Μονάδες παροχής θέρμανσης για μονάδες αερισμού

Το σύστημα παροχής αέρα είναι συχνά εξοπλισμένο με μια συσκευή όπως μια θερμάστρα. Αυτή είναι η συσκευή με την οποία θερμαίνεται (ή ψύχεται) ο αέρας, όταν ο τελευταίος, ο οποίος αντλείται από τον ανεμιστήρα, διέρχεται από τα στοιχεία θέρμανσης (ψύξης) του εξοπλισμού. Το σύστημα θέρμανσης για τον αέρα τροφοδοσίας είναι τόσο απλό που η ίδια η διαδικασία θεωρείται πολύ αποδοτική. Αλλά το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι να οργανώσει σωστά τις σωληνώσεις εφοδιασμού.

Τύποι θερμαντήρων αέρα

Οι ίδιες οι θερμαντικές συσκευές χωρίζονται σε τρεις ομάδες, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους από τον φορέα θερμότητας.

 1. Ατμός. Μέσα στη συσκευή υπάρχει ατμός, ο οποίος σχηματίζεται στη γεννήτρια ατμού. Αυτός ο τύπος μονάδας επεξεργασίας αέρα χρησιμοποιείται μόνο στη βιομηχανία.
 2. Ηλεκτρικά. Πρόκειται για τις απλούστερες εγκαταστάσεις όσον αφορά τη σύνδεση και την τοποθέτησή τους. Ο θερμαντήρας είναι απλά συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω του οποίου θερμαίνονται τα θερμαντικά στοιχεία. Μια αποτελεσματική επιλογή εάν είναι απαραίτητη η θέρμανση ενός μικρού σπιτιού με επιφάνεια όχι μεγαλύτερη από 100 m².
 3. Νερό. Σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται αυτή η παραλλαγή του συστήματος παροχής θερμότητας για τις μονάδες παροχής αέρα. Είναι αλήθεια ότι για αυτό είναι απαραίτητο για τον θερμαντήρα αέρα να εγκαταστήσετε ένα ξεχωριστό λέβητα χαμηλής ισχύος ή να το κόψετε στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Η τελευταία επιλογή είναι πιο δύσκολη, διότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αποχρώσεις που σχετίζονται με την σωστά ενσύρματη πλεξούδα, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό να γίνει.

Ρύθμιση της διαδικασίας θέρμανσης

Όσον αφορά την προσαρμογή της διαδικασίας θέρμανσης, σήμερα χρησιμοποιούνται δύο τύποι: ποσοτικοί και ποιοτικοί. Η πρώτη επιλογή είναι όταν η θερμοκρασία των θερμαντικών στοιχείων ρυθμίζεται από την ποσότητα θερμικής ενέργειας που τους παρέχεται. Δηλαδή, όσο πιο ζεστό νερό διέρχεται μέσω ενός θερμοσίφωνα, για παράδειγμα, τόσο περισσότερο θερμαίνεται. Συνεπώς, η θερμοκρασία του αέρα που περνά διαμέσου αυτού γίνεται υψηλότερη.

Για το σκοπό αυτό, μια αντλία, η οποία δημιουργεί πίεση στο εσωτερικό του συστήματος παροχής ζεστού νερού, περιλαμβάνεται αναγκαστικά στη μονάδα δέσμευσης της μονάδας κλιματισμού. Με την αύξηση της ροής, είναι δυνατόν να αυξηθεί η θερμοκρασία του ψυκτικού εντός των θερμαντικών στοιχείων. Ή, αντίθετα, μειώνοντας τη ροή, το καθεστώς θερμοκρασίας μειώνεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος θέρμανσης του αέρα τροφοδοσίας δεν είναι η πιο ορθολογική. Επομένως, σήμερα, όλο και πιο συχνά στα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιείται μια ποιοτική μέθοδος θέρμανσης, δηλαδή η παροχή ζεστού νερού συμβαίνει σε αμετάβλητο όγκο.

Ένα καθαρά εποικοδομητικό χαρακτηριστικό αυτού του σχεδίου συνδέσεως είναι η παρουσία μιας βαλβίδας τριών οδών, η οποία εγκαθίσταται κοντά στον θερμαντήρα αέρα προτού να τροφοδοτηθεί ζεστό νερό. Είναι η βαλβίδα που ρυθμίζει τη θερμοκρασία και η αντλία λειτουργεί σε συνεχή λειτουργία. Το όνομα της βαλβίδας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να εκτεθεί σε ορισμένες θέσεις, κάτω από τις οποίες συμβαίνουν διαφορετικές διεργασίες. Στην περίπτωση θέρμανσης με αέρα, η βαλβίδα εκτελεί τρεις λειτουργικές ενέργειες.

 1. Είναι πλήρως ανοικτή για παροχή ζεστού νερού και είναι κλειστή για το ψυκτικό που διαφεύγει από τον θερμαντήρα.
 2. Είναι ανοικτό έτσι ώστε ένα τμήμα του ψυχόμενου θερμικού φορέα να μπορεί να αναμιχθεί με ζεστό νερό, λόγω του οποίου μειώνεται η θερμοκρασία του και κατά συνέπεια τα θερμαντικά στοιχεία.
 3. Πλήρως κλειστή, δηλαδή, το σύστημα θέρμανσης για τον αέρα παροχής δεν λαμβάνει ψυκτικό.

Βασικά στοιχεία του κυκλώματος ρύθμισης της μονάδας ρύθμισης

Το σχήμα της μονάδας δέσμευσης περιλαμβάνει αρκετές τυποποιημένες συσκευές που εξασφαλίζουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ψυκτικού μέσου. Και επειδή τα συστήματα δέσμευσης είναι δύο (ποσοτικά και ποιοτικά), αντίστοιχα σε κάθε ένα από αυτά θα υπάρχει μια βαλβίδα. Στην πρώτη περίπτωση, αμφίδρομη, στη δεύτερη τρισδιάστατη. Επιπλέον, όλα τα όργανα επιλέγονται για τον θερμαντήρα και τις σωληνώσεις, δηλαδή όλα εξαρτώνται από τις διαμέτρους των σωλήνων και των ακροφυσίων.

