Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριών με τα χέρια σας

Το αρχικό καθήκον οποιουδήποτε ανεμιστήρα είναι να δημιουργήσει μια αληθώς κατευθυνόμενη ροή αέρα από ένα δωμάτιο επιρρεπές σε μόλυνση ή την εμφάνιση υψηλής υγρασίας. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα καθαρισμού του ακτινωτού τύπου ονομάζεται εκχύλισμα με ασυνήθιστο όνομα - ένα σαλιγκάρι.

Ο ανεμιστήρας "Σαλιγκάρι" είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού

Χαρακτηριστικά του σαλιγκάρι κουκούλα

Η αξέχαστη μορφή και η ξεχωριστή αρχή λειτουργίας διαφοροποιούν αυτόν τον εξαερισμό από τα παρόμοια. Το πιο περιζήτητο σαλιγκάρι θα είναι για χώρους με ελάχιστο χώρο και ελεύθερο χώρο. Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα έχει τη μορφή σπειροειδούς, χρησιμεύει ως κανάλι αέρα σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό ή βιομηχανικό χώρο.

Κατά την επιλογή σας, παρέχονται οι εργοστασιακές μονάδες "σαλιγκάρι" διαφορετικού εξοπλισμού, αλλά εάν επιθυμείτε - για να χτίσετε ένα σύστημα καθαρισμού με τα χέρια σας, είναι αρκετά ρεαλιστικό. Πώς να εγκαταστήσετε ένα σαλιγκάρι και πώς είναι καλύτερο από άλλα συστήματα καθαρισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις βρίσκονται στα χαρακτηριστικά της δομής της συσκευής.

Κοχλιακός σχεδιασμός

Το κανονικό σαλιγκάρι (ομπρέλα) αποτελείται από πτερωτή και μονάδα ισχύος. Ο ανεμιστήρας του, ανάλογα με τις λειτουργίες που του έχουν δοθεί, μπορεί να έχει ιδιότητες προστασίας από τη διάβρωση ή να διαφέρει λόγω της αυξημένης αντοχής στη θερμότητα.

Η δομή του κοχλία επιλέγεται απευθείας κάτω από την προϋπόθεση στην οποία πρέπει να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο σύστημα καθαρισμού. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη η ισχύς της ροής του αέρα, δηλαδή:

 • ροές χαμηλής πίεσης.
 • μέση πίεση.
 • ρεύματα υψηλής πίεσης.

Κατά την επιλογή του ανεμιστήρα "Σαλιγκάρι", θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δύναμη της ροής του αέρα

Σπιτικό σαλιγκάρι

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός αυτο-κατασκευασμένου συστήματος, οι λαϊκοί τεχνίτες συνιστούν να προσδιορίσετε τον λειτουργικό σκοπό της μελλοντικής συσκευής. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, δηλαδή ομπρέλα από απλά αυτοσχέδια υλικά, είναι κατάλληλος για μερικό καθαρισμό χώρων ή περίπλοκο εξοπλισμό.

Στις περιπτώσεις που ο ανεμιστήρας του σαλιγκαριού με τα χέρια του προορίζεται για λέβητες - το σώμα της συσκευής είναι κατ 'ανάγκη κατασκευασμένο από ανθεκτικά στη θερμότητα χαλύβδινα φύλλα. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας στο σπίτι ολοκληρώνεται από τα παλιά μέρη της ηλεκτρικής σκούπας ή του συστήματος καθαρισμού του διαμερίσματος. Αυτοί οι οπαδοί, όπως ένα σαλιγκάρι ή μια ομπρέλα, θα σερβιριστούν σε μικρά εργαστήρια για φήμη, αλλά για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας τα οφέλη από τέτοιες συσκευές θα είναι ελάχιστα.

Η όλη διαδικασία δημιουργίας και επακόλουθης σύνδεσης του ανεμιστήρα διαρκεί όχι περισσότερο από δύο ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη την γρήγορη και υψηλής ποιότητας εργασία σε όλα τα στάδια. Αρχικά, υπολογίστε όλες τις παραμέτρους της μελλοντικής συσκευής, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού κιβωτίου και της μόνωσης. Δεν είναι περιττό να εξεταστεί η δυνατότητα πρόσθετων παρεμβυσμάτων, πράγμα που μειώνει τη δόνηση της συσκευής "σαλιγκάρι".

Ο σπιτικό ανεμιστήρας "Σαλιγκάρι" είναι κατασκευασμένος από αυτοσχέδια μέσα

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας στερεώνεται σε εξωτερικό περίβλημα και τοποθετείται σε σταθερή βάση.

Στη δική σας δύναμη με ένα απλό σχέδιο για να κάνετε, και στη συνέχεια να συνδέσετε την σπιτική συσκευή την λεγόμενη ομπρέλα, να την συμπληρώσετε και να ολοκληρώσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εργαστείτε σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Το κυριότερο είναι να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες πυρασφάλειας και να χειρίζεται το σαλιγκάρι σύμφωνα με τον προορισμό του.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Συσκευή και σχεδιασμός του ανεμιστήρα

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.

Οπαδοί σαλιγκαριών: ακτινικοί, φυγοκεντρικοί και καυσαερίων

Το σαλιγκάρι ανεμιστήρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα. Αυτή η κουκούλα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις αποχρώσεις του σχεδιασμού και την αρχή της λειτουργίας, που διακρίνει τον κοχλία από άλλα συστήματα.

Χαρακτηριστικά

Φωτογραφία του ανεμιστήρα σαλιγκαριού

Πριν φτιάξετε τα χέρια σας έναν ιδιαίτερα αποδοτικό ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα πρέπει να μάθετε για τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής και το σχεδιασμό της.

 • Για τη διεξαγωγή της κίνησης του εξαναγκασμένου αέρα, είναι μερικές φορές δυνατή η διανομή με ένα πτερωτή και μια μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα περιστρέψει το στοιχείο εργασίας.
 • Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά η μονάδα εξάτμισης είναι εξαιρετικά απαραίτητη, έρχεται στη διάσωση εξειδικευμένος εξοπλισμός.
 • Το σαλιγκάρι είναι ένα σώμα που έχει τη μορφή σπιράλ.
 • Το καθήκον του σώματος είναι να εκπληρώσει τα καθήκοντα του καναλιού αέρα.
 • Τα σαλιγκάρια που κατασκευάζονται με τα χέρια τους είναι αρκετά δημοφιλή, αλλά όταν δεν υπάρχει χρόνος για συναρμολόγηση ή έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων, αντικειμενικά η καλύτερη λύση θα είναι η αγορά τελικού εξοπλισμού.
 • Για να σχηματιστεί μια ροή αέρα, ένα ακτινωτό εξάρτημα βρίσκεται στο εσωτερικό του σχεδιασμού του ανεμιστήρα - του τροχού.
 • Αυτό το ακτινωτό στοιχείο του εξοπλισμού συνδέεται με την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής.
 • Οι λεπίδες στην πτερωτή είναι λυγισμένες, γεγονός που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται.
 • Ο αγωγός εισόδου της δομής χρησιμεύει για την είσοδο αέρα ή άλλου μέσου.
 • Λόγω της κίνησης κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα του αέρα στην έξοδο μέσω του ανοίγματος εξόδου αυξάνει αισθητά.
 • Οι ανεμιστήρες του κοχλία είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα, ανθεκτικοί στη διάβρωση και γενικό σκοπό.
 • Η κίνηση των λεπίδων του ανεμιστήρα του κοχλία εξαρτάται από το σχεδιασμό του εξοπλισμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση του ακροφυσίου εξόδου. Αν είναι αριστερά, ο ρότορας πρέπει να περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αντίστροφα.
 • Κατά την επιλογή ή τη συναρμολόγηση των σαλιγκαριών με το χέρι, πρέπει να εξετάσετε πόσα λεπίδες χρησιμοποιούνται και ποιοι είναι οι δείκτες της καμπυλότητας τους.

