Πώς ξέρετε ότι δεν υπάρχει αρκετό freon και πόσο να το γεμίσετε;

Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, όλα τα διαχωρισμένα συστήματα του σύγχρονου τύπου λειτουργούν με βάση ψυκτικά μέσα. Επομένως, σε μια ορισμένη χρονική περίοδο, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ανεφοδιασμού ή του ανεφοδιασμού του συστήματος με το ψυκτικό μέσο και την ερώτηση και πόσο freon στο κλιματιστικό είναι αυτή τη στιγμή και πόσο να ανεφοδιάσει;

Πώς μπορώ να μάθω την ποσότητα ψυκτικού στο σύστημα;

Πρέπει να σημειωθεί αρχικά ότι η τυποποιημένη ονομασία "Freon" συνοψίζει όλα τα ψυκτικά που είναι γνωστά μέχρι σήμερα. Και, επιπλέον, το αέριο αυτό όχι μόνο έχει τις ιδιότητες ενός θερμικού φορέα, αλλά επίσης εκτελεί ένα είδος λίπανσης του συμπιεστή εγκατεστημένου στο κλιματιστικό στο εξωτερικό διαμέρισμα.

Θυμηθείτε ότι το κανονικό σύστημα κλιματισμού σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι ένα δύο διαμέρισμα, τα οποία τοποθετούνται έξω και μέσα στο δωμάτιο. Συνδέονται μεταξύ τους με αγωγούς, μέσω των οποίων κυκλοφορεί αυτό το αέριο - φρέον. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται χάλκινοι σωλήνες μικρής διατομής για αυτό.

Η ποσότητα του φρέον στο κλιματιστικό είναι μια τιμή που εξαρτάται άμεσα από το μήκος αυτών των πολύ χάλκινων σωλήνων που συνδέουν τις δύο μονάδες και από την χωρητικότητα του συμπιεστή που βρίσκεται μέσα στη μονάδα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει ενιαία τιμή κατάλληλη για όλες τις συσκευές.

Οι κατασκευαστές τρέχουν συστήματα, εστιάζοντας στο μήκος των αγωγών. Κατά κανόνα, το μήκος του δεν συμβαίνει λιγότερο από 3 μέτρα και πάνω από 5 μέτρα. Γενικά, για 1 μέτρο της διαδρομής, ο κατασκευαστής αναπληρώνει περίπου 15 γραμμάρια ψυκτικού μέσου. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και η κρούση έχει συντελεστή ισχύος, οπότε η κατά προσέγγιση περιεκτικότητα του φρέον σε κλιματιστικά υψηλής ισχύος είναι περίπου 0,6 κιλά και σε λιγότερο ισχυρό περίπου 0,09 κιλά.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, οποιοδήποτε ψυκτικό μπορεί σταδιακά να εξατμιστεί. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει ταχύτερα, καθώς οι αγωγοί χαλκού μπορούν να υποστούν βλάβη και να εμφανιστούν διαρροές. Μερικές φορές η ταχεία εξάτμιση του Freon επηρεάζεται επίσης από υποβαθμισμένες ενώσεις, οι οποίες επίσης οδηγούν σε διαρροή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ανεφοδιασμός ή η νέα πλήρωση της συσκευής θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την πλήρη εκκένωση ολόκληρου του συστήματος.

Πόση ποσότητα ψυκτικού μέσου χρειάζεται για να ανεφοδιαστεί με καύσιμο

Κάθε κατασκευαστής τοποθετεί υποχρεωτικά σε ένα από τα τεμάχια μια πινακίδα με επιγραφή όπου αναφέρεται η ποσότητα του φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα. Μετά από μια ορισμένη περίοδο λειτουργίας, οι όγκοι επαναπλήρωσης του φρέον προσδιορίζονται με τη βοήθεια ενός μετρητή πίεσης, ο οποίος βοηθά στον προσδιορισμό της ποσότητας πίεσης στο κύκλωμα ψύξης. Ο σταθμός αυτός σας επιτρέπει να καθορίσετε τη θερμοκρασία στη σωστή θέση και να καθορίσετε την απαιτούμενη ένταση.

Πώς να προσδιορίσετε την έλλειψη φρέον

Φυσικά, πριν από την αντιμετώπιση των ζητημάτων ανεφοδιασμού, κάθε ιδιοκτήτης δεν θα εμποδιστεί να γνωρίζει πώς να καθορίσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρκετό ψυκτικό μέσο στη συσκευή και πρέπει είτε να το αντικαταστήσει εντελώς είτε να ανεφοδιάσει με καύσιμο. Σχετικά με την έλλειψη freon λένε τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Το διαχωριστικό σύστημα έχει καταστεί πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ψύξης αέρα στο δωμάτιο.
 • το κλιματιστικό μηχανισμό έπαψε να ψύχει τον αέρα εντελώς.
 • σε μέρη όπου συνδέθηκαν χάλκινοι σωλήνες με την εξωτερική μονάδα, εμφανίστηκε πάγος ή πάγος, που μοιάζει με ένα "παλτό" στα παλιά σοβιετικά ψυγεία.

Πριν από τον ανεφοδιασμό, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η πίεση στο σύστημα διαχωρισμού ψύξης από τον τύπο Freon που φορτίζεται σε αυτό. Σήμερα υπάρχουν αρκετές ποιότητες αυτού του ψυκτικού μέσου.

Για παράδειγμα, αν το κλιματιστικό είναι γεμάτο με 22 φρέονες και η θερμοκρασία στο δρόμο κυμαίνεται μεταξύ 25-30 μοίρες, τότε η πίεση πρέπει να αντιστοιχεί σε μια ένδειξη των 4,5 bar. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 15 μοίρες, η πίεση θα είναι 3,5 bar.

Εάν το διαχωρισμένο σύστημα είναι γεμάτο με Freon 420. στη συνέχεια σε θερμοκρασία από 25 έως 30 μοίρες, η ένδειξη πίεσης θα είναι 6,5 bar. Και σε θερμοκρασία 15 βαθμών, η πίεση θα είναι 5 bar.

Οι ειδικοί που παράγουν κλιματιστικά, γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις και τις λεπτές αποχρώσεις, αλλά αν αποφασίσετε να καθορίσετε ανεξάρτητα την ποσότητα ψυκτικού και να εκτελέσετε ανεφοδιασμό, τότε θα πρέπει να σημειώσετε αυτές τις αποχρώσεις.

Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας τη διαδικασία ανεφοδιασμού.

 1. Το δοχείο ψυκτικού πρέπει να ζυγίζεται.
 2. Περαιτέρω, ανοίγοντας τη βαλβίδα, είναι δυνατόν να αφήσουμε το αέριο να κινηθεί ελεύθερα στον αγωγό του κλιματιστικού.
 3. Η βαλβίδα κλείνει όταν η απαραίτητη ποσότητα Freon φεύγει από τον κύλινδρο.

Οι ειδικοί συστήνουν να μην ανεφοδιάζονται, αλλά ανεφοδιάζουν το σύστημα με αέριο. Για να το κάνετε αυτό, το υπόλοιπο freon στο σύστημα εκκενώνεται έξω με τη χρήση ειδικού τσοκ, και χρησιμοποιώντας ζυγαριές, το σύστημα ψύξης επανατοποθετείται και η ποσότητα που επισημαίνεται στο μεταλλικό τραπέζι από τον κατασκευαστή φορτίζεται. Αυτή η επιλογή θα είναι πιο αποτελεσματική και απλή.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των ίδιων εμπειρογνωμόνων, το σύστημα κλιματισμού είναι προτιμότερο να μην ανεφοδιάζει λίγο, παρά να φορτώσει ένα πλεόνασμα φρεονίου σε αυτό. Το γεγονός είναι ότι μια υπερβολική ποσότητα θα εμποδίσει το ψυκτικό από τη διέλευση από την υγρή κατάσταση στην αέρια κατάσταση, απλά δεν θα έχει το χρόνο να μετασχηματιστεί.

