Πώς να αφαιρέσετε τον κλιματισμό από τον εαυτό σας

Το σύστημα κλιματισμού διαχωρισμού έχει ένα διανεμημένο σύστημα μεταφοράς ψυκτικού μέσου μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα, εκτός από ένα - η αποσυναρμολόγηση του συστήματος είναι πολύ πιο περίπλοκη από ένα μονοπώλιο. Και συχνά η άγνοια για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό, οδηγεί στην αποτυχία του.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό

Υπάρχουν τρεις υποχρεωτικές προϋποθέσεις για την αφαίρεση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας:

 • Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση. Εάν στέκεται στην πρόσοψη ενός πολυκατοικίου πάνω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου, τότε μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μόνο από το παράθυρο ή από το μπαλκόνι. Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσελκύσει ειδικούς της βιομηχανικής ορειβασίας.
 • Για να αφαιρέσετε βαριά μπλοκ από τον τοίχο και να απενεργοποιήσετε σωστά τον συμπιεστή, χρειάζεστε τουλάχιστον έναν βοηθό.
 • Είναι απαραίτητο να νοικιάσετε ένα manometric σταθμό για τον τύπο του φρέον που αντλείται σε αυτό το μοντέλο κλιματιστικού.

Σημείωση: Το τελευταίο σημείο αφορά σταθμούς με συμβατικά (βέλη) μετρητές πίεσης. Οι ψηφιακοί συλλέκτες συντονίζονται για το σήμα ψυκτικού.

Προφυλάξεις

Εάν το κλιματιστικό είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε είναι εύκολο να το αφαιρέσετε - δεν υπάρχει ανάγκη αποθήκευσης φρέον, δεν είναι σημαντικό να σφραγίσετε τον συμπιεστή, τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή.

Με ένα κλιματιστικό που λειτουργεί, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Και στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι μέσα στο σύστημα δεν εισέρχεται σκόνη ή ακόμα και αέρας. Διαφορετικά, μπορούμε να μιλήσουμε για την εγγυημένη απόδοση του συμπιεστή μετά την εγκατάσταση και την εκκίνηση του κλιματιστικού σε μια νέα θέση. Ο λόγος είναι η ιδιαιτερότητα της συσκευής αντλίας κενού.

Το φρέον είναι εξαιρετικά ρευστό και η διαφορά στις θερμοκρασίες στην είσοδο και στην έξοδο φθάνει σε αρκετές δεκάδες βαθμούς. Οι σφραγίδες και οι δακτύλιοι που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές αντλίες και συμπιεστές δεν θα αντέξουν αυτές τις συνθήκες λειτουργίας. Η απαραίτητη στεγανότητα επιτυγχάνεται λόγω της εξαιρετικά ακριβούς προσαρμογής της επιφάνειας των κινούμενων στοιχείων της αντλίας στην εσωτερική γεωμετρία των θαλάμων. Η παραμικρή γρατζουνιά ενός στερεού σωματιδίου οδηγεί στην αποτυχία του συμπιεστή. Και ένα τέτοιο σωματίδιο μπορεί να είναι ένας κόκκος πάγου που σχηματίζεται όταν η υγρασία στον αέρα εισέρχεται μέσα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα κλιματιστικά πωλούνται με γεμάτο αδρανές αέριο, το οποίο αντλείται με αντλία κενού πριν την άντληση του φρέον.

Όταν αφαιρείται το κλιματιστικό, το ίδιο το Freon πρέπει να αντληθεί και οι μονάδες να αποσυνδεθούν. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε η σκόνη να μην εισέλθει στο σύστημα μαζί με τον αέρα. Δηλαδή, δημιουργήστε ένα κενό εκεί. Και είναι επιθυμητό να αποθηκεύσετε εντελώς το φρέον (ή το μεγαλύτερο μέρος του), έτσι ώστε σε ένα νέο μέρος να είναι ευκολότερο να φέρει το σύστημα σε κατάσταση λειτουργίας.

Προετοιμασία του

Για να αφαιρέσετε σωστά το κλιματιστικό, χρειάζεται μόνο ένα manometric σταθμός από τον επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να ενοικιαστεί.

Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι για κάθε κύριο σπίτι:

 • ένα σύνολο παξιμαδιών και εξαγώνων πλήκτρα?
 • κατσαβίδια ·
 • κοπτήρες σωλήνων ή κοπτήρες πλευρών.
 • λαβή χειροκίνητης κλειδαριάς.
 • πένσες.

Κάθοδος του φρέον

Υπάρχουν δύο τρόποι αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού:

 1. Η χρήση ενός μανόμετρου για τη συλλογή φρέον σε μια εξωτερική μονάδα.
 2. Χρήση ενός σταθμού άντλησης και συλλογής φρέον, που συνδέεται με ένα ειδικό αερόστατο δύο αερίων. Ο σταθμός διαθέτει τον δικό του συλλέκτη και τον συμπιεστή για την εκκένωση του ψυκτικού μέσου σε υγρή ή αέρια κατάσταση.

Ο πρώτος τρόπος είναι πιο "προσιτός", αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού - η μεταφορά Freon συμβαίνει λόγω ενός κανονικού συμπιεστή.

Ο δεύτερος τρόπος είναι καθολικός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το χειμώνα, όταν το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι επίσης ότι η εξωτερική μονάδα θα εκκενωθεί - χωρίς φρέον στον συμπυκνωτή. Το οποίο είναι πολύ πιο ασφαλές όταν μεταφέρεται σε μια νέα θέση. Αλλά η ενοικίαση ενός τέτοιου σταθμού και ενός μπαλονιού θα κοστίσει περισσότερο από έναν κανονικό συλλέκτη μανομετρικών.

Συλλογή Freon σε εξωτερικό μπλοκ

Στο πλάι του σώματος της εξωτερικής μονάδας υπάρχουν δύο εξαρτήματα από τα οποία οι σωλήνες πηγαίνουν:

 • λεπτό - για τη μεταφορά υγρού Freon από τον συμπυκνωτή στον εξατμιστή.
 • πάχους - για την έγχυση αερίου Freon στον συμπυκνωτή.

Και οι δύο στραγγαλισμοί κάτω από τα καλύμματα έχουν κεφαλές της βαλβίδας διακοπής. Ένα υποκατάστημα με θηλή αφήνει την κεφαλή αερίου.

Η συλλογή του φρέον στον συμπυκνωτή γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Από τις θηλές και τις θηλές αφαιρέστε τα προστατευτικά καλύμματα.
 2. Μια πολλαπλή συνδέεται με τη θηλή.
 3. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για μέγιστο "κρύο".
 4. Μετά από λίγα λεπτά, κλείστε τη βαλβίδα του εξαρτήματος υγρού, σταματώντας την παροχή φρεονίου στον εξατμιστή.
 5. Η πίεση παρακολουθείται από το μανόμετρο.
 6. Όταν οι βέλος δείχνει «-1 MPa» εξαγώνου βαλβίδα ακροφύσιο αερίου σπιν και αμέσως αποκοπεί conditioner (για ποιο σκοπό και χρειάζεται έναν βοηθό) - κατά τη διάρκεια παρατεταμένης κατάσταση αναμονής, η αντλία συμπιεστής μπορεί να υποστεί ζημιά.

«-1 MPa» ανάγνωση μανόμετρο σημαίνει ότι όλα τα συμπυκνωτή φρέον, και μέσα στους σωλήνες του εξατμιστή και ένα συμπιεστή - τεχνικό κενού.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποσυνδέσετε τα μπλοκ.

Αφαίρεση του κλιματιστικού με βήματα

Η αποσυναρμολόγηση με διατήρηση της λειτουργικότητας του αποσυναρμολογημένου κλιματιστικού έχει ως εξής:

 • σφράγιση των εξαρτημάτων σωληνώσεων.
 • αποσύνδεση και αποσυναρμολόγηση από την πρόσοψη της εξωτερικής μονάδας.
 • αποσυναρμολόγηση στο διαμέρισμα της εσωτερικής μονάδας.

Παρακάτω είναι μια οδηγία για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Εξωτερική μονάδα

Για να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αποσυνδέστε πρώτα τους σωλήνες.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

 • Ξεβιδώστε τα παξιμάδια nakidnye, τα οποία πιέζονται στις φλάντζες των συνιστωσών της εξωτερικής μονάδας, και τα πλαϊνά άκρα των σωλήνων. Και στη θέση των παξιμαδιών βιδωμένα σε προετοιμασμένα καπάκια. Αξιοπρέπεια - παραμένουν ολόκληροι σωλήνες. Μειονέκτημα - Ο κίνδυνος εισόδου αέρα στον συμπιεστή είναι υψηλός.
 • Ο κόφτης κόβει χάλκινους σωλήνες (από την ένωση περίπου 15 cm). Οι άκρες είναι λυγισμένες και συσφιγμένες (zachekanivayut) με τη βοήθεια μιας αντιξοότητας. Το μειονέκτημα είναι ότι οι νέοι σωλήνες πρέπει να εγκατασταθούν σε μια νέα θέση. Αξιοπρέπεια - η λειτουργία περνάει γρήγορα και η πιθανότητα σκόνης και αέρα μέσα είναι πολύ χαμηλότερη.

Σημείωση: Το Covet και ένα άλλο κομμένο άκρο του σωλήνα είναι απαραίτητο για την προστασία του εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε τα καλώδια (σήμα και ισχύ), να αφαιρέσετε τα στηρίγματα του μπλοκ στο πλαίσιο στο εξωτερικό τοίχωμα και να τα σηκώσετε στο δωμάτιο.

Συμπιεστής

Μια από τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματισμού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αλγόριθμος αποσυναρμολόγησης είναι ελαφρώς διαφορετικός. Οι διαφορές είναι οι εξής:

 • Το φρέον πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από το σύστημα. Ο σωστός τρόπος είναι να το συγκεντρώσετε σε ένα μπαλόνι με τη βοήθεια ενός σταθμού για την άντληση του Freon. Λάθος, αλλά απλός - για να το απελευθερώσετε στην ατμόσφαιρα (εάν η αντικατάσταση του συμπιεστή πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου και η θερμοκρασία του αέρα είναι πάνω από το σημείο βρασμού του Freon σε κανονική πίεση).
 • Οι σωλήνες περιβλήματος δεν είναι απαραίτητοι - μετά την εγκατάσταση ενός νέου συμπιεστή, το σύστημα αντλείται με εξωτερική αντλία κενού.

Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του συμπιεστή κλιματιστικού με έναν μη ειδικευμένο. Εκτός από την αντλία κενού και το σταθμό μανόμετρο πρέπει να έχει ένα καυστήρα αερίου να αποσυνδέσετε το σύστημα από τις σωλήνες αναρρόφησης και κατάθλιψης του παλιού συμπιεστή, και στη συνέχεια κολλήσεις στο νέο σύστημα μονάδα. Και ακόμα κι αν νοικιάσετε εξοπλισμό, πρέπει να έχετε τις ικανότητες για να το χειριστείτε.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας τη μονάδα, αλλά είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία για να αντικαταστήσετε τον συμπιεστή.

