Η πιο τέλεια μορφή ανταλλαγής αέρα είναι η λεγόμενη μέσω εξαερισμού

Η πιο τέλεια μορφή ανταλλαγής αέρα είναι η λεγόμενη μέσω εξαερισμού, δηλαδή το ταυτόχρονο άνοιγμα παραθύρων και θυρών από τις αντίθετες πλευρές. Όταν τα δωμάτια λειτουργούν τακτικά με τοπική σόμπα ή κεντρική θέρμανση, οι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή θερμαίνονται καλά, ο καθαρός αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο θερμαίνεται γρήγορα. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι την υποθερμία. Εξαιρετικά ευνοϊκή επίδραση στο μικροκλίμα των κατοικιών είναι ένα από τα πιο τέλεια οικιακά συστήματα θέρμανσης - ένα ακτινοβόλο σύστημα θέρμανσης, στο οποίο δεν ικανοποιούνται οι εξωτερικοί θερμαντήρες στα δωμάτια. Αυτό από μόνο του διευκολύνει τη διατήρηση της καθαριότητας στις εγκαταστάσεις και εξαλείφει την σχεδόν αναπόφευκτη καύση σκόνης στα θερμαντικά σώματα, εισάγοντας στον αέρα αρκετά επιβλαβή χημικά προϊόντα. Το σύστημα θέρμανσης ακτινοβολίας αναλαμβάνει την τοποθέτηση καλά μονωμένων σωλήνων στο πάχος των τοίχων ή της οροφής, κατά μήκος του οποίου κυκλοφορεί το ζεστό νερό του κανονικού οικιακού συστήματος θέρμανσης νερού.

Η καλύτερη υγεία των ανθρώπων σε δωμάτια με ακτινοβόλο θέρμανση, βρίσκεται σε θερμοκρασία αέρα 16-17 °. Η θέρμανση με ακτινοβολία είναι πιο οικονομική από τη θέρμανση ή τη θέρμανση νερού. Επιπλέον, είναι δυνατό να αερίζεται αποτελεσματικά, δηλαδή, παρατεταμένη ανταλλαγή αέρα το χειμώνα, όταν ο ατμοσφαιρικός χώρος είναι ιδιαίτερα μολυσμένος. " Για την ανταλλαγή αέρα των κατοικιών, η σωστή διάταξη παραθύρων έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να έχουν ένα άνω άνοιγμα ανοίγματος. Σκοπός του είναι να κατευθύνει ένα ευρύ ρεύμα ψυχρού αέρα στην ανώτερη ζώνη του δωματίου, στο ανώτατο όριο, έτσι ώστε η διάχυση του φρέσκου αέρα να μην προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις στους ανθρώπους. Το υπόλοιπο παράθυρο είναι διατεταγμένο υπό μορφή πλήρους ανοίγματος πτερυγίων και στο κατώτερο τμήμα ενός από αυτά είναι επιθυμητό να παρέχεται ένα φύλλο παραθύρου. Αν δεν υπάρχει το τραχύ, τότε το παράθυρο πρέπει να είναι τοποθετημένο στο επάνω μέρος του παραθύρου. Σε συνθήκες εύκρατης κλιματικής ζώνης, το μέγεθος των κοιλιών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 0,02 της επιφάνειας του δαπέδου.

μέσω του εξαερισμού

Universal ρωσικό-αγγλικό λεξικό. Akademik.ru. 2011.

Δείτε τι "μέσα από τον εξαερισμό" σε άλλα λεξικά είναι:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. (P. κατοικημένες θέσεις.) Στην περιοχή του P. κατοικούν θέσεις στις υγειονομικές αρχές και ειδικότερα στην Sanit. όργανα έχουν ανατεθεί σημαντικά καθήκοντα. Γενικά, αυτά τα καθήκοντα από την άποψη της υγιεινής βράζουν κάτω από τα ακόλουθα: κάθε νέα προγραμματισμένη...... Μεγάλη Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια

ΑΕΡΙΣΜΟΣ - (από αερισμό latin αερισμού), ελεγχόμενη ανταλλαγή αέρα, που πραγματοποιήθηκε για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό αέρα στις εγκαταστάσεις. περιβάλλον. Κάτω από το V. θεωρείται επίσης ένα σύνολο τεχνικών. σημαίνει την παροχή ανταλλαγής αέρα. Διακρίνουμε μεταξύ των φύσεων. και μηχανικά. Σε... Γεωργικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό

ΚΑΤΟΙΚΙΑ - Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ, μπορεί να θεωρηθεί και να μελετηθεί πρώτα ως ένα συγκρότημα από τεχνικά διακοσμημένο san. τις συνθήκες στη ζωή ενός ατόμου κατά τις περιόδους της καθημερινής εργασίας του και την ανάπαυση στο λεγόμενο. το περιβάλλον στο σπίτι και δεύτερον ως δεξιώσεις και τύπους των πιο τεχνικών...... Μεγάλη Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια

εξαερισμού - Σύστημα αερισμού θέρμανσης στις εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών συγκροτημάτων για την παραγωγή βοδινού και χοιρινού κρέατος: 1; μονάδα θέρμανσης. 2 ?? βαλβίδα ρύθμισης; 3; αγωγός τροφοδοσίας · 4 ?? αντίστροφη...... Γεωργία. Το Μεγάλο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό

Μόσχα - Ο ποταμός Μόσχας στη Μόσχα και εν μέρει στην περιοχή Smolensk του RSFSR, ο αριστερός παραπόταμος του ποταμού Oka (λεκάνη του Βόλγα). Το μήκος είναι 502 χλμ., Η λεκάνη απορροής είναι 17.600 χλμ. Ξεκινάει στην περιοχή της Μόσχας. Ισχύς χιόνι (61%), έδαφος (27%) και βροχή...... Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια

Η Μόσχα (πρωτεύουσα της ΕΣΣΔ) - Μόσχα. I. Γενικές πληροφορίες. Ο πληθυσμός της Μόσχας είναι η πρωτεύουσα της ΕΣΣΔ και η RSFSR, το κέντρο της περιοχής της Μόσχας. Το μεγαλύτερο στη χώρα και ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο πολιτικά, επιστημονικά, βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα, η πόλη είναι ήρωας. Ο Μ. Ανήκει στον μεγαλύτερο αριθμό... Η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια

ΒΑΒΕΣ - Baraka, ένα όνομα που δανείστηκε από την ισπανική λέξη "Lagassa" (μια αλιευτική καλύβα) και αρχικά είχε οριστεί προσωρινή εγκατάσταση για στρατεύματα, κυρίως ιππικό. Αργότερα η έννοια του Β. Ως προσωρινό κτίριο εξαφανίστηκε (στην Αγγλία,...... Μεγάλη Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια

Ο τρόπος αερισμού στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου

Όταν το παιδί σας μπαίνει νηπιαγωγείο γονείς είναι ιδιαίτερα υποχρέωση να μεριμνήσει ώστε η ατμόσφαιρα στην οργάνωση προσχολικής πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και συνέβαλε στη διατήρηση και την ενίσχυση της υγείας του παιδιού. Ο κύριος ρόλος για την εξασφάλιση ενός υγιούς μικροκλίματος παίζεται με μέτρα εξαερισμού.

Όταν ένα παιδί εισέλθει σε νηπιαγωγείο, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι το μικροκλίμα στην προσχολική οργάνωση πληροί όλα τα απαραίτητα πρότυπα

Ανάγκη εξαερισμού

Οι προσχολικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν πολυάριθμες ομάδες παιδιών και όπου δεν υπάρχει κατάλληλος αερισμός, περιέχουν μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

Αυτός ο αριθμός είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον κανονικό, ο οποίος είναι γεμάτος με τα ακόλουθα συμπτώματα σε παιδιά και φροντιστές:

 • ημικρανίες;
 • η μείωση των δυνάμεων.
 • ένα σταθερό αίσθημα ναυτίας.

Αλλά ο κανονικός αερισμός στο νηπιαγωγείο εξασφαλίζει την εμφάνιση των ακόλουθων παραγόντων:

 • επαρκή περιεκτικότητα οξυγόνου στις μάζες του αέρα ·
 • μείωση του αριθμού των επιβλαβών ουσιών που υπάρχουν στις μάζες του αέρα ·
 • την αφαίρεση συγκεκριμένων αρωμάτων που επηρεάζουν αρνητικά τα νεύρα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,
 • την ομαλοποίηση της περιεκτικότητας σε υγρασία των μαζών του αέρα ·
 • μείωση του ρυθμού εξάπλωσης διαφόρων επιβλαβών οργανισμών και σπορίων μυκήτων.

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό στις προσχολικές σχολές

Προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του νηπιαγωγείου, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει όλες τις ομάδες παιδιών, το SanPiN ανέπτυξε ένα ειδικό πρόγραμμα για την εκτέλεση εξαερισμού στο DOW.

