Χαρακτηριστικά της περιστροφής της μονάδας κλιματισμού

Στον σύγχρονο κόσμο, τα κτίρια γραφείων είναι εξοπλισμένα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι όχι μόνο να είναι άνετοι, αλλά και να συνεργάζονται εύκολα. Πολλές πληροφορίες, διαθέσιμες όλο το εικοσιτετράωρο για γρήγορη επιχείρηση, αποθηκεύονται σε "εξυπηρετητές" (για τέτοιες τεχνολογίες διαστάσεων απαιτούνται ειδικοί χώροι). Η ακριβή τεχνολογία δεν είναι μόνο ιδιότροπη, αλλά απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Θερμοκρασία, υγρασία, σταθερή απόδοση ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες έξω από το παράθυρο και την εποχή του χρόνου. Οι δροσεροί διακομιστές ασχολούνται με ισχυρά κλιματιστικά, σχεδιασμένα για ορισμένα χαρακτηριστικά. Για την αποφυγή ανεπιθύμητων προβλημάτων, η τεχνική που εγκαθίσταται σε ειδικό χώρο δοκιμάζεται κάθε έξι μήνες (αποσυναρμολόγηση, καθαρισμός, συλλογή). Τι γίνεται αν δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ειδικού κλιματιστικού; Η μονάδα περιστροφής κλιματισμού είναι μια καθολική συσκευή που επιτρέπει τον τηλεχειρισμό των ψυγείων στο δωμάτιο διακομιστή.

Η μονάδα περιστροφής απαιτεί περιοδικό καθαρισμό

Ο σκοπός της μονάδας κλιματισμού οποιασδήποτε χωρητικότητας

Η υποστήριξη της θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο με έναν ή περισσότερους διακομιστές είναι η αρχική εργασία. Η συνεχής λειτουργία της τεχνολογίας παρέχεται από κλιματιστικά με εφεδρικό σύστημα, ο ρόλος του οποίου εκτελείται από τη μονάδα περιστροφής. Η αρχή των ρομπότ μιας απλής πρόσθετης συσκευής είναι αρκετά απλή. Η μονάδα ρυθμίζει τα χρονικά διαστήματα όταν το κλιματιστικό πρέπει να ψύχει ολόκληρο το δωμάτιο. Ενσωματωμένοι αισθητήρες, καθορίστε τις ελάχιστες αλλαγές και, εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε το καθεστώς θερμοκρασίας. Η χρήση του μπλοκ περιστροφής αποκλείει την ανθρώπινη παρέμβαση. Το σύστημα λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία και μόνο με τη μονάδα ελέγχεται (διαγνωσμένη) με τη βοήθεια του οδηγού.

Σε άλλες περιπτώσεις, η ανάγκη να παρατηρηθεί ένας ζωντανός εξαφανίζεται εντελώς. Οι χώροι με τεχνικές εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένοι μόνο για εξοπλισμό.

Το σύστημα περιστροφής των κλιματιστικών ρυθμίζει το επίπεδο τάσης που εισέρχεται στο ψυγείο. Οι αισθητήρες που λαμβάνουν άμεσο μέρος στη λειτουργία του εξοπλισμού ψύξης (ειδικός χώρος) βρίσκονται σε στρατηγική βάση. Ένα τμήμα ευαίσθητο σε αλλαγές θερμοκρασίας εγκαθίσταται απευθείας στο δωμάτιο, ενώ οι υπόλοιποι δύο αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στο εσωτερικό της μονάδας.

Πλεονεκτήματα της μονάδας περιστροφής κλιματισμού:

 • ο χρήστης έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις συνθήκες θερμοκρασίας και να ρυθμίσει τη συχνότητά του.
 • όταν το κύριο σύστημα κλιματισμού σπάσει, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα στη συσκευή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
 • εγκατάσταση πρόσθετων αισθητήρων (ρύθμιση της θερμοκρασίας, προσαρμοσμένη για την αλλαγή των περιβαλλοντικών παραγόντων).
 • έκτακτης διακοπής του εξοπλισμού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για την σύγχρονη λειτουργία πολλών κλιματικών συσκευών, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μονάδες περιστροφής, αλλά απλές συσκευές απλοποιούν τη φροντίδα βοηθητικού εξοπλισμού και επιτρέπουν παράταση της διάρκειας ζωής του. Η επικοινωνία ολόκληρης της εγκατάστασης με ένα ταχυδρομείο ασφαλείας ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρέχει ασφάλεια όχι μόνο σε άτομα που εργάζονται κοντά σε διακομιστές αλλά και σε ακριβό εξοπλισμό.

Εάν το κύριο κλιματιστικό σύστημα καταρρεύσει, η μονάδα μεταβαίνει το σύστημα σε κατάσταση αναμονής

Σύνδεση της μονάδας περιστροφής για βιομηχανικά κλιματιστικά

Η συσκευή περιστροφής των κλιματιστικών συσκευών είναι προ-εξοπλισμένη με μπλοκ για αισθητήρες. Μέρη μικρού μεγέθους, καθορίστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο (σε διαφορετικά σημεία στο δωμάτιο διακομιστή). Με την αύξηση των ρυθμιζόμενων δεικτών (υγρασία, θερμοκρασία), όλα τα κλιματιστικά είναι ενεργοποιημένα και σταματούν να λειτουργούν μόνο μετά την επίτευξη του καθορισμένου ρυθμού του εσωτερικού κλίματος. Στις συνήθεις συνθήκες, για να ψύξετε ένα μικρό δωμάτιο, χρειάζεστε ένα ενιαίο, αλλά ισχυρό κλιματιστικό και η κοινή λειτουργία των κύριων και εφεδρικών συσκευών μειώνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο του server μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτά τα μέτρα είναι αυθόρμητης φύσης, διότι η συνεχής εργασία δύο κλιματιστικών είναι ταυτόχρονα αποτελεσματική, αλλά δαπανηρή όσον αφορά την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται.

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες γραφείων ή βιομηχανικών χώρων εκτός από ακριβά εξοπλισμό και αντί ειδικών ψύκτες, ο κλιματισμός βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε μια απλή οικιακή συσκευή. Οι οικιακές μονάδες δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα υπερβολικά φορτία, επομένως η επικίνδυνη θέρμανση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας είναι αναπόφευκτη. Η καθυστέρηση της αναπόφευκτης διακοπής είναι δυνατή εάν ο ιδιοκτήτης των χώρων θα χρησιμοποιήσει περιστροφικές μονάδες, συντονισμένες σε συχνή ενεργοποίηση των κλιματιστικών.

Η τυπική εργοστασιακή περιστροφική μονάδα είναι ικανή να ελέγχει δεκαπέντε συσκευές μέσης ισχύος. Μέσα στη μονάδα, ένας αισθητήρας για την αλλαγή της εξωτερικής θερμοκρασίας είναι υποχρεωτικός. Ένα μικρό στοιχείο είναι υπεύθυνο για τη μεταγωγή φορτίων σε ένα κατάλληλο κλιματιστικό, ανεξάρτητα από τις εγκαταστάσεις του ιδιοκτήτη.

Η τυποποιημένη μονάδα διαχειρίζεται 15 συσκευές

Τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας περιστροφής για τον κλιματισμό

Με τη βοήθεια ενός ραδιοφωνικού σήματος από τη βασική ενότητα της συσκευής (το μπλοκ περιστροφής) δίνεται σήμα σχετικά με τον τερματισμό της εργασίας. Τέτοιες εντολές αντιβαίνουν στις αρχικές ρυθμίσεις ολόκληρου του συστήματος. Το εύρος του σήματος φτάνει τα πενήντα μέτρα, το οποίο είναι βολικό για τον τηλεχειρισμό του συστήματος ψύξης του διακομιστή. Το κύριο πλεονέκτημα της περιστροφικής μονάδας είναι η πολυδιατάραξή της, επειδή μια απλή απλή μονάδα συνδέεται με αρκετά μεγάλα, πολύπλοκα κλιματιστικά σε λειτουργία. Η εκκίνηση των εφεδρικών συσκευών, καθίσματα που προέκυψαν παρόμοια ανάγκη, συμβαίνει αμέσως, χωρίς λόξυγκες και καθυστερήσεις (μπορούν να σταθούν ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του πολύτιμου εξοπλισμού).

Η μονάδα περιστροφής είναι μια καθολική συσκευή που μπορεί να κρύψει τις ελλείψεις της κλιματικής τεχνολογίας. Σε συνθήκες ακατάλληλης λειτουργίας του κλιματιστικού, με τη βοήθεια της μονάδας ρυθμίζεται η εναλλαγή των τρόπων λειτουργίας.

Η μονάδα έχει ρυθμιστεί από τον πλοίαρχο ή, αν είναι δυνατόν και με επαρκείς γνώσεις, από τον ιδιοκτήτη του χώρου (στη νέα συσκευή επισυνάπτεται λεπτομερές εγχειρίδιο οδηγιών).

Για τα κλιματιστικά που εγκαθίστανται σε χώρους όπου η ροή των εισερχόμενων δεδομένων απαιτεί τη δημιουργία ξεχωριστού χώρου εξυπηρετητή, η εξισορρόπηση φορτίου είναι η αρχική εργασία. Ποιος είναι ο σκοπός της μονάδας περιστροφής; Η συσκευή με απλές ρυθμίσεις και μια συγκεκριμένη αρχή λειτουργίας εγγυάται τη σωστή λειτουργία των ψυκτών υπό οποιεσδήποτε αλλαγές θερμοκρασίας. Στη ζεστή ή κρύα εποχή, οι μονάδες εξισορροπούν το κλίμα μέσα στο τεχνικό δωμάτιο - το δωμάτιο server.

Κλιματισμός σε αίθουσες εξυπηρετητών που βασίζονται σε κλιματιστικά ROYAL Clima με σύστημα περιστροφής και πλεονασμού

Σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη λειτουργία μιας σύγχρονης, αναπτυσσόμενης εταιρείας χωρίς τη χρήση εξοπλισμού εξυπηρετητών, ο οποίος εξασφαλίζει την αδιάκοπη επεξεργασία, αποθήκευση και ανταλλαγή πληροφοριών.

Κατά κανόνα, ο ακριβός εξοπλισμός εξυπηρετητών βρίσκεται σε ειδικά αφιερωμένα τεχνολογικά κτίρια - αίθουσες εξυπηρετητών, όπου δημιουργούνται και συντηρούνται ορισμένες συνθήκες λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των κλιματικών συνθηκών.

Για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο μικροκλίμα στα δωμάτια εξυπηρετητών, πρώτα απ 'όλα, θα απαιτηθεί η σωστή επιλογή των συστημάτων κλιματισμού και η περαιτέρω εγκατάσταση τους.