Εσωτερική μονάδα

Τα περισσότερα οικιακά διαχωριστικά συστήματα έχουν μια εσωτερική μονάδα τοίχου (αν και υπάρχουν και άλλες επιλογές για την τοποθέτηση). Όμως, με εξαίρεση το κλιματιστικό κανάλι, οι άλλοι τύποι αποσυναρμολογούνται σύμφωνα με τη γενική αρχή.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα εσωτερικού τοίχου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • αφαιρέστε το κάλυμμα του περιβλήματος.
 • αποσυνδέστε τα καλώδια και τα καλώδια.
 • κόψτε και σπείρετε τους χάλκινους σωλήνες που φτάνουν στον εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.
 • κόψτε το σωλήνα αποστράγγισης, αποστραγγίστε το συμπύκνωμα.
 • "Αποσυνδέστε" το μάνδαλο που στερεώνει το σώμα στην πλάκα στήριξης.
 • αφαιρέστε το μπλοκ και ξεβιδώστε την πλάκα από τον τοίχο.

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα. Και όχι μόνο ως θερμαντήρας, αλλά και σε λειτουργία ψύξης (για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι διακομιστές).

Σημείωση: Συλλογή freon στον συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας είναι δυνατή μόνο όταν εργάζεστε σε λειτουργία ψύξης - σε λειτουργία θέρμανσης λειτουργεί ήδη ως εξατμιστής.

Η ιδιαιτερότητα της εργασίας το χειμώνα σε αυτόν τον τρόπο είναι ότι υπάρχει ένα χαμηλότερο όριο θερμοκρασίας, το οποίο επηρεάζεται από τον τύπο του ψυκτικού μέσου, τον τύπο του κλιματιστικού και τον πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτή η εξάρτηση εξακολουθεί να σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της συσκευής συμπιεστή - είναι λιπαρή και το έλαιο πάει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στα συμβατικά κλιματιστικά, η χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας κυμαίνεται από + 5 ° C έως -5 ° C, στον μετατροπέα - σε μείον 15-25 ° C.

Πριν από την αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτές οι αποχρώσεις. Και αν η θερμοκρασία είναι κάτω το εν λόγω όριο, και το κλιματιστικό δεν είναι εξοπλισμένο «χειμώνα κιτ» θερμαίνεται στροφαλοθαλάμου, τότε για να απομακρυνθεί η εξωτερική μονάδα πρέπει να χρησιμοποιούν το αντλιοστάσιο και συλλογή του φρέον (αυτό είναι ένα oil-free συμπιεστή).

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος: αξίζει να το κάνουμε μόνο του και πώς;

Υπάρχει μια κίνηση. Σε ένα νέο διαμέρισμα ή γραφείο. Στο ίδιο σημείο - κλιματισμό, αγόρασε για το αίμα τους. Θέλω πραγματικά να το πάρετε μαζί μου, όπως ο αγαπημένος μου καναπές και πολυθρόνα. Και μην κάνετε την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με τα χέρια σας; Εξοικονομήστε χρήματα, μετακινήστε και έτσι - είναι ακριβό. Λένε ότι οι εγκαταστάτες απομακρύνουν το "kondyuk" σε 15 λεπτά, αλλά τι είμαι, απολύτως αμέριμνος; Αλλά πρώτα πρέπει να μάθετε πόσο κοστίζει η αφαίρεση του κλιματιστικού από όλους τους κανόνες.

Τιμή εργασίας

Εάν συλλέξετε στην περίληψη των τιμών για την αποσυναρμολόγηση των οικιακών κλιματιστικών, θα πάρετε κατά μέσο όρο μια πολύ απλή αναλογία: 1 W - 1 τρίψτε. Δηλαδή, το κόστος της αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού διαμέρισμα θα κοστίσει 2500 - 4000 ρούβλια, και ένα μεγάλο, για ένα γραφείο ή ένα αρχοντικό - 8000-1000. Για την αποσυναρμολόγηση της κασέτας ενσωματωμένης στο ψευδοροφή, η τιμή αυξάνεται κατά 5-15%. Είναι πολλά.

Ποσό πρωτοβουλίας

Τεχνικά λίγο εγγράμματο άτομο είναι διαισθητικά προφανές ότι απλά ξεβιδώστε τα εξαρτήματα δεν θα πρέπει να είναι - γιατί μέσα το σύστημα είναι γεμάτο με φρέον, αν απλά αφαιρέστε τα εξαρτήματα, που έχει χυθεί, και το κόστος ανεφοδιασμού 800-1500 ρούβλια. Επομένως, χρειαζόμαστε κάποιο είδος προσαρμογής, ένα όργανο. Θα ρωτήσουμε.

Αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού είναι η πολλαπλή μανόμετρο. Κοστίζει το φθηνότερο περίπου 1500 ρούβλια, ή ακόμα και τα 3500. Ήδη σχεδόν η τιμή της αποσυναρμολόγησης. Ένα άλλο σύνολο εξάγωνου κλειδιού, σωλήνα κοπής - κάπου περίπου 250, εάν νοικιάζεται ο κόπτης σωλήνων. Αυτό είναι σχεδόν το κόστος της επαγγελματικής διάλυσης. Ω, ναι, περισσότερη εργασία στο καμπαναριό, το εξωτερικό μπλοκ στον τοίχο κρέμεται. Προσθέτουμε περισσότερα από 500 για τον εξοπλισμό ασφαλείας. Και ένας κίνδυνος για τη ζωή.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο και ακριβό; Δεν μπορούμε να απλοποιήσουμε κάπως, φθηνότερα; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Τουλάχιστον, πώς να το κάνετε χωρίς ένα μανόμετρο και να σώσετε φρέον. Ότι το έργο της τουλάχιστον με κάποιο τρόπο ήταν δικαιολογημένο.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό;

Η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού είναι γνωστό: ο συμπιεστής της εξωτερικής μονάδας (συμπύκνωση) εκκενώνει ζεύγος ψυκτικού από την εσωτερική μονάδα (εξατμιστικές) που συμπυκνώνονται, θερμαινόμενη, δίνουν τη θερμότητα στο περιβάλλον μέσω της εξωτερικής νεροχύτη μονάδα θερμότητας, τότε το ψυκτικό υγρό που παρέχεται στον εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας, εξατμίζεται εκεί, απορροφώντας εγκαταστάσεις θερμότητα, και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Η συσκευή της αντλίας κενού εκκέντρου

Από εδώ υπάρχει ήδη μια ευπάθεια: η αντλία συμπιεστή κλιματισμού. Εργασία σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να είναι μια αρκετά σύνθετη μονάδα. Έτσι είναι - στα οικιακά κλιματιστικά χρησιμοποιούνται αντλίες κενού που λειτουργούν με έκκεντρο. Η καρδιά του είναι δύο ή τρία (στην περίπτωση αυτή υπάρχουν τρεις εκκεντροφόροι σε κάθε ρότορα) ενός ρότορα πολύπλοκου διαμόρφωσης σε ένα σφραγισμένο θάλαμο, βλ. Πρόσθετες σφραγίδες, όπως δακτύλιοι εμβόλων, φλάντζες, βαλβίδες κλπ. όχι; η απαραίτητη στεγανότητα και η μονόδρομη δράση παρέχονται αποκλειστικά λόγω της ακρίβειας ακρίβειας της κατεργασίας των εξαρτημάτων. Κάποια άλλη σχεδίαση δεν θα δώσει τη σωστή απόδοση σε τέτοιες θερμοκρασίες και πτώσεις πίεσης.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί η αντλία τόσο ευάλωτη: η παραμικρή γρατσουνιά από ένα κόκκο σκόνης, icicles, ή ένα κομμάτι του σωλήνα με οξείδιο του - και τον κλιματισμό θα δαπανήσουν για την ηλεκτρική ενέργεια είναι η ανάμιξη του ψυκτικού μάταια, να μην κρυώσει το δωμάτιο. Από τη μία αντλία χειρός - Freon ατμών σε μείον -70 βαθμούς (περίπου) σε πίεση ενός κλάσματος της ατμόσφαιρας και από την άλλη - το συμπυκνώνεται στους 80 σε μία πίεση αρκετών ατμοσφαιρών. Και το φρέον είναι εξαιρετικά ρευστό.

Σημείωση: στο σχήμα, τα φρεάτια που τρυπιούνται στα άκρα των δρομέων είναι ορατά. Απαιτούνται για μια ιδανική ισορροπία - η αντλία έκκεντρου σπάει ακόμα και από τη δική της δόνηση.

Είναι για την ασφάλεια των κλιματιστικών αντλία πωλούνται γεμισμένα με καθαρισμένο αδρανές αέριο υπό πίεση (θυμηθείτε, εξαερώνονται κατά την εγκατάσταση), και πριν από την πλήρωση του συστήματος εκκενώνεται σε ένα κενό για την απομάκρυνση του υδρατμού - πάγωσε στο σύστημα, θα δώσουν το γκλασάρισμα που εμφανίζει γρήγορα ο κλιματισμός απέτυχε.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας και ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου.

Εξωτερική μονάδα

Μην αγγίζετε τους κινδύνους της βιομηχανικής ορειβασίας, θα ξεκινήσουμε αμέσως με την τεχνολογία. Ο πρώτος κανόνας - μην λυπάσαι για τους σωλήνες. Εάν μια νέα τοποθεσία θα χρειαστεί μια πιο αυθεντική, θα χρειαστεί να χτίσετε καινούργια: η αύξηση των αγωγών με οποιονδήποτε τρόπο σημαίνει σίγουρα να σκοτώσει το κλιματιστικό. Εάν τα νέα απαιτούνται μικρότερες, τότε οι ελαφρώς περικομμένες παλιές (βλ. Παρακάτω) θα κάνουν. σε ένα τσίμπημα, πρέπει να μετακινήσετε το εσωτερικό μπλοκ λίγο.

Για την αποσυναρμολόγηση της μονάδας συμπύκνωσης, εκτός από τις απλές μηχανική (παρένθεση, συνδετήρες) και της ηλεκτρικής ενέργειας (αγωγός - των ακροδεκτών, η σήμανση και σε μια νέα θέση - κατά τον ίδιο τερματικό) Κύριο Homebrew πρέπει να γνωρίζουν τη θέση των βαλβίδων φρέον στην εξωτερική μονάδα, βλέπε Σχ.. Επεξηγήσεις στα στοιχεία:

Εξαρτήματα ψυκτικού μέσου για την εξωτερική μονάδα του οικιακού κλιματιστικού

 1. Η σύνδεση του αγωγού ατμού (τροφοδοσίας), είναι παχύτερο.
 2. Σωλήνας σωλήνων υγρών (εκροών), λεπτότερο?
 3. Υγρό κάλυμμα τοποθέτησης.
 4. Κάλυμμα προσαρμογής ατμού.
 5. Θηλή.

Καλύπτει θηλές μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού? κάτω τους βρίσκονται εσωτερικά παξιμάδια με εξαγωνικές σφήνες κάτω από το κλειδί υποδοχής. Η θηλή είναι επίσης λειτουργικά κλειστή με ένα καπάκι. στο σχήμα, αφαιρείται και το στέλεχος του πείρου είναι ελαφρώς ορατό, πιέζοντας πάνω του, το ψυκτικό αφαιρείται από το σύστημα.

