Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Ντουλάπα για το μαγείρεμα στην κουζίνα - πώς να επιλέξετε, τύπους μοντέλων

Μια κουκούλα είναι απαραίτητη στην κουζίνα. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των προϊόντων καύσης, καπνών και οσμών, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επιπλέον, η συσκευή αυτή αποτρέπει την απόθεση λίπους και αιθάλης σε αντικείμενα επίπλων.

Η μοναδική κρεμαστή κουκούλα δεν φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστη και μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση κάθε σετ κουζίνας. Ως εκ τούτου, είναι ενσωματωμένο σε μια ειδική μονάδα - ένα γραφείο για την εξαγωγή.

Η αξία του υπουργικού συμβουλίου για την ενσωματωμένη κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας

Το ντουλάπι για την ενσωματωμένη κουκούλα είναι το κορυφαίο στοιχείο της κουζίνας, που προορίζεται ειδικά για την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης σε αυτό.

Σας επιτρέπει να εκτελέσετε πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα:

 • να καλύψει την κουκούλα, καθιστώντας το ένα αισθητικό αντικείμενο του εσωτερικού.
 • προσθέστε ένα βολικό σύστημα αποθήκευσης.
 • Εξοικονομήστε χώρο σε περιορισμένες κουζίνες.

Συνήθως, η ενότητα αυτή βρίσκεται πάνω από την εστία και είναι σχεδιασμένη για το συνολικό ύφος της κουζίνας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.

Πώς να επιλέξετε ένα περίβλημα για εξόρυξη - κανόνες επιλογής

Η επιλογή μιας καμπίνας για μια εξάτμιση δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για να γίνει ο σχεδιασμός μια λειτουργική και κομψή προσθήκη στο εσωτερικό της κουζίνας, είναι σημαντικό να καθορίσετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • τύπος κουκούλας.
 • το μέγεθος και το σχήμα του υπουργικού συμβουλίου κάτω από αυτό.
 • διάταξη της εσωτερικής πλήρωσης της μονάδας.
 • τη διακόσμηση της πρόσοψης του βάθρου.

Πρώτα - ένα ντουλάπι ή ένας εξολκέας;

Πολλοί ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για την ερώτηση - τι να αγοράσετε πρώτα: η κουκούλα ή τα έπιπλα για αυτό; Σε γενικές γραμμές, πρώτα απ 'όλα αγοράζουν ενσωματωμένες συσκευές, αλλά μόνο έπειτα έπιπλα. Αλλά για κουκούλες, μπορείτε να κάνετε μια εξαίρεση και να παραγγείλετε πρώτα ένα δομοστοιχείο, και κάτω από αυτό, επιλέξτε τη σωστή συσκευή.

Το γεγονός είναι ότι αυτή η τεχνική παράγεται σύμφωνα με ορισμένες παραμέτρους - είναι σπάνιο να βρεθούν μη τυποποιημένα μεγέθη.

Για να μην αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την εγκατάσταση του ντουλαπιού, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

 • Η απόσταση από την υπομονάδα έως την εστία πρέπει να είναι μεταξύ 65 και 85 cm.
 • προκειμένου να αφαιρεθεί η αυλάκωση του καλύμματος στην εξαεριστήρα, είναι επιθυμητό ο ανώτερος ορίζοντας του θαλάμου να μην είναι τόσο βαθύος όσο ο κατώτερος.
 • Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε την ακολουθία - πρώτα η ενότητα είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα και μόνο στη συνέχεια να συνδεθεί στον τοίχο.

Είδη κουκούλες ενσωματωμένες σε μια αρθρωτή καμπίνα κουζίνας

Υπάρχουν δύο τύποι ενσωματωμένων κουκούλες:

 • συμβατικό (παραδοσιακό) ·
 • τηλεσκοπικό.

Ο συνηθισμένος σχεδιασμός ονομάζεται επίσης τιμολόγιο - είναι προσαρτημένος στο κάτω μέρος του άνω περιβλήματος. Ένα τέτοιο εκχύλισμα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • προσιτό κόστος ·
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • η δυνατότητα τοποθέτησης πάνω του ενός ευρύχωρου συστήματος αποθήκευσης.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να τοποθετήσετε στο πίσω τοίχωμα του θαλάμου με ένα ράφι για να καλύψετε τα στοιχεία του αερισμού και να δώσετε στο προϊόν πρόσθετη ακαμψία.

Η τηλεσκοπική καλύπτρα είναι ένα κινητό επίπεδο πλαίσιο ικανό να εξέλθει από το περίβλημα κατά τη λειτουργία. Δεν είναι τόσο αισθητή όσο η παραδοσιακή, και καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο - την ιδανική λύση για μια μικρή κουζίνα.

Σημειώστε ότι για να αλλάξετε τα φίλτρα στη τηλεσκοπική δομή θα πρέπει να είναι πολύ συχνότερα από ό, τι στο συνηθισμένο - περίπου τέσσερις φορές το χρόνο.

Η κουκούλα είναι επίσης συνδεδεμένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, αλλά με τη διαφορά ότι το εξωτερικό του τμήμα παραμένει ορατό και ο ορίζοντας του επίπλου είναι υπερυψωμένος.

Είδη σχεδίων και τυπικά μεγέθη κουτιών κουζίνας για σχεδίαση

Η κρεμαστή θήκη για κουκούλα μπορεί να είναι άμεση και γωνιακή.

Μια ευθεία κατασκευή είναι ένας ορθογώνιος ή τετράγωνος ανώτερος κύβος και χρησιμοποιείται στις σετ κουζίνας πιο συχνά.

Τα γραφεία γωνιών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων επίπλων γωνιών. Εξοικονομούν χώρο, συνήθως καταλαμβάνουν ένα αχρησιμοποίητο γωνιακό χώρο.

Οι τυπικές διαστάσεις των ενοτήτων για το σχέδιο είναι:

 • πλάτος: από 30 έως 120 cm (συνήθως είναι ίσο με το πλάτος της ίδιας της συσκευής).
 • ύψος: 40-120 cm.
 • βάθος: από 30 έως 80 cm.

Λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τις παραμέτρους της εστίας. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα μπορεί να καθαρίσει τον αέρα ποιοτικά.

Το πιο δημοφιλές μέγεθος του πλάτους των κρεμαστών ντουλαπιών για κουκούλες είναι 60 και 90 cm.

Χαρακτηριστικά του εσωτερικού του ντουλαπιού με ενσωματωμένη κουκούλα

Ο εσωτερικός χώρος του περιβλήματος για εξαγωγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα αποθήκευσης. Για να γίνει αυτό, όλα τα στοιχεία του συστήματος εξάτμισης κρύβονται πίσω από ένα ειδικό φράχτη που χρησιμεύει ως ο πίσω τοίχος του διαμερίσματος για την αποθήκευση σκευών, μπαχαρικών, υφασμάτων και άλλα χρήσιμα αντικείμενα.

