Το σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού για καλή ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να ζουν στο διάστημα χωρίς οξυγόνο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι το διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι έχει επαρκή παροχή καθαρού αέρα. Με αυτό το καθήκον, το σύστημα ανεφοδιασμού και εξαερισμού θα διαχειριστεί.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την αρχή της συσκευής, το σχήμα και τον υπολογισμό του αερισμού τροφοδοσίας.

Τι χρειάζεται για τον αερισμό του φρέσκου αέρα;

Η ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι γεμάτη με συνέπειες:

 • με έλλειψη οξυγόνου, διακόπτεται η εργασία του κεντρικού νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • μειωμένη αποτελεσματικότητα ·
 • αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο.
 • η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στον αέρα αυξάνεται.
 • ο μύκητας και άλλα παθογόνα αναπτύσσονται.

Κατά την άποψή μας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει να σκεφτούμε.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού των χώρων

Η ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού παρουσιάζεται στον πίνακα.

Θα συζητήσουμε εν συντομία τους τύπους εξαερισμού για να έχουμε μια ιδέα της διαφορετικότητάς τους και να είμαστε πεπεισμένοι για τη δυνατότητα επιλογής του βέλτιστου.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία

 1. Εξαερισμός δωμάτια.
 2. Ανταλλαγή αέρα μέσω αγωγών αερισμού, κενά / βαλβίδες σε παράθυρα και πόρτες.

κοινή τους μειονέκτημα στην παραλαβή του ψυχρού αέρα (SNP σύμφωνα 2.04.05-91 «HVAC» θερμοκρασία η οποία εμπίπτει στο δωμάτιο δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από +18 ° C), καθώς και ο θόρυβος και η σκόνη (πρέπει να ασχοληθούν ενός αφαιρούμενου αέρα φίλτρο). Επιπλέον, ο φυσικός αερισμός είναι δύσκολο να ρυθμιστεί.

Η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών: διαφορά θερμοκρασίας, πίεση, δύναμη και κατεύθυνση του ανέμου.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο σπίτι και στο διαμέρισμα

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού σας επιτρέπει να κατευθύνετε τη ροή του αέρα οπουδήποτε απαιτείται.

Τοπικός εξαερισμός (εξάτμιση, παροχή)

Τύποι τοπικού εξαερισμού:

 • κουκούλα κουζίνας.
 • κουκούλα παραθύρων (συνήθως τοποθετείται στην κουζίνα, στο μπάνιο)?
 • βαλβίδα παραθύρου (ανεμιστήρας). Τοποθετείται στο επάνω μέρος του παραθύρου και παρέχει ροή αέρα στο δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη διαφορά πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο.
 • ανεμιστήρα τοίχου. Τοποθετείται στον τοίχο. Από την πλευρά του σαλόνι είναι κλειστό με μια διακοσμητική μάσκα. Ωστόσο, σε συνθήκες του κλίματος μας, σχεδόν δεν χρησιμοποιείται.

Γενικός αερισμός

Το σύστημα συνδυάζει πολλά δωμάτια ή έναν κατακόρυφο όροφο πολυώροφου κτιρίου.

Θα δοθεί περισσότερη λεπτομέρεια στο αρχικό σχέδιο λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού.

1. Εξάτμιση εξαγωγής

Σκοπός του συστήματος εξάτμισης είναι να απομακρύνεται από το δωμάτιο ξαφνικός, πολύ ζεστός ή μολυσμένος αέρας. Φυσικά, η λειτουργία του εξαερισμού πρέπει να αντισταθμίζεται από την πρόσληψη καθαρού αέρα στον ίδιο όγκο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εξαερισμό ή συνδυασμό με συστήματα εξαερισμού. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα εγκαθίσταται σε εγκαταστάσεις παραγωγής και σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας.

2. Αερισμός εξαγωγής και εξαγωγής

Ο σκοπός του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για την εξασφάλιση της κίνησης του αέρα σε δύο κατευθύνσεις είναι η εισαγωγή και η εξαγωγή του αέρα εξαγωγής.

Το σχέδιο ανεφοδιασμού και εξαερισμού εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα αιτήματα και οι εργασίες των χρηστών πρέπει να λυθούν, παρέχοντας αερισμό σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές συσκευές.

Αρθρωτό σύστημα ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Το σύστημα αποσυναρμολόγησης / δακτυλογράφησης είναι ένα σύνολο στοιχείων (μονάδων), το οποίο περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία: ανεμιστήρα, στοιχείο φίλτρου, θερμαντήρα αέρα, σιγαστήρα θορύβου, αυτόματα και βοηθητικές μονάδες. Το σχήμα δείχνει όλα τα στοιχεία που αποτελούν το σύστημα.

Το σχήμα της διάταξης του δομοστοιχειωτού συστήματος εξαερισμού

Απεριόριστο και αρθρωτό σύστημα εξαερισμού, είναι ότι ο σχεδιαστής-επαγγελματίας μπορεί να πάρει τα στοιχεία της απαιτούμενης χωρητικότητας. Μείον - είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάσετε ένα σύστημα ανεξάρτητα χωρίς ειδικές γνώσεις. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους καταναλωτές.

Το βίντεο δείχνει αυτόματα κατασκευασμένο αποσπώμενο αρθρωτό εξαερισμό τροφοδοσίας, κατασκευασμένο από τα δικά του χέρια

Σύστημα Monoblock εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Είναι ένα μπλοκ στο οποίο τοποθετούνται όλα τα ίδια στοιχεία. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πιο βολικό για όσους προτιμούν να εγκαταστήσουν το ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να φροντίσετε ένα τέτοιο σύστημα.

Η αρχή λειτουργίας και το σχέδιο σύνδεσης του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής Systemair παρουσιάζονται σε βίντεο:

Το κόστος εγκατάστασης αυτού του εξαερισμού είναι το υψηλότερο, αλλά το αποτέλεσμα δικαιολογεί την επένδυση.

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις με ανάκτηση θερμότητας κερδίζουν δημοτικότητα

Εφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση

Ο τρόπος αναγέννησης καθιστά δυνατή τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση της θερμότητας του αποφορτισμένου αέρα. Το σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού με ανάκτηση φαίνεται στο σχήμα.

Ο ανακτητής εγκαθίσταται σε συστήματα μονομπλόκ. Η παρουσία της σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε μέχρι και 90% (συσκευή ανάκτησης χαρτιού) και μέχρι 70% (μεταλλική) της θερμότητας του εξερχόμενου αέρα.

3. Συστήματα εξαερισμού αέρα

Ο αέρας τροφοδοσίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αέρα στους χώρους από το εξωτερικό. Αυτό το σύστημα είναι το πιο συνηθισμένο από τα αναφερόμενα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εγκατάστασή του επιτρέπει την προσέγγιση της ροής των αέριων μαζών με τη φυσική τους κίνηση. Δηλαδή, η αρχή του αερισμού τροφοδοσίας είναι ότι το σύστημα σφίγγει τον αέρα, και η εκροή του συμβαίνει μέσα από τις γρίλιες αερισμού, τα κενά στα παράθυρα / τις πόρτες κλπ.

Αυτό καθιστά απαραίτητο για κατοικίες και γραφεία.

Η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • Ο θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο ο αέρας καθαρίζεται και θερμαίνεται / ψύχεται.
 • αέρα. Σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις μάζες του αέρα στον τόπο κατανάλωσης.
 • αξεσουάρ.

Λόγω του ότι το σύστημα έχει αισθητική εμφάνιση, μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους (στο σπίτι, στο διαμέρισμα).

Το σχέδιο αερισμού προσφοράς φαίνεται στη φωτογραφία.

Συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας

Για την παροχή αέρα, υπάρχουν απαιτήσεις για τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 18 μοίρες. Επομένως, ο εξαναγκασμένος αερισμός με θέρμανση είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο. Ωστόσο, η πρόοδος έχει διεισδύσει και αυτή τη σφαίρα και έχει αντικατασταθεί από νέο εξαερισμό με ανάκτηση, που όχι μόνο αυξάνει τη θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα, αλλά και επιτρέπει να διατηρείται η παραγωγή θερμότητας. Η αρχή του ανακτητή παρουσιάζεται στο διάγραμμα.

Η αρχή του ανακτητή και η ψύξη του αέρα για το σπίτι

Μια συγκριτική ανάλυση ορισμένων δημοφιλών συστημάτων αερισμού προσφοράς παρουσιάζεται στον πίνακα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εξοχική κατοικία και το διαμέρισμα προέβαλαν διαφορετικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού.