Η αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Ένα μανόμετρο προσαρτάται στη θηλή.
 • Ο κλιματισμός από το τηλεχειριστήριο είναι ενεργοποιημένος για ένα σταθερό κρύο.
 • Μετά από 10 λεπτά, αφαιρώντας το κάλυμμα του εξαρτήματος υγρού, σφίξτε το εσωτερικό σφίξιμο του περικοχλίου - η σωλήνωση είναι κλειστή, η αντλία αντλεί φρέον στο θάλαμο συμπύκνωσης.
 • Ελέγξτε τις μετρήσεις του μανόμετρου - όταν δείχνει μείον 1 MPa (μείον μια ατμόσφαιρα, τεχνικό κενό), απλά σφίξτε το περικόχλιο του εξαρτήματος ατμού.
 • Το κλιματιστικό είναι άμεσα αποσυνδεδεμένο από το δίκτυο.
 • Σωλήνες 15-20 cm από τα ακροφύσια otzrezayut κόφτη και αμέσως zachekanivayut και τα τέσσερα άκρο όπως φαίνεται?
 • Με τον ίδιο τρόπο, πολύ γρήγορα, οι σωλήνες στην εσωτερική μονάδα κόβονται και κτυνούνται.
 • Βιδώστε όλα τα καλύμματα των εξαρτημάτων και των θηλών.
 • Αφαιρέστε το ηλεκτρικό τμήμα, αφαιρέστε την εξωτερική μονάδα και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο μεταφοράς.

Αλλά είναι δυνατή χωρίς ένα μανόμετρο; Αγαπητέ, έστω κι αν μίσθωση! Υπάρχει ένας τρόπος, αλλά η πιθανότητα ότι μετά από αυτό στη νέα θέση το κλιματιστικό θα λειτουργήσει, όχι περισσότερο από 50%: δώστε την αντλία να τινάξει για τουλάχιστον 5 λεπτά, και στη συνέχεια πατήστε τον πείρο της θηλής. Δεν συριγμένο - όλος ο Freon βρίσκεται ήδη στον συμπυκνωτή.

Σημείωση: οι σωλήνες περιβλήματος με πένσες είναι απολύτως αναξιόπιστοι. Πιέστε το άκρο του σωλήνα χρειάζεστε μικρές μεταλλικές κλειδαριές μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν δυνάμεις, ή δεν zachekanivat, και zavaltsovyvat. Οι κυλιόμενες πρέσες συμπεριλαμβάνονται στο σετ σετ για την κοπή χάλκινων σωλήνων, αλλά ένα τέτοιο σετ είναι μερικές φορές πιο ακριβό από ένα ξεχωριστό κόπτη σωλήνων, και σε ενοικίαση.

Προειδοποιήσεις:

 1. Μην αφαιρέσετε τα παξιμάδια των συνδέσμων με τους τυλιγμένους σωλήνες. Στο σχήμα, αυτό φαίνεται μόνο για ένα παράδειγμα. Παραμέληση αυτού, κατά κανόνα, κοστίζει ένα νέο κλιματιστικό.
 2. Κατά τη μεταφορά, να είστε πολύ προσεκτικοί με τις προεξέχουσες "ουρές" των σωλήνων. Οι συνέπειες της σπάσιμο ή απότομη κάμψη - δείτε την προηγούμενη προειδοποίηση.

Εσωτερική μονάδα

Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού μηχανήματος με την πρώτη ματιά φαίνεται απλούστερη: όλες οι φρέον αντλούνται έξω, οι κούτσουροι των σωλήνων τσιμέντου, μένει μόνο να αφαιρεθούν από τον τοίχο. Αλλά αυτή είναι η αυτοπεποίθηση ενός νεοφερμένου, ενός σαπέρ, ο οποίος έχει εκτοξεύσει το πρώτο του ορυχείο.

Η μονάδα εξαερισμού εισάγεται από τα πάνω στις εγκοπές των οδηγών στα μάνδαλα. Ο σχεδιασμός των μανδάλων έχει σχεδιαστεί για την εργασία ειδικώς εκπαιδευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού εξοπλισμένου με ειδικό εργαλείο. κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του σύστημα θραύσης. Δηλαδή, οι σχεδιαστές αναπτύσσουν ειδικά μάνδαλα από τον υπολογισμό, έτσι ώστε ο αυτοαπασχολούμενος να μην μπορεί να κάνει τίποτα μαζί τους. Σχετικά με την "προστασία από έναν ανόητο" ακούσει; Αυτό είναι.

Οι οικιακοί παραγωγοί δεν είναι ακόμα ανόητοι και εμφανίζονται οι τρόποι ανοίγματος των μανδάλων διαφορετικών συστημάτων. Και στη συνέχεια έρχεται το δεύτερο στάδιο προστασίας από τον ανόητο: η σύγχυση των λεπτών σωλήνων του θαλάμου εξάτμισης βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στα μάνδαλα.

Σημειώσεις:

 • Στα περισσότερα οικιακά κλιματιστικά, για να φτάσετε στα μάνδαλα με ασφάλεια ή λίγο, πρέπει να αφαιρέσετε το καπάκι του εξατμιστή. Και οι βάσεις του μπροστά στον τοίχο (η αρχή του κινεζικού παζλ). Οι πιο απελπισμένες κορίτσια βγαίνουν από την κατάσταση, παίρνουν ένα κομμάτι από ένα κατσαβίδι Phillips και σβήνουν τις βίδες στερέωσης κρατώντας το με πένσες.
 • Για την αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας απαιτούνται τρεις, διαφορετικά ένας επιπλέον παράγοντας κινδύνου προστίθεται: το μπλοκ θα καταρρεύσει και θα σπάσει.
 • Το απλούστερο σύστημα κουμπώματος είναι με τις κεφαλές μανδάλωσης στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατόν να κάνουμε δύο λεπτές κατσαβίδια, να ωθήσει μέσα στο κοίλο βραχίονα μεταξύ αυτού και του τοιχώματος, ταυτόχρονα με τα δύο χέρια κατά το πάτημα του μανδάλου, και οι βοηθοί απομακρύνονται μέχρι μονάδας.

Βίντεο: Αφαίρεση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Συμπέρασμα

Έχουν συντελεστή τουλάχιστον 3 κινδύνου 50% της ότι στη νέα θέση δεν λειτουργεί, και εξίσου πιθανό ότι όλοι την ίδια εργασία. 0,5 * 0,5 * 0,5 = 0,125. Δηλαδή, υπάρχει μόνο μία ευκαιρία σε 8 (1 / 0,125 = 8) ότι η νέα θέση της παλιάς κλιματισμού ενεργοποιείται σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και να ολοκληρώσουν σωστά το υπόλοιπο της ζωής του. Η κατώτατη γραμμή: η αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος από τα δικά του χέρια είναι μια εντελώς μάταιη επιχείρηση. Είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε ειδικούς, έχοντας παραγγείλει ταυτόχρονα και εγκατάσταση σε ένα νέο μέρος. Μερικοί (ακόμη ανταγωνισμός) το κάνουν ακόμη και με εγγύηση.

Το Συμβούλιο τελικά

Το καλύτερο κλιματιστικό για τις οικονομικές συνθήκες λειτουργίας δεν θα λειτουργήσει περισσότερο από 10 χρόνια. Οι κανόνες υλικής λογιστικής δίνουν για την κλιματιστική απόσβεση σε 16,7% ετησίως, δηλ. πλήρη φθορά για 6 χρόνια. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα της κοινωνίας των καταναλωτών: τα πράγματα που πέρασαν από τον παππού στον εγγονό σταδιακά διαφεύγουν.

Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον παλιό κλιματισμό κατά τη μετακίνηση: φουσκώνετε καρδιάς πάνω από τον ώμο του σε ένα είδος τεχνικής προόδου και δώστε τον στον νέο ιδιοκτήτη για μισή τιμή μαζί με το δωμάτιο. Αισθάνεται καλά: παίρνει άνεση χωρίς ανησυχίες και προβλήματα για μισό χρήμα. Και δεν είστε κακοί: οι τιμές των κλιματιστικών κλιμακώνουν σταθερά και οι προσθήκες στην τιμή των νέων δεν είναι πιθανό να υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της αποσυναρμολόγησης με την εγκατάσταση. Αλλά ήδη με μια εγγύηση για μια νέα, και χωρίς τις ανησυχίες σας και ταλαιπωρία.

Μερικοί κανόνες για την αποσυναρμολόγηση ενός οικιακού κλιματιστικού

Η κατεδάφιση της τεχνολογίας του οικιακού κλίματος είναι επίσης υπεύθυνη, καθώς και την εγκατάσταση. Ειδικά εάν σχεδιάζεται να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, όταν μετακινείται σε άλλο τόπο κατοικίας. Εξετάστε τους βασικούς κανόνες για το πώς να αποσυναρμολογήσετε τον κλιματισμό χωρίς να χάσετε την αποτελεσματική του απόδοση.

Εργαλειοθήκη

Η αποσυναρμολόγηση, καθώς και η εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήνεται ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών εγκαταστάσεων. Αυτό εγγυάται σε μεγάλο βαθμό μια ποιοτικά διεξαχθείσα διαδικασία εγκατάστασης, χωρίς να εμφανίζονται δυσάρεστες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά αν δεν υπάρχουν χρήματα για μια ακριβή υπηρεσία, με ορισμένες δεξιότητες, δεξιότητες, η αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το κύριο σημείο στην αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος είναι η προσεκτική και συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων που θα επιτρέψουν τη διατήρηση της λειτουργίας του εξοπλισμού. Από πολλές απόψεις θα είναι χρήσιμα ειδικά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκτέλεση της αποσυναρμολόγησης με τη λιγότερη προσπάθεια, πιο ποιοτικά. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • κοπής σωλήνων
 • barker
 • μαχαίρι κατασκευής
 • Κατσαβίδι Phillips
 • κατσαβίδι ενσωματωμένο
 • hex κλειδιά
 • κλειδιά καρπού
 • κλειδιά
 • τρυπάνι, κατσαβίδι
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Ένα σύνολο αυτών των εργαλείων είναι υποχρεωτικό, διότι δεν υπάρχουν πολλές τυπικές συσκευές τοποθέτησης. Χρησιμοποιώντας το τελευταίο, είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο σύστημα, μετά την οποία θα πρέπει να αλλάξει.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε σωστά το κλιματιστικό; Κανόνες ασφαλείας

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της υγείας, του εξοπλισμού από τις βλάβες, τις δυσλειτουργίες. Τα απαριθμούμε:

 • Μην επιτρέπετε την αποσυμπίεση του κυκλώματος ψύξης. Λειτουργεί σε πίεση 15 Α. Με μια απότομη διαρροή, είναι πολύ πιθανό ότι ένα αέριο πολύ χαμηλής θερμοκρασίας θα εισέλθει στο ρεύμα αερίου.
 • είναι δυνατόν να αποκτήσετε κρυοπαγήματα από κρύο πίδακα Freon κατά τη διάρκεια της διαρροής του.
 • θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την αποσυναρμολόγηση του εσωτερικού του περιγράμματος της σκόνης, της υγρασίας, καταστρεπτικά ενεργώντας στο σύστημα?
 • όταν μεταφέρετε ένα εξωτερικό μπλοκ που περιέχει φρέον, μπορεί να υπάρξει έκρηξη.
 • Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, τα υπόλοιπα μήκη σωλήνων πρέπει να χειρίζονται με προσοχή, καθώς οι βλάβες τους θα αντικαταστήσουν ολόκληρη τη μονάδα.
 • Απαγορεύεται να ξεβιδώνετε τα καρύδια από την ένωση.
 • είναι απαραίτητο να χειρίζεστε τα μάνδαλα της εσωτερικής μονάδας τακτοποιημένα, ώστε να μην τα σπάτε.

