Πόροι

Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα AFS-500

Η μονάδα φιλτραρίσματος AFS-500 έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις παραγωγής από τη σκόνη και άλλα αιωρούμενα στερεά και σε συνδυασμό με ένα προαιρετικό φίλτρο ξυλάνθρακα επιτρέπει την απομάκρυνση ορισμένων χημικών προσμείξεων. Η χρήση τέτοιου εξοπλισμού δικαιολογείται όταν ο συμβατικός εξαερισμός είναι αδύνατος λόγω του χειμώνα, λόγω έλλειψης κατάλληλης ικανότητας εξαερισμού ή περιβαλλοντικών περιορισμών, επειδή η σκόνη και οι οσμές μπορούν να επηρεάσουν τους γείτονες.

Χαρακτηριστικά AFS-500 για τη βέλτιστη λειτουργία σε μικρά εργαστήρια και βιομηχανικές αίθουσες περίπου 30-50 τετραγωνικών μέτρων με έναν εσωτερικό όγκο 120 m3. ενσωματωμένο στις ρυθμίσεις φίλτρο κατάλληλο για την απομάκρυνση μιας ευρείας ποικιλίας της βιομηχανικής ρύπανσης, δεδομένου ότι μια τέτοια λεπτή καπνοί συγκόλλησης και ομίχλες επικαλύψεις σε σχετικά μεγάλες, για παράδειγμα, πριονίδι ή τρίψιμο σκόνης. Υπάρχουν δύο στάδια καθαρισμού: σε ένα «λεπτό» φίλτρου 1-micron, εκτός «χοντρό» ηλεκτροστατικού 5 μικρών ή άνθρακας, όχι μόνο την παγίδευση μεγάλων σωματιδίων, αλλά επίσης και χημικών ρύπων μόρια.

Ανάλογα με την ανάγκη, ένας από τους τρεις τρόπους έντασης της λειτουργίας είναι διαθέσιμος με τα κουμπιά στον πίνακα ελέγχου.

Χαρακτηριστικά:

 • Διήθηση δύο σταδίων (διαλογή 98% σωματιδίων μεγέθους 5 μm και 85% σωματιδίων μεγέθους 1 μm)
 • Δυνατότητα εγκατάστασης φίλτρου άνθρακα
 • Τρεις τρόποι απόδοσης

Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα AFS-500

Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα AFS-500

Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα AFS-1000 B

Σύστημα φιλτραρίσματος αεριώθησης ASF-1000 B έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό του αέρα σε όλους τους βιομηχανικούς χώρους όπου συμβαίνουν σκόνη ή σωματίδια υλικών βαφής που σχηματίζουν πολτό. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι λειτουργίας της συσκευής: συνεχής και προγραμματιζόμενη. Το τελευταίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δωματίου κατά τη διάρκεια μη εργάσιμων ωρών: με το τηλεχειριστήριο ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη σε 2, 4 ή 8 ώρες και την ισχύ (απόδοση) - μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το AFS-1000 B B σβήνει. Το σύστημα φιλτραρίσματος είναι δύο σταδίων. Το πρότυπο πακέτο περιλαμβάνει ένα εξωτερικό ηλεκτροστατικό φίλτρο. Είναι πολύ αποτελεσματικό και συγκρατεί τα περισσότερα από τα μολυσματικά υλικά, αφήνοντας μόνο το καλύτερο κλάσμα πολτού (ως επί το πλείστον λιγότερο από 5 μm) στο κύριο ενσωματωμένο φίλτρο. Το εξωτερικό ηλεκτροστατικό φίλτρο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα προαιρετικό ηλεκτροστατικό φίλτρο: αφαιρεί όχι μόνο μηχανικά, αλλά και μερικά χημικά ρύπους, καθαρίζοντας τον αέρα από τις οσμές. Η εγκατάσταση του συστήματος πραγματοποιείται σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων από το δάπεδο σε ένα στήριγμα που στηρίζει τουλάχιστον 40 κιλά στατικού φορτίου. Υπάρχουν επίσης μεντεσέδες για την ανάρτηση στο ανώτατο όριο. Η απόδοση της συσκευής αντιστοιχεί σε δωμάτιο μέχρι 300 κυβικά μέτρα.

Σύστημα φίλτρου JET AFS-1000B

Σε δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου χρησιμοποιούνται τεχνολογίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων, συνιστάται η χρήση του συστήματος καθαρισμού του αέρα AFS-1000B.

συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα JET που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του εσωτερικού των στερεών αιωρούμενων σωματιδίων (σκόνης, σκόνη, τσιμέντο, λιπάσματα) και ξένων οσμών (αιθάλη, αιθάλη, αναθυμιάσεις της βενζίνης, χημικές ουσίες, βαφές). Το AFS-1000, καθαρίζοντας αποτελεσματικά από επιβλαβείς ακαθαρσίες 300 m3 του χώρου, διαθέτει σύστημα διήθησης δύο σταδίων. Ένα σημαντικό μέρος της "βρώμικης εργασίας" εκτελείται από ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο (είναι δυνατόν να αντικατασταθεί με άνθρακα), το οποίο είναι το πρώτο στάδιο καθαρισμού. Το εσωτερικό φίλτρο καθυστερεί μόνο πολύ μικρά (από 1 μm έως 5 μm) στερεά σωματίδια και οσμές. Ως αποτέλεσμα της διπλής διήθησης, 85% -98% των περιττών ακαθαρσιών αέρα παραμένουν στα φυσίγγια του συστήματος.

Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος φιλτραρίσματος μπορεί να είναι είτε συνεχής είτε αυθαίρετος, επιλέγεται με το τηλεχειριστήριο (ο χρονοδιακόπτης μπορεί να περιορίσει το σύστημα σε 2, 4 ή 8 ώρες). Το σύστημα αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση δύο μέτρων από το δάπεδο κάτω από την οροφή ή σε δομή ικανή να αντέξει τα 30 κιλά.

 • Τηλεχειριστήριο με χρονοδιακόπτη
 • Διήθηση δύο σταδίων (διαλογή 98% σωματιδίων μεγέθους 5 μm και 85% σωματιδίων μεγέθους 1 μm)
 • Δυνατότητα εγκατάστασης φίλτρου άνθρακα
 • Τρεις ρυθμίσεις χρονοδιακόπτη τερματισμού
 • Τρεις τρόποι απόδοσης

Σχετικά με τη διήθηση του αέρα στο σύστημα εξαερισμού

Συντάκτης: Petr Balitsky,
Αναπληρωτής Διευθυντής Μηχανικών Κλιματικών Συστημάτων

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε και πάλι να επικεντρωθούμε στο πώς να καταστήσουμε το περιβάλλον του περιβάλλοντος καλύτερο, πιο ευνοϊκό και ασφαλέστερο. Πολλά άρθρα σχετικά με τη δημιουργία ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις μπορούν να γεμίσουν την προσοχή του κοινού, του οποίου η συνείδηση ​​επιτίθεται συνεχώς από τη διαφήμιση για κλιματιστικά.

Θα είμαστε λιτές στους αναγνώστες και θα μιλήσουμε για εκείνα τα θέματα που παραμένουν εκτός της παρεμβατικής διαφήμισης. Πρόκειται για το φιλτράρισμα του εσωτερικού αέρα. Πολλοί κάτοικοι εξοχικών σπιτιών και εξοχικών σπιτιών μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό το ζήτημα δεν τους αφορά. Μετά από όλα, ο δάσος αέρα είναι καθαρό και χρήσιμο, σε γενικές γραμμές, δεν είναι αυτό που είναι στην πόλη. Είναι φυσικά, αλλά μόνο εν μέρει. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε φωτογραφίες που θα ενδιαφέρουν αυτό το θέμα κάθε ατόμου που θέλει να αναπνεύσει βαθιά και βαθιά βαθιά.

Αν σε αυτό προσθέσουμε το πρόβλημα του καπνού στη Μόσχα και την περιφέρεια της Μόσχας, η οποία για άλλη μια φορά κλιμακώθηκε το καλοκαίρι του 2010, η απόφαση των θεμάτων φιλτράρισμα του αέρα των κατοικιών, γραφείων και βιομηχανικές εγκαταστάσεις για την παροχή όχι μόνο άνετα, αλλά η μόνη δυνατή υγιεινή ζωή και τη δράση των συγγενών μας και συνάδελφοι θα είναι πρωταρχικής σημασίας. Λόγω του καπνού αυτό το καλοκαίρι στη Μόσχα και τα προάστια ήταν αδύνατο να κρυφτεί.

Έτσι, μετά από μια σύντομη μη γραμμική εισαγωγή, ας μιλήσουμε για τον αέρα που αναπνέουμε όλοι.