Δημιούργησε ροές αέρα

Φωτογραφία ενός ανεμιστήρα βιομηχανικού σαλιγκαριού

Όταν σχεδιάζετε να συναρμολογήσετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα δικά σας χέρια ή να αγοράσετε ένα έτοιμο απορροφητήρα τύπου σαλιγκαριού, θα πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των δημιουργούμενων αέριων ρευμάτων. Δηλαδή, θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για το μέγεθος της ροής, στην οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η περιοχή εφαρμογής του κοχλία.

 1. Χαμηλή πίεση. Οι ροές αέρα χαμηλής πίεσης χρησιμοποιούνται ευρέως στον εξοπλισμό των χώρων παραγωγής και στη συναρμολόγηση οικιακών συσκευών. Δεν επιτρέπεται η υπέρβαση της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, τα σαλιγκάρια χαμηλής πίεσης δεν είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν σε επιθετικό περιβάλλον.
 2. Μέση πίεση. Οι ανεμιστήρες σαλιγκαριών μέσης πίεσης συναντώνται πιο συχνά στη διάταξη ενός συστήματος εξάτμισης που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά, την αφαίρεση λεπτού υλικού. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι ο κόκκος και η αφαίρεση του πριονιδιού.
 3. Υψηλή πίεση. Τα εκχυλίσματα του κοχλία υψηλής πίεσης σχηματίζουν ρεύματα αέρα που εισέρχονται στις ζώνες καύσης διαφόρων τύπων καυσίμων. Ο εξοπλισμός λέβητα, που λειτουργεί με διαφορετικούς τύπους καυσίμων, είναι εξοπλισμένος με σαλιγκάρια υψηλής πίεσης.

Ένα σαλιγκάρι ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας απαιτεί μια αξιόπιστη βάση. Το σώμα πρέπει να στερεωθεί σωστά για να αποφευχθεί ο κραδασμός. Οι βιομηχανικές μονάδες χαρακτηρίζονται από αυξημένους κραδασμούς. Εάν αυτό το φαινόμενο δεν αποτραπεί, η συσκευή θα αποτύχει σταδιακά.

Κάνε τον εαυτό σου

Η οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριών δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αν αποφασίσετε να πάρετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα χέρια σας.

Υπάρχουν αρκετές σημαντικές συστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριού από τα χέρια.

 1. Λειτουργικός σκοπός. Για να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού με ένα μέρος του δωματίου, ένα μικρό τμήμα ή εξοπλισμό, το σώμα μπορεί να συναρμολογηθεί από αυτοσχέδια υλικά. Αν πρόκειται για φυγοκεντρική μονάδα που θα παράγει ροές αέρα για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του εξοπλισμού του λέβητα, τότε το σώμα κατασκευάζεται με το χέρι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μέταλλο.
 2. Ισχύς. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται άμεσα από τις λειτουργίες που θα εκτελέσει η φυγοκεντρική μονάδα. Πολλοί οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν σαλιγκάρια που λαμβάνονται από παλιό εξοπλισμό, συστήματα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ηλεκτρικές σκούπες. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σύνολο, εγγυάστε έναν ακριβή λόγο ισχύος και τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα σαλιγκάρι για οικιακή χρήση, χρησιμοποιήστε μέσα στο συνεργείο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή μόνοι σας. Όλες οι άλλες περιπτώσεις υποδηλώνουν την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν μόνο σφραγισμένα σαλιγκάρια.

Για να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό αυτόματο ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τις παρακάτω εργασίες:

 • Υπολογίστε τις διαστάσεις του μελλοντικού εξοπλισμού. Εάν πρόκειται για μονάδα φυγοκέντρησης για εγκατάσταση σε περιορισμένο χώρο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φλάντζες αποσβεστήρα. Θα επιτρέψουν την αντιστάθμιση των παραγόμενων κραδασμών κατά τη λειτουργία της, την προστασία του κοχλία από την πρόωρη φθορά. Εάν πρόκειται για μεγάλη στατική μονάδα, η προστασία από κραδασμούς συμβαίνει λόγω της μάζας του εξοπλισμού και της στερέωσής του.
 • Για να φτιάξετε το κέλυφος του ανεμιστήρα-σαλιγκάρι. Αν δεν έχετε ένα τελικό κουτί, το οποίο είναι ιδανικό για ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε τα υλικά που έχετε ετοιμάσει. Για τους σκοπούς αυτούς, τα κατάλληλα πλαστικά, φύλλα κόντρα πλακέ, χάλυβα. Αν αποφασίσετε να πάρετε φύλλα από κόντρα πλακέ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά στη διαδικασία συναρμολόγησης, όλες οι ραφές είναι σφραγισμένες σωστά.
 • Εξετάστε το σχέδιο της μονάδας ισχύος του κοχλία. Το καθήκον της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι να περιστρέφει τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Όταν επιλέγετε, εξετάστε πόση δύναμη έχει το σαλιγκάρι. Εάν είναι φυγοκεντρικός ανεμιστήρας υψηλής ισχύος, χρησιμοποιήστε έναν ιμάντα κίνησης. Σε μικρές εγκαταστάσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν άξονα που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα.
 • Χρησιμοποιήστε συνδετήρες. Κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα-σαλιγκάρι στο εξωτερικό περίβλημα της δομής, χρησιμοποιήστε πλάκες τοποθέτησης σε σχήμα U. Εάν η ικανότητα των μονάδων είναι εντυπωσιακή, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υιοθετήσει μια τεράστια, σταθερή βάση.
 • Ελαχιστοποιήστε το θόρυβο. Ένα σαλιγκάρι υψηλής ισχύος χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ένας τέτοιος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εκπέμπει πολύ θόρυβο. Αντικειμενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τον θόρυβο του σαλιγκαριού είναι να συγκεντρώσετε τον εξοπλισμό όσο το δυνατόν ποιοτικά. Ακόμη και μετά τη συναρμολόγηση του κοχλία, είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί ο θόρυβος. Τα πιο θορυβώδη είναι τα μοντέλα, το σώμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και μέταλλο. Ξύλινα κιβώτια μειώνουν το θόρυβο του κοχλία, αλλά είναι σημαντικά κατώτερα από τα μεταλλικά και πλαστικά ανάλογα για τη διάρκεια της λειτουργίας.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που παρουσιάζεται μπορείτε να δημιουργήσετε φυγοκεντρικές συσκευές εξάτμισης διαφορετικής ισχύος της ανάθεσης από τα δικά σας χέρια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σχήμα, να αλλάξετε τα στοιχεία, να προσθέσετε βοηθητικά στοιχεία.

