Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Τα απόβλητα ονομάζονται τεχνικές τρύπες στο θεμέλιο (σόλα) του σπιτιού, οι οποίες βρίσκονται πάνω από το έδαφος. Ο κύριος σκοπός τους είναι να αερίζουν τον υπόγειο χώρο κάτω από τον πρώτο όροφο του σπιτιού. Ο ρόλος τους στη λειτουργία των οικιστικών χώρων είναι πολύ σημαντική, διότι στο υπόγειο τείνει να συσσωρεύεται υγρασία εξατμίζεται από τα ανώτερα στρώματα του εδάφους, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει στην υγρασία των κτιριακών κατασκευών, ή το σχηματισμό μούχλας ή σήψης.

Μια αναπνοή είναι ένα μικρό παράθυρο στον τοίχο του υπογείου ή σε ένα κορδόνι με κορδέλες, απαραίτητο για τον αερισμό του υπόγειου χώρου κάτω από τον πρώτο όροφο του σπιτιού.

Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη σε κατοίκους ορισμένων ασθενειών, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορούν να εξελιχθούν σε χρόνιες μορφές. Αυτές οι οπές βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Αυτό παράγει το φαινόμενο του σχεδίου, η οποία είναι ξεπερασμένο από υπόγεια υπερβολική υγρασία.

Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να εκτελείται στο υπόγειο μιας οικιστικής κατοικίας από ξύλο, δεδομένου ότι η υγρασία είναι ο κύριος εχθρός των ξύλινων κατασκευών. Εκτός από τη συσσώρευση υγρασίας, ένα αέριο ραδονίου συσσωρεύεται στο υπόγειο, το οποίο είναι ραδιενεργό.

Το χειμώνα, να κλείσει τις τρύπες του αέρα σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατο, είναι επίσης γεμάτη με υψηλή υγρασία, λόγω του παγώματος του εδάφους δεν συμβεί, συμπυκνώνεται η υγρασία, και στη συνέχεια να υπάρχει δέσμευση της πάνω από τη βάση και το κάτω μέρος του πατώματος του πρώτου ορόφου. Ότι τέτοια προβλήματα δεν προέκυψαν και είναι απαραίτητη η διευθέτηση των προϊόντων. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου είναι δυνατόν να εγκαταλειφθεί η διευθέτηση των προϊόντων. Αυτή είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σύνολο του δαπέδου είναι που σε ένα υπόγειο δωμάτιο steamtight σημασία ή όταν το σύστημα εξαερισμού παρέχεται γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, και της βάσης του της μόνωση σε συνδυασμό με το περιβάλλον έδαφος στο σπίτι.

Διαθέτει θέση και τον απαιτούμενο αριθμό κτυπήματος

Σχέδιο της θέσης του αέρα.

Η ρήτρα 9.10 του SNiP 31-01-2003 θεσπίζει ορισμένους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους στο υπόγειο μέρος των υπόγειων χώρων ο συνδυασμένος όγκος των εκρήξεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/400 της συνολικής επιφάνειας του υπογείου. Υπό την προϋπόθεση ότι η περιοχή είναι εκτεθειμένη σε μόλυνση από ακτινοβολία, η περιοχή του αέρα είναι ήδη 1/150 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου χώρου. Το ελάχιστο μέγεθος ενός ανοίγματος κατά 1 m² δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 0,05. Λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση χώρου στην κατασκευή κατοικιών, το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος των εκρήξεων κάνει το 0,85 ανά 1 m². Εάν κάνετε μεγαλύτερες τρύπες, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την ενίσχυση τους. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις ενός εξαερισμού σε 300x300 mm ενισχύονται σε όλη την περίμετρο.

Το γεωμετρικό σχήμα αυτών των τρυπών μπορεί να είναι διαφορετικό: μπορείτε να κάνετε και τα δύο παραδοσιακά σχήματα ενός ορθογωνίου και ενός τετραγώνου και ενός πιο εξωτικού τριγώνου.

Για μια πιο αισθητική εμφάνιση, είναι συνηθισμένο να εκτελείτε εκκενώσεις ορθογωνίου σχήματος.

Παρόλο που κατόπιν αιτήματος του πελάτη είναι δυνατή η εκτέλεση διαφορετικών μορφών.

Η βέλτιστη διάταξη μιας εκτόξευσης ορθογωνίου σχήματος.

Αυτές οι οπές αερισμού τοποθετούνται ομοιόμορφα κατά μήκος της περιμέτρου του υπογείου. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να αποκλειστούν οι χώροι στους οποίους ο αέρας θα παραμείνει στάσιμος, οι αποκαλούμενοι «μη αεριζόμενες σακούλες». Ως εκ τούτου, απαιτείται να τοποθετούνται τα χτυπήματα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από τη γωνία της κατασκευής (κατά μήκος των εσωτερικών συνόρων), και στη συνέχεια ομοιόμορφα κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου.

Για να προσδιοριστεί το ύψος στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν οι μετρητές, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα αυξηθεί ο πρώτος όροφος σε σχέση με την επιφάνεια της γης. Η ελάχιστη απόσταση από την επιφάνεια της γης έως το κάτω άκρο της εκκένωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 mm. Αν αυτή η τρύπα βρίσκεται κάτω, τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι το ελατήριο λιώνει το νερό, και το φθινόπωρο βρόχινο νερό θα πέσει στο υπόγειο.

Πίνακας της σύνθεσης του πολτού τσιμέντου.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να τηρείτε την υψηλότερη θέση των οπών εξαερισμού πάνω από το έδαφος.

Εργαλεία απαραίτητα για την οργάνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης:

 • τσιμεντοκονίαμα ·
 • τούβλα.
 • σωλήνες ·
 • πίνακες;
 • αλυσοπρίονο ή αλυσοπρίονο.

Τι να κάνει αν, στην κατασκευή ενός σπιτιού, ο αέρας στο υπόγειο δεν ήταν εξοπλισμένος

Όταν η κατασκευή ενός σπιτιού διεξάγεται χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ή από άτομα που δεν γνωρίζουν πολύ καλά κάποια θέματα, μπορεί να προκύψει μια κατάσταση όταν απλώς ξεχαστούν οι άμυνες κατά τη διευθέτηση του ιδρύματος. Αλλά η τεχνολογία κατασκευής προϋποθέτει την τοποθέτησή τους μαζί με την ανέγερση του ιδρύματος. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη διόρθωση των κατασκευαστικών λαθών.

Ο αέρας δεν πρέπει να απέχει λιγότερο από 15 cm από το επίπεδο του εδάφους.

Διάσπαση (ή κοπή) του αέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής μπορεί να είναι μόνο μια ομάδα επαγγελματιών κατασκευαστών που διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διαδικασία. Αυτοί οι εμπειρογνώμονες τρυπάνι μια τρύπα, η οποία σε διάμετρο θα είναι περίπου 150-250 mm. Το κόστος της εργασίας εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του ιδρύματος. Εκτός από το κόστος εργασίας θα προστεθεί το πλάτος του τοίχου, το οποίο πρέπει να τρυπηθεί, και ο απαιτούμενος αριθμός τρυπών. Υπό την προϋπόθεση ότι το μέρος του ιδρύματος που προεξέχει πάνω από το έδαφος είναι κατασκευασμένο από τούβλα, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα χτυπήματα από μόνο του. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη και απαιτεί ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων: ένα διάτρητο, ένα σφυρί, ένα σμίλη.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τα δάπεδα του πρώτου ορόφου είναι επενδεδυμένα απευθείας στο έδαφος, ενώ δεν πραγματοποιούνται εργασίες για τη διευθέτηση του υπόγειου σιδηρόδρομου. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του δαπέδου, που εκτελείται με την αρχή της "επικάλυψης". Τα δάπεδα, τα οποία τοποθετούνται στο έδαφος, δεν υποφέρουν από υπερδιήθηση με υγρασία και δεν συσσωρεύουν συμπύκνωμα, εξαιτίας των οποίων δεν σχηματίζεται κασσίτερος. Ταυτόχρονα, αυτή η τεχνολογία τοποθέτησης επιτρέπει τη μείωση του κόστους των δομικών υλικών μειώνοντας το ύψος του κτιρίου.

