Παράθυρα στέγης στην οροφή: δείτε τη συσκευή

Τα παράθυρα στέγης στη στέγη δεν παρέχουν μόνο πρόσβαση στο φως της ημέρας σε σοφίτες και σοφίτες, αλλά και να προσδίδουν την ελκυστικότητα της εμφάνισης του κτιρίου. Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις των σχεδίων και σχεδιασμών τους. Θα μιλήσουμε για τα πιο δημοφιλή συστήματα εφαρμογής σε αυτό το άρθρο.

Τύποι παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα

Για τη συσκευή των παραθύρων απαιτήσεις είναι αρκετά υψηλές. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να έχει την απαραίτητη αντοχή, να παρέχει επαρκές επίπεδο φωτισμού και αερισμού των χώρων κάτω από τη στέγη, να ταιριάζει οργανικά στην αρχιτεκτονική εμφάνιση της δομής, καθιστώντας την αναγνωρίσιμη.

Τα παράθυρα του Dormer είναι δημοφιλή για πολλούς αιώνες. Μόδα για την εμφάνισή τους αλλάζει συνεχώς, και σήμερα τα ακουστικά και σοκάκια παράθυρα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό τους.

Εκτός από τις δομές παραθύρων που είναι ενσωματωμένες στην οροφή, παράθυρα με κάθετο τζάμι:

 • χωρίς πλευρικά τοιχώματα, με αέτωμα στο επίπεδο του κτιρίου.
 • με πλευρικά τοιχώματα και αετώματα στο επίπεδο του κτιρίου.
 • με πλευρικά τοιχώματα και αέτωμα έξω από το επίπεδο του κτιρίου.

Χρησιμοποιούνται ενεργά μικρά τριγωνικά, τραπεζοειδή και αψιδωτά ανοίγματα με υαλοπίνακες σε όλο το κατακόρυφο επίπεδο. Μεταξύ των δομών με πλευρικά τοιχώματα, τα παράθυρα της οροφής διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της οροφής τους:

 • ένα στάδιο.
 • gable;
 • ισχίο?
 • τοξωτή (με ημικυκλική ή αψιδωτή αψίδα).
 • επίπεδη γαλλική.
Η θέση και ο τύπος των παραθύρων θα πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο κατασκευής, τη θέση των συνηθισμένων παραθύρων. Διαφορετικά, θα θεωρηθούν ως ξένο στοιχείο στην οροφή.

Σχεδιασμός παραθύρων

Ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του παραθύρου για τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP (SNiP II-26, SNiP 21-01). Παρά τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και το στυλ του επιλεγμένου σχεδίου, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τους κανόνες και τους κανόνες της οικοδομής. Αυτό επιτρέπει την εξασφάλιση της απαιτούμενης αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας αυτής της δομής χωρίς εξασθένηση των λειτουργικών παραμέτρων της οροφής του κτιρίου.

Μεταξύ των βασικών απαιτήσεων του SNiP στα παράθυρα των ανελκυστήρων είναι:

 • η εγκατάσταση είναι αποδεκτή σε περίπτωση που η γωνία κλίσης της κλίσης της οροφής είναι 35 μοίρες ή περισσότερο.
 • οι υπερκατασκευές πρέπει να βρίσκονται σε ρυθμισμένη απόσταση από τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου.
 • Οι πόρτες που ανοίγουν και βρίσκονται στο παραθυρόφυλλο πρέπει να έχουν ελάχιστο μέγεθος 0,6 × 0,8 m, πράγμα που σημαίνει ότι το επιτρεπόμενο μέγεθος παραθύρου οροφής είναι 1,2 × 0,8 m.
 • εάν προβλέπεται για τη διάταξη ενός παραθύρου με οροφή ισχίου και ένα τετράπλευρο άνοιγμα, η πρόσοψή του δεν μπορεί να αποτελεί συνέχεια του τοίχου του κτιρίου.

Το GOST προβλέπει τη χρήση διαφόρων υλικών για την αντιμετώπιση. Μπορεί να είναι χαλκός, λαμαρίνα, κεραμίδι. Σύμφωνα με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους, τα παράθυρα της οροφής διακρίνονται από την απουσία ή την παρουσία μιας προεξοχής στέγης, της ίδιας της στέγης, της υδρορροής. Ένα μεγάλο άνοιγμα μπορεί να έχει ένα μπαλκόνι, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ελκυστικό. Τα παράθυρα χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη πλευρικών τοίχων και από εντελώς γυαλισμένη πρόσοψη.

Τριγωνικό παραθυρόφυλλο

Εάν σχεδιάζετε να εκτελέσετε ένα ακουστικό παράθυρο με τα χέρια σας, ένα άνοιγμα με σχήμα τριγώνου με απότομες ράγες οροφής. Αυτός ο κοινός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι το τοίχωμα τοίχου του ανοίγματος εγκαθίσταται χωρίς να διεισδύει στην οροφή - πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο εξωτερικό τοίχωμα.

Τα τριγωνικά ανοίγματα στην οροφή πρέπει να τοποθετούνται κατά μήκος μιας γραμμής με τα παράθυρα κάτω στους τοίχους του κτιρίου, ώστε να μην διαταράσσονται οι αρχιτεκτονικές αναλογίες της κατασκευής.

Οι πλαγιές στέγης των τριγωνικών ανοιγμάτων βρίσκονται σε μεγάλη γωνία (60-70 μοίρες), έτσι δεν υπάρχει σχεδόν καμία αύξηση στη χρήσιμη περιοχή της σοφίτας. Το πλεονέκτημα των τριγωνικών παραθύρων είναι η αισθητική έκκληση, η δυνατότητα να εκτελέσει την αρχική διάταξη του αττικού χώρου.

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα τριγωνικό παράθυρο φεγγίτη με τα χέρια του, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι είναι δίπλα στην οροφή του κτιρίου στέγη, κατεβαίνοντας στον τόπο του σχηματισμού της κοιλάδας υδρορροή. Έτσι, η αναγέννηση δεν απαιτείται για την εκτέλεση της στεγανοποίησης αρμών των πλευρικών τοιχωμάτων και της οροφής, η οποία απλοποιεί σημαντικά και επιταχύνει τη σφράγιση και το φινίρισμα το κύριο άνοιγμα και το στέγες του κτιρίου.

Δομή του σκελετού

Πριν ξεκινήσετε την ανέγερση του σκελετού, πρέπει να φτιάξετε το σκελετό της οροφής του σπιτιού - να φτιάξετε τα φράγματα, να βάλετε το σύστημα δοκών. Μεταξύ των σκαλοπατιών, στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένα τα παράθυρα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν ανοίγματα. Δοκός παράθυρο φεγγίτη σύστημα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά: δοκάρια, πλαισιώνοντας τέτοια ανοίγματα, είναι απαραίτητο να κάνετε διπλό ή τριπλό δεδομένου ότι θα συνεχίσουν να φέρουν το αυξημένο φορτίο.

Σύμφωνα με την SNP, αετώματα ανοίγματα διατεταγμένα στην οροφή πρέπει να υποστηρίζεται από τα πλευρικά τοιχώματα, τα οποία έχουν οριστεί κάθετα προς το εξωτερικό τοίχωμα βαθιά μέσα στο κτίριο και έχει ύψος 1,5 μέτρα. Τα πλαίσια των πλευρικών τοιχωμάτων στηρίζονται από τις δοκούς οροφής.

Το πλαίσιο των πλευρικών τοιχωμάτων τοποθετείται μετά τη συναρμολόγηση του συστήματος οροφής. Μετά από αυτό, πρέπει να δεσμεύσετε οριζόντιες ράβδους και ράφια των πλαισίων ανοιγμάτων.

Περαιτέρω εργασίες διεξάγονται σε διάφορα στάδια:

 1. Δεδομένου ότι τα αετώματα του τριγωνικού παραθύρου βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα τοιχώματα της δομής, τα κάτω άκρα των βραχιόνων δοκών που γειτνιάζουν με τα τοιχώματα θα πρέπει να κόβονται με το δέρμα του τοίχου.
 2. Οι βραχίονες είναι τοποθετημένοι μεταξύ των διπλών δοκών του σκελετού του ανοίγματος. Συνιστάται η χρήση μεταλλικών υποστηριγμάτων. Δεν επιτρέπεται η χρήση μοσχευμάτων και πλαισίων, αποδυναμώνοντας τα δοκάρια.
 3. Τα ανοίγματα πρέπει να επαληθεύονται ως προς την κατακόρυφοτητα του πλαισίου του αέρος, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μιας ακτίνας κορυφής πάνω σε αυτό.
 4. Τα δοκάρια στο άνοιγμα του παραθύρου κόβονται σύμφωνα με το πρότυπο και τοποθετούνται στην κορυφογραμμή και στο κάτω μέρος του πλαισίου.
 5. Οι δοκοί των πλαισίων δοκίδων πρέπει να είναι ομοιόμορφα με το δέρμα του εξωτερικού τοιχώματος. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα αδιάβροχο κόντρα πλακέ.

Διάταξη των λόγων

Η διάταξη του παραθύρου της οροφής στην οροφή, η οποία έχει τριγωνικό σχήμα, μπορεί να μοιάζει να είναι παρόμοια με τη διάταξη μιας οροφής πολλαπλής αποκοπής. Αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά στην τεχνολογία εγκατάστασης. Τα πατίνια της οροφής πολλαπλών βράχων έχουν συχνά την ίδια κλίση, ενώ το τριγωνικό άνοιγμα είναι εφοδιασμένο με οροφή με κλίσεις των οποίων η γωνία κλίσης είναι 60-70 μοίρες. Έτσι, η σύνδεση των πλακών οροφής του παραθύρου με τις κλίσεις της στέγης του κτιρίου γίνεται με το σχηματισμό μη τυποποιημένων κοιλάδων (φυλών).

Τα πάντα για φωταγωγών χρησιμοποιείται δοκούς nakosnye, στην οποία ακουμπούν (σε γωνία 60-70 μοιρών) narozhniki - συντομευθεί δοκούς. Για την τοποθέτηση αυτού του σχεδιασμού απαιτείται ο υπολογισμός του μήκους και της εγκάρσιας διατομής των κεκλιμένων δοκών, οι γωνίες σύνδεσης των πλευρικών τοιχωμάτων και της δοκού. Για κάθε τριγωνικό σκελετό απαιτείται ένα ζεύγος συμμετρικών ακτίνων καθρέφτη αυτού του τύπου.

Απαιτείται η χρήση κοπιασμένων δοκών με τη χρήση ενός καθολικού προτύπου, κάτι που επιταχύνει σημαντικά τη δουλειά.

Το κάτω μέρος του παραθύρου της καμπίνας

Λαμβάνοντας υπόψη πώς να φτιάξετε ένα παραθυρόφυλλο, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του κάτω μέρους του. Θα πρέπει να είναι τοποθετημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το εσωτερικό της μαλακής οροφής να κρύβεται μέσα από τα πλευρικά τοιχώματα και να μην είναι ορατό από μέσα. Για αυτό, χρησιμοποιείται μια απλοποιημένη μέθοδος ανέγερσης της υποδοχής.

Η δοκός ξυραφιού τοποθετείται πάνω από τη στέγη του σπιτιού. Σε αυτή την ακτίνα στηρίξτε τα κάτω άκρα των σκαλοπατιών της οροφής του παραθύρου. Στο τελικό στάδιο, η κατασκευή καλύπτεται από φύλλα από κόντρα πλακέ, στην κορυφή του οποίου στερεώνεται το υλικό στεγών. Η επένδυση από κόντρα πλακέ ξεκινάει από την κορυφογραμμή του παραθύρου της καμπίνας, η εγκατάσταση της στέγης γίνεται από κάτω προς τα πάνω.

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τα ανοίγματα παραθύρων, συνιστάται πρώτα να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης αυτών των δομών. Υπολογισμός και τοποθέτηση των παραθύρων των πρωτότυπων μορφών, εγκατάσταση των σύνθετων αρμών στέγες συνιστάται να αναθέσει σε επαγγελματίες.

