Σε ποιο ύψος θα πρέπει να είναι η έξοδος για κουκούλες;

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα κτίρια στο σπίτι. Ο καθαρός και καθαρός αέρας στην κουζίνα μπορεί να προσφέρει μια καλή κουκούλα. Σήμερα, οι κατασκευαστές αυτού του εξοπλισμού προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία μοντέλων και σχεδίων που μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με διάφορα κριτήρια και παραμέτρους.

Όπως γνωρίζετε, τοποθετημένους κουκούλες στην κορυφή τα δωμάτια και οι υποδοχές τους πρέπει να βρίσκονται κοντά. Είναι αυτή η έξοδος για κουκούλες στην κουζίνα θα είναι η ιδανική λύση. Η σωστή θέση των σημείων ισχύος δεν φαίνεται πάντα ελκυστική, αλλά με σωστή εγκατάσταση, η εμφάνιση δεν θα είναι μόνο τακτοποιημένη αλλά και διακριτική. Σε αυτό το υλικό, θα λαμβάνονται υπόψη οι βασικές αρχές και τα πρότυπα για την τοποθέτηση κουκούλες και πρίζες, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του χρήστη.

Όταν αγοράζεται μια νέα κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις για την τοποθέτησή της, διότι όχι μόνο η εμφάνιση αλλά και η ασφάλεια και η αισθητική του τελικού χώρου εξαρτώνται από τη σωστή εγκατάσταση.

Κατά την επιλογή της θέσης για την πρίζα, συχνά προκύπτει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, επειδή, λόγω της ποικιλίας των μοντέλων, είναι πρακτικά αδύνατο να εγκατασταθεί Universal Power Point. Ανάλογα με το μοντέλο της εξαναγκασμένης σχεδίασης, επιλέγεται ο τόπος για μια ηλεκτρική πρίζα.

Τύποι ηλεκτρικών κουκούλες (κουζίνα)

Σήμερα, οι κατασκευαστές είναι ευχαριστημένοι με τους πελάτες με μια τεράστια ποικιλία και ποικιλία κουκούλες για την κουζίνα. Η διαφορά μεταξύ των κουκούλες μπορεί να είναι στη μέθοδο της στερέωσης, της ισχύος, των διαστάσεων και άλλων δεικτών. Ανάλογα με το μοντέλο, επιλέγεται η θέση εγκατάστασης της πρίζας. Οι κουκούλες στην κουζίνα χωρίζονται σε αυτούς τους τύπους:

Επιτοίχιοι τοίχοι είναι τοποθετημένοι πάνω σε μια σόμπα ή επιφάνεια μαγειρέματος. Η βασική προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση, το ύψος της εξόδου κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα θα πρέπει να είναι άνετα και σωστά. Τέτοια μοντέλα δεν συνδέονται με τον τοίχο, αλλά σε κάποια απόσταση από αυτό. Ανάλογα με την ισχύ του ηλεκτρικού ανεμιστήρα, η απόδοση της συσκευής μπορεί να είναι διαφορετική.

Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες εγκαθίστανται απευθείας στα έπιπλα κουζίνας, όπου όχι μόνο λειτουργούν αποτελεσματικά αλλά και αισθητικά.

Ο αναρτημένος καλύμματος έχει ένα επίπεδο σχήμα, το οποίο επιτρέπει την τοποθέτησή του πάνω από την επιφάνεια εργασίας κάτω από το κέλυφος. Το σχετικά μικρό μέγεθος της συσκευής ταιριάζει απόλυτα στη συνολική εμφάνιση της κουζίνας.

Οι γωνιακές δομές των κουκούλες είναι ιδανικές για μια μικρή κουζίνα, όπου λόγω της έλλειψης χώρου χρησιμοποιείται η πλέον συμφέρουσα θέση. Στη γωνία η κουκούλα λειτουργεί όχι μόνο καλά, αλλά και ταιριάζει απόλυτα στο κύριο εσωτερικό σχέδιο.

Οι κουκούλες των νησίδων χρησιμοποιούνται για εγκατάσταση σε μεγάλες κουζίνες, όπου η θέση της πλάκας και των επιφανειών εργασίας βρίσκονται στο κέντρο.
Με βάση τον κατάλογο των τύπων κουκούλες, μπορείτε να καταλάβετε ότι για κάθε τύπο πρίζας θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση του και αυτό το γεγονός είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη αρχικά. Φυσικά, αν προσπαθήσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κατάλληλο μέρος για πρίζες σε οποιαδήποτε κουκούλα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης.

Μερικές φορές κατά την εγκατάσταση της πρίζας για την κουκούλα, ακόμα δεν ξέρετε ποια θα είναι, δεδομένου ότι η αγορά αυτής της συσκευής σχεδιάζεται μόνο, δεν έχει επιλεγεί. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε τη βέλτιστη τοποθεσία, πού να φτιάξετε μια υποδοχή για σχεδίαση Στην κουζίνα, που μπορεί να είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε καθαριστικό αέρα. Κατά τον υπολογισμό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ένα σημαντικό σημείο. Σε κάθε κουκούλα, το μήκος του καλωδίου σύνδεσης είναι 80 εκατοστά. Γνωρίζοντας αυτή την τιμή, είναι απαραίτητο η απόσταση από το σημείο παροχής στην ίδια τη συσκευή να μην είναι μεγαλύτερη από αυτή την τιμή.

Επί του παρόντος, παρά την πληθώρα μοντέλων που προσφέρονται, η ειδική ζήτηση χρησιμοποιείται για αρθρωτά και ενσωματωμένα μοντέλα, τα οποία έχουν καλά χαρακτηριστικά και σχετικά χαμηλό κόστος.

Ο ενσωματωμένος ή αναρτημένος απορροφητήρας βρίσκεται στον πίνακα ή βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν. Στην περίπτωση αυτή, η πιο σωστή και ορθολογική λύση είναι να εγκαταστήσετε μια υποδοχή μέσα στη δομή. Το μόνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η τοποθέτηση του σημείου διατροφής, πράγμα που καθιστά αναγκαία την κατασκευή μιας τρύπας στον τοίχο του ντουλαπιού ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην έξοδο. Επίσης, προαιρετικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια έξοδο πάνω από το περίβλημα, όπου δεν θα τραβήξει το μάτι σας, ωστόσο, με ελεύθερη πρόσβαση.

Αν η κουκούλα κρέμεται, τότε ως κάλυμμα για την έξοδο μπορεί να λειτουργήσει το περίβλημα των αεραγωγών. Η υποδοχή που βρίσκεται πίσω από το περίβλημα είναι αόρατη και μπορεί να προσπελαστεί, αν είναι απαραίτητο.

Η πρίζα, εγκατεστημένη σε υψόμετρο 110 cm από την επιφάνεια εργασίας, θα είναι η βέλτιστη λύση τόσο για την ενσωματωμένη όσο και για την ανάρτηση.

Θέση της πρίζας αναρρόφησης

Το ύψος των 110 εκατοστών δεν έχει οριστεί από το κεφάλι, υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τέτοιες τιμές, τότε θα μάθετε γιατί μια τέτοια απόσταση από την επιφάνεια εργασίας θεωρείται βέλτιστη.

Το ύψος της εγκατάστασης της εξόδου επηρεάζεται από τη θέση της κουκούλας. Όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές κουκούλες, υπάρχει ένα ορισμένο ύψος στο οποίο η συσκευή λειτουργεί με μέγιστη απόδοση και ευκολία στη χρήση κατά το μαγείρεμα.

Ανάλογα με τον τύπο της πλάκας ύψος της κουκούλας μπορεί να είναι διαφορετική. Η ηλεκτρική κουζίνα ή η εστία απαιτεί ύψος της κουκούλας - 65 εκατοστά. Για μια εστία αερίου, η απόσταση από την κουκούλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 εκατοστά. Αξίζει επίσης να εξεταστεί το ύψος των ίδιων των συσκευών εξαγωγής, των οποίων το ύψος κυμαίνεται από 15 έως 30 εκατοστά.

Με βάση αυτές τις παραμέτρους, μπορείτε να κάνετε έναν απλό υπολογισμό στον οποίο αποδεικνύεται: το ύψος από την επιφάνεια + τις διαστάσεις της ίδιας της κουκούλας και +/- 5 cm στο τέλος και αφήνει ένα πλήρες 110 εκατοστά. Τέτοιες διαστάσεις είναι βέλτιστες όχι μόνο από την άποψη των κατασκευαστών εξοπλισμού αλλά και των ίδιων των πλοίαρχων στην εγκατάσταση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος της θέσης υποδοχής σε σχέση με το πάτωμα, η υπάρχουσα τιμή πρέπει να προστεθεί στην επιφάνεια ή την πλάκα εργασίας.

Στην περίπτωση κουκούλας με κουκούλα κατά την εγκατάσταση της πρίζας διαστάσεις του περιβλήματος. Ωστόσο, διαφορετικές τροποποιήσεις και μοντέλα κουκούλας μπορούν να έχουν διαφορετικούς δείκτες, για να μην εκτίθενται εκ νέου σε κίνδυνο, είναι προτιμότερο να τοποθετούνται σε έναν άξονα με σόμπα ή εστία, ενώ η θέση του θα βρίσκεται στο κέντρο.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα, εξετάστε τη θέση της εξόδου σε υψόμετρο 110 εκατοστών από την επιφάνεια της πλάκας για την ίδια την κουκούλα.