Μια πιο περίπλοκη διαδικασία πλήρωσης πληρώνει την απαιτούμενη ποσότητα με αναφορά θερμοκρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα θερμόμετρο φέρεται στον ανεμιστήρα, το οποίο πρέπει να δείχνει την τιμή που αντιστοιχεί στον δείκτη στο διαβατήριο.

Εάν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5-8 μοίρες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας μάλλον ισχυρός συμπιεστής στη μονάδα. Η ίδια η συσκευή λειτουργεί καλά και το ψυκτικό μέσο στο σύστημα είναι επαρκές για την αποτελεσματική λειτουργία του.

Αλλά αυτή η ενέργεια είναι απολύτως ανεφάρμοστη στη συσκευή μετατροπέα. Σε αυτό, ο συμπιεστής εξαρτάται άμεσα από τα θερμικά φορτία που βιώνει, οπότε η ισχύς του έχει συνεχώς διαφορετική αξία.

Κανόνες ανεφοδιασμού

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα και χωρίς να προκληθεί ζημιά στη συσκευή, πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες.

 1. Ένας από τους απλούστερους και ασφαλέστερους τρόπους ανεφοδιασμού είναι ο τρόπος χρήσης του βάρους. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αναφέρονται στην πινακίδα που είναι προσαρτημένη στο σώμα της συσκευής. Οι νέες εξωτερικές μονάδες δεν χρειάζονται ανεφοδιασμό, εάν το μήκος των αγωγών δεν υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται από τον κατασκευαστή.
 2. Τα συστήματα διαχωρισμού, τα οποία λειτουργούν εδώ και πολύ και έχουν αποσυναρμολογηθεί, πρέπει να τροφοδοτούνται μόνο από το 10% της συνολικής μάζας ψυκτικού μέσου. Αυτές οι πληροφορίες επισημαίνονται και πάλι στην πινακίδα τύπου.
 3. Μερικές φορές, εάν η σωλήνωση δεν είναι σωστά τοποθετημένη ή συνδεδεμένη στη συσκευή, η ποσότητα ψυκτικού μπορεί να είναι χαμηλή. Και για να διορθώσετε την κατάσταση, πρέπει να απελευθερώσετε όλο το freon στη συσκευή προς τα έξω, προσπαθώντας να κρατήσετε το λάδι μέσα στον συμπιεστή. Γι 'αυτό, η βαλβίδα μέσω της οποίας λαμβάνει χώρα η πλήρωση είναι ελαφρώς ανοικτή. Μέσα σε λίγες ώρες, όλο το φρέον θα βγει από το σύστημα. Εάν το λάδι αρχίσει να ρέει μαζί με το αέριο, τότε είναι απαραίτητο να ανοίξετε τη βαλβίδα ακόμα λιγότερο. Όταν βγαίνει όλο το ψυκτικό υγρό, μπορείτε να ανεφοδιαστείτε με νέο φρέον.

Διαγνωστικά συστήματος

Αφού υπολογίσετε πόσα φρέον χρειάζεστε για να ξαναγεμίσει το σύστημα split και να συμπληρώσετε το απαιτούμενο ποσό, καλό είναι να ελέγξετε τη συσκευή για διαρροές και να ελέγξετε τις εργασίες του συμπιεστή.

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η αποτυχία με την ποσότητα του Freon είναι ανεπιθύμητη. Εάν η ποσότητα ψυκτικού υπερβαίνει το όριο κατά 10%, αυτό φυσικά δεν θα οδηγήσει σε φθορά του συμπιεστή, αλλά θα προκαλέσει δυσλειτουργίες στη λειτουργία του.

Εάν αποφασίσετε να γεμίσετε μόνοι σας το σύστημα, δώστε προσοχή στο είδος του ψυκτικού που χρησιμοποιείται σε αυτό. Προς το παρόν, οι συσκευές χρησιμοποιούν ένα απόλυτα ασφαλές αέριο, το οποίο όχι μόνο αποκλείει τη δυνατότητα έκρηξης αλλά επίσης δεν βλάπτει το περιβάλλον όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα.

Τα πρώτα μοντέλα κλιματιστικών χρησιμοποιούσαν το Freon R-22. Ωστόσο, διαπιστώνεται ότι καταστρέφει τη στιβάδα του όζοντος της γης και λειτουργεί αναποτελεσματικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε οι κατασκευαστές αρνήθηκαν να το χρησιμοποιήσουν και άλλαξαν σε πιο σύγχρονα και εντελώς ασφαλή ψυκτικά.

Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε την απαραίτητη ποσότητα Freon, να ανεφοδιάσετε το σύστημα και να αγοράσετε από μόνο του το απαραίτητο ψυκτικό.

Πόσο freon στο κλιματιστικό

Συνήθως το ερώτημα: "Πόσο freon στο κλιματιστικό;" Συμβαίνει σε δύο περιπτώσεις:

 1. Το κλιματιστικό έχει εγκατασταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα Θέλουμε να μάθουμε το υπόλοιπο Freon σε αυτό και αν είναι αρκετό για τη σωστή λειτουργία της συσκευής.
 2. Το κλιματιστικό είναι τοποθετημένο με εκτεταμένη "διαδρομή" ή πλήρως γεμισμένο. Πόσο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση θα απαιτείται ένα ψυκτικό μέσο για την κανονική λειτουργία της συσκευής.

Προσδιορισμός της ποσότητας του Freon

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι:

Είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί η ακριβής ποσότητα του εναπομένοντος ψυκτικού μέσου στο σύστημα. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να ελέγξετε τις παραμέτρους λειτουργίας του κλιματιστικού, οπότε πρέπει να ξέρετε αν χρειάζεται να ξαναγεμίσετε (ανεφοδιασμός καυσίμων). Αυτή η εργασία θα πρέπει να διεξάγεται από έναν ειδικό με το κατάλληλο εργαλείο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο το κλιματιστικό να είναι καθαρό και να τηρούνται συγκεκριμένα πρότυπα θερμοκρασίας. Υπάρχουν όμως κάποιες "έμμεσες" ενδείξεις για τον προσδιορισμό της διαρροής του φρέον.

Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι:

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα φρέον, θα χρειαστείτε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη συσκευή. Συνήθως στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μπλοκ υπάρχουν πλάκες (ετικέτες) με τις απαραίτητες πληροφορίες. Δείχνει τη μάρκα Freon και την "κανονική" ποσότητα. Αυτός ο αριθμός εμφανίζεται συχνότερα, λαμβάνοντας υπόψη το ίδιο το κλιματιστικό + 3... 10 μέτρα της "διαδρομής". Με άλλα λόγια, η συσκευή παραμένει στο εργοστάσιο γεμάτη με 3... 10 μέτρα της μελλοντικής "διαδρομής". Οι ακριβείς τιμές που πρέπει να ψάξετε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο!

Πόσο freon στο κλιματιστικό

Κατά προσέγγιση "κανονική" ποσότητα φρέον για οικιακά χωριστά συστήματα διαφορετικής χωρητικότητας ψύξης.

Στη συνέχεια, μετράμε το μήκος της "διαδρομής". Και αν υπερβεί το κανονικό μήκος, τότε για κάθε επιπλέον μέτρο της "διαδρομής" προσθέτουμε ένα ορισμένο ποσό freon (μάθετε από τον κατάλογο ή τον κατασκευαστή). Ένας επιπλέον μετρητής προσθέτει 15-30 γραμμάρια φρέον, ανάλογα με το μοντέλο και την ισχύ του οικιακού διαχωριστικού συστήματος.

Παράδειγμα: Κλιματιστικό LG G07HHT έχει ένα "πρότυπο" 560 g Freon, υπολογιζόμενο έως 7,5 m "διαδρομή". Και αν η "διαδρομή" αποδειχθεί ότι είναι 10 μέτρα, τότε είναι απαραίτητο να προσθέσετε 50 g freon (για 20 g ανά 1 m) για επιπλέον 2,5 m.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οποιοδήποτε κλιματιστικό έχει περιορισμούς στο μέγιστο μήκος της διαδρομής και τη διαφορά ύψους μεταξύ των μπλοκ. Η υπέρβαση αυτών των προτύπων μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση του κλιματιστικού!

Έτσι, απαντήσαμε στην ερώτηση: "Πόσο freon στο κλιματιστικό;". Διαβάστε το ακόλουθο άρθρο σχετικά με ένα χαρακτηριστικό της ψύξης ενός συστήματος split, το οποίο είναι χρήσιμο για κάθε χρήστη.

Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.

  Γεμίστε το κλιματιστικό με freon

  Η πλήρωση του κλιματιστικού με freon είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες συντήρησης κλιματιστικών.

  Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό με φρέον;

  Ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο εκτελείται κατά τη διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης, εάν το μήκος της διαδρομής υπερβαίνει το υπολογισμένο για το καύσιμο του εργοστασίου. Και επίσης, κατά την εκτέλεση περιοδικής συντήρησης. Ο πλήρης ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος με freon θα απαιτηθεί όχι μόνο μετά την επισκευή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εργασία που σχετίζεται με την αποσυμπίεση του βρόχου φρέον.

  Η εξωτερική μονάδα φορτίζεται με ψυκτικό από το εργοστάσιο. Η ποσότητα του είναι επαρκής για την κανονική λειτουργία του εξοπλισμού αμέσως μετά την εγκατάσταση, αλλά μέχρι ένα ορισμένο μήκος του αγωγού φρέον. Εάν υπάρχει υπερβολή του εκτιμώμενου μήκους, τότε υπάρχει ανάγκη για ανεφοδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο υπηρεσιών. Δείχνει την ποσότητα Freon που πρέπει να προσθέσετε σε κάθε επιπλέον μετρητή. Υπολογίστε το βάρος του ξαναγεμισμένου ψυκτικού μέσου και καταγράψτε αυτήν την τιμή στην ετικέτα υπηρεσιών. Τοποθετήστε την γεμάτη ετικέτα μέσα στο προϊόν κοντά στη θύρα πλήρωσης. Για παράδειγμα, στην εσωτερική επιφάνεια του καλύμματος υπηρεσίας.

  1 - την ποσότητα ψυκτικού που φορτίζεται στο προϊόν στο εργοστάσιο, 2 - την ποσότητα ψυκτικού που φορτίζεται επιπρόσθετα στο χώρο. 3 - Συνολική ποσότητα φορτισμένου ψυκτικού μέσου. 4 - περιέχει το φαινόμενο του φαινομένου του φαινομένου του φθοριούχου αερίου, το οποίο καλύπτεται από το πρωτόκολλο του Κιότο. 5 - εξωτερική μονάδα. 6 - κύλινδρος με ψυκτικό μέσο και πολλαπλή για ανεφοδιασμό.

  Προφυλάξεις κατά το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού με το φρέον R410A

  Πληρώστε μόνο την καθορισμένη ποσότητα ψυκτικού σε υγρή κατάσταση μέσω της γραμμής υγρού. Δεδομένου ότι αυτό το ψυκτικό μέσο είναι μικτός τύπος ψυκτικού μέσου, η προσθήκη του σε αέρια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στη σύνθεσή του. Αυτό θα παρεμποδίσει την κανονική λειτουργία του συστήματος. Πριν από τον ανεφοδιασμό, ελέγξτε αν ο κύλινδρος ψυκτικού εξοπλισμού είναι εξοπλισμένος με σωλήνα σιφωνίου.

  Χρησιμοποιήστε εργαλεία σχεδιασμένα μόνο για ψυκτικό μέσο R410A για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη αντίσταση πίεσης και για να αποτρέψετε την είσοδο ξένων υλών στο σύστημα.

  Το σχέδιο της πλήρωσης του κλιματιστικού με freon.

  Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες συντήρησης, οι οποίες απαιτούν το άνοιγμα του συστήματος κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου, πρέπει να αντληθεί. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το freon συλλέγεται είτε σε εξωτερική μονάδα είτε σε κυλίνδρους που χρησιμοποιούν σταθμό συλλογής ψυκτικού μέσου.

  Απελευθέρωση αέρα (εκκένωση)

  Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση των σωληνώσεων, είναι απαραίτητο να απομακρύνεται ο αέρας και να εκτελείται δοκιμή διαρροής αερίου. Εάν είναι απαραίτητο να προσθέσετε ψυκτικό, είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε αέρα από τους σωλήνες κυκλοφορίας ψυκτικού και την εσωτερική μονάδα μέσω αντλίας κενού.

  Ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί από την εσωτερική μονάδα και τον αγωγό. Αν παραμείνει αέρας στους σωλήνες κυκλοφορίας ψυκτικού, αυτό θα έχει επιπτώσεις στο συμπιεστή. Επιπλέον, όχι μόνο μειώνει την απόδοση της ψύξης ή της θέρμανσης, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του κλιματιστικού. Το ψυκτικό μέσο για την αφαίρεση του αέρα δεν γεμίζει στην εξωτερική μονάδα, επομένως μην αφαιρείτε τον αέρα με φούρνο φούρνου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια αντλία κενού, όπως φαίνεται στην εικόνα.

  Συνδέστε κάθε σωλήνα στην κατάλληλη βαλβίδα στην εξωτερική μονάδα και σφίξτε τα παξιμάδια σύνδεσης. Σφίξτε πρώτα το παξιμάδι με τα χέρια σας και μετά με το κλειδί, εφαρμόζοντας την κατάλληλη ροπή στρέψης.

  Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης από την πλευρά χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής στη βαλβίδα που διαθέτει σφράγιση, η οποία διαθέτει οπή σέρβις, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ανοίξτε την πλευρική βαλβίδα χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής αριστερόστροφα. Αφαιρέστε τον αέρα από το σύστημα χρησιμοποιώντας μια αντλία κενού, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί για περίπου 15-20 λεπτά. Αυτή είναι η διάρκεια της εκκένωσης για ένα συνηθισμένο σύστημα διαχωρισμού. Για τα συστήματα πολλαπλών και VRF, συνιστάται να αντλείται για τουλάχιστον 1 ώρα.

  Για το ψυκτικό R410A, χρησιμοποιήστε ξεχωριστή αντλία κενού. Η χρήση μίας μόνο αντλίας κενού για όλες τις ποιότητες ψυκτικού μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία.

  Μη συμπυκνωμένες ακαθαρσίες

  Πρόσφατα, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, η παρουσία μη συμπυκνώσιμων ακαθαρσιών απαντάται όλο και περισσότερο στο σύστημα. Η ευθύνη είναι, πρώτον, ένας μεγάλος αριθμός αναλφάβητων ανεφοδιασμών που δεν έχουν ειδική εκπαίδευση και εμπειρία στην υπηρεσία ψυκτικού εξοπλισμού. Μόλις παρακολουθήσετε ένα βίντεο από το Internet "πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό"Πιστεύουν ήδη ότι όλοι γνωρίζουν και αποστέλλονται για να ανεφοδιάζουν τα κλιματιστικά. Δεύτερον, ένας μεγάλος αριθμός παραχαραγμένων φτηνών φτηνών που έρχονται στην αγορά μας. Τρίτον, παραβίαση της τεχνολογίας των εγκαταστάσεων εγκατάστασης. Για παράδειγμα, το υπόλοιπο του αζώτου στο σύστημα μετά την εκτέλεση του πρεσάρισμα των σωλήνων για τον έλεγχο των συνδέσεων για διαρροές.