Η τυποποιημένη σωληνώσεις της μονάδας επεξεργασίας αέρα περιλαμβάνει:

 • αντλία παροχής ζεστού νερού;
 • θερμόμετρα και μανόμετρα, παρακολούθηση των παραμέτρων του ψυκτικού μέσου.
 • σφαιρικές βαλβίδες, μέσω των οποίων εμποδίζεται η τροφοδοσία και η εκφόρτιση του θερμαντικού φορέα, πράγμα που καθιστά δυνατή την επιπρόσθετη επιδιόρθωση των συσκευών, αν προέκυψε τέτοια ανάγκη.
 • η παράκαμψη είναι ένας σωλήνας που συνδέει το κύκλωμα του σωλήνα τροφοδοσίας με τον σωλήνα εξόδου, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει το πέρασμα του θερμού νερού από τον θερμαντήρα.
 • Το φίλτρο τοποθετείται στο πλέγμα αμέσως μετά τη σφαιρική βαλβίδα.
 • η βαλβίδα με την ηλεκτρική κίνηση, κατά συνέπεια μπορεί να είναι δύο ή τριών δρόμων:
 • σωληνώσεων στις εθνικές οδούς.

Το σύστημα με ένα τέτοιο σύνολο οργάνων και εξοπλισμού είναι αρκετά απλό. Τις περισσότερες φορές είναι χτισμένο σε μια άκαμπτη καλωδίωση, δηλαδή, για τη σύνδεση όλων των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται σωλήνες (χάλυβα ή πλαστικό). Όμως, για τέτοιες σωληνώσεις, λαμβάνεται υπόψη μία περίσταση: η θέση της μονάδας ρύθμισης της μονάδας τροφοδοσίας είναι γνωστή εκ των προτέρων. Όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης θα πρέπει να βρίσκονται πλησίον μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συμπαγές σύστημα. Αυτό είναι βολικό όσον αφορά τη συντήρηση και την επισκευή. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, αυτός ο τύπος τάνυσης της μονάδας θέρμανσης της μονάδας επεξεργασίας αέρα είναι ο απλούστερος και λιγότερο δαπανηρός.


Είναι δυνατό να συνδυαστεί ολόκληρο το σύστημα σε μία ενιαία μονάδα με εύκαμπτους κυματοειδείς σωλήνες, το συνδετικό στοιχείο του οποίου είναι ένα περικόχλιο με σπείρωμα. Δηλαδή, η διαδικασία εγκατάστασης με τέτοιους εύκαμπτους σωλήνες μειώνει μόνο τη σύνδεση τους μεταξύ τους για την αύξηση της γραμμής κορμού και τη σύνδεση με εγκατεστημένα όργανα. Το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η διάμετρος των σωλήνων, που αντιστοιχεί στη διάμετρο των σωλήνων του θερμαντήρα αέρα, της ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας και της αντλίας κυκλοφορίας. Τις περισσότερες φορές, η εύκαμπτη καλωδίωση χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου είναι δύσκολο να συναρμολογηθούν τα άκαμπτα στοιχεία. Αν και θεωρείται πιο λειτουργικό.

Στα συστήματα θέρμανσης της μονάδας αερισμού χρησιμοποιούνται αντλίες με υγρό στροφείο. Δηλαδή, η πτερωτή της συσκευής και τα έδρανα της είναι συνεχώς στο ρέον υγρό, το οποίο εκτελεί δύο λειτουργίες: ψύξη και λίπανση. Δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οι λαστιχένιες σφραγίδες στο σχεδιασμό της αντλίας κυκλοφορίας. Και αυτό υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν διαρροές, επειδή οι σφραγίδες πετρελαίου προκαλούν διαρροές ψυκτικού όταν αποτυγχάνουν.

Όσον αφορά την τριφασική βαλβίδα ή τη βαλβίδα διπλής κατεύθυνσης, είναι μια ηλεκτρο-εξαρτώμενη συσκευή που είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον θερμαντήρα αέρα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι η δυνατότητα ανάμειξης της παροχής θερμού νερού και του θερμού καυσαερίου, η οποία ρυθμίζει το ψυκτικό υγρό και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του στις καθορισμένες παραμέτρους.

Ολόκληρο το συγκρότημα της μονάδας θέρμανσης ή μάλλον της μονάδας δέσμευσης δεν είναι μόνο έλεγχος της θερμοκρασίας στο σπίτι αλλά και η προστασία όλων των ενσωματωμένων συσκευών από τις υπερτάσεις πίεσης μέσα στο σύστημα θέρμανσης.

Ιδιαιτερότητες των κόμπων των δαγκανιδίων

Ένας θερμαντήρας είναι μια συσκευή που παρέχει θέρμανση αέρα στον αερισμό τροφοδοσίας (για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση μιας κουρτίνας) ή ψύξης της ροής αέρα κατά τη διάρκεια του κλιματισμού του δωματίου. Πρόκειται για μια ξεχωριστή μονάδα που πραγματοποιεί εναλλαγή θερμότητας με την επαφή της ροής αέρα με τα στοιχεία θέρμανσης (ψύξης). Μερικές φορές ψύκτες αέρα ονομάζονται ψύκτες αέρα, που εργάζονται σε freon ή κρύο νερό, που βρίσκονται στην επιφάνεια της συσκευής. Τις περισσότερες φορές ο θερμαντήρας αέρα μπορεί να βρεθεί στα συστήματα εξαερισμού.