Η πιο σημαντική στιγμή στη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα από τα χέρια του είναι η αξιόπιστη σφράγιση όλων των ραφών που διατίθενται στην κατασκευή και η προστασία του ίδιου του κινητήρα. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς χρησιμοποιείται ο κινητήρας, ο οποίος δεν διαθέτει επαρκή προστασία, μπορούν να εισέλθουν διάφορα σκουπίδια, σκόνη, βρωμιά και υγρασία. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό οδηγεί σε φθορά, σταδιακή καταστροφή και αποτυχία εξοπλισμού.

Σπιτικό ανεμιστήρα σαλιγκαριών

Pleyer sozlamalarini ko'rsatish

Fikrlar • 11

Εξαιρετική δουλειά. επίσης, προσπαθώ να κάνω μόνο υψηλή πίεση)) πείτε μου πώς οι λεπίδες έκαναν; cast;

+David Bosikashvili Αρ. Στρογγυλό δίσκο με συγκολλημένες ωμοπλάτες σε γωνία.

Θα σκοτώσω έναν τέτοιο δοκιμαστή στη θέση του γείτονά μου.

+Petrakov Aleksey
Το καταφύγιο βόμβας βρίσκεται στην επικράτειά μου. Το τέλος εισόδου πληρώνεται.

+pcv2929
Πιθανώς έχουν ήδη προετοιμάσει ένα καταφύγιο βόμβας, σε περίπτωση πυρηνικών δοκιμών))))

Οι γείτονες δεν ανταγωνίζονται μαζί μου.
Ξαφνικά θα σκεφτώ κάτι άλλο

έτσι μπορείτε να δηλητηριάσετε γείτονες, Κολοράντο

Λοιπόν, βλέπετε ότι είναι κατασκευασμένο από τον εαυτό σας; Ούτε μια περιγραφή ούτε παράμετροι ή εξηγήσεις του τύπου - έκανα αυτό; Είναι μικρότερη από οτιδήποτε.

Συμμερίζομαι το πρώτο σχόλιο. Πες μου λεπτομερώς, παρακαλώ.

Καλό "γεια στους γείτονες"%))))
Στην περιγραφή, δεν είναι κακή ιδέα να δοθούν δεδομένα στον κινητήρα (ισχύς, ταχύτητα, τάση τροφοδοσίας) και οι διαστάσεις του κοχλία, ο ρότορας του στροβίλου, το μέγεθος και ο αριθμός των λεπίδων κ.λπ. :)

Σπιτικό ανεμιστήρα σαλιγκαριών

Pleyer sozlamalarini ko'rsatish

Fikrlar • 11

Εξαιρετική δουλειά. επίσης, προσπαθώ να κάνω μόνο υψηλή πίεση)) πείτε μου πώς οι λεπίδες έκαναν; cast;

+David Bosikashvili Αρ. Στρογγυλό δίσκο με συγκολλημένες ωμοπλάτες σε γωνία.

Θα σκοτώσω έναν τέτοιο δοκιμαστή στη θέση του γείτονά μου.

+Petrakov Aleksey
Το καταφύγιο βόμβας βρίσκεται στην επικράτειά μου. Το τέλος εισόδου πληρώνεται.

+pcv2929
Πιθανώς έχουν ήδη προετοιμάσει ένα καταφύγιο βόμβας, σε περίπτωση πυρηνικών δοκιμών))))

Οι γείτονες δεν ανταγωνίζονται μαζί μου.
Ξαφνικά θα σκεφτώ κάτι άλλο

έτσι μπορείτε να δηλητηριάσετε γείτονες, Κολοράντο

Λοιπόν, βλέπετε ότι είναι κατασκευασμένο από τον εαυτό σας; Ούτε μια περιγραφή ούτε παράμετροι ή εξηγήσεις του τύπου - έκανα αυτό; Είναι μικρότερη από οτιδήποτε.

Συμμερίζομαι το πρώτο σχόλιο. Πες μου λεπτομερώς, παρακαλώ.

Καλό "γεια στους γείτονες"%))))
Στην περιγραφή, δεν είναι κακή ιδέα να δοθούν δεδομένα στον κινητήρα (ισχύς, ταχύτητα, τάση τροφοδοσίας) και οι διαστάσεις του κοχλία, ο ρότορας του στροβίλου, το μέγεθος και ο αριθμός των λεπίδων κ.λπ. :)

Προτεινόμενα βίντεο

Προτεινόμενα βίντεο

Ψυχρό σαλιγκάρι Youtube (φυγοκεντρικός ανεμιστήρας) από τα ίδια τα σκουπίδια.

κερδίστε τη διαφήμιση με το AIR -
μπορεί κάποιος να έρθει σε πρακτικό. παρόμοιο ψυγείο στο κατάστημα κοστίζει περισσότερα από 300 ρούβλια. αυτή η συλλογή δωρεάν από το γεγονός ότι βρίσκεται σε κάθε γωνιά.

ΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

Πώς να φτιάξετε ένα μίνι υπερβολικά ισχυρό ανεμιστήρα αέρα χρησιμοποιώντας το Cans Fish

DIY HomeMade ένα μίνι σούπερ ισχυρό φυσητήρα αέρα χρησιμοποιώντας κουτιά Ψάρια απλό, στο σπίτι - θα χρησιμοποιούν κουτιά Ψάρια, DC 6V κινητήρα: http://bit.ly/2aXDlBo - Lipo μπαταρία 2s 7,4v: http://bit.ly/ 2bkGzgt - DC Jack, διακόπτη ON / OFF: http://bit.ly/29LaCzt Και επέτειος προώθηση: http://bit.ly/2aObn9y επέτειος βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=iVaQKAOr9is δημιουργική καναλιού, Μακάρι να τελειώσει μην ξεχάσετε LIKE, Share VIDEO Εγγραφείτε στο κανάλι μου

Σαλιγκάρι ανεμιστήρα με τα χέρια του

Γεννήτρια καπνού

Γεννήτρια καπνού για κρύο καπνιστό Σας προσκαλώ στο ημερολόγιό μου όπου συγκεντρώνω τα πιο ενδιαφέροντα http://www.liveinternet.ru/users/stanislav_ystenko/profile/

Ο ψύκτης 12 volt τροφοδοτείται από 220 βολτ μέσω του πυκνωτή σβέσης.

κέρδος από τη διαφήμιση με το AIR -http: //join.air.io/airrulit αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μικρό πείραμα για τη σύνδεση του ψυγείου από την εταιρεία απευθείας στο δίκτυο 220 volt χωρίς τροφοδοτικά! και όλα συνέβησαν! το συνδέετε με δικό σας κίνδυνο και κίνδυνο. αν τα χέρια μεγαλώνουν από λάθος μέρος, είναι καλύτερα να μην χρειαστεί. μπορεί και nepoluchitsya. και έπειτα γράφουν όπως εσείς pi. Έχω καεί όλους! Είμαι εδώ;

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δίσκου χωρίς λεπίδες N. Tesla. Nikola Tesla - ανεμιστήρας χωρίς λεπίδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ - http://www.teslatech.com.ua/index.php?option=com_contentview=articleid=59Itemid=61 ανεμιστήρα Disc χαμηλής πίεσης με το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο θορύβου. Το βίντεο δείχνει την προκαταρκτική συναρμολόγηση του μοντέλου ανεμιστήρα.