  Επικοινωνήστε μόνο με εξειδικευμένες εταιρείες για την εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών.

  Δοκιμή διαρροής

  Κλείστε την πλευρική βαλβίδα χαμηλής πίεσης πολλαπλής ροής δεξιόστροφα Βεβαιωθείτε ότι μετά από περίπου 10 λεπτά το περιτύπωμα δείχνει πίεση -0,1 MPa (-760 mmHg). Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί η διαρροή αερίου. Απενεργοποιήστε την αντλία κενού. Αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την πλευρά χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής.

  Τοποθετήστε τα βύσματα βαλβίδων στην ανοικτή θέση, τόσο στις πλευρές του υγρού ψυκτικού μέσου όσο και στις πλευρές του αέριου ψυκτικού μέσου. Βιδώστε τα καπάκια στις ράβδους των βαλβίδων και το πώμα στην τρύπα παροχής. Στη συνέχεια, σφίξτε τις με ροπή στρέψης χρησιμοποιώντας ένα δυναμόκλειδο. Το ψυκτικό μπορεί να διαρρεύσει αργά, ακόμα κι αν η βαλβίδα διακοπής είναι εντελώς κλειστή. Επομένως, μην αφαιρείτε τα παξιμάδια σύνδεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου. Σε αυτό το στάδιο, ελέγξτε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου μέσω των καπακιών βαλβίδων των βαλβίδων και του καπακιού της θυρίδας εξυπηρέτησης της βαλβίδας 3 κατευθύνσεων. Χρησιμοποιώντας σαπουνόνερο ή ανιχνευτή διαρροών (ανιχνευτής διαρροών), ελέγξτε για διαρροή αερίου από τις φλόγες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων και το στέλεχος της βαλβίδας. Στο τέλος της δοκιμής, σκουπίστε το σαπουνόνερο.

  Τι θα βοηθήσει να αποφευχθεί η διαρροή;

  Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι μια ποιοτική καύση - μια σαφής, ομοιόμορφη, χωρίς φούσκες. Κάντε μια καλή δουλειά και να κυριαρχήσει αυτή τη σημαντική λειτουργία για το κόψιμο των σωλήνων και μόνο μετά από αυτή την έναρξη των εργασιών στην περιοχή.

  Ευθυγραμμίστε τα κέντρα και των δύο υποδοχών και σφίξτε τα παξιμάδια με το χέρι για 3-4 στροφές και στη συνέχεια σφίξτε τα με ένα κλειδί ροπής. Όταν σφίγγετε τα παξιμάδια σύνδεσης, χρησιμοποιήστε μόνο ένα δυναμόκλειδο για να αποφύγετε τη ζημία στα παξιμάδια σύνδεσης και τις διαρροές αερίου.

  Πόσο freon απαιτείται για να ξαναγεμίσει το κλιματιστικό

  Βρήκα πολλές θέσεις για κλιματιστικά και συνειδητοποίησα ότι το γενικό γραμματισμό του πληθυσμού σε αυτό το θέμα είναι πολύ χαμηλό.

  Σας παρακαλώ για γενική εκπαίδευση και για να σας εξαπατήσω όταν ο ανεφοδιασμός ήταν πιο δύσκολος.

  Πώς εξαπατάς όταν ανεφοδιάζεις ένα κλιματιστικό αυτοκινήτου!

  Πάρτε για παράδειγμα τυπική διαφήμιση

  - Ολοκληρωμένη διάγνωση κενού,

  - πλήρης άντληση του παλαιού ψυκτικού μέσου,

  - πλήρης άντληση του παλιού πετρελαίου,

  - αντλώντας όλα τα προϊόντα αποσύνθεσης,

  - απομάκρυνση της υγρασίας από το σύστημα,

  - έγχυση φρέσκου πετρελαίου,

  - ένεση φρέσκου ψυκτικού μέσου.

  1. Διστάζω να ρωτήσω τι άλλο είναι ατελή διαγνωστικά κενού;

  Σύστημα κενού για έλεγχο διαρροών είναι αδύνατο. Όποιος καταλαβαίνει ότι υπό κενό όλες τις σφραγίδες και τα κουτιά γέμισης του συστήματος

  λειτουργεί σε μία κατεύθυνση, και όταν η πίεση που είναι παρούσα στο σύστημα σε σύστημα druguyu.Sootvetstvenno μπορεί να κρατήσει τέλεια ένα κενό και με την παρουσία του αζώτου αρχίζει propuskat.Tolko πρεσάρισμα πίεση εντός αυτού μπορεί να χρησιμεύσουν τουλάχιστον κάποια στεγανότητα εγγύηση.

  2. Μην αφαιρείτε το λάδι από το σύστημα χωρίς να ξεπλένετε το σύστημα ή να αποσυναρμολογείτε πλήρως τον συμπιεστή.

  Η μέγιστη ποσότητα λαδιού μπορεί να αφαιρεθεί από το πλήρως φορτισμένο σύστημα είναι 30-40 γρ.

  Τονίζω από ένα εντελώς συσσωρευμένο σύστημα και, κατά κανόνα, τα SRTs αντιμετωπίζονται ήδη με ένα κενό ή ημι-κενό σύστημα.

  3. Η κενού είναι πραγματικά χρήσιμο πράγμα και σας επιτρέπει να αφαιρέσετε κάποια ποσότητα υγρασίας από το σύστημα αν όχι ένα, αλλά.

  Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 30-40 λεπτά, και όχι 10-15 που συνήθως διατίθενται σε αυτό στο σταθμό.

  Αν η εξαπάτηση του πελάτη ξεκινά με τη διαφήμιση, αξίζει να εξεταστεί αν αξίζει να επικοινωνήσετε με έναν τέτοιο σταθμό.

  Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

  Μετά από τα λεγόμενα. "διαγνωστικά κενού" που στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν περισσότερο από 50% εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι το ψυκτικό μέσο θα παραμείνει στο σύστημα που φορτίζεται με freon.

  Προσοχή: Κατά τον ανεφοδιασμό, πολλοί επιθυμούν να προσθέσουν περισσότερο φτηνό πετρέλαιο POE αντί του πετρελαίου PAG με το οποίο πρέπει να λειτουργήσει το κλιματιστικό.

  Γιατί να αναμείξετε αυτά τα λάδια δεν μπορούν να περιγραφούν με αρκετή λεπτομέρεια στην προηγούμενη σελίδα. Επιπλέον, πολλοί χύνονται το έλαιο SL 32 αντί να τοποθετηθούν, για παράδειγμα το PAG 150.

  Οι αριθμοί 32 και 150 είναι self-sebya.SL 32 5 φορές λιγότερο παχύρρευστο από την ΠΣΟ 150.Kak κοιτάς τον οδηγό που nalot κινητήρα Veretenko αντί του κανονικού πετρελαίου;

  Χαρούμενος και ικανοποιημένος που αφήνετε με το SRT στην επιθυμητή δροσιά με την αίσθηση του πλήρως εκπληρωμένου καθήκοντος, αλλά η χαρά μερικές φορές διαρκεί πολύ σύντομα.

  Μια εβδομάδα αργότερα, τα φύλλα του ψυκτικού και έρχεστε πίσω στο stantsiyu.Poisk διαρροές άχαρο και συνήθως κανείς δεν θέλει να βρει την αιτία αυτού του zanimatsya.Legche τι άλλο.