Συγκριτική ανάλυση δημοφιλών συστημάτων αερισμού προσφοράς

Εξαερισμός στο διαμέρισμα

Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού. Ο αέρας μέσα τους προέρχεται από ανοιχτά παράθυρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στις οποίες ζουν άνθρωποι σε μια μητρόπολη, το ζήτημα της απόκτησης καθαρού αέρα είναι περισσότερο από οξύ. Ως εκ τούτου, ενδιαφέρονται περισσότερο για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων από άλλα.

Στο σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα υπάρχουν απαιτήσεις:

 • συμπαγής;
 • δυνατότητα μείωσης του θορύβου ·
 • αυξημένες απαιτήσεις για τον καθαρισμό του αέρα ·
 • ωραίο σχέδιο ή δυνατότητα τοποθέτησης του συστήματος πίσω από την οροφή ή τον εξωτερικό τοίχο.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Ένα εξοχικό σπίτι πρέπει επίσης να αερίζεται, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ολόκληρο συγκρότημα οικιακών χώρων. Ανάλογα με τον σκοπό τους, δημιουργείται ένα διαφορετικό μικροκλίμα. Η εγκατάσταση εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα θα επιτρέψει τον αέρα να κατευθύνεται προς τη ρυθμισμένη θερμοκρασία σε μια δεδομένη κατεύθυνση. Μια ιδιαίτερη ανάγκη για εξαερισμό στο σπίτι βιώνεται από τους ιδιοκτήτες των πισίνων, οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι. Μετά από όλα, λόγω της υπερβολικής υγρασίας, η πρόσδεση των κόμβων μπορεί να υποφέρει, και τελικά ολόκληρη η δομή.

Στο σύστημα εξαερισμού στο σπίτι υπάρχουν απαιτήσεις:

 • δύναμη;
 • τη δυνατότητα δημιουργίας διακλαδισμένου συστήματος, με τις καθορισμένες παραμέτρους για κάθε δωμάτιο.
 • Αυτόματος έλεγχος του εξαερισμού (συνήθως με τη βοήθεια της τεχνολογίας wi-fi).
 • στην κρύα εποχή, το σπίτι πρέπει να θερμανθεί, τότε ο θερμαινόμενος καυσαερίων μπορεί να τοποθετηθεί στη θέρμανση του εξαερισμού τροφοδοσίας. Το καλοκαίρι είναι επιθυμητό να ψύχεται ο εισερχόμενος αέρας. Στη συνέχεια, εγκαθίστανται ένας ανακτητής ή / και κλιματιστικό.

Υπολογισμός του εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη φαινομενική απλότητα της λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού, ο υπολογισμός του εξαερισμού είναι καλύτερα να εμπιστεύονται τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν επιλέξετε μόνο το βέλτιστο σχεδιασμό η πλάκα ή το σύστημα στοιχειοθεσίας, αλλά και να πάρετε την έγκριση του έργου από τις υπηρεσίες της φωτιάς.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη, εάν αποφασίσατε να κάνετε έναν υπολογισμό μόνοι σας:

 • προσδιορίσει τον σκοπό των χώρων - κατοικίες (διαμερίσματα, ιδιωτική κατοικία, εξοχικό σπίτι) ή μη οικιστικά (εμπορικές, βιομηχανικές), το συνολικό μέγεθος, τον αριθμό και το είδος των συνόδων την ίδια στιγμή οι άνθρωποι μέσα σε αυτό, καθώς και να λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο?
 • για τον υπολογισμό της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα (για κατοικίες είναι 3 κυβικά μέτρα ανά ώρα ανά 1 τετραγωνικό μέτρο). Η ανταλλαγή αέρα για άλλους χώρους δίνεται στον πίνακα (καταρτίστηκε σύμφωνα με το SNiP 2.04.05-91).

  Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα (πίνακας - η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, η ποσότητα αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο)

 • να αναπτύξει ένα σχήμα που θα χρησιμεύσει ως βάση για τον υπολογισμό της διατομής των αεραγωγών ·
 • κάντε ένα σχέδιο που θα περιέχει το σχήμα και όλους τους υπολογισμούς.
 • εγκρίνει την κατάρτιση στα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία ·
 • εκτελέστε την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Το παραμικρό λάθος στους υπολογισμούς θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού ή αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Συμπέρασμα

Στο τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία και την αποδοτικότητα της οικογένειας ή των εργαζομένων σας.

Εξαερισμός προσαγωγής και εξαγωγής: η αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά της διάταξης

Πόσο συχνά αερίζουμε το δωμάτιο; Η απάντηση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ειλικρινή: 1-2 φορές την ημέρα, αν ξεχάσατε να ανοίξετε το παράθυρο. Και τη νύχτα πόσες φορές; Ρητορική ερώτηση. Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, η συνολική μάζα αέρα στο δωμάτιο όπου βρίσκονται οι άνθρωποι συνεχώς πρέπει να ενημερώνεται πλήρως κάθε 2 ώρες.

Μια από τις αυτοματοποιημένες λύσεις για αυτό το έργο είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξάτμισης (PVV) του δωματίου.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Με συμβατικό αερισμό είναι η διαδικασία ανταλλαγής αέριων μαζών μεταξύ ενός κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος. Αυτή η μέθοδος μοριακής-κινητικής καθιστά δυνατή την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας και υγρασίας μέσω ενός συστήματος διήθησης.

Ο εξαερισμός εξασφαλίζει επίσης ότι ο αέρας στο δωμάτιο πληροί τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις, γεγονός που επιβάλλει τους δικούς του τεχνολογικούς περιορισμούς στον εξοπλισμό που θα δημιουργήσει αυτή τη διαδικασία.

Το υποσύστημα εξαερισμού είναι ένα σύνολο τεχνολογικών διατάξεων και μηχανισμών για τη συλλογή, απομάκρυνση, μεταφορά και καθαρισμό του αέρα. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών των χώρων και των κτιρίων.

Συνιστούμε να μην συγκρίνετε τις έννοιες του εξαερισμού και του κλιματισμού - πολύ παρόμοιες κατηγορίες που έχουν πολλές διαφορές.

 1. Η κύρια ιδέα. Ο κλιματισμός παρέχει υποστήριξη για ορισμένες παραμέτρους αέρα σε περιορισμένο χώρο, συγκεκριμένα τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον βαθμό ιονισμού σωματιδίων και τα παρόμοια. Ο εξαερισμός παράγει επίσης ελεγχόμενη αντικατάσταση ολόκληρου του όγκου αέρα μέσω της εισροής και της εκροής.
 2. Το κύριο χαρακτηριστικό. Το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί με τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο και η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να απουσιάζει εντελώς. Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί πάντα στα όρια του κλειστού χώρου και του περιβάλλοντος μέσω ανταλλαγής.
 3. Μέσα και μέθοδοι. Σε αντίθεση με τον εξαερισμό σε απλοποιημένη μορφή, η προετοιμασία είναι ένα αρθρωτό σχήμα πολλών μονάδων, το οποίο επεξεργάζεται ένα μικρό μέρος του αέρα και έτσι διατηρεί τις υγειονομικές και υγιεινές παραμέτρους του αέρα στην καθορισμένη περιοχή.

Εξαερισμός μπορεί να επεκταθεί σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέγεθος και παρέχει, σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ένα αρκετά γρήγορη αντικατάσταση σε ολόκληρο τον όγκο της μάζας αέρα με ισχυρό ανεμιστήρες, θερμαντήρες, φίλτρα και διακλαδισμένα σύστημα σωληνώσεων.

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες αερισμού που μπορούν να χωριστούν σε σχέση με τον τρόπο δημιουργίας πίεσης, διανομής, αρχιτεκτονικής και σκοπού.

Η τεχνητή έγχυση αέρα στο σύστημα εκτελείται με τη βοήθεια φυτών πίεσης - ανεμιστήρες, φυσητήρες. Με την αύξηση της πίεσης στο σύστημα σωληνώσεων, είναι δυνατόν να μετακινηθεί το μίγμα αερίου-αέρα σε μεγάλες αποστάσεις και σε μια σημαντική ποσότητα.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δημόσιες εγκαταστάσεις με κεντρικό σύστημα αερισμού.

Εξετάστε τα συστήματα εξαερισμού τοπικά (τοπικά) και κεντρικά. Τα τοπικά συστήματα εξαερισμού είναι εξειδικευμένες λύσεις "point" για συγκεκριμένους χώρους όπου απαιτείται αυστηρή συμμόρφωση με τα πρότυπα.

Ο κεντρικός εξαερισμός παρέχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα για ένα σημαντικό αριθμό πανομοιότυπων δωματίων.

Και η τελευταία κατηγορία συστημάτων: προμήθεια, εξάτμιση και συνδυασμός. Τα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχουν ταυτόχρονη εισροή και εξαγωγή αέρα στον χώρο. Αυτή είναι η πιο κοινή υποομάδα των συστημάτων εξαερισμού.

