Αερισμός με γκαράζ με σχέδιο υπογείου +

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εξοπλίζουν στο κελάρι των γκαράζ τους για την αποθήκευση λαχανικών, περιστροφές, μαρμελάδα. Για να εξασφαλιστεί ένα πιο κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, καθώς και η απαιτούμενη θερμοκρασία, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε με ένα σύστημα παροχής φρέσκου αέρα. Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός στο υπόγειο του γκαράζ θα επιτρέψει στα προϊόντα να διατηρούν τη φρεσκάδα τους καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας δομής είναι αρκετά απλό, οπότε χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια και χρήματα για την κατασκευή της. Είναι εύκολο να χτίσετε στο γκαράζ με τα δικά σας χέρια. Για να εφαρμόσει την ιδέα στη ζωή θα πρέπει να αγοράσει τα απαραίτητα υλικά, να προετοιμάσει τα εργαλεία και να σχεδιάσει ένα διάγραμμα. Η προσεκτική προετοιμασία θα σας επιτρέψει γρήγορα και χωρίς περιττές προσπάθειες να αερίσετε το γκαράζ με ένα υπόγειο.

Γιατί χρειάζεται η κουκούλα

Το κύριο καθήκον του αερισμού του υπογείου είναι η παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων που βρίσκονται στο δωμάτιο. Μια ποιοτικά σχεδιασμένη κουκούλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή ορισμένων παραγόντων που επηρεάζουν δυσμενώς το χειμώνα χειμώνα:

 • Σε περίπτωση ανεπαρκούς εναλλαγής αέρα, διάφορες επιφάνειες καλύπτονται εντατικά με συμπύκνωμα. Μεταλλικά στοιχεία υπό τέτοιες συνθήκες αρχίζουν να σκουριάζουν, και το ξύλο - να σαπίσουν. Επίσης αυξάνει την υγρασία, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη του μύκητα και της μούχλας.
 • Το χειμώνα, η θερμοκρασία μέσα στο κελάρι υπερβαίνει σημαντικά την απόδοση του γκαράζ. Εάν δεν εξοπλίζετε τον εξαερισμό, ο ζεστός αέρας θα αυξάνεται συνεχώς, παίρνοντας μαζί του ένα συμπύκνωμα. Ως αποτέλεσμα, στο σώμα του αυτοκινήτου θα εμφανιστεί διάβρωση.
 • Με ανεπαρκή αερισμό του υπογείου του γκαράζ, όλες οι προμήθειες που αποθηκεύονται σε αυτό θα γίνουν τοξικές. Αυτό οφείλεται στη λειτουργία του κινητήρα. Επίσης στο υπόγειο μπορεί να διεισδύσει δηλητηριώδης αναθυμιάσεις από διάφορα τεχνικά υγρά. Το σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει την πλήρη εξάλειψη του μολυσμένου αέρα.

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα θα αποφύγει τέτοιους δυσμενείς παράγοντες.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Η αρχή λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι πολύ απλή - η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη. Σκόνη, βρώμικο και υγρό αέρα αντικαθίσταται από φρέσκο, δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι για την οργάνωση του σωστού συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να επιλέξετε δύο σωλήνες - τροφοδοσία και εξαγωγή.

Υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού:

 • Φυσικά. Οι μάζες αέρα υψηλής υγρασίας αφαιρούνται από το κελάρι σύμφωνα με την αρχή της θερμικής μεταφοράς. Ο ατμός, που θερμαίνεται, συσσωρεύεται κάτω από την οροφή του δωματίου και φεύγει μέσα στο σωλήνα εξόδου. Αυτή τη στιγμή, η θέση στο λάκκο απελευθερώνεται για καθαρό αέρα.
 • Αναγκασμένος, με ανεμιστήρα. Οι ροές αέρα δημιουργούνται από ένα μηχανικό υπερσυμπιεστή. Ένα τέτοιο σύστημα αερισμού λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά από ένα φυσικό εξαγνιστή. Ωστόσο, για τη δημιουργία του, θα απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού και τη συνεχή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των συστημάτων διαφορετικών τύπων πρέπει να εξεταστούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Πώς να κάνετε τον εξαερισμό, που θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη αφαίρεση της σκόνης και της υγρασίας στο κελάρι; Η σωστή εναλλαγή αέρα αποτελεί αντικατάσταση των υγρών και μολυσμένων αέριων μαζών από νωπά. Τα επιζήμια ζευγάρια εγκαταλείπουν τις εγκαταστάσεις ανεμπόδιστα. Για να λειτουργήσετε το σύστημα, θα χρειαστεί να κατασκευάσετε ειδικούς αεραγωγούς. Οι μάζες του αέρα θα κυκλοφορούν μέσα από αυτές. Κατά τη διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να εξεταστούν διάφοροι σημαντικοί κανόνες:

 • Σύμφωνα με τα πρότυπα για 1 τετραγωνικό. m της περιοχής υπογείου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα τμήμα καναλιού 26 τετραγωνικών μέτρων. δείτε
 • Οι σωληνώσεις εισροής και εκροής αέρα πρέπει να είναι ίδιες.
 • Όσο υψηλότερο είναι το άκρο του σωλήνα πάνω από την οροφή, τόσο πιο έντονος θα εισέλθει ο φρέσκος αέρας στο γκαράζ. Εάν τοποθετήσετε την έξοδο του σωλήνα διακλάδωσης 80 cm πάνω από το υψηλότερο σημείο της οροφής, το βύθισμα θα είναι βέλτιστο.
 • Στο τέλος του σωλήνα πρέπει να εγκαταστήσετε τον εκτροπέα. Αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της πρόσφυσης και επίσης θα δημιουργήσει μια περιοχή εκκενωμένης πίεσης. Η εκροή αέρα θα γίνει πιο έντονη.
 • Προκειμένου να μην εισέλθουν τρωκτικά, κλαδιά και φύλλα στους αεραγωγούς, η έξοδος και η είσοδος κλείνουν με προστατευτικές γρίλιες.

Εάν τηρούνται αυτοί οι κανόνες, το σύστημα εξαερισμού θα λειτουργεί όσο το δυνατόν ψηλότερα. Έχοντας εξετάσει τη θεωρία, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε πρακτικές ενέργειες.

Εγκατάσταση φυσικού συστήματος εξαερισμού

Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε μια φυσική κουκούλα - σε ένα τούβλο είναι απαραίτητο να κάνετε ένα κανάλι 1 τούβλο πλάτος. Μπορεί να κατασκευαστεί από τσιμεντόλιθους. Μετά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να κλείσετε τις οπές εισόδου και εξόδου με σχάρες. Προκειμένου ο αέρας να περάσει πιο έντονα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα εισροής φρέσκου αέρα σε απόσταση 40 cm από την επιφάνεια δαπέδου του υπογείου. Ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται κάτω από την οροφή. Οι σωληνώσεις μπορούν να είναι κασσίτερος ή αμιαντοτσιμέντο.

Κατά την εκτέλεση φυσικού αερισμού είναι σημαντικό να ακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο:

 • Αρχικά, εγκαταστήστε το σωλήνα εξαγωγής. Το άκρο του τοποθετείται κάτω από το ανώτατο όριο του υπογείου. Έξω, εμφανίζεται περίπου 40-50 cm πάνω από την οροφή. Μετά από αυτό, ο αγωγός αερισμού είναι μονωμένος.
 • Στην απέναντι γωνία του υπογείου, τοποθετείται ένας σωλήνας παροχής, ο οποίος οδηγείται προς τα έξω σε ύψος 25 cm από το έδαφος.
 • Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ελέγχεται το ρεύμα αέρα και η είσοδος και η έξοδος κλείνονται με μεταλλικό πλέγμα.

Για να ελέγξετε τη ροή του αέρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αποσβεστήρες που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την ένταση της ανταλλαγής αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετώνων, τα προϊόντα δεν θα παγώσουν και δεν θα επιδεινωθούν.