  «Θα δηλητηριάσουν το καρούλι» έγκυρα δηλώνει ο πλοίαρχος διαθέτει φυσαλίδες σε ένα αέριο shtutsere.I αλλάξετε καρούλι (συχνά ένα κανονικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι φθηνότερο, αλλά μετά από ένα ή δύο χρόνια έρχεται σε μεγαλύτερη επιτυχία στην ερείπωση) βάζοντας στο πέρασμα 200-300 σ τσέπη.

  Στην πραγματικότητα, περιπτώσεις διαρροής μέσω του πυρήνα της βαλβίδας δεν είναι περισσότερο από 1% του συνολικού αριθμού utechek.I έτσι ακόμη και αν ο ολισθητήρας είναι πραγματικά δηλητήρια μερικές φορές αρκετά ένα κομμάτι της ανάδευσης αυτό και στραγγίζουμε prekraschaetsya.Bolee να καπάκι η θύρα πλήρωσης κρατά με σιγουριά μέχρι 25 bar.

  Και πάλι τρέχετε το σύστημα.Αλλά γιατί, στη συνέχεια, μια εβδομάδα αργότερα το ψυκτικό υγρό ξαναγίνει και στη συνέχεια, ανάλογα με τις περιστάσεις.

  Κατά κανόνα, οι περισσότεροι πάνε σε έναν σταθμό που ειδικεύεται σε κλιματιστικά αυτοκινήτων, όπου πραγματικά βρίσκουν και εξαλείφουν τη διαρροή.

  Ο χρυσός κανόνας του "kriilovo οδηγεί σε ένα hitman" λειτουργεί! Μερικές φορές αρκεί να διαβάσετε το όνομα για να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να απευθυνθείτε εκεί.

  H2O ή 2 atm μιλούν για τον εαυτό τους, για παράδειγμα, το επίπεδο γνώσης ενός πλυντηρίου ή αλλαγής ελαστικών είναι φυσικά αρκετό για να αντιμετωπίσει τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών αυτοκινήτων

  Πρόσφατα, ένας μεγάλος αριθμός αυτοδίδακτων αντιπροσώπων αυτοκινήτων που τροφοδοτούν κλιματιστικά αυτοκινήτων.

  Εν αγνοία τους, και περιστασιακά, προκειμένου να σώσει ένα παρόμοιο «κύριο» κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού πετρελαίου χρήση ΡΟΕ (πολυαιθέρας ή πολυεστέρας), αντί της PAG λάδι (PAG), και τόσο συνθετικό λάδι και οι δύο είναι εύκολα διαλυτό στο R 134a, αλλά ανάμικτα μεταξύ όχι άλλες αγάπη.

  Αν και μερικοί λάδι ΡΟΕ και αναμιγνύεται με ένα πολυαλκυλενο γλυκόλη, όπως αλλά όχι περισσότερο από το 30% των ελαίων πολυεστέρα που έχουν παρόμοια πρόσθετα ελαίου prodayutsya.Posle σε ένα γαλάκτωμα με όλα τα επακόλουθα αρνητικά posledstviyami.Masla για PAG αέρα αυτοκίνητο αναπτύχθηκαν με βάση έλαια, που χρησιμοποιούνται στην αεροπορία. Μετά από όλα, σε αεροπλάνα και αυτοκίνητα χρησιμοποιούν σωλήνες αλουμινίου και τα εξαρτήματα είναι σφραγίδες από καουτσούκ με λάδι ΡΟΕ μπορεί να καταστραφεί εύκολα. Ενώ τα κλασικά συστήματα ψύξης έχουν αγωγούς χαλκού και συγκολλημένες συνδέσεις.

  Τα πολυαιθυλενογλυκολικά έλαια PAG χρησιμοποιούνται ευρέως σε κινητά φυτά, όπως κλιματιστικά αυτοκινήτων με φρέον R-134a. Δεν χρησιμοποιούνται καθόλου σε άλλες εγκαταστάσεις ψύξης, όπου είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν πολυεστερικά έλαια POE.

  Τα έλαια PAG έχουν τρεις κύριους τύπους κινηματικού ιξώδους: PAG46 - 46mm2 / s στους 40 ° C. PAG100 - 100mm2 / s στους 40 ° C και PAG150 - 150mm2 / s στους 40 ° C.

  Τα έλαια PAG είναι πολύ υγροσκοπικά και γρήγορα κορεσμένα με υγρασία στον αέρα, επομένως παράγονται σε δοχείο με όγκο 250-300 γραμμάρια.

  Και το πιο σημαντικό, εξαιτίας αυτού που τα κλιματιστικά αυτοκινήτων χρησιμοποιούν PAG και όχι POE

  PAG, αν και πιο υγροσκοπικό από το POE, αλλά δεν υπόκειται σε υδρόλυση παρουσία υγρασίας στο σύστημα. Το έλαιο POE αποσυντίθεται παρουσία υγρασίας.

  Αν ακόμα και μια μικρή ποσότητα υγρασίας εισχωρήσει στο σύστημα, το λάδι σβήνει και ο συμπιεστής σας δεν θα διαρκέσει πολύ.

  Έτσι, πριν πάτε σε λειτουργία τον ανεφοδιασμό κλιματιστικό, ελέγξτε μαζί τους ό, τι προστίθεται το πετρέλαιο, και αν απαντήσετε «συνθετικό» καθορίσετε τι είδους, και αν το «ΡΟΕ», διοικείται από την υπηρεσία podalshe.Chtoby τότε γιατί να μην παλέψει έσπασε νέο συμπιεστή.

  PSV 98% των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για λίπανση λαδιού συμπιεστής δεν PAG.No ξεχάσουμε το υπόλοιπο 2% των οχημάτων που εκτελούν σφιχτό kompressory.I ακριβώς εκεί και χρησιμοποιούνται POE.V έλαιο προκειμένη περίπτωση με την προσθήκη λαδιού PAG στο θάνατο συμπιεστή εμφανίζεται πιο Γνωρίζουμε σε ποια συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν εγκατασταθεί οι συμπιεστές αυτού του τύπου.

  Δυστυχώς, ακόμη και η πλειοψηφία των αυτόματων σταθμών δεν έχουν αυτές τις πληροφορίες και χύνουν το ίδιο λάδι σε όλα τα αυτοκίνητα.

  Πόσο freon απαιτείται για να ξαναγεμίσει το κλιματιστικό

  Παρέχουμε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών
  για επισκευή και συντήρηση
  των αυτοκινήτων στο Μιλέροβο!

  Εργαζόμαστε από τις 09:00 έως τις 18:00 χωρίς διακοπή
  και τα Σαββατοκύριακα

  +7 918 59-88-000Millerovo, ul. Kukushkina, 52

  Οι υπηρεσίες

  Αναφορές

  Πρότυπα ανανέωσης κλιματιστικών αυτοκινήτων freon

  Συχνά, φυσικά, η ποσότητα του auto-conditioner φρέον εγγράφεται στις πλάκες στο χώρο του κινητήρα. Περισσότερα για αυτό είναι γραμμένο στο άλλο μου άρθρο. Αλλά υπάρχουν στιγμές που αυτό το tablet δεν υπάρχει ή είναι πολύ παλιό για να δείτε κάτι που είναι προβληματικό.

  Παρακάτω είναι μια βάση δεδομένων βαθμών με ρυθμούς ανεφοδιασμού φρέον (τυπικά R-134A) και λάδια όταν αντικαθίστανται πλήρως. Φυσικά, τα δεδομένα ενημερώνονται και συμπληρώνονται τακτικά. Για βολική πλοήγηση στη σελίδα, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Ctrl + F και εισάγετε τη μάρκα ή το μοντέλο του αυτοκινήτου στο πεδίο γρήγορης αναζήτησης.

