Πύλες εξαερισμού

Η πύλη εξαερισμού είναι ένα στοιχείο εξαερισμού, το οποίο επιτρέπει την παρεμπόδιση του καναλιού αέρα. Συνιστάται η χρήση πηνίων μόνο σε ανοιχτές και κλειστές θέσεις, tk. με μερική επικάλυψη του καναλιού από την πύλη της πύλης, δημιουργούνται πρόσθετοι θόρυβοι και δονήσεις. Κατά κανόνα, το άνοιγμα και το κλείσιμο της πύλης γίνεται με το χέρι.

Οι πύλες μπορούν να είναι είτε ορθογώνιες είτε κυκλικές. Το σχήμα του τμήματος της θύρας επιλέγεται ανάλογα με το σχήμα του τμήματος του αγωγού στο σύστημα αερισμού. Κατά την παραγγελία της πύλης, πρέπει να καθορίσετε τη διάμετρο ή την εγκάρσια διατομή του αγωγού στον οποίο θα συνδεθεί η πύλη, καθώς και τον τύπο σύνδεσης.

Ο σχεδιασμός της πύλης

Η πύλη έχει έναν απλό σχεδιασμό του αποσβεστήρα - η κάθετη προς το σωλήνα διακλάδωσης μετακινείται από ένα πλέγμα που εμποδίζει ή ανοίγει την κίνηση της ροής αέρα που διέρχεται διαμέσου του σωλήνα διακλάδωσης. Ο καμβάς κινείται σε μια ειδική τσέπη ή κατά μήκος των οδηγών από τη γωνία. Ολόκληρος ο σχεδιασμός της πύλης είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα.

Για να αποφύγετε εμπλοκές χαρτιού στην τσέπη σε μεγάλες διαστάσεις της πύλης, η τσέπη αντικαθίσταται με οδηγούς από τη γωνία όπου κινείται η λεπίδα.

Γενική περιγραφή του εκτροπέα

Τοποθετήστε την πύλη ολίσθησης με τέτοιο τρόπο ώστε όταν κινείται το πλέγμα, δεν υπάρχει παραμόρφωση και η λεπίδα δεν μπλοκάρει. Κατά την τοποθέτηση του αποσβεστήρα, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η εύκολη πρόσβαση στη βαλβίδα και η ύπαρξη χώρου για το τράβηγμα του αποσβεστήρα κατά το άνοιγμα της πύλης. Ο τύπος σύνδεσης της θύρας επιλέγεται από αυτόν που χρησιμοποιείται ήδη σε αυτό το σύστημα εξαερισμού

Το μήκος τοποθέτησης της ολίσθησης εξαρτάται από τη διάμετρο ή την διατομή του. Συνιστάται η αντικατάσταση των μετρητών μεγάλης διατομής / διαμέτρου με τους αποσβεστήρες AZS ή τις βαλβίδες αέρα. ένας καμβάς σε μεγάλο μέγεθος θα προκαλέσει έντονο θόρυβο και κραδασμούς.

Τις περισσότερες φορές, η πύλη είναι τοποθετημένη στην έξοδο ανεμιστήρα, η οποία βοηθά στην αποφυγή της υπερθέρμανσης του ανεμιστήρα όταν ξεκινά. Οι πύλες χρησιμοποιούνται σε διάφορα συστήματα εξαερισμού, με φυσικό και μηχανικό κίνητρο.

Αεραγωγοί

Περιγραφή των πλακών εξαερισμού

Δομικά, η πύλη είναι μια μεταλλική θήκη, εντός της οποίας ένα πλαστικοποιημένο φύλλο, που επικαλύπτει τη διάσταση σύνδεσης, κινείται προς τα εμπρός. Για μεγάλες διαστάσεις της πύλης, το φύλλο κινείται κατά μήκος των γωνιών του οδηγού, με μικρές διαστάσεις μέσα στην τσέπη. Οι διαστάσεις της πλάκας ελέγχου εξαρτώνται από το μέγεθος του αγωγού. Μπορεί να είναι είτε στρογγυλό είτε ορθογώνιο.

Πύλες εξαερισμού Χρησιμοποιείται για την αποκοπή των αγωγών διακλάδωσης από το κοινό σύστημα. Δουλεύουν, κατά κανόνα, σε λειτουργίες ανοιχτού / κλεισίματος. Με ατελές άνοιγμα και μεγάλο μέγεθος θα δημιουργηθεί επιπλέον θόρυβος. Όταν χρησιμοποιείται σε συστήματα αναρρόφησης, κατασκευάζεται υπό γωνία 45 μοιρών σε γραμμή αλληλεπικάλυψης.

Πτερύγιο εξαερισμού ορθογώνιο τμήμα είναι μια μεταλλική θήκη, εγκατεστημένη σε αυτήν πλευρικές τομές ορθογωνικής διατομής που αντιστοιχούν στο τμήμα του καναλιού στο οποίο είναι τοποθετημένη η πύλη, τοποθετημένη στις φλάντζες της μπάρας διαύλου και στην ίδια την πύλη ολίσθησης.

Πτερύγιο εξαερισμού του στρογγυλού τμήματος είναι ένας μεταλλικός θύλακας, συναρμολογημένος σ 'αυτό στρογγυλές τομές που αντιστοιχούν στην εγκάρσια διατομή του καναλιού εντός του οποίου είναι τοποθετημένο το ολισθητήρα και το ίδιο το φύλλο ολισθήσεως.

Οι βαλβίδες εξαερισμού διατίθενται σε δύο εκδόσεις, διαφορετικές ως προς τον τύπο σύνδεσης με τον αγωγό:

 • βαλβίδα ολίσθησης στη σύνδεση θηλής
 • στη σύνδεση φλάντζας

Βίδα για εξαερισμό

Τι είναι μια πύλη δεν ξέρει ο καθένας και αυτό είναι κατανοητό. Αυτό είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο σας επιτρέπει να εξαλείψετε την έλλειψη έλξης κατά την καύση του καυσίμου στο τζάκι ή τη σόμπα. Χωρίς μια τέτοια λεπτομέρεια, δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς αυτό όταν πρόκειται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σε μεγάλες επιχειρήσεις, εξοχικές κατοικίες με την παρουσία τζακιού και άλλων χώρων και κτιρίων.

Τι είναι μια πύλη

Βίδα για εξαερισμό - πρόκειται για ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος πρέπει να εισαχθεί στο ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Η βαλβίδα καπνοδόχου πρέπει να διαθέτει βαλβίδα πύλης, ο ρόλος της οποίας εκτελείται από την πύλη. Κατά την εγκατάσταση μιας σόμπας, τζάκι ή άλλου συστήματος θέρμανσης, είναι υποχρεωτική η παροχή στον αγωγό εξαερισμού της καμινάδας. Μόνο ένα τέτοιο μέρος του εξαερισμού θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.

Το σχήμα 1 δείχνει τον τύπο της πύλης.

Ταξινόμηση

Η ποικιλία της πύλης είναι μεγάλη. Καταρχήν, η ταξινόμηση εξαρτάται από το σχήμα, το μέγεθος και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Παίζει επίσης ρόλο και τη μέθοδο στερέωσης. Ανάλογα με το μέγεθος και τη διάμετρο του αγωγού εξαερισμού, ο ολισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κανάλι υποδοχής μικρής διαμέτρου ειδικά εξοπλισμένο για την κατασκευή και επίσης με μεγάλες διαμέτρους προσαρτημένες στις μεταλλικές γωνίες. Το σχήμα της πύλης διακρίνει:

Υπάρχουν επίσης διάφορα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται μέρη - χυτοσίδηρος, χρώμιο, ανοξείδωτος χάλυβας και κραματοποιημένος χάλυβας. Κάθε υλικό έχει τα δικά του μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του και συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις και μέρη. Χυτοσίδηρος βαλβίδα πύλης για αερισμό Είναι πολύ πρακτικό σε λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα μειονέκτημα - ένα μεγάλο βάρος. Θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε αυτό το αποσβεστήρα κάθε μέρα, και όχι απαραίτητα, εάν υπάρχουν απλούστερες εκδόσεις του μετάλλου.

Για να επιλέξετε την καλύτερη έκδοση της πύλης για τον εξαερισμό σας, πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό και τη διάμετρο του τμήματος και του αγωγού. Αυτά είναι τα κριτήρια που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Γύρω

Στρογγυλό σε σχήμα πτερυγίου για εξαερισμό Με το σχεδιασμό του δεν είναι τόσο πρακτικό και αξιόπιστο όσο ένα ορθογώνιο. Πράγματι, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε το ιδανικό μέγεθος ενός κύκλου που θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τον εσωτερικό χώρο της διαμέτρου του σωλήνα. Κατά κανόνα, μια στρογγυλή πύλη είναι εγκατεστημένη με περιστροφική προέκταση, δεδομένου ότι η συρόμενη πόρτα δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Αν είναι δυνατό να αντικατασταθεί η εναλλακτική λύση (pull-out ορθογώνιο), τότε αυτή η επιλογή είναι πιο αξιόπιστη και πρακτική.