Ποιο αέρα αναπνέουμε

Το περιβάλλον του αέρα που μας περιβάλλει δεν είναι ευνοϊκό για την ανθρώπινη ζωή, και αυτό είναι προφανές. Ο λόγος για αυτό είναι ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων που αυξάνονται καθημερινά. Διαφορετικές βιομηχανίες στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας, αλλά και σε ολόκληρη τη Ρωσία, δεν οζονούν το περιβάλλον.

Στον αέρα τροφοδοσίας που προέρχεται από το εξωτερικό, προστίθενται επιβλαβείς ουσίες, οι οποίες κατανέμονται από οικοδομικά υλικά, έπιπλα, μηχανήματα, τον ίδιο τον ίδιο και τα κατοικίδια ζώα του. Στην καθημερινή ατμόσφαιρα του αέρα, μπορεί να υπάρχουν σημαντικές ποσότητες καπνών από τα οικιακά χημικά, διάφορα αρώματα, καπνός από τα τσιγάρα και, φυσικά, διοξείδιο του άνθρακα.

Δηλαδή, οι καθημερινές εξετάσεις για τους πνεύμονές μας (και φυσικά για τον εγκέφαλο, που απαιτεί καθαρό αέρα χωρίς περίσσεια ακαθαρσιών) δεν είναι εύκολη. Ως εκ τούτου, οι συχνές καταγγελίες για κακή υγεία, πονοκέφαλο και ακόμη και ναυτία.

Ο αέρας πρέπει να φιλτράρεται καλά

Δεν προωθούμε τυχαία αυτήν την αφήγηση. Ένα άτομο πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα χωρίς περιττές ακαθαρσίες. Κανείς δεν χρειάζεται να εξηγήσει αυτή την ανάγκη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και η λύση αυτού του προβλήματος και αυτού του προβλήματος είναι τα εξής: Το σύστημα αερισμού πρέπει να παρέχει καθαρό αέρα, δηλ. ο αέρας πρέπει να φιλτράρεται καλά. Ακόμη και σε εξοχική κατοικία ή εξοχικό σπίτι.

Χάρη στο σύστημα εξαερισμού με ένα καλό φιλτράρισμα στο σπίτι σας, το εξοχικό σπίτι, διαμέρισμα, γραφείο ή εστιατόριο μπορεί να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα αέρα στο οποίο θα είστε σε θέση να ζήσουν ειρηνικά, εργασίας και ανάπαυσης, σταθερά υπομένοντας τα χτυπήματα της Μόσχας πραγματικότητα επιβαρύνονται με τον καπνό των δασικών πυρκαγιών.

Καλός αερισμός - υγεία χωρίς προβλήματα

Δηλαδή. Πριν από το σύστημα εξαερισμού, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η υγεία μειώνοντας την ποσότητα των ακαθαρσιών στον αέρα στον χώρο και, ει δυνατόν, την απομάκρυνση των πηγών ρύπανσης. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο με καλό εξαερισμό, οι πάσχοντες από αλλεργία μπορούν να βρουν καταφύγιο από επιβλαβή αλλεργιογόνα. Και αυτό το έργο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον καθαρισμό του παρεχόμενου αέρα και απομάκρυνσης από τις εγκαταστάσεις. Ένας ενήλικας καταναλώνει περίπου 8 κιλά ή 25.000 λίτρα αέρα καθημερινά. Πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μέρος του αέρα και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καθαρίσετε τον αέρα;

Με τον σκοπό αυτό, οι συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα μπορούν να χωριστούν σε συλλέκτες σκόνης και φίλτρα αέρα.

Συσκευές εξαναγκασμού - μια συσκευή που αποσκοπεί στην απομάκρυνση της σκόνης από τον αέρα εξαερισμού που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα (ο αέρας που αφαιρείται πρέπει επίσης να καθαρίζεται).

Φίλτρα αέρα - μια συσκευή σχεδιασμένη να καθαρίζει τη σκόνη από τον αέρα τροφοδοσίας και τον αέρα ανακύκλωσης στα συστήματα αερισμού εισόδου και τα συστήματα κλιματισμού.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις κύριες ομάδες:

 • βαρυτικοί συλλέκτες σκόνης ·
 • αδρανειακοί συλλέκτες σκόνης (ξηρό και υγρό).
 • Συλλέκτες σκόνης και φίλτρα δράσης επαφής.
 • ηλεκτρικούς συλλέκτες σκόνης και φίλτρα.

Συλλέκτες σκόνης βαρύτητας

Οι συλλέκτες σκόνης βαρύτητας δρουν σύμφωνα με την αρχή της χρήσης βαρυτικών δυνάμεων ή δυνάμεων βαρύτητας, προκαλώντας την απομάκρυνση των σωματιδίων σκόνης από τον αέρα. Από την αρχή αυτή βασίζεται η διάταξη των θαλάμων συλλογής σκόνης. Στους θαλάμους αυτούς, παρατηρείται σημαντική μείωση της ταχύτητας του αέρα, και κάτω από την επίδραση των βαρυτικών δυνάμεων, τα σωματίδια σκόνης εγκαθίστανται. Μικρή ταχύτητα ροής αέρα βοηθά στην αποτροπή της συσσώρευσης της καθαρής σκόνης. Αυτή η κατηγορία εξοπλισμού χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή, ως το πρώτο στάδιο καθαρισμού.

Αδρανειακοί συλλέκτες σκόνης

Οι αδρανειακοί συλλέκτες σκόνης (ξηροί και υγροί) λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της χρήσης αδρανειακών δυνάμεων που προκύπτουν όταν αλλάζει η κατεύθυνση της σκόνης ροής αέρα. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν κυκλώνες διαφόρων σχεδίων, φυγοκεντρικοί πλυντρίδες και πλυντήρια κυκλώνων, συλλέκτες σκόνης εκτόξευσης όπως οι συλλέκτες σκόνης ροτόλλων και Venturi. Τα ενσωματωμένα συστήματα καθαρισμού της Vacuflo λειτουργούν σε αυτή την αρχή.

Αποχυμωτές και φίλτρα επαφής

συλλέκτες σκόνης και φίλτρα δράση επαφής συγκρατεί σωματίδια σκόνης ενώ διέρχεται σκόνη-φορτωμένο αέρα μέσω των ξηρών ή διαβρέχεται πορώδη υλικά: ύφασμα, ένα στρώμα συνθετικών ινών, χαρτί, σύρμα στρώματα πλέγματος των κοκκωδών υλικών, κεραμικά και μεταλλικά δακτυλίδια, κ.λ.π. Τα φίλτρα αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλες τις περιοχές. Περισσότερο από το 70% όλων των συσκευών απόσβεσης που κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται αυτού του τύπου. Όλες οι διατάξεις εξαερισμού που χρησιμοποιούνται για δημόσια και οικιστικά κτίρια είναι εξοπλισμένες με τέτοια φίλτρα.

Ηλεκτρικοί συλλέκτες σκόνης και φίλτρα

Ηλεκτρικές καταβυθιστή και φίλτρα τον καθαρισμό του αέρα από σωματίδια που αιωρούνται εντός αυτού (σκόνη, ομίχλη, καπνό) με ιοντίζουσα τους περνώντας μέσα από ένα ηλεκτρικό πεδίο. Φίλτρα αυτού του τύπου καλούνται επίσης φωτοκαταλυτικά. Η φωτοκαταλυτική μονάδα διαδικασία καθαρισμού εκτείνεται φωτοκατάλυσης και όλα ατμοσφαιρικών ρύπων αερίου φάσεως (άσχημες οσμές, τοξικά αέρια, αλλεργιογόνα και ούτω καθεξής) προσροφώνται επί της επιφανείας των φωτοκαταλύτη και υπεριώδους ακτινοβολίας αποσυντίθενται σε αβλαβή συστατικά (σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Κατά τη λειτουργία, οι ρύποι δεν συσσωρεύονται στο φίλτρο, αλλά αποσυντίθενται εντελώς. Τα φίλτρα αυτού του τύπου για τα δημόσια κτίρια και κτίρια κατοικίας που χρησιμοποιούνται για τις ειδικές απαιτήσεις για τον εντοπισμό των διαφορετικών μυρωδιές, καπνό και άλλες πτητικές ουσίες.

Η χρήση φίλτρων αυτού του τύπου στα συστήματα αερισμού επιτρέπει τη μείωση της περιεκτικότητας του καπνού μέσα στις εγκαταστάσεις.

! Σημείωση του αναγνώστη
Σε μία από τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μόσχας, οι μηχανικοί μας έχουν εγκαταστήσει ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο για το Swegon GOLD.