Το πρόγραμμα αερισμού που αναπτύχθηκε από την SanPin, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, περιέχει τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Ο εξαερισμός των εγκαταστάσεων το χειμώνα θα πρέπει να διεξάγεται σε μια εποχή που τα παιδιά δεν βρίσκονται ακόμα στις ομάδες.
 • το καλοκαίρι, το νηπιαγωγείο θα πρέπει να αερίζεται ενώ τα παιδιά βρίσκονται στους περιπάτους τους (επιτρέπεται να αερίζονται τα δωμάτια και με την παρουσία παιδιών, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν βυθίσματα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους δείκτες:

 • χώρο των δωματίων.
 • τη θερμοκρασία των μαζών του αέρα στο δωμάτιο.
 • τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες

Επιπλέον, για να παρέχετε στο δωμάτιο μια σωστή ποσότητα οξυγόνου, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες:

 1. Ο εξαερισμός των παιδικών δωματίων στις κατώτερες ομάδες πρέπει να γίνεται μία φορά την ώρα, αν δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία, τότε κάθε 2-3 ώρες.
 2. Με την παρουσία των εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από 10 μοίρες, η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή το πρωί, ακόμη και πριν από τη γέννηση των παιδιών (περίπου 5-10 λεπτά), και στη συνέχεια στο τέλος της κάθε ώρα θα πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε το γεγονός ότι τα παιδιά της ηλικίας των νηπιαγωγών μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα, ώστε αερισμό του δωματίου, είναι σκόπιμο να τα μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο.
 3. Εάν το καθεστώς θερμοκρασίας εκτός των εγκαταστάσεων κυμαίνεται από -5 έως -10 μοίρες, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται το πρωί πριν από την άφιξη των παιδιών, η βέλτιστη διάρκεια του εξαερισμού είναι 10-15 λεπτά. Και μετά από παρέλευση μιας και μισής ώρας, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για 1-2 λεπτά.
 4. Σε θερμοκρασίες έξω από 0 έως -5 ανταλλαγή των αερίων μαζών πρέπει να γίνεται το πρωί και το βράδυ για 15-20 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά θα πρέπει να είναι έξω στον κήπο, δηλαδή, είτε δεν έχουν έρθει ακόμα, ή έχουν ήδη αριστερά). Επιπλέον, όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, ο εξαερισμός πρέπει να διεξάγεται μεταξύ δύο και πέντε λεπτών κάθε μισή ώρα.
 5. Σε θερμοκρασία από 0 έως +5 μοίρες αυξάνεται η συχνότητα αερισμού των χώρων. Πριν και μετά την επίσκεψη στα παιδιά, είναι απαραίτητο να αεριστεί το δωμάτιο για 20 λεπτά. Και όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, η ανταλλαγή αέριων μαζών πραγματοποιείται μετά από κάθε μιάμιση ώρα για 3-7 λεπτά.

Χαρακτηριστικά των χρονοδιαγραμμάτων σχεδίασης του αερισμού σε νηπιαγωγείο

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι δείκτες:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου ·
 • ηλικία των παιδιών σε ομάδες ·
 • εποχή του έτους.

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνεται υπόψη η εποχή του έτους

Ο πίνακας κυκλοφορίας της ατμοσφαιρικής μάζας περιέχει δεδομένα σχετικά με τη συχνότητα και το χρόνο αερισμού, τον τύπο εξαερισμού και τη θέση αυτών των ενεργειών.

Το πρόγραμμα δημιουργείται από τη νοσοκόμα και υπάρχουν υπογραφές του ιατρού και του επικεφαλής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το πρόγραμμα ενημερώνεται κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ένα παράδειγμα ενός χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας του αέρα, τύποι αερισμού

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο αερισμού στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ένα παράδειγμα του τρόπου κυκλοφορίας του αέρα:

 1. 07: 00-07: 15 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για παιχνίδια. Ο εξαερισμός είναι γωνιακός ή διαμέσου.
 2. 08: 45-08: 55 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για ύπνο. Περάστε μέσω εξαερισμού.
 3. 10: 25-10: 50 - ο εξαερισμός πραγματοποιείται σε χώρους που προορίζονται για ύπνο και παιχνίδι. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.
 4. 12: 20-12: 30 - αερισμός, ξοδεύετε σε χώρους που προορίζονται για ύπνο. Εξαερισμός - γωνιακή.
 5. 14: 00-14: 30 - Ο εξαερισμός πραγματοποιείται στους χώρους υποδοχής και παιχνιδιών. Τύπος διαμέσου.
 6. 16: 00-16: 10 - Ο αερισμός πραγματοποιείται στον κοιτώνα και στην αίθουσα υποδοχής. Τύπος - γωνιακή.
 7. 17: 40-18: 00 - ένας χώρος υποδοχής, παιχνιδιών και ύπνου αερίζεται. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ανέπτυξε το SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο. Εάν διεξάγεται μονομερής αερισμός, μπορεί να παραχθεί ακόμη και αν υπάρχουν παιδιά σε ομάδες, αλλά μόνο στις ζεστές εποχές του έτους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο

Παραδοσιακός αερισμός των νηπιαγωγείων

Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η SanPin για τις αίθουσες αερισμού σε παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ποιοτικού αερισμού.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, διακρίνονται δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

Ο παραδοσιακός τρόπος εξαερισμού ονομάζεται επίσης απλός ή φυσικός. Η ουσία της λειτουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι η εισροή μάζας φρέσκου αέρα οφείλεται στον υαλοπίνακα εξαερισμού και στα κενά στα παράθυρα.

Η εκχύλιση του εκχυλίσματος πραγματοποιείται με τη χρήση ενός άξονα στην οροφή, όπου υπάρχει φυσική παροχή αέρα, με αποτέλεσμα η ανύψωση των ζυγών θερμού αέρος να πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο.

Αλλά σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, αυτό το σύστημα εξαερισμού έχει πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα.

Για να λειτουργήσει τα φυσικά συστήματα έδωσαν τουλάχιστον πρέπει να παρέχεται κάποια επίδραση στα τοιχώματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να εκτελέσει την κοπή και την γωνιακή εξαερισμού, ιδίως σε σχέση με τους χώρους όπου τα παιδιά κοιμούνται και παίζουν.

Αν η τοποθέτηση νηπιαγωγείο πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου το ζεστό έλεγχο της θερμοκρασίας σεζόν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των 30 βαθμών ή υψηλότερο, να είστε βέβαιος να προβλεφθεί η παρουσία του μέσα από αερισμό και τη γωνία όχι μόνο στα υπνοδωμάτια και Παιδότοποι, αλλά και στεγνωτήρια, τουαλέτες και εγκαταστάσεις κουζίνας. Με την παρουσία γωνιακού και αεραγωγού, η αφαίρεση των αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω παρακείμενων δωματίων.

Η παραδοσιακή έκδοση του εξαερισμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχει σημασία στις συνθήκες του Άπω Βορρά.

Εφαρμογή σύγχρονου συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο ο αριθμός των ιδιωτικών κήπων έχει αυξηθεί σημαντικά, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές να φέρει σύγχρονα συστήματα εξαερισμού σε αυτά (επίσης γνωστό ως τεχνητός εξαερισμός).

Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία είναι ιδανικά για έναν κήπο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν προτίμηση στα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Αυτός ο εξαερισμός εξασφαλίζει την έγκαιρη αφαίρεση μολυσμένων αέριων μαζών και την αντικατάστασή τους από καθαρά. Είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης καταρροϊκών ασθενειών σε παιδιά που εμφανίζονται σε ομάδες μειώνεται σημαντικά.

Το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κρυολογήματος στα παιδιά

Με τη σειρά τους, ο μολυσμένος αέρας που ρέει μέσα από τους ανεμιστήρες διεισδύει στους αγωγούς εξαερισμού του συστήματος εξαερισμού και στην έξοδο τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα νηπιαγωγείο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα υποχρεωτικά συστήματα. Μια τέτοια σύσταση εξηγείται από το γεγονός ότι θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος και οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ικανές να θερμαίνουν και να υγρανίζουν τον αέρα στα απαιτούμενα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι εάν ο κύριος στόχος κατά την εγκατάσταση της αναγκαστικής συστημάτων εξαερισμού στο νηπιαγωγείο είναι η επιθυμία να σώσει ενεργειακών πόρων, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα σύστημα αναγκαστική αέρα εξοπλισμένος με έναν εναλλάκτη θερμότητας.

Ένα τέτοιο σύστημα κατά την κρύα εποχή μειώνει σημαντικά τα απόβλητα για να θερμάνει τη μάζα του αέρα προσαγωγής, και εκτός αυτού, οι εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται με καθαρό και ζεστό αέρα τροφοδοσίας. Με τη βοήθεια του ανακτητή, η θερμότητα από τις ήδη εξαντληθείσες αέριες μάζες εισέρχεται στις μάζες του αέριου αέρα, έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος ενέργειας.

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού τύπου μονομπλόκ, εξοπλισμένα με ανακτητών, επιτρέπουν να μεταφέρει περίπου το 70% της θερμότητας, το οποίο είναι αρκετές φορές μειώνει το κόστος σε σύγκριση με τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού, στις οποίες κανένα εναλλάκτη θερμότητας.

Από αυτά τα συστήματα εξαερισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το πιο κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα νηπιαγωγείο:

Το σύστημα εξαερισμού Dantex αποτελεί ιδανική επιλογή για νηπιαγωγεία

Αλλά παρά τις θετικές πτυχές των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού για την εγκατάσταση τους σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις.

