Σχεδιασμός του εξαερισμού της κουζίνας: αερισμός των θερμών καταστημάτων των επιχειρήσεων δημοσίων τροφοδοσιών. Αρχική σελίδα - Πληροφορίες - Ενημερωτικά άρθρα

Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού των κουζινών, το κύριο έργο που επιλύει το πρόγραμμα εξαερισμού είναι η απομάκρυνση των οσμών και των τεχνολογικών εκπομπών από τα τρόφιμα που μαγειρεύονται. Και το απαράδεκτο της μυρωδιάς στην αίθουσα μεσημεριανού. Ο κύριος εξοπλισμός που υπαγορεύει τον σχεδιασμό του εξαερισμού του θερμού καταστήματος είναι ο καυσαερίων. Στο σωστό υπολογισμό του όγκου του αέρα εξαγωγής στο πρόγραμμα, τελικά, θα εξαρτηθεί από το πόσο άνετα θα είναι στην αίθουσα τραπεζαρία και την εσωτερική ζεστό καταστημάτων και γραφειακών χώρων της κουζίνας.

Σχεδιασμός αερισμού: Η ανάγκη για τοπική κουκούλα στην κουζίνα

Όπως γνωρίζετε, η διαδικασία μαγειρέματος συνοδεύεται από την εξάπλωση των οσμών, η οποία συμβαίνει κυρίως μέσω της ροής θερμότητας από την επιφάνεια στην οποία προετοιμάζονται τα τρόφιμα. Σε αυτές τις ροές αέρα υπάρχουν επίσης υπολείμματα υδρατμών, σωματίδια και ατμοί πετρελαίου, αιθάλη. Επιπλέον, υπάρχει ανάμιξη των καυσαερίων, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα (μονοξείδιο του άνθρακα) και το διοξείδιο του άνθρακα, με τη ροή του αέρα. Λόγω της διαφοράς στις πυκνότητες του θερμού μολυσμένου και περιβάλλοντος αέρα, το μολυσμένο ρεύμα αέρα αρχίζει να κινείται προς τα πάνω.
Ο έλεγχος της οσμής είναι ένας χωριστός χώρος μελέτης για τον αερισμό της κουζίνας. Ο λόγος για την πολυπλοκότητα αυτού του ελέγχου είναι η μείωση της ευαισθησίας της αίσθησης της οσμής μετά από λίγο μετά την εμφάνιση ενός ατόμου σε ένα δωμάτιο με μυρωδιά και υποκειμενικότητα στην αξιολόγηση των οσμών.
Η αντίληψη της οσμής εξαρτάται από τη συγκέντρωση ορισμένων σωματιδίων στον αέρα. Συνήθως χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι για τη μείωση του - τοπική εξάτμιση και παροχή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Παρά το γεγονός ότι συνήθως και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούνται μαζί, το πρώτο σύστημα, δηλαδή η τοπική εξάτμιση, το καθορίζει αυτό.
Για την "παρεμπόδιση" των ρευμάτων αέρα που προέρχονται από την επιφάνεια στην οποία παρασκευάζεται το φαγητό και για την τροφοδοσία τους σε δίκτυο αεραγωγών, χρησιμοποιούνται απορροφητήρες καυσαερίων. Από αυτή την άποψη, οι ομπρέλες μπορούν να ονομάζονται τοπικές συσκευές εξάτμισης. Ο γενικός αερισμός πρέπει να διατηρεί κενό στην κουζίνα σε σύγκριση με άλλους χώρους του κτιρίου και να παρέχει αποδεκτές συνθήκες για το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό. Το σύστημα εξαγωγής ομπρελών και το γενικό σύστημα εξαερισμού είναι διαφορετικά, αλλά ταυτόχρονα συμπληρωματικά συστήματα.

Σχεδιασμός εξαερισμού: Ομπρέλες εξάτμισης

Η αρχή της λειτουργίας των τοπικών ομπρελών βασίζεται στη συνεκτίμηση της φυσικής πίεσης που προκαλεί την αύξηση του θερμού, μολυσμένου αέρα και στη δημιουργία ενός επιπλέον κενού για να φτάσει αυτός ο αέρας στον αεραγωγό. Ο μολυσμένος αέρας που συλλέγεται στην ομπρέλα διέρχεται από φίλτρα, διαφορετικά ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης και την περιεκτικότητα σε λάδι, και τροφοδοτείται στο δίκτυο αγωγών. Οι ομπρέλες εξάτμισης ποικίλλουν σε μορφή και σκοπό.
Στις ΗΠΑ, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό συστημάτων εξαερισμού για κουζίνες για βιομηχανική χρήση. Ο πρότυπος αμερικανικός όμιλος εταιρειών θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού (ASHRAE) χωρίζει τις ομπρέλες σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη τάξη περιλαμβάνει ομπρέλες εγκατεστημένες για να εντοπίζουν ρεύματα θερμού αέρα με σωματίδια ελαίου. Ως εκ τούτου, αυτές οι ομπρέλες έχουν φίλτρα λαδιού και εγκαθίστανται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος. Οι ομπρέλες εξάτμισης της δεύτερης κατηγορίας εγκαθίστανται πάνω από τις πλάκες για να αφαιρεθεί ο σχετικά καθαρός θερμός αέρας, ο οποίος δεν περιέχει σωματίδια ελαίου. Σημαντικό σημείο στην ταξινόμηση είναι ότι με τη χρήση ομπρέλας πρώτης κατηγορίας πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πυροπροστασίας και η δεύτερη κατηγορία εγκατάστασης αυτού του συστήματος δεν παρέχει.
Ανάλογα με τη θέση και τα δομικά χαρακτηριστικά τους, οι ομπρέλες χωρίζονται σε δύο τύπους: ράφι και αρθρωτό.
Ομπρέλες τύπου ραφιού συνδέονται στον τοίχο σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια στην οποία προετοιμάζονται τα τρόφιμα. Ομπρέλες αυτού του τύπου δεν είναι κατάλληλες για χρήση σε χώρους με υψηλή περιεκτικότητα σε σωματίδια πετρελαίου σε ζεστό αέρα, συνιστάται να τοποθετούνται σε χαμηλές κουζίνες.
Ομπρέλες αρθρωτού τύπου εγκαθίστανται πάνω από τις επιφάνειες μαγειρέματος με τη μορφή καταφυγίων, συλλέγοντας μολυσμένο αέρα. Ομπρέλες αυτού του τύπου κατά προτίμηση χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή αέρα με υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια και ρύπους. Ομπρέλες αρθρωτού τύπου χωρίζονται σε τρεις υποομάδες: τοίχος, μονή νησί και ζευγάρι νησίδα. Ομπρέλες τύπου τοίχου έχουν βασικά χαμηλότερη κατανάλωση αέρα σε χώρους όπου υπάρχει ένας τοίχος δίπλα στην επιφάνεια για μαγείρεμα. Μια ομπρέλα νησιού νησάκι είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθεί σε εγκαταστάσεις με μια μικρή περιοχή και να τα εγκαταστήσετε πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος που βρίσκεται στη μέση του δωματίου.
Σχεδιασμός εξαερισμού: Διαστάσεις των απορροφητικών καυσαερίων
Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης μολυσμένου θερμού αέρα από τις επιφάνειες μαγειρέματος, κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού της κουζίνας, είναι απαραίτητο να διαστασιοποιηθούν σωστά οι ομπρέλες και να εγκατασταθούν σωστά. Τυπικά, το μέγεθος της ομπρέλας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος, περίπου 15 cm, επειδή η ροή αέρα που ανεβαίνει από την επιφάνεια μαγειρέματος επεκτείνεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ομπρέλες ένας δίσκος μπορεί να είναι κατώτερη επιφάνεια μαγειρέματος, η διαφορά γνήσια πλευρά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25cm. Ένας σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό μιας εγκατάστασης αερισμού κουκούλες ύψος. Τύπου ομπρέλλας ράφι βασικά τοποθετείται σε ύψος 45-60 cm. Με ένα χαμηλότερο ύψος τοποθέτηση ενός ομπρέλα είναι η πιθανότητα να κολλήσει στα σωματίδια του φίλτρου λαδιού με μια θερμοκρασία πάνω από 100 ° C. Σε μεγαλύτερο υψόμετρο, η απόδοση αναρρόφησης του αέρα εξαγωγής έχει χαθεί.
Το μέσο ύψος του τύπου συζεύκτη ομπρέλα εγκατάσταση είναι περίπου 100-120 cm. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της ομπρέλες του τύπου αυτού μερικές φορές χρησιμοποιούνται όριο κουρτίνα, μέσω του οποίου μειώνεται «διαρροή» του αέρα πλευρικά και αυξάνει την ταχύτητα του αέρα.
Σχεδιασμός εξαερισμού: Φίλτρα λαδιού για απορροφητήρες καυσαερίων
Τα φίλτρα λαδιού που είναι εγκατεστημένα σε κουκούλες εξαγωγής που αφαιρούν αέρα με σωματίδια ελαίου χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν τη διείσδυση αυτών των σωματιδίων στο δίκτυο αγωγών και για τον καθαρισμό του αέρα εξαγωγής. Η λειτουργία των φίλτρων λαδιού βασίζεται στην αρχή της διαλογής των σωματιδίων ελαίου με φυγοκεντρική δύναμη, η οποία δημιουργείται από ειδικές πλάκες. Η αποτελεσματικότητα καθαρισμού εξαρτάται από το σχεδιασμό του εξοπλισμού μαγειρέματος, πάνω από τον οποίο είναι εγκατεστημένος ο καπό, καθώς και από τον ρυθμό ροής του αέρα, τη θερμοκρασία του αέρα και το σχεδιασμό του φίλτρου.
Σε καθεμία από τις ομπρέλες, ανάλογα με το σχέδιο, υπάρχουν δύο ή περισσότερες σειρές πλακών από χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι πλάκες μπορούν να σταθεροποιηθούν ή να αφαιρεθούν. Οι αφαιρούμενες πλάκες καθαρίζονται εύκολα - στο πλυντήριο πιάτων ή κάτω από το νερό της βρύσης από τη βρύση. Για να ξεπλυθούν μόνιμα τοποθετημένα πιάτα, χρησιμοποιούνται τα σημεία ξεπλύματος που είναι εγκατεστημένα στις ομπρέλες, στα οποία βρίσκεται το απορρυπαντικό. Τυπικά, στα φίλτρα με μόνιμα στερεωμένες πλάκες λειτουργεί ένα αυτόματο σύστημα καθαρισμού στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας: τα φίλτρα πλένονται σε θερμοκρασία 60-80 ° C και πίεση 2-5 bar. Το αυτόματο σύστημα καθαρισμού μπορεί να συνδυαστεί με σύστημα πυροπροστασίας.
Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική συγκράτηση σωματιδίων ελαίου με φίλτρα λαδιού στον σχεδιασμό εξαερισμού, η ταχύτητα διέλευσης του αέρα μέσω του φίλτρου πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή από 0,8-1,5 m / s. Τα φίλτρα λαδιού βρίσκονται σε μια γωνία 45-60 ° - σε αυτή τη θέση, η δυνατότητα συλλογής σωματιδίων πίσω στην επιφάνεια μαγειρέματος εξαλείφεται. Η θερμοκρασία της επιφάνειας των φίλτρων λαδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 100 ° C. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, τα σωματίδια ελαίου που καθιζάνουν στο φίλτρο εξατμίζονται μερικώς και διεισδύουν στον αεραγωγό, ενώ τα υπόλοιπα διαλύονται στις πλάκες και σχηματίζουν μια κρούστα πάνω τους.

