Σπιτάκι για τα ζώα - αποχρώσεις του σχεδιασμού

Όταν υπάρχει η επιθυμία να περιέχουν ζώα και πουλιά, υπάρχει ανάγκη για την οικοδόμηση ενός κτιρίου για τη διαμονή τους. Η ανέγερση ενός υπόστεγου δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Σχετικά με τα υλικά για την κατασκευή ενός αχυρώνα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη στην κατασκευή, θα συζητηθούν στο άρθρο.

Ένα υπόστεγο για ζώα και πουλιά, αν και μια απλή κατασκευή, αλλά η κατασκευή του πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά. Επιλέγοντας ένα μέρος, πρέπει να συμμορφώνεστε με ορισμένες προϋποθέσεις:

 • τοποθετήστε στο βάθος του χώρου σε απόσταση τουλάχιστον 12 μέτρων από κτίρια κατοικιών, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς υγιεινής.
 • να μιλήσουν με τους γείτονες για την πρόθεσή τους να αποφύγουν τις συγκρούσεις στο μέλλον, ακόμη και αν πληρούνται οι υγειονομικές προδιαγραφές ·
 • Συνιστάται να επιλέξετε ένα μέρος στο λόφο, έτσι ώστε η βροχή και το λειωμένο νερό να μην θερμαίνουν το υπόστεγο.
 • να έχουν καλύτερη κατασκευή από τα παράθυρα προς τα νότια, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερο φως και θερμότητα.

Ένα μέρος για έναν αχυρώνα είναι καλύτερα να επιλέξετε σε ένα λόφο

Το έργο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, αξιοποιώντας τις συμβουλές μας. Κατά το σχεδιασμό ενός αχυρώνα, εξετάστε πόσο χώρο απαιτείται για κάθε είδος ζώων και πτηνών. Οι σύγχρονοι κανόνες της zootechny απαιτούν κάθε είδος ζωντανών πλάσματα να στεγάζεται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Μια σημαντική πτυχή του σχεδιασμού είναι η επιλογή της κατασκευής υπόστεγων, των υλικών για την ίδρυση, των τοίχων, της οροφής.

Για τα υπόστεγα υλικά κατάλληλα με επαρκή αντοχή, που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, εύκολο να εργαστεί, φθηνά. Μεταξύ των υλικών που διατίθενται πίνακες, είναι κατάλληλα για όλες τις παραμέτρους. Από αυτά, μπορείτε να χτίσετε έναν αχυρώνα εντελώς. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σανίδες από καπλαμάδες, χωρίς να είναι φθηνές. Εάν τα οργανώσετε με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το κτίριο θα φαίνεται πολύ όμορφο. Ακόμα φθηνότερη πλάκα, αλλά με αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε το φλοιό.

Σε περιπτώσεις με υπόστεγα, η πολύ δημοφιλής κατασκευή της κατασκευής πλαισίου

Οι ιδιωτικοί προγραμματιστές γνωρίζουν πολύ καλά την κατασκευή πλαισίων, αν και συχνά δεν υποπτεύονται ένα τέτοιο όνομα. Αλλά δεν χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο αχυρώνα από ένα μπαρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρή σανίδες, ακόμη και που χρησιμοποιούνται. Σκελετός ρίχνει μερικές φορές για χάρη της ομορφιάς που καλύπτεται με κόντρα πλακέ ή OSB. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι παρόμοιο και παρόμοιο υλικό απολέγεται στην ύπαιθρο. Πρέπει να προετοιμαστεί και να βαφτεί. Μερικές φορές καθώς η χρήση του δέρματος είναι προφίλ, αλλά χρειάζεται ένα ενισχυμένο πλαίσιο.

Κατά την επιλογή ενός υλικού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κλίματος, έτσι ώστε η θερμοκρασία στον αχυρώνα το χειμώνα να μην πέσει κάτω από -2 °, και το καλοκαίρι - πάνω από + 27 °.

Στην κατασκευή των υπόστεγων κεφαλαίων, ειδικά για τα ζώα, χρησιμοποιούνται μπλοκ τούβλου ή αφρού. Είναι λιγότερο ανθεκτικό από το τούβλο, αλλά εδώ δεν έχει σημασία. Τα υπόστεγα τούβλων κατασκευάζονται ευκολότερα και φθηνότερα. Το χειμώνα είναι θερμότερο σε αυτό από ό, τι σε τούβλο, και το καλοκαίρι δεν παίρνει πολύ ζεστό. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε στο έδαφος, ένα ελαφρύ κτίριο είναι χτισμένο σε μια στήλη θεμέλια.

Η τοποθέτηση ξεκινά από το τσιμέντο, τρεις κάτω σειρές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μίγμα κόλλας για αεριωμένο σκυρόδεμα. Το βάρος των τοίχων είναι πολύ μικρό, το κατακόρυφο φορτίο είναι αδύναμο και ένας ισχυρός πλευρικός άνεμος μπορεί να καταστρέψει την τσιμεντοκονία των ανώτερων σειρών, γι 'αυτό και χρησιμοποιείται κόλλα. Οι τοίχοι της κόλλας θα εκδιωχθούν βαθμιαία: πρώτα το τρίτο μέρος σε ύψος, περιμένετε να πιάσετε, στη συνέχεια ένα άλλο τρίτο, πάλι να το δώσετε να σταθεί.

Σχεδιάζοντας την κατασκευή ενός χώρου για τη συντήρηση μικρών ζώων και πτηνών, λαμβάνουμε υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά. Για να καθορίσουμε το μέγεθος, σχεδιάζουμε πόσους στόχους θα διατηρήσουμε. Για την κανονική ανάπτυξη του κάθε ατόμου, απαιτείται μια συγκεκριμένη περιοχή: 1 m 2 μπορεί να φιλοξενήσει 4-5 κεφαλές ορνίθων, όχι περισσότερες από 2 γαλοπούλες. Οι πάπιες και οι χήνες για ένα κεφάλι χρειάζονται 2 m 2. Κάθε μεμονωμένο κουνέλι πρέπει να φυλάσσεται σε χωριστή κυψέλη 115 × 65 × 60. Το ελάχιστο μέγεθος ενός χώρου για μια κατσίκα είναι 4 m 2.

Τα υπόστεγα για κοτόπουλα και γαλοπούλες διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος

Η δομή του αχυρώνα για τα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες δεν διαφέρει πολύ, εκτός από το μέγεθος των φωλιών και κούρνιες. Δεδομένου ότι οι γαλοπούλες είναι θερμοφιλικές, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απομόνωση του υπόστεγου έτσι ώστε να μην καταψύχονται το χειμώνα. Τα κοτόπουλα θα μεταφέρονται όλο το χρόνο όχι μόνο με σωστή διατροφή, αλλά και με καλό φωτισμό, συν τις θερμοκρασίες το χειμώνα. Σε ένα μικρό νοικοκυριό είναι αρκετά κατάλληλο τύπος πουλερικών.

Το ίδρυμα είναι καλύτερο να κάνει μια ζώνη από σκυρόδεμα, θα εμποδίσει τον τρόπο των τρωκτικών, που μπορούν να επιτεθούν σε πτηνά, ειδικά σε νέους. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ελαφριά κατασκευή καθιστά αρκετά βαθιά 25 εκατοστά. Σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος χωρίς θεμέλια, αλλά στη συνέχεια το κάτω μέρος των στηρίγματα τοίχων με κασσίτερο για να το προστατεύσει από τα τρωκτικά. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από στήλες διαμέτρου 10 cm, στερεωμένο σε πλαίσιο δοκών ή ισχυρών σανίδων που τοποθετούνται πάνω στη βάση πάνω από το υλικό κατασκευής στέγης. Αν το υπόστεγο δεν έχει θεμέλια, τα τούβλα που έχουν υποστεί επεξεργασία από τον πυθμένα σε 1 m βυθίζονται στο έδαφος.

Επεκτείνουμε τα ράφια με μπλοκ ή σανίδες οριζόντια και, για μεγαλύτερα μεγέθη, στερεώνετε τους διαχωριστές διαγώνια μεταξύ των στύλων. Από έξω, το κτίριο καλύπτεται με οποιοδήποτε διαθέσιμο υλικό. Εάν ο αχυρώνας σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, είναι μονωμένος από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και πριονίδι ή τύρφη. Από τη νότια πλευρά κάνουμε αρκετά παράθυρα και μια πόρτα που είναι καλά κλειστή και σταθερή. Για τα κοτόπουλα κάτω από το παράθυρο κανονίζουμε ένα φρεάτιο, το ύψος του από το πάτωμα είναι 0,4 μ.

Η βάση, ακόμη και το σκυρόδεμα, καλύπτεται με σανίδες. Η οροφή είναι μονόχρωμη και παρέχει επαρκή κλίση για την αποστράγγιση του νερού. Τοποθετούμε τις δοκούς στο πλαίσιο, ράφουμε την οροφή από το κάτω μέρος, τα κενά μεταξύ των δοκών είναι μονωμένα με υαλοβάμβακα, καλάμια, άχυρο. Κάνετε το κιβώτιο, το βήμα μεταξύ των σανίδων εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό στέγης. Καλύψτε την οροφή, χρησιμοποιήστε σχιστόλιθο ή υλικό στέγης. Μην ξεχνάτε τον εξαερισμό που διέρχεται από την τρύπα στην οροφή και την οροφή. Κάνουμε το σωλήνα εξαερισμού από τις σανίδες, έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται η συμπύκνωση.