Το σχήμα 2 δείχνει ένα παράδειγμα στρογγυλής πύλης.

Ορθογώνιο

Ορθογώνιο Συρτάρι εξαερισμού Εγκαθίσταται σε όλους τους αγωγούς αέρα που έχουν ένα τμήμα σε σχήμα τετράγωνου ή ορθογωνίου. Χρησιμοποιήστε ένα ορθογώνιο slide μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε υλικό, όπως σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο πρακτικό και αξιόπιστο από ένα στρογγυλό.

Κατασκευή

Και οι δύο παραλλαγές της πύλης, τόσο στρογγυλές όσο και ορθογώνιες, μπορούν να έχουν μια αναδιπλούμενη ή περιστρεφόμενη δομή. Σε μια καμινάδα από χάλυβα ή τούβλο, η πύλη ολίσθησης είναι τέλεια, καθώς το σχήμα και ο σχεδιασμός της επιτρέπουν να εκτελεί τις λειτουργίες της στο μέγιστο:

 • γρήγορα και βέλτιστα καθαρίστε την καμινάδα.
 • σφραγίζει πλήρως το δωμάτιο, χωρίς να επιτρέπεται η διαρροή αέρα από το εξωτερικό.

Μία μικρότερη σφράγιση καθιστά δυνατή την επίτευξη μιας περιστροφικής κυκλικής πύλης, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της παρέχεται με τη μορφή μεταλλικής πλάκας, η οποία πρέπει να στρέφεται στον άξονά της για να εμποδίζει τον εξαερισμό. Προηγουμένως γνωρίζοντας, τι είναι μια πύλη στον εξαερισμό, ποια είδη και τύποι σχεδίων είναι διαθέσιμα, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή και να την εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Ανασυρόμενο

Η συρόμενη ολίσθηση είναι ένα μικρό μεταλλικό φύλλο με συγκεκριμένο μέγεθος και σχήμα. Κατά την επιλογή της πύλης, όχι μόνο το σχήμα του σωλήνα εξαερισμού παίζει κάποιο ρόλο, αλλά και η θερμοκρασία του αέρα.

Στο Σχ. Το σχήμα 4 δείχνει την ολισθαίνουσα πύλη.

Περιστρέψτε

Ένας περιστρεφόμενος με περιστρεφόμενη δομή εγκαθίσταται, κατά κανόνα, σε μικρούς αγωγούς καυσαερίων με αδυναμία εγκατάστασης πύλης ολίσθησης. Όταν υπάρχει μια επιλογή ανάμεσα σε κατασκευές, σίγουρα αξίζει να δώσετε προσοχή στην προηγμένη έκδοση. Είναι πιο πρακτική, αξιόπιστη και ερμητική εγκατάσταση, η οποία θα παρέχει όχι μόνο θερμότητα στο δωμάτιό σας, αλλά και καθαρό αέρα σε αυτό.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Υπάρχουν για ηλεκτρικό εξαερισμό και χειροκίνητα. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, αλλά υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις:

 • Η πύλη ταλάντωσης είναι εγκατεστημένη στην πρίζα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετοι σύνδεσμοι ή εξαρτήματα στερέωσης.
 • Η τοποθέτηση του εξαρτήματος πραγματοποιείται σε ένα ορισμένο ύψος από το επίπεδο του δαπέδου και του κλιβάνου.
 • Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση της θύρας, η οποία να αντιστοιχεί στον αγωγό εξαερισμού.
 • προσέχετε την μέγιστη προσοχή και ακρίβεια κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας καμινάδας με τα χέρια σας.

Ποια είναι η πύλη για τον εξαερισμό (βαλβίδα πύλης)

Στην εποχή μας, το σύστημα εξαερισμού είναι ένα σχέδιο που είναι απολύτως σε κάθε κτίριο. Η παρουσία της χρησιμοποιείται τόσο πολύ που λίγοι άνθρωποι σκέφτονται ποτέ για την ύπαρξή της.

Ένας ποιοτικά σχεδιασμένος σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού είναι σε θέση να παρέχει άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες για την ανθρώπινη κατοίκηση, καθώς και να εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα. Δημιουργείται από πολλά μέρη και λεπτομέρειες. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η πύλη για τον εξαερισμό. Επίσης, μερικές φορές ονομάζεται βαλβίδα πύλης. Τι είναι αυτό;

Τι είναι μια βαλβίδα πύλης ολίσθησης

Ο αναπνευστήρας είναι μια ειδική βαλβίδα, το κύριο καθήκον της οποίας είναι να μπλοκάρει εντελώς ή εν μέρει τις ροές αέρα ή τα χαλαρά και υγρά υλικά. Λεπτομέρειες αυτού του είδους, εκτός από τα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως σε διάφορα συστήματα αποστράγγισης, κανάλια αποχέτευσης κ.λπ.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι του περιγραφόμενου μηχανισμού: οριζόντια και περιστροφική πύλη. Το δεύτερο είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως "γκάζι". Σε αντίθεση με τον μηχανισμό του οριζόντιου τύπου, είναι μάλλον αναξιόπιστο, επομένως, χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση μιας οριζόντιας πύλης είναι αδύνατη για τεχνικούς λόγους.

Η βαλβίδα αεραγωγού χρησιμοποιείται συχνότερα σε καμινάδες κατασκευασμένες από τούβλα ή χάλυβα. Για να εξασφαλιστεί πλήρης κλείσιμο του καναλιού, έχει διάτρητο σχήμα. Αυτές οι απαιτήσεις είναι υποχρεωτικές για την απόδοση προκειμένου να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν αυτόματες βαλβίδες πύλης με ηλεκτρική κίνηση. Η διαδικασία κλεισίματος και ανοίγματος ενός τέτοιου μηχανισμού πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ταξινόμηση

Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει πολλούς τύπους βαλβίδων πύλης για εξαερισμό, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους σε διάφορες παραμέτρους. Οι κατασκευές της πύλης διαφέρουν:

 • σε σχήμα - στρογγυλό και ορθογώνιο.
 • Σύμφωνα με το σχέδιο, ο ολισθητήρας μπορεί να είναι αναδιπλούμενος ή περιστρεφόμενος.
 • ανά τύπο ελέγχου - χειροκίνητη, αυτόματη (ηλεκτρική κίνηση), πνευματική, υδραυλική.
 • με τη μέθοδο εγκατάστασης - χρησιμοποιώντας φλάντζες ή με τη μέθοδο εγκατάστασης στην υποδοχή.
 • στο υλικό κατασκευής - αντιδιαβρωτικό, κράμα ή χρώμιο χάλυβα.

Το εξωτερικό σχήμα της βαλβίδας εξαρτάται από τη δομή του συστήματος εξαερισμού, στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί. Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατή η εγκατάσταση μόνο θυρών ορθογωνίου τύπου. Υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις.

Γύρω

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το σχήμα της πύλης εξαρτάται από το σχήμα του εξαερισμού. Συνεπώς, η χρήση μιας κυκλικής πύλης για τον αγωγό είναι δυνατή μόνο εάν το σχήμα της συμπίπτει με τους σωλήνες του συστήματος.

Ορθογώνιο

Το ορθογώνιο πτερύγιο για εξαερισμό χρησιμοποιείται πολύ συχνότερα από τα στρογγυλά παραθυρόφυλλα. Εκτός από τους σωλήνες, μπορεί να εγκατασταθεί σε καμινάδες, αποχετευτικά συστήματα, αποχετευτικά συστήματα κλπ.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο ο ορθογώνιος πτερυγισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαερισμό. Υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις.

 1. Αν υπάρχει ανάγκη να αποκρύψετε την πύλη, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χώρος.
 2. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού, ο σχεδιασμός των οποίων περιλαμβάνει τη χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών συσκευών.

Κατασκευή

Σύμφωνα με τις σχεδιαστικές λύσεις, η σχισμή για τους αγωγούς χωρίζεται σε αναδιπλούμενη και περιστροφική. Τόσο μια στρογγυλή όσο και μια ορθογώνια βαλβίδα μπορεί να είναι και των δύο τύπων. Ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός είναι πιο κατάλληλος για χρήση σε συγκεκριμένα συστήματα.

Ανασυρόμενο

Ο μηχανισμός τύπου αποσύρσεως ταιριάζει καλύτερα στις καμινάδες, καθώς τα υλικά εκκίνησης για τη δημιουργία των οποίων χρησιμοποιούσαν μέταλλο ή τούβλο. Αυτός ο τύπος κατασκευής επιτρέπει:

 • να περάσουν από τις ροές του αέρα με ελάχιστες απώλειες.
 • εξασφαλίζει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στεγανότητας.
 • για τον καθαρισμό και τη συντήρηση της καμινάδας χωρίς δυσκολίες.