Πιστεύεται ότι ένα σημαντικό στοιχείο ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού είναι η ομαδοποίηση του θερμαντήρα αέρα.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο θερμαντήρας αέρα, απαιτούνται σωληνώσεις, οι οποίες ελέγχουν όλες τις εργασίες, εκχυλίζουν το νερό και διατηρούν τη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Επομένως, το συγκρότημα σωληνώσεων του θερμαντήρα αέρα είναι ένα σημαντικό στοιχείο ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού.

Τύποι σύγχρονων θερμαντήρων αέρα

Το σύστημα δημιουργεί κόμβους στα συστήματα ροής θερμαντικών σωληνώσεων.

Η εγκατάσταση της συσκευής μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους, ανάλογα με το σχήμα εναλλαγής αέρα, το οποίο περιλαμβάνει την ανάμιξη του αέρα τροφοδοσίας με την επανακυκλοφορία ή την κλειστή ανακυκλοφορία της ροής αέρα. Εάν υπάρχει φυσικός αερισμός, η καλύτερη θέση για τον θερμαντήρα αέρα είναι στο υπόγειο, δίπλα στο σημείο εισαγωγής αέρα. Όταν χρησιμοποιείτε το σχέδιο εξαναγκασμένου αερισμού, η θέση του θερμαντήρα αέρα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Σήμερα, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι θερμαντήρων:

. Ατμός. Διαφορετικά με υψηλότερο ρυθμό θέρμανσης του χώρου μέσω του κλιματισμού, του εξαερισμού. Η πηγή θερμότητας σε μια τέτοια συσκευή είναι ο θερμαινόμενος υδρατμός. Ο θερμαντήρας ατμού εγκαθίσταται συχνότερα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπου είναι δυνατόν να εξοπλιστούν γραμμές ατμού που παρέχουν σταθερή παροχή ατμού.

. Ηλεκτρικά. Χαρακτηρίζεται από την απουσία της ανάγκης εγκατάστασης σύνθετων επικοινωνιών και ταχύτητας εγκατάστασης: απαιτείται μόνο σύνδεση με ηλεκτρισμό. Τα στοιχεία θέρμανσης χρησιμοποιούνται για θερμαντικά στοιχεία. Στο οικονομικό σχέδιο, η χρήση τέτοιων συσκευών δικαιολογείται εάν η περιοχή του θερμαινόμενου χώρου δεν υπερβαίνει τα 100 τετραγωνικά μέτρα. m.

. Νερό. Είναι οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες συσκευές. Κατά την εγκατάσταση των σωληνώσεων ενός θερμοσίφωνα, απαιτείται μόνο η παροχή κεντρικής γραμμής παροχής νερού, η οποία δεν συνδέεται με υπερβολικό κόστος σε σύγκριση με την εγκατάσταση θερμαντήρα ατμού. Ωστόσο, μια τέτοια μονάδα θα λειτουργήσει εάν οι σωληνώσεις του θερμοσίφωνα είναι σωστά τοποθετημένες.

Παραλλαγές κόμβων δέσμευσης

Το διάγραμμα των κόμβων μιας σύνδεσης ενός θερμαντήρα με μια τριφασική βαλβίδα.

Οι σωληνώσεις του θερμαντήρα αέρα περιλαμβάνουν στοιχεία που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, του podvodku, των συσκευών ελέγχου. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά τα εξαρτήματα της ταινίας έτσι ώστε να αντιστοιχούν στις παραμέτρους του εναλλάκτη θερμότητας. Εδώ εννοούμε τη διάμετρο των ακροφυσίων, τη ροή ψυκτικού μέσου. Οι τυπικές σωληνώσεις του θερμαντήρα αέρα περιλαμβάνουν:

 • αντλία?
 • συσκευές μέτρησης: μανόμετρα, θερμόμετρα.
 • σφαιρικές βαλβίδες.
 • παράκαμψη;
 • καθαρισμός φίλτρων.
 • podviku;
 • βαλβίδα με ηλεκτρική κίνηση (δύο ή τριών δρόμων).

Τυποποιημένος κόμπος με σκληρό περίβλημα. Ομοίως, τα στοιχεία συνδέονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για εύκαμπτες σωληνώσεις και όλες οι επικοινωνίες τοποθετούνται με χαλύβδινους σωλήνες. Η θέση του κόμβου είναι ήδη γνωστή εκ των προτέρων. Αυτή η έκδοση της εγκατάστασης του θερμοσίφωνα για εξαερισμό είναι η λιγότερο δαπανηρή και εύκολη στην εγκατάσταση.

 • σφαιρική βαλβίδα: 1;
 • φίλτρο: 2;
 • βαλβίδα ελέγχου με κίνηση: 3;
 • αντλία: 4;
 • βαλβίδα αντεπιστροφής: 5;
 • θερμομαμέτμετρο 6.

Οι εύκαμπτες σωληνώσεις χαρακτηρίζονται από τη χρήση εύκαμπτων κυματοειδών σωλήνων αντί των χαλύβδινων σωλήνων. Ένας κόμβος που εκτελείται σε ένα τέτοιο σχέδιο είναι πιο λειτουργικός. Εγκαθίσταται όπου συμβατικοί σωλήνες δεν είναι δυνατοί. Εάν είναι απαραίτητο, για έναν καλύτερο έλεγχο, ο αριθμός των θερμομαμέτρων μπορεί να ρυθμιστεί στο 4.

Μέθοδοι για τον έλεγχο της διαδικασίας θέρμανσης

Σχέδιο του θερμοσίφωνα.