Τέτοια σχέδια παρέχουν εύκολη κλιμάκωση και συντήρηση για τις πιο διαφορετικές εγκαταστάσεις βιομηχανικού, γραφείου και οικιστικού τύπου.

Φυσική βάση του συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα εξαιρετικά γρήγορης επεξεργασίας του μείγματος αερίου-αέρα. Παρόλο που πρόκειται για ένα σύστημα εξαναγκασμένης μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά βασίζεται σε αρκετά κατανοητές φυσικές διαδικασίες.

Η ίδια η λέξη "εξαερισμός" συνδέεται στενά με την έννοια της μεταφοράς. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κίνησης των αέριων μαζών.

Η θέρμανση είναι το φαινόμενο της κυκλοφορίας με θερμική ενέργεια μεταξύ της ροής του ψυχρού και του θερμού αερίου. Υπάρχει φυσική και εξαναγκασμένη μεταφορά.

Μια μικρή φυσική του σχολείου για να καταλάβει την ουσία του τι συμβαίνει. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο καθορίζεται από τη θερμοκρασία του αέρα. Οι φορείς της θερμικής ενέργειας είναι μόρια.

Ο αέρας είναι ένα πολυμερές μίγμα αερίων που αποτελείται από άζωτο (78%), οξυγόνο (21%) και άλλες ακαθαρσίες (1%).

Όντας σε κλειστό χώρο (δωμάτιο), έχουμε μια ανομοιομορφία της θερμοκρασίας σε σχέση με το ύψος. Αυτό οφείλεται στην ετερογένεια της συγκέντρωσης μορίων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ομοιομορφία της πίεσης αερίου στον κλειστό χώρο (δωμάτιο) σύμφωνα με τη θεμελιώδη εξίσωση κινητική πίεση μοριακή θεωρία είναι ανάλογη με το γινόμενο της συγκέντρωσης των μορίων επί μέση θερμοκρασία τους.

Αν η πίεση είναι η ίδια παντού, τότε το προϊόν της συγκέντρωσης μορίων από τη θερμοκρασία στο πάνω μέρος του δωματίου θα είναι ισοδύναμο με το ίδιο προϊόν συγκέντρωσης στη θερμοκρασία:

Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση μορίων και, κατά συνέπεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική μάζα του αερίου. Επομένως, λένε ότι ο ζεστός αέρας είναι "ελαφρύτερος" και το κρύο είναι "βαρύτερο".

Σε σχέση με τα προηγούμενα, γίνεται σαφές γιατί Η παροχή (εισροή) αέρα είναι συνήθως εξοπλισμένη από τον πυθμένα του δωματίου, και η έξοδος (εξάτμιση) - από πάνω. Αυτό είναι ένα αξίωμα! Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής αλληλεπιδρά με δύο διαφορετικές ροές αέρα, οι οποίες στη συνέχεια επεξεργάζονται.

Το PVV όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιπλέον συστήματα τοποθετούνται σε ένα ενιαίο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό της Λότζια στη σοφίτα, στον τοίχο έξω από το σπίτι, και ούτω καθεξής. D.

Ο ειδικός σχεδιασμός της εγκατάστασης παρέχει άφθονες ευκαιρίες για να εξασφαλίσει τον αερισμό των πρακτικών οποιουδήποτε αριθμού δωματίων στο κτίριο.

Εκτός από τη βασική λειτουργία της κίνησης του αέρα, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει το ακόλουθο οπλοστάσιο βοηθητικών υποσυστημάτων και πρόσθετες λειτουργίες:

 • ψύξης και θέρμανσης του αέρα
 • ιονισμού και υγρασίας σωματιδίων
 • απολύμανση και διήθηση του αέρα.

Ας εξετάσουμε έναν τυπικό κύκλο εργασίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο βασίζεται σε μοντέλο μεταφοράς δύο κυκλωμάτων.

Στο πρώτο στάδιο, ο ψυχρός αέρας λαμβάνεται από το περιβάλλον και ο ζεστός αέρας εξάγεται από το δωμάτιο. Και από τις δύο πλευρές του αέρα διέρχεται το σύστημα καθαρισμού.

Αφού ο ψυχρός αέρας μεταφερθεί στον θερμαντήρα (θερμαντήρας) - χαρακτηριστικός για PVV με ανάκτηση θερμότητας. Επιπλέον, η θερμότητα του ψυχρού αερίου μεταφέρεται από τον ζεστό αέρα εξαγωγής - χαρακτηριστικό των συμβατικών συστημάτων.

Μετά από τη θέρμανση και την εναλλαγή θερμότητας, ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται μέσω εξωτερικού αγωγού και τροφοδοτείται ζεστός καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο.

Οι κύριες αρχές του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι η αποδοτικότητα και η οικονομία.

Το κλασσικό σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • έναν υψηλό βαθμό καθαρισμού του ρεύματος εισόδου
 • προσιτή λειτουργία και συντήρηση αφαιρούμενων στοιχείων
 • την ακεραιότητα και την αρθρωτότητα της δομής.

Για την επέκταση των λειτουργικών μονάδων διαχείρισης αέρα εξοπλισμένο με βοηθητικές μονάδες ελέγχου και τα συστήματα φίλτρου ελέγχου, αισθητήρες, SELFTIMER, σιγαστήρες, ανιχνευτές υπερφόρτωση του κινητήρα, ανακτήσεως μπλοκ για τις παλέτες συμπυκνωμάτων και m. P.

Το σχέδιο αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού - η συσκευή του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής με τα χέρια τους

Οι νέες τεχνολογίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου ιδιωτικού σπιτιού το καθιστούν αρκετά αεροστεγές. Η επιθυμία για μείωση της απώλειας θερμότητας επιδεινώνει τη φυσική ανταλλαγή αέρα. Για να διορθωθεί η κατάσταση, δημιουργείται ένα σχέδιο αερισμού, το οποίο σχεδιάζεται κατά την κατασκευή ενός νέου κτιρίου. Εάν αυτό δεν γίνει, εξοπλίστε το ήδη κατασκευασμένο. Και για τα παλιά σπίτια, θα είναι περιττή.

Όλα τα γνωστά συστήματα εφαρμόζονται, αλλά το πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής. Η συσκευή του για διαφορετικούς χώρους είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά τα κύρια εξαρτήματα είναι κοινά. Η πολυπλοκότητα του εξοπλισμού επιτρέπεται επίσης επιλογές. Για να εξασφαλιστεί ο καλός αερισμός, λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και του εξοπλισμού.

Για την ασφάλεια των κτιρίων είναι εξοπλισμένα με σύστημα ανταλλαγής αέρα. Στη συνέχεια δεν υπάρχει συμπύκνωση στους τοίχους, μούχλα και μύκητες δεν είναι τρομερό. Αυτό δημιουργεί άνετες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους. Εκτός από τα καθιστικά, οι βοηθητικοί χώροι για οικονομικές και τεχνικές ανάγκες υπόκεινται στον εξαερισμό.

Η απλούστερη λύση είναι η χρήση του φυσικού αερισμού. Μέσα στους τοίχους τοποθετούνται κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα. Η θερμοκρασία και η πυκνότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι διαφορετικά, γεγονός που εξασφαλίζει φυσική κίνηση. Οι κάθετοι αγωγοί αρχίζουν σε ένα αεριζόμενο χώρο και βγαίνουν από την οροφή.

Αν ένα τέτοιο σύστημα δεν παρέχει πλήρη ανταλλαγή αέρα, εφαρμόστε εξαναγκασμένο (μηχανικό) εξαερισμό. Συνήθως, οι κουζίνες, τα μπάνια, οι τουαλέτες, τα λεβητοστάσια δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς αυτό. Για τη χρήση οργάνων: κουκούλες και ανεμιστήρες. Αφαιρούν όχι μόνο μυρωδιές, αλλά και υπερβολική υγρασία, εμποδίζοντας την εμφάνιση μούχλας και μύκητα.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός έχει πολλά σχήματα:

 1. 1. Ο αέρας τροφοδοσίας παρέχεται από το εξωτερικό προς τον χώρο, καθαρίζοντάς τον. Αποτελείται από ανεμιστήρα και άλλα στοιχεία. Πρόσθετος εξοπλισμός όπως ο θερμαντήρας αέρα παρέχει την απαιτούμενη θερμοκρασία ροής.
 2. 2. Η επίδραση του συστήματος εξάτμισης βασίζεται στην εξαναγκασμένη αφαίρεση του βρώμικου αέρα. Συνήθως, οι οπαδοί χρησιμοποιούνται.
 3. 3. Ο πιο τέλειος εξαναγκασμένος εξαερισμός και αναρρόφηση. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όλων των συστημάτων. Ορισμένες συσκευές παρέχουν μια εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, καθαρίζοντάς τον. Ο σκοπός των άλλων είναι να αφαιρέσουν τα μολυσμένα από τις εγκαταστάσεις.