Για χήνες, πάπιες, κουνέλια, κατσίκες, ο ίδιος αχυρώνας θα ταιριάζει με μικρές αλλαγές μέσα. Τα κοτόπουλα, οι γαλοπούλες κάνουν τις κουκούλες, τις χήνες και τις πάπιες σε μια βαθιά στρωμνή πάνω από το πάτωμα σανίδων. Εξοπλίζουμε τα πουλιά με φωλιές, τοποθετούμε τροφοδότες, πίνουμε. Το δωμάτιο για κατσίκες γίνεται ξηρό, ζεστό, με καλό εξαερισμό. Το δάπεδο είναι απαραιτήτως ξύλινο, με κλίση για την αποστράγγιση του υγρού. Εάν η βάση είναι σκυρόδεμα, σηκώστε το πάτωμα κατά 20 εκατοστά. Τα κατσίκια θέλουν να ανέβουν στο ύψος, φροντίζουμε έναν καναπέ 70 εκατοστά από το πάτωμα.

Υπόστεγα, όπου θα φυλάσσονται μεγάλα ζώα και χοίροι, είναι καλύτερο να κάνουμε κεφάλαιο, καθώς τα ζώα ζυγίζουν πολύ, έχουν μεγάλη δύναμη. Το καλύτερο υλικό είναι τούβλο, μπλοκ αφρού, ξύλο. Επιτρέπεται η κατασκευή ενός τύπου πλαισίου, αλλά ενισχυμένη, αναγκαστικά σε μια βάση κορδέλας. Στους τοίχους των κυττάρων για τους χοίρους σε ένα υπόστεγο επιπρόσθετα ενισχυθεί παχιά σανίδες, όπως τα ζώα αρέσει να καρφώσει. Η περιοχή του κυττάρου είναι 5 m 2 ανά κεφαλή. Για μια αγελάδα, ένας ταύρος θα χρειαστεί μέχρι 6 m 2.

Το υπόστεγο για τους χοίρους και τις αγελάδες κάνει περισσότερα κεφάλαια

Η κατασκευή ενός αχυρώνα δεν είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την ανέγερση άλλων χώρων. Για το υπόγειο, σκάβοντας μια τάφρο 0,8 μ. Βαθιά, ρίχνει σκυρόδεμα, οδηγώντας έξω από τη βάση. Για την ανέγερση τοίχων, εφαρμόζουμε την τεχνολογία που αντιστοιχεί στο επιλεγμένο υλικό. Μια μονόχωρη οροφή παρέχει καλύτερο αερισμό, αλλά εάν σχεδιάζεται ένας αχυρώνας πάνω από τον αχυρώνα, κάντε το γκαζόν.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής ενός υπόστεγο για τις αγελάδες και τους ταύρους, πρώτα απ 'όλα, στη συσκευή ενός εσωτερικού μέρους μιας θέσης. Το ύψος από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο είναι 2,5 μ., Για ένα ενήλικο ζώο πρέπει να υπάρχει όγκος 30 m 3. Ο φωτισμός πρέπει να είναι καλός - τα παράθυρα είναι υποχρεωτικά. Τα βοοειδή στεγάζονται σε ατομικούς στάβλους, το μήκος τους εξαρτάται από το μέγεθος των ζώων και είναι συνήθως 1,4-1,8 μ από σανίδες δαπέδου, καλύτερα σφιχτά συμπιέζεται βάση Adobe επί της οποίας τοποθετούνται δοκούς, μεταξύ μόνωση -. Σκωρία. Προσθέτουμε σανίδες με μια προκατάληψη προς την υδρορροή.

Το καλύτερο υπόστεγο θα αποδειχθεί ελάχιστα χρήσιμο χωρίς ένα σωστό σύστημα αποχέτευσης. Από τα ούρα των αγελάδων, αν είναι μακρά στο δωμάτιο, τα επιβλαβή αέρια απελευθερώνονται στα ζώα. Ο αποχετευτικός αγωγός είναι κατασκευασμένος σε μορφή υδρορροής πλάτους 30 cm, ώστε να καθαρίζεται εύκολα με ένα συμβατικό φτυάρι. Βγαίνει μέσα από τον τοίχο πίσω από τον οποίο βρίσκεται η χωματερή. Ο πίσω τοίχος είναι εξοπλισμένος με θερμαινόμενη ηλιοροφή για την απομάκρυνση της κοπριάς. Μέσω της οροφής σε ύψος 0,6 μ. Πάνω από την οροφή, τραβάμε ένα σωλήνα αερισμού από τις σανίδες 25 × 25 cm με το καπάκι κάτω για να ρυθμίζουμε τη ροή του αέρα.

Οι στάβλοι για τα μεγάλα οικόσιτα ζώα θα πρέπει να έχουν πλάτος 1,1 m, μπροστά να τακτοποιούν μια γούρνα, που βλέπει στα παράθυρα. Κάνουν μια περιοχή σε σχέση με το φύλο του 1:10. Δεν τοποθετούμε τον τροφοδότη κοντά στον εξωτερικό τοίχο, αλλά αφήνουμε ένα μέτρο πέρασμα μπροστά. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή τα μεγάλα ζώα, αναπνέοντας, εκπέμπουν υγρασία σε ποσότητες τέτοιες που συμβαίνει συμπύκνωση στους τοίχους, εμφανίζεται υγρασία. Εάν το μέτωπο της σκάφης προγραμματίζεται να οργανώσει ένα κλουβί για τον μόσχο, αυξάνουμε το πλάτος του περάσματος. Πίσω από την υδρορροή οργανώνουμε μια δίοδο εργασίας με δάπεδο από σκυρόδεμα, πέτρα ή τούβλο.

Είναι καλύτερα να κρατήσετε τους χοίρους σε δύο αχυρώνες - το χειμώνα και το καλοκαίρι. Χειμώνας - καλά μονωμένα, δεν απαιτούνται παράθυρα. Το ύψος είναι μικρό, αλλά για εύκολη πρόσβαση. Τα κύτταρα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή από καλά τοποθετημένες σανίδες, διαφορετικά οι χοίροι θα βρουν γρήγορα ρωγμές, θα αρχίσουν να καρφώνουν το ξύλο. Τα δάπεδα είναι καλύτερα σκυρόδεμα, σύντομα θα βγουν από το ξύλο. Για να ξεκουραστούν τα χοιρίδια, φροντίστε για λίγο κρεμασμένα ξύλινα κρεβάτια. Η οροφή είναι πεζοδρόμια, μονωμένα για χειμερινό υπόστεγο. Ο εξαερισμός, η αποχέτευση είναι υποχρεωτικά.

Όπως είδατε, η κατασκευή ενός αχυρώνα για καθαρισμό είναι πολύ απλή και φθηνή. Όλη η δουλειά μπορεί να γίνει μόνος σας, ακόμη και χωρίς οικοδομική εμπειρία.

Πώς να χτίσετε ένα υπόστεγο για τα ζώα εκμετάλλευσης

Μια αυξανόμενη προτίμηση τώρα δίνεται στα φυσικά τρόφιμα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα λαχανικά και τα φρούτα, αλλά και για τα πουλερικά και το κρέας. Η εκτροφή κοτόπουλων και χοίρων στο σπίτι ήταν ένα επίκαιρο ζήτημα. Προκειμένου οι άνθρωποι να αποκτήσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα κατοικίδια ζώα δεν μπορούν να τρώνε, πρέπει να ζουν σε άνετα κτίρια. Πώς να τα κάνετε άνετα και ποιο υλικό να επιλέξετε για την κατασκευή;

Πώς να φτιάξετε έναν αχυρώνα για τον εαυτό σας

Για να δημιουργήσετε το σωστό κοτόπουλο, πρέπει πρώτα να προγραμματιστεί. Δεν χρησιμοποιούν ακριβά οικοδομικά υλικά, το κύριο πράγμα είναι ότι είναι ξηρό και ζεστό.

Σίγαση και θέση στην περιοχή

Ένας αχυρώνας για τα κοτόπουλα βρίσκεται σε ένα λόφο, για να εξασφαλιστεί η εκροή βροχής και το νερό τήξης, ζεσταίνοντας σε ζεστό καιρό. Πρέπει να είναι μακριά από το σπίτι για να περιορίσει την είσοδο δυσάρεστων οσμών.

Αποφασίστε σχετικά με τον αριθμό των ατόμων για να υπολογίσετε την περιοχή της μελλοντικής κατασκευής - κατά 1 τετραγωνικό μέτρο. 4 κοτόπουλα τοποθετούνται.

Το μήκος και το πλάτος του coop εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο στην περιοχή στην οποία σχεδιάζεται η κατασκευή. Η κύρια κατοικία είναι χτισμένη σε ορθογώνιο σχήμα και τοποθετείται έτσι ώστε τα παράθυρά της να βλέπουν προς τα νότια, διότι η διάρκεια του ημερήσιου φωτός επηρεάζει την παραγωγικότητα του πουλιού. Είναι απαραίτητο να έχετε μια παιδική χαρά.

Το έργο υπόστεγο μπορεί να δημιουργηθεί ανεξάρτητα, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σχέδια και φωτογραφίες από γεωργικά περιοδικά ή το Διαδίκτυο.

Υλικό και εργαλεία

Η ποσότητα των υλικών εξαρτάται άμεσα από το πόσο προγραμματίζεται η προσεκτική κατασκευή. Τυπικός κατάλογος δομικών υλικών:

 • μίγμα τσιμέντου με άμμο και χαλίκι.
 • άκρη και όχι άκρη πίνακα, ή τούβλα?
 • υλικό για στέγες - υλικό στέγης ή σχιστόλιθο?
 • μόνωση (αν ο αχυρώνας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα).

Κατά την επιλογή των ανοιγμάτων υλικά τοίχο, διάταξη οροφής, παραθύρων και πορτών πρέπει uchity¬vat κλιματική ζώνη, για να παράσχει την θερμοκρασία δωματίου από -2 ° έως + 27 ° C. Σε αυτές τις φυσικώς αποδεκτές ταλαντώσεις θα είναι ευκολότερο να διατηρηθεί το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.

Ειδικά εργαλεία δεν απαιτούνται, το συνηθισμένο σύνολο για την κατασκευή θα κάνει.