Σχεδιασμός εξαερισμού: Κατανάλωση αέρα απαγωγής

Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού για κουζίνες, ο κύριος δείκτης είναι η ροή αέρα μέσω του καπό.
Μια ομπρέλα χαμηλής ροής μπορεί να είναι μη λειτουργική, με αποτέλεσμα ο μολυσμένος αέρας να εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο. Όταν η κατανάλωση αέρα είναι πολύ υψηλή, εμφανίζεται περιττή σπατάλη ενέργειας.
Είναι σημαντικό να καθορίσετε τη βέλτιστη ροή αέρα για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Η ροή αέρα καθορίζεται ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού για το μαγείρεμα, τον τύπο της ομπρέλας, το ύψος της εγκατάστασής του, τη διαθεσιμότητα των κουρτινών, τον τύπο του φαγητού που προετοιμάζεται, καθώς και τις ροές αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τον προσδιορισμό της κατανάλωσης αέρα στο σχεδιασμό του εξαερισμού της κουζίνας:

Για μια οπτική σύγκριση των αποτελεσμάτων των υπολογισμών σε αυτά, ας πάρουμε ως παράδειγμα το καυτό κατάστημα της σχολικής καντίνας:

 • Ηλεκτρική φριτέζα (φόρτωση 30 κιλών, 10 λίτρα λαδιού) 7,5 kW
 • Σόμπα - 4 καυστήρες (11,5 kW) + φούρνος φούρνου (5 kW)
 • Ηλεκτρική μαρμίτη σε υδατόλουτρο (60 λίτρα) 15 kW
 • Τηγάνι ηλεκτρικό 15 kW
 • Convectomat ηλεκτρικό (6 επίπεδα) 10 kW

Έτσι, η θερμική καταπόνηση αυτού του θερμού καταστήματος είναι:

(7,5 + 11,5 + 5 + 15 + 15 + 10) χ 1000/15 = 4267 W / sq

Για σύγκριση: σύμφωνα με το MGSN 4.14-98 "στα θερμά καταστήματα, η θερμική καταπόνηση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200-210 W ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. m της περιοχής παραγωγής ».

1. Μέθοδος συναλλαγματικών ισοτιμιών

Ο Hermann Recknagel, με βάση τη γερμανική μέθοδο VDI 20.52, συνιστά τις ακόλουθες τιμές για την συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα ανάλογα με το σκοπό και το ύψος του καταστήματος:

Η μέθοδος των συναλλαγματικών ισοτιμιών χρησιμοποιείται για τον γρήγορο προσδιορισμό της ροής του αέρα στην αρχή του σχεδιασμού, αλλά για τον υπολογισμό των καταστημάτων ζεστού νερού θεωρείται πολύ κατά προσέγγιση και δεν χρησιμοποιείται η κύρια μέθοδος υπολογισμού.

Για το ζεστό κατάστημα μας, ο ρυθμός ροής του αέρα εξάτμισης θα είναι:

15 χ 3 χ 30 = 1350 m3 / h

2. Μέθοδος ταχύτητας αναρρόφησης

Εγγυημένη απομάκρυνση των αιωρούμενων σωματιδίων και οσμές εξασφαλίζεται παρατηρώντας την ελάχιστη απαιτούμενη ταχύτητα του αέρα στους μετωπιαίους και πλάγιο επίπεδο περικλείεται μεταξύ του άκρου του θερμικού εξοπλισμού (πλάκα) και της κάτω ακμής του θόλου. Τα μέρη που γειτνιάζουν με τους τοίχους δεν συμμετέχουν στον υπολογισμό. Ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού διεργασιών η ταχύτητα αυτή βρίσκεται μεταξύ 0.2 m / s (για έναν πίνακα ατμού) έως 0,5 m / s (για ένα βαθύ τηγάνι). Η μέση ταχύτητα θεωρείται ότι είναι 0,3 m / s. Πιστεύεται ότι για την αποτελεσματική εργασία η ομπρέλα θα πρέπει να ενεργεί ως προς τις διαστάσεις του εξοπλισμού κατά 150... 300 mm.

Για το ζεστό κατάστημα της εν λόγω τραπεζαρίας: πάνω από τον τεχνολογικό εξοπλισμό (συνολικές διαστάσεις 900x4000 mm) τοποθετείται τοίχος 1200x4000 mm. Το ύψος του μπλοκ τεχνολογικού εξοπλισμού είναι 850 mm, το ύψος του καλύμματος είναι 1900 mm, οι πλάτες και οι πλευρικές επιφάνειες ανάμεσα στην ομπρέλα και τον εξοπλισμό είναι δίπλα στους τοίχους.

Προσδιορίστε την περιοχή των αεροπλάνων που οριοθετούνται από τις άκρες της κουκούλας και του εξοπλισμού:

Μήκος του επιπέδου: 4,0 m

((1.2-0.9) 2 + (1.9-0.85) 2) 1/2 = 1.05 m

Η επιφάνεια μέσω της οποίας περνά ο αέρας:

4.0 x 1.05 = 4.2 τετρ. Μ

Έχοντας υιοθετήσει ταχύτητα 0,3 m / s, έχουμε ένα ρυθμό ροής καυσαερίων:

4.2 χ 0.3 χ 3600 = 4536 m3 / h

Θα πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι αν οι πλευρικές επιφάνειες της ομπρέλας δεν προσκολληθούν στους τοίχους, τότε η ροή του αέρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη (της τάξεως των 7100 m3 / h).

Η μέθοδος της ταχύτητας αναρρόφησης είναι απλή και εγγυάται την κανονική λειτουργία της ομπρέλας για την αφαίρεση του καπνού, του ατμού και της θερμότητας. Αυτή η μέθοδος συνιστάται να χρησιμοποιείται ως επαλήθευση για άλλα προγράμματα υπολογισμού και μόνο για παραδοσιακές ομπρέλες.

3. Μέθοδος χωρητικότητας εξοπλισμού

Η μέθοδος χωρητικότητας εξοπλισμού βασίζεται στο Γερμανικό VDI 20.52. Αυτό το έγγραφο περιλαμβάνει πίνακες που δίνουν συγκεκριμένες ποσότητες ρητής και λανθάνουσας θερμότητας που απελευθερώνεται από τον εξοπλισμό σε χώρο για 1 kW παροχής ισχύος στον εξοπλισμό επεξεργασίας.

Αυτή η τεχνική είναι καλή επειδή δικαιολογεί επιστημονικά τη διάχυση θερμότητας κάθε τύπου εξοπλισμού.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το VDI 20.52 αναπτύχθηκε το 1984. από τότε, ο τεχνολογικός εξοπλισμός έχει αλλάξει. Κατά συνέπεια, ορισμένες τιμές της φαινόμενης και λανθάνουσας θερμότητας απαιτούν επαλήθευση.

Με βάση αυτή τη μέθοδο, οι κατασκευαστές εξοπλισμού συνέταξαν πίνακες για πραγματικό τεχνολογικό εξοπλισμό:

Για κάθε κομμάτι του εξοπλισμού, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ισχύ με τον συντελεστή ταυτόχρονης, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τη μη σύγχρονη λειτουργία της συσκευής θερμικής επεξεργασίας σε πλήρη ισχύ. Εάν αυτός ο συντελεστής δεν είναι γνωστός, τότε λαμβάνεται από τον πίνακα:

Επιστρέφοντας στο παράδειγμα της σχολικής καντίνας, θα υπολογίσουμε το κόστος του αέρα για τον εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος σε αυτό:

Υποθέτοντας έναν παράγοντα ταυτόχρονης διάρκειας 0,65, λαμβάνουμε τη συνολική ροή αέρα που απομακρύνεται από το κατάστημα ζεστού νερού:

(1058 + 2482 + 600 + 2415 + 500) χ 0.65 = 4585 m3 / h

4. Μέθοδος τύπου εξοπλισμού

Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, η ροή αέρα καθορίζεται για κάθε μονάδα εξοπλισμού διεργασίας και στη συνέχεια αθροίζεται.

Μπορεί να φανεί ότι αυτή η τεχνική λαμβάνει υπόψη την περιοχή του εξοπλισμού παραγωγής καυσίμων, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη την ισχύ του. Για το κυλικείο που υπολογίζεται από εμάς, το κόστος του καυσαερίου με τη μέθοδο αυτή θα είναι:

Λαμβάνοντας υπόψη τον συντελεστή ταυτόχρονης μεταβολής (0.65), λαμβάνουμε τη συνολική ροή αέρα που αφαιρείται από το κατάστημα ζεστού νερού:

(1000 + 1300 + 500 + 1000 + 1000) x 0,65 = 3120 κυβικά μέτρα ανά ώρα

Μπορούμε να δούμε πόσο λανθασμένη είναι η μέθοδος υπολογισμού πολλαπλότητας για μια σύγχρονη κουζίνα κορεσμένη με εξοπλισμό παραγωγής καυσίμων. Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι οι ευρωπαίοι μηχανικοί δεν μπερδεύονται από το ρυθμό της ανταλλαγής αερίων στο καυτό κατάστημα με 70... 100 ανταλλαγές την ώρα. ενώ η κινητικότητα του αέρα περιορίζεται στα 0,3-0,5 m / s.

Η ροή αέρα που λαμβάνεται με τις μεθόδους που περιγράφονται (εκτός από τη μέθοδο πολλαπλότητας) παρέχεται για τους παραδοσιακούς απορροφητήρες σχεδιασμού. Όσον αφορά το σύστημα οροφών φίλτρων, το εκτιμώμενο κόστος θα πρέπει να μειωθεί κατά 20... 25%, στους απορροφητήρες εισαγωγής και εξαγωγής - κατά 30... 40%.

Η κατανάλωση ισχύος του συστήματος εξαερισμού είναι περίπου 30% του σύγχρονου επαγγελματία κατανάλωση ενέργειας κουζίνας (το υπόλοιπο κόστος - επεξεργασία θερμικής τροφίμων 30%, 10% ψύξης, ζεστό νερό 15%, πλυντήριο πιάτων 15%). Οι οροφές φιλτραρίσματος και οι ομπρέλες τροφοδοσίας και εξαγωγής επιτρέπουν τη σημαντική εξοικονόμηση του μεριδίου της ενέργειας που παρέχεται με τον εξαερισμό και ως εκ τούτου εισάγονται ενεργά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι στη Γαλλία, είναι τώρα περίπου 50% του ζεστού καταστήματα είναι εξοπλισμένα με συμβατικά κουκούλες, περίπου 23% - της προσφοράς και της εξάτμισης ομπρέλες εισαγωγής αέρα και περίπου 27% - το ανώτατο όριο φιλτραρίσματος.

Σχεδιασμός εξαερισμού: Αγωγοί

Οι αεραγωγοί σε συστήματα με απορροφητήρες έχουν κάποιες διαφορές από τους αεραγωγούς που χρησιμοποιούνται σε άλλα συστήματα εξαερισμού. Αυτές οι διαφορές οφείλονται στην ανάγκη διατήρησης ενός ελάχιστου κινδύνου πυρκαγιάς που προκαλείται από την παρουσία σωματιδίων ελαίου στο ρεύμα αέρα σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Το πρώτο πράγμα που διακρίνει αυτόν τον αεραγωγό είναι τα παχύτερα μεταλλικά φύλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του και οι αεροστεγείς συνδέσεις των αεραγωγών κατά τη συγκόλληση.
Τα οριζόντια τμήματα που βρίσκονται στο σύστημα αγωγού μεταξύ χοάνη απαγωγής και του κορμού του άξονα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη, δηλ. Κ Στις περιοχές αυτές υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του ελαίου που συσσωρεύονται σε αυτά τα σωματίδια. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση των σωματιδίων ελαίου και πτώση πίεσης, σύμφωνα με τα πρότυπα DIN, όπως επιτρεπτό μέγιστο των τεσσάρων δακτύλων στον αέρα μετά την έξοδο από τον απορροφητήρα.
Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της εγκατάστασης του αγωγού στο κάτω μέρος του, υπάρχουν χώροι για τον καθαρισμό των συσσωρευτών ρύπων.
Μέχρι πρόσφατα, οι αγωγοί καυσαερίων από ομπρέλες λαμβάνει ταχύτητα του αέρα ίση με 10 m / s. Το πρότυπο Εθνική Ένωση ΗΠΑ για υδραυλικές μονάδες (NFPA 96) δήλωσε ότι, εάν η ταχύτητα του αέρα εξάτμισης πέφτει κάτω από 7,5 m / s, τότε η ροή του αέρα δεν επαρκεί για να αρθούν όλα τα ρύπων που παράγονται στη διαδικασία μαγειρέματος, και οδηγεί σε συσσώρευση τους στον αγωγό. Η ταχύτητα του αέρα πάνω από 13 m / s προκαλεί πρόβλημα της αύξησης της δόνησης και ήχου στον αγωγό.
Ωστόσο, ως αποτέλεσμα πρόσφατων μελετών, διαπιστώθηκε πιθανό σφάλμα στα κριτήρια αυτά. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, εάν το δίκτυο των αεραγωγών είναι αεροστεγές και εάν η θερμοκρασία της ρυπανθείσας ροής αέρα διατηρείται σταθερή, η συσσώρευση ρύπων δεν αυξάνεται ακόμη και σε χαμηλή ταχύτητα αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η καλή σφράγιση των αεραγωγών από την κουκούλα είναι εξαιρετικά σημαντική. Ως εκ τούτου, στα πρότυπα της Εθνικής Ένωσης Ηνωμένων Πολιτειών για υδραυλικές κινήσεις (NFPA 96), το ελάχιστο όριο ταχύτητας αέρα μειώθηκε στα 2,5 m / s.
Στον αγωγό αέρα από την κουκούλα δεν θα πρέπει να είναι τα τυχόν εμπόδια όπως είναι οι βαλβίδες και άλλες παρόμοιες συσκευές, t. Για να. Θα συμβάλλουν στη συσσώρευση των ρύπων στις αεραγωγούς. Για αεροδυναμική αγωγός σύνδεση χωρίς πτερύγια από κουκούλες, ο αριθμός των οποίων μπορεί να είναι περισσότερα από ένα, τα κατάλληλα μέτρα, ιδίως, δυνατή η ρύθμιση πρέπει να λαμβάνεται η εμπέδηση φίλτρο λαδιού. Ωστόσο, όταν συνδέονται δύο ομπρέλες, ένα από τα οποία συγκεντρώνει σωματίδια ελαίου και το άλλο συλλέγει ατμό, είναι αποδεκτό να μεταβάλλονται οι ταχύτητες σε διάφορα μέρη του συστήματος για να εξισορροπηθεί το σύστημα. Επιπλέον, ορισμένοι κατασκευαστές ομπρέλες ως πρόσθετη προσφορά υπηρεσίας εξισορροπούν τον εξοπλισμό τους.
Το ιδανικό σύστημα με χοάνη απαγωγής είναι ένα σύστημα στο οποίο ο αγωγός ταχύτητα του αέρα είναι χαμηλή, μία μικρή απώλεια πίεσης, η απώλεια πίεσης σε ομπρέλες ίδιοι μπροστά από το σύστημα αγωγών, ομπρέλες σύστημα ήχου του ίδιου τύπου.