Ένα σπιτικό φόρεμα που δεν σταματά να εκπλήσσει! Απότομη εποξειδική ρητίνη σπιτιού!

Κατάστημα №1 εποξειδικές ρητίνες στη Ρωσία - http://ru-smola.com Ρητίνη για το γραφείο μου εδώ - http://ru-smola.com/optic.html βίντεο για το όμορφο φως - https://goo.gl/dNzx1x (κάνουν στην τάξη) Βίντεο για το 3D τραπέζι - https://goo.gl/T2FNza (κάνουν στην τάξη) Βίντεο για τα σκουπίδια (σκουπίδια) - https://goo.gl/VLq9s8 (κάνουν στην τάξη) Ενδιαφέρουσες σπιτικά εδώ - https : //goo.gl/xo44hk προστίθεται στα φίλους - https://vk.com/germanleo Instragramm ΣΑΛΙΓΚΆΡΙ - https://www.instagram.com/ulitka_ulitron/ Παραγγελία διαφήμιση: https://goo.gl/9rBniC τοποθετήσετε σας σπιτικά εδώ στον τοίχο - https://vk.com/turboulitron ------------ ------------ ΕΡΓΑΛΕΙΑ σφικτήρες - http://ali.pub/20y30p τρυπάνια, βρύσες - http://ali.pub/20l7d0 κατσαβίδι - http: // ali.pub / 21adhs Απότομες κατσαβίδι - http://ali.pub/21neol Dremel - http://ali.pub/21adkb Bits για Dremel - http://ali.pub/21ados Shtangel - http://ali.pub/ 21adwd Θερμική - http://ali.pub/21ae02 παλμοσκόπιο - http://ali.pub/21ae6o Cutter - http://ali.pub/21ae9z Sweep - http://ali.pub/21aecw Συγκόλληση - http: / /ali.pub/21aegs USB Συγκόλληση λειτουργεί από poverbanka - http://ali.pub/21aepj Διμερείς ακροφύσιο για το κατσαβίδι - http://ali.pub/21n9te Ψηφιακή ροπή κλειδιού - http://ali.pub/21na6m ελεγκτής τάσης - http://ali.pub/21nacg Τρυπάνι τετράγωνες οπές - http://ali.pub/21naw3 gaykorezy - http://ali.pub/21nb2p Mini ρινίσματα - http://ali.pub/21nb9i μοτίβο βελόνα - http://ali.pub/21nehl ----- ------- ΤΙ VIDEO ------------ Σε αυτό το βίντεο: «Σπιτική την οποία ποτέ δεν παύει να εκπλήσσει! Απότομες σπιτικά εποξική! «Έκανα την πιο ισχυρή και μεγάλης κλίμακας έργο στο κανάλι μου, το οποίο είναι ακόμα πιο περιττό να γράψω. Είναι ένας πίνακας ενός εποξική ρητίνη. Αλλά τι;) Μμμμ! Αυτή η εποξική τραπέζι που σίγουρα δεν έχετε δει! Καλή θέαση. ------------ ----------------- ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Γιατί το κανάλι που ονομάζεται ΣΑΛΙΓΚΆΡΙ; Μόλις ένα druyami πήγε να ξεκουραστεί στη θάλασσα στο εξωτερικό και κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο ήμουν ξαφνικά άρχισε να κάνει τα πάντα αργά, πηγαίνει σε ένα εστιατόριο στην παραλία, με τα πόδια σιγά-σιγά και γενικά οπουδήποτε σε καμία βιασύνη. άρχισα ζητώντας τους φίλους, Poche mu μου τόσο αργά για να κάνουμε τα πάντα, έτσι, τους είπα ότι από τότε που ήρθε για να ξεκουραστούν, τότε δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Για το σκοπό αυτό έχουν το παρατσούκλι του κοχλία. Στη ζωή, τους στενούς φίλους μου και αυτό λέγεται) στο οποίο κάμερα που τραβάει βίντεο; Canon 600D ------------ ---------------------------------- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ι - σαλιγκάρι, αλλά το όνομά μου είναι Herman όλα αυτά απάντησε με δική τους σχόλια μόνο απότομες και αδύνατο να κρυώσει σπιτικά # # # κόλπα πειράματα και #DIY - !!! Αν πυροβολήσει # σπιτικό, οπότε θα είναι μια απλή συσκευή που μπορεί να κάνει κάποιος. - Αν τραβάω το πείραμα #, αυτό σημαίνει ότι περισσότερο δεν έχει γίνει με ακρίβεια και, ως εκ τούτου, είναι πάντα ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. - Αν πυροβολούν # κόλπα, τότε είναι πιθανό να είναι πολύ χρήσιμη στην καθημερινή ζωή, ακόμα κι αν είστε από αυτούς δεν είχαν καν επίγνωση. Έχω κάνει μια πολύ υψηλής ποιότητας, χρήσιμο και διασκεδαστικό περιεχόμενο! Αν έχετε εγγραφεί για μένα, αυτό σημαίνει ότι είστε δροσερό σαλιγκαριών. Το όνειρό μου - 100 χιλιάδες συνδρομητές! σχέδια μου - να πάρει δύσκολες και σπιτικά # #DIY. Κάνω επίσης τις τέχνες με τα χέρια τους, χρήσιμα κόλπα για το σπίτι. Δίνω συμβουλές για την επισκευή, το σπίτι των εργαζομένων. Σπιτική εργαλεία που θα πρέπει να πειρατεία ζωή και το # που απλοποιούν τη ζωή. Χρήσιμες σπιτικό, δροσερό # ιδέες για DIY, DIY και πώς να κάνουν τα χέρια τους στο σπίτι του κάθε # πράγματα :)) και πολύ περισσότερα :))) Γι 'αυτό μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να μην ξεχάσετε να λαμβάνουν προφυλάξεις ασφαλείας.

9 Φιάλη και ηλεκτρικός ανεμιστήρας Το Amazing Boy κάνει μια νέα παγίδα για να πιάσει πολλά

9 Φιάλη και ηλεκτρικός ανεμιστήρας Το Amazing Boy κάνει μια νέα παγίδα για να πιάσει πολλά

Σαλιγκάρι ανεμιστήρα με τα χέρια του

 • เผยแพร่ เมื่อ 27 เม.ย. 2017
 • Ο ανεμιστήρας. Το σαλιγκάρι.

ความ คิดเห็น • 13

Σας ευχαριστώ για την επιστήμη!

και ο κινητήρας χωρίς ψύξη;

αυτό είναι όλο μέσω της διαταγής του Διαδικτύου, και μπορεί να fuck.