Οδηγίες. Πώς να χτίσετε ένα υπόστεγο σκελετού για τα κοτόπουλα

Με τι αρχίζει η κατασκευή, και σε ποια ακολουθία θα λειτουργήσει, θα εξετάσουμε στην οδηγία.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα ίδρυμα

Πριν δημιουργήσετε ένα ίδρυμα, πρέπει να προσδιορίσετε ακριβώς το μέγεθος του coop. Χρησιμοποιώντας μια ταινία και 4 μεταλλικούς γάντζους, σημειώστε την επιλεγμένη περιοχή - στις γωνίες της μελλοντικής κατασκευής, τοποθετήστε τις ράβδους. Μετά από αυτό, ένα πυκνό νήμα είναι τοποθετημένο πάνω τους πάνω από το έδαφος.

Στη θέση της μελλοντικής βάσης, αφαιρέστε 25-30 cm από το ανώτερο στρώμα του εδάφους, ρίξτε ένα αυλάκι με σκυρόδεμα. Ένα τέτοιο θεμέλιο δεν είναι μόνο ισχυρό, αλλά επίσης θα χρησιμεύσει ως μια καλή προστασία εναντίον μικρών θηρευτών που επιτίθενται σε ένα πουλί. Εάν δεν παρέχεται - είναι απαραίτητο να περικλείονται υπόστεγα με μεταλλικά φύλλα από το εξωτερικό.

Julia Petrichenko, Expert

Πώς να κάνετε έναν τοίχο υπόστεγο

Ένα πλαίσιο κατασκευάζεται από ξύλινους στύλους διαμέτρου 10 cm. Ο σκελετός είναι θαμμένος στο έδαφος σε βάθος 70cm και το τμήμα που βρίσκεται κάτω από το έδαφος καλύπτεται δύο φορές με ένα στρώμα ασφάλτου 50 εκατοστών.

Στα σκελετά πλαισίων καρφωμένες ράβδους με διατομή 5 * 5 cm, φαίνεται μια αρκετά ισχυρή και σταθερή κατασκευή. Στη συνέχεια ξεκινήστε το δέρμα από έξω. Αν ο αχυρώνας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και κατά την ψυχρή εποχή, υπάρχει μια πυκνή μόνωση μεταξύ των τοίχων του πλαισίου, αν μόνο το καλοκαίρι - ένα στρώμα από χαρτόνι.

Το χάσμα μεταξύ του δέρματος είναι γεμάτο με πριονίδι ή τύρφη.

Μέσα στους τοίχους, κάντε πολλά παράθυρα για ανεμπόδιστη ηλιακή ακτινοβολία. Σε υψόμετρο 30-40 cm από το πάτωμα, τοποθετήστε ένα παράθυρο κάτω από το παράθυρο. Εισάγετε το υπόστεγο στη νότια πλευρά, εγκαταστήστε μια συμπαγή πόρτα που θα κλείσει καλά.

Το πάτωμα δεν πρέπει να αφήνεται από σκυρόδεμα, να το καλύπτει με μια σανίδα. Το καλοκαίρι πρέπει να καλύπτεται με πριονίδι για να απομακρυνθεί η υπερβολική υγρασία. Για την καταπολέμηση των βακτηρίων, τα τοιχώματα από το εσωτερικό τους είναι λευκασμένα με ασβέστη.

Σκεπή στέγης για κοτόπουλα

Πάνω από το πλαίσιο, εγκαταστήστε τις δοκούς για την οροφή. Θα πρέπει να προεξέχουν 40-50 cm πέρα ​​από τη δομή. Ζεσταίνουμε με ξηρά καλαμάρια, άχυρο ή γυαλί. Μην ξεχνάτε τον εξαερισμό στην οροφή. Κατασκευάστε το καλύτερα από τα διοικητικά συμβούλια, δεν θα δίνουν συμπύκνωση. Για το χειμώνα, ο ξύλινος σωλήνας πρέπει να είναι καλά σφραγισμένος.

Καλύψτε την οροφή με σχιστόλιθο ή χαρτί στέγης για να αποφευχθεί η πιθανότητα διαρροής.

Βίντεο. Δημιουργία ενός αχυρώνα για τα κοτόπουλα

Πώς να οικοδομήσουμε ένα coop που προτείνουμε να εξετάσουμε στο παρακάτω βίντεο.

Πώς να χτίσετε ένα υπόστεγο για τους χοίρους

Αγοράζοντας χοιρινό κρέας στην αγορά, παίρνουμε συχνά τους κινδύνους - δεν είναι γνωστό ποιος χοίρος έτρωγε, τι έπεφτε και ποια πρόσθετα γεμάτο. Θέλετε να είστε σίγουροι για την ποιότητα του κρέατος - να μεγαλώσετε τον εαυτό σας. Πρώτα απ 'όλα, φροντίστε για τη διευθέτηση της κατοικίας γι' αυτήν.

Το σχήμα και η θέση του αχυρώνα στην περιοχή

Για τα χοιρίδια μεγαλώνουν και δεν τραυματίζονται, το γουρουνάκι πρέπει να αποτελείται από δύο μέρη. Η πρώτη κατασκευή είναι μια πρωτεύουσα κατασκευή, εκεί οι χοίροι θα ζουν το χειμώνα, και ο δεύτερος - για καλοκαιρινή συντήρηση. Τοποθετήστε την τοποθεσία για τη θέση της επιλέγοντας μακριά από το σπίτι, έτσι ώστε να μην φθάσει στα διογκώματα που προέρχονται από τους χοίρους.

Τι είναι καλύτερο να χτιστεί ένα υπόστεγο για τα χοιρίδια

Οι κτηνοτρόφοι κατασκευάζονται καλύτερα από τούβλα ή επιπλέον καλύπτονται από το εσωτερικό με ένα παχύ στρώμα ξύλου. Οι χοίροι έχουν τη συνήθεια να τσακίζουν συνεχώς τρύπες στους τοίχους, ό, τι και αν είναι.

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά:

 • τσιμέντο, θρυμματισμένη πέτρα, άμμο για χύτευση θεμελιώσεων,
 • επένδυση ή tes?
 • σχιστόλιθος.
 • θερμομονωτικές επικαλύψεις.

Αν τα πάντα είναι στα χέρια σας - μπορείτε να ξεκινήσετε με ασφάλεια την κατασκευή ενός pigsty.

Πώς να χτίσετε ένα υπόστεγο για τους χοίρους

Η κατασκευή ενός υπόστεγου για τους χοίρους είναι μια επίπονη επιχείρηση, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Ακολουθήστε την ακολουθία των ενεργειών, και το pigsty θα ζεσταθεί και ζεστό.

Ίδρυμα και δάπεδο

Μετρώντας την περιοχή, να θυμάστε ότι ένα κεφάλι πρέπει να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 5 τετραγωνικά μέτρα. μ. Οι αγριόχοιροι και οι χοιρομητέρες δεν μπορούν να βρίσκονται στην ίδια μηχανή, αξίζει επίσης να εξεταστεί.

Στην αρχή της κατασκευής ενός υπόστεγου κεφαλαίου για χειμωνιάτικη στέγαση των ζώων, πρέπει να χυθεί ένα καλό θεμέλιο. Τα περιγράμματά του υποδεικνύονται μέσω πασσάλων και σχοινιών.

Για ένα τόσο βαρύ ζωντανό πλάσμα, είναι κατάλληλο ένα κορδόνι με κορδέλα, για το οποίο απαιτείται να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ενίσχυσης. Τοποθετείται σε βάθος περίπου 70 cm και ανεβαίνει πάνω από το έδαφος κατά 30 cm.

Το δάπεδο στο υπόστεγο για χοίρους δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται υπό την επίδραση των λυμάτων και των σκαμπό. Ξύλινα δάπεδα, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά, είναι μια κακή επιλογή. Αυτός απορροφά όλη την υγρασία, οι χοίροι συνεχώς μασούν. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να αφήσετε το δάπεδο σκυρόδεμα. Γεμίστε το με μια κλίση, παρέχοντας ένα νεροχύτη όλων των αποβλήτων. Στον χοίρο δεν παγώνει, πολλές παλέτες ή καταστρώματα άχυρου μπορούν να εγκατασταθούν κατά μήκος της περιμέτρου του υπόστεγου.

Συχνά στο πάτωμα βρισκόταν μια γούρνα από τούβλα. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε αυτό στο χοιρινό σας, γεμίστε τα τούβλα με μια λύση και τρίψτε προσεκτικά τις προεξοχές, αλλιώς ο χοίρος θα το αποσυναρμολογήσει.

Οι τοίχοι πρέπει να τοποθετηθούν από τη σκωρία ή το τούβλο, οι ξύλινοι θα γκρεμιστούν πολύ γρήγορα από τους χοίρους. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους εσωτερικούς τοίχους να προστατεύονται με ξύλινες ασπίδες - μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν και οι τοίχοι θα διατηρηθούν.

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τούβλα από άχυρο και πηλό. Από αυτό το μίγμα σχηματίζονται μπλοκ και ξηραίνονται στον ήλιο. Μετά την ανέγερση των τοίχων, το υλικό αυτό καλύπτεται με οπλισμό και εφαρμόζεται επίστρωση τσιμέντου από πάνω. Η θέρμανση των τοίχων αυτών δεν απαιτεί.

Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε ψηλούς τοίχους, το κύριο πράγμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για τον καθαρισμό και τις απαραίτητες επισκευές.

Μην ξεχνάτε τα παράθυρα για τον αερισμό του κτιρίου. Τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει βύθισμα στο χοιρινό, στο οποίο οι χοίροι είναι πολύ ευαίσθητοι. Μην τα κάνετε πολύ μεγάλα - οι χοίροι δεν τους αρέσει το έντονο φως.

Η οροφή και η οροφή του αχυρώνα

Η οροφή στο χειμωνιάτικο δωμάτιο μπορεί να μονωθεί με υαλοβάμβακα ή πολυστυρένιο, είναι αρκετά ελαφρύ υλικό - το φορτίο στο θεμέλιο δεν θα δημιουργηθεί και η θερμότητα θα διατηρηθεί καλά.