Βασικές απαιτήσεις για συσκευές εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

Υπάρχουν ορισμένοι από τους ακόλουθους κανόνες που ένα σύστημα αερισμού σε ένα νηπιαγωγείο πρέπει να ταιριάζει:

 1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, διαπιστώθηκε ότι η πολλαπλότητα των αέριων μαζών ανά παιδί ανά ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 m3.
 2. Κατά την εγκατάσταση της προσφοράς και της εξάτμισης απαγορεύεται να ενσωματώσει την παροχή αέρα και εξαγωγής αέρα τύπου των κουζίνα, τουαλέτες και στεγνωτήρια με τον αέρα που υπάρχει στο υπνοδωμάτιο και την αίθουσα παιχνιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχει αυστηρή απαγόρευση εγκατάστασης σε παιδικούς σταθμούς αεραγωγών κατασκευασμένων από υλικό όπως το αμιαντοτσιμέντο.
 3. Το δωμάτιο για την ξήρανση πράγματα, στο μπάνιο και η τουαλέτα είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή μάζας του εξερχόμενου αέρα, αυτό είναι λόγω του ότι είναι στον αέρα μιας μεγάλης ποσότητας των επιβλαβών βακτηρίων, σωματιδίων σημαίνει εντός της ομάδας των καπνού χημικών ατμών των νοικοκυριών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, σε αυτά τα δωμάτια με τη βοήθεια των ανεμιστήρων καναλιών θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα εξαερισμού χαμηλής κατανάλωσης. Εγκατάσταση των οπαδών γίνεται είτε στον άξονα είτε στην οροφή, που εγγυάται τη σταθερή εισροή αέρα μάζες που δεν θα τους αφήσουμε να παραμείνει στάσιμη.
 4. Στους χώρους που προορίζονται για την ξήρανση και το σιδέρωμα των αντικειμένων, συνιστάται να εγκατασταθεί ένας θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο θα χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, θερμαντήρες ή θερμαντικά σώματα αντί για στοιχεία θέρμανσης.
 5. Στα δωμάτια όπου εκτελείται και το πλύσιμο των παιδικών ρούχων, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια ισχυρή κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο και συνεπώς να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων.
 6. Το σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο ίδρυμα πρέπει αναγκαστικά να είναι ισορροπημένο και με επαρκές επίπεδο παραγωγικότητας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία των παιδιών και των φροντιστών.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο νηπιαγωγείο σε σχέση με τη χάραξη ζωνών

Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές κύριες περιοχές στο νηπιαγωγείο όπου το παιδί περνάει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο και έχει αναπτύξει απαιτήσεις εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, υπάρχουν τρεις κύριες ζώνες:

Στο χώρο παιχνιδιού η δραστηριότητα του παιδιού είναι σε υψηλό επίπεδο, επομένως ο εξαερισμός σε αυτή τη ζώνη πρέπει να είναι υψηλότερος από ό, τι σε άλλους χώρους.

Στο χώρο παιχνιδιού, η δραστηριότητα του παιδιού φθάνει στο μέγιστο, έτσι υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Δεδομένου ότι στην περιοχή που προορίζεται για ύπνο, τα παιδιά περνούν μόνο λίγες ώρες, τότε ο εξαερισμός εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αναπτύξει κρύο λόγω των ανεξέλεγκτων ροών αέρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στους χώρους που προορίζονται για ύπνο πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Οι μάζες αέρα που είναι τοποθετημένες μεταξύ των πτερυγίων ανεμιστήρα του τύπου διέλευσης και του αγωγού για την κουκούλα πρέπει να αναμιχθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.
 2. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι περίπου 1-2 μοίρες πάνω από τον ίδιο δείκτη στη ζώνη που προορίζεται για παιχνίδια.

Η περιοχή εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο συνεπάγεται ένα μέρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν. Το καθεστώς θερμοκρασίας σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι θερμότερο από ό, τι στην περιοχή παιχνιδιού και πιο κρύο από ό, τι στην κρεβατοκάμαρα.

Για την παροχή ενός τέτοιου δείκτη, οι οδηγοί αποσβεστήρα του ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται στη θέση "πάνω". Οι ψυχρές μάζες του αέρα που λαμβάνονται από το δρόμο ωθούνται στο ταβάνι. Με τη σειρά τους, οι μάζες του θερμού αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο ανυψώνονται επίσης. Επιπλέον, είναι μικτές.

Λόγω του γεγονότος ότι η ανάμιξη πραγματοποιείται στην περιοχή της οροφής, η ατμοσφαιρική ροή δεν επηρεάζει τα νήπια, επομένως δεν υπάρχει αρνητική επίδραση σε αυτά.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η ρύθμιση των ροών του αέρα κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών στο νηπιαγωγείο λειτουργεί στο νηπιαγωγείο.

Χρήση στο νηπιαγωγείο του καθαριστή αέρα καναλιών Tion Eco

Εάν το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στο νηπιαγωγείο δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του και υπάρχουν διαφορετικές οσμές και ρύποι στο δωμάτιο, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση του καθαριστή αέρα του καναλιού Tion Eco.

Air μάζα διέρχεται από αυτήν την εγκατάσταση, υποβάλλεται στη βακτηριοκτόνο δράση, και μέσα από το στοιχείο φίλτρου διεξάγεται από τον αέρα αφαιρώντας διαφόρων ρύπων: σκόνη, μούχλα, βακτήρια, ιούς, αέρια οσμή.

Η δημοτικότητα του καθαριστικού παρέχεται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 • όχι μόνο ασκεί απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά καθαρίζει επίσης αέρα από σωματίδια σκόνης και άλλους ρύπους.
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός βακτηριοκτόνου φίλτρου για την επανακυκλοφορία του δωματίου.
 • κατά τη λειτουργία του, να μην απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες και εκπομπές ·
 • Η πτώση πίεσης κατά μήκος της συσκευής φιλτραρίσματος είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι σε παρόμοιες συσκευές.
 • Λόγω των υψηλών ιδιοτήτων φιλτραρίσματος, η πιθανότητα διείσδυσης νεκρών μικροοργανισμών στο δωμάτιο ουσιαστικά μειώνεται στο μηδέν.
 • η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από ότι σε βακτηριοκτόνα τμήματα.
 • η τιμή αντικατάστασης των αφαιρούμενων στοιχείων είναι 5-10 φορές χαμηλότερη από ό, τι στους λαμπτήρες UV.

Το καθαριστικό αέρα Tion Eco duct είναι αρκετά δημοφιλές και έχει πολλά πλεονεκτήματα

 1. Προφίλτρο. Απορροφά μεγάλα σωματίδια σκόνης και εμποδίζει την είσοδό τους στο δωμάτιο.
 2. Ηλεκτροστατικό μπλοκ. Μετατρέπει τις μηχανικές μολυσματικές ουσίες και τα βιο-αερολύματα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ένα ηλεκτροστατικό φορτίο.
 3. Φίλτρο HEPA. Καταστρέφει ρύπους και βιοαεροσόλες.
 4. Φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικού τύπου. Μετατρέπει το όζον στο οξυγόνο.
 5. Αυτοματοποιημένο μπλοκ. Με τη βοήθειά της παρακολουθείται η λειτουργία ολόκληρου του εργοστασίου. Στα μοντέλα του τύπου κρεμάσματος υπάρχει ένας πίνακας ενδείξεων.

Παρά τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής, η χρήση της σε νηπιαγωγεία εκτελείται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς η συσκευή είναι αρκετά δαπανηρή.

Τα κρατικά προσχολικά ιδρύματα δεν μπορούν να αντέξουν την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε να επιτρέψουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού και πρέπει να εκτελέσουν χειροκίνητο αερισμό.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με τέτοιες ή παρόμοιες συσκευές. Αλλά δεν έχει το είδος της προσφοράς και της εξάτμισης μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, και αν παράλληλα με τη λειτουργία του να διενεργεί τακτικούς αερισμό των χώρων, τα παιδιά που παρακολουθούν το νηπιαγωγείο, είναι εγγυημένη για να γλιτώσει τις συνέπειες των διαφόρων ειδών βακτηρίων.

83. Γενικά υγειονομικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού. Οργάνωση της ανταλλαγής αέρα στον θάλαμο προστασίας, τον αερισμό και τον αερισμό.

Απαιτήσεις υγιεινής για τη λειτουργία συστημάτων εξαερισμού.

Αεραγωγοί, συστήματα εξαερισμού και άλλες συσκευές:

Πρέπει να διατηρούνται καθαρά.

Δεν πρέπει να υποστεί βλάβη μηχανικά.

Δεν πρέπει να παρουσιάζουν σημεία διάβρωσης.

Δεν πρέπει να παραβιάζεται η στεγανότητα.

Οι ανεμιστήρες και οι κινητήρες πρέπει να ρυθμίζονται, πρέπει να έχουν ομαλή λειτουργία χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

Ο εξαερισμός χωρίζεται σύμφωνα με την αρχή της δράσης:

Συσκευές τροφοδοσίας - εξαερισμού παρέχουν αέρα στο δωμάτιο.

συσκευές εξαερισμού - εξαερισμού αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο.

Η ανταλλαγή αέρα αναφέρεται εδώ: από την εισροή του σημείου (+), από την εξάτμιση (-).

Από τη φύση των κινητήριων δυνάμεων (ή της μεθόδου μετακίνησης του αέρα) σε:

Ο φυσικός εξαερισμός παρέχεται από:

η διαφορά μεταξύ των θερμοκρασιών του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα.

επιπτώσεις της πίεσης του ανέμου.

Ο φυσικός αερισμός διακρίνεται:

με ανοργάνωτη ανταλλαγή αέρα.