Οι συσκευές συνεργάζονται, λόγω των οποίων επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση. Χρησιμοποιείται επίσης ένα συνδυασμένο σχήμα, όπου ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται με φυσικό εξαερισμό και με μηχανικές συσκευές.

Υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες η χρήση λιγότερο αποτελεσματικών συστημάτων ανταλλαγής αέρα είναι ανεπαρκής. Εάν η ατμόσφαιρα στο δρόμο είναι μολυσμένη, η σκόνη εισέρχεται στο σπίτι, εξαντλείται από οχήματα, καπνίζει από το λέβητα. Οι διαφορετικές μέθοδοι φιλτραρίσματος δεν είναι τόσο παραγωγικές όσο το μηχανικό σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Καθαρίστε Ο φυσικός αέρας διανέμεται σε όλο το σπίτι. Διάφοροι βαθμοί καθαρισμού κρατούν τη σκόνη και τα αέρια και δεν εισέρχονται στο δωμάτιο. Εξαιρετική κυκλοφορία παρέχεται. Οι μυρωδιές της κουζίνας, η τουαλέτα απομακρύνονται αμέσως, δεν εξαπλώνονται σε όλα τα δωμάτια.

Στο επίκεντρο της διαίρεσης των συστημάτων σε ομάδες είναι η αρχή της κυκλοφορίας του αέρα: με φυσικό κίνητρο και καταναγκασμό. Τα σχέδια για τοπική χρήση και το γενικό σπίτι κατανέμονται επίσης.

Η κύρια συσκευή του μηχανικού συστήματος είναι ένας ανεμιστήρας, επιπλέον - αυτοματισμός, άλλα ηλεκτρονικά. Αυτό εξασφαλίζει την αναγκαστική κίνηση του αέρα. Η χωρητικότητα των μονάδων είναι διαφορετική, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση τους για ολόκληρο το σπίτι ή ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Είναι καθολικά, χρησιμοποιούνται τόσο για φράχτη όσο και για σχέδιο.

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού βασίζεται στην κυκλοφορία λόγω φυσικών φαινομένων. Η διαφορά μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής θερμοκρασίας οδηγεί στο γεγονός ότι ο κρύος αέρας ρέει προς τη θέση του θερμού αέρα που φεύγει από κάτω. Υπάρχει μια διαφορική πίεση σε διαφορετικά ύψη, η οποία οδηγεί σε μια σταθερή ανταλλαγή αέρα στα ορυχεία.

Τα συστήματα αυτά είναι χαμηλής παραγωγικότητας, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις φυσικές συνθήκες. Χρησιμοποιείται σε ιδιωτικές κατοικίες για γενικό και τοπικό αερισμό. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτείται κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής παράγονται monoblock και ρύθμιση τύπου. Αποτελείται από μια ενιαία θήκη ενιαίου τεμαχίου και δεν απαιτεί εκτεταμένες εργασίες εγκατάστασης. Η εγκατάσταση είναι στερεωμένη στον τοίχο, η παροχή ρεύματος και οι αεραγωγοί είναι συνδεδεμένοι με αυτό. Το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αριθμημένα.

Για αυτό-συναρμολόγηση, οι ανεμιστήρες αγοράζονται: ένας για την εισαγωγή αέρα, ο δεύτερος για την αφαίρεση. Η επιλογή είναι διαθέσιμη σε διάφορους τύπους: φυγοκεντρική, αξονική, με βαλβίδα, κανάλι. Δημιουργούν μια ροή προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δομικά, ο εξαερισμός περιλαμβάνει δύο ομάδες ανεξάρτητων συσκευών με ξεχωριστά κανάλια για τη λήψη και την εκκένωση του οξυγόνου. Στοιχεία αγωγών συνδέονται με διαμορφωμένες λεπτομέρειες. Συνήθως χρησιμοποιούνται πλαστικοί σωλήνες ή προκατασκευασμένα ορυχεία για το σκοπό αυτό στους τοίχους του κτιρίου. Με τη βοήθειά τους, υπάρχει επίσης μια εσωτερική διανομή αέρα.

Άλλα απαραίτητα στοιχεία:

 • γρίλιες για την εισαγωγή αέρα, οι οποίες εμποδίζουν τη διείσδυση ξένων αντικειμένων στα κανάλια.
 • φίλτρα για τη σύλληψη της σκόνης, των εντόμων, των οσμών τρίτων.
 • ειδικές βαλβίδες για τη ρύθμιση της ποσότητας εισαγωγής εξωτερικού αέρα.

Συχνά, για ένα μηχανικό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, αποκτάται αυτοματισμός. Ελέγχει τη λειτουργία της εγκατάστασης, παρακολουθεί τις κύριες παραμέτρους. Για τον τοπικό εξαερισμό σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο είναι προαιρετικό, αλλά για ολόκληρο το κτίριο είναι απαραίτητο. Οι εξασθενητές ήχου χρησιμοποιούνται για τη μείωση των ήχων που προέρχονται από την λειτουργία ηλεκτρικών κινητήρων.

Το σύστημα χρησιμοποιεί επιπλέον κλιματισμό για ψύξη με αέρα, θερμαντήρα ή ανακτητή για θέρμανση, αφυγραντήρες, υγραντήρες. Αυτό δημιουργεί μέγιστη άνεση στο σπίτι.

Η θερμοκρασία των εισροών αέρα που εισέρχονται στο σπίτι δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 18 °. Στη συνέχεια, η άνετη ατμόσφαιρα δεν θα σπάσει, δεν θα υπάρχουν σχέδια και κρυολογήματα μεταξύ των κατοίκων. Στο αναγκαστικό σύστημα, είναι ενσωματωμένα στοιχεία για τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Στη θέση των παλαιών οργάνων ήρθαν οι ανακτητές.

Πρόκειται για μια συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας στην οποία η θερμότητα από τον εξαγόμενο αέρα μεταφέρεται στην εισερχόμενη εξωτερική. Για την εργασία δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια, η απόδοση είναι 40-80%. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά είναι δυνατό να κατασκευαστεί στο σπίτι. Για τα ιδιωτικά σπίτια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια συσκευή ανάκτησης πλάκας και όχι ένα μεγάλο μέγεθος ρότορα.

Σε άνετα εξοχικά σπίτια χρησιμοποιούνται συστήματα εξαερισμού για θέρμανση αέρα, που περιέχει μια αντλία θερμότητας, κλιματισμό, recuperator. Η απόδοση είναι πολύ υψηλή, δεν χάνεται ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, επειδή ο εξατμιστής της αντλίας θερμότητας και ο συμπιεστής βρίσκονται στο κανάλι με ζεστό αέρα. Δεν χρειάζεται να θερμαίνετε το στροφαλοθάλαμο. Η θερμότητα που παράγεται κατά τη λειτουργία του κινητήρα θερμαίνει επίσης την εισερχόμενη ροή. Εγκατεστημένο έξω ή μέσα στο δωμάτιο.

Εσωτερικά κανάλια στο σπίτι του ένα τούβλο εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Διασφαλίζεται ότι το τμήμα δεν αλλάζει σε όλο το μήκος, η επιφάνεια είναι ομαλή. Απαιτούνται απαιτήσεις για τη διάμετρο και το υλικό των σωλήνων. Το ελάχιστο μέγεθος για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι 6 cm. Στα κανάλια από τούβλα είναι 16 × 20 cm.

Πλαστικό για σχέδιο - μια φτηνή επιλογή, ιδανική για δωμάτια με υψηλή υγρασία. Στην κουζίνα χρησιμοποιείτε γαλβανισμένο ή βαμμένο χάλυβα. Στο ενεργό σύστημα επιτρέπεται η χρήση εύκαμπτων αυλακώσεων.

Για μια χώρα εξοχικό σπίτι για να κάνετε ένα σχέδιο μόνοι σας δεν είναι εύκολο. Εκτός από τα καθιστικά, το σπίτι διαθέτει πολλούς βοηθητικούς χώρους: ένα κελάρι, ένα κελάρι, ένα γκαράζ, μια σάουνα και άλλα. Κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του θερμοκρασία, την υγρασία και ένα μόνο σύστημα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο σε σχέση με τις απαιτήσεις για το καθένα. Συμμορφωθείτε με τους βασικούς κανόνες:

 • οι μάζες του αέρα στέλνονται από τα καθιστικά στα δωμάτια των νοικοκυριών.
 • η χωρητικότητα του συστήματος επιλέγεται ώστε να είναι επαρκής για ολόκληρο το κτίριο.
 • να λαμβάνουν υπόψη τις εποχιακές διαφορές θερμοκρασίας, χρησιμοποιώντας συσκευές θέρμανσης και ψύξης του αέρα.
 • παρέχει χειροκίνητο ή τηλεχειριστήριο.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής της ιδιωτικής κατοικίας πραγματοποιείται σύμφωνα με ένα από τα δύο σχήματα. Στην πρώτη περίπτωση, εγκαταστήστε κάτω από τους αγωγούς οροφής με ανεμιστήρες. Κάποιος παίρνει οξυγόνο και ο άλλος αφαιρεί οξυγόνο.

Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ρεύματος τροφοδοσίας ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου, την έξοδο μία στην οροφή. Ο αέρας λαμβάνεται με βίαιο τρόπο, αλλά εκτοξεύεται φυσικά στο δρόμο.

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, οσμές με ανεπαρκή εξαερισμό εισέρχονται σε κατοικίες. Ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα ανταλλαγής αέρα με εξάτμιση και φυσική εισροή είναι σε πολλές περιπτώσεις αναποτελεσματικό και με εντατική χρήση της σόμπας το δωμάτιο είναι γεμάτο ατμούς, συχνά υπάρχει έλλειψη καθαρού αέρα.

Τοποθετημένο πάνω από την κουκούλα μπορεί να αφαιρέσει οσμές στην περιοχή δύο διαμέτρων της πρόσληψης. Τα υπόλοιπα πρέπει να περνούν από τη μάσκα εξαερισμού, αλλά η απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες. Η εγκατάσταση ανεμιστήρα στο κανάλι θα αυξήσει την απόδοση. Σε μια μικρή κουζίνα αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά εάν η περιοχή είναι σημαντική, απαιτεί μια ριζικά διαφορετική λύση.

Μόνο το σχέδιο εξαναγκασμένου αερισμού θα προσφέρει άνετες συνθήκες σε κάθε περίπτωση. Ο πιο σωστός τρόπος για να οργανωθεί - η εγκατάσταση ενός μηχανικού κουκούλα στην κουζίνα με μια εισροή από τις γειτονικές εγκαταστάσεις. Αυτό δεν θα επιτρέψει τις μυρωδιές και τον ατμό να εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι.

Εγκατάσταση αερισμού βρίσκεται συνήθως στη σοφίτα, οι αεραγωγοί διανέμονται στις εγκαταστάσεις. Καθαρά δωμάτια παρέχονται στους χώρους καθιστικού και το βρώμικο νερό αφαιρείται από την κουζίνα.

Ο εξαερισμός στις εγκαταστάσεις στάθμευσης και συντήρησης των μηχανημάτων πρέπει να απομακρύνει τα καυσαέρια, τις μυρωδιές καυσίμων και τα χημικά προϊόντα. Το δεύτερο σημαντικό καθήκον είναι η μείωση της υγρασίας και η πρόληψη της συμπύκνωσης.

Ο φυσικός αερισμός ενός ιδιωτικού γκαράζ δεν είναι πάντα εφικτός. Θα πρέπει να θερμαίνεται και το μέγεθος των πριζών συχνά απαιτείται, έτσι ώστε το κόστος διατήρησης της απαραίτητης θερμοκρασίας να είναι αδικαιολόγητο. Αναγκαστική εξάντληση σε πολλές περιπτώσεις, συμπληρώστε αυτές τις αδυναμίες.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, η χωρητικότητα της εγκατάστασης για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα πρέπει να είναι 150-300 m3 / h ανά μηχανή. Στο υπόγειο γκαράζ, κατασκευάζεται ένας αγωγός εξαγωγής, ο οποίος δεν συνδέεται με τον γενικό αερισμό.

Η εισροή είναι τοποθετημένη στο πλάι της θύρας εισόδου σε απόσταση 0,3-0,5 m πάνω από το δάπεδο. Στην αντίθετη πλευρά υπάρχει εξαναγκασμένη εξάτμιση. Βρίσκεται σε δύο ζώνες: 1/3 και 2/3 του ύψους.

Ο φυσικός εξαερισμός χρησιμοποιείται σε ρωσικό λουτρό. Το καλοκαίρι υπάρχει έλλειψη καθαρού αέρα, που εκτείνεται περισσότερο. Για να αποκλείσετε την εξάρτηση από εξωτερικές συνθήκες, να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο περιβάλλον σε ένα μεγάλο ατμόλουτρο, ένα λουτρό, εξοπλίστε ένα μηχανικό σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν πολλά σχέδια.

Ένας ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται πάνω από τη σόμπα σε ύψος 0,5 μ. Το κανάλι έλξης τοποθετείται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου από 0,2-0,3 mm από την αντίθετη πλευρά. Ο αέρας θερμαίνεται από τη σόμπα, ανεβαίνει, μετακινώντας τα απόβλητα. Ψύχεται, κατεβαίνει και αφαιρείται φυσικά μέσα από ένα άνοιγμα στο πάτωμα.

Το δεύτερο σχέδιο είναι η εξάτμιση. Σε επίπεδο 0,3 μ. Από το δάπεδο κάτω από τη σόμπα υπάρχει κανάλι εισροής. Πάνω από 10-15 εκατοστά από αυτό στον αντίθετο τοίχο του λουτρού είναι ένας ανεμιστήρας εξαγωγής. Η κυκλοφορία των ροών είναι παρόμοια με την προηγούμενη έκδοση, αλλά η ανταλλαγή αέρα είναι εντονότερη.

Η παροχή και η εξάτμιση είναι διατεταγμένα σε μια θερμά δίπλα στο μπάνιο. Είναι κοινό για όλα τα δωμάτια. Η εισροή παρέχει έναν ανεμιστήρα στο κανάλι που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα σε απόσταση 0,5 μ. Το άλλο είναι εγκατεστημένο στο πλυντήριο οροφής. Ο αέρας περνά μέσα από τα κενά στις πόρτες.

Τα υπόγεια σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως αποθήκη. Η παρουσία θέρμανσης σας επιτρέπει να χτίσετε ένα σπίτι θέατρο, αίθουσα μπιλιάρδου, σάουνα, πισίνα, γυμναστήριο, χρήση για άλλες ανάγκες, όπου το ύψος της ημέρας δεν παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ο φυσικός αερισμός περιορίζεται από τη διείσδυσή του στο έδαφος. Μια μούχλα μυρωδιά και υψηλή υγρασία σε ένα σπίτι με ένα υπόγειο είναι αρκετά κοινό. Η παρουσία μίας σταθερής εισροής και εξάντλησης θα εξαλείψει τις ανεπιθύμητες συνέπειες. Η ανταλλαγή του αέρα δεν είναι λιγότερο από μία φορά, η απομάκρυνση είναι υποχρεωτική - αυτοί είναι υποχρεωτικοί όροι. Ο φράκτης πραγματοποιείται μέσα από τις οπές στον τοίχο και τις μηχανικές συσκευές.

Η πιο άνετη και οικονομικά συμφέρουσα επιλογή είναι η εγκατάσταση αποκατάστασης. Παρέχει θέρμανση αέρα και εξοικονομεί 30% ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κάθε τμήμα του υπογείου, τα κανάλια εισροής και εκροής βρίσκονται στις απέναντι πλευρές.

Εάν υπάρχουν δωμάτια στο υπόγειο μεταξύ των οποίων επιτρέπουμε την ανταλλαγή αέρα, μια μονάδα τροφοδοσίας χρησιμοποιείται για την παροχή οξυγόνου στα "καθαρά" δωμάτια. Οι κουκούλες τοποθετούνται σε τουαλέτες και βοηθητικά δωμάτια. Είναι λογικό να χρησιμοποιείτε φυγοκεντρικούς ή ανεμιστήρες καναλιών. Είναι ανθεκτικά και χαμηλού θορύβου.

Η πιο κοινή επιλογή είναι ένα σύστημα παροχής και εξαγωγής με φυσικό εξαερισμό. Στις αντίθετες πλευρές τοποθετούνται πλαστικά, αμιαντοτσιμέντο ή μεταλλικοί σωλήνες διαμέτρου 150 mm. Ο αέρας τροφοδοσίας δεν φτάνει στο πάτωμα των 25 cm και η εξαγωγή βρίσκεται στην οροφή.

Και οι δύο οδηγούν σε 1 m πάνω από την οροφή, καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα. Στο κανάλι εξάτμισης εγκαθίσταται ένας εκτροπέας από πάνω. Η ανταλλαγή αέρα ρυθμίζεται από την πύλη.

Η χρήση του φυσικού αερισμού από πολλούς ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών απορρίπτεται. Ο κύριος λόγος - δεν θέλουν να χαλάσει την οροφή. Μπορείτε να μεταφέρετε το σωλήνα στο αέτωμα, αλλά μόνο το αναγκαστικό σύστημα δεν θα χαλάσει την εμφάνιση.