Παράθυρο Dormer στη στέγη: σχέδιο και όψεις από τη φωτογραφία

Dormer παράθυρα (διαφορετικά ονομάζεται lyukarny) - ένα στοιχείο της κατασκευής της σοφίτας. Ένα παράθυρο για τα κλιμακοστάσια στην οροφή είναι απαραίτητο για τον φωτισμό και τον πλήρη αερισμό της σοφίτας.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Με τη μέθοδο της τοποθέτησης των σοφίτα παράθυρα χωρίζονται σε κεκλιμένη σοφίτα (ενσωματωμένο στο επίπεδο της οροφής) και κατακόρυφο. Είναι συνηθισμένο να καλείτε ακουστικές κατακόρυφες δομές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι:

• Χωρίς πλευρικούς τοίχους, με πρόσβαση στο στύλο του σπιτιού.

• με πλευρικούς τοίχους με πρόσβαση στο στύλο του σπιτιού.

• με αέτωμα που βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο (παράλληλο με το πλευρικό τοίχωμα του σπιτιού).

Το παράθυρο της οροφής στην οροφή εξαρτάται από την υπερκατασκευή:

• με επίπεδη οροφή.

• τετράγωνο με κεκλιμένη οροφή.

• τετράπλευρο με στέγαστρο.

• με οροφή ισχίου.

• Ημικυκλικό, κλπ.

Μια δημοφιλής παραλλαγή σε ιδιωτικό κτίριο είναι τα τριγωνικά παράθυρα με πλευρικές πλαγιές έως 65 μοίρες. Τα χαρακτηριστικά τους:

• Ο τοίχος του παραθύρου είναι συνέχεια του μπροστινού τοίχου του σπιτιού.

• Το παράθυρο τοποθετείται ακριβώς πάνω από το κάτω παράθυρο του δαπέδου.

• λόγω του ύψους της υπερκατασκευής, το παράθυρο είναι αρκετά μεγάλο, επαρκές για φωτισμό και αερισμό.

• Η οροφή του παραθύρου συνδέεται με την κύρια στέγη μέσω υδρορροής.

Το άνοιγμα σχηματίζεται κατά την κατασκευή του συστήματος στέγης. Καθώς το σύστημα φέρει αυξημένο φορτίο σε αυτό το τμήμα, χρησιμοποιούνται ενισχυμένα δοκάρια (συχνά διπλασιάζονται).

Πρότυπα και μεγέθη

Το παραθυρόφυλλο στην οροφή (βλέπε φωτογραφία) σύμφωνα με το SNIP πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

• απότομη κλίση - όχι μικρότερη από 35 μοίρες.

• Η υπερκατασκευή προβόλου τοποθετείται σε απόσταση από τον μπροστινό τοίχο.

• Το ελάχιστο μέγεθος του ανοίγματος είναι 120 με 80 εκατοστά (τουλάχιστον 60 έως 80 φύλλα).

• ένα άνοιγμα με οροφή ισχίου δεν πρέπει να αποτελεί συνέχεια του μπροστινού τοίχου.

• Συνολικό πλάτος του υαλοπίνακα - όχι λιγότερο από ½ του πλάτους της σοφίτας.

• Το πλαίσιο τοποθετείται ταυτόχρονα με το σύστημα οροφής.

• Τα αετώματα αετώματος πρέπει να υποστηρίζονται από πλευρικά τοιχώματα ύψους 1,5 μέτρων. Τα πλευρικά τοιχώματα είναι εγκατεστημένα με στήριξη στις δοκούς.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των παραθύρων των παραθύρων

Παράθυρα στη σοφίτα είναι απαραίτητα, ακόμη και σε μη οικιστικά - για εξαερισμό. Στην κατοικημένη σοφίτα, η μόνη εναλλακτική λύση στο παράθυρο είναι ο τεχνητός φωτισμός. Για να το θέσουμε είναι απαραίτητο, το ερώτημα είναι ποιες, κάθετες ή κεκλιμένες.

Τα κεκλιμένα παρέχουν καλύτερο φωτισμό. Τοποθετούνται σε οροφές με κλίση 15 μοίρες. Κατά μέσο όρο, περνούν 40% περισσότερες ακτίνες του ήλιου από ακουστικές. Πιο συγκεκριμένα, εξαρτάται από την απότομη κλίση της ράμπας και του χώρου εγκατάστασης. Για παράδειγμα, στο πάνω μέρος της οροφής ισχίου σε μια ήπια κλίση, το παράθυρο θα παρέχει το καλύτερο φως. Αλλά αυτή η επιλογή έχει δύο μειονεκτήματα: είναι δύσκολο να φτάσετε στο παράθυρο, θα είναι πιο πιθανό.

Όσο πιο απότομη είναι η κλίση, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα διαρροών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παράθυρα των παραθύρων δεν μπορούν να ρέουν καθόλου: είναι γνωστό ότι τα πιο κρίσιμα μέρη της οροφής είναι κόμβοι. Ο σχεδιασμός του κλιμακοστασίου στην οροφή λόγω αυτού απαιτεί πρόσθετη στεγανοποίηση.

Το προφανές μείον του παραθύρου είναι η πρόσθετη κατανάλωση υλικών στέγης. Κατά την εγκατάσταση ενός κεκλιμένου - αντίθετα, θα χρειαστείτε λιγότερη οροφή (η περιοχή των κεκλιμένων υαλοπινάκων θα πρέπει να είναι 10 τοις εκατό της περιοχής σοφίτας). Το ξύλο για το πλαίσιο των κάθετων παραθύρων θα χρειαστεί περισσότερο (για κεκλιμένο, πρέπει να στηρίζονται μόνο δύο πρόσθετες ράβδοι, πάνω στις οποίες θα ξεκουραστούν οι άνω και κάτω άκρες του πλαισίου).

Η τοποθέτηση του παραθύρου της καμπίνας (ακριβέστερα, του πλαισίου για αυτό) είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο δύσκολη από τη ρύθμιση της κλίσης (η οποία ιδανικά τοποθετείται απλά ανάμεσα σε παρακείμενες δοκούς). Αυτό που είναι φθηνότερο είναι άγνωστο: εξαρτάται από το σχεδιασμό του παραθύρου, το σχήμα, τις διαστάσεις, τη μάρκα και άλλους παράγοντες.

Καθορίστε την επιλογή ενός παραθύρου στη σοφίτα θα πρέπει να βασίζεται στο συνολικό σχεδιασμό του σπιτιού, tk. εκτός από τις βασικές του λειτουργίες, το πατάρι στην οροφή πρέπει να έχει αισθητική. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εναρμονίζεται αρμονικά με τη συνολική στιλιστική του εξοχικού σπιτιού και να γίνει η διακόσμησή του.

Πώς να τακτοποιήσετε τα παράθυρα σε ένα αέτωμα μιας στέγης: η ιδιαιτερότητα της συσκευής των παραθύρων και της τεχνολογίας της πλαισίωσής τους

Η στέγη είναι μια σύνθετη δομή κατασκευής, κάθε λεπτομέρεια της οποίας απαιτεί μια υπεύθυνη προσέγγιση όσον αφορά την κατασκευή και το φινίρισμα. Συμβαίνει ότι, παραμένοντας μακριά από τα κύρια στοιχεία, οι δάσκαλοι παραμελούν όχι τόσο σημαντικό, κατά την άποψή τους, μικροσκοπικά.

Ωστόσο, ακόμη και τέλεια κατασκευασμένα πατίνια και άψογη κάλυψη μπορούν να καταστρέψουν τα καμπύλα παράθυρα στο αέτωμα της οροφής. Επιπλέον, παραβιάζοντας τους κανόνες ρύθμισης, μπορούν να προκαλέσουν μείωση των επιδόσεων και πρόωρη καταστροφή της δομής.

Περιεχόμενα

Διορισμός και ποικιλίες παραθύρων στο αέτωμα

Η κατασκευή των παραθύρων στα αετώματα δεν είναι καθόλου η «ιδιοτροπία» των αισθητών, αλλά μια σταθερή τεχνική αναγκαιότητα. Όταν συγκρούεται με τον τοίχο του σπιτιού, το ρεύμα αέρα τείνει να το παρακάμψει κατά μήκος της εφαπτομένης. Έχοντας συναντήσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, χωρίζεται σε δύο αρχικά κανάλια, ένα από τα οποία βυθίζεται στο θεμέλιο, και το δεύτερο με μια δύναμη φεύγει κάτω από το γείσο.

Το τμήμα του ρεύματος αέρα που υψώνεται κάτω από το γείσο και προσπαθεί να ανατρέψει την οροφή ή απλά να σκίσει και να απομακρυνθεί. Το περιγραφόμενο αεροδυναμικό φαινόμενο δημιουργεί αεροσκάφη. Τι μπορούμε να πούμε σχετικά με τις σχετικά ελαφρές κατασκευές που προστατεύουν τα χαμηλού κτίρια από τη βροχή και τον άνεμο.

Είναι αλήθεια ότι ο άνεμος φυσά μόνο μακριά από την οροφή, και η ανατροπή και η απογοήτευση συμβάλλουν στην υπερβολική πίεση στον αττικό χώρο. Ακριβώς για να μειώσετε την πίεση στο αέτωμα, ρυθμίστε τα παραθυρόφυλλα. Εάν κατασκευάζεται στέγη με κεκλιμένο επίπεδο, τοποθετούνται στις πλαγιές παράλληλα με τα κεκλιμένα επίπεδα ή με τη μορφή μικρών προεξέχοντων δομών με στέγη μονής ή διπλής κλίσης.

Το όνομα "ακουστικά" παράθυρα στην οροφή δεν είναι καθόλου προς τιμήν των μυστικών μεθόδων επιτήρησης, οι οποίες έλαβαν ένα πολύ πιο πρόθεμα "ήχου". Στις αρχές του 19ου αιώνα. κατά τη διαδικασία οικοδόμησης του Μάνεζ της Μόσχας, παρατηρήθηκε μια εξαιρετικά αρνητική αντίδραση της δομής της στέγης στις έντονες ριπές ενός ισχυρού ανέμου. Ο "εξορθολογισμός" του πλοιάρχου της Ακοής στη διάταξη τρυπών με τη μορφή πολλών παραθύρων από τους τυφλούς έσωσε το πρόβλημα και το όνομα του εφευρέτη αποτέλεσε τη βάση του όρου.

Τα παράθυρα στα αετώματα, καθώς και τα παράθυρα σε πατίνια, εκτελούν ταυτόχρονα διάφορες σημαντικές λειτουργίες:

 • Εξισορροπήστε τις παραμέτρους πίεσης έξω από τη σοφίτα και μέσα σε αυτήν.
 • Παρέχετε αερισμό των δομικών μερών του συστήματος δοκών και του εσωτερικού δέρματος. Ο εξαερισμός που δημιουργείται από τα παράθυρα εξαλείφει το συμπύκνωμα, το οποίο είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο για την κανονική λειτουργία των δομών κτιρίου.
 • Χρησιμεύουν ως χώρος για τον φυσικό φωτισμό του αττικού χώρου.
 • Παρέχετε πρόσβαση στην οροφή για να διατηρήσετε τις επικοινωνίες και να επισκευάσετε την επικάλυψη.
 • Αποτρέψτε το σχηματισμό πάγου στην οροφή, ως αποτέλεσμα, αποκλείστε τη ρήξη των υλικών και τη ζημιά στη δομή.

Σε θερμαινόμενα κτίρια με κρύα, ανεξερεύνητη οροφή, τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων χειμώνα εξισορροπούν τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας μέσα και έξω από τη σοφίτα. Η μέτρηση θερμόμετρου στο εξωτερικό και στο εσωτερικό πρέπει να διαφέρει κατά μέγιστο από 5 - 6ºC, που παρέχεται από τα παράθυρα στην οροφή.