Σχεδιασμός αερισμού: Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης πρέπει να εγκαθίστανται μπροστά από τον χώρο όπου απελευθερώνεται αέρας στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας έτσι αρνητική πίεση στο δίκτυο αγωγών.
Για το σκοπό αυτό, όπως χρησιμοποιείται ευρέως στη Βόρεια Αμερική, οι ανεμιστήρες εξάτμισης χρησιμοποιούνται με μια προς τα πάνω απαλλαγή. Μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού τύπων ανεμιστήρων προτιμώνται φυγοκεντρικοί και διαμετρικοί ανεμιστήρες.
Αντιστάθμιση για τον αέρα εξαγωγής
Είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί η μεγάλη ροή αέρα που αφαιρείται από την κουζίνα μέσω των ομπρελών εξάτμισης. Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας που αφαιρείται μέσω της ομπρέλας θα αντισταθμιστεί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Οι αποφάσεις σχετικά με το θέμα αυτό πρέπει να λαμβάνονται με τις ακόλουθες συστάσεις:
Στις κουζίνες, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια αρνητική πίεση σε σύγκριση με τα παρακείμενα δωμάτια. Επομένως, για να αντισταθμιστεί ο αέρας που αφαιρείται από την κουζίνα μέσω των καυσαερίων και ένα σύστημα γενικής ανταλλαγής εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιείται η ροή του αέρα από άλλους χώρους.
Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού με μεγάλη ροή αέρα, υπάρχει αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.
Στην περίπτωση χρήσης μη κλιματισμένου αέρα για εισροή στην κουζίνα, οι συνθήκες του εσωτερικού περιβάλλοντος είναι κακές.
Εκτός από τον επαρκή αέρα για αποτελεσματική αποζημίωση, η μέθοδος διανομής αέρα στο δωμάτιο είναι σημαντική.
Στην κουζίνα όλη την ώρα, πρέπει να διατηρηθεί η αρνητική πίεση και πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι το ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία των ανεμιστήρων παραμένει ελάχιστο. Η ροή αέρα μέσω της καπνοδόχου, ειδικά σε μικρές κουζίνες και χώρους γρήγορου φαγητού, μπορεί να αντισταθμιστεί από τον αέρα που λαμβάνεται μέσω ανοιγμάτων στους τοίχους και τις πόρτες από τους παρακείμενους χώρους. Ένα παράδειγμα αυτού μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα μικρό εστιατόριο και ένα εστιατόριο (δικαστήρια τροφίμων) εμπορικά κέντρα.
Το μεγάλο κόστος της ροής του αέρα από τα παρακείμενα δωμάτια στην κουζίνα μπορεί να παρέχεται με τη βοήθεια ανεμιστήρων (τέτοια συστήματα βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες καφετέριες και εστιατόρια).
Το πρότυπο DIN VDI 2052 διαιρεί τις κουζίνες σε ομάδες, ανάλογα με τους δομικούς τύπους και τον αριθμό των μερίδων που εξυπηρετούνται. Σε κουζίνες όπου πραγματοποιείται έλεγχος θερμοκρασίας αισθητήρων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα γενικό σύστημα εξαερισμού για την αντιστάθμιση του αέρα που αφαιρείται από την ομπρέλα. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι όταν αντισταθμίζεται το σύστημα για γενική ανταλλαγή εξαερισμού με ομπρέλες, ο αέρας απαιτείται να παρέχει μεγάλους όγκους αέρα, οι τεχνικές λύσεις του συστήματος εξαερισμού είναι αντιοικονομικές. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος έχουν αναπτυχθεί συστήματα εισροής, τα οποία βασίζονται στην αντιστάθμιση του μεγαλύτερου μέρους του αέρα που αφαιρείται από την ομπρέλα, παρέχοντας ένα ημισυμπυκνωμένο σημείο αέρα κοντά στην ομπρέλα. Δεδομένου ότι θα ήταν απαραίτητο να χωριστεί ο αέρας τροφοδοσίας από τη γενική ανταλλαγή κλιματισμού, η αρχή της ημισυκνώσεως πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών αυτόνομων συσκευών.

Σχεδιασμός του εξαερισμού: Συστήματα τροφοδοσίας

Οι εγκαταστάσεις αερισμού είναι, κατά κανόνα, συμπαγείς, εύκολα συναρμολογημένες μονάδες με υψηλό ρυθμό ροής αέρα. Συχνά, για να μην αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας, ο αέρας τροφοδοσίας δεν δροσίζει το καλοκαίρι, αλλά θερμαίνεται το χειμώνα. Για τη θέρμανση χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες συνδεδεμένες στο κοινό σύστημα παροχής θερμότητας. Στις περιπτώσεις όπου θεωρείται ασύμφορη ή αδύνατη η σύνδεση με το σύστημα παροχής θερμότητας, χρησιμοποιούνται θερμαντήρες αερίου. Οι μονάδες αερισμού μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα τεχνικό δωμάτιο ή στη σοφίτα ενός κτιρίου.
Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις γεννήτριες ατμού, η άμεση έγχυση νερού μπροστά από την ομπρέλα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία άνετων συνθηκών, δηλ. Ανανέωσης και ύγρανσης του αέρα. Χάρη σε αυτά τα φυτά, είναι δυνατό να θερμανθεί ο αέρας τροφοδοσίας το χειμώνα και η αδιαβατική ψύξη του το καλοκαίρι.
Ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να τροφοδοτηθεί με διάφορους τρόπους. Το πιο απλό από αυτά είναι η παροχή αέρα από τις οπές στο κάτω μέρος της ομπρέλας. Μια εναλλακτική λύση είναι η παροχή αέρα μέσω ενός ειδικού τεμαχίου που είναι μέρος του σχεδιασμού της ομπρέλας: στην περίπτωση αυτή, μπορεί να τροφοδοτηθεί φρέσκος αέρας από πάνω, μέσα από την ομπρέλα και δίπλα στο δέρμα. Οι διεξαγόμενες έρευνες δείχνουν τη μεγάλη απόδοση της παροχής αέρα από κάτω από την ομπρέλα.
Τα γερμανικά πρότυπα DIN αναφέρουν ότι η κίνηση αέρα από την ομπρέλα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο προσωπικό της κουζίνας. Όταν ο αέρας εργασίας φθάνει στον αέρα εργασίας, η ταχύτητά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,25 m / s. Ένα σημαντικό σημείο εδώ καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του αέρα που αφαιρείται από την ομπρέλα (από 50 έως 75%) από μια τοπική εισροή με μη κλιματισμένο αέρα χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική του κατάσταση.
Ο στόχος του εναπομείναντος 50 ή 25% του αέρα τροφοδοσίας είναι η εξουδετέρωση του εισερχόμενου θερμού αέρα από το περιβάλλον, η οποία δεν τους επιτρέπει να εξαπλωθούν σε εσωτερικούς χώρους. Από αυτή την άποψη, μπορεί να είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε συσκευές για τοπική ροή αέρα πάνω από τον εξοπλισμό μαγειρέματος, ειδικά εάν υπάρχει μεγάλη εκπομπή καπνού.
Η εξισορρόπηση μπορεί να γίνει κατανοητή ως η οργάνωση της κίνησης του αέρα στην απαραίτητη κατεύθυνση στο κτίριο και ως αεροδυναμική σύνδεση στο μηχανικό σύστημα αερισμού.
Πριν από το σχεδιαστή του συστήματος εξαερισμού, π.χ., ένα εστιατόριο μπορεί να αμφισβητηθεί για την αλίευση μολυσμένων θερμού αέρα, χωρίς να εξαπλώνεται και σε άλλα μέρη του κτιρίου, εκτινάσσεται προς τα έξω, η αρνητική πίεση πρέπει να διατηρηθεί στις εγκαταστάσεις εστιατόρια.
Για να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα από τις αίθουσες του εστιατορίου στην κουζίνα, η πίεση στις αίθουσες πρέπει πάντα να είναι θετική. Στην κουζίνα υπάρχει αρνητική πίεση λόγω της γενικής ανταλλαγής εκχυλίσματος και τοπικής εκχύλισης από την ομπρέλα. Ωστόσο, σε χώρους όπως, για παράδειγμα, οι χώροι δημόσιας εστίασης (δικαστήρια τροφίμων) των εμπορικών συγκροτημάτων ή των ξενοδοχείων, όπου υπάρχουν μεγάλοι ανοικτοί χώροι, η κατάσταση είναι διαφορετική. Λόγω της συνεχούς ανταλλαγής αέρα, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το σύστημα εξαερισμού δικαστηρίου τροφίμων αλλά και άλλα συστήματα αερισμού που λειτουργούν στο κτίριο.
Για την επιτυχία της εξισορρόπησης, είναι σημαντικό να συνεργαστούν οι ειδικοί για τη δημιουργία ενός αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ενός κτιρίου και για το σχεδιασμό των μηχανικών συστημάτων.
Για παράδειγμα, σε εμπορικά κέντρα αίθριο χώρο εστίασης (δικαστήριο τροφίμων) πρέπει να τοποθετούνται στους πάνω ορόφους του κτιρίου οφείλεται στο γεγονός ότι ζεστό αέρας ανεβαίνει, και, ανεξάρτητα από το αίθριο κτιρίου έργο της περιοχής εστίασης, δεν διαχωρίζεται από το υπόλοιπο του συγκροτήματος, αέρας με οσμή και ρύπους θα απελευθερωθούν. Άλλα παραδείγματα ελέγχου οσμών, καθώς και τον έλεγχο της ροής του αέρα μεταξύ των δωματίων είναι ειδικές τρύπες στην πόρτα, χωρίζει την κουζίνα από τις γειτονικές δωμάτια, καλή μόνωση οροφής. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στο σχεδιασμό του συστήματος αερισμού είναι η ικανότητα να φιλοξενήσει την κουζίνα κοντά στην κατακόρυφο άξονα, δηλαδή. Κ, Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος με απορροφητήρα και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της φωτιάς, το οριζόντιο τμήμα του αέρα εξαγωγής από την κουκούλα πρέπει να είναι σύντομη.
Σχεδιασμός αερισμού: Προσαρμογή των συστημάτων εξαερισμού
Συνιστάται η έναρξη της εγκατάστασης του συστήματος αεραγωγών στην κουζίνα από τις κουκούλες εξαγωγής. Για τον προσδιορισμό της ροής κουκούλες ταχύτητα θα ήταν χρήσιμο να έχουμε τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των μετρήσεων του κατασκευαστή του εξοπλισμού, δηλ. Κ Οι μετρήσεις που έγιναν πάνω στο αντικείμενο, μπορεί να περιέχει μέχρι 25% σφάλμα. Αφού προσδιοριστεί η απαιτούμενη ταχύτητα εξαγωγής αέρα, η ομπρέλα εξισορροπεί το τοπικό σύστημα εισροής με τις εγκαταστάσεις εξαερισμού της κουζίνας και των παρακείμενων δωματίων. Ρύθμιση της ροής αέρα του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τον απαραίτητο κανόνα αέρα εξαερισμού μετρώντας τη ροή του αέρα. Κυρίως στην περίπτωση αυτή είναι η εισαγωγή ενός αυτόματου δεδομένων συστήματος ελέγχου που απαιτούνται για τη ρύθμιση του ρυθμού ροής αέρα: η ταχύτητα του ανεμιστήρα και η θέση των αποσβεστήρων στους διάφορους τρόπους λειτουργίας (όταν βρίσκεται επί ή εκτός της κουκούλας).
Κόστος ενέργειας

