Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το split σύστημα;

Σε αντίθεση με ένα συμβατικό κλιματιστικό, το split σύστημα εκτελεί λειτουργίες όχι μόνο για την ψύξη του αέρα στο δωμάτιο, αλλά και για την αποτελεσματική θέρμανση του δωματίου. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στη χρήση φυσικών διεργασιών για την εκτέλεση εργασιών που αποσκοπούν στη συμπίεση και επέκταση του ψυκτικού αερίου.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ένα σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το συνολικό μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης σε οικιστικά, γραφικά και διοικητικά κτίρια.

Η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί εάν η κατανάλωση θερμότητας μειωθεί ή η ενεργειακή απόδοση του συστήματος κλιματισμού αυξάνεται.

Με τη βελτιστοποίηση του κυκλώματος ψύξης, το χρησιμοποιούν βελτιωμένη συμπιεστές, τέσσερις τομή του εναλλάκτη θερμότητας και υψηλής ταχύτητας μικροελεγκτή της ενεργειακής απόδοσης του πολλά μοντέλα των διαιρούμενων συστημάτων είναι ίση, και συχνά ανώτερες από το 30% κατηγορία επιδόσεων εξοπλισμού «Α».

Μια μεγάλη σημασία για την εξοικονόμηση ενέργειας στα συστήματα κλιματισμού δίνεται στη χρήση του συστήματος ψύξης-ψύξης. Το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμοποιεί, στο σύστημα κλιματισμού, σε αντίθεση με το split σύστημα, ένα ψυκτικό ή θερμαντικό υγρό - ένα ψυκτικό (αντιψυκτικό ή νερό).

Τα συστήματα διαχωρισμού και οι ψύκτες-ψύκτες είναι μια πηγή εξοικονόμησης ενέργειας και είναι ουσιαστικά το μόνο μέσο για την επίτευξη ενεργειακής απόδοσης στον κλιματισμό των χώρων.

Η ενεργειακή απόδοση των συστημάτων κλιματισμού εκτιμάται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (συντελεστής EEP) και ορίζεται ως ο λόγος της ψυκτικής ικανότητας προς την κατανάλωση ενέργειας (λόγος ψύξης). Ο υψηλότερος ευρωπαϊκός συντελεστής κατανάλωσης ενέργειας είναι ο εξοπλισμός EEP - 3,2.

Πόσα κιλοβάτ καταναλώνει το split σύστημα;

Δηλαδή, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας με κόστος 1 kW / h - 3 ρούβλια. θα ανέλθει σε 1,74 ρούβλια. σχεδόν 3,5 φορές λιγότερο από τον θερμαντήρα.

Αυτό οφείλεται στη χρήση της αρχής της "αντλίας θερμότητας", δηλαδή, η εφαρμογή για τη θέρμανση του δωματίου, η θερμότητα από εξωτερικό υπαίθριο αέρα. Η ενεργειακή απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση ελέγχου inverter.

Η χωρητικότητα του συστήματος κλιματισμού μετράται σε BTU (Βρετανική θερμική μονάδα) 1 BTU / hr αντιστοιχεί σε 0,3 W, αν είναι απολύτως ακριβής 0,2931 W ή 1 W = 3,412 BTU / hr.

Σύγκριση του split-system και του ψυκτικού συγκροτήματος για το πολυώροφο κτίριο γραφείων


Chiller-fancoil, ένα κεντρικό σύστημα κλιματισμού στο οποίο ψυκτικό κυκλοφορεί μέσω των σωληνώσεων μεταξύ του ψυκτικού συγκροτήματος που λειτουργεί ως ψυγείο και ανεμιστήρα πηνίο - κόμβοι για ψύξη του εσωτερικού αέρα, εκτός από το υγρό που υπάρχει στο σύστημα χρησιμεύει ως ένα αντλιοστάσιο και επιπλέον αυτόματο σύστημα ελέγχου.

Για την προετοιμασία της υψηλής αύξηση διοικητικό κτίριο ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας δύο συστήματα - ένα σύστημα ψύκτη και ένα σύστημα split, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις χαμηλότερες τέσσερις ορόφους με συνολική έκταση των 492m 2, ένα δεύτερο σύστημα εξυπηρετεί την περιοχή των 1875m 2, περιλαμβάνει χώρους γραφείων και χώρους υποδοχής ασανσέρ. σύστημα Chiller καταναλώνει 125kW * h / m 2, split-σύστημα καταναλώνει 170 kWh / m 2. Η διαφορά είναι ευαίσθητη όταν χρησιμοποιείται το καλοκαίρι, κατά τη φόρτωση σε υψηλή θερμοκρασία.

Τροφοδοσία κλιματιστικού

Τα συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας στο δωμάτιο διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και την κατανάλωση ενέργειας της ενέργειας, χρησιμοποιώντας μόνο την επιλογή ψύξης ή ψύξης / θέρμανσης. Οι ενδείξεις αυτές εξαρτώνται από την κλάση της συσκευής. Τα πιο σύνθετα συστήματα είναι όλα τα καιρικά φαινόμενα, που εργάζονται για να δημιουργήσουν μια σταθερή θερμοκρασία και υγρασία στο δωμάτιο ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Το κλιματιστικό στο δωμάτιο επιλέγεται ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας σε W, βάσει των υπολογισμών.

Βασικές λειτουργίες και λειτουργίες κλιματιστικών

Ανάλογα με τις λειτουργίες του κατασκευαστή, η πολυπλοκότητα του συστήματος αλλάζει, την κατανάλωση ενέργειας. Τα κλιματιστικά και τα συστήματα μπλοκ εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ψύξη και θέρμανση κλειστού χώρου.
 • Εξαερισμός με σκοπό την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στο δωμάτιο.
 • αφύγρανση αέρα - μια αναπόφευκτη συνακόλουθη επιλογή συνδέεται με την απόσυρση νερού από τον ψυχρό αέρα.
 • καθαρισμός του αέρα με χοντρό, λεπτό και ηλεκτροστατικό φίλτρο καθαρισμού.
 • διατηρώντας τη θερμοκρασία στις καθορισμένες παραμέτρους.
 • αλλάξτε την ταχύτητα και την κατεύθυνση της ροής αέρα.

Δώστε προσοχή στην έλλειψη εξαερισμού. Η εισροή καθαρού αέρα συμβαίνει φυσικά, μέσω διαρροών στα ανοίγματα πόρτας και παραθύρων.

Κατανάλωση ισχύος κλιματιστικού

Όλες οι συσκευές δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών, είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Μετατρέπεται σε μηχανικό και δαπανάται για να ξεπεράσει την αντίσταση του αέρα, όταν το μετακινεί, να αναπαράγει συναφείς λειτουργίες που σχετίζονται με το κόστος ενέργειας.

Η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού, μετρούμενη σε kW, είναι αρκετές φορές μικρότερη από την ικανότητα ψύξης. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες του κλιματικού εξοπλισμού. Η ενέργεια δαπανάται μόνο για την κίνηση των αέριων μαζών, και η απόδοση της εγκατάστασης είναι 250-300% για την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι για οικιακό κλιματιστικό με ψυκτική ισχύ 2 kW, χρησιμοποιείται κινητήρας με κατανάλωση ισχύος 700 W, ο οποίος περιλαμβάνεται στο οικιακό μονοφασικό δίκτυο.

Στα δεδομένα του διαβατηρίου και στο σώμα της συσκευής φαίνεται η χωρητικότητα του κλιματιστικού, με ψύξη, καταναλώνεται περισσότερο περίπου 3 φορές. Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό, προχωρήστε στην ανάγκη για ψύξη. Για δωμάτιο με ύψος μέχρι 3 μέτρα, 10 τετραγωνικά μέτρα απαιτούν 1 kW. Ο δείκτης είναι βασικός για τους υπολογισμούς για την επιλογή του κλιματικού συστήματος. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της δομής, την περιοχή των υαλοπινάκων, τις πόρτες, απαιτείται μεγάλη χωρητικότητα ψύξης.

Εάν το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψύξη / θέρμανση, χρησιμοποιείται πρόσθετος εξοπλισμός στο σχεδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα λαμβάνεται από τον εξωτερικό αέρα και τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Δηλαδή, όταν ο χώρος θερμαίνεται, οι μονάδες εκτελούν την αντίστροφη λειτουργία, η καταναλισκόμενη ισχύς του κλιματιστικού δεν καταναλώνεται στο θερμαντικό στοιχείο. Τέτοια συστήματα είναι πιο ακριβά, δεδομένου ότι μια αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο σύστημα.

Συντελεστής ισχύος A / C

Κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας από οποιοδήποτε τύπο κλιματιστικού, χρησιμοποιείται η μεθοδολογία ανάπτυξης. Οι βασικές προϋποθέσεις περιλαμβάνουν:

 • το κεφάλαιο του κεφαλαίου?
 • Πλήρης σφράγιση.
 • τυπική διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών.

Ο υπολογισμός της ισχύος ψύξης κάτω από τέτοιες συνθήκες λαμβάνεται ως ενότητα. Η παρουσία μιας μεγάλης επιφάνειας υαλοπινάκων, το ύψος της οροφής, οι πόρτες αλλάζουν την ικανότητα του κυκλώματος να διατηρεί τη θερμότητα, εισάγεται ο συντελεστής για την ικανότητα ψύξης. Η κατανάλωση ισχύος εξαρτάται από την ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού. Το κλιματιστικό του αναστροφέα θα έχει υψηλότερη απόδοση λόγω της έλλειψης αρχικών φορτίων αιχμής του συμπιεστή.

Η επιλογή του εξοπλισμού χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά ενεργειακής απόδοσης των COP και ERR. COP - ένδειξη της αναλογίας ισχύος κατά τη θέρμανση στην κατανάλωση ισχύος του κλιματιστικού. Ο συντελεστής είναι στην περιοχή 2.8-4.0. Το ERR είναι ο λόγος της ισχύος θέρμανσης προς την κατανάλωση ισχύος του κλιματιστικού στο W. Συντελεστής από 2,5 έως 3,5. Ο λόγος δείχνει ότι η διαδικασία κλιματισμού είναι αδιαβατική, η θερμότητα με αυτή απελευθερώνεται περισσότερο από το κρύο.

Με πρότυπο ICO5151 κλιματιστικό ενεργειακής απόδοσης γενικά μετρούμενη υπό τις συνθήκες θερμοκρασίας έξω από +35 0 C, σε κλειστούς χώρους με +27 0 C. συνθήκες Αλλαγή επηρεάζουν την απόδοση των sistesy, η κατανάλωση ισχύος σε kw ανά ώρα.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό της ισχύος του κλιματιστικού

Υπολογίστε τον εαυτό σας, ποιο διαχωριστικό σύστημα για να αγοράσετε, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες απαιτήσεις, χρησιμοποιώντας την αριθμομηχανή για να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού. Η πιο ενεργειακά εντατική διαδικασία ERR είναι η βασική - η καταναλισκόμενη ενέργεια για την επίτευξη της παραγωγικότητας στο κρύο.

Πληροφορίες που πρέπει να εισάγετε στην αριθμομηχανή:

 • Η περιοχή του δωματίου, το ύψος των οροφών, αν πρέπει να ληφθεί υπόψη ο εξαερισμός, εάν ναι, ποια είναι η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.
 • Το δωμάτιο είναι ηλιόλουστο ή σκοτεινό, σοφίτα ή πρωτεύουσα.
 • Πόσοι άνθρωποι εργάζονται ή ζουν.
 • Ο αριθμός των υπολογιστών, των τηλεοράσεων, η συνολική χωρητικότητα του εξοπλισμού, που στέκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Ως αποτέλεσμα του υπολογισμού που βασίζεται στις παρεχόμενες πληροφορίες, το σύστημα θα δώσει τις παραμέτρους - την εκτιμώμενη χωρητικότητα ψύξης - Q σε kW και την περιοχή στην οποία το κλιματιστικό Q εύρος.

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα διανομής ενέργειας των κλιματιστικών, επιλέξτε τον τύπο της συσκευής, την ισχύ του οικιακού κλιματιστικού, που είναι πιο κατάλληλη για τις αναφερόμενες συνθήκες.

Πώς να υπολογίσετε την κατανάλωση ενέργειας ενός κλιματιστικού για ένα δωμάτιο

Υπολογίστε την ισχύ του κλιματιστικού τόσο για το δωμάτιο όσο και για κάθε σαλόνι, μπορείτε μόνοι σας.

Πάρτε ένα δωμάτιο: μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων. m, ύψος οροφής 3 μ., 1 άτομο διαμένει, υπάρχει υπολογιστής, τηλεόραση και ψυγείο. Το δωμάτιο είναι ηλιόλουστο, ο εξοπλισμός γραφείου λειτουργεί με τη σειρά του.

 • Οι θερμικοί παραπόταμοι του δωματίου προστίθενται από τους τοίχους και την οροφή του Q1, από το άτομο Q2 και από την τεχνική που παράγει θερμότητα Q3.
 • Στον ηλιακό χώρο, q qx 20x3x40 / 1000 = 2,4 kW χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό Q1. Το Q2 λαμβάνεται σε κατάσταση ηρεμίας 0,1 kW. Q3 καθορίζεται από το άθροισμα της απόδοσης θερμότητας του υπολογιστή, καθώς το πιο ακριβό - 0,3 kW και το ψυγείο 30% της ισχύος σε 150 W - 0,05 kW. Απελευθέρωση θερμότητας - 2,4 kW + 0,1 kW + 0,35 kW = 2,85 kW.
 • Χρησιμοποιώντας Q εύρος (-5

+15)% πρέπει να ψάξετε για ένα κλιματιστικό με ψυκτική απόδοση 2,7 - 3,3 kW.

 • Επιλέγουμε το κατάλληλο μοντέλο τροφοδοσίας από τον πίνακα.
 • επιλέγοντας Ανεξάρτητα του συστήματος του κλίματος για την ικανότητα ψύξης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο ρυθμιστής ισχύος μπορεί να είναι σε κιλοβάτ, και σε μονάδες BTU / hr, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο βρετανικό σύστημα μέτρησης inch / λίβρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πινακίδα που συνδέει την περιοχή μοντέλου με την ισχύ του κλιματιστικού, σύμφωνα με τα βρετανικά και διεθνή συστήματα.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Τρόποι λειτουργίας

  Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό σχετίζεται με το πώς λειτουργεί, οπότε πρώτα εξετάστε αυτό το ζήτημα. Η μετατροπή της θερμοκρασίας πραγματοποιείται λόγω της αντλίας θερμότητας και με τη σειρά της λειτουργεί με τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή και την αλλαγή της πίεσης στις γραμμές. Ο φορέας θερμότητας (freon) περνάει από υγρή σε αέρια κατάσταση στην εσωτερική ή εξωτερική μονάδα, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας: στη λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης.

  Αφού φτάσετε στη ρυθμισμένη θερμοκρασία (ρυθμίζεται από τον χρήστη από τον πίνακα ελέγχου), το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβεί τα καθορισμένα όρια, επανέρχεται στον τρόπο λειτουργίας. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

  Επομένως: Το διαχωριστικό σύστημα λειτουργεί όχι συνεχώς, αλλά περιοδικά. Σε κατάσταση αναμονής, στην πράξη δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό. Η τρέχουσα κατανάλωση σε αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου. Το πιο ρεύμα καταναλώνει τον συμπιεστή, στη δεύτερη θέση υπάρχουν ανεμιστήρες.

  Κατανάλωση ισχύος

  Το πρώτο ερώτημα που τίθεται όταν αγοράζετε ένα split σύστημα, προκύπτει όταν ένα άτομο ακούει από τον πωλητή μια φράση όπως: "Χρειάζεστε ένα κλιματιστικό δωδέκατο" ή "εννέα". Έτσι, στην ορολογία, η θερμική ισχύς στην BTU (βρετανικές θερμικές μονάδες) υποδηλώνεται. Εάν το μεταφράζετε σε κιλοβάτ, παίρνετε:

  Για να προσδιορίσετε τι χρειάζεται, διαιρέστε την περιοχή που σκοπεύετε να δροσιστείτε κατά 10 και πάρτε το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, 25 τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετά για ένα εννέα.

  Αυτό είναι λίγο μικρότερο από 300 βατ ανά 1 μονάδα. Ένα κοινό λάθος είναι να ληφθεί υπόψη η κατανάλωση ηλεκτρισμού από αυτές τις μονάδες. Το κόστος είναι στην πραγματικότητα μικρότερο. Αλλά αυτή είναι η ισχύς εξόδου ή η ικανότητα ψύξης του διαχωρισμένου συστήματος. Με την ηλεκτρική ενέργεια, αυτοί οι αριθμοί έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία. Θα πρέπει να τα διαιρέσετε κατά 3 και θα πάρετε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα.

  Τα πιο συνηθισμένα σε διαμερίσματα και σπίτια είναι τα μοντέλα "εννέα" και "δώδεκα". Η θερμική τους ικανότητα είναι 2,5 και 3,5 kW, αντίστοιχα, και η ηλεκτρική ισχύς είναι 0,7-0,8 και 0,9-1 kW, αντίστοιχα.

  Υπολογισμός της κατανάλωσης ενέργειας ανά μήνα, ανά ημέρα

  Η κατανάλωση ισχύος ενός κλιματιστικού ανά ώρα εξαρτάται από την ηλεκτρική του ισχύ, η οποία με τη σειρά του εξαρτάται από τον τύπο του συμπιεστή. Πόσο δαπανούν τα κλασικά μοντέλα, τα οποία είπαμε παραπάνω. Τα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού χρησιμοποιούν ένα συμπιεστή μετατροπέα, καταναλώνουν 40-60% λιγότερα, οπότε τα "εννέα" καταναλώνουν περίπου 0,5 kW ανά ώρα, κλπ.

  Εάν το split σύστημα λειτουργεί 8 ώρες χωρίς να σταματήσει και το βράδυ είναι εκτός, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας, τότε το "εννέα" δεν θα καταναλώσει πολλά. Η πραγματική κατανάλωση σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας "start-stop". Το κλιματιστικό διαρκεί περισσότερο από ό, τι κάνει. Στη συνέχεια, η πραγματική ημερήσια κατανάλωση θα είναι περίπου 6,4 kW (σε 8 ώρες λειτουργίας). Τα έξοδα ανά ημέρα, με τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας της Μόσχας για το Φεβρουάριο του 2018 θα είναι:

  5,38p * 6,4 kW = 34,432 ρούβλια για οκτώ ώρες.