Freon μεταφορά

Κατά την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας, η κύρια εργασία είναι να "συσκευάσει" το Freon. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία με ποιοτικό τρόπο, ώστε να μην χάνεται χρόνος, χρήματα για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. πρέπει να δοθεί προσοχή στην ακρίβεια και την ακρίβεια της εκτέλεσης της μεταφοράς ψυκτικού μέσου.

Για την αναπαραγωγή είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανόμετρου, ή χωρίς αυτό. Αυτή η συσκευή μπορεί να εμφανίσει όταν έχει επιτευχθεί κενό στο κύκλωμα ψύξης. Είναι στην περίπτωση αυτή και πρέπει να επικαλύπτει τη δεύτερη βαλβίδα για το freon "zapkovki" μέσα στον συμπυκνωτή.

 • η πολλαπλή πρέπει να συνδέεται με τη θηλή στο σύνδεσμο αντί του σωλήνα διακλάδωσης με το υγρό του κυκλώματος ψυκτικού (είναι λεπτότερο από το δεύτερο, μέσω του οποίου διέρχεται το φρέον αερίου).
 • αν η συσκευή λείπει, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από το επόμενο σημείο.
 • Τοποθετήστε το σύστημα split στη λειτουργία ψύξης, έχοντας καθορίσει τη χαμηλότερη θερμοκρασία, από την οποία είναι ικανή η συσκευή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της (είναι απαραίτητο να μάθετε στο εγχειρίδιο λειτουργίας). Έτσι, η μονάδα λειτουργεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
 • κλείστε τη βαλβίδα του σωλήνα διακλάδωσης υγρού (λεπτότερο, κλειστό με ένα εξαγωνικό κλειδί κάτω από το προστατευτικό πώμα).
 • Σε έναν συλλέκτη μανόμετρο, ακολουθήστε το βέλος μέχρι να φτάσει στο επίπεδο κενού. Εάν δεν υπάρχει το μανόμετρο, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το ρολόι για 1 λεπτό.
 • μετά την εκπνοή του χρόνου / για να φτάσετε στον επιθυμητό δείκτη της συσκευής, κλείστε τη βαλβίδα του αγωγού αερίου με ένα εξαγωνικό κλειδί.
 • απενεργοποιήστε το κλιματιστικό?
 • Προστατέψτε τα προστατευτικά καλύμματα.

Freon άντληση το χειμώνα

Το δύσκολο έργο απόσταξης ψυκτικού μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο κατά την ψυχρή περίοδο, όταν δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό. Το λάδι του συμπιεστή πυκνώνει και η αδιόρθωτη λειτουργία του είναι αδύνατη. Εάν ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με ένα "χειμερινό κιτ" που επιτρέπει στον εξοπλισμό να λειτουργεί για ψύξη ακόμη και σε μείον θερμοκρασίες, το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί ξεκινώντας τις συσκευές θέρμανσης που βρίσκονται στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή, αποστράγγιση. Μετά από 10 λεπτά προθέρμανσης, μπορείτε να ξεκινήσετε το κλιματικό σύστημα ψύξης και φρέον αντλίας, ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις.

Εγχειρίδιο για την αποσυναρμολόγηση του κλιματισμού με τα χέρια τους με τη συντήρηση του Freon

Μερική ή πλήρης αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού γίνεται για διάφορους λόγους - επισκευή στο διαμέρισμα, μετακίνηση, εγκατάσταση σε άλλο δωμάτιο και ούτω καθεξής. Η τυποποιημένη προσέγγιση είναι να ζητηθεί η σωστή κατάργηση του διαχωρισμένου συστήματος των υπαλλήλων μιας εξειδικευμένης επιχείρησης με την πληρωμή της υπηρεσίας αυτής. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κατανοώντας τις περιπλοκές της διαδικασίας. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απλό, αλλά με τη σωστή προσέγγιση είναι αρκετά εφικτό.

Σχετικά με τους τρόπους και τις δυσκολίες κατάργησης με τα χέρια σας

Κατά κανόνα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων εγκαθιστούν 2 τύπους κλιματιστικών - μονοκόμματα (κινητά) και χωριστά συστήματα. Με τα πρώτα ειδικά προβλήματα δεν προκύπτουν, διότι σε τέτοια μοντέλα όλα τα κύρια στοιχεία περικλείονται σε ένα μόνο περίβλημα και για να μετακινηθεί η μονάδα αρκεί να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα.

Η αποσυναρμολόγηση της έκδοσης για κινητά αποσυνδέει τον αγωγό αέρα

Εκτός από τα μονοκόμματα και τα "χωρίσματα", υπάρχουν και άλλοι τύποι κλιματικών φυτών - κασέτα, κανάλι και στήλη. Συνήθως όμως ο εξοπλισμός αυτός εγκαθίσταται σε γραφεία, εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους μιας μεγάλης περιοχής, σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται σπάνια.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα που βρίσκονται μέσα και έξω από την κατοικία. Συνδέονται μεταξύ τους με δύο αυτοκινητόδρομους, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό σε διάφορες συσσωρευμένες καταστάσεις - φρέον. Σε χάλκινο σωλήνα μικρής διαμέτρου, ρέει σε υγρή μορφή από το εξωτερικό μπλοκ μέχρι το εσωτερικό. Το αεριώδες ψυκτικό μέσο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση μέσω της κύριας γραμμής μεγάλης διαμέτρου. Ως εκ τούτου, προκύπτουν ορισμένες δυσκολίες που περιμένουν τον άγνο χρήστη σε μια προσπάθεια να αποσυναρμολογηθεί:

 1. Πλήρης ή μερική απώλεια Freon ως αποτέλεσμα της ανεπιφύλακτη αποσύνδεση των κύριων αγωγών.
 2. Επαφή με σωλήνες και εναλλάκτες θερμότητας για αέρα που περιέχει υγρασία. Εάν το σύστημα διαχωρισμού δεν είναι σωστά τοποθετημένο αλλού, η συμπιεσμένη υγρασία θα εισέλθει στον συμπιεστή και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό.
 3. Σφράγιση των χαλκοσωλήνων κατά το τράβηγμα τους από τον τοίχο και κατά τη μεταφορά. Η υγρασία ή η άμμος στο κύκλωμα Freon είναι ένας γρήγορος "θάνατος" του συμπιεστή.
 4. Όταν οι κορώνες αποσυνδέονται από τους σωλήνες του εσωτερικού τμήματος, είναι δυνατόν να στρέψουν τυχαία τα σωληνωτά χιτώνια που έχουν συγκολληθεί σε αυτά.
 5. Η αποσύνδεση των καλωδίων τροφοδοσίας χωρίς σημάδια στους ακροδέκτες όπου συνδέθηκαν προκαλεί σύγχυση κατά την επανεγκατάσταση.
 6. Πολύ σύντομο κόψιμο του σωλήνα αποστράγγισης, που οδηγεί στο συμπύκνωμα του δρόμου.
 7. Απώλεια κατά τη μεταφορά των γραναζιών και άλλων μικρών εξαρτημάτων που δεν στερεώνονται μετά την αποσυναρμολόγηση.

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο τμήματα και τις επικοινωνίες μεταξύ τους

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν σε δαπανηρές επισκευές του κλιματιστικού σας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, οπότε προτού αφαιρέσετε το σύστημα split, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με τρεις τρόπους:

 • Απλή αποσυναρμολόγηση με την απελευθέρωση ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα.
 • με τη συντήρηση του Φρέον στο σύστημα με τη μέθοδο του "με μάτι"?
 • με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, που επιτρέπει την πλήρη εξοικονόμηση του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα.

Ο καλύτερος τρόπος δίνεται από την τελευταία μέθοδο, αν και υπό ορισμένες συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι τρεις. Για να μην έχετε προβλήματα με την εγκατάσταση του κλιματιστικού που έχει αφαιρεθεί και την περαιτέρω λειτουργία του, συνιστάται να λειτουργείτε σύμφωνα με την τρίτη επιλογή, έχοντας εξοικειωθείτε προηγουμένως με τη μέθοδο αποθήκευσης του φρέον.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε ένα τέτοιο σύνολο εργαλείων και συσκευών:

 • κατσαβίδι με εγκάρσια και επίπεδη σχισμή.
 • σύνολο κλειδιών καρπού;
 • χαρτικά μαχαίρι?
 • Κλειδιά hex με διαστάσεις 5... 10 mm.
 • Μανομετρική συλλογή ή μανόμετρο με σωλήνα και σύνδεση με σπείρωμα, σχεδιασμένο για μέγιστη πίεση 10-15 bar.
 • σκωτσέζικο χρώμα και δείκτη.
 • Μονωτική ταινία ή συνηθισμένη κολλητική ταινία.

Μανόμετρο για 1 βαλβίδα

Μανομετρική συλλέκτη είναι ακριβώς απαραίτητη σε περίπτωση που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε ένα split σύστημα σε ένα άλλο δωμάτιο, οπότε είναι καλύτερα να το νοικιάσετε, και η αγορά θα είναι πάρα πολύ ακριβό.

Τα πλήκτρα hex είναι απαραίτητα για την περιστροφή των βαλβίδων θύρας εξυπηρέτησης

Επίσης, για άνετη και ασφαλή λειτουργία, χρειάζεστε μια σκάλα για να φτάσετε με ασφάλεια στην εσωτερική μονάδα που είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή. Το εξωτερικό τμήμα, που βρίσκεται στον τοίχο του πολυκατοικίου, είναι καλύτερο να τραβήξει από το παράθυρο, που ήταν προηγουμένως δεμένο με ένα σχοινί. Δεν θα είναι περιττό να είσαι βοηθός.

Οι θύρες υπηρεσίας βρίσκονται στο πλαϊνό πλαίσιο της εξωτερικής μονάδας

Ένα σημαντικό στάδιο προετοιμασίας είναι να εξασφαλιστεί ότι το ψυκτικό μέσο παραμένει στις χαμηλότερες πιθανές απώλειες. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, χάρη στην οποία όλος ο Freon μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μέρος - το περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας. Μετά την προετοιμασία των εργαλείων, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 1. Καλύπτοντας το χέρι του υπέρυθρου στοιχείου στο τηλεχειριστήριο, μετακινήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Turbo" και ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το χέρι από το στοιχείο και τοποθετήστε το τηλεχειριστήριο στο κλιματιστικό. Με αυτό τον τρόπο, ξεκινάτε αμέσως τον συμπιεστή σε πλήρη ισχύ.
 2. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μανόμετρο στο εξάρτημα επισκευής που βρίσκεται στο πλάι της εξωτερικής μονάδας, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως η πίεση στο σύστημα. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτοί οι σωλήνες διακλάδωσης κρύβονται κάτω από το καπάκι, πρέπει να αφαιρεθούν.
 3. Ξεβιδώστε τα 2 παξιμάδια - βύσματα που βρίσκονται στα άκρα των εξαρτημάτων. Κάτω από αυτά, υπάρχουν βαλβίδες που ελέγχονται με εξαγωνικό κλειδί. Επιλέξτε το σωστό εξάγωνο σε μέγεθος.
 4. Κλείστε τη βαλβίδα γραμμής υγρού με υγρό ψυκτικό μέσο (αυτός είναι ένας λεπτότερος σωλήνας) και παρακολουθήστε την ένδειξη του μετρητή. Αυτή τη στιγμή, ο συμπιεστής αντλεί το αέριο φρέον μέσω του δεύτερου σωλήνα.
 5. Όταν η βελόνα της συσκευής πέσει στο μηδέν και αρχίσει να διαφεύγει στη ζώνη κενού, κλείστε τη δεύτερη βαλβίδα και απενεργοποιήστε γρήγορα το κλιματιστικό με το τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι όλο, το ψυκτικό είναι σε πλήρη ένταση στο περίγραμμα της εξωτερικής μονάδας.