Λειτουργικές ιδιότητες των ανοιγμάτων εξαερισμού (εκρήξεις στο υπόγειο)

Το υπόγειο ακόμα και το χειμώνα πρέπει να αερίζεται. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης, καθώς και η μόλυνση του αερίου με το αέριο ραδονίου. Η απαίτηση αυτή ρυθμίζεται επίσης στη θέση του SNiP στον κατασκευαστικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με αυτή την κατάσταση, η διαφορά θερμοκρασίας του αέρα μεταξύ των εσωτερικών υπόγειο (υποδάπεδο) και στο κάτω τμήμα υποδάπεδο δεν μπορεί να διαφέρει περισσότερο από 2 ° C. Ένα πλήρες αυτό το τεχνικό απαίτηση είναι δυνατή μόνο εάν οι δίοδοι εξαερισμού είναι παρόντες στο ίδρυμα. Αν φοβάστε ότι το χειμώνα στο πάτωμα του πρώτου ορόφου είναι κρύο, είναι να κάνει τη μόνωση των δαπέδων, που βρίσκεται σε ένα υπόγειο δωμάτιο, σε κάθε περίπτωση, χωρίς να κλείσετε τις τρύπες αέρα.

Αεριζόμενο υπόγειο σε ξύλινο σπίτι

Η διάταξη εξαερισμού αερισμού.

Όπως και στα κτίρια πολυκατοικιών, τα οικιστικά αεριζόμενα σπίτια απαιτούν την εγκατάσταση ανοιγμάτων εξαερισμού (blowouts). Συχνά εκτελούνται σε ενσωματωμένα κορμούς ή σε δέσμη. Κόψτε τα μεταξύ της πρώτης κορώνας και της δεύτερης. Εάν υπάρχει μια κατασκευή δομής πλαισίου, τότε ένα παράθυρο εξαερισμού τοποθετείται μεταξύ της βάσης του σπιτιού και του πρώτου αρχείου καταγραφής (κατά κανόνα, αυτό το σπίτι έχει μόνο μερικά στεφάνια). Ένας άλλος λόγος για αυτή τη συσκευή είναι ότι η βάση είναι περίπου 400 mm πίσω από το έδαφος.

Σε ένα ξύλινο σπίτι, ο κλιματισμός ρυθμίζεται με τον ακόλουθο τρόπο. Πρώτα απ 'όλα, γίνεται η σήμανση του μελλοντικού παραθύρου εξαερισμού, μετά το οποίο, με τη χρήση ενός κανονικού πριονιού ή αλυσοπρίονου, γίνεται μια διαχωρισμένη τομή στα κούτσουρα. Μετά την εργασία, η τρύπα μπορεί να κατασκευαστεί με συνηθισμένες σανίδες, από τις οποίες το σχήμα και το μέγεθος της οπής είναι ένα κιβώτιο. Αυτό γίνεται για να κρύψετε τις φέτες.

Εάν η κατασκευή του σπιτιού είναι κατασκευασμένη από τούβλα, τότε για να εξοπλίσει την τρύπα εξαερισμού είναι απαραίτητο να αφήσει μια περιοχή ίση σε ύψος σε ½ τούβλο, και κατά μήκος - το μέγεθος του μπλοκ τούβλο ίδια. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις οπές εξαερισμού απευθείας κατά την τοποθέτηση των θεμελίων. Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να πάρετε ένα πλαστικό σωλήνα, το οποίο σε μήκος θα είναι ίσο με το πλάτος της θεμελίωσης του θεμελίου.

Κατά προσέγγιση μέγεθος του αέρα στο υπόγειο του σπιτιού.

Συνεπώς, αν δεν έχετε σωλήνες του σωστού μεγέθους, μπορείτε να κόψετε ένα μακρύτερο, ή αντίστροφα, να ορίσετε έναν μικρότερο σωλήνα. Μόνο έτσι απαιτείται η σύνδεση των σωληνώσεων πολύ σφιχτά ώστε να μην έχει εισέλθει στο τσιμεντοκονία. Κατάλληλοι σωλήνες εγκαθίστανται στον πάσσαλο του θεμελίου, αλλά διατηρούνται σε απόσταση τουλάχιστον 100 mm από τα ακραία μέρη του θεμελίου. Στους ίδιους τους αγωγούς, η άμμος καλύπτεται με άμμο, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ρωγμές κατά την έκχυση του σκυροδέματος.

Και όταν αφαιρεθεί ο ξυλοτύπος από το θεμέλιο, η άμμος καθαρίζεται πολύ εύκολα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, οι οπές αερισμού θα φαίνονται πιο αισθητικές στην πρόσοψη και δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση του κτιρίου. Χρησιμοποιήστε αντί των σωληνώσεων το ξύλινο καλούπι για να εκτελέσει τις οπές αέρα δεν συνιστάται, καθώς τα ξύλινα τμήματα για όσο χρονικό διάστημα το θεμέλιο ξηραίνεται (περίπου 1 μήνα), υπό την πίεση της σφιχτά ραβδί σε ένα συγκεκριμένο διάλυμα, και αφαιρέστε τους αργότερα, χωρίς να καταστραφεί το βασικό της θεμελίωσης, θα είναι πολύ δύσκολο.

Πρακτικές συστάσεις

Τα ξύλινα σπίτια είναι συχνοί επισκέπτες να γίνει ένα ποντίκι και άλλα ανεπιθύμητα τρωκτικά, η γάτα του γείτονα, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τους αεραγωγούς, μπορεί να διεισδύσει στο σαλόνι ή το κελάρι και τη δομή υπόγειο. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οθόνες θωράκισης ή γρίλιες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στον αέρα.

Μπορούν επίσης να είναι διακοσμητικά, τα οποία επιπλέον θα διακοσμήσουν την πρόσοψη του σπιτιού σας. Όταν το ξύλινο σπίτι με το υπόγειο είναι εξοπλισμένο με χτυπήματα, επιτρέπει να υποβαθμίσει ποιοτικά τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του πρώτου ορόφου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε την παρουσία ενός τόσο σημαντικού «μικροσκοπίου» ως προϊόντος, ακόμη και στο στάδιο της ανάπτυξης της τεκμηρίωσης του έργου.

Σύνθεση αέρα στο υπόγειο ενός κτιρίου διαμερισμάτων σύμφωνα με το SNIP

Στο υπόγειο κάθε κτιρίου κατοικιών είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί εξαερισμός υψηλής ποιότητας. Σκοπός του είναι να αφαιρεθεί ο υγρός αέρας, ο οποίος σχηματίζεται στο υπόγειο λόγω της διαδικασίας συμπύκνωσης. Ο κύριος ρόλος στην καταπολέμηση της υψηλής υγρασίας παίζει ρόλο. Ο σωστός υπολογισμός του υποτάγχους των πολυκατοικιών επιτρέπει την εξασφάλιση της πιο αποτελεσματικής εναλλαγής αέρα στον χώρο του υπογείου. Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι υπολογισμοί και η εγκατάσταση του εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με την τεκμηρίωση του SNIP. Με τη βοήθειά τους, η ρύθμιση και η λειτουργία των προϊόντων θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο αέρας στο υπόγειο παρέχει αερισμό στο σπίτι

Ανάγκη

Πρέπει να σκεφτείτε: πρέπει να κατανοήσετε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τον πολύ αερισμό του υπόγειου χώρου. Στα κελάρια, τα τεχνικά δάπεδα ή ακόμα και στο κελάρι των πολυκατοικιών υπάρχει μικροκλίμα.