Για σύγκριση, λήφθηκαν οι ακραίες παραμέτρους μεγέθους των σειρών κουζίνας διαφορετικών κατασκευαστών. Παρά τις διαφορές στις παραμέτρους των επίπλων, οι υποδοχές είναι ιδανικές για τοποθέτηση. Οι διαστάσεις αυτές είναι γενικά αποδεκτές και είναι κατάλληλες για τις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Το ύψος των 110 εκατοστών θεωρείται το πιο σωστό, αλλά μπορεί να υπάρξουν ορισμένες διορθώσεις.

Για να μην αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μετά την εγκατάσταση της πρίζας, η καλύτερη λύση θα είναι να εγκαταστήσετε το έργο, χρησιμοποιώντας ως οδηγό το έργο με τη θέση των μελλοντικών επίπλων και την ίδια την κουκούλα. Το σωστά σχεδιασμένο σχέδιο θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε την εργασία σας και να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση.

Εδώ είναι ο απλούστερος τρόπος μέτρησης και η θέση της εξόδου αναρρόφησης. Αν γνωρίζετε, όπου να εγκαταστήσετε μια πρίζα, στη συνέχεια, γράψτε στα σχόλια και θα προσπαθήσουμε να μελετήσουμε την πρότασή σας με περισσότερες λεπτομέρειες.

Συνδέστε τον απορροφητήρα κουζίνας από την πρίζα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης της κουκούλας στην πηγή τροφοδοσίας, αλλά το απλούστερο και ταυτόχρονα αξιόπιστο είναι το βύσμα. Για το λόγο αυτό όλα τα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με βύσματα στην πρίζα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η έξοδος του καλύμματος εγκαθίσταται σε ένα ορισμένο ύψος από την επιφάνεια του περιβλήματος. Κάποια απόσταση μπορεί να είναι οποιοδήποτε ύψος, που κυμαίνεται από 10 έως 30 εκατοστά. Ο καθένας αποφασίζει σε ποιο σημείο συνδέστε το. Εάν η ιδέα είναι να αποκρύψετε την πρίζα από τις εξωτερικές προβολές, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή του ντουλαπιού, έτσι ακόμα και υπό οξεία γωνία θα είναι δύσκολο να το παρατηρήσετε. Αισθητική της εγκατάστασης της έξοδο κάθε ιδιοκτήτης του σπιτιού επιλέγει τον εαυτό του, που του άρεσε, και ήταν βολικό.

Κατά την εγκατάσταση της πρίζας, είναι σημαντικό να εξετάσετε τη θέση του κυματοειδούς τμήματος του καλύμματος. Δεν είναι απαραίτητο η υποδοχή να βρίσκεται πίσω από το ίδιο το κυματοειδές τερματικό, είναι προτιμότερο να το εγκαταστήσετε στην αριστερή ή δεξιά πλευρά. Αυτή η έξοδος για την κουκούλα κουζίνας δεν θα επηρεάσει την πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας και οποιαδήποτε στιγμή θα είναι δυνατή η αποσύνδεση του συστήματος τροφοδοσίας της συσκευής.

Όσον αφορά τα κρεμαστά ντουλάπια, είναι επίσης απαραίτητο να τηρείτε ορισμένες παραμέτρους. Το γεγονός είναι ότι ο καθένας εγκαθιστά τα έπιπλα κουζίνας, έτσι ώστε τα σημεία διατροφής να διαφέρουν στην τοποθεσία τους. Για να προσδιορίσετε την ιδανική θέση εγκατάστασης, αρχικά αξίζει να μετρήσετε τις διαστάσεις των επίπλων και τον τόπο όπου θα παραμείνουν και με βάση τις τιμές που λαμβάνονται, να αυξήσετε ή να μειώσετε το σημείο ισχύος.

Οι υποδοχές για κουκούλες είναι εγκατεστημένες αποκλειστικά για αυτήν τη συσκευή, οπότε μην το παρακάνετε με μια βολική τοποθεσία.

Το μόνο πράγμα που οδηγεί σε δυσαρέσκεια σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η υποδοχή είναι αρκετά υψηλή, αλλά από την άλλη πλευρά αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να την κρύψετε από τα μάτια σας πίσω από το ακουστικό.

Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας διάταξης της πρίζας είναι πολύ, επειδή, πρώτον, έχετε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο σύστημα τροφοδοσίας της συσκευής και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί πάντα να απενεργοποιηθεί. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ούτε το καλώδιο ούτε η έξοδος μπορούν να φανούν εύκολα. Σε περίπτωση βλάβης του εξοπλισμού, θα είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία και να αφαιρέσετε τη συσκευή.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα χωρίς πρίζα

Υπάρχουν επίσης κουκούλες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο χωρίς τη χρήση πριζών. Σε τέτοια μοντέλα, τα καλώδια βγαίνουν από τη δομή και στερεώνονται με το καλώδιο τροφοδοσίας και στη συνέχεια στερεώνονται καλά και σταθερά.

Παραγωγή σύνδεση καπό χωρίς πρίζα μπορείτε ακόμη και τον εαυτό σας. Για σύνδεση, είναι απαραίτητο να λάβετε δύο πυρήνες ενός καλωδίου ηλεκτρικά αγώγιμου "φάσης" και "μηδέν" και σε αυτά να συνδέσετε καλώδια της συσκευής. Αν υπάρχουν τρία καλώδια "φάση", "μηδέν" και "γείωση" στο καλώδιο τροφοδοσίας του απορροφητήρα, τότε το καλώδιο γείωσης είναι επίσης συνδεδεμένο με το καλώδιο γείωσης της ηλεκτρικής καλωδίωσης. Θυμηθείτε ότι το καλώδιο γείωσης έχει χρώμα κίτρινο-πράσινο.

Οι αρμοί πρέπει να στερεώνονται σταθερά και να τυλίγονται με μονωτική ταινία. Για να αποκτήσετε τα καλώδια από το βύσμα δεν χρειάζεστε πολλές γνώσεις και δεξιότητες, η θήκη αποσυναρμολογείται (ή απλά κόβετε το βύσμα) και τα καλώδια είναι έτοιμα για σύνδεση.

Προσοχή παρακαλώ! Πριν κόψετε το καλώδιο, ελέγξτε με το κατάστημα για να δείτε αν στην περίπτωση αυτή η εγγύηση θα διατηρηθεί.

Υπάρχουν τρία καλώδια στην πρίζα και το φις:

 • • Κόκκινο ή λευκό - "φάση";
 • • Μπλε ή μπλε - "μηδέν".
 • • Κίτρινο-πράσινο - έδαφος.

Χωρίς προβλήματα με την αναγνώριση χρωμάτων, δεν θα λειτουργήσει.

Για να συνδέσετε τα καλώδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς κοχλιωτούς ακροδέκτες ή άλλους τρόπους σύνδεσης των συρμάτων (συγκολλητικοί, πρεσαριστοί, αυτοκόλλητοι ακροδέκτες). Χρησιμοποιήστε σύρματα συστροφής σε καθαρή μορφή δεν αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι μια τέτοια σύνδεση θεωρείται αναξιόπιστη. Επίσης, ως επιλογή, είναι δυνατή η χρήση συγκόλλησης, η οποία συνδέει αξιόπιστα τα καλώδια και εμποδίζει τη ζημία τους, επιπλέον, μια τέτοια σύνδεση θα είναι ελάχιστα αξιοσημείωτη.

Η σύνδεση χωρίς πρίζα έχει και μερικά μειονεκτήματα και η κύρια από αυτές θεωρείται ότι η έλλειψη δυνατότητας αποσύνδεσης μιας συσκευής για να αποσυνδεθεί θα πρέπει να απενεργοποιήσει τη δύναμη ολόκληρου του σπιτιού ή του διαμερίσματος.

Σύνδεση της κουκούλας με ξεχωριστή γραμμή

Μια άλλη επιλογή σύνδεσης της κουκούλας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή γραμμή από ένα ξεχωριστό μηχάνημα στο κουτί του πίνακα. Αυτή η επιλογή σύνδεσης έχει πολλά πλεονεκτήματα, αν και υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της σύνδεσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την παροχή ενέργειας ανά πάσα στιγμή, το καλώδιο είναι πολύ πιο εύκολο να κρυφτεί από την έξοδο, δεν υπάρχουν πρόσθετες συνδέσεις, οπότε η διάρκεια ζωής αυτής της μεθόδου σύνδεσης είναι ανθεκτική.

Διατροφή το καλώδιο τοποθετείται στην κουκούλα και συνδέεται με τα αντίστοιχα τερματικά. Δεν υπάρχουν επιπλέον συνδέσεις και δεν υπάρχουν έξοδοι.

Εδώ θα πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή στο γεγονός ότι για συνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την ίδια την υπόθεση και, συνεπώς, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε εκ των προτέρων κατά πόσον η εγγύηση θα παραβιαστεί σε μια τέτοια περίπτωση. Επιπλέον, δεν είναι ο καθένας μπορεί

Μιλώντας για τα μειονεκτήματα, αξίζει να καταλάβουμε ότι για να συνδέσετε τη συσκευή, πρέπει να αγοράσετε καλώδια, μια μηχανή ομάδας και να καλέσετε τον πλοίαρχο να εγκαταστήσει όλα τα εξαρτήματα. Στην αναλογία εργασίας και κόστους, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να βάλει μια σημαντική πένα για την απόδοση τέτοιων έργων.