με οργανωμένη αεροπορική σύνδεση.

Ο φυσικός αερισμός με ανοργάνωτη ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται με διήθηση:

μέσω των πόρων των οικοδομικών υλικών των τοίχων, μικρές ρωγμές στα παράθυρα, τις πόρτες?

λόγω της διαφοράς της πίεσης μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα.

εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες (βαθμίδα θερμοκρασίας).

Στην υγιεινή, το LPO δεν έχει πρακτική αξία ως αερισμός.

πραγματοποιείται με κλειστές πόρτες μέσα από τα παράθυρα ή τους τραβέρσες

Το μειονέκτημα είναι ο σχηματισμός φθίνουσας δέσμης ψυχρού αέρα, που μπορεί να προκαλέσει την ψύξη των ανθρώπων που είναι παρόντες.

Στους θαλάμους, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τρόπος αερισμού:

Το πρωί πριν από την άνοδο των ασθενών.

Κατά τον καθαρισμό του δωματίου.

Μετά τις πρωινές και βραδινές βόλτες.

Μετά το δείπνο και πριν πάτε για ύπνο.

Κατά τη διάρκεια του αερισμού με την παρουσία ασθενών, οι θύρες του θαλάμου πρέπει να κλείνονται και οι ασθενείς να καλύπτονται με κουβέρτες.

Οργανωμένος φυσικός αερισμός (ανταλλαγή αέρα) που χρησιμοποιείται στην LPO:

με τη μορφή εξαερισμού - ο φυσικός αερισμός των χώρων είναι περιορισμένος χρονικά.

με τη μορφή αερισμού - έναν μακροπρόθεσμο φυσικό εξαερισμό.

Μέσω του αερισμού πραγματοποιείται ταυτόχρονα το άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών ή των παραθύρων στους απέναντι τοίχους του δωματίου.

Ο εξαερισμός από άκρο σε άκρο είναι μια φυσική βραχυπρόθεσμη εναλλαγή αέρα: σε αερισμό 15 λεπτών, η θερμοκρασία του αέρα μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 2 °.

Ο εξαερισμός από άκρο σε άκρο πραγματοποιείται απουσία ασθενών.

οργανώνεται μέσω των διαύλων εντός του τοίχου.

τα κανάλια ανοίγουν στο ένα άκρο στους θαλάμους, στους χώρους υγιεινής, στους διαδρόμους κ.λπ. και το άλλο άκρο βγαίνει στην οροφή.

Οι οπές εξαγωγής βρίσκονται στο πάνω μέρος του τοίχου, ο ζεστός αέρας στο δωμάτιο ανεβαίνει.

Για την ενίσχυση της κίνησης του αέρα στα κανάλια (για έλξη) χρησιμοποιήστε ειδικά ακροφύσια (εκτροπείς) που είναι εγκατεστημένα στις στέγες.

Γενικός αερισμός - η ανταλλαγή του αέρα συμβαίνει στον όγκο ολόκληρου του δωματίου.

Τοπικός εξαερισμός - ο αέρας εξαερισμού αντλείται ή αφαιρείται σε ένα περιορισμένο μέρος του χώρου (παραδείγματα είναι ο εργαστηριακός θάλαμος καυσαερίων, η ομπρέλα με καρφιά στο θάλαμο μαγειρέματος της μονάδας κουζίνας).

Εξαερισμός, εξαερισμός, βύθισμα - ποια είναι η διαφορά

Γιατί λέμε "ναι" στον εξαερισμό και παροτρύνουμε να μην αναπνέουμε τα διαμερίσματα

 • Ακόμη καλύτερα είναι η λειτουργία "εξαερισμού", όταν δημιουργείται ένα κενό 4-6 mm γύρω από την περίμετρο του φύλλου με τη βοήθεια υλικού. Αλλά μια ρωγμή είναι ένα κενό. Σε αυτόν τον τρόπο αερισμού, το μοντέρνο ακριβό παράθυρο επιστρέφει στο επίπεδο του παλαιού "ξυλουργού" με ηχομόνωση, παρέχοντας ηχομόνωση μόνο 15 dBA.
 • Οι ανεμιστήρες και τα παράθυρα στα σύγχρονα παράθυρα ανοίγουν επίσης πολύ μεγάλα ώστε να επιτρέπουν στο θόρυβο να εισέλθει στο δωμάτιο, ώστε να μπορούν να παρέχουν ηχομόνωση μόνο στο επίπεδο των 10 dBA.

Νέα από τους συνεργάτες μας

Και πώς μπορεί να πέσει η θερμοκρασία κατά την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εισαγωγής παραθύρου ή τοίχου; Το χειμώνα, μερικές φορές είναι δροσερό στην κρεβατοκάμαρα, αυτό δεν θα επιδεινώσει την κατάσταση;

Alexei Denisov, το σύστημα θέρμανσης των κτιρίων έχει σχεδιαστεί όχι για ένα σφραγισμένο διαμέρισμα, αλλά με μια κανονική ανταλλαγή αέρα. Αν είστε συνεχώς κάτω από τα παράθυρα κλειστά 20 βαθμούς το χειμώνα, NEDOTOP (κλέβει εταιρεία διαχείρισης θερμότητας ή λέβητα nedogrevaet νερό). Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας, φυσικά, θα μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα κατά 1-2 μοίρες. Εάν το διαμέρισμα είναι ένα παλιό «ξύλινες» με υποδοχές, αλλά θέρμανσης καλό είναι + 23-24 βαθμούς, τότε η αντικατάσταση των παραθύρων στην τρέχουσα σφιχτό θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί σε 27-28 βαθμούς. Στη συνέχεια, η εγκατάσταση των βαλβίδων θα μειώσει, επίσης, από δύο βαθμούς σε 25-26 μοίρες. Η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο καταλαμβάνεται από το σύστημα θέρμανσης και όχι από τα παράθυρα και τις βαλβίδες.

"Νηπιαγωγείο αρ. 6" Snow White "της αρμενικής πόλης της Κριμαίας

SanPin 2.4.1.3049-13 (όπως τροποποιήθηκε στις 04.04.2014) "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για την οργάνωση, συντήρηση και οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών"

8.5. Όλοι οι χώροι της προσχολικής οργάνωσης πρέπει να αερίζονται καθημερινά.

Η διέλευση από τον αερισμό πραγματοποιείται τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Σε ομαδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια σε όλες τις κλιματικές περιοχές, εκτός από τις περιοχές IA, IB, IH των κλιματικών υποπεριοχών, φυσική διέλευση ή γωνιακή αερισμός πρέπει να παρέχονται. Δεν επιτρέπεται η αερισμός μέσω τουαλέτας.

Με την παρουσία παιδιών, επιτρέπεται η μονόπλευρη αερισμός όλων των χώρων στη ζεστή εποχή.

8.6. Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης. Ο αερισμός πραγματοποιείται απουσία παιδιών και τελειώνει 30 λεπτά πριν προέλθουν από μια βόλτα ή μαθήματα.

Κατά τον αερισμό, μπορεί να γίνει ανεκτή βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας χώρου, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2 έως 4 ° C.

Στα υπνοδωμάτια, μέσω εξαερισμού πραγματοποιείται μέχρι ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τον εξαερισμό κατά τη διάρκεια των βραχιόνων ύπνου, τα παράθυρα εξαερισμού ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν για 30 λεπτά πριν από την ανύψωση.

Κατά την κρύα εποχή, τραβέρσες, παράθυρα παραθύρων κλείνουν 10 λεπτά πριν από την ώρα για ύπνο για παιδιά.

Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (ημέρα και νύχτα) οργανώνεται με ανοιχτά παράθυρα (αποφεύγοντας το βύθισμα).

Είστε σε θέση να αερίσετε σωστά το δωμάτιο; τρόπους.

Η πιο απλή έκδοση του φυσικού αερισμού είναι, φυσικά, το συνηθισμένο άνοιγμα των παραθύρων. Ωστόσο, μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικές ανάλογα με τους ακόλουθους παράγοντες: την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην ατμόσφαιρα (με άλλα λόγια, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποσότητα του αέρα), και η διαφορά στις θερμοκρασίες του εξωτερικού και εσωτερικού αέρα.