Το σύστημα κλιματισμού του διακομιστή εξασφαλίζει τη συντήρηση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας που έχουν ρυθμιστεί στο δωμάτιο. Αυτός ο έλεγχος μικροκλίματος σχετίζεται με την ειδική λειτουργία του εξοπλισμού: η πιθανότητα τοπικής υπερθέρμανσης μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια σημαντικών δεδομένων και σε γενική διακοπή της εργασίας.

Ο κλιματισμός του χώρου εξυπηρέτησης δεν είναι μόνο συντήρηση του απαραίτητου καθεστώτος θερμοκρασίας, αλλά και μια προσεκτική διάταξη κλιματιστικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ζώνες τοπικής μέγιστης θερμότητας που παράγεται από τον εξοπλισμό διακομιστή.

Ως οικονομική και αξιόπιστη λύση για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας, έχουν αποδειχθεί ενεργοποιημένες / απενεργοποιημένες split συστήματα ROYAL Clima σειρά ENIGMA Plus (Εικόνα 1.) υψηλής ισχύος 18000 - 30.000 BTU (μοντέλα RC-E51HN, RC-E64HN και RC-E80HN), split συστήματα ROYAL Clima σειρά PRIMA (Μοντέλο RC-P60HN και RC-P76HN), καθώς επίσης και σειρά TRIUMPH (μοντέλο ARCS-20HPN1T1 και ARCS-26HPN1T1).

Τα αναφερθέντα διαχωριστικά συστήματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία οφείλονται στις ιδιαιτερότητες των δωματίων εξυπηρετητών. Έτσι, τα συστήματα split της σειράς ROYAL Clima έχουν συμπαγή μεγέθη, τα οποία τους επιτρέπουν να τοποθετούνται σε συχνά μικρές αίθουσες εξυπηρετητών. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η υψηλή ικανότητα ψύξης, παρά τις μικρές διαστάσεις. Για παράδειγμα, το split σύστημα ROYAL Clima της σειράς ENIGMA Plus (μοντέλο RC-E64HN) με πλάτος 90 cm έχει χωρητικότητα ψύξης 6,4 kW.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα split συστήματα του ROYAL Clima δημιουργούν μια ισχυρή ελεγχόμενη ροή αέρα που μπορεί να κατευθυνθεί σε εκείνη την περιοχή του server room όπου η παραγωγή θερμότητας είναι πιο σημαντική. Για λόγους σύγκρισης, τα συστήματα διαχωρισμού κασέτας δεν μπορούν να δημιουργήσουν παρόμοια ροή αέρα και κατεύθυνσης, καθώς η κατανομή της πηγαίνει κατευθείαν σε τέσσερις κατευθύνσεις. Άλλοι τύποι ημι-βιομηχανικών διαχωριστικών συστημάτων - κανάλι ή οροφή δαπέδου - έχουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τα οικιακά κλιματιστικά ROYAL Clima.


Το Σχ. 1 Διαχωριστικά συστήματα ROYAL σειρά Clima ENIGMA Plus

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με ένα διαμέρισμα ή χώρο γραφείων, η ψύξη στο δωμάτιο server είναι απαραίτητη όλο το χρόνο. Ωστόσο, η λειτουργία των οικιακών κλιματιστικών δεν είναι δυνατή σε εξωτερικές θερμοκρασίες χαμηλότερες από αυτές που αναφέρονται στο τεχνικό διαβατήριο του κατασκευαστή (0 ° C, μερικές φορές -10 ° C). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αρνητική θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα οδηγεί σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης, μειώνει τη διάρκεια ζωής και εξέρχεται από το σύστημα διαχωρισμού.

Για να εξασφαλιστεί η λειτουργία σε όλο το χρόνο κατά τη λειτουργία ψύξης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά κιτ χαμηλής θερμοκρασίας (NTC). Αυτά τα κιτ αποτελούνται από ρυθμιστή συμπύκνωσης πίεσης (σχήμα 2), θερμαντήρες στροφαλοθαλάμου, τριχοειδή σωλήνα και σωλήνα αποστράγγισης. Απαιτείται ένα κιτ χαμηλής θερμοκρασίας για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος κάτω των -35 ° C.

Ο θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου, ο οποίος αποτελεί μέρος του κιτ χειμώνα, περιβάλλει τον συμπιεστή στο κάτω μέρος του και λύει το πρόβλημα της "κρύας" εκκίνησης του συμπιεστή, θέρμανση του λαδιού. Ως θερμαντήρας χρησιμοποιείται ένα αυτορυθμιζόμενο καλώδιο θέρμανσης με έναν ακραίο συμπλέκτη.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του καλωδίου είναι η ικανότητά του να αλλάζει την ισχύ θέρμανσης ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο βέλτιστος τρόπος λειτουργίας - το καλώδιο θερμαίνεται τόσο ισχυρό όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος ή το στοιχείο στο οποίο είναι εγκατεστημένο. Ο θερμαντήρας του τριχοειδούς σωλήνα πραγματοποιείται με το ίδιο καλώδιο και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα σύστημα διαίρεσης ROYAL Clima κατά την εγκατάσταση σε χαμηλή θερμοκρασία συνόλου εργασίας στο «ψύξης» όταν η εξωτερική θερμοκρασία αέρα έως -35 ° C.


Το Σχ. 2. Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης

συμπύκνωσης ρυθμιστής πίεσης - ένα σύστημα μικροεπεξεργαστή, αναγκαία για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας συστήματα διαχωρισμού είδος λειτουργίας «ψύξης» ή στο «ψύξης-θέρμανσης» ονομαστική ισχύ έως 14 kW μεταβάλλοντας εξωτερική ταχύτητα μονάδα ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ο ελεγκτής υποστηρίζει την πίεση συμπύκνωσης σε ονομαστικό επίπεδο ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που οφείλονται στην αλλαγή της ροής του αέρα του περιβάλλοντος μέσω του εξωτερικού πηνίου μονάδα συμπυκνωτή. Ως ρυθμιστικό στοιχείο, χρησιμοποιείται θερμικός αισθητήρας ημιαγωγού, στερεωμένος στον πυκνωτή "kalache" της εξωτερικής μονάδας. Έτσι, όταν βαθιά αρνητικές τιμές της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ο εξωτερικός ανεμιστήρας σταματά εντελώς και το ζεστό ψυκτικό ψύχεται και συμπυκνώνεται ίδιο, απλά με την ανταλλαγή θερμότητας που ρέει χωρίς εμφύσηση του εναλλάκτη θερμότητας. Ένα σημαντικό ζήτημα στην οργάνωση της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού σε αίθουσες εξυπηρέτησης είναι η αξιοπιστία. Εάν ο κλιματισμός στο γραφείο σταματήσει, οι άνθρωποι, φυσικά, θα αισθάνονται άβολα, αλλά θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να εργάζονται. Ενώ μια αποτυχία ψύξης στο δωμάτιο διακομιστή θα οδηγήσει σε αποτυχία δαπανηρού εξοπλισμού σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα ψύξης διακομιστή δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο εάν δεν παρέχει κράτηση ψυκτικού εξοπλισμού.

Το ζήτημα της εγγύησης της συνεχούς λειτουργίας του συστήματος ψύξης είναι πάντα ξεχωριστό και με βάση τον εξοπλισμό που πραγματοποιεί η ψύξη απαιτείται πάντοτε ένα απόθεμα.

Υπάρχουν διάφοροι κύριοι τύποι των απολύσεων: N, N + 1, 2Ν, όπου το σύμβολο Ν προέρχεται από την αγγλική λέξη «Μέχρι ανάγκη», το οποίο μεταφράζεται σημαίνει «αναγκαιότητα», δηλαδή ο αριθμός των στοιχείων που εκτελούν την ίδια λειτουργία για να ολοκληρώσει το έργο.

Ανάλογα με το επιλεγμένο σχέδιο πλεονασμού, μπορεί κανείς να μιλήσει για την ανοχή σφάλματος του συστήματος: όσο πιο σύνθετο είναι το σύστημα, τόσο πιο ακριβό και κατά συνέπεια πιο ανθεκτικό σε βλάβες και σφάλματα.

Σχήμα Ν Ένα χαρακτηριστικό του συστήματος αυτού είναι ότι πλεονασμού per se δεν έχει πλεονασμού, και η αξιοπιστία εξαρτάται από την κάθε μεμονωμένη conditioner N. Όταν οποιαδήποτε δυσλειτουργία στη λειτουργία της οποίας ολόκληρο το σύστημα μπορεί να σταματήσει. Ο λόγος είναι ότι όταν ένα από τα στοιχεία αποτύχει, το φορτίο του δεν θα αναδιανεμηθεί. Έτσι, θα ξεκινήσει η υπερθέρμανση στο δωμάτιο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες, εμείς σθεναρά δεν συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο σχέδιο εργασίας.

Σχήμα Ν + 1 - σύστημα με ένα πλεονάζον N. Το σύστημα κλιματισμού της Ν + 1 αναμονής conditioner παραμένει αχρησιμοποίητο σε εφ 'όσον το σύστημα δεν παρουσιαστεί δυσλειτουργία ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία. Σε περίπτωση τέτοιας βλάβης, το εφεδρικό κλιματιστικό θα αναλάβει όλο το φορτίο του. Για συστήματα με μία μονάδα λειτουργίας, αυτό το σχέδιο αντιστοιχεί σε απολύσεις 100%.

Το Σχέδιο 2Ν είναι ένα σχέδιο με 100% απόθεμα όλων των κλιματιστικών που λειτουργούν, με οποιοδήποτε αριθμό μονάδων εργασίας. Εάν κάποιο κλιματιστικό σύστημα αποτύχει, υπάρχει μια εφεδρική μονάδα που θα αναλάβει το φορτίο της.

Για τα κυκλώματα Ν + 1 ή 2Ν, είναι δυνατή η εφαρμογή ενός συστήματος περιστροφής για την ομοιόμορφη κατανομή των ωρών λειτουργίας μεταξύ του κεντρικού και του εφεδρικού συστήματος διάσχισης.

Μια από τις κύριες συσκευές που χρησιμοποιούνται για την οργάνωση μιας κράτησης είναι η μονάδα κλιματισμού. Η κύρια λειτουργία του είναι η εναλλαγή μεταξύ του κλιματιστικού και του εφεδρικού κλιματιστικού στο καθορισμένο χρονικό διάστημα, ενεργοποιώντας / απενεργοποιώντας τον κλιματισμό.

Η μονάδα περιστροφής επιτρέπει εναλλασσόμενη ενεργοποίηση κλιματιστικών, η σειρά και η συχνότητα των οποίων ρυθμίζεται από τον χρήστη ανεξάρτητα. Επίσης, η μονάδα μεταβαίνει από ένα split σύστημα που απενεργοποιήθηκε μετά από ένα ατύχημα σε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας κωδικός σφάλματος αποστέλλεται στο τοπικό δίκτυο κοινοποίησης επιχειρήσεων. Η συσκευή περιστροφής παρακολουθεί τη θερμοκρασία στο διακομιστή, χρησιμοποιώντας τον δικό της αισθητήρα και, σε περίπτωση ανάπτυξης, συνδέει πρόσθετη τεχνολογία κλιματισμού.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της ελαστικότητας των νοικοκυριών / off κλιματιστικά σχετικά, και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ψύξης, είναι πολύ συχνά χρησιμοποιείται σύστημα πλεονασμού και εναλλαγή μαλακτικά γίνονται από περιστροφή Burri μπλοκ (Εικόνα 3) και LSI (Εικ.4).