  Πώς να γεμίσετε ένα split σύστημα με freon με τα χέρια σας

  Ο Freon είναι αέριο. Το άλλο του όνομα είναι ψυκτικό. Όλα τα σύγχρονα συστήματα split είναι γεμάτα με ένα τέτοιο αέριο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή ανταλλαγής θερμότητας, που κάνει το δωμάτιο είτε ψυχρότερο είτε θερμότερο. Όταν το ψυκτικό μέσο ελαχιστοποιείται λόγω της διαρροής του, διακόπτεται η κανονική του λειτουργία. Η χωρητικότητα ψύξης έχει χαθεί. Μια συχνή καταγγελία από τους πελάτες: "το σύστημα split ξεκίνησε να φυσάει με ζεστό αέρα" - κατά κανόνα αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης freon στο σύστημα.

  Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να γεμίσετε το split σύστημα με freon.

  Πώς να προσδιορίσετε πότε πρέπει να γεμίσετε ένα σύστημα split;

  Σημεία διαρροής φρέον σε οικιακά κλιματιστικά:

  1. Πρώτα απ 'όλα, μείωση της ικανότητας ψύξης. Το σύστημα θα κρυώσει ελάχιστα, δηλαδή, σχεδόν ή δεν θα γίνει αισθητή διαφορά με τον αέρα του δωματίου.
  2. Κατεψυγμένοι εξωτερικοί γερανοί. Όταν το διαχωριστικό σύστημα λειτουργεί για ψύξη, μπορείτε να δείτε τις βρύσες της εξωτερικής μονάδας, από όπου προέρχονται οι σωλήνες φρέον. Ένας από τους γερανούς μπορεί να καταψυχθεί ή να καλυφθεί με παγετό. Εάν δεν υπάρχει απολύτως ψυκτικό μέσο στο σύστημα, και οι δύο γερανοί θα είναι ζεστοί στη θερμοκρασία, όχι σε κρύο.
  3. Συμβαίνει ότι όταν υπάρχει διαρροή στις κυλινδρικές αρθρώσεις της εξωτερικής μονάδας, εμφανίζεται ένα λεκέ με λάδι δίπλα στις βρύσες.

  Πριν να ανεφοδιάσετε το σύστημα split με τα χέρια σας, πρέπει να βεβαιωθείτε για πολλά πράγματα:

  1. Οι εναλλάκτες θερμότητας των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων είναι καθαροί, δεν είναι φραγμένοι με κάτω και άλλες ακαθαρσίες. Τα φίλτρα εσωτερικής μονάδας είναι καθαρά. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού στο σπίτι σας συζητήσαμε στο προηγούμενο άρθρο.
  2. Το κλιματιστικό σας εκκινεί σε κατάσταση ψύξης και αρχίζει να ρέει ψυχρός ή κρύος αέρας από την εσωτερική μονάδα. Αυτό δείχνει ότι ο συμπιεστής έχει ξεκινήσει.
  3. Ο ανεμιστήρας των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων λειτουργεί και περιστρέφεται αρκετά γρήγορα.
  4. Μετρήστε τη διαφορά θερμοκρασίας αέρα στην είσοδο της εσωτερικής μονάδας τοποθετώντας το θερμόμετρο όχι στην κορυφή της εσωτερικής μονάδας και στην έξοδο από αυτήν, όπου η ροή αέρα εκτονώνεται. Θεωρείται ο κανόνας εάν το σύστημά σας μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα τουλάχιστον κατά 10 μοίρες. Εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από 10 μοίρες (για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο 30 μοίρες, και τα χτυπήματα split 18, αντίστοιχα, η διαφορά είναι 12 μοίρες) τότε δεν χρειάζεται ανεφοδιασμός. Εάν είναι μικρότερη από 10, τότε είναι απαραίτητη.

  Αν πληρούνται όλα αυτά τα σημεία, προχωρήστε περισσότερο.

  Από τα εργαλεία για ανεφοδιασμό θα χρειαστείτε:

  1. Ρυθμιζόμενο κλειδί για το ξεβίδωμα του καπακιού στη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Η κατά προσέγγιση τιμή είναι 200-500 ρούβλια. Μπορείτε να κάνετε με πένσες ή συμβατικό κλειδί.
  2. Για να ελεγχθεί η στάθμη του φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα, απαιτείται μια πολλαπλή μανόμετρο χαμηλής πίεσης. Η τιμή είναι περίπου 500-1000 ρούβλια.
  3. Δύο εύκαμπτοι σωλήνες για τον συλλέκτη μανόμετρου για τον οποίο θα αντληθεί το ψυκτικό μέσο στο σύστημα. Ένα σύνολο σωλήνων των 800-1500 ρούβλια.
  4. Σε περίπτωση που διαθέτετε ένα σύγχρονο split σύστημα που λειτουργεί με R410a ψυκτικό, τότε θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα από R410a σε R22. Το κόστος των 200-300 ρούβλια.
  5. Το ίδιο το φρέον είναι R22 ή R410a. Ποιο από αυτά είναι τοποθετημένο μακριά από εσάς, μπορείτε να το μάθετε κοιτάζοντας την πινακίδα της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας. Με έναν εφάπαξ ανεφοδιασμό του εγχώριου συστήματος, είναι κατάλληλο ένα μικρό μπαλόνι με βάρος 1 kg. Η τιμή είναι 800-1200 ρούβλια.

  Σύνολο με ελάχιστο κόστος πηγαίνει 200 ​​+ 500 + 800 + 200 + 800 = 2500 ρούβλια.

  Πόσο freon είναι απαραίτητο για να ανεφοδιάσετε με καύσιμα ένα οικιακό κλιματιστικό;

  Στο διαχωρισμένο σύστημα έως 20 m2 (7-ka) - περίπου 450-550 γραμμάρια φρεονίου. Έως 25 m2 (9-ka) είναι ήδη 500-600 γραμμάρια, και σε συστήματα μέχρι 35 m2 (12-ka) - 600-800 γραμμάρια. Έχουμε ήδη πει ότι το freon είναι ένα αέριο και σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος είτε επεκτείνεται είτε συστέλλεται. Σε ένα μανόμετρο με την ίδια ποσότητα ψυκτικού μπορεί να εμφανιστεί διαφορετική πίεση στο σύστημα. Πάνω για να γεμίσει το split είναι καλύτερο όταν ο δρόμος είναι αρκετά ζεστός, ακόμη και ζεστός. Πάνω από 25 μοίρες.

  • Το Freon R22 δεν γεμίζει περισσότερο από 4,8 ατμόσφαιρες.
  • R410a δεν υπερβαίνει τις 8,4 ατμόσφαιρες.

  Αυτή η πίεση λαμβάνεται από την προσωπική πείρα ανεφοδιασμού οικιακών κλιματιστικών και μπορεί να διαφέρει από τα πρότυπα άλλων πλοίαρχων.