  Σε ένα μήνα, εάν χρησιμοποιείτε κλιματισμό κάθε μέρα, τα έξοδα θα είναι:

  6,4 * 30 * 5,38ρ = 1032 ρούβλια το μήνα για 192 kW

  Όπως βλέπουμε από τους υπολογισμούς, η πραγματική κατανάλωση κλιματιστικών δεν προκαλεί τόσο μεγάλες δαπάνες, τα μοντέλα αναστροφέων καταναλώνουν ακόμη λιγότερα:

  5,38ρ * 3,8 = 21 ρούβλια, ημερήσια κατανάλωση.

  Σημειώστε ότι αυτός ο υπολογισμός επικεντρώνεται στην εργασία 8 ωρών. Σε ένα ισχυρό σύστημα διάσπασης θερμότητας μπορεί να λειτουργήσει 24 ώρες την ημέρα, τότε το κόστος θα είναι 3 φορές περισσότερο.

  Για παράδειγμα, η κατανάλωση ημερησίως ενός ισχυρότερου "δωδέκατου" κλιματιστικού θα είναι σχεδόν 24 kW και κατανάλωση 130 ρούβλια. Στη συνέχεια, το έργο του ανά μήνα θα σας κοστίσει περισσότερα από 3000 ρούβλια.

  Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν ακατέργαστο υπολογισμό, δεν λαμβάνει υπόψη τον τρόπο λειτουργίας, όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο έχει ρυθμιστεί στη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Ο συμπιεστής βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και μόνο ο ανεμιστήρας λειτουργεί (καταναλώνει ελάχιστα). Ωστόσο, δίνει μια ιδέα για τις επερχόμενες δαπάνες και απλοποιεί τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού.

  Για να μειώσετε το κόστος λειτουργίας, χρειάζεστε τη μόνωση του διαμερίσματος και τα ποιοτικά παράθυρα. Στη συνέχεια, θα δοθεί λιγότερη θερμότητα στο διαμέρισμα από το περιβάλλον, και θα είναι πιο δροσερή το καλοκαίρι, και το χειμώνα η θερμότητα δεν θα υπερβεί αυτό. Έτσι, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του κλιματισμού θα είναι μικρότερη, καθώς και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.

  Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι το κλιματιστικό δεν είναι ένας τέτοιος «άγριος» καταναλωτής. Το ίδιο σίδερο καταναλώνει περίπου 2 kW και ένα ηλεκτρικό βραστήρα 1,5-2. Η μέγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος πέφτει στις πρώτες ώρες λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος, όταν ο χώρος είναι πολύ ζεστός και χρειάζεστε σημαντική ψύξη. Για να διατηρηθεί η θερμοκρασία, απαιτείται λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, η κατανάλωση εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας στους χώρους, ενώ η πολύ υψηλή θερμότητα του ηλεκτρισμού θα είναι μεγαλύτερη.

  Συστήματα διαίρεσης 5, 7, 9, 12, 18 και 24, μοντέλα, σημάνσεις, περιοχή

  Η κατανάλωση ενέργειας των διαχωρισμένων συστημάτων καθορίζεται από δύο παράγοντες: τον χρόνο ψύξης / θέρμανσης και την ταχύτητα του συμπιεστή. Σε περίπτωση μετατροπέα, ο συμπιεστής λειτουργεί με την ίδια ταχύτητα, η ταχύτητα του συμπιεστή παραμένει αμετάβλητη καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας, μέχρι να σβήσει η μηχανή. Η κατανάλωση ενέργειας καθορίζεται από τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής σε ώρες, πολλαπλασιαζόμενη με την ισχύ της.

  Η κατανάλωση ισχύος των split συστημάτων inverter μπορεί να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, συγκρίνοντας τη θερμοκρασία του θερμοστάτη και μειώνοντας την ταχύτητα του συμπιεστή, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας αμέσως.

  Τα οικιακά κλιματιστικά έχουν ονομαστική EER. Το EER αντιπροσωπεύει το συντελεστή ενεργειακής απόδοσης RATIO. Το EER είναι ο λόγος της ισχύος ψύξης με την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, το 24000 BTU που χωρίζεται με EER 10 καταναλώνει 2400 watt (24000/2400). Τα κλιματιστικά με EER 10 και υψηλότερα είναι πολύ συνηθισμένα στην αγορά, επομένως η Kuban Comfort δεν συστήνει μονάδες αγοράς με EER κάτω από 10.

  Λόγω της εξαιρετικά υψηλής κατανάλωσης ενέργειας των κλιματιστικών, είναι πρόθυμοι να κάνουν με την αξιολόγηση EER πάνω από 11. Τέτοια μοντέλα είναι εύκολο να βρεθούν.

  Επίδραση του μεγέθους του μπλοκ στην κατανάλωση. Κλιματιστικά και τροφοδοσία.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ μεγάλα μπλοκ είναι ελαφρώς χαμηλότερη EER (πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια) από το μέσο όρο για τα άλλα μπλοκ. Ωστόσο, τα μικρά κλιματιστικά μπορούν τελικά να βγουν πιο ακριβά για εσάς. Μικρά συστήματα διαχωρισμού ή κλιματιστικά για την ψύξη του χώρου εργασίας περισσότερο, και μερικές φορές χωρίς διακοπή. Προκειμένου να αποφευχθεί η συνεχής λειτουργία των μικρών συσκευών, οι άνθρωποι αγοράζουν συχνά μεγαλύτερες μονάδες (9000 BTU έως 20 τετραγωνικά μέτρα του χώρου, για παράδειγμα). Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη σκιά και το κτίριο του στροντίου ήλιο, αν το δωμάτιο είναι στην ηλιόλουστη πλευρά, είναι απαραίτητο να λάβει τη διάσπαση είναι πιο ισχυρό, η σκιά - θα προσεγγίσει το κατάλληλο (7000 BTU έως 20 τετραγωνικά μέτρα του χώρου, για παράδειγμα).

  Η κατανάλωση ισχύος των κλιματιστικών και το μέγεθος του συγκροτήματος (ERR υπολογίστηκε σε σχέση με το BTU, όχι το kW).

  Συστήματα διαχωρισμού και κλιματιστικά 5000 BTU (5)

  Τα 5000 κλιματιστικά BTU (πέντε) δεν είναι τα μικρότερα στην αγορά, αλλά είναι σπάνια και η Kuban Comfort δεν τα συστήνει. Για δωμάτια μικρότερα από 20 τετραγωνικά μέτρα (ιδανικά λιγότερο από 15 τετραγωνικά μέτρα) συνιστώνται κλιματιστικά ή μονάδες BTU 5000. Τις περισσότερες φορές, τα "πέντε" δεν έχουν τη λειτουργία της θέρμανσης, αλλά μόνο ψύξης, σκεφτείτε αυτό.
  Για ένα δωμάτιο μέχρι 24 τετραγωνικά μέτρα, ένα 7000-8000 BTU split (Επτά, Οκτώ) είναι κατάλληλο.
  Κατανάλωση ισχύος 5000 BTU κλιματισμού κατά μέσο όρο από 446 έως 580 Watt (οι στατιστικές είναι περισσότερο στο παράθυρο, καθώς η διάσπαση της δύναμης είναι σπάνια).

  Συστήματα Split & Κλιματιστικά 7000 BTU (7)

  7000 Σύστημα BTU διάσπαση (Επτά), η πιο δημοφιλής στη Ρωσία, τις περισσότερες φορές έχουν σχεδιαστεί για τα δωμάτια των 20-25 τετραγωνικών μέτρων, εάν παίρνετε πάνω από μια μεγάλη περιοχή, αναμένεται μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και τη μείωση περίπου 15-25% σε διάρκεια ζωής (για παράδειγμα, 25-35 τετραγωνικά μέτρα).
  Η κατανάλωση ισχύος των 7000 κλιματιστικών BTU (split) κυμαίνεται από 600-800 Watt. Επίσης, διαβάστε παρακάτω για τη διαφορά μεταξύ ενός φθηνού και ακριβότερου κλιματιστικού.

  Συστήματα Split & Κλιματιστικά 9000 BTU (9)

  Η κατανάλωση ισχύος 9000 κλιματιστικών BTU κυμαίνεται από 800-900 W (αν η μονάδα 9000 BTU καταναλώνει περισσότερα από 900 W, αυτό είναι αναποτελεσματικό και θα βρείτε καλύτερα ένα άλλο μοντέλο). Το Split Nines συνιστάται για χώρους 26-35 τετραγωνικών μέτρων (αυτή η μέση τιμή ισχύει για το παράθυρο και το split σύστημα).
  Αν ενδιαφέρεστε για την αγορά μιας μονάδας 9000 BTU για 35-40 τετραγωνικών μέτρων, μπορείτε καλύτερη ματιά στο 12.000 BTU διάσπαση, καθώς θα δροσίσει το δωμάτιό σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από ό, τι οι μικρότερες μονάδες, επειδή δεν λειτουργούν όλο το χρόνο, από το μικρότερο (σε αυτή την περίπτωση, Κουμπάν Comfort οφείλεται στο μετατροπέα).
  Μπορείτε να βρείτε το κλιματιστικό με το υψηλότερο EER, καλέστε μας και θα πούμε ποια είναι η πιο αποτελεσματική.

  Διαχωριστικά Συστήματα & Κλιματιστικά 12000 BTU (12)

  Τα 12.000 συστήματα split BTU καταναλώνουν από 1061 (EER: 11.3) σε 1333 Watt (EER: 9, το οποίο είναι λίγο χαμηλό από τα σημερινά πρότυπα). EER 11,3 μέσος όρος για σύγχρονο split 12000 BTU, μεταφράζοντας για ισχύ 1061 watts. Μην αγοράζετε λιγότερο από 11,3 (με άλλα λόγια, μην αγοράζετε με κατανάλωση άνω των 1061 W). Η διαίρεση με το EER 11.3 είναι τόσο συχνή που δεν θα έχετε προβλήματα με την αναζήτησή τους. Το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστεί αργότερα.
  12000 BTU συνιστώνται για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 35 έως 50 τετραγωνικά μέτρα.

  Συστήματα Split & Κλιματιστικά 18000 BTU (18)

  18000 διαχωριστικά συστήματα BTU συνιστώνται για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 46 έως 70 τετραγωνικά μέτρα.

  Συστήματα Split & Κλιματιστικά 24000 BTU (24)

  24.000 διαχωρισμοί BTU είναι ελαφρώς λιγότερο αποδοτικοί από τους μικρότερους ομολόγους τους, με μια κλίμακα EER από 8,5 έως 9,6 για σύγχρονες μονάδες. Συνήθως καταναλώνουν μεταξύ 2500 και 2823 βατ. Παρά τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητά τους, αυτές οι μονάδες είναι από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες, επειδή δροσίζουν δωμάτια πολύ γρήγορα. Για το λόγο αυτό, εξακολουθούν να είναι μια καλή επιλογή.

  Στη Ρωσία, η κατανάλωση ενέργειας των 24.000 BTU κλιματιστικού οικιακής κατά μέσο όρο 228 kWh / μήνα, και αυτά τα μπλοκ συνιστώνται για τις περιοχές από 72 έως 120 τετραγωνικών μέτρων, αλλά δεν είναι μια απαίτηση. Αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρούς χώρους.

  Μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια του κλιματισμού. Χρήση, ψύξη με προϋπολογισμό.

  Μετά την προβολή των δεδομένων σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας παραπάνω, μπορεί να ανησυχείτε για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας των κλιματιστικών, αλλά μην ανησυχείτε, η Kuban Comfort θα σας πει πώς να εξοικονομήσετε.

  Υπηρεσία

  Τα κλιματιστικά μηχανήματα πρέπει να επιτρέπουν τον αέρα μέσω πολλών μικροσκοπικών κυψελών, προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα είναι καθαρά, καθώς και τα στοιχεία του συμπυκνωτή και του εξατμιστή. Εάν κάποια από τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται είναι βρώμικα, η ψύξη θα είναι υποβαθμισμένη.

  Ένας φραγμένος πυκνωτής με ανεπαρκή ροή αέρα μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, μειώνοντας την ικανότητά του να διασκορπίζει τη θερμότητα από το εξωτερικό (μείωση της απόδοσης) και επίσης να καταστρέφει τον συμπιεστή. Ένας βρώμικος εξατμιστής μπορεί να παγώσει, γεγονός που μειώνει σημαντικά την απόδοση και την απόδοση. Το ίδιο ισχύει για τα φίλτρα. Δεν έχετε καθαρίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλέστε τον οδηγό για καθαρισμό.

  Χρησιμοποιήστε λευκές κουρτίνες

  Οι λευκές κουρτίνες μπορούν να αντανακλούν μια σημαντική ποσότητα θερμού ηλιακού φωτός πίσω. Το φως του ήλιου μετατρέπεται σε θερμότητα αφού εισέλθει στο δωμάτιό σας.

  Η διαφορά μεταξύ φτηνών και ακριβότερων συστημάτων διάσπασης

  Τι είναι διαφορετικό και αξίζει να πληρώνει υπερβολικά; Οι φτηνές χωρίσεις είναι φθηνότερες λόγω της χρήσης λεπτότερου μετάλλου σε σωλήνες και καλοριφέρ, λόγω φθηνότερων ηλεκτρονικών, πλαστικών και λόγω φθηνότερου συμπιεστή. Τώρα για να: η ηλεκτρονική σε αυτή την περίπτωση έχει τη μικρότερη διαφορά με τα ακριβά μοντέλα και είναι περίπου 2-3 ​​χρόνια από τη διαφορά στη λειτουργία αυτής της μονάδας, η ακριβή διάσπαση έχει μακρύτερη ηλεκτρονική. Στη συνέχεια έχουμε ένα συμπιεστή, σήμερα ακόμη και οι φτηνοί συμπιεστές κάνουν ποιοτικά και η διαφορά σε όρους είναι η ίδια όπως και για τα ηλεκτρονικά. Φτηνές πλαστικές στροφές κίτρινο, αγαπητέ όχι. Αλλά η χρήση λεπτού μετάλλου θα οδηγήσει σε συχνότερες διαρροές και θα απαιτήσει συχνότερη συντήρηση. Η Kuban Comfort συνιστά την αγορά πιο ακριβών και διάσημων εμπορικών σημάτων, από τα οποία θα απολαύσετε.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Όταν αγοράζετε οικιακές συσκευές, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται ποια είναι η κατανάλωση ενέργειας της μονάδας αυτόματης πώλησης. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει υπερβολικά υπερβολικά ισχυρή κλιματική τεχνολογία, η οποία θα τραβήξει επιπλέον χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

  Προδιαγραφές κλιματισμού

  Οι τεχνικές κατασκευαστές τεκμηρίωση καθορίσετε μερικές παραμέτρους της εξουσίας: στην ψύξη, θέρμανση και, στην πραγματικότητα, τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα δύο πρώτα χαρακτηριστικά δεν λαμβάνονται στον υπολογισμό των πόσα θα καταναλώσει κλιματισμό, με βάση την επιλογή κατάλληλης μονάδας τους, που είχε αντιμετωπιστεί με την υποστήριξη του μικροκλίματος στους χώρους του μια συγκεκριμένη περιοχή, και τον όγκο.

  Το κλιματιστικό σύστημα καταναλώνει περίπου 3 φορές λιγότερη ψυκτική ισχύ. Εδώ ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Κατά μέσο όρο, δεν είναι 2-3 κιλοβάτ, αλλά μόνο 0,8, που είναι μικρότερη από εκείνη ενός σιδερένιου ή ηλεκτρικού βραστήρα, αλλά περισσότερο από έναν υπολογιστή ή μια τηλεόραση πλάσματος.

  Πόσα κλιματιστικά καταναλώνει ανά ώρα

  Η κατανάλωση ενέργειας εξαρτάται από μια προκαθορισμένη θερμοκρασία απομακρυσμένο καιρικές συνθήκες και έξω από το παράθυρο, τον όγκο αίθουσα, αριθμός των ατόμων και άλλες πηγές θερμότητας, παράθυρα, πόρτες και άλλους παράγοντες. Οι μονάδες αντιστροφέα είναι πιο οικονομικές.

  Στα σπίτια και τα γραφεία, τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι οι παρακάτω τύποι, που διαφέρουν ως προς την απόδοση:

  • "Επτά" - 2,1 κιλοβάτ.
  • "Εννέα" - 2.6.
  • "Δωδέκατο" - 3.5.

  "Επτά" καταναλώνουν συνήθως όχι περισσότερο από 0,65-0,75 kW / h, "εννέα" - 0,78-0,88, "δώδεκα" - 0,96-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλήρης ισχύς των κλιματιστικών λειτουργεί μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Ποιο είναι το κόστος της άνεσης του καλοκαιριού;

  Υποθέτοντας ότι δεν είναι πολύ οικονομικό ξεκίνημα-Stopnik «εννέα» περιλαμβάνεται 8 ώρες την ημέρα, σε μια μετρίως ζεστό καιρό, και 0,8 κιλοβάτ της κατανάλωσης ισχύος, Η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας θα είναι περίπου 6,4 kW / h. Με τον πολλαπλασιασμό αυτού του αριθμού με το μέσο κόστος ενός κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στα 4,32 ρούβλια, θα έχουμε 28 ρούβλια. Σε αυτή την περίπτωση, η μηνιαία ροή είναι 840 r (28x30 = 840).

  Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το κλιματιστικό του αναστροφέα καταναλώνει κατά 40% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώσει πλέον 0,8 κιλοβάτ και περίπου 0,5. Ταυτόχρονα, θα κρυώσει όπως ακριβώς και ο εκτοξευτής εκκίνησης. Όσο για την ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, θα είναι 17 ρούβλια για 8 ώρες και 510 π μηνιαίως (17.30 = 510).

  Ο δεύτερος τρόπος

  Υπολογίστε τη μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να είναι πιο περίπλοκο τρόπο, αν ξεκινήσετε από την ωριαία κατανάλωση ενέργειας και ένα συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού. Υποθέστε ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας περνάει από ένα τυπικό σχήμα:

  • 2 ώρες ο μετατροπέας "εννέα" λειτουργεί με ισχύ 100%.
  • 3 ώρες κατά 75%.
  • 4 ώρες κατά 50%.
  • 5 ώρες κατά 25%.

  Στη συνέχεια, η ημέρα θα πρέπει να δαπανηθεί 0,78h2 0,78h3h0,75 + + + 0,78h4h0,5 0,78h5h0,25 = 5,85 kW / h.

  Υπολογίζουμε πόσο θα είναι σε ένα μήνα: 5,85χ4,32χ30 = 758,16 р. Η διαφορά με 510 ρούβλια είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρώτη μέθοδος χρειάστηκε 8 ώρες εργασίας, και η δεύτερη - 14.

  Όλες οι παραπάνω μέθοδοι υπολογισμού είναι κατά προσέγγιση, είναι αδύνατο να προβλεφθεί ακριβώς πόση ηλεκτρική ενέργεια θα δαπανηθεί. Σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, το κλιματιστικό καταναλώνει διαφορετικό αριθμό κιλοβάτ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε για κοσμικά ποσά, και το κόστος της άνεσης του καλοκαιριού είναι αρκετά κατάλληλο για την αντίληψη της άνεσης.