Εξοικονόμηση ενέργειας, κλιματισμός και θέρμανση

Υπολογισμός του επαγγελματικού εξαερισμού κουζίνας

Το κύριο πράγμα για ένα εστιατόριο και ένα καφέ είναι ο σωστός υπολογισμός των καυσαερίων στην κουζίνα. Η διαδικασία μαγειρέματος συνοδεύεται από την εξάπλωση των οσμών και τη θερμότητα από τον εξοπλισμό της κουζίνας, μέσω της οποίας προετοιμάζονται τα τρόφιμα. Ροές οσμών και ζεστού αέρα αναμειγνύονται με τα υπολείμματα ατμού, μονοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να εισέλθουν στην τραπεζαρία και το ίδιο το κτίριο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφαιρέσετε εντελώς τις οσμές και τη θερμότητα από την κουζίνα σε ένα κτίριο κατοικιών, επειδή συνήθως τα εστιατόρια βρίσκονται στον πρώτο όροφο ενός οικιστικού πολυώροφου κτιρίου. Ο έλεγχος των εξελιγμένων οσμών και αερίων πραγματοποιείται με τον αερισμό της κουζίνας. Ανταλλαγή αέρα στο εστιατόριο πρέπει να οργανωθεί με μια ορισμένη απαλλαγή στις τεχνολογικές περιοχές μαγειρέματος για να δημιουργηθεί μια ελαφριά κίνηση ροής αέρα από την τραπεζαρία στην κουζίνα και όχι το αντίστροφο.

ομπρέλα για κουζίνα

Εγκατάσταση του εξαερισμού του εστιατορίου πραγματοποιείται με βάση τον σχεδιασμό του υπολογισμού της ανταλλαγής αέρα των εγκαταστάσεων: παροχή αέρα στην αίθουσα φαγητού και επισκεπτών, εξαερισμό του ψυγείου και του θερμού καταστήματος, ομπρέλα για κουζίνα. Εξαερισμός καφέ έχει τις ίδιες σημαντικές πτυχές του σχεδιασμού: η χοάνη απαγωγής και «κερί» Οι εκπομπές στον αέρα πάνω από την οροφή του κτιρίου, η εισροή των επισκεπτών στην αίθουσα (ποσοστό εξαερισμού 3,5 φορές περισσότερο ώρα), ένα απόσπασμα από το Σαν κόμβο. Εκατανάλωση εξαερισμού του εστιατορίου ιδιαίτερα το χειμώνα, επειδή απαιτεί πολύ ηλεκτρισμό ή ζεστό νερό για να θερμάνει τον αέρα τροφοδοσίας. Για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας (ο θερμός καυσαερίων θερμαίνεται από τον ψυχρό αέρα τροφοδοσίας στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας). Οι ανεμιστήρες κουζίνας έχουν ειδικό σχεδιασμό: τον εξωλέμβιο κινητήρα (ακτινωτό ή κανάλι), ο οποίος δεν εγγυάται καθίζηση λίπους στον ηλεκτροκινητήρα. Τα νησιά και τα τοιχώματα των ομπρελών εξάτμισης πρέπει να επικαλύπτουν την επιφάνεια των ελασμάτων περισσότερο από 20 εκατοστά ανά πλευρά και η ροή του ανεμιστήρα εξάτμισης πρέπει να παρέχει μια μέση ταχύτητα ροής αέρα πάνω στην επιφάνεια της εξάτμισης 0,3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (η ακριβής ταχύτητα καθορίζεται από τον υπολογισμό του σχεδιασμού, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την απόδοση του κλιβάνου kW). Το ύψος της εγκατάστασης της ομπρέλας από το πάτωμα δεν είναι μεγαλύτερο από 2 μέτρα. Καθαριστές αέρα μετατροπείς αερίου Προορίζεται για τον καθαρισμό του αέρα από το λίπος, την αιθάλη και τις οσμές. Η αποσύνθεση του λίπους και των οσμών πραγματοποιείται στον οζονιστή ή στη ρευματοδότη με εκφόρτιση υψηλής τάσης.

Ο υπολογισμός της ροής αέρα που αφαιρείται από μια ομπρέλα εξάτμισης γίνεται με τον τύπο:


L = f (Q, h, D, r, δ, Υ)

L - ο ρυθμός ροής αέρα αφαιρείται από τις τοπικές εξάτμιση

Q - το ποσοστό των εκπομπών από τον εξοπλισμό κουζίνας από τη μεταφορά. Εξαρτάται από την εγκατεστημένη ισχύ του εξοπλισμού κουζίνας, W.

h - Την απόσταση από την επιφάνεια του εξοπλισμού κουζίνας μέχρι την τοπική αναρρόφηση

Δ - Υδραυλική διάμετρος της επιφάνειας του εξοπλισμού κουζίνας

r - διόρθωση της θέσης της πηγής θερμότητας σε σχέση με τους τοίχους

rmax = 1 - ελεύθερη αναρρόφηση

r min = 0,4 - στη γωνία

S - συντελεστής ταυτόχρονης λειτουργίας του εξοπλισμού κουζίνας

Εξαρτάται από τον τύπο του ιδρύματος

Εστιατόριο = 1

Μπουφές, τραπεζαρία = 0,5-0,6

Y - ογκομετρική κατανάλωση προϊόντων καύσης εξοπλισμού κουζίνας (για ηλεκτρικό εξοπλισμό = 0)

Δεδομένης της αποτελεσματικότητας της τοπικής αναρρόφησης, είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα απόθεμα, συνήθως το 20%

Υπολογισμός της ροής αέρα προς το δωμάτιο

Ln = L + L1 - L2 - L3

Ln - ροή αέρα προς το δωμάτιο

L - ο ρυθμός ροής αέρα αφαιρείται από τις τοπικές εξάτμιση

L1 - Η ροή αέρα απομακρύνεται από τον γενικό εξαερισμό

L2 - ροή αέρα από παρακείμενους χώρους

L3 - Ο ρυθμός ροής αέρα της αναρρόφησης αναρρόφησης αυξάνει την πίεση του αέρα στο σύστημα.

Υπολογισμός της κατανάλωσης αέρα που αφαιρείται από την ομπρέλα κουζίνας

L = P x Ke x S

L - Η κατανάλωση αέρα απομακρύνεται από τις τοπικές αναρρόφησης l / s

P - εγκατεστημένη ισχύς του εξοπλισμού kW

Ke - συντελεστής εξοπλισμού

S - συντελεστή ταυτόχρονης λειτουργίας του εξοπλισμού κουζίνας

Για τον υπολογισμό των ομπρελών και του εξοπλισμού εξαερισμού πρέπει να αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. mail [email protected] τις ακόλουθες πληροφορίες:

- Διάταξη κουζίνας, ενότητα σε μορφή dwg ή pdf, - Πληροφορίες για τον εξοπλισμό κουζίνας, - Γενικές πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση

Τι θα λάβετε μετά την αίτηση;

-Βέλτιστος υπολογισμός της ομπρέλας κουζίνας, - Υπολογισμός της κατανάλωσης αέρα που αφαιρείται από την τοπική αναρρόφηση, - Κόστος της ομπρέλας κουζίνας, - Εμπορική προσφορά για έργα σχεδιασμού και εγκατάστασης.

Υπολογισμός της κουκούλας για την κουζίνα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΝ JEVEN

Υπολογισμός των απορροφητικών καλύμματα ομπρέλας βασίζεται σε μία εμπειρικά εξαγόμενη τύπου στον Jeven εργαστήριο του Πολυτεχνείου στην Mikkeli στην οποία μόνο τρία παράμετρος πολλαπλασιαστής είναι: η πλάκα τροφοδοσίας (χωριστά για κάθε kW) παράγοντα Χ φορτίο του εξοπλισμού (σε μας - βαθμός χρήσης: ON στιγμή κατά τη διάρκεια της εργασίας της ημέρας) και εξοπλισμός κουζίνας Factor - αυτόν τον αριθμό για κάθε τύπο πλάκας εμπειρικά αποκτάται το οποίο επιτρέπει για τα επίπεδα της θερμότητας που παράγεται και ο αριθμός των χορηγούμενων λιπών και οσμών. Ως αποτέλεσμα, πολλαπλασιάζοντας αυτές τις τρεις απλές παραμέτρους για κάθε πλάκα κάτω από την κουκούλα, λαμβάνουμε συνολικά την ποσότητα ροής αέρα που είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση πάνω από ένα δεδομένο θερμικό νησί.

Κατανάλωση αέρα Mp = Ke ( παράγοντα εξοπλισμού κουζίνας από τραπέζι ) x S (Ο συντελεστής φορτίου, συντελεστής φορτίου) x P ( kW, ισχύς σόμπων και εξοπλισμού)

ακριβής υπολογισμός της κατανάλωσης αέρα της ομπρέλας στο διαδίκτυο στον ιστότοπο του κατασκευαστή:

Σε αυτό το σχέδιο, η ταχύτητα του αέρα μπορεί να πάρει τόσο μικρό όσο 0,3 m s ή περισσότερο (αυτό εξαρτάται από τις σανίδες ισχύος) Για να ελεγχθεί η ταχύτητα του αέρα στην είσοδο της ομπρέλας μπορεί να γίνει με προηγουμένως λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή της ομπρέλας σε λειτουργική της περιμέτρου του και την περαιτέρω εξέταση της ροής σχεδιασμού υπολογισμό της ταχύτητας του αέρα. Παίρνουμε υπόψη έτσι ώστε η ευρωπαϊκή ίδια μέθοδος υπολογισμού είναι σύμφωνη με τις συστάσεις των διαστάσεων ομπρέλα ABOK: προεξοχή ομπρέλα (ομπρέλα αναχώρησης) πάνω στις πλάκες πρέπει να είναι περισσότερο από 20 cm από την πλευρά της και 30 cm, και η Combi-ατμόπλοιο από πάνω από την πόρτα -40 εκατοστά Όταν αυτό υπολογισμό ομπρέλα εγγυήσεις σχεδιασμό της εγκατάστασης. Ευρωπαϊκή ποιότητα μέγιστη σύλληψη αυξανόμενη ροή θερμότητας και οσμές. Παρά το γεγονός ότι οι θερμικές υπολογισμούς λαμβάνοντας υπόψη τις εκ μεταφοράς ροές από την πλάκα με τις συστάσεις AVOK ροή του αέρα και μπορεί να πάρει υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή, και η εμπειρία της ταχύτητας του αέρα για το combi ατμόπλοιο συχνά λαμβάνεται 0,25 m s και πλυντήριο πιάτων - 0,15 μ s. Για την πλήρη απομάκρυνση των οσμών μάλλον οσμών αποσύνθεσης μετά τη σύλληψη απορροφητήρας τους, υπάρχουν ξεχωριστά όργανα - Gasconvertor παράδειγμα Scimitar ή χλωριούχο.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ: Τηλέφωνο (812) 647-43-17, στείλτε μια αίτηση στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Όροι και ορισμοί:

Συντελεστές ταυτόχρονης εργασία και συντελεστές φορτίου τεχνολογικού εξοπλισμού θερμότητας βλέπε παρακάτω. Οι συντελεστές ταυτόχρονης εργασίας ηλεκτρικού και αερίου εξοπλισμού γίνονται αποδεκτοί κατά κανόνα: σε τραπεζαρίες, καφέ και εστιατόρια - 0,8. σε εστιατόρια - 0,7. Συντελεστής φορτίου ηλεκτρικού εξοπλισμού: ηλεκτρικές σόμπες - 0,65. ηλεκτρικά μαρμάρινα και θερμαινόμενα ερμάρια, ηλεκτρικά τηγάνια και ηλεκτρικές φριτέζες - 0,5. άλλου εξοπλισμού - 0.3.

