Τι είναι ένα σιφόνι για την αποστράγγιση κλιματισμού

Ένα σιφόνι για ένα κλιματιστικό είναι μια συσκευή που είναι απαραίτητη για την αφαίρεση του συμπυκνώματος απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης. Αυτή η συσκευή λειτουργεί με βάση την αρχή της στεγανοποίησης νερού, επιτρέποντας τη ροή του υγρού και του αέρα σε μία μόνο κατεύθυνση. Ένα σιφόνι με υδραυλική σφράγιση για ένα κλιματιστικό καλύπτει αποτελεσματικά την εργασία, χωρίς να αφήνει δυσάρεστες οσμές να εισέλθουν στο σπίτι.

Η υδραυλική σφράγιση σε μια τέτοια μονάδα αποστράγγισης σχηματίζεται γεμίζοντας μια γέφυρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής και συνδέοντας δύο επικοινωνούντα κάθετα τμήματα του αγωγού. Στο siphon jumper υπάρχει πάντα νερό, το οποίο δεν αφήνει μυρωδιές από το σύστημα αποχέτευσης.

Βασικοί τύποι και χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ένα κλασικό σιφόνι μπορεί να δει κάτω από κάθε νεροχύτη που βρίσκεται στην κουζίνα του διαμερίσματός μας. Είναι, αναμφισβήτητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αποστράγγιση του νερού αποχέτευσης από το διαχωριστικό σύστημα στην αποστράγγιση του νερού, αλλά η συσκευή είναι πολύ ογκώδης και παίρνει πολύ χώρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί κατασκευαστές τέτοιων συσκευών έχουν πάει να μειώσουν τις διαστάσεις τους, χάρη στις οποίες αναπτύχθηκαν οι παρακάτω τύποι συσκευών:

 1. Ο κλασικός και απλούστερος σιφόνι αποστράγγισης για τη συμπύκνωση του κλιματιστικού είναι σε σχήμα U. Το γόνατο που συνδέει την είσοδο και την έξοδο αυτής της συσκευής λειτουργεί ως διάφραγμα. Η συσκευή είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, αλλά έχει αρκετά σοβαρά μειονεκτήματα: το νερό μπορεί να εξατμιστεί στο γόνατο σε μια αντικανονική χρήση του εξοπλισμού του κλίματος, και οι δυσάρεστες οσμές μπορούν να διεισδύσουν μέσα στο δωμάτιο. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι ένας τέτοιος αποχετευτικός κόμβος καταλαμβάνει πολύ χώρο. Κατά κανόνα, εγκαθίσταται σε ειδικά διαμορφωμένες κόγχες τοίχων, που καλύπτουν με διακοσμητικά πάνελ.

Σιφώνια για την αποστράγγιση του κλιματιστικού με υδραυλική σφράγιση και μηχανική σφαιρική βαλβίδα, η οποία εμποδίζει την είσοδο οσμών στο δωμάτιο από το σύστημα αποχέτευσης. Αυτός ο τύπος συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εξωτερική τοποθέτηση όσο και για εσωτερική (τοίχου) διάταξη. Η σφαιρική βαλβίδα ανοίγει λόγω της πίεσης του νερού αποστράγγισης πάνω σε αυτήν. Όταν μειώνεται η ροή, η βαλβίδα κλείνει την έξοδο στο σύστημα αποχέτευσης, αποτρέποντας την κίνηση των κοπράνων νερού προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η ιδιαιτερότητα αυτών των μονάδων είναι η παρουσία στο σχεδιασμό τους μιας εκσκαφέας καθαρισμού. Η σφαιρική βαλβίδα εμποδίζει την κίνηση νερού και δυσάρεστες οσμές.

 • Για τοποθέτηση σε τοίχο (τοποθέτηση σε τοίχο), τα μοντέλα σχήματος κουτιού με βαλβίδα πλωτής σφαίρας χρησιμοποιούνται συχνότερα ως μηχανισμός κλειδώματος. Η σφαιρική βαλβίδα αναβοσβήνει όταν το συμπύκνωμα εισέλθει στη συσκευή, επιτρέποντας στο νερό να ρέει ελεύθερα στο αποχετευτικό δίκτυο.
 • Όταν η κυκλοφορία του νερού στη συσκευή σταματήσει, ο πλωτήρας κάτω από το βάρος του καλύπτει το κανάλι αποστράγγισης, δημιουργώντας ένα φράγμα για τη διείσδυση των οσμών από το σύστημα αποχέτευσης. Siphon επιπλέει για το κλιματιστικό στις μικρές διαστάσεις του, αντικαθιστά εντελώς την τυπική συσκευή αποστράγγισης σε σχήμα U. Ο τύπος κουτιού μονάδων αποστράγγισης έχει μια αντικαταστάσιμη κασέτα, η οποία, εάν λερωθεί, μπορεί να αλλαχθεί ή να καθαριστεί ανεξάρτητα. Η κασέτα είναι κατασκευασμένη από διαφανές πλαστικό, που επιτρέπει τον έλεγχο του βαθμού μόλυνσης.

  Χαρακτηριστικά επιλογής

  Μέχρι σήμερα, Τα πιο δημοφιλή μοντέλα σιφωνίων μπαλονιού για κλιματισμό είναι τα προϊόντα της αυστριακής εταιρείας HuttererLechner. Από την ποικιλία των μοντέλων που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά της κλιματικής τεχνολογίας, τα μοντέλα των σιφωνίων HL136, HL138, HL21 έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού αυτών των μοντέλων, υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας, επιτρέπουν τη χρήση της λειτουργίας αυτοκαθαρισμού, πράγμα που καθιστά τη συντήρησή τους όσο το δυνατόν πιο απλή.

  Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε

  • Απαραίτητη διάμετρος του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.
  • Εύρος ζώνης της συσκευής.
  • Το βάθος της συσκευής (για μοντέλα με επίπεδη βάση).

  Αυτο-κατασκευασμένο

  Σε σχέση με τις σημαντικές, επί του παρόντος, κόστος, από 1,5 έως 2 χιλιάδες ρούβλια. πολλοί ιδιοκτήτες κλιματιστικών αναρωτιούνται: πώς να φτιάξετε ένα σιφόνι για το κλιματιστικό με τα χέρια σας;

  Οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας μας απαντούν τέτοιες ερωτήσεις χωρίς αμφιβολία: Είναι αρκετά δύσκολο να κατασκευαστεί μια συσκευή με βαλβίδα ελέγχου χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

  Στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε έξω οι σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι γενικά σχήματος U δομή, αλλά μετά από ένα χρόνο διακοπής του κλιματιστικού εξοπλισμού σας, το νερό από τη σφραγίδα νερό να εξατμιστεί το γόνατο και το διαμέρισμά σας είναι γεμάτη με αποχετευτικό δίκτυο «Υπέροχες γεύσεις». Επιπλέον, ο κόμβος διαρροή, η οποία μπορεί να γίνει από τα διαθέσιμα κεφάλαια θα είναι μάλλον πολύπλοκες και η εγκατάσταση του θα συναντήσει σίγουρα δυσκολίες.

  Φθηνότερο ή σπιτικό αναλογικό σιφόνι, συχνά προκαλούν την εξάπλωση μιας δυσάρεστης οσμής. Μην αποθηκεύετε στο σιφόνι για το κλιματιστικό. Ενάντια στη μυρωδιά, θα πρέπει να επιλέξετε συσκευές με μηχανική σφαιρική βαλβίδα.

  Πεδίο εφαρμογής του σιφόνι για τον κλιματισμό

  Σε πολλές περιπτώσεις απαγορεύεται η τοποθέτηση ενός διαχωρισμένου συστήματος με συμπύκνωμα από το διαμέρισμα. Εδώ είναι δυνατή και άλλη επιλογή - η απόσυρση υγρών στα λύματα. Για τις δυσάρεστες οσμές μέσω της αποχέτευσης δεν θα μπορούσε να μπει στο διαχωρισμό, και στη συνέχεια ένα διαμέρισμα, που η συσκευή gidrozatvornoe όπως μια παγίδα για τον Profcool μοντέλο κλιματιστικού SCU 032 (Ρωσία), σιφόνι VECAM conditioner (Ιταλία), σιφώνια HL για τα κλιματιστικά (Αυστρία), και ούτω καθεξής. ε.

  Είδη σιφωνίων

  Το σιφόνι για αποστράγγιση αποστράγγισης από κλιματιστικά μπορεί να είναι πολλών τύπων.

  Δομικά χωρίζονται σε:

  • Σιφώνι με υδραυλική σφράγιση για κλιματισμό. Το απλούστερο μοντέλο είναι σε σχήμα U. Τα ακροφύσια εισόδου και εξόδου συνδέονται με ένα γόνατο, το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός υδροσυλλέκτη. Μειονέκτημα - με σπάνια χρήση του κλιματιστικού στην υδραυλική σφράγιση, το υγρό στεγνώνει, οι μυρωδιές διεισδύουν στο διαχωρισμένο σύστημα. Χρειάζεται επίσης αρκετό χώρο.
  • Ένα σιφόνι για κλιματιστικά με υδραυλική κλειδαριά και μηχανισμό κλεισίματος οσμών (σιφόνι HL136n για τεχνολογία κλιματισμού, σύνδεση με κρίκο DN32). Εξοπλισμένο με μια συσκευή κλεισίματος οσμών με τη μορφή σφαιρικής βαλβίδας. Το σιφόνι με μπαλόνια είναι πιο αξιόπιστο, η βαλβίδα ασφάλισης ανεβαίνει κάτω από την πίεση του νερού και το ρέει ελεύθερα στο κανάλι. Μετά τη μείωση της ποσότητας συμπυκνώματος, η σφαίρα πέφτει κάτω από το δικό της βάρος, επικαλύπτοντας το σωλήνα διακλάδωσης. Εξοπλισμένο με ένα πανί καθαρισμού.
  • Σιφώνι αποστράγγισης για οριζόντια τοποθέτηση (σιφόνι Vecam). Δομή σχήματος κουτιού εξοπλισμένη με συσκευή σφαίρας και τήξης. Ενσωματωμένη τοποθέτηση σε τοίχο. Η παρουσία μιας αντικαταστάσιμης κασέτας, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί για να αντικαταστήσει μολυσμένα. Το σώμα είναι πλαστικό, διαφανές, το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της κατάστασης του υδραυλικού μηχανισμού κλείστρου. Για παράδειγμα, ενσωματωμένο σιφόνι HL138 για κλιματιστικά.
  • Ξηρό σιφόνι. Ένα σιφόνι για ένα κλιματιστικό ξηρού αέρα χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει χώρος για την εγκατάσταση συμβατικών σιφωνίων για χωριστές συσκευές. Χαρακτηρίζεται από ένα καλό επίπεδο συγκράτησης δυσάρεστων οσμών χάρη σε ένα συμπιεσμένο ελαστικό σωλήνα μέσα. Όταν το υγρό περάσει (η μέθοδος στάλαξης) ανοίγει, κλείνοντας ξανά. Το ξηρό σιφόνι χρησιμοποιείται με έναν ευθύγραμμο προσαρμογέα, χωνί. Για παράδειγμα, το Tun5 cl.

  Με την έξοδο του συμπυκνωτή:

  • Σιφώνι για κλιματιστικά με κάθετη έξοδο. Σιφώνια για άμεση κάθετη τοποθέτηση. HL 138 σιφόνι για κλιματιστικά.
  • Σιφώνι για κλιματιστικά με οριζόντια έξοδο. Σιφώνια για οριζόντια τοποθέτηση.
  • Siphon για την αποστράγγιση από τα συνδυασμένα κλιματιστικά (Vecam sifon). Διαφέρει σε 2 είδη απελευθερώσεων, εξαιτίας των οποίων είναι δυνατή η οριζόντια ή κατακόρυφη τοποθέτηση.

  Πώς να επιλέξετε ένα σιφόνι για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό

  Πριν αγοράσετε έναν αδιάβροχο μηχανισμό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

  • Η περιοχή κάτω από τη διάταξη του μηχανισμού (περιορισμένες διαστάσεις υποδεικνύουν την αγορά ενός συμπαγούς σιφόνι για την αποστράγγιση του κλιματιστικού Tun5 CL).
  • Διάμετρος του σωλήνα διακλάδωσης με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων.
  • Το βάθος του μηχανισμού, εάν προγραμματιστεί μια κρυφή τοποθέτηση (Αιώνες).
  • Μέθοδος διέλευσης.

  Ο δημοφιλής κατασκευαστής προϊόντων αυτού του τμήματος είναι ο HuttererLechner. Ο αγοραστής είναι σε ζήτηση για τροποποιήσεις: HL138 ενσωματωμένο σιφόνι για κλιματιστικά, HL136n sifon για split συστήματα. Επίσης αρκετά δημοφιλείς είναι οι μηχανισμοί στεγανοποίησης ενάντια στη μυρωδιά του Vecam για κλιματικά συστήματα. Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο, τον κατασκευαστή της συσκευής.

  Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

  Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

  Σιφώνια για κλιματιστικό από μυρωδιά στη Μόσχα

  Ενσωματωμένο σιφόνι για αποστράγγιση αποστράγγισης από κλιματιστικά, κάθετο, με υδραυλική κλειδαριά και μηχανικό κλείστρο. DN32, άνοιγμα εισόδου 20 - 32 mm, το Siphon HL 138 συμπληρώνεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα από ABS και ένα βύσμα κατασκευής προσαρτημένο στο περίβλημα του σιφονιού. Ελάχιστη.

  Σιφώνι για κλιματιστικό Vecam Mini με υδραυλική σφράγιση. Αποτρέπει την εμφάνιση δυσάρεστης οσμής. Οι σιφόνες Vecam είναι πολύ απλοί στα σκουπίδια. Εύκολη συναρμολόγηση. Ο καθαρισμός επίσης δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, επειδή Το σιφόνι είναι εύκολα αποσυναρμολογημένο. Σύνδεση εισόδου μέσω μανσέτας από καουτσούκ. (Εισάγετε.

  Το σιφόνι για την αποστράγγιση των συστημάτων κλιματισμού (Valve-vantuz) έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εξάλειψη των δυσάρεστων μυρωδιών που προέρχονται από τον αγωγό αποχέτευσης.

  Σιφώνι VECAM 9899-240-01 για την αποστράγγιση του κλιματιστικού στο αποχετευτικό δίκτυο. Κατασκευάστε την Ιταλία

  Σιφώνι για σύστημα αποστράγγισης ενός κλιματιστικού (Valve-vantuz) για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών που προέρχονται από τον αγωγό αποχέτευσης.

  Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι δημοφιλής στη Ρωσία, ένα σιφόνι για τα κλιματιστικά δεν είναι ακόμη μια διαδεδομένη συσκευή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών στην κατασκευή της αποστράγγισης το παίρνουν σε μια εξωτερική μονάδα, και σταγόνες της τέχνης συμπυκνωμάτων.

  PROFIFOL SCU-032 για αποστράγγιση της αποστράγγισης του κλιματιστικού στο αποχετευτικό δίκτυο. Παραγωγή Ρωσίας.

  Το μίνι σιφόνι VECAM για την αποστράγγιση του κλιματιστικού στον αποχετευτικό αγωγό. Κατασκευάστε την Ιταλία

  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστράγγιση νερού από μπανιέρες, νεροχύτες, κλιματιστικά. Χρησιμοποιείται σε δύσκολες περιπτώσεις, ελλείψει χώρου για συμβατικό σιφόνι. Αξιόπιστα συγκρατεί τις μυρωδιές από τον αποχετευτικό αγωγό, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν το σιφόνι ή όχι. Συνδέεται με σωλήνα αποχέτευσης.

  SantShop.ru - κατάστημα τεχνικών τεχνικών υγιεινής

  Το Siphon έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές που σχηματίζονται στο σωλήνα αποστράγγισης κατά την αποστράγγιση του συμπυκνώματος στο δίκτυο αποχέτευσης. Πραγματική για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος μέσα ή κοντά στο σπίτι, το γραφείο ή τη ζώνη της ενεργού ζωής. Σε ένα τυποποιημένο σιφόνι κιτ.

  Σιφώνια για κλιματισμό VECAM

  Σιφώνια για κλιματισμό VECAM

  Το Siphon έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές που σχηματίζονται στο σωλήνα αποστράγγισης κατά την αποστράγγιση του συμπυκνώματος στο δίκτυο αποχέτευσης. Πραγματική για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος μέσα ή κοντά στο σπίτι, το γραφείο ή τη ζώνη της ενεργού ζωής. Ορισμένοι υπάρχοντες αναλογικοί σιφωνί τοποθετούνται στους τοίχους χωρίς δυνατότητα μελλοντικής επαλήθευσης και ελέγχου. Αυτό το σιφόνι σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία του και να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  - Το σιφόνι μπορεί να ελεγχθεί, επειδή Τοποθετείται στο πλαστικό κουτί ανοίγματος.

  - Το σιφόνι είναι μικρό.

  - το σιφόνι διαθέτει δύο ανοίγματα εισόδου και δύο εξόδους, τα οποία σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σιφόνι οπουδήποτε στο σύστημα, η διάμετρος των σωληνώσεων που παρέχονται είναι 5/8 ".

  - Το σιφόνι είναι κατασκευασμένο από διαφανές πλαστικό, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε οπτικά την κανονική ροή συμπυκνωμάτων μέσω του σιφόνι.

  Το πρότυπο κιτ περιλαμβάνει ένα σύνολο σιφόνι δακτυλίων στεγανοποίησης, παρέμβυσμα για την αποφυγή διαρροής νερού, συνδετήρας 20-26-32 mm για σύνδεση σωλήνων αποχέτευσης διαφορετικών διαμέτρων, ένα πλαστικό κουτί με βίδες για τη στερέωση του κουτιού στο σιφόνι.

  Siphons HL για κλιματιστικά, μονάδες ανεμιστήρα ανεμιστήρων, αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

  Η Siphons HL χρησιμοποιείται για κλιματιστικά, για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από συστήματα εξαερισμού, εξοπλισμό λέβητα, ψυκτικό εξοπλισμό κλπ. Σιφώνια για κλιματιστικά HL (Hutterer Lechner) μπορεί να έχει: μια παγίδα νερού (μοντέλο - HL 136.2, με διαφανή σωλήνα διακλάδωσης), ένα υδραυλικό σπείρωμα και μια συσκευή κλεισίματος οσμής - HL 136N, HL 136.3. HL μοντέλο 138 χρησιμοποιείται, εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε μια κρυφή παγίδα (σφραγίδα στην εσοχή τοίχωμα), που είναι εξοπλισμένα με ένα αντικαταστάσιμο φυσίγγιο με υδραυλική κλειδαριά και zapahozapirayuschim συσκευή, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί, πλύθηκε, ή να αντικατασταθεί με ένα νέο. Η κασέτα είναι κατασκευασμένη από διαφανές πολυπροπυλένιο, για τον έλεγχο του βαθμού μόλυνσης.

  HL Siphon Κατάλογος κλιματιστικών και εκκενώσεως συμπυκνωμάτων

  Σιφώνι για κλιματιστικά HL 136 N με παξιμάδι 5/4 ", με υδραυλική σφράγιση - 60 mm.

  Το σιφόνι είναι εξοπλισμένο με μια μηχανική συσκευή κλεισίματος οσμών, η οποία δεν επιτρέπει τη μυρωδιά από το σύστημα αποχέτευσης όταν στεγνώνει το νερό στη σφράγιση νερού, με τον καθαρισμό του συλλέκτη ακαθαρσιών. Siphon με οριζόντια έξοδο DN 40. Σύνδεση κάθετη ή οριζόντια (DN 32 - σύνδεση με πτύχωση) ή d 12 - 18 mm για ομαλή τοποθέτηση.

  Σιφόνι για τα κλιματιστικά και των πηνίων ανεμιστήρα από διαφανές πολυπροπυλένιο με οριζόντια έξοδο DN 40 με ένα παξιμάδι σφράγισης 5/4 «(DN 32 - πτύχωση σύνδεση) ή δ 12 - 18 mm (για την ομαλή βόλτες), γ κάθετη ή οριζόντια είσοδος, με την υδραυλική κλειδαριά - 60 mm όσον και μια μηχανική συσκευή κλεισίματος οσμής, με μια λεκάνη καθαρισμού-βρώμικα.

  Siphon για κλιματιστικά HL 136.2 με ύψος της πύλης νερού 140-320 mm.

  Το σιφόνι διαθέτει ένα διαφανές ακροφύσιο για την οπτική επιθεώρηση της στεγανοποίησης νερού, καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης πλυντηρίου ή πλυντηρίου πιάτων. Το σιφόνι είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου πίδακα για το πότισμα της υδατοστεγάνωσης με νερό, με παξιμάδι κώνου 6/4 "και οριζόντια έξοδο DN 40.

  Το Siphon HL 136.3 για τα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένο με μια μηχανική συσκευή κλεισίματος οσμών που δεν αφήνει τις μυρωδιές από τον αποχετευτικό αγωγό όταν στεγνώνει το νερό στη σφράγιση νερού.

  Το σιφόνι διαθέτει μονάδα καθαρισμού ρύπων, με περιστρεφόμενη άρθρωση, με βιδωτή σύνδεση 5/4 "και οριζόντια έξοδο DN 40.

  Ενσωματωμένο σιφόνι για την αποστράγγιση από τα κλιματιστικά HL 138. Σχεδιασμένο για κρυφή εγκατάσταση (στεγανοποίηση στον τοίχο). Το κάθετο σιφόνι, DN 32, άνοιγμα εισόδου 20 - 32 mm, διαθέτει υδραυλικό κλείστρο 50 mm και μηχανικό μηχανισμό κλεισίματος οσμής που δεν αφήνει τα λύματα να μυρίζουν όταν το νερό στεγνώνει στην υδραυλική σφράγιση. Διαθέτει διακοσμητικό κάλυμμα ABS και βύσμα κατασκευής συνδεδεμένο στο περίβλημα του σιφονιού. Το ελάχιστο βάθος εγκατάστασης είναι 60 mm.

  Σίφωνα για την εκκένωση του συμπυκνώματος με ρήξη του πίδακα.

  Η ρήξη του πίδακα παρέχει έναν ειδικό προσαρμογέα που βρίσκεται στον ανώτερο σωλήνα εισόδου. Μπορεί να εισαχθεί σε σωλήνα Ø20-Ø32 mm.

  Το σιφόνι διαθέτει υδραυλικό κλείστρο ύψους 50 mm και μηχανικό μηχανισμό σφράγισης οσμής (σφαιρίδιο), ο οποίος όταν κλείνει το στεγανοποιητικό του νερού εμποδίζει αξιόπιστα την είσοδο των μυρωδιών στο δωμάτιο.

  Η απόδοση είναι 0,02 l / s ή 72 l / h.

  Siphon για κλιματιστικό Vecam (Ιταλία) με υδραυλική φλάντζα

  Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι δημοφιλής στη Ρωσία, ένα σιφόνι για τα κλιματιστικά δεν είναι ακόμη μια διαδεδομένη συσκευή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών στην κατασκευή της αποχέτευσης το παίρνουν σε μια εξωτερική μονάδα, και οι σταγόνες συμπυκνωμάτων στραγγίζουν απευθείας στο δρόμο.

  Και παρόλο που οι κανόνες των αποχετευτικών συστημάτων SNiPP πρέπει να εισέλθουν στον αποχετευτικό αγωγό, αυτή η πτυχή είναι σημαντική μόνο για τους ιδιοκτήτες ισχυρών διαχωριστικών συστημάτων: καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις. Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του κλιματιστικού έχουν μόνο δύο σοβαρούς λόγους για την εγκατάσταση των σιφωνίων - επίμονα παράπονα από γείτονες που απειλούν να "βρουν την κυβέρνηση" και. δικά τους σπίτια.

  Η παρουσία ενός «τεχνητού βάλτου» κάτω από τα παράθυρα, όπου το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται από όλα τα κλιματιστικά, δεν προσθέτει στην ελκυστικότητα του χώρου και, επιπλέον, μπορεί να βλάψει το ίδρυμα. Πρέπει να στραγγίξετε την αποχέτευση, έτσι χρειάζεστε ένα σιφόνι.

  Ποιες είναι οι λειτουργίες του σιφωνιού

  Όταν το σύστημα αποστράγγισης κλιματιστικών συνδέεται άμεσα με το σύστημα αποχέτευσης, η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών είναι αναπόφευκτη. Για να αποφευχθεί αυτό, απαιτείται ένα σιφόνι, στην ακραία περίπτωση, μια παγίδα νερού dn40.

  Ωστόσο, δεν είναι μια πλήρης αντικατάσταση - αν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται ακανόνιστα, η υγρασία στο νερό σφραγίδα θα στεγνώσει, και η μυρωδιά θα εξακολουθεί να είναι εκεί.

  Τα σιφόνια είναι πολλές φορές πιο λειτουργικά, αξιόπιστα και εξοπλισμένα με μια ενσωματωμένη υδραυλική κλειδαριά με μια συσκευή κλεισίματος οσμών.

  Siphon για κλιματιστικά - τύποι και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

  1. Ο απλούστερος τύπος συσκευής κλειδώματος οσμών είναι το κάτω γόνατο του λεκάνης τουαλέτας ή η αποστράγγιση του νεροχύτη της κουζίνας. Ονομάζεται επίσης "σιφόνι". Στο γόνατο υπάρχει πάντα νερό, έτσι ώστε οι οσμές από τον ανεμιστήρα να μην μπορούν να βγουν.

  Ομοίως, είναι δυνατό να εξοπλιστεί το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού τοποθετώντας το σε ένα ξεχωριστό ντουλάπι, αλλά υπάρχουν δύο σοβαρά μειονεκτήματα:

  • θα χρειαστεί πολύς χώρος
  • Εάν το κλιματιστικό δεν είναι ενεργοποιημένο μόνιμα, το νερό θα στεγνώσει και θα εμφανιστεί η μυρωδιά
  1. Ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα είναι ένα σιφόνι με μηχανική βαλβίδα (float).

  Η βαλβίδα εμποδίζει την ροή νερού και ταυτόχρονα να σταματάει με οσμή. Απελευθερώνει νερό από το σύστημα αποστράγγισης, και όταν παύει να ρέει και μειώνεται η πίεση - κλείνει το σωλήνα, εμποδίζοντας το ρέον υγρό απόρριψης.

  Σε μικρές διαστάσεις, το siphon πλωτήρα εκτελεί πλήρως όλες τις εργασίες του κλασσικού σιφωνιού σχήματος U για το κλιματιστικό και έχει ακόμη και μια λειτουργία αυτοκαθαρισμού, η οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.

  Ποιο είδος σιφόνι είναι πιο απαιτητικό;

  Ένας από τους ηγέτες της αγοράς είναι η αυστριακή εταιρεία HuttererLechner. Τα μοντέλα της γραμμής hl: hl136, hl136n, hl138, αποδείχθηκαν καλά και εξακολουθούν να θεωρούνται ένα από τα πιο αξιόπιστα.

  Με αυτούς ανταγωνίζονται με επιτυχία τα ιταλικά σιφόνια Vecam (Ιταλία). Έχοντας μια πολύ απλή συσκευή, είναι εύκολο να τοποθετηθούν, να καθαριστούν και να εξοπλιστούν με όλες τις απαραίτητες μανσέτες και ελαστικές φλάντζες.

  Πριν αποκτήσετε ένα σιφόνι, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού σας, για να βρείτε ένα κατάλληλο σιφόνι για αυτές τις παραμέτρους. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εξής:

  • διάμετρο του περάσματος
  • μέγιστη απόδοση

  Προβλήματα επιλογής σιφωνίων για κλιματισμό

  Κατά τη λειτουργία του συστήματος διαχωρισμού, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται. Υπό κανονικές συνθήκες, ο σωλήνας εξόδου υγρού βγαίνει στο δρόμο. Μερικές φορές δεν μπορείτε να προσαρτήσετε μια τυπική έξοδο. Σε αυτή την περίπτωση, το σιφόνι για το κλιματιστικό θα βοηθήσει.

  Σκοπός της συσκευής

  Το σιφόνι για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό είναι μια ειδική συσκευή που επιτρέπει τη σύνδεση του σωλήνα εξαγωγής υγρού στο αποχετευτικό δίκτυο. Η κύρια προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι μια υδραυλική σφράγιση, δηλαδή το υγρό και η μυρωδιά πρέπει να περάσουν μόνο προς μία κατεύθυνση.

  Η μονάδα επιλύει 3 βασικά καθήκοντα: την αφαίρεση του συμπυκνώματος απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης. προστασία από την εξάπλωση οσμών από το δίκτυο αποχέτευσης · παρέχοντας αισθητική (το υγρό από τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος δεν στάζει πάνω στους τοίχους και το έδαφος).

  Η υδραυλική σφράγιση σε τέτοιες συσκευές σχηματίζεται λόγω ενός ειδικού γόνατος, στο οποίο υπάρχει πάντα νερό. Το νερό δεν δίνει την ευκαιρία να μυρίσει από το αποχετευτικό δίκτυο.

  Όταν το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται συνεχώς, το υγρό αυτό δεν σταματάει στο γόνατο. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα, ορισμένα μοντέλα συμπληρώνονται με μηχανισμούς ασφάλισης με τη μορφή μπάλων και βαλβίδων. Αυτοί οι μηχανισμοί μεταφέρουν το υγρό στο δρόμο προς το αποχετευτικό δίκτυο, αλλά μην αφήνετε τη μυρωδιά να περάσει στην αντίθετη κατεύθυνση.

  Ταξινόμηση των συσκευών

  Χρησιμοποιούνται δύο κύριες ταξινομήσεις:

  • σχετικά με τα χαρακτηριστικά ενός σχεδίου.
  • με τη μέθοδο της απόσυρσης υγρών.

  Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, το σιφόνι για κλιματιστικά μπορεί να είναι 4 τύπων:

  Συσκευή με υδραυλική κλειδαριά

  Έχει τοξοειδές σχήμα. Δύο σωλήνες συνδέονται μεταξύ τους με ειδικό στοιχείο με τη μορφή γόνατος. Το γόνατο παίζει το ρόλο ενός μηχανισμού υδροσυλλογής. Αυτός ο τύπος σιφόνι είναι απλός και δημοφιλής, αλλά έχει μια σειρά από μειονεκτήματα: μεγάλο μέγεθος? ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων και των βακτηρίων, τα οποία μπορούν να εξαπλωθούν στο ίδιο το κλιματιστικό? με σπάνια χρήση, το νερό στη μονάδα στεγνώνει και η δυσάρεστη οσμή εξαπλώνεται από τα σιφόνια.

  Η μονάδα διαθέτει υδραυλική κλειδαριά και μηχανισμό κλεισίματος οσμών

  Είναι παρόμοιο σε σχεδιασμό με την πρώτη όψη, αλλά έχει μια μικρή βαλβίδα σε μορφή μπάλας, η οποία περιορίζει την εξάπλωση της οσμής από το σώμα. Η βαλβίδα ρέει ελεύθερα το συμπύκνωμα από το σύστημα διαχωρισμού, αλλά δεν επιτρέπει τη διέλευση υγρών και οσμών από το σύστημα αποχέτευσης. Τέτοια μοντέλα συμπληρώνονται με συσκευές για τη συλλογή ακαθαρσιών και σωλήνων καθαρισμού.

  Μονάδα πλαισίου για στενή τοποθέτηση

  Το όλο σύστημα αποστράγγισης του συμπυκνώματος βρίσκεται σε τετράγωνο (ορθογώνιο) κιβώτιο πλαστικού. Στο κουτί συνδέονται δύο σωλήνες: από την αποστράγγιση του συστήματος και μέσα στην αποστράγγιση. Το γόνατο με τη συσκευή σφαίρας βρίσκεται στη συσκευασία. Η συσκευή λειτουργεί με την αρχή ενός πλωτήρα όταν εισέρχεται νερό στο σιφόνι, η μπάλα που κλείνει την τρύπα στο αποχετευτικό δίκτυο, επιπλέει. Μόλις το νερό εγκαταλείψει τη συσκευή, η μπάλα κάτω από το βάρος του βάρους της ξανακλείνει την τρύπα.

  Το Siphon έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, αν είναι απαραίτητο, να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από το κουτί για καθαρισμό και αντικατάσταση.

  Ξηρή μονάδα

  Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση συμβατικής εξόδου συμπυκνωμάτων. Το Siphon είναι εφοδιασμένο με συμπιεσμένο σωλήνα από καουτσούκ, ο οποίος αποτρέπει την εξάπλωση της οσμής. Περνά το συμπύκνωμα στην αρχή στάλαξης: η βαλβίδα ανοίγει όταν το υγρό περάσει και ξανά συρρικνωθεί.

  Ένα τέτοιο ξηρό σιφόνι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έναν ευθύ προσαρμογέα και μια χοάνη.

  Με τη μέθοδο της απόσυρσης του υγρού σιφόνι για αποστράγγιση του κοντίσιονερ μπορεί να είναι 3 τύπων:

  • με κατακόρυφη έξοδο.
  • με οριζόντια έξοδο.
  • συνδυασμένου τύπου.

  Το σιφόνι για κλιματιστικά εγκαθίσταται με δύο τρόπους. Εάν είναι δυνατόν, η συσκευή είναι κρυμμένη στον τοίχο. Για αυτό, γίνεται μια ειδική θέση. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα απόκρυψης της μονάδας, τοποθετείται ανοιχτά κατά μήκος του τοίχου.

  Κατασκευαστές σιφωνίων για τον κλιματικό εξοπλισμό:

  Συστάσεις για επιλογή

  Πρέπει να επιλέγεται το σιφόνι για κλιματιστικά, λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  • διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου για την τοποθέτηση της εξόδου του συμπυκνωτή.
  • τη διάμετρο των σωλήνων εκκένωσης υγρών στη διάταξη διαχωρισμού του συστήματος ·
  • απόδοση.

  Προς το παρόν, οι αυστριακοί σιφόνες hl είναι οι πιο δημοφιλείς.

  Είναι εξοπλισμένα με αυτοκαθαριζόμενα μέρη, τα οποία παρατείνουν την περίοδο της αποτελεσματικής λειτουργίας τους και επίσης διευκολύνουν τη συντήρηση.

  Siphon για κλιματιστικό Vecam ενάντια στην οσμή

  Παράδοση στη Μόσχα: από 1000 ρούβλια
  Απόπλου μηχανικού: Με συμφωνία
  Παράδοση στη Ρωσία: Transp. εταιρεία

  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Εγγύηση
  • Κριτικές προϊόντων
  • Το Siphon έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές που σχηματίζονται στο σωλήνα αποστράγγισης κατά την αποστράγγιση του συμπυκνώματος στο δίκτυο αποχέτευσης. Πραγματική για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος μέσα ή κοντά στο σπίτι, το γραφείο ή τη ζώνη της ενεργού ζωής. Ορισμένοι υπάρχοντες αναλογικοί σιφωνί τοποθετούνται στους τοίχους χωρίς δυνατότητα μελλοντικής επαλήθευσης και ελέγχου. Αυτό το σιφόνι σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία του και να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

   • Το σιφόνι μπορεί να ελεγχθεί, επειδή Τοποθετείται στο πλαστικό κουτί ανοίγματος.
   • Το σιφόνι είναι μικρό.
   • το σιφόνι διαθέτει δύο ανοίγματα εισόδου και δύο εξόδους, τα οποία σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σιφόνι οπουδήποτε στο σύστημα, η διάμετρος των σωληνώσεων που παρέχονται είναι 5/8 ".
   • Το σιφόνι είναι κατασκευασμένο από διαφανές πλαστικό, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε οπτικά την κανονική ροή συμπυκνωμάτων μέσω του σιφόνι.


   Το πρότυπο κιτ περιλαμβάνει ένα σύνολο σιφόνι δακτυλίων στεγανοποίησης, παρέμβυσμα για την αποφυγή διαρροής νερού, συνδετήρας 20-26-32 mm για σύνδεση σωλήνων αποχέτευσης διαφορετικών διαμέτρων, ένα πλαστικό κουτί με βίδες για τη στερέωση του κουτιού στο σιφόνι.

   Εγγύηση

   Κατά την αγορά του εξοπλισμού παρέχεται η εγγύηση:

   • σε κλιματιστικά και άλλο κλιματικό εξοπλισμό από 1 έως 5 χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή.
   • για σχετικά προϊόντα και αναλώσιμα - 6 μήνες.

   Siphon για κλιματιστικό Vecam (Ιταλία) με υδραυλική φλάντζα

   Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι δημοφιλής στη Ρωσία, ένα σιφόνι για τα κλιματιστικά δεν είναι ακόμη μια διαδεδομένη συσκευή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών στην κατασκευή της αποχέτευσης το παίρνουν σε μια εξωτερική μονάδα, και οι σταγόνες συμπυκνωμάτων στραγγίζουν απευθείας στο δρόμο.

   Και παρόλο που οι κανόνες των αποχετευτικών συστημάτων SNiPP πρέπει να εισέλθουν στον αποχετευτικό αγωγό, αυτή η πτυχή είναι σημαντική μόνο για τους ιδιοκτήτες ισχυρών διαχωριστικών συστημάτων: καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις. Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του κλιματιστικού έχουν μόνο δύο σοβαρούς λόγους για την εγκατάσταση των σιφωνίων - επίμονα παράπονα από γείτονες που απειλούν να "βρουν την κυβέρνηση" και. δικά τους σπίτια.

   Η παρουσία ενός «τεχνητού βάλτου» κάτω από τα παράθυρα, όπου το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται από όλα τα κλιματιστικά, δεν προσθέτει στην ελκυστικότητα του χώρου και, επιπλέον, μπορεί να βλάψει το ίδρυμα. Πρέπει να στραγγίξετε την αποχέτευση, έτσι χρειάζεστε ένα σιφόνι.

   Ποιες είναι οι λειτουργίες του σιφωνιού

   Όταν το σύστημα αποστράγγισης κλιματιστικών συνδέεται άμεσα με το σύστημα αποχέτευσης, η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών είναι αναπόφευκτη. Για να αποφευχθεί αυτό, απαιτείται ένα σιφόνι, στην ακραία περίπτωση, μια παγίδα νερού dn40.

   Ωστόσο, δεν είναι μια πλήρης αντικατάσταση - αν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται ακανόνιστα, η υγρασία στο νερό σφραγίδα θα στεγνώσει, και η μυρωδιά θα εξακολουθεί να είναι εκεί.

   Τα σιφόνια είναι πολλές φορές πιο λειτουργικά, αξιόπιστα και εξοπλισμένα με μια ενσωματωμένη υδραυλική κλειδαριά με μια συσκευή κλεισίματος οσμών.

   Siphon για κλιματιστικά - τύποι και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

   1. Ο απλούστερος τύπος συσκευής κλειδώματος οσμών είναι το κάτω γόνατο του λεκάνης τουαλέτας ή η αποστράγγιση του νεροχύτη της κουζίνας. Ονομάζεται επίσης "σιφόνι". Στο γόνατο υπάρχει πάντα νερό, έτσι ώστε οι οσμές από τον ανεμιστήρα να μην μπορούν να βγουν.

   Ομοίως, είναι δυνατό να εξοπλιστεί το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού τοποθετώντας το σε ένα ξεχωριστό ντουλάπι, αλλά υπάρχουν δύο σοβαρά μειονεκτήματα:

   • θα χρειαστεί πολύς χώρος
   • Εάν το κλιματιστικό δεν είναι ενεργοποιημένο μόνιμα, το νερό θα στεγνώσει και θα εμφανιστεί η μυρωδιά
   1. Ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα είναι ένα σιφόνι με μηχανική βαλβίδα (float).

   Η βαλβίδα εμποδίζει την ροή νερού και ταυτόχρονα να σταματάει με οσμή. Απελευθερώνει νερό από το σύστημα αποστράγγισης, και όταν παύει να ρέει και μειώνεται η πίεση - κλείνει το σωλήνα, εμποδίζοντας το ρέον υγρό απόρριψης.

   Σε μικρές διαστάσεις, το siphon πλωτήρα εκτελεί πλήρως όλες τις εργασίες του κλασσικού σιφωνιού σχήματος U για το κλιματιστικό και έχει ακόμη και μια λειτουργία αυτοκαθαρισμού, η οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.

   Ποιο είδος σιφόνι είναι πιο απαιτητικό;

   Ένας από τους ηγέτες της αγοράς είναι η αυστριακή εταιρεία HuttererLechner. Τα μοντέλα της γραμμής hl: hl136, hl136n, hl138, αποδείχθηκαν καλά και εξακολουθούν να θεωρούνται ένα από τα πιο αξιόπιστα.

   Με αυτούς ανταγωνίζονται με επιτυχία τα ιταλικά σιφόνια Vecam (Ιταλία). Έχοντας μια πολύ απλή συσκευή, είναι εύκολο να τοποθετηθούν, να καθαριστούν και να εξοπλιστούν με όλες τις απαραίτητες μανσέτες και ελαστικές φλάντζες.

   Πριν αποκτήσετε ένα σιφόνι, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού σας, για να βρείτε ένα κατάλληλο σιφόνι για αυτές τις παραμέτρους. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εξής:

   • διάμετρο του περάσματος
   • μέγιστη απόδοση

   Siphon, παγίδα νερού για κλιματιστικό από οσμή με απόρριψη σε αποχετεύσεις

   • Birt 30 Σεπ 2017
   • Εγκατάσταση ενός σιφόνι για τον κλιματισμό στον τοίχο με δυνατότητα μεταγενέστερης αναθεώρησης
   • Vísindi og tækni
   • konditsioneragidrozatvor σιφόνι συμπύκνωμα konditsionerasliv στο kanalizatsiyuremont διαμερίσματα moskveremont kvartr κάτω klyuchremont Διαμερίσματα και dodenis Telegin

   Ummæli • 0

   Και δεν μπορείτε να στραγγίξετε στο δρόμο; Και πώς να βρίσκεστε στα δωμάτια;

   Μπορείτε και στο δρόμο, συχνά γίνεται. Επίσης, υπάρχουν φορές που ο κύριος του έργου στο σπίτι κατά την έξοδο αποχέτευσης έξω ή όταν η υπόθεση είναι πιο κοντά σε συναγωγή της αποχέτευσης στο μπάνιο από το να τραβήξει όλο το διαμέρισμα στην οδό σε μια τέτοια περίπτωση, ποια θα ήταν η μυρωδιά δεν πάει στο σαλόνι τοποθετούνται παγίδες.