Η ρύθμιση της θερμότητας που εισέρχεται στη μονάδα δέσμευσης μπορεί να είναι ποσοτική ή ποιοτική. Στην πρώτη περίπτωση, η ρύθμιση συνεπάγεται μια αναπόφευκτη, μεταβλητή ροή του ψυκτικού υγρού. Αυτή η μέθοδος δεν είναι απόλυτα ορθολογική, έτσι πρόσφατα εφαρμόστηκε η ποιοτική αρχή της ρύθμισης. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θέρμανση του θερμαντήρα αέρα με σταθερό ρυθμό ροής του ψυκτικού μέσου.

Η ρύθμιση με ποιοτική αρχή εγγυάται τη γραμμικότητα της διαδικασίας ελέγχου σε οποιαδήποτε θέση της βαλβίδας ελέγχου. Ένα άλλο πλεονέκτημα - υψηλή αντίσταση στην πιθανή κατάψυξη του θερμαντήρα αέρα, επειδή η εισροή νερού είναι σταθερή. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση μιας αντλίας νερού απευθείας στο κύκλωμα θέρμανσης, όπου οργανώνεται ροή νερού που δεν εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες. Η εφαρμογή της ποιοτικής αρχής της ρύθμισης οφείλεται στη χρήση ειδικής αντλίας και στελέχους βαλβίδας τριών κατευθύνσεων. Αυτά τα στοιχεία, ενσωματωμένα στη μονάδα δέσμευσης, έχουν πλεονεκτήματα που επιτρέπουν την αύξηση της απόδοσης της σωληνώσεως και του θερμαντήρα:

 1. Η αντλία φυγοκεντρικής κυκλοφορίας έχει έναν "υγρό δρομέα" που περιστρέφεται ενώ βρίσκεται στο υγρό. Αυτό σημαίνει ότι λιπαίνει τα έδρανα της μονάδας και εξαλείφει την ανάγκη για αδένες. Στην περίπτωση εγκατάστασης μιας τέτοιας αντλίας στο συγκρότημα δέσμης, οι διαρροές είναι αδύνατες, ακόμη και αν αποτύχει ή αναπτύξει τη ζωή της.
 2. Η θέση της βαλβίδας ελέγχου είναι εκεί όπου το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον θερμαντήρα αέρα. Σε αντίθεση με την αμφίδρομη συσκευή, η τρισδιάστατη συσκευή ελέγχει πλήρως τη διαδικασία ανάμειξης. Στην κλειστή κατάσταση υπάρχει εσωτερική κυκλοφορία στο κλειστό κύκλωμα. Όταν η θέση είναι ανοικτή, το ψυκτικό δεν επανακυκλοφορεί. Στην περίπτωση της εγκατάστασης της δομής με τη ράβδο, η διάρκεια ζωής της έδρας της βαλβίδας είναι παρατεταμένη, η οποία φθείρεται γρήγορα σε μοντέλα χωρίς ράβδο.

Χαρακτηριστικά της μονάδας δέσμευσης για θερμικές κουρτίνες

Ένα κύκλωμα με μονάδες ελέγχου κατάλληλες για την τοποθέτηση μιας κουρτίνας θερμότητας.

Το σύστημα ελέγχου για κουρτίνες θερμότητας διαφέρει από τους συμβατικούς ελεγκτές για τη ρύθμιση των θερμαντήρων αέρα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας της θερμικής κουρτίνας: ο περισσότερος χρόνος είναι σε κατάσταση αναμονής, ο χρόνος εργασίας είναι σύντομος και συνήθως είναι μέσα σε 1-3 λεπτά. Επιπλέον, η θέση εγκατάστασης της κουρτίνας αέρα συνήθως αφαιρείται από το σημείο θέρμανσης. Το σχέδιο συχνά εγκαθίσταται στο χώρο πάνω από την οροφή του κουρτινού, όπου τα ρεύματα και ενδεχομένως η τοπική υπερψύξη δεν είναι ασυνήθιστα. Ένα κύκλωμα με μονάδες ελέγχου κατάλληλες για την τοποθέτηση μιας κουρτίνας θερμότητας.

Για να απενεργοποιήσετε το σύστημα από μια θέρμανση ή μια θερμική κουρτίνα, χρησιμοποιήστε σφαιρικές βαλβίδες (1). Το χοντρό φίλτρο προστατεύει τον θερμαντήρα αέρα, τη βαλβίδα ρύθμισης από τη διείσδυση στερεών σωματιδίων, γεγονός που μπορεί να μειώσει την απόδοση ολόκληρης της μονάδας. Και οι δύο βαλβίδες: κλείσιμο (4) και ρύθμιση με τον κινητήρα (3) - τροφοδοτήστε τη μέγιστη ποσότητα ψυκτικού υγρού στον τρόπο λειτουργίας και το ελάχιστο - στην κατάσταση "αναμονής". Προκειμένου να τροφοδοτήσετε τους κινητήριους μηχανισμούς των βαλβίδων τάνυσης για τον θερμαντήρα αέρα του κουρτίνα αέρα, απαιτείται μία τάση μονοφασικού 220 volt.

Τα εξαρτήματα της μονάδας δέσμευσης όχι μόνο ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, αλλά προστατεύουν επίσης τον θερμαντήρα αέρα από διακυμάνσεις θερμοκρασίας, πτώσεις πίεσης στο δίκτυο παροχής θερμότητας. Η εγκατάσταση των μονάδων ανάμιξης εξάγει το κύκλωμα θέρμανσης στον τρόπο λειτουργίας, ο οποίος παρέχει ρυθμιζόμενες παραμέτρους. Ο εξαερισμός σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια.

Αρχή λειτουργίας και σχήματος: σωληνώσεις του θερμαντήρα αέρα

Η δέσμη του θερμαντήρα αέρα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού. Ο θερμαντήρας αέρα είναι ένας ψύκτης αέρα που τρέχει σε φρέον ή κρύο νερό. Έτσι, η μονάδα συνδυασμού αυτών των συσκευών πρέπει να παρέχει αξιόπιστο έλεγχο στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Οι μονάδες θερμικής θέρμανσης όχι μόνο πρέπει να αντλούν νερό, αλλά να διατηρούν ακόμα μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο, αλλά επίσης να οργανώνουν τη διαδικασία ανάμειξης καθαρού αέρα και ανακύκλωσης.