Εάν η ενεργή λειτουργία της σοφίτας υποτίθεται, τα λειτουργικά ακουστικά παράθυρα μεγεθύνονται σε μέγεθος και αποκτούν τη σημασία αναλόγων mansard. Αυτοί είναι οι παραδοσιακοί δορυφόροι της σπασμένης στέγης, οι δανικές ημι-βασιλικές κατασκευές στέγης ημι-οροφής. Δομικά αυτά είναι τα συνηθισμένα παράθυρα με διπλά τζάμια τοποθετημένα στον τοίχο του αέρος.

Τα παράθυρα στο αέτωμα θα πρέπει να παρέχουν πλήρη χώρο αερισμού. Εάν ένα μεγάλο παράθυρο επαρκεί για να αεριστεί η σοφίτα, τότε τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων χρειάζονται ήδη δύο στα αντίθετα τοιχώματα των αγωγών.

Τόπος τοποθέτησης - το χαρακτηριστικό είναι αυθαίρετο, ανάλογα με την αρχιτεκτονική του σπιτιού και τις γευστικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Ωστόσο, υπάρχουν τεχνικές συστάσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη στο όνομα της κανονικής λειτουργίας της οροφής:

 • Μεταξύ της κορυφής του παραθύρου και του δαπέδου του σοφίτου δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 1,75 μ.
 • Μεταξύ του πυθμένα του παραθύρου και της ίδιας ανύψωσης - τουλάχιστον 0,8 - 1,0 m.
 • Το ελάχιστο μέγεθος του παραθύρου είναι 600 × 800 mm.

Για τη διατήρηση των 50 m 2 μιας σοφίτας οροφής χωρίς αερισμό, πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα παράθυρο. Εάν η σοφίτα χωρίζεται από φράγματα πυρκαγιάς, τείχη προστασίας, κάθε διαμέρισμα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με δικό του παράθυρο.

Τα παράθυρα στο αέτωμα εκτελούνται κυρίως με τη μορφή μιας μονάδας γυαλιού μονής όψης ή με ένα τυφλό παράθυρο με περσίδες. Η πρώτη επιλογή συνιστάται να συμπληρωθούν οι γρίλιες εξαερισμού για ελεύθερη κυκλοφορία των ροών του αέρα. Η δεύτερη επιλογή είναι αρχικά σχεδιασμένη για συνεχή αερισμό χωρίς τη συμμετοχή των ιδιοκτητών του σπιτιού στο κανονικό άνοιγμα / κλείσιμο.

Όσον αφορά στα παράθυρα του σοφίτα, τα πάντα δεν είναι τόσο αυστηρά. Η φόρμα έχει το δικαίωμα να είναι τίποτα, μόνο για να συνδυαστεί με την αρχιτεκτονική. Το μέγεθος επιλέγεται, εστιάζοντας στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής κατασκευής. Στις νότιες περιοχές, επιτρέπεται στο παράθυρο της σοφίτας να καταλαμβάνει ¾ και περισσότερο από την επιφάνεια του τένοντα.

Με τη μέθοδο της συσκευής στο αέτωμα, τα ανοίγματα για τα παράθυρα χωρίζονται σε:

 • Συγκροτείται σε τούβλο ή τσιμεντένιο τοίχο κατά τη διάρκεια της τοιχοποιίας.
 • Χτισμένο σε ξύλινο πλαίσιο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της οροφής.

Με το πρώτο, όλα είναι πολύ σαφή. Στα τελικά τοιχώματα της οικοδομικής κατοικίας είναι απαραίτητο να σχηματίζονται ανοίγματα για την τοποθέτηση μονάδων ή δομών μονωτικού γυαλιού με τυφλά εργοστάσια ή χειροποίητη παραγωγή. Το άνοιγμα σχηματίζεται 2-3 cm περισσότερο από το περίγραμμα του κιβωτίου παραθύρου στις κάθετες και οριζόντιες διαστάσεις.

Το άνοιγμα του σκυροδέματος αφρού ή αέτωμα τούβλο τοποθετηθεί πρώτα το πλαίσιο παραθύρου, το οποίο είναι στερεωμένο με μπουλόνια αγκύρωσης απευθείας στον τοίχο ή στην αγωγή αντισηπτικό κάλυμμα, δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της ωοτοκίας. Μετά το πλαίσιο του παραθύρου τοποθετείται στο κουτί, είναι στερεωμένο στο κιβώτιο. Μια αποστάσεις τοποθέτησης zapenivayut λαδωμένη στο παρελθόν μετά από τη θέση τους στην άσφαλτο ή εμποτισμένα ρυμούλκησης.

Εάν τα ακραία τοιχώματα της οροφής και αέτωμα διαμόρφωση οροφής που εκτελούνται στην τεχνολογία, εργασίες στα παράθυρα συσκευή συνίσταται στην τοποθέτηση επί του πλαισίου του πλαισίου στήριξης. Αυτή είναι η πιο προσιτή για την αυτο-εκπλήρωση λειτουργιών που είναι αφιερωμένη στο άρθρο.

Πώς να φτιάξετε ένα παράθυρο στο αέτωμα

Τόσο η σοφίτα όσο και το παραθυρόφυλλο δεν παρουσιάζουν φορτία ίσα σε αξία για τους συνηθισμένους υποτρόφους. Πάνω από αυτά, μόνο ένα μικρό κομμάτι του αετώματος, κέικ στέγης και χιονιού πιέζει πάνω τους. Εάν η κλίση της οροφής είναι μικρότερη από 45º, λαμβάνεται υπόψη η μάζα του χιονιού, εάν είναι μικρότερη, παραμελείται. Όταν κατασκευάζουμε φεγγίτες, αυτό το χαρακτηριστικό εμπλέκεται πάντοτε στους υπολογισμούς.

Ο Fronton αναφέρεται στην κατηγορία των φερόντων τοίχων, t. Είναι υποχρεωμένη να κρατήσει το φορτίο, ακόμη και λιγότερο από τα συνηθισμένα παράθυρα των δαπέδων. Προκειμένου το άνοιγμα να μην εξασθενίσει τη δομή, πρέπει να ενισχυθεί και μέρος του κάθετα κατευθυνόμενου φορτίου θα πρέπει να αναδιανεμηθεί σε κατακόρυφα ράφια που βρίσκονται κοντά.

Συσκευή θυρίδας παραθύρου

Η ανακατανομή πραγματοποιείται με τον απλούστερο τρόπο, ο οποίος συνίσταται στη διάταξη οριζόντιων γεφυρών στο επίπεδο της κορυφής και του πυθμένα του ανοίγματος. Όπως ήδη αναφέρθηκε, θα πρέπει να είναι 2 έως 3 cm ευρύτερο και υψηλότερο από το πλαίσιο του παραθύρου, αν είναι κατασκευασμένο από κολλημένο ξύλο ή πλαστικό. Για ένα αυτο-κατασκευασμένο ξύλινο πλαίσιο θα χρειαστεί να αφήσετε 5 cm ύψος και 2 - 3 cm σε πλάτος για μια γραμμική επέκταση της σύνδεσης.

Τα κενά κατά μήκος της περιμέτρου μετά τη στερέωση του πλαισίου στο άνοιγμα γεμίζουν με αφρό στερεώσεως. Οι υποδεικνυόμενες τεχνολογικές διαστάσεις μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και του πλαισίου του ανοίγματος πρέπει να είναι περίπου ίδιες. Εάν, βεβαίως, το άνοιγμα οργανώθηκε χωρίς σημαντικές αποκλίσεις. Μόνο στην επάνω ταινία του σπιτιού παραθύρου, πρέπει να αφήσετε περισσότερα αποθέματα, περίπου 3 cm, είναι μονωμένα και κλειστά με clypeus στην εξωτερική και την εσωτερική πλευρά.

Ο απλούστερος τρόπος κατασκευής ενός ανοίγματος παραθύρου σε ένα πλαίσιο είναι η τακτοποίηση δύο οριζόντιων δεσμών στις γειτονικές θέσεις. Ο άνω οριζόντιος σύνδεσμος αντιγράφεται με έναν βραχυκυκλωτήρα. Το μέγεθος του βραχυκυκλωτήρα καθορίζεται από τον πίνακα, με βάση το κανονικό φορτίο χιονιού που αντιστοιχεί στην περιοχή κατασκευής.

Εάν ένα πάχος των αετωμάτων του πλαισίου του αέρος δεν επαρκεί για να στηρίξει τη γέφυρα με ένα τμήμα που ορίζεται από τον πίνακα, θα πρέπει να ενισχυθεί με την εγκατάσταση ενός ζευγαρωμένου στοιχείου. Με απλά λόγια, εάν ο βραχυκυκλωτήρας είναι ευρύτερος από το ράφι, θα πρέπει να ραμμένο με ράβδο ή σανίδα ίδιου μεγέθους.

Συνήθως ένα παράθυρο αψίδας τοποθετείται στο αέτωμα στο κέντρο, αλλά υπάρχουν δύο ή περισσότερες σοφίτες. Για να σχηματίσετε ένα άνοιγμα για το πρώτο, κατά κανόνα, πρέπει να κόψετε την κεντρική υποστήριξη του συστήματος δοκών από νάιλον τύπου.

Το πριόνισμα πραγματοποιείται μετά την τοποθέτηση των συνηθισμένων ράβδων αετώματος, τα οποία αναλαμβάνουν το βάρος της ακραίας δοκού. Στη συνέχεια, η κεντρική υποστήριξη δεν έχει πλέον τόσο αποφασιστική σημασία και μπορεί κανείς να αναθέσει με ασφάλεια τα καθήκοντά της στα συνηθισμένα ράφια του πλαισίου του τοίχου του αέρος.

Τα ανοίγματα των παραθύρων είναι πολύ πιο απλά εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία αιώρησης. Σε αυτή την περίπτωση, το βήμα μεταξύ των στύλων του πλαισίου του αέρος μπορεί να επιλεγεί ίσο με το πλάτος του πλαισίου παραθύρου με τα εκατοστά που τοποθετούνται στην προέκταση. Εάν για οποιονδήποτε λόγο είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη σύνδεση, τότε υπάρχουν πρόσθετες αποχετεύσεις κατά μήκος των πλευρών του παραθύρου που κατασκευάζεται.

Τα ανοίγματα στα φράγματα της σοφίτας εκτελούνται σύμφωνα με τους περιγραφόμενους κανόνες, αλλά ήδη στο σύμπλεγμα: δηλ. με την κοπή των ράβδων σκελετού, με την ενίσχυση τους και με την επακόλουθη τοποθέτηση των αντίστοιχων βραχυκυκλωμάτων.

Οι βραχυκυκλωτήρες είναι συνήθως κατασκευασμένοι από μια συρμάτινη σανίδα ζεύγους 48 × 198 mm ή 48 × 148 mm. Συνδέστε τα δίδυμα μέρη με καρφιά. Τοποθετήστε το συγκρότημα στην άκρη, επειδή η περιοχή στήριξης του διασταυρούμενου στοιχείου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 90 mm. Αντί ενός συνδυασμένου πίνακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ράβδο κατάλληλου μεγέθους.

Ο βραχυκυκλωτήρας είναι εγκατεστημένος πάνω από την άνω οριζόντια σύνδεση. Μεταξύ αυτών των στοιχείων είναι απαραίτητο να αφήσετε κενό 1,0 - 1,5 cm, το οποίο απαιτείται για την επιτρεπόμενη παραμόρφωση αυτού του τμήματος. Έχουν ένα jumper flush με το τοίχωμα του αέρος, τα όρια του οποίου ορίζονται από τον σκελετό στο στάδιο κατασκευής. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε τις υποδοχές στο αποχετευτικό δίκτυο (ή στα ράφια).

Εγκατάσταση και ασφάλιση της μονάδας παραθύρου

Θα υποθέσουμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία την κατασκευή του κιβωτίου παραθύρου, που προορίζεται για τη στερέωση του πλαισίου παραθύρου στο άνοιγμα. Τώρα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με βασιζόμενο σχεδιασμό εργοστασιακής ή χειροποίητης παραγωγής.