Η θερμοκρασία του αέρα, καθώς και η υγρασία σε ένα τέτοιο χώρο, διαφέρει από τους κλιματικούς δείκτες στο δρόμο. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Και αυτές οι μικροκλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές για τον σχηματισμό μούχλας και σήψης στις επιφάνειες των οικοδομικών υλικών. Αν ένας μεταλλικός αγωγός για την παροχή νερού εγκατασταθεί στον υπόγειο χώρο, υποφέρει από διάβρωση. Το συμπέρασμα είναι ένα - οποιαδήποτε δομή χωρίς εκπομπές κάτω από το στάδιο θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Ο αέρας στο υπόγειο είναι ο κύριος εξοπλισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Χρησιμοποιούνται για όλους τους τύπους κτιρίων, από δημόσια κτίρια έως τεχνικά κτίρια. Το κυριότερο είναι να τηρήσουμε ορισμένα πρότυπα που έχουν κανόνες και κανόνες κατασκευής (SNiP).

Το κύριο και πιο υπεύθυνο μέρος της τροφοδοσίας του σπιτιού με τον εξαερισμό του υπογείου είναι ο προκαταρκτικός υπολογισμός της περιοχής των ανοιγμάτων εξαερισμού. Από την ορθότητα αυτών των έργων θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της λαμβανόμενης ανταλλαγής αέρα. Το φυσικό βύθισμα μειώνει τον κίνδυνο συσσώρευσης αερίου ραδονίου στο δωμάτιο του υπόγειου χώρου. Αυτό το αέριο απελευθερώνεται από το έδαφος και προκαλεί μεγάλη βλάβη στο ανθρώπινο σώμα, καθώς είναι ραδιενεργό.

Χαρακτηριστικά της ρύθμισης

Αυτό που χρειάζεται για το καθαρισμό στο θεμέλιο είναι σαφές. Είναι τα κύρια στοιχεία της συσκευής εξαερισμού, που είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση του υγρού αέρα στο υποπεδίο, καθώς και του φυσικού αερίου ραδονίου. Αλλά η ποιότητα της ίδιας της διαδικασίας εξαερισμού εξαρτάται από το εάν πληρούνται πλήρως οι απαιτήσεις για το SNIP. Σε οποιαδήποτε κατασκευαστική δραστηριότητα, οι σχεδιαστές θα πρέπει να καθοδηγούνται από τέτοια χαρακτηριστικά:

 1. Τα ανοίγματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να είναι τοποθετημένα σε αντίθετα τοιχώματα του θεμελίου.
 2. Η έκταση μιας έκρηξης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 m² και όχι μεγαλύτερη από 0,85 m². Οι οπές με μεγαλύτερη επιφάνεια πρέπει να ενισχυθούν.
 3. Η συνολική επιφάνεια του αέρα σε ολόκληρη την οικία πρέπει να είναι 1/400 από την περιοχή των τεχνικών υποπληθυσμών. Και με τη θέση των δομών σε χώρους με αυξημένη ραδιενέργεια - 1/150.

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου απαιτεί ομοιόμορφη διάταξη των εκρήξεων. Το κύριο πράγμα είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση μη αεριζόμενων ζωνών. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε έναν πρόσθετο υπολογισμό των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του υπογείου, την παρουσία διαχωρισμών και τους κλειστούς χώρους του. Όλα τα στάδια της διαρρύθμισης των πολυκατοικιών με εξαερισμό πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τα πρώτα στάδια της κατασκευής. Και αυτό διευκολύνει όχι μόνο την εργασία στον υπολογισμό, αλλά και την ανέγερση υπογείων στοιχείων.

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το ύψος της θέσης των οπών. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από το ύψος του υπογείου του κτιρίου.

Όμως, πιο συχνά όταν εργάζεστε με το ίδρυμα, στη συσκευή εκρήξεων είναι κατάλληλα στα αρχικά στάδια της κατασκευής. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της έκχυσης, τοποθετείται ένα κουτί για μελλοντικά "παράθυρα" σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από το έδαφος.

Η σωστή διάταξη καθαρισμού αέρα στο υπόγειο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, εξασφαλίζει ανεμπόδιστη κίνηση αέρα κάτω από το δάπεδο. Ως εκ τούτου, στο υπόγειο των κτιρίων κατοικιών, τα "παράθυρα" βρίσκονται συμμετρικά. Δηλαδή, ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος. Και για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν μη αεριζόμενες ζώνες στο χώρο του υπογείου, οι εξωτερικές εκρήξεις θα πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 90 cm από την εσωτερική γωνία του κτιρίου.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Ο αέρας επιτρέπει την παρατεταμένη διάρκεια ζωής μεμονωμένων οικοδομικών κατασκευών για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και την εξασφάλιση οικιστικών διαμερισμάτων έναντι της εξάπλωσης μούχλας. Τα κελάρια στα οποία ο εξαερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά τους είναι πάντα υγρά και ζεστά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. Αλλά υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, όπως η αφαίρεση της υγρασίας - αυτά είναι τα αισθητικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Η ανάγκη να κλείσουν ή να κρύψουν τα τεράστια "παράθυρα" που σχετίζονται με το υπόγειο συνδέονται με ένα δυσάρεστο είδος αερισμού. Εξωτερικά, η τρύπα είναι σαν μια τρύπα σε ένα θαμπό σκυρόδεμα ή τοίχο από τούβλα. Αλλά, έχοντας κάνει τη σωστή επιλογή για να διακοσμήσετε αυτή τη συσκευή, μπορείτε ταυτόχρονα "να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα", όχι μόνο να διακοσμήσετε, αλλά και να δώσετε στο στοιχείο μια πρόσθετη λειτουργία. Και ένα από τα στοιχεία αυτά είναι μια υπερυψωμένη μάσκα. Με την προσθήκη τέτοιων στοιχείων στη συσκευή, είναι δυνατό να προστατευθεί η κατοικία από τη διείσδυση τρωκτικών και αδέσποτων ζώων στο υπόγειο.

Η υπερυψωμένη μάσκα θα καλύψει τον ασταθές αέρα

Αυτο-εγκατάσταση

Μερικές φορές, οι εργαζόμενοι ξεχνούν την ανάγκη εξαερισμού του υπογείου, ειδικά όταν κάποιος στέκεται δίπλα στο σπίτι του, με τα χέρια του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα πρέπει να αναφέρεται σε ειδικούς που θα διορθώνουν γρήγορα και με ακρίβεια τα "λάθη" που λάβαμε κατά την κατασκευή. Δεν είναι κάθε άνθρωπος έτοιμος να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για μια σκληρή, αλλά όχι και μακρά εργασία. Εάν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία στο αγρόκτημα, μπορείτε να διαχειριστείτε τον εαυτό σας. Για να κάνετε τα χτυπήματα σε μια σταθερή βάση, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα σύνολο ασκήσεων.
 • Βουλγαρικά με δίσκο για σκυρόδεμα.
 • σφυρί?
 • σμίλη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε την ακριβή θέση των εκρήξεων και να τα σημειώσετε στον τοίχο θεμελίωσης. Σταδιακά, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο εργαλείων, θα πρέπει να κόψετε, να τρυπήσετε και να χτυπήσετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο. Το κύριο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε το βαρελοποιό τακτοποιημένα, αφού από τις ισχυρές επιπτώσεις από αυτό, στην υπόλοιπη ταινία από σκυρόδεμα μπορεί να πάει ρωγμές.

Το κύριο πλεονέκτημα της self-making produhov - φθηνή. Οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις, για αυτές τις υπηρεσίες θα πάρουν ένα σημαντικό ποσό. Δεδομένου ότι, εκτός από τον αριθμό και το μέγεθος των παραθύρων, περιλαμβάνουν επίσης στην εκτίμηση το πάχος του ίδιου του τοίχου.