Το μανόμετρο συνδέει το ειδικό εξάρτημα

Σε διαχωρισμένα συστήματα γεμάτα με διαφορετικές μάρκες φρέον (υπάρχουν R22 και R410), διαφέρει η διάμετρος του σπειρώματος του εξαρτήματος εξυπηρέτησης, όπου συνδέεται το μανόμετρο. Για το R410 χρειάζεστε έναν ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

Για την αντλία φρέον είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα γραμμής υγρού

Η αποθήκευση ψυκτικού μέσου με τη μέθοδο "με μάτι" εκτελείται χωρίς μανομετρικό συλλέκτη. Αφού κλείσετε τη βαλβίδα υγρού, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κλείστε τη βαλβίδα αερίου και κλείστε τη συσκευή οικιακής χρήσης. Το μειονέκτημα είναι ξεκάθαρο: δεν ξέρετε πόσο ο Freon κατάφερε να εισέλθει στην εξωτερική μονάδα και είναι απαράδεκτο να διατηρηθεί ο συμπιεστής σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα με επικαλυμμένο κορμό. Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί όταν εγκατασταθεί και ξεκινήσει το επόμενο "split".

Οδηγίες για την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να αποσυνδεθεί κατά τη μετακίνηση ή τη μεταφορά του σε νέα θέση. Για την επισκευή ενός διαμερίσματος, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα εξωτερικό τμήμα, αλλά για να αποσυνδέσετε τις γραμμές freon, το καλώδιο και η αποστράγγιση θα πρέπει ακόμα να αφαιρεθούν. Οι εργασίες εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου που χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου και αντικαταστήστε τα παξιμάδια των ακραίων βιδών.
 2. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεβιδώσετε τα παξιμάδια σύνδεσης που συγκρατούν τους χάλκινους σωλήνες στα εξαρτήματα, ωθήστε τα στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ταινία ή ταινία, προστατεύστε όλα τα ανοίγματα των γραμμών και των θηλών της εξωτερικής μονάδας έτσι ώστε τα συντρίμμια και η σκόνη να μην εισέρχονται στο εσωτερικό κατά την εργασία.
 3. Για να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, αποσυνδέστε τη συσκευή και αφαιρέστε το κάλυμμα που καλύπτει τους ακροδέκτες (που βρίσκονται πάνω από τις βαλβίδες φρέον). Πριν ξεβιδώσετε τα καλώδια, κολλήστε μια λωρίδα ταινίας βαφής πάνω από τους ακροδέκτες και υπογράψτε με έναν χρωματικό δείκτη για να καθορίσετε τη σειρά σύνδεσης. Αποσυνδέστε τα καλώδια και αφαιρέστε το καλώδιο.
 4. Αποσυνδέστε τις γραμμές του κορμού από το βραχίονα της εξωτερικής μονάδας, έτσι ώστε οι χάλκινες σωλήνες να μην κρεμάσουν ή να λυγίσουν, διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουν.
 5. Ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα στο βραχίονα, συνδέστε το με σχοινί και αφαιρέστε τη μονάδα μαζί με τον βοηθό.

Οι εργασίες για την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας είναι πιο βολικές για να οδηγείτε από τη σκάλα

Επαγγελματική ψύξη συχνά ασκούν μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση: δεν αφαιρέσετε τα παξιμάδια και αφαιρέστε τους σωλήνες φρέον με εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας, και δαγκώνουν τους. Τότε δεν χρειάζεται να τυλίξετε τα άκρα των σωλήνων με αυτοκόλλητη ταινία για την προστασία από την υγρασία και τη σκόνη, επειδή ισοπέδωσε κόφτες καλωδίων. Όταν επανασυναρμολόγηση τα πεπλατυσμένα άκρα αποκόπτονται και διεξάγονται στο πλαίσιο του περικοχλίου beading ένωσης σύνδεσης.

Για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το βραχίονα, ξεβιδώστε τα 4 περικόχλια

Αφού αποσυνδέσετε τους πυρήνες των καλωδίων από τους ακροδέκτες, σφίξτε τις βίδες των επαφών και σφίξτε τις, καθώς μπορεί να πέσουν και να χαθούν κατά τη μεταφορά.

Κατά την αποσυναρμολόγηση από το παράθυρο του διαμερίσματος, ο βοηθός πρέπει να σας ασφαλίσει

Το ίδιο το βραχίονα αφαιρείται καλύτερα αργότερα, όταν ξετυλίγετε τους σωλήνες του βρόχου φρέον από αυτό. Εάν το ρεύμα βγαίνει από τον τοίχο όχι περισσότερο από ένα μέτρο, τότε δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε. Ευθυγραμμίστε προσεκτικά τους σωλήνες, για να τους διευκολύνετε να τραβήξετε μέσα τους. Το βραχίονα είναι συνήθως στερεωμένο σε 4 μπουλόνια αγκύρωσης, ξεβιδωμένο με ένα κανονικό κλειδί καραμπίνερ.

Ορθή πτώση των αυτοκινητοδρόμων από το εξωτερικό τμήμα - συλλογή φωτογραφιών

Πώς να αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα με συντήρηση φρέον - βίντεο

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Για να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε από αυτή όλα τα καλώδια επικοινωνίας - καλώδια για φρέον και συμπύκνωμα. Ο τόπος τοποθέτησης των αγωγών είναι, κατά κανόνα, στην κόγχη του σκάφους, τοποθετημένος στο κάτω μέρος. Ανάλογα με το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος, υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσετε σε αυτή τη θέση:

 1. Ξεκλειδώστε 3-4 πλαστικά μάνδαλα που ασφαλίζουν το κάτω μέρος της μονάδας στην πλάκα συναρμολόγησης. Εκκενώστε το κάτω μέρος του σώματος από τον τοίχο και εισάγετε οποιαδήποτε ράβδο μεταξύ τους, τραβήξτε έξω την πλεξούδα των επικοινωνιών από την εξειδικευμένη θέση.
 2. Εάν δεν υπάρχει μανδάλωση στο μοντέλο "split", τότε πρέπει να αφαιρέσετε το μπροστινό πλαστικό πάνελ, έχοντας προηγουμένως αποσυναρμολογήσει τις περσίδες και τα πρόσθετα καλύμματα (όταν είναι).

Σύνθεση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Όταν έχεις στην πλεξούδα, μπορείτε να το κάνετε με το διαμήκη μαχαίρι ενότητα γραφείου, το οποίο θα ωθήσει πίσω τη μόνωση και να αρπάξει τα κλειδιά για καρπούς με κέλυφος. Μην κάνετε υπερβολικά μεγάλη κοπή, διαφορετικά θα χρειαστεί να αλλάξετε το υλικό θερμομόνωσης. Εκτελέστε περαιτέρω λειτουργίες με αυτή τη σειρά:

 1. Περιστρέψτε τις αρθρώσεις του ρεύματος με δύο κλειδαριές. Σημαντικό σημείο: δεν μπορεί να περιστραφεί το σφυρί που συγκολλάται στον κοντό σωλήνα της μονάδας, πρέπει να κρατηθεί με ένα κλειδί στη θέση του, ξεβιδώνοντας το παξιμάδι.
 2. Τα άκρα σωλήνων τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία ή ταινία, για προστασία από τη βρωμιά.
 3. Εντοπίστε τον σύνδεσμο του σωλήνα αποστράγγισης με το σωλήνα εκκένωσης και αποσυνδέστε τον. Μην κόβετε τις πτυχώσεις οπουδήποτε, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν πιο βολικό να αποβιβαστείτε πίσω.
 4. Αφαιρέστε το ηλεκτρικό κάλυμμα (που βρίσκεται στο δεξί άκρο του περιβλήματος ή κάτω από το μπροστινό πάνελ), να κάνει με ένα δείκτη και επικαλύψεις συγκολλητικής ταινίας, οπότε οι βίδες χαλαρώσει και αποσυνδέστε το πυρήνα του καλωδίου. Βιδώστε τις βίδες προς τα πίσω και βιδώστε το κάλυμμα.
 5. Όταν όλες οι επικοινωνίες έχουν αποσυνδεθεί, πιάστε την θήκη και από τις δύο πλευρές και αφαιρέστε την από την πλάκα στήριξης, σηκώνοντάς την ελαφρώς προς τα πάνω. Δώστε τη μονάδα στον βοηθό.
 6. Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης ξεβιδώνοντας όλους τους πείρους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το συμπύκνωμα μπορεί να παραμείνει στην παλέτα της εσωτερικής μονάδας, είναι επιθυμητό να προστατεύεται ο τοίχος με μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου πριν από την αποσυναρμολόγηση. Εάν νοικιάσετε ένα κλιματιστικό για επισκευή στο σπίτι, τότε αυτή η προφύλαξη δεν είναι απαραίτητη.

Πριν αφαιρέσετε τη μονάδα, πρέπει να βιδωθεί στη θέση της το κάλυμμα του ηλεκτρικού διαμερίσματος

Μετά την αφαίρεση του εσωτερικού τμήματος από τον τοίχο, τοποθετήστε όλα τα ξεβιδωμένα τμήματα επάνω του, σφίξτε τις βίδες και τοποθετήστε την πλάκα στήριξης. Βιδώστε τους σωλήνες διακλάδωσης στην κόγχη, στερεώστε με ταινία βαφής. Με το ίδιο υλικό, ασφαλίστε το μπροστινό πλαίσιο ανοίγματος έτσι ώστε να μην κρεμάσει χαλαρά κατά τη μεταφορά.

Εάν η πλεξούδα επικοινωνίας είναι σύντομη, τότε μπορεί να αφαιρεθεί μαζί με το μπλοκ

Το τελευταίο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση των επικοινωνιών που τοποθετούνται κατά μήκος του τοίχου ή μέσα σε αυτό. Εδώ δεν υπάρχουν δυσκολίες, το κύριο πράγμα δεν είναι να κάμψετε τους χάλκινους σωλήνες κάτω από μια μικρή ακτίνα. Από αυτή την επεξεργασία, η διατομή κάμψης μειώνεται στο σημείο κάμψης και είναι αρκετά δύσκολο να ευθυγραμμιστεί ο σωλήνας με το οβάλ προφίλ. Από το εξωτερικό τοίχωμα, τραβήξτε προσεκτικά την πλεξούδα, για να μην καταστρέψετε τον θερμαντήρα. Εάν η τρύπα ήταν στερεωμένη με αφρώδες υλικό, τότε πρέπει να κόβεται σε μέρη. Όταν τελειώσετε, τυλίξτε τη δέσμη σε δακτύλιο και ταινία με ταινία.