Τοπική αναρρόφηση - μία συσκευή για την παγίδευση επικίνδυνων και εκρηκτικών αερίων, σκόνες, αερολύματα, και ατμούς (πλευρές αναρρόφησης ομπρέλα, ένα απαγωγό, μία είσοδο αέρα, μία θήκη, κ.λπ.) στους τόπους του σχηματισμού τους (λουτρό συσκευή μηχανή, κάμερα επιφάνεια εργασίας, ντουλάπι, κλπ κλπ), συνδέεται με το σύστημα αγωγών της τοπικής αναρρόφησης και το οποίο είναι συνήθως ένα αναπόσπαστο τμήμα του εξοπλισμού διαδικασίας.

Εξάτμιση JSI με φίλτρο JCI

Υπολογισμένες παραμέτρους των καυσαερίων σύμφωνα με τις συστάσεις του ABOK:

Το ύψος των χώρων των θερμών καταστημάτων και των πλυντηρίων δεν συνιστάται να σχεδιάζεται κάτω από το ύψος των γειτονικών τραπεζιών και άνω των 3,6 μέτρων (για μαζικά αντικείμενα κατασκευής).

Το ύψος στο κάτω μέρος των προεξέχοντων αεραγωγών σε χώρους παραγωγής, αποθήκευσης και οικιακής χρήσης επιτρέπεται να είναι 2,5 m.

Το ύψος των χώρων της επιχείρησης τροφίμων στο κάτω μέρος των προεξέχοντων δομών και των ψευδοροφών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 2,7 μ.

Για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αερίων στα καταστήματα ζεστού και στις εγκαταστάσεις ψησίματος ζαχαροπλαστικής, λαμβάνουν:

- η θερμοκρασία του αέρα να απομακρύνεται μέσω ομπρέλες, κουρτίνες και συσκευές εντοπισμού πάνω από τον εξοπλισμό κουζίνας που εκπέμπει θερμότητα, έως 42 ° C.

- θερμοκρασία αέρα κάτω από την οροφή 30 ° C.

Στα θερμά καταστήματα, το θερμικό στρες δεν πρέπει να υπερβαίνει 200-210 W ανά 1 m2 περιοχή παραγωγής.

Θερμοκρασία αέρα σε ζεστούς χώρους τα καταστήματα με μόνιμη διαμονή των ανθρώπων πρέπει να βρίσκονται μέσα από 16 ° C έως 27 ° C. Η μόνη εξαίρεση είναι οι χώροι στους οποίους η χρήση αντλιών αναρρόφησης οδηγεί σε μόλυνση των χώρων ζεστού καταστήματος για την προετοιμασία και την αποθήκευση των προϊόντων.

Η ταχύτητα του αέρα στο ζεστό δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,35 m / s.

Η κατανάλωση αέρα που αφαιρείται από την τοπική αναρρόφηση, προσδιορίζονται από τον υπολογισμό της σύλληψης της ροής της μεταφοράς που ανέρχεται πάνω από την θερμή επιφάνεια του εξοπλισμού κουζίνας.

Ροή αέρα σε μια ροή μεταφοράς πάνω από ατομικό εξοπλισμό κουζίνας L ki, m3 / s, υπολογίζεται από τον τύπο:

όπου k - ο πειραματικός συντελεστής είναι ίσος με 5,10-3m4 / 3 · Bt1 / 3 · s-1.

Q k - το μερίδιο των εκπεμπόμενων θερμικών εκπομπών του εξοπλισμού κουζίνας, W,

z - απόσταση από την επιφάνεια του εξοπλισμού κουζίνας έως την τοπική αναρρόφηση, m (Σχήμα 4).

Δ - υδραυλική διάμετρος της επιφάνειας του εξοπλισμού κουζίνας, m,

r - διόρθωση για τη θέση της πηγής θερμότητας σε σχέση με τον τοίχο, λαμβάνονται σύμφωνα με τον πίνακα 1.

Ελάχιστη εμβέλεια τοπικής εξάντλησης x, m, για τις διαστάσεις του εξοπλισμού κουζίνας προσδιορίζεται σύμφωνα με το σχήμα 2 ως εξής:

εάν H - h > 1,2 m, τότε x = 0.2 + ( H - h - 1.2) · 0.208 m.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με υπολογισμό των καυσαερίων. Jeven - Απορροφητικές κουκούλες της Φινλανδίας

Τμήμα συγγραφέα "Για να βοηθήσει τον σχεδιαστή - οι ομπρέλες για το εστιατόριο":

Μακάροφ Βίκτορ Βλαντιμιρόβιτς, την εμπειρία του επίσημου αντιπροσώπου στη Ρωσία του φινλανδού κατασκευαστή του αερισμού κουζίνας Jeven. Ακούστε το webinar "Σχεδιάζοντας τις κουκούλες Ομπρέλα Jeven", που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ABOK.

Εξαερισμός και φωτισμός βιομηχανικών χώρων. Παροχή ηλεκτρικής ασφάλειας στην παραγωγή

6. Υπολογισμός των ομπρελών εξάτμισης

Η ποσότητα αέρα που αφαιρείται καθορίζεται από τον τύπο (6). Η ταχύτητα του αέρα στο τμήμα λήψης της ομπρέλας υιοθετείται:

για μη τοξικές εκπομπές V = 0,15... 0,25 m / s.

για τοξικές εκπομπές V = 0,5... 1,25 m / s.

7. Υπολογισμός του πίνακα αναρρόφησης

Τα πάνελ χρησιμοποιούνται ως τοπική αναρρόφηση για συγκόλληση και συγκόλληση μικρών εξαρτημάτων. Στην ενότητα παρουσιάζεται ο πίνακας

Περιορισμένες οριζόντιες σχισμές. Η περιοχή του ζωντανού τμήματος του πίνακα f πρέπει να είναι 0,25 της συνολικής έκτασης. Η ποσότητα αέρα που αφαιρείται από τον πίνακα καθορίζεται από τον τύπο

f - περιοχή του ζωντανού τμήματος του πλαισίου.

F - συνολικές διαστάσεις του κατόπτρου, m,

V είναι η ταχύτητα του αέρα εξαγωγής.

Η ταχύτητα του αναρροφούμενου αέρα στο τμήμα της πλάκας για επιβλαβείς ατμούς με φτωχά μίγματα θεωρείται ότι είναι V = 2... 3,5 m / s, μίγματα σκόνης V = 3,5... 4,5 m / s.

Ο πίνακας λειτουργεί αποτελεσματικά αν τουλάχιστον ένα τετραγωνικό πόδι του απορροφά αέρα.

8. Υπολογισμός αναρρόφησης αέρα

Οι αερομεταφερόμενες αντλίες εξαγωγής χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή. Είναι ικανοποιημένοι με βιομηχανικά λουτρά γεμάτα με διάφορα είδη λύσεων. τα καυσαέρια των πλοίων είναι φυσιολογικά (Εικ. 9a) και ανεστραμμένη (Εικ. 9b), εάν το επίπεδο του υγρού στο κάτω λουτρό.

Το Σχ. 9. Διάγραμμα της συσκευής για αερόφερτη αναρρόφηση: α - συμβατική. β - ανατροπή. 1 - το επίπεδο της πλευράς του λουτρού. 2 - επίπεδο υγρού επιφανείας

Η κατανάλωση αέρα που αφαιρείται με αερόφερτη αναρρόφηση καθορίζεται από τον τύπο:

όπου είναι ο συντελεστής που εξαρτάται από το πλάτος του λουτρού B, τον τύπο αναρρόφησης και το ύψος του φάσματος κινδύνου h κάτω από το κάτοπτρο του λουτρού.

- τη θερμοκρασία του διαλύματος στο λουτρό και τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο,

x - συντελεστής διόρθωσης για την στάθμη του υγρού στο βάθος λουτρό H (mm), όπου Η - η απόσταση από το σφαιρίδιο προς το επίπεδο του υγρού λουτρού εκεί?

S - συντελεστής διόρθωσης για την κινητικότητα του αέρα στο δωμάτιο.

Το ύψος του φάσματος βλάβης h, η θερμοκρασία του διαλύματος στο λουτρό και οι συντελεστές x, S βρίσκονται στον Πίνακα. 6, 7, 8, 9.

Πίνακας 6. Το ύψος του φάσματος των κινδύνων στην αερόφερτη αναρρόφηση από τα λουτρά

Ταχύτητα αέρα στην ομπρέλα της κουζίνας. Υπολογισμός του επαγγελματικού εξαερισμού κουζίνας

Για την καταγραφή των κινδύνων παρουσία σταθερής ροής θερμότητας, χρησιμοποιούνται ομπρέλες εξάτμισης. Οι συνολικές τους διαστάσεις καθορίζονται βάσει των ακόλουθων εκτιμήσεων. Το ύψος της εγκατάστασης της ομπρέλας λαμβάνεται εντός των ορίων του H = 1.8. 2m. Διαστάσεις της ορθογώνιας ομπρέλας στο σχέδιο (A x B m) A = a + 0,8 h, B = b + 0,8 h, όπου a, b - διαστάσεις του εξοπλισμού που πρόκειται να κλείσει, m; h - απόσταση από τον εξοπλισμό έως το κάτω μέρος της ομπρέλας, m, αποδεκτή όχι περισσότερο από 0,8d. Για κυκλική ομπρέλα D = d + 0,8h, όπου D είναι η διάμετρος της στρογγυλής ομπρέλας, m. δ - διάμετρος του εξοπλισμού που πρόκειται να τερματιστεί, m.

Ομοιόμορφη κατανομή της ταχύτητας αναρρόφησης v για ολόκληρη την ενότητα της ομπρέλας παρέχεται στο γωνία ανοίγματος της α 0,4 m / s, και στην περίπτωση ενός μικρού θερμική χωρητικότητα συναγωγής ρευμάτων συνιστάται να προμηθεύσει το κουβούκλιο αρθρώνονται fartuhami με ένα, δύο ή τρεις πλευρές. Σε περίπτωση τοξικών κινδύνων, λαμβάνονται οι ακόλουθες τιμές της ταχύτητας αναρρόφησης: 1,05. 1,25 - για κουκούλες που ανοίγουν σε τέσσερις πλευρές. 0,9. 1,05 - σε τρεις πλευρές. 0,75. 0,9 - από δύο πλευρές. 0,5. 0,75 - για κουκούλες εξαγωγής στη μία πλευρά.

Αντιπροσωπεύουν ένα καταφύγιο με ένα άνοιγμα εργασίας για παρατήρηση και συντήρηση της τεχνολογικής διαδικασίας και εργαστηριακής έρευνας, συνοδευόμενη από την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών. Η επιβλαβής απόρριψη αφαιρείται μαζί με τον αέρα. Ο καθαρός αέρας εισέρχεται μέσω του ανοίγματος εργασίας.

Τοποθετηθεί στους επιτραπέζιους υπολογιστές των φορέων (π.χ., Lab), που ασχολούνται με ισχυρά δηλητήρια (SDYAV) και (ή) μεγαλύτερη από τη θερμότητα, οι ντουλάπια αναθυμιάσεων κρύβει ένα άνοιγμα εργασίας. Συγκροτήθηκε μέσα στο καταφύγιο οι επιβλαβείς ουσίες απομακρύνονται από αυτό μαζί με τη ροή του αέρα, η οποία εμποδίζει την είσοδο των επιβλαβών ουσιών στο δωμάτιο παραγωγής. Διαχωρίστε τα ντουλάπια καπνού με επάνω, κάτω και συνδυασμένη αφαίρεση αέρα.

Συνιστάται να επιλέξετε την τιμή της μέσης ταχύτητας αναρρόφησης στο ανοιχτό άνοιγμα του περιβλήματος όταν χαράσσεται με νιτρικό οξύ VB = 1,0 m / s, για σβέση VB = 0,3-0,5 m / s κ.λπ.