Κανόνες λειτουργίας

Εκτός από τον υπολογισμό και την εγκατάσταση οπών εξαερισμού, είναι εξίσου σημαντικό να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σωστά. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, η βασική απαίτηση για μικροκλιματικές συνθήκες στο χώρο των κελαριών είναι η διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα όχι μεγαλύτερη από 2 μοίρες. Παροχή τέτοιων δεικτών δεν είναι δύσκολη. Το κυριότερο είναι να γνωρίζουμε για τις ιδιαιτερότητες της εκμετάλλευσης των προϊόντων:

 1. Χειμερινό και καλοκαίρι, κλείστε τον αέρα απαγορεύεται. Το κλείσιμο τους οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο υπόγειο.
 2. Για να προστατεύσετε από τη διείσδυση των ζώων στο υπόγειο, χρησιμοποιήστε ειδικά πλέγματα ή πλέγματα.
 3. Συστηματικά, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και την υγρασία στο υπόγειο. Υπό δυσμενείς συνθήκες, απαιτείται να αυξηθεί ο αριθμός των "παραθύρων" ή να ελεγχθεί η ποιότητα των θερμομονωτικών επιστρώσεων στο υποδάπεδο.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις του SNIP, οι οποίες υποδηλώνουν ότι τα προϊόντα πρέπει πάντα να παραμένουν ανοιχτά. Το χειμώνα, σε περίοδο σοβαρών παγετών, ο αερισμός του υπόγειου χώρου οδηγεί σε απώλεια θερμότητας στα διαμερίσματα του ισόγειου στο σπίτι. Και αυτό, δεν μπορεί να ταιριάζει με τους ενοικιαστές. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να κλείσει τελείως το κελάρι το χειμώνα.

Εάν το σπίτι δεν έχει σχάρες στο άνοιγμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τις καλύψουν με χιόνι. Το χειμώνα, είναι απαραίτητο να ρίξει μια γλίστρημα χιονιού στον τοίχο, η οποία κλείνει τελείως το παράθυρο εξαερισμού. Είναι απαραίτητο και έγκαιρα να σκάβουμε τον αέρα την άνοιξη. Με την ενεργή απόψυξη του χιονιού, το κελάρι μπορεί να πλημμυρίσει. Και αυτό μόνο περιπλέκει την κατάσταση. Η υπερβολική υγρασία επηρεάζει αρνητικά τα δομικά υλικά και τα μεμονωμένα στοιχεία. Θα είναι δύσκολο να στεγνώσει ο χώρος.

Χαρακτηριστικά του κλιματισμού στο υπόγειο

Οι αερισμοί του κελάριου είναι τρύπες που βρίσκονται στο πάνω μέρος της βάσης του σπιτιού, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του υπόγειου χώρου του ισογείου.

Αέρας στη βάση της κορδέλας.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος προκειμένου να αποφευχθεί στο υπόγειο χώρο η συσσώρευση υγρασίας που εξατμίζεται από το έδαφος. Όπως είναι γνωστό, η υγρασία δρα ως ο κύριος εχθρός των δομών κατασκευής, η οποία οφείλεται στον περαιτέρω σχηματισμό μούχλας και σήψης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο πρόβλημα αυτό εάν είναι απαραίτητο να προστατευθούν οι ξύλινες κατασκευές. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο μπορεί να συσσωρευτεί ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να προκαλέσει την υγρασία και το ραδόνιο να εισέλθουν στον υπο-χώρο για το λόγο ότι το έδαφος δεν καταψύχεται. Αυτή η περίοδος γίνεται μια εποχή που η υγρασία είναι συγκεντρωμένη και μετά που παγώνει στις βάσεις των εγκλεισμένων δομών, μεταξύ των οποίων το θεμέλιο και ο πυθμένας του δαπέδου του πρώτου ορόφου.

Εργαλεία και υλικά

 • σωλήνες ·
 • τσιμέντο ·
 • τούβλα.

Χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης των προϊόντων

Κατά τη ρύθμιση του κλιματισμού στο σπίτι στο υπόγειο θα πρέπει να καθοδηγούνται από τις συστάσεις που ορίζονται στο SNiP. Έτσι, η συνολική επιφάνεια των οπών αέρα, τοποθετημένα σε εξωτερικούς τοίχους των υπογείων και tehpodpoly κτίρια κατοικιών διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 της περιοχής του στο υπόγειο ή tehpodpolya. Εάν το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή radioopasnom, το συνολικό εμβαδόν των οπών αέρα, που προορίζονται για τον εξαερισμό, δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1 / 100-1 / 150 τετραγωνικών υποδάπεδο. Αν μιλάμε για ένα προϊόν, τότε η ελάχιστη έκτασή του δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 m². Το μέγιστο μέγεθος των εκρήξεων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 0,85 m². Αυτός ο περιορισμός συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, διότι πρέπει να ενισχυθούν οι μεγάλες οπές εξαερισμού. Έτσι, εκείνα τα προϊόντα που έχουν μέγεθος ίσο με 300x300 mm, θα χρειαστούν οπλισμό, εξοπλισμένα γύρω από την περίμετρο.

Εικόνα 1. Υπολογισμός της επιφάνειας του αέρα, F - είναι η περιοχή του υπόγειου.

Οι αέριοι μπορούν να έχουν απολύτως οποιαδήποτε γεωμετρία, μπορούν να διαμορφωθούν σαν ένα τετράγωνο, έναν κύκλο, ένα ορθογώνιο και ακόμη και ένα τρίγωνο. Αλλά, κατά κανόνα, έχουν ένα ορθογώνιο σχήμα, επειδή με αυτή τη μορφή είναι πιο αισθητικές.

Απορρίψτε το αερομεταφερόμενο ομοιόμορφα. Αποφύγετε το σχηματισμό μη αεριζόμενων "σακουλών" που θα βοηθήσουν στην αρχή σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να έχετε ακραίες οπές εκτοξεύσεως όχι περισσότερο από 900 mm από τις γωνιακές περιοχές της βάσης του κτιρίου (κατά μήκος της εσωτερικής άκρης). Η ποιότητα του αερισμού επηρεάζεται από τον αριθμό των εκρήξεων: θα πρέπει να είναι ένας άρτος αριθμός και θα πρέπει να βρίσκονται συμμετρικά - αντίθετα μεταξύ τους.

Εικόνα 2. Υπολογισμός του αριθμού των οπών, P είναι η περιοχή μιας οπής.

Πόσο υψηλή είναι η διαθεσιμότητα του αέρα, θα εξαρτηθεί από το ύψος στον οποίο βρίσκεται ο πρώτος όροφος. Υπάρχει μια συνιστώμενη ελάχιστη απόσταση στην οποία πρέπει να βρίσκεται το κάτω μέρος των προεξοχών πάνω από το έδαφος, 200-300 mm. Η χαμηλότερη θέση των διοχέτευσης μπορεί να προκαλέσει διείσδυση υπόγειου νερού στην πτώση και την άνοιξη. Αυτός είναι ο λόγος που ο κανόνας του ύψους πρέπει να καθοδηγείται από τον κανόνα: όσο υψηλότερο είναι πάνω από την επιφάνεια της γης, τόσο το καλύτερο.

Προκειμένου η τεχνολογία της θέσης και ο αριθμός των εκρήξεων να είναι ακόμη πιο σαφής, μπορείτε να εξετάσετε μερικά παραδείγματα. Στο πρώτο παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό στοιχείο η ίδρυση κτιρίου με διαστάσεις κατά μήκος των εσωτερικών επιφανειών 5x6 m. Το εργοτάξιο θα κατασκευαστεί από το Nizhny Novgorod. Οι προβλεπόμενοι αερισμοί θα έχουν ορθογώνια διατομή - 200χ250 mm ή 0,05 m ². Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός φυσαλίδων που χρειάζονται για αυτό το σπίτι, καθώς και πώς πρέπει να εντοπιστούν.

Εικόνα 3. Οι αγωγοί βρίσκονται στις απέναντι πλευρές.

Ο υπολογισμός πρέπει να αρχίζει με τον προσδιορισμό της απαιτούμενης περιοχής εκρήξεων, όπως φαίνεται στο σχήμα 1, όπου F είναι η περιοχή του υπόγειου.

Το σχήμα 2 δείχνει τον τύπο με τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό οπών εξαερισμού, εδώ P είναι η περιοχή μιας οπής.