Προκειμένου να έχουμε μια ιδέα για την κατεύθυνση των ροών αέρα που προκαλούνται από τον άνεμο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το άνεμο της περιοχής, την τοποθεσία του κτιρίου στο σύνολό του και τα δωμάτια στο αεριζόμενο διαμέρισμα σε σχέση με τις πλευρές του κόσμου. Η κατανομή της πίεσης του αέρα στο επίπεδο του παραθύρου φαίνεται στο σχήμα.
Σε διαφορετικές θερμοκρασίες αέρα έξω και μέσα στο δωμάτιο στο επίπεδο του παραθύρου υπάρχει μια κατανομή της πίεσης του αέρα. Μεταξύ των ζευγών δυνάμεων που οδηγούν την άνω και κάτω ροή αέρα σε αντίθετες κατευθύνσεις, υπάρχει μια λεγόμενη ουδέτερη ή μηδενική ζώνη.
Τα συμβατικά παράθυρα με ξύλινα κουφώματα, ακόμα και 20-30 χρόνια πριν θεωρούνταν η τυπική λύση για την πλήρωση του ανοίγματος παραθύρου του ένα διαμέρισμα της πόλης, για όλες τις ελλείψεις του σε σχέση με τις σύγχρονες διπλά τζάμια στα παράθυρα και να έχουν μια θετική ποιότητα: αυτό είναι χάρη στις ατέλειες του σχεδιασμού τους, παρέχουν καθαρό αέρα, ακόμα και στο κρύο η περίοδος του έτους ήταν φυσιολογική. Δυστυχώς, ρυθμίστε την επαρκή ροή του αέρα, ανοίγοντας τα συμβατικά αεραγωγούς ήταν αρκετά δύσκολο, και θα τον κρατήσει μόνιμα ανοιχτό ήταν άβολα λόγω του θορύβου από τον δρόμο και καθίζηση.
Ωστόσο, για σύντομο εξαερισμό «παλιά» παράθυρο αποδείχθηκε ότι είναι αρκετά αποτελεσματικές, ειδικά εάν ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει «μέσω» ή «γωνία» αερισμό επίπεδη. Έτσι, αν τα παράθυρα κοίταξε έξω στην απέναντι πλευρά του σπιτιού, τότε με το άνοιγμα οπών αερισμού σε αυτά, θα μπορούσε να παρέχει cross-εξαερισμού (αέρα που βγαίνει όχι μόνο μέσω των ανοιγμάτων εξαερισμού, αλλά και μέσω του άλλου παραθύρου)? Εάν τα παράθυρα βρισκόταν σε διαφορετικές πλευρές της γωνίας του σπιτιού, τότε ήταν δυνατή η εκτέλεση γωνιακού αερισμού.


Επί του παρόντος, η αγορά των σύγχρονων παραθύρων αντιπροσωπεύεται από ένα σημαντικό αριθμό αξεσουάρ για παράθυρα οποιουδήποτε υλικού. Αυτά είναι όλα τα είδη εξαρτημάτων και μηχανισμών που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίγουν και να κλειδώνουν το παράθυρο με μια πυκνή και ομοιόμορφη εφαρμογή του πλαισίου στο πλαίσιο. Η ομοιόμορφη σύσφιξη του πλαισίου του πλαισίου είναι πολύ σημαντική, διότι με αυτόν τον τρόπο διατηρείται καλύτερα η θερμότητα και δεν υπάρχει έλξη, που συχνά αποτελεί την κύρια αιτία κρυολογήματος.
Η υψηλή ποιότητα του υλικού διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα πιο σημαντικά εξαρτήματα και εξαρτήματα συναρμολογούνται σε σύγχρονες αυτόματες γραμμές. Τα ποιοτικά αξεσουάρ για τα παράθυρα είναι εύκολα προσβάσιμα και απλά προσαρμόζονται και είναι πολύ διαφορετικά, γεγονός που επιτρέπει την επιλογή των καταλληλότερων επιλογών.
Το παράθυρο, εξοπλισμένο με σύγχρονα εξαρτήματα, επιτρέπει φυσικό αερισμό με μικρή απώλεια θερμότητας ακόμη και κατά την κρύα εποχή.
Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν μηχανισμούς παραθύρων για ποικίλα σχέδια παραθύρων: περιστρεφόμενο και περιστρεφόμενο, πτυσσόμενο και τόξο, τραπεζοειδές, τριγωνικό και άλλοι.
Υπάρχουν επιπλέον μηχανισμοί που είναι τοποθετημένοι μέσα στη δομή του παραθύρου - στην περίπτωση αυτή, το μόνο ορατό στοιχείο είναι η λαβή. Συμβατικά, οι συσκευές εξαερισμού παράθυρο μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις μεγάλες ομάδες: ειδικά εξαρτήματα - άνοιγμα σταματά, τα προφίλ εξαερισμού (PVC), αερίστε τη συσκευή συναρμολογείται επί των δομικών στοιχείων ενός παραθύρου, και μερικώς διαπερατό από τον αέρα σφραγίδες.


Ας σημειώσουμε μερικά από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία των σύγχρονων αξεσουάρ παραθύρων για τη διατήρηση αποτελεσματικού αερισμού.
Τα σφαιρίδια αερισμού είναι κατασκευασμένα από συμπαγές PVC, εισάγονται πλαστικές βαλβίδες ελέγχου. Ο εισερχόμενος αέρας οδηγείται μέσω μιας πληθώρας οπών μετατοπισμένων μεταξύ τους. Η ροή αέρα καθορίζεται από το μήκος του σφαιριδίου αερισμού και τη θέση της βαλβίδας ελέγχου, επιπλέον, εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω.
Οι λωρίδες αερισμού είναι στερεωμένες σε διπλά αυλάκια στο εσωτερικό του πλαισίου. Με τη βοήθεια ενός αποσβεστήρα, η ροή του αέρα μπορεί να ρυθμιστεί ομαλά ή η πρόσβασή του μπορεί να αποκλειστεί πλήρως. Στα πτερύγια εξαερισμού τοποθετείται ένα πλέγμα προστασίας από έντομα.
Οι βαλβίδες εξαερισμού είναι κατασκευασμένες από PVC, χωρίς τη χρήση μεταλλικών εξαρτημάτων, τοποθετημένα στο πλαίσιο μισά κλειστά, ομαλά ρυθμιζόμενα και πλήρως κλειστά. Για αυτό το σύστημα, πρέπει επιπλέον να τρυπήσετε τις οπές εξαερισμού απευθείας στο πλαίσιο. Το πλαστικό μανίκι προστατεύει τις τρύπες από το ενδεχόμενο συμπύκνωσης, τοποθετεί ένα πλέγμα εντόμων. Μέσω οπών μπορούν, ανάλογα με τον απαραίτητο εξαερισμό, να τρυπηθούν και στις τέσσερις πλευρές του πλαισίου. Αλλά, κατά κανόνα, ο αερισμός είναι επαρκής μόνο μέσω της κάτω πλευράς του πλαισίου.
Ο εξωτερικός αναπνευστήρας σφίγγει το φύλλο κατά 5 mm σε τρεις πλευρές. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα παράθυρο με οποιοδήποτε άνοιγμα.
Ο περιοριστής γωνίας κλίσης σάς επιτρέπει να πιέζετε το φύλλο κατά 2-16 mm. Το άνοιγμα γίνεται μέσα από το γωνιακό εργαλείο και το αντίστοιχο. Λόγω του περιορισμού της γωνίας κλίσης του τυποποιημένου περιστρεφόμενου πτερυγίου στο παράθυρο, είναι δυνατόν, εάν είναι απαραίτητο, να μειωθεί η ανταλλαγή αέρα και η απώλεια θερμότητας κατά την ψυχρή περίοδο.
Επιπλέον, οι ειδικοί έχουν αναπτύξει αυτή την εποικοδομητική και τοποθέτηση στοιχείο το οποίο επιτρέπει πολλαπλά στάδια κλίση παραθυρόφυλλο με αέρα εξαερισμού και την παροχή μετρημένης παράδοσης - ένα περιστροφικό δίσκο με κλείδωμα αερισμού σε ένα πλήθος θέσεων (συνήθως τρεις). Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η συσκευή διαθέτει ειδικό συγκρατητήρα που συγκρατεί το φύλλο, το παράθυρο δεν χτυπά από τα ρεύματα.


Για τον περιορισμό της περιστροφής του κουφώματος παραθύρου μέσω μεγάλες γωνίες ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει δύο είδη περιοριστές περιστροφής για το υλικό παράθυρο: ο πρώτος επιτρέπει στο παράθυρο του φύλλου ανοίξει στις συνεχώς δεδομένη γωνία (γι 'αυτό δεν προσπάθησε σε μια πλαγιά), και η δεύτερη - για να ανοίξει και να κλειδώσει το φύλλο σε διαφορετικές γωνίες στρέφοντας το κουμπί.
Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από τα αξεσουάρ που σας επιτρέπουν να ανοίξει το πτερύγιο 5 cm και να το διορθώσουμε σε αυτή τη θέση, ή, για παράδειγμα, παράθυρο λαβή με ένα κλειδί (το λεγόμενο «κλείδωμα για παιδιά»), που σας επιτρέπει να γείρετε την οθόνη, αλλά δεν επιτρέπει να ανοίξει στην εναλλαγή - το στοιχείο εξαρτήματα ειδικά σχεδιασμένα για να περιορίζουν την πρόσβαση των παιδιών σε ανοιχτό παράθυρο.
Γερμανική κατασκευαστές έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τα εξαρτήματά τους λεγόμενο κύλινδρο τροχαίο ρυθμιζόμενο σε τρεις κατευθύνσεις, η οποία μπορεί να ελεγχθεί όχι μόνο η δεξιά-αριστερά (για τη ρύθμιση της λαβίδος), αλλά και να το ωθήσει προς τα πάνω (να ευθυγραμμίσει το πτυσσόμενο σπασμωδική κίνηση Ανοχές με διατήρηση περιστροφή), και για Αυτό δεν απαιτεί επιπλέον παρεμβύσματα. Μέσω της χρήσης του κυλιόμενου κυλίνδρου και προφίλ τα βασικά στοιχεία στη λαβή είναι πολύ λιγότερη προσπάθεια (ειδικά για μεγάλο μέγεθος πτερύγια σημαντικά όταν ο αριθμός των σημείων συσφίξεως αυξάνεται). Επιπλέον, οι κατασκευαστές της Γερμανίας προβλέπουν για τον εξαερισμό του σύγχρονα παράθυρα του PVC προφίλ μερικώς διαπερατό από τον αέρα σφραγίδα εξαερισμού Πήχες, αερισμού λωρίδες και συσκευή εξαερισμού για πλαίσια με ένα μάνδαλο, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι χρήσιμο στον ίδιο βαθμό και για τις δύο πλαστικές και για τα ξύλινα παράθυρα (για νέα και επισκευασμένα).
Και στην Αγγλία, για παράδειγμα, τα εξαρτήματα παραθύρων είναι πολύ συνηθισμένα, επιτρέποντας την παροχή εξαερισμού σε δύο στάδια. Αρχικά το παράθυρο απλώς ξαπλώνει και αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορεί να ανοίξει ευρύτερα μέσω ενός μηχανισμού περιστροφής.
Υπάρχουν ρυθμιζόμενοι περιοριστές ανοίγματος παραθύρων. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει μια απλή περιστροφή της λαβής σε αυτό για να αλλάξει το μέγεθος του διακένου μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου και να ρυθμίσει τη ροή του κρύου υπαίθριου αέρα.