Ωραίος! Μπορείτε να δικαιολογήσετε τον τεχνίτη

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σπείρα στην ανατίναξη, θα πάρετε μια καλή σκούπα

Η πιο κανονική επιλογή, χάρη.

το σαλιγκάρι σας δεν ταιριάζει με την πτερωτή 4:29

Σαλιγκάρι σε λάθος κατεύθυνση αυτή krylchatka.po φτερωτή κουτί εξόδου του αέρα πρέπει να είναι η άλλη storony.tem nemenie αν κοιτάξουμε το παράθυρο του βίντεο είναι στα δεξιά, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα στροφείο leva.po πρέπει να εξετάσουμε αρχικά με ποιο τρόπο λειτουργεί

Ανεμιστήρες - "σαλιγκάρια": τροποποιήσεις, μεγέθη, σκοπός, εκτέλεση

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες (ακτινικοί). Γενικές πληροφορίες

Όλες οι συσκευές, ανεξάρτητα από το σκοπό τους, έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια ροή αέρα (καθαρή ή που περιέχει ακαθαρσίες από άλλα αέρια ή μικρά ομοιογενή σωματίδια) διαφορετικών πιέσεων. Ο εξοπλισμός χωρίζεται σε κλάσεις για τη δημιουργία χαμηλής, μέσης και υψηλής πίεσης.

Τα συσσωματώματα ονομάζονται φυγοκεντρικά (καθώς και ακτινωτά) εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο παράγεται η ροή αέρα περιστρέφοντας μια ακτινική πτερωτή τύπου πτερυγίου (σχήμα τυμπάνου ή κυλίνδρου) εντός του σπειροειδούς θαλάμου. Το προφίλ της λεπίδας μπορεί να είναι ένα ευθύ, καμπύλο, "προφίλ πτέρυγας". Ανάλογα με την ταχύτητα περιστροφής, τον τύπο και τον αριθμό των λεπίδων, η πίεση ροής αέρα μπορεί να κυμαίνεται από 0,1 έως 12 kPa. Η περιστροφή σε μια κατεύθυνση απομακρύνει τα μίγματα αερίων, προς την αντίθετη κατεύθυνση - αντλεί καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η αλλαγή της περιστροφής μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός διακόπτη εναλλαγής, αλλάζοντας τη φάση του ρεύματος σε μέρη στους ακροδέκτες του ηλεκτροκινητήρα.

Ερμάριο εξοπλισμός γενικής χρήσης για να λειτουργούν σε ένα μη διαβρωτικό μείγματα αερίου (αέρα ή καθαρό καπνιστή, η περιεκτικότητα σε σωματίδια μικρότερη από 0,1 g / m3) είναι κατασκευασμένο από φύλλο χάλυβα γαλβανισμένο χάλυβα άνθρακα ή διαφορετικού πάχους. Για πιο επιθετικά μίγματα αερίων (υπάρχουν ενεργά αέρια ή ατμοί οξέων και αλκαλίων) χρησιμοποιούνται ανθεκτικοί στη διάβρωση (ανοξείδωτοι) χάλυβες. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μέχρι 200 ​​βαθμούς Κελσίου. Στην κατασκευή των αντιαναφλεκτικών παραλλαγής για λειτουργία σε επικίνδυνες συνθήκες (μηχανήματα εξόρυξης, μια μεγάλη περιεκτικότητα σε εκρηκτική σκόνη) ισχύει περισσότερο όλκιμο μέταλλα (Cu) και κράματα αλουμινίου. Ο εξοπλισμός για εκρηκτικές συνθήκες χαρακτηρίζεται από αυξημένη μαζικότητα και αποκλείει τη δημιουργία σπινθήρων κατά τη λειτουργία (η κύρια αιτία εκρήξεων σκόνης και αερίου).

Το τύμπανο (πτερωτή) με λεπίδες είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ποιότητες που δεν είναι διαβρωμένες και επαρκώς πλαστική για να αντέξει τα μεγάλα φορτία δονήσεων. Το σχήμα και ο αριθμός των λεπίδων σχεδιάζονται από τον υπολογισμό των αεροδυναμικών φορτίων σε μια ορισμένη ταχύτητα περιστροφής. Ένας μεγάλος αριθμός λεπίδων, ίσιας ή ελαφρώς καμπυλωμένης, που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργούν μια πιο σταθερή ροή αέρα και παράγουν λιγότερο θόρυβο. Όμως, η πίεση της ροής αέρα παραμένει χαμηλότερη από εκείνη του τυμπάνου επί του οποίου εγκαθίστανται οι λεπίδες με ένα αεροδυναμικό "προφίλ πτέρυγας".

Το "σαλιγκάρι" αναφέρεται σε εξοπλισμό με αυξημένη δόνηση, οι αιτίες των οποίων είναι ακριβώς το χαμηλό επίπεδο ισορροπίας της περιστρεφόμενης πτερωτής. Η δόνηση προκαλεί δύο συνέπειες: αυξημένο επίπεδο θορύβου και καταστροφή της βάσης στην οποία είναι εγκατεστημένη η μονάδα. Για να μειώσετε το επίπεδο δόνησης βοηθήστε τα ελατήρια που εισάγονται μεταξύ της βάσης του σώματος και του χώρου εγκατάστασης. Κατά την εγκατάσταση ορισμένων μοντέλων χρησιμοποιούνται ελαστικά μαξιλάρια αντί για ελατήρια.

Οι μονάδες εξαερισμού - "σαλιγκάρι" είναι εξοπλισμένες με ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι μπορούν να εξοπλιστούν με προστατευτικά καλύμματα και καλύμματα, με βελτιωμένο χρώμα για εργασία σε επιθετικά περιβάλλοντα αερίου. Βασικά, αυτά είναι ασύγχρονοι κινητήρες με κάποια ταχύτητα περιστροφής. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία από μονοφασικό δίκτυο (220 V) ή τριφασικό (380 V). (Η ισχύς των μονοφασικών ηλεκτρικών κινητήρων δεν υπερβαίνει τα 5 - 6 kW). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να εγκατασταθεί κινητήρας με ελεγχόμενη ταχύτητα περιστροφής και έλεγχο θυρίστορ.

Υπάρχουν τρεις τρόποι σύνδεσης του κινητήρα με τον άξονα του τυμπάνου:

 1. Άμεση σύνδεση. Οι άξονες συνδέονται μέσω ενός κλειστού δακτυλίου. "Κατασκευαστικό σχέδιο αριθ. 1".
 2. Μέσω του μειωτήρα. Ο μειωτήρας μπορεί να έχει πολλές ταχύτητες. "Αριθμός εποικοδομητικού σχεδίου 3".
 3. Ζώνη μετάδοσης ζωνών. Η ταχύτητα περιστροφής μπορεί να αλλάξει αν αλλάξετε τις τροχαλίες. "Σχέδιο αριθ. 5 κατασκευής".

Το πιο ασφαλή σύνδεση με τον κινητήρα σε περίπτωση αιφνίδιας παρεμβολών ένα λουράκι - τροχαλία (όταν η άτρακτος πτερωτή είναι ξαφνικά και απότομα σταματά να καταστραφεί ζώνες).