Ως αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν 4 τρύπες για την εξάλειψη του αποτελέσματος των μη αεριζόμενων "σακουλών" (αυτός ο κανόνας περίπου 900 mm έχει ήδη περιγραφεί παραπάνω). Μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε μικρή είτε σε μεγάλη πλευρά. Αλλά για το λόγο ότι η πρώτη περίπτωση παρέχει καλύτερο αερισμό, συνιστάται να έχετε ένα ζευγάρι εκρήξεων σε αντίθετες μικρότερες πλευρές, η εικόνα 3 απεικονίζει αυτό το παράδειγμα. Το ύψος των οπών είναι 300 mm από το έδαφος.

Εάν το σπίτι έχει εξωτερικές και εσωτερικές φέρουσες οροφές, οι οποίες υποστηρίζονται από τη βάση, κάθε υπόγειος χώρος θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με οπές εξαερισμού. Ως εκ τούτου, εδώ μπορείτε να λάβετε ως βάση μία από τις δύο επιλογές. Κάποιος αναλαμβάνει τη θέση των οπών εξαερισμού μόνο στους εξωτερικούς τοίχους και η άλλη - στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Εικόνα 4. Απαιτούμενη περιοχή αέρα.

Εδώ, για παράδειγμα, εξετάστε τα ακόλουθα αρχικά δεδομένα. Ο υπόγειος χώρος χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα θεμέλιο τύπου ταινίας. Διαστάσεις του πρώτου και του δεύτερου τμήματος - 9x4 m. Οι εκτιμώμενες διαστάσεις των εκρήξεων, οι οποίες έχουν ορθογώνια διατομή, είναι 200x250 mm ή 0,05 m 2. Το εργοτάξιο είναι η περιοχή Irkutsk. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τι πρέπει να είναι ο ελάχιστος αριθμός και η διάταξη των οπών για εξαερισμό. Ο υπολογισμός θα πρέπει επίσης να αρχίζει με τον προσδιορισμό της απαιτούμενης περιοχής εκρήξεων, Το Σχήμα 4 απεικονίζει τον τύπο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτό στον παρονομαστή - ο αριθμός είναι 100, επειδή Η περιοχή Irkutsk αναφέρεται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο. Το σχήμα 5 απεικονίζει έναν τύπο που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του αριθμού των οπών που απαιτούνται.

Εικόνα 5. Απαιτούμενος αριθμός τρυπών.

Όπως και στην περίπτωση αυτή, μπορεί να είναι ότι ο υπολογισθείς αριθμός των οπών παροχής αερισμού, πάρα πολύ υψηλή, και εάν είναι τοποθετημένα στην περίμετρο του ιδρύματος, θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα της βάσης φορέα, η οποία θα συνεπάγεται την ανάγκη για πρόσθετη ενίσχυση του. Η έξοδος θα είναι μια αύξηση του μεγέθους των οπών στα 300x250 mm ή 0.075 m².

Τώρα πρέπει να υπολογίσουμε τον απαραίτητο αριθμό οπών με τις νέες συνθήκες, ο τύπος στην εικόνα 6 θα βοηθήσει σε αυτό. Αποδεικνύεται ότι το σπίτι θα έχει 10 τρύπες εξαερισμού - 5 κομμάτια ανά υπόγεια. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να κάνετε 3 φυσαλίδες στη βάση κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πράγμα που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ο σωστός αερισμός. Αυτές οι πρόσθετες τρεις οπές υποδεικνύονται με πράσινο χρώμα στην Εικόνα 7.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των προϊόντων

Τα δάπεδα του υπογείου το χειμώνα πρέπει να αερίζονται το χειμώνα και το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με τη συμπύκνωση και την εξάπλωση του αερίου ραδονίου, οπότε μην κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η κατάσταση ρυθμίζεται από το SNiP, στο οποίο είναι δυνατό να βρεθεί ένας πίνακας. δηλώνει ότι η θερμοκρασία του υπόγειου αέρα και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου του 1ου ορόφου δεν πρέπει να διαφέρουν περισσότερο από 2 °. Η κατάσταση αυτή μπορεί να παρατηρηθεί μόνο αν υπάρχουν στο κέλυφος οπές εξαερισμού. Για το λόγο αυτό, αν επιδιώκετε το στόχο της διατήρησης της θερμότητας, είναι προτιμότερο να μην κλείσετε τα κτυπήματα, αλλά να θερμάνετε το ανώτατο όριο πάνω από το υπόγειο.

Εικόνα 6. Αριθμός οπών με νέες συνθήκες.

Αν οι άμυνες δεν είχαν διευθετηθεί κατά την ανέγερση του σπιτιού

Εικόνα 7. Πρέπει να προστεθεί 3 που φυσάει στη βάση κάτω από τον εσωτερικό τοίχο.

Είναι ευκολότερο να τοποθετούνται οπές εξαερισμού κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης ή της τοποθέτησης του υπερυψωμένου τμήματος της βάσης τούβλου. Εντούτοις, μπορεί να συμβεί να υπενθυμιστεί η διάταξη των ραδιοκυμάτων όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του σπιτιού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες βασικές μεθόδους. Το πρώτο περιλαμβάνει τη διάτρηση ή την κοπή μέσω των βλαστών. Το κλάδεμα μπορεί να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένες οργανώσεις που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι οπές, οι οποίες τελικά λαμβάνονται, έχουν διάμετρο στην περιοχή από 100-250 mm.

Εάν το σπίτι, του οποίου το θεμέλιο είναι κατασκευασμένο από τούβλα, απαιτεί τρύπες, τότε μπορούν να τρυπηθούν ανεξάρτητα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η διαδικασία χαρακτηρίζεται από διάρκεια και επίπονη εργασία.

Ο δεύτερος τρόπος, με τον οποίο μπορούμε να προσφύγουμε, είναι η υλοποίηση των ορόφων του 1ου ορόφου στο έδαφος.

Στις χώρες της Ευρώπης, σχεδόν όλες οι κατοικίες και τα μεμονωμένα σπίτια γίνονται χωρίς καμιά ενοχλήση. Τα δάπεδα σε αυτά είναι τοποθετημένα στο έδαφος. Αυτή η λύση μπορεί να σώσει τους ιδιοκτήτες από μια σειρά προβλημάτων με τα δάπεδα, τα οποία είναι διαρρυθμισμένα με την αρχή της επικάλυψης. Τα δάπεδα αυτών των σπιτιών δεν παρουσιάζουν συμπύκνωση, δεν κάμπτονται και έχουν πολύ μεγαλύτερη φέρουσα ικανότητα.

Εξαερισμός του υπόγειου ξύλινου σπιτιού

Ξύλινα σπίτια, όπως πολυκατοικίες, χρειάζονται τη συσκευή για τρύπες εξαερισμού. Κατά κανόνα, κατασκευάζονται σε ενσωματωμένες δοκούς ή κορμούς. Κόβονται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας. Μπορείτε να οργανώσετε τρύπες μεταξύ της βάσης του σπιτιού και του πρώτου κορμού, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη όταν το σπίτι είναι κτίριο πλαισίου και τα κορμούς υποθήκης έχουν μόνο ένα ζευγάρι κορώνες. Ο δεύτερος λόγος για αυτή τη διάταξη είναι ότι η βάση της βάσης είναι 400 mm πάνω από το έδαφος.

Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η εκτέλεση καθαρισμών αέρα με τον ακόλουθο τρόπο. Για την αρχή είναι απαραίτητο να επισημάνετε τα παράθυρα εξαερισμού, τα οποία έχουν γίνει μέσω των κορμών μέσω κοπής, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε οπές propyleny χρησιμοποιώντας σανίδες, τοποθετώντας το κιβώτιο, το οποίο βοηθά στην απόκρυψη των τμημάτων.

Σε σπίτια από τούβλα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι οπές εξαερισμού, αφήνοντας περίπου ένα προϊόν κατά μήκος και ½ τούβλα σε ύψος. Μπορείτε να εξοπλίσετε ένα υπόγειο δωμάτιο με τρύπες τοποθετώντας τα απευθείας στο θεμέλιο. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα, κόβοντας το σε όλο το πλάτος του ξυλότυπου. Τα παραγόμενα ακατέργαστα τεμάχια θα πρέπει να τοποθετούνται στον ξυλότυπο, χωρίς να φτάνουν στο ακραίο μέρος του θεμελίου κατά 100 mm. Αυτή η μέθοδος μπορεί να επιτύχει τη λειτουργικότητα του παραθύρου εξαερισμού και την ελκυστική εμφάνιση του.

Στο κελάρι και υπόγειο εξοπλισμό στο σπίτι μετά από αγωγούς εξαερισμού τους δεν ήταν ανεπιθύμητους επισκέπτες με τη μορφή των τρωκτικών και γάτες, με τις τρύπες αέρα πρέπει να ρυθμιστεί απαγορευτικό εμπόδια - πλέγματα και διχτυωτά. Η παρουσία των οπών αέρα στο σπίτι με τον υπόγειο σιδηρόδρομο θα συμβάλει στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας αερισμό του χώρου στο πλαίσιο του πρώτου ορόφου, το οποίο είναι ο λόγος για τη θέση των ανοιγμάτων εξαερισμού εξακολουθεί να είναι σημαντικό να ληφθεί μέριμνα κατά την κατάρτιση του σχεδίου στο σπίτι.

Ποια θα πρέπει να είναι τα παράθυρα του υπόγειου κτιρίου;

Το κτίριο με τη βάση είναι πολύ ελκυστικό και η παρουσία παραθύρων στο κάτω μέρος του κτιρίου βελτιώνει μόνο την θέα από έξω. Αλλά εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, αυτά τα ανοίγματα έχουν αρκετές άλλες χρήσεις.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες τέτοιων παραθύρων είναι ο αερισμός του δωματίου, χωρίς την οποία η βάση δεν μπορεί να κάνει χωρίς. Στις σοφίτες, τα ανοίγματα αυτά ονομάζονται παράθυρα για τα κλιμακοστάσια, τα οποία ανοίγουν για να αερίσουν το δωμάτιο. Τα παράθυρα του υπογείου δεν επιτρέπουν μόνο την είσοδο φρέσκου αέρα από το δρόμο, αλλά και τη φωτισμό του δωματίου.

Σε μια ηλιόλουστη μέρα μόνο 2-3 μικρά ανοίγματα είναι σε θέση να δώσουν άνετο φωτισμό στο υπόγειο τμήμα του σπιτιού, γεγονός που θα επιτρέψει να περάσετε άνετα εκεί εάν υπάρχει μια κατοικημένη ζώνη ή εργαστήρια. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες των υλικών που αντιπροσωπεύουν τόσο τη διάταξη του υπογείου όσο και τα ανοίγματα των παραθύρων του στο εσωτερικό.

Είδη κελαριών

Η παρουσία παραθύρων στο υπόγειο εξαρτάται από τον τύπο και το βάθος του. Αυτό επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο φωτισμός χώρου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον τρόπο εξοπλισμού των ανοιγμάτων παραθύρων και οι επιλογές σχεδίασης και διαρρύθμισης μπορούν να βρεθούν σε πολλές φωτογραφίες στο κοινό.

Μισή ανοικτή

Ο ευκολότερος τρόπος να φωτιστεί ένα κελάρι με το ηλιακό φως είναι όταν ένας από τους τοίχους δεν καλύπτεται από χώμα. Αυτός ο τύπος είναι κοινός στην περίπτωση κατασκευής κατοικιών σε πλαγιά.

Ένα άνοιγμα είναι εγκατεστημένο στον τοίχο, και στη συνέχεια το δωμάτιο μπορεί να θεωρηθεί κατοικία σύμφωνα με όλα τα πρότυπα κατασκευής. Συνιστάται να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη ή μια κατοικημένη περιοχή για άλλους σκοπούς.

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε όχι μόνο ένα άνοιγμα παραθύρου, αλλά ένα μπαλκόνι με μια πόρτα, εξοπλίζοντας έτσι μια επιπλέον έξοδο στο δρόμο. Μία μικρή βεράντα με αυτή τη διάταξη θα φανεί καλή.

Εν μέρει θαμμένος

Σε τέτοια κελάρια οι περισσότεροι από τους τοίχους είναι υπόγεια. Ο φωτισμός αυτού του δωματίου θα απαιτήσει την τοποθέτηση ειδικών παραθύρων, επιμήκους σχήματος και ανοιγμένων από μια συσκευή αναδίπλωσης. Το ύψος του ανοίγματος παραθύρου αυτού του τύπου περιορίζεται από το ύψος του εδάφους του καλύμματος.

Αυτά τα μέρη γίνονται μια ευάλωτη θέση στο ισόγειο, όχι μόνο για το κρύο, αλλά και για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στο σπίτι των μη εξουσιοδοτημένων ατόμων. Για να αποφευχθεί αυτό, τα πλέγματα και τα ρολά είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αντιδιαρρηυστικούς μηχανισμούς. Αλλά προστατεύοντας έτσι τα παράθυρα στο υπόγειο είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση πρόσθετης προστασίας των παραθύρων του πρώτου ορόφου.

Πλήρως εσοχή

Σε μια τέτοια βαθιά θέση του υπόγειου, είναι πιο δύσκολο και ακριβότερο να εξοπλιστεί ο φυσικός φωτισμός. Εδώ χρειάζεστε όχι μόνο ένα παράθυρο, αλλά και ένα λάκκο, με σύστημα αποστράγγισης και προστατευτικό κάλυμμα πάνω από αυτό. Οι σχεδιαστές έχουν καταλήξει σε πολλές εναλλακτικές λύσεις, ειδικότερα, για να δημιουργήσουν στενά ανοίγματα στην επιφάνεια των τοίχων του καπακιού και να τα βάζουν με γυάλινες πλάκες. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την κατασκευή ενός φωτεινού ιμάντα γύρω από την περίμετρο.

Μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο το άνοιγμα με το γυάλινο δοχείο, και τότε η ποσότητα φωτός στο δωμάτιο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός υπερυψωμένου χώρου αντί για ένα υπόγειο. Αλλά τέτοιες μέθοδοι είναι υπερβολικά δαπανηρές και ενοχλητικές, επομένως καταφεύγουν σε τυποποιημένες λάκκους με προστασία.

Στο λάκκο

Αυτή η διάταξη του ανοίγματος παραθύρου γίνεται με τη διάταξη του λάκκου, η οποία είναι σκυροδεμένη, εγκλεισμένη με πέτρες και κομμένη με πλαστικά, ξύλινα ή μεταλλικά περιβλήματα.

Το μέγεθος του λάκκου εξαρτάται από τις διαστάσεις του ανοίγματος παραθύρου και το σχήμα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό, ακόμη και με μια σκάλα με προεξοχές. Σε κάθε περίπτωση, το λάκκο οποιασδήποτε διαμόρφωσης καλύπτεται από πλέγματα από πάνω, είτε από το ίδιο το λάκκο είτε από το παράθυρο. Ο λάκκος είναι κλειστός από την κορυφή, αν το μέγεθός του υπερβαίνει τα 0,7-0,8 μέτρα.

Ο πυθμένας αυτού του λάκκου είναι κάτω από 20 cm, από το περβάζι του ανοίγματος του παραθύρου. Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κλίση προς την άμπωτη - μια υδρορροή ή σωλήνα για τη συλλογή του νερού.

Εάν το έδαφος είναι καλό για το νερό, τότε αρκετά αποστράγγιση κοντά στον τοίχο με τη μορφή ενός διάτρητο σωλήνα σε ένα βάθος μετρητή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε επιπλέον τη βάση του υπογείου για να προστατεύσετε από τη διείσδυση νερού στο υπόγειο.

Με φωτεινή σήραγγα ή ελαφρύ οδηγό

Η φωτεινή σήραγγα είναι ένα περίβλημα που κάμπτεται σύμφωνα με τη διαμόρφωση του υπογείου και είναι εξοπλισμένο με εσωτερικούς καθρέφτες. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να φωτίσετε το υπόγειο χωρίς ανοίγματα παραθύρων.

Έξω, μπορείτε να δείτε μόνο τον θόλο, ο οποίος λόγω της διαφάνειας του δεν θα χαλάσει τη συνολική εμφάνιση του ιδιωτικού σπιτιού. Οι περσίδες ή οι γρίλιες δεν είναι εγκατεστημένες σε αυτό, επειδή οι διαστάσεις του είναι τόσο μικρές ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος στο δωμάτιο. Επιπλέον, η περιστροφή των 90 μοίρες δεν θα δώσει την ευκαιρία να αναθεωρηθεί το υπόγειο.

Αλλά για τον ίδιο λόγο, μια τέτοια σήραγγα δίνει πολύ λιγότερη ροή φωτός από ένα συμβατικό σχέδιο και είναι κατάλληλη μόνο στις περιπτώσεις που το δωμάτιο δεν απαιτεί πολύ φως. Μια διάμετρος 25 cm θα ανάψει περίπου τέσσερα τετραγωνικά μέτρα.

Το μέγιστο μέγεθος της εισόδου της σήραγγας μπορεί να είναι περίπου 55 cm, γεγονός που θα δώσει καλή κάλυψη 55 τετραγώνων. Μέσα στη δομή, μπορείτε να εξοπλίσετε μια λάμπα φθορισμού, η οποία είναι ισοδύναμη με τη χρήση ενός πέλματος ή το φωτισμό του εξωτερικού ως ένα μικρό φανάρι.

Φως δέκτη

Μια τέτοια διάταξη του λάκκου γίνεται για να αυξηθεί το επίπεδο φωτισμού του κελάριου. Το λάκκο με φως είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι ενισχυμένο με ενίσχυση από υαλοβάμβακα. Ο σχεδιασμός προστατεύεται από μια μάσκα ή από ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα. Επιπλέον, απαιτείται σύστημα αποστράγγισης, το οποίο συνδέεται με αποχέτευση ή αποχέτευση. Ο λάκκος στερεώνεται στον τοίχο του υπογείου μέχρι την τελική τροφοδοσία με χώμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λάκκοι είναι ενσωματωμένοι στο στρώμα στεγανοποίησης, το οποίο προστατεύει το υπόγειο από διείσδυση υγρασίας, οπότε όλα τα κενά γεμίζονται με στεγανοποίηση ιξώδους τύπου.

Η περιοχή μεγέθους είναι πολύ μεγάλη, αν το βάθος του υπογείου είναι μεγάλο, τότε μπορείτε να επιμηκύνετε το λάκκο με ειδικά ένθετα. Συνήθως το κόστος ενός τέτοιου λάκκου με μια σχάρα είναι περίπου 10 χιλιάδες ρούβλια, και η επέκταση θα κοστίσει περίπου τέσσερα χιλιάδες ρούβλια.

Κάθε μία από τις παραλλαγές των παραθύρων στο υπόγειο θα επιτρέψει τον ποιοτικό αερισμό των χώρων, πράγμα που ανοίγει τις δυνατότητες τοποθέτησης στο υπόγειο του λεβητοστασίου ή των χώρων διαβίωσης. Όταν κατασκευάζονται οι λάκκοι, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε για πρόσθετη μόνωση, έτσι ώστε να μην υπάρχει διείσδυση κρύου μέσα από τα ανοίγματα.

Χαρακτηριστικά των παραθύρων των σόλων

Τα παράθυρα στο υπόγειο είναι πάντα πολύ μικρότερα από άλλες παρόμοιες κατασκευές στο σπίτι. Επιπλέον, το πάχος των τοίχων είναι αρκετά μεγάλο, το οποίο οδηγεί στο φως σε οξεία γωνία.

Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να πλένετε τακτικά το γυαλί, καθώς οποιαδήποτε μόλυνση της επιφάνειας του προκαλεί παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας κατά 60%. Επιπλέον, η παρουσία λευκών προφίλ και φτιαγμένων πλαγιών θα αντικατοπτρίζει μια μεγάλη ποσότητα φυσικού φωτός.

Πρέπει να παρέχονται παράθυρα, κόγχες, λάκκοι και άλλοι τύποι παραθύρων κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου. Συνιστάται επιπλέον να κατασκευάζονται προστατευτικά καλύμματα έναντι των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής βροχόπτωσης. Βέλτιστο για τέτοιους σκοπούς είναι η χρήση πολυανθρακικού άλατος, το οποίο προστατεύει αξιόπιστα το λάκκο και ξεπλένεται εύκολα με νερό για καθαρισμό.

Υλικά για τα παράθυρα από πλίνθο

Τα παράθυρα στο υπόγειο είναι χαμηλά, περίπου 20 εκατοστά πάνω από το έδαφος, γι 'αυτό είναι δύσκολο να αντέξουν σε υψηλή υγρασία. Η διαδικασία της διαρρύθμισης παραθύρων στο υπόγειο θα πρέπει να παρέχει μια επιλογή υλικών που είναι ανθεκτικά στο νερό, ώστε η λειτουργία να είναι μακρά και χωρίς προβλήματα.

Έτσι, το ξύλο στη συνήθη του μορφή είναι αναμφίβολα ακατάλληλο - σε ζεστό καιρό θα συρρικνωθεί, και στο κρύο θα διογκωθεί από την υγρασία και θα παγώσει σε μια διευρυμένη μορφή. Απαιτούμενες δομές, εμποτισμένες με ειδικές ενώσεις με την προσδοκία τέτοιων φορτίων.

Πλαστικά

Το προφίλ του PVC, που κάνει το σχέδιο, είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. Αλλά αυτή η εκτέλεση των ανοίγματος παραθύρων είναι πιο δημοφιλής. Οι δομές παραθύρων από PVC μπορούν να αυξήσουν τη φωτεινή ροή κατά 15% χωρίς απώλεια θερμικών ιδιοτήτων και ακαμψίας. Η χρήση αυτού του υλικού συνιστάται στην περίπτωση υπογείου υπόγειου υπογείου.

Είναι απαραίτητο τα παράθυρα να διαθέτουν σύστημα εξαερισμού και φύλλα που μπορούν να ανοιχτούν ελαφρά ώστε να μην συσσωρεύεται συμπύκνωση στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες. Όταν το άνοιγμα έρχεται σε επαφή με τον τοίχο, απαιτείται πρόσθετη μόνωση και προστασία από το νερό, οι εγκαταστάτες χρησιμοποιούν αφρό πολυουρεθάνης για τους σκοπούς αυτούς.

Αλουμίνιο

Οι κατασκευές αλουμινίου για το υπόγειο δεν χρησιμοποιούνται συνήθως, εκτός από ένα μη θερμαινόμενο κελάρι με λεβητοστάσιο ή αποθήκη. Ακόμα και στο κελάρι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια ορισμένη θερμοκρασία, επειδή το αλουμίνιο δεν ταιριάζει.

Εάν το υπόγειο είναι οικιστικό και χρησιμοποιείται, τότε το αλουμίνιο δεν είναι σε θέση να δώσει την απαραίτητη προστασία από το κρύο. Τέτοιες κατασκευές είναι πολύ φθηνότερες από τις πλαστικές, αλλά είναι καλύτερο για θερμομόνωση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για παράθυρα αλουμινίου για κελάρια για κάθε γούστο και ανάγκη.

Δέντρο

Το πλίνθο έχει αυξημένο επίπεδο υγρασίας, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη χρήση ξυλείας που δεν έχει υποστεί κατεργασία για ανοίγματα παραθύρων. Όμως, όλο και πιο συχνά οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ξύλινο προφίλ με εμποτισμό, το οποίο επιτρέπει την επιτυχή αντίσταση στην υγρασία για πολλά χρόνια.

Η επίστρωση με ειδικό έλασμα, πολυμερή ή ενώσεις προσδίδει τόσο την ελκυστικότητα του υλικού όσο και την ανθεκτικότητα χωρίς επισκευή σε λειτουργία.

Παράθυρα από ξύλο είναι κατασκευασμένα με διαφορετικές επιλογές πάχους, εκτός από το υλικό είναι καλά αποθηκευμένο και φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με άλλα είδη δομών. Εξωτερικά, το ξύλινο προφίλ φαίνεται πολύ ελκυστικό, ειδικά αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή ξύλο.

Συμπέρασμα

Ο τύπος του προφίλ παραθύρου θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τα χαρακτηριστικά του υπογείου και την εκτίμηση για το φινίρισμα ή την κατασκευή. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πλαστικά παράθυρα με μέγιστη απόσταση και προστατευτικό κάλυμμα.

Πιθανοί τύποι και σχήματα κουρτίνες από διάφορα υλικά μπορούν να βρεθούν στη φωτογραφία με ελεύθερη πρόσβαση ή στους καταλόγους των κατασκευαστών. Στην περίπτωση των κοιλοτήτων, είναι σημαντικό να κάνετε κάμψεις για το νερό και να ελέγχετε περιοδικά το λάκκο για ελαττώματα.

Στο αργιλώδες έδαφος, δεν απαιτείται σύστημα αποστράγγισης, αφού ο πηλός δεν θα αφήσει το νερό μέσα. Έτσι, η ποιότητα του εδάφους επηρεάζει επίσης τη θέση των παραθύρων για το υπόγειο και την εμφάνισή τους.

Ο αέρας στο υπόγειο. Κανόνες της συσκευής αερισμού. Απαιτήσεις για το μέγεθος, τη διαμόρφωση και τη διάταξη τρυπών

Όπως γνωρίζετε, κάθε κτίριο στο οποίο επικαλύπτεται το δάπεδο είναι σε απόσταση από το έδαφος, απαιτεί αερισμό του υπόγειου χώρου. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τις βασικές απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού. Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να κλείσει ο αέρας στο σόκο για το χειμώνα και αν πρέπει να γίνει καθόλου - αυτή η αποχρώση θα εξηγηθεί επίσης.

Μην υποτιμάτε τη σημασία της έκρηξης και τη χρήση της για δομές

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό του πλίνθου

Στο σπίτι σας ήταν ζεστό και δεν επηρεάζεται από μούχλα και μύκητες, όλες οι δομές του θα πρέπει να αερίζεται και να μην εκτίθεται σε υγρασία και στάσιμη υγρασία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια μεγάλης κλίμακας δαπανηρή ανακατασκευή (μάθετε επίσης πώς να μονώσετε το υπόγειο του υπογείου).

Απαιτήσεις για το μέγεθος και τη διαμόρφωση των οπών

Στη φωτογραφία - πολλοί κλείνουν τον εξαερισμό με εξαρτήματα υγιεινής

Οι οικοδομικοί κανόνες και κανονισμοί δεν ρυθμίζουν τι πρέπει να είναι μια μορφή παραθύρου, έτσι όλα εξαρτώνται από τη φαντασία των ιδιοκτητών.

Αλλά αν κάνετε ένα σύστημα με τα χέρια σας, τότε ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τρύπες είναι ο εξής:

 • Τοποθετώντας μια κατασκευή τεσσάρων σανίδων όταν ρίχνετε την πλίνθο. Τότε θα έχετε παράθυρα τετράγωνου σχήματος.
 • Αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος: λαμβάνεται ένας πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm και ένα κομμάτι που αντιστοιχεί στο πάχος του θεμελίου αποκόπτεται από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι μια τέλεια επίπεδη κυκλική οπή.
 • Κατά την τοποθέτηση των τούβλων των παραθύρων πώματος είναι διευθετημένες σε μια διαδικασία τοποθέτησης, αλλά αν η δομή ανυψώνεται από τα μπλοκ θεμελίωσης - έχουν κοπεί ή νοκ άουτ τρύπες. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κορώνες για σκυρόδεμα.

Τώρα σχετικά με τον αριθμό των τρυπών - στη μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων δεν είναι αρκετά, επομένως ο εξαερισμός δεν μπορεί να περάσει σωστά. Για παράδειγμα, σε μια μέση οικία με επιφάνεια περίπου 100 m 2, συνήθως γίνονται 8 τρύπες - 2 σε κάθε πλευρά. A πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 παράθυρα με διάμετρο 110 mm.

Μια οπή σε δύο τοίχους είναι πολύ μικρή για εξαερισμό

SNIP 2.08.01-89 «Κατοικίες» ρυθμίζει τις ακόλουθες προϋποθέσεις: στους εξωτερικούς τοίχους των υπόγειων συστημάτων χωρίς σύστημα μηχανικού αερισμού, και τα εξωτερικά τοιχώματα των ανοιγμάτων υπόγεια αερισμός πρέπει να εξασφαλίζεται με μια περιοχή θα πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου.

Επιπλέον, οι εκπομπές αερίων πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα και το μέγεθος καθενός από αυτά να μην είναι μικρότερο από 0,05 m 2. Δηλαδή, η οδηγία υπολογισμού είναι πολύ απλή: η επιφάνεια του πρώτου ορόφου χωρίζεται σε 400, η ​​προκύπτουσα τιμή είναι το συνολικό μέγεθος όλων των εκρήξεων στους εξωτερικούς τοίχους σε τετραγωνικά μέτρα.

Απαιτήσεις για τη θέση των παραθύρων στη δομή

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι κτίσιμοι κώδικες ρυθμίζουν την ελάχιστη συνολική επιφάνεια στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού.

Όσον αφορά την τοποθεσία, υπάρχουν πολλοί κύριοι παράγοντες:

 • Τα παράθυρα πρέπει να διατάσσονται ομοιόμορφα σε όλους τους τοίχους, δηλαδή την περιοχή σε 100m 2 τετραγωνικά σπίτι σε κάθε πλευρά θα βρίσκεται 6 τρύπες διαμέτρου 110 mm.

Δηλαδή, κατά μέσο όρο ένα χτύπημα σε ένα και το μισό μέτρο του καπακιού. Αυτή η θέση είναι η πιο σωστή και πληροί όλες τις απαιτήσεις.

 • Μια άλλη σημαντική απόχρωση - Τα παράθυρα σε απέναντι τοίχους πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Αυτό είναι απαραίτητο για το καλύτερο βύθισμα και τη διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας. Ο αριθμός είναι σίγουρα σημαντικός, αλλά μην ξεχάσετε τη σωστή θέση.
 • Το πιο συνηθισμένο λάθος των προγραμματιστών - δεν υπάρχουν τρύπες στις εσωτερικές δομές της βάσης της ταινίας. Ακόμα κι αν όλα είναι καλά στα εξωτερικά τοιχώματα, ο αέρας δεν θα κυκλοφορήσει. Στο υπόγειο θα υπάρχουν πολλές νεκρές ζώνες, η υγρασία των οποίων μπορεί να διεισδύσει στο σπίτι, και στο μέλλον μούχλα και ακόμη και μύκητας μπορεί να σχηματιστεί.
 • Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα - Το ύψος της θέσης του αέρα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε αυτό το σκορ, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν στη μέγιστη απόσταση από το έδαφος - στην κορυφή του καπακιού. Αυτό εγγυάται την υψηλή ποιότητα του εξαερισμού, επιπλέον, το χειμώνα είναι λιγότερο πιθανό να εισέλθουν τα παράθυρα με χιόνι.

Έτσι, θα συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω: μόνο ένας επαρκής αριθμός οπών που βρίσκονται στην ίδια γραμμή στο πάνω μέρος του καπακιού είναι μια εγγύηση καλού εξαερισμού.

Συμβουλές! Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα παράθυρα το χειμώνα από το χιόνι, γιατί κατά την άνοιξη, το αποψυγμένο νερό θα εισέλθει στη δομή, κάτι που είναι πολύ ανεπιθύμητο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια σπίθα ταυτόχρονα, η τιμή των τρυπών είναι πολύ υψηλή