  Κατανάλωση ενέργειας κλιματισμού

  Για να επιλέξετε ένα κλιματιστικό, οποιαδήποτε οικογένεια ή επιχείρηση πρέπει να αντιμετωπίζονται με κάθε ευθύνη. Πρώτον, η τεχνολογία του κλίματος είναι πάντα πολύ ακριβή. Δεύτερον, η αναντιστοιχία των τεχνικών παραμέτρων του κλιματιστικού με την περιοχή στην οποία θα λειτουργήσει θα καταστήσει μια τέτοια αγορά αναποτελεσματική. Κάθε επένδυση κεφαλαίων πρέπει να φέρει χαρά ή ικανοποίηση. Ειδικά αφορά το κλιματιστικό, το οποίο έχει πάψει πάρα πολύ να είναι πολυτέλεια, αλλά έχει γίνει μια φυσική αναγκαιότητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κύρια λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής δεν είναι μόνο η ψύξη του δωματίου, αλλά η δημιουργία ενός κατάλληλου μικροκλίματος για τους κατοίκους. Ως εκ τούτου, το κλιματιστικό θα πρέπει όχι μόνο να έχει την απαραίτητη ισχύ, αλλά και ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών που παρέχουν πλήρη άνεση. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις βασικές παραμέτρους που θα απαντήσουν στην ερώτηση - πόση ενέργεια θα έπρεπε να καταναλώνει το κλιματιστικό. Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα βοηθήσει ένα άτομο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού του ή να προσεγγίσει την αγορά μιας τέτοιας συσκευής με έναν πρακτικό τρόπο.

  Επιρροή ενός τρόπου λειτουργίας του κλιματιστικού στην κατανάλωση ρεύματος

  Όπως είναι γνωστό από καιρό, τα κλιματιστικά χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους:

  • αέρα ψύξης.
  • ψύξης και θέρμανσης.

  Οι κατασκευές με θέρμανση είναι πάντα πολύ ακριβότερες. Αλλά στη δροσερή εποχή (φθινόπωρο ή άνοιξη) μπορεί να θερμάνει το δωμάτιο και να σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα για τη θέρμανση.

  Σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, το κλιματιστικό σύστημα παράγει θέρμανση αέρα μέσω της αντίστροφης διαδικασίας που είναι εγγενής στην ψύξη. Ο μηχανισμός συνίσταται στην ανταλλαγή θέσεων των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων σύμφωνα με αυτή την αρχή λειτουργίας.

  Σε αυτή την περίπτωση, η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού είναι διαφορετική από την κατανάλωση στην εργασία "κρύα" για εμάς.

  Περίπου 1 κιλό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας η συσκευή παράγει τέσσερα κιλοβάτ θερμότητας. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα μοντέλα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ο κλιματισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σύστημα θέρμανσης το χειμώνα.

  Η λειτουργία μιας λειτουργίας ψύξης αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας με τη μείωση των δηλωμένων βαθμών.

  Ποια είναι η βέλτιστη ισχύς;

  Πηγαίνοντας στο εμπορικό κέντρο ή σε απευθείας σύνδεση κατάστημα για να αγοράσει το σωστό κλιματιστικό, συχνά συναντηθεί με τους ορισμούς «Seven», «εννέα», κ.λπ. Πωλητές χειραγωγήσουν το μυαλό μας, χρησιμοποιώντας όρους ενέργειας και προσφέρεται να αγοράσει το πιο ακριβό προϊόν. Ένα άτομο στην ιδιαίτερη κατάστασή του, υπάρχουν, δεν χρειάζονται πολύ ισχυρές συσκευές. Για τη σωστή αγορά είναι σημαντικό να υπολογίσετε πόσα κοντέινερ ενέργειας καταναλώνουν.

  Ο ψηφιακός δείκτης, που ακούγεται από τους πωλητές, σημαίνει τον συντελεστή θερμικής ισχύος αυτής της συσκευής σύμφωνα με το συγκεκριμένο βρετανικό σύστημα. Για την σωστή κατανόηση της ισχύος του κλιματιστικού, χρειάζεται απλώς να μεταφράσετε αυτές τις τιμές στις γνωστές παραμέτρους.

  Ας εξετάσουμε λοιπόν τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι πωλητές για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κλιματισμού.

  1. "Επτά" σημαίνει ότι η συσκευή καταναλώνει 2 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα.
  2. "Εννέα" - σημαίνει κατανάλωση 2,5 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα.
  3. "Δώδεκα" σημαίνει κατανάλωση ύψους 3,5 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.
  4. "Εννέα" - σημαίνει κατανάλωση κλιματισμού 5 κιλοβάτ ανά ώρα.

  Υπάρχουν μοντέλα και περισσότερη ισχύς, αλλά δεν ενδιαφέρουν τους οικιακούς καταναλωτές.

  Φωτογραφία 1. Η αναλογία της ισχύος του διαχωρισμένου συστήματος και του τετραγώνου του δωματίου.

  Τώρα πρέπει να υπολογίσουμε πόση ισχύ χρειάζεται η συσκευή για το δωμάτιό σας.

  Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Δέκα τετραγωνικά μέτρα στέγασης απαιτούν ισχύ ενός κιλοβάτ. Δηλαδή, σε ένα τετράγωνο είκοσι μονάδων αγοράζουμε μια συσκευή με ισχύ 2 κιλοβάτ. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία - αυτό είναι το "επτά". Καλά και κατ 'αναλογία. Αλλά σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν επιπλέον παράγοντες που αυξάνουν την χωρητικότητα του αντικειμένου που αγοράσατε.

  Ας εξετάσουμε τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία.

  1. Στο δωμάτιο υπάρχουν πάντα άνθρωποι οι οποίοι, με τη φυσιολογία τους, παράγουν θερμότητα και αυξάνουν τη θερμοκρασία του δωματίου.
  2. Στα δωμάτια υπάρχει αναγκαστικά μια ποικιλία οικιακών συσκευών, οι οποίες χρησιμεύουν επίσης ως πρόσθετη πηγή θερμότητας.
  3. Σημαίνει το μέγεθος των παραθύρων και την επίδραση του ήλιου πάνω τους.
  4. Πόσες πόρτες υπάρχουν σε αυτό το δωμάτιο και πόσο συχνά ανοίγουν.

  Όλα αυτά τα δεδομένα προστίθενται μαζί και επηρεάζουν την επιλογή της ισχύος του κλιματιστικού. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της ενεργειακής κατανάλωσης ενός κλιματιστικού κιλοβατώρα ανά ώρα, είναι απαραίτητο να προστεθεί περίπου μία από τις ακόλουθες κατηγορίες σε μια υπάρχουσα βρετανική μονάδα από μια αυξανόμενη. Δηλαδή, αν έχετε ένα "εννέα" κατά τον υπολογισμό, μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια τη συσκευή με συντελεστή "12".

  Όπως δείχνει η πρακτική, τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τα "εννέα" και "δώδεκα". Πληρούν τις απαιτήσεις του καταναλωτή και πωλούνται σε προσιτή τιμή.

  Μπορείτε να εστιάσετε σε διάφορους παράγοντες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας και το συνολικό ποσό κατά τον υπολογισμό της κατανάλωσης κλιματισμού ανά μήνα.

  1. Ο συμπιεστής και οι δυνατότητές του. Ο τύπος αναστροφέα του συμπιεστή είναι πάντα πιο ενεργειακά αποδοτικός.
  2. Διαφορά θερμοκρασίας. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή της θερμοκρασίας εκτός του παραθύρου, τόσο μεγαλύτερη είναι η απαιτούμενη ενέργεια.
  3. Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεται από τον κλιματισμό όταν συνδέονται πρόσθετες λειτουργίες. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη - πολύ περισσότερο. Ένα παράδειγμα. Η ροή του αέρα είναι σταθερή σε μία θέση. Δεν απαιτεί πρόσθετη ενέργεια. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ελέγχου ροής για την ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στο διαμέρισμα. Η λειτουργία του πρόσθετου στοιχείου θα αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας.
  4. Ο τρόπος λειτουργίας είναι "κρύος". Όσο χαμηλότερη είναι η δηλωμένη θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση ενέργειας.

  Πώς λαμβάνεται υπόψη ο ορισμός του δείκτη

  Ο κύριος δείκτης είναι η ενεργειακή απόδοση της συσκευής. Ο όρος αυτός υποδηλώνει μια μαθηματική αναλογία της ισχύος της εργασίας για θέρμανση ή θερμότητα στην κατανάλωση ενέργειας. Η τιμή του λαμβανόμενου δείκτη θα είναι το κριτήριο της αποδοτικότητας της χρήσης της συσκευής όσον αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Όσο υψηλότερη είναι αυτή η παράμετρος, τόσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας θα δώσει η τεχνολογία του κλίματος. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το διαχωρισμένο σύστημα χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια τρεις ή τέσσερις φορές μικρότερη από αυτή που παράγει. Ας εξετάσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Πάρτε τις μέσες συνθήκες, όταν ο δρόμος είναι ζεστός, όχι ζεστός. Ο κλιματισμός με ισχύ 1,2 kw παράγει κρύο κατά 3,5 κιλοβάτ. Η απλή διαίρεση λαμβάνει έναν συντελεστή 3. Ένας εξαιρετικός μέσος όρος.