Το περίβλημα κατασκευάζεται σε 8 θέσεις της οπής εξόδου σε σχέση με την κάθετη, από 0 έως 315 έως 45 μοίρες. Αυτό διευκολύνει την τοποθέτηση της μονάδας στον αγωγό. Για να αποφευχθεί η μετάδοση κραδασμών, οι φλάντζες του αεραγωγού και του σώματος της μονάδας συνδέονται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα κατασκευασμένου από παχύ καουτσούκ καμβά ή συνθετικό ύφασμα.

Ο εξοπλισμός είναι βαμμένος με ισχυρά χρώματα σε σκόνη με αυξημένη αντοχή στην κρούση.

Δημοφιλή μοντέλα VR και VC

1. Ανεμιστήρας BP 80 75 χαμηλής πίεσης

Σχεδιασμένο για συστήματα εξαερισμού βιομηχανικών και δημόσιων κτιρίων. Συνθήκες εργασίας: μέτριο και υποτροπικό κλίμα, σε μη επιθετικές συνθήκες. Το εύρος θερμοκρασίας είναι κατάλληλο για τη λειτουργία εξοπλισμού γενικής χρήσης (OH) από -40 έως +40. Τα μοντέλα ανθεκτικά στη θερμότητα αντέχουν έως +200. Υλικό: ανθρακούχο χάλυβα. Μέση στάθμη υγρασίας: 30-40%. Οι ανιχνευτές καπνού μπορούν να λειτουργούν για 1,5 ώρες σε θερμοκρασία +600.

Η πτερωτή φέρει 12 καμπύλες λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα μοντέλα ανθεκτικά στη διάβρωση είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προστασία από εκρήξεις - κατασκευασμένη από ανθρακοχάλυβα και ορείχαλκο (για κανονική υγρασία), ανοξείδωτο χάλυβα και ορείχαλκο (για υψηλή υγρασία). Υλικό για τα πιο προστατευμένα μοντέλα: κράματα αλουμινίου.

Ο εξοπλισμός κατασκευάζεται σύμφωνα με τα διαγράμματα σχεδίασης αριθ. 1 και αριθ. 5. Η ισχύς των κινητήρων που παραδίδονται στο κιτ είναι από 0,2 έως 75 kW. Κινητήρες έως 7.5 με ταχύτητα έως 750 έως 3000 σ.α.λ., ισχυρότερη - από 356 έως 1000.

Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 6 χρόνια.

Ο αριθμός μοντέλου αντικατοπτρίζει τη διάμετρο της πτερωτής: από τον αριθμό 2,5 - 0,25 m. έως 20-2 m. (Σύμφωνα με το GOST 10616-90).

Παράμετροι ορισμένων λειτουργιών που εκτελούνται:

1. ВР 80-75 №2,5: κινητήρες (Dv) από 0,12 έως 0,75 kW. 1500 και 3000 rpm. πίεση (Ρ) - από 0,1 έως 0,8 kPa. Η παραγωγικότητα (Pr) είναι από 450 έως 1700 m3 / h. Vibroisolators (V) - καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

2. ВР 80-75 №4: Дв από 0,18 έως 7,5 kW. 1500 και 3000 rpm. P - από 0,1 έως 2,8 kPa. Pr - από 1400 έως 8800 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

3. ВР 80-75 №6,3: Дв από 1,1 έως 11 kW. 1000 και 1500 σ.α.λ. P - από 0,35 έως 1,7 kPa. Pr - από 450 έως 1700 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

4. ВР 80-75 №10: Dv 5,5-22 kW; 750 και 1000 σ.α.λ. Ρ - από 0,38 έως 1,8 kPa. Pr - από 14600 έως 46800 m3-h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) K.C. №1.

5. ВР 80-75 №12,5: Дв από 11 έως 33 kW. 536 και 685 rpm. P - από 0,25 έως 1,4 κα; Pr - από 22000 έως 63000 m3 / h. W - ελαστικό (6 τεμ.). K.S. №5.

6. Αναπνευστήρας VTS 14 46 με μέση πίεση.

Οι επιδόσεις και τα υλικά για την κατασκευή είναι όμοια με την BP εκτός από τον αριθμό των λεπίδων (32 τεμάχια).

Δωμάτια - από 2 έως 8. Κατασκευαστικά σχήματα 1 και 5.

Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 6 χρόνια. Ο αριθμός ωρών εγγύησης είναι 8000.

Παράμετροι και απόδοση:

1. CC 14 46 Νο. 2: Dw από 0,18 έως 2,2 kW. 1330 και 2850rpm. Ρ - από 0,26 έως 1,2 kPa. Pr - από 300 έως 2500 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

2. EC 14 46 Αριθ. 3,15: Dv από 0,55 έως 2,2 kW. 1330 και 2850 rpm. P - από 0,37 έως 0,8 kPa. Pr - από 1500 έως 5100 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

3. CC 14 46 № 4: Dv 1,5 έως 7,5 kW. 930 και 1430 rpm. P - από 0,55 έως 1,32 kPa. Pr - από 3500 έως 8400 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

4. CC 14-46 No.6,3: Dw από 5,5 έως 22 kW. 730 και 975 rpm. P - από 0,89 έως 1,58 kPa. Pr - από 9200 έως 28000 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) №1,5.

5. CC 14-46 Νο. 8: Dw από 5,5 έως 22 kW. 730 και 975 rpm. P - από 1,43 έως 2,85 kPa. Pr - από 19000 έως 37000 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) №1,5.

Ανεμιστήρας σκόνης "σαλιγκάρι"

Οι ανεμιστήρες σκόνης που έχει σχεδιαστεί για συνθήκες σκληρές εργασίας, σκοπός τους - για να απομακρυνθεί ο αέρας από τον τόπο εργασίας με μια αρκετά μεγάλα σωματίδια (χαλίκι, σκουπίδια, γρέζια, ροκανίδια, πριονίδια). Η πτερωτή φέρει 5 ή 6 λεπίδες από χοντρό ανθρακούχο χάλυβα. Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε αποσπάσματα από εργαλειομηχανές. Δημοφιλή μοντέλα του VCP 7-40. Εκτέλεση από τον K.C. №5.

Δημιουργούν πίεση από 970 έως 4000 Pa, μπορούν να ταξινομηθούν ως "μεσαία και υψηλή πίεση". Οι αριθμοί των πτερωτών είναι 5, 6,3 και 8. Η ισχύς του DW είναι από 5,5 έως 45 kW.

Άλλο

Υπάρχουν συσκευές ειδικής κλάσης - για εμφύσηση σε λέβητες στερεών καυσίμων. Παράγεται στην Πολωνία. Ειδικός εξοπλισμός για συστήματα θέρμανσης (ιδιωτικό).

Το κέλυφος - "σαλιγκάρι" χυτεύεται από κράμα αλουμινίου. Ένα ειδικό πτερύγιο με σύστημα βάρους εξαλείφει την εισροή αέρα στον κλίβανο όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση. Ένας μικρός κινητήρας με αισθητήρα θερμοκρασίας 0,8 kW. Σε μοντέλα πώλησης WPA-117k, WPA-120k, που διαφέρουν στα μεγέθη της βάσης.