Η κύρια μονάδα είναι συνδυασμένη με τις εκτελεστικές μονάδες LSI, τα οποία είναι εγκατεστημένα ένα για κάθε κλιματιστικό, μπορεί να υπάρχουν έως και 15 μονάδων Burri έχει το δικό του αισθητήρα θερμοκρασίας του, βάσει των οποίων λειτουργίας δεδομένων και διαγνωστικά συμβαίνει εξοπλισμό του κλίματος. Η αρχή της λειτουργίας του είναι να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει μια συγκεκριμένη ομάδα συσκευών ψύξης. Οι εντολές, συμπεριλαμβανομένου ή απενεργοποίησης του εξοπλισμού, από τη μονάδα βάσης μεταδίδονται στο εκτελεστικό μέσω του ραδιοφωνικού καναλιού. Η απόσταση μεταξύ των μονάδων εκτέλεσης μπορεί να είναι 50 m, αλλά υπάρχει η δυνατότητα εσφαλμένης λειτουργίας λόγω υπέρθεση παρεμβολής από μια εξωτερική αεροηλεκρονικών, ως εκ τούτου, συνιστάται να μειωθεί η απόσταση στο ελάχιστο δυνατό, προκειμένου να ληφθεί ένα σταθερό σήμα. Αυτές οι μονάδες μεταδίδουν σήματα στο κλιματιστικό, μέσω του καναλιού IR. Ο προγραμματισμός των ενεργειών των πομπού IR για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ορισμένων συσκευών κλιματισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια της μονάδας βάσης. Πριν από την πρώτη έναρξη της "βάσης δεδομένων", ο πίνακας εισαγωγής δεδομένων ορίζει τα όρια θερμοκρασίας στο δωμάτιο.


Το Σχ. 3. Περιστροφική μονάδα BURR-1

Η περιστροφή των κλιματιστικών συστημάτων επιτρέπει την άμεση έναρξη λειτουργίας του εφεδρικού κλιματικού εξοπλισμού ROYAL Clima. Σε περίπτωση βλάβης του κύριου κλιματιστικού ή δυσλειτουργίας της κανονικής λειτουργίας του, παρατηρείται απότομη αύξηση της θερμοκρασίας στο χώρο του server. Αυτό χρησιμεύει ως σήμα για τη μονάδα βάσης και εκδίδει εντολή για σύνδεση του αποθεματικού. Επίσης, συμβαίνει η σύνδεση μιας πρόσθετης ομάδας κλιματικού εξοπλισμού, με έλλειψη βασικών επιδόσεων. Η μονάδα ελέγχου αναδιανέμει αποτελεσματικά το φορτίο μεταξύ διαφόρων ομάδων κλιματιστικών για να εξασφαλίσει ότι παράγει την ίδια διάρκεια ζωής. Η διάρκεια του χρόνου λειτουργίας πριν από την εναλλαγή μεταξύ των ομάδων καθορίζεται από τον χρήστη ανεξάρτητα. Η χρήση των συσκευών BURR και BIS επιτρέπει την αυτόματη αποσύνδεση των διαχωρισμένων συστημάτων και τη μεταφορά στο γενικό δίκτυο της εντολής "Accident" ή "Fire". Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του BURR και του BIS είναι:

• Ευκολία εγκατάστασης,
• Εύκολη ρύθμιση,
• Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε γραμμές επικοινωνίας σε κάθε συσκευή.


Το Σχ. 4. Εκτελεστική μονάδα BIS-1

μονάδα περιστροφής Burri δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί στο ίδιο δωμάτιο, μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα παρακείμενο. Η χρήση μπλοκ περιστροφής για να εξασφαλιστεί ο ίδιος χρόνος λειτουργίας των κεντρικών και αποθεματικών διαχωριστικών συστημάτων καθιστά δυνατή τη σημαντική επέκταση της ζωής τους λόγω της ομοιόμορφης λειτουργίας και παρακολούθησης της θερμοκρασίας στο δωμάτιο που εξυπηρετείται.

Έτσι, η επιλογή του συστήματος ψύξης εξυπηρετητών είναι ένα πολύπλοκο έργο και για τη λύση είναι απαραίτητο όχι μόνο να χρησιμοποιείτε RDK σετ χαμηλής θερμοκρασίας, για την ετήσια συντήρηση των απαιτούμενων παραμέτρων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Δεν είναι αρκετό για να καθορίσει την αναγκαία για το έργο να εξοπλίσει το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και όλα το σύστημα του αποθεματικού μπλοκ και την περιστροφή, αλλά και τη χρήση υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες και καλά δοκιμασμένη στον εξοπλισμό, όπως η σειρά ROYAL Clima ENIGMA Plus, PRIMA και TRIUMPH.

Ποια είναι η χρήση της μονάδας περιστροφής κλιματισμού

Μέχρι σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης χωρίς εξοπλισμό πληροφορικής, με τον οποίο όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται σε διακομιστή. Οι διακομιστές έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν δεδομένα και να διαχειρίζονται ολόκληρη την ηλεκτρονική υποδομή, γι 'αυτό έχουν εγκατασταθεί ακριβό εξοπλισμό, ο οποίος, για κανονική λειτουργία, πρέπει να διατηρείται σε αυστηρά καθορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας υγρασίας.

Λόγω της σημασίας αυτού του εξοπλισμού, δίνονται ειδικές απαιτήσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ψύξης στο σύστημα ψύξης του διακομιστή, για το οποίο χρησιμοποιείται η πλεοναστικότητα του συστήματος ψύξης. Μία από τις κύριες συσκευές που χρησιμοποιούνται για πλεονασμό είναι η μονάδα κλιματισμού.

Σκοπός και λειτουργικά χαρακτηριστικά

Η κύρια λειτουργία της μονάδας περιστροφής είναι η εναλλαγή της λειτουργίας των κλιματιστικών σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, ρυθμίζοντας την παροχή τάσης σε όλες τις συσκευές ψύξης. Για να γίνει αυτό, η μονάδα διασύνδεσης χρησιμοποιεί τρεις αισθητήρες θερμοκρασίας, εκ των οποίων ο ένας διαγνώσκει τη θερμοκρασία χώρου και οι άλλοι είναι εγκατεστημένοι κοντά στους εσωτερικούς αισθητήρες των εσωτερικών μονάδων. Η μονάδα περιστροφής σάς επιτρέπει:

 • Μεταβλητή εναλλαγή του κλιματικού εξοπλισμού, η συχνότητα του οποίου καθορίζεται από το χρήστη.
 • Μετάβαση από ένα ελαττωματικό κλιματιστικό σε κατάσταση αναμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, διαβιβάζεται ένας κωδικός σφάλματος στο δίκτυο κοινοποίησης τοπικών επιχειρήσεων.
 • Η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας στο χώρο του server, λόγω του δικού του αισθητήρα, και σε περίπτωση αύξησής του, η σύνδεση πρόσθετου κλιματικού εξοπλισμού.
 • Απενεργοποίηση όλων των συσκευών ψύξης σε περίπτωση απρόβλεπτης ή έκτακτης ανάγκης, με την έκδοση του σήματος "Ατύχημα" στο εξωτερικό δίκτυο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μπλοκ περιστροφής URC-2 και URK-2T είναι οι απλούστερες συσκευές εναλλαγής δύο ομάδων οικιακού εξοπλισμού κλιματισμού, ημι-βιομηχανικών κλιματιστικών ή μονάδων εξατμιστή πολλαπλών συστημάτων. Η χρήση τέτοιων μονάδων επιτρέπει στο σύστημα ψύξης να ενσωματωθεί με ένα σύστημα ασφαλείας ή συναγερμού πυρκαγιάς, το οποίο καθιστά δυνατή την ταχεία αντίδραση σε hacking και πυρκαγιά σε ένα δωμάτιο με ακριβό εξοπλισμό.

Χαρακτηριστικά λειτουργίας και σύνδεσης της μονάδας περιστροφής URC-2

Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια είσοδο για τη σύνδεση ενός πρόσθετου αισθητήρα θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία δωματίου αυξηθεί πάνω από το όριο που έχει οριστεί για τον αισθητήρα, ενεργοποιούνται για λίγο όλες οι λειτουργικές μονάδες κλιματισμού. Αυτή η συν-ψύξη του αέρα, μέσα σε 5 λεπτά, μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε το σήμα "Ατύχημα" αποστέλλεται στο δίκτυο κοινοποίησης τοπικών επιχειρήσεων.

Σημαντικό!
Για να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα URC-2, οι κλιματικές συσκευές πρέπει να διαθέτουν λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης.

Περιστροφή, με μεταφορά δεδομένων μέσω IR και ραδιοφωνικού καναλιού

Πολλοί διευθυντές επιχειρήσεων χρησιμοποιούν κλιματιστικά οικιακής χρήσης για τη διατήρηση της απαραίτητης θερμοκρασίας εργαστηρίων και διακομιστών. Αυτό οφείλεται στο μάλλον υψηλό κόστος εξειδικευμένου εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για να ψύχει αέρα σε τέτοιους χώρους. Για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση του εξοπλισμού ελαστικότητα Appliance το κλίμα, αλλά και για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ψύξης, είναι πολύ συχνά χρησιμοποιείται σύστημα απολύσεων και εναλλαγή κλιματιστικά γίνονται εκ περιτροπής και ενότητες Burri LSI.

Βάση τρέχει πλήρης, με ενεργοποιητές δομοστοιχεία LSI τοποθετημένα ένα σε κάθε συσκευή, η οποία μπορεί να είναι μία βάση 15. Burri εξοπλισμένο με το δικό του αισθητήρα θερμοκρασίας του, βάσει των οποίων λειτουργίας δεδομένων και διαγνωστικά συμβαίνει εξοπλισμό κλίμα. Η αρχή της λειτουργίας της είναι η εναλλαγή της τροφοδοσίας σε μια συγκεκριμένη ομάδα συσκευών ψύξης.

Οι εντολές που επιτρέπουν ή απαγορεύουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τη μονάδα βάσης μεταδίδονται στο εκτελεστικό, μέσω ραδιοφώνου. Η απόσταση μεταξύ των εκτελεστικών μονάδων μπορεί να είναι 50 μέτρα και μεταδίδουν εντολές στο κλιματιστικό, μέσω του καναλιού IR. Ο προγραμματισμός των ενεργειών των πομπού IR, κατά την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ορισμένων κλιματικών συσκευών, πραγματοποιείται στη βασική μονάδα. Πριν από την πρώτη εκκίνηση της "βάσης", χρησιμοποιώντας τον πίνακα εισόδου δεδομένων, ρυθμίζονται τα όρια θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Συμβουλή:
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για τη λειτουργία των συστημάτων περιστροφής BURR και LSI, όλες οι συσκευές ψύξης αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με δέκτες IR.

