Ντουλάπα για το μαγείρεμα στην κουζίνα - πώς να επιλέξετε, τύπους μοντέλων

Μια κουκούλα είναι απαραίτητη στην κουζίνα. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα των προϊόντων καύσης, καπνών και οσμών, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επιπλέον, η συσκευή αυτή αποτρέπει την απόθεση λίπους και αιθάλης σε αντικείμενα επίπλων.

Η μοναδική κρεμαστή κουκούλα δεν φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστη και μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση κάθε σετ κουζίνας. Ως εκ τούτου, είναι ενσωματωμένο σε μια ειδική μονάδα - ένα γραφείο για την εξαγωγή.

Η αξία του υπουργικού συμβουλίου για την ενσωματωμένη κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας

Το ντουλάπι για την ενσωματωμένη κουκούλα είναι το κορυφαίο στοιχείο της κουζίνας, που προορίζεται ειδικά για την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης σε αυτό.

Σας επιτρέπει να εκτελέσετε πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα:

 • να καλύψει την κουκούλα, καθιστώντας το ένα αισθητικό αντικείμενο του εσωτερικού.
 • προσθέστε ένα βολικό σύστημα αποθήκευσης.
 • Εξοικονομήστε χώρο σε περιορισμένες κουζίνες.

Συνήθως, η ενότητα αυτή βρίσκεται πάνω από την εστία και είναι σχεδιασμένη για το συνολικό ύφος της κουζίνας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.

Πώς να επιλέξετε ένα περίβλημα για εξόρυξη - κανόνες επιλογής

Η επιλογή μιας καμπίνας για μια εξάτμιση δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για να γίνει ο σχεδιασμός μια λειτουργική και κομψή προσθήκη στο εσωτερικό της κουζίνας, είναι σημαντικό να καθορίσετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • τύπος κουκούλας.
 • το μέγεθος και το σχήμα του υπουργικού συμβουλίου κάτω από αυτό.
 • διάταξη της εσωτερικής πλήρωσης της μονάδας.
 • τη διακόσμηση της πρόσοψης του βάθρου.

Πρώτα - ένα ντουλάπι ή ένας εξολκέας;

Πολλοί ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για την ερώτηση - τι να αγοράσετε πρώτα: η κουκούλα ή τα έπιπλα για αυτό; Σε γενικές γραμμές, πρώτα απ 'όλα αγοράζουν ενσωματωμένες συσκευές, αλλά μόνο έπειτα έπιπλα. Αλλά για κουκούλες, μπορείτε να κάνετε μια εξαίρεση και να παραγγείλετε πρώτα ένα δομοστοιχείο, και κάτω από αυτό, επιλέξτε τη σωστή συσκευή.

Το γεγονός είναι ότι αυτή η τεχνική παράγεται σύμφωνα με ορισμένες παραμέτρους - είναι σπάνιο να βρεθούν μη τυποποιημένα μεγέθη.

Για να μην αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την εγκατάσταση του ντουλαπιού, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

 • Η απόσταση από την υπομονάδα έως την εστία πρέπει να είναι μεταξύ 65 και 85 cm.
 • προκειμένου να αφαιρεθεί η αυλάκωση του καλύμματος στην εξαεριστήρα, είναι επιθυμητό ο ανώτερος ορίζοντας του θαλάμου να μην είναι τόσο βαθύος όσο ο κατώτερος.
 • Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε την ακολουθία - πρώτα η ενότητα είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα και μόνο στη συνέχεια να συνδεθεί στον τοίχο.

Είδη κουκούλες ενσωματωμένες σε μια αρθρωτή καμπίνα κουζίνας

Υπάρχουν δύο τύποι ενσωματωμένων κουκούλες:

 • συμβατικό (παραδοσιακό) ·
 • τηλεσκοπικό.

Ο συνηθισμένος σχεδιασμός ονομάζεται επίσης τιμολόγιο - είναι προσαρτημένος στο κάτω μέρος του άνω περιβλήματος. Ένα τέτοιο εκχύλισμα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • προσιτό κόστος ·
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • η δυνατότητα τοποθέτησης πάνω του ενός ευρύχωρου συστήματος αποθήκευσης.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να τοποθετήσετε στο πίσω τοίχωμα του θαλάμου με ένα ράφι για να καλύψετε τα στοιχεία του αερισμού και να δώσετε στο προϊόν πρόσθετη ακαμψία.

Η τηλεσκοπική καλύπτρα είναι ένα κινητό επίπεδο πλαίσιο ικανό να εξέλθει από το περίβλημα κατά τη λειτουργία. Δεν είναι τόσο αισθητή όσο η παραδοσιακή, και καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο - την ιδανική λύση για μια μικρή κουζίνα.

Σημειώστε ότι για να αλλάξετε τα φίλτρα στη τηλεσκοπική δομή θα πρέπει να είναι πολύ συχνότερα από ό, τι στο συνηθισμένο - περίπου τέσσερις φορές το χρόνο.

Η κουκούλα είναι επίσης συνδεδεμένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού, αλλά με τη διαφορά ότι το εξωτερικό του τμήμα παραμένει ορατό και ο ορίζοντας του επίπλου είναι υπερυψωμένος.

Είδη σχεδίων και τυπικά μεγέθη κουτιών κουζίνας για σχεδίαση

Η κρεμαστή θήκη για κουκούλα μπορεί να είναι άμεση και γωνιακή.

Μια ευθεία κατασκευή είναι ένας ορθογώνιος ή τετράγωνος ανώτερος κύβος και χρησιμοποιείται στις σετ κουζίνας πιο συχνά.

Τα γραφεία γωνιών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων επίπλων γωνιών. Εξοικονομούν χώρο, συνήθως καταλαμβάνουν ένα αχρησιμοποίητο γωνιακό χώρο.

Οι τυπικές διαστάσεις των ενοτήτων για το σχέδιο είναι:

 • πλάτος: από 30 έως 120 cm (συνήθως είναι ίσο με το πλάτος της ίδιας της συσκευής).
 • ύψος: 40-120 cm.
 • βάθος: από 30 έως 80 cm.

Λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τις παραμέτρους της εστίας. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα μπορεί να καθαρίσει τον αέρα ποιοτικά.

Το πιο δημοφιλές μέγεθος του πλάτους των κρεμαστών ντουλαπιών για κουκούλες είναι 60 και 90 cm.

Χαρακτηριστικά του εσωτερικού του ντουλαπιού με ενσωματωμένη κουκούλα

Ο εσωτερικός χώρος του περιβλήματος για εξαγωγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα αποθήκευσης. Για να γίνει αυτό, όλα τα στοιχεία του συστήματος εξάτμισης κρύβονται πίσω από ένα ειδικό φράχτη που χρησιμεύει ως ο πίσω τοίχος του διαμερίσματος για την αποθήκευση σκευών, μπαχαρικών, υφασμάτων και άλλα χρήσιμα αντικείμενα.

Τις περισσότερες φορές η πλήρωση του άνω περιβλήματος αντιπροσωπεύεται από κλειστά ή ανοιχτά ράφια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συρτάρια, μεταλλικά καλάθια και ειδικά διοργανωτές. Ωστόσο, η συσκευή τους πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά, έτσι ώστε η οικοδέσποινα να μπορεί να φτάσει εύκολα στο περιεχόμενο του ερμάριου.

Δημοφιλή και συνδυασμένα πλήρωση - όταν το ντουλάπι είναι εξοπλισμένος με ένα ανοικτό ράφι (κορυφή) για την τοποθέτηση των διακοσμητικών στοιχείων (αγγεία, υφάσματα, συνθέσεις λουλουδιών, ειδώλια) και κλειστή - για την αποθήκευση σκεύη.

Τύποι προσόψεων

Οι προσόψεις των ντουλαπιών κάτω από την κουκούλα κατασκευάζονται με το ίδιο στυλ με το ίδιο το ακουστικό. Μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από ακριβά υλικά - φυσικό ξύλο, ποιότητα MDF, και από τον προϋπολογισμό - για παράδειγμα, μοριοσανίδες.

Το εξωτερικό κάλυμμα συνήθως αντιπροσωπεύεται από υλικά ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες και ατμό, επειδή η κουκούλα κρεμάζεται πάνω από την εστία. Αυτό μπορεί να είναι ένα φιλμ από PVC, ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, γυαλί, καπλαμά ή στρώμα σμάλτου (ειδική λάκα ή βαφή).

Για διακοσμητική χρήση διακριτικά σχέδια, αντίθεση χρωμάτων (για πλαισιωμένη προσόψεις διαμόρφωση και την βάση του ιστού έχουν διαφορετικές αποχρώσεις) και ασυνήθιστες υφές.

Για να φρεσκάρετε το εσωτερικό και να επεκτείνει οπτικά το χώρο καλά προσαρμοσμένη φωτεινό προσόψεις των κωφών με ένα γυαλιστερό φινίρισμα - γυαλί, σμάλτο ή περλέ «μεταλλικό». Στον κλασικό σχεδιασμό, είναι αποδεκτή η χρήση διακοσμητικών γλυπτών και γυψομάρμαρο.

Η μονάδα εξαγωγής μπορεί να είναι εξοπλισμένη είτε με μια μεγάλη πόρτα είτε με δύο μικρότερες.

Οι παρακάτω μηχανισμοί ανοίγματος πόρτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο άνω ντουλάπι:

 • Αρθρωτά - ο καμβάς στους μεντεσέδες, ο οποίος ανοίγει "πάνω τους". Οι θύρες σε αυτή την περίπτωση μπορούν να προσανατολιστούν οριζόντια (δίπλωμα) και να ανοίξουν "επάνω".
 • Ανύψωση - η πιο κατάλληλη επιλογή για τις συναρμολογημένες μονάδες. Οι πόρτες ανυψώνονται με ειδικά ανελκυστήρες, με βάση ελατήρια ή μηχανισμούς αερίου.

Έξτρα ενσωματωμένο ντουλάπι με τα χέρια του

Το σύστημα κουζίνας εξάτμισης εξυπηρετεί ως ανεμιστήρα, παγίδα λίπους, υπερβολικό καθαριστικό ατμού, μυρωδιά τροφίμων. Το επαγγελματικό σύστημα δεν μπορεί να παραδοθεί στο σπίτι λόγω έλλειψης χωρικών πόρων. Οι καταναλωτές αγοράζουν κουκούλες οικιακής χρήσης για να τα εγκαταστήσουν πάνω από τη σόμπα.

Εάν το φυσικό αέριο, ηλεκτρική κουζίνα βρίσκεται μεταξύ των ντουλαπιών κουζίνας τοίχο, στη συνέχεια, για να εξοικονομήσετε χώρο, για να συμπληρώσει το σχέδιο έχει σχεδιαστεί ενσωματωμένο κουκούλα. Οι κουκούλες κουζίνας που είναι ενσωματωμένες στο ντουλάπι τραβούν επιπλέον ατμό, αν το μέγεθος τους έχει επιλεγεί σωστά, η εγκατάσταση γίνεται σωστά. Ας συζητήσουμε παρακάτω τα συστήματα αυτής της κατηγορίας.

Κύρια πλεονεκτήματα της κατασκευής

Οι κουζίνες διαμερισμάτων είναι μικρού μεγέθους, ο χώρος για ελεύθερη κυκλοφορία δεν αρκεί. Το πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας το σύστημα μέσα σε ένα από τα ντουλάπια κουζίνας με αρθρωτά στοιχεία. Μέσα από αυτό περνάει τον αγωγό αέρα, ρέει ομαλά μέσα στην οπή στον τοίχο, ενώ αποθηκεύει πράγματα μέσα στο θάλαμο με τον σωλήνα να είναι πραγματικός.

Οι κουκούλες στο ντουλάπι για τη ζωή στο σπίτι έχουν αυτά τα πλεονεκτήματα:

 • αισθητική έκκληση, προσθήκη του σχεδιασμού του χώρου της κουζίνας?
 • εξοικονομώντας τον χωροταξικό πόρο της κουζίνας.
 • όλοι οι σωλήνες της κατασκευής είναι εντελώς κρυμμένοι.
 • στερέωση αξιόπιστο, πρακτικό, βολικό?
 • τα φίλτρα βρίσκονται έξω, πίσω από το πλέγμα συλλογής λίπους, γεγονός που καθιστά εύκολη την αλλαγή τους.
 • εγγύηση της ποιότητας του συστήματος ·
 • την απλότητα της φροντίδας του μηχανισμού.
 • πλήρη ασφάλεια του παρουσιαζόμενου τύπου μηχανισμού ·
 • δυνατότητα τοποθέτησης πάνω από τις σόμπες αερίου, τις επιφάνειες μαγειρέματος.

Κατά την εγκατάσταση, εξετάζεται το είδος μιας πλάκας, μετά από όλα τα αέρια είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη συσκευή επάνω, πάνω από το ηλεκτρικό κάτω. Η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος είναι 60-80 εκατοστά.

Βασικές συμβουλές σχετικά με την επιλογή

Η κουκούλα που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι κοστίζει διπλάσια από το συνηθισμένο σχέδιο κουζίνας. Αυτό εξαρτάται από τη δομή, την ποιότητα, την προσαρμοστικότητα για την εγκατάσταση.

Για να γίνει χρήσιμο το σύστημα στην κουζίνα, η επιλογή του γίνεται σύμφωνα με την αρχή αυτή:

 • να πραγματοποιούν ακριβείς μετρήσεις του άνω περιβλήματος, εστία μαγειρέματος.
 • βρείτε στο κατάστημα ένα κατάλληλο σύστημα για τις παραμέτρους, αγοράστε το.
 • εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια επιλογή σχετικά με το μέγεθος, θα πρέπει να παραγγείλετε ένα ντουλάπι για το σύστημα εξάτμισης, να το τοποθετήσετε, να εγκαταστήσετε τη δομή.
 • τα στοιχεία του συστήματος, πριν από την τοποθέτηση μέσα στο ντουλάπι, κάνουν ένα σύνολο?
 • υπάρχουν διαστάσεις των δομών εξάτμισης 45-90 εκατοστά.
 • Εάν ο καταναλωτής χρειάζεται χωρίς θόρυβο λειτουργία, ο κυματοειδής σωλήνας δεν θα κάνει.

Όταν αγοράζεται ο αυλακωτός σωλήνας, για να μειωθεί ο θόρυβος του συστήματος, αυτό το στοιχείο κατασκευής είναι πλήρως ισοπεδωμένο. Αυτό γίνεται με τέντωμα. Η ευκολία μιας τέτοιας προσαρμογής είναι η ευελιξία, η σταθερότητά της. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν πρόσθετες οικονομίες για την εγκατάσταση, επειδή Μην αγοράζετε πρόσθετες συσκευές-γόνατα.

Το ντουλάπι κάτω από την κουκούλα είναι πάντα στερεωμένο με ισχυρές βίδες αυτοεπιπεδότητας. Επιπλέον, η δομή είναι βιδωμένη στο παρακείμενο τοίχωμα. Αυτό δεν επιτρέπει στο ερμάριο της κουζίνας να πέσει. Οι αγωγοί είναι πρακτικοί να επιλέγουν ορθογώνια, συνδέοντας σωλήνες με τα γόνατα. Αυτές οι προσθήκες είναι ανθεκτικές, τυπικές για συστήματα εξάτμισης 80%. Η εστία πρέπει να βρίσκεται κάτω από το σχεδιασμό της εξάτμισης - η τελευταία είναι ελαφρώς πλατύτερη από την πλάκα.

Πώς να τοποθετήσετε τον καπό στο εσωτερικό του εαυτού σας

Για να εγκαταστήσετε το ντουλάπι πάνω από την κουκούλα, οι πελάτες καλούνται από τους πλοιάρχους. Οι τολμηροί χρήστες αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν την ίδια την εγκατάσταση. Η εντολή για την εκτέλεση της διαδικασίας με τη μορφή δίνει μια ιδέα για το πώς η διαδικασία εκτελείται βήμα προς βήμα.

Περιγράψτε αυτό το σημείο ρύθμισης έχει ως εξής:

 • Τοποθετήστε το ντουλάπι της κουζίνας σε μέγεθος - με την πλήρη απουσία του.
 • στο κάτω, το μεσαίο, επάνω ράφι κάνουν μια τρύπα, κατάλληλο για το μέγεθος των παραμέτρων του σωλήνα αεραγωγών?
 • Τοποθετήστε το αυλακωτό σωλήνα προς τα μέσα, κάνοντας τις απαραίτητες στροφές, το συνηθισμένο ορθογώνιο, που συνδέει στις στροφές με ειδικά γόνατα.
 • συνδέστε ένα στοιχείο σωλήνα στο πίσω τοίχωμα του ντουλαπιού - υπάρχουν τρύπες γι 'αυτό?
 • συνδέστε το στοιχείο του αεραγωγού στο εξωτερικό κέλυφος της δομής, βιδωμένο στο κάτω μέρος του θαλάμου.
 • βάλτε άνθρακα, φίλτρο λίπους, εγκαταστήστε μια σχάρα?
 • Επιπλέον, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να δημιουργήσετε μια τρύπα μέσα στον οπίσθιο τοίχο του ντουλαπιού, έτσι ώστε το καλώδιο για την πρίζα να πηγαίνει πού να πάει.
 • Το άκρο του σωλήνα αεραγωγού (εάν χρειάζεται αποκοπεί) συνδέεται με την οπή αερισμού στον τοίχο.

Μετά την εγκατάσταση, εντοπίζεται η κατάσταση του κινούμενου μέρους - πρέπει να ολισθαίνει ελεύθερα. Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας στο περίβλημα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Σχεδιασμένο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του εξαερισμού του δωματίου, τα χαρακτηριστικά της δομής του ντουλαπιού, το μέγεθός του, τη θέση του.

Μέσα στο κάλυμμα της κουζίνας έχει τοποθετηθεί μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Επιπλέον, ένας σφιγκτήρας, που αγοράζεται στο κατάστημα, βοηθά στην αποσυναρμολόγηση της δομής κατά τον πλήρη καθαρισμό της. Ο ποιοτικός καθαρισμός του καλύμματος με το χέρι πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών. Τα φίλτρα αλλάζουν κάθε 4-12 μήνες - ο χρόνος εξαρτάται από τον τύπο, την ποιότητα, τον κατασκευαστή του συμπληρώματος του συστήματος εξάτμισης της κουζίνας.

Σας συνιστούμε να δείτε δύο λεπτομερή βίντεο για το πώς να φτιάξετε ένα ντουλάπι πάνω από την κουκούλα

Το σύστημα εξάτμισης στο εσωτερικό του θαλάμου είναι ασφαλές

Η ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας ανταποκρίνεται στα εγχώρια, διεθνή πρότυπα ποιότητας. Το σύστημα προσαρμόζεται στην εγκατάσταση μέσα στο περίβλημα.

Οι παράμετροι ασφαλείας του στοιχείου δωματίου κουζίνας αποδεικνύονται από τα εξής σημεία:

 • στερεώνεται στο πίσω τοίχωμα, στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
 • τα μπουλόνια επιλέγονται ισχυρά, μακρά?
 • οι κατασκευαστές προσαρμόζουν τη δομή στην εστία, το φυσικό αέριο ή το ηλεκτρικό. ένα πιάτο?
 • ο κατασκευαστής καθορίζει τις παραμέτρους θέσης σε συγκεκριμένο ύψος.

Ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας μέσα στο περίβλημα λέγεται από οδηγίες βίντεο ή εγχειρίδια χρήστη που είναι προσαρτημένα στη συσκευή κατά την αγορά.

Αυτό το σύστημα πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα, αφαιρεί τη μυρωδιά των τροφίμων, αφαιρεί τον ατμό από το δωμάτιο, λειτουργεί συνεχώς, δίνει σήματα σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης του εξαρτήματος φίλτρου. Το κόστος είναι υψηλότερο από τις συμβατικές κουκούλες, η ποιότητα συγκρίνεται με τις επαγγελματικές συσκευές εξάτμισης.

Η κουκούλα του συστήματος εξάτμισης παραμένει έξω, ο αγωγός αέρα, τα καλώδια, τα στοιχεία στερέωσης μέσα στο θάλαμο. Όταν χρησιμοποιείτε κυματοειδείς σωλήνες, ο χρήστης πρέπει να τα τοποθετήσει τελείως, μειώνοντας έτσι το επίπεδο θορύβου. Η κουκούλα, μικρότερη από το πλάτος του πλάτους, δεν θα εκτελέσει ποιοτική εργασία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά των ενσωματωμένων συστημάτων

Ο απορροφητήρας λειτουργεί ως παγίδα λίπους, απαγωγέας ατμών, οσμές. Πρόκειται για ένα όμορφο έπιπλο.

Πρόσθετες παράμετροι για τη διαχείριση ακριβών μοντέλων:

 • Ρυθμίστε το επίπεδο φωτεινότητας του ενσωματωμένου φωτισμού.
 • ρύθμιση των φωνητικών εντολών στο σύστημα.
 • αυτόματη αλλαγή των τρόπων λειτουργίας - εξαρτάται από την ένταση χρήσης της εστίας.
 • ρύθμιση της ώρας ενεργοποίησης, απενεργοποίηση του συστήματος εξαερισμού, χρήση της λειτουργίας χρονοδιακόπτη,
 • την παρουσία αισθητήρων που αντιδρούν στο επίπεδο μόλυνσης των συστατικών διήθησης.
 • εγκατάσταση δύο στοιχείων φιλτραρίσματος - εκτελώντας ταυτόχρονα τραχύ και λεπτό καθαρισμό.

Η περίοδος εγγύησης για τα μοντέλα ποιότητας με επώνυμα μοντέλα είναι 2-3 χρόνια - αυτή είναι μια τυπική παράμετρος. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης, το οποίο είναι εγκατεστημένο στον πίνακα, είναι καλύτερο να αφαιρεθεί τελείως το κάτω μέρος του στοιχείου επίπλων, χωρίς αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα του σωστού μεγέθους.

Είναι αυτός ο τύπος κουκούλας καλός; Απάντηση ναι, υπόκεινται σε κατάλληλη επιλογή και εγκατάσταση.

Ένα σύνολο εργαλείων για αυτοσυναρμολόγηση

Οι καμπίνες εξάτμισης σχεδιάζονται με τη βοήθεια του εγχειριδίου που παρουσιάζεται παραπάνω. Η λειτουργία απαιτεί την παρουσία ενός συνόλου από αυτά τα εργαλεία:

Ντουλάπι κουζίνας για κουκούλες

Ένα σετ κουζίνας μπορεί να αποτελείται από διαφορετικές ενότητες επίπλων. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι το ντουλάπι κουζίνας για κουκούλα. Αλλά δεν χρειάζεστε κουτί για έπιπλα. Εδώ όλα εξαρτώνται από τον τύπο της κουκούλας κουζίνας, η οποία διαφέρει ως προς την εγκατάσταση, την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, θα μιλήσουμε για δύο είδη κουκούλας κουζίνας, αυτά είναι αναρτημένα κουκούλες και ενσωματωμένες κουκούλες.

Οι μονάδες κουζίνας για κουκούλες μπορούν να αγοραστούν έτοιμες, καθώς μια τέτοια τεχνική κατασκευάζεται σύμφωνα με ορισμένα πρότυπα και μεγέθη, παραγγελίες από τον κατασκευαστή ή μεμονωμένα.

Το τυποποιημένο πλάτος του κουτιού κουζίνας στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί η κουκούλα είναι συνήθως 500 mm ή 600 mm. Το βάθος του ντουλαπιού κουζίνας για την κουκούλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 280 mm. Το ύψος της υπομονάδας του καπακιού για την κουκούλα υπολογίζεται βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών και ανέσεων, έτσι ώστε η κουκούλα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα. Ο απορροφητήρας κουζίνας πρέπει να εγκατασταθεί τουλάχιστον 650 mm και όχι περισσότερο από 900 mm από την εστία.

ντουλάπια για κουκούλες

Η ενσωματωμένη κουκούλα της κουζίνας υποδηλώνει την υποχρεωτική παρουσία ενός ντουλαπιού τοίχου. Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν κουρτίνες ανάρτησης χωρίς την άνω μονάδα. Ωστόσο, για μια πιο αισθητική συνολική εμφάνιση, ενότητα της κουζίνας και κάλυψη της σύνδεσης, η μονάδα κουζίνας θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από την κουκούλα.

Κατασκευή του αγωγού για την κουκούλα

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του αγωγού για την κουκούλα μπορεί να φαίνεται διαφορετικός. Μπορεί να είναι απλά μια μονάδα χωρίς ράφια με εγκοπές στο κάτω και πάνω οριζόντιο επίπεδο κάτω από την αυλάκωση. Η αυλάκωση θα είναι μέσα στο ντουλάπι και όταν το ντουλάπι ανοίξει, θα είναι ορατό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε το ράφι, αλλά θα έχει μια τρύπα κάτω από την αυλάκωση.

Υπάρχει μια άλλη έκδοση του εσωτερικού σχεδιασμού του θαλάμου για την εξαγωγή, η οποία θα βοηθήσει στην απόκρυψη της κυματοειδούς. Όταν το βάθος του κατώτερου οριζόντιου επιπέδου είναι τυπικό, για παράδειγμα, 300 mm και το βάθος του άνω οριζόντιου επιπέδου είναι μικρότερο, για παράδειγμα, 120 mm. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πίσω τοίχο με ένα ράφι ανάμεσα στα οριζόντια επίπεδα. Ο πίσω τοίχος θα κρύψει την αυλάκωση πίσω από αυτό και θα δημιουργήσει πρόσθετη ακαμψία και το ράφι θα είναι ένα επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

σχεδιασμό αγωγών για την κουκούλα

Οι προσόψεις της μονάδας κουζίνας για κουκούλα μπορεί επίσης να είναι διαφορετικές. Αυτό μπορεί να είναι μια ενιαία πρόσοψη με οριζόντιο άνοιγμα, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας αναβατήρες αερίου ή άλλους μηχανισμούς ανύψωσης. Είτε μία είτε δύο προσόψεις στο ντουλάπι για κουκούλες με ένα άνοιγμα ταλάντευσης. Αν σχεδιάζετε να ανοίξετε με τη βοήθεια ανελκυστήρων, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά τον εσωτερικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου του βάθους, για την εγκατάσταση αυτού του υλικού.

Το ντουλάπι για την ενσωματωμένη κουκούλα διαφέρει από την ενότητα για να κρεμάσει από το κάτω οριζόντιο επίπεδο. Δεδομένου ότι το ενσωματωμένο τμήμα της καλύπτρας πρέπει να είναι μέσα στο κουτί, το κάτω μέρος του ντουλαπιού ανυψώνεται στο ύψος του ενσωματωμένου τμήματος. Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία από τις επιλογές για τον εσωτερικό σχεδιασμό του κουτιού, με το τοίχωμα να καλύπτει την αυλάκωση ή με ορατή κυματοειδή επιφάνεια με ανοιχτές όψεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο περίβλημα κάτω από την ενσωματωμένη κουκούλα, οι κάτω μεντεσέδες πρέπει να μετατοπιστούν προς τα πάνω, στο ύψος της ενσωματωμένης δομής.

κάλυψη της σύνδεσης αυλάκωσης

Επίσης, το σημείο σύνδεσης της κουκούλας τύπου θόλου με τις αυλακώσεις μπορεί να κλείσει από την πρόσοψη. Αυτό θα βοηθήσει να κρύψετε την κυματοειδή από την κουκούλα και να δώσετε στην κουζίνα μια αρμονική και τελειωμένη εμφάνιση.

Το κουτί για την εξαγωγή της κουζίνας και των ποικιλιών της

Γεια σας, αγαπητοί φίλοι!

Σήμερα θα εξετάσουμε πώς να σχεδιάσουμε ένα παρόμοιο στοιχείο που είναι μέρος της κουζίνας.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε ότι οι κουκούλες έρχονται σε διάφορα σχέδια:

Νησί, ενσωματωμένο, τοίχο.

Όλες είναι διαρθρωτικά διαφορετικές. Επίσης, ορίζονται διαφορετικά, έχουν διαφορετική απόδοση.

Αλλά στην περίπτωση αυτή μας ενδιαφέρει σε δύο από το είδος τους: συνήθεις χτισμένο (το ένα που είναι συνδεδεμένη με το κάτω μέρος του πλαισίου) και τηλεσκοπικές (η οποία είναι τοποθετημένη σε ειδικό τρόπο).

Θα εξετάσουμε την κατασκευή ενοτήτων για αυτήν την τεχνική.

Όλα τα μηχανήματα που εξετάζουμε κατασκευάζονται σύμφωνα με ορισμένα πρότυπα. (για τοποθέτηση σε δομοστοιχεία, το πλάτος των οποίων, για παράδειγμα, 500 ή 600 χιλιοστά).

Το ελάχιστο βάθος της μονάδας για την κουκούλα πρέπει να είναι 280mm.

Έτσι, κάτω από τη συνηθισμένη (τιμολογιακή) κουκούλα, προβάλλεται μια απλή μονάδα, ίση με το πλάτος της

Το ύψος του καθορίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο ιδιοκτήτης αυτής της κουζίνας να είναι άνετα στη χρήση του απορροφητήρα.

Συνήθως, αυτή η τεχνική βρίσκεται όχι μικρότερη από 650 και όχι μεγαλύτερη από 850 mm (συν ή μείον 50 mm) από την επιφάνεια της πλάκας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η αφαίρεση της κυματοειδούς μορφής από την μονάδα στην είσοδο, ο ανώτερος ορίζοντας της μπορεί να είναι μικρότερος σε βάθος από τον κάτω.

Για παράδειγμα, αν ο πυθμένας έχει βάθος 300mm, τότε ο κορυφαίος - 120mm.

Αυτό γίνεται για τρεις λόγους:

 1. Διαφορές στο βάθος των οριζόντων (180mm), είναι αρκετές για την ελεύθερη τοποθέτηση της αυλάκωσης, η οποία εισέρχεται στο "dushnik" στον τοίχο.
 2. Εξοικονόμηση κάποιου υλικού
 3. Είναι δυνατό να τοποθετήσετε έναν πίσω τοίχο με ένα ράφι (και αυτό θα κρύψει όλα τα "εσωτερικά", και θα δημιουργήσει πρόσθετη ακαμψία).

Στο τελευταίο σημείο θα σταθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Το γεγονός είναι ότι στη συνήθη περίπτωση (ναι, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι το πίσω τοίχωμα είναι συνήθως απούσα), όταν ανοίγετε την πόρτα, εμείς δεν πάμε πολύ αισθητική εμφάνιση.

Μέσα - κενό, στον κατώτερο ορίζοντα - μια τρύπα από την οποία βγαίνει η αυλάκωση... Δεν φαίνεται πολύ.

Αλλά εάν κάνετε μια πίσω τοίχο (από την ίδια πλαστικοποιημένο μοριοσανίδες) μεταξύ των επιπέδων και της υφαλοκρηπίδας - και η θέα από το παράθυρο θα είναι πιο καλαίσθητο, και στο ράφι μπορεί να είναι κάτι μεγάλο για να θέσει.

Έτσι, ας γράψουμε τις διαστάσεις:

 • Ύψος - 500mm
 • Πλάτος - 600mm
 • Βάθος - 300mm
 • Κάτω ορίζοντας - 568 ανά 300 - 1 τεμ.
 • Ο ανώτερος ορίζοντας είναι 568 με 120 - 1 τεμ.
 • Bok - 500 για 300 - 2 τεμάχια
 • Ο πίσω τοίχος είναι 468 x 568 - 1pc (εδώ μπορείτε να μειώσετε το ύψος και το πλάτος κατά 1mm για εύκολη εγκατάσταση).
 • Ράφι - 568 ανά 100 - 1 τεμ.

Λοιπόν, οι προσόψεις μπορεί να είναι διαφορετικές - δύο ταλάντευση, ή μία που ανοίγει από την κορυφή προς τα κάτω (στους ανελκυστήρες).

Όπως φαίνεται, ο ανώτερος ορίζοντας, με βάθος 120 mm, όχι μόνο παρέχει μια θέση κάτω από την αυλάκωση (πίσω), αλλά και την ύπαρξη ενός ράφι 100 mm:

120-16-100 = 4 (mm) - ένα κενό από το ράφι προς την πλευρά εμπρόσθια όψη, όπου 120 χιλιοστά - βάθος του άνω 16 χιλιοστά ορίζοντα - το πάχος του οπίσθιου τοιχώματος, 100 mm - βάθος του ραφιού.

Για να στερεώσει την κουκούλα, έχει ειδικές οπές στις γωνίες (με σπείρωμα), στις οποίες είναι απαραίτητο να βιδώσετε ειδικούς κοχλίες (οι οποίοι, κατά κανόνα, περιλαμβάνονται).

Αλλά το «ενοχλεί» με τις ενδείξεις του κατώτερου ορίζοντα στο πλαίσιο του παρόντος προσαρτήματος, είναι πιο εύκολο να το κάνουμε μια σειρά από οπές για την 30x4 βίδες, και «ζουν σε» όλοι μαζί.

Η τηλεσκοπική κουκούλα είναι προσαρτημένη στο κουτί με τον ίδιο τρόπο, εκτός από το ότι ο κάτω ορίζοντας είναι σταθερός "κατά την εγκατάσταση"

Το γεγονός είναι ότι το ενσωματωμένο τμήμα του πρέπει να βρίσκεται μέσα στο δομοστοιχείο.

Βρίσκεται επίσης στον κατώτερο ορίζοντα του, ο οποίος, με τη σειρά του, αποδεικνύεται ανυψωμένος (στο ύψος του ενσωματωμένου μέρους).

Και η ίδια η εγκατάσταση αυτής της τεχνικής είναι πολύ απλή.

Πρώτον, η συναρμολογημένη μονάδα είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα.

Στη συνέχεια, "στη θέση" ορίζεται ο κατώτερος ορίζοντας (με μια προκατασκευασμένη τρύπα για την αυλάκωση), και καθορίζει την πραγματική του θέση.

Στη συνέχεια, σε αυτό το επίπεδο δημιουργούνται οπές στις πλευρές του κιβωτίου και είναι σταθερές.

Όλοι οι υπολογισμοί, σε αυτή την περίπτωση, είναι παρόμοιοι με αυτούς που εξετάσαμε στην αρχή, εκτός από τις διαστάσεις του οπίσθιου τοίχου.

Θα εξαρτηθεί άμεσα από τις διαστάσεις του ενσωματωμένου εξοπλισμού.

Εάν σχεδιάζεται η πρόσοψη για το δομοστοιχείο ανελκυστήρων (ανελκυστήρες), τότε είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο εσωτερικός χώρος για την εγκατάσταση αυτού του υλικού (ειδικά για ανελκυστήρες αερίου).

Και όμως, σημειώστε προσεκτικά τις προσόψεις κάτω από τους βρόχους (σε περίπτωση που αιωρούνται).

Η τελευταία φωτογραφία δείχνει ότι ο κάτω βρόχος μετακινείται πάντοτε προς τα πάνω, γεγονός που οφείλεται στο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού.

Πώς να φτιάξετε την κουκούλα στο ντουλάπι σας με τα χέρια σας

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των ηλεκτρικών συσκευών κουζίνας αυξάνεται. Μερικοί άνθρωποι εξοικονομούν χρόνο, λαμβάνοντας ένα μέρος των καθηκόντων μας, άλλοι κάνουν τη ζωή πιο άνετη - καθαρό αέρα, αφαιρέστε ατμού, οσμή, αιθάλη και το λίπος. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν κουκούλες κουζίνας.

Προκειμένου ο εξολκέας να ασκεί τις λειτουργίες του με αξιοπρέπεια, πρέπει να εγκατασταθεί σωστά

Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για όσους έχουν κουραστεί να εκπέμπουν συνεχώς το δωμάτιο, να πλένουν τις προσόψεις της κουζίνας, τους τοίχους από το λίπος που τους χωρίζει. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα. Για να σας βοηθήσει θα είναι πολυάριθμα καταστήματα οικιακών συσκευών, όπου χωρίς προβλήματα μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ταιριάζει στο μέγεθος, την ισχύ και την τιμή.

Αυτά δεν είναι όλα τα κριτήρια στα οποία πρέπει να βασιστείτε, κάνοντας την επιλογή σας. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα χαρακτηριστικά χρήσης, οι τύποι, η μορφή τους, η πρακτικότητα και η παραγωγικότητα, καθώς και ο εξωτερικός σχεδιασμός.

Πολλές συσκευές έχουν κομψή σχεδίαση ή είναι κρυμμένες σε κρεμαστά έπιπλα

Είδη κουκούλες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους

Μια ποικιλία συσκευών κουζίνας που φιλτράρουν αέρα

Πριν από την αγορά εξοπλισμού, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο στον οποίο θα βρίσκεται η κουζίνα, αφού το καπό είναι εγκατεστημένο πάνω από αυτό. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου εξαρτώνται από τον τόπο εγκατάστασης της πλάκας. Με τον τύπο της θέσης της κουζίνας, οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

 1. Flat. Έχει ένα μικρό μέγεθος, δεν απαιτεί την εγκατάσταση αγωγών. Περιλαμβάνει φίλτρα μέσω των οποίων περνάει ο μολυσμένος αέρας. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου εξαρτάται άμεσα από την ένταση χρήσης της κουζίνας και της κουκούλας.

Flat εξάτμιση - φθηνή επιλογή με ενσωματωμένα φίλτρα, καταλαμβάνοντας λίγο χώρο

Το τζάκι ή το τζάκι έχει καλή αεροδυναμική, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, αλλά κοστίζει περισσότερο

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η καλύτερη λύση για μικρά δωμάτια

Ποιος τύπος κουκούλας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε η δύναμη μιας επίπεδης κουκούλας θα είναι αρκετή. Τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι καλά στο τυπικό Χρουστσόφ. Ο χώρος αποθηκεύεται, καθώς ο αγωγός αέρα και το ίδιο το πλαίσιο είναι τοποθετημένα τακτικά στην καμπίνα. Στην κουζίνα, όπου το επιτρέπει ο χώρος, υπάρχει ένα ανεξάρτητο νησί, θα ταιριάζει ιδανικά με τζάκι ή θόλο.

Το σχέδιο εργασίας των κουκούλες κουζίνας

Ενσωματωμένες διαστάσεις κουκούλας

Το σχέδιο της κουκούλας με ένα συρόμενο μπλοκ με λεπτομερείς διαστάσεις

Για να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, κάντε μετρήσεις της πλάκας, του υφιστάμενου ντουλαπιού, στον οποίο θα κατασκευαστεί ο εξοπλισμός. Εάν δεν δίνετε προσοχή σε αυτό, μπορεί να αποδειχθεί ότι το μέγεθος της συσκευής θα ξεπεράσει τις διαστάσεις του θαλάμου.

Παράμετροι για την τοποθέτηση κουκούλας σε ύψος

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εκτελέσει επιπλέον χειρισμούς - να αλλάξει τους τοίχους των γειτονικών ντουλαπιών ή να δημιουργήσει ένα νέο κουτί, κάτω από τις διαστάσεις της κουκούλας. Επιλέγοντας σωστά ένα μοντέλο για την κουζίνα, που βρίσκεται προς τα μέσα, μπορείτε να ελέγξετε την εγκατάσταση μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Η πιο κοινή επιλογή είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα σε ένα ντουλάπι των 60 cm

Το περίβλημα των περισσότερων ενσωματωμένων απορροφητών έχει ορθογώνιο σχήμα, το οποίο διευκολύνει πολύ την εγκατάσταση. Το πλάτος των συσκευών είναι διαφορετικό. Υπάρχουν συμπαγείς επιλογές, από 45 έως 50 cm, που τοποθετούνται σε τυπικά ακουστικά κουζίνας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα μέρη της συσκευής να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τη θερμότητα της πλάκας. Δεν είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ψηλά πάνω από την εστία, η παραγωγικότητα θα μειωθεί σημαντικά. Ο ατμός με τη μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού δεν τραβά εύκολα από τη συσκευή, δεν θα υπάρξει η επιθυμητή απόδοση.

Στις οδηγίες στη συσκευή θα βρείτε πάντα τα συνιστώμενα εκατοστά, οι μέσες τιμές για όλες τις συσκευές είναι:

 • για μια ηλεκτρική πλάκα - από 65 cm έως 70 cm θα είναι βέλτιστη?
 • για το αέριο - από 70 cm έως 80 cm, επειδή υπάρχει μια ανοικτή φωτιά.

Απόσταση από την κουζίνα και την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα

Το μέγεθος της πλάκας έχει επίσης σημασία. Το πλάτος του εξοπλισμού, ιδανικά, πρέπει να συμπίπτει ή να είναι 1-2 cm ευρύτερο από την εστία. Αυτό θα διασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση της εγκατάστασης και αν είναι μικρότερη από την πλάκα, τότε κάποια ποσότητα αέρα δεν θα συλληφθεί και αυτό θα μειώσει την παραγωγικότητα.

Συνιστώμενη απόσταση από την κουζίνα για τις κουκούλες διαφόρων τύπων

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό. Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Σωστή εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας

Εξετάστε την επιλογή, όταν αποφασίζετε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα νέο πλαίσιο, απλά πρέπει να μετατρέψετε την υπάρχουσα αρθρωτή θήκη. Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός εξαερισμού, για να προετοιμάσετε το απαραίτητο εργαλείο για να έχετε πάντα τα πάντα.

Τύποι υλικών από τα οποία σχηματίζεται συχνότερα ο αγωγός αέρα.

 1. Πλαστικά. Ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα, διαφορετικό σε μέγεθος και διάμετρο. Το ορθογώνιο κανάλι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Αυτός ο τύπος αγωγού έχει λείους τοίχους, έτσι ώστε η διαπερατότητα της ροής αέρα να είναι υψηλότερη, κατόπιν τα σωματίδια βρωμιάς καθίστανται λιγότερο σε μια ομαλή επιφάνεια. Το μειονέκτημα είναι ότι επιπλέον γάντια θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση. Τοποθετήστε την άρθρωση ώστε να καλύπτεται με στεγανωτικό.

Πλαστικός αγωγός για σύνδεση με την κουκούλα

Κυματοειδής αγωγός για εξαγωγή, κρυμμένος πίσω από τον πίνακα

Το ένα και το άλλο είδος έχει μια σειρά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τι να επιλέξετε, να αποφασίσετε, με βάση τις παραμέτρους της τεχνολογίας, την ικανότητα του ντουλαπιού, τις προτιμήσεις σας.

Ο σχεδιασμός επίπεδων ορθογώνιων σωλήνων μπορεί να κρύβεται στην οροφή τεντώματος, σχεδόν χωρίς να αφαιρείται το ύψος του δωματίου

Το παρακάτω εργαλείο είναι χρήσιμο για την εκτέλεση των εργασιών. Για σήμανση και μετρήσεις, χρειάζεστε μια ταινία, ένα τετράγωνο, ένα μολύβι. Για πριόνισμα τρύπες - ηλεκτρικό παζλ, πριόνια σε ξύλο. Ένα άλλο χρήσιμο κατσαβίδι, μπουλόνια, βίδες. Για να κόψετε τις αρθρώσεις, πάρτε το σφραγιστικό. Για να ενισχυθεί η στεγανότητα χρήση σφιγκτήρες, πρέπει να προετοιμαστούν.

Εργαλεία για την εγκατάσταση και σύνδεση της κουκούλας

Εργασία με το κάτω ράφι του γραφείου

Προετοιμασία ενός ντουλάπι κουζίνας για την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό στο περίβλημα, μπορείτε να κάνετε μερικούς τρόπους.

 • Παραγγείλετε ένα ντουλάπι κουζίνας, που δεν έχει κατώτατο σημείο. Για την απόσυρση του αγωγού θα είναι απαραίτητο να γίνουν αντίστοιχες τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην κορυφή.
 • Κάνετε ένα ντουλάπι για να εξάγετε τα χέρια σας, στηριζόμενοι στις διαστάσεις.
 • Επανατοποθετήστε ένα υπάρχον αντικείμενο επίπλων, αφαιρέστε πρώτα το κάτω μέρος ή κόψτε μια τρύπα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες διαστάσεις.

Αποσυναρμολογήστε το περίβλημα δεν απαιτείται. Πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο, να αποσυνδέσετε τις πόρτες. Θα είναι πιο βολικό να εκτελέσετε τις ενέργειές του στο πάτωμα. "Αποκόψτε" τον οπίσθιο τοίχο, ξεβιδώστε τις πλευρικές βάσεις και, στη συνέχεια, το κάτω ράφι παραμένει εύκολα.

Όταν κόβετε τη θέση για την κουκούλα, πρέπει να το κάνετε ώστε το σώμα της συσκευής να πλησιάσει σφιχτά στο μπροστινό τοίχωμα και όχι το αντίστροφο. Τοποθετήστε το σημείο όπου θα κόψετε, σημειώστε με ένα δείκτη, τρυπήστε τρύπες στις γωνίες της ράχης και στη συνέχεια κόψτε.

Μετασχηματισμός του μεσαίου τμήματος του υπουργικού συμβουλίου

Στα ράφια του ντουλαπιού πρέπει να κόψετε τις τρύπες για τη διέλευση του αεραγωγού

Τις περισσότερες φορές η κουκούλα είναι προσαρτημένη στο μεσαίο ράφι. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να κάνει μια διακοπή για τον αγωγό αέρα. Σημειώνουμε τη θέση του πριονίσματος με ένα μολύβι, εάν είναι στρογγυλό, τρυπώντας μια τρύπα διαμέτρου 10 mm, για να μπείτε στο πριόνι και να κόψετε το σήμα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τα σημεία σύνδεσης της συσκευής στο μεσαίο τμήμα. Ράφι προσκολλήστε στο σώμα της συσκευής, ένα αιχμηρό αντικείμενο για να κάνετε μια εγκοπή στη θέση της μελλοντικής θέσης των βιδών.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στον τοίχο

Για να στερεώσετε το ράφι στα πλευρικά τοιχώματα, χρησιμοποιήστε πλαστικές γωνίες. Κατ 'αρχάς, θέτουμε τις τέσσερις γωνίες στο ράφι, ρυθμίζουμε τη θέση του, βάζοντας το κιβώτιο στο πάτωμα.

Η έξοδος του καλωδίου τροφοδοσίας πάνω από την κουκούλα, καθώς και η διάταξη της οπής για το κυματοειδές σωλήνα

Κατασκευάζουμε την κουκούλα στο περίβλημα και τοποθετούμε τον αγωγό αέρα

Επιλογή οροφής

Το προτελευταίο στάδιο της εργασίας είναι η ένωση όλων των τμημάτων. Το ερμάριο με το μεσαίο τμήμα και η κουκούλα που είναι προσαρτημένη σε αυτό είναι κρεμασμένα στη θέση του. Μην ξεχνάτε ότι το συρόμενο τμήμα του εξοπλισμού πρέπει να κινείται ελεύθερα προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Σε αυτό το μέρος υπάρχει ένα φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος. Αρχίζει να λειτουργεί όταν το κινούμενο τμήμα βρίσκεται πάνω από την πλάκα.

Εγκαταστήστε τον αγωγό στην κορυφή του θαλάμου

Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση του αεραγωγού. Εισάγεται μέσω της κορυφής του θαλάμου, σε μια τρύπα που κόβεται εκ των προτέρων, συνδεδεμένη με τη συσκευή. Οι αρθρώσεις πρέπει να είναι λερωμένες με κόλλα, στερεωμένες με σφιγκτήρες. Είναι ακόμα σημαντικό να διατηρηθεί η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης εξαρτημάτων, για τον καθαρισμό του συστήματος από τη βρωμιά.

Στη συνέχεια, συνδέστε τον αγωγό στον εξαερισμό. Χρησιμοποιούνται ειδικές γρίλιες για τη στερέωση. Μια κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή, μια υποδοχή με γείωση πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Σύνδεση του αεραγωγού στον αγωγό εξαερισμού

Το έργο είναι πολύ απλό, λαμβάνοντας υπόψη τις στιγμές που περιγράφονται παραπάνω. Ενσωματωμένοι κουκούλες - μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο, κρατήστε ένα όμορφο εσωτερικό.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στο ντουλάπι πάνω από την εστία

Γραφείο για σχεδίαση - πώς να συναρμολογήσετε το απλούστερο σχέδιο με τα χέρια σας

Εάν χρειάζεστε ένα ντουλάπι για κουκούλες, μπορείτε να το παραγγείλετε σε έτοιμη μορφή και να ξοδέψετε χρήματα, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα. Η διαδικασία κατασκευής ενός σχεδίου είναι αρκετά απλή και σχεδόν ο καθένας μπορεί να το χειριστεί, θα το δείτε μόνοι σας αφού διαβάσετε αυτό το σύντομο άρθρο, όλα περιγράφονται λεπτομερώς από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η μοντέρνα ντουλάπα για κουκούλα πρέπει να είναι όχι μόνο ελκυστική, αλλά και λειτουργική

Ροή εργασίας

Για να καταστεί ευκολότερη η κατανόηση του θέματος, χωρίζεται σε μικρά τμήματα, τα οποία μπορούν εύκολα να μελετηθούν. Παρακάτω υπάρχουν πρακτικές συστάσεις για την απλούστερη και ποιοτικότερη εργασία, απλά πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές και να κάνετε τα πάντα τακτοποιημένα.

Θα αναλύσουμε την έκδοση με τηλεσκοπική κουκούλα, καθώς αυτός ο τύπος κατασκευής χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση σε ντουλάπια κουζίνας. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό, καθώς το υπόλοιπο έργο θα εξαρτηθεί από τις παραμέτρους της κουκούλας και τις διαστάσεις της.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν τέτοιες παραμέτρους:

 • Πλάτος 50-60 cm, επιλέγεται για το μέγεθος της πλάκας.
 • Βάθος περίπου 30 cm, αλλά μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές.

Πρώτα απ 'όλα, πάρτε μια κουκούλα για να κάνετε τα πάντα ακριβώς για το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί.

Υλικά για εργασία

Πρώτον, θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος του ντουλαπιού. Εδώ είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε από τις διαστάσεις της κουκούλας και τα χαρακτηριστικά του δωματίου και των επίπλων, διότι όλα τα στοιχεία πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Για να υπολογίσετε όλα τα απαραίτητα, υπολογίστε τις παραμέτρους του προϊόντος, στην περίπτωσή μας το πλάτος είναι 60 cm, ύψος 50 cm και βάθος 30 cm. Πρόκειται για μια τυποποιημένη έκδοση, η οποία χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Με βάση αυτές τις παραμέτρους, κάνουμε τις λεπτομέρειες για το ντουλάπι:

 • Ο ανώτερος ορίζοντας είναι 57-12 cm, χρειάζεται 1 τεμάχιο.
 • Ο χαμηλότερος ορίζοντας είναι 57x30 cm, χρειάζεται επίσης 1 στοιχείο.
 • Ο πλευρικός τοίχος είναι 50x30 εκ., Χρειάζεστε 2 κομμάτια.
 • Ράφι 57x10 εκατοστά, μπορείτε να βάλετε 1 ή 2 κομμάτια, όχι μόνο χρησιμεύουν για την αποθήκευση μερικά μικρά πράγματα, αλλά και να δώσει την ακαμψία κουτί?
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τον πίσω τοίχο, οι διαστάσεις του θα είναι 57x47 εκ.

Δεν είναι απαραίτητο να κόψετε μόνοι σας το μέρος, για να επιτύχετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα με ένα εργαλείο χειρός να είναι δύσκολο. Είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να αγοράσετε ήδη κομμένα στοιχεία, δεν θα κοστίζουν πολύ πιο ακριβά, αλλά θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και θα σας δώσουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Οι εταιρείες που πωλούν μοριοσανίδες, παρέχουν υπηρεσίες για την κοπή τους στο επιθυμητό μέγεθος

Όσο για τις πόρτες, επιλέγονται κάτω από την πρόσοψη της κουζίνας. Μπορούν να υπάρχουν δύο επιλογές: η συνήθης έκδοση swing ή lifting. Στην πρώτη περίπτωση, αγοράζονται δύο βρόχους επίπλων, στη δεύτερη - ειδικές εκδόσεις με αμορτισέρ, οι οποίες είναι πολύ ακριβότερες.

Οι βρόχοι επίπλων αγοράζονται για πόρτες ταλάντευσης

Όσον αφορά τους συνδετήρες, χρειάζεστε βίδες-επιβεβαιώσεις για τη σύσφιξη των στοιχείων και των βιδών για τη στερέωση των βρόχων κουκούλας και επίπλων, το μήκος τους θα πρέπει να είναι μικρότερο από το πάχος του μοριοσανίδας που χρησιμοποιείται.

Επιβεβαιώνει σφίξτε τα στοιχεία με μεγάλη αξιοπιστία

Εργαλείο

Για να εργαστείτε, χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο σύνολο εργαλείων:

 • Κατσαβίδι. Με τη βοήθειά του τρυπιούνται τρύπες και οι σύνδεσμοι σφίγγονται. Σε μια πλήρη σειρά είναι απαραίτητο να έχετε όλα τα απαραίτητα ακροφύσια: από το συνηθισμένο σταυροειδές σχήμα κάτω από τους αυτοκόπτες μέχρι το βέστρος κάτω από τις βίδες-επιβεβαιώνει.

Ειδικό ακροφύσιο για συστροφή συνδετήρων επίπλων

 • Ρουλέτα και μολύβι απαραίτητη για τη σήμανση των επιφανειών. Επιπλέον, το τετράγωνο κατασκευής δεν θα βλάψει, θα βοηθήσει να φέρει με ακρίβεια σημάδια στις πλευρές των πιάτων?
 • Ειδικό τρυπάνι για Επιβεβαίωση. Δεν δημιουργεί μόνο μια τρύπα, αλλά επιλέγει επίσης ένα στρώμα έτσι ώστε ο συνδετήρας να μην προεξέχει πάνω από την επιφάνεια. Συνήθως το κιτ περιλαμβάνει ένα στήριγμα, ένα ανταλλακτικό τρυπάνι 4,5 mm και ένα εξάγωνο.

Ένα ειδικό τρυπάνι σε ένα πέρασμα κάνει τόσο μια τρύπα και μια τρύπα για επιβεβαίωση

 • Για την επιλογή της κοιλότητας κάτω από τα έπιπλα βρόχους ένα ειδικό κόπτη. Είναι τοποθετημένο σε ένα κατσαβίδι, και κάνετε γρήγορα μια εγκοπή του ιδανικού μεγέθους και βάθους, το οποίο είναι πολύ βολικό.

Τα μύλοι για τους βρόχους επίπλων μπορούν να έχουν διαφορετικές διαμέτρους

Συναρμολόγηση της δομής

Οι οδηγίες για την εργασία έχουν ως εξής:

Το κουτί για την εξαγωγή της κουζίνας και των ποικιλιών της

Γεια σας, αγαπητοί φίλοι!

Σήμερα θα εξετάσουμε πώς να σχεδιάσουμε ένα παρόμοιο στοιχείο που είναι μέρος της κουζίνας.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε ότι οι κουκούλες έρχονται σε διάφορα σχέδια:

Νησί, ενσωματωμένο, τοίχο.

Όλες είναι διαρθρωτικά διαφορετικές. Επίσης, ορίζονται διαφορετικά, έχουν διαφορετική απόδοση.

Αλλά στην περίπτωση αυτή μας ενδιαφέρει σε δύο από το είδος τους: συνήθεις χτισμένο (το ένα που είναι συνδεδεμένη με το κάτω μέρος του πλαισίου) και τηλεσκοπικές (η οποία είναι τοποθετημένη σε ειδικό τρόπο).

Θα εξετάσουμε την κατασκευή ενοτήτων για αυτήν την τεχνική.

Όλα τα μηχανήματα που εξετάζουμε κατασκευάζονται σύμφωνα με ορισμένα πρότυπα. (για τοποθέτηση σε δομοστοιχεία, το πλάτος των οποίων, για παράδειγμα, 500 ή 600 χιλιοστά).

Το ελάχιστο βάθος της μονάδας για την κουκούλα πρέπει να είναι 280mm.

Έτσι, κάτω από τη συνηθισμένη (τιμολογιακή) κουκούλα, προβάλλεται μια απλή μονάδα, ίση με το πλάτος της

Το ύψος του καθορίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο ιδιοκτήτης αυτής της κουζίνας να είναι άνετα στη χρήση του απορροφητήρα.

Συνήθως, αυτή η τεχνική βρίσκεται όχι μικρότερη από 650 και όχι μεγαλύτερη από 850 mm (συν ή μείον 50 mm) από την επιφάνεια της πλάκας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η αφαίρεση της κυματοειδούς μορφής από την μονάδα στην είσοδο, ο ανώτερος ορίζοντας της μπορεί να είναι μικρότερος σε βάθος από τον κάτω.

Για παράδειγμα, αν ο πυθμένας έχει βάθος 300mm, τότε ο κορυφαίος - 120mm.

Αυτό γίνεται για τρεις λόγους:

 1. Διαφορές στο βάθος των οριζόντων (180mm), είναι αρκετές για την ελεύθερη τοποθέτηση της αυλάκωσης, η οποία εισέρχεται στο "dushnik" στον τοίχο.
 2. Εξοικονόμηση κάποιου υλικού
 3. Είναι δυνατό να τοποθετήσετε έναν πίσω τοίχο με ένα ράφι (και αυτό θα κρύψει όλα τα "εσωτερικά", και θα δημιουργήσει πρόσθετη ακαμψία).

Στο τελευταίο σημείο θα σταθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Το γεγονός είναι ότι στη συνήθη περίπτωση (ναι, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι το πίσω τοίχωμα είναι συνήθως απούσα), όταν ανοίγετε την πόρτα, εμείς δεν πάμε πολύ αισθητική εμφάνιση.

Μέσα - κενό, στον κατώτερο ορίζοντα - μια τρύπα από την οποία βγαίνει η αυλάκωση... Δεν φαίνεται πολύ.

Αλλά εάν κάνετε μια πίσω τοίχο (από την ίδια πλαστικοποιημένο μοριοσανίδες) μεταξύ των επιπέδων και της υφαλοκρηπίδας - και η θέα από το παράθυρο θα είναι πιο καλαίσθητο, και στο ράφι μπορεί να είναι κάτι μεγάλο για να θέσει.

Έτσι, ας γράψουμε τις διαστάσεις:

 • Ύψος - 500mm
 • Πλάτος - 600mm
 • Βάθος - 300mm
 • Κάτω ορίζοντας - 568 ανά 300 - 1 τεμ.
 • Ο ανώτερος ορίζοντας είναι 568 με 120 - 1 τεμ.
 • Bok - 500 για 300 - 2 τεμάχια
 • Ο πίσω τοίχος είναι 468 x 568 - 1pc (εδώ μπορείτε να μειώσετε το ύψος και το πλάτος κατά 1mm για εύκολη εγκατάσταση).
 • Ράφι - 568 ανά 100 - 1 τεμ.

Λοιπόν, οι προσόψεις μπορεί να είναι διαφορετικές - δύο ταλάντευση, ή μία που ανοίγει από την κορυφή προς τα κάτω (στους ανελκυστήρες).

Όπως φαίνεται, ο ανώτερος ορίζοντας, με βάθος 120 mm, όχι μόνο παρέχει μια θέση κάτω από την αυλάκωση (πίσω), αλλά και την ύπαρξη ενός ράφι 100 mm:

120-16-100 = 4 (mm) - ένα κενό από το ράφι προς την πλευρά εμπρόσθια όψη, όπου 120 χιλιοστά - βάθος του άνω 16 χιλιοστά ορίζοντα - το πάχος του οπίσθιου τοιχώματος, 100 mm - βάθος του ραφιού.

Για να στερεώσει την κουκούλα, έχει ειδικές οπές στις γωνίες (με σπείρωμα), στις οποίες είναι απαραίτητο να βιδώσετε ειδικούς κοχλίες (οι οποίοι, κατά κανόνα, περιλαμβάνονται).

Αλλά το «ενοχλεί» με τις ενδείξεις του κατώτερου ορίζοντα στο πλαίσιο του παρόντος προσαρτήματος, είναι πιο εύκολο να το κάνουμε μια σειρά από οπές για την 30x4 βίδες, και «ζουν σε» όλοι μαζί.

Η τηλεσκοπική κουκούλα είναι προσαρτημένη στο κουτί με τον ίδιο τρόπο, εκτός από το ότι ο κάτω ορίζοντας είναι σταθερός "κατά την εγκατάσταση"

Το γεγονός είναι ότι το ενσωματωμένο τμήμα του πρέπει να βρίσκεται μέσα στο δομοστοιχείο.

Βρίσκεται επίσης στον κατώτερο ορίζοντα του, ο οποίος, με τη σειρά του, αποδεικνύεται ανυψωμένος (στο ύψος του ενσωματωμένου μέρους).

Και η ίδια η εγκατάσταση αυτής της τεχνικής είναι πολύ απλή.

Πρώτον, η συναρμολογημένη μονάδα είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα.

Στη συνέχεια, "στη θέση" ορίζεται ο κατώτερος ορίζοντας (με μια προκατασκευασμένη τρύπα για την αυλάκωση), και καθορίζει την πραγματική του θέση.

Στη συνέχεια, σε αυτό το επίπεδο δημιουργούνται οπές στις πλευρές του κιβωτίου και είναι σταθερές.

Όλοι οι υπολογισμοί, σε αυτή την περίπτωση, είναι παρόμοιοι με αυτούς που εξετάσαμε στην αρχή, εκτός από τις διαστάσεις του οπίσθιου τοίχου.

Θα εξαρτηθεί άμεσα από τις διαστάσεις του ενσωματωμένου εξοπλισμού.

Εάν σχεδιάζεται η πρόσοψη για το δομοστοιχείο ανελκυστήρων (ανελκυστήρες), τότε είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο εσωτερικός χώρος για την εγκατάσταση αυτού του υλικού (ειδικά για ανελκυστήρες αερίου).

Και όμως, σημειώστε προσεκτικά τις προσόψεις κάτω από τους βρόχους (σε περίπτωση που αιωρούνται).

Η τελευταία φωτογραφία δείχνει ότι ο κάτω βρόχος μετακινείται πάντοτε προς τα πάνω, γεγονός που οφείλεται στο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού.

Έξτρα ενσωματωμένο ντουλάπι με τα χέρια του

Το σύστημα κουζίνας εξάτμισης εξυπηρετεί ως ανεμιστήρα, παγίδα λίπους, υπερβολικό καθαριστικό ατμού, μυρωδιά τροφίμων. Το επαγγελματικό σύστημα δεν μπορεί να παραδοθεί στο σπίτι λόγω έλλειψης χωρικών πόρων. Οι καταναλωτές αγοράζουν κουκούλες οικιακής χρήσης για να τα εγκαταστήσουν πάνω από τη σόμπα.

Εάν το φυσικό αέριο, ηλεκτρική κουζίνα βρίσκεται μεταξύ των ντουλαπιών κουζίνας τοίχο, στη συνέχεια, για να εξοικονομήσετε χώρο, για να συμπληρώσει το σχέδιο έχει σχεδιαστεί ενσωματωμένο κουκούλα. Οι κουκούλες κουζίνας που είναι ενσωματωμένες στο ντουλάπι τραβούν επιπλέον ατμό, αν το μέγεθος τους έχει επιλεγεί σωστά, η εγκατάσταση γίνεται σωστά. Ας συζητήσουμε παρακάτω τα συστήματα αυτής της κατηγορίας.

Κύρια πλεονεκτήματα της κατασκευής

Οι κουζίνες διαμερισμάτων είναι μικρού μεγέθους, ο χώρος για ελεύθερη κυκλοφορία δεν αρκεί. Το πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας το σύστημα μέσα σε ένα από τα ντουλάπια κουζίνας με αρθρωτά στοιχεία. Μέσα από αυτό περνάει τον αγωγό αέρα, ρέει ομαλά μέσα στην οπή στον τοίχο, ενώ αποθηκεύει πράγματα μέσα στο θάλαμο με τον σωλήνα να είναι πραγματικός.

Οι κουκούλες στο ντουλάπι για τη ζωή στο σπίτι έχουν αυτά τα πλεονεκτήματα:

 • αισθητική έκκληση, προσθήκη του σχεδιασμού του χώρου της κουζίνας?
 • εξοικονομώντας τον χωροταξικό πόρο της κουζίνας.
 • όλοι οι σωλήνες της κατασκευής είναι εντελώς κρυμμένοι.
 • στερέωση αξιόπιστο, πρακτικό, βολικό?
 • τα φίλτρα βρίσκονται έξω, πίσω από το πλέγμα συλλογής λίπους, γεγονός που καθιστά εύκολη την αλλαγή τους.
 • εγγύηση της ποιότητας του συστήματος ·
 • την απλότητα της φροντίδας του μηχανισμού.
 • πλήρη ασφάλεια του παρουσιαζόμενου τύπου μηχανισμού ·
 • δυνατότητα τοποθέτησης πάνω από τις σόμπες αερίου, τις επιφάνειες μαγειρέματος.

Κατά την εγκατάσταση, εξετάζεται το είδος μιας πλάκας, μετά από όλα τα αέρια είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη συσκευή επάνω, πάνω από το ηλεκτρικό κάτω. Η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος είναι 60-80 εκατοστά.

Βασικές συμβουλές σχετικά με την επιλογή

Η κουκούλα που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι κοστίζει διπλάσια από το συνηθισμένο σχέδιο κουζίνας. Αυτό εξαρτάται από τη δομή, την ποιότητα, την προσαρμοστικότητα για την εγκατάσταση.

Για να γίνει χρήσιμο το σύστημα στην κουζίνα, η επιλογή του γίνεται σύμφωνα με την αρχή αυτή:

 • να πραγματοποιούν ακριβείς μετρήσεις του άνω περιβλήματος, εστία μαγειρέματος.
 • βρείτε στο κατάστημα ένα κατάλληλο σύστημα για τις παραμέτρους, αγοράστε το.
 • εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια επιλογή σχετικά με το μέγεθος, θα πρέπει να παραγγείλετε ένα ντουλάπι για το σύστημα εξάτμισης, να το τοποθετήσετε, να εγκαταστήσετε τη δομή.
 • τα στοιχεία του συστήματος, πριν από την τοποθέτηση μέσα στο ντουλάπι, κάνουν ένα σύνολο?
 • υπάρχουν διαστάσεις των δομών εξάτμισης 45-90 εκατοστά.
 • Εάν ο καταναλωτής χρειάζεται χωρίς θόρυβο λειτουργία, ο κυματοειδής σωλήνας δεν θα κάνει.

Όταν αγοράζεται ο αυλακωτός σωλήνας, για να μειωθεί ο θόρυβος του συστήματος, αυτό το στοιχείο κατασκευής είναι πλήρως ισοπεδωμένο. Αυτό γίνεται με τέντωμα. Η ευκολία μιας τέτοιας προσαρμογής είναι η ευελιξία, η σταθερότητά της. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν πρόσθετες οικονομίες για την εγκατάσταση, επειδή Μην αγοράζετε πρόσθετες συσκευές-γόνατα.

Το ντουλάπι κάτω από την κουκούλα είναι πάντα στερεωμένο με ισχυρές βίδες αυτοεπιπεδότητας. Επιπλέον, η δομή είναι βιδωμένη στο παρακείμενο τοίχωμα. Αυτό δεν επιτρέπει στο ερμάριο της κουζίνας να πέσει. Οι αγωγοί είναι πρακτικοί να επιλέγουν ορθογώνια, συνδέοντας σωλήνες με τα γόνατα. Αυτές οι προσθήκες είναι ανθεκτικές, τυπικές για συστήματα εξάτμισης 80%. Η εστία πρέπει να βρίσκεται κάτω από το σχεδιασμό της εξάτμισης - η τελευταία είναι ελαφρώς πλατύτερη από την πλάκα.

Πώς να τοποθετήσετε τον καπό στο εσωτερικό του εαυτού σας

Για να εγκαταστήσετε το ντουλάπι πάνω από την κουκούλα, οι πελάτες καλούνται από τους πλοιάρχους. Οι τολμηροί χρήστες αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν την ίδια την εγκατάσταση. Η εντολή για την εκτέλεση της διαδικασίας με τη μορφή δίνει μια ιδέα για το πώς η διαδικασία εκτελείται βήμα προς βήμα.

Περιγράψτε αυτό το σημείο ρύθμισης έχει ως εξής:

 • Τοποθετήστε το ντουλάπι της κουζίνας σε μέγεθος - με την πλήρη απουσία του.
 • στο κάτω, το μεσαίο, επάνω ράφι κάνουν μια τρύπα, κατάλληλο για το μέγεθος των παραμέτρων του σωλήνα αεραγωγών?
 • Τοποθετήστε το αυλακωτό σωλήνα προς τα μέσα, κάνοντας τις απαραίτητες στροφές, το συνηθισμένο ορθογώνιο, που συνδέει στις στροφές με ειδικά γόνατα.
 • συνδέστε ένα στοιχείο σωλήνα στο πίσω τοίχωμα του ντουλαπιού - υπάρχουν τρύπες γι 'αυτό?
 • συνδέστε το στοιχείο του αεραγωγού στο εξωτερικό κέλυφος της δομής, βιδωμένο στο κάτω μέρος του θαλάμου.
 • βάλτε άνθρακα, φίλτρο λίπους, εγκαταστήστε μια σχάρα?
 • Επιπλέον, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να δημιουργήσετε μια τρύπα μέσα στον οπίσθιο τοίχο του ντουλαπιού, έτσι ώστε το καλώδιο για την πρίζα να πηγαίνει πού να πάει.
 • Το άκρο του σωλήνα αεραγωγού (εάν χρειάζεται αποκοπεί) συνδέεται με την οπή αερισμού στον τοίχο.

Μετά την εγκατάσταση, εντοπίζεται η κατάσταση του κινούμενου μέρους - πρέπει να ολισθαίνει ελεύθερα. Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας στο περίβλημα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Σχεδιασμένο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του εξαερισμού του δωματίου, τα χαρακτηριστικά της δομής του ντουλαπιού, το μέγεθός του, τη θέση του.

Μέσα στο κάλυμμα της κουζίνας έχει τοποθετηθεί μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Επιπλέον, ένας σφιγκτήρας, που αγοράζεται στο κατάστημα, βοηθά στην αποσυναρμολόγηση της δομής κατά τον πλήρη καθαρισμό της. Ο ποιοτικός καθαρισμός του καλύμματος με το χέρι πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών. Τα φίλτρα αλλάζουν κάθε 4-12 μήνες - ο χρόνος εξαρτάται από τον τύπο, την ποιότητα, τον κατασκευαστή του συμπληρώματος του συστήματος εξάτμισης της κουζίνας.

Σας συνιστούμε να δείτε δύο λεπτομερή βίντεο για το πώς να φτιάξετε ένα ντουλάπι πάνω από την κουκούλα

Το σύστημα εξάτμισης στο εσωτερικό του θαλάμου είναι ασφαλές

Η ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας ανταποκρίνεται στα εγχώρια, διεθνή πρότυπα ποιότητας. Το σύστημα προσαρμόζεται στην εγκατάσταση μέσα στο περίβλημα.

Οι παράμετροι ασφαλείας του στοιχείου δωματίου κουζίνας αποδεικνύονται από τα εξής σημεία:

 • στερεώνεται στο πίσω τοίχωμα, στο κάτω μέρος του ντουλαπιού.
 • τα μπουλόνια επιλέγονται ισχυρά, μακρά?
 • οι κατασκευαστές προσαρμόζουν τη δομή στην εστία, το φυσικό αέριο ή το ηλεκτρικό. ένα πιάτο?
 • ο κατασκευαστής καθορίζει τις παραμέτρους θέσης σε συγκεκριμένο ύψος.

Ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας μέσα στο περίβλημα λέγεται από οδηγίες βίντεο ή εγχειρίδια χρήστη που είναι προσαρτημένα στη συσκευή κατά την αγορά.

Αυτό το σύστημα πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα, αφαιρεί τη μυρωδιά των τροφίμων, αφαιρεί τον ατμό από το δωμάτιο, λειτουργεί συνεχώς, δίνει σήματα σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης του εξαρτήματος φίλτρου. Το κόστος είναι υψηλότερο από τις συμβατικές κουκούλες, η ποιότητα συγκρίνεται με τις επαγγελματικές συσκευές εξάτμισης.

Η κουκούλα του συστήματος εξάτμισης παραμένει έξω, ο αγωγός αέρα, τα καλώδια, τα στοιχεία στερέωσης μέσα στο θάλαμο. Όταν χρησιμοποιείτε κυματοειδείς σωλήνες, ο χρήστης πρέπει να τα τοποθετήσει τελείως, μειώνοντας έτσι το επίπεδο θορύβου. Η κουκούλα, μικρότερη από το πλάτος του πλάτους, δεν θα εκτελέσει ποιοτική εργασία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά των ενσωματωμένων συστημάτων

Ο απορροφητήρας λειτουργεί ως παγίδα λίπους, απαγωγέας ατμών, οσμές. Πρόκειται για ένα όμορφο έπιπλο.

Πρόσθετες παράμετροι για τη διαχείριση ακριβών μοντέλων:

 • Ρυθμίστε το επίπεδο φωτεινότητας του ενσωματωμένου φωτισμού.
 • ρύθμιση των φωνητικών εντολών στο σύστημα.
 • αυτόματη αλλαγή των τρόπων λειτουργίας - εξαρτάται από την ένταση χρήσης της εστίας.
 • ρύθμιση της ώρας ενεργοποίησης, απενεργοποίηση του συστήματος εξαερισμού, χρήση της λειτουργίας χρονοδιακόπτη,
 • την παρουσία αισθητήρων που αντιδρούν στο επίπεδο μόλυνσης των συστατικών διήθησης.
 • εγκατάσταση δύο στοιχείων φιλτραρίσματος - εκτελώντας ταυτόχρονα τραχύ και λεπτό καθαρισμό.

Η περίοδος εγγύησης για τα μοντέλα ποιότητας με επώνυμα μοντέλα είναι 2-3 χρόνια - αυτή είναι μια τυπική παράμετρος. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης, το οποίο είναι εγκατεστημένο στον πίνακα, είναι καλύτερο να αφαιρεθεί τελείως το κάτω μέρος του στοιχείου επίπλων, χωρίς αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα του σωστού μεγέθους.

Είναι αυτός ο τύπος κουκούλας καλός; Απάντηση ναι, υπόκεινται σε κατάλληλη επιλογή και εγκατάσταση.

Ένα σύνολο εργαλείων για αυτοσυναρμολόγηση

Οι καμπίνες εξάτμισης σχεδιάζονται με τη βοήθεια του εγχειριδίου που παρουσιάζεται παραπάνω. Η λειτουργία απαιτεί την παρουσία ενός συνόλου από αυτά τα εργαλεία:

Ντουλάπα ή κουκούλα.

Βοήθεια, παρακαλώ, βοηθήστε! Ήρθα σε επαφή με έναν από τους γνωστούς κατασκευαστές κουζίνας - να σκοτώσω τον σχεδιαστή - αλλά όχι γι 'αυτό. Το διέταξα και το πλήρωσα. Οι τεχνολόγοι καλούν. Και λένε ότι στο πλάτος του ντουλαπιού των 50 cm δεν περιλαμβάνεται μια κουκούλα Cata GL 45 X / A. Οι διαστάσεις του για την ενσωμάτωση - 277x492 (εξωτερικά πλαίσια). Πληκτρολογήστε, για να χτίσετε μια τέτοια κουκούλα, χρειάζεστε ένα ντουλάπι τουλάχιστον 53 εκ. Και για μένα είναι εντελώς απαράδεκτο - να αλλάξετε το πλάτος του ντουλαπιού.
Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι ενσωματωμένο. Ίσως να έχουν την ίδια τεχνολογία με τους σχεδιαστές! Παρακαλώ, κοιτάξτε: είναι σωστοί; Στη συνέχεια ψάχνω για μια κουκούλα που θα χτιστεί σε ένα ντουλάπι των 50 cm (πλάκα που δεν είναι ορατή πίσω από την πρόσοψη). Η εστία είναι το ντόμινο, δεν χρειάζομαι κουκούλα.

Ο Marian έγραψε:
Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι ενσωματωμένο.

Εάν το κάνετε μόνοι σας, όλα θα ενσωματωθούν. Αλλά ποιος ξέρει τι έχει για την τεχνολογία, ποια τεχνολογία και ποιος είναι ο εσωτερικός σχεδιασμός αυτού του υπουργικού συμβουλίου.

Marian, εξάτμιση Cata GL 45 X / A μόνο για το ντουλάπι στα 500. Αυτό είναι το σχεδιαστικό της μέγεθος.

Στην εταιρεία των ηλίθιοι (μόνο αυτοί δεν μιλούν γι 'αυτό - οι ηλίθιοι λένε αυτό χωρίς όφελος).

Εξηγήστε καλύτερα σε αυτούς ότι οι εξωτερικές διαστάσεις δεν είναι ίδιες με τις διαστάσεις για την ενσωμάτωση.
Καλύτερα, δώστε τους αυτήν την εικόνα:

Και ρωτήστε τι δεν ανήκει στην 500ή ντουλάπα;
Αν έχουν περαιτέρω ερωτήσεις, στείλτε τις εδώ (ή στείλτε τις σε γνωστή διεύθυνση).

Ο AndrewP έγραψε:
Αν έχουν περισσότερες ερωτήσεις

Κατά τη γνώμη μου, μπορείτε ήδη να στείλετε, αν έχουν προκύψει τέτοιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το σχέδιο. περαιτέρω θα είναι χειρότερη.

Ο Marian έγραψε:
Παραγγελία, πληρωμή

BV έγραψε:
μπορείτε ήδη να στείλετε,

bvn-2005, αν παραγγελθεί και καταβληθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να καταγγείλει τη σύμβαση και να επιστρέψει τα χρήματα.

Εξηγώ στα δάχτυλα

Ο πελάτης διέταξε ένα περίβλημα για 500 - κάμψη ενός δακτύλου.
Η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει ένα τέτοιο γραφείο (τεχνολογίες, τα προσόντα, οι εγκέφαλοι δεν είναι αρκετό) - λυγίσει το δεύτερο.
Η επιχείρηση ενημερώνει για την αδυναμία εκτέλεσης της παραγγελίας με τήρηση του στοιχείου της σύμβασης σχετικά με το γραφείο σε 500 - κάμψη του τρίτου.
Ο πελάτης ενημερώνει την επιχείρηση για την καταγγελία της σύμβασης και την επιστροφή χρημάτων - μπορείτε να ξεπεραστείτε.

Όλα σύμφωνα με το ZZPPP!

Φίλοι, ήταν σε κομψές κουζίνες. Τους έστειλε μια φωτογραφία (κάπου εδώ στο φόρουμ βρέθηκε) - με την ενσωμάτωση - όπου το λευκό του υπουργικού συμβουλίου 500 και ο αγωγός φυσικού αερίου - έτσι υπάρχει ώθηση που μοιάζει με κουκούλα, κόψτε μια τρύπα σε ένα ημικύκλιο κάτω από το σωλήνα! Αυτό είναι κάτω πλαίσιο σχεδίασης (όπου το μεγαλύτερο μέρος - 492 χιλιοστά) επικαλύπτεται στο κάτω μέρος του πλευρικού τοιχώματος του σώματος (δεν ξέρω αν μπορείτε να κάνετε την εικόνα κάποιου άλλου εδώ;). Έτσι - μου είπαν ότι πρόκειται για λάθος εγκατάσταση! Με κανένα τρόπο δεν είναι σωστό! Αλλά η λύση βρέθηκε - συνδυάστηκαν 2 τεμαχίων - ήταν 2 περιπτώσεις - 45 και 50, γίνεται 95 με δύο μέτωπα - 45 και 50. Μια κουκούλα θα μετατοπίζεται προς την άκρη του ντουλαπιού. Μου ταιριάζει οπτικά. Ειδικά επειδή η κουκούλα θα είναι αισθητικά κλειστό κουτί στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου. Το μόνο πράγμα που με ενοχλεί δεν είναι το αν θα λυγίσει ράφια (είναι 2 ράφια συν άνω και κάτω ορίζοντα του υπουργικού συμβουλίου εκεί) με μήκος 95 εκατοστά; Πίνακας μοριοσανίδων 18 mm.
Ναι, και μου στερήθηκε το κουτί κάτω από την εστία για κουτάλια. Δεν έχω πουθενά να βάλω τα κουτάλια, αν και υποσχέθηκαν ότι ήταν δυνατό.
Είπαν ότι αν θέλω ένα πλήρες γραφείο (αυτή είναι η Siemens) και επαγωγή (ντόμινο, επίσης Siemens), τότε το κουτί δεν ταιριάζει. Αντικαταστήστε το περίβλημα με ύψος 45 - τότε το κουτί θα χωρέσει 25 cm ή κάτι τέτοιο (τα πλευρικά τοιχώματα του κιβωτίου με 10 cm).
Για μένα, μια δυσάρεστη ανακάλυψη ήταν ότι οι συμπαγείς φούρνοι είναι ακριβότεροι από το πλήρες μέγεθος, ή τόσο πολύ, αλλά σημαντικά χαμηλότεροι στην τάξη. Και, όπως και εγώ, βρήκα μια χαριτωμένη ντουλάπα ύψους 45 εκατοστών - την καύση στο σχεδιασμό του γέρου, σε τον λευκό μαγειρέματος. αλλά ακόμα ο σύζυγος αποθαρρύνει. θα υπάρχει μόνο ένα κιβώτιο για το τηγάνισμα κάτω από το φούρνο. για τηγάνι ψησίματος ύψους 10 cm.
Πού είναι τα κουτάλια τώρα; Το κουτί ήταν το μόνο! Η κουζίνα είναι 190 εκατοστά.