Ποιότητα εργασίας: κόμβος θερμαντήρα θερμαντήρα εγκατάστασης τροφοδοσίας

Υπάρχουν 2 τρόποι για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, η οποία καθορίζει το σχήμα μεταφοράς θερμότητας. Αν μιλάμε για φυσικό εξαερισμό, μαζί με αυτό θα πρέπει να βρίσκεται ο θερμαντήρας αέρα στο υπόγειο κοντά στο σημείο της πρόσληψης νερού. Με ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού, η συσκευή θα λειτουργήσει ικανοποιητικά μόνο με τη σωστή εγκατάσταση της μονάδας δέσμευσης της μονάδας θερμαντήρα αέρα.

Ο ανεμιστήρας κλιματισμού εξασφαλίζει την ψύξη της ροής του αέρα κατά τη συμπύκνωση του δωματίου

Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εναλλάκτη θερμότητας:

 • Παράκαμψη;
 • Καλωδίωση;
 • Καθαρισμός φίλτρου.
 • Αντλία.
 • Βαλβίδες σφαιρών.
 • Θερμόμετρα και μανόμετρα.
 • Η βαλβίδα με την ηλεκτρική κίνηση.

Εάν πρόκειται για συναρμολόγηση μονάδας δέσμευσης με άκαμπτη καλωδίωση, η επικοινωνία πραγματοποιείται με τη χρήση χαλύβδινων σωλήνων. Μερικές φορές για εγκαταστάσεις, στο σύστημα χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι σωλήνες με κυματοειδείς σωλήνες. Ο τόπος του κόμβου καθορίζεται εκ των προτέρων. Οποιαδήποτε σοβαρή δέσμευση της δέσμευσης κόμβων δεν συνεπάγεται.

Τι μοιάζει με τη διάταξη σωληνώσεων θέρμανσης;

Η αρχή της εργασίας μπορεί να περιγραφεί με γενικούς όρους. Το νερό, δηλαδή ένας φορέας θερμότητας με υψηλή θερμοκρασία, εισέρχεται στον ίδιο τον θερμαντήρα αέρα, περνώντας πρώτα τον καταλύτη φίλτρου και στη συνέχεια μια σημαντική βαλβίδα τριών δρόμων. Χρησιμοποιείται μια μικρή αντλία κυκλοφορίας για να διασφαλιστεί ότι το νερό είναι στη σωστή πίεση. Το νερό, που έχει ήδη κρυώσει, εισέρχεται στην πλεξούδα, πηγαίνει στο λέβητα και μέρος της ποσότητας εισέρχεται επίσης στη βαλβίδα.

Με μια βαλβίδα τριών κατευθύνσεων, πηγαίνει πάντα στη δέσμη στις σωληνώσεις του θερμαντήρα αέρα και θεωρείται σημαντικό στοιχείο ρύθμισης. Παρέχει τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας και την ποσότητα ψυκτικού που εισέρχεται στη συσκευή θέρμανσης. Όταν η θερμοκρασία του ζεστού νερού αυξάνεται, αυτή η βαλβίδα μειώνει την παροχή και η παροχή ψυχρού νερού αυξάνεται αυτή τη στιγμή. Αποδεικνύεται ότι η σύνδεση του εναλλάκτη θερμότητας, χωρίς να στραφεί σε αλλαγή της πίεσης του νερού στο σύστημα, αλλάζει η θερμοκρασία του.

Η σωλήνωση του θερμαντήρα αέρα είναι ένα σύστημα σωλήνων, αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας, στοιχεία ρύθμισης και κλεισίματος

Σημειώστε:

 • Η βαλβίδα ρύθμισης είναι ο κύριος συμμετέχων στις σωληνώσεις του θερμαντήρα, λειτουργεί σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας, ο έλεγχος είναι ηλεκτρικός. Στη δέσμη δέσμης υπάρχουν διάφοροι αισθητήρες, δίνουν σήματα στην ηλεκτρική κίνηση, λόγω της οποίας η θερμοκρασία ρυθμίζεται και διατηρείται στο επιθυμητό επίπεδο.
 • Σχεδιάζοντας την ταινία - μπορεί να υπάρχουν τυπικά σχέδια δεσμών, τα οποία, κατ 'αρχήν, συνδέονται με τον θερμαντήρα, αλλά πρέπει να προσαρμοστούν για τη συσκευή. Η ταινία είναι ακόμα συνήθως σχεδιασμένη για οποιαδήποτε συγκεκριμένη συσκευή.
 • Παραλλαγές τοποθέτησης ιμάντων - αυτό μπορεί να είναι είτε κατακόρυφος είτε οριζόντιος. Αλλά δεν είναι κάθε δέσιμο μπορεί να ενεργήσει σε οποιαδήποτε θέση. Επομένως, η θέση της ταινίας καθορίζεται κατά το σχεδιασμό της εγκατάστασης αερισμού. Διαφορετικά, η λανθασμένη εργασία των σωληνώσεων του θερμαντήρα αέρα είναι εγγυημένη, ή ακόμη και θα αρνηθεί να εργαστεί καθόλου.

Οι σωληνώσεις του θερμαντήρα αέρα μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με διάφορα σχήματα. Στην πράξη, χρησιμοποιούν συχνά ένα τυπικό κύκλωμα, το σχεδιασμό του οποίου είναι απλό και η αξιοπιστία είναι αρκετά υψηλή.