Ένα τέτοιο σύστημα καθιστά δυνατή την εφαρμογή διαφόρων παραλλαγών της εναλλακτικής χρήσης της κλιματικής τεχνολογίας, η οποία μπορεί να αποτελείται από δύο ή τρεις ομάδες. Η συσκευή περιστροφής κλιματιστικών, που κατασκευάζεται με βάση τις μονάδες BURR και BIS, επιτρέπει:

 1. Άμεση θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού για τον εφεδρικό κλιματισμό. Σε περίπτωση βλάβης της κύριας ομάδας ή δυσλειτουργίας της κανονικής λειτουργίας της, η θερμοκρασία χώρου αυξάνεται έντονα. Αυτό ακριβώς αντιδρά η υπομονάδα βάσης δίνοντας την εντολή σύνδεσης εφεδρείας.
 2. Σύνδεση μιας πρόσθετης ομάδας κλιματικού εξοπλισμού, με έλλειψη βασικών επιδόσεων.
 3. Αποτελεσματική αλλαγή πολλών ομάδων κλιματιστικών, για την παραγωγή του ίδιου πόρου. Η συχνότητα της εναλλαγής μεταξύ ομάδων καθορίζεται από το χρήστη.

Η χρήση των συσκευών BURR και LSI επιτρέπει τον αυτόματο τερματισμό της παροχής τάσης στα κλιματιστικά και τη μεταφορά στο γενικό δίκτυο της εντολής "Accident" ή "Fire". Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του BURR και του BIS είναι:

 • Εύκολο στην εγκατάσταση, προσαρμογή, ποιες λειτουργίες δεν θέτουν γραμμές επικοινωνίας σε κάθε συσκευή.
 • Η δυνατότητα χρήσης κλιματικού εξοπλισμού για ψύξη, διαφορετικές ικανότητες, απόδοση και μάρκα.
 • Δυνατότητα τοποθέτησης της βασικής μονάδας του BURR σε ένα παρακείμενο δωμάτιο.

Η χρήση μπλοκ περιστροφής για τη μεταγωγή των λειτουργικών μονάδων ψύξης αέρα με τεχνολογία εφεδρικού κλίματος καθιστά δυνατή την ουσιαστική παράταση της διάρκειας ζωής τους λόγω της ομοιόμορφης λειτουργίας και του ελέγχου των χαρακτηριστικών θερμοκρασίας.

Ελέγχει την περιστροφή των κλιματιστικών

Περιστροφή κλιματιστικών - εναλλακτική ενεργοποίηση κλιματιστικών για ομοιόμορφη φθορά και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Επιπλέον, τα σύγχρονα μπλοκ περιστροφής εκτελούν άλλες λειτουργίες:

 • συμπερίληψη ενός εφεδρικού κλιματιστικού με αυξανόμενη θερμοκρασία
 • συλλογή στατιστικών στοιχείων (καταγραφή)
 • συναγερμού σε περίπτωση ατυχήματος
 • επικοινωνία με έναν υπολογιστή
 • απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχο

Σύγκριση περιστροφικών συσκευών

Τύπος ελέγχου κλιματιστικού

IR Control

Είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε συσκευές με έλεγχο κλιματισμού μέσω καναλιού IR.

Αυτές οι συσκευές έχουν μια μονάδα βάσης και μονάδες κλιματισμού με κλιματισμό.

Τα μπλοκ τοποθετούνται στο ίδιο το κλιματιστικό και τροφοδοτούνται από αυτό και η κεντρική μονάδα ανταλλάσσει δεδομένα μέσω του ραδιοφωνικού καναλιού.

Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετούνται καλώδια από τη μονάδα βάσης σε κλιματιστικά.

Οι ακροδέκτες περιλαμβάνουν ένα κλιματιστικό με ένα σήμα IR που είναι αποθηκευμένο στη μνήμη από την αρχική κονσόλα, δηλαδή είναι συμβατά με οποιαδήποτε κλιματιστικά που μπορούν να ελέγξουν το τηλεχειριστήριο.

Έλεγχος ενεργοποίησης

Τα μπλοκ με τέτοιους ελέγχους είναι τα φθηνότερα και απλούστερα.

Ο έλεγχος είναι η παροχή ισχύος στο επιθυμητό κλιματιστικό και η διακοπή του.

Κατά κανόνα, είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό στο σύστημα διακομιστή προσαρμογή του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων θέρμανση του στροφαλοθαλάμου συμπιεστή.

Η θέρμανση του συμπιεστή πρέπει πάντα να ενεργοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες στο δρόμο.

Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε συσκευές με έλεγχο ισχύος, πρέπει να παρέχεται ένα πρόσθετο καλώδιο τροφοδοσίας σε εξωτερικές μονάδες.

Επιπλέον, τα κλιματιστικά θα πρέπει να έχουν μια λειτουργία "επανεκκίνησης", δηλαδή να επαναλάβουν τη λειτουργία με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από το κλείσιμο.

Ενσύρματες συσκευές αντιστοίχισης

Αυτοί οι προσαρμογείς συνδέονται με συνεστραμμένο ζεύγος στη μονάδα βάσης και στον πίνακα κλιματισμού (συνήθως στους ακροδέκτες του πίνακα ελέγχου)

Για κλιματιστικά Daikin-KRP4A51 - KRP4A54, KRP413, για Mitsubishi Electric - M MAC-397-IF

Τηλεχειριστήριο και παρακολούθηση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρακολούθησης:

 • ζευγαρώνοντας με έναν υπολογιστή
 • αντιστοίχιση με το διακομιστή
 • Ελεγκτής GSM (ενσωματωμένο ή προαιρετικό)

Έλεγχος GSM

Στο χώρο του ατυχήματος - το κλιματιστικό σύστημα έσπασε, η θερμοκρασία αυξάνεται.

Αφού ξεπεραστεί το προκαθορισμένο όριο, θα σταλεί SMS στο προγραμματισμένο τηλέφωνο.

Ή αντίστροφα, στέλνοντας ένα μήνυμα στον επιθυμητό αριθμό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό.

Ένας τέτοιος έλεγχος επιτρέπει την υλοποίηση ενός ελεγκτή GSM ενσωματωμένου στα μοντέλα περιστροφέων SSM-33 (34).

Οι δυνατότητες αυτής της διαχείρισης και παρακολούθησης είναι μάλλον περιορισμένες, αλλά είναι αρκετά κατάλληλες για την εκτέλεση ορισμένων καθηκόντων.

Αντιστοίχιση με υπολογιστή

Οι ελεγκτές SRK-M, SRK-D επικοινωνούν με τον υπολογιστή μέσω αρχαϊκής θύρας COM ή Ethernet.

Για μια τέτοια σύνδεση, απαιτείται ένα λογισμικό πληρωμής που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή.

Εάν ο υπολογιστής δεν διαθέτει θύρα COM, προτείνεται να συνδεθεί μέσω προσαρμογέα USB / RS-232.

Παρακολούθηση και διαχείριση μέσω του διακομιστή

Αυτή η δυνατότητα παρέχεται από τον ελεγκτή SBR01, ο οποίος σας επιτρέπει να διαβάζετε όλες τις παραμέτρους και να διαχειρίζεστε ηλεκτρονικά μέσω του διακομιστή σας.

Το σύνολο του ιστορικού από τη στιγμή της εγκατάστασης καταγράφεται και αποθηκεύεται επίσης στο διακομιστή του κατασκευαστή:

Το λογισμικό δεν είναι απαραίτητο, το σύστημα είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητή συσκευή, γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργούνται κατά την εγγραφή της συσκευής στο διακομιστή.

Επίσης, είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε κλιματιστικό.

Η συσκευή περιστροφής URC-2T

Η συσκευή περιστροφής URC-2T

Η περιστροφή της συσκευής κλιματιστικών URK-2T (κλιματιστικό). Τιμή 6.990 τρίψτε. - Ειδική προσφορά είναι διαθέσιμη μόνο για τους χονδρεμπόρους.

Η εγγύηση είναι 24 μήνες.

Η συσκευή περιστροφής των κλιματιστικών URK-2T (κλιματιστικό) επιτρέπει την εναλλαγή της λειτουργίας δύο διαχωρισμένων συστημάτων με το καθορισμένο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Κύρια πλεονεκτήματα:

 • Προσιτή τιμή
 • Η ελαχιστοποίηση του "Ανθρώπινου παράγοντα" δεν απαιτεί παρέμβαση στα ηλεκτρονικά του διαχωρισμένου συστήματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σφάλματος κατά την εγκατάσταση, την αποτυχία της εγκατάστασης.

Η εναλλακτική λειτουργία των διαχωρισμένων συστημάτων αυξάνει την αξιοπιστία τους, κατανέμοντας ομοιόμορφα το φορτίο και χρησιμοποιώντας την ομοιόμορφα μηχανοκίνητη τεχνολογία. Επιπλέον, σε περίπτωση αποτυχίας ενός από τα διαχωρισμένα συστήματα, το σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενεργοποιείται αυτόματα και ο χειριστής λαμβάνει σήμα σφάλματος. Επίσης, εάν ξεπεραστεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία, το σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενεργοποιείται αυτόματα και λειτουργεί έως ότου η θερμοκρασία πέσει στο καθορισμένο επίπεδο.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της μονάδας περιστροφής URC-2T είναι ότι είναι αυτό Μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε μάρκα συστημάτων split. Η μόνη απαίτηση: τα συστήματα split θα πρέπει να έχουν τη λειτουργία "αυτόματης επανεκκίνησης". Σε πιο ακριβά μπλοκ περιστροφής, για παράδειγμα το SRK-M, δηλώνεται επίσης η δυνατότητα σύνδεσης "οποιωνδήποτε κλιματιστικών", αλλά για αυτό είναι απαραίτητο να αγοράσετε επιπλέον στοιχεία (προσαρμογείς, ρελέ). Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα ελέγχου για τη λειτουργία των κλιματιστικών URK-2T με τις πιο αξιόπιστες μάρκες οικιακών διαχωριστικών συστημάτων: Daikin, Mitsubishi Electric, Gree, General Fujitsu, Toshiba.