Υπάρχει επίσης μια απλούστερη τυποποιημένη συσκευή - μία ράβδος χειμωνιάτικου εξαερισμού, με μηχανισμό διακεκριμένου ανοίγματος και πώμα για κλίση και περιστροφή. Η ταινία αερισμού χειμώνα παρέχει τη σταθεροποίηση της λαβής και ένα χαλαρό κλιπ στη μεσαία ενδιάμεση θέση μεταξύ της κλειστής και ανοικτής κατάστασης του φύλλου. Ο διακριτός μηχανισμός ανοίγματος είναι εσωτερικός και παρέχει ένα βήμα προς βήμα άνοιγμα του φύλλου μέσω μίας λαβής, με αρκετές ενδιάμεσες θέσεις. Το πώμα κλίσης είναι μια εξωτερική ράβδος τοποθετημένη απέναντι από τη λαβή του παραθύρου. Η ράβδος παρέχει σταθεροποίηση του ανοικτού φύλλου σε μία από τις επιλεγμένες θέσεις, τόσο για το φύλλο ταλάντωσης όσο και για το πτερύγιο.
Αναπτύσσοντας συσκευές που παρέχουν πρόσβαση σε ένα χώρο καθαρού αέρα, οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσπαθούν όλο και περισσότερο να προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες κατά της διάρρηξης που αυξάνουν το επίπεδο ασφαλείας του παραθύρου.
Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για να επιτευχθεί ο πρώτος βαθμός αντιδιαρρηκίας, οι τέσσερις γωνίες του παραθύρου πρέπει να είναι εξοπλισμένες με αντιδιαρρηκτικά στοιχεία. Υπάρχουν και άλλα σχέδια, για παράδειγμα, radiosignalizatsii συστήματος, προειδοποιώντας τον ιδιοκτήτη για το πόσο ανοιχτή ή κλειστή τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού του, και τη χρήση των ανιχνευτών καπνού είναι εξοπλισμένα με τηλεκατευθυνόμενα αισθητήρων και προειδοποιεί για τους κινδύνους της φωτιάς.

Επιλογές για το άνοιγμα των παραθύρων: α - ξεθωριασμένο. b - φύλλα υψηλής περιστροφής. c - παράθυρο κλίσης προς τα εμπρός. d - οριζόντιο παράθυρο

Χάρη στη χρήση σύγχρονων εξαρτημάτων παραθύρων, έχουν εμφανιστεί σύγχρονες μέθοδοι εξαερισμού και σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, ανάλογα με το σχεδιασμό του παραθύρου.
Εθελοντικός αερισμός. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος αερισμού, στον οποίο κάθε δύο ώρες ένα παράθυρο ή παράθυρο ανοίγει εντελώς για 10 λεπτά. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι μάλλον άβολη, καθώς μαζί με την επιθυμητή ποσότητα αέρα, ο αστικός θόρυβος και η σκόνη διεισδύουν στο διαμέρισμα.
Από την άποψη του αερισμού, είναι ιδανικό οριζόντιο παράθυρο Pivot, το οποίο ανοίγει όταν το «ουδέτερη» ζώνη συμπίπτει με το επίπεδο της περιστροφικής άρθρωσης, επειδή οι άνω και κάτω ροές αέρα είναι ισορροπημένες και μπορούν να είναι σχετικά εύκολα ρυθμίζεται.
Το άνοιγμα του ανεμιστήρα. Η απόδοση εξαερισμού με αυτή τη μέθοδο ανοίγματος είναι αρκετά χαμηλή, επειδή η υψηλή θέση του εγκάρσιου ανοίγματος δεν παρέχει ροή αέρα λόγω της έλλειψης μιας αποτελεσματικής ουδέτερης ζώνης. Τα σύγχρονα εξαρτήματα παραθύρων μπορούν να παράσχουν ακόμη και το απομακρυσμένο άνοιγμα του τροχού - με τη βοήθεια ενός μηχανισμού μετάδοσης. Σε αυτή την περίπτωση, η λαβή που μεταδίδει την κίνηση στο τραβέρσα μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Είναι δυνατή η μεταφορά της κίνησης τόσο σε ένα επίπεδο όσο και σε διαφορετικά επίπεδα, χάρη στη χρήση εύκαμπτων ράβδων, ενώ το τραβέρσα μπορεί να είναι τόξο ή τραπεζοειδές.
Χειμερινός αερισμός. Σε αυτήν την περίπτωση ένα παράθυρο ανοίγεται μόνο για λίγα χιλιοστά, με το αεριζόμενο περιστροφική διάταξη (παράθυρο λαβή εγκαθίσταται σε γωνία 45 ° προς τα πάνω). Σε λειτουργία αερισμού χειμώνα, όταν ο χώρος αερίζεται σχεδόν κλειστό παράθυρο - στην περίμετρο του φύλλου σχηματίζεται μόνο μια μικρή διαφορά με τον αέρα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό το χειμώνα, όταν είναι αδύνατο να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό όλη τη νύχτα. Υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν αποσυμπιέζετε το παράθυρο πιέζοντας το επάνω μέρος του φύλλου 1,5-2 mm, για να παρέχουν μια φυσική ανταλλαγή του αέρα στο δωμάτιο, καθώς επίσης και επιτρέποντας να άρει κρεμώντας φύλλου κατά το κλείσιμο. Ωστόσο, η πραγματοποίηση αυτή έχει ορισμένα μειονεκτήματα: στην περίπτωση αυτή η ροή του αέρα έχει διαταραχθεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχει η δυνατότητα της συμπύκνωσης για την σφράγιση παράθυρο.

Ο εξαερισμός από άκρο σε άκρο είναι

Η σβέση με αέρα αρχίζει με αερισμού εγκαταστάσεις.

Στην ψυχρή εποχή, σώζουμε την αίσθηση της όσφρησης αερισμού δωμάτιο.

Σε περιοχές με ζεστό κλίμα χρειάζονται καλοκαιρινές εγκαταστάσεις: βεράντες, μη υαλοπετασμένες βεράντες, και τα σπίτια πρέπει να έχουν μια διαδρομή αερισμού.

Συνώνυμα της λέξης "αερισμός"

Σύνδεση με τη λέξη "αερισμός"

Ποιος είναι ο "αερισμός":

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, -Εγώ, cf. Ενέργεια με τιμές. gl. αερίστε και να αερίζεται. Εξαερώστε το δωμάτιο. □ Μετά από αυτόν [ψωμί στους κόκκους] χρειάζεστε προσεκτική φροντίδα, συνεχή αερισμό, peresypka. Ch. Ouspensky, γράμματα από το δρόμο. Στο σπίτι εντατικοποιήθηκε η δουλειά: αερισμός, κρέμονται και χτυπούν έξω όλα τα μάλλινα και γούνα πράγματα. Λ. Τολστόι, Ανάσταση.

Πηγή (έντυπη έκδοση): Λεξικό της ρωσικής γλώσσας: στον 4ο τόμο / RAS, Ινστιτούτο Γλωσσολογίας. έρευνα · Ed. Α. Ρ. Evgenieva. - 4η έκδ., Sr. - Μόσχα: Ρωσία. yaz; Polygraph Resources, 1999; (ηλεκτρονική έκδοση): Βασική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

Κάνοντας τον Χάρτη των λέξεων καλύτερα μαζί

Γεια σας! Το όνομά μου είναι Lambpobot, είμαι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που βοηθά να φτιάξω έναν Χάρτη των λέξεων. Ξέρω πώς να μετράω, αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργεί ο κόσμος σου. Βοήθησέ με να το καταλάβω!

Σας ευχαριστώ! Άρχισα να καταλαβαίνω λίγο καλύτερα τον κόσμο των συναισθημάτων.

Ερώτηση: sap Είναι κάτι θετικό, αρνητικό ή ουδέτερο;

Skvoznjak, εξαερισμός και εξαερισμός - θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι παροχής εναλλαγής αέρα.

Ένα πρόσωπο που αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα παλαιά παράθυρα - ένα κλασικό Σοβιετική «ξύλινες» με υποδοχές - νέα σφραγισμένα παράθυρα από PVC ή ξύλο με το γυαλί, φροντίστε να πάρετε τις ακόλουθες οδηγίες για το διαχειριστή παραθύρων της εταιρείας «αερίζετε τακτικά το διαμέρισμα.» Ακόμα κι αν δεν αλλάξετε τα παράθυρα τώρα, πιθανότατα θα συναντήσατε διαφημιστικές προτάσεις για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο διαμέρισμα και στο σπίτι.