Η οροφή είναι μονόπλευρη, είναι απλή στην εκτέλεση και προστατεύει αξιόπιστα το χοιρινό από τη διαρροή. Η σοφίτα δεν είναι απαραίτητη για να τακτοποιήσει, γιατί λόγω της αυξημένης υγρασίας στον αχυρώνα, όλα θα εγκατασταθούν στη σοφίτα, η οποία οδηγεί σε περιττή σήψη. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σύστημα εξαερισμού ή εξαερισμού.

Γουρουνάκι

Ο καλοκαιρινός φράκτης για τους χοίρους είναι χτισμένος από ένα πυκνό κέδρο, το οποίο είναι γεμισμένο σε κολόνες κολλημένους κατά μήκος της περιμέτρου. Δεν πρέπει να υπάρχουν ρωγμές σε αυτό, έτσι ώστε να μην μπορούν να γκρεμίζονται από τα ζώα πια. Ακόμα για τα τείχη της πένας χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό μεταλλικό πλέγμα.

Σε καλό καιρό, οι χοίροι μπορούν να περάσουν εκεί όλο το εικοσιτετράωρο. Ο καθαρός αέρας έχει μια καλή επίδραση στην υγεία τους και σας επιτρέπει να πάρετε ποιοτικό κρέας.

Βίντεο. Πώς να φτιάξετε ένα υπόστεγο για τους χοίρους Σας παρουσιάζουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο για το πώς μπορείτε να φτιάξετε τον εαυτό σας

Σπιτάκι για ζώα

Τα κατοικίδια και τα πουλιά απαιτούν όχι μόνο ένα ζεστό και άνετο δωμάτιο, αλλά και κάποιες συσκευές για φυσιολογική ζωή. Ο εξοπλισμός του χώρου με τις ανάγκες των κατοίκων του είναι πολύ απλός.

Πώς να φτιάξετε ένα κοπάδι για τα κοτόπουλα

Μέσα στο κοτέτσι κοτόπουλου, τοποθετήστε ορθογώνια κότες. Τοποθετήστε τα κατά μήκος των τειχών, κατά προτίμηση κοντά στο παράθυρο. Όταν δεν υπάρχει φυσικό φως, τοποθετήστε τις τεχνητές πηγές φωτός πάνω από τις κούρνιες. Αρκετά θα είναι 40-60 watts για έναν μόνο λαμπτήρα.

φωλιές Positioning είναι στο ίδιο επίπεδο των 50-60 cm από το δάπεδο. Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο. εγκάρσια ράβδο μήκους εξαρτάται από τον αριθμό των ορνίθων - Για κάθε 20 εκατοστά απομακρυνθούν απο το τμήμα ράβδου κουρνιάσματος 5 * 5 * 4 cm ή 6 γύρο εκατοστά μακριά από τα άκρα του ξύλου, έτσι ώστε το κοτόπουλο είναι τραυματίες πόδι...

Για να κάνετε ένα κοπάδι για κοτόπουλα είναι απαραίτητο:

 • 4 σανίδες ορισμένου μεγέθους που πρέπει να στερεωθούν σε ορθογώνιο πλαίσιο.
 • κάτω από τον κορμό με μεταλλικό φύλλο ή οποιοδήποτε ξύλινο πλαίσιο.
 • Το πλέγμα, το οποίο θα συλλέγει τα απορρίμματα, θα συνδέεται με λεπτούς ράβδοι σε όλη την περίμετρο.
 • στην παλέτα να στερεώσετε το ράφι για μια αφαιρούμενη πέρκα (είναι ευκολότερο να πλύνετε και να καθαρίσετε την εγκάρσια μπάρα).
 • Σε ένα κουτί είναι απαραίτητο να ρίχνουμε πριονίδι.

Το πλέγμα διαλέγει ισχυρό και μεγάλο, έτσι ώστε το πόδι κοτόπουλου να μην μπορεί να μπερδευτεί εκεί. Καθαρίστε το κουτί συνιστάται μία φορά την εβδομάδα, και πάλι η πριονίδι δεν θα είναι σε θέση να συγκρατήσει τη μυρωδιά.

Εξοπλίζουμε τις φωλιές για στρώματα

Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 • ξύλινο φύλλο πάχους 10 mm.
 • κατσαβίδι και ηλεκτρικό παζλ?
 • ξύλινη δοκός 2,5 * 2,5 cm;
 • νύχια.

Η φωλιά για τη όρνιθα όρνιθα πρέπει να είναι 25x35x30-35 cm.

 1. Κόψτε παζλ ορθογώνια κομμάτια μέτρησης 40 * 15 εκ. Αυτό θα είναι η βάση για 4 τοίχους της υποδοχής. Για να προσδιορίσετε τον απαιτούμενο αριθμό ορθογωνίων, πρέπει να προσδιορίσετε πόσες φωλιές χρειάζεστε και να το πολλαπλασιάσετε κατά 4.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να συλλέξετε τα ορθογώνια σε μία υποδοχή.
 3. Ο πυθμένας του κουτιού είναι κατασκευασμένος από τετράγωνο 40 * 40 εκ. Συνδέεται στον πυθμένα.
 4. Ακολουθήστε προσεκτικά τη στερέωση στις γωνίες, σε αυτά τα σημεία είναι πιο ευάλωτη.

Σε ένα μέρος μπορεί να φέρει αυγά, πολλά κοτόπουλα, αλλά ο αριθμός τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4.

Γεμίστε τη φωλιά με ελαστική ή δρυς πριονίδι, λιγότερο συχνά άχυρο, 1/3. Τέτοια πριονίδια είναι βαρύτερα από το άχυρο και το κοτόπουλο είναι πιο δύσκολο να τα πετάξει έξω από το κουτί.

Φωλιές είναι τοποθετημένες σε ειδικές βάσεις ή στον τοίχο. Δεν μπορούν να συνδεθούν με το γυμνό τοίχωμα ενός κοτόπουλου, διαφορετικά σύντομα θα καταστούν άχρηστα. Βιδώστε το χαρτόνι και ήδη στερεώστε τις έτοιμες θέσεις για τις όρνιθες.

Κάνουμε τροφοδότες και πότες για τους χοίρους

Για να εξασφαλιστεί ότι τα χοιρίδια μεγαλώνουν και μεγαλώνουν γρήγορα, τα τρόφιμά τους θα πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένα. Ένας τροφοδότης και ένα μπολ για κατανάλωση μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκονται κοντά σας.

Για να φτιάξετε έναν τροφοδότη, ο οποίος θα διαρκέσει πολύ, είναι δυνατόν από ένα μεταλλικό σωλήνα:

 • από ένα μεγάλο μεταλλικό σωλήνα κόψτε ένα κομμάτι του απαραίτητου μήκους.
 • Με τη βοήθεια του εργαλείου, διαιρέστε το σε 2 μισά κατά μήκος.
 • συγκολλεί δύο πλάκες και στα δύο άκρα του τμήματος.
 • Για τη σταθερότητα της κατασκευής, μπορείτε να συνδέσετε τα πόδια ή να σκάβετε λίγο στο έδαφος.

Αυτός ο τροφοδότης δεν μπορεί να καταναλωθεί από χοίρο, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί επ 'αόριστον.

Το πόσιμο καθεστώς είναι επίσης η βάση για την ανάπτυξη των χοίρων. Το υγρό πρέπει να τους παρέχεται συνεχώς και χωρίς διακοπή για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και τα πεπτικά προβλήματα.

Υπάρχουν πότες δύο τύπων:

 • θηλή, θηλή - έχουν ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μια μονάδα παροχής νερού, ένα φίλτρο, έναν ρυθμιστή πίεσης και σωλήνες για παροχή νερού.
 • τα φλιτζάνια είναι ευκολότερα, καταναλώνουν μερικώς νερό, αλλά είναι πιο επιρρεπή σε μόνιμη ρύπανση με απόβλητα.

Η σωστή φροντίδα και σίτιση, εξασφαλίζοντας την άνετη διαβίωση, εγγυώνται ότι τα κατοικίδια ζώα και τα πουλερικά σας θα είναι υγιή και θα ανταμειφθείτε με τα προϊόντα που λαμβάνονται από αυτά.

Και ποιες φυλές κοτόπουλων ή χοίρων φυλώνετε; Ή έχετε ένα μυστικό για το πώς να αυξήσετε την ωοτοκία στα κοτόπουλα ή να ταΐσετε γουρούνι πιο γρήγορα - μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια!

Κανόνες για την κατασκευή ενός υποβαθμισμένου αγελάδας

Κατά την καλλιέργεια των βοοειδών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η διατροφή των ζώων και να παρατηρηθεί έγκαιρη περίθαλψη, αλλά και να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή και την αναπαραγωγή. Συνήθως οι αγελάδες φυλάσσονται σε ειδικά εξοπλισμένο υπόστεγο, που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις και τους κανόνες. Η παραγωγικότητα εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο, γι 'αυτό το ζήτημα θα πρέπει να προσεγγιστεί υπεύθυνα, ξεκινώντας από την επιλογή ενός χώρου για ένα κρέας και υλικά κατασκευής. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την οικοδόμηση μιας αγελάδας υπόστεγο με τα χέρια μας.