Τις περισσότερες φορές η πλήρωση του άνω περιβλήματος αντιπροσωπεύεται από κλειστά ή ανοιχτά ράφια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συρτάρια, μεταλλικά καλάθια και ειδικά διοργανωτές. Ωστόσο, η συσκευή τους πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά, έτσι ώστε η οικοδέσποινα να μπορεί να φτάσει εύκολα στο περιεχόμενο του ερμάριου.

Δημοφιλή και συνδυασμένα πλήρωση - όταν το ντουλάπι είναι εξοπλισμένος με ένα ανοικτό ράφι (κορυφή) για την τοποθέτηση των διακοσμητικών στοιχείων (αγγεία, υφάσματα, συνθέσεις λουλουδιών, ειδώλια) και κλειστή - για την αποθήκευση σκεύη.

Τύποι προσόψεων

Οι προσόψεις των ντουλαπιών κάτω από την κουκούλα κατασκευάζονται με το ίδιο στυλ με το ίδιο το ακουστικό. Μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από ακριβά υλικά - φυσικό ξύλο, ποιότητα MDF, και από τον προϋπολογισμό - για παράδειγμα, μοριοσανίδες.

Το εξωτερικό κάλυμμα συνήθως αντιπροσωπεύεται από υλικά ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες και ατμό, επειδή η κουκούλα κρεμάζεται πάνω από την εστία. Αυτό μπορεί να είναι ένα φιλμ από PVC, ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, γυαλί, καπλαμά ή στρώμα σμάλτου (ειδική λάκα ή βαφή).

Για διακοσμητική χρήση διακριτικά σχέδια, αντίθεση χρωμάτων (για πλαισιωμένη προσόψεις διαμόρφωση και την βάση του ιστού έχουν διαφορετικές αποχρώσεις) και ασυνήθιστες υφές.

Για να φρεσκάρετε το εσωτερικό και να επεκτείνει οπτικά το χώρο καλά προσαρμοσμένη φωτεινό προσόψεις των κωφών με ένα γυαλιστερό φινίρισμα - γυαλί, σμάλτο ή περλέ «μεταλλικό». Στον κλασικό σχεδιασμό, είναι αποδεκτή η χρήση διακοσμητικών γλυπτών και γυψομάρμαρο.

Η μονάδα εξαγωγής μπορεί να είναι εξοπλισμένη είτε με μια μεγάλη πόρτα είτε με δύο μικρότερες.

Οι παρακάτω μηχανισμοί ανοίγματος πόρτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο άνω ντουλάπι:

 • Αρθρωτά - ο καμβάς στους μεντεσέδες, ο οποίος ανοίγει "πάνω τους". Οι θύρες σε αυτή την περίπτωση μπορούν να προσανατολιστούν οριζόντια (δίπλωμα) και να ανοίξουν "επάνω".
 • Ανύψωση - η πιο κατάλληλη επιλογή για τις συναρμολογημένες μονάδες. Οι πόρτες ανυψώνονται με ειδικά ανελκυστήρες, με βάση ελατήρια ή μηχανισμούς αερίου.

Πώς να φτιάξετε την κουκούλα στο ντουλάπι σας με τα χέρια σας

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των ηλεκτρικών συσκευών κουζίνας αυξάνεται. Μερικοί άνθρωποι εξοικονομούν χρόνο, λαμβάνοντας ένα μέρος των καθηκόντων μας, άλλοι κάνουν τη ζωή πιο άνετη - καθαρό αέρα, αφαιρέστε ατμού, οσμή, αιθάλη και το λίπος. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν κουκούλες κουζίνας.

Προκειμένου ο εξολκέας να ασκεί τις λειτουργίες του με αξιοπρέπεια, πρέπει να εγκατασταθεί σωστά

Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για όσους έχουν κουραστεί να εκπέμπουν συνεχώς το δωμάτιο, να πλένουν τις προσόψεις της κουζίνας, τους τοίχους από το λίπος που τους χωρίζει. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα. Για να σας βοηθήσει θα είναι πολυάριθμα καταστήματα οικιακών συσκευών, όπου χωρίς προβλήματα μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ταιριάζει στο μέγεθος, την ισχύ και την τιμή.

Αυτά δεν είναι όλα τα κριτήρια στα οποία πρέπει να βασιστείτε, κάνοντας την επιλογή σας. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα χαρακτηριστικά χρήσης, οι τύποι, η μορφή τους, η πρακτικότητα και η παραγωγικότητα, καθώς και ο εξωτερικός σχεδιασμός.

Πολλές συσκευές έχουν κομψή σχεδίαση ή είναι κρυμμένες σε κρεμαστά έπιπλα

Είδη κουκούλες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους

Μια ποικιλία συσκευών κουζίνας που φιλτράρουν αέρα

Πριν από την αγορά εξοπλισμού, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο στον οποίο θα βρίσκεται η κουζίνα, αφού το καπό είναι εγκατεστημένο πάνω από αυτό. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου εξαρτώνται από τον τόπο εγκατάστασης της πλάκας. Με τον τύπο της θέσης της κουζίνας, οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

 1. Flat. Έχει ένα μικρό μέγεθος, δεν απαιτεί την εγκατάσταση αγωγών. Περιλαμβάνει φίλτρα μέσω των οποίων περνάει ο μολυσμένος αέρας. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου εξαρτάται άμεσα από την ένταση χρήσης της κουζίνας και της κουκούλας.

Flat εξάτμιση - φθηνή επιλογή με ενσωματωμένα φίλτρα, καταλαμβάνοντας λίγο χώρο

Το τζάκι ή το τζάκι έχει καλή αεροδυναμική, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, αλλά κοστίζει περισσότερο

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η καλύτερη λύση για μικρά δωμάτια

Ποιος τύπος κουκούλας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε η δύναμη μιας επίπεδης κουκούλας θα είναι αρκετή. Τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι καλά στο τυπικό Χρουστσόφ. Ο χώρος αποθηκεύεται, καθώς ο αγωγός αέρα και το ίδιο το πλαίσιο είναι τοποθετημένα τακτικά στην καμπίνα. Στην κουζίνα, όπου το επιτρέπει ο χώρος, υπάρχει ένα ανεξάρτητο νησί, θα ταιριάζει ιδανικά με τζάκι ή θόλο.

Το σχέδιο εργασίας των κουκούλες κουζίνας

Ενσωματωμένες διαστάσεις κουκούλας

Το σχέδιο της κουκούλας με ένα συρόμενο μπλοκ με λεπτομερείς διαστάσεις

Για να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, κάντε μετρήσεις της πλάκας, του υφιστάμενου ντουλαπιού, στον οποίο θα κατασκευαστεί ο εξοπλισμός. Εάν δεν δίνετε προσοχή σε αυτό, μπορεί να αποδειχθεί ότι το μέγεθος της συσκευής θα ξεπεράσει τις διαστάσεις του θαλάμου.