Η σειρά αποσυναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας - φωτογραφική συλλογή

Πώς να αφαιρέσετε τα εσωτερικά μπλοκ διαφορετικών σχεδίων - βίντεο

Αποσυναρμολόγηση το χειμώνα

Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο έχει πέσει σε -5 ° C ή περισσότερο, συνιστάται να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση για τους εξής λόγους:

 • Δεν θα είναι δυνατό να αντληθεί το ψυκτικό μέσο στην εξωτερική μονάδα.
 • στον παγετό δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τις συνδέσεις, να ξεβιδώσετε τα βύσματα και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσιών.
 • ως αποτέλεσμα της αποσυναρμολόγησης, οι σφραγίσεις των βαλβίδων εξυπηρέτησης συχνά αποτυγχάνουν.

Σε μια κατάσταση όπου, χωρίς να αφαιρεθεί το σύστημα split σε αρνητική θερμοκρασία δεν μπορεί να κάνει, σιγουρευτείτε για να ζεστάνετε τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα βύσματα και κλείστε και τις δύο βαλβίδες, εξοικονομώντας έτσι μέρος του φρέον αριστερά στο κύκλωμα της εξωτερικής μονάδας. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε αργά τις γραμμές από τα εξαρτήματα και αποσυνδέστε τις, απελευθερώνοντας το δεύτερο μέρος του ψυκτικού μέσου στην ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον αλγόριθμο που περιγράψαμε παραπάνω.

Το προσωπικό εξειδικευμένων εταιρειών χρησιμοποιεί μανομετρικούς σταθμούς για την άντληση φρέον το χειμώνα. Αλλά αν νοικιάσετε τέτοιο εξοπλισμό, τότε η αποσυναρμολόγηση θα κοστίσει περισσότερο από την πληρωμή των ειδικών και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Σε θερμοκρασίες άνω των -5 ° C, η εργασία μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις τυπικές οδηγίες, αλλά συνιστάται η χρήση μανόμετρου για τον έλεγχο της μεταφοράς ψυκτικού μέσου. Εάν ενεργείτε "με το μάτι", δεν μπορείτε να μαντέψετε την ώρα της γήρανσης και ακόμα να χάσετε μερικά από τα freon. Είναι εξίσου επικίνδυνο να επιβραδύνετε τη λειτουργία του συμπιεστή χωρίς ψύξη (και ψύχεται με την κυκλοφορία freon), από υπερθέρμανση μπορεί να αποτύχει.

Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε με επιτυχία το κλιματιστικό του σπιτιού, εάν πάρετε για να εργαστείτε στη ζεστή περίοδο του έτους και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται. Δεν μπορείτε να χάσετε μια μικρή μικροσκοπική δράση, να ενεργήσετε πολύ προσεκτικά και χωρίς βιασύνη. Μην παραμελείτε το μετρητή πίεσης, αφού η απώλεια ψυκτικού μέσου θα εξουδετερώνει ολόκληρη την αποταμίευση από αυτή τη διαδικασία.

Αφαιρέστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Συμβαίνει να αποσυναρμολογηθεί ο οικιακός εξοπλισμός για κάποιο λόγο. Κάνετε αυτό εύκολα με τηλεόραση ή πλυντήριο ρούχων: αφαιρέστε το φις από την πρίζα και στη συνέχεια μετακινήστε τον εξοπλισμό όπου χρειάζεται. Αλλά η συσκευή για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο για να αποσυνδεθεί και να αφαιρεθεί από τη θέση της σε ένα τέτοιο απλό σύστημα δεν θα λειτουργήσει.

Λόγοι για την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού

Η ανάγκη απομάκρυνσης του διαχωρισμένου συστήματος συμβαίνει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Το κλιματιστικό έχει δουλέψει το δικό του χρόνο και πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο και βελτιωμένο.
 • Η πρόσοψη του σπιτιού, στην οποία είναι συνδεδεμένο το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος, έχει σχεδιαστεί να είναι λειασμένη και βαμμένη.
 • Σχεδιάζεται προγραμματισμός σπιτιού, μετακίνηση του εργαζόμενου προσωπικού σε άλλο γραφείο με τη συντήρηση του παλαιού κλιματικού εξοπλισμού.
 • Εκτέλεση στην επισκευή του διαμερίσματος - τοίχους ζωγραφικής, επικόλληση ταπετσαριών ή τοποθέτηση τεντωμένης οροφής.

Χαρακτηριστικά αναλήψεις διαφορετικούς τύπους

Ο κλιματικός εξοπλισμός μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 • split-σύστημα;
 • κλιματιστικά κασέτας.
 • κλιματιστικά τύπου καναλιών.

Από το σύστημα διάσπασης κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης, είναι αδύνατο να αποστραγγίσετε το ρευστό εργασίας εκτελώντας την αδράνεια της διαδικασίας, όπως συμβαίνει με τα κλιματιστικά κασετών και καναλιών. Στην περίπτωση αυτή, το ψυκτικό μέσο συλλέγεται σε ειδικό δοχείο. Και ακόμα και η σειρά της εκκένωσης των ακροφυσίων είναι σημαντική. Κατ 'αρχάς, το ψυκτικό υγρό αποστραγγίζεται από το λεπτό σωλήνα, και στη συνέχεια από το παχύ. Γενικά, η αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος είναι δύσκολη: οι κλαδιά αυτού του κλιματικού εξοπλισμού είναι συνήθως χαλκός, λόγω του ότι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, αλλά να αποκοπούν.

Ο κλιματισμός του κασετόφωνα είναι ένας βαρύς εξοπλισμός, οπότε δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί μόνος του. Η μονάδα κασέτας προστατεύεται απαραιτήτως από εξαρτήματα. Συνεπώς, μετά την αποσύνδεση των ακροφυσίων μέσω των οποίων διέρχεται το ψυκτικό μέσο και την αποσύνδεση του εξοπλισμού από το δίκτυο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό εργαλείο για κοπή μετάλλου.

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού τύπου καναλιών είναι πιο περίπλοκη. Ακόμα, η μονάδα ψύξης αέρα ζυγίζει πολύ, έχει μεγάλες διαστάσεις και ένα ειδικό σχέδιο με αεραγωγούς. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς βοηθό.

Αυτό το κλιματιστικό είναι παρόμοιο με ένα split σύστημα, αλλά συνδυάζει επίσης τις λειτουργίες του εξαερισμού

Πιθανές συνέπειες της ακατάλληλης αποσυναρμολόγησης

Η βασική απαίτηση για αποσυναρμολόγηση είναι η συμμόρφωση με προσοχή. Η παραμέληση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του φρέον από τους σωλήνες που ψύχουν τον αέρα. Για να επαναπληρώσετε τον εξοπλισμό με ένα ειδικό υγρό, θα πρέπει να δώσετε στον πλοίαρχο πολλά χρήματα.

Επίσης, η κακή ποιότητα αποσυναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού είναι γεμάτη με διείσδυση στον σχεδιασμό του αέρα, ικανή να οξειδώνει τα μέρη του από το μέταλλο. Αργότερα στα εσωτερικά στοιχεία του κλιματιστικού μπορεί να εμφανιστεί σκουριά, η οποία θα την απενεργοποιήσει.

Είναι σημαντικό να αφαιρείτε με προσοχή τα απαραίτητα εξαρτήματα από τον κλιματικό εξοπλισμό, διαφορετικά μπορεί να σπάσουν. Στην καλύτερη περίπτωση, το κλιματιστικό θα χρειαστεί να αγοράσει κάποια νέα στοιχεία, στη χειρότερη περίπτωση - θα πρέπει να αγοράσει ένα νέο σύστημα split.

Ως εκ τούτου, αξίζει να σκέφτεστε επτά φορές πριν αφαιρέσετε το κλιματιστικό από μόνο του. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε την αυτόματη αποσυναρμολόγηση και να προσκαλέσετε τον πλοίαρχο στο σπίτι στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε ένα κλιματιστικό βαρέως καναλιού ή κασέτας.
 • Δεν υπάρχει γνώση ή εμπιστοσύνη για την αποσυναρμολόγηση.
 • Δεν υπήρχαν εργαλεία για την αφαίρεση του κλιματιστικού.

Αφαιρούμε το κλιματιστικό με τα χέρια μας

Απαιτούμενα εργαλεία

Πριν από την αποσυναρμολόγηση του κλιματικού εξοπλισμού πρέπει να προετοιμάσετε εργαλεία:

 • Σετ εξαγώνων κλειδιών.
 • Ρυθμιζόμενο κλειδί (εναλλακτική - κλειδί αερίου);
 • Σετ κλειδαριάς και κλειδιού υποδοχής.
 • Κατσαβίδι?
 • Μανόμετρο;
 • Truborez.

Εκτός από τα εργαλεία, θα χρειαστείτε υλικό που θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία στύλων.

Τα στοιχεία που παρατίθενται χρησιμοποιούνται κατά την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού σε ένα διαμέρισμα, σε ένα μπαλκόνι ή στη χώρα. Αλλά για να αφαιρέσετε τις οικιακές συσκευές που συνδέονται με τον τοίχο ενός πολυώροφου κτιρίου, θα χρειαστεί να βρείτε εξοπλισμό για την εκτέλεση έργων σε μεγάλο υψόμετρο.

Εξωτερική μονάδα

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος αρχίζει με την αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας - της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή:

Η διαδικασία απαιτεί προσοχή

 • Στο τέλος της εξωτερικής μονάδας, με τη βοήθεια ενός κλειδιού, ανοίγουν τα βύσματα βαλβίδων.
 • Χρησιμοποιώντας ένα εξαγωνικό κλειδί, βιδώστε τη βρύση του υγρού.
 • Μισή ώρα ενεργοποιήστε το κλιματιστικό, ρυθμίζοντας τη λειτουργία ψύξης (για τη ροή του Freon στην εξωτερική μονάδα). Την στιγμή που ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί μόνο για να αντλεί αέρα, ένας μετρητής συνδέεται στη βαλβίδα από τον αγωγό αερίου. Μετά από αυτό, οι τιμές επαναφέρονται στο μηδέν και κλείνουν αμέσως την βαλβίδα επιστροφής ψυκτικού μέσου.
 • Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο. Μετά από αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ρεύμα - τοποθετήστε το κατσαβίδι δείκτη στον τερματικό με τη φάση.
 • Με τη βοήθεια ενός κοπτικού σωλήνα, κόψτε το σωλήνα freon και καλύψτε τις υπόλοιπες άκρες του φρεονιού μαζί του έτσι ώστε να μην εισχωρήσουν στη δομή τα συντρίμμια και η υγρασία δεν διαρρέει.
 • Κόψτε τους συνδετικούς σωλήνες, αφήνοντας τα ακροφύσια περίπου 20 cm.

Εάν σας επιφορτιστεί με την επισκευή της μονάδας συμπυκνωτή, κατά την αφαίρεση του κλιματιστικού δεν χρειάζεται να κόψετε τους χάλκινους σωλήνες.