Μια προσιτή εναλλακτική λύση σε ένα σωλήνα για την πρόσληψη φρέσκου αέρα - μια οπή γίνεται από κάτω στον τοίχο του γκαράζ και καλύπτεται με μεταλλικό πλέγμα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Εάν ο καιρός είναι χωρίς αέρα και η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο κελάρι, η στασιμότητα του αέρα είναι αναπόφευκτη. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση ανεμιστήρα. Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η υψηλή απόδοση του έργου, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Η συσκευή εξαναγκασμένης πρόβλεψης μοιάζει πολύ με τον φυσικό εξαερισμό. Ωστόσο, στον ανεμιστήρα τοποθετείται ανεμιστήρας. Παρέχει παροχή αέρα από το δρόμο ανά πάσα στιγμή. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και άλλους τρόπους δημιουργίας κουκούλας:

 • Εξαιρετικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με τη βοήθεια πτερυγίων με διάχυση καιρού, τα οποία λειτουργούν εις βάρος του ανέμου. Τοποθετούνται στο υψηλότερο σημείο του αγωγού παροχής αέρα.
 • Η υψηλή απόδοση ποικίλει ανάλογα με την εγκατάσταση στους εκτροπείς αερισμού για λαχανικά. Τοποθετούνται στο άκρο του σωλήνα εξαγωγής.
 • Η ευκολότερη επιλογή είναι η τοποθέτηση ενός λαμπτήρα στο σωλήνα εξάτμισης. Μετά την ένταξή της, θα προέλθει ζεστός αέρας, λόγω του οποίου το κελάρι θα αρχίσει να γεμίζει με ψυγείο.
 • Μια μονάδα monoblock είναι μια πιο σύγχρονη και αποτελεσματική επιλογή που θα απαιτήσει την επένδυση εξοπλισμού απευθείας στη μονάδα και την ηλεκτρική ενέργεια.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα εξαερισμού, αξίζει να θυμηθούμε ότι όταν εγκατασταθεί σωστά κουκούλα - το κλειδί για την μακροπρόθεσμη αποθήκευση του χειμώνα παρασκευασμάτων και μακροπρόθεσμη λειτουργία του γκαράζ ως συνόλου.

Το κύριο χαρακτηριστικό του εξαερισμού εξαναγκασμένου ρεύματος είναι η ανάγκη να καθοριστεί η θέση τοποθέτησης του ανεμιστήρα. Αν το βάζετε στο δρόμο, είναι πιθανό να βλάψετε τη συσκευή λόγω της επίδρασης της βροχόπτωσης σε αυτήν. Όταν τοποθετείτε τον ανεμιστήρα στο κελάρι, ο υπερβολικός θόρυβος θα επηρεάσει.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα όπου αναρροφάται καθαρός αέρας στον αγωγό εισαγωγής. Η είσοδος προστατεύεται από ένα δίχτυ κουνουπιών. Το χειμώνα, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το επίπεδο του χιονιού, το οποίο δεν πρέπει να κλείνει το άνοιγμα του σωλήνα εισόδου.
 • Αγοράστε έναν ανεμιστήρα καναλιών.

Το πρώτο στάδιο της εγκατάστασης του αναγκαστικού συστήματος είναι ουσιαστικά το ίδιο με την αρχή της κατασκευής του φυσικού αερισμού. Τοποθετήστε πρώτα τους σωλήνες εισόδου και εξόδου. Στη συνέχεια, εκτελούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

 • ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό.
 • για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα, βάλτε ένα καλώδιο.
 • ρυθμίστε το διακόπτη.
 • έξω από το σωλήνα εξάτμισης κλείνει με λεπτόκοκκο τρίψιμο - θα αποτρέψει τη διείσδυση μικρών τρωκτικών και θραυσμάτων του δρόμου. Είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα προστατευτικό κάλυμμα που θα εμποδίζει την είσοδο των βροχοπτώσεων στο υπόγειο.

Ο εξαερισμός που κατασκευάζεται με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει την άριστη παροχή καθαρού αέρα.

Αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού

Αύξηση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού μπορεί να γίνει με τη βοήθεια τέτοιων μεθόδων:

 • Αυξήστε τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού. Εάν το κελάρι έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 12 τετραγωνικά μέτρα. m, ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να έχει διατομή 120x120 mm σε περίπτωση εξαναγκασμένου εξαερισμού και 150x150 - φυσικό.
 • Αυξήστε το ύψος του σωλήνα εξαγωγής. Αυτό θα προσφέρει αύξηση της έλξης.
 • Κατασκευάστε επιπλέον έξοδοι και εισόδους αέρα.
 • Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στον σωλήνα, ο οποίος θα αφαιρέσει με δύναμη τον παλιό αέρα.

Στην περίπτωση των τριών πρώτων επιλογών, θα απαιτηθεί σημαντική βελτίωση του συστήματος. Στην τελευταία περίπτωση, προτείνεται η επιλογή δημιουργίας εξαναγκασμένου εξαερισμού με βάση τον φυσικό εξαερισμό.

Φυσικά, ο πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος αερισμού ενός κελάριου είναι η δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού μηχανικού τύπου. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας κυκλοφορεί μέσω της λειτουργίας ενός μονοκόμματος. Το λογισμικό, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε αυτό, παρακολουθεί το αρθρωτό σύστημα. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός είναι η καλύτερη επιλογή. Το μόνο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος του συστήματος.

Το κλίμα

Πολύ συχνά στο γκαράζ εξοπλίζουν ένα υπόγειο με τη μορφή κελάριου. Η απουσία ή ο ανεπαρκής αερισμός του κελαριού οδηγεί σε πρόωρη αλλοίωση των προϊόντων, εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού στο κελάρι και να πάρετε πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς στο σχεδιασμό του.

Πίνακας περιεχομένων:

Γκαράζ αερισμού κελάρι από τα χέρια σας

Συνιστάται να εξοπλιστεί ένα σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας στο υπόγειο στο στάδιο της κατασκευής. Ωστόσο, αν κατά τη λειτουργία του δωματίου, εξακολουθεί να έχει υγρασία και μούχλα, τότε είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα αερισμού κελάρι.

Η έλλειψη καλής ανταλλαγής αέρα οδηγεί σε υγρασία και την αντοχή του κελαριού. Επομένως, δώστε προσοχή στην ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του κελάριου. Η παρουσία της κουκούλας επιλύει σημαντικά αυτό το πρόβλημα. Η έλλειψη φυσιολογικής κυκλοφορίας των αέριων μαζών στο κελάρι οδηγεί στον σχηματισμό συμπύκνωσης στους τοίχους, στην αυξημένη υγρασία - επηρεάζει αρνητικά τα τρόφιμα και άλλα πράγματα που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Το χειμώνα, όταν η γη εκπέμπει θερμότητα, ο κρύος αέρας στο υπόγειο ανεβαίνει στην κορυφή και η αυξημένη υγρασία του περνά στο γκαράζ, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο διάβρωσης του αυτοκινήτου και άλλων μεταλλικών αντικειμένων. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την οργάνωση του αερισμού στο κελάρι του γκαράζ και πρέπει να τηρούνται.

Επιπλέον, η έλλειψη εξαερισμού στο κελάρι οδηγεί στη συσσώρευση τοξικών καυσαερίων που προέρχονται από το γκαράζ και στην επίδρασή τους στα τρόφιμα. Επομένως, στο κελάρι πρέπει να υπάρχει τόσο αέρας τροφοδοσίας όσο και απορροφητήρας.

Υπάρχουν δύο τρόποι να οργανωθεί ο εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ: φυσικό και αναγκαστικό. Η πρώτη επιλογή βασίζεται στην αρχή της απομάκρυνσης θερμού αέρα από το δωμάτιο.

Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο σύστημα αερισμού στο κελάρι θα αποτρέψει την έκθεση των τοξικών ουσιών στα προϊόντα και θα διασφαλίσει ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και καθαρό. Με βάση τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου, επιλέγεται ο βέλτιστος συνδυασμός ενός συστήματος εξαερισμού φυσικού και καυσαερίων.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του αερισμού στο κελάρι είναι:

 • παρουσία φρέσκου αέρα μέσα.
 • διάθεση συμπυκνώματος, η οποία προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας.
 • αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων που βρίσκονται στο κελάρι.
 • τη βελτίωση της υγιεινής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο, την πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και μύκητα.

Δείτε τα χαρακτηριστικά δύο δημοφιλών συστημάτων εξαερισμού για το κελάρι:

1. Φυσική ανταλλαγή αέρα.

Για τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού, τοποθετούνται δύο σωλήνες στο δωμάτιο. Ένας από αυτούς εκτελεί τη λειτουργία μεταφοράς οξυγόνου στο δωμάτιο, και η δεύτερη - η εξάτμιση. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κελάρι. Ωστόσο, στη ζεστή εποχή - ο μηχανισμός εξαγωγής δεν λειτουργεί, καθώς η θερμοκρασία στο υπόγειο και στο δρόμο είναι σχεδόν ίδια. Στη χειμερινή περίοδο - ο σωλήνας παίρνει παγετό και χιόνι, και χρειάζεται πρόσθετη θέρμανση και θερμομόνωση. Επομένως, ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού θα είναι μια εξαιρετική λύση για μικρά υπόγεια, των οποίων οι ιδιοκτήτες περιοδικά επιθεωρούν τους αγωγούς και τους καθαρίζουν.

2. Ανταλλαγή αναγκαστικού αέρα.

Αυτή η επιλογή παρέχει καλύτερο αερισμό του κελαριού. Για την κίνηση των ροών του αέρα στο δωμάτιο χρησιμοποιήστε επιπλέον ανεμιστήρες και εκχυλίσματα. Για να οργανωθεί αυτό το σύστημα, χρησιμοποιούνται διπλοί σωλήνες.

Το σύστημα εξαναγκασμού αερισμού είναι υποχρεωτικό σε μεγάλες περιοχές υπογείων.

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο γκαράζ με τα δικά σας χέρια: οδηγίες και συστάσεις

Πριν από την εξοικείωση με τους κανόνες της οργάνωσης του συμβατικού αερισμού, προτείνουμε να μελετήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος:

 • Ο φυσικός εξαερισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερη επένδυση με τη μορφή απορροφητικών κουτιών.
 • Το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού είναι αρκετά απλό και για τη δημιουργία του, αρκετά εργαλεία λήψης εργαλείων.
 • όλες οι εργασίες είναι υπό την εξουσία ενός ατόμου.
 • Το σύστημα είναι μη πτητικό και δεν απαιτεί πρόσθετο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο εξαερισμού του κελάριου στο γκαράζ βασίζεται στην εγκατάσταση δύο σωλήνων παροχής και εξάτμισης. Ο αγωγός τροφοδοσίας τροφοδοτεί το δωμάτιο με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο και ο σωλήνας εξάτμισης είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση υγρού αέρα έξω.

Συνιστάται η εγκατάσταση των σωλήνων σύμφωνα με το σχέδιο, έτσι η απόδοση του συστήματος αυξάνεται στο μέγιστο επίπεδο.

Όταν επιλέγετε ένα υλικό για την κατασκευή σωλήνων αεραγωγού, σταματήστε σε έναν αμίαντο ή γαλβανισμένο σωλήνα, το μέγεθος του οποίου επιλέγεται σε σχέση με την περιοχή του υπογείου.

Ο διαμπερής σωλήνας είναι εγκατεστημένος χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες επιλογές:

 • μέσω - ο σωλήνας μεταφέρεται μέσω του δαπέδου του γκαράζ και οδηγείται έξω στο δρόμο μέσω της οροφής, σοφίτα και οροφή?
 • τοίχος του κελαριού είναι εξοπλισμένο ένα μέρος του σωλήνα εξαγωγής που τρέχει στην οριζόντια κατεύθυνση, αφού αφαιρεθεί από το σπίτι.

Το μήκος του σωλήνα εξαγωγής επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου, προεξέχει πάνω από τον τοίχο κατά 50-100 cm.

Με τη βοήθεια αυτών των συνθηκών επιτυγχάνεται μια διαφορά στο καθεστώς θερμοκρασίας μεταξύ του δρόμου και του εσωτερικού χώρου. Εξαιτίας αυτού, οι ροές του αέρα κυκλοφορούν φυσιολογικά. Για να αυξήσει τη δύναμη πρόσφυσης στον σωλήνα, η συσκευή είναι εγκατεστημένη με τη μορφή ενός εκτροπέα. Αυτό το τμήμα εμποδίζει επίσης την είσοδο σκόνης και υπολειμμάτων στο κελάρι.

Συστάσεις για την επιλογή ενός εκτροπέα για σωλήνα:

 • η εξωτερική διάμετρος της συσκευής πρέπει να είναι διπλάσια από τη διάμετρο των σωλήνων εξαγωγής.
 • Το σώμα του εκτροπέα είναι εγκατεστημένο μέσα στο σωλήνα.

Είναι δυνατή μια παραλλαγή του αυτορυθμιζόμενου εκτροπέα. Για τους σκοπούς αυτούς, απαιτείται πλαστικό ή κωνικό μέταλλο. Το κατώτερο τμήμα της κουκούλας τοποθετείται στο υψηλότερο σημείο της οροφής.

Ο σωλήνας αέρα τροφοδοσίας είναι τοποθετημένος έτσι ώστε το τμήμα διάτμησης πυθμένα να φτάσει στο δάπεδο. Το διάστημα μεταξύ του δεύτερου σωλήνα και της οροφής είναι περίπου 30 cm.

Στο επάνω τμήμα του σωλήνα εγκαθίσταται μια σχάρα εξαερισμού, η οποία προστατεύει το δωμάτιο από ποντίκια, ποντίκια και άλλα ζώα. Είναι δυνατή η αντικατάσταση του πλέγματος με μεταλλικό πλέγμα με μικρή εγκάρσια τομή.

Το υλικό των σωλήνων τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να είναι διαφορετικό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν περιορισμοί, να καθοδηγούνται από ατομικές προτιμήσεις. Για να καθορίσετε τη διάμετρο του σωλήνα, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συστάσεις:

 • για ένα μέτρο του δωματίου, υπάρχουν περίπου δεκαπέντε τετράγωνα χιλιοστά του τμήματος?
 • επιλέξτε μια διάμετρο με μικρό περιθώριο για να αντισταθμίσετε τον αέρα που εισέρχεται στο κελάρι από το γκαράζ.

Πιθανή χρήση σωλήνων αποχέτευσης με βάση τον αμίαντο για την οργάνωση του εξαερισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται σωλήνες από πλαστικό ή κασσίτερο. Το πιο πρακτικό και μακρόχρονο σε λειτουργία είναι οι σωλήνες από πλαστικό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τους, σημειώνουμε:

 • διάρκεια της λειτουργίας ·
 • αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.
 • Αντοχή σε επιθετικό περιβάλλον.
 • ελαφρύ βάρος και ευκολία τεμαχισμού.
 • αξιόπιστη σφράγιση.
 • Μια ολισθαίνουσα επιφάνεια στην οποία τα σκουπίδια και άλλες μολυσματικές ουσίες δεν διατηρούνται.

Ως εκ τούτου, στην οργάνωση του συμβατικού εξαερισμού συνιστούμε να σταματήσετε σε πρακτικούς και προσιτούς σωλήνες κατασκευασμένους από πλαστικό.

Τεχνολογία οργάνωσης του υποχρεωτικού αερισμού του κελαριού στο γκαράζ

Εάν είναι απαραίτητο να διατηρείτε τις βέλτιστες συνθήκες στο υπόγειο, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και στη ζεστή εποχή, το κελάρι δεν θα έχει υπερβολική υγρασία και στάσιμο αέρα.

Πρώτα απ 'όλα, κατά τη διαδικασία της οργάνωσης του εξαερισμού του κελαριού, διαβάστε τους κανόνες ασφαλείας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών. Με μια πτώση στο καθεστώς θερμοκρασίας, ο σχηματισμός συμπυκνώματος είναι αναπόφευκτος. Για την απομάκρυνσή του χρησιμοποιείται ένα σύστημα εξαερισμού.

Ωστόσο, η παρουσία συμπύκνωσης προκαλεί το κλείσιμο των επαφών, δυσλειτουργίες στη λειτουργία του ηλεκτρικού εξοπλισμού, έτσι ώστε ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας εξαγωγής να είναι ποιοτικά αδιάβροχος.

Η εγκατάσταση αερισμού με εκχυλίσματα στο κελάρι είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις που:

1. Η επιφάνεια του υπόγειου είναι πάνω από σαράντα τετραγωνικά μέτρα.

Σε μια μεγάλη αποθήκευση τροφίμων, ο ζεστός αέρας έχει πάντα υψηλή υγρασία. Οι μορφές συμπύκνωσης στο σωλήνα εξάτμισης, που πέφτει στους τοίχους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οι συνηθισμένοι σωλήνες εξαερισμού συχνά παγώνουν ή φράσσονται με το χιόνι. Έτσι, οι κανονικές αεροπορικές μεταφορές διαταράσσονται και παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στο κανονικό σύστημα εξαερισμού. Για να αποφύγετε την πρόσθετη υγρασία, την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο συμβατικός εξαερισμός, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τους απορροφητήρες.

2. Υπόγειο που χρησιμοποιείται ως καθιστικό, όπως αίθουσα μπιλιάρδου, γυμναστήριο, σαλόνι και ακόμη και ντους, απαιτούν υποχρεωτικό εξαερισμό, ανεξάρτητα από την περιοχή τους.

Μόνο με τη βοήθεια μιας κουκούλας, αυτό το δωμάτιο λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου, παρέχοντας άνεση στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο.

3. Με την παρουσία μιας ποικιλίας προϊόντων στο κελάρι και συντήρηση - εξάτμιση εξαερισμού είναι επίσης απαραίτητη. Κατά την αποθήκευση των λαχανικών στο κελάρι, ο εκχυλιστής εξάγει από την αίθουσα όχι μόνο τον υγρό αέρα, αλλά και δυσάρεστες οσμές.

Η έκδοση εξαερισμού του εξαερισμού έχει ελαφρώς διαφορετική αρχή λειτουργίας από τη συμβατική. Για την κανονική λειτουργία του συστήματος, εγκαθίστανται επίσης δύο σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ωστόσο, η κίνηση των αέριων μαζών πραγματοποιείται με ειδικό ανεμιστήρα. Η ισχύς αυτής της συσκευής καθορίζει την απόδοση του εξοπλισμού. Επομένως, καθορίστε αρχικά τη βέλτιστη ισχύ εξόδου. Πάρα πολύ ισχυρή η συσκευή θα καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι συνεχώς κρύος, και πολύ αδύναμη μια κουκούλα δεν θα αντιμετωπίσει τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί.

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο δωμάτιο από έναν σωλήνα και εξωτερικά μέσω του δεύτερου. Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε περιοδικά τον εξοπλισμό. Σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας, υπάρχουν δύο παραλλαγές συστημάτων εξαερισμού για ένα κελάρι γκαράζ:

1. Αυτόματη έκδοση του εξαερισμού - λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία και δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτά τα συστήματα διαθέτουν πρόσθετους αισθητήρες, χάρη στους οποίους οι ανεμιστήρες ενεργοποιούνται ανεξάρτητα στο δωμάτιο. Με πλήρη αλλαγή αέρα, οι ανεμιστήρες απενεργοποιούνται αυτόματα.

2. Η μηχανική έκδοση του συστήματος εξαερισμού βασίζεται στην παρακολούθηση της λειτουργίας του εξοπλισμού και στη διατήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας από το άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση, ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε όλες τις συσκευές με τη συσκευή σας. Αυτή η μέθοδος είναι λιγότερο δαπανηρή, αλλά απαιτεί επιπλέον χρόνο, ιδιαίτερα άβολα, με μόνιμες αναχωρήσεις.

Τα δομικά χαρακτηριστικά του δωματίου του υπογείου καθορίζουν τη σειρά και τον τόπο εγκατάστασης των σωλήνων εξαερισμού. Η εξαγωγή του εξαερισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, έτσι ώστε οι σωλήνες να μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη θέση.

Για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας για το κελάρι στο γκαράζ, συνιστούμε να είναι εξοπλισμένο με ένα διαχύτη. Με τη βοήθεια αυτής της συσκευής, το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται σημαντικά.

Η εγκατάσταση του διαχυτήρα πραγματοποιείται στον αγωγό τροφοδοσίας, η συσκευή χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση του συστήματος. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει άνεμος, είναι προτιμότερο να μην επιτρέψετε την εγκατάσταση του διαχύτη.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων του συστήματος εξαερισμού, παρατηρούμε:

 • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και του υπολογισμού ·
 • υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης.
 • υποχρεωτική αγορά κουκούλας.

Παρ 'όλα αυτά, μόνο η έκδοση καυσαερίων του συστήματος εξαερισμού εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες μικροκλίματος στο υπόγειο χώρο όλο το χρόνο. Αυτό το σύστημα είναι ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες και από τον άνεμο.

Η βέλτιστη επιλογή είναι ένας συνδυασμός συμβατικού εξαερισμού και εξαερισμού. Κατά την κρύα εποχή, με σημαντική διαφορά στις συνθήκες θερμοκρασίας, τις κανονικές εργασίες αερισμού και τον καλοκαιρινό εξαερισμό. Για να ρυθμίσετε την ώθηση, χρησιμοποιήστε ειδικά πτερύγια που είναι εγκατεστημένα στο σωλήνα.

Ελέγξτε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο υπόγειο θα συμβάλει σε μια κανονική αντιστοίχιση ή αναπτήρα, θα τους φέρει στο σωλήνα, αν η φλόγα παραμορφώνεται υπό την επίδραση του φορτίου ανέμου, τότε το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Διαφορετικά, εγκαταστήστε συσκευές εξαναγκασμένης εξάτμισης.

Εξαερισμός στο γκαράζ με ένα κελάρι: όλα τα μυστικά της σωστής επιλογής

Η παρουσία ενός υπογείου στο γκαράζ για την αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων έχει πολλά πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα η ρύθμισή του δεν συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος. Η δημοτικότητα αυτής της λύσης σχεδιασμού οφείλεται στο γεγονός ότι, εάν εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι ή στην περιοχή του χώρου, μπορείτε να αποθηκεύσετε μακροπρόθεσμα προϊόντα σπιτικά και λαχανικά. Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός στο γκαράζ με ένα κελάρι θα αποτρέψει την επίδραση των δυσμενών παραγόντων - θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής των αποθεμάτων τροφίμων, θα ανακουφίσει τη μούχλα και την αλλοίωση των βιομηχανικών ειδών.

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό στο κελάρι του γκαράζ;

Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί λόγοι για την ανάγκη αερισμού του υπογείου του γκαράζ:

 • Η έλλειψη οργανωμένης ανταλλαγής αέρα οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο κελάρι και στην εμφάνιση μούχλας στην επιφάνεια των τοίχων. Τα προϊόντα που αποθηκεύονται σε τέτοιες συνθήκες θα αρχίσουν να υποβαθμίζονται.
 • Η θερμοκρασία στο υπόγειο το χειμώνα είναι υψηλότερη από ό, τι στο γκαράζ, έτσι - αν δεν υπάρχει εξαερισμός - ο χώρος γκαράζ γεμίζει με αυξανόμενο υγρό αέρα. Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες για τη διάβρωση του σώματος, των μεταλλικών μερών και των αντικειμένων στο βρεγμένο γκαράζ.
 • Ο κινητήρας λειτουργίας της μηχανής και τα διάφορα χημικά αυτόματα υγρά που υπάρχουν στο γκαράζ εκπέμπουν μερικές τοξικές ουσίες. Για να αποφευχθεί η συσσώρευσή τους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός κατάλληλα διαρρυθμισμένου αερισμού.

Τρόποι της συσκευής αερισμού σε ένα κελάρι του γκαράζ

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Αναγκαστικός εξαερισμός.
 • Σύστημα με φυσική ανταλλαγή αέρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του φυσικού συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ευρέως λόγω πολλών πλεονεκτημάτων:

 • Ευκολία και φτηνότητα της ρύθμισης.
 • Δεν υπάρχει θόρυβος.
 • Ευκολία στη λειτουργία.

Ο φυσικός εξαερισμός είναι εύκολος να τακτοποιήσετε με τα χέρια σας, το σύστημα εναλλαγής αέρα περιλαμβάνει μόνο δύο σωλήνες: για το χτύπημα και την εισροή αέριων μαζών.

Στην περίπτωση αυτή, ένα τέτοιο σύστημα έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής.
 • Ο αέρας δεν μπορεί να θερμανθεί και να ψυχθεί.
 • Η λειτουργία του συστήματος είναι ασταθής με την πάροδο του χρόνου.

κελάρι εξαερισμού στο γκαράζ το χειμώνα μπορεί να επιδεινώσει λόγω κατάψυξη σωλήνες και την εμφάνιση του παγετού σε αυτά και στο ζεστό σεζόν θα είναι δύσκολη λόγω της έλλειψης της διαφοράς θερμοκρασίας.

 • Δεν υπάρχουν προστατευτικά φίλτρα. Στον αποθηκευτικό χώρο μπορεί να εισέλθει αέρας με επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αναγκαστικού συστήματος

Η αρχή της λειτουργίας της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα βασίζεται στην τεχνητή έγχυση αέρα. Επιπλέον, ο αέρας φιλτράρεται και ψύχεται ή θερμαίνεται.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος:

 • εξασφαλίζοντας το απαραίτητο μικροκλίμα των εγκαταστάσεων υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες.

Αλλά αυτό το σύστημα έχει επίσης μερικά μειονεκτήματα:

 • Η πολυπλοκότητα της συσκευής.
 • Πολλά στοιχεία που μπορούν να καταστραφούν ή να καταστούν ανενεργά κατά τη λειτουργία.
 • Εκλεκτικότητα του εξοπλισμού.
 • Η ανάγκη για συνεχή τροφοδοσία ισχύος για τη λειτουργία του συστήματος.

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο υπόγειο του γκαράζ

Αν η μικρή περιοχή του γκαράζ (όχι πάνω από 50 τετραγωνικά. Μ) και η περιοδική επιθεώρηση των σωλήνων και καθαρισμού δεν θα προκαλέσει προβλήματα, δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί η φυσική εξαερισμού στο υπόγειο γκαράζ.

Η συσκευή του φυσικού συστήματος

Το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αερίων αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο σωλήνας εισαγωγής έχει διάμετρο 10-25 cm. Παρέχει παροχή αέρα από το εξωτερικό.
 • Ο σωλήνας εξάτμισης, η διάμετρος του οποίου αντιστοιχεί στη διάμετρο του σωλήνα εισόδου, εξάγει αέρα εξόδου.
 • Καλό πλέγμα.
 • Χωρητικότητα συμπυκνώματος.
 • Κωνικό κολάρο.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού πρέπει να παρέχεται θερμότητα και στεγάνωση. Καλύτερα αν η εργασία για τη διευθέτηση τους πραγματοποιήθηκε ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κελάριου.

Για την προστασία από τα υπόγεια ύδατα, οι τοίχοι του κελάριου καλύπτονται με διεισδυτική στεγανοποίηση. Ως θερμομόνωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα μονωτικά υλικά. Η φθηνότερη επιλογή είναι η στρώση συμπαγούς άμμου και η τελική επεξεργασία των τοίχων με γεωύφασμα.

Στάδια εργασίας:

 1. Εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής. Σε απόσταση 1,5-2 m από το δάπεδο, βρίσκεται το κάτω άκρο του αγωγού. Η έξοδος του άνω άκρου του σωλήνα είναι 50 cm πάνω από το υψηλότερο σημείο του καλύμματος του γκαράζ.
 2. Εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας. Το κατώτερο άκρο του αγωγού αέρα τροφοδοτείται στη γωνία που βρίσκεται στην πλευρά της κυψέλης απέναντι από την κουκούλα και σταθεροποιείται σε απόσταση 0,5 μ. Από το δάπεδο. Το άλλο άκρο του σωλήνα βγαίνει σε ύψος 20 έως 30 cm από το έδαφος.
 3. Ελέγξτε το βύθισμα, τοποθετώντας ένα προστατευτικό πλέγμα. Οι έξοδοι μπορούν να προστατευθούν επιπρόσθετα από την καθίζηση με μικρά καπάκια.
 4. Για τη συλλογή του συμπυκνώματος, τοποθετείται κάτω από το σωλήνα εξόδου ένα δοχείο.

Επιπλέον, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τον αερισμό στο γκαράζ γκαράζ για το χειμώνα για να κλείσετε τις τρύπες με ειδικά πτερύγια.

Εξαερισμός στο γκαράζ με υπόγειο: εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για να κανονίσετε τον εξαερισμό του κελάριου στο γκαράζ, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη θέση της εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Αν βρέξει, μπορεί να σπάσει, οπότε δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε στέγη ή κελάρι. Επιπλέον, λόγω του υψηλού επιπέδου θορύβου, δεν συνιστάται η τοποθέτησή του στο γκαράζ.

Έτσι, μπορείτε να ορίσετε δύο επιλογές εγκατάστασης:

 1. Στο τέλος του σωλήνα εισαγωγής, όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 2. Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών.

Στάδια εγκατάστασης:

Στο αρχικό στάδιο, η εγκατάσταση του συστήματος αναγκαστικής κυκλοφορίας δεν διαφέρει από την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού. Όταν οι σωλήνες εισόδου και εξόδου είναι έτοιμοι, η περαιτέρω εγκατάσταση πραγματοποιείται σταδιακά:

 • Ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό.
 • Για να τροφοδοτήσετε τον ανεμιστήρα, τοποθετήστε το ηλεκτρικό καλώδιο.
 • Ρυθμίστε το διακόπτη.

Εξωτερικά, ο σωλήνας εξόδου προστατεύεται από τα πουλιά, τα τρωκτικά και τα συντρίμμια μέσω ενός λεπτόκοκκου πλέγματος. Έχει τοποθετηθεί μια προσωπίδα, η οποία αποκλείει τη διείσδυση ιζημάτων στο εσωτερικό.

Για να δείτε οπτικές πληροφορίες σχετικά με τον εξαερισμό στο κελάρι του γκαράζ, παρουσιάζεται παρακάτω ένα βίντεο με το σχετικό περιεχόμενο.

Εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ

Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών και εξοχικών σπιτιών αποφασίζουν να τοποθετήσουν ένα γκαράζ στο χώρο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την αποθήκευση και συντήρηση αυτοκινήτων, αλλά και για εργαλεία, προμήθειες τροφίμων και πολλά άλλα. Για τον τελευταίο αυτό σκοπό, συχνά εγκαθίσταται σε ένα κελάρι ή κελάρι και για να αποφευχθεί η συμπύκνωση, η υπερβολική υγρασία και ο σχηματισμός καλουπιών κατά τη λειτουργία, είναι απαραίτητο να υπάρχει επαρκής αερισμός στο υπόγειο του γκαράζ. Το σύστημα ανταλλαγής αέρα σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να είναι φυσικό, αναγκασμένο ή συνδυασμένο, μπορείτε να το κατασκευάσετε μόνοι σας.

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Η κατάλληλη διάταξη εξαερισμού στο γκαράζ με κελάρι επιτρέπει την προστασία του από τις ακόλουθες αρνητικές επιδράσεις:

 • Η εμφάνιση συμπυκνώματος στους τοίχους, αύξηση της ατμοσφαιρικής υγρασίας. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι γεμάτο με το σχηματισμό μούχλας, και εάν τα λαχανικά ή τα φρούτα αποθηκεύονται κάτω, θα επιδεινωθούν γρήγορα.
 • Winter στο υπόγειο κάτω από τη θερμοκρασία γκαράζ είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι στο ίδιο το δωμάτιο, και χωρίς να εξατμιστεί η υγρασία εξαερισμό συσσωρεύεται στο κάτω μέρος, καθίζησης στην κορυφή των μεταλλικών αντικειμένων (του κορμού του αυτοκινήτου, εργαλεία, κ.λπ.), προκαλώντας διάβρωση.
 • Αν υπάρχουν χημικά μέσα, τα καύσιμα-λιπαντικά υλικά αποθηκεύονται στο γκαράζ, η εξάτμισή τους μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους, αφού είναι πολύ τοξικά. Ο σωστός εξαερισμός, τοποθετημένος στο γκαράζ, σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο δηλητηρίασης, εξασφαλίζετε επίσης την άφιξη του καθαρού αέρα και συμβάλλετε στην αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών.

Η διάταξη εξαερισμού του υπόγειου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, στην επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του γκαράζ και το υπόγειο, τοποθεσία και άλλους παράγοντες.

Δημιουργία συστήματος εξαερισμού στο κελάρι


Το πιο δημοφιλές σχέδιο είναι ο φυσικός αερισμός του κελαριού στο γκαράζ: για την εισαγωγή του, αρκεί να εγκατασταθούν σωλήνες που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή αέρα και την εξάτμιση. Ο σχεδιασμός λειτουργεί λόγω της διαφοράς στις συνθήκες ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας, ωστόσο, όταν είναι τοποθετημένο, πρέπει να θυμάστε τις δυσκολίες:

 • Το καλοκαίρι, η διαφορά θερμοκρασίας ουσιαστικά εξαφανίζεται και διακόπτεται η κίνηση της ροής του αέρα.
 • Το χειμώνα, ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να φράξει με γλάσο και χιόνι, οπότε πρέπει να θερμανθεί.

Μια πιο αποτελεσματική επιλογή είναι ένα αναγκαστικό σύστημα: μετακινεί τον αέρα μέσω ενός ανεμιστήρα και ενός ζεύγους σωλήνων. Πριν κάνετε αερισμό στο κελάρι κάτω από το γκαράζ, πρέπει να υπολογίσετε την ικανότητα του εξοπλισμού που θα χρειαστεί να αγοράσετε: γι 'αυτό πρέπει να προσδιορίσετε την περιοχή του γκαράζ και τις παραμέτρους του υπόγειου.

Διαρρύθμιση στο υπόγειο

Τις περισσότερες φορές, όταν εγκαθιστάτε ένα σύστημα αερισμού σε ένα γκαράζ με ένα υπόγειο, η επιλογή πέφτει στο αναγκαστικό σύστημα. Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να προσδιορίσετε πού θα βρεθεί ο ανεμιστήρας. στο υπόγειο ή στην οροφή δεν μπορεί να τεθεί, επειδή όταν εισέλθει νερό, θα σπάσει. Πολλά μοντέλα, ιδιαίτερα πολύ ισχυρά, διακρίνονται από έναν θορυβώδη τρόπο λειτουργίας και επομένως είναι ανεπιθύμητο να τα τοποθετήσετε στο γκαράζ. Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση:

 • Στον αγωγό εισόδου στο σημείο εισροής της δέσμης αέρα.
 • Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών.

Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε τους σωλήνες εισαγωγής και εξαγωγής, το πρώτο πηγαίνει στο υπόγειο από το έδαφος και το δεύτερο - μέσω της οροφής του γκαράζ από την οροφή του υπογείου. Μετά από αυτό, είναι ενσωματωμένος ένας ανεμιστήρας, περάσει ένα καλώδιο και έχει εγκατασταθεί ένας διακόπτης. Η καλύπτρα θα πρέπει κατά προτίμηση να καλύπτεται από το εξωτερικό με ένα ισχυρό μεταλλικό πλέγμα με μικρά κελιά, έτσι ώστε τα έντομα ή τα μικρά ζώα να μην μπαίνουν μέσα.

Εξαερισμός για λαχανικά


Εάν το κελάρι χρησιμοποιείται για την αποθήκευση λαχανικών και κονσερβοποιημένων παρασκευασμάτων για το χειμώνα, η διάταξη εξαερισμού του λακκού λαδιού στο γκαράζ είναι υποχρεωτική για τους ακόλουθους λόγους:

 • Χωρίς κυκλοφορία αέρα, οι σταγόνες συμπυκνώματος καθίστανται στους τοίχους, γεγονός που οδηγεί σε επιταχυνόμενη αναπαραγωγή του καλουπιού. Ο μύκητας, ο οποίος έχει πέσει στα κενά, τους κάνει να καταστούν άχρηστα και όλα τα αποθέματα που έχουν γίνει πρέπει να απορριφθούν.
 • Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο λάκκο για τα αποθέματα λαχανικών και τα κενά, το εσωτερικό θα είναι θερμότερο από το εξωτερικό και υπό τέτοιες συνθήκες είναι πιο δύσκολο να διατηρούνται όχι μόνο τα φρέσκα λαχανικά αλλά και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Συχνά, οι τράπεζες "εκρήγνυνται" λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης, επειδή υπό την επίδραση διαφορών θερμοκρασίας, η εσωτερική πίεση αυξάνεται.

Ο πιο αποτελεσματικός είναι ο αερισμός εισαγωγής και εξάτμισης του λαμαριού λαχανικών, ο οποίος συμβάλλει στην απομάκρυνση των οσμών, στη συνεχή κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα και στη διάθεση της υγρασίας.

Η συσκευή της σωστής ανταλλαγής αέρα

Για την πιο κατάλληλη συσκευή αερισμού στο υπόγειο του γκαράζ πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Το πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα εξάτμισης, το οποίο εξασφαλίζει την κυκλοφορία των αέριων μαζών ακόμη και το καλοκαίρι.
 • Όταν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα στο κύκλωμα, πρέπει να προσέχετε να το μονώσετε και να προστατέψετε την καλωδίωση από την υγρασία που σχηματίζεται στη διαδικασία.
 • Αν η περιοχή του δωματίου είναι μικρότερη από 40 τετράγωνα και τα τρόφιμα αποθηκεύονται στο εσωτερικό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την κουκούλα.
 • Κατά την επιλογή του εξοπλισμού, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιος ανεμιστήρας πρέπει να πάρει: Πολύ ισχυρή μια συσκευή καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και ένα υπερβολικά αδύναμο μοντέλο δεν σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όλη την υγρασία μέχρι το τέλος.

Πώς να κάνετε αερισμό στο γκαράζ με ένα υπόγειο;

Η εγκατάσταση του εξαερισμού κελαριού στο γκαράζ από τα δικά του χέρια είναι αρκετά δυνατή, το κυριότερο είναι να προσδιοριστεί ο τύπος του συστήματος και να υπολογιστεί σωστά το μήκος, η διάμετρος του αγωγού και η μέγιστη χωρητικότητα του εξοπλισμού. Ο αναγκαστικός σχεδιασμός μπορεί να συμπληρωθεί με αισθητήρες που χρησιμεύουν για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Υπάρχουν δύο τύποι ενός τέτοιου συστήματος:

 • Μηχανική. Ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι φθηνότερος, αλλά είναι απαραίτητο να ελεγχθούν οι ενδείξεις των συσκευών που παρακολουθούν την υγρασία και το καθεστώς θερμοκρασίας ανεξάρτητα, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό.
 • Αυτόματη. Αυτός ο τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ λειτουργεί αυτόνομα, η παρουσία αισθητήρων που παρακολουθούν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας επιτρέπει στον ανεμιστήρα να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται αυτόματα.


Η θέση των σωλήνων που εξυπηρετούν την εισροή αέρα και την εξαγωγή του καθορίζεται από το μέγεθος και το σχήμα του κελάριου. Το στοιχείο εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο κατακόρυφα, αλλά και οριζόντια, καθώς ο βαθμός απόδοσης από αυτό δεν θα αλλάξει.

Συμβουλή! Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα της κατασκευής, ο σωλήνας εξάτμισης θα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με ένα διαχύτη, ο οποίος θα εξοικονομούν ενέργεια.

Χαρακτηριστικά δημιουργίας φυσικού αερισμού

Εάν δεν υπάρχει χρόνος, χρήμα ή έλλειψη επιθυμίας να το τοποθετήσετε στη συσκευή του σχεδιασμού αναγκαστικού τύπου, είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανένας φυσικός αερισμός. Επιπλέον, μια τέτοια απόφαση είναι δικαιολογημένη εάν η ντάκα δεν έχει ηλεκτρική ενέργεια ή είναι απενεργοποιημένη για την ψυχρή περίοδο. Για το σκοπό αυτό, γίνεται μια τρύπα στην τοιχοποιία με πλάτος ενός τούβλου και καλύπτεται με μεταλλικό πλέγμα. Επιπλέον, ο φυσικός αερισμός μπορεί να περιλαμβάνει δύο σωλήνες που βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες και χρησιμεύουν για εισροή και εξαγωγή αέρα.

Για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, το κάτω μέρος του σωλήνα εισροής πρέπει να αφαιρεθεί από το δάπεδο κατά 40-50 cm και το άκρο του καλύμματος να βρίσκεται σχεδόν κάτω από την οροφή. Τα προϊόντα πρέπει να έχουν κυκλική διατομή, μπορούν να κατασκευάζονται όχι μόνο από μέταλλο αλλά και από PVC, αμίαντο και άλλα υλικά. Η στερέωση των σωλήνων πραγματοποιείται στους τοίχους και μια οροφή με μικρή παύλα. Το τελικό σύστημα, παρά τη χαμηλή αποτελεσματικότητά του, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μούχλας, σήψης και στασιμότητας του αέρα.

Συνηθισμένα λάθη


Αν και η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή, πολλοί κάνουν λάθη, ως αποτέλεσμα των οποίων η δομή εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, δεν αντιμετωπίζει πλήρως την αφαίρεση του συμπυκνώματος ή δεν λειτουργεί καθόλου. Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα συμβαίνουν, κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης:

 • Χρησιμοποιήστε αντί για ένα κανάλι μια απλή τρύπα στον τοίχο. Η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή μπορεί να βλάψει, αν το κελάρι περιέχει λαχανικά: δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο αέρας εξαερώνεται από το δωμάτιο και όχι το αντίθετο, να τεθεί σε αυτό, και αν συμβεί το χειμώνα, τα προϊόντα vymerznut και να τα τρώμε δεν θα είναι. Τα εξοπλισμένα κανάλια πρέπει να έχουν ορισμένο τμήμα και γωνία ανόδου.
 • Αν το σύστημα εξαερισμού στο υπόγειο του γκαράζ είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με το φυσικό σχήμα, θα είναι λάθος να τοποθετήσετε τους σωλήνες οριζόντια: στην περίπτωση αυτή, η ώθηση ουσιαστικά εξαφανίζεται και ανανεώνεται μόνο με εξωτερικές κινήσεις αέρα. Σε περίπτωση που εξακολουθεί να φαίνεται σκόπιμο να τοποθετηθούν οι σωλήνες προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν με ελαφριά κλίση (έως 10-12 μοίρες). Μια εντελώς οριζόντια δομή θα λειτουργήσει μόνο εάν είναι εφοδιασμένη με συσκευή απόσταξης με εξαναγκασμένο αέρα.
 • Εάν η πρίζα είναι πολύ χαμηλή, η ώθηση μειώνεται σημαντικά. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η αφαίρεση του σωλήνα πάνω από την οροφή του γκαράζ.

Συστάσεις ειδικών

Όταν αερίζεστε σε ένα κελάρι του γκαράζ, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλά πράγματα:

 • Η λειτουργία της φυσικής κατασκευής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κλιματικές συνθήκες, τον καιρό, την εποχή και τη θερμοκρασία. Η μέγιστη απόδοση ενός τέτοιου συστήματος πέφτει στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα, όταν η διαφορά μεταξύ των συνθηκών θερμοκρασίας είναι τόσο ισχυρή ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί μέσα από το δωμάτιο χωρίς τη χρήση εξοπλισμού.
 • Εάν υπάρχει ένα φυσικό σύστημα στο κελάρι, θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας: η είσοδος μέσα σε ένα μεγάλο όγκο ψυχρού αέρα οδηγεί σε κατάψυξη, μπορεί να καταστρέψει αποθηκευμένα αντικείμενα και προϊόντα. Εάν η θερμοκρασία πέσει απότομα, θα πρέπει να καλύψετε μερικά τα κανάλια από το εξωτερικό. Συνήθως, για έναν πολύ παγωμένο χειμώνα, ο αέρας παραμένει ανοιχτός μόνο για ένα τέταρτο, το φθινόπωρο και την άνοιξη μπορεί κανείς να τους ανοίξει στα μισά του δρόμου.
 • Το καλοκαίρι, η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι ελάχιστη, η κίνηση των μαζών αέρα σταματά πρακτικά. Για το λόγο αυτό, εάν ένα γκαράζ με κελάρι βρίσκεται σε μια περιοχή στη νότια περιοχή, δεν είναι σκόπιμο να κανονιστεί ο φυσικός αερισμός: είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα συνδυασμένο σχέδιο για να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής.
 • Εάν το κελάρι είναι μικρό, μπορείτε να οργανώσετε ένα σύστημα από έναν σωλήνα, αλλά πρέπει να το χωρίσετε σε ένα καλώδιο και να λάβετε κανάλι. Κάθε ένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με δικό του μάνδαλο, το οποίο είναι απαραίτητο για να ρυθμίσετε την ένταση της ροής.

Συμπέρασμα: αν το γκαράζ είναι εξοπλισμένο κελάρι ή υπόγειο, το οποίο χρησιμεύει για την αποθήκευση αντικείμενα εργασίας και τα εργαλεία, τα φρέσκα λαχανικά ή δημητριακά, δημιουργώντας απαιτείται δομής εξαερισμού. Το πιο αποτελεσματικό είναι το συνδυασμένο σύστημα και ο φυσικός αερισμός είναι φθηνότερος. Ανεξάρτητα από τον τύπο της κατασκευής για να τοποθετήσετε τα χέρια του είναι δυνατόν, θα διαρκέσει τουλάχιστον εργαλείων, και το έργο θα λάβει κατά μέσο όρο 1-2 ημέρες.

Ο σωστός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ, είναι περιττό να μιλήσετε. Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αερισμό στο κάβα υγρό και τα τρόφιμα που αποθηκεύονται εκεί γρήγορα να επιδεινωθεί. Επιπλέον, αν ο ακατέργαστος αέρας από το κελάρι εισέλθει στο γκαράζ, οδηγεί στη διάβρωση των μεταλλικών αντικειμένων στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου.

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο σχέδιο γκαράζ

Γενικά, η ανάγκη σωστού αερισμού στο κελάρι του γκαράζ γίνεται από όλους. Αλλά όλοι δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό στο κελάρι του γκαράζ.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο αερισμός του γκαράζ, του κελάριου και της αίθουσας παρατήρησης μπορεί να είναι ένας από τους τρεις τύπους:

 • φυσικό,
 • συνδυασμένα,
 • μηχανικό.

Φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιείται σε μικρά γκαράζ και κελάρια. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η διαθεσιμότητα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ο εξαερισμός αυτός είναι αναποτελεσματικός ή δεν λειτουργεί καθόλου και το χειμώνα είναι απαραίτητο να ελέγχεται περιοδικά η κατάσταση των αεραγωγών. Μπορούν να σφυρηλατηθούν από το χιόνι ή κατάφυτη από παγετό μέσα.

 • Συμπληρώματα:
  • δεν χρειάζονται πηγή ενέργειας,
  • θόρυβο,
  • διαθεσιμότητα.
 • Μειονεκτήματα:
  • αστάθεια της εργασίας,
  • την ανάγκη περιοδικών επιθεωρήσεων και καθαρισμού των σωληνώσεων,
  • αδυναμία οποιωνδήποτε προσαρμογών,
  • αδυναμία χρήσης φίλτρων.

Ο φυσικός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ γίνεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι σωλήνες παροχής και εξαγωγής βρίσκονται συνήθως σε αντίθετες γωνίες του υπογείου.
 • στο κελάρι το άκρο του σωλήνα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί σε υψόμετρο 0,3-0,5 m από το δάπεδο.
 • στο κελάρι, το άκρο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 1,5-2 m από το δάπεδο.
 • αν ο σωλήνας εξάτμισης είναι εγκατεστημένος εντελώς έξω από το γκαράζ - πρέπει να είναι μονωμένος (είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εγκατάστασης του σωλήνα - μέσω του γκαράζ και του τοίχου - έξω).
 • ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ των ανοιγμάτων αναρρόφησης και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού (βρίσκονται στο δρόμο) - 3 μέτρα.
 • η είσοδος από την πλευρά του δρόμου είναι κλειστή με ένα πλέγμα ή δίχτυ (από τρωκτικά και μεγάλα έντομα).
 • Είναι επιθυμητό να καλύπτεται ο σωλήνας εξαγωγής με ένα προστατευτικό κάλυμμα, ή ακόμα καλύτερα, αυξάνοντας το ρεύμα με ένα διαχύτη.
 • Η κατά προσέγγιση διάμετρος του σωλήνα εξαγωγής σε εκατοστά μπορεί να επιτευχθεί με τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας του γκαράζ (σε τετραγωνικά μέτρα) κατά 1,5.
 • Η διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης μπορεί να είναι 10% του αέρα τροφοδοσίας.

Φυσικός εξαερισμός στα κελάρια γκαράζ - επιλογές συσκευής

Θυμηθείτε ότι κάθε πρόσθετη κάμψη του σωλήνα εξαερισμού μειώνει την απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Με την ευκαιρία, για τη συσκευή αερισμού του γκαράζ, κάβα και επιθεώρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό.

Συνδυασμένος αερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ενός λαμπτήρα στο σωλήνα εξαγωγής, ο οποίος θα θερμαίνει τον αέρα και θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόσφυση. Ως εναλλακτική λύση σε ένα λαμπτήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί - στην περίπτωση αυτή μπορείτε να το κάνετε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε ένα συνδυασμένο.

Όπως υποθέσατε, ο συνδυασμένος και φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ διαφέρουν ο ένας από τον άλλο μόνο από την παρουσία ενός ανεμιστήρα σε έναν από τους αγωγούς. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας, ο ανεμιστήρας θα δημιουργήσει μια μικρή πρόσθετη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αλλά με την ενσωμάτωση, μπορείτε να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό του κελαριού, ανεξάρτητα από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ παρέχεται από τη συνεχή λειτουργία του ανεμιστήρα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος:

 • πλεονεκτήματα:
  • σταθερότητα της εργασίας ·
  • η δυνατότητα ρύθμισης της απόδοσης, θέρμανση του αέρα?
  • τη δυνατότητα χρήσης φίλτρου αέρα.
 • μειονεκτήματα:
  • συνεχή κατανάλωση ενέργειας ·
  • θόρυβος.
  • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • σημαντικό κόστος ορισμένων εξαρτημάτων.
  • παρουσία φθοράς και θραύσης εξαρτημάτων.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός βασίζεται στις ίδιες αρχές με τη φυσική. Μετά από όλα, η φυσική κίνηση του αέρα θα πρέπει να βοηθήσει, και δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να παρέχει έναν ανεμιστήρα καναλιών

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ θα πρέπει να δίνεται ασφάλεια. Αυτό ισχύει για την εγκατάσταση καλωδίων, την εγκατάσταση διακοπτών και ανεμιστήρων. Οι φίλοι είναι καλύτερα να επιλέξουν κανάλι.

Όσο για τα φίλτρα, η θέρμανση του αέρα και η προσαρμογή της εργασίας του καλύμματος - όλα αυτά απαιτούν πρόσθετο κόστος και γίνονται όπως απαιτείται.

Κελάρι

Το μικροκλίμα στο κελάρι δεν εξαρτάται μόνο από τον αερισμό. Το υλικό των τοίχων και του δαπέδου, η ποιότητα των στεγανωτικών και μονωτικών εργασιών - όλα αυτά είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Μην σώζετε αυτά τα πράγματα, μην νομίζετε ότι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως τα ελαττώματα στην κατασκευή του. Προσπαθήστε να κάνετε ένα κελάρι ποιότητας στο γκαράζ, είναι δυνατόν, τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς φυσικό αερισμό.

Εξαερισμός υπογείου και κελάρι στο γκαράζ

Το γκαράζ του γκαράζ είναι ένας χώρος αποθήκευσης τροφίμων σε πολλές οικογένειες. Εάν το κελάρι δεν είναι σωστά τοποθετημένο, τα προϊόντα σε αυτό γρήγορα επιδεινωθούν. Είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από την υγρασία σε ένα δωμάτιο που είναι μισό υπόγειο. Χρειαζόμαστε στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικό αερισμό του υπόγειου και κελάριου στο γκαράζ.

Οδηγίες για την οργάνωση του υπογείου αερισμού και κελάρι στο γκαράζ

Χρειάζεστε αερισμό στο υπόγειο του γκαράζ;

Χωρίς εξαερισμό, η συμπύκνωση συγκεντρώνεται στην οροφή και γίνεται πολύ υγρή στο δωμάτιο. Σε τέτοιες συνθήκες, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο κελάρι αρχίζουν να αποσυντίθενται και ο μύκητας εμφανίζεται στους τοίχους. Λόγω της υγρασίας, το λάκκο λαχανικών δεν θα διαρκέσει πολύ, σύντομα θα πρέπει να αλλάξει. Επιπλέον, στο μη αεριζόμενο υπόγειο, οι καυσαερίων συσσωρεύονται, γεγονός που καθιστά τη διατήρηση σε αυτόν ανασφαλείς.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού στο υπόγειο του γκαράζ

Φυσική ανταλλαγή αέρα

Απαιτεί εγκατάσταση αεραγωγών και αγωγών εξαγωγής. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή ενός μόνο σωλήνα, χωρισμένου σε 2 διαμερίσματα. Ο αέρας κυκλοφορεί λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και σταματά την κίνηση όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας εκτός και εντός των χώρων είναι οι ίδιες.

Το χειμώνα, αν οι σωλήνες δεν είναι μονωμένοι και το χιόνι και το χιόνι δεν τους φράζουν, η ανταλλαγή αέρα είναι καλή. Για τα μεγάλα συνεργεία, ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι βολικό.

Σωλήνας εξαναγκασμένου εξαερισμού στο υπόγειο του γκαράζ

Αναγκασμένος

Για την οργάνωση ενός τέτοιου συστήματος απαιτούνται επίσης δύο κανάλια: το ένα για την παροχή καθαρού αέρα, το άλλο για την αφαίρεση των καυσαερίων από το δωμάτιο. Η κυκλοφορία του αέρα μέσα τους εντείνεται από ειδικές συσκευές - ανεμιστήρες. Ιδιαίτερα επείγουσα είναι ο εξαναγκασμένος αερισμός στο γκαράζ στις περιοχές όπου η θερμότητα είναι περισσότερο από μισό έτος (όταν δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας, το φυσικό σύστημα εξαερισμού είναι αδρανές). Μάθετε ποιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού στη σάουνα υπάρχουν και πώς να τα κανονίσετε σωστά.

Διώροφα κελάρια

Αν υπάρχει κελάρι κάτω από το υπόγειο στο γκαράζ, θα πρέπει να γίνει αερισμός και στα δύο δάπεδα του υπογείου, διαφορετικά το κελάρι δεν θα αερίζεται.

Στο γκαράζ με κελάρι

Το χειμώνα στο υπόγειο, η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλότερη από ό, τι στο ίδιο το γκαράζ, επειδή η θερμότητα πηγαίνει εκεί από το έδαφος. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει. Η υγρασία από τα λαχανικά προκαλεί τη διάβρωση του μετάλλου. Για να το σώμα του αυτοκινήτου δεν είναι σκουριασμένο, πρέπει να οργανώσετε τη σωστή κυκλοφορία του αέρα στο γκαράζ.

Διαβάστε μια επισκόπηση των τύπων των συστημάτων εξαερισμού στα κελάρια και τα κελάρια.

Η συσκευή αερισμού ενός κελάριου του γκαράζ

Ο απλούστερος αερισμός στο δωμάτιο κάτω από το γκαράζ μπορεί να ρυθμιστεί ως εξής: στην τοιχοποιία από τούβλα γίνεται κανάλι. Ο όγκος του δεν πρέπει να είναι περισσότερο από ένα τούβλο. Από τα έντομα και τα πουλιά, η τρύπα καλύπτεται με ένα πλέγμα.

Η παραδοσιακή συσκευή αερισμού στο κελάρι του γκαράζ είναι η εγκατάσταση 2 σωλήνων σε αντίθετες γωνίες του δωματίου.

Μια από τις παραλλαγές του σχεδίου εξαερισμού του γκαράζ με ένα υπόγειο

Σχέδιο αερισμού στο γκαράζ με υπόγειο

Το σχέδιο του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού στο γκαράζ διαφέρει από το σχήμα του συστήματος φυσικού αερισμού μόνο από την παρουσία ανεμιστήρων. Η αρχή της οργάνωσης και των δύο συστημάτων είναι η ίδια: εξασφάλιση καθαρού αέρα στο γκαράζ και απομάκρυνση του μολυσμένου υγρού αέρα από αυτά.

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο υπόγειο του γκαράζ

Σύμφωνα με τα ρωσικά SNiPs, 180 λίτρα καθαρού αέρα πρέπει να παραδίδονται ανά ώρα στο γκαράζ. Τα εξωτερικά πρότυπα είναι αυστηρότερα: για μία ώρα η εισροή καθαρού αέρα στο γκαράζ πρέπει να είναι τουλάχιστον 360 λίτρα. Η οπή εισροής πρέπει να τοποθετηθεί διαγώνια προς τα έξω.

Σχετικά με τον τρόπο εξαερισμού στο μπάνιο - διαβάστε τη σύνδεση.

Εάν ο εξαερισμός είναι σωστός:

 • Τα καυσαέρια εκπέμπονται από το γκαράζ.
 • διατηρείται το επίπεδο κανονικής υγρασίας.
 • στο υπόγειο του γκαράζ είναι ασφαλές να μείνετε.
 • τα μεταλλικά αντικείμενα δεν σκουριάζουν.
 • τα προϊόντα στο κελάρι αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τον υπολογισμό των απαιτούμενων επιδόσεων του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η συνολική έκταση του γκαράζ, τα δομικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, ο αριθμός των μηχανημάτων:

 • Ο σωλήνας εξάτμισης είναι σταθερός έτσι ώστε να είναι 1,5 έως 2 μέτρα από το δάπεδο. Το ανώτερο άκρο του αγωγού πρέπει να αφαιρεθεί στην οροφή με ύψος άνω των 0,4 - 0,45 μέτρων.
 • Ο αγωγός εισαγωγής αέρα στερεώνεται σε μια γωνία απέναντι από τον αγωγό εξαγωγής. Θα πρέπει να είναι υψηλότερο κατά 0,2-0,3 μέτρα πάνω από την οροφή.
 • Το Ventkanal πρέπει να καλύπτεται με ένα πλέγμα από μέταλλο, έτσι ώστε τα τρωκτικά, τα πουλιά κλπ. Να μην εισέρχονται στο υπόγειο. Καλύψτε τα κανάλια με ειδικά καπάκια από τη βροχή και το χιόνι.

Βίντεο

Ο σωλήνας τροφοδοσίας βρίσκεται κάθετα, σε απόσταση 2 - 3 cm από το δάπεδο. Αντίθετα, γίνεται μια οπή εξαγωγής, από την οποία ρέει το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στο δάπεδο.

Η συσκευή και η σωστή χρήση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού με ανεμιστήρα ονομαστικής ισχύος 22 Watts με χρονοδιακόπτη.

Σωστή οργάνωση του εξαερισμού στο υπόγειο

Πρώτα πρέπει να καθορίσετε τι είδους σύστημα εξαερισμού θα παρέχει στο κελάρι επαρκή πρόσληψη καθαρού αέρα σύμφωνα με τους κανόνες και θα απομακρύνει τον στάσιμο υγρό αέρα από αυτό. Αν χρειαστεί, αγοράστε σωλήνες και συσκευές για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα και κάντε την εγκατάσταση σύμφωνα με το πρόγραμμά μας. Ο εξαερισμός στο ατμόλουτρο του μπάνιου απαιτεί επίσης σωστή οργάνωση, μάθετε περισσότερα για αυτό.

Συνδυασμένο κύκλωμα

Για ένα κελάρι στο γκαράζ, ο εξαερισμός με συσκευή εξάτμισης είναι μια ιδανική επιλογή. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί όλο το χρόνο. Ο ανεμιστήρας είναι φθηνός και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Η ένταση της ροής αέρα μπορεί να ρυθμιστεί αλλάζοντας τη θέση της βαλβίδας από απόσταση ή χειροκίνητα.

Πώς να αερίζεται σωστά

Οι τρύπες για τον εξαερισμό του γκαράζ είναι πιο βολικές στο στάδιο της κατασκευής του. Οι οπές εξάτμισης και εισροής πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Με τον φυσικό εξαερισμό, συνιστάται η τοποθέτηση ενός απορροφητήρα στην κουκούλα από ψηλά.