Ειδικότητα του δωματίου

Οι αγελάδες είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε εξωτερικές συνθήκες κράτησης. Εάν δεν τηρούνται η θερμοκρασία, ο εξαερισμός και η υγρασία στο δωμάτιο, η παραγωγικότητα μειώνεται, εμφανίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης επικίνδυνων ασθενειών. Κάντε ένα υπόστεγο για τα βοοειδή μπορεί να είναι βολικό, αλλά πρέπει να σκεφτείτε τα ακόλουθα σημεία:

 • Τοποθεσία:. Είναι επιθυμητό να κατασκευαστεί ένα κατώφλι μακριά από τους δρόμους, με την πλησιέστερη προσβασιμότητα στη ζώνη βάδισης. Είναι σημαντικό να είναι δυνατή η διεξαγωγή όλων των απαραίτητων επικοινωνιών στο κτίριο. Δεν είναι απαραίτητο να χτιστεί ένας αχυρώνας κοντά σε χώρους διαβίωσης.
 • Υλικό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα πιο φυσικά δομικά υλικά - ξύλο, άχυρο, τούβλο, σκυρόδεμα και άλλα. Έχουν μικρότερες επιπτώσεις στην υγεία και έχουν όλες τις απαραίτητες λειτουργικές ιδιότητες.
 • Επικοινωνίες. Στο υπόστεγο για αγελάδες, πρέπει να κρατάτε νερό και φως, αφού τα ζώα χρειάζονται παρατεταμένο φωτισμό. Αυτό το ζήτημα συνιστάται να επιλυθεί κατά το σχεδιασμό.
 • Εξαερισμός. Στο σχεδιασμό του αχυρώνα, είναι απολύτως απαραίτητο να εισαχθεί ένα σύστημα εξαερισμού, απαραίτητο για τον έλεγχο της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Επιπλέον, θα επιτρέψει τον άνετο αερισμό των εγκαταστάσεων.

Η κατασκευή του υπόστεγου αρχίζει πάντα με την ανάπτυξη του σχεδίου. Η λεπτομερής μελέτη του θα σας επιτρέψει να σκεφτείτε όλα τα σημεία και να τα δώσετε στα κύρια λάθη. Συνιστάται να γίνει το σχέδιο του σχεδιασμού σε διάφορα επίπεδα, και επίσης να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του ζωικού κεφαλαίου.

Ένα υπόστεγο για τις αγελάδες θα πρέπει να κατασκευαστεί με την προοπτική της επέκτασης του ζωικού κεφαλαίου. Συνιστάται ότι μετά την τοποθέτηση των ζώων, έχετε αρκετούς ελεύθερους πάγκους.

Επιλέγοντας ένα μέρος για την κατασκευή

Σηκώστε το καμπαναριό σε απόσταση από το σπίτι. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε τουλάχιστον 15-20 μέτρα για να αποφύγετε μια δυσάρεστη οσμή από τα ζώα και τον θόρυβο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα πηγάδι ή ένα πηγάδι για τη διεξαγωγή καθαρού νερού σε ένα υπόστεγο πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10-15 μέτρων από το κτίριο, διαφορετικά είναι πιθανά προβλήματα με την εγκατάσταση της επικοινωνίας. Συνιστάται να εντοπίσετε τη δομή σε κοντινή απόσταση από τον κήπο, η οποία θα απλοποιήσει τη διαδικασία απόρριψης κοπριάς. Στην πλησιέστερη πρόσβαση θα πρέπει να υπάρχει βοσκότοπος για το βάδισμα και τη σίτιση των βοοειδών. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, είναι δυνατόν να φυτευτούν καλλιέργειες χορτονομής - τριφύλλι, μηδική ή βίκος.

Είναι καλύτερο να εντοπίσετε το κοίλωμα μακριά από το σπίτι για να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές.

Υλικά για την ανέγερση

Κατά την επιλογή υλικών για την κατασκευή ενός αχυρώνα, συνιστάται να προτιμάτε τις φυσικές και δημοσιονομικές επιλογές. Για την κατασκευή ενός προσωρινού δένδρου κατασκευής ταιριάζει καλύτερα, αλλά αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε σοβαρά τα βοοειδή, τότε είναι επιθυμητό να επιλέξετε πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο υλικό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι τοίχοι και το πάτωμα στον αχυρώνα εκτίθενται στην καθημερινή υγρασία, οπότε πρέπει να σκεφτείτε έγκαιρα τις μεθόδους προστασίας.

Ως υλικά για τοίχους, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιείτε πλανισμένες σανίδες ή κούτσουρα προεπεξεργασμένα με αντισηπτικό. Αν επιτρέπονται τα οικονομικά, οι τοίχοι μπορούν να ανεγερθούν από σκυρόδεμα ή σκυρόδεμα. Ένα ισχυρό και αξιόπιστο ίδρυμα είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατασκευή. Είναι συνήθως ανεγερθεί από τούβλο ή σκυρόδεμα, με ύψος 50-70 cm, ενώ είναι σημαντικό να γίνει διάσπαση σε περίπτερα, βοηθητικά και οικιακά κτίρια.

Επιπλέον μόνωση, καθώς και ένα στρώμα μόνωσης δεν πρέπει να γίνει - είναι επιθυμητό να λυθεί το θέμα της θέρμανσης με τη βοήθεια των συσκευών θέρμανσης. Ωστόσο, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετη προστασία από τη θερμότητα για να διατηρήσετε τη θερμότητα στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε την εμφάνιση του μύκητα, μπορείτε να βάλετε ένα αδιάβροχο παρέμβυσμα, και τη βάση του αχυρώνα για να κάνει ένα τούβλο.

Για τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τούβλο ή ξύλο.

Η κατάλληλη κατασκευή του δαπέδου είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη συντήρηση και διατήρηση της θερμότητας, αλλά και για τη συγκράτηση του νερού και του φυσιολογικού καθαρισμού κοπριάς. Ως βάση για το πάτωμα, συνιστάται η χρήση πετρωμένου τούβλου ή σκωρίας άνθρακα πάνω στο συμπαγές έδαφος. Στην κορυφή του κύριου στρώματος τοποθετούνται τα απορρίμματα των σανίδων που έχουν υποστεί επεξεργασία με αντισηπτικό. Όταν χρησιμοποιείτε μεταλλικές κατασκευές, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ένα στρώμα μόνωσης για να διατηρήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία δαπέδου το χειμώνα. Ως σκουπίδια για βοοειδή χρησιμοποιήστε πριονίδι ή άχυρο.

Το κάλυμμα δαπέδου στο αχυρώνα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχο υλικό.

Στέγες

Η πιο λειτουργική είναι μια κεκλιμένη στέγη με πατάρι που βρίσκεται κάτω από αυτό. Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε επιπλέον θερμότητα και επίσης να αποθηκεύετε σανό το χειμώνα, γεγονός που δημιουργεί ένα πρόσθετο μαξιλάρι αέρα. Σε ένα υλικό κατασκευής σκεπής εφαρμόζεται συνήθως σχιστόλιθο ή υλικό στεγών, ένα ανώτατο όριο για το ίδιο καλύτερο να θέσει πλάκες καλάμι ή γύψο του πηλού, αλλά συχνά χρησιμοποιείται τοποθετηθεί ο ένας στον άλλο πίνακες, και στη συνέχεια με μόνωση στρώμα πριονιδιού ή άμμο. Στις κρύες περιοχές είναι επιθυμητό να κατασκευαστεί μια οροφή με διπλή καταστρώματα.

Κατά τη δημιουργία μιας δομής οροφής, είναι σημαντικό να υπολογίσετε ότι το νερό δεν είναι υγρό κάτω από το γείσο. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να κάνετε μια πιο απότομη ράμπα ή να εγκαταστήσετε ένα σύστημα απορροής.

Διαστάσεις του ανεγερμένου κτιρίου

Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του δωματίου, με βάση τον όγκο του ζωικού κεφαλαίου. Το βέλτιστο μέγεθος της περιοχής ανά ζώο είναι 10-12 m 2, το ύψος των τοίχων πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα. Για μεγάλο αριθμό ζώων, η έκταση υπολογίζεται από τον υπολογισμό των 6 m 2 ανά ζώο. Με περιεχόμενο άνω των 50 κεφαλών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστείτε μηχανικό εξοπλισμό, το επίπεδο θορύβου του οποίου θα πρέπει να είναι μικρότερο από 70 dB.

Οργάνωση του χώρου

Στον αχυρώνα, τα ζώα πρέπει να κινούνται ελεύθερα, ενώ έχουν επίσης πρόσβαση σε ποτήρια και τροφοδοτικά. Επιπλέον, αξίζει να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα οι αίθουσες για μηχανικό άρμεγμα και τα διαμερίσματα για τη διατήρηση μόσχων. Το μέγεθος των πάγκων για μοσχάρια μπορεί να γίνει λίγο λιγότερο - μέχρι 10 m 2, γι 'αυτό συνιστάται να βρίσκονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα άτομα.

Κατά τον προγραμματισμό του χώρου, πρέπει να δώσετε μια θέση για τροφοδότες και πότες, καθώς και περάσματα μεταξύ των πάγκων. Στο σχέδιο είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί αμέσως ένα μέρος για ένα μελλοντικό βόθρος και ένα δωμάτιο για την αποθήκευση του εξοπλισμού. Στα διαμερίσματα όπου θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα, είναι επιθυμητό να εγκατασταθεί επιπλέον ένα στρώμα ηχομόνωσης έτσι ώστε ο θόρυβος να μην παρεμβάλλεται στα ζώα.

Το πάτωμα πρέπει να τοποθετείται κάτω από κλίση μέχρι 20 cm για να εξασφαλιστεί η κανονική ροή του υγρού. Το δωμάτιο πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2 παράθυρα για πρόσβαση στο φυσικό φως της ημέρας. Τα παράθυρα πρέπει να ανυψωθούν σε ένα ύψος που δεν είναι προσβάσιμο από τα ζώα.

Υποχρεωτικά στοιχεία του αχυρώνα είναι οι πάγκοι, τα τροφοδοτικά και τα κύπελλα.

Το μέγεθος όλων των παραθύρων υπολογίζεται από τον όγκο του αχυρώνα. Η βέλτιστη αναλογία - η περιοχή των παραθύρων είναι 10 φορές μικρότερη από το δάπεδο.