Συστήματα κατανάλωσης θερμότητας: μονάδα ρύθμισης μονάδας κλιματισμού

Τα συστήματα που συνδυάζονται με τον θερμαντήρα αέρα μπορεί να είναι αρκετά. Αυτό είναι το σύστημα εξαερισμού, και η θέρμανση με καλοριφέρ, υπάρχει επίσης θέρμανση δαπέδου και μια άλλη θερμομονωτική κουρτίνα. Μπορείτε γενικά να εξετάσετε το καθένα.

Όλα τα στοιχεία της ταινίας του θερμαντήρα χρειάζονται μόνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και για την προστασία της συσκευής από τις υπερτάσεις πίεσης

Συστήματα συνδυασμένα με θερμαντήρα:

 • Σύστημα εξαερισμού - η μέγιστη θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας επηρεάζεται από τις τεχνικές παραμέτρους του εξοπλισμού, ο θερμαντήρας πρέπει να προστατεύεται από την κατάψυξη. Δηλαδή, το χειμώνα, όταν «τροφοδοτείται» ο «αρνητικός» αέρας, είναι αδύνατο να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας ή η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού χαμηλότερα από ό, τι καθορίζει το σύστημα.
 • Θέρμανση με καλοριφέρ - υπάρχει αυστηρός περιορισμός της θερμοκρασίας του ψυκτικού μέσου. Αλλά εδώ μπορεί να πέσει όσο θέλετε, ακόμα και πριν σταματήσει η εργασία, και αυτή είναι η κύρια διαφορά αυτού του σημείου από την εγκατάσταση εξαερισμού.
 • Θέρμανση δαπέδου - η διαφορά από το ψυγείο είναι ότι η μέγιστη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου είναι περιορισμένη. Συνήθως δεν υπερβαίνει τους 50 βαθμούς.
 • Το θερμικό κουρτίνα - ο χρόνος εργασίας του δεν υπερβαίνει τα δύο λεπτά. Ο χώρος εγκατάστασης βρίσκεται πάντα μακριά από την πηγή θέρμανσης. Συνήθως είναι μια θέση οροφής.

Όσον αφορά την αποδοτικότητα, εδώ είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε στην πρώτη θέση τη συσκευή του θερμαντήρα ανεμιστήρα. Η ενέργεια καταναλώνεται σε λιγότερη ποσότητα. Αλλά η τελική επιλογή είναι δική σας.

Θερμαντήρας νερού και σωληνώσεις παροχής αέρα

Πολλές λέξεις όπως "συσκευή ανάμειξης", "συσκευή ψύξης" και "σύνδεση αερόθερμα" οδηγούν σε σύγχυση του άπειρου χρήστη. Μόνο άκουσε από την άκρη του αυτιού του για το σχεδιασμό του βρόχου φρέον, και ποιοι κόμβοι είναι, καταλαβαίνει αρκετά χονδροειδώς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συστήματα θερμικών συσκευών, μπορείτε να "μάθετε" την ανάλυση ενός τέτοιου συνόλου ως θερμοσίφωνας.

Η μονάδα δέσμευσης περιλαμβάνει τη ρύθμιση της θέρμανσης, μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας ή ποσοτική.

Μία από τις οικονομικές και προσιτές συσκευές είναι ένας θερμοσίφωνας για παροχή αέρα

Αν μιλάμε για την ποσοτική παραλλαγή, τότε εδώ αναπόφευκτα αλλάζουμε την κατανάλωση θερμότητας. Αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή, φυσικά, διότι σήμερα χρησιμοποιείται η αποκαλούμενη καλή αρχή της ρύθμισης. Εξασφαλίζει τη γραμμικότητα της διαδικασίας, ανεξάρτητα από τη θέση της βαλβίδας ελέγχου. Επίσης, αυτή η αρχή υποθέτει εξαιρετική αντίσταση στην πιθανή κατάψυξη της συσκευής θερμότητας.

Με μια καλή αρχή ελέγχου, χρησιμοποιούνται στοιχεία όπως φυγοκεντρική αντλία και βαλβίδα ράβδου τριών κατευθύνσεων. Είναι αυτά που επιτρέπουν την αύξηση της απόδοσης του θερμαντήρα αέρα και της ταινίας. Εξασφαλίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει διαρροή στο πάτωμα από τη συσκευή ατμού.

Θερμαντήρας δέσμης κόμπων (βίντεο)

Για να μην επιτρέπεται η σύγχυση των εννοιών, προσπαθήστε να προσελκύσετε την υποστήριξη των ειδικών όταν εργάζεστε με μια πηγή θερμότητας, την ίδια θερμοσίφωνα. Μπορούν επίσης να διευκρινίσουν κάποιες ακατανόητες στιγμές για σας, να εξηγήσουν την επιλογή του σχεδίου της δέσμευσης.

Ποιες είναι οι σωληνώσεις ενός θερμαντήρα ατμού;

Ο θερμαντήρας ατμού έχει σχεδιαστεί για θέρμανση αέρα, αποτελεί μέρος του συστήματος εξαερισμού. Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και ομαλά, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή επιλογή του σχεδίου σύνδεσης του εξοπλισμού. Ο θερμαντήρας ατμού μπορεί να τροφοδοτηθεί με διάφορους τρόπους. Η πιο απλή έκδοση παρουσιάζεται στο Σχ. 1.

Σχήμα 1. Απλή μέθοδος σύνδεσης του λέβητα.

Παραλλαγές τυπικών λύσεων για τη σύνδεση εξοπλισμού ατμού

Σήμερα, διαφορετικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση θερμαντήρων ατμού. Ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιηθούν, χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά σχήματα και κόμπους.

Το ειδικό σύστημα του σωλήνα ατμού του θερμαντήρα αέρα για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος:

Τυπική ταινία του εξοπλισμού ατμού.