Η δομή του παραθύρου είναι τοποθετημένη στο άνοιγμα για αυτό:

 • Ξεπλύνετε με το τοίχωμα για αχρησιμοποίητες σοφίτες.
 • Με εσοχή 10-15 cm σε κουτί παραθύρων για θερμικά μονωμένες κατασκευές.

Και οι δύο επιλογές πρέπει να συνοδεύονται από μια εκροή, η οποία είναι τοποθετημένη έξω από το παράθυρο. Κατά την εγκατάσταση των παραθύρων και πλαγιές για την πρώτη περίπτωση δεν είναι απαραίτητη, στο δεύτερο είναι υποχρεωτικά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μονάδες παραθύρων εγκαθίστανται στα πλαίσια με τα πτερύγια που έχουν αφαιρεθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες στερέωσης ενός αριθμού πλαστικών δομών, τα φυλλάδια δεν αφαιρούνται αρχικά, αλλά είναι κατασκευασμένα για να ταιριάζουν με το πλαίσιο μαζί με αυτά.

Οι σφήνες εγκατάστασης τοποθετούνται στον αριθμό των δύο ή τριών τεμαχίων στο κάτω μέρος του κιβωτίου παραθύρων. Στο μεσαίο τμήμα, το πάχος της σφήνας πρέπει να είναι περίπου ίσο με το πλάτος του διακένου. Οι ίδιες σφήνες θα πρέπει να τοποθετούνται γύρω από την περίμετρο του παραθύρου. Στο κάτω μέρος ρυθμίστε το πλαίσιο για την τοποθέτηση με τα πτερύγια, αν είναι, και εισάγετε σταδιακά στο διάκενο τις πλευρικές και τις ανώτερες σφήνες.

Ευθυγραμμίζοντας τη θέση του πλαστικού πλαισίου σε δύο παραδοσιακές κατευθύνσεις, αφαιρείται, απελευθερώνεται από τα πτερύγια και επιστρέφει στον τόπο για τελική εγκατάσταση. Με τα ξύλινα σκελετά και τις τυφλές δεσμεύσεις από τους τυφλούς χειρισμούς είναι πολύ λιγότερες. Μετά την ευθυγράμμιση στο άνοιγμα, στερεώνεται απλά με καρφιά ή βίδες και το κενό μεταξύ του πλαισίου και του κιβωτίου τρεμοπαίζει.

Επιλογές πλαισίου

Για να πλαισιώσετε τη δομή του παραθύρου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να εκτελεστούν πριν, κατά ή μετά τον τοίχο. Στην πορεία και σχήμα ξυλεία, και κουφώματα, και ένα κανονικό μπαρ.

Οροφή παράθυρο φεγγίτη και επιμετάλλωσης στα αετώματα σανίδες, ξύλο ή ίνες τσιμέντο πλαισιώσει μπορεί απλά να περικαλύπτω χρησιμοποιώντας τέσσερα τμήματα πάχους της δοκού ίσο με το ύψος του ανάγλυφου επενδύσεως προεξοχή.

Το πρώτο είναι τοποθετημένο στην κάτω ταινία με ένα τμήμα ίσο σε μήκος με το πλάτος του μπλοκ παραθύρου. Στη συνέχεια εγκαθίστανται πλευρικά στοιχεία πλαισίου, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν τα άκρα της κάτω ταινίας. Στο τέλος, η άνω ταινία είναι σταθερή, επικαλύπτοντας και τις δύο πλευρικές ράβδους. Το πλάτος του για το κόψιμο βρίσκεται με την προσθήκη ενός ανάλογου μεγέθους παραθύρου και δύο πλευρών της ράβδου.

Η ανώτερη ταινία συνιστάται να προστατεύεται από πάνω από μια σανίδα κασσίτερου από την άμπωτη, η οποία θα εκτρέψει το ατμοσφαιρικό νερό από τις λεπτομέρειες της ξύλινης επένδυσης και δεν θα την αφήσει στο σώμα της δομής πλαισίου. Από την υγρασία, οι κατασκευές υποφέρουν τόσο με όσο και χωρίς θερμομόνωση. Επιπλέον, όταν υγρό, η θερμομόνωση διευρύνει τη θερμότητα.

Η δουλειά εκείνων που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το παραπέτασμα βινυλίου για την επένδυση των κεραμιδιών θα διευκολύνει σημαντικά τα πρόσθετα στοιχεία που παράγονται για όλους τους τύπους αυτού του υλικού. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αγορά των ζαριών ακολουθεί την ίδια μάρκα με τα πάνελ που βλέπουν. Για να πλαισιώσετε τα παράθυρα στο αέτωμα, πρέπει να κόψετε ή J-προφίλ αυξημένου μεγέθους.

Αν το πλαίσιο του παραθύρου είναι ισόπεδες με το τοίχωμα του αετώματος, το δέρμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μόνο το προφίλ J. Εάν το πλαίσιο είναι θαμμένο στο άνοιγμα της μονωμένης κατασκευής, τότε εκτός από τα προφίλ J, θα χρειαστεί επίσης ένα ράφι βινυλίου για να φιλοξενήσει την πλαγιά.

Για να διασφαλίσετε ότι το ξύλο δεν "εκτοξεύεται" και δεν υγραίνεται κάτω από τα πολυμερικά άμφια, πρέπει να τοποθετηθεί μονωτικό υλικό ανάμεσα σε αυτό και τα μέρη βινυλίου. Μπορεί να γίνει τυπική στεγανωτική ασφάλτου σε ρολά ή αλουμινόχαρτο που παράγεται σε ταινία.

Πριν από την εργασία είναι απαραίτητη η κοπή των προμορφωμάτων των πλακών. όλα τα αξεσουάρ επένδυσης καπλαμά παρέχονται με τη μορφή προφίλ και διάτρητοι πηχάκια μήκους 3050 mm, για παράδειγμα. Από αυτές, πρέπει να κόψετε δύο κάθετες και οριζόντιες λεπτομέρειες του δέρματος του παραθύρου.

Το μέγεθος των στοιχείων πρέπει να λαμβάνει υπόψη την επικάλυψή τους. Αυτό υπολογίζεται με την προσθήκη του μήκους ή του ύψους του ανοίγματος με τα δύο ύψη των προφίλ που επιλέγονται για διαρρύθμιση.

Αλγόριθμος για την τοποθέτηση του ανοίγματος για παρακαμπτήριος:

 • Κόβουμε το πάνω κομμάτι και από τις δύο πλευρές ακριβώς στο βάθος του προφίλ. Τα κομμένα κομμάτια κάμπτονται προς τα κάτω, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε περίεργες "γλώσσες". Επομένως, είναι απαραίτητο να καταστεί αναγκαία η εκτροπή του ατμοσφαιρικού νερού στα πλευρικά τμήματα του κελύφους.
 • Στις "γλώσσες" εισάγουμε πλευρικές λεπτομέρειες της επένδυσης του ανοίγματος, έτσι ώστε αυτά τα κεκαμένα τμήματα να είναι μέσα στα προφίλ. Για να μπουν τα κομμένα τμήματα, από τα πλαϊνά κομμάτια στην κορυφή είναι απαραίτητο να αποκόψετε λίγο.
 • Κόβουμε τα πλευρικά στοιχεία από κάτω, για να βγάλουμε το χαμηλότερο κολόβωμα στο ίδιο σχήμα.
 • Κόβουμε τις τρύπες στο κατώτερο προφίλ, οι οποίες επαναλαμβάνουν το περίγραμμα των πλευρικών τμημάτων που συνδέονται με αυτό.
 • Διπλώστε τις "γλωττίδες" των πλευρικών τμημάτων και συλλέξτε το κάτω μέρος του κελύφους έτσι ώστε να καλύπτουν τις τομές.

Στο τέλος, ο συγκεντρωμένος κελύπος θα πρέπει να πιέζεται προς το αέτωμα. Στην επένδυση του παραθύρου οροφής χωρίς μόνωση, οι γλωττίδες κάμπτονται μέσα στα κομμάτια του περιβλήματος ή αποκόπτονται.

Ένας ελαφρώς διαφορετικός τρόπος φινίρισμα του ανοίγματος περιλαμβάνει την πραγματοποίηση περικοπών σε 45 °. Φαίνεται πιο ενδιαφέρον, αλλά απαιτεί ακριβείς μετρήσεις και ακρίβεια στην παραγωγή κενών. Η ακολουθία της εργασίας είναι παρόμοια.

Η διάταξη των παραθύρων στις μονωμένες προσόψεις πραγματοποιείται με την εφαρμογή ενός προφίλ παραθύρου - την εκσυγχρονισμένη έκδοση J. Επιτρέπει την ταυτόχρονη τοποθέτηση του κελύφους ώστε να καλύπτει τις κλίσεις του ανοίγματος. Για να γίνει αυτό, τα μεγάλα ράφια κοντά στο προφίλ παραθύρου πρέπει να καθαρίζονται σύμφωνα με τις πραγματικές διαστάσεις των πλαγιών.

Πριν τοποθετηθούν κατά μήκος της περιμέτρου του ανοίγματος παραθύρου, συναρμολογούνται τα συνηθισμένα προφίλ φινιρίσματος της πλάκας βινυλίου. Στη συνέχεια, το σύστημα okolokonkennyh πλατφόρμες τοποθετούνται σε μια θέση, και στις εξωτερικές άκρες καθορίζεται το προφίλ φινίρισμα. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται για την κάλυψη των θυρών, αν βρίσκονται στο αέτωμα.

Η τοποθέτηση των προφίλ του περιβλήματος στον τοίχο γίνεται σε βήματα περίπου 20 - 30 cm μέσα από τις οπές που υπάρχουν στην πλευρά τοποθέτησης. Βίδες με φαρδύ καπέλο στρίβουν στη μέση της οπής έτσι ώστε όταν το πολυμερές προφίλ είναι γραμμικά επεκταθεί / στενεύει, έχει την ικανότητα να κινείται χωρίς να καταστρέφει τη δομή.

Μετά την τοποθέτηση του περιβλήματος, εγκαθίστανται οι πίνακες βινυλίου του αετώματος. Πρέπει να εισάγονται στις κατάλληλες αυλακώσεις των συμβατικών πλακών ή των πηχάκια που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ενός παραθύρου στην κόγχη. Εάν είναι απαραίτητο, οι πίνακες είναι κομμένες στις πραγματικές διαστάσεις.

Βίντεο σχετικά με τη μόνωση του ταπετσαριού με το παράθυρο

κομμά Roller με λεπτομερή εξήγηση των ενεργειών που εκτελούν μόνωση και μανδύα του αετώματος που πλαισιώνουν τα παράθυρα και την εγκατάσταση των κατασκευών με ρολά:

Η συμμόρφωση με τους κανόνες που έχουμε δώσει τα παράθυρα της συσκευής στο αέτωμα θα αποτρέψει την πρόωρη γήρανση της οροφής, θα απαλλάξει τη συμπύκνωση, θα αποκλείσει την εμφάνιση μούχλας και άλλων μυκητιακών αποικιών στα ξύλινα στοιχεία του συστήματος.

Εξαερισμός της σοφίτας μέσω παραθύρων ή αετώματα

Οποιοσδήποτε χώρος χρειάζεται τακτική ανταλλαγή αέρα με το περιβάλλον, αλλιώς θα εμφανιστεί μούχλα μέσα, και οι διεργασίες σάπια θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να είναι ο αερισμός του σοφίτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, διότι, ελλείψει αυτής, η περίοδος λειτουργίας του συστήματος δένω στέγη μειωθεί σημαντικά.

Αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρά οικονομικά κόστη.

Η φωτογραφία δείχνει ένα σπίτι με εξαερισμό αετωμάτων.

Τα πλεονεκτήματα της φυσικής ανταλλαγής αέρα

Με τη συσκευή proudoshin και τα παράθυρα των παραθύρων είναι δυνατή η παροχή κυκλοφορίας αέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαφοράς πίεσης εξωτερικών και εσωτερικών μαζών, καθώς και των ριπών ανέμου. Ωστόσο, ένας τέτοιος εξαερισμός του αττικού χώρου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: τη διαφορά στη θερμοκρασία, την κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου, την ποιότητα του έργου που εκτελείται και ούτω καθεξής.

Και όμως για τέτοιους χώρους είναι αρκετά κατάλληλο:

 • Απουσία κόστους για ενεργειακούς πόρους και αγορά εξοπλισμού, η τιμή της οποίας είναι αρκετά υψηλή.
 • Στη διαδικασία λειτουργίας, αποκλείονται τυχόν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται πολύπλοκες συσκευές στη διαδικασία ανταλλαγής αέρα.
 • Χάρη σε μια απλή συσκευή, η εργασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.
 • Η επαρκής αποτελεσματικότητα για μη οικιακούς χώρους αποφεύγει την υπερβολική υγρασία, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας.

Ένα από τα σχέδια κυκλοφορίας των αέριων μαζών.

Σημείωση! Η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. Για να αποφευχθούν σοβαρές απώλειες θερμότητας, είναι απαραίτητο να θερμανθεί ο χώρος από κάτω.

Σημαντικές πληροφορίες

Όταν ο αερισμός του αττικού χώρου είναι τοποθετημένος, πολλοί κατασκευαστές πιστεύουν ότι η περιοχή των τρυπών δεν έχει σημασία. Ωστόσο, αυτό είναι μια αυταπάτη, επειδή με την παρουσία προϊόντων με ακατάλληλα μεγέθη, η απόδοση θα είναι κοντά στο μηδέν.

Είναι σωστό να υπάρχουν κανάλια εισαγωγής σε αναλογία 1 έως 500, δηλαδή για κάθε 500 τετραγωνικά μέτρα m θα πρέπει να αντιστοιχεί σε 1 τετράγωνο. m τρύπες.

Συσκευή για την παραγωγή αετωμάτων στο αέτωμα

Εάν η σοφίτα αερίζεται πάνω από τη σοφίτα, τα μικρά ανοίγματα κόβονται συνήθως για να επιτρέψουν τη ροή φρέσκου αέρα από κάθε πλευρά. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται μόνο για τα τοίχωμα και τις σπασμένες στέγες, αφού έχουν ένα αετώματα σε κάθε πλευρά. Η αντιμετώπιση της συσκευής για την ανταλλαγή αέρα με το εξωτερικό περιβάλλον είναι πολύ δυνατή χωρίς τη συμμετοχή ειδικών, ειδικά εάν η δομή είναι σκελετός.

Ένα παράδειγμα ενός πλέγματος είναι τετράγωνο.

Το προτεινόμενο σύνολο εργαλείων

 • Ρουλέτα και ένα μολύβι είναι απαραίτητα για τη σήμανση.
 • Η πρώτη τρύπα για το εργαλείο κοπής γίνεται από το τρυπάνι.
 • Ένα ηλεκτρικό παζλ χρησιμοποιείται για να χωρίσει ένα περιττό μέρος.
 • Οι βίδες του κατσαβιδιού στερεώνουν το διακοσμητικό πλέγμα.

Βασικές εργασίες

Πριν κάνετε τον αερισμό στη σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού με τα χέρια σας, πρέπει να γίνουν απλοί υπολογισμοί λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που περιγράφονται παραπάνω. Μετά τον καθορισμό του μεγέθους των καναλιών για την ανταλλαγή αέρα, μπορεί να γίνει βασική εργασία.

Η εκπαιδευτική οδηγία θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια τετράγωνη οπή στη δομή του πλαισίου:

 1. Αρχικά, επιλέγετε θέσεις για ανοίγματα. Συνήθως αυτό είναι το κεντρικό τμήμα του αττικού χώρου. Εάν αλλάζετε πολύ τα κανάλια ανταλλαγής αέρα προς τα πλάγια, τότε είναι δυνατό να διαταράξετε την αισθητική του κτιρίου.
 2. Στην επιφάνεια του αετώματος εφαρμόζεται προκαταρκτική σήμανση. Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών και ένα μολύβι, σχεδιάζονται γραμμές κατά μήκος της περιμέτρου του μελλοντικού ανοίγματος. Οι διαγώνιοι πρέπει να συμπίπτουν σε μέγεθος.
 3. Στη συνέχεια, αρχίζει η εργασία για το κόψιμο του πλευρικού τμήματος του αετώματος. Κατ 'αρχάς, γίνεται μια τρύπα από το τρυπάνι στο οποίο μπορεί να εισέλθει η λεπίδα του πριονιού. Μετά από αυτό, γίνεται μια περικοπή κατά μήκος της περιμέτρου.
 4. Στο στάδιο τερματισμού εγκαθίσταται μια ειδική μάσκα, που αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ανοίγματος. Η στερέωση πραγματοποιείται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή, οι οποίες, αφού βιδωθούν, καλύπτονται με διακοσμητικό πλαίσιο.

Πολλές παραλλαγές από άποψη χρωμάτων.

Συμπλήρωμα! Περίπου αυτό γίνεται η κρύα σοφίτα για τη δομή πλαισίου. Στην περίπτωση ράβδου ή άλλου υλικού, μπορεί να χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό εργαλείο για το κόψιμο των ανοιγμάτων ανταλλαγής αέρα.

Κατασκευή θυρών παραθύρων

Εάν η στέγη είναι ισχίο ή χείλος, θα πρέπει να δημιουργήσετε ειδικές προεξοχές στην οροφή για να δημιουργήσετε ανοίγματα για τον αερισμό. Συνήθως κατασκευάζονται στο στάδιο της κατασκευής ή της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνονται ολόκληρες δομές, επομένως η διαδικασία κατασκευής είναι αρκετά περίπλοκη.

Χαρακτηριστικά αυτών των επεκτάσεων

Σε αντίθεση με την γόνδολα στο αέτωμα, ο εξαερισμός της σοφίτας μέσα από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων επιτρέπει τη βελτίωση των αισθητικών δυνατοτήτων της οροφής, αν και αυτό περιπλέκει την κατασκευή της οροφής. Παρόμοια σχέδια μπορούν να δοθούν σε διαφορετικά σχήματα, αλλά πιο συχνά, διαρθρώνονται δομές με μία ή δύο ράμπες.

Αυτό μπορεί να είναι η κίνηση του αέρα.

Προέλευση τριγωνικού σχήματος

Για τη συσκευή του συστήματος επικάλυψης παραθύρων οροφής, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ραβδωτό ραβδί, το οποίο θα υποστηρίζεται από κεκλιμένες εγκάρσιες δοκοί. Η στερέωση όλων των στοιχείων γίνεται απευθείας στα κύρια δοκάρια της δομής. Και στις δύο πλευρές το πηχάκι γεμίζει για να στερεώσει το κάλυμμα της οροφής.

Από έξω, η προεξοχή είναι ραμμένη, μετά την οποία είναι εγκατεστημένη η σχάρα αερισμού. Η στερέωση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ίδιες βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Σχεδίαση ενός προβολικού παραθύρου με δύο κλίσεις.

Μονόχωρη κατασκευή

Οι δομές αυτού του τύπου είναι απλούστερες στην κατασκευή, αφού έχουν μόνο ένα κεκλιμένο επίπεδο. Με αυτή την επιλογή, δύο ράβδοι, τοποθετημένες σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, υποστηρίζονται από κατακόρυφες θέσεις που συνδέονται με γέφυρα στην κορυφή.

Σε αυτή την περίπτωση, το κιβώτιο είναι γεμισμένο μόνο στη μία πλευρά, αλλά το πλαϊνό πάνελ πρέπει να είναι κατασκευασμένο με υλικό τελειώματος. Όπου βρίσκεται το τμήμα πρόσοψης της κατασκευής, σταθεροποιείται ένα διακοσμητικό πλέγμα.

Η συσκευή είναι μια μονοκατοικία δομή.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Λόγω του μικρού μεγέθους των κατασκευασμένων δομών, η διατομή των στοιχείων εδράνων μπορεί να μειωθεί.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση του τμήματος δοκού, καθώς αυτό θα αποδυναμώσει τη δομή της οροφής.
 • Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια υψηλής ποιότητας στεγάνωση μεταξύ της προεξοχής και της βάσης, καθώς αυτές οι περιοχές είναι πολύ ευάλωτες.
 • Εάν τα δοκάρια της βασικής δομής έχουν μικρή διατομή, πρέπει να γίνει πρόσθετη ενίσχυση στους χώρους που υποβάλλονται στο φορτίο.

Κάποια συλλογιστική

Αν η ανταλλαγή αέρα είναι κακή, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η θερμοκρασία μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά. Κάποιο μέρος αυτής της θερμότητας θα διεισδύσει στο εσωτερικό των χαμηλότερων δωματίων, γεγονός που θα επιδεινώσει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα κλιματιστικό, και αυτό θα απαιτήσει επιπλέον κόστος για την ίδια τη συσκευή και τη λειτουργία της.

Αποδεικνύεται το αποτέλεσμα ανεπαρκούς αερισμού.

Επιπλέον, οι άλματα θερμοκρασίας οδηγούν σε συμπύκνωση στα εσωτερικά στοιχεία του συστήματος δοκών. Οι ξύλινες επιφάνειες εκτίθενται στο νερό, έτσι αρχίζουν να σαπίζουν.

Η διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων του φορέα μειώνεται σημαντικά. Ακόμη και αν χρησιμοποιείται σύστημα δοκών από μέταλλο, η επίδραση του νερού τελικά θα οδηγήσει σε σκουριά.

Το τελευταίο μέρος

Η εξοικείωση με το παραπάνω υλικό καθιστά δυνατή την κατανόηση του πώς ο εξαερισμός της σοφίτας σε ένα κτίριο κατοικιών οργανώνεται με φυσικό εξαερισμό. Τυπικά, τέτοιες μέθοδοι διεξάγονται εξαερισμού όταν το εσωτερικό έχει καμία μόνωση, διαφορετικά η σύνδεση γίνεται με το κοινό σύστημα home (βλέπε επίσης το άρθρο «Εξαερισμός στο κοτέτσι - τύποι και οι χρήσεις τους»).

Για να κατανοήσετε καλύτερα το προτεινόμενο θέμα, καλό είναι να μελετήσετε το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Το παράθυρο του Dormer

Γεια σε όλους! Σήμερα θα μιλήσουμε για το παραθυρόφυλλο. Στο άρθρο θα πω από πού προήλθε και γιατί είναι απαραίτητο.

Το όνομα του παραθύρου για τα παραθυρόφυλλα είναι γνωστό σε όλους, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν γιατί ονομάζεται έτσι. Στο επεξηγηματικό λεξικό του Βλαντιμίρ Νταλ, αυτός ο όρος τοποθετείται στο άρθρο "Φήμες", δίπλα στις λέξεις "prodeshina", "opening" και "for hearing".

Συνεχίζοντας μια σειρά ερμηνειών, ο επιστήμονας έγραψε μια "φήμη στην οροφή" και "παράθυρο βιτρίνας". Ωστόσο, δεν κατανοεί πλήρως την προέλευση του όρου, πρόσθεσε αμέσως: "αν και δεν υπάρχει τίποτα να ακούσουμε".

Είναι περίεργο, σε αυτό το ίδιο άρθρο του Dahl δίνεται η έκφραση "οι φήμες μεταφέρονται από τον άνεμο". Προηγουμένως, τέτοια παράθυρα τοποθετήθηκαν στα μικρά δωμάτια για τους υπηρέτες, και το όνομά τους είναι απόλυτα δεμένο με βραδινές συγκεντρώσεις και ανεμοδαρμένα κομμάτια συνομιλίας.

Υπάρχει ένας ακόμη μύθος που συνδέεται με τη Μόσχα Manezh, η οποία χτίστηκε το 1817 προς τιμήν της νίκης επί της Ναπολέοντας Γαλλίας. Κατά την ανέγερση του Manege, καταλήφθηκε το artel ενός θρησκευτικού muhik που ονομάστηκε Sluhov. Το Masterevo ήταν διάσημο για τις στέγες του και στο εργοτάξιο ήταν υπεύθυνο για τα έργα στέγης.

Αρχικά, η οροφή του Manezh, όπως τα αετώματα, ήταν χωρίς παράθυρα και η σοφίτα της σοφίτας δεν πραγματοποιήθηκε. Κατά τη διάρκεια έντονης θέρμανσης, η σοφίτα θερμάνθηκε και ο διογκωμένος αέρας παραμόρφωσε την οροφή και την οροφή.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στον αυτοκράτορα Αλέξανδρο Ι, και η στέγη έπρεπε να αλλαχθεί επειγόντως. Οι φήμες βρήκαν μια διέξοδο και τοποθετούσαν ένα μεγάλο αριθμό παραθύρων στις πλαγιές για αερισμό, μετά τις οποίες κλήθηκαν από το όνομα του πλοιάρχου - το ακουστικό.

Μια άλλη λειτουργία των παραθύρων ήταν η μείωση του φορτίου στην οροφή. Οι δοκοί δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος μιας τεράστιας έκτασης και να σκύψουν. Ένα ισχυρό βύθισμα δημιούργησε μια ζώνη χαμηλής πίεσης πάνω από το υπερκείμενο, λόγω της οποίας μειώθηκε το φορτίο των δοκών και εξαλείφθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γιατί χρειάζεστε ένα παραθυρόφυλλο;

Σήμερα, τα παράθυρα των σκεπασμάτων χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή των κεκλιμένων οροφών και εκτελούν τρεις λειτουργίες: πρόσβαση στην οροφή, εξαερισμό και φωτισμός του αττικού χώρου.

Τέσσερις τύποι windows παραθύρων είναι γνωστότερα:

 • με κεκλιμένη οροφή.
 • με κεκλιμένη οροφή.
 • με επίπεδη οροφή.
 • κυκλική.

Οι οροφές των παραθύρων των κλινοστρωμάτων σχεδιάζονται σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες. Ως κάλυψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν υλικά στέγης Ondulin, μέταλλο, και άλλα.

Τα πλαίσια των θυρών παραθύρων είναι τοποθετημένα στο ίδιο επίπεδο με τους τοίχους και διαφέρουν σε ποικιλία. Τα πιο συνηθισμένα είναι πλαίσια με ορθογώνια και κυκλικά (κυκλικά) ανοίγματα.

Ένα άλλο όνομα για τα παραθυρόφυλλα είναι το "lykarnaya", το οποίο στα γαλλικά σημαίνει μια σοφίτα. Τα τελευταία χρόνια, οι σοφίτες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και είναι πιθανό ότι σύντομα ο όρος "ακουστικό παράθυρο" θα παραμείνει μόνο στα παλιά βιβλία.

Τύποι παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα

Για τη συσκευή των παραθύρων απαιτήσεις είναι αρκετά υψηλές. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να έχει την απαραίτητη αντοχή, να παρέχει επαρκές επίπεδο φωτισμού και αερισμού των χώρων κάτω από τη στέγη, να ταιριάζει οργανικά στην αρχιτεκτονική εμφάνιση της δομής, καθιστώντας την αναγνωρίσιμη.

Τα παράθυρα του Dormer είναι δημοφιλή για πολλούς αιώνες. Μόδα για την εμφάνισή τους αλλάζει συνεχώς, και σήμερα τα ακουστικά και σοκάκια παράθυρα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό τους.

Εκτός από τις δομές παραθύρων που είναι χτισμένες απευθείας στη στέγη, τα παράθυρα με κάθετους υαλοπίνακες είναι δημοφιλή:

 • χωρίς πλευρικά τοιχώματα, με αέτωμα στο επίπεδο του κτιρίου.
 • με πλευρικά τοιχώματα και αετώματα στο επίπεδο του κτιρίου.
 • με πλευρικά τοιχώματα και αέτωμα έξω από το επίπεδο του κτιρίου.

Χρησιμοποιούνται ενεργά μικρά τριγωνικά, τραπεζοειδή και αψιδωτά ανοίγματα με υαλοπίνακες σε όλο το κατακόρυφο επίπεδο. Μεταξύ των δομών με πλευρικά τοιχώματα, τα παράθυρα των παραθύρων στην οροφή διαφέρουν ως προς τον τύπο της οροφής τους:

 • ένα στάδιο.
 • gable;
 • ισχίο?
 • τοξωτή (με ημικυκλική ή αψιδωτή αψίδα).
 • επίπεδη γαλλική.

Η θέση και ο τύπος των παραθύρων θα πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο κατασκευής, τη θέση των συνηθισμένων παραθύρων. Διαφορετικά, θα θεωρηθούν ως ξένο στοιχείο στην οροφή.

Σχεδιασμός παραθύρων

Ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του παραθύρου για τα παραθυρόφυλλα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP (SNiP II-26, SNiP 21-01). Παρά τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και το στυλ του επιλεγμένου σχεδίου, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τους κανόνες και τους κανόνες της οικοδομής.

Αυτό επιτρέπει την εξασφάλιση της απαιτούμενης αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας αυτής της δομής χωρίς εξασθένηση των λειτουργικών παραμέτρων της οροφής του κτιρίου.

Οι βασικές απαιτήσεις του SNiP στα ακουστικά παράθυρα περιλαμβάνουν:

 • η εγκατάσταση είναι αποδεκτή σε περίπτωση που η γωνία κλίσης της κλίσης της οροφής είναι 35 μοίρες ή περισσότερο.
  οι υπερκατασκευές πρέπει να βρίσκονται σε ρυθμισμένη απόσταση από τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου.
 • Οι πόρτες που ανοίγουν και βρίσκονται στο παραθυρόφυλλο πρέπει να έχουν ελάχιστο μέγεθος 0,6 × 0,8 m, πράγμα που σημαίνει ότι το επιτρεπόμενο μέγεθος παραθύρου οροφής είναι 1,2 × 0,8 m.
 • εάν προβλέπεται για τη διάταξη ενός παραθύρου με οροφή ισχίου και ένα τετράπλευρο άνοιγμα, η πρόσοψή του δεν μπορεί να αποτελεί συνέχεια του τοίχου του κτιρίου.

Το GOST προβλέπει τη χρήση διαφόρων υλικών για την αντιμετώπιση. Μπορεί να είναι χαλκός, λαμαρίνα, κεραμίδι. Σύμφωνα με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους, τα παράθυρα της οροφής διακρίνονται από την απουσία ή την παρουσία μιας προεξοχής στέγης, της ίδιας της στέγης, της υδρορροής.

Ένα μεγάλο άνοιγμα μπορεί να έχει ένα μπαλκόνι, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ελκυστικό. Τα παράθυρα χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη πλευρικών τοίχων και από εντελώς γυαλισμένη πρόσοψη.

Τριγωνικό παραθυρόφυλλο

Αν σχεδιάζετε να εκτελέσετε ένα παράθυρο με τα δικά σας χέρια, συνήθως εγκαθίσταται ένα τριγωνικό άνοιγμα με ράγες οροφής. Αυτός ο κοινός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι το τοίχωμα τοίχου του ανοίγματος εγκαθίσταται χωρίς να διεισδύει στην οροφή - πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο εξωτερικό τοίχωμα.

Τα τριγωνικά ανοίγματα στην οροφή πρέπει να τοποθετούνται κατά μήκος μιας γραμμής με τα παράθυρα κάτω στους τοίχους του κτιρίου, ώστε να μην διαταράσσονται οι αρχιτεκτονικές αναλογίες της κατασκευής.

Οι πλαγιές στέγης των τριγωνικών ανοιγμάτων βρίσκονται σε μεγάλη γωνία (60-70 μοίρες), έτσι δεν υπάρχει σχεδόν καμία αύξηση στη χρήσιμη περιοχή της σοφίτας. Το πλεονέκτημα των τριγωνικών παραθύρων είναι η αισθητική έκκληση, η δυνατότητα να εκτελέσει την αρχική διάταξη του αττικού χώρου.

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα τριγωνικό παράθυρο φεγγίτη με τα χέρια του, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι είναι δίπλα στην οροφή του κτιρίου στέγη, κατεβαίνοντας στον τόπο του σχηματισμού της κοιλάδας υδρορροή.

Έτσι, η αναγέννηση δεν απαιτείται για την εκτέλεση της στεγανοποίησης αρμών των πλευρικών τοιχωμάτων και της οροφής, η οποία απλοποιεί σημαντικά και επιταχύνει τη σφράγιση και το φινίρισμα το κύριο άνοιγμα και το στέγες του κτιρίου.

Δομή του σκελετού

Πριν ξεκινήσετε την ανέγερση του σκελετού, πρέπει να φτιάξετε το σκελετό της οροφής του σπιτιού - να φτιάξετε τα φράγματα, να βάλετε το σύστημα δοκών. Μεταξύ των σκαλοπατιών, στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένα τα παράθυρα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν ανοίγματα.

Δοκός παράθυρο φεγγίτη σύστημα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά: δοκάρια, πλαισιώνοντας τέτοια ανοίγματα, είναι απαραίτητο να κάνετε διπλό ή τριπλό δεδομένου ότι θα συνεχίσουν να φέρουν το αυξημένο φορτίο.

Σύμφωνα με την SNP, αετώματα ανοίγματα διατεταγμένα στην οροφή πρέπει να υποστηρίζεται από τα πλευρικά τοιχώματα, τα οποία έχουν οριστεί κάθετα προς το εξωτερικό τοίχωμα βαθιά μέσα στο κτίριο και έχει ύψος 1,5 μέτρα. Τα πλαίσια των πλευρικών τοιχωμάτων στηρίζονται από τις δοκούς οροφής.

Το πλαίσιο των πλευρικών τοιχωμάτων τοποθετείται μετά τη συναρμολόγηση του συστήματος οροφής. Μετά από αυτό, πρέπει να δεσμεύσετε οριζόντιες ράβδους και ράφια των πλαισίων ανοιγμάτων.

Περαιτέρω εργασίες διεξάγονται σε διάφορα στάδια:

 1. Δεδομένου ότι τα αετώματα του τριγωνικού παραθύρου βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα τοιχώματα της δομής, τα κάτω άκρα των βραχιόνων δοκών που γειτνιάζουν με τα τοιχώματα θα πρέπει να κόβονται με το δέρμα του τοίχου.
 2. Οι βραχίονες είναι τοποθετημένοι μεταξύ των διπλών δοκών του σκελετού του ανοίγματος.
 3. Συνιστάται η χρήση μεταλλικών υποστηριγμάτων.
 4. Δεν επιτρέπεται η χρήση μοσχευμάτων και πλαισίων, αποδυναμώνοντας τα δοκάρια.
 5. Τα ανοίγματα πρέπει να επαληθεύονται ως προς την κατακόρυφοτητα του πλαισίου του αέρος, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μιας ακτίνας κορυφής πάνω σε αυτό.
 6. Τα δοκάρια στο άνοιγμα του παραθύρου κόβονται σύμφωνα με το πρότυπο και τοποθετούνται στην κορυφογραμμή και στο κάτω μέρος του πλαισίου.
 7. Οι δοκοί των πλαισίων δοκίδων πρέπει να είναι ομοιόμορφα με το δέρμα του εξωτερικού τοιχώματος.
 8. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα αδιάβροχο κόντρα πλακέ.

Διάταξη των λόγων

Η διάταξη του παραθύρου της οροφής στην οροφή, η οποία έχει τριγωνικό σχήμα, μπορεί να μοιάζει να είναι παρόμοια με τη διάταξη μιας οροφής πολλαπλής αποκοπής.

Αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά στην τεχνολογία εγκατάστασης. Τα πατίνια της οροφής πολλαπλών βράχων έχουν συχνά την ίδια κλίση, ενώ το τριγωνικό άνοιγμα είναι εφοδιασμένο με οροφή με κλίσεις των οποίων η γωνία κλίσης είναι 60-70 μοίρες.

Έτσι, η σύνδεση των πλακών οροφής του παραθύρου με τις κλίσεις της στέγης του κτιρίου γίνεται με το σχηματισμό μη τυποποιημένων κοιλάδων (φυλών).

Τα πάντα για φωταγωγών χρησιμοποιείται δοκούς nakosnye, στην οποία ακουμπούν (σε γωνία 60-70 μοιρών) narozhniki - συντομευθεί δοκούς.

Για την τοποθέτηση αυτού του σχεδιασμού απαιτείται ο υπολογισμός του μήκους και της εγκάρσιας διατομής των κεκλιμένων δοκών, οι γωνίες σύνδεσης των πλευρικών τοιχωμάτων και της δοκού. Για κάθε τριγωνικό σκελετό απαιτείται ένα ζεύγος συμμετρικών ακτίνων καθρέφτη αυτού του τύπου.

Απαιτείται η χρήση κοπιασμένων δοκών με τη χρήση ενός καθολικού προτύπου, κάτι που επιταχύνει σημαντικά τη δουλειά.

Το κάτω μέρος του παραθύρου της καμπίνας

Λαμβάνοντας υπόψη πώς να φτιάξετε ένα παραθυρόφυλλο, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του κάτω μέρους του. Θα πρέπει να είναι τοποθετημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το εσωτερικό της μαλακής οροφής να κρύβεται μέσα από τα πλευρικά τοιχώματα και να μην είναι ορατό από μέσα. Για αυτό, χρησιμοποιείται μια απλοποιημένη μέθοδος ανέγερσης της υποδοχής.

Η δοκός ξυραφιού τοποθετείται πάνω από τη στέγη του σπιτιού. Σε αυτή την ακτίνα στηρίξτε τα κάτω άκρα των σκαλοπατιών της οροφής του παραθύρου.

Στο τελικό στάδιο, η κατασκευή καλύπτεται από φύλλα από κόντρα πλακέ, στην κορυφή του οποίου στερεώνεται το υλικό στεγών. Η επένδυση από κόντρα πλακέ ξεκινάει από την κορυφογραμμή του παραθύρου της καμπίνας, η εγκατάσταση της στέγης γίνεται από κάτω προς τα πάνω.

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τα ανοίγματα παραθύρων, συνιστάται πρώτα να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης αυτών των δομών.

Υπολογισμός και τοποθέτηση των παραθύρων των πρωτότυπων μορφών, εγκατάσταση των σύνθετων αρμών στέγες συνιστάται να αναθέσει σε επαγγελματίες.

Τοποθέτηση του πλαισίου στην οροφή

Τα παράθυρα του Dormer (εάν υπάρχουν πολλά προγραμματισμένα), δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ακριβώς στη σειρά. Μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές σειρές.

Σε αυτή την περίπτωση, το κάτω άκρο των παραθύρων βρίσκεται σε ύψος 90 cm από το δάπεδο της σοφίτας. Το άνω άκρο μπορεί να βρίσκεται σε ύψος 2 μέτρων και άνω. Όσο υψηλότερη είναι η απόσταση, τόσο περισσότερο φως και αέρας εισέρχεται στη σοφίτα.

Το πλαίσιο πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του γενικού συστήματος δοκών του κτιρίου. Το παράθυρο στην κατασκευή του έχει τα ίδια δοκάρια, πατίνια και κιβώτιο.

Σε γενικές γραμμές είναι μια πραγματική στέγη. Μόνο ένα μικρό μέγεθος. Τοποθετώντας το σύστημα δοκών στις θέσεις όπου είναι απαραίτητη η τοποθέτηση των παραθύρων, αφήστε τα ανοίγματα που περικλείουν τα πόδια της δοκού.

Αυτά τα δοκάρια ενισχύονται, καθώς πρέπει να φέρουν όλο το φορτίο από το παράθυρο. Στη συνέχεια, στα ενισχυμένα πόδια του πορτ-μπεμπέ, τοποθετούνται διασταυρωμένα δοκάρια. Η κάτω δοκός βρίσκεται στο επίπεδο του εξωτερικού τοιχώματος.
Η άνω δοκός είναι το μέγεθος του παραθύρου.

Στην κάτω δοκό δημιουργούνται κατακόρυφα ράφια, τα οποία συνδέουν την κορυφή με μια εγκάρσια ράβδο. Το προκύπτον πλαίσιο στερεώνεται στην άνω δοκό, το οποίο ευρίσκεται επί των ενισχυμένων σκαλοπατιών, με διαμήκεις ράβδους.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αποκτάται ο σκελετός του παραθύρου της αλεξιπτωτιστής χωρίς το σύστημα δοκών. Το σύστημα στέγης γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το κύριο σύστημα οροφής. Αλλά υπάρχουν μερικές λεπτές αποχρώσεις.

Για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση δοκών - μοσχεύματα μοχλό στα στέγες της οροφής του σπιτιού δεν, έτσι ώστε να μην εξασθενίσει τη χωρητικότητα φορτίου. Όλα τα στοιχεία του πλαισίου στερεώνονται με μεταλλικά μέρη και βίδες.

Το πλαίσιο πρέπει να ελέγχεται οριζόντια και κάθετα. Εάν όλα είναι σωστά, τότε εγκαθιστούν μια ακτίνα κορυφογραμμής και μικρά δοκάρια. Για να απλοποιήσετε σημαντικά την εγκατάσταση, θα πρέπει να κάνετε ένα μοτίβο δοκών και στη συνέχεια να τα κόψετε σύμφωνα με το πρότυπο.

Η ταχύτητα θα αυξηθεί κατά τάξη μεγέθους. Υλικά ανθεκτικά στην υγρασία χρησιμοποιούνται για την επικάλυψη των πλευρικών τοιχωμάτων του πλαισίου. Η οροφή του παραθύρου είναι διατεταγμένη ταυτόχρονα με τη συσκευή της οροφής του σπιτιού.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια υψηλής ποιότητας στεγάνωση των αρμών μεταξύ της κύριας οροφής και του παραθύρου. Διαφορετικά, οι διαρροές σε αυτά τα μέρη δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Για να κάνετε στεγάνωση, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα υλικά: μεμβράνες, ράβδοι σύσφιξης, ειδικά σφραγιστικά σιλικόνης.

Παράθυρο σε κεκλιμένη στέγη

Η παραδοσιακή κατοικία της χώρας μας είναι ένα μονοόροφο σπίτι, καλυμμένο με απλή οροφή, κάτω από την οποία υπάρχει κρύα σοφίτα. Κατά κανόνα, τα αετώματα σε τέτοια σπίτια παραμένουν ανοιχτά.

Ήταν απαραίτητο να αερίζουμε τη σοφίτα και να προστατεύουμε το σύστημα στέγης στέγης από την σήψη. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών συνειδητοποίησαν ότι είναι αδύνατο να ζουν με ανοικτά αετώματα όπου υπάρχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο δρόμο το χειμώνα.

Ειδικά σε ανοιχτό αέτωμα του ανέμου προκαλεί μια ποσότητα χιονιού που συχνά απέτυχαν στη σοφίτα πάτωμα, και να μειωθεί το ανώτατο όριο του σπιτιού.

Και οι ιδιοκτήτες σπιτιών άρχισαν να ράβουν τα αετώματα, για αερισμό, χρησιμοποιώντας σχισμές μεταξύ των σανίδων. Με την πάροδο του χρόνου, η έξοδος βρέθηκε, επιτρέποντας και τα δύο να αερίζουν τη σοφίτα, και να αποφευχθεί η εναπόθεση χιονιού.

Είναι ένα παραθυρόφυλλο που κόβει το αέτωμα. Η περιοχή αυτού του παραθύρου εξαρτάται από τον όγκο του χώρου της σοφίτας. Αν αντί για μια κρύα σοφίτα είναι κτισμένη μια κατοικημένη σοφίτα, τότε δεν απαιτείται σταθερό ρεύμα αέρα.

Μέχρι το πατίνι, η σοφίτα δεν είναι μονωμένη. Αυτό γίνεται ειδικά έτσι ώστε κάτω από την οροφή να συλλέγονται υδρατμοί και το σύστημα "προεξοχές - παράθυρο-κλιμακοστάσιο" λειτουργεί κανονικά. Και όλη η υγρασία που συσσωρεύεται κάτω από την οροφή, αφαιρείται μέσα από το κενό στην κορυφογραμμή.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του παραθύρου είναι η απουσία εκτροπέων ή σωλήνων που προεξέχουν πάνω από την οροφή.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις περιοχές όπου ένα σταθερό φορτίο ανέμου ή κάλυψη χιονιού χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ.

Παρόμοια παράθυρα είναι διατεταγμένα και στα δύο αετώματα. Η μάσκα στο ακουστικό παράθυρο γίνεται αραιά έτσι ώστε η ροή του αέρα να περνά ελεύθερα από το παράθυρο. Η μάσκα στο παράθυρο σε εμφάνιση μοιάζει με τυφλό και έχει κλίση προς τα έξω, έτσι ώστε οι βροχοπτώσεις να μην εισέρχονται στο δωμάτιο από το εξωτερικό.

Στην οροφή του ισχίου, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών διοργανώνουν παραθυρόφυλλα με σκεπή οροφής. Για να μην διαταραχθεί η εμφάνιση του κτιρίου. Ακόμα, το σύνολο φαίνεται καλύτερα. Το γεγονός είναι ότι στην οροφή ισχίου μπορείτε να φτιάξετε ένα παράθυρο οποιουδήποτε τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, θα φανεί όμορφη. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους windows παραθύρων που γίνονται στις οροφές ισχίου είναι η καταπακτή. Αυτή είναι μια υπερκατασκευή στην ράμπα που έχει παράθυρο στην πρόσοψη. Τέτοια παράθυρα ήταν πολύ δημοφιλή στην Αναγέννηση.

Τώρα τα luikarni εγκαθίστανται εάν θέλουν να επεκταθούν στο μέγιστο το χώρο διαβίωσης της σοφίτας. Εάν θέλετε το σπίτι σας με οροφή ισχίου, που μοιάζει με παλάτι, οδυνηρότητα, θα πρέπει να επιλέξετε κατακόρυφα παράθυρα. Που, παρεμπιπτόντως, ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ.

Αν χρειαστεί να κάνετε μια έξοδο στη βεράντα ή το μπαλκόνι από τη σοφίτα, τότε είναι καλύτερο να κανονίσετε έναν πνιγμένο τύπο lukarni. Ωστόσο, ο πρόσθετος φωτισμός από τα παράθυρα αυτών των παραθύρων θα είναι μικρός. Αν έχετε εμπειρία κτιρίου, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα οροπέδιο στην οροφή.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει πρώτα να κάνετε ένα έργο, όπου μέχρι ένα χιλιοστό δείξτε όλες τις διαστάσεις. Και όλη η δουλειά που πρέπει να κάνουμε πολύ προσεκτικά, αργά.

Γιατί τα παράθυρα στα σοκάκια

Πρώτα απ 'όλα, το παραθυρόφυλλο είναι τοποθετημένο στην οροφή για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός της σοφίτας. Αν οι χώροι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως σαλόνι στη σοφίτα, τότε είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργηθεί φυσικός φωτισμός.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο απαιτείται παράθυρο βυθού είναι η δυνατότητα να εγκαταλείψει το σπίτι μέσω της οροφής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - φωτιά, πλημμύρα κλπ. Τα παράθυρα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής εμφάνισης του κτιρίου, δίνοντάς του μοναδικότητα και ατομικότητα.