Κάθισμα αναρρόφησης με συνδυασμένη αναρρόφηση:

1 - επίπεδο τρύπας εργασίας.

Το σχήμα 3 δείχνει το ελεύθερο άκρο του φύλλου χάλυβα για ρύθμιση.

Κρεμάστε μια ομπρέλα πάνω από το φούρνο (έξοδος των τοπικών καυσαερίων) από την πλευρά του ανεμιστήρα που ανοίγει από την πλευρική πόρτα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 400 mm, συνήθως η προεξέχουσα προεξοχή 200-300 mm από την άκρη της πλάκας ή της σχάρας.

Ύψος ομπρέλας Jeven, εργοστασιακό πρότυπο: 330 mm ή 540 mm. M Το μέγιστο μέγεθος μιας μονάδας ομπρελών είναι 3000 mm x 1700 mm, - από τα δομοστοιχεία υπάρχει θόλος οποιουδήποτε μεγέθους κάτω από το σκυρόδεμα θερμικής νησίδας στην κουζίνα του εστιατορίου. Ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 (πάχος 0,8 mm). Το ύψος εγκατάστασης του παραθύρου πάνω από το πάτωμα: 2. 2,1 μέτρα, η απόσταση από την κορυφή της πλάκας στο κάτω άκρο της ομπρέλας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,1 μέτρα.

Rec. Ένταση αέρα εξαγωγής για θηλές ομπρέλας: από 500 έως 1225 m3 κύβος / ώρα για σωλήνα διακλάδωσης f315 mm με ταχύτητα. ο αέρας είναι -4,4 m / s, για την τοποθέτηση f200 - από 145 έως 500, για f400 από 1225 -1910 m3 / ώρα. Ο ρυθμός ροής σχεδιασμού για την 1η μονάδα κυκλώνα φίλτρου είναι -215, ενώ για το TurboSwing - 750 κυβικά μέτρα / ώρα.

Τύπος για τον υπολογισμό της ροής αέρα για την κουκούλα: Jeven: Κατανάλωση αέρα Mp = Ke (ο συντελεστής του εξοπλισμού κουζίνας σύμφωνα με τον πίνακα) x S (Συντελεστής φορτίου, συντελεστής φορτίου) x P (kW, ισχύς σόμπων και εξοπλισμού).

Συντελεστές ταυτόχρονης εργασία και συντελεστές φορτίου τεχνολογικού εξοπλισμού θερμότητας βλέπε παρακάτω. Συντελεστές ταυτόχρονης λειτουργίας ηλεκτρικού και αερίου εξοπλισμού: σε τραπεζαρίες, καφέ και εστιατόρια - 0,8. σε εστιατόρια - 0,7. Συντελεστής φορτίου ηλεκτρικού εξοπλισμού: ηλεκτρικές σόμπες - 0,65. ηλεκτρικά μαρμάρινα και θερμαινόμενα ερμάρια, ηλεκτρικά τηγάνια και ηλεκτρικές φριτέζες - 0,5. άλλου εξοπλισμού - 0.3.

Κάθε φίλτρο έχει μια θηλή για τη μέτρηση της πραγματικής ροής αέρα μέσω της ομπρέλας. Μετράμε το μανόμετρο στατικής διαφορικής πίεσης, ο τύπος Q = Κ Χ την τετραγωνική ρίζα του Pm (διαφοράς πίεσης), όπου το Κ k είναι ένας παράγοντας, ο παράγοντας είναι διαθέσιμα στην ετικέτα κάθε φίλτρου προσδιορίζεται εμπειρικά από το εργοστάσιο. Χρησιμοποιούμε για τη μέτρηση-Diffmanometer για παράδειγμα, αισθητήρα διαφορικής πίεσης DPS-500 (πίεση αέρα-στατική πίεση).

Ο κλασσικός τύπος για τον υπολογισμό της ροής του αέρα μέσω της κουκούλας βασίζεται στο ρωσικό πρότυπο της μέσης ταχύτητας σχεδιασμού σύμφωνα με το SNIP:

Η μέγιστη μέση ταχύτητα κατά μήκος της περιμέτρου της ζώνης είναι συνήθως έως 1 m / sec, και για βιομηχανική αναρρόφηση 1,25 m / s. Κατά κανόνα, η ταχύτητα των 0,25 m / sec υπολογίζεται για ένα combi steamer, και για ένα πλυντήριο πιάτων -0,15 m / s. Υπολογισμός v.zontov στο σχεδιασμό των εστιατορίων κουζίνας γίνεται συνήθως με βάση τις συστάσεις για τον υπολογισμό του εξαερισμού για τα καυτά καταστήματα ABOK.

Εγκατάσταση πρόληψης πυρκαγιάς εστιατορίων PIRANHA Jeven Προορίζεται για σόμπες με ανοιχτή φλόγα και κάρβουνα: κεμπάπ, τάντζες.

Σε όλες τις ομπρέλες Jeven υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Scandinavian Nordtest Metod NT VVS 088 και VDI 2052 (Τάμπερε).

Το κύριο πράγμα για ένα εστιατόριο και ένα καφέ είναι ο σωστός υπολογισμός των καυσαερίων στην κουζίνα. Η διαδικασία μαγειρέματος συνοδεύεται από την εξάπλωση των οσμών και τη θερμότητα από τον εξοπλισμό της κουζίνας, μέσω της οποίας προετοιμάζονται τα τρόφιμα. Ροές οσμών και ζεστού αέρα αναμειγνύονται με τα υπολείμματα ατμού, μονοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να εισέλθουν στην τραπεζαρία και το ίδιο το κτίριο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφαιρέσετε εντελώς τις οσμές και τη θερμότητα από την κουζίνα σε ένα κτίριο κατοικιών, επειδή συνήθως τα εστιατόρια βρίσκονται στον πρώτο όροφο ενός οικιστικού πολυώροφου κτιρίου. Ο έλεγχος των εξελιγμένων οσμών και αερίων πραγματοποιείται με τον αερισμό της κουζίνας. Ανταλλαγή αέρα στο εστιατόριο πρέπει να οργανωθεί με μια ορισμένη απαλλαγή στις τεχνολογικές περιοχές μαγειρέματος για να δημιουργηθεί μια ελαφριά κίνηση ροής αέρα από την τραπεζαρία στην κουζίνα και όχι το αντίστροφο.

Η εγκατάσταση του εξαερισμού του εστιατορίου πραγματοποιείται με βάση τον υπολογισμό του σχεδιασμού της εναέριας ανταλλαγής των εγκαταστάσεων: εξαερισμός στο χώρο υποδοχής τροφίμων και επισκεπτών, εξαερισμός του κρύου και θερμού καταστήματος. Εξαερισμός καφέ έχει τις ίδιες σημαντικές πτυχές του σχεδιασμού: η χοάνη απαγωγής και «κερί» Οι εκπομπές στον αέρα πάνω από την οροφή του κτιρίου, η εισροή των επισκεπτών στην αίθουσα (ποσοστό εξαερισμού 3,5 φορές περισσότερο ώρα), ένα απόσπασμα από το Σαν κόμβο. Εκατανάλωση εξαερισμού του εστιατορίου ιδιαίτερα το χειμώνα, επειδή απαιτεί πολύ ηλεκτρισμό ή ζεστό νερό για να θερμάνει τον αέρα τροφοδοσίας. Για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας (ο θερμός καυσαερίων θερμαίνεται από τον ψυχρό αέρα τροφοδοσίας στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας). Οι ανεμιστήρες κουζίνας έχουν ειδικό σχεδιασμό: τον εξωλέμβιο κινητήρα (ακτινωτό ή κανάλι), ο οποίος δεν εγγυάται καθίζηση λίπους στον ηλεκτροκινητήρα. Τα νησιά και τα τοιχώματα των ομπρελών εξάτμισης πρέπει να επικαλύπτουν την επιφάνεια των ελασμάτων περισσότερο από 20 εκατοστά ανά πλευρά και η ροή του ανεμιστήρα εξάτμισης πρέπει να παρέχει μια μέση ταχύτητα ροής αέρα πάνω στην επιφάνεια της εξάτμισης 0,3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (η ακριβής ταχύτητα καθορίζεται από τον υπολογισμό του σχεδιασμού, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την απόδοση του κλιβάνου kW). Το ύψος της εγκατάστασης της ομπρέλας από το πάτωμα δεν είναι μεγαλύτερο από 2 μέτρα. Καθαριστές αέρα μετατροπείς αερίου Προορίζεται για τον καθαρισμό του αέρα από το λίπος, την αιθάλη και τις οσμές. Η αποσύνθεση του λίπους και των οσμών πραγματοποιείται στον οζονιστή ή στη ρευματοδότη με εκφόρτιση υψηλής τάσης.

Ο υπολογισμός της ροής αέρα που αφαιρείται από μια ομπρέλα εξάτμισης γίνεται με τον τύπο:

L - ο ρυθμός ροής αέρα αφαιρείται από τις τοπικές εξάτμιση

Q - αναλογία εκπομπών από τον εξοπλισμό κουζίνας. Εξαρτάται από την εγκατεστημένη ισχύ του εξοπλισμού κουζίνας, W.

h - απόσταση από την επιφάνεια του εξοπλισμού κουζίνας μέχρι την τοπική αναρρόφηση

Δ - Υδραυλική διάμετρος της επιφάνειας του εξοπλισμού κουζίνας

r - διόρθωση της θέσης της πηγής θερμότητας σε σχέση με τα τοιχώματα

rmax = 1 - ελεύθερη αναρρόφηση

r min = 0,4 - στη γωνία

Εξαρτάται από τον τύπο του ιδρύματος

Μπουφές, τραπεζαρία = 0,5-0,6

Y - ογκομετρική κατανάλωση προϊόντων καύσης εξοπλισμού κουζίνας (για ηλεκτρικό εξοπλισμό = 0)

Δεδομένης της αποτελεσματικότητας της τοπικής αναρρόφησης, είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα απόθεμα, συνήθως το 20%

Υπολογισμός της ροής αέρα προς το δωμάτιο

Ln = L + L1 - L2 - L3

Ln - ροή αέρα προς το δωμάτιο

L - ο ρυθμός ροής αέρα αφαιρείται από τις τοπικές εξάτμιση

L1 - η ροή αέρα απομακρύνεται από τον γενικό εξαερισμό

L2 - ροή αέρα από τα παρακείμενα δωμάτια

L3 - Ο ρυθμός ροής αέρα τροφοδοτείται στον ανεμιστήρα αναρρόφησης για την αύξηση της πίεσης του αέρα στο σύστημα.

Υπολογισμός της κατανάλωσης αέρα που αφαιρείται από την ομπρέλα κουζίνας

L - Η κατανάλωση αέρα απομακρύνεται από τις τοπικές αναρρόφησης l / s

P - εγκατεστημένη ισχύ του εξοπλισμού kW

Ke - συντελεστή εξοπλισμού

S - συντελεστή ταυτόχρονης λειτουργίας του εξοπλισμού κουζίνας

Η ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι περισσότερο ή λιγότερο προστατευμένη από έναν σκονισμένο και αεριώδη δρόμο, αλλά είναι ευάλωτη στους ατμοσφαιρικούς ρύπους που παράγονται από την κουζίνα. Ανοίξτε το παράθυρο κατά το μαγείρεμα των τροφίμων - αυτό δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε καυστήρα καυσαερίων πάνω από τη σόμπα και σωλήνα εξαερισμού με έξοδο "έξω από το δρόμο", αλλά πριν από αυτό υπολογίσαμε την κουκούλα για την κουζίνα για να επιλέξετε μια κατάλληλη μονάδα τροφοδοσίας.

Στα σύγχρονα διαμερίσματα πάνω από τη σόμπα της κουζίνας τοποθετείται μια καυσαερίων, γνωστή ως καυσαερίων. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η δεξαμενή αέρα είναι υπεύθυνη για τον εξαερισμό της κουζίνας. Ως εκ τούτου, με καθαρή συνείδηση, διοχετεύουν το σωλήνα εξαερισμού από την κουκούλα στο άνοιγμα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους σχεδιαστές του πολυώροφου κτιρίου.

Τι συμβαίνει εάν ο αερισμός στην κουζίνα είναι αποκλεισμένος από τον καυσαερίων από τον αγωγό; Η ένταση της ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα θα πέσει απότομα. Οι εγκαταστάτες των κουζινών κουζίνας και οι πωλητές ομπρελών κουζίνας υποστηρίζουν συνήθως το αντίθετο. Θα πει: αυτή η τεχνική θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της παροχής αέρα στο σπίτι, επειδή διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα αερισμού.