  Φωτογραφία 2. Δείκτες ενεργειακής απόδοσης.

  Η κατηγορία Α είναι η καλύτερη από πλευράς ενεργειακής απόδοσης.

  Πώς να μειώσετε το κόστος του κλιματιστικού

  Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να μειωθεί σημαντικά εάν η σωστή σύνδεση γίνει σωστά. Η μονάδα, με χωρητικότητα ενός κιλοβάτ, απαιτεί μονοφασική σύνδεση. Αλλά το βιομηχανικό κλιματιστικό χρειάζεται μια τριφασική σύνδεση. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί σημαντικά εάν λειτουργεί σωστά. Πόρτες και παράθυρα σε ένα δροσερό και θερμαινόμενο δωμάτιο κοντά. Μετά την επίτευξη της απαραίτητης θερμοκρασίας, η συσκευή μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να την κάνει αυτόματα. Μια ακόμη σημαντική σύσταση. Για να έχετε καλύτερη τροποποίηση του μετατροπέα. Ναι, είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι σαράντα τοις εκατό του έργου ενός τακτικού διαχωρισμένου συστήματος. Η αγορά ενός κλιματιστικού είναι μια ενέργεια που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Συλλέγοντας και αναλύοντας τις πληροφορίες, για τις οποίες είπαμε, μπορείτε να μεταβείτε με ασφάλεια στο κατάστημα.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Ο κλιματισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο σπίτι, το οποίο δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για ένα άνετο χόμπι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η συσκευή καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζουν ότι κοστίζει λιγότερο ανά μήνα από ότι άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό;

  Ο συντελεστής κόστους ενέργειας για την ενεργειακή απόδοση μετράει τον όγκο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιπροσωπεύει την εξάρτηση της παραγωγικότητας της παραγωγής ψυκτικού μέσου από τον εξοπλισμό από τον όγκο της ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, ο συντελεστής δείχνει την εξάρτηση της παραγωγικότητας που κατευθύνεται στην επιστροφή της θερμότητας στη συσκευή σχετικά με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται.

  Η μεγαλύτερη κατανάλωση της πηγής ενέργειας κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση εξωτερικού θερμού αέρα για την αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο και για την αποστράγγιση του αέρα μέσω των σωλήνων για ψύξη.

  Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζεται σε kW. Κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού είναι μικρότερη από την ισχύ εξόδου για ψύξη ή θέρμανση του αέρα. Για παράδειγμα, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί ισχύ 600 watts, ξοδεύει 2 kW για να ψύξει το δωμάτιο χρησιμοποιώντας freon ή άλλο φορέα ψυκτικού μέσου.

  Βασικά, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του εξοπλισμού εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Συνολική επιφάνεια της περιοχής εργασίας.
  • Παραγωγικότητα της συσκευής.
  • Η διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο και πέρα ​​από αυτό.

  Η ισχύς που καταναλώνεται για την εργασία με τη θερμοκρασία στο σπίτι αναφέρεται στους κύριους δείκτες απόδοσης του κλιματιστικού και καθορίζεται από την εισροή θερμότητας από παράθυρα, οροφή, τοίχους ή οικιακές συσκευές. Μην ξεχνάτε ότι η υψηλή απόδοση του κλιματιστικού επιτυγχάνεται μόνο με κλειστά ανοίγματα (παράθυρα ή πόρτες). Η εισροή αέρα από το άνοιγμα του παραθύρου δεν κανονικοποιείται σωστά, επομένως είναι δύσκολο να υπολογιστεί σωστά η ισχύς του κλιματιστικού. Δεδομένης της ανοιχτής πόρτας ή παραθύρου, ο εξοπλισμός δεν εγγυάται αποτελεσματική ψύξη ή θέρμανση του αέρα. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 15%.

  Οι κατασκευαστές συστήνουν να τηρούν το πρότυπο των καθεστώτων φόρτωσης για μια συσκευή που λειτουργεί σε καυτές ώρες. Αφού ληφθεί η τιμή της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο δείκτης πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των ημερών σε μια ορισμένη περίοδο. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε περίπου την κατανάλωση ισχύος για ένα μήνα ή ένα χρόνο.

  Ο μέσος δείκτης καθορίζεται από το καθορισμένο εύρος θερμοκρασιών στο δωμάτιο και τις καιρικές συνθήκες.

  Προδιαγραφές κλιματισμού

  Συνήθως, οι κατασκευαστές αναφέρουν στην τεχνική τεκμηρίωση τους κύριους δείκτες ισχύος. Αυτές περιλαμβάνουν την απόδοση όταν εργάζεστε για την ψύξη του δωματίου, τη θέρμανση και, φυσικά, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δύο πρώτοι δείκτες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνει το κλιματιστικό, βάσει της οποίας επιλέγεται η καλύτερη επιλογή, έτσι ώστε να παρέχει υποστήριξη μικροκλίματος σε ένα χώρο συγκεκριμένης περιοχής.

  Η κατανάλωση του κλιματιστικού είναι τρεις φορές μικρότερη από την κατανάλωση της λειτουργίας ψύξης. Αυτός ο αριθμός λαμβάνεται ως βάση όταν είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το μέσο ποσοστό δαπανών για μια ορισμένη περίοδο (μήνα, έτος). Όπως δείχνει η πρακτική, ο αριθμός δεν φθάνει τα 2-4 κιλοβάτ και, κατά προσέγγιση, 0,9 kW. Αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερος από αυτόν ενός ηλεκτρικού βραστήρα ή σιδήρου. Το κύριο λάθος στον υπολογισμό είναι ότι πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τη διάρκεια του κλιματιστικού, έτσι κοστίζει περισσότερο, αλλά αν ενεργοποιήσετε τον ηλεκτρικό βραστήρα για τον ίδιο χρόνο, το κόστος θα διπλασιαστεί.

  Επίσης, θα πρέπει να θεωρήσετε έναν τέτοιο δείκτη ως την ισχύ του κλιματιστικού. Για τον υπολογισμό της χωρητικότητας της μονάδας προχωρήστε από τη μέση τιμή (35W) ανά κυβικό μέτρο του ψυχρού δωματίου. Για παράδειγμα, για ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων με ύψος οροφής 2,6 μέτρων, απαιτείται χωρητικότητα ψύξης 2 W. Επίσης, πρέπει να προσέξετε τον αριθμό των παραθύρων, την τοποθεσία τους και τη συχνότητα ανοίγματος. Θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για την ψύξη του δωματίου, εάν ο θερμός αέρας συνεχώς τρέχει μέσα από το άνοιγμα του παραθύρου.

  Μην ξεχάσετε τη θέρμανση, επειδή το κλιματιστικό δεν είναι μόνο για την ψύξη του δωματίου, αλλά και για τη θέρμανση του. Ο εξοπλισμός εκτελεί το έργο του μεταφέροντας ζεστό αέρα από το εξωτερικό του σπιτιού. Σε λειτουργία θέρμανσης, η συσκευή παράγει από 3 έως 4 kW θερμότητας, ενώ χρησιμοποιείται μόνο 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας.

  Πόσο καταναλώνει ο κλιματισμός ανά ώρα;

  Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πόση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα; Ο δείκτης αυτός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το είδος του κλιματιστικού.

  Υπάρχουν τα ακόλουθα τυπικά μεγέθη που καθορίζουν την ισχύ:

  1. Επτά - το ελάχιστο μέγεθος, εξοπλισμός με χωρητικότητα 2 kW ανά ώρα των εργασιών του, για την ίδια στιγμή η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας φτάνει τα 0,8 kW.
  2. Εννέα είναι ένα κλιματιστικό που είναι δημοφιλές στους πελάτες και χρησιμοποιεί 0.81 kW ανά ώρα για απόδοση σε δυόμισι kW;
  3. Το δωδέκατο είναι ένα σύνολο που χρησιμοποιεί, κατά μέσο όρο, 1 kW ανά ώρα του έργου του για να λάβει τρια και ένα μισό κιλοβάτ της δύναμης?
  4. Δέκατη όγδοη - εξοπλισμός που καταναλώνει ενάμισι κιλοβάτ ανά ώρα για να πάρει ισχύ 50kW.

  Για ακριβέστερο υπολογισμό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον κύριο κανόνα - να μελετήσετε προσεκτικά τον τεχνικό φάκελο του εξοπλισμού από τον κατασκευαστή. Υποδεικνύεται πάντα η μέση κατανάλωση ανά ώρα και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού. Επίσης, η τιμή μπορεί να βρεθεί στην ίδια τη μονάδα. Σε γενικές γραμμές, ένα αυτοκόλλητο κολλάει στο πλευρικό πλαίσιο, στο οποίο ζωγραφίζονται σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Το ίδιο ισχύει και για τα κλιματιστικά inverter.