 • 3 βαλβίδες διακοπής, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στην είσοδο, την έξοδο και στη μέση.
 • μια θερμοδυναμική βρύση, η οποία διαθέτει βαλβίδα και ενσωματωμένο φίλτρο για την προστασία του συστήματος.
 • γυαλί προβολής για περιοδική επιθεώρηση.
 • βαλβίδα ελέγχου
 • σωλήνα αποστράγγισης για το συμπύκνωμα.
 • αποστράγγιση για συμπύκνωμα.
 • γραμμή συμπυκνωμάτων.

Το ελάχιστο μήκος μιας κοινής εξόδου συμπυκνωμάτων για ένα θερμαντήρα ατμού είναι 1 m.

Εάν χρειάζεται να συνδέσετε περισσότερα σημεία, τότε απαιτείται συλλέκτης ατμού με αποστράγγιση. Το σχέδιο περιλαμβάνει τέτοιους κόμβους:

 • 3 βαλβίδες διακοπής (στην αρχή, στο τέλος και στη μέση για ρύθμιση).
 • μετρητή πίεσης για την παρακολούθηση της πίεσης.
 • παράθυρο επιθεώρησης για την παρακολούθηση του συστήματος ·
 • πλωτή παγίδα για συμπύκνωμα, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο, βαλβίδα για την προστασία του συστήματος από τη μόλυνση.
 • βαλβίδα ελέγχου.

Η μονάδα για τη μείωση του ατμού, η οποία διαθέτει χειριστήριο ελέγχου.

Ένας τέτοιος κόμβος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ατμού, περιλαμβάνει:

Κόμβος για τη μείωση του ατμού.

 • βαλβίδες διακοπής λειτουργίας ·
 • μερικά μετρητές πίεσης για τον έλεγχο της πίεσης σε διάφορα τμήματα.
 • φίλτρα που εστιάζουν στην εργασία σε 3-9 ώρες.
 • Βαλβίδες μείωσης που έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο του συστήματος.
 • βαλβίδα ελέγχου
 • ένα παράθυρο προβολής για την παρακολούθηση του συστήματος και της κατάστασής του.
 • ανατρεπτική βαλβίδα ασφαλείας.
 • μια ειδική λεκάνη αποστράγγισης για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.
 • παραγωγή;
 • αποχέτευσης.

Το μήκος για έναν τέτοιο κόμβο του συστήματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 10 διαμέτρους του αγωγού ατμού, σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπεται η παρουσία ενός ενσωματωμένου σωλήνα ώθησης.

Η μονάδα για τη διανομή του θερμαντήρα ατμού

Οι σωληνώσεις του θερμαντήρα ατμού πρέπει να εκτελούνται με την παρουσία ειδικού κόμβου διανομής, δηλαδή μέχρι το σημείο παροχής. Ένας τέτοιος ιστότοπος περιλαμβάνει:

Εικόνα 2. Κόμβοι των σωληνώσεων των θερμαντήρων αέρα των συστημάτων παροχής αέρα.

 • Ένα ειδικό φίλτρο κυκλώνα με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων, το οποίο παρέχει επίσης προστασία από τη μόλυνση.
 • ένα μανόμετρο για την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος.
 • βαλβίδες διακοπής λειτουργίας ·
 • βαλβίδες ασφαλείας.
 • ρυθμιστές πίεσης που παρέχουν έλεγχο πιλότου.
 • βαλβίδες ελέγχου;
 • βαλβίδες μείωσης της πίεσης.
 • ειδική αποστράγγιση συμπυκνωμάτων στην ατμόσφαιρα.

Το μήκος κάθε τμήματος της παροχής ατμού δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 10 διαμέτρους του σωλήνα ατμού. Για κάθε κλάδο στο σημείο παροχής ατμού, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα ελέγχου, ένα μετρητή πίεσης για κάθε τμήμα. Το σχήμα του κόμβου δέσμευσης εμφανίζεται στο Σχ. 2.

Γενική σωλήνωση του θερμαντήρα ατμού

Σχέδιο των γενικών σωληνώσεων του θερμαντήρα ατμού.

 • αγωγούς ατμού που κινούνται από το σημείο θέρμανσης (παραγωγή ατμού) έως τα σημεία κατανάλωσης.
 • βαλβίδες διακοπής για κάθε σημείο διανομής.
 • βαλβίδες ελέγχου για τη λειτουργία του συστήματος, ρύθμιση της παροχής ατμού,
 • Μανόμετρα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο της πίεσης ολόκληρου του συστήματος και για τα τμήματα στα σημεία διανομής.
 • ελεγκτή που ρυθμίζει τη λειτουργία ολόκληρου του θερμαντήρα ατμού.
 • Η βαλβίδα μείωσης πίεσης, η οποία τοποθετείται στο σημείο διανομής, διαθέτει χειριστήριο ελέγχου.
 • αισθητήρα θερμοκρασίας, ο οποίος βρίσκεται στην έξοδο.
 • Ειδική έξοδος για το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία του θερμαντήρα αέρα.
 • την ικανότητα επαναπύκνωσης, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο, ελεύθερο πλωτήρα, εξαεριστήρα,
 • ένα παράθυρο προβολής με γυαλί, μέσω του οποίου μπορείτε να παρατηρήσετε την κατάσταση του συστήματος, τις μετρήσεις των αισθητήρων, τα μανόμετρα.
 • βαλβίδα ελέγχου τοποθετημένη παράλληλα στη βαλβίδα αναγωγής.
 • μηχανική αντλία συμπυκνωτή.
 • Ένας ειδικός αγωγός αποχέτευσης, μέσω του οποίου αποβάλλεται το συμπύκνωμα.
 • Συμπύκνωμα εξόδου και περίσσεια αέρα.
 • γραμμή συμπυκνωμάτων.
 • Το σύστημα υπερχείλισης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την εκκένωση έκτακτης ανάγκης της μάζας συμπυκνωμάτων.