Περιεχόμενα

Στον αχυρώνα πρέπει να υπάρχει καθαρός αέρας, για τον οποίο πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται συχνότερα ένας σωλήνας με κουκούλα, ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο σε βροχή και τον κρύο αέρα. Η έξοδος εξαερισμού βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής. Η βέλτιστη θερμοκρασία για το περιεχόμενο των βοοειδών είναι 5-18 μοίρες, η οποία αποφεύγει την απώλεια ζωικής θερμότητας για τη θέρμανση του σώματός σας. Επιπλέον, για κανονική συντήρηση στον αχυρώνα, πρέπει να τοποθετήσετε πάγκους, τροφοδοτικά και ποτήρια, καθώς και ένα υδρορροή και ένα διαμέρισμα για μόσχους.

Σταθμοί

Η περιοχή στάβλου ανά ζώο πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 m 2. Ως περίφραξη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μεταλλικούς σωλήνες που έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής. Στο περίπτερο, η αγελάδα είναι σε ένα λουρί, οπότε σε κάθε διαμέρισμα πρέπει να τοποθετήσετε δακτύλιο με σταθερή αλυσίδα με ελεύθερο μήκος τουλάχιστον 1 μέτρου. Εγκαταστήστε στο περίπτερο μεμονωμένους τροφοδότες και πότες, καθώς και ένα δοχείο για την τοποθέτηση αλατιού. Προαπαιτούμενο είναι ένα σκουπίδια για να κάνει το ζώο να αισθάνεται άνετα και ζεστά.

Πρέπει να αναπτυχθεί ένα στάβλο βοοειδών λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά, τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του ζώου.

Ποτά και τροφοδότες ποτών

Μπορούν να είναι ομαδικά ή μεμονωμένα, καθώς και αυτόματη ή χειροκίνητη πλήρωση. Για ένα μικρό αριθμό ζωοτροφών οι ζωοτροφές και τα ποτήρια για κάθε ζώο είναι καλύτερο. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο ή τούβλο, που βρίσκονται στο επίπεδο του κεφαλιού. Το βέλτιστο μέγεθος του τροφοδότη είναι 70x80 cm, το οποίο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έως και 6 κιλά ξηρού ή φρέσκου γρασιδιού. Ο τροφοδότης χωρίζεται κατά προτίμηση σε δύο διαμερίσματα για υγρή και χονδροειδή τροφή.

Η χρήση αυτόματων συσκευών δεν είναι λογική σε μέγεθος πληθυσμού έως 10 ζώων, καθώς στα πρώτα στάδια είναι ευκολότερο να ελέγχεται η διαδικασία τροφοδοσίας μεμονωμένα για κάθε αγελάδα.

Απορρίμματα

Χαρακτηριστικά, τα απορρίμματα είναι κατασκευασμένα από κοπή άχυρου με μικρή προσθήκη τύρφης και άμμου, η οποία τοποθετείται σε ξύλινο ή σκυρόδεμα δάπεδο. Πρόσφατα, τα καουτσούκ χαλάκια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, αλλά έχουν ένα υψηλό κόστος και απαιτούν την παρουσία ενός συστήματος θέρμανσης. Η βασική απαίτηση για τα απορρίμματα είναι ότι πρέπει να απορροφούν την υγρασία και την κοπριά καλά και επίσης να είναι άνετα για το ζώο. Επιπλέον, πρέπει να προβλεφθεί ότι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί και να καθαριστεί. Δεν επιτρέπεται να πέφτουν στα απορρίματα επικίνδυνων για τραυματισμό στοιχείων - ράβδους σιδήρου, πέτρες ή σπασμένα γυαλιά.

Πριν εισέλθετε στον αχυρώνα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ευρύ κουτί με πριονίδι εμποτισμένο σε κρεολ, το οποίο θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης στο δωμάτιο.

Βίντεο

Αυτό το βίντεο αναφέρει πώς είναι τοποθετημένο το υπόστεγο και πώς να το φτιάξετε.

Κατασκευάζουμε ένα ξύλινο υπόστεγο με τα χέρια μας

Η ανάγκη ανέγερσης δομής με σκοπό την αποθήκευση οικιακών εργαλείων, τη διατήρηση ζώων ή πτηνών στην επικράτεια μιας εξοχικής κατοικίας ή κατοικίας είναι συχνά αρκετή.

Δημιουργία ενός αχυρώνα

Στο στάδιο της προετοιμασίας, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια θέση, δεδομένου ότι θεωρείται ότι η κατασκευή είναι ένα επαρκώς μακροπρόθεσμο έργο. Καθένα λύνει αυτό το θέμα ανεξάρτητα, ανάλογα με το σκοπό της μελλοντικής κατασκευής.

Σπιτάκι για κοτόπουλο και γαλοπούλες

Για να κάνετε έναν αχυρώνα για τα κοτόπουλα ως κύριο υλικό επιλέξτε ένα δέντρο που αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό και μονωμένο για τη χειμερινή περίοδο. Το στρώμα της μόνωσης, εκτός από τους τοίχους, είναι τοποθετημένο στην οροφή. Η οροφή είναι κεκλιμένη. Για να αποθηκεύσετε ως στέγες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό στέγης. Στο εσωτερικό, οι φωλιές είναι διατεταγμένες σε ένα επίπεδο. Φωλιές γίνονται στο βάθρο. Ο πρόσθετος φωτισμός είναι υποχρεωτικός, καθώς τα κοτόπουλα μεταφέρονται άσχημα στο σκοτάδι.

Πολλές φυλές στην περιοχή όχι μόνο κοτόπουλα, αλλά και άλλα είδη πουλιών. Και τότε υπάρχει η ανάγκη να χτίσετε ένα χύμα για γαλοπούλες με τα δικά σας χέρια, αν αυτό αφορά την εκτροφή πουλερικών. Οι κύριες συνθήκες για το σπίτι των πουλιών είναι η θερμότητα, η ξηρότητα και ο καλός εξαερισμός. Η γαλοπούλα είναι αρκετά θερμόφιλη και απαιτητική, επομένως η περιοχή επιλέγεται ξηρή και προστατευμένη από τον άνεμο. Το χειμώνα απαιτεί ένα σύστημα θέρμανσης (νερό, φούρνο, ηλεκτρικοί θερμαντήρες). Εάν το έργο είναι μακροπρόθεσμο, τότε είναι καλύτερο να οικοδομήσουμε ένα τούβλο σε ένα θεμέλιο ταινιών. Οι τοίχοι είναι επικαλυμμένοι σε αυτή την περίπτωση. Η επιλογή είναι πιο ακριβή, αλλά ζεστή - είναι κατασκευή πλαισίου με θερμαντήρα εσωτερικά και από τις δύο πλευρές με επένδυση με σανίδες. Το υλικό στέγης για την οροφή μπορεί να χρησιμεύσει ως κεραμίδι ή σχιστόλιθος. Το πάτωμα πρέπει να είναι ζεστό και ζεστό. Η στρωμνή είναι πριονίδι ή άχυρο. Τα παράθυρα κατασκευάζονται στην κορυφή, σε απόσταση από το ανώτατο όριο περίπου 20 εκ. Για να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη θερμομόνωση, τα γυαλιά τοποθετούνται διπλά. Απαιτείται φωτισμός. Από τις στρογγυλεμένες ράβδους, οι ρόδες γίνονται με τη μορφή ενός ενιαίου οριζόντιου πλαισίου. Εγκαταστήστε τα τροφοδοτικά και τους κινητούς πότες.

Αχυρώνας για κουνέλια

Συχνά οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν το ερώτημα πώς να χτίσουν ένα χωριστό αχυρώνα για κουνέλια με τα χέρια τους. Γενικά, το υλικό είναι κατάλληλο για την κατασκευή τοίχων. Το μέγεθος υπολογίζεται αμέσως, με βάση τον αριθμό των ατόμων που σχεδιάζονται να διατηρούνται ταυτόχρονα, δεδομένου ότι τα κύτταρα ορίζονται ξεχωριστά για κάθε ζώο. Μεγάλες διαστάσεις 65x115x60 cm και τοποθετούνται για ευκολία στη θέση.

Θα χρειαστεί ένα μεγάλο κελί, στο οποίο θα εναποτεθούν τα αρσενικά και τα θηλυκά. Για τον πυθμένα των κυττάρων εφαρμόστε ένα πλέγμα ή το φτιάξτε από ξύλινες σχάρες με ένα κενό ενός και μισού εκατοστού. Όταν στοιβάζονται πολλές σειρές κυττάρων το ένα μετά το άλλο, παρέχονται καμινάδες εξαγωγής. Εάν κάνετε τα πάντα μόνοι σας, τότε σας επιτρέπει να ελέγχετε όλη τη διαδικασία, επειδή πρέπει να χτυπήσετε τους τοίχους, μονώνοντας τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει οπές αερισμού στον αχυρώνα. Το καλοκαίρι, ένα κλουβί τοποθετείται το ένα δίπλα στο άλλο, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό πλέγμα ως φράχτη.

Σπιτάκι για κατσίκα

Η επιθυμία για μια υγιεινή διατροφή προωθείται για να φέρει τα ζώα εκμετάλλευσης και σύντομα θα χρειαστεί να κάνει έναν αχυρώνα για μια κατσίκα, στην οποία θα επικεντρωθεί στα φύλα.

Ο καλύτερος τρόπος είναι μια έκδοση που επιβιβάζεται με πριονίδι, το οποίο είναι εύκολο να σκουπιστεί. Εάν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κατασκευάσει δάπεδα από σκυρόδεμα, τότε το πριονίδι πρέπει να χυθεί σε ένα παχύτερο στρώμα. Για τοίχους κατάλληλους για οποιοδήποτε υλικό, εξαιρουμένων των ρευμάτων. Μπορεί να υπάρχουν διπλές επιδερμικές επιφάνειες με αφρό μεταξύ τους.

