοίχους. Μία άκρη της καλωδίωσης συνδέεται με το κουτί σύνδεσης και το άλλο στην πρίζα ρεύματος, και το ίδιο το καλώδιο τοποθετείται στην επιφάνεια του τοίχου. Ότι δεν καταστρέφει την εμφάνιση του δωματίου, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ειδικό διακοσμητικό καλωδιακό κανάλι. Αν οι ενοικιαστές δεν ενδιαφέρονται για την αισθητική πλευρά του θέματος, τότε το καλώδιο μπορεί να στερεωθεί με καρφιά. Με αυτόν τον τύπο σύνδεσης χρησιμοποιούνται συνήθως οι εναέριες υποδοχές. Το πλεονέκτημά τους έγκειται στην ευκολία εγκατάστασης (δεν χρειάζεται να κάνουν τρύπες στους τοίχους).

  Ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση: υπάρχει μια υποδοχή στο δωμάτιο, το οποίο τρέφεται μόνο συσκευές χαμηλής ισχύος, και οι ενοικιαστές θα ήθελα να το συνδέσετε με τον κλιματισμό, ωστόσο, η συσκευή ψύξης αέρα βρίσκεται πολύ μακριά από τον τοίχο, και το μήκος του καλωδίου του δεν είναι αρκετό για να συνδεθείτε. Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα βοηθήσει στην εκπαίδευση.

  Ο πλοίαρχος πρέπει να εγκαταστήσει μια πρίζα στο σημείο όπου είναι βολικό να συνδέει το κλιματιστικό με το δίκτυο και να αντλεί από αυτή την έξοδο ένα καλώδιο από άλλο σημείο ισχύος. Αλλά μια τέτοια επιλογή είναι επιτρεπτή μόνο εάν η κύρια πρίζα τροφοδοτείται από μια καλωδίωση με υψηλή χωρητικότητα φορτίου. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος συμφόρησης δικτύου.