Πού θα χρησιμοποιηθεί το εκχύλισμα "σαλιγκάρι";

Ο εξαερισμός των βιομηχανικών χώρων είναι μια ανάγκη που επιτρέπει τη διατήρηση της υγείας των εργαζομένων και τη διασφάλιση της συνέχειας του έργου του εργαστηρίου. Για να καθαρίσετε τον αέρα από διάφορες ακαθαρσίες, ροκανίδια μετάλλων και ξύλου, σκόνη και βρωμιά, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τα ισχυρά συστήματα εξαερισμού "κοχλία". Ο σχεδιασμός αυτών των εγκαταστάσεων περιλαμβάνει αρκετούς ανεμιστήρες διαφορετικής ισχύος και ως εκ τούτου το "σαλιγκάρι" μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιαδήποτε ρύπανση.

Αρχή λειτουργίας

Το όνομα της κουκούλας "σαλιγκάρι" προέρχεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και την εμφάνιση του εξαερισμού. Με τη μορφή του, μοιάζει πραγματικά με ένα στριμμένο πεζοδρόμιο. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι εξαιρετικά απλή. Βασίζεται στη φυγόκεντρη δύναμη, η οποία καθορίζεται από τον τροχό στροβίλου. Ως αποτέλεσμα, μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στον αγωγό αναρρόφησης, διέρχονται από το σύστημα καθαρισμού, επιστρέφουν στο δωμάτιο ή εκφορτώνονται έξω.

Είδη σαλιγκαριών

Οι κουκούλες - τα σαλιγκάρια μπορούν να διαφέρουν από την άποψη της πίεσης εργασίας. Κάθε είδος έχει τις δικές του συστάσεις για χρήση, συγκεκριμένα:

Ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης - μέχρι 100 kg / m2. Αυτές οι κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους. Είναι συμπαγή και δεν απαιτούν πρόσθετη εργασία για εγκατάσταση.
Ανεμιστήρες μεσαίας πίεσης - μέχρι 300 kg / m2. Για τέτοια συστήματα, η βιομηχανική χρήση είναι πραγματική. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τις διάφορες ακαθαρσίες.
Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης - μέχρι 1200 kg / m2. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι σε επικίνδυνες βιομηχανίες, σε εργαστήρια και βαφεία.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραγωγής, είναι δυνατή η αγορά μοντέλων πυρόσβεσης, ανθεκτικών στη διάβρωση ή ακόμη και έκρηξης. Η τιμή για τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη, αλλά η ασφάλεια στην παραγωγή πρέπει να είναι στην πρώτη θέση.


Επίσης, τα "σαλιγκάρια" μπορούν να χωριστούν σε εισροή και εκροή. Συνδυάζοντας δύο σαλιγκάρια διαφόρων τύπων σε ένα σύστημα, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης που όχι μόνο θα αφαιρεί μολυσμένες μάζες αέρα, αλλά και θα παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, αυτό το σύστημα εξάτμισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Περιορισμοί στη λειτουργία

Παρά τη δύναμη και την αξιοπιστία των βιομηχανικών "σαλιγκαριών", υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση τους. Έτσι, φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, στην καθημερινή ζωή που ονομάζονται "σαλιγκάρια", δεν συνιστώνται να εγκατασταθούν εάν:

 • Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν εναιωρήματα με κολλώδη σύσταση μεγαλύτερη από 10 mg / m3.
 • Στο δωμάτιο υπάρχουν σωματίδια εκρηκτικών ουσιών.
 • Η θερμοκρασία δωματίου είναι εκτός του εύρους -40 έως +45 ° C.

Επιπλέον, η αποτελεσματική χρήση του εξαερισμού «σαλιγκάρι» σε μεγάλους χώρους, στην καθημερινή ζωή, τέτοιες συσκευές είναι καλύτερα να βάλει στα φρέατα εξαερισμού, όπου έρχεται όλος ο αέρας εξαγωγής από το σπίτι.

Σκοπιμότητα της οικιακής χρήσης

Τις περισσότερες φορές για εξαερισμό «σαλιγκάρι» χρησιμοποιείται όλοι το ίδιο σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή στα εργαστήρια σπίτι κουφώματα, θάλαμοι ψεκασμού και ούτω καθεξής. Δ Άμεσα σε κατοικημένες περιοχές για την εγκατάσταση επαρκούς αερισμού δεν είναι σκόπιμο. Μετά από όλα, «σαλιγκάρι» - είναι άσχημο να δούμε και αρκετά διαστάσεων συσκευή, η οποία μπορεί να χαλάσει το συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας. Επιπλέον, αυτό το είδος του εξαερισμού είναι αρκετά δυνατά και οικιακή χρήση μπορεί να δημιουργήσει σημαντική δυσφορία.

Σαλιγκάρι με τα χέρια του

Για οικιακή χρήση, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό μόνοι σας. Φυσικά, ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι διαφορετικό από μια βιομηχανική εγκατάσταση, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά να εξοικονομήσει χρήματα για την αγορά του εξαερισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποιοτικό σαλιγκάρι μέσης χωρητικότητας σε εξειδικευμένα καταστήματα κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.Γι 'αυτό, για πολλούς, το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό.
Ο σχεδιασμός του σώματος ενός αυτο-κατασκευασμένου σαλιγκαριού περιλαμβάνει συχνά δύο μέρη - μια ζώνη για την τοποθέτηση του κινητήρα και μια ζώνη με φυσημένους λοβούς. Τα περισσότερα ανταλλακτικά θα πρέπει να αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά αυτά τα έξοδα θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό, τι αν αγοράσετε έτοιμο αερισμό. Έτσι, θα χρειαστείτε:

 1. Στέγαση. Μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατασκευών. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μεταλλικό προϊόν.
 2. Ο κινητήρας. Πωλείται στις αγορές και στα ηλεκτρικά καταστήματα.
 3. Πτερωτή. Μπορείτε να αγοράσετε στα καταστήματα ανταλλακτικών για ηλεκτρικές συσκευές.
 4. Ο ανεμιστήρας. Πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού.

Η δημιουργία μιας μονάδας αερισμού με τα χέρια σας αρχίζει με υπολογισμούς. Για να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό του σαλιγκαριού, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά την ισχύ και το μέγεθος του κινητήρα. Κατά την εγκατάσταση της συσκευής πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπιστία της βάσης του ανεμιστήρα και του πτερωτή. Με ισχυρά ρεύματα αέρα, αυτά τα εξαρτήματα μπορούν να χαλαρώσουν και να βγουν, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αλλοίωση του εξαερισμού. Όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του περιβλήματος, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα υλικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αυτοσυναρμολόγηση μιας τέτοιας κουκούλας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συγκεκριμένες γνώσεις. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η αυτοσυναρμολογημένη συσκευή είναι απολύτως ασφαλής, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την ορθότητα της συναρμολόγησης σας. Αν δεν έχετε τις δεξιότητες συναρμολόγησης ηλεκτρικών δομών, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή.