Ο σχεδιασμός του μειωτήρα του θερμαντήρα ατμού προϋποθέτει την παρουσία ενός παλμικού ενσωματωμένου σωλήνα. Ο θερμαντήρας ατμού απαιτεί αντλία. Η απλούστερη λύση είναι να εγκαταστήσετε μια συμβατική μηχανική αντλία. Η σύνδεσή του περιλαμβάνει:

Το σχέδιο του θερμαντήρα ατμού.

 • την αντλία μηχανικής συμπύκνωσης.
 • βαλβίδες ελέγχου, οι οποίες είναι εγκατεστημένες για τις 2 χαμηλότερες εξόδους.
 • φίλτρο, τοποθετημένο πριν την βαλβίδα ελέγχου στην είσοδο της αντλίας.
 • φίλτρο εγκατεστημένο κατά την έξοδο.
 • μανόμετρο για παρακολούθηση.
 • βαλβίδα διακοπής, που τοποθετείται στην τροφοδοσία.
 • απόρριψη συμπυκνωμάτων στην ατμόσφαιρα.
 • Το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται σε ειδική γραμμή συμπυκνωμάτων.

Οι σωληνώσεις της αντλίας ατμού φαίνονται λίγο διαφορετικές:

 • βαλβίδα διακοπής στην είσοδο.
 • βαλβίδα διακοπής, τοποθετημένη στην εξαεριστήρα αέρα.
 • αεραγωγού έκτακτης ανάγκης ·
 • παράθυρο προβολής.
 • θερμοδυναμική παγίδα συμπυκνώματος.
 • πλωτή παγίδα πλωτήρα, τοποθετημένη στην έξοδο, σωλήνα αποστράγγισης.
 • σωλήνες παροχής νερού ·
 • σωλήνες παροχής ατμού.

Θερμική περιτύλιξη κουρτινών

Το διάγραμμα του κόμβου μιας δέσμης ενός θερμαντήρα με μια τριφασική βαλβίδα.

Ένας θερμαντήρας δεν είναι μόνο ένας θερμαντήρας. Ανάμεσα σε παρόμοια μοντέλα μπορεί να αποδοθούν κουρτίνες αέρα, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράθυρα, πόρτες. Για την εγκατάσταση και τη σύνδεση αυτού του εξοπλισμού, είναι κατάλληλη μια επιλογή με μονάδες ελέγχου, η οποία διαφέρει από τις συμβατικές μονάδες εξαερισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο τρόπος λειτουργίας είναι εντελώς διαφορετικός. Η θερμική κουρτίνα αέρα δεν λειτουργεί συνεχώς, ως επί το πλείστον βρίσκεται σε οικονομική κατάσταση αναμονής, αλλά ανάβει όταν ανοίγουν τα παράθυρα ή οι πόρτες. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται φράγμα για τη διείσδυση ρευμάτων ψυχρού αέρα.

Η διάρκεια του θερμαντικού παραπετάσματος κάθε φορά είναι περίπου 1-3 λεπτά. Συνήθως αυτό αρκεί για να περάσετε από την πόρτα ή την πύλη μεγάλων αποθηκών, γκαράζ. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του εξοπλισμού είναι η ευκολία εγκατάστασης. Ο ίδιος ο θερμαντήρας βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πόρτα, μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από την ψευδοροφή, δηλαδή δεν καταλαμβάνει ένα χρήσιμο χώρο. Τοπική υπερψύξη ή υπερθέρμανση σε αυτή τη θέση αποκλείεται.

Σχέδιο της θερμικής κουρτίνας:

 1. Για να συνδέσετε το σύστημα με το δίκτυο θέρμανσης, όταν ο κύριος εξοπλισμός βρίσκεται μακριά από τον θερμαντήρα αέρα, χρησιμοποιούνται ειδικές σφαιρικές βαλβίδες και αεραγωγοί.
 2. Για την προστασία του θερμαντήρα αέρα, χρησιμοποιείται ένα χοντρό φίλτρο, παρέχεται μια βαλβίδα ρύθμισης από τη διείσδυση διαφόρων σωματιδίων θραυσμάτων. Πρέπει να παρέχεται, δεδομένου ότι τα ξένα σωματίδια μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τη λειτουργία του εξοπλισμού, να μειώσουν την αποτελεσματικότητά του, να οδηγήσουν σε θραύσεις.
 3. Για την παροχή ψυκτικού στο σύστημα, χρησιμοποιούνται δύο βαλβίδες - μια βαλβίδα ρύθμισης με κινητήρα και μια ειδική βαλβίδα διακοπής και ρύθμισης. Επιτρέπουν τη διατήρηση της λειτουργικότητας του εξοπλισμού στην απαιτούμενη λειτουργία.
 4. Απαιτούνται βαλβίδες προκειμένου να λειτουργήσει η λειτουργία stand-by του εξοπλισμού όταν δεν ενεργοποιηθεί η κουρτίνα (με κλειστή την πόρτα ή το παράθυρο).

Για να συνδέσετε έναν θερμαντήρα αέρα, πρέπει πρώτα να καθορίσετε το μοντέλο του. Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή σύνδεσης, τους δεσμευτικούς κόμβους. Όλα αυτά θα επιτρέψουν τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του παρεχόμενου αέρα, την προστασία του εξοπλισμού από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, τις πτώσεις πίεσης στο σύστημα. Είναι η σωστή επιλογή του σχήματος της ταινίας που επιτρέπει να διασφαλιστεί ο τρόπος λειτουργίας του θερμαντήρα αέρα, η αποτελεσματικότητά του, η απουσία σπασίματος ή η μείωση της απόδοσης. Αυτό καθιστά δυνατή τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, το σύστημα αέρα θα είναι πιο οικονομικό και αξιόπιστο.