Παράμετροι για την τοποθέτηση κουκούλας σε ύψος

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εκτελέσει επιπλέον χειρισμούς - να αλλάξει τους τοίχους των γειτονικών ντουλαπιών ή να δημιουργήσει ένα νέο κουτί, κάτω από τις διαστάσεις της κουκούλας. Επιλέγοντας σωστά ένα μοντέλο για την κουζίνα, που βρίσκεται προς τα μέσα, μπορείτε να ελέγξετε την εγκατάσταση μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Η πιο κοινή επιλογή είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα σε ένα ντουλάπι των 60 cm

Το περίβλημα των περισσότερων ενσωματωμένων απορροφητών έχει ορθογώνιο σχήμα, το οποίο διευκολύνει πολύ την εγκατάσταση. Το πλάτος των συσκευών είναι διαφορετικό. Υπάρχουν συμπαγείς επιλογές, από 45 έως 50 cm, που τοποθετούνται σε τυπικά ακουστικά κουζίνας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα μέρη της συσκευής να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τη θερμότητα της πλάκας. Δεν είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ψηλά πάνω από την εστία, η παραγωγικότητα θα μειωθεί σημαντικά. Ο ατμός με τη μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού δεν τραβά εύκολα από τη συσκευή, δεν θα υπάρξει η επιθυμητή απόδοση.

Στις οδηγίες στη συσκευή θα βρείτε πάντα τα συνιστώμενα εκατοστά, οι μέσες τιμές για όλες τις συσκευές είναι:

 • για μια ηλεκτρική πλάκα - από 65 cm έως 70 cm θα είναι βέλτιστη?
 • για το αέριο - από 70 cm έως 80 cm, επειδή υπάρχει μια ανοικτή φωτιά.

Απόσταση από την κουζίνα και την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα

Το μέγεθος της πλάκας έχει επίσης σημασία. Το πλάτος του εξοπλισμού, ιδανικά, πρέπει να συμπίπτει ή να είναι 1-2 cm ευρύτερο από την εστία. Αυτό θα διασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση της εγκατάστασης και αν είναι μικρότερη από την πλάκα, τότε κάποια ποσότητα αέρα δεν θα συλληφθεί και αυτό θα μειώσει την παραγωγικότητα.

Συνιστώμενη απόσταση από την κουζίνα για τις κουκούλες διαφόρων τύπων

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό. Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Σωστή εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας

Εξετάστε την επιλογή, όταν αποφασίζετε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα νέο πλαίσιο, απλά πρέπει να μετατρέψετε την υπάρχουσα αρθρωτή θήκη. Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός εξαερισμού, για να προετοιμάσετε το απαραίτητο εργαλείο για να έχετε πάντα τα πάντα.

Τύποι υλικών από τα οποία σχηματίζεται συχνότερα ο αγωγός αέρα.

 1. Πλαστικά. Ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα, διαφορετικό σε μέγεθος και διάμετρο. Το ορθογώνιο κανάλι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Αυτός ο τύπος αγωγού έχει λείους τοίχους, έτσι ώστε η διαπερατότητα της ροής αέρα να είναι υψηλότερη, κατόπιν τα σωματίδια βρωμιάς καθίστανται λιγότερο σε μια ομαλή επιφάνεια. Το μειονέκτημα είναι ότι επιπλέον γάντια θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση. Τοποθετήστε την άρθρωση ώστε να καλύπτεται με στεγανωτικό.

Πλαστικός αγωγός για σύνδεση με την κουκούλα

Κυματοειδής αγωγός για εξαγωγή, κρυμμένος πίσω από τον πίνακα

Το ένα και το άλλο είδος έχει μια σειρά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τι να επιλέξετε, να αποφασίσετε, με βάση τις παραμέτρους της τεχνολογίας, την ικανότητα του ντουλαπιού, τις προτιμήσεις σας.

Ο σχεδιασμός επίπεδων ορθογώνιων σωλήνων μπορεί να κρύβεται στην οροφή τεντώματος, σχεδόν χωρίς να αφαιρείται το ύψος του δωματίου

Το παρακάτω εργαλείο είναι χρήσιμο για την εκτέλεση των εργασιών. Για σήμανση και μετρήσεις, χρειάζεστε μια ταινία, ένα τετράγωνο, ένα μολύβι. Για πριόνισμα τρύπες - ηλεκτρικό παζλ, πριόνια σε ξύλο. Ένα άλλο χρήσιμο κατσαβίδι, μπουλόνια, βίδες. Για να κόψετε τις αρθρώσεις, πάρτε το σφραγιστικό. Για να ενισχυθεί η στεγανότητα χρήση σφιγκτήρες, πρέπει να προετοιμαστούν.

Εργαλεία για την εγκατάσταση και σύνδεση της κουκούλας

Εργασία με το κάτω ράφι του γραφείου

Προετοιμασία ενός ντουλάπι κουζίνας για την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό στο περίβλημα, μπορείτε να κάνετε μερικούς τρόπους.

 • Παραγγείλετε ένα ντουλάπι κουζίνας, που δεν έχει κατώτατο σημείο. Για την απόσυρση του αγωγού θα είναι απαραίτητο να γίνουν αντίστοιχες τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην κορυφή.
 • Κάνετε ένα ντουλάπι για να εξάγετε τα χέρια σας, στηριζόμενοι στις διαστάσεις.
 • Επανατοποθετήστε ένα υπάρχον αντικείμενο επίπλων, αφαιρέστε πρώτα το κάτω μέρος ή κόψτε μια τρύπα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες διαστάσεις.

Αποσυναρμολογήστε το περίβλημα δεν απαιτείται. Πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο, να αποσυνδέσετε τις πόρτες. Θα είναι πιο βολικό να εκτελέσετε τις ενέργειές του στο πάτωμα. "Αποκόψτε" τον οπίσθιο τοίχο, ξεβιδώστε τις πλευρικές βάσεις και, στη συνέχεια, το κάτω ράφι παραμένει εύκολα.

Όταν κόβετε τη θέση για την κουκούλα, πρέπει να το κάνετε ώστε το σώμα της συσκευής να πλησιάσει σφιχτά στο μπροστινό τοίχωμα και όχι το αντίστροφο. Τοποθετήστε το σημείο όπου θα κόψετε, σημειώστε με ένα δείκτη, τρυπήστε τρύπες στις γωνίες της ράχης και στη συνέχεια κόψτε.

Μετασχηματισμός του μεσαίου τμήματος του υπουργικού συμβουλίου

Στα ράφια του ντουλαπιού πρέπει να κόψετε τις τρύπες για τη διέλευση του αεραγωγού

Τις περισσότερες φορές η κουκούλα είναι προσαρτημένη στο μεσαίο ράφι. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να κάνει μια διακοπή για τον αγωγό αέρα. Σημειώνουμε τη θέση του πριονίσματος με ένα μολύβι, εάν είναι στρογγυλό, τρυπώντας μια τρύπα διαμέτρου 10 mm, για να μπείτε στο πριόνι και να κόψετε το σήμα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τα σημεία σύνδεσης της συσκευής στο μεσαίο τμήμα. Ράφι προσκολλήστε στο σώμα της συσκευής, ένα αιχμηρό αντικείμενο για να κάνετε μια εγκοπή στη θέση της μελλοντικής θέσης των βιδών.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στον τοίχο

Για να στερεώσετε το ράφι στα πλευρικά τοιχώματα, χρησιμοποιήστε πλαστικές γωνίες. Κατ 'αρχάς, θέτουμε τις τέσσερις γωνίες στο ράφι, ρυθμίζουμε τη θέση του, βάζοντας το κιβώτιο στο πάτωμα.

Η έξοδος του καλωδίου τροφοδοσίας πάνω από την κουκούλα, καθώς και η διάταξη της οπής για το κυματοειδές σωλήνα

Κατασκευάζουμε την κουκούλα στο περίβλημα και τοποθετούμε τον αγωγό αέρα

Επιλογή οροφής

Το προτελευταίο στάδιο της εργασίας είναι η ένωση όλων των τμημάτων. Το ερμάριο με το μεσαίο τμήμα και η κουκούλα που είναι προσαρτημένη σε αυτό είναι κρεμασμένα στη θέση του. Μην ξεχνάτε ότι το συρόμενο τμήμα του εξοπλισμού πρέπει να κινείται ελεύθερα προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Σε αυτό το μέρος υπάρχει ένα φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος. Αρχίζει να λειτουργεί όταν το κινούμενο τμήμα βρίσκεται πάνω από την πλάκα.

Εγκαταστήστε τον αγωγό στην κορυφή του θαλάμου

Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση του αεραγωγού. Εισάγεται μέσω της κορυφής του θαλάμου, σε μια τρύπα που κόβεται εκ των προτέρων, συνδεδεμένη με τη συσκευή. Οι αρθρώσεις πρέπει να είναι λερωμένες με κόλλα, στερεωμένες με σφιγκτήρες. Είναι ακόμα σημαντικό να διατηρηθεί η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης εξαρτημάτων, για τον καθαρισμό του συστήματος από τη βρωμιά.

Στη συνέχεια, συνδέστε τον αγωγό στον εξαερισμό. Χρησιμοποιούνται ειδικές γρίλιες για τη στερέωση. Μια κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή, μια υποδοχή με γείωση πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Σύνδεση του αεραγωγού στον αγωγό εξαερισμού

Το έργο είναι πολύ απλό, λαμβάνοντας υπόψη τις στιγμές που περιγράφονται παραπάνω. Ενσωματωμένοι κουκούλες - μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο, κρατήστε ένα όμορφο εσωτερικό.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στο ντουλάπι πάνω από την εστία

Έξτρα 60 cm ενσωματωμένο ντουλάπι - πώς να επιλέξετε την ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα;

Η ενσωματωμένη τεχνολογία σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο και να κάνετε το εσωτερικό της κουζίνας πιο εκλεπτυσμένο. Ένα ιδιαίτερο μέρος μεταξύ των συσκευών κουζίνας είναι μια κουκούλα, η οποία καθαρίζει τον αέρα της θερμότητας και του λίπους. Χτισμένο στην κουκούλα 60 cm - μια εξαιρετική λύση για μια μικρή κουζίνα. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι αρκετά αποτελεσματικά και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης επιτρέπουν σχεδόν να τα κρύψει σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι. Για να διευκολύνετε την επιλογή σας, αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τα κριτήρια επιλογής αυτού του εξοπλισμού, τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης, καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα μοντέλα δημοφιλών τύπων.

Διαβάστε στο άρθρο:

Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα στην κουζίνα 60 cm;

Οι περισσότερες κουκούλες κουζίνας είναι διαθέσιμες με πλάτος 60 cm, αυτό οφείλεται στο κανονικό μέγεθος των πιάτων. Έτσι, το επίπεδο εξάτμισης βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια μαγειρέματος και είναι σε θέση να αφαιρέσει τον μολυσμένο αέρα όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα. Τέτοιες συσκευές είναι τριών τύπων:

Διαφέρουν στην ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, ώστε να μπορούν να τονίσουν κάθε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, το μέγεθός τους δεν επιτρέπει την οργάνωση επιπλέον αποθηκευτικού χώρου πάνω τους, γι 'αυτό και οι κουκούλες είναι πιο κατάλληλες για κουζίνες μεγάλης έκτασης.

Τέτοιες συσκευές έχουν τη χαμηλότερη ισχύ από όλες τις παρουσιάσεις. Συνδέονται στον τοίχο, έχουν μικρές διαστάσεις και κόστος. Επί του παρόντος, θεωρούνται απαρχαιωμένα, επομένως συχνά αγοράζονται όταν απαιτείται μια φτηνή προσωρινή επιλογή.

Ιδανικό για μια μικρή κουζίνα. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αναδιπλούμενη πλάκα αναρρόφησης, λόγω της οποίας η αφαίρεση των οσμών και των ακαθαρσιών περνά ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικότερα.

Οι ενσωματωμένες ενσωματωμένες κουκούλες για την κουζίνα των 60 cm απολαμβάνουν σήμερα τη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Δεν πριτσίνια στον εαυτό τους, ώστε να χωρούν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο: από το κλασσικό μέχρι το μοντέρνο σοφίτα. Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή αυτής της συσκευής;

Ενσωματωμένη κουκούλα 60 cm - κριτήρια επιλογής

Όταν επιλέγετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, δεν αρκεί να αξιολογείτε μόνο την εμφάνιση και το σχεδιασμό της. Πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Ισχύς.
 2. Επίπεδο θορύβου.
 3. Διαστάσεις της συσκευής.
 4. Λειτουργία λειτουργίας.
 5. Φίλτρα.
 6. Τύπος διαχείρισης.
 7. Πρόσθετες λειτουργίες.
Οι διαστάσεις του καλύμματος 60 cm για την κουζίνα επηρεάζουν τις διαστάσεις του κουτιού, οπότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα στην κουζίνα: η συμβουλή των επαγγελματιών. Από την επισκόπηση μας, θα μάθετε την αρχή της λειτουργίας τους τύπους και τα μεγέθη των κουκούλες, βαθμολογία από τα καλύτερα μοντέλα για το πώς να υπολογίσει την απόδοση και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης της συσκευής.

Το κυριότερο είναι να προσδιορίσετε από την αρχή ποιες από τις παραμέτρους είναι πιο σημαντικές στην περίπτωσή σας (για παράδειγμα, για μια μικρή κουζίνα μπορείτε να θυσιάσετε την απόδοση υπέρ μικρών μεγεθών).

Ενσωματωμένη ισχύς κουκούλας

Η απόδοση είναι η κύρια παράμετρος. Δείχνει πόση ποσότητα αέρα μπορεί να αφαιρεθεί (ή να καθαριστεί σε λειτουργία ανακύκλωσης) από τη μονάδα ανά μονάδα χρόνου. Η απαιτούμενη τιμή μπορεί να υπολογιστεί ως εξής: 1. Προσδιορίστε την ένταση της κουζίνας (LxWxH). 2. Πολλαπλασιάστε την ένταση του ήχου κατά 12 (την συνιστώμενη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα). 3. Πολλαπλασιάστε την προκύπτουσα τιμή κατά 1,2 (συντελεστής αποθέματος ισχύος).

Για παράδειγμα, για μια κουζίνα 6m 2 θα υπάρχουν αρκετοί κουκούλες χωρητικότητας 260m 3 / h.

Ο υπολογισμός αυτός είναι πολύ αργό και κατά μέσο όρο, όπως και στον πραγματικό κόσμο με τη δύναμη της επιλογής επηρεάζεται από άλλα χαρακτηριστικά αν κουζίνα + καθιστικό και χρησιμοποιούν συχνά μια σόμπα και ούτω καθεξής. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό, ​​ωστόσο, να συμβουλευτείτε τους εμπειρογνώμονες πριν από την αγορά.

Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαρτάται από τους ακόλουθους δείκτες:

Έτσι, όταν αφαιρείται ο αέρας στον θάλαμο εξαγωγής, η χωρητικότητα θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του τρόπου ανακύκλωσης, καθώς δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν αποδοτικά φίλτρα.

Η μικρότερη αντίσταση δημιουργείται από φίλτρα άνθρακα, αλλά δεν καθαρίζουν τον αέρα κατά 100%

Συνιστάται να κρεμάσετε την κουκούλα σε απόσταση 70-85 εκατοστά σε ύψος από την πλάκα. Εάν κλείσετε, η αφαίρεση λίπους και κακών οσμών δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική.

Παραδείγματα τέλεια διατηρούμενης απόστασης από την πλάκα στην κουκούλα

 • Διαστάσεις (σε σχέση με την κουζίνα).

Δεν είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε τη συσκευή ήδη από τη σόμπα. Για μια τυπική εστία, μια κουκούλα με πλάτος 60 cm είναι η καλύτερη επιλογή.

Επίπεδο θορύβου

Μια σημαντική παράμετρος που επηρεάζει την άνεση του να είσαι σε ένα δωμάτιο με κουκούλα. Έτσι, αν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, συνιστάται να επιλέξετε μια κουκούλα μέχρι 40 dB, αν είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο - μέχρι 50. Μια συσκευή με μεγάλη αξία για αγορά δεν συνιστάται, καθώς στην κουζίνα κατά τη λειτουργία της θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.

Επί του παρόντος, οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές με χαμηλό θόρυβο. Αυτό επιτυγχάνεται με δύο βασικούς τρόπους:

 1. Εγκατάσταση δύο ανεμιστήρων με χαμηλότερη ταχύτητα, η οποία εξαρτάται απλώς από το επίπεδο θορύβου.

Διαστάσεις συσκευής

Το κανονικό πλάτος της κουκούλας κουζίνας που είναι ενσωματωμένο στο ντουλάπι είναι 60 εκατοστά. Ωστόσο, κατά την επιλογή ενός μοντέλου πρέπει να δοθεί προσοχή στις διαστάσεις σύνδεσης. Είναι συνήθως τυποποιημένα, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Εάν κάνετε μια κουζίνα για να παραγγείλετε, δεν θα υπάρξει ένα τέτοιο πρόβλημα.

Τυπικά μεγέθη κουκούλας

Λειτουργία λειτουργίας

Οι συσκευές εξαγωγής για την κουζίνα μπορούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με δύο αρχές: αφαιρέστε τον μολυσμένο αέρα έξω από το διαμέρισμα ή καθαρίστε τον και επιστρέψτε τον πίσω στο δωμάτιο.

Κρυφό στο σωλήνα του ντουλαπιού από την κουκούλα

Το κύριο πλεονέκτημα των συσκευών του πρώτου τύπου είναι η πλήρης απομάκρυνση των ρύπων και μια δυσάρεστη οσμή. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να τεθεί ένα σύστημα αεραγωγών, το οποίο μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό. Ωστόσο, για την κουζίνα με ψηλά ντουλάπια υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λύση - να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα από αυτά. Έτσι, ο όγκος του χώρου αποθήκευσης θα μειωθεί, αλλά οι επικοινωνίες θα είναι κρυμμένες.

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού. Από την επισκόπηση μας θα μάθετε τους τύπους συσκευών, το μέγεθος, την ταξινόμηση, δημοφιλείς κατασκευαστές, η μέση τιμή υπολογίζεται στο εμβαδόν του αγωγού και άλλες παραμέτρους, μυστικά τοποθέτηση.

Οι κουκούλες που λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια, όπου δεν μπορείτε να θυσιάσετε χώρο αποθήκευσης. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ένα ποιοτικό φίλτρο και μην ξεχάσετε να το αλλάξετε εγκαίρως.

Φίλτρα

Οι περισσότερες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα αλουμινίου για χονδροειδές καθαρισμό, ικανά να πιάσουν λίπος (ή παγίδες λίπους). Είναι ένα πλέγμα, το οποίο πρέπει να πλένεται περιοδικά (ο βέλτιστος λόγος τιμής-ποιότητας είναι τα κινέζικα φίλτρα για το σχέδιο του Crohn). Επιπλέον, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο λεπτότερου καθαρισμού (συνήθως άνθρακα, δεδομένου ότι είναι καλύτερο από άλλους να διατηρούν οσμές, κάτι που είναι εξαιρετικό για λειτουργία ανακύκλωσης). Είναι μίας χρήσης, επομένως είναι σημαντικό να την αντικαταστήσετε περιοδικά.

Φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο Το Folter χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας καθαρισμό και ανθεκτικότητα

Τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με μια ειδική ένδειξη, η οποία δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης ή καθαρισμού του φίλτρου. Εάν έχετε αγοράσει το μοντέλο πιο εύκολα, κατά την αγορά ενός φίλτρου, δώστε προσοχή στην παρουσία μιας ένδειξης με τη μορφή συμβόλων στο ίδιο το στοιχείο. Όταν φράξουν, κάποια σύμβολα εξαφανίζονται. Εάν πάρετε ένα φίλτρο χωρίς μια τέτοια ένδειξη - πρέπει να κάνετε αντικατάσταση, στηριζόμενος μόνο στη διαίσθηση.

Τύπος διαχείρισης

Ο έλεγχος της κουκούλας μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

 • Συνήθη κουμπιά ή πλήκτρα ρυθμιστικού.

Η πιο απλή, αξιόπιστη και φθηνή επιλογή. Τα κουμπιά ρυθμίζουν την ταχύτητα και το φωτισμό ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Το μειονέκτημα είναι ένα περιορισμένο σύνολο λειτουργιών.

Έλεγχος κουμπιών

 • Touchpad.

Συσκευές αυτού του τύπου είναι αρκετά ακριβά, ωστόσο αυτό αντισταθμίζεται από την ευκολία (πίνακας εμφανίζει όλες τις παραμέτρους) και η παρουσία των πρόσθετων χρήσιμων λειτουργιών (π.χ., κουκούλα με ενσωματωμένη χρονοδιακόπτη μπορεί να είναι μόνο μια οθόνη αφής). Επιπλέον, τέτοιες συσκευές είναι συχνά εξοπλισμένες με αισθητήρες υγρασίας και καπνού, είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις ενδείξεις τους σε αυτόματη λειτουργία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών είναι χαρακτηριστική μόνο για ακριβά εκχυλίσματα. Μεταξύ αυτών οι πιο διάσημοι και χρήσιμοι είναι:

 • Απενεργοποίηση καθυστέρησης (η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί ο καθορισμένος χρόνος μετά το κλείσιμο για να αφαιρέσει τις υπόλοιπες οσμές).
 • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας.
 • Η δυνατότητα περιοδικής ενεργοποίησης σε αυτόματη λειτουργία, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε τη σόμπα.
 • Αυτόματη ενεργοποίηση της εντατικής απομάκρυνσης του αέρα.
 • Τηλεχειριστήριο.
Πίνακας εξαγωγής

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενσωματωμένων κουζινών κουζίνας 60 εκ

Ενσωματωμένοι κουκούλες στην κουζίνα με μήκος 60 εκατοστών που είναι παγιδευμένοι στην αγορά και προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες. Αυτοί, όπως και άλλες οικιακές συσκευές, έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

 1. Αόρατο.
 2. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κουκούλας είναι κρυμμένο στο ντουλάπι, επομένως είναι εύκολο να χωρέσει σε οποιοδήποτε εσωτερικό, σε αντίθεση με τον συνηθισμένο τρούλο.
 3. Ένας μεγάλος αριθμός επιπλέον λειτουργιών.
 4. Ευκολία φροντίδας. Ένα μικρό εξωτερικό μέρος μπορεί απλά να σκουπιστεί με ένα πανί. Για να αντικαταστήσετε τα ίδια φίλτρα και άλλα στοιχεία, παρέχεται απλή αφαίρεση του καλύμματος.
 5. Αποθήκευση χώρου. Πάνω από την κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν πλήρες ντουλάπι για την αποθήκευση των μαγειρικών σκευών.
 6. Αξιοπιστία συνδετήρων.
 1. Υψηλό κόστος. Όχι πάντα, επειδή μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό μοντέλο με μικρό αριθμό λειτουργιών, θα κοστίσει σχετικά ανέξοδα.
 2. Η πολυπλοκότητα της επιλογής μιας συσκευής για μια έτοιμη κουζίνα. Συνιστάται να αγοράσετε μια κουκούλα πριν από την επισκευή στην κουζίνα.

Ποια είναι η καλύτερη ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα στο ντουλάπι των 60 cm;

Ανάμεσα σε ολόκληρη την ποικιλία κουζινών κουζίνας, ο καλύτερος τρόπος είναι να εξοικονομήσετε χώρο (σε σύγκριση με νησίδες ή κεκλιμένες κουκούλες 60 cm για την κουζίνα, που καταλαμβάνουν όλο το χώρο πάνω από τη σόμπα). Αλλά τα ενσωματωμένα μοντέλα μπορούν επίσης να είναι διαφορετικά (για παράδειγμα, εν μέρει ή εντελώς κρυμμένα σε ντουλάπια). Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών αυτού του εξοπλισμού αντιπροσωπεύονται στην αγορά. Για να διευκολύνουμε τον προσδιορισμό, θα εξετάσουμε λεπτομερώς ορισμένες μάρκες.

Εξολκέας πλήρως ενσωματωμένο στο ντουλάπι

Ενσωματωμένες κουκούλες: χαρακτηριστικά, επισκόπηση μοντέλου

Πάνω από 15 χρόνια, η γερμανική εταιρεία Krona παράγει κουκούλες κουζίνας υψηλής ποιότητας. Χάρη στην δική του παραγωγή και νέους ειδικούς, οι κουκούλες κουζίνας της Krona βελτιώνονται κάθε χρόνο όχι μόνο από τεχνική άποψη, αλλά και από άποψη σχεδιασμού.Αγοράστε μια κουκούλα Η Crohn μπορεί να είναι σε πολύ ελκυστική τιμή στα περισσότερα ρωσικά καταστήματα που ειδικεύονται στις οικιακές συσκευές.

Εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, συμβουλές, σφάλματα

Από αυτό το άρθρο θα μάθετε:

 • Πώς να ξεκινήσετε την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα
 • Ποια εργαλεία χρειάζονται για την εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα
 • Πού θα πρέπει να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα
 • Τι να επισυνάψετε στην κουκούλα
 • Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας

Για μια μικρή κουζίνα η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η καλύτερη λύση από την άποψη της εργονομίας. Μια παρόμοια τεχνική τοποθετείται πάνω από την πλάκα, αλλά χάρη στις μικροσκοπικές διαστάσεις της, το κρεμαστό ντουλάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυλειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου. Συμφωνείτε ότι αυτή τη στιγμή διαδραματίζει βασικό ρόλο στο δωμάτιο, η περιοχή του οποίου είναι μόνο λίγα μέτρα. Συχνά, τέτοιες διαστάσεις είναι στις κουζίνες του Χρουστσόφ. Ενδιαφέρεστε να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα; Στη συνέχεια, διαβάστε το άρθρο μας.

Πώς να ξεκινήσετε την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα

Βεβαιωθείτε ότι η κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα είναι δυνατή μόνο με τη χρήση εξοπλισμού εξαγωγής. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στην περιοχή του δωματίου, στο εσωτερικό, για να δώσετε σωστή προτεραιότητα - τι χρειάζεστε: μια τεχνική με μειωμένο επίπεδο θορύβου ή με αυξημένη απόδοση; Και οι δύο αυτές παράμετροι συνδυάζουν την ενσωματωμένη κουκούλα, και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημά της. Παρόλα αυτά, λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, μια τέτοια τεχνική έχει ένα μάλλον υψηλό κόστος. Ο συμπαγής στροβίλος στην ενσωματωμένη κουκούλα σας επιτρέπει να αυξήσετε την παραγωγικότητα της τεχνολογίας και όχι πολύ θόρυβο.

 • Διαστάσεις και σχήμα.

Δεδομένου ότι το μέγεθος των μοντέλων που χτίστηκε κουκούλες στην αγορά είναι διαφορετικές, μπορείτε εύκολα να πάρει την καλύτερη επιλογή για εστίες πλάτους 45, 50, 60, 80 ή 90 εκ. Η οριζόντια μοντέλο, που συνδέονται με τα ντουλάπια τοίχου ή κουτιά, είναι η πιο δημοφιλής. Εκτός από αυτά μπορείτε να βρείτε κάθετες ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας: η εγκατάσταση τέτοιων εγκαταστάσεων λαμβάνει χώρα στον τοίχο. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μια θέση, η οποία θα χρειαστεί επίσης πολύ χρόνο και πρόσθετα κεφάλαια.

 • Τύπος κατασκευής.

Η εγκατάσταση ενός ενσωματωμένου κουκούλα στην κουζίνα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον τύπο της κατασκευής:

 1. Για παράδειγμα, η κουκούλα λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: κυκλοφορία και ανάκληση. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση του αγωγού από το εξωτερικό σύστημα εξαερισμού. Προσέξτε τη διάμετρο του αγωγού, η οποία πρέπει να είναι 120-150 mm. Μη λυγίζετε, παρατείνετε ή στενεύετε τον αγωγό, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ισχύος. Το σχήμα του μπορεί να είναι τετράγωνο ή στρογγυλό, είναι προτιμότερο ο αγωγός να μην είναι κυματοειδής, αλλά ομαλός. Διαφορετικά, το επίπεδο θορύβου του καλύμματος εργασίας θα αυξηθεί.
 2. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας υποστηρίζουν μόνο μία λειτουργία - ανακυκλοφορία. Φίλτρο άνθρακα - το κύριο συστατικό του μηχανισμού αυτού. Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα δεν απαιτεί σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας λειτουργεί ως εξής: η ροή του αέρα περνά μέσα από τη δομή μέσω ενός φίλτρου άνθρακα, και στη συνέχεια ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στην κουζίνα. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα πρόσθετο φίλτρο άνθρακα. Αυτές οι συσκευές έχουν χαμηλότερες επιδόσεις (σε σύγκριση με τα καθολικά μοντέλα), αλλά ο σχεδιασμός τους είναι αρκετά απλός. Με την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει.
 • Εξαγωγέας ενσωματωμένος στο περίβλημα.

Η κουκούλα, που είναι χτισμένη σε ένα ντουλάπι ύψους 60 cm, έχει μεγάλη ζήτηση από τους αγοραστές. Κατά την επιλογή του, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η πλάκα πρέπει να είναι μικρότερη σε σύγκριση με το πλάτος της κουκούλας. Διαφορετικά, ο εξαερισμός δεν θα αντιμετωπίσει την εργασία.

Προτεινόμενα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το ντουλάπι τοίχου πρέπει να ταιριάζει στις διαστάσεις της συσκευής και να έχει μήκος τουλάχιστον 60 cm. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα κουτί που θα κρύψει την εγκατεστημένη ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα.

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, είναι σημαντικό να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους του πίνακα τοίχου και της εστίας. Η βέλτιστη απόσταση για σόμπες αερίου είναι 80 cm, για ηλεκτρικές σόμπες - 70 cm. Έτσι, εάν εγκαθιστάτε μια ενσωματωμένη κουκούλα σε μια κουζίνα 60 cm, προσπαθήστε να αντέξετε αυτήν την απαίτηση. Σε χαμηλότερη θέση, ενδέχεται να υπάρξουν ανεπιθύμητες και ακόμη και επικίνδυνες συνέπειες με τη μορφή υπερθέρμανσης του εξοπλισμού.

Οι παραπάνω συστάσεις για την εγκατάσταση ενσωματωμένα σε απορροφητήρες κουζίνας είναι εφαρμόσιμες σε όλους τους τύπους συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και έχει πλάτος 50 cm το σώμα (που χρησιμοποιούνται στην παρουσία της ίδιας πλάκας και μικρότερα).

Πριν αποφασίσετε πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον βέλτιστο τύπο του αγωγού εξαερισμού. Συνιστάται η χρήση τέτοιων τύπων υλικών όπως:

 1. κυματοειδές αγωγό αέρα?
 2. πλαστικό αγωγό με ορθογώνια ή κυκλική διατομή.

Η εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα σας βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο. Επομένως, η αγορά ενός κυκλικού αγωγού δεν είναι η καλύτερη λύση, καθώς ένα ορθογώνιο κουτί θα είναι πιο συμπαγές. Η υψηλή ικανότητα ροής είναι ένα άλλο πλεονέκτημα του πλαστικού διαύλου, το οποίο επιτυγχάνεται με λείους τοίχους.

Εάν εγκαθιστάτε μια ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα μόνος σας χρησιμοποιώντας μια αυλάκωση, να είστε έτοιμοι να αυξήσετε το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού λόγω της δομής των τοίχων με νευρώσεις. Αναμφισβήτητα συν - δεν απαιτούνται γόνατα, επομένως, η εμφάνιση της αναταραχής των ρευμάτων αέρα στην κουκούλα είναι απλά έξω από το ερώτημα.

Τοποθέτηση του κυματοειδές κανάλι, ας μην ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε σε μια διευρυμένη μορφή, ή ακαθαρσίες θα συσσωρεύονται σε ρωγμές και κοιλότητες κατά μήκος ολόκληρου του μήκους του αγωγού. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης αυτού του υλικού είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουν προσαρμογείς: κυματισμός μπορεί εύκολα να δώσει το επιθυμητό σχήμα, για παράδειγμα κυκλικής διατομής να κάνει ένα τετράγωνο.

Κάθε τύπος αεραγωγού έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να προτείνεται ένα κατάλληλο υλικό για όλες τις καταστάσεις. Κατά την αγορά, ακολουθήστε τις απλές συμβουλές: λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και των χώρων, προκειμένου να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή που είναι συναφής στην κουζίνα σας.

Εργαλεία για την εγκατάσταση ενσωματωμένων κουζινών κουζίνας

Για να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας, πρέπει να έχετε τα ακόλουθα εργαλεία και εξαρτήματα:

 • με την βοήθεια του, ο αέρας εξαγωγής θα εκτρέπεται στον αγωγό αερισμού.
 • σχάρα για τον άξονα εξαερισμού. Θα σας επιτρέψει να κάνετε οπτικά το σημείο της αυγής αισθητική?
 • τοποθέτηση (στερέωση) των αυλακώσεων - 2 ζεύξεις.

Εκτός από τα παραπάνω, θα χρειαστείτε επίσης:

 • κατσαβίδι (τρυπάνι), διάτρητο?
 • κατσαβίδι?
 • μαχαίρι?
 • ρουλέτα, μολύβι για σήμανση.
 • επίπεδο ·
 • κορδόνι για μέταλλο για κυματοειδή.

Πού θα πρέπει να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα

Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα είναι να επιλέξετε τον τόπο εγκατάστασης. Οι επιλογές δεν είναι τόσο πολύ, καθώς η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί αναγκαστικά πάνω από τη σόμπα: σε τοίχο, οροφή ή σε σετ κουζίνας.

Μην ξεχνάτε ότι ο βέλτιστα επιλεγμένος τόπος εγκατάστασης του ενσωματωμένου καπό, καθώς και η συμμόρφωση με την τεχνολογία της εγκατάστασής του στην κουζίνα - μια εγγύηση ασφάλειας στο σπίτι σας.

Καθορίστε τη θέση για εγκατάσταση, με βάση τις σχεδιαστικές λειτουργίες του επιλεγμένου μοντέλου. Έτσι, τοποθετώντας μια κουκούλα τοίχου ή οροφής, μπορείτε να απαλλαγείτε από την κατασκευή ενός ειδικού ντουλαπιού, επειδή ο χώρος εγκατάστασης παρέχεται από το σχέδιο. Ενώ η εγκατάσταση του ενσωματωμένου μοντέλου συνεπάγεται τη δημιουργία ενός πρόσθετου κουτιού ή την ανακατασκευή του υφιστάμενου τμήματος επίπλων.

Επιπλέον, για να γίνει η εγκατάσταση του ενσωματωμένο κάλυμμα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει έναν αγωγό από κυματοειδές ή λεία-μανίκια, αλλά και απαιτούν γείωση-pin σε επαφή με το έδαφος, το καλώδιο τροφοδοσίας, συνδετήρων και εξαρτημάτων στερέωσης. Δεδομένου ότι ο απορροφητήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή, είναι σημαντικό να το γειώσετε έτσι ώστε η χρήση του να είναι απολύτως ασφαλής.

Αγωγός Διάμετρος (αυλακωτό σωλήνα) καθορίζεται από τη διάμετρο εξόδου, το μήκος εξαρτάται από την απόσταση από τη συσκευή προς τη θέση τοποθέτησης του άξονα αερισμού (ανοίγματος στο εξωτερικό τοίχωμα). Στη συνέχεια, πριν από την εγκατάσταση του προϊόντος, βεβαιωθείτε ότι τα περιεχόμενα της συσκευασίας μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες για την εγκατάσταση του built-in κουκούλες κουζίνα.

Συνήθως, το εγχειρίδιο περιέχει ένα λεπτομερές σχέδιο εγκατάστασης του εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του, τις διαστάσεις, τον τύπο κουζίνας - αερίου ή ηλεκτρικού, καθώς και τη θέση των επίπλων κουζίνας.

Τι να επισυνάψετε στην κουκούλα

Εγκαταστήστε την ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα μόνος σας - ένα ρεαλιστικό έργο, εάν λάβετε υπόψη όλες τις λεπτομέρειες: υπολογίστε το ύψος πάνω από τη σόμπα και στερεώστε με ασφάλεια τον εξοπλισμό.

Η εγκατάσταση των ενσωματωμένων κουκούλες στην κουζίνα γίνεται σε έπιπλα κουζίνας, ένα ντουλάπι με μια κρυφή κοιλότητα, δεν χρειάζεται να το συνδέσετε απευθείας στον τοίχο. Παρομοίως, οι απορροφητήρες ανακύκλωσης που ταιριάζουν καλύτερα στις μικροκουζίνες εγκαθίστανται επίσης.

Βήμα-βήμα εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα με τα χέρια σας

Στη συνέχεια, αναλύστε λεπτομερώς την τεχνολογία εγκατάστασης ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα, η οποία αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 1. Τοποθετώντας την κουκούλα στον τοίχο του ντουλαπιού.
 2. Σύνδεση της συσκευής στο σύστημα αεραγωγών (τοποθετήστε το φίλτρο άνθρακα μέσα).
 3. Σύνδεση της συσκευής με ηλεκτρική ενέργεια.

Προσέξτε τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης της κουκούλας στον τοίχο:

 • διορθώνουμε τη συσκευή αξιόπιστα.
 • υπολογίστε με ικανοποιητικό τρόπο την απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα.

Το βέλτιστο ύψος τοποθέτησης του ενσωματωμένου καπό καθορίζεται από τον τύπο του, καθώς και από τον τύπο της εστίας:

 • Έχετε μια ηλεκτρική κουζίνα; Στη συνέχεια, η απόσταση στην οποία είναι τοποθετημένη η κουκούλα είναι από 70 cm ή περισσότερο.
 • Χρησιμοποιήστε μια κουζίνα μαγειρέματος; Στη συνέχεια, η απόσταση πρέπει να είναι 80 cm.

Πολλοί είναι της γνώμης ότι ανεξάρτητα από τον τύπο της απόστασης πλάκας πρέπει να είναι 70 cm, εξηγώντας ότι αυτό επιτρέπει το ύψος της κουκούλας οποιουδήποτε είδους (ακόμη και ανακυκλοφορία - με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα) λειτουργία εντός των φυσιολογικών ορίων, τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι από την κουζίνα αερίου έρχεται θερμότερος αέρας, και η κουκούλα απλά δεν θα αντιμετωπίσει: το φίλτρο και άλλα δομικά στοιχεία μπορεί να υποστεί βλάβη. Δηλαδή, χρησιμοποιώντας τη μικρότερη δυνατή απόσταση των 70 cm, μπορείτε εθελοντικά να παραδεχτείτε τη δυνατότητα διακοπής της λειτουργίας της συσκευής. Ταυτόχρονα, αν ρυθμίσετε την κουκούλα πάρα πολύ ψηλά από την πλάκα, η ισχύς της θα πέσει αισθητά.

Περαιτέρω βήματα για την εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα:

 1. Κρεμάμε την κουκούλα στον τοίχο. Υπολογίστε σωστά την απόσταση, κάντε την σήμανση. Στους ειδικούς άξονες, που αντιστοιχούν στο κέντρο της εστίας, τοποθετήστε τη συσκευή. Η βέλτιστη έκδοση της κουκούλας - αυτή που διαθέτει έναν εκκεντρικό συνδετήρα - με τη βοήθειά της μπορείτε να διορθώσετε τις ανακρίβειες της τοποθέτησης στα 5 mm.
 2. Τοποθετήστε την κουκούλα, συνδέστε την με το σύστημα αγωγών. Τοποθετήστε τη συσκευή έτσι ώστε να επιτευχθεί το μικρότερο μήκος των κιβωτίων. Συνδέουμε τον αγωγό αέρα στον αγωγό εξαερισμού, μέσω του οποίου αφαιρείται ο μολυσμένος αέρας από την κουζίνα. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μανίκι, τοποθετήστε τον αγωγό αέρα στον αγωγό εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες, στερεώνουμε την άρθρωση, λιπαίνουμε με σιλικόνη, για να επιτύχουμε πλήρη στεγανότητα.
 3. Το τελικό στάδιο εγκατάστασης της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα είναι να συνδεθεί με το τροφοδοτικό. Τις περισσότερες φορές η ισχύς της συσκευής είναι μικρή. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η διατομή των συρμάτων, για την τοποθέτηση μιας ξεχωριστής προστατευτικής διάταξης. Συνιστάται να αφήσετε το καλώδιο στην κουζίνα εκ των προτέρων, το οποίο κρύβεται στον τοίχο. Μην προβλέπετε αυτό το σημείο εκ των προτέρων; Στη συνέχεια, τοποθετούμε την πρίζα από έξω, συνδέουμε το καλώδιο, το τοποθετούμε στον εξωτερικό αγωγό εξαερισμού.

Εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα: βίντεο

Φοβάσαστε ότι μετά την έναρξη των επισκευών, δεν θα τελειώσει ποτέ;

Με την εταιρεία "Επισκευή μου" αυτό δεν θα συμβεί.

 • Σαφείς προθεσμίες. Θα επιστρέψουμε το 5% του ποσού της παραγγελίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
 • Διασφάλιση ποιότητας. Όλες οι απρόβλεπτες δαπάνες αποζημιώνονται με δικά τους έξοδα.
 • Σταθερή εκτίμηση. Το κόστος της εργασίας δεν θα αυξηθεί. Προσδιορίστε αμέσως την τιμή στη σύμβαση.
 • Δόσεις 0%. Δεν υπάρχει προκαταβολή. Ξεκινήστε την επισκευή αυτή τη στιγμή.
 • Ελεύθερο σχέδιο μελέτης. Σχεδιασμός και 3D απεικόνιση του διαμερίσματός σας.

Παραγγείλετε την κλήση και μάθετε το κόστος της επισκευής σας!