Ταξινόμηση σκόνης

Για μια κατάλληλη επιλογή της συσκευής καθαρισμού αέρα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κοκκομετρική σύνθεση της σκόνης.

Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού: από οικιακές σε βιομηχανικές

Για συστήματα εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα είναι απλά απαραίτητα - εμποδίζουν την είσοδο της σκόνης του δρόμου, μικρά υπολείμματα και πολύ περισσότερο μέσα στο δωμάτιο και στον ίδιο τον εξαερισμό. Τι ακριβώς; Εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής και τον σκοπό της. Για να κατανοήσετε ποιες συσκευές είναι απαραίτητες για το σύστημα εξαερισμού και πώς λειτουργούν, θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την ταξινόμησή τους.

Τύποι φίλτρων αέρα

Ηλεκτροστατικό φίλτρο αέρα

Ηλεκτροστατική - ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, τον καπνό, την αιθάλη, την αιθάλη και άλλους μολυντές. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και σε εργαστήρια ή καταστήματα όπου μπορεί να σχηματιστούν υψηλές συγκεντρώσεις επιβλαβών για την υγεία ουσιών. Με την ευκαιρία, η ηλεκτροστατική χρησιμοποιείται στον καθαριστή αέρα Tion Clever και ο επαγγελματικός εξοπλισμός μας με ηλεκτροστατική μονάδα τοποθετείται σε ιατρικά ιδρύματα, εστιατόρια και πολλές επιχειρήσεις.

Στοιχεία διήθησης είναι μεταλλικές πλάκες, καθώς και μεταλλικά νήματα που τεντώνονται μεταξύ τους. Μεταξύ των κλώνων και των πλακών υπάρχει ένα ηλεκτρικό πεδίο, μία εκκένωση και στη συνέχεια ένα ρεύμα ιόντων. Όταν ο αέρας διέρχεται μεταξύ των πλακών, τα σωματίδια σκόνης και άλλων ρύπων αποκτούν το δικό τους φορτίο και υπό την επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου προσέρχονται στις πλάκες που έχουν ένα αντίθετο φορτίο.

Η συσκευή καταναλώνει λίγο ηλεκτρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία είναι φθηνή - το κυριότερο είναι να ξεπλένετε τα πιάτα κατά διαστήματα.

Φίλτρα HEPA για εξαερισμό

Φίλτρο HEPA Tion

Η απόδοση του φίλτρου αέρα HEPA φτάνει το 99% - είναι σε θέση να κρατήσει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, σπόρια μούχλας, γύρη και άλλες μολυσματικές ουσίες. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται χάρη σε ένα ειδικό ινώδες υλικό, το οποίο αποτελείται από ένα ακορντεόν.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αρχές της λειτουργίας αυτού του φίλτρου, είπαμε σε ένα άλλο άρθρο, οπότε θα σταθούμε μόνο σε μερικές αποχρώσεις. Το φίλτρο HEPA ειδικεύεται ακριβώς σε μικρά και μικρά σωματίδια. Φυσικά, συγκρατεί επίσης μεγάλες μολυσματικές ουσίες, για παράδειγμα, μεγάλη σκόνη και χνούδι, αλλά αν πέσουν τέτοια σωματίδια, οι ίνες του φίλτρου HEPA θα φράξουν γρήγορα. Για να «προστατεύει» το φίλτρο HEPA και να επεκτείνει τη ζωή του, τοποθετείται συνήθως μπροστά του ένα χοντρό φίλτρο, έναντι μεγάλων σωματιδίων. Συνιστούμε να επιλέξετε ακριβώς τον εξοπλισμό αυτό, με δύο φίλτρα.

Η διάρκεια ζωής του φίλτρου HEPA είναι περιορισμένη: πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τις οδηγίες.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα που μπορούν να πλυθούν, αλλά είναι αδύνατο να τα πλύνετε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε νωρίτερα ή αργότερα θα χρειαστεί ένα νέο φίλτρο.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι φίλτρων αέρα, για παράδειγμα:

 • Φίλτρο λαδιού για αέρα αποτελείται από δακτυλίους ή δίχτυα που υγραίνονται με ορυκτέλαιο. Σωματίδια σκόνης προσκολλώνται στην επιφάνεια του λαδιού. ο αέρας καθαρίζεται. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις σκόνης.
 • Φίλτρο τσεπών για εξαερισμό είναι μια κατασκευή ενός πλαισίου και ενός φίλτρου υπό τη μορφή θυλάκων. Προορίζεται κυρίως

Καθαρισμός από αέρια

Φωτοκαταλυτικό φίλτρο

(1) Λυχνία UV => (2) Φωτοκαταλύτης => (3) Σχηματισμός οξειδωτικών => (4) Οξειδωτικά αντιδρούν με ρύπους => (5)

Φωτοκαταλυτικά φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα ως εξής: οι επιβλαβείς ακαθαρσίες αποσυντίθενται και οξειδώνονται στην επιφάνεια ενός φωτοκαταλύτη - μια ουσία η οποία, απορροφώντας το φως, επιταχύνει τη δράση μιας χημικής αντίδρασης. Αυτή η διαδικασία υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι τοξικοί ρύποι δεν συσσωρεύονται στον φωτοκαταλύτη, αλλά διασπώνται σε αβλαβείς ουσίες - νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Η φωτοκαταλυτική οξείδωση καταστρέφει όχι μόνο τις τοξίνες, αλλά και διάφορους ιούς και βακτηρίδια. Επίσης με τη βοήθεια αυτής της διαδικασίας, οι περισσότερες ξένες οσμές αποσυντίθενται, καθώς πολλές από αυτές είναι οργανικής φύσης.

Ο καταλύτης δεν σπαταλάται, οπότε το φίλτρο θα σας κρατήσει πολύ καιρό, το κύριο πράγμα είναι να αντικαταστήσετε την υπεριώδη λάμπα εγκαίρως. Λάβετε υπόψη ότι η λάμπα UV είναι μια πρόσθετη πηγή κατανάλωσης ενέργειας. Τα μειονεκτήματα του φίλτρου μπορούν να αποδοθούν στη δυσκολία ανακύκλωσης του λαμπτήρα: μόνο ο ειδικός μπορεί να το κάνει σωστά.

Δυστυχώς, τα περισσότερα οικιακά φωτοκαταλυτικά φίλτρα έχουν χαμηλές επιδόσεις λόγω της μικρής επιφάνειας του φωτοκαταλύτη και της ανεπαρκούς ισχύος της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον, η διαδικασία της οξείδωσης απαιτεί χρόνο: εάν ρύποι είναι πάρα πολύ γρήγορος για να περάσει μέσα από το φίλτρο, η χημική αντίδραση δεν έχει χρόνο για να ολοκληρωθεί και τοξικές ουσίες δεν θα αποσυντίθεται μέχρι το τέλος. Το φίλτρο είναι ανίκανο από στερεά σωματίδια - σκόνη, μαλλί, κάτω, γύρη.

Σύστημα διήθησης αέρος από σκόνη και βαφή AFS-1000B JET

Σύστημα διήθησης με πίδακα ASF-1000B Είναι σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του αέρα σε όλους τους βιομηχανικούς χώρους όπου συμβαίνει σκόνη ή σωματίδια υλικών βαφής που σχηματίζουν πολτό. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι λειτουργίας της συσκευής: συνεχής και προγραμματιζόμενη. Το τελευταίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δωματίου κατά τη διάρκεια μη εργάσιμων ωρών: χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για 2, 4 ή 8 ώρες και ισχύ (απόδοση) - μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το AFS-1000B θα τερματιστεί.

Το σύστημα φιλτραρίσματος είναι δύο σταδίων. Το πρότυπο πακέτο περιλαμβάνει ένα εξωτερικό ηλεκτροστατικό φίλτρο. Είναι πολύ αποτελεσματικό και συγκρατεί τα περισσότερα από τα μολυσματικά υλικά, αφήνοντας μόνο το καλύτερο κλάσμα πολτού (ως επί το πλείστον λιγότερο από 5 μm) στο κύριο ενσωματωμένο φίλτρο. Το εξωτερικό ηλεκτροστατικό φίλτρο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα προαιρετικό ηλεκτροστατικό φίλτρο: αφαιρεί όχι μόνο μηχανικά, αλλά και μερικά χημικά ρύπους, καθαρίζοντας τον αέρα από τις οσμές.

Η εγκατάσταση του συστήματος πραγματοποιείται σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων από το δάπεδο σε ένα στήριγμα που στηρίζει τουλάχιστον 40 κιλά στατικού φορτίου. Υπάρχουν επίσης μεντεσέδες για την ανάρτηση στο ανώτατο όριο. Η απόδοση της συσκευής αντιστοιχεί σε δωμάτιο μέχρι 300 κυβικά μέτρα.

Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα

Ο όμιλος εταιρειών "Φίλτρα αέρος" παρέχει λύσεις ετοιμοπαράδοτα για τον καθαρισμό του αέρα

Μεταξύ των κύριων δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι τα φίλτρα και ο εξοπλισμός για καθαρισμό σκόνης και αερίου:

 • Κατασκευή φίλτρων καθαρισμού του αέρα, συμπερ. φίλτρο, σωλήνα και φίλτρα HEPA.
 • παροχή εξοπλισμού φιλτραρίσματος με βάση φίλτρα κασέτας και σακούλας (μονάδες φίλτρου κασέτας, πίνακες εξαγωγής για συγκόλληση, βιομηχανικοί συλλέκτες σκόνης κλπ.) ·
 • εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων αερισμού και αναρρόφησης.

Χαρακτηριστικά των μονάδων φίλτρου τύπου κασέτας και χιτωνίου:

 • για εκχύλιση σκόνης και διήθηση αέρα, καθαρισμός από αέρια συγκόλλησης.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • γρήγορη εγκατάσταση?
 • αυτοκαθαριζόμενος με πεπιεσμένο αέρα.
 • εγκατάσταση κοντά σε πηγές ρύπανσης.

Για τη συλλογή σωματιδίων σκόνης στον αέρα με τη βοήθεια στοιχείων φίλτρου.

Χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες, καθώς και σε συστήματα κλιματισμού για μονάδες συμπιεστών και αεριοστροβίλων.

Κατάλληλο για όλους τους τύπους εγκαταστάσεων φιλτραρίσματος οποιουδήποτε κατασκευαστή.

Ένα ευρύ φάσμα υλικών φίλτρου ανάλογα με τον τύπο σκόνης που θα φιλτραριστεί:

 • κυτταρίνη
 • πολυεστέρα
 • πολυεστέρα με μεμβράνη PTFE
 • αντιστατικό πολυεστέρα.

Θερμοκρασία λειτουργίας: -20 + 120 ° C. Περιεκτικότητα σε υπολειμματική σκόνη ≤5 mg / m3.

Για βιομηχανικό καθαρισμό σκόνης. Τα μανίκια επιλέγονται ανάλογα με τους παράγοντες:

 • το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης.
 • παρουσία ατμών οξέος, σπινθήρων,
 • θερμοκρασίας.
 • αναγέννησης
 • λείανση της σκόνης
 • vzryvpovost σκόνη.

Δυνατότητα εργασίας σε επιθετικά περιβάλλοντα.

Θερμοκρασία λειτουργίας: -50 + 300 ° C. Περιεκτικότητα σε υπολειμματική σκόνη ≤10 mg / m3.

Για την εκχύλιση σκόνης και το φιλτράρισμα αέρα κατά την εργασία:

 • αμμοβολή
 • μεταλλουργία, λείανση
 • καπνα συγκολλησης
 • Χειρισμός χύδην υλικού
 • Επίστρωση σε σκόνη
 • λείανση
 • πλάσμα, κοπή λέιζερ
 • ξηρή κατεργασία
 • αερισμός των δεξαμενών.

Και επίσης στις ακόλουθες βιομηχανίες:

 • παραγωγή πλαστικών υλικών
 • φαρμακευτικά προϊόντα
 • χημική παραγωγή
 • μεταλλουργία
 • παραγωγή τροφίμων
 • GOKI
 • Ηλεκτρολογία
 • Ο χαρτοπολτός και χαρτοποιία.

Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα

Φίλτρα υφασμάτων. Ο συντελεστής καθαρισμού αυξάνεται με τον αυξανόμενο βαθμό μαλλιώσεως του ιστού. Τα φίλτρα υφάσματος παρέχουν επαρκώς καλό καθαρισμό αέρα από τη σκόνη μόνο σε σχετικά χαμηλές ταχύτητες της κίνησης του, δηλ. απαιτεί μεγάλη επιφάνεια φίλτρου. Το ύφασμα συνήθως τεντώνεται κατά τρόπο ζιγκ-ζαγκ για να δώσει ένα μικρό μέγεθος φίλτρου.

Φίλτρα χαρτιού. Το υλικό φίλτρου είναι μια ειδική κατηγορία πορώδους χαρτιού και τσαλακωμένου χαρτιού. Αυτή η διπλωμένη διπλωμένη χαρτοταινία είναι στερεωμένη σε κασέτες, εγκατεστημένες σε πολλές σειρές σε μια κυψελίδα. Όταν το φίλτρο χαρτιού είναι βρώμικο, αντικαταστήστε το με ένα καινούργιο.

Φίλτρα ηλεκτροστατικών υφασμάτων. Για τη λήψη σκόνης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτροστατικές δυνάμεις. Με την ανάπτυξη της παραγωγής πλαστικών, αποδείχθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν την ιδιότητα να είναι φορτισμένοι με τριβή και να τραβούν τη σκόνη στον εαυτό τους. Στα φίλτρα υφάσματος υπάρχει έντονη τριβή του σκονισμένου αέρα πάνω στο ύφασμα και γίνεται ομαλή. Κατασκευή ειδικών ρινικών ιστών, που αποτελούνται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από πλαστικά νήματα. Η διέλευση του αέρα μέσω αυτών των ιστών αυξάνει δραματικά τον παράγοντα συλλογής σκόνης και σας επιτρέπει να πιάσετε τα μικρότερα κλάσματα σκόνης που δεν μπορούν να συλλεχθούν από τα συμβατικά φίλτρα υφάσματος.

Τα σωματίδια αιθάλης, ο καπνός, η σκόνη μετάλλων, η γύρη, οι ιοί και τα βακτηρίδια έχουν διαφορετικές τιμές μικρότερες του 1 μικρού. Πιστεύεται ότι αυτοί οι ρύποι είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που προκαλούν πολλές ασθματικές και αλλεργικές ασθένειες.

Δεδομένου ότι το 99,99% όλων των σωματιδίων στον αέρα έχουν μέγεθος μικρότερο από 1 μm, πρέπει να χρησιμοποιούνται αρκετά λεπτά φίλτρα σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού. Τα φίλτρα συχνά υποδιαιρούνται υπό όρους σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ικανότητα: χοντρή, λεπτή και απόλυτη.

Ο βαθμός καθαρισμού των υλικών φιλτραρίσματος ρυθμίζεται από τις απαιτήσεις του GOST R 51251-99 και του ευρωπαϊκού προτύπου ΕUROVENT 4/9, DIN 185.

Σε φίλτρα ακατέργαστου φίλτρου καθαρισμού φίλτρων των κατηγοριών ΕU1-ЕУ4, σε φίλτρα λεπτού καθαρισμού - ΕU5-EU9. Τα φίλτρα της απόλυτης κλάσης είναι τα φίλτρα EU10-EU14.

Τα φίλτρα από υαλοβάμβακα διατηρούν τις ιδιότητές τους καλύτερα από φίλτρα κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεται το φίλτρο από την υγρασία, καθώς μπορεί να μεταβάλει τα χαρακτηριστικά των ινών του φίλτρου και να επηρεάσει τον βαθμό καθαρισμού. Τα φίλτρα από υαλοβάμβακα είναι πιο επιρρεπή στην υγρασία από τα φίλτρα από συνθετικές ίνες.

Προς το παρόν χρησιμοποιούνται εγχώρια και εισαγόμενα φίλτρα. Από οικιακά φίλτρα, τα πιο δημοφιλή είναι φίλτρα επίπεδης κλίνης (FyRB, FVBB, FyaUB) και κυματοειδή (FyG). Κυτταρική θήκη (PiC) και διπλωμένη (FAS). Από τα εισαγόμενα φίλτρα τσέπης (FRP και FRU) και τα φίλτρα τύπου κασέτας (FRC).

Φίλτρα κυτταρικών επίπεδων τύπων ФяРБ, ФяВБ, ФяУБ από τον βαθμό καθαρισμού - III τάξη. Παρέχουν καθαρισμό ατμοσφαιρικού αέρα από σωματίδια σκόνης μεγαλύτερα από 10 μικρά.

Τα φίλτρα Fy αποτελούνται από ένα κελί και ένα πλαίσιο εγκατάστασης. Το στρώμα φιλτραρίσματος (υλικό) τοποθετείται στο σώμα του κυττάρου (Εικόνα 39).

Το Σχ. 39. Φίλτρα τύπου FyRB

Τα κύτταρα των φίλτρων γεμίζουν με ζεστό νερό. Για να βελτιωθεί το πλύσιμο σε νερό, μπορούν να προστεθούν τασιενεργά, για παράδειγμα 10% καυστική σόδα. Το υλικό φίλτρου των φίλτρων της FUUB αντικαθίσταται από ένα νέο.

Για την απορρόφηση αερίων, οσμών και ατμών τοξικών ουσιών, τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται με τη χρήση φυσίγγων με γέμισμα άνθρακα ή υλικού γεμισμένου με άνθρακα.

Κύριοι τύποι φίλτρων κλιματισμού:

1. Μηχανικά φίλτρα ή αδρανή καθαριστικά. Λειτουργήστε σαν κόσκινο - αφαιρέστε τα μεγάλα στερεά σωματίδια: μεγάλα σωματίδια σκόνης, χνούδι λεύκας, ίνες, τρίχες ζώων κ.λπ.

2. Προσρόφηση, φίλτρα άνθρακα (άνθρακα). Αποτελεσματική απορρόφηση, απορρόφηση οσμών τσιγάρων, ζώων, τροφίμων, κλπ. Τα φίλτρα άνθρακα χρειάζονται αντικατάσταση κάθε 2,5-4 μήνες.

3. Αντιβακτηριακά φίλτρα. Τα φίλτρα που επεξεργάζονται με ειδικές ουσίες έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν ή να εξουδετερώνουν διάφορους μικροοργανισμούς (βακτήρια, ιούς, μύκητες). Δεν καθαρίζουν μόνο τον αέρα, αλλά εμποδίζουν επίσης την αναπαραγωγή αυτών των μικροοργανισμών στα ίδια τα φίλτρα.

Ζεόλιθος (φωτοκαταλυτικό) φίλτρο. Στο φίλτρο ζεολίθου, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, υπάρχει μια υπεριώδης λυχνία, η οποία "διασπά την οργανική ύλη". Ζεόλιθος (τεχνητός ή φυσικός) - αυτός είναι συνήθως ξηρός φυσικός κοκκώδης πηλός. Ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται ως πρόσθετο σε ενεργό άνθρακα. Αυτά τα φίλτρα παρέχουν υψηλή απόδοση για 3-5 χρόνια. Και τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 6 μήνες.

Φίλτρο Catechin. Εξουδετερώνει τα βακτηρίδια και τους ιούς και επίσης διασπάται σε αβλαβείς ενώσεις και αποσυνθέτει τα μόρια με τα οποία συνδέονται μυρωδιές ιδρώτα, καπνός τσιγάρων. Το Catechin, ένα φυσικό αντισηπτικό, εξάγεται από το πράσινο τσάι.

"Wasabi" φίλτρο, λειτουργεί σαν μια κατεχίνη, με βάση τις βακτηριοκτόνες ιδιότητες του ιαπωνικού χρένου.

Ιονιστής πλάσματος. Με τη βοήθεια της υψηλής τάσης (σχεδόν 5 χιλιάδες βολτ) καίει όλους τους μικροοργανισμούς: βακτήρια, ιούς, μύκητες. Πλάκα καθαρισμού: αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν θετικά φορτισμένα σωματίδια στον αέρα. Η ηλεκτρικά ενεργή περιοχή: απορροφά και διασπά τα σωματίδια, η μονάδα ιονισμού δίνει στα ρυπογόνα σωματίδια ένα θετικό ηλεκτρικό φορτίο.

Η διάρκεια ζωής των φίλτρων αέρα είναι ατομική και εξαρτάται από τη θέση του αντικειμένου, την εποχή του χρόνου, την αύξηση του ανέμου και πολλούς άλλους παράγοντες. Η μόλυνση παρακολουθείται με την παρατήρηση της διαφορικής πίεσης (αντίσταση φίλτρου αέρα) στο φίλτρο αέρα. Η συνιστώμενη τελική αντίσταση για τα χοντρά φίλτρα είναι 250 Pa, για λεπτά φίλτρα 450 Pa, για απόλυτα φίλτρα 600 Pa. Καθαρός καθαρισμός: φίλτρα πάνελ και κασέτας - μία φορά το μήνα το καλοκαίρι, μία φορά σε 2-3 μήνες το χειμώνα, φίλτρα τσέπης - 3-4 φορές το χρόνο. Λεπτός καθαρισμός: φίλτρα τσέπης - 2-3 φορές το χρόνο, συμπαγή φίλτρα - 2 φορές το χρόνο.

Το SLE του πλοίου είναι εφοδιασμένο με φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα από σκόνη, ακαθαρσίες και οσμές αερίων.

Ανάλογα με τη συνολική κατάσταση, οι ακαθαρσίες που περιέχονται στον αέρα χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

α) στερεά σωματίδια (σκόνη και καπνός),

β) σωματίδια υγρού (ομίχλη).

γ) αέρια σωματίδια (ατμοί και αέρια).

Στον θαλάσσιο αέρα και στον αέρα των δωματίων του πλοίου υπάρχει πάντα μια ορισμένη ποσότητα ακαθαρσιών.

Η ποσότητα σκόνης στον εξωτερικό αέρα εξαρτάται από την απόσταση του σκάφους από την ακτή.

Μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σκόνη στον αέρα παρατηρείται στα πλοία που μεταφέρουν φορτία χαλαρά και ξεφλουδισμένα.

Στις πλοία που έχουν κατασκευαστεί σε ερυθηματώδη λύκο οικιακή χρήση κυρίως φίλτρο λαδιού (να καλύψει τα δίχτυα ή άλλα συσσωματώματος φίλτρου είναι vistsinovoe, ατράκτου, και οποιαδήποτε άλλη επαρκώς κολλώδες, άοσμο έλαιο). Ορισμένα σκάφη χρησιμοποιούν φίλτρα γάζα μπορεί να συλλάβει μόνο το χοντρό σκόνη, το λιγότερο επιβλαβείς για τον άνθρωπο, καθώς δεν εμπίπτουν στις εσωτερικές αναπνευστικά όργανα. Τα φίλτρα γάζας εμποδίζουν την απόφραξη της επιφάνειας των πτερυγίων εναλλακτών θερμότητας, εξοπλισμού κλιματισμού.

Ο βαθμός καθαρισμού αέρα σε φίλτρα λαδιού να 95-98%, αλλά έχουν μειονεκτήματα: χαμηλή ικανότητα συγκράτησης σκόνης, και, κατά συνέπεια, συχνό καθαρισμό, το οποίο είναι πολύ επίπονη, η πιθανότητα μόλυνσης ακρολεϊνη αέρα (σε υψηλές θερμοκρασίες), την ανάγκη για περιοδική έκπλυση του μολυσμένου ματιών πετρελαίου και επικάλυψη καθαρό τους. Για SLE δικαστήρια εφαρμόζουν ηλεκτροστατικά φίλτρα των υλικών από συνθετικές ίνες, όπως «Pliotron». Έχουν καλά χαρακτηριστικά για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη. Με ηλεκτρισμένη συνθετικά υλικά λειτουργήσει όχι μόνο το επιφανειακό στρώμα, αλλά επίσης και το σύνολο του όγκου, είναι πολυεστέρας, χλώριο, atsetohlorin. Τα υλικά αυτά τοποθετούνται στα στρώματα του φίλτρου.

Η στρώση φίλτρου χλωρίου πάχους 15 mm επιβραδύνει σωματίδια μεγέθους έως και 5 μm και καθαρίζει τον αέρα σκόνης κατά 99%.

Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε σκόνη των μέσων φιλτραρίσματος, αυτά τα φίλτρα συνιστώνται να εγκατασταθούν με χαμηλή περιεκτικότητα σε σκόνη στον αέρα ή μετά από φίλτρα λαδιού.

Στα οικιακά φίλτρα, το περχλωροβινύλιο (φίλτρα FPP) χρησιμοποιείται συχνότερα ως υλικό φιλτραρίσματος. Το υλικό αυτό, επιπλέον, καθαρίζει τον αέρα τροφοδοσίας από τοξικές και ραδιενεργές ουσίες.

Σε πλοία που μεταφέρουν σκόνες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σκόνη του εξωτερικού αέρα, όλα τα παραπάνω φίλτρα θα φράξουν γρήγορα. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί συσκευή αφρού κυκλώνα. Μαζί με τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα, ψύχεται και στραγγίζεται.

Αυτά τα φίλτρα έχουν μικρότερο μέγεθος, είναι εύκολο να αναγεννηθούν. Χρησιμοποιείται επίσης ένα φίλτρο από συνθετικές ίνες πολυπροπυλενίου. Το υλικό είναι ανθεκτικό στη δράση των ανόργανων οξέων, των αλκαλίων, δεν καίγεται και δεν απελευθερώνει τοξικές ουσίες στις συνθήκες λειτουργίας στα πλοία. Καθαρίστε το ηλεκτροστατικό φίλτρο βιδώνοντας, εκτονώτας αέρα από την καθαρή πλευρά, ξεπλένοντας με ζεστό καθαρό νερό

40 ° C). Εάν η σκόνη περιέχει ελαιώδη σωματίδια, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί σε ειδικό διάλυμα απορρυπαντικού.

Η καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών στις συνθήκες των πλοίων είναι δύσκολη, λόγω της ταχείας εξάπλωσής τους στο πλοίο. Μέθοδοι για τον έλεγχο των οσμών περιλαμβάνουν την προσρόφηση, την έκπλυση του αέρα, τη συμπύκνωση των οσμηρών ουσιών, τη μεταμφίεση των οσμών και τον αερισμό των χώρων.

Στην περίπτωση υψηλής μόλυνσης αερίων στα δωμάτια, τα ζεύγη απαιτούν την εγκατάσταση φίλτρων προσρόφησης ενεργοποιημένου άνθρακα στις πηγές αερίου και στα συστήματα εξαερισμού ή κλιματισμού. Ο καθαρισμός του αέρα από τα οσμηρά υδατοδιαλυτά αέρια και ατμούς (αμμωνία, αμίνες, κλπ.) Διεξάγεται στο κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της ψύξης του αέρα και την απελευθέρωση της υγρασίας που απορροφά αυτές τις ουσίες.

Η πιο επίμονη και ευρέως διαδεδομένη οσμή στους χώρους διαβίωσης προέρχεται από τον καπνό του τσιγάρου. Η πρακτική έχει διαπιστώσει ότι η ποσότητα του καθαρού αέρα επαρκεί για την καταπολέμηση του καπνού του καπνού, και παρέχει την απομάκρυνση της οσμής του ανθρώπινου σώματος.

Η ποσότητα του παρεχόμενου καθαρού αέρα, που ρυθμίζεται από τους υγειονομικούς κανόνες, καθορίζεται με βάση τις μέγιστες επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις του πλοίου και είναι κάτω από τις τιμές που δίνονται.

Κατά την επιλογή της μεθόδου καθαρισμού του αέρα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε από την ποσοτική και ποιοτική σύνθεση των ακαθαρσιών στον αέρα, καθώς και τον απαιτούμενο βαθμό καθαρισμού του. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντίσταση του φίλτρου στη ροή του αέρα και η ικανότητα των επιφανειών του φίλτρου να συσσωρεύουν ακαθαρσίες και να αποκαθιστούν την ικανότητα φιλτραρίσματος.

Ο καθαρισμός του αέρα από στερεά σωματίδια μπορεί να πραγματοποιηθεί με:

- επαφή σωματιδίων με κολλώδη επιφάνεια.

- διήθηση του αέρα μέσω ινωδών υλικών.

- αέρα μέσω του ηλεκτροστατικού πεδίου.

Λόγω του γεγονότος ότι το μέγεθος των σωματιδίων των μηχανικών προσμείξεων που περιέχονται στον αέρα, 0,01-100 μικρά, δεν μπορούν να αφαιρεθούν με οποιαδήποτε μοναδικό τύπο φίλτρου με υψηλή απόδοση. Τα αδρότερα σωματίδια απομακρύνονται στα φίλτρα λαδιού, και μικρές και πολύ μικρές - σε φυτικές ίνες και ηλεκτροστατικούς κρημνιστές.

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, με τις συνήθεις μεθόδους καθαρισμού του αέρα για ανακύκλωση, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από το 30% του αέρα δωματίου. Με αποτελεσματικό καθαρισμό από μικροοργανισμούς και αέρια, το ποσοστό του αέρα ανακύκλωσης μπορεί να αυξηθεί χρησιμοποιώντας κασέτα ή άλλα φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Τα φίλτρα αέρα εγκαθίστανται, κατά κανόνα, στα ανοίγματα εισαγωγής των αγωγών παροχής αέρα μπροστά από τους εναλλάκτες θερμότητας της επιφάνειας των κλιματιστικών. μερικές φορές - ξεχωριστά σε ανακυκλωμένους αγωγούς παροχής αέρα.

Η επιλογή και η εγκατάσταση φίλτρων εξαρτάται από το βαθμό καθαρισμού της ροής αέρα και από τη ροή του αέρα V m 3 / h, επεξεργασία από φίλτρα.

Δοκιμάστε τις ερωτήσεις

1. Η έννοια του συντελεστή άρδευσης;

2. Πώς μεταβάλλονται οι βασικές παράμετροι του αέρα όταν θερμαίνεται;

3. Τι επηρεάζει το θερμικό φορτίο του θερμαντήρα;

4. Ποια θερμαντικά μέσα χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του αέρα;

5. Η έννοια της "υγρής" και "ξηρής" ψύξης αέρα;

6. Σκόνες σκοπού.

7. Μέθοδοι ξήρανσης στον αέρα.

8. Τρόποι και μέθοδοι υγρασίας του αέρα.

9. Η έννοια της αδιαβατικής υγρασίας.

10. Τι λαμβάνει υπόψη ο συντελεστής απόδοσης του θαλάμου άρδευσης;

11. Τύποι ψύκτες αέρα πλοίων.

12. Ποιοι είναι οι βαθμοί καθαρισμού του αέρα;

13. Ποια χαρακτηριστικά ροής αέρα επηρεάζουν την επιλογή του φίλτρου κλιματισμού;

14. Τύποι φίλτρων και υλικών που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα;

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση από την εταιρεία TURKOV, Μόσχα, όπου κι αν βρίσκονται στον αέρα περιέχει πάντα μερικά ή μόλυνσης: σκόνη, καυσαέρια των αυτοκινήτων, καμινάδες, τα έντομα, τα φτερά, τον καπνό, το περιεχόμενο του φυσικού αερίου, κ.λπ.
Το άρθρο ασχολείται με τους κύριους τύπους ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις μεθόδους ελέγχου τους με τη βοήθεια μονάδων παροχής αέρα με διήθηση TURKOV.

Αν διαιρέσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς το μέγεθος των σωματιδίων μειώνεται, έχουμε την ακόλουθη εικόνα:

 1. Φύλλα, χνούδι, έντομα.
 2. Συνθετική σκόνη
 3. Ατμοσφαιρική σκόνη, γύρη φυτών.
 4. Λεπτό διασκορπισμένο αεροζόλ, καθώς και μοριακή (αέρια) ρύπανση.

Εξετάστε αυτούς τους τύπους ρύπων λεπτομερέστερα, καθώς και να επιλέξετε τρόπους αντιμετώπισης τους.

1- Φύλλα, κάτω, έντομα.

Η ρύπανση αυτή, κατά κανόνα, είναι τοπική ή περιοδική.

Φύλλα - μια από τις πιο κοινές αιτίες των φθινοπωρινών κλήσεων προς την τεχνική υπηρεσία για το λόγο ότι "ο εξαερισμός δεν φυσάει". Τις περισσότερες φορές είναι ο Οκτώβριος, οι ριπές των αιολικών φύλλων του Οκτωβρίου μεταφέρονται παντού όπου είναι δυνατόν και αρκετά γρήγορα για να σφυρί ή ένα προστατευτικό πλέγμα στη σχάρα, ή το ίδιο το φίλτρο. Εάν κάπου κάτω από τα παράθυρα υπάρχουν δέντρα - είστε σε κίνδυνο.
Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από μια τέτοια ρύπανση χρησιμοποιώντας μια συμβατική βούρτσα ή ηλεκτρική σκούπα.

Που - «Poplar χνούδι, τη θερμότητα, τον Ιούλιο.» Σε αντίθεση με το φθινόπωρο φύλλωμα λεύκας χνούδι είναι φως και απλώνεται πολύ περισσότερο, λόγω της μεταβλητότητας της μπορεί να έχει πρόσβαση το σύστημα εξαερισμού σας, ακόμα κι αν λεύκες μεγαλώνουν κάπου στην κοντινή. Εάν η λεύκα μεγαλώνουν κάτω από τα παράθυρα, τότε να είναι προετοιμασμένοι για να καθαρίσετε ένα καυτό Ιούλιο Σαββατοκύριακο ή εισροή μάσκα με ένα πινέλο, ή φίλτρο nabivshegosya στο «χαλί».

Έντομα. Υπαίθρια, μαζικά κολλημένη στα φίλτρα, σταδιακά οδηγώντας στην άχρηστη.
Βούρτσα και ηλεκτρική σκούπα, κατά κανόνα, δεν βοηθούν πολύ, μικρά σωματίδια εξακολουθούν να παραμένουν στο φίλτρο.

Ο κύριος κίνδυνος αυτού του τύπου ρύπανσης είναι ότι είναι Δούρειος ίππος για διάφορους μικροοργανισμούς, βακτηρίδια και άλλα μικροσκοπικά παράσιτα. Μόλις βρεθούν στο χοντρό φίλτρο, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται ενεργά και βαθμιαία διεισδύουν στο σύστημα εξαερισμού στα σπίτια. Η μόνη μέθοδος αγώνα είναι να αλλάξουμε τα φίλτρα εγκαίρως, χωρίς να τα μετατρέψουμε σε εστία βακτηρίων.

Λύση:
Προστατευτικό πλέγμα και χοντρό φίλτρο.

 • G3 (επιβραδύνει το 80-90% της συνθετικής σκόνης)
 • G4 ή F5 (καθυστερεί τουλάχιστον το 90% της συνθετικής σκόνης)

2- Συνθετική σκόνη

ανθρωπογενείς σκόνη που προκύπτει από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, τις πόλεις και τα φυτά μέσω δορυφόρου, η πιο κοινή και massovaya- αυτή είναι η πιο ορατή σκόνη που περιστροφές στους δρόμους, εναποτίθεται στα περβάζια παραθύρων, στο πάτωμα και τα έπιπλα.

Λύση:
Για την καταπολέμηση αυτού του τύπου μόλυνσης, χρησιμοποιούνται χονδροειδή φίλτρα:

 • G3 (επιβραδύνει το 80-90% της συνθετικής σκόνης)
 • G4 ή F5 (καθυστερεί τουλάχιστον το 90% της συνθετικής σκόνης)

3- Ατμοσφαιρική σκόνη, γύρη φυτών.

Η σκόνη είναι κυρίως φυσικής προέλευσης, σκόνη, που οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους, στην ηφαιστειακή δραστηριότητα. Λεπτώς διασκορπισμένο, εξαπλωμένο παντού, ικανό να διεισδύσει ακόμη και μέσα από κλειστά παράθυρα και εξαιρετικά επικίνδυνο. Αυτή είναι σε υψηλές συγκεντρώσεις που προκαλεί αλλεργίες και επιδείνωση της υγείας σε ασθματικούς ασθενείς.

Λύση: Για την καταπολέμηση αυτού του τύπου ρύπανσης χρησιμοποιούνται λεπτά φίλτρα:

 • F5 (επιβραδύνει το 50-60% της ατμοσφαιρικής σκόνης)
 • F7 (επιβραδύνει το 80-90% της ατμοσφαιρικής σκόνης)
 • Φίλτρο άνθρακα F9 (καθυστερεί περισσότερο από το 95% της ατμοσφαιρικής σκόνης, καπνού, οσμών, φαινόλης, υδρόθειου, αμμωνίας και άλλων επιβλαβών αερίων)

4 - Λεπτές διασκορπισμένες, αερόλυτες, και επίσης μοριακή (αέρια) ρύπανση.

Ο πιο επιβλαβής τύπος ρύπανσης είναι ένας σταθερός σύντροφος μεγαφώνων και μεγάλων φυτών.
Τα αυτοκίνητα εξάτμισης, τα εργοστάσια, τα εργοστάσια είναι πηγές μιας τεράστιας ποσότητας καπνού, λεπτής σκόνης και επιβλαβών αερίων.
Σχετικά με τον κατάλογο της ρύπανσης και των αερίων, τη θέση τους και τη ζημία, μπορείτε να γράψετε ένα ξεχωριστό άρθρο.

Λύση: Με τέτοιες ακαθαρσίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με εξειδικευμένα φίλτρα υψηλής καθαρότητας:

 • H10 (καθυστερεί περισσότερο από το 85% όλων των τύπων μόλυνσης)
 • H13 (καθυστερεί περισσότερο από 99,95% όλων των τύπων μόλυνσης)

Τυπική διήθηση αέρα

Στον εξοπλισμό TURKOV, εφαρμόζουμε φίλτρα κατηγορίας F5.
Αυτή η λύση είναι βέλτιστη, διότι επιτρέπει τον ποιοτικό φιλτράρισμα του αέρα ενώ εξοικονομείται από τους συνηθέστερους ρύπους διατηρώντας παράλληλα την αποδεκτή διάρκεια ζωής του φίλτρου.

Κατηγορία φιλτραρίσματος προσωπικού F5:

 • Φίλτρο F5 (διατηρεί τουλάχιστον το 90% της συνθετικής σκόνης)
 • Φίλτρο F5 (επιβραδύνει το 50-60% της ατμοσφαιρικής σκόνης)
 • Συχνότητα αντικατάστασης: 1-2 φορές το χρόνο

Τι λαμβάνει ο χρήστης με την τάξη φιλτραρίσματος F5:

 • Η ποσότητα σκόνης στα δωμάτια μειώνεται.
 • Απουσία κουνουπιών, μαστών και άλλων ιπτάμενων ζώων.
 • Έλλειψη χνουδιού λεύκας.
 • Μείωση αλλεργικών αντιδράσεων.
 • Βελτίωση της ευεξίας σε ασθενείς με άσθμα.

Βελτιωμένο φιλτράρισμα αέρα

Στη σειρά εξοπλισμού ZENIT HECO σε περιβλήματα αφρού πολυπροπυλενίου, προσφέρουμε προαιρετικό εξοπλισμό για τις μονάδες με διπλή διήθηση του αέρα τροφοδοσίας.
Κλάσεις φιλτραρίσματος αέρα G4 + F7.
Η διπλή διήθηση επιτρέπει τη βελτίωση της τάξης φιλτραρίσματος του αέρα τροφοδοσίας, διατηρώντας ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής των φίλτρων.

Βελτιωμένη κλάση φιλτραρίσματος F7:

 • Φίλτρο G4 (επιβραδύνει τουλάχιστον το 90% της συνθετικής σκόνης)
 • Φίλτρο F7 (επιβραδύνει το 80-90% της ατμοσφαιρικής σκόνης)
 • Συχνότητα αντικατάστασης: 1-2 φορές το χρόνο

Τι λαμβάνει ο χρήστης με την τάξη φιλτραρίσματος F7 (σε σύγκριση με το F5):

 • Η ποσότητα σκόνης στα δωμάτια μειώνεται σημαντικά.
 • Μείωση αλλεργικών αντιδράσεων.
 • Βελτίωση της ευεξίας σε ασθενείς με άσθμα.

Ειδικά για μεγάλες πόλεις και χώρους με περίπλοκη οικολογική κατάσταση, ο Turkov έχει αναπτύξει συστήματα με υψηλό επίπεδο διήθησης αέρα.

Τα συστήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με διήθηση αέρα 4 σταδίων!


Οι διαστάσεις, ο αριθμός και η τάξη διήθησης για κάθε στάδιο επιλέχθηκαν για μέγιστη αποτελεσματική κοινή λειτουργία των φίλτρων.

4 στάδια διήθησης:

Βήμα №1
Το φίλτρο πίνακα G4
Συχνότητα αντικατάστασης: 1-2 φορές το χρόνο
Χρησιμοποιείται για καθαρισμό πρωτογενούς αέρα από μεγάλους ρύπους: κάτω, έντομα, συνθετική σκόνη.

Βήμα №2
Φίλτρο τσέπης F5
Συχνότητα αντικατάστασης: 1-2 φορές το χρόνο
Χρησιμοποιείται για τον πρόσθετο καθαρισμό του αέρα από μικρούς ρύπους: λεπτή συνθετική σκόνη, μεγάλη και μεσαία ατμοσφαιρική σκόνη.

Βήμα №3
Το φίλτρο πίνακα F9
Ισχύει να πρόστιμο τον καθαρισμό του αέρα από λεπτή αερομεταφερόμενα σκόνη, καπνός, βενζόλιο, ατμοί οξύ, φαινόλη, υδρόθειο, αμμωνία, φορμαλδεΰδη και άλλα επιβλαβή αέρια.

Βήμα №4
Φίλτρο HEPA H13
Χρησιμοποιείται για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, για καθαρούς χώρους και καθαρά δωμάτια. Στις φαρμακευτικές και ηλεκτρονικών προϊόντων, για να λύσει τα προβλήματα της υγιεινής, της υγιεινής και το κλίμα στα νοσοκομεία, εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, στην παραγωγή τροφίμων (τμήμα ζύμωσης), φαρμάκων, κ.λπ.

Αυτή η κατηγορία φιλτραρίσματος χρησιμοποιείται επίσης για χώρους χειρισμού.

Η χρήση αυτής της σειράς φίλτρων επιτρέπει τον καθαρισμό του αέρα από τον μέγιστο αριθμό των πιο κοινών ρύπων, καπνού, μικροοργανισμών, αερίων κατά 99,95%.

Τι λαμβάνει ο χρήστης με την τάξη φίλτρου H13 (σε σύγκριση με το F7):

 • Η σκόνη θα εξαφανιστεί τελείως, σκόνη και σκόνη από τώρα και μόνο οι άνθρωποι και τα ρούχα του δρόμου.
 • Σχεδόν εξαιρείται εντελώς η επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος στο σώμα των ανθρώπων με αλλεργίες και ασθενείς με άσθμα.
 • Ακόμη και αν κάτω από τα παράθυρα της πολυσύχναστης οδού ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι πάντα απόλυτα καθαρός, δεν μυρίζει, δεν βλάπτει τις εκπομπές, δεν αερίζεται.

Εφαρμογή συστημάτων με μεγάλο κύκλωμα διήθησης αέρα

αυτό είναι ένα σύνολο που δεν έχει αυτόματο και θερμαντήρα, ο χρήστης ελέγχει τη δύναμη του ανεμιστήρα από έναν κυκλικό ρυθμιστή. Γενικά, η μονάδα χρησιμοποίησε για να φιλτράρει τον αέρα με ανακύκλωση αέρα σε εσωτερικό χώρο ή τοποθετημένη ως πόρτα πιο κοντά στον υπάρχοντα εξαερισμό για τον καθαρισμό του αέρα τροφοδοσίας.

i-vent Είναι μια αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας αέρα με ενσωματωμένο αυτοματισμό και θερμαντήρα. Η μονάδα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με σύστημα VAV και σύστημα CO2, το οποίο θα μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας. Η βέλτιστη λύση για την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού με διήθηση και με ελάχιστο αριθμό αεραγωγών.

Εφαρμοσμένη εγκατάσταση σε διαμερίσματα και σπίτια με υψηλές απαιτήσεις για ποιότητα του αέρα, φαρμακευτικές εταιρείες, ηλεκτρονικά, νοσοκομεία. Ιδιαίτερα συναφή είναι αυτά τα συστήματα σε μεγαλουπόλεις, και κοντά σε μονάδες όπου το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι εξαιρετικά υψηλό.

Εφαρμογή εξαερισμό στο διαμέρισμα με διήθηση με πάχος περιβλήματος 60 mm, σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τη μονάδα στο δρόμο κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του παραθύρου, πράγμα που εξαλείφει την επίδραση του θορύβου της συσκευής στον χρήστη, ενώ το σύστημα εξαερισμού καταλαμβάνει την ελάχιστη ένταση κάτω από την οροφή.

Εφαρμογή των i-Vent και Block με ZENIT και ZENIT HECO.

Τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για την οργάνωση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων εξαερισμού με υψηλό καθαρισμό αέρα.

Pribochnaya εξαερισμός στο διαμέρισμα με διήθηση: γιατί;

Από προεπιλογή, η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα παρέχει φυσικό εξαερισμό. Θυμηθείτε τις τρύπες με τα πλέγματα κάτω από την οροφή στο μπάνιο και στην κουζίνα. Από αυτά υπάρχουν αεραγωγοί από το διαμέρισμα μέχρι την κοινή καυσαερίων που ανοίγουν στην οροφή. Μέσω αυτών των καναλιών απομακρύνεται ο αετός από το διαμέρισμα έξω. Αλλά δεν χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε τον αέρα, αλλά και να φέρετε φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο σπίτι μέσω ανοιχτών παραθύρων. Αλλά αξίζει να τα κλείσετε - και ο αέρας του δρόμου σταματά να έρχεται στο διαμέρισμα. Και χωρίς εισροή δεν υπάρχει εκχύλισμα. Από την άλλη πλευρά, μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα στο διαμέρισμα έρχεται με ένα βρώμικο εξαγωγής αέρα ακαθαρσίες, τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια. Αν είστε αλλεργικοί, τότε το καλοκαίρι προστίθεται χνουδωτό χνουδωτό, γύρη φυτών και λουλουδιών. Και το χειμώνα, σε μια εποχή που το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδυναμωθεί τόσο την καταπολέμηση ιών και μικροβίων, τα ανοιχτά παράθυρα σας δώσει μια «επικίνδυνη» σχέδια που δεν υπόσχεται τίποτα καλό για την υγεία σας.

Η απάντηση είναι απλή:

Ο εξαερισμός Pribochnaya για ένα διαμέρισμα είναι απαραίτητος

Μπορεί να είναι κεντρική ή συμπαγής. Κεντρική - είναι όταν μια ψευδοροφή ή στο μπαλκόνι είναι μονάδα διαχείρισης αέρα, οδηγώντας τον αέρα μέσα από τους σωλήνες που εκτεινόταν όλα τα δωμάτια. Αυτός ο εξαερισμός "τρώει" πολύ χώρο, απαιτεί σοβαρές εργασίες επισκευής και είναι δαπανηρή. Ο κεντρικός αερισμός έχει νόημα αν έχετε ένα ιδιωτικό σπίτι ή ένα διαμέρισμα στο στάδιο της γενικής επισκευής.

Εάν το διαμέρισμα έχει ήδη ένα ωραίο φινίρισμα, τότε θα είναι κρίμα να σπάσει το εσωτερικό για τον αγωγό αέρα. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να εγκαταστήσετε έναν συμπαγή εξαερισμό: ανεμιστήρα ή αναπνευστήρα. Πρόκειται για μικρές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε τοίχο και παρέχουν καθαρό αέρα μέσω ενός διαμπερούς αγωγού.

Υποθέσαμε ότι οι περισσότεροι αναγνώστες του διαμερίσματος έχουν ήδη επισκευαστεί, οπότε αυτό το άρθρο έδωσε προσοχή στον συμπαγή αερισμό. Θα μάθουμε τι να ψάχνετε πριν αγοράσετε έναν αναπνευστήρα.

1. Παραγωγικότητα

Σύμφωνα με τους κανόνες, η ελάχιστη χωρητικότητα είναι 30 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα για ένα άτομο. Για τον καθαρό αέρα είναι αρκετό για όλα τα μέλη της οικογένειας, είναι επιθυμητό να υπάρχει ανεμιστήρας στον εξαερισμό. Όσο πιο ισχυρό είναι, τόσο περισσότερο θα φέρει φρέσκο ​​αέρα.

2. Διήθηση αέρα

Ο αστικός αέρας είναι ένα εκρηκτικό μίγμα καυσαερίων, σκόνης, βιομηχανικών εκπομπών, και την άνοιξη επίσης αλλεργιογόνα. Η καθυστέρηση ολόκληρου αυτού του κοκτέιλ μπορεί να είναι ένα καλό σύστημα καθαρισμού με διάφορα φίλτρα. Για μεγάλα σωματίδια - τάξη φίλτρο G (χοντρό) ή μια κατηγορία F (λεπτό φίλτρο) για μικρές chastitsy- πιο αποτελεσματική τάξη φίλτρο H (τα λεγόμενα φίλτρα ΗΕΡΑ) για επιβλαβή αέρια - φίλτρα άνθρακα.

3. Τιμή

Το κόστος εγκατάστασης εξαερισμού στην κατοικία του πίνακα (και σε τούβλο) εξαρτάται από τις παραμέτρους του αναπνευστήρα. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπαγείς συσκευές είναι πολύ φθηνότερες από τον κεντρικό ανεμιστήρα εξαγωγής και εξαγωγής για διαμερίσματα με διήθηση αέρα. Κοστίζει περίπου 100 χιλιάδες ρούβλια και ακόμη περισσότερο. Αγοράστε εξαερισμό στο διαμέρισμα με διήθηση μπορεί να είναι για μια τιμή που δεν υπερβαίνει τις 22 χιλιάδες, και μια βαλβίδα προμήθεια - 2-3 χιλιάδες.

4. Πρόσθετες παράμετροι

Υπάρχει συμπαγής εξαερισμός αερισμού προσφοράς με θέρμανση αέρα στο διαμέρισμα, διαφορετικός αριθμός ταχυτήτων ανεμιστήρα και συνεπώς με διαφορετικά επίπεδα θορύβου και ούτω καθεξής.

Παρακάτω είναι ένας συγκριτικός πίνακας στον οποίο μπορείτε να αξιολογήσετε τους διάφορους τύπους αερισμού προσφοράς για όλες τις παραμέτρους που αναφέρονται.