Περιστρέψτε

Η βαλβίδα περιστροφικού τύπου δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά. Ο μηχανισμός λειτουργεί από μια ράβδο που βρίσκεται στο κέντρο. Σε μεταλλικό φύλλο που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του δεν είναι συνδεδεμένο. Λόγω αυτού, ο χώρος ρυθμίζεται και επικαλύπτεται.

Η περιστροφική πύλη ονομάζεται επίσης γκάζι. Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά απλός και μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. Ωστόσο, η περιστροφική βαλβίδα χρησιμοποιείται σπάνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κινούμενο τμήμα του μηχανισμού έχει χαμηλό επίπεδο αντοχής και συνεπώς απαιτεί περιοδική αντικατάσταση.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βαλβίδα εξαερισμού τοποθετείται λίγο πριν την έξοδο του ανεμιστήρα. Εάν η τοποθεσία τους συμπίπτει, τότε ο σχεδιασμός ονομάζεται πύλη εκκίνησης, και στη συνέχεια η αποστολή του είναι να προστατεύει την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής του ανεμιστήρα από υπερθέρμανση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να ξεκινήσετε τον ανεμιστήρα μόνο όταν η πύλη είναι κλειστή. Διαφορετικά, θα επηρεαστεί από ένα πρόσθετο φορτίο, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει γρήγορα στην αποτυχία του ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Σημαντικό!

εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε την καμινάδα στον εξαερισμό με μια άμεση καμινάδα με τα χέρια σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι στο μέλλον να πραγματοποιήσετε συντήρηση και καθαρισμό αυτό το σχέδιο είναι αρκετά δύσκολο.

Όπως κάθε άλλος σχεδιασμός, η βαλβίδα ολισθαίνοντος πώματος έχει τα δικά της χαρακτηριστικά τοποθέτησης. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να το εγκαταστήσετε:

 • τεχνική σωληνώσεων - ο μηχανισμός εγκαθίσταται στην καπνοδόχο λόγω του σχεδιασμού του, η αρχή αυτή δεν συνεπάγεται τη χρήση πρόσθετων συνδετήρων.
 • η συσκευή κλειδώματος είναι τοποθετημένη μπροστά από την καμινάδα εξόδου, ή στο φούρνο, αντιστοίχως, να γίνει ένα μέρος του συνολικού σχεδιασμού, σε αυτή την περίπτωση, το μέγιστο ύψος στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί η πύλη, το σήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Υπάρχει επίσης μια άλλη μέθοδος για την εγκατάσταση της πόρτας - φλάντζα. Κατά τη διαδικασία της χρήσης πρέπει να δώσετε προσοχή σε δύο παράγοντες:

 • τα στοιχεία στερέωσης που καθορίζουν την αφαίρεση του καπνού, θα πρέπει να βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πύλη, δεν μπορούν να εγκατασταθούν μαζί με τους κύριους μηχανισμούς.
 • όλοι οι σύνδεσμοι πρέπει να βρίσκονται αποκλειστικά στη μία πλευρά της φλάντζας.
 • Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης μιας αρθρώσεως τύπου φλάντζας, απαιτείται πρόσθετη στεγανοποίηση.

Η χρήση βαλβίδων στο φούρνο σας επιτρέπει να προστατεύετε τον εαυτό σας από τη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης της θερμότητας στον κλίβανο μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Όλα είναι πολύ απλά, ενώ οι φλόγες καίγονται - το πτερύγιο δεν πρέπει να είναι εντελώς κλειστό. Μόλις βγει η φωτιά, η πύλη μπορεί να κλείσει τελείως.

Ωστόσο, η βαλβίδα πύλης, όπως και κάθε άλλος μηχανισμός, η δημιουργία του οποίου δεν απαιτεί την υποχρεωτική διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εργαλείων, μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα ανεξάρτητα. Γι 'αυτό είναι αρκετό να έχουμε ελάχιστες θεωρητικές γνώσεις και βασικές δεξιότητες εργασίας.

Συσκευή ρύθμισης εξαερισμού - πύλη

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τη χρήση τζακιών και σόμπων είναι η ανεπαρκής πρόσφυση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ατελή ή παρατεταμένη καύση καυσίμου. Για την επίλυση του προβλήματος, ένας ειδικός εξοπλισμός που ονομάζεται πύλη είναι εγκατεστημένος στον άξονα εξαερισμού.

Τι είναι μια πύλη

Ο αναπνευστήρας είναι μια μικρή συσκευή που λειτουργεί ως αποσβεστήρας καμινάδας.

Ο εξοπλισμός είναι ένα μεταλλικό φύλλο, το οποίο, ανάλογα με το μέγεθος του αγωγού, κινείται:

 • σε ένα ειδικά εξοπλισμένο κανάλι υποδοχής. Οι ασπίδες στο κέλυφος χρησιμοποιούνται για αεραγωγούς μικρής διαμέτρου.
 • σε μεταλλικές γωνίες, οι οποίες οδηγούν (για καμινάδες μεγάλης διαμέτρου).

Για την κατασκευή του εξοπλισμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • κράμα χάλυβα?
 • επιχρωμιωμένο χάλυβα;
 • από χυτοσίδηρο.

Ο χυτοσίδηρος ορθογώνιος ολισθητήρας έχει μεγάλο βάρος, γεγονός που δυσχεραίνει την εγκατάσταση του. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση εξοπλισμού από χάλυβα.

Διατμητική χυτοσίδηρο με μάνδαλο

Για την κίνηση μιας μεταλλικής πλάκας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εξής:

 • λαβή (μηχανική βαλβίδα).
 • την ηλεκτρική κίνηση.
 • πνευματικός ενεργοποιητής.

Η κύρια λειτουργία του μπουλονιού είναι να περιορίσει τη ροή του αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε:

 • ανεξάρτητη ρύθμιση της δύναμης έλξης των αεραγωγών, προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη οικονομία καυσίμου.
 • συντήρηση της θερμότητας μετά το πέρας της καμίνου.

Ταξινόμηση βαλβίδων πύλης

Η επιλογή της θύρας εξαερισμού βασίζεται στους ακόλουθους παράγοντες:

 1. το σχήμα του τμήματος και τη διάμετρο του αγωγού.
 2. δομή.

Στρογγυλή ολίσθηση στην ηλεκτρική μονάδα

Ο εξοπλισμός μπορεί να κατασκευαστεί:

Απαιτείται επιλογή βαλβίδων ανάλογα με το σχήμα του υφιστάμενου αγωγού εξαερισμού. Ο κυλινδρικός κύλινδρος είναι έτσι σχεδιασμένος για αεραγωγούς με κυκλική διατομή και ορθογώνιο για τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα.

Ο σχεδιασμός της πύλης

Ανάλογα με το σχέδιο, μια ορθογώνια ή κυκλική ολίσθηση μπορεί να είναι:

Ορθογώνια συρόμενη πόρτα

Η ανασυρόμενη συσκευή είναι ιδανική για καμινάδες κατασκευασμένες από τούβλα ή χάλυβα. Αυτή η μορφή κατασκευής επιτρέπει:

 • να περάσει μέσα από τον αέρα με ελάχιστες απώλειες.
 • επίτευξη μέγιστης στεγανότητας.
 • χωρίς εμπόδια, καθαρίστε την καμινάδα.

Οι περιστρεφόμενες σχεδιαστικές λειτουργίες οφείλονται σε μεταλλική πλάκα που περιστρέφεται στη ράβδο γύρω από τον άξονά της.

Στρογγυλή περιστροφική περιστροφή

Επομένως, η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής συνιστάται μόνο σε περιπτώσεις όπου η εγκατάσταση της συρόμενης πόρτας δεν είναι δυνατή λόγω του σχεδιασμού του καναλιού καπνοδόχου.

Εγκατάσταση της πόρτας

Οποιοδήποτε είδος συσκευής μπορεί να εγκατασταθεί μόνο του. Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης:

 • στην πρίζα, δηλαδή εισάγεται μια ορθογώνια (κυκλική) πύλη στον σωλήνα εξαερισμού χωρίς πρόσθετη στερέωση. Κατά την τοποθέτηση στο κουδούνι, είναι σημαντικό να σφραγιστεί ασφαλώς ο σύνδεσμος. Το υλικό για τη σφράγιση επιλέγεται με βάση το καθεστώς θερμοκρασίας του αέρα που διέρχεται:
 • σε θερμοκρασία μικρότερη από 40 ° C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ταινία σφράγισης τύπου Gerlen.
 • αν η θερμοκρασία στο κανάλι καπνοδόχου αυξάνεται στους 60 ° C, συνιστώνται συρρικνωμένα περιτυλίγματα ή μανσέτες.
 • σε θερμοκρασία 70 ° C και περισσότερη μόνωση υψηλής ποιότητας παρέχεται από μαστίχα, για παράδειγμα "Butepro".

Διατμητικές διαστάσεις ενός τοίχου

Όταν χρησιμοποιείτε σύνδεση με φλάντζα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • τα στοιχεία που στερεώνουν την καπνοδόχο πρέπει να βρίσκονται πάνω ή κάτω από τη βαλβίδα πύλης. Είναι απαράδεκτο να στερεωθεί η καμινάδα στο χώρο εγκατάστασης.
 • όλοι οι κοχλίες ορθογώνιας (κυκλικής) πύλης στερέωσης πρέπει να τοποθετούνται μόνο στη μία πλευρά της εγκατεστημένης φλάντζας.

Η σύνδεση φλάντζας απαιτεί επιπλέον σφράγιση. Η επιλογή του υλικού, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περασμένου αέρα:

 • Εάν ο θερμός αέρας δεν φτάσει τους 70 ° C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πορώδες αφρώδες ελαστικό, μαστίχα ή καουτσούκ.
 • Όταν φτάνετε σε θερμοκρασία αέρα πάνω από 70 ° C, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο ένα καλώδιο ή χαρτόνι από αμίαντο. Αυτό το υλικό πληροί όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

Ο βασικός κανόνας κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας πύλης είναι μια σαφής ευθυγράμμιση της συσκευής με το επίπεδο του ορίζοντα. Εάν οι ανωμαλίες είναι ανεκτές, η συσκευή δεν θα εκτελέσει σωστά τις λειτουργίες της.

Βίδα για εξαερισμό

Τα συστήματα εξαερισμού έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα σήμερα που λίγοι άνθρωποι σκέφτονται για την ύπαρξή τους καθόλου. Ταυτόχρονα, είναι το σύστημα εξαερισμού, στις περισσότερες περιπτώσεις, που μπορεί να προσφέρει άνετες συνθήκες για ένα άτομο να παραμείνει στο εσωτερικό του. Το σύστημα εξαερισμού ως τέτοιο αποτελείται από μια ποικιλία συσκευών και συσκευών, μία από τις οποίες είναι μια βαλβίδα ολισθαίνουσας πύλης για εξαερισμό.

Σκοπός και εφαρμογή

Η πύλη εξαερισμού είναι κοινό φράγμα, η βαλβίδα, ο κύριος σκοπός της οποίας είναι η ρύθμιση της ροής του αέρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει ή να μειώσει τη ροή του αέρα και, εάν είναι απαραίτητο, να τον σταματήσει τελείως. Στην πιο γενική του μορφή, η σχισμή εξαερισμού μοιάζει με ένα επίπεδο πτερύγιο που έχει πάχος περίπου 1 mm. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από γαλβανισμένα φύλλα χάλυβα.

Φυσικά, το σύστημα εξαερισμού θα λειτουργήσει ομαλά και χωρίς πύλη, αλλά θα είναι υψηλής ποιότητας; Εξάλλου, ο εξαερισμός των χώρων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και συνθήκες θα είναι πάντα ο ίδιος. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν τα συστήματα εξαερισμού είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες πύλης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να ελέγχεται πλήρως η εισροή καθαρού αέρα και να μειώνεται ή να αυξάνεται το ποσό του στο δωμάτιο, εάν είναι απαραίτητο.

Έτσι, υπολογίζοντας ποια είναι η πύλη και γιατί χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού, ας εξετάσουμε τι είναι.

Ποικιλίες πλακών εξαερισμού

Η σύγχρονη παραγωγή προσφέρει την ευρύτερη ποικιλία βαλβίδων σχεδιασμένων για χρήση σε συστήματα εξαερισμού. Ωστόσο, το σύνολο των υπαρχόντων τύπων βαλβίδων πύλης μπορεί να ομαδοποιηθεί σε διάφορες κατηγορίες:

Το σχήμα της πύλης καθορίζεται από το σχήμα του άξονα εξαερισμού - χρησιμοποιούνται συνήθως κυλινδρικές βαλβίδες, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται βαλβίδες ορθογωνίου σχήματος:

 • Υπάρχει ανάγκη να αποκρύπτεται η πύλη όταν ελαχιστοποιείται η πιθανή χρήση χώρου.
 • Κατά την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, δεδομένου ότι είναι οι ίδιες ως επί το πλείστον ορθογώνια.

Διαρθρωτικές διαφορές

Οι σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού στα μοντέλα των βαλβίδων εξαερισμού απολαμβάνουν όχι μόνο τη διαθεσιμότητα της δυνατότητάς τους να πιέζουν / ολισθαίνουν, αλλά και να εγκαθιστούν σε μια ορισμένη γωνία. Η απλούστερη επιλογή είναι μια συμβατική συρόμενη ολίσθηση. Τοποθετείται κατά μήκος του κατακόρυφου άξονα σε σχέση με τη ροή του αέρα. Η χρήση πύλης σε αυτόν τον σχεδιασμό καθιστά δυνατό τον έλεγχο των όγκων εισερχόμενου αέρα.

Όταν επιλέγετε αυτόν τον τύπο οθόνης, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να δώσετε προσοχή στην ίδια τη βαλβίδα. Για παραγωγικές και μακροχρόνιες εργασίες, πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

 • Έχετε μια τέλεια λεία επιφάνεια.
 • Να είστε ανθεκτικοί σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας μέσα και έξω από το σύστημα εξαερισμού.
 • Είναι εύκολο να καθαριστεί.

Η πύλη περιστροφής ονομάζεται επίσης βαλβίδα πεταλούδας. Αυτή η συσκευή είναι λίγο πιο περίπλοκη στη χρήση, αλλά οι δυνατότητές της είναι πολύ ευρύτερες. Ο μηχανισμός αυτός είναι μια περιστροφική βαλβίδα στον κεντρικό άξονα, για την ρύθμιση της οποίας έχει σχεδιαστεί μια ειδική λαβή. Σας επιτρέπει να ορίσετε μια συγκεκριμένη γωνία κλίσης της πόρτας για να βελτιώσετε τον αερισμό του δωματίου.

Η βαλβίδα γκαζιού είναι έτσι ένας πιο τέλειος μηχανισμός, ο οποίος επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της διόδου του αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού. Ωστόσο, έχει επίσης ένα ορισμένο μειονέκτημα - η πλάκα έχει την ιδιότητα της συχνά σπάσιμο. Αυτό ταξινομεί αυτό το είδος της πύλης εξαερισμού στην κατηγορία του δεν είναι πολύ πρακτικό και, σε σύγκριση, ακριβά.

Όποια και αν είναι η σχεδίαση της συσκευής που αγοράζετε, πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής: να πληρούν τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας και να καθιστούν αδύνατη την πλήρη διακοπή της ροής του αέρα - ακόμη και τυχαία.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Οι βαλβίδες εξαερισμού τοποθετούνται συχνά κοντά στην έξοδο του ανεμιστήρα. Με την πλήρη εγκατάσταση τόσο της βαλβίδας όσο και του ανεμιστήρα, σχηματίζεται μια δομή, η οποία ονομάζεται επίσης πύλη εκκίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σκοπός του φράγματος είναι να αποτρέψει πιθανή υπερθέρμανση της μηχανής εξαερισμού. Έτσι, ο ανεμιστήρας πρέπει να εκκινείται μόνο όταν η βαλβίδα είναι κλειστή για να μειώσει το φορτίο του κινητήρα.

Η εγκατάσταση με συνδέσεις φλάντζας είναι πιο χαρακτηριστική για ορθογώνιες βαλβίδες. Από μόνη της, η εγκατάσταση αυτού του είδους δεν είναι πολύ περίπλοκη, αλλά απαιτεί συμμόρφωση με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις:

 • Τοποθετήστε μόνο την πόρτα οριζόντια.
 • Είναι απαραίτητο να σφραγίσετε τις συνδέσεις φλάντζας.
 • Οι σύνδεσμοι φλάντζας πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν στο καθεστώς θερμοκρασίας του συστήματος εξαερισμού.

Οι συνηθισμένες στρογγυλές πύλες τοποθετούνται εύκολα στους σωλήνες του συστήματος εξαερισμού - μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στην πρίζα. Στην περίπτωση αυτή, δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στερεωτικά. Ταυτόχρονα, με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων.

Η ανάγκη για μια βαλβίδα πύλης ολίσθησης για εξαερισμό

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα από τα μηχανικά συστήματα που είναι υποχρεωτικά διαρρυθμισμένα για την κατασκευή ενός σπιτιού. Για την αποτελεσματική εργασία της, χρησιμοποιούνται πολλές προσαρμογές. Ένας από αυτούς είναι ένας αποσβεστήρας (βαλβίδα στραγγαλισμού).

Ποια είναι η πύλη στον εξαερισμό

Ο Schieber στα Γερμανικά σημαίνει "βαλβίδα, αποσβεστήρας, βαλβίδα", η οποία μιλάει πραγματικά για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε συστήματα εξαερισμού για να βελτιώσει τη λειτουργία της ρυθμίζοντας τη ροή του αέρα. Έχει ένα άλλο όνομα - βαλβίδα στραγγαλισμού (Drossel), η οποία αντανακλά επίσης την ουσία της εφαρμογής της. Μετάφραση από τη γερμανική σημαίνει "συσκευή στενότητας".

Όποιος είδε στο χωριό μια πραγματική "ρωσική" σόμπα, μπορεί να φανταστεί ένα αποσβεστήρα από χυτοσίδηρο που χρησιμοποιείται για την προσαρμογή και τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Όταν το φούρνο λιώσει, το πτερύγιο ανοίγει (ανοιχτό), όταν η θερμότητα του φούρνου φτάσει στις απαιτούμενες παραμέτρους - ωθείται (όχι εντελώς), έτσι ώστε η θερμότητα να μην διαφεύγει προς το εξωτερικό. Έτσι, και η πύλη λειτουργεί ως ρυθμιστής ώθησης.

Φυσικά, τα σύγχρονα πτερύγια για καμινάδες και συστήματα εξαερισμού έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις και είναι κατασκευασμένα όχι μόνο από χυτοσίδηρο. Ανάλογα με το πού θα τοποθετηθεί ο αποσβεστήρας, διαιρούνται:

 • σε σχήμα: στρογγυλό, ορθογώνιο.
 • Σχετικά με το σχέδιο: συρόμενη, περιστρεφόμενη?
 • με τη μέθοδο εγκατάστασης: στην υποδοχή χωρίς πρόσθετη στερέωση, χρησιμοποιώντας φλάντζες.
 • ανά τύπο ελέγχου: χειροκίνητο, ηλεκτρικό, υδραυλικό.
 • από υλικό κατασκευής: ανοξείδωτο χάλυβα, επιχρωμιωμένο, κράμα.

Έτσι, η πύλη αερισμού είναι μια μεταλλική πύλη πάχους 1 mm που κινείται κατά μήκος των οδηγών, ρυθμίζοντας τη ροή των αέριων μαζών.

Σχιστόλιθος για εξαερισμό: ποικιλίες

Διαχωρίστε σύμφωνα με τη φόρμα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα πτερύγια χωρίζονται σύμφωνα με το σχήμα του αεραγωγού που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο. Βασικά, έχουν στρογγυλεμένο σχήμα, αλλά χρησιμοποιούνται συχνά αεραγωγοί τετραγωνικής ή ορθογώνιας διατομής. Και αν και η χωρητικότητα των σωλήνων με κυκλική διατομή είναι μεγαλύτερη, μερικές φορές η χρήση ορθογωνικών σχημάτων αποτελεί υποχρεωτικό μέτρο. Αυτό γίνεται όταν:

 • Είναι απαραίτητο να κρύψετε την γραμμή αέρα πίσω από τον τοίχο ή την οροφή με ελάχιστη χρήση του ελεύθερου χώρου του δωματίου. Πολύ συχνά τέτοιοι αεραγωγοί εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες κατά τη διάρκεια του εξαερισμού αναρρόφησης και εξαγωγής αέρα κατά τη φάση κατασκευής.
 • η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρικών θερμαντήρων με αντίστοιχο σχήμα.

Τρόποι τοποθέτησης της πύλης

Επιλογή # 1

Ανάλογα με το σχήμα του κλείστρου, πραγματοποιείται και η τοποθέτησή του. Έτσι, μια κυκλική πύλη μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο άκρο του σωλήνα, το αποκαλούμενο κουδούνι. Με αυτή την εγκατάσταση δεν απαιτείται πρόσθετη στερέωση. Ωστόσο, η στεγανοποίηση του συνδέσμου είναι υποχρεωτική.

Το σφραγιστικό επιλέγεται ανάλογα με το τι η θερμοκρασία θα είναι σε αυτήν την ροή αέρα ροής αέρα τόπο. Καλά-αποδεδειγμένη υλικά που χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς: σφράγισης από ελαστικό βουτύλιο ταινία να αντέξουν σε θερμοκρασίες μέχρι 100 ° C και περιτύλιξης έχοντας θερμοτηκόμενο συγκολλητικό στρώμα (αντέξουν σε θερμοκρασίες μέχρι 80 ° C).

Επιλογή # 2

Ένας άλλος τρόπος τοποθέτησης είναι μέσω μιας σύνδεσης φλάντζας. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη στερέωση του πτερυγίου σε ορθογώνιο αγωγό. Μια τέτοια σύνδεση στους αεραγωγούς καθορίζεται στο SNiP 3.05.01-85 "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα". Τα ακόλουθα σημεία είναι υποχρεωτικά για την εγκατάσταση:

 • οι φλάντζες πρέπει να αντέχουν στη λειτουργία θερμοκρασίας του αεραγωγού.
 • το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο σύνδεσμος πρέπει να "αντισταθεί" στο επιθετικό περιβάλλον.
 • Η στερέωση των φλαντζών εκτελείται από όχι λιγότερα από τέσσερα μπουλόνια.
 • όλα πρέπει να βρίσκονται στη μία πλευρά της φλάντζας.
 • εάν η ένωση βρίσκεται σε οριζόντιο επίπεδο, οι κεφαλές των μπουλονιών είναι στην κορυφή.
 • Οι πύλες θα πρέπει να είναι ομαλές, χωρίς χρήση δύναμης, για να ανοίγουν / κλείνουν, ταυτόχρονα να μην "χαλαρώνουν" και να στερεώνονται σταθερά σε οποιαδήποτε θέση.
 • Η λαβή για τη μετακίνηση του πτερυγίου είναι παράλληλη με τον καμβά.
 • είναι απαραίτητο να σφραγιστεί ο σύνδεσμος φλάντζας με τη χρήση πορώδους αφρώδους ελαστικού ή μαστίχας πολυμερούς ασφάλτου-
 • Η θέση της συσκευής είναι ακριβώς στην οριζόντια θέση.

Σημαντικό! Παρά το γεγονός ότι η συρόμενη ολίσθηση - μια συσκευή που είναι αρκετά απλή από άποψη σχεδιασμού, συνιστάται να μην το κάνετε μόνοι σας. Είναι δυνατή η εγκατάσταση του τελικού προϊόντος μόνοι σας με όλους τους κανόνες.

Σχεδιασμός της πύλης

Τα σχέδια εξαγωγής και περιστρεφόμενης θύρας παράγονται για χρήση σε διάφορα συστήματα εξαερισμού, με βάση διάφορους παράγοντες (θερμοκρασία ροής αέρα, σχήμα του αεραγωγού στον οποίο είναι εγκατεστημένος ο αποσβεστήρας).

Άμεσος αερισμός - ο εξαερισμός στον οποίο εφαρμόζεται είναι αναγκασμένος. Τέτοιες συσκευές είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, τοποθετημένες - κάθετα στην κίνηση των αέριων μαζών στους αγωγούς, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον όγκο της διέλευσής τους.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια στο σχεδιασμό της βαλβίδας ολισθαίνουσας πύλης είναι μια τέλεια λεία επιφάνεια. Συμβάλλει: στο καλό ρεύμα, στην αντίσταση στις ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία ροής αέρα και στο περιβάλλον, στον εύκολο καθαρισμό από τη βρωμιά.

Σημαντικό! Ο σχεδιασμός της πύλης, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση της, πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας. Αυτό επιτυγχάνεται με την ειδική εκτέλεση της ίδιας της πλάκας - είτε είναι διάτρητη είτε έχει αρκετές τομές (τρύπες). Μια τέτοια σχεδίαση δεν θα επιτρέψει, ακόμη και τυχαία, να εμποδίσει τελείως την κίνηση του αέρα.

Εκτός από μια άμεση οριζόντια πύλη ολίσθησης, παράγονται περιστρεφόμενες βαλβίδες, ονομάζονται βαλβίδες γκαζιού. Αντιπροσωπεύουν μια πλάκα στερεωμένη στον άξονα. Όταν περιστρέφεται ο άξονας, η πλάκα στρέφεται. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, το αποσβεστήρα είναι αποσπώμενο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει με τα χέρια τους, αλλά είναι εγκατεστημένοι στον εξαερισμό σπάνια λόγω της συχνής θραύσης της πλάκας και της συνεχούς αντικατάστασής της. Η περιστρεφόμενη λαβή είναι στερεωμένη με ένα μπουλόνι και ένα αρνί-αρνί. Κάθε στροφή ανοίγει το κλείστρο κατά 10 °.

Πού να εγκαταστήσετε τα πτερύγια

Στο πίσω μέρος του αγωγού μπροστά από τον ανεμιστήρα τοποθετείται πύλη εξαερισμού. Με την κοινή τους εγκατάσταση, η συσκευή αποκτά τη λειτουργία του αποσβεστήρα εκκίνησης. Δεν επιτρέπει την υπερθέρμανση του κινητήρα του ανεμιστήρα λειτουργίας.

Ότι ο ανεμιστήρας μπροστά από το χρόνο δεν απέτυχε, κατά τη συμπερίληψή του η λυσία πρέπει να κλείσει. Μετά από μια σειρά στροφών - ανοίγει.

Ο γαλβανισμένος χάλυβας θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος για τους αεραγωγούς, επομένως είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν οι βαλβίδες πεταλούδας από το ίδιο υλικό. Αυτό επηρεάζει άμεσα την αντίσταση και την πίεση στον αγωγό. Η μικρότερη αντίσταση δημιουργείται όταν ο αμορτισέρ είναι ανοιχτός, το μέγιστο - όταν είναι κλειστό.

Ο Shiber συμβάλλει στην εξισορρόπηση της αντίστασης των αέριων μαζών και ρυθμίζει τη ροή μεταξύ του κύριου τμήματος του αγωγού και των κλάδων του. Εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε μια τέτοια διαδικασία, η συσκευή εγκαθίσταται στις θέσεις των υποκαταστημάτων.

Η πύλη για τον εξαερισμό: τι είναι, ταξινόμηση και κατασκευή

Λειτουργικός σκοπός της πύλης
Τεχνικά χαρακτηριστικά της πύλης
Τύποι βαλβίδων πύλης
Τοποθετήστε τον καπναγωγό με τα χέρια σας
Ανεξάρτητη εγκατάσταση βαλβίδας ολισθαίνουσας βαλβίδας
Βίντεο

Το shiber είναι ένας αποσβεστήρας, μια πύλη για την καμινάδα του κλιβάνου, σχεδιασμένη για να βελτιώνει την ώθηση σε αυτό. Αυτό το τμήμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Εγκαθίσταται στο στάδιο της κατασκευής ενός καπναγωγού και αεραγωγού.

Η ώθηση έχει μεγάλη σημασία για τη λειτουργία της μονάδας θέρμανσης. Με την επαρκή αντοχή του, το καύσιμο καίγεται εντελώς, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος.

Βίδα για εξαερισμό: συσκευή, σκοπός, εναλλακτικές λύσεις

Όταν το ρεύμα είναι κακό, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί πυρκαγιά και για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετήστε μια πύλη για τη σόμπα ή το τζάκι.

Η βαλβίδα εμποδίζει τη διαίρεση των μηχανικών εγκλείστων που απελευθερώνονται κατά την καύση του καυσίμου, οι οποίες είναι φυσαλίδες αερίων και σωματίδια. Λόγω αυτής της ιδιότητας της πύλης, χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του δωματίου με φυσικό αέριο, άνθρακα, πετρελαιοειδή κ.λπ.

Λειτουργικός σκοπός της πύλης

Για να κατανοήσετε το σκοπό αυτού του μέρους για ένα σχέδιο καμινάδας, πρέπει να καταλάβετε τι είναι μια πύλη στον κλίβανο. Ο αποσβεστήρας παρέχει μια αλλαγή στην ώθηση στη μονάδα λόγω της ρύθμισης της καύσης καυσίμου στον κλίβανο.

Αυτό το στοιχείο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα - έχει μικρή αντίσταση στις υπόλοιπες φυσαλίδες αερίων, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν από το δωμάτιο. Όταν η καμινάδα είναι σε κατάσταση εκτός λειτουργίας, τότε η βαλβίδα είναι εντελώς κλειστή.

Η πύλη έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - μερικές φορές καίγεται από τη συγκόλληση. Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει αρκετά συχνά - η αιτία του είναι συνήθως μια αμελής στάση απέναντι στην ποιότητα αυτού του προϊόντος εκ μέρους των κατασκευαστικών εταιρειών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της πύλης

Για την παραγωγή μιας βαλβίδας πύλης για φούρνους και τζάκια, ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται συχνότερα, η λιγότερο ανθεκτική στις διαβρωτικές διεργασίες. Το πάχος του μετάλλου πρέπει να είναι ένα χιλιοστό.

Η επιφάνεια του τμήματος γυαλίζεται σε απόλυτη ομαλότητα, η οποία δεν έχει ελαττώματα, έτσι ώστε να μπορεί να καθαριστεί χωρίς προβλήματα από μια επικάλυψη βρωμιάς και αιθάλης που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η κατάσταση συμβάλλει στην εμφάνιση καλού βυθίσματος στον σωλήνα καμινάδας, καθώς δεν υπάρχει αντίσταση στη διαφυγή σωματιδίων αερίου.

Ο αποσβεστήρας της μονάδας μπορεί να αντέξει σε υψηλή θερμοκρασία - έως και 1000 μοίρες. Λόγω του γεγονότος ότι το τμήμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, το μονοξείδιο του άνθρακα απομακρύνεται καλύτερα από τον εξαερισμό ή την καμινάδα. Το Shiber δεν είναι επικίνδυνες αλλαγές στη θερμοκρασία.

Τύποι βαλβίδων πύλης

Μια πύλη για ένα τζάκι ή ένα φούρνο μπορεί να είναι πολλών τύπων:

 • Επεκτάσιμη οριζόντια εγκατάσταση.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια πλάκα μέσα στην πόρτα, η οποία εκτείνεται, με αποτέλεσμα να αλλάζει το μέγεθος του τμήματος των αεραγωγών ή των σωλήνων καμινάδας. Αυτού του είδους οι αποσβεστήρες εμπλέκονται στη διάταξη των καμινάδων από τούβλα, διακρίνονται από την οριζόντια διάταξη τους. Στην πλάκα υπάρχουν ειδικές μικρές οπές - δεν αποκλείουν τελείως τον αεραγωγό ακόμη και στην κλειστή θέση. Αυτή η λειτουργία αποφεύγει τις πυρκαγιές στο μέλλον.

 • Κλασική βαλβίδα στραγγαλισμού τύπου περιστροφής. Μια τέτοια πύλη λειτουργεί λόγω της περιστροφικής κίνησης μέσα στον αγωγό. Μια τέτοια εγκατάσταση ολίσθησης αποτελείται από μεταλλικό περίβλημα και αφαιρούμενο περιστροφικό δίσκο. Σε περίπτωση μακροχρόνιας χρήσης, μπορεί να γίνει ελαττωματικό, αλλά η αντικατάσταση του εξαρτήματος δεν θα είναι δύσκολη. Μπορείτε να εκτελέσετε τη διαδικασία αυτή μόνοι σας. Ολόκληρη η σχεδίαση της εγκατάστασης πεταλούδας του κλασσικού τύπου, ακόμη και αν δεν υπάρχουν ορισμένες ικανότητες με τη δύναμη να κάνετε μόνοι σας. Αυτό το είδος πόρτας είναι βολικό για χρήση, δεν απαιτεί συνεχή παρακολούθηση του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
 • Βαλβίδα θύρας αεραγωγού καμινάδας. Αναφέρεται στα τμήματα ελέγχου που ελέγχουν την ποσότητα καυσίμου στο θάλαμο καύσης. Η ροή εργασίας γίνεται αυτόματα.

Τοποθετήστε τον καπναγωγό με τα χέρια σας

Τοποθετήστε το πτερύγιο για το τζάκι ή τη μονάδα θέρμανσης με έναν από τους τρεις τρόπους:

 1. Η εγκατάσταση της ολίσθησης γίνεται απευθείας στην εστία τζάκι. Τοποθετείται σε απόσταση 100 εκατοστών από τη συσκευή θέρμανσης, η οποία επιτρέπει την εύκολη λειτουργία τους.
 2. Συνδυάζοντας την πύλη με άλλα στοιχεία της θερμαντικής δομής χωρίς τη χρήση επιπλέον συνδετήρων. Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης ονομαζόταν "σωλήνας στον σωλήνα".
 3. Η βαλβίδα πύλης εγκαθίσταται στους σωλήνες εξαερισμού. Χρησιμοποιείται έτσι ώστε ο κινητήρας του ανεμιστήρα να μην υπερθερμαίνεται κατά τη λειτουργία του.

Η τοποθέτηση πρέπει να πραγματοποιείται στην κλειστή θέση της πόρτας για να αποφευχθεί η υπερβολική φόρτιση του κινητήρα.

Δεδομένου ότι υπάρχουν διάφορα μοντέλα μονάδων κλιβάνου και τζάκια και η θέρμανση με τη χρήση τους εκτελούνται με διάφορους τρόπους, καθένα από αυτά απαιτεί το δικό του είδος βαλβίδας πύλης.

Για παράδειγμα, για ένα κλίβανο που λειτουργεί σε αέριο πρέπει κλασική περιστρεφόμενη πεταλούδας ή περιστροφικού τύπου αυτόματη πόρτα, επειδή είναι σε θέση να εμποδίσει εντελώς την καμινάδα και στη συνέχεια φλόγας δεν είναι σε θέση να δραπετεύσει.

Σε αυτή την περίπτωση, οι περιστρεφόμενες βαλβίδες δεν θα πρέπει να εγκατασταθούν στη διάταξη της σόμπας της σάουνας, καθώς θα περάσουν τον ατμό σε κλειστή μορφή και στην ανοικτή θέση είναι πολύ δύσκολο να τις καθαρίσετε.

Κατά κανόνα, μια πύλη για ένα τζάκι ή σόμπα πωλείται πλήρως με μια καμινάδα. Αλλά υπάρχουν κατασκευές χωρίς καπνό χωρίς αποσβεστήρα, ώστε να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αγοράζοντας αντικείμενα για αυτό στο κατάστημα του κτιρίου. Το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από την αγορά τους είναι να καθορίσετε τα απαραίτητα μεγέθη.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε μάνδαλα από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κύριο μέρος της διάταξης ολίσθησης είναι το κέλυφος. Η πύλη περιλαμβάνει πολλά κελύφη.

Ανεξάρτητη εγκατάσταση βαλβίδας ολισθαίνουσας βαλβίδας

Εάν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια πόρτα για ένα φούρνο τούβλο στο σπίτι, ακολουθήστε τα εξής:

 • πρώτα απ 'όλα, να ορίσει την πρώτη σειρά του σωλήνα καμινάδα από τούβλα?
 • Περαιτέρω, κατασκευάζεται η επόμενη σειρά τούβλων και δημιουργείται μια οπή σ 'αυτή για τη βαλβίδα πύλης ολίσθησης.
 • Σε ένα από τα τούβλα που προβλέπονται στη δεύτερη σειρά, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αυλάκι για τη λαβή για το τζάκι, σόμπα.

Το αυλάκι είναι μια εσοχή ή σχισμή όπου μπορεί να χωρέσει ένα αντικείμενο συγκεκριμένου μεγέθους. Είναι μια απλή δουλειά που μπορεί να χειριστεί όλοι.

Επίσης, η πύλη είναι εγκατεστημένη για λέβητες θέρμανσης. Επιτρέπει τον έλεγχο της αφαίρεσης σωματιδίων αερίου, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της απόδοσης και οικονομικής κατανάλωσης πόρων καυσίμου.

Η βαλβίδα πύλη είναι η κύρια εγγύηση της πυρασφάλειας στην οργάνωση της θέρμανσης σόμπα, είναι ένα υποχρεωτικό μέρος στον αγωγό εξαερισμού, καμινάδα και λέβητα.

Shiber είναι ένας από τους τύπους διατάξεων ρύθμισης και ασφάλισης που προορίζονται για εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού. Η συσκευή αυτού του στοιχείου δεν είναι καθόλου περίπλοκη, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας και της εμφάνισης, το τμήμα είναι παρόμοιο με ένα μάνδαλο του κλιβάνου για έναν σωλήνα.

Το κύριο μέρος της πύλης είναι ένα μεταλλικό φύλλο, επικαλύπτοντας αν χρειάζεται ροή αέρα.

Η ανάγκη για μια βαλβίδα πύλης ολίσθησης για εξαερισμό

Αυτό το στοιχείο της κατασκευής είναι τοποθετημένο σε κινητά στοιχεία, δηλαδή στις γωνίες οδήγησης. Επίσης, σε μερικές περιπτώσεις, κινείται μέσα στην τσέπη της υποδοχής, ωστόσο, στην ουσία της, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των γωνιών οδηγών και της τσέπης με σχισμές.

Η τιμή για τη διαφάνεια είναι από 499 ρούβλια ανά μονάδα.

Η Sheber κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις:

 • - Γύρος - για κυκλικούς αγωγούς εξαερισμού.
 • - ορθογώνιο - για ένα ορθογώνιο δίκτυο αγωγών.

Και στις δύο περιπτώσεις, και στις δύο υλοποιήσεις, οι δομές σχεδιάζονται για να επιτρέπουν την κίνηση ενός άλλου στοιχείου, ενός μεταλλικού φύλλου. Σε εμάς μπορείτε να αγοράσετε μια διαφάνεια σε οποιαδήποτε διαμόρφωση, αρκεί να γνωρίζετε τα μεγέθη και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαερισμού.

Η εταιρεία μας εδώ και πολύ καιρό ασχολείται με την υλοποίηση αεραγωγών και συναφών στοιχείων (συμπεριλαμβανομένων των ομπρελών εξαερισμού), επιτρέποντας τη συλλογή του συστήματος εξαερισμού.

Εκτός από τα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν πύλη αερισμού, περιλαμβάνονται επίσης στον αριθμό τους. Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται μπροστά από τον ανεμιστήρα στην έξοδο του αγωγού. Είναι δυνατή η πραγματοποίηση κοινής τοποθέτησης ενός ανεμιστήρα και μιας βαλβίδας πεταλούδας, τότε αυτός ο τύπος στοιχείου θα έχει το όνομα μιας διαφάνειας εκκίνησης.

Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν λειτουργεί ως στέλεχος, το οποίο δεν θα επιτρέψει στον κινητήρα του ανεμιστήρα να υπερθερμανθεί κατά τη λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις λειτουργίας αερισμού, ιδιαίτερα όταν ξεκινάει ο ανεμιστήρας, είναι επιθυμητό να κλείσει η πύλη και μόνο μετά από άνοιγμα μιας σειράς περιστροφών. Διαφορετικά, το υπερβολικό φορτίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον κινητήρα εξαερισμού.

Εκτός από τις τυπικές εκδόσεις των αποσβεστήρων, είναι αρκετά συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε μια παραλλαγή όπως μια βαλβίδα στραγγαλισμού. Σε ένα τέτοιο μηχανισμό, τα πτερύγια περιστρέφονται στον κεντρικό άξονα, ο οποίος ρυθμίζεται με ειδική λαβή. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατόν να ρυθμίσουμε με ακρίβεια την κίνηση των ρευμάτων αέρα και επομένως να επηρεάσουμε τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Έτσι, η βαλβίδα στραγγαλισμού είναι ένας πιο τέλειος μηχανισμός, που διαθέτει ευαίσθητο έλεγχο, σε καλή ζήτηση από τον πληθυσμό.

Τιμή Shiber

Στο site μας μπορείτε να εξοικειωθείτε με το εύρος βαλβίδων γκαζιού, να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και να μάθετε τα στοιχεία επικοινωνίας μας για την παραγγελία.

Εκτός από τις γενικές πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης των εξαρτημάτων που πωλούνται, μπορείτε να μάθετε το κόστος των προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένων πύλη η οποία εξαρτάται από το μέγεθος και το μοντέλο του μηχανισμού. Οι τιμές στον τιμοκατάλογο μας στον ιστότοπο.

Αγοράστε σχιστόλιθο

Σε εμάς μπορείτε να αγοράσετε μια πύλη και άλλα διαμορφωμένα μέρη, αεραγωγούς και άλλα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Για να πραγματοποιήσετε μια παραγγελία, θα πρέπει να δώσετε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τον απαιτούμενο μηχανισμό ή σχετικά με την εγκατάσταση όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Τι είναι μια πύλη στον εξαερισμό; Πότε χρησιμοποιείται;

Η πύλη είναι μια ειδική διάταξη ασφάλισης με τη μορφή πύλης ή αποσβεστήρα, να την καλέσετε όσο θέλετε, η οποία είναι εγκατεστημένη στους αεραγωγούς αερισμού για να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα. Με τη βοήθεια μιας πύλης όχι μόνο δεν μπορείτε μόνο να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση της ροής του αέρα, αλλά επίσης να αποκλείσετε πλήρως την πρόσβαση.

Ο αποσβεστήρας χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού με αναγκαστικό αέρα.

Η πύλη μπορεί να είναι ορθογώνια:

είτε, εδώ είναι η διαμόρφωση:

Ως εκ τούτου, η πύλη μπορεί να εγκατασταθεί σε ορθογώνιους και κυκλικούς αγωγούς.

Η επικάλυψη της πύλης μπορεί να γίνει με τη βοήθεια των αποσβεστήρων που φαίνονται παραπάνω στη φωτογραφία και μέσω ειδικού μηχανισμού περιστροφής (βλ. Φωτογραφία):

Ο Schieber είναι μια γερμανική λέξη. Και στη μετάφραση στα ρωσικά σημαίνει "κλείστρο".

Βίδα για εξαερισμό

Προορίζεται για πλήρη ή μερική επικάλυψη του αέρα. Το ίδιο το shiber αντιπροσωπεύει μια μάλλον απλή κατασκευή: ένα μεταλλικό φύλλο και μια "τσέπη" σαν "σχισμή" μέσα στην οποία κινείται αυτό το μεταλλικό φύλλο. Σε μέγεθος υπάρχουν διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένων πολύ μεγάλων. Και αν οι μικρές και μεσαίες σανίδες τίθενται σε κίνηση αυτόματα, οι μεγάλες πλάκες κινούνται χειροκίνητα. Χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις εισαγωγής νερού, σε βιομηχανικούς κλιβάνους, σε συστήματα αερισμού.

Περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα σας:

Λεξικό του οικοδόμου :: Επιδιόρθωση ερωτήσεων :: Αριθμομηχανές :: Ειδικός εξοπλισμός :: Διάφορα

2006 - 2017 © συμφωνία χρήστη :: σύνδεση με τη διεύθυνση του site [email protected]

Γιατί χρειάζεστε μια πύλη και πότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό;

Η πύλη είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση. Στην πραγματικότητα, αυτή η μεγάλη βαλβίδα είναι πολύ απλή και τραχιά κατασκευή. Όσον αφορά τα συστήματα αέρα και τα συστήματα αφαίρεσης αερίων και προϊόντων καύσης, αυτές οι βαλβίδες δεν μπορούν ακόμη να σφραγιστούν πλήρως.

Συσκευή ρύθμισης εξαερισμού - πύλη

Αρκεί μόνο να βάλεις τον αποσβεστήρα και θα λειτουργήσει ως πύλη. Τα Schieber έχουν διάφορα σχέδια και έχουν σχεδιαστεί για σωλήνες διαφόρων διατομών και συσκευών. Υπάρχουν στρογγυλά, αλλά υπάρχει τετράγωνο και ορθογώνιο σχήμα. Καθώς η πύλη μπορεί να εκτελεστεί σε μια παραλλαγή ενός σάντουιτς της καμινάδας, τότε παρέχεται με διπλά τοιχώματα, μεταξύ των οποίων τοποθετείται το στρώμα θερμομόνωσης. Ο αποσβεστήρας χρησιμοποιείται όπου απαιτείται ώθηση. Τέτοια συστήματα περιλαμβάνουν φούρνους, τζάκια, καθώς και άξονες αερισμού και παρόμοια συστήματα. Το Schieber μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί σε αγωγούς μεγάλης διαμέτρου χωρίς μέσα πίεσης μέσα στον αγωγό. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα μπουλόνι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από μια ξυριστική μηχανή αν δεν την χρειάζεστε. Για παράδειγμα, δεν απαιτείται σε συστήματα που χρησιμοποιούν λέβητες αερίου ή υγρών καυσίμων, καθώς η διαδικασία καύσης ελέγχεται από το επίπεδο παροχής καυσίμου. Το Shiber είναι απαραίτητο όταν η διαδικασία καύσης είναι φυσική λόγω της εισροής αέρα.

Η πύλη είναι μια πύλη που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση των ροών.

Τα ρεύματα μπορούν να είναι όχι μόνο ευάερα (όπως στον αερισμό ή στις καμινάδες), οι ροές μπορεί να προέρχονται από διάφορα περιβάλλοντα, για παράδειγμα, χαλαρά, ξηρά, πετρελαιοειδή κ.ο.κ.

Ο αμορτισέρ είναι επίσης εγκατεστημένος σε σωληνώσεις

Με τη βοήθεια μιας πύλης, η ροή όχι μόνο ρυθμίζεται, οι ροές μπορούν να διαχωριστούν λόγω της πύλης.

Αν εννοείτε μια καμινάδα, τότε το τσοκ ενισχύει ή μειώνει την ώση.

Ο Schieber βοηθάει στην εξοικονόμηση καυσίμων, για παράδειγμα, εάν κάψετε ξύλο, κλείστε τη διαφάνεια, δεν θα αφήσετε το ξύλο να καεί γρήγορα.

Είναι δύσκολο να καταλάβετε τι εννοείτε με το δεύτερο μέρος της ερώτησης.

Είναι δυνατόν να διανέμονται χωρίς μια πύλη σε ίσια τμήματα του αγωγού, όπου χρησιμοποιούνται άλλοι (άλλοι) μηχανισμοί ελέγχου ροής.

Εάν ρωτάτε για καμινάδες, η πύλη δεν είναι εγκατεστημένη, για παράδειγμα σε τζάκια, όπου η καύση (η διαδικασία καύσης, έτσι ώστε να είναι πιο ακριβής) ρυθμίζεται από την παροχή καθαρού αέρα.

Περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα σας:

Λεξικό του οικοδόμου :: Επιδιόρθωση ερωτήσεων :: Αριθμομηχανές :: Ειδικός εξοπλισμός :: Διάφορα

Βίδα για εξαερισμό

Shiber είναι ένας από τους τύπους διατάξεων ρύθμισης και ασφάλισης που προορίζονται για εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού. Η συσκευή αυτού του στοιχείου δεν είναι καθόλου περίπλοκη, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας και της εμφάνισης, το τμήμα είναι παρόμοιο με ένα μάνδαλο του κλιβάνου για έναν σωλήνα.

Το κύριο μέρος της πύλης είναι ένα μεταλλικό φύλλο, επικαλύπτοντας αν χρειάζεται ροή αέρα. Αυτό το στοιχείο της κατασκευής είναι τοποθετημένο σε κινητά στοιχεία, δηλαδή στις γωνίες οδήγησης. Επίσης, σε μερικές περιπτώσεις, κινείται μέσα στην τσέπη της υποδοχής, ωστόσο, στην ουσία της, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των γωνιών οδηγών και της τσέπης με σχισμές.

Η τιμή για τη διαφάνεια είναι από 499 ρούβλια ανά μονάδα.

Η Sheber κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις:

 • - - για κυκλικούς αγωγούς εξαερισμού.
 • - ορθογώνιο - για ένα ορθογώνιο δίκτυο αγωγών.

Και στις δύο περιπτώσεις, και στις δύο υλοποιήσεις, οι δομές σχεδιάζονται για να επιτρέπουν την κίνηση ενός άλλου στοιχείου, ενός μεταλλικού φύλλου. Σε εμάς μπορείτε να αγοράσετε μια διαφάνεια σε οποιαδήποτε διαμόρφωση, αρκεί να γνωρίζετε τα μεγέθη και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαερισμού.

Η εταιρεία μας εδώ και πολύ καιρό ασχολείται με την υλοποίηση αεραγωγών και συναφών στοιχείων (συμπεριλαμβανομένων των ομπρελών εξαερισμού), επιτρέποντας τη συλλογή του συστήματος εξαερισμού.

Εκτός από τα εξαρτήματα μπορούν να αγοραστούν πύλη αερισμού, περιλαμβάνονται επίσης στον αριθμό τους. Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται μπροστά από τον ανεμιστήρα στην έξοδο του αγωγού. Είναι δυνατή η πραγματοποίηση κοινής τοποθέτησης ενός ανεμιστήρα και μιας βαλβίδας πεταλούδας, τότε αυτός ο τύπος στοιχείου θα έχει το όνομα μιας διαφάνειας εκκίνησης.

Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν λειτουργεί ως στέλεχος, το οποίο δεν θα επιτρέψει στον κινητήρα του ανεμιστήρα να υπερθερμανθεί κατά τη λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις λειτουργίας αερισμού, ιδιαίτερα όταν ξεκινάει ο ανεμιστήρας, είναι επιθυμητό να κλείσει η πύλη και μόνο μετά από άνοιγμα μιας σειράς περιστροφών. Διαφορετικά, το υπερβολικό φορτίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον κινητήρα εξαερισμού.

Εκτός από τις τυπικές εκδόσεις των αποσβεστήρων, είναι αρκετά συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε μια παραλλαγή όπως μια βαλβίδα στραγγαλισμού. Σε ένα τέτοιο μηχανισμό, τα πτερύγια περιστρέφονται στον κεντρικό άξονα, ο οποίος ρυθμίζεται με ειδική λαβή. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατόν να ρυθμίσουμε με ακρίβεια την κίνηση των ρευμάτων αέρα και επομένως να επηρεάσουμε τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Έτσι, η βαλβίδα στραγγαλισμού είναι ένας πιο τέλειος μηχανισμός, που διαθέτει ευαίσθητο έλεγχο, σε καλή ζήτηση από τον πληθυσμό.

Τιμή Shiber

Στο site μας μπορείτε να εξοικειωθείτε με το εύρος βαλβίδων γκαζιού, να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και να μάθετε τα στοιχεία επικοινωνίας μας για την παραγγελία.

Εκτός από τις γενικές πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης των εξαρτημάτων που πωλούνται, μπορείτε να μάθετε το κόστος των προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένων πύλη η οποία εξαρτάται από το μέγεθος και το μοντέλο του μηχανισμού. Οι τιμές στον τιμοκατάλογο μας στον ιστότοπο.

Αγοράστε σχιστόλιθο

Σε εμάς μπορείτε να αγοράσετε μια πύλη και άλλα διαμορφωμένα μέρη, αεραγωγούς και άλλα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Για να πραγματοποιήσετε μια παραγγελία, θα πρέπει να δώσετε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τον απαιτούμενο μηχανισμό ή σχετικά με την εγκατάσταση όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.