 • Αποσυνδέστε τη γραμμή αποστράγγισης και τα καλώδια που συνδέουν τα μπλοκ μαζί. Το τέλος κάθε σύρματος, καθώς και ο σωλήνας αποστράγγισης, είναι τυλιγμένο με προστατευτικό υλικό.
 • Ξεβιδώστε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια από το κλιματιστικό, χρησιμοποιώντας το τέλος (μπορείτε να έχετε ένα χαρτόνι) κλειδί. Αυτή η εργασία πρέπει να γίνει μαζί.
 • Λαμβάνοντας την κεφαλή του άκρου, αφαιρέστε το προστατευτικό οπλισμό και τους βραχίονες από τον τοίχο στο μπαλκόνι ή το κτίριο.
Αφαιρέστε τον κλιματισμό από την πρόσοψη του κτιρίου με ασφάλεια

Το αποσυναρμολογημένο κλιματιστικό έχει αφαιρεθεί σε ένα ασφαλές κουτί, το καλύπτει από όλες τις πλευρές με πλαστικό αφρού και μεμβράνη συσκευασίας. Ότι κατά τη μεταφορά του εξοπλισμού δεν θα συμβεί βλάβη, πρέπει να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο μόνο κατακόρυφα.

Συμβουλές βίντεο

Πώς να αφαιρέσετε την εσωτερική μονάδα;

Αφού αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα από τη θέση της, προχωρούν στην αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η εργασία πραγματοποιείται επίσης βήμα προς βήμα:

 • Από το πλαίσιο κλιματισμού αφαιρέστε την προστατευτική επίστρωση.
 • Ξεβιδώστε τους συνδετήρες.
 • Αποσυνδέστε τον κλιματικό εξοπλισμό από το δίκτυο και αφαιρέστε τα στοιχεία σύνδεσης, δηλαδή τη γραμμή φρέον, το καλώδιο μεταξύ των φραγμάτων και το σωλήνα αποστράγγισης.
Η διαδικασία γίνεται με κατσαβίδι
 • Ανακαλύψτε τα μάνδαλα των συνδετήρων και αφαιρέστε το μπλοκ από την πλάκα.

Οι μάνδαλοι στερέωσης που στερεώνουν την εσωτερική μονάδα στην πλάκα στήριξης δεν πρέπει να σπάσουν. Επομένως, κατά την αποσυναρμολόγηση της μονάδας, πρέπει να ενεργείτε πολύ προσεκτικά.

 • Αφαιρέστε την πλάκα στήριξης από τον τοίχο ξεβιδώνοντας τους συνδετήρες και αφαιρέστε όλους τους χάλκινους σωλήνες μαζί με το πλαστικό σύρμα.
Για να μπλοκάρει, ήταν ευκολότερο να αφαιρεθεί από τον τοίχο, υποστηρίζεται με πένσες
 • Οι άκρες των χάλκινων σωλήνων του φρέον είναι κλειστές με ένα ειδικό υλικό, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο όπως όταν σφραγίζονται οι σωλήνες της εξωτερικής μονάδας.

Η μονάδα κλιματιστικού, που έχει αφαιρεθεί από τον τοίχο του δωματίου, πρέπει να τοποθετηθεί σε κουτί από χαρτόνι, έχοντας τοποθετήσει πλαστικό αφρού σε όλες τις πλευρές. Μετά από αυτό, ο εξοπλισμός πρέπει να καλύπτεται με ένα μαλακό φιλμ φυσαλίδας. Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τη μεταφορά της εσωτερικής μονάδας.

Συμβουλές βίντεο

Φυσικά, για να αφαιρέσετε το κλιματιστικό, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τη συσκευή ενός συγκεκριμένου μοντέλου κλιματικού εξοπλισμού. Εάν παίρνετε αυτήν την περίπτωση "τυφλά", μπορείτε να κάνετε πολλά λάθη και να σπάσετε το κλιματιστικό.

Το κλίμα

Η αποσυναρμολόγηση ενός συστήματος διαχωρισμού που αποτελείται από μια εξωτερική και εσωτερική μονάδα είναι πιο δύσκολη από ένα κλιματιστικό μονομπλόκ. Η βασική απόχρωση βρίσκεται στο κλειστό κύκλωμα της κυκλοφορίας του ψυκτικού, το οποίο, όταν αφαιρείται, πρέπει να αποσυμπιεστεί.

Είναι σκόπιμο να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο ανεξάρτητα ή καλύτερα για να το αναθέσετε σε επαγγελματίες; Ποια είναι η τεχνολογία της αποσυναρμολόγησης κλιματισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις περιγράφονται στο άρθρο.

Αποσυναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανεξάρτητης απομάκρυνσης του κλιματιστικού

Κατά κανόνα, ο κύριος λόγος για την αφαίρεση του κλιματιστικού κινείται ή αντικαθιστά μια ηθικά παρωχημένη συσκευή με μια νέα. Αλλάζοντας τον τόπο κατοικίας ή το γραφείο, δεν θέλω να αφήσω το σύστημα να αγοράσει για δικά του μέσα από τους νέους ιδιοκτήτες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε μια ομάδα ειδικών για να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό ή να προσπαθήσετε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας.

Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θα κάνουν την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών (split συστήματα) σε 15 λεπτά, αλλά για αυτή την ταχύτητα και να εγγυηθεί ότι η συσκευή δεν θα αποτύχει, θα πρέπει να πληρώσετε. Η πολιτική τιμών εξαρτάται από την ικανότητα του εξοπλισμού: η αφαίρεση του κλιματιστικού διαμέρισμα θα κοστίσει 2500-4000 ρούβλια, ένα μεγάλο σύστημα διαχωρισμού γραφείων - μέχρι 10.000 ρούβλια. Το κόστος της αποσυναρμολόγησης της ενσωματωμένης ψευδοροφής ή κασέτας "condender" αυξάνεται κατά 5-15%.

Κατ 'αρχήν, ένα πρόσωπο που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνική θέμα και γενικά η συσκευή κλιματισμού, θα είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφές πώς να απομακρύνετε τα εξαρτήματα, για την άντληση της μονάδας ψυκτικού, αποσυνδέστε την επικοινωνία, την αφαίρεση μπλοκ διαιρούμενων συστημάτων και συσκευασμένα στοιχεία σε κουτιά. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά. Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να ξέρετε για:

 1. Ο κύριος κίνδυνος δεν αντλείται φρέον. Χωρίς ένα μανόμετρο που μετρά την πίεση στον αγωγό αερίου, δεν είναι δυνατή η άντληση του ψυκτικού υγρού. Η κατάψυξη του υδρατμού θα οδηγήσει σε αποτυχία της αντλίας και σε δαπανηρές επισκευές.
 2. Χρησιμοποιώντας μη επαγγελματικά εργαλεία, είναι δυνατό να βλάψετε τους σωλήνες εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο στερέωσης του κλιματιστικού στον τοίχο.
 3. Σε περίπτωση που ο αγωγός αποκοπεί πολύ βραχυχρόνια, υπάρχει πιθανότητα να μην χωρέσει στην επόμενη εγκατάσταση. Η συσσώρευση του νέου θα απενεργοποιήσει τον εξοπλισμό.
 4. Οι μονάδες εξάτμισης των κλιματιστικών καναλιών απαιτούν επιπλέον μια προσεκτική αποσύνδεση με τους αεραγωγούς. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτό το είδος εργασίας χωρίς να έχεις εμπειρία.
 5. Όταν αφαιρείτε το split σύστημα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ειδικά ακριβά εργαλεία. Μερικές φορές το κόστος του ενοικίου είναι υψηλότερο από την πληρωμή για το έργο των επαγγελματιών διάλυσης.
 6. Τα βιομηχανικά κλιματιστικά έχουν σημαντικές διαστάσεις και βάρος. Η εκτέλεση της απομάκρυνσης είναι σωματικά δύσκολη και μερικές φορές όχι ρεαλιστική. Επιπλέον, οι εξωτερικές μονάδες κλιματισμού διαμερισμάτων μπορούν να τοποθετηθούν πολύ ψηλά στην πρόσοψη του σπιτιού μακριά από το παράθυρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η ιδέα της αποσυναρμολόγησης χωρίς τη βοήθεια ειδικών και βιομηχανικών ορειβατών.

Σημαντικό! Για να δοθεί 100% εγγύηση για την ασφάλεια της αδιάλειπτης λειτουργίας του κλιματιστικού συστήματος μετά την αποσυναρμολόγησή του, κανείς δεν μπορεί. Ο κίνδυνος αποσυναρμολόγησης / εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος σε κατάσταση μη χρήσης είναι αρκετά μεγάλη.

Εάν τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι αρκετά και η επιθυμία να αφαιρέσετε τη συσκευή από μόνοι σας δεν χάνονται, πρέπει να εξοικειωθείτε με το κλιματιστικό και να κατανοήσετε την τεχνολογία της αποσυναρμολόγησης.

Μονάδα κλιματισμού

Από την κατανόηση της λειτουργίας του συστήματος split, εξαρτάται το 50% της επιτυχίας της απομάκρυνσης. Ένα σύγχρονο split σύστημα αποτελείται από μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα, κάθε μία από τις οποίες περιέχει ένα σύνολο κατάλληλου εξοπλισμού και εκτελεί τη λειτουργία του.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες μονάδες:

 • εναλλάκτης θερμότητας - συμπυκνωτής.
 • Ο ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
 • συμπιεστή που αντλεί πίεση.
 • ένα ξηραντικό, που συνδέει χάλκινους σωλήνες και μια βαλβίδα εκτόνωσης.
 • ηλεκτροτεχνικά στοιχεία (τροφοδοτικό) και μέσα αυτοματοποίησης.

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού περιέχει:

 • εναλλάκτης θερμότητας - εξατμιστής με ανεμιστήρα.
 • ρολά που καθοδηγούν τη ροή του αέρα.
 • στοιχεία φιλτραρίσματος.
 • δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων.

Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με δύο γραμμές για το ψυκτικό. Σε ένα μεγάλο σωλήνα το ψυκτικό υγρό κινείται με τη μορφή αερίου και κατά μήκος ενός σωλήνα με μικρότερη διάμετρο - σε υγρή κατάσταση.

Γενική αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών: Ο συμπιεστής λειτουργεί με ατμούς CFC. Όταν ο ατμός είναι ενεργοποιημένος, το ψυκτικό θερμαίνεται και εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα, όπου εκτελείται η μεταφορά θερμότητας στο ψυγείο. Στη συνέχεια, το ψυκτικό επιστρέφει στην εσωτερική μονάδα, απορροφά θερμότητα από το σπίτι, θερμαίνει και μεταφέρει θερμότητα στο ψυγείο. Έτσι, υπάρχει μια κυκλική λειτουργία.

Σημαντικό! Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παραμόρφωσης κατά την αποσυναρμολόγηση είναι η αντλία κενού του συμπιεστή. Ακόμη και μικρή ζημιά στην αντλία μειώνει την απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος - η σκόνη, οι γρατζουνιές, τα ξένα αντικείμενα και οι ακαθαρσίες μπορεί να προκαλέσουν μείωση της απόδοσης του κλιματιστικού.

Αποσυναρμολόγηση του συστήματος διάσπασης από τον εαυτό σας: η ακολουθία των ενεργειών

Απαιτούμενα εργαλεία

Κατά τη συντήρηση του συστήματος διάσπασης και την αποσυναρμολόγησή του, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας: να εργάζεστε με έναν βοηθό και να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ασφαλείας.

Για να νοικιάσετε ένα κλιματιστικό διαμέρισμα πρέπει να αποθηκεύσετε με τέτοια εργαλεία:

 • κλειδιά αυτοκινήτου.
 • ρυθμιζόμενο κλειδί;
 • Κλειδιά Allen με καστάνια.
 • κατσαβίδι PH2;
 • πλευρικές κοπές ·
 • μαχαίρι κατασκευής?
 • ένα σύνολο εξάγωνων.
 • κατσαβίδι?
 • κοπτικό σωλήνα?
 • μανομετρικό συλλέκτη.