Διαρθρωτική λύση παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα

Όπως λέει στα παράθυρα των σκιών SNiP:

 • επιτρέπεται η τοποθέτησή τους, εάν η γωνία κλίσης της οροφής δεν είναι μικρότερη από 35 μοίρες.
 • ολόκληρη η επιφάνεια των παραθύρων των παραθύρων πρέπει να είναι ίση με το 1/300 της επιφάνειας της οριζόντιας προβολής της οροφής του κτιρίου.
 • οι δοκοί οροφής, που αποτελούν στήριγμα για την οροφή και ένα πλαίσιο, πρέπει να τοποθετούνται ακριβώς πάνω από τα παράθυρα που είναι τοποθετημένα στην οροφή.

Τα παράθυρα Dormer έχουν τη δική τους στέγη, η οποία μπορεί να έχει πολύ διαφορετικό σχήμα. Τα τελευταία χρόνια, ένα τριγωνικό παραθυρόφυλλο παράθυρο με απότομες πλαγιές στέγης έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές. Μια τέτοια κατασκευή προτιμάται από τους ιδιοκτήτες των αγροτικών κτημάτων και των ιδιωτικών νοικοκυριών.

Αυτό το στυλ διακρίνεται από την απουσία εμβάθυνσης του αψιδωτού τοίχου με το παραθυρόφυλλο στην οροφή. Βρίσκεται σε επίπεδο με το εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου.

Λόγω της σημαντικής ύψος του δωματίου κάτω από την κορυφώθηκε στέγη είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στο αέτωμα φωταγωγών μεγάλο πλαίσιο, και στη διακόσμηση της σοφίτας να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που μοιάζουν με τα τόξα στο καθεδρικό.

Επιπλέον, ένα τριγωνικό παράθυρο φεγγίτη, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, που στον ίδιο άξονα με ένα παράθυρο στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται κάτω από αυτό - έτσι ώστε να μην φαίνεται παράξενο, και γίνεται αντιληπτή ως μια ενιαία οντότητα με μια πρόσοψη.

Μια τέτοια φωταγωγών συσκευή στην οροφή λόγω των μεγάλων ράμπες κλίσης (64 μοίρες), δεν είναι δυστυχώς χρήσιμη σοφίτα αυξήσεις περιοχής.

Καθώς η οροφή του ακουστικού τριγωνικού παραθύρου κατεβαίνει στην κύρια στέγη του κτιρίου πριν από το σχηματισμό της υδρορροής, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη στεγανοποίηση των αρμών των πλευρικών τοίχων με την οροφή.

Αυτή η κατάσταση διευκολύνει το φινίρισμα και τη σφράγιση όχι μόνο των παραθύρων που βρίσκονται στην οροφή, αλλά και της στέγης στο σπίτι. Προκειμένου η εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί σωστά, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μετρήσεις και να υπολογιστούν τα παράθυρα οροφής στην οροφή ή μάλλον στα δομικά τους στοιχεία.

Φωτιστικό πλαίσιο

Για να παρέχετε φωτισμό και αερισμό στον αττικό χώρο, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο του παραθύρου της κάμαρας.

Αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε ένα σκελετό οροφής του σπιτιού - η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 • ρυθμίστε τα φράγματα.
 • στερεώστε τη ράβδο ράχης και τα πόδια ραφιών?
 • Κατά την ανέγερση του συστήματος οροφής σε χώρους όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση παραθύρων για τα κλιμακοστάσια, είναι απαραίτητο να προβλεφθούν εκ των προτέρων ανοίγματα. Οι δοκοί που τους πλαισιώνουν γίνονται διπλοί, συχνά τριπλοί, δεδομένου ότι θα τους δοθεί αυξημένο φορτίο.

Κατά τη δημιουργία φεγγίτες - Πρότυπο προβλέπει ότι οι αετώματα τους υποστηρίζονται από τα πλευρικά τοιχώματα έχουν ένα ύψος 1,5 μέτρα και εκτείνεται βαθύτερα στο σπίτι κατά τη διεύθυνση από το εξωτερικό τοίχωμα της.

Στην περίπτωση αυτή, οι σκελετοί αυτών των τοίχων πρέπει να στηρίζονται από τις οροφές της οροφής, που βρίσκονται κάτω από το παράθυρο της οροφής.

Μόλις σχηματίστηκε το κύριο συγκρότημα της αντηρίδων στέγης σπίτι σύστημα κλουβιά τοποθετημένα πλευρικά τοιχώματα, και, στη συνέχεια, η εγκάρσια ράβδος είναι προσαρτημένη σ 'αυτό και στέκεται αέτωμα παράθυρα στέγης επί ικριωμάτων οριζόντια θέση.

Το περαιτέρω σχέδιο τοποθέτησης ενός παραθύρου παραθύρου φαίνεται έτσι:

 • αφού τα αετώματα του παραθύρου ευρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον κύριο τοίχο του κτιρίου, τα άκρα των σκαλοπατιών που γειτνιάζουν με αυτά από κάτω, κόβονται στο ίδιο επίπεδο με το τοίχωμα.
 • στο ύψος των ράβδων ράχης που παρέχονται στο έργο, συναρμολογούνται τα παράθυρα στην οροφή, τοποθετούνται οι δοκοί μεταξύ των διπλών δοκών. Εδώ απαγορεύεται αυστηρά η κοπή ή κοπή, καθώς αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τη δύναμη των δοκών, επομένως είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν μεταλλικά στηρίγματα για να ασφαλίσετε τα άκρα των εγκάρσιων τεμαχίων.
 • Πριν από τη στερέωση των ράβδων ράχης του παραθύρου της καμπίνας, επαληθεύεται η κατακόρυφη θέση των πλαισίων. Μετά από αυτό είναι καρφωμένα?
 • σύμφωνα με το μοτίβο, κόψτε ένα ζευγάρι δοκάρια και τα τοποθετήστε στα φράγματα.
 • για την επένδυση των πλαισίων των αετωμάτων χρησιμοποιήστε φύλλα από αδιάβροχο κόντρα πλακέ. Ως αποτέλεσμα, το περίβλημα των αετωμάτων πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το τοίχωμα.

Τοποθέτηση της κορυφής του παραθύρου

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η λύση του σχεδιασμού και η μέθοδος τοποθέτησης του ακουστικού τριγωνικού παραθύρου είναι παρόμοια με τη δημιουργία μιας πολυστρωματικής οροφής, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Έτσι, οι πλαγιές στην οροφή πολλαπλών βράχων έχουν μια τυπική κλίση. Όσο για τον ακουστικό τριγωνικό τύπο παραθύρων, η οροφή κλίνει πάνω από αυτά, έχοντας κλίση 64 μοιρών, συνδέεται με τις πλαγιές στέγης ολόκληρου του σπιτιού, όπου αυτή η γωνία είναι 40 μοίρες.

Σε αυτή την περίπτωση, οι δοκοί αποκτούνται μη τυπικά: το κάτω και το πάνω μέρος κατασκευάζονται με διαφορετικούς τρόπους.

Στο άνω μέρος της οροφής για το παράθυρο (στην πλευρά της σοφίτας μοιάζει με ένα καθεδρικός τόξου) εφαρμόζονται nakosnymi δομή με δοκούς - αντιπροσωπεύουν narozhnikov αντέρεισμα (κολοβωμένη δικτυώματα), διατεταγμένα υπό γωνία 64 μοιρών.

Για την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις παραμέτρους των δοκών και τις γωνίες επαφής με την ακτίνα κορυφογραμμής και το πλευρικό τοίχωμα.

Περαιτέρω εργασίες σχετικά με το πώς να φτιάξετε το ίδιο το υπνόσακο γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ επίπεδο ή μια γραμμή, η θέση του κέντρου μετακινείται στο πάτωμα όπου βρίσκεται η διασταύρωση της razlochka με τη ράβδο πλατφόρμας στη στέγη.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα χάρακα, σύρετε μια γραμμή από το προκύπτον σημείο στη γωνία του πλευρικού τοιχώματος.
 3. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μια γραμμή ακτίνας κορυφογραμμής. Και τα δύο αυτά τμήματα δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από την προβολή της ραψέλλα και των δοκών των δοκών της ακτίνας κορυφογραμμής σε ένα οριζόντια τοποθετημένο επίπεδο.
 4. Στο πάτωμα με τη βοήθεια ενός τετραγώνου μέτρησης της διαμορφωμένης γωνίας. Χρησιμοποιώντας τα ληφθέντα δεδομένα, καταγράφεται το κατώτερο άκρο της δέσμης δοκών, εξασφαλίζοντας έτσι την ακρίβεια της σύνδεσης με το πλευρικό τοίχωμα του ανοίγματος.
 5. Μεταξύ της γωνίας του πλευρικού τοιχώματος και της ακτίνας κορυφογραμμής τεντώστε το καλώδιο και η γωνία μετρά τη γωνία κοπής του άνω άκρου της δοκού δοκού. Μεταξύ αυτών των σημείων μετράτε την απόσταση και καθορίζετε έτσι το μήκος των δοκών της σχεδίας.
 6. Στη συνέχεια, η ανώτερη δοκός (βρίσκεται στον πλευρικό τοίχο) φέρει τη γραμμή προβολής της δέσμης και μετρά το μέγεθος του κάτω τμήματος υποστήριξής της.
 7. Στη συνέχεια, εκτελέστε τη σήμανση του τεμαχίου - κόβεται κατά μήκος και πραγματοποιεί τις περικοπές των ακραίων ακμών, βλέποντας τις γωνίες 18 και 72 μοίρες - και τοποθετείται στη θέση του.

Για κάθε παράθυρο είναι απαραίτητο να γίνουν 2 ακριβώς οι ίδιες κάτοπτρες-συμμετρικές δοκοί. Ο αναγκαίος αριθμός κενών κορδονιών μπορεί να γίνει σε ένα καθολικό πρότυπο, κατασκευασμένο ανεξάρτητα.

Τοποθέτηση του κάτω μέρους του παραθύρου

Στην κορυφή της στέγης στο κτίριο, η ακτίνα της ζώνης είναι σταθερή, τα άκρα των δοκών της κεκλιμένης οροφής για το παραθυρόφυλλο θα παραμείνουν ενάντια σε αυτό.

Αυτό το μέρος της εργασίας γίνεται όταν η στέγη του κτιρίου ολοκληρώνεται με φύλλα από αδιάβροχο κόντρα πλακέ. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή του δαπέδου, αυτά τα φύλλα αρχίζουν από τα πλευρικά τοιχώματα των παραθύρων.

Οι διαστάσεις και η θέση της δοκού στήριξης καθορίζονται με αυτόν τον τρόπο:

 • από την εξωτερική άκρη του αετώματος μέχρι το άκρο της δοκού δοκού τεντώστε το κορδόνι και αποθαρρύνετε τη γραμμή.
 • Μετράται το μήκος της γραμμής κιμωλίας και κόβεται το τεμάχιο εργασίας για τη δοκό στήριξης από το δέντρο.
 • το πλάγιο εξωτερικό άκρο του κόβεται σε γωνία 64 μοίρες.
  καρφωμένα σύμφωνα με τη γραμμή, προγραμματισμένη με τη χρήση κιμωλίας.

Οι προεξοχές δοκών για το κάτω μέρος των παραθύρων της οροφής της οροφής κατασκευάζονται σύμφωνα με ένα ενιαίο σχέδιο. Κατά την τοποθέτηση των άκρων τους κόβονται στο σωστό μέγεθος και τοποθετούνται στη θέση τους.

Στο τελικό στάδιο, όταν στέκεται οροφή με παραθυρόφυλλο, είναι απαραίτητο να καλύψετε την οροφή αυτού του παραθύρου με φύλλα από κόντρα πλακέ.

Εκτελέστε εργασία, ξεκινήστε προς την κατεύθυνση από πάνω από την κορυφογραμμή. Στεκόμενη στην κορυφή, το φύλλο κόντρα πλακέ είναι προσανατολισμένο κατά μήκος της άνω άκρης του. Στη συνέχεια, καθισμένοι, μετρήστε και στερεώστε τα άλλα στοιχεία γωνίας.