  Και πάλι, μην ξεχνάτε ορισμένους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος ενέργειας και ενέργειας του κλιματιστικού για θέρμανση ή ψύξη του δωματίου. Για παράδειγμα, αν ο δρόμος είναι 40 μοίρες και η καθορισμένη θερμοκρασία λειτουργίας είναι 20 μοίρες, απαιτείται περισσότερη ισχύς για την επιτυχή λειτουργία, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Επίσης, μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα ενός ανοιχτού παραθύρου. Δεν έχει σημασία ποιος τρόπος υποδεικνύεται από τον πίνακα ελέγχου, εάν ζεστός ή κρύος αέρας διαρρέει συνεχώς μέσω του ανοίγματος της πόρτας ή του παραθύρου, το κλιματιστικό θα απαιτήσει περισσότερη απόδοση και αντίστοιχα πρόσθετο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

  Πόσο θα κοστίσει η άνετη καλοκαίρι;

  Όπως είναι ήδη κατανοητό, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ανά μήνα εξαρτάται από το πόσα κιλοβάτ που δαπανώνται κλιματισμό για τα κύρια καθήκοντά τους. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιούνται στην εγχώρια κλιματιστικό «επτά» με ισχύ 0,8 κιλοβάτ και περίπου 11 ώρες την ημέρα, 4 συνεχείς μήνες, αυτός χρησιμοποιεί ένα 1050 kW ηλεκτρικής ισχύος. Αν υποθέσουμε ότι μια μονάδα κοστίζει 3 ρούβλια, τότε το ποσό για 4 μήνες θα είναι 3150 ρούβλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιλογές μετατροπέα μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και το 30% αυτού του ποσού.

  • Ο υπολογιστής καταναλώνει 0,4 κιλοβάτ ανά ώρα.
  • Τηλεόραση - 0,5 kW.
  • Το μαλακτικό (επτά) - 0,81kilovatta;
  • Το σίδερο καταναλώνει 2 κιλοβάτ.
  • Ηλεκτρικός βραστήρας - από 1,5 έως 2,5 kW ανά ώρα εργασίας.

  Εάν κάποιος πιστεύει ότι ο σίδερος είναι φθηνότερος από τον κλιματισμό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την πρώτη συσκευή για τον ίδιο χρόνο (4 μήνες 11 ώρες την ημέρα). Το ποσό για τέσσερις μήνες θα είναι 3-4 φορές μεγαλύτερο από το κόστος του κλιματιστικού.

  Το κόστος συντήρησης του κλιματιστικού μπορεί να μειωθεί με διάφορες μεθόδους. Οι κατασκευαστές συστήνουν στους αγοραστές να συμμορφώνονται με τα ακόλουθα στοιχεία: οι συσκευές που διαθέτουν ισχύ 3,5 kw θα χρησιμοποιήσουν κατά μέσο όρο 1 kW ανά ώρα λειτουργίας όταν εκτελούν βασικά κόλπα.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η μέγιστη ισχύς που δεν θα καψει την καλωδίωση, τα χαρακτηριστικά των βυσμάτων προστασίας και τις ιδιότητες της πρίζας.

  Μέχρι σήμερα, μια από τις δημοφιλείς επιλογές για εξοικονόμηση στη δημιουργία του βέλτιστου μικροκλίματος είναι η αγορά ενός κλιματιστικού μετατροπέα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο σύστημα, μπορείτε να μειώσετε το κόστος τρεις φορές χωρίς να χάσετε την απόδοση της συσκευής. Ο ημερήσιος δείκτης κατανάλωσης ενός τέτοιου αδρανούς δεν υπερβαίνει το μισό κιλοβάτ και το μέσο κόστος λειτουργίας ενός κλιματιστικού δεν υπερβαίνει τα 400 ρούβλια.

  Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία και χρήματα για την αγορά νέου εξοπλισμού, συνιστάται να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

  • Παρακολουθήστε τη ροή του αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.
  • Ρυθμίστε τη βέλτιστη ρύθμιση θερμοκρασίας.
  • Μην υπερφορτώνετε το σύστημα κλιματισμού.

  Ο πρώτος κανόνας επιτυγχάνεται εύκολα περιορίζοντας την είσοδο του υπαίθριου αέρα στο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να κλείνετε τα παράθυρα εγκαίρως, να παρακολουθείτε την κατάσταση της πόρτας και να σχεδιάζετε σωστά το σύστημα εξαερισμού, μέσω του οποίου ένας μεγάλος όγκος αέρα περνάει έξω από το σπίτι. Συνιστάται να μην επιτρέπετε τα ρεύματα που αναμιγνύονται γρήγορα με τον κλιματισμό.

  Ο δεύτερος κανόνας είναι ο απλούστερος. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν 40 μοίρες θερμότητας έξω από το παράθυρο, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χώρου τουλάχιστον 20 μοίρες, έτσι ώστε η διαφορά θερμοκρασίας να μην επηρεάζεται από την κατανάλωση ενέργειας και την κατανάλωση ενέργειας.

  Η υπερφόρτωση του συστήματος επηρεάζει σημαντικά την ισχύ και το κόστος, αντίστοιχα. Οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση του κλιματιστικού για όχι περισσότερο από 5 ώρες χωρίς διακοπή. Εάν παραλείψουμε ένα τέτοιο σχήμα, ο εξοπλισμός μπορεί να καταναλώσει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να εκτελέσει τις βασικές του λειτουργίες.

  Πόση ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνει το κλιματιστικό (ή το split σύστημα); Από τι εξαρτάται;

  Το κλιματιστικό ή μια κατανάλωση split-system για μια ώρα, για μια ημέρα από ό, τι εξαρτάται η κατανάλωση.

  Ένα απλό ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον κλιματισμό απλά δεν υπάρχει, ακόμη και αν πρόκειται για κλιματιστικά της ίδιας χωρητικότητας.

  Οι παρακάτω δείκτες επηρεάζουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας:

  Το κλιματιστικό λειτουργεί για θέρμανση ή ψύξη.

  Τρόπος λειτουργίας του κλιματιστικού.

  Θερμοκρασία "στο πλοίο" και σε εσωτερικούς χώρους.

  Ο χρήστης απενεργοποιεί το κλιματιστικό για τη νύχτα ή λειτουργεί για μήνες χωρίς διακοπή.

  Πολλά σύγχρονα κλιματιστικά (και διαιρούμενων συστημάτων) υπάρχει μια «Λειτουργία νύχτας» ή τη λειτουργία «άνετο ύπνο», σε αυτές τις καταστάσεις, η νύχτα κλιματισμού ανά ώρα αυξάνει τη θερμοκρασία κατά 1 βαθμό, για το πρωί δροσερό.

  Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τον αυτόματο τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού, στην περίπτωση που το κλιματιστικό απενεργοποιείται όταν επιτευχθεί η θερμοκρασία δωματίου και η κατανάλωση εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο δρόμο.

  Στην κατάσταση αναμονής, το κλιματιστικό δεν καταναλώνει σχεδόν κανένα ηλεκτρικό ρεύμα.

  Εάν το κλιματιστικό απενεργοποιείται τη νύχτα, αφού ανάβει για αρκετές ώρες, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία χώρου που έχει ρυθμιστεί από το χρήστη, στη συνέχεια ελαφρώς μικρότερη, διατηρώντας τη θερμοκρασία.

  Από την προσωπική εμπειρία που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι

  Για μια ώρα, καταναλώνει (περίπου) περίπου 650 watt, ή 0,65 kW (όταν λειτουργεί με ψύξη).

  Τη νύχτα το απενεργοποιούμε, λειτουργεί για περίπου 8 ώρες την ημέρα.

  Για 8 ώρες λειτουργίας, η κατανάλωση είναι 5,2 kW.

  Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσετε την κατανάλωση για ένα μήνα.

  Εάν κατά τη διάρκεια ενός μήνα 31 ημερών 5.5 x 31 = κατανάλωση 161,2 kW μηνιαίως όταν λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας.

  AC κατανάλωση ενέργειας σε kW, online αριθμομηχανή

  Πολλοί ενδιαφέρονται για την πραγματική κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού σε kW. Μετά από όλα, είναι αυτή η τιμή που καθορίζει ποιοι λογαριασμοί θα έρθουν σε σας για την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν μπορείτε να το υπολογίσετε απλά διαιρώντας την ισχύ σε COP. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

  Οι κατασκευαστές συχνά υποδεικνύουν μέσες τιμές που δεν είναι αληθείς. Αλλά αφού τα λάβετε υπόψη, μπορείτε να καθορίσετε πόση ηλεκτρική ενέργεια θα πάει πραγματικά στον κλιματισμό του δωματίου. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικής αριθμομηχανής μπορείτε να το μάθετε όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

  Κατανάλωση ισχύος σε kw

  Πόσο κρύο χρειάζεστε επηρεάζεται από παράγοντες όπως:

  • Προσανατολισμός του δωματίου.
  • Επίπεδο απομόνωσης.
  • Αριθμός ατόμων σε αυτό.
  • Αριθμός και ισχύς του εξοπλισμού.

  Αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο λιγότερο COP, και η διαφορά μπορεί να είναι 2,5-3 φορές. Για να απαντήσετε στην ερώτηση πόσα κιλοβάτ καταναλώνει το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε αυτόν τον συντελεστή. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα διαφέρει κατά περιόδους.

  Αυτός ο δείκτης δεν δείχνει όλα τα καταστήματα κλιματιστικών στο Διαδίκτυο στην περιγραφή του μοντέλου. Για να διαπιστώσετε τη μέση τιμή του, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε την ισχύ ψύξης από την κατανάλωση ισχύος της εργασίας στο κρύο. Ομοίως, μπορείτε να μάθετε COP όταν εργάζεστε για θέρμανση.

  Η άμεση εξάρτηση από τη θερμοκρασία του αέρα "πέρα από το πλοίο" και ο συντελεστής ενεργειακής απόδοσης δεν είναι. Οι τύποι για την καταμέτρηση είναι πολύ περίπλοκοι, επομένως τους εφαρμόσαμε ως ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  Εάν δεν γνωρίζετε το COP του κλιματιστικού σας, μπορείτε να το δείτε στο αυτοκόλλητο στον πλευρικό τοίχο. Ο συντελεστής μπορεί να προσδιοριστεί από την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης:

  Πόσο κιλοβατώρες καταναλώνει κλιματισμό - online αριθμομηχανή

  Η πραγματική κατανάλωση ενέργειας υπολογίζεται για ένα συμβατικό split σύστημα, το οποίο έχει ρυθμιστεί να ψύχει το δωμάτιο σε + 25 μοίρες.