Αφαίρεση ψυκτικού μέσου

Πριν αφαιρέσετε το κλιματιστικό θα πρέπει να "προσπεράσετε" το ψυκτικό:

 1. Θέστε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης, ρυθμίστε τη λειτουργία χαμηλότερης θερμοκρασίας στο τηλεχειριστήριο.
 2. Στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, βρείτε δύο βαλβίδες διαφορετικών μεγεθών και ξεβιδώστε τα βύσματα χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο κλειδί.
 3. Αφού ξεκινήσετε το εξάγωνο του συμπιεστή, κλείστε τη μικρότερη βαλβίδα. Στη μεγαλύτερη βαλβίδα, συνδέστε αμέσως την πολλαπλή μανόμετρο.
 4. Ελέγξτε την πτώση πίεσης στο μανόμετρο. Μόλις το βέλος πέσει κάτω από το μηδέν, σφίξτε τη μεγάλη βαλβίδα.

Αφού εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες, το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο - τώρα όλο το ψυκτικό μέσο εξέρχεται στην εξωτερική μονάδα. Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε το καλώδιο από την εξωτερική μονάδα.

Αποσύνδεση των επικοινωνιών

 1. Ξεβιδώστε το μικρότερο σωλήνα. Κατά κανόνα, αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί καμία δυσκολία.
 2. Ξεβιδώστε απαλά τον μεγάλο σωλήνα, εφαρμόζοντας μια μικρή προσπάθεια, ώστε να μην σπάσει το νήμα.
 3. Μετά το κλείσιμο του αγωγού φρέον, κλείστε τις βαλβίδες με βύσματα - αυτό θα προστατεύσει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την υγρασία και τα συντρίμματα που πέφτουν στο εσωτερικό. Εάν δεν υπάρχουν ειδικά βύσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη μονωτική ταινία.
 4. Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις.

Αφαίρεση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Ξεβιδώστε την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος από τα οριζόντια στηρίγματα. Συνήθως το εξωτερικό μέρος του κλιματιστικού είναι βιδωμένο με τέσσερις βίδες M8, M6 ή M10. Αφού ξεβιδώσετε τα μπουλόνια, αφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα και τοποθετήστε το στην άκρη. Εξωτερικά στην πρόσοψη του κτιρίου θα πρέπει να παραμείνει μόνο freonotvod, η οποία δεν έχει ακόμη αφαιρεθεί.

Το επόμενο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Για τον άπειρο ειδικό, η διαδικασία απομάκρυνσης από την πλευρά θα φαίνεται απλή: αποσυνδέστε τον από το τοίχο και αποσυνδέστε τους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, για να αποσυναρμολογήσετε σωστά αυτό το μέρος του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη διαδικασία:

 1. Προσδιορίστε τη σχεδίαση των συνδετήρων, των μανδάλων κλπ. Σε διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών, οι τρόποι στερέωσης της θήκης στην πλάκα συναρμολόγησης μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ο ένας από τον άλλο.
 2. Συνήθως στο κάτω μέρος του μπλοκ υπάρχουν βέλη που δείχνουν τον τόπο σύνδεσης του σώματος με την πλάκα στήριξης. Ανάλογα με το μοντέλο σε αυτό το σημείο, πρέπει να τραβήξετε / να σπρώξετε ή να ξεβιδώσετε τις βίδες. Για ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο σύνδεσης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κλιματιστικού. Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν ένα ειδικό σύστημα μανδάλωσης, καθώς δίπλα στη βάση είναι μια μονάδα εξαερισμού. Οι εξωτερικές διακυμάνσεις της μονάδας αυτής μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της συσκευής. Για να αφαιρέσετε τα μάνδαλα, οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ειδικής συσκευής. Ελλείψει τέτοιου κουμπώματος εκτελείται ανεξάρτητα με τη βοήθεια ενός μικρού εργαλείου. Οι ενέργειες πρέπει να είναι συνεπείς και προσεκτικές ώστε να μην παραμορφώνονται οι σωλήνες του εξατμιστή.
 3. Αφού αποσυνδεθεί η κάτω πλευρά της θήκης, είναι απαραίτητο να μετακινηθεί ελαφρά από τον τοίχο. Πίσω από τη μονάδα υπάρχει ένας αγωγός freon στον θερμομονωτικό, ένα ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των μονάδων και ένας σωλήνας διακλάδωσης αποστράγγισης.
 4. Από την εσωτερική θήκη, αποσυνδέστε το ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των μονάδων - ξεβιδώστε το κάλυμμα του ηλεκτρικού τμήματος της μονάδας, αποσυνδέστε το καλώδιο από τους ακροδέκτες και τραβήξτε το καλώδιο από τη μονάδα.
 5. Αποσυνδέστε το σωλήνα αποστράγγισης. Εκ των προτέρων, πρέπει να ετοιμάσετε ένα μικρό δοχείο, καθώς το νερό μπορεί να διαφύγει από το ακροφύσιο (100-200 γρ.).
 6. Στη συνέχεια - αποσυνδέστε τον αγωγό φρέον. Όπως και στο εξωτερικό μπλοκ, θα πρέπει να αποσυνδέσετε δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων. Αυτές οι επικοινωνίες κρύβονται πίσω από το θερμικό μονωτικό.
 7. Συνεχώς ξεβιδώστε το ένα και, στη συνέχεια, το δεύτερο σωλήνα. Μετά την αποσύνδεση, κάθε σωλήνας πρέπει να "πνιγεί" έτσι ώστε να μην εισέρχεται στο κύκλωμα υγρασία και σκόνη.
 8. Όταν οι επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων αποσυνδέονται εντελώς, η εσωτερική μονάδα ανεβαίνει ελαφρώς προς τα πάνω και αφαιρείται από την πλάκα συναρμολόγησης. Η υπόθεση πρέπει να τεθεί κατά μέρος. Στον τοίχο θα υπάρχει μόνο ένα πιάτο.
 9. Ξεβιδώστε τις βίδες και αφαιρέστε την πλάκα τοποθέτησης - θα χρειαστείτε κατά την επανεγκατάσταση του κλιματιστικού.
 10. Για να μην χάσετε την πλάκα, συνιστάται να το τοποθετείτε στην εσωτερική μονάδα και κατά τέτοιο τρόπο να το μεταφέρετε.

Στην πρόσοψη του κτιρίου υπήρχε ένας παλιός αυτοκινητόδρομος Freon. Για την περαιτέρω εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος, θα χρειαστείτε παξιμάδια από τη μονάδα φρέον - πρέπει να ξεβιδωθούν από το σωλήνα.

Σημαντικό! Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το εσωτερικό του κλιματιστικού μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση και η εξωτερική μονάδα - μόνο όπως είναι εγκατεστημένη στις αγκύλες, δηλαδή αποκλειστικά ανάποδα και κάτω στα πόδια.

Χαρακτηριστικά της αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών διαφορετικού τύπου

Πάνω ήταν η σειρά της αποσυναρμολόγησης του συστήματος τοίχου με τα χέρια τους - στην πραγματικότητα, ένα οικιακό κλιματιστικό. Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη με την αφαίρεση του διαχωρισμένου συστήματος καναλιών - η συσκευή είναι πολύ βαριά και η αποσυναρμολόγησή της απαιτεί την αποσύνδεση των αγωγών αέρα από τις μονάδες.

Η σειρά των εργασιών είναι η εξής:

 1. Αφαιρέστε τους προσαρμογείς εισαγωγής και εξαγωγής με σχάρα.
 2. Αποσυναρμολόγηση των αεραγωγών από την εσωτερική μονάδα - ξεβιδώστε τις βίδες ή αφαιρέστε τους σφιγκτήρες (ανάλογα με το μοντέλο του κλιματιστικού).
 3. Κάντε λήψη του Freon στην εξωτερική μονάδα.
 4. Συνεχίστε την αφαίρεση της τοποθέτησης σε τοίχο σύμφωνα με το περιγραφόμενο σχήμα.

Το σύστημα διαχωρισμού της στήλης αφαιρείται στην ίδια σειρά με το σύστημα τοίχου σύμφωνα με το σχήμα:

 1. Έλεγχος πίεσης και φρέον άντλησης.
 2. Αποσυνδέστε τους κορμούς σύνδεσης και αφαιρέστε την εξωτερική μονάδα.
 3. Αποσυνδέστε την εσωτερική μονάδα και αποσυνδέστε την.

Η εσωτερική μονάδα της στήλης δεν διαθέτει πλάκα συναρμολόγησης ή καρφίτσες στερέωσης (όπως κονσόλα, κασέτα), οπότε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι κάπως απλοποιημένη.

Η αφαίρεση του συστήματος διαχωρισμού της κασέτας λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το σχήμα του καναλιού. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας αρχίζει με τη χαλάρωση των περικοχλίων της στερέωσης και την επακόλουθη αποσύνδεση των επικοινωνιών. Η διαφορά από το κανάλι είναι ότι το σύστημα διαίρεσης κασετών δεν έχει αγωγούς αέρα.

Το εσωτερικό έλασμα στήριξης (πάτωμα-οροφή) εκτελείται με τη βοήθεια καρφιών - αυτή η στιγμή πρέπει να ληφθεί υπόψη αποσυνδέοντας τη μονάδα από τον τοίχο ή την οροφή. Κατά τα άλλα, η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι παρόμοια με την αφαίρεση του κλιματιστικού που τοποθετείται στο τοίχωμα.

Σημαντικό! Μην αποσυναρμολογείτε το διαχωρισμένο σύστημα σε βροχερό ή χιονισμένο καιρό. Η εισερχόμενη υγρασία προκαλεί δυσλειτουργία του συμπιεστή.

Γενικές συστάσεις για την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών

 1. Κατά την αποσύνδεση των συρμάτων, των σωλήνων, τα άκρα τους είναι επιθυμητά να επισημάνουν και επιπλέον να σχεδιάσουν ένα διάγραμμα σύνδεσης. Αν η επανασυναρμολόγηση δεν πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αποσυναρμολόγηση, υπάρχει κίνδυνος να ξεχαστεί η σειρά της στερέωσής τους.
 2. Η παραβίαση των κανόνων αποσυναρμολόγησης μπορεί να οδηγήσει στην άντληση του Freon. Το κόστος της φόρτωσης ψυκτικού μέσου και της επισκευής ενός διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι ακριβότερο από την κλήση ενός ειδικού για ειδική εξαγωγή κλιματισμού.
 3. Η μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει να πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή. Το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο τμήμα του συστήματος είναι μια αντλία κενού. Η επισκευή ή η αντικατάστασή του θα είναι δαπανηρή.
 4. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας γίνεται καλύτερα από τους τρεις μας. Δύο κρατούν ένα, ένα - ξεβιδώνει τις επικοινωνίες κ.λπ.
 5. Με την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας, το πιο δύσκολο είναι να φτάσετε στα μάνδαλα. Συχνά είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καπάκι του εξατμιστή. Για την έλλειψη ειδικών εργαλείων, κάποιοι βγαίνουν από την κατάσταση χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι Phillips και πένσες.