Είναι το μόνο κατάλληλο για εκείνους που κατέχουν το κελάρι κάτω από το γκαζόν. Σωλήνες ανάμεσα σε αυτό δεν κοσμούν το τοπίο. Οι αεραγωγοί τοποθετούνται οριζόντια, καθιστώντας τον απαιτούμενο αριθμό στροφών και η έξοδος τοποθετείται σε μια δυσδιάκριτη θέση σε υψόμετρο 0,5-1 m από την επιφάνεια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία από το σπίτι, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μικρή.

Για να αποφευχθεί η ηλεκτροπληξία, στην κουκούλα στο κελάρι έχει εγκατασταθεί ένα κανάλι για φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες 220 V ή 12 βολτ. Όλοι οι σωλήνες είναι μονωμένοι.

Η κατασκευή κτιρίων πάνελ βρίσκει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτά, χρησιμοποιείται σύγχρονη θερμομόνωση, μειώνεται σημαντικά το κόστος θέρμανσης. Αλλά υπάρχει μια άλλη πλευρά: υπάρχουν προβλήματα με τον εξαερισμό.

Η χρήση της φυσικής ανταλλαγής αέρα στην κατοικία του πίνακα είναι παράλογη. Απαιτείται να κρατάτε συνεχώς τις βαλβίδες εισαγωγής ανοικτές. Το κόστος της θέρμανσης αυξάνεται, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου χάνεται.

Είναι δυνατή η χρήση πολλών προγραμμάτων:

 1. 1. Εγκαταστήστε μεμονωμένους ανεμιστήρες στα δωμάτια. Ο αέρας τροφοδοσίας βρίσκεται σε κατοικίες, και εξάτμιση στην κουζίνα, ένα μπάνιο άλλων χρησιμότητας δωμάτια.
 2. 2. Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές για την απόκρυψη αεραγωγών.
 3. 3. Σύστημα Monoblock. Βέλτιστη χρήση σε μικρά εξοχικά σπίτια.

Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη επιλογή, αερίστε και δημιουργήστε τα απαραίτητα κανάλια, τρύπες κατά τη φάση κατασκευής, διαφορετικά οι ιδιοκτήτες θα συναντήσουν μεγάλες δυσκολίες στη συναρμολόγηση.

Η εγκατάσταση ενός ανακτητή μειώνει περαιτέρω το κόστος θέρμανσης. Η πρακτική της χρήσης κατοικιών με παρόμοια εγκατάσταση επιβεβαιώνει αυτό. Ενώ η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από το μηδέν, η θέρμανση δεν ανάβει.

Για την ανταλλαγή αέρα χρησιμοποιούνται όλα τα γνωστά συστήματα. Φυσικό, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στον Χρουστσόφ, χρησιμοποιείται επίσης, έχοντας όλα τα εγγενή μειονεκτήματα. Εάν η είσοδος στην κορυφή είναι αποκλεισμένη από μια πόρτα, κανονίστε ένα κοινό κανάλι για όλους τους ορόφους. Εάν δεν υπάρχουν, πρέπει να εγκατασταθούν ξεχωριστοί αεραγωγοί.

Υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του συστήματος. Αυτό γίνεται οικονομικότερο μετά την τοποθέτηση της αυτόματης βαλβίδας στην είσοδο, που ελέγχεται από τον αισθητήρα υγρασίας. Στα δωμάτια, η ροή αέρα παρέχεται μέσω βαλβίδων παραθύρων ή τοίχων. Ο βαθμός ανοίγματος ελέγχεται από τα ηλεκτρονικά, τα οποία παρακολουθούν την εξωτερική θερμοκρασία.

Σε ένα πολυώροφο σπίτι με φυσικό εξαερισμό συνιστάται να χρησιμοποιείτε έναν αναπνευστήρα που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο. Βελτιώνει τα χαρακτηριστικά ποιότητας του εισερχόμενου αέρα και η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 7 W. Η υπερπίεση στα δωμάτια δημιουργείται, ο φυσικός εξαερισμός λειτουργεί καλύτερα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους άνω ορόφους, που δεν απομονώνονται από τους κάτω ορόφους. Είναι το πιο υγρό, βουλωμένο. Η καλύτερη λύση είναι η αναγκαστική εναλλαγή αέρα, σύμφωνα με το διαθέσιμο σχήμα που χρησιμοποιείται για μονοκατοικία.

Παρέχετε το δικό σας σπίτι με αξιόπιστο αερισμό, που δημιουργήθηκε από τον εαυτό σας, είναι αρκετά προσιτό. Η επιλογή του ιδιοκτήτη μιας ποικιλίας επιλογών για να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και οικονομικές ευκαιρίες.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης: υπολογισμός και σχέδιο

Η ανθρώπινη ζωή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η πρόσβαση σε καθαρό οξυγόνο. Στις σημερινές πραγματικότητες, το βασικό καθήκον είναι να προσφέρει ζωντανό χώρο με καθαρό αέρα και σε επαρκή όγκο. Με αυτό το καθήκον, ο εξαερισμός εξαερισμού είναι απόλυτα μειωμένος - ένα από τα πιο δημοφιλή και απαιτημένα συστήματα ανταλλαγής αέρα.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του σχεδίου είναι η αποτελεσματική κυκλοφορία οξυγόνου, ένα εξαιρετικό επίπεδο διήθησης και η απουσία δυσάρεστων οσμών μέσα στις εγκαταστάσεις. Ο εξαερισμός Pritatochnaya είναι σε θέση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να απορροφήσει οποιεσδήποτε γεύσεις, ερεθιστικά, για να εμποδίσει την εξάπλωσή τους σε όλο το διαμέρισμα.

Εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής - αρχή λειτουργίας

Ένας άπειρος άνθρωπος στο δρόμο μπορεί να πιστεύει ότι το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει πολλά στοιχεία. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια συσκευή λειτουργεί απλά.

Η συσκευή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει εξειδικευμένα κανάλια, μέσω των οποίων ο αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο. Επιπλέον, τοποθετούνται δομές αποστράγγισης. Το σύστημα εξάτμισης συμπληρώνεται από έναν ειδικό ανεμιστήρα που παρέχει εισαγωγή αέρα.

Μέσα στο δωμάτιο είναι τοποθετημένο ένα convector (συμπαγής εγκατάσταση με αξιοπρεπή λειτουργία). Ο κύριος σκοπός αυτής της μονάδας είναι:

 • καθαρισμός των ρευμάτων αέρα που προέρχονται από το δρόμο.
 • ψύξη ή θέρμανση του οξυγόνου (λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία εκτός του παραθύρου).
 • Ρύθμιση της θερμοκρασίας στις τιμές που καθορίζονται στη βασική ρύθμιση.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η ενδιαφέρουσα αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού εισαγωγής, την οποία θα ήθελα να αναφερθώ λεπτομερέστερα.

 1. Οι ισχυροί ανεμιστήρες μεταβιβάζονται στη λειτουργία της έγχυσης αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 2. Λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του "εσωτερικού" και του "εξωτερικού" οξυγόνου, η πρώτη από αυτές κατευθύνεται προς τα έξω μέσω μιας ειδικής βαλβίδας.

Συμβουλή! Στο σπίτι για κάθε δωμάτιο θα πρέπει να εγκατασταθεί μια ξεχωριστή βαλβίδα. Δεν είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί μια λύση για πολλά δωμάτια.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σύστημα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο αερισμός προσφοράς στην ιδιωτική κατοικία διαφέρει από τον αντίστοιχο στο διαμέρισμα. Για το σύστημα εξαερισμού σε μια προαστιακή εγκατάσταση είναι δυνατό να εξοπλιστεί οποιοσδήποτε αριθμός καναλιών παροχής και εκκένωσης. Στην περίπτωση των πολυκατοικιών, είναι ένα κοινό και μοναδικό σύστημα, δίπλα σε όλα τα διαμερίσματα. Ωστόσο, η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι αρκετά απλή ώστε να μην επιβάλλει περιορισμούς στην τοποθέτησή του.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά και διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του συστήματος, το σύστημα αερισμού προσφοράς και εξάτμισης περιλαμβάνει έναν αριθμό μονάδων, εξαρτημάτων και εξαρτημάτων:

 • Το τμήμα εισαγωγής αέρα περιλαμβάνει μια σχάρα, μια βαλβίδα ρύθμισης και ένα κουδούνι. Ο συμπιεστής σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε με ευελιξία τον όγκο του αέρα τροφοδοσίας.
 • Μηχανισμός φιλτραρίσματος. Αποτελείται από πολλά καθαριστικά διαλύματα, εν μέρει συνδυασμένα με υποδοχή εισαγωγής αέρα.
 • Προθερμαντήρες οξυγόνου σε θερμοκρασία καθορισμένη από το χρήστη.
 • Σύστημα αεραγωγών (τετράγωνοι ή στρογγυλοί σωλήνες αυθαίρετων διαστάσεων). Το κύριο μέρος είναι ο κεντρικός δίαυλος που συνδέεται με τον συλλέκτη και τον συμπιεστή, από τον οποίο τα στοιχεία πηγαίνουν σε κάθε αερισμένο αντικείμενο.
 • Εισερχόμενο κανάλι.
 • Συστήματα εξαγωγής ενσωματωμένα σε οροφές και τοίχους. Μέσω αυτών, θα εξασφαλιστεί η εκροή μολυσμένου οξυγόνου, υδρατμών και διοξειδίου του άνθρακα.
 • Σύστημα εξάτμισης αεραγωγού (παρέχει αλληλεπίδραση μεταξύ του συλλέκτη και του καθορισμένου καναλιού).
 • Συσκευή συμπιεστή που παρέχει το αποτέλεσμα της εξάντλησης οξυγόνου στο εσωτερικό του αγωγού εξαγωγής.
 • Ένας σωλήνας εκροής που αντλεί αέρα από το δωμάτιο.