Αχυρώνας για αγελάδες και ταύρους

Συχνά χρειάζεται για να χτίσει ένα υπόστεγο για τις αγελάδες με τα χέρια τους, το υλικό για το οποίο μπορεί να είναι τούβλο, ξύλο, μπλοκ χόβολη. Κατά τον προγραμματισμό, σχεδιάζεται να χωριστεί το τμήμα του μικρότερου τμήματος της αίθουσας μοσχαριών. Ξεκινώντας με την κατασκευή της δομής της ζώνης ή του σκυροδέματος θεμελίωσης μπάζα σε βάθος 0,8 μέτρων με τη διάταξη του πώματος, το οποίο τοποθετείται σε ένα δύο-στρώμα στεγανοποίησης Ruberoid. Εκτός της όλης περιμέτρου είναι μια περιοχή τυφλών. Το παράθυρο στο αχυρώνα πρέπει να είναι απαραίτητο, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες έχουν λευκαστεί.

Κυριότερες διαφορές σχεδιαστεί αχυρώνα για τους ταύρους δεν έχει, μόνο η περιοχή έχει προβλεφθεί περισσότερο. Αν υπάρχουν αρκετές κεφαλές στο περιεχόμενο, τότε τοποθετούνται πάγκοι από ισχυρούς μεταλλικούς σωλήνες. Κατά μήκος του περάσματος βάλτε έναν πότη και ένα κοίλωμα.

Αχυρώνας για χοιρίδια

Εάν πρόκειται να κατασκευαστεί υπόστεγο για χοίρους, θα πρέπει να προβλεφθεί αμέσως επαρκής χώρος για τη συντήρηση του χειμώνα. Τα τείχη πρέπει να είναι σταθερά, καθώς οι χοίροι τείνουν να τα μασούν. Συνιστάται να εφαρμόσετε ένα τούβλο. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός, έτσι ώστε το καλούπι να μην σχηματίζει ένα καλούπι και να μην σαπίζει την ξύλινη οροφή. Το πάτωμα είναι ευκολότερο να καθαριστεί αν είναι σκυρόδεμα. Τα μεμονωμένα μέρη αποσυνδέονται εάν υπάρχουν περισσότερα ζώα. Δεν απαιτούνται μεγάλα παράθυρα.

Υλικά για έναν αχυρώνα

Αχυρώνα

Μπορείτε να χτίσετε ένα υπόστεγο από ένα μπαρ, κάτω από το οποίο υπάρχει αρκετή διάταξη μιας στήλης θεμέλιο. Η κατασκευή του ξύλου διαφέρει από τις άλλες στις αισθητικές του ιδιότητες, εκτός από το ότι το δέντρο έχει πολλά γνωστά πλεονεκτήματα. Στις στεγάνωση (τρία στρώματα του υλικού κατασκευής σκεπής) διατηρεί την κορώνα του συνδετικού αντισηπτικό εμποτισμένο σανίδες, ενώνονται στις γωνίες από nagelja. Όλα τα επόμενα στεφάνια τοποθετούνται στο στρώμα μόνωσης (γιούτα, ρυμούλκηση). Η σύνδεση στις γωνίες "στο πόδι" θα επιτρέψει την επακόλουθη φινίρισμα χωρίς πρόσθετες προσπάθειες. Στο επάνω στέμμα τοποθετούνται δοκοί και το δάπεδο τοποθετείται. Οι κάγκελα τοποθετούνται σύμφωνα με το σχεδιασμένο σχήμα στέγης και την παρουσία στην πρόσοψη του σοφίτα.

Δομές αφρού

Για ένα ισχυρό κτίριο, ένα ανεγερμένο υπόστεγο από μπλοκ αφρού θα ταιριάζει στην κορδέλα θεμέλιο. Είναι εξοπλισμένο σε ένα μαξιλάρι άμμου σε μια τάφρο βάθους μετρητή με την έκχυση σκυροδέματος σε ένα περίβλημα με ενισχυτικό κλουβί. Αφού η βάση είναι τελείως έτοιμη, τοποθετείται η στεγανοποίηση, αρχίζει η στοίβαξη των μπλοκ. Ως συνδετικό υλικό, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα άμμου και τσιμέντου ή μια ειδική κόλλα που δίνει μια πιο ομοιόμορφη και λεπτή βελονιά. Κάθε διαδοχική σειρά μετατοπίζεται κατά το ήμισυ του μήκους του μπλοκ. Η τοιχοποιία πραγματοποιείται από γωνίες, με επακριβή επαλήθευση όλων των επιφανειών με επίπεδο και ορθή γωνία με ένα γονιόμετρο. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε ειδικά γωνιακά τετράγωνα. Το υλικό είναι άνετο, εύκολο να το πλένεις με ένα χαλύβδινο εργαλείο, χάρη στις μεγάλες διαστάσεις του, οι τοίχοι ανεβαίνουν γρήγορα. Δεδομένου ότι τα μπλοκ είναι τυποποιημένα, η επιφάνεια είναι διακοσμητική και ομοιόμορφη. Στην κορυφή τοποθετείται η δέσμη καθοδήγησης, οι δοκοί είναι σταθεροί, τοποθετούνται δοκοί. Για τη στέγη, μπορείτε να εφαρμόσετε σχιστόλιθο, το οποίο επικαλύπτεται και στερεώνεται με καρφιά.

Αχυρώνας από στρωτήρες

Πριν κάνετε ένα υπόστεγο, πρέπει να αποφασίσετε για την τοποθεσία του. Εκτελούνται προκαταρκτικές ανασκαφές, η γη είναι ισοπέδωση, το έδαφος χτυπιέται. Το θεμέλιο μπορεί να είναι κιονοειδές, έτσι το ανώτερο στρώμα εδάφους αφαιρείται και οι λάκκοι χωνεύονται 0,5 x 0,5 m έως 0,4 m βάθος. Ένα μαξιλάρι από άμμο-μακαδόμη αποτελείται από 15 cm από κάθε στρώση, βρέχεται και συμπιέζεται. Τα βάθρα μπορούν να φτιαχτούν από κόκκινο τούβλο με τη βοήθεια αρμού τσιμεντοκονίας. Σε ένα κρεβάτι χρειάζονται περίπου τρεις στήλες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η βάση μπορεί να είναι ταινία. Οι τοίχοι αρχίζουν να ανεγείρονται, έχοντας ολοκληρώσει προηγουμένως την στεγάνωση στεγών. Για να στερεώσετε τους στρωτήρες μεταξύ τους, χρησιμοποιήστε συρραπτικά. Μπορούν να αντικατασταθούν με μακριά νύχια κατά 200 mm, τα οποία κινούνται υπό γωνία. Ένα θερμότερο ανάμεσα στις κορώνες μπορεί να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αφρό στήριξης στο τέλος.

Βάση - πλαίσιο

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να οργανώσετε ένα υπόστεγο πλαισίου, το οποίο είναι απλό στο σχέδιο. Για το πλαίσιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σανίδες, τούβλα, κούτσουρα ή να συνδυάσετε διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα, σε ένα τούβλο πλίνθο συνεχίσει να εργάζονται κούτσουρα. Οι βάσεις πλαισίων γίνονται κάθετες. Στη συνέχεια, είναι lapped με lapped πίνακες.

Πλάκα από τον κροκόδειρο

Ο πιο απλός τρόπος είναι να χτίσετε ένα χύμα πλάκες με τα χέρια σας, για τα οποία δεν χρειάζεστε ούτε ένα ίδρυμα. Αρκεί να ανυψώσετε όλες τις κατασκευές τοποθετώντας τους στις ξύλινες ράβδους. Αφού εγκαταστήσετε την κάτω ταινία και το πάτωμα των σανίδων δαπέδου, τα πάντα λερώνονται με αντισηπτικό. Στο στρώμα στεγάνωσης, υπάρχουν στύλοι με στηρίγματα και δοκοί στην κορυφή της οροφής. Στο πλαίσιο περιτυλίγονται μη κομμένες σανίδες, πιο συχνά στην οριζόντια κατεύθυνση, αφήνοντας ένα άνοιγμα για την πόρτα. Για τις στέγες χρησιμοποιήστε υλικό στέγης, στερεώστε το με σχάρες. Μέσα στον τοίχο για δύναμη στην περίμετρο, μια μεταλλική ταινία γεμίζεται και μια πόρτα είναι εγκατεστημένη.

Αχυρώνας από κυματοειδές χαρτόνι

Εάν είναι επιθυμητό, ​​χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία, μπορείτε να φτιάξετε ένα κυτίο από κυματοειδές χαρτόνι, το οποίο θα απαιτήσει ένα μονολιθικό θεμέλιο. Εκτός από την κατασκευή των χώρων, τα τοιχώματα με διαμόρφωση τοίχου βρήκαν την εφαρμογή τους στην κατασκευή περιφράξεων, όχι μόνο βιομηχανικών εγκαταστάσεων αλλά και σε προαστιακά κτίρια.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα οικοδομικά υλικά. Η αγοραία αξία του κυματοειδούς χαρτονιού είναι προσιτή σε κάθε καταναλωτή. Κατά βάρος διαφέρει από άλλα υλικά στέγης και δομικών υλικών. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή του χρώματος. Η επίστρωση πολυμερών των φύλλων με προφίλ έχει έως και 30 αποχρώσεις.