  Η σειρά του ανεξάρτητου ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα

  1. Ενεργοποιήστε τη σχισμή για ψύξη και τη μεγαλύτερη δύναμη φουσκώματος (συνήθως ρυθμίζεται στο τηλεχειριστήριο με τα κουμπιά "Ανεμιστήρας" ή με το εικονίδιο του ανεμιστήρα).
  2. Ξεβιδώστε το βύσμα της βαλβίδας στην εξωτερική μονάδα.
  3. Βγάλτε τον εύκαμπτο σωλήνα με μια επίπεδη πλευρά στο μετρητή χαμηλής πίεσης. Συνήθως από το κάτω μέρος. Ελέγξτε ότι η βαλβίδα μέτρησης πίεσης βρίσκεται στην κλειστή θέση.
  4. Περιστρέψτε τον εύκαμπτο σωλήνα με ένα μανόμετρο στη βρύση του αποσυνδεδεμένου πρώιμου βύσματος.
  5. Όταν ξεκινήσει ο συμπιεστής, η πίεση στο μανόμετρο θα πέσει. Αν η πίεση είναι κοντά στο 0 ή κάτω από το μηδέν, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το σύστημα έχει μια σοβαρή διαρροή, χωρίς να αφαιρέσετε ένα ολόκληρο έμπειρος φρέον θα ρέει μακριά με το χρόνο, τη σταδιακή μείωση των πόρων της αντικατάστασης συμπιεστή αξίζει λύτρα ενός βασιλιά. Ναι, και το ίδιο το ψυγμένο με ψυκτικό μέσο αξίζει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να βρεθεί και να εξαλειφθεί η διαρροή, να εκκενωθεί το σύστημα, και στη συνέχεια με ακρίβεια σε γραμμάρια για να γεμίσει η διαίρεση.
  6. Σφίξτε το δεύτερο σωλήνα στο μετρητή πίεσης με ομοιόμορφη πλευρά. Κατά κανόνα στα αριστερά.
  7. Το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα πρέπει να βιδωθεί σε μια κασέτα Freon.
  8. Ανοίξτε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
  9. Ελαφρώς ξεβιδώστε εύκαμπτο σωλήνα που εκτείνεται από τον κύλινδρο σε ένα μετρητή πίεσης στον τόπο όπου βιδώνεται το μανόμετρο, το αέριο αναγκάζεται έξω από το σωλήνα αέρα (περίπου 2-3 ​​δευτερόλεπτα) και σταθερά σύσφιξη του πίσω.
  10. Κάνετε το ίδιο και με τον άλλο σωλήνα που πηγαίνει από τη βαλβίδα της εξωτερικής μονάδας στο μανόμετρο. Στον τόπο όπου αναβλύζει το μανόμετρο, στρίψτε ελαφρά τον εύκαμπτο σωλήνα για να βγείτε από τον αέρα.
  11. Ανοίξτε τη βαλβίδα στο μανόμετρο γεμίστε τη σχισμή. Προσπαθήστε να ανοίξετε τη βαλβίδα σε πλήρη, αλλά ελαφρώς προσθέστε ψυκτικό στο σύστημα.

  Μετά την επαναπλήρωση του συστήματος:

  1. Κλείνετε τη βαλβίδα στο μανόμετρο.
  2. Κλείστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
  3. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μπαλόνι και έπειτα από το μανόμετρο.
  4. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από τη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό σε προστατευτικά γάντια ή σε πανί, έτσι ώστε το ψυκτικό να μην πέσει στο χέρι σας όταν ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα. Στη συνέχεια, από το ίδιο το όργανο μέτρησης πίεσης.
  5. Περιστρέψτε το τυφλό βύσμα της εξωτερικής μονάδας.
  6. Όλα! Το διαχωρισμένο σύστημα σας ξαναγεμίζει.

  Πόσο συχνά χρειάζομαι να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό στο σπίτι;

  Συμβαίνει ότι μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση του split, για παράδειγμα μερικά χρόνια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σύστημά σας άρχισε να κρυώνει όχι όπως πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ασήμαντη επιτρεπτή διαρροή του φρέον στις κυλινδρικές αρθρώσεις. Συνήθως αυτό είναι το 5-7% του συνολικού ποσού ανά έτος. Στη συνέχεια κάθε λίγα χρόνια ανεφοδιασμού των 100-200 γραμμαρίων Freon για την εξυπηρέτηση του διαχωρισμένου συστήματος θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητα οικονομικά. Αν πρέπει να ανεφοδιάσετε φρέον κάθε χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε για την εύρεση και την εξάλειψη της διαρροής, φυσικά, από ειδικούς.

  Με την πρώτη ματιά, η διαδικασία πλήρωσης ενός συστήματος διαχωρισμού με τα χέρια τους, μπορεί να μην φαίνεται πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι θα πρέπει να δαπανήσουν για τον εξοπλισμό και ότι το μανόμετρο με σωλήνες, προσαρμογείς και μπορεί η ίδια φρέον.

  Εάν δεν θέλετε να επιβαρύνεστε με περιττές ανησυχίες, τότε είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το ζήτημα σε έμπειρους δασκάλους που γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις κατά το ανεφοδιασμό κλιματιστικών και δεν θα βλάψουν το σύστημά σας. Μετά από όλα, λόγω της έλλειψης φρέον, η περίσσεια του συστήματος επιταχύνει τη διαδικασία της φθοράς του συμπιεστή, η κατανομή των οποίων θα οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές.

  Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

  Απλά αφήστε ένα αίτημα και ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας!

  Αυτο-καυσίμων αυτο-κλιματιστικά

  Αλλά αυτή η μονάδα, καθώς και άλλος πρόσθετος εξοπλισμός, χρειάζεται συντήρηση, η οποία τη διατηρεί σε κατάσταση λειτουργίας. Εκτός από την έγκαιρη επισκευή του αυτόματου κλιματιστικού, πρέπει να τροφοδοτείται περιοδικά. Σχετικά με τον τρόπο πλήρωσης της μονάδας σε συνθήκες γκαράζ, περιγράφεται σε αυτό το υλικό.

  Πώς λειτουργεί το αυτοκίνητο

  Προκειμένου η μονάδα να λειτουργεί σωστά, είναι απαραίτητο να επισκευάσετε εγκαίρως τον συμπιεστή, να ελέγξετε τη στεγανότητα και να γεμίσετε το κλιματιστικό με freon.

  Πότε πρέπει να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό αυτοκινήτου;

 • Οι σωλήνες του συστήματος έχουν υποστεί μηχανική βλάβη.

 • Οι διαδικασίες διάβρωσης άρχισαν στον συμπυκνωτή.
 • Εάν υπάρχουν διαρροές, ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού δεν έχει νόημα, πρώτα πρέπει να εξαλείψετε τα αίτια της απώλειας του φρέον.

  Αυτοέλεγχος διαρροής φρεονιού

  Αν δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τον ανιχνευτή διαρροών, μπορείτε να ελέγξετε το κλιματιστικό με άλλο τρόπο. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να γεμίσετε πλήρως το σύστημα με λάδι και freon και προσθέστε μια ειδική υπεριώδη βαφή εκεί. Ταυτόχρονα, η τεχνολογία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού δεν αλλάζει. Στη συνέχεια πρέπει να ενεργοποιήσετε τη μονάδα αρκετές φορές και να φωτίσετε όλες τις γραμμές με μια υπεριώδη λάμπα.

  Σε μέρη όπου υπάρχουν διαρροές, θα υπάρχουν κίτρινες-πράσινες ραβδώσεις ή ομίχλη του ίδιου χρώματος.

  Εξάλειψη της διαρροής Freon με τα χέρια σας

 • Στον σωλήνα τραβήξτε τους σφιγκτήρες για να τις σφίξετε, σκουπίστε και απολιπάνετε με αλκοόλη.

 • Για να στερεώσετε τα μισά της ζεύξης με τη συνηθισμένη μονωτική ταινία.

 • Εφαρμόστε κόλλα στη ζεύξη (για παράδειγμα, Permatex), τοποθετήστε τη στη θέση της και σφίξτε με σφιγκτήρες.
 • Μόνο μετά την εξάλειψη των διαρροών, μπορείτε να ξεκινήσετε τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου μόνοι σας.

  Τι Freon χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό κλιματιστικού;

  Σύγχυση μπορεί να προκύψει μόνο εάν η αυτο-πλήρωση κλιματιστικών αυτοκινήτων το 1992 ή το 1993, δεδομένου ότι ο χρόνος ήταν ένα μεταβατικό στάδιο, και ορισμένοι κατασκευαστές δεν αμέσως άρχισε να χρησιμοποιεί το νέο ψυκτικό. Ανακαλύψτε ποιο Freon είναι κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο σύστημα, επιτρέπει ένα ειδικό αυτοκόλλητο στο εσωτερικό του καπό.

  Ναι, και τα εξαρτήματα ανεφοδιασμού για διαφορετικά freon είναι διαφορετικά. Το εξάρτημα που χρησιμοποιείται για το Freon R-134a είναι υψηλότερο και η διάμετρος του είναι μεγαλύτερη.

  Πρότυπα ανανέωσης του φρέον σε αυτόματα κλιματιστικά

  Αν δεν υπάρχει τέτοια πινακίδα, μπορείτε να ελέγξετε τον ρυθμό επαναπλήρωσης του φρέον στον έμπορο ή να δείτε το εγχειρίδιο. Για τα ρωσικά αυτοκίνητα, είναι συνήθως περίπου 750-1000 γραμμάρια, αλλά δεν χρειάζεται περισσότερη ακρίβεια εδώ.

  Αυτόματος καθαρισμός του συστήματος κλιματισμού

 • Ο αφρός πρέπει να γεμίσει τις κοιλότητες των κλιβάνων κλιματιστικού (σημειώνεται με κίτρινο χρώμα στη φωτογραφία) και τον θερμαντήρα (σημειώνεται με κόκκινο χρώμα).

 • Για να γεμίσετε τον αφρό στην κοιλότητα των θερμαντικών σωμάτων, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τη σόμπα και το κλιματιστικό. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση εκεί μέσω του σωλήνα αποστράγγισης, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το πλαστικό πάνελ στα πόδια του συνοδηγού.

 • Ένας εύκαμπτος σωλήνας από καουτσούκ τοποθετείται στο σωλήνα διακλάδωσης.

 • Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά και να αφαιρεθεί στο πλάι.

 • Στη συνέχεια τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα του καθαριστικού μέσα στον εύκαμπτο σωλήνα και το τεντώστε μέχρι να ακουμπήσει πάνω στην κοιλότητα του ψυγείου. Για να αποστραγγίσετε τον αφρό, είναι επιθυμητό να αντικαταστήσετε ένα μικρό δοχείο.

 • Μετά από αυτό, πρέπει να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο, να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, να το θέσετε σε λειτουργία ανακύκλωσης, να βγείτε από το αυτοκίνητο και να περιμένετε 10-15 λεπτά.
 • Αφού καθαρίσετε το σύστημα, συνιστάται να αλλάξετε το φίλτρο καμπίνας (αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο από την αντικατάσταση του φίλτρου αέρα).

  Σκουπίστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

  Για να απομακρύνετε τον ατμοσφαιρικό αέρα και τους υδρατμούς από το κλιματιστικό του αυτοκινήτου, το σύστημα πρέπει να εκκενωθεί. Αυτή η λειτουργία απαιτεί αντλία κενού.

  Έτσι, πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη θερμάστρα και να θερμάνετε τη μηχανή, διαφορετικά μπορεί να συμπυκνωθεί υγρασία στον εξατμιστή. Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την αντλία κενού για την ένωση, η οποία βρίσκεται στο συμπιεστή, ξεβιδώστε τον πείρο και γυρίστε τη βρύση για την τοποθέτηση προς τα αριστερά. Όταν όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αντλία.

  Καθαρίστε το σύστημα αρκετές φορές, περίπου 15 λεπτά, κλείστε τη βαλβίδα και κλείστε την αντλία. Μετά την εκκένωση, πρέπει να περιμένετε λίγες ώρες, κατόπιν μπορείτε να αρχίσετε να ανεφοδιάζετε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μόνοι σας.

  Προετοιμασία εξοπλισμού για την επαναπλήρωση του κλιματιστικού

  • Στο άνω μέρος της φιάλης φρέον υπάρχει ένα σπείρωμα και ένα επίπεδο που η βελόνα θα διεισδύσει όταν συνδέεται ο προσαρμογέας.

 • Εάν δεν υπάρχει προσαρμογέας με βρύση στο κιτ ανεφοδιασμού, μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.

 • Βιδώστε τον προσαρμογέα στον κύλινδρο, συνδέστε τον σωλήνα σε αυτόν.

 • Το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα συνδέεται με τον σταθμό μετρολογίας. Επίσης, πρέπει να συνδέσετε το δεύτερο σωλήνα σε αυτό. Ο εξοπλισμός για τη φόρτιση του κλιματιστικού συλλέγεται.
 • Αυτόματη βαθμονόμηση του μετρητή πίεσης

  Πώς να διακρίνετε, πού είναι το τσοκ;

  Το κλιματιστικό είναι φορτισμένο από την πλευρά χαμηλής πίεσης. Για να αποκλειστεί ο ανεφοδιασμός από την πλευρά υψηλής πίεσης, οι διαστάσεις των οπών εισόδου είναι διαφορετικές. Σε ορισμένα μοντέλα, τα καλύμματα ακροφυσίων έχουν διαφορετικό χρώμα (το μπλε βύσμα ορίζει τη σύνδεση υψηλής πίεσης και το μαύρο βύσμα είναι μια σύνδεση χαμηλής πίεσης).

  Στάδια αυτοεφοδιασμού των αυτοκρυστάλλων

 • Τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ακροφύσιο πλήρωσης.

 • Σύμφωνα με τις οδηγίες για το ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου, πρέπει να ξεκινήσετε τον κινητήρα, να ανεβάσετε την ταχύτητα στο 1500. Για να αποφύγετε τη διάσπαση της προσοχής, μπορείτε να βάλετε κάτι κάτω από το πεντάλ.

 • Στη συνέχεια θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επανακυκλοφορία αέρα στο μέγιστο. Ανοίξτε τη βαλβίδα χαμηλής πίεσης, γυρίστε τη δεξαμενή με το γερανό Freon προς τα κάτω και ανοίξτε αργά τη βρύση. Το κλιματιστικό ανεφοδιάζεται με τον κινητήρα σε λειτουργία.

 • Κατά τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τις μετρήσεις του μετρητή πίεσης. Σύμφωνα με την τεχνολογία, η πίεση σε αυτή τη γραμμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 285 kPa.

 • Μετά από λίγο, ο δροσερός αέρας θα εισέλθει στην καμπίνα και ο σωλήνας κοντά στη σύνδεση χαμηλής πίεσης θα παγώσει. Όταν η θερμοκρασία του αέρα που προέρχεται από τους φυσητήρες είναι 5-8 μοίρες, μπορείτε να κλείσετε τη βρύση.

 • Ένα διαφανές υγρό θα είναι ορατό στο ειδικό παράθυρο του φίλτρου-στεγνωτήρα. Αν δεν υπάρχουν φυσαλίδες, το σύστημα ανεφοδιάζεται σωστά.
 • Εάν το σύστημα ψύξης στη συνέχεια δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε τον κλιματισμό.

  Προσθήκη λαδιού κατά το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού

  Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε freon για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, στο οποίο έχει ήδη προστεθεί λάδι (φωτογραφία στα αριστερά), δεδομένου ότι έχει δοσομετρηθεί εκεί. Αν το λιπαντικό χύνεται ξεχωριστά στο σύστημα, χρησιμοποιήστε λάδι πολυαλκυλενογλυκόλης - PAG (εικόνα δεξιά).

  Κατά την επαναπλήρωση του κλιματιστικού με λάδι, πρέπει να τηρείτε το ρυθμό που καθορίζεται στις οδηγίες για το συγκεκριμένο μοντέλο κλιματιστικού. Το λάδι πρέπει να χυθεί μέσα στον συμπιεστή μέσω του στροφαλοθαλάμου.