  Το αποτέλεσμα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Παρόλο που η πραγματική κατανάλωση ενέργειας του κλιματισμού μπορεί να υπολογιστεί μόνο από ειδικό που βασίζεται στην ατομική σας περίπτωση.

  Οι ερωτήσεις και τα σχόλιά σας μπορείτε να ζητήσετε στα σχόλια. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα!

  Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού (σε ποιες λειτουργίες);

  Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το κλιματιστικό; Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού; Σε ποιους τρόπους καταναλώνει λιγότερο;

  Αν ρίξετε μια κανονική εκκίνηση / Stopnik ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του otklyucheniya.To πρέπει να βάλετε στο δωμάτιο + 22 + 25.Sootvetstvenno όπως τόσο πιο γρήγορα θα σβήσει το μικρότερο «καταβροχθίσει» Σύμφωνα με την κατανάλωση πάρα πολύ, δεν είναι όλα prosto.Standartnaya «9» ka καταναλώνει 0,7-0,9 kWh ανά chas.Eto σε συνεχή λειτουργία που redko.Pritom για τη θέρμανση καταναλώνει λιγότερο από το ψύξη, αν και πολλοί πιστεύουν το αντίθετο. Το μοντέλο "12" διαρκεί περίπου 1,3 kWh. Και πάλι, όλα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα και τη θερμοκρασία που πρέπει να υποστηρίξει στο δωμάτιο.

  Σε οποιαδήποτε λειτουργία, η κατανάλωση ισχύος είναι η ίδια, εκτός από τον εξαερισμό, όταν ο συμπιεστής δεν λειτουργεί.

  μοντέλα Inverter slozhney.Oni δεν απενεργοποιείται μετά την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας και μια χαμηλότερη παραγωγικότητα συνεχιζόμενη rabotu.U κατανάλωση ισχύος τους λιγότερο, ανάλογα με το μοντέλο, 20-40%.Αλλά κοστίζουν το μισό.

  Τον Αύγουστο του 2017 κατέβαλε 1.700 ρούβλια.. Για ολόκληρο τον Αύγουστο, δεν έπεσε πτώση βροχής. Δεν είναι πολλά

  1. Αγοράστε ένα split σύστημα inverter. Ναι, πιο ακριβό. Έχω δύο (την περιοχή Rostov) Daikin 14 χρόνια και Panasonic 8 χρόνια (πιστέψτε με ότι εργάζονται με ένα κανονικό φορτίο, Panasonic είναι λιγότερο πιθανό)
  2. Μην κρεμάστε ένα σχίσιμο στην ηλιόλουστη πλευρά. Καταλαβαίνω ότι μερικές φορές δεν είναι δυνατόν. Αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην εξοικονόμηση.
  3. Μη ρυθμίζετε τον Βόρειο Πόλο. Φυσικά, εάν δεν έχετε μεγαλώσει με πολικές αρκούδες και μην ζυγίζετε 50 κιλά. Η κανονική θερμοκρασία είναι 23 μοίρες, αν δεν υπάρχει εισροή αέρα.
  4. Έχετε κανονικά σφραγισμένα παράθυρα.
  5. Στο ηλιοβασίλεμα στο δωμάτιο για να τραβήξει κουρτίνες, περσίδες - μην θερμαίνετε το δωμάτιο.
  1. κάτω από τη λέξη κλιματισμού, φυσικά καταλαβαίνετε το σύστημα διαχωρισμού; Αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το κλιματιστικό είναι λίγο περισσότερο από ένα σύστημα split. Εάν το κλιματιστικό είναι κεντρικό με πλήρες σύνολο λειτουργιών κλιματισμού, τότε η προσέγγιση για την εξοικονόμηση θα είναι κάπως διαφορετική από αυτή του διαχωρισμένου συστήματος. Ας πούμε να ορίσετε ένα recuperator.
  2. Το σύστημα split mode δεν έχει πολλά να αποθηκεύσει σε λειτουργίες, T.K. πόσα θερμότητα χρειάζεται να βγάλετε από το δωμάτιο, τόσο πολύ και να το μεταφέρετε, είναι σαν να ζεσταίνετε, μπορείτε να ζεσταίνετε αργά και όχι για πολλά, αλλά μπορείτε γρήγορα και δυνατά! Έτσι στο split σύστημα, μπορείτε να κρυώσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και για λίγο τη συνήθη λειτουργία ψύξης, οι περισσότεροι αλλάζουν την ρυθμισμένη θερμοκρασία στον πίνακα ελέγχου και έτσι αποτρέπουν την υπερψύξη. Ή ρυθμίστε τη λειτουργία αφυγραντήρα και εκεί για να μειώσετε τη θερμοκρασία στους 19 - 16 μοίρες στο τηλεχειριστήριο.
  3. Θα ήθελα να θέσω το ερώτημα ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας για να διατηρηθεί η κανονική θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου της ημέρας, προσπαθήστε να μην τον αερισμό και αερίστε το δωμάτιο, ή να μειώσει στο ελάχιστο την εναλλαγή του αέρα. Ένα άνοιγμα παραθύρου, όπως η προστασία από το ηλιακό φως, κρεμάει μια αντανακλαστική κουρτίνα ηλιακού φωτός.

  Μειώστε τη θερμότητα στη θερμότητα του αριθμού του εξοπλισμού λειτουργίας που παράγει θερμότητα - ειδικά ο εκτυπωτής-σαρωτής, το πλάσμα.

  4 για να μεγιστοποιήσετε τη νυχτερινή περίοδο για εντατική ψύξη, με φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια.

  μια μικρή οικονομία: έχουμε ένα κιλοβάτ την ημέρα αξίας 5,27 ρούβλια. Τη νύχτα, 1,32 ρούβλια. Ας πούμε ότι, όπως και εγώ, έχετε χωρητικότητα 9 kW. Τροφοδοτημένο διάσπαση Σύστημα ημέρα, ας πούμε από τις 16 ώρες / 3 = 5.33 h συμπιεστής λειτουργεί -. 5,33 * 5,27 * 0,9 = 25,3 μέρα Ρούβλι, νύχτα 8 ώρες / 3 = 2.66 * 0, 9 = 2,4 ρούβλια το βράδυ. Σύνολο = 27,7 ρούβλια την ημέρα * 31 ημέρες = 859 ρούβλια το μήνα. Στην πραγματική ζωή, θα είναι λιγότερο (όχι πάντα καυτό).

  859 ρούβλια το μήνα για την κανονική θερμοκρασία στο δωμάτιο, είμαι έτοιμος να δώσει!

  Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε.

  Για παράδειγμα, σε ένα μέγιστο 3000 το χρόνο - είναι πολύ;

  αλλά υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα: καλός ύπνος, διάθεση και δημιουργικότητα σε υψόμετρο και κερδίστε περισσότερα!

  Η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι με μεγάλη διαφορά στις πραγματικές και επιθυμητές θερμοκρασίες στο δωμάτιο, μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και της θερμοκρασίας του εκτοξευμένου αέρα και της μέγιστης ταχύτητας του ανεμιστήρα.

  Τι σημαίνει αυτό.

  Αν έχετε 30 μοίρες στο δωμάτιο και θέλετε 16, τότε η κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη από ό, τι θέλετε 25 μοίρες.

  Αν ο ήλιος πέσει στο εξωτερικό μέρος του συστήματος και δεν υπάρχει δυνατότητα πλήρους αερισμού, τότε η αποδοτικότητα θα είναι χειρότερη, συνεπώς, για την επίτευξη των ίδιων αποτελεσμάτων θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κλιματιστικά δεν βάζουν ποτέ μπαλκόνια και λότζες, αλλά μόνο σε εξωτερικούς τοίχους, για να φυσούν. Και προσπαθήστε να βάλετε την σκιερή πλευρά, και όχι τον ήλιο. Συνεπώς, μπορείτε να βάλετε μια ασπίδα που θα καλύπτει την εξωτερική μονάδα από τον ήλιο, αλλά δεν παρεμβαίνει στην ανταλλαγή αέρα.

  Τέλος, αν ο εξαερισμός Μέσα στο δωμάτιο δεν είναι τυφώνα, τότε η κατανάλωση ενέργειας, φυσικά, είναι χαμηλότερη, ωστόσο, δεν είναι πολύ. Οι ανεμιστήρες καταναλώνουν καλά αν φτάσουν το 10% της χωρητικότητας του κλιματιστικού. Τα υπόλοιπα δαπανώνται για ψύξη.

  Σε κλιματιστικά έχουν μια τέτοια επιλογή, ή ως ένα ήσυχο λειτουργία νύχτας όταν είναι αργά αλλά σταθερά να εκτελεί την εργασία του, τη διατήρηση της βέλτιστης.

  Τέλος, το πιο ενδιαφέρον. Μην αερίζετε το διαμέρισμα σε βάρος θυρών, παραθύρων, παραθύρων, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Απλά προσθέστε σε αυτό το έργο της απελευθέρωσης του ψυχρού αέρα και της προσθήκης θερμού αέρα από έξω.

  Και απενεργοποιήστε, αν είναι δυνατόν, περιττές ηλεκτρικές συσκευές.