Με βάση τα παραπάνω εξαρτήματα και συγκροτήματα, σχηματίζονται τα συστήματα αερισμού εξαγωγής μηχανικού αερισμού οποιουδήποτε επιπέδου πολυπλοκότητας. Στα έργα που εστιάζονται στην ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, μπορούν να ρυθμιστούν λειτουργικά στοιχεία. Συχνά είναι εφοδιασμένα με μια ενιαία μονάδα συμπιεστή, μέσω της οποίας μειώνεται όχι μόνο το οξυγόνο αλλά και η εισροή του σε ξεχωριστά τμήματα του συστήματος. Στις μονάδες εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιούνται συσκευές ανάκτησης.

Ανεξάρτητα από την εσωτερική συσκευή, κάθε σύστημα του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει μια ειδική μονάδα ελέγχου. Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον τρόπο ανταλλαγής αέρα, να παρακολουθήσετε την ένταση των διαδικασιών, να διαχειριστείτε μεμονωμένα στοιχεία και τον μηχανισμό ως σύνολο. Η λειτουργική μεταβλητότητα είναι μια αίθουσα για την επιτυχία ενός τέτοιου συστήματος, διότι για μια κατοικημένη κατοικία θα είναι επαρκής ο 2-3 αερισμός και για τις εμπορικές εγκαταστάσεις πρέπει να παρέχεται ανταλλαγή αέρα όλη την εργάσιμη ημέρα.

Η χαμηλή ενεργειακή απόδοση των συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης αντισταθμίζεται από πρόσθετους μηχανισμούς και λύσεις. Ο θόρυβος που δημιουργείται κατά τη λειτουργία μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί με τα αντικραδασμικά ταμπόν, πρόσθετα φίλτρα.

Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο εξαερισμός Pribochnaya μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορες ποικιλίες, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του κατασκευαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Αποσυναρμολόγηση / κατασκευή τύπου (αρθρωτή)

Εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά στοιχείων με καθορισμένη σειρά μεγεθών. Αυτά τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής θεωρούνται τα πιο συμπαγή και ευέλικτα. Η εποικοδομητική ευελιξία τους σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το σύστημα σε συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας. Για έναν μέσο πολίτη, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί αυτός ο εξαερισμός από τα χέρια του, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να εκτελεστεί μια σειρά συναφών έργων:

 1. Προετοιμάστε έναν υπολογισμό του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο στάδιο του σχεδιασμού.
 2. Συλλέξτε ένα κοινό σύστημα.
 3. Εκτελέστε την έναρξη λειτουργίας (ο εξαερισμός πρέπει να ρυθμιστεί προσεκτικά πριν την έναρξη λειτουργίας).

Η αγορά του εξοπλισμού και των λεπτομερειών εγκατάστασης δεν περιορίζεται σε, χωρίς τις υπηρεσίες των ειδικών θα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί.

Δώστε προσοχή! Τα συστήματα αυτά υποθέτουν ότι υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος. Συχνά χρησιμοποιούνται για αποθήκες και βιομηχανικά συγκροτήματα, όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση κάμερας εξαερισμού.

Εγκατάσταση με ανάκτηση θερμότητας

Οι συμπαγείς μονάδες αερισμού με λειτουργία ανάκτησης θερμότητας θεωρούνται οι πιο οικονομικές. Το κύριο πλεονέκτημα τέτοιων λύσεων είναι ότι οι εξαγόμενες ροές αέρα χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του φρέσκου οξυγόνου.

Αυτή η διαδικασία εκτελείται λόγω της παρουσίας ενός ειδικού καναλιού. Για την τιμή των συστημάτων αυτών είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχά τους, κάτι που είναι αρκετά αναμενόμενο, δεδομένης της παρουσίας αεραγωγών και εναλλάκτη θερμότητας.

Ο μηχανικός εξαερισμός για ένα διαμέρισμα με ανταλλαγή θερμότητας έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - δυσάρεστες οσμές μπορούν να εξαπλωθούν ελεύθερα μέσω του οικιστικού χώρου, λόγω έλλειψης εφεδρείας.

Προσφέρουμε την παρακολούθηση βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας με ανάκτηση θερμότητας

Monobloc

Οι λύσεις Monoblock θεωρούνται τα πιο συμπαγή συστήματα παροχής και εξάτμισης. Η συναρμολόγηση και η ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος πραγματοποιείται στο εργοστάσιο κατά το στάδιο της κατασκευής. Ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μόνο να το εγκαταστήσει σωστά. Η βάση του περιβλήματος, όπου βρίσκεται η βαλβίδα του μηχανισμού εισαγωγής και εξόδου και άλλα εξαρτήματα, καλύπτεται με ένα μονωτικό υλικό.

Αυτή η λύση είναι ιδανική τόσο για διαμερίσματα όσο και για εξοχικές κατοικίες.

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού εξαερισμού

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις διαφορές μεταξύ των πιο κοινών μοντέλων εγκαταστάσεων με βασικά κριτήρια.

Παραγωγικότητα

Η ισχύς του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μία από τις κύριες παραμέτρους κατά την επιλογή μιας λύσης. Ο υπολογισμός βασίζεται στα μέσου όρου δεδομένα:

 • Η χωρητικότητα των 200-350 κυβικών μέτρων ανά ώρα επαρκεί για την εξυπηρέτηση διαμερισμάτων με έκταση 30-60 τετραγωνικών μέτρων. m;
 • εγκαταστάσεις για 350-500 m3 / h επαρκούν για περιοχές από 70 έως 150 m2.

Τα πιο δυνατά (σε 3000 m3 / h) μοντέλα αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με μηχανική αφύπνιση εγκαθίστανται σε σπίτια και μεγάλα συγκροτήματα γραφείων. Χωρίς προσεκτικούς υπολογισμούς απλά δεν μπορούμε να το κάνουμε.

Δώστε προσοχή! Για τους ογκομετρικούς αεραγωγούς, το επίπεδο απόδοσης των μονάδων μπορεί να είναι χαμηλότερο από το διαβατήριο. Για να προσδιορίσετε την πραγματική τιμή, θα πρέπει να μελετήσετε την τεχνική τεκμηρίωση και το γράφημα της εξάρτησης της απόδοσης στο επίπεδο αντίστασης στους αγωγούς.

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μια μηχανική εγκατάσταση. Η συνεχής λειτουργία αναλαμβάνει πάντοτε την παρουσία ενός συγκεκριμένου υποβάθρου θορύβου. Για να επιλέξετε την πιο ήσυχη μονάδα, θα πρέπει να λάβετε υπ 'όψιν σας αρκετές λεπτομέρειες. Η τιμή του ίδιου επιπέδου θορύβου εμφανίζεται συχνά σε πολλές μονάδες:

 • LpA είναι η τιμή της ηχητικής πίεσης.
 • LwA - το επίπεδο της ακουστικής ισχύος.

Για ίσες τιμές, το επίπεδο του πρώτου θα είναι χαμηλότερο. Είναι απαραίτητο να συγκριθούν αυτά τα δύο κριτήρια. Το έργο που έχει πρωταρχική σημασία είναι να μετρηθεί το επίπεδο θορύβου σε πολλά σημεία. Οι ειδικοί διακρίνουν 3 από αυτούς: κοντά στην είσοδο αέρα (όπου είναι εγκατεστημένη η βαλβίδα), στη βάση της συσκευής και στην έξοδο.

Συμβουλή! Το επίπεδο θορύβου από τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα βοηθηθεί από ένα εξάρτημα σιγαστήρα μήκους 90 cm. Μια μικρότερη μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί λόγω της αναποτελεσματικότητάς του.

Στατική πίεση

Υπό στατική πίεση, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε την κεφαλή που σχηματίζεται από τον ανεμιστήρα στην περιοχή όπου βρίσκεται η βαλβίδα. Αυτή η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

 • μήκος αγωγών ·
 • ο αριθμός των "μανικιών", των μεταβάσεων.
 • σύστημα φιλτραρίσματος, τον τύπο του.

Η μηχανική εξάτμιση σε ένα μικρό διαμέρισμα 3 δωματίων με σύστημα φιλτραρίσματος υψηλής ποιότητας θα πρέπει να έχει πίεση λειτουργίας 400-500 Pa, αυτό θα είναι αρκετό. Αν ο υπολογισμός είναι προβληματικός για να εκτελέσετε με τα χέρια σας, προσέξτε την εγκατάσταση εξαερισμού με πλούσιες ρυθμίσεις.

Δώστε προσοχή! Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα μιας σύγχρονης μονάδας, που παρέχει μια αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, είναι το μοντέλο Breezart 550 (που απεικονίζεται παρακάτω). Η χωρητικότητα της συσκευής κυμαίνεται από 300 έως 500 m3 / h.

Διάλυμα διήθησης

Ο εξαερισμός με φυσικά κίνητρα είναι εξοπλισμένος με τους απλούστερους μηχανισμούς προειδοποίησης σχετικά με το βαθμό μόλυνσης των φίλτρων. Τα δεδομένα λαμβάνονται και αποστέλλονται στη μνήμη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος ελέγχου είναι καθαρά εξαρτημένη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματική παρακολούθηση του επιπέδου μόλυνσης των φίλτρων. Πολύ πιο αποτελεσματική εγκατάσταση, εξοπλισμένη με εξειδικευμένους αισθητήρες, που είναι σε θέση να παρακολουθεί τη διαφορική πίεση της εισόδου και εξόδου του φίλτρου.

Υπολογισμός του εξαερισμού

Με προφανή απλότητα, η εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, καθώς και ο υπολογισμός του, θα πρέπει να μεταβιβαστούν σε ειδικό. Οι επαγγελματίες όχι μόνο έχουν τη δύναμη να επιλέξουν ένα παραγωγικό σχεδιασμό monoblock, αλλά και να σχεδιάσουν ένα μηχανισμό τηλεφωνικής κλήσης, να λάβουν τεκμηρίωση εξουσιοδότησης.

Εάν ληφθεί η απόφαση ότι ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής θα πραγματοποιηθεί από τα χέρια του, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία:

 • να καθορίσει το διορισμό των χώρων - αυτό μπορεί να είναι, ως μη οικιστικά εμπορικά και βιομηχανικά καταστήματα, και ένα ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα. Αυτές είναι οι κύριες πτυχές που απαιτούν υποχρεωτική λογιστική.
 • προετοιμάστε ένα σχέδιο συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με ένδειξη του επιθυμητού επιπέδου εναλλάκτη αέρα (για κατοικίες - από 3 m3 / h).

Πώς να υπολογίσετε τις αντίστοιχες τιμές για άλλους χώρους; - Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω πινακοποιημένα στοιχεία.

Δεν είναι λιγότερο σημαντική πτυχή - το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο θα υπολογίσει τις διαμέτρους των τμημάτων των αεραγωγών. Αυτή η διαδικασία εκτελείται σε διάφορα στάδια:

 • να σχεδιάσει ένα σχέδιο, όπου όχι μόνο θα υπάρχει το αντίστοιχο σχήμα, αλλά και τα απαραίτητα δεδομένα σχεδιασμού.
 • Το υπολογισθέν σύστημα και τα δεδομένα απαιτούν έγκριση στα κρατικά και δημοτικά ιδρύματα.
 • να δημιουργήσει ένα σχέδιο.

Εγκατάσταση και συντήρηση του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Παρά την φαινομενική πολυπλοκότητα και δυσκολία της εγκατάστασης, η εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού μπορεί να γίνει με το χέρι (με βασικές δεξιότητες εγκατάστασης).

Για την εκτέλεση του έργου δεν απαιτούνται επαγγελματικές δεξιότητες ή ειδικές γνώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον υπολογισμό των επιθυμητών παραμέτρων, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να διατηρήσει πλήρως το σπίτι ή το διαμέρισμα. Διαφορετικά, η αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής μπορεί να ελαχιστοποιηθεί.

Παράδειγμα:: για μια εξοχική κατοικία με όγκο αέρα 700 κυβικών μέτρων, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του οξυγόνου σε επίπεδο 350-400 m3 / h. Η υπέρβαση αυτής της τιμής είναι γεμάτη με πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι, πώς να κάνετε όλα τα παραπάνω με τα χέρια σας; Συνιστάται στους επαγγελματίες να ξεκινήσουν τις εργασίες εγκατάστασης από τον κεντρικό αγωγό, αλλά μόνο αφού έχετε κάνει τελείως το δωμάτιο. Η καλωδίωση από αυτόν προς τα υπόλοιπα κτίρια πραγματοποιείται στο επόμενο στάδιο. Το κύριο υλικό γι 'αυτό είναι: σωλήνες από μέταλλο, πλαστικό, κυματοειδείς. Η εγκατάσταση των σωλήνων γίνεται κάτω από την οροφή, ακολουθώντας το σχέδιο εγκατάστασης. Είναι επιθυμητό κάθε δωμάτιο να έχει δικό του ξεχωριστό δίαυλο αέρα.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των σωλήνων, το επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση των οπών μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθεί η ροή εισροής. Επιπλέον, τοποθετείται θόλος, ο οποίος προστατεύει από τις βροχοπτώσεις και τα προστατευτικά δίχτυα.

Η συντήρηση του εξαερισμού μειώνεται σε τακτική αντικατάσταση / καθαρισμό των φίλτρων. Για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα δεν απαιτεί επισκευή, μία φορά κάθε 6 μήνες, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους αεραγωγούς, τους αγωγούς, να ελέγξετε την απόδοση και τη λειτουργικότητα των ανεμιστήρων.

Δώστε προσοχή! Προκειμένου να μην χάσετε την ισχύ της ροής αέρα, πρέπει να στερεώσετε με ασφάλεια τους συνδέσμους των καναλιών αέρα.

Σας συνιστούμε να δείτε το βίντεο σχετικά με την εφαρμογή του εξαερισμού σε εξοχική κατοικία και διαμέρισμα

Συνοψίζοντας

Η εφαρμογή ανταλλαγής υψηλής ποιότητας είναι ένας αποτελεσματικός και προσιτός τρόπος ομαλοποίησης του μικροκλίματος στον οικιστικό χώρο. Η προσέγγιση αυτή θα επηρεάσει θετικά όχι μόνο την αποτελεσματικότητα των μελών της οικογένειας αλλά και τη γενική υγεία κάθε μέλους.

Το σχέδιο εξαερισμού.

Για τη σωστή εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, το κύκλωμα εξαερισμού. Το έργο πρέπει να λάβει επιβεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές. Τα συστήματα εξαερισμού έρχονται σε διαφορετικές δυνατότητες. Σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, η χωρητικότητα του συστήματος εξαερισμού πρέπει να είναι ίση με:


1. Για χώρους κατοικίας - 3 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
2. Για ξεχωριστά μπάνια - 25 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
3. Για τις εγκαταστάσεις υγιεινής - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Αντίστροφη ροή στο κύκλωμα εξαερισμού.

Μετακίνηση αέριων μαζών στο κύκλωμα εξαερισμού.

Οι λόγοι για την παραβίαση του εξαερισμού.

Λόγω παραλείψεων στο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού ή λόγω εσφαλμένων αεροδυναμικών υπολογισμών, η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να είναι δύσκολη. Οι σοβαρές παραβιάσεις του σχεδιασμού καθώς και τα σφάλματα στις παραμέτρους σχεδιασμού του συστήματος μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή πτώση της αποτελεσματικότητας του συστήματος εξαερισμού.

Κατασκευαστικές μέθοδοι για την εξάλειψη παραβιάσεων στο σχέδιο εξαερισμού.

Πώς να επιλέξετε το σωστό σύστημα εξαερισμού;

Το πιο αποτελεσματικό συνδυασμένο εξαερισμό και εξαερισμό εισόδου, λειτουργεί υπέροχα και παρέχει την καλύτερη άνεση. Αυτό το σύστημα έχει αρκετά πλεονεκτήματα που άλλα δεν έχουν: αυτόματη λειτουργία του συστήματος. πλήρης αντιστοιχία των υπολογισμένων τιμών στην έξοδο με το πραγματικό. ακριβή έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στο δωμάτιο.


Για την εισαγωγή αέρα από το δρόμο και τον καθαρισμό του, εφαρμόζεται εξαερισμός. Ο εξαερισμός χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του αέρα από το σπίτι.