Πώς να επιλέξετε ένα εξασθενητή ήχου για τον εξαερισμό

Η τοποθέτηση του χώρου από τον εξασθενητή ήχου του συστήματος εξαερισμού αυξάνει το επίπεδο άνεσης. Κάνοντας αυτό το έργο με τα χέρια σας, σώζετε τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας και αποκτάτε νέες δεξιότητες και ικανότητες.

Κατά τον εξοπλισμό του αγωγού εξαερισμού, το επίπεδο των αεροδυναμικών διακυμάνσεων του ήχου μειώνεται στο κτίριο. Η εγκατάσταση είναι σε οποιαδήποτε μορφή σωλήνα, τόσο στρογγυλό όσο και ορθογώνιο. Ο σιγαστήρας για εξαερισμό επιλέγεται ξεχωριστά για κάθε σύστημα. Αυτό λαμβάνει υπόψη την διατομή του σωλήνα και τις διαστάσεις της ίδιας της συσκευής, για αξιόπιστη ηχομόνωση.

Τύποι σιγαστήρων

Σύμφωνα με τη μορφή της συσκευής και του συστήματος αγωγών, οι σιγαστήρες κατασκευάζονται από 2 τύπους:

 1. πλάκα σιγαστήρα?
 2. σωληνωτές συσκευές.

Ας αναλύσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο συσκευής.

Συσκευή πλάκας

Η πιο δημοφιλής συσκευή που παρέχει αξιόπιστη ακύρωση θορύβου. Σε αγωγούς, με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή, παρέχεται τοποθέτηση κουτιού από λεπτό φύλλο χάλυβα. Το εσωτερικό μέρος χωρίζεται από λεπιδοφόρες γέφυρες, με ένα στρώμα υλικών απορρόφησης ήχου (ορυκτοβάμβακα, πιλήματα, PVC) που εφαρμόζονται σε αυτά.

Κατά κανόνα, η κατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του αγωγού γίνεται με τη βοήθεια του σιγαστήρα πλάκας. Σύμφωνα με το πρότυπο, οι άλτες διατάσσονται γύρω από το κανάλι διόδου αέρα, στην περιοχή, ανάλογα με το μέγεθος του σωλήνα από 7,5 cm έως 30 εκατοστά μπορεί να μειώσει άλτες -. Αυτό εξασφαλίζει τη μείωση του θορύβου, αλλά μειώνει την πίεση αέρα που περνά μέσα από τη συσκευή.

Είναι σημαντικό. Για να αυξήσετε αυτό το δείκτη είναι αρκετά απλό - είναι απαραίτητο να διεξάγεται αντι-λειαντική επεξεργασία του ηχομονωτικού στρώματος, μπορείτε να το γυαλίσετε με τη χρήση λεπτού πλαστικού.

Αυτή η επεξεργασία μειώνει την τριβή της ροής του αέρα όταν διέρχεται από το κανάλι. Το επίπεδο πίεσης του αγωγού αέρος δεν μειώνεται και παρέχεται επαρκής εξαερισμός.

Σωληνωτή συσκευή

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι σωληνοειδείς σιγαστήρες είναι δύο τετράγωνα ορθογώνιου ή κυκλικού σωλήνα διαφορετικής διαμέτρου, τα οποία εισάγονται μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξωτερικός σωλήνας είναι κατασκευασμένος με λείους τοίχους. Ο εσωτερικός σωλήνας είναι κατασκευασμένος με διάτρητη επιφάνεια.

Το κενό μεταξύ των σωλήνων είναι γεμάτο με ηχομονωτικό διαχωριστικό από υλικά που απορροφούν ήχο. Η διάμετρος ή οι διαστάσεις του εσωτερικού μήκους του σωλήνα υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της κύριας σωλήνωσης εξαερισμού, ο σιγαστήρας τοποθετείται σφικτά στον σωλήνα και στερεώνεται με σφιγκτήρες. Αυτός ο τύπος συσκευής ακύρωσης θορύβου χρησιμοποιείται σε αγωγούς που δεν υπερβαίνουν τα 50 cm.

Ειδικά χαρακτηριστικά του σιγαστήρα

Οι συσκευές καταστολής θορύβου είναι εγκατεστημένες στα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Κατά κανόνα, το καλύτερο μέρος για εγκατάσταση είναι το τμήμα του αγωγού από το σταθμό του ανεμιστήρα στον κύριο κύριο αγωγό. Όταν οι αγωγοί εξαερισμού περνούν μέσα από χώρους με υψηλό επίπεδο θορύβου, ένα τέτοιο τμήμα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με μια αξιόπιστη συσκευή ακύρωσης θορύβου. Το καλύτερο μέρος, σε μια τέτοια κατάσταση, θα είναι η εγκατάσταση της συσκευής ακριβώς πίσω από τον τοίχο του δωματίου.

Είναι δυνατή η άμεση εγκατάσταση κοντά στη μονάδα διανομής αέρα ή αμέσως πίσω από τη γρίλια του αγωγού εξαγωγής. Ανάλογα με ορισμένες συνθήκες, επιλέγεται μια αξιόπιστη συσκευή:

 • Η επιλογή επηρεάζεται από το μέγεθος του squelch. Ανάλογα με τον αγωγό, είναι σύνηθες να κατασκευάζονται σιγαστήρες σε τυπικά μεγέθη από 60 cm έως 120 cm.
 • το πάχος και τη θέση του ηχομονωτικού στρώματος.
 • ταχύτητα διέλευσης τμήματος σωληνώσεων από μάζες αέρα.
 • τον τόπο εγκατάστασης του σιγαστήρα.

Είναι σημαντικό. Για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα μείωσης θορύβου, τοποθετήστε ένα σιγαστήρα για εξαερισμό, όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη συσκευή ανεμιστήρα και εξασφαλίζοντας χαμηλή ταχύτητα αέρα μέσα από αυτό.

Κατά την αυτο-εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες λεπτομέρειες και κανόνες εγκατάστασης.

Σε τι δίνετε προσοχή κατά την εγκατάσταση του σιγαστήρα με τα χέρια σας;

Δεν υπάρχουν κανόνες για την εγκατάσταση της συσκευής. Αλλά υπάρχουν μερικές λεπτές αποχρώσεις στις οποίες πρέπει να δώσετε προσοχή:

 1. Η εγκατάσταση είναι δυνατή για όλους τους τύπους και τους τύπους αερισμού του κτιρίου. Με τη βοήθεια αυτής της συσκευής, είναι δυνατό να εξοπλιστείτε με προστασία από τον θόρυβο, τόσο τον αερισμό εισαγωγής όσο και τον εξαερισμό.
 2. Κατά τον προσδιορισμό της θέσης τοποθέτησης, μην βασίζεστε αποκλειστικά στην ακοή. Για αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια σειρά μετρήσεων της στάθμης θορύβου στο δωμάτιο. Μόνο τότε μπορείτε να προσδιορίσετε τον τύπο της συσκευής και τη θέση της εγκατάστασής της.
 3. Για μεγαλύτερη μόνωση με θόρυβο, μπορεί να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο στρώμα ηχομόνωσης έξω από το σιγαστήρα. Για να γίνει αυτό, είναι τυλιγμένο στο εξωτερικό με ένα άλλο στρώμα μόνωσης, στερεώνοντας το στην κόλλα.
 4. Εάν είναι δυνατόν να διέλθει μέσω του αγωγού αέρα στερεών σωματιδίων, είναι απαραίτητο να παρέχεται η εγκατάσταση αξιόπιστων φίλτρων μπροστά από τη συσκευή ακύρωσης θορύβου.

Όταν επιλέγετε την καλύτερη επιλογή για ένα δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε αρκετούς πολύ περίπλοκους υπολογισμούς: να καθορίσετε τις συνθήκες για την κανονική λειτουργία του ανεμιστήρα, τον αγωγό αερισμού και τη συσκευή ακύρωσης θορύβου που είναι ενσωματωμένη σε αυτόν. Για την παραγωγή της συσκευής χρησιμοποιείται πολύπλοκος βιομηχανικός εξοπλισμός και μηχανήματα.

Αλλά υπάρχει πάντα χώρος για δημιουργικότητα. Ως εκ τούτου, για να παραχθεί μια αξιόπιστη, αν και ελαφρώς κατώτερη ποιότητα, συσκευή καταστολής θορύβου, είναι πολύ πιθανό με τα χέρια τους.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή ενός σιγαστήρα

Το έργο εκτελείται σε διάφορα στάδια. Για την παραγωγή απαιτούνται οι ακόλουθες λειτουργίες.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Προετοιμάζουμε υλικό υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο εργαλείο για την εργασία. Θα χρειαστούμε:

 • κοπή σωλήνων, όχι μικρότερη από ένα μέτρο, ίσου μεγέθους με τον κύριο αγωγό του αγωγού.
 • το ίδιο μήκος σωλήνα, αλλά μεγαλύτερο από την κύρια διάμετρο ή την εξωτερική διάσταση 70 mm.
 • καλό ζεστό υλικό. Για να γίνει αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορυκτοβάμβακα, υαλοβάμβακα, γενικά, κάθε μη καυστήρα θερμομονωτικό υλικό?
 • σφιγκτήρες πλαστικού για στερέωση και ένα καρφί για σχιστόλιθο.
 • από εργαλεία: ετοιμάζουμε πιστόλι πριτσίνια, πένσες και σφυρί, ψαλίδια για μέταλλο.

Συναρμολόγηση της τελικής συσκευής

Αρχίζουμε να συλλέγουμε τη συσκευή μας.

Πρώτα πρέπει να διατρυπάτε τον εσωτερικό αγωγό. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι, αλλά είναι ευκολότερο να γίνει αυτό το έργο ένα συνηθισμένο καρφί στέγης. Είναι σαν να του αρέσει. Με κάθε εκατοστό, δημιουργήστε οπές, υποχωρώντας από την άκρη του σωλήνα 10 cm.

Στο διάτρητο μέρος, τοποθετούμε στην κόλλα μια στρώση από ορυκτοβάμβακα ή άλλη μόνωση. Το κύριο πράγμα - το στρώμα δεν πρέπει να έχει πάχος μεγαλύτερο από 5 εκατοστά και το περιθώριο από την άκρη - όχι λιγότερο από 8 εκ. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, με τη βοήθεια των προετοιμασμένων σφιγκτήρων, τραβάμε τον μονωτήρα σε πολλά σημεία.

Το εσωτερικό της συσκευής μας είναι έτοιμο. Αρχίζουμε να δουλεύουμε με εξωτερικό σωλήνα. Για να γίνει αυτό, κατά μήκος της περιφέρειας, σημειώνουμε το περιθώριο από την άκρη κατά 6 cm, και κόβουμε τα μεταλλικά τμήματα με διαμήκη ψαλίδια, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Πρέπει να έχουμε πέταλα. Τους λυγίζουμε προς τα μέσα, κάθετα προς το εξωτερικό του σωλήνα με σήμανση.

Κάθε πέταλο σημειώνεται από την άκρη κατά 3 cm και κάμπτεται παράλληλα με την επιφάνεια του εξωτερικού σωλήνα. Έχουμε ένα εσωτερικό πέρασμα 6 εκατοστών. Βάζουμε το εξωτερικό μέρος στο εσωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, τα πέταλα χρησιμεύουν ως περιοριστές από τις κινήσεις και την υποστήριξη για τον εσωτερικό σωλήνα με ένα στρώμα ηχομόνωσης.

Στη δεύτερη πλευρά του εξωτερικού μέρους, εκτελούμε την ίδια εργασία, κλείνοντας την εσωτερική κοιλότητα. Η συσκευή μας είναι έτοιμη. Παραμένει να το εισάγετε στη ρήξη του αγωγού αέρα με πέταλα και να το στερεώσετε με σφιγκτήρες και βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Θα είναι πιο αξιόπιστο να πριτσίνια αυτά τα μέρη, αλλά αυτό θα απαιτήσει επιπλέον κόστος. Επομένως, αρκεί να καλύπτονται όλες οι αρθρώσεις και οι θέσεις των τεμαχίων με στεγανωτικό, για την αξιοπιστία της στερέωσης και την καλή σφράγιση της συσκευής.

Το έργο είναι απλό, αλλά απαιτεί αυστηρή τήρηση των κανόνων. Αφού ολοκληρώσατε όλες τις παραπάνω ενέργειες ποιοτικά και υπεύθυνα, όχι μόνο εξοικονομήστε χρήματα από το οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον.

Μειωτήρας ήχου για τον εξαερισμό - Συμβουλές για την επιλογή, την εγκατάσταση και την τεχνολογία κατασκευής από τα χέρια σας

Η λειτουργία του εξοπλισμού εξαερισμού συνοδεύεται από θόρυβο που συμβαίνει κατά την περιστροφή του ανεμιστήρα τροφοδοσίας ή εξαγωγής. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του, τόσο μεγαλύτερος είναι ο θόρυβος και η ηχητική πίεση στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος χρησιμοποιείται ένας εξασθενητής ήχου, ο οποίος μειώνει τις δονήσεις και τους ήχους των κραδασμών.

Αρχή λειτουργίας του σιγαστήρα

Ένας σιγαστήρας είναι μια ειδική συσκευή σχεδιασμένη να μειώνει το επίπεδο μηχανικού και αεροδυναμικού θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα του αέρα τροφοδοσίας. Ο σιγαστήρας χρησιμοποιείται τόσο σε οικιακά συστήματα αερισμού όσο και σε ισχυρές μονάδες κλιματισμού που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις ελαφρών βιομηχανιών.

Για αποτελεσματική λειτουργία, ο εξαερισμός με ένα εξασθενητή ήχου πρέπει να έχει όλα τα κατασκευαστικά στοιχεία

Η αρχή του σιγαστήρα βασίζεται σε μερική μείωση και μεταβολή του επιπέδου των ακουστικών κραδασμών που οφείλονται στη διέλευση της ροής του αέρα μέσω του υλικού απορρόφησης του ήχου.

Ο νωπός αέρας που εισέρχεται στον αγωγό εξαερισμού μεταφέρεται μέσω ενός βυθίσματος που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα εισαγωγής. Μετά τη διέλευση του αέρα διαμέσου των λεπίδων, το ρεύμα αέρα εισέρχεται στον εξασθενητή ήχου, όπου ένα υλικό απορρόφησης ήχου είναι διατεταγμένο υπό τη μορφή θαλάμων, καναλιού ή τμημάτων. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε τις παραμέτρους ροής αέρα και να μειώσετε τις ακουστικές διακυμάνσεις.

Είδη εξασθενητών ήχου για εξαερισμό

Τα σιγαστήρες για συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

 • σωληνωτό στρογγυλό - μια προκατασκευασμένη δομή που έχει στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Ο στρογγυλός σιγαστήρας αποτελείται από δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων, μεταξύ των οποίων υπάρχει υλικό απορρόφησης ήχου, προστατευμένο από ένα πλέγμα. Συνήθως χρησιμοποιείται για αγωγούς με διατομή που δεν υπερβαίνει τα 400-500 mm.

Σωληνωτός σιγαστήρας κυκλικού σχήματος για αεραγωγούς απαιτείται για αεραγωγούς με διατομή μέχρι 400 mm

Στο πλαστικό σιλανσιέ, οι πλάκες μπορούν να αντικατασταθούν με καινούργιες

Ως υλικό απορρόφησης, χρησιμοποιούνται ορυκτοβάμβακας και ίνες βασάλτη σούπερ λεπτό. Όλα τα μεταλλικά στοιχεία του σιγαστήρα είναι φτιαγμένα από γαλβανισμένο χάλυβα, προστατευμένα από πολυμερή επικάλυψη.

Φωτογραφίες: σιγαστήρες διαφορετικών τύπων από τους κατασκευαστές μάρκας

Διαστάσεις και εξασθένηση του ήχου

Η αποτελεσματική λειτουργία του σιγαστήρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού:

 • το μέγεθος του σιγαστήρα - τόσο μικρότερη είναι η εσωτερική διάμετρος (αγωγός) και όσο μεγαλύτερο είναι ο σχεδιασμός, τόσο πιο αποδοτική είναι η συσκευή.
 • Το πάχος του μονωτικού στρώματος κυμαίνεται από 90 έως 300 mm, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Η καλύτερη απόσβεση του θορύβου επιτυγχάνεται σε συσκευές με πάχος 100-150 mm με συνολικό μήκος μεγαλύτερο από 500 mm.
 • η ταχύτητα ροής αέρα είναι βέλτιστη εάν η ταχύτητα ροής του αέρα που εισέρχεται στη διατομή του σιγαστήρα δεν υπερβαίνει τα 12-14 m / s. Η καλύτερη μείωση του θορύβου γίνεται με χαμηλότερο ρυθμό ροής.
 • θέση της συσκευής - όσο πιο κοντά είναι ο εξασθενητής ήχου στον ανεμιστήρα τροφοδοσίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η μείωση του θορύβου που δείχνει.

Η αποδοτικότητα των συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση τους

Χαρακτηριστικά της χρήσης ενός σιγαστήρα

Ο σχεδιασμός του ηχητικού εξασθενητή είναι αρκετά απλός - με τη διαθεσιμότητα ενός εργαλείου, την ικανότητα να δουλεύει μαζί του και τα διαθέσιμα υλικά, η συσκευή μπορεί να συναρμολογηθεί ανεξάρτητα. Εντούτοις, τα τελικά προϊόντα είναι προτιμότερα, αφού κατασκευάζονται σύμφωνα με το GOST 22270-76.

Ο σωληνωτός ορθογώνιος απορροφητήρας ήχου στο σύστημα εξαερισμού είναι εύκολο να συναρμολογηθεί από μόνο του

Δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις που να ρυθμίζουν τη διαδικασία εγκατάστασης του εξασθενητή ήχου. Οι παράμετροι και το μοντέλο της συσκευής επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού.

Ο τόπος εγκατάστασης προσδιορίζεται πειραματικά και εξαρτάται από το συνολικό επίπεδο των ακουστικών ταλαντώσεων σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Πριν την εγκατάσταση της συσκευής, είναι απαραίτητο να μετρήσετε τη στάθμη θορύβου με έναν επαγγελματικό μετρητή στάθμης ήχου.

Η μέση ταχύτητα ροής αέρα στο σύστημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις συνιστώμενες τιμές για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Η υπέρβαση του κανόνα μπορεί να επηρεάσει την αύξηση του επιπέδου θορύβου και θα καταστήσει τη συσκευή απολύτως αναποτελεσματική. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιούνται σιγαστήρες στα συστήματα αερισμού όπου ο αέρας έχει θερμοκρασία άνω των 85 ° C, με υψηλή περιεκτικότητα σε επικίνδυνα αέρια και επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Για τους περισσότερους ηχητικούς εξασθενητές, οι μέσες τιμές μείωσης θορύβου κυμαίνονται από 10 έως 15 dB. Εάν είναι πολύ μικρότερα, τότε, πιθανότατα, η πηγή θορύβου δεν σχετίζεται με την εισερχόμενη ροή αέρα.

Επιλογή συσκευής για τον αερισμό του σπιτιού

Κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα εμφανίζεται αεροδυναμική (πίεση αέρα) και μηχανικός θόρυβος του σώματος. Πριν προχωρήσετε στην επιλογή και την αγορά ενός σιγαστήρα, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα προπαρασκευαστικά μέτρα για την εξάλειψη του θορύβου χωρίς τη χρήση πρόσθετων συσκευών.

Για το σκοπό αυτό, δοκιμάζεται το σύστημα εξαερισμού με μικρότερο αριθμό περιστροφών της συσκευής και εκτελείται η εξισορρόπηση σημείου. Αν αυτό δεν μειώνει τον θόρυβο στο σύστημα με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ελέγχεται η ορθότητα της βάσης του ανεμιστήρα και, εάν είναι απαραίτητο, αντικαθίστανται οι βάσεις των κραδασμών. Επίσης, είναι δυνατό να επαναπροσδιορίσουμε τα τμήματα του αγωγού πριν και μετά τον ανεμιστήρα με εύκαμπτα ένθετα μονωτικών υλικών.

Αυτό το νομογράμμα θα βοηθήσει στην επιλογή των παραμέτρων του σιγαστήρα

Εάν τα περιγραφόμενα μέτρα δεν επαρκούν, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επιλογή του σιγαστήρα. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε τα εξής:

 1. Προσδιορίστε τη μέγιστη στάθμη θορύβου για ένα αεριζόμενο δωμάτιο.
 2. Μετρήστε τη στάθμη θορύβου που εκπέμπεται από τον ανεμιστήρα κατά την κανονική λειτουργία.
 3. Προσδιορίστε τον βαθμό μείωσης της ηχητικής πίεσης σε διαφορετικά τμήματα του αγωγού.
 4. Προσδιορίστε το επίπεδο θορύβου στη θέση του δικτύου διανομής (από την πλευρά του δωματίου).
 5. Συγκρίνετε το επίπεδο στο τελικό σημείο με την επιτρεπτή τιμή σύμφωνα με το SNIP.

Αν αυτή η παράμετρος είναι σημαντικά υψηλότερη, τότε με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, πραγματοποιείται ένας ακουστικός υπολογισμός, ο οποίος καθιστά δυνατή την επιλογή ενός σιγαστήρα με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι χωρίς ακουστικές γνώσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ακουστικοί υπολογισμοί. Επομένως, για να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που θα παραλάβουν τον εξασθενητή ήχου σύμφωνα με το SNiP ή λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις σας.

Σιγαστήρας για τον αυτοεξοπλισμό - πώς να το κάνετε χωρίς την υπερβολική πληρωμή για υλικά

Για την εξασφάλιση της μέγιστης άνεσης, με τη χρήση του εξαερισμού και του κλιματισμού, εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές εξασθένησης ήχου. Και υπάρχουν πολλά πηγές θορύβου σε τέτοια συστήματα.

Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, συμβαίνουν δονήσεις οι οποίες μπορούν να μεταδοθούν σε επαρκώς μεγάλες αποστάσεις κατά μήκος του συστήματος αγωγών. Ο αέρας, που διέρχεται από τα κανάλια, δημιουργεί ταλαντευτικές κινήσεις, οι οποίες ονομάζονται αεροδυναμικό θόρυβο και η κίνηση του ανεμιστήρα δημιουργεί μηχανικούς θορύβους. Η έντασή τους μπορεί να προκαλέσει άγχος και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση δυσφορίας και κακής υγείας.

Με την εγκατάσταση του εξασθενητή ήχου στον εξαερισμό, οι αεροδυναμικές ηχητικές δονήσεις μπορούν να εξαλειφθούν αποτελεσματικά. Αυτές οι συσκευές είναι τοποθετημένες τόσο σε κανάλια στρογγυλής, τετράγωνης και ορθογώνιας μορφής. Έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, επομένως δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή για έναν συγκεκριμένο αεραγωγό.

Τοποθετούνται απλά, χάρη στο σύστημα των συνδετήρων που περιλαμβάνονται στο πλήρες σετ του σιγαστήρα. Για κάποιους χώρους όπου η απουσία εξωγενούς θορύβου είναι μια κρίσιμη απαίτηση, μπορείτε να εγκαταστήσετε συσκευές ακύρωσης θορύβου σε διάφορα κομμάτια στη σειρά. Η αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση του θορύβου επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης μιας πολυστρωματικής κατασκευής, στην οποία ως μονωτής είναι το βαμβάκι, το τσόχα, το γυάλινο μαλλί και άλλα υλικά.

Υπάρχοντες τύποι σιγαστήρων

 • Το σιλανσιέ πλάκας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που μοιάζει με μεταλλικό κιβώτιο, με ένα πέρασμα για ροή αέρα, το οποίο χωρίζεται σε τομείς. Κάθε σχηματισμένο κελί είναι επενδεδυμένο με ηχομονωτικό υλικό. Υπάρχει ένας άλλος σχεδιασμός του σιλανσιέ πλάκα, στο οποίο τα τμήματα μόνωσης θορύβου βρίσκονται μεταξύ στρώσεων από διάτρητο μέταλλο. Αυτή η συσκευή μειώνει αποτελεσματικά το επίπεδο του αεροδυναμικού θορύβου, αλλά επίσης μειώνει σημαντικά την πίεση στο σύστημα.
 • Σωληνοειδείς σιγαστήρες. Είναι φτιαγμένο από δύο σωλήνες, εκ των οποίων το εσωτερικό έχει πλήθος οπών. Ο εξωτερικός σωλήνας είναι το σώμα του προϊόντος. Μεταξύ των στρωμάτων του μετάλλου είναι ένα υλικό απορρόφησης του ήχου. Κατά κανόνα, τέτοιες συσκευές εγκαθίστανται σε κανάλια αέρα με διάμετρο έως 500 mm.

Γιατί εξαρτάται ο βαθμός απορρόφησης θορύβου;

Η ικανότητα των ηχητικών εξασθενητών να εξαλείφουν αποτελεσματικά τις διακυμάνσεις της ηχητικής ενέργειας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού:

 • Από το μέγεθος της συσκευής. Οι τυπικές διαστάσεις που έχει αυτή η συσκευή μπορεί να είναι 60 cm, 90 cm και 1 m 20 cm, /
 • Από το πάχος και τη θέση του ηχομονωτικού στρώματος.
 • Με την ταχύτητα της κίνησης του αέρα. Οι καλύτερες παράμετροι για την εξάλειψη των αεροδυναμικών κραδασμών του ήχου εμφανίζονται σε χαμηλές ταχύτητες ροής αέρα.
 • Από τη θέση της συσκευής απόσβεσης ήχου. Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο ανεμιστήρας, τόσο καλύτερη είναι η ηχομόνωση στους αγωγούς.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Κανόνες αυτόματης εγκατάστασης

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν κανόνες για την τοποθέτηση αυτών των συσκευών. Εγκαταστήστε τη συσκευή εξασθένησης του ήχου μπορεί να είναι τόσο στους αγωγούς αερισμού τροφοδοσίας όσο και στα κανάλια του συστήματος εξαερισμού.

 • Βασιζόμενοι αποκλειστικά στην ακοή, αυτές οι συσκευές δεν θα πρέπει να τοποθετηθούν. Είναι απαραίτητο να κάνετε ακουστικές μετρήσεις., /
 • Με βάση τις μετρήσεις, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον εξοπλισμό εξασθένησης του ήχου στον αεραγωγό, στη θέση του μεγαλύτερου θορύβου.
 • Μπορείτε να κάνετε πρόσθετη μόνωση θορύβου κολλώντας τον αγωγό αέρα με τσόχα ή περιτυλίγοντάς τον με ορυκτοβάμβακα.
 • Εάν υπάρχουν στερεές εγκλείσεις στη ροή αέρα προς το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να τοποθετηθεί ένα χοντρό φίλτρο μπροστά από τον απορροφητήρα.

Κατά την επιλογή της πιο αποτελεσματικής συσκευής, χρησιμοποιείται ένα πολύ περίπλοκο σύστημα για τον υπολογισμό της αλληλεπίδρασης των ακουστικών κραδασμών του ανεμιστήρα, των αγωγών αέρα και της ίδιας της συσκευής με τις φαινομενικές ηχητικές δονήσεις. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα ηχητικό εξασθένηση για αερισμό με τα δικά σας χέρια, το οποίο μπορεί να είναι κατώτερο σε κάποιες απόψεις με τους αντίστοιχους παραγωγούς σας, αλλά θα είναι πολύ φθηνότερο από αυτά.

Συσκευή απορρόφησης θορύβου στο σύστημα εξαερισμού

Για να κάνετε ένα τέτοιο σιγαστήρα με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε:

 • Ένα κομμάτι γαλβανισμένου σωλήνα που συμπίπτει με τη διάμετρο του αεραγωγού του συστήματος εξαερισμού. Τα μήκη πωλούνται σε μήκος 1 m.
 • Ένα κομμάτι σωλήνα, η διάμετρος του οποίου είναι 60 mm μεγαλύτερο από το προηγούμενο.
 • Θερμαντήρας, ο οποίος είναι επίσης ένα αποτελεσματικό ηχομόνωση. Μπορεί να είναι βασάλτης μαλλί, υαλοβάμβακας, τυχόν συμπιεσμένες οργανικές ίνες εμποτισμένες με σύνθεση που εμποδίζει την καύση του.
 • Πλαστικοί σφιγκτήρες και 1 καρφί σχιστόλιθου
 • Πυροβόλο όπλο, πένσες σφύρας.

Ας ετοιμαστείτε να οικοδομήσουμε

 1. Το πρώτο κομμάτι σωλήνα θα πρέπει να είναι διάτρητο, αφού έχει απομακρυνθεί από τα δύο άκρα κατά 100 mm. Γι 'αυτό, χρησιμοποιήστε ένα καρφί και ένα σφυρί. Κάνετε τρύπες κάθε 10 mm.
 2. Στη συνέχεια, βιδώστε ένα στρώμα από βασάλτη, με πάχος 50 mm, πάνω στο διάτρητο τμήμα του σωλήνα 1. υποχωρώντας από τις άκρες των 80 mm. Το υλικό απορρόφησης του ήχου μπορεί να σφίξει καλά με 4 πλαστικούς κλιπς.
 3. Από τη μία πλευρά του μεγαλύτερου σωλήνα, υποχώρηση 60 mm, τραβήξτε μια γραμμή κατά μήκος της περιφέρειας και κάντε τομές πριν από αυτήν. Κάθε "πέταλο" κάμπτεται κατά μήκος της σημαδεμένης γραμμής σε 90 ° προς τη μέση, μετά από την οποία σημειώνεται σε κάθε μία, υποχωρώντας 30 mm από την άκρη κάθε πέταλου και κάμπτοντας κάτω από το 90 κατά μήκος του σωλήνα.
 4. Το πρώτο τεμάχιο εργασίας εισάγεται στο δεύτερο, τα πέταλα θα είναι τόσο το στήριγμα για τον μονωτήρα όσο και ο τόπος όπου οι σωλήνες συναντιούνται ο ένας με τον άλλο.
 5. Στην άλλη πλευρά των σωλήνων επαναλάβετε την εργασία με την κοπή των πετάλων.
 6. Το τελικό προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί στη ρήξη του αγωγού εξαερισμού, ασφαλισμένο με σφιγκτήρες.

Συμβουλή:
Μεταφέρετε τη συσκευή προσάρτησης με κάθε σοβαρότητα, χρησιμοποιήστε όχι μόνο σφιγκτήρες, αλλά και βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Αφού τοποθετήσετε τον εξασθενητή ήχου στον αγωγό, σφραγίστε προσεκτικά όλες τις αρθρώσεις και τις εγκοπές με στεγανωτικό.

Εάν μετά την τοποθέτησή του το επίπεδο θορύβου μειώθηκε κατά τουλάχιστον 10-15 dB, τότε έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και έχετε επιτύχει την απόδοση των βιομηχανικών αναλόγων.

Πού είναι οι ηχητικοί εξασθενητές που χρησιμοποιούνται για τον εξαερισμό και την ανασκόπηση των δημοφιλών κατασκευαστών

Για να εξασφαλιστεί το μέγιστο επίπεδο άνεσης κατά τη χρήση συστημάτων εξαερισμού, ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ειδικές συσκευές εξασθένησης του ήχου. Το θέμα είναι ότι όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, συμβαίνουν δονήσεις, οι οποίες μπορούν να μεταδοθούν από ένα σύστημα αεραγωγών για αρκετά μεγάλη απόσταση. Σχετικά με το τι είναι ο σιγαστήρας για εξαερισμό και πού να το αγοράσετε, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι ένα εξασθενητή ήχου;

Αρχή λειτουργίας

Η συσκευή οποιουδήποτε εξασθενητή ήχου για εξαερισμό βασίζεται σε αλλαγές στις παραμέτρους της ροής του αέρα και στη διέλευσή του μέσω υλικών απορρόφησης του ήχου. Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατό να μειωθεί σημαντικά το επίπεδο των ηχητικών κραδασμών που συνοδεύουν πάντα τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια τέτοια συσκευή στο δίκτυο εξαερισμού, καθώς αυτό δεν θα έχει καμία επίδραση στην αποδοτικότητα του συστήματος. Ωστόσο, το κόστος του σιγαστήρα για αερισμό είναι αρκετά δημοκρατικό, επομένως η τοποθέτησή του συνιστάται για όλα τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, πρέπει να προσέξετε τις παραμέτρους της, οι οποίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται πλήρως στις συνθήκες λειτουργίας του δικτύου, δηλαδή:

 • τη μέγιστη ταχύτητα και τη θερμοκρασία του αέρα.
 • πιθανή παρουσία ακαθαρσιών στον αέρα.
 • Η θέση στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί ο σιγαστήρας.

Προειδοποίηση: Τα καθολικά μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν οριζόντια και κάθετα.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα μοντέλο με το αντίστοιχο τμήμα των διαστάσεων του αεραγωγού, αφού η απόδοση της συσκευής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτή την παράμετρο.

Τύποι και κατασκευαστές ηχητικών εξασθενητών για εξαερισμό

Ευέλικτο

Τα εύκαμπτα σιγαστήρες χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τυπικά σιγαστήρες εξαερισμού.

Χρησιμοποιούνται σε συστήματα προετοιμασίας αέρα και μονάδες εξοικονόμησης θερμότητας.

Ο σχεδιασμός του εύκαμπτου σιγαστήρα είναι:

 • εσωτερικό περίβλημα (φύλλο αλουμινίου);
 • προστατευτικό στρώμα (γυάλινο μαλλί, πολυεστέρας).
 • εξωτερικό κέλυφος (συρματόσχοινα ή σπειροειδές σύρμα).

Η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης θορύβου εξαρτάται από τέτοιες παραμέτρους του εξασθενητή ήχου όπως:

 • μήκος;
 • θέση ·
 • πάχος του στρώματος απορρόφησης του ήχου.

Σωληνωτό

Οι σωληνοειδείς μονάδες έχουν προκατασκευασμένη δομή με τη μορφή δύο σωλήνων, οι οποίοι μπορούν να είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Η διάμετρος του εσωτερικού σωλήνα πρέπει να αντιστοιχεί πλήρως στο τμήμα του αγωγού στον οποίο είναι τοποθετημένη η συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας έχει μια διάτρητη επιφάνεια, η οποία επιτρέπει τη διάσπαση της κύριας ροής αέρα σε ένα αριθμό ασθενέστερων ρευμάτων.

Ο χώρος μεταξύ των κελυφών της μονάδας γεμίζει με υλικό απορρόφησης θορύβου, το οποίο εκτελεί τη βασική λειτουργία της μείωσης του ύψους των ηχητικών δονήσεων. Για να βελτιωθούν οι ιδιότητες απόδοσης και απορρόφησης της συσκευής, εφαρμόζεται πρακτικά η εφαρμογή πολυμερών στην επιφάνεια των εσωτερικών στοιχείων του σιγαστήρα.

Σημαντικό: Ένας σιγαστήρας τύπου σωληνοειδούς πρέπει να έχει ένα ορισμένο μήκος, λόγω των ιδιοτήτων του υλικού του σιγαστήρα.

Για στρογγυλά αγωγούς

Τις περισσότερες φορές για τους κυκλικούς αγωγούς αέρα χρησιμοποιούνται εύκαμπτα σιγαστήρες. Ωστόσο, υπάρχουν εξειδικευμένα μοντέλα με κυκλική διατομή. Αυτοί οι σιγαστήρες τοποθετούνται ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Κατά κανόνα, η περίπτωση των σιγαστήρων είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα, και κάτω από αυτό είναι ένα υλικό απορρόφησης ήχου από ορυκτές ίνες.

Πλάκα και ορθογώνιο

Ο ορθογώνιος τύπος εξοπλισμού τύπου πλάκας εγκαθίσταται σε δίκτυα εξαερισμού που χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα. Δομικά, η συσκευή είναι ένα σώμα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο μέταλλο με πάχος έως 1 χιλιοστόμετρο, η διατομή του οποίου αντιστοιχεί στις διαστάσεις και το σχήμα του αγωγού. Το εσωτερικό μέρος της μονάδας χωρίζεται από κυψέλες ή πλάκες, η επιφάνεια των οποίων καλύπτεται με ειδικό ηχομονωτικό υλικό (τσόχα, ορυκτοβάμβακα, υαλοβάμβακα ή πολυμερή επίστρωση).

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι σιγαστήρες ορθογωνικής πλάκας τοποθετούνται σε βιομηχανικά συστήματα εξαερισμού.

Ο σιγαστήρας GTP είναι μια συσκευή ορθογώνιου σωληνωτού τύπου σε φλάντζες από μια γωνία ή ένα ελαστικό. Προορίζεται για μέσα που δεν περιέχουν ραδιενεργές και εκρηκτικές ακαθαρσίες. Σε περίπτωση επιθετικών προσμίξεων, τα στοιχεία σιγαστήρα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από κατάλληλο αντιδιαβρωτικό υλικό.

GP 2-2

Το GP 2-2 είναι μια συσκευή τύπου πλάκας κατασκευασμένη από διάτρητο φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα.

GP 1-1

Silencer GP 1-1 - κυκλική συσκευή τύπου σωλήνα επί της φλάντζας ή κάλυμμα ένωσης που προορίζεται για περιβάλλοντα χωρίς εκρηκτική και το περιεχόμενο των ραδιενεργών ακαθαρσιών.

Το σιλανσιέ RSA είναι ένας απορροφητήρας ήχου τύπου πλάκας σχεδιασμένος για αγωγούς ορθογωνικής διατομής. Εγκαθίσταται ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα. Οι πλάκες απορρόφησης της ηχομόνωσης είναι κατασκευασμένες από ορυκτές ίνες.

Το CS είναι μια συσκευή απορρόφησης θορύβου που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε κυκλικούς αγωγούς. Τοποθετείται ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

ΝΚ 60-30

NK 60-30 - σιγαστήρα τύπο πλάκα σώματος του οποίου είναι κατασκευασμένο από φύλλο χάλυβα, και στο εσωτερικό του περιβλήματος είναι από 2 έως 5 basaltfibrous απορρόφηση πλάκες ορυκτών ινών, που καλύπτονται με τσόχα. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι καθολική και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση.

LDC 200 600

Το σιγαστήρα LDC 200-600 είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται σε κυκλικούς αγωγούς. Ο απορροφητήρας είναι εξοπλισμένος με φλάντζες σύνδεσης για εγκατάσταση σε ελικοειδείς αγωγούς.

SG 70 40

Το SG 70-40 είναι μια συσκευή τύπου πιάτου που προορίζεται για χρήση σε ορθογώνιους αγωγούς συστημάτων εξαερισμού. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα και η υψηλή ακουστική απόδοση επιτυγχάνεται με τη χρήση μη καύσιμου μεταλλικού μαλλιού βάσεως ως ηχομονωτικού υλικού. Για την αποφυγή εμφύσησης σωματιδίων ορυκτού μαλλιού, οι κασέτες καλύπτονται με τσόχα. Το μοντέλο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση.

Ο σιγαστήρας VKN είναι ένας σιγαστήρας τύπου πλάκας που χρησιμοποιείται σε ορθογώνιους αεραγωγούς. Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, και ως ηχομονωτικό υλικό, χρησιμοποιείται ένας πίνακας από ανθεκτικό ορυκτό μαλλί.

Πώς να εγκαταστήσετε: οδηγίες και κανόνες

Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή αυτού του είδους συσκευής είναι αρκετά απλή και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η χωριστή συλλογή του σιγαστήρα, θα πρέπει να προτιμηθούν ακόμη και οι επαγγελματικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση ηχοαπορροφητήρων. Από πολλές απόψεις, η επιλογή του μοντέλου και της θέσης εγκατάστασης εξαρτάται από τις παραμέτρους του δικτύου και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται. Σε αυτήν την περίπτωση, σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να ακολουθείτε ορισμένους ορισμένους κανόνες:

 • η θέση εγκατάστασης του σιγαστήρα μπορεί να επιλεγεί πειραματικά, δεδομένου ότι κατά την εγκατάσταση της συσκευής σε ορισμένα τμήματα του δικτύου είναι ακόμη δυνατό να αυξηθεί το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από το σύστημα.
 • η ταχύτητα ροής αέρα στο σύστημα δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή που καθορίζεται για το συγκεκριμένο μοντέλο του σιγαστήρα, διαφορετικά η λειτουργία της συσκευής μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του επιπέδου θορύβου που δημιουργείται από το σύστημα.
 • Δεν συνιστάται η χρήση σιγαστήρα σε συστήματα όπου ο αέρας χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμοκρασία ή από την περιεκτικότητα σε επικίνδυνα αέρια ή μηχανικές ακαθαρσίες.
 • το πιο αποτελεσματικό είναι να μειώσετε την ηχητική πίεση κατά 10-15 dB από το αρχικό επίπεδο, μπορείτε να καθορίσετε τους δείκτες ήχου χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό μέτρησης.

Προειδοποίηση: Κατά τον προσδιορισμό του τόπου εγκατάστασης, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στην ακρόαση - για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της μονάδας πρέπει να εκτελούνται διάφορες μετρήσεις της ηχητικής πίεσης στο δωμάτιο.

Για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα καταστολής του θορύβου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να τοποθετηθεί το σιγαστήρα όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη συσκευή ανεμιστήρα και να εξασφαλιστεί ο χαμηλότερος δυνατός ρυθμός ροής μάζας αέρα μέσω αυτού.

Εάν είναι δυνατόν να εισέλθει στον αγωγό αέρα στερεών σωματιδίων, είναι απαραίτητο να παρέχεται η εγκατάσταση αξιόπιστων φίλτρων μπροστά από τη συσκευή ακύρωσης θορύβου.

Το κόστος των ηχητικών εξασθενητών για εξαερισμό εξαρτάται, καταρχάς, από τον τύπο της συσκευής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελικό κόστος ενός συγκεκριμένου μοντέλου πρέπει να προσδιορίζεται απευθείας από τον προμηθευτή ή τον κατασκευαστή του προϊόντος. Αυτή τη στιγμή, η ρωσική αγορά αντιπροσωπεύεται από πολλά μοντέλα σε τιμή έως και 5-10 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε ένα σιγαστήρα για εξαερισμό;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε υγιείς εξασθενητές για εξαερισμό σε οργανισμούς όπως:

 • Κλιματική περίοδο LLC:
  • τοποθεσία: http://www.climatseason.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Annenskiy proezd, σπίτι 1, κτίριο 19, γραφείο 4?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 925-75-44.
 • Ηλεκτρονικό κατάστημα «AQUANEGA»:
  • site: http://aquanega.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Khlobystova, κατοχή 17, περίπτερο A22;
  • τηλέφωνο: +7 (910) 019-01-01.
 • OOO Εργοστάσιο εξαερισμού GalVent:
  • τοποθεσία: http://www.ventilyacia.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδών, σπίτι 56, κτίριο 47?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 790-76-98.
 • AIRWAY LLC:
  • site: http://vs-vent.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Batyuninsky ταξίδι, σπίτι 6, γραφείο 221?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 989-66-92.
 • LLC "PC" Ventas ":
  • site: http://www.pcventas.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Plekhanov, σπίτι 4α;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 223-63-77.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την εφαρμογή σιλανσιέ εξαερισμού:

 • OOO "Lehman":
  • site: http://lemanspb.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Dudko, σπίτι 35, γραφείο 6-H;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 922-94-29.
 • GC Kapitel:
  • site: https://kapitelvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Zastavskaya, σπίτι 7, γραφείο 527;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 600-38-80.
 • LLC "μηχανικός-κλίμα":
  • τοποθεσία: http://www.inklimat.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Smolenskaya street, 33;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 337-20-54.
 • LLC "Κλιματικό Στούντιο":
  • τοποθεσία: http://www.kp-sk.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Mendeleevskaya, σπίτι 2, γράμμα Α;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 777-55-51.
 • OOO "AirPromWent":
  • site: https://www.airpromvent.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Syzran, σπίτι 23Α;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 332-53-46.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός εξασθενητή ήχου για τον αερισμό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από την υπερβολική ηχητική πίεση από το σύστημα εξαερισμού. Επιπλέον, το κόστος αυτού του εξοπλισμού είναι κάτι περισσότερο από δημοκρατικό, πράγμα που καθιστά δυνατή την εγκατάσταση ηχητικών εξασθενητών όχι μόνο σε βιομηχανικές αλλά και σε οικιακές συνθήκες.

Ηχητικά εξασθενητές για αερισμό

Εξουδετερώσεις ήχου για συστήματα εξαερισμού

Στα συστήματα εξαερισμού, εγκαθίστανται διάφοροι εξοπλισμοί εξαερισμού, με το πέρασμα του οποίου η ροή αέρα δημιουργεί αεροδυναμικό θόρυβο και κραδασμούς, εξαπλώνεται πολύ πέρα ​​από τους αεραγωγούς.

Μειώνει το θόρυβο κατά τη λειτουργία του αερισμού επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση συσκευών όπως σιγαστήρες, και η χρήση τους μπορεί όχι μόνο να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα στο χώρο εργασίας, αλλά και να επεκτείνει την απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού εξαερισμού.

Στην παραγωγή του «Factory Εξαερισμός GalVent» είναι κατασκευασμένο από διάφορους τύπους σιγαστήρες για τετράγωνα και στρογγυλά κανάλια, και μπορείτε να παραγγείλετε δύο τυπική σιγαστήρες μεγέθη από τον κατάλογο των προϊόντων και των σιγαστήρων οποιαδήποτε διάμετρος / διατομή του επιθυμητού μήκους. Υπολογισμός καταστολείς θορύβου παράγει προσαρμοσμένα μεγέθη των σχεδιαστών, τότε διευθυντής πωλήσεων συμφωνήσει το τελικό κόστος του σιγαστήρες.

Ηχητικά εξασθενητές για ανεμιστήρες στους αεραγωγούς αερισμού

Οι ανεμιστήρες είναι η κύρια πηγή θορύβου στα συστήματα εξαερισμού και οι σινέτες συνήθως τοποθετούνται αμέσως μετά τον ανεμιστήρα πριν φτάσουν στον κύριο αγωγό. Επίσης, οι ηχοστάτες μπορούν να εγκατασταθούν μετά από τοίχο ενός δωματίου με υψηλό επίπεδο θορύβου στην περίπτωση που τα αέρια εξαερισμού τα διασχίσουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν εγκαθιστάτε το σύστημα εξαερισμού για τη μείωση του θορύβου, όχι μόνο σε χώρους αλλά και εκτός, μπορούν να εγκατασταθούν δύο σιγαστήρες πριν και μετά από τον ανεμιστήρα.

Ο αριθμός των ηχητικών εξασθενητών στο σύστημα εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από το σχεδιασμό και την πολυπλοκότητα της διανομής των αγωγών εξαερισμού. Σε ένα σύστημα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί δεκάδες καταστολείς θορύβου, αφού το μέγιστο αποτέλεσμα απαιτείται μετά από κάθε αερισμού στοιχείο ενεργοποίησης εξασθενητή, δημιουργώντας θόρυβο και τους κραδασμούς.

Είδη εξασθενητών ήχου για αεραγωγούς

Τα σιγαστήρες χωρίζονται σε οροφή και κανάλι, ενώ οι σιγαστήρες καναλιών χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια τμήματα.

Οι στρογγυλοί σιγαστήρες περιλαμβάνουν σωληνοειδείς σειρές GTK και "Eurostandard", οι οποίες χρησιμοποιούνται σε συστήματα με στρογγυλεμένους αγωγούς σπειροειδούς και ευθύγραμμης. Η αποτελεσματικότητα των σωληνωτών σιγαστήρων επιβεβαιώνεται όταν εργάζεστε σε συστήματα με διατομή μέχρι 500 mm, εγκατεστημένα κυρίως σε εγκαταστάσεις για οικιακές ανάγκες.

Οι ορθογώνιοι ηχοαπορροφητές περιλαμβάνουν τους σιγαστήρες πλάκας της σειράς GP και το "Eurostandard", καθώς και τους σιγαστήρες του GTP. Οι σιλανσιέ πλάκες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε βιομηχανικούς χώρους ή για βιομηχανικές ανάγκες, όπου απαιτείται τοποθέτηση αεραγωγών με μεγάλη διατομή. Στους σιγαστήρες πλάκας ηχοαπορροφητικό υλικό κατανέμεται ομοιόμορφα στην εγκάρσια τομή του εξασθενητή ήχου, πράγμα που καθιστά δυνατή τη μείωση του επιπέδου θορύβου αποτελεσματικότερα.

Σιγαστήρες στρογγυλές και ορθογώνιες

Πρόκειται για μια ειδική λεπτομέρεια του συστήματος εξαερισμού, το οποίο μειώνει το επίπεδο θορύβου από τη λειτουργία της συσκευής. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ενός υλικού που απορροφά τους ήχους και μια μεγάλη επιφάνεια. Υπάρχουν στρογγυλά και ορθογώνια μοντέλα.

Αρχικό κατασκευαστή εξοπλισμού μια οργάνωση που πωλεί με το όνομά της και εξοπλισμό μάρκας.

Σύνθεση - ποιο υλικό κατασκευάζεται από τον εξοπλισμό.

Έκδοση του εξοπλισμού.

Έκδοση του εξοπλισμού.

Ηχομόνωση - πρόσθετη μείωση θορύβου στον εξοπλισμό. Τις περισσότερες φορές, ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος σε ηχομονωμένο περίβλημα, το οποίο παίζει ρόλο στην ηχομόνωση. Η μέτρηση θορύβου εκφράζεται σε ντεσιμπέλ.

Ηχητικά εξασθενητές για αερισμό - Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια του συστήματος εξαερισμού, που μειώνει το επίπεδο θορύβου από τη λειτουργία της συσκευής. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ενός υλικού που απορροφά τους ήχους και μια μεγάλη επιφάνεια. Ο εξασθενητής ήχου Arktos είναι φτιαγμένος από γαλβανισμένο χάλυβα, ενώ η μεταλλική ίνα επιλέγεται ως ηχοαπορροφητικό υλικό.

 1. Στρογγυλό σιγαστήρα ή σωληνοειδή: ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο σωλήνες (ομαλός και διάτρητος), τοποθετημένοι μεταξύ τους. Έχει
  στρογγυλή ενότητα. Ο χώρος μεταξύ των σωλήνων είναι γεμάτος με υλικό που παρέχει ηχομόνωση. Τα στρογγυλά μοντέλα χρησιμοποιούνται για αεραγωγούς με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 50 cm.


Η θέση της συσκευής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού. Οι εξασθενητές ήχου χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τοποθετήστε συσκευές στο άκρο του αγωγού, ανάμεσα στον ανεμιστήρα και τον αγωγό, μπροστά από το τμήμα του συστήματος που είναι υπεύθυνο για τη διανομή του αέρα.

Η αξιοπιστία της συσκευής και η ποιότητα απορρόφησης θορύβου εξαρτώνται από το πάχος του στρώματος του ηχομονωτικού υλικού και το μήκος του σιγαστήρα. Όσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα του αέρα, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί η συσκευή. Για κανονικές συνθήκες, το τυπικό μήκος του σιγαστήρα είναι 120, 90 ή 60 cm.

Αγοράστε ένα ποιοτικό σιγαστήρα του σωστού τύπου μπορεί να είναι στο ηλεκτρονικό κατάστημα σε προσιτές τιμές.

Σιγαστήρες

Σιγαστήρες

Οι συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε συστήματα εξαερισμού για τη μείωση του θορύβου ονομάζονται εξασθενητές ήχου. Αυτό δεν είναι το κύριο πράγμα, αλλά πρόσθετος εξοπλισμός που δημιουργεί μεγαλύτερη άνεση στη λειτουργία του εξαερισμού. Επιπλέον, μειώνουν τους κραδασμούς, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Οι συσκευές είναι αρκετά απλή, ωστόσο, το φάσμα τους είναι αρκετά ευρύ: αυτοί ποικίλουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και της μορφής - κατασκευαστές προσφέρουν κυκλικά και ορθογώνια σιγαστήρες (τετράγωνο). Όλα συσκευή συνδυάζει τη χρήση υλικών απορρόφησης του ήχου στο περίβλημα, μέσω της οποίας το ρεύμα αέρος. Σύμφωνα με την εποικοδομητική σιγαστήρες της είναι σωληνοειδή και πλάκα.

Οι σιγαστήρες πλάκας είναι ένα μεταλλικό ορθογώνιο κιβώτιο στο οποίο οι πλάκες με διατρήσεις είναι σταθερές στην εγκάρσια κατεύθυνση. Οι πλάκες διαιρούν τη ροή του αέρα σε αριθμό πιδάκων, εξουδετερώνουν τον θόρυβο που παράγει και η επίστρωση με ηχομονωτικό υλικό ενισχύει αυτό το αποτέλεσμα. Τέτοιοι ηχητικοί εξασθενητές χρησιμοποιούνται κυρίως στην παραγωγή, σε μεγάλα δημόσια κτίρια.

Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στην σωληνοειδή mufflers εξασθενήσει επίπεδο θορύβου κατά τη διέλευση της ροής του αέρα διαμέσου του σωλήνα, η οποία περικλείεται σε ένα σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου, και το διάστημα μεταξύ τους είναι γεμάτο με ήχο απορροφητικό υλικό (ορυκτό μαλλί, για παράδειγμα).

Οι σωληνωτοί στρογγυλοί σιγαστήρες μπορούν να λειτουργήσουν ως μια μαλακή σύνδεση μεταξύ των στοιχείων του συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση, έχουν ένα άκαμπτο σώμα, όχι ένα άκαμπτο σώμα. Οι συσκευές αυτού του τύπου σχεδιάζονται κυρίως για κατοικίες (κατοικίες), μικρά μη οικιστικά κτίρια, όπου ο εξοπλισμός εξαερισμού δεν παράγει σημαντικό θόρυβο.

Η σειρά των στάνταρ εύκαμπτων και ψευδαργύρου σιλικόνων που κατασκευάζονται εργοστασιακά είναι αρκετά μεγάλη. Ταυτόχρονα, το τμήμα παραγωγής Blagovest S + μπορεί να παράγει συσκευές για μεμονωμένες παραγγελίες σύμφωνα με τα απαιτούμενα μεγέθη.

Ηχητικά εξασθενητικά, σωληνωτά, ορθογώνια, GTPi

Η εταιρεία ROVEN προσφέρει για να αγοράσει ήχους εξασθενητές σωληνωτό ορθογώνιο gTPI στη Μόσχα σε μια προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Ηχητικά εξασθενητές για αερισμό

Στο GC "ROVEN" μεταξύ της γκάμας εξαρτημάτων για την οργάνωση του αερισμού του κτιρίου υπάρχουν ηχητικά εξασθενητές σωληνοειδές ορθογώνιο GTP.

Ένας σοβαρός δείκτης του επιπέδου ποιότητας όλων των κλιματικών συστημάτων είναι η ισχύς του θορύβου τους. Αυτό το κριτήριο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού για οποιοδήποτε κτίριο. Για να μειωθεί ο δυσάρεστος αεροδυναμικός θόρυβος, χρησιμοποιούνται κατάλληλοι καταστολείς θορύβου για να επιτευχθεί το βέλτιστο επίπεδο άνεσης και αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του κλιματικού συστήματος.

Το σωληνοειδές σωλήνα σιγαστήρα GTPi για ορθογώνια κανάλια έχει τη μορφή κουτιού ορθογώνιου τμήματος, όπου στη μία πλευρά υπάρχει μια ενδιάμεση στρώση υλικού απορρόφησης ήχου.

Οι εξασθενητές ήχου για τους ορθογώνιους αεραγωγούς "ROVEN" μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους όπου δεν υπάρχουν εκρηκτικά και ραδιενεργά μίγματα κοντά. Έχουμε μια τεράστια ποικιλία μοντέλων προϊόντων. Για να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της συσκευής, συνιστάται η τοποθέτηση ενός ευθύγραμμου τμήματος μήκους τουλάχιστον ενός και ενός μέτρου.

Προβάλετε και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή για τις συνολικές και τις διαστάσεις σύνδεσης (εκφραζόμενες σε χιλιοστά) του σχεδίου, στην ενότητα "Χαρακτηριστικά των ηχοαπορροφητών σωληνοειδούς ορθογωνίου για εξαερισμό".

Οι ειδικοί της εταιρείας είναι επίσης έτοιμοι να παράγουν σιγαστήρες GTP και μη τυποποιημένων μεγεθών, μόνο οι διαστάσεις τους πρέπει να είναι εντός των ελάχιστων και μέγιστων διαστάσεων των μοντέλων που παρουσιάζονται στον κατάλογο. Για το σκοπό αυτό, ο πελάτης με τη βοήθεια του αντιπροσώπου της GC "ROVEN" πρέπει να καταρτίσει και να εκτελέσει μια μεμονωμένη εφαρμογή. Προσφέρουμε επίσης ένα στρογγυλό σιλανσιέ, σιλανσιέ πλάκας για συστήματα εξαερισμού.

Βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας, καλώντας τη ρωσική ελεύθερη γραμμή "ROVEN" 8-800-200-93-96 (καθημερινές μέχρι τις 18:00), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Απευθυνθείτε απευθείας στο πλησιέστερο γραφείο αντιπροσωπείας σας. Οι ειδικοί όχι μόνο εξηγούν όλα τα σημεία σχετικά με το προϊόν, την ακριβή τιμή του, αλλά επίσης σας βοηθούν να επιλέξετε και να αγοράσετε τον καταλληλότερο ορθογώνιο απορροφητήρα ήχου για τους αεραγωγούς του GTP.

Τι πρέπει να ξέρετε για την επιλογή ενός εξασθενητή ήχου για ένα σύστημα εξαερισμού

Έτσι φαίνεται σαν ένα σιγαστήρα στο σύστημα εξαερισμού

Ο ήχος εξασθενητής για τον αερισμό στην εποχή μας έχει εμφανιστεί πολύ δεν για πολύ καιρό και αμέσως έχει κερδίσει τη δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών. Μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού, η οποία χρησιμεύει για τη μείωση του επιπέδου θορύβου κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται όχι μόνο σε συστήματα εξαερισμού αλλά και σε συστήματα κλιματισμού. Επίσης, ο σιγαστήρας εξαερισμού χρησιμοποιείται σε ισχυρές εγκαταστάσεις αερισμού που είναι εγκατεστημένες σε εργοστάσια, εργοστάσια και μεγάλα κέντρα ψυχαγωγίας.

Όσο μεγαλύτερη και πιο ισχυρή είναι η μονάδα αερισμού, τόσο περισσότερο θόρυβος παράγει. Η λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως ο υψηλός θόρυβος είναι η εγκατάσταση ενός συνηθισμένου εξασθενητή ήχου στο σύστημα.

Ο σιγαστήρας αερισμού είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα διαφόρων μεγεθών. Είναι εξοπλισμένο με φλάντζες, οι οποίες χρησιμεύουν για σύνδεση με κυκλικούς ή ορθογώνιους αγωγούς.

Μέσα στο σιγαστήρα, είναι εγκατεστημένο ένα πλέγμα, μέσω του οποίου περνά ο θόρυβος που εκπέμπεται από τον ανεμιστήρα. Αυτός ο θόρυβος σβήνει στο υλικό απορρόφησης του ήχου που βρίσκεται μέσα στο σιγαστήρα.

1 Χαρακτηριστικά των σιγαστήρων

 • Θερμοκρασία λειτουργίας από -30º έως + 100º.
 • Πίεση (μέγιστη) 2 400 Pa.
 • Διαθέσιμες διαμέτρους από 102 mm έως 1000 mm.
 • Το μήκος του κανονικού σιγαστήρα είναι 1 μέτρο.

Η εγκατάσταση των σιγαστήρων μπορεί να είναι τόσο έξω από το δωμάτιο όσο και στο εσωτερικό, ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Επίσης, οι ηχητικοί εξασθενητές μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο σε συστήματα εξαερισμού, αλλά και σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι από τους σιγαστήρες είναι τοποθετημένοι μεταξύ του ανεμιστήρα και του αγωγού αέρα (κύρια γραμμή).

Το σύστημα αέρα τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένο κοντά τα ανοίγματα των παραθύρων καλύτερα σιγαστήρα εγκατασταθεί αμέσως πίσω από την vozduhopriomnym βαλβίδα για τη μείωση του θορύβου, η οποία εκτείνεται προς τα έξω από την γρίλια (εισαγωγής αέρα).

Χρησιμοποιούνται ευρέως σιγαστήρες στα συστήματα εξάτμισης με μηχανικό κίνητρο αέρα. Τοποθετήστε το σιλανσιέ σε αυτό το σύστημα πριν και μετά τον ανεμιστήρα.
στο μενού ↑

2 Τύποι ηχητικών εξασθενητών για τον εξαερισμό και τις τιμές τους

Η εγκατάσταση στον εξοπλισμό εξαερισμού τέτοιων εξαρτημάτων ως σιγαστήρα είναι ένα και τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση του θορύβου στη ροή αέρα του αέρα.

Τα σιλανσιέ, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο σύστημα εξαερισμού, είναι δύο τύπων:

 • Lamellar - αποτελείται από ένα σώμα που είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό φύλλο. Στο εσωτερικό του κιβωτίου υπάρχουν πλάκες σιγαστήρα ή κεκαλυμμένα κελιά, τα οποία καλύπτονται με υλικό απορρόφησης του ήχου. Το ηχοαπορροφητικό υλικό είναι κατασκευασμένο από ορυκτό μαλλί ή τσόχα από οργανικές ίνες διαφορετικού πάχους. Τα κύτταρα σε ένα τέτοιο σιγαστήρα τοποθετούνται μεταξύ των στρωμάτων ενός μεταλλικού διάτρητου φύλλου. Μεταξύ αυτών των κυψελών, η απόσταση κυμαίνεται από 75 mm έως 300 mm, ανάλογα με το μέγεθος του σιγαστήρα.
 • Σωληνωτή - είναι κατασκευασμένο από ένα στρογγυλό και ορθογώνιο σωλήνα που εισάγονται μεταξύ τους. Ο χώρος μεταξύ των σωλήνων πληρούται με υλικό από ίνες υάλου ηχομονωτική η οποία είναι επικαλυμμένη με ένα λεπτό στρώμα πλαστικού. Αυτές οι σιγαστήρες εγκατασταθεί στις διαμέτρους σωλήνα εξαερισμού μέχρι 500 mm. Το κανονικό μήκος του σωληνωτού σιγαστήρα είναι 600, 900 και 1200 mm.

Τιμές για εξασθενητές ήχου:

Η τιμή των σιγαστήρων στα συστήματα εξαερισμού θα εξαρτηθεί από το μήκος τους. Οι βασικοί σιγαστήρες κατασκευάζονται ξεκινώντας από 600 mm έως και 1200 mm. Μπορούν επίσης να παραγγελθούν ξεχωριστά σε οποιοδήποτε μέγεθος και διάμετρο. Η τιμή στην περίπτωση αυτή θα ληφθεί υπόψη ξεχωριστά.

 • Ο γαλβανισμένος απορροφητήρας είναι 125 mm, η τιμή είναι από 1350 ρούβλια.
 • Γαλβανισμένο σιγαστήρα 600Χ600 mm, η τιμή είναι από 3 900 ρούβλια?
 • Ο σιγαστήρας πλάκας είναι 500 mm, η τιμή είναι από 3 5300 ρούβλια.
 • Στρογγυλό σιγαστήρα 315 "Aeroblock SCr" 315/900, η ​​τιμή είναι από 4 189 ρούβλια?
 • Silencer LDC 250-900 mm, η τιμή είναι από 4 800 ρούβλια?
 • Ήχος εξασθένηση 250 mm, η τιμή είναι από 2 250 ρούβλια?
 • Ορθογωνικός σιγαστήρας 1000 mm "Aeroblock SRS", η τιμή είναι από 14 790 ρούβλια.

2.1 Εγκατάσταση του εξαερισμού και του εξασθενητή ήχου - βίντεο

2.2 Χαρακτηριστικά εγκατάστασης και υπολογισμού του σιγαστήρα

Πριν σηκώσετε και, στη συνέχεια, εγκαταστήσετε τον σιγαστήρα στο σύστημα εξαερισμού, πρέπει να μετρήσετε το επίπεδο θορύβου στο σύστημα εξαερισμού. Μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να επιλέξετε τον σιγαστήρα με μεγαλύτερη σαφήνεια στο σύστημα εξαερισμού.

Πριν από την εγκατάσταση ενός σιγαστήρα στο σύστημα εξαερισμού, θα πρέπει να παράγει ένα ακουστικό υπολογισμού. Ως αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού, το απαιτούμενο υπολογισμένο μήκος σιγαστήρα, διατομή του, και το συνολικό εμβαδόν του σιγαστήρα.

Ο σιγαστήρας μπορεί να εγκατασταθεί ταυτόχρονα με την εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και αφού εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το σύστημα αερισμού.

Ηχητική εξασθένηση στην παραγωγή

 1. Επιλέξτε τη σωστή θέση για τον σιγαστήρα, (η ρύθμιση του σιγαστήρα στο σωστό μέρος σας βοηθά ποιοτικά να μειώσει το επίπεδο θορύβου.)
 2. Πριν από την εγκατάσταση του σιγαστήρα, μετράται η στάθμη θορύβου.
 3. Μην εγκαταστήσετε ένα σιγαστήρα, όπου στον αέρα που διέρχεται στους αγωγούς υπάρχουν μηχανικά σωματίδια επιβλαβών αερίων.
 4. Επιτρέπεται η εγκατάσταση δύο ή περισσότερων σιγαστήρων στο ίδιο σύστημα εξαερισμού.
 5. Μετά την εγκατάσταση του σιγαστήρα, η λειτουργία του σιγαστήρα ελέγχεται με τη βοήθεια μιας τέτοιας συσκευής ως ηχοστάθμου.

Σιγαστήρες για θόρυβο

Ένα υψηλό επίπεδο θορύβου είναι επιβλαβές για τους ανθρώπους. Για να απορροφήσετε θόρυβο που παράγεται από τα στοιχεία του δικτύου εξαερισμού, χρησιμοποιήστε σιγαστήρες αερισμού ή αποκαλούμενους εξασθενητές ήχου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του, οι ηχητικοί εξασθενητές είναι τριών τύπων: σωληνοειδείς, πλάκες, εύκαμπτοι και κυλινδρικοί, συνδυασμένοι. Οι πιο δημοφιλείς σωληνωτοί σιγαστήρες και πλάκες σιγαστήρα.

Ο σχεδιασμός των σωληνωτών σιγαστήρων αποτελείται από ένα πλαίσιο και διάφραγμα, διάφορα απορροφητικά υλικά και ένα περίβλημα. Το περίβλημα και το πλαίσιο ονομάζονται δύο σωλήνες που βρίσκονται το ένα μέσα στο άλλο. Ο χώρος μεταξύ των σωλήνων είναι ομοιόμορφα γεμάτος με απορροφητικό ήχο - ίνες γυαλιού ή ορυκτοβάμβακα, εξαιρετικά λεπτή ίνες βασάλτη. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, οι σωληνωτοί σιγαστήρες έχουν ένα μεγάλο περιθώριο ασφαλείας, είναι αρκετά αξιόπιστοι και ανθεκτικοί. Ο πιο αποτελεσματικός σωληνωτός σιγαστήρας στους αεραγωγούς με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 450 - 500 mm.

Οι σιλανσιέ τύπου πλάκας χρησιμοποιούνται σε μεγάλους αεραγωγούς από 400 mm. Στην καρδιά της πλάκας οι σιγαστήρες είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο, χωρισμένο από κατακόρυφες πλάκες σε πολλά κελιά που καλύπτονται με υλικά απορρόφησης ήχου. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος των κυττάρων, τόσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, αλλά όσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια πίεσης λόγω τριβής. Αυτό είναι ένα από τα λίγα μειονεκτήματα τέτοιων σιγαστήρων. Για να μειωθεί η απώλεια πίεσης, τα υλικά που απορροφούν το ύδωρ επικαλύπτονται με πλαστικό ή υποβάλλονται σε αντιδιαβρωτική επεξεργασία.