Ο χώρος ισοπεδώνεται και απομακρύνονται 50 εκ. Χώματος σε όλο το εμβαδόν. Το μαξιλάρι χύνεται από άμμο και χαλίκι, προστίθεται ένα λεπτό στρώμα θρυμματισμένης πέτρας και τοποθετείται στην κορυφή. Το γεμισμένο σκυρόδεμα χύνεται πάνω στον εγκατεστημένο οπλισμό σε όλο το χώρο. Όταν στεγνώνει, τοποθετούνται μπλοκ από μπετόν κατά μήκος της περιμέτρου έτσι ώστε οι ανώτερες επιφάνειες τους να βρίσκονται σε μία οριζόντια θέση, η οποία επαληθεύεται από το επίπεδο. Για το μελλοντικό πάτωμα ρυθμίστε τις ράβδους και τις δοκοί. Το πλαίσιο στερεώνεται με γωνίες και βίδες. Το πλαίσιο για κυματοειδές χαρτόνι είναι κατασκευασμένο από κάθετες ράφια με οριζόντιες ράβδους ενίσχυσης. Τα προφίλ φύλλα καλύπτονται με βίδες. Ένα υπόστεγο από κυματοειδές χαρτόνι μπορεί να μονωθεί από το εσωτερικό. Μια στέγη μπορεί να έχει μία ή δύο ράμπες. Το Gable είναι προτιμότερο εάν χρειάζεστε μια σοφίτα. Η οροφή μπορεί να καλύπτεται με κυματοειδές χαρτόνι με επίστρωση πολυεστέρα. Είναι στερεωμένο με την επικάλυψη βιδωτών βιδών στο κιβώτιο.

Αχυρώνα από τούβλα

Είναι δυνατό να χτιστεί ένα υπόστεγο κεφαλής για μια ντόχα από τούβλο. Είναι σωστά θεωρείται ένα από τα καλύτερα υλικά για την ανέγερση κτιρίων οποιουδήποτε τύπου. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, εύκολο στη χρήση και διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Η δομή του τούβλου είναι ανθεκτική στις πυρκαγιές, η διάρκεια θα διαρκέσει περισσότερο. Είναι χτισμένο σε ταινία, ενισχυμένη με ενίσχυση, θεμέλιο. Μια καλή επιλογή είναι ένα πυριτικό τούβλο με καλές διακοσμητικές ιδιότητες. Για την οροφή απαιτούνται σανίδες και υλικό στέγης.

Ποια είναι η βάση για ένα υπόστεγο;

Ο αχυρώνας ως σταθερή δομή και υπολογισμένος για μακροχρόνια λειτουργία απαιτεί πρώτα να οικοδομηθεί ένα αξιόπιστο θεμέλιο. Η θεμελίωση ενός αχυρώνα συχνά γίνεται με ζώνη. Για μια μονολιθική εκδοχή του, χύνεται ένα στρώμα από χαλίκι στον πυθμένα της τάφρου που σκάβεται κατά μήκος της περιμέτρου της μελλοντικής δομής και γεμίζεται με σκυρόδεμα. Πραγματοποιήστε ρουμπριστική ταινία σε ένα στρώμα ασφαλτικής μαστίχας στεγανοποίησης.

Συχνά στο αρχικό στάδιο, στήνεται υπό το υπόστεγο ένα κιονοειδές θεμέλιο, καθώς απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από τον ιμάντα και ταυτόχρονα αποδεικνύεται αξιόπιστος και ανθεκτικός. Από τα υλικά είναι απαραίτητο να αποθηκεύονται τα ερείπια, άμμος, οπλισμός, τσιμέντο. Η απλούστερη εκδοχή του ξυλότυπου είναι ένα φύλλο από ρουμπιστόγαλο, τυλιγμένο με τη μορφή κυλίνδρου. Η θεμελίωση της στήλης είναι η πιο ευπροσάρμοστη κάτω από το υπόστεγο του αχυρώνα. Οι πυλώνες περιγράφονται αναγκαστικά στις γωνίες του κτιρίου και γύρω από την περίμετρο μετά από περίπου δύο μέτρα. Η στρώση του εδάφους αφαιρείται εκατοστόμετρα από τριάντα και οι γεωτρήσεις κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας έναν εκτοξευτήρα κήπου, κατά προτίμηση κάτω από τον ορίζοντα κατάψυξης. Το μαξιλάρι είναι κατασκευασμένο από άμμο έως 30 cm. Τοποθετημένος κυλινδρικός κύλινδρος και ενισχυτικός κλωβός, το σκυρόδεμα χύνεται.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την κατασκευή ενός αχυρώνα διαφόρων τύπων και από διάφορα υλικά. Και κάθε ιδιοκτήτης προχωρεί από τις δικές του ανάγκες και ευκαιρίες, εστιάζοντας στον επιδιωκόμενο σκοπό του κτιρίου.

Σπιτάκι για τα ζώα - αποχρώσεις του σχεδιασμού

Πριν ξεκινήσετε να χτίζετε ένα υπόστεγο ζώων, ελέγξτε τα σχέδιά σας με τους περιφερειακούς κανόνες που διέπουν την ανέγερση αγροτικών κτιρίων. Η νομοθεσία, δηλαδή τα υγειονομικά και περιβαλλοντικά πρότυπα, είναι πολύ απαιτητική για τη θέση και την κλίμακα των γεωργικών κτιρίων.

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

Δημιουργώντας ένα υπόστεγο για τα ζώα - ένα νοικοκυριό

Ακόμα και αν είστε ένας επίδοξος αγρότης, και ενδιαφέρονται μόνο για τα εξωτικά κατοικίδια ζώα και τα πουλιά, θα έχετε την ευκαιρία να τους κρατήσει μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά όχι για τα τρόφιμα, θα πρέπει να υπομείνουν τον Τύπο αντίστοιχων προτύπων πλήρως.

Η ρωσική νομοθεσία περιέχει μια λίστα με κατοικίδια ζώα (εκτείνεται σε εξωτικά!), Τα οποία πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικά δωμάτια. Πρόκειται για μικρά και μεγάλα βοοειδή, άλογα, χοίρους, πουλερικά (κοτόπουλα, πάπιες, γαλοπούλες κλπ.). Ταυτόχρονα, πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις περί πυροπροστασίας, υγιεινής και κτηνιατρικής περίθαλψης για τη συντήρησή τους, με το φόβο ότι θα αναλάβουν διοικητική ευθύνη. Όσο πιο κοντά το σπίτι σας είναι στην πόλη, τόσο πιο πιθανό είναι να επισκεφθείτε την αυλή σας από τις αρμόδιες αρχές.

Σε ποια ειδική αίθουσα μιλάς; Ένας αχυρώνας είναι ένα καλυμμένο βοηθητικό δωμάτιο, που χρησιμοποιείται όχι μόνο για την αποθήκευση διαφόρων ειδών και εξοπλισμού αλλά και για τη διατήρηση ζώων. Γνωρίζουμε ότι στην προβλεπόμενη οικονομική κατασκευή απαγορεύεται νομίμως η σφαγή, η αποθήκευση ζωοτροφών, κοπριάς και λιπασμάτων - για τους σκοπούς αυτούς, μια παρακείμενη περιοχή αποδίδεται στο παρακείμενο οικόπεδο. Και δεν έχει σημασία αν σκοπεύετε να χτίσετε ένα υπόστεγο με τα χέρια σας για ζώα ή αναφερόμενοι σε εργολάβους. Οι διατάξεις είναι εξίσου δεσμευτικές και στις δύο περιπτώσεις.

Συνιστούμε να διαβάσετε

Σχεδιάζοντας ένα υπόστεγο για τα ζώα - από πού να ξεκινήσετε;

Εάν γνωρίζετε τι είδους ζώα θέλετε να αγοράσετε, ρωτήστε τα πρότυπα περιεχομένου τους. Μην κοιτάτε πίσω εκείνους τους ερασιτέχνες αγρότες που περιέχουν ήδη κουνέλια, χοίρους ή πάπιες. Η νομοθεσία αλλάζει τόσο γρήγορα ώστε ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν είναι πάντοτε αρμόδιοι. Επομένως, προσπαθήστε να κάνετε γραπτές αιτήσεις και απαντήστε σε αυτούς σε έναν ειδικό φάκελο.

Βρείτε μια ευκαιρία για να πάρετε μια διαβούλευση από έναν αγρότη που "έμαθε στο δέρμα του" τα τεχνολογικά προβλήματα της διατήρησης των ζώων. Η περιοχή αποθήκευσης ζωοτροφών, κλινοστρωμνής και εξοπλισμού, καθώς και για τη διάθεση ζωικών προϊόντων κατοικίδιων ζώων και πουλερικών υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των κεφαλών. Μόνο μετά από πλήρη αποσαφήνιση των παραπάνω, μπορείτε να προχωρήσετε στην έκδοση τεκμηρίωσης σχεδιασμού και αδειοδότησης.

Επιλέξτε υλικά - τι να χτίσετε;

Επί του παρόντος, τα αγροτικά κτίρια συλλέγονται όλο και περισσότερο από τούβλα ή μπλοκ αφρού. Σε τέτοιες κατασκευές χρησιμοποιείται ένα σύστημα δοκών από ξύλο ή χάλυβα, καλυμμένο με πάνελ σάντουιτς με πυρήνα πολυουρεθάνης. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση φθηνότερων πάνελ με πολυστυρένιο, επειδή είναι τρωκτικά αναπαραγωγής. Τα υπόστεγα από τούβλα αφρού σχεδόν δεν χρειάζονται πρόσθετη μόνωση.

Τα Lite (και λιγότερο ανθεκτικά) εκδοχές του κτιρίου είναι κατασκευασμένα από σανίδες, ξύλινα δοκάρια και σχιστόλιθο.

Μην θεωρείτε επιβαρυντικές απαιτήσεις για τη διατήρηση των ζώων. Η συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα βελτιώνει το μικροκλίμα στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις, μειώνει το κόστος της θεραπείας και την πρόληψη των ασθενειών των ζώων και των πουλερικών, διευκολύνει το έργο ενός ερασιτέχνη αγρότη. Τελικά, όλα αυτά οδηγούν σε βέλτιστα αποτελέσματα με τη μορφή φυσικών προϊόντων (κρέας, γάλα, αυγά κ.λπ.).

Τέλος, οι καθορισμένοι κανόνες όχι μόνο περιγράφουν τους κανόνες για τη διατήρηση των ζώων αλλά και προστατεύουν τα συμφέροντα των γειτόνων στη γη. Ακολουθήστε τις οδηγίες με σαφήνεια, και ποτέ δεν θα μπει σε μια αμφιλεγόμενη κατάσταση.