Και οι δύο αυτές προτάσεις - για τον τακτικό αερισμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού - έχουν το ίδιο νόημα: να εξασφαλίσουν την εισροή φρέσκου υπαίθριου αέρα για να εξασφαλίσουν άνετες συνθήκες διαβίωσης. Η έννοια είναι μία, αλλά αυτοί είναι θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα.

Τι είναι ο εξαερισμός;
Ο αερισμός είναι μια οργανωμένη, σταθερή και ελεγχόμενη ανταλλαγή αέρα σε κανονικές ποσότητες. Είναι πάντα η παροχή δύο ίσων και εξίσου σημαντικών διαδικασιών: η εισροή καθαρού αέρα και η απομάκρυνση των βρώμικων. Σε οικιστικές περιοχές, η εισροή συνιστάται να γίνει σε υπνοδωμάτια και σαλόνια και η απομάκρυνση πραγματοποιείται από τις πιο "βρώμικες" εγκαταστάσεις (κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες

Στην πώληση πολλών συσκευών εξαερισμού για την εξασφάλιση ροής αέρα - βαλβίδες τοίχου και παραθύρων, μηχανικές μονάδες διαχείρισης αέρα με πρόσθετο φιλτράρισμα, θέρμανση, υγρασία, αφύγρανση ή απολύμανση με αέρα.
Για να αφαιρέσετε το βρώμικο κανάλια αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φυσικού ελκυσμού (εργασία, κυρίως στο κρύο σεζόν), τα ίδια κανάλια, αλλά βελτιώθηκε στατική και φιλμ-δυναμικός ή υβριδικά εκτροπέων ανεμιστήρα ή αναρρόφησης κανάλια με μηχανικών ανεμιστήρων.

Σημαντικό: Όλες οι παραπάνω τεχνολογίες εξαερισμού έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό - τα παράθυρα παραμένουν κλειστά κατά τη διαδικασία εξαερισμού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό από την άποψη της άνεσης της διαβίωσης, διότι όταν ανοίγουν τα παράθυρα, η ηχομόνωση τους επιδεινώνεται και ρίχνει τη μορφή στο μαρασμένο χώρο. Αυτοί που ζουν κοντά στον αυτοκινητόδρομο κατανοούν απόλυτα τι είναι να ζούμε σε μια "θορυβώδη ή εκρηκτική" λειτουργία.

Τι είναι ο αερισμός
Ο αερισμός ως τρόπος αερισμού των χώρων από το ίδιο το όνομα του, σας κάνει δύσκολες: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ο άνεμος κοντά στο παράθυρο. Και αν στις ζεστές χώρες το αεράκι στην αίθουσα είναι καλό, τότε το χειμώνα σε μείον 20-30 μοίρες είναι απολύτως απαράδεκτο.

Θα είναι θορυβώδες
Το κύριο μειονέκτημα του αερισμού μέσω των στοιχείων ανοίγματος των παραθύρων είναι μια καταστροφική μείωση της ηχομόνωσης. Οι ιδιότητες προστασίας των θορύβων των παραθύρων σχετίζονται άμεσα με τη στεγανότητα τους: όσο μεγαλύτερη είναι η «οπή» στο παράθυρο, τόσο ισχυρότερη είναι η ηχομόνωση και όσο υψηλότερη είναι η στάθμη θορύβου στο δωμάτιο.

 • Ο πιο προβληματικός αερισμός είναι η ταλάντευση (όπως μια πόρτα) που ανοίγει το φύλλο του παραθύρου. Σε αυτόν τον τρόπο αερισμού, η ηχομόνωση των σύγχρονων παραθύρων με διπλό τζάμι διπλού υαλοπίνακα πέφτει από περίπου 30 dBA σε ένα συμβολικό 5-6 dBA.
 • Κάπως καλύτερα από την άποψη της ηχομόνωσης κλίση πτυχή του φύλλου: η περιοχή ανοίγματος είναι μικρότερη, αντίστοιχα, λιγότερο και η απώλεια ηχομόνωσης (από 30 dBA σε 7-10dBA).

Ακόμη καλύτερα είναι η λειτουργία "εξαερισμού", όταν δημιουργείται ένα κενό 4-6 mm γύρω από την περίμετρο του φύλλου με τη βοήθεια υλικού. Αλλά μια ρωγμή είναι ένα κενό. Σε αυτόν τον τρόπο αερισμού, το μοντέρνο ακριβό παράθυρο επιστρέφει στο επίπεδο του παλαιού "ξυλουργού" με ηχομόνωση, παρέχοντας ηχομόνωση μόνο 15 dBA.

 • Οι ανεμιστήρες και τα παράθυρα στα σύγχρονα παράθυρα ανοίγουν επίσης πολύ μεγάλα ώστε να επιτρέπουν στο θόρυβο να εισέλθει στο δωμάτιο, ώστε να μπορούν να παρέχουν ηχομόνωση μόνο στο επίπεδο των 10 dBA.

Εάν πραγματικά αέρας - τότε ένα παράθυρο ή ένα τραχύ
Φανταστείτε ότι αερίζουμε το δωμάτιο το χειμώνα ανοίγοντας τις πόρτες: ο ψυχρός αέρας μπαίνει στην αίθουσα πρακτικά από το επίπεδο του παραθύρου. Αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό αν υπάρχουν λουλούδια στο περβάζι (θα παγώσουν ή θα πρέπει να αφαιρεθούν). Στα παιδικά δωμάτια και στα υπνοδωμάτια, δεν υπάρχει απολύτως ανάγκη για ρύγχος στο μαρασμένο χώρο (ακόμη και αν μιλάμε για ένα μικρό κενό στη λειτουργία του "αερισμού λοφίων"). Το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στην εστία: πρέπει να αποκλείεται η ροή ψυχρού αέρα στο επίπεδο του κεφαλιού ενός μικρού ή κάθρινου παιδιού.

Γεγονός: Ο αερισμός μέσω υπέρθυρα εξαερισμού και πιο άνετα, επειδή ο κρύος αέρας ρέει μέσα στο χώρο με ένα μάλλον μεγάλο ύψος (2-2,5 μέτρα) και με κατεύθυνση προς τα κάτω, χρόνο για να αναμειχθεί με ζεστό αέρα σε μια εσωτερική ανθρώπινη επαφή.

Όταν τα παράθυρα εξαερισμού μέσω βαλβίδων ελάχιστο σχέδιο αίσθημα ψυχρά αέρα με αξιοπρεπή ταχύτητα (2-3 m / s) κατευθύνεται προς την οροφή και εκεί γρήγορα χάνει ταχύτητα και θερμαίνεται. Το σχήμα δείχνει ότι απευθείας στο παράθυρο και στο περβάζι, η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από +20 μοίρες, και η ζώνη χαμηλής θερμοκρασίας είναι αρκετά υψηλή - και μόνο δίπλα στη βαλβίδα.

Γεγονός: βαλβίδες Παράθυρο εξαερισμού πλήρως ανοικτή κατάσταση (με κλειστό παράθυρο) μειώνει την ηχομόνωση των παραθύρων μόνο 2-3 dB (φθηνά βαλβίδες) ή όχι μειωμένη σε όλα τα (πιο ακριβά μοντέλα με πρόσθετες επιλογές για ηχομόνωση).

Τι είναι σχέδιο
Εξ ορισμού, αυτός ο αέρας είναι ένα ρεύμα αέρα που φυσάει μέσα από τις τρύπες που βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Δηλαδή, όταν εκτός από τα παράθυρα που ανοίγουν την πόρτα μπροστά για να επιταχυνθεί η ανταλλαγή αέρα, - που διοργανώνουν ένα «σχέδιο» (στη γλώσσα των ειδικών - Σουτ περάσουν, ή εξαερισμού σοκ). Συνήθως ο καθένας σκέφτεται: Θα ανοίξω το παράθυρο ανοικτό, θα ανοίξω την πόρτα για μερικά λεπτά - και δεν χρειάζομαι βαλβίδες παραθύρου...

Όμως, για όλη την φαινομενική απλότητα αυτής της μεθόδου, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πόσες φορές την ημέρα είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένας τέτοιος καθαρισμός χώρων.

Οι συμβουλές των πωλητών παραθύρων "τακτικά αερισμό - 2-3 φορές την ημέρα" είναι απολύτως λάθος. Αν κοιτάξετε τα πρότυπα για τον εξαερισμό, αποδεικνύεται ότι οι κανόνες της πρόσληψης φρέσκου αέρα ανά ώρα συχνά συμπίπτουν με τον όγκο του διαμερίσματος. Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα με σόμπα αερίου πρέπει να ρέει 140 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Όμως ο όγκος αυτός έχει διαμέρισμα δύο δωματίων 50 τ.μ. Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να αερίζεται 2-3 φορές την ημέρα, αλλά σχεδόν κάθε ώρα. Είναι σαφές ότι τη νύχτα, ακόμη και στον παγετό, κανείς δεν θα το κάνει αυτό. Ως εκ τούτου, ο πονοκέφαλος και ένα αίσθημα απογοήτευσης το πρωί λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα - αν και η κρεβατοκάμαρα ήταν καλά αεριζόμενο πριν πάτε για ύπνο. Έτσι αποφασίστε ποιο είναι το καλύτερο: συνεχής κακή υγεία (ή απειλή κρύου) - ή άνετα από κάθε άποψη, το κλίμα και τη σιωπή.