Η κουκούλα στην κουζίνα είναι πολύ σημαντική, χάρη στην οποία ο αέρας καθαρίζεται στο δωμάτιο και εκπέμπουν καπνό και αιθάλη. Μια κατάλληλα τοποθετημένη υποδοχή και βρίσκεται στο σωστό μέρος δεν μπορεί να χαλάσει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου και του σπιτιού.

Πού να γίνει σωστά μια υποδοχή για ένα απόσπασμα στην κουζίνα: οι κανόνες τοποθέτησης

Όπως κάθε άλλος ηλεκτρικός εξοπλισμός, η κουκούλα κουζίνας απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση.

Εάν η πρίζα σε κατάλληλο μέρος είναι ήδη διαθέσιμη - η ερώτηση εξαφανίζεται. Εάν δεν υπάρχει και πρέπει να το κάνετε - πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κανόνες εγκατάστασης. Παρακάτω, θα μάθουμε πού να το εγκαταστήσουμε.

Εξ αρχής: Στην ιδανική περίπτωση, να λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία του σημείου της προσφοράς είναι απαραίτητη, όταν μια θέση στο φούρνο και απορροφητήρα έχουν σαφώς καθορισμένες, επιλέγεται (και ιδανικά αγορά και εγκατάσταση), έπιπλα κουζίνας, καθώς και να επιλέξετε το ακριβές μοντέλο της κουκούλας.

Ποια πρίζα είναι κατάλληλη για κουκούλες κουζίνας: κανόνες επιλογής

Δεδομένου ότι οι συνθήκες στην κουζίνα δεν είναι τόσο "ειρηνικές" όπως στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την ίδια την πρίζα και τη θέση της λαμβάνοντας υπόψη διάφορες αποχρώσεις.

Η κύρια παράμετρος είναι ο βαθμός προστασίας. Κατατάσσεται σύμφωνα με τον διεθνή πίνακα IP. Κάθε προϊόν έχει ένα ορισμένο βαθμό προστασίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες.

Ο κωδικός IP περιλαμβάνει 2 ψηφία. Το πρώτο δείχνει το μέγεθος των σωματιδίων που ένα προϊόν μπορεί να χάσει. Το δεύτερο δείχνει από τι προστατεύεται η υποδοχή.

Οι κωδικοί είναι οι εξής:

Διάμετρος των μεταδιδόμενων σωματιδίων

Επίπεδο προστασίας

0: δεν έχει προστασία

0: δεν έχει προστασία

1: προστατεύεται από τα σταγονίδια που πέφτουν από πάνω

2: προστατεύεται από σταγόνες που πέφτουν υπό γωνία έως 15º

3: προστατεύεται από τις σταγόνες που πέφτουν υπό γωνία 15-60º

4: προστατεύεται από πιτσιλιές

5: μερική προστασία από τη διείσδυση σκόνης

5: προστατεύεται από πίδακα νερού

6: πλήρως προστατευμένη από τη διείσδυση σκόνης

6: προστατεύεται από ισχυρή εκτόξευση νερού

7: προστατεύεται από βραχυχρόνια έκθεση στο νερό

8: προστατεύεται από πλήρη και παρατεταμένη έκθεση στο νερό

Πιστεύεται ότι η κουζίνα είναι κατάλληλες υποδοχές, οι οποίες έχουν βαθμό προστασίας από IP62 και πολλά άλλα.

Εκτός από τον βαθμό προστασίας, αξίζει να δοθεί προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις:

 1. Υλικό. Πολύ φτηνά προϊόντα κάνουν πλαστικό χαμηλής ποιότητας. Τέτοιο υλικό φθείρεται πιο γρήγορα και λιώσει πολύ πιο εύκολα (είναι σημαντικό αν η πρίζα βρίσκεται κοντά στην κουζίνα).
 2. Δημιουργία ποιότητας. Χωρίς αποτυχία, το προϊόν πρέπει να συναρμολογηθεί ποιοτικά, αξιόπιστα, χωρίς οπίσθια αναπήδηση και ανησυχία. Διαφορετικά, η σκόνη, το λίπος και η αιθάλη από την κουζίνα μπορεί να εισέλθουν στο εσωτερικό της ή μπορεί να εισέλθει υγρασία.
 3. Η παρουσία "κουρτίνες", που δεν επιτρέπουν την είσοδο στην έξοδο οτιδήποτε, εκτός από το πιρούνι. Για την κουζίνα - σχεδόν απαραίτητη λειτουργία.
 4. Εμφάνιση. Ο σχεδιασμός των υποδοχών κουζίνας δεν είναι το κύριο κριτήριο. Ωστόσο, αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε την κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην εμφάνιση της πρίζας: έτσι ώστε να μην ξεφύγει από το γενικό υπόβαθρο. Ως επιλογή - το σημείο ισχύος μπορεί να είναι κρυμμένο στο περίβλημα.

Πώς να επιλέξετε μια πρίζα; (βίντεο)

Επιλέγουμε μια θέση για μια έξοδο για ένα απόσπασμα: κανόνες και πρότυπα

Όταν η πρίζα έχει ήδη επιλεγεί και αγοράσει - πρέπει να επιλέξετε πού να το τοποθετήσετε.

Οι κύριοι κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για τις υποδοχές για κουκούλες:

 1. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πού ακριβώς και σε ποιο ύψος το καπό θα κρεμάσει (ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας). Αυτό είναι απαραίτητο ώστε κατά την επιλογή της θέσης κάτω από την έξοδο να είναι δυνατή η τήρηση των άλλων κανόνων και περιορισμών (αποστάσεις σε κομμάτια επίπλων).
 2. Η ελάχιστη απόσταση από το σημείο ισχύος μέχρι τα έπιπλα κουζίνας (πάγκοι, ντουλάπια, ράφια) είναι 5 cm.
 3. Η ελάχιστη απόσταση από το σημείο τροφοδοσίας στη θύρα εξαερισμού είναι 20 cm.
 4. Συνιστάται να κάνετε την έξοδο όχι κοντά στην κουκούλα, αλλά να υποχωρήσετε από αυτήν περίπου 30 cm στη μία πλευρά. Σε αυτήν την περίπτωση, το σημείο θερμότητας δεν θα φτάσει στο σημείο τροφοδοσίας, και επίσης πιθανές σταγόνες νερού και λίπους από την πλάκα δεν θα φτάσουν.
 5. Πρέπει να υπάρχει γείωση, η ισχύς είναι από 15Α.
 6. Η συνολική ισχύς των συσκευών κουζίνας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 kW. Εάν το άθροισμα της ισχύος του εξοπλισμού κουζίνας υπερβαίνει ή υπερβαίνει τα 4 kW, πρέπει να γίνει ξεχωριστή γραμμή για την κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση της τροφοδοσίας, ενώ όλες οι συσκευές λειτουργούν ταυτόχρονα.
 7. Η πρόσβαση στην πρίζα δεν πρέπει να επικαλύπτεται με έπιπλα ή εξοπλισμό, τουλάχιστον ογκώδη και βαριά (επιτρέπεται η τοποθέτηση μέσα στο θάλαμο). Πρώτον - θα πρέπει να δείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το σημείο ισχύος. Δεύτερον - σε περίπτωση δυσλειτουργιών με αυτό ή με καλωδίωση, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα έπιπλα και ο εξοπλισμός (και στην κουζίνα συχνά δεν μπορεί να μετακινηθεί ξεχωριστό κομμάτι επίπλων).

Συνιστάται επίσης να γνωρίζετε ακριβώς ποιο είναι το μήκος του καλωδίου του επιλεγμένου μοντέλου (αν το έχετε ήδη επιλέξει). Συνήθως είναι περίπου 80 εκατοστά (η παραλλαγή δεν είναι συνηθισμένη, αλλά η συνηθέστερη).

Οι κανόνες καλωδίωσης για την κουζίνα (βίντεο)

Το ύψος της εξόδου για την κουκούλα: τι να κάνετε;

Το συνιστώμενο ύψος εγκατάστασης είναι 180-200 εκατοστά από το δάπεδο ή 100-110 εκατοστά πάνω από τον πίνακα (πλάκα).

Το βέλτιστο ύψος από την πλάκα (πάγκο) μπορεί να υπολογιστεί με τον ακόλουθο τύπο:

 • НВп: ύψος από την κουκούλα έως την πλάκα.
 • Нв: ύψος της κουκούλας (σώμα).
 • 5 - το ήμισυ του ύψους της εξόδου.

Πού να κάνετε μια έξοδο για την "κανονική" κουκούλα (όχι ενσωματωμένη);

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: Συνιστάται αρχικά να καθοριστεί το μοντέλο (ή τουλάχιστον ο τύπος κουκούλας), και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε πού θα συνδεθεί με τον ηλεκτρισμό.

Ο λόγος είναι ότι συσκευές διαφορετικών τύπων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σύνδεσης:

 1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Είναι εγκατεστημένο σε ένα ντουλάπι και η πρίζα βρίσκεται συνήθως στην ίδια θέση.
 2. Αναρτήθηκε (η εγκατάσταση πραγματοποιείται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας ή χωρίς αυτό). Εάν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα κάτω από το θάλαμο - τότε το σημείο ισχύος μπορεί να γίνει μέσα σε αυτό.
 3. Νησί (ανώτατο όριο). Η πιο δύσκολη επιλογή όσον αφορά την εγκατάσταση: σταθερή στην οροφή, μακριά από τον τοίχο. Η παροχή ρεύματος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με απευθείας σύνδεση με την καλωδίωση (περισσότερα για αυτό - κάτω). Ή, ως επιλογή - το σημείο ισχύος γίνεται κάτω από το ανώτατο όριο.
 4. Γωνιακό, κεκλιμένο, τζάκι, σε σχήμα Τ. Τέτοιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο τρόπο, στην έξοδο κοντά στο σημείο εγκατάστασης.