Η αρχή της ανταλλαγής αέρα σε πολυώροφη κατοικία βασίζεται σε πηγές καθαρού αέρα (παράθυρα, παράθυρα κ.λπ.) και αγωγούς εξαγωγής (Εικόνα αριστερά). Η τελευταία κατακόρυφη εξέρχεται από όλους τους ορόφους του κτιρίου. Η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να συνδεθεί με έναν αγωγό (εικόνα δεξιά) ή να μην συνδεθεί

Ωστόσο, το πάχος του καλύμματος πλάκας δεν σχετίζεται με τον εξαερισμό. Ο λόγος - ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα των περισσότερων κατοικιών πολυώροφα κτίρια, ειδικά εκείνα που χτίστηκαν πριν από το 2000, σχεδιάστηκαν με την προσδοκία του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ο αέρας του δρόμου ήρθε μέσα από τις σχισμές των κουφωμάτων και την πόρτα εισόδου. Και τα κανάλια εξαερισμού στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπάνιο χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρύνουν τον «παλιό» αέρα. Φαίνεται - τι είναι λάθος; Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι για την εξαγωγή αέρα. Γιατί λοιπόν είναι αδύνατον να "κολλήσει" ο αγωγός αέρα από την καπνοδόχο; Πρόκειται για την απόδοση στον αέρα.

Ανεξάρτητα από το κοινό σύστημα εξαερισμού, ο απορροφητήρας μαγειρεύει τον μολυσμένο αέρα μέσω ξεχωριστής οπής ή λειτουργεί ως ανακτητής χωρίς τη λειτουργία της απόσυρσης των αέριων μαζών

Οι αγωγοί αγωγών σε οικιστικά πολυκατοικίες είναι σχεδιασμένοι για ένα συγκεκριμένο φορτίο. Γενικά, οι διεργασίες κάθε επικοινωνίας υπολογίζονται προσεκτικά στο στάδιο του σχεδιασμού. Και σε ιδανικές συνθήκες (καθαροί τοίχοι του αγωγού εξαερισμού, χωρίς παρεμβολές στην είσοδο και στην έξοδο κ.λπ.), η παραγωγικότητα του φυσικού αερισμού σε ένα πολυώροφο διαμέρισμα θα είναι 160-180 m 3 / h.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κουκούλας

Στα μοντέλα των ομπρελών εξάτμισης η ισχύς είναι πολύ υψηλότερη - 200-1100 m 3 / h. Αυτή η ισχύς απαιτείται για να σφίξετε τους πτητικούς ρύπους που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Ωστόσο, οι πωλητές κουκούλας δηλώνουν διαφορετικό λόγο για την επιλογή της ισχύος του συστήματος εξάτμισης - την ανάγκη για συχνή ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Εγκατεστημένο πάνω από το κουτί της κουκούλας δεν είναι υπεύθυνο για την ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Αυτή η συσκευή αφαιρεί μόνο τα πτητικά προϊόντα μαγειρικής

Οι κανόνες του μηχανικού εξαερισμού εγκρίνουν 10-12 φορές την αλλαγή αέρα στον όγκο του χώρου που εξυπηρετείται (SNiP 41-01-2003). Αλλά η κουκούλα πάνω από τη σόμπα της κουζίνας δεν εκτελεί τη λειτουργία του "αερισμού χώρου", επειδή δεν είναι ικανή.

Ο αέρας που χρειάζεται να ανανεωθεί (αντικατασταθεί) συσσωρεύεται στο ανώτατο όριο. Για να το απορροφήσετε στον αγωγό εξαερισμού, ο απορροφητήρας δεν είναι ικανός - η πρίζα του δεν είναι εκτεθειμένη αρκετά. Και η ροή του αέρα στην απελευθέρωση και την έγχυση συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Η ηλεκτρομηχανική εγκατάσταση αντλεί αέρα από απόσταση που δεν υπερβαίνει τη διάμετρο της καμπάνας αναρρόφησης. Δηλαδή. σε πλάτος 400 χιλιοστών του καλύμματος, εισέρχεται αέρας, που βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 400 mm από την πρίζα. Εν τω μεταξύ, η εκτόξευση ροής αέρα λαμβάνει χώρα σε απόσταση μεγαλύτερη από 15 διαμέτρους του ανοίγματος εξαγωγής.

Ένα απλό παράδειγμα "στο σπίτι": ο συμπεριλαμβανόμενος εγχώριος ανεμιστήρας. Στην πίσω πλευρά του, η κίνηση του αέρα είναι ελάχιστα αξιοσημείωτη, αλλά με την εμπρός - μια ισχυρή ροή αέρα. Με την ευκαιρία, η ηλεκτρική σκούπα λειτουργεί για να απορροφά τη σκόνη μόνο σε ελάχιστη απόσταση από το χαλί.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση των πτητικών προϊόντων μαγειρέματος είναι ένας ανεξάρτητος εξαερισμός. Διαφορετικά, οι οσμές θα παραμείνουν στο σπίτι (+)

Ένας καυσαερίων πάνω από την κουζίνα κάνει το μόνο καθήκον - αφαιρώντας τον αέρα που έρχεται σε αυτό από την επιφάνεια της εστίας. Φυσικά, αντί της άντλησης αέρα στη σόμπα θα λάβει το άλλο τμήμα του από το παράθυρο, μια ανοιχτή πόρτα στο επόμενο δωμάτιο, κλπ. Αλλά δεν θα υπάρξει πλήρης αλλαγή στον όγκο του αέρα στην κουζίνα.

Εάν οι μυρωδιές της μαγειρικής φαγητού ανεβαίνουν στο ταβάνι - δεν θα συμμετέχουν στην ανάμιξη και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Για το λόγο αυτό, οι οδηγίες για τις κουκούλες περιέχουν τις ακόλουθες συνθήκες τοποθέτησης και λειτουργίας: 600 mm από την ηλεκτρική κουζίνα. 750 mm από τη σόμπα αερίου. τα ρεύματα αέρα (drafts) κατά τη λειτουργία της κουκούλας δεν θα πρέπει να επιτρέπονται, διαφορετικά οι μυρωδιές θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο.

Το εκχύλισμα πλάκας δεν παρέχει αλλαγή αέρα στην κουζίνα. Κατά την επιλογή του μοντέλου της, ο όγκος αέρα του δωματίου δεν έχει σημασία. Η εξάρτηση μεταξύ του μεγέθους της κουζίνας και της ισχύος της κουκούλας επινοήθηκε από τους πωλητές των σαλόνια των συσκευών κουζίνας. Πώς να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου; Φυσικά, με βάση την απόδοση της σόμπας.

Η διαδικασία υπολογισμού της εξάτμισης

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους της κουζίνας. Στον υπολογισμό που δίνεται παρακάτω ως παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά της κουζίνας αερίου του σλοβένου κατασκευαστή Gorenje (μοντέλο GI633E35WKB). Σημειώνουμε ότι η μάρκα και το μοντέλο της πλάκας επιλέγονται αυθαίρετα.

Οποιαδήποτε δεκαπλάσια αλλαγή αέρα στην κουζίνα δεν μπορεί να γίνει από την κουκούλα. Για να υπολογίσετε την ισχύ του, πρέπει να γνωρίζετε την έξοδο θερμότητας και τις διαστάσεις της κουζίνας

Υπολογισμοί έκανε παρακάτω, γίνονται με τη μέθοδο των Ρ ΝΡ «ΑΒΕΚ» 7,3 έως 2007. Παρά το "βιομηχανικό" σκοπό αυτής της μεθόδου (εξαερισμός των καταστημάτων ζεστών ειδών διατροφής), οι τύποι της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των παραμέτρων των κουζινών για την κουζίνα.

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, η κουζίνα παράγει θερμότητα, η οποία πρέπει να ανακυκλωθεί (εξαντληθεί). Η διαρροή θερμότητας της πλάκας σχηματίζει ροές μεταφοράς αέρα πάνω από αυτήν, γεγονός που απλοποιεί τη λειτουργία της κουκούλας. Αλλά απολύτως εξαλειφθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκύπτει πάνω από τη σόμπα, στηριζόμενη μόνο στη μεταφορά, είναι αδύνατη.

Το πρώτο στάδιο υπολογισμού της κουκούλας

Στην ομπρέλα ή στην πλάκα εξάτμισης, τα πτητικά σωματίδια που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος παραδίδονται με ροή αέρα μεταφοράς. Είναι η θερμότητα που παράγεται από τους καυστήρες που παρέχει τους όγκους αέρα για την εξάλειψη. Ως εκ τούτου, απαιτείται να υπολογιστεί η συνολική τους θερμική ισχύς. Για να το προσδιορίσετε, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

Q Τ = q 1 + q 2 + q 3 + q 4

Εδώ, q είναι η ονομαστική θερμική ισχύς ενός καυστήρα, kW.

Στο θεωρημένο μοντέλο κουζίνας κουζίνας τέσσερις καυστήρες αερίου σε μια επιφάνεια, οι θερμικές τους ικανότητες είναι απαραίτητο να συνοψίσουμε. Θεωρούμε: Q T = 1.9 + 1.9 + 1.0 + 3.5 = 8.3 kW. Η λαμβανόμενη τιμή θερμικής ισχύος ισχύει με ταυτόχρονη μαγειρική σε όλους τους καυστήρες, κάτι που είναι σπάνιο.

Η ισχύς της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τις θερμικές παραμέτρους της κουζίνας. Είναι οι καυστήρες που σχηματίζουν τη ροή της μεταφοράς, η οποία απαιτεί έλξη

Κατ 'αρχήν, μπορεί να ληφθεί υπόψη η απελευθέρωση θερμότητας μόνο τριών καυστήρων με την υψηλότερη θερμική απόδοση. Αλλά θα το αφήσουμε - μόνο στην περίπτωση.

Για τον υπολογισμό της σχεδίασης δύναμη είναι αναγκαίο να προσδιορισθεί ο ρυθμός ροής του αέρα (L o) στις παραμέτρους του βραστήρα. Ωστόσο τύπου ροής αέρα απαιτεί υπολογισμό ενδιαμέσου παράμετροι - Υδραυλικός επιφάνεια διάμετρος της πλάκας (D), τη ροή του αέρα στη ροή εκ μεταφοράς (L ki) και τον ογκομετρικό ρυθμό ροής των προϊόντων καύσης (L ri).

Επίσης στη διαδικασία υπολογισμού χρησιμοποιούνται οι συντελεστές που αναπτύχθηκαν από τους ειδικούς του NP ABOK. Οι τιμές των συντελεστών επιλέγονται σύμφωνα με τις παραμέτρους που είναι κατάλληλες για οικιακές πλάκες.

Το δεύτερο στάδιο υπολογισμού της κουκούλας

Θα υπολογίσουμε την υδραυλική διάμετρο και τη ροή του αέρα μεταφοράς. Η πρώτη παράμετρος καθορίζεται από τον τύπο:

 • A - πλάτος της κουζίνας, m;
 • B - μήκος της κουζίνας, m.

Υπολογίζουμε τις τιμές του πλάτους και του μήκους του μοντέλου πλάκας αερίου που επιλέξαμε για τον κατά προσέγγιση υπολογισμό: D = 2 · 0.6 · 0.6: (0.6 + 0.6) = 0.6 m.

Επιπλέον, η επιλογή της ισχύς σχεδίασης σχετίζεται με την επικείμενη θέση της συσκευής. Όσο πιο ελεύθερος χώρος γύρω από την ομπρέλα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η κουκούλα. Για τη συσκευή που βρίσκεται στη γωνία, εισάγεται συντελεστής διορθώσεως 0,8 για το σύστημα νησιού 1.1

Για τον προσδιορισμό των όγκων της ροής μεταφοράς, είναι απαραίτητο πρώτα να προσδιοριστεί το κλάσμα της απελευθερώσεως θερμικής μεταφοράς της πλάκας μας. Υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τον τύπο:

Qk = QT · K I · K K

 • Q T είναι το πάχος της πλάκας που ορίζεται παραπάνω, kW.
 • K Είμαι το μερίδιο των φαινομένων εκπομπών θερμότητας από τη θερμική ισχύ του εξοπλισμού κουζίνας. Όσον αφορά τη συσκευή οικιακής χρήσης, η τιμή είναι 250 W / kW.
 • K K είναι το μερίδιο της απελευθερώσεως της θερμικής μεταφοράς σε σχέση με την προφανή απώλεια θερμότητας του εξοπλισμού κουζίνας. Επιτρέπεται μια τιμή 0,5.

Αντιστοιχίσουμε τα αριθμητικά δεδομένα στον τύπο, θεωρούμε: Q k = 8,3 · 250 · 0,5 = 1037,5 W. Περνάμε περαιτέρω και προχωρούμε για να υπολογίσουμε τη ροή αέρα. Ο τύπος έχει ως εξής:

L ki = k · Qk 1/3 · (z + 1,7 · D) 5/3 · r

 • k είναι ο συντελεστής που επιτυγχάνεται πειραματικά από τους ειδικούς του NP ABOK. Θεωρείται ότι είναι 5 · 10-3.
 • Το Qk είναι το υπολογιζόμενο κλάσμα της απελευθερώσεως θερμικής μεταφοράς της πλάκας, W,
 • z - απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας στην κουκούλα, m. Η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου στην κατακόρυφη κουκούλα είναι 0.75 m.
 • D - υδραυλική διάμετρος των πλακιδίων, ο τύπος για παράδειγμα τον υπολογισμό και τον υπολογισμό του παρουσιάζονται παραπάνω,.
 • r - συντελεστής διόρθωσης, η τιμή του οποίου εξαρτάται από τις συνθήκες της τοποθέτησης του καλύμματος (βλ. εικόνα του παραπάνω πίνακα). Στο παράδειγμά μας, θα επιλέγεται η θέση της ομπρέλας "ενάντια στον τοίχο", με τιμή συντελεστή 0,75 (λόγω της υπό όρους "εγγύτητας" των επίπλων στη γειτονιά, που συνήθως συμβαίνει στις κουζίνες).

Προσδιορίστε τη ροή convective, υποκαθιστώντας τα αριθμητικά δεδομένα στον τύπο:

L ki = 5 · 10 -3 · 1037,5 1/3 · (0,75 + 1,7 · 0,6) 5/3 · 0,75 = 0,061 m 3 / s

Όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των υπολογισμών, η ροή αέρα ως αποτέλεσμα της μεταφοράς πάνω από τη σόμπα είναι αρκετά έντονη. Δεδομένων αυτών των δεδομένων, θα είναι δυνατή η επιλογή της σωστής ισχύος του συστήματος εξαγωγής.

Το τρίτο στάδιο υπολογισμού της κουκούλας

Η ηλεκτρική κουζίνα δεν εκπέμπει προϊόντα καύσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η θέρμανση των καυστήρων γίνεται χωρίς ανοικτή καύση - χάρη στις δεκάδες. Αλλά οι καυστήρες αερίου παράγουν προϊόντα καύσης και πρέπει να αφαιρεθούν. Ο τύπος για τον υπολογισμό του ογκομετρικού ρυθμού ροής των προϊόντων καύσης μεθανίου:

L ri = 3,75 · 10 -7 · QT

Εδώ Q T είναι η εγκατεστημένη ισχύς της κουζίνας, kW. Αυτή η παράμετρος βρέθηκε προηγουμένως από εμάς.

Καταχωρίστε τα δεδομένα του στον τύπο και πάρτε: L ri = 3,75 · 10 -7 · 8,3 = 3,1125 · 10-6. Από το παράδειγμα είναι ξεκάθαρο ότι η τιμή της ογκομετρικής κατανάλωσης των προϊόντων καύσης οικιακής κουζίνας είναι μικρή. Επομένως, κατά τον καθορισμό των παραμέτρων της κουκούλας, μπορεί να παραμεληθεί.

Οι άκρες της κουκούλας πρέπει να εκτείνονται ελαφρώς έξω από την πλάκα. Μια προεξοχή 100 mm είναι επαρκής για να αποτρέψει την ανάμειξη της μεταφορικής ροής από την πλάκα με την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Έτσι, είναι καιρός να υπολογίσουμε την κατανάλωση αέρα για το πιάτο μας. Αυτή είναι η καθοριστική παράμετρος κατά την επιλογή κουκούλας. Ο τύπος του υπολογισμού του:

 • L ki είναι η τιμή της ροής αέρα από την ροή της μεταφοράς που ανέρχεται πάνω από την πλάκα, m 3 / s.
 • L ri - στοιχεία σχετικά με την ογκομετρική κατανάλωση προϊόντων καύσης φυσικού αερίου σε πλάκες μαγειρέματος, m 3 / s.

Απομένει να εισάγετε τα δεδομένα και να υπολογίσετε την απαιτούμενη ροή αέρα με στρογγυλοποίηση του αποτελέσματος με τρία δεκαδικά ψηφία: L o = 0.061 + 3.1125 · 10 -6 = 0.061 m 3 / s. Βρήκαμε την κατανάλωση αέρα σε κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, αλλά για να επιλέξουμε το μοντέλο της εξάτμισης χρειάζονται κυβικά μέτρα ανά ώρα (L).

Για τη μετατροπή m 3 / s σε m 3 / h, πολλαπλασιάστε την προκύπτουσα ροή αέρα (L o) με τον αριθμό των δευτερολέπτων σε μία ώρα, και την πλάκα σε μια υδραυλική διάμετρο (D): L = 0,061 · 3600 · 0,6 = 131,76 m3 / h.

Έτσι, μια επαρκής μέγιστη ισχύς της κουκούλας για την κουζίνα Gorenje, όπως φαίνεται στο παράδειγμα, με στρογγυλοποίηση "σε αποθεματικό", θα είναι 150 m 3 / h. Μεγάλη ισχύς απλά δεν χρειάζεται - μια κενή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί ο ισχυρός εκσκαφέας "δεν τραβά"

Πρώτον, ελέγξτε την κατάσταση του αγωγού αερισμού στην κουκούλα, αφαιρέστε και ξεπλύνετε (ή αντικαταστήστε) τα φίλτρα. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα αερισμού λειτουργεί σωστά και ότι υπάρχει δύναμη σε αυτήν. Η εργασία του καλύμματος μπορεί επίσης να αποφευχθεί με ρεύματα που εμποδίζουν την κάθετη κίνηση της ροής αέρα μεταφοράς από την πλάκα.

Αν το πρόβλημα της "αδύναμης" κουκούλας δεν αποκαλυφθεί - η πηγή του είναι έξω από την κουζίνα. Η παραγωγικότητα της κουκούλας εξαρτάται από την διατομή του αγωγού εξαερισμού, όπου η εξαέρωση από τη σόμπα μαγειρέματος γίνεται. Και οι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν συχνά υπερβολικά ισχυρή κουκούλα ή δηλώνουν έναν υπερβολικό τρόπο λειτουργίας γι 'αυτό.

κατοικίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει ανεπιτήδευτη λογική - η πιο τραβήξτε τον ανεμιστήρα, το καλύτερο στραγγισμένο πτητικών ρύπων από την πλάκα. Αυτό δεν ισχύει. Η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα του συστήματος απορροφητήρα εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά απόδοσης του αγωγού αερισμού.

Η απόσυρση του αγωγού αερισμού για την κουκούλα της κουζίνας στην πρόσοψη του κτιρίου θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της ώσης στον αγωγό εξαερισμού. Υποχρεωτική τοποθέτηση βαλβίδας αντεπιστροφής και προστατευτικού καλύμματος

Για παράδειγμα, ο αγωγός αερισμού για την τροφοδοσία και την ανταλλαγή καυσαερίων, διαθέσιμος στον τοίχο του σπιτιού - δεν μπορεί να αποσύρει περισσότερα από 150 m 3 / h αέρα. Πρώτον, η διατομή τέτοιων αεραγωγών δεν υπερβαίνει τα 130-140 mm, κάτι που δεν αρκεί για μηχανικό αερισμό. Δεύτερον, ο κανονικός εξαερισμός καναλιών στα πολυώροφα κτίρια είναι εκτεταμένος και περιέχει πολλαπλές ανωμαλίες.

Στις οδηγίες στην μονάδα αερισμού υπάρχει συνήθως ένα διάγραμμα που δείχνει τη σχέση μεταξύ της πίεσης στον αεραγωγό και της χωρητικότητας. Η αύξηση της πίεσης προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας της κουκούλας. Οι αγωγοί εξαερισμού στα σπίτια είναι αδέξια: άνισοι τοίχοι. λωρίδες διαλύματος. στενώσεις εξαιτίας μετατοπιζόμενων όγκων. σύνολο στροφών.

Οι προσπάθειες προσδιορισμού μιας αυξημένης χωρητικότητας για την ομπρέλα εξαερισμού που συνδέεται με το κανάλι εξαερισμού του σπιτιού, δίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όσο ισχυρότερη είναι η ροή του αέρα, τόσο πιο έντονα εμποδίζεται από ελαττώματα στην διατομή του καναλιού εξαερισμού. Και αν ο εγχυμένος ενεργός αέρας δεν μπορεί να κινηθεί προς τα εμπρός, κινείται πίσω.

Ένα απλό παράδειγμα είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου. Όσο περισσότερος αέρας σε μια τέτοια μπάλα αντλείται, τόσο πιο δύσκολο είναι να δουλέψετε με μια αντλία. Η πίεση γίνεται εμπόδιο - υπάρχει πολύς αέρας, τείνει να βγει έξω από το σωλήνα, σπρώχνοντας τη λαβή της αντλίας. Μια παρόμοια κατάσταση με τους απορροφητήρες υψηλής ισχύος - όσο περισσότερος αέρας τροφοδοτείται, τόσο περισσότερο εμποδίζεται η δουλειά του.

Εκτός από τη σωστή επιλογή της κουκούλας για την κουζίνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το ιδανικό μέρος για την τοποθέτησή του. Θα πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνη με τις τεχνικές απαιτήσεις

Ο ιδανικός αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα κουζίνας είναι σύντομος, με ελάχιστες στροφές. Επομένως, η αφαίρεση του αέρα από την πλάκα δεν απαιτείται μέσω του καναλιού τροφοδοσίας και εξαγωγής, αλλά σύμφωνα με το ειδικά σχεδιασμένο για την κουκούλα. Μια οπή στο μπροστινό τοίχωμα, ένας άκαμπτος ή εύκαμπτος αγωγός αέρα (ιδανικά κυκλικός), μια βαλβίδα ελέγχου και μια είσοδος αέρα ψησταριάς στην έξοδο του αγωγού. Πρέπει να εξοπλίσετε την κουκούλα κουζίνας.

Βίντεο σχετικά με την οργάνωση κουκούλες στην κουζίνα

Η ισχύς, η μάρκα, ο σχεδιασμός και η αρχή της τοποθέτησης μιας καλύπτρας ομπρέλας - όλα αυτά λέγονται με πολύχρωμο τρόπο από τους πωλητές των σαλόνια εξοπλισμού κουζίνας. Από το παρακάτω βίντεο, θα μάθετε για τις αποχρώσεις της επιλογής που δεν αναφέρονται από το προσωπικό πωλήσεων. Τα μοντέλα κουκούλας διακρίνονται όχι από το σχεδιασμό, αλλά από την ποιότητα της συναρμολόγησης και συναρμολόγησης:

Στο επόμενο βίντεο οι πλοίαρχοι εκτελούν γεώτρηση ενός τοίχου σε ένα ψηλό κτίριο κάτω από τον αεραγωγό ενός καυσαερίου. Τα έργα διεξάγονται από επαγγελματικό εργαλείο γρήγορα και με ακρίβεια. Στο προετοιμασμένο άνοιγμα εγκαθίσταται ένας αγωγός εξαερισμού που θα συνδεθεί με την κουκούλα μετά την ολοκλήρωση της κουζίνας:

Τα περισσότερα βίντεο σχετικά με οικιακούς απορροφητήρες περιέχουν είτε διαφήμιση είτε απλουστευμένες πληροφορίες της επιλογής τους. Και ο υπολογισμός της τάξης της ενέργειας δεν δίδεται οπουδήποτε - εντελώς "τόμοι κουζίνας" και "δεκαπλάσιες ενημερώσεις της ατμόσφαιρας". Είμαστε βέβαιοι ότι ο μόνος τρόπος για να εξισορροπηθεί η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ο σωστός υπολογισμός του εξοπλισμού καθαρισμού του αέρα.