Η χρήση και οι κανόνες του αερισμού

Με την έναρξη της κρύας εποχής, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι το πρωί δεν αισθάνονται χαρούμενοι και νιώθουν αρκετό ύπνο. Και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κούραση, το χασμουρητό, η υπνηλία, η διάθεση πέφτει ανεπαίσθητα, ξαφνικά η μελαγχολία κυλά, η κεφαλή πονάει ή ακόμα και το ύπουλο κρύο έρχεται καθόλου. Ο λόγος για αυτό είναι συχνά ζεστός αέρας. Το καλοκαίρι, ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα, και με την έναρξη του κρύου καιρού είναι πολύ πιο σπάνια. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί κατά την άποψη ότι ο αερισμός είναι απαραίτητος για την υγεία οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ανεξάρτητα από τον καιρό και τη θερμοκρασία έξω από το παράθυρο.

Η δική μας δραστηριότητα, η ικανότητα σκέψης, αίσθησης και δράσης με πολλούς τρόπους εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στον αέρα. Όλοι γνωρίζουν ότι αναπνέουμε το 21% οξυγόνου και αναπνέουμε το 16%. Αλλά όχι μόνο η έλλειψη O2 καταστρέφει την ευημερία μας και αυξάνει την ευπάθεια στους ιούς. Σε άτομο που εισπνέει διοξείδιο του άνθρακα ο αέρας είναι 100 φορές περισσότερο από τον καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Και αυτό το αέριο είναι τοξικό ακόμα και σε χαμηλές συγκεντρώσεις, προκαλώντας ζάλη, πονοκέφαλο, απώλεια αντοχής.

Εκπνέουμε επίσης υδρατμούς και περίπου 150 διαφορετικές ενώσεις. Το δέρμα μας ως αποτέλεσμα μεταβολικών διεργασιών απελευθερώνει στον αέρα περίπου 400 διαφορετικές ουσίες. Επίσης, πολλές βλαβερές ουσίες στις εγκαταστάσεις μας εκπέμπουν ταπετσαρίες, λινέλαιο, ακόμη και ράφια, χημικά οικιακής χρήσης, αρωματικά κεριά, πλαστικά, εκτυπωτές... Μια μοναδική γεύση περιέχει αρκετές εκατοντάδες χημικών ουσιών!

Σε ένα βουλωμένο δωμάτιο, ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου αυξάνεται - αυξάνεται σε 9-11 ώρες. Επιπλέον, αυτό οδηγεί σε εξασθένιση της ανοσίας, ευερεθιστότητα. Ο καθαρισμός και ο καθαρός αέρας αποτελούν δέσμευση για καθαριότητα και υγεία. Και φυσικά, ο φρέσκος αέρας είναι η καλύτερη πρόληψη των κρυολογημάτων! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε νέο αέρα καθημερινά, ανεξάρτητα από την εποχή.

Έτσι, το όφελος από τον αερισμό είναι αυτό:

 • τη μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ανθρώπινης ζωής, σωματιδίων σκόνης και επιβλαβών μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ιών ·
 • κορεσμός του αέρα με οξυγόνο και αρνητικά ιόντα.
 • ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
 • απομάκρυνση ξένων οσμών.
 • πρόληψη της ανάπτυξης μυκήτων και μούχλας.

Πώς να αερίζω σωστά το δωμάτιο;

Ο φυσικός αερισμός (ρωγμές σε παράθυρα, πόρτες, μικροεπίεση) δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη αντικατάσταση του αέρα. Ο εξαερισμός με έναν τρόπο: ο αέρας από το παράθυρο ή ο κάθετος αερισμός δεν κυκλοφορούν πραγματικά, και η θερμότητα - αφήνει το δρόμο. Κατά μέσο όρο, για τον ποιοτικό αερισμό του δωματίου, θα χρειαστούν περίπου 40 λεπτά.
Αλλά ένας ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος ανανέωσης του αέρα με χαμηλή απώλεια θερμότητας είναι, αρκετά παράξενα, μέσω εξαερισμού. Ένας τέτοιος καρδινάλιος αερισμός που διαρκεί 10-15 λεπτά διατηρεί μια κανονική θερμοκρασία, μειώνει το κόστος θέρμανσης και όλα τα στοιχεία που μπορούν να αποθηκευτούν δεν έχουν χρόνο για να κρυώσουν. Οι μάζες αέρα ανανεώνονται εντελώς, ο φρέσκος αέρας θα ζεσταθεί γρηγορότερα και όλα τα επιβλαβή μικρόβια θα πετάξουν μακριά. Το χειμώνα, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο εξαερισμού κατά ένα έως δύο λεπτά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι με τη διευθέτηση των σκευών στο σπίτι, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια ζώα που μπορούν να κρυώσουν, είναι απαραίτητο να τα απομονώσετε σε ένα ευάερο δωμάτιο.

Οι κύριοι κανόνες για τον αερισμό:

• Ο αερισμός πρέπει να είναι ασφαλής για μικρά παιδιά και γάτες! Ανοίξτε τα παράθυρα μόνο αν τα παράθυρα έχουν ειδική προστασία: αντι-κατακράτηση ή μπαλκόνι της γάτας στο παράθυρο.

Τα δίχτυα κουνουπιών δεν προστατεύουν τα παιδιά ή τις γάτες από πτώση, αντίθετα, πέφτουν μαζί τους!

Ακόμη και αν ζείτε σε χαμηλό δάπεδο, μην εκθέτετε το ζώο σε κίνδυνο απώλειας.

Μην χρησιμοποιείτε κατακόρυφο αερισμό, αυτή είναι μια θανατηφόρα παγίδα γάτας! Εγκαταστήστε στο παράθυρο ειδική προστασία για κάθετο αερισμό. Η ασφάλεια των παιδιών και των γατών στα παράθυρα είναι δική σας ευθύνη!

• Ο αερισμός είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, σε καιρικές συνθήκες, ακόμη και στη βροχή.
• Εξαερώστε το διαμέρισμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα: το πρωί μετά τον ύπνο και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο για να αντικαταστήσετε τον στάσιμο αέρα για μια ημέρα. Το πρωί πριν από τον αερισμό, μην ανεφοδιάστε το κρεβάτι. Αφήστε τα φύλλα να ανανεωθούν επίσης.
• Η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο στο υπνοδωμάτιο είναι η περιοχή από 18 έως 22 μοίρες. Σε αυτή την περίπτωση, η κουβέρτα συνιστάται βαριά, ο λόγος είναι στην αισθητική αντίληψη του σώματος, μια βαριά κουβέρτα συμβάλλει στον ύπνο και έναν ήχο ύπνου.
• Τα γραφεία πρέπει να αερίζονται συχνότερα, ίσως κάθε 1,5 ώρα, αν και είναι πιο δύσκολο να το κάνετε αυτό όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Επιπλέον, σε συχνότερη ανανέωση αέρα, απαιτούνται δωμάτια με υψηλή υγρασία.
• Διάρκεια μονομερούς αερισμού - 20-40 λεπτά, μέσω αερισμού - 10 λεπτά, και σε παγετό 2-3 λεπτά είναι αρκετό.
• Εάν τα παράθυρα του διαμερίσματος βλέπουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε είναι προτιμότερο να μειωθεί ο χρόνος εξαερισμού
• Η θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να πέσει κάτω από 15-18 μοίρες.
• Ξηρά ρούχα μόνο σε εξωτερικούς χώρους ή σε ειδικά σχεδιασμένα δωμάτια. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε το πλυντήριο σε ξεχωριστό δωμάτιο, κλείστε την πόρτα και ανοίξτε το παράθυρο. Οι ατμοί από χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο πλύσιμο είναι πολύ επιβλαβείς!
• Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα με κανονικό αερισμό και υγραντήρα (εάν είναι απαραίτητο). Η βέλτιστη υγρασία στο διαμέρισμα είναι 50-60%. Κατά την περίοδο θέρμανσης σε πολλά διαμερίσματα ο αέρας είναι υπερβολικά ξηρός, ο οποίος είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι υπερηχητικές βλεννογόνες μεμβράνες καθυστερούν τα μικρόβια και τους ιούς, επιτρέποντάς τους να πολλαπλασιάζονται ταχέως, μας στερούν ένα φυσικό προστατευτικό φραγμό, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο οξείας ιογενούς αναπνευστικής λοίμωξης. Ο ξηρός αέρας μας αφυδατώνει το δέρμα. Και για το δέρμα, η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας δρα καλύτερα από κάθε είδους κρέμες. Το υγρόμετρο μετρά την υγρασία του αέρα, σε πολλούς υγραντήρες αέρα είναι ενσωματωμένο, αλλά μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά.
• Μπορείτε να κοιμάστε με ένα ανοιχτό παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα μόνο στη ζεστή εποχή. Εξαερώστε το νηπιαγωγείο για μισή ώρα πριν την άφιξη του παιδιού και κλείστε τα παράθυρα τη νύχτα.

Ο αερισμός είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους και τα ζώα.
Ο καλός αέρας είναι η βάση της υγείας και της ευημερίας,
το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για υπαίθριους περιπάτους και περιπάτους στην ύπαιθρο.
Ο καθαρός αέρας δίνει υγεία!

Συγγραφέας του άρθρου Natalia Suntsova
12 Οκτωβρίου 18:57