Πού και πώς να φτιάξετε μια υποδοχή για την ενσωματωμένη κουκούλα;

Πάνω από αυτό αναφέρθηκε ότι για την κουκούλα, που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, θα πρέπει να βάλετε την πρίζα στον ίδιο χώρο (στο ντουλάπι). Ως εκ τούτου, πρέπει αρχικά να έχετε τουλάχιστον ένα σχέδιο μελλοντικών επίπλων, και μόνο τότε - να επιλέξετε ένα μέρος για την έξοδο.

Πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε μετά την εγκατάσταση των επίπλων. Ταυτόχρονα, υπάρχουν δύο σημαντικοί κανόνες των ΕΑΕ που πρέπει να τηρούνται:

 1. Η υποδοχή πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε πυρίμαχη βάση.
 2. Η "κρυφή" καλωδίωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στα έπιπλα κουζίνας, πρέπει να τοποθετηθεί σε χαλύβδινο κυματοειδές περίβλημα - για προστασία.

Σύνδεση του ενσωματωμένου καπό στο δίκτυο (βίντεο)

Υπάρχει ένα βύσμα σε όλες τις κουκούλες;

Τα περισσότερα μοντέλα πωλούνται με ένα πιρούνι. Ωστόσο, μερικές συσκευές πωλούνται χωρίς αυτό - απλά ένα καλώδιο με καλώδια στα άκρα. Στην πώληση, είναι σπάνιες, αλλά ακόμα εκεί, έτσι ακριβώς στην περίπτωση που αγοράζετε αξίζει να διευκρινιστεί αν το μοντέλο έχει μια πιρούνι.

Πώς συνδέεται σε αυτήν την περίπτωση; Οι επιλογές είναι οι εξής:

 1. Συνδέστε το βύσμα στα καλώδια και συνδέστε το στην πρίζα με τον συνήθη τρόπο.
 2. Συνδέστε μέσω τερματικών μπλοκ Wago (Wagon).
 3. Συνδέστε μέσω του μπλοκ ακροδεκτών.

Σύνδεση του απορροφητήρα χωρίς έξοδο ηλεκτρικής ενέργειας (απευθείας): αξίζει να το κάνετε;

Χρειάζομαι μια πρίζα για να συνδέσω την κουκούλα; Απαιτείται, αλλά όχι απαραίτητο: αν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την καλωδίωση, χωρίς βύσμα και πρίζα - χρησιμοποιώντας τερματικά.

Ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται μη ασφαλές και δεν συνιστάται η χρήση του. Επιπλέον, είναι επίσης ενοχλητικό: εάν πρέπει να αφαιρέσετε την κουκούλα, τότε η αποσύνδεση αυτής της σύνδεσης θα είναι πιο δύσκολη και μεγαλύτερη.

Πρίζα: Πού να τοποθετήσετε και πώς να συνδεθείτε;

Η μονάδα των ηλεκτρικών καλωδίων στην κουζίνα είναι ένα δύσκολο έργο, γιατί αν το λάθος θέση η ηλεκτρική πρίζα, τότε μπορεί να είναι ένα εμπόδιο κατά την εγκατάσταση επίπλων και εξοπλισμού, να χαλάσει την εσωτερική διακόσμηση, ακόμη και να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί μία υποδοχή για το σύστημα εξάτμισης. Η θέση της εξόδου για την κουκούλα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το στάδιο της εγκατάστασης ηλεκτρικής καλωδίωσης. Αλλά μπορείτε να το κάνετε μετά από λίγο.

Χαρακτηριστικά

Στην εποχή μας, είναι διαθέσιμη μια ποικιλία συστημάτων καθαρισμού, ανεμιστήρων ή απορροφητών. Διαφέρουν στην εμφάνιση, τη στελέχωση, την τεχνική εγκατάστασης και τη σύνδεση. Αναρτημένο, τοίχου, που μοιάζει με μια κάθετη ομπρέλα και άλλα - κάθε συρτάρι απαιτεί σύστημα ασφαλείας με ασφάλεια. Η θέση της εξόδου καθορίζεται σύμφωνα με τη θέση του κύριου σχεδιασμού του συστήματος καθαρισμού.

Τα περισσότερα από τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από την πλάκα ή τοποθετούνται ανεξάρτητα (χωρίς βοηθητικά στοιχεία). Όταν εγκαθίσταται σε ένα περίβλημα, η υποδοχή εγκαθίσταται μέσα στο περίβλημα του, έτσι ώστε ο ηλεκτρικός συνδετήρας να είναι διαθέσιμος για λειτουργία και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο σχεδιασμό. Σε συστήματα αυτόνομου τύπου, συνηθίζεται να τοποθετούνται ηλεκτρικά καλώδια και ηλεκτρικές εξόδους πίσω από το περίβλημα του συστήματος εξάτμισης.

Επιλέγοντας μια πρίζα και ένα καλώδιο

Υπάρχει η άποψη ότι οι υποδοχές με βαθμό προστασίας από IP62 και περισσότερο είναι κατάλληλες για την κουζίνα.

Εκτός από τον βαθμό προστασίας, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

 • Υλικό κατασκευής. Τα πολύ φθηνά προϊόντα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό χαμηλής ποιότητας. Ένα τέτοιο υλικό επιδεινώνεται πολύ γρήγορα και λιώνει ευκολότερα (κάτι που είναι σημαντικό εάν η πρίζα τοποθετείται κοντά στην εστία).
 • Δημιουργία ποιότητας. Η υποδοχή πρέπει να συναρμολογηθεί στο σωστό επίπεδο, αξιόπιστα, χωρίς ρωγμές και οπίσθια όψη. Διαφορετικά, μπορούν να συσσωρευτούν λίπη, σκόνη και αιθάλη από τη σόμπα ή υγρασία.
 • Υποδοχές εισόδου για σύνδεση βύσματος θα πρέπει να κρύβονται με ειδικά προστατευτικά πάνελ, επιτρέποντας να εισέλθουν στην έξοδο οτιδήποτε, εκτός από το πιρούνι (κουρτίνες). Για την κουζίνα - είναι απολύτως αναγκαία λειτουργία.
 • Keramoblock για την ομάδα επαφών. Σε φθηνά δείγματα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κεραμικό, αλλά είναι ουσιαστικά χειρότερο και μαλακότερο από ό, τι στα πιο ακριβά μοντέλα. Το κεραμικό μπλοκ πρέπει να είναι οπτικά παχύρρευστο, χωρίς εμφανείς και σχεδόν καθόλου ευδιάκριτες ρωγμές και τσιπς.
 • Lobes για σταθεροποίηση πρέπει σίγουρα να είναι σκληρή, όχι σύντομη. Εξαρτάται από αυτό, πόσο σταθερά θα είναι η πρίζα στον τοίχο.
 • Εξωτερική εμφάνιση. Οι υποδοχές κουζίνας "Superdesign" - αυτό, φυσικά, δεν είναι το κύριο κριτήριο. Εάν πρόκειται να φτιάξετε μια κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ - και στην εξωτερική όψη της συσκευής, πρέπει να δώσετε προσοχή ώστε να ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο. Διαφορετικά, η έξοδος μπορεί να αφαιρεθεί μέσα στο περίβλημα.

Καλώδιο

Η ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται από το σύστημα εξαγωγής κουζίνας των 100-400W είναι ανάλογη προς το ρεύμα φορτίου δεν υπερβαίνει τα 2Α, επομένως το καλώδιο για την πρίζα μπορεί να συνδεθεί με ένα τμήμα 1-1,5 mm2.

Ένα τέτοιο καλώδιο εγγυάται εντελώς ένα αποθεματικό για το φορτίο και επίσης σε περίπτωση ανάγκης καθιστά δυνατή τη σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια κάποιας άλλης οικιακής συσκευής.

Τοποθέτηση ηλεκτρικών πριζών σύμφωνα με το PUE

Εάν έχει ήδη πραγματοποιηθεί η επιλογή και η αγορά της πρίζας - απαιτείται η επιλογή της θέσης της πρίζας.

Τα κύρια κριτήρια για τον προσδιορισμό της θέσης για την έξοδο κάτω από το σύστημα εξάτμισης είναι τα εξής.

 • Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ακριβώς σε ποιο ύψος και όπου η κουκούλα θα κρεμάσει ή θα κρεμάσει (ίσως ο πιο βασικός κανόνας). Αυτό είναι απαραίτητο για να είστε σε θέση να τηρείτε άλλες αρχές και περιορισμούς (απόσταση από αντικείμενα επίπλων) κατά τον προσδιορισμό της θέσης της πρίζας.
 • Η μικρότερη απόσταση από το σημείο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα έπιπλα που διατίθενται στην κουζίνα (τραπεζάκι, ντουλάπια, ράφια) είναι 5 εκατοστά.
 • Η ελάχιστη απόσταση από την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού είναι 20 εκατοστά.
 • Συνιστάται να εγκαταστήσετε την έξοδο όχι κοντά στο περίβλημα του συστήματος εξάτμισης, αλλά να αποθέσετε περίπου 30 εκατοστά. Σε αυτή την περίπτωση, στο σημείο της τροφοδοσίας δεν θα πάρει τη θερμότητα, το γράσο και το νερό από την εστία (πλάκα).
 • Αναμφισβήτητα, πρέπει να γίνει μια σύνδεση με τη συσκευή γείωσης, η ισχύς του ρεύματος πρέπει να είναι από 15Α.
 • Η συνολική ισχύς των ηλεκτρικών συσκευών κουζίνας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 kW. Σε περίπτωση που το άθροισμα του ηλεκτρικού εξοπλισμού στην κουζίνα είναι ήδη 4 kW ή μεγαλύτερο, το σύστημα εξάτμισης πρέπει να είναι εξοπλισμένο με τη δική του γραμμή, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου ενώ όλες οι συσκευές λειτουργούν ταυτόχρονα.
 • Η πρίζα πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμη και να μην εμποδίζεται από εξοπλισμό ή έπιπλα, σε κάθε περίπτωση, βαριά και δυσκίνητη. Πρώτον, είναι απαραίτητο να δούμε την κατάσταση του σημείου ισχύος. Δεύτερον - σε περίπτωση εμφάνισης της ηλεκτρικής ή ηλεκτρικής καλωδίωσης, θα είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί ο εξοπλισμός και τα έπιπλα (και στην κουζίνα, είναι συχνά αδύνατο να αφαιρεθεί ένα ξεχωριστό κομμάτι επίπλων).

Βέλτιστη θέση

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν αρκετές επιλογές για την εγκατάσταση της πρίζας για την κουκούλα κουζίνας:

 • για ενσωματωμένες τροποποιήσεις, η ιδανική τοποθεσία θα είναι το εσωτερικό κουτί του περιβλήματος στο οποίο είναι ενσωματωμένη η κουκούλα.
 • για μοντέλα τύπου ανάρτησης - πάνω από το επάνω τμήμα, κοντά στον αγωγό, τότε το καλώδιο τροφοδοσίας βρίσκεται εκτός της περιοχής ορατότητας.
 • στο περίβλημα του αγωγού.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το χαρακτηριστικό του ύψους εγκατάστασης της εξόδου για την κουκούλα. Οι επαγγελματίες συνιστάται να εγκατασταθούν σε απόσταση 190 εκατοστών από το πάτωμα ή 110 εκατοστά από τον πάγκο. Μια τέτοια απόφαση είναι απολύτως κατανοητή. Το ιδανικό ύψος τοποθέτησης της κουκούλας βρίσκεται σε απόσταση 65 εκατοστών πάνω από τις ηλεκτρικές εστίες ή τις επιφάνειες μαγειρέματος και 75 εκατοστά πάνω από τις σόμπες ή τις επιφάνειες μαγειρέματος. Περίπου το ύψος των ίδιων των συσκευών ισούται με 20-30 εκατοστά. Διπλώστε το μέγιστο μέγεθος και πάρτε 105 centimeters. Για μια άνετη εγκατάσταση της εξόδου αφήστε 5 εκατοστά. Ως αποτέλεσμα, η βέλτιστη θέση του θα είναι 110 εκατοστά από την κορυφή του πάγκου.

Παρά το γεγονός ότι η απόσταση από την έξοδο του συστήματος εξάτμισης, τα 190 εκατοστά από το πάτωμα, ή 110 εκατοστών από το πάγκο για το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης εκχυλίσματα και κουζίνες σχεδόν κάθε αρχιτεκτονικές λύσεις, όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό είναι μόνο μια καθολική ύψος, δεν είναι πάντα μπορεί να είναι το πιο επιτυχημένο για τη δική σας περίπτωση. Ως εκ τούτου, ακόμη και το βήμα καλωδίωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο της κουζίνας σας με το επιλεγμένο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια το ιδανικό μέρος για μια διέξοδο, αν ληφθεί υπόψη ότι, κατά κανόνα, το μήκος των κορδονιών στην κουκούλα για την κουζίνα δεν είναι πάνω από 80 εκατοστά σε μήκος.

Η μέθοδος τοποθέτησης της υποδοχής μέσα στο έπιπλο καθιστά δυνατή την απόκρυψη της καλωδίωσης, η οποία αντιστοιχεί στην τρέχουσα μέθοδο της συσκευής των ηλεκτρικών σημείων. Η στενή εγγύτητα των ηλεκτρικών καλωδίων και του ξύλου απειλεί τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων πυρκαγιάς.

Για το λόγο αυτό, οι υποδοχές στο εσωτερικό του επίπλου είναι τοποθετημένες σε μια μη καύσιμη βάση από ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά. Η καλωδίωση τοποθετείται σε κυματοειδές σωλήνα από μέταλλο.

Σύνδεση στην έξοδο τοίχου

Συνδέστε την πρίζα αφού έχετε ολοκληρώθηκαν όλες οι προκαταρκτικές εργασίες:

 • πραγματοποίησε το καλώδιο.
 • καθορίζεται ο τόπος εγκατάστασης.
 • εγκατάσταση των υπο-κουτιών (κιβώτια τοποθέτησης);
 • αγοράζουν συσκευές με το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας IP.

Όταν υλοποιούνται όλες αυτές οι ενέργειες, μπορείτε να το κάνετε απευθείας με τοποθέτηση.

Η σύνδεση βήμα προς βήμα μοιάζει με αυτό.

 • Αποσυνδέστε τον ασφαλειοδιακόπτη στον πίνακα διανομής (μηχανή). Παρά το γεγονός ότι αυτή η εργασία δεν είναι δύσκολη, δεν πρέπει να αγνοήσουμε μια τέτοια πτυχή όπως η ασφάλεια.
 • Ελέγξτε ότι δεν υπάρχει τάση. Πριν αφαιρέσετε τον μπροστινό πίνακα και ακουμπήσετε τα καλώδια των καλωδίων και των επαφών χωρίς μόνωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν απλό ηλεκτρικό δείκτη τάσης, ένα πολύμετρο ή έναν ελεγκτή.
 • Αφαιρέστε το καλώδιο. Πριν από τη σύνδεση, θα πρέπει να προετοιμάσετε μια σφήνα από το γυαλί. Εάν το ηλεκτρικό καλώδιο ή καλώδιο που έχει διεξαχθεί έχει διπλή μόνωση, τότε αφαιρείται από αυτό 15-20 εκατοστά εξωτερικής μόνωσης. Μετά από αυτό θα γίνει πιο εύπλαστο για σύνδεση. Εάν πραγματοποιηθεί ζεύγος καλωδίων με μονή μόνωση, είναι απαραίτητο να χωρίσετε τις φλέβες μεταξύ 5-10 εκατοστών.

Κουκούλα και έξοδος κουζίνας

Πιθανόν, οφθοπωλείο. Πού να τοποθετήσετε την έξοδο για την κουκούλα; Το γεγονός ότι η ίδια η απαγωγέας δεν έχει ακόμη αγοραστεί (για να είμαστε ακριβείς θόλο, αλλά σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάμεσα σε εμένα, τη γυναίκα μου και φρύνος συναίνεση δεν έχει ακόμη επιτευχθεί), και το έργο κεραμίδι τώρα φτάνει στο τέλος της. Σε όλες τις φωτογραφίες του κουζίνες με αποσπάσματα αυτά θα πρέπει να κρεμάσει χωρίς καλώδια - και αυτό είναι καθαρά διακόσμηση, αλλά στην πραγματική ζωή από την έξοδο της εξάτμισης για να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο εκτείνεται; Κόψτε το φις δεν αισθάνεται όπως - η εγγύηση χάνεται. Για να κρύψετε την υποδοχή κάτω από το κουδούνι - υπάρχει ένα μέρος και θα είναι κακό εκεί από τον ζεστό αέρα. Με λίγα λόγια, οποιοσδήποτε γίνεται, μοιραστείτε, θα είμαι πολύ ευγνώμων!

Επίσης, σκέφτηκα αυτό το ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει ακόμα λύση.. Νόμιζα ότι θα μπορούσα να το κάνω κάπου πάνω, πάνω από τα κρεμασμένα ντουλάπια, αλλά, ειλικρινά. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να μοιάζει.
Θα ήθελα επίσης να ακούσω τη γνώμη ήδη έμπειρων ανθρώπων

Σε μένα ακριβώς κάτω από ένα πλακάκι το καλώδιο τοποθετείται και βγαίνει από έναν τοίχο κοντά στο εξαερισμό. οπή, αποσυνδέεται το φις και συνδέεται μέσω του τερματικού. Λοιπόν, αν λυπάστε να κόψετε το βύσμα, μπορείτε να βάλετε την υποδοχή κάτω από τον εξαερισμό. τρύπα. Τίποτα δεν θα έρθει από την πρίζα, ο αέρας είναι μόνο ζεστό, όχι ζεστό. Η πρίζα δεν μπορεί να γίνει δίπλα στο σωλήνα ή στη στήλη του λέβητα, ο οποίος θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Εξατμισμένος αέρας στην κουκούλα - καλά, 35-40 μοίρες κατ 'ανώτατο όριο. Μετά από όλα, ο ζεστός αέρας από τον καυστήρα αερίου αναμειγνύεται με τον αέρα της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου.

Εντάξει, υπάρχουν ήδη δύο επιλογές:

 1. Rosetku καθαρό στο ντουλάπι (έχω ένα, λίγο πάνω από την κουκούλα). Είναι καλή ιδέα, δεν σκέφτηκα κάτι αμέσως, γιατί πρέπει να το δω ακόμα για το πέρασμα του σωλήνα. Τάνια, ευχαριστώ!
 2. Κόψτε το βύσμα, συνδέστε το μέσω της λωρίδας τερματικού. Εγώ αφελώς πίστευα ότι οι κουκούλες γίνονται χωρίς βύσματα αμέσως κάτω από την ταινία τερματικών. αλλά όχι, ό, τι είδα, με πιρούνια. Η τελευταία επιλογή - η εγγύηση χάνεται.

Έχω μια κουκούλα που έχει σχεδιαστεί άμεσα για άμεση σύνδεση (μέσω τερματικού, πρίζας, συστροφής, συγκόλλησης κλπ.). Δηλαδή. χωρίς ένα πιρούνι στο τέλος (σκέφτηκα απλώς ότι οι περισσότεροι το κάνουν).

Ο αγωγός εξαγωγής βρίσκεται δίπλα στο κανάλι εξαερισμού. Η κουκούλα διακόπτεται από τη μηχανή, η οποία εξακολουθεί να κρεμάει τις υποδοχές στην κουζίνα.

από το έγγραφο από το χώρο μερικές κουζίνες:
«1. 2. κουκούλες υποδοχή. Τοποθετημένος πάνω από το επίπεδο των πιάτων, σε ένα μέρος προσβάσιμο καλώδιο σχεδίασης (L-0.8m). Το ρεύμα στην έξοδο δεν μπορεί να διακοπεί, επειδή ο πίνακας ελέγχου βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά του σχεδίου. Γείωσης δεν είναι απαραίτητα Οι πρίζες για φωτισμό και κουκούλες βρίσκονται βολικά δίπλα στο πλάι. "

Το συμπέρασμα είναι ότι κλείνει με ένα διακοσμητικό περίβλημα, το σύρμα αφήνεται πιο αυθεντικό, οπότε μπορείτε να τραβήξετε έξω την πρίζα στην "στέγη", συνοπτικά, όλα γίνονται χωρίς προβλήματα.

Οι υποδοχές δεν πρέπει να κρύβονται σε θυρίδες και να τοποθετούνται σε δύσκολα σημεία.
Τότε είναι πρίζες.
Εάν η πρόσβαση στην πρίζα είναι δύσκολη - δεν υπάρχει νόημα στην πρίζα ως τέτοια.
IMHO.

Σας ευχαριστώ όλους, η απάντηση ήταν εξαντλητική! Απλά δεν ήθελα να το κάνω όπως αυτό (βρήκα την εικόνα στο i-net).

Κλείστε την υποδοχή στο ντουλάπι (καλό είναι να αφήσετε το καλώδιο μακριά). Και όσο για τις οδηγίες - οι καλές, αλλά οι πιο σύγχρονες κουκούλες απαιτούν MANDATE γείωση / μηδενισμό. Αυτό γράφεται απευθείας στις οδηγίες (καθώς και για το γεγονός ότι το βύσμα δεν μπορεί να αποκοπεί).

Σύμφωνα με το διάγραμμα συνδεσμολογίας του κουτιού, χρειάστηκαν δύο πρίζες, όλα έγιναν σωστά και σύμφωνα με το σχέδιο. Πήρε ένα λουτρό και έχει σχεδιαστεί για συνδέσεις τερματικών, δηλ. δεν υπάρχουν βύσματα στα καλώδια, μόνο σφιγκτήρες. Οι εγκαταστάτες δεν έκαναν πραγματικά αυτή τη σύνδεση. Οι σφιγκτήρες κόπηκαν στα καλώδια και τυλίγαν ένα σύρμα με κάτι σαν. Αν το ήξερα πριν από αυτό, θα πάω να χάνω με ροζέτες, ακριβώς με ενοχλούν. Αυτό είμαι εγώ για το γεγονός ότι κοστίζει είκοσι φορές για να ξεκαθαρίσει με τον πωλητή, αλλά είναι καλύτερο να δούμε την έκθεση από μόνος του.

mihamaster έγραψε:
Το συμπέρασμα είναι όπου κλείνει με ένα διακοσμητικό περίβλημα.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εκ των προτέρων πού θα είναι το διακοσμητικό κάλυμμα; Δηλαδή. ποιο θα είναι το μοντέλο της κουκούλας.

mihamaster έγραψε:
Το σύρμα είναι πιο αυθεντικό. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να τραβήξετε την έξοδο στην "στέγη".

Πόσο περισσότερο είναι αυτό; Μετρητής 2;

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εκ των προτέρων πού θα είναι το διακοσμητικό κάλυμμα; Δηλαδή. ποιο θα είναι το μοντέλο της κουκούλας.

Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι συμμετρικές. Το περίβλημα θα πάει στη μέση. Πού θα μάθει η σόμπα; Εδώ στη μέση της πλάκας (extractor) και προσανατολίστε τον εαυτό σας.

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Πόσο περισσότερο είναι αυτό; Μετρητής 2;

Νομίζω ότι και το μισό μέτρο είναι αρκετό. αφήστε την αρχή: "πολλοί, όχι λίγοι". Επαλείφεται και στη συνέχεια αποσυνδέεται και στο τέλος συνδέεται με την έξοδο.

mihamaster έγραψε:
Εδώ στη μέση της πλάκας (extractor) και προσανατολίστε τον εαυτό σας.

Δηλαδή. ευθεία στη μέση, σε σχέση με τη θέση εγκατάστασης της κουκούλας, και να εξάγει το καλώδιο;

Παρεμπιπτόντως, αλλά αυτές οι υποδοχές, που έχετε κάνει στην ποδιά της κουζίνας, είναι σε ποιο ύψος από το τραπέζι βρίσκονται;

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Δηλαδή. ευθεία στη μέση, σε σχέση με τη θέση εγκατάστασης της κουκούλας, και να εξάγει το καλώδιο;

Είπα ότι είναι προσανατολισμένο σε σχέση serediny.Naprimer.Vozduhovod συνήθως διάμετρο 10-12 sm.Pryamo να αποσύρει το καλώδιο σαφώς neudobno.Smestite προς malenko.Nu, δηλαδή 10 εκατοστά προς τα δεξιά από τη μέση.

Ο χρήστης andron01 έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, αλλά αυτές οι υποδοχές, που έχετε κάνει στην ποδιά της κουζίνας, είναι σε ποιο ύψος από το τραπέζι βρίσκονται;

Κάθε φορά που το ύψος καθορίζει zakazchik.No γενική αρχή takoy.Vysota πάγκο 85-90 cm από την επιφάνεια τραπεζιού pola.Na θέσει plintus.Eto συνήθως περισσότερα 3 εκ. Και το χάσμα μεταξύ των σοβατεπί και το κάτω μέρος έξοδο για να σας usmotrenie.Primerno 100-102 cm για ΚΕΝΤΡΟ rosetki.Pod μικροκύματα μπορεί να είναι και το άλλο ύψος κάνει ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης.

Πώς να επιλέξετε και πού να τοποθετήσετε την έξοδο για την εξαγωγή στην κουζίνα: το βέλτιστο ύψος και τα καλύτερα μοντέλα

Η ευκολία χειρισμού του δωματίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στοχαστικότητα της θέσης των επίπλων και των οικιακών συσκευών. Όλες οι συσκευές τροφοδοτούνται από το δίκτυο, επομένως είναι σημαντικό να τις συνδέσετε έτσι ώστε να είναι λιγότερο αισθητή, πιο βολική και ασφαλής.

Η θέση της εξόδου για την κουκούλα κουζίνας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο στάδιο της εγκατάστασης καλωδίωσης. Αλλά μπορείτε να το κάνετε αργότερα.

Χρειάζομαι μια πρίζα για το μαγείρεμα στην κουζίνα;

Απορροφητήρας κουζίνας - μια συσκευή που λειτουργεί από το δίκτυο. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

 1. Απευθείας στην καλωδίωση.
 2. Χρησιμοποιήστε μια πρίζα και ένα καλώδιο τροφοδοσίας με βύσμα.

Η πρώτη επιλογή είναι ασύμφορη για διάφορους λόγους.

 1. Το πιο απλό στην εκτέλεση μόνο στο στάδιο της εγκατάστασης καλωδίωσης σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.
 2. Για τη συσκευή για τη συστροφή των καλωδίων του καλωδίου τροφοδοσίας, οι κουκούλες με το ηλεκτρικό δίκτυο στο δωμάτιο με την ολοκλήρωση της επισκευής θα χρειαστεί να ανοίξουν το κονίαμα ή να αφαιρέσουν το κεραμίδι.
 3. Θα χρειαστεί να κόψετε το βύσμα του καλωδίου, μετά από το οποίο θα χαθεί η ευκαιρία επισκευής της συσκευής με εγγύηση.
 4. Θα περιπλέξει τη συντήρηση της κουκούλας (αντικατάσταση των λαμπτήρων, απομάκρυνση σκόνης και ακαθαρσιών), καθώς παρέχει διακοπή ρεύματος.
 5. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας στη λειτουργία της συσκευής, θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί η ακεραιότητα των συρμάτων και η στεγανότητα της περιστροφής.
 6. Για να μπορέσετε να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο, πρέπει να εγκαταστήσετε ξεχωριστή αυτόματη μηχανή στον προφυλακτήρα. Επομένως, αλλάξτε τη διαμόρφωση της καλωδίωσης.

Για να αποφύγετε τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια πρίζα για το μαγείρεμα στην κουζίνα. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Βέλτιστη θέση της πρίζας κάτω από την κουκούλα κουζίνας


Υπάρχουν πολλές επιλογές για την εγκατάσταση υποδοχών για την κουκούλα κουζίνας.

 1. Για τα ενσωματωμένα μοντέλα, η βέλτιστη θέση βρίσκεται μέσα στο περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένη η συσκευή.
 2. Για το κρεμαστό - πάνω από το επάνω πλαίσιο, όχι κοντά στον αγωγό. Έτσι, το καλώδιο τροφοδοσίας θα είναι εκτός οπτικής επαφής.
 3. Στο περίβλημα του αγωγού αέρα.

Μια τέτοια απόφαση είναι κατανοητή.

 1. Το βέλτιστο ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας είναι 65 cm πάνω από τις ηλεκτρικές κουζίνες και 75 cm πάνω από τις εστίες αερίου.
 2. Κατά μέσο όρο, το ύψος των ίδιων των οργάνων είναι 20-30 cm.
 3. Όταν προστίθενται οι μέγιστες τιμές, έχουμε 105 cm.
 4. Αφήστε 5 cm για εύκολη εγκατάσταση της πρίζας.
 5. Βρίσκουμε τη βέλτιστη θέση για αυτό: 110 εκατοστά από το επίπεδο του πάγκου.

Διαμονή μέσα σε έπιπλα για ενσωματωμένες συσκευές

Η υποδοχή μέσα στο έπιπλο σας επιτρέπει να αποκρύψετε τα καλώδια σύνδεσης, τα οποία αντιστοιχούν στον σύγχρονο τρόπο ηλεκτρικών σημείων της συσκευής. Η εγγύτητα του δέντρου και η ηλεκτρική καλωδίωση είναι γεμάτη με την εμφάνιση επικίνδυνων καταστάσεων πυρκαγιάς. Επομένως, οι πρίζες στο εσωτερικό του επίπλου εγκαθίστανται στις πλάκες από άκαυστα υλικά. Τα καλώδια τοποθετούνται σε μεταλλικό κυματοειδές σωλήνα.

Οι κανόνες εγκατάστασης σημείων ισχύος

Κατά την εγκατάσταση των υποδοχών καθοδηγείται από το PUE (κανόνες για την εγκατάσταση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων). Όσον αφορά τις κουκούλες κουζίνας υπάρχει ένας κατάλογος προτύπων.

 1. Η χωρητικότητα του ηλεκτρικού σημείου δεν είναι μικρότερη από 15Α.
 2. Η συνολική ισχύς των συνδεδεμένων συσκευών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 kW.
 3. Το ύψος από το δάπεδο δεν είναι μικρότερο από 190 cm.
 4. Η παρουσία επαφών γείωσης με ένταση ρεύματος τουλάχιστον 15Α.

Εάν η συνολική ισχύς των συσκευών υπερβαίνει τα 4 kW, πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωριστή γραμμή καλωδίωσης για τη σύνδεση του συστήματος εξάτμισης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τοποθετείται πάνω από τα υλικά φινιρίσματος, μεταμφιεσμένα με διακοσμητικούς αγωγούς καλωδίων από πλαστικό.

Ποιος κατασκευαστής και ποιο μοντέλο πρέπει να επιλέξω;

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή μιας εξόδου για κουκούλες κουζίνας είναι ο βαθμός προστασίας.

Για δωμάτια με περιοδικά αυξανόμενα επίπεδα υγρασίας, απαιτούνται υποδοχές με IP62 και άνω. Σύμφωνα με τον ταξινομητή, η διείσδυση σκόνης σε τέτοια προϊόντα αποκλείεται και προστατεύεται από ισχυρούς πίδακες νερού.

Συνιστάται να αγοράσετε ροζέτες αξιόπιστων κατασκευαστών που ειδικεύονται στην παραγωγή ηλεκτρικών προϊόντων. Από τη θετική πλευρά, απέδειξαν:

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή;

Εκτός από τον κατασκευαστή, κατά την επιλογή μιας υποδοχής, λαμβάνονται υπόψη πολλές παράμετροι.

 1. Υλικό κατασκευής. Βέλτιστη λύση - πλαστικό ανθεκτικό στη θερμότητα. Τα μοντέλα προϋπολογισμού κατασκευάζονται από υλικά χαμηλής ποιότητας. Ένα τέτοιο πλαστικό σκουραίνει γρήγορα και γίνεται κίτρινο, λιώνει εύκολα.
 2. Δημιουργία ποιότητας. Δεν επιτρέπονται οι οπίσθιες οπές στις συνδέσεις των στοιχείων υποδοχής.
 3. Είναι επιθυμητό οι οπές για τα βύσματα του βύσματος να προστατεύονται από ειδικές συρόμενες κουρτίνες.
 4. Ο σχεδιασμός του προϊόντος πρέπει να ταιριάζει με τη λύση στυλ του εσωτερικού.

Κορυφαία 5 μοντέλα

 • Schneider Electric Etude PC16-044B IP44

Κομψό προϊόν υψηλής ποιότητας από το διάσημο εμπορικό σήμα. Μάρκα προϊόντων - "Etude". Η πρίζα εγκαθίσταται με μέθοδο στεγάνωσης, εξοπλισμένη με προστατευτικές κουρτίνες. Χάρη σε έναν απλό αλλά κομψό σχεδιασμό, το προϊόν μπορεί να είναι μια αποτελεσματική προσθήκη στο εσωτερικό. Το χρώμα της θήκης είναι λευκό.

 • κατηγορία προστασίας - IP44;
 • η μέγιστη τάση είναι 250 V.
 • υπάρχει μια επαφή γείωσης.

Η μέση τιμή είναι 136 ρούβλια.

 • Valena 774220

  Ένα από τα δημοφιλή μοντέλα, εξοπλισμένα με καπάκι και προστατευτικές κουρτίνες. Το χρώμα της θήκης είναι λευκό, το υλικό παραγωγής είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και ανθεκτικό στην κρούση θερμοπλαστικό. Το προϊόν είναι ενσωματωμένο, σχεδιασμένο για στενή τοποθέτηση.

  • κατηγορία προστασίας - IP44;
  • υπάρχει μια επαφή γείωσης.
  • βάρος - 0,02 kg.

  Η μέση τιμή είναι 398 ρούβλια.

 • Valena 770120

  Μια αξιόπιστη υποδοχή από έναν γνωστό κατασκευαστή, είναι σχεδιασμένη για κρυφή εγκατάσταση. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με αλουμινένια επαφή γείωσης, έχει συμπληρωθεί με σφιγκτήρες επικάλυψης και κοχλίες. Το χρώμα της θήκης είναι ασημένιο.

  • κατηγορία προστασίας - IP20.
  • βάρος - 0,09 kg.

  Η μέση τιμή είναι 226 ρούβλια.

 • Simon Connect K45

  Το προϊόν της σειράς "K45", το οποίο έχει αντίσταση στην υγρασία και προστασία από τη διείσδυση σκόνης. Ο κατασκευαστής προσφέρει πολλές επιλογές για το χρωματισμό του μπροστινού πίνακα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της σειράς είναι η δυνατότητα συνδυασμού πρατηρίων σε μπλοκ.

  • κατηγορία προστασίας - IP20.
  • βιδωτή σύνδεση των καλωδίων.
  • προστατευτικές κουρτίνες.
  • οπές υπό γωνία 45 °.
  • τα μεγέθη - 45x45 mm.
  • ασφάλεια της αδιάλειπτης παροχής ρεύματος.

  Η μέση τιμή είναι 228 ρούβλια.

 • Μωσαϊκό Legrand 77252 2 x 2Κ + 3

  Διπλή λευκή πρίζα από τον Γερμανό κατασκευαστή. Μάρκα αγαθών - Μωσαϊκό. Σχεδιασμένο για στενή τοποθέτηση, κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Το εύρος θερμοκρασίας του προϊόντος είναι από -5 ° C έως + 50 ° C.

  • κατηγορία προστασίας - IP20.
  • βιδωτή σύνδεση των καλωδίων.
  • προστατευτικές κουρτίνες.
  • οπές υπό γωνία 45 °.
  • οι διαστάσεις είναι 90x45 mm.

  Η μέση τιμή είναι 1210 ρούβλια.

 • Πού να αγοράσετε μια πρίζα τοίχου στην κουζίνα;

  Στη Μόσχα

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα ηλεκτρολόγων shop220.ru, +7 499 220-88-88.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα Legrand, +7 (495) 308-90-06.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα "ETM", 8 800 775 17 71.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα Direct Electric, 8 (800) 777-85-37.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα AnLan, 8 800 700-87-37.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα Rozetka34.ru, (8442) 24-16-84.

  Η επιλογή και η εγκατάσταση της πρίζας για την κουζίνα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες για την τοποθέτηση σημείων ισχύος. Αυτό θα διασφαλίσει την ασφάλεια της συσκευής.

  Χρειάζομαι μια υποδοχή για το μαγείρεμα στην κουζίνα;

  Ήμουν έκπληκτος από τον επισκευαστή - αποδεικνύεται ότι η έξοδος δεν χρειάζεται έξοδο, το σύρμα τοποθετείται όρθια και με ηλεκτρική ταινία. Κάτι μου φάνηκε πολύ ύποπτο για μένα. Έχω μια σόμπα αερίου, και δίπλα στο ηλεκτρικό καλώδιο είναι τυλιγμένο με ταινία; Αγαπητοί εμπειρογνώμονες, χρειάζεστε μια ροζέτα για την κουκούλα της κουζίνας ή μήπως είναι το καλώδιο για να συνδέεται πραγματικά απευθείας, χωρίς σημεία πώλησης;

  Η ερώτηση απαντήθηκε από ειδικούς

  Η καλύτερη απάντηση

  Ενδιαφέρουσες προσφορές

  Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

  Κοίταξε το μοντέλο Bone Crusher 600. Στην περιγραφή στη σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος ανέφερε ότι ο κατασκευαστής είναι η Κίνα. Μου άρεσε. Ίσως κάποιος να το χρησιμοποιήσει; Είναι μια αξιόπιστη συσκευή; Παρακολούθησα περισσότερα μοντέλα αυτής της σειράς 800,900. Είναι πιο ακριβά. Ορυχείο.

  Παρακαλώ, πες μου! Στα καταστήματά μας μια πολύ πενιχρή επιλογή τριών καυστήρων αερίου (πλάτους 45 cm). Όποιος το βρήκε, ο κατασκευαστής - η Τουρκία. Είτε υπάρχουν πάνελ αερίου μαγειρέματος πλάτους 45 εκατοστών στην Ευρώπη.

  ηλεκτρικό τζάκι της συλλογής ηλεκτρολυτών της εταιρείας, μοντέλο 1250RC. Δηλαδή. Είναι απαραίτητο να αφήσετε μια απόσταση μεταξύ τους, ή γενικά είναι καλύτερα να χωρίσετε ένα τραπέζι ή ένα ράφι;

  Πείτε μου, παρακαλώ, αν ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού είναι μονωμένος, πώς να κρεμάσετε τη μονάδα από το κλιματιστικό σε αυτό; Το πάχος της μόνωσης, περίπου, εκατοστόμετρα 10.

  Πείτε μου, πώς καλύτερα και πιο σωστά να τοποθετήσετε τον αγωγό για την εξάτμιση; Σε μας vent.shakhta είναι σε έναν άλλο τοίχο, κοντά στην πόρτα. Ο σύζυγός μου θέλει να διαγώνια, έτσι ώστε να μην υπάρχουν στροφές, αλλά μου φαίνεται καλύτερα το γράμμα G. Πλαστικό κουτί πάχους 6,5 cm.

  Πού να τραβήξετε την έξοδο για κουκούλες;

  Κατά το σχεδιασμό της καλωδίωσης στην κουζίνα, πολλοί αναρωτιούνται - «Πού εξόδου για τη σύνταξη;», Και δικαίως, γιατί αν κάνετε κάποιο λάθος με την τοποθεσία, η υποδοχή μπορεί να παρεμβαίνει με την εγκατάσταση των μονάδων της κουζίνας και του εξοπλισμού, το σχέδιο, και, επιπλέον, να χαλάσει το εσωτερικό της κουζίνας κρέμονται καλώδια.

  Σε αυτό το άρθρο θα σας πω όπου το πιο βέλτιστο μέρος για την τοποθέτηση της εξόδου κάτω από σχεδόν οποιαδήποτε κουκούλα, επιπλέον, θα περιγράψω ορισμένα πρότυπα, επιλογές και χαρακτηριστικά της εγκατάστασης.

  Η ποικιλία των διαφόρων τύπων κουζινών κουζίνας και οι μέθοδοι εγκατάστασης περιπλέκουν την επιλογή ενός χώρου για την έξοδο, ειδικά εάν δεν έχετε πάρει ακόμα την ακριβή διαμόρφωση της κουζίνας και της κουκούλας.

  Αυτές οι πληροφορίες θα είναι ενδιαφέρουσες πρώτα απ 'όλα σε εκείνους που στο στάδιο της ηλεκτρικής εγκατάστασης δεν γνωρίζουν ακόμα τι ακριβώς θα είναι η κουζίνα για αυτόν και θέλει η έξοδος για την κουκούλα να είναι καθολική, κατάλληλη για σχεδόν οποιοδήποτε καθαριστικό αέρα.


  Κύριοι τύποι κουκούλας


  Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετές κουκούλες κουζίνας διαφόρων τύπων: αναρτημένες, ενσωματωμένες, τοίχοι, γωνίες και νησιά.


  Όπως μπορείτε να δείτε, οι κουκούλες κουζίνας είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους τόσο εποικοδομητικά όσο και σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετηθεί σωστά η έξοδος έτσι ώστε να ταιριάζει σχεδόν σε οποιαδήποτε παραλλαγή, αλλά είναι ακόμα δυνατή.

  Οι περισσότερες κουκούλες κουζίνας που έχουν εγκατασταθεί τώρα ή είναι συνδεδεμένες με ένα κρεμαστικό ντουλάπι πάνω από την εστία (κρεμαστά ή ενσωματωμένα μοντέλα) ή απλά κρεμασμένα ξεχωριστά (μοντέλα τοίχων).

  Στην πρώτη περίπτωση (αναρτημένες ή ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας), είναι πιο βολικό να τοποθετήσετε την έξοδο σε ένα ντουλάπι τοίχου ή ακριβώς πάνω από αυτό.


  και στη δεύτερη (κουκούλα τοίχου), στον αγωγό αέρα πάνω από την κουκούλα.


  Αν φτιάξετε μια ηλεκτρική πρίζα για μια κουκούλα σε ύψος 110 εκατοστών (από την κορυφή της κουζίνας στο κέντρο της πρίζας), θα ταιριάζει και στις δύο αυτές κουκούλες, καθώς και σε πολλά άλλα.


  Γιατί η έξοδος για κουκούλες γίνεται πιο άνετα σε ύψος 110cm


  Ένα τέτοιο ύψος ήταν η εγκατάσταση όχι μόνο "από το ανώτατο όριο", κάτω θα έχω τους υπολογισμούς που επιβεβαιώνουν την ορθότητα του.

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καθοριστεί το ύψος της κουκούλας. Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με αυτό, αλλά θα ξεκινήσουμε από τις τιμές που συνιστώνται από τους κατασκευαστές κουζινών κουζίνας, που είναι η ιδανική τοποθεσία μεταξύ της απόδοσης της συσκευής και της ευκολίας χρήσης της εστίας.

  Για ηλεκτρικές κουζίνες ή εστίες - 65cm

  Για σόμπες αερίου και επιφάνειες μαγειρέματος - 75cm


  Το ύψος των κουτιών μπορεί να είναι διαφορετικό και κατά μέσο όρο είναι: 15-30cm


  Στην περίπτωση αυτή, με απλούς υπολογισμούς, αποδεικνύεται:

  75cm (ύψος από την επιφάνεια του τραπεζιού μέχρι την κουκούλα) + 30cm (το μέγεθος της ψηλότερης κουκούλας) + 5cm (το απόθεμα είναι το ήμισυ του ύψους της εξόδου) = 110 cm - αυτό είναι το ύψος της εγκατάστασης της εξόδου από τον πάγκο.

  Από το πάτωμα το ύψος θα είναι διαφορετικό, κατά μέσο όρο είναι απαραίτητο να προσθέσετε άλλα 80 εκατοστά (το ελάχιστο ύψος από το πάτωμα μέχρι το επάνω μέρος της κορυφής του πάγκου της κουζίνας) ύψος της εξόδου για το σχέδιο από το πάτωμα - 190cm.


  Το πλάτος του διακοσμητικού καλύμματος της κουκούλας, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να είναι διαφορετικό, επομένως είναι καλύτερο να μην κινδυνεύσετε και μην μετακινήσετε την έξοδο από τον άξονα εγκατάστασης της πλάκας ή της εστίας - το κάνετε ακριβώς στο κέντρο.

  Για λόγους σαφήνειας, ας δούμε τις βασικές συνθέσεις των σετ κουζίνας και πώς να τοποθετήσετε την πρίζα σε ύψος 110 cm από την κορυφή για να τις τεντώσετε.


  Πραγματοποιήσαμε δύο ακραίες διαμορφώσεις των μεγεθών gabartine των σετ κουζίνας και, όπως μπορείτε να δείτε, η έξοδος για την κουκούλα ταιριάζει απόλυτα σε αυτά, ακόμα και αν υπολογίσετε το ύψος εγκατάστασης από το πάτωμα - 190cm.


  Αυτό το ύψος της εξόδου είναι κατάλληλο ακόμα και για τις πλέον δημοφιλείς κεκλιμένες κουκούλες.


  Και αν και η απόσταση από την έξοδο καυσαερίων σε 110 εκατοστά από τα πάγκων ή 190 εκατοστά από το πάτωμα, είναι κατάλληλο για τις περισσότερες σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι κουζίνες σχεδόν όλων των σχημάτων, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι πρόκειται για μια καθολική ύψος και δεν μπορεί πάντα να είναι η πιο επιτυχημένη, μόνο για εσάς.

  Ως εκ τούτου, συνιστώ, ακόμη και στο στάδιο της καλωδίωσης, να έχετε έναν ακριβή σχεδιασμό της κουζίνας σας με τον επιλεγμένο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορείτε να υπολογίζετε όσο το δυνατόν ακριβέστερα το βολικότερο σημείο για την πρίζα, ενώ ταυτόχρονα μην ξεχνάτε ότι το μήκος του ηλεκτρικού καλωδίου στην κουκούλα κουζίνας δεν έχει μήκος μεγαλύτερο από 80 cm.

  Αν γνωρίζετε ένα πιο καθολικό μέρος για την έξοδο της κουκούλας, βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει και στα σχόλια του άρθρου, επιπλέον; αφήστε οποιεσδήποτε απόψεις, προσθήκες, ερωτήσεις ή σχόλια για αυτό το θέμα, θα χαρώ να απαντήσω σε όλους!