Με την παρουσία ενός αντικειμένου σε μια γραμμή ισχύος 3-φάσεων, συνιστάται θερμά για τη σύνδεση ενός συστήματος διαίρεσης σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. 1 και 2) και RLC-2T - το υπόλοιπο τρίτη φάση. Αυτό το κύκλωμα μεταγωγής βελτιώνει την αξιοπιστία του κλιματισμού του διακομιστή. Για παράδειγμα, αν υπάρχει υπερφόρτωση σε μια conditioner γραμμής ισχύος (για παράδειγμα, ένα βραχυκύκλωμα της περιέλιξης στο συμπιεστή ή έναν ανεμιστήρα) και off διακόπτη, αυτός ο σταθμός πλήρωσης απενεργοποιεί μόνο τον ελαττωματικό κλιματιστικό, και η δεύτερη διάσπαση με CRM-2T, αυτό θα λειτουργήσει.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τρεις αισθητήρες θερμοκρασίας. Δύο αισθητήρες μετρούν την θερμοκρασία στην έξοδο αέρα από τον εξατμιστή του συστήματος διαχωρισμού και το τρίτο μετρά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο περιστροφής (εργασία ανά στροφή κάθε διαχωρισμένου συστήματος) από 1 ώρα σε 48 ώρες.

Το ρεύμα μεταγωγής δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 10 ενισχυτές. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πιο ισχυρά διαχωριστικά συστήματα, είναι απαραίτητο να παρέχονται επιπλέον ρεύματα ρελέ. Ο τρέχων ηλεκτρονόμος, κατά κανόνα, πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη χρήση διαχωρισμένων συστημάτων με δυνατότητα ψύξης από / άνω των 7 kW. Προσοχή παρακαλώ! Αυτό ισχύει μόνο εάν είναι απαραίτητο να αποσυνδεθείτε από την τροφοδοσία όχι μόνο εσωτερικών, αλλά και εξωτερικών μονάδων διαχωρισμένων συστημάτων.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε να συνθέσουμε ηλεκτρομαγνητικούς εκκινητήρες URK-2T. Το κιτ περιλαμβάνει δύο ηλεκτρομαγνητικό ενεργοποιητή είτε με την τρέχουσα μονοφασικό μεταγωγής 25 Α ή μεταγωγής με ένα ρεύμα 40 Α Το κόστος τέτοιων μονάδων είναι 4.000 και 6.000 τρίψιμο 3-φάσεων. αντιστοίχως. Στα κιτ διακόπτη συνδέεται το διάγραμμα οδηγιών και σύνδεσης με το URK-2T.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες και είναι πλήρως έτοιμη για εγκατάσταση.

Εάν είναι απαραίτητο, ένας αισθητήρας θερμοκρασίας δωματίου μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση 20m από την κύρια μονάδα RLC-2Τ, με την προϋπόθεση ότι η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα δύο-wire χάλκινος αγωγός 2h0,75mm, χωρίς παρεμβολή εμποδίζοντας έτσι την λειτουργία της συσκευής, σε περίπτωση παρεμβολών, συνιστάται η χρήση των θωρακισμένων καλώδια (για παράδειγμα MKESH 2x0,75).

Το κόστος της συσκευής περιστροφής URK-2T είναι 8.800 ρούβλια.

Το κόστος μιας τυπικής μονάδας URK-2T είναι 6.000 ρούβλια.

Πρόσθετες εργασίες για την εγκατάσταση του URK-2T για κλιματιστικά με τριφασικό ηλεκτρικό. τρόφιμα (με το κόστος των επαφών) από 6.000 ρούβλια.

Χονδρική τιμή του URK-2T - 7.699 ρούβλια.

Η εγγύηση για εξοπλισμό από το 2014 αυξάνεται από 12 σε 24 μήνες!

Προσοχή παρακαλώ! Μοναδική εγγύηση για την περιστροφή της συσκευής κλιματιστικών URK-2T!

Το URK-2m μας είναι πολύ αξιόπιστο. Γι 'αυτό μπορούμε να δώσουμε στους πελάτες μας την ακόλουθη εγγύηση:

Εντός 24 μηνών από την ημερομηνία εγκατάστασης του URK-2T (σε περίπτωση βλάβης του), δεν επιδιορθώνουμε τη μονάδα αλλά αμέσως την αλλάζουμε. Για το σκοπό αυτό, υπάρχει πάντα ένα αποθεματικό ταμείο αντικατάστασης στην αποθήκη.

Η μόνη προϋπόθεση: η αρχική εγκατάσταση του URC-2T πρέπει να γίνει από τους ειδικούς μας.

Σύνδεση του URK-2T με ημι-βιομηχανικά διαχωρισμένα συστήματα 380V 3 φάσεις. (κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Η εταιρεία μας παρέχει μια ολοκληρωμένη παροχή εξοπλισμού για τον server κλιματισμού: σύστημα split με εγκατεστημένα χειμερινά σετ, συσκευή περιστροφής, ρελέ ρεύματος, σύστημα προστασίας από ανέμους κ.λπ. Στους πελάτες μας παρέχονται συμβουλές έμπειρων ειδικών, συνδρομή τεχνικών ειδήσεων για την κλιματική αγορά και πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες "μόνο για επαγγελματίες".

Περιστροφή συσκευών κλιματιστικών URK-2T

Μεικτό βάρος - 1 κιλό,

Διαστάσεις του κουτιού 20x20x11 cm.

Μπορείτε να κάνετε λήψη Εγχειρίδιο Χρήσης URC-2T

Υπάρχει μια απλούστερη έκδοση της συσκευής URK-2T - περιστροφική συσκευή URC-2M

Μπορείτε αγοράστε περιστροφική συσκευή URK-2T στο Μόσχα 8-495-664-23-70,

Krasnodar 8-861-203-38-20, Αγία Πετρούπολη, Γιάκουτσκ, Sochi 8-862-225-70-49, Maikop 8-8772-57-00-13 και άλλοι. πόλεις.

Αποκλείστε την περιστροφή των κλιματιστικών MARK-4S

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια σύγχρονη επιχείρηση που μπορεί να κάνει χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας των υπολογιστών στη δουλειά της. Ένας μεγάλος αριθμός υπολογιστών χρειάζονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας - οι πληροφορίες από την τεχνολογία αποστέλλονται αυτόματα στο δωμάτιο διακομιστή. Διακομιστή - Ένα ειδικό δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο ακριβό εξοπλισμό, χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της ηλεκτρονικής υποδομής της εταιρείας, την ασφαλή και ασφαλή αποθήκευση δεδομένων. Σε αυτό το δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείται ένα σταθερό καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας, το οποίο εγγυάται την υψηλή ποιότητα λειτουργίας του εξοπλισμού και την προστασία του από υπερθέρμανση.

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο κύριος λόγος που καθορίζει την ανάγκη χρήσης ενός αξιόπιστου συστήματος ψύξης στο δωμάτιο διακομιστή, εξοπλισμένο με βασικά και stand-by κλιματιστικά. Εδώ χρησιμοποιείται η μονάδα περιστροφής - ένα σύστημα που παρέχει την κατάλληλη διαχείριση της κλιματικής τεχνολογίας.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον κλιματισμό σε δωμάτια διακομιστή είναι διαθέσιμες κάτω από το σύνδεσμο

Τι είναι η μονάδα ελέγχου κλιματιστικού

Σας προτείνουμε να γνωρίσετε την μονάδα περιστροφής (εφεξής - BR) των κλιματιστικών συσκευών χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό μας ως παράδειγμα MARK-4S. Η συσκευή κατασκευάζεται με τη μορφή ενός μικροεπεξεργαστή, στον οποίο:

 • συστήματα σχεδιασμένα για τον έλεγχο του εξοπλισμού κλιματισμού.
 • Συστήματα που παρέχουν συνεχή παρακολούθηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο διακομιστή.
 • υποσυστήματα ψηφιακής εισόδου και εξόδου ·
 • διεπαφή, η οποία παρέχει μια σύνδεση μεταξύ του μικροεπεξεργαστή και του υπολογιστή.

Βασικές λειτουργίες του BR MARK-4S

1. Η διεπαφή ιστού της συσκευής επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση των παραμέτρων θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο διακομιστή από απόσταση μέσω Ethernet 10/100 Mb.

2. Η μονάδα ελέγχου στην αυτόματη λειτουργία παρακολουθεί τη δημιουργία του πόρου για κάθε κλιματιστικό (εφεδρική και λειτουργική), παρέχει έγκαιρα την εναλλαγή, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

3. Παρακολουθεί συνεχώς την ικανότητα εργασίας της κλιματικής τεχνολογίας. Η εκτίμηση της εργασίας πραγματοποιείται λόγω της μέτρησης της διαφοράς θερμοκρασιών ενός ρεύματος αέρα που διέρχεται από τους εναλλάκτες θερμότητας του κλιματιστικού. Κατά τη διάγνωση της πτώσης της χωρητικότητας ψύξης, το κλιματιστικό αναμονής ενεργοποιείται αυτόματα και, συνεπώς, μειώνεται ο κίνδυνος διακοπής του εξοπλισμού.

4. Όταν αυξηθεί το επίπεδο θερμοκρασίας στη μονάδα διακομιστή, αρχίζουν να λειτουργούν τα εφεδρικά κλιματιστικά.

5. Εάν ένα από τα κλιματιστικά είναι απενεργοποιημένο στο δωμάτιο διακομιστή, το αντίγραφο ασφαλείας θα ξεκινήσει αυτόματα. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης του ακριβού εξοπλισμού σε εσωτερικούς χώρους.

6. Το BR κάνει ένδειξη LED για την κατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, καταγράφει και αποθηκεύει την ιστορία των εγκλεισμάτων, διακοπών και άλλων εκδηλώσεων στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα της λειτουργίας του συστήματος περιστροφής κλιματισμού

+ Η δυνατότητα εγκατάστασης και αλλαγής ανάλογα με τις ανάγκες (για παράδειγμα, όταν αλλάζετε εποχές) τη λειτουργία θερμοκρασίας στο δωμάτιο διακομιστή.

+ Αυτόματη συμπερίληψη των εφεδρικών συσκευών σε περίπτωση βλάβης του κύριου κλιματιστικού - προστασία του εξοπλισμού διακομιστή από υπερθέρμανση.

+ Ακριβής ρύθμιση της θερμοκρασίας λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού αισθητήρων που προσαρμόζουν την λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας λαμβάνοντας υπόψη εξωτερικούς παράγοντες.

+ Σε περίπτωση ατυχήματος οποιουδήποτε από τα κλιματιστικά που είναι συνδεδεμένα με το BR, θα ληφθούν άμεσα πληροφορίες σχετικά με αυτό - το σήμα συναγερμού θα ηχεί.

+ Η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με μια εξωτερική επαφή για την αποφυγή του "Ατυχήματος": μπορεί να συνδεθεί στην κονσόλα αποστολής ή στο σύστημα ειδοποίησης του προσωπικού υπηρεσίας.

+ BR επιτρέπει τον εξωτερικό έλεγχο του συστήματος εξαερισμού, τη μέτρηση της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, εξασφαλίζοντας σταθερή ροή καθαρού αέρα στον αέρα του διακομιστή μέσω των συστημάτων κλιματισμού καναλιών. από τον εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας ρυθμίστε τις παραμέτρους σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ανάβει και ελέγχει το σύστημα εξαερισμού, ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. σε ορισμένες δεδομένες θερμοκρασίες δεδομένων.

+ Σε κλιματιστικά εναλλαγή χειμώνα παρέχει εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας από την απομάκρυνση της θερμότητας από το εσωτερικό τη θέρμανση των παρακείμενων χώρων.

+ Η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε ειδικό ράφι υπηρεσιών. Για τη σύνδεσή του δεν χρειάζονται επιπλέον κανάλια και υποδοχές καλωδίων.

+ Η διαχείριση του BR είναι χαμηλού ρεύματος.

Δώστε προσοχή! Το BR MARK-4C έχει σχεδιαστεί για να συνδέει έως και 4 μονάδες εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένο με ένα web interface, το τηλεχειριστήριο κλιματισμού από οπουδήποτε στον κόσμο - αρκετό για να έχουν πρόσβαση στο Internet.

Αλγόριθμος της μονάδας ελέγχου κλιματιστικού

Η ουσία της συσκευής MARK-4S αποτελείται από εναλλασσόμενη εναλλαγή του εξοπλισμού κλιματισμού. Αυτό σας επιτρέπει να αναπτύξετε ομοιόμορφα τον πόρο του. Ο χρήστης καθορίζει ανεξάρτητα τον κύκλο περιστροφής (εναλλαγής) κλιματιστικών.

Κατά τη στιγμή της ένταξης της BR MARK-4C στη δουλειά τρέξει όλες τις συσκευές που συνδέονται με τη μονάδα, διενεργείται έλεγχος της εργασίας τους, μετά την οποία ο εφεδρικός εξοπλισμός σε κατάσταση ύπνου, και το σημαντικότερο - δροσίζει το διακομιστή.

Οι αισθητήρες του BR παρακολουθούν συνεχώς τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Σε περίπτωση που οι τιμές θερμοκρασίας ξεπεράσουν τα καθορισμένα όρια, η MARK-4S θα εκκινήσει αυτόματα τον εφεδρικό εξοπλισμό. Μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία θερμοκρασίας, ο εφεδρικός εξοπλισμός θα τερματιστεί.

Η παρουσία της μονάδας περιστροφής θα σώσει τον χρήστη πολλά χρήματα για την επισκευή και τη συντήρηση τόσο του συνόλου του συστήματος ψύξης όσο και του εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο διακομιστή.

Υπηρεσία και Εγγυήσεις

Παραγωγός MARK-4C συνιστά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της μονάδας περιστροφής, τουλάχιστον σε τριμηνιαία βάση να ελέγχει την ποιότητα του υλικού στερέωσης, καθώς και συνδέσεις και συνδέσεις του, καθαρίστε την εξωτερική επιφάνεια και τα τερματικά από τη σκόνη, βεβαιωθείτε ότι δεν επιτρέπουν σε ξένο θέματα.

Για την παραγγελία της μονάδας ελέγχου κλιματιστικού στην εταιρεία μας, λαμβάνετε αυτόματα μια εγγύηση του κατασκευαστή για το MARK-4S, καθώς και πρόσθετες εγγυήσεις από το κατάστημά μας. Μπορείτε να αφήσετε ένα αίτημα για την απόκτηση της μονάδας περιστροφής εδώ και τώρα!

Αποκλείστε την περιστροφή των κλιματιστικών. Συντονιστής εργασίας κλιματιστικού

Περιστροφή συσκευών κλιματιστικών. Μονάδα κλιματισμού

Η μονάδα περιστροφής των κλιματιστικών, ή όπως αποκαλείται επίσης - συσκευή περιστροφής κλιματιστικού, Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έναν τρόπο εναλλαγής της λειτουργίας δύο κλιματιστικών με καθορισμένο χρονικό διάστημα και να εξασφαλίζει ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας του δωματίου σε διαφορετικές κλιματικές συνθήκες. Η μονάδα ελέγχου περιστροφικού ελέγχου και πλεονασμού είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στο κλιματιστικό του διακομιστή. Η τιμή για τη μονάδα κλιματισμού διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Συνήθως σε συστήματα με πλεονασμό, τα οποία δεν διαθέτουν συσκευή συμφωνίας (η μονάδα περιστροφής), τα κύρια κλιματιστικά παράγουν ολόκληρη τη ζωή τους και το εφεδρικό κλιματιστικό, σχεδόν συνεχώς αδρανές, δεν παράγει τον δικό του πόρο. Ο πόρος του χρόνου λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι ίσος με τον πόρο του χρόνου λειτουργίας του κύριου κλιματιστικού.

Ο συντονιστής της λειτουργίας κλιματιστικών

SRK M - Συσκευή χειριστή συναγερμού μικροεπεξεργαστή. SRK-Μ Έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο των συστημάτων κλιματισμού, τα οποία περιλαμβάνουν 2 ή 3 κλιματιστικά. Παρέχει τον ίδιο χρόνο λειτουργίας για όλα τα κλιματιστικά μέσα σε ένα περιττό σύστημα και επιτρέπει στο περιττό κλιματιστικό να είναι ενεργοποιημένο όταν ένα από τα κύρια κλιματιστικά αποτυγχάνει ή ένα υψηλό θερμικό φορτίο. Συντονιστής SRK-M κάνει κάθε κλιματιστικό σύστημα με τη σειρά του ένα προς ένα. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός χρόνος λειτουργίας του συνόλου αυξήσεων των πόρων του συστήματος για τα συστήματα 1 + 1 (σύστημα 2-conditioner στην κύρια και εφεδρική) σε 2-φορές (100%) και για τα συστήματα 2 + 1 έως 1,5 φορές (κατά 50%)!

Η αύξηση της διάρκειας ζωής του συστήματος κλιματισμού οδηγεί σε αύξηση της αξιοπιστίας ολόκληρου του συστήματος κλιματισμού.

 • Η SRK-M πραγματοποιεί εναλλακτικά δύο από τα τρία (ένα από τα δύο) κλιματιστικά, προκειμένου να διασφαλίσει την ομοιόμορφη παραγωγή της ζωής τους και τη μέγιστη αξιοπιστία του συστήματος, διατηρώντας επίσης τη θερμοκρασία του αέρα εντός των καθορισμένων ορίων.
 • Μετρά τον συνολικό χρόνο λειτουργίας κάθε κλιματιστικού.
 • Παράγει αυτόματη επανεκκίνηση κλιματιστικών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και ανάκτησης.
 • Ανάλογα με την υπέρβαση των καθορισμένων ορίων, η θερμοκρασία χώρου ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί όλα τα κλιματιστικά του συστήματος.
 • Σε περίπτωση αποτυχίας ενός από τα κλιματιστικά, το υπόλοιπο σύστημα είναι συνεχώς αναμμένο.
 • Θα εξάγει ένα μήνυμα όταν ανωμαλία (αστοχία, πυρκαγιά, η αποτυχία, η εμφάνιση της τάσης τροφοδοσίας, τις ρυθμίσεις του συστήματος αλλαγή και τις παραμέτρους από το πληκτρολόγιο, κλπ) σε ένα απομακρυσμένο τερματικό παρακολούθησης (μόνο στην έκδοση IBS-Μ) και μια εξωτερική μονάδα οθόνης?
 • Συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των κλιματιστικών συστημάτων, τη θερμοκρασία δωματίου, την τάση τροφοδοσίας, καταγράφει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρέχει LED και συμβολική ένδειξη της κατάστασης των κλιματιστικών.
 • Καταγράφει και αποθηκεύει (τουλάχιστον 1 χρόνο) σε μη πτητικές μνήμες RAM όλες τις εγκατεστημένες παραμέτρους του συστήματος και το ιστορικό σημαντικών συμβάντων, αναφέροντας την ημερομηνία και την ώρα.
 • Παρέχει τη δυνατότητα ανάγνωσης του "αρχείου καταγραφής συμβάντων" χρησιμοποιώντας τη δική του οθόνη LCD ή υπολογιστή.
 • Επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση του τεχνολογικού συστήματος κλιματισμού χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό μέσω δικτύου RS-232 ή ETHERNET ή χρησιμοποιώντας το βιομηχανικό πρωτόκολλο MODBUS.
 • Παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής από το πληκτρολόγιο και τον έλεγχο των ρυθμίσεων LCD και των παραμέτρων του συστήματος.
 • Προστατεύει το σύστημα με κωδικό πρόσβασης από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από το πληκτρολόγιο ή τον υπολογιστή.
 • Εξαλείφει μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες για τον έλεγχο κλιματιστικών από ένα απομακρυσμένο τηλεχειριστήριο IR.

Για ποιες κλιματιστικές συσκευές ταιριάζει ο συντονιστής κλιματιστικού SRK-M και SRK-M-01;

Το CPC-M και SRK-Μ-01 μπορεί να λειτουργήσει με κλιματιστικά οποιουδήποτε κατασκευαστή. Η διαφορά είναι μόνο στη μέθοδο σύνδεσης.

1. Daikin - Η σύνδεση του CPK-M με όλα τα κλιματιστικά της Daikin πραγματοποιείται μέσω προσαρμογέων της σειράς KRP. Οι προσαρμογείς αγοράζονται ξεχωριστά από εμάς ή από οποιονδήποτε έμπορο της Daikin.

2. Mitsubishi Heavy Industries - η σύνδεση του SRK-M με τα κλιματιστικά Mitsubishi Heavy Industries πραγματοποιείται απευθείας χωρίς προσαρμογείς στην υποδοχή Cn-T (ή CnT-BL) της πλακέτας εσωτερικής μονάδας. Όμως, δεδομένου ότι η παρουσία αυτού του συνδετήρα έχει γίνει πρόσφατα μια προαιρετική επιλογή, συνιστάται έντονα πριν από την αγορά να προσδιοριστεί η παρουσία του στον πίνακα.

3. Η Mitsubishi Electric - ο τρόπος σύνδεσης του SRK-M με κλιματιστικά της Mitsubishi Electric, ανάλογα με τη σειρά, μπορεί να διαφέρει. Η σύνδεση μπορεί να γίνει είτε άμεσα, χωρίς προσαρμογέα, μέσω ξηρές επαφές CN32 και CN51, ή μέσω του προσαρμογέα MAC-397IF, ή, για την πιο απλό μοντέλο, μόνο μέσω του ρελέ στην πλακέτα κυκλώματος παροχής ισχύος στο εσωτερικό του κλιματιστικού. Τα ηλεκτρονόμοι αγοράζονται ξεχωριστά. Διαθεσιμότητα ξηρές επαφές CN32 και CN51 στην πλακέτα της εσωτερικής μονάδας, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης προσαρμογέα MAC-397IF στο διοικητικό συμβούλιο εσωτερική μονάδα Συνιστάται να ελέγχετε από τον αντιπρόσωπό σας Mitsubishi πριν από την αγορά (στην καρτέλα έργου) τα κλιματιστικά. Οι αριθμοί εξαρτημάτων των υποδοχών απόκρισης για τους συνδέσμους CN32 και CN51, αντίστοιχα, PAC-SE55RA-E και PAC-SA88HA-E.

4. Σύνδεση κλιματιστικών άλλων κατασκευαστών. Είναι καλύτερο να ελέγξετε με τον προμηθευτή σας πριν αγοράσετε κλιματιστικά αν τα κλιματιστικά έχουν την ικανότητα να ελέγχουν μέσω ξηρών επαφών. Κατά κανόνα, φτηνές εγχώριες κλιματιστικά σειρά επαφών εκεί, αλλά στα ημι-βιομηχανική και βιομηχανική παρτίδες κλίμακα, καθώς επίσης και σε συστήματα διάσπαση κανάλι, συστήματα fancoil, κλπ, αυτές οι επαφές μπορεί να είναι παρόν, ή υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί ένα εξωτερικό προσαρμογέα, η οποία επίσης υπάρχουν ξηρές επαφές για έλεγχο. Αν είναι αδύνατη η λογική ελέγχου κλιματισμού, συνδέστε IBS-Μ για τα κλιματιστικά των άλλων κατασκευαστών μέσω ενός ρελέ στην εσωτερική μονάδα κυκλώματος παροχής ισχύος του πίνακα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αγοράσετε επιπλέον ηλεκτρονόμους για κάθε ελεγχόμενο κλιματιστικό. Για κανονική λειτουργία, με αυτή τη σύνδεση, το κλιματιστικό πρέπει να έχει τη λειτουργία AUTORESTART.

Η μονάδα ελέγχου περιστροφής BURR-1. Περιστροφική μονάδα ελέγχου BIS-1

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει περιστροφή και πλεονασμό σε ένα συγκρότημα πολλών κλιματιστικών (split συστήματα) που χρησιμοποιούν υπέρυθρες τηλεχειριστήρια. Το σύστημα αποτελείται από μια περιστρεφόμενη μονάδα ελέγχου BURR-1 και μονάδες εκτέλεσης BIS-1 (ένα για κάθε κλιματιστικό). Το συγκρότημα μπορεί να περιλαμβάνει έως και 15 κλιματιστικά, συνδυασμένα σε 2 ή 3 ομάδες.

Οι ενεργοποιητές μέσω των υπέρυθρων ακτίνων ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τα κλιματιστικά με την εντολή της μονάδας βάσης. Οι ομάδες μεταφέρονται σε απόσταση έως 50μ. Μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορες παραλλαγές περιστροφής και κράτησης ομάδων κλιματιστικών. Όλες οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το διαδραστικό μενού της μονάδας ελέγχου BURR-1.

 • Δεν απαιτείται τοποθέτηση γραμμών σήματος
 • Ευέλικτη επιλογή χωρητικότητας ψύξης του συστήματος με τη χρήση έως και 15 κλιματιστικών χωρίς περιορισμό της χωρητικότητάς του
 • Είναι δυνατή η εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων περιστροφής και πλεονασμού
 • Υψηλή αξιοπιστία λόγω της έλλειψης συσκευών μεταγωγής ισχύος και της ανάγκης χρήσης της λειτουργίας "επανεκκίνησης" των κλιματιστικών
 • Απλή ρύθμιση συστήματος και οπτικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του
 • Είναι δυνατή η κλιμάκωση του συστήματος με ελάχιστο κόστος
 • Είναι δυνατή η μεταφορά της μονάδας ελέγχου σε ένα διπλανό δωμάτιο

Κλιματιστικό διακομιστή

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο server σε μια περιορισμένη περιοχή να είναι ένας μεγάλος αριθμός ακριβών εξοπλισμού. Στη διαδικασία λειτουργίας, όλος ο εξοπλισμός αυτός παράγει θερμότητα. Και η πλεονάζουσα θερμότητα, με τη σειρά της, έχει κακή επίδραση στη λειτουργία του εξοπλισμού. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι πολύ ευαίσθητες σε υψηλή ή χαμηλή υγρασία αέρα, σκόνη, στατική τάση. Οι ανεπάρκειες στη λειτουργία των διακομιστών είναι απαράδεκτες, επομένως, αξιόπιστα κλιματιστικά που υποστηρίζουν τις παραμέτρους και η ποιότητα του αέρα στο βέλτιστο επίπεδο θα πρέπει να λειτουργούν σε κάθε server καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Σε γενικές γραμμές, ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης είναι βιομηχανικός τύπος. Αλλά εδώ η πρωταρχική σημασία δεν είναι η ισχύς του συστήματος, αλλά η ακρίβεια της διατήρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της ψύξης του διακομιστή με δύο τρόπους:

• χρήση διαχωρισμένων συστημάτων.

• Χρήση κλιματιστικών ακριβείας.

Κάθε ένας από τους τρόπους ρύθμισης του διακομιστή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Οι βασικές απαιτήσεις για τα συστήματα αυτά είναι οι εξής:

• 24ωρη και ετήσια εργασία.

• δυνατότητα λειτουργίας σε θερμοκρασία αέρα περιβάλλοντος έως - 40gr.C;

• Δυνατότητα ελέγχου της υγρασίας.

Υπολογισμός της απόδοσης θερμότητας του εξοπλισμού διακομιστή.

Για να υπολογίσετε σωστά την ποσότητα του κλιματισμού στο δωμάτιο διακομιστή, πρέπει να έχετε δεδομένα σχετικά με την εκπομπή θερμότητας του συνόλου του εξοπλισμού. Αυτά τα δεδομένα είναι συνήθως γραμμένα στην τεχνική τεκμηρίωση του υλικού του διακομιστή. Ελλείψει τέτοιων δεδομένων, η ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται πρέπει να υπολογίζεται ανεξάρτητα. Έτσι, κάθε εξοπλισμός 70-80% της καταναλισκόμενης ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη η θερμότητα από τους τοίχους και τα ανοίγματα των παραθύρων. Και αυτό είναι ένα άλλο 30-40 W για κάθε κυβικό μέτρο του δωματίου. Είναι υποχρεωτικό να συμπεριλαμβάνεται το 30-40% της πρόσθετης χωρητικότητας σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων (επισκευή του εξοπλισμού, υπερθέρμανση του, σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δρόμο).

Κρατήσεις κλιματισμού.

Για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των κλιματιστικών, προβλέπουν την κράτηση τους. Μπορεί να είναι 50% ή 100%. Στην πρώτη περίπτωση, είναι εγκατεστημένα τρία κλιματιστικά, τα οποία λειτουργούν με τη μισή ισχύ. Δύο από αυτές είναι βασικές, και το τρίτο είναι αποθεματικό. Με 100% πλεόνασμα, εγκαθίστανται δύο κλιματιστικά - κύρια και αναμονή. Για τον έλεγχο της λειτουργίας των κλιματιστικών κλινών στα δωμάτια εξυπηρετητών χρησιμοποιήστε τους συντονιστές - τη συσκευή για την περιστροφή κλιματιστικών. Ο πλεονασμός εφαρμόζεται τόσο στην περίπτωση των split συστημάτων κλιματισμού, όσο και στην περίπτωση της τοποθέτησης κλιματιστικών ακριβείας. Για εξυπηρετητές με μεγάλο αριθμό συσκευών είναι επιθυμητό να εφαρμοστεί το 100% πλεόνασμα.

URC ή SRK - μια περιστροφική συσκευή ή ένας συντονιστής εργασίας κλιματιστικού.

Όταν χρησιμοποιούνται δύο ή τρία συστήματα κλιματισμού σε αίθουσες εξυπηρετητών για την παροχή πλεονασμού της χωρητικότητας κλιματισμού, υπάρχει ανάγκη να εναρμονιστεί η λειτουργία τους με αυτή τη λειτουργία και να εκτελεστεί το CRM. Η διάταξη περιστροφής εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη ανάπτυξη της ζωής των κλιματιστικών με εναλλασσόμενη θέση τους σε λειτουργία σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου θερμοκρασίας τίθεται σε λειτουργία ένα εφεδρικό κλιματιστικό και στην περίπτωση που φτάσει στην τιμή της θερμοκρασίας συναγερμού, αποστέλλεται συναγερμός στην κονσόλα του αποστολέα. Τα συστήματα περιστροφής κλιματιστικών χρησιμοποιούνται τόσο σε συνδυασμό με τα συστήματα αποστολής όσο και ανεξάρτητα.

Περιστροφικές συσκευές για κλιματιστικά URK-2T.

• Περιστροφή των κλιματιστικών - εναλλασσόμενη λειτουργία του καθενός από τα δύο κλιματιστικά για να τους παράσχει τον ίδιο πόρο. Το διάστημα διακοπής τίθεται από το χρήστη.

• αλλαγή του συστήματος σε υγιεινό κλιματιστικό σε περίπτωση βλάβης του κύριου με την έκδοση κωδικού βλάβης,

• η συμπερίληψη ενός εφεδρικού κλιματιστικού με έλλειψη βασικών επιδόσεων.

• εκπέμπει το σήμα "ατύχημα" (ξηρή επαφή) στο εξωτερικό σύστημα ελέγχου.

• Έλεγχος της θερμοκρασίας χώρου με τη βοήθεια ιδιόκτητου θερμίστορ και ενεργοποίηση του δεύτερου (αποθεματικού) κλιματιστικού σε περίπτωση υπέρβασης της ρυθμισμένης θερμοκρασίας.

• απενεργοποιώντας και τα δύο κλιματιστικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (για παράδειγμα - σε περίπτωση πυρκαγιάς) και εκδίδοντας το κατάλληλο σήμα.

Το σύστημα περιστροφής και κράτησης κλιματιστικών "BURR-1, BIS-1".

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει περιστροφή και πλεονασμό σε ένα συγκρότημα πολλών κλιματιστικών (split συστήματα) με IR πίνακες ελέγχου. Το σύστημα αποτελείται από μια μονάδα βάσης (Burri-1) και έναν αριθμό μονάδων εκτέλεσης (BIS-1), ένα για κάθε κλιματιστικό. Το συγκρότημα μπορεί να περιλαμβάνει έως και 15 κλιματιστικά διαφορετικών μοντέλων και διαφορετικών κατασκευαστών, που συνδυάζονται σε δύο ή τρεις ομάδες αυθαίρετης σύνθεσης. Ενεργοποιητές μέσω εκπομπούς IR της που εκτελούνται και εκτός του κλιματιστικού, στο οποίο είναι εγκατεστημένα. Η λειτουργία εκτελείται από την εντολή της μονάδας βάσης. Εντολές από τη μονάδα βάσης στους ενεργοποιητές ασύρματα μεταδίδονται σε μία απόσταση έως 50 μ. «Εκπαίδευση» IR εκπομπούς σημάτων BIS-1 ενεργοποίηση / απενεργοποίηση συγκεκριμένων κλιματιστικά γίνονται στη μονάδα βάσης, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ειδικά δέκτη υπερύθρων. Πριν από την εκκίνηση του συστήματος, η ρυθμισμένη θερμοκρασία χώρου ρυθμίζεται στα κλιματιστικά και στη μονάδα βάσης. Το σύστημα σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διάφορες επιλογές περιστροφής και πλεονασμού 2 ή 3 ομάδων κλιματιστικών. Όλες οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το διαδραστικό μενού της μονάδας βάσης.

• Περιστροφή κλιματιστικών - εναλλασσόμενη λειτουργία καθεμιάς από τις δύο ή τρεις ομάδες κλιματιστικών για την παροχή του ίδιου πόρου. Το διάστημα διακοπής τίθεται από το χρήστη.

• αλλαγή του συστήματος σε μια υγιή ομάδα κλιματιστικών όταν τα κλιματιστικά της κύριας ομάδας αποτύχουν με σήμα σφάλματος. Η αποτυχία καθορίζεται από την υπέρβαση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο της καθορισμένης τιμής. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας πραγματοποιείται με τη βοήθεια αισθητήρα θερμοκρασίας της μονάδας βάσης.

• Συμπερίληψη ομάδας αποθεματικών ή ομάδων κλιματιστικών σε περίπτωση έλλειψης επιδόσεων της κύριας ομάδας.

• την έκδοση σήματος «αποτυχίας» διαφόρων επιπέδων.

• απενεργοποίηση κλιματιστικών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (για παράδειγμα - σε περίπτωση πυρκαγιάς) και έκδοση κατάλληλου σήματος.

Χαρακτηριστικά του συστήματος είναι:

• Εύκολη εγκατάσταση, η οποία δεν απαιτεί την εγκατάσταση γραμμών σήματος μεταξύ κλιματιστικών?

• τη δυνατότητα χρήσης ετερογενούς εξοπλισμού κλιματισμού.

• τη δυνατότητα μεγάλης διαφοροποίησης των επιδόσεων του συστήματος, χρησιμοποιώντας έως και 15 κλιματιστικά χωρίς να περιορίζεται η χωρητικότητά του.

• τη δυνατότητα εφαρμογής διαφόρων προγραμμάτων εναλλαγής και απόλυσης ·

• υψηλή αξιοπιστία εξαιτίας της έλλειψης συσκευών μεταγωγής ισχύος και της ανάγκης χρήσης της λειτουργίας "επανεκκίνησης" των κλιματιστικών?

• διευκόλυνση της ρύθμισης του συστήματος και προβολή των πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία του.

• Δυνατότητα δημιουργίας του συστήματος με ελάχιστο κόστος.

• τη δυνατότητα να μεταφερθεί η βασική μονάδα ελέγχου σε ένα παρακείμενο δωμάτιο.

Σύστημα τηλεχειρισμού για κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών.

Οι διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας στα δωμάτια εξυπηρετητών μπορούν να αποβούν επιζήμιες για τον δαπανηρό εξοπλισμό. Ως εκ τούτου, η εργασία των κλιματιστικών και των παραμέτρων του αέρα θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς. Είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τα αυτόματα συστήματα. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας οθόνης υπολογιστή. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται ηλεκτρονικοί ψηφιακοί αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας με λογισμικό σε διαφορετικές ζώνες του χώρου εξυπηρετητή. Τα δεδομένα συλλαμβάνονται και αποστέλλονται στον υπολογιστή. Τα σφάλματα υποδεικνύονται από αναδυόμενα παράθυρα στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα ηχητικό σήμα. Η επικοινωνία μεταξύ των αισθητήρων στο διακομιστή και στον υπολογιστή είναι δυνατή χάρη σε ένα ενιαίο σύνολο κανόνων και εντολών - το πρωτόκολλο επικοινωνίας. Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται στην οθόνη με τη μορφή γραφημάτων και πινάκων. Μπορούν να αποθηκευτούν στο αρχείο και να συγκρίνουν τις διαφορές θερμοκρασίας σε διαφορετικές περιόδους. Το σύστημα παρακολούθησης για το περιβάλλον του αέρα και τα κλιματιστικά στο δωμάτιο server μπορεί να είναι μέρος του συνολικού συστήματος αυτόματου ελέγχου του εξοπλισμού στο κτίριο. Και συνδέοντας το στο Internet ή σε ένα τοπικό δίκτυο, μπορείτε να παρακολουθείτε το σύστημα κλιματισμού από οπουδήποτε στο κτίριο ή έξω από αυτό.

Κλιματιστικό διακομιστή με τη βοήθεια χωριστών συστημάτων.

Τα συστήματα διαχωρισμού είναι κατάλληλα για την προετοιμασία μικρών δωματίων διακομιστή. Το κόστος τους είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των κλιματιστικών ακριβείας. Εάν ο διακομιστής δεν χρειάζεται να διατηρήσει τη θερμοκρασία με ακρίβεια 1gr.C, τότε η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα εξοικονομήσει χρήματα και χώρο στο δωμάτιο. Βασικά σε αίθουσες εξυπηρετητών χρησιμοποιούν κλιματιστικά τοίχου, στήλης, οροφής και καναλιών υψηλής ποιότητας. Τα αγωγοί κλιματισμού εγκαθίστανται κάτω από το ψευδοδάπεδο ή την ψευδοροφή. Ποιο είναι το πλεονέκτημα που δίνεται στο ψευδοδάπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, ψυχρός αέρας τροφοδοτείται από κάτω και πιο ομοιόμορφα κατανεμημένος στο δωμάτιο.

Τα συμβατικά κλιματιστικά δεν μπορούν να λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες έξω. Υπό αυτές τις συνθήκες, η πίεση συμπύκνωσης πέφτει απότομα, με αποτέλεσμα το υγρό ψυκτικό να εισέλθει στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή. Το λάδι μπορεί επίσης να εκτοξευθεί από το στροφαλοθάλαμο στο σύστημα. Όλα αυτά οδηγούν στην κατάψυξη της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, στη μείωση της χωρητικότητάς του και στην ταχεία διακοπή του συμπιεστή. Επιπλέον, αν το σύστημα αποστράγγισης φτάσει στο δρόμο, σοβαροί παγετοί προκαλούν προβλήματα με την αποστράγγιση της υγρασίας από το σύστημα κλιματισμού. Αυτό το μειονέκτημα των συστημάτων κλιματισμού επιλύεται με την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού - μιας συσκευής εκκίνησης χειμώνα.

Κλιματιστικό διακομιστή με τη βοήθεια κλιματιστικών ακριβείας.

Πολλοί ευρωπαίοι κατασκευαστές εξοπλισμού για το διακομιστή δεν το βάζουν στην εγγύηση, ενώ δεν υπάρχει εγκατεστημένο στο δωμάτιο κλιματιστικό ακριβείας. Αυτά τα κλιματιστικά συστήματα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία με ακρίβεια 1gr.C και υγρασία με ακρίβεια 5%. Είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα συμβατικά διαχωριστικά συστήματα. Τα κύρια μειονεκτήματα των κλιματιστικών ακριβείας είναι ένα μεγάλο κόστος και ογκώδες. Τα κλιματιστικά ακριβείας αναφέρονται σε τύπο ντουλαπιού ή στήλης. Δεν είναι ένα μαζικό προϊόν, κατασκευάζονται και παρέχονται κυρίως στην παραγγελία. Έρχεται ένα όνομα από την αγγλική λέξη "ακρίβεια", που σημαίνει "ακριβής". Το όνομα αντανακλά πλήρως την ουσία αυτού του τύπου ρύθμισης. Μόνο τα κλιματιστικά ακριβείας μπορούν με μεγάλη ακρίβεια να διατηρούν τις παραμέτρους του αέρα σε κλειστό χώρο εξυπηρετητή.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών ακριβείας είναι τα εξής:

• Δυνατότητα ακριβούς συντήρησης της θερμοκρασίας.

• Δυνατότητα ακριβούς συντήρησης της υγρασίας.

• αξιοπιστία σε συνεχή λειτουργία.

• Δυνατότητα εργασίας με σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας στο δρόμο.

• Συμβατότητα με την τοποθέτηση τηλεχειριστηρίου και κλιματισμού στο κτίριο. Όλα τα κλιματιστικά ακριβείας είναι εξοπλισμένα με ισχυρά φίλτρα που συγκρατούν τη σκόνη. Ο αέρας στο σύστημα μπορεί να έρθει απευθείας από το δωμάτιο ή από το χώρο πάνω από την ψευδοροφή. Η αντίστροφη παροχή αέρα μπορεί να γίνει τόσο από κάτω όσο και από πάνω.

Χειμερινή συσκευή εκκίνησης (χειμερινό κιτ).

Τα κλιματιστικά για το διακομιστή πρέπει να είναι εφοδιασμένα με χειμερινό κιτ. Ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν ήδη προσαρμοσμένα για να λειτουργούν σε συστήματα χαμηλής θερμοκρασίας. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κιτ αγοράζονται ξεχωριστά.

Το κανονικό χειμερινό κιτ για κλιματισμό περιλαμβάνει:

• Συντονιστής του ανεμιστήρα εξωτερικής μονάδας (ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης).

• θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου συμπιεστή.

• Σύστημα αποχέτευσης θερμαντήρα.

Η πίεση συμπύκνωσης ελέγχεται μειώνοντας τη ροή αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας, δηλαδή επιβραδύνοντας τη λειτουργία του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας. Ο έλεγχος της πίεσης γίνεται με ειδικό αισθητήρα. Σύμφωνα με τους δείκτες του, ο ελεγκτής αυξάνει ή μειώνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Ο θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου διατηρεί τη θερμοκρασία λαδιού στον συμπιεστή, λύνει το πρόβλημα της ψυχρής εκκίνησης του και αποτρέπει τη ζημιά σε αυτό το ακριβό μέρος του κλιματιστικού. Και η προθέρμανση της αποχέτευσης παρέχει μια ανεμπόδιστη αποστράγγιση συμπυκνωμάτων στο δρόμο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία του αέρα..

Έτσι, οι βασικές λειτουργίες που εκτελεί το αυτόματο σύστημα ελέγχου είναι οι εξής:

• Έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας.

• Παρακολούθηση της λειτουργίας του ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα.

• έλεγχος ψυγείων και συμπιεστών.

• Παρακολούθηση της λειτουργίας ηλεκτρικών θερμαντήρων και βαλβίδων.

• Έλεγχος της εσωτερικής και εξωτερικής υγρασίας.

• έλεγχος της θερμοκρασίας του αέρα παροχής.

• Παρακολούθηση σημάτων ανάφλεξης ή καπνού, μόλυνση των φίλτρων.

• Δημιουργία καταγραφής αρχείων συναγερμού και έλεγχος τους.

• έλεγχος του χρόνου λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και της εναλλαγής τους.