Νοκκί και εγώ

Για να διορθωθεί η κατάσταση θα βοηθήσει τους οπαδούς σιωπηλή, εγκατάσταση των οποίων μπορεί να γίνει από τους. Ανεμιστήρες με θόρυβο. Ρύθμιση VAZ 2131 εγκατάσταση του ανεμιστήρα, το θάλαμο ξήρανσης με τα χέρια τους. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι θάλαμοι με αυξημένη πίεση, στους οποίους λειτουργούν δύο ανεμιστήρες - αναγκάζοντας και πιπιλίζοντας.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Από την περιστροφή της λεπίδας του ανεμιστήρα μπορεί να διασκορπιστεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού η δύναμη του συμπαγούς δίσκου κόβεται με ψαλίδι, η οποία αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή.

Στη φωτογραφία, η πλευρική όψη δείχνει ότι η ένταση του περιβλήματος εισαγωγής αέρα δεν επαρκεί για τη σωστή τοποθέτηση του ανεμιστήρα. Ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι η σόμπα, αλλά και ο τρόπος θέρμανσης. Νομίζω ότι για να βρείτε έναν ανεμιστήρα βιομηχανικού εξαερισμού μικρού μεγέθους, πολλές κουκούλες δεν εξαντλούνται. Ανεμιστήρας μέσης πίεσης μέχρι 850 ppm 4000 cu.

Μπορείτε να βάλετε μια φωτογραφία του τόπου όπου ο άξονας του κινητήρα μπαίνει στο σαλιγκάρι, υπάρχει κάποιο είδος. Η κύρια έξοδος εδώ είναι σιωπηλοί ανεμιστήρες, ο όγκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 25 dB, το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από τον ψίθυρο. Σε απόσταση από τον ανεμιστήρα στην περιοχή ενός μέτρου, ακόμη και οι κινήσεις των λεπίδων που λειτουργούν στην κυκλοφορία του ανυψωτήρα δεν ακούγονται.

Η ικανότητα, χάρη στην οποία οι σιωπηλές συσκευές εξαερισμού εκτελούν την ήρεμη δραστηριότητα τους, εξηγείται από το σχεδιασμό τους. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία εγκατάστασης, την οποία μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ακολουθώντας τις οδηγίες. Μπορείτε να βρείτε άλλες παραλλαγές των τύπων συσκευών που παρέχουν την έξοδο και την κυκλοφορία αέρα από τους σωλήνες, τους οποίους μπορείτε να τοποθετήσετε μόνοι σας.

Τι συμβαίνει με έναν θορυβώδη ανεμιστήρα;

Επιπλέον, οι ανεμιστήρες καναλιών χρειάζονται ένα πρόσθετο πρόσθετο συνημμένο. Η αυτοματοποίηση αυτής της συσκευής είναι δύσκολη, δεν αλλάζει σε διαφορετικούς τρόπους, αλλά χρησιμεύει για να ρυθμίσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, διογκώνοντας αέρα στον θάλαμο καύσης και την ταχύτητα της αντλίας λαδιού.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του ανεμιστήρα και της παραγωγής του σαλιγκαριού

Οι κύριες δύο μονάδες που πρέπει να ελέγχονται είναι η κίνηση της αντλίας λαδιού (είναι ο κινητήρας από τον αυτόματο ρυθμιστή παραθύρου) και το σαλιγκάρι είναι ο ανεμιστήρας φυσητήρα. Τα καλώδια από τη θέση μεταγωγής φτάνουν στους δικούς τους ακροδέκτες 1/2/3 για αντίσταση. Σε αυτόν τον τρόπο, ο αέρας στον θάλαμο τροφοδοτείται 100% από το δρόμο και ψύχεται το ζωγραφισμένο τμήμα. Για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή της βαφής στο προϊόν, η απουσία διαζυγίου και η πρόληψη άλλων ελαττωμάτων στη βαφή, πρέπει να δημιουργηθούν σωστά σχεδιασμένες ροές αέρα στον θάλαμο.

Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα.

Κατασκευή ανεμιστήρων

Το όχημα άνω περίβλημα πρέπει να κάνει δύο κάθετη τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι, και θα πρέπει να διαγραφεί σπείρα εξάτμισης κάτω, έτσι, πρέπει να ανοίξει vozduhopritoka κάλυμμα. Μετά από ελαφρά θέρμανση του κελύφους του κοχλία με στεγνωτήρα μαλλιών, είναι απαραίτητο να συνθλίβεται έτσι ώστε το κάλυμμα του καλύμματος να κλείνει εύκολα. Εάν συνδέσετε τη λαμπτήρα πίεσης λαδιού έκτακτης ανάγκης παράλληλα με αυτήν που έχετε ήδη στη συσκευή, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αποσύνδεση διόδου.

Πιο συγκεκριμένα το ξέρω και σε αυτό και σε αυτό, αλλά τι θα είναι πιο αποτελεσματικό, να φτιάξουμε ένα άλλο κιβώτιο ή να βάλουμε περισσότερο ένα σωλήνα. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω ενός ρελέ, αλλά ο διακόπτης μπορεί να ληφθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό με δέκα μικροσκοπικές θέσεις. Το ντίζελ είναι θορυβώδες, δεν μου αρέσει αυτό, πολύ πιο χαϊδεύει την ακοή.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μεταφοράς

Ίσως αυτό είναι μέσω της χρήσης και της σωστής εγκατάστασης συσκευών εξαερισμού, ιδίως του αερισμού του αποχετευτικού συστήματος. Αυτό θα εξαλείψει τις οσμές και θα παράσχει το απαραίτητο μικροκλίμα στο σπίτι.

Δεν είναι μυστικό ότι ακόμα και ο βραδύτερος "κυκλοφορητής" του αέρα, οι φωτογραφίες του οποίου παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο, θα παράγουν ελάχιστο θόρυβο, παρά τις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών. Ο εξαερισμός του καναλιού πραγματοποιείται στο σωστό επίπεδο, παρά την απουσία θορύβου από τη συσκευή.

Άμεσα το σώμα, στην ποιότητα του οποίου χρησιμοποιείται ένα μονολιθικό πλαστικό προϊόν. Όσο καλύτερη είναι η στερεότητα της συσκευής, η οποία εξασφαλίζει την ανταλλαγή των κλιμακωτών αέρα, τόσο λιγότερος θόρυβος θα απελευθερωθεί. Ο αερισμός του καναλιού απαιτεί σχεδόν ένα κομμάτι κοσμήματος, μόνο αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε απόλυτα αθόρυβη λειτουργία της μονάδας σε υψηλό επίπεδο απόδοσης των καθορισμένων λειτουργιών.

Διαφέρει από το ότι η κατεύθυνση του αέρα ανύψωσης συμπίπτει με τον άξονα περιστροφής του δρομέα του κινητήρα, γεγονός που προκαλεί την κίνηση των λεπίδων της συσκευής. Αυτή είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή καθημερινής ζωής. Εάν το διαμέρισμα διαθέτει αγωγό εξαερισμού που επιτρέπει στον αέρα να ρέει μέσα ή έξω από τους σωλήνες, αυτή η μονάδα δεν απαιτεί αγωγούς αέρα. Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την έκδοση υπάρχει μια ορισμένη δόνηση, ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να ονομάζεται τελείως αθόρυβη.

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο. Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα.