Αεραγωγοί

Τα συστήματα εξαερισμού έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα σήμερα που λίγοι άνθρωποι σκέφτονται για την ύπαρξή τους καθόλου. Ταυτόχρονα, είναι το σύστημα εξαερισμού, στις περισσότερες περιπτώσεις, που μπορεί να προσφέρει άνετες συνθήκες για ένα άτομο να παραμείνει στο εσωτερικό του. Το σύστημα εξαερισμού ως τέτοιο αποτελείται από μια ποικιλία συσκευών και συσκευών, μία από τις οποίες είναι μια βαλβίδα ολισθαίνουσας πύλης για εξαερισμό.

Σκοπός και εφαρμογή

Η πύλη εξαερισμού είναι κοινό φράγμα, η βαλβίδα, ο κύριος σκοπός της οποίας είναι η ρύθμιση της ροής του αέρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει ή να μειώσει τη ροή του αέρα και, εάν είναι απαραίτητο, να τον σταματήσει τελείως. Στην πιο γενική του μορφή, η σχισμή εξαερισμού μοιάζει με ένα επίπεδο πτερύγιο που έχει πάχος περίπου 1 mm. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από γαλβανισμένα φύλλα χάλυβα.

Φυσικά, το σύστημα εξαερισμού θα λειτουργήσει ομαλά και χωρίς πύλη, αλλά θα είναι υψηλής ποιότητας; Εξάλλου, ο εξαερισμός των χώρων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και συνθήκες θα είναι πάντα ο ίδιος. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν τα συστήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες πύλης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να ελέγχεται πλήρως η εισροή καθαρού αέρα και να μειώνεται ή να αυξάνεται το ποσό του στο δωμάτιο, εάν είναι απαραίτητο.

Έτσι, υπολογίζοντας ποια είναι η πύλη και γιατί χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού, ας εξετάσουμε τι είναι.

Ποικιλίες πλακών εξαερισμού

Η σύγχρονη παραγωγή προσφέρει την ευρύτερη ποικιλία βαλβίδων σχεδιασμένων για χρήση σε συστήματα εξαερισμού. Ωστόσο, το σύνολο των υπαρχόντων τύπων βαλβίδων πύλης μπορεί να ομαδοποιηθεί σε διάφορες κατηγορίες:

Το σχήμα της πύλης καθορίζεται από το σχήμα του άξονα εξαερισμού - χρησιμοποιούνται συνήθως κυλινδρικές βαλβίδες, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται βαλβίδες ορθογωνίου σχήματος:

 • Υπάρχει ανάγκη να αποκρύπτεται η πύλη όταν ελαχιστοποιείται η πιθανή χρήση χώρου.
 • Κατά την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, δεδομένου ότι είναι οι ίδιες ως επί το πλείστον ορθογώνια.

Διαρθρωτικές διαφορές

Οι σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού στα μοντέλα των βαλβίδων εξαερισμού απολαμβάνουν όχι μόνο τη διαθεσιμότητα της δυνατότητάς τους να πιέζουν / ολισθαίνουν, αλλά και να εγκαθιστούν σε μια ορισμένη γωνία. Η απλούστερη επιλογή είναι μια συμβατική συρόμενη ολίσθηση. Τοποθετείται κατά μήκος του κατακόρυφου άξονα σε σχέση με τη ροή του αέρα. Η χρήση πύλης σε αυτόν τον σχεδιασμό καθιστά δυνατό τον έλεγχο των όγκων εισερχόμενου αέρα.

Όταν επιλέγετε αυτόν τον τύπο οθόνης, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να δώσετε προσοχή στην ίδια τη βαλβίδα. Για παραγωγικές και μακροχρόνιες εργασίες, πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

 • Έχετε μια τέλεια λεία επιφάνεια.
 • Να είστε ανθεκτικοί σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας μέσα και έξω από το σύστημα εξαερισμού.
 • Είναι εύκολο να καθαριστεί.

Η πύλη περιστροφής ονομάζεται επίσης βαλβίδα πεταλούδας. Αυτή η συσκευή είναι λίγο πιο περίπλοκη στη χρήση, αλλά οι δυνατότητές της είναι πολύ ευρύτερες. Ο μηχανισμός αυτός είναι μια περιστροφική βαλβίδα στον κεντρικό άξονα, για την ρύθμιση της οποίας έχει σχεδιαστεί μια ειδική λαβή. Σας επιτρέπει να ορίσετε μια συγκεκριμένη γωνία κλίσης της πόρτας για να βελτιώσετε τον αερισμό του δωματίου.

Η βαλβίδα γκαζιού είναι έτσι ένας πιο τέλειος μηχανισμός, ο οποίος επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της διόδου του αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού. Ωστόσο, έχει επίσης ένα ορισμένο μειονέκτημα - η πλάκα έχει την ιδιότητα της συχνά σπάσιμο. Αυτό ταξινομεί αυτό το είδος της πύλης εξαερισμού στην κατηγορία του δεν είναι πολύ πρακτικό και, σε σύγκριση, ακριβά.

Όποια και αν είναι η σχεδίαση της συσκευής που αγοράζετε, πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής: να πληρούν τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας και να καθιστούν αδύνατη την πλήρη διακοπή της ροής του αέρα - ακόμη και τυχαία.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Οι βαλβίδες εξαερισμού τοποθετούνται συχνά κοντά στην έξοδο του ανεμιστήρα. Με την πλήρη εγκατάσταση τόσο της βαλβίδας όσο και του ανεμιστήρα, σχηματίζεται μια δομή, η οποία ονομάζεται επίσης πύλη εκκίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σκοπός του φράγματος είναι να αποτρέψει πιθανή υπερθέρμανση της μηχανής εξαερισμού. Έτσι, ο ανεμιστήρας πρέπει να εκκινείται μόνο όταν η βαλβίδα είναι κλειστή για να μειώσει το φορτίο του κινητήρα.

Η εγκατάσταση με συνδέσεις φλάντζας είναι πιο χαρακτηριστική για ορθογώνιες βαλβίδες. Από μόνη της, η εγκατάσταση αυτού του είδους δεν είναι πολύ περίπλοκη, αλλά απαιτεί συμμόρφωση με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις:

 • Τοποθετήστε μόνο την πόρτα οριζόντια.
 • Είναι απαραίτητο να σφραγίσετε τις συνδέσεις φλάντζας.
 • Οι σύνδεσμοι φλάντζας πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν στο καθεστώς θερμοκρασίας του συστήματος εξαερισμού.

Οι συνηθισμένες στρογγυλές πύλες τοποθετούνται εύκολα στους σωλήνες του συστήματος εξαερισμού - μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στην πρίζα. Στην περίπτωση αυτή, δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στερεωτικά. Ταυτόχρονα, με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων.

Γύρω πύλη

Στρογγυλή πύλη για εξαερισμό

Οι μετρητές είναι συσκευές ρύθμισης του αέρα. Το καθήκον τους είναι να ελέγχουν τον όγκο των ροών αέρα που διέρχονται από τα κανάλια εξαερισμού, αν είναι απαραίτητο, αυξάνοντας ή μειώνοντάς τα, ή μπλοκάροντας εντελώς την κίνηση.

Ο αποσβεστήρας είναι ένας μηχανισμός ρύθμισης κλειδώματος που λειτουργεί σαν μια πύλη. Το κύριο στοιχείο της κατασκευής είναι ένα μεταλλικό φύλλο που κινείται κατά μήκος της θήκης, καλύπτοντας εν όλω ή εν μέρει την διατομή του αγωγού αέρα.

Οι στρογγυλές πύλες συνδέονται με αγωγούς αέρα παρόμοιας κυκλικής διατομής. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε στρογγυλές σχάρες με διάμετρο από 100 έως 500 χιλιοστά.

Στοιχεία συστημάτων εξαερισμού

Μια συλλογή συσκευών και μηχανισμών του δικτύου αερισμού περιλαμβάνει όχι μόνο αεραγωγούς και εξαρτήματα, αλλά επίσης ένα αριθμό άλλων στοιχείων που εκτελούν ορισμένες λειτουργίες. Η λειτουργία του αερισμού πρέπει να είναι αποτελεσματική, ασφαλής και άνετη. Προς τούτο, ειδικότερα, οφείλει να εξασφαλίσει:

 • Ρύθμιση της ροής του αέρα στο δίκτυο.
 • Παρακολούθηση της κατεύθυνσης ροής.
 • Ηχομόνωση και απομόνωση με δονήσεις.

Αυτά και άλλα καθήκοντα επιλύονται από ειδικά τμήματα συστημάτων εξαερισμού, τα οποία εγκαθίστανται κατά την εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος. Σε κάθε προϊόν δίνεται ένα συγκεκριμένο μέρος, το οποίο προβλέπεται εκ των προτέρων από το σχεδιαζόμενο σχέδιο.

Αυτή η ενότητα παρουσιάζει εκτροπείς, ομπρέλες, εύκαμπτα ένθετα, βαλβίδες ολίσθησης, βαλβίδες διαφόρων τύπων. Η διαφορά των μορφοποιημένων προϊόντων από αυτές τις λεπτομέρειες είναι ότι τα πρώτα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα διακλαδισμένο δίκτυο καναλιών, που συνδέουν μεταξύ τους τμήματα διαφορετικών κατευθύνσεων και τμημάτων.

Κατά την παραγγελία αντικειμένων του προϊόντος στον κατάλογο, πρέπει να αναφέρετε προσεκτικά τις απαιτούμενες διαστάσεις και τις παραμέτρους του προϊόντος, καθώς η εσφαλμένη επιλογή του εξοπλισμού μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και αποτυχίες στη λειτουργία του εξαερισμού στο μέλλον.

Βαλβίδες γκαζιού

Η βαλβίδα πεταλούδας είναι μια ειδική συσκευή που ρυθμίζει τη ροή του αέρα και τον όγκο των αέριων μαζών που διέρχονται από το δίκτυο. Δομικά, η βαλβίδα πεταλούδας είναι ένα χαλύβδινο περίβλημα με εσωτερικά ρυθμιζόμενο πτερύγιο και μια λαβή που την ελέγχει. Στρέφοντας, το πτερύγιο μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα ή, ανάλογα με τη θέση του, να μειώσει την ταχύτητα και την ποσότητα του.

Οι βαλβίδες πεταλούδας τοποθετούνται στις θέσεις διακλάδωσης των επικοινωνιών εξαερισμού. Η σύνδεση με τους αεραγωγούς πραγματοποιείται με τη μέθοδο της θηλής ή της φλάντζας και είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την πλήρη στεγανότητα.

Η θέση του αποσβεστήρα μπορεί να ελεγχθεί είτε με το χέρι είτε με ηλεκτρική κίνηση. Η τελευταία επιλογή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν η βαλβίδα πεταλούδας βρίσκεται σε απομακρυσμένη θέση. Επιπλέον, εάν ο έλεγχος δικτύου εξαερισμού είναι αυτοματοποιημένος, η βαλβίδα μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος αυτού του συστήματος.

Σιγαστήρες

Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται για την καταστολή του θορύβου στους αεραγωγούς αερισμού. Μπορούν να εγκατασταθούν στο άκρο του αγωγού, μεταξύ του αγωγού και του ανεμιστήρα, μπροστά από τη μονάδα διανομής αέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, οι ηχητικοί εξασθενητές εγκαθίστανται και στις δύο πλευρές της πηγής ήχου.

Τα σιγαστήρες μπορούν να έχουν διαφορετικές διαστάσεις και είναι δομικά διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο του τμήματος του αγωγού, στον οποίο:

- Τα σιγαστήρες για κυκλικούς αγωγούς είναι ορθογώνιο κουτί με εσωτερικά τοποθετημένες πλάκες με υλικό απορρόφησης ήχου. Η απόσταση μεταξύ των πλακών μπορεί να είναι διαφορετική. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος των κυψελών, τόσο μικρότερη είναι η ηχητική στάθμη, ενώ αυξάνεται η απώλεια πίεσης αέρα.

- Τα σιγαστήρες για τους ορθογώνιους αγωγούς είναι δύο σωλήνες στρογγυλής ή ορθογώνιας εγκάρσιας διατομής παρεμβαλλόμενοι μεταξύ τους. Μεταξύ αυτών τοποθετείται υλικό απορρόφησης ήχου.

Ευέλικτα ένθετα

Τα εύκαμπτα ένθετα έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν το δονητικό φαινόμενο που μεταδίδεται από τον ανεμιστήρα λειτουργίας στον αγωγό αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να απορροφάτε σημαντικά τις δονήσεις που βιώνουν το δίκτυο των αεραγωγών. Επίσης, μειώνεται το συνολικό επίπεδο θορύβου.

Τα εύκαμπτα ένθετα χρησιμοποιούνται ευρέως σε συστήματα εξαερισμού διαφόρων τύπων. Συχνά χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπου ιδιαίτερα ισχυροί ανεμιστήρες συμμετέχουν στη λειτουργία του εξαερισμού, καθώς και αγωγοί με μεγάλη διάμετρο του τμήματος. Με αυτές τις κλίμακες εξοπλισμού, οι κραδασμοί και ο θόρυβος μπορεί να είναι πολύ ισχυροί, γι 'αυτό πρέπει να μειωθούν.

Δομικά, τα ένθετα αποτελούνται από φλάντζες κατασκευασμένες από γαλβανισμένο χάλυβα, μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα ισχυρό τμήμα από ύφασμα. Ο τύπος αυτού του υλικού μπορεί να εξαρτάται από τις συνθήκες θερμοκρασίας κατά τη λειτουργία του εξαερισμού. Αυτά τα προϊόντα εγκαθίστανται συνήθως στην έξοδο του ανεμιστήρα ή στον αγωγό αναρρόφησης. Η στερέωση πραγματοποιείται με μέθοδο φλάντζας ή σφιγκτήρες. Για τη σφράγιση εφαρμόζεται ένα επιπλέον στρώμα στεγανωτικού.

Με το μέγεθος τους, τα εύκαμπτα ένθετα πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος των ανεμιστήρων και των αεραγωγών. Τα ένθετα μπορούν να είναι στρογγυλά ή ορθογώνια, ανάλογα με τον τύπο του τμήματος του εξοπλισμού εξαερισμού.

Ομπρέλες

Προστατευτικές ομπρέλες τοποθετούνται στα άκρα των εξωτερικών τμημάτων των αγωγών. Κάλυψη της εξόδου, δεν επιτρέπουν την ατμοσφαιρική βροχόπτωση να εισέλθει στο δίκτυο εξαερισμού.

Τα σωματίδια βροχής ή χιονιού δεν πρέπει να ρέουν μέσα στους αγωγούς, επειδή η υπερβολική υγρασία δεν είναι επιθυμητή για τον χάλυβα. Παρά το γεγονός ότι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί και εξαρτήματα, υφίσταται διαδικασία γαλβανισμού για την προστασία από τη διάβρωση και τη σκουριά, ωστόσο πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία.

Ομοίως με τους αεραγωγούς, οι ομπρέλες μπορούν επίσης να είναι στρογγυλές και ορθογώνιες. Τοποθετούνται με αγωγούς αέρα με σύνδεση θηλής. Το μέγεθος των ομπρελών καθορίζεται από το μέγεθος του τμήματος στη διασταύρωση - οι παράμετροι του συνδετικού αγωγού και της ομπρέλας πρέπει να είναι ανάλογες. Το προστατευτικό κάλυμμα του προϊόντος μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις. Είναι δυνατόν να γίνουν και οι κανονικές και οι μη τυποποιημένες ομπρέλες.

Deflectors

Για κάποιο λόγο, η πρόσφυση μπορεί να μειωθεί στους αεραγωγούς αερισμού. Η αιτία μπορεί να είναι διάφοροι παράγοντες, για παράδειγμα, τις καιρικές συνθήκες, τις βροχοπτώσεις, τον άνεμο, τη θέση του σωλήνα εξαγωγής και άλλα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι ειδικοί δημιουργούν μια ειδική συσκευή - έναν εκτροπέα. Σας επιτρέπει να ενισχύσετε το βύθισμα στους αγωγούς εξαερισμού, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Συνήθως ο εκτροπέας τοποθετείται στο άκρο του αγωγού εξαγωγής. Η αρχή της λειτουργίας είναι ότι λόγω του σχεδιασμού της συσκευής δημιουργούνται τα ρεύματα αέρα που παράγονται από την εκτροπή του ανέμου και δημιουργείται μια περιοχή μειωμένης πίεσης. Στην περιοχή του εκτροπέα υπάρχει ένα κενό, ως αποτέλεσμα του οποίου αυξάνεται η ροή του αέρα. Αυτό καθιστά δυνατή την σημαντική αύξηση της ώσης στους αεραγωγούς αερισμού.

Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί μια λίστα των διαθέσιμων παραγγελιών σας για εγγραφή.

Βαλβίδα γύρου εξαερισμού

Shiber Είναι μια διάταξη ρύθμισης κλειδώματος που χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού. Αποτελείται από έναν οδηγό πίνακα και ένα χαλύβδινο φύλλο. Αν η πύλη είναι μικρή, ο ιστός κινείται μέσα στην τσέπη, αλλά αν οι διαστάσεις του είναι μεγάλες, το φύλλο κινείται προς την κατεύθυνση των γωνιών. Μόνο οι διαστάσεις του διαγράμματος ελέγχου εξαρτώνται από τις διαστάσεις του αγωγού. Εργασία σε ανοικτή / κλειστή λειτουργία. Εάν η πύλη είναι μεγάλη και δεν είναι πλήρως ανοιχτή, θα δημιουργηθεί πρόσθετος θόρυβος. Παράγονται υπό γωνία 45 μοίρες σε επικαλυπτόμενο κορμό, εάν χρησιμοποιούνται σε συστήματα αναρρόφησης.

Η εταιρεία μας λειτουργεί από τις 7:00 έως τις 15:30.

Εάν μας κάνετε αίτηση μετά τις 15:30 (ώρα Μόσχας) ή κατά τη διάρκεια μη εργάσιμων ωρών, στείλτε αίτηση για οποιοδήποτε e-mail της εταιρείας μας, φροντίστε να αναφέρετε τις επαφές σας για σχόλια.

Σίγουρα θα σας επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό κατά τις εργάσιμες ώρες. Με εκτίμηση, το προσωπικό της εταιρείας "VIVA-VENT".

Βαλβίδα γύρου εξαερισμού

Ένα από τα διαμορφωμένα προϊόντα που προορίζονται για την παρεμπόδιση της ροής αέρα στους αεραγωγούς είναι η πύλη εξαερισμού. Χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση με το χέρι της αποκοπής ενός μόνο σωλήνα από ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Υπάρχουν στρογγυλές και ορθογώνιες σχάρες για αεραγωγούς κατάλληλου τύπου. Στο PC "Ventas" μπορείτε να αγοράσετε και τις δύο ποικιλίες αυτών των προϊόντων.

Στρογγυλή διαφάνεια

Η τυπική πλάκα έχει απλό σχεδιασμό. Αποτελείται από δύο στοιχεία: έναν οδηγό πίνακα και έναν κινούμενο ιστό. Ο ιστός μπορεί να κινηθεί σε σχέση με το ακροφύσιο, λόγω του οποίου η πύλη αερίζεται και κόβει τις ροές αέρα.

Ανάλογα με το μέγεθος της πύλης αλλάζει και η αρχή της κίνησης του ιστού: για μεγάλα προϊόντα χρησιμοποιούνται βοηθητικές γωνίες οδηγού. Λάβετε υπόψη ότι με το ατελές άνοιγμα, ένα μεγάλο κυκλικό πτερύγιο εξαερισμού μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο θόρυβο στο σύστημα εξαερισμού.

Τα προϊόντα που προσφέρουμε είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ατσάλι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε κιγκλιδώματα με αντιδιαβρωτική επικάλυψη, κατάλληλα για βιομηχανική χρήση. Διατίθεται σε μαύρο χάλυβα.

Μεγάλη ποικιλία στρογγυλών διαφανειών και άλλων προϊόντων

Ο κατάλογός μας παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για αεραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των δύο τύπων πύλης, κατάλληλους για τους αεραγωγούς των αντίστοιχων τύπων. Σημειώστε ότι για να κόψετε σε συστήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, είναι πιο κατάλληλο να χρησιμοποιείτε βαλβίδες ή βύσματα. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε από εμάς. Για παραγγελία, παρακαλώ καλέστε.

Η ανάγκη για μια βαλβίδα πύλης ολίσθησης για εξαερισμό

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα από τα μηχανικά συστήματα που είναι υποχρεωτικά διαρρυθμισμένα για την κατασκευή ενός σπιτιού. Για την αποτελεσματική εργασία της, χρησιμοποιούνται πολλές προσαρμογές. Ένας από αυτούς είναι ένας αποσβεστήρας (βαλβίδα στραγγαλισμού).

Ποια είναι η πύλη στον εξαερισμό

Ο Schieber στα Γερμανικά σημαίνει "βαλβίδα, αποσβεστήρας, βαλβίδα", η οποία μιλάει πραγματικά για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε συστήματα εξαερισμού για να βελτιώσει τη λειτουργία της ρυθμίζοντας τη ροή του αέρα. Έχει ένα άλλο όνομα - βαλβίδα στραγγαλισμού (Drossel), η οποία αντανακλά επίσης την ουσία της εφαρμογής της. Μετάφραση από τη γερμανική σημαίνει "συσκευή στενότητας".

Όποιος είδε στο χωριό μια πραγματική "ρωσική" σόμπα, μπορεί να φανταστεί ένα αποσβεστήρα από χυτοσίδηρο που χρησιμοποιείται για την προσαρμογή και τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Όταν το φούρνο λιώσει, το πτερύγιο ανοίγει (ανοιχτό), όταν η θερμότητα του φούρνου φτάσει στις απαιτούμενες παραμέτρους - ωθείται (όχι εντελώς), έτσι ώστε η θερμότητα να μην διαφεύγει προς το εξωτερικό. Έτσι, και η πύλη λειτουργεί ως ρυθμιστής ώθησης.

Φυσικά, τα σύγχρονα πτερύγια για καμινάδες και συστήματα εξαερισμού έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις και είναι κατασκευασμένα όχι μόνο από χυτοσίδηρο. Ανάλογα με το πού θα τοποθετηθεί ο αποσβεστήρας, διαιρούνται:

 • σε σχήμα: στρογγυλό, ορθογώνιο.
 • Σχετικά με το σχέδιο: συρόμενη, περιστρεφόμενη?
 • με τη μέθοδο εγκατάστασης: στην υποδοχή χωρίς πρόσθετη στερέωση, χρησιμοποιώντας φλάντζες.
 • ανά τύπο ελέγχου: χειροκίνητο, ηλεκτρικό, υδραυλικό.
 • από υλικό κατασκευής: ανοξείδωτο χάλυβα, επιχρωμιωμένο, κράμα.

Έτσι, η πύλη αερισμού είναι μια μεταλλική πύλη πάχους 1 mm που κινείται κατά μήκος των οδηγών, ρυθμίζοντας τη ροή των αέριων μαζών.

Σχιστόλιθος για εξαερισμό: ποικιλίες

Διαχωρίστε σύμφωνα με τη φόρμα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα πτερύγια χωρίζονται σύμφωνα με το σχήμα του αεραγωγού που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο. Βασικά, έχουν στρογγυλεμένο σχήμα, αλλά χρησιμοποιούνται συχνά αεραγωγοί τετραγωνικής ή ορθογώνιας διατομής. Και αν και η χωρητικότητα των σωλήνων με κυκλική διατομή είναι μεγαλύτερη, μερικές φορές η χρήση ορθογωνικών σχημάτων αποτελεί υποχρεωτικό μέτρο. Αυτό γίνεται όταν:

 • Είναι απαραίτητο να κρύψετε την γραμμή αέρα πίσω από τον τοίχο ή την οροφή με ελάχιστη χρήση του ελεύθερου χώρου του δωματίου. Πολύ συχνά τέτοιοι αεραγωγοί εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες κατά τη διάρκεια του εξαερισμού αναρρόφησης και εξαγωγής αέρα κατά τη φάση κατασκευής.
 • η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρικών θερμαντήρων με αντίστοιχο σχήμα.

Τρόποι τοποθέτησης της πύλης

Επιλογή # 1

Ανάλογα με το σχήμα του κλείστρου, πραγματοποιείται και η τοποθέτησή του. Έτσι, μια κυκλική πύλη μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο άκρο του σωλήνα, το αποκαλούμενο κουδούνι. Με αυτή την εγκατάσταση δεν απαιτείται πρόσθετη στερέωση. Ωστόσο, η στεγανοποίηση του συνδέσμου είναι υποχρεωτική.

Το σφραγιστικό επιλέγεται ανάλογα με το τι η θερμοκρασία θα είναι σε αυτήν την ροή αέρα ροής αέρα τόπο. Καλά-αποδεδειγμένη υλικά που χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς: σφράγισης από ελαστικό βουτύλιο ταινία να αντέξουν σε θερμοκρασίες μέχρι 100 ° C και περιτύλιξης έχοντας θερμοτηκόμενο συγκολλητικό στρώμα (αντέξουν σε θερμοκρασίες μέχρι 80 ° C).

Επιλογή # 2

Ένας άλλος τρόπος τοποθέτησης είναι μέσω μιας σύνδεσης φλάντζας. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη στερέωση του πτερυγίου σε ορθογώνιο αγωγό. Μια τέτοια σύνδεση στους αεραγωγούς καθορίζεται στο SNiP 3.05.01-85 "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα". Τα ακόλουθα σημεία είναι υποχρεωτικά για την εγκατάσταση:

 • οι φλάντζες πρέπει να αντέχουν στη λειτουργία θερμοκρασίας του αεραγωγού.
 • το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο σύνδεσμος πρέπει να "αντισταθεί" στο επιθετικό περιβάλλον.
 • Η στερέωση των φλαντζών εκτελείται από όχι λιγότερα από τέσσερα μπουλόνια.
 • όλα πρέπει να βρίσκονται στη μία πλευρά της φλάντζας.
 • εάν η ένωση βρίσκεται σε οριζόντιο επίπεδο, οι κεφαλές των μπουλονιών είναι στην κορυφή.
 • Οι πύλες θα πρέπει να είναι ομαλές, χωρίς χρήση δύναμης, για να ανοίγουν / κλείνουν, ταυτόχρονα να μην "χαλαρώνουν" και να στερεώνονται σταθερά σε οποιαδήποτε θέση.
 • Η λαβή για τη μετακίνηση του πτερυγίου είναι παράλληλη με τον καμβά.
 • είναι απαραίτητο να σφραγιστεί ο σύνδεσμος φλάντζας με τη χρήση πορώδους αφρώδους ελαστικού ή μαστίχας πολυμερούς ασφάλτου-
 • Η θέση της συσκευής είναι ακριβώς στην οριζόντια θέση.

Σημαντικό! Παρά το γεγονός ότι η συρόμενη ολίσθηση - μια συσκευή που είναι αρκετά απλή από άποψη σχεδιασμού, συνιστάται να μην το κάνετε μόνοι σας. Είναι δυνατή η εγκατάσταση του τελικού προϊόντος μόνοι σας με όλους τους κανόνες.

Σχεδιασμός της πύλης

Τα σχέδια εξαγωγής και περιστρεφόμενης θύρας παράγονται για χρήση σε διάφορα συστήματα εξαερισμού, με βάση διάφορους παράγοντες (θερμοκρασία ροής αέρα, σχήμα του αεραγωγού στον οποίο είναι εγκατεστημένος ο αποσβεστήρας).

Άμεσος αερισμός - ο εξαερισμός στον οποίο εφαρμόζεται είναι αναγκασμένος. Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, τοποθετημένες - κάθετα στην κίνηση των αέριων μαζών στους αγωγούς, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον όγκο της διέλευσής τους.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια στο σχεδιασμό της βαλβίδας ολισθαίνουσας πύλης είναι μια τέλεια λεία επιφάνεια. Συμβάλλει: στο καλό ρεύμα, στην αντίσταση στις ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία ροής αέρα και στο περιβάλλον, στον εύκολο καθαρισμό από τη βρωμιά.

Σημαντικό! Ο σχεδιασμός της πύλης, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση της, πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας. Αυτό επιτυγχάνεται με την ειδική εκτέλεση της ίδιας της πλάκας - είτε είναι διάτρητη είτε έχει αρκετές τομές (τρύπες). Μια τέτοια σχεδίαση δεν θα επιτρέψει, ακόμη και τυχαία, να εμποδίσει τελείως την κίνηση του αέρα.

Εκτός από μια άμεση οριζόντια πύλη ολίσθησης, παράγονται περιστρεφόμενες βαλβίδες, ονομάζονται βαλβίδες γκαζιού. Αντιπροσωπεύουν μια πλάκα στερεωμένη στον άξονα. Όταν περιστρέφεται ο άξονας, η πλάκα στρέφεται. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, το αποσβεστήρα είναι αποσπώμενο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει με τα χέρια τους, αλλά είναι εγκατεστημένοι στον εξαερισμό σπάνια λόγω της συχνής θραύσης της πλάκας και της συνεχούς αντικατάστασής της. Η περιστρεφόμενη λαβή είναι στερεωμένη με ένα μπουλόνι και ένα αρνί-αρνί. Κάθε στροφή ανοίγει το κλείστρο κατά 10 °.

Πού να εγκαταστήσετε τα πτερύγια

Στο πίσω μέρος του αγωγού μπροστά από τον ανεμιστήρα τοποθετείται πύλη εξαερισμού. Με την κοινή τους εγκατάσταση, η συσκευή αποκτά τη λειτουργία του αποσβεστήρα εκκίνησης. Δεν επιτρέπει την υπερθέρμανση του κινητήρα του ανεμιστήρα λειτουργίας.

Ότι ο ανεμιστήρας μπροστά από το χρόνο δεν απέτυχε, κατά τη συμπερίληψή του η λυσία πρέπει να κλείσει. Μετά από μια σειρά στροφών - ανοίγει.

Ο γαλβανισμένος χάλυβας θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος για τους αεραγωγούς, επομένως είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν οι βαλβίδες πεταλούδας από το ίδιο υλικό. Αυτό επηρεάζει άμεσα την αντίσταση και την πίεση στον αγωγό. Η μικρότερη αντίσταση δημιουργείται όταν ο αμορτισέρ είναι ανοιχτός, το μέγιστο - όταν είναι κλειστό.

Ο Shiber συμβάλλει στην εξισορρόπηση της αντίστασης των αέριων μαζών και ρυθμίζει τη ροή μεταξύ του κύριου τμήματος του αγωγού και των κλάδων του. Εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε μια τέτοια διαδικασία, η συσκευή εγκαθίσταται στις θέσεις των υποκαταστημάτων.

Βίδα για εξαερισμό

Τι είναι μια πύλη δεν ξέρει ο καθένας και αυτό είναι κατανοητό. Αυτό είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο σας επιτρέπει να εξαλείψετε την έλλειψη έλξης κατά την καύση του καυσίμου στο τζάκι ή τη σόμπα. Χωρίς μια τέτοια λεπτομέρεια, δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς αυτό όταν πρόκειται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σε μεγάλες επιχειρήσεις, εξοχικές κατοικίες με την παρουσία τζακιού και άλλων χώρων και κτιρίων.

Τι είναι μια πύλη

Βίδα για εξαερισμό - πρόκειται για ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος πρέπει να εισαχθεί στο ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Η βαλβίδα καπνοδόχου πρέπει να διαθέτει βαλβίδα πύλης, ο ρόλος της οποίας εκτελείται από την πύλη. Κατά την εγκατάσταση μιας σόμπας, τζάκι ή άλλου συστήματος θέρμανσης, είναι υποχρεωτική η παροχή στον αγωγό εξαερισμού της καμινάδας. Μόνο ένα τέτοιο μέρος του εξαερισμού θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.

Το σχήμα 1 δείχνει τον τύπο της πύλης.

Ταξινόμηση

Η ποικιλία της πύλης είναι μεγάλη. Καταρχήν, η ταξινόμηση εξαρτάται από το σχήμα, το μέγεθος και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Παίζει επίσης ρόλο και τη μέθοδο στερέωσης. Ανάλογα με το μέγεθος και τη διάμετρο του αγωγού εξαερισμού, ο ολισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κανάλι υποδοχής μικρής διαμέτρου ειδικά εξοπλισμένο για την κατασκευή και επίσης με μεγάλες διαμέτρους προσαρτημένες στις μεταλλικές γωνίες. Το σχήμα της πύλης διακρίνει:

Υπάρχουν επίσης διάφορα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται μέρη - χυτοσίδηρος, χρώμιο, ανοξείδωτος χάλυβας και κραματοποιημένος χάλυβας. Κάθε υλικό έχει τα δικά του μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του και συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις και μέρη. Χυτοσίδηρος βαλβίδα πύλης για αερισμό Είναι πολύ πρακτικό σε λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα μειονέκτημα - ένα μεγάλο βάρος. Θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε αυτό το αποσβεστήρα κάθε μέρα, και όχι απαραίτητα, εάν υπάρχουν απλούστερες εκδόσεις του μετάλλου.

Για να επιλέξετε την καλύτερη έκδοση της πύλης για τον εξαερισμό σας, πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό και τη διάμετρο του τμήματος και του αγωγού. Αυτά είναι τα κριτήρια που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Γύρω

Στρογγυλό σε σχήμα πτερυγίου για εξαερισμό Με το σχεδιασμό του δεν είναι τόσο πρακτικό και αξιόπιστο όσο ένα ορθογώνιο. Πράγματι, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε το ιδανικό μέγεθος ενός κύκλου που θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τον εσωτερικό χώρο της διαμέτρου του σωλήνα. Κατά κανόνα, μια στρογγυλή πύλη είναι εγκατεστημένη με περιστροφική προέκταση, δεδομένου ότι η συρόμενη πόρτα δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Αν είναι δυνατό να αντικατασταθεί η εναλλακτική λύση (pull-out ορθογώνιο), τότε αυτή η επιλογή είναι πιο αξιόπιστη και πρακτική.

Το σχήμα 2 δείχνει ένα παράδειγμα στρογγυλής πύλης.

Ορθογώνιο

Ορθογώνιο Συρτάρι εξαερισμού Εγκαθίσταται σε όλους τους αγωγούς αέρα που έχουν ένα τμήμα σε σχήμα τετράγωνου ή ορθογωνίου. Χρησιμοποιήστε ένα ορθογώνιο slide μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε υλικό, όπως σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο πρακτικό και αξιόπιστο από ένα στρογγυλό.

Κατασκευή

Και οι δύο παραλλαγές της πύλης, τόσο στρογγυλές όσο και ορθογώνιες, μπορούν να έχουν μια αναδιπλούμενη ή περιστρεφόμενη δομή. Σε μια καμινάδα από χάλυβα ή τούβλο, η πύλη ολίσθησης είναι τέλεια, καθώς το σχήμα και ο σχεδιασμός της επιτρέπουν να εκτελεί τις λειτουργίες της στο μέγιστο:

 • γρήγορα και βέλτιστα καθαρίστε την καμινάδα.
 • σφραγίζει πλήρως το δωμάτιο, χωρίς να επιτρέπεται η διαρροή αέρα από το εξωτερικό.

Μία μικρότερη σφράγιση καθιστά δυνατή την επίτευξη μιας περιστροφικής κυκλικής πύλης, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της παρέχεται με τη μορφή μεταλλικής πλάκας, η οποία πρέπει να στρέφεται στον άξονά της για να εμποδίζει τον εξαερισμό. Προηγουμένως γνωρίζοντας, τι είναι μια πύλη στον εξαερισμό, ποια είδη και τύποι σχεδίων είναι διαθέσιμα, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή και να την εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Ανασυρόμενο

Η συρόμενη ολίσθηση είναι ένα μικρό μεταλλικό φύλλο με συγκεκριμένο μέγεθος και σχήμα. Κατά την επιλογή της πύλης, όχι μόνο το σχήμα του σωλήνα εξαερισμού παίζει κάποιο ρόλο, αλλά και η θερμοκρασία του αέρα.

Στο Σχ. Το σχήμα 4 δείχνει την ολισθαίνουσα πύλη.

Περιστρέψτε

Ένας περιστρεφόμενος με περιστρεφόμενη δομή εγκαθίσταται, κατά κανόνα, σε μικρούς αγωγούς καυσαερίων με αδυναμία εγκατάστασης πύλης ολίσθησης. Όταν υπάρχει μια επιλογή ανάμεσα σε κατασκευές, σίγουρα αξίζει να δώσετε προσοχή στην προηγμένη έκδοση. Είναι πιο πρακτική, αξιόπιστη και ερμητική εγκατάσταση, η οποία θα παρέχει όχι μόνο θερμότητα στο δωμάτιό σας, αλλά και καθαρό αέρα σε αυτό.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Υπάρχουν για ηλεκτρικό εξαερισμό και χειροκίνητα. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, αλλά υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις:

 • Η πύλη ταλάντωσης είναι εγκατεστημένη στην πρίζα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετοι σύνδεσμοι ή εξαρτήματα στερέωσης.
 • Η τοποθέτηση του εξαρτήματος πραγματοποιείται σε ένα ορισμένο ύψος από το επίπεδο του δαπέδου και του κλιβάνου.
 • Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση της θύρας, η οποία να αντιστοιχεί στον αγωγό εξαερισμού.
 • προσέχετε την μέγιστη προσοχή και ακρίβεια κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας καμινάδας με τα χέρια σας.

Συσκευή ρύθμισης εξαερισμού - πύλη

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τη χρήση τζακιών και σόμπων είναι η ανεπαρκής πρόσφυση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ατελή ή παρατεταμένη καύση καυσίμου. Για την επίλυση του προβλήματος, ένας ειδικός εξοπλισμός που ονομάζεται πύλη είναι εγκατεστημένος στον άξονα εξαερισμού.

Τι είναι μια πύλη

Ο αναπνευστήρας είναι μια μικρή συσκευή που λειτουργεί ως αποσβεστήρας καμινάδας.

Ο εξοπλισμός είναι ένα μεταλλικό φύλλο, το οποίο, ανάλογα με το μέγεθος του αγωγού, κινείται:

 • σε ένα ειδικά εξοπλισμένο κανάλι υποδοχής. Οι ασπίδες στο κέλυφος χρησιμοποιούνται για αεραγωγούς μικρής διαμέτρου.
 • σε μεταλλικές γωνίες, οι οποίες οδηγούν (για καμινάδες μεγάλης διαμέτρου).

Για την κατασκευή του εξοπλισμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • κράμα χάλυβα?
 • επιχρωμιωμένο χάλυβα;
 • από χυτοσίδηρο.

Ο χυτοσίδηρος ορθογώνιος ολισθητήρας έχει μεγάλο βάρος, γεγονός που δυσχεραίνει την εγκατάσταση του. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση εξοπλισμού από χάλυβα.

Διατμητική χυτοσίδηρο με μάνδαλο

Για την κίνηση μιας μεταλλικής πλάκας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εξής:

 • λαβή (μηχανική βαλβίδα).
 • την ηλεκτρική κίνηση.
 • πνευματικός ενεργοποιητής.

Η κύρια λειτουργία του μπουλονιού είναι να περιορίσει τη ροή του αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε:

 • ανεξάρτητη ρύθμιση της δύναμης έλξης των αεραγωγών, προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη οικονομία καυσίμου.
 • συντήρηση της θερμότητας μετά το πέρας της καμίνου.

Ταξινόμηση βαλβίδων πύλης

Η επιλογή της θύρας εξαερισμού βασίζεται στους ακόλουθους παράγοντες:

 1. το σχήμα του τμήματος και τη διάμετρο του αγωγού.
 2. δομή.

Στρογγυλή ολίσθηση στην ηλεκτρική μονάδα

Ο εξοπλισμός μπορεί να κατασκευαστεί:

Απαιτείται επιλογή βαλβίδων ανάλογα με το σχήμα του υφιστάμενου αγωγού εξαερισμού. Ο κυλινδρικός κύλινδρος είναι έτσι σχεδιασμένος για αεραγωγούς με κυκλική διατομή και ορθογώνιο για τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα.

Ο σχεδιασμός της πύλης

Ανάλογα με το σχέδιο, μια ορθογώνια ή κυκλική ολίσθηση μπορεί να είναι:

Ορθογώνια συρόμενη πόρτα

Η ανασυρόμενη συσκευή είναι ιδανική για καμινάδες κατασκευασμένες από τούβλα ή χάλυβα. Αυτή η μορφή κατασκευής επιτρέπει:

 • να περάσει μέσα από τον αέρα με ελάχιστες απώλειες.
 • επίτευξη μέγιστης στεγανότητας.
 • χωρίς εμπόδια, καθαρίστε την καμινάδα.

Οι περιστρεφόμενες σχεδιαστικές λειτουργίες οφείλονται σε μεταλλική πλάκα που περιστρέφεται στη ράβδο γύρω από τον άξονά της.

Στρογγυλή περιστροφική περιστροφή

Επομένως, η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής συνιστάται μόνο σε περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση της συρόμενης πόρτας δεν είναι δυνατή λόγω του σχεδιασμού του καναλιού καπνοδόχου.

Εγκατάσταση της πόρτας

Οποιοδήποτε είδος συσκευής μπορεί να εγκατασταθεί μόνο του. Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης:

 • στην πρίζα, δηλαδή εισάγεται μια ορθογώνια (κυκλική) πύλη στον σωλήνα εξαερισμού χωρίς πρόσθετη στερέωση. Κατά την τοποθέτηση στο κουδούνι, είναι σημαντικό να σφραγιστεί ασφαλώς ο σύνδεσμος. Το υλικό για τη σφράγιση επιλέγεται με βάση το καθεστώς θερμοκρασίας του αέρα που διέρχεται:
 • σε θερμοκρασία μικρότερη από 40 ° C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ταινία σφράγισης τύπου Gerlen.
 • αν η θερμοκρασία στο κανάλι καπνοδόχου αυξάνεται στους 60 ° C, συνιστώνται συρρικνωμένα περιτυλίγματα ή μανσέτες.
 • σε θερμοκρασία 70 ° C και περισσότερη μόνωση υψηλής ποιότητας παρέχεται από μαστίχα, για παράδειγμα "Butepro".

Διατμητικές διαστάσεις ενός τοίχου

Όταν χρησιμοποιείτε σύνδεση με φλάντζα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • τα στοιχεία που στερεώνουν την καπνοδόχο πρέπει να βρίσκονται πάνω ή κάτω από τη βαλβίδα πύλης. Είναι απαράδεκτο να στερεωθεί η καμινάδα στο χώρο εγκατάστασης.
 • όλοι οι κοχλίες ορθογώνιας (κυκλικής) πύλης στερέωσης πρέπει να τοποθετούνται μόνο στη μία πλευρά της εγκατεστημένης φλάντζας.

Η σύνδεση φλάντζας απαιτεί επιπλέον σφράγιση. Η επιλογή του υλικού, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περασμένου αέρα:

 • Εάν ο θερμός αέρας δεν φτάσει τους 70 ° C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πορώδες αφρώδες ελαστικό, μαστίχα ή καουτσούκ.
 • Όταν φτάνετε σε θερμοκρασία αέρα πάνω από 70 ° C, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο ένα καλώδιο ή χαρτόνι από αμίαντο. Αυτό το υλικό πληροί όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

Ο βασικός κανόνας κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας πύλης είναι μια σαφής ευθυγράμμιση της συσκευής με το επίπεδο του ορίζοντα. Εάν οι ανωμαλίες είναι ανεκτές, η συσκευή δεν θα εκτελέσει σωστά τις λειτουργίες της.

Ποια είναι η πύλη για τον εξαερισμό (βαλβίδα πύλης)

Στην εποχή μας, το σύστημα εξαερισμού είναι ένα σχέδιο που είναι απολύτως σε κάθε κτίριο. Η παρουσία της χρησιμοποιείται τόσο πολύ που λίγοι άνθρωποι σκέφτονται ποτέ για την ύπαρξή της.

Ένας ποιοτικά σχεδιασμένος σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού είναι σε θέση να παρέχει άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες για την ανθρώπινη κατοίκηση, καθώς και να εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα. Δημιουργείται από πολλά μέρη και λεπτομέρειες. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η πύλη για τον εξαερισμό. Επίσης, μερικές φορές ονομάζεται βαλβίδα πύλης. Τι είναι αυτό;

Τι είναι μια βαλβίδα πύλης ολίσθησης

Ο αναπνευστήρας είναι μια ειδική βαλβίδα, το κύριο καθήκον της οποίας είναι να μπλοκάρει εντελώς ή εν μέρει τις ροές αέρα ή τα χαλαρά και υγρά υλικά. Λεπτομέρειες αυτού του είδους, εκτός από τα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως σε διάφορα συστήματα αποστράγγισης, κανάλια αποχέτευσης κ.λπ.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι του περιγραφόμενου μηχανισμού: οριζόντια και περιστροφική πύλη. Το δεύτερο είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως "γκάζι". Σε αντίθεση με τον μηχανισμό του οριζόντιου τύπου, είναι μάλλον αναξιόπιστο, επομένως, χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση μιας οριζόντιας πύλης είναι αδύνατη για τεχνικούς λόγους.

Η βαλβίδα αεραγωγού χρησιμοποιείται συχνότερα σε καμινάδες κατασκευασμένες από τούβλα ή χάλυβα. Για να εξασφαλιστεί πλήρης κλείσιμο του καναλιού, έχει διάτρητο σχήμα. Αυτές οι απαιτήσεις είναι υποχρεωτικές για την απόδοση προκειμένου να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν αυτόματες βαλβίδες πύλης με ηλεκτρική κίνηση. Η διαδικασία κλεισίματος και ανοίγματος ενός τέτοιου μηχανισμού πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ταξινόμηση

Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει πολλούς τύπους βαλβίδων πύλης για εξαερισμό, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους σε διάφορες παραμέτρους. Οι κατασκευές της πύλης διαφέρουν:

 • σε σχήμα - στρογγυλό και ορθογώνιο.
 • Σύμφωνα με το σχέδιο, ο ολισθητήρας μπορεί να είναι αναδιπλούμενος ή περιστρεφόμενος.
 • ανά τύπο ελέγχου - χειροκίνητη, αυτόματη (ηλεκτρική κίνηση), πνευματική, υδραυλική.
 • με τη μέθοδο εγκατάστασης - χρησιμοποιώντας φλάντζες ή με τη μέθοδο εγκατάστασης στην υποδοχή.
 • στο υλικό κατασκευής - αντιδιαβρωτικό, κράμα ή χρώμιο χάλυβα.

Το εξωτερικό σχήμα της βαλβίδας εξαρτάται από τη δομή του συστήματος εξαερισμού, στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί. Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατή η εγκατάσταση μόνο θυρών ορθογωνίου τύπου. Υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις.

Γύρω

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το σχήμα της πύλης εξαρτάται από το σχήμα του εξαερισμού. Συνεπώς, η χρήση μιας κυκλικής πύλης για τον αγωγό είναι δυνατή μόνο εάν το σχήμα της συμπίπτει με τους σωλήνες του συστήματος.

Ορθογώνιο

Το ορθογώνιο πτερύγιο για εξαερισμό χρησιμοποιείται πολύ συχνότερα από τα στρογγυλά παραθυρόφυλλα. Εκτός από τους σωλήνες, μπορεί να εγκατασταθεί σε καμινάδες, αποχετευτικά συστήματα, αποχετευτικά συστήματα κλπ.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο ο ορθογώνιος πτερυγισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαερισμό. Υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις.

 1. Αν υπάρχει ανάγκη να αποκρύψετε την πύλη, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χώρος.
 2. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού, ο σχεδιασμός των οποίων περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών συσκευών.

Κατασκευή

Σύμφωνα με τις σχεδιαστικές λύσεις, η σχισμή για τους αγωγούς χωρίζεται σε αναδιπλούμενη και περιστροφική. Τόσο μια στρογγυλή όσο και μια ορθογώνια βαλβίδα μπορεί να είναι και των δύο τύπων. Ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός είναι πιο κατάλληλος για χρήση σε συγκεκριμένα συστήματα.

Ανασυρόμενο

Ο μηχανισμός τύπου αποσύρσεως ταιριάζει καλύτερα στις καμινάδες, καθώς τα υλικά εκκίνησης για τη δημιουργία των οποίων χρησιμοποιούσαν μέταλλο ή τούβλο. Αυτός ο τύπος κατασκευής επιτρέπει:

 • να περάσουν από τις ροές του αέρα με ελάχιστες απώλειες.
 • εξασφαλίζει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στεγανότητας.
 • για τον καθαρισμό και τη συντήρηση της καμινάδας χωρίς δυσκολίες.

Περιστρέψτε

Η βαλβίδα περιστροφικού τύπου δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά. Ο μηχανισμός λειτουργεί από μια ράβδο που βρίσκεται στο κέντρο. Σε μεταλλικό φύλλο που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του δεν είναι συνδεδεμένο. Λόγω αυτού, ο χώρος ρυθμίζεται και επικαλύπτεται.

Η περιστροφική πύλη ονομάζεται επίσης γκάζι. Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά απλός και μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. Ωστόσο, η περιστροφική βαλβίδα χρησιμοποιείται σπάνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κινούμενο τμήμα του μηχανισμού έχει χαμηλό επίπεδο αντοχής και συνεπώς απαιτεί περιοδική αντικατάσταση.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βαλβίδα εξαερισμού τοποθετείται λίγο πριν την έξοδο του ανεμιστήρα. Εάν η τοποθεσία τους συμπίπτει, τότε ο σχεδιασμός ονομάζεται πύλη εκκίνησης, και στη συνέχεια η αποστολή του είναι να προστατεύει την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής του ανεμιστήρα από υπερθέρμανση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να ξεκινήσετε τον ανεμιστήρα μόνο όταν η πύλη είναι κλειστή. Διαφορετικά, θα επηρεαστεί από ένα πρόσθετο φορτίο, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει γρήγορα στην αποτυχία του ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Σημαντικό!

εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε την καμινάδα στον εξαερισμό με μια άμεση καμινάδα με τα χέρια σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι στο μέλλον να πραγματοποιήσετε συντήρηση και καθαρισμό αυτό το σχέδιο είναι αρκετά δύσκολο.

Όπως κάθε άλλος σχεδιασμός, η βαλβίδα ολισθαίνοντος πώματος έχει τα δικά της χαρακτηριστικά τοποθέτησης. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να το εγκαταστήσετε:

 • τεχνική σωληνώσεων - ο μηχανισμός εγκαθίσταται στην καπνοδόχο λόγω του σχεδιασμού του, η αρχή αυτή δεν συνεπάγεται τη χρήση πρόσθετων συνδετήρων.
 • η συσκευή κλειδώματος είναι τοποθετημένη μπροστά από την καμινάδα εξόδου, ή στο φούρνο, αντιστοίχως, να γίνει ένα μέρος του συνολικού σχεδιασμού, σε αυτή την περίπτωση, το μέγιστο ύψος στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί η πύλη, το σήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Υπάρχει επίσης μια άλλη μέθοδος για την εγκατάσταση της πόρτας - φλάντζα. Κατά τη διαδικασία της χρήσης πρέπει να δώσετε προσοχή σε δύο παράγοντες:

 • τα στοιχεία στερέωσης που καθορίζουν την αφαίρεση του καπνού, θα πρέπει να βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πύλη, δεν μπορούν να εγκατασταθούν μαζί με τους κύριους μηχανισμούς.
 • όλοι οι σύνδεσμοι πρέπει να βρίσκονται αποκλειστικά στη μία πλευρά της φλάντζας.
 • Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης μιας αρθρώσεως τύπου φλάντζας, απαιτείται πρόσθετη στεγανοποίηση.

Η χρήση βαλβίδων στο φούρνο σας επιτρέπει να προστατεύετε τον εαυτό σας από τη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης της θερμότητας στον κλίβανο μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Όλα είναι πολύ απλά, ενώ οι φλόγες καίγονται - το πτερύγιο δεν πρέπει να είναι εντελώς κλειστό. Μόλις βγει η φωτιά, η πύλη μπορεί να κλείσει τελείως.

Ωστόσο, η βαλβίδα πύλης, όπως και κάθε άλλος μηχανισμός, η δημιουργία του οποίου δεν απαιτεί την υποχρεωτική διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εργαλείων, μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα ανεξάρτητα. Γι 'αυτό είναι αρκετό να έχουμε ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες εργασίας.

Sheber κυκλικό τμήμα 100

466 ρούβλια.

Αγοράστε με 1 κλικ

 • Διάμετρος: 100 mm
 • Υλικό: γαλβανισμένος χάλυβας

Ο Schieber λειτουργεί με την αρχή ενός αποσβεστήρα και είναι ένας μηχανισμός ρύθμισης κλειδώματος. Τοποθετείται στον αεραγωγό για να εμποδίσει τον αγωγό εξαερισμού. Στην κλειστή θέση του πτερυγίου αποσβεστήρα, η ροή του αέρα στο σύστημα εξαερισμού επικαλύπτει πλήρως. Προκειμένου ο αέρας να αρχίσει να ρέει ξανά μέσω των σωλήνων, πρέπει να ανοίξετε τη συσκευή. Σημειώστε ότι αν ανοίξετε το Schieber κατά το ήμισυ, υπάρχει πιθανότητα ισχυρού θορύβου.

Η κυκλική διατομή είναι εγκατεστημένη απευθείας στον αγωγό αέρα και συνεπώς έχει διαστάσεις που αντιστοιχούν στις διαμέτρους διατομής που χρησιμοποιούνται συχνότερα στα συστήματα αερισμού κυκλικού αγωγού. Τα τυποποιημένα τυποποιημένα μεγέθη βαλβίδων στρογγυλής πύλης που κατασκευάζονται με τη μέθοδο του εργοστασίου είναι κατάλληλα για αεραγωγούς διαμέτρου από 100 έως 1250 mm. Για μεγάλες διαμέτρους, μια κυκλική πύλη μπορεί να χρησιμεύσει ως πηγή θορύβου, επομένως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί τύποι βαλβίδων και αποσβεστήρων.

Όλες οι τιμές που αναγράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο παρέχονται ως αναφορά και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά.