Ο υγραντήρας έγινε πολύ θορυβώδης, γιατί;

Και πώς μπορεί να αποκατασταθεί αυτό; Οι υγραντήρες υπερήχων υπόκεινται σε επισκευή;

Πρέπει να καθαρίσετε τον υγραντήρα κλίμακας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες, όπου όλα είναι λεπτομερή. Ένα στρώμα κλίμακας έχει σχηματιστεί πάνω στο στοιχείο θέρμανσης, το οποίο υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του υγραντήρα και καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια για θέρμανση.

1.Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα;

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό, αν και η απάντηση είναι απλή, όπως όλοι οι έξυπνοι. Κατά την περίοδο της ενεργής χρήσης, σκουπίστε τη συσκευή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και αφαιρέστε τις καταθέσεις ασβέστου που συσσωρεύονται συνεχώς στα αδρανή της. Για τον καθαρισμό ο υγραντήρας είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται μια ποικιλία απορρυπαντικών, μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία του, και, επιπλέον, κατά τη λειτουργία του υγραντήρα, τα σωματίδια που θα διανέμονται σε όλο το δωμάτιο. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να έχετε πονοκεφάλους.

2. Κατά τον καθαρισμό του υγραντήρα, αποστραγγίστε όλο το υγρό από το δοχείο και ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Τώρα είναι απαραίτητο να στεγνώσει τελείως το δοχείο, αλλά μην το κάνετε σε άμεσο ηλιακό φως.

3. Το μαξιλάρι του υγραντήρα χρειάζεται ειδικό καθαρισμό. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε εντελώς όλες τις αφρού που έχουν συσσωρευτεί σε αυτό. Για να γίνει αυτό, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειαντικούς παράγοντες. Το τελευταίο μπορεί να χαλάσει το ακροφύσιο και να οδηγήσει σε θραύση του υγραντήρα. Για να αφαιρέσετε την κλίμακα, χρησιμοποιήστε διάλυμα ασβέστη ή αδύναμη λύση ξύδι. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί που δεν βλάπτει τα μέρη του υγραντήρα. Μετά από αυτό, μια νέα μερίδα μπορεί να χυθεί στη δεξαμενή νερού και η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει.

4. Πολύ συχνά ανεπιθύμητοι μικροοργανισμοί εμφανίζονται σε υγραντήρες. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να το απολυμαίνετε τακτικά. Κάνετε αυτό με ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου. Το χλώριο βρίσκεται στα περισσότερα λευκαντικά, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τον λευκαντικό παράγοντα. Μετά την απολύμανση, ξεπλύνετε τη συσκευή αρκετές φορές μέχρι να εξαφανιστεί η οσμή του χλωρίου.

5. Ο υγραντήρας απαιτεί τακτικό καθαρισμό. Η συχνότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το πόσο σκληρό νερό χρησιμοποιείτε κατά τη λειτουργία του. Εάν καθαρίζετε τακτικά τον αέρα του υγραντήρα σας, θα σας εξυπηρετήσει πιστά για πολλά χρόνια

Επιλέγουμε έναν αθόρυβο υγραντήρα υπερήχων

Με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα μειώνεται σε κρίσιμο 15-20% (με το απαιτούμενο 45-65%). Ο αέρας καθυστερεί, υπερ-στεγνώνει, συσσωρεύονται σωματίδια σκόνης και επιβλαβή βακτήρια. Υπάρχουν υγραντήρες και φίλτρα αέρα για την ομαλοποίηση του επιπέδου υγρασίας. Το κύριο πρόβλημα τους είναι ο θόρυβος, ο οποίος αποτρέπει τον ύπνο τη νύχτα. Σήμερα θα σας πούμε πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα ποιότητας με καλά χαρακτηριστικά και χαμηλό επίπεδο θορύβου (ο κανόνας είναι 5-55 dB).

Ποικιλίες αθόρυβων συσκευών

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι υγραντήρων και πλυντηρίων αέρα - φυσικοί, ατμοί και υπερήχων. Θα αναλύσουμε ποιες από αυτές είναι οι πιο σιωπηλές:

Φυσικός τύπος

Υγραντήρες μιας εργασίας φυσικού τύπου σύμφωνα με την αρχή της παραδοσιακής εξάτμισης. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας απορροφά τον υπερβολικά ξηρό αέρα και τον οδηγεί μέσω ενός υγρανθέντος σφουγγαριού φίλτρου. Η ένταση εξάτμισης, καθώς και η ταχύτητα του ανεμιστήρα, εξαρτώνται από τον επιλεγμένο τρόπο λειτουργίας, αλλά το επίπεδο υγρασίας δεν θα αυξηθεί ποτέ πάνω από το 65%. Αυτός ο τύπος συσκευής είναι ο πιο απλός σε λειτουργία, έχει χαμηλή κατανάλωση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Η πηγή θορύβου στους παραδοσιακούς υγραντήρες είναι ανεμιστήρας. Ο μόνος τρόπος να γίνει πιο ήσυχη η συσκευή είναι να μειωθεί η ένταση της εξάτμισης. Η λειτουργία νύχτας παρέχεται για αυτό.

Ατμός

Ο υγραντήρας ατμού επίσης δεν μπορεί να ονομάζεται αθόρυβος. Η αρχή της λειτουργίας είναι απλή: το νερό πέφτει πάνω σε ένα ή περισσότερα στοιχεία θέρμανσης και μετατρέπεται σε ζεστό ατμό. Μια τέτοια συσκευή δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο βρεφονηπιακό σταθμό, επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καεί. Οι υγραντήρες ατμού καταναλώνουν πολύ νερό και ηλεκτρισμό, αλλά έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Η πηγή θορύβου είναι το ίδιο το νερό, το οποίο κατά τη διάρκεια του βρασμού παράγει ένα χαρακτηριστικό ήχο. Υπάρχουν συσκευές με νυχτερινή λειτουργία, αλλά ο θόρυβος εξακολουθεί να παρατηρείται.

Υπερηχογράφημα

Οι υγραντήρες που λειτουργούν με βάση υπερήχους, θεωρούνται οι πιο ήσυχοι μεταξύ των κλιματικών συσκευών. Έχουν μια υβριδική μεμβράνη που μετατρέπει το νερό σε λεπτές σταγόνες με τη βοήθεια ηχητικών κυμάτων. Αυτοί οι υγραντήρες καταναλώνουν μικρή ισχύ, έχουν υψηλή απόδοση και πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες. Είναι κατάλληλα για ύπνο και παιδικά δωμάτια, καθώς λειτουργούν σιωπηλά και έχουν ασφαλές σχεδιασμό. Ωστόσο, οι υγραντήρες υπερήχων χρειάζονται μόνο βραστό ή απεσταγμένο νερό.

Κατασκευή συσκευών

Ο σχεδιασμός των υπερηχητικών υγραντήρων περιλαμβάνει 6 κύρια μέρη - υπερηχητική μεμβράνη, ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος, θάλαμο ατμοποίησης, AG + φυσίγγιο, δεξαμενή νερού και περιστροφικό ψεκαστήρα. Με τη βοήθεια ηχητικών κυμάτων, το νερό μετατρέπεται σε ομίχλη, στη συνέχεια ένας μικρός ανεμιστήρας απορροφά τον ξηρό αέρα και τον οδηγεί μέσα από ένα σύννεφο νερού. Η ενσωματωμένη κασέτα καθαρίζει το νερό από κάθε είδους ξένα σωματίδια. Είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση του ψεκασμού.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υγραντήρα υπερήχων
Πλεονεκτήματα

Αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει το μεγαλύτερο απόθεμα υγρασίας - από 40 έως 80% (φυσικοί υγραντήρες - από 40 έως 60%). Είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και δεν απαιτούν σταθερή ρύθμιση - απλά χύστε το νερό στη δεξαμενή και ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη. Αν το νερό εξαντληθεί νωρίτερα, ο υγραντήρας σβήνει. Και, βεβαίως, ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου - έως 40 dB.
Μειονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα μπορούν να αποδοθούν στην αυξημένη τιμή, σε σύγκριση με τις συσκευές του ατμού και του παραδοσιακού τύπου, καθώς και στην ανάγκη συνεχούς αλλαγής του φίλτρου (της ίδιας κασέτας AG +), επειδή σχηματίζει συνεχώς αφάνεια. Εάν χρησιμοποιείται νερό της βρύσης, μπορεί να παραμείνει λευκό επίχρισμα στα έπιπλα, οπότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βραστό ή απεσταγμένο νερό.

Πώς να επιλέξετε

Κατά την επιλογή υπερηχητικών υγραντήρων, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη: η ροή νερού και ο όγκος της δεξαμενής, η συχνότητα αλλαγής φίλτρου, η επιφάνεια του χώρου που εξυπηρετείται, η κατανάλωση ενέργειας και ο βαθμός αυτοματισμού. Εδώ είναι οι σημαντικές αποχρώσεις που θα βοηθήσουν στην αγορά:

 1. Το μέγεθος του δωματίου. Οι υγραντήρες υπερήχων δεν είναι κατάλληλοι για μεγάλα δωμάτια. Η μέση εξυπηρέτηση είναι 30-40 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Εάν έχετε ένα μεγάλο διαμέρισμα, επιλέξτε τη συσκευή με τη μέγιστη περιοχή ψεκασμού (αναφέρεται στα χαρακτηριστικά).
 2. Συμπαγή. Το μέγεθος του υγραντήρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι έως και 20 τ.μ. μέτρα. Επιπλέον, οι συσκευές μικρού μεγέθους είναι πολύ ευκολότερες στη μεταφορά.
 3. Όγκος της δεξαμενής νερού. Οι υγραντήρες υπερήχων, σε αντίθεση με τον ατμό, χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, έτσι δεν χρειάζονται τεράστια δεξαμενή 8-9 λίτρων για να λειτουργούν όλη την ημέρα.
 4. Κατανάλωση ισχύος. Για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας, επιλέξτε συσκευές χωρίς τη λειτουργία της αποστείρωσης με ατμό.
 5. Αλλαγή φίλτρου. Το φίλτρο πρέπει να αλλάξει σε κάθε περίπτωση, επομένως τα φυσίγγια θα πρέπει να είναι τόσο φθηνά και ποιοτικά. Για να αποφύγετε την πρόωρη φθορά, καθαρίστε τον υγραντήρα κλίμακας και τα συντρίμμια.
 6. Βαθμός αυτοματισμού. Επιλέξτε υγραντήρες με αυτόματη απενεργοποίηση, χρονοδιακόπτη και ένδειξη φωτός. Η διαχείριση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα: 6 βασικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τους ιατρικούς κανόνες, υγρασία αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 45% - 50%. Εάν ο δείκτης αυτός είναι μικρότερος, τότε η ευημερία των κατοίκων μπορεί να επιδεινωθεί σημαντικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, όταν η περίοδος θέρμανσης είναι σε πλήρη εξέλιξη, και ο κρύος αέρας του δρόμου δεν επιτρέπει τον τακτικό αερισμό.

Ειδικότερα, η έλλειψη υγρασίας επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος, αυξάνει την πιθανότητα ρινικής αιμορραγίας, ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού λόγω της αποξήρανσης των βλεννογόνων. Σε άτομα που χρησιμοποιούν φακούς επαφής, ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και προβλήματα με τα τριχοειδή αγγεία. Επιπλέον, στον ξηρό αέρα η συγκέντρωση σκόνης είναι πολύ υψηλότερη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία των αλλεργικών ανθρώπων.

Τώρα ας πάμε κατευθείαν στην επιλογή του υγραντήρα, εξετάστε τα έξι κύρια χαρακτηριστικά των υγραντήρων, τα οποία πρέπει να σημειωθούν κατά την αγορά.

Ενέργεια υγραντήρα

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους του υγραντήρα αέρα, που αξίζει να δίνετε προσοχή κατά την επιλογή, είναι η ισχύς του. Η χωρητικότητα ή η ισχύς του υγραντήρα μεταβάλλονται σε χιλιοστόλιτρα νερού, το οποίο μπορεί να εξατμιστεί σε μία ώρα και στη συνέχεια να διατηρήσει αποτελεσματικά την καθορισμένη υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ισχύς του υγραντήρα επιλέγεται με βάση τις προσωπικές εκτιμήσεις και τις συγκεκριμένες συνθήκες, δηλαδή - το χώρο του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί, ο τρόπος λειτουργίας του - ο υγραντήρας θα λειτουργεί συνεχώς ή αρκετές ώρες την ημέρα;

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ανεξάρτητα από την ισχύ που επιλέγετε έναν υγραντήρα, είναι σε θέση να υγραίνει αποτελεσματικά μόνο ένα δωμάτιο. Για να διατηρηθεί η βέλτιστη υγρασία σε ολόκληρο το διαμέρισμα, πρέπει να αγοράσετε μερικές συσκευές.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της υγρασίας του αέρα, η χειρότερη απόδοση ενός παραδοσιακού υγραντήρα είναι ένας ψυχρός τύπος. Η απόδοσή του κυμαίνεται από 150 έως 300 g / h. Κάπως υψηλότερες επιδόσεις υγραντήρες ατμού - από 400 έως 700 g / h. Έξω από τον διαγωνισμό υγραντήρα υπερήχων. Είναι σε θέση να διατηρήσει την υγρασία σε ένα πολύ ευρύ φάσμα - έως 80 τοις εκατό. Επιπλέον, ο περιστρεφόμενος ψεκαστήρας σάς επιτρέπει να κατευθύνετε τον ατμό προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίπεδο θορύβου

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, η υγρασία αέρα στο δωμάτιο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των καθορισμένων ορίων για 24 ώρες, δηλαδή ο υγραντήρας πρέπει να παραμένει ενεργοποιημένος όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα. Έτσι, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο πώς θορυβώδες μοντέλο σας αρέσει.
Κρύο υγραντήρα ατμού και υπερήχων μοντέλο εργάζονται σχεδόν γίνει σχεδόν αθόρυβα, ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα για να σας ενοχλεί, αλλά οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ πιο «μουσικό» - στη διαδικασία, που θυμίζουν τον εαυτό σας δυσάρεστες γάργαρο ήχο.

Ο υγραντήρας άρχισε να κάνει θόρυβο (επισκευή, φωτογραφία)

Τις περισσότερες φορές ο αυξημένος θόρυβος του υγραντήρα διορθώνεται από ένα μικρό επισκευαστικό - καθαριστικό και επαναστρογγυλό ή έδρανο ανεμιστήρα. Η επισκευή του υγραντήρα με τα χέρια σας είναι εύκολη σε αυτή την περίπτωση - αποσυναρμολογούμε, λιπαίνουμε, συναρμολογούμε και απολαμβάνουμε τον εξοπλισμό που δεν λειτουργεί.

Λειτουργία του υγραντήρα Scarlett SC-986 πριν από την επισκευή:

Απαιτούμενα υλικά

Πριν αρχίσετε να επισκευάζετε τον υγραντήρα, ο οποίος έχει μπερδευτεί, πρέπει να προετοιμάσετε τον εαυτό σας. Για όλα τα έργα που θα χρειαστείτε:

 • Απαιτείται:
  • Μακρόστενο κατσαβίδι, τουλάχιστον 10 εκατοστά (PH1 ή PH2).
  • Λίπανση (βλέπε στοιχείο Λίπανση υγραντήρα ανεμιστήρα).
  • Καλή κολλητική ταινία ή κόλλα.
 • Προαιρετικά:
  • Σκούπισμα ή φυσήγηση από ένα κουτί.
  • Μπουμπούκια βαμβάκι;
  • Αλκοόλη ή χλωρεξιδίνη.
  • Κολλητική / κολλητική ταινία / ταινία.

Αποσυναρμολογούμε τον υγραντήρα

Τα βήματα περιγράφονται και φωτογραφίζονται για το Scarlett SC-986, για τους περισσότερους υγραντήρες του προϋπολογισμού είναι παρόμοια.

 1. Αφαιρέστε τα κολλημένα πόδια - τους άξονες των μπουλονιών κάτω από αυτά, τρία από αυτά είναι αρκετά βαθιά.
 2. Ξεβιδώνουμε τις βίδες, αφαιρούμε προσεκτικά τα μπουλόνια.
 3. Ανοίξτε προσεκτικά τα δύο μέρη της θήκης. Θα διαταράξει τα καλώδια και ειδικά το εισερχόμενο καλώδιο ρεύματος.
 4. Ξεβιδώστε τις δύο βίδες που συγκρατούν το καλώδιο τροφοδοσίας.
 5. Ξεβιδώστε την πλάκα του μικρού ηχείου, αποτρέποντας την απομάκρυνση του ανεμιστήρα από το σώμα,
 6. Βγάζουμε τον ανεμιστήρα από το αυλάκι.

Με την ευκαιρία, δεν χρειάζεται να αποσυνδεθούν καλώδια - στα μοντέλα προϋπολογισμού τα τερματικά είναι αρκετά αδύναμα και όλες οι λειτουργίες είναι καλύτερο να λειτουργούν με τα καλώδια που υπάρχουν. Αυτό θα προκαλέσει κάποιες ενοχλήσεις με το καλώδιο τροφοδοσίας και την κινητικότητα του ανεμιστήρα, αλλά θα εξοφληθεί χωρίς σφάλματα και προβλήματα στη συναρμολόγηση.

Ο υγραντήρας αποσυναρμολογείται, ήρθε η ώρα να το καθαρίσετε.

Καθαρισμός επιφανειών

Πρώτα απ 'όλα, μετά την αποσυναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον υγραντήρα και τα μέρη του.

Λόγω του ασβεστίου στο νερό, κοντά στον υγραντήρα και στο εσωτερικό του, η ρύπανση είναι πολύ λεπτή, κάτι που δεν προσθέτει στην αξιοπιστία του έργου. Και η υγρασία μέσα στη δεξαμενή και το κύριο μπολ - ένα καλό περιβάλλον για μια ποικιλία βακτηριδίων.

Ενώ ο υγραντήρας αποσυναρμολογείται - το καθαρίζουμε επιμελώς:

 1. Internals:
  • Αρχικά καθαρίζουμε τον μηχανισμό με ηλεκτρική σκούπα.
  • Σκουπίζουμε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες.
  • Περιορίζουμε τις στενές ρωγμές με ελαφρώς βρεγμένο βαμβάκι.
 2. Καθαρίζουμε την κρούστα της ασβεστολιθικής επικάλυψης που σχηματίζεται στην κορυφή του υγραντήρα. Εάν δεν υπάρχει αρκετή βούρτσα - το κιτρικό οξύ λειτουργεί καλά.
 3. Κάνουμε αντιβακτηριακή θεραπεία. Σκουπίζουμε τη δεξαμενή και όλες τις επιφάνειες που αγγίζουν το νερό με χλωρεξιδίνη ή αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι καλύτερο να σκουπίσετε μετά, καθώς μπορεί να χαλάσει το πλαστικό.

Λιπάνετε τον ανεμιστήρα

Η κύρια ενέργεια που θα μας σώσει από τον αυξημένο θόρυβο του υγραντήρα αέρα.

Πώς λιπαίνετε τον ανεμιστήρα του υγραντήρα

Το πρώτο ερώτημα είναι πώς να λιπαίνετε τον ανεμιστήρα του υγραντήρα;

Μια διεξοδική αναζήτηση στο Διαδίκτυο έδειξε ότι οι ανέξοδες υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες χωρίς ψήκτρες, παρόμοιοι με τους ψύκτες στους υπολογιστές, και οι κανόνες της ανάλυσης και της λίπανσης για αυτούς είναι παρόμοιοι. Η δομή αυτών των ανεμιστήρων είναι πρωτόγονη και δεν έχουν ακόμη έδρανα που βρίσκονται σε ακριβά μοντέλα υγραντήρων αέρα. Εδώ είναι απλά μια πλαστική υποδοχή και μια άτρακτο.

Ωστόσο, το γράσο πρέπει να χρησιμοποιείται "για ρουλεμάν". Υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με τα φόρουμ, τα οποία λιπαντικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν, υπάρχουν πολλές συστάσεις:

 1. Το λίπος πρέπει να είναι συνεπές, δηλ. Ιξώδες και όχι υγρό - πρέπει να συγκρατείται σε ένα μη σφραγισμένο χώρο λόγω της δομής του.
 2. Μην επιλέγετε λιπαντικό για εξαρτήματα υψηλής φόρτισης (SHRUS και παρόμοια).
 3. Είναι δυνατόν, αλλά όχι απαραίτητο, να χρησιμοποιηθούν λιπαντικά σανίδων - αυτές είναι συνθέσεις που περιέχουν μέταλλα που "επιδιορθώνουν" μικρά ελαττώματα σε επιφάνειες τριβής.

Στην πραγματικότητα, μια τέτοια ελαφρύ φορτίο κόμβου, ως οπαδός της οικιακής συσκευής, που εργάζονται 8 ώρες την ημέρα, και θα προσεγγίσει τα κλασικά της ρωσικής βιομηχανίας - Litol 24. Σωλήνας 350 γραμμάρια λιθολογική-24 από την Gazprom Neft μου έχει καταφέρει 42 ρούβλια, που είναι επίσης ωραίο για το ιστορικό της Castrol αυτοκινήτων / Motul για 500 ρούβλια ή περισσότερο.

Αποσυναρμολόγηση και λίπανση του ανεμιστήρα του υγραντήρα

 1. Ανοίξτε το περίβλημα του ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας στο Scarlett SC-986 είναι κλειστός με μανδάλες, αρκεί να αποσυνδεθεί ένας από αυτούς, οι άλλοι θα αφήσουν τα ίδια τα αυλάκια.
 2. Ανοίξτε την ετικέτα, δείτε το άκρο του άξονα του ανεμιστήρα.
 3. Αφαιρούμε από τον άξονα του ανεμιστήρα δύο δακτυλίους - πλαστικό προστατευτικό και ελαστικό, κλειδωμένο στον ίδιο τον άξονα. Είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας, ένα κατσαβίδι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο θα σας βοηθήσει. Δαχτυλίδια είναι πολύ μικρά, μην χάσετε!
 4. Αφαιρέστε προσεκτικά τον άξονα με την πτερωτή.

Τώρα ασχολούμαστε με τη λίπανση.

 1. Καθαρίζουμε τον άξονα και τις κόγχες που το περιβάλλουν από τις δύο πλευρές του σώματος του υπολείμματος από το παλιό γράσο. Εάν ο υγραντήρας έχει αρχίσει να κάνει θόρυβο, δεν υπάρχει μεγάλο μέρος του, και είναι ξηρό.
 2. Βάζουμε λίγη λίπανση στην εσωτερική αυλάκωση για τον άξονα πτερωτής. Μπορείτε να το κάνετε με ένα μικρό κατσαβίδι. Χρειάζεται προσοχή - πολλά λιπαντικά είναι ηλεκτρικά αγώγιμα, αν και όχι πολύ, και δεν τα παίρνουν στις περιελίξεις του κινητήρα, οι οποίες είναι πολύ κοντά.
 3. Τοποθετήστε τον άξονα στην αυλάκωση και περιστρέψτε λίγο για να διανείμει το λίπος, επαναλάβετε μερικές φορές και στη συνέχεια τοποθετήστε το στη θέση του.

Συλλέγουμε τον ανεμιστήρα του υγραντήρα.

 1. Πέταμε στον άξονα τα δαχτυλίδια που αφαιρέθηκαν νωρίτερα. Το πρώτο μαύρο καουτσούκ, στη συνέχεια ένα βύσμα?
 2. Τοποθετούμε επιπλέον λίπος στην αυλάκωση δίπλα στους δακτυλίους, στο μέλλον θα κατανέμεται κατά μήκος του άξονα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Πρέπει να το κάνετε προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να κολλήσετε μια ετικέτα στην κορυφή.
 3. Τοποθετούμε την ετικέτα στη θέση της.
 4. Κάνουμε κλικ στα δύο μέρη του περιβλήματος του ανεμιστήρα.

Με την ετικέτα μπορείτε να έχετε προβλήματα. Πρώτον, η κόλλα σε αυτό δεν είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, και δεν βιάζεται να κολλήσει στην πλάτη. Δεύτερον, η επένδυση του λιπαντικού είναι πολύ εύκολο να λερωθεί στο εξωτερικό μέρος του σώματος, και στο ίδιο Litol-24, τίποτα δεν θα κολλήσει. Είναι απαραίτητο να το λύσουμε.

Το πρώτο στάδιο είναι ο καθαρισμός. Τα περισσότερα λιπαντικά απομακρύνονται με την ίδια αλκοόλη που χρησιμοποιήσαμε για την απολύμανση, τις ενώσεις "ισχυρότερες" - με τη βοήθεια διαλυτών. Προσέξτε, μπορούν να διαλύσουν το περίβλημα του ανεμιστήρα του υγραντήρα!

Το δεύτερο στάδιο είναι η συγκόλληση. Χρησιμοποίησα κολλητική ταινία διπλής όψης, αλλά θα έκανα οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο αυτοκόλλητο υλικό. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ετικέτα - στο μέλλον, σε περίπτωση αντικατάστασης του ανεμιστήρα, το άρθρο, ο κατασκευαστής και άλλα δεδομένα θα είναι πολύ χρήσιμα.

Επιδιόρθωση του υγραντήρα αέρα και βασικές δυσλειτουργίες

Ο υγραντήρας σας πιθανότατα εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες ή πλήρης διακοπή της συσκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Ωστόσο, πολλά προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Μάθαμε τι είδους δυσλειτουργίες είναι χαρακτηριστικές για την τεχνολογία του κλίματος, ποιος είναι ο λόγος αυτών των αποτυχιών και πώς μπορείτε να επισκευάσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας.

Αλλά πρώτα θα θυμηθούμε πώς κατασκευάζεται η συσκευή και πώς διαφέρουν τα διαφορετικά σχέδια.

Τύποι υγραντήρων αέρα και η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με τη μέθοδο απόκτησης ατμού, οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 1. Ατμός.
 2. Παραδοσιακό (κλασικό ή κρύο ατμό).
 3. Υπερηχογράφημα.

Στη μονάδα ατμού πραγματοποιείται θερμή εξάτμιση.

Το νερό θερμαίνεται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η θερμαινόμενη ομίχλη ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ψυγείου.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει θέρμανση.

Στις συμβατικές συσκευές, αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο και η δύναμη που παράγεται από τον ανεμιστήρα περνά μέσα από το υγρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας είναι κορεσμένος με μόρια νερού και καθαρίζεται από ακαθαρσίες.

Ο υπερηχογράφος συμβάλλει στη διάσπαση μεγάλων σωματιδίων υγρασίας σε μικρότερα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των ταλαντώσεων που δημιουργούνται από τη μεμβράνη. Η προκύπτουσα ομίχλη εισέρχεται επίσης στο δωμάτιο, που εκτοξεύεται από το ψυγείο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ατμοσυστήματος ατμού

Το σώμα των υγραντήρων ατμού μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα ίδια. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής με νερό (μπορεί να είναι στο πλάι). Κάτω από αυτό είναι ένα πλαστικό διαμέρισμα με ηλεκτρονικά:

 1. Ένα ψυγείο που αναρροφά αέρα μέσω της σχάρας του πυθμένα.
 2. Στρογγυλό επίπεδο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (θερμαντήρας).
 3. Μονάδα ελέγχου.
 4. Η γεννήτρια.

Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, συνιστάται να μελετήσετε όλες τις επιλογές των συσκευών. Υγραντήρας - το οποίο είναι καλύτερο, θα το πούμε στο άρθρο.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει στο νηπιαγωγείο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Δεν είστε έτοιμοι να περάσετε σε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα; Εξετάστε την επιλογή ενός υγραντήρα της μπαταρίας - είναι φθηνή και αποτελεσματική. Κάτω από τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/uvlazhnitel-vozduxa-na-batareyu.html θα βρείτε μια επισκόπηση των μοντέλων αυτού του τύπου οργάνου.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Στην περίπτωση της συσκευής είναι:

 • ηλεκτρονικό μέρος.
 • πίνακας ισχύος?
 • ενισχυτή;
 • πομπό σε κεραμική βάση (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων).
 • ανεμιστήρα.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Οι υγραντήρες είναι αρκετά απλή και αξιόπιστη τεχνική. Οι περισσότερες φορές αποτυγχάνουν όταν:

 • χτυπώντας το κύτος.
 • αναλυτική προσπάθεια καθαρισμού ή συντήρησης.
 • πηδά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Φτάνοντας στο σώμα της υγρασίας - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί από τη βαθμιαία διείσδυση των μικροσωματιδίων του ατμού, και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κατά λάθος. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια οπή για την έξοδο ατμού στο πάνω μέρος της δεξαμενής και το άνοιγμα πλήρωσης βρίσκεται κάτω από τη δεξαμενή.

Για να το φτάσετε δεν είναι πάντα βολικό, μερικές φορές απαιτείται η κατάργηση της χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, κάποιος κατά λάθος αποφασίζει να ρίχνει νερό μέσω του διαχωριστή ατμού. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα, για παράδειγμα, μέσω της οπής από την οποία διοχετεύεται η ροή από τον ανεμιστήρα.

Η συσκευή σε αποσυναρμολογημένη μορφή

Είναι δυνατόν να αγωνιστούμε για την επισκευή ενός υγραντήρα εάν υπάρχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρολόγων, δοκιμαστών ή πολυμέτρων, καθώς και δεξιότητες συγκόλλησης.

Εξετάστε τους κύριους τύπους δυσλειτουργιών στην τεχνολογία του κλίματος και πώς να τις εξαλείψετε.

Δεν υπάρχει ατμός

Ο λόγος για την απουσία ατμού μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών της πλακέτας.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη στη μεμβράνη (για υπερήχους).

Συχνά, η συσκευή ανάβει και ακόμη και ο ατμός μπορεί να παραμείνει για λίγο και να σταματήσει μετά από ένα έως δύο λεπτά.

Το νερό δεν καταναλώνεται

Σχετικά με την κανονική λειτουργία της μεμβράνης σε συσκευές υπερήχων λέει το γαργάλισμα του νερού.

Αν δεν υπάρχει ή είναι πολύ αδύναμη, ο εκπομπός πιθανόν να αντικατασταθεί. Οι καταστροφές συμβαίνουν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, αν υπήρχε ένα πρόβλημα με τον αισθητήρα επίπεδο, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει (αισθητήρα στάθμης μπορούσε να σπάσει, ή εσκεμμένα έχουν κλείσει, και στη συνέχεια ξέχασε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή κατά το χρόνο).

Μια μούχλα μυρωδιά

Εάν εμφανιστεί μούχλα μυρωδιού, απολυμαίνεται. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την απλή αντικατάσταση του νερού στη δεξαμενή. Η οσμή προκαλεί αποικίες βακτηρίων για τα οποία είναι κατάλληλο ένα υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό μπορεί να ανθίσει, μερικές φορές φιλοξενεί μύκητες. Συχνά ο τόπος συσσώρευσης οργανισμών γίνεται φίλτρα.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής

Εάν εμφανιστεί ένα σπρέι αλατιού στις λεπτομέρειες και στους τοίχους, δεν μπορείτε να το βουρτσίζετε. Η κλίμακα επηρεάζει δυσμενώς την τεχνική, μειώνει την απόδοσή της και μειώνει τον πόρο του προϊόντος.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Αποσυναρμολόγηση

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι αποσυναρμολογημένη έτσι ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε μέσα και να μάθετε ακριβώς την αιτία της βλάβης. Η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, η δεξαμενή αφαιρείται (είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι, όπου τοποθετείται το δοχείο υγρού). Με ένα στεγνό πανί, σκουπίστε τα υπολείμματα υγρασίας στο τηγάνι.

Στρέφοντας το υπόλοιπο τμήμα του σώματος, μπορείτε να βρείτε από 3 έως 5 μπουλόνια, τα οποία πρέπει να ξεβιδωθούν και να αφαιρέσετε προσεκτικά το κάτω κάλυμμα.

Αποσυναρμολόγηση του Boneco υγραντήρα

Διαγνωστικά

Πιθανές αιτίες θραύσης πρέπει να αποκλείονται, καθώς εκτελούνται απλές δοκιμές με αποσυναρμολογημένη συσκευή:

 1. Συνδέστε το βύσμα και ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας (ή ο ψυγείο) λειτουργεί.
 2. Μετά από 1 - 2 λεπτά λειτουργίας (και σβήνοντας από την πρίζα), ελέγξτε την αίσθηση της θερμοκρασίας του ψυγείου του τρανζίστορ - ένα ψυχρό ψυγείο δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεννήτρια.
 3. Η απουσία σημείων ζωής και ήχων από τη μεμβράνη υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει σπάσει. Πρέπει να αντικατασταθεί.
 4. Όλες οι επαφές του πίνακα πρέπει να καλούνται.

Καθαρισμός

Τα μοντέλα και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν, και συνεπώς και οι διαδικασίες καθαρισμού.

Κλίμακα μπορεί να εμφανιστεί στα εσωτερικά μέρη των συσκευών ατμού. Οι ίδιες μέθοδοι που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό σε τσαγιέρες ισχύουν επίσης για ενυδατικές κρέμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε νερό με κιτρικό οξύ.

Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί βασικό στάδιο των εργασιών υγιεινής με έναν υγραντήρα.

Το δοχείο πλένεται με τρεχούμενο νερό και σκουπίζεται από μέσα με ένα μαλακό πανί ή με μια μαλακή βούρτσα.

Μη χρησιμοποιείτε υγρά πλύσης, καθαριστικά τουαλέτας και άλλα επιθετικά χημικά κατά τον καθαρισμό. Τόσο τα στοιχεία της συσκευής όσο και οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν, αφού τα απομακρυσμένα μικροσκοπικά στοιχεία της ύλης που έχουν εγκατασταθεί στους τοίχους μπορούν να φτάσουν στον αέρα την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η τεχνολογία.

Η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά ήδη η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται σε ένα δοχείο. Για απολύμανση εφαρμόστε:

 • Χλωριούχο λευκαντικό.
 • οξικό οξύ.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Λευκαντικό αραιωμένο με συνταγή νερού. Το οξικό οξύ ρυθμίζεται σε συγκέντρωση 10 έως 20%. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν αραιώνεται.

Ρίξτε αυτό το μείγμα στον υγραντήρα και κρατήστε για αρκετές ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή μετά τη διαδικασία, διαφορετικά, η επακόλουθη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Επισκευή στο ηλεκτρονικό μέρος

Ακόμα και μια οπτική επιθεώρηση του σκάφους μπορεί να το πει πολλά γι 'αυτό. "Υγιή", είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο. Δεν έχει κηλίδες και ραβδώσεις.

Όλες οι επαφές αποσυνδέονται, χτυπάει, δεν εκτοξεύονται μεμονωμένα στοιχεία. Οι αντιστάτες δεν πρέπει να καίγονται (εάν καούν, γίνεται σκοτεινό).

Ελέγξτε αν υπάρχει βλάβη στις λωρίδες του πίνακα.

Ένα βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της συσκευής απενεργοποιεί τις ασφάλειες που πρέπει να επισκευαστούν.

Ο εισερχόμενος υδρατμός οδηγεί σε οξείδωση των επαφών.

Προσεκτικά απομακρύνεται η κάρτα από την υποδοχή (αυτή είναι συνήθως θέμα πολλών βιδών). Η επιφάνεια καθαρίζεται με μια μικρή μαλακή βούρτσα με αλκοόλ.

Υπερηχητική μεμβράνη

Με την αγορά μιας νέας μεμβράνης, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί μια αποτυχημένη. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης. Ο κεραμικός δακτύλιος αφαιρείται μαζί με ένα τμήμα της σανίδας. Ένα μικρό στρογγυλό διάφραγμα συνδέεται με το καλώδιο με δύο καλώδια, τα οποία εξατμίζονται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις αποσυντίθενται. Μετά από αυτό, τα καλώδια του νέου στοιχείου είναι συγκολλημένα (μην ξεχνάτε να θυμάστε το σύρμα σε ποιο χρώμα βρίσκεται).

Αφού τοποθετήσετε το μέρος στη σωστή θέση, τα πάντα συναρμολογούνται με την αντίστροφη σειρά.

Ασφάλεια

Τέλος, μερικές συμβουλές που θα προστατεύσουν τον εξοπλισμό από τη θραύση και εσείς από τα προβλήματα:

 1. Ρίξτε νερό μόνο στην οπή που συνιστά ο κατασκευαστής.
 2. Μην ακουμπάτε πάνω από το ακροφύσιο του ατμού για να κάνετε εισπνοές, όπως γίνεται πάνω από το δοχείο με αφέψημα βοτάνων.
 3. Είναι καλύτερα να δουλεύετε με ξύδι στον ανοιχτό αέρα, για να αποφύγετε το κάψιμο της βλεννογόνου αναπνευστικής οδού.
 4. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν.
 5. Μην αγγίζετε τα εσωτερικά μέρη με τα χέρια σας κατά την επιθεώρηση των δομικών στοιχείων έως ότου αποσυνδεθεί το δίκτυο.
 6. Απορρίψτε τα κατεστραμμένα μέρη με τον τρόπο που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες ασφαλείας.
 7. Μην καλύπτετε τη συσκευή με τίποτα από ψηλά, τοποθετήστε την έτσι ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση του οξυγόνου στο κάτω μέρος όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 8. Μην αγγίζετε το ντουλάπι με βρεγμένα χέρια.

Συμπέρασμα

Επισκευή του υγραντήρα είναι δυνατή με τα χέρια τους. Είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η πραγματική αιτία της κατανομής. Χωρίς ειδικά μέσα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά συχνά, η αρμόδια λειτουργία, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και ο καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην αποφυγή σοβαρών επισκευών.

Εάν το διαμέρισμα γρήγορα σχηματίζει σκόνη, και τα νοικοκυριά αισθάνονται ξηρά στη μύτη, τότε το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό αέρα. Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι - τα βασικά κριτήρια θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Το σπίτι έχει υψηλή υγρασία; Μια επισκόπηση των μεθόδων για τον έλεγχο της υγρασίας μπορεί να βρεθεί σε αυτό το υλικό.

Υγραντήρας Polaris PUH 1805i - ανασκόπηση

Θόρυβος και να κάνει λακκούβες κινεζική ρουφηξιά!

Οι προθέσεις για την αγορά ενυδατικής κρέμας γρήγορα συνέβησαν στην εμφάνιση του παιδιού. Εξάλλου, ο υγρός και ο δροσερός αέρας είναι η βάση της υγείας των παιδιών και των γονέων (βλ. Βιβλία και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις του Δρ. Komarovsky), μια υπόσχεση νεαρών ενυδατωμένων δερμάτων και μαλλιών χωρίς φέτες. Αν δεν υπήρχαν προβλήματα με την δροσιά, μας αρέσει η φρεσκάδα και η δροσιά του συζύγου, κατόπιν με το επίπεδο των προβλημάτων υγρασίας όλο το χρόνο και σε οποιοδήποτε διαμέρισμα.

Αγοράζοντας αυτό το ενυδατικό σχόλια ήταν σίγουροι για την επιλογή του, αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το σκυρόδεμα μας (που αγοράζονται στην Auchan) ή εγώ Τάκα vredina φορές σε σχέση με άλλες πιο θετικά συναισθήματα:

- Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ο θόρυβος, ο ήχος του γάργαρο νερό δεν ενοχλεί, ακόμα και παρήγορο, αλλά υγραντήρα ήσυχα ήσυχα αλλά βρυχάται σαν μια μίνι ηλεκτρικών μετασχηματιστών, δεν ξέρω πώς αλλιώς να περιγράψει την ημέρα κανονικά. Στους γονείς αγαπητέ Boneco, που είναι εντελώς απαλλαγμένο από την ασθένεια, μόνο μερικές φορές στάζει ήσυχα κάτι μέσα. Αυτή η νύχτα είναι ενοχλητική, η συσκευή πρέπει να λειτουργεί για αρκετές ημέρες για να δημιουργήσει τη σωστή υγρασία στα διαμερίσματα χειμώνα με μπαταρίες

- καμπύλη jet, χτυπάει πάνω στον εαυτό τους, αλλά λίγο στο στρόντιο, θα ήταν καλύτερο να χτυπήσει το, στη συνέχεια, τα έπιπλα δεν θα βραχεί και δεν είναι χαλασμένο, μερικές φορές, όταν μια μακρά εισπνοές λαμβάνονται γενικά λακκούβες. Δεν γνωρίζω ούτε πώς και πού να το βάλω, εφ 'όσον παρατηρείται, το νέο τείχος άρχισε να πρήζεται λίγο

- δυνατά κουμπιά και να ακούγεται δυνατά αρκετές φορές όταν το νερό έχει τελειώσει, να μειωθεί ή να απενεργοποιηθεί

- αλλά δεν υπήρχαν ιδιαίτερες ελπίδες για αυτόν, συχνά παύει να αντιδρά, είτε λειτουργεί χωρίς διακοπή είναι μεγάλη, είτε ελέγχει (με το ανοιχτό παράθυρο την υγρασία πέφτει)

- συγνώμη ότι δεν υπάρχει θερμόμετρο αμέσως, θα ήταν πιο βολικό

Έχει σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα:

- εξαιρετικός συνδυασμός τιμής / απόδοσης

- κομψή εμφάνιση, αλλά το μαύρο μπορεί να δει καθαρά την πλάκα και τις σταγόνες, κανόνες μέχρι στιγμής από όχι, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ

- οθόνη και εύκολη λειτουργία

- καλά υγραίνει, για μια ημέρα εξατμίζει μέχρι 3 δεξαμενές (oh-th)

- μια μεγάλη δεξαμενή χωρητικότητα 5 λίτρα, αλλά εδώ είναι ακόμα απαραίτητο να ελέγξετε πόσο πραγματικά, μου φαίνεται λιγότερο

- προσαρμογή της έντασης της εργασίας, 3 επίπεδα, κατά την πρώτη θα πρέπει να ειπωθεί σχεδόν δεν λειτουργεί

- αυτόματη απενεργοποίηση όταν εξαντληθεί το νερό

- υπάρχει μια διαφανής λωρίδα νερού στη δεξαμενή, πόσοι παρέμειναν, λόγω του φωτισμού είναι ορατό ακόμα και τη νύχτα

- ενσωματωμένο ιονιστή, αλλά αυτό είναι κατά τη γνώμη μου ένα φαινόμενο placebo, είναι αδύνατο να ελεγχθεί αν κάτι λειτουργεί εκεί ή όχι

- λειτουργεί θερμό ατμό, γιατί το χρειάζομαι δεν ξέρω

Ρίξτε νερό από το φίλτρο, χωρίς πλάκα

Κατά τη γνώμη μου, ένας υγραντήρας, ένας νεφελοποιητής και ένα μη-επαφή θερμόμετρο είναι ένα masthead για οποιαδήποτε οικογένεια. Αλλά δεν συστήνω αυτό το μοντέλο του υγραντήρα.

Υγραντήρας: απαντήσεις σε τυπικές ερωτήσεις

Γιατί χρειάζομαι ενυδατική κρέμα;

Απαιτείται ένας υγραντήρας για τη διατήρηση της κανονικής υγρασίας στο δωμάτιο. Η μείωση της υγρασίας σε θερμαινόμενα δωμάτια κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι κακή για την αναπνευστική οδό. Λόγω της ξηρότητας του αέρα, οι βλεννώδεις μεμβράνες στεγνώνουν, σχηματίζονται συμπαγείς κρούστες ξηρής βλέννας, παρεμβαίνοντας στην ελεύθερη κίνηση του αέρα στις ρινικές διόδους. Ως αποτέλεσμα, οι προστατευτικές ιδιότητες της τοπικής ανοσίας πέφτουν απότομα, αυξάνεται η πιθανότητα απόφραξης των αεραγωγών και των ρινικών κόλπων και αναπτύσσονται σοβαρές βακτηριακές επιπλοκές σε αυτό το υπόβαθρο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρηθεί η κανονική υγρασία για τα βρέφη και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας, καθώς είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην ξηρότητα λόγω του μικρότερου μεγέθους των αεραγωγών και των μεταβολικών χαρακτηριστικών.

Κανονική υγρασία για μια υγιή, συχνά περπάτημα και ύπνο σε μέγιστο 18 ˚ C παιδί θα είναι υγρασία από 40% έως 60%. Και το 40% είναι το ελάχιστο. Λοιπόν, για ένα συχνά άρρωστο παιδί ή σοβαρά άρρωστο, μια μείωση της σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών στο 50% ή χαμηλότερη είναι γεμάτη με επιδείνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και την πιθανότητα επιπλοκών. Ωστόσο, η υγρασία άνω του 60-70% είναι ανεπαρκής.

Οι ενήλικες είναι πολύ πιο ανθεκτικοί και καλύτερα προσαρμοσμένοι στη μείωση της υγρασίας του αέρα, αλλά για την υγεία τους, η εξομάλυνση της υγρασίας θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Με βάση αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο υγραντήρας είναι απαραίτητος για την υγεία των παιδιών, αλλά οι ενήλικες θα είναι επίσης χρήσιμοι.

Γιατί η υγρασία στο δωμάτιο το χειμώνα δεν είναι ο κανόνας;

Η διαλυτότητα του νερού στον αέρα εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαλυτότητα, τόσο περισσότερο νερό στην αέρια κατάσταση μπορεί να διατηρηθεί στον αέρα. Το χειμώνα, σε μείον 10 ˚ C στον αέρα στο δρόμο δεν περιέχει περισσότερο από 2 γραμμάρια νερού σε 1 κυβικό μέτρο αέρα. Με την είσοδο στο δωμάτιο και τη θέρμανση, ο αέρας εξακολουθεί να περιέχει την ίδια ποσότητα υγρασίας όπως και στο δρόμο. Αλλά η δυναμικότητα του αέρα σε σχέση με το νερό όταν θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου αυξάνεται έντονα. Για παράδειγμα, η απορροφητικότητα του αέρα άλλαξε από 2 γραμμάρια στους -10 ° C σε 17,5 γραμμάρια σε + 20 ° C νερό σε κυβικό μέτρο αέρα. Συνεπώς, ο κορεσμός του αέρα με υδρατμούς έχει αλλάξει από 100% σε 11,5%, ή, με άλλα λόγια, η σχετική υγρασία του αέρα με θέρμανση μειώθηκε από 100% στο δρόμο σε 11,5% στην αίθουσα.

Σε χαμηλή σχετική υγρασία, όλα τα αντικείμενα, τα έπιπλα, οι τοίχοι, το παρκέ και ένα άτομο εντείνουν εντονότερα την υγρασία στον αέρα, το κορεσμό του. Σε υψηλή σχετική υγρασία, κοντά στο 100%, το νερό πρακτικά δεν εξατμίζεται, η θερμορύθμιση του σώματος είναι δύσκολη, δημιουργείται μια αίσθηση ζοφερή. Για αυτούς τους λόγους, η ισορροπία της σχετικής υγρασίας, κοντά στο 50-60%, είναι η βέλτιστη.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους βιομηχανικούς υγραντήρες για οικιακούς καταναλωτές;

Πρώτα απ 'όλα - η αρχή του κορεσμού του αέρα με υγρασία, παραγωγικότητα, χρόνο συνεχούς λειτουργίας σε ένα βενζινάδικο, θόρυβο, ευκολία εξυπηρέτησης και ασφάλειας.

Με αρχή της δράσης Οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριες ομάδες: υπερήχων, θερμικών και "φυσικών".

Με παραγωγικότητα οι οικιακοί υγραντήρες διαφέρουν πολλές φορές. Από τα πιο αδύναμα ικανό μόνο ελαφρά αύξηση της υγρασίας σε μικρές εγκαταστάσεις slaboprovetrivaemyh, με χωρητικότητα περίπου 100 g / hr και λιγότερο, σε συσκευές με χωρητικότητα 400 g / ώρα και πιο ικανή να αντισταθμίσει την απώλεια υγρασίας σε ισορροπημένο εξαερισμό.

Χρόνος συνεχούς λειτουργίας του υγραντήρα εξαρτάται από τον όγκο του νερού που χύνεται ταυτόχρονα και την παραγωγικότητά του. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος λειτουργίας σε ένα βενζινάδικο, τόσο λιγότερο συχνά η συσκευή θα χρειαστεί προσοχή. Εξαιρετική, όταν η συσκευή απαιτεί ένα ανεφοδιασμό ανά ημέρα, δηλαδή η διάρκεια συνεχούς λειτουργίας σε ένα βενζινάδικο είναι τουλάχιστον 24 ώρες. Για χωρητικότητα 400 g / h, απαιτείται χωρητικότητα περίπου 9,6 λίτρων. Για υγραντήρες με φυσική αρχή εξάτμισης, η μέγιστη έξοδος που υποδεικνύεται μειώνεται όσο αυξάνεται η υγρασία στο δωμάτιο, ρυθμίζοντας φυσικά αυτό. Έτσι, υπάρχει λιγότερο νερό για μια ημέρα. Σε ορισμένα καλά μοντέλα υγραντήρων, η δεξαμενή νερού είναι αρκετή μόνο για 12-15 ώρες λειτουργίας, τότε θα πρέπει να τα τοποθετήσετε με δύο ξαναγέμισμα την ημέρα.

Αν η μονάδα είναι πολύ θορυβώδη, τότε θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε τη νύχτα, παραμένοντας ευάλωτο σε μείωση της υγρασίας στην κρίσιμη περίοδο της ημέρας, επειδή κατά τη διάρκεια παράμετροι του ύπνου των αεροπορικών πολύ μεγαλύτερη επιρροή για την κατάσταση των αεραγωγών σε σχέση με την κατάσταση εγρήγορσης. Μετά από όλα, με τις ιδιαιτερότητες της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι περισσότερες από τις επιπλοκές που απαιτούν επείγουσα ιατρική περίθαλψη συνδέονται. Λοιπόν, εάν η συσκευή είναι εντελώς ήσυχη, είναι απολύτως αποδεκτό αν η στάθμη θορύβου μειώνεται σημαντικά στη λειτουργία "νύχτα" με μέτρια μείωση της απόδοσης. Προσθήκη επίπεδο θορύβου για την αντίληψη του προσώπου του επηρεάζεται από το χαρακτηριστικό, έτσι ώστε να πούμε "σύνθεση". Ομοιογενής "λευκός" θόρυβος, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ πιο εύκολος από τον άνθρωπο από τον θόρυβο, που αποτελείται από διαφορετικούς ήχους από διαφορετικά μέρη της συσκευής.

Εάν η συσκευή είναι εξαιρετικά άβολη διατηρήστε, καθαρίστε, πλύνετε, και είναι συχνά απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, είναι πιθανό ότι στον τρέχοντα ρυθμό ζωής μια τέτοια συσκευή θα είναι αδρανής και εσείς και τα παιδιά σας θα αναπνέετε ξηρό αέρα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, από ποια υλικά γίνεται η συσκευή. Ανοίγοντας το κουτί με τη συσκευή στο ράφι του καταστήματος, μπορείτε να αισθανθείτε την απότομη μυρωδιά των πλαστικών ή σφραγιστικών μαξιλαριών. Ένα τέτοιο αντίγραφο δεν μπορεί να εξεταστεί περαιτέρω - δεν πρέπει να ληφθεί σε καμία περίπτωση.

Είναι πολύ σημαντικό και υπό ποιες συνθήκες είναι το νερό στη συσκευή, αφού το νερό είναι το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την κατοίκηση ενός τεράστιου αριθμού μικροοργανισμών. Ως εκ τούτου, για να εξασφαλιστεί ότι ο υγραντήρας δεν θα αποτελέσει πηγή κινδύνου αντί της πηγής της υγείας, πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Πολλοί κατασκευαστές εισάγουν στις συσκευές τους διάφορες αντιμικροβιακές συσκευές και φίλτρα, αλλά η αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στη χρήση αργύρου, προσωπικά έχω αμφιβολίες.

Αποτελεσματική όσον αφορά την απολύμανση του νερού θέρμανση σε ατμο (θερμικούς) υγραντήρες ή παστερίωση σε μερικά υπερηχητικά μοντέλα. Ο ίδιος στόχος μπορεί να επιτευχθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα εύκολης καθημερινής πλύσης του δοχείου με ζεστό νερό, όπως σε ορισμένα μοντέλα με τη φυσική αρχή της εξάτμισης.

Αυτό, ίσως, όλα τα κριτήρια με τα οποία οι υγραντήρες μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υπερηχητικών υγραντήρων σε σύγκριση με άλλους τύπους;

Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι οι εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις με πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας, καθώς και η σχετικά χαμηλή τιμή της συσκευής.

Κατά τη λειτουργία τέτοιων υγραντικών μέσω μεμβράνης δονείται σε υπερηχητική συχνότητα, για να χωρίζουν τις μικροσταγονιδίων ύδατος και εκπέμπουν αυτό υπό τη μορφή ενός νέφους από τη ροή αέρα ασθενές μονάδα ακροφυσίου δημιουργείται από ένα μικρό ανεμιστήρα. Μεταφέροντας σε μια κατευθυνόμενη ροή αέρα ήδη έξω από τη συσκευή και τελικά πέφτοντας κάτω από τη δράση της βαρύτητας, τα μικροσταγονίδια σταδιακά στεγνώσουν. Ξήρανση, μικροσταγονίδια κορεστεί η υγρασία του περιβάλλοντος, το νερό περνά από την υγρή κατάσταση σε μια μικροσταγόνα σε διαλυμένη αέρα σε αεριώδη κατάσταση. Αν η υγρασία στο δωμάτιο είναι αρκετά υψηλή, δεν θα πέσουν εντελώς όλες οι σταγόνες κατά την πτήση, θα πέσουν σχηματίζοντας μια μικρή λακκούβα. Αλλά αν προσθέσετε έναν ισορροπημένο αερισμό, τότε η υγρασία δεν θα αυξηθεί πάνω από τον κανόνα, και η λειτουργική συσκευή δεν κάνει μια λακκούβα.

Η παρουσία παστερίωσης στη συσκευή όχι μόνο επιλύει αξιόπιστα το πρόβλημα της καταστολής της ανάπτυξης μικροοργανισμών αλλά επίσης αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα λόγω της παρουσίας του θερμικού συστατικού.

Τα μειονεκτήματα είναι ότι μαζί με το νερό, όλες οι ακαθαρσίες και τα διαλυμένα ορυκτά απελευθερώνονται στον αέρα, τα οποία, μετά την ξήρανση της μικροσκοπής κατά την πτήση, συνεχίζουν να επιπλέουν ομαλά κατά μήκος του δωματίου, εγκαθιστώντας σταδιακά σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό το χαρακτηριστικό της αρχής καθιστά επιπλέον απαιτήσεις για την ανοργανοποίηση του νερού. Δεν εξοικονομήσει αρκετά απεσταγμένο νερό και βρασμού, προσθέτοντας πρόβλημα μόνο μειώνουν εν μέρει το επίπεδο της ασβέστου, αφήνοντας τα πολλά άλλα συστατικά που θα πετάξει μέσα από την χρώση μακρύ επίπεδο φλόγα σε μια σόμπα αερίου σε μια ποικιλία χρωμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, το ζεστό νερό της βρύσης έχει ένα επίπεδο ακαθαρσιών που μπορεί να γίνει ανεκτό. Αλλά ακόμα πιο κατάλληλο για μια τέτοια συσκευή είναι το νερό από το πρώτο στάδιο της αντίστροφης όσμωσης του οικιακού συστήματος φίλτρου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ατμοκαθαριστήρων σε σχέση με άλλους τύπους;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι η υψηλή παραγωγικότητα, λίγη σχέση με το επίπεδο υγρασίας, η απουσία ακαθαρσιών στο εξατμισμένο νερό, η στειρότητα.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη συχνής συντήρησης για την απομάκρυνση της κλίμακας και της σχετικά υψηλής κατανάλωσης ενέργειας σε ορισμένα μοντέλα.

Αν χρειάζεστε μια συσκευή που εγγυάται ότι γεμίζει γρήγορα τον αέρα με καθαρή υγρασία χωρίς ακαθαρσίες, τότε αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή αν το μοντέλο είναι επαρκώς παραγωγικό.

Αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οποιοδήποτε πλυντήριο πιάτων - κουβά, λεκάνη, βραστήρας ή δοχείο - τοποθετημένο σε μια ασφαλή πηγή θερμότητας είναι μια εναλλακτική λύση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγραντήρων με τη φυσική αρχή της εξάτμισης σε σύγκριση με άλλους τύπους;

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η "φυσικότητα" της εξάτμισης: το νερό εξατμίζεται από μια μεγάλη περιοχή μόνιμα διαβρεγμένων επιφανειών. Η ένταση της εξάτμισης ρυθμίζεται από την υγρασία του αέρα - όσο χαμηλότερη είναι η υγρασία, τόσο πιο εντατική είναι η διαδικασία. Η υγρασία έχει αυξηθεί στα ανώτερα όρια του κανόνα - η εξάτμιση επιβραδύνεται. Η συν υγρασία εξατμίζεται αμέσως σε αέρια κατάσταση και όλες οι ακαθαρσίες και οι ανόργανες ουσίες παραμένουν στη υγρή φάση μέσα στη συσκευή. Ο αέρας που είναι κορεσμένος με την υγρασία μέσω μιας τέτοιας συσκευής αντιλαμβάνεται πιο άνετα, φυσικά, από όταν χρησιμοποιεί έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Το αποτέλεσμα της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής ισοδυναμεί με μια εσωτερική πισίνα με επιφάνεια 1-2 τ.μ., που φυσάει συνεχώς τον ανεμιστήρα.

Τα όργανα αυτού του τύπου περιλαμβάνουν "πλύσεις αέρα" και διάφορες συσκευές με υγρά φιτίλια, δίχτυα, στρόβιλο ψεκασμό νερού και πολλά άλλα. Κατά τη γνώμη μου, είναι πραγματικά αποτελεσματικό μόνο να πλύνετε τον αέρα με ένα σύνολο επίπεδων βρεγμένων δίσκων τοποθετημένων στον άξονα περιστροφής. Θα εξετάσουμε αυτή την παραλλαγή και οι υπόλοιπες κατασκευές θα μείνουν χωρίς προσοχή ως σκόπιμα ακατάλληλες.

Στο "πλύσιμο αέρα" σύνολο δίσκων που συναρμολογούνται ομοαξονικά στον άξονα περιστροφής και εν μέρει βυθίζονται στο νερό. Κατά τη διάρκεια της περιστροφής, οι δίσκοι διαβρέχονται συνεχώς στο λουτρό και πάνω από την επιφάνεια του νερού ξηραίνονται υπό την επίδραση της ροής αέρα από τον ανεμιστήρα. Όταν περνάει ανάμεσα στους δίσκους, ο αέρας είναι κορεσμένος από την υγρασία και η σκόνη που περιέχεται σε αυτό παραμερίζει μερικώς στην επιφάνεια του υγρού δίσκου και στη συνέχεια ξεπλένεται στο λουτρό. Ως εκ τούτου, αυτές οι συσκευές έχουν ένα διπλό αποτέλεσμα - υγροποίηση και αφαίρεση σκόνης από τον αέρα. Για όλη την απλότητα της κατασκευής, υπάρχουν συσκευές που κατασκευάζονται με 2 διαφορετικά σχέδια σχεδίασης. Σύμφωνα με ένα σχήμα, το νερό στο δίσκο για την διαβροχή των δίσκων τροφοδοτείται από μια αφαιρούμενη δεξαμενή, και από την άλλη, οι δίσκοι είναι μέσα στη μπανιέρα, η οποία είναι η ίδια μια δεξαμενή. Η διαφορά, φαίνεται, είναι ασήμαντη, αλλά σημαντική.

Στην πρώτη νερό δομή τύπου στο λουτρό μεταβάλλεται μόνο με πλήρη συντήρηση της συσκευής, και χρησιμοποιείται για επικάλυψη αφαιρούμενη δεξαμενή από την οποία το νερό τροφοδοτείται μέσα στο λουτρό εργασίας, θα πρέπει να σημειωθεί, με ένα αρκετά δυνατό να ξυπνήσουν ήχο. Έτσι κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής κάλυψης με τρέφονται ύδωρ και ακαθαρσίες, η συγκέντρωση αυξάνεται συνεχώς, αυξάνεται προς το τέλος του πρώτου σπειρώματος 10 φορές, και το άκρο του δεύτερου - 20 φορές. Σε επτά ημέρες, η συγκέντρωση προσμείξεων μπορεί να φτάσει εκατοντάδες φορές σε σχέση με το αρχικό νερό. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση της σκόνης και η συγκέντρωση των μικροβίων και των φυκών αυξάνονται επίσης. Κατά τη γνώμη μου, η χρήση ενός αδιαφανή κοκτέιλ σκοτεινού ως πηγή υγρασίας είναι δυσάρεστη και δεν βοηθά.

Σε συσκευές του δεύτερου τύπου σχεδιασμού, το λουτρό εργασίας είναι ενσωματωμένο στη δεξαμενή. Σε αυτές τις συσκευές, το ίδιο το λουτρό είναι η βάση της συσκευής από την οποία αφαιρείται το άνω τμήμα κίνησης για να ξαναγεμίζει ως κάλυμμα. Και κάθε φορά που πηγαίνετε με μια μπανιέρα για μια νέα μερίδα νερού, βάζετε φυσικά τα υπολείμματα, ξεπλύνετε, πλένοντας τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι σαφές ότι οι εναποθέσεις στους δίσκους και το λουτρό σε αυτή τη συσκευή συσσωρεύονται πολύ πιο αργά. Αυτό επιτρέπει σε μια μέτρια σκληρότητα νερού να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο καθαρισμό του υγραντήρα όχι περισσότερο από 1-2 φορές το χρόνο. Και αν χύσετε ένα λουτρό με μέτρια ζεστό νερό, θα μειώσει επίσης τον αριθμό των μικροβίων που επιβιώνουν μεταξύ των κύκλων επαναπλήρωσης.

Όταν η κατανάλωση ισχύος 11 watts, χωρίς ύγρανση καθαρό και καθίζηση των ακαθαρσιών, η απόδοση της τάξης των 350 g / h, ο όγκος της δεξαμενής των 8 λίτρων, συμπληρώνοντας την μέρα, αυτορύθμιση, διατηρούν μια σπάνια - ίσως αυτό είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.

Στα μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί ένα αρκετά υψηλό επίπεδο θορύβου στη μέγιστη απόδοση, αλλά αρκετά ανεκτό - στη νυχτερινή λειτουργία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο θόρυβος είναι αρκετά "αποτρίχωση", δεν τεντώνει. Ωστόσο, η τιμή ενός πολύ απλού "αέρα πλυσίματος" θα είναι 2-3 φορές περισσότερο από έναν υπερηχητικό υγραντήρα.

Σε τι ακόμα πρέπει να σταματήσουμε;

Όλες οι συσκευές είναι καλές με τον δικό τους τρόπο. Χρησιμοποιώ το σωστό «πλύση αέρα» με χωρητικότητα 350 g / h με συνεχή τρόπο, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να συνδεθούν η υπερηχητική υγραντήρα και η πραγματική παστερίωση απόδοση (θερμαινόμενη ενεργοποιημένη) μεγαλύτερη από 500 g / h. Κατά την υποκειμενική μου άποψη, το σωστό "πλύσιμο με αέρα" θα είναι μια καλή αρχή, αν και κοστίζει περισσότερο από έναν υπερηχητικό υγραντήρα.

Αν η οικονομική ικανότητα είναι αδύναμη, τότε οι επιλογές δεν είναι τόσο πολύ: υπερήχων με παστερίωσης, υψηλής χωρητικότητας και απόδοσης του όχι λιγότερο από 350 g / h, και είναι καλύτερα - 400 g / h ή περισσότερο. Είναι αδύνατο να καθαριστεί καθόλου, αλλά για να αντισταθμιστεί η απώλεια υγρασίας στον απαραίτητο εξαερισμό, αυτό το ποσό πρέπει να είναι αρκετό.

(Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την υγρασία εδώ.)

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Υγρασία αέρα - μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που καθορίζουν την άνετη ύπαρξη του ανθρώπου. Όμως, δυστυχώς, οι σύγχρονες συνθήκες ύπαρξης στο αστικό περιβάλλον πολύ συχνά δεν ανταποκρίνονται στα απαραίτητα χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου πρέπει να προσαρμοστούν τεχνητά. Οι υγραντήρες είναι οικιακές συσκευές για τη διόρθωση της υγρασίας και δεν είναι λιγότερο σημαντική οικιακή συσκευή από μια σόμπα ή φούρνο μικροκυμάτων. Για το αν χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα και πώς να επιλέξετε αυτό ή εκείνο το μοντέλο, θα το πούμε στο σημερινό μας άρθρο.

Πίνακας Περιεχομένων

Χρειάζομαι ενυδατική κρέμα;

Για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε έναν υγραντήρα, αρκεί να αγοράσετε ένα φθηνό υγρόμετρο (όργανο μέτρησης της υγρασίας του αέρα). Η αναλογική έκδοση κοστίζει από 150 ρούβλια στα καταστήματα της Μόσχας, ψηφιακή - από 6-7 δολάρια σε κινεζικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Όμως, τα περισσότερα από τα καταστήματα θα βρείτε μια συνδυασμένη μετεωρολογικό σταθμό, που όχι μόνο μετρούν την υγρασία του αέρα, αλλά και δείχνουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό ή έξω από το δωμάτιο, την πρόβλεψη του καιρού, χρησιμοποιώντας το βαρόμετρο και περιέχουν επίσης ένα ξυπνητήρι, ημερολόγιο, ρολόι και άλλες λειτουργίες.

Καλώντας τη σκούπα: Oregon Scientific BAR310HG 7712 5 εν σειρά

Η άνετη υγρασία του αέρα (η τιμή που χαρακτηρίζει την περιεκτικότητα σε υδρατμούς στην ατμόσφαιρα) κυμαίνεται από 40 έως 60%. Αν ληφθεί από εσάς, ως αποτέλεσμα των μετρήσεων του σχήματος είναι κάτω από αυτό το όριο, η ενυδατική κρέμα που χρειάζεστε (και αν πολύ χαμηλότερα - κάτι πολύ απαραίτητο), αν η παραπάνω - δεν χρειάζεται καν να χάνουμε.

Φυσικά, οι μετρήσεις θα πρέπει να διεξάγονται για αρκετές ημέρες στη σειρά, και ακόμα καλύτερα - το χειμώνα. Ο χειμώνας είναι για την πλειοψηφία των Ρώσων νοικοκυριών είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, όπως το τυπικό σπίτια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ορόφων του κεντρικού μπαταρίας θέρμανσης δεν είναι εξοπλισμένο με έλεγχο στάθμης της θερμότητας. Και έτσι οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα μέχρι το όριο (ειδικά τη νύχτα), δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα δυσάρεστη για τους ανθρώπους. Με κλιματισμό, πάρα πολύ, δεν είναι τόσο απλό: λειτουργία σύγχρονες split-σύστημα «μερικής ξήρανσης» είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας εσωτερικό κλίμα, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά, απαιτούν περισσότερη συντήρηση, και αν η διακοπή - επισκευή θα κοστίσει σχεδόν όπως την αγορά μιας νέας μονάδας.

Σε γενικές γραμμές, αν το διαμέρισμα που έχουν συχνά πονοκέφαλο, συνεχώς βασανίζεται από ένα αίσθημα ξηρότητας στο στόμα, αφαιρέστε το δέρμα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολία στην αναπνοή ή παρατηρήσετε ότι η επιδείνωση της γενικής υγείας (συνεχής υπνηλία, σύγχυση, χαμηλή απόδοση, η κακή ανοσία, κόπωση) - Αξίζει να εξεταστεί το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα και να πάρει ένα υγρόμετρο για την αρχή. Φυσικά, ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας είναι απαραίτητο για τα παιδιά. Και τέλος, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε το γεγονός ότι η έλλειψη υγρασίας επηρεάζει αρνητικά τα έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής, ακόμη και σε δάπεδα παρκέ - θα ραγίσει και σπάσει πολύ πιο γρήγορα.

Καλέστε τον Ανάκτηση: Boneco 7057 7712 5 inline

Και ακόμα κι αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλό επίπεδο υγρασίας (για παράδειγμα, στην Αγία Πετρούπολη), η μέτρηση αυτού του επιπέδου σε ένα διαμέρισμα θα είναι επίσης πολύ περιττή. Εξάλλου, λόγω της παρουσίας υψηλού επιπέδου υγρασίας στο δρόμο, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για το ίδιο επίπεδο στο διαμέρισμα.

Είδη υγραντήρων

Ουσιαστικά, οι υγραντήρες αέρα χωρίζονται σε τρεις τύπους: παραδοσιακό (μηχανικό), ατμό και υπερηχητικό. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένοι υγραντήρες με καθαριστή αέρα και θα τις καλύψουμε στο επόμενο τμήμα. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε ένα δωμάτιο μέχρι 150 κυβικά μέτρα.

"Παραδοσιακοί" υγραντήρες

Τα πιο απλά moisturizers είναι "παραδοσιακά", είναι επίσης "κρύοι τύπου υγραντήρες". Το νερό σε τέτοιους υγραντήρες χύνεται μέσα στη δεξαμενή, από όπου εισέρχεται στην παλέτα για ειδικές κασέτες αντικατάστασης ενυδάτωσης. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσα από αυτά και το βυθίζει φυσικά. Ταυτόχρονα με τον ύγρανση καθαρίζεται ο αέρας από τη σκόνη.

Κλήση της σούβλας: Air-O-Swiss E2241A 3504 5 εν σειρά

Έλλειψη κρύο τύπου υγραντήρα - περιορίζεται σε μέγιστη υγρασία αέρα 60% (όπως η συσκευή υποστηρίζει την «φυσική» υγρασία, αλλά δεν κορεστεί τη δύναμη του αέρα), και υψηλού θορύβου. Ο μέσος όρος είναι περίπου 35-40 dB - τα στοιχεία αυτά από μόνα τους δεν είναι υψηλό, αλλά αυτό το επίπεδο μπορεί να είναι απαράδεκτη για πολλούς ανθρώπους όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή στο δωμάτιο τη νύχτα.

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού με την αρχή της δράσης μοιάζουν με ηλεκτρικούς βραστήρες - το νερό μέσα τους βράζει και βγαίνει με τη μορφή απλού ατμού. Λόγω αυτής της μεθόδου θέρμανση σε ατμό υγραντήρες εμφανίζονται αμέσως πολλά μειονεκτήματα: το υψηλό επίπεδο θορύβου, θερμού ατμού, το οποίο μπορεί να κάψει (θερμοκρασία εξόδου του είναι 50-60 μοίρες) και μια κατανάλωση υψηλής ισχύος (από 300 έως 600 Watt). Αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο μοντέλο.

Τηλεφωνώντας στο δόλωμα: Το Stadler Form Fred 3504 5 εν σειρά

Αλλά τα πλεονεκτήματα του «ατμομηχανή» αφθονούν επίσης: μπορούν απόλυτα να συνεργαστεί με ακόμη και με πολύ βρώμικο και σκληρό νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εισπνοή (που περιλαμβάνεται με ορισμένα μοντέλα ακόμα και είναι ειδικά ακροφύσια), οι επιδόσεις τους είναι 7 έως 16 λίτρα ανά ημέρα, δεν υπάρχουν αναλώσιμα και μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία σε επίπεδο πάνω από 60%.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Ο πιο σύγχρονος τύπος υγραντήρα μπορεί να ονομάζεται υπερήχων, όπου μια ειδική μεμβράνη με υψηλή συχνότητα ταλαντώσεων "μετατρέπει" το νερό σε κρύο ατμό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν την ικανότητα να ρυθμίσετε το επίπεδο της υγρασίας - είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα (με το ενσωματωμένο υγροστάτη) και ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου, όπως σε σύγκριση με μηχανικές και ατμό ομολόγους. Ωστόσο, αν ο υγραντήρας είναι ενσωματωμένη υγρόμετρο, είναι απίθανο να σας δείξει την πραγματική εικόνα, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να αποθηκευθούν σε ένα ξεχωριστό μετρητή υγρασίας.

Επιπλέον, μεταξύ των πλεονεκτημάτων μπορεί να ονομαστεί η λειτουργία του νερού θέρμανσης (σε ορισμένα μοντέλα), η οποία είναι μια θανατική ποινή για πολλά μικρόβια. Πολλά, αλλά όχι όλα (και ακόμη και "99%") - αυτό αξίζει επίσης να εξεταστεί. Γενικά, είναι κατάλληλο ως επιλογή, αλλά δεν είναι η κύρια παράμετρος επιλογής

Κλήση του μπάσου: Timberk THU UL 07 3504 5 inline

Το επίπεδο θορύβου αυτών των υγραντήρων είναι πολύ χαμηλό και είναι κατά μέσο όρο 25 dB, καθώς τα κινούμενα μηχανικά μέρη τους είναι σχεδόν αθόρυβα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Σύμφωνα με αυτή την παράμετρο, οι υγραντήρες υπερήχων είναι πιο άνετοι για τους ανθρώπους στις οικιακές συσκευές από τους ατμούς και τους παραδοσιακούς. Ο μόνος ενοχλητικός παράγοντας μπορεί να είναι το σπάνιο "γαργάλισμα" του φυσιγγίου, από το οποίο μερικές φορές βγαίνουν φυσαλίδες αέρα.

Και το κύριο μειονέκτημα αυτών των moisturizers είναι η ανάγκη για πιο προσεκτική φροντίδα για αυτούς. αποσκληρυντή νερού και τον καθαρισμό του από ακαθαρσίες χρησιμοποιώντας ειδικές φυσίγγια με ένα αφαιρούμενο υλικό πληρώσεως, η οποία απαιτεί τακτική αντικατάσταση (για περισσότερες λεπτομέρειες, περιγράφουμε πιο κάτω), ή την ανάγκη να χρησιμοποιήσει αποσταγμένο νερό.

Ένα ξεχωριστό σημείο αξίζει να πούμε για την ασφάλεια της χρήσης υγραντήρων υπερήχων. Παρά τη χρήση των υπερήχων, τα συστήματα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για να ζήσει στο διαμέρισμα των βιολογικών μορφών ζωής, επειδή δεν εκπέμπουν και οι υπερηχητικές δονήσεις χρησιμοποιούνται μόνο για το σκοπό της διάσπασης του νερού σε σκόνη. Η μεμβράνη λειτουργεί σε μια περιοχή που δεν είναι αντιληπτή και ακούγεται.

Επιπλέον, σχεδόν όλα τα μοντέλα υγραντήρων έχουν τη δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης χωρίς νερό.

Ένας υγραντήρας, ένας καθαριστής ή ένας "θεριστής";

Οι συνδυασμένες συσκευές είναι ένας υγραντήρας και ένας καθαριστής αέρα (μερικές φορές ονομάζεται επίσης "πλύσιμο αέρα") σε μια φιάλη. Συχνά ονομάζονται επίσης «κλιματικά σύμπλοκα», αφού τέτοιες συσκευές μπορούν να ιονίσουν τον αέρα και να τον αρωματιστούν. Δεν πρέπει, ωστόσο, να συγχέεται με την ορολογία - πολλοί κατασκευαστές συγχέουν τις έννοιες του "πλυσίματος αέρα" και του "κλιματικού συνόλου".

Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας συσκευής είναι ένα σύστημα που αποτελείται από πλαστικούς δίσκους σύνθετου υδροδυναμικού σχήματος που περιστρέφονται σε δεξαμενή νερού. Η σκόνη εισέρχεται στη συσκευή, τοποθετείται στους δίσκους και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Ο υγραντήρας σε μια τέτοια συσκευή, κατά κανόνα, είναι μηχανικού τύπου, παραδοσιακού τύπου, με όλα τα εγγενή πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που περιγράφονται και περιγράφονται παραπάνω. Πρόσφατα, άρχισαν να εμφανίζονται συσκευές υπερήχων.

Ωστόσο, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι μια ακόμη πιο περίπλοκη συσκευή από όλες τις προηγούμενες, δεν είναι ευκολότερο να το φροντίσετε. Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση απαιτεί περισσότερα αναλώσιμα (π.χ. φίλτρα). Σε ορισμένες συσκευές υπάρχουν ακόμη και φίλτρα HEPA (Συλλογή σωματιδίων υψηλής απόδοσης) με υψηλό βαθμό καθαρισμού. Σε πολύ "προηγμένα" μοντέλα (για παράδειγμα, Air-O-Swiss 2071) δεν υπάρχει ούτε ένα φίλτρο, αλλά τρεις υγραντικοί άνθρακες και HEPA.

Καλέστε τη σούβλα: Ο γιατρός της Samsung Virus SA600CB 3504 5 εν σειρά

Αλλά αν θέλετε να καθαρίσετε τον αέρα και το ενυδατώνει, και τα χρήματα για «θεριζοαλωνιστική μηχανή» Όχι, μπορείτε να αγοράσετε δύο ξεχωριστές συσκευές - δηλαδή, ο υγραντήρας θα σταθεί σε ένα μέρος, και καθαρότερο - σε απόσταση σεβασμού. Δύο μονάδες, παραδόξως, θα κοστίσει πολύ φθηνότερα, «συνδυάζουν», αλλά εδώ είναι κατά πόσον είναι πιο βολικό να τους κρατήσει σε ένα μικρό δωμάτιο - εσείς αποφασίζετε.

Λευκή επικάλυψη

Πολύ συχνά στις συζητήσεις για μοντέλα αυτού ή εκείνου του υγραντήρα, υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με τη λευκή πλάκα στον εξοπλισμό. Τι είναι αυτό;

Η πλάκα εμφανίζεται όταν ψεκάζεται νερό από τους υγραντήρες υπερήχων και είναι ένα μίγμα διαφόρων αλάτων και ακαθαρσιών που κατακάθονται σε οριζόντιες επιφάνειες. Η συγκέντρωσή του εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και το νερό είναι πιο σκληρό, τόσο περισσότερο είναι η πλάκα. Λάβετε υπόψη ότι η μέγιστη επιτρεπτή τιμή σκληρότητας νερού για χρήση στον υγραντήρα αέρα είναι 5,4 meq / l.

Προκειμένου να εξουδετερωθεί η λευκή πλάκα (η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη ούτε για τεχνολογία ούτε για φωτισμό), ειδικές κασέτες με το λεγόμενο ρητίνη ανταλλαγής ιόντων. Αυτή η ρητίνη αποτελείται από σωματίδια σκόνης, απορροφώντας περίσσεια αλάτων και άλλων ουσιών. Αυτή η ρητίνη είναι το κύριο αναλώσιμο, αφού χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες, ανάλογα με την ένταση της συσκευής. Κατά συνέπεια, όσο καθαρότερο είναι το νερό σας, τόσο λιγότερο απαιτείται αντικατάσταση.

Μια ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί αποσταγμένο νερό, το οποίο σας επιτρέπει να τεντώσει την απόδοση της κασέτας έως και αρκετούς μήνες, αλλά δεν είναι κάθε οικογένεια έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα αποστακτήριο απευθείας στο σπίτι ή να κρατήσει την αγορά πρατηρίων της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εμφιαλωμένο νερό, αλλά στη συνέχεια των αυξήσεων του κόστους εκθετικά, επειδή η υπερηχητική υγραντήρα εκτοξεύει αέρα σε ένα μέσο όρο περίπου έξι λίτρα νερού ανά ημέρα.

Φροντίδα του υγραντήρα

Όλως περιέργως, αλλά για υγραντήρες, καθώς και για κάθε συσκευή, χρειάζονται χρόνο για να δούμε από καιρό σε καιρό. Φροντίδα στην περίπτωση αυτή αποτελείται κυρίως από δύο πράγματα: η περιοδικός καθαρισμός του αφρού και των ιζημάτων, και επίσης αντικαθιστώντας το υλικό πληρώσεως στο φυσίγγιο (ή την αλλαγή του φίλτρου, εάν είναι ένα συμβατικό υγραντήρες

Κλήση της σκούπας: Sharp KC-A51R B 3504 5 inline

Όσον αφορά το πρώτο σημείο, διάφοροι κατασκευαστές (για παράδειγμα, Boneco) προσφέρουν πολλά ακριβά καθαριστικά. Επιπλέον, το νερό μπορεί και "ανθίζει" - θα υπάρξει μια δυσάρεστη οσμή και βακτηριακές καταθέσεις.

Καθαρίστε αφρού και απομάκρυνση αυτών των καταθέσεων, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό με σόδα - δημοφιλή στο σπίτι όξινο ανθρακικό νάτριο και ανακούφιση από την οσμή, και οι πνεύμονες αφαιρέστε τα υπολείμματα. Η ζυγισμένη κλίμακα μπορεί να αφαιρεθεί είτε με ειδικές σκόνες, είτε μηχανικά, χρησιμοποιώντας μεταλλικό πλέγμα. Στην τελευταία περίπτωση, διατρέχετε τον κίνδυνο να αφήσετε βαθιά γρατζουνιές στην υπόθεση, αλλά μερικές φορές δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτήν.

Ωστόσο, το ίδιο Boneco προσφέρει μια "ασημένια ράβδο", η οποία, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι σε θέση να αποτρέψει την "ανθοφορία" του νερού. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια ράβδος δεν μπορεί να σκοτώσει όλα τα μικρόβια, αλλά είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει τον υποχρεωτικό καθαρισμό. Μόνο εδώ είναι πολύ ακριβό, και επίσης απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Η πλήρωση στο φυσίγγιο πρέπει να αλλάζεται κάθε 2-3 μήνες, εάν έχετε σκληρό νερό. Το νερό είναι μαλακότερο, τόσο λιγότερο συχνά απαιτείται αντικατάσταση. Στην περίπτωση απεσταγμένου νερού, η ανάγκη για ένα φυσίγγιο μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς. Ενυδατικά φυσίγγια σε παραδοσιακά ενυδατικά με αντιβακτηριακό εμποτισμό και έχουν σχεδιαστεί για παρόμοια περίοδο.

Τι να επιλέξει λοιπόν;

Ο βασικός καθοριστικός παράγοντας είναι η τιμή. Το φθηνότερο που θα πάρετε είναι ένας μηχανικός υγραντήρας (παραδοσιακός ή ατμός), λίγο πιο ακριβός - υπερήχων, και οι πιο ακριβές συσκευές "συνδυάζουν". Εντός μιας ομάδας, η τιμή ποικίλλει κυρίως ανάλογα με τον αριθμό των πρόσθετων ευκαιριών, όπως η υγρασία, η οθόνη LCD, η παρουσία θέρμανσης νερού και ούτω καθεξής. Επιπλέον, η τιμή εξαρτάται επίσης από τον τύπο της διαχείρισης συσκευών - αναλογική ή ψηφιακή.

Κλήση του μπέϊκον: NeoKlima NHL-700E 3504 5 εν σειρά

Ένα ξεχωριστό στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ορισμένα μοντέλα όλων των τύπων των υγραντήρες έχουν αξεσουάρ για το άρωμα (το λεγόμενο «aromakapsuly»), με την οποία μπορείτε να κάνετε χρήση των αρωματικών ελαίων, όχι μόνο για να ενυδατώνει, αλλά και να καταθέσει στον αέρα κάποιο ευχάριστο άρωμα κέδρου ή λεβάντα. Από την άποψη αυτή, πρέπει να σημειωθεί ότι σε συμβατικές ενυδατικές κρέμες ρίξτε κάτι άλλο από το νερό, απαγορεύεται αυστηρά - μπορείτε να βλάψετε σοβαρά τα εσωτερικά μέρη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τις συσκευές ατμού, με τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε με διάφορους τρόπους.

Κλήση του μαστιγίου: Air-O-Swiss U7146 3504 5 inline

Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να υπολογίσετε τα γενικά έξοδα και το κόστος εργασίας. Είστε έτοιμοι να περάσετε μία φορά κάθε έξι μήνες περίπου 1000 ρούβλια για τρία αντικαταστάσιμα πληρωτικά για ένα φυσίγγιο και ένα άλλο για μια ασημένια ράβδο; Θα λάβετε ένα συνηθισμένο αποχαιρετισμό με αρκετές χιλιάδες ρούβλια για HEPA και άλλα φίλτρα; Είστε έτοιμοι να καθαρίζετε συνεχώς το νέο "κατοικίδιο ζώο" και να τον προστατεύετε από παιδιά και παιδιά από αυτό (ειδικά αυτό ισχύει για τα δείγματα ατμού); Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν πριν αποφασίσετε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο - θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον τύπο του υγραντήρα που σας ταιριάζει.

Και, φυσικά, ο σημαντικός παράγοντας είναι το επίπεδο θορύβου - αξιολογήσεις δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες πολυσύχναστη κρέμες που έχουν αποφασίσει να κλείνουμε τα μάτια μας σε αυτό το γεγονός κατά την αγορά, λίγους μήνες αρχίζουν να διαμαρτύρονται γι 'αυτόν και να προσπαθήσει να πουλήσει τη συσκευή που μόλις αγοράσατε.

Μοντέλα και μάρκες από όλο τον κόσμο

Μπορείτε ζυγίζονται τα «υπέρ» και «αρνητικά», καθορίζουν πόσα ρούβλια ή δολάρια για να περάσουν σε μια νέα συσκευή, συνειδητοποίησε τι είδους υγραντήρα είστε ικανοποιημένοι, αποδέχθηκε το γεγονός ότι πρέπει να αλλάξετε τα υλικά πληρώσεως κασέτα και το ασήμι μπαρ. Ήρθε η ώρα να επιλέξετε ένα μοντέλο που σας ταιριάζει με κάθε τρόπο.

Boneco Air-O-Swiss U650

Η φαντασία του σχεδιαστή ξεπέρασε και εξέδωσε μια συσκευή πολύ παρόμοια με μια τσάντα-χαρτοφύλακα κυρίες. Ενδιαφέρον, κομψό, κομψό. Κοιτάζοντας αυτό, και δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό πράγματι - η υπερηχητική υγραντήρα, αλλά ακόμα καθαρότερο αέρα 40 W και μια δεξαμενή για το νερό, δυναμικότητας / συμπύκνωμα των 5.5 λίτρων. Διαθέτει ρυθμιστή υγρασίας (επίσης υγροστάτη), διανομέα ψεκασμού δύο ρευμάτων, δείκτες στάθμης νερού, καθαρισμό συσκευών και φωτεινότητα οθόνης, χρονοδιακόπτη για 8 ώρες. Ελέγχεται από ηλεκτρονικά, τοποθετείται στο πάτωμα και η απόδοσή του μπορεί να προσαρμοστεί κατά βούληση.

Επίπεδο θορύβου 25 dB, διαστάσεις: 28χ35,5χ24 cm, βάρος 4 kg. Η ροή του νερού στη μέγιστη υγρασία 550 ml / h. Η μονάδα λειτουργεί σε ένα δωμάτιο με όγκο μέχρι 150 κυβικά μέτρα, ενώ η ανταλλαγή αέρα είναι 130 κυβικά μέτρα την ώρα. Ο υγραντήρας μπορεί να βελτιωθεί με την αγορά αυτό ιοντίζουσα ασημένια ράβδο Ionic Silver Stick, αλλά στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή, η συσκευή και χωρίς αυτό λειτουργεί καλά, λόγω του πλαστικού αντικαταστάσιμο φυσίγγιο περιλαμβάνει σωματίδια των ενώσεων αργύρου, και προκαταρκτικές νερό με θέρμανση στους 80 βαθμούς σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Υπάρχει ένα τέτοιο θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας στην περιοχή των 6 500 ρούβλων. Η τιμή, κρίνοντας από τα σχόλια, είναι απολύτως δικαιολογημένη: η Boneco Air-O-Swiss U650 δεν έχει σχεδόν κανένα θόρυβο, λειτουργεί καλά, καταναλώνει μικρή ισχύ. Μια αξιοπρεπή ενυδατική κρέμα, ό, τι λέτε.

Κλήση του stinger: Boneco Air-O-Swiss U650 3504 3 conf

Venta LW 45

Αυτός ο "παραδοσιακός" υγραντήρας και, σε συνδυασμό, ο καθαριστής αέρα μοιάζει ταυτόχρονα με τον κλιματισμό, το ακορντεόν και το διακοσμητικό κάλυμμα της μπαταρίας κεντρικής θέρμανσης. Αλλά η εμφάνιση είναι παραπλανητική: Venta LW 45 - ο πιο παραγωγικός οικιακός καθαρισμός αέρα σε μοντέλα από όλο τον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να εγκατασταθεί σε δωμάτια συνολικής επιφάνειας 75 τετραγωνικών μέτρων: μεγάλα δωμάτια, γραφεία, μουσεία, στούντιο, τυπογραφεία. Ένα ξεχωριστό επίδομα είναι εξαιρετικά χαμηλή ισχύς, μόνο 8 watts - ένας παράδεισος για οικονομικούς οικοδεσπότες. Αλλά το επίπεδο θορύβου του Venta LW 45 δεν είναι πολύ χαμηλό, 42 dB (ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί πιο ήσυχο από ένα συνηθισμένο ψυγείο). Αλλά η ανταλλαγή αέρα 270 κυβικά μέτρα ανά ώρα και η ροή του νερού με μέγιστη υγρασία έως 450 ml / h, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, εγκατάσταση δαπέδου, υπάρχει ένας δείκτης στάθμης νερού και ρύθμιση της χωρητικότητας. Διαστάσεις 33x45x30 cm, βάρος 5,8 kg.

Τιμή, ειλικρινά, αρκετά μεγάλο, περίπου 18 000 ρούβλια. Λέγεται ότι Venta LW 45 τα καταφέρνει με το έργο του, άλλωστε, ότι η εταιρία επινόησε καθαρισμού του αέρα Venta - ως εκ τούτου, τα χρήματα δεν πληρώνουν για μια τεχνητά διογκωμένη δημοτικότητα, καθώς και για την άριστη ποιότητα.

Κλήση του δολώματος: Venta LW 45 3504 3 conf

Electrolux EHU-5515D

Απλό, αλλά με γούστο και διακριτικό, ένα είδος παλαίωσης σε λευκό και γκρι τόνους. Το κυριότερο είναι ότι με μια συστροφή: υπερηχητικού καθαριστή υγραντήρα / αέρα με χωρητικότητα δεξαμενή νερού 6,7 λίτρων μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και στο τραπέζι. Η ροή νερού με μέγιστη υγρασία 550 ml / h, ανταλλαγή αέρα μέχρι 150 κυβικά μέτρα την ώρα, η επιφάνεια του δωματίου όπου η συσκευή βρίσκεται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 τ.μ. Υπάρχει υγρασία (αισθητήρας υγρασίας), δείκτης στάθμης νερού, οθόνη και χρονοδιακόπτης για 8 ώρες. Το υγραντήρα είναι εξοπλισμένο με μια ειδική μεμβράνη με μία επικάλυψη τιτανίου, που δεν διαβρώνει και δεν οξειδώνεται, και το φυσίγγιο φίλτρου Ag Ionic Silver περιέχει ρητίνη ανταλλαγής ιόντων για την απολύμανση, αποσκλήρυνση και καθαρισμό του νερού. Ισχύς υγραντήρα 125 W, στάθμη θορύβου 31 dB, διαστάσεις: 23χ32χ17 cm, βάρος 4 kg.

Πληρώστε για αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 6.000 ρούβλια. Δεν είναι κακό. Και η υγεία είναι καλή, και τα απόβλητα δεν είναι μεγάλα. Το Electrolux EHU-5515D ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο: κάποιος συμπαθεί την ποιότητα του υγραντήρα, κάποιος έλαβε τη συσκευή δεν είναι η καλύτερη συναρμολόγηση, οπότε η γνώμη είναι αρνητική. Και κάποιος πείθει όλους ότι με την Electrolux EHU-5515D η ζωή θα παίξει με νέα χρώματα.

Κλήση της σούβλας: Electrolux EHU-5515D 3504 3 conf

Boneco Air-O-Swiss U7146

Αρχικά σκέφτηκα ότι είχα ένα αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών μπροστά μου: ο σταυρός ήταν σύγχυση. Αλλά αποδεικνύεται, υπερήχων υγραντήρες σε αυτή τη σειρά είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα: κόκκινο, πράσινο, λευκό, μαύρο, μοβ, και ένας σταυρός ζωγραφίζεται περήφανα μόνο το κόκκινο. Με την ευκαιρία, Boneco Air-O-Swiss U7146 είναι πραγματικά φορητό, μπορεί να σταθεί στο πάτωμα, πάνω στο τραπέζι, πάνω στο τραπέζι, ένα σκαμνί, ένα περβάζι στο γραφείο - ναι σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια, τουλάχιστον για ένα κουτί καπέλο. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μια δεξαμενή νερού στον υγραντήρα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συνηθισμένη πλαστική φιάλη χωρητικότητας μέχρι 500 ml!

Επιπλέον, Boneco Air-O-Swiss U7146 είναι φώτα νέον ζεύγος και μια μοναδική μεμβράνη Glass-πλάκα, η οποία αυξάνει την απόδοση της συσκευής κατά 20%, και ο δείκτης στάθμης του νερού, αλλά δεν φιλτράρει, έτσι θα γεμίσει δεν σκέτο νερό από τη βρύση, αλλά προ-καθαρισμένα ή αποσταγμένα. Επίπεδο θορύβου 25 dB, διαστάσεις: 8х11χ6,5 cm, ισχύς 15 W, βάρος 0,3 kg. Η ροή του νερού στη μέγιστη υγρασία των 100 ml / h, στην περιοχή που εξυπηρετείται από όχι περισσότερο από 20 τ.μ. Μηχανικός έλεγχος. Ο υγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο.

Αξίζει περίπου 1.500 ρούβλια. Απίστευτο! Η τιμή είναι πραγματικά εξαιρετική, και η ποιότητα είναι σε υψόμετρο, το οποίο επιβεβαιώνεται από τις ευγνώμονες κριτικές πολλών αγοραστών. Ωστόσο, η εταιρεία Boneco έχει καθιερωθεί από καιρό ως ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή moisturizers, και προσπαθεί να κρατήσει το εμπορικό σήμα.

Κλήση της σούβλας: Boneco Air-O-Swiss U7146 3504 3 conf

Polaris PUH 1604

Έχω την έντονη αίσθηση ότι οι σχεδιαστές μοντέλων υγραντήρα προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον το ποσό της δημιουργικότητας ανά ψυχή του σχεδιαστή. Αυτό, αν το πω, η συσκευή μοιάζει περισσότερο με μια καλλυντική τσάντα, ένα αγγείο πορσελάνης ή μια φιάλη φαγητού. Ωστόσο, το παράξενο σχήμα και το floral μοτίβο δεν τον εμποδίζει να κάνει ό, τι έκανε. Διαθέτει κεραμικό φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού, ρυθμιστή έντασης ατμού, λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης χωρίς νερό. Polaris PUH 1604 - υπερήχων, με μηχανικό έλεγχο και εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας. Η χωρητικότητα είναι 38 W, η χωρητικότητα της δεξαμενής για το νερό και το συμπύκνωμα είναι 4 λίτρα, η ροή νερού στη μέγιστη υγρασία είναι 300 ml / h, η λειτουργική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 τ.μ. Η δεξαμενή Polaris PUH 1604 είναι επικαλυμμένη με ειδική αντιβακτηριακή σύνθεση που περιέχει ιόντα αργύρου.

Η τιμή ενός τέτοιου υγραντήρα δεν είναι επίσης πολύ υψηλή, περίπου 1.600 ρούβλια. Στο 1604 Polaris PUH αυστηρή βελούδινα γραφείο, βέβαια, δεν προσφέρουν, αλλά και το εσωτερικό σαν ένα «σπίτι στο χωριό» ή «Provence» να ταιριάζει σαν μητρική. Ναι, και ως δώρο για τα γενέθλια του συναδέλφου του είναι αρκετά κατάλληλη.

Καλέστε τη σκούπα: Polaris PUH 1604 3504 3 conf

Binatone HUM 4600

Το άλλο, το πιο θαυμαστό. Είτε αερόσακος, αν σκιάζεται λαμπτήρα, και στην πραγματικότητα - Binatone HUM 4600. υπερήχων υγραντήρα Είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: πράσινο, μαύρο και μπλε. Ένα δοχείο νερού χωρητικότητας 1,7 λίτρων είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με ιόντα αργύρου για να δημιουργήσει ένα αντιβακτηριακό αποτέλεσμα και να καταστρέψει τα μικρόβια. Το επίπεδο θορύβου είναι 26 dB, η ισχύς είναι 30 watt. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, υπάρχει ένας δείκτης στάθμης νερού και ένας ελεγκτής επιδόσεων. Η ροή νερού στη μέγιστη υγρασία των 200 ml / h, η εξυπηρέτηση περιοχή δεν υπερβαίνει τα 25 τ.μ. Διαστάσεις: 25x26x14 cm, βάρος 2 kg.

Αυτός ο υγραντήρας κοστίζει περίπου 1.500 ρούβλια. Οι αγοραστές λένε ότι τα χρήματα που δαπανώνται λειτουργεί πλήρως, αλλά σχεδόν όλοι αναφέρουν μια πολύ φωτεινή LED. Μερικοί κολλήσουν τον λαμπτήρα, άλλοι προσαρμόζουν το Binatone HUM 4600 ως αντικατάσταση της νυχτερινής λυχνίας. Δεν έχει φίλτρο, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρισμένο νερό.

Κλήση της σκούπας: Binatone HUM 4600 3504 3 conf

Timberk THU UL 03

Ο κατασκευαστής το καλεί ο σχεδιασμός δεν είναι οπωσδήποτε όπως, αλλά το Magic Drop. Πιθανώς επειδή το Timberk THU UL 03 δεν είναι μόνο ένας υγραντήρας, αλλά και ένα αρωματικό άρωμα. Υπερήχων μεμβράνη Ultra Splash 280 παρέχει μια πιο παραγωγική εργασία, φίλτρο καθαρισμού νερού Μεταλλικό Προστασία χάνει άλατα και ρυθμιστή έντασης μέσω ατμού Mechanic DRIVE II ίδιοι σας ζητάμε παραμέτρους ύγρανση. Στο Timberk THU UL 03 υπάρχει μια κάψουλα για αρωματικό λάδι, μια ένδειξη στάθμης νερού και μια λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης και ο σπρέι μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες. Μηχανικές ελέγχου, η ροή του νερού με μέγιστη υγρασία των 280 ml / h, η περιοχή που εξυπηρετείται από 30 m, η δεξαμενή νερού δοχείο 3.3 διαστάσεις λίτρο: 25h36h25 cm, 2 kg βάρους. Η ισχύς της συσκευής είναι 38 W.

Κοστίζει περίπου 1.200 ρούβλια, εκδίδεται σε 6 χρώματα: ροζ, λευκό, πορτοκαλί, πράσινο, μαύρο και μπλε. Το Timberk THU UL 03 φαίνεται υπέροχο, δουλεύει υπέροχα και ταυτόχρονα ανακουφίζει από μια κακή διάθεση: βάλτε την κάψουλα με το αγαπημένο άρωμά σας και όλες οι αντιξοότητες θα αφαιρεθούν.

Κλήση του φλοιού: Timberk THU UL 03 3504 3 conf

Oregon Scientific WS128

Φαίνεται να είναι ένας εντυπωσιακός πλαστικός κύλινδρος με χωρητικότητα για νερό, διακριτικός σχεδιασμός, μικρό μέγεθος. Αλλά αντί του δοχείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό μπουκάλι και στο κιτ υπάρχουν δύο προσαρμοστές για μπουκάλια διαφορετικών τύπων. φωτισμός μέσα στη δεξαμενή νερού. Η ενεργοποίηση, η απενεργοποίηση και η ταχύτητα ψεκασμού ελέγχονται με ένα κουμπί. Αυτός ο υγραντήρας υπερήχων μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας: είναι αρκετά μικρός, ελαφρύς και έχει ωραία τσάντα μεταφοράς. Η δεξαμενή νερού καλύπτεται με ειδική σύνθεση με την προσθήκη ιόντων αργύρου, έτσι ώστε τα μικρόβια και τα βακτήρια να μην εισέρχονται στον αέρα και τους πνεύμονές σας. Η κατεύθυνση του ατμού ρυθμίζεται από τη θέση του καλύμματος. Διαστάσεις: 10x9x10 cm, βάρος 0,6 kg. Αν στο νερό προστεθούν πολλές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου, το Oregon Scientific θα γίνει ένα θαυμάσιο αρωματικό άρωμα.

Η τιμή είναι μικρή, περίπου 2.000 ρούβλια. Το Oregon Scientific WS 128 μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι ή περβάζι παραθύρου και να φροντίζει την υγεία σας, μαζί με το αγαπημένο σας άρωμα, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου - θα υπάρχει μια πρίζα και ένας προσαρμογέας κοντά.

Καλώντας τη σκούπα: Oregon Scientific WS 128 3504 3 conf

Β. Πήγατε WH-100

Κίτρινη χελώνα. Ναι, η ομάδα σχεδιαστών αυτής της εταιρείας έσπασε όλα τα αρχεία. Αν και καταλαβαίνετε, ο υγραντήρας έχει σχεδιαστεί για παιδικά δωμάτια και το σχήμα με τη μορφή παιχνιδιών είναι πλήρως δικαιολογημένο. Ο υπερήχων B.Well WH-100 είναι επίσης ένας καθαριστής αέρα, ένας ιονιστής, μια γεύση - τέσσερα σε ένα, ένα ρεκόρ! Ροή νερού με μέγιστη υγρασία 120 ml / h, επιφάνεια 24 τετραγωνικών μέτρων, χωρητικότητα δεξαμενής νερού 1,1 λίτρα, ισχύ 24 watts. Ο τύπος ελέγχου είναι μηχανικός, υπάρχει ρυθμιστής έντασης ατμού. Διαστάσεις: 24x26x20 cm, βάρος 1,5 kg.

Μόνο 2.000 ρούβλια και αυτή η όμορφη κίτρινη χελώνα θα είναι δική σας. Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον τρόπο που φαίνεται, και όλα τα είδη των βακτηρίων και μικροβίων δεν μπορεί πλέον να απειλήσουν την υγεία τους και την ευημερία, αν έχετε αγοράσει ένα υπέροχο υγραντήρα B.Well WH-100.

Κλήση του φλοιού: B.Well WH-100 3504 3 conf

Rolsen RAH-900

Αυτό το λευκό κομψό αγγείο σε ιονικό στιλ είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας και συγχρόνως ο καθαριστής αέρα Rolsen RAH-900. Μπορεί να εγκατασταθεί στο πάτωμα και στο τραπέζι, διαθέτει ηλεκτρονικό έλεγχο, συμπεριλαμβάνεται και το τηλεχειριστήριο. Η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού είναι 4,5 λίτρα, η ισχύς είναι 35 W, η ροή νερού στη μέγιστη υγρασία είναι 400 ml / h, η λειτουργική επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 30 m2. Υπάρχει αισθητήρας υγρασίας (υγροστάτης), δείκτης στάθμης νερού και λειτουργία ρύθμισης της απόδοσης. Επίπεδο θορύβου 40 dB - μην ανησυχείτε, είναι μικρότερο από το ψυγείο. Αυτό το μοντέλο έχει επίσης τη δική του τεχνογνωσία: αντί για ένα άσχημο τσούξιμο, το τηλεχειριστήριο αναπαράγει ήχους πιάνου και το χρώμα της λυχνίας LED στη θήκη ποικίλλει από άσπρο σε μπλε. Το ύψος του υγραντήρα μπορεί να ρυθμιστεί με μια ποικιλία ακροφυσίων. Διαστάσεις: 22,5χ111χ2205 cm, βάρος 2,9 kg.

Κοστίζει περίπου 4.000 ρούβλια. Σχεδόν όλοι οι αγοραστές συμφωνούν ότι ο υγραντήρας Rolsen RAH-900 είναι πολύ καλό, δουλεύουν μια χαρά, εκτός από το ότι το LED είναι πολύ φωτεινό, είναι απαραίτητο να σφραγίσει ή να συμβιβαστούν με την πρόσθετη «φως τη νύχτα». Ιδιαίτερα δημοφιλή χρώματα είναι λευκά και σαμπάνια. Και ναι, δεν έχει φίλτρο - συμπληρώστε μόνο με καθαρό νερό.

Κλήση της σούβλας: Rolsen RAH-900 3504 3 conf

Εμπιστοσύνη στη δική σας επιλογή

Κάθε υγραντήρας είναι ενδιαφέρουσα και αξιοσημείωτη με τον δικό του τρόπο, αλλά όλα αυτά έχουν μόνο ένα μειονέκτημα (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μειονέκτημα) - γαργαλισμός. Ημέρα, νύχτα. να είστε βέβαιος να πάρει αυτούς τους ήχους. Αν δεν φοβάστε μια τέτοια ελεύθερη εφαρμογή, τότε μπορείτε να επιλέξετε με σιγουριά κάθε ενυδατική κρέμα: παραδοσιακή, ατμό ή υπερηχητική.

Μην προσπαθήσετε να αναπνεύσετε τον υγραντήρα ατμού όπως σε μια ζεστή πατάτα. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή.

Μην ξεχάσετε να μετρήσετε με ακρίβεια την περιοχή του δωματίου ή του γραφείου όπου θα υψωθεί ο υγραντήρας: κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο αέρα. Θυμηθείτε ότι η κανονική υγρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι από 40 έως 60%. εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο περίπου 25-30 τετραγωνικών μέτρων - μην ξοδεύετε χρήματα σε ένα ακριβό πανίσχυρο κλιματικό συγκρότημα για τεράστιες αίθουσες με έκταση 75 τ.μ. Και